Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Dottore Ponta şi jocul de-a Savonarola

Girolamo Savonarola a fost un predicator dominican-catolic, care a reusit sa contribuie la alungarea Medicilor din Florenta si ocuparea ei de catre Carol al VIII-lea al Frantei. Interesant de mentionat ca Savonarola a fost invitat la Florenta de Lorenzo di Medici “Magnificul” – la îndemnul marelui umanist Pico della Mirandola, unde devine staretul  mănăstirii San Marco. Dupa alungarea Medicilor se instituie o Republica Florentina cu un regim „democratic”, în care însă Savonarola detine puterea absolută.

În această calitate politică, concentrează puteri ample. Savonarola, într-un fanatism religios, arde pe rugul „Vanitătii” din Piazza della Signoria instrumente ale “păcatului”, devastand un secol de civilizatie a renasterii italiane.

Din fericire pentru italienii florentini, partizanii Medicilor – „gli arrabbiati” (înfuriaţii) si populatia nemultumită cu ajutorul Papei  care il excomunica si va fi ars pe rug (dupa ce a fost spanzurat) in aceasi Piazza della Signoria unde a ars el renasterea, ma rog  opere renascentiste. (Mai multe detalii despre Savonarola puteti citi, aici)   Doua mici concluzii – prima, ce-si face omul cu mana lui nici diavolul nu-i poate face, Dle Presedinte Basescu. Si a doua – intelectualii nu au fler politic si de obicei cad din lac in puţ!

Ce se intampla in Europa Dottore? Cele mai importante economii europene au fost, sunt si inca vor fi un timp  expuse cu o valoare de câteva zeci de triliarde de euro fata de celelalte ţări ale zonei euro. Nici necuratu’ nu stie exact cat. Din 2008 si pana astazi ne aflam intr-un proces continuu de repatriere a investiţiilor institutionale  si particulare in tarile de bastina sau spre taramuri mai sigure.

Doar din Italia şi Spania au fost repatriate cam 700-800 de miliarde de dolari, în decurs de trei ani, spre Germania, Franţa şi Statele Unite. Diferenţa de dobânzi asupra datoriei publice a atins astfel nivele insuportabile pentru aceste ţări. Fiecare s-a întors acasă cu banii lui cu tot, ca şi cum nu ar mai avea încredere în partenerii săi de afaceri din zona euro. Şi aceasta, din două motive: în primul rând, autorităţile naţionale de control au canalizat intenţiile în aceste direcţii; iar în al doilea rând, băncile (şi marile afaceri) au decis că euro poate nu va mai exista în curând şi deci este  cu mult mai sigur să-şi menţină activele şi datoriile în cadrul unei singure jurisdicţii naţionale. În acelaşi timp, în anumite ţări fragile ale zonei euro, deponenţii s-au temut că băncile şi statul nu vor putea rezista şocului şi, în lipsă de încredere, au decis să-şi pună banii la adăpost.

Daca acest proces continua, si el continua, Romania va fi lovita de o bomba cum nu a fost pana acum. Orice incercare infantila de a face o gaura in barca in care ne aflam cu totii pentru ca asa vrea Voiculescu, Bombo si socru’ ar deveni exact ceea ce a facut Savonarola in Piazza della Signoria.

Deci, ce se poate intampla, Dottore:

Bani de unde sa-ti finantezi bugetul nu vei avea si nici nimeni nu-ti va mai imprumuta dupa nenumaratele gafe de toate felurile, inclusiv cele pe care le-ai facut la Viena si nicidecum nu ma refer la „micul plagiat mioritic”. De la Putin vei primi multa simpatie (poate) si Hollande poate te va primi la Élysée, bani nu vei primi de acolo.

Basescu nu este nici pe departe Lorenzo di Medici si pe zi ce trece este mult mai putin “Magnific”, a facut greseli pe care nu le-ar fi facut nici un politician novice, cu toate astea este respectat in Europa, daca nu pentru calitatile sale morale sau abilitatile sale politice, pentru curajul sau si respectarea cuvantului dat – lucru pe care tu nu-l vei avea nici peste 20 de ani. Deci, stai acasa Dottore, daca nu vrei sa-ti arzi valiza si sa scufunzi barca!

Conjuratia idiotilor. Nu cred ca a existat o conducere a unui partid mai ticaloasa decat cea care se intrevede astazi la PDL. Plutonierul major Blaga isi face rost de mercenari pentru a prelua “ramasitele bolnave”,  dupa tradarile succesive care au dus partidul un pic mai sus decat PNT-ul  de la sfarsitul anilor ’90. Personal sper sa reuseasca si sa se rupa pentru ca alminteri astia nu mai pot fi spalati – trebuie facut unul nou.

Written by Theophyle

19/06/2012 la 3:28 pm

288 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Am fost putin contratimp si mai postez si aici o data, fiind chiar on-topic:
  SRS incearca sa-l spele pe Mang si publica si componenta comisiei: la o simpla cautare pe Google am gasit asa:
  – Augustin Fuerea, denumit “regele plagiatorilor”. A plagiat si el de nenumarate ori. Implicat in scandaluri enorme. dorea sa fie numit la CEJ judecator din partea Romaniei.
  – Raluca Mica-Besteliu, coordonatoare de casa a doctoranzilor PSD. Alt doctorand al ei: Corlatean, Ministrul Justitiei. Ma doare capul ce s-o gasi si in lucrarea aluia.
  – Constantin Mitrache, angajat la Univ. Dimitrie Cantemir, afacere de casa a PSD (:Standford”. “innot” etc)
  – Ion Neagu: fost senator FSN si PSD inca din 1990, “proprietarul” Univ. Titulescu. A primit de la Guvernul Nastase 30 miliarde de lei pentru Universitatea sa (va amintiti ca astia vor sa puna curul pe patrimoniul fundatiilor). A fost avocatul lui Zaher, Bivolaru PSd, Tartaga disparutul si Miron Cozma
  – coordonator: Adrian Nastase
  – Sursa plagiata: Diaconu, judecatorul care l-a eliberat pe Nicolescu

  ribelalu

  19/06/2012 at 3:36 pm

  • Sa;ut 🙂
   a intreaga caruta de academici. Ce derizoriu aduc astia invatamantului post-universitar 😦

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:10 pm

 2. ziua buna la lumea buna
  Chiar ca imi doresc sa castige Blaga conducerea PDL-ului (sau ce a mai ramas din el)
  Daca iese cumva Preda sau MM vor incerca sa il aduca pe linia de plutire, castigul fiind in special al „greilor”. Macar daca iese Blaga devine clar pt toata lumea ce si cum, gata cu iluziile si se poate trece cu toate energiile in alta directie.

  amos

  19/06/2012 at 3:37 pm

  • Salut amos 🙂
   sau la bal sau la spital!

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:11 pm

 3. salut ! felicitari pentru postare. uneori am senzatia ca vrei sa exprimi mai mult in ceea ce postezi dar incerci sa nu iti lasi furia la liber. cred ca deja te enervezi ca favoritii nostri ( politci, desigur) isi dau cu stangul in dreptul non stop 🙂 .

  zigzag

  19/06/2012 at 3:39 pm

  • salut ziggy,
   chiar nu mai stiu cine sunt preferatii mei politici 😦

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:12 pm

   • Salutare.

    Pai, MRU?

    EuCuMine

    19/06/2012 at 5:36 pm

 4. Salutare!

  Ponta a afirmat ca Androneasca va fi noul ministru al Educatiei. Cica a avut o premonitie.

  Am si eu o premonitie: Basescu o va respinge pe Androneasca si nu va semna decretul de numire. POnta va trebui sa vina cu alta propunere.

  Decizia CCR 98/2008:

  „In exercitarea atributiilor prevazute de art. 85 alin. (2) din Constitutie, Presedintele Romaniei poate refuza, o singura data, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane in functia vacanta de ministru. Primul-ministru este obligat sa propuna o alta persoana.
  Definitiva si general obligatorie.

  Cetatean

  19/06/2012 at 3:42 pm

 5. Salut! 🙂

  Mai zi, Theophyle, mai spune…
  Mai ales aia cu „Conjuratia…”, șnur Bickford sadea!!!
  Așa că ce dreak mai trebui bombă?! 😉

  oldhashu

  19/06/2012 at 3:44 pm

  • Salut hashule 🙂
   ce sa-ti zic hashule, ca al de’l cheama flutur si-l iubeste blaga a fost cel care a mediat tradarea lui MRU si acum musai sa fie in conducere pentru ca asa vrea mushchii lui Blaga, chiar daca a pierdut judetul si toata lumea cunoste tradarile lui!

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:15 pm

 6. De ce altii pot sa „preia”?
  „Corollary ([1, VI, 109]). The norms 瑸 瑸BM瓸Op on BM瑘O are all equivalent
  for p ≥ 1.
  New proof.”
  Cat de greu era?

  emil

  19/06/2012 at 3:44 pm

 7. http://www.adevarul.ro/opinii_la_zi/sentinta_proces_adrian_nastase_0_721128006.html#
  Mâine e o zi cu consecinţe enorme pentru evoluţia sau involuţia pe viitor al românilor la nivelul Justiţiei. Parlamentul vrea să transforme CCR într-o anexă de putere…ignorând principiul separării puterilor în Stat.

  TD

  19/06/2012 at 3:53 pm

  • Salut TD,
   Nu-mi pun multe sperante 😦

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:16 pm

 8. Oameni buni, a vazut cineva doctoratul DOMNULUI DOCTOR DAN VOICULESCU-FELIX??? Bag mana in foc ca si ala e plagiat!!!

  Barengott

  19/06/2012 at 3:56 pm

  • Fudulia asta de a se impauna cu titluri ii va pierde.

   blog de caine rau

   19/06/2012 at 4:01 pm

   • Sper. Mie numirea lui Tonta mi se pare un joc mult prea periculos.

    Diana

    19/06/2012 at 4:03 pm

  • Barengott salut,
   nu va fi prins. Institutia in care zice el ca a facut doctoratul nu exista de facto!

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:17 pm

 9. Ziua buna la lumea buna! Excelenta scriere, Thewophyle!

  blog de caine rau

  19/06/2012 at 4:00 pm

  • salut mishu,
   multumesc!

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:19 pm

 10. Excelent !
  As fi vrut sa scriu eu textul asta…

  Tzepelica

  19/06/2012 at 4:09 pm

  • salut timi,
   Multumesc 🙂 Pai scrie, frate – te public imediat!

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:20 pm

 11. Adevarul, 19 iunie 2012, 14:04
  „Rodica Stănoiu a colaborat cu Securitatea. Curtea de Apel Oradea menţine decizia CNSAS în cazul fostului ministru al Justiţiei”
  O zi grea pentru usLASI 🙂

  emil

  19/06/2012 at 4:14 pm

  • Salut emile 🙂
   Deocamdata zilele grele sunt ale noastre!

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:21 pm

  • Ar fi cazul să mai aibă și ei zile grele !

   dada

   19/06/2012 at 4:24 pm

 12. Buna ziua,
  Frumos subiect,Theophyle.
  Din pacate, toate discutiile si contra argumentele uslasilor cum ca toata lumea copiaza sunt inca o palma data celor care au muncit din greu sa-si obtina titlurile. Mi-as dori un protest al acestora impotriva imposturii.
  Si un link:
  http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2012/06/19/bac-si-vous-plagiez-ne-soyez-pas-premier-ministre-en-roumanie/

  elap

  19/06/2012 at 4:16 pm

 13. Buna ziua,
  aud ca Blaga aduna semnaturi (fara numar). Nu stiu ce vor face ceilalti, se vor rupe?
  Poate ar trebui sa se aleaga apele. Partidul ramas cu Blaga in frunte risca sa nu obtina mai mult de 5%, asa cred eu.
  Cand am vazut aseara frumosii care au protestat in fata la ICR, mi-am dat seama ca nici unul din partidele existente nu ii reprezinta. Deci trebuie altceva!
  Oh, aud acum o declaratie a lui Ponta, mi se face rau! repeta mereu ca el va merge la Consiliul European. Are tupeu! L-am auzit spunind ca daca se dovedeste ca a plagiat, va renunta la titlul de doctor!
  Asta nu pricepe nimic. O tine ca Basescu saboteaza guvernul si deci pe toti romanii. Pregateste suspendarea.

  cedric

  19/06/2012 at 4:25 pm

 14. buna ziua,

  buuuna postare, dar am o nedumerire
  TB a facut greseli pe care nu le-ar fi facut nici un politician novice,

  ai putea, ThPh, sa-mi spui care sint acelea pe care nici un politician novice nu le-ar fi facut???
  este cald afara si nu reusesc sa-mi adun gindurile asa ca apelez la sprijinul tau pentru raspuns
  🙂

  p.s.
  ramin la parerea mea ca daca in 2004 iesea adrian nastase presedinte, azi eram tot la nivel de 2000-2004, ba chiar mai aproape de mexicanizarea Ro.
  nici acum nu sintem feriti de acest lucru, dar TB a urnit ceva.
  batalia contra securistilor infiltrati PESTE TOT, partide, institutiile statului,parlament, televiziuni, afaceri cu cifre uriase, peste tot, deci batalia asta este ca intre David si Goliath. Si un singur om nu o poate duce, oricite pretentii am avea de la el

  skorpion

  19/06/2012 at 4:27 pm

  • Salut skorpi 🙂
   Un om cu resursele lui nu a stiut / actionat:

   1. Ca Frunzaverde trece la Liberali.
   2. Nu a stiut cu adevarat ce se intampla in PDL;
   3. Nu a facut nimic in cele 24 de zile de la defectarea lui FV pana la caderea guvernului;
   4. A vorbit despre refuzul lui Ponta sa preia Guvernul, obligandul sa o faca a doua data – MARE GRESALA!
   5. nu-si tine dusmanii aproape si da impresia de panica. Poate tu nu o simti eu o recunosc.
   6. A inceput sa vorbeasca pasareasca care nu trece la public. In a doua conferinta de presa a pierdut tot ceea ce s-a castigat in prima. M refer cu explicatiile complet inutile la ceea ce se face in UE. 80% din cei care l-au urmarit au trecut postul. Asta o stiu cu date

   Mai sunt skorpi, nu am chef sa le enumar!

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:34 pm

   • Theophyle , cand Base a vorbit despre refuzul lui ponta de a prelua guvernul de fapt a vorbit sa ne obisnuim noi cu ideea ca ponta va fi premier. a spus o cu 2 sapt inainte toti ne am agitat uite ponta a refuzat ( ca si cum ar fi fost normal sa l numeasca pe ponta ) iar cand a venit momentul si l a numit pe bune deja eram pregatiti mental ca e firesc ca ponta sa fie premier desemnat. e exact ca la plagiat : s a lansat Baselu acum o sapt cu „dottore” , toti ne asteptam sa fie ceva in leg cu ponta si kestia cu plagiatul a izbucnit. o strategie proasta si ieftina care ma duce cu gandul ca ar putea de fapt sa fie in folosul lui ponta – acum tot bizonu e convins ca e mana lui Base si se pierde din vedere fapta : adica plagiatul. cum era daca Baselu isi vedea de treaba , tacea il trimitea pe ponta pe 28 iunie …iar in ziua cand ajungea ponta acolo izbucnea scandalul in presa internationala? in sit asta il punea pe pontalau sa dea explicatii la ziaristii straini prezenti la conferintele de presa si impactul era devastator;: venea ponta acasa gata demis si tot poporul era convins ca idiotul copilot s a tinut cu dintii sa mearga in extern sa reprezinte el tara si uite ce a facut – ne a facut Romanica noastra de tot rasu!

    zigzag

    19/06/2012 at 4:44 pm

  • una din greseli ti o scriu eu daca nu te superi 🙂 e simplu – nu pleci la un razboi cu caracatita bolsevica plina de bani si de televiziuni avand langa tine o ekipa de mameluci tradatori . cand il numea pe burta verde ministru al apararii … nu stia musiu president ca individu e urat mirositor si cu apucatori spre kgb ? stii multi oameni discuta despre ..Mona Musca daca o mai tii minte 🙂 si oamenii de rand zic cam asa : domle cata intransigenta cu Mona Musca si cum a fost mazilita ptr un angajament semnat la 26 ani iar pe de alta parte cata indulgenta cu alde nuti , roberta sau buldogu’ fost regina in vami. lista e asa lunga ca mi e rusine mie sa o scriu si sa dau idei la uslamisti.

   zigzag

   19/06/2012 at 4:37 pm

 15. Ziua buna 🙂
  Istoria care nu poate fi cosmetizata, adevarul gol si dureros. Semnale de alarma trase ptr. oameni inteligenti, care din pacate in acest moment nu se afla in locul potrivit.
  Intrebare, ce nenorocire a mai facut/scos pe tromf Plagiatorul sef la Viena?

  mar

  19/06/2012 at 4:29 pm

  • A vorbit despre sustinerea BNR a ratei de schimb si ca a costat mult bani. Maaaaare prostie! Un adevar cunoscut de toti si neamintit de nimeni, niciodata. Invita atacuri la leu! Hai sa le-o dam ca BNR cumpara!

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:38 pm

   • Multumesc, este nebun 😦

    mar

    19/06/2012 at 4:39 pm

   • apropo de faza cu leul…Baselu a numit 2 mari sefi la serv de informatii romanesti, servicii care se presupune ca ar avea rolul sa protejeze statul roman. cum a reactionat nasul la declaratiile finului care ne costa pe toti ? cum?

    zigzag

    19/06/2012 at 5:00 pm

   • Reiterez ce am scris in celalalt topic:

    Retardatul ala probabil se credea in studio la Haznaua 3/Imbecilitatea TV, emitand abureli vag lacrimogene pentru consumul bizonului (care sa zica “Vaai, sireacii de la BNR! Cat se lupta iei cu agenturili strainii!”). Tampitul n-are habar ca pe-afara se joaca dupa cu totul alte reguli (cam asa se intampla si cu bravii nostri fotbaliatori, care sunt prompt mucificati de o echipa straina de mijloc de clasament).

    EuCuMine

    19/06/2012 at 5:43 pm

 16. @mar,
  citeste articolul din Curentul

  skorpion

  19/06/2012 at 4:31 pm

 17. Daca Crin Antonescu ar fi stiut istorie si ar fi inteles-o (sa fi stiut macar ceea ce ne-a prezentat Theophyle aici) ar fi fost mai prevazator sau mai temator ca istoria se repeta.
  Dar cum e prost si incult, da inainte prin gropi.

  cedric

  19/06/2012 at 4:32 pm

 18. Hopa, poate o pune de o lovitura de stat ca tot are sapca cu insigna rosie al Che Guevara – Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, in debutul sedintei Biroului Permanent National (BPN), la care presa a avut acces, ca isi doreste ca seful statului, Traian Basescu, sa plece de la putere cat mai rapid ca sa se termine cu „sistemul sau securist”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12565149-victor-ponta-vreau-basescu-plece-putere-cat-mai-rapid-terminam-sistemul-sau-securist.htm

  mar

  19/06/2012 at 4:34 pm

 19. Buna ziua lume buna,
  dle Theophyle, am citit si recitit pentru ca am avut un sentiment ca acolo, intre cuvinte sunt si eu pitita. Am avut si eu in micul meu univers unele din aceste ganduri, doar ca aici ideile se leaga altfel, ascund multe, sunt cursive, au sens, te ung pe suflet. Nici nu indraznesc sa mai am sperante, dar ma straduiesc. Pdl isi va merita soarta, usl va merge la cos, dar noi, noi unde vom fi? Eu astept, si astept, daca as fi in Bucuresti mi-as pune papion si as iesi cu voi toti. Este crancen sa stii ca trebuie sa mai astepti, dupa 20 de ani…si totusi trebuie sa mai asteptam.

  Giorgia

  19/06/2012 at 4:34 pm

  • Salut Giorgia 🙂
   am fost noi si pentru tine ieri 🙂 Dac va trebui ne vom duce de cate ori vom fi chemati!

   Theophyle

   19/06/2012 at 4:39 pm

 20. pe cat e de faina pe atat de adevarata postare Theophyle 🙂

  mircea

  19/06/2012 at 4:43 pm

 21. ThPh,
  multumiri pentru explicatii. Pot sa brodez putin pe ele cu niste raspunsuri?
  🙂

  1. Ca Frunzaverde trece la Liberali. – poate a stiut, explicatia vine mai jos 🙂

  2. Nu a stiut cu adevarat ce se intampla in PDL;
  in mod sigur a stiut, adu-ti aminte cind in urma cu deja citiva ani -parca in 2009 – le-a reprosat greilor bvb ca nu fac un pas inapoi si ca pentru 30.000 de acoliti vor pierde 3 milioane de voturi. Deci a stiut!

  3. Nu a facut nimic in cele 24 de zile de la defectarea lui FV pana la caderea guvernului;
  ce ar fi putut face in mod concret in calitate de presedinte al unei tari democratice si nu autoritare/lovituri de stat etc?

  4. A vorbit despre refuzul lui Ponta sa preia Guvernul, obligandu-l sa o faca a doua data – MARE GRESALA!
  chiar daca initial TB nici in visele sale cele mai negre nu-si imagina un ponta ca premier, cred ca pina la urma aceasta miscare (fortata, nefortata, provocata,, chiar 🙂 a fost/este una geniala.
  daca ponta nu ar fi fost AZI premier, in noiembrie aveam usl-ul 80%. Acum poate apar firave sperante ca nu va fi chiar asa

  5. nu-si tine dusmanii aproape si da impresia de panica.
  dusmanii lui TB sint mai multi decit ne imaginam noi, chiar si printre intelectualii care ieri protestau impotriva masurile comuniste-colhoznice ale lui ponta la ICR. Nu am vazut panica, ci poate o imensa oboseala – de 7 ani se lupta cu hidra securista, cam singur, nu? + poate si o scirba imensa + deceptie ca milioane de oameni Nu vad adevarul din cauza latrinizarii creierelor

  6. A inceput sa vorbeasca pasareasca care nu trece la public. In a doua conferinta de presa a pierdut tot ceea ce s-a castigat in prima. Ma refer cu explicatiile complet inutile la ceea ce se face in UE. 80% din cei care l-au urmarit au trecut postul. Ata o stiu cu date Mai sunt skorpi, nu am chef sa le enumar!

  gargara cu UE a fost doar pretextul pentru lansarea in eter a deja faimosului avertisment Cand esti doctor in drept, esti tare. Dottore! iar bomba a picat ieri! 🙂
  nu vad alte cai pentru desfiintarea lui ponta, a mediocritatii instalate, a securismului agresiv, TB trebuie sa fie foarte atent, pentru ca poate fi suspendat – chiar azi a amenintat ponta – fara un motiv constitutional

  scuze pentru optimism sau ca vad altfel lucrurile….

  skorpion

  19/06/2012 at 4:56 pm

  • bomba a picat ieri. si ? un mar fis va urma zilele viitoare.ia imagineaza ti draga skorpi daca bomba pica taman pe 28 cand tontalau ateriza pe meleaguri straine iar televiziunile in loc sa i ridice ode se vedeau nevoite sa transmita conferinta lui ponta , de presa , la care ziaristii straini- ca aia stiu sa puna intrebari- l ar fi intrebat despre plagiat ? ce impact ar fi avut ? ai idee? 🙂 faptul ca Base a lansat avertismentul acum o sapt se poate vedea cam asa : la o partida de pescuit stau toti meseriasii in liniste , pun momeala si asteapta prada cea mare . iar cand le e lumea mai draga se trezeste unu urland pe malul celalalt ca a prins un caras de 250 grame . si uite asa le sperie prada grasa celorlalti . asta apropo de strategiile de 2 lei ale Presedintelui 🙂

   zigzag

   19/06/2012 at 5:05 pm

   • ziggy. zau?
    ce sa faca Basescu sa te convinga – sa dea cu nucleara, sa-i omoare in plina strada? adica s-a inflamat un intreg mapamond si este un mare fas de 2 lei!!!??? te citesti dupa ce postezi?

    Sare'n Ochi

    19/06/2012 at 5:25 pm

    • sa stii ca intreg mapamondul de ponta duce grija 🙂 . s au oprit bursele internationale , trenurile tot . si acum se dezbate marea nenorocire: copilotu e plagiator.valeu muica , cum ar zice oltenii copilotului. ia gandeste te ce se imflama mapamondul daca dezvaluirea era facuta fix pe 28 iunie cand ajungea tonta la Bruxelles 🙂

     zigzag

     19/06/2012 at 5:30 pm

     • inca o data te intreb – citesti ceea ce postezi sau numai mitraliezi? mie unul mi-ar fi jena sa pun problema asa cum o pui tu. se pune problema unui prim ministru care ne face de cacat – ce are sula cu prefectura, plagiatul lui Infantilescu cu bursele? tu ai impresia ca pe aia care au dat jos un presedinte pentru plagiat chiar nu ii intereseaza? chestia asta de spirit de gluma pe care incerci sa o fortezi nu este productiva. din contra – demobilizarea este mama infrangerii. nu cumva ai dori ca Traian Basescu sa ia atitudine si in locul tau? Mapamondul poate ca nu se va inflama pe 28, eu da. si cu putin bun simt si tu si altii demobilizati de pe aici. scuteste-ma de sarcasme ieftine – situatia este mult prea grava pentru Romania pentru a gusta glumite.

      Sare'n Ochi

      19/06/2012 at 7:50 pm

      • nu e nicio demobilizare @sare . 🙂 hai sa nu mai scriem jumatati de adevaruri. daca vrem ca tara asta sa aiba vreo sansa sa iasa din rahatul in care se adanceste. daca analizam doar pe baza de simpatii nu ajungem nicaieri.

       zigzag

       19/06/2012 at 8:34 pm

       • si daca judecam pe baza de presupuneri, unde ajungem? jumatati de adevaruri scriu numai eu – sau bagam acolo si jumatatile de amabilitati scrise de catre tine? si-mpreuna facem fie de-un mare adevar, fie de-o mare minciuna.

        Sare'n Ochi

        19/06/2012 at 11:06 pm

 22. La B1, de la Cotroceni :presedintele decoreaza membrii CCR.
  Sa vedem daa face vreo declaratie

  cedric

  19/06/2012 at 5:01 pm

  • alta prostie.predescu decorat. :)))

   zigzag

   19/06/2012 at 5:06 pm

   • De fapt, Basescu decoreaza membrii CCR 🙂

    emil

    19/06/2012 at 5:10 pm

    • corect. dar sunt aceeasi membri care acu 2 ani erau injurati ca au pensii nesimtite si ca nu au ei dreptul sa stabileasca bugetul guvernului? deh cand ajungi sa ai nevoie de ei ii decorezi.

     zigzag

     19/06/2012 at 5:13 pm

     • Salut,

      No offense, crezi ca ar fi un moment bun pentru Basescu sa se puna rau cu membrii CCR? Are suficiente alte optiuni?

      Radu

      19/06/2012 at 5:14 pm

     • Pai, parerea mea, trebuie respectata INSTITUTIA; am inteles ca este o aniversare, nu?

      emil

      19/06/2012 at 5:14 pm

      • 🙂 Institutia se respecta indiferent de moment . nu doar cand nu mai are optiuni si nu trebuie sa se puna rau cu pensionarii de lux 🙂

       zigzag

       19/06/2012 at 5:17 pm

     • Nu la ei se referea, ci la cei de la ICCJ si Curtile de Apel.

      Cetatean

      19/06/2012 at 5:16 pm

 23. Salut 🙂

  Excelenta paralela Savonarola – Ponta! As remarca, de asemenea, un nou plagiat al lui Ponta, in ce priveste programul de guvernare. „Dupa mine potopul” este un precept demult adjudecat, iar programul de guvernare Ponta nu il citeaza asa cum ar trebui.
  Legat de PDL, asistam parca la o sinucidere in direct. Poate ar fi chiar bine ca Blaga sa conduca partidul spre regasirea de sine. La final vom vedea exact ce ramane din PDL. Asta ar oferi si reformistilor o varianta decenta de a parasi partidul fara a putea fi acuzati ca abandoneaza corabia care se scufunda, fiind apoi liberi sa se alature unei constructii mai credibile.

  Radu

  19/06/2012 at 5:04 pm

 24. Pe B1
  Presedintele decoreaza judecatorii Curtii Constitutionale.

  Giorgia

  19/06/2012 at 5:06 pm

 25. Salut! 🙂

  Acsinte Gaspar, numit de Iliescu si care de multe ori a avut o pozitie mai ” haisa”, adica pro-PSD, primeste o decoratie mai mica dpdv al gradului 🙂

  Cetatean

  19/06/2012 at 5:13 pm

  • Poate deja ceilalti care au primit cu grad mai mare, aveau. Din cate stiu eu, nu e la voia celui care decoreaza. 🙂

   emil

   19/06/2012 at 5:15 pm

 26. a ajuns la concluzia ca orice comentariui public la adresa deciziilor CCR este inutil. pai da .dupa ce i a decredibilizat si a dat seama acum ,cand vede ce face tonta si usl , ca acolo e ultimul bastion 🙂

  zigzag

  19/06/2012 at 5:15 pm

  • Basescu a criticat de foarte putine ori (cred ca de doua ori din 2009), si a facut-o en passant. Cu aia de la instantele ordinare, care aveau pretentia sa suspende aplicarea recalcularii pensiilor specviale, si sa ceara revenirea lor la valoarea initiala, cu aia avea ceva.

   Cetatean

   19/06/2012 at 5:17 pm

   • Aici imi permit o adaugare: e o moda la noi ca in momentul in care cineva critica o institutie sa fie imediat acuzat ca o „decredibilizeaza”, fara sa se ia in discutie macar daca respectivele critici sunt justificate sau nu.

    Radu

    19/06/2012 at 5:27 pm

 27. Ponta a zis azi ca va fi Androneasca noul ministru al Educatiei.

  Eu va dau in scris ca Basescu o respinge, nu ii semneaza decretul si Ponta e obligat sa vina cu alta propunere.

  „In exercitarea atributiilor prevazute de art. 85 alin. (2) din Constitutie, Presedintele Romaniei poate refuza, o singura data, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane in functia vacanta de ministru. Primul-ministru este obligat sa propuna o alta persoana” (Decizia 98/2008 a CCR).

  Cetatean

  19/06/2012 at 5:21 pm

 28. Oricum, le-a da tsampanie! Parca membrilor guvernului, la investire nu le-a dat nimic. Alt motiv de suspendare!

  cedric

  19/06/2012 at 5:21 pm

  • membrii CCR au venit cu sampania de acasa 😉

   Cetatean

   19/06/2012 at 5:23 pm

 29. Am vazut si eu ca guvernul „intinereste” cu Iorgulescu la Cultura si Abramburica la educatie. Dar cica si ea a fost gasita incompatibila!
  Au astia o rezerva de cadre, ceva de speriat!

  cedric

  19/06/2012 at 5:23 pm

 30. Poate fi respinsa relax, si cred ca Basescu o va respinge. E blindat. Evident, Ponta va urla, insa degeaba. Exista o decizie a CCR.

  Cetatean

  19/06/2012 at 5:24 pm

  • Probabil haita a început să deraieze, lăcomia nu mai poate fi stăvilită.
   A început deja …
   Atenție !

   dada

   19/06/2012 at 5:51 pm

 31. Cred ca Ponta il injura pe Antonescu, macar in gand, ca i l-a bagat pe gat pe Diaconu desi stia ca are probleme de incompatibilitate.
  Au facut-o doar ca sa-l enerveze pe presedinte dar acum le-a explodat in nas.
  As vrea sa-l mai vad zburind si pe Marga dintr-un motiv oarecare si atunci putem considera ca s-a facut , intr-un fel, dreptate.

  cedric

  19/06/2012 at 5:34 pm

  • Cred că trăiesc, respiră, sunt înconjurați de un nor de minciună, hoție și probabil fapte mult mai grave dacă lucruri ce scandalizează un om obișnuit lor li se par firești…
   Nu are motive să înjure pe cineva, ăștia sunt ei .

   dada

   19/06/2012 at 5:41 pm

  • Cred că îi este frică de ce s-ar putea afla dacă se adâncesc investigațiile.
   …sistemul ticăloșit …

   dada

   19/06/2012 at 5:44 pm

   • Probabil. Dar se prevaleaza de functia de magistrat in mod gresit. Nimeni nu-l pune sa dea o sentinta doar sa ajute la stabilirea adevarului.

    cedric

    19/06/2012 at 5:47 pm

 32. Vad o discutie ciudata aici. De ce nu s-a dat treaba cu plagiatul lui Ponta pe 28. Se pare ca uitati ca treaba a aparut in Nature, si cine crede ca Basescu controleaza ce si mai ales cind apare ceva in Nature este un mare adept al teoriilor conspiratiei. Chiar daca cineva legat de Basescu a trimis acel material la Nature, nu este nici o modalitate de a evalua in cit timp aia vor controla si verifica ce e acolo, fiindca de verificat au verificat sigur pina au fost convinsi de ce publica. Chiar credeti ca peste tot e ca la noi?

  Aha

  19/06/2012 at 6:21 pm

  • exact asta gandeam si vroiam sa postez, nu cred ca cineva poate crede ca „cineva” in Romania poate manipula revista Nature pentru o aparitie a articolului pe 28 trecute fix. Asta ar fis fost idealul, si mai sunt convins ca Base a stiut din momentul cand l-a numit PM de treaba asta ; a asteptat doar sa-si franga singur gatul marlanul. Oh boy, oh boy…Base rulz 🙂

   Vali Nisipeanu

   19/06/2012 at 6:47 pm

  • 1) Indiscutabil ca Basescu era la curent cu pozna lui Ponta, cel putin din momentul cand l-a dottorisit pe imberbul PM. De aici se trag trei concluzii:
   a) Basescu nu este izolat si lipsit de sprijin solid si competent nici in interiorul si nici in exteriorul tarii;
   b) adevaratii intelectuali din interiorul tarii sunt binecunoscuti de colegii lor din afara (din aceasta cauza cei contactati au fost Andruh si Aligica (nu AMP sau Adrian Nastase), iar acestia pot distinge binele de rau nu numai in general, dar si in politica;
   c) „intelelectualii” cei mai mediatizati (o colectie pestrita de eseisti care se prezinta drept filosofi, de istorici resapati care nu inteleg nici macar prezentul, si de poeti frustrati care-si ling ranile in vazul lumii doar pentru a justifica spaga primita de la puternicii zilei pentru daramarea increderii romanilor ca sunt si ei o natie care merita democratia) isi acorda discursul pentru manipularea analfabetilor, prostilor, credulior, neajutoratilor si disperatilor. De suferit sufera, insa, toti sarmanii, ba chiar cu supramasura daca sunt si onesti. Aria acestor impostori galagiosi si agasanti se cheama tot Ciordeala.

   2) In timp ce finii duelisti ai vorbelor Ponta si Crin fac aluzii fine la betivul, hotul, contrabandistul si afemeiatul Basescu, acesta le raspunde in tonul badaraniei sale recunoscute si da cu ghioaga adresandu-le apelative murdare ca „dottore” sau injuraturi de tipul „un barbat responsabil trebuie sa stie ce-si doreste”. EI, cred ca acum apare clar tuturor originea violentei verbale, de satra, care musteste in mass media din Ro.

   3) Daca cineva joaca sah in politica Ro, aceasta este tabara tinerilor lui Basescu (ceilalti joaca alba-neagra, cu zaruri maronii si masluite). Istoria guvernului Ponta (in opinia mea, deja istorie) s-a scris deja – TB a mutat, a capturat regina si nebunul (unul in asteptarea catuselor, celalalt in asteptarea opriobiului public general), iar en passant a prins si prostul (este singura diferenta pe tabla de sah pe care o are TB, la el exista un prost (….dar care aduce a cal, din profil, doar ca are si coarne). Cu alte cuvinte, MAT !

   Concluzie
   Basescu si-a facut datoria, mandatul sau se poate sfarsi si maine. Ramane sa stabileasca electoratul cine anume il reprezinta, acum ca are oglinda in fata. Democratai nu este calea spre progres, ci doar calea spre a capata ceea ce meriti. „Ai grija ce-ti doresti” este si un mesaj adresat romanilor, in general. Cade cortina !
   .
   .
   .
   Aplauze ?

   judex

   19/06/2012 at 7:02 pm

   • Da! 🙂

    maya

    19/06/2012 at 7:20 pm

    • Draga @maya, ma refeream la aplauzele datorate regizorului si actorului, nu mie…Mai direct, aplauze in locul neincrederii si lamentatiei generale. Eu cred ca oprobiul adresat tuturor politicienilor, la unison, este benefic doar UDMR. Nu cred ca asta este scopul Politeia…

     judex

     19/06/2012 at 9:19 pm

   • Super comentariul. Merci!

    Twisted

    19/06/2012 at 7:48 pm

   • bravo, judex!
    multam de comentariu. ajunsesem sa cred ca sunt singur 😀

    Sare'n Ochi

    19/06/2012 at 7:57 pm

 33. La Badin, participa Andreea Paul Vass, Adrian Papahagi si un pesedist.

  cedric

  19/06/2012 at 6:33 pm

 34. Cica la guvern au fost chemati Antonescu, Fenechiu, Dragnea dar si Hunor, Verestoy si Borbely.. Se discuta candidatul pt ministerul culturii

  cedric

  19/06/2012 at 6:35 pm

 35. bunä,

  din afarä e usor sä critici, dar catzi dintre romani, au särit in sprijinul
  Presedintelui. l-au läsat singur, si s-au aliat si ascultat haita rosie
  si ciorile de pe antene.

  Presedintele a fost tot timpul atacat. sigur cä sunt deranjatzi,
  poate totzi si-au cumpärat si plagiat doctoratul. de unul stiu sigur
  fenechiu.

  theo- nona

  19/06/2012 at 6:35 pm

 36. salut @all,
  cred ca Blaga va forta mana grofilor judeteeni sa scoata banu’ ca sa cumpere cat mai multe voturi de la prostime in toamna .Va obtine astfel 15% din voturi.
  cred ca nu are nici un rost ca MM sa legitimeze cu o functie in BPN ,ca, dupa noile alegeri, PDL ar fi mai curat.Electoratul nu va crede si ea se va compromite definitiv.
  cred ca a venit timpul pentru noi sa facem teren.Sa iesim si sa facem politica cu oamenii,pentru ei si in itelegerea lor.Theo sa decida pe cine sprijinim.
  este un articol foarte bun.Felicitari lui Theo.

  cristibucuresteanu

  19/06/2012 at 6:36 pm

 37. curvele din UDMR, trädeazä si pe mä-sa,
  numai sä fie la guvernare,.

  theo- nona

  19/06/2012 at 6:37 pm

 38. zigzag,
  daca vrei sa pui de o lovitura de Stat, ca Basescu vad ca e impotent, poti sa te bazezi pe mine.
  Basescu nu are habar de nimic; nici macar nu a stiut cind sa-l dea pe Tonta in git cu plagiatul.

  victor L

  19/06/2012 at 6:40 pm

  • Sa inteleg faptul ca „unii” nu au vrut pana acum „sa il dea in gat” pe Ponta?
   Eu credeam ca, din diverse motive, nu au putut 🙂

   emil

   19/06/2012 at 6:48 pm

 39. Ziua buna oameni buni, Ziua buna Teophyle und Huniad (Felicitari pentru ieri)

  Cand A. Severin a fost prins cu ocaua mica, mia muliere zice (o singura data): asta nu o sa se dea dus indiferent de situatie. Eu nu si nu ,Batman , Batman, ca este la ioropa, ca ioropa nu o sa il lase sa stea.

  A avut dreptate. Asa ca, acum, zic si eu lui Ponta nu ii pasa si nu o sa ii pese indiferent de presiunile ioropei. Cat despre Onoarea Romaiei? ” Ci-o fi aia , dar daca o vrea poa’ s’o ia ca nu’mi trebe s’asa” [1]

  [1] Culegere de cantece de mahala de betie. Autor: colectiv

  eugeni

  19/06/2012 at 6:41 pm

  • c’mon nu vede nimeni ca am dat referinta in ghilimele si adaugat biblografia? 🙂

   eugeni

   19/06/2012 at 6:57 pm

   • Io am auzit aia la Margineanu’…daca autoru’ e colectiv, zic sa-l dam in gat la Nature si pe el (G/M) 😀

    Twisted

    19/06/2012 at 7:51 pm

 40. Ponta, trebuie sä-si dea demisia, este un mincinos un inpostor,
  se comportä ca un vagabont prins la furat, tupeu de mizerabil
  copil de trupä PSD

  theo- nona

  19/06/2012 at 6:50 pm

 41. nu presedintele este sursa, tot din fostii camarazi PSD,

  ponta e un prost si jumätate.

  theo- nona

  19/06/2012 at 6:52 pm

 42. Teophyle,

  eu as fi mai bland cu TB. 🙂

  Eu consider ca singura, majora greseala a lui TB a fost fortarea fuzionarii PLD si PD.

  eugeni

  19/06/2012 at 6:56 pm

 43. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  Theophyle
  😆
  Excelent articol!

  Huniad
  😆
  Multumesc inca o data pentru relatarile de la „protestul papioanelor”!

  „Memorabil”/ „din putul gindirii”!
  (S)crin!!!
  „Orice lucrare de doctorat are o parte inspirata din literatura, care poate sa fie mai mare sau mai mica”!
  (sursa rtv)
  Ce se mai poate spune la o asa „de profunda” cugetare! 😉

  maya

  19/06/2012 at 6:56 pm

 44. Badin citeaza dintr-un numar din Adevarul 2003 in care se vorbeste de doctoratul lui Ponta.
  Dar , bomba: prefata la teza lui Ponta e semnata de Nastase. iar din comisie a facut parte si Gabriel Oprea. Cica nu i s-a pus nici o intrebare , numai laude.

  cedric

  19/06/2012 at 6:58 pm

  • prefata am inteles ca are 200 de pagini! 😉
   Magna …..laude!

   maya

   19/06/2012 at 7:00 pm

 45. 😆 😆 😆
  Senzational! Sa descoperit partea din teza lui Ponta care na fost copiata!

  Pe toate siteurile e partea din teza de doctorat alui Ponta carea fost copiata. Dadatroll adica noi am obtinut partea din teza lui Ponta care na fost copiata Si anume:

  pagina 18: si anume

  pagina 134: cu toate astea

  pagina 143: si etc.

  pagina 159: si altele

  pagina 234: desi sar putea spune si ca

  pagina 256: deci in concluzie

  si desigur:

  pagina 1: o teza de doctorat dealui Victor Ponta
  http://dadatroll.wordpress.com/2012/06/19/senzational-sa-descoperit-partea-din-teza-lui-ponta-care-na-fost-copiata/

  maya

  19/06/2012 at 6:59 pm

 46. Bună ziua !
  Sunt teribil de uimită de tot ce se întâmplă în jurul meu cu toate că ar fi existat premisele acestor fapte în mii de amănunte.
  Bun articol. Mi-a plăcut mult comparația cu situația istorică din timpul lui Savonarola.

  dictaturajustitiei

  19/06/2012 at 7:02 pm

 47. Turcescu precizeaza ce ne-a spus Ion: cei doi Diaconu sunt diferiti.
  Va face dezvaluiri incendiare in emisiunea lui de asta seara.

  cedric

  19/06/2012 at 7:06 pm

 48. Mang; il amenintzä pe Funeriu,

  „cä o sä-i arate ei lui Funeriu, o sä ocupe de el”

  si tot pe Funeriu il face stalinist. hotzii ca mang-au tupeu.

  theo- nona

  19/06/2012 at 7:08 pm

  • Theo, și pe mine m-a numit stalinistă Mircea Cosma președintele CJ Prahova. E în stilul lor.

   dictaturajustitiei

   19/06/2012 at 7:15 pm

  • Un fel de „hotul striga: hotii!”. Stalinistii ii acuza pe detractorii lor de stalinism.

   EuCuMine

   19/06/2012 at 7:32 pm

 49. O sinteza a temei „Ponta plagiator”
  pe adevarul
  Inclusiv „Cod etică Universitatea BucureştiCod etică Universitatea Bucureşti”
  in care, la art. 9 scrie
  „b. Cel care reproduce materialele trebuie să precizeze explicit cui aparţine paternitatea acestora (sau, cel puţin, să precizeze că aceasta nu îi aparţine lui personal), astfel încît să fie evitată orice confuzie şi orice atribuire nelegitimă a paternităţii şi a creativităţii. În cazul reproducerii unor materiale pentru care drepturile de autor nu au fost revendicate sau nu au fost rezervate, ori în cazul în care autorii au renunţat deliberat la orice drepturi de proprietate, integritatea academică este afectată chiar dacă nu sunt lezate anumite drepturi de autor bine determinate şi bine protejate.

  emil

  19/06/2012 at 7:08 pm

 50. ” Ca sa inchi citatul 🙂

  emil

  19/06/2012 at 7:09 pm

 51. am auzit sigur, cä din USL, este dezväluirea.

  theo- nona

  19/06/2012 at 7:09 pm

 52. Penibil usLASUL prezent la B1! 😦

  emil

  19/06/2012 at 7:13 pm

  • Daaa, o tine pe a lui. Ca toti pesedistii si penelistii, de altfel. Plus ca habar n-au de rigorile academice.

   cedric

   19/06/2012 at 7:27 pm

 53. Intrebare,intrebatoare si de baraj!
  😆

  Poate sa ramina in vigoare/valabila o OUG – legata de trecerea ICR in subordinea senatului, daca a fost:
  1. promovata de un ministru al culturii aflat in stare de incompatibilitate in timp ce „scria” ordonanta,
  gasit azi vinovat(incompatibil) de catre justitie

  2. aceasta OUG a fost contrasemnata de catre „prim tantalaul = micul Furtilescu”, aflat vremelnic in pozitia
  de premier

  Ps: aceasta lucrare de doctorat, copy-paste de catre „Vittore -dottore,” nu este nici despre cultura busuiocului aflat in bataia vintului, nici despre efectul razelor de luna asupra culturii papadiilor,nici despre efectul pronuntarii literelor U-S-L asupra mucoasei bucale.

  Este vorba despre o lucrare de drept international!
  „Dottore” este absolvent de drept, a practicat ca si procuror!
  Cu atit mai mult este grav gestul „copy-lotului”!!!

  Procurorii nu reprezinta statul?

  maya

  19/06/2012 at 7:15 pm

 54. zigzag,
  asta nu-i prea tare si nedreapta??
  asta apropo de strategiile de 2 lei ale Presedintelui 🙂
  apropo, tu personal din 2005-2012 pe felia ta ce ai facut ca sa scapam de retrograzi incepind cu putorile de la locurile de munca pina la spagi, mite, bacsis, etc…

  skorpion

  19/06/2012 at 7:16 pm

  • @skorpi … daca Basescu ar fi avut din 2005 consilieri adevarati care sa l critice acolo in cotroceni intre 4 ochi si sa analizeze toti fiecare decizie , astazi Basescu ar fi fost un erou al romanilor. ca sa fii un manager bun trebuie sa stii ce oameni ai in echipa. chiar vrei sa ti amintesc despre o anume doamna anghelescu parca ajunsa consilier presidential iar barbasu era regele „tigarilor” ? daca ti as spune ce am facut eu personal ar suna a lauda si n ai putea verifica daca e adevarat sau nu. iti pot spune doar atat : mi am facut datoria de cetatean si am votat.platesc taxe si impozite , lucrez in privat din 97 si nu am lucrat niciodata ca bugetar. 🙂 iar daca te incalzeste cu ceva provin dintr o familie cu 2 fosti detinuti politici: bunicul si un unchi. :)ps : plagiaturile lui tonta existau si cand Base a format alianta psd pdl si i a semnat lui tonta decretul de numire ca ministru ? dar cazul panait exista si atunci? ptr procuratura romana exista cazul panait?

   zigzag

   19/06/2012 at 7:42 pm

   • da ziggy – pana si luna exista pe cer in perioada aceea. ai dreptate. de aceea bem noi pipi de dinozaur sub forma de apa.

    Sare'n Ochi

    19/06/2012 at 8:26 pm

 55. Dă clic pentru a accesa oglinda-vp-2003-teza_94614100.pdf

  Dovada plagiatului lui Ponta (un fragmentel)

  A A

  19/06/2012 at 7:22 pm

 56. Principalul vinovat de copy-paste a lui Ponta este Adrian Nastase! 😉

  El stia de atunci ca Ponta va fi numit premier de catre presedintele Basescu si pentru a ii lua locul
  dupa ce va scapa de „trofeul calitatii”, l-a „faultat”!
  Bretonel incepuse de pe atunci sa-si ia nasul la purtare.

  Lucrarea este un plagiat (vad la B1tv 115 pagini), dar prefata (200 de pagini) este originala! 😆

  maya

  19/06/2012 at 7:26 pm

 57. 😆
  Mi-a placut! 😆
  Excelent! 😆

  maya

  19/06/2012 at 7:28 pm

  • Servus maya 🙂

   Theophyle

   19/06/2012 at 7:33 pm

   • Theophyle
    😆
    Servus!

    maya

    19/06/2012 at 7:36 pm

 58. Salutare all.

  Ha, isi da cu parerea despre doctorate ipochimenul Crin Antonescu ! Cel care a fost dat afara de la doctorat chiar de Zoe Petre. Cea care acum ii ridica osanale !

  Reddog

  19/06/2012 at 7:30 pm

  • Salut Red 🙂

   Theophyle

   19/06/2012 at 7:34 pm

  • Reddog
   😆
   Servus!
   Ma bucur „sa te vad”! 🙂

   Cred ca (S)crin se bucura acum de acea intimplare! 😆
   Ar fi fost urmatorul luat in colimator la copy paste!!! 🙂

   Intrebare,intrebatoare si de baraj! 😆
   Cind se scrie copy paste NU este plagiat? 😆

   maya

   19/06/2012 at 7:39 pm

 59. Buna seara!
  toata lumea se ocupa de doctoratul lui Ponta dar eu intreb altceva: UNDE E MASTERATUL OBLIGATORIU PENTRU OBTINEREA DCOTORATULUI? Avea mai demult unul obtinut prin Italia dar l-a retras din CV cand a fost scandalul cu Standfordul:
  Pe CV-ul de pe Camera deputailor nu apare nimic:http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=237&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1

  ribelalu

  19/06/2012 at 7:31 pm

  • Pe CV-ul de pe blogul lui tot asa…nimic despre masterat:

   Dă clic pentru a accesa cv.pdf

   ribelalu

   19/06/2012 at 7:32 pm

   • A devenit „cinstit” 🙂 Zic si eu.

    emil

    19/06/2012 at 7:34 pm

  • Salut ribelalule 🙂
   Nu e musai, in State sunt multe posibilitati sa le faci impreuna!

   Theophyle

   19/06/2012 at 7:35 pm

   • In HG 567/2005 la Art 26 alin 1 scrie:
    „Au dreptul sa participe la concursul de admitere la doctorat numai absolventii studiilor universitare de masterat”
    E drept ca e din 2005 insa din cate stiu si inainte erau aceleasi reguli. O sa mai „sap” pe net.

    ribelalu

    19/06/2012 at 8:04 pm

   • Ati avut dreptate. Conform HG 37/1999 Art.1 (3) erau primiti la doctorat numai in baza diplomei de licenta.

    ribelalu

    19/06/2012 at 8:07 pm

  • Ma auto-citez „inc-o data din nou”:

   Incepe sa se prefigureze un scandal cu el, Bombo si conducerea Facultatii de Drept. Bombo a facut presiuni asupra conducerii facultatii pentru a-i accepta curpapirul lui Tonta drept master valabil, iar astalalt si-a tocmit vreun sclavete sa injghebe o fituica de doctorat.

   EuCuMine

   19/06/2012 at 7:37 pm

 60. Ponta, imbecil pina la capat: „stiam la ce sa ma astept si stiam cu totii care sunt armele domnului Basescu.”. In traducere: Ponta stie bine ca a plagiat si a mai facut el si altele si e deci pregatit ca cineva o sa-i dea in vileag faradelegile. Nici o surpriza. Daca nu plagia, atunci nu s-ar fi asteptat sa apara in media ca e plagiator.
  Citi de aici „va asteptati” sa apareti in presa ca plagiatori?

  Aha

  19/06/2012 at 7:34 pm

 61. Nu mi-amintesc de cand s-a introdus obligativitatea masteratului. Stiu ca problema masteratului a aparut dupa Bologna, cand invatamantul superior a fost impartit in cele doua cicluri: licenta si masterat. Licenta nu e suficienta pt a te inscrie la doctorat. Dar poate Ponta a terminat facultatea de 5 ani si atunci nu era nevoie de masterat.

  cedric

  19/06/2012 at 7:36 pm

  • Cedric salut,
   in multe universitati de top din lume exista un ciclu direct spre doctorat!

   Theophyle

   19/06/2012 at 7:41 pm

 62. La prinz am vorbit la telefon cu cineva din Cluj. Intreb eu:
  – care e treaba cu Ponta si plagiatul?
  -Am aflat ceva de la un vecin, imi zice cunostinta, dar in Ziarul de Cluj nu apare nimic ca aia sint pesedisti asa ca nu stim mare lucru. Ponta zice ca e facatura.
  In-cre-di-bil, stirea a aparut pina si in obscurul ziar local din Elvetia, si in Romania nimic?????

  Aha

  19/06/2012 at 7:45 pm

 63. APapahagi: nu m-au multumit explicatiile de dimineata ale lui Ponta!
  Sint dezamagit!

  maya

  19/06/2012 at 7:47 pm

  • Alea erau explicatii? Trebuie sa ma uit in dictionar ca eu nu am auzit altceva decit niste injuraturi mai cu staif la adresa lui Basescu, Funeriu, Nature, Onu si NASA, ca e o conspiratie galactica contra Tontacului.

   Aha

   19/06/2012 at 7:51 pm

 64. Theophyle

  19/06/2012 at 7:53 pm

  • Intr-adevar bretonel a ajuns cunoscut in lumea intreaga! 😆
   Oare Daciana ce raspunsuri da pe la Bruxelles????

   maya

   19/06/2012 at 7:58 pm

   • Eu zic sa ne „revergoram”! Basescu a avut un plan cand l-a uns pe Ponta PM. A impuscat mult mai multi iepuri decat ne imaginam. Iar Ponta a ajuns sa fie cunoscut de mai marii Europei fara sa participe la CE. I-a facut lobby Basescu! ho-ho-ho … dottore … Partida de sah pentru publicul autohton acum incepe. O sa avem guvern de dreapta in toamna!!! mark my words …

    anaphoricus

    19/06/2012 at 8:25 pm

 65. La Nasul tv:
  „Ministrul muncii nu cunoaste legea/a luat pensie si salar de la stat!”

  Incredibil!!!

  MC: Daca nu m-ati fi sesizat d-voastra cine stie ce s-ar fii intimplat/
  Alo! Sint ministrul muncii! M-am interesat.Pensia mea este mai mica decit pensia medie pe tara!
  Reporterul:puteti sa-mi spuneti cit este?
  MC: NU STIU/ cred ca 2001!

  Doamne feri! Incredibil ce se intimpla!
  Cine trebuie sa se autosesizeze?

  maya

  19/06/2012 at 7:55 pm

  • Oare domnul Marga nu este in aceiasi situatie ca si doamna ministru a muncii?
   Salar + pensie de la stat?

   maya

   19/06/2012 at 8:06 pm

 66. SErvus Maya, si eu ma bucur ca te vad.

  Cedric, Riblelalu. Chestia cu masteratul este cu dus si intors.
  Ponta a sustinut doctoratul in 2003, dar nu stiu cand s-a inscris la doctorat. Probabil in 1997-1998. Daca este asa, atunci la data inscrierii la doctorat nu era obligatoriu sa ai masterat. Eu cand m-am inscris la doctorat nu era obligatoriu sa ai masterat. Ulterior a fost introdusa obligativitatea masteratului.
  Cel putin asa stiu eu. Eu, la inscrierea la doctorat aveam si masteratul facut.

  Reddog

  19/06/2012 at 7:56 pm

  • Dar faptul ca a MINTIT in CV prezent pe siteul Camerei Deputatilor, nu „se pune”?
   Ca nu a avut NEVOIE de el, e altceva.

   emil

   19/06/2012 at 8:01 pm

 67. intrebare: un prim ministru poate fi suspendat din functie de presedinte ca in cazul unui ministru ? ma refer la urmarirea penala ca in cazurile pacurariu, atanasiu .e valabila procedura si pentru premier?

  zigzag

  19/06/2012 at 8:03 pm

 68. Diaconu face declaratii, se da pe B1. Nici acum nu recunoaste ca e vinovat. Langa el e Antonescu.
  Se camponeaza de declaratia senatului si de ce a decis Curtea de Apel.
  Au astia un talent de a intoarce totul in favoarea lor!

  cedric

  19/06/2012 at 8:05 pm

  • porumbacu e cam fiert . sau fierbe alcoolul in el .

   zigzag

   19/06/2012 at 8:06 pm

  • „Mere rosii” au devenit mere fete,fete! 😉
   (S)crin:oameni de joasa speta :B1tv, ziare care mai apar EVZ

   Incredibil crin!Auzi el este om politic de profesie! Sa lesini nu alta!

   maya

   19/06/2012 at 8:09 pm

 69. Antonescu e f. trist!

  cedric

  19/06/2012 at 8:06 pm

 70. Dar, ca tot il aud pe Diaconu: dincolo de raspunderea politica, Senatul raspunde cumva pentru ilegalitati?
  E o chestiun de principiu, zic eu. Legata de cel mai….:-)

  emil

  19/06/2012 at 8:06 pm

 71. Antonescu ataca b1 si unele ziare (stim noi care).

  cedric

  19/06/2012 at 8:09 pm

 72. Emi, salut !

  Ba se pune, cum sa nu se puna ! A mintit cu nerusinare ! Eu nu inteleg insa de ce a mintit cu masteratul, in conditiile in care la inscrierea la doctorat nu avea nevoie de masterat.

  Reddog

  19/06/2012 at 8:14 pm

 73. mamaaa, ce face Tapalaga cu Banicioiu, isi bate joc de el !
  Cica ” ati vrut sa-l dati jos pe Patapievici si a picat Diaconu de la cultura”

  cedric

  19/06/2012 at 8:15 pm

 74. distrusa aia mintal de Roxana Iordache afirma printre imprecatii (pe care i le-am intors :D) la mine pe blog ca: „Ponta a participat la constituirea Curţii Penale Internaţionale! Pe cine să plagieze, pe el însuşi?”
  ca cand (sic!) s-o fi intamplat asta?

  Sare'n Ochi

  19/06/2012 at 8:24 pm

  • Mie cateodata mi se face mila de ea.
   Iar Ponta nu a contribuit nici cu un suspin la constituirea Curtii Penale Internationale. Dar asa e cand ai ordin sa speli cadavre. Cateodata ma intreb daca e platita ptr ce scrie sau daca totul iese din creierasul ei pe gratis.

   clemycali

   19/06/2012 at 8:53 pm

 75. E misto la B1TV ! In sfarsit vad si eu USLabarii demolati sistematic ! Dar de ce nu s/a putut face asta si in anii trecuti? Daca emisiunile astea demolatoare la adresa USLabarilor erau facute mai din timp, nu ajungeau USLabarii la procentele electorale de acum !

  Ar mai fi nevoie de inca o televiziune ca sa avem mai multe „guri de foc” media antiuslase !

  Reddog

  19/06/2012 at 8:36 pm

 76. buna seara,
  foarte buna postarea, multumim!
  legat de pdl: cred ca mai bine castiga blaga sefia si cealalta tabara pleca intr-o alta constructie. in felul asta, pdl se va adresa unui anumit electorat cu „mijloace specifice”. probabil va lua un 12-15%. ceilalti trebuie sa construiasca, impreuna cu mru, alt partid care sa se adreseze altui electorat, cel care vrea altceva. daca vor reusi sa scoata lumea la vot, cred ca vor lua intre 20 si 25%.

  radubotezatu

  19/06/2012 at 8:42 pm

 77. De curiozitate m-am uitat pe site-ul Scanteia 3. Plagiatul Nu exista. Dau un search pe Google, si pun in franceza, si engleza. Nu cred ca este ziar in lume care nu are stirea cu Ponta plagiatorul. Da’ nu la Scanteia 3.
  Ponta in schimb are alta treaba, el discuta referendum pentru demiterea lui Basescu ca trebuie sa se exprime populatia prin vot daca il mai vrea. Antonescu s-a trezit si el: „Nu exista un om mai naiv de cinstit ca Mircea Diaconu”. Ce sa mai comentezi, tara asta e in alta lume, paralela cu restul.

  Aha

  19/06/2012 at 8:44 pm

  • Am scris „in vecini” ca presa de casa va face tot ce ii sta in putinta ptr a ingropa scandalul in Romania. Din pacate ptr Ponta problemele vor veni din exterior. Traduceri in paralel se pot face si la Paris si la Bruxelles. Si se pot citi in paralel lucrarile.

   clemycali

   19/06/2012 at 9:06 pm

 78. Banicioiu asta e batut in cap. Cica e greseala de tipar ca n-au aparut ghilimele in lucrarea lui Ponta.
  Diversionist de tip securistico-KGB.

  cedric

  19/06/2012 at 8:50 pm

  • e jenant felul in care il apara pe „sefu'”.

   radubotezatu

   19/06/2012 at 8:57 pm

 79. Buna seara, buna seara.
  Excelent articol.
  Am o mica consideratie: in urma scandalului asta de plagiat ma indoiesc ca Hollande se va grabi sa ii stranga mana lui Ponta la Elysee. Poate la vreo carciuma in afara „ochilor” presei. VP este compromis pe plan international ca si amicii Severin si Nastase.

  clemycali

  19/06/2012 at 8:51 pm

 80. Cedric.

  Banicioiu nu este batut in cap. Este un NEMERNIC !!!! 👿

  Reddog

  19/06/2012 at 8:52 pm

  • Imi cer scuze dar, in opinia mea, Banicioiu este EXCELENT! Ce sens avea explicarea normelor antiplagiat daca nu le cerea Banicioiu? Si, „muritorul” votant ce intelegea? Ca Ponta a fost cinstit: i-a insirat pe toti la etc., nu?

   emil

   19/06/2012 at 9:00 pm

 81. Banicioiu, viitor doctor 🙂 In ce?

  emil

  19/06/2012 at 9:06 pm

 82. banicioiu este un exemplu de cat de marsav si de nemernic poate fi un om, mai ales unul politic de azi din Romania.

  radubotezatu

  19/06/2012 at 9:09 pm

 83. Ei si tu Emile ! In ce dracu sa fie doctor? In IMPOSTURA !
  Dupa ideile pe care le sustine asta isi scrie doctoratul exact ca Ponta !

  Reddog

  19/06/2012 at 9:10 pm

  • Pai, daca nu se schimba ceva, eu cred ca in cativa ani, isi sustine si el doctoratul, Redule! El declara ca e doctorand 🙂
   PS Deci imi dai dreptate ca „mortul de la groapa, nu se mai dezgroapa:” in Romania, chiar daca au ajuns usLASII la putere, nu?

   emil

   19/06/2012 at 9:12 pm

 84. (rugaminte de l Ceaikovsky): „Mai fratilor, va rog eu frumos, care aveti acces la contul de pe facebook al lui Turcescu, scrieti-i ca bibliografia de la sfarsitul unei lucrari, arata doar lucrarile pe care LE-A STUDIAT AUTORUL, PT A SE INFORMA. Ce mama dracuilui, reinventam acum si ce inseamna bibliografie??
  2. Listă (cu indicații asupra titlului, anului și locului tipăriturii) a scrierilor care se referă la o anumită problemă; material informativ asupra unei probleme. ♦ totalitatea operelor unui autor. 3. Listă, publicație (periodică) care cuprinde titluri recent apărute. [Gen. -iei. / fr. bibliographie, cf. gr. biblion – carte, graphein – a scrie].
  1. Listă a scrierilor referitoare la o problemă; înșirare a operelor unui autor, cu indicarea diferitelor ediții; totalitatea lucrărilor scrise asupra unei anumite probleme. ◊ Bibliografie critică = bibliografie care conține aprecieri critice asupra scrierilor înșirate. 2. Carte care cuprinde repertorii bibliografice. ♦ Listă a tipăriturilor recent apărute”
  http://dexonline.ro/definitie/bibliografie
  am pus ghilimelele de rigoare.

  Sare'n Ochi

  19/06/2012 at 9:11 pm

 85. Nici CTP nu-l iarta pe Ponta!

  cedric

  19/06/2012 at 9:12 pm

  • Vorbesti serios?

   clemycali

   19/06/2012 at 9:17 pm

   • L-a tocat marunt 🙂

    Diana

    19/06/2012 at 9:25 pm

    • Bun, bun 🙂

     clemycali

     19/06/2012 at 9:26 pm

    • si tot CTP a spus ca nu in spatele acestei actiuni de deconspirare a plagaiatului, ci in fata ei, pe tipic, cica, securist se afla TB.
     deci l-a troznit si pe TB.
     mai lipsea ca ctp sa spuna TB – securist ordinar…

     desi in Occident nimeni nu-i condamna pe descoperitorii plagiatelor sau de alte infractiuni..
     CTP, gindire de comunist

     skorpion

     19/06/2012 at 9:28 pm

     • Uite ca Pontanacu’ i-a enervat nu doar pe „telectualii” de stanga, ci si pe comunistii hardcore.

      Diana

      19/06/2012 at 9:30 pm

     • Despre Basescu si surpriza lui Ponta
      ” Ponta did not respond to Nature’s request for comment on the allegations” este scris (negru pe alb) in articolul din nature. Deci PONTA stia 🙂
      Si minte in continuare; el si restul slujitorilor 😦

      emil

      19/06/2012 at 9:31 pm

      • Bineanteles ca stia. Nature nu ar fi scris articolul fara sa ceara opinia partii acuzate si fara sa verifice din mai multe surse acuzatia de plagiat. Nu avem de-a face cu Libertatea sau cine stie ce fituica, ci cu o revista cu o reputatie ireprosabila.

       clemycali

       19/06/2012 at 9:37 pm

     • Mi se pare firesc. In opinia lui CTP nu e vinovat Ponta ca a plagiat, adica a furat ordinar, vinovat e Basescu ca l-a dat in gat peste hotare. Gandire tipic comunisto-securista.

      clemycali

      19/06/2012 at 9:35 pm

   • CTP : „dl Mang e un plagiator onest pe langa ponta ” :))

    zigzag

    19/06/2012 at 9:26 pm

 86. Cica la Ponta, un paragraf incepe cu „prin urmare” fara rost. A preluat si greselile de ortografie „creaza” in loc de creeaza.

  cedric

  19/06/2012 at 9:14 pm

 87. Pe B1 TV, comenteaza CTP.

  dada

  19/06/2012 at 9:15 pm

 88. de unde-i scoate USLinoasa pe astia, mai, frate?
  GREŞEALA URIAŞĂ pe care o are în CV Puiu Haşotti, viitorul ministru al Culturii (Realitatea TV)
  În CV-ul publicat pe site-ul Senatului, Puiu Haşotti, noul ministru al Culturii, scrie că a fost bursier „Fullbricht” la San Francisco State University în 1994. Numele corect al bursei este Fulbright.
  http://www.realitatea.net/greseala-uriasa-pe-care-o-are-in-cv-noul-ministru-al-culturii_954226.html

  Sare'n Ochi

  19/06/2012 at 9:30 pm

  • Fullbricht fata de Fulbright e ca si Abibas fata de Adidas…

   Diana

   19/06/2012 at 9:32 pm

   • Stanford!!!!! :mrgreen:

    luminita

    19/06/2012 at 9:37 pm

  • Secretara a fost de vina 🙂

   clemycali

   19/06/2012 at 9:36 pm

   • clemy,
    a initiat cetatean un concurs aseara, cu privire la reactia lui Ponta vis-a-vis de acuzatia de plagiat,
    eu am anticipat ca unul din motivele apararii va fi acela ca „secretara a omis sa treaca ghilimelele la transcrierea textului”, ceea ce oricum nu il scuza de acuzatia de furt intelectual pe domnu Gaga Toanta.

    luminita

    19/06/2012 at 9:40 pm

    • Revad scandalul Mang dar de data asta cu steroizi. Cu cat atat Ponta cat si slugile de serviciu dau mai mult din maini si din picioare, vin cu explicatii ridicole si il acuza pe Basescu de toate cele, cu atat se afunda mai tare.

     clemycali

     19/06/2012 at 9:43 pm

     • Dupa doctoratul acesta plagiat Ponta a fost desemnat de catre Adrian Nastase drept Seful Corpului de Control al Guvernului!!!!!!!
      Unde era competenta acestui Sef, nu stia Nastase ca Ponta era numit acolo numai ca maimuta ????
      Ca doar ii girase doctoratul Bombonel.

      luminita

      19/06/2012 at 9:48 pm

 89. Emil.

  Da, Emile, iti dau dreptate ! Parol !
  😆

  Reddog

  19/06/2012 at 9:33 pm

  • Mersi 🙂 Da’ la ce anume, ca eu am zis multe?

   emil

   19/06/2012 at 9:35 pm

   • Cu mortul de la groapa…. :):

    Reddog

    19/06/2012 at 9:44 pm

    • Doamne’Ajuta! 🙂
     Il ascult pe Radu F. Alexandru care, pe total, imi place 🙂

     emil

     19/06/2012 at 9:45 pm

 90. Seara buna
  Romania se imprumuta de la organizatile financiare internationale (tip FMI , BM, BERD ) sau piata financiara americana .
  In Europa azi e dificil de gasit investitori straini inclusiv pentru tarile mari , dezvoltate si cu economii avansate .
  In specificitatea situatiei mioritice , nici un fond de investitii , de pensi sau investitor privat european cumpara titlurile de stat romanesti .
  Asta a devenit vizibil de la ultimul imprumut facut exclusiv pe piata americana si in dolari .

  De ce statul roman se imprumuta mereu fara sa reuseasca sa inaugureze absolut nici o autostrata functionala in 22 de ani (douazeci si doi de ani ) e de intrebat intreaga clasa politica . Fara exceptii .Ar fi de intrebat si la ce merg banii inprumuturilor facute anual .

  Curios ca autostrada inceputa de comunisti in 1987 nu e terminata nici macar azi . Un record mondial . 🙂
  In rest , Ponta vrea sa se arate pe plan international cit de mare e . Eu personal sint convins ca e un prost gramada avid de parvenire exact ca mentorul lui .
  Din pacate asta avem , cu astia defilam . 😦

  stefan60

  19/06/2012 at 9:39 pm

  • Stefane, dupa povestea asta nu o sa-l mai ia nimeni in seama pe plan international. Ma rog, nu acolo unde il doare pe el, adica la Bruxelles,. In Africa neagra si in fostele republici sovietice se poate duce oricand.

   clemycali

   19/06/2012 at 9:46 pm

   • Pe el? Il priveste 😦
    Mie imi e teama (mila?) pentru mine .

    emil

    19/06/2012 at 9:47 pm

  • scroafe urcate-n copac, asta sunt.

   radubotezatu

   19/06/2012 at 9:55 pm

 91. Diabolic mai e si Basescu. Are pile peste tot, la Nature, la FAZ :mrgreen:

  Diana

  19/06/2012 at 9:48 pm

  • Pai astia cine nu e luat in seama 😦
   Punem la vot? 🙂

   emil

   19/06/2012 at 9:50 pm

 92. Este incredibil cum o nulitate dizgratioasa ca Banicioiu zbiara la B1 ca plagiatul lui Toanta nu poate fi dovedit si ca de fapt aducerea lui in atentia lumii este o incercare de defaimare a acestui impecabil premier.
  Medicamenteeeeeeeee!!!!!

  luminita

  19/06/2012 at 9:52 pm

  • Turcescu cica l-a adus pe Banicioiu ca pe o pata de culoare.
   I-as recomanda sa se lipseasca de astfel de babuini.
   Sa-si schimbe politica postului.
   Sa invite oameni care pot discuta decent , cap-coada, subiectele emisiunii.
   Turturica face eforturi sa fie obiectiv.
   Mai este si Andreea Pora pe receptie.

   luminita

   19/06/2012 at 9:59 pm

 93. preluat de la gradina norei

  Mai dati televizorul și pe România Tv să vedeți cum l-a amenințat Ponta pe Băsescu : ” Nu semnez ordinul de deplasare . „ ” Nu semnez pentru combustibil .” ” Nu semnez pentru zbor. ”

  o sa plece TB cu trenul??

  ponta este disperat, asta este clar

  skorpion

  19/06/2012 at 9:54 pm

  • sa-i dam bani lui Basea – facem o cheta publica.

   Sare'n Ochi

   19/06/2012 at 9:56 pm

   • Asa ar trebui , dar cine ii semneaza delegatia?

    cedric

    19/06/2012 at 9:58 pm

    • @cedric,
     semnam vreo 5 milioane, de acord?
     🙂

     skorpion

     19/06/2012 at 10:02 pm

     • Eu dau ca azi am luat pensia si pot face economie la mancare ca au iesit rosiile, cartofii noi si varza noua.
      Respectam si postul Sf. Petru si mancam sanatos (mai ales ca e canicula).

      cedric

      19/06/2012 at 10:11 pm

  • buna seara,
   chiar asa a zis?! asta a depasit limitele. e bolnav baiatu’.

   radubotezatu

   19/06/2012 at 9:59 pm

  • chiar ma pregateam sa scriu asta ma uitam si la Striblea.Am ras cu lacrimi 😆
   City cred ca a avut dreptate,rolul lui Ponta este focusat pe votul la Bxl
   Daca i s-ar cere sa mearga in pielea goala si-apoi sa tzina o conferintza de presa tot asa, s-ar duce justificand ca daca interesul natzional o cere il apara/reprezinta .. a poille 😆

   piratul… face ca badea Cartzan.. pe jos cu boccelutza-n spate 😆

   mircea

   19/06/2012 at 10:05 pm

  • Poate pleaca cu masina personala. 🙂

   clemycali

   19/06/2012 at 10:09 pm

 94. Banicioiu a gasit autorul deconspirarii :Finkelstein (consilierul lui Basescu) care are un frate la Nature (parca) si uite legatura!

  cedric

  19/06/2012 at 9:54 pm

 95. buna seara

  ponta asta inteleg ca tot se scuza ba ,om corect,” da doctoratul inapoi”
  oameni buni astia sunt de o nemernicie de neimaginat;
  daca cineva ii fura masina ,si e prins,se poate scuza” hai domle care e problema,daca m-ati prins,ok ,o dau inapoi”
  si inca ceva: ce conteaza cine a trimis la nature teza,conteaza ce a facut!!!

  despre cit a facut basescu,ar trebui sa se tina cont si de circumstante;ce va ramine in urma lui nu se stie inca;partida nu e jucata;sub nici un motiv nu-l apar,dar el cel putin are meritul ca lupta;ca nu cistiga e altceva

  intimplator

  19/06/2012 at 10:01 pm

 96. @skorpion
  nu se poate domle sa zica asa ceva;e banc;

  intimplator

  19/06/2012 at 10:03 pm

  • asa a zis ,sunt declaratziile preluate de ghitzatv 😆

   mircea

   19/06/2012 at 10:08 pm

 97. Cristoiu, din cate inteleg, il acuza pe Ponta ca nu si-a citit teza 😦

  emil

  19/06/2012 at 10:08 pm

  • Nu ar fi primul caz si te asigur ca nici ultimul. In Romania infloreste o intreaga industire de gen. Amatorii sunt destui si nu s-a obosit nimeni pana nu demult sa verifice onestitatea doctorilor scosi pe banda rulanta.

   clemycali

   19/06/2012 at 10:11 pm

 98. Nu imi plac teoriile conspiratiei dar imi este teama ca scandalul cu Ponta V. a aparut ca sa acopre vreo marsavie. Aceasta marsavie fiind treaba cu Hydroelectrica.
  In cazul asta scandalul a aparut initiat de psd-isti. (cativa) carora bineinteles nu le pasa de Ponta V.

  eugeni

  19/06/2012 at 10:09 pm

 99. Seara buna 🙂
  L-am auzit pe Crizel suparat rau, afirmand ca inca apare Evenimentul Zilei. Astia au inebunit, in curand vor inchide presa care nu este aservita.

  mar

  19/06/2012 at 10:10 pm

  • Ev Zilei greseste prin faptul ca nu are jurnalisti de teren, de conferinte, etc. care sa aiba „cojones”, inspiratie de moment si inteligenta suficienta incat sa-i mai repezeasca sau sa le dea replica cand acesti jurnalistii ai EvZ sunt jigniti.
   Daca ar avea niste jurnalisti care sa stie sa dea replica ar fi mult mai bine si mult mai bine contracarat aceste atacuri marsave la adresa presei.

   uitaroh

   19/06/2012 at 10:17 pm

   • Cred ca ei nu mai merg pe teren, ci pe Internet, de unde se inspira. „Jurnalisti” e mult spus. Textele sunt mai slabe decat niste compuneri de gimnazist.
    Din pacate se pare ca si-au concediat si corectorii.
    Dar e printre putinele publicatii impotriva curentului.

    Diana

    19/06/2012 at 10:21 pm

    • Ziarele independente sau neconvenabile au fost „lucrate” constant fie și prin procedeul „muncii de la om la om” (pentru cine-și mai aduce aminte denumirea comunistă):
     În 2003 mă duc să cumpăr de la un chioșc România Liberă, care pe atunci era printre puținele ziare care rezistau presiunii lui Bombo. La taclale cu vânzătorul un tip cărunt care mă abordează direct și mă întreabă de ce cumpăr un ziar nenorocit ca ăsta și nu… și-mi înșiruie vreo două ziare care cântau ode PSD-ului înțelept.

     dada

     19/06/2012 at 10:38 pm

 100. Apropo de „greșelile” lui Băsescu.
  O istorie povestită de participanții direcți:
  În 1940 după ultimatumul sovietic și retragerea precipitată a armatei române, unii basarabeni au fost surprinși de evenimente pe teritoriul rămas ne ocupat. Printre ei, deajunși oameni cu știință de carte. Ei bine marea majoritate s-au întors la casele lor din teritoriul ocupat de sovietici cu toate că se povesteau deja lucruri cumplite despre ce se întâmplă „la ruși”.
  (Citiți Rusoaica de Gib Mihăescu)
  După 4 ani de contact direct cu sovieticii, în momentul în care s-a anunțat că frontul se întoarce și „vin rușii” au rămas satele aproape goale, toți încercau să scape și fugeau cu ce puteau lua cu ei spre România…
  Și un comentariu pentru situația actuală:
  Mintea umană se apără și păstrează amintirile frumoase, am vrea să uităm coșmarul de până în 2004, ei bine acum cred că toți ar trebui să-și aducă aminte sau să-și dea seama cu ce haită roșie avem de-a face … și să aleagă ÎN CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ.

  dada

  19/06/2012 at 10:12 pm

 101. Crin luat in draci la mishto pe B1. 😆

  Diana

  19/06/2012 at 10:13 pm

 102. sa ne ocupam putin si de mru: azi a avut o discutie pe hotnews cu cititorii. puteti gasi acolo mai multe detalii. as sublinia urmatorarele: actele depuse la tribunal pentru inregistrarea ICCD au fost semnate de mru, monica macovei, cristian preda si ioan stanomir. apoi a mentionat si numele lui sever voinescu, care insa nu a fost printre semnatari. a adaugat faptul ca mai sunt destui din pdl, dar si din pnl, chiar si psd care vor adera public la aceasta platforma politica.

  radubotezatu

  19/06/2012 at 10:16 pm

 103. Sara buna.
  Oameni buni: nu Ponta si-a scris doctoratul. Cum nici Dan Voiculescu nu si le-a scris (stiu din surse cunoscute cu nume si prenume cine i l-a scris pe cel romanesc, ca ala american e si mai fantomatic).
  „Nasul” mai devreme a avut un dialog halucinant cu o „negrisoara”, pe care a tocmit-o LIVE sa-i scrie un doctorat de 250 de pagini in 3 saptamani contra 1000 de euro. Asta mi se pare o bomba de presa, iar cele 10 minute sunt absolut mortale (nu-l banuiam pe Radu Moraru de talente actoricesti si atata stapanire de sine). Ar trebui repetate in bucle la alte TV-uri si sa devina virale pe net…
  Acuma, negrisorul sau negrisoara care a insailat prostia aia a lui Ponta a facut-o grav de oaie. Asta nu numai ca nu-l disculpa pe Ponta, dar il infunda si mai tare. Mai mult, pentru ca foarte curand nu va mai avea iesire cu glumitzele de retardat si eschivele ca ale lui Bute vs. Froch, anticipez ca Ponta va incerca sa „se scoata” recunoscand tocmai ca nu el e autorele: hai, ma, fratilor, ca eram ocupat, obosit si cu chef sa ma plimb cu che guevara prin gura, cand aveam timp sa lucrez eu insumi personal la doctoratul meu propriu?
  Pai cum sa-l mai acuzi de plagiat daca el n-a scris un rand (ceea ce nici n-ar fi catastrofal daca ar fi citit macar ceva din bibliografia aia…)

  cantul_de_jale

  19/06/2012 at 10:18 pm

  • s-ar putea sa ai dreptate.
   cineva a copiat zeci de pagini pentru doctoratul lui goe.
   si intr-un loc copiatorul lui ponta a scris COMANDANT in loc de CONDAMNAT,
   semn ca acea persoana era deja mult prea obosita
   😛

   skorpion

   19/06/2012 at 10:33 pm

 104. ULUITOR: Ponta îi taie benzina la avion lui Băsescu
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-ii-taie-benzina-lui-987773.html
  Infantilache s-a tampit complet?
  Victor Ponta a amenințat că nu se va da în lături și va utiliza metode din „Stan și Bran” pentru a tranșa disputa întâietății la Bruxelles. „România TV” a dezvăluit marți seara ce măsuri strategice va lua premierul pentru a-l ține pe șeful statului cu forța în România și a-l împiedica să ajungă la Consiliul European.
  La ultima întâlnire între patru ochi de la Cotroceni, Ponta l-a avertizat pe șeful statului că are la îndemână trei măsuri infailibile:
  1. Nu-i va semna ordinul de deplasare. Este vorba de o formalitate prin care un departament de la Palatul Victoria avizează orice deplasare în străinătate a unui demnitar român.
  2. Nu-i va da aprobare de zbor. Ponta l-a amenințat pe Băsescu că va cere autorității aeronautice să nu aprobe desprinderea de la sol a aeronavei prezidențiale.
  3. Nu va aproba alimentarea cu combustibil a aeronavei prezidențiale. „Romavia”, compania căreia îi aparține aeronava prezidențială, este una de stat. Drept urmare, Ponta l-a amenințat pe Băsescu că îl va lăsa fără benzină pentru avion.

  Sare'n Ochi

  19/06/2012 at 10:34 pm

  • cu scuze pentru dublare. dar nu m-am putut abtine sa nu devoalez cu copy-paste intregul scenariu al lui Infantilache

   Sare'n Ochi

   19/06/2012 at 10:36 pm

   • e timpit de-a binelea!
    vai de mama noastra ..

    intimplator

    19/06/2012 at 10:42 pm

  • Basescu poate merge cu o cursa de linie- a mai facut o daca nu ma insel. apropo de masurile enumerate de sinistrul care e premier intr o tara membra nato si ue : ce parere are despre aceste masuri nasul maior sau tovarasu melescanu? ca deplasarile unui demnitar se fac in stransa cooperare a mai multor institutii abilitate :sri,sie.ministerul de externe?

   zigzag

   19/06/2012 at 10:41 pm

  • Si astai tampit. Pai taiei benzina cand e in aer sa tealegi cu ceva.

   dadatroll

   20/06/2012 at 1:29 am

 105. Presedintele a mai zburat cu avioane de linie, asa ca nu va fi o problema!
  Nu stiu ce face cu dlegatia. Dar aia e pt. decont. Daca punem noi banii, nici nu-i trebuie.

  cedric

  19/06/2012 at 10:36 pm

 106. Nu este TB seful fortelor armate?

  eugeni

  19/06/2012 at 10:37 pm

  • He he , acolo e de straja Dobritoiu, ministrul PNL.

   cedric

   19/06/2012 at 10:41 pm

 107. ce-o fi la gura dacianei cind vorbeste cu barbatu-sau!ia frontal toate suturile la bruxelles/
  pe deasupra i-a mai si stricat weekendul din 30 iunie cu asta
  nu ca mi-ar parea rau

  intimplator

  19/06/2012 at 10:40 pm

  • Daciana e pe post de mana moarta in jocul asta.
   Iar taica-su nu mai are OO de cand l-a impuscat Nastase inghinal.
   Domnu Goe Toanta decide cand se schimba prosoapele in baia familiei.

   luminita

   19/06/2012 at 10:52 pm

 108. „În CV-ul publicat pe site-ul Senatului, Puiu Haşotti, noul ministru al Culturii, scrie că a fost bursier „Fullbricht” la San Francisco State University în 1994. Numele corect al bursei este Fulbright.”
  Ma grabesc la fotbal.

  victor L

  19/06/2012 at 10:48 pm

 109. mai, sare,

  articolul din evz al lui patrusca o fi banc, nu?

  skorpion

  19/06/2012 at 10:50 pm

  • Pamflet, bre.
   Patrusca scrie pamflete in Evz.

   luminita

   19/06/2012 at 10:53 pm

 110. Dar pdl ce naiba face? Ar trebui sa fie de gat lor si sa nu ii lase. !
  Nu isi dau seama ca pierd?

  eugeni

  19/06/2012 at 10:54 pm

  • Pdl se reformeaza interior.
   Isi dau toti la gioale, intre ei.

   luminita

   19/06/2012 at 10:59 pm

  • care pdl? aripa fsn sau aripa reformatoare? ca aripa zburatoare a ciordit o burta verde 🙂

   zigzag

   19/06/2012 at 11:12 pm

 111. Turcescu la Cartianu…ce razi fa ca proasta in targ 😛

  mar

  19/06/2012 at 10:56 pm

 112. Salutare! 🙂

  Deci asa, Ponta pune de se o semi-lovitura de stat, nu ii da voie lui Basescu sa plece.

  1. Basescu poate pleca oricand cu o cursa de linie.
  2. Basescu este comandantul suprem al fortelor armate, poate zbura cu un elicopter de asalt 😉

  Cetatean

  19/06/2012 at 11:01 pm

  • salut @city ! 🙂 premierul poate fi suspendat de presedinte pe aceeasi procedura ca si un ministru care este urmarit penal?

   zigzag

   19/06/2012 at 11:10 pm

   • Constututia, art. 109:

    „Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

    Raspunsul este DA, insa trebuie sa fie fapte savarsite in exercitiul functiei si sa se fi inceput urmarirea penala.

    Cetatean

    19/06/2012 at 11:22 pm

    • pana pe 25 iunie are timp sa faca si un abuz in serviciu iar careva sa i faca o plangere penala pe modelu atanasiu :))

     zigzag

     19/06/2012 at 11:37 pm

 113. Cred ca Ponta incepe sa-si arate limitele. Cand un Premier scoate astfel de perle, omul are probleme serioase la mansarda, decredibilizeaza Romania si este un pericol real ptr. democratie. Romania nu este jucaria lui Ponta, cineva tb sa-l atentioneze ca a inceput sa o ia urat pe aratura . Participarea la CE nu este obiect de manelism politic si batut din picior 👿

  mar

  19/06/2012 at 11:16 pm

 114. Turcescu si Cartianu mortali 😆 cum se saluta doctorii din psd,Mang,Voicu,etc
  Dottore ! hai sa-mi traieshti manca-tzi-as

  mircea

  19/06/2012 at 11:18 pm

  • foarte buni si realisti

   mar

   19/06/2012 at 11:24 pm

 115. Din negociera Nasului cu autoarea de lucrari…
  „In primul rand ca sa cumperi ceva care sa nu fie plagiat, trebuie sa fie o persoana foarte inteligenta”
  Din inregistrarea de la Nasul
  http://www.nasul.tv/2012/06/19/nasul-a-vrut-sa-si-cumpere-teza-de-doctorat/

  emil

  19/06/2012 at 11:21 pm

  • unu` neavizat ar zice ,bre,da in ce hal de degradare a ajuns societatea/shcoala romaneasca de la politicieni pornire.
   In aule sau pe coridoarele facultelor/universitatzilor i-ar umfla rasul.1000 de eur!!! Atat de mult??? la mine e mai ieftin 😆
   ..
   una peste alta e groaznic 😦

   mircea

   19/06/2012 at 11:54 pm

 116. Oare Plagiatorul sef citeste 🙄 – eea ce premierul român nu pare a înţelege încă este efectul devastator pe care-l are furtul intelectual, hoţia, fie ea „doar” de idei, asupra credibilităţii unui om politic, şi mai cu seamă asupra unuia ce reprezintă o ţară.
  Or, credibilitatea constituie esenţa unei cariere politice într-o democraţie şi într-un stat de drept.
  În final, dacă acuza de plagiat se verifică, Ponta nu va avea deci încontro şi va trebui să arunce prosopul. Demisia lui, precedată, însoţită sau urmată de invalidarea titlului de doctor nu va fi facultativă. Ea este, oricum, inevitabilă dacă partidul social-democrat vrea să-şi păstreze intacte şansele electorale în scrutinul legislativ din toamnă. Dar retragerea din prim plan a doctorului Ponta se impune încă de pe acum.

  http://www.dw.de/dw/article/0,,16035970,00.html

  mar

  19/06/2012 at 11:27 pm

  • mar,
   descoperirea acestui plagiat vine dupa ce idiotul Ponta,–
   in calitate initiala de elev de liceu care si-a abandonat scoala la 17 ani, plecand aiurea prin Europa, fara sa isi termine macar liceul,
   intre timp
   absolvent de Drept, devenit procuror, devenit apoi politician, presedinte al celui mai mare partid comunist din Ro, si investit recent prim ministru,
   aceasta bomba cu plagiatul ziceam , vine tocmai cand incepuse idiotul Toanta in tromba sa dea foc valizei democratiei Romaniei.si reformelor, firave , asa cum erau ele, din domeniile cheie Justitie, Educatie, Economie.
   E cazul sa fie dat in suturi afara.
   De catre cine?
   Nu stiu.
   Poate stie domnul Basescu.

   luminita

   19/06/2012 at 11:51 pm

 117. Asta e guvernul clovnilor. Sef, tovarasul Ponta, prim-plagiator. Hasotti, ministrul Inculturii, bursier Fulbricht coleg cu Standfordeasa, ministrul Analfabetizarii, sindicalistul Pop cu amicii simbata si duminica.

  Aha

  19/06/2012 at 11:44 pm

 118. noapte buna !

  zigzag

  19/06/2012 at 11:45 pm

 119. noapte buna 🙂

  Cetatean

  19/06/2012 at 11:45 pm

  • in

   mar

   19/06/2012 at 11:48 pm

   • Ponta a inventat salutul european la nivel inalt
    daca tziganii zic s`il vous plait monsieur la Bxl Ponta va spune s`il vous plagie monsieur le premier-ministre/le president 😆

    mircea

    20/06/2012 at 12:02 am

 120. la noi zu Guttenberg, nu a fost läsat o zi, de intelectuali,politicieni
  si toate ziarele.e consideratä hotzie…………deci demisia.

  Ponta trebuie imediat sä demisioneze, altfel ziarristi mai au multe
  la el si fam. lui de scormononit. au multe schelete.

  prostul de ponta, nici nu stie cä tot cei din PSD l-au lucrat ,si deja
  au lucruri grave, ce se vor aräta romanilor.
  ceretzi demisia lui peste tot.

  theo- nona

  19/06/2012 at 11:50 pm

 121. Apropo de greselile Presedintelui Basescu
  Cititi acest fragment din Rom. Libera si apoi mai vorbim de pensionara care declara Ca AN e baiat bun.
  „Pentru a lămuri neregulile din teza de doctorat a lui Victor Ponta, numită ” Curtea Penală Internaţională” am stat de vorbă cu patru profesori universitari: unul de la Facultatea de Drept din Bucureşti, altul de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza – Iaşi, altul de la Babeş-Bolyai Cluj şi unul de la Universitatea Timişoara. Nici unul, însă, nu a vrut să-şi asume explicaţiile, invocând ba prietenia cu Adrian Năstase, ba faptul că nu vor să intre în dispute academice, ba că nu vor să piardă granturi (bani pe diverse proiecte). Toţi ne-au spus că Victor Ponta a copiat „grosolan”, neavând grijă nici măcar să schimbe mărcile personale, de stilistică, ale autorilor, utilizate fie de la începutul unei fraze, fie mărci care fac legătura dintre fraze sau idei

  ion

  19/06/2012 at 11:51 pm

  • Inainte de Noapte buna (ma refer la asta astronomica):
   Daca aveti nervii tari, intraqti pe blogul lui Nastase si cititi comentariile 😦

   emil

   20/06/2012 at 12:03 am

   • emil,
    nu sunt deloc tentata, blogul lui Nastase dauneaza grav sanatatii.

    luminita

    20/06/2012 at 12:07 am

  • normal, se tem de represalii. frica de restauratie inseamna deja restauratie.

   Cetatean

   20/06/2012 at 12:05 am

 122. Hasotti, o caricaturä gangävitä si tutuitä, un animälutz sleios

  ce nu poate inspira decat scarbä, vai si amar de asa haidama incultä.

  theo- nona

  19/06/2012 at 11:54 pm

 123. Ponta cu mitocänia si incultura lui, si-a bätut joc de revista
  Nature, un lucru f. urat, asta este neocomunistul needucat, PSD-ul.

  theo- nona

  20/06/2012 at 12:11 am

 124. sper ca maine sä fie Nästase condamnat;
  ajunge cu inpostura si hotzia, magistratzii se fac
  de ras dacä ii dau NUP-

  theo- nona

  20/06/2012 at 12:13 am

  • theo, de doi bani speranta cred ca toti avem…

   Cetatean

   20/06/2012 at 12:14 am

 125. hasotti, este o panaramä, este monumentul inculturi.

  theo- nona

  20/06/2012 at 12:16 am

 126. incep sa cred ca ponta pina la sf saptaminii va da o OUG in care:
  a.va lasa masinile presedintiei fara benzina;
  b. va anula orice cheltuieli pentru rechizite
  c. va interzice furnizarea apei,gazelor si energiei electrice
  toate astea motivate de ministrul de finante ca ” unele masuri pentru incadrarea in limitele de deficit bugetar”

  intimplator

  20/06/2012 at 12:17 am

  • nu le da idei ca sunt in stare de orice, chit ca se face/s-au facut de ras si implicit Romania. Ma gandesc cu groaza la ce au transmis ambasadorii dupa nenorocirea cu taierea benzinei ptr. avionul prezidential.

   mar

   20/06/2012 at 12:21 am

 127. Ponta -demisia

  theo- nona

  20/06/2012 at 12:18 am

 128. l-o fi invätzat Tusk, cum a scäpat el de presedinteöle lor.
  dela acesti crim,inali comunisti te asteptzi la orce.

  romanii incä nu se trezesc.?Ponta e un hot internatzional

  theo- nona

  20/06/2012 at 12:20 am

 129. Va avertizez, urmatorul film nu este recomandat celor care stau bine cu simtul masurii si cu bunul simt:
  Le poate dauna grav sanatatii mentale.
  Va urez noapte buna!
  http://www.youtube.com/watch?v=mD7CJM3y27w&feature=player_embedded#!

  luminita

  20/06/2012 at 12:21 am

 130. Lumi 🙂
  cum ziceam mai sus
  tziganii pe strazile parisului s`ill vous plait monsieur
  Ponta la Bxl. s`ill vous plagie monsieur le president 😆

  mircea

  20/06/2012 at 12:27 am

 131. pitulicea pricäjitä abranburica, este tot in conflict de
  escrocherie, astia mimeazä guvernarea, sä treacä timpul.

  Hasotti si androneasca, 2 figurine präfuite din talciocul USL

  rasul lumii, guvern de zombi.

  a fost guvernul lui MRU, tineri, inteligentzi, o pläcere.

  PONTA -DEMISIA

  theo- nona

  20/06/2012 at 12:28 am

  • theo-nona,
   ziceai de Pitulicea, uite-o pe Pitulicea:

   luminita

   20/06/2012 at 12:41 am

 132. Mubarak este in moarte clinica.

  mar

  20/06/2012 at 12:30 am

  • Mubarakul nea Nelu al nostru inca raspunde bine la stimulii interni,
   nu are chef deocamdata sa ne lase si sa se duca draqu sa puna de-un nou consens cu nea Nicu si cu tanti Leana, la talpa iadului. Inca mai are de lucru cu Ponta, nu i-a vandut toate trucurile sinergiei carlanului.

   luminita

   20/06/2012 at 12:46 am

 133. maine se vor saluta,

  -te fac un plagiat.

  noapte bunä!

  theo- nona

  20/06/2012 at 12:43 am

 134. pitulicea este o starpiturä, dar Ponta are un ranjet
  de cretin, este un handicapat periculos.

  demisia Ponta.

  theo- nona

  20/06/2012 at 12:48 am

 135. luminita

  20/06/2012 at 12:49 am

 136. Buna Dimineata 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  20/06/2012 at 7:53 am


Comentariile sunt închise.