Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Năstase şi Ponta – pentru că se poate!

Doua sinteze esentiale din presa nationala si internationala – Deutsche Welle si HotNews.

Nastase – O „melodramă” cu efect scontat, dar cu final deschis. Presa occidentală continuă să tematizeze cazul fostului premier social-democrat Adrian Năstase, soarta tovarăşilor săi de partid şi starea de sănătate a democraţiei româneşti.

La social-democraţii români scandalurile se ţin lanţ, subtitra la finele săptămînii NEUE ZÜRCHER ZEITUNG articolul intitulat Partidul de guvernămînt al României – în mocirlă. Condamnarea ex-premierului Adrian Năstase pentru corupţie precum şi scandalul de plagiat al actualului premier Victor Ponta pun într-o foarte proastă lumină Partidul Social-Democrat, află cititorii cotidianului elveţian din cuprinsul relatării bine documentate.

Dar, situaţia din România continuă să stîrnească interesul marilor ziare germane şi la acest început de săptămînă. FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG publică, sub semnătura lui Karl-Peter Schwarz, un nou articol despre nefericita „saga” a aceloraşi social-democraţi, referindu-se de astă dată la cazul lui Adrian Năstase şi la tentativa sa de sinucidere după aflarea sentinţei definitive de condamnare la doi ani cu executare.

Ziaristul german, excelent cunoscător al realităţii româneşti, pare a se fi inspirat, atunci cînd a optat pentru titlul articolului său, din declaraţia făcută de europarlamentarul conservator şi fostul ministru român de justiţie Monica Macovei: ”Aceasta nu a fost o tentativă de sinucidere, aceasta a fost o telenovelă”.

Karl-Peter Schwarz analizează situaţia la rece şi la obiect, deşi lasă să se întrevadă în cele petrecute o melodramă. În subtitlu, citarea întrebării, dacă nu cumva fostul prim ministru şi-a regizat sinuciderea, are rezonanţe aproape retorice, fiindcă detonaţia unui pistol precum cel cu care Adrian Năstase a încercat să-şi ia singur viaţa se poate auzi de la doi kilometri, dacă nu s-a recurs la un amortizor. Or, deşi revolverul nu avea amortizor totuşi zgomotul glontelui ieşit pe ţeavă nu s-a auzit.

Karl-Peter Schwarz schiţează şi scenografia melodramei: vila luxoasă a ex-premierului social-democrat, colecţiile sale de artă, răspîndirea veştii de condamnare a acestuia la doi ani închisoare, mediatizarea instantanee a evenimentului prin strîngerea ziariştilor şi a carelor de televiziune în jurul scenei. Condamnarea pentru corupţie cu executarea pedepsei a unui fost prim ministru a constituit o premieră în istoria post-ceauşistă a României. O premieră însă a fost şi tentativa de sinucidere a ex-premieurlui condamnat, analizată copios de bloggerii români, deloc singurii care au depistat şi evidenţiat inadvertenţele ce ar consolida ipoteza unei înscenări bine puse la punct a unui act care, în mentalitatea colectivă, trece îndeobşte drept „disperat” şi „necugetat”.

Fiindcă iată – o cerere de suspendare a sentinţei din motive de sănătate a ex-premierului „rescapat” a şi fost înaintată de avocaţii acestuia. Şi, mai mult decît atît: ministrul de interne l-ar fi sunat personal pe Năstase înainte de arestare spre a afla în ce fel doreşte condamnatul să fie transferat la închisoare. Motiv suficient de întemeiat pentru ca Monica Macovei să ceară demiterea actualului deţinător al portofoliului justiţiei.

Detaliile melodramei, luate în parte şi puse laolaltă, dezvăluie o strînsă reţea a cîrdăşiilor: Năstase nu a fost transportat la spitalul închisorii, altminteri bine echipat, ci în clinica preferată a tovarăşilor săi de partid. Şi, colac peste pupăză, medicul care l-a luat în grijă pe „rănit”, doctorul Şerban Brădişteanu, ar fi delapidat milioane în cursul operaţiunilor de modernizare a clinicii, fiind sub acuzare. Lanţul „privilegiilor” de care a avut imediat parte Năstase pare interminabil şi este de-a dreptul siderant pentru cititorul occidental obişnuit cu o corectă respectare a legislaţiei în vigoare într-un stat de drept. Şi anume că, potrivit legislaţiei româneşti, un arestat nu poate fi vizitat decît de avocaţii proprii şi de aparţinătorii acestuia, dar numai cu autorizaţia directorului penitenciarului. Or, la patul ex-premierului s-au perindat prieteni de partid proeminenţi între care şi actualul prim ministru Victor Ponta.

Numai că, într-o lume cu susul în jos, cei care solicită respectarea legii devin ei înşişi suspecţi şi condamnabili. Aşa se face că după ce Monica Macovei a opinat în blogg-ul ei personal că ministrul român al justiţiei ar trebui să explice de ce tolerează o încălcare a legii, s-a pomenit ea însăşi acuzată de senatorul social-democrat Dan Şova de „instigare la ură”. Acelaşi demnitar crede că ministrul de interne s-a comportat uman în timp ce doamna Macovei, fost ministru al justiţiei s-ar comporta dezonorant şi inuman. Integral pe  Deutsche Welle – merita citit!

Ponta, baby-face killer. Cinci saptamini la Palatul Victoria au fost suficiente pentru ca Victor Ponta sa dinamiteze unul din singurele asset-uri ale Romaniei: credibilitatea. Credibilitatea greu recistigata in urma unor reforme dureroase si deseori nedrepte pentru multi contribuabili satui de aroganta fostului guvern portocaliu. Ponta a reusit in doar cinci saptamini sa spulbere aceasta credibilitate: contrareforma in educatie, dinamitarea imaginii unor ministere prin numirile controversate de ministri, scandalul ICR, scandalul privind reprezentarea la Consiliul European, propriul scandal cu plagiatul. Si ultima decizie, probabil cu cel mai mare impact economic, impingerea spre insolventa a Hidroelectrica. Cel mai tinar premier din istoria Romaniei, cu figura sa inocenta, s-a dovedit un baby-face killer pentru imaginea tarii pe care o guverneaza.

Sa le luam pe rind. Integral pe situl HotNews. Merita citit si recitit!

De ce? Pentru ca se poate! Se poate? Pana cand?

Written by Theophyle

25/06/2012 la 3:46 pm

234 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Azi au aparut altele. Articol asumat cu nume si prenume si dat si pe hartie, asadar sigur in fata unui eventual proces de calomnie. Se pare ca Nastase s-a luptat cu politistul, a fost trantit la podea si a fost incatusat! Nici vorba de om impuscat in gat. Ba chiar, Nastase a incercat sa-l muste pe politist!!!

  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/ziuanews-a-intrat-in-posesia-declara-iilor-olografe-ale-so-iei-i-copilului-lui-adrian-nastase-in-care-ace-tia-descriu-tragedia-din-biblioteca-nastase-a-vrut-sa-l-mu-te-pe-poli-ist-16745

  Cine mai pune botul la bolnavii penali ai lui Bradisteanu???

  adrian_m

  25/06/2012 at 4:06 pm

 2. buna ziua
  poate cineva numi un politician din linia intit a usl ” normal la cap”?
  multumesc

  intimplator

  25/06/2012 at 4:08 pm

  • miron mitrea?

   radu2

   25/06/2012 at 4:30 pm

   • @radu2
    multumesc/probabil, da,insa nu mai e in linia 1/

    intimplator

    25/06/2012 at 4:58 pm

 3. Ziua buna oameni buni, gazde primitoare,

  Cateodata mi se pare ca nu mai exista nici-o sansa pentru Romania. Fiecare este interesat de „furtul” lui marunt si psd-ul este , in cazul acesta, cel care ii reprezinta interesele.

  Sa ma explic. Am vorbit cu cineva care nu este prost.
  1. Plagiatul nu exista. El trebuie demonstrat
  2. Traian Basescu este inca de vina pentru toate cele ce se intampla. Scandalurile , toate sunt datorate lui.

  La intrebarea mea: Dar au fost lucruri bune care s-au facut de exemplu mica reforma in justitie. Raspuns: aia au facut-o ca sa ii prinda pe usl-isti dar acum o sa ii prinda pe pdl-ist (ha, ha, ha)

  La intrebarea mea despre calitatea diplomelor si accesul la piata muncii in starinatate. Raspuns: Noi vrem sa muncim in Romania.

  Am vrut sa spun: atunci nu va mai plangeti ca nu aveti salarii ca in strainatate. Ca nu aveti bani. Ca suntem tratati ca tiganii europei.
  Incep sa ma enervez din nou. 😦

  eugeni

  25/06/2012 at 4:14 pm

  • Nu te enerva, o categorie de cetateni au cascat ochii la televizor prea mult si au trecut de la opinii politice la religie.

   Aha

   25/06/2012 at 4:25 pm

  • Renunțați la criteriul inteligenței, sunt suficienți hoți și criminali inteligenți …
   Întrebați-vă din ce trăiește acel cineva și răspunsul va veni repede.

   dada

   25/06/2012 at 4:34 pm

  • nu este prost, dar atunci este total lipsit de discernamant. fara suparare.

   Sare'n Ochi

   25/06/2012 at 4:40 pm

   • Problema e ca sunt multi!!!!!!!

    Ana

    25/06/2012 at 5:56 pm

    • extrem de multi. si disimuleza in inteligenti.

     Sare'n Ochi

     25/06/2012 at 5:57 pm

     • Eu impartasesc starea de exasperare a lui eugeni: conversatii asemanatoare am avut si eu, cu oameni pe care ii credeam cu capul pe umeri.

      Ana

      25/06/2012 at 6:12 pm

      • este nasol cand ti se spulbera credinta. de ce sa fii exasperata – confuzia si amestecarea proprietatii termenilor sunt necesare rasturnarii valorilor. ori de la infiintarea ProTEMBEL numai la aceasta rasturnare de valori se lucreaza. cand au aparut LATRINELE si iREALITATEA, terenul era bine arat si fertilizat, numai bun de folosit la insamantare.

       Sare'n Ochi

       25/06/2012 at 6:27 pm

  • Domnule eu am o colectie de prosti de genul asta in familia mea. Practic majoritatea.Si nu numai in familie. Majoritatea colegilor mei de servici. Practic in jurul meu e o adevarata „Sahara”. Si totusi incerc sa ii contrez. Rar dar cu argumente. Am observat ca o intrebare bine plasata dar, dupa tone de prostii ascultate ii destabilizeaza. Si imi pare rau sa spun dar printre acesti „frumosi naivi” , si asta mi se pare cel mai grav se afla sotii de mari profesori univeristari care sunt mereu plecati in strainatate . Si ei il considera pe Funeriu analfabet. Din dilema asta nu pot iesi.

   Doina

   25/06/2012 at 7:31 pm

 4. Povestea asta cu Nastase ne arata ca clasa politica are un singur opozant. Unul singur: doamna Macovei. Toti restul, colegul lui Patrunjelverde si prietenul lui Rus, domnul Blaga e inclus si el, sint ori niste lasi, ori niste complici. Inclin sa cred ca sint niste complici.
  Aici am ajuns: opozitia este o singura persoana.

  Aha

  25/06/2012 at 4:29 pm

 5. Salutare! 🙂

  Frumoasa postare, ma ard degetele sa scriu ceva, insa acuma nu pot, mai pe seara 🙂

  Voiculescu si-a dat demisia de la Senat.

  Motivul real? Eu banuiesc ca va fi numit intr-o functie incompatibila cu cea de senator. Adica la TVR.

  Cetatean

  25/06/2012 at 4:44 pm

  • ?????????????????????conflict de interese?
   probabil ca trebuie ” demonstrate”

   intimplator

   25/06/2012 at 4:51 pm

  • Ma asteptam sa-l fi pus la Justitie …. repede-repede … sau la Cultura … :)) … dar e bine si la TVR … Gadea la departamentul stiri … „Viitor de aur tara noastra are/Si prevad prin seculi a ei inaltare” … saracii inaintasii nostri …

   anaphoricus

   25/06/2012 at 4:51 pm

 6. era incombatibil, dar turnätorul felix, a motivat altceva.a fost dovedit
  turnätor, si a iscälit o scrisoare unde mintzea.

  andon si paslaru, trebuie datzi afarä.

  theo- nona

  25/06/2012 at 4:49 pm

  • Si diploma de turnator primita nu e plagiata; e pe merit. Deci si- dat demisia aiurea 🙂

   emil

   25/06/2012 at 6:05 pm

 7. e o rusine, cä Blaga lasä cäläii uslinos, sä-si batä joc de dna.Macovei

  si de Presedinte, si sä nu uite domnul Blaga, cä datoritä presedintelui.

  simpatiei pt-. el,am votat noi cei din diaspora.

  theo- nona

  25/06/2012 at 4:53 pm

 8. Nu Citi
  Problema e justitia. Nefiind parlamentar procesele se duc la tribunal de la Curtea suprema.

  ion

  25/06/2012 at 4:58 pm

  • adica ICCJ si-a pierdut „credibilitatea” la USLinosi :D???

   Sare'n Ochi

   25/06/2012 at 5:06 pm

 9. TVR este televiziune de partid, mai precis a USL. Cum partidele sint organizatii private, rezulta ca TVR este o televiziune privata. Cam ca si Scanteia 3 si irealitatea. Lumea ar trebui sa refuze sa mai plateasca acea taxa. Sint televiziune privata, nu au decit sa se descurce singuri cu finantele.

  Aha

  25/06/2012 at 4:59 pm

 10. acum dece intind pelteau cu NÄSTASE

  executarea inseam,nä imediat, deci azi trebuie terminatä procedura,
  mafiotzii cu contributzia politziei, fac nelegiuiri.

  theo- nona

  25/06/2012 at 5:03 pm

 11. buna ziua,
  Voiculescu ii va lua locul lui Patapievici la ICR. Asa cred eu!
  Ati vazut ca s-a votat legea CCR (sa nu mai analizeze hotaririle parlamentului) si o lege noua – parlamentul sa medieze conflictele intre guvern si presedinte (cam asa ceva).

  cedric

  25/06/2012 at 5:20 pm

  • Curat lovitura de stat. Urmeaza infiintarea organizatiilor de pionieri SD si soimii patriei?

   Aha

   25/06/2012 at 5:23 pm

  • Presedintele nu o va promulga, ci va sesiza CCR-ul pe aceste neconstitutionalitati.

   Care CCR le va da cu ranga-n cap uslamistilor.

   EuCuMine

   25/06/2012 at 5:27 pm

 12. racoviceanu cica i-a spus lui Sova ca noua lege cu CCR scurteaza timpul de suspendare a presedintelui. Adica cu referendum cu tot, sa fie transata supendarea pana in septembrie -octombrie ca sa avem alegeri parlamentare si prezidentiale simultan.

  cedric

  25/06/2012 at 5:23 pm

  • Sova i-a spus lui Racoviceanu. S-ar putea intelege pe dos din intortocherea frazei mele.

   cedric

   25/06/2012 at 5:26 pm

 13. Am mai vazut o stire la B1: PDL nu va avea nici un reprezentant in CA al TVR. Au pus laba fara rusine pe televiziune.

  cedric

  25/06/2012 at 5:25 pm

  • Doar pe TVR?

   emil

   25/06/2012 at 5:27 pm

 14. http://www.ziare.com/dan-voiculescu/demisie/voiculescu-a-demisionat-din-senat-vezi-reactii-1175109

  Senatorul PDLRadu F. Alexandru considera ca demisia lui Voiculescu e o reactie la faptul ca ar fi fost nemultumit de ce a obtinut in negocierile pentru functii din USL.

  L-am citat pe RFA desi mi-a devenit extrem de nesuferit, dar poate are dreptate.

  cedric

  25/06/2012 at 5:32 pm

  • Raspunsul l-a dat ion,mai sus.

   Gabi Dumitru

   25/06/2012 at 5:35 pm

  • A mai spus cineva lucrul asta. Am vorbit si cu o avocata si mi-a spus in felul urmator:
   „este o noua forma de sinucidere”. Dosarul trebuie mutat la o instanta inferioara, alte termene, poate si o noua instrumentare samd.

   ribelalu

   25/06/2012 at 5:37 pm

 15. Здравствуйте товарищ!
  De ce oare am impresia ca traim in Belarus?

  ribelalu

  25/06/2012 at 5:35 pm

  • Da’ coreeana lui Kim Jong Un o stii?

   cedric

   25/06/2012 at 5:37 pm

   • 안녕하세요 친구가
    Traiasca Google translate 😛

    ribelalu

    25/06/2012 at 8:24 pm

 16. Am avzut parerea lui Ion dar ma iexista o parere: si-a dat demisia ca sa poata candida la parlamentarele din toamna, mai spalat, mai uscat , ma icurat. Asa a facut si la legrile precedente. Ca sa creada lumea ca e altul!
  Dar nu si-a dat-o prea devreme, sa nu piarda prea multi bani,

  cedric

  25/06/2012 at 5:42 pm

 17. Buna ziua tuturor!
  Am lipsit din tara vreo 10 zile si ce gasesc la intoarcere:
  – un fost prim ministru condamnat cu executare, dar uitat pe la Urgenta;
  – un plagiat cat casa, dar care nu este urmat de o demisie;
  – o opozitie firava de-a dreptul – reprezentata doar de Monica Macovei
  – intrarea brusca in insolventa a Hidroelectrica
  – un partid de opozitie ce va fi condus de un FSN-ist pur sange;
  – scandalul cu ICR;
  – o problema nerezolvata : cine pleaca la Bruxelles.
  „Sa mai plec data viitoare?” (G/M)

  miki

  25/06/2012 at 5:50 pm

  • Problema ta nu apare cind pleci ci atunci cind te intorci.
   Solutia… nu te mai intorci 🙂

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 6:04 pm

  • – legi votate in parlament, care transforma regimul semi-prezidentail in regim parlamentar, fara modificarea constitutiei;
   – atac la baioneta la TVR

   Ana

   25/06/2012 at 6:16 pm

 18. ICCJ va decide daca dosarul de coruptie ICA – Dan Voiculescu va fi trimis la o alta instanta dupa demisia lui Voiculescu din Senat
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-12617336-iccj-decide-daca-dosarul-coruptie-ica-dan-voiculescu-trimis-alta-instanta-dupa-demisia-lui-voiculescu-din-senat.htm
  si daca decid ca s-a judecat si ramane sa se judece la aceeasi instanta? se sinucide Varanul?

  Sare'n Ochi

  25/06/2012 at 5:59 pm

 19. Cedric,
  Crede-ma ca reluindu-se procesul la tribunal fiind vacanta judecatoresca primul termen va fi la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie daca nu cumva se va si prescrie pana ajunge sa se pronunte instanta pe fond. Gandeste-te ca faptele sunt din perioada 2003-2004 iar procesul a inceput in 2009.

  ion

  25/06/2012 at 6:02 pm

 20. 😀 Nastase se trateaza de celulita in Spitalul Floreasca (vine si materialul – dar nu m-am putut abtine, inca rad)

  Sare'n Ochi

  25/06/2012 at 6:05 pm

 21. ‎”Totodata, arata clasamentul, romanii se regasesc printre europenii cu cel mai scazut nivel de incredere in Guvern (10%), Parlament (9%) si partide politice (8%). Increderea romanilor in Parlament este cea mai redusa din UE, comparativ cu media de 27%.”

  Pe cand o lege pentru demiterea Parlamentului?

  Parlamentarii individuali se considera PESTE?

  emil

  25/06/2012 at 6:08 pm

  • Cred ca romanii nu au incredere mare nici in mamica lor, si nici in teorema lui Pitagora.
   In schimb au incredere in Biserica si Armata 🙂

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 6:14 pm

   • 🙂
    Pai nu era rau daca Basescu punea de o DICTATURA militara 🙂

    emil

    25/06/2012 at 6:23 pm

    • Da ,, si instala o teocratie cu inaltpreainscaunatul sef al statului pe viata

     lastnightmusic

     25/06/2012 at 6:37 pm

     • Doar adjunct 🙂

      emil

      25/06/2012 at 7:11 pm

 22. Procesul lui Voiculescu chiar daca merge la Tribunal. tot la ICCJ ajunge, trecand pe la Curtea de Apel. Macar in faza de recurs.

  Cetatean

  25/06/2012 at 6:19 pm

 23. Sare,
  Exista precedente cunosc cel putin doi parlamentari unul este chiar de la pdl celalat de la psd. In ambele cazuri Curtea suprema a trimis dosarele la tribunal.
  Dar uitati-va acum la B1TV. IML NU POATE DECIDE IN CAZUL NASTASE. Fratilor Kafka e mic copil. Atata incompetenta nu am vazut. In plus procuratura vad ca e in vacanta. Politia acum citeste codul de procedura penala, iar medicii devin noii judecatori.

  ion

  25/06/2012 at 6:25 pm

  • acum nici IML nu poate? ioi!

   Sare'n Ochi

   25/06/2012 at 6:29 pm

  • Procuratura in vacanta? oare declaratiile usLASE de mai dinainte si de acum, plus actiunile lor, nu SPERIE pe multi?
   Sper sa gresesc 😦

   emil

   25/06/2012 at 6:33 pm

 24. Baieti si fete, eu zic sa avem rabdare. In cateva zile aflam in ce directie merge tara asta: pe 27 CCR se pronunta pe problema Consiliului, pe 28 pe problema VU, apoi peste inca niste zile pre problema anularii amendamentului Sova. Nastase a fost condamnat insa incearca smecherii, judecatorii de la ICCJ au prins gust de adevarata independenta, Europa i-a sarit in cap plagiatorului Ponta, oamenii incep sa vada ca Nastase a facut circ ieftin.

  Incepe campania pentru toamna si e cu sange pe pereti. USL nu se astepta la asa inceut furibund, nu au un plan unitar, incearca sa ii dea inainte cu suspendarea. In aceste conditii, sper ca judecatorii de la CCR nu sunt prosti si au miros ca e groasa, si ca USL pune de o subminare a statului de drept. Vedem in citeva zile ce zic venerabilii de la CCR (nu toti sunt venerabili).

  Cetatean

  25/06/2012 at 6:27 pm

 25. Mai Citi,
  Parca tot pe 27 era decizia CCR pentru vot uninominal. Referitor la Voiculescu, pana sa ajunga la Curte se prescrie fapta.

  ion

  25/06/2012 at 6:30 pm

  • Ai dreptate, am verificat si asa e, greseala mea 🙂

   Cetatean

   25/06/2012 at 6:41 pm

 26. Olguţa Vasilescu a demisionat din Senat. Alți opt senatori și-au depus mandatele. care mai este majoritatea?
  oricum, toate ceste jigodii si-u depus demisia DUPA ce au facut muci legile Romaniei, in special Constitutoia.

  Sare'n Ochi

  25/06/2012 at 6:37 pm

 27. Numeric, USL a pierdut majoritatea.

  Cetatean

  25/06/2012 at 6:43 pm

 28. Plagiez un comentariu de po hotnews: Tot asa si poate pe 22 decembrie 2089 mai dam o data jos dictatorul.
  Eu unul nu ma mir. Cine credea ca Tonta si Antenescu au vreo competenta in orice domeniu se cam imbata cu apa rece. Astia sint buni doar la dat din gura. In capetele lor tot ce au de facut este sa preia puterea dupa care vor sta cocotati pe niste perne ca sultanii, tara va merge din inertie suplinindu-i pe ei cu cele necesare, masinute de raliu pentru Tonta, adulatie televizata pentru Antenescu, si bani pentru restul grobianilor din USL.
  De restul guvernului are oare sens sa mai analizez competentele? Marga care e diplomat cit o garila in cusca, Pop analfabetul la educatie. Restul e in aceeasi oala, o mina de plagiatori si datatori din clanta.
  Pai de aia a declarat Ponta ca 75% din timp guvernul se ocupa cu razboiul cu Cotroceniul. Astia sint confuzi, ca un cor de giste care au gasit usa inchisa. Asa ca fac ce stiu mai departe, circ si dau din gura cu suspendarea, CE, etc.
  Tragedia va incepe abia dupa ce nu vor mai avea pe cine sa elimine in mod real. In momentul cind nu va mai exista opozitie politica, nici televiziuni sau publicatii cu care sa se incontreze si nici sentinte (sentinte poa sa fie dar vor ramine niste chestii pe hirtie ca la Nastase). Fiind incompetenti prin definitie, vor fi nevoiti sa inventeze inamici, si atunci vor incepe cetatenii sa dispara prin beciuri.

  Aha

  25/06/2012 at 6:45 pm

 29. atzi väzut turnätorul VOICULESCU, face iar niste fitze, sä
  manipuleze justitzie. escrocul asta ar trebuii judecat in stare de urgentä
  numai pt. manipulärile si sfidarea justitziei. mare mafiot.

  theo- nona

  25/06/2012 at 6:45 pm

  • Eu cred ca daca Voiculescu si Iliescu s-ar sinucide deadevaratelea – tarii i-ar fi infinit mai bine 🙂

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 6:49 pm

 30. ce sä potzi spune.

  Romania este in mana mafiotzilor USL

  theo- nona

  25/06/2012 at 6:48 pm

 31. Cristi Danielet la B1:

  emil

  25/06/2012 at 6:50 pm

 32. eu nu am inteles nimic din ce- zis Danilet la B1 TV. ce-a balmajit despre procurori si judecatori in cazul Nastase?

  Sare'n Ochi

  25/06/2012 at 6:55 pm

  • Eu am inteles cam asa:
   ” misiunea de ducere a condamnatului la inchisoare nu a fost indeplinita” A promis si ceva comunicat de la CSM, maine.

   emil

   25/06/2012 at 7:07 pm

   • Si, din cate am auzit si vazut pe fuga, il sustine pe Horatius Dumbrava in ceea ce a publicat pe contributors.

    emil

    25/06/2012 at 7:12 pm

   • mi s-a parut ca aud altceva. si m-am cutremurat.

    Sare'n Ochi

    25/06/2012 at 7:13 pm

 33. dece boldea a fost trimes din nou in celulä,
  si cu inpostorul Nästase, se fac firfiozoneli,

  este rusinos cä se folosesc tertipuri, politzia este vinovatä,

  joacä dupä cum dicteazä Rus

  theo- nona

  25/06/2012 at 7:00 pm

 34. Romania se face de ras in toatä lumea, cu inpuscatul impostor

  Nästase si Ponta plagiatorul

  theo- nona

  25/06/2012 at 7:03 pm

 35. Libidinosul de Mihalache nu crede ca CSM va lua o pozitie maine in cazul nastase. El sustine ca Danilet si Dumbrava sunt pupilii Monicai Macovei (adica restulCSM nu va fi de acord cu ei).

  cedric

  25/06/2012 at 7:03 pm

  • Curva aia de Mihalache e pupilul lui Antonescu

   Nu mi-o fi mie simpatic Danilet, insa asa atac la CSM e josnic si cu consecinte pentru subminarea statului de drept. Danilet, cu pacatele si virtutile lui, e reprezentantul legitim al magistratilor care l-au ales in CSM. Si el si Dumbrava, si merita aparati de orice cretin de politician care le contesta functia constitutionala de membri ai CSM!.

   Cetatean

   25/06/2012 at 7:10 pm

   • Mitocanie de cea mai joasa speta! Mai era un fost consilier al lui Iliescu, Serban parca, ce ar putea sa il egaleze!

    emil

    25/06/2012 at 7:27 pm

 36. CSM, trebuie sä-si facä mäcar odatä datoria,

  ce spune botzul de osanzä mihalache, e o grohäiturä.

  theo- nona

  25/06/2012 at 7:07 pm

 37. O nedumerire am si eu:
  Daca de maine un pdlist ajunge in tribunal, tinand cont de declaratiile facute zilele astea, se poate interpreta ca in MOD SIGUR e proces politic, nu?

  emil

  25/06/2012 at 7:21 pm

  • daca un pdlist ajunge la tribunal inseamna ca nu si-a aranjat ploile cu USL 🙂

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 7:25 pm

 38. Alt nenorocit care o ataca marsav pe MM – canalia de Mihalache. Astora le sta in gat ca le tranteste in fata adevarul

  cedric

  25/06/2012 at 7:26 pm

  • astia au trecut in cateva zile de la „nu comentam decizia instantei” la atacarea ei pe fata si la subminarea statului de drept.

   Cetatean

   25/06/2012 at 7:30 pm

 39. Astazi i-am trimis al doilea mesaj pe e-mail lui MRU, in care imi exprim stupoarea si indignarea pentru faptul ca NIMENI – nici din Pdl, nici din NR, nici din ICCD – nu i-a luat apararea Monicai Macovei.
  Pentru asta, toti merita o bataie a obrazului…
  Inclusiv MRU – pe care eu unul nu-l inteleg, in loc sa decoleze sta si efectiv o freaca.
  Na, ca m-am enervat, dar nu mai suport – atata asteptare exista pentru oamenii astia, nu sunt in stare ca macar la jignirea unei doamne cum e Monica Macovei, sa aiba „sange” si sa-i contreze pe nesimtitii de la Usl?

  victor.vb2

  25/06/2012 at 7:32 pm

 40. Uitati aici un articol stiintific. Eu cred ca Nastase era imbracat in zale.
  http://library-resources.cqu.edu.au/JFS/PDF/vol_32/iss_6/JFS326871604.pdf.

  ion

  25/06/2012 at 7:34 pm

 41. Baieti destepti B1 tv si EZ
  Cind toate televiziunile toaca porcariile USL astia vind clar alta marfa. Sunt sigur ca audienta si incasarile lor din publicitate vor creste
  secventa
  Turcescu 20-22
  Cristoiu+juniorul 22-23
  Banciu cel din ce in ce mai savuros 23-24
  vor rade cit de curind audienta tuturor celorlalti care vind aceiasi halva marca Felix
  🙂

  lastnightmusic

  25/06/2012 at 7:43 pm

 42. Salutare ! 🙂
  Musca ?
  Pai daca musca, trebuie legat.
  Musai ! 😆

  Tzepelica

  25/06/2012 at 7:44 pm

 43. Bună seara !

  Nu prea mai am vorbe , http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/06/25/am-gresit-de-fapt-ponta-si-ai-lui-au-nevoie-de-moartea-lui-adrian-nastase/ dar și pe mine mă irită faptul că PDL -ul tace.
  Singurii care se luptă sunt președintele Băsescu, doamna Mona Muscă și domnul Cristian Preda.
  Dacă-l vor alege pe Blaga președinte nu mă miră nimic.
  A reînceput să-mi placă domnul Mihai Neamțu.

  dictaturajustitiei

  25/06/2012 at 7:57 pm

  • Doamna Monica Macovei, cred.
   Sigur, tot MM.

   Tzepelica

   25/06/2012 at 8:01 pm

   • Nici măcar nu m-am gândit la doamna Mona Muscă. Sigur că de doamna Monica Macovei era vorba.
    Mulțumesc !

    dictaturajustitiei

    25/06/2012 at 8:08 pm

  • Asa sunt doamnele. Prefera lichelele 🙂
   A venit Neamtu acasa cu un buchet de flori, a zis imi pare rau.. am fost nu la circiuma ci sa ma intilnesc cu MRU si cu CPreda…. si Dictaturajustitiei s-a muiat ca inghetata vara, si a zis :
   .. A reinceput sa-mi placa domnul Mihai Neamtu. 🙂

   sa le intelegi pe fetele astea ? Si apoi licheaua o inseala din nou si ea pune-te pe plins … 🙂

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 8:07 pm

   • Bună seara !
    După câte îmi amintesc eu nu m-a înșelat Mihai Neamțu cu nimic. Eu mi-am văzut de treburile mele zilnice și banale și el de ale lui.
    N-am donat vreun leuț, am primit mai multe mesaje în acest sens, pentru el și nici campanie electorală nu i-am făcut.
    Nu cred că dacă ne ironizăm unii pe alții, nici la Tzepelica n-am sesizat vreo simpatie în răspuns, este un câștig pentru democrația care este tocmai pe punctul de a se destrăma cu totul.
    Până la urmă, ne merităm soarta dacă vrem să ne demonstrăm unul altuia cât de inteligenți suntem .

    dictaturajustitiei

    25/06/2012 at 8:16 pm

    • In raspunsul meu doar am sesizat o eroare.
     Neutru, fara nici un fel de antipatie/malitiozitate.
     Daca a sunat altfel, va rog sa primiti scuzele mele.

     Tzepelica

     25/06/2012 at 8:26 pm

   • Seara buna 🙂
    Esti rau, tot timpul taxezi 😦
    Citez, „Asa sunt doamnele. Prefera lichelele”. …..Adevarat,deoarece cea mai mare parte sunt lichele si nu prea ai de unde sa alegi. Ce se intampla la nivel macro se transfera si la baza, puterea exemplului este covarsitoare.

    mar

    25/06/2012 at 8:22 pm

    • Da mai mar 🙂
     dar nu taxez. Stiu ca oamenii prefera sa repete greseala iar si iar. Toti suntem asa 🙂
     Si nu sunt inteligent de loc. Si eu am dat credit dupa ce am fost pacalit. Si am fost pacalit a doua oara.
     Neamtu nu merita a second chance, a fresh beginnig. Intreaba ciinele ala rau ca iti explica el

     lastnightmusic

     25/06/2012 at 8:38 pm

     • MN este un subiect incheiat punct. Nu cred ca mai tb amintit din motive cunoscute de noi toti. UNeori am senzatia ca numai prin simpla pomenire noi il facem credibil, cea mai buna cale este ignorarea totala a personaului.

      mar

      25/06/2012 at 8:42 pm

      • personajului

       mar

       25/06/2012 at 8:43 pm

      • Pai spunei asta dictaturii nu mie. care zic acelasi lucru Omul ala nu mai are credit la mine

       lastnightmusic

       25/06/2012 at 8:52 pm

 44. O emisiune interesanta la Nasul, invitateste Cristoiu. Se pare ca scenariul prezentat in prima postare este adevarat, mai putin faza cu muscatul.
  Suicidul este o inventie.

  mar

  25/06/2012 at 8:24 pm

  • Nu există, până azi, nici un comunicat oficial al Spitalului de urgență cu privire la diagnostic și nici al Poliției capitalei cu privire la evenimentele petrecute in seara când năstase a început dansul cu mandatul de arestare!

   dada

   25/06/2012 at 9:02 pm

 45. ponta&co au dat startul,mitica continua….
  nu cumva asistam la ” mexicanizarea” romaniei?=justitia e ceva facultativ

  http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_intern/sport-fotbal-Liga_1-decizie-Curtea_de_Apel_Bucuresti-suspendare-dezafiliere-Universitatea_Craiova-Dumitru_Dragomir_0_725327802.html

  intimplator

  25/06/2012 at 8:24 pm

 46. Idiotii, iar s-au facut de ras. Astia demonstreaz ca au neuronii arsi de atata prostie si ura 👿
  Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat, luni, pentru Mediafax ca nu s-a primit nicio sesizare privind verificarea unui consilier prezidential, precizand ca daca va exista o astfel de solicitare, se vor face verificari doar daca intra in competenta IM.
  Dantes Nicolae Bratu a spus ca institutia pe care o conduce poate face verificari doar daca un angajat are contract individual de munca, in cazul Administratiei Prezidentiale urmand a se stabili daca Daniel Funeriu este angajat in acest fel sau este functionar public.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12618167-traian-basescu-catre-ministrul-muncii-doamna-campeanu-astept-inspectia-muncii.htm

  mar

  25/06/2012 at 8:29 pm

 47. Monica Macovei prin telefon la B1

  emil

  25/06/2012 at 8:43 pm

 48. zi-ne si noua 🙂

  Cetatean

  25/06/2012 at 8:44 pm

 49. Mar,
  Imi pare rau dar eu nu cred varianta de la prima postare. In primul rand nici sotia si nici fiul nu au dat o declaratie la Procuratura. In plus din comunicatul Prarchetului din 22.06.2012 reiese ca cei doi nici macar nu erau in camera respectiva.

  ion

  25/06/2012 at 8:47 pm

  • Ion,
   astia mint si manipuleaza si in somn. Incep sa cred ca toti sunt paralizati, au crezut ca reusesc sa ne abureasca. Din fericire nu au reusit si acum incearca sa gaseasca o solutie pertinenta ptr. a iesi din chingi.
   Sunt nebuni si mitomani.

   mar

   25/06/2012 at 9:13 pm

 50. Moama ce sterge MM cu ei pe jos la B1.

  blog de caine rau

  25/06/2012 at 8:49 pm

 51. Salutare all.

  Tanarul de stanga.
  Esti cam „degraba varsatoriu de sange”, moncher !
  Pa, cum spune cineva ceva, cum este luat in tarbaca ! :):

  Reddog

  25/06/2012 at 8:49 pm

 52. Buna seara, buna seara. Eu cred ca saptamana asta este foarte importanta din punct de vedere politic in Romania. Totul depinde de CCR. Ca opozitia romana institutionalizata doarme in bocanci.

  clemycali

  25/06/2012 at 8:54 pm

  • salut! toti asiii sunt in mana CCR.

   Cetatean

   25/06/2012 at 8:57 pm

   • Asta ma cam ingrijoreaza putin. Dar sa vedem. Din cate inteleg eu CCR ar trebui sa le dea cu firma in cap in toate sesizarile.

    clemycali

    25/06/2012 at 9:01 pm

    • categric, daca sint corecti, trebuie sa le dea in cap in toate spetele.

     Cetatean

     25/06/2012 at 9:02 pm

     • „Daca sunt corecti”, aici este spilul.

      clemycali

      25/06/2012 at 9:03 pm

      • exista 3 judecatori care sunt pe fata pro-USL, la anumite legi grele i-am vazut facand opinie separata. Modul lor de a argumenta e sofist si nu ma astept sa se schimbe.

       Cetatean

       25/06/2012 at 9:07 pm

 53. Eu am inteles ca Bomnbonel nu a avut absolut nici o tentativa de sinucidere in ultimele 100 de zile.
  Nu exista absolut nici un proces verbal al Politiei de constatare, cu privire la tentastiva de suicid a infractorului Nastase Adrian, , nici o incheiere de sedintza a Institutrului de Medicina Legala, care sa ii fi recoltat infractorului Nastase macar un mililitru de sange pentru analize.
  Nu exista absolut nici o dovada ca infractorul Nastase nu poate fi transportat cu Salvarea la Penitenciar si din ce motive.
  De fapt,
  STIE CINEVA
  daca infractorul Nastase,
  condamnat deja la 2 ani de inchisoare cu executare, se mai afla inca la spitalul Floreasca?!?!???
  I-a mai vazut cineva shoriciul ????

  luminita

  25/06/2012 at 8:55 pm

  • Aud ca si-a infipt coltii in gatul unei asistente.
   Nu, nu cu patima… 😆 😆

   Tzepelica

   25/06/2012 at 8:59 pm

   • Salut, Timi!
    tu crezi ca daca ziaristii ar astepta schimbarea turei asistentelor, in fata spitalului, si daca le-ar intreba frumos daca exista intr-adevar pacientul Adrian Nastase internat in vreun salon , crezi tu ca ar incalca ei vreun cod deontologic , sau ca asistentele ar fi obligate astfel sa dezvaluie vreun secret ?!?
    Eu revin cu intrebarea :

    Stie cineva sigur ca infractorul Adrian Nastase, recent condamnat cu executare la 2 ani de inchisoare,
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    se mai afla Adrian Nastase in spitalul Floreasca din Bucuresti?
    ––––––––––––––––––––––

    L-a mai vazut cineva ?
    –––––––––––-

    luminita

    25/06/2012 at 9:13 pm

  • Asa este. In momentul acest nu stim unde se afla condamnatul Nastase. O mare problema.

   clemycali

   25/06/2012 at 9:02 pm

  • Buna intrebare! Daca o fi plecat in Congo?!…

   Ana

   25/06/2012 at 9:10 pm

  • Ei dar uite ca se poate 🙂

   clemycali

   25/06/2012 at 9:02 pm

 54. Am o rugaminta,
  Poate sa-i spune cineva lui Turcescu ca nu exista declaratii ale membrilor familiei la parchet . Sa se uite dracului in comunicatul Parchetului din 22.06.2012

  ion

  25/06/2012 at 9:09 pm

  • Uitati-va la nasul, citeste declaratiile danei si andrei nastase. Cristoiu se prapadeste de ras.

   ovidiu

   25/06/2012 at 9:19 pm

   • Buna seara 🙂

    ovidiu

    25/06/2012 at 9:21 pm

  • Dar exista ceva cu privire la tentativa de sinucidere a infractorului NASTASE Adrian, la Politie, la Parchet, la Institutul de Medicina Legala?!?
   De fapt infractorul Nastase Adrian, in urma strangulariii voluntare cu un fular de fitze la gat, mai traieste?

   luminita

   25/06/2012 at 9:25 pm

 55. inca putin si membrii familiei vor spune ca l-au impuscat politistii 😆

  Cetatean

  25/06/2012 at 9:10 pm

  • Mi se pare firesc. Multa prostie si incompetenta zace in creierele oamenilor de la PSD.

   clemycali

   25/06/2012 at 9:14 pm

 56. Rau am ajuns daca sperantele noastre stau in CCR ! Opozitia???
  Apropo, stie cineva daca mai exista opozitie? In afara de Turcescu si Monica Macovei eu nu am mai auzit de opozitie !

  Reddog

  25/06/2012 at 9:18 pm

  • Reddog, cine sa faca opozitie serioasa? Blaga &comp? Opozitia institutionala, adica PDL-ul, este un monument de incompetenta si de lasitate. Partidul pe care il va conduce Blaga va fi o molusca fara grai si fara idei, bun doar sa stea in vitrina ptr exterior, ca cica avem opozitie parlamentara. Rol de figurant dar care convine sleahtei care a pus mana pe partidul pe care l-a construit Basescu.

   clemycali

   25/06/2012 at 9:23 pm

  • blaga e in campanie iar radu f alexandru a dat un interviu sinistru ieri in romanialibera.ro

   Cetatean

   25/06/2012 at 9:23 pm

   • Astazi insa, mai devreme la B1, a fost foarte civilizat 🙂

    emil

    25/06/2012 at 9:25 pm

    • Nu civilitatea este problema ci continutul interviului de ieri, ideile pe care le-a formulat si pe care nu cred ca si le-a schimbat intre timp.

     clemycali

     25/06/2012 at 9:30 pm

     • La ce spui ma refeream.

      emil

      25/06/2012 at 9:34 pm

  • Intre 2000-2003 singurul in Opozitie era TBasescu
   Acum daca sunt 2 inseamna ca numarul e dublu

   lastnightmusic

   25/06/2012 at 9:49 pm

 57. Ai nostri tineri…
  Giorgian Pop
  Studii şi specializări
  2008 – Consiliul Europei, „Şcoala de Vară pentru Democraţie”
  2007 – Colegiul Naţional de Apărare
  2007-prezent – Doctorand al Universităţii Bucureşti, domeniul Integrare Europeană
  2005 – George C.Marshall – „European Center for Security Studies – Leaders Program in advanced Security Studies”
  2004 – Stagiu de pregătire la Comisia Europeană şi Parlamentul European – „European Visitor Program”
  2003 – Stagiu de pregătire la departamentul de stat al SUA
  1997-1998 – Master, „Comunităţi şi Cultură”, Universitatea Bucureşti
  1993-1997 – Facultatea de sociologie, Universitatea Bucureşti
  CV Camera deputatilor

  emil

  25/06/2012 at 9:20 pm

 58. Intre timp
  „Fostul premier Adrian Năstase a fost legat de targă când a fost dus la Spitalul Floreasca pentru că nu dorea să părăseasca locuinţa sa din strada Zambaccian, de teamă să nu ajungă la penitenciar.

  UPDATE 19:57 – Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că echipa de avocaţi va face plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru rele tratamente.”
  Pe A3 😦

  emil

  25/06/2012 at 9:33 pm

 59. rusine presei romane. trebuie sa vina un neamt sa ne spuna adevarul verde in fata?

  pase scurte

  25/06/2012 at 9:35 pm

 60. Nu are de ce. Codul de Procedura Penala nu cade sub incidenta CEDO, din cate stiu. Fiecare tara are dretul sa stabileasca procedura penala pana la intrarea in inchisoare a condamnatului. Plus ca CEDO va decala asta inadmisibila.

  Cetatean

  25/06/2012 at 9:35 pm

 61. Clemy, ai perfecta dreptate ! PDL este in moarte clinica iar Blaga nu este in masura sa resusciteze pacientul !

  Reddog

  25/06/2012 at 9:40 pm

  • Salut! Dar asta era de asteptat. Acum au insa ocazia sa vada si naivii ce hram poarta Blaga. Ca atata timp cat eu si altii ne-am racit gura nu am fost crezuti. Am vorbit ca Lazar in pustiu.

   clemycali

   25/06/2012 at 9:43 pm

 62. Buna seara Emil,
  Nu fi fascinat de retorica ci de substanta discursului lui RF L-am urmarit si eu si am fost scarbit. Mai un pic si-l facea pe condamnatul AN Papa Ian Paul al _2 lea. Nici macar scarba de Mihalache nu l-a elogiat atata. Dar ce sa-i faci dupa parerea stimabilului AN este ok, Basescu si Boc fac greseli

  ion

  25/06/2012 at 9:40 pm

 63. All.

  La TVR i-au dat eject inclusiv lui Dan Turturica ! Canalii ! Canalii ! Canalii !

  Reddog

  25/06/2012 at 9:41 pm

 64. Grigore Cartianu sterge pe jos cu canaliile USLabare !!! Excelent !

  Reddog

  25/06/2012 at 9:43 pm

 65. Spre potolirea lui Alexandru Lele, a fost trimis la fața locului, tânărul Cristian Panait, care a încercat inițial să îi însceneze o percheziție acasă lui Lele, operațiune eșuată, pentru că procurorul a insistat să filmeze toată operațiunea. Între ciocan și nicovală, între șefi, colegul incomod și propria conștiință, procurorul Cristian Panait nu a mai suportat presiunea psihică și într-o zi s-a aruncat de la balcon și a murit. Ați reținut stimați miloși? A murit de-a binelea, fără fulare, fără prompteriste cu glas șoptit, fără doctori pesediști de jur împrejur. Mătușa lui a fost singura persoană, care s-a luptat o vreme cu morile de vânt, cu documente, file de jurnal și mărturii, neprimită la nicio televiziune. Ea a fost cea care a povestit și ce îi spusese Cristian Panait cu puțin timp înainte de a comite gestul dramatic: „porcul de Ponta m-a făcut!”
  http://blog.webphoto.ro/politica/va-prezint-un-sinucigas-fata-de-care-ati-uitat-sa-aveti-compasiune/

  Sare'n Ochi

  25/06/2012 at 9:43 pm

 66. Ladies and gentelmens , tovarase si tovarasi , borfasi , puscariasi , politicieni si alte categorii care nu lucreaza 🙂 , seara buna .
  Seara grea . Dupa munca la irigat plantatia . 🙂
  Cu o caldura nerusinata africana venita abuziv , fara viza si fara permis de sedere . 😆
  Puscariasii nu pot fi trimisi la munca campului ? 😆

  stefan60

  25/06/2012 at 9:46 pm

  • Agricolul din mine a gresit expresia in engleza . Iertare si intelegere . 🙂

   stefan60

   25/06/2012 at 9:47 pm

 67. Ne-am lamurit
  Declaratiile familiei AN au fost date in fata avocatului Cazan.(sursa iRTV)

  ion

  25/06/2012 at 9:48 pm

 68. good evening ladies & gentlemen 🙂
  Azi,intamplarea a facut ca sa vorbesc cu un politzist.Palmash saracu dar cinstit corect.Tablagiu cum ar veni,cu shcoala veche,azi agent sef.
  in cateva cuvinte mi-a zis omul ceva ce in mintea lui este de neconceput.Cum poate fi trimis un politist ca sa duca la indeplinire un mandat fara ca sa aiba la el armamentul ? Spunea ca cine i-a dat ordinul asta(adica cum domle,zicea omul,te duci la condamnat ca sa-l iei si sa-l depozitezi pachetul la penitenciar si tu n-ai pistolul la tine) nu numai ca a incalcat regulamentul dar a expus viatza politistului(care,in baza legii) trebuie sa tzina seama de toate situatziile care pot ca sa apara,inclusiv tentativa de suicid.
  Ptr.el si f.multzi colegi,imi povestea ca Rus deja este o carpa.

  mircea

  25/06/2012 at 9:48 pm

  • Tablagiul tau a facut o observatie extrem de corecta pornind de la interpretarea ordinelor si regulamentelor politiei romane. Dezgustul cadrelor ptr Rus este absolut normal in atare conditii.

   clemycali

   25/06/2012 at 10:21 pm

 69. buna seara,

  despre RFA si declaratiile sale privind distantarea de PDL m-am lamurit.
  PDL va deveni un partid balama pentru scaune calde din parlament.

  si totusi de ce Cristian Preda va candida la functia de vicepresedinte PDL?????

  nu cred ca cristian preda nu s-a lamurit incotri ii duce vintul pe pedalisti..

  si apropo, vorbind despre vintul pedeleului, mi-am dat seama ce liniste este la sovintu,
  este dupa gratii, saraccul
  🙂
  si nimeni nu-i poarta de grija!

  skorpion

  25/06/2012 at 9:59 pm

 70. cristian Ghinea la Cristoiu

  lastnightmusic

  25/06/2012 at 10:02 pm

 71. mi se pare mie sau privirea lui Ponta arata tot mai multa ingrijorare 😆

  mircea

  25/06/2012 at 10:02 pm

  • unde, unde? sa ma bucur si eu.

   Sare'n Ochi

   25/06/2012 at 10:07 pm

   • La Turcescu acum vreo 45-50 min. cand Basescu nu a dat mana cu Ponta.Vazusem faza si la investirea lui hasotti la 19.Pe fatza lui de baby se pot citi usor unele stari,ca la copii. 😆
    fara gluma avea ceva in privire.Reia imaginea si o sa observi 😉

    mircea

    25/06/2012 at 10:16 pm

    • ma uit acum.

     Sare'n Ochi

     25/06/2012 at 10:18 pm

    • @Mircea, buna ziua, o corectura: Basescu a dat mina cu Ponta. Mai intii cu Blaga apoi Anastase si apoi Ponta. Chiar la inceputul intrunirii. De-aceea cred ca nu a mai dat si la sfirsit.

     oryon

     26/06/2012 at 8:53 am

 72. Eu va mai intreb pentru ultima oara,
  stie cineva sigur ca Nastase Adrian, condamnatul Nastase Adrian, mai traieste, si se afla in spitalul Floreasca la aceasta ora ?!?
  L-a mai vazut cineva in viata dupa scena fularului?!?!?
  Ca sa stim despre ce vorbim.

  luminita

  25/06/2012 at 10:10 pm

  • Eu spun ca este posibil orice, inclusiv sa fi fugit din tara. Iar eu cred ca raspunsul la intrebarea ta este „Nu”. Nu stie nimeni precis care este situatia condamnatului Adrian Nastase.

   clemycali

   25/06/2012 at 10:13 pm

   • Salut, clemy!
    Asta cum se interpreteaza?
    Faptul ca un condamnat este ascuns de catre Politie, cu mijlocirea ministerului de Interne, cu sprijinul unor medici.

    luminita

    25/06/2012 at 10:18 pm

    • Complicitate. Acum exact titulatura infractiunii imi scapa. dar categoric este vorba de complicitate in stare agravanta ptr ca actiunea nu vine din partea unui neica nimeni ci din partea ministrului de interne.

     clemycali

     25/06/2012 at 10:23 pm

   • halucinant mai este si faptul ca Rus a spus ca a retras paza.(pe sticla in direct) 😦

    mircea

    25/06/2012 at 10:19 pm

    • Ca sa poata fugi linistit din tara. Au mai existat cazuri. Din cate stiu nu este dat in consemn la frontiera si poate pleca fie cu un autoturism, fie cu un avion particular.

     clemycali

     25/06/2012 at 10:22 pm

     • Cum sa fuga? Pai doctorii il tin impaiat la fereastra? (ca sa-i ia pensia!)

      cedric

      25/06/2012 at 10:25 pm

      • cedric,
       l-ai mai vazut sau auzit tu pe condamnatul Nastase Adrian in vreo filmare sau inregistrere audio, in ultimile zile, dupa scena cu fularul pe targa?!?
       Esti sigur ca el mai traieste si ca se afla in spitalul Floreasca?
       Pe ce te bazezi?

       luminita

       25/06/2012 at 10:32 pm

       • Pe faptul ca n-am citit la mica publicitate, capitolul decese (G/M)

        cedric

        25/06/2012 at 10:34 pm

  • he-he! (ras amar)
   „Maurul si-a facut datoria, Maurul poate sa dispara”…
   Scena batistei din Othello inlocuita cu scena fularului din Bombonello (in Congo este mai ieftin!)

   Sare'n Ochi

   25/06/2012 at 10:21 pm

   • 😆 e bun

    mircea

    25/06/2012 at 10:24 pm

 73. Dragnea are imaginatie, cred ca a vazut filme in care sclavii faceau vant cu ramuri de palmieri:

  Liviu Dragnea: Ponta nu va sta cu evantaiul in spatele lui Basescu la Bruxelles!

  cedric

  25/06/2012 at 10:24 pm

 74. la investirea lui Hasotti.

  nu era ponta linga R. Anastase?

  ori eu l-am vazut pe TB mergind spre ei, dind intii mina cu Blaga, apoi Anastase, apoi…cu baby face killer. eu asa am vazut…

  skorpion

  25/06/2012 at 10:25 pm

  • Ai dreptate, dar cand a dat mana cu membrii guvernului (la sfarsit) n-a mai dat mana cu Ponta, desi acesta o intinsese pe jumatate

   cedric

   25/06/2012 at 10:27 pm

  • Skorpy,dupa ce a dat mana cu totzi ministri,dupa investire,de la stanga la dreapta cum se vedea pe sticla,a ajuns la ultimul.(stilul piratului poate l-ai observat,da mana cu cineva din rand dar continua sa vorbeasca cu cel cu care a dat mana inainte) si acolo dupa ce a dat mana cu ultimul,i-a intors pur si simplu spatele lui Ponta(acesta nu avea mana intinsa ca sa dea mana dar dupa ce a plecat piratul l-a prins de mana pe ministrul ala ultimul).Momentul a fost exact cand Basescu i-a intors spatele lui ponta iar camera a ramas cateva fractiuni de sec. pe figura lui.

   mircea

   25/06/2012 at 10:35 pm

 75. Va rog eu. Ma enerveaza cit de des folositi cuvintul ‘halucinant’
  De o luna situatiile asa zise halucinante … in Romania sunt situatii „normale”

  lastnightmusic

  25/06/2012 at 10:25 pm

  • 😀 halucinant, nu?

   Sare'n Ochi

   25/06/2012 at 10:26 pm

   • de-a dreptul halucinant. :mrgreen:

    luminita

    25/06/2012 at 10:36 pm

  • 😆
   te rog nu te enerva 😉 maine va fi mai rau 😆

   mircea

   25/06/2012 at 10:37 pm

 76. pai, daca-i halucinant?
  gaseste si tu alte cuvinte!
  abject, kafkian, demential, sinistru, ok?
  🙂

  skorpion

  25/06/2012 at 10:26 pm

  • nastasiant, pontantiant, hrebenciesc, hassotiant, de-a dreptul dragnesc…

   Sare'n Ochi

   25/06/2012 at 10:30 pm

   • Twin peaks.

    luminita

    25/06/2012 at 10:35 pm

 77. @cedric,
  mersi, si parea cumva ingrijorat killerul mic?
  despre CSAT se stie ceva?

  skorpion

  25/06/2012 at 10:33 pm

  • L-am vazut de departe, nu i-am observat fatza.
   Despre CSAT n-am auzit chiar nimic. Nici nu stiu daca s-a tinut.
   Acum toti vorbesc despre nastase.
   La B1 , la Cristoiu, e un ziarist de la Adevarul f. bun- Malin Bot. Face o analiza foarte pertinenta.

   cedric

   25/06/2012 at 10:37 pm

   • Oare ma inseala memoria sau Malin Bot a fost batut bestial pe vremea regimului Nastase?

    AdiM

    26/06/2012 at 1:54 am

 78. cedric, 10:34,
  😛 😛 😛

  luminita

  25/06/2012 at 10:38 pm

  • interesant,de obicei e rubrica pe care o citeshte cel mai des soacra-mea 😆 😆 dupa felul cum se uita uneori la mine ….. hai mai Lumi ,ca ma bagatzi in boala 😆

   mircea

   25/06/2012 at 10:42 pm

   • mircea, tocmai cazusem cu ergonomicul de ras, are si cedric un haz…… 😀 😀
    auzi la l, il cauta la rubrica decese……

    luminita

    25/06/2012 at 10:45 pm

    • Pai unde sa caut? ca alte anunturi, de la cei in drept n-avem. Asteptam in fiecare zi sa ne lamureasca cineva ce se intampla cu adevarat.

     cedric

     25/06/2012 at 10:47 pm

    • halucinant! ca uitasem sa zic. 😛 😛

     luminita

     25/06/2012 at 10:48 pm

     • halperidolant 😀

      Sare'n Ochi

      25/06/2012 at 10:57 pm

     • Lumi 😉 ,ca tot ma certai mai demult ca-mi place de Laura Chiriac
      Eu eram pe rtv Ghitza in seara cu pricina(sorry daca greshesc).
      Mi s-a parut mie sau e real,cineva din platou a spus ca ar fi fost anuntzat de Laura Chiriac ca s-a auzit un foc de arma ?

      mircea

      25/06/2012 at 10:58 pm

      • mircea,
       in zadar raspuns imi ceri, habar n-am de faza asta. 😯
       Cat despre Laura Chiriac…..buhuhu!

       luminita

       25/06/2012 at 11:05 pm

      • @mircea, si eu am auzit IN DIRECT cind cineva a zis ca s-a auzit un foc de arma, dar nu mai stiu pe ce post si nu-mi dau seama daca a fost in studiou sau la fata locului. Dar focul de arma nu l-am auzit…

       oryon

       26/06/2012 at 8:58 am

 79. Se pare ca subiectele abordate joi si vineri la Bruxelles sunt deosebit de grele si mai ales extrem de importante. Nu stiu cum Plagiatorul sef poate sa creada ca poate face fatza la o astfel de intanire si mai ales la nivelul la care se vor pune problemele. Sper in judecata corecta a CC, ptr. ca in caz contrar va fi vai si amar de noi.

  mar

  25/06/2012 at 10:56 pm

  • Intr-adevar, mar,
   nu stiu nici eu cum o sa faca fata dottore Plagiatorus,
   sper numai sa se abtina naibii sa nu se scobeasca in nas.
   Alta pretentie de la un asa idiot nu am.

   luminita

   25/06/2012 at 11:00 pm

 80. Nimic despre plecarea la Bruxelles!

  cedric

  25/06/2012 at 11:00 pm

 81. multumesc, cedric,
  acum citesc…

  skorpion

  25/06/2012 at 11:02 pm

 82. cedric,

  plecarea la Bruxelles va fi transata de CCR pe 27 iunie, adica poimiine…

  skorpion

  25/06/2012 at 11:04 pm

  • Adica, Weber dixit, nu suntem stat de drept 🙂

   emil

   25/06/2012 at 11:14 pm

 83. Stiu, dar se zicea ca vorbesc si la CSAT despre problema.

  cedric

  25/06/2012 at 11:12 pm

  • La CSAT alte chestiuni transate
   „Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis, in sedinta de luni, ca sarcinile cu privire la evaluarea implementarii masurilor stabilite prin Planul comun de actiune privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale sa revina Guvernului, pana acum acestea apartinand CSAT. Consiliul mai decis luni ca Executivul sa coordoneze masurile de dezvoltare si operationalizare a serviciilor informatice de interes national.”
   😦

   emil

   25/06/2012 at 11:19 pm

   • Gluma, gluma dar ramane doar Afganistanul in sarcina CSAT?

    emil

    25/06/2012 at 11:45 pm

 84. Pe HN, acoperit de galagia Nastase
  ” Fostul ministru al Economiei, Lucian Bode, a oferit in cadrul emisiunii Plus Unu, de la TVR Info, detalii ale negocierilor pe care le-a avut cu „baietii destepti” din energie. Bode a precizat ca in urma acestor negocieri, Hidroelectrica ar fi castigat 60-70 milioane de euro venituri in plus pe an, fata de 2011. Referitor la intrarea insolventa a Hidrolectrica, Bode a declarat:”Banuiesc ca se incearca diminuarea valorii actiunilor Hidroelectrica, pentru ca intr-un final cineva sa achizitioneze un pachet, majoritar chiar, pe o valoare foarte mica”.”

  emil

  25/06/2012 at 11:16 pm

  • Nu va pare scenariul cunoscut?

   emil

   25/06/2012 at 11:16 pm

   • Ba da, asta e metoda brevetata PSD inca de vremea Vacaroiului. Asa au falimentat toate fabricile si le-au vindut pe un dolar. Dupa aceea rageau cu „nu ne vindem tara”.

    Aha

    25/06/2012 at 11:22 pm

  • si vor face rost de bani pentru alegerile din noiembrie, decembrie…..aka pomeni electorale.

   skorpion

   25/06/2012 at 11:26 pm

  • E dintr-o piesa de teatru, niscai Caragiale modern, sau doar niste minciuni gogonate?
   SI chiar, unde naiba e Nastase acuma?

   Aha

   25/06/2012 at 11:34 pm

   • Asta intrebam si eu mai devreme.
    L-a mai vazut cineva pe condamnatul Nastase dupa faza cu fularul?

    luminita

    25/06/2012 at 11:37 pm

    • Dar ala cu fularul era sigur Nastase? Acuma eu unul ma astept ca daca este proces, invinuitul ar trebui sa fie in sala. Ce e aia sa stai sa astepti verdictul acasa?

     Aha

     25/06/2012 at 11:41 pm

 85. Plagiez de pe evz. Merita citite, macar umorul ne-a ramas:

  De pe forum adunate : UMOR ROMÂNESC
  • ”Bomba! O mie de pesedisti au murit in tentativa de a demonstra ca e posibil sa te alegi doar cu leziuni usoare daca indrepti pistolul dupa schema indicata de medicii de la Floreasca.” (David)
  • Nastase a interzis, sa i se citeasca „testamentul politic”, … era un plagiat !
  • Cica PSD-istii in salonul spitalului, in jurul patului lui Nastase, transpirati, ingrijorati.. La un moment dat se da usa de perete si apare Ponta, grabit, cu camasa descheiata: „Faceti loc, sunt doctor!” (Ion)
  • Testamentul matusii Tamara ar trebui pus pe muzica,si apoi facut imn al PSD. (Bolșevicul)
  • Asta a fost nimic. Sa vezi ce o sa fie cu „Reconstituirea”. S-ar putea sa participe si Mircea Diaconu, daca nu este incompatibil si nu are pretentia sa semneze nevasta-sa regia de platou.(Jan)
  • Nastase il va inlocui pe Bruce Willis in noul film din seria „Greu de ucis” (Maria).
  • Tentativa de sinucidere a lui Nastase a implicat o lupta lunga cu politistul care voia să îl împiedice. Lupta a durat 10 minute pentru ca s-au tras 4-5 duble. (Supea)
  • Normal ca d-nul Nastase s-a luptat minute-n sir cu politistul! trebuia sa respecte scenariul!â
  • -De ce a fost nevoie de un chirurg plastician ca sa il opereze pe Năstase?
  – Pentru că plagile prin impuscare nu pot fi reproduse de oricine.
  • USL, pregateste un proiect de lege, prin care ori si ce condamnat la inchisoare cu executare care spune de 3 ori, „ma sinucid”, … va fi lasat in libertate ! Pacat ca Nastase si-a atins laringele si nu mai poate repeta de 3 ori !!! In acest caz special, … Ponta va da o Ordonanta de Urgenta, ca la Nastase sa se accepte si prin semne !!!
  COMUNICAT USL:
  ART1 : datorita vremurilor tulburi, „REVOLUTIA BUNULUI SIMT” se amana pana la o data ce va fi comunicata ulterior, de la GRIVCO. Nemultumitii isi pot primi votul inapoi!
  ART2: Pentru a nu mai da nastere la speculatii, se interzic toate lucrarile originale. Orice text va fi preluat din documente mai vechi, fara a se preciza sursa. In fond si marinarul Basescu a copiat drumurile lui Magellan si Columb, si n-a pus note de subsol

  Aha

  25/06/2012 at 11:38 pm

 86. Nastase : Stiti cine sunt eu ?
  Personaj 2 : !!?!
  Nastase: Sunt cetatean european !
  Nastase:… si am drepturi !
  🙂

  lastnightmusic

  25/06/2012 at 11:43 pm

 87. David Cameron critica dur ajutoarele sociale, acele avantaje perverse care incurajeaza oamenii sa nu munceasca

  hehehe… pe ce lume traieste camerunezu asta !? 🙂

  lastnightmusic

  25/06/2012 at 11:52 pm

 88. buna seara
  asa,ca ” presupunere”
  guvernul asta a dovedit in 40 zile ca legea e ceva absolut inutil;logic,orice institutie care aplica legea&justitia nu au nici un rost;concluzia: poate ccr sa decida ce vrea,constitutia a zis unul de la psd” a fost facuta pentru popor’traducere” prostilor,constitutia e pentru pulime,noi suntem deasupra ei’
  asa ca, daca ponta nu respecta o hotarare a ccr ce i se poate face?

  intimplator

  25/06/2012 at 11:55 pm

 89. Ce s-a intamplat cu emisiunea lui Banciu?

  eugeni

  26/06/2012 at 12:09 am

 90. Plagiatorul sef a declarat ca nu exista un conflict Guvern- Presedentie ci un conflict cu Parlamentul. In rezolvarea conflictului CC nu are atributiuni si ca rezolvarea se va face dupa modificarea Constitutiei.
  Sa intelegem ca se leaga de trapa avionului sau ca-l va lega pe TB sa nu plece la Bruxelles?
  Sunt asa de turbati sa nu ajunga TB la Bruxelles ca devin dubiosi 😦 Ce nu vor astia sa se aprobe/accepte de catre Romania.

  mar

  26/06/2012 at 12:14 am

 91. comunicatul ala de la sedinta csat
  daca problemelecoruptiei trec la guvern,inseamna ca subiectul nu mai e de siguranta nationala;
  deci,de coruptie se vor ocupa militienii lui rus si politia locala;sri va trece la vinatoarea de shpioni

  intimplator

  26/06/2012 at 12:14 am

  • incet Guvernul preia totul si incep izolarea lui TB. Pe zi ce trece devine mai vizibila intentia animalelor.

   mar

   26/06/2012 at 12:24 am

 92. De fapt pohta ce o phtesc de la Hidroelectrica este un pachet de actiuni majoritar cumpaat pe nimic. Posibil ca in planul de reinsertie economica sa fie trecut ca sursa de venituri ptr.acoperirea datoriilor vanzarea unui pachet de actiuni.
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12619299-lucian-bode-tvr-info-incearca-devalorizarea-hidroelectrica-pentru-cineva-achizitioneze-pachet-majoritar-valoare-foarte-mica.htm

  mar

  26/06/2012 at 12:21 am

 93. din declaratzia pustiului rezulta ca atunci cand s-a auzit impushcatura,s-a repezit=reactia fireasca,in text scrie ca au intrat- impreuna cu cel de-al doilea politzai, la etaj.Deci politistul sigur n-a greshit drumul ,acesta alergand cel mai probabil dupa Andrei/deodata/sau inaintea lui.
  Parcurgerea acestui drum poate dura cateva secunde.O fi mare Zambaccianu da nu-i Versailles.
  In aceste secunde celalalt politist,cel care l-a insotzit pe nastase in biblioteca,s-a luptat(minute bune-declaratzia avocatului),(a sarit ca un arc de pe fotoliul in care a fost invitat sa se aseze-declaratzia politistului)l-a dezarmat dupa ce blocase tragaciul ptr. a-l impiedica sa mai traga odata,l-a pus la podea,l-a incatushat si-i urla : sa-ti fie rusine(faza surprinsa de cei doi intrati in camera)
  Asta da erou superpolitist.(din comentariile de pe evz)

  mircea

  26/06/2012 at 12:24 am

 94. Iar nu a iesit nimeni sa protesteze in sprijinul lui Basescu
  (Inca il asteptam pe Blaga sa faca trebusoara asta 🙂 )

  lastnightmusic

  26/06/2012 at 4:02 am

 95. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  26/06/2012 at 8:14 am


Comentariile sunt închise.