Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Zilele Pandorei – a doua zi: fezabilităţi

Istoric. L-am sustinut pe Presedintele Basescu si am militat pentru sustinerea lui în 2004, în 2007 si în 2009 – îl voi sustine si acum. Este ultimul vot politic pe care il voi acorda politicianului Traian Basescu. I-am recunoscut defectele, mult mai multe decat cele despre care am scris si toate calitatile pe care le-am descris.  La 29 iulie 2012, Traian Basescu are nesansa de a iesi din istoria romanilor pe usa din dos, ca inca o personalitate invinsa de sistem sau de a ramane in istoria romanilor asa cum a fost, cu bunele si relele, demn si luptator pana la capat. Invingatorii scriu istoria, dar si invinsii isi pot castiga locul daca tradarea este atat de ticaloasa ca succesul devine imposibil. Traian Basescu poate deveni una din doua – un Ioan Voda “cel cumplit” sfasiat de cele patru camile ale lui Felix,  sau sa invinga în batalia din iezerul Cahulului, batalie pe care Ioan Voda a perdut-o din cauza tradarii călărimii boierilor, în frunte cu Golia care a trecut la dusman.

Dupa suspendare. Pentru orice om informat si de buna credinta, indiferent de opinia politica si de intentia de vot la referendumul de demitere a Presedintelui Basescu, este clar ca posibilitatea suspendarii a fost oferita de etatismul manifestat de dl Basescu. Etatism accentuat pana la limita legii în perioada de varf a crizei care ne-a lovit in 2010. Cei care îl urasc pe Basescu îi pun etatismul pe seama caracterului dictatorial, cei care îl sustin pe Basescu considera acest etatism ca lipsa unei alternative avand in vederea ticalosia clasei politice, inclusiv cei care reprezinta guvernarea promovata de el.

Situatia lui Basescu, la inceput de campanie. Basescu nu este popular si se afla la o departare de multe procente de un castig asigurat la acest referendum.  Avand in vedere ca in primul tur din alegerile din 2004 a avut 33,92% si Nastase a intrat in turul  doi cu 40,97%, ne da speranta ca se poate face ceva. Desi e greu de sperat ca lucrurile sa se repete, avand in vedere ca si situatia este complet diferita si diferenta este mai mare.

Potrivit unui studiu al CSCI/Infopolitic, institut apropiat USL, situatia ar fi astazi – pro-demitere: 60% din populaţia cu drept de vot aflată în ţară; anti-demitere: 29% din populaţia cu drept de vot aflată în ţară; 3% nu răspund, 5% nehotărâţi, doar 3% (!) n-ar merge la vot. Sa zicem ca adevarata diferenta ar fi cu 5-6% mai sus si sa mai spunem ca Basescu poate castiga inca 2% din dispora, vom ramane totusi mult prea putini pentru un succes. Va propun sa cititi analiza lui Barbu Mateescu, pe care eu personal o consider corecta.

Macro strategie. Nu am habar de felul in care Basescu isi va dezvolta strategia pentru a castiga referendumul din 29 iulie. Nu am nici informatii si nici parghii care imi pot da informatii suplimentare referitor  la ceea ce se intampla in tabara lui Basescu, deci ceea ce descriu ca strategie, pe care eu o consider benefica, poate fi apreciata sau atacata  de cititorul mai informat decat mine.

Macro strategia lui Basescu trebuie sa se bazeze pe patru piloni de sustinere. Primul ar fi demascarea complotului si a beneficiarilor lui – lovituri puternice si zilnice la adresa lui Felix si a echipei securiste care a pus la cale acest complot. Fapte, date, dovezi! Institutiile statului extra parlamentare – Silirea institutiilor statului pe drumul lor in captivitatea impusa de Felix sa actioneze legal, conform procedurilor constitutionale, chiar daca acestea nu pot fi aduse la indeplinire din cauza institutiilor deja captive  (vezi povestea M.O. care nu publica hotararile CCR, dar in cateva minute le publica pe cele ale guvernului si ale parlamentului). Institutiile Europene si aliatii pe care ii are Basescu la Bruxelles. Mi-as dori mult ca dl Basescu sa “se lase” de ironii sau ţafnoşenie ca totul se va rezolva intre romani, cand stie exact ca nu acesta este adevarul si cunoaste exact cat de mult au intervenit de la rasarit de Nistru si agentii lor de influenta de la Bruxelles, inclusiv la nivelul cel mai inalt al PE.   Un ultim pilon al strategiei, asa cum o inteleg eu ar trebui informata mass-media importanta din lume, singura care poate sa-l ajute efectiv pe plan intern si extern. Pe plan intern prin citate si fortarea interviurilor in presa romaneasca, care fara acestea nu ar publica nimic si pe plan extern pentru a intari sustinerea lui Basescu in Europa.

Basescu are un adversar puternic in Felix, dar are si avantajul a doua marionete deja compromise.

P.S. Despre „catzavenci” de genul lui Mihail Neamtu si partidul lui de opereta, in alta postare. Daca M. Macovei si MRU considera o dreapta cu acest mic epigon, care nu este in stare sa scoata 100 de oameni in strada si incearca sa calareasca pe munca altora, atunci ar fi bine sa se gandeasca de doua ori la ceea ce fac. Mizeriile declarate de el ieri seara arata cat de oportunisti vor fi  acesti “micro” Oprea-izmanarul.

339 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. am crezut cä e om serios, s-au mäcar a priceput, cä
  stilul este deplat. precis si pt. MRU SI MM, nu a fost o pläcere sä -i
  vadä deviatziile.total neserios acest bäiat.

  theo- nona

  07/07/2012 at 3:31 pm

 2. Cu voia gazdei, reiau un comentariu de la postarea precedenta, in speranta deschiderii unei dezbateri.

  Cateva propuneri concrete de actiune pentru urmatoarele 21 de zile:
  1. In functie de puterea fiecaruia de convingere, trebuie sa ne batem pentru cei recuperabili, cei care pot asculta argumente logice atunci cand li se ofera, chiar daca acum tind mai degraba sa il urasca pe Basescu. Targetul este intre 10 si 100 de persoane aduse de partea binelui pentru fiecare persoana. Mai putin de 5 este deja un esec.
  2. Consider ca trebuie sa iesim la atac pe siteurile Antenei 3 si Realitatii, practic cele mai citite pagini ostile. Trebuie sa sadim indoiala printre ei (am si forma mesajului pregatita), si trebuie sa fim cat mai multi care facem asta. Cum zicea si Theophyle, suntem la razboi si orice este permis.
  3. Aduceti cat mai multi oameni de calitate pe blogul asta. Calitatea postarilor, cat si a comentariilor ii vor fideliza repede pe nou-veniti. Trebuie neaparat sa ne marim randurile.
  4. Cei pe care ii cunoastem si care sunt deja determinati sa voteze contra demiterii, trebuie radicalizati si facuti constienti de importanta capitala a referendumului, de uriasa sa miza. Asta ii va determina la randul lor pe unii dintre ei sa duca mesajul mai departe si sa convinga la randul lor alte persoane. Eu cu ei as incepe, de fapt am si inceput in dimineata asta.

  Lista e deschisa.

  Eduard

  07/07/2012 at 3:34 pm

  • De acord. Ceva din campania lui nicusor dan ca mod de a cauta si a-ti face norma de persoane carora le-ai transmis mesajul incercand sa-i convingi nu strica. Si eu am primit telefon atunci si as fi votat fiind convingatori adeptii, daca nu ma lovea revelatia ca un vot dat altui candidat la uninominalul pur canibaliza din votul challengerului.

   Sugestie referitor la campania web: bannere si insigne de pus pe blogurile personale; mesaje de preluat, cu permisiune de copy-paste (fara ghilimele), etc.

   Moldoveanu

   07/07/2012 at 4:36 pm

 3. As relua si eu (sper sa nu abuzez prea tare) un post referitor la mesajele de campanie daca se ajunge la asta:

  Nu credeam ca in 5 ani TV-ul poate transforma o persoana in ochii populatiei sa o asocieze cu raul sau cu cauza tuturor nenorocirilor. Obisnuiam sa rad de “afara ploua, basescu e de vina” dar m-am ingrozit cand am vazut ca da rezultate si ca mesajele chiar prind.

  Timpul scurt de campanie nu poate contracara direct raul facut de anii intoxicare.

  De aceea incerc cateva idei referitoare la mesajele publice, pentru ca oricat am vrea ca toti sa fie la fel de informati iar cei neinformati sa nu conteze, stampila o au toti, iar riscurile cele mai mari le constituie absenteismul celor cat de cat informati precum si frauda.

  Puncte de evitat in asociere:

  —> asocierea cu PDL-ul – Preferabila asocierea cu persoane ca MM, cu profesionisti, cu lupta anticoruptie, etc. Desi activitatea de discreditare individuala e la apogeu, efectul sustinerii celui mai slab si nedreptatit e important: vor sa v-o ia si pe MM din PE. Vor sa va ia tot. Pe scurt, basescu nu e PDL.

  —> asocierea lui Basescu cu …Basescu – nu sugerez dezicerea de el insusi, ci asocierea relelor si problemelor cu ceilalti in mesajele transmise (intr-un cuvant, aceleasi arme folosite de USL): parlament = coruptie, interese, etc. Ponta = furt si inflatie, etc.

  Motivatia acestei idei si in general a criteriilor mesajelor de evitat este: evitarea triggerelor psihologice implantate in popor de Antene, precum si cautarea si reactivarea celor care se pot folosi impotriva USL.

  Pe acest palier intra si ideea ca ar trebui cumva exploatata ura fata de politicieni si parlament (ex. Isi votau mariri de salarii. Penalii. Etc.)
  —> Puteau sa opreasca scandalul facand ce trebuie pt tara.
  —> Politicienii urmaresc interesul propriu. Crezi va vor sa-l dea jos pe Basescu pentru tine?
  —> Basescu nu tace cand parlamentarii fac prostii. De asta il vor eliminat.
  —> Daca Basescu nu era, ajungeam ca Grecia. A venit ponta si Euro a sarit. Cu USL suntem deja mai saraci.
  —> Basescu te-a intrebat daca vrei sa micsorezi parlamentul. Parlamentarii vor sa se razbune cu mana ta.

  Idei mai gasiti, poate cele sugerate mai sus sunt total gresite, puierile sau de la sine intelese, nu stiu, dar am vrut sa deschid tema intrucat pe mesaje s-a lucrat de catre USL/Antene implantandu-se sensibilitati noi fata de 2007 si trebuie sa tinem seama de ele si pentru ca votul e la categorii de votanti care nu sunt direct accesibile fara o traducere adecvata a situatiei in mesaje.

  Daca partidele ar putea sa nu-si mai asocieze numele nici macar cu obtinerea de autorizatii de miting ar fi grozav. Suntem in secolul uninominal !!

  Moldoveanu

  07/07/2012 at 3:42 pm

  • De acord. Dar nu poti evita asocierea cu PDL-ul. Asta e cel mai greu punct de contracarat. II stiu cum incearca sa iti demonstreze ca au dreptate, si ca nu au inteles ei gresit. Le demontezi punct cu punct ca nu e adevarat ce sustin ei, inghit in sec, tac 10 secunde, dupa care iti mai dau o barda: „Da Anastase a furat sau nu voturi in camera?”. O singura tema de atac de a lor daca ramane fara raspuns, cum am observat in discutia cu un interlocutor din astia cand am ezitat sa raspund la intrebarea cu Anastase, si teza lor e validata: Basescu are cel putin o pata, deci trebuie sa plece.
   Asadar, trebuie mers cu raspunsuri clare, fara echivoc, la toate intrebarile posibile ale lor. Care, repet, nu sunt multe.
   Cele enuntate de tine sunt foarte bune, le voi folosi. Dar tineti minte, in discutie cu ei veti fi mereu in defensiva.

   Eduard

   07/07/2012 at 3:48 pm

   • Eduard , o uiti pe Eba. Este uimitor cum Eba a ajuns cea mai hoatza din Pdl. Ii fura Voiculescu cu 60 milioane, de vina este Eba.
    La Anastase sunt si liberalii care au numarat. Dar acolo de multa vreme ar fi trebuit sa de vina pe liberali. Nu putem noi sa ii aparam cand nu o fac ei.

    eugeni

    07/07/2012 at 3:59 pm

 4. sa fie, tradarea, la romani, un dat genetic ?

  bigone

  07/07/2012 at 3:44 pm

 5. citesti peste tot si auzi declaratziile mincinoase ale lui Ponta,
  guvernul asigurä libertatea in integralitate a justitziei

  desigur,
  dupä ce prin OU, a luat justitzie drepturi ,e liberä sä nu poatä face nimic.

  un ipocrit nerusinat acest Ponta.

  theo- nona

  07/07/2012 at 3:46 pm

 6. e vorba de educatzie-.

  theo- nona

  07/07/2012 at 3:46 pm

 7. in acest moment Bäsescu e dreapta.

  theo- nona

  07/07/2012 at 3:48 pm

 8. Ziua buna 🙂
  Chapeau bas.

  mar

  07/07/2012 at 3:49 pm

 9. Trebuie ca Basescu sa imagineze o stategie posibil castigatoare.Aceasta strategie ar trebui sa fie simpla ( in sensul ca trebuie castigati oamenii simpli dar relativ neinformati si relativ corecti) si argumentele sa fie repetate mereu.
  Eu i-as propune ca in centrul strategiei sa fie ecoul international al evenimentelor din ultima vreme din Romania.
  Basescu ar trebui ca la fiecare aparitie la TV,in presa scrisa si la mitinguri sa pedaleze aproape doar pe ecourile internationale. Sa citeze exact declaratiile,luarile de pozitie si eventualele decizii ale inaltelor oficialitati europene,guvernelor,ambasadelor,etc.Atat pe cele deja pronuntate cat si cele viitoare.
  Si sa explice ce urmari au si vor avea acele decizii si declaratii. Si desigur si citate din articole ale marilor trusturi de presa straine.
  Eu cred ca ar fi suficienta aceasta strategie.Non multa,sed multum.

  gavrus tiberiu

  07/07/2012 at 3:53 pm

 10. Adaugarea la campanie a unei dimensiuni de batalie Basescu-Antonescu s-ar putea sa fie benefica. Antonescu e un om slab, fara carisma, care e impins de fapt de la spate de masinaria USL. Dupa declaratia de ieri cum ca ne lasa daca iese Basescu din nou, poate fi o miza buna.

 11. Saliu lecopen 🙂
  L-am vazut pe MN la mitingul de la PR (echivalenta cu piata Manejului din Moscova )
  Tipul s-a exersat si e foarte bun in rol de NaeCatz, sau RicaV – pacaleste auditorul care nu il cunoaste si damele sensibile. Va fi greu cu el, E periculos al dreak acest viitor CrinAntonescu chit ca e de-al nostru

  lastnightmusic

  07/07/2012 at 3:57 pm

  • Tds,

   Ce a declarat ieri MN? Esti in cunostiinta de cauza?

   eugeni

   07/07/2012 at 4:02 pm

   • habar nu am, dar sunt si eu curios

    lastnightmusic

    07/07/2012 at 4:04 pm

    • Salut pe toata lumea 🙂

     Neamtu la B1 a zis ca e de acord ca in ultimii doi ani a fost dictatura.

     Theophyle

     07/07/2012 at 4:08 pm

     • il bag in mizda pasii

      lastnightmusic

      07/07/2012 at 4:10 pm

      • WTF???????!!!!!!!!!!!!!

       cand a zis asta, ca sa pot sa ma descarc si eu de toti nervii pe care mi i-am facut din cauza tartacutei lui pline numai cu graunte?

       Cetatean

       07/07/2012 at 4:11 pm

      • daca mai vine in PV va rog sa nu ii trageti suturi in partile moi, dar sa ii aratam obrazul, de fiecare data

       lastnightmusic

       07/07/2012 at 4:12 pm

     • Screw him. A facut un acrostih pe tema asta?

      La ce emisiune. Nu de alta dar parca as scrie asta si pe site-ul lor.

      eugeni

      07/07/2012 at 4:14 pm

      • La b1. L-am somat pe pagina mea de FB sa se explice, mai ales ca tot ii dadea cu „trebuie sa ne disociem de TB”, si parca il soma pe MRU sa faca acelasi lucru . Nu i-a placut de loc , in stilul caracteristic ne-a flituit cu superioritate. Numai ca nu i-a mersde loc , si s-a retras majestuos acuzindu-ne de nici eu n-am inteles prea bine de ce anume !

       radames

       07/07/2012 at 6:38 pm

     • A spus chestia asta??? Probabil e asa de fericit ca „pe sticla”, la TV, pe cat era ieri Geoana, nevorbitul, de bucuros ca poata sa clampane, ca nu si-a mai ascuns faimoasa strategie de delimitare care, chipurile, i-ar servi partidului de buzunar… Da, fereasca-ne Dumnezeu de asa prieteni, ca de dusmani…

      Observator

      07/07/2012 at 4:20 pm

 12. salve iarasi!

  Cred ca abia dupa zilele de luni-marti vom sti mai multe, caci depindem de ce zice CCR pe toate subiectele. Ce as mai rade ca CCR sa zica „ok, suspendarea fost constitutionala”, insa legea referendumului nu se poate modifica prin OUG, iar contestatia PDL pe legea referendului este admisa, asa ca trebuie 9 milioane de votanti :mrgreen:

  ar fi de coma.

  Nu radeti, se pot imagina o droaie de situatii de coma posibile, in functie de cum combina CCR luni si marti deciziile.

  Cetatean

  07/07/2012 at 4:01 pm

  • As rade copios, daca aceasta clovnerie a dobitocilor nu s-ar desfasura pe banii si timpul (masurat in ani!) nostru. 👿

   EuCuMine

   07/07/2012 at 4:05 pm

  • Buna,
   ai o imaginatie periculoasa 😀 (in sensul bun)

   mar

   07/07/2012 at 4:06 pm

  • 😀

   drivas

   07/07/2012 at 4:07 pm

  • salutare si aici Theophyle all 🙂
   salve City 🙂
   fara nicio legatura cu deciziile pe care le va lua ccr par a fi o sumedenie de scenarii posibile,
   eu cred ca cel mai corect/logic/fair referendum ar fi ca un presedinte sa nu poata fi demis(ref.invalidat) cu o paticipare la vot mai mica in procente decat procentele cu care a castigat alegerile la termen(deci nu procentul participarii la vot,nici ref.cu 9 mil. dar nici mizeria asta de acum cand cu 2 voturi din 3 poate fi demis)
   ..
   deja MN ma calca pe nervi 👿 si am vazut doar insistentza cu care dadea coate ca sa ajunga in zona focusata de obiectivul camerelor de luat vederi.
   dupa declaratzia pe care a facut-o(nu am vazut-o,aud de aici) voi incepe sa-l injur

   mircea

   07/07/2012 at 4:22 pm

   • Eu zic sa ne pastram calmul (cu MN). Fiind zi de zi in strada, nu mai apuc sa vad ce se intampla la tv. O fi vreo strategie asta cu delimitarea sau l-a calcat vaca neagra?

    diablero

    08/07/2012 at 8:55 am

  • salut ! pe langa situatiile descrise de tine , mai adauga ( are leg cu intrebarea in legatura cu suspendarea presedintelui interimar) 🙂 : stim ca sunt plangeri penale pe numele lui ponta si marga.parchetu incepe procedura penala si cere voie presedintelui interimar sa.. inceapa urmarirea penala pe numele lui ponta si marga ( e destul si doar pe numele lui marga ptr a-i baga morcovu in casa lui chuky) :D. ce are de facut presedintele interimar? sa dea aviza sau sa nu dea. aici poti dezvolta tu daca te intereseaza speta si nu e fantasmagorica.eu l am vazut azi pe ponta la tv si era cam stresat de o eventuala urmarire penala pe numele lui marga ( a si pomenit acest lucru). se mai vorbeste ca sta sa bubuie si un dosare pe numele lui corlatean. 🙂 deci presedintele interimar si puturor s ar putea sa fie nevoit sa puna osu la treaba 🙂

   zigzag

   07/07/2012 at 4:31 pm

   • Ponta e si deputat, trebuie ridicata imunitatea. La Marga e destul avizul presidential al interimarului.

    Cetatean

    07/07/2012 at 4:43 pm

  • salve citi. Hai sa sugeram suspendarea lui Crizel. PDL are treimea necesara,iar motive de incalcarea Consititutieisunt garla: 1. mutarea la Cotroceni inainte de vacantarea oficiala de la CCR 2. folosirea titlului de presedinte interimar incepand cu minutul 1 al suspendarii, desi CCR nu se pronuntase 3. declaratiile contra CCR 4. refuzul de a citi avizul CCR in parlament SI MAI GASIM!
   Pana una alta in PV azi si maine de la ora 20:30 se strang semnaturi pt. o petitie.

   cinic

   08/07/2012 at 9:46 am

 13. Un citat de pe blogul lui Cristian Preda.
  „256 au votat pentru Nastase.”

  gavrus tiberiu

  07/07/2012 at 4:05 pm

 14. Azi am convins o persoana sa mearga la vot, nu a mai votat din anii 90.

  mar

  07/07/2012 at 4:07 pm

  • @mar: Inca macar 9 si ti-ai facut baremul de 10 🙂

   Eduard

   07/07/2012 at 4:24 pm

   • incercam, tb sa mai gasesc din cei resemnati, putere de convingere si rabdare am.

    mar

    07/07/2012 at 4:28 pm

 15. Se pare ca vine ploaia si furtuna. Sturm, und Drang. Ce facem noi le Biucarestoa ? Mergem la locul cu pricina ? {PV} ?

  lastnightmusic

  07/07/2012 at 4:08 pm

  • Aliooo. nu se aude ? Mergem in piata ? – nu ca ne-am plictisi acasa. dar mergem ? Creaza cineva o planificare strategica a mersului in Piata ?

   lastnightmusic

   07/07/2012 at 4:20 pm

   • Eu particip seara de seara.
    Inclusiv azi .

    Gabi Dumitru

    07/07/2012 at 4:24 pm

    • Moi aussi.

     diablero

     08/07/2012 at 8:59 am

   • Si eu vin, am lipsit ieri, trebuie sa recuperez.

    Eduard

    07/07/2012 at 4:25 pm

    • Conteaza si pe mine. N-ai sa fii singur pe acolo.

     blog de caine rau

     07/07/2012 at 4:44 pm

    • Si eu am lipsit ieri, si planuiesc sa recuperez azi :). Vin cu o umbrela la nevoie.

     Dan

     07/07/2012 at 5:25 pm

 16. mi se pare suficienta intrebarea :” vreti ca presedintele tarii sa fie un om care nu a facut absolut nimic in viata,nu stie nici o limba straina,nu are nici macar un carnet de conducere, 95 % din timp nu vine la servici ,joaca poker toata noaptea se trezeste la 12 ziua si este intretinut de sotie ?”

  radu2

  07/07/2012 at 4:20 pm

  • Sorry, dar intrebarea este foarte proasta, fiind pusa unei mase de alegatori din care peste jumatate intrunesc cel putin 3 din calitatile prezidentiabilului. „si guraliv, si de nimic, te-oi potrivi cu mine”.

   Emanuel Actarian

   07/07/2012 at 7:14 pm

 17. Buna ziua,

  Daca printre dvs. sunt bugetari,o intrebare: ati primit cresterea de 8% ?

  Gabi Dumitru

  07/07/2012 at 4:22 pm

  • Cresterea asta cred ca e similara cu cea din site-urile xxx care promit barbatilor o crestere de 8% 🙂

   lastnightmusic

   07/07/2012 at 4:25 pm

   • unde, unde ? 🙂

    eugeni

    07/07/2012 at 4:42 pm

  • In principiu, salariile in mediul bugetar se iau in 15 ale lunii, deci nu inca. Dar sunt zvonuri ca n-ar prea fi marafeti 😆

   Eduard

   07/07/2012 at 4:26 pm

   • Site-ul A1 anunta ca majorarea salariilor si returnarea banilor pentru pensionari se amana cu cel putin 2-3 luni 🙂

    Gabi Dumitru

    07/07/2012 at 4:33 pm

    • Ahahahahaha. Asta va fi cea mai buna arma de atac pentru campania asta. Spre binele nostru, sper sa vina 15 iulie si sa nu se primeasca marirea de salariu.

     Eduard

     07/07/2012 at 4:34 pm

  • s-a amanat cu UNA LUNA. Nu sunt bani (cam 120 mil.ron pt. o luna). Iar referendumul costa 95 mil. Vine FMI pe 24 iulie si nu se pot mascari cifrele.

   cinic

   08/07/2012 at 9:49 am

   • Buna ziua. Ar mai fi si indemnizatiile alea pentru vreo 20.000 de „revolutionari”. Aia mobilizati prin piete. Pe mine chiar ma mira ca nu se discuta mai mult aspectul economic al problemelor, mai ales dupa insolventa Hidroelectrica (pe care n-au vrut s-o discute in CSAT), generalul specialist in gaze de shist devenit consilier si ultimile plecari de la guvern (inteleg ca si L Orban si-a gasit un post pe la Consiliul Europei). Berlusconi a trebuit sa plece pentru cateva puncte in plus la dobanda de imprumut. Victoras nu…

    dica

    08/07/2012 at 10:20 am

 18. @theophyle
  @cetatean,
  Ieri @cetatean a lansat o foarte bine venita cerere catre Basescu de a se adresa CCR.
  Basescu a ascultat si spre bucuria mea s a conformat.
  Sugerez sa lansam o cerere si catre CCR de a spune clar daca Basescu a incalcat constitutia si daca ordonantele de urgenta date de guvern sunt in acord cu constitutia sau nu.
  Toti am sarit in apararea CCR atunci cind a fost atacata.Cred ca este de datoria CCR de a nu mai da avize interpretabile si de a se pronunta clar asupra actiunilor USL ului.

  Nu sper ca CCR ul se va executa la fel de prompt ca si Basescu dar consider ca este necesar sa cerem iesirea din ambiguitate,ambiguitate ce provoaca cel mai mare rau societatii romanesti.
  Decizia de ieri a CCR ului privind acuzatiile aduse lui Basescu seamana cu sinuciderea lui Nastase.
  A fost sau nu a fost…din aaceasta dilema nu putem iesi.
  Cred insa ca a venit timpul sa iesim .Si asta cit mai curind posibil.

  tucu2

  07/07/2012 at 4:24 pm

  • Au zis ca motivarea suspendarii e o blaba trista.

   Dar au zis asta mic-mic-mic, undeva pe pagina 2, si fara a scrie ingrosat (cum au facut cu alte pasaje din text).

   De-aia confreria cacanarilor de aseara n-a mai achiesat la citirea documentului in cauza. Si tot de-aia (c)/(g)uristii de serviciu de la diverse canale colectoare au putut despica parul pubian in 7 pe marginea acestui subiect.

   EuCuMine

   07/07/2012 at 4:29 pm

  • tucu, mi-am amintit de declaratia lui Basescu din 2008, pe care am cautat-o pana am gasit-o, si am postat-o. Oricum el facea contestatia catre CCR si fara apelul meu (era decis din 2008 sa o faca) , eu am vrut sa am constiinta impacata ca am scris public un mesaj de incurajare.

   Insa o cerere catre CCR nu are rostul, sincer.

   Cetatean

   07/07/2012 at 4:32 pm

   • ti am scris ceva mai sus 🙂

    zigzag

    07/07/2012 at 4:36 pm

   • @cetatean,
    Desigur ca Basescu facea aceasta contestatie si fara indemnul tau -a facut o si in 2007.Indemnul tau insa a fost important pentru cei ce citesc, deoarece contestarea hotaririi parlamentului sugereaza tocmai faptul ca a fost un act care nu s a bazat pe prevederile constitutiei.

    Eu sunt convins ca acest blog este citit de foarte multi oameni, sunt convins ca o asemenea scrisoare putea fi raspindita .Multi dintre cititori nu au timpul sau capacitatea de a stoca informatii care nu i privesc direct asa ca o sinteza a actelor ilegale sau ambigui care au stat la baza acestei actiuni ar fi fost bine venita.

    tucu2

    07/07/2012 at 4:47 pm

 19. Am iesit din casa pana la Mega Image-ul din colt. Cand sa ies din magazin surprind un crampei de discutie intre o piticanie (femeie) care cica era ‘paza’ magazinului si o doamna de vreo 70 de ani care o intreba bland „si cine credeti ca ar fi mai bun acum?” „Oricare” raspunde cu artag piticania. Doamna nu se lasa „Chiar credeti ca ar fi cineva mai bun?” „Pai la cate a facut…”, i se raspunde. Nu mai rabd si ma bag in vorba „Adica CE a facut??” Piticania tace, surprinsa, tace si, in final raspunde „destule…” (sic!)

  Daca stai sa te gandesti ditai parlamentarii uslamisti au afisat ieri exact acest tip de „rationament”: a facut… „destule”!…

  Cu CAT sa inmultesc tipul asta de imbecili, asta-i intrebarea…

  Observator

  07/07/2012 at 4:27 pm

  • Este reala treaba
   Bizonul vrea o schimbare, si crede ca schimbind pe Basescu schimba norocul.
   Bizonul nu gindeste. Bizonul doar simte cind e cald sau frig.
   Bizonul spune: Ne e rau, hai sa plece Basescu, caci sigur ne va fi mai bine.
   😦

   lastnightmusic

   07/07/2012 at 4:31 pm

   • bizonii nu sunt manipulati,ci sunt dresati.E o mica diferenta.
    Cu ajutorul tv frustrarile(nu putine!) infantililor au fost canalizate spre Basescu.
    Iar acum,cind primesc comanda(cuvintul magic Basescu),decerebratii se dezlantuie.

    Pentru mine,pozitionarea la USL este un excelent criteriu pentru a-mi evalua cunoscutii.

    Gabi Dumitru

    07/07/2012 at 4:39 pm

  • asta va fi cea mai grea parte a strategiei.
   Sa convingi oamenii ca sa te asculte.
   a.i. indiferent de palierul de receptivitate al omului(adica prost de bubuie sau mai cu carte) acesta sa aiba macar bunul simtz sa asculte argumentul/explicatzia.E foarte foarte dificil,tzine de tehnica comunicarii unui mesaj anume ,unui om care din start nici nu vrea sa te vada/sa te asculte.
   Multzi sunt atat de exaltatzi incat itzi intorc spatele in cel mai fericit caz(asta daca nu incep sa injure/sara la bataie).Abordarea (pe tema piratul) trebuie ca sa fie f.flexibila si adaptata.

   mircea

   07/07/2012 at 4:38 pm

  • da,din pacate e adevarat;
   telefonic cineva imi spune ca basescu a incalcat constitutia de” nenumarate ori”
   ii cer un exemplu,unul singur…nu l-a avut dar nu si-a schimbat parerea
   a dat-o pe ” anastase care fura”/ce fura? la legea pensiilor/ce a furat?” voturi/”
   pai parca au numarat mai multi..
   sa plece ,domle,basescu asta odata…konetz filma/omul e incasabil,deocamdata

   intimplator

   07/07/2012 at 4:41 pm

 20. @Citi: De ce ar declara legea referendumului neconstitutionala? Eu unul nu vad motive clare de neconstitutionalitate. OUG-ul poate fi invalidat, si trebuie invalidat, din moment ce nu poti modifica legea referendumului prin OUG, si nici macar nu era abilitat sa emita OUG in acest domeniu in vacanta parlamentara. Dar legea nu.
  Oricum, daca invalideaza macar OUG-ul, macar e o victorie: Trebuie prezenta 50% la vot pentru validarea referendumului.

  Eduard

  07/07/2012 at 4:30 pm

  • Eduard, stai asa:

   1. OUG-ul care modifica pe sestache legea referendumului trebuie declarat neconstiuttional, caci este.
   2. Legea de modificare a OUG-ului poate fi sau nu poate fi declarata neconstitutionala.

   Ideea e alta: au dat OUG-ul ca sa se asigura ca in caz ca CCR caseaza legea referendumului, lor le ramane OUG-ul. Pentru miselia asta CCR merita se le caseze pe ambele. Insa, de drept, OUG-ul e neconstitutional, iar legea – nu stiu, la ora asta.

   Cetatean

   07/07/2012 at 4:35 pm

   • Pai si nu exact asta am zis si eu mai sus? Singura diferenta e ca eu nu vad de ce ar casa legea referendumului, caci nu vad motive de neconstitutionalitate. OUG-ul e clar neconstitutional.

    Eduard

    07/07/2012 at 4:39 pm

    • nu stiu ce au invocat cei de la PDL.

     Cetatean

     07/07/2012 at 4:44 pm

     • Un singur lucru: există o discriminare între diversele tipuri de referendum.

      Eduard

      07/07/2012 at 4:47 pm

      • Hm, slab. Problema mai serioasa ar putea fi alta: modificand conditia de validare si facand-o chiar nesemnificativa (la limita, e valid chiar daca vin 3 oameni din 18 milioane de votanti), videzi de continut insasi ideea de referendum.

       Cetatean

       07/07/2012 at 5:02 pm

       • Just!

        diablero

        08/07/2012 at 9:09 am

 21. salut
  felicitari pentru postarea de ieri cu art 146 l e:),am crezut ca e prea tarzie dar a fost bine.bravo

 22. @eugeni 4:14pm – le-am adresat eu, pe site NR, o intrebare civilizata, dar n-am provocat nicio reactie, desi au mai comentat altii dupa mine

  elablue

  07/07/2012 at 4:34 pm

  • buna elablue, vii in piata diseara ? 🙂 ca doar eu si eduard…….

   lastnightmusic

   07/07/2012 at 4:38 pm

   • TDS: ma gasesti si pe mine. Vad ca suntem 4, sa aduc o pereche de cqartzi? Jucam un septic la „girafa”. 🙂

    blog de caine rau

    07/07/2012 at 4:47 pm

  • O sa ii intreb si eu 🙂

   eugeni

   07/07/2012 at 4:45 pm

 23. @Gabi Dumitru:
  „Pentru mine,pozitionarea la USL este un excelent criteriu pentru a-mi evalua cunoscutii”
  Regret sa spun asta, dar pentru mine, la felul in care arata acum lucrurile, aceste trei saptamani vor determina si cine imi raman prieteni si cine nu.

  Eduard

  07/07/2012 at 4:42 pm

  • Corect.Si eu voi face la fel.
   Simpatia pentru USL spune multe despre inteligenta,maturitatea,responsabilitatea si corectitudinea subiectului.
   Nu pot tolera linga mine oameni care accepta hotia si impostura.
   este evident ca astfel de oameni sunt si ei stricati,altfel nu s-ar identifica cu psihopatii.

   Gabi Dumitru

   07/07/2012 at 4:50 pm

   • Total de acord cu Dvs.

    Eduard

    07/07/2012 at 4:52 pm

 24. 1 -Fezabilități – Istoric
  Pentru ca trădarea „călărimii boierilor” să fie mai puțin probabilă trebuie susținută pe toate căile funcționarea justiției, și obținerea unor garanții (europene) că procesele începute vor continua iar sentințele vor fi puse în aplicare (ca o dovadă că noul guvern este „democratic”). Ordonanțele de guvern care tulbură câtuși de puțin funcționarea mecanismului statului de drept trebuie anulate, invalidate…

  dada

  07/07/2012 at 4:44 pm

 25. eu spun asa, incä un carlan.

  theo- nona

  07/07/2012 at 4:47 pm

 26. @theophyle
  nu s-ar putea corecta ” 29 iunie” in ” 29 iulie”?

  intimplator

  07/07/2012 at 4:49 pm

 27. Buna ziua, oameni buni,

  Sunt o cititoare destul de veche a blogului, din 2009 mai exact. Citesc, recunosc, mai ales in perioadele de restriste, cand ma apuca disperarea ca se alege praful de Romania.

  Eu sunt departe, si nici macar sa votez la un eventual, probabil, referendum nu o sa pot, nemaiavand pasaport romanesc valid. As vrea insa tare mult sa ofer ceva „support”.

  Multumesc frumos.

  rocanadina

  07/07/2012 at 4:52 pm

  • Orice sprijin în atingerea obiectivelor Inițiativei Civice de Centru Dreapta este binevenit. Având în vedere faptul că primim numeroase cereri de susținere din țară și de peste granițe, vă facem cunoscut contul bancar al ICCD. Conturile în valută vor fi, de asemenea, operabile și vi le vom aduce la cunoștință în cursul zilei de luni.

   UNICREDIT ȚIRIAC BANK
   SUCURSALA STAVROPOLEOS BUCUREȘTI
   RO09BACX0000000762160001

   Mihai-Răzvan Ungureanu,
   Președinte și fondator Inițiativa Civică de Centru-Dreapta

   blog de caine rau

   07/07/2012 at 6:08 pm

   • e un extras dintr-un mail de la ICCD

    blog de caine rau

    07/07/2012 at 6:08 pm

    • Multumesc!
     Un cont de paypal ar fi de asemenea foarte „handy”, imi permit sa sugerez.

     rocanadina

     07/07/2012 at 6:20 pm

 28. @cetatean
  1/ce se intimpla cu contestatiile depuse de Blaga si Anastase?CCR judeca luni dupa cite inteleg.Daca i da cistig de cauza lui Blaga -acesta merge la Cotroceni?
  2/Ce se intimpla cu OUG ul de diminuare a atributiilor CCR .A contestat cineva? CCR se poate autoseziza?A rams totul in coada de peste?

  tucu2

  07/07/2012 at 4:55 pm

  • Marti se judeca pe aceste contestatii Blaga-Anastase.

   Pe OUG inclin sa cred ca CCR poate decide si singura, fara sesizare.

   Cetatean

   07/07/2012 at 5:03 pm

   • Dacă îmi mai amintesc eu bine din facultate, OUG fiind acte normative în vigoare, pot fi atacate la Curte doar pe calea excepției de neconstituționalitate, deci e un control a posteriori. Excepția trebuie ridicată ori de o parte în fața unei instanțe, ori de Avocatul Poporului. Avocatul Poporului știu că a fost sesizat în acest sens de cei de la Forum Expert, dar mă cam îndoiesc că va face ceva în noua configurație politică. Așa că rămâne instanța. Partea bună este că excepția poate fi ridicată și în fața instanțelor de arbitraj. Bănuiesc că nu ar fi foarte greu de gândit o speță juridică pe cele două OUG, care să capete o componentă comercială. Curțile de arbitraj se mișcă destul de repede, și mai mult decât atât, se poate apela și la arbitraj ad-hoc. În acest fel, Curtea ar putea fi sesizată și s-ar putea pronunța în timp util.

    Bogdan

    07/07/2012 at 7:57 pm

   • Cred că am formulat-o greșit mai sus 🙂 Asta cu ce îmi amintesc din facultate e referitoare la faptul că nu practic în domeniul dreptului decât indirect, nu că aș vrea să fac eu pe nebunul.

    Bogdan

    07/07/2012 at 8:10 pm

  • OUG-ul este si atacat in contencios administrativ la Curtea de Apel, care mai mult ca sigur va inainta solutionarea catre CCR. Dar asta mai dureaza.

   Eduard

   07/07/2012 at 5:12 pm

   • CCR poate solutiona mai transant.

    Cetatean

    07/07/2012 at 5:17 pm

    • Daca aleg sa se autosesizeze.

     Eduard

     07/07/2012 at 5:21 pm

   • Ăsta e mai mult un efort de imagine din partea PDL, ca să nu se spună că nu au încercat. Nu știu dacă Curtea Constituțională s-a pronunțat până acum în acest sens, dar în mod repetat alte instanțe au hotărât că „ordonanțele sunt acte administrative deoarece acestea au regimul juridic al unei legi și nu sunt acte normative date în executarea legii sau a organizării executării legii.” În consecință, „singurul organ care se poate pronunța asupra ordonanțelor de urgență este Curtea Constituțională.”

    Bogdan

    07/07/2012 at 8:06 pm

   • magaria este alta. Ponta va abroga OUG (sanchi, la cererea UE), dar cand efectele s-au produs deja.

    cinic

    08/07/2012 at 9:54 am

 29. hello, all,

  azi noapte pe la 1 si ceva am mentionat despre declaratia lui neamtu,
  totodata si faptul ca in P.V. a spus ca mitingim neautorizat,
  l-am intrebat si pe facebook,
  nu i-am vazut raspunsul, dar unii spun ca ar fi negat..

  trebuie filmul de la b1tv unde a spus ca in ultimii 2 ani a fost dictatura.
  il bag si eu in mizda pasii

  skorpion

  07/07/2012 at 4:56 pm

  • Salut!

   Nici nu ai nevoie de emisiunea de ieri. De saptamana trecuta spunea ca Basescu nu mai iese si il propunea pe MRU. Solutie excelenta, dar pentru alegerile viitoare. Bonus – normal, Neamtu se vede un fel de Primi Ministru.

   Finante Azi

   07/07/2012 at 5:16 pm

  • putem sa o rugam pe Alexa ca sa intram in posesia lui.

   mar

   07/07/2012 at 6:19 pm

 30. Hai macar aici sa-i batem 😆
  http://referendumbasescu.com/

  Eduard

  07/07/2012 at 4:56 pm

  • Excelenta idee! Propun sa facem un Parlament virtual 😉

   Luminina

   07/07/2012 at 11:08 pm

 31. sä vedem dacä si CCR, este corect, dacä nu sunt si alte instantze.

  theo- nona

  07/07/2012 at 4:59 pm

 32. 2 -Fezabilități – Dupa suspendare
  Fuga de resposabilitate, ascunderea în spatele unor majorități conjuncturale, neplata impozitelor sunt numai câteva din mulțimea de forme în care se manifestă decăderea (descompunerea) clasei politice dar și a societății civile. „Etatismul” lui TB nu înseamnă de fapt de cât un pic de resposabilitate, rigurozitate, ordine în prăpastia bunului plac în care în ultimele zile a început să se scufunde cu totul România.

  dada

  07/07/2012 at 5:03 pm

 33. Sansele lui Basescu difera daca Blaga sau CA sunt la Cotroceni.
  Daca este Blaga, am senzatia ca Basescu este demis 100%.

  eugeni

  07/07/2012 at 5:06 pm

  • Si eu cred acelasi lucru.

   tucu2

   07/07/2012 at 5:08 pm

  • Good point.

   Eduard

   07/07/2012 at 5:13 pm

 34. nu sint absolut deloc fan blaga

  dar asta n-o cred

  Daca este Blaga, am senzatia ca Basescu este demis 100%.

  skorpion

  07/07/2012 at 5:17 pm

  • Ba este cat se poate de adevarata: asa cum lumea l-a vazut pe Ponta in splendoarea lui, este la fel de important sa il vedem si pe Crizel manifestandu-se. Nu va rezista tentatiei de a-si da in petec si de a se crede presedinte ales. Garantat 103.5% 😆

   Eduard

   07/07/2012 at 5:23 pm

  • Skorpy,

   Pdl-istii nu neaparat, vor vota pentru TB daca Blaga este presedinte, parerea mea.
   Altminteri se vor incrancena impotriva lu CA(daca este el la Cotroceni)

   eugeni

   07/07/2012 at 5:30 pm

 35. Intii se va judeca CJNC-ul, apoi Blaga si Anastase (a doua zi).

  Vor fi doaua zile, … mama-mama.

  Si nu uitati de legea VU, respinsa in unanimitate. Motivarea va fi criminala, sper, sa nu le mai dea posibilitatea sa modifice legea.

  Cetatean

  07/07/2012 at 5:18 pm

  • Pai mai au cum? S-a intrat in vacanta parlamentara, nu?

   Eduard

   07/07/2012 at 5:23 pm

 36. Base are vreo pagina web de campanie?

  Finante Azi

  07/07/2012 at 5:18 pm

 37. eu vin in fiecare seara in PV

  elablue

  07/07/2012 at 5:23 pm

 38. 3 -Fezabilități – Situatia lui Băsescu
  Un joc în 3, 4… va decumpăni mașina de propagandă felixiană. Alegătorul simplu (nu primitiv sau cumpărat) care este obișnuit cu o situație alb – negru (una din două) va putea fi mai lesne dislocat din atitudinea (comodă) de prosternare în fața „indicațiilor prețioase” de la antene.(vezi observația 1 în articolul lui Barbu Mateescu)
  În definitiv ceea ce contează în perspectiva anilor următori este educarea electoratului, orice impuls care îl poate face să gândească mai mult va face ca cifrele să fie mai greu controlate de negustorii de voturi.

  dada

  07/07/2012 at 5:27 pm

 39. la cat de important e VU pentru ei, nu cred ca renunta. mai ales acu’ ca atatea guri de hranit. tu te gandesti la solutii legale, ei la ilegale

  elablue

  07/07/2012 at 5:34 pm

 40. trebuie sä iasä trantorul din joc, nu e posibil ca javra lui felix, sä
  comande la cotroceni.Blaga trebuie sä-si recapete locul la senat.

  theo- nona

  07/07/2012 at 5:37 pm

 41. Va salut pe toti,

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12730847-europarlamentarii-usl-raspund-lui-joseph-daul-presedintele-grupului-ppe-domnule-daul-lovitura-stat-nu-face-prin-referendum-national.htm

  Minciunile lor curg, „adevarul (nostru) umbla cu capul spart”.

  Azi dimineata, mama mea, de 85 de ani, era foarte afectata de faptul ca Basescu i-a amenintat copilul lui Ponta.

  Am auzit azi 2 lucruri interesante:

  – ca PDL sau Basescu ( nu am inteles bine, spunea Paul Vass) vor o campanie „alba”, „curata”.

  – ca nici nu guvern socialist nu a condus Romania ca tara europeana (asta pare o observatie si idee valoroasa, cred ca se poate exploata).

  • e destul sa ne amintim cate „stegulete rosii , galbene si alte culori :)) ” au lasat socialistii in 2004 de rezolvat pentru ca Romania sa poata adera la UE.iar monitorizarea pe justitie provine taman din epoca socialista a lui nastase !

   zigzag

   07/07/2012 at 5:48 pm

  • Scuze, am pus si eu link-ul. Am fost furioasa ptr. ca am auzit si stirea la RRA.

   mar

   07/07/2012 at 6:22 pm

  • si au dreptate. Lovitura de stat a fost mai inainte de referendum. Ipoteza: OUG ca sa nu voteze decat membrii cu carnet USL, adica lovitura de stat. DUPA: alegeri cu observatori straini. Logica USL.

   cinic

   08/07/2012 at 10:02 am

  • Mie imi place noul „mot d’ordre” ca nicio lovitura de stat nu s-a facut prin referendum. Parol? Nu-s istoric, dar parca-mi amintesc ca pentru inlaturarea lui Cuza s-a facut si un plebiscit, evident dupa ce-l gonisera din palat; Cum a procedat Petru Groza cu regele Mihai in amanunt nu stiu, dar sigur a gasit si el o forma legala. Specialistii in istorie au cuvantul pe subiect.

   dica

   08/07/2012 at 10:55 am

 42. AZI am vorbit cu doua pensionare de cca 78-80 de ani,
  normale la cap, foste profesoare.
  ambele vor vota PENTRU suspendarea lui TB

  pentru ca una din ele era un rezultat 1000/100% al latrinelor_TV mi-am permis sa o intreb ce pensie are.
  Femeia mi-a raspuns onest: 1700 lei, injurindu-l pe TB ca i-a furat 300 lei.

  cifra de 1700 lei mi-a permis sa ii arat care este viata angajatilor din firmele private,
  care sint adeseori la 700 de lei, ingineri/economisti/profi cu salarii pe la 1000-1500 lei,
  ca niciodata angajatii din firmele private nu au facut greve ca bugetarii,

  discutii…………discutii timp de vreo 70-80 minute (doar este week-end, nu?)

  concluzie:
  habar nu au de mai nimic (atentie!!!!!!!!!!! foste profesoare, inca lucide neatinse de boli ale senilitatii)
  nu stiau de catalin voicu, de florin costiniu, de mutarea monitorului oficial, de grajdan,
  am abordat multe llucruri de care habar nu aveau,

  il laudau pe nastase, cult, inteligent, etc, ca si-a cistigat banii din munca lui, din mostenire,
  ca felix nu este atit de dracu gol, altii sint de vina.

  nu stiau de absolut nimic, ci doar il injurau pe TB, care in final este al nostru, spusese femeia mai vehementa.
  🙂
  dar si copilul ponta este al nostru, tot ea…..nu stiau nici macar pontismul TB cautind sticla de whisky sub biroul din cotroceni !!!

  dupa 70-80 minute de parlamentat cu ele, as vrea sa cred ca pe una am convins-o sigur,
  pe cealalta urmeaza, daca o voi mai intilni…

  deci jaaaaaaaaaaaale in capetele lor!

  skorpion

  07/07/2012 at 5:39 pm

  • salut skorpi 🙂 , cred ca te a pacalit in legatura cu pensia – la foste profesoare, profi , etc nu s a taiat niciun leu din pensie. 🙂 ba mai mult anul trecut in 2011 luna martie parca , pensionarii de la grupele 1 si 2 de munca , cu vechime integrala , au primit suplimentar mariri de pensie .

   zigzag

   07/07/2012 at 5:45 pm

  • Esti genial in lupta cu profesoarele 😉 Va admir pe cei care aveti nervi pentru oamenii spalati pe creier. Pe mine ma scot din minti si prefer sa nu am de-a face cu ei. Insa va trebui sa-mi tai greata si incep si eu mici campanii de la om la om.

   micsunica

   07/07/2012 at 5:56 pm

   • pentru profesori, mai ales cei pensionari ( totusi pe vremea lor se mai respecta cat de cat scoala) trebuie pusa o singura intrebare: ” dragii nostri , fosti dascali .. va place ca tara asta a ajuns sa fie condusa de un porumbac repetent si un plagiator ordinar , de rade toata europa de noi”? e o intrebare care ii pune pe ganduri.

    zigzag

    07/07/2012 at 6:09 pm

 43. gazele de sist, universitatea in limba maghiara

  Finante Azi

  07/07/2012 at 5:42 pm

 44. zigzag,

  chiar ma intrebam dupa ce ne-am despartit,
  il auzisem pe TB aseara/alaltaseara spunind ca nu s-au taiat pensiile, ba din contra multele au crescut.

  si atunci cum de zicea femeia ca i-a furat 300 lei?!
  ce reprezinta aceasta suma? stii cumva?

  pentru ca refuz sa cred ca doamna fosta profesoara de 80 de ani si director de liceu de ani m-a mintit.
  ceva a fost totusi…..

  skorpion

  07/07/2012 at 5:49 pm

  • a fost ceva cu CAS cred

   Finante Azi

   07/07/2012 at 5:50 pm

   • da,e 5,5 cas;totusi la ron 1700 5.5 e cca 90-95 ron
    si dupa decizia CC:
    cas se opreste numai la ce depaseste ron 700 parca,ca si 16 pct impozit-n-am chef sa ma uit pe talonul de pensie
    insa ron 300 e imposibil

    intimplator

    07/07/2012 at 7:38 pm

  • suma respectiva poate fi suma totala oprita de pensionari la calcularea gresita cas si pe care marii uslamisti promiteau ca o vor restitui.dupa decizia ccr s au luat masuri imediate de restabilire a calcularii acestui cas .iar marii uslamisti au zis ca nu au bani sa restituie toata suma oprita gresit deodata si in transe – vreo 40 lei pe luna. insa au bani sa le dea la „revolutionari” .asta trebuie spus la pensionari.in plus reparatia s a facut pe ultima suta de metri in timpul guvernarii MRU.plata din urma o fac uslamistii in rate ( ca la fraieri, de parca 40 sau 50 lei de anul trecut mai valoreaza cat 40 sau 50 lei de peste 2 luni , la cum creste euro fata de leu).

   zigzag

   07/07/2012 at 6:02 pm

   • „ci in transe „

    zigzag

    07/07/2012 at 6:04 pm

   • da, cred ca da, zig\zag, astia or fi banii..

    skorpion

    07/07/2012 at 6:04 pm

 45. sa-mi dau si eu cu parerea de amator. in primul rand referendumul e doar o batalie. razboiul are 2 etape. mai explicit, daca base castiga USL pierde definitv, daca basescu pierde noi oamenii care credem ca gandim, nu vrem sa fim asistati fiindca ne place munca, mai avem un asalt. la baioneta, candidatura lui MRU. Atat TB cat si MRU, nu ar trebui sa uite faptul ca e foarte posibil sa mai fie o batalie.

  pasescurte

  07/07/2012 at 5:53 pm

  • CU TREIZECI DE LEI,
   🙂

   skorpion

   07/07/2012 at 6:06 pm

   • umbla vorba ca l-a platit in drahme si marci germane

    Finante Azi

    07/07/2012 at 6:13 pm

  • Nu am vazut link-ul, iertare.

 46. pt. catziva lei, se gäsesc destui läträi sä urle.
  apoi sunt activisti crescutzi in colhozul iliescu, si mor mintzind

  theo- nona

  07/07/2012 at 5:56 pm

 47. 1. TB si MRU nu trebuie sa mearga brat la brat. MRU trebuie sa se limitieze doar la un loby discret pe sticla.
  2. TB are de potolit o sete de ura. timpul e scurt sa adape vitele asa ca trebuiesc in mare masura fentate.
  cum: aparati institutia, nu omul ce ocupa functia (asta ar fi mesajul meu electoral).
  3. sa evite antiteza. antiteza trebuie sa o dezvolte masiv loby-sti.

  pasescurte

  07/07/2012 at 6:00 pm

 48. guido, este liberal, dar nu laburist comunist ca sleatrca pnl,
  el face parte fdp, cdu si csu, din ppe.

  theo- nona

  07/07/2012 at 6:00 pm

 49. noi nu trebui sä-i däm lectzii dlui MRU, este inteligent si diplomat
  stie insä cä sustzind pozitzia Presedintelui, e pozitzia romaniei de a nu
  se mai face abuzuri prin ordonantze si manipuläri staliniste

  theo- nona

  07/07/2012 at 6:03 pm

 50. ce va avea de suferit Romania cu suspendarea Presedintelui.

  romani sä multzumitzi porcilor din USL:

  theo- nona

  07/07/2012 at 6:05 pm

 51. copy paste, dar genial!

  Surpriza! Lui Basescu nu i se poate lua Presedintia deoarece a trecut-o pe numele fiica-si!

  😆

  skorpion

  07/07/2012 at 6:13 pm

 52. 4 -Fezabilități – Macro strategie
  Nu sunt mai informat, totuși o să-mi permit niște comentarii.
  Pilonii strategiei ar putea fi consolidați, cred, pe baza observațiilor din comentariile mele 1, 2 și 3.
  „ironii sau ţafnoşenie”
  Mesajul public cu care Băsescu a ieșit aseară are un context:
  Cu 30 minute mai devreme ponta & antenescu au lansat primele lovituri ale campaniei de demitere. p&a au jucat cartea – statul român, victimă a unui (unor) pârâcioși – fiindcă unul dintre mesajele la care electoratul este sensibil este cel al independenței statului deci orice asociere cu imaginea unui om care „se duce cu jalba” la instanțele externe era perdantă. Nimic nu oprește însă in acest context pe ceilalți cetățeni (? milioane) care se simt amenințați de evoluțiile din ultima vreme să se adreseze pe multiple canale forurilor externe sau altor state prietene. Ambasadorii lor vor veni apoi să se documenteze la persoanele care cunosc cel mai bine situația din țară…
  Da, jocul pervers cu Monitorul Oficial trebuie explicat cât de clar/răspicat observatorilor externi, el trădează cel mai bine josnicia „puterii” actuale.

  dada

  07/07/2012 at 6:14 pm

  • Acum îl înțeleg perfect pe Theophyle când era exasperat de divergența discuțiilor pe la începutul anului…

   dada

   07/07/2012 at 6:30 pm

 53. Buna ziua all!

  @ Citi, te rog, ma poti lamuri ce importanta o sa aiba deciziile CCR daca gibonii nu publica nimic din ce nu le convine in MO? Multumesc!

  oryon

  07/07/2012 at 6:14 pm

  • oryon, nu cred ca vor indrazni sa nu publice. intra la penal chestia asta.

   Cetatean

   07/07/2012 at 6:23 pm

 54. Nebunie!! Euroarlamentarii USLamisti ataca Presedintele grupului PPE 😦 Incredibil cat de tampiti pot fi acesti oameni, oare au uitat de cand este Romania tara membra 👿 Cand o Europa intreaga vede nebunia din Romania si incalcarea grosolana a Constitutiei, iar ai nostrii ca brazii fug de adevar, inseamna ca avem o problema grava atat cu oamenii cat si cu statul prin reprezentantii ei.
  Premierul Hotz de Constitutie, declara senin ca va „merge la Bruxelles, Paris si Berlin sa explice ca nu s-a incalcat constitutia si ca au respectat o decizie a CC” :evil:. Patologie sociala si tupeu de cocalar.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12730847-europarlamentarii-usl-raspund-lui-joseph-daul-presedintele-grupului-ppe-domnule-daul-lovitura-stat-nu-face-prin-referendum-national.htm

  mar

  07/07/2012 at 6:15 pm

  • lovitura de stat – preluarea puterii fara respectarea regulilor . aia nu sunt tampiti ca spalatii de creier din RO

   elablue

   07/07/2012 at 6:22 pm

  • Așa trăiesc și gândesc ei în lumea lor paralelă. Ei sunt primele victime ale lui felix, iar noi suntem victimele următoare…

   dada

   07/07/2012 at 6:23 pm

   • te referi la spalarea creierashelor ? or la posibilele noastre ulcere intr-un viitor nu foarte indepartat ? (din motive de nervi)

    dana

    07/07/2012 at 9:56 pm

 55. sunt general obligatorii la 3 zile de publicare in MO

  elablue

  07/07/2012 at 6:18 pm

  • ela, art. 147, al.4 Constitutie:

   „(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor

   Cetatean

   07/07/2012 at 6:24 pm

   • scuze, asa citisem pe undeva

    elablue

    07/07/2012 at 6:27 pm

   • @Cetatean,

    Deci daca se spune ca CA nu a fost numit corect asta inseamna ca: OK , de acum Inainte o sa facem cum ziceti voi?

    eugeni

    07/07/2012 at 6:35 pm

    • daca nu a fost numit corect, revine Blaga.

     Cetatean

     07/07/2012 at 6:46 pm

 56. agresiuna socialistilor din est, este recunoscutä ca urmasii lui ceausescu, needucatzi si indoctrinatzi, niste mizerabili.
  aruncä banii pe plimbäri, se spunre cä au dat de 10 ori mai multzi bani pe cälätori decat
  Boc si MRU

  au timp sä plimbe, guverb´narea a luat-o dracu.

  theo- nona

  07/07/2012 at 6:21 pm

 57. cum se face, O;lor sunt in cateva ore in MO

  theo- nona

  07/07/2012 at 6:22 pm

 58. Salutare,
  TDS, tot spuneai ca ma reprezinti si pe mine in PV, poate poti strecura un mesaj: Romanii din Canada, tot cu Base vor vota!

  Creanga

  07/07/2012 at 6:26 pm

  • 🙂

   mar

   07/07/2012 at 6:32 pm

  • Da prietene. 🙂 si le voi cinta din chitara melodia lui Cohen Un canadien errant
   Si tu vois mon pays
   Mon pays malheureux
   Va, dis a mes amis
   Que je me souviens d’eux

   lastnightmusic

   07/07/2012 at 6:38 pm

   • O să vin și eu să te ascult !

    dada

    07/07/2012 at 6:46 pm

   • Pentru noi, cei din Canada si de aiurea, poti s-o transformi in „Un roumain errant”.

    Emanuel Actarian

    07/07/2012 at 7:30 pm

 59. Bilantul primei zile de lupta: 50 de voturi estimate pro-Base. Adica 10 persoane intaratate atat de mult si convinse ca votul lor nu e suficient intr-un asemenea moment, incat au promis ca vor convinge la randul lor 10 persoane. Estimand un procent de 50% de convertire in voturi, rezulta 50 de voturi.
  Etapa de astazi, exclusiv online si telefonic.
  Plec spre Piata sa ma racoresc.

  Eduard

  07/07/2012 at 6:27 pm

  • daca esti asa eficient, poate primesti o oferta pentru Antene

   Finante Azi

   07/07/2012 at 6:29 pm

  • Să vă spun și eu una:
   Aseară, după toată tevatura, copil(?) de 18 ani și 2 luni care nu a vrut să meargă la vot la locale:
   – Acum înțeleg de ce trebuie să mergem la vot…
   🙂

   dada

   07/07/2012 at 6:35 pm

   • Sper ca Traian Basescu e multumit!
    Nu e posibil sa stresezi tinerii cu prostii electorale.

    Finante Azi

    07/07/2012 at 6:37 pm

    • Good point !

     dada

     07/07/2012 at 6:55 pm

 60. O cotrapondere ptr. pensionarele lui Skorpi. Azi am fost intr-o vizita, in casa respectiva este un baietel de 3 ani, care m-a intampinat cu strigate razboinice …..Basescu, Basescu te votam! Copilul a fost atent la ce discutau cei mari si a tras concluzia 🙂

  mar

  07/07/2012 at 6:31 pm

 61. Buna seara tuturor! va citesc de cateva ore, insa nu am intervenit pentru ca sunt extrem de nervoasa: m-am trezit dandu-mi seama ca eu nu voi putea vota la referendum pentru ca voi fi plecata cu serviciul in Haiti, unde, am verificat deja, nu exista decat un consulat onorific al Romaniei 😦

  ny

  07/07/2012 at 6:37 pm

  • Si consulatele onorifice trebuie sa organizeze referendumul. Data trecuta asa au facut!

   elsewhere

   07/07/2012 at 7:49 pm

   • OK, in cazul asta voi fi acolo la prima ora. Ceea ce ma nelinisteste este insa stirea ca romanii vor putea vota oriunde in tara, ceea ce este egal, in opinia mea, cu incurajarea autobuzelor/autocarelor usl

    ny

    07/07/2012 at 8:19 pm

    • Eu am speranta ca totusi exista si spirit civic in Romania. Cei care vad ca se fac abateri sa ia atitudine. Pasnic si civilizat, evident. 🙂

     elsewhere

     07/07/2012 at 10:07 pm

 62. Dragi prieteni suspendarea Presedintelui este perdeaua de ceata care acopera altceva .
  Dan Andronic: Un promotor al exploatării gazelor de şist în Palatul Victoria
  Generalul american a fost de altfel, foarte sincer ieri: “Cred că voi putea atrage investitori şi creşterea economică a României. Ştim că există o revoluţie energetică în desfăşurare în lume, iar în România există un potenţial al carburilor, există surse de apă care pot produce energie. Consider că România poate deveni un principal exportator de energie”, a spus Wesley Clark.
  ATENTIE LA HIDROELECTRICA .

  Unguras Leontin

  07/07/2012 at 6:37 pm

  • Asa am auzit si eu, ca independenta energetica a Romaniei fata de Rusia s-a scos la mezat ieri.

   micsunica

   07/07/2012 at 6:45 pm

 63. Pacat cu nu intelegeti cum si ce se scrie pe forumurile maghiare impotriva UDMR. Cuvantul care se repeta intr-una este: RUSINE !
  Nu stiu cat este de oficial dar stirea asta trebuie popularizata 24 de ore din 24 de ore http://a1.ro/news/economic/promisiunea-reintregirii-salariilor-bugetarilor-cu-8-amanata-cel-putin-doua-luni.html

  ion

  07/07/2012 at 6:37 pm

  • Extrem de important !

   dada

   07/07/2012 at 6:44 pm

  • Pai nu am spus ca prietena mea din cluj,, maghiara, care a votat la locale nu cu Boc ci cu Eckstein Kovacs de luni e in piata la protest pentru Basescu ?

   lastnightmusic

   07/07/2012 at 6:44 pm

 64. Skorpy ,
  Pentru pensionarele care nu au aflat de Voicu, dar si ca banner la manifestatiile din PV arata-le poza.

  ion

  07/07/2012 at 6:47 pm

  • Salut.
   :)))) Cred ca mai toti ar fi trebuit sa „voteze la doua maini „

   nightsmoker

   07/07/2012 at 7:09 pm

  • Ieri am devenit violenta cand am vazut ranjetul cocalarului in camasa alba, este o sfidare adusa celor care s-au scrificat ptr. Romania 😦

   mar

   07/07/2012 at 7:26 pm

 65. f. bunä pozä pt. placardä, Voicu mafiotul ii v-a lämurii pe sträini,
  si pt. campanie excelentä.

  theo- nona

  07/07/2012 at 7:15 pm

 66. as indrazni sa cred ca nu este totul pierdut: articolul unui domn anti-TB, anti-MRU, anti-RMGC, protestant in PU in iarna http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/vara-dementei-sau-pentru-prima-oara-despre-frica/

  ny

  07/07/2012 at 7:27 pm

 67. trebuie spus oamenilor, MRU, avea dreptate, a läsat bani pt. pensii si salarii,
  dar USL, ii aruncä acum pt. referendum.

  nu bunästarea ROMANILOR este inportantä pt. USL, ei vor sä manipuleze tzara
  cum primeste VOICULESCU curent ieftin prin escrocheriile lor

  romani trezitzi-vä-

  theo- nona

  07/07/2012 at 7:28 pm

 68. Altul care a fost „cumparat”. Poate ca si aici tb sa mearga PH sa explice ca au respectat Constitutia. „Este important ca Romania sa tina cont de Constitutia sa si de legile in vigoare” a declarat Christophe Kamp, purtatorul de cuvant al secretarului de stat pentru Afaceri Externe al Olandei, intr-unmesaj transmis agentiei franceze AFP. Acesta a precizat ca Olanda monitorizeaza indeaproape situatia.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12732110-ministerul-externe-olandei-este-important-romania-tin-cont-constitutie-legile-vigoare.htm

  mar

  07/07/2012 at 7:31 pm

 69. Theo, mai bine imprimata pe un tricou alb. Asa politia nu va da amenzi.

  ion

  07/07/2012 at 7:36 pm

  • Faci Edem Quincke daca imbraci un tricou cu poza cocalarului 😦

   mar

   07/07/2012 at 7:41 pm

 70. eu cred cä CCR, v-a trebuii sä cearnä fäina, Comisia dela
  venezia se v-a inplica, pt, cä stiu toate samavolniciile cu ordonantzele
  si mutärile si manipulärile.iar minciunile lui Ponta nu vor ajunge.

  sunt convinsä cä vor fii maI directzi si corectzi, altfel CCR, se face de ras.

  theo- nona

  07/07/2012 at 7:38 pm

 71. Este o intrebare care va persista:

  De ce autoritatile legale ale statului nu au prevenit lovitura de stat anuntata de Voiculescu si clica de criminali?

  A A

  07/07/2012 at 7:48 pm

  • M-am intrebat si eu, gandindu-ma mai ales la SRI.
   Cineva mi-a raspuns ca probabil s-au gandit ca e mai bine sa-i lase sa cada in capcana, altfel romanii n-ar banui de ce sunt in stare USListii.
   Asa o fi, dar mi se pare cam periculos.

   cedric

   07/07/2012 at 8:11 pm

   • Lasitatea autoritatilor (SRI, armata, justitie) descalifica Romania.
    Pacat de regimentele care si-au adus aport international in Afganistan si Irak. Pacat de romanii decenti de pretutindeni.
    Nu va ramane asa.

    A A

    07/07/2012 at 9:03 pm

 72. Draga Theophyle,

  A venit randul meu sa spun ca vine trenul. Propaganda pro-Basescu nu are sorti de izbanda in Romania zilei de astazi. In sprijinul acestei afirmatii voi face o comparatie intre Dan Voiculescu si Joseph Goebbels, cu cateva precizari:

  – Goebbels a actionat animat de convingeri puternice; convingerile lui Voiculescu sunt de natura pragmatica;
  – Goebbels a reprezentat insasi masina propagandei, transformand aceasta arma in arta; Voiculescu are doar asteptari de altii, servicii pe care le renumereaza sau, dimpotriva, nu plateste munca celor care nu i-au satisfacut ordinele;
  – Goebbels a ramas fidel si in moarte liderului sau; Voiculescu vrea sa fie un lider, cu orice pret, chiar daca pentru asta a ramas un etern controversat om de afaceri cu radacini adanci in clubul select al securistilor.

  Orice mesaj ar avea Basescu / aparatorii lui Basescu, lor le lipseste elementul principal al comunicarii: canalul de comunicare. Focusul propagandei pro sau anti Basescu nu trebuie sa fie calitatea si argumentatia mesajului. Pana la urma, intr-o tara cu o populatie care rezoneaza preponderent cu mesaje agresive, a transmite ceva foarte inteligent poate, in cel mai bun caz, sa nasca semne de intrebare obositoare pentru auditoriu. Mesajul trebuie adaptat la auditoriu, a adapta auditoriu la mesaj poate necesita generatii.

  Aduc in sprijinul acestei afirmatii chiar cuvintele lui Joseph Goebbels insusi: “Misiunea propagandei nu este sa fie inteligenta, misiunea ei este sa conduca la rezultat” (Joachim Fest, The Face of the Third Reich, 2011, pagina 90).

  Referitor la minciunile / afirmatiile tip “din cauza lui Basescu ploua” (vezi comentariul lui Moldoveanu), rolul lor este explicat eficient de acelasi Goebbels: “Daca repeti o minciuna suficient de des, ea devine adevar”.

  Voiculescu stie asta. Are banii si mijloacele sa repete suficient de des orice mesaj doreste. Auditoriul este antrenat sa il asculte. Trezirea din betia biruintei democratiei va veni numai cand asteptatele intregiri salariale si de pensii vor fi amanate in toamna, dupa alegeri. Atunci va insa prea tarziu.

  acspot

  07/07/2012 at 8:09 pm

  • De acord ca are canalul si ca si-a produs efectul. De aceea si incercasem sa deschid subiectul. Pentru ca un mesaj trebuie totusi sa existe si dupa parerea mea, trebuie sa fie cat de cat unitar. Indiferent cat de multi suntem, daca mai si actionam orbeste in privinta comunicarii, reducem din eficienta. Scosesem in evidenta doar doua dintre chestiunile la care stim ca trebuie sa ne asteptam in orice situatie de contact cu „ceilalti”, in speranta ca poate vin idei.

   Chiar si daca am folosi doar o expresie prin care expediem respectivele remarci si trecem la contraatac (cea mai ok varianta mi se pare explicitarea evidentei – a crescut euro, uite cat au furat numai in 2 luni, etc.) si tot ar fi ceva care ar usura efortul de a pune pe ganduri interlocurorul.

   Poate nu sunt cele mai bune variante, dar le prefer in locul motivelor de ce nu e buna nici o varianta.
   Senzatia ca suntem depasiti de masinaria propagandistica nu isi are locul in secundele astea dinaintea sosirii trenului.

   Moldoveanu

   07/07/2012 at 8:22 pm

   • intervin putin: 1) orice tehnica de manipulare are si o tehnica de contramanipulare,totul e sa nu fii tradat din interior( aviz burta verde) .2) gasca lui ilici,felix si restul detin o alta arma , mult mai eficienta decat latrinele tv : aceasta gasca dispune de o retea de „zvoneri si raspandaci” -formata din fosti militieni, politai, securisti, preoti , cadre didactice si interlopi. daca de la centrul lor de „comanda” se da zvonul ca „x a facut ceva” in cateva ore zvonul se raspandeste uimitor.in plus aceasta retea are si un rol strategic „agenti de influenta”. la toate alegerile s a intamplat ca un personaj din categoria celor de mai sus sa recomande discret oamenilor onesti din anturajul lor cu cine sa voteze.

    zigzag

    07/07/2012 at 8:34 pm

    • @zigzag: „oamenii de bine cu aspect de colonei in retragere” cum spunea cineva care ura de moarte cizma ruseasca si nenorocirile aferente. As indrazni totusi sa subliniez doua aspecte: 1. din ei unii s-au mai retras. 2) mai multe generatii de tineri s-au majorat de 22 de ani incoace care au simtit si stiu instinctiv ca nu e bine cu USL.

     Moldoveanu

     07/07/2012 at 9:07 pm

   • Draga Moldoveanu,
    Ma tem ca prea multa lume este orbita de resentimentele generate de taierile de pensii si salariale sau de pierderea slujbei in timpul crizei.
    Acest lucru conduce la un blocaj emotional ce ii lasa surzi pe toti cei de mai sus la orice mesaj, oricat de pertinent, pro-Basescu.
    Lipsa unui canal clasic de comunicare (retea TV) nu face decat sa agraveze lucrurile. Blocajul media international nu valoreaza mult intr-o tara in care stirile externe sunt relevante pentru mai putin de 1% din populatie.
    Nu cred ca se mai poate schimba mare lucru pana la 29 iulie. Vin minim 6 ani de bezna in Romania.

    acspot

    07/07/2012 at 8:59 pm

    • @acspot: eu nu imi permit sa fiu asa optimist. Viata e prea scurta.

     Moldoveanu

     07/07/2012 at 9:18 pm

 73. Neemtu e in PV cu steag NR pe el si cu doi din parohie cu tricourile partiduletului. S-au lipit milogii. Wedding crashers. 😉

  mishu jamie

  07/07/2012 at 8:27 pm

  • Ma incearca un puternic sentiment de scarba cand il vad, da n-avem ce ne face.

   Eduard

   07/07/2012 at 8:30 pm

  • Mda’ Neamtu si orfanii 😆
   Partidul care nu poate scoate in strada nici macar 20 de oameni. Jalnic si patetic

   Theophyle

   07/07/2012 at 8:35 pm

 74. Eu ma incapatinez sa cred ca Basescu are niste asi in mineca pe care i-a tinut exact pentru situatia asta ! Tineti minte chestia cu ” Dottore ” !? Amintitiva ca la discursul lui cand Ponta era la Bxl, a accentuat de cateva ori pe treaba cu masteratul in Catania ! Si a repetat, Catania, care stim ce inseamna ! Azi citeam pe un grup de uslisti rai, ca Ponta si-a pregatit acolo teza cu tema „Lupta Anti-Mafia” . Leg cele doua, ca nu degeaba a zis nici Marinelu, si nici cocoana cu postarea asta ! Cred ca incearca sa contracareze ceva, Refuz s

  Rada Rogojan

  07/07/2012 at 8:46 pm

 75. Seara buna
  Politica romaneasca a ajuns la cel mai scazut nivel . Adica cel mafios .
  Unica tara din UE in care se stabileste demiterea aceluiasi presedinte pentru a doua oara .
  O sa vedeti prin toamna , iarna cit de scumpe vor fi aventurile astea . Cind se va simti in buzunarul fiecaruia efectele decizilor unor inconstrienti care nu au priceput ca fara o finantare constanta anuala externa , tara e in faliment efectiv .

  stefan60

  07/07/2012 at 9:01 pm

 76. Neamţu şi inca doi ma reprezinta şi pe mine şi inca 30 de prieteni din NR şi il felicit pentru gest daca as putea m as duce şi eu acolo cu steagul NR dar distanţa este prea mare 400KM eu inca mai cred in NR

  valy sarmanul

  07/07/2012 at 9:01 pm

  • @vali Neamtu vine sa isi faca reclama cu steaguri NR ;la un protest pornit si dezvoltat de fosti membri NR dati afara de acest oportunist Mihai Neamtu . Daca vrea sa faca gesturi, sa protesteze in alt colt al pietii numai cu cei doi colegi, Dar nu,…. ca de obicei arivistul asta vrea sa ia caimacul fara munca. In fond noi nu avem nevoie de inca un Crin Antonescu pe partea dreapta

   lastnightmusic

   07/07/2012 at 9:14 pm

  • Daca te reprezinta pe tine iesi in strada si incercati si voi sa fiti oameni ca lumea nu sa-l atacati pe Basescu in seara suspendari. Daca te reprezinta de ce nu postezi pe NR. Ce ai tu nevoie de Politeia care a fost jignita de Neamtu desi l-am ajutat din clipa 0. Neamtu nu are ce cauta aici si nici suporterii lui!

   NU AICI, VALI! Nu in cazul asta 😦

   Theophyle

   07/07/2012 at 9:18 pm

  • „valy sarmanul” du-te in alta parte cu prostiile ca avem probleme mai serioase acum

   A A

   07/07/2012 at 9:30 pm

   • „Sarman” cu duhul sau cu bunul simt!

    cedric

    07/07/2012 at 9:33 pm

 77. Salut Rada,
  Teza de doctorat a Copy-lotului are ca tema curtea Penala Internationala nici vorba de lupta anti-mafia. Cineva spunea pe acest blog ca la Catania a fost un curs la care au participat ofiteri SRI. Inceea ce priveste sursele de informatii pe care le citesti vezi ce zice la 8.34 pm Zigzag In ceea ce priveste asii din maneca pe care ii are Pres. nu cred

  ion

  07/07/2012 at 9:07 pm

 78. Prieteni,
  sunt probleme cu situl de cateva ore. Nu stiu inca de ce. Incercam sa le rezolvam. Daca situl cade va rog sa accesati situl Back-up.

  http://theo-phyl-politea.blogspot.com/

  Theophyle

  07/07/2012 at 9:11 pm

 79. http://www.lefigaro.fr/international/2012/07/06/01003-20120706ARTFIG00579-roumanie-coup-de-force-contre-le-president.php

  Ce fain le zice:
  Traian Basescu, le président de centre droit, voit son isolement croître face à l’offensive institutionnelle de l’Union sociale libérale, héritière du Parti communiste roumain.

  eugeni

  07/07/2012 at 9:23 pm

  • Auci, ma simt mai bine 😀 Si aici s-a platit cu 30 de lei.

   mar

   07/07/2012 at 10:04 pm

 80. Salutare all

  Idiotii astia USLamisti chiar sunt spalati pe creier si au un neuron stingher in capatana !. Se gasesc printree uslamisti prostovani care cred ca toate luarile de pozitie anti-Pontanac ale oficialilor europeni sau americani se explica prin ….dosarele pe care le-ar avea Basescu despre acestia.
  Priviti aici la o mostra de gandire de suspendac uslamist, cules de pe blogul unei ratate uslamiste

  „07.07.2012, 16:17:00

  Petrini spunea…
  Nu lasati garda jos! Deja tentaculele basiste din Departamentul de Stat American au sarit la atac. E clar ca dictatorul are un dosar cu Secretary Clinton.

  Din pacate basecu il are la mana cu ceva si pe ministrul de externe german. S-au mai auzit si alte voci pro-basiste. Procuroarea securista Macovei sigur le-a spalat creierele. Sa speram ca Domnul Ponta va reusi sa le explice, punctual, ca totul s-a facut cu respectarea legilor si regulamentelor. Doar e Doctor in Drept”

  Sa-i ca-i tare marinarul asta daca a ajuns sa aiba dosare despre toti?
  :mrgreen:

  Reddog

  07/07/2012 at 9:24 pm

  • Tre’ sa dam ocol acum la vite, au facut-o lata si e nevoie de reparatii masive

   A A

   07/07/2012 at 9:32 pm

  • Cred ca o are pe Merkel la mana cu ceva, ai vazut cum isi zambeau complice la Consiliul Europei. Cica Basescu a intervenit pe langa ea si pentru Grecia. Scutul de la Deveselul nu iti spune nimic? Basescu a vrut sa isi traga avantaje de imagine si le-a fabricat un dosar si americanilor. 🙂

   Cred ca nici nu are rost sa ne incrancenam, unii asa vad lucrurile si nu le vor schimba. Pana la urma e democratic sa isi spuna fiecare punctul de vedere si sa accepte consecintele. Rezultatul depinde de cele cateva zeci % care nu voteaza de obicei.

   Finante Azi

   07/07/2012 at 9:36 pm

   • Vezi, FA, este democratic sa isi spuna fiecare cuvantul,partea proasta este ca nu accepta consecintele. Astazi Ponta a dat vina pe justitie ca l-ar urmari pe Marga, pe MM ca Romania arata rau, si pe institutii ca pun piedici.
    Pasii urmatori, democratci , ar fi: Oprirea justitiei sa il impiedice pe Marga sa lucreze, arestarea \MM pe motive usor de imaginat, epurarea mai viguroasa a institutiilor.

    eugeni

    07/07/2012 at 9:46 pm

    • pe mine cel mai tare ma deranjeaza emisiunile tuturor televiziunilor, care iau clar partea unei parti. Moderatorii care ar trebui sa fie impartiali sunt primii inchizitori ai lui Basescu. Sper sa aiba aceeasi libertate de exprimare si in viitor.
     In rest Eugeni, tot ce spui tu se sustine. Nu vreau sa ma gandesc ce imagine are Romania in tarile democratice. Nu inteleg de ce s-a complicat USL, daca taceau castigau net alegerile parlamentare.

     Finante Azi

     07/07/2012 at 9:51 pm

     • Daca USL s-a complicat, nu inseamna decat un singur lucru: are si interese mari (alte dosare grele: Felix, Tariceanu, Fenechiu, Corlatean, etc) si temeri mari (Nastase in brutarie sau posibilitatea ca situatia sa se re-echilibreze).

      diablero

      09/07/2012 at 10:24 am

    • Corect, asta e problema. Imaginea externa e insa o miza pe termen lung. Poporul isi va schimba rapid voturile daca veniturile nu vor creste si asta e greu cu acordul cu FMI.

     Finante Azi

     07/07/2012 at 9:53 pm

  • Nebunie!!! Sunt de camasa de fortza :mrgreen:

   mar

   07/07/2012 at 10:06 pm

 81. Nu poti sa crezi ca exista asemenea canalii. Nu mai stiu ce sa inventeze dar as vrea sa-i aud dupa ce se va intoarce „procurorul” cu coada intre picioare. El o sa minta, ca de obicei, iar ei vor zice ca il cred.

  cedric

  07/07/2012 at 9:32 pm

 82. Pun likul pentru ca , la comentarii, am gasit multe idei de scris pe pancarte. Romanii au imaginatie bogata:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-se-intampla-cu-presedintele-basescu-pe-perioada-suspendarii-990778.html

  cedric

  07/07/2012 at 9:46 pm

  • Da cedric sunt bune
   Paste:
   NU POT EI PONTA CAT PUTEM NOI VOTA!

   PONTA SI VARANU DISPAR DE LA ANU!

   VARANU CU TRAMBITE O SA-NFUNDE TEMNITE!

   ORICAT AR PONTA TOT NU-I VOM VOTA!

   PONTA CU PENALII LUI SUNT RUSINEA NEAMULUI!

   ASA MINTE PONTA DE O SA-I CREASCA TROMPA!

   PONTA VREI SA STII CEVA? TE ASTEAPTA RAHOVA!

   BANDITII DIN PARLAMENT BAGA TARA-N FALIMENT!

   FUEHRERU CU COPIATORU NE DARAMA VIITORU!

   TOT CAPITANU LE INCURCA PLANU!

   TOT BIRUINTA FRANGE NEPUTINTA!

   CAPITANU NE-A SCAPAT DE CORUPT SI PROSTANAC!

   TINTA MAGARIEI = LEGAREA JUSTITIEI!

   TRASEISTII DE OCAZIE ISI FAC LEGI CU DEDICATIE!

   MIGRATORI POLITICI = GANGSTERI TRANSPARTINICI!

   USL PIERDE URNELE!

   FELIX, CRINA SI VICTOR SI-AU GASIT TERMINATOR!

   NU E HOT CUM E VARANU, NICI SMENAR CUM E CARLANU!

   REPETENTU FARA MINTE SE VISEAZA PRESEDINTE!

   ADORMITU DIN SENAT E AL DOILEA OM IN STAT!

   ANTONESCU – POTI SA STII, NIMANUI NU-I VEI LIPSI!

   PONTA-PLAGIAT = UN SMENAR RATAT!

   PONTA SI CU SOVA – CARLANI DUSI CU SORCOVA!

   USL = PRAF SI PULBERE!

   Din Bruxelles:
   PONTA-PANARAMA NE-A STRICAT RECLAMA!

   PONTA LA BRUXELLES – UN SMENAR STINGHER!

   CICA ROMANIA FURA ARGINTARIA!

   Din Rahova:
   PONTA-I ASTEPTAT LA POST-DOCTORAT!

   256 IN CELULA CU NASTASE!

   Citiţi mai mult: Ce se întâmplă cu preşedintele Băsescu pe perioada suspendării – Politica > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-se-intampla-cu-presedintele-basescu-pe-perioada-suspendarii-990778.html#ixzz1zxqd6CYZ
   EVZ.ro

   lastnightmusic

   07/07/2012 at 9:52 pm

   • si evident, de la Creanga poetul anonim:
    Romanii din Cana-da,
    tot cu Base vor vo-ta!
    🙂

    lastnightmusic

    07/07/2012 at 9:55 pm

    • multumesc, am ras cu lacrimi 😆

     mar

     07/07/2012 at 10:17 pm

 83. eugeni

  07/07/2012 at 9:49 pm

 84. Si daca vorbim de ce ne asteapta cu „presedintele interimar” Crizel

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/virgina-romanie-la-prima-noapte-cu-mirele-crin-9824850

  Reddog

  07/07/2012 at 9:55 pm

 85. Nu cred ca este numai manipulare, de asemenea nu cred ca persista printre romani numai sentimentul de ura ca urmare a taierilor de salarii si pensii. Cred ca este ceva mult mai grav si anume sentimentul de frustare ca li s-a pus in fata o oglinda si pentru multi aceasta a reflectat portretul lui Dorian Gray. Ori ca si in faimosul roman autorul portretului trebuie sa dispara.

  ion

  07/07/2012 at 9:58 pm

 86. Daca va e dor de MN sau daca vreti sa vedeti pe ce pozitie se situeaza , il vedeti acum la B1.
  Eu il astept la cotitura sa-mi intaresc parerea pentru ca nu l-am sustinut niciodata nici pe acest blog (in clipele de entuziasm) nici aiurea.

  cedric

  07/07/2012 at 10:05 pm

  • Are un potential mare de „adaptare”. Un cameleon politic

   ela

   07/07/2012 at 10:07 pm

  • Pentru mine pozitia sa a fost clara inaintea suspendarii. Eu nu am auzit de el niciodata inainte, l-a descoperit la Theophyle pe blog si la Vala. Nu vad ce sanse electorale are. Ar trebui sa intre in coalitie cu PDL si MRU si sa aiba un discurs similar cu al acestora, cel putin in problema suspendarii.

   Finante Azi

   07/07/2012 at 10:08 pm

  • Eh, lasa, ca l-am vazut indeaproape in P.V. (asta fiind, de altfel, motivul plecarii mele premature). Mi-a stat in gat inca de la primele articole si interviuri (de bine de-un an, cand inca nu-si daduse arama pe fata cu apropiatii).

   EuCuMine

   07/07/2012 at 10:09 pm

   • „de mai bine de-un an”

    EuCuMine

    07/07/2012 at 10:11 pm

 87. Doamnelor si domnilor, cum decurg emisiunile TV, in care moderatorii sunt inchizitori, nu impartiali, nu stiu ce sa spun despre rezultatele referendumului. Sper ca acesti realizatori TV mediocrii sa aiba aceeasi libertate de exprimare si in viitor, caci altfel in lipsa showului ieftin vor trebui sa dea dovada profesionismului lor, care e la cote infime.

  Finante Azi

  07/07/2012 at 10:12 pm

 88. MN a primit un pumn direct in figura de la Doamna Guset!

  cedric

  07/07/2012 at 10:13 pm

  • Whut? Adica, literalmente?

   EuCuMine

   07/07/2012 at 10:14 pm

   • Adica dansul a inceput cu o teorie sterila la intrebarea moderatorului despre atitudinea europenilor fata de noi (ca trebuie sa ne gandim la viitor, ca tara nu e numai suma celor de acum ci si a celor care vin bla, bla) doamna i-a spus ca e nevoie de prezentat concret faptele de acum nu cuvinte aiurea despre ce va fi, cand situatia de acum e asa de grava (am spus cu cuvintele mele dar asta e esenta). Am senzatia ca doamna l-a „mirosit” si nu prea-l inghite.

    cedric

    07/07/2012 at 10:19 pm

  • vreau sa vad si eu pumnul!

   Cetatean

   07/07/2012 at 10:19 pm

   • e la figurat zis, doar nu crezi ca o doamna face asemenea gesturi. Oricum, tipul e foarte citit si da fel de fel de exemple din scrierile politice si filozofice. Cica nici Basescu n-are mari realizari economice (!) dar macar a spus adevarul.

    cedric

    07/07/2012 at 10:31 pm

 89. La Realitatea moderatorii sunt inchizitori, iar invitatii moralisti de doi bani. Propun ca in campanie Traian Basescu sa trimita la TV nu doar politicieni, ci si simplii votanti, sa vada lumea ca sustinere are si de la oameni ca ei, nu doar de la PDL-isti.

  Finante Azi

  07/07/2012 at 10:14 pm

 90. Asta chiar stie ce face?
  „Premierul Victor Ponta a revenit asupra demiterii lui Gered Beatrix din funcţia de vicepreşedinte al Institutului Naţional de Statistică şi a numit-o sâmbătă pe aceasta din nou în acelaşi post, potrivit unei decizii a şefului Guvernului.”

  emil

  07/07/2012 at 10:18 pm

  • Parte a trocului cu UDMR.

   EuCuMine

   07/07/2012 at 10:19 pm

 91. Nu ma pricep la chestii din astea, dar cred ca problema este a mesajului care se transmite. Contra Basescu – oameni, piata, etc. Pro Basescu doar cativa PDL-isti. Rezultatul – lumea este uimita daca il sprijini pe Basescu, crede ca aici au interese doar cativa politicieni care au profitat din plin. Televiziunile care il sustin pe Traian Basescu trebui sa schimbe putin abordarea. La Turcescu sa mai apara de exemplu invitat si nea xlescu si tot asa.

  Finante Azi

  07/07/2012 at 10:19 pm

 92. Buna seara
  cred ca solutia ar fi sa ne strangem iar la Muzeul de Geologie si sa plecam din nou la promenada; sa nu ne mai oprim pe trotuar… miscandu-ne, putem disloca grupusculul lui MN! Usor, usor se vor lua dupa noi toti oamenii din PV. In definitiv, e promenada ghilimelelor.

  drivas

  07/07/2012 at 10:22 pm

  • O mica discutie cu MRU despre ‘chestiunea’ MN nu cred c-ar strica.

   EuCuMine

   07/07/2012 at 10:23 pm

  • De ce sa nu-i spunem pur si simplu sa plece?

   Diana

   07/07/2012 at 10:27 pm

   • Deoarece tanarul domnisor e cam primadona. Se bosumfla imediat si nu dorim ‘scenete’ in respectiva locatie, cel putin nu cand sunt doua plutoane de jandarmi prin preajma. Nu am vrea ca persoanei in cauza sa-i treaca prin mintisoara ideea de a incepe sa strige „agitatorii, agitatorii”.

    EuCuMine

    07/07/2012 at 10:30 pm

    • Ma gandeam la o discutie ca intre gentlemen…

     Diana

     07/07/2012 at 10:43 pm

     • Diana, ieri le-am zis cu frumosul. Iar Mn s-a isterizat si a tipat la mine ca sa nu mai fiu paranoica, desi ii prinsesem cu flyerele in mana. Azi a venit cu steagul si doi body-guards ca sa ne sfideze. Oare si-o da seama ca in felul asta in PV isi face mai multi inamici decat potentiali votanti?
      Cine-l opreste sa mearga sa ia autorizatie undeva si sa faca el si oamenii lui un miting? Pentru ca n-are? Asta nu-i treaba noastra. Este obraznic si nesimtit. De maine, ii vom izola ca pe ciumati. E simplu, pleaca toata lumea de langa ei si gata. Sa ramana pe bucatica lor de trotuar. Singuri. Poate asa pricep ca incalcarea unor reguli nescrise, dar convenite de catre participanti inca din prima zi, pot fi pedepsite. Cu dispretz.

      blog de caine rau

      08/07/2012 at 12:14 am

 93. buna seara la toti
  va rog sa popularizati articolul asta:
  http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/07/infractorul-catalin-voicu-suspendat-un.html
  poate mai ridica niste ceata de pe ochii unora

  fish

  07/07/2012 at 10:27 pm

  • Asocierea intre votul pentru demiterea Presedintelui si acest personaj odios e un foarte bun instrument de comunicare, cu un mesaj de genul: votul „DA” la referendum e un vot si pentru el, insotit de imaginea antologica din Parlament.

   Emanuel Actarian

   08/07/2012 at 12:32 am

 94. Porcu-i porc, tb sa se balaceasca macar si temporar – Conform unor surse politice, Valeriu Zgonea a ajuns demnitar printr-un abuz s-a deplasat la Neptun imediat după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu pentru a sta la acest sfârşit de săptămâna în vila de protocol.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/zgonea-s-a-si-dedulcit-la-vila-de-protocol-990891.html

  mar

  07/07/2012 at 10:37 pm

  • scroafa urcata-n copac!

   radubotezatu

   07/07/2012 at 10:52 pm

 95. Foarte buna este doamna de la Fredom House Romania, accentueaza exact articolele din Constitutie incalcate de USLamisti.

  mar

  07/07/2012 at 10:39 pm

 96. Aaaaa… inca ceva ca uit iar: Discursul lui MN cu „mai e cineva aici?” … e plagiat din PINk FLOYD. pink floyd is there anybody out there

  drivas

  07/07/2012 at 10:41 pm

  • Nu va suparati, dar cred ca MN nu e o prioritate astazi 🙂
   Zic si eu.

   emil

   07/07/2012 at 10:44 pm

 97. buna seara,
  mihai neamtu, impreuna cu niste membri nr, au aparut in piata victoriei imbracati cu tricouri cu nr sau purtand insemne ale nr. rugasem sa nu politizam acest protest. din pacate, baietii astia nu tin cont de aceasta minima rugaminte.
  mai mult, la un moment dat, in piata au aparut si miste oameni cu orta voce. mihai neamtu a luat portavocea de la cineva si a inceput sa se plimbe printre cei prezenti si sa strige diverse lozinci, inclusiv „mai e cineva aici?” strecurat printre alte strigari. penibil si jenant!

  radubotezatu

  07/07/2012 at 10:49 pm

  • @radubotezatu
   e adevarat;mai mult papahagi ,si el acolo,l-a ignorat/nu stiu baconschi
   oricum mie nu mi s-a parut ca ii acorda cineva atentie;
   eu stau mai retras cind sunt acolo/totusi nu mi s-a parut ca are vreun ” rezultat’ agitatia lui;poate doreste sa-l ” salte” jandarmii sa-si faca aura de erou,cine stie?
   apropo,cum se poate obtine imaginea aceea colosala cu voicu votind ” la doua miini” /mi-ar placea s-o pun pe un A2 si sa o aduc in PV,sau poate face asta un tinar care se pricepe la photoshop;poate si o explicatie de genul” el si-a revenit/noi cind?” sau altceva…

   intimplator

   07/07/2012 at 11:12 pm

 98. Bleah, bleah, bleah!

  cedric

  07/07/2012 at 10:53 pm

  • omul nu are limita.

   Cetatean

   07/07/2012 at 10:58 pm

   • L-ai vazut pana la sfarsit la b1?

    cedric

    07/07/2012 at 11:02 pm

    • Cu bleah-ul meu ma refeream la emisiune!

     cedric

     07/07/2012 at 11:03 pm

 99. cred cä dlui. MN, ii lipseste o doagä, s-au mäcar un surub,
  nu se poate , sä nu scape ceva contra presedintelui, iar el cu patidul
  lui, vezi doamne e ceva deosebit.ceva nu este intreg la el.

  theo- nona

  07/07/2012 at 10:56 pm

 100. cred cä trebuie sä-l intrebe cineva,

  chiar stii ce vrei? SI DACÄ, NU NE COMPROMITE:

  theo- nona

  07/07/2012 at 10:57 pm

 101. Excelent articolul Sorinei Matei! Imi place ca toti comentatorii rezoneaza! Nu apare nici un nenorocit „anti”. Poate are un sistem de filtrare eficace si pentru asta merita inca odata apreciata..

  cedric

  07/07/2012 at 11:06 pm

 102. Lasati-l pe Neamtu-n pace, se baga in seama pe unde poate. A fost la lansarea ICCD iar la sfarsit s-a dus
  la MRU sa se laude ca el il sustine dupa ce in timpul conferintei de presa incerca sa-si faca prozeliti in curtea lui ICCD. Astia pe unde merg vin imbracati in tricourile lor sa-si faca reclama. Vai de el!

  ovidiu

  07/07/2012 at 11:10 pm

  • Neamtu’ si cu ai lui sa se duca…..!

   ovidiu

   07/07/2012 at 11:13 pm

 103. Buna seara 🙂
  Cateva minciuni care trebuiesc demolate in campanie… Voresc de minciuni care au fost atat de des repetate incat au devenit „bun comun”, le auzi mereu de la toti spalatii pe creier:
  “Daca repeti o minciuna suficient de des, ea devine adevar”
  “Misiunea propagandei nu este sa fie inteligenta, misiunea ei este sa conduca la rezultat” (Gobbels)
  Sa vedem:
  1. Funeriu nu are diploma de Bacalaureat valabila in tara: Fals grosolan:
  Diplomele de Bac sunt necesare in principal pentru facultate. Oriunde altundeva are doar caracter informativ (studii). Conventia europeana cu privire la echivalarea diplomelor ce permit accesul in institutii universitare, Paris, 11.decembrie 1953.
  Art. 1 – Fiecare parte contractanta recunoaste, pentru admiterea in universitatile aflate pe teritoriul sau, atunci cand admiterea este supusa controlului statuluiui, echivalarea diplomelor eliberate pe teritoriul fiecareaia din celelalte parti contractante, diplomelele conferind titularilor lor calificarea necesara pentru a fi admisi in institutii similare cu ale tarii in care acestea au fost eliberate.”
  Concluzii: BAC-ul nu trebuie echivalat, este recunoscut ca atare.
  sursa: http://conventions.coe.int/Treaty/EN/Treaties/PDF/Romanian/015-Romanian.pdf

  2. Basescu a taiat pensiile:
  Fals grosolan:
  Pensiile nu au fost reduse, absolut la nimeni. CCR a respins reducerea iar guvernul s-a conformaat deciziilor curtii.
  Suma despre care se poate vorbi – asigurari de sanatate pentru pensiile peste 750 lei – si e vb. de modul de calcul al acestui sume. O chestie tehnica, nu o chestie de legislatie.
  suma maxima de care se poate vorbi: 750* 5
  Nu mai spun, ca Ponta & Crin, au promis ca le dau inapoi toata suma iar acum dau inapoi de la returnatul banilor…

  3. Tot despre pensii: Anastase a numarat in mod fals voturile.. Fals: (desi asta nu e grosolan – decat prin omisiune)
  Cel care a numarat voturile si a comunicat cifra presedintelui camerei deputatilor a fost secretarul camerei, un liberal (Pop mi se pare – dar n-am chef sa caut).
  De fapt era o cutuma a camerei, incorecta e adevarat, dar vorbim de cutuma, nu de o fapta penala nefacuta pana la ea sau de atunci incoace

  DanSu

  07/07/2012 at 11:10 pm

  • Dansu,

   Stiam ca voturile au fost numarate de un liberal si de S. Voinescu(daca nu ma insel. Dar de ce naiba nu se apara pdl folosindu-se de pnl-ist?

   eugeni

   07/07/2012 at 11:31 pm

   • Pai eu ce spun…
    Am pontat doar cateva aduceri aminte, pentru ca in blocul unde stau (in gazda) sunt o gramada de batrani care se plang ca Basescu le-a taiat pensia… Si am rezumat cateva „adevaruri” (obtinute prin repetarea obsesiva a minciunilor), si raspunsurile.

    DanSu

    07/07/2012 at 11:39 pm

  • Voicu; Mihai Voicu de la PNL e „numaracul”. Da’ acum nu mai recunoaste;

   dica

   08/07/2012 at 11:27 am

 104. 4. Basescu a micsorat pensiile:
  Fals:
  Pensia medie neta:
  2004 – 87 $
  2005 – 92 $
  2006 – 141 $
  2007 – 216 $
  2008 – 235 $
  2009 – 254 $
  2010 – 229 $
  2011 – 236 $
  Sursa – o dau in postul uhttp://www.cnpas.org/content/cnpas/others/statistics/grafice/pm_usd.gif

  5. Flota – a vandut-o Basescu.
  Fals glosolan
  Basescu a semnat DUPA vanzare, ordinul de scoatere de sub pavilion a navelor vandute. Nu putea vinde nimic, scoaterea de sub pavilionur romanesc este obligatorie dupa vanzarea navei. Nava se reinscriere in registru lor, cu noul armator etc… Ca la masini, dupa vanzare, trebuie reinmatriculata, iar vechia inmatriculare radiata.

  DanSu

  07/07/2012 at 11:11 pm

 105. 6. Tot Flota – Basescu a influentat procurorii, ca sa scape de proces.. Fals grosolan –
  Din cei 82 de inculpati initial in dosarul 4539/2005 de la ICCJ, 81 au fost scosi de sub urmarire penala.
  Dosarul a fost trimis, nesemnat spre judecare, cu o expertiza a unor experti neautorizati ( o simpla expertiza contabila).
  In 17-04-2005 – dosarul este retrimis parchetului – pentru completarea de procedura („avînd în vedere neregularitatea actului de sesizare a instantei.” ) – (http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detalii&id=100000000064623&pg=1&cauta)
  Se face o noua expertiza, de asta data cu experti navali autorizati ==> rezulta prejudiciu 0.
  Ca urmare 81 de incuplati sunt scosi de sub urmarire penala, iar dosarul nu mai este retrimis spre judecare.
  Singurul care nu a putut fi scos de sub urmarire a fost TB. Fiind presedinte nu se mai puteau efectua acte asupra persoanei sale (nici de urmarire, altfel), asa ca a fost disjuns din dosar, iar dosarul este in asteptare.

  7. Pe Nastase l-au arestat iar pe Riti umbla fericita… Fals.
  Riti este in procedura de urmarire (daca nu a ajuns deja in judecata). Daca a nascut sau nu intre timp iar nu stiu. Dar este in curs. Nastase a trenat procesul 7 ani (si nu cred ca a fost cumva si gravid in aceasta perioada).
  Va aduc aminte ca si onorabilul Voicu, arestat condamnat (dar nedefinitiv) voteaza vesel suspendarea – e dreptul lui ca cetatean Roman, dar Riti nu este cetatean?

  DanSu

  07/07/2012 at 11:11 pm

  • Buna dimineata
   Despre Ridzi si ce se intampla in ministere spune mai mult Raportul curtii de conturi, condusa de Vacaroiu.
   Se gaseste pe luju cu search ridzi .
   Constat ca a disparut; sau poate doar internetul face figuri.
   De ce imi pare important? Pentru ca acel raport complica foarte mult lucrurile despre coruptie
   Se afla totusi pe pagina a doua a rezultatelor cautarii
   7 septembrie 2010 – Cine a lucrat-o pe Ridzi? Curtea de Conturi spulbera acuzatiile DNA potrivit carora fostul ministru ar fi dispus plati abuzive la evenimentele Tineretului (Document)

   emil

   08/07/2012 at 8:59 am

 106. dl Neamtzu este un mare nesimtzit, voi copii atzi scris o groazä de lucruri,pe

  care le stim totzi, si datoritä cätreia este romania un pas mai departe.FÄCUTE

  S:AU INITZIATE DE PRESREDINTELE BÄSESCU: dar dl. neamtzu, are obrazul gros

  vä rog, sä-i spunetzi dlui Neamtzu, este un tanär nesimtzit, inganfat si nerescunoscätor.

  presedintele Bäsescu trebuie sustzinut.meritä.

  theo- nona

  07/07/2012 at 11:12 pm

 107. flota este vandutä de VÄCÄROIU,

  aruncäturile mincinoase ale haitei rosii, este veninul
  comunist educat de iliescu si nästase:

  väcäroiu a vandut flota.

  theo- nona

  07/07/2012 at 11:16 pm

  • Corect! la transporturi era atunci ministru Paul Theodoru – Conf. senator liberal Raymond Luca care a condus si o comisie parlamentara si l-a gasit pe Basescu nevinovat. (el doar „inchiriase”-nu stiu daca e termenul ec. corect vreo 18 nave norvegienilor)Deci de vandut le-au vandut altii.

   dica

   08/07/2012 at 11:37 am

 108. flota a vandut-o VÄCÄROIU

  dar pe procurorul Panait ; cine l-a santajat si inpins la moarte????????????????????

  theo- nona

  07/07/2012 at 11:18 pm

 109. PONTA DEMISIA!!!!!

  theo- nona

  07/07/2012 at 11:23 pm

 110. nu-l iertatzi pe plagiatorul impostor Ponta.

  demisia ,mincinosule hotz Ponta.

  theo- nona

  07/07/2012 at 11:24 pm

 111. @theophyle
  recitesc postarea
  basescu etatist?n-a nationalizat nimic,iar taierile de cheltuieli ,reducere personal si reducerile temporare de salarii pot fi considerate masuri de bun simt pe care orice manager le ia cind e necesar;in definitiv bugetul statului trebuie gestionat pe principii de cheltuiere eficienta
  n-am cunostinta ca ad-tia boc sa impuna restrictii drastice in sectorul privat;

  intimplator

  07/07/2012 at 11:32 pm

 112. grupul USL, se face vinovat de admiterea in parlament a lui paslaru si ANDON;
  porcului färä ochi, au fost avertizatzi de 2 ori, dar ei sunt stat in stat, si nu respectä
  condamnarea, USL- REFUZÄ SÄ ACCEPTE DECIZIILE JUSTITZIEI:

  PARLAMENTUL taie drepturile CCR,suspendä SEFI;SENAT si CAMERÄ ;

  AU MINTZIT , CÄ CCR au acuzat grav Presedintele.

  vrem acuzatziile GRAVE, s-au pedepsirea mincinosilor USL:

  theo- nona

  07/07/2012 at 11:52 pm

 113. noapte bunä.

  theo- nona

  07/07/2012 at 11:53 pm

 114. revin cu prezenta lui mn in pv: ce diferenta extraordinara intre prezentele lui mru si mm, pe de o parte si cea a lui mn. mru si mm au fost discreti, cu bun simt, nu s-au bagat in fata. lumea i-a inconjurat cu simpatie, presa i-a cautat sa vorbeasca. in schimb, mn cauta sa se bage in seama si sa iasa in fata, insa putina lume il baga in seama. of, of, ce subtire e!

  radubotezatu

  08/07/2012 at 12:04 am

 115. good evening ladies & gentlemen 🙂
  s-a mai racorit putzin.se poate respira.
  nesfarshita energia acestui ins Parvulescu : ccr trebuie ca sa fie atenta a.i. prin deciziile sale sa nu provoace o criza politica de proportzii incalculabile( aprox)
  din pacate n-a fost nimeni in platou care sa-l contrazica si sa-i spuna ca ccr numai prin nishte decizii ferme si clare in acord cu constitutia si legile poate stopa o criza politica.(era de altfel normal,platoul era a3)

  mircea

  08/07/2012 at 12:06 am

 116. buna seara,

  recunosc ca m-a indispus si pe mine M.N…..dar m-am indepartat de el, tratindu-l cu indiferenta…
  el tot incearca..:)
  m-a mai indispus si aparitia unor indivizi care spuneau ca sint de la Noua Dreapta…
  (cintind si Batalioane romane, treceti Carpatii)
  au mai fost si pedalisti discreti (pensionari si pensionare), am dedus asta din cele ce sporovaiau,

  MM, Papahagi, Baconschi,
  nu l-am vazut pe MRU, o fi fost si el azi?

  acum trebuie sa recunoastem ca este nevoie si de un lider prin piata Victoriei….

  oricum participarea a fost cam 0,01% din capitala Bucurestiului.
  incredibil de putini !!!!!!!!!!!!!!!!!
  venea lumea din parcul Herastrau, dar nimeni din acei plimbareti nu s-a oprit macar sa stea vreo 15 minute!

  ******

  ce mi-a placut/amuzat in seara asta?

  – I love you, Baseeeeee cintat de unii cu frenezie deosebit de simpatica pe melodia:
  Oh Pretty Baby, Harvey Homestead, 1948
  🙂
  I love you, Băseeeeeeeeeeeeeeeeee!,
  simpatici foc

  – cind s-a cintat Desteapta-te, romane, un jandarm care statea alaturi de colegii sai in fata noastra a cintat si el! Jos palaria!

  skorpion

  08/07/2012 at 12:23 am

  • salve 🙂
   impresionanta faza cu jandarmul
   onoare lui !!

   mircea

   08/07/2012 at 12:27 am

  • i love you baseee 😆

   mircea

   08/07/2012 at 12:30 am

  • Fata de asemenea sustineri spontane si creative pe care le-am trait isi eu in anii 90, incepind cu Piata Universitatii, imi spun: uite PSD-ul si PNL-ul au condus tara 14 ani, au avut uneori si 50-60 % din electorat, cum au si acum, dar nimeni, niciodata nu le-a cintat: I love you Baseeeeeeeeeeee! Si daca n-as sti absolut nimic despre cele doua parti in razboi, as vota pentru cel caruia citiva tineri ii cinta intr-o piata I love you Baseeeeeeeeeeee! Pentru ca asta nu se cumpara si nu se manipuleaza.

   Emanuel Actarian

   08/07/2012 at 12:46 am

   • da, domle, sa-l fi vazut mai ales pe un tip la vreo 30 de ani,
    aproape ca dansa, se indoia, ridica piciorul, cintind taaaaare de tot
    I love you, Băseeeee, parca era singur acolo, el cinta
    si apoi, normal, ca foarte multi l-am plagiat 🙂 …
    si refrenul, pe parcursul serii, s-a reluat de vreo 3, chiar 4 ori
    I love you, Băseeee
    🙂

    skorpion

    08/07/2012 at 1:00 am

 117. Buna seara din nou, revin dupa munca de lamurire dusa telefonic cu doua prietene din tara. Dupa doua ore, rezultatul este ca merg la referendum si voteaza impotriva demiterii. Sugestia mea este, pentru toti cei care se ocupa de asemenea sarcini, in special cu privitori frecventi ai latrinelor, sa verifice periodic ca proaspat convertitii sa nu fie „prostiti” din nou de vuvuzele. Se stie ca obiceiurile mor greu, riscul ca latrinele sa-si faca din nou efectul odata scapat „subiectul” din mana fiind foarte mare.

  ny

  08/07/2012 at 12:40 am

 118. Sunt la o terasa cu vipres. comisiei de bac unguroaica (slabuta la conversatie in limba romana) din TG. Mures Eadevarat am baut vreo doua beri. Citim de pe telefon dialogul dintre reporter si ilustrul ministru de finante Georgescu „Reporter: Şi de unde aveţi bani pentru a majora salariile aferente lunii iunie, în condiţiile în care nu au fost… Florin Georgescu: V-am spus că am obţinut o creştere de deficit bugetar, o creştere de ţintă de deficit de la 1,8-1,9 la 2,2 şi ceva. Reporter: Ştiu, dar n-aţi efectuat rectificarea bugetară încă pentru luna… Aveţi încă o lună de salarii majorate… Florin Georgescu: Sunt metode bugetare prin care se redistribuie între luni de zile, între perioade, în trimestrul… Suntem în trimestrul trei acum. Sunt metode bugetare. Dvs. voiaţi să le majorăm sau să nu le majorăm, să nu avem un cadru juridic… Reporter: Nu. Vă întrebam de unde doar de unde aţi luat banii pentru luna… Florin Georgescu: Este un mecanism bugetar permis de Legea Finanţelor Publice, care permite anumite permutări, transferuri de sume între o lună si alta. Până la rectificarea bugetară sunt sume necheltuite în lunile următoare. S-a făcut o redistribuire. Se face rectificarea bugetară şi fiecare lună va avea alocaţiile bugetare, noile condiţii cu salariile majorate cu 8%.
  Cum sa-i explic colegei daca primim sau nu marirea de 8% in 14 iulie? Daca ati inteles va rog sa-mi transmiteti traducerea.

  ion

  08/07/2012 at 1:19 am

  • foarte simplu, daca marirea nu se da, Basescu e de vina, pentru ca el nu a lasat guvernul sa lucreze.

   ny

   08/07/2012 at 1:24 am

   • pai, chiar asta a spus ponta in urma cu vreo 10 zile….ca din cauza atacurilor sistematice impotriva guvernului, acesta nu poate lucra decit 25% din timp, in rest – cica – se apara.
    de fapt adevarul era, este si va fi ca 75-80% din timp l-au alocat si il vor aloca in continuare
    (vezi discursul de azi al lui ponta) cum sa-l darime pe TB.

    skorpion

    08/07/2012 at 1:34 am

    • stiu ce-a spus jalnicul, de-asta am si comentat

     eu ma intreb ce vor face atunci cand nu va mai fi TB, cand isi vor pierde obiectul muncii (nu acum, ci cand TB se va decide sa iasa din politica)

     ny

     08/07/2012 at 2:01 am

 119. Mi-a facut placere sa citesc aceste comentarii de bun simt facute de oameni civilizati.
  Din pacate nu mai am pasaport valid romanesc. La suspendarea din 2007 s-au admis
  pasaportul romanesc espirat ca dovada ca esti roman. Din cite stiu acum nu se mai
  pote si serios nu inteleg de ce.
  Ohio, USA

  Mariela

  08/07/2012 at 1:21 am

 120. MN asta pe unde trece numai belele face. Acum pe eventul „promendaei” este o dihonie in toata regula, ca au navalit si ciracii lui. Pffffff….

  blog de caine rau

  08/07/2012 at 1:33 am

 121. M-am intors si eu. Nu ca ar interesa pe cineva.
  Cateva observatii:
  1. Jenant Neamtu si acolitii lui. Avem insa un cantec care a prins foarte bine si presimt ca va deveni imnul nostru: cel cu ‘mai bine haimana’. Foarte inspirat.
  2. Vin de la o bere cu niste amici. Un prieten bun de-al meu, de-al nostru, cu trei prieteni de-ai lui, anti-Basescu. Nici n-a durat 5 minute si am dus discutia unde am vrut: cum se pozitioneaza in lumina ultimelor evenimente. Clar, sa plece Base. Asta se intampla in jur de ora 10.
  3. La ora 1.00, la plecare, au plecat toti cu un zambet amar pe fata: tristi in fata realitatii ca sunt milioane de oameni manipulati. Daca ii intrebi acum, iti vor spune cu mana pe inima si cu licarire in ochi ca Base este cel mai mare patriot roman de dupa revolutie. Si singurul. Si ca are nevoie de ajutorul nostru in lupta cu sistemul care nu-l mai vrea.
  Nu e greu, si poate fi chiar distractiv sa ii vezi cum se desteapta si dau din cap cand inteleg cate ceva. Dupa despartirea de ei, am realizat ca noua ne revine misiunea ingrata de a face ce n-a facut PDL-ul: sa explice oamenilor, cu argumente, ce s-a intamplat si de ce.
  Batalia nu e pierduta.

  Eduard

  08/07/2012 at 1:50 am

 122. I love youuu Base, nu vei fi suspendatttt!

  Creanga

  08/07/2012 at 2:21 am

 123. Un slogan conlocuitor : Si maghiarii au credit in euro !

  lastnightmusic

  08/07/2012 at 5:01 am

 124. Si chestia asta: Zgonea s-a si dus in weekend la vila de la mare in care statea Basescu…..
  Gindul ca avem o tara cu o casta de smecheri , o multime de prosti iar la mijloc o patura subtire de oameni integri care au fost invatati in cei 7 ani de acasa sa fie cinstiti…care ar sti sa fure si sa insele dar nu o fac din principiu…………………. ei bine gindul asta nu imi da pace.

  lastnightmusic

  08/07/2012 at 5:40 am

  • De asta nu poti dormi la ora asta mica? Ori deja te-ai trezit? 🙂

   Creanga

   08/07/2012 at 5:46 am

 125. MN
  imi pare si mie rau de el;dar nu e singura dezamagire in viata
  trece si el la categoria” nascut talent,mort speranta”
  p.s PV,pin la urma cum se poate pune pe un banner fotografia aia care face cit jde mii de cuvinte cu voicu votind???

  intimplator

  08/07/2012 at 6:56 am

 126. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  08/07/2012 at 8:27 am

 127. mai jos ” copy/paste” dupa ultimul comentariu in the economist despre mr paste,copy paste
  la 4 zile de la publicare=3 iulie ,articolul este in top 5 la comentarii
  spune si asta ceva despre impactul DEVASTATOR al actiunilor guvernului ponta
  numai un paragraf tradus
  ” ..permitind dl ponta si celor ce conspira cu el sa nu respecte legea va duce la repercursiuni economice grave.respectul legii este un aspect fundamental al dezvoltarii economice,fara asa ceva companiile vor fi alungate din romania din lipsa protectiei pentru investitiile lor.mai mult fondurile europene vor scadea datorita sanctiunilor generate de asemenea actiuni..”
  si asta o spune un cititor al the economist;
  pe basescu nu-l putem suspecta ,engleza lui fiind asa cum e….

  The comments and discussion have been mostly good. However, there are some important items for consideration that have not been discussed too much.
  Allowing Mr. Ponta and his conspirators to disregard the law will have serious economic repercussions. Rule of law is a central aspect for economic development; without it corporations will be loath to invest in Romania as they will have no protection for their capital investments. Furthermore, EU money will surely decrease as punishment for these acts.
  If Mr. Ponta is allowed to succeed, he will surely go against the austerity measures that the IMF required, going for more populist measures. Romania was avoiding the Greek tragedy that is occurring. However, if these populist spending measures occur, there will be major economic considerations such as inflation. So you may have more money and feel better, but you will have less in the end as prices will be higher.
  Regarding the plagiarism issue, many have just passed this off as political gamesmanship. However, that really diminishes the seriousness of the matter. Plagiarism on a Ph.D. (or anything other degree, paper, etc.) means you are a cheat (many would use much stronger terms). How can someone possibly be trusted that does this? Is this the type of leadership that anyone deserves or that children can look up to? Of course not. Unfortunately plagiarism is not uncommon in academia in Romania – mostly carried out by some of the now full professors in universities who copied to get to their full professorship (then changed the rules to make it very difficult for any new faculty to get to full professor) and long-time teachers trying to obtain more money from families that have no option if they wish there child to have a proper education. So why is this a problem? Because non-cheating academics lose any credibility on an international level because others will automatically suspect them of being a cheat and not capable of good work. This is a shame as we all know this not to be the case – there are excellent minds, researchers, and workers (as one earlier post by a doctor illustrated). Furthermore, history will repeat itself as those that were mistreated as students or saw their professor plagiarize may also do so as they will see this as a way of getting ahead – i.e. they did it so this must be the way. So allowing Mr. Ponta to continue under such circumstances is more than just political gamesmanship.
  Someone once asked me how long it will take Romania to fully understand capitalism, democracy, and establish an economy. It is taking us so long, the person said. I said, it hasn’t been 10 years yet, it will take time; probably 50 years, maybe longer so that all the generations used to corruption and communist ways will be gone. However, I may have to change my estimate upward given the situation. How can a proper democracy be established when politicians continue to fight against anti-corruption policies for self-gain rather than doing what’s best for the country? Mr. Ponta is a young man and behaving the way he is. How will the younger generation learn the proper lessons in such a case? Very discouraging

  intimplator

  08/07/2012 at 8:29 am

  • Excelent articol al unei publicatii pe care o citesc de regula toti oamenii cu influenta (politica sau economica).

   clemycali

   08/07/2012 at 8:37 am

   • @clemycali
    buna seara
    este vorba numai de un comentariu-ultimul-din peste o suta la articol
    si repet in a 4 zi dupa publicarea articolului sta in top 5- al 4 lea- la articole citite
    comentariile sunt absolut devastatoare
    combinatia asta de pm hot&mincinos si guvernare faradelege va aduce daune pe termen lung pe care nici macar nu le putem estima acum
    aici e dezastrul/pona&gashca lui de criminali se vor duce;daunele ne vor urmari multi ani dupa

    intimplator

    08/07/2012 at 8:52 am

    • Sa citesti comentariile din Le Figaro. Mi s-a facut rau dupa ce am citit doar primele cinci. Nu am mai avut putere sa le citesc pe restul (pana la 30). Daunele echipei Ponta-Antonescu & comp pot fi intuite intrucatva. Uite, sa dau ca exemplu doar lumea universitara care nu isi da inca seama de gravitatea situatiei si inca refuza sa ia o atitudine transanta in cazul plagiatului. Universitarii romani nu vor mai fi primiti in schimburi de experienta, orice articol sau lucrare le va fi suspecatata de plagiat, participarea lor la conferinte internationale va deveni extrem de problematica, cei care sperau in posibilitatea de a lucra ca visiting professors sau lecturers in anii mai mult sau putin sabatici vor trebui sa-si ia adio de la aceasta posibilitate. Pot continua si cu alte domenii dar nu are rost.

     clemycali

     08/07/2012 at 9:18 am

  • Intimplator salut 🙂
   Esti atit de naiv ?? „pe basescu nu-l putem suspecta ,engleza lui fiind asa cum e….”
   Fratele meu, daca TB dorea o scrisoare scrisa de un nativ australian din Sidney, o primea in urmatoarele 3 ore scrisa de un agent de influenta australian, iar daca dorea una scrisa de un eschimos in limba germana tot asa…

   lastnightmusic

   08/07/2012 at 9:19 am

   • @tds
    dupa ce l-am auzit pe pacalici ponta spunind ca basescu acum ” foloseste bugetul sa-si faca propaganda in exterior..” cred ca ai dreptate/a platit intii the economist si apoi postacii
    numele pontavictor sau antonescucrin , cred ca trebui sa devina substantive comune si introduse in dex ca sinonime la scarba sau voma

    intimplator

    08/07/2012 at 9:34 am

    • Tampenia lui Ponta intrece limita suportabilitatii.

     clemycali

     08/07/2012 at 9:37 am

 128. Buna dimineata!
  As fi incantata sa vad o filmare cu faza din PV cand s-a cantat
  „I love you, Baseeeeee!”, 😆
  Nu a filmat nimeni?

  luminita

  08/07/2012 at 9:27 am

 129. Neatza buna la lumea buna!

  blog de caine rau

  08/07/2012 at 9:33 am

  • Buna sa iti fie inima !

   clemycali

   08/07/2012 at 9:37 am

 130. Pensia a crescut cu grupele de munca in functi de grupa si anii lucrati.evolutia pensiei intre 2002 si 2012
  01.09.2004 valoarea punct pensie 2.869.507 lei – HG. nr. 1297/19.08.2004
  2012 valoare punct pensie 723,8 lei
  Caz personal la iesire la pensie :
  punctaj pensie limita de varsta 1,743 puncte evaluare in 2005
  actual punctaj pensie cu gupele 1si 2 – 2,15349
  diferenta 2,15349 – 1,743=0,4109 puncte x723= 289 lei crestera pensiei exact cat valoarea pct in 2004
  crestera efectiva a pensiei 289- cass 46 lei(total drepturi 1.568)== 243 lei crestere reala a pensiei
  valoarea PIB 2004 -60,8 miliarde euro
  valoarea PIB 2010 -111,9 miliarde (PIB 2008 -137 miliarde euro)
  Crestere PIB 2008/2004 = 137/60.8= 2,53 ori
  Cresterea punct pensie 2008/2004 = 723/286,9= 2,52 ori
  salar minim pe economie
  01.01.2004 – 2.800.000 lei –
  Potrivit Hotararii Guvernului nr. 1.225 din 2011, pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, publicat in Monitorul Oficial nr. 922 din 12/27/2011, incepand cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2012, reprezentand 4,13 lei/ora.
  In concluzie stop minciunii si manipularii majoriatatea pensionarilor la pennsie nu au pierdut ci le-a crescut pensia

  observator 2

  08/07/2012 at 10:14 am

  • Nu te supara, cati dintre absolventii de liceu inteleg chestiile astea „tehnice”? Nu e mai bine sa „vorbesti simplu, pe limba tuturor”?

   emil

   08/07/2012 at 10:26 am

 131. Rezultatele Bacului, pe scurt
  putini si prosti 😦

  emil

  08/07/2012 at 10:16 am

  • Salut!

   Nu va impacientati,ii rezolva Abramburica la toamna.
   Nu scapa unul fara bac.

   Gabi Dumitru

   08/07/2012 at 10:19 am

   • Asa cum Ponta se cheama doctor, asa se vor chema si ei bacalaureati? Iar in facultate vor invata despre procente? Ca pe aici a fost dificultatea promovarii la matematica 🙂

    emil

    08/07/2012 at 10:21 am

    • Nu pot sa cred ca in clasa a 12-a nu sunt in stare sa rezolve o problema cu procente!!!

     clemycali

     08/07/2012 at 10:22 am

  • Vaide pensia noastra 😦

   emil

   08/07/2012 at 10:19 am

  • Am vazut. Problema este sistemica: de la clasa intai pana la liceu. Promovati contra cost si cu profesori formati la fabricile de diplome. Ce pretentii putem avea?

   clemycali

   08/07/2012 at 10:19 am

   • Sa adaugam si „propaganda” antiscoala?

    emil

    08/07/2012 at 10:21 am

 132. Buna dimineata,
  La noi in Timis rezultatele la Bac sunt mai bune cu 5 % fata de anul trecut. In ceea ce priveste calitatea materialului nu stiu ce sa zic La mine in centru de examen am avut loaze, e adevarat de la seral care s-au ridicat si au zis ca nu l-au studiat pe Eminescu. Ce sa mai zici. Asta este rezultatul reformelor lui Marga si Antonescu.

  ion

  08/07/2012 at 10:30 am

  • Mda. Amandoi „gloriosi” ministri ai guvernului Ponta. Si daca nu l-au studiat pe Eminescu pe cine l-au invatat pe de rost, pe Florin Salam si pe Guta?

   clemycali

   08/07/2012 at 10:31 am

 133. Buna dimineata 🙂
  Se pare ca unii au intrat in fibrilatie, au aparut tabere conturate Pro Basescu si Anti Basescu.
  Am avut o discutie matinala cu vecinul meu, care are mintea spalata, care-mi explica ca daca Basescu castiga din nou avem o problema cu capul ca natie. M-am enervat si l-am intrebat de majorarea cu 8% a salariului, am primit replica ca o „sa apara pe fluturasul” de luna asta.
  Sper din tot sufletul sa nu se faca aceasta majorare, ptr. ca multi vor pricepe ca totul este o minciuna.
  Si ma sper, urat dar sanatos, ca intr-o saptamana EURO sa ajunga la 5 lei. Numai asa vom avea sanse, ca ghilobanul cu mintea spalata sa fie afectat pecuniar si cu un ban,.dar sa fie. Coercitia financiara este cel mai bun agent electoral.

  mar

  08/07/2012 at 10:47 am

  • Salutare.

   Aparitia taberelor era de asteptat. De altfel, pozitia pro- sau anti- se putea distinge inca din primele zile.

   EuCuMine

   08/07/2012 at 10:50 am

 134. Buna Clemy,
  E foarte ciudat ce se intampla in licee. Las la o parte asa zisele licee tehnologice care de fapt sunt fostele licee industriale din perioada ante 89. Slabe au fost si atunci avand in vedere ca numarai pe degete absolventii care erau admisi la facultate. Dar in cazul liceelor teoretice (uman + real) rezultatele sunt foarte bune si asta imi da de gandit Exemplu: Exista doua licee teoretice la care promovabilitatea este de 100% si in plus cu note foarte mari peste 8. Ce vreau sa zic este ca pe medie stam prost dar media este rezultatul a doua extreme. Adica daca din toamna bacul se modifica si filiera tehnologica va avea o metodologie diferita, atunci la filiera teoretica vom reveni la procente de peste 80-90% asa cum a fost si in anii trecuti.

  ion

  08/07/2012 at 10:49 am

  • Buna 🙂
   Trebuie sa recunoastem ca situatia actuala este rezultatul si al delasarii familiei, scoala nu poate sa acopere 100% programul unui elev. In plus un elev preia bagajul din familie cu care merge la scoala, apai daca copilul ala a vazut carte ca obiect de decor, este clar ca nu va sti cine este Eminescu.

   mar

   08/07/2012 at 10:59 am

 135. Buna ziua,
  Dupa terminarea unor teste si transferarea datelor in siguranta, anunt o postre noua 🙂

  Theophyle

  08/07/2012 at 10:53 am

 136. bunä,

  azi vecinul prietenii mele, un bäiat drägut de altfel, a fost intrebat de ea, ce
  a fäcut la bac,
  räspunsul,
  „ce inportantzä are, unul ca antonescu a ajuns sus, fiind de 2 ori repetent”

  prietena mea , care nu face politicä deloc, a fost socatä si este intrigatä
  trantorul tzärii Crin Antonescu, este cel mai prost exemplu pt. copii romani

  theo- nona

  08/07/2012 at 11:02 am

 137. cum o sä-i cheme atunci ,ponta e copy-paste

  copii vor fii , baco-paste

  theo- nona

  08/07/2012 at 11:05 am


Comentariile sunt închise.