Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 4 Iulie / “lovitură de stat”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în majoritatea regiunilor, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin. În parte a doua a zilei vor fi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice, pe arii restrânse la munte şi izolat în regiunile sud-estice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 38 de grade, cu cele mai mici valori pe litoral, iar cele minime între 15 şi 25 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, iar indicele de temperatură-umezeală va depăşi uşor pragul critic. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Minima termică va fi de 19…21 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4505   RON; 1 USD = 3. 5347    RON; 1 EURO = 1. 2591 USD; Francul elvetian 3. 7043 RON. Gramul de aur 182.9096 RON.

România, trezește-te! Mineriadă parlamentară în beneficiul USL. PSD, PNL şi PC au declanşat un asalt fără precedent asupra instituţiilor statului, pentru a îndepărta orice piedică din calea suspendării lui Traian Băsescu. USL a luat cu asalt instituţiile statului, într-un efort de a acapara puterea într-o singură zi şi de a avea cale liberă către suspendarea lui Traian Băsescu. În acest scop, ieri, în Parlament, USL i-a schimbat dintr-un foc pe Avocatul Poporului şi pe preşedintele Senatului, Vasile Blaga. În locul lui Blaga a fost instalat Crin Antonescu, care devine, astfel, al doilea om în stat şi preşedinte interimar în cazul suspendării lui Băsescu. Spre seară puterea a reușit să o revoce și pe Roberta Anastase de la șefia Camerei Deputaților. Înlocuitorul acesteia este Valeriu Zgonea (PSD). Într-o singură zi, USL a ignorat trei articole din Constituţie, patru articole de lege, patru articole din Regulamentele celor două Camere şi două decizii ale Curţii Constituţionale. Integral in EVZ.

Băsescu: Cer liderilor USL, UNPR şi UDMR să înceteze acţiunile împotriva instituţiilor statului. Situaţia este similară cu cea generată de mineriada din 1990. Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, marţi seară, lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român. Fac un apel către politicienii din majoritatea parlamentară şi îi avertizez că prin încălcarea gravă a legilor ţării şi a Constituţiei României şi a Regulamentelor Parlamentului României au pus statul român şi pe cei 22 de milioane de români într-o situaţie extrem de dificilă, pe analiza mea, similară cu cea generată de mineriada din 1990. Repet, suspendarea preşedintelui este doar o etapă intermediară, care, conform planificării lor, urmează să aibă loc în zilele următoare. Suspendarea preşedintelui este doar o etapă intermediară, problema acestor domni şi a partidelor lor este punerea sub control a justiţiei. Ţinta finală a acţiunilor majorităţii parlamentare conduse de Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor este punerea sub control a justiţiei.  Prin acţiunile Guvernului şi ale majorităţii parlamentare se încalcă grav valorile Uniunii Europene. Trebuie să înţeleagă aceşti politicieni că a venit timpul când în faţa justiţiei politicienii sunt egali cu orice cetăţean al ţării, iar ascunderea în Parlament a celor care trebuie să meargă în faţa justiţiei este un lucru care nu mai poate fi tolerat. Repet, celor nominalizaţi, le cer să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român, fie că e vorba de Curtea Constituţională, fie că e vorba de Senatul României, de Camera Deputaţilor, Avocatul Poporului sau de alte instituţii care îi deranjează, inclusiv justiţia, ţinta finală a acţiunilor majorităţii parlamentare şi liderilor acesteia. Privind la evenimentele care s-au desfăşurat în ultimele săptămâni şi au culminat cu acţiunile de astăzi din Parlamentul României, cer primului-ministru Victor Ponta, copreşedintelui USL Crin Antonescu şi copreşedintelui USL Daniel Constantin, precum şi domnului preşedinte UNPR Gabriel Oprea şi preşedintelui UDMR Kelemen Hunor să înceteze imediat, ei şi partidele lor, acţiunile împotriva instituţiilor statului român. Mediafax.

Curtea Constituţională: Toate atacurile din ultima perioadă echivalează cu desfiinţarea Curţii Constituţionale. Judecătorii constituţionali afirmă că toate atacurile din ultima perioadă echivalează cu desfiinţarea Curţii Constituţionale în componenţa actuală stabilită pe baza Constituţiei, încălcându-se dispoziţiile contituţionale potrivit cărora pe timpul mandatului judecătorii sunt inamovibili. Redăm integral comunicatul remis, marţi, agenţiei Mediafax: „Judecătorii Curţii Constituţionale, reuniţi în plen la data de 3 iulie 2012, luând act de atacurile virulente pe care Guvernul, alte autorităţi publice, precum şi unele mijloace de informare în masă le-au declanşat la adresa Curţii Constituţionale, culminând cu tot felul de soluţii pentru desfiinţarea acestei instituţii, au decis să facă următoarele precizări pentru toate autorităţile publice prevăzute în Titlul III al Constituţiei – Parlament, Preşedintele României, Guvernul României, Administraţia publică centrală, Administraţia publică locală, Autoritatea judecătorească – precum şi pentru toţi cetăţenii României: În conformitate cu prevederile art.142 alineatul (1) din Legea fundamentală, Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei. În cei 20 de ani de la constituire, Curtea Constituţională şi-a exercitat cu toată responsabilitatea atribuţiile stabilite prin Constituţie, activitatea ei fiind apreciată atât de forţele politice şi de instituţiile juridice interne, de cetăţeni, cât şi de instituţiile similare din alte state şi de organizaţiile internaţionale. Integral in Gandul.

Avocatul Poporului, executat cu Monitorul Oficial. Maniera în care a fost revocat Avocatul Poporului de către actuala majoritate parlamentară arată de ce avea USL nevoie de controlul total asupra Monitorului Oficial. Nimic din ce apăruse până luni seara în Monitorul Oficial nu anunţa furtuna ce avea să se declanşeze a doua zi. În ultima ediţie din acea zi a publicaţiei, era convocată pentru a doua zi, la ora 10.00, o sesiune extraordinară a plenurilor reunite, destinată numirii conducerilor Televiziunii şi Radioului publice şi prezentării de către primul ministru a raportului despre participarea sa la Consiliul European. În paralel, pentru ora 16.00, erau convocate sesiuni extraordinare ale fiecărei Camere. Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor figurau şase proiecte de acte normative, iar pe cea a Senatului, nu mai puţin de 50 de proiecte de legi. Ambuscada s-a petrecut la prima oră a dimineţii de marţi, când USL a cerut convocarea unei şedinţe ad-hoc a birourilor permanente ale celor două Camere. Aici, reprezentanţii USL au decis convocarea unei alte sesiuni extraordinare a plenurilor, pentru ora 14.00, în care să fie dezbătut raportul comisiilor juridice reunite privind revocarea Avocatului Poporului. Însă comisiile juridice încă nu erau convocate de nimeni. Integral in Adevarul.

„The Economist” şi „Nature” îl desfiinţează pe Victor Ponta. Două publicaţii străine importante l-au ridiculizat pe premierul Victor Ponta. În timp ce revista „Nature” vorbeşte despre dizolvarea comisiei care ancheta plagiatul prim-ministrului, „The Economist” îl numeşte pe politicianul român „Copy/Paste”. „La şedinţă, 13 mem­bri ai Consiliului pentru Atestarea ­Diplomelor (CNATDCU) au ajuns în unanimitate la concluzia că Ponta şi-a copiat părţi considerabile – aproximativ 85 de pagini din 307 (excluzând anexele) – din teza sa de doctorat din 2003, pe tema Curtea Penală Internaţională, cu toate că judecătorii nu au luat în considerare şi tipuri mai subtile de plagiat, precum schimbarea unor cuvinte cu sinonime”, se arată într-un articol apărut luni seară în revista „Nature”, cea care a dezvăluit în premieră plagiatul premierului României în teza acestuia de doctorat. Potrivit „Nature” „comunitatea academică din România este indignată de această mişcare şi îngrijorată că ar putea leza şi mai mult reputaţia sistemului educaţional şi ştiinţific”. Autorii articolului mai notează şi faptul că peste 800 de oameni de ştiinţă şi savanţi au semnat o petiţie în care CNATDCU acuză „maniera nedemnă” în care ­le-ar fi fost încălcată demnitatea umană şi profesională, „cu ignorarea celor mai elementare principii ale libertăţii academice”. Integral in Romania Libera.

6 pași pentru ruperea Constituției de decizia guvernamentală. Parlamentarii USL au reușit, ieri, la capatul unor săptămâni de repetate încălcări sau ignorări ale Constituției, să ocupe câteva funcții cheie în stat, în urma sesiunii parlamentare extraordinare. Astfel, au fost revocați din funcție, Avocatul Poporului, acuzat de majoritatea USL din parlament că ar fi încălcat Constituția. Au mai fost înlocuiți Vasile Blaga și Roberta Anastase. La capătul acestor schimbări, președintele PNL crin Antonescu a ajuns al doilea om în stat, pregătit să asigure interimatul la președinție în cazul suspendării lui Traian Băsescu. Pașii făcuți ieri de noua putere se înscriu în logica suspendării președintelui, anunțată în ultimele săptămâni de către liderii USL. Cu o seară înaintea sesiunii extraordinare, Crin Antonescu declara la postul Antena3 că  ”Miza este schimbarea componenței Curții Constituționale”. USL a declarat, însă, într-un comunicat remis marți, că nu se pune problema să se aducă vreo atingere inamovibilității judecătorilor Curții. Tot marți, după ce a fost ales președinte al Senatului, Crin Antonescu a declarat că schimbările au fost făcute cu respectarea Constituției, a legilor și a regulamentelor. Vasile Blaga și Roberta Anastase pot să meargă și la mama Curții Constituționale” – a declarat, la rândul său, liderul PSD Valeriu Zgonea. Integral in CdeG.

Realitatea TV s-a intors la Vintu. Postul Realitatea TV se află din nou în proprietatea familiei lui Sorin Ovidiu Vîntu, după ce, timp de aproape un an, patronul oficial al televiziunii de știri a fost afaceristul Elan Schwartzenberg. RISE Project a obținut din Cipru documentele firmei offshore Bluelink Comunicazione Ltd –acționarul majoritar (86,5%) al stației TV din România. În prezent, fiica și fiul lui Vîntu (Ioana și Ionuț Codrin) dețin împreună 82% din compania cipriotă și, implicit, controlul asupra Realitatea TV. În același timp, Ioana Vîntu este directorul Bluelink Comunicazioni, fiind numită în această calitate pe 10 aprilie a.c. Elan Schwartzenberg (Emilian Schwartzenberg, în acte), cel care a pretins în ultimul an că stăpânește postul de televizune, are acum doar 9 procente din offshore-ul înregistrat în Nicosia, Cipru. HotNews

Reuters şi France-Presse comentează evoluţiile politice de la Bucureşti. Agenţiile de ştiri Reuters şi France-Presse prezintă noile evoluţii politice din România, notând că ofensiva majorităţii parlamentare este „îngrijorătoare”, riscând să conducă la un blocaj instituţional şi la blocarea reformelor economice solicitate de FMI.  „România, situaţie îngrijorătoare după o ofensivă a majorităţii aflate la putere”, titrează Agenţia France-Presse, prezentând noile evoluţii politice de la Bucureşti. „Noua coaliţie de centru-stânga aflată la putere în România a lansat marţi o ofensivă în războiul împotriva preşedintelui de centru-dreapta, destituindu-l, printr-un vot-surpriză şi contestat, pe preşedintele Senatului, în ceea ce opoziţia a catalogat drept o lovitură de stat”, scrie Isabelle Wesselingh, în materialul publicat de France-Presse. Evenimentele politice de la Bucureşti sunt comentate şi de Reuters, care notează că, „potrivit analiştilor politici, acţiunile USL ameninţă statul de drept şi separaţia puterilor în stat”. „Disputele politice au paralizat, efectiv, procesul decizional, conducând la întârzierea reformelor importante convenite în cadrul acordului de asistenţă financiară încheiat cu FMI”, comentează Reuters. Mediafax.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

04/07/2012 la 8:07 am

398 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. bunä,
  CCR, are obligatzia sä actzioneze rapid, contra acestor actziuni de distrugere si invatzie a impostorilor USL:

  hotärarile CCR, sunt ignorate, boicotate , nici in MO anuntzate.

  rugäm CCR;CSM;PROCURATURA , sä se sezizeze din oficiu, sä nu lase USL;

  sä condamne si sä readucä la normal, derapajele USL

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:14 am

 2. Salutare.

  Pot confirma ca ieri s-au strans aprox. 500 persoane la apogeul ‘intalnirii’.

  Atata doar ca o mare parte a plecat inainte sa vina presa. Cei care-am ramas am fost mult mai putini, pe la 21:45 cred ca eram cati ne stransesem initial luni. Aici presarii n-au fost prea corecti, au venit la mult timp dupa inceperea ‘plimbarii’ (de fapt au venit cam cand am fi plecat noi, dac-ar fi sa ne ghidam dupa cum a fost luni). Ei s-au infiintat prin zona pe la 20:30.

  As dori sa le transmiteti celor ce vor participa azi sa stea mai mult (macar pana la 21:30, daca nu chiar 22:00).

  EuCuMine

  04/07/2012 at 8:14 am

 3. ce amuzanz, Vantu a fost incancerat imediat, färä pompä
  si fular, inscenäri si scrisorele de adio, normal.
  l-au läsat din bratze escroci traseisti ca Guse-cäpuse,
  prostul trädätor de neam geolgäu si altzi parazitzi ce l-au tocat
  de bani. guse-cäpuse in timp ce il träda, dädea vina pe BÄSESCU:
  sper ca justitzia, cä se numeste,lupascu,burlan,pivniceru,etc,ä
  lase obräzniciile si motivatzii primitive, cä nu suntem prosti.vor respect?

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:22 am

 4. jos Guvernul Ponta.

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:22 am

 5. Buna dimineata,
  Ieri l-am prins pe Paleologu la protest.
  o doamna- eu v-m votat, imi pare rau ca nu ati iesit (primar)
  el – sa stiti ca am vorbit cu f multi oameni care mi-au spus ca ma plac, dar nu ma voteaza din cauza de pdl
  eu – pai cind v-a zis presedintele ca, din cauza celor cateva mii de clienti politici, veti pierde alegerile ! si inca ceva … si i-am bagat chestia cu Ghe. Barb, MO si demisia lui Voiculescu
  el – nici eu nu imi explic chestia asta
  Asa ca m-am racorit un pic

  elablue

  04/07/2012 at 8:27 am

 6. Buna dimineata tuturor. Am niste nervi in stomac si niste presimtiri cum nu se poate mai sumbre.

  clemycali

  04/07/2012 at 8:30 am

  • Salut Clemy 🙂
   Situatia nu este roza dar nici albastra. Este importanta iesirea in strada. Lucram la greu la „protestul alb” de joi. Sper sa iasa bine.

   Theophyle

   04/07/2012 at 8:33 am

   • Va tin pumnii. Totul e sa nu fie prea tarziu. 😦

    clemycali

    04/07/2012 at 8:34 am

    • Clemy,
     nimic nu este tarziu.Oamenii se trezesc incet, cand se trezesc – nimeni nu-i mai poate opri!

     Theophyle

     04/07/2012 at 8:36 am

   • Si eu va tin pumnii!
    Cum spuneam, pentru mine este noaptea cea mai lunga.
    Sper ca Theeophyle sa aiba dreptate, cand spune ca situatia nu este albastra. Din pacate eu nu o vad in alta culoare, decat neagra.

    mayausa

    04/07/2012 at 9:23 am

 7. sustinem pe Traian Bäsescu, a procedat bine,
  declaratzile au fost necesare si chiar obligatorii.

  Ponta inpostorul plagiator, este un mincinos-demisia
  Crin Antonescu, trantorul natziunii, a fost pus in fruntea senatului
  ca räsplatä, asa sunt räplätitzi in romania, plagiatorii si trantorii.

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:31 am

 8. La-am prins si pe MRU.
  protestatari multi , aceeasi intrebare – de ce nu va miscati mai repede
  el – singuri nu putem, avem nevoie de sprijinul dv
  eu – pai ,daca pdl-istii au furat atat si n-au fost in stare sa isi faca macar o televiziune, acum cine sa va va sprijine maimuta cu pistol ? ( si l-am plagiat pe tds)

  elablue

  04/07/2012 at 8:33 am

 9. Theo, si a zis ceva (MRU) cum ca ideea cu mitigul de joi a fost a lui, dar a confiscat-o pdl-ul.
  si pentru toata lumea, a zis sa venim imbracati in alb

  elablue

  04/07/2012 at 8:36 am

 10. acum väd oamenii ce mincinosi sunt cei din USL??

  totul se v-a scumpii dupä aceastä loviturä de stat.

  promisiuni…….la anu, preocupäri guvernamentale? nimic , vorbe,
  promisiuni, in 2 luni, au colindat in mai multe tzäri, si au intrigat
  si mintzit, au complotat si s-au infoiat ca niste gascani färä minte.

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:36 am

 11. cred cä tot romanul cu cap si bune intentzii, sä iasä zilnic in stradä
  sä arate impostura si minciunile bolsevicilor DRESATZI de criminalul ilici,

  MRU; cred cä poate aduna ce e bun in Romania, chiar dacä nu sunt
  in partide, oameni care väd minciuna si escrocheria haiteI rosii ,USL

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:42 am

 12. Kelemen Hunor, sä nu prosteascä lumea, au asigurat cvorum,
  crima a fost fäcutä cu asistentza lor, or fii ei desteptzi, dar sä
  nu ne creadä prosti.au ascuns bine dosarul lui borbely?

  unde este dosarul lui Borbely???? poate intreabä procuratura:

  oprea …………………..onoare de militar?; UNDE O TZINE??

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:47 am

  • Onoarea lui Oprea este la prieteni. Nu spune el ca este prieten cu toata lumea? Un militar fara onoare si fara demnitate. O hahalera!!!

   mayausa

   04/07/2012 at 9:26 am

 13. ponta demisia.

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:48 am

 14. Theo,

  salutäri doamne Demeter,o doamnä frumoasä si distinsä, eu cred cä
  si f. puternicä. vä doresc la totzi putere si noroc sä trezitzi romanii.

  m-am bucurat, am väzut cä si multzi intelectuali , s-au adunat sä i-a pozile
  contra imposturii, incä odatä am väzut lipsa unui ” mare filozof”, un lasi arivist:

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:55 am

  • Multumesc in numele doamnei 🙂

   Theophyle

   04/07/2012 at 9:07 am

 15. Citez:
  „Poate că sunt unii care cred că orice comparaţie între Ponta, Antonescu şi Hitler e absurdă. Că Antonescu e doar un gargaragiu ameţit, care debitează fraze găunoase la televizor. Că Ponta e doar un june imberb şi fără minte, care nu e în stare să strunească o maşinuţă, darămite o ţară. Ei bine, vă înşelaţi, dragii mei: nici nu vă imaginaţi cât de repede poate creşte o mustaţă.”
  (Spartakus – Ultimele cinci minute de democraţie)

  Întreg articolul aici: http://www.academiacatavencu.info/opinii/ultimele-cinci-minute-de-democratie.html

  baricada

  04/07/2012 at 8:58 am

 16. a fost martia neagra a democratiei din Romania.
  o zi buna va doresc! JOS PONTA, JOS ANTENESCU! SUSTIN CCR! SUSTIN INSTITUTIILE DEMOCRATICE ALE STATULUI ROMAN!
  http://sareinochi.com/2012/07/04/sieg_heil_genose_ponta/

  Sare'n Ochi

  04/07/2012 at 8:59 am

 17. stiu cei dela presa sträinä, ce a fäcut nerusinatul rector dela UBB;

  intr-un e-mail a recunoscut, apoi a negat plagiatul. e de stiut

  numele si cine sustine impostura si hotzia in ROMANIA, astia sunt murdäriile.

  theo- nona

  04/07/2012 at 8:59 am

 18. Buna dimineata 🙂
  Sper sa fie buna! Cand ma uit la poza cu Putoarea natzionala ma apuca nebunia, este inadmisibil ca un bidon gol care a avut 2% prezentza in Parlament in ultimii 20 de ani, sa ajunga nedemocratic omul 2 in stat.
  Exista in tara asta un om ptr. care ultima perioada a fost cea mai fericitata din viatza lui, a constat ca nu a muncit degeaba 21 de ani, ca elevii si-au depasit profesorul. Este carpa KGB-ista, care in urma cu ceva tip era numai lapte si miere cand auzea de Crizel Balaceanca.
  Vai de noi, ca vai de ei este bine.

  mar

  04/07/2012 at 9:01 am

 19. Buna dimineata,
  Cu multa dezamagire in suflet.

  ela

  04/07/2012 at 9:03 am

  • salut ela,
   chiar nu trebuie. O sa fie putin mai rau pana va fi bine! Ne pregatim pentru joi:)

   Theophyle

   04/07/2012 at 9:08 am

 20. ICR- trebuie sä fie independent
  TVR acelas lucru, Säftoiu e un traseist-trädätor nerusinat, din pnl
  MO,nu e mostenirea lui Ponta plagiatorul; E PT: MANIPULARE BOLSEVICÄ:
  AP- avocatul P, nu a fost pus de pdl;

  theo- nona

  04/07/2012 at 9:04 am

 21. Vad ca in Romania e pace si liniste. Pe hotnews zici ca relateaza o cronica de film. De la institutiile statului, care au mai ramas, liniste totala.

  Aha

  04/07/2012 at 9:04 am

  • Liniste era si azi noapte cand am parasit baricadele netului ptr o vreme. Unii par ca sunt anesteziati de frica.

   clemycali

   04/07/2012 at 9:07 am

  • Daca auzi stirile de la RRA juri ca in Romania este raiul de pe pamant. Nu s-a pomenit nimic despre incalcarea Constitutiei…nu au fost schimbati Presedintii Camerelor si s-au numit altii.

   mar

   04/07/2012 at 9:13 am

 22. Tocmai il aud pe Zgonea spunand ca asteapta indicatii de la Primul Ministru privind functionarea Camerei. Ieri a fost aniversarea lui Kafka, 129 de ani de la nastere.

  ela

  04/07/2012 at 9:07 am

  • Am citit. Un dobitoc sinistru dar perfect ptr planurile lor. Ala nu e in stare sa gandeasca o secunda singur.

   clemycali

   04/07/2012 at 9:08 am

  • am citit si eu, un individ periculos prin prostie.

   mar

   04/07/2012 at 9:11 am

 23. Ziua buna la lumea buna. Desi numai zile bune nu se pot numi astea. Aseara a fost si mai multa lume decat luni. Oamenii noastri sunt greu de pornit, dar la urma greu de oprit. Pe la 20.30, am spus ca e timpul sa mergem acasa, dar oamenii au ramas, in marea lor majoritate, pe loc. M-am bucurat ca au inceput sa apara si personalitati. Astazi vom vedea…

  blog de caine rau

  04/07/2012 at 9:07 am

  • Felicitari, baieti si fete!

   ela

   04/07/2012 at 9:24 am

 24. o diplomä pt. trantorul romaniei, postul a primit,
  läträul cartofor si betziv, intretzinut de mafiotzi e sef.

  vä doresc o zii mai bunä si treziti-vä romani

  JOS GUVERNUL PONTA !

  theo- nona

  04/07/2012 at 9:08 am

 25. Amara concluzie trage Cristoiu, dar dureros de adevarata 😦 – „În România Mafia nu se folosește glonţul şi explozibilul. În România, Mafia foloseşte lovitura de stat parlamentară!”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-lui-cristoiu-o-lovitura-de-stat-mafiota-990259.html

  mar

  04/07/2012 at 9:09 am

  • Asta a spus-o si acum doua zile la B1.

   clemycali

   04/07/2012 at 9:12 am

   • Si este dureros de adevarat. Aici s-a ajuns in 21 de ani de lipsa a institutiilor fundamentale, Romania s-a miscat si dezvoltat din inertize. Au existat doua Romanii, un gri care producea ptr. mafia transpartinica si cea de fatada.

    mar

    04/07/2012 at 9:16 am

 26. o zi bunä.

  theo- nona

  04/07/2012 at 9:11 am

 27. Buna dimineata tuturor!
  Deci joi ne imbracam in alb. 🙂
  Eu astept cateva reactii institutionale (interne sau internationale) S-a asternut o liniste de te dor urechile.

  miki

  04/07/2012 at 9:21 am

  • Asta remarcam si eu mai devreme. Or fi toti la ambasada SUA. Deh, e 4 iulie.

   clemycali

   04/07/2012 at 9:27 am

 28. neata,

  si cine …..este mama Curtii Constitutionale?
  (asta spunea nazistul crin aseara)

  foarte buna poza lui @sare-n ochi

  skorpion

  04/07/2012 at 9:22 am

 29. azi este ziua SUA!
  trista zi 4 iule 2012 pentru noi

  skorpion

  04/07/2012 at 9:24 am

 30. buna dimineata;
  rau pentru posesorii de diplome obtinute in Romania;vor fi primii care vor plati avind diploma emisa de tara al carui pm se recomanda;

  ” my name is paste,copy paste”

  diferenta de salariu sa le-o dea el….
  asta au vrut ,asta au

  intimplator

  04/07/2012 at 9:34 am

 31. Buna ziua
  In drum spre casa, am trecut aseara pe langa Universitate. Se striga cu sarg „Jos Basescu!”, se agitau steaguri si bannere. Bineinteles ca Realitatea si Antena 3 erau pe faza iar jandarmii lipseau cu desavarsire desi manifestantii ocupau tot trotuarul! Dar deh, noi suntem pt incalcarea ordinii de drept si trebuie sa fim monitorizati si obstructionati ca niste elemente dusmanoase ce suntem…

  drivas

  04/07/2012 at 9:34 am

  • ar fi cazul sa se protesteze si in fata adevaratului sediu al guvernului RO.in fata trustului intact.

   zigzag

   04/07/2012 at 9:47 am

 32. Buna dimineata la toata lumea si

  Happy 4th of July for USA.

  Sper ca macar in USA, cei de stinga sa nu mai obtina si cel de al doilea mandat.!

  Revenind la Romani, cam multa liniste in presa.
  Mi-a placut articolul domnului Plesu, foare concis dar foarte trist. In special ultima fraza.

  http://www.contributors.ro/cultura/caraghioslic-bizdic-balamuc/

  mayausa

  04/07/2012 at 9:35 am

 33. Buna ziua si happy Independence Day…

  Diana

  04/07/2012 at 9:37 am

 34. Buna dimineata la toata lumea!!!
  Happy 4th of July!!!

  Postarea mea precedenta cred ca este in moderatie, am avut in link spre contributors la un articol al D-lui Plesu. Triste concluzii.

  mayausa

  04/07/2012 at 9:45 am

  • Happy 4th of July to you too!! Am citit concluziile lui Plesu. Triste ca si ziua de azi.

   clemycali

   04/07/2012 at 9:46 am

 35. Pe Politeia Europeana puteti citi – “România, anti-erou în presa internaţională”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/04/stiri-europene-4-iulie-2012-romania-anti-erou-in-presa-internationala/

  Theophyle

  04/07/2012 at 9:59 am

 36. Ehee, a inceput sa creasca €, catinel-catinel.Colegii mei PNL-isti au toti ipoteci la banca, sigur tot Basescu o sa fie de vina, chiar daca n-o sa mai fie presedinte.

  papiciulo

  04/07/2012 at 10:12 am

  • euro o sa prinda aripi ca in reclama cu Redbull iar Ponta nu o sa aiba pe ce piata financiara sa se imprumute. BNR nu are rezerva valutara suficienta ca sa incerce sa stabilizeze prea mult cursul valutar. Colegii tai or sa planga lacrimi tare amare in viitorul nu foarte indepartat.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:13 am

 37. Salutare all. Salut Thephyle

  Sa nu dramatizam peste masura lucrurile. Eu astept reactia CCR. Nu cred ca nu va veni. In plus reactiile externe la porcaria de ieri din Parlament sunt unanim negative. Asa ca partida se joaca. Dar trebuie iesit in strada, pusi sub presiune atat in interior cat si in exterior !

  Reddog

  04/07/2012 at 10:13 am

  • Se joaca intr-adevar. Dar uite ca CCR nu iese cu nici o reactie, cu nici o decizie. Si daca e sa-l credem pe Vlaston azi la 11 in sedinta de Guvern vor adopta OUG prin care vor reduce drastic atributiile curtii.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:15 am

 38. Buna dimineata!
  Maine, in proportie de 99%, o sa vin si eu cu niste prieteni de la Pitesti la miting. Daca „politeistii” se vor strange compact, sa dati un semn unde va gasim.

  ribelalu

  04/07/2012 at 10:14 am

 39. Stie cineva ce oficialitati sunt la ambasada SUA azi?

  clemycali

  04/07/2012 at 10:21 am

 40. Salutari 🙂

  Zile fierbinti la propriu si la figurat 😦
  Felicitari pentru meetingul de ieri! A fost una din (putinele) ocazii cand am regretat profund ca nu locuiesc in Capitala.
  Singura speranta pare a fi, in acest moment, ca CCR sa transeze in regim de urgenta problemele legate de avocatul poporului si sefia Camerelor. Chiar daca usl poate sa amane publicarea in MO, ar clarifica pentru toata lumea caracterul ilegal al actiunilor usl.

  Radu

  04/07/2012 at 10:23 am

  • De abia azi a atacat Roberta Anastase decizia de revocare a ei din functia de presedinta a Camerei Deputatilor. Acum sa vedem cat ii ia CCR-ului sa dea o galma de hotarare pe tema asta. Asa o lentoare in decizii cand timpul e esential nu am vazut in viata mea.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:29 am

   • Salut 🙂

    Ieri seara cred ca nici nu se putea depune sesizarea la CCR. Oricum, cred ca vitala este rezolvarea situatiei avocatului poporului.

    Radu

    04/07/2012 at 10:35 am

    • Situatia avocatului poporului trebuia rezolvata inca de ieri. Dar teama mea este ca dupa ce au dat comunicatul ieri, judecatorii CCR au fugit ca potarnicile speriati de propriul lor curaj si viteza de reactie.

     clemycali

     04/07/2012 at 10:36 am

   • Apropo, Blaga a facut ceva legat de presedentia Senatului?

    Radu

    04/07/2012 at 10:36 am

    • Nu stiu. Cica are o conferinta de presa la ora 12.

     clemycali

     04/07/2012 at 10:37 am

 41. Neata’ buna Theo,
  Stii cumva daca se organizeaza ceva laTimisoara? Sau e valabil protestul doar in Bucuresti? Asa simt niste furnicaturi in talpa ca as veni pana la Bucuresti, dar e al naibii de departe.

  subway

  04/07/2012 at 10:28 am

  • Salut,

   pai organizati si voi o „promenada”.

   rm

   04/07/2012 at 10:32 am

   • N-ai cu cine. Ieri au fost maxim zece persoane, care s-au pierdut prin peisajul Pietii Victoriei. Pe forumurile ziarelor de stiri din TM nu comenteaza nimeni, pe FB iarasi nimic despre TM…toata lumea se organizeaza pentru Bucuresti.

    subway

    04/07/2012 at 10:41 am

  • in timisoara iesim de cateva zile doar 9-10 „nebuni frumosi ” ! Aseara am facut apel la Societatea Timisoara, azi au dat intr-o fitzuica locala online ca se solodarizeaza !!! A murit „spirutul Timisoarei”,

   radames

   04/07/2012 at 10:46 am

   • Din pacate, DA, a „murit” demult fara ca noi sa bagam macar de seama. Iar certificatul de deces s-a semnat la alegerile locale in care un „afis” a castigat cu un scor de care imi este rusine …

    P.S. Ieri seara imi plimbam calelul in Parcul Central si a trait doua „intamplari” care m-au marcat. Pe o banca, un june, care putea sa-mi fie copil, citea Ion Mota (Cranii de lemn). Am vazut titlul cu coada ochiului si am inghetat.
    M-am intalnit cu un coleg, autor al unuei teze de doctorat referitoare la perioada comunista din Banat, teza muncita serios la arhivele nationale. Il intreb revoltat ce parere are despre intamplarile de ieri. „O simpla reglare de conturi” imi raspunde. Am ramas fara cuvinte pt. a doua oara.

    Sorin Fortiu

    04/07/2012 at 11:14 am

  • Se organizeaza incepand de luni la orele 19 in fata rectoratului din Piata Operei.Aduceti-va si prietenii in care aveti incredere.
   Va asteptam.

   ela

   04/07/2012 at 10:48 am

 42. Legat de gandirea uslinosilor, de la firul ierbii.Unii percep tot ce se intampla ca o Revolutie.Nu mai trebuie sa se respecte nici o lege, nici o regula, Dictatorul trebuie dat jos.Cica si Ceasca avea legile de partea lui in ’89, cand a spus ca nu raspunde decat in fata MAN!,Halucinant!Acum se vede succesul indobitocirii massive la care au fost supusi de Antene si Realitati , zi de zi , ora de ora incepand din 2007.Se vede marea greseala a lui Basescu si a PDL ca au neglijat puterea fenomenala a mass-mediei in ziua de azi.De ce nu si-au facut si ei un trust de presa la timpul potrivit?Acum cu B1 e prea tarziu si prea elegant.Se vede greseala politica din fatidicul Mai 2010, cand Antenele au mai castigat o armata de telespectatori fideli.Eu pe astia sunt singurii pe care ii inteleg intr-un fel;cand ti se spune ca trebuie sa tai salarii si pensii(chiar daca asta nu s-a intamplat efectul e acelasi) ca sa mentii cota unica unii pot sa gandeasca: Aha ,iei de la saraci din buzunar ca sa protejezi pe bogati.Daca exista o televiziune cu impact “a noastra” poate se explica efficient masura dealtfel corecta economic.Dar asa, razboiul mediatic a fost pierdut inca de atunci.

  papiciulo

  04/07/2012 at 10:31 am

  • Azi dimineata cand am plecat la serviciu, tocmai cand plecam la serviciu, a trecut pe langa mine un vecin pensionar cu o coasa in mana. Il intreb in gluma: „Unde ai plecat mai nea Ioane? La rascoala?”. Imi spune: „Va fi razboi civil: poporul contra lui Basescu”.
   E greu :((((

   ribelalu

   04/07/2012 at 10:34 am

   • scuzati repetitia 🙂

    ribelalu

    04/07/2012 at 11:36 am

 43. Buna dimineata,
  am vazut la b1 ca la 12 , Blaga are conferinta de presa. Pana atunci , la sediul PDL s-au adunat tinerii PDL care se pregatesc sa depuna scrisori la toate ambasadele UE.
  Poate incep sa se mai miste si ei.
  Si eu astept un semn de la CCR. Ar fi timpul sa nu mai intarzie.

  cedric

  04/07/2012 at 10:35 am

  • Eu imi bat gura de pomana cu vitez de melc a CCR inca de ieri. Bine ca macar tineretul PDL a intrat in actiune.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:38 am

  • Se stia de ieri. Si CCR tace, tace, tace si asteapta sa fie decapitata.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:40 am

 44. Buna dimineata! 🙂
  Daca imi este permis un link:
  http://www.jocuri10.ro/videoclipuri/tag/discurs-william-wallace

  radubotezatu

  04/07/2012 at 10:39 am

 45. Are dreptate CTP cand spune „nu e lovitura de stat, e lovitura de popor”.(apropo, ce s-o fi intamplat cu asta in ultimul timp, parca s-a trezit dintr-un vis urat).
  Multi or sa se trezeasca pana la urma, dar dureaza.Tare ma tem ca vom putea vorbi de vreo sansa deabia peste 2-3 ani.Bine, se pot schimba multe intre timp, daca le chioraie matele se trezesc mai repede.

  papiciulo

  04/07/2012 at 10:40 am

  • Lasa-l ca a pus multe caramizi la ce se intampla acum. Are ocazia sa-si contemple opera. Sa-l vad racnind, daca i se va da voie la televiziuni, cand il va gratia Crizel pe Bombo.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:43 am

  • eu prea vad trezirea in CTP! „Lovitura de popor” inseamna de fapt „bine v-a facut!”.
   CTP-ul este plin de ura viscerala impotriva lui Basescu, chiar s cand vorbeste impotriva Usl-ului la fiecare fraza adauga o propozitie impotriva lui Basescu.
   Lovitura de popor inseamna un fel de lovitura de stat „legitima”, in opinia lui CTP, un fel de 1989.
   Sa nu luam contorsionarile logice ale unora altceva decat sunt, ei sunt vinovati – alaturi de Antene si Realitati – in mare masura de tot ceea ce se intampla, prin spalarea creierelor bizonilor.

   victor.vb2

   04/07/2012 at 10:44 am

 46. La ora 16.00 este anuntata suspendarea presedintelui Romaniei. Daca ambasadorul american il invita pe Victor Ponta la dineul oficial, cred ca va fi inca un val de emigrare.

  turnofftheglory

  04/07/2012 at 10:41 am

  • Nu este exclus. Dar nu inteleg de ce l-ar invita ambasadorul Gilstein in actualele conditii.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:42 am

 47. Papiciulo si ribelalu:

  Cei din secta A3 se vor trezi din psihoza colectiva cind ii va incaiera foamea.Pina atunci merg pe drumul lor,ca niste zombie.
  Nu va asteptati la reactii rationale din partea lor.

  Important e altceva:ca oameni care pina mai ieri erau scarbiti de politica si renuntasera sa mai voteze de ani de zile,ieri m-au intrebat daca n-ar fi cazul sa iesim in strada.

  Gabi Dumitru

  04/07/2012 at 10:42 am

  • s-ar putea azi sa asistam la prima ” victorie” a nouii guvernari;
   eur sa sara pragul de 4,47,oricum cred ca asta se va intimpla saptamina asta;
   si dupa ce-l suspenda pe basescu ,ce mai zic?
   pin-la urma ” ideologia” trece prin stomac si nu cred ca cele 7-800 milioane pe care le vor incasa din vinzarea licentelor gsm sunt suficiente;
   mf e ” in carantina” pe piata;nu prea se mai inghesuie nimeni sa ofere imprumuturi sub 7 pct;deocamdata au un respiro,ce a pus dragoi in conturi in trim 1,dar asta acopera tr 3 apoi????

   intimplator

   04/07/2012 at 10:48 am

   • Ne bucuram degeaba. Se putea face ceva ieri noapte si prin frica si lentoarea CCR acum este prea tarziu. Am mari indoieli ca Basescu suspendat inca o data reuseste sa castige referendumul ca in 2007. Ne procopsim cu Ponta si Crinel ptr multi ani de acum incolo.

    clemycali

    04/07/2012 at 10:50 am

   • Eu am spus de aseara, mare minune daca nu sare de 4.5 saptamana asta 😦

    mar

    04/07/2012 at 10:50 am

    • din punctul meu de vedere sa sara si la 5.0;cu cit mai sus cu atit mai bine;
     numai o catastrofa economica mai poate dezmetici lumea;
     fmi se uita deja crucis,eu trimite audituri-poate orban sa dea jde de comunicate linistitoare,poate ca nu vor suspenda platile,dar le vor taragana pe motive birocratice;n-as vrea sa fiu in pielea celor care investesc cu banii din programele eu;cursul se duce,acus acus si dobinzile…

     intimplator

     04/07/2012 at 10:56 am

     • Asa spun si eu. Cu cat mai rau si mai curand cu atat mai bine. Si chiar si asa vor trece ani pana cand vom scapa de nebunii astia doi. Va fi foarte greu.

      clemycali

      04/07/2012 at 10:59 am

  • Si ce le-ai raspuns?

   clemycali

   04/07/2012 at 10:48 am

   • Am fost ieri,am fost la ICR,ma duc si diseara,si joi.
    Mi-am contramandat tot programul pentru saptamina asta.
    Si nu ma duc cu mina goala(singur).
    Multumita? 🙂

    Gabi Dumitru

    04/07/2012 at 10:50 am

 48. Au inceput amenintarile cu inchisoarea 😦 Cred ca este inceputul, o sa ajungem mai rau ca in America de Sud.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/academician-din-comisia-care-a-dat-verdict-de-plagiat-in-cazul-ponta-am-fost-amenintat-cu-inchisoarea-269499.html

  mar

  04/07/2012 at 10:44 am

  • Modelul rusesc prinde aripi.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:44 am

 49. La B1, se da stirea cu santajul madamei Costescu!

  cedric

  04/07/2012 at 10:45 am

 50. Asta iarna,prietenii mei cei superiori si plictisiti faceau glumite pe seama posetelor Elenei Udrea si pe „succesurile” Elenei Basescu.

  Aseara imi spuneau ca EU nici n-ar fi visat sa dea tunerile uselistilor.

  Mintea romanului cea de pe urma.

  Gabi Dumitru

  04/07/2012 at 10:48 am

  • Tarziu, tare tarziu.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:50 am

   • tunurile,nu tunerile.

    Gabi Dumitru

    04/07/2012 at 10:54 am

 51. Societatea Timisoara a inceput sa dea semnale. „Apel către Societatea civilă din România,”. Mai, sa fie ! de doua zile imi spun ca au uitat sa vina in piata.

  ela

  04/07/2012 at 10:51 am

  • S-or fi speriat de ce s-a intamplat ieri si intra in actiune.

   clemycali

   04/07/2012 at 10:54 am

 52. si astia sar la gitul lui ponta/vor sa fie abolit codul muncii;problema e ca putin le pasa multinationalelor ;renault a aratat cum se poate delocaliza repede,repede o intreaga fabrica

  „Este inadmisibilă lipsa de preocupare a decidenţilor politici faţă de problemele şi priorităţile României reale: relansarea economică, asigurarea unor servicii de bază decente (acces la servicii de sănătate de calitate sau acces la educaţie de calitate) creşterea nivelului de trai, creşterea gradului de ocupare şi reducerea şomajului, protejarea categoriilor vulnerabile (pensionari, tineri, persoane cu dizabilităţi) şi multe, multe altele pe care partenerii sociali şi organizaţiile societăţii civile le aduc în zadar în atenţia politicienilor şi guvernanţilor. Doamnelor şi domnilor politicieni, vă somăm să încetaţi războiul de orgolii şi lupta pentru putere. Aţi ajuns într-un punct în care puneţi în pericol viitorul României. Este cazul să reveniţi la realitate sau să ieşiţi din prim-planul vieţii publice a României”, se mai arată în comunicatul BNS

  intimplator

  04/07/2012 at 10:52 am

 53. vor regreta romanii, cä s-au läsat mintzitzi si manipulatzi,
  contra Presedintelui Bäsescu. a ttzinut cu dintzii sä nu derapeze
  sä nu inghitä statul hoardele rosii, färä el erau romanii gazdele rusilor.

  theo- nona

  04/07/2012 at 10:54 am

 54. curand vor injura scumpirile peste tot, si dispretzul sträinätätzi

  sä -le multzimeascä , escrocilor impostori din USL:

  afaceristi germani, din catzi cunosc, nu vor sä vinä pt. afaceri in Romania .

  theo- nona

  04/07/2012 at 11:00 am

 55. La ora 16 , la cererea USL,sedinta de plen la Parlament pt. suspendarea presedintelui (stire B1)

  cedric

  04/07/2012 at 11:01 am

  • E si pe Hotnews pe surse. Ce spuneam eu azi noapte si incerca sa ma linisteasca city cu CCR si ala-bala portocala? Imi pare tare rau ca am avut din nou dreptate.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:02 am

   • Si mie imi pare rau ca am avut dreptate: it’s over.

    papiciulo

    04/07/2012 at 11:07 am

    • Se putea face ceva azi noapte. Acum e prea tarziu.

     clemycali

     04/07/2012 at 11:08 am

  • E limpede, sint ca niste talhari care dau o spargere.Nu se mai pot opri, trebuie sa mearga pana la capat, cu orice risc si cat mai rpd.

   papiciulo

   04/07/2012 at 11:05 am

   • Si din pacate nu are cine sa-i opreasca.

    clemycali

    04/07/2012 at 11:07 am

 56. Un sociolog USList, tanara analie despre care am mai scris, Codrin Scutaru (acum i-am aflat numele) cica ieri nu s-a incalcat nici o lege, iar chestia cu lovitura de stat e facuta doar sa sperie populatia.
  Motiveaza ca nimeni n-a aratat ce legi s-au incalcat, Ziaristul de la EvZ il contrazice

  cedric

  04/07/2012 at 11:06 am

  • Nu e sociolog, e absolvent de ştiinţe politice şi drept, conform blog-ului său.

   Barbu Mateescu

   04/07/2012 at 12:28 pm

   • salut dle Mateescu,
    cum va explicati „noile procente” de popularitate ale lui Basescu. Am vazut 2 cifre circuland – 24% la CCSB (Antena 3) si inca un porocentaj care pe mine chiar m-a uimit 32%, intr-un sondaj „scapat” din gresala pe mailul meu.

    Theophyle

    04/07/2012 at 12:36 pm

    • 24% este procentul de oameni mulţumiţi de performanţa sa în al doilea mandat. Acest indicator a fost întotdeauna mai înalt decât a) încrederea în TB, b) procentul de oameni care ar vota împotriva demiterii. Totuşi, el este în creştere datorită „pedepsirii” lui Năstase.

     Nu ştiu nimic despre sondajul cu 32%. Vă invit să mi-l trimiteţi, în cazul în care este posibil, la adresa mea de e-mail (indicată pe sociollogica.blogspot.ro în dreapta-sus).

     Barbu Mateescu

     04/07/2012 at 12:54 pm

     • Am sa incerc sa primesc OK si il voi trimite maine pe la pranz 🙂

      Theophyle

      04/07/2012 at 1:07 pm

      • Mulţumesc foarte mult.

       Barbu Mateescu

       04/07/2012 at 1:12 pm

 57. Am fost o mana de oameni, trebuie sa devenim o mare de lume!
  http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/07/04/cuvantul-cheie-solidaritatea/

  blog de caine rau

  04/07/2012 at 11:06 am

 58. Se aduna hienele la parlament la ora asta: Antonescu , Tariceanu (cica cu o Constitutie revizuita) in mana.

  cedric

  04/07/2012 at 11:08 am

  • Absolut firesc. Ce ii mai poate opri? Nimic. Cine? UE are puteri extrem de limitate. Ginstein asteapta ordine de la Washington si nu poate actiona de capul lui.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:10 am

 59. Acum e si sedinta de guvern cu OUG Legea CCR.
  Nu stiu ce mai asteapta CCR, zau ca incep sa-i dau dreptate lui Clemy, desi am incercat sa fiu optimist.
  Poate deseara , Antonescu merge la receptia de la ambasada SUA in calitate de presedinte interimar!

  cedric

  04/07/2012 at 11:11 am

  • Ce optimism cedric? de unde? Daca se facea ceva se facea azi noapte. Acum e prea tarziu. CCR-ul a facut pe el de frica dupa ce au dat comunicatul de ieri si s-au ascuns. Nu le-a venit sa creada ce curajosi au fost. Unde e city care ne explica doct si calm ca trebuie sa avem rabdare?

   clemycali

   04/07/2012 at 11:16 am

 60. In direct de la guvern, Ponta respinge amestecul guvernului in conflicte politice, el s-a tinut departe ieri de ce s-a intamplat in parlament. Asigura pe toata lumea ca institutiile functioneaza normal, Ieri a fost o actiune de dezinformare a celor din exterior ca urmeaza un atac la CCR,
  Corlatean a anuntat ca orice fel de sesizari la adresa judecatorilor va fi retrasa.

  cedric

  04/07/2012 at 11:14 am

  • Chiar mai rau. I-au cumparat pe tampitii din CCR ca nu vor fi suspendati daca se potolesc si tac din gura. Halal. Daca scapam de idiotii astia in zece ani ne putem considera norocosi. Se duce pe apa sambetei 22 de ani de progres democratic.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:17 am

   • Crezi ca au tradat si astia??

    cedric

    04/07/2012 at 11:20 am

    • Orice e posibil.

     clemycali

     04/07/2012 at 11:20 am

    • Nu este nevoie sa tradeze toti. Doar cat este necesar pentru a obtine majoritatea.

     miki

     04/07/2012 at 11:21 am

 61. Va cer sa fiti foarte institutionali, pragmatici si sa asiguram stabilitate ( Ponta catre ministri)

  cedric

  04/07/2012 at 11:16 am

 62. Täriceanu este tot un securist nenorocit cu un caracter mizerabil

  este un om , ce ascune niste esacrocherii mari si cu cele 4 sotzii, a fost un ticälos.

  theo- nona

  04/07/2012 at 11:16 am

 63. Din ce spune acesta fariseu, s-ar parea ca nu se mai agata de CCR. Dar nu pot sa cred.

  cedric

  04/07/2012 at 11:18 am

  • Nici eu. OUG e inca pe agenda sedintei de guvern.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:21 am

 64. „in timisoara iesim de cateva zile doar 9-10 “nebuni frumosi ” ! Aseara am facut apel la Societatea Timisoara, azi au dat intr-o fitzuica locala online ca se solodarizeaza !!! A murit “spirutul Timisoarei”,

  radames

  04/07/2012 at 10:46 am
  Răspunde ”

  @radames

  Ieri am fost acolo, langa voi, la cativa metri. Scuzati-ma, dar cu pungile pline cu cartofi prajiti si cu inghetata de la McDonalds in mana nu se poate face protest. In plus, abia v-am reperat retrasi acolo intr-un colt. Intr-o postare anterioara ai spus ca ai facut parte din „sistem”. Ar trebui sa ai niste legaturi facute, sa stii pasii ce trebuiesc urmati pentru a obtine autorizatie pentru un protest. Si cel mai important lucru, trebuie mediatizat protestul. Pe nici un site de stiri din TM nu am vazut vreun indemn in acest sens (comentarii).
  De asemenea, nu mai este timp pentru „nebuni frumosi, manusi, ghilimele”. Acum este vorba despre cu totul altceva, este in joc viitorul nostru. In nici un caz nu vorbesc despre violenta, vorbesc despre voci (mesaje) clare,autoritare. In lipsa unei filiale ICCD in Timisoara, pdl – Timis ce pazeste? A scos autorizatie pentru Joi seara? A mobilizat oamenii?

  subway

  04/07/2012 at 11:18 am

 65. E clar, i-au cumparat sau infricosat deja pe cei de la CCR.Pana la urma sint si ei oameni,nu?
  Cetatean, unde esti? In tara asta mori cu dreptatea de gat, nu stiai?

  papiciulo

  04/07/2012 at 11:20 am

  • City e in silenzio stampa. Mor de ciuda cand am dreptate si nu sunt crezuta. Urlu in pustiu singura.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:24 am

 66. Ponta catre ministri: nu ne amestecam in bataliile poltice dintre presedinte si parlament!

  cedric

  04/07/2012 at 11:21 am

  • Ce sa spun m-a dat gata. Nu oamenii PSD au votat ce au votat ieri? Ponta nu e si parlamentar? Nu e si liderul PSD?

   clemycali

   04/07/2012 at 11:23 am

   • E un mincinos ordinar. Ne minte in fatza, parca n-am sti aranjamentele.

    cedric

    04/07/2012 at 11:25 am

 67. Bravo ANI, nu vä läsatzi batjocoritzi de escrocii si turnätorii uslinosi.

  vä insultä si urmatzi sä vä decapiteze, mafiotzii.

  theo- nona

  04/07/2012 at 11:22 am

  • Da, in schimb reduce drastic atributiile CCR prin OUG. I-a cumparat cu margeluta asta colorata pe oamenii din CCR. De asta stau ascunsi si nu mai dau nici o decizie.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:26 am

 68. sä-l suspende nenorocitzii si mafiotzii din USL
  v-a fii vai si amar de romania.

  acum vreau sä väd ccr, si procuratura activä.

  theo- nona

  04/07/2012 at 11:24 am

 69. daca l suspenda pe presedinte astazi de 4 iulie atunci totul are o semnificatie aparte. baietii sfideaza pe fata SUA.

  zigzag

  04/07/2012 at 11:26 am

  • Sa nu te miri ca au si girul SUA.Au interese strategice aici, daca le-au fost asigurate de noua putere , Basescu poate sa plece.Crezi ca au o relatie contractuala cu el?

   papiciulo

   04/07/2012 at 11:31 am

   • Nu stiu daca au girul SUA dar de la amatorismul care domneste la Departamentul de Stat nu m-ar mira nimic.

    clemycali

    04/07/2012 at 11:32 am

  • Ati avut dreptate cu SIE si SRI,cu eliminarea lui MRU,etc.
   SE poate spune ca Basescu si-a facut-o (si) cu mina lui,dar realitatea e ca nu prea avea alternative.

   Gabi Dumitru

   04/07/2012 at 11:39 am

 70. cine o fi facut planul, l-a ticluit bine. si nu era Ponta sau Voiculescu in stare de asa ceva.
  de astazi presedintia UE este oficial la Danemarca. madam prim ministru este social-democrata. sie tânara, ceea ce ma face sa cred ca nu prea hârsita, nu va intelege manariile astea rusesti.
  Austria, tara cu cele mai importante investitii in Ro (banci, Petrom) e o gubernie asa-zis social-democrata.
  Franta – nici nu mai comentez. Is ocupati cu fugarirea fostului dictator. Ieri politia a scotocit prin chilotii Carlei Bruni.

  In aceste conditii madam Angela nu va ridica un deget. Pe ea o doare sa-i functioneze fabricile automotive din Ro. Are destule pe cap cu idiotii (utili rusiei) de social democrati din cele patru zari.

  care aveti bani pusi deoparte, stati cu ochii pe oferta de insule grecesti ce sta sa apara. care nu, bagati pasaportul in chiloti si tuleo !

  val

  04/07/2012 at 11:27 am

  • Parca presedintia UE a fost luata de Cipru, la Danemarca a fost, dupa cate stiu eu.

   cedric

   04/07/2012 at 11:39 am

   • Exact. Ciprul a preluat presedentia. Dar aia au alte probleme: stau cu mana intinsa la pomana la UE. Nu se baga in astfel de chestiuni delicate.

    clemycali

    04/07/2012 at 11:44 am

   • asa e, scuzati

    val

    04/07/2012 at 11:54 am

 71. cate nenorociri se pot intampla intr-o jumatate de ora:( sper sa nu se intample ceva mai rau.

  mar

  04/07/2012 at 11:32 am

  • Se poate intampla orice in urmatoarele ore. Dar din punctul meu de vedere batalia cam este pierduta. Pacat. Puteau fi stopati azi noapte.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:35 am

 72. CCR astia sunt mai ardeleni de fel. pana se misca ei nici nu vor mai exista ca for juridic. o sa dea hotarari in cismigiu la umbra pe bancuta.

  radu2

  04/07/2012 at 11:34 am

  • Chiar daca vor da hotarari ele nu vor mai avea nici o valoare ptr ca noua lege de functionare, OUG care se discuta la Guvern, le restrange drastic capacitatea de a interveni. Oamenii s-au multumit cu putin. Cu promisiunea ca sunt lasati sa-si manance salariul in pace si ca nu vor fi schimbati.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:37 am

 73. nu va puneti mari sperante.
  deciziile CCR nu vor fi publicate in MO si nu vor avea niciun efect juridic.

  ribelalu

  04/07/2012 at 11:40 am

  • Nu-mi fac iluzii absolut deloc. Momentul in care se putea face ceva legal a trecut. Azi noapte. Dar CCR a disparut, oamenii si-au negoicat pastrarea functiilor si cu asta basta. Salariul de judecator la CCR nu e mic.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:42 am

 74. Eu cred ca jocurile sunt facute. Presedintele este singur impotriva tuturor. S-a creat din nou o majoritate confortabila care poate face ce vrea. Au ministri de interne, de externe, al apararii. Au Sri-ul si au Sie. Si mai presus de toate au presa si au o turma de bizoni cu creierul spalat ca turma de manevra.
  UE si SUA nu vor face nimic atat timp cat aparentele (fara scandaluri de strada, fara arestari, fara ingerinte prea brutale la CCR si in Justitie) vor fi pastrate. Vor spune ca este o batalie politica. Ei au nevoie sa-si apere interesele lor proprii in partea asta din lume, nu pe ale noastre. De ce sa se lege la cap fara sa-i doara?
  Planul a functionat perfect, din pacate Presedintele a fost tradat din prea multe parti, iar noi suntem slabi.
  Eu voi merge maine la miting sa il sustin pe Mru, dar in rest imi voi vedea de ale mele.
  Tapalaga are dreptate – libertatea ne-o aparam acum fiecare cum poate, nu avem a astepta nimic de la nimeni.
  Sa speram ca in cativa ani vom avea o alternativa mai puternica si sa speram ca astia vor arata cat de incapabili sunt, si ca sunt incomparabil mai hoti decat Pdl-ul.
  Pana la urma, stomacul bizonilor va trebui umplut cumva – si asta va duce la derapaje mari economice.
  Apoi, Basescu istorie fiind, catre cine isi vor indrepta strigatele de manie proletara Antenele si Realitatile?
  Este posibil sa inceapa lupta pentru ciolan in haita Usl-istilor, sa isi dea arama pe fata.
  E trist, dar este adevarat. Incepe o perioada grea, sper sa avem puterea sa putem construi ceva de la zero.

  victor.vb2

  04/07/2012 at 11:41 am

  • Va fi foarte greu de recladit tot ce vor distruge. Cel putin un deceniu. Asta in conditiile in care, printr-o minune, reusim sa ii dam la o parte la viitoarele alegeri. Putin probabil.

   clemycali

   04/07/2012 at 11:43 am

  • @victor.vb2
   plecarea ,asta e raspunsul;
   veti vedea in curind majorari de taxe,campanie mediatica impotriva ” patronilor” tot tacimul;
   le trebuie singe,nu se vor opri si sectorul privat este tinta perfecta;
   eu unul am trait din plin filmul asta intre 90-97;

   intimplator

   04/07/2012 at 11:54 am

   • Nu voi pleca.
    Am inceput demersurile pentru a face o firma in Bulgaria, voi trece prin ea marea parte a micii afaceri 🙂 pe care o am, este legal si mai ales este mai sigur si mai ieftin.
    Am o oaza de liniste undeva in munti, izolat de turmele de bizoni (din cand in cand doar trec ciobanii cu oile, dar asta nu ma deranjeaza…), unde evadam in fiecare weekend si ne gandim sa ne mutam cu totul daca nu vom mai suporta bizonii.
    Dar – cine stie? Poate imi voi sfatui copii sa plece. Dar mai e ceva timp pana atunci…
    Nu vreau sa disper, am trait 20 ani sub Ceausescu, am trecut prin Iliescu si mineriade.
    Este o situatie foarte grea si acum, dar cred ca ii vom face fata.
    Daca nu, si daca granitele vor fi inca libere, oricand este posibila plecarea, ca ultima optiune.

    victor.vb2

    04/07/2012 at 12:00 pm

 75. deci academicianul Barbu , a fost amenintzat cu inchisoarea, pt. cä
  a dat verdictul de plagiat la PONTA, a fost acuzat cä este in PDL

  omul a dezmintzit.

  poate nu e räu, ca presa sträinä, sä stie ce ce se intamplä , cum sunt
  tratatzi academicienii. art,.in RL

  theo- nona

  04/07/2012 at 11:42 am

 76. Si as vrea sa mai spun ceva, ne-remarcat din pacate de nimeni pana acum: Crin Antonescu, imediat dupa declaratia de presa a Presedintelui de ieri, a arata exact cate sunt obiectivele coalitiei monstruase: a spus, citez: „o justitie depolitizata”. Asadar nu o justitie independenta, ci „depolitizata”. Cum este acum politizata justitia? Pai este – simplu – politiata fiindca este independenta si baga in puscarie de-a valma.
  Asta se va intampla: schimbarea lui Morar si a lui Kovesi, cu Csm-ul oricum nu erau probleme prea mari, iar mosulicii de la CCR vor sta linistiti atata timp cat cei 9 ani isi vor primi drepturile si poate ceva in plus, pentru ei sau familia lor.
  cam asta este…

  victor.vb2

  04/07/2012 at 11:47 am

  • victore CCR nu e post de radio sa emita din juma in juma de ora ce au in agenda si la ce lucreaza. oamenii au sesizat comisia de la venetia ieri. e ceva la care nu s ar fi gandit nimeni din partea CCR mai ales ca are judecatori numiti din tot spectrul politic. poate ar trebuie sa ne intereseze si ce fac celelalte institutii abilitate ale statului? ponta a incalcat constitutia si impreuna cu marga sunt pasibili de ancheta penala pentru uzurpare. ai auzit vreouna din institutiile abilitate sa faca ceva? sa l trimita in urmarire penala?

   zigzag

   04/07/2012 at 11:51 am

   • Salut,

    cred ca asta ne-ar mai lipsi acum, sa inceapa urmarirea penala contra lui Ponta sau Marga. Ar fi transformati instant in martiri ai luptei contra lui Basescu.

    Radu

    04/07/2012 at 11:53 am

    • Nu o sa inceapa nimeni nici o urmarire penala impotriva lor. Nu are cine sa o faca.

     clemycali

     04/07/2012 at 11:55 am

    • salut , poate ai dreptate. dar saptamana trecuta avantajul era de partea presedintelui.mediatic, la nivel de populatie tot. pana si pensionarii pesedisti se intrebau ce cauta ponta la bxl si cum de si permite sa incalce constitutia.

     zigzag

     04/07/2012 at 11:57 am

   • Nu sunt post de radio dar puteau sa emita un comunicat cu o maslina de dimineata cum ca se intalnesc si ca discuta ce au pe ordinea de zi. Ei tac. Au sesizat comisia de la Venetia. Ei si? Tu crezi ca lui Ponta ii pasa de comisie? Absolut deloc.

    clemycali

    04/07/2012 at 11:53 am

 77. si uite asa romania va avea un presedinte-la inceput interimar-care a obtinut la votul direct citeva mii de voturi-cam atit a avut antonescu la alegerile pentru senat;pina si comunistii in 46 au avut mai multa ” legitimitate”
  curata reprezentativitate
  pentru mine nu mai prea exista dubii,zicea fouche” chercez la femme” la noi e ” cherchez moscou” ;acum inteleg declaratia aia a ambasadorului rus cum ca romania nu e prioritate pentru ei;si-au refacut retelele decapitate de ceausescu si de data asta bine,pentru mult timp!
  nu m-ar mira absolut deloc ca acum antena 3 sa inceapa sa toace la ” sugatorii de singe de la eu” si sa se ceara iesirea din eu;acum se poate,e in tratatul de la lisabona;ipoteza devine probabila;romania a fost mereu un ” cimp de experimente” al serviciilor secrete ruse-ultima data ” revolutia”din 89

  intimplator

  04/07/2012 at 11:49 am

  • credeai ca intreb zi de zi de pomana de ce ilici nu a fost anchetat si pus sub presiune in ultimii ani de procuratura? iaca nefiind anchetat sandramaua stalinista a avut timp sa si creasca pupilii bolsevici si sa isi implineasca planul de distrugere a Ro. 😦

   zigzag

   04/07/2012 at 11:55 am

   • @zigzag
    pe iliescu l-au pensionat de mult;cautati pe la liberali,

    intimplator

    04/07/2012 at 11:57 am

    • cand iei unul din capetele hidrei se vor teme si restul!

     zigzag

     04/07/2012 at 12:00 pm

 78. Asa este, partida a fost pierduta , si nu de ieri , de mai demult, asa cum am zis.Acum , ce se va intampla, e greu de dat cu presupusul.Traim intr-o tara mereu surprinzatoare, nu?Si traim niste vremuri in care se pot schimba multe , peste noapte.Si va depinde foarte mult de ce se va intampla in Europa in viitorul apropiat.Intre timp noi vom trai cu speranta, fraierii de jos vor flamanzi iar marlanii vor prospera.Problema pentru marlanii astia e ca vor fi multi, si ciolanul limitat.De aici va incepe din npu distractia…adica circul, ca painea…

  papiciulo

  04/07/2012 at 11:59 am

 79. vä d-atzi seama unde au ajuns, academicianul iesean, Viorel Barbu; amenintzat

  imi stä mintea.:

  theo- nona

  04/07/2012 at 12:03 pm

 80. Ponta si Marga trebuiesc urmäritzi penal, asta e corect.

  theo- nona

  04/07/2012 at 12:04 pm

 81. Pe interbancar, cursul este deja aproape de 4.47. Se pare ca Bnr-ul se chinuie sa il tina cat mai jos…
  Vom vedea ce se intampla – nu azi – ci de luni incolo, cand Planul se va fi infaptuit cu succes de catre Usl, Udmr, Unpr si cu voia dvs., ultimii pe lista, minoritati….

  victor.vb2

  04/07/2012 at 12:08 pm

 82. Nicusor Dan se duce in Piata Universitatii. Sper sa nu ajungem in doua piete diferite. Ar fi bine sa ne unificam protestele.

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/veniti-din-nou-in-piata-universitatii-81035.html

  sls

  04/07/2012 at 12:10 pm

  • Eu cumva posibil ca Nicusor Dan se duce in PU sa strige Jos Basescu?

   Aha

   04/07/2012 at 12:13 pm

  • la Piata Universitatii se striga aseara jos Basescu!!! Am trecut in drum spre casa pe acolo(vezi commentul).
   Unde sa se mai duca??? Poate sa strige si el jos Basescu!

   drivas

   04/07/2012 at 12:20 pm

   • Nicusor Dan: Ultimele două luni au consemnat un atac fără precedent la adresa democrației și a statului de drept. Este evident că noua putere nu a înțeles nimic nici din greșelile predecesorilor la guvernare, nici din mesajul transmis de protestele din ianuarie 2012.

    Veniți alături de noi să apărăm democrația, miercuri, de la ora 19.00, în Piața Universității. Este un protest al societății civile, nu al vreunei mișcări politice și ne delimităm de acestea, așa cum am făcut-o și in ianuarie 2012.

    sls

    04/07/2012 at 12:23 pm

    • ii lipseste sa o faca! Daca o va face va insemna ca toate zvonurile despre el au fost adevarate si noi am iesit fraieri. sls, prietene, daca o va face, vai si amar de pielea lui (si a noastra) 😦

     Theophyle

     04/07/2012 at 12:32 pm

     • @theophyle
      am citit ” motivarea” lui in voxpublica de a iesi la universitate: tipul enumera incalcarile legii facute de usl si mai spune ca e impotriva intregii clase politice;e apolitic,daca se poate spune asa,dar spune cu subiect si predicat ca se asista la desfiintarea statului de drept si ca deja au sesizat toate forurile internationale(care or fi alea habar n-am)

      intimplator

      04/07/2012 at 12:42 pm

      • Salut intamplator,
       s-ar putea sa ai si tu niste surprize. Nu stiu de ce, eu deja le simt!

       Theophyle

       04/07/2012 at 12:47 pm

 83. Mda, se pare ca m-am inselat. Dupa suita de ilegalitati comise ieri de parlament am crezut ca aia de la CCR se vor obosi sa ajunga cit mai devreme pe la birourile lor si, avind in vedere ca e vorba de o situatie extrema, sa rezolve cu niscai decizii actiunile de ieri. Observ ca nici gind, sint probabil in vacanta si vor da ceva comunicat pe la toamna, asta daca nu sint desfiintati mai repede. In rest nu se aude nici musca de la nimeni decit sirul de stiri care constata ca mai sint x ore pina la disparitia definitiva a statului.

  Aha

  04/07/2012 at 12:12 pm

  • N-ai auzit ca au sesizat comisia de la Venetia? Asta a fost maxima lor putere de actiune. Ori au fost cumparati cu promisiunea pastrarii functiilor ori au facut pe ei de frica si prefera sa stea ascunsi.

   clemycali

   04/07/2012 at 12:16 pm

   • din ce zicea blaga acum cateva , inteleg ca smecheria e cam asta : baietii nu au publicat nimic in monitorul oficial iar la CCR n ai ce sesiza fara publicarea din MO. @City ne va lamuri.

    zigzag

    04/07/2012 at 12:19 pm

    • Am citit. In plus stim sigur ca CCR nu a intrat inca in vacanta. Nu ca ar avea cine stie ce efect.

     clemycali

     04/07/2012 at 12:21 pm

 84. luminita

  04/07/2012 at 12:18 pm

 85. Nu inteleg, daca isi asuma raspunderea pe VU, nu mai conteaza ce a decis CCR?

  papiciulo

  04/07/2012 at 12:25 pm

  • Habar n-am. Dar pana la urma ce mai conteaza? Nu e clar ca oamenii nu mai tin cont de absolut nimic? CCR macar asta puteau sa faca pana acum, sa fi facut publica motivarea deciziei pe marginea VU. N-au facut-o. Asa incat Guvernul poate sa-si asume raspunderea pe ce vrea muschiul lor. Si daca promit UDMR-ului cateva locuri in plus in Parlament, ungurimea va vota suspendarea.

   clemycali

   04/07/2012 at 12:28 pm

   • Daca le iese si cu VU , au planul infaptuit pe deaintregul.Va fi un monstru USL in parlament, vor face chiar ce vor dori.Ura si la gara (sau la aeroport…)

    papiciulo

    04/07/2012 at 12:34 pm

 86. stie cineva cate voturi sunt necesare pentru suspendare, si cate are Usl in acest moment?
  au nevoie doar de Unpr, sau doar de Udmr, sau doar de minoritati – sau este nevoie de mai mult decat una din toate clanurile astea?

  victor.vb2

  04/07/2012 at 12:34 pm

  • Au suficiente, nu s-a vazut ieri?Nu-ti mai face iluzii.

   papiciulo

   04/07/2012 at 12:36 pm

  • Data trecuta au avut nevoie de 322 de voturi. Acum nu imi dau seama de cate voturi au nevoie. UNPR-ul cred ca va vota ptr suspendare. UDMR-ul nu imi este clar. Dar daca le ofera ceva locuri suplimentare pe noua lege a VU s-ar putea sa voteze. Minoritatile vor vota cu siguranta. Aia sunt cumparati cu tot cu neamuri de mult.

   clemycali

   04/07/2012 at 12:37 pm

  • nu stiu de cite voturi au nevoie dar ieri la blaga au avut 70 minim 69 parca iar la anastase 240-minm 236 parca;
   la mojoritate simpla n-au probleme;
   punr si minoritatile sunt cu ei,la fel udmr care nu voteaza dar le asigura cuorumul
   si in definitv nu cred ca se impiedica de amanunte d-astea cu numarul,voteaza la mai multe cartele si iese la numarat

   intimplator

   04/07/2012 at 12:39 pm

   • Categoric. Intre ce scrie in lege si ce fac ei nu exista nici un fel de legatura. Legea este Parlamentul. Astia trebuie rasi cu tunurile dupa metoda Eltin.

    clemycali

    04/07/2012 at 12:43 pm

   • Buna dimineata
    Acum cateva minute, Hunor a declarat ca exista suficiente motive pentru suspendarea lui Basescu. Eu cred ca ei inca mai negociaza 😦

    emil

    04/07/2012 at 12:57 pm

 87. Atentie !
  Sergiu Andon la A3 : pai se asteapta avizul CCR care este consultativ si apoi se supune la vot suspendarea

  Ioana

  04/07/2012 at 12:35 pm

  • Si sa vezi ce viteza de decizie va avea in cazul asta CCR-ul.

   clemycali

   04/07/2012 at 12:39 pm

   • am vrut sa subliniez termenul „consultativ”
    deja pentru ei amendamentul Sova nu mai exista
    baietii nu mai au nicio limita asa ca indiferent de decizia CCR vor vota suspendarea 😦

    Ioana

    04/07/2012 at 12:41 pm

    • Categoric. De asta era imperativ ca CCR sa fi lucrat azi noapte si sa fi dat cateva decizii importante care i-ar fi dat mana libera presedintelui sa faca ceva. Alo? CCR mai traiti?

     clemycali

     04/07/2012 at 12:44 pm

 88. cred ca miine ” batalioanele de asalt usl” vor merge la rahova sa elibereze detinutii ” politici” iar 6 iulie va fi noua sarbatoare nationala;tot ne plingeam ca sarbatoarea nationala e iarna si in plus vom avea si noi ” bastilia” noastra

  intimplator

  04/07/2012 at 12:45 pm

  • N-ar fi de mirare.

   clemycali

   04/07/2012 at 12:46 pm

 89. Salutare ! 🙂
  Cred ca mosnegii din CCR au fost pur si simplu cumparati (la pret de criza).
  Ma intreb, insa, unde sunt oamenii promovati/cultivati de Basescu ?
  Cei avansati in grad cu multe stele, cei carora li s-au dat functii grase, cei care au beneficiat din plin de protectia lui ?
  Sub masa, cumva ? 😦

  Tzepelica

  04/07/2012 at 12:45 pm

  • alde oprea e chiar pe masa, n are motive sa stea sub masa . l am vazut pe ieri nicolicea ala de la unpr fierbea de fericire 😦

   zigzag

   04/07/2012 at 12:52 pm

 90. kelemen hunor.:”luam in calcul sa votam. sunt multe motive de suspendare”. 322 e refacut. cred ca si parlamentarilor pdl le convine lucrul asta pentru ca multi au scheleti prin dulap

  radu2

  04/07/2012 at 12:46 pm

  • Ce spuneam mai devreme ca daca PSD-ul promite UDMR-ului cateva locuri in plus pe varianta VU UDMR-ul nu va avea nici o greata sa voteze suspendarea.

   clemycali

   04/07/2012 at 12:47 pm

   • UDMR a fost perpetuu de partea puterii (la guvernare).

    Tzepelica

    04/07/2012 at 12:51 pm

 91. Trebuie sa mai curga muuuulta apa pe Dunare pana va fi si la noi democratie veritabila.Eu nu stiu cum ne-au primit astia in UE.Poate vreun interes strategic pe termen foarte lung.

  papiciulo

  04/07/2012 at 12:48 pm

  • piata de desfacere? dobanzi la credite triple fata de media celorlalte tari? :)resurse gratis? o clasa politica cu pret de second hand care a putut fi cumparata ? poate asta e unul din interesele „strategice” 😦

   zigzag

   04/07/2012 at 12:50 pm

   • @zigzag
    ” read my lips” : prin 2006 tiriac,voiculescu& alti ” capitalisti romani” spuneau ca romania nu e pregatita pentru eu;de fapt nu furasera tot
    acum vor incepe sa spuna ca economia merge slab,cursul e necontrolabil ,exporturile in scadere,mindra industrie autohtona e sufocata de concurenta neloiala….etc,etc fiindca suntem in eu si euro se clatina si e rau in eu si mai bine sa iesim;cum tratatul de la lisabona permite,…e probabil si asta
    next level pentru manipulare: vor fi doi ” dusmani ai poporului” : ” patronii romani” si ” diktatul eu” si astia nu-i lasa sa lucreze;prin patronii romani se intelege ca unt aia cu 2-10 angajati nu alde voiculescu,ei sunt ” industriasi”

    intimplator

    04/07/2012 at 12:57 pm

   • Zigule, piata de desfacere este o chestie riscanta: vezi Grecia.

    emil

    04/07/2012 at 12:59 pm

 92. Hunor o lalaie ca cica asteapta documentul de la USL si pe urma decid. In traducere exacta: sa negociem baieit, niste avantaje ptr noi la VU si va ajutam.

  clemycali

  04/07/2012 at 12:50 pm

 93. incep ” vestile bune ” pentru ponta si sustinatorii lui;

  Analiştii Erste descriu evenimentele politice de marţi drept „acţiuni fără precedent, la limita legii”, care au ca scop aparent demiterea preşedintelui, dar economiştii băncii austriece menţin pentru moment estimările privind cursul şi costurile de finanţare ale statului. „Ieri seară (marţi – n.r.), o serie de acţiuni rapide, fără precedent, la limita legii, efectuate de o majoritate extinsă din Parlament, a condus la demiterea preşedinţilor ambelor Camere ale Parlamentului, precum şi a Avocatului Poporului. Aceste acţiuni se încadrează, se pare, într-o schemă complexă de demitere a preşedintelui Băsescu, iar ultimele evoluţii reprezintă un indiciu că suspendarea a intrat pe ultima sută de metri”, se spune într-o analiză Erste, potrivit Mediafax

  intimplator

  04/07/2012 at 12:51 pm

  • Vestile sunt „bune ” pt. noi, ca tot noi fraierii vom suferi daca nu vor mai intra bani in tara, nu Ponta si ai lui.Dar fraierii fiind mai multi uslinosi acum, poate merita.Poate asta va fi pretul.

   papiciulo

   04/07/2012 at 12:55 pm

   • cum spunea si @mar,agricultura e ” uscata” /nici Dumnezeu nu tine cu astia,daca mai vine si ” zguduiala aia mare a pamintului din vrancea” astia suntem…

    intimplator

    04/07/2012 at 1:05 pm

  • Extraordinara stire. Nu vad insa cum ar putea impiedica asta proiectul USL.

   clemycali

   04/07/2012 at 12:56 pm

   • @clemycali
    asta e virful aisbergului; buckle up,worst is coming!
    mi-am facut raspuns standard de raspuns la emailurile pe care le primesc de ieri cu intrebari despre romania;
    prognoza mea pentru 2012 era: pib: + 0.5-2.0/curs mediu de schimb anual: 4.40/inflatie 3-4 pct
    de ieri le spun ca orice previziune este imposibila dar ca cele initiale le consider mult prea optimiste in conjuctura de acum

    intimplator

    04/07/2012 at 1:02 pm

 94. @zigzag
  „Urasc traderea dar iubesc pe tradatori !”
  Oneste bibere, fratilor.

  Nenea Iancu sa traiasca !

  Tzepelica

  04/07/2012 at 12:55 pm

  • si „unde nu-i cap vai de picioare” 😦

   zigzag

   04/07/2012 at 1:22 pm

 95. aloooooooooooooooooooo guvernul a modificat legea CCR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ioana

  04/07/2012 at 12:58 pm

  • Bineanteles. Era de asteptat. lasa ca vin maine oamenii in sedinta la CCR cand nu mai pot sa dea nici un fel de hotarare ptr ca OUG va fi publicata in MO cu extraordinara celeritate.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:02 pm

 96. Buna dimineata tuturor

  @Zigzag 12.19
  Daca deciziile de ieri nu s-au publicat in MO, nici nu sunt valabile, ca atare:
  1. Antonescu si Zgonea NU pot conduce sedinta camerelor reunite, pana la publicarea in MO ea va fi condusa de catre Blaga si Anastase. Mai mult, punerea pe ordinea de zi, o poate face tot NUMAI Blaga si Anastase.
  2. OUG referitoare la CCR, are sta sa iasa la guvern, poate fi atacata la CCR de Gheorghe Iancu, Dornean nu-si intra in atributii decat dupa ce ii apare numele in MO
  Remember, si Ponta a plecat la Bxl pentru ca decizia CCR nu a fost publicata in MO.
  Din secunda publicarii, CCR poate reactiona. Daca o va face….

  Light

  04/07/2012 at 12:58 pm

  • si cat le trebuie sa publice in Mof? o ora max. ca sa se publice OUG privitoare la CCR si apoi celelalte la foc automat

   Ioana

   04/07/2012 at 1:02 pm

  • Asta cu conditia in care usLASILOR le pasa de lege. Eu nu prea am observat asta 😦

   emil

   04/07/2012 at 1:02 pm

  • Si tu crezi ca deciziile astea nu au fost publicate inca in MO? De ce ar fi facut greseala asta?

   clemycali

   04/07/2012 at 1:02 pm

   • nu, nu sunt inca publicate – MO este disponibil si online
    probabil le vor publica in ordinea care la convine lor

    Ioana

    04/07/2012 at 1:05 pm

    • vor incepe cu ordonanta cu CC,apoi celelalte;toate in acelasi timp,insa prima cea cu CC

     intimplator

     04/07/2012 at 1:11 pm

   • Deocamdata asta spune MO:

    Monitorul Oficial nr. 0441 din 2012
    Actul nr. 3 din 03 Iulie 2012
    Emitent: Parlamentul României
    Decizie privind convocarea Camerei Deputaţilor şi Senatului în sesiune extraordinară

    Monitorul Oficial nr. 0442 din 2012
    Actul nr. 4 din 03 Iulie 2012
    Emitent: Senatul României
    Decizie privind convocarea Senatului în sesiune extraordinară

    Monitorul Oficial nr. 0443 din 2012
    Actul nr. 31 din 03 Iulie 2012
    Emitent: Parlamentul României
    Hotărâre privind numirea preşedintelui Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Televiziune

    Monitorul Oficial nr. 0443 din 2012
    Actul nr. 5 din 03 Iulie 2012
    Emitent: Camera Deputaților
    Decizie privind convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară

    Light

    04/07/2012 at 1:15 pm

 97. „Gunther Krichbaum, Bundestag, despre situatia din Romania: „Depaseste, sub aspect negativ, tot ce s-a intamplat pana acum in Ungaria”

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12697154-gunther-krichbaum-bundestag-despre-situatia-din-romania-depaseste-sub-aspect-negativ-tot-intamplat-pana-acum-ungaria.htm

  Tzepelica

  04/07/2012 at 1:02 pm

  • Am citit. Observa si nu fac nimic.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:05 pm

 98. Guvernul a modificat legea CCR prin OUG- nu mai e nevoie de avizul CCR pt. suspendarea presedintelui! (B1)

  cedric

  04/07/2012 at 1:02 pm

  • Nici macar consultativ?

   clemycali

   04/07/2012 at 1:04 pm

   • ba da, dar ala nu conteaza

    cedric

    04/07/2012 at 1:10 pm

  • Ma intreb: ce ii opreste pe usLASI sa se „autoasimileze” cu poporul si sa faca referendumul pentru demitere in Parlament?

   emil

   04/07/2012 at 1:04 pm

   • Nimic.

    clemycali

    04/07/2012 at 1:04 pm

    • absolut nimic… dupa cum abereaza acum Ghise – ei sunt poporul !!!!

     Ioana

     04/07/2012 at 1:09 pm

   • o sa dea oug ca nu e nevoie de referendum;care-i problema?poporul s-a pronuntat la sinteza zilei;gidea , badea si madam tigaie confirma

    intimplator

    04/07/2012 at 1:09 pm

  • Salut,

   Cred ca e o confuzie aici. Avizul CCR e consultativ, dar nu poate fi eliminat. E prevazut in Constitutie (art. 95). Eventual au anulat posibilitatea ca la CCR sa fie analizate si hotararile parlamentului.

   Radu

   04/07/2012 at 1:10 pm

   • In Costitutia lor nu scrie

    Ioana

    04/07/2012 at 1:11 pm

   • Tu crezi ca astia mai tin cont de Constitutie? esti naiv.

    clemycali

    04/07/2012 at 1:11 pm

    • Inca incearca sa pastreze aparentele. De-aia se si joaca de-a raportul care va fi discutat in comisii, vor supune la vot daca sa initieze suspendarea sau nu, vor cere avizul (consultativ) al CCR, vor supune la vot apoi suspendarea efectiva si vor organiza referendumul. Totul ar putea fi dat peste cap daca, dupa ce vor vota efectiv suspendarea hotarearea de suspendare va fi atacata la CCR care ar putea sa o anuleze.
     Daca nu s-ar fi obosit sa pastreze aparentele il suspendau pe Basescu de ieri dimineata .

     Radu

     04/07/2012 at 1:15 pm

     • Omule tu visezi? Ce Curte? ce aviz? OUG e clara: CCR nu mai are voie sa se pronunte pe deciziile Parlamentului. Punct. Au avut nevoie de timp sa-i pacaleasca pe oamenii din CCR cu promisiunea ca nu ii inlocuiesc si gata. Nu mai poate fi dat nimic peste cap. Se putea face ceva tactic azi noapte. Acum e tarziu. Poate niste ample manifestatii populare dar si aici e discutabil ca se va putea ajunge la o astfel de masa critica incat sa-i sperie.

      clemycali

      04/07/2012 at 1:18 pm

      • Reciteste pls ce am scris. Sunt doua avize diferite. E unul consultativ, dar obligatoriu, asupra motivelor de suspendare, prevazut in Constitutie. Trebuie cerut inainte de votul efectiv pe propunerea de suspendare. Mai e un aviz asupra hotararii parlamentului de a il suspenda.

       Radu

       04/07/2012 at 1:24 pm

 99. ziua buna all 🙂
  am dormit strasnic,
  asta inseamna ca pot fi oricand presedintele senatului 😆
  ..
  sunt increzator in judecatorii ccr
  NIHIL SINE CCR

  mircea

  04/07/2012 at 1:04 pm

  • Buna dimineata. Nu ai auzit ca nu mai au dreptul sa se pronunte pe hotararile Parlamentului si ca se reunesc de abia maine?

   clemycali

   04/07/2012 at 1:11 pm

   • buna Clemy 🙂 comentariile mi-au ramas in asteptare(nu stiu de ce)
    Ba da.Nu pot.Dar cred ca putzin le pasa.

    mircea

    04/07/2012 at 1:20 pm

 100. Juristii USL s-au reunit impreuna cu Tariceanu, Antonescu sa cloceasca cererea de suspendare a presedintelui. Mihai Voicu a zis ca se lucreaza la document si ni-l vor citi. Parca a zis ca au fost si unii de la UDMR „pt. consultari” ( o fi fost Frunda ca e specialist)

  cedric

  04/07/2012 at 1:05 pm

  • Ce surpriza. UDMR va sustine suspendarea. Ii doare in cot de ce zice PPE. Pe ei ii doare de dosarele lor penale.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:06 pm

 101. astia l-au ” umilit” pe hitler;alauia i-au trebuit 6 luni ,astia rezolva ” tot” in 3/pina la sf iulie e gata si justitia
  sa mai zica cineva ca nu suntem mai buni ca nemtii!

  intimplator

  04/07/2012 at 1:07 pm

 102. 4.475 € pe interbancar.Ne apropiem cumva de record?

  papiciulo

  04/07/2012 at 1:14 pm

  • e deja
   cursul anuntat de bnr e 4.4715:ura ” avem un prim record” pina vineri probabil 4.5 ,e mai usor de calculat
   sa se bucure aia cu rate in euro ca l-au vrut jos pe ” dictator” ;mai cresc si dobinzile si tacimul e complet
   ce-au vrut,aia au capatat,” corporatistii lu’ peshte” ;sa inceapa si delocalizarile dupa ce astia vor creste impozitele&hartuirile de la fisc si atunci sa vezi trezirea din mahmureala a ” apoliticilor”

   intimplator

   04/07/2012 at 1:25 pm

 103. Dusa zice ca sunt informatii gresite in presa: CCr nu e invalidata. S-a actionat doar pe legea 47 (?) , dar CCR nu se pronunta pe hotariri ale parlamentului. Dar avizul e prevazut i nconstitutie si cica ramane obligatoriu. Dar nici o hotarirea a parlamentulu inu poate fi atacata la CCR.
  Asta zice dobitocul asta. Intelegeti ce puteti.
  Caut un link pe undeva.

  cedric

  04/07/2012 at 1:15 pm

 104. Am trimis linkul , vad ca nu apare si imi zice ca ma repet. Cam nepoliticos!

  cedric

  04/07/2012 at 1:20 pm

  • Platforma nu mai face fata.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:21 pm

 105. Eee, am intalnit si uslasi (PNL-isti) reticienti.”Nu e bine , nu e bine asa, nu trebuia asa…”.Si dau vina pe Ponta si PSD pt asta. Le zic, ” Si voi unde sinteti, nu deabia asteapta Antenescu sa fie presedinte?”, „Nu , ca el a zis ca nu vrea neaparat…”.Sant in faza de negare inca, dar sint semne bune cred…

  papiciulo

  04/07/2012 at 1:22 pm

  • Ce sa spun, m-au doborat reticentele lor.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:23 pm

 106. Ora 12.51: Kelemen Hunor a anuntat ca UDMR va decide daca voteaza suspendarea sau nu in functie de documentul depus de USL. Laszlo Borbely, Mate Andras, Kelemen Hunor au sosit la biroul ministrului delegat in realatia cu Parlamentul, Mircea Dusa unde se discuta raportul pentru suspendarea lui Traian Basescu.

  Stire e din Hotnews

  cedric

  04/07/2012 at 1:22 pm

  • Andras nu e unul din aia doi care-au bagat amendamentul ala cu procurorii in legea lustratiei?

   EuCuMine

   04/07/2012 at 1:24 pm

   • Parca!

    cedric

    04/07/2012 at 1:30 pm

  • Se negociaza scaparea lui Borbely de procurori si locuri mai multe pe legea VU. UDMR va vota suspendarea.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:24 pm

 107. ce naiba, nu-i greu: vor mentine avizul consultativ, asta-i in Constitutie si n-au cum sa-l scoata. Doar ca pana acum, chiar daca avizul CCR era negativ, si totusi parlamentul vota suspendarea, conform legilor in vigoare CCR avea dreptul sa se pronunte asupra acestei hotarari de suspendare – care ar fi fost luata ne-luand in calcul avizul negativ – si eventual sa spuna ca hotararea este neconstitutionala, deci presedintele ramanea in functie. Acum pot – ca si in 2007 – sa il suspende pe presedinte chiar si cu aviz clar negativ de la CCR.

  victor.vb2

  04/07/2012 at 1:24 pm

  • Ramane de vazut daca pot opera modificarea asta prin OUG. Din cate inteleg, legea CCR e organiza si nu poate fi modificata prin OUG.

   Radu

   04/07/2012 at 1:26 pm

  • Exact. Plus ca CCR nu se mai poate pronunta si pe celelalte decizii aberante ale Parlamentului. Azi noapte s-a pierdut unicul moment in care se putea opri nebunia asta. Pacat ca Basescu s-a marginit la o declaratie si a asteptat o asa zisa acoperire legala ptr actiune, acoperire care nu va veni niciodata de la CCR.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:27 pm

   • basescu nu avea ce sa faca; e singurul care a actionat rational

    intimplator

    04/07/2012 at 1:32 pm

    • Tu nu intelegi ca Basescu nu are cum sa castige referendumul asta? Ca dupa ce vor da o noua lege a VU prin OUG vor avea 70% mandate in Parlament si ca ne procopsim cu Ponta si Antonescu ptr multi ani de acum inainte? Pe mine nu ma afecteaza in mod direct. Traiesc in SUA asa ca nu ma deranjeaza ca Romania intra in carantina ca Belarusul si ajunge euro la Dumnezeu stie cat. Dar voi care traiti in Romania ar trebui sa fiti mai suparati ca mine ptr ca atunci cand se putea face ceva, in intervalul scurt de cateva ore, cei care ar fi putut sa faca ceva au stat de lemn tanse. In primul rand CCR care adormit in vocanci.

     clemycali

     04/07/2012 at 1:37 pm

     • @clemycali
      ba inteleg foarte bine;
      ce doreati? sa scoata tancurile? sa suspende parlamentul?
      dvs trebuie sa intelegeti ca astia ” sunt pe val” acum si singurul mod de a-i opri este ” lupta de guerilla” si tocatul marunt;va lua mult mai putin timp decit credeti
      la fel nici pe mine nu ma afecteaza direct: piinea nu mi-o cistig din romania,economiile nu le am la banci romane,si in nici un caz in ron si in min 6 max 12 luni voi avea si o alta cetatenie;ba as zice ,ca material eu sunt avntajat acum
      ce ma doare este cit de idioti pot fi concetatenii mei,atita tot;tara era stabilizata cit de cit,au adus-o acum din nou la nivel septembrie 90 cu mentiunea ca acum nu se va mai uita nimeni la romania,ca atunci./e pacat de cei care au crezut intr-o tara normala;putini,dar au fost;nu vor mai fi / astia au realizat in 2 luni ce a realizat socialismul in 30 ani= au ucis visele

      intimplator

      04/07/2012 at 1:52 pm

  • Ce naiba, au incalcat Constitutia de nu stiu cate ori pana acum, ce mai conteaza?

   papiciulo

   04/07/2012 at 1:28 pm

 108. taples-bitdefender,n-are treaba cu politica,ba mai mult,compania lui nu depinde de romania
  cititi ce spune

  Bitdefender este compania care oferă una dintre cele mai rapide și eficace soluții de securitate din industrie recunoscute pe plan internațional. Compania este afectată de evenimentele politice care au loc în acest moment în ţara noastră, dar într-o măsură mai mică având în vedere că piaţa locală reprezintă sub 5% din afacerile BitDefender. Talpeş avertizează, însă, că instabilitatea politică afectează grav sectorul IT. Companiile IT care vor finanţare sau care vor să facă achiziţii sunt blocate. Omul de afaceri dă exemplul Hidroelectrica, care odată intrată în insolvenţă, a blocat în piaţa financiară 700-800 de milioane de euro. De asemenea, Talpeş a remarcat că de fiecare dată când au avut loc alegeri în ţara noastră piaţa de IT a scăzut. IT-ul este un sector important de care trebuie să se ţină cont. Conform ultimelor date de la Institutul Naţional de Statistică, după agricultura, IT-ul a contribuit cel mai mult la creşterea uşoară a PIB-ului în primul trimestru

  intimplator

  04/07/2012 at 1:31 pm

 109. referendumul pe 29 iulie!

  Ioana

  04/07/2012 at 1:31 pm

  • Cand e lumea in concediu.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:32 pm

  • se mai tine si referendum sau da ponta o lege si referndumul se tine in sediul la grivco intre angajatii lui felix? 😦

   zigzag

   04/07/2012 at 1:38 pm

 110. Cine a facut Planul ar merita sa fie cumparat cu totul si trecut in tabara lui MRU… Nu glumesc – pur si simplu nu exista scapare. Daca reusesti sa te detasezi putin si sa privesti ca pe tabla de sah, poti vedea acum cat de clar a fost totul conceput – incepand cu petardele aruncate, cu plecarea la Bruxelles, cu Icr-ul etc. Practic Planul a fost indreptarea atentiei Presedintelui si a celor – putini – fideli catre diferite tinte false. Daca Usl-ul ar fi stat prea linistit ar fi dat de banuit – dar asa, si-au acoperit fiecare mutare importanta cu o perdea de fum. Noi credeam ca schimbarea comisiei de etica era pentru mang – dar era pentru Ponta. Noi credeam ca miscarea cu M.Of. era pentru plecarea la Bruxelles – dar era pentru anihilarea CCR-ului.
  Planul a functionat uns.
  Blaga si ceilalti Pdl-isti au fost fraieriti ca ultimii ghertoi amarati.
  Iar presedintele probabil a fost intoxicat.
  Cred ca greseala lui Basescu a fost la intalnirea pe care a avut-o intre patru ochi cu Ponta, pentru a discuta despre cine merge la Bruxelles. Cred ca dintr-un sentiment – probabil – cavaleresc, Basescu i-a spus direct lui Ponta ca va scoate pe piata Plagiatul, daca Ponta nu se potoleste. I-a dat timp copy-lotului sa se pregateasca si sa ia masuri, si l-a determinat si mai mult.
  Ponta si ai lui au tinut totul atat de bine ascuns, incat lovitura a venit ca din senin.
  Nu cred ca mai este ceva de facut.
  In august va avea loc referendumul de demitere, probabil mai mult de jumatate din cei ce ar vota cu Presedintele sunt plecati din tara.
  Este „Stop joc” din pacate.

  victor.vb2

  04/07/2012 at 1:35 pm

  • august??? sunteti optimist… se vehiculeaza deja 3 date :15, 22 si 29 iulie
   preferabil 15 ca sa nu aiba timp de campanie

   Ioana

   04/07/2012 at 1:38 pm

  • diferenta de strategie : unul anunta cu o sapt inainte „dottoreeeeee” .iar bolsevicii din usl in 24 ore fac tara varza contracronometru. de ziua americii! 😦

   zigzag

   04/07/2012 at 1:40 pm

 111. Cred ca n-ar vrea nimeni sa fie in locul lui Basescu acum.In 2007 era la fel, tot parlamentul impotriva, toate partidele (-PDL sigur), dar avea populatia si serviciile.Acum cred ca l-au parasit mai toti.Ar trebui un sondaj rapid sa vada daca are sanse.Daca nu , poate demisia, ce mai agonie?Si apoi fuga pe mare, ca altfel il salta astia rapid, nu-l iarta.

  papiciulo

  04/07/2012 at 1:37 pm

  • Nu cred ca are nici o sansa la viitorul referendum. Prea multa lume indobitocita.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:39 pm

   • Deci sa ne vedem de treburile personale pentru ca oricum nu avem sanse?

    emil

    04/07/2012 at 1:40 pm

    • eu zic ca mai urmeaza si reactia presedintelui . 🙂

     zigzag

     04/07/2012 at 1:42 pm

    • Eu n-am spus asta. Doar am facut o evaluare a sanselor. Din pacate nu ma insel prea des. Aproape niciodata.

     clemycali

     04/07/2012 at 1:42 pm

     • 🙂
      Eu cam asa am citit; si, din cate stiu, nu sunt singurul 😦

      emil

      04/07/2012 at 1:59 pm

 112. Presedintele nu poate sesiza CCR pe tema ordonantei de azi invocand conflictul juridic intre puteri???
  Pana la urma ce dracu. EL e garantul respectarii constitutiei.

  Huitzilopochtli

  04/07/2012 at 1:40 pm

 113. Revin, ochii pe ceas !
  Se joaca la cacialma. Toata fosgaiala din parlament e ILEGALA, noii presedinti de camere si avocatul poporului nu apar in MO.
  Subliniez: retineti ora/ minutul/secunda in care apar cele 3 numiri in MO si corelati cu ora/ minutul/secunda OUG privind CCR si sedinta de suspendare a Presedintelui.
  Trebuie jucat cu regulile lor.

  Light

  04/07/2012 at 1:40 pm

  • perfect ai scris!

   zigzag

   04/07/2012 at 1:42 pm

   • Inclusiv convocarea sesiunii de azi, nu o poate face Antonescu si Zgonea. Daca o fac inaintea aparitiei MO e ILEGALA.

    Light

    04/07/2012 at 1:46 pm

    • Crezi ca are vreo valoare ptr ei faptul ca este ilegala? Nu te-ai lamurit ca nu le pasa de lege?

     clemycali

     04/07/2012 at 1:48 pm

     • Are, poate fi contestata exact cu armele lor. Iar deciziile luate sunt lovite de nulitate, desi vor pune din nou placa „parlamentul reflecta vointa poporului”. Extrem de important, contestarea sa fie facuta imediat, sa nu isi faca numarul cu suspendarea.

      Light

      04/07/2012 at 1:59 pm

    • da. m am interesat si eu.sa asteptam riposta.

     zigzag

     04/07/2012 at 1:49 pm

  • Crezi ca le pasa?

   cedric

   04/07/2012 at 1:42 pm

   • Le pasa, Cedric. Al naibii de mult. Pentru ca ei au instituit precedentul cu Ponta la BXL, pe de-o parte, pe de alta, vor incerca intarzierea publicarii cat mai mult, eventual pana la finalizarea votului de suspendare, pentru a impiedica CCR sa se sesizeze.

    Light

    04/07/2012 at 1:50 pm

  • Eu vad ca nu prea mai joaca nimeni de la noi.Toti au luat cartonasul rosu.

   papiciulo

   04/07/2012 at 1:42 pm

  • Nu e cazul sa fimi optimisti. Nu se mai joaca la nici o cacealma. Au castigat partida. Singura sansa de succes ar putea sa o reprezinte ample manifestari populare. Daca se va reusi asta.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:44 pm

  • Am ascultat azi noapte, in reluare la tv, niste discursuri PDListe din parlament referitor la acuzele aduse Robertei Anastase; ziceau ca se refereau la o sedinta care NU era condusa de ea. Stie cineva mai mult?

   emil

   04/07/2012 at 2:01 pm

  • Aveai vreo indoiala?

   clemycali

   04/07/2012 at 1:42 pm

 114. Vad ca mai amana putin: maine se citeste cererea de suspendare si vineri votul in plen (b1)

  cedric

  04/07/2012 at 1:44 pm

  • pai o amina ca sa mareasca circul….. lumea a si uitat de plagiat

   lastnightmusic

   04/07/2012 at 2:04 pm

 115. Nu va mai faceti iluzii, singurii care puteau sa opreasca tarasenia erau occidentalii: ” Nu o sa va recunoastem, veti avea parte de toate sanctiunile posibile, in ultima instanta iesiti din UE” ceva de genul asta.Cred ca aveau timp s-o faca pana acum, dar n-au facut-o dupa tot ce se vede.

  papiciulo

  04/07/2012 at 1:48 pm

  • Aveau timp sa faca asta. Inca mai au timp sa apara cu astfel de reactii oficiale. Ptr asta nu este inca timpul trecut. Probabil ca au crezut ca reactiile neoficiale vor fi suficiente. UE se misca greu. A dovedit asta si cu alte ocazii. Dar era vorba de tari africane: Egipt, Libia, Siria, etc. Acum au ditamai problema in interiorul UE. Vor trebui sa aiba o reactie in cele din urma. Dura ptr ca altfel se fac de ras.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:52 pm

 116. Daca amana pana vineri, poate maine seara va iesi mai multa lume la miting!

  cedric

  04/07/2012 at 1:51 pm

 117. Cred ca e cu 2 taisuri amanarea(chiar asa,putzina).Induce senzatzia de normalitate parlamentara
  Se joaca la imagine/pe langa incalecarea const.

  mircea

  04/07/2012 at 1:51 pm

 118. Ca sa fac haz de necaz, daca referendumul este pana in 30 iulie, cel putin un vot – al meu – va exista, pentru ca presedintele sa ramana in functie. Din pacate pe 1 august plec din tara, cred ca-mi va fi imposibil sa ajung la vreun consulat. Ma voi interesa oricum de adresele consulatelor,asa ca sa fie.
  Si acum serios: va fi ce va fi. Sper ca Presedintele sa ramana in functie, si probabil ca in cazul asta Usl-ul va pierde alegerile din toamna.
  Dar ganditi-va putin: nu este oare posibil ca Ponta sa isi dea demisia, imediat dupa suspendarea presedintelui? Urmeaza RAPID trei guverne trantite de parlament, si iata alegeri in septembrie! Cu vot uninominal, cu presedintele lor, cu guvernul lor, cu bizonii lor!
  Cine se pricepe – se poate asta?

  victor.vb2

  04/07/2012 at 1:52 pm

  • Dupa cum ai vazut in ultimele zile se poate intampla absolut orice. dar nimic bun.

   clemycali

   04/07/2012 at 1:55 pm

   • noi judecam pe legi si reguli
    ei actioneaza in totalul dispret al legilor si regulilor
    asa ca absolut orice este posibil, indiferent daca e normal sau nu

    Ioana

    04/07/2012 at 2:02 pm

    • Nimic mai adevarat! De aici si erorile de anticipare rationala 🙂

     emil

     04/07/2012 at 2:06 pm

  • nu ma pricep dar zic 🙂
   Nu se poate.Ba mai mult tot ceea ce au castigat se va rezuma la sefia camerelor(este o motivatzie a ccr prin care spune ca reflecta majoritatea parlamentara -in ciuda art.const. /propunerea-retragerea tot din partea aceluiasi grup parlam)
   restul vor declarate neconstitutionale.dedciziile parlamentului vor fi casate.
   Avansez mai mult si spun ca se vor demara anchetele penale si indivizii risca parnaia.
   Le e frica/nici ei nu cunosc toate chichitzele si stau in ashteptare cu mo.Si-au cam inodat singuri mainile.Pot iesi doar in fortza dar deja imaginea asta de fortza deranjeaza foarte mult peste tot si intern si extern.
   Am incredere in ccr. 🙂

   mircea

   04/07/2012 at 2:00 pm

   • Am obosit de cand tot aud de CCR care face si drege. Sunt sesizari peste sesizari la CCR deja si ei se intalnesc maine. Ca azi e miercuri si nu se pune. Si e si 4 iulie. Judecatorii sunt si ei oameni si trebuie sa participe la receptia de la ambasada Americana. Si cand vor veni la sedinta, fericiti ca Ponta nu mai vrea sa ii schimbe, vor constata ca nu au cadru legal sa faca ceva.
    Pe plan extern situatia este asa cum ai descris-o: extrem de proasta ptr ei. Dar UE se misca greu. Ma rog. Din punctul asta de vedere, ptr ca votul ar urma sa aiba loc vineri, externul ar putea face mai mult. Adica sa curga declaratiile de condamnare, de ingrijorare, de amenintare cu intreruperea tuturor finantarilor, etc. Si, binenanteles, daca se reuseste o mobilizare masiva a populatiei maine este si mai grozav. ptr ca ar putea crea doua puncte de presiune enorme. Nu vreau sa imi fac insa iluzii.

    clemycali

    04/07/2012 at 2:05 pm

  • Pai la ce te astepti.Ei aplica cu brio 2 proverbe(sau cum le-o zice):”bate fierul cat e cald” si „scopul scuza mijloacele”.
   Si ca sa va dati seama de raportul de forte, acum dupa toata nebunia asta flagranta au iesit in strada 500 oameni in Capitala(nu am cunostinte de alt oras).In ianuarie cand Arafat a fost „ofensat” (da, alta greseala care a costat mult) au iesit totusi in multe orase niste mii de oameni.

   papiciulo

   04/07/2012 at 2:02 pm

 119. Minunat, o liniste de mormint. Televiziunile si site-urile de stiri anunta placid ultimele evenimente de zici ca raporteaza despre Patagonia: OUG care exclude CC-Patagonia din hotaririle parlamentului, plen convocat ilegal, avocatul poporului patagonez demis ilegal, bref, in Patagonia nu prea mai exista legi, se fac de catre uniunea socialista patagoneza pe parcurs si dupa nevoi. De la UE nu se aude nici musca. Normal, ce treaba are UE cu poporul Patagonez. Culmea, nici pe blogul asta nu mai e aproape nimeni. Aceeasi 3-4 cetateni mai comenteaza. Pai ce sa comentam, patagonia e departe, sa se descurce.
  De la institutiile statului Roman se aude crescind iarba. Nu fac nimic caci procedural ba trebuie sa apara in MO, ba trebuie nu stiu cine sa sesizeze, dar acel nu stiu cine a fost destituit ilegal, dar nu e ilegal pina nu apare in MO, desi dupa ce aia au facut deja dupa ce apare in MO e prea tirziu. Si alte incilceli si chicite avocatesti.
  Si de fapt institutiile in frunte cu CCR par tot mai convinsi ca e treaba Patagonetilor si daca ar face ceva e amestec in treburile interne.

  Aha

  04/07/2012 at 2:02 pm

 120. a aparut OUG de modificare a atributiilor CC, poate fi atacata pe art. 115 alin 5 si 6 din constitutie

  (5) Ordonanta de urgenta intra in vigoare numai dupa depunerea sa spre dezbatere in procedura de urgenta la Camera competenta sa fie sesizata si dupa publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei. Camerele, daca nu se afla in sesiune, se convoaca in mod obligatoriu in 5 zile de la depunere sau, dupa caz, de la trimitere. Daca in termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizata nu se pronunta asupra ordonantei, aceasta este considerata adoptata si se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea in procedura de urgenta. Ordonanta de urgenta cuprinzand norme de natura legii organice se aproba cu majoritatea prevazuta la articolul 76 alineatul (1).
  (6) Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica.

  razvan

  04/07/2012 at 2:04 pm

 121. lasciate ogni sperantza voi…… pregatiti-va sa-l vedeti pe Antonescu vineri seara la Cotroceni in calitate de presendinte

  Ioana

  04/07/2012 at 2:05 pm

 122. Poate la referendum vor fi in tara romanii care muncesc in strainatate si ei il vor sustine pe presedinte. Desi cred ca ei vin in concediu in august.

  cedric

  04/07/2012 at 2:05 pm

  • Ca veni vorba: referendumul se desfasoara dupa care lege?
   Sova de acum 2 ani?
   Sova de azi?

   emil

   04/07/2012 at 2:08 pm

   • Probabil ca legea noua ca vor da o OUG si pe trebusoara asta. daca nu au dat deja.

    clemycali

    04/07/2012 at 2:09 pm

  • Parerea mea e ca aia ar trebui sa faca pe dracu-n patru, sa-si rupa o zi din concediu pentru a voteza contra suspendarii, ca altfel ar putea la fel de bine sa nu se mai intoarca. Oricum ii dau afara in iarna cand vor pleca multinationalele.

   EuCuMine

   04/07/2012 at 2:10 pm

   • Edit: „pentru a vota”

    EuCuMine

    04/07/2012 at 2:11 pm

 123. M. Of. nr. 0446 din 04 Iulie 2012
  Act nr. 24/03 Iulie 2012
  Hotărâre privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului senator Vasile Blaga (201200446)
  Senatul României

  M. Of. nr. 0446 din 04 Iulie 2012
  Act nr. 25/03 Iulie 2012
  Hotărâre pentru alegerea preşedintelui Senatului (201200446)
  Senatul României

  M. Of. nr. 0446 din 04 Iulie 2012
  Act nr. 24/03 Iulie 2012
  Hotărâre privind constatarea încetării unui mandat de deputat (201200446)
  Camera Deputaților

  M. Of. nr. 0446 din 04 Iulie 2012
  Act nr. 26/03 Iulie 2012
  Hotărâre pentru alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor (201200446)
  Camera Deputaților

  M. Of. nr. 0446 din 04 Iulie 2012
  Act nr. 25/03 Iulie 2012
  Hotărâre privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi de membru al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor (201200446)
  Camera Deputaților

  Ioana

  04/07/2012 at 2:09 pm

  • Firesc. Nu aveam nici un fel de indoiala ca vor fi publicate hotararile.

   clemycali

   04/07/2012 at 2:13 pm

 124. in mof 0445 s-a publicat in urmatoarea ordine :
  1. hotararea privin revocarea AP
  2. OUG privind CCR,

  Ioana

  04/07/2012 at 2:11 pm

 125. ACUM e randul CCR-ului…. daca nu s-au autodesfiintat

  Ioana

  04/07/2012 at 2:13 pm

 126. Eu imi doresc o consultatie de la Cetatean, ce se intampla cu legea in vigoare privitoare la controlul CCR asupra hotararilor parlamentului daca Legea de modificare a atributiilor CCR, cea contestata de PDL este desfintata ? mai poate fi ea modificata prin OUG ?

  Lumi

  04/07/2012 at 2:14 pm

  • Intr-adevar. Citi, unde esti?!?

   EuCuMine

   04/07/2012 at 2:16 pm

  • Eu cred ca orice consultatie juridica este de prisos. Baietii au aratat ca putin le pasa de lege, de Constitutie iar CCR-ul, in caz ca mai exista, daca nu s-a autosuspendat, vorba lui Lumi, nu stiu ce ar mai putea face in actualele conditii. Astept sa fiu contrazisa de actiuni si nu de argumente juridice. In momentul de fata ele nu au nici un fel de valoare.

   clemycali

   04/07/2012 at 2:18 pm

  • Sa nu uitam ca a mai fost contestata si suspendarea presedintelui cu majoritatea celor prezenti la vot.

   Huitzilopochtli

   04/07/2012 at 2:18 pm

   • Oameni buni, stim ca sunt gramada de contestatii la CCR. Stim de asemenea ca judecatorii CCR au disparut in meandrele concretului. Mai stim ca au sedinta programata maine. Tarziu dupa parerea mea cand OUG care le reduce prerogativele a fost deja publicata in MO. Iar Dorneanu, fost presedinte al Camerei Deputatilor si actualul Avocat al Poporului, nu se va obosi sa conteste OUG la CCR. Nu stiu ce decizii ar putea scoate maine CCR care sa poata intoarce mortul de la groapa.

    clemycali

    04/07/2012 at 2:22 pm

    • Simplu: Presedintele se suspenda cu 9 milioane de voturi.

     Huitzilopochtli

     04/07/2012 at 2:24 pm

 127. data fiind succesiunea de acte de mai sus pe care a semnalat-o ioana, nu vad cum mai poate fi atacata oug 38 (doar printr-o exceptie ridicata intr-un litigiu sau doar daca revocarea avocatului poporului e anulata)
  aici le-a iesit, probabil s-a terminat

  razvan

  04/07/2012 at 2:21 pm

  • Le-a iesit intreg jocul. Noi am pierdut pe terenul asta. De vazut daca se reuseste mobilizarea masiva a populatiei maine.

   clemycali

   04/07/2012 at 2:24 pm

  • Parca Iancu depusese plangere/contestare la CCR contra hotararii de a-l demite.

   EuCuMine

   04/07/2012 at 2:24 pm

   • Trebuia judecata inainte ca OUG de modificare a atributiilor CCR sa fi fost publicata in MO. Adica azi noapte ptr ca Iancu s-a miscat rapid. CCR insa a dormit frumos (noi ne-am agitat mai mult decat ei), azi probabil judecatorii s-au dus la ambasada SUA. Au avut alte preocupari decat sa vegheze la resepctarea Constitutiei. Sunt fericiti probabil ca nu ii inlocuieste Ponta. Ma rog, cel putin nu deocamdata. Ca asa cred ca i-au promis si lui Blaga inainte de caderea guvernului Ungureanu.

    clemycali

    04/07/2012 at 2:27 pm

    • nu aparuse in mof decizia de revocare
     ar fi fost ca si cum CCR trebuia sa se pronunte pe „zvonuri”
     din pacate ne-au facut sah-mat

     Ioana

     04/07/2012 at 2:31 pm

   • se pare ca si pdl-ul, a zis blaga
    deciziile ar trebui in cazul asta sa iasa urgent

    razvan

    04/07/2012 at 2:29 pm

    • Tu nu ai citit ce am scris eu? De atata urgenta CCR se intruneste maine. de abia MAINE.

     clemycali

     04/07/2012 at 2:31 pm

     • acum am vazut

      razvan

      04/07/2012 at 2:35 pm

  • Doar presedintele o mai poate face , parca…… „Curtea soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României”.
   si nu o s-o faca
   avem ceea ce „majoritatea” si-a dorit

   Ioana

   04/07/2012 at 2:27 pm

  • ei si ? maine apare OUG cu infiintarea Univ. Catania la Uzurpatii din deal si OUG cu recunoasterea masteratelor facute intr-o viata paralela -g/m desi numai asta nu mi-e starea de spirit

   Ioana

   04/07/2012 at 2:36 pm

 128. Pe blogul lui Sare, userita „Evanghelista” spune ca OUG de modificare a atributiilor CC poate fi atacata pe art. 115 alin 5 si 6 din Constitutie.

  Acu’, e o mica problema: de catre cine?!?

  EuCuMine

  04/07/2012 at 2:33 pm

 129. nu Iancu, PDL a depus ieri contestatie, problema este ca CCR este acum supra aglomerat, doar ieri s-au facut trei contestatii, trebuie sa motiveze legea VU, sa dea un verdict pe legea care ii modifica atributiile, pe legea referendumului… ei sunt batrani, obositi, speriati si…. apropos cand intra in vacanta, sa scape de raspundere

  Lumi

  04/07/2012 at 2:33 pm

  • Asta a fost combinatia jigodiilor: sa-i inece (sau, ma rog, pe stil nou ‘innece’) in hartii produse de consecintele ticalosiilor proprii.

   EuCuMine

   04/07/2012 at 2:36 pm

   • Corect. Dar pana la urma trebuie ca oamenii sa-si mai foloseasca si capul si nu sa stea tot timpul dupa litera si articolul din lege. ce ii impiedica sa stea in sedinte de urgenta daca tot era volumul mare de lucru? Nimic. Doar firca si lenea.

    clemycali

    04/07/2012 at 2:39 pm

  • Lumi, asta spuneam si eu. Daca CCR chiar avea sange in instalatie stateau azi noapte si lucrau. Le facea o bucurie lui Ponta & comp cand aveau gata deciziile. Nu au facut-o. Iar maine va fi prea tarziu. Stiu ca city ma asigura azi noapte ca ma insel, ca oamenii muncesc. S-au indoit de munca. Acum sunt supraaglomerati, speriati, poate cumparati de anuntul lui Corlatean ca va retrage sesizarile impotriva lor si avem tabloul complet.

   clemycali

   04/07/2012 at 2:38 pm

   • daca ar fi lucrat azi noapte asa cum toti ne-am fi dorit, in 10 min de la publicarea in MOf apareau deciziile lor..

    Ioana

    04/07/2012 at 2:39 pm

    • Dar erau deja anuntate si procesele verbale semnate. Ii dadeau o acoperire legala lui Basescu sa incerce ceva, sa suspende Parlamentul, sa declare starea de urgenta. Ma rog. Putea sa faca ceva. Asa el nu poate sa faca nimic. Absolut nimic. Au preferat sa fuga de raspundere. Oamenii care ar fi trebuit sa respecte lege, sa vegheze la respectarea Constitutiei.

     clemycali

     04/07/2012 at 2:41 pm

 130. poate ca o sa fiu defetist, dar nu cred ca mai sunt posibile salvari colective, ci doar individuale.

  realitatea este, oricat de neplacuta ar fi, ca romanii nu-l mai vor pe Basescu. e inutil sa discutam acum cat e din cauza spalarii pe creieri mass media, cat e din cauza propriilor greseli ale lui Basescu.
  it’s a fact.

  realitatea este ca majoritatea romanilor accepta ORICE pentru a-l vedea pe Basescu plecat. chiar si urcatul cu bocancii pe Constitutie si legi. ORICE PRET.
  pretul acela va fi platit, in cel din urma, si degeaba isi vor da atunci cu tesla; va fi prea tarziu. vezi cazul Ucrainei, cu moartea revolutiei portocalii si directia in care a apucat-o tara dupa.

  intotdeauna am fost de parere ca un popor are dreptul de a lua orice decizie privind soarta sa. inclusiv de a se sinucide. trebuie sa acceptam faptul ca in momentul de fata suntem o minoritate, si ca majoritatea doreste sinuciderea. nu-i putem opri, si nici nu-i corect sa o facem.

  imi pare rau pentru Romania.
  nu-mi pare rau pentru romani. ai au ceea ce si-au dorit, fie prin vot, fie prin lipsa votului.

  o sa-mi fac datoria de cetatean, ma voi duce la vot, si voi vota impotriva suspendarii. chiar daca voi fi minoritar.
  dar va sfatuiesc la modul cel mai serios sa incepeti a va gandi la salvarea pielii personale. eu m-am ocupat de asta, de pe vremea lui Nastase. si nu-mi pare rau.

  dracu

  04/07/2012 at 2:40 pm

  • nu

   Ioana

   04/07/2012 at 2:42 pm

  • Nu.

   clemycali

   04/07/2012 at 2:43 pm

  • DA!

   emil

   04/07/2012 at 2:49 pm

  • Bineinteles ca va conta . Dar nu in ce se intimpla in zilele astea. Ci in viitor

   lastnightmusic

   04/07/2012 at 2:52 pm

 131. Scuze radu2, n-am observat ca ai pus linkul!

  cedric

  04/07/2012 at 2:42 pm

 132. Ce va mirati?Ce se intampla trebuia sa se intample in 2007 sau 2009.Sunt exact aceiasi dusmani care acum sint mai experimentati si si-au facut temele profitand de circumstante.Basescu e cineva venit tot dintre ei, din interiorul sistemului dar care a hotarat la un moment dat sa nu-l mai serveasca .Deci trebuie anihilat, si sa recunoastem ca au fost foarte tenace in directia asta.
  Cred totusi , chiar daca nu toate schimbarile facute intre timp sint ireversibile, a ramas o samanta pe care cei ca noi trebuie s-o facem sa infloreasca.Sintem totusi vreo 30% acum, si chiar daca uslasii vor sa ne anihileze (si prin VU), nu vor reusi , santem aici si vom fi mai multi in curand.In 90 eram doar 15%, si am zis, acum schimbarea va veni mult mai repede.

  papiciulo

  04/07/2012 at 2:42 pm

  • Castigurile obtinute prin lupte grele in 22 de ani se duc pe apa sambetei in cateva zile. Daca tu vezi in asta un motiv de optimism te felicit. Eu nu mai am putere sa fiu optimista.

   clemycali

   04/07/2012 at 2:48 pm

  • de alegeri furate/rezultate falsificate a auzit cineva vreodata in istoria noastra? ma tem ca istoria se repeta , implacabil si infricosator

   Ioana

   04/07/2012 at 2:48 pm

   • Eu am auzit. Daca cineva imi poate da un motiv de optimism voi fi fericita sa il accept. Din pacate nu vad nimic la orizont datator de speranta.

    clemycali

    04/07/2012 at 2:51 pm

   • E, n-a zis Ponta ca la o adica noi stim sa furam mai bine?Nu se mai poate fura in stil mare, dar cateva procente asa, conteaza.Acum, degeaba, nu-i deajuns.

    papiciulo

    04/07/2012 at 2:52 pm

  • Corect.
   Asa cum am spus si eu mai sus si @dracu, cred ca fiecare dintre noi trebuie sa aiba grija de el insusi acum, fiindca va veni – din nou – momentul cand ei vor avea capetele plecate. Nu trebuie sa facem tragedia mai mare decat este, decat daca aparenta de legalitate va disparea, sau daca libertatile fundamentale vor fi incalcate. Cred ca acum, daca ii vom vedea pe Ponta si pe Antonescu la resedinta lui Gilstein diseara, totul este batut in cuie, aprobat si parafat.
   Cred dealtfel ca de-asta este si amanarea pentru maine – se asteapta ok-ul din State.
   Care – din pacate – va veni, la pachet cu niste conditii, pe care coalitia va fi fericita – sau nu – sa le satisfaca, dar nu va avea ce face…

   victor.vb2

   04/07/2012 at 2:54 pm

 133. Si ca bizonul sa voteze „bine” la referendum Guvernul anunta majorarea salariilor bugetarilor. Totul este perfect. Dictatorul va fi alungat si de acum inainte sub inteleapta carmuire a domnilor Ponta si Antonescu va curge doar lapte si miere.

  clemycali

  04/07/2012 at 2:47 pm

 134. No, se pare ca avem un Master(and) Cheff in.. spaghette!

  drivas

  04/07/2012 at 2:48 pm

 135. nu am sa votez in viata mea ponta si antonescu.
  daca si papagalii astia sint oameni politici atunci psd si pnl sint departe de a fi partide.

  mae

  04/07/2012 at 2:48 pm

  • Nici eu dar vor fi destui care o vor face. Plus cat or sa fure. Au demonstrat ca putin le pasa de opinia publica, de presa, de reactiile externe. care intre timp au amutit si ele. Ne asteapta un deceniu de guvernare USL.

   clemycali

   04/07/2012 at 2:50 pm

 136. Pana si Emil Hurezeanu constata derapajul democratic al usLASILOR pe Themoneychannel. Oare de ce nu a anticipat toate astea?

  emil

  04/07/2012 at 2:50 pm

  • Ptr ca i-au placut banii pe care i-a luat de la PSD. Vor fi multi care isi vor turna cenusa in cap in urmatoarele zile, saptamani si luni. Doar ca regretele lor vor fi tardive.

   clemycali

   04/07/2012 at 2:53 pm

 137. eu ACUM inteleg semnificatia zambetului rau al lui nastase cand l-au dus la Rahova….

  Ioana

  04/07/2012 at 2:54 pm

  • „I’ll be back!”

   👿

   EuCuMine

   04/07/2012 at 2:56 pm

   • Nu se va intoarce. Pe Tonta il coafeaza mai bine locatia de acum a lui El Insusi!

    Inganduratul

    04/07/2012 at 3:08 pm

  • Nu era decat un zambet tamp de om sedat. Puscariasul Nastate n-a elaborat ceva la planul asta!

   Inganduratul

   04/07/2012 at 3:04 pm

 138. hopaaa… guvernul majoreaza salariile cu 8% din august !!! va mai intrebati care va fi rezultatul votului la referendum? eu nu

  Ioana

  04/07/2012 at 2:57 pm

  • De decizia asta am scris mai devreme. Poporul va fi fericit. Uite guvernul Ponta mareste salariul. Jos dictatorul.

   clemycali

   04/07/2012 at 3:00 pm

   • vazusem
    dar stiam ca in decembrie, nu in august????

    Ioana

    04/07/2012 at 3:01 pm

    • Se grabesc. Au nevoie de un vot de demitere zdrobitor. In plus stiu ca pana la alegerile generale, care vor fi probabil comasate cu cele prezidentiale (si dreapta nu va avea un candidat capabil sa se lupte cu Antonescu) oamenii vor uita de scandal, se vor bucura de cativa lei in plus, ca au scapat de basescu si asa va castiga la pas USL-ul alegerile. Va castiga cu un scor mai mare decat cel din 1990.

     clemycali

     04/07/2012 at 3:04 pm

  • Si leul e din ce in ce mai mic.Si o sa zica Ponta:” Si ce daca si …aia din Botswana e din ce in ce mai mica, cu trecerea timpului ,eheee…”

   papiciulo

   04/07/2012 at 3:06 pm

 139. Daca nu sintem optimisti si ne lasam terminati, se va infaptui masterplanul lor.La un moment dat se vor desparti(la misto sau chiar pe bune de la ciolan) si uite democratie: un partid de dreapta si unul de stanga care vor alterna la putere.N-ati mai vazut democratii deastea mimate? Sint peste tot, si la case mai mari.Dar eu nu cred ca se va intampla asa, cred in samanta aia.

  papiciulo

  04/07/2012 at 2:59 pm

 140. incä odatä kelemen hunor, aratä cä e un ticälos ca si tot

  UDMR-ul, mägärie , escroci si arivisti.

  dosarul BORBELY, trebuie cerut la tribunal. urgentz

  theo- nona

  04/07/2012 at 3:07 pm

 141. In fine, trebuie sa plec la culcare. Este tarziu. E cinci dimineata. Am invitati mai tarziu la BBQ. Complimentele mele lui city cand apare pe blog. Sper sa aud mai tarziu si ceva vesti cat de cat bune.

  clemycali

  04/07/2012 at 3:07 pm

  • o noapte/dimineata linistita va urez

   Ioana

   04/07/2012 at 3:09 pm

  • clemicaly, eu sunt de aceeasi parte a baricadei, baricada pe care te afli si tu si city. Toti suntem frustrati de ce se intampla acum in tara. Nu ca-l apar pe city- se poate apara mai bine singur- dar am simtit in „complimentele” adresate lui city un anumit grad de malitiozitate. Daca este asa (repet,daca si numai daca este asa) pt. mine e clar ca city nu merita asta. Cat a scris @cetatean pe acest blog sa ne lumineze in problemele juridice nu poate fi masurat. Nu ne uitam acum un pic chioras de parca el ar fi vinovat de ce fac nenorocitii astia. Si inca ceva: Nu trebuie sa disperam, nu trebuie sa ne lamentam atata. Zilele astea se scrie o pagina neagra din istoria Romaniei dar cu speranta ca jigodiile politice ( USL, UDMR, UNPR) si slugile lor au sa raspunda pentru tradarea democratiei noi trebuie sa fim solidari.
   Lupta deabia incepe!

   Inganduratul

   04/07/2012 at 3:41 pm

 142. Nu-i nimic, o sa vina vremea sa avem si noi ceva de spus.Cat de curand.

  papiciulo

  04/07/2012 at 3:20 pm

 143. Theophyle aseara spuneai ca astazi ne-am putea astepta la cateva surprize (placute am inteles). Mai vezi ceva la orizont?

  Eu unul ma mai intretin doar cu distractii istorice de genul: „Daca tot e nazism cine va va fi Ernst Rohm? Ponta sau Antonescu?”

  Huitzilopochtli

  04/07/2012 at 3:22 pm

  • Nastase.

   Gabi Dumitru

   04/07/2012 at 3:25 pm

  • Nastase va fi, ca nu mai au nevoie de el; si-a jucat rolul si, in plus, stie prea multe!

   drivas

   04/07/2012 at 4:03 pm

 144. cat de mincinos este PONTA, a promis cä nu dä ordonantze cu privire
  la CCR, de nici un fel, s-a rägandit si nu mai are atributzii, are voie sä
  priveascä, sä audä, dar nu sä gadeascä si vorbeascä.

  theo- nona

  04/07/2012 at 3:23 pm

 145. E bou Ponta cu scosul de pe site-uri a cv.-ului.
  Exista http://archive.org/index.php unde poti verifica punind url-ul, orice site de cind s-a infiintat

  lastnightmusic

  04/07/2012 at 3:25 pm

 146. Salut pe toata lumea in aceasta zi complicata,
  Postare noua!

  Theophyle

  04/07/2012 at 3:27 pm

 147. Ce de vaicareli si delimitari puritane…Ce mai vuiet, ce mai zbucium…
  1) Exprimarea unui partid in raport cu cetatenii se face prin actiunea guvernului pe care il emana. Eu cred ca PDL nu este USL, pentru simplul fapt ca Boc si MRU nu sunt egali cu Nastase si Ponta. Ma rog, nu degeaba avem seria umbra-umbrela-umbra de gandire…
  2) Cine a inteles interventia de ieri a lui Basescu ca fiind un avertisment adresat celor 5 politicieni ca se situeaza in afara Constitutiei si a normelor statului de drept a retinut doar prima treime din mesaj.

  judex

  04/07/2012 at 3:38 pm

 148. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  04/07/2012 at 8:32 pm


Comentariile sunt închise.