Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 18 Mai / “Guvernaţi cu televizorul”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Vineri, vremea va fi răcoroasă. Cerul va prezenta înnorări accentuate în Oltenia, unde pe arii extinse, mai ales ziua, va mai ploua. În Banat, Muntenia, Dobrogea şi Transilvania, precum şi în zona de munte, înnorările vor fi temporare şi aversele, posibil însoţite de descărcări electrice, se vor semnala local. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în est şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 grade în depresiuni şi 15…17 grade în Deltă şi pe litoral.

La Bucureşti, vremea va fi răcoroasă. Mai ales ziua, cerul va prezenta înnorări şi trecător va mai ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4435  RON; 1 USD = 3. 4950   RON; 1 EURO = 1. 2714  USD; Francul elvetian 3. 6998     RON. Gramul de aur 173.9255 RON.

Economia este nevoită să se adapteze pe un nou palier de curs: 4,5 lei/euro. Deprecierea leului ajută exportatorii şi încurajează creditele în lei, dar măreşte creditele neperformante şi temerile consumatorilor. Creşterea cursului spre pragul de 4,5 lei/euro poate ajuta exportatorii, care se confruntă deja cu dimi­nua­rea cererii din ţările zonei euro şi ar putea să susţină strategia băncii centrale de încurajare a creditării în lei, însă o depreciere suplimentară poate antrena deteriorarea portofoliilor de credite ale băncilor şi creşterea creditelor neperformante. Deprecierea leului are în principal un efect psihologic asupra românilor, fiind posibil să influenţeze negativ cererea internă şi, implicit, creşterea economică, consideră analiştii. Cursul de referinţă anunţat ieri de BNR a scăzut cu 0,06%, la 4,4435 lei/euro, după patru zile consecutive în care cotaţia oficială a depăşit record după record. Dealerii susţin că banca centrală a intervenit indirect, când cursul s-a apropiat de 4,4450 lei/euro. Cursul de schimb a încheiat şedinţa de ieri în creştere uşoară, la 4,4440- 4,4460 lei/euro. Deprecierea leului în luna mai a fost de circa 1,1%, iar de la începutul anului s-a înregistrat o scădere de 2,8%. „Şedinţa a început pe o apreciere a leului, după ce unii jucători au vândut aseară pentru marcarea de profit din po­ziţiile long EUR/RON, văzând că BNR apără pragul de 4,45 lei/euro de fluxuri speculative”, a comentat un dealer. Integral in ZF

De ce nu mai vrea ministerul să compenseze medicamentele ieftine. Noua filozofie în sănătate: Te asiguri pentru cancer, nu pentru răceală! Proiectul Legii sănătăţii vizează o schimbare majoră de abordare a asigurărilor de sănătate. Astfel, potrivit ministrului Vasile Cepoi, statul va deconta mai degrabă serviciile şi medicamentele scumpe decât pe cele banale, cum ar fi siropul de tuse sau analgezicele. Pe acestea va trebui să ni le cumpărăm singuri. Până pe 1 iunie, pe masa guvernanţilor va sta un nou proiect de lege care vizează reforma sanitară. Una dintre cele mai importante schimbări care se prefigurează se referă la modul în care vom fi asiguraţi de acum încolo. Din acest punct de vedere filozofia pare să fie alta decât până acum. „Ne asigurăm pentru boli majore şi grave sau pentru afecţiuni minore?! De multe ori aud din gura pacienţilor: «Domnule, am plătit toată viaţa la sănătate, iar acum nu beneficiez nici măcar de o analiză de sânge gratuită? Acestor persoane aş vrea să le spun că nu pentru analize simple trebuie să se asigure, ci pentru boli grave, cu risc major”, a declarat ieri actualul ministrul al Sănătăţii, Vasile Cepoi, la dezbaterile organizate de fundaţia Expert Forum. Deşi nu a fost definitivată „lista negativă” a serviciilor medicale care nu vor mai face parte din pachetul de bază de sănătate, ministrul a lăsat să se înţeleagă că statul nu va mai deconta orice produs, cu atât mai mult cu cât va fi vorba despre „medicamente utilizate sporadic”, res-pectiv antiinflamatoare, expectorante, antiinfecţioase, antispetice, vitamine.Integral in Romania Libera

Taxă pe fast-food şi pe bere. Noua Lege a sănătăţii ar putea stipula ca produsele de tip fast-food şi berea cu alcool să fie taxate suplimentar. Astfel, s-ar diminua găurile financiare din sistemul medical şi s-ar îmbunătăţi starea de sănătate a românilor.  Premierul Victor Ponta a declarat că nu ştie despre această iniţiativă a Ministerului Sănătăţii. „Nu cunosc, o să discutăm”, a spus prim-ministrul. Motivul principal pentru care se doreşte introducerea unei taxe pe produsele fast-food şi pe berea cu alcool este faptul că românii au o alimentaţie nesănătoasă, care creşte morbiditatea populaţiei. „Prin noua lege încercăm introducerea taxei pe produsele nesănătoase tip fast-food. Există o morbiditate crescută pe anumite boli cauzate de alimentaţia nesănătoasă şi ar fi firesc ca aceste produse să fie suprataxate, pentru a reduce consumul lor. Decizia cu privire la această prevedere va fi una politică”, a explicat ieri Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii.Unii specialişti în domeniu nu văd în această taxă o scăpare a sistemului sanitar din groapa datoriilor. Mai mult, aceştia spun că legea trebuie clar definită pentru ca taxa să poată fi aplicată.Integral in Adevarul.

Sponsorii surpriză ai partidelor. Principalele partide politice au primit sponsorizări, anul trecut, de la persoane fi zice şi juridice care ridică unele suspiciuni. PSD a beneficiat, în 2011, de cea mai mare donaţie primită de un partid politic. Firma Yse Trans SRL, din judeţul Constanţa, a dat, în două tranşe, 110.000 de lei, adică 26.190 de euro. Această companie are şapte angajaţi şi se ocupă cu transporturi rutier de mărfuri. În 2010, a avut o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei. Ceea ce este curios e faptul că profitul firmei a fost de doar 21.199 de lei, adică de aproape cinci ori mai mic decât cuantumul donaţiei. Întrebat de ce a ales tocmai PSD pentru a face cea mai mare donaţie, patronul firmei, Isleam Sezghin, ne-a declarat: „Asta a fost dorinţa mea. Nu-s prieten cu Radu Mazăre şi nu am avut nici afaceri cu primăria”. Rugat să explice de ce a donat o sumă mai mare de cinci ori decât profitul firmei, Sezghin a replicat: „Nu comentez. Nu mai răspund la nicio întrebare”.  Crin Halaicu, fostul primar al Capitalei din anii ’90, a virat în contul PNL aproape 16.000 de euro, deşi, teoretic, el nu mai are nici un interes politic. Pe listele partidelor se mai află persoane necunoscute publicului, dar aflate în legătură directă cu politicienii. Integral in EVZ.

Şocul lui Hrebenciuc se propagă. „Vocile” din Piaţa Universităţii: „Îi este frică!” Liderul PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat că protestele din ianuarie au fost declanşate după modelul revoluţiilor arabe. Chiar dacă a revenit ulterior, spunând că a fost prost înţeles, afirmaţiile sale iniţiale i-au iritat pe unii participanţi.  „Uitaţi-vă la revoluţiile din nordul Africii. Am încercat şi noi ceva de genul ăsta în ianuarie, unele subiecte ne-au reuşit, altele, nu. Dar nu intru în detalii…”. Aceste cuvinte, spuse de „sforarul” PSD, Viorel Hrebenciuc, a reaprins discuţia despre protestele din Piaţa Universităţii,  despre sinceritatea participanţilor şi despre manipulare, fie pe faţă sau ascunsă. Viorel Hrebenciuc, contactat ieri de România liberă, a retractat: „E o prostie. Spusele mele au fost interpretate greşit. N-am vorbit în nici un moment despre manipulare politică. Eu mă refeream la social media. Când spuneam «noi», vorbeam despre noi, care lucrăm în social media. M‑am referit la Facebook.  Ştiţi că mulţi erau invitaţi prin Facebook să meargă în Piaţă”. Dar răul fusese deja făcut. Declaraţia sa iniţială a fost postată pe Facebook şi preluată de mass-media. În plus, pentru participanţii la conferinţa RoNewMedia, în cadrul căreia Hrebenciuc a făcut afirmaţia respectivă, spusele deputatului n-ar lăsa loc de o altă interpretare.  „Hrebenciuc îşi mai face o iluzie (intenţionată, evident – jocul asumării puterii din umbră e specialitate veche): că poţi anticipa evenimente precum cele din ianuarie. Poţi să le pregăteşti cît vrei. Ele ies când trebuie şi cînd vor ele”, scrie Costi Rogozanu pe voxpublica.net. România liberă a cerut puncte de vedere la câteva dintre personajele-cheie ale protestelor din Piaţa Universităţii, cei care au stat la kilometrul 0 zi de zi şi care au creat şi scandat sloganuri precum: „Sunt român şi nu sunt de vânzare”. Integral in Romania Libera.

Ameninţarea lui Ponta la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Disputa dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea României în Consiliul European urmează să fie tranşată până în luna iunie.  „Calea în niciun caz nu este să mergem amândoi la Bruxelles cu două avioane diferite. Nu voi face de râs România, să mergem diferit. Pentru domnul preşedinte este o chestiune de orgoliu, iar pentru mine este o problemă de funcţionare în Europa. Dacă se duce şi nu are sprijin pentru măsurile pe care le propune, lucrurile nu funcţionează”, a declarat premierul Victor Ponta la un post de televiziune. El a precizat că, probabil, preşedintele Băsescu va ajunge la întâlnirea informală a Consiliului European, programată pentru 23 mai la Bruxelles, dar el va ajunge la reuniunea din luna iunie. „Dacă domnul preşedinte se suie în avion şi se duce, consultându-mă cu Guvernul şi Parlamentul prin mecanisme constituţionale cred că trebuie să stabilim pe plan intern cine participă şi cu ce plan. Nu te poţi reprezenta pe tine”, a subliniat Ponta. Premierul a adăugat că din punct de vedere constituţional nu există nicio prevedere că preşedintele reprezintă România în structurile europene. „Practica europeană este să meargă prim-miniştri”, a subliniat Victor Ponta.Integral in Gandul.

Băncile încurajează economisirea în valută. Pe fondul crizei, în ultimul an, băncile şi-au schimbat strategia privind atragerea economiilor de la populaţie şi firme, reducând dobânzile la depozitele constituite în moneda naţională şi crescându-le uşor pe cele în valută. Instituţiile de credit încurajează în prezent economisirea în euro pe termen lung, în timp de analiştii recomandă diversificarea economiilor. În prezent, nivelul dobânzilor plătite la depozitele în euro se apropie tot mai mult de cel plătit laeconomiile în lei. Evoluţia dobânzilor la depozite a fost aparent marcată de reducerea dobânzii de referinţă de către Banca Naţională a României (BNR) până la 5,25% şi de scăderea puternică a inflaţiei, până la minime istorice. Totuşi, în pofida faptului că randamentele din dobânzi au scăzut, nivelul scăzut al inflaţiei, de sub 3%, permite în continuare obţinerea unor randamente superioare acestui indicator.Însă câştigurile din dobânzi sunt minuscule, având în vedere că sunt şi impozitate de stat cu 16%. Integral in Puterea

România este statul UE cu cele mai mici cheltuieli pentru sănătate din PIB. România este statul UE cu cele mai mici cheltuieli pentru sănătate din PIB, acestea ajungând – de la 5,6% din PIB în 2009, faţă de media UE de 9,9% – la doar 3,7% în 2011, finanţarea fiind la două treimi din minimul necesar, potrivit unui studiu dat publicităţii joi. Studiul realizat de ExpertForum (EFOR), împreună cu Local American Working Group (LAWG), arată că, în lipsa unor resurse suplimentare, sistemul de sănătate românesc nu poate oferi pacienţilor calitate şi acces mai bun la servicii. În România, din totalul resurselor alocate Sănătăţii, 80% sunt publice, iar 20%, private. În privinţa celor publice, cele mai multe (85%) sunt administrate de Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. În 2011, acestea au atins valoarea de 17,8 miliarde lei, se mai precizează în studiu. La nivelul UE, România este una dintre ţările cu cele mai mici cheltuieli în contul asigurărilor private de sănătate. Astfel, România cheltuieşte cu asigurările voluntare 0,01% din PIB, faţă de media UE de 0,4% din PIB. O altă concluzie a cercetării este aceea că, în ultimii doi ani, creşterea consumului de medicamente compensate şi gratuite eliberate prin farmacii cu circuit deschis a fost una moderată. Din punct de vedere al consumului per capita, exprimat în euro la paritatea puterii de cumpărare, România înregistrează cea mai mică valoare de la nivelul întregii Uniuni Europene, cu 40% mai mică decât în Polonia, Lituania sau Estonia, respectiv 156 de euro faţă de 235-255 de euro în 2009. Integral in Mediafax.

Praf in ochii alegatorilor. „Pensiile municipale”, ultima gogoasa electorala. Candidatii USL Prahova le promit varstnicilor pensii lunare de 200 de lei daca vor castiga alegerile. Legea spune insa clar: primariile nu au cum sa acorde pensii! Ultima gaselnita in materie de mita electorala e sa amagesti cea mai mare categorie de votanti cu pensii din bani publici. Asta au facut candidatii USL pentru Consiliul Judetean Prahova si Primaria Ploiesti, Mircea Cosma, respectiv Iulian Badescu, care au trimis prin posta pensionarilor din Ploiesti taloane de „pensii municipale”, prin care ii indeamna sa se inscrie pe „listele” primariei pentru acordarea unui ajutor lunar de 200 de lei. Mai exact, cei doi candidati promit ca daca vor castiga alegerile, pensionarii cu venituri sub 1.500 de lei vor primi un ajutor gandit dupa modelul celui pe care Radu Mazare il da la Constanta sub forma de aliment. „În lege nu e specificată o astfel de pensie” Din calculele candidatului la primărie, aproximativ 30.000 de pensionari ar urma să beneficieze de „pensia municipală”, iar efortul bugetar pentru achitarea acestora ar fi de 10 milioane de euro anual. „Pensia municipală este un ajutor social clasic, oferit de primăriile din întreaga ţară populaţiei cu venituri mici, sub formă de bani, alimente, tichete de transport, lemne. Eu cred că decât să-i chemi pe pensionari lunar , să le distribui alimente, e mai bine să le dai bani. Estimativ, cu 10 milioane de euro pe an, toţi pensionarii Ploieştiului, cu venituri sub 1.500 de lei, ar putea primi o pensie municipală de acest fel, în cuantum de 150-200 de lei”, a declarat Bădescu pentru ph-online.ro. Integral in EVZ.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va uram o zi buna!

Written by Theophyle

18/05/2012 la 7:46 am

125 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Neata 🙂
  Un articol bun al lui Cristian Ghinea din dilema veche: „Idei de stricat distractia anti-austeritate” Acu vad ca e si pe internet http://dilemaveche.ro/sectiune/editoriale-opinii/articol/idei-stricat-distractia-anti-austeritate

  lastnightmusic

  18/05/2012 at 8:08 am

  • buna dimineata
   asa e/dar cine priveste in modul asta cind ala de la prahova ” baga ” ron 200 iar la constanta mazare face de mult asta; daca cei de la care se iau banii astia nu se duc sa voteze,n-au decit sa plateasca

   intamplator

   18/05/2012 at 9:00 am

 2. Buna dimineata inca o data,

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana:

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/05/18/stiri-europene-18-mai-2012-olimpicii-cersetorilor-din-park-lane/

  huniad

  18/05/2012 at 8:30 am

 3. Ziua buna la lumea buna.

  mishu jamie

  18/05/2012 at 8:37 am

 4. La finala Europaleague – toti suporterii lui Atletico Bilbao s-au fotografiat la statuia conationalului lor Traian.
  Va deveni un simbol al Bucurestilor ? Probabil
  Nu cred ca s-ar fi fotografiat cu ceasul de aur sau cu pagoda lui Oprescu

  lastnightmusic

  18/05/2012 at 8:42 am

  • Mare minune daca nu va fi mutata 🙂 „Catzeau lesinata” va deveni simbol prin asocierea numelui.

   mar

   18/05/2012 at 9:24 am

   • Oricum e ceva deosebit intr-un Bucuresti jegos.
    Spaniolii au stat la coada imensa sa se fotografieze . Criticile de tip lumi , ca traian are sexul prea mic sau ca lupoaica e o catea ordinara sunt deadreptul provinciale 🙂

    lastnightmusic

    18/05/2012 at 9:42 am

    • Depinde, marturisesc ca si eu am privit subiectiv la inceput. Ulterior am ajuns la concluzia ta, un lucru deosebit intr-un oras cenusiu :-D. Cred ca cei care au amplasat/comandat statuia nu s-au gandit si la simbolistica transmisa care este dincolo de sex sau animal.

     mar

     18/05/2012 at 10:01 am

    • salut. Imi imaginez ca asta ar fi explicatia pt. care MULTI ROMANI se fotografiaza in fata indicatorului rutier pe care scris POLA 3 km! (dar in scrierea croata CORECTA). Foto in cauza NU este intr-un litoral jegos.

     cinic

     18/05/2012 at 1:59 pm

 5. Ipocritul domn Neamtu
  pe contributors intr-un anost(chiar si pentru el) articol despre baroni –
  1 „Candidatura independenţilor de felul lui Nicuşor Dan? Să dea Dumnezeu.” Este vorba de acel Nicusor Dan pe care NU l-a sprijinit activ deoarece ND nu s-a subordonat NR – dar asteapta mila Domnului .. 🙂
  2 O referire la „bloggerul Daniel Arfire” care spune o gluma (e drept ca buna ) dar….. bloggerul !!?! 🙂

  lastnightmusic

  18/05/2012 at 8:53 am

  • Buna TDS,
   Interesant daca Falca este inclus la nivelul baronilor?! Sau este doar un liber cugetator!

   huniad

   18/05/2012 at 8:57 am

  • neata,
   exact chestiile semnalate de tine le-am observat si eu,
   auzi, bloggerul…..pai, cine nu stie, habar nu are ce a facut ”bloggerul” Arfire pentr N.R.
   reducere la zero a muncii depuse de tog…

   skorpion

   18/05/2012 at 9:16 am

 6. lista aia cu sponsorii partidelor=bun material de lucru pentru anaf,departamentul ala de control al veniturilor nedeclarate;
  retin ca onor ministrul nica a cistigat anul trecut in jur de 14 mii euro;asta vine cam 1200 euro/luna;cred ca atit a cheltuit pentru mincarea la ciini

  intamplator

  18/05/2012 at 9:04 am

 7. Buna dimineata 🙂
  Evident ca RRA a preluat declaratia lui Ponta, care la stirile de dimineata a fost pusa intr-un anume context, inclusiv directiva trasata lui Zagrean – „s-a antepronuntat drept ptr. care nu mai are voie sa voteze, alta data sa taca” . Cred ca se pregatesc cu sesizare la CC prin s-a interzica participarea lui TB la reuniunea CE din luna iunie.
  Tonta pe zi ce trece incepe sa semene cu Putin 😦

  mar

  18/05/2012 at 9:05 am

  • @mar/buna dimineata
   poate putin in mizerie+ noi inca nu scriem cu caractere slavone&nu suntem mari bautori de votca
   de cind rra il are ca specialist in analize pe dan constantin,ala de la jn ,s-a dus naibii si echidistanta postului;
   mai ramine la dedicatii muzicale sa inceapa sa dea melodii pentru dacida,pardon,daciana si cintece populare filipineze pentru nanny

   intamplator

   18/05/2012 at 9:13 am

   • Buna 🙂
    Multumesc ca m-ai luminat cu Dan Constantin, cand am auzit o sinteza in urma cu o saptamana am crezut ca am gresit postul 😦 Am ajuns ca in anii 50, au aparut consilieri sovietici.

    mar

    18/05/2012 at 9:40 am

  • Buna dimineata.

   Zegrean trebuie neaparat sa-i traga o smetie lui prostovel; asa cum a spus Cetatean, dat fiind ca nu a existat o cerere oficiala de a investiga problema, nu se poate vorbi despre antepronuntare.

   EuCuMine

   18/05/2012 at 9:18 am

 8. Neatza la toata lumea .

  yepurasalexandra

  18/05/2012 at 9:08 am

 9. Buna dimineata,
  Ponta asta dovedeste pe zi ce trece ca e un cretin obraznic. Nu stiu pe ce se bazeaza cand vrea neaparat sa reprezinte tara la Bruxelles . El reprezinta cel mult mafiotii si incompetentii care il inconjoara, iar de guvernul lui de pomina nici n-ar mai trebui sa aminteasca.
  Dar proasta crestere, ironia grosolana gen Nastase este tot ceea ce il reprezinta.
  Cititi ce poate sa spuna mongoloidul asta despre presedinte:
  Trebuie să stabilim nişte mecanisme constituţionale. Pentru Traian Băsescu este o chestiune de orgoliu: am pierdut Guvernul, am pierdut Parlamentul, măcar lăsaţi-mă să mă duc la Bruxelles”, a comentat ironic Ponta.

  Citiţi mai mult: Ponta cedează, dar acuză: Cred că voi ajunge la Consiliul European, dacă nu acum, tot o să merg. La Băsescu este o problemă de orgoliu – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-cedeaza-dar-acuza-cred-ca-voi-ajunge-la-consiliul-european-daca-nu-acum-la-bases-9820.html#ixzz1vCN6DIVq
  EVZ.ro

  cedric

  18/05/2012 at 9:09 am

  • „Ponta asta dovedeste pe zi ce trece ca e un cretin obraznic”
   nu e adevarat ,e la maxim,asa e e de la maitzica lui;probabil ca a facut cei 7 ani de-acasa la ff

   intamplator

   18/05/2012 at 9:15 am

  • Cedric, omul incearca sa escaladeze un conflict cu Basescu ptr a avea motiv sa inceapa operatiunea de suspendare. Asta in primul rand. Si daca nu reuseste sa il faca pe Basescu sa il confrunte direct incearca sa sape la reprezentivitatea functiei prezidentiale, un prim pas catre modificarea Constitutiei in directia trecerii la republica parlaementara.

   clemycali

   18/05/2012 at 9:15 am

   • @clemycali
    atita timp cit basescu nu riposteaza la genul asta de mahalagisme,ponta se va afunda in ridicol si penibil pina la nivelul la care pina si mircea badea nu-l va mai sprijini;;
    deocamdata,basescu vorbeste mai deloc,si e o tactica excelenta-cred eu;are consilieri buni ;acum ei trebuie sa preia ” lupta de guerila” cu aberatiile acestui impostor care este vremelnic pm nostru ;
    e mai mult decit clar :consilierii de imagine ai lui ponta mizeaza pe intempestivitatea lui basescu ,pentru a putea escalada un conflict cu acesta;
    ce uita ei ,este ca basescu e inteligent spre deosebire de ponta

    intamplator

    18/05/2012 at 9:26 am

    • O tactica gresita. Basescu stie sa se replieze in functie de miscarile adversarului. Nu cred ca se asteptau sa nu reactioneze. Asta cred ca il innebuneste pe Ponta.

     clemycali

     18/05/2012 at 9:29 am

   • Ai dreptate, se vede de la o posta ca Ponta cauta cu lumanarea un conflict deschis cu presedintele. Cred ca e presat de Antonescu si Felix ca nu elibereaza locul la Cotroceni. Cretinel someaza si se teme ca, dupa ce Ponta si-a vazut sacii in caruta , nu mai e interesat de un presedinte PNList .

    cedric

    18/05/2012 at 9:30 am

    • Nu doar asta. Ponta trebuie sa-si demonstreze virilitatea politica. Trebuie sa infranga simbolic balaurul de la Cotroceni ptr ca altfel, la primul esec, la prima slabiciune, capul lui e pe butuc.

     clemycali

     18/05/2012 at 9:33 am

 10. prim-sinistrul ponta si haita de lacuste anti-reformiste fac tot posibilul sa ne aduca in epoca 2000-2004, inclusiv in justitie.
  vor ca seful DNA si procurorul sef sa fie nominalizati de catre CSM-hotlips, asta am aflat aseara.

  skorpion

  18/05/2012 at 9:20 am

  • Normal. Baietii si fetele intre ei. Conjuratia sandeilor, oamenii Rodicai Stanoiu sa faca in continuare legea, sa ii scape de puscarie pe dalde Nastase, Voicu, Vantu si altii ca ei si procurorii sa se ocupe de coruptia din piete, sa ii aresteze pe cei care vand legatura de ceapa prea scump.

   clemycali

   18/05/2012 at 9:23 am

   • Salut!

    Nu vor putea. Constitutia pune numirile de judecatori si procurori in mina Presedintelui (art. 125 si 134), si jurisprudenta CCR spune ca si numirea lor in functie de conducere (judecatori si procurori) este tot in mina presedintelui, desi aici pot aparea si reglementari legale, nu doar constitutionale. Decizia 551/209 a CCR.

    Cetatean

    18/05/2012 at 9:27 am

  • salut skorpi. Mark Gittenstein a vorbit! sa vedem cine are obraznicia, tupeul si marlania sa-l contrazica!

   cinic

   18/05/2012 at 2:02 pm

 11. Salutare! 🙂

  Despre cele scrise de Neamtu am doua comentarii.

  1. „Vorbe! Vorbe care tot mai dor/ Vorbe spuse prea usor” (formatia 3 Sud-Est).

  2. A descris luxuriant baronul local, insa nu a observat cauza profunda si nu a dat o solutie pertinenta. Baronul este el un fost secretar de partid sau urmasul lui, insa asta nu explica perpetuarea lui. Si de baron nu scapi votind Noua Republica.

  Trebuia sa scrie despre faptul ca baronul isi trage puterea din capacitatea de a imparti functii in institutiile deconcentrate, din faptul ca baronul presedintele organizatiei judetene/locale a partidului, din faptul ca functiile in deconcentrate se repartizeaza conform algoritmului politic (nefiind depolitizate), din faptul ca avem aceasi structura administrativ-teritoriala ca pe vremea lui Ceausescu (pe care toti vor sa o mentina), din faptul ca Justitia (la nivel local) nu are curajul sa se puna cu puterea politica, etc.

  Iar solutia asta: „Identificând şi promovând alte portrete în competiţia electorală: dascălii valoroşi, femei-doamne care au deopotrivă familie şi carieră, medicii dedicaţi, mici sau mari antreprenori eliberaţi de complexul şpăgii, oameni dornici să lupte pentru bunăstarea lor și pentru sănătatea morală a comunităţii.” e gargara. Vorbe! Meritocratie buna de descris pe Contributors – in timp ce din NR sunt dati oameni afara.

  Ce pana corbului sa votezi cind baronul isi trage seva electorala din aceea ca alegerile pentru consilieri sunt pe liste de partid? Ce, Neamtu a uitat ca nu se voteaza unonominal lista de consilieri judeteni si locali? Vorbeste de parca as putea sa ma duc si sa votez pe X de pe lista unuu partid, dar nu si pe Y de pe aceeasi lista.

  A se scuti!

  Ori diagnosticam la nivel politic boala si propunem solutii politice structurale (reforma administrativa, depolitizarea functiilor in administratie, vot uninominal la consilieri, limitarea numarului de mandate de presedinti de CJ si de primari), ori scriem articole in care solutia finala e sa votam (cum?) pe ce indicati de NR.

  Cetatean

  18/05/2012 at 9:25 am

 12. Buna dimineata!
  Zilele astea sunt un fel de @huniad pe blogul prietenului Sare in Ochi. Subiectul zilei este:http://sareinochi.com/2012/05/17/marga-fie-painea-cat-de-rea-eu-o-vreu-din-rusia/

  ribelalu

  18/05/2012 at 9:30 am

 13. atita timp cit sinistrosenia de ponta va merge pe linia trasata de nastase si văran, mircea badea il va sprijini
  si asa cum au schimbat legea electorala in nici primele 10 zile de guvernare, tot asa prevad ca vor putea schimba si Constitutia, daca haita antireformista din parlament este majoritara…..

  skorpion

  18/05/2012 at 9:31 am

  • Constitutia este mai greu de schimbat. Nu in Parlament, acolo s-ar putea sa aiba voturile necesare. le va fi greu sa convinga populatia sa voteze in sensul dorit de ei.

   clemycali

   18/05/2012 at 9:34 am

 14. am senzatia, ca inca marea majoritate a populatiei gindeste in spiritul usl_acomilor….
  asa ca nu pun baza pe ea..

  skorpion

  18/05/2012 at 9:36 am

  • Hmm, nu cred ca trebuie sa fi chiar atat de pesimist. Vorbesc la telefon cu parintii si ce aud de la ei:
   -mama: Ponta e om rau
   -tata: Ungureanu e o victima dat jos de o cabala menita sa-l scape de puscarie pe bombo. Doua vesti proaste ptr USL. Nastase a pierdut alegerile si ptr ca oamenii l-au perceput pe buna dreptate ca fiind arogant si ingamfat. Cand astfel de etichete iti sunt lipite de frunte de constientul popular ai mari probleme electorale.

   clemycali

   18/05/2012 at 9:40 am

    • Am citit in plina noapte la mine acasa. Si m-am bucurat sa aflu ca ceea ce am aflat eu din discutiile cu parintii vad si altii. Campania electorala va fi foarte interesanta. Nu ma refer la cea ptr locale, ci in toamna. Plus ca nu se stie ce se mai intampla pe plan european.

     clemycali

     18/05/2012 at 9:48 am

    • hmm … unele voci dezlegate mai la ore de seara mai spun si urmatoarele:
     – mru a vrut desecretizarea contractelor Chevron si s-a lasat cu scandal si presiuni, mai ales din partea catorva membri din consiliul consultativ al mediului de afaceri care aveau si au legaturi cu Ch contractuale sau traditionale ( de pe alte piete).
     – micul grup de ofuscati de initiativa lui MRU a semnalizat repede ca au probleme si a inceput sa se invarta morisca. Ceea ce SE SPUNE ca s-a discutat in SUA cu Cevron & altii a devenit repede realitate. Sprijin pentru acapararea puterii. Problema fiind cum faci sa curga banii, cat de multi promiti ( suficient de multi cat sa determini o emidemie de traseistica? ) si apoi cum ungi tot lantul, de sus pana jos.
     – a inceput campania de environment friendly a lui Ponta ( aia cu masinile ), apoi in program a aparut faza cu moratoriul ptr gazele de sist. A aparut replica ambasadorului si in scurt timp o sa apara replica guv, probabi promitand un studiu , institut etc si studiul se va prelungi pana in noiembrie, iar in decembrie, dupa ce totul e la locul lui, studiul o sa spuna ca e ok si investiile pornesc, banii curg.
     – in min sanatatii s-a discutat rapid cum se pot pune lucrurile pe picioare ( in sensul declansarii moristii de bani) si cum se pot argumenta ca fiind ok ( sa dea bine la imagine ) si au aparut 3 directii: cresterea numarului de vaccinuri in schema celor gratuite, mutarea compensarilor catre medicamente scumpe si conditionarea alocatiei de stat ptr copii de efectuarea vaccinarilor promovate de sistem.
     – s-a pus la cale si a inceput lucrul la schimbarea legislatiei legate de mediu, asa incat sa devina „shale gas” friendly
     – pentru toate astea si MULTE altele ( de exemplu un micut si dragalas monopol pe sistemele it ) trebuie sa ai o justitie friendly. Nu de alta, dar este asa un amestec de Yes si Niet ca nu mai stii de unde bate vantul.

     mai vedem ce se materializeaza si ce nu din zvonistica de seara 🙂

     sabcl

     18/05/2012 at 3:18 pm

 15. Marea miza a alegerilor va fi Justitia. Ponta deja a anuntat ca el „ii da mina libera” lui Corlatean sa caute sa propuna un procuror sef al DNA si un procuror sef al PICCJ care sa fie „independenti”. Asta la 1 septembrie, ca acuma in iunie KOvesi ii va prelungi, probabil, delegarea lui Morar pe inca 6 luni.

  Avind in vedere ca alegerile sunt in noiembrie, tactica PSD-ului, prin Corlatean, e sa stirneasca scandal cu Basescu si sa puna de aminari pina trec alegerile si ei cistiga, ca dupa aia sa ii dea cu tifla lui Basescu si sa il ameninte ca daca nu semneaza pentru procurorii doriti de ei, il suspenda.

  Cetatean

  18/05/2012 at 9:40 am

  • Exact.

   clemycali

   18/05/2012 at 9:41 am

  • Eu stau linistit. USL de acum incolo va fi in cadere libera. Stai sa afle pensionarii (mai ales cei cu pensii sub 740 care nu primesc nimic inapoi sau in plus) ca aspirina si paracetamolul nu vor mai fi compensate. Deja 3 mari categorii de contribuabili se simt amenintate de noul Guvern: betivii, mancatorii de saorma si pensionarii abonati la farmacii.
   Va mai aduceti aminte replica din „Nea Marin miliardar”?

   Suca: „Banditii au facut cea mai mare greseala…L-au rapit pe neica”.

   ribelalu

   18/05/2012 at 9:49 am

   • betivii, mincatorii de saorma si pensionarii: ce de-a divizii 😆

    Cetatean

    18/05/2012 at 9:53 am

    • Mititeii si sarmalele sunt healthy? Nu prea cred! Ce-or mai servi la paranghelii, sea food?

     dica

     18/05/2012 at 11:40 am

   • Parca si lui @Theophyle ii placea berea… 😀

    EuCuMine

    18/05/2012 at 9:56 am

    • de parca lui ii trebuie o ratiune prozaica pentru a-i ii detesta pe comunisti.

     Cetatean

     18/05/2012 at 10:02 am

    • El mai bea si prin alte zari 😉

     ribelalu

     18/05/2012 at 10:05 am

 16. pai, pina acum si aspirina si paracetamolul erau medicamente compensate?
  ma indoiesc, dar recunosc ca habar nu am…

  skorpion

  18/05/2012 at 9:59 am

 17. Morar a fost numit (a doua oara) pe data de 12 februarie 2009. Decretul 296/2009 al Presedintelui.

  Numirea e pe 3 ani. Pe 12 februarie 2012 i-a expirat mandatul, iar Kovesi l-a delegat ca sef DNA pentru inca 6 luni, adica pina pe 13 august 2012. Atunci ii expira lui delegare, insa Kovesi i-o mai poate prelungi.

  Mandatul lui Kovesi expira pe data de 2 octombrie 2012 (a fost numita pe 2 oct. 2009 cu decret prezidential – 1369/2009 pentru 3 ani).

  Deci toata batalia va fi fix in campania electorala, la expirarea mandatului lui Kovesi.

  Cetatean

  18/05/2012 at 10:01 am

  • la noi pe blog batalia pentru procuratura generala a inceput deja 🙂

   lastnightmusic

   18/05/2012 at 10:12 am

   • si va continua 😆

    am avut dreptate sa imi amin finalul serialului pina aproape de campanie 😉 episoadele restante vor fi difuzate la toamna, in campanie, cind se va vorbi si despre revizuirea Constitutiei si principiul separatiei si echolibrului puterilor in stat. Despre asta voi scrie.

    Cetatean

    18/05/2012 at 10:21 am

    • Tema independentei justitiei, in batalia DNA-ului ( si a Parchetului general) cu coruptia clasei politice si nu numai, este singura reduta pe care Basescu o poate apara cu succes, avand drept aliat cvasitotalitatea alegatorului roman, este batalia pe care presedintele o poate duce deschis, public, cu toate armele si pana la capat, contand pe solidaritatea majoritatii cetatenilor romani de aici si de aiurea.
     Bugetar sau pensionar, intreprinzator privat sau cadru didactic, toti rezoneaza la un numitor comun, necesitatea continuarii curatirii acestei cangrene.
     Orisice incercare a USL-ului de a frana aceasta operatiune va induce o reactie imediata, va desconspira adevaratele resorturi/teluri ale partidelor useliste, va fi pasul gresit ce ii poate rostogoli de pe valul populismului desantat.
     Apropos de aceasta sarabanda a gesturilor si promisiunilor gretoase in care Ponta s-a lansat, absenta masurii si a minimei decente il duc, inevitabil, spre o rapida decredibilizare.
     Excesul de jelibonbon induce greata, o regula pe care carlanul nu o cunoaste.

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     18/05/2012 at 12:28 pm

  • De asta incearca ei sa il suspende pe Basescu inainte de alegeri si tot dau cu batul prin gardul Cotroceniului.

   clemycali

   18/05/2012 at 10:13 am

 18. Interesante comentarii! Romanul de rand incepe sa gandeasca/constientizeze numai cand ajunge pe buza prapastiei, este bine si asa.
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12279966-victor-ponta-nu-exista-niciun-leu-prevazut-pentru-2012-nici-scrisoare-fmi-pentru-maririle-salarii.htm

  mar

  18/05/2012 at 10:14 am

 19. Fete si baieti o postare interesanta pe blogul, bloggerului @TOG

  http://turnofftheglory.com/blog/2012/05/18/cum-se-musca-dintr-o-ceapa/

  Bine ai reveniit @TOG in lumea normala!

  huniad

  18/05/2012 at 10:25 am

  • Superb! 🙂

   Sa citeasca postarea mea de dupa-amiaza si va fi incintat 😉

   Cetatean

   18/05/2012 at 10:37 am

   • 😆
    I-am transmis deja. Toata lume va fi in „par”

    huniad

    18/05/2012 at 10:37 am

    • Hai pe bune 😆

     Cetatean

     18/05/2012 at 10:41 am

 20. Sunt nebuni, au nevoie de vizibiltate externa ptr. credibilzare si se agata cu dintii 👿 A intrat in actiune Marxistul :mrgreen:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/marga-e-clar-ca-premierul-nu-poate-lipsi-de-la-consiliul-european-se-va-intelege-cu-presedintele-264457.html

  mar

  18/05/2012 at 10:35 am

  • mar 🙂
   1. nu le va merge constitutional;
   2. PPE are inca o majoritate masiva in forurile UE.

   huniad

   18/05/2012 at 10:39 am

   • salutare! poate ca idiotul de tonta va fi „lasat” sa participe la consiliul european ( chiar incurajat din anumite zone – cum zicea ieri si Theophyle, acest sinistru e consiliat pe invers parca in favoarea PDL 🙂 ) iar cativa membri cu greutate din PPE sa l puna in niste posturi umilitoare si sa l lecuiasca de „vedetisme” pe pontalau.

    zigzag

    18/05/2012 at 10:55 am

    • Salut zigzag,
     din nefericire umilirea lui este si umilirea noastra, a romanilor! Ponta este premierul Romaniei, indiferent cum a ajuns la acest post 😦

     huniad

     18/05/2012 at 11:00 am

     • asa este.dar singura nadejde care o am cu privire la viitorul RO sta in SUA, in aliatii militari ai tarii noastre si in PPE. Daca ambasadorii la Bucuresti ai acestor tari nu trageau semnale de alarma nu cred ca am fi vazut pana azi vreo reforma in Romania. :)marele „liberal” cioroianu a fost lucrat cu „tandrete” si am scapat de el la timp.sper ca si tonta sa beneficieze de aceleasi servicii pana nu prin socialistii europeni radacini puternice in Europa ca dupa aia nu mai scapam de socialistii de cumetrie a lui ponta nici peste 20 ani .

      zigzag

      18/05/2012 at 11:05 am

 21. La mine nu se conecteaza blogul lui TOG 😦

  lastnightmusic

  18/05/2012 at 11:16 am

 22. Alt editorial interesant de la Curs de Guvernare!

  http://cursdeguvernare.ro/madlena-de-la-justitie-umbra-procurorului-panait-in-guvernul-fostului-sau-coleg-victor-ponta.html

  He, He 🙂

  Ei bine, discursul dlui. Victor Ponta de joi seară despre ce urmează să se întâmple la procuratură a fost pentru mine o veritabilă madlenă – readucându-mi în memorie tot ceea ce vedeam în Justiţie la vremea respectivă şi nu putea scrie pentru că prea puţin aş fi putut dovedi. Luptele grele pentru locurile politice din CSM. Şantajele şi arestările magistraţilor incomozi care turburau mafiile locale puse să producă milioanele de cash pentru partidul-stat. Imixtiunile brutale ale lui Adrian Năstase în Justiţie prin declaraţii la televizor, în urma cărura „arestările de vineri” erau urmate de „eliberările de duminică”. Chipul lui Amăriei, numit procuror general după ce fusese implicat într-un accident la Botoşani. Al lui Tănase Joiţa, campion al recursurilor în anulare, care se şteregea undeva cu sentinţele judecătoreşti pe proprietate îndată ce Ion Iliescu mai emana, în vizitele sale de lucru, părerea sa despre proprietate.

  huniad

  18/05/2012 at 11:23 am

 23. Ponta este la Ministerul Educatiei si urmeaza o declaratie de presa!
  Sunt foarte curios ce directive mai da .

  cedric

  18/05/2012 at 12:31 pm

  • Asta este omul TV! Guvernul l-a facut in masina, sedintele le tine la Tv….nu stiu cand mai munceste. Se vara cu fortza in spatiul cotidian, cred ca merge pe principiul „daca voi nu ma vreti eu va vreau”. Deja este obositoare aceasta fortzare de imagine, devine chiar enervanta.

   mar

   18/05/2012 at 12:41 pm

   • pontalau nu si da seama ca incepe sa irite lumea cu mutra lui non stop pe la tv . ceausescu eram mic copil pe langa incompetenul asta . pe vremuri erau doar 2 ore de emisie tv deci poporul il vedea pe ceasca cam 40 minute pe zi .acum la orice ora deschizi un tv , pe canalele dai de tonta non stop.cred ca chuky fierbe de invidie :))

    zigzag

    18/05/2012 at 1:18 pm

  • simplu. Anulati toate contractele existente si facem noi altele! Si cum nu mai e timp de licitatii, facem incredintare directa. Reinnoirea licentei pt. soft-ul de la bac zice Ponta trebuia facuta prin licitatie, ca si cum ar fi si un alt furnizor.

   cinic

   18/05/2012 at 2:07 pm

 24. Dupa cum a zis Theophyle aseara, Marga sapa in continuare la imaginea guvernului USL:
  http://www.ziare.com/andrei-marga/ministrul-afacerilor-externe/marga-trebuie-dat-un-semnal-nou-rusiei-interviu-ziare-com-ii-1167943

  cedric

  18/05/2012 at 12:41 pm

  • Credeti ca Marga e de capul lui sau e sfatuit?
   Ziua buna tuturor!

   Ovidiu

   18/05/2012 at 1:07 pm

   • Salut Ovidiu,
    Marga este un agent provocator. Pe timpul lui ceasca astia mergeau si lansau bancuri ca sa te prinda de limba si sa te inhate. Provocari cat cuprinde ca Crinuletzu sa ajunga la Cotroceni cat mai repede!

    huniad

    18/05/2012 at 1:12 pm

    • Buhaitii naibii!

     Ovidiu

     18/05/2012 at 1:46 pm

    • Multumesc.

     Ovidiu

     18/05/2012 at 1:54 pm

   • salut ! mai tii minte cand era motocicleanu premier ? si primea vizite in sediul guvernului Ro de la un anumit domn kondyakov ? marga si acollitii din pnl cred ca au acelasi sfetnic de provenienta sovietica 🙂

    zigzag

    18/05/2012 at 1:14 pm

    • Niste tampiti.

     Ovidiu

     18/05/2012 at 1:56 pm

 25. poate vor avea curajul, mai multzi, sä punä o pietricicä,
  la adevärul pt,. cazul Panait. cand vezi tupeul carlanului mitocan
  il crezi instare de orce. e f. grav, cä romanii sustzin astfel de guvern.

  theo- nona

  18/05/2012 at 12:42 pm

 26. La ora 16, presedintele va face declaratii despre participarea la Summitul NATO. Cred ca vor fi total neutre, numai despre temele care se vor discuta.

  cedric

  18/05/2012 at 12:43 pm

 27. Marga trebuie oprit, inainte sä dea romania pe mana
  rusilor. este asa de grav, ce se intamplä. Marga trebuie trimes
  la dl. dracu, si asta urgent, dar sä-l ea si pe carlanul mitocan.

  Ponta este o tzoaPä ridicolä, ce merge cu televiziunile dupä el,

  neamul prost, un vagabont parvenit. bravo romanii, asta sustzinetzi?????

  jos guvernul USL!!

  JOS GUVERNUL PONTA!!

  theo- nona

  18/05/2012 at 12:47 pm

 28. Ha, ha …. pana acum era „idependenta PSD-ului” :mrgreen: Giorgiana Prefraudare – „Corina Dumitrescu, „nu mai indeplineste conditiile de independenta cerute de cadrul constitutional si, in consecinta, nu mai poate reprezenta societatea civila in CSM”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12285478-georgiana-iorgulescu-csm-corina-dumitrescu-nu-mai-poate-reprezenta-societatea-civila-csm.htm

  mar

  18/05/2012 at 12:48 pm

  • Acuma s-a trezit? Dar la numire, cand toti oamenii cinstiti ziceau ca e unealta PSD de ce nu s-a sesizat madam Iorgulescu? Ei erau gata sa-l accepte si pe Alistar, asa ca n-are nici o credibilitate, doar faptul ca a constatat ca nu mai au nici o sustinere de la adevarata societate civila o face sa „ia atitudine” acum.

   cedric

   18/05/2012 at 1:03 pm

 29. Constat ca Ponta intarzie la declaratii. S-o fi curentat pe scaunul electric? Lucru dracu invatamantul asta pentru nepriceputi!

  cedric

  18/05/2012 at 1:17 pm

  • nu i o fi terminat de scris pastorul gadea discursul :))

   zigzag

   18/05/2012 at 1:19 pm

 30. Acuma sa vedem pozitia CSM:

  Art. 53, legea 304/2004. – (1) Revocarea din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii se propune de preşedintele sau vicepreşedintele Consiliului, în situaţia în care persoana în cauză nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii sau în cazul neîndeplinirii atribuţiilor în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
  (2) Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la sesizarea preşedintelui sau, după caz, a vicepreşedintelui Consiliului, poate dispune revocarea din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

  Vor zice ce nu exista temei legal ca sa fie revocata.

  Art. 52, legea 317/2004.

  (2) Calitatea de reprezentant <b<al societăţii civile ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii este incompatibilă cu calitatea de parlamentar, ales local, funcţionar public, magistrat în activitate, notar public, avocat, consilier juridic sau executor judecătoresc în exerciţiu.

  Este membru al societatii civile, cind ea recunoaste ca a candidat din partea PSD?

  Evident, aia din CSM se vor da loviti iar ea va zice ca nu conteaza ce a declarat, insa CSM are un cartof fierbinte.

  Cetatean

  18/05/2012 at 1:21 pm

 31. A aparut musiu Ponta, pare cam plouat. Poate de la averizarea meteo i se trage!!

  cedric

  18/05/2012 at 1:22 pm

 32. Hehe , il intereseaza sistemul de supraveghere. A vazut ca a avut succes la public si nu indrazneste sa o confirme pe Abramburica.

  cedric

  18/05/2012 at 1:25 pm

 33. Iar da bani, reinfiinteaza scoli, ataca clasa pregatitoare, acuza vechea echipa din minister. Fara chestiile astea nu poate, asta e ratiunea lui de a fi: sa acuze pe toti si toate ca sa le bage frica in oase. Vreau sa vad daca ministrul mai indrazneste sa vorbeasca in fata presei.

  cedric

  18/05/2012 at 1:30 pm

  • mai vreau declaratii din astea 😆

   Cetatean

   18/05/2012 at 1:33 pm

 34. declaratziile lui ponta, sunt a unui consomolist bine indoctrinat,si amenantätor
  ce trist, romanii se lasä taratzi in trecut nde un mitocan pervenit
  si o manä de fosti secu,sindicalisti-perversi si filorusi.

  grav f. grav.

  theo- nona

  18/05/2012 at 1:55 pm

 35. Despre „nevinovatul” Nastase. Vorba Monicai Macovei de aseara: daca esti nevonovat, de ce fugi de o decizie definitiva, de ce vrei sa amini procesul pina la prescriere?

  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Cum_a_vrut_Nastase_sa_reformeze_Justitia_ca_inculpat_0_701930205.html

  Principalele excepţii ridicate de avocaţi, dintre care unele vizează schimbări de substanţă din legislaţia care guvernează sistemul judiciar, se refereau la următoarele aspecte:
  – Recuzarea procurorului DNA, pe motiv că a pus concluzii de condamnare şi la prima instanţă. Avocaţii spun că procurorul trebuie să fie „primul avocat” al inculpatului pentru a-i respecta prezumţia de nevinovăţie;
  – Cerere privind poziţionarea procurorului în sala de judecată. Conform avocaţilor, reprezentantul acuzării nu ar trebui să ia loc în dreapta judecătorilor, ci în acelaşi rând cu apărarea;
  – Cerere privind pronunţarea numelui procurorului la începutul şedinţei de judecată, la fel ca şi în cazul inculpaţilor şi a avocaţilor;
  – Excepţie de neconvenţionalitate legată de componenţa completului de recurs, de cinci judecători. „Sunt judecători de la aceeaşi secţie care a judecat şi fondul. Nu mai poate fi vorba de imparţialitate. Vorbim de colegi de birou care judecă în recurs”, a spus avocatul Corneliu Liviu Popescu. Avocaţii au cerut suspendarea procesului până la soluţionarea de către Curtea Constituţională a acestei cereri;
  – Cerere de constatare a nulităţii absolute a deciziei luate de instanţă prin care primul termen de judecată a fost preschimbat din 21 mai în 27 aprilie. Avocatul lui Năstase spune ca 21 mai ar fi trebuit să fie primul termen;
  – Întreruperea judecării procesului şi sesizarea Secţiilor Unite pentru schimbarea jurisprudenţei. Schimbarea jurisprudenţei priveşte calculul termenului de prescriptie;
  – Excepţie de neconstituţionalitate privind dispoziţiile legale care privesc încheierile de şedinţă şi modul în care încheierile de şedinţă sunt semnate;
  – Cerere privind trimiterea în original a dosarului de judecată la biroul de avocatură al lui Corneliu Liviu Popescu. Acesta a argumentat că procurorii citesc dosarul la birourile lor, pe când avocaţii îl citesc în condiţii improprii, în săli mici şi înghesuite – deci nu ar exista egalitate de tratament între acuzare şi apărare.
  Ieri, instanţa a respins toate excepţiile ridicate de avocaţi. Procesul se reia miercuri, 23 mai.

  Cetatean

  18/05/2012 at 2:04 pm

 36. Astia cand mai muncesc? Toata ziua sunt pe tv.

  Ovidiu

  18/05/2012 at 2:08 pm

  • Niste neterminati!

   Ovidiu

   18/05/2012 at 2:09 pm

  • ei sunt sclavii personali ai lui Nastase, cei care vor ca Justitia sa fie condusa de „retele”. Daca Nastase e achitat, e victoria lor definitiva.

   Cetatean

   18/05/2012 at 2:10 pm

   • cred ca bombonel va fi achitat. daca era judecat intr un dosar de privatizare frauduloasa a resurselor RO si impactul procesului era mai mare la nivelul populatiei. daca intrebi lumea pe strada habar n are ce i aia dosarul „trofeul calitatii” . in schimb daca era dosarul privatizarii Petrom sau Sidex altul era impactul si pun pariu ca exista o presiune maxima a opiniei publice mai ales in aceasta perioada de criza 🙂

    zigzag

    18/05/2012 at 2:43 pm

 37. Nästase, exponentul cel mai elocvent, a unor vremuri ce ar trebuii sä disparä,

  un tip mincinos,tupeist, manipuleazä orce si cu orce mod. un om creeat in

  haita lui ilici, profitori, baroni de conjuncturä , parvenitzi cu retzea mafiotä.

  vor sä dea Justitziei o altä conotatzie, justitzia sä fie subordonatä hotzilor si santajistilor.

  este inexplicapil, cum magistratzii se lasä insultatzi de unul ca Nästase,Voicu, etc.

  magistratzii nu au nici un pic de prestantzä?????????

  theo- nona

  18/05/2012 at 2:15 pm

 38. Magiatratzi, !!!!!!!!! inbräcati-vä frumos, statzi unde vä spune Nästase, cafeaua pt.
  dl. Nästase sä nu fie rece,…………………………….pe 23 , inculpatul Nästase
  sä fie multzumit,

  fäcetzi-vä de ras intregii lumii, d_atzi NUP s-au AMANARE:

  stim dece, vä e fricä.

  theo- nona

  18/05/2012 at 2:19 pm

 39. ponta, parvenitul mitocan…………………..

  se v-a revenii la anul 2004.

  FELICITÄRI ROMANI,! de aia atzi fäcut mizeria de alegeri,

  nu a fost bun guvernul MRU, civilizat, tanär , educat.

  acum dece nu vä revoltatzi, de carlanul mitocan, de guvernul inpostor

  de filorusi, de obstructzionatrea justitziei. ce asteptatzi??

  theo- nona

  18/05/2012 at 2:26 pm

  • eu n am auzit sa fi fost alegeri in RO luna asta iar mitocanul parvenit tonta sa fi fost nominalizat premier de romani .si n am auzit ca romanii sa l fi dat jos pe MRU ci am vazut ca a fost dat jos cu ajutorul burtilor verzi din pdl.in privinta justitie da aveti dreptate : noi cei din RO ar trebui sa ne revoltam si sa ne intrebam printre altele cum se face ca ion ilici iliescu nu este nici macar anchetat in plina lupta a procurorilor cu sistemul mafiot din RO 🙂

   zigzag

   18/05/2012 at 2:39 pm

 40. Buna ziua la toata lumea 🙂
  O alta plimbare in Franta:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/05/18/val-de-loire-valea-loarei-2-chateau-de-chambord/
  😀

  desydemeter

  18/05/2012 at 2:31 pm

 41. Energia pe agenda romano-americana
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12286860-traian-basescu-trebui-explicam-populatiei-nu-exista-niciun-risc-major-privinta-gazelor-sist.htm
  Independenta energetica, coridoare energetice si gaze de sist.

  miki

  18/05/2012 at 2:44 pm

  • Salutare ! 🙂
   Base iar se baga unde nu e cazul, ca si in cazul Rosia Montana.
   De unde stie ca in cazul Ro (tara cu risc seismic ridicat) exploatarea gazelor de sist nu e riscanta ?
   Prefer sa-mi explice oamenii de stiinta, nu politicienii.

   Tzepelica

   18/05/2012 at 3:04 pm

   • In momentul acesta cred ca nimeni din Romania nu stie.
    Cum nu se stie nici daca exista gaze de sist.

    miki

    18/05/2012 at 3:16 pm

    • Pai daca „nimeni nus tie”, ce dreaq se grabeste sa ne explice Base ?

     Tzepelica

     18/05/2012 at 3:19 pm

  • O sa exploatam gaze de sist ieftine ca sa producem energie electrica mai ieftina pt. Mittal ?
   Sau pt. Alro ?
   Sa-si ia un consilier pe energie competent (nu pe Videanu), care sa-i explice consecintele unei strategii falimentare.
   Si economic dar si electoral.

   Tzepelica

   18/05/2012 at 3:08 pm

   • A propos, copilotul o fi cedat insistentelor lui Mittal, care s-a deranjat personal la Bucuresti (dupa ce a fost refuzar de MRU) ?
    Chiar sunt curios.

    Tzepelica

    18/05/2012 at 3:11 pm

   • Energia electrica consumata pe fluxul tehnologic de la Galati este destul de mica.
    Ocazional si din considerente tehnologice ArcelorMittal Galati (AMG) chiar produce energie electrica pe care o livreaza SEN.
    Ceea ce ii intereseaza pe cei de la Alro si AMG, in afara de pretul de achizitie ca pana acum, este si faptul ca energia sa fie din surse hidro sau nucleare (datorita emisiilor scazute de CO2/Mwh).
    Incepand cu 2013 producatorii de energie nu vor mai primi alocari gratuite de certificate de emisie, si vor fi obligati sa le cumpere de pe piata. In mod normal acestea se vor reflecta in pretul energiei.

    miki

    18/05/2012 at 3:23 pm

    • Ba s-avem pardon, la Galati functioneaza doar laminorul, care consuma in draci energie electrica.
     Mittal a mai amenintat si pana acum ca daca nu primeste energ. el. ieftina (sub pretul pietei), se retrage.
     Pana la sf. anului trecut a avut un contract cu Hidroelectrica (tot la insistentele presedintelui), cu mult sub pretul OPCOM.
     Contractul expirand si Hidroelectrica fiind sub ancheta, a incercat sa ia energie, tot sub pretul pietei, de la Nuclearelectrica.
     Presa a sesizat miscarea si aranjamentul a cazut.
     PS
     Mittal nu e competitiv pe piata decat daca primeste energie electrica mai ieftina decat concurenta.
     Pt. ca n-a facut nici un fel de investitii/retehnologizari.
     Ceilalti producatori din UE s-au sesizat.

     Tzepelica

     18/05/2012 at 3:30 pm

     • Ok.
      Deci, pentru un flux integrat ca cel de la Galati costul energiei electrice reprezinta 2,5 % din pretul de productie, iar pentru fluxul electric costul reprezinta 6,3 %
      sursa: Study on the Competitiveness of the European Steel Sector, pag 62.
      UE , Directorate-General Enterprise & Industry
      PS; si ce lamineaza daca nu produc?

      miki

      18/05/2012 at 3:40 pm

      • Atunci explica-mi, te rog, de ce se da de ceasul mortii Mittal sa obtina energ. el. ieftina ?
       De ce santajeaza cu „disparitia locurilor de munca” daca nu primeste preferential (adica nu de pe piata angro) energie electrica ?
       PS
       Cunosc foarte bine si partea de productie de energie ca si partea de consum (asa-zisa intensitate energetica).
       Datele statistice nu ma impresioneaza, cu atat mai mult cu cat sunt raportari ale Sidex (adica ce vrea muschiu` lui sa dea din casa).

       Tzepelica

       18/05/2012 at 3:47 pm

       • Uite de ce:
        In ianuarie 2013 va incepe sa functioneze noua schema de comercializare a emisiilor de CO2, in care nu se vor mai putea face smecheriile de pana acum (cam toata metalurgia a avut surplus de certificate). Conform noilor metodologii, alocarea este calculata relativ la niste indicatori de benchmark stabiliti la nivelul celor mai bune trei unitati din UE. Cine depaseste, plateste. In cazul Sidex, depasesc la absolut toti indicatorii de produs.
        Suplimentar, vor trebui sa plateasca si pentru energia electrica. Si daca pentru indicatorii de produs nu prea au ce sa faca, incearca pe energie. De aceea vrea energie electrica doar produsa din surse hidro si nucleare (de ce crezi ca il intereseaza centralele 3 si 4).
        Am prezentat date publice pentru ca nu le pot prezenta pe cele reale.
        Legat de investitii, unele s-au facut, din pacat furnalul 5 nu merge inca cum ar trebui.

        miki

        18/05/2012 at 3:59 pm

       • Nu numai metalurgia a avut surplus de certificate de CO2, situatia a fost generala pt. toata industria (cu activitate mult redusa dupa `89).
        Depasirea indicatorilor la SIDEX inseamna tehnologie veche, neperformanta, neretehnologizata.
        Iar daca vrea energie ieftina, sa investeasca in unitatile 3 si 4 de la Cernavoda (doar exprimari de intentii, deocamdata).
        Energia ieftina ar fi normal sa revina celor care au fost tinuti in foame/frig/intuneric, inainte de `89; cu banii lor s-au facut hidrocentralele, Cernavoda, Turceni, Rovinari (si energia produsa pe lignit e ieftina).

        Tzepelica

        18/05/2012 at 4:07 pm

 42. Salut prieteni,
  Postare noua!

  huniad

  18/05/2012 at 3:29 pm

 43. Ponta ; OBRAZNICUL CARLAN, trebuie sä plece cu tot cu inpostorii
  si mincinosii din guvern. si ponta si-a luat un doctorat in catania, mai mult
  decat duibios. acest parvenit , trebuie scos din viatza politicä a romaniei,
  inai9nte sä o aducä, cu 22 de ani in urmä.

  deci madama dela mediu, este tot o mincinoasä, cu obrazul gros
  de aia face afaceri cu gerovitalul, sä-l subtzieze.

  unde sunt intelectualii adeväratzi???? ce au studiat cu adevärat, nu presurile
  acestui mitocan PONTA:

  theo- nona

  18/05/2012 at 4:02 pm


Comentariile sunt închise.