Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 14 Iunie / ” Cine plăteşte lăutarii? „

Bună dimineata intr-o zi de joi. Joi, temperatura aerului va marca o scădere faţă de intervalul precedent şi va avea valori maxime cuprinse între 20 şi 31 de grade. În cursul zilei vremea va fi în general instabilă în estul şi sud-estul ţării, dar şi în nord-vest şi în zona de munte, unde vor fi înnorări temporare şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. n rest cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie reduse. Temperaturile minime vor avea valori de la 7…8 grade în depresiuni până la 19…20 de grade pe litoral.

La Bucureşti, vremea se va răci, temperatura maximă urmând a se situa în jurul valorii de 30 de grade. Ziua, cerul va fi temporar noros şi vor mai fi averse şi descărcări electrice. În cursul nopţii cerul va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4593  RON; 1 USD = 3. 5568    RON; 1 EURO = 1. 2537 USD; Francul elvetian 3. 7122 RON. Gramul de aur 184.4004 RON.

Mineriada din iunie 1990: 14 iunie – Ajunşi în Gara de Nord la ora 4 dimineata, minerii conduşi de Miron Cozma au fost preluaţi de angajaţi ai SRI şi a altor servicii secrete şi au fost orientaţi spre punctele nevralgice ale Capitalei. Un grup foarte mare a ocupat Piaţa Universităţii, unde au pretins că refac rondurile de flori distruse de corturile manifestanţilor, pe platoul din faţa Teatrului Naţional. Imediat au pătruns în incinta Facultăţii de Geologie, unde au ocupat balconul, simbolul libertăţii de opinie şi au devastat o colecţie unică în Europa de flori de mină şi zăcăminte geologice ca şi sediul Ligii Studenţilor. O soartă asemănătoare au avut şi Facultatea de Litere şi cea de Matematică, dar şi Institutul de Arhitectură Ion Mincu. Numeroşi profesori au fost bătuţi, între ei se numără şi profesorii de la Litere Gheorghe Brâncuş şi regretatul lingvist Petru Creţia, agresat de nişte indivizi care se aflau în posesia fotografiei sale. În zonă minerii au mai devastat sediile PNŢCD şi ale PNL unde au pretins că au descoperit valută falsă şi arme, şi de unde au furat tot ce se putea fura, inclusiv o staţie radio şi aparate de birotică. Liderul studenţilor Marian Munteanu a fost bătut şi aruncat apoi în fântâna de la Universitate, dar a scăpat printr-un miracol. Alţi lideri au avut o soartă asemănătoare. Un alt grup a ocupat Televiziunea română, autointitulată liberă. În câteva ore Bucureştiul era complet pacificat şi haosul a coborât pe străzile unde puterea era deţinută de aceste grupări paramilitare, care colaborau cu Poliţia şi SRI. Toţi intelectualii, persoanele cu barbă, cei îmbrăcaţi cu haine fistichii au fost bătuti, arestaţi, urcaţi în dubele Poliţiei şi interogaţi la o unitate militară din Măgurele. Politeia.

Baronul agriculturii: campion şi la subvenţii, şi la datorii faţă de stat. Culiţă Tărâţă, beneficiarul celor mai mari subvenţii primite în ultimii ani pentru suprafeţele agricole concesionate de la ADS, este, totodată, şi cel mai mare datornic faţă de stat. Pentru a face rost de banii necesari acoperirii promisiunilor electorale, guvernul Ponta recurge la fel de fel de artificii fiscale, precum supra-impozitarea salariilor de peste 4.500 de lei ale bugetarilor, în loc să recurgă la alte măsuri, mai eficiente şi mai la îndemână, cum ar fi executarea marilor datornici faţă de bugetul statului. Numai în domeniul agricol, de exemplu, 20 de societăţi comerciale cumulează, la ora actuală, datorii faţă de bugetul de stat în valoare de peste 40 de milioane de euro. Cap de afiş, cu o datorie de 99.074.319,27 de lei (peste 23,5 milioane de euro) este SC TCE 3 Brazi SRL, firma omului de afaceri Culiţă Tărâţă, care are în concesiune cea mai fertilă suprafaţă agricolă din România: Insula Mare a Brăilei. Este vorba de circa 57.000 de hectare – singura suprafaţă compactă din România unde se mai află în funcţiune sistemele de irigaţii amenajate, înainte de 1989, de regimul Ceauşescu. „Datoria din tabelul invocat de dumneavoastră nu este cea reală, de aceea ne şi judecăm cu ADS. În cea mai mare parte, este vorba de o datorie inventată de fostul preşedinte al acestei instituţii, Daniel Drăgan, care a fost atât de «corect» în exercitarea atribuţiilor sale, încât azi el se află în puşcărie, unde are de executat şase ani de detenţie“, ne-a declarat patronul firmei TCE 3 Brazi, Culiţă Tărâţă. (Într-adevăr, Drăgan a fost condamnat în 2010 pentru abuz în serviciu într-un dosar de retrocedare, dar fără nicio legătură cu Culiţă Tărâţă – n.red.) Integral in Capital.

Băsescu îi dă şah lui Ponta: Constituţie contra Bruxelles. Traian Băsescu a explicat că premierul poate reprezenta România la Consiliul European, doar dacă se modifică legea fundamentală. Preşedintele Traian Băsescu a pus aseară din nou pe masă chestiunea modificării Constituţiei, în schimbul demisiei sale şi al organizării de alegeri prezidenţiale, în paralel cu cele legislative. El a explicat că Parlamentul nu îi poate transfera premierului atribuţiile de reprezentare a României la Consiliul European, decât dacă este modificată legea fundamentală. „Dacă se scurtează mandatul preşedintelui la 4 ani şi dacă se pune în aplicare referendumul (reducerea numărului de parlamentari la 300- n.red.) sunt de acord să încetez mandatul meu de bunăvoie prin demisie cu o lună înainte de legislative”, a spus Băsescu. Şeful statului a precizat că se va întâlni astăzi cu Victor Ponta pentru a lua o decizie cu privire la participarea la Consiliul European. Premierul a declarat aseară că a primit deja invitaţia de la Bruxelles. În prealabil, şeful statului îi reproşase premierului Victor Ponta că este demagog, deoarece l-a acuzat că „vrea să se ocupe de toate problemele” în stat, deşi a semnat un memorandum prin care preşedintele şi guvernul şi-au împărţit atribuţiile în domeniul afacerilor europene. „Nu este în regulă să spui, pe de-o parte, eu vreau să cooperez , iar pe de altă parte să dezinformezi publicul”, a spus Băsescu.El a mai reproşat Executivului că nu a reprezentat eficient România la reuniunile Consiliului Uniunii Europene, precizând că, din 11 şedinţe sectoriale, doar la 6 au fost prezenţi membrii Cabinetului Ponta. EVZ.

Cine plăteşte pentru eşecul PDL? Înfrângerea clară suferită de PDL la alegerile locale a divizat partidul în mai multe tabere. Rezultatele alegerilor de duminică au agitat spiritele în PDL. Unul dintre cei mai vechi mebmri ai partidului, senatorul Radu Berceanu, i – a cerut demisia lui Emil Boc din fruntea democrat – liberalilor. „Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate”, a susţinut Berceanu. Liderul PDL Dolj susţine că întreaga conducere a partidului trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar, care să aleagă o nouă echipă. „Trebuie ca întregul BPN, conducerea centrală naţională a partidului, să – şi dea demisia şi să facem un congres mare de 5.000 de oameni, cum am făcut totdeauna, în afară de ăsta ultimul, mai aranjat aşa, în care să decidă cine să conducă şi mai ales când să conducă „, a afirmat Berceanu. De partea cealaltă, vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu a ales să le răspundă contestatarilor din partid pe Facebook, fără a nominaliza pe cineva. Voinescu a notat că „loserii cer demisia celor care au câştigat”, pentru a nu se băga de seamă că ei nu sunt în stare de nimic.Deputatul PDL Cezar Preda a catalogat replicile din partid drept „reacţii individuale”. Integral in Adevarul

DNA cere majorarea pedepsei lui Năstase, susţinând că o condamnare de 2 ani de închisoare „nu este îndestulătoare pentru îndreptarea inculpatului” Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut, miercuri, majorarea pedepsei de doi ani de închisoare cu executare primită de Adrian Năstase în prima instanţă care a judecat dosarul „Trofeul calităţii”, arătând că doar astfel poate fi atins scopul pedepsei. Completul de cinci judecători al instanţei supreme a reluat, miercuri, dezbaterile în dosarul „Trofeul calităţii”. Instanţa a respins mai multe solicitări ale avocaţilor lui Adrian Năstase, iar ulterior a anunţat că dosarul se află în stare de judecată, dând cuvântul procurorului DNA pentru susţinerea recursului. Reprezentantul DNA a arătat că instanţa de fond a aplicat o pedeapsă prea mică în cazul lui Adrian Năstase în raport de gradul de pericol al faptelor de care este acuzat în acest dosar şi că cei trei judecători de la fond nu au ţinut cont de calitatea acţiunilor comise de acesta. Procurorul a susţinut că actuala pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare stabilită în cazul lui Adrian Năstase „nu este îndestulătoare pentru îndreptarea inculpatului”. Totodată, procurorul a arătat că instanţa de fond a achitat-o în mod greşit pe Irina Paula Jianu pentru spălare de bani, cerând astfel condamnarea acesteia şi pentru această faptă. Integral in Gandul.

Cum încearcă parlamentari PSD şi PNL să limiteze puterile Curţii Constituţionale. Miza: suspendarea lui Băsescu. Hotărârile adoptate de Parlament sunt eliminate din categoria actelor asupra cărora se poate pronunţa Curtea Constituţională, au decis, miercuri, deputaţii jurişti, cu ocazia dezbaterilor la o iniţiativă promovată de parlamentari PSD şi PNL. Hotărârile adoptate de Parlament sunt eliminate din categoria actelor asupra cărora se poate pronunţa Curtea Constituţională, au decis, miercuri, deputaţii jurişti, potrivit Mediafax. Comisia juridică a adoptat, miercuri, raport favorabil la Legea prin care se modifică organizarea şi funcţionarea CC, în sensul eliminării hotărârilor plenului Camerei, ale plenului Senatului, precum şi cele ale plenului reunit din categoria actelor asupra cărora Curtea se pronunţă cu privire la constituţionalitate. Raportul favorabil a fost adoptat cu cinci voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”. Iniţiatorii acestei iniţiative legislative sunt deputatul PNL Cornel Pieptea şi senatorul PSD Georgică Severin. Camera Deputaţilor este prima Cameră Sesizată, forul decizional fiind Senatul. Raportul la această iniţiativă legislativă urmează să intre joi în dezbaterea plenului Camerei, dar şi la sesiunea de vot final. Dacă legea va fi adoptată de Parlament, aceasta ar putea simplifica procedura de suspendare a preşedintelui, pentru că aceasta s-ar putea face printr-o hotărâre inatacabilă la Curtea Constituţională. Partidele din actuala coaliţie au ameninţat în repetate rânduri că vor începe procedurile pentru suspendarea lui Traian Băsescu.Romania Libera.

Patriotismul ca gandire rationala. Presedintele Traian Basescu a respins declaratia Parlamentului care acorda mandat primului ministru sa participe la lucrarile Consiliului european, considerand ca nu are valoare juridica. Exista cu siguranta o infruntare personala intre primul ministru Victor Ponta si presedintele Traian Basescu. Dar ea nu ar trebui asezata pe primul plan. Din pacate, in Romania politica a devenit intr-o prea mare masura un fapt de psihologie si mai putin o gandire institutionala. O dovada este declaratia insasi a presedintelui Traian Basescu, care i-a cerut primului ministru sa dea dovada de „barbatie”: Prim-ministrii trebuie sa fie barbati, sa isi asume ce isi doresc”, a spus presedintele. Daca „barbatia” desemneaza in limba romana o pretioasa valoare morala, in acest context suna arhaic si cu totul neadecvat. De altfel ironia este ca, in sensul acesta cu rezonante primitive, primul ministru chiar da dovada de „barbatie”, din moment ce il infrunta deschis pe omul cu cele mai mari ambitii de putere din politica romaneasca. Dar discutia pornita pe aceasta cale este gresita. Integral in Deutsche Welle.

Luxul din palatele tiganesti a ajuns pana in ziarele britanice. O serie de documentare si fotografii arata luxul in care traiesc si activitati din viata de zi cu zi a familiilor bogate din comunitatile de romi din Romania. Seria de documentare „Big Fat Gipsy Weddings” (n.r. „Nunta mare tiganeasca”) difuzata de Channel 4 arata partea nevazuta a vietii romilor, scrie dailymail.co.uk. Fotograful Carlo Gianferro a surprins imagini din viata comunitatilor de romi si modul in care arata locuintele celor mai bogati dintre acestia. Seria sa de fotografii, intitulata „Gipsy Interiors”, arata locuintele colorate si supradimensionate ale acestora din palatele din Romania si Moldova. Romii nu se sfiesc sa-si expuna averile, asa ca isi decoreaza locuintele cu obiecte opulente Deşi interioarele caselor variază, toate au tavane înalte, pereţi viu coloraţi şi camere uriaşe. Unele dintre camere sunt decorate cu mobilă antică, tapiţerii, picturi, icoane şi porţelanuri, în timp ce altele arată ca şi cum ar fi spaţii goale ce aşteaptă să fie decorate. Integral in Adevarul.

Dimensiunea eşecului politic al PDL: Fostul partid de guvernământ a câştigat doar 2 consilii judeţene, faţă de 36 adjudecate de USL Doar 2 consilii judeţene (faţă de 14 în 2008) şi 10 primării reşedinţă de judeţ, aceasta este zestrea cu care a mai rămas fostul partid de guvernământ, PDL, în urma alegerilor de duminică. De cealaltă parte, contabilizând rezultatul învingătorului, putem nota 36 de preşedinţii de consiliu judeţean (din 41 de judeţe), 26 de primării reşedinţă de judeţ şi 5 sectoare ale Bucureştiului. Aceasta este dimensiunea eşecului politic al fostului partid de guvernământ, potrivit rezultatelor parţiale de ieri. Lideri ai PDL, foarte puternici în trecut şi care păreau intangibili, aşa cum era Gheorghe Flutur la Consiliul Judeţean Suceava, au pierdut în faţa contracandidaţilor USL. Mai mult, la Cluj-Napoca, Emil Boc, fostul premier, a avut o victorie chinuită, la mică distanţă faţă de contracandidatul USL, Marius Nicoară. Diferenţele sunt mari, având în vedere că la alegerile locale din urmă cu patru ani, Boc câştiga la Cluj-Napoca cu peste 75%, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinea sub 8%. Şi în ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, candidatul PDL Alin Tişe a pierdut la alegerile de duminică în faţa lui Horea Uioreanu, reprezentant al PNL/USL, potrivit rezulta­telor parţiale de ieri. Biroul Electoral Cen­tral nu a publicat până la închiderea ediţiei rezul­tatele finale ale alegerilor de duminica trecută. Potrivit rezul­tatelor par­ţiale însă, USL a reuşit să se impună în cea mai mare parte a judeţelor din Ro­mânia, câştigând atât pri­măriile municipiilor reşedinţe de judeţ, cât şi preşedinţia con­siliilor judeţene. Pe de altă parte, PDL are doar două judeţe în care şi-a adjudecat ambele po­ziţii, Arad şi Alba. Chiar dacă a mai câştigat şi alte primării de oraşe-reşe­dinţă, precum Cluj-Napoca, Su­ceava, Tulcea sau Drobeta-Turnu Severin, PDL nu a reuşit să-şi impună pro­punerile şi la consiliile judeţene. Integral in ZF.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va uram o zi buna!

Reclame

Written by Theophyle

14/06/2012 la 8:11 am

223 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata de la prima ora. Iata ca apare si explicatia insistentei.
  Ziare.com:
  D. Dungaciu: „Daca Traian Basescu nu merge la Consiliu, socialistii castiga un vot”.

  Giorgia

  14/06/2012 at 8:30 am

  • sa castige ce vor [oricum cred ca Hollande incepe sa se trezeasca din betia socialista – daca cade Grecia se parabusesc TOATE bancile franceze]. Iar caderea Greciei este mai ales un guvern de stanga care sa desfiinteze acordul cu FMI si sa nu ramburseze NIMIC, adica inclusiv banii bancilor franceze. Iar Merkel avand in spate Bundesbank si opinia publica din Germania NU VA CEDA. Miza lui Ponta este indulcirea tratatului fiscal, altfel bugetul sau pe 2013 va fi MULT MAI AUSTER decat cel din 2012, caci -cu amnistii fiscale- si-a micsorat veniturile, iar cu promisiunile electorale si-a marit cheltuielile semnificativ. Numai kestia cu 5,5% la sanatate de la pensionari TAIE din bugetul sanatatii cam 1,5 mld. lei pe an.

   cinic

   14/06/2012 at 9:45 am

   • @cinic
    grexit este probabil;bancile franceze probabil ca vor fi salvate de statul francez;
    partea grea acum urmeaza;cu tot anuntul despre spania si suta de miliarde,bondurile spaniole scadente la 10 ani tot linga pragul de colaps= 7 pct,stau;
    cel mai probail scenariu-cu datele de acum- este o moneda unica cu ” doua viteze” un euro tare si un euro slab,flotant;repet,cu datele de acum,dar situatia este atit de fluida ca….vezi titeiul,scade pretul avantajeaza zona euro
    china: e nebuloasa totala
    cred ca singura economie mare cit de cit ferita de contagiune si incertitudini ” e doua”=australia si canada;
    atentie „economie” nu sistem bancar,ca atunci mai e si elvetia

    intimplator

    14/06/2012 at 10:07 am

    • salut. Salvarea bancilor franceze da catre stat? depinde de cifre! dar o suma mare pt. banci, inseamna GAURA la buget, adica ciu-ciu pomanagelile promikse de Hollande si nu numai pt. un an. Iar ca scenarii de integrare: Merkel va propune ceva, Benelux, Danemarca (poate) si Austria vor accepta si hocus-pocus se va crea o zona integrata! cine nu prinde caruta ramane pe jos. Dupa care sa vedem cine vrea sa mearga pe jos……

     cinic

     14/06/2012 at 11:38 am

     • Germania va accepta toate țările în noua U.E. Dar fiecare va avea propria pierdere de suveranitate. Pentru România va fi totală. Orice stat, incluisv unul făcut din U.E. știe gestiona diferențele economice regionale, fără să-i fie afectată moneda etc.

      Aici e o mare diferență între Băsescu și Ponta.

      Isailă Brătfălean

      14/06/2012 at 12:07 pm

 2. Salutare tuturor.

  Cu ocazia acestei zile de mare insemnatate istorica, haideti sa ne indreptam gandurile spre Ion Iliescu si sa-i adresam traditionala urare de sanatate si noroc (bun):

  „MORI, JIGODIE!”

  EuCuMine

  14/06/2012 at 8:31 am

  • Buna diminieata 🙂
   Stimati tovarasi, Sunt de acord cu antevorbitorul meu si ma raliez si eu pozitiei principiale adoptate.
   Luptam pentru pace (pana nu mai ramane piatra pe piatra) 👿

   DanSu

   14/06/2012 at 8:58 am

   • Pentru că am scăpat întreagă și nevătămată , nearestată cum cereau oamenii de bine – femei casnice plecate de la cratiță la cumpărături , în 14 iunie 1990 mă raliez și eu celor dinainte ca să ne fie și nouă, ziua bună !

    • Buna,
     Nasoale zile. Grele amintiri 😦

     Theophyle

     14/06/2012 at 9:43 am

     • Da, pot sa confirm asta cu amintiri „de propria piele”… Exact pe 14 iunie 1990 am iesit seara la plimbare prin orasul meu Bucuresti, impreuna cu sotia. Pina la urma, un cetatean – care parea a fi prototipul pensionarului si care discuta vis-a-vis de Intercontinental cu un grup de trecatori insistind ca „a vazut el un grup de studenti (!!) care aruncau cu sticle incendiare” si pe care l-am contrazis, din nefericire pentru mine, taman cind se apropia un grup de mineri – mi-a spus (asta n-am sa pot uita vreodata!) „vorbesti cam cu dus-intors”, iar in secunda urmatoare un civil de pe margine (genul haina de piele, par tuns scurt, cam 60 de ani) a comandat scurt „Luati-l!”, minerii m-au insfacat, au inceput sa ma bata cu un lant invelit intr-un furtun (o luna am avut semnele pe spate) pina cind…

      …ei, daca pina aici amintirile sint triste, de aici incolo exista un moment care – plrin declic-ul lui – m-a facut sa nu-mi para rau de ceea ce am patit!!
      Pentru ca am vazut in desfasurare si pot pune marturia mea oricind cum am si facut-o atunci, in zilele acelea tulburi, reducind la tacere instantaneu rubedenii care il mai sustineau pe Iliescu, prieteni care erau de partea FSN (unii foarte, foarte sus dar nu voi vorbi aici despre asta) ca minerii erau numai masa de manevra! Erau infiltrati de agenti speciali (sa le spun generic „securisti”?), care, atunci cind bataia a incetat brusc si mi-au inapoiat legitimatia de serviciu (din care, ce sa vezi?, tocmai cartea MEA de vizita cu adresa lipsea) si-au cerut scuze foarte politicos…

      Da, nu-mi pare rau: am vazut in desfasurare esenta „revolutiei” romane: o manipulare gigantica!

      Ceea ce se intimpla acum in RO, „Antene”, procese trucate, judecatori corupti (inclusiv sexual, cum am vazut alaltaieri), poporul care „isi exprima dreptul sacru la vot”, nu sint decit fatete ale aceluiasi inceput de democratie originala…

      Observator

      14/06/2012 at 1:35 pm

    • Am trecut si eu prin ziua aceea. Imi amintesc cum aplaudau minerii care arestau pe strada tot ce arata a intelectual. Imi amintesc cum au devastat redactiile publicatiilor anti-FSN si sediile PNTCD si PNL. Si ptr toate lucrurile astea nu a fost tras nimeni la raspundere. Uneori ma intreb cum se simt fostii militanti si ziaristi apropiati de PNTCD (nu le dau numele ca se stiu si singuri si stiu ca citesc cu sfintenie blogurile „basiste”) cand isi amintesc de zilele respective acum ca sunt frati de cruce cu partidul lui Iliescu.

     clemycali

     14/06/2012 at 9:50 am

     • eu sunt convins ca bine;asa cum din redactia scinteia au sarit la pnt,tot asa pot si invers

      intimplator

      14/06/2012 at 10:08 am

  • salut ! nu era mai simplu ca jiigodia sa fi fost anchetata de marii procurori romani? si ilici, petre roman , virgil magureanu, general vasile ionel( kgb ist cu acte) sa fi fost deferiti justitiei in ultimii ani? iar blatul intre fesenisti sa fi fost nitel mai restrans?

   zigzag

   14/06/2012 at 9:02 am

   • ziggy, fa-ti o lista cu procurorii generali ai RO, o lista cu cei care i-au numit si scapi de intrebari existentiale! Iar cand a aparut Kovessi a incepu sabotajul gen.Voinea procuror militar. Si nu uita ca ICCJ -oare cine i-a dus acolo?- a scos orice dosar unde exista macar un civil [ fie acesta si femeie de serviciu ] de sub incidenta procuraturii militare.

    cinic

    14/06/2012 at 9:49 am

    • tatal lui Kovesi a fost in cabinetul lui Ion Iliescu. PUNCT

     Sare'n Ochi

     14/06/2012 at 1:25 pm

  • Ma alatur urarilor bine-meritate cu amendamentul : dupa macar un an de privit lumea de dupa gratii, sau cel putin un minut de la pronuntarea sentintei „vinovat de crima cu premeditare” 👿

   Mih

   14/06/2012 at 10:10 am

 3. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  14/06/2012 at 8:36 am

 4. Buna dimineata all 🙂

  roxaline

  14/06/2012 at 8:40 am

 5. Buna dimineata
  Acest personaj ciudat (dupa parerea mea), Horatiu Pepine, scria totusi in inauarie 2009
  „S-a remarcat in ultimele zile ca revalidarea lui Traian Basescu prin referendum ar pune Parlamentul intr-o situatie moralmente dificila, dar nu s-au tras si concluziile necesare. Daca lucrurile stau cu adevarat asa, inseamna ca Parlamentul, asa cum banuim de multa vreme, s-a rupt de legaturile sale firesti cu alegatorii sai si evolueaza autonom ca un corp social distinct cu vointa proprie.

  Un astfel de Parlament intarit de sentimentul inamovibilitatii sale de facto ajunge repede la actiuni nedemocratice, asa cum a fost boicotarea legii ANI si cum este suspendarea presedintelui. Iar daca nu ma insel, atunci de buna seama ca o viitoare Constitutie ar trebui sa preintimpine o asemenea evolutie a lucrurilor.”
  Interesant, nu?

  Emil

  14/06/2012 at 8:56 am

  • nu! a spera intr-o moralitate a PSD e la fel cu Germania 1932-33 cand au mizat unii pe bunul simt al lui Adolf! Care partid neo-comunist ajuns la putere nu a introdus imediat dictatura proletariatului botezat in fel si chip????

   cinic

   14/06/2012 at 9:51 am

   • pertinent;ma bucur ca nu sunt singurul care vede tot asa

    intimplator

    14/06/2012 at 10:10 am

 6. O zi buna!

  Finante Azi

  14/06/2012 at 8:58 am

 7. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  14/06/2012 at 8:58 am

 8. neata tuturor! lautarii ii platim cu totii …deh suntem generosi 🙂

  zigzag

  14/06/2012 at 8:58 am

 9. Re-buna dimineata 🙂
  @Theophyle, o mica completare la una din poze:

  DanSu

  14/06/2012 at 9:00 am

 10. Buna dimineata,
  azi, fiul doamnei Placinta are recurs la Curtea de Apel. Doamna face declaratii de pe salile tribunalului la B1.
  Isi explica tradarea dar nu prea se intelege ce spune, e mult zgomot de fond. A minteles ca le ureaza succes celor de la PDl pentru ca e nevoie de acest partid!
  Sa vedem daca demisia de ieri ii va folosi fiului azi!

  cedric

  14/06/2012 at 9:06 am

  • Poate. Desi ar fi frumos sa fi tradat cucoana in cauza si fiul tot sa faca puscarie. Si ptr ce are proces Placinta jr?

   clemycali

   14/06/2012 at 9:09 am

   • salut clemy,
    tentativa de omor!

    Theophyle

    14/06/2012 at 9:18 am

    • Uh, rau, rau de tot. Dar in Romania se poate orice. N-ar fi Placinta jr prima beizadea care scapa basma curata.

     clemycali

     14/06/2012 at 9:19 am

     • S-a certat cu prietena pe strada si cand cineva a vrut sa intervina a vrut sa de cu masina peste el. Sa fim seriosi, trebuie amendat, dar sa faca puscarie findca s-a dat la unul ar fi super exagerat in Romania in care scapa toti cei care omoara oameni pe trecerea de pietoni.

      sls

      14/06/2012 at 9:29 am

    • salut Theophyle ! 🙂 ptr postarea cu patrulaterul geopolitic: ar trebui sa iei in calcul faptul ca in 2001 parca , PD a fuzionat cu Alianta Nationala- o alianta condusa de virgila magureanu in care pionul principal era Partidul National Roman( un partid care l a clonat de fapt pe Ion Ratiu si a avut misiunea sa ingroape Pntcd). sunt multe de zis despre structura preluata de PD la momentul respectiv de la virgil magureanu dar pt cine cunoaste cat de cat istoria recenta a Ro e suficient sa si dea seama de unde provin tradarile din PDL de azi 🙂 .dau un ex- in acea alianta existau oameni din categoria asa zisei masonerii din care face parte si burta verde , fosti colaboratori ai securitatii si dupa 90 ai serviciului 2.15- de fapt niste turnatori pusi pe tunuri si capatuiala in razboi deskis cu mafia lui nastase , razboi ptr acaparare de influenta nu razboi de principii( o victima a acestei batalii a fost tender , asta e un exemplu cunoscut) . 🙂

     zigzag

     14/06/2012 at 9:27 am

     • nu-s multe de zis – toti cei ai lui Magureanu au stele grele sub costum.

      Sare'n Ochi

      14/06/2012 at 1:40 pm

 11. Interesant comentariul lui Cristoiu pe marginea tradarilor din PDL referitoare la plecarea Sorinei Placinta catre PNL. Sa citez finalul: „De duminică seara nu ostenesc a spune că nu USL a câştigat, ci PDL a pierdut.
  Și prin trădări ordinare, în genul celei ticluite de Sorina Plăcintă.
  Pentru că s-a autodemascat, pe Sorina Plăcintă o știm.
  Câți însă ca ea au trădat PDL fără să-i știm?
  Încă.” E ceea ce ar trebui sa faca azi Colegiul Director al PDL si mi-e teama ca nu o va face din pura prostie.

  clemycali

  14/06/2012 at 9:08 am

  • aici e si vbina pdl,care in 2008,in goana dupa ” certitudini” a acceptat toti oportunistii;
   nu zic ca a fost rau;problema e ca ce au facut din oportunitate acum 2 ani pot rasturna acum tot din oportunitate;
   asta este esenta ” dezertarilor”: astia nu au prieteni,nu au dusmani au numai interese personale

   intimplator

   14/06/2012 at 9:59 am

 12. Buna dimineata tuturor.

  yepurasalexandra

  14/06/2012 at 9:14 am

 13. Buna Dimineata la toata lumea 😆

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/06/14/stiri-europene-14-iunie-2012-europa-baby-box/

  Theophyle

  14/06/2012 at 9:23 am

  • Am dat drumul la linkuri. Un link per comentariu, asa cum a fost intotdeauna. Nu vor fi aceptate de loc linkuri de pe FB! Sorry! Va rog nu incercati!

   Theophyle

   14/06/2012 at 9:28 am

   • Scuze @Theophyle, n-am stiut de regula cu FB 😦 .
    Sterge linkul de mai sus…

    DanSu

    14/06/2012 at 9:32 am

    • Buna Dan,
     nu-i nevoie deja l-am scanat. Probleme cu FB sunt virusii care sunt greu de detectat. Trebuie trecuti printr-un filtru complicat. Iti sugerez sa nu faci download la nimic de pe FB si dupa iesire sa-ti stergi asa numitele cookies care in majoritatea lor sunt elemente unui spionaj „industrial” destul de sofisticat. Chiar ma gandesc sa-mi sterg contul de pe FB.

     Theophyle

     14/06/2012 at 9:38 am

     • cookie de urmarire. un antivirus bun cu licenta ti le arata la scanare . daca folosesti norton ai optiunea sa scanezi peretele facebook. insa vorba decat cu batai de cap mai bine ti l stergi. 🙂

      zigzag

      14/06/2012 at 9:41 am

     • buna dimineata
      nu ma pricep la IT,dar facebook-ul asta mie nu mi-a ” mirosit” bine niciodata;asta de acum 3 ani cind un prieten si-a facut cont si in 2 luni cam stiau ce facultate absolvise,cam ce il intereseaza;niciodata nu mentionase profesia sau facultatea absolvita
      inca rezist,nu am cont

      intimplator

      14/06/2012 at 9:54 am

 14. Ziua buna la lumea buna! 14 iunie… 22 ani… fesenistii inca la putere.

  blog de caine rau

  14/06/2012 at 9:25 am

  • Buna caine rau 😉
   De ce ne ascundem dupa initiale. Nu FSN ci pur si simplu PCUS filiala romania… 👿

   DanSu

   14/06/2012 at 9:30 am

   • Corect!

    blog de caine rau

    14/06/2012 at 9:31 am

   • Ma intreb daca agitatia care a cuprins USL-ul nu se leaga si de razboiul din Siria, conflict in care Rusia are interese mari de tot. Ca prea a dat strechea in ei.

    clemycali

    14/06/2012 at 9:32 am

 15. Buna dimineata! Sa aveti o zi frumoasa! 🙂

  radubotezatu

  14/06/2012 at 9:31 am

 16. Buna dimineata!
  E prost, e pupincurist dar e cinstit. Noul presedinte al TVR in articolul de ramas-bun din Adevarul:
  „”Eu scriam analize, că la altceva, la fel ca acum, nu mă pricepeam. „

  ribelalu

  14/06/2012 at 9:53 am

  • asta de la tvr-avram? parca- mi se pare un paul everac ” reloaded”

   intimplator

   14/06/2012 at 9:56 am

  • Mda, ce poti spune in fata unei astfel de sinceritati.

   clemycali

   14/06/2012 at 9:56 am

 17. neata,

  TOADER GABRIEL – RĂSVAN
  din 1997 angajat doar prin ministere.
  a fost cel care si-a pus casa la dispozitia lui Traian Basescu cu ocazia referendumului din 2007.

  fost membru PDL, actual membru PNL.

  nevasta lui, cica, este consilier la TB.

  = omul lui ….blaga…

  cam multi tradatori in jurului lui TB !

  skorpion

  14/06/2012 at 9:56 am

 18. bunä,

  desigur asta este insistentza carlanului, au aranjat cu socialistii din UE;
  sä intäreascä cu un vot, grupul socialist, unde si Cretzu umbra lui iliescu,
  este aleasä de frunte.

  obräznicia si minciunile lui PONTA, se explicä mai bine, din perspectiva asta.

  rinocerul comunist Boda; in loc sä vese venin pe sticlä, ar trebuii sä stea la
  räcoare cu ILIESCU SI ROMAN, ei au adus si manipulat minerii, ei sunt nenorocirea
  romaniei si tatäl lui OPRESCU, Bucurestenii au dat voturi unui plagiator
  dovedit, unui pui de securist, ce a escrocat si mintzit goläneste. ca si PONTA:

  theo- nona

  14/06/2012 at 9:57 am

  • salve theo-nona. Cat timp Angela Merkel e tare pe pozitie, pot urla toti socialistii, ca Bundesbank nu da bani.

   cinic

   14/06/2012 at 10:52 am

 19. intrebare:

  cind a fost faimoasa declaratie(si nu hotarire) a parlamentarilor uslinosi in Parlament,

  care a fost aportul parlamentarilor pedalisti?
  care a fost aportul presedintelui senatului, dar al camerei deputatilor?
  au tacut ca pestii sau au reactionat printr-un discurs contra uslinosilor?
  ca daca a fost doar tacere, este grav

  skorpion

  14/06/2012 at 10:00 am

 20. Guvernul Ponta, nu guverneazä, ei distrug si isi pun sub ordine
  institutziile statului, sä le manipuleze.Ponta minte toatä ziua.

  au mintzit salariatzii, au mintzit pensionarii, acum le ea bilete de concediu,
  biletele de tratsament stiu prostii bätrani ; ce fac cu ei USL??

  theo- nona

  14/06/2012 at 10:02 am

 21. Voinescu a notat că „loserii cer demisia celor care au câştigat”

  cred ca a gresit voinescu cu aceasta declaratie, din cite stiu eu, prigoana era cel mai vocal
  un adevarat loser care s-a pus pe tava lui oprescu
  gratuit sau contra mentinerii contractelor sale in sectorul 3 (rosal-curatenie)

  skorpion

  14/06/2012 at 10:07 am

  • Lasa ca si perdantul de la Bihor (ca Blaga nu a avut curajul sa deschida gura) a fost la fel de vocal. Si nu a fost singurul. Ce vor ei este sa-si dea demisia Boc ca sa se numeasca o conducere interimara, de preferinta cu Blaga in frunte, care sa administreze partidul pana dupa alegeri. Berceanu (imi pare rau ca trebuie sa recunosc) a avut dreptate atunci cand a cerut demisia intregii conduceri, inclusiv a lui Blaga, Cezar Preda, Ioan Oltean, etc, si organizarea unui congres extraordinar. Pana la urma asta a fost intotdeauna si opinia mea.

   clemycali

   14/06/2012 at 10:10 am

   • Buna Clemy :).
    Nu vorbi de perdantul de la Bihor ca acolo PDL-ul este varza. Cunosc cativa membri (si membrane 🙂 ) de baza. Concluzia: „n-ai cu cine” 😦

    DanSu

    14/06/2012 at 10:19 am

    • Fieful lui Blaga. Nu ma mira absolut deloc 😦

     clemycali

     14/06/2012 at 10:22 am

  • Guristul de serviciu al vechii garzi imi devine din ce in ce mai antipatic pe zi ce trece. Era o vreme mai acum vreo 3 ani cand il simpatizam, insa luarile sale de pozitie in cadrul variilor congrese si adunari PDL mi-au schimbat complet opinia despre el.

   EuCuMine

   14/06/2012 at 10:20 am

   • Nu l-am simpatizat niciodata. Omul a fost cu gura mare intotdeauna dar nu a pus nicidodata osul la munca. De data asta insa cred ca a simtit ca terenul propice lui nu mai este alaturi de vechii tovarasi (Blaga, Videau) si vrea sa isi arate capacitatea revolutionara in fata lui MRU. Omul da auditii. Dar ptr ca olteanul nostru este prevazator nu se arata oficial de partea fostului premier.

    clemycali

    14/06/2012 at 10:24 am

 22. clemy,
  sa numeasca, vedem ce si cum si ……

  skorpion

  14/06/2012 at 10:13 am

 23. Salutare ! 🙂
  Mineriadele au fost acte de salbaticie care ne-au anulat total imaginea buna dupa dec.`89.
  Salbaticie dirijata de disperarea celui care dorea sa acapareze puterea dar simtea pericolul rasturnarii situatiei in defavoarea sa.
  Sa nu uitam ca l-au ajutat/sustinut toti cei care ar fi putut fi condamnati pentru asasinatele din dec`89, securisti, ofiteri MAN/Militie.
  Asa s-a constituit si consolidat mafia securisto-comunista, mafie care si-a impartit ulterior tzara.
  De condamnat nu i-a condamnat nimeni pt. ca e evident ca n-or sa se bage la puscarie singuri.

  Tzepelica

  14/06/2012 at 10:14 am

  • si au avut si tzapi ispasitori: amaritii aia de mineri;mi-aduc aminte cum stateau citiva si se uitau la fotografiile din vitrina de la austrian si comentau admirativ( biroul austrian era linga dunarea),de genul,ce bine ar fi sa fie si la noi asa;
   erau chiar mineri;am descoperit repede ca stii care ce e dupa miini

   intimplator

   14/06/2012 at 10:20 am

 24. Tzepelica

  14/06/2012 at 10:18 am

 25. neatza buna all 🙂
  Ushrintza cu care Ponta isi numeshte slugarnicii in diverse sinecuri ,unele cu potentzial remarcabil,ma duce in zona unei teribile dileme existentziale.Sa-l critic sau sa-l laud.Cum n-as vrea s-ajung sef la universitatea copilotzilor saltimbanci-adica cei care se dau de 3 ori peste cap si se transforma in prim-ministri parca l-as critica
  Defapt nici n-as putea altcumva ptr. ca aflat la fel ca si domnia sa in piatza universitatzii ,constat cu stupoare ca n-a intzeles nimic din ceea ce defapt s-a intamplat acolo.Corturile pline de betzivi drogatzi,orgii si prostituate,golanii din mijlocul strazii cantand imnuri nu reprezentau altceva decat o demonstratzie de masochishti imbracatzi in camashi verzi.
  Mizericordiosul Ilici ,anuntza shtirile din ceatza crapatului de ziua,isi trimite trupele speciale ptr. a dispersa demonstratzia.Placerea a fost enorma in ambele tabere.
  Beat de satisfactzie,sotzul Danei Grecu ajunge acasa unde distinsa doamna il ashteapta in prag cu tigaia in mana.Ii spune ca nu-i e foame,a mancat destul.N-a specificat ce.
  Sechelele abuzurilor din timpul tineretzii,revolutzionare sau nu, se pastreaza. Mult timp.Dupa 22 de ani unora nu le mai shtergi zambetul de pe buze.Cu nimic nici macar cu hartie igienica.Si-atunci il transfera.Altuia
  Preventiv,Putin, avertizat de unul din serviciile personale,interzice astfel de demonstratzii ptr. 100 de ani.
  Serviciile secrete ruseshti au inventat elixirul.Nu spun care,va las ca sa ghicitzi.Indiciu.In structura genetica are coloane. 🙂

  mircea

  14/06/2012 at 10:19 am

  • :)))…De acord cu toate lucrurile mai putin chestia cu sotul Danei Grecu pe care il cunosc destul de bine. Bogdan si restul familiei lui, sunt niste oameni deosebiti, foarte cuminti, modesti chiar. Bogdan nu face politica nici macar cat noi si nici nu are afaceri mari (o fi avand ceva dar nu importante) cu statul, nu e bagat in incarligaturi cu mafia politica din Arges (are o firma care distribuie scule electrice, hidrofoare, suruburi, chestii d-astea). Masina lui e o Skoda Octavia si o are de ceva ani buni. Singurul lui „defect” este imaginea Danei Grecu, si asta doar pentru noi. Pentru altii probabil e o calitate.

   ribelalu

   14/06/2012 at 10:31 am

   • ok. Te cred. 🙂 )))… Era ,bineintzeles un pamflet.Nu-l cunosc,habar n-am cum il cheama,si probabil e un om deosebit,vroiam ca sa ajung la tigaia Danei.
    Rectific atunci(in aceeashi nota) 🙂
    ..Unul dintre demonstrantzi ajunge in fatza casei Danei Grecu.Distinsa doamna il ashteapta in prag cu tigaia in mana.Ii spune ca nu-i e foame,a mancat destul.N-a specificat ce si atunci nervos o tranteshte la pamant si o tarashte de colo-colo,tragand-o de par.Ca sa nu intampine o rezistentza prea mare.Tragand-o de picioare ar fi brazdat pamantul. 😆

    mircea

    14/06/2012 at 10:46 am

 26. Salutare, salutare! 🙂

  Cu PDL-ul e complicat tare. Eu va dau in scris ca daca Boc si intreaga conducere daca si-ar da demisia in bloc, in secunda doi activul de partid l-ar cere ca interimar pe Blaga, intrucat tendinta grupurilor este, ca in perioada incerta, sa se regrupeze in jurul unui din interior pe care il considera capabil sa ii conduca. Fie in Opozitie, fie la Putere. Insa il vor alege pentru ca e, in mod natural, cel mai aproape de sufletil lor.

  Cetatean

  14/06/2012 at 10:22 am

  • Boc ar trebui sa ramana in functie dar ar trebui secondat de o echipa cat de cat curata si digerabila. Nu prea cred ca asta se va intampla. Nu exista suficient curaj ptr o astfel de miscare.

   clemycali

   14/06/2012 at 10:27 am

  • Cam asta e trilema. Cum poate fi indepartat Blaga de postul liderului PDL?

   EuCuMine

   14/06/2012 at 10:29 am

   • Prin spunerea cu voce tare a adevarului despre tradarea lui MRU. Tradare de care nu a fost deloc strain. Cel putin asta este opinia mea. Nu stiu cati o impartasesc.

    clemycali

    14/06/2012 at 10:31 am

  • Nu e nimic complicat. Sa-l puna pe Blaga prezident si vor fi condusi cu avint spre lada de gunoi electoral, linga PNT. Daca ei nu au destula minte sa elimine ofiterii incompetenti si tradatorii USL din partid, atunci va avea grija de asta electoratul.

   Aha

   14/06/2012 at 10:38 am

 27. Vorbim de 14 iunie si unii isi plang mortii iar altii isi plang copiii care au plecat din tara. Dar cei mai multi au uitat. Daca vreti sa vedeti culmea nesimtirii si a dispretului fata de romani, priviti la b1 unde se transmite sedinta de analiza a rezultatelor USL la alegeri: langa Ponta care face analiza, troneaza, maiestuos si linistit , tov. Iliescu si langa el Nastase. Amandoi iau notite probabil din discursul lui Ponta!
  Cati vor fi furiosi la vederea acestei imagini?

  cedric

  14/06/2012 at 10:25 am

  • Mai bine ca nu vad imaginile.

   clemycali

   14/06/2012 at 10:29 am

  • Cati? Maxim 23% :)))

   ribelalu

   14/06/2012 at 10:32 am

 28. langa Ponta care face analiza, troneaza, maiestuos si linistit , tov. Iliescu si langa el Nastase.

  ce concluzie putem trage din aceasta poza?
  una singura!

  securistii, activistii de partid, fostii nomenclaturisti au ramas pe pozitii si chiar s-au inmultit prin persoana lui ponta, un exponent 1000/100 al regenerarii comunistilor

  skorpion

  14/06/2012 at 10:30 am

 29. Nu mai e nimic de mirare ca PDL a pierdut jalnic alegerile locale. Pai Placinta asta se ocupa de campania electorala, si acum hop la PNL. Mai clar nu se poate. Si noi ne miram, ca viteii la poarta noua, de ce PDL in campanie era invizibil. Va dati seama ce s-a „muncit” madam Placinta sa faca partidul vizibil in campanie.
  E clar, PD fiind la inceput tot un partid socialist, in 2010 cind Basescu i-a fortat cu reforme mai pe dreapta astia au devenit confuzi. Dupa care s-au razvratit (conform Sun Tzu, o armata cu ofiteri incompetenti are ca rezultat razmerita soldatilor, si ofiterii incompetenti nu trebuie cautati mult, Blaga, Videanu, Udrea, si da, pina si Boc. Singurul ofiter competent, Basescu, nu mai era la conducere.) si au trecut incet la formarea unei retele de sleepers care se activeaza la timpul potrivit. Primul a fost Patrunjel, dupa aceea au urmat restul imediat inainte de alegeri. Si cred ca mai sint destui „sleepers” din astia. Daca aia din PDL ar vrea, ar fi usor de aflat doar cautind responsabilii de campaniile electorale inexistente.
  La opozitie idioata, guvernare idioata. Asta a fost valabil la USL. Si e valabil si la PDL. Daca continua cu opozitia asta sublima dar inexistenta (ma intreb daca astia din PDL sint idioti sau se prefac doar, ca la cita munitie primesc zilnic de la USL care face totul pe dos de cum a declarat inainte, ar trebui sa fie floare la ureche la puna tunurile pe ei, ei in schimb tac de zici ca sint sperietori de ciori) atunci mai bine ne lipsim si sa asteptam sa apara cineva care sa faca intr-adevar opozitie.

  Aha

  14/06/2012 at 10:34 am

 30. HA! Mihai Duta parca mi-a citit comentariu: zice ca „nu era ziua in care Iliescu trebuia sa apara. Prezenta lui e o sfidare fata de o parte a populatiei. Si nici Nastase nu trebuia sa apara.”
  Jurnalistii din studiou isi aduc aminte de grozaviile de la mineriada.
  Nu stiu daca mai e un post tv la care se mai rememoreaza acele zile. Hai ca a venit si Abramburica lanaga ziaristi. Cred ca inchid sonorul.

  cedric

  14/06/2012 at 10:41 am

  • nu vezi la tv sa rememoreze acele zile , ptr media „libera” din RO e mai importanta trecerea la pnl a placintei. cred a fost o intamplare ca fix pe 13 iunie s a gasit placinta sa si anunte „transferul” si sa aiba presa ce „dezbate” .

   zigzag

   14/06/2012 at 11:14 am

 31. Salut,
  Eram in campus la UT in Austin, si un coleg se apropie de mine cu ziarul studentesc the Daily Texan – in care erau poze pe 2 pagini din 8 cu minerii tragind bite la pletosi. ‘Asta e tara ta pe care o lauzi ?, a intrebat el „

  lastnightmusic

  14/06/2012 at 10:49 am

  • il dottore.. tontalau e un paduche santajabil de oricine. de aia care l au dus la fetite, de nas, de cumatru, de sandramaua stalinista , de felix etc. cred la usa premierului Romaniei sta mafia la rand ptr audienta, care cum intra la premier baga un santaj ceva sa rezolve sinistru.

   zigzag

   14/06/2012 at 11:11 am

  • Asta e prost si incapatinat: ”
   „Nu am cum sa renunt, ar insemna sa incalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins ca nu se va ajunge la suspendare, cel putin nu din acest motiv, pentru ca eu voi participa la Consiliu si discutia se va incheia”
   a behait seful guvernului Groza, varianta 2012.
   Problema nu ar fi neaparat cine merge, dar decizia e simpla. La o asemenea intilnire Romania nu isi poate permite sa trimita un asemenea imbecil.

   Aha

   14/06/2012 at 11:11 am

   • acum nicio luna de zile ponta si chuky behaiau in gura mare : parlamentul e ilegitim!!! asa tonta , idiotule poti incalca orice „decizie” data un legislativ ilegitim !

    zigzag

    14/06/2012 at 11:16 am

 32. USL-ul ataca pe feisbuc, sparg conturi, raporteaza si blocheaza adversarii, sterg grupuri anti USL. Aveti grija cu parolele.

  ribelalu

  14/06/2012 at 11:07 am

 33. „Parlamentarii au adoptat, cu 252 de voturi pentru şi doar două împotrivă, declaraţia de susţinere a lui Klaus Johannis pentru funcţia de prim-ministru. Această declaraţie este o premieră absolută în Parlamentul României. Parlamentarii PD-L au părăsit sala în timpul dezbaterilor.”

  Si cum? Johannis nu a fost pus prim-ministru?

  ribelalu

  14/06/2012 at 11:11 am

  • a fost pus premier, dar in guvernul din umbra 🙂 cred ca la grivco era numit her prim ministru 🙂 😀

   zigzag

   14/06/2012 at 11:19 am

 34. salut 🙂

  Surse din PDL au declarat pentru HotNews.ro ca liderii partidului l-au invitat pe presedintele Traian Basescu la Consiliul Director care are loc astazi, la ora 14.00, la Palatul Parlamentului. „Invitarea presedintelui are ca scop temperarea tensiunilor din partid”, au mentionat sursele citate, care au spus ca presedintele ar fi acceptat invitatia.

  Hai ca astia au sfeclit-o, si TB are ocazia sa mature cu ei 😆

  Cetatean

  14/06/2012 at 11:14 am

  • eu nu cred ca Presedintele mai onoreaza vreo invitatie de la loaze. 🙂

   zigzag

   14/06/2012 at 11:17 am

   • ba eu as vrea sa se duca :mrgreen:

    Cetatean

    14/06/2012 at 11:18 am

    • se va duce

     intimplator

     14/06/2012 at 11:20 am

    • Neoficial cred ca le a transmis toate „cele bune” , in special org de bucuresti. si eu as vrea sa se duca dar impreuna cu MRU si sa i arate cu degetul public pe cei care au tradat si au pus umarul la debarcarea lui Ungureanu.ar fi un bun prilej ptr un inceput de drum bazat pe adevar 🙂

     zigzag

     14/06/2012 at 11:21 am

  • Of, of, iar incep aia din USL sa zbiere de suspendare ca presedintele incalca Constitutia care zice ca nu are voie sa se implice cu partide, sa fie independent.

   Aha

   14/06/2012 at 11:26 am

   • E invitat in calitate de „mediator”.

    Pe de alta parte, neexistand nici un act oficial de invitatie, nu exista efecte juridice.

    Cetatean

    14/06/2012 at 11:31 am

 35. al ” dreaq” funeriu ala/a pus camere la bac si uite ca spiru a ajuns in ” foamete mare”
  dl ponta! urgent masuri socilae;jos diploma de bac;hai ,iute OG

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/revolta-la-spiru-haret-studentii-deranjati-ca-taxele-de-scolarizare-s-au-dublat-986761.html

  intimplator

  14/06/2012 at 11:19 am

 36. Am doar eu impresia sau nimeni nu prea vorbeste despre minusurile(!) reprezentarii Romaniei la UE, minusuri de care pomenea aseara Presedintele Traian Basescu?

  Emil

  14/06/2012 at 12:04 pm

 37. Azi sint acasa si am pus pe TVRi. CIne se lafaia mare pe ecran? Goe Ponta, pleznind de importanta proprie, de o obraznicie si mitocaneala rara. E prima oara ca-l vad pe acest ins lipsit de caracter in direct, si cred ca si ultima. Dupa citeva minute in care am auzit la timpenii debitate cu o nesimtire crasa, dar puscind de aroganta nu am mai putut, am schimbat canalul.
  Mucosul asta ii jigneste pe toti, pe judecatorii CCR in special, si pe oricine suspecteaza el ca are optiuni politice care nu simpatizeaza USL. In capul acestui Bou incaltat, ca altfel nu il pot numi, este o sete de putere inspaimintatoare. Vai de noi.

  Aha

  14/06/2012 at 12:20 pm

 38. cat de pervers si mincinos, este nitocanul Ponta,

  acum o intoarce, si eu si bäsescu am primit invitatzie, minte,
  presedintele a explicat ieri,
  s-au a sustras-o el invitatzia Presedintelui.

  theo- nona

  14/06/2012 at 12:25 pm

 39. dacä magistratzii nu-i cere acestui mitocan Ponta, sä räspundä

  pt. insulte, v-a fii vai de capul lor.

  nimeni nu vorbeste ce nu face Guvernul, adicä nimic,
  unde sunt ziaristii???

  apare carlanul de 10 ori pe sticlä; asta e munca:

  theo- nona

  14/06/2012 at 12:28 pm

 40. Tot ce spun acum usLASII, inclusiv Ion Iliescu, sunt minciuni: tot planul asta este pregatit din mai!
  Asa ca…

  Emil

  14/06/2012 at 12:29 pm

 41. Iliescu ;Roman Si Boda; ETC

  ar trebuii sä fie la räcoare, niste criminali, niste nenorocitzi.

  romanii care au votat USL, sä avetzi mortzii si nenorocirile USL

  pe constiintzä:

  theo- nona

  14/06/2012 at 12:32 pm

 42. USLinoasa a inceput cenzura. cititi si va cruciti!
  Sare, am o rugăminte pentru voi şi pentru cititorii voştri.
  Azi am discutat cu domnul ziarist Ştefan Lungu şi am hotărât să organizăm o întâlnire, pe data de 21.06.2012, la orele 17:00, în Bucureşti, o întâlnire în care să ne întâlnim noi, cei care suntem împotriva molimei roşii care a cuprins sărmana noastră Ţară şi la care vor participa doi invitaţi, domnul Sever Voinescu şi un invitat surpriză. Această întâlnire va cuprinde discuţii libere pe tema molimei pesedisto-uslamiste care ne-a sufocat fără voia noastră. Am postat aceste eveniment în cadrul a două grupuri de pe facebook, grupul Anti-PSD şi grupul Anti-USL şi am creat şi un eveniment pe facebook, în care mi-am invitat toţi prietenii simpatizanţi şi anti-jigodii roşii. Ca prin minune, pe seară, s-a întâmplat ceva ciudat.. Contul meu de facebook a fost şters, pagina evenimentului, dispărută în neant, a dispărut totul, dar, totul. Tot ce ţinea de contul meu, pozele mele, tag-urile pe care mi le-au dat prietenii, tot.. Exact ca si cum nu aş fi existat vreodată acolo.. Am aflat asta de la o prietenă, căci nu eram în faţa calculatorului în cursul serii. Aşa că, necrezând ceea ce-mi spunea prietena la telefon, m-am dus acasă şi am deschis calculatorul.. Surpriză, când am vrut să intru pe facebook, interfaţa aia grafică împuţită îmi spunea că mi-a fost dezactivat contul din cauza faptului că aveam profilul fals şi, pentru reactivare, îmi să-mi introduc numele real, complet, dar şi o poză a unui act de identitate care-mi aparţine.. Foarte interesant..
  În concluzie, Sare, rugămintea mea către voi este să lăsaţi acest comentariu la vedere, dacă se poate, undeva, unde sa-l poată citi toţi cei ce vor putea veni la întâlnirea noastră de pe data de 21.06.2012, la orele 17:00, în Bucureşti. Din păcate, nu avem încă o locaţie exactă, dar o vom comunica imediat ce vom reuşi s-o obţinem. Îi rog pe cei care vor binevoi a participa să îi confirme prin mesaj privat pe facebook, domnului Ştefan Lungu: http://www.facebook.com/jerrymouse1973

  Vă mulţumesc anticipat,
  Al vostru De Torquemada de pe facebook. (Mă rog, fost pe facebook..)

  Sare'n Ochi

  14/06/2012 at 12:38 pm

 43. Salutari 🙂

  Prietenul nostru de la epicentru are, din nou, o initiativa extrem de interesanta:

  http://delaepicentru.com/2012/06/14/%e2%97%8f-si-atunci-i-am-reclamat-pe-toti/

  Radu

  14/06/2012 at 12:39 pm

 44. ROG PE TOATA LUMEA!!!!!
  Nu mai folosititi litere de tipar (capital letters) SUNT IRITANTE! Va rog mult!

  Theophyle

  14/06/2012 at 12:40 pm

  • salut 🙂
   si va rog si eu tintarul tds 🙂 , nu mai puneti tz sh … sunt la fel de iritante. intelegem bine un text cu t in loc de tz.

   lastnightmusic

   14/06/2012 at 1:30 pm

 45. Boc
  Preshedintele nu participa la sedintza colegiului director pdl
  Mai,a dracu` ecuatzie.Parca-i ipoteza lui Riemann,vorba lui tds,exista,explica multe dar nu poate fi demonstrata.

  mircea

  14/06/2012 at 12:43 pm

 46. Ma uit la rezultatul pt consilieri judeteni si vad ca nu difera foarte mult fata de 2008.Poate un minus de doar cateva procente la PDL.Deci dc asa rezultate proaste ca numar primari si presedinti CJ? Prostia PDL si a lui Basescu : uninominalul pur.Se potrivesc mai multe proverbe aici, „cel cu groapa altuia” si „nu-i pentru cine se pregateste”.Si poate cel mai mult , impingerea spre sudarea USL , cum a zis si Berceanu.

  Papiciulo

  14/06/2012 at 12:45 pm

  • papiciulo – Basescu a cerut uninominal pur in doua tururi de scrutin. poate e vreo diferenta?

   Sare'n Ochi

   14/06/2012 at 2:51 pm

 47. scuze, eu gresesc des, promit sä mä sträduiesc,
  ochii………..

  theo- nona

  14/06/2012 at 12:46 pm

 48. f. bine cä nu participä.

  theo- nona

  14/06/2012 at 12:46 pm

 49. dragii mei,

  cred cä initziativa lui delaepicentru, este chiar necesarä, degeaba
  ne rätzoim noi pe bloguri, dacä nu ajunge undeva pozitzia poporului.
  altfel ei ignorä.asa cand vor iesii romanii in stradä, se poate spune,

  atzi ignorat vointza poporului si am avertizat.

  theo- nona

  14/06/2012 at 12:51 pm

 50. Nu participa, insa absenta lui va face ca sedinta lui sa fie si mai tensionata.

  Cetatean

  14/06/2012 at 12:52 pm

  • ti-am zis ca nu mai onoreaza Presedintele vreo invitatie de la loaze. cred ca Basescu a invatat sa nu se mai bage singur in „gura lupului” : ce sa caute la o discutie de partid? sa dea sansa sa urle latrinele usl toata ziua ca presedinele nu e echidistant? Basescu le a dat o palma pdlistilor si nu a fost remarcata : toata campania a stat deoparte si i a lasat sa si faca de cap.curand vor veni notele de plata ptr placintele aduse de udrea in partid si numite pe post de ministru. 🙂

   zigzag

   14/06/2012 at 1:09 pm

  • exact.
   Cred ca va fi o shedintza cu scantei iar deasupra scanteilor un robinet care deschide butelia cu gpl.Nu stiu cine-i la robinet si ce are de gand ,sa-l deschida sau nu.
   Habar n-am cum ar fi mai bine.Mi-e ca o demisie masiva acum,ar fi un semnal de degringolada propagat in jos. Cel mai bine ar fi ca sa nu inceapa cu reproshuri si atacuri reciproce.Ambele pozitzii si Boc si Blaga sunt determinante.
   Boc spunea ca se merge pe ideea maximizarii procentelor la parlamentare. :rolling:

   mircea

   14/06/2012 at 1:13 pm

 51. f. bine, sä-si dea cu pläcinta in cap.

  theo- nona

  14/06/2012 at 12:53 pm

 52. Buna ziua
  Ce prieteni buni sunt Ponta si Tariceanu, si-au facut federatie sportiva pentru copii lor cu ajutorul Doinei Melinte care cu ocazia descoperirii faptului ca fiica ei a dat fraudulos BAC-ul si-a descoperit vocatia socialista.
  http://www.adevarul.ro/actualitate/Doina_Melinte-protejata_de_Viorel_Hrebenciuc_0_717528605.html

  Ion

  14/06/2012 at 12:54 pm

  • „N-am vrut să-i zic că de mâine e şomeră, de aceea i-am oferit o nouă funcţie”, a încercat să motiveze premierul Victor Ponta mutarea”. What the f….?
   Asta e debil total si presa-l idolatrizeaza si-i soarbe cuvintele fara sa proceseze. Asta meritam? Pana aici s-a ajuns?

   uitaroh

   14/06/2012 at 1:05 pm

   • nu avea cum sa ajunga Doina somera 🙂 e din bacau.in bacau hrebe e jupan si au relatii vechi de prietenie.pe vremuri trageau niste chefuri la un hotel din slanic moldova de duduia statiunea :).

    zigzag

    14/06/2012 at 1:11 pm

    • Apropo de presa, incercati sa va inchipuiti cum ar arata fara B1tv si EvZilei. Doar atat. Fara un post tv si un cotidian.

     uitaroh

     14/06/2012 at 1:15 pm

 53. „CCR s-a politizat prea mult, a devenit o a treia camera a Parlamentului, care analizeaza tot ce decide Parlamentul. Asta chiar nu e in regula. Trebuie schimbat modul in care functioneaza CCR, trebuie ca cei 9 judecatori sa nu mai fie numiti politic. Membrii CCR trebuie alesi dintre judecatorii de la ICCJ”, a declarat joi premierul Victor Ponta.

  Victor Ponta a adaugat ca: „Modul de selectare a judecatorilor de la CCR trebuie schimbat. In 2013 trebuie sa alegem judecatori nu dintre oamenii politici, ci dintre judecatorii de la ICCJ. Care chiar sa judece, nu sa aiba recunostinta fata de cei care i-au pus acolo. In 2013 or sa fie 3 judecatori. Ce facem, ii schimbam pe cei ai domnului Basescu cu cei de la USL? Haideti sa ii numim din randul judecatorilor de la ICCJ.”

  Asta e proiectul Pivniceresei si Ponta il are de mult in cap:

  Citez din Proiectul Monei PIvniceru pentru CSM:

  „Stabilirea cadrului legislativ care să permită desemnarea la Curtea Constituţională a trei judecători ca reprezentanţi ai puterii judecătoreşti în cadrul acestei entităţi, asigurându-se şi în felul acesta egalitatea şi echilibrul puterilor în stat sau transformarea acesteia într-o secţie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind paradoxală finanţarea unei instituţii politico-juridice cu judecători deveniţi astfel ca urmare a numirii lor politice şi nu ca rezultat al unei cariere de profil”.

  Se pregateste Republica Judecatorilor, despre care eu scriu de peste un an.

  Cetatean

  14/06/2012 at 1:26 pm

 54. Intre Ponta si Pivniceru este o relaie veche, in sensul ca Pivniceru are proiecte pe care Ponta le-a simpatizat in tacere, iar acum le scoate la inaintare. Dictatura cu autorul Justitiei.

  Cetatean

  14/06/2012 at 1:27 pm

  • E posibil ca toata chestia de intimidare a curtii constitutionale este ca sa treaca vootul uninominal din toamna care va face sa fie votat USL de 49% dar sa ia 70-80% mandate. Acolo e jocul

   Chestia cu suspendarea lui Basescu acum este o gogorita. Suspendarea lui TB va fi atunci

   lastnightmusic

   14/06/2012 at 1:33 pm

   • Sincer, ma indoiesc puternic ca CCR va da drumul la o astfel de lege, am explicat acum cateva zile de ce.

    Cetatean

    14/06/2012 at 1:36 pm

  • Asta-i lucratura care necesita timp de elaborare si a fost clar premeditata.
   Nu cred ca doar tradarile pdl sunt responsabile ptr. mizeriile astea 😦

   mircea

   14/06/2012 at 1:37 pm

   • scuze salut 🙂

    mircea

    14/06/2012 at 1:38 pm

   • salut! Da, a fost premeditata, cu ajutorul Sandeilor tip Mona Pivniceru, care e Barbuleasca 2.0.

    Cetatean

    14/06/2012 at 1:42 pm

 55. Ce vrea Ponta contravine Constitutiei:

  Art: 144. „Funcţia de judecător al Curţii Constituţionale este incompatibilă cu oricare altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul juridic superior”.

  ICCJ apartine autoritatilor publice ale statului roman: Autoritatea judecatoreasca (capitolul VI, articolele 124-130 din Constitutie).

  Asta inseamna ca o autoritate a statului vrea sa fie si parte a puterilor, si deasupra lor.

  Cetatean

  14/06/2012 at 1:31 pm

  • Cam tot ce vrea Ponta, si le si zice, contravine Constitutiei, acest mic impediment care sta in calea raiului uslamist.

   Aha

   14/06/2012 at 1:36 pm

 56. Se duce dracului prncipiul separatiei si echilibrului puterilor in stat.

  Cetatean

  14/06/2012 at 1:32 pm

 57. Corectie, Republica judecatorilor USL, un fel de Afganistan pe vremea talibanilor.

  Aha

  14/06/2012 at 1:33 pm

  • Da, asa: Republica Sandeilor. Crezi ca degeaba am intitulat eu asa serialul, acum un an? Stiam exact ca aici se va ajunge, si lasasem exact acest aspect pentru toamna asta, sa il tratez.

   Cetatean

   14/06/2012 at 1:35 pm

   • Esti fenomenal City 🙂 chapeu !
    Dupa cum merg lucrurile ashtia nu mai vor sa joace democratic.
    Declara ca joaca,bizonul il crede si il va legitima,dar defapt torpileaza tot. 😦

    mircea

    14/06/2012 at 1:42 pm

    • Mircea, am scris in ultimul episod pe care l-am publicat in serial (27 martie):

     „In episodul viitor vom examina forma cea mai perfida de clamare a « independentei » Sandeilor”.

     Exact la asta ma gandeam: dorinta Sandeilor de a fi chiar deasupra CCR si chiar a jurisprudentei CEDO si CJUE (cum am mai incercat sa faca si nu au reusit, vezi episodul V).

     Cetatean

     14/06/2012 at 1:48 pm

     • Cate incep sa se lege 😦 fantastic cata perfidie

      mircea

      14/06/2012 at 1:58 pm

 58. Va fi razboi intre Ponta si CCR. Din fericire, Ponta nu are deloc asi in maneca. Compenseaza cu tupeu, ina. Iar la CCR, in chestiunea anihilarii dreptului CCR de a controla Hotaririle de Parlament, Ponta se poate baza doar pe 3 judecatori: Predescu si Gaspar (PSD) si Puskas (UDMR). Ceilalti 6 considera ca este constitutional ca CCR sa verifice Hotarrile de Parlament.

  Cetatean

  14/06/2012 at 1:41 pm

 59. Mai, ce lucreaza guvernul Goe de duduie. Chitoiu a declarat ca de la toamna, gata cu baietii destepzi, se liberalizeaza piata de energie. Astept emisiuni la antena 3 care sa explice cum asta va duce la cumpararea energiei patriotice romanesti de ïmperialisti verosi, imperialisti care vor pune niste preturi de caloriferele bugetarilor vor avea o singura utilizare: sa se spinzure lumea de ele ca singura cale sa scape de frig. Dupa aia vom vedea documentare cu bugetari care-si cumpara cite o surcea din piata ca mai multi bani de caldura nu au.
  Oops, am uitat, asta era pe vremea lui MRU. Acum e Goe prim-ministru, emisiunea de infierare a capitalistilor va fi inlocuita cu una in care saci cu curent recuperati de CHitoiu de la baietii destepti se distribuie clasei muncitoare bugetare.

  Aha

  14/06/2012 at 1:50 pm

 60. Razboi deschis:

  „Premierul Victor Ponta a declarat ca decizia deputatilor juristi privind scoaterea hotarârilor Parlamentului de sub controlul constitutional al CC a fost cauzata de inabilitatea si antepronuntarea presedintelui Curtii, Augustin Zegrean, care a spus care hotarâri vor fi cenzurate si care nu.
  „Eu cred ca aceasta decizie luata ieri a fost cauzata de o inabilitate si de o antepronuntare a presedintelui Curtii, domnul Zegrean, care, fara sa-l întrebe nimeni, a venit el si a spus cam ce hotarâri ale Parlamentului o sa le cenzureze si ce hotarâri n-o sa le cenzureze. Daca domnul Zegrean, din dorinta domniei sale de a-i face placere presedintelui, era mai precaut, cred ca nu se ajungea aici”, a spus Ponta.

  „Daca domnul Zegrean nu preciza ca va folosi o prevedere normala într-o disputa politica, cum a facut-o, cred ca nu ne-ar fi ridicat niciun semn de întrebare”, a adaugat Ponta.

  El a precizat ca la Curtea Constitutionala s-a construit „o mica baricada” pe care Constitutia nu o prevede.

  Ponta a spus ca modificarea Legii CC operata de deputatii juristi nu are legatura cu usurarea procedurii de suspendare a sefului statului.

  „Nu e vorba de usurat aici. Fiecare se gândeste la ce crede el. Aici se pune problema ca totusi Curtea sa nu fie un supraparlament, daca totusi Parlamentul decide anumite lucruri”, a spus Ponta.

  El a mentionat ca CC a devenit o a treia Camera a Parlamentului, fiind Camera decizionala, care schimba ceea ce decide Parlamentul.

  „Acum Curtea s-a politizat prea mult, a devenit o a treia Camera a Parlamentului, Camera decizionala, care schimba ce decide Parlamentul. Asta clar nu e normal si nu poate functiona”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

  Cetatean

  14/06/2012 at 1:57 pm

  • „Parlamentul, asa cum banuim de multa vreme, s-a rupt de legaturile sale firesti cu alegatorii sai si evolueaza autonom ca un corp social distinct cu vointa proprie.

   Un astfel de Parlament intarit de sentimentul inamovibilitatii sale de facto ajunge repede la actiuni nedemocratice,…”
   Un fragment dintr-un autor pe care AZI nu il apreciez prea mult dar, zic eu, formuleaza bine ce se intampla astazi 🙂
   Riscul este foarte mare de asta; mai ales cand ii auzi pe usLASII repetand poveste a cu „reprezentantul cel mai legitim al cetatenilor”. Brrr 😦

   Emil

   14/06/2012 at 2:04 pm

  • Proiectul de lege este depus inainte de declaratia lui Zegrean.

   ribelalu

   14/06/2012 at 3:11 pm

 61. Referitor la disputa Basescu-Ponta. Eu nu mai sunt asa de sigur ca dreptatea este de partea Cotroceniului. M-am uitat si pe Constitutia Germaniei unde stim cu totii ca Presedintele e chiar de decor. Ei bine…are aceleasi atributii (semneaza tratate, numeste premier, reprezinta statul)

  „Article 59 [Representation in International Relations]
  (1) The President represents the Federation in its international relations. He concludes treaties with foreign countries on behalf of the Federation. He accredits and receive envoys.”

  In schimb la noi se specifica clar urmatoarele:

  „ARTICOLUL 91
  (1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.

  Ar fi bine ca o data pentru totdeauna sa se stabileasca toate aceste lucruri.

  ribelalu

  14/06/2012 at 2:00 pm

  • interesant. Daca ar intra in conflict presh/cancelarul si acolo CC federala a germaniei poate interveni.
   A intervenit inclusiv pe deciziile economice,pierderea suveranitatzii in raport cu legislatzia eu,sau la alt nivel,poate mari rolul bundestagului ptr. ajutorarea Greciei de ex. etc.
   Preshedintele Germaniei nu are in spate puterea directa a votului cum e aici,se justifica limitarea actziunilor sale.

   mircea

   14/06/2012 at 2:21 pm

   • defapt miza mi se pare ca e pana la urma republica parlamentara si incalecarea ccr.Atunci putem spune gameover si chiar nu mai are importantza in ce zone de influentze si rascruce de vanturi ne aflam,pe cateva generatzii iar.

    mircea

    14/06/2012 at 2:27 pm

    • adica game over: w.w.putin a cistigat!

     skorpion

     14/06/2012 at 2:30 pm

     • ramane de vazut Skorpy 🙂
      n-or fi totzi de platilina 😆

      mircea

      14/06/2012 at 2:35 pm

      • …plastilina … 😆 nu platina

       mircea

       14/06/2012 at 2:36 pm

    • Ce vor usLASII? Gasiti o analiza din mai 2012 pe siteul Fundatia Institutul Social Democrat
     „Ovidiu Sincai”, in concluziile Raportului de analiza politica „Despre actiunea internationala a Romaniei – dilema institutionala sau problema politica?”
     Planul este de mult iar „argumentele” usLASE pe care le auzim acum, sunt repetari, aproape cuvant cu cuvant, a ceea ce este scris acolo.

     Emil

     14/06/2012 at 2:31 pm

    • CCR este una din piedicile mari pentru USL. Inca din prima zi de guvernare, USL-ul a inceput o campanie de decredibilizare a CCR care se adauga celorlalte doua impotriva altor institutii ale statului, catalogate drept „dusman al poporului”: DNA si ANI.
     Ce inseamna asta? Aceste trei institutii sunt bazele luptei impotriva coruptiei si a derapajelor antidemocratice. Oamenii cinstiti si democratii nu au pentru ce sa se teama de aceste institutii. Astea sunt axiome. Prin regula reducerii la absurd avem urmatoarea insiruire.

     „USL-istii sunt oameni cinstiti. USL-istii doresc reducerea la minimum posibil a atributiilor CCR, DNA si ANI. De aceste institutii se tem insa oamenii necinstiti si cei care derapeaza de la democratie. Rezulta clar, conform axiomelor mai sus mentionate, ca USL-istii nu sunt oameni cinstiti si nici democrati”

     ribelalu

     14/06/2012 at 2:43 pm

     • 😉

      mircea

      14/06/2012 at 2:47 pm

 62. Eu cred ca azi in lumina reflectoarelor nu ar trebui sa fie subiectul care ii leaga pe Ponta, Basescu si pe Avocatul Poprului, ci cea mai importanta initiativa civica din ultimii 22 de ani: reclamatia lui Marius adresata aceluiasi Avocat al Poporului. Semnificatia ei cea mare este developarea imaginii unui adevarat independent (a se citi: in contrast cu reproducerile nereusite ale unora ca Oprescu sau Nicusor Dan).
  Subiectuil doi al zilei ar trebui sa fie atitudinea lui Danilet (Citi ?).

  judex

  14/06/2012 at 2:35 pm

 63. Noroc ca am avut treburi pana acum si doar am trecut pe langa televizor din cand in cand. Totusi, am vazut analiza festivista de la PSD, am mai vazut ceva comentarii, mi s-a parut ca Iordache a zis ca problema CCR se poate stabili fara sa fie necesar acordul CCR ca e lege organica.
  L-am auzit pe Duvaz ca este o ” mare asteptare ” a poporului de a fi suspendat presedintele si ei se conformeaza!
  Mai bine ca n-am avut timp sa-i ascult. Nu stiu daca s-au facut declaratii dupa intalnirea presedintelui cu Ponta.
  Constat ca situatia se agraveaza pe fiecare ora ce trece si nu-mi dau seama cine ii poate pune la punct.
  Acum aud ca Ponta a declarat ca n-a stabilit nimic cu presedintele si se vor intalni de mai multe ori.

  cedric

  14/06/2012 at 2:43 pm

  • he he he…poate vorbesc cum sa i-o traga mai bine lui Crin :)))

   ribelalu

   14/06/2012 at 2:45 pm

   • 😆

    mircea

    14/06/2012 at 2:49 pm

 64. Vad ca Gh. Stefan a anuntat ca demisioneaza din conducerea PDL.
  Pf, il vad iar pe Racoviceanu, mare canalie. De ce dracu il invita astia de la B1?

  cedric

  14/06/2012 at 2:45 pm

 65. Salut 🙂
  Citoyen, pentru reclamatia lui Marius vezi ultimul comentariu la articolul deieri seara, cel cu muntii si berea. Marius te ruga sa-i revezi textul.

  Diana

  14/06/2012 at 2:49 pm

  • Si un pic mai sus mai era o rugaminte pentru @cetatean…

   HopsiEu

   14/06/2012 at 2:58 pm

   • 🙂 daca mai era una in afara de cea a lui Marius, trimite-ma prin link la ea. Nu pot cauta in toate comentariile de mai sus. Lucrez si arunc din cand in cand un ochi pe blog, nu pot cauta de fir a par. Nu te supara de rugaminte 🙂

    Cetatean

    14/06/2012 at 3:04 pm

    • Scuze, buna ziua, all! Inainte de a pleca sa beau o bere in munti, ma intrebam in ce conditii si cat de des poate prezida tb sedintele de guvern la care participa . Sugeram, cu privire la confiscarea reprezentarii la bxl, ca se poate si invers…

     HopsiEu

     14/06/2012 at 3:13 pm

     • Art. 87 din Constitutie

      (1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.
      (2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.

      Invers nu se poate.

      Cetatean

      14/06/2012 at 3:18 pm

      • Multumesc! deci pana sa vrea pe scaunul de la bxl, vp trebuie sa si-l pazeasca de tb pe cel de la Victoria…:))))

       HopsiEu

       14/06/2012 at 3:26 pm

       • La asta se referea „invers”…;)

        HopsiEu

        14/06/2012 at 3:27 pm

       • 🙂

        Cetatean

        14/06/2012 at 3:29 pm

      • 🙂 Hop
       VP(faina abreviere transmite un mesaj subliminal..predestinat) poate linishtit sa-si conduca/prezideze sedintele guvernului doar unde constitutzia tzarii/art.87(1) (2) nu e operabila.Nu te mai intreb unde ca stii

       mircea

       14/06/2012 at 3:47 pm

       • Vice-pilot in propriul guvern…

        HopsiEu

        14/06/2012 at 3:56 pm

 66. I-am scris lui Marius. E ok contestatia, de altfel CCR se va pronunta pe sesizarea PDL privind legea VU si va da un raspuns pe 27 iunie. Si PDL a atins problema refuzului aplicarii referendumului si, implicit, a exercitarii suveranitatii in nume propriu de catre Parlament.

  Cetatean

  14/06/2012 at 3:01 pm

  • Citi, eu cred ca diferenta majora dintre contestatia la CCR a PDL si reclamatia lui Marius (multiplicata de, sa zicem, cateva sute de ori) este aceea ca nu opune doua partide politice, ci opune clasa politica existenta, in totalitatea ei, cetatenilor pe care zice ca ii reprezinta. Nereprezentativitatea Parlamentului este evidentiata clar si concis, atat in raport cu democratia cat si cu statul de drept. De altfel, este clar ca Parlamentul a desfacut intr-o luna ceea ce acelasi Parlament a inchegat in ultimii 2 ani, si asta fara exprimarea unei noi alegeri a electoratului, ci doar prin miscatul fundurilor unor parlamentari de pe o parte a salii pe cealalta (multi dintre ei lasandu-si intre cele doua scaune urmele si pe bancile din tribunalele tarii, in calitate de inculpati, invinuiti sau chiar condamnati).
   Se poate afirma Marius a extras esenta imposturii democratice a multora dintre alesii tarii mai bine decat toti guristii si canalistii politici ai tarii, si a si actionat mai bine decat toti politicienii momentului. Cam asa zic eu ar trebui sa sune manifestul noii clase politice si exact asta ar trebui sa fie modul ei de actiune. Nu lamentarilor, invectivelor si obsesiilor personale ale frustratilor de propria mediocritate si ale puscariabililor animati de spectrul sapunului.

   judex

   14/06/2012 at 3:58 pm

   • Judex, Avocatul Poporului e un pesedist camuflat si, sincer, nu cred ca va va sesiza CCR. Lui ii arde sa il scape pe Nastase de sentinta, sesizand CCR pe problema mandatului Ioanei Bogdan. Marius a scris excelent, insa avocatul asta al poporului se va sterge undeva cu toate sesizarile noastre. Noroc ca exista pe rol o sesizare a PDL.

    Cetatean

    14/06/2012 at 4:11 pm

 67. Sorina Placinta !
  Nu noi(se referea si la patrunjel verde) am ieshit din partid ci partidul a ieshit din noi.
  Daca eram reporterul cu microfonul la guritza ei,sa ma ia naiba ,as fi intrebat-o : da` de cate ori ??

  mircea

  14/06/2012 at 3:13 pm

  • Perfect, Sorina. Da’ de ce ai asteptat sa treaca alegerile, daca tot erai hotarata de mult?

   Emil

   14/06/2012 at 3:15 pm

   • prea ii placea

    mircea

    14/06/2012 at 3:16 pm

    • Excelent. 🙂

     uitaroh

     14/06/2012 at 3:26 pm

 68. se pare cä acest Racoviceanu, este canalia de serviciu a USL;

  la acest post B1. canalie este putzin spus, Racoviceanu este un

  intrigant mizerabil, care face scenarite, cine este inf. un mare ticälos.

  theo- nona

  14/06/2012 at 3:21 pm

  • Buna ziua! Va rog eu sa-l ignorati pe acest Racoviceanu… E un nimeni. Toti ziaristii si jurnalistii stau in limba dupa spusele lui ca vezi bine cunoaste niste dedesubturi de pe la partide. In fond nu cunoaste nimic. Isi ia asa o mantie de mister si nebuloasa iar fraierii de moderatori il cer pe tv. Atata tot.

   uitaroh

   14/06/2012 at 3:25 pm

 69. In sfarsit unii cu cojones care dau peste nas nesimtitilor astia din Guvern. Culmea e ca sunt unii de la care cu greu te asteptai la asta:

  „Elevii de clasa a XI-a din liceele bucurestene au votat, in majoritate, pentru mentinerea actualei formule de desfasurare a examenului de Bacalaureat si nu pentru un BAC diferentiat incepand cu anul viitor, informeaza Ministerul Educatiei.

  ribelalu

  14/06/2012 at 3:28 pm

  • Stati linistit. Da Ponta ordonanta si-i rezolva pe astia cu „cojones”-ii in crestere. 🙂
   Ei nu stie nimica, dle. Las’ ca stie tonta.

   uitaroh

   14/06/2012 at 3:32 pm

   • Stie el ce face ca doar a terminat dreptul.

    uitaroh

    14/06/2012 at 3:35 pm

 70. Chestia cu cine merge la CE a ajuns intr-un punct mort. Tonta s-a bagat intr-o situatie in care nu mai poate da inapoi. Dupa ce a facut aiureala din parlament cu declaratia bla -bla, dupa ce a zis ca a primit invitatie, dupa ce a insistat ca el merge oricum ca are mandat de la parlament, ori merge el ori iese ca un ciine plouat. Ca sa fie tacimul complet, a iesit si Ilici-kgb sa-l sprijine, si a hotarit si asta ca trebuie sa mearga Tonta. Dupa asta chiar nu mai este cale de intoarcere. Deci Tonta se va duce.
  Basescu a spus ca „nu se va pune in situatii ridicole”. Deci Basescu trebuie sa ramina aici, altfel e in situatia ridicola sa se certe cu Ponta la usa consiliului, care sa intre.
  Singura iesire onorabila pentru Basescu este demisia in zilele urmatoare. In fond, presedintia nu mai reprezinta nimic si pe nimeni in conditiile astea, asa ca mare paguba nu este.

  Aha

  14/06/2012 at 3:40 pm

  • Chestia asta cu „excursia” lui Ponta din 28, o inteleg; dar, dincolo de asta, in context Basescu a mai spus multe altele.
   Spre exemplu „: pe 11 iunie a.c., o reuniune pe mediu, la care statele UE au trimis şi câte doi miniştri, unele state ale Uniunii Europene. S-au discutat chestiuni legate de programul de acţiune în domeniul mediului în perioada 2014-2020 sau de reducere a emisiilor de bioxid de carbon. România nu a trimis niciun reprezentant al Guvernului, a trimis un adjunct de la misiunea de la Bruxelles, iar emisiile de carbon şi obligaţiile asumate vor costa mult România. Cum a fost apărată România la nivel politic de Guvernul României, când prin însăşi prezenţă a trimis un adjunct al şefului de misiune de la Bruxelles?”
   Chestie care contrazice marele interes al usLASILOR pentru pozitia Romaniei in UE.
   Nu vad NICAIERI in presa prea multe vorbe despre astea. Si sunt multe si, in opinia mea, grave 😦

   Emil

   14/06/2012 at 3:50 pm

  • :?.
   De unde concluzia? E GM?

   DanSu

   14/06/2012 at 3:53 pm

   • ? La ce te referi? cu GM?

    Emil

    14/06/2012 at 4:06 pm

 71. In nici un caz nu va renunta Basescu, a spus-o: cum sa lase dreptul de veto in mana cuiva care nu are legitimitatea reprezentarii?

  Cetatean

  14/06/2012 at 3:45 pm

  • Pai si ce o sa faca Basescu? Ponta nu are nimic altceva de facut decit sa-l puna pe Marga sa informeze CE ca el va fi reprezentantul. Si cum tupeu are destul, in cel mai rau caz se pune pe avion si se prezinta la CE. Ce o sa faca Basescu, va incepe sa se inghionteasca cu Ponta pe hol, care sa intre?

   Aha

   14/06/2012 at 3:49 pm

   • Va merge acolo cu cateva zile inainte cu patul de campanie si va dormi in fatza intrarii ca sa fie sigur.RCernea ii va tzine in spate toaleta ecologica,doar e verde ce naiba

    mircea

    14/06/2012 at 3:54 pm

 72. Ma intreb daca urletele lui Ponta si presiunile pe CCR nu vor starnu enervarea judecatorilor.

  Cetatean

  14/06/2012 at 3:48 pm

 73. Bäsescu, mä reprezintä pe mine si pe cei ce l-au ales;

  acest carlan neo-comunist Ponta, nu reprezintä romania, ci haita rosie.

  vor avea surprize cand vor fii bätutzi cu ouä, s-au huiduitzi.se v-a iesii in stradä.

  oricum, multzi scriu situatzia si o trimit la PE, chiar este de recomandat

  cine poate motiva, ineptziile si derapajele guvernului Ponta, sä o
  facä , sunt interesatzi, si dl. Baroso si seful patidului PP dela ue.

  ei au traducätori,

  theo- nona

  14/06/2012 at 3:53 pm

  • 🙂

   Emil

   14/06/2012 at 3:56 pm

  • Theo 🙂
   E suficient ca sa citeasca blogul lui Theophyle si-l vor ashtepta pe VP cu o olitza pliabila de folosintza multipla.In instructziunile de utilizare se specifica faptul ca are manerul pe interiorul olitzei.

   mircea

   14/06/2012 at 4:00 pm

 74. @Aha !
  Presedintele NU are dreptul sa-l lase pe Ponta. Atata timp cat Romania ARE sef de stat, si indeferent de aberatiile USL-asilor, presedintele ESTE seful statului, institutia prezidentiale nu are voie sa-l lase pe PM sa produce acte ce privesc statu, nu administrarea. Ar insemna modificarea regimului tarii. Ca sa compar – pentru ca nu este nepotrivita comparatia, e ca’n 45 – doar tancurile au fost inlocuite de posturi televizuale. Demisia ar insemna abdicarea. Pe cine tin ostatici acum comunistii (fosti si actuali), ca doar bosorogul de Mihai asta a invocat (de altfel pentru asta a si fost decorat de Stalin). Acum sa-l decoreze si Putin pe Basescu? 👿

  DanSu

  14/06/2012 at 4:01 pm

  • Mai oameni buni, ca NU trebuie lasat Ponta e clar, dar va intreb, cum anume nu-l va lasa Basescu pe Goe sa se duca la CE?

   Aha

   14/06/2012 at 4:24 pm

 75. ce spurcatä institutzie , avocatul poporulului.

  altä leprä, alt gräjdar. cine ii dä dreptul acestul zis avocat sä apere penalii?
  hotzii,santajisti. tupeu nemäsurat si de condamnat.

  asta este iar o inmixtiune, si un joc de intimidare, asta nu
  e treaba avocatului poporului.

  sper ca acest monstru escroc BONBO, sä fie condamnat, meritä.

  theo- nona

  14/06/2012 at 4:03 pm

 76. stimati tovarasi si pretini,
  si io ma alatur celor care cer, cu minie proletara, capetele lui Daniel Morar si ale Codrutei Kovesi.
  Dar aici ma revolt: „Singura iesire onorabila pentru Basescu este demisia in zilele urmatoare.”
  Asta e lasitate, nu onoare.
  Basescu, daca cere prim ministrului „barbatie”, dece s-ar manifesta el prin demisie?
  Cit priveste PDL-ul sa adopte ideea dictatorului despre TVR: desfiintata si reinfiintata pe alte criterii.
  Cu un amendament: pe moment demisia lui Boc, cistigator totusi, nu este benefica. Zic asta pentru ca eu nu vad o solutie.

  victor L

  14/06/2012 at 4:04 pm

 77. PONTA, forteazä nota, Presedintele nu este lasi si nici fricos.

  ce trebuie sä stie presedintele, este jocurile lui ponta pe ascuns,

  ca sä-i trimeatä lui invitatzia, Ponta este un ordinar, si a si fäcut-o

  sä vedem, dacä cei dela Bruxelles vor juca cu acest mizerabil neo-comunist

  theo- nona

  14/06/2012 at 4:07 pm

 78. Buna ziua la toata lumea 🙂

  Cine doreste o plimbare in Muzeul aero-spatial din Washington D.C.:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/06/14/statele-unite-smithsonian-2-3/
  😀

  desydemeter

  14/06/2012 at 4:09 pm

 79. nu au timp si bani pt. un congres , sä i-a ochii tip USL
  nici nu tzrebuie, sä se apuce de treabä, acum si nu palavre,
  prea multä stofä de discutzie, asta si vrea haita rosie USL

  ca romanii sä nu vadä, cä acest guvern minte, nu lucreazä, taie
  subventzii si concedii, etc.

  theo- nona

  14/06/2012 at 4:11 pm

 80. deschid tv si… surpriza 🙂 compania de cablu a modificat ceva iar pe tasta 1 la telecomanda am gasit latrina 3 in .grrrr primele canale sunt de la trustul lui felix. o fi intamplator si asta ca si disparitia unor conturi de facebook cum scria @sare mai sus . culmea e ca nici protv nu l gasesc iar de b1tv am avut ceva de butonat .insa am horatv,sperantatv,luminatv si alte abureli de astea :))) a mai patit cineva asta ?la mine e de vreo 20min modificarea.si sunt la rds.

  zigzag

  14/06/2012 at 4:17 pm

  • Ce companie de cablu ai?
   La mine nu s-a modificat nimic (deocamdata)!

   cedric

   14/06/2012 at 4:23 pm

  • Eu nu o vazusem.
   Foarte interesant. Se ascut sabiile, pardon, creioanele colorate.
   Salut!

   luminita

   14/06/2012 at 4:27 pm

   • Sper sa nu fie asta!
    Poate are legatura cu Tvh2.0 unde este director.
    SI cum se schimba conducerea … poate n-a vrut sa mai astepte sa-l dea jos astia noii.

    uitaroh

    14/06/2012 at 4:29 pm

 81. Ioan Oltean a demisionat dupa Gh. Stefan si Dorin Florea!

  cedric

  14/06/2012 at 4:21 pm

 82. zigzag,
  modificarile de care vorbesti se practica peste tot si nu sint facute la nivel national; si nu cred ca sint facute cu scop politic, ci de afaceri.
  In Lugoj, recent s-au facut asemenea modificari ca multi au crezut ca li s-au scos anumite posturi. Dar a
  fost doar schimbata ordinea. Pe un televizor poti sa le reprogramezi cum vrei, dar eu pe calculator nu ma pricep s-o fac (sau nu se poate) si le las asa.

  victor L

  14/06/2012 at 4:23 pm

  • multumesc pt raspuns. da au schimbat ordinea .interesant mi s a parut cum de a ajuns latrina3 primul si urmatoarele tot din trustul lui felix. mai ales ca citisem ca rcs-rds e in conflict comercial cu turnatorul. sa vezi de acum „cantarea” Romaniei pe la babele care nu stiu sa si caute canalele.deschizi tv si vezi latrina. sau „te uiti si ramai prost” :)) concurs cu premii 😀

   zigzag

   14/06/2012 at 4:34 pm

   • Ordinea poti sa o stabilesti tu.

    Diana

    14/06/2012 at 4:39 pm

 83. Cand a studiat Ponta in Italia, asa cum declara acum? Ca eu nu am aflat 🙂

  Emil

  14/06/2012 at 4:30 pm

  • A studiat sau a fost racolat ?

   dada

   14/06/2012 at 4:39 pm

   • Mersi! Pa 🙂 E PrimMinistru nostru, nu?

    Emil

    14/06/2012 at 4:41 pm

    • Nu e al nostru, e al lor. 😉 🙄

     luminita

     14/06/2012 at 4:44 pm

  • Cand a fost cu mamica lui la shopping in Milano. 😆

   luminita

   14/06/2012 at 4:41 pm

 84. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  14/06/2012 at 4:44 pm

 85. Ziua buna!

  Cateva ganduri, legate si de subiecte trecute.

  Eu sunt unul dintre votantii ND care ma simt dezamagita si tradata. Nu este un independent, dar am vazut prea tarziu. Acest lucru conteaza chiar si pentru primarie. Sa militezi cu atata patos, chiar si in cerc restrans, pentru suspendarea lui Basescu si pentru votarea lui Geoana, nu este doar o optiune politica, nu este doar o antipatie fata de Basescu, pe care, intr-adevar, este omeneste sa o aiba, este o grava eroare de judecata. Cine gandeste atat de eronat si atat de exaltat la adresa lui CA, nu este bun nici macar de primar, nu are simtul realitatii.

  @all, aici si pe alte bloguri se tot vorbeste de stanga, de dreapta. Dupa parerea mea, aceasta discutie nu-si are sensul. In RO nu exista stanga si dreapta, apele inca nu s-au separat. Vorba lui @Theophyle, exista FSN de stanga si FSN de dreapta. Dar si aici eu as veni cu o observatie. Exista maifie pro-securista si exista mafie, care pana nu demult a fost cat de cat controlata de un om, Basescu, care, bravo lui, a incercat modernizarea Romaniei. Eu ma consider om cu idei de stanga, dar niciodata nu am vazut in RO, vreo stanga care sa ma reprezinte. Ma simt intre prieteni aici, in Politeia. Cine stie poate sunt conservatoare si nu imi dau eu seama :).

  Si nu in ultimul rand vreau sa exprim o mare admiratie pentru @Cetatean, care citeste si descifreaza cu atata tenacitate si minte ascutita legile intortochiate ale spatiului mioritic, unde, nu-i asa, important este sa-i dai in cap celuilalt si sa-i iei oile.

  maraco

  14/06/2012 at 4:56 pm

  • N-ai de ce sa fii suparata ca l-ai votat pe Nicusor Dan. Doar el era votabil dintre toti candidatii. Ti-o spune un votant PDL care a pus stampila cu convingere pe ND desi aflasem ca a fost pentru suspendare in 2007. Insa cand partidul meu vine cu un mascarici, merita o lectie. Imi pare rau ca nu a intrat in Consiliu. Atunci am fi vazut mai clar daca era bun de Primarie. Sper ca castige la CC…

   barengott

   14/06/2012 at 7:01 pm

 86. […] Analize pertinente a evenimentelor din același context se pot găsi și pe blogurile din „vecinătate” (slavă Domnului, am vecini excepționali!), eu îmi permit să citez din una dintre acestea, o analiză care se înscrie în acest context, dezvăluind conflictul de natură geopolitică ce marchează această schimbare de putere de la București: […]

 87. Ponta spune azi, PDL, nu reprezintä pe nimeni, este antidemocratic sä
  sfidezi un partid, egal cate procente are.

  ca Premier este condamnabil , ce face Ponta sper sä se audä la
  eu nu-l recunosc ca premier , minte si manipuleazä si imi sfideazä opinia.

  theo- nona

  14/06/2012 at 5:48 pm

 88. Salutare, băieţi şi fete!

  Mulţumesc pentru preluare.

  Judex a sesizat bine scopul reclamaţiei mele. Nu contează că AvP e socialist, ci important e să arătăm că suntem mulţi.

  Pînă una, alta, ce trebuie să ştiţi acum, este că fiecare dintre noi are datoria morală de a trimite o sesizare cu acelaşi obiect, invocînd articolul 2 din Constituţie. Şi încă urgent.

  O mie, zece mii, o sută de mii de „înfrîngeri” la AvP vor face curînd mai mult decît o victorie. Voi detalia cel mai tîrziu în iulie de ce, urgent.

  Mulţumesc pentru răbdare.

 89. Nicusor Dan este o „rara avis” – un stangist onest care s-a implicat intr-o lupta nobila. Imi aminteste de „eserii” rusi care nu si-au tradat principiile cu toate ca au fost exilati si internati in lagare,
  Nici eu nu l-as vota pentru parlament – din cauza stangismelor.
  M-a deranjat felul in care Alexa Ionescu i-a bagatelizat succesele scolare in scrisoarea ei catre dreapta. La concursurile acelea era dificil si numai sa participi. Au fost succese adevarate (nicidecum singurele din viata lui), isi nu „facaturi”. Sigur ca premiile la olimpiade nu au nimic in comun cu opiniile politice . Dar nu merita nicidecum tratate cu atata usurinta.

  Diana

  14/06/2012 at 7:32 pm

 90. […] am preluat acest citat de pe Politeía din articolul :Revista Presei – 14 Iunie / ” Cine plăteşte lăutarii? “. Like this:LikeOne blogger likes […]


Comentariile sunt închise.