Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 2 Iulie / Ponta continuă asaltul împotriva instituţiilor statului

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi, vremea se menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiaza în jumătatea de vest, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 37 de grade, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Cerul va prezenta unele înnorări la munte, unde cu totul izolat vor fi averse şi descărcări electrice, iar în restul ţării se va menţine senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, mai scăzute în depresiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 37 de grade, iar cele minime între 13 şi 23 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.  Temperatura maximă va fi de 31-32 de grade, iar cea minimă va fi de 16-18 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4494   RON; 1 USD = 3. 5360    RON; 1 EURO = 1. 2583 USD; Francul elvetian 3. 7024 RON. Gramul de aur 178.5300 RON.

EURO 2012: Spania, din nou campioană europeană, după 4-0 cu Italia în finală. Echipa de fotbal a Spaniei a câştigat EURO 2012, după ce a învins Italia cu scorul de 4-0 (2-0), duminică seara, pe Stadionul Olimpic din Kiev, în finala competiţiei găzduită de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie – 1 iulie. Spania şi-a păstrat titlul continental graţie golurilor marcate de David Silva (14), Jordi Alba (41), Fernando Torres (84) şi Juan Mata (88), reuşind o triplă istorică: prima echipă care cucereşte trei turnee finale majore consecutiv, EURO 2008, CM 2010 şi EURO 2012. Spania şi-a trecut în palmares al treilea titlu european cu acest prilej, egalând recordul Germaniei. Primul titlu european a fost cucerit de spanioli în 1964. Adevarul.

Urcă tensiunea în mediul de afaceri: asumaţi-vă obiective concrete şi opriţi scandalul politic. Oamenii de afaceri acuză lipsa de măsuri pentru repornirea economiei şi capturarea Guvernului în dispute politice nesfârşite. La două luni de la instalare guvernul actual s-a remarcat în primul rând prin dispute politice şi nu a venit cu nicio iniţiativă concretă de relansare a economiei, în condiţiile în care agen­ţiile de rating avertizează că ar putea reduce nota României, exporturile şi producţia industrială stagnează, iar băncile străine îşi reduc expunerea pe piaţa locală. Agenţia de rating Moody’s a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute revizuirea la negativ a perspectivei de rating, ceea ce înseamnă o posibilă scădere a notei, adică majorarea dobânzilor la care se împrumută România. Astfel, primele şase luni din 2012 sunt, după două schimbări de guvern şi trecerea practic a trei miniştri prin aproape fiecare cabinet, pierdute pentru relansarea economiei. Din ce în ce mai ne­mul­ţumiţi, oamenii de afa­ceri vor asumarea unor obiec­tive concrete: au­to­străzi, termoizolări, încurajarea industriei autohtone, baze complete de date în agricultură pentru elaborarea unor politici adecvate. Integral in ZF

Ponta pune lacăt comisiei de plagiat. Consiliul care a decis că premierul a plagiat a fost desfiinţat chiar în momentul dezbaterilor. Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) s-a pronunţat vineri în privinţa acuzaţiilor de plagiat aduse premierului Victor Ponta. Lucrarea sa de doctorat „Curtea Penală Internaţională” a fost analizată pagină cu pagină, iar comisia „a constatat că 85 de pagini din cele 307, cât cuprinde partea propriu-zisă a tezei de doctorat, fără anexe, reprezintă copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat”. Potrivit anunţului, plagiatul este unul grosolan, de tipul copy/paste, adică există preluări de pagini întregi, fără citare, din diverşi autori. Printre fragmentele copiate de Ponta au fost depistate 44 de pagini preluate dintr-o lucrare a profesorului Vasile Creţu, lucrare care nu a fost menţionată în bibliografie.Această concluzie contrazice declaraţiile anterioare ale premierului, care spunea că nu poate fi vorba decât despre o greşeală de citare, nu de un furt intelectual. În urma acestor constatări, votate în unanimitate de 15 membri ai CNATDCU, organismul a trimis Ministerului Educaţiei recomandarea de retragere a titlului de doctor în drept pe care Ponta îl deţine din 2003. În virtutea acestui titlu, actualul premier a avut din acel an un spor de 15% la salariu şi a putut ajunge conferenţiar universitar. Integral in Adevarul.

Voiculescu se bălăceşte în bani europeni: Îi învaţă pe ţărani să picteze. Ponta vorbeşte de jaful banilor europeni. Patronul Antenelor este principalul beneficiar. nainte de a demisiona din Senat, Dan Voiculescu a apucat să-şi declare afacerile cu statul. În condiţiile în care Victor Ponta denunţa „jaful” de la POSDRU şi salariile de 10.000 de euro, Dan Voiculescu este beneficiarul unui contract de un milion de euro, bani europeni. De doi ani, Felix învaţă ţăranii din patru sate să picteze, să împletească coşuri din nuiele, să sculpteze lemnul şi să fabrice ceramică.  De altfel, în ultimii doi ani, fundaţiile lui Voiculescu au mai beneficiat de contracte finanţate din fonduri europene, în valoare totală de aproximativ 11 milioane de lei, bani folosiţi pentru formare profesională. Fostul parlamentar este fondatorul a şapte asociaţii şi fundaţii. Cea mai „inocentă” este Fundaţia „Familia Voiculescu”, care are ca obiect de activitate „promovarea perceptelor biblice”. Cel mai mare contract aflat în derulare este centrat pe ţărani. Un anunţ de pe pagina de internet a „Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României” arată că, „începând cu 1 iunie 2010, organizaţia demarează proiectul „Promovarea meşteşugurilor tradiţionale pentru a facilita trecerea de la agricultura de subzistenţă la ocuparea în activităţi non – agricole în mediul rural”. Integral in EVZ

CTP despre Ioan Rus: „Un prost serios”. Cristian Tudor Popescu, senior editor al ziarului gândul, publică, în ediţia de azi, un editorial în care critică dur afirmaţiile ministrului de Interne, Ioan Rus, conform cărora „de la Aristotel şi Platon toţi au plagiat”. Pentru CTP, Ioan Rus este un „prost serios”. „De vreo două mii şi ceva de ani, de la Aristotel şi Platon, toţi cei care au scris teze de doctorat pe filozofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon, pe tehnic de la Newton şi Einstein, toată lumea a plagiat”. Am ascultat şi am privit această zicere fascinat. Prostia abisală e o floare rară a naturii umane, la fel de rară ca geniul. Prostia mediocră, ca şi inteligenţa mediocră, fac legea în viaţa publică românească, aşa că, întrucât genii nu mai este, s-a terminat, un cosmos de prostie născut din gura unui ministru de interne e o delicatesă pentru minte, inimă şi literatură. Integral in Gandul.

Vasile Blaga, şef absolut în PDL. Noul şef al democrat-liberalilor, ales sâmbătă în cvasiunanimitate, intenţionează să unească forţele de ­­centru-dreapta din România şi să obţină un scor bun la alegerile parlamentare din toamnă. Cea mai severă înfrângere a suferit-o Elena Udrea, fosta şefă a organizaţiei PDL Bucureşti. După victoria sa categorică de sâmbătă, când a fost ales cu peste o mie de voturi pentru şi doar 20 împotrivă, Vasile Blaga, noul şef al PDL, şi-a intrat ieri în atribuţii şi i-a convocat pe membrii Biroului Permanent Naţional (BPN) la o şedinţă informală, anunţându-i că a început campania pentru alegerile legislative din toamnă.„Îmi doresc un partid muncitor, disciplinat, în care toţi colegii să ştie exact cu ce se ocupă”, a afirmat Blaga, care şi-a asumat misiunea de a redresa un partid care a obţinut la alegerile locale din acest an puţin peste jumătate din scorul electoral obţinut cu patru ani în ­urmă. Victoria lui Blaga nu a fost în nici un caz o surpriză, având în vedere că a fost singurul candidat la şefia partidului. Cu toate acestea, scorul la care a câştigat este surprinzător şi confirmă declinul de popularitate şi in­fluenţă în partid al Elenei Udrea, după ce a încetat să mai fie ministru al Dezvoltării, dar mai ales după rezultatele catastrofale obţinute în Capitală de candi­daţii susţinuţi de ea. Ca urmare, Elena Udrea, o cunoscută adversară a lui Vasile Blaga, nu se mai numără printre vicepreşedinţii partidului. Integral in Romania Libera.

Cristoiu: Cît de repede unii dintre noii lideri ai PDL vor trece la USL?! Sîmbătă, 30 iunie 2012, a avut loc, la Bucureşti, Convenţia extraordinară a PDL, convocată pentru alegerea noilor organe de conducere, după ce foştii şefi îşi depuseseră mandatul. Reamintesc: Înaintea Moţiunii de cenzură prin care a căzut Guvernul MRU, şi chiar în timpul Moţiunii, fruntaşi ai PDL, mai toţi ajunşi pricopsiţi din toate punctele de vedere numai şi numai datorită partidului, au trecut, fără să clipească, la USL, formaţiune adversară. Cînd s-a pus în discuţie ciudăţenia, unii au adus drept justificare faptul că şi alte partide s-au confruntat postdecembrist cu asemenea mişculaţii. Nimic mai fals. Asemenea treceri de la un partid la altul au avut loc după ce un partid a pierdut alegerile. PDL nu pierduse nici un scrutin. Cum de-a fost posibil un asemenea moment, nemaiîntîlnit în Istoria României moderne? Convenţia PDL n-a catadicsit să răspundă. Dacă ar fi încercat să caute un răspuns, Convenţia PDL ar fi trebuit să se încheie cu autodizolvarea PDL, şi nu cu alegerea noilor organisme de conducere. Vineri, de la 22 la 24, în prestația sa din cadrul emisiunii La taifas cu Ion Cristoiu de pe B1 tv, MRU a dezvăluit că înaintea Moţiunii de cenzură mulţi parlamentari PDL au venit la el, premier al României, pentru a-i propune un troc. Votează împotriva Moţiunii dacă i se face un hatîr. MRU a refuzat negustoria. Integral in EVZ

Gafele delegaţiei României la Bruxelles. Premierul ţării şi-a luat singur dreptul de a reprezenta interesele naţionale, ignorând decizia Curţii Constituţionale care reconfirma acest drept şefului statului. Acesta a fost tonul majorităţii relatărilor din presa internaţională referitoare la „telenovela rumana”, aşa cum ştiau jurnaliştii spanioli, despre scandalul delegaţiilor României la acest summit.   Prima gafă a fost transferul conflictului politic intern la Bruxelles, preluat de grupurile politice europene şi liderii lor. Ponta intră extrem de tensionat în summitul Partidului Socialiştilor Europeni, reuniune de dinaintea oricărui Consiliu European. Nu ştia la acel moment dacă Băsescu va veni sau nu. Iese „calmat” şi „împăciuitor” după ce are o discuţie cu şefii săi politici de la Bruxelles, austriacul Hannes Swoboda şi neamţul Martin Schulz. La intrarea în Consiliul European, unde toţi liderii UE vorbesc despre ce vor susţine ca reprezentanţi ai ţărilor lor la reuniune, Ponta este „alergat” de întrebările legate de reconfirmarea demisiei în cazul dovezii plagiatului. Seara şi noaptea primei zile de summit aveau să arate că, în delegaţia României, stânga nu ştia prea bine ce face dreapta. Premierul dorea să dea declaraţii doar pe politica externă, şeful diplomaţiei împărţea explicaţii paralele despre cum a fost blocată delegaţia Cotroceniului la summit. Andrei Marga, ministrul român de Externe, a fost incapabil să prezinte agenda oficială a ţării la Consiliul European, scrie „The Economist”, care arată cum un scandal politic intern a ajuns subiectul principal al României la un summit crucial, menţionând şi faptul că importanţa cuvântului pe care Bucureştiul îl are de spus în afacerile europene este nesemnificativă. Integral in Adevarul.

Scumpiri la curentul electric şi ţigări. Românii se vor confrunta de mâine [n.r din 1 iulie 2012] cu noi scumpiri la curent electric şi ţigări. Preţul energiei electrice va creşte pentru toate categoriile de consumatori în medie cu 5% – anunţă Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.  Majorarea este motivată în principal de necesitarea de corelare a costurilor de producţie, transport şi distribuţie a energiei electrice cu rata inflaţiei. Tot de mâine, fumătorii vor plăti în medie mai mult cu 15-20 de bani pentru un pachet de ţigări din cauza creşterii accizei. Decizia a fost luată de guvern în luna martie, când a fost stabilit mecanismul de calcul al accizei în perioada 2012-2013. Capital.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

02/07/2012 la 7:53 am

160 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salutare! 🙂

  Ponta ii face o „oferta”lui Basescu, sa demisioneze amandoi.

  Ce nu ar da cretinul de Ponta sa u fi rupt, teatral, scrisoarea de la Basescu in care acesta se oferea sa demisioneze daca Parlamentil aplica referendumul! (Era data de 7 aprilie 2012)

  http://www.rtv.net/refuz-categoric-ponta-a-rupt-scrisoarea-lui-basescu-video_23706.html

  Cetatean

  02/07/2012 at 8:12 am

 2. Salutare! 🙂

  Asa-i ca ruperea scrisorii Presedintelui din 7 aprilie in care se oferea sa demisioneze daca Parlamentl aplica referendumul a fost un gest prostesc din partea lui Ponta? Sper sa i-o reaminteasca Presedintele.

  http://www.rtv.net/refuz-categoric-ponta-a-rupt-scrisoarea-lui-basescu-video_23706.html

  Cetatean

  02/07/2012 at 8:14 am

 3. Ziua buna la lumea buna!
  Cu ingaduinta comunitatii, o sa revin cu invitatia la „Promenada ghilimelelor”

  blog de caine rau

  02/07/2012 at 8:15 am

  • ASTAZI, luni 2 iulie, de la ora 19.00, MERGEM LA PROMENADA IN PIATA VICTORIEi.
   In atentia participantilor:
   Dragi prieteni,
   Va multumim pentru ca ati aderat la initiativa noastra. Va reamintim cateva lucruri:
   – Promenada noastra este o manifestare culturala, drept pentru care va rugam sa veniti cu o carte sub brat; cine are papion este invitat sa-l poarte.
   – Comportamentul trebuie sa fie absolut pasnic si relaxat. Ne vom deplasa in sir indian, doar pe trotuar, traversand carosabilul doar pe culoarea verde, astfel incat sa nu deranjam cu nimic traficul.
   – In cazul in care apar „turbulenti”, separati-va rapid de ei.
   – In cazul in care apar militanti de la diverse partide cu tricouri si steaguri, separati-va de ei. Aceasta manifestare nu este partinica.
   – Daca apar jandarmi, va amintim ca plimbatul pe trotuar nu este interzis de nici o lege romana. Vorbiti-le politicos, daca vi se adreseaza, si treceti mai departe.
   – Daca doriti sa transmiteti un mesaj (pe o foaie, pe o pancarta, pe un tricou), va rugam ca textul sa fie decent.
   La buna vedere, in fata Muzeului de Geologie, care va fi punctul de pornire si de final al promenadei noastre. Evenimentul va avea loc zilnic, de la aceeasi ora si pe acelasi traseu, pana ce Victor Ponta isi va da demisia.

   blog de caine rau

   02/07/2012 at 8:17 am

   • Demisia impostorului Ponta si arestarea lui pentru subminarea statului de drept.

    frovol

    02/07/2012 at 8:25 am

   • Buna dimineata

    Si in Timisoara va asteptam in Piata Operei pentru o plimbare pe Korso, astazi, la orele 19.
    Sa se termine odata cu impostura.

    ela

    02/07/2012 at 8:51 am

   • Bună !
    Regret nespus de mult că nu pot să vin. Vă rog însă să filmați și să fotografiați ca după aceea să putem prelua și posta și noi.
    Sper din tot sufletul să fie o reușită.
    Carmen

 4. Buna dimineata
  Felicitari Spania!!! 🙂
  Succes diseara la miting 🙂

  Incredibil cat de dobitoc si meschin poate sa fie ministrul Pop
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Liviu_Pop-legislatie_cu_dedicatie_pentru_o_beizadea_0_728927283.html
  Demisia Pop.
  Demisia Ponta

  lamb

  02/07/2012 at 8:20 am

  • Buna dimineata!
   Din nou se dovedeste ca „sufletele de slugi” sunt la baza coruptiei 😦 Din fericire, nu toti oamenii au suflet de sluga 🙂
   Imi permit sa pun aici numele profesoarei fara suflet de sluga
   „Ana Maria Dogaru, profesoara sa de Limba şi Literatura Română, a fost singura care a refuzat să încalce legea de dragul copilei. Scandalul de la Colegiul „Nadia Comăneci” din Oneşti a început la sfârşitul lunii mai, când Bianca a absentat la teza de Limba Română. Nu doar că a absentat de la teză, dar nici nu a mai dat deloc pe la şcoală tot anul şcolar. ”
   Ana Maria Dogaru ! Si sunt multi; de ei avem nevoie 🙂

   emil

   02/07/2012 at 1:58 pm

 5. neata,

  ponta este intr-un derapaj non-stop – logic, comportamental, de caracter…
  consider ca este chestiune de zile pina va fi parcat definitiv ca politician ratat chiar de catre uslasi.
  o superba (grotesca) ratare politica!
  ponta si antonescu au dovedit de ani de zile cum NU se face politica.
  important este ca si bizonul latrinizat sa inteleaga acest lucru.

  abia astept sa nu-i mai vad moaca in toate articolele….

  @caine rau,
  vom fi acolo
  🙂

  skorpion

  02/07/2012 at 8:22 am

  • Va asteptam. trebuie sa le aratam astora ca nu suntem inerti, ca nu inghitim siluirea legii si nici nu consideram plagiatul o virtute.

   blog de caine rau

   02/07/2012 at 8:27 am

 6. Buna Dimineata,

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/02/stiri-europene-2-iulie-2012-ue-cipru-o-presedintie-fragilizata/

  Theophyle

  02/07/2012 at 9:11 am

 7. Buna dimineata.

  yepurasalexandra

  02/07/2012 at 9:12 am

 8. Pe Politeía Digest – WSJ-E: Prices of Raw Goods Plunge on Slowdown, in engleza – interesant!

  http://politeadigest.wordpress.com/2012/07/02/wsj-e-prices-of-raw-goods-plunge-on-slowdown/

  Theophyle

  02/07/2012 at 9:41 am

 9. bunä ,

  eu am spus si sustzin, Ponta este un handicapat, asa se explicä derapajele de
  comportament si iesirile lui de om färä discernämant,färä respect,
  trebuie urgent dat jos.

  in primul rand Presedintele este ales, el a fost numit de presedinte.
  in al 2 rand, presedintele a propus demisia s-a ,doar cu conditzia schimbärii
  constitutziei
  .
  lucru de care se inpiedicä in romania , orce lege, dar cun sä schimbe o constitutzie
  ce le serveste hotzilor, adicä lor, celor din USL:

  theo- nona

  02/07/2012 at 9:54 am

 10. cum sI-au format cei din USL, majoritatea in parlament acel targ de trädätori
  arivisti si escroci.este de altfel „Parlamentu escrocilor” ce l-au „mandat „pe impostor
  sper ca cineva talentat si cu informatzii ;i sä adune toate cazurile, intr-un
  material si sä il trimetem la Bruxelles. cred cä este bine chia „sunt interesatzi.”

  pläcintä , cu procesul lui fi-su, croitorul cu fabrica de diplome si bänutzi,
  burtä-verde cu implicatzii in escrocherii, dosare, bani,pozitzii. motivele
  cu doctrina , au fost, palide motive ale trädätorilor. cred cä se poate scrie
  un material serios, sunt in ziare unele, altele pot fii luate de peste tot.

  theo- nona

  02/07/2012 at 10:05 am

 11. Uluitoare actiune de intimidare la adresa autenticilor intelectuali cu ….. bilute.
  Un Pop furibund a declarata aseara ca Ministerul Educatiei va depune plangere penala impotriva presedintelui CNATDCU Andruh pentru uz de fals si fals intelectual .
  Astept o reactie imediata si ferma din partea mediului academic si universitar.

  Lumi

  02/07/2012 at 10:07 am

 12. A mai fost condamnat unul de la UDMR. Ocazie cu care si astia au trecut la teoria USL si tare ar vrea si ei sa se mai termine cu justitia care trateaza politicienii de parca si aia ar fi oameni obisnuiti. Nu numai ca e „o sentinta politica”, este si un atac asupra minoritatii maghiare. Eu zic sa faca ungurii o comitie care sa-l spele pe Ponta de plagiat, iar in contrapartida sa dea Ponta o OUG prin care procesele UDMR-istilor musai sa fie decise de judecatori care trec un test de maghiara.

  Aha

  02/07/2012 at 10:15 am

 13. ultimul zvon:

  tariceanu in locul lui ponta

  skorpion

  02/07/2012 at 10:16 am

  • Asta trebuie sa o vrea si Basescu nu doar Grivei. 🙂
   De unde zvonul ?

   lastnightmusic

   02/07/2012 at 10:25 am

 14. RECTORUL dela UBB, este o rusine pt. Romania.

  asemenea exemplar lasi si mincinos ,nu meritä sä fie in fruntea UBB

  ca sä-si pästreze scaunul, spre rusinea lui , a negat o hotzie clarä.

  rusine.

  theo- nona

  02/07/2012 at 10:17 am

 15. Italia a pierdut cu 4 la zero. Sper ca Basescu e fericit.

  Aha

  02/07/2012 at 10:20 am

 16. astia se propun singuri?

  ei nu mai au majoritatea, plus nu cred, psd nu renuntzä asa usor
  securistul täriceanu, a golit bugetul statului cu miliarde, dupä ce a
  spus curtea de c. apoi are si el bube , ce se cred nestiute.

  porcul färä ochi-Andon si turnätorul Paslaru, trebuiesc scosi urgent afarä
  din parlament. dece primeste indemnizatzie NÄSTASE? bani de buzunar;
  nu mai are?, s-au ii are ascunsi afarä.?

  theo- nona

  02/07/2012 at 10:25 am

 17. ce ieftin circul cu scrisoarea lui Nästase, de prost gust si primitiv
  cand itzi scrie tatäl täu, dece faci public? MOTIVUL -de prost, tare prost-.

  theo- nona

  02/07/2012 at 10:28 am

 18. diplomele plagiate, multe, trebuiesc verificate, Carlätzeanu,
  r.Negoitä,Bänicioiu,guse-cäpuse, etc.

  theo- nona

  02/07/2012 at 10:42 am

 19. vreau sä vä intreb,Manglitorul cu ce se ocupä?MANG
  ca si sotzia lui ; trebuiau sä fie demisi si titlul luat.

  iar cucuveaua aia cu coc, ce a fost demisä, dece mai este in CSM
  nemernicii din USL, au criticat CSM, dar cucuveaua a declarat singurä
  a fost in CSM, propusä de PSD.

  atunci cine a politizat????

  theo- nona

  02/07/2012 at 10:48 am

 20. Halucinant. Nu numai ca toata presa internationala este cumparata de Basescu, au si probleme sa inteleaga ce zice Ponta. Ponta asta e un fel de Budha-Einstein, vorbeste in ghicitori si e nevoie de traduceri. In mod oficial de asta se ocupa Marga. Am aruncat un ochi pe ziare.com, de obicei un fel de goarna unde se gasesc garantat toate ineptiile declarate de USL pe care aia de la hotnews nu categorisesc sa le puna. Si ce zice Marga „Ieri, 22:01 – Andrei Marga: Ponta n-a spus ca-si da demisia. El Pais a relatat gresit”. Adica ditamai fost rector, declara senin ca el ramine majordomul unui plagiator (academic e greu sa gasesti mai mare nelegiuire)care nici dovedit nu isi da demisia.
  Dar credeti ca Marga se potoleste doar cu prostia asta? Nici gind. Dupa El Pais care sint surzi functionali, vin aia de la The Economist care sint si ei niste calomniatori. Aici da in Caragiale total, cu sublim dar inexistent „Agenda oficiala a tarii nu exista…”.
  Nu stiu care e mai penibil, Marga sau Sindicalistu’?

  Aha

  02/07/2012 at 10:52 am

  • Nu e nimic halucinant 🙂 Citeste istoria scurta a partidului comunist (bolsevic) sau alte carti de preluare a puterii in 1945-1947 in Romania , si vei scoate halucinantul din limbaj 🙂
   In legatura cu mass media, inclusiv pe bloguri: Asteapta sa fie stipendiata de guvern si apoi sa vezi limbi gretzoase

   lastnightmusic

   02/07/2012 at 10:57 am

 21. uslinosii , il tot pitesc pe Borbely si dosarul lui.

  se pare i-a omenit pe totzi, voiculescu,dinescu,etc.

  si din PSD si din PNL; Borbely; a fäcut mari escrocherii,
  a inbogätrzit si s-a inogätzit.

  ar trebuii scos urgent dosarul lui Borbely, pot tzipa cat
  vor, UDMR, a distrus si furat manä in manä cu altzii.

  theo- nona

  02/07/2012 at 10:54 am

 22. guvernul Ponta, este format din tampitzi,sclerozatzi
  mincinosi,escroci si impostori, ca si el.

  Ponta demisia.

  theo- nona

  02/07/2012 at 10:57 am

 23. bunä postarea lui Tiberiu Lovin, la Reporter virtual.

  theo- nona

  02/07/2012 at 11:02 am

 24. Buna dimineata,
  Sova spumega la B1 pentru ca presedintele i-a cerut Ecaterinei Andronescu sa depuna o declaratie ca nu a plagiat si ca nici una din tezele de doctorat conduse de ea a fost plagiata.
  Sova sustine ca e o jignire adusa doamnei politicii romanesti.
  Cred ca presedintele stie totusi ceva: am auzit si eu saptamana asta, la OTV, o discutie despre un cercetator olandez care ar sustine ca o teza condusa de Andronescu ar fi plagiata dupa lucrarile sale.
  La ora 18.00 e programata depunerea juramantului!

  cedric

  02/07/2012 at 11:10 am

 25. Plagiatori de toate culorile, demiteti-va!

  blog de caine rau

  02/07/2012 at 11:20 am

 26. Asta e prea simpatica:
  Presedintele Traian Basescu ii cere Ecaterinei Andronescu, ministrul desemnat al Educatiei, sa depuna, la Cabinetul Prim-Ministru, „o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat”, informeaza Administratia Prezidentiala. 🙂

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12676560-traian-basescu-cere-ecaterinei-andronescu-declaratie-propria-raspundere-prin-care-asigure-nu-este-implicata-actiuni-plagiat-inaintea-depunerii-juramantului-ministru-educatiei.htm

  moldoveanu

  02/07/2012 at 11:24 am

 27. Pentru a „n”-a oara in mandataul lui TB, trec de la deznadejde la speranta.
  Cand aproape totul parea pierdut, ceva apare surprinzator, care face ca agenda sa se schimbe, face ca adversarii sa intre in aparare disperata.
  Nu stiu cat de mult influenteaza evenimentele din ultimele doua saptamani intentiile de vot, dar stiu ca – din nou – parca privesc totul ceva mai optimist.
  Stiu ca totul este pe muchie de cutit (declaratiile belicoase ale liderilor Udmr nu prevestesc nimic bun!), dar totusi cu putin noroc si mult efort avem o sansa sa incepem cu adevarat modernizarea tarii, prin impunerea unor noi norme.
  Este posibil ca profesorii sa devina mult mairesponsabili si exigenti.
  Este posibil ca politicienii sa devina mai reticenti inainte de a-si baga mainile pana la umar in bani publici.
  Si este posibil chiar ca bunul simt sa re-apara printre noi.
  Simt ca este un moment de cotitura, sper sa putem invinge in lupta asta.
  La dracu’, tare e Bsescu!! 🙂

  victor.vb2

  02/07/2012 at 11:24 am

  • Salut! pana la urma daca Basescu nu il desemna pe idiotul de Ponta premier, sigur nu ar fi aflat nimeni despre plagiatul lui grosolan.
   Acum stie tot mapamondul cine se maimutareste in fruintea guvernului RO.

   luminita

   02/07/2012 at 11:33 am

 28. Banc: Cum a demonstrat Ponta ca n-a plagiat? Foarte simplu. Pentru ca nu a copiat decat 85 de pagini din cele 307, ori pentru decizia de plagiat e nevoie de cvorum – copierea a minim 2/3 din numarul total de pagini.

  • Salutare.

   Ma autoplagiez:

   Rad ca sa nu plang… 😥

   EuCuMine

   02/07/2012 at 11:44 am

 29. dupä atatzi circari,impostori si adunäturi ridicole,
  Presedintele face f. bine, asa face in cazul minciunilor sä fie pedepsitzi penal

  theo- nona

  02/07/2012 at 11:42 am

 30. dacä romanii si-ar da seama ce nenorocire inseamnä USL

  Ar iesii in stradä sä-l sustzinä pe Presedintele Bäsescu.

  curand vor fii toate scumpite si promisiunile USL sunt minciuni.

  theo- nona

  02/07/2012 at 11:45 am

  • Ai dreptate, doar ca romanilor le sunt spuse povesti pe care nu au cu ce sa le compare 😦
   Incet, incet (mult prea incet, e drept) se afla. Si atunci usLASII dispar ca formatiune politica, ca forta politica. Zic eu.

   emil

   02/07/2012 at 2:04 pm

 31. Moderatia in intransigenta.

  E noua tema cand vorbim de condamnarea plagiatului si a multor altor practici raspandite la noi.
  Realitatea este ca practica plagiatului/compilatiei/necitirii lucrarilor coordonate/punerea numelui pe lucrari facute de altii pentru a avea publicatii este generalizata ca fenomen in anii post-elicoteriada. Modelul merge pana la copiii de scoala cu referatele. Si toti se stiu ce au facut. De aici putem vedea o reactie care nedumereste pe noi toti ceilalti: retinerea profesorilor universitari de a lua pozitie fata de Ponta. De aici poate rezulta si votul dat oricui altcuiva decat organizatiilor care au condamnat „PREA TARE” plagiatul.

  moldoveanu

  02/07/2012 at 11:46 am

  • Salut, Theophyle!
   de altfel si mentinerea lui in spitalul penitenciarului Rahova, intr-o rezerva de lux,
   este tot un abuz.
   Nastase este bolnav?
   De ce anume sufera in afara de ipohondrie de revolverita incipienta?

   luminita

   02/07/2012 at 11:57 am

   • Are matreata.
    Acuta. 😆

    Tzepelica

    02/07/2012 at 12:04 pm

  • Prin asta bat tot catre politie care a intarziat nejustificat actiunea. E o lupta crancena acolo si e punctul sensibil al judecatorilor. Daca politistii nu asculta ordinul, s-a zis.

   moldoveanu

   02/07/2012 at 12:05 pm

   • Prin telefonul dat condamnatului, Rus nu se incadreaza la „favorizarea infractorului”?

    emil

    02/07/2012 at 2:05 pm

 32. Salutare !
  Cand furtul e generalizat, dispretul fata de munca pare firesc.
  Cu atat mai mult e de condamnat furtul constatat la cel mai inalt nivel.
  E necesar un exemplu.
  Cat mai dur.

  Tzepelica

  02/07/2012 at 11:58 am

 33. theo,

  sä fie pedepsitzi totzi, salvarea,politzistii etc, atunci nu vor mai
  asculta ordinele mafiotzilor

  theo- nona

  02/07/2012 at 12:01 pm

 34. stä la odihnä nästase, nu-i trebuie nimic,asa a avut si la ugentzä
  circul fiului cu scrisoare, este o escrocherie sentimentalä
  de prost gust, cu adevärat tzigänie.

  theo- nona

  02/07/2012 at 12:04 pm

 35. Bună !
  I-am urmărit aseară pe Robert Turcescu și invitații săi.
  Domnul Dan Tapalagă era pur și simplu sperit de ce se poate întâmpla în continuare.
  N-am mai trăit de ani de zile astfel de încălcări flagrante ale statului de drept.

  • Tapalaga vorbea prea mult. si de 2 ori a facut badarania de a nu o lasa pe Monica Macovei sa vorbeasca.

   Sare'n Ochi

   02/07/2012 at 1:02 pm

 36. Salut

  Nu au ce „discuta”. Cata vremea legea a fst respinsa ca neconstiuttionala, trebuie asteptata motivarea.

  Sunt 99,99% ca unanimitatea respingerii e datorata motivatiei ca nu se poate modifica legislatia in an electoral. Exact pe chestia asta a fost respinsa comasarea:

  „Curtea subliniaza ca reglementarea sistemului electoral trebuie sa se faca, potrivit art. 73 alin. (3) lit. a) din Constitutie, prin lege organica adoptata in cadrul dezbaterilor parlamentare, cu respectarea interdictiei prevazute la art. 115 alin. (6) din Legea fundamentala si cu respectarea documentelor internationale care stabilesc principiile fundamentale ale unor alegeri democratice. Luand in discutie, in acest context, forta juridica a dispozitiilor Codului bunelor practici in materie electorala, elaborat de Comisia de la Venetia, invocat de autorii sesizarii, Curtea retine ca intr-adevar acest act nu are un caracter obligatoriu, insa recomandarile sale constituie coordonate ale unui scrutin democratic, in raport cu care statele – care se caracterizeaza ca apartinand acestui tip de regim – isi pot manifesta optiunea libera in materie electorala, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului, in general, si a dreptului de a fi ales si de a alege, in special. In final, Curtea constata ca, potrivit Deciziei Plenului Curtii Constitutionale nr. 1/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 16 din 26 ianuarie 1995, „puterea de lucru judecat ce insoteste actele jurisdictionale, deci si deciziile Curtii Constitutionale, se ataseaza nu numai dispozitivului, ci si considerentelor pe care se sprijina acesta”. In consecinta, atat Parlamentul, cat si Guvernul, respectiv autoritatile si institutiile publice urmeaza sa respecte atat considerentele, cat si dispozitivul prezentei decizii”.

  Deci: daca a fost respinsa legea pe forma, a fost pentru ca se incalca recomandarile Comisiei de la Venetia. Iar motivarea, atat ca argument, cat si ca decizie, e obligatorie pentru Parlament.

  Baietii nu au ce discuta, insa vor incerca sa forteze, ca de obicei.

  Cetatean

  02/07/2012 at 12:10 pm

 37. Catiusa, cotzofana hoatzä se pare cä a ajutat pe altzii sä fure,
  am väzut un clip f. documentat. cred cä se face de rahat,
  dacä un profesor olandez, v-a lua legätura cu Presedintele.
  guvernul Ponta sunt totzi niste mincinosi si Carlätzeanu se pare a plagiat masiv.
  dar gura nu-i mai tace………………läträu consomolist sadea.

  theo- nona

  02/07/2012 at 12:10 pm

 38. poate pune cineva clipul si aici. cu cotzofoana hoatzä

  theo- nona

  02/07/2012 at 12:12 pm

 39. Salutari 🙂

  Cristoiu intreba, retoric, intr-o emisiune recenta, legat de respingerea la CCR a votului uninominal: ok, ce putem face daca, in ciuda CCR, astia merg mai departe si organizeaza alegerile pe votul uninominal propus de ei?

  Radu

  02/07/2012 at 12:14 pm

  • odata publicata motivarea, CCR, intra in functiune Constitutia, art. 147.

   „(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept”.

   Daca a fost respinsa pe motiv de Comisia de la Venetia, legea e definitiv ingropata.

   Cetatean

   02/07/2012 at 12:24 pm

   • Cristoiu intreba ce facem daca totusi vor insista sa le organizeze pe acest sistem prous de ei, ignorand decizia CCR?

    Radu

    02/07/2012 at 12:58 pm

 40. La cat de idioti sunt, te astepti la orice din partea lor …

  Barengott

  02/07/2012 at 12:14 pm

 41. nerespectarea CCR, atrage pedepse penale, nici mäcar nu se discutä
  este f. grav, f. grav.

  theo- nona

  02/07/2012 at 12:18 pm

 42. si Cotzofana hoatzä e tupeistä, cand stie cä au multzi dovezile de hotzie.

  theo- nona

  02/07/2012 at 12:20 pm

 43. USL ; cerand suspendarea presedintelui, isi v-a face räu pe viatä,

  listele cu escrocherii, trädäri, cumpäräturi de parlamentari-cu probe,

  probe cu santaj si boicot ce nu se cunosc, vor fi puse la dispozitzia

  justitziei.romanii s-au säturat de manipulärile bolsevice ale USL:

  SÄ INCERE SÄ-L SUSPENDE PE PRESEDINTE!!!!!!!:

  theo- nona

  02/07/2012 at 12:29 pm

 44. Peste 5 minute , presedintele face declaratii!

  cedric

  02/07/2012 at 12:35 pm

 45. Se da la B1.

  cedric

  02/07/2012 at 12:36 pm

 46. Se zice ca declaratia va fi pe tema plagiatului. Sa vedem. Devine interesant!

  cedric

  02/07/2012 at 12:38 pm

 47. poate e pasnic si declaratia e de rutina.

  Cetatean

  02/07/2012 at 12:44 pm

  • E o oră neobişnuită pentru aşa ceva.

   Barbu Mateescu

   02/07/2012 at 12:46 pm

 48. A fos tacuzat ca a facut un masterat, ceea ce nu e adevarat. Cine l-o fi acuzat? Cica un ministru!

  cedric

  02/07/2012 at 12:48 pm

 49. Nu sunt nici doctor, nici dottore!

  cedric

  02/07/2012 at 12:50 pm

 50. Nu m-am apucat de politica inainte sa fiu un excelent profesionist

  cedric

  02/07/2012 at 12:50 pm

 51. Nu am nevoie nici de masterate false, nici de doctorate false ca sa am sentimentul ca sunt implinit

  cedric

  02/07/2012 at 12:52 pm

 52. Pop l-a acuzat.

  Cetatean

  02/07/2012 at 12:54 pm

 53. Doctor sau dottore pe la Catania!

  cedric

  02/07/2012 at 12:54 pm

  • 🙂
   Ce frumos era in Catania.

   emil

   02/07/2012 at 2:10 pm

 54. KO Copy-lotul si gasca lui de prosti.
  City ti-am spus aseara ca mi s-a parut ca e ceva mai grav in dosarul Tonta de acum 12 ani Piratul a spus-o acum Catania(asa zisul master este altceva)

  ion

  02/07/2012 at 12:56 pm

  • Ce crezi ca ar putea fi?

   cedric

   02/07/2012 at 12:58 pm

 55. Bine face ca nu comenteaza plagiatul lui Ponta si nici dizolvarea CNATDCU

  cedric

  02/07/2012 at 12:57 pm

 56. ai dreptate! 🙂

  episodul Catania a fost un curs pentru procurorii care erau absolventi ai scolilor SRI. Ponta a ramas marcat de acel episod. Ipoteza lui Mister B, pe care o impartasesc.

  Cetatean

  02/07/2012 at 12:58 pm

 57. … acesta este domnul Presedinte care ma reprezinta.

  Gabi Parascovici

  02/07/2012 at 12:59 pm

 58. aici e miezul: „Nu suntem toti la fel, eu nu sunt la fel”. Mesaj puternic pentru oamenii constiti din tara asta.

  Cetatean

  02/07/2012 at 1:02 pm

  • salve 🙂
   intarziai 3 min. 😆 .f.puternic miezul mesajului.

   mircea

   02/07/2012 at 1:07 pm

 59. joi la ora 18, PDL organizeaza o manifestatie in Piata Revolutiei pt toti cei care doresc ca statul de drept sa functioneze. Se va termina cu semnarea unei petitii.

  cedric

  02/07/2012 at 1:03 pm

 60. Vorbeste bine Cezar Preda

  cedric

  02/07/2012 at 1:05 pm

 61. ziua buna all 🙂
  zicea Judex acum cateva zile bune ca nu ar putea fi un prilej mai bun de curatzare a clasei politice decat plagiatul. 😆
  he-he piratul a maturat pe jos cu ei.
  Nu totzi sunt la fel.!!! musiu Pop.
  declaratzia mai ascunde ceva,nu-mi dau seama e prea nepotrivita ora,acelasi lucru il putea spune deseara pe racoare,la audientza mai mare in direct.Sa nu fie vreo mishcare in fortza a usl pe care piratul a adulmecat-o. ?!

  mircea

  02/07/2012 at 1:05 pm

 62. Declaratia a dat-o la cateva minute dupa declaratia comuna cu presedintele Croatiei.

  cedric

  02/07/2012 at 1:07 pm

  • 🙂 salve
   se justifica.
   habar n-aveam. iar deseara e si actziunea,stop plagiatul

   mircea

   02/07/2012 at 1:10 pm

 63. Sa facem conexiunea cu nasul de la SRI, cu nevoia schizofrenica de a pleca la Brxl., cu insolventa HIDROELECTRICA si nu in final vizita la Viena cu Oprescu.

  ion

  02/07/2012 at 1:07 pm

  • intuitiv fara nicio conexiune care ar putea fi logica,doar coincidentza ?!,gitenstein s-a intalnit(neprogramat) cu piratul la putzin timp inainte de plecarea astora la bxl.

   mircea

   02/07/2012 at 1:13 pm

 64. pe vremea aia, SRI-ul nu e ce e azi.

  Cetatean

  02/07/2012 at 1:08 pm

 65. „Dottore ” asta ascunde ceva, dar nu-mi dau seama ce. De ce tocmai in italiana?

  cedric

  02/07/2012 at 1:09 pm

  • pentru ca Ponta a facut un curs in Catania, in Sicilia, patria Mafiei.

   Presedintele sugereaza ca a fost trimis acolo de famiglia pesedista, intr-o calitate pe care Mister B. zice ca ar putea fi de acoperit al SRI-ului pesedist de atunci.

   Cetatean

   02/07/2012 at 1:11 pm

 66. Buna ziua! A cazut serverul hotnews.ro? Cam ciudat…

  Observator

  02/07/2012 at 1:10 pm

 67. la mine merge.

  Cetatean

  02/07/2012 at 1:12 pm

 68. acuma nu.

  Cetatean

  02/07/2012 at 1:13 pm

 69. La mine nu merge. O fi mai mare canicula pe la mine!

  cedric

  02/07/2012 at 1:13 pm

 70. A facut o legatura intre „Dottore” si Qatar ?

  DOINA

  02/07/2012 at 1:14 pm

  • nu am auzit asa ceva.

   serverul hotnews merge greu, dar merge.

   Cetatean

   02/07/2012 at 1:15 pm

  • Nu, intre dottore si Catania!

   cedric

   02/07/2012 at 1:17 pm

  • Nici eu nu am auzit asta. A spus Catania nu Qatar. Fonetic este asemanator. Poate de acolo confuzia.

   ribelalu

   02/07/2012 at 1:17 pm

 71. Buna ziua prieteni!
  Cum dracu faci sesiune extraordinara pentru Legea electorala cand tu stii doar ca esti prost, nu si de ce?
  P.S. Iulia Motoc pe FB:
  „Daca Ministrul Justitiei stie cum s-a votat in Curtea Constitutionala si deziformeaza opinia publica in legatura cu activitatea unui judecator, ce calificare juridica ar putea avea? Dupa imixtiuni in activitatea ICCJ imixtiuni in activitatea CCR.”
  Urmat imediat de un comentariu foarte interesant:
  „Intrebarea mai ales de unde stia Titus Coralatean cum s-a votat in Curte. ,b>Mai ales ca opiniile separate vor fi o mare supriza pentru el. Poate un ministru al Justitiei sa se pronunte asupra unui vot secret.”

  ribelalu

  02/07/2012 at 1:16 pm

 72. City,
  Nu stiu cu certitudine dar am un feeling ca acolo mai sunt niste fractiuni. Adica vrei sa-mi spui ca o parte din SRI nu a stiut de tradarea PDL la caderea MRU? Poate ca l-a informat pe Pres. dar pe PM nici vorba.

  ion

  02/07/2012 at 1:16 pm

 73. ion, nu cred ca SRI a avut vreo atributie, parlamentarii s-au vandut la bucata.

  Cetatean

  02/07/2012 at 1:18 pm

 74. Ar trebui sa dea in judecata ministerul educatiei: „Inspectoratul Scolar Bucuresti: 6 elevi au fost dati afara din examen pentru frauda, potrivit unei raportari partiale”.
  Fara gluma, este strigator la cer. Ca ce chestie elevii aia nu au voie sa copieze daca de la Plato si Aristotel+Newton si Einstein toata lumea copiaza? Dupa cum a afirmat ministrul Rus. Nu cumva supraveghetorii care i-au prins „copiind” sint oranjgutani basisiti? Si ce, au nevoie de titlul de absolvent, poate vor sa se faca ministri? Lucrarile trebuie luate de bune pina nu se pronunta o comisie cu care ei, elevii, sint de acord. Eventual comitia de etica care va incepe sa analizeze daca elevii aia au copiat peste 90 de zile, cu verdict peste 900 de zile. Si de ce la elevi astia nu se aplica teoria geografica a lui R Teodorescu? Adica sa-i dea afara in alte tari, la noi sa se scuze si sa-si continue examenul. Si mai sint si alte intrebari legitime care arata ca datul afara din examen e un abuz. De ce tocmai acum? Are legatura ca e an electoral?

  Aha

  02/07/2012 at 1:25 pm

  • 😆 sigur sunt niste basisti profesorii astia supraveghetori! 😆
   dar lasa ca da Toanta o ordonanta de urgenta si ii trece si pe ei in subordinea guvernului.
   PS: Doamne, apara si pazeste, Toanta si cu uslamistii sunt mai prosti decat prevede legea penala si mai distrugatori decat uraganul Katrina!

   luminita

   02/07/2012 at 2:23 pm

 75. va salut,
  pentru circa 10 minute nu am putut accesa Hotnews, RomaniaLibera, ZiarulDeIasi, EvZ, Curentul. A functionat doar site-ul Adevarul, dintre cele incercate de mine.

  val

  02/07/2012 at 1:26 pm

 76. Tocmai, SRI a facut blat ca in liga lui Mitica.
  Mircea, vizita ambasadorului SUA a fost intoxicare, n-a avut loc. Cum si anuntul de ieri ca Pres. ar fi vrut initial sa se duca la ziua Justitiei si apoi s-a razgandit. Nici vorba.

  ion

  02/07/2012 at 1:27 pm

  • incredibil
   habar n-aveam !!
   sa modifici concluziile/aparentzele unei stiri/actziuni care de altfel s-a intamplat ar fi ceva(m-am/ne-am obisnuit cu asta)
   Dar sa inventezi o stire … ma depaseste 🙄

   mircea

   02/07/2012 at 1:38 pm

 77. Hotnews este si acum inaccesibil, pentru mine cel putin.

  victor.vb2

  02/07/2012 at 1:30 pm

 78. Hai ca-mi place efectul Tonta-Marga la Brlx.

  „Şase reclamaţii împotriva creării mecanismului european de stabilitate ESM (European Stability Mechanism) şi a acordului de întărire a disciplinei fiscale în zona euro au fost depuse la Curtea Constituţională a Germaniei, scrie în ediţia de astăzi Die Welt, citată de portalul lenta.ru”

  Citiţi mai mult: Germania a blocat crearea mecanismelor de salvare a zonei euro – Criza > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/germania-a-blocat-crearea-mecanismelor-de-salvare-a-zonei-euro-989905.html#ixzz1zSavOdNE
  EVZ.ro

  ion

  02/07/2012 at 1:36 pm

  • se tot laudau ashtia ca au prins-o in corzi pe Merkel si latinilor/ mediteraneenilor le vor curge lapte si miere.
   Daca Hollande &comp. mai insista mult parca vad ca in 2-3 ani nemtzii se retrag usor pe partea nordica/poate si estica si ii lasa pe ashtia din bratze.Nu stiu noi cum vom pica 😯

   mircea

   02/07/2012 at 1:46 pm

  • Eu cred ca si asta spune ceva:
   „Acestor plângeri li s-au alăturat 12.000 de persoane, inclusiv Uniunea contribuabililor germani.”
   Ma refer la numarul 12.000 🙂
   si la texte de genul „degeaba fac EU plangere” care circula. Numarul conteaza enorm. Asa ca…

   emil

   02/07/2012 at 2:18 pm

 79. LIVIU POP, un mare golan, un tampit notoriu ce se tzine de manipuläri bolsevice.
  cretinul asta primitiv, un escroc ce vrea sä i-a banii profesorilor, ca ei sefii
  sindicalisti sä läfäiascä, sindicalistii astia ce umblä cu abuzuri, sunt mafiotzi.

  theo- nona

  02/07/2012 at 1:42 pm

  • Theo 🙂 saru`mana
   Pop e personificarea sublima a cozii de topor.Dupa cum arata si acztioneaza cred ca e si hidrocefalic.

   mircea

   02/07/2012 at 1:55 pm

   • Sadoveanu isi descria foarte bine un personaj care seamana izbitor cu Pop : „mugea prostia spre Ceahlau ” !

    radames

    02/07/2012 at 2:03 pm

   • Te rog foarte mult! Eu l-am descris primul pe Pop! Dar nu ca hidrocefal, ci ca encefalopat!… 😀

    Observator

    02/07/2012 at 2:15 pm

    • 😀

     mircea

     02/07/2012 at 2:27 pm

    • In opinia mea, orice comparare a lui Pop cu o fiinta rationala, este o INSULTA la adresa acelei fiinte 🙂

     emil

     02/07/2012 at 2:28 pm

    • Schizoidia lui Pop e netratabila. Ultimile descoperiri ale stiintei raman siderate in fata acestui caz shocant.

     luminita

     02/07/2012 at 2:29 pm

 80. cu USL romania nu v-a ajunge nici sä lingä tigäile,
  cu unul ca Ponta,cu crin-cretin laburist, de care se stie cä
  e trantorul romaniei. Romania este respectatä acum, pentru Bäsescu
  si ceiace si-a asumat.
  falfaiala lui Ponta contra CCR, a pus multä lume pe ganduri in Germania.

  theo- nona

  02/07/2012 at 1:50 pm

 81. Mircea
  Au vazut si ei acum 1 luna la televizor filmul Wag the Dog (DustinHoffman si Robert Deniro). Hollande e preocupat cu dotarea francezilor cu etiloteste

  ion

  02/07/2012 at 1:59 pm

  • cam tarziu l-au vazut 🙂 )))

   mircea

   02/07/2012 at 2:08 pm

 82. premierul e mongo…….,cretinul fost la educatzie hidro……….,
  eu am spun , Guvernul Ponta ,cinstit handicapat.

  Ponta demisia

  theo- nona

  02/07/2012 at 2:03 pm

 83. Trebuie sa modificam ca sa se potriveasca cu timpurile moderne. Dau un exemplu:
  Muntii nostri aur poarta / Noi plagiem din poarta-n poarta
  exemplu 2:
  Eu? Imi apar plagiatura si nevoile si neamul…
  Si de-aceea tot ce misca-n tara asta, teveul, radioul,
  Mi-e prieten numai mie, iara tie dusman este,
  Plagiat vei fi de toate, far-a prinde chiar de veste;
  N-avem osti, dara plagiatura e un zid
  Care nu se-nfioreaza….

  Aha

  02/07/2012 at 2:07 pm

  • La plagiatul care-l vezi,
   i-o calea atat de lunga,
   ca mii de negrii-au copiat
   hrisoave sa-l compuna.
   Era pe cand se plagia,
   azi il vedem, dar nu e.

   Sare'n Ochi

   02/07/2012 at 2:31 pm

   • 😆

    luminita

    02/07/2012 at 2:32 pm

    • La Toanta care-a plagiat
     i-o cale-atat de lunga
     ca mii de ani i-au trebuit
     lui Platon sa-l ajunga.

     semneaza, pt conformitate, sovieticul Rus, zis si „prost de bubuie”sau inventatorul „revolveritei”

     luminita

     02/07/2012 at 2:37 pm

     • Sunt din Platon plagiate filele din teza mea,
      dar citez cum pot din ea.
      Scrie-acolo de-o sintagma, ce-atributiva parea.
      Cum stateam facand din mine premierul cel mai bun,
      striga cel ce sta de sase: Vezi ca trece stada Base!
      Vine-ncoace! Ce-i nebun?
      Vrea sa-mi strice doctoratul…?!
      Ioan Rus sa-l tina-n drum!
      Sa-i zica de Aristotel
      cum ca plagia si el.

      Sare'n Ochi

      02/07/2012 at 2:59 pm

     • nu mai plagiati copii,
      ca si cartile e vii.
      nu te pune, ma, cu Melitia (bis!)
      ca vine Rus si te ia

      Sare'n Ochi

      02/07/2012 at 3:00 pm

      • si te face premier,
       Lerui-ler si iara ler.

       Sare'n Ochi

       02/07/2012 at 3:01 pm

       • Asta cu „leru-i ler” e plagiat, bre . 😛

        Pai cu ce colind mai vine Hrusca la an enspelea Craciun, bre?!?

        Leru-i ler si iarasi ler,
        eu sunt Toanta si-s premier.
        Ca la mine-n USL
        altu mai cretin nu e!
        Ar fi Crin
        da-i ocupat
        sa ma sape la plagiat.
        pam, pam. 😆

        luminita

        02/07/2012 at 3:24 pm

       • plagia-u-as plagia,
        sa-mi iau doctorat as vrea,
        dar mi-e frica ca-n Ajun
        ma demasca un om bun.

        Sare'n Ochi

        02/07/2012 at 3:44 pm

 84. sper ca azi, joi si cand se demostreazä in tzarä, sä se
  aläture oameni civilizatzi, ,intelectuali si socetatea civilä ,

  cetätzeni,ce simt, cä bolsevicii USL, distrug tzara.

  Ponta PLAGIATORUL demisia.

  theo- nona

  02/07/2012 at 2:08 pm

 85. Am aruncat o privire pe wikipedia. cine se pricepe sa faca modificarile de rigoare, ca nu este in concordanta cu pozitia oficiala a guvernului cinstitilor. Propun urmatoarele modificari:
  -Isaac Newton (n. 4 ianuarie 1643, Woolsthrope, Grantham, d. 31 martie 1727, Kensington, Londra) a fost un renumit plagiator englez.
  -În 1687 a plagiat lucrarea Philosophiae Naturalis Principia Mathematica.
  -A plagiat, împreună cu Gottfried Wilhelm von Leibniz, calculul diferențial și cel integral.

  Aha

  02/07/2012 at 2:24 pm

  • Tu vrei sa ne faci praf? eu deja nu mai vad tastatura de ras. 😆

   luminita

   02/07/2012 at 2:39 pm

 86. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Daca doriti putina racoare intr-un muzeu:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/07/02/scoala-de-la-dusseldorf-andreas-achenbach/
  😀

  desydemeter

  02/07/2012 at 3:05 pm

 87. Zi de vizita; ce i-au adus lui Nascase:
  „• Crin Antonescu a venit cu un pui de somn
  • Daniel Constantin nu a fost lăsat să intre, pentru că nimeni nu ştia cine e şi o mai şi ţinea sus şi tare că ar fi preşedintele unui partid de guvernământ
  • Ion Iliescu i-a adus câţiva mineri ca să-i facă ordine în celulă şi să-i planteze flori
  • Ministrul de Interne Ioan Rus i-a trimis pe poliţiştii care l-au ridicat pe Năstase ca să-şi ceară scuze
  • Dan Voiculescu i-a adus câţiva pupincurişti proaspeţi, de la piaţă
  • Victor Ponta i-a adus un mic Titulescu ca să-şi omoare timpul jucându-se cu el
  • Csibi Barna a venit cu o păpuşă a lui Avram Iancu împuşcată în gât
  • Victor Ciutacu i-a mai adus nişte demnitate, fiindcă a lui Năstase era pe sfârşite”

  victor L

  02/07/2012 at 3:06 pm

  • de coma ! 😆

   luminita

   02/07/2012 at 3:26 pm

 88. Ponta a lui mosh
  Plagiator din tzara de jos
  Pa plagiat venea calare
  Si din falci dadea strigare
  De ziceai ca-i Muc cel mic
  Scos acuma din ibric
  Mai Base Base marea
  Uite ici ce-oi plagia
  Sabia din teaca-mi scotea
  C-a primit-o-n Catania
  Pe deasupra c-o-nvartea
  Capete cu ea zbura.
  Dintr-o data asudat
  Si-a dat seama ca-i culcat
  Si-n picioare ca sarea
  La grivco mi se ducea
  Sa se planga tare tare
  C-a avut doar un coshmare.

  mircea

  02/07/2012 at 3:22 pm

  • ponta a lui bombilici mosh

   mircea

   02/07/2012 at 3:25 pm

 89. luminitza,

  eu am ras adineauri , vecinul meu ii spunea nevestei lui,
  cä a plagiat mancarea de alateieri, intai am crezut cä nu aud bine,
  s-a intors la mine si a ras. doamne cum a ajuns romania.

  theo- nona

  02/07/2012 at 3:26 pm

  • theo-nona,
   te inteleg perfect, mai ales ca traiesc printre germani de 2 ani,
   Surprinzator pentru mine a fost sa constat ca au si ei simtul umorului.
   Te salut de aproape!

   luminita

   02/07/2012 at 3:30 pm

   • Formidabil. Nemtii au si ei simtul umorului ! 🙂 Dar carotida au ?

    lastnightmusic

    02/07/2012 at 3:42 pm

    • Halucinant de-a dreptul. 😛

     luminita

     02/07/2012 at 3:53 pm

 90. Jurnalistii care discuta acum cu Cati de ce nu isi fac tema? Era suspectata ca a fost conducatoare la un doctorat plagiat si nu ca a plagiat ea. Pai ce facem cu presa?

  emil

  02/07/2012 at 3:35 pm

 91. au ajuns läträi si actorii, cei ce au servit si inainte securitatea,
  fac diversiuni lätrand pentr USL; FLORIN ZAMFIRESCU, isi dä
  boii in cärutzä, ce nu stie Zamfirescu ,isteria si minciuna nu-i
  face bine, a mai murit unul dupä miting, dumnezeu nu dä cu parul.

  theo- nona

  02/07/2012 at 3:39 pm

 92. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  02/07/2012 at 3:41 pm

 93. cand nu mai au räspuns si pe cine sä dea vina
  de srviciu este Bäsescu, cand chiar nu se poate
  este presa.
  catiusa cotzofana hoatzä, este vinovatä in cazul Nichifor clar.

  theo- nona

  02/07/2012 at 4:00 pm


Comentariile sunt închise.