Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Zilele Pandorei – a treia zi: lovitura de stat

A fost sau nu lovitură de stat? Definitie. Conform Dictionarului Enciclopedic Roman- lovitura de stat este o actiune rapidă, care urmăreste răsturnarea regimului politic existent si preluarea prin fortă a puterii politice în stat de către persoane sau grupuri de persoane.

Raspuns:  in decurs de 6 zile au fost promulgate o serie de Ordonante de Urgenta (OUG) prin care au fost limitate puterile Curtii Constitutionale ale Romaniei, abrogate legi organice, schimbate arbitrar atributii ale unor organisme ale Statului Roman si subordonate Guvernului. Cel mai important dintre aceste organisme a fost Monitorul Oficial (prin care s-a putut manipula publicarea unor decizii ale Curtii Constitutionale). Mai mult din jumatate din  OUG-le publicate in MO in perioada 28 iunie – 7 iulie sunt neconstutionale sau ilegale. O analiza completa o vom publica in zilele urmatoare. Important este de mentionat ca in urmă cu cinci ani (2007), întregul proces al suspendării Presedintelui  a durat 67 de zile, iar in zilele noastre a durat doar 48 de ore.

Parlamentul: Opozitia USL din Parlamentul Romaniei  (acelasi parlament din punct de vedere personal, dar diferit astazi din punct de vedere al structurii politice) l-a considerat ilegitim, declansand o greva parlamentara de 2 luni (vezi aici). Dupa defectarea lui Sorin Frunzaverde si a multor reprezentanti parlamentari ai coalitiei si schimbarea structurii politice facuta prin amenintari si mita, Parlamentul a devenit „legitim” si “reprezentant al vointei poporului”, de facto o unealta a guvernului, care la randul lui a devenit executivul grupului de conspiratori oculti din spatele acestei lovituri de stat.

Chiori in tara orbilor. Puteti observa evolutia acestei lovituri de stat citind Revista Presei publicata de Politeia de la inceputul anului si pana saptamana  trecuta. Acest parcurs este atat de vizibil  ca este ingrijorator faptul ca nici Presedintia si nici alte organe abilitate in Romania nu au observat acest parcurs clar si inevitabil. Citind ieri 60 de  articole  din aceasta serie zilnica de postari am fost  de-a dreptul uimit cat de clare au fost semnalele si cat  de orbi au fost cei care trebuiau sa le vada chiar si din presa daca nu din altceva. Intrebarea clara ar fi – pe noi cine ne pazeste sau daca mai exista cineva in tara asta care ne poate garanta legea si drepturile cetatenesti?

Europa si Statele Unite. Au reactionat tarziu si anemic, asa cum anticipau conspiratorii, din fericire in ultimele trei zile au inceput sa apara reactii pe care  acesti conspiratori  chiar nu le-au dorit. Intensificarea acestor semnale este legata de trei lucruri: (1)  aducerea la cunostinta forumurilor internationale de ceea ce s-a intamplat si se intampla cu adevarat – date si nu literatura sau minciuni; (2) Sustinerea mediei internationale cu aceste date pentru continuarea dezvaluirilor legate de aceasta lovitura de stat; (3) continuarea manifestatiilor pasnice si civilizate si demascarea nelegiuirilor comise  de guvernanti si contra manifestantilor platiti de USL.

Amintiri istorice pentru socialisti si liberali. Intr-un articol publicat la data  de 06/09/2009, scriam: Vazand cu oroare posterele TSD-iste, care-l aratau pe arhi-criminalul Che Guevara, décor penibilului Geoana, am hotarat sa le amintesc acestor mici si mari infantili ca Socialismul Romanesc a existat in Romania si exemple de mari socialisti nu trebuie cautate in jungla sud-americana. Constantin Titel Petrescu – lider al Partidului Social-Democrat din România, s-a opus fuziunii cu Partidul Comunist Român. A fost arestat la 6 mai 1948. Deţinut politic la Jilava şi Sighet, este eliberat după 7 ani, în 1955. Moare 2 ani mai târziu. Ziarist de marca, a condus ziarul democrat “Libertatea.”  Ion Flueraş – socialist român din Banat, de meserie rotar. Între 1918 – 1920 a fost membru în Consiliul Dirigent al Transilvaniei şi Banatului, în care a deţinut portofoliul sănătăţii. A redactat ziarul Tribuna Socialistă. Neînţelegându-se cu socialiştii din Vechiul Regat, a preferat să candideze la alegerile din 1928 pe listele Partidului Naţional Ţărănesc, fiind ales deputat din partea acestei formaţiuni. A fost preşedinte al Confederaţiei Generale a Muncii începând cu 1926 şi până în 1938, când sindicatele au fost interzise în România.  A fost arestat de autorităţile comuniste în iunie 1948 şi condamnat la 15 ani temniţă grea pentru “crimă de înaltă trădare”. A murit în închisoarea din Gherla în 1953. Despre toti socialistii (adevarati) ucisi de comunisti puteti citi aici.

Pentru liberali avem asta: Liberalul Gheorghe Tătărescu,  vicepreşedinte al Consiliului de miniştri şi ministru al Afacerilor Străine (5 martie 1945 – 5 noiembrie 1947) în guvernul Petru Groza, Tătărescu a condus delegaţia României la Conferinţa de pace de la Paris (1946 – 1947), punându-şi semnătura pe tratatul internaţional ce consfinţea reîntregirea parţială a ţării noastre prin reprimirea nord-vestului Transilvaniei. Deşi, la alegerile din 19 noiembrie 1946 PNL-Tătărescu a obţinut 75 de mandate în Parlament, jocurile pentru putere erau deja făcute. Anul 1947 a marcat acapararea întregii puteri de stat de către comunişti, prin înlăturarea tuturor celorlalte forţe de opoziţie, culminată cu abdicarea silită a regelui Mihai pe 30 decembrie 1947 şi proclamarea Republicii Populare Române. Pe 5 noiembrie, toţi miniştrii coordonaţi de Tătărescu au fost înlăturaţi din guvern. Ca atare, s-a retras din viaţa politică, iar anul următor i-a fost impus un domiciliu forţat. Partidul său a fost preluat de Petre Bejan, care a mai încercat o apropiere de comunişti, însă în mai 1948 formaţiunea politică, denumită acum PNL-Bejan, a fost nevoită să-şi înceteze activitatea. După o perioadă petrecută la conacul din Gorj, Gheorghe Tătărescu a fost arestat în noaptea de 5/6 mai 1950, fiind închis la penitenciarul din Sighet, dar a fost eliberat în 1955, căci a acceptat să lucreze în Comitetul Român pentru Repatriere. După doi ani de suferinţe, Gheorghe Tătărescu a decedat pe un pat de spital din Bucureşti, la 28 martie 1957, la vârsta de 71 de ani. (sursa)

Deci, amici socialisti si liberali, fiti siguri ca voi veti fi primii, chiar inaintea noastra. S-a mai intamplat si in Romania si in alte parti!

307 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  • Eu nu inteleg un lucru: atunci cand Basescu a fost suspendat legal, de 322 de parlamentari, poporul l-a pus inapoi in functie cu mare majoritate. Azi, cand doar 256 il suspenda si inca ilegal, poporul se pare ca il vrea pe vapor.

   Stiu ca democratia are niste reguli, dar asta CHIAR nu conteaza ?

   Petronius.

   08/07/2012 at 10:43 pm

 1. @Cetatean si @Theophyle

  Este posibil sa avem pe blog lista celor 256 din Parlament care au votat suspendarea lui Basescu, cu adresele unde locuiesc – cel putin localitatile?
  Banuiesc ca nu este informatie secreta.

  Este posibil sa avem aceeasi lista si legat de suspendarea anterioara?

  Trebuie sa clarificam cum avem acum 3 gunoaie de propaganda ceausista la putere Voiculescu Ponta Antonescu, iar singurul individ ales democratic Basescu este dat afara.

  A A

  08/07/2012 at 3:51 pm

  • salut!
   au votat, secret, cu bile, nu poti demontra ca un parlamentar a votat pentru sau contra suspendarii.

   cum avem 3 gunoaie la putere? multumita „garantiilor” oferite de Constitutia lui Iliescu.

   Cetatean

   08/07/2012 at 4:26 pm

   • Multumesc.
    Ii vom afla si lua unul cate unul. Nu ramane asa.

    A A

    08/07/2012 at 4:34 pm

   • Bună !
    Au votat secret și cu bile este adevărat dar, oare tu ne sugerezi atunci, că este posibil ca unii PDL-iști să voteze pro suspendare în timp ce unii uslași să fi votat contra ?

 2. Multumesc

  adix

  08/07/2012 at 3:53 pm

 3. intrebare: credeti ca art. 238 , prin raportare la art. 160 Cod Penal „atingerea adusa onoarei sau amenintarea ,savarsita in public impotriva uneia din persoanele prevazute in art. 160 , articol care se refera la persoane care indeplinesc o activitate importanta de stat sau alta activitate publica importanta’’ declarat neconstitutional de catre CC o sa fie introdus din nou?

  drivas

  08/07/2012 at 4:06 pm

 4. Acum pe National Geographic: Apocalipsa dupa Hitler. Parte a documentarului a fost prezentata pe B1.

  subway

  08/07/2012 at 4:16 pm

 5. Pop pe iRTV. :)) Ce noroc pe Funeriu ca nu mai e ministru. Si ce ghinion pe Abramburica! Daca mai tinea nitel interimatul lui Pop, lua toata lumea BAC-ul. Dizolva prin Ordin de MInistru toate comisiile de Bacalaureat!

  blog de caine rau

  08/07/2012 at 4:18 pm

 6. buna ziua,

  da, lovitura de stat data in timp record!

  si constat din nou ca romanul nu are vocatia indignarii, a revoltei.
  numai daca ma gindesc la citi au venit pina acum in PV:
  intre 0,01 si maxim 0,05%/zi din populatia Bucurestiului…

  aseara veneau din parcul Herastrau, lumea ii chema: veniti cu noi! macar 15 minute si tot era un semnal ca sint alaturi de noi, ca ne sprijina indignarea, revolta, nedreptatea ce li se face si lor, dar inca nu isi dau seama.

  skorpion

  08/07/2012 at 4:24 pm

 7. S-a solicitat parerea presedintelui interimar al Romaniei in legatura cu examenul de bacalaureat. Acesta a anuntat ca va raspunde neintirziat, dupa ce termina prima cafea a zilei.

  Persephone

  08/07/2012 at 4:26 pm

 8. am vorbit azi cu un vechi amic – plecat de peste 2 decenii in SUA – venit acum in vizita la neamuri.

  atit el, cit si nevasta lui fac parte din familii numeroase, cite 7-8 frati, deci o tona de nepoti, rude etc.
  zona Prahova.

  veni vorba si despre suspendarea lui TB.
  Amicul: sper ca si tu votezi pentru suspendarea lui TB, nu? ca asa fac toate neamurile mele…..oameni in majoritatea lor simpli: muncitori, tarani, comercianti, ici colo cite unul cu studii superioare….

  au urmat vreo 15 minute explicatii din partea mea si in final rugamintea de a le spune rudelor, cum ar fi corect sa voteze IN INTERESUL LOR si nu aiurea, adica pentru mentinerea lui TB.

  nu cred ca va schimba ceva convorbirea mea telefonica pentru ca amicul romano-american, el in persoana, era uluit sa auda o parere pozitiva legata de TB….timp de 3 saptamini de cind este in Ro aude numai anti_TB.

  skorpion

  08/07/2012 at 4:34 pm

  • Pai, zic eu, sa stam si sa judecam:
   – Traian Basescu vinovat
   cu „rezolvarea”
   demitere (EU) si inlocuirea (EI) rezultatul ? O viata mai buna
   – situatia din lume si din Romania cauzata de proasta guvernare si comportare a cetatenilor
   vinovat? Nu stiu iar solutia pare mai complicata
   PS In plus il vad si pe Ficeac explicand ca Basescu este vinovat pentru dezinteresul tinerilor fata de scoala ca doar el explica cum ii era frica de nu stiu ce profesor; (desigur Ponta si Antonescu vor sa ma ajuta inlaturand raul cel mare)
   Eu cum votez?

   emil

   08/07/2012 at 5:25 pm

 9. Salut lume,
  Vazand ca se dau destul de multe link-uri in comentarii spre diverse articole inetersante si cum ele sunt destul de greu de urmarit in comentarii si peste articole m-am gandit sa strang linkurile intr-un singur loc. Scopul e si de regasire usoara a lor peste cateva zile/saptamani. Cel mai simplu a iesit un blog nou aparconstitutia.wordpress.com. Am pus deocamdata cateva link-uri care s-au perindat aseara prin comentarii.

  Targetul nu sunt neaparat cititorii activi ai Politeia, ci oamenii activi profesional, prea ocupati sa se documenteze obiectiv, care nu au acordat o atentie foarte mare la ceea ce s-a intamplat, dar care ar trebui sa se trezeasca.

  Blogul respectiv ar putea contine mai multe informatii:
  – linkuri la articole de blog/ziar + scurta descriere a lor
  – linkuri la articole din presa straina + preluari ale din presa de la noi.
  – date despre parlamentarii care au votat pentru suspendare – utile si la viitoarele alegeri
  – aspecte juridice despre felul in care nu s-au respectat legile
  – content din campania presedintelui
  – …

  Daca o considerati o idee buna si daca e cineva interesat sa contribuie (adaugand continut si acolo pe masura ce posteaza linkuri aici) sau chiar sa faca administrare serioasa de continut , pot sa-i ofer drept de editare/administrare a blogului. Eu nu pot sa postez acolo decat ocazional.

  • Te salut!
   Gasesc acolo o evolutie a legii referendumului, de la nastere si pana in zilele noastre, cu „moasele” modificarilor cu tot?
   O lista cu membrii CCR cu „parintii” spirituali?

   emil

   08/07/2012 at 5:27 pm

   • Din pacate nu, e un site aproape gol deocamdata. Daca gasim astfel de informatii, le putem publica. Se vrea un fel de „wiki” despre lovitura de stat, cu informare corecta asupra evenimentelor si recomandarea votului negativ la referendum.

 10. neam prost Zgonea , s-a repezit la vila de protocol dela neptun,

  ce dracu, este si el cineva, sä profite parvenitul, vai ce gunoaie sunt in parlament.

  theo- nona

  08/07/2012 at 5:13 pm

 11. @admini: in textul
  Dupa defectarea lui Sorin Frunzaverde si a multor reprezentanti parlamentari ai coalitiei si schimbarea structurii politice facuta prin amenintari si mita, Parlamentul a devenit nelegitim si “reprezentant al vointei poporului”, de facto o unealta a guvernului, care la randul lui a devenit executivul grupului de conspiratori oculti din spatele acestei lovituri de stat.

  eu am inteles din text ca logica: parlamentul a fost nelegitim => greva. Dupa defecare 😀 parlamentul a devenit legitim.
  Adica scoateti din text ne-ul bolduit.
  sau spuneti-mi ca am inteles gresit 🙂

  fish

  08/07/2012 at 5:14 pm

 12. Nu mai retin in ce site am citit acest comentariu dar mi-a ramas in minte: „Democratia nu este atunci cand doi lupi si o oaie voteaza ce mananca seara la cina”

  Mircea Rusu

  08/07/2012 at 5:15 pm

  • Am gasit si sursa corecta: „Democratia trebuie sa insemne mult mai mult decat doi lupi si o oaie, care voteaza ce sa manance la cina.” James Bovard

   Mircea Rusu

   08/07/2012 at 5:27 pm

   • L-am pus pe pagina mea de Facebook. Exprima perfect caracterul pervers al democratiei romanesti, in particular al referendumului pentru demiterea presedintelui.

    Emanuel Actarian

    08/07/2012 at 6:17 pm

 13. dacä CCR, se mai fofileazä si nu dä decizie clarä, pt. asa

  grave probleme, atunci au dat mana cu dracu, meritä si ea reclamatä

  la forurile internatzionale..cineva trebuie sä räpundä pt. acest joc perfid

  fäcut de mafiotzii politici.

  theo- nona

  08/07/2012 at 5:17 pm

  • Si se intreaba de ce apar indivizi care cer desfiintarea ei !

   cobra

   28/07/2012 at 2:12 pm

 14. am väzut cä spun tot nu s-a discutat mediat, dar cu cine?

  s-a spus clar cat au lipsit parlam,entarii USL CREANGA

  ce e aia grevä si ei erau la distractzii, nu se puteau vota legi, nimic
  ei au boicotat, ei au fost escrocii.

  theo- nona

  08/07/2012 at 5:19 pm

 15. eu räman la pärerea mea, aceastä loviturä a fost datä,
  cu ajutorul neprecupätzit a lui MAIOR, nasul lui ponta.

  theo- nona

  08/07/2012 at 5:24 pm

 16. un parlament cumpärat in timpul votului, cand ei fusese pe alt

  partid ales, nu poate fii valabil.

  theo- nona

  08/07/2012 at 5:26 pm

 17. Dupa parerea mea definitia corecta a loviturii de stat este: preluarea puterii prin mijloace ilegale (neconstitutionale).
  Despre „”Pentru liberali avem asta:…”” :: In ultimele zile i-am scris de doua ori lui Vosganian pe blogul lui ca PNL-ul actioneaza tatarescian si s-a aratat jignit de aceasta comparatie.

  gavrus tiberiu

  08/07/2012 at 5:26 pm

 18. uslinosii au inceput sä arunce sondaje pe piatzä, sä deruteze
  lumea.

  theo- nona

  08/07/2012 at 5:28 pm

  • Este posibil ca sondajele să fie manipulări. Dar atunci de ce arată ele o susţinere atât de ***mare*** pentru preşedinte?

   La locale au votat pentru PDL şi alianţele sale un pic peste 2 milioane de persoane. Asta înseamnă sub 15% din populaţia aflată în ţară.
   La aceştia, conform sondajelor, s-au adăugat – probabil din cauza modului în care USL a modificat regulile – încă 7-8% din populaţia aflată în ţară. Vorbim despre oameni care ani de au indicat în sondaje că nu au încredere în preşedinte şi care au arătat la vot că *nu* susţin PDL. Ca mai mult de un milion de români să-şi schimbe părerea astfel încât să treacă (temporar) de partea omului pe care l-au dispreţuit de ani de zile este un mic miracol.

   Reaminteşte-ţi cât de puţin timp a trecut, şi cât de repede au reacţionat aceşti oameni.

   Barbu Mateescu

   08/07/2012 at 8:25 pm

 19. Voaganian, este un om perfid si un arivist mizerabil.
  degeaba se dä lezat, pe langä furturile fäcute……………..

  theo- nona

  08/07/2012 at 5:30 pm

 20. Buna seara, oameni buni
  La intrebarea, cum scapam de diaspora incomoda? interimarul raspunde
  http://subiectiv.ro/social/crin-antonescu-vrea-impozitarea-romanilor-din-strainatate-ce-vor-sa-voteze/

  Light

  08/07/2012 at 5:31 pm

  • Asta incearca sa-si depaseasca propriul record la imbecilitati debitate intr-o singura zi.

   EuCuMine

   08/07/2012 at 5:35 pm

  • un gunoi frustrat, care are un creier mult prea mic ptr. o palarie asa de mare :evi:

   mar

   08/07/2012 at 5:48 pm

 21. trantorul Crin, se gandeste aia trebuie sä pläteascä, cä muncesc

  el putoarea repetentä a ajuns färä obosealä sus, un mizerabil-

  theo- nona

  08/07/2012 at 5:35 pm

 22. frunzä -verde, trebuie scos definitiv din viatza politicä,
  trädätorii sä fie ignoratzi, sper ca procuratura sä descopere
  cä fuga lui, este de niste escrocherii mari.

  theo- nona

  08/07/2012 at 5:37 pm

  • NONA,

   cred ca ar trebui primenita toata clasa politica, ma refer la parlamentari…
   cred ca vreo 400 de bucati NU corespund normelor democratiei,
   din toate partidele ma refer…..

   skorpion

   08/07/2012 at 5:39 pm

 23. Ziua buna oameni buni,

  Ce ma ingrjoreaza pe mine in legatura cu CCR, este faptul ca i s-a ordonat sa dea o decizie in 24 ore si s-a executat.
  Unde este CSM-ul sa se lege cu lanturi de portile CCR. Unde este CCR sa ceara „prezidentului” CA sa stea pe banca lui?

  eugeni

  08/07/2012 at 5:41 pm

 24. eugeni,

  buna observatie, am remarcat si eu aceasta promptitudine, aceasta conformare cu lasitate

  skorpion

  08/07/2012 at 5:44 pm

 25. salut!

  Mister B. considera ca insasi acel articol din Regulamentul sedintelor comune ale Camerelor ar trebui atacat ca neconstitutional caci in felul asta, CCR ajunge sa stea drepti in fata unui parlament de pucisti. Eu ma revoltasem pentru cele 24 de ore, insa nu vazusem ca somatia adresata CCR e de fapt bazata pe un articol in care Parlamentul poate impune celei mai inalte instante din Romania (instanta de contencios constiutional) un termen care echivaleaza cu batjocura.

  Cetatean

  08/07/2012 at 5:47 pm

  • Corect, CCR a respectat legea. Important este insa sa o respecte luni si marti. In mod normal CCR trebuie sa rastoarne tot esafodajul infractional.

   Hronic

   08/07/2012 at 6:08 pm

   • si eu asa cred, insa ma tem de doua lucruri:

    – de votul pur politic din CCR, csre apare exact in momente grele
    – de o interpretare mecanicista, procedurista, a celor facute de USL.

    Cetatean

    08/07/2012 at 6:16 pm

 26. Sulfina Barbu:
  ” Ce lege a incalcat avocatul poporului?” (catre Corina Cretu)
  Raspuns: „il intrebam pe Melescanu pe ce cai s-a denigrat Romania”?
  Ii da de zor cu intorsul la popor.

  emil

  08/07/2012 at 5:48 pm

  • omul ala, cu pacatele lui (si are multe), nu a incalcat totusi nici o lege.

   Cetatean

   08/07/2012 at 5:48 pm

   • Iertare Cetatene, dar urmaream RealitateaTV si incercam sa imi imaginez cum se poate contracara minciuna. Nu prea am gasit solutie 😦

    emil

    08/07/2012 at 5:52 pm

    • prin spunerea adevarului. Oricat de banal suna, a da marturie despre adevar este un martiriu (etimologic vorbind), cand toti mint.

     Cetatean

     08/07/2012 at 5:59 pm

   • apropo de avocatul poporului, tocmai am avut o discuţie cu un domn pe tema asta. am susţinut că revocarea lui pentru că s-a autosesizat pe cazul icr e ilegală şi domnul mi-a servit următoarea justificare
    „Motivele revocarii din functie a Avocatului Poporului Gheorghe Iancu:
    -sesizarile inaintate, din oficiu, Curtii Constitutionale de catre Avocatul Poporului asupra actelor normative adoptate de actualul Guvern
    -sesizarea de neconstitutionalitate a art. V, alin (1) teza I din OUG nr. 15/2012 privind stabilirea unor masuri financiare in domeniul asigurarilor sociale de sanatate si al finantelor publice. Trebuie mentionat ca aceasta reglementare avea caracter financiar-bugetar, neaducand atingere, in nici un fel, drepturilor si libertatilor cetatenesti, demersul Avocatului Popoeului avand ca unic scop contracararea unei masuri de redresare a bugetului de stat si mentinerea efectelor unei masuri politice discriminatorii si partizane.
    – sesizarea de neconstitutionalitate a OU 27/2012 referitoare la organizarea Institutului Cultural Roman. Masurile prevazute de aceasta Ordonanta sunt unele cu caracter organizatoric si care nu afecteaza in nici un fel drepturile si libertatile cetatenesti.”
    în plus, mi-a justificat că ICR este o instituţie, şi că avocatul poporului nu se ocupă cu instituţii.
    aş vrea foarte mult să ştiu ce părere ai. mulţumesc 🙂

    delia

    08/07/2012 at 9:27 pm

    • delia, am vazut acuma mesajul tau si iti raspuns imediat ce ma documentez!

     Cetatean

     08/07/2012 at 9:52 pm

     • Avocatul Poporului are tot dreptul sa sesizeze CCR pe tema unor legi sau ordonante cu caracter finaciar-bugetar.

      Dovada (dau doar una):

      Decizia 1221/2008 a CCR:

      „Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 136/2008 privind stabilirea unor masuri pentru salarizarea personalului din invatamant in anul 2008, exceptie ridicata direct de Avocatul Poporului„.

      Avocatul a castigat sesizarea: „CURTEA CONSTITUTIONALA, In numele legii, D E C I D E:
      Admite exceptia de neconstitutionalitate ridicata direct de Avocatul Poporului si constata ca dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 136/2008 privind stabilirea unor masuri pentru salarizarea personalului din invatamant in anul 2008 sunt neconstitutionale. Definitiva si general obligatorie”.

      Tocmai ca in urma masurilor intreprinse de Guvernul Boc, in 2009-2010, AP a ridicat de multe ori exceptia de neconstiuttionalitate pe multe legi o ordnante care afectau drepturile banesti ale oamenilor, si a castigat. De fecare data CCR a acceptat argumentul ca sunt afectate drepturile si libertatile findamentale:

      Or, nu Avocatul era vinovat de „contracarea unor masuri”, ci culea, chiar Guvernul!

      „Or, adoptarea de catre Guvern a Ordonantei de urgenta nr. 136/2008 nu a fost motivata de necesitatea reglementarii intr-un domeniu in care legiuitorul primar nu a intervenit, ci, dimpotriva, de contracararea unei masuri de politica legislativa in domeniul salarizarii personalului din invatamant adoptata de Parlament.”(Decizia 1221/2008). Deci acuzatia adusa AVP este falsa.

      Pe tema ICR, AVP a atacat legitim, cred eu, (am citit acum cateva zile sesizarea, insa nu mi-o amintesc exact) pe ideea ca se incalca normele de tehnica legislativa, ca nu se justifica urgenta si inca un motiv. Ideea spusa de avocatul tau, cum ca OUG-ul pe ICR era doar o chestie organizatorica, e falsa. Daca era organizatorica, schimba doar organigrama, nu trecea ICR la Senat.

      Avocatul Poporului a sesizat CCR pe motiv ca institutia Givernului a actionat neconstitutional. Nu a aparat institutia ICR, ci a reclamat institutia Guvernului la CCR. Argumentul avocatului tau e viclean si neavenit.

      Cetatean

      08/07/2012 at 10:03 pm

      • sorry pentru greseli, am scris repede si nu am mai corectat.

       Cetatean

       08/07/2012 at 10:04 pm

       • Nu e avocatul meu, că l-aş fi concediat imediat :)) Era o discuţie pe facebook. Referitor la demiterea lui Blaga contra regulamentului senatului şi jurisprudenţei CCR mi-a invocat art 30 al. 1 şi 2 din regulament. I-am replicat că prin decizia CCR 601/2005 articolele respective sunt declarate neconstituţionale. A spus că nu-l interesează interpretările CCR şi că nu consideră că deciziile ei au valoare juridică de precedent. Mai avea puţin şi îmi justifica şi prezenţa lui Ponta la Bruxelles aşa că am lăsat baltă discuţia.
        Apropo de Bruxelles, am auzit aseară şi un comentariu priceless: „Curtea Constituţională a încălcat constituţia cînd l-a trimis pe Băsescu la Bruxelles” :)) Ce să-i mai replici omului? Dacă îi spui că e prost, se supără şi n-ai rezolvat nimic.
        Oricum, mulţumesc mult pentru răspuns şi pentru tot ce faci aici. 🙂

        delia

        09/07/2012 at 6:42 am

 27. Ca exista temei in Regulament, asta e clar. Insa e si mai clar acum ca temeiul e neconstitutional, cand el foloseste la somarea CCR sa emita un aviz „la minut”.

  Cetatean

  08/07/2012 at 5:48 pm

 28. deci?

  raminem in Republica Grivco?

  skorpion

  08/07/2012 at 5:53 pm

  • Nu dar nu trebuie uitat ca au si „trompetele”; Republica de care zici nu exista fara TROMPETE. Ma uitam la nesimtirea Corinei Cretu pe Realitatea TV de a ocoli raspunsul si de a isi recita textele. Cat adevar contin textele ei? Conteaza?

   emil

   08/07/2012 at 5:59 pm

   • emil, corina cretu e fufa lui ion iliescu. textele ei contin atata adevar cat contine juramintul de credinta a lui ion iliescu depus cu mana pe Biblie.

    Cetatean

    08/07/2012 at 6:02 pm

    • Cetatene, in fata cetatenilor trebuie sa te „bati” si cu textele Corinei.
     Pe alta tema:
     Am eu senzatia sau exista o potrivire destul de limpede intre numarul de picati la Bac si numarul de voturi culese de usLASI?
     Ca ma uitam la RealitateaTV si am auzit de Liceul din Tărtăşeşti cu zero promovati. Am gasit pe net si castigatorul Primariei :usLAS. Mai precis am gasit pe mediafax
     „Răzvan Corneţeanu, care a candidat ca independent la Primăria comunei dâmboviţene Tărtăşeşti, a pierdut alegerile, obţinând 63 de voturi, funcţia fiind câştigată de social-democratul Ion Rusu, cu 1.364 de voturi.”
     Pura intamplare, nu?

     emil

     08/07/2012 at 6:11 pm

  • numai judecatorii de la CCR pot decide. si apoi poporul.

   Cetatean

   08/07/2012 at 6:00 pm

 29. Salut Skorpy,
  Scuza-ma ca imi exprim o parere despre amicul tau din USA. Din ceea ce ai relatat am dedus ca a cam stat degeaba 20 de ani in USA. Putea sa le explice rudelor numai ultima decizie a Curtii supreme a USA privind constitutionalitatea reformei sanatatii asa zisa Obamacare cu directie privind ‘individual mandate”. Ar fi aflat si rudele dansului ca pana si socialistul Obama este obligat de Curtea Suprema sa isi asume riscul politic de a promova o noua taxa doar asa putand fi declarat constitutional mandatul individual.

  ion

  08/07/2012 at 6:07 pm

 30. Buna seara dragi Politeieni,
  on all topics:
  Am trait 10 zile de frustrari extreme, cu o legatura internet groaznica, abia am reusit sa va citesc, deci, va rog sa ma iertati, voi scrie acum tot ce nu am putut spune in acest timp. Am vazut un cuib de vipere foscaind satisfacute , itind capetele gata sa muste sau sa improaste cu venin. M-am ingrozit de neputinta noastra si a organelor indreptatite in fata acestei lovituri de stat. Am de transmis cateva vorbe unor oameni.
  – acelor parlamentari care au iesit sa se prostitueze in mijlocul Parlamentului strigandu-si ipotecile, le spun: SA VA FIE RUSINE! Copiii nostri au credite la banca, incearca sa-si cladeasca o familie, nu se vand ca sa plateasca un credit, MUNCESC si platesc cinstit. La fel, singurii care platesc impozitele in tara asta, privatii, pentru care nu ati miscat un deget, dar pe care ii stoarceti la sange.
  – Am auzit un domn spunand ca scaderea leului aduce venituri la buget. RUSINE DOMNULE! Am inteles din declaratie ca banii necesari se vor lua di cresterea deficitului bugetar de la 1,8 la 2,2 . RUSINE! Atata stiti si atata ati facut de fiecare data cand ati avut puterea. Va doriti sa ajungem cat de curand ca Grecia!
  – Am vazut un general care de atata preocupare pentru stabilitate statului si-a pierdut izmenele. RUSINE domnule general!
  – Unei „doamne” trebuie neaparat sa-i spun: Mars inapoi pe centura!
  – Am vazut un fel de pacalici atarnat de o funie cu usturoi. La emisiunea lui Badin era „preocupat” ca MRU nu are timp sa se pregateasca sa devina presedinte. Inca nu se votase si el spunea ca Presedintele va fi suspendat. Lui ii transmit ca il toleram (deocamdata), dar nu-l iertam. Si ii mai spun ca usturoiul pute tare. Domnule Lazaroiu, am inteles ca il cunoasteti pe acest individ atarnat de usturoi, explicatii domnule Lazaroi cum stau lucrurile.
  – Mai sunt cativa domni pe care ii toleram deocamdata, dar nu ii iertam. Cei care si-au imbracat camasile albe si au urcat pe podium. Dureaza mult spalarea pacatelor domnilor, dar acum urgentele sunt altele.
  – Am auzit ca cineva se plangea ca i-a fost amenintata familia. Ii raspund, familiile noastre sunt amenintate in fiecare zi. Doar ca noi nu avem sefii serviciilor, nici Internele, nici SPP. Sunt convinsa ca domnul este bine pazit. Noi nu suntem! Stim ca plangerea facuta de doamna judecator a fost naucitoare si era nevoie de contrabalansarea situatiei. Romanii nu sunt prosti, domnule!

  Imi este limpede ca doresc sa ne izoleze in Europa, si daca e posibil sa ne scoata. Le spun: pe mine m-ati alungat odata din tara, acum m-am intors si raman si o sa lupt, n-o sa va permit sa imi alungati si copiii.

  Ajunsa la acest punct, m-am intrebat ce pot face eu acum. Eu picatura. Eu, care nu sunt analist, ziarist, istoric, sunt doar un om plictisitor de banal. Va spun:
  – Voi cauta toate informatiile si voi incerca sa ma acreditez ca observator independent pentru referendum. Daca aveti infromatii, spuneti tot ce stiti pentru ca in familia mea mai am cativa care vor acest lucru.
  – Voi urmari programul Presedintelui si voi merge la toate intalnirile cu el pe o raza de 300 km. Sa nu fie singur. Sa stie ca nu e singur.
  – Va rog, ajutati-ma sa cerem urne transparente la vot.
  – Trebuie sa aflam numerele de serie ale buletinelor tiparite la MO. Sunt importante si trebuie urmarit acest lucru.
  – Trebuie sa repetam pana la disperarea tuturor care este raspunsul corect la intrebarea supusa votului.
  – Am inceput deja discutiile de la om la om. O familie de tineri din Hunedoara m-a intrebat in contextul discutiiler „Dar statul ne respecta pe noi?” Le-am explicat cine a fost si de unde a plecat statul care nu ne respecta pe noi. I-am convins. Si nu doar pe ei. Si nu ma opresc!
  Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras, sambata avem o nunta in familie si va garantez ca nu voi sta cu mainile-n san.

  Dle Theophyle, va multumesc pentru munca deosebita pe care o faceti. Va multumesc pentru efortul de a mobiliza oamenii sa mearga in piata. Le multumesc din suflet celor care merg in fiecare seara in Piata Victoriei. Ceilalti nemernici au asteptat in piata U votul ca sa arate Europei ca „poporul se bucura” de suspendarea Presedintelui.
  Dle. Thephyle, aveti totusi datoria sa-l demascati pe impostorul de Nicusor Dan. Spuneti-ne tot ce stiti. Ati vazut cum i-a atras pe tineri cu doua concerte? Insidios si parsiv! Trebuie demascat. Noi trebuie sa vorbim cu tinerii si sa le explicam, de aceea avem nevoie de argumente, de informatii.

  Cetatean, iti multumesc, in ce tensiune am trait nu as fi reusit niciodata sa inteleg totul daca nu erai aici sa ne explici.

  Si voua, tuturor, va multumesc, ati fost singurii mei prieteni in 10 zile de nervi.

  Va rog sa-mi iertati „romanul fluviu”, dar numai asa m-am „racorit” si pot merge mai departe cu mintea limpede. Pentru ca eu recunosc doar un Presedinte pe care l-am votat impreuna cu alti 5 milioane de romani, nu un nimeni intrat in Parlament cu 9000 de voturi de pe locul 2-3-4-5.

  Giorgia

  08/07/2012 at 6:20 pm

  • Ne urez succes 🙂

   emil

   08/07/2012 at 6:25 pm

  • @Giorgia 🙂
   va imbratisez cu drag 🙂

   mircea

   08/07/2012 at 6:36 pm

   • Multumesc, sper sa facem cu totii acelasi lucru.

    Giorgia

    08/07/2012 at 6:44 pm

  • Mai vreau asa roman fluviu. 🙂

   eugeni

   08/07/2012 at 6:45 pm

  • Multumesc pentru comentariu!

   Theophyle

   08/07/2012 at 6:52 pm

  • Sper, ca nu o sa ajungem la referendum.

   frovol

   08/07/2012 at 8:24 pm

  • Multumesc foarte mult pentru idei…Le voi prelua pe cele mai multe, in plus voi merge in PV.
   Nu stiu daca vom reusi sa convingem suficienti de multi ca suntem pe marginea prapastiei.
   Dar hai sa lasam si speranta sa iasa din cutia Pandorei. Altfel nu ne ramane nimic.

   hope

   08/07/2012 at 8:28 pm

  • @giorgia/bunaseara
   impresionant!
   pentru observatori site-ul prodemocratia;
   stau aproape de sediul lor,miine dimineata cind imi plimb nepotul trec pe acolo si veti avea detaliile necesare;
   unii spun ca este all pnl;eu zic ca putin imi pasa ;ma acreditez si voi sta la o sectie de votare fara sas fumez de la 07.00 pina termina de numarat;ce e in capul meu nu-mi poate lua nimeni
   revin

   intimplator

   08/07/2012 at 9:30 pm

   • Multumesc mult, Intampalator.

    Giorgia

    09/07/2012 at 5:13 am

  • M-am dus sa-l votez pe Nicusor Dan, desi cu o ora inainte de vot am aflat ca a fost sustinator 322… mi-am spus ca a fost o ratacire de moment si s-a reorientat. Nici vorba! Imi pare rau de votul dat desi nici altora nu-l puteam da. Nascut talent, murit speranta. Pacat de munca lui in procesele castigate impotriva primariei, etc.

   Abagiu Nicolae

   08/07/2012 at 9:49 pm

 31. Buna seara,
  nu sunt eu sociolog dar uitandu-ma pe rezultatele de la bac. trag o concluzie: judetele rosii (Mehedinti, Gorj, Ilfov si altele) au cele mai slabe rezultate. Astia sunt sustinatorii USL, oameni fara carte, incapabili sa judece cu capul lor, usor de mintit si de cumparat. Trebuie sa le ofere o recompensa Abramburica daca vrea sa obtina in continuare rezultate bune la toate tipurile de votare.

  cedric

  08/07/2012 at 6:20 pm

  • Simple coincidente, Cedric 🙂

   emil

   08/07/2012 at 6:26 pm

  • Cedric,
   O mica corectie, Ilfovul a devenit rosu prin tradarea/smenul facut de Radulescu cu Marian Petrache.
   Ilfovul, timp de 8 ani a fost de dreapta.
   In Ilfov (in ultimii 20 de ani) numai copii slab pregatiti raman la liceele din judet, multi aplica in Bucuresti.

   mar

   08/07/2012 at 6:46 pm

 32. Bravo, Georgia, de trei ori bravo pentru mesajul fluviu 🙂

  Georgia, permite-mi sa iti spun ceva mai personal, daca tot mi-ai multumit.

  Cind @Bascaliosul (Mister B.) a postat pe acest blog serialul „Sandeii mamii lor!”, a starnit in mine o dorinta de atunci nereprimata de a asimila cat mai multa jurisprudenta constitutionala. De atunci sunt bolnav, si, in masura in care pot, explic pentru mine insumi si pentru altii. Oricum, e deformatie profesionala la mine, asta cu explicarea. Insa fara exemplul lui Mister B (de la care am invatat totul), care a aratat pe acest blog cum se poate merge pe firul apei pentru a explica manevrele ticalosilor din Justitie, eu ramaneam doar un chibit. Iar de atunci eu incerc sa inteeg mai bine si sa ii fac si pe altii sa inteleaga.

  Cetatean

  08/07/2012 at 6:39 pm

  • @ Cetatean, am vazut cu cata pasiune o faci, si m-am simtit vinovata de multe ori ca am stat retrasa. Eu am suferit enorm din cauza jigodiilor. De fiecare data ma gandeam ca pot face rau copiilor daca ies in fata sa vorbesc. Acum, in aste 10 zile m-a fulgerat gandul ca fac rau copiilor si tinerilor din familia mea. In fond, de unde invata ei daca nu de la noi. Ce daca suntem niste picaturi? Nu se stie niciodata.

   Giorgia

   08/07/2012 at 6:47 pm

   • Chiar daca vom pierde, noi si statul de drept, vom avea mereu constiinta senina ca am facut tot ce am putut, pe blog si in viata reala 🙂

    Cetatean

    08/07/2012 at 6:57 pm

 33. Buna ziua,

  gasesc si eu ragaz sa postez, dupa zile involburate.

  Va rog sa nu-l mai luati la suturi pe MN, pe urmatoarea argumentatie: cu micul lui capital de simpatie, e anti-USL. In acest moment, nu e loc de rafuieli pentru ca scopul e comun. E drept, nu e ce ne dorim. L-a luat si gura pe dinainte, incearca sa se bage in fata, dar 10-100-1000 de voturi aduse de el, conteaza. Nu-l voi vota niciodata, dar daca poate mobiliza electorat anti-USL ar trebui sa se bucure macar de o nebagare in seama.
  Ganditi-va ca valul de ura anti-Basescu a ajuns atat de mare incat nu mai conteaza principii sau valori morale. Cum poti sa-i echivalezi la vot daca nu prin unirea tuturor celor care mai tin inca la respectarea normelor? Credeti ca MM sau MRU nu stiu cine e MN?

  blackman

  08/07/2012 at 6:48 pm

  • salut!

   Nu il luam decat cind afirma tampenii despre Presedinte. In rest, nu reprezinta nimic. Ieri sau alaltaieri l-am vazut recomandandu-se la TV ca ‘”om politic”. Am ras de m-am prapadit.

   Cetatean

   08/07/2012 at 6:51 pm

   • Pai daca Pavelescu e „om politic”, de ce n-ar fi si MN? Au acelasi numar de adepti :))

    blackman

    08/07/2012 at 6:55 pm

 34. @ cetatean, ce sanse sunt, in opinia ta, ca CCR sa judece maine pe fond si sa declare neconstitutionala suspendarea, tinand cont si de ecourile externe?

  blackman

  08/07/2012 at 6:49 pm

 35. Eu ma gandesc ca CCR va judeca fara complexe stiind ca e sustinuta din exterior si toti sunt cu ochii pe noi!

  cedric

  08/07/2012 at 6:53 pm

  • Cedric, inima mea spune la fel, insa pe masura ce se apropie ceasul, a gandesc ca nimeni nu stie ce e in inimile si mintile celor de la CCR.

   Cetatean

   08/07/2012 at 7:00 pm

 36. @ giorgia:Unei “doamne” trebuie neaparat sa-i spun: Mars inapoi pe centura!

  Saraca L.S., nu avea habar despre ce se intampla. Ea s-a bazat pe a declarat gen. izmana in mod public. Va imaginati ca a informat-o cineva sau ca i-a cerut parerea? Am tot respectul pt Cr. Diaconescu.

  blackman

  08/07/2012 at 6:53 pm

  • draga blackman,
   eu zic ca imi acorzi prea multa importanta. Asa gandesc eu, imi pare rau ca nu esti de acord. Eu sunt onesta si vreau ca oamenii sa fie la fel. Nu pot toti, sigur, dar sa faca un pas inapoi se poate. „Saraca LS”! Nu zau! Te rog, lasa-ma. Si Placinta si-a invatat fiul sa minta, sa tradeze. Te rog, nu-mi acorda mie timp si ganduri, concentreaza-te pe altii.

   Giorgia

   08/07/2012 at 7:02 pm

   • Dupa o introducere bazata pe afect („draga blackman”), dati cu mine de pamant. Va face impresia ca nu as fi onest? Va spuneam doar ca respectiva doamna nu poate fi culpabilizata pentru ca a crezut ce i-a spus seful. Acelasi lucru ni l-a spus si noua dl. gen. Oprea in urma cu cateva saptamani, intr-un interviu. Nu discutam despre calitatea persoanei respective, ci despre ceea ce a declarat in cunostinta sau nu de cauza. In incheiere, imi rezerv dreptul de a acorda timp si ganduri cui consider eu necesar.

    blackman

    08/07/2012 at 7:13 pm

 37. Bună !
  Cumva sugerezi în articol sau doar mi se pare mie că Maior nu și-a făcut datoria de șef al SRI motivând că nu face politică ?

  Eu tot mai sper să apară niște stenograme la timpul potrivit.

 38. of, Doamne 🙂

  Daca e dupa inima si mintea mea, sunt sanse 101%.
  Daca e dupa votul politic al judecatoilor din CCR, macar 4 din 9.
  Daca e dupa constiinta judecatorilor, nu stiu.
  Daca e dupa orgoliul lor de judecatori si dupa presiunile facute de USL, mai mult de 50%.

  As vrea sa ma culc azi si sa ma trezesc peste cateva zile, si sa aflu ca Decizia CCR ingropat statul iliescian si a repus la loc statul de drpt. Din pacate nu pot, si chiar acum inghit pe nemestecate decizii ale CCR, incercand sa imi dau seama cum au judecat inainte, pe diverse spete conexe cu cele de maine-poimaine.

  Cetatean

  08/07/2012 at 6:55 pm

  • Mie mi se pare singura iesire rezonabila si pentru USL. Adica „uite, CCR a fost impotriva deciziei, noi suntem democrati”.

   blackman

   08/07/2012 at 6:58 pm

   • 0 sanse. Daca se poticnesc acum, e „Go Directly To Jail. Do Not pass GO, do not collect $200.” pentru ei. Ajung toti instantaneu colegi de celula cu Bombo.

    Este trasatura definitorie a stalinistilor sa-si arda toate corabiile, astfel incat sa poata lupta cu mai multa vointa (stiind ce-i asteapta in caz ca dau chix).

    EuCuMine

    08/07/2012 at 7:03 pm

  • Daca ai la indemana componenta CCR cu suportul (cina l-a mandatat) fiecarui judecator, te-as ruga sa-l postezi (eu calculasem ca este 5 la 4 pro-TB).

   Sorin Fortiu

   08/07/2012 at 7:01 pm

   • nu prea conteaza, in situatia de fata, caci nu e in joc Traian Basescu ca persoana, ci insasi interpretarea principiului echlibruui puterilor in stat si garantarea suprematiei Constitutiei in fata abuzurilor facute chiar de Parlament.

    la CCR sunt 9 judecatori: 3 numiti de Camera, 3 de Presedinte, 3 de Senat. Pe grupuri politice, 3 sunt propusi de PSD, 2 de TB, 2 de PDL, 1 de PNL si 1 de UDMR.

    Cetatean

    08/07/2012 at 7:09 pm

  • seara buna, cum au judecat inainte? hmmm..cu dosarele ( lor ) pe masa .cum vor judeca? dupa ce am vazut cum au bolmojit la suspendare …:(

   zigzag

   08/07/2012 at 7:01 pm

   • ziggy, amenintarea a adresa Aspaziei Cojocaru spune multe despre cum au fost unii alesi si trimisi la CCR.

    Cetatean

    08/07/2012 at 7:04 pm

    • Oare vom afla cine a amenintat-o ?

     mar

     08/07/2012 at 7:10 pm

    • la doamna A.Cojocaru ma gandeam si eu. poate judecatorii vor avea un puseu de respect pentru dreptate.nu vreau sa zic mai mult .

     zigzag

     08/07/2012 at 7:16 pm

    • Cristoiu dixit: pe un site USL a aparut stirea inainte de a fi spus-o A.Cojocaru!!! SMEN!!!

     cinic

     09/07/2012 at 8:51 am

   • Nu stiu exact ce se intampla in CCR, dar incerc o deductie, pe principiul ca CCR e politizata. Guvernul USL nu are cei 8% pentru salarii, e atacat din toate partile, nu are de unde sa se imprumute. Daca CCR anuleaza hotararea de suspendare, pot poza in democrati – „am respectat instanta” si totul se stinge.

    blackman

    08/07/2012 at 7:07 pm

 39. Buna ziua 🙂
  Ma bucur ca nu sunt singura care intreaba „pe noi cine ne pazeste sau daca mai exista cineva in tara asta care ne poate garanta legea si drepturile cetatenesti?” Ptr. ca senzatia mea a fost de ceva timp ca suntem „sat fara caini sau ca avem caini cu dinti de carton” :(.

  mar

  08/07/2012 at 7:01 pm

 40. e clar ca ii doare la basca de voturile diasporei , daca Chucky cel viteaz vrea sa ne impoziteze, eu personal voi umple un van de 7 persoane pe 29 Iulie spre consulatul din Vancouver care vor vota impotriva demiterii. Spre surpriza mea , in alt cerc de prieteni la care tv-ul e setat p[e latrinele varanului, am avut de intampinat o ura la adresa lu’ Base cum nu-mi imaginam la oameni plecati dinaintea si chiar pe timpul lui NA-puscariashu’. Ieri un prieten foarte bun, care m-a ajutat cu integrarea p-acilea, venit la 14 ani acum 14 ani cu un MBA luat aici si profund angajat in comunitata romaneasca cu evenimente , mi-a pus o intrebare la bere : Am vazut pe facebook ca te agiti cu ce se intampla in Romania, de ce faci toate astea? DA-i in mizda pasii, tu esti aici, nu-ti mai bate capul cu handicapatii. I-am zis asa: Cris eu cand deschid gura intr-o conversatie : a doua , sau a treia intrebare e „de unde esti?” , la inceput de dragul convesatie le spuneam si pe urma il vedeam cum se pozitiona undeva pe un pisc si ma privea in jos, si da-i si lupta si adu-l la nivelul tausi uneori sub :). Pe mine ma da de gol imediat accentul, dar nu ma pot localiza din prima: Ori rus , ori polonez :(…pe cand tu (Cris) , de cate ori ai fost intrebat de unde esti…raspunsul a fost de foarte putine ori , pentru ca-l localizau de prin Anglia sau Scotia 🙂 …zic: d-aia imi mai pasa ce se intampla acolo, vreau o tara (de acolo) ca „afara”, sa fiu mandru ca-s roman si ca am un presedinte ca BAsescu sau un PM ca MRU.
  De fapt m-am oprit sa mai spun ca-s din Romania, le raspund la toti ca-s din China, la care multi sunt surprinsi „really, you don’t look like one!!!!!!!!!” dooh !

  Vali Nisipeanu

  08/07/2012 at 7:08 pm

 41. Pe Politeia Europeana: NYT: Destructurarea democraţiei în România

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/08/nyt-destructurarea-democratiei-in-romania/

  Theophyle

  08/07/2012 at 7:08 pm

  • Am ajuns rau! Tradatorii nu pricep ca cea ce au facut si fac va conduce la izolare, oricum pierderile sunt incomensurabile 😦

   mar

   08/07/2012 at 7:17 pm

   • Unii din ei nu vad dincolo de urmatoarea umplere a burtii. Pe altii nu-i intereseaza. Iar pe a treia categorie, cea mai periculoasa, acest lucru ii bucura.

    EuCuMine

    08/07/2012 at 7:20 pm

 42. Dragi prieteni,

  Am fost rugati sa popularizam textul de mai jos. Scrisoare catre Bruxelles cu abuzurile ultimelor zile, facuta de Expert Forum, ceruta ieri in Piata Victoriei de lume de la Monica Macovei.

  Autorii scrisorii vor sa o trimita maine cu semnaturi de la lume si poimaine cu updates de semnaturi. Se poate semna prin e-mail cu nume si prenume si subiect „semnez petitie” la office@expertforum.ro. Sau diseara si maine in Piata Victoriei de la 20:30 semnat cu pixul. Multumesc mult! Dna care m-a rugat sa va cer adeziunea este Ana Otilia Nutu, colega mea de la Contributors va rog sa o sustineti si sa sustineti Politeia care s-a angajat sa difuzeze aceasta scrisoare:

  . http://catchynotes.files.wordpress.com/2012/07/letter-to-ue2.pdf

  Theophyle

  08/07/2012 at 7:16 pm

  • My husband and me, signed it and emailed it.

   frovol

   08/07/2012 at 7:24 pm

  • Buna seara tuturor!

   semnat si trimis

   ny

   08/07/2012 at 7:28 pm

   • Buna seara frati Theophyleni,
    Si noi am semnat si trimis.
    S-auzim de bine!

    ovidiu

    08/07/2012 at 7:33 pm

  • Bună !
   Am semnat și am trimis.
   Să fie într-un ceas bun !
   Am înțeles, ascultându-l pe premier, că și plângerile penale împotriva lui și a lui Marga îl enervează.

   • Normal, ca doar ne-a cumparat Base pe toti 😛

    ny

    08/07/2012 at 7:44 pm

    • Si pe tine?
     🙂

     emil

     08/07/2012 at 8:14 pm

     • pai da, atunci cand mi-a zis sa plec din tara (sunt de fapt agenta sub acoperire a ICR :lol:)

      ny

      08/07/2012 at 8:23 pm

  • am semnat si trimis

   ela

   08/07/2012 at 7:43 pm

  • semnat

   mar

   08/07/2012 at 7:44 pm

  • cetit, semnat, dat mai departe

   eugeni

   08/07/2012 at 7:45 pm

  • Semnat si dat mai departe

   Abagiu Nicolae

   08/07/2012 at 8:03 pm

 43. Hai ca asta e tare 🙂

  nu stiu cat e de adevarat, dar nu am motive sa cred ca nu este:

  „Curtea Constituţională va lua luni, 9 iulie, sesizările PDL privind neconstituţionalitatea modificărilor aduse de către Parlament Legii referendumului şi Legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale. …De asemenea, Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat, în 25 iunie, cu 70 de voturi „pentru”, patru abţineri şi 18 voturi „împotrivă”, proiectul de lege care scoate hotărârile Parlamentului de sub controlul Curţii Constituţionale”.

  De ce zic ca e tare.

  1. Problema OUG-ului 38, ala care elimina dreptul CCR de a controla Hotararile de Parlament, e ca produce efecte imediate si nu are cine sa o atace. Avocatul Poporului nu poate, ca a fost inlocuit. Ca sa fie atacata la CCR, OUG-ul trebuie votata ca lege. Insa pana e votata ca lege ea produce efecte, adica amputeaza Curtii prerogativa conferita de amendamentul Sova.

  2. Desi Senatul a votat o lege identica OUG-ului pe data de 25 iunie (contestata la CCR), USL avea nevoie mare de prevederile legii votata de Senat. Avea nevoie de prevederi aplicabile imediat. De aia au scos OUG 38/2012.

  3. Acum: PDL a contestat la CCR legea votata de Senat, lege care e identica OUG-ului.

  http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=16739&pos=0&NR=L307&AN=2012

  4. Daca CCR decide maine ca prevederile legii sunt neconstitutionale, indraznesc sa spun (desi nu vreau sa ma hazardez) ca si OUG 38 e lovita de neconstiuttionalitate, deoarece este identica legii votate de Senat. Si desi la nivel formal, CCR nu a fost sesizata pe problema OUG 38, deoarece prevederile legii e la Senat sunt identice cu prevderile OUG, este posibil ca CCR sa caseze, casand legea, si OUG 38.

  Daca nu ar face-o am avea situatia absurda in care o lege e casata, insa aceasta decizie de casare ar fi inoperanta fiindca Guvernul a scos intre timp o ordnanta identica, pentru a fi sigur. Jurisprudenta CCR e clara: ea caseaza legile si ordonantele ‘”in vigoare”. Si chiar daca nu a fost sesizata pe problema OUG, casarea unei legi identica OUG 38 ar insemna si casarea ordonantei si mentinerea amendamentului Sova.

  Acum: unii judecatori de la CCR sunt imootriva amendamentului Sova, sau il vor nuantat. Va fi interesant si palpitant.

  Cetatean

  08/07/2012 at 7:25 pm

 44. Buna seara si va multumesc tuturor !
  Vreau sa va spun ca am vorbit cu multi tineri in Piata Operei din Timisoara si ca sunteti cititi si cunoscuti.Unii stiu postari pe dinafara; un tanar stia si nick- urile unor comentatori, alt tanar domn cauta in multime comentatorii pe care ii banuia ca fiind timisoreni.

  ela

  08/07/2012 at 7:27 pm

 45. Sesizarea PDL-ului catre CCR imi pare pertinenta, se invoca principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat (Art. 1, al. 4 din Constitutie).

  Cetatean

  08/07/2012 at 7:31 pm

 46. Buna seara,
  @Theophyle multumim pentru link.
  @Cetatean, am citit mai sus ca ti spargi capul incercind sa anticipezi modul de a gindi al membrilor CCR.
  Decizia CCR de miine este capitala, dupa parerea mea, deoarece daca ea nu semnaleaza nici o ilegalitate va certifica executarea lui TB in limita si spiritul constitutiei.
  Am o intrebare.
  Din cite imi amintesc in decizia din 2007 CCR incheia cu o fraza de genul””lasam parlamentul sa ia decizia finala functie de bla,bla, bla”.Spus altfel CCR se spala pe miini.
  In decizia de vineri mai exista aceasta portita lasata parlamentului?

  tucu2

  08/07/2012 at 7:32 pm

  • nu, din ce am citit. insa am citit in fuga avizul. arunca tu un ochi pe el, te rog, ca eu caut alte decizii ale CCR acum.

   Cetatean

   08/07/2012 at 7:40 pm

  • Nu!!

   mar

   08/07/2012 at 7:41 pm

 47. http://www.contributors.ro/fara-categorie/puciul-parlamentar-expus-si-delegitimizat-urmeaza-frauda-referendumului/?cfcc
  „Ceea ce este important aici este sa retinem ca este o lupta intre doua segmente sociale, doua grupuri minoritare, nu intre majoritati si minoritati. Va castiga minoritatea mai tenace si mai bine organizata.”

  Sorin Fortiu

  08/07/2012 at 7:34 pm

 48. Pe B1, in direct, europarlamentarul PSD Catalin Ivan cel cu denigrarea de catre Monica Macovei a Romaniei. Daca nu va uitati, veti ramane cu iluzii!

  emil

  08/07/2012 at 7:43 pm

  • Tu vrei sa devenim violenti 😦 Cocalarul merita un pumn in figura sau o geanta in cap :mrgreen:

   mar

   08/07/2012 at 7:46 pm

  • mi-ai stricat pranzul 😆

   ny

   08/07/2012 at 7:51 pm

   • Mie imi place sa nu ma mint; cat reusesc 🙂

    emil

    08/07/2012 at 7:54 pm

    • lasand gluma la o parte, este cat se poate de trist sa vedem „viitorul de aur” al politicii romanesti pe care il ofera USL-ul. nu ca ailalti ar fi mai breji, dar astia sunt ingrozitor de dupa chipul si asemanarea tatucului ilici (daca nu cumva si-au intrecut demult profesorul)

     ny

     08/07/2012 at 7:57 pm

 49. Hotararea sesizarii comisiei de la Venetia, sunt sigura ca a fost luata prin consens, iar presiuni asupra lor au fost facute numai de catre usl. Deci aceasta sesizare a fost o palma data usl-ului. Concluzia logica a acestei situatii este ca, daca au acoperire in Constitutie, vor lua deciziile corecte.

  elablue

  08/07/2012 at 7:47 pm

 50. da, acest ivan este un mare nemernic si intrigant, de unde vine si cum si-a permis sä pläteascä totzi banii pt. deplasarea celor ce l-au insotzit pe Ponta, apoi a strins bonurile dela masä sä le deconteze, este un sarlatan mizerabil,

  theo- nona

  08/07/2012 at 7:51 pm

 51. Seara buna
  Recapitulind : 🙂
  – Un partid (PSD) care deja dupa vechile alegeri prezidentiale avea datorii de peste echivalent a 3 milioane euro .
  – O coalitie (USL) ramasa pentru mult timp fara acces la ciolanul national . Ca urmare si tinind cont ca numarul de membri cotizanti e ridicol , au nevoie sa recupereze din greu . Macar pentru a recompensa in un fel sau altul „donatorii” . 🙂
  – Un super „expert” in drept care vine trimis urgent in USA (pe banii cui ? ) pentru a se documenta privind holocaustul dupa ce a facut declaratii de idiot in tv .
  – O conducere in care un „element de nadejde” e deja la puscarie .
  – Un alt „donator” (fost turnator la securitate ) de vaza care a decis demisia din senat pentru a trage de timp cu procesul care il vede ca inculpat . Prescriptia e la mare cautare pentru unii .
  – Un prim ministru prins cu plagiatul dar si cu uzurparea de diplome prin ridicarea la rang de master a unei amarite de diplome italiene post universitare .
  – Un alt „lider” care ajuns presedinte provizoriu va fi obligat sa joace mai putin la carti si sa se trezeasca dimineata devreme . 🙂

  Pai daca tancurile sau minerii nu mai pot fi mobilizati , musai sa fie destituit presedintele caci nu se mai poate asa in Romania . Adica sa vada tot boborul cit de prosti sintem tovarasi ?

  Musai o lista de acuzatii fara nici un fel de documentare , analiza obiectiva si dam jos presedintele . Ca doar si tovarasul Iliescu , presedintele de onoare a PSD tot asa a facut . Intai a stabilit omorul fostului presedinte comunist si a sotiei. Ulterior au facut farsa aia de proces cu chici cine era atunci „procurorul” acuzarii .
  Deci , aceleasi naravuri , aceleasi „calitati” . 😦

  stefan60

  08/07/2012 at 7:57 pm

 52. unul din elevi, a vrut sä spunä cä nu a luat, din nu stiu ce motiv,
  si a spus noi suntem generatzia copy-paste, a pardon……………
  precis o sä vedetzi………….

  theo- nona

  08/07/2012 at 8:01 pm

  • am vazut si m-am distrat!

   cedric

   08/07/2012 at 8:42 pm

 53. mä enerveazä cretinul ivan, ce ponta nu a fäcut nimic, nu s-a
  plans nimeni de furt, imbecilul asta a priceput.

  theo- nona

  08/07/2012 at 8:03 pm

  • Pe B1, Valentin Ionescu, a facut o mica analiza economica a puciului usLAS; un personaj care mie imi place 🙂

   emil

   08/07/2012 at 8:23 pm

 54. Buna seara
  Mai exista si tineri politicieni care chiar vor sa faca ceva nu doar sa se capatuiasca. Unuil dinte ei este Liviu Alexa
  http://liviualexa.ro/2012/07/08/proiect-de-candidat-la-deputatie-suspendarea-parlamentarilor-prin-referendum-local/

  In toamna cred ca asta va fi singura solutie pentru noi cei de dreapta, sa alegem oamenii cei mai buni si sa-i sustinem individual (PDL si NR au dezamagit iar MRU nu are partid si nici timp sa faca vreunul)

  Ion

  08/07/2012 at 8:03 pm

 55. plagiatorului PONTA trebuie sä-i cerem zilnic DEMISIA:

  theo- nona

  08/07/2012 at 8:04 pm

 56. Au inceput sa traga „big guns” – Reuters:

  http://www.reuters.com/article/2012/07/07/us-romania-politics-idUSBRE86609I20120707

  Ponta, himself under pressure to resign over plagiarism charges, took office in May and has taken a series of steps to increase his party’s power in a country that is the second-poorest EU member and is relying on IMF aid to recover from a deep recession.

  His Social-Liberal Alliance (USL) recently backtracked on a plan to replace Constitutional Court judges in response to international criticism, but has issued emergency decrees that take immediate effect before the court can rule on them.

  Theophyle

  08/07/2012 at 8:07 pm

  • Crezi ca este posibil ca pe presiunea externa, CC sa decida invalidarea nebuniei declansate de tradatori?
   De vineri practic Romania nu mai exista decat la „asa nu” 😦 Ne-au adus la anul 90, gasca de tradatori.

   mar

   08/07/2012 at 8:28 pm

   • practic sa judece corect si sec, in spiritul ci cu aplicarea Constitutiei, fara inflorituri.

    mar

    08/07/2012 at 8:29 pm

    • Oare ce indemnuri ar adresa „poporului” usLASII in cazul asta, al declararii ilegale a actiunilor usLASILOR? Vor avea taria sa recunoasca? Sau…?
     😦

     emil

     08/07/2012 at 8:32 pm

  • salut theophyle. Ticalosia ne depaseste pe toti. Vor retrage OUG DUPA ce-si vor face efectul.

   cinic

   09/07/2012 at 8:57 am

  • Da. Sincer, mi se pare un articol socant de slab.

   EuCuMine

   08/07/2012 at 10:14 pm

   • pe mine ma interesa update-ul de la sfarsitul articolului. exista OUG pomenit acolo?

    ny

    08/07/2012 at 10:31 pm

    • Nu. Mirel Axinte isi da si el cu presupusul asupra unui (ce-i drept, mai mult decat) potential ‘pumn in gura’ la toamna. Pe ideea ca o putere dictatoriala poate da ce pla ei hotarari/decizii/ordonante vrea, dat fiind ca nu mai este „obligata” a respecta legea.

     Ce nu intelege el e ca trebuie sa lupti cu armele pe care le ai, nu cu alea pe care crezi/speri/visezi ca le-ai avea.

     EuCuMine

     08/07/2012 at 11:08 pm

  • Uite ca se poate, de admirat!

   mar

   08/07/2012 at 8:42 pm

 57. cred ca am un link la moderare? nu e de pe fb. daca nu e bun, nu-i problema!

  ny

  08/07/2012 at 8:47 pm

 58. cetatean,
  spune-ne, te rog, daca ICCJ nu se poate ocupa de nici o speta din cele in discutie (inafara de cazul Marga &Ponta). Chiar nici o nelegiuire comisa in ultimele zile nu intra in competenta lor?
  Mi se pare cam mult de lucru pt. CCR

  cedric

  08/07/2012 at 8:50 pm

  • nu stiu, Cedric, parca faceau demersuri premergatoare sa il agate pe Marga. Daca il agata, urmatorul la rand e Ponta.

   Cetatean

   08/07/2012 at 9:28 pm

 59. Vicepresedintele PDL, Sever Voinescu, ironizeaza intr-o postare pe pagina sa de socializare, vizita premierului de joi de la Bruxelles, spunand ca „Ponta si Antonescu pregatesc suspendarea lui Barroso”, iar in curand „va incepe uselizarea Uniunii Europene”.

  „Ponta va merge joi la Bruxelles. Cred ca Ponta & Antonescu pregatesc suspendarea lui Barroso. Sau, planul B, desfiintarea Comisiei Europene printr-un ordin al ministrului Pop, in cazul in care CE se apuca sa discute despre ispravile micului premier roman.
  Oricum, ar fi bine sa-l avertizeze cineva pe Barroso. Sfatuiti-l sa stea cu ochii pe The Official Journal of the European Union. Asta e prima miscare – Ordonanta de Urgenta care-l trece sub conducerea Secretariatului General al Guvernului Ponta e gata. Va fi curand tiparita in Monitorul Oficial. Poate cu o noapte inainte, sa n-o vada nimeni”, scrie Sever Voinescu pe Facebook.

  http://www.ziare.com/sever-voinescu/pdl/voinescu-ironizeaza-usl-ponta-antonescu-pregatesc-suspendarea-lui-barroso-1177577

  cedric

  08/07/2012 at 8:54 pm

 60. ca sa va radeti, daca mai puteti – din jalba adresata CCR :.” Se
  poate spune că spiritul Constituţiei şi principiile statului de drept au fost
  încălcate odată cu formarea Guvernului condus de Emil Boc. Acesta a fost
  învestit pe baza voturilor date de parlamentari aduşi de partea puterii prin
  practici legate de corupţia politică. De asemenea încălcarea spiritului
  Constituţiei a continuat cu fiecare dintre legile cu impact major asupra societăţii
  româneşti, trecute prin Legislativ prin procedura angajării răspunderii
  Guvernului cu consecinţe catastrofale pentru societatea românească.”

  elablue

  08/07/2012 at 8:54 pm

 61. A inceput Turcescu!

  cedric

  08/07/2012 at 9:01 pm

 62. din decizia CCR – la 4 din cele 7 pct, CCR a spus textual ca nu sunt incalcari ale Constitutiei.
  la pct 1 citez „Faptul că Preşedintele României, prin comportamentul său politic, şia
  asumat public iniţiativa luării unor măsuri economico-sociale, înainte ca
  acestea să fie adoptate de către Guvern, prin asumarea răspunderii, poate fi
  reţinut ca o încercare de a diminua rolul şi atribuţiile primului ministru.
  De aceea, această atitudine imputată domnului Traian Băsescu nu
  poate fi încadrată în conceptul „opinii şi opţiuni politice”, astfel cum acesta
  a fost stabilit de Curtea Constituţională prin Avizul consultativ nr.1 din 5
  aprilie 2007, potrivit căruia Preşedintele României poate, în virtutea
  prerogativelor şi a legitimităţii sale, să exprime, să formuleze observaţii şi
  critici cu privire la funcţionarea autorităţilor publice şi a exponenţilor
  acestora.”
  la pct 6 citez „Curtea reţine că faptele concrete
  menţionate mai sus, imputate Preşedintelui, îmbracă forma unor conflicte
  cu ceilalţi participanţi la viaţa politică. Cât priveşte declaraţiile sus-menţionate ale domnului Traian Băsescu,
  Curtea reţine că acestea pot fi caracterizate ca opinii politice, Curtea constată că domnul Traian Băsescu nu şi-a exercitat cu
  maximă eficienţă şi exigenţă funcţia de mediere între puterile statului,
  precum şi între stat şi societate.”
  Dupa cum vedeti, curtea pare sa condamne unele actiuni ale presedintelui, fara sa precizeze daca sunt fapte grave de incalcare a constitutiei.
  Aceasta este definirea acestor fapte grave, data de CCR in 2007 : „Curtea reţine că pot fi considerate fapte grave de încălcare a prevederilor Constituţiei actele de decizie sau sustragerea de la îndeplinirea unor acte de decizie obligatorii, prin care Preşedintele României ar împiedica funcţionarea autorităţilor publice, ar
  suprima sau ar restrânge drepturile şi libertăţile cetăţenilor, ar tulbura ordinea
  constituţională ori ar urmări schimbarea ordinii constituţionale sau alte fapte de
  aceeaşi natură care ar avea sau ar putea avea efecte similare.”

  elablue

  08/07/2012 at 9:17 pm

 63. La ideea unei comentatoare de pe blogary.ro am facut 3 imagini sugestive. Le postez si aici, poate va sunt de folos:

  subway

  08/07/2012 at 9:18 pm

 64. Am incercat sa pun link catre 3 imagini de pe tinypic si nu merge. Exista vreo restrictie in privinta imaginilor?

  subway

  08/07/2012 at 9:21 pm

 65. sloganul politeia „vrem o tara ca afara!” a fost primul strigat la portavoce de mn. 🙂

  radubotezatu

  08/07/2012 at 9:39 pm

  • MN, adica Neamtu?

   Cetatean

   08/07/2012 at 9:41 pm

   • Bon soir a tous!
    Ce magarie! Alt plagiator care admira USL-ul si il critica pe Presedinte acum cateva zile pe B1TV, slsturi de tovarasul migrator de nadejde – „dom’ prof le liceu industrial Vlaston:. Nu este in stare nici sa nascoceasca un slogan. Ereticii stiu de ce 🙂

    desydemeter

    08/07/2012 at 9:43 pm

    • City!
     Plus ca l-au huiduit pe MN cat s-a putut. Am fost de fata. A venit cu o mana de oameni fata de peste 500 cat eram noi. Ce cauta? Sa-si insuseasca o miscare? Sa adune oameni? Ar trebui sa iasa din viloiul din Primaverii mai des.

     desydemeter

     08/07/2012 at 9:46 pm

     • Buna seara, Doamna! 🙂

      daca un parlit ca Neamtu e huiduit inca de acum, e clar: viitor de aur in USL are, si prevad prin secole a lui imbratisare… cu unul ca Sova. 🙂

      Nu imi pare rau pentru el, imi pare rau de fundatiile alea care i-au dat burse sa studieze in Occident: bani aruncati pe fereastra, mai bine ii dadeau de pomana la biserici.

      Cetatean

      08/07/2012 at 9:49 pm

      • Citoyen 🙂
       Dragule, e greu sa vorbesti in public fara notite si discurs pregatit de acasa. Este total neconvingator, mai ales pentru cei care au strans semnaturi pentru el iarna, in zloata, au adunat bani si l-au sponsorizat. Nu este credibil. El are (cum spune cineva pe net) un partid „pe persoana fizica” si atat.

       desydemeter

       08/07/2012 at 9:53 pm

       • nu ne trada,desy ! 🙂

        ela

        08/07/2012 at 9:57 pm

       • de asta il si fac adversarii politici varza pe unde apuca, la TV. Omul nu rezista mai mult de 5 minute intr-o confruntare politica. Crede ca daca invica nu stiu ce angelism politic al lui si al lui Vlaston (haha!), va fi votat de toata lumea. Sa vanda partidul pe persoana fizica lui Falca si sa intre in USL, alaturi de Frunzaverde.

        Cetatean

        08/07/2012 at 10:08 pm

   • da

    radubotezatu

    08/07/2012 at 9:57 pm

  • salut radu 🙂
   Asa sa-l ajute Dumnezeu, de cat e el de cinstit si religios!

   Theophyle

   08/07/2012 at 9:42 pm

   • Vineri seara a vorbit de rinocerii din politica damboviteana, alt plagiat.

    mar

    08/07/2012 at 9:46 pm

    • Mar, dear 🙂
     El nu are idei proprii, iar Biblia nu contine sloganuri. Miscarea lui a ‘rostogolit-o” el pe net.

     desydemeter

     08/07/2012 at 9:47 pm

    • mar,
     nu pot ei sa fure cat putem noi sa scriem! Intr-o ora au semnat petitia care am postat-o 130 de politeieni! Asta da comunitate!

     Theophyle

     08/07/2012 at 9:48 pm

     • Cred ca suntem mult mai multi, este inceputul 😀

      mar

      08/07/2012 at 9:52 pm

     • am semnat-o in piata.

      radubotezatu

      08/07/2012 at 10:00 pm

 66. Asta deja a mutat Presedentia la A3, nu mai asteapta decizia CC 😦 Cred ca o sa fie fiesta daca CC invalideaza mascarada si Putoarea nationala tb sa demisioneze, ptr. ca asa a declarat.
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12741363-antonescu-nu-pune-problema-gratierii-lui-adrian-nastase-catre-crin-antonescu-presedinte-interimar-pana-29-iulie-sau-eventual-pana-alegeri.htm

  mar

  08/07/2012 at 9:49 pm

  • Ar fi absolut rusinos pentru A. Nastase sa ceara gratierea de la Antonescu.

   desydemeter

   08/07/2012 at 9:55 pm

   • Nu o va cere, se va rezolva altfel: il va gratia Parlamentul (se poate).

    Cetatean

    08/07/2012 at 10:09 pm

    • Parlamentul pe care l-am vazut in pozele din presa va gratia toti parnaiasii!

     ela

     08/07/2012 at 10:11 pm

 67. Am semnat petitia !

  Reddog

  08/07/2012 at 10:01 pm

 68. Buna seara 🙂
  Desi stiu ca unii dintre voi imi mai citesc si textele de pe facebook, am sa postez si aici, un alt fel de OUG, care seamana teribil cu cele curente, asemanare care cred ca asperiat cancelariile ociidentale mult mai mult decat orice petitie, sau comentariu:
  „The Reichstag has enacted the following law, which is hereby proclaimed with the assent of the Reichsrat, it having been established that the requirements for a constitutional amendment have been fulfilled:
  Article 1: In addition to the procedure prescribed by the constitution, laws of the Reich may also be enacted by the government of the Reich. This includes the laws referred to by Articles 85 Paragraph 2 and Article 87 of the constitution.
  Article 2: Laws enacted by the government of the Reich may deviate from the constitution as long as they do not affect the institutions of the Reichstag and the Reichsrat. The rights of the President remain undisturbed.
  Article 3: Laws enacted by the Reich government shall be issued by the Chancellor and announced in the Reich Gazette. They shall take effect on the day following the announcement, unless they prescribe a different date. Articles 68 to 77 of the Constitution do not apply to laws enacted by the Reich government.
  Article 3: Treaties of the Reich with foreign states, which relate to matters of Reich legislation shall for the duration of the validity of these laws not require the consent of the Reichstag. The national government shall adopt the necessary legislation to implement these agreements.”
  Este vorba despre Enabling Act of 1933:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Enabling_Act_of_1933

  DanSu

  08/07/2012 at 10:15 pm

  • Cred ca o analiza comparativa a textelor OUG si a actului de mai sus, ar trebui facuta viral…

   DanSu

   08/07/2012 at 10:19 pm

   • Just! Imi place foarte mult idea! 😉

    Observator

    08/07/2012 at 11:11 pm

  • @dansu
   am spus din primele zile ca astia sunt ca mod de actiune,precum nazistii in 33
   acum zic ca i-au intrecut: alora le-au trebuit 8 luni: 30 ian-sf septembrie/astora numai 2=mai&iunie

   intimplator

   08/07/2012 at 10:33 pm

  • si de fapt-ca argument ca asa e-cele mai vehemente reactii vin din germania-vezi decl min de externe

   intimplator

   08/07/2012 at 10:35 pm

 69. C. , Laura Stefan explica la B1 exact faza cu cele doua legi.

  mar

  08/07/2012 at 10:21 pm

 70. Probabilitate mare ca Blaga sa fie maine la Cotoceni 😆

  DanSu

  08/07/2012 at 10:27 pm

  • asta e prea putin important fata de obiectul CJNC, adevarata miza.

   Cetatean

   08/07/2012 at 10:28 pm

   • IMHO, e foarte important pentru ca ar fi o bomba atomica in mijlocul parlamentarilor USL. Se darama tot. Nu de prezenta lui Blaga sau nu e vb. ci de deciziile care urmeaza…

    DanSu

    08/07/2012 at 10:30 pm

 71. bunaseara;
  ce sa mai zic…
  discutie dupa amiaza la niste cunoscuti,generatia mea(cca 60);la umbra unor pomi discutam: concluzia: astia tinerii de azi nu au cunoscut comunismul ,poate de asta sunt atit de inconstienti;
  apare fiul unuia din ei,cu sotia si inca 2 cupluri ,aceasi virsta(mid 30)
  bla,bla..ne vedem de ale noastre de lipsa cunoasterii a ce e rau….la un moment dat unul-lucreaza in banca:ce va agitati atita;nu ne intereseaza cine e,toti sunt la fel
  dle ,asa e ,dar esti in banca cit a fost de rau aia au pastrat cota unica/ai rate il intreb? crezi ca un curs de schimb de 5/1 euro e posibil;nu cred,zice el;dar 4,7-4,8/la cum merge e proape sigur;
  ok,dar ce zici de urmatoarea grila de impozitare: pina la ron 2000/16 pct intre ron 2000-3000 /25 cpt ,ce e peste 40 pct?
  cum asa: pai ,astia de acum de unde crezi ca vor lua bani pentru toti cei care-i sustin ,ca ute la revolutionar am auzit ca deja s-a reluat plata aia…
  uite d-asta ma duc eu sa votez/si in plus iti mai spun o chestie:nu mai e vorba de basescu e vorba de demnitate/nu permit sa fiu calcat in picioare
  pleaca ,prin gradina,dupa vreo 15 min se intorc: n-am votat niciodata pina acum,dar acum ne ducem/aveti dreptate/
  ca o fi impozitul,ca o fi demnitatea habar n-am,sper insa ca vor inca 6 nu/printii lor imi vor spune
  nu stiu de ce am senzatia ca ” lamurirea” celor care nu sunt interesati se poate face si uzind de argumentul: ” ba sa mergem sa le aratam ca nu ne pot calca in picioare”

  intimplator

  08/07/2012 at 10:31 pm

 72. Foarte clar vorbeste Laura Stefan!

  cedric

  08/07/2012 at 10:32 pm

 73. Are o exprimare atat de sigura si documentata, incat mi-a dat sperante!

  cedric

  08/07/2012 at 10:36 pm

 74. Alta lovitura data Premierului hotz si a gastii de tradatori de neam si tara – „Comisia Europeană este o instituţie europeană independentă, care îşi fundamentează declaraţiile şi opiniile pe fapte şi pe lege. A face jurnaliştii responsabili pentru o poziţie a Comisiei este, sincer vorbind, absurd şi profund îngrijorător“, a răspuns Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Comisarului European pe Justiţie, Viviane Reding, la o întrebare adresată de România Liberă prin e-mail.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/exclusiv-purtatorul-de-cuvant-al-comisarului-viviane-reding-despre-acuzatiile-lui-dan-sova-este-absurd-sa-faci-un-jurnalist-responsabil-pentru-o-pozitie-a-comisiei-europene-269890.html

  mar

  08/07/2012 at 10:39 pm

 75. Foarte interesan ce spune Cristoiu, plangera Aspaziei Cojocaru a aparut intai pe un site USL.
  Se pare ca Nona a avut dreptate.

  mar

  08/07/2012 at 10:44 pm

  • A fost intoxicare?

   EuCuMine

   08/07/2012 at 10:55 pm

   • Posibil, dar a aparut si un comunicat de la Parchet 😦

    mar

    08/07/2012 at 10:56 pm

   • Am banuit si eu!

    cedric

    08/07/2012 at 10:57 pm

    • Daca a fost intoxicare, batalia va fi crancena si incep sa-i dau dreptate pesimistului Cristoiu 😦 Putem sa stingem lumina si sa ne pregatim bagajele.

     mar

     08/07/2012 at 10:59 pm

 76. Ciudata atitudine are Cristoiu, indiferent de pesimismul afisat 😦

  mar

  08/07/2012 at 10:47 pm

 77. se pare talharii au inceput cu amenintzäri si dna. Turcan a fost
  de cateva ori amenintzat#ä aceste zile.
  iar in OTV, este o campanie de denigrare si inproscare cu noroi
  a tuturor di pdl, inclusiv presedintele.

  DIACONESCU FACE CE II COMANDÄ MAFIOTUL vOICULESCU

  theo- nona

  08/07/2012 at 10:50 pm

 78. fenomenal de bine documentatä dna. Laura Stefan;

  dacä totzi judecätorii ar fii corectzi si ar urma exact constitutzia

  nu si-ar mai permite nebunii dela USL; sä-si punä poalele in cap,

  iar o sä gandeascä totzi dupä miscarea haitei rosii, cä romania

  e primitivä si locuitä numai de tzigani.

  trebuie luptat pt. demnitatea Romaniei, terfelitä de golanul Ponta si maiotzii

  lui politici.

  Ponta demisia.

  theo- nona

  08/07/2012 at 10:58 pm

 79. mi se pare curios,

  CNA-ul nu vede ce face OTV;?????

  o rusine si ilegalitate ce face haznaua OTV

  theo- nona

  08/07/2012 at 11:01 pm

 80. Buna seara
  Acum am ajuns din PV. Se pare ca MN a confiscat PV si orice i-am spune referitor la decenta si ratiune, o da invariabil pe „agitatorule”. Degeaba am incercat sa-i explic ca daca vii in casa cuiva, ai o anumita decenta si conduita si nu scuipi pe covor…. Pe langa asta, ingrijorator e ca le-a spus tuturor ca maine se aduna cu totii acolola ora 19 si vor pleaca toti intr-un marscondus de el spre PR!

  drivas

  08/07/2012 at 11:03 pm

  • Oare omul sa fie un infiltrat, ca prea este decis sa distruga ceva 🙄

   mar

   08/07/2012 at 11:07 pm

   • Nu, e doar batut in cap. Si disperat, pe deasupra, ca nu mai are nici 50% din sustinerea pe care o avea in iarna.

    EuCuMine

    08/07/2012 at 11:09 pm

   • eu cred de mult ca e infiltrat.n am dovezi palpabile, dar imi folosesc logica. daca noi 2 facem maine un partid ..crezi ca ne invita cineva la tv sa ne dam cu parerea din 3 in 3 zile ?iar usurinta cu care le a tras un sut in fund celor care l au crezut de buna credinta denota ca omu e uns cu toate alifiile. de obicei naparcile domesticite de securisti au asa un caracter.

    zigzag

    08/07/2012 at 11:16 pm

 81. turcescu il citeaza pr @sare 🙂

  Cetatean

  08/07/2012 at 11:09 pm

 82. si plagiatorul Ponta s-a väitat de amenintzäri, vivtimizarea lor e parte din scenariu

  sobolanul cenusiu , santajistul dela otv-Diaconescu, se victimizeazä in fiecare zi.

  uite si Turcan e amenintzatä si nu face circ.

  theo- nona

  08/07/2012 at 11:10 pm

 83. cel mai grav ar fi, ca nemernicul Ponta, sä dea pe mana
  consultantului ceva secrete natzionale. Ponta ca sä stea pe scaun
  isi vinde tzara.

  theo- nona

  08/07/2012 at 11:12 pm

 84. eu räman la pärerea ; cä asa cum se fatzaie, se bälängäne si
  cat de afectat este, ii lipseste un „surubel”

  theo- nona

  08/07/2012 at 11:15 pm

 85. securista AC ; a trebuit sä se dea victimä la ordinul PSD

  theo- nona

  08/07/2012 at 11:17 pm

 86. dar nu o inpiedicä pe fosta securistä sä citeascä constitutzia,
  s-au are si alte la activ si o vor santaja.

  theo- nona

  08/07/2012 at 11:19 pm

 87. Ce ziceti daca maine CC invalideaza decizia de suspendare, ma gadesc la rapiditatea cu care s-a hotarat sa judece.
  .

  mar

  08/07/2012 at 11:22 pm

  • Eu sunt curios ce „apeluri” va face Ion Iliescu (nume generic de conducator usLAS); si TEAMA 😦

   emil

   08/07/2012 at 11:26 pm

 88. In asteptarea deciziilor de maine, un gand de incurajare din partea mea, dupa ce am inghitit azi jde deciziile ale CCR:

  „Potrivit dispozitiilor art. 142 din Constitutie coroborate cu cele ale art. 1 alin. (1) si (2) din Legea nr. 47/1992, Curtea Constitutionala este garantul suprematiei Constitutiei, unica autoritate de jurisdictie constitutionala in Romania. In virtutea acestor prevederi, Curtea asigura controlul de constitutionalitate al actelor, procedurilor sau imprejurarilor cu privire la care a fost sesizata, constatand conformitatea sau neconformitatea acestora cu Legea fundamentala.

  Cetatean

  08/07/2012 at 11:24 pm

  • sa intelegem ca spaimele tale sunt vis-a-vis de a accepta sau nu sa se pronunte pe CJNC sesizat de presedinte

   elablue

   08/07/2012 at 11:35 pm

 89. Decizia 1106/2011.

  Cetatean

  08/07/2012 at 11:24 pm

 90. deci mai este o sperantzä????????

  theo- nona

  08/07/2012 at 11:25 pm

  • theo, intdeauna este o speranta, cat timp suntem in viata.

   Insa sa nu supraestimam speranta. sa o pretuim cu moderatie.

   Cetatean

   08/07/2012 at 11:27 pm

   • si eu am speranta City cu privire la ce ar putea decide CCR fiind si presiunea occidentului.cel mai rau ma tem ca nu stiu pana la ce nivel au ajuns pucistii- au trecut de „cumatru” si au ajuns pana la „nasul” lui ponta? cumatru= g.oprea, nasul stii si tu cine e.

    zigzag

    08/07/2012 at 11:31 pm

    • zig, eu pendulez intre speranta moderata si incercare de a evita gandirea consecintelor unei decizii CCR care legitimeaza pucistii. Sper ca macar 5 judecatori sa fie macar o data in viata lor patrioti. Nu zic ca nu sunt de regula, insa ei trebuie sa fie maine. Pucistii aveau in plan schimbarea a 2 judecatori CCR, asta nu le-a mai reusit; de unde deduc ca nu sunt chiar asa de siguri de reusita planului lor la Curte.

     Cetatean

     08/07/2012 at 11:35 pm

     • da, si un semn de speranta este faptul ca CCR a sesizat ultra rapid comisia de la venetia.insa faptul ca au venit ostentativ cu un general american pe post de „consultant” m a facut sa ma gandesc la multe.sunt singur ca individul ala e consultant si a tras sforile cu mult inainte de a fi prezentat oficial.”joaca” a inceput de la vizita lui tonta in sua .

      zigzag

      08/07/2012 at 11:41 pm

      • W.C. (bhuahaha) e doar unul din slugile lui Soros.

       EuCuMine

       09/07/2012 at 12:13 am

 91. Interesant pct. de vedere al avocatei, practic CC recunoaste conflictul constitutional prin prisma deciziei de vineri. Inseamna ca USLamistii o incaseaza urat.

  mar

  08/07/2012 at 11:25 pm

  • nu, nu e adevarat.

   Cetatean

   08/07/2012 at 11:28 pm

   • indiferent de ce decide un lucru este clar, Constitutia Roamniei are multe lacune si posibilitati de interpretari 😦

    mar

    08/07/2012 at 11:36 pm

 92. Oare Monitorul Oficial a publicat textul complet al deciziei Curții Constituționale privitoare la motivele demiterii președintelui. Oare de ce lipsește (concluzia) avizul din decizie ? Au mai fost scandaluri cu legi care s-au modificat pe traseul de la decident la M.O. !

  dada

  08/07/2012 at 11:34 pm

  • nu a existat concluzie.

   Cetatean

   08/07/2012 at 11:38 pm

   • USL e o clică de hoți și mincinoși de la care mă aștept la cele mai mari ticăloșii 😦

    dada

    08/07/2012 at 11:46 pm

 93. Pe Neamtu nu-l puteti lasa sa mearga singur maine in PR? Sa nu-l urmeze nimeni! Cred ca asta se poate aranja.
  Sa se vada cati il urmeaza.

  cedric

  08/07/2012 at 11:35 pm

  • il va urma sleahta pe care a adus-o in PV. O mare parte zici ca-i din Curtea Miracolelor; ciudat e ca azi taman oamenii astia dadeau interviuri la TV. Veti vedea la tv niste figuri de o sa ramaneti interzisi!

   drivas

   09/07/2012 at 12:04 am

 94. Salut
  Declaratii El lide Maximo :
  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Antena 3, că din puntul său de vedere, procentul celor care vor vota pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va apropia de 70%, potrivit Mediafax.
  Întrebat ce relaţie va avea cu şefii serviciilor secrete, în calitatea de preşedinte interimar, Crin Antonescu a declarat că, din punctul său de vedere, are mai multă încredere în George Maior, şeful SRI, decât în Teodor Meleşcanu, directorul SIE, cu care a fost coleg în PNL.

  Deci sa fie totusi un sambure de adevar intre judecatoarea ASpazia Cojocaru si SRI. Parca un episod asemanator s-a petrecut si in 2007. Ce te uimeste la interviu este siguranta cu care vorbeste. Nu are nici o problema de incertitudine legata de interimat?

  ion

  08/07/2012 at 11:35 pm

  • Ai avut dreptate cu Lavinia Sandru 😀

   mar

   08/07/2012 at 11:37 pm

  • e o chestie de ranciuna personala, de aia. Antonescu nu il suporta pe Melescanu.

   Cetatean

   08/07/2012 at 11:39 pm

  • Incertitudini, indoieli au cei care gandesc 🙂
   E cazul?

   emil

   08/07/2012 at 11:40 pm

 95. Cristoiu a ciripit o perla, in urma cu 4 saptamani s-a intalnit cu un ambasador si el (Cristoiu) a fost convins ca Traian Basescu nu va fi suspendat. Oare sa se fi stiut ca Traian Basescu va fi suspendat?

  mar

  08/07/2012 at 11:41 pm

  • @mar: pe e clar ca a fost un plan si se stia de intentia de suspendare..iar planul asta nu e facut de 2 prostovani ca ponta si crin, ori de nush ce parlamentari care nu s in stare sa elaboreze un proiect de lege nici macar in 2 ani .

   zigzag

   08/07/2012 at 11:46 pm

   • Ca idee, exista scris in documentele Institutului Sincai.

    emil

    08/07/2012 at 11:49 pm

 96. nu, era o simpla misiune de informare, ambasadorul isi facea plinul de informatii.

  Cetatean

  08/07/2012 at 11:43 pm

  • vrei sa stii care a fost ambasadorul ( unul dintre ei ) cu care s a intalnit cristoiu in ultima vreme? sau stii care a fost acel ambasador? 🙂

   zigzag

   08/07/2012 at 11:49 pm

 97. salutare 🙂
  ipoteza : ccr maine,poimaine etc da de pamant cu toti si toate.S-a incalcat constitutia etc.Stergem tot reluam de-acolo samd.
  Ce se intampla daca bajetzii nu respecta deciziile ccr ?
  Intrebarea mi se pare legitima ptr. ca desi ccr a decis cine merge la bxl Ponta s-a invartit pe-acolo si nimeni inca nu i-a aratat macar o poza cu rahova desi au cam trecut zile multe nu gluma.
  Ee… ?

  mircea

  08/07/2012 at 11:47 pm

  • Sa faca apel la popor? In stil iliescian?

   emil

   08/07/2012 at 11:50 pm

   • la asta ma gandeam si eu.nu cred ca au reinceput sa le dea banii la revolotionari fara niciun interes . 😦

    zigzag

    08/07/2012 at 11:53 pm

    • au inceput sa le dea si la politie si jandarmerie o parte din bani; suspect de repede.

     drivas

     08/07/2012 at 11:59 pm

 98. daca da Dumnezeu si le arunca bomba peste ei, in caz ca se opun, vor fi saltati cu mascatii. sau cel putin asa merita.

  Cetatean

  08/07/2012 at 11:54 pm

  • depinde, cred atunci se vor separa apele

   mar

   08/07/2012 at 11:56 pm

  • pana la urma tot la metoda boris/kalashnicov/tancuri se ajunge. Stefan avea dreptate 😆
   ptr.Andon Paslaru Diaconu au votat nu trecand peste iccj
   Ne punem problema ptr. Ponta ?? (marga nu e parlamentar)
   ashtia nu vor renuntza sub nicio forma.
   daca in germania de ex. ccr poate sa decida asupra renuntzarii partziale de suveranitate oare ccr nostru are boashe ?

   mircea

   09/07/2012 at 12:07 am

 99. noapte buna

  zigzag

  09/07/2012 at 12:04 am

 100. acum 4 saptamani votul uninominal nu era declarat neconstitutional, iar Copy-lotul nu avea patalamaua de hot

  ion

  09/07/2012 at 12:06 am

 101. Am o rugaminte pentru cineva mai cu minte decat mine. Am nevoie pentru un banner/pancarta pentru piata.
  As vrea sa scriu ceva de genjul:
  Givernul Ponta, 61 de zile, x incalcari ale constitutiei, y incalcari ale hotararilor definitive ale tribunalelor
  And still counting.
  Are cineva ideee cat sunt x si y?

  manwesulimo

  09/07/2012 at 12:06 am

  • constitutie – inca nu stim, ca nu s-a pronuntat CCR. hot. jud. definitive – Andon si Diaconu declarati incompatibili

   elablue

   09/07/2012 at 12:12 am

 102. un judecator de la ccr spune ca derogarea data de ponta – e inutila si fara efect juridic:

  „Includerea in textul art.10 a sintagmei „prin derogarea de la art.5 alin.(2)”, inutila si fara nici un efect juridic, nu face ca textul respectiv sa fie contrar vreunei prevederi constitutionale. Posibilitatea demiterii Presedintelui Romaniei prin votul majoritatii cetatenilor participanti la referendum, indiferent cat de infima ar fi aceasta participare, ar insemna o grava nesocotire a vointei cetatenilor prin al caror vot a fost ales presedintele”, se arata in opinia separata a judecatorului CCR.

  http://www.ziare.com/basescu/referendum-demitere/judecator-ccr-despre-referendum-este-valabil-daca-voteaza-majoritatea-celor-cu-drept-de-vot-1177556

  fish

  09/07/2012 at 12:06 am

  • e din 2007, si e opinie separata. nu stim insa cum vor gandi acum.

   Cetatean

   09/07/2012 at 12:18 am

   • stiu ca era din 2007 – dar aratam ca exista o baza favorabila / legala de interpretare.
    formularea mea a fost gresita – trebuia sa scriu poate fi interpretata ca in loc de e

    fish

    09/07/2012 at 1:43 am

 103. este ciudat coltzuros, contradictoriu si cu ” multe fete ” CRISTOIU

  theo- nona

  09/07/2012 at 12:10 am

 104. Fratilor, tot facem scenarii. Cum va fi, ce va fi. Eu cred ca este bine sa asteptam maine deciziile CCR si in functie de aceste decizii sa vedem ce este de facut. Sa nu ne imbatam cu apa rece !

  Reddog

  09/07/2012 at 12:11 am

  • Reddog 🙂
   eu cred ca scenariile ar trebui imaginate de profesionishti si in momentul aparitziei primelor semne actzionat corespunzator.Nu prea mai opreshti o avalansa daca nu opresti primul bulgare(sau nu-i pui mana la gura unei isterice care chiuie in mijlocul muntzilor inzapeziti)
   uite inca o ipoteza :
   ccr maine aproba tot ce s-a intamplat,manipularea referendum basescu a prins,boborul a pus botul merge la referendum il da jos dupa care guvernul/antonescu(interimar cu drepturi prevazute in const)/parlamentul anuleaza tot ceea ce au facut doar ptr. demiterea piratului.
   se reinstaleaza subit democratzia,si in cel mai fericit caz Ponta isi da demisia peste 2 luni cand cne ii spune ca a plagiat.
   Sa mai zica cineva ceva ca nu e in regula.Peste un an s-a uitat,varanul,nastase,voicu si multzi altzii zburda voiosi.

   mircea

   09/07/2012 at 12:22 am

 105. (aparent) offtopic
  Care era procentajul rezonabil de promovare la BAC?

  emil

  09/07/2012 at 12:14 am

 106. am auzit declaratziile copiilor ce nu au luat bacul, au fost sinceri.

  ” nu am invätzat.”

  theo- nona

  09/07/2012 at 12:19 am

 107. ponta demisia.

  noapte bunä.

  theo- nona

  09/07/2012 at 12:22 am

 108. drivas 12:04,
  am vazut acum la B1 o mutra dubioasa in PV , fara dinti si chiar am vorbit cu ai mei ca e mutra de PU nu de PV.
  L-am vazu tsi pe MN cantand la o porta voce Deseteapta-te romane. Mi s-a facut greata!
  Totusi, daca maine ai nostri raman pe loc, se va vedea cati si cine il urmeaza. Daca ati putea lamuri oamenii sa nu il asculte ar fi foarte bine. Poate i-ar trece pofta sa se mai bage. Zic si eu, dar nimic nu mai e sigur in zilele astea.

  cedric

  09/07/2012 at 12:25 am

 109. Are cineva un logo de la iccd?. As dori sa il pun pe blog.

  eugeni

  09/07/2012 at 12:26 am

 110. SEara buna la lumea buna! Semnat petitia si electronic dimineatza si olograf in piatza.
  Mihaitza si-a facut numarul in PV. Cu portavoce si sloganuri „imprumutate” de la altii. Macar n-a mai venit cu steaguri. Pana si cei doi enoriasi care-l insoreau erau in haine fara sigle. Dar numarul si l-a facut fix cand au aparut televiziunile. Foame mare!

  blog de caine rau

  09/07/2012 at 12:27 am

 111. Revin cu temerea mea fata de siguranta pucistilor. Oare nu au facut blat cu judecatorii inainte de a incepe derularea. Cu alte cuvinte daca protestele judecatorilor CCR fata de amenintarile lui crinolin si Corlateanu, apelul la comisia de la Venetia, asa zisa amenintare a Aspaziei nu fac parte dintr-un joc murdar in asa fel incat sa credibilizeze CCR in afara pentru ca apoi prin deciziile pe care le vor da maine si marti sa le legitimeze puciul. Parca si Cristoiu tot asta dorea sa spuna printre randuri.

  ion

  09/07/2012 at 12:39 am

  • Cristoiu a fost dubios 😦 Nu zice nimeni sa fii optimist fara acoperire, dar si prea multe spaime nu cred ca sunt ok.
   Ma gandesc ca presiunea externa sa-i faca sa gandeasca fara inflorituri, sec in litera si spiritul Constitutiei.
   Oricum presiunea este imensa pe cei de la CC, statul de drept sta in mana lor. Daca zic pas, putem sa stingem lumina ptr. ca scandalul este monstru si Romania va fi izolata 😦

   mar

   09/07/2012 at 12:45 am

  • Cristoiu? Ai cretitudinea ca nu se da interesant?
   Eu nu 🙂

   emil

   09/07/2012 at 12:45 am

  • eu sper ca totusi nu. Parerea mea este ca Ponta a inceput acest proces de suspendare santajat deci un pic neglijent. Graba este a lui Voiculescu(Nastase) care cred ca are ceva dosare despre Ponta. Cred ca daca o luau mai lent nu ar fi avut atatea probleme. Ceva este ciudat aci. Dar de fapt toata lumea a zis asta.

   eugeni

   09/07/2012 at 12:47 am

  • ar fi cu sigurantza o posibilitate Ioane 🙂
   legea banului(ce a sugerat si Cristoiu) pare a fi cea mai tare.Mai tare decat patriotismul sau D-zeu,chiar acolo si cand e nevoie cel mai mult.
   Asp.C. prin faptul ca a facut plangere dupa ce a aparut anuntzul pe fb ridica suspiciuni suplimentare.
   Ca fosta securista, o reactivare de celula care sa-i spuna ce sa faca(in caz contrar…vesnicul santaj) a.i. sa lase impresia ca vine dinspre pirat poate fi iarasi plauzibil.Cica ar fi depus plangere la parchet.
   In acelasi timp interventzia lui Cristoiu(vulpe batrana) poate fi citita si-n cheie inversa(ca raspuns la „provocarea lui cristoiu),adica in cateva cuvinte: de constiinta si patriotismul de care trebuie ca sa dau dovada(si nimic altceva nu mai conteaza) depinde soarta acestei tari 🙂

   mircea

   09/07/2012 at 12:56 am

  • asta ar trebui cat mai mult popularizata, daca e intr-adevar declaratia lui, exista destui spalati pe creier de antene care au rude „capsunari”

   ny

   09/07/2012 at 1:19 am

 112. Mar,
  Daca CCR legitimeaza ce au facut pucistii, Occidentul o va lasa mai moale si in final dupa asa zisul referendum il va accepta si pe Copy-lot. Atat EU cat si USA au fost si sunt pragmatici de fapt isi vad propriile interese. Daca noi ca popor acceptam demiterea doar pentru ca ne spune A3 atunci de ce sa dam vina pe altii

  ion

  09/07/2012 at 1:08 am

  • Fara indoiala, Ponta va ramane un vot la socialisti, vot de care vor fi bucurosi. In fata il vor trata ca pe un copy/paste, dar , precum A Severin, totul va intra intrun modus vivendi in care poporul roman va trage toate ponoasele.

   eugeni

   09/07/2012 at 1:12 am

 113. Noapte buna all

  eugeni

  09/07/2012 at 1:13 am

 114. salut, all,

  am fost azi din nou in P.V. (4p).
  daca MN va merge spre PR, sa mearga, nu-l opreste nimeni, dar noi raminem pe loc
  🙂
  nu am vazut-o pe Ioana Basescu, era cumva in zona muzeului Antipa, unde te-am vazut pe tine, mishu jamie???

  putina lume cam 0,02% din total populatie Bucuresti,
  am un fix cu procentul pentru ca fac comparatia cu P.U./1990 cind au venit mii de oameni zi de zi timp de luni de zile…

  iar acum abia se aduna 200, 300, 1000 (joia trecuta)!

  p.s.
  am primit tf din Germania, ca ne-a vazut pe ….CNN,
  hai, ca sintem tari astia din P.V.
  🙂

  skorpion

  09/07/2012 at 1:15 am

 115. buna dimineata
  9 iulie : Sf.Mucenici Pangratie si Chiril
  poate le-or da mintea cea buna celor 9/ei pot face poate pentru prima data, in mod real si palpabil, in istoria acestei tari jonctiunea/conectarea cu/la civilizatia vestica:
  NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE
  totul e in constiinta lor

  intimplator

  09/07/2012 at 2:29 am

 116. nu e vorba nici de basescu,nici de ponta nici de antonescu sau altii:
  e vorba de lege care trebuie sa fie respectata de noi toti si de faptul ca acum justitia prin decizia celor 9 poate deveni ceea ce asteptam de mult: o institutie respectata de toti

  intimplator

  09/07/2012 at 2:34 am

  • ar fi ceva intr-adevar @Intamplator
   mi-e frica insa de o coada de peste si spalare pe maini lasand responsabilitatea tot pe noi(adica referendum.)
   Nu cred ca vor avea curajul ca sa intre in substanta problemei(sau o vor atinge doar tangentzial) singura lor rezolvare ar fi probabil ca sa nu altereze aparentza echilibrului democratic intre fortzele politice pasand problema pe umerii acestora(la sfarsitul lantzului adica tot pe noi toti) si acest echilibru va fi obtinut prin legea vu de care apoi usl nu cred ca se vor mai atinge prin nicio initziativa oug sau lege(va ramane cea veche,proprortionala).
   Motivul ptr. care nu cred ca se vor baga la „constiinta” este faptul ca sunt numiti politic si fiecare baricada in parte isi va asuma victoria respectiv esecul in deliberarea lor in functie de ce zona apartin.Opinii vor fi.
   Poate un alt sistem de numire a judecatorilor,un sistem deasupra oricar ingerintze politice sau de alta natura si niste judecatori deasupra oricaror dubii…o alta constitutie.
   Efectele nu vor fi brushte,cam 2, 3 luni iar la iarna dupa alegeri vor fi alte probleme muuult mai mari,eur 5 lei,intretinere mare,mostenire dezatruoasa indiferent cine va fi la guvernare,izolare internatzionala din ce in ce mai constientizata de bizoni etc.
   Ar fi prea frumos ca sa ramana in istoria democratziilor adevarate ca echipa de 9 care a infaptuit geneza sau bigbangul mioritic 🙂

   mircea

   09/07/2012 at 3:37 am

 117. Fac un pronostic:

  1. TB merge la suspendare/referendum
  2. Referendum valid cu peste 50%
  3. Blaga/Nastase se reinstituie de marti inainte, toate raman asa cum s-au votat pana pe 10 iulie.

  Un pic la „noi”, mai mult la „ei” 😦 .
  Am scris ultimul ca sa nu vada lumea si sa zica ca sunt defetist.
  Iar pentru , postarea cea noua itzi zic Buna dimineatza Teopfyle 🙂

  eugeni

  09/07/2012 at 3:15 am

 118. Seara buna!
  Semnat petitia. Rabdare si tutun! Eu doar am tatonat terenul, nu am incercat sa conving pe nimeni, poate nici nu se ajunge la referendum.
  Noua republica nemteana, acelasi stil, aceiasi zeama… a pierdut el casa, sofer si basca de pioner. MN intra precum chilotii in…dos, sperand sa prinda un os de ros.

  Creanga

  09/07/2012 at 3:28 am

 119. somn usor ! si vise frumoase 🙂

  mircea

  09/07/2012 at 3:45 am

 120. Salut
  In Piata Victoriei e nevoie de un lider. Orice miscare spontana se coaguleaza in jurul unui/unor lideri. Deci ori cineva dintre noi devine lider- cel cu portavoce, ori miscarea e anexata de MNeamtu ca sa aiba atuuri la negociere cu MRU si sa faca valuri

  lastnightmusic

  09/07/2012 at 7:44 am

 121. Reblogged this on Blog iMONDO.

  Andrei

  09/07/2012 at 8:17 am

 122. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  09/07/2012 at 8:18 am

 123. copy-paste (cu scuzele de rigoare autorului) unui comentariu de pe Hotnews, de la articolul lui Dan Tapalaga http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12740049-cauzele-semnificatiile-efectele-unei-suspendari.htm:

  „Buna seara Romanie tacuta… (Duminică, 8 iulie 2012, 21:33)

  o voce [anonim]
  ” Daca privesti spre viitor, acesta se schimba, pentru tu privesti catre el si asta schimba absolut totul” (Nicolas Cage in filmul NEXT)
  Acest monolog parca are alte semnificatii in aceste momente…
  Ce ar fi:
  – Daca incepand de azi si pana in 29 am inlocui obisnuitul salut de intampinare ”buna ziua/ce mai faci” cu doar trei cuvinte/sapte ltere: EU SPUN NU.
  – Daca incepand de azi si pana in 29 am inlocui toate replicile noastre catre ”ceilalti” in spatiul real sau/si virtual cu doar trei cuvinte/sapte litere: EU SPUN NU.
  Si ce ar fi:
  – Daca in Duminica de 29 Iulie 2012 pentru o zi (doar o zi din cele peste 20,000 pe care le avem la dispozitie in aceasta existenta trecatoare) ne-am prezenta la vot si, dupa aceea in loc sa ne risipim am ramine pe loc pasnici si calmi, intampinandu-ne unul pe altul cu doar trei cuvinte/sapte litere: EU SPUN NU.
  – Daca in Duminica de 29 Iulie 2012 i-am invita pe toti care vor sa ni se alature, cu traditionala paine si sare si doar trei cuvinte/sapte litere: EU SPUN NU
  – Daca in Duminica de 29 Iulie 2012 am face fotografii, am filma grupul din care facem si noi parte si le-am pune pe youtube /facebook/ twitter cu doar trei cuvinte/sapte litere: EU SPUN NU.
  – Daca in acea Duminica de 29 Iulie 2012 la ora exacta fiecare grup ar spune intr-un glas doar trei cuvinte/sapte litere: EU SPUN NU

  Fiecare dintre noi este doar ”o voce” ca o soapta dar impreuna, vom fi O VOCE CA UN TUNET ce s-ar auzi din sat in sat, din oras in oras, dar si din Japonia pana in Haiti, din Islanda pana in Australia.
  Si asta (ar) schimba absolut totul: viitorul nostru si al generatiilor ce vor veni, dar si perceptia intregii lumi ce acum acum urmareste perplexa ce se intampla cu noi si le-am arata adevarata Romanie, ROMANIA tacuta de obicei dar care atunci cand devine vocala schimba totul din temelii.
  In loc de noapte buna, EU SPUN NU Romanie tacuta…”

  ny

  09/07/2012 at 8:19 am

 124. Multumesc NY
  Eu spun NU pina in 29
  Apoi vom spune altceva

  lastnightmusic

  09/07/2012 at 9:24 am

 125. […] cu ajutorul Dictionarului Enciclopedic Roman ca acesta este termenul adecvat (vezi postarea “Zilele Pandorei – a treia zi: lovitura de stat”), nici pentru ca Traian Basescu se foloseste de acest termen si nici pentru ca unii formatori de […]


Comentariile sunt închise.