Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 25 Iunie / ” Salvaţi deţinutul Adrian Năstase!“

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, la început în sudul ţării, apoi şi în celelalte regiuni, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Izolat cantităţile de apă pot depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade.

La Bucureşti. Cerul va avea înnorări temporare şi trecător, în prima parte a zilei, vor fi averse slabe, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4655   RON; 1 USD = 3. 5590    RON; 1 EURO = 1. 2547 USD; Francul elvetian 3. 7183 RON. Gramul de aur 179.7188 RON.

Atentie la Hidroelectrica! Relatiile salvatorilor, foarte asemanatoare cu relatiile devalizatorilor. ncercarea de salvare a companiei Hidroelectrica (cel mai valoros activiv al statului român la această oră şi unitate strategică înpolitica energetică a României) prin insolvența voluntară pare să se facă după un sistem de relații similar cu cel care a împins compania în groapă. Toți cei implicați în salvare și în insolvență își sunt prieteni sau susținători politici sau de afaceri, iar cronologia după care funcționează ”strategia Hidroelctrica” e plină de coincidențe care configurează ideea unui plan premeditat. Ceea ce rămâne învăluit în mister este motivul pentru care compania a fost împinsă în insolvenţă, deşi autorităţile au lăsat să se înţeleagă, prin declaraţiilem şi acţiunile din ultimele două luni, că aceasta ar fi singura şansă de-a scăpa de contractele băieţilor deştepţi. Este posibil ca aceste motive să iasă la iveală doar când se vor stabili prejudiciile – de orice natură – şi efectele colaterale ale insolvenţei. Integral la CdeG.

Operaţiunea „Salvaţi deţinutul Adrian Năstase!“ După condamnarea lui Năstase şi tentativa sa de suicid, pare să fi început o operaţiune de salvare a fostului premier de la executarea pedepsei. Bătălia se duce pe două planuri: legal şi medical. Avocaţii lui Adrian Năstase au depus vineri seara, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de anulare a mandatului de executare a pedepsei de către Adrian Năstase. În baza acestei cereri, s-a format dosarul  23593/3/2012, care a primit termen de soluţionare pentru 12 iulie. Avocaţii invocă articolul 461 din Codul de procedură penală, care reglementează situaţiile în care se poate depune o contestaţie la executarea pedepsei. Din cele patru motive ce pot fi invocate, singurul care se potriveşte situaţiei lui Adrian Năstase e acela că în procesul său ar fi survenit prescrierea faptelor. În dosarul lui Adrian Năstase, termenul de prescriere a faptelor ar fi trebuit să se împlinească pe 10 iunie. Însă la sfârşitul anului trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca să se prelungească termenele de prescriere cu perioada în care judecarea dosarelor a fost suspendată ca urmare a contestaţiilor la Curtea Constituţională. În acest caz, prescrierea ar surveni la începutul anului viitor. Însă avocaţii afirmă că decizia Înaltei Curţi nu are putere de lege, deci au reclamat prescrierea faptelor, chiar dacă Adrian Năstase însuşi a declarat că nu-l interesează prescrierea faptelor, ci o soluţie de achitare. Acest demers survine celui făcut joi de către Dana Năstase, care a cerut amânarea executării pedepsei, şi pentru care instanţa a stabilit termen de judecată pentru 5 iulie. Integral Adevarul.

Dezastrul din învăţământ: Unu din doi absolvenţi este jurist, economist sau politolog. Cel mai mare potenţial economic pentru România este în energie şi agricultură, dar de pe băncile facultăţilor ies anual numai 6.600 de licenţiaţi în energie şi doar 2.200 în agricultură, în scădere cu 25% faţă de 2006. În schimb, numărul de diplomaţi în ştiinţe politice şi administrative a crescut de trei ori între anul şcolar 2005/2006 şi 2009/2010, până la 13.600, arată cele mai recente date ale Institutului de Statistică (INS). Datele pe 2010/2011 şi cele pe 2011/2012 nu sunt încă disponibile la INS. Scăderea numărului de ab­solvenţi în energie şi agri­cul­tură este cu atât mai sem­ni­ficativă cu cât în acelaşi in­terval numărul total de ab­sol­venţi de facultate a crescut cu 70%, de la 112.000 la 191.000. Analiza evoluţiei numărului de ab­sol­venţi arată că în general studiile inginereşti au pierdut puternic teren în faţa absolvenţilor de eco­nomie, drept şi şti­inţe umaniste, în pofida tren­du­lui general de pe pia­ţa muncii care ara­tă că in­gi­nerii sunt tot mai căutaţi. Astfel, în timp ce pond­erea numărului de absolvenţi ingineri a scăzut cu 7%, de la de la 29% la 22% din total, numărul absolvenţilor de studii economice a crescut de la 30% la 37% din totalul tinerilor licenţiaţi. Ponderea ab­solvenţilor de drept a rămas constantă, la 9%. Integral in ZF.

Ce-a ajuns România! Se iau şpăgi de criză: ţuică, sex şi brânză. Culmea corupţiei: 40 de porţii de mâncare. Ditamai demnitarii şi magistraţii au ajuns în arest pentru că, pe lângă plicul cu bani, au poftit şi la specialităţi gastronomice. Salariul modest de bugetar şi închiderea fabricilor de revoluţionari l-au făcut pe secretarul de stat George Costin să primească atenţii de tot râsul. Fostul şef al revoluţionarilor a fost turnat la DNA de către tovarăşii cu care a ieşit în stradă în decembrie 1989. Camarazii lui au povestit că atunci când George Costin venea într-un oraş unde exista o asociaţie de revoluţionari, aceştia făceau chetă, câte 300-400 de lei de persoană, pentru cazarea ministrului la hotel. De multe ori, George Costin venea însoţit de familia sa, sau de alţi prieteni, iar mesele de la restaurant erau achitate tot de ei. „Ne spunea să strângem produse şi să dăm fiecare ce vrem: carne, peşte (păstrăv), brânză de burduf şi caş”, şi-a povestit nemulţumirea un revoluţionar. Integral in EVZ.

Explicaţiile lui Ioan Rus pentru telefonul dat lui Adrian Năstase. „Nu a fost condamnat la moarte. Să-i smulgem perfuziile, ce să-i facem?” Ministrul de Interne Ioan Rus a explicat circumstanţele telefonului dat lui Adrian Năstase, în seara de miercuri, 20 iunie, atunci când acesta a încercat să se sinucidă, după aflarea sentinţei finale în dosarul Trofeul Calităţii. „Am discutat împreună cu comanda Poliţiei Române care este procedura. Am zis că ar fi elegant să discutăm cu dânsul, pentru că este un fost prim-ministru. Uitându-mă în jur cine ar putea să-l sune, singurul eram eu. Nu la orice mandat sunt 100 de televiziuni afară, nu la orice mandat peste jumătate de oră apare pe CNN. Am întrebat comanda Poliţiei Române dacă încalc vreo lege, dacă îl sun pe Adrian Năstase. Nu încălcaţi nicio lege, mi s-a spus. Tot împreună cu Poliţia am decis să nu creăm un spectacol, să nu aducem maşini de poliţie, cu sirene”, a declarat ministrul de Interne Ioan Rus într-o emisiune de la Realitatea TV. „Adrian Năstase nu a fost condamnat la moarte. Are doi ani cu executare. Să-i smulgem perfuziile, ce să-i facem?”, a spus Ioan Rus, referindu-se la insistenţa anumitor persoane care cer mutarea deîndată a lui Năstase la penitenciar. Ioan Rus i-a răspuns şi solicitărilor Monicăi Macovei de a-şi prezenta demisia. „Dreptul să-mi ceară demisia îl are oricine, dar valoarea activităţii mele se analizează în altă instanţă decât Monica Macovei”, a spus Rus.Ioan Rus a recunoscut că a greşit când a declarat că Adrian Năstase a început executarea pedepsei, aflându-se în spital. Integral in Gandul.

„Mica împărţeală” dezbină USL. În Caraş Severin, Galaţi şi Vrancea, PNL şi PSD se ceartă aprins în privinţa împărţirii funcţiilor în Consiliile Judeţene. La Caraș Severin, Sorin Frunzăverde vrea control total în Consiliul Județean. La Caraş Severin, după ce Sorin Frunzăverde a câştigat funcţia de preşedinte al CJ, liberalii şi-au adjudecat sâmbătă şi ambele posturi de vicepreşedinţi. Nemulţumiţi că nu prind şi ei un loc în conducerea CJ, pesediştii au părăsit şedinţa, iar cei doi liberali au fost aleşi aproape în unanimitate. Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş Severin, a calificat incidentul drept „o tentativă de rupere a USL” şi a afirmat că a sesizat conducerea centrală. Şi la Galaţi, prima şedinţă de constituire a CJ s-a soldat cu un eşec, pe fondul neînţelegerilor din USL. Disputele au pornit tot de la împărţirea funcţiilor de vicepreşedinţi de CJ. Una dintre funcţii trebuia să fie ocupată de Mircea Hamza (PSD), iar cealaltă de un liberal. Funcţia rezervată PNL a fost însă revendicată de liderul PC Galaţi, Eugen Durbacă, neajungându-se la un consens. Nici în Vrancea USL nu merge ca unsă. Preşedintele PNL Vrancea, Nini Săpunaru, a anunţat că va cere conducerii centrale să aprobe ruperea USL în judeţ, după ce PNL a pierdut funcţia de vicepreşedinte al CJ. În locul candidatului PNL, vicepreşedinte al CJ Vrancea a fost ales conservatorul Ionel Cel Mare. Suspicios, Săpunaru l-a acuzat pe şeful PSD, Marian Oprişan, de încheierea unei înţelegeri cu democrat-liberalii din judeţ. Oprişan a negat acuzaţiile, pe care le-a catalogat drept „poveşti de adormit copiii”. EVZ.

„Îngerul“ Brădişteanu e prezent la datorie. Declaraţii contradictorii privind starea de sănătate a lui Adrian Năstase au dat şi medicii care l-au îngrijit. În timp ce Şerban Brădişteanu s-a dat de ceasul morţii că starea lui Adrian Năstase e gravă şi poate să-i cedeze inima oricând, cei doi colegi ai săi, Ioan lascăr şi Mircea Beuran, au susţinut mereu contrariul. Încă din seara fatidică, prima persoană care s-a îngrijit de starea fostului premier, ambulanţierul, a dat asigurări că rănile sunt superficiale şi că acesta este în afara oricărui pericol. Aşa se vedea şi din imagini: Adrian Năstase a fost tot timpul conştient şi a colaborat cu medicii. Ba mai mult, politicianul a fost vizitat şi de colegii de partid sau de avocatul său, Ion Cazacu, care s-au interesat de starea lui. „Acum l-am văzut, am comunicat din priviri. Este OK, este conştient şi cred că va lupta pentru viaţa lui. Nu sunt medic să vorbesc despre starea lui de sănătate, dar lucrurile par în regulă”, declara Cazacu după vizită. Adevarul.

Traian Basescu l-a avertizat pe Victor Ponta, intr-o scrisoare, ca prezenta la summitul european ar echivala, juridic, cu insusirea unei atributii constitutionale a presedintelui – Traian Basescu i-ar fi transmis o scrisoare premierului Victor Ponta in care il avertizeaza ca participarea la summitul european din 28-29 iunie, fara aprobarea presedintelui si in lipsa unei delegari „exprese” de reprezentant al statului roman echivaleaza cu „o insusire a unei atributii constitutionale a presedintelui Romaniei de catre primul-ministru”, afirma Romania TV, care citeaza o „scrisoare” „inregistrata la cabinetul premierului pe 20 iunie”.”Va atrag atentia asupra faptului ca absenta unei aprobari exprese din partea Presedintelui Romaniei cu privire la mandatul de participare la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborata cu lipsa delegarii exprese a Primului ministru in calitate de reprezentant al statului roman, va echivala, din punct de vedere juridic, cu o insusire a unei atributii constitutionale a Presedintelui Romaniei de catre primul-ministru”, potrivit sursei citate. „Administratia Prezidentiala nu comenteaza subiectul”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei, Bogdan Oprea, contactat de HotNews.ro.

Expert britanic despre plagiatul lui Ponta: Doctoratul nu stiu daca e o conditie ca sa fii prim-ministru. Increderea cu siguranta este! Dr. Mike Reddy, expert international in materie de plagiat, a examinat cazul premierului Ponta, la solicitarea ziarului „Adevarul”. Dr. Mike Reddy, profesor la University of Wales, Newport, este analist independent al Serviciului de Expertiza in Plagiat, bratul academic al Turnitin – cel mai cunoscut program computerizat de detectare a materialelor copiate. Este folosit, potrivit BBC, de 97% din universitatile britanice. Reddy a fost invitat sa faca parte din grupul de experti independenti in depistarea cazurilor de plagiat in cercetare in Marea Britanie. „Adevarul”: Premierul Romaniei este acuzat ca a plagiat in teza de doctorat in drept acordata de Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. Din punct de vedere academic, care sunt primele actiuni care trebuie luate intr-un astfel de caz? Mike Reddy: Citind articolele si multe dintre comentarii, rezulta ca este necesara o analiza clara si deschisa, cu cadre universitare de drept, precum si cu cei care ar putea fi numiti in mod legitim independenti, a acestui caz. Adevarul.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!

Reclame

Written by Theophyle

25/06/2012 la 8:22 am

107 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  din toate actiunile PSD se vede disperarea. Din cauza asta mai si gresesc, Declaratiile contradictorii ale ministrului de interne sunt de domeniul fantasticului (daca nu cumva al penalului)!
  Nu le e rusine sa faca zid in jurul condamnatului (nu acuzat prezumtiv) conform obisnuintei (Bivolaru, Nicolescu etc).
  S-ar parea ca si CSM e cam iritat:
  http://www.ziare.com/adrian-nastase/condamnat/judecator-csm-despre-cazul-nastase-coruptia-e-inacceptabila-si-va-fi-sanctionata-aspru-1174901

  Vom vedea ce decide comisia medicala azi.

  cedric

  25/06/2012 at 8:38 am

 2. Buna dimineata
  Bradisteanu nu s-a ocupat de dotarea spitalelor -penitenciar? Si acum, cum de afirma ca nu sunt bune pentru tratarea unei bube de zgarietura?

  ela

  25/06/2012 at 8:47 am

 3. o zi buna tuturor!
  SDN – noul SOS al PSD (numai ca ei nu au decat suflete moarte)

  Sare'n Ochi

  25/06/2012 at 8:51 am

 4. neata,

  abia acum m-am prins…cind a zis ponta, ca Basescu este fericit de ce i s-a intimplat lui adrian nastase, de fapt, el, ponta, ar fi fost deosebit de fericit, daca nastase nu ar mai fi trait.

  de aceea si disperarea multora din psd de a-l scoate pe nastase in continuare din inchisoarea in care nu a ajuns, fiind in stare sa arunce tara in haos.
  nastase, probabil, este dispus sa arunce in aer tot pesedeul cu informatiile pe care le detine.

  iar tot ce spune ponta, trebuie citit in cheie inversa.

  in ce hazna imensa ne aflam…
  😦

  skorpion

  25/06/2012 at 9:08 am

 5. Neata si o zi buna tuturor

  yepurasalexandra

  25/06/2012 at 9:08 am

 6. Buna dimineata la toata lumea 🙂

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/06/25/stiri-europene-25-iunie-2012-saptamana-de-foc-in-europa/

  Theophyle

  25/06/2012 at 9:15 am

 7. Ce-mi aud urechile? Sindicalistul Pop anunta ca l-a reclamat pe Funeriu la ITM pt. ca a fost angajat la Presedintie fara sa aiba bacalaureatul, fara sa-si fi echivalat studiile superioare. Si face reclamatie la parchet ca a echivala tfarudulos un doctorat i n2010. Daca l-at ivedea pe rahatul asta ce grav (id) este , parca e procurorul tonat.

  cedric

  25/06/2012 at 9:16 am

 8. Scuze pt greseli , dar m-am enervat groaznic. Sper s-o ia peste bot de la cine trebuie.

  cedric

  25/06/2012 at 9:17 am

 9. vad ca si Horatius Dumbrava s-a trezit pe contributors.ro.
  cristi danilet pe ziare.com cum a precizat si cedric.
  nu-i prea tirziu?

  skorpion

  25/06/2012 at 9:20 am

 10. Salut
  disperare in actiunile PSD @cedric?, dar nu vedeti ca isi impun agenda ? acum e vorba de bietul Nastase, de Basescu care foloseste antiplagiatul iar Ponta nu poate sa aiba grija de tara. Desi ar trebui sa fie in corzi, ei de fapt ataca cu agenda lor.

  Unde e problema economica ? unde sunt salariile si pensiile mici ? Unde sunt bolnavii de cancer si reforma sanatatii ? Nu mai sunt !
  USL vor tine agenda cum vor dori ei in urmatorii ani.

  lastnightmusic

  25/06/2012 at 9:20 am

 11. Buna dimineata tuturor! 🙂

  radubotezatu

  25/06/2012 at 9:44 am

 12. Buna dimineata 🙂
  Incalcare flagranta a Constitutiei. In mod normal si intr-o tara normal cineva tb sa raspunda penal ptr. o asa magarie. Asteptam o demisie – Ministrul Andrei Marga justifica, intr-un interviu pentru Hotnews.ro, aceasta optiune: „Avand in vedere prevederile Constitutiei, avand in vedere hotararea Parlamentului si agenda acestui Consiliu, am trimis la Bruxelles componenta delegatiei asa cum a fost ea stabilita de primul ministru, adica premierul, ministrul aacerilor europene si ministrul afacerilor externe si alti delegati. La aceasta notificare, Bruxelles-ul a raspuns si a spus ca premierul si delegatia sunt inscrisi la Consiliul European”.
  ​Ministrul sustine ca abia apoi a primit si propunerea delegatiei de la presedintie. „Nu a venit la mine, ci a venit probabil la un alt nivel din minister mai tarziu. Deci aceasta este cronologia. Argumentarea care s-a dat presedintiei se poate vedea in acte, ea este complet sprijinita pe Constitutie, hotararea Parlamentului si agenda Consiliului. (…) Am trimis aceasta informare presedintelui si nu am primit un alt raspuns”, a spus Andrei Marga.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12610968-video-andrei-marga-mae-procedat-legal-trimiand-componenta-delegatiei-romane-consiliul-european-informat-despre-asta-presedintia-speram-ajungem-luni-acord-presedintele.htm

  mar

  25/06/2012 at 9:46 am

 13. bunä,
  aroganta si prostia, caracterizeazä USL.

  Dragnea spune cä nu se disociazä de Nästase, nici nu poate,
  Dragnea este tot un escroc,un mafiot, ce v-a da candva socoteala

  iar Rus este la fel de arogant si libidinos ca Nästase.
  amestecul lui direct in culisele manipulärii condamnatului,
  il condamnä pe Rus .DEMISIA

  theo- nona

  25/06/2012 at 10:02 am

 14. Radu F. Alexandru:
  Blaga va asigura totala independenta a partidului fata de Basescu……… democrat-liberalii ar fi trebuit sa se decupleze de mult „de aceasta postura de ecou al deciziilor prezidentiale” si ca venirea lui Vasile Blaga in fruntea PDL „va asigura totala independenta” a partidului fata de Traian Basescu.. In ceea ce priveste neelucidata cadere a Guvernului Ungureanu, senatorul PDL este de parere ca o mare responsabilitate o poarta chiar Emil Boc, …………….. desi, pe de alta parte, Mihai Razvan Ungureanu (MRU) era un „strain” pentru democrat-liberali
  Cum ziceam odata: Exista si evrei prosti, e drept mult mai putini decit cei destepti. Sobolanul asta e si prost si fara caracter.

  lastnightmusic

  25/06/2012 at 10:10 am

 15. Ziua buna la lumea buna! Sa incepm saptamana cum se cuvine:
  Pontanacul plagiator: demisia, mah, copistule!
  Condamnatul semi-sinucigas Nastase: gata, mah, cu circul, ne-am prins cat esti de suferind! Directia Rahova, inainte, marsh!

  blog de caine rau

  25/06/2012 at 10:12 am

  • hehe 🙂 Spune-i asta si lui Dragnea : ,
   Liviu Dragnea, a declarat, duminica, ca PSD nu se disociaza de fostul premier Adrian Nastase, ca „era” acestuia nu s-a incheiat,

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 10:17 am

 16. primitivul dela educatzie, isi face datoria ca un cätzel tampit
  si se ocupä de Funeriu.
  acest animälutz primitiv, este o rusine pt. Romania.
  totzi cei din Guvernul plagiatorului Ponta, nu au studiile lui Funeriu

  e drept le-a fäcut in sträinätate, unde nu se plagiazä.

  sidicalistul asta tampit, ce studii are ???????????

  theo- nona

  25/06/2012 at 10:26 am

 17. nu mi-a pläcut niciodatä RFA, alunecos si arivist,
  acum joacä o carte, s-ar putea sä-i alunece.

  theo- nona

  25/06/2012 at 10:28 am

 18. buna dimineata tuturor! 🙂 cred ca de la „insolventa hidroelectrica” va mai bubui azi ceva 😀

  zigzag

  25/06/2012 at 10:30 am

 19. in sfarsit am väzut o declaratzie a dlui. Däniletz, dar unde sunt ceilaltzi?

  colegii de breazlä, ar trebuii sä apere magistratzii, procurorii si deciziile,

  cum e posibil ca inmistiunile unui Rus, in favorizarea si scenografia ,

  condamnatului Nästase, nu e pusä la zid.

  „ERA” Nästase a mancat-o porcii, odatä cu onoarea lui.

  Dragnea are un cäcätzel pe coadä si unul mare, ca si Frunzä-trädätoare,

  dar se ajunge si la ei, chiar dacä mafiotzii astia , se simt siguri.

  theo- nona

  25/06/2012 at 10:36 am

 20. Nenorocitii au inceput sa o atace pe MM – Senatorul PSD Ilie Sarbu a afirmat luni dimineata ca Monica Macovei „ar trebui sa isi puna la indoiala propria existenta”, referindu-se la faptul ca Macovei a afirmat ca are „dubii” legate de diagnosticul lui Adrian Nastase. La scurt timp dupa, ministrul desemnat al culturii, liberalul Puiu Hasotti, a spus ca „doamna Macovei se simte mai bine la 40 de grade”.
  Ptr. haita de hiene nu exista lege. Legea este ptr. prostimea care merge la vot si poate fi manipulata 👿
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12613723-atac-monica-macovei-ilie-sarbu-monica-macovei-trebui-isi-puna-indoiala-propria-existenta-hasotti-cred-doamna-macovei-simte-mai-bine-40-grade.htm

  mar

  25/06/2012 at 10:40 am

 21. hai sä vä spun ce urmeazä,

  Nästase este ” bolnavul-inchipuit” o piesä bunä, a lui nästase
  a fost un circ tzigänes, o paranghelie dela origini

  si curand v-a pleca in sträinätate la tratament”unde are doctorii lui”

  theo- nona

  25/06/2012 at 10:42 am

 22. amenintzärile la adresa dnei Macovei, aratä cä USL;
  sunt niste mafiotzi criminali

  au mai fost omoratzi judecätori si procurori , tot de cei din haita rosie.

  theo- nona

  25/06/2012 at 10:46 am

 23. De ce mama dracului nu sufla nici un PDList nimic in apararea Monicai Macovei? Chiar toti sunt asa de netrebnici? N-am mai pomenit atata lasitate si lipsa de caracter. Nici chiar europarlamentarii PDL nu iau atitudine.
  PDL ul nu o merita si sper sa-i paraseasca in curand. Cred ca MM asteapta 30 iunie, ca sa nu le strice sindrofia si apoi isi alege alta cale.

  cedric

  25/06/2012 at 10:54 am

 24. cum sä sarä Blaga??????????
  Ucu(rus) este prieten de suflet, ce dreptate, ce legi???

  theo- nona

  25/06/2012 at 10:57 am

 25. cred cä dna; MACOVEI , face parte dintr-o manä de oameni
  cu adeväratzi onesti din PDL.

  theo- nona

  25/06/2012 at 10:59 am

 26. face spume un cretin sidicalist,

  dar liviu pop, ce studii are??????????

  cine poate cäuta.?

  theo- nona

  25/06/2012 at 11:02 am

 27. ce a declarat Ilie Sarbu la adresa dnei Macovei,

  este amenintzare directä cu moartea, Procuratura, ar trebuii sä sezizeze,

  se pun destule crime pe seama mafiotzilor PSD; procurori,judecätori,etc

  este grav ce isi permit aceste haimanale rosii.mafiotzii amenintzä.

  theo- nona

  25/06/2012 at 11:16 am

 28. Revista presei de azi, operatiunea marea evadare a lui Nastase, imbecilitatile agramatului Pop, toate confirma excelentul diagnostic a lui theophyle de ieri: politica rudimentara, ipocrozie si demagogie. Niste idioti sinistri.

  Aha

  25/06/2012 at 11:24 am

 29. Buna dimineata!

  Bombo, pune-ti fularul si mai sinucide-te si azi inca o data!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/astazi-se-judeca-recursul-dosarului-matusa-tamara-988575.html

  luminita

  25/06/2012 at 11:41 am

  • „pune-ti”, scz.

   luminita

   25/06/2012 at 11:51 am

   • Sau
    Bombo: puneti perfuzia la loc!
    Merge si asa, nu?
    PS Cred ca poate sa vorbeasca 🙂

    emil

    25/06/2012 at 11:56 am

    • corect, Emil! sa i-o puna altii, ca pe el il doare in fular. 😆

     luminita

     25/06/2012 at 12:01 pm

     • Interpretari (sensuri?)
      1. Pune-ti….
      Nastase este un executant in mascarada.
      2. Puneti…
      Nastase este dirijorul
      Mai am 🙂

      emil

      25/06/2012 at 12:05 pm

 30. La ora 12 ar trebui sa se comunice concluziile comisiei medicale asupra starii de sanatate a lui Nastase.
  Astept cu nerabdare motivarea mentinerii lui la Floreasca!

  cedric

  25/06/2012 at 11:54 am

 31. nastase ramane in spital si se mai face o comisie pt ca responsabilitatea transferului revine numai IML.Pana acum ce-au pazit?

  cedric

  25/06/2012 at 12:14 pm

 32. mai dureazaaaaa!

  cedric

  25/06/2012 at 12:15 pm

 33. Ramane in spital :mrgreen: -Adrian Nastase ramane in spital. Decizia transferului va fi luata de Politie si Institutul de Medicina Legala
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12613371-managerul-spitalului-floreasca-medicii-vor-prezenta-scris-pana-10-00-concluzia-cazul-nastase.htm

  mar

  25/06/2012 at 12:16 pm

 34. buna ziua lume buna 🙂 am lipsit cateva luni si nu ma mai pot ,,racorda,, la realitatea din Ro….lucrurile au mers din rau in mai rau…ce vad eu acum este …vanzoleala sobolanilor prinsi in capcana…reactia violenta a sistemului mafiot la implementarea legii este pe punctul de a declansa o confruntare fatisa si exploziva intre statul de drept si mafia institutionalizata(uzurpatoare)…sunt dezolata de lipsa de reactie a…elitei natiunii… care sta paralizata intre confruntarea orgoliilor meschine si ,,scarba,, afisata ca motivatie penibila pentru a masca de fapt neputinta si gaunosenia acestei false elite…oameni buni am o intrebare ptr.@cetatean salut city 🙂 cum vezi tu din punct de vedere juridic-constitutional actiunile unui guvern PROVIZORIU cum este guv.ponta,care emite ordonante de urgenta,modificari si abrogari de legi,inainteaza proiecte de legi in parlament ca sa nu mai vorbim de atacul fatis demolator la institutiile statului de drept,presedintie,ccr,dna si procuratura …eu stiam ca acest guv.,,facut ptr.putina vreme,, are in atributiuni numai probleme curente de administratie si organizarea de alegeri locale si generale corecte :mrgreen: ….cum naiba ne-am trezit ca pontanacu deturneaza menirea si atributiile legale ale acestui guv.provizoriu transformandu-l intr-o veritabila arma de asalt ptr. operarea unei …lovituri de stat…si toata lumea se face ca nu vede asaltul interlopilor asupra institutiilor statului de drept…

  emily

  25/06/2012 at 12:17 pm

 35. Daca decizia s-a transferat la IML vor sa-i construiasca dosarul iresponsabilitatii in baza suicidului.

  mar

  25/06/2012 at 12:20 pm

 36. Sinucisului Bombonel, zis si Arogantu, i s-a stabilit prelungirea mandatului de terapie defensiva.
  La Floreasca.

  luminita

  25/06/2012 at 12:21 pm

 37. Situatia e naspa…
  Deocamdata care sunt alternativele? Avem asa:
  – Pdl, un partid mare cat o placinta, dar puternic cat un caca de furnica, cu „masculi” nevolnici care nu sunt in stare nici macar sa latre putin la Usl-isti, cand MM este atacata „in haita” de Usl-isti. Asta ca sa folosim limbajul lui Crizel. Asadar, Pdl pentru mine este zero.
  – Noua Republica, avand in Mihai Neamtu un lider care nu poate reactiona la niste atacuri de doi bani ale lui Mihalache, un MN care se poate exprima doar in scris, prea lung si deloc convingator. Asadar, pentru mine NR este un partid fara „sange”.
  – MRU cu a sa miscare mult-anuntata si mult-asteptata, care daca se mai screme mult s-o scoata va fi mult-prea-intarziata si mult-prea-rasuflata. Asta ca sa vorbesc in rime.
  Ce sanse sunt?
  T. basescu este inghesuit in vitrina ca decor, ii vor taia Usl-istii una-cate-una toate atributiile, prin alte declaratii ale Parlamentului, adoptate la fel de usor ca si cea cu reprezentarea la Consiliul European.
  Basescu poate sa protesteze – oficial sau la televizor – cu argumente sau fara – cat o avea voce – Usl-istii il vor trata ca si pana acum – ca pe un „caine fara dinti”.
  cat despre sansa ca Ponta sa plece din cauza plagiatului – u prea cred… In tara bizonilor nu le pasa, iar liderii europeni au alte griji acum, atat timp cat Romania va sta „linistita” cred ca putin ii intereseaza de cine conduce, doctor sau nu…
  Imi pare nespus de rau, eu cred ca ne-am pricopstit cu 4 ani de Psd + Pnl + Voiculescu…

  victor.vb2

  25/06/2012 at 12:26 pm

 38. acest USL; este o grupare de interlopi si adeväratzi mafiotzi.

  este cumplit cä romanii au votat niste hotzi, agramatzi si criminali.

  theo- nona

  25/06/2012 at 12:27 pm

 39. Tonta a inceput sa-si uzurpe functii pe care nu le are 🙄 Voi discuta cu presedintele ceea ce avem pe ordinea de zi .
  Daca AP nu s-a pronuntzat in privintza subiectelor de discutii, Plagiatorul le anuntza.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12614255-csat-reuneste-sedinta-ora-17-00-ponta-voi-discuta-presedintele-ceea-avem-ordinea.htm

  mar

  25/06/2012 at 12:28 pm

 40. panä cand populatzia nu v-a venii aläturi de presedinte,

  nu vetzi scäpa de mafiotzii si hotzii-plagiatori USL:

  theo- nona

  25/06/2012 at 12:29 pm

 41. ordinea de zi si sedintza, o conduce Presedintele.

  theo- nona

  25/06/2012 at 12:31 pm

 42. Citesc pe un blog, cu mari pretentii:
  „(stiti ca si doamna Udrea e profesor-doctor?)”
  Eu nu stiam: doamna de unde stie?
  Nu simte „nevoia” sa dovedeasca?
  Asa se construiesc multe „adevaruri”, din pacate 😦
  PS Ma oboseste „oamenii asteapta” pe care Ponta o tot repeta 🙂

  emil

  25/06/2012 at 12:38 pm

 43. nu pot spune decat,
  USL
  rusine sä vä fie javre ordinare,
  javre ordinare si manipulatore,

  Nästase trebuie dus la inchisoare

  theo- nona

  25/06/2012 at 12:39 pm

 44. Ponta plagiatorul -demisia.

  theo- nona

  25/06/2012 at 12:40 pm

 45. hahalerele penale dela floreasca iar insceneazä ceva,

  rusine,rusine, sabotatzi munca magistratzilor si musamalizatzi adevärul

  Nästase , escrocul penal trebuie dus la inchisoare.

  theo- nona

  25/06/2012 at 12:43 pm

 46. am ras, m-am amuzat teribil, dl. Mihu, scrie in RL un articol,

  „a. nästase ar putea rämane gravid”

  eu cred cä este, o cocotä masculinä cu ifose.

  theo- nona

  25/06/2012 at 12:52 pm

 47. si bäiatul lui, este la fel de precar si tzigänesc crescut.

  theo- nona

  25/06/2012 at 12:54 pm

 48. De luat aminte, pot sa hamaie scatofagii pana ragusesc :mrgreen: „Blogerii romani au analizat in aceste zile teza sinuciderii si au atras atentia asupra numeroaselor elemente care nu o sustin. Declaratiile politiei, subordonata ministrului de interne social-democrat Ioan Rus, sunt contradictorii”, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung in articolul „Telenovela fara bubuitura”, tiparit in editia de luni a ziarului german.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12614720-frankfurter-allgemeine-zeitung-regizat-sinuciderea-fostul-prim-ministru-roman-nastase.htm

  mar

  25/06/2012 at 1:18 pm

 49. Basescu a sesizat CCR pe tema plecarii la Bruxelles

  cedric

  25/06/2012 at 1:19 pm

 50. Basescu este la Craiova, la uzina Ford. Bine ca mai iese din „casa”.

  cedric

  25/06/2012 at 1:22 pm

 51. N-o vad si pe madam primar in cadru. O sa-l reclame ca nu i-a cerut voie sa-i incalce teritoriu!

  cedric

  25/06/2012 at 1:23 pm

  • Olguta declara acum vreo 2 zile ca exista 3 tipuri de republica: rep prezidentiala, rep parlamentara si republica monarhista :))) amanuntul a scapat atat presei „lbere” din RO cat si maretului partid reformator zis si pdl . ne cam meritam soarta la ce pedelaci tradatori si am votat si sustinut.

   zigzag

   25/06/2012 at 1:27 pm

   • Ce sa ne miram daca pt. desteapta asta , Cioran este un personaj literar?

    cedric

    25/06/2012 at 1:29 pm

    • ma mir doar ca din toata pleiada de reformatori pedelaci n a sesizat macar unul. sau poate nu i intereseaza cine stie. 😦 cand desteapta de nuzti confunda regimul din norvegia nu exista pesedist sa nu faca misto de ea la tv cu orice ocazie. asa ca la ce sa se ne mai miram ca se urca uslinosii cu bocanii pe capetele noastre.

     zigzag

     25/06/2012 at 1:32 pm

 52. azi trebuie sa stam cu ochii pe sedinta CSAT. vor fi la aceeasi masa si nasul si finul 🙂 :D.

  zigzag

  25/06/2012 at 1:23 pm

 53. este o rusine ce fac uslinosii, o mare palmä justitziei
  sper ca ziaristii sä nu lase haita rosie mafiotä, sä facä
  iar scenarii.

  la inchisoare cu escrocul Nästase.

  theo- nona

  25/06/2012 at 1:27 pm

  • in Romania nu mai exista ziaristi. sunt 2 3 asa mai independeti.restul sunt tonomate de partid.

   zigzag

   25/06/2012 at 1:29 pm

 54. Madam Zoe petre isi da cu parerea (cu glasul ei de capra beeeheheehaita) ca presedintele trebuie sa se supuna parlamentului si sa-l lase pe Tonta sa mearga la Bruxelles

  cedric

  25/06/2012 at 1:27 pm

  • nici la „revolotia” din 89 nu a existat atata dezinformare si manipulare ordinara :(.

   zigzag

   25/06/2012 at 1:30 pm

  • Madam zoe, fiica academicianului secu Condurachi, doamna care a avut un cuvint greu in porcaria de tratat cu Ucraina, nici nu se putea dezminti.

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 1:43 pm

 55. cred cä o sä vadä curand, finul aia nasului

  theo- nona

  25/06/2012 at 1:29 pm

 56. zarzavagioaca sclerozatä Zoe, este o scursurä si fiul ei la fel..

  theo- nona

  25/06/2012 at 1:30 pm

 57. haita rosie USLINOASÄse pricep la manipulari si dezinformäri,
  este scoala moscovitä a lui iliescu, marga, etc.

  theo- nona

  25/06/2012 at 1:32 pm

 58. @zigzag, stii la ce ora e programata sedinta CSAT?

  cedric

  25/06/2012 at 1:33 pm

  • ora 17. foarte importanta. mai ales ca cica guvernul nu a cerut sau a trecut fara sa ceara avizul csat in privinta declararii insolventei hidroelectrica. 🙂

   zigzag

   25/06/2012 at 1:36 pm

   • Multumesc ! Stiu chestia cu hidroelectrica , dar se poate discuta daca guvernul nu vrea? Am impresia ca sunt majoritari in CSAT

    cedric

    25/06/2012 at 1:38 pm

    • tot ce tine de siguranta nationala se poate discuta 🙂 acum cred ca vom vedea in ce tabara joaka nasul copilotului.

     zigzag

     25/06/2012 at 1:41 pm

 59. fac numai de capul lor mafiotzii.

  se cunoaste cä au studiat dreptul cu Nästase.

  theo- nona

  25/06/2012 at 1:38 pm

 60. Asta-i buna! pe ecran la B1, sunt doua ferestruici : una cu spitalul Floresca alta cu penitenciarul Rahova. Nu-mi dau seam de ce!

  cedric

  25/06/2012 at 1:39 pm

 61. Vorbeste Turcescu la tel. la B1. Praf il face pe Ponta.

  cedric

  25/06/2012 at 1:40 pm

 62. Renate Weber, la B1 (prin telefon)
  „Daca CCR, decide in trei zile e NECONSTITUTIONAL, nu mai suntem intr-un stat de drept”.
  Aiuritoare 🙂
  Il ascult pe Toni Grebla 😦

  emil

  25/06/2012 at 1:49 pm

  • Grebla vrea sa ne lamureasca faptul ca presedintele e un tip conflictual. Ba, mai gaseste niste pete in soare : dece n-a decorat toti judecatorii care au lucrat la CCR. Pai pe aia nu i-a decorat Iliescu?

   cedric

   25/06/2012 at 1:58 pm

 63. sä am ” o tuntä” de bärbat ca Nästase, o lesinäturä ce se ascunde
  sub fusta mafiotzilor manipulatori; as divortza, este lipsit de demnitate.

  theo- nona

  25/06/2012 at 1:50 pm

 64. Ca tot citesc pe pagina antenei 3:
  „Noua lege a referendumului ar putea fi adoptată astăzi în Camera Deputaţilor, care este for decizional. Dacă acest act normativ primeşte numărul necesar de voturi în plen, atunci procedura de demitere a preşedintelui ţării va fi schimbată.”
  Parca mai erau niste pasi pana o lege intra in vigoare, nu?
  Sau e scris „la intimidare”?

  emil

  25/06/2012 at 2:06 pm

  • Pai o adopta parlamentul. Dupa aia legea merge la promulgare. In cazul in care apare o contestatie la CCR se sta pina judeca curtea. Da’ la Scanteia 3 asa le place sa dea povestile din parlament de zici ca sin bule papale.

   Aha

   25/06/2012 at 2:11 pm

 65. Si Basescu profita de pozitia sa pentru a se „baga peste rand” 🙂
  „Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la Craiova, ca vrea sa fie cel care cumpara prima masina Ford B-MAX produsa in Romania. ”
  Stire pe HN

  emil

  25/06/2012 at 2:11 pm

  • L-a si cumparat! a facut actele , dupa cate inteleg. Asa a facut si cu Dacia Logan. Lasa , sa crape Tonta, dar el are hibrid , nu serveste masina romaneasca. Iar presedintele se destinde inainte de ultima batalie.

   cedric

   25/06/2012 at 2:20 pm

 66. Buna ziua,
  Sa nu uitam ca in cazul „Matusa Tamara” Nastase este acuzat ca l-a angajat pe un individ doar ca sa distruga dosarul transferelor de bani efectuate de Danea Nastase. Laastase a fost vorba de un caz. In schimb Ponta a desemnat zeci de persoane sa musamalizeze diferite cazuri de coruptie sau plagiat.

  ribelalu

  25/06/2012 at 2:13 pm

 67. Un fapt „interesant” care, in opinia mea nu trebuie neglijat.
  Berceanu face o declaratie la Senat
  la B1 in direct
  la Realitatea TV nu exista asa ceva (cel putin nu in direct)
  la Antena 3 la fel ca la Realitatea.
  Cum se poate depasi asta ?

  emil

  25/06/2012 at 2:21 pm

 68. Buna ziua all 🙂
  Daca doriti o vizita la muzeu:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/06/25/pictura-din-australia-thomas-roberts-2/
  😀

  desydemeter

  25/06/2012 at 2:27 pm

 69. Grebla face declaratii halucinante – CC nu tb sa pronunte, CC s-a antepronuntat. Daca nu tb sa se pronunte de ce le este frica??

  mar

  25/06/2012 at 2:31 pm

  • @mar , obisnuieste-te pentru urmatorii ani cu aceste declaratii. Ele nu sunt halucinante, ele sunt normale pentru ei. Vei folosi acest atribut: halucinant tot timpul ?

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 2:49 pm

 70. Gabi Dumitru

  25/06/2012 at 2:34 pm

 71. Valeriu Zgonea: (1985 – 1993 – licenţiat al Facultăţii de căi ferate, dumuri şi poduri – Institutul Naţional de Construcţii Bucureşti
  2000 – curs postuniversitar: Aparate de cale CF)
  „Eu v-am prezentat problema din punct de vedere juridic”
  la o intrebare a jurnalistilor despre CCR
  🙂

  emil

  25/06/2012 at 2:50 pm

  • Cristea, interimar ca si tampitul de la educatie, taie si spanzura la comanda.

   cedric

   25/06/2012 at 3:33 pm

 72. Sint indignat. Nemtii aia de la FAZ, in loc sa-i citeze pe Rus si Hasotti si sa acuze dictatura care obliga pe mucenicul Nastase la portul fularului pe canicula asta, se iau dupa Monica Macovei si se implica in disputa politica dintre guvern, reprezentat de Ponta si Nastase, si Basescu. Niste penibili si nemtii astia, intocmai ca aia de la Nature care se ocupa de gindaci si habar nu au de drept si curtea internationala infiintata de-a dreptul de Ponta. Pai F din FAZ vine de la Frankfurt. Acum ei se mira ca viteii la moarta noua ca nu s-a auzit impuscatura. Astia cred ca Nastase sta in Frankfurt? Pai normal ca nu se aude impuscatura din Zambaccian pina in Frankfurt. Niste ageamii.

  Aha

  25/06/2012 at 3:21 pm

  • Aha, nu absolutiza 🙂
   e vorba de un singur neamt
   e vorba de ACELAS neamt care a scris si de plagiatura

   Ignori ca restul de zeci de nemti cinstiti din toata Germania nu inghit minaraile lui Basescu si ale slugilor sale platite.

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 3:44 pm

 73. http://www.ziare.com/scoala/evaluare-educatie/in-sua-s-au-pus-bazele-global-research-council-romania-n-are-habar-si-nici-ministru-1174984

  Pai pe cine sa fi trimis? Pe Pop, Mang, Dumitrescu sau Ponta? Noi stam in mlastina care ne place.

  cedric

  25/06/2012 at 3:38 pm

 74. Salut
  Pai al nostru ministru provizoriu este preocupat sa schimbe oameni integri din Comisia Nationala de Etica cu manglitori
  http://www.contributors.ro/administratie/educatie/lupul-paznic-la-oi-manglitor-strecurat-in-comisia-nationala-de-etica/

  ion

  25/06/2012 at 3:41 pm

  • Vai de mama ei de comisie si vai de mama ei de etica!

   cedric

   25/06/2012 at 3:46 pm

 75. cedric

  25/06/2012 at 3:42 pm

 76. Buna Ziua la toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  25/06/2012 at 3:46 pm

 77. Bună seara !
  De mult timp se ia șpagă țuică și ..
  E veche meteahna. Nou e faptul că aflăm. Vă rog să nu vă supărați pe mine pentru acest comentariu.

  dictaturajustitiei

  25/06/2012 at 8:00 pm


Comentariile sunt închise.