Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Note geopolitice: mai – iunie 2012 (1)

Toate titlurile din acest articol sunt rezumate ale unor articole scrise de Theophyle in ultimele saptamani si nepublicate pe bloguri la nivel de “Creative Commons License”.

Situatia Orientului Mijlociu dupa asa numita “Primavara Araba”.  Provocate conform unui plan anume sau spontane, revoltele din lumea araba au un singur rezultat cert – dictaturile laice ale Orientului Mijlociu intr-un fel sau altul au fost sau vor fi schimbate de “democratii islamice”, de genul celei din Iran sau dictaturi fundamentaliste, asemanatoare celor din Arabia Saudita – ambele forme de guvernare avand un numitor comun, impunerea legii islamice – sha’aria.

De la Vest spre Est:

În Maroc – prerogativele regelui au fost diminuate, noul guvern ales democratic  coabiteaza deocamdata cu parteneri laici, sub o monarhie cu prerogative care conduc spre o monarhie constitutionala.

În Algeria –  dupa alegerile de luna trecuta, a castigat o coalitie formata din fostele partide guvenamentale, impreuna cu partidele islamiste moderate, detinand impreuna 286 de locuri in parlament, din cele 462 de locuri existente (62%). Opozitia islamica  contesta rezultatele alegerilor. Probabil ca daca alegerile nu ar fi fost fortate, islamistii radicali ar fi castigat alegerile. Situatia generata de un somaj extrem de ridicat in randurile tinerilor genereaza nelinisti continue, care se pot transforma foarte repede in evenimente asemanatoare cu cele petrecute in Libia.

În Tunisia – partidul Renasterii Nationale (Ennahda) este un partid islamist moderat, care a castigat ultimele alegeri din Octombrie 2011, primele dupa alungarea dictatorului Ben Ali. Situatia este stabila, toata legislatia laica a fost abolita, se practica deocamdata un islam moderat, care permite coabitarea in cele mai multe cazuri.

În Libia – o semi-anarhie, cu tendinte clare de dezagregare  a statului national in provinciile istorice. Deocamdata coeziunea este asigurata de beneficiarii economici al revolutiei anti-Gaddafi. In majoritatea teritoriului libian este aplicata o stricta sha’arie si grupuri de fosti-revolutionari s-au auto-proclamat guvernatori teritoriali. Victimele de ieri s-au transformat in tortionarii de astazi. In Libia se afla astazi o puternica reprezentanta a gruparii “Al Qaeda”, care este deocamdata ocupata cu destabilizarea statelor africane din sudul Libiei. Fostii mercenari tuaregi au migrat spre Mali,  ocupand o parte din nordul tarii si proclamand o noua republica islamica. O situatie mai rea se putea anticipa foarte greu.

În Egipt – Alegerile parlamentare ale acestui an au fost castigate pe departe de blocul islamist format din “Fratii Musulmani” cu 235 de locuri si Partidul Salafist cu 123 de locuri, impreuna 358 de locuri din totalul de  508, adica o majoritate de cam 70%. Deoarece Egiptul este o republica prezidentiala, rezultatele de la turul doi, care va avea loc intre 16-17 iunie a.c.,  dintre finalistii primului tur vor hotari soarta Egiptului contemporan. Deocamdata lucrurile nu prea arata bine. Finalistii si prezidentiabilii posibili sunt reprezentatul “Fratilor Musulmani”, Mohamed Morsy care a castigat primul tur cu 24.78% din totalul voturilor si Ahmed Shafik cu 23.66% din totalul voturilor. Ahmed Shafik este independent, de genul mioritic, fiind de fapt reprezentantul armatei si al elitelor fostului regim.  De mentionat ca Ahmed Shafik a fost maresal de aviatie si ultimul premier al lui Mubarak (33 de zile). Castigarea alegerilor de catre  reprezentantul “Fratilor Musulmani”,  Mohamed Morsy, ar putea genera o problema geopolitica majora, care ar spulbera iluziile pe care unii occidentali si-au pus in democratiile posibile in Orientul Mijlociu.

În Yemen – o parte din probleme s-au rezolvat cu plecarea fostului dictator Ali Abdullah Saleh, problema care nu s-a rezolvat este prezenta masiva a gruparii  “Al Qaeda”. Noul presedinte yemenit, Al-Hadi, a fost vicepresedintele lui Abdullah Saleh, deci intr-un fel a fost o semi-rasturnare a regimului, cu o continuitatea pro-americana, intr-o tara sfasiata de razboaie civile, fara multe posibilitati de compromis si alegeri democratice.

Maine vom continua cu rezumate de la sud spre nord si vom prezenta situatia din Israel, Liban si Siria.  Postarile urmatoare vor fi postate pe Politeia Europeana.

100 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stiu ca sunt off-topic rau, dar am nevoie de ajutorul comunitatii. Pe la miez de noapte, „Blogul de caine rau” va fi la emisiunea Alexei de pe Nasu TV. De asta data vom vorbi despre gogoshile altui tanar lider „charismatic”, domnul Ponta. Care vi se par cele mai umflate gogoshi vandute electoratului de catre primul-sinistru Victor Ponta?

  blog de caine rau

  04/06/2012 at 4:44 pm

  • E foarte simplu: Luati cronologic toate declaratiile sale de cand a fost instalat. 🙂
   Pentru pastrarea firului epic, aveti grija sa nu ratati nicio declaratie.

   uitaroh

   04/06/2012 at 7:32 pm

 2. Dumnezeule mare, aproape tot programul de guvernare! 😆

  Cetatean

  04/06/2012 at 4:50 pm

 3. PS Care program de guvernare?!?!

  Cetatean

  04/06/2012 at 4:50 pm

 4. Rapid:

  1. Incetarea numirilor politice in administratie. Deja au fost dati afara toti inspectorii generali si pusi oameni ai USL. La asta se adauga si numirile rapide, in primele 2 saptamini, la agentiile statului.

  2. Neinterventia in Justitie. Cazul Grajdan si declaratiile belicoase ale lui Corlatean (ca asupra lui Kovesi si Morar „planeaza suspiciuni de partizanat politic”).

  3. Reintregirea completa si imediata a salariilor.

  Cetatean

  04/06/2012 at 4:53 pm

 5. retinerea cotizatiei sindicale in invatamint direct de la angajator
  reintroducerea fosilozaurilor de peste … ani in invatamint

  lastnightmusic

  04/06/2012 at 4:57 pm

 6. @mishu
  buna ziua
  a. stoparea tuturor masurilor economice si mai ales blocarea tuturor reformelor initiate de guvernul anterior; impardonabil,acum cind noul val al crizei ” ia avint” ;
  b. masurile populiste deshantate anuntate=potentialii investitori nici macar nu mai au romania pe ” harta lor”
  c. invatamintul : renuntarea la noua lege a educatiei= condamnarea romaniei la inapoiere economica pentru urmatoarele decenii;exemplificare: la unison directorii de HR-de la comanii serioase- se pling de lipsa de pregatire a noii generatii;nu mai zic de faptul ca mai nou se dau la angajare teste de cuonasterea limbii romane; fapt; la inceput ani 90 romania la plus avea ” raport salarii /calificare „atractiv acum ….

  intamplator

  04/06/2012 at 5:07 pm

 7. tot off topic:
  am vazut un sindaj cu ponta catarat primul; ma intreb oare cite procente le da teodorescu=pr-ul lui ponta,din onorariul primit de la acesta ,celor care fac sondajele?

  intamplator

  04/06/2012 at 5:17 pm

 8. Ponta e primul. Cool. Vad si eu primul exemplu din istorie in care guvernarea nu erodeaza, ci creste popularitatea unui PM, mai ales in conditii de criza si de crestere a cursului valutar. Meserieee!

  Cetatean

  04/06/2012 at 5:22 pm

 9. test

  skorpion

  04/06/2012 at 5:35 pm

 10. nu mai pot da linkuri de cind am accesat un link al cuiva de la postarea anterioara…
  ThPh,
  sterge linkul de mai jos, nu stiu ce este, ca eu voiam sa dau alt link cu privire la liviu pop,
  sindicalistul cu 3000 euro pe luna in 2011

  skorpion

  04/06/2012 at 5:37 pm

  • Mai mult ca tatal Robertei? Nu se poate!

   dica

   04/06/2012 at 9:03 pm

 11. Foarte corecta analiza facuta de Theophyle si chiar ar trebui sa atraga atentia asupra acestei „democratii” musulmane.In Sahara au inceput sa fie shimbati expatii cu localnici si constat ca din ce in ce mai multi din noii veniti sint musulmani practicanti .Desi au fost ani buni sub dominatia franceza ,se vede ca au alta educatie ,parca un pic mai ridicata si sint foarte patrioti.Insa sint exact ca noi pe vremea inpuscatului ,numai cu gindul de a pleca in Europa.

  Sibani Titi

  04/06/2012 at 6:03 pm

  • @sibani titi/buna seara
   sahara algeriana?

   intamplator

   04/06/2012 at 7:36 pm

 12. Sa speram ca nu are astfel de idei cretze, dar nu iese fum fara foc 😦 – Tonta vrea sa suprataxeze veniturile din mediu privat. Ar fi bomboana pe coliva!
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/oficiali-pdl-guvernul-ponta-ar-putea-extinde-la-privat-suprataxarea-salariilor-bugetare-mari-266099.html

  mar

  04/06/2012 at 6:30 pm

  • 😆 hai cu suprataxarea!

   Cetatean

   04/06/2012 at 6:43 pm

   • cred ca vrei sa se iasa cu furcile in strada ca la 1907 😛

    mar

    04/06/2012 at 6:54 pm

    • „In anul ‘907/Ca din senin in martie, intr-o noapte..” Zicea ceva Hrebe ceva si de-o suspendare prin’ februarie, ergo referendum in martie..

     dica

     04/06/2012 at 9:08 pm

  • Buna seara, buna seara.
   Mi se pare firesc. Odata ce a scapat boii in miriste cu suprataxarea la salariatii de stat de ce nu s-ar lati si la privat ca doar acolo sunt cei care „sug sangele poporului”.

   clemycali

   04/06/2012 at 6:58 pm

   • Buna 🙂
    dupa care vin cu nationalizarea.

    mar

    04/06/2012 at 7:01 pm

    • Salut. Poate nu chiar nationalizare totala, doar acolo unde patronii nu sunt oamenii lor. Asa o luam pe drumul Spaniei, Portugaliei si mai nou a Ciprului.

     clemycali

     04/06/2012 at 7:10 pm

     • clemy, observa deocamdata ca Ponta emite mesaje fumigena: suprataxarea, decalarea alegerilor, etc. Face orice ca sa nu intre in substanta prorpiu-zisa a muncii de PM, care guverneaza, are grija de deficit, are grija de respectarea acordului cu FMI-ul. E intr-o teribila presiune pusa de timp, caci are prea mult pina la alegeri si prea putin ca sa faca prapad, cum ar vrea.

      Cetatean

      04/06/2012 at 7:13 pm

      • De aceea ar vrea sa fie la guvernare, sa aiba pirghiile puterii si sa numeasca pesedisti peste tot, insa sa nu nu observa nimeni incompetenta si politizarea aduse de USL.

       Cetatean

       04/06/2012 at 7:14 pm

       • Intr-adevar. Dar uite ca vin evenimentele peste el. Pe la televiziunile economice americane se tot discuta despre posibilitatea ca Cipru sa ceara ajutor de urgenta de la Bruxelles si ca premierul spaniol, disperat de situatia bancilor, e gata sa cedeze autoritatea bugetar-fiscala oficialilor europeni.

        clemycali

        04/06/2012 at 7:56 pm

      • Mare adevar! Azi cineva i-mi explica ca nu este interesat de o functzie ptr. ca „este timpul prea scurt”, dar imediat dupa alegeri cu sigurantza.

       mar

       04/06/2012 at 7:19 pm

      • @cetatean:
       deficit? ce e asta? asteptati anuntarea cifrelor pentru luna mai si iunie si dupa aia mai discutam!
       guvernul lui mru avea un plan-ca tot ii acuza toata lumea ca nu au planuri-astia nu au nimic,se arunca cu capul inante cu auireli gen militia economica in control,gen salariul mare al lui ” peshte” dar uita substanta=daca dai trebuie sa ai de unde,si astia nu vor avea de unde

       intamplator

       04/06/2012 at 7:27 pm

       • asa e, insa vor clama ca de vina e Basescu.

        Cetatean

        04/06/2012 at 7:53 pm

 13. Nationalizarea? Da de unde, vine direct trimiterea la Canal a tuturor „basistilor”.

  Cetatean

  04/06/2012 at 7:11 pm

 14. Cred că Gaddafi râde din groapă. La urma urmei chiar era nevoie de război în Libia?
  Quos deus perdere vult …
  În altă ordine de idei mă bucur că s-a revenit la articolele „islamice”.
  Dar Arabia Saudită e dictatură fundamentalistă sau regat clientelar?

  elena

  04/06/2012 at 7:15 pm

  • Buna,
   Oligarhie teocratica (tribala) wahabita (fundamentalista).

   Theophyle

   04/06/2012 at 8:13 pm

 15. Mishu, daca vrei cele mai mari gogosi tontanistice, le gasesti in flyer-ul cu cele 10 prioritati. Cel putin in sectorul 3 nu mai scapi de tinereii care te cadorisesc cu brosurica. Am gasit-o si in cutia de scrisori…
  Apropo, Tonty e cumva in campanie electorala?

  Diana

  04/06/2012 at 7:18 pm

  • Diana, aia sunt de o insitentza/tupeu cum rar am vazut 😦

   mar

   04/06/2012 at 7:20 pm

   • Niste obraznicaturi. Cu tot tupeul, nu se asteapta sa-i refuzi. Profita de momentul de ezitare si da-le shutul cuvenit.

    Diana

    04/06/2012 at 7:22 pm

 16. @mar buna seara

  a. pricipalul lui consilier economic e dl voinea;care e toata ziua cu majorarea taxelor in gura;in subsidiar,oare de ce a plecat daianu?
  b. ministru de finante e georgescu-care s-a opus din rasputeri cotei unice
  c. la ministerul muncii e doamna aceea care promite..promite..promite

  asa ca ” incurajare” despre ce ne asteapta( pardon,va -ca eu sunt pensionar)revedeti grilele de impozitare ale lui vacaroiu,si aplicati la ele majorare cu coeficient de inflatie

  singurii care se vor imbogati din afacerea asta -cei de la fisc,garda si militia economica si alte si alte sinecuri ale politicienilor

  intamplator

  04/06/2012 at 7:24 pm

  • Citind ce ai scris am rememorat acea perioada, faceam export si lunar eram vizitati de garda&fisc. Aveau o mare problema, incasarea valutara, nu-i interesau termene stipulate in contracte externe, ptr. ei nu existau…era nenorocirea de OG18. Urata perioada a fost, se pare ca vor sa o reintroduca. Astia nu stiu decat bugetari, fara numar ptr. sinecuri si impozitarea privatului pana la ultimul banutz, eventual sa aduca si de acasa.

   mar

   04/06/2012 at 7:38 pm

   • og18 era aia cu DIV-ul?
    odata i-am intrebat pe aia de la garda care tot imi cereau ” div” ul ce inseamna asta? ” nu stiu ,domle,mie sa-mi arati divul” strict autentic

    intamplator

    04/06/2012 at 7:44 pm

    • http://xxxxx/LfYwus?I825yyG

     Moderat: situl transfera visrusi!

     Skorpi te rog, ai grija la surse!

     skorpion

     04/06/2012 at 7:48 pm

    • Da, multe am patit si eu. In ultima perioada faceam misto de ei, veneau la comun cei de de la fisc si incalcau regulamentul. Erau primiti, lasati sa se desfasoare, dupa care veneam cu regulamentul si cautau aer.

     mar

     04/06/2012 at 7:49 pm

  • a.2. Daianu n-a plecat. E doar o neintelegere.

   Hronic

   04/06/2012 at 7:40 pm

   • eu am inteles ca a ramas cam ca fata aceea din poveste: nici calare,nici pe jos,adica si e si nu e

    intamplator

    04/06/2012 at 7:45 pm

 17. Concluzia: cam peste tot a castigat USLA(arab) care imediat a trecut la restauratia islamica.

  ribelalu

  04/06/2012 at 8:07 pm

 18. Multumesc frumos comunitatii pentru contributii si idei! S-a notat/printat tot 🙂

  blog de caine rau

  04/06/2012 at 8:30 pm

 19. Skorpi,
  cu link-ul este o problema, ce contine ptr. ca „plange antivirusul”?

  mar

  04/06/2012 at 8:40 pm

 20. nu accesati link-ul pus de Skorpi, ptr. ca are un virus

  mar

  04/06/2012 at 8:50 pm

  • Buna mar,
   aveti dreptate! A fost moderat.

   Theophyle

   04/06/2012 at 8:53 pm

   • Cred ca si el si-a „turtit” calculatorul, ptr. ca l-a 5,37 a anuntzat ca are probleme. Am senzatia ca cineva, om de bine nu spun cine, ne-a facut carambolul. Este tot o forma de lupta, incalificabila 👿
    Nu scriu dupa computerul atacat 😦

    mar

    04/06/2012 at 9:04 pm

    • Si probabil ca vom mai avea parte de astfel de „surprize”. Va trebui sa fim vigilenti.

     clemycali

     04/06/2012 at 9:10 pm

 21. Mesajul de la 12.22 cred ca este sursa 😦

  mar

  04/06/2012 at 9:11 pm

 22. Buna seara.
  Link-ul cu virus a aparut prima data in posarea de dimineata, adus de „danahile”, care se poate sa fi patit la fel ca Skorpi.

  Gino

  04/06/2012 at 9:14 pm

  • Asa e l-am zburat pe “danahile”, aka Dan din Brasov. Deja mi-a trimis cativa virusi!
   Interesanta lume traim, in armata il numeam friendly fire.

   Theophyle

   04/06/2012 at 9:45 pm

 23. Test!

  mar

  04/06/2012 at 9:33 pm

 24. Buna seara,
  Marga nu mai spune nimic despre gafa pe care a facut-o cu privire la Siria dar isi vede mai departe de rolul infam:
  http://www.ziare.com/victor-ponta/traian-basescu/marga-la-consiliul-european-de-la-bruxelles-romania-va-fi-reprezentata-de-ponta-1171086
  Sper sa nu i se adevereasca prevestirea desi picura otrava din timp, poate-poate creiaza un curent de opinie favorabil ideii.

  cedric

  04/06/2012 at 9:46 pm

  • Batranetea, unii incep sa traiasca in trecut si imbatranesc urat.

   mar

   04/06/2012 at 9:54 pm

   • Cred ca toata viata lui a avut sufletul urat precum si caracterul.

    cedric

    04/06/2012 at 9:56 pm

  • Ce au pus la cale Basescu cu Baroso am aflat. Dar Ponta, in afara ca il are pe Tusk ca exemplu, ce a rezolvat la acea intrunire?

   ribelalu

   04/06/2012 at 10:31 pm

 25. Buna seara!
  A fost cineva (danahile nick) de dimineata care a postat de doua ori niste linkuri. Nu mai stiu cine dintre ai nostri a atentionat ca linkul este virusat insa @huniad nu a inteles exact despre ce e vorba, crezand ca platforma Politeia trimite virusi. La a doua postare a individului, @huniad l-a atentionat sa nu mai posteze cu mai multe nick-uri. Si la aceasta a doua postare cineva a raportat ca linkul sete virusat. Clar @danahile asta cu mai multe nickuri a incercat sa ne viruseze…
  Ar trebui banat Ip-ul si verificat cam de unde vine.

  ribelalu

  04/06/2012 at 10:03 pm

  • Oups…asa e cand te grabaesti sa postezi si nu citesti toate comentariile :). Ma bucur ca s-a rezolvat.

   ribelalu

   04/06/2012 at 10:04 pm

   • Cu ceva calculatoare troznite 😦

    mar

    04/06/2012 at 10:07 pm

 26. Salut!

  Cum adica, zice Marga, Romania nu a avut PM in ultimii ani?

  Medicamenteeee!

  Cetatean

  04/06/2012 at 10:04 pm

 27. Citit asta ca sa va distrati! Ideia mi se pare geniala, noroc ca mie nu-mi cer prietenii bani ca stiu ca sunt pensionar:
  http://www.ziare.com/funny/amuzant/si-a-instalat-un-bancomat-in-bucatarie-vezi-de-ce-1171049

  cedric

  04/06/2012 at 10:32 pm

 28. Exces de acord subiect -predicat:
  Anghel Iordanescu, candidat la primaria capitalei, in emisiune la Cristoiu;
  „Sunt nevoie de locuri de munca”!
  Mama ei de scoala pe care au facut-o politicienii cu pretentii!

  cedric

  04/06/2012 at 10:42 pm

  • sunt oameni performanti 😦

   mar

   04/06/2012 at 10:48 pm

 29. Se pare ca Libia sunt probleme, aeroportul din Tripolii este blocat.

  mar

  04/06/2012 at 10:44 pm

 30. seara buna Theophyle all 🙂
  foarte interesanta postarea si ca intzelegere a unor posibile evolutzii politice in zonele tzarile mentzionate.Cea mai fierbinte acum mi se pare zona Siria .
  Israel-Iran mi se pare a fi o simpla chestiune de timp Sa le dea Cel de sus mintea de pe urma.
  Despre Ponta si felul in care intzelege ca sa foloseasca „puterea” dobandita in mod constitutzional,adica in parlament(numai zic cum) prea multe de zis nu stiu.
  Ar trebui ca sa fie nishte limite superioare celor constitutzionale care tzin de o cu totul alta factura decat strict politica.E vorba de felul cum este intzeleasa puterea.De felul jocului politic pe care il aplici,nevoit in limitele constitutzionale,care ar trebui ca sa arate mai mult decat a fi la putere.Miza este atat de inalta,atat de obliganta(ar trebui si onoranta) si guvernata de principii care ar trebui ca sa depasheasca politica de partid ca importantza ptr.tzara si cetatzeni,incat a folosi aceasta putere ptr. mize derizorii(nici macar ca putere de ex) cum ar fi obsesia cu Conpet-Anastase sr.,numiri si destituiri din tot felul de functzii(facute chiar abuziv si fara noima,doar ptr.a-si satisface clientela),ingerintze in actul de justitzie,provocari infantile directe si prin interpushi/ministri la adresa piratului,inexistenta aplecare asupra problemelor economice,raportul eur/dolar a coborat f.mult si cu toate astea leul se depreciaza nejustificat de mult raportat la situatzia Greciei-chestiune cu efect direct si imediat asupra oamenilor,meciul cu ungurii etc.etc. inseamna defapt,incompetentza si neintzelegere a rolului de om aflat in postura de prim-ministru,ridiculizandu-i importantza.
  Sa-l vad domle,o jumatate de ora intr-o conferintza,transpirat de epuizare psihologica,din cauza concentrarii,ptr. a nu greshi un cuvant care ar putea influentza negativ vreun domeniu abordat.Sa-l vad patruns de imensa responsabilitate pe care o are si pe care cred ca n-o realizeaza ca de fumigene,mashini eco si zambete largi suntem satui.

  mircea

  04/06/2012 at 10:49 pm

  • @mircea
   Buna seara/cred ca puteti candida cu succes la cea mai buna postare SF a anului;
   cum va puteti inchipui ca un politician roman are timp sa guverneze?
   ca sa guvernezi ,trebuie sa iei decizii,ca sa iei decizii,trebuie sa intelegi ce citesti,ca sa intelegi trebuie studiezi,ca sa studiezi iti trebuie ceva timp si aplecare;plus ca mai trebuie sa stii sa aculti
   plec de la premisa ca exista ceva neuroni in capul ala;
   Dvs credeti ca un politician roman are timp de toate astea?el trebuie sa-si recompenseze sponsorii( investitorii) in asa fel incit sa-si recupereze investitia,el trebuie sa distruga prin orice mijloace adversarul politic si pe cei pe care are ranchiuna si el trebuie sa-i distruga pe cei care vor sa-i ia locul
   politicianul roman se comporta ca un gashcar ordinar;
   cum va puteti inchipui ca unul ca ponta sau antonescu e in stare sa citeasca o analiza/prognoza privind inflatia in urmatoarele 3 luni?
   90 pct din politicienii romani ar fi putut deveni interlopi, nu de clasa ca n-au stofa,dar au ales politica si se comporta la fel cu avantajul ca sunt protejati de legile pe care si le fac ei insisi

   intamplator

   04/06/2012 at 11:11 pm

   • Buna Intamplator 🙂
    😆 la SF nu m-am gandit e buna asta cu sf ,chiar se potriveshte.Am vrut ca sa fie un pamflet de o ironie mai subtila. 😆
    ps. e evident ca e asa cum scrietzi.Extrem de putzini oameni se pot numara printre politicieni adevaratzi indiferent de orientare.Si daca parlamentul este spuma,ne putem imagina ce e prin cj-uri sau cl-urile diverselor localitatzi. 😆

    mircea

    04/06/2012 at 11:27 pm

 31. Dragi prieteni,
  va rog sa nu mai postati linkuri din situri necunoscute sau de pe FB. Orice postare de acest gen va fi stearsa si postatorul banat for ever! Amicul Dan Popa din Brasov aka danahile ne-a dat sistemul peste cap si numai dupa 3 ore de munca am reusit sa curatam 3 calculatoare la care lucram!

  Inca o data linkurile din situri necunoscute sunt interzise pentru cel putin o saptamana, adica pana dupa alegerile locale. Orice link va zbura impreuna cu postatorul.

  Theophyle

  04/06/2012 at 11:02 pm

 32. xxxxxxxiz/M4g5KA?93LLBBJ

  Moderat!

  Skorpi, daca esti tu inca o data, zbori!

  skorpion

  04/06/2012 at 11:03 pm

 33. skorpi, ce boala faci? 😆

  Cetatean

  04/06/2012 at 11:07 pm

  • C,
   nu stiu, cred ca este o clona! desi se foloseste de un Ip- a lui skorpi

   Theophyle

   04/06/2012 at 11:09 pm

   • Si eu cred ca este o clona.La mine dupa ce antivirusul a reusit sa izoleze „carcalacul” , a distrus istoricul.

    mar

    04/06/2012 at 11:16 pm

   • aceasi incercare de virusare a fost pe 14 mai/verificat in programul antivirusului

    intamplator

    04/06/2012 at 11:17 pm

 34. cazul @skorpi
  e posibil ca virusul sa preia adresele din calculator si sa trimita spamuri;nu @skorpi face asta;
  acel link din bv a mai postat acum vreo saptamina /doua un link virusat; m-a pus naiba sa incerc sa-l accesez; a lucrat kasperski 2 ore sa-mi curete calculatorul

  intamplator

  04/06/2012 at 11:14 pm

  • Sunt sigur ca nu, din nefericire skorpi nu apare pe blog, ca sa-l pot intreba!!

   Theophyle

   04/06/2012 at 11:18 pm

 35. TOATE LINKURILE TREC LA MODERARE!

  Theophyle

  04/06/2012 at 11:14 pm

 36. Cred ca cu linkul asta nu sunt probleme. Probleme sunt cu sondajul -mincinos cap-coada:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/sondaj-csci-oprescu-ar-castiga-alegerile-cu-65-din-voturi-vezi-surpriza-din-sectorul-3-266140.html
  Totusi , Nicusor Dan e dat pe locul 3!

  cedric

  04/06/2012 at 11:18 pm

  • Cedric,
   scuze dar toate linkurile trec la moderare. Deocamdata daca nu vrei sa stai la moderare indici numai sursa fara link. Cine doreste cauta. Am avut multe probleme si un calculator a necesitat re-formatare!

   Theophyle

   04/06/2012 at 11:20 pm

 37. Am inteles, dar credeam ca linkurile din ziare nu sunt periculoase!

  cedric

  04/06/2012 at 11:22 pm

  • Cedric, nu mai stiu ce se intampla.
   Au aparut clone si tot felul de linkuri ciudate. Totul este acum controlat!

   Theophyle

   04/06/2012 at 11:24 pm

   • raportul de scanare din 14 mai l-a incadrat la ” alte programe malware”
    nu stiu ce inseamna asta,dar poate va foloseste

    intamplator

    04/06/2012 at 11:30 pm

 38. Au „grija ” de blog. Sunt turbati pana la alegeri. Nu e destul ca folosesc metode securistice cu contracandidatii uslasilor, si-au dat seama ca e periculos si internetul.

  cedric

  04/06/2012 at 11:27 pm

 39. bunä,

  am fost un pic plecatzi,

  uluitor ce mizerabili si ce hazna plinä de mitocani, lepre, perversi,
  vagabonzi ,dragatzi ,sunt cei di USL:

  Diaconu-ministru culturi scupä ziaristii
  Donta minte si taie panglici, la un magazin ilegal, a unui mafiot.din Iasi
  Corlätzeanu face hotzi si amenintzä cu DNA si ANI, de presupuse hotzii.

  acest Fätäläu plangäcios Corlätzeanu, face abuz de functzie, ce nu are dreptul
  nicI in campanie, ca ministrul justitziei

  MARGA; dinozaurul sclerozat KRU, face declaratzii ce starnesc scarbä,
  si pot provoca mari pagube Romaniei.
  MINISTRUL PRIMITIV SINDICAL-vrea altä lege a invätzämantului, Funeriu a fost
  prea sever, trebuie ceva, mai ,asa….ca fabricile de diplome si prostii sä treacä

  mafiotul drogat din constantza, trimite LA B1, un SMS, sä-l pupe in c….. ;
  acest mafiot din constantza ; ar fii trebuit demult sä fie dupä gratii, ca si ruseanu,
  fenechiu,dragnea, oprisan si golanul bätran, flecmatic si plagiator Oprescu.

  theo- nona

  04/06/2012 at 11:27 pm

 40. Q3

  lastnightmusic

  04/06/2012 at 11:29 pm

 41. Robert Negoita 55% Liviu 35%

  lastnightmusic

  04/06/2012 at 11:31 pm

  • Daca lucrurile stau asa ne meritam soarta 😦 Refuz sa cred ca un pervers pedofil va fi ales primar.
   Oricum sondajul da castigator USL-ul pe toata linia, in curand ne incoloneaza si ne trimite la canal.
   Pana una alta, incearca sa ne izoleze prin transmitere de „carcalaci” 😦

   mar

   04/06/2012 at 11:35 pm

 42. ce lucreaza nemernicii :mrgreen:

  mircea

  04/06/2012 at 11:31 pm

 43. R .Cernea vagabondul pervers, ultima secäturä si gunoi al romaniei.
  are o grupare de trantori ,care asta face, agresivi,incultzi,secäturi
  si zoaiele societätzi .astia sunt consilierii lui PONTA:ei au lucrat si la
  piatzä tot pt- haita rosie, nu a fost acest golan verde niciodatä.

  Ponta este tot un gunoi increzut, si isteric, un parvenit ce a fäcut un
  guvern de agitatori securisti si oameni färä valoare

  theo- nona

  04/06/2012 at 11:34 pm

 44. Am spus eu ca sunt disperati si le ia Dumnezeu mintile. Mint de sting: o dau pe Olguta Vasilescu inaintea lui Solomon la Craiova, nici vorba, dar nici ei nu indraznesc sa o dea cu procente mult mai multe. Diferenta data de ei intra in marja de eroare!!

  cedric

  04/06/2012 at 11:35 pm

 45. misto Banciu

  lastnightmusic

  04/06/2012 at 11:37 pm

 46. farte, asta era planul lui Hrebenciuc-Ponta de devansare a alegerilor?! ȘlolȘ

  Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, primul care a lansat ideea pe piaţă, susţine că, dacă ar avea acordul tuturor partidelor politice, Guvernul Ponta ar putea rezolva problema prin ordonanţă de urgenţă. Actul normativ ar urma să prevadă că alegerile au loc, din patru în patru ani, în luna octombrie. Hrebenciuc a sugerat că partidele politice s-ar putea înţelege să nu conteste ordonanţa la Curtea Constituţională (adevarul.ro)

  Nici in visele cele mai frumoase ale celui mai idiot student de la Drept nu s-a iscat asa ceva, abrogarea Constitutiei prin ordonanta de urgenta!

  Cetatean

  05/06/2012 at 12:06 am

 47. ponta conduce primul guvern in opozitie.

  mae

  05/06/2012 at 12:17 am

 48. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  05/06/2012 at 7:34 am

 49. […] Vezi prima postare din acest ciclu. Toate titlurile din acest articol sunt rezumate ale unor articole scrise de Theophyle in ultimele saptamani si nepublicate pe bloguri la nivel de “Creative Commons License”. […]


Comentariile sunt închise.