Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 18 Iunie / ”ICR şi politrucii”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 29 şi 34 de grade, uşor mai scăzute pe litoral, spre 27 de grade. Cerul va fi variabil la munte, unde cu totul izolat vor fi condiţii de ploi slabe, de scurtă durată, şi senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 10 grade în depresiuni şi 23 de grade în Delta Dunării şi în Dealurile de Vest.

La Bucureşti, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4576   RON; 1 USD = 3. 5304    RON; 1 EURO = 1. 2626 USD; Francul elvetian 3. 7117 RON. Gramul de aur 184.0800 RON.

Dacia opreste din nou productia de masini din cauza scaderii cererii, pentru a doua oara in acest an. Activitatea Uzinei Dacia de la Mioveni va fi intrerupta partial, in 18 si 19 iunie, precum si in 2 iulie, cand majoritatea angajatilor vor ramane acasa intrucat in zilele mentionate nu se vor produce masini, in urma scaderii comenzilor si a acumularii de stocuri, informeaza Mediafax. Aceasta este a doua decizie de a opri productia din acest, dupa ce pentru zilele de 30 martie si 2 aprilie a fost luata o masura similara. Potrivit reprezentantilor Sindicatului Automobile Dacia, aproximativ 9.000 dintre cei 13.500 de angajati ai Uzinei Dacia de la Mioveni vor ramane acasa, timp de trei zile, mai exact in 18 si 19 iunie, dar si in 2 iulie, urmand ca in perioada respectiva sa fie platiti cu 85% din salariu, scrie Mediafax. Activitatea in unele departamente ale uzinei se va desfasura si in zilele respective, dar productia de masini se va opri in cele trei zile. La o cadenta de 1.389 autovehicule/zi, Dacia nu va produce 4.167 masini in cele trei zile. Cauzele intreruperii activitatii o reprezinta scaderea comenzilor si acumularea de stocuri atat pe platforma Mioveni, cat si in reteaua comerciala, fapt care necesita adaptarea programului de productie la nivelul comenzilor. Din aceleasi motive productia de autovehicule a fost oprita si in zilele de 30 martie si 2 aprilie. Dacia a oprit fabricatia si in decembrie 2011. Integral pe HotNews.

Televiziunea Romana a facut jocul Antenelor. Prin amenintarea cu rezilierea contractului, presedintele TVR a facut jocul Antenelor. Vazut de la televizor, scandalul meciurilor de fotbal dintre TVR si Romtelecom pare sa aiba doi protagonisti. La o privire mai atenta, ies insa la iveala cateva neconcordante. Surse din Antena 1 au dezvaluit pentru EVZ ca, in urma cu o luna, Trustul Intact, condus din umbra de Dan Voiculescu, a facut o oferta catre Romtelecom ca sa-i devina partener intr-un show de mare amploare, care risca sa-si piarda principalul finantator de pana acum. Din informatiile primite, suma ceruta companiei de telecomunicatii se ridica la circa trei milioane de euro. Cum Romtelecom nu a fost tentat de oferta, mai ales ca urmarea sa investeasca in preluarea de la TVR a meciurilor din cadrul Campionatului European de Fotbal, proaspatul presedinte interimar al TVR, Radu Calin Cristea, nume sustinut de PNL si agreat de USL, era cel mai potrivit pentru a face, din afara, jocurile Antenei. S-a creat astfel o presiune, prin Dolce, pentru ca Romtelecom sa negocieze parteneriatul cu Antena. La patru zile de la instalare, presedintele interimar a anuntat rezilierea contractului cu Dolce, pe un motiv ce pornea dintr-o greseala a TVR. EVZ.

Macovei, Preda şi Voinescu vor depune o moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL. Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda împreună cu vicepreşedinţii demisionari Monica Macovei şi Sever Voinescu vor depune o moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL la 30 iunie, dată la care va fi organizată Convenţia Naţională Extraordinară PDL. „Împreună cu mai mulți colegi am discutat deja despre posibilitatea de a avea o moțiune. Eu nu cred că vom fi, eu și prietenii mei politici din PDL singurii care să depună o moțiune”, a declarat, duminică seara, Cristian Preda la B1 TV. Monica Macovei şi Sever Voinescu a confirmat, duminică seara, la emisiunea „România Politică” faptul că vor depune o moţiune la 30 iunie. Deşi par hotărâţi să depună moţiunea, încă există câteva aspecte care trebuie lămurite. Cristian Preda a declarat că încă nu s-a decis cine va reprezenta moţiunea. Aacesta a ezitat să spună în mod făţiş dacă va candida pentru cea mai înaltă funcţie din partid. „Vom chema alături de noi primari care au câștigat, inclusiv primari care au câștigat în orașe importante, vom chema alături de noi deputați, senatori, vom chema șefi de organizații județene care poate n-au avut poate o performanță extraordinară nereușind să câștige mandate, dar care au făcut un scor foarte bun, îi vom chema pe oameni cu mare experiență”, a mai spus Preda. Integral in Adevarul.

Unda de şoc ICR. Mircea Diaconu, eroul din „Asfalt Tango” şi celălalt erou, campionul de raliu şi premier eco-drive Victor Ponta, aflat peste weekend în deplasare ca să privească un meci de fotbal în Polonia, au lăsat în urmă un val de proteste din partea unor nume recunoscute internaţional în cultura românească. Decizia USL de a trece Institutul Cultural Român în subordinea Parlamentului printr-o ordonanţă de urgenţă pentru „depolitizare”, este considerată „epurare” şi „practică brutală, îngrijorătoare”.  Iată câteva din reacţiile artiştilor şi oamenilor de cultură români, citate de AFP a publicat în acest weekend un material controversatei maziliri a conducerii ICR. France-Presse scrie în articolul dedicat scandalului pe care politicienii l-au iscat în cultura românească, că reacţia artiştilor e mobilizare puternică, rapidă şi în general rară, într-o ţară care a ieşit de sub dictatură în urma cu 23 de ani. Scriitorul Norman Manea, profesor de literatura la New York a declarat: „Ar fi dezastruos ca practicile brutale şi aroganţa politicienilor de ieri şi de azi să dicteze în manieră nefastă destinul culturii”. Scriitorul Vasile Ernu i-a scris plin de revoltă lui Ponta: „Sunt suprins să văd că la doar o lună după ce aţi luat puterea, dumneavoastră şi guvernul pe care îl conduceţi practicaţi aceeaşi logică de funcţionare: ordonanţe de urgenţă, nominalizări politice de funcţionari, revanşă politică. Nu asta criticaţi cu atâta frenezie în urmă cu câteva luni?”. Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, regizori premiaţi la Cannes, împreună cu scenografi, coregrafi, actori, au semnat o petiţie în care îi cer premierului social-democrat Victor Ponta să anuleze hulita ordonanţă de urgenţă. Cristian Mungiu, castigator al Palme d’Or in 2007 şi al cărui film „După dealuri” a câştigat trofeele pentru scenariu şi interpretare feminină anul acesta la Cannes, a descris HG-ul lui Victor Ponta astfel: „E o epurare de cea mai oribilă speţă”. Romania Libera

Cum au decis pedeliştii să facă un congres extraordinar la finalul lui iunie. Blaga către Macovei: „Nu ne mai minţiţi!”. Cristian Preda pentru Gândul: „Am cerut derogare pentru a candida”. Democrat-liberalii îşi vor alege un nou preşedinte la finalul acestei luni, conducerea PDL convenind în această seară organizarea unei Convenţii Naţionale extraordinare (congres extraordinar -n.r.) pe 30 iunie. Propunerea va fi avansată spre validare Consiliului Naţional de Coordonare care se va reuni marţi şi care va valida comisia de organizare a Convenţiei, din care să facă parte nouă reprezentanţi ai filialelor cu rezultate bune în alegeri. Numărul de delegaţi a fost stabilit la 1.450, acelaşi ca în urmă cu un an când a fost ales preşedinte Emil Boc. Decizia a fost luată la finalul unei şedinte a Colegiului Director, al doilea convocat în această săptămână, ca urmare a demisiei lui Emil Boc şi a întregii echipe de conducere. Chiar dacă mai puţin tensionată decât întâlnirea precedentă, replicile dure nu au lipsit în timpul şedinţei de astăzi. Tonul l-a dat Monica Macovei care în debutul reuniunii, susţin surse participante, a propus varianta unei conduceri colegiale, din care să facă parte un număr convenit de lideri ai partidului. Mandatul acesteia ar fi urmat să fie până după alegerile parlamentare,iar o astfel de variantă care ar fi evitat un congres extraordinar pentru alegerea unui nou preşedinte, de altfel pasul statutar după depunerea mandatului de către Boc.  Chiar dacă în urmă cu câteva zile, acesta vorbise despre congresul extraordinar, în şedinţa de astăzi s-a aliat propunerii făcute de Monica Macovei, care de altfel a fost susţinută şi de Gheorghe Falcă, Elena Udrea şi Roberta Anastase. Integral in Gandul.

ICR raspunde liderilor USL din Senat: „Toate cheltuielile sunt raportate Parlamentului”. Cine-si va sparge dintii in aceasta piatra. Redam integral raspunsul conducerii Institutului Cultural Roman la acuzatiile senatorilor USL Ilie Sarbu si Puiu Hasotti. Cei doi au lansat acuzatii cu caracter general, sperand ca ceva-ceva o sa ramane din perdeaua de fum. Intertitlurile si sublinierile apartin redactiei. „Ca urmare a comunicatului transmis de domnii senatori Ilie Sarbu si Puiu Hasotti, liderii grupurilor PSD si PNL din Senatul Romaniei, dorim sa facem urmatoarele precizari, venind in intampinarea dorintei exprimate de semnatari : clarificarea „catorva aspecte ridicate de oamenii de buna credinta” in legatura cu Institutul Cultural Roman. Rapoartele financiare ale ICR sunt disponibile on-line si transmise anual Parlamentului In comunicat se afirma ca, pentru bugetul ICR „nu s-a dat niciodata socoteala in mod clar”. Amintim ca, in afara de rapoartele anuale prezentate consiliului de conducere al ICR, publicate pe site si transmise, spre informare, inclusiv membrilor comisiilor de cultura ale Parlamentului, informatiile despre proiectele derulate si finantarile aferente sunt disponibile, la zi, pe pagina de web a institutiei si sunt difuzate constant catre mass media. EVZ

Metabolismul Capitalei: cum devine materia energie. Stiati ca apa de toaleta produsa de bucuresteni intra intr-o microhidrocentrala si produce energie electrica? Dar ca reziduurile sunt puse la fermentat si produc metan si electricitate? Iata povestea Statiei de Epurare a Apelor Uzate Glina. Nicolae Ceausescu si-a dorit inca de la inceputul anilor ’80 o capitala a tarii care sa nu ascunda secrete puturoase. In ’85-’86 a inceput constructia celei mai mari statii de epurare din Europa de la acea vreme. Investitia era una colosala si tehnologiile folosite erau suta la suta romanesti (cele din import fiind interzise), motiv pentru care echipamentele instalate, multe dintre ele unicat, functionau defectuos. Revolutia a prins proiectul mamut departe de a fi terminat, fiind realizat doar in proportie de 15-20%. Tehnicienii care s-au ocupat de domeniu au fost la vremea respectiva insistenti in a avea o statie de epurare, solicitand primarilor de dupa ’90 accelerarea finantarii. De-abia in 1995 a fost inaugurata o parte din Statia de Epurare a Capitalei. La vremea respectiva erau functionale doar instalatiile de gratare dese, partea de deznisipare si partea de decantare primara a apei uzate, adica echipamentele care retin partea solida din apele menajere. Pentru transportul namolului organic rezultat, comunistii construisera si o cale ferata care urma sa-l transporte in zona Sintesti, pentru a fi depozitat intr-un loc dedicat. Integral in Romania Libera

Rezultate alegeri grecia: Noua Democraţie obţine 29,96 la sută la alegerile legislative după numărarea a 85 la sută din voturi. Antonis Samaras susţine formarea unui „guvern de uniune naţională”. Partidul Noua Democraţie ocupă primul loc la alegerile legislative din Grecia fără a obţine însă majoritatea cu 29,96 la sută după numărarea a 85 la sută din voturi, conform rezultatelor publicate de Ministerul de Interne. Noua Democraţie obţine 130 de locuri în Parlamentul grec, fiind urmată de stânga radicală Syriza cu 26,65 la sută din voturi (71 de locuri) şi partidul socialist Pasok cu 12,46 la sută (33 de locuri). Partidul neonazist Chryssi Avghi (Zori de Aur) la obţinut 6,92 la sută din voturi ocupând 18 locuri în Parlament. Liderul dreptei greceşti, Antonis Samaras, a făcut apel duminică către toate partidele pro-euro să formeze un „guvern de uniune naţională” condus de partidul său după ce a câştigat alegerile legislative, conform primelor estimări oficiale. Mediafax.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

18/06/2012 la 8:09 am

83 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Criticii lui Băsescu – sponsorizaţi de Institutul Cultural Român

  – Mircea Diaconu, senator PNL, ministru al Culturii
  – Varujan Vosganian, senator PNL
  – Stelian Tănase, scriitor,realizator TV
  – Mircea Dinescu, scriitor
  – Neagu Djuvara, istoric, membru al PNL
  – Alina Mungiu-Pippidi, profesor de ştiinţe politice
  – Paul Goma, scriitor
  – Vasile Ernu, scriitor
  – Lucian-Dan Teodorovici, scriitor
  – Stefan Agopian, scriitor
  – Bogdan Suceavă, scriitor
  – Ion Vianu, medic, scriitor

  🙂

  buna dimineata!

  skorpion

  18/06/2012 at 8:20 am

 2. Ziua buna la lumea buna! Diseara ne vedem, cu papion, la ICR?

  blog de caine rau

  18/06/2012 at 8:23 am

  • salut,
   as sugera sa ne vedem si cu chelie, grobieni si hahahind in sprijinul lui Traian Basescu

   lastnightmusic

   18/06/2012 at 8:33 am

   • eu aduc kelia, tu? hahaiala?
    🙂

    skorpion

    18/06/2012 at 8:58 am

   • Doar n-o sa ma rad in cap doar ca sa arat ca tin cu reformarea statului propusa de Basescu. Zau, cate sacrificii politice mai vrei de la mine? :))

    blog de caine rau

    18/06/2012 at 10:23 am

    • ce sa zic draghe ciine: pina acum te-ai sacrificat doar pe altarul lui Neamtu. 🙂 Diseara te sacrifici lui amp imbracata in alb de sus pina jos si cu sampanie. 🙂

     lastnightmusic

     18/06/2012 at 11:01 am

  • Nu mai fiti rai ca o sa fie bine cu cultura. 😀

   horiamm

   18/06/2012 at 10:30 am

 3. `neata,
  oare DNA-ul are curajul sa procedeze in cazul noului director TVR ca in cazul lui Grajdan? cazurile pot fi considerate rubedenii.
  Mi-ar placea ca Cristian Preda sa fie ales presedinte la portocalii.

  victor L

  18/06/2012 at 8:35 am

 4. Imi pare rau de Dacia, si declinul in industria auto– dar imi amintesc in momentul valului de acum 2 ani, cum au executat sindicalistii de la Dacia patronatul la nivel maximal. Acum imi e teama pentru ei vazind si dezvolltarea uzinei Dacia din Maroc

  lastnightmusic

  18/06/2012 at 8:40 am

  • La Dacia este o problema datorata imbatranirii fizice si morale a produselor fabricate la Mioveni. Dusterul este un produs de nisa si nu poate ocupa toata capacitatea de productie, iar Loganul si Sandero sunt de multi ani in fabricatie. Intrucat aceste doua tipuri se fabrica pe tot globul (India, Rusia, Columbia, Brazilia, Maroc, Iran, Africa de Sud etc) sub diferite denumiri, si pietele locale si regionale sunt saturate. Cu acest fenomen se confrunta toti producatorii.
   Succesorul modelului Logan este in ultima faza de testari, se spune ca va iesi pe banda si un model mai mare (noua Dacia Solenza) asa ca uzina de la Mioveni va avea de lucru.
   In ceea ce priveste sindicatul de pe platforma Dacia, acesta nu este decat o anexa a PSD Arges si a lui Nicolescu. Nicolescu ii poarta pica lui Stroe de ani si ani de zile pentru ca PSD nu a reusit sa puna mana pe uzina iar Nicolescu nu a fost acceptat ca dealer. In perioada MRU, cand Stroe a fost cooptat in comitetul consultativ al premierului, in presa locala din Arges, rosie in proprtie de 95%, au fost niste atacuri incalificabile la adresa lui Stroe.

   ribelalu

   18/06/2012 at 10:11 am

   • @@ribelalu 🙂 chiar ma asteptam sa intri cu detaliile locale. Merci 🙂

    lastnightmusic

    18/06/2012 at 10:13 am

   • „Stroe, vîrful de lance al PDL!

    Curtat încă de pe vremea Guvernului Boc I să intre în PDL, inginerul Constantin Stroe abia acum şi-a ofi­cia­li­zat statutul. Implicarea sa a fost evidentă sîmbătă, în cadrul evenimentului de lansare a Alianţei pentru Argeş şi Mus­cel PDL-PNŢCD, cînd vicepre­şedintele CA al Uzinei Da­cia-Renault a decis că e cazul să facă partizanat politic (ignorînd însă faptul că aşa politizează cel mai pu­ternic brand naţional!). La fel au procedat şi oamenii de afaceri Pă­nes­cu şi Zam­fir, de la Alcadibo, dar şi Gheorghe Ba­dea, de la Suban­sam­ble, naşul fiicei lui Pendiuc, prezenţi în week-end la relansarea PDL. Cu această ocazie, Constantin Stroe s-a exprimat făţiş împotriva PSD Argeş, declarînd că, mai presus de responsabilitatea actualei puteri cen­trale în privinţa dezvoltării judeţului, o vină o are puterea locală, care de 21 de ani a rămas neschim­ba­tă. Cunoscut pentru specula cu maşini din perioada ’90 – ’94, Stroe a ales să-şi susţină teoria cu un exemplu neinspirat, precum drumul Piteşti-Cîmpu­lung, omiţînd să vorbească însă despre interesele Guver­nului PDL, care a blo­­cat atîta timp lucrările de rea­bi­litare a DN 73. În schimb, a venit cu un scenariu neprofesio­nist, con­form căruia ad­ministraţia judeţeană ar fi trebuit să su­plinească atribu­ţiile CNADNR. Stroe şi-a validat re­laţia cu PDL încă de săp­tămîna trecută, cînd a fost nu­mit de prim-ministrul Mi­­hai Răzvan Ungureanu membru în ca­drul Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri. ”

    Asa gandesc socialistii si conform lor numai ei au dreptul sa politizeze si gradinitele din Constanta.

    ribelalu

    18/06/2012 at 10:14 am

 5. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  18/06/2012 at 8:41 am

 6. Buna dimineata tuturor!

  clemycali

  18/06/2012 at 8:45 am

 7. personal cred ca Boc era satul de toate reprosurile din toate directiile si a demisionat din functie imediat ce a prins ocazia. si cred ca fara acceptul calduros al lui tBasescu

  Tot personal cred ca nu a fost o mutare prea buna. lasind astfel gruparea Blaga sa isi faca mendrele.
  Nu ne este indiferent avind in vedere ca PDL are 2.200.000 de alegatori fideli. in secunda asta.

  lastnightmusic

  18/06/2012 at 9:03 am

 8. buna dimineata
  @radu botezatu:am fost la meciul de rugby;ajuns pe la 20.15
  dacia: sunt normale opriri temporare pentru ” reglare” stocuri;2-3 zile nu-i gaura in cer;problema e su saptaminile si cealalta problema e oprirea in aval la subcontractori;
  alta problema,scaderea inmatricularilor in europa iar in romania sunt multi subcontratori pentru ind auto europeana;deja incepe sa se simta;asta e ,nu poti ” minca cozonac” tot timpul
  oricum eu nu-mi fac griji =da ponta o OUG si ordona relansarea industriei auto europene;mai stii,poate de asta vrea el sa mearga la summit in 28 iunie,sa-i ceara ” pretenului”hollande sa-si bage mintile in cap si sa se apuce de dacii(masina nu daciana),doar statul francez e actionar majoritar la renault

  intimplator

  18/06/2012 at 9:12 am

  • scuze: corect amonte ,nu aval

   intimplator

   18/06/2012 at 9:13 am

  • Daca Dacia nu face masini electrice…

   ribelalu

   18/06/2012 at 10:16 am

 9. Buna dimineata tuturor

  yepurasalexandra

  18/06/2012 at 9:21 am

 10. Salutare! 🙂

  Ponta pregateste un OUG prin care sa declare ilegal purtatul papionului (G/M).

  O alta OUG sta in pregatire: obligativitatea intonarii imnului USL inaintea oricarei manifestari cu caracter cultural-artistic (G/M).

  In paralel, Remus Cernea, ateu convins inca de cand sugea laptele mamei lui, va initia un OUG pentru modificarea rugaciunii Tatal Nostru si a Liturghiei Sf. Ioan Gura de Aur. Vor fi inlaturate sintagmele „precum in cer asa si e pamant” (inlocuita cu „precum in sondaje, asa si la urne”), „si ne iarta noua greselile noastre” (inlocuita cu „si nu ne ierta nimic, caci suntem perfecti”), precum si a formulei ecfonisului „Ca a Ta este imparatia, si puterea, si slava”, care va avea forma „Caci ale tale sunt voturile din Senat, si ordonantele de urgenta, si declaratiile politice ale Parlamentului”. (G/M).

  In fine, tot prin OUG Ponta va declara ilegale deciziile CE din 28 iunie si ii va ameninta pe sefii de stat sau de guvern care se intrunesc acolo ca le va trimite pe cap corpul de control al Guvernlui, conus de Sova. Merkel deja s-a ascuns sub pat, iar Hollande se plimba nervos prin Elysee soptindu-si: „Ponta e incoruptibil! Oare ma va primi in audienta?” (G/M)

  Cetatean

  18/06/2012 at 9:25 am

  • Sper city, sa nu vina momentul cind jumatate din cele de mai sus le vei rescrie fara paranteza gluma/mistou

   lastnightmusic

   18/06/2012 at 9:32 am

   • si eu sper 🙂

    si mai sper sa vina momentul cand voi scrie mare pe blog, pe 20 iunie: „Adriane, ai grija la sapun!” 😈

    Cetatean

    18/06/2012 at 9:34 am

  • ” declara ilegale deciziile CE din 28 iunie”
   daca nu va putea ,s-ar putea sa declare inexistenta ziua de 28 iunie 2012 in calendarul romaniei

   intimplator

   18/06/2012 at 9:35 am

  • Remus Cernea aseara, la festivalul rock din Bucuresti, a dat ordin jandarmilor sa aresteze un tanar care l-ar fi injurat. A fluturat legitimatia ca e membru al Guvernului si a motivat ca e „persoana publica”. Jandarmii saracii ce sa faca? L-au saltat pe tanar.
   Astazi am citit postari ale fanilor USL care l-au „scos” pe tanarul arestat, nici mai mult, nici mai putin, decat… legionar.

   ribelalu

   18/06/2012 at 10:19 am

   • Salutare.

    Cernea e doar un alt bovin mioritic cu mare foamete de post caldut. Si-a camuflat-o bine pana acum, dar n-a mai razbit si s-a dat in fapt.

    EuCuMine

    18/06/2012 at 12:39 pm

 11. Buna Dimineata la toata lumea 🙂

  Rezultatele alegerilor cam peste tot dupa o duminica electorala de amploare – Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/06/18/stiri-europene-18-iunie-2012-alegeri-si-rezultate/

  Theophyle

  18/06/2012 at 9:26 am

 12. Pentru cititorii de limba engleza, o analiza Reuters foarte utila.

  http://politeadigest.wordpress.com/2012/06/18/reuters-new-limits-for-u-s-influence-in-middle-east/

  Theophyle

  18/06/2012 at 9:49 am

 13. Salutare ! 🙂
  Vi se pare normal ca, dupa ultimele eshece” usturatoare, seful campaniei electorale („buldogul-vames”) vrea sefia partidului ?
  Gata, lupta cu marii corupti s-a incheiat.
  Capu` la fund !

  Tzepelica

  18/06/2012 at 9:50 am

 14. Buna dimineata!

  ribelalu

  18/06/2012 at 10:01 am

 15. neata tuturor ! eu zic sa-i lasam pe pedelisti sa-si rezolve chestiunile interne. cat au fost la putere i-am criticat , uneori pe merit alteori poate am exagerat.ne-au dezamagit , mai mult sau mai putin , acum au sansa sa si faca ordine in curte fiind in opozitie. pot renaste ca partid sau se pot duce pe ghena ca pntcd.acum maimutoiul desemnat si confirmat premier trebuie sa fie urmarit cu atentie 🙂 .

  zigzag

  18/06/2012 at 10:15 am

 16. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  18/06/2012 at 10:16 am

 17. Din 90′ pina acum, cit timp am avut o televiziune nationala care nu cinta ode PCR-ului modern (aka FSN, PDSR, PSD, USL)? Pina la urma e televiziune nationala sau de partid? Chiar asa ne place sa se bage „Partidul” in toate? Nu mai tine minte nimeni ca una din cauzele dezastrului economic, umanitar, etc de pina in ’89 a fost bagatul „Partidului” in toate?
  Crizoi Antenescu continua sa vocifereze pe la toate televiziunile tip Scanteia. E mai ceva ca Sfintul Gheorghe, el singur invinge balaurul. El e al doilea prezident in USL. Si primul prezident al PNL. Ma intreb ce rost are acest PNL? Ce vor astia de fapt, ce ideologie au? Stat minimal (ca sa rimeze cu leberal) si in acelasi timp asistenta sociala cu duimul, sanse egale la toti si pensii speciale la unii, economie liberala cu creearea de un milion de bugetari in plus, prin noi insine cu scop prioritar concedierea celor cu idei politice nesatoase. Pai asta e cel mai inutil partid creat vreodata.

  Aha

  18/06/2012 at 10:35 am

  • Miza pentru televiziunea nationala este pur simbolica. Au trecut vremurile cand TVR-ul detinea monopolul asupra informatiei. Retelele de cablu si platformele digitale au impanzit toata tara.
   TVR pentru USL nu poate face propaganda, de asta se ocupa Antena 3 si RTV-urile. TVR (info) era important pentru ca asigura o impartialitate si transmitea si punctele de vedere ale puterii. Si transmitea tot pe cablu sau prin satelit pentru ca analog nu se prinde.
   Acum fanii A3 si RTV-uri nu vor migra spre TVR Info, in schimb cei ai TVR info gasesc alte oaze in afara de B1tv (Nasul.tv, televiziunea lui Lazaroiu). Singurul efect cuantificabil al miscarii facute de Ponta este scaderea audientei TVR.

   ribelalu

   18/06/2012 at 10:41 am

 18. unde bate Stolojan? La ceva interviu zice el ca „Nu poti sa ai in conducerea partidului navetisti!”
  Se refera deci la Macovei care e si europarlamentar, ce aia sa faci naveta intre Brxl si Modrogan?
  Si ce mai zice el? „colegi care au venit mai nou si care nu stiu inca ce inseamna Opozitia” si „dar in Opozitie, trebuie sa ai oameni in conducerea partidului, care sunt aici 24 de ore din 24, luptand pentru partid in Opozitie.” Carevasazica, cine e experimentatul care din ’90 dai si lupta, ba din FSN, ba din PD, si care a traversat si o perioada de opozitie in 2007-2008? Cam suna a Blaga.
  Acuma, o fi Blaga experimentat in politruceala mioritica, dar am oaresce dubii asupra „luptatului”. Ca in campania de la locale asa s-a luptat Blaga, ca si sef de campanie, de PDL era invizibil. Mai camuflati ca niste cameleoni intre frunze verzi nici ca se putea.

  Aha

  18/06/2012 at 11:01 am

 19. Buna dimineata,
  vad la stiri ca , in Austria, Ponta va discuta si pretul carburantilor. Sa vedeti ca, de maine, vom plati 2 lei litrul de benzina!
  Se mai anunta ca Ponta se va intalni si cu presedintele Austriei. Ma intreb atunci, de ce nu l-a luat pe Antonescu cu el?
  Sau cumva l-a luat pe Oprescu sa-l prezinte ca viitor presedinte?
  Grele zile il asteapta pe Antonescu! Si se mai anunta si canicula! Sa nu-i crape ceva in cap de atata suparare.

  cedric

  18/06/2012 at 11:08 am

  • Ihi, eu zic sa treaca Tonta si pretul carburantilor la ceva comitie din Senat. Ca prea plateste cetateanul un pret la pompa folosit pentru sponsorizari ilegitime. Si sa afiseze benzinarii ce fac cu profiturile pe pagina parlamentului, autoritatea suprema, excelentele lor, unsii lui Lenin prin procura de la Felix. Pai e clar, cu cit cer aia de la OMV pe benzina sint musai condusi de un propagandist de doi lei de-a lui Basescu.

   Aha

   18/06/2012 at 11:33 am

   • mai bine sa spuna ponta ce face cu cele 43 sau 47 pct din pretul carburantilor si care merg la buget!pentru asta nu trebuie sa mearga la viena

    intimplator

    18/06/2012 at 11:37 am

 20. pONTA , este un inpostor, un nerusinat escroc. guvernarea nu a fost nici
  o zi, numai escrocherii si demolat a fost fäcut.

  toate promisiunile…….se vor face in 2013, aruncä banii pe vizite, cu o
  intreazä liotä de slugi si felgerul oprescu. rusine sä le fie, aruncä banii
  pe vizite. un nemernic mincinos.

  theo- nona

  18/06/2012 at 11:18 am

 21. ” eu cred ca daca Romania ar ajunge intr-o zi printr-o minune sa se curete de toate pacatele si scaderile clasei ei politice conducatoare si daca s-ar dezbara,ca prin farmec,de egoism,de intriga,de coruptie,de incompetenta si de dispretul pentru mase,totusi,chiar si atunci,tara tot n-ar merge bine,daca oamenii nostri publici nu s-ar lepada si de neseriozitate!Sa numesti in posturile publice cele mai grele prieteni de masa;sa avansezi functionari incorecti pentru ca au intervenit in favoarea lor doamne irezistibile;sa imparti fondurile publice la ziaristii care te aduleaza;sa treci inParlament legi alcatuite de functionarii tai si pe care nici tu nu le-ai citit;sa periclitezi,pentru o gluma buna urmata de aplauze,un interes de stat;(…)sa accepti la inspectiile facute in tara ca subalternii sa-ti aranjeze mese ce incep ca un banchet oficial si sfirsesc ca un chef de mahala,iata atitea si atitea forme de neseriozitate care pot parea anodine dar care,in realitate sapa in chip nevazut prestigiul conducatorilor fata de multimea ce vede si intelege totdeauna mai mult decit ingaduie distanta la care e tinuta”
  sursa: mihail manoilescu/1936

  intimplator

  18/06/2012 at 11:33 am

 22. Salutare all. Salut Theophyle

  Intrutotul de acord cu protrstul din seara aceasta de la ICR ! Din pacate nu pot fi prezent !

  Vreau sa mai atrag atentia asupra unui fapt. Pe blogul unei ratate, membra a sectei „Martorii lui Crizel”, am citit un apel pentr o contramanifestatie, la aceeasi ora si la aceasi locatie, USLabarilor.. Poate ar fi bine ca participantii sa fie avizati asupra acestei contramanifestatii, intrucat la cat de ticalosi sunt uslasii si indeosebi „martorii lui Crizel”, ar fi in stare sa recurga la provocari, ca, ulterior, televiziunea de stat USL-Antena 3 sa le prezinte drept „manifestari huliganice” ale celor care sprijina ICR !
  Cine doreste sa vada despre ce este vorba sa intre – cu masca de gaze in dotare – pe blogul lilick, aka ratata Lorena Topcsov !

  Reddog

  18/06/2012 at 11:36 am

  • ciocane contra papilloane!

   intimplator

   18/06/2012 at 11:40 am

  • reddog– tu poate stii bine , din arhive, ca aceste contramanifestatii sunt un instrument banal pentru bolsevici in perioada 1945-1948 si 1989-2003. Sunt metode pe care ei le repeta creind contra organizatii si contra manifestatii. De altfel miscarile lui Obama sunt descifrate mai lesne de americanii cu experienta est europeana

   lastnightmusic

   18/06/2012 at 1:23 pm

 23. Eu stiu ca nu e voie sa se organizeze doua manifestatii in acelas loc. Legea indica si o anumita distanta minima dar nu stiu cat e. Daca insa contramanifestatia e fara aprobare de la primarie, atunci o fac unde vor nenorocitii .
  Numai ei pot sa iasa in strada altii nu au voie.
  Dar e bine chiar de spus pe la tvurile care pot si vor ca sa se stie, pentru orice eventualitate.

  cedric

  18/06/2012 at 11:50 am

 24. Hidroelectrica a cerut insolventa.

  cedric

  18/06/2012 at 12:52 pm

 25. cu atat mai mult, nu vä läsatzi intimidatzi

  theo- nona

  18/06/2012 at 1:07 pm

 26. carlanul mitocan Ponta, pleacä cu o suitä inpresionantä,
  aruncä banii romanilor , prostii au votat USL:

  ce rusine, panä si independentul USL, plagiatorul opärilä

  ii tzine trena. vai de capul vostru romanilor.Ponta e un mincinos.

  atzi ales niste javre.

  theo- nona

  18/06/2012 at 1:11 pm

 27. in frantza, stanga e sustzinutä de milioanele de asistatzi si asociali,
  nord africani. vai si amar de mama francezilor.

  theo- nona

  18/06/2012 at 1:13 pm

 28. asta-i tare:
  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-12553819-hidroelectrica-cerut-intrarea-insolventa.htm
  asa de tare au negociat cu baietii destepti de-au bagat curentul in insolventa

  Sare'n Ochi

  18/06/2012 at 1:17 pm

 29. Voicu de la PNL: protesteaza azi in legatura cu ICR vreo trei persoane care zboara cu avionul prezidential la Neptun, care scriu la gazete de perete ale palatului Cotroceni sau apar la tv pe sute demilioane de lei ca sa laude pe cine trebuie. ICR nu face propaganda tarii ci unei singure persoane.
  Nu le pasa deci de proteste!

  cedric

  18/06/2012 at 1:24 pm

  • salut 🙂
   neica nimeni s-a trezit vorbind.
   Cand obiectivul camerei va fixa cateva figuri arhicunoscute in toata Europa,flegma pe care a vrut ca s-o traga i se va opri in gat.
   Ramane de vazut daca imaginile vor fi vazute si pe sticla sau doar pe youtube.

   mircea

   18/06/2012 at 1:41 pm

  • „Sau se poate oare spune că președintele României a avut cea mai mică ingerință în viața instituției care, printr-o lege dată sub Ion Iliescu în 2003, cădea în ograda președinției? Horia Roman Patapievici a spus răspicat că, în toți anii în care a condus ICR, nu a fost niciodată sunat de Traian Băsescu sau de cineva de la Cotroceni pentru a i se cere o angajare sau pentru a i se da vreo „indicație” privitoare la un program instituțional. Singura politică pe care a făcut-o ICR este cea care i-a fost trasată prin lege: promovarea imaginii României în lume prin punerea în lumină a patrimoniului clasic și a reușitelor noilor generații de artiști români.”

   Liiceanu , astazi, in Contributors.
   Am pus linkul mai jos. 😉
   Poate citeste si mamitzica leberalului Voicu si ii face si puisorului ei un rezumat. :mrgreen:

   luminita

   18/06/2012 at 1:54 pm

  • Curat bolsevic, nu numai Voicu asta ci tot uslamismul. Foloseste aceleasi texte ca in iunie ’90. Sint drogati si platiti de Coposu si Ratiu, aginturili straine.
   E in ton cu sinistrul antiecolog Cernea care cere arestarea oamenilor ca e el „demnitar”. Niste jigodii sinistre.

   Aha

   18/06/2012 at 1:57 pm

 30. ziua buna all 🙂

  mircea

  18/06/2012 at 1:42 pm

 31. Salutari prietenesti!
  Liiceanu redivivus:

  http://www.contributors.ro/cultura/inceputul-rafuielilor/

  luminita

  18/06/2012 at 1:49 pm

  • hehe iese acum Gabriel Liiceanu…. de al nostru bien sur… dar extrem de calculat cind iese sau mai ales cind tace… iese sa apere cultura… ca tara nu conteaza atit cit cultura…asta o stim inainte de 89.
   Ma rog va ramine Patapievici. Va ramine sub juricdictia presedintelui….. Antonescu.
   Ca sa iasa in mizda pasii si sa il apere si pe chioru… nu o vor face ca nu e de bon ton

   lastnightmusic

   18/06/2012 at 2:17 pm

 32. Buna ziua,
  „Important e sa nu tacem”

  http://www.contributors.ro/cultura/inceputul-rafuielilor/

 33. avantajul este ca acesti „culturali” nu sunt ca noi cei de la politeea care ne gindim la binele public pe gratis. Ei pierd enorm daca vine un manager idiot, un Doinas in locul lui HPatapievici. E normal sa demonstreze cei citeva sute de artisti care au beneficiat material de pe urma lui P. o parte din ei papau banul si il criticau 🙂 Acum au vazut pe dreak.

  Altminteri banul nu va mai merge la Cristian mungiu varul lui AMP ci la Sergiu Nicolaescu.

  lastnightmusic

  18/06/2012 at 2:04 pm

  • Buna ziua,
   Cred ca ar fi bine ca, macar din cand in cand, sa incercam sa tragem o linie de separatie intre pragmatism si vulgaritate (recunosc ca de cele mai multe ori e greu). In acest caz, insa, a vedea totul prin prisma banilor face parte din a doua categorie.

   • Draga… cel putin 200 din cei ce au sarit revoltati o fac din cauza……. banilor Restul o fac din dragoste. 🙂

    lastnightmusic

    18/06/2012 at 2:19 pm

    • As prefera „draguta” sau „mai draga”.

     • ok cum vrei.
      Dar dupa cuvintul draga. .. restul are relevanta ?

      lastnightmusic

      18/06/2012 at 2:30 pm

      • Poate s-ar mai putea lucra ceva la generalizari, uneori sunt cam grosiere (nu spun grosolane de data asta).
       In ce priveste „dragostea”, cred ca ar trebui s-o punem in discutie, macar din cand in cand. Despre ura am tot vorbit.

       • draguta analiza. 🙂
        Stii desigur ca nimeni nu citeste mai mult de 500 de cuvinte, chiar daca e musai. Daca nu reusesti sa convingi in primele 3 propozitii chiar nu are rost. Asa ca, iti sugerez sa citesti articolul lui Ghinea pe Contributor la subiect sa accepti ca eu il accept in totalitate, si doar in cheia asta sa intelegi ce am scris.

        lastnightmusic

        18/06/2012 at 3:03 pm

  • Mungiu cu boase si la propriu si la figurat este fratele balenei, nu vara-sau.

   ribelalu

   18/06/2012 at 2:38 pm

 34. Din revista presei USL, noua mineriada ar suna cam asa. Articol din ’90 putin modificat cu dedicatie pentru leberarul Voicu sa se potriveasca cu 2012. Si sa nu uitam ca seamana prea bine acesti domni cu tovarasii de atunci.

  Ziarul Scanteia 3:
  Din Razvad, domnului Patapievici, de la concetatenii lui. „Reportaj” din Razvad, locul de origine a domnului Patapievici. Profesorul Valeriu Ionescu isi aminteste: Boierii Patapievici puneau botnita culegatorilor. Mosii mari, pina în Ialomita. Colonie petroliera la Ochiuri, de pe urma careia cistigau enorm şi cheltuiau banii la Paris, Viena. Ramineau taranii exploatati. S-au rasculat în 1907 dar familia Patapievici a adus armata şi I-a macelarit. L-a cunoscut apoi prin colegiul avocatilor din Dimbovita. Patapievici o ducea bine şi facea institute culturale in timp ce altii erau persecutati politic de Basescu. Se vorbea ca e informator. Alti oameni de bine din Razvad au amintiri demascatoare şi pun intrebari. Nici la Paris nu a facut mare lucru,

  Atentie ICR-ul urmareste boicotarea alegerilor. sînt semne ca ei pregatesc asa ceva sacrificind interesele tarii pe altarul intereselor de partid. Centrul Bucurestiului e ocupat de demonstranti care huliganic cer anularea OUG. „Iresponsabilitatea acestui cuib de barza ceausisto-legionar” a atins culmea în ziua de 18 iunie cind meetingul susţinut de organizaţia „apolitice” ASOCIAŢIA 16-21 DECEMBRIE a fost pregatit. Pe zidurile ICR au a părut afişe da protest împotriva „epurarilor politice”. Altele se distribuie cu generozitate. Toate dau dovadă de fantezie şi sînt redactate într-un limbaj violent, cu termeni eleganţi ca „Bestii” şi „Jigodii”, în aerul şi aşa încins te trăzneşte un miros de ţuică de drojdie. Se bea din sticla de jumătate trecuta de la unul la altul. Se huiduie, se scandează aceleaşi lozinci pe care din jenă nu le mai reproducem.

  Cui foloseşte această prostituare a vieţii noastre culturale, această denigrare a prestigiului guvernului ? E clar că numai „partidelor istorice” şi asociaţiilor lor. Caracterul abuziv, nedemocratic, extremist al acţiunii acestor forţe a reieşit clar din cererile lor repetate de a anula OUG.-ul, aruncînd ţara în haos politic, lăsînd parlamentul fara control asupra ICR şi deci pregătind-o pentru propria lor dictatură ; Chemăm pe toţi cetăţenii de bună credinţă să de desolidarizeze paşnic, civilizat de aceste manifestări huliganice cu papion, antidemocratice CARE RISCĂ SĂ ARUNCE ŢARA ÎN HAOS.

  Aha

  18/06/2012 at 2:23 pm

  • 🙂
   Las ca vine Mircea Muresan si remasterizeaza „Rascoala” (opera prima Cannes 1965) In loc de Ilarion Ciobanu(din nefericire decedat/mare actor) in rolul lui Petre poate-l pune pe Petre-al nost`….Roman.
   Oare-o veni cu papion ? 😆

   mircea

   18/06/2012 at 2:53 pm

  • Binele va infrange iarasi. 😛 De data asta mai repede ca in ianuarie, ca s-a deschis deja sezonul la mazare in Mamaia. 😉

   luminita

   18/06/2012 at 2:53 pm

 35. „El ridică atunci ceva negru pe care îl ţinuse ascuns la spate şi îl apropie încet de tîmpla mea. Era un vătrai. „Uite, mă, o mie trei, aici, uite aici ar trebui să te lovesc (cu aceeaşi voce dulce, cu acea bucurie curată cu care vrei să dăruieşti ceva unei persoane pe care o iubeşti, şi mă lovi de cîteva ori în tîmplă, dar uşurel, cu gingăşie, să nu mă doară). Ei, înţelegi? continuă el vîrîndu-mi de astă dată vătraiul sub nas, pe care mi-l puse apoi pe gură. Cu partea lui îndoită, cu ciocul cu care răscolea jarul în sobă şi îmi împinse capul tot uşurel, dar ferm, de scîndura carcerei. „Aici, uite aici, ar trebui să te lovesc”, repetă el, şi repetă şi figura, ciocănindu-mi iarăşi tîmpla.” (M.Preda)
  Asta nu suporta comunistii: oamenii care sunt mai mult decat animalele usor de manat incotro vor ei, cu batul sau cu sacosa de mancare. Si dau la cap. Si tot dau, de 75 de ani incoace, de ma si mir cum naiba mai poate poporul asta sa produca si altceva decat fiinte dornice doar de satisfacerea nevoilor primare…

  Twisted

  18/06/2012 at 2:51 pm

  • Salut, Twisted! nasol la voi, iar l-au votat pomanagii pe babuinul buzat, iar l-au reales si pe primarele de la goscom, pe modelul betivanului de dinaintea lui, pe care l-au tinut in vitrina 16 ani, pana ce l-au umplut de eternitate. :mrgreen: Eu macar mi-am luat talpasita demult.

   luminita

   18/06/2012 at 2:59 pm

   • Nasol pe dracu’! Mai rau trebuie, mult mai rau. Tot ce-mi doresc acum e sa sara euro de 6 lei, si repede. Poate cand vor crapa de foame, vor vedea si animalele astea ca de fapt sacosele cu zahar si faina ar trebui sa fie ultimele pe listele lor de optiuni!

    Twisted

    18/06/2012 at 3:06 pm

 36. Buna ziua all 🙂
  daca doriti sa va racoriti intr-un muzeu:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/06/18/pictura-latino-americana-miguel-cabrera/
  😀

  desydemeter

  18/06/2012 at 2:56 pm

 37. Presedintele Institutului Cultural Roman, Horia-Roman Patapievici, a fost invitat luni, la ora 15:00, de liderii Grupurilor Parlamentare PSD si PNL, Ilie Sarbu si Puiu Hasotti, la Palatul Parlamentului (sala Paul Negulescu a Grupului Parlamentar PSD), pentru un dialog pe tema Ordonantei de urgenta nr. 27/2012 prin care Institutul Cultural Roman trece de sub autoritatea Presedintiei sub cea a Senatului Romaniei.
  Actul normativ mentionat a fost deja adoptat, Biroul Permanent al Senatului avand la dispozitie 15 zile pentru a numi o noua conducere a ICR.
  Presedintele ICR a solicitat ca presa sa aiba acces la aceasta intalnire.

  Sare'n Ochi

  18/06/2012 at 3:06 pm

  • L-au chemat sa-si faca autocritica.

   luminita

   18/06/2012 at 3:09 pm

   • eu cred ca l-au chemat pentru ai comunica „ca nu intentioneaza sa il schimbe din functie” ( Ponta dixit la Viena) ca atare sa-si convinga „papionii” sa renunte la marsul de astazi.
    Idiotii nu au inteles nimic, nu schimbarea lui Pata (in sine) este miza ingrijorarii noastre ci inevitabila degradare a actului cultural practicat de ICR pana acum, prin inlocuirea membrilor consiliului de administratie, si modificarea atributelor institutiei, cu personaje retrograde si suburbane, si programe tip cantarea romaniei

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    18/06/2012 at 3:20 pm

  • Gunoaiele, l-au chemat ca sa i se pishe-n fatza cu ‘victoria’ lor.

   EuCuMine

   18/06/2012 at 3:13 pm

   • Astazi, in sedinta ordinara B.O.B., a fost invitat sa ia cuvantul in fata tovarasilor I.Sarbu si P.Hasotti, tovarasul H.Patapievici, element reactionar in trecut, dar despre care toti tovarasii prezenti au sperat sa se poata corecta moral si ideologic, in spiritul doctrinei prezentate de maretul nostru Conducator, Tovarasul Ion Iliescu, la toate Congresele Partidului. Cu toate acestea, tovarasul Patapievici a dovedit lipsa de principialitate, neinsusindu-si Tezele doctrinare comuniste, aratand ca nu va merge cu noi pe drumul societatii socialiste multilateral dezvoltate si inaintare a Romaniei spre comunism. Drept urmare, tovarasul Patapievici va fi demis imediat din functiile pe care le ocupa, in locul sau fiind nevoie de un comunist, un adevarat luptator pentru cauza Partidului si pentru propasirea Patriei noastre.
    Tovarasii nostri vor avea grija ca acest element reactionar sa nu mai poata lucra nici macar la serviciul deratizare din cadrul primariei tovarasului Oprescu.

    Twisted

    18/06/2012 at 3:23 pm

  • L-au invitat dar cand HRP a solicitat prezentza presei,gazdele au anulat intalnirea
   Diana Enache este o scumpa 🙂

   mircea

   18/06/2012 at 3:23 pm

 38. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  18/06/2012 at 3:18 pm

 39. Asta-i boala in USL, ba e NU ba nu e NU. Mai intii ala de la economie ii da cum deschide el exploatarea de la Rosia Montana. A venit Ponta sa corecteze ca a „uitat” sa zica NU deschide. Acum Campeanu. Si asta dezminte ca ar fi afirmat „Nu cred ca poporul roman il va vota pe Crin Antonescu”.

  Aha

  18/06/2012 at 3:19 pm


Comentariile sunt închise.