Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 27 Iunie / ” întoarcerea la statul mafiot”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi,vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil spre parţial noros şi izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice, mai ales în zona de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei şi 19  grade pe litoral.

La Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, favorabil trecător ploii slabe, mai ales după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4652  RON; 1 USD = 3. 5723    RON; 1 EURO = 1. 250 USD; Francul elvetian 3. 7181 RON. Gramul de aur 181.9489 RON.

Moody’s a coborât cu o treaptă ratingul BRD. La începutul lunii iunie agenţia de rating ajustase şi ratingurile BCR şi Raiffeisen. Moody’s a coborât cu o treaptă ratingul BRD-SocGen, a doua mare bancă din România, la „Baa3”, cu perspectivă negativă, după ce vineri agenţia de rating a diminuat calificativul băncii-mamă franceze Société Générale. Până la închiderea ediţiei reprezentanţii BRD-SocGen nu au comentat decizia agenţiei Moody’s. Agenţia de rating continuă astfel seria ajustării calificativelor acordate băncilor după ce la începutul lunii iunie a coborât ratingurile BCR şi Raiffeisen Bank România la „Ba1”, în categoria investiţiilor cu caracter speculativ şi riscuri substanţiale de credit, în cadrul unei acţiuni ample de retrogradare a subsidiarelor est-europene ale grupurilor austriece Erste şi Raiffeisen. Agenţia a coborât calificativele subsidiarelor Erste din Cehia şi România, confirmând totodată ratingul uni­tăţii din Ungaria. În cazul Raiffeisen, Moody’s a retrogradat subsidiarele din Slovacia, România şi Ucraina şi a confirmat ratingul diviziei din Rusia. Ratingul BRD pentru depozite pe termen lung şi scurt în monedă locală a fost coborât de Moody’s de la „Baa2” la „Baa3”, cu perspectivă negativă, iar calificativul pentru depozite în valută a fost confirmat la „Baa3”, de asemenea cu perspectivă negativă. „Acţiunea asupra ratingului BRD reflectă deteriorarea condiţiilor operaţionale din România şi creşterea rapidă a creditelor neperformante din portofoliul băncii, în balans cu percepţia Moody’s privind un angajament continuu al Société Générale faţă de piaţa românească”, se arată într-un comunicat transmis ieri de agenţie. Integral in ZF.

Dan Voiculescu anunţă întoarcerea la statul mafiot: Nu avem toată Puterea până nu luăm și Justiția. Uniunea Social Liberală (USL) este la putere, dar multe pârghii au rămas la preşedintele Traian Băsescu, a declarat, aseară, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Totodată, acesta a vorbit despre motivele care au stat la baza demisiei sale din Senat, precizând că „nu moare” Parlamentul fără el și nici el fără Parlament. Dan Voiculescu a beneficiat de “înţelegerea” mai multor instituţii publice „USL este la putere. Românii s-au bucurat de un prim semnal: guvernul USL, şi-au pus speranţa în guvernul USL, dar, după părerea mea, multe pârghii au rămas încă la Traian Băsescu, iar pârghiile pe care el le are sunt bazate numai şi numai pe şantaj. Are dosare despre judecători, despre procurori, are dosare despre oamenii politici şi nu face decât să le arate dosarele atunci când ei îndrăznesc să gândească altfel decât el. Marea mea supărare porneşte şi de la faptul că, atunci când a respins proiectul meu de lege, Comisia de buget-finanţe s-a bazat pe punctul de vedere al Guvernului Ungureanu. Mi se pare strigător la cer ca o comisie, când ai majoritate în Parlament, să meargă pe punctul vedere al Guvernului Ungureanu”, a declarat Dan Voiculescu la Antena 3. EVZ.

Medicii au semnat externarea lui Năstase. Condamnatul a fost transferat la închisoarea Rahova. Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a fost transferat marţi seară, la Penitenciarul Rahova, urmând să fie internat în spitalul închisorii. Năstase va sta la Penitenciarul Rahova în aceeaşi celulă cu un judecător, un poliţist şi un funcţionar public, potrivit unor surse citate de România TV. Adrian Năstase a fost urcat în ambulanţa care îl va duce la Penitenciarul Rahova.  În ambulanţă se mai află un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), un asistent şi poliţişti.Năstase a părut că schimbă câteva cuvinte cu cei din ambulanţă. mbulanța în care era transportat Adrian Năstase a ajuns la Penitenciarul Rahova.  El urmează să fie internat la spitalul închisorii. Maşina a fost însoţită până la poarta penitenciarului de un autoturism în care se afla fiul cel mare al fostului premier, Andrei Năstase. Fostul premier a fost internat la Terapie Intensivă alături de un alt condamnat. Integral in Adevarul

Culmea ipocriziei! USL a votat împotriva propriei legi de mărire a salariilor. enatorii USL au respins aducerea salariilor bugetarilor la nivelul celor din 2010, precum şi majorarea pensiilor, promisiuni pe care Uniunea le-a făcut când era în Opoziţie. Iarna nu-i ca vara şi nici opoziţia ca guvernarea. Aşa se face că, în Senat, USL a votat împotriva unui proiect legislativ propriu, pe care îl susţinuse când era în Opoziţie. Mai concret, luni seara, senatorii Puterii au respins un proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Ion Cindrea. Acesta prevedea reconstituirea salariilor bugetarilor la nivelul dinaintea tăierilor din 2010, indexate cu rata inflaţiei, majorarea punctului de pensie şi dezgheţarea angajărilor în sectorul bugetar, toate promisiuni făcute de USL în perioada când se afla în Opoziţie. Obiecţiile lui MRU, preluate de USL. Proiectul de lege a fost iniţiat în februarie 2012. În aprilie, Guvernul Ungureanu transmitea un punct de vedere negativ, explicând că efectul cumulat al măsurilor s-ar duce la 4,8% din PIB. USL a dărâmat guvernul Ungureanu, dar i-a păstrat punctul de vedere asupra acestei legi, preluat, de altfel, cu tot cu argumetaţie, de secretarul de stat de la Finanţe, Liviu Voinea, la dezbaterea în plen. În schimb, senatorii PSD şi PNL au votat, tot ieri, Ordonanţa prin care bugetarii primesc 8% la salariu. Cel mai vehement critic al conduitei USL a fost senatorul PDL Dumitru Oprea. Acesta nu a ezitat să le reamintească parlamentarilor Puterii că altfel vorbeau când erau în Opoziţie. Integral in EVZ.

Ponta descrie România drept un câmp de luptă: “Trăim de 50 de zile într-o bătălie cu Traian Băsescu. Joi seara vom face un anunţ dacă participă la Consiliul European”Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele blochează orice acţiune parlamentară şi guvernamentală şi nu acceptă să lase o parte din putere şi altora. “Situaţia nu mai poate dura mult timp”, a fost ameninţarea lui Victor Ponta pentru preşedintele Băsescu. El a pus şi o întrebare retorică “vrem să rămânem cu Traian Băsescu sau vrem un alt drum European?”. Victor Ponta a subliniat că a încercat să coabiteze cu Traian Băsescu, dar a primit din partea preşedintelui doar “sabotaj şi atacuri sub centură”. „Trăim în aceste 50 de zile într-o bătălie a preşedintelui Băsescu cu ceea ce oamenii au spus în ianuarie şi la alegerile locale <mai doresc ca Băsescu să controleze  toată România>>. Bătălia este în plină desfăşurare”, a spus Ponta la Antena3. Premierul a adăugat că va participa la şedinţa Consiliului European din 28 iunie. El a spus că Traian Băsescu va face de râs România dacă va merge la acest Consiliu. „Când te duci la Bruxelles şi trebuie să spui că te-ai dus împotriva Parlamentului, Guvernului faci de râs România sau nu o faci? Dacă România va fi reprezentată de către cel care are atribuţii în faţa oamenilor, atunci România va fi bine reprezentată. Dacă la masă va sta un preşedinte certat cu Guvernul, Parlamentul, mass-media şi cu românii, certat cu toată România asta va fi rău pentru noi ca ţară”, a declarat Ponta. Premierul a precizat că dacă preşedintele Băsescu va insista să participe la Consiliul European, atunci îşi va da seama că nici în ultimul ceas nu poate exista o şansă de dialog şi va lua o decizie alături de partenerii din USL care va fi anunţată de la Bruxelles. Gandul.

Cazul Năstase. CSM acuză intervenţii în actul de justiţie. Judecătorii Dănileţ, Dumbravă şi Neacşu, membri CSM, acuză de imixtiune în înfăptuirea actului de justiţie a instituţiilor ca Avocatul Poporului şi două asociaţii de magistraţi, care s-au implicat în apărarea lui Năstase. De asemenea, cei trei cer ca Uniunea Naţională a Barourilor să-i sancţioneze pe avocaţii din dosarul Trofeul Calităţii care au lansat acuzaţii netemeinice la adresa magistraţilor. Judecătorii Cristi Dănileţ, Adrian Neacşu şi Horatius Dumbravă au solicitat  plenului CSM  să reacţioneze „faţă de implicaţiile provocate de soluţiile din dosarul Trofeul Calităţii”. Cei trei magistraţi şi-au motivat solicitarea astfel: „În virtutea rolului său constituţional de apărător al independenţei justiţiei şi a reputaţiei profesionale a judecătorilor şi procurorilor, revine CSM îndatorirea de a reacţiona imediat şi în mod ferm cu privire la modul în care instituţii ale statului, autorităţi şi profesionişti ai dreptului au înţeles să se implice într-un proces aflat pe rol, respectiv în punerea în executare a hotărârii pronunţate”. Cei trei judecători cer  plenului CSM „să atragă atenţia Avocatului Poporului, Asociaţiei Ma-gistraţilor din România şi Asociaţiei Procurorilor din România asupra atitudinii inadmisibile de a prelua apărări din cadrul unui proces aflat pe rol şi a comunica în mod public adrese către CSM prin care se solicită răspuns la chestiuni cu care instanţa de judecată fusese învestită. De asemenea, au cerut să se sesizeze Uniunea Naţională a Barourilor din România pentru a lua în discuţie, în general, modalitatea de respectare de către avocaţi a obligaţiei de a fi rezervaţi în ceea ce priveşte publicitatea proprie, constând în apariţia repetată în mass-media. Să nu comenteze cauze aflate pe rolul instanţelor şi să sesizeze Barourile aferente cu privire la verificarea modului în care avocaţii din cauza Trofeul Calităţii au respectat deontologia profesională faţă de cuvintele jignitoare şi afectarea reputaţiei profesionale a procurorilor şi judecătorilor ce au instrumentat această cauză”. Integral in Romania Libera.

Cu atributiile reduse, Curtea Constitutionala a devenit arbitru pe scena politica romaneasca. Judecatorii CCR analizeaza conflictul Traian Basescu-Victor Ponta si legea votului uninominal. In plina criza politica, Curtea Constitutionala a devenit arbitru intre Putere si Opozitie. Magistratii CCR trebuie sa analizeze miercuri atat conflictul institutional dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta cat si cel dintre USL si PDL pe tema votului uninominal. Totodata, partidele parlamentare fac apel la judecatorii CCR  pentru a solutiona luptele politice declansate in Parlament printre acestea fiind legea referendumului dar si a numirile politice din Consiliul de Administratie al televiziunii publice. De precizat este ca magistratii trebuie sa arbitreze conflictele dintre Putere si Opozitie in conditiile in care in urma cu doua zile, Parlamentul a restrans activitatea Curtii Constitutionale eliminand prerogativele acesteia de a se pronunta asupra hotararilor Legislativului. Premierul Victor Ponta a anuntat ca va participa la sedinta CCR de miercuri in care se analizeaza conflictul interinstitutional si a precizat ca nu va tine cont de decizia CCR, ci de decizia Parlamentului care l-a numit ca reprezentant al Romaniei la Consiliu. „Nu, eu trebuie sa tin cont de ceea ce a decis Parlamentul, ma spun Parlamentului. Daca CCR va decide ca exista un conflict intre Parlament si presedinte, acest lucru trebuie rezolvat intre Parlament si presedinte (…) Guvernul nu se afla in niciun conflict cu presedintele pe aceasta tema. Daca presedintele se declara nemultumit de declaratia Parlamentului atunci poate sa ceara CCR constatarea unui conflict Parlament – presedinte. Eu sunt e partea Parlamentului, bineinteles”, a declrat Ponta citat de Medifax. La sfarsitul saptamanii trecute, Traian Basescu a transmis o scrisoare premierului Victor Ponta in care il avertiza ca participarea la summitul european fara aprobarea presedintelui si in lipsa unei delegari „exprese” de reprezentant al statului roman echivaleaza cu „o insusire a unei atributii constitutionale a presedintelui Romaniei de catre primul-ministru”. Integral in Hotnews

New York Times: „Noua situatie din Romania seamana tot mai mult cu cea din Ungaria, unde un guvern nationalist de dreapta a inasprit controlul asupra libertatii de exprimare si asupra culturii””Romania este diferita de Ungaria in cel putin un aspect”, scrie in editia sa electronica celebra publicatie americana The New York Times: „Noua coalitie este o alianta intre partide de stanga si centru-dreapta, conduse de Prim-Ministrul Victor Ponta din Partidul Social-Democrat, care este asociat cu Ion Iliescu, un batran apparatchik comunist de 82 de ani.” Articolul aparut pe blogul cultural al New York Times, „ArtsBeat”, trateaza problema trecerii Institutului Cultural Roman in subordinea Senatului. Articolul prezinta cateva opinii pozitive asupra activitatii Institutului Cultural Roman venite din partea a doi oameni de cultura americani. Sunt in acelasi timp prezentate pozitiile lui Horia Roman Patapievici si ale purtatorului de cuvant al guvernului Ponta, Andrei Zaharescu. Este mentionata si opinia lui Cristian Mungiu, castigatorul marelui premiu de la Cannes, care apreciaza masura ca fiind o „brutala intruziune a politicului in viata culturala”. „Noua situatie din Romania seamana tot mai mult cu cea din Ungaria, unde un guvern nationalist de dreapta a inasprit controlul asupra libertatii de exprimare si asupra culturii. Romania este diferita de Ungaria in cel putin un aspect: noua coalitie este o alianta intre partide de stanga si centru-dreapta, conduse de Prim-Ministrul Victor Ponta din Partidul Social-Democrat, care este asociat cu Ion Iliescu, un batran apparatchik comunist de 82 de ani”, scrie cotidianul american. Integral pe HotNews (Vezi postarea nostra de ieri)

Surse: Monica Macovei a refuzat să facă parte din echipa lui Blaga. Europarlamentarul Monica Macovei a refuzat să candideze la o funcție de conducere în PDL la alegerile de sâmbătă, au declarat pentru EVZ surse democrat-liberale. Grupul condus de Monica Macovei, din care mai fac parte europarlamentarul Cristian Preda și deputatul Sever Voinescu, a renunțat, săptămâna trecută, să depună o moțiune, adică să intre, practic, în cursa pentru președinția PDL. Rămas în postura de unic candidat la șefia partidului, Vasile Blaga, care se bucură de sprijinul masiv al organizațiilor județene, a declarat că și i-ar dori în echipa sa pe cei doi europarlamentari. Dacă Macovei, se pare, nu este interesată, Cristian Preda și-a depus candidatura pentru o funcție de prim-vicepreședinte, iar Sever Voinescu pentru una de vicepreședinte. Evz

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!


Written by Theophyle

27/06/2012 la 8:17 am

87 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salutare tuturor.

  Acum, ca legea a trecut de adoptare, ea poate fi atacata drept neconstitutionala la CCR, nu? La fel si modificarea legii referendumului, care a trecut ‘la pachet’ impreuna.

  EuCuMine

  27/06/2012 at 8:23 am

  • Buna dimineata tuturor. Legea nu a intrat inca in vigoare ptr ca nu a fost semnata de presedinte si va fi trimisa CCR spre examinare. Acelasi lucru si cu „referendumul” si cu uninominalul USL.

   clemycali

   27/06/2012 at 8:25 am

 2. Buna dimineata! 🙂

  RR

  27/06/2012 at 8:23 am

 3. Ziua buna la lumea buna! Hai pe ei, ca se poate!
  http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/06/27/festivalul-sfidarea-romaniei/

  blog de caine rau

  27/06/2012 at 8:29 am

 4. Buna dimineata!

  luminita

  27/06/2012 at 8:32 am

 5. Buna dimineata 🙂
  Un editorial bun care merita citi, cuprinde o lista de potentiale intrebari ptr. Ponta, in cazul in care ar merge la Bruxelles.
  http://www.ziare.com/victor-ponta/traian-basescu/domnul-ponta-la-bruxelles-1175366

  mar

  27/06/2012 at 8:35 am

  • @mar/buna dimineata
   astia au citit ce am scris eu aseara;singura sansa a lui ponta sa iasa „onorabil” din rahatul in care s-a bagat e sa zica ca va respecta decizia CC,in cazul in care va fi propresedinte
   noroc ca ponta nu are cu ce gindi

   intimplator

   27/06/2012 at 8:45 am

   • Onorabil ptr Tonta este demisia. Din pacate ptr. noi, nu cred ca se va intampla in curand acest lucru 😦

    mar

    27/06/2012 at 8:55 am

    • @mar
     am fost plecat citeva zile;duminica am luat ” pulsul” la o biserica din diaspora;cred ca boc&basescu nu au fost injurati in 4 ani cit a fost injurat ponta&co intr-o ora…
     ponta nu-si va da demisia;probabil va fugi sa scape

     intimplator

     27/06/2012 at 9:03 am

     • Sa fuga unde? In Rusia? In diaspora stiu ca Ponta si Antonescu sunt injurati ca la usa cortului dar ce se vorbeste in Romania profunda?

      clemycali

      27/06/2012 at 9:12 am

    • Nici eu nu cred ca Ponta isi va da demisia. Plecarea lui de la Palatul Victoria va fi un scandal imens.

     clemycali

     27/06/2012 at 9:11 am

     • Ponta incepe sa semene cu Ciorbea.

      mar

      27/06/2012 at 9:52 am

 6. buna dimineata
  usl se dezice de propriile angajamente de majorare salarii,pensii,etc????
  orice partid din opozitie,sau din afara opozitiei nu are decit a ” populariza” in toate circiumile din romania chestia asta….
  acum trebuie mers in piata universitatii si cerut ” dreptul poporului” pe care usl il nesocoteste
  dogaru&gashca,sindicate&gashca unde sunteti,guvernantii nu-si respecta promisiunile!!!!
  antonescu&ponta marsh la latrat la teveuri,la criticat acest parlament antiromanesc!

  ratingurile bancilor: pa credite,pa ” relansare”economica;asgtia intra in c…t fara sa-i dea seama;unde e ” vorbele”lui voinea de relansare prin ” consum si deficit”?

  intimplator

  27/06/2012 at 8:40 am

  • Care sindicate??Alea care modifica Legea Dialogului Social si incalca Constitutia, care vor sa-si impuna puncte de vedere care afecteaza stabilitatea economica 😦 Daca mergem in ritmul asta in max. 3 luni depasim Grecia.

   mar

   27/06/2012 at 8:48 am

   • @mar
    asa trebuie sa se intimple;e nevoie de un cataclism ca sa-si dea lumea seama de ce se intimpla
    vedeti investitiile straine,in picaj abrupt,veti vedea exporturile cum scad,de consum nu mai vorbim;
    in schimb „inflatia” va sta bine,petrolul scade,ouale se ieftinesc,patrunjelul e la cote minime istorice la piata,cartofii mai e un pic si-ti dau 10 bani la kg ca sa-i cumperi gratis….
    mai nasol cu cursul,si dobinzile,dar aia care au rate inca nu-si dau seama ca sunt la fel de prosti ca atunci cind au luat credite cu dobinda variabila

    intimplator

    27/06/2012 at 9:00 am

 7. o zi buna tuturor! asistam zilele acestea la panica clasei politice, la o tentativa de lovitura de stat si la o rezistenta acerba a unora dintre institutiile statului de drept. poporul sta hipnotizat de promisiuni sa i se traga democratia de sub cap ca unui muribund perna?
  http://sareinochi.com/2012/06/27/prim-plagiatorul-romaniei-ne-ameninta-cu-dictatura-bunului-sau-plac-clasa-politica-a-intrat-in-panica-lupta-se-duce-la-nivel-de-tentativa-de-lovitura-de-stat/

  Sare'n Ochi

  27/06/2012 at 8:54 am

  • E o intrebare retorica. Din pacate nu am nici un raspuns la intrebarea ta. Mi-ar place sa cred ca asistam la trezirea opiniei publice. Sper cel putin ca asa este.

   clemycali

   27/06/2012 at 8:55 am

   • asta incerc si eu sa zgandar – desteptarea!

    Sare'n Ochi

    27/06/2012 at 8:58 am

    • Daca luam drept punct de referinta comentariile de pe net (Hotnews, EZ, etc), atunci cred ca asistam la o desteptare. Dar nu tot romanul comenteaza pe internet.

     clemycali

     27/06/2012 at 9:04 am

 8. gura pacatosului adevar graieste

  Am fost informat tot timpul, şi eu şi preşedintele României. Amândoi am fost informaţi de ce s-a întâmplat în acea seară, iar presiunile foarte mari puse pe poliţişti, medici şi judecători, arată un mod de lucru nu ceauşist, ci din anii ’50, ’60. Or eu vreau ca România să fie în secolul nostru”, a explicat Victor Ponta la antena 3
  p.s de unde stie el cum a fost informat basescu?

  intimplator

  27/06/2012 at 8:56 am

  • De la sovieticul Rus stie toarsu porcuror Ponta.

   luminita

   27/06/2012 at 9:00 am

  • Si saptamana trecuta a mai scos o perla asemanatoare 😦 Poate vom asista la un Watergate dambovitean!

   mar

   27/06/2012 at 9:03 am

   • Rus e la un picior de a fi pus sub acuzatia de favorizare a infractorului in forma agravanta. Daca se incepe urmarirea penala impotriva lui Basescu poate sa il suspende imediat. Nu are nevoie de aprobarea Parlamentului. Si de la Rus firul rosu duce direct la Ponta.

    clemycali

    27/06/2012 at 9:05 am

    • Via Corlatean. 😉

     luminita

     27/06/2012 at 9:21 am

 9. Ponta recunoaște că nu poate reprezenta România fără „ordin de deplasare” de la Băsescu. Dar zice și că va merge la Bruxelles fără acordul lui Băseascu pentru că președintele nu îl lasă să-și facă politica guvernului.

  Ca să știm despre ce vorbim.

  Nu cred că e caz de Curte Constituțională. Deși fiecare se acuză de depășirea atribuțiilor. Excesul lui Ponta e clar. Ce părere aveți despre excesul lui Băsescu? Are voie să se bage în ciorba guvernului?

  Personal nu cred că o țară foarte slabă economic, precum România, trebuie să afișeze „virtuți morale” de austeritate și „dă dreapta”. Nu a trebuit nici sub Ceaușescu, nu trebuie nici sub Băsescu. Chestia rămâne discutabilă, dar nu trebuia să și-o asume Băsescu. Era nevoie de el pentru lucruri mai importante. În 2010 Băsescu și-a băgat nasul în ciorba guvernului Boc fără să aplice gândirea lui ci aceea a lui Isărescu, care după mine este de mai mulți ani un sclerozat,

  Păcat de Băsescu că va trebui să tragă din cauza lui Isărescu și a clubului „dă gânditori dă dreapta dăn Bucale”.

  Adevărata dreaptă este la Timișoara sau Cluj. Ca de exemplu:
  [url]
  http://oradetimis.oradestiri.ro/problema-problemelor/editorial/2012/06/11/
  [/url]

 10. neata,

  skorpion

  27/06/2012 at 9:28 am

 11. Buna dimineata

  Alexandra

  27/06/2012 at 9:31 am

  • Banc de pe hotnews:
   In premiera mondiala doctorul Bradisteanu a reusit primul implant de glontz.

   luminita

   27/06/2012 at 9:41 am

   • Geniala!
    Uite si slagarul iernii, daca-l uitaserati:
    Zi de zi in piata
    Cu parcada-n fata
    Suparati pe viata
    Jos TOTI
    Afara cu motii
    Si cu mafiotii
    Ne-au furat chilotii
    La TOTI
    Politica politica politica JOS
    Sistemu e sistemu e
    Corupt si jegos
    Politica politica politica JOS
    Sistemu e sistemu e
    Corupt si jegos.

    blog de caine rau

    27/06/2012 at 10:05 am

 12. Buna dimineata! 🙂
  condamnatul an are cumva o bratara la mana?

  radubotezatu

  27/06/2012 at 9:49 am

  • Bratara cu cip sau cu cheie?! 😯

   luminita

   27/06/2012 at 9:54 am

   • se vede ceva la mana stanga, cea cu care se tine de targa. o fi bratara din aia dubla de se pune si la mana stanga si la cea dreapta? sau e doar o dorinta a mea de a vedea asa ceva? 🙂

    radubotezatu

    27/06/2012 at 10:01 am

    • E bratzara, nu d-aia de otel de care trebuia. Ce dracu’ cauta la Terapie Intensiva? Si la Floreasca si la Rahova? Terapia pentru coruptie se face in celula si la Nastase 2 ani sunt prea putini.

     blog de caine rau

     27/06/2012 at 10:06 am

 13. Buna Dimineata la toata lumea 🙂

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/06/27/stiri-europene-27-iunie-2012-merkel-nu-atat-timp-cat-voi-trai/

  Theophyle

  27/06/2012 at 9:54 am

 14. […] Revista Presei – 27 Iunie / ” întoarcerea la statul mafiot” […]

 15. Salutare!
  Vedeţi de cine s-a temut Năstase la Rahova
  http://baricada.wordpress.com/2012/06/26/exclusiv-vezi-de-ce-s-a-ferit-nastase-de-rahova/
  şi cum arată camera de la spitalul penitenciar pregătită pentru Bombonel
  http://baricada.wordpress.com/2012/06/26/cum-arata-camera-de-la-spitalul-rahova-pregatita-pentru-adrian-nastase/

  baricada

  27/06/2012 at 10:06 am

 16. Buna dimineata,
  am citit despre declaratia doamnei Merkel, pare foarte determinata sa reziste si bine face.
  Nu stiu, prezenta lui Ponta la Bruxelles i-ar ajuta pe socialisti in aceasta lupta? De aici inversunarea paranoica sa plece la CE?
  Ce cauta Ponta acum la CCR? Intimidare?
  Theophyle, interventia (atat de amanata) in Siria, ar putea porni din Turcia?
  Multumesc

  cedric

  27/06/2012 at 10:09 am

 17. ce naiba s-ar putea intampla atat de grav in Romania in data de 28 iunie incat Ponta sa vrea sa fie in afara tarii (pe principiul Afganistan – Grajdan si Viena – Hidroelectrica)? am avut o conversatie cu @de-a Dura Lex la mine pe blog si el sustine ca: „ceva nu-mi sună bine. citind postarea următoare, cu citatul din România Liberă, am crezut că așa e, Ponta se teme de acel „corset european”. totuși, el n-ar trebui să se teamă, ci dimpotrivă, să-i pară bine, fiindcă câștigă un alibi. ca premier, el oricum trebuie să folosească un „corset”, pentru că n-are cum să mărească veniturile bugetare, așa că măcar ar avea o scuză: „români, nu eu doresc această austeritate, ci Europa ne-a impus-o”. cred că-i altceva, habar n-am ce. ori vrea să comunice acolo ceva („Băsescu mișcă banca când scriu”), ori vrea să fie în Bruxelles în acea zi (să aranjeze ceva; poate ceva legat de Bursuc? sau o viitoare comisie pentru plagiatul său?), ori vrea să nu fie în România în ziua respectivă (s-o fi întâmplând ceva?), ori… habar n-am… dar înverșunarea lui arată că-i o miză foarte mare.” si „paranoici sau nu, avem așa: un premier face orice pentru a merge la un eveniment, acest „orice” incluzând o ședință și o declarație ale parlamentului, o judecare la Curtea Constituțională, o declarație de nerespectare a deciziei CCR, plus mult circ în media. e cam mare acest efort.”
  Aveti vreo banuiala, vreo opinie – sau ramane numai sa credem ca insul este un Domn Goe infantil care numai bate din picior si zice „VLEAU!”… ?!

  Sare'n Ochi

  27/06/2012 at 10:19 am

 18. Salut prieteni,
  Eu in fiecare seara ies la carciumioara de langa mine si fac „meditatii” cu vecinii (marea lor majoritate persoane obisnuite sau chiar amarate). Dupa explicatiile mele foarte multi se lumineaza. E drept ca sunt cativa care spun „dar Basescu cand?”. Alora le raspund „daca e vinovat de ceva, cand ii va veni vremea. Deocamdata sunt la rand Nastase, Voiculescu, Vantu, Voicu”. Unii intreaba de Ridzi (lumea e informata :)) ). Astora le explic ca un proces cu politicieni dureaza mult pentru ca au avocati buni. La Nastase a durat 5 ani, Ridzi nu are decat unul de cand e judecata si va mai dura putin pana la verdict. Insa trebuie apreciat ca a fost trimisa in judecata cand erau ai ei la putere fata de vremea cand era Nastase prim-ministru.
  Le-am spus aseara pensionarilor ca Guvernul a propus ca fiecare sa plateasca prestatiile medicale minora. Toti au intrebat de unde stiu ca la televizor nu au auzit nimic de asta. Le explic ca mai exista si alte posturi de televiziune, ziare, internet unde apar si informatii reale, nu numai dezbateri despre Basescu. Au inceput toti sa injure pe Ponta.
  Oamenii inteleg daca le explica cineva cum sa filtreze informatiile antenelor si de unde sa gaseasca informatii bune.

  ribelalu

  27/06/2012 at 10:26 am

  • Bravo, ribelalu!
   Te declar cel mai tare comunicator.

   luminita

   27/06/2012 at 11:36 am

 19. Co-chilotul USL, mister Ponta se dovedeste a fi acelasi bidon gol ca si Antonescu. Adica ceea ce declara ori nu exista ori est intocmai pe dos. El nici usturoi nu a mincat nici gura nu-i miroase, conflictul cu cine merge la CE e intre Basescu si parlament. Deci CCR poate da urmatoarele verdicte in viziunea lu’ domnu Goe:
  -CCR nu se baga, sau
  -CCR de dreptate parlamentului, sau
  -CCR zice ca Basescu are treaba la CCE.
  In toate trei cazurile se pomeneste undeva de Ponta sau de guvern? Nu, deci el nu are treaba cu nimeni, merge la CE.

  Aha

  27/06/2012 at 10:44 am

 20. Ponta s-a dus cu ” intariri” (Dusa si Corlatean) la CCR. E o zbatere pe viata si pe moarte.
  http://www.mediafax.ro/politic/curtea-constitutionala-decide-cine-merge-la-consiliul-european-victor-ponta-a-ajuns-la-curte-9786238

  cedric

  27/06/2012 at 10:57 am

  • Corlatean este ministru justitiei, ce cauta la CC???? Nu mai vorbesc de Ponta. Este o ingerinta incalificabila punct.

   mar

   27/06/2012 at 11:44 am

 21. Cind erau in opozitie tot bateau nicovala cu desfiintarea CCR si trecerea atributiilor la ICCJ. Da’ de cind cu Nastase cred ca fuge USL-ul de ICCJ ca dracul de tamiie. A se vedea si Felix.

  Aha

  27/06/2012 at 11:03 am

  • Nu mai vor la ICCJ, vor ca Pralamentul sa transeze totul.

   ribelalu

   27/06/2012 at 12:21 pm

 22. CCR era buna cand coruptii foloseau exceptiile de neconstitutionalitate pentru taraganarea proceselor. Acum CCR nu mai e utila, ba chiar daunatoare.

  Am totusi o nelamurire: daca gangsterii din Parlament vor ca actele Parlamentului sa nu mai poata fi cenzurate de CCR, inseamna ca nu vor mai putea fi ridicate exceptii de neconstitutionalitate pentru nici una din legile care vor fi votate? Putin va fi invidios…

  Adrian

  27/06/2012 at 11:14 am

 23. Exceptionala comparatie pt .atitudinea lui Nastase cand a fost scos de la Floreasca:

  „Năstase este scos pe targă. Capul sus, ca un periscop, cercetând mândru și ager asistența. Ironia îi joacă sub sprânceana ridicată a la Roger Moore.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cronica-tv-voiculescu-se-leapada-de-nastase-in-zeghe-ponta-zice-intelept-ihi-asoci.html

  Aseara , cand am vazut imaginile, mi s-au parut ireale: un cap mare fara trup (ascuns sub patura)

  cedric

  27/06/2012 at 11:19 am

  • A plecat pe targa ca sa nu-i pice glontzul din gat.

   luminita

   27/06/2012 at 11:39 am

 24. Buna ziua,
  Inspectia muncii verifica toti angajatii de la Cotroceni.
  De la Flavia, spre stiinta:
  http://www.lyc-sections-internationales-strasbourg.ac-strasbourg.fr/spip.php?article1040

  ela

  27/06/2012 at 11:33 am

  • Baba Cloantza Campeanu se face ca are treaba.

   luminita

   27/06/2012 at 11:40 am

 25. Astia de la hotnews s-ar putea abtine sa puna titluri care cred ei dau bine pe post de senzational. Cica „Cu atributiile reduse, Curtea Constitutionala a devenit arbitru…”. Care atributiuni reduse? In primul rind legile alea votate de parlament nu intra in vigoare pina la publicare in monitorul oficial, mai sint sesizari la CC, promulgare Basescu care poate trimite inapoi, etc.
  Asa ca titlul corect ar fi mai degraba „Cu tentivele de reducere a atributiilor, CCR face si drege”

  Aha

  27/06/2012 at 11:46 am

  • aia e cretina „pe surse” care baga strambe pe HotNews (Luminita Parvu) – numai materiale pe surse are daca o luati la purecat.

   Sare'n Ochi

   27/06/2012 at 12:07 pm

 26. Ce presiune poate sa puna pe judecatorii CC 😦 Ponta a pledat personal in fatza judecatorilor – „Nu se poate cere de către președinte ca România să se transforme într-o republică prezidențială în care toate drepturile să aparțină președintelui. Acest lucru îl poate decide doar poporul român, printr-o revizuire a Constituției”, a declarat el. Cene-l poate opri pe acest individ, cine-i manipuleaza sforile si il are la mana in asa hal?

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ccr-dezbate-sesizarea-presedintiei-cu-privire-la-reprezentarea-romaniei-la-consiliul-europ-989019.html

  mar

  27/06/2012 at 11:55 am

  • Nu cred ca il are nimeni la mina. E un ins fara caracter, bolnav de putere, fara valori morale si lipsit de scrupule. Timpeniile care le debiteaza sint 100% ale lui.

   Aha

   27/06/2012 at 12:01 pm

 27. Ati auzit zilele astea veo declaratie a lui Iliescu? A mai aparut pe undeva?
  Ca eu nu l-am mai vazut. As fi curios ce parere are depre arestarea lui Nastase si tot circul facut.
  Oricum, a fost mai destept decat gugustucii PSD si nu l-a vizitat la Floresca!

  cedric

  27/06/2012 at 12:11 pm

 28. Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, a declarat pentru Mediafax ca a fost instiintat telefonic, marti, de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca s-a declansat o procedura de evaluare privind nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese in perioada exercitarii functiei de demnitar public. Verificarea in acest caz a inceput in urma cu cateva saptamani, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare, care au precizat ca verificarile sunt legate de anularea ordinului care stopa retinerea cotizatiilor pe statul de plata al profesorilor membri de sindicat.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12632535-ministrul-educatiei-liviu-pop-este-verificat-agentia-nationala-integritate-pentru-conflict-interese.htm
  cel mai cinstit si curat guvern de dupa 89…!!!

  Sare'n Ochi

  27/06/2012 at 12:13 pm

 29. Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul: Premierul roman Victor Ponta trebuie sa demisioneze, daca acuzatiile de plagiat se dovedesc a fi fondate/ Nu poate conduce un guvern al unui stat UE daca a comis o frauda, nu este in joc doar credibilitatea unui stat, ci a intergii Uniuni
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12632842-liderul-grupului-ppe-din-parlamentul-european-joseph-daul-premierul-roman-victor-ponta-trebuie-demisioneze-daca-acuzatiile-plagiat-dovedesc-fondate-nu-poate-conduce-guvern-unui-stat-daca-comis-frauda-.htm
  i-a trebuit vocea lui Swoboda, o primeste si pe a celorlalti!

  Sare'n Ochi

  27/06/2012 at 12:16 pm

  • Oh, ce bine ca incep si astia sa vorbeasca. Trebuia sa inceapa o actiune concertata mai demult.

   cedric

   27/06/2012 at 12:44 pm

   • cred ca l-au lasat mai intai pe Swoboda sa se afiseze cu hotul – sa-i dea si socialistului o smetie peste fatau.

    Sare'n Ochi

    27/06/2012 at 12:48 pm

 30. salutare tuturor 🙂
  buna Sare 🙂
  asta-i f.bine,mai taie din nasucul musiului.
  Si mesajul este clar si la adresa cen. in fatza evidentzei(la nivel eu/mondial) sa nu faca matrapazlacuri

  mircea

  27/06/2012 at 12:47 pm

 31. Buna ziua tuturor !
  Aoleu , s-a făcut prânzul și noi nu știm încă cine se urcă în avion.
  Mulțumesc pentru informații. Mie chiar mi-au fost folositoare.

 32. Salutare ! 🙂
  Bombo constituie prima „tzeapa in Piata Victoriei”.
  Foarte important, sa nu uitam asta.
  La mai mare/la mai multe ! 😆

  Tzepelica

  27/06/2012 at 12:54 pm

 33. Swoboda ala are principiul ca inghite orice broasca riioasa atit timp cit broasca este afiliata la internationala socialista. Daca Brievik ala din Norvegia zicea ca e socialist, mergea Swoboda sa-l viziteze?

  Aha

  27/06/2012 at 1:04 pm

 34. Oh, avem cotidianul in varianta internationala. In Huffington Post e un articol elogios la adresa sarmanului Ponta persecutat de Basescu (presupun ca e scris de un Swoboda al jurnalismului socialist). Conform acestei publicatii Ponta e: un tanar progresist, cu viziune convingatoare, cu sustinere rasunatoare (e vorba de armata lui Dogaru oare?), puternic aparat de membri ai lumii academice din Romania (a ajuns Mang academician, he he).
  Dupa ce minimalizeaza si astia pe Nature care ar trebui sa-si vada de gindaci, aflam ca Ponta trebuie sa mearga la CE unde cu „Expertiza sa in drept international” – mai nou plagiatul se numeste expertiza????-va aduce contributii inestimabile UE.
  Incheierea e in stil Gerogescu cu stampila: „”Cei care spera sa vada reinnoire politica in Romania sunt nevoiti sa spere ca Ponta ramane ferm…bla bla”.
  Cu cat l-au platit pe asta pentru linguseala asta gretoasa?

  Aha

  27/06/2012 at 1:31 pm

  • Huffington Post reprezinta stanga americana si este un kkt de blog vandut la supra-pret acum un an ca sa-l sustina pe Obma si carnatii lui! Poti sa publici ce dorest cu niste gologani. Costa de obicei cam 130 USD cuvantul. Ieftin, nu?

   Theophyle

   27/06/2012 at 1:36 pm

 35. astia cine ma-sa mai sunt?
  Publicatia online Huffington Post noteaza, intr-un material despre scandalul de plagiat in care este implicat premierul roman Victor Ponta publicat marti, ca „succesul” lui Ponta pare ca l-a suparat pe presedintele Traian Basescu, iar premierul este implicat acum intr-o serie de controverse politice care par „create pentru a devia programul sau de reforma si pentru a ii afecta popularitatea”.
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-opinii_analize-12633250-victor-ponta-aparat-laudat-huffington-post-scandalul-plagiat-trucuri-murdare-care-ameninta-reinnoirea-politica-din-romania.htm

  Sare'n Ochi

  27/06/2012 at 1:37 pm

  • scuze Teo, dupa aceea ma vzut ce-ai scris. este clar! multumesc.

   Sare'n Ochi

   27/06/2012 at 1:37 pm

 36. De la Ponta citire:
  „O sa va rog sa le transmiteti si politistilor si medicilor sa-si faca datoria si ca au sprijinul Guvernului in a-si face datoria. Cred ca asta e un lucru important si va rog sa transmiteti oficial, cu tot atacul la care sunt supusi in aceasta perioada”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12633274-mesajul-lui-ponta-catre-medici-politisti-sprijinul-guvernului-face-datoria-tot-atacul-care-sunt-supusi-aceasta-perioada.htm

  Puterea executiva, Guvernul Romaniei, apara Politia si medicii impotriva „atacului” Justitiei, puterea judecatoreasca ???

  Ponta a baut gaz in dimineata asta? Sau este atat de surescitat de miza de astazi de la CC incat nu mai stie ce spune?
  Intrebarea care imi bantuie tot mai des mintea cred ca este de fapt cea mai importanta dintre toate intrebarile ultimei luni! De ce tine Ponta sa mearga la Bruxelles? Ce decizii incearca el sa impuna sau sa impiedice acolo?

  Mircea Rusu

  27/06/2012 at 1:47 pm

  • este doar beat de putere si nimeni nu-i suspenda carnetul de conducere a Romaniei numai prin santuri.

   Sare'n Ochi

   27/06/2012 at 1:57 pm

 37. Angela Merkel, „cancelarul de fier”, nu a cedat presiunii internationale. Ce ramane din promisiunile electorale facute de Francois Hollande?

  Un rahat.! Francezii sa primeasca ce au vrut.

  lastnightmusic

  27/06/2012 at 2:13 pm

 38. Hehehe Ponta chiar ca vrea sa faca circ cu dureroasa mostenire, si sa o aresteze pe muza blogului : Elena Udrea…. Poate o prinde cu vreo frauda de 60.000 euro ca pe Ritzi -pitzi

  Ponta ii ameninta pe ministri cu demiterea daca nu vor prezenta rezultatele auditului realizat la institutiile pe care le conduc,

  lastnightmusic

  27/06/2012 at 2:17 pm

 39. Salutare la toata lumea! 🙂

  Am aterizat pe blog 🙂 Astept si eu decizia CCR, tin pumnii!

  Cetatean

  27/06/2012 at 3:13 pm

 40. desydemeter

  27/06/2012 at 3:15 pm

 41. Am citit misiva de la Avocatul Poporului. O tampenie de raspuns, exact actele savarsite de parlamentari nu fac obiectul analizei Avocatului Poporului 😉

  Cetatean

  27/06/2012 at 3:17 pm

 42. nu voi fi niciodata de acord ca sa reinceapa vanatoarea in delta Dunarii- zice Ponta
  In sfarshit o idee buna, de salutat
  Din pacate e cam singura 😆

  mircea

  27/06/2012 at 3:18 pm

  • pai cum sa fie de acord, acum cand Vanatorul-Sef e in parnaie?!

   Cetatean

   27/06/2012 at 3:22 pm

   • 😆 curajos musiul,pana face parnaie Bombo,animalele rasufla usurate.
    e primul semn de independentza adevarata a lui Ponta.

    mircea

    27/06/2012 at 3:29 pm

 43. Pe de alta parte, vreau sa va avertizez asupra unei posibile solutii „in coada de peste” a CCR in problema reprezentarii Romaniei la CE. Sa nu fim prea increzatori, CCR e capabila de multe.

  Cetatean

  27/06/2012 at 3:20 pm

  • salut City 🙂
   de asta sunt ingrijorat cel mai mult.Sa dea dreptate amandorura si niciunuia in acelasi timp.
   S-ar putea chiar sa amane ?! si in functzie de reactzia eu si soc. noastre sa decida.
   Eu as vrea un raspuns fara echivoc si sa stabileasca pe speta asta regulile.
   Pronosticul meu este de 70 /30 % ptr. Base.

   mircea

   27/06/2012 at 3:24 pm

   • mircea, salut! 🙂

    e posibil orice. Teoretic, daca legea fundamentala spune ca Presedintele reprezinta, trebuie sa ii acorde dreptate lui Basescu 100%. Acuma, daca incep sa se gandeasca „ce inseamna a reprezenta?” si „exista situatii de reprezentare diferita, in functie de eveniment?”, pot stabili: 50% Basescu, 30% Ponta, 20% ambasadorii :mrgreen:

    Cetatean

    27/06/2012 at 3:29 pm

 44. bunä,

  plagiatorul isteric Ponta trebuie sä demisioneze,

  guvernul ponta , un guvern de interlopi,plagiatori si mafiotzi.

  theo- nona

  27/06/2012 at 3:23 pm

 45. Salut pe toata lumea,
  postare noua!

  Theophyle

  27/06/2012 at 3:31 pm

 46. totusi tzipetele lui Ponta sunt de animal handicapat, nu potzi spune
  cand existä presedinte, cä parlamentul a decis, parlamentul este politic
  este f. grav dacä se refuzä contestatzia presedintelui. cat existä presedinte
  Ponta poate urla, cä nu vrea tzarä presidentzialä.

  atunci sä facä altä constitutzie, asa nu-l poate da la o parte pe presedinte.

  Ponta a fost in austria, la bruxelles,in polonia, numai sä-l denigreze pe
  presedinte, este singurul lui scop , de borfas nemernic.

  se dä de ceasul mortzi, cä nu gäseste nimic din guvernarea PDL;

  DAR , vin catziva din mafiotzii guvernului la control.

  Ponta demisia hotzule.

  theo- nona

  27/06/2012 at 3:40 pm


Comentariile sunt închise.