Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Mioriţa regăsită în ţarcul « Fondatorului » (II)

Postat de @Cetatean

Cum moare Noua Republică de mâna « Fondatorului » (II)

Acest episod contine un material care nu a fost scris pentru a fi facut vreodata public. Este vorba de un mail pe care i l-am adresat lui Mihai Neamtu la data de 7 martie 2012.

In urma postarii mele « O judecata solomonica » din data de 6 martie 2012, am primit prin intermediul lui Theophye un mail de la Mihail Neamtu, cu care mai corespondasem de altfel si inainte (fara intermediar). Era insa un altfel de mail, mai protocolar, mai sobru si parca mai alienant ; un mail scurt, de cateva rinduri, in care Mihail Neamtu imi propunea o intalnire fata in fata pentru ca polemicile constructive angajate pe blog sa intre in faza dialogului nemijlocit.

Veti putea citi mai jos raspunsul meu ; insa, inainte de aceasta, voi face cateva precizari legate de ratiunile publicarii lui :

 1.  Mihail Neamtu l-a acuzat pe Gabriel Biris ca a  « negat diferentele doctrinare intre stanga si dreapta », ca  « a starnit confuzii si rumori inutile » si ca a manifestat o « inclinatie catre ambiguitate doctrinara in traseul sau public ».  Daca e asa sau nu, nu conteaza. Altceva conteaza si am afirmat-o in episodul anterior: « Mihail Neamtu era ultima persoana care avea legitimitatea sa vorbeasca despre  ambiguitate doctrinara  si  rumori inutile ».  Postarea mea O judecata solomonica  exact acest lucru analiza la data de 6 martie : ambiguitatea pozitionarii politice si doctrinare a lui Mihail Neamtu, care scapase adanc pe miriste si il numise pe Traian Basescu « om al trecutului » (Ion Iliescu nu beneficiase de acelasi tratament). Postarea publica scrisa de mine pe Politeia cu aceasta ocazie a fost insotita de un mail adresat lui Neamtu (ca raspuns la cererea lui de a ne intalni), in care detaliam in privat ceea ce nu scrisesem public. Este mailul pe care il public mai jos.
 2. Scriind despre Gabriel Biris, Mihail Neamtu a afirmat : « In loc de intrigi telenovelistice, atac la persoana si spalatul rufelor in public, sunt preferabile abordarile directe, procedurile simple si clare, propunerile deschise ». Problema  lui Mihail Neamtu e ca lui i se facusera propuneri clare si deschise in vederea unei pozitionari politice si doctrinare adecvate, iar el continua sa o faca de oaie la nivel doctrinar-politic (a se vedea interviul sau de pe Hotnews la rubrica Discutia de luni si raspunsurile in limba de lemn adresate cititorilor :  , precum si replica mea in postarea « O judecata solomnica »In mailul pe care il public mai jos i-am explicat (in privat) unde credeam eu ca greseste. I-am explicat fara a spala rufele in public, printr-o abordare sincera si directa (cum consideram ca doreste orice « Fondator » de miscare la firul ierbii).  Problema lui Mihail Neamtu este ca desi a primit atat propuneri publice cat si private facute cu toata increderea, bunavointa si sinceritatea, a continuat sa se comporte fariseic, clamand un alt fel de abordare, transparenta si plina de  integritate, in timp ce, la adapostul usilor inchise,  infiera membri ai NR care nu aprobau pe nemestecate ceea ce el facea sau avea intentia sa faca. La vremea la care i-am scris, excluderile din NR nu incepusera inca, insa anumite pasaje din mailul de mai jos pot fi citite in orizontul celor intimplate in ultimele doua saptamini.
 3. Multi membri ai NR sau simpatizanti s-au intrebat daca Mihail Neamtu a fost prost sfatuit in ultima vreme ori daca a luat-o razna si distruge, in numele « meritocratiei », atat aspiratiile legitime ale oamenilor care vor o altfel de politica, cat si eforturile membrilor NR de a strange cele 25.000 semnaturi.  Mailul de mai jos arata ca, cel putin in ceea ce priveste blogul Politeia  (in numele caruia scriam), acesta l-a tras pe Mihail Neamtu de maneca (atat public, cat si in privat), sperand ca « Fondatorul » se va trezi. Nu i-am cerut lui Mihail Neamtu luna de pe cer, ci sa nu pericliteze destinul Noii Republici. Era prea mult ? Rog a se citi mailul de mai jos cu gandul la excluderile din ultima vreme, la problema viitorului statut si la limitele democratiei interne din NR.
 4. Subliniez pasajele pe care eu le consider astazi importante, desi au fost scrise la 7 martie 2012. Nu credeam atunci ca ele vor deveni atat de actuale. As fi preferat sa nu public acest mail. Insa nu vreau ca cei dezamagiti de « Fondator » (care, in numele « meritocratiei »,  preseaza pentru adoptarea unui statut plin de toate metehnele feseniste : nu votul universal al tuturor membrilor, ci votul prin delegati la Congres, nu alegeri individuale pentru functii, ci alegerea unei « echipe  de conducere », preluarea atributiilor unor organisme de catre organismele superioare « in situatii bine justificate », norme de aplicare ale statutului adoptate nu prin vot, ci scrise de unii oameni din viitoarea conducere) sa se intrebe mai tirziu : ce s-ar fi intamplat daca Mihail Neamtu ar fi fost mai bine sfatuit ?A fost. A fost atentionat sa nu se lase luat de val, sa nu isi bata joc de aspiratiile oamenilor si sa aiba grija ca Noua Republica sa nu devina un partid ca toate celelalte. Rezultatul ? 23.000 semnaturi si o droaie de excluderi cu rasunet. « Fondatorul » se vede cu sacii aproape urcati in caruta si nu mai are rabdare sa mai asculte observatii critice nici macar in cercul cel mai restrans. « Fondatorul » a ajuns sa creada ca unii care il critica vor sa ii ia locul si sa deturneze Noua Republica spre alte scopuri.Pentru toate aceste ratiuni public ceea ce era destinat sa ramana privat. Aspiratiile oamenilor pentru o alt fel de politica si o miscare cu adevarat de la firul ierbii (nu numai in faza de strangere de semnaturi, ci si in cea a luarii deciziilor importante)  sunt mai legitime si mai de aparat decat orgoliul lui Mihail Neamtu. Nu este singurul mail pe care il voi publica.

„Draga Mihai,

Faptul ca mi-ai scris prin intermediul lui Theophyle, desi aveai mailul meu, si ca mi te adresezi cu „domnule”, desi ne-am mai scris pana acum, imi arata ca vrei sa discutam la un nivel de politete care deja instraineaza. Nu sunt de acord, intrucat sunt acelasi ca totdeauna. Prin urmare, refuz adresarea protocolara si o pastrez pe cea folosita si pana acum in cele citeva mailuri dintre noi.

Am inteles ca nu poti asigura o prezenta mai substantiala pe net, mi se pare evident faptul ca la programul pe care il ai, exact postura de comentator iti mai lipseste. Nici nu pot sa iti cer asta.

Am receptat si cererea de dialog fata catre fata. O voi refuza, din cel putin trei motive:

primul este acela ca eu nu fac politica la nivel institutional. Pentru o persoana care nu este membru al nici unui partid politic si care nu vrea nici o functie, anonimatul este dovada cea mai buna ca respectiva persoana nu se foloseste de notorietatea ei pentru a obtine ceva personal.

– al doilea este acela ca nu persoana mea, ci ideile si argumentele mele conteaza. Va trebui sa dezbati cu idei si nu cu persoane, va trebui sa inveti ca viitor om politic ca ideile bune sau rele nu sunt proprietatea unor persoane, ci ca ele, odata lansate, produc consecinte, fara a mai conta cine le-a lansat. Ai pregatirea necesara pentru a rezista la o dezbatere strict ideatica, in care emitentul ideilor poate fi sau un pensionar  sau un taran sau un tanar sau o femeie casnica sau un emigrant sau un parlamentar. Raspunsul tau nu trebuie sa fie ad hominem, ci cu referire la adevarul, pertinenta sau oportunitatea practica a ideii. Atat.

– al treilea motiv este legat de raspunsul ad hominem. Azi, in conditiile in care mi-ai adresat o protocolara cerere de dialog fata catre fata, postarea „Dialog, transparenta, anonimat” [n.mea, Cetatean] suna cam aiurea, nu crezi?  („Când un anonim te somează să cugeți, să faci, să dregi așa cum îți cere el, ai vrea să afli cu ce cădere morală o face. Prin ce școli a trecut? Cine i-a fost mentor? E un geniu, un om obișnuit sau un impostor? E un cineva sau un nimeni cel care te șantajează din spatele unui IP? Cine i-a scris ultima scrisoare de recomandare? Este oare anonimatul (atât de prizat de intriganții lumii lui Caragiale sau de reviste precum România Mare) un mod ingenios de-a anula umbrele biografiei? Să fie camuflarea identității o soluție pentru conflictul între esență și aparență? E nevoie de mască doar acolo unde frica domină conștiința morală”).

Vezi tu, nu poti trimite sageti retorice inspre anonimi si apoi sa ii inviti, cordial,  la un dialog. Nu se face, e jenant.  Numai Cristi Danilet facea asa, desi in sens invers: intii a crezut ca ma seduce cu o invitatie la un suc, apoi, cind a vazut ca farmecul sau de membru tanar al CSM nu tine si ca el il criticam, pentru binele Justitiei, s-a imbufnat si m-a acuzat ca vreau supunerea Justitiei sub controlul politicului.

Inconstanta in miscari, draga Mihai, e primul lucru de care trebuie sa scape orice politician, actual sau viitor.

A propos de inconstanta si aici voi intra partial in subiectul postarii de ieri: cum se poate sa scrii un articol pe Contributors in care intrebi pe banii cui face politica Ion Iliescu si in care pui cutitul in rana scriind, „În calitate de șef al Statului român, Ion Iliescu a fost responsabil pentru o criză constituțională în 2007, continuînd și după 2011 să facă politică partizană…. E penibil sub raport estetic și inacceptabil sub raport moral” (26 februarie), iar la 5 martie sa afirmi ca „Ion Iliescu a putut sa incheie trei mandate fara o bruscare constitutionala a acestor mandate”?

Da-o-n fasole de treaba! Se poate sa il rupi pe Iliescu in februarie si in martie sa ii faci acolade? Stiu, stiu, vei spune poate ca sunt doua aspecte diferite, etc etc. Nu merge. In politica nu se fac analiza gramaticala si retractare fara pagube. L-ai acuzat pe Iliescu ca a fost responsabil de o criza constitutionala si e corect. Dupa aia il lauzi, subtil, ca in mandatele lui nu au existat bulversari constitutionale. Orice om normal intelege ca ai cel putin o atitudine ambigua, daca nu duplicitara fata de modul cum a actionat politic Ion Iliescu.  Pana stai tu sa explici ce vroiai sa zici, pana dai dezmintire ca e asa sau altfel, stirea este preluata, rostogolita, tocata, tu esti facut varza si credibilitata ta de om politic are de suferit.

Iti dai seama ca eu te-am criticat doar pentru pozitia fata de Iliescu din 5 martie. Daca actionam cu rautate puneam cele doua declaratii ale tale in paralel si iesea mai rau. Nu am facut-o, caci intentia mea este sa mustru constructiv.

Intii scrii postari in care ma vizezi pentru ca ramin anonim si apoi imi ceri procotolar dialog fata catre fata.

Intii il critici pe Iliescu si apoi il dai ca exemplu de actiune politica normala.

Intii scrii ca pericolul in 2012 este revenirea stangii la putere apoi critici PDL-ul la rupere de zici ca ai facut un curs de comunicare la Antene.

Nu merge, Mihai, asta e comportament politic de frunza-n vant, nu de stejar cu radacini.

Trebuie sa iti dai seama ca in politica orice cuvant spus te urmareste, ca politica nu e publicistica in care verbul luxuriant si metafora pestrita aduc laudele cititorilor. Politica e taramul in care si clipitul prea des din ochi e luat ca o slabiciune si modul cum tusesti e vazut ca vulnerabilitate. Darmite pozitiile publice care se schimba de la o zi la alta!  Decat sa regreti ca te-a furat sunetul vorbelor si plasticitatea comparatiei, mai bine inghiti in sec, vorbesti sau scrii mai putin, dar seara nu mai ai de dat dezmintiri sau de scris articole de retractare.

Prin urmare, draga Mihai, va trebui sa intelegi ca eu, cand decid sa scriu ca @Cetatean ceva care te priveste pe tine ca lider al NR si Noua Republica ca miscare, eu angajez  intreaga mea credibilitate de comentator Politeia (si odata cu ea si Comunitatea Politeia), credibilitate castigata greu, cu zeci de mii de comentarii constante ca linie civica si politica, cu angajament public pentru independenta si impartialitatea Justitiei, anti-sandelism, anti-iliescianism, valorile de dreapta conservator-liberale.

Eu nu fac negocieri in privat, ce am de afirmat o afirm public pe Politeia. A, sigur, sunt de acord sa ne scriem pe mail sau pe FB atunci cand aspecte politice sensibile nu merita inca discutate public, cum de altfel ai vazut in Propunerile I si II care nu au aparut integral pe Politeia, ci au fost ciuntite special ca sa nu fie dezvaluita strategia electorala pe care v-am propus-o.

Insa niciodata nu voi actiona sau negocia ca persoana privata, ci intotdeauna in calitate de comentator Politeia, care este constient ca un blog ca Politeia nu a ajuns unde a ajuns decat pentru ca oamenii care comenteaza constant au fost vazuti de cititori ca persoane demne de a fi creditate, chiar daca nu ies din anonimat. Cea mai mare cinste pe care ti-o poate face cineva este de a-ti spune ca, desi nu te cunoaste personal, judecand dupa ce te-a vazut scriind sub psedonim, ti-ar da si cheia de la casa lui.

Draga Mihai, cind vei reusi sa cistigi macar un votant  pe care nu il cunosti personal si care iti va spune in cele citeva secunde cu care dai mana cu el in campanie, „imi dau votul in mana Dvs, sa nu ma dezamagiti”, atunci vei intelege cu adevarat ca nu conteaza persoana cu numele ei real, ci creditul pe care ti-l acorda fiindca a vazut in tine ca esti gata sa mergi pina la capat in apararea ideilor pe care le afirmi si pentru care soliciti votul.

Draga Mihai, a cere si a obtine votul nu e greu. Mai greu este a apara voturile de deziluzia celor care te-au votat. Sper ca ai receptionat, in comentariile articolului meu, gradul mare de deziluzie al unora dintre comentatorii sau cititorii Politeia cu privire la directia in care ai dus NR in ultima vreme. Cred ca cele 114 semnaturi pe care Eduard a decis sa NU le dea catre NR sunt un semnal suficient de alarma pentru tine. Numara apoi si cei care nu mai voteaza NR sau care stau in expectativa.

Nu am avut niciodata senzatia ca ai luat si ati luat in serios sondajele pe care Politeia vi le-a pus la dispozitie, in care se vedea ca va prabusiti dramatic dupa ce ati inceput sa il atacati pe Traian Basescu. Treaba voastra cum va distantati de PDL, si cat de mult, aici aveti camp mai mare de manevra. Insa confundati PDL-ul cu Oltean, Udrea, Blaga et comp. si deja intrati pe panta USL.

Insa ati inceput sa scadeti de la 8,80% intentie de vot din electoratul lui TB (adica peste 50% la nivel national) la 4,80%. Ti se pare normal si imbucurator? Nu uita ca noi am avut estimari corecte si in campania din 2009, care nu ne-au inselat si deci si cifrele de anul acesta cu intentia de vot a NR sunt corecte. Cine te-a sfatuit sa nu tii cont de ele te-a sfatuit prost.

Nu iti voi mai scrie nimic despre Vlaston, fata de care se pare ca ai o slabiciune. Vlaston e un traseist notoriu si ar fi trebuit sa stii. Parerea mea, si ti-o spun pe fata: e o piatra de moara pentru NR. Tu decizi daca prietesugurile sunt mai presus decit principiile.

Eu sunt sigur ca esti tras in toate partile si ca ai multe moase politice. De aceea nici nu am scris nimic decat in ultima instanta. Insa un lucru trebuie sa intelegi: nu poti face fericita pe toata lumea. Mai inainte de a te undui in fata celor care iti cer delimitari peste delimitari, ai grija ca unduirea sa nu intre in reflex. Daca, asa cum zice @ribelalu, ai fost presat la inceput sa te delimitezi de TB si de PDL, inseamna ca acei oameni nu realizau ce inseamna TB pentru politica romaneasca. TB este conditia de posibilitate a unei democratii respirabile, care ar fi fost cu neputinta daca Presedinte era Nastase sau Geoana. Prin urmare, nu toate voturile sunt bune, si cine isi zice adept al NR dar vrea delimitari  oficiale de TB, mai bine merge la PSD.

Tu decizi daca poti ajunge mai departe pe drumul politic pe care ai apucat si care seamana, retoric, cu cel al USL. Stiu, stiu, seamana. Insa, in politica, de cele mai multe ori aparentele decid votul. Deja aparentele te fac sa pierzi o droaie de voturi si de semnaturi.

TB a cistigat in 2004 pentru ca, in plina guvernare PSD, a rezistat cu obstinatie la Primaria Capitalei si a criticat partidul-stat PSD chiar si cand parea ca acesta il va sufoca. Chestia asta l-a facut credibil nu in 2000, nu in 2001, nu in 2002, nu in 2003, ci in 2004.  Daca tu arunci cu delimitari de TB de pe acum  (luandu-te dupa Vlaston si alti sfatuitori de bine) doar ca sa te disculpi de o vina care intotdeauna iti va fi aruncata in fata, nu vei castiga decat un pumn de voturi, pentru ca vei fi perceput ca un individ care nu rezista la presiuni si pe care nu se poate pune baza, caci ii pot fi provocate reactii previzibile si deci, usor de contracarat.

Daca nu veti intra in Parlament si veti rupe din electoratul TB si PDL exact atat cat sa nu aiba majoritatea si cat USL-ul sa ajunga la putere, te asigur ca vei avea cosmaruri toata viata pentru aventura asta de tinerete esuata cu NR si soldata cu o lunga iarna pesedista peste tara. Sa nu iti faci iluzii ca dupa venirea USL la putere in 2012 veti putea construi ceva pentru 2014 sau 2016 sau 2020. Nimeni nu mai pariaza pe un cal mort din start. Te vor parasi toti, dezamagiti si NR se va reduce la un club restrans de prieteni. Iar pe viitor toata lumea va da NR ca exemplu de miscare politica la firul ierbii esuata lamentabil. Veti fi cei care au ucis speranta din cauza unor teribilisme de tinerete care deja va produc pagube.

Nu o mai lungesc. Lucrurile raman asa cum sunt: sprijin total din partea mea (nu am uitat de Justitie, insa nu e cazul inca), anonimat din partea mea, critica constructiva din partea comunitatii Politeia.

Toate cele bune,

Cetatean-Politeia”

Acesta a fost mesajul meu catre Mihail Neamtu scris la 7 martie 2012. Am sperat ca va fi suficient de prietenos, de clar si de „la firul ierbii”.  Pentru o vreme, am crezut ca a fost destula explicatie intre doi oameni care vor o altfel de politica. Mihail Neamtu parea ca a inteles. Mi-a raspuns si am continuat sa ne scriem. Intre timp insa se pregatea statutul (cu otrava „meritocratiei” pusa atent la firul ierbii), iar traseistul Vlaston continua sa vorbeasca si sa scrie in numele NR, fara ca nimeni sa ii conteste competenta ori legitimitatea.

P.S.Pentru a putea ieşi din marasm, din blocaj, din boală, terapia trebuie să înceapă prin mărturisirea curajoasă a adevărului: acasă, pe stradă, în piaţa publică, la serviciu. A spune adevărul înseamnă să rosteşti uneori fraze dureroase. Fără adevăr, rătăcim.” (Manualul de Identitate al NR).

285 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salut si felicitari pentru postare care spune lucrurilor pe nume. e ptr prima data cand vad aceasta afirmatie – te citez ” iar la 5 martie sa afirmi ca “Ion Iliescu a putut sa incheie trei mandate fara o bruscare constitutionala a acestor mandate”?” . ptr mine e clar , acest domn Neamtu s a nascut speranta si va ajunge fesenist. sa spui de ilici ca nu a „bruscat” constitutia cand acest ilici a calcat pe cadavre si pe onoarea neamului romanesc e prea mult.ion ilici iliescu de cel putin 20 ani – nu pun si anii dinainte de 89 cand era sluga colportoare alaturi de alde Nicolaie Militaru – nu a respectat nicio lege a statului roman ci a respectat doar interesele „fratiei”. tovarasul Neamtu- asa o sa il onorez de azi- a lucrat ca cercetator stiintific la la IICR. N a avut ocazia acest tovaras sa vada pe acolo cam ce fel de „nebruscare” a constitutiei RO a produs ilici in cariera lui de distrugere a neamului romanesc? Ticu Dumitrescu spunea ca „iliescu e blestemul Romaniei”. tovarase Neamtu mergi si te inscrie in psd aripa ilici -iulian iancu si vei avea o cariera politica excelenta.

  zigzag

  18/05/2012 at 3:54 pm

 2. Citit, de acord cu cele scrise; nu vreau sa comentez. As fi rau nu doar cu MN. Nici TOG nu merita un altfel de tratament, cel putin din ce cunosc eu. Dar eu sint mic nu stiu nimic.

  victor L

  18/05/2012 at 3:58 pm

 3. Presedintele face declaratii

  cedric

  18/05/2012 at 4:04 pm

 4. Ziua buna tuturor,
  O completare la 2., excluderile au inceput mult mai demult. Primul a fost Marius Buftea, cenzor in actele constitutive ale Asociatie Noua Republica. Poate isi mai amintesc de el cei care au fost la Brasov in Noiembrie. Atunci Marius Buftea a avut un discurs legat de transparenta totala a fondurilor, atat venituri cat si cheltuieli, inclusiv pentru banii existenti pana in acel moment. Motivul invocat insa de MN a fost un email scris de Marius Buftea in care erau prezente aprecieri care circulau in anumite zone, fara sa fie, din cate stiu, aprecierile d-lui Buftea.
  Nu se cunoaste de aceasta excludere si de urmatoarele plecari din urmatoarele motive: neinformarea din partea GIN, dezinformarea prezenta inca din acele luni, o tacere din partea celor exclusi. Mai multe se pot afla si de pe http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/05/16/pre-istoria-noii-republici-si-istoria-ne-romantata-5/
  Numai bine,
  CFG
  P.S. Btw, in 02 Decembrie a aparut regula lui 3/4 de vot in GIN, posibil insa ca aceasta sa fi diparut pana acum. Deci inca de atunci … 😦

  CFG

  18/05/2012 at 4:11 pm

  • Marius Buftea a plecat in urma unor schimburi de replici mai dure cu Mihail Neamtu.

   O scrisoare publica intitulata „Talentatul domn Buftea”, trimitere la Ripley, a pus capac.

   Ce pot confirma este ca:
   -Marius a solicitat intr-adevar transparenta financiara si a fost certat pentru delict de incredere. Eu in momentul acela chiar am spus ca trebuie acordata mai multa incredere…
   -Marius a scris un mail rostogolit pe net in grupuri, dar deschis nu „pe la spate”, cu unele vorbe din targ care cereau niste raspunsuri. Din ce stiu nici macar una din cele din mail nu ii apartineau, erau reproduse in sensul unui avertisment: sa raspundem celor care se intreaba ca sa castigam credibilitate
   -Marius m-a adus pe mine in NR. E prietenul meu. Bunul meu prieten. Ca atare era sa fiu si eu (aparandu-l) trecut intre disidenti sub titulatura „omul lui Buftea, Aldea si Tolea”. Pana nu am reactionat spunand ca nu-s nici omul lui Buftea nici al lui Aldea nici al lui Neamtu macar ci al unor principii care m-au adus aici, nu am avut credibilitate.

   Nu am fost exclus si eu asa cum am auzit ca se spune.
   Mi s-a spus cu calm -nu de Mihai Neamtu- sa ma gandesc daca doctrina mea (cam liberala) se va potrivi cu cea a NR asa cum e ea astazi… inca meditez.

   Morar Calin

   20/05/2012 at 1:31 am

 5. Ma abtin de la comentarea unei corespondente care s-a vrut a fi private.
  In plus, cred ca rezolvarea trebuie sa vina din interiorul miscarii, adica prin impunerea ideilor celor multi, care au demarat miscarea de jos in sus, adunati de anumite idealuri care acum sunt calcate in picioare de MN.
  Daca ei n-au forta, `geaba insistente din afara. 😦

  Tzepelica

  18/05/2012 at 4:14 pm

  • Salutare!

   Corespondenta nu mai e privata, am publicat mailul meu, el acum public.

   Cetatean

   18/05/2012 at 4:16 pm

   • Imi pare rau dar nu cred ca publicarea corespondentei constituie calea optima/eficienta.
    Personal, sunt adeptul altor metode.

    Tzepelica

    18/05/2012 at 4:32 pm

    • Salut timi,
     cand ipocrizia si minciuna striga in gura mare „hotii, hotii” si aduce argumente mincinoase si ticaloase, singura metoda este aratarea oglinzii. Discutiile nu au fost particulare ci institutionale.

     Theophyle

     18/05/2012 at 4:42 pm

     • Salut, prietene ! 🙂
      Cred ca aratarea oglinzii trebuie facuta in interiorul organizatiei, chiar de catre cei lezati.
      Daca ei, cei prigoniti/inselati nu pot sa-l ia de guler si sa-i arda un pumn in bot mincinosului, sa-l puna acolo unde ii e locul, degeaba se agita altii – bine intentionati – pe marginea terenului.
      N-are efect.
      Parerea mea !

      Tzepelica

      18/05/2012 at 4:50 pm

      • Din nefericire nu mai merge,
       toti ce care au avut intrebari sau au vorbit de dreptul lor de a se exprima au fost exclusi imediat 😦 Singura posibilitate este sa o ia de la inceput si sa-si gaseasca inca o data drumul. Personal ii voi ajuta inca o data! Tara asta o merita boi o meritam!

       Theophyle

       18/05/2012 at 4:55 pm

       • MN si clica au stiut sa profite de faptul ca baietii nostri procedat prea timorat/elegant.
        De invatat ca in politica nu se umbla cu manusi de dantela.

        Tzepelica

        18/05/2012 at 4:58 pm

      • Dle T., ceea ce spuneti dvs. e imposibil de realizat. Si nu pentru ca n-am fi incercat. Multi. Ne-a fost greu sa acceptam ca MN a vazut derapajul de la valorile initiale ale NR si ca l-a sustinut. Dar la tot ce stiam s-au adaugat pozitiile publice de pe site-ul NR ale Secretarului General si ale altor „oficiali” – citez din Cazimir Tino, dar toate merg in aceeasi directie: „NU promovează valorile grassroots! Care ar fi acestea, până la urmă? Mișcarea Noua Republică a început într-adevăr la firul ierbii. Mai ieri un prieten constata, pertinent, sfârșitul copilăriei pentru N.R. Aceasta a depășit această limită și se maturizează, inclusiv prin separarea apelor

       oanaalmasan

       19/05/2012 at 11:42 am

 6. off-topic- nu reusesc sa mai continui discutia la postarea anterioara si nu vreau sa perturb prea mult subiectul de acum, asa ca voi face doar o scurta precizare pentru @tzepelica
  Energia termo este in acest moment ieftina, dar nu va mai fi de la anul, pentru ca la pretul actual se va adauga pretul certificatelor de emisii. Emisiile de CO2 sunt foarte mari pe energie termo, zero pe hidro si ff mici pe nuclear.

  miki

  18/05/2012 at 4:16 pm

  • In costurile de producere, ponderea certificatelor de emisii de CO2 nu e majora.
   Majora e ponderea costurilor cu combustibilul, care poate ajunge la 85 % din total in cazul hidrocarburilor (gaze nat. si pacura).
   Deci nu toata energia termo e ieftina ci doar cea produsa pe lignit (Turceni, Rovinari, Craiova).
   PS
   Ca sa nu mai spun ca toata nebunia cu „incalzirea globala”, de unde deriva si nebunia cu emisiile de CO2, este o mare escrocherie.
   Ca si cealalta, cu certificatele verzi, de care profita baietii destepti cu eolienele.
   Certificate pe care le plateste, pana la urma, consumatorul final.

   Tzepelica

   18/05/2012 at 4:29 pm

   • Eolienele si solarele sunt o bula alimentata de niste politicieni varzai (pe banii contribuabilului) si sustinuta prin lobby furibund de catre producatorii de vanturatori si panouri.

    EuCuMine

    18/05/2012 at 5:09 pm

 7. 2 Kestii;
  una– de ce discutam subiectul cind poate unii ar zice: Lasati-l pe Neamtu sa-si rupa gitul singur, e treaba lui.
  Uite ca nu e treaba numai a lui.. Noua, celor ce suntem trup si suflet cu dreapta, si care stim ca numarul celor de dreapta nu este de multe milioane, nu ne convine ca un arivist sa confiste macar si pentru un termen scurt sperantele unei drepte autentice

  doi- este exagerat sa spui ca mailul respectiv este unul privat. Nu este o scrisorica de amor intre C si MN si nici vorba de o afacere privata. Este vorba de un interes public care primeaza.
  Prin publicarea lui se dezvaluie un fenomen care tocmai daca era tinut secret ar fi facut rau miscarii de dreapta

  lastnightmusic

  18/05/2012 at 4:51 pm

  • TDS-ule salut 🙂
   Nu mor caii cand vor cainii (desi cainii saraci nu vor moartea nimanui). O luam de la capat cu cei care o vor dori, sper ca vor fi multi 😆

   Theophyle

   18/05/2012 at 5:03 pm

   • Dar de data asta N-O MAI FACETI PARTID POLITIC!

    Noua Republica trebuie sa fie in primul rand o organizatie cetateneasca mare si influenta. Asta in primul rand. In al doilea rand, va trebui sa pastrati principiile initiale pentru ca a crescut atat de bine, deci sunt principii solide.

    Daca reusiti asta, se vor gasi dupa aia destule partide sa faca sluj in fata voastra, asa cum fac in fata organizatiilor evreiesti in SUA. Or sa stea si in doua labe pentru un os – pardon, un vot.

    macgregornews

    18/05/2012 at 5:34 pm

   • Va doresc succes! Singura chestiune pe care nu reusesc sa o inteleg este treaba asta cu anonimatul. De ce atata secret? Tot ai nevoie de cineva care sa organizeze treaba. Ori treaba asta nu se poate face din biblioteca. O sa va treziti cu altul care dupa o perioada nu o sa va mai convina, la fel cum s-a intamplat cu MN. Stiu ca pe hartie toate stau bine. In project management toate arata bine pe hartie ( in cazul nostru termenele pentru statut , regulament etc etc) … dar cand ti-ai definit bine task-urile incepi sa te uiti la resursa umana ( care trebuie sa fie palpabila … nu anonima) … iar cand resursa umana nu exista, sau e putina, termenele de finalizare se extind. Si asta se intampla si la noi. Vorbim de colaborari/dialoguri institutionale? Intre ce institutii? Sa fim seriosi ! Iesiti putin din umbra „institutionala” a bibliotecii, si dupa aia mai vorbim. Cele mai mari porcarii ale istoriei s-au nascut in anonimat. Si va pot da exemple o gramada. Asa au facut si comunistii primordiali pe la 1907 cu scrisorile lor semnate anonim prin satele Olteniei. Dar n-are sens sa va spun … voi stiti mai bine. Tot vorbiti de yesmeni. Dar e plin de ei pe aici. „Judecata solomonica” – hadeti sa nu ne erijam in „posesori ai adevarului absolut” – pentru sanatatea democratiei.
    Despre principii – v-as trimite la un monolog al lui Plesu.
    Hai, numai bine.

    anaphoricus

    18/05/2012 at 6:19 pm

    • anaphoricus era un pic euphoricus?

     mishu jamie

     18/05/2012 at 7:53 pm

     • 🙂 eu cred ca e Neamtu, transpirat, prins si el de „nebunia” anonimatului…

      Uzzu

      19/05/2012 at 12:24 am

    • Anonimatul e una din ideile care au dus internetul unde este. Bineinteles ca are parti bune si rele insa sunt destule exemple de comunitati online anonime care functioneaza cum ar fi reddit. Nu trebuie inventate noi metode pentru a face fata la trolling, flame wars si furt de identitate. Nu trebuie sa spui la fiecare pas cine esti si unde locuiesti. Poti face o multime de lucruri cum ar fi sa citesti mailul sau sa folosesti un forum de dicutii daca urmezi un protocol prin care serverul se asigura ca esti aceeasi persoana care a facut asta si data trecuta.

     psyconn

     18/05/2012 at 8:01 pm

  • Corect. Corect. Corect. Nu stiu si nu conteaza cine esti, dar ai niste puncte de vedere cat se poate de pertinente, la esenta, la principiu. Felicitari!!!

   Uzzu

   19/05/2012 at 12:20 am

 8. 28 Decembrie 2011. Rânduri mele către un coordonator(no name), rândurile îmi aparţin.

  Referitor la punctele 2 şi 3 , deocamdată nu prea văd cum m-aş putea implica, mi-ar fi plăcut ca în procesul de cristalizare a structurii politice să fie o etapă a validării prin alegeri interne, inclusiv a Grupului Naţional de Iniţiativă, îmi pare că actualul demers de impunere a unor persoane care sunt mai apropiate de dl Mihail Neamţu este o etapă temporară, oarecum necesară, dar nu e cea mai democratică formă, mai sunt şi anumite aspecte legate de procesul de moderare, cu care nu sunt de acord în faza actuală, găsesc anormal că se porneşte de la premiza ca fiecare postare a membrilor să fie postată şi să aibă aceiaşi greutate ca a unora care nu sunt membrii aderenţi declaraţi, mai găsesc anormal că oamenii se ascund în spatele unor nickuri şi îşi permit în mod anonim critici care de multe ori seamănă a etichetaj pe persoane şi discuţii pe argumente. Părerea mea personală, e că ar trebui să ne concentrăm pe materializarea unor mecanisme organizaţionale transparente şi echitabile în sensul implicării directe a tuturor membrilor în deciziile majore, delegarea sarcinilor interne pe scară verticală de către un centru de putere constituit dar nelegitimat prin proces democratic nu-mi inspiră încredere şi nici nu sunt convins de viabilitatea demersurilor pe termen lung. E doar o opinie, oarecum validată de feedbackul unor membrii care se plâng de exemplu de atitudinea dlui Vlaston la butoanele moderării, de absenţa unor proiecte clare de promovare pozitivă a NR, aici ar trebui să facem uzaj doar de imaginaţie sunt posibilităţi infinite de a promova. Eu însămi m-am confruntat cu probleme reale, anumite grupuri s-au desfinţat (era unul pe care îl iniţiasem şi vroiam să ofer informaţie la nivel de evoluţii sociale, alegeri, metode moderne de campanie, chiar dacă nu sunt specialist, am o anumită pregătire în domeniul social, aveam surse etc.La cererea mea utilizând un canal personal, mi s-a răspuns că acum sunt 10 admini, mecanismul clasic de deresponsabilizare a unor decizii.

  Oamenilor nu le convin răspunsurile directe şi criticile, înţeleg că trebuie promovată o atitudine pozitivă…dar fractura dintre idilic şi realitate trebuie arătată cu degetul, aşa se produce ameliorarea şi îmbunătăţirea funcţionării, evident asociată cu soluţii tot pozitive.

  E evident sunt limitări, sunt provocări, dar cred că principala forţă motoare publică a NR ar trebui să fie discuţiile deschise pe orizontală între toţi membrii şi nu neapărat discuţiile închise între grupuleţe(geografice, de cunoştinţe şi afinităţi personale). Ceea ce e direcţia actuală.

  Ceea ce nu este posibli, structura forumului NR şi a mişcării politice actuale (poate şi datorită limitărilor tehnice) este constituită pe un mecanism ierarhic vertical.

  TD

  18/05/2012 at 4:59 pm

  • Discuţia postare membrii aderenţi – non aderenţi ,a fost spusă în contextul în care NR nu a dispus(nu a încurajat mai bine spus, un forum a existat şi pus la dispoziţie din prima zi) de un intranet. E ca şi cum ai o discuţie pe un subiect de bani cu soţia iar vecinul de pe terasă îţi spune mă, nu cheltuieşti investeşti bine banii. Mă rog, recunosc s-ar putea schimba datele problemei dacă vecinul e consultant financiar la Barclay Management Funds.

   TD

   18/05/2012 at 5:12 pm

 9. rovana plumb ca si ponta, nu au nici un fel de diplome legale

  amandoi sunt inpostori, guvernul cinstit al inpostorilor.

  theo- nona

  18/05/2012 at 5:08 pm

 10. de la capät, dar in jurul uni intelectual adevärat MRU:

  theo- nona

  18/05/2012 at 5:09 pm

  • Salut Theo,
   se face!!!

   Theophyle

   18/05/2012 at 5:11 pm

   • M-as inscrie bucuros (atata timp cat nu ma cocoseaza cotizatia:D) intr-un partid ‘coagulat’ in jurul lui MRU si al oamenilor competenti din PDL (si nu numai). Sa ramana Oltean, Blaga, Udrea, VIdeanu etc. ei cu ai lor.

    EuCuMine

    18/05/2012 at 5:15 pm

   • Buna ziua,
    e cea mai buna veste in aceste zile care par lipsite de speranta. As sustine initiativa din toata inima (ceea ce nu s-a intamplat in cazul NR; nu stiu ce naiba am avut de nu m-am ambalat absolut deloc)

    cedric

    18/05/2012 at 5:38 pm

 11. ziua buna all 🙂
  Salut City 🙂
  Ai hotarat sa publici corespondentza cu MN.Cred ca a fost o decizie grea,unilaterala,determinata de turnura nedorita a evolutziei NR prin decidentzii(momentani) ai acesteia,pe care eu o intzeleg si cred ca era chiar necesara o astfel de presiune pozitiva.Se expliciteaza astfel enorm de multe probleme si care,dupa parerea mea nu sunt in regula deloc(pe langa celelalte luari de pozitzie,le stim)Trebuie rezolvate
  Eu inca nu zic ca nu am incredere in MN,as fi ipocrit.Dar… rabdarea….
  Probabil,sunt nishte momente de slabiciune,nepregatire,nepotrivita intzelegere a competentzelor etc.Nu exclud intentzii de confiscare a mishcarii in stilul neaosh mioritico-dambovitzean,presiuni (identificate de MN) la care „fondatorul” sa le caute rezolvari pragmatice acceptand divershi sfatuitori.Mi-e imposibil ca sa spun,nu cunosc detalii,cel mult pot intui nishte lucruri pe care le consider grave.
  Intr-o mishcare care se crea curata,nimanui nu trebuie sa-i fie frica de vot.Faptul ca unul a stat mai mult in strada nu-l face mai „meritoriu” decat altul care n-a stat deloc daca impartashesc aceleashi idealuri.Succesul trebuie ca sa apartzina intr-adevar aluia cel mai bun,indiferent din ce „zona tinereasca” apare,si numai in urma votului.Fara resentimente(chiar daca sunt fireshti)
  Se si cunosc prea putzin.Trebuie timp ptr. a te cunoashte cat mai bine,ca sa „citeshti” fatza omului,sa incepi sa construieshti incredere.Polii de putere trebuie ca sa intzeleaga asta.Nu-s jocuri de copii idealishti care vad ca ar putea sa-si piarda jucaria,ci pozitzia responsabila ptr. a construi un organism puternic viu.Capuse sunt destule si bolile sunt groanice, sa se faca dezinsectzia necesara.
  .ps.
  Gabriel Biris imi place mult.Cred ca s-a facut o mare eroare impingandu-l inspre demisie.
  ps.
  Vreau ca sa votez NR.Il rog pe Mihai sa-mi dea sansa asta. 🙂

  mircea

  18/05/2012 at 5:10 pm

  • mircea,
   Treaba ta ce vrei sa faci! Mihail Neamtu si-a consumat tot creditul pe care il avea! Nu merita nici macar un gram de gandire. Restul treaba ta profund personal.Punct

   Theophyle

   18/05/2012 at 5:13 pm

   • buna Theophyle 🙂
    Raspunsul tau ma impinge inspre o singura concluzie,deloc placuta(mai ales ca stii infinit mai bine situatzia NR).Lucrurile sunt grave.Pacat. 😦

    mircea

    18/05/2012 at 5:24 pm

    • Hai ca am copiat-o de pe FB acum cateva minute:

     SECRETARIATUL GENERAL

     BUCUREȘTI

     ADRESA NR.8/18.05.2012

     Stimați colegi,

     În urma evenimentelor petrecute în ultimele săptămâni, vă facem cunoscute următoarele modificări administrative:

     1. La GIL București Sector 2: domnul Eduard Wagner a renunțat la responsabilitatea de Coordonator al GIL. A fost înlocuit, provizoriu, de domnul Radu Cujbă.

     2. La GIL București Sector 3: domnul Gabriel Cărbunaru a renunțat la responsabilitatea de Coordonator al GIL. A fost înlocuit de domnul Doru Oprea.

     3. La GIL Ilfov: domnului Felician Băjenaru i s-a retras încrederea, ca și Coordonator GIL. A fost înlocuit, provizoriu, de domnul Valeriu Todirașcu.

     4. La GIL Galați: domnul Daniel Arfire și-a anunțat, în scris, retragerea. GIN a luat act de aceasta. A fost înlocuit de domnișoara Cristina Dobreanu.

     5. La GIL Cluj-Napoca: domnul Călin Dan Morar a renunțat la responsabilitatea de Coordonator GIL. A fost înlocuit de doamna Adela Mîrza.

     Toate modificările de mai sus s-au făcut în virtutea prevederilor Deciziei nr.2/13.02.2012 a Noii Republici.

     Menționăm că toate persoanele de mai sus care s-au retras din responsabilitatea de Coordonatori GIL, au rămas în continuare membri ai Noii Republici. Le mulțumim pentru efortul, timpul, implicarea lor de până acum.

     Peste o lună va avea loc Congresul de constituire al Partidului Noua Republică. Va intra în vigoare Statutul, pe baza căruia vor fi organizate alegeri interne.

     Cazimir Țino

     Secretar executiv

     Theophyle

     18/05/2012 at 5:42 pm

     • Ce imi place, ceapa mamii ei de democratie interna!

      „A fost inlocuit de…”.

      Ce limba de lemn inselatoare!

      „In virtutea prevederilor Deciziei nr.2/13.02.2012 a Noii Republici”. Si Decizia aia ultra-secrata, cine a luat-o si in ce temei statutar? Centrul se baga peste filiale si dicteaza cine sa fie sefi de GIL-uri?

      Firul ierbii, hai?! Meritocratia de mucava.

      Cetatean

      18/05/2012 at 5:50 pm

      • „domnului Felician Băjenaru i s-a retras încrederea, ca și Coordonator GIL”.

       Moamaaa, acuma in NR se retrage increderea? Hahahaha, insa aia care o retrag, pe ei cine i-a investit cu ceva?

       Cetatean

       18/05/2012 at 5:51 pm

       • 🙂
        „sfantul duh!”
        Buna seara!

        ard

        18/05/2012 at 10:29 pm

  • Salut!

   Mircea, dupa cum ai observat, am dat dovada de enorma, enorma rabdare. Postarile mele publice pe subiectul NR au fost intotdeauna scrise cind s-a umplut paharul. Nu m-am repezit nciodata sa scriu sub impuls de moment.

   Mereu postarile au fost scrise clar, deschis, ca la firul ierbii si au vizat indreptarea a ceea ce eu consideram erori care nu trebuie sa se mai repete (cticia lui TB cind nu era cazul si lasarea mesajului politic in mina lui Vlaston).

   Nu am avut pretentia ca NR sa faca asa sau altfel (treaba lor pe cine pun candidati sau ce scriu in pactul fiscal), insa am avut ceva de zis cind se vedea clar ca unii o luau tare pe aratura (cel mai bine s-a vazut asta in postarea o Judecata solomonica).

   Am pus intrebari public. Pauza. A poi a aparut Biris. Raspuns in doi peri. Dupa aia Biris a fost dat afara. Bref, treptat, Neamtu a inceput sa dea cu flit la toti, caci, nu-i asa, toti vroiau sa ii ia calul. Curat firul ierbii.

   Cetatean

   18/05/2012 at 5:19 pm

   • „critica” lui TB.

    Cetatean

    18/05/2012 at 5:29 pm

   • salve 🙂
    am de dat nishte explicatzii la catziva prieteni(si familiile lor)
    Se poate redresa treaba ?

    mircea

    18/05/2012 at 5:38 pm

    • mircea, din perspectiva mea, NU cita vreme statutul nu va fi aprobat prin vot universal, cita vreme nu se introduce in statut votul universal pentru ca oamenii din functiile de conducere sa nu fie obtinute prin votul „delegatilor” la Congres, ci prin vot prin corespondenta sau electronic, cita vreme Codul de Integritate e scris si/sau supervizat de Vlaston (Dumnezeule mare!), cita vreme Burchel nu renunta la idea de a completa statutul (verificat la Tribunal) cu un „Regualement interior” pe care nici dracu nu il verifica, cita vreme Neamtu nu isi cere scuze public tuturor celor exclusi, care au muncit din greu la CSS, etc.

     Cetatean

     18/05/2012 at 5:47 pm

     • Ziua buna la lumea buna. @Cetatean: Vlaston scrie la Programul politici si la Cod. Ambele! Abia acum te poti cruci.

      mishu jamie

      18/05/2012 at 6:26 pm

      • Multumesc 🙂

       Eu m-am crucit de multe ori, si am rabdat mult, pina sa ma hotarasc sa arat ca MN a fost sfatuit, atentionat, avertizat cu cea mai buna intentie.

       Am spus ca nu este singirul mail pe care il public.

       Cetatean

       18/05/2012 at 6:34 pm

     • cIty ,cele mentzionate de tine sunt erori grave.
      Nu intzeleg ce naiba e asha de greu de facut ca de ex. „Regulamentul interior” nu e trecut pe online si dezbatut imbunatatzit etc..Ce dracu` le e frica sa nu-si piarda pozitziile,ei,prietenii ,vor sa schimbe in ultimul moment nu stiu ce virgule si cuvinte ca sa nu-si piarda mana ?
      De altfel,absolut tot trebuie dezbatut online.Se construieshte incredere asa.
      Sunt atat de naivi membrii nr incat sa nu-si dea seama ca fara vot universal si categoric nu prin delegatzi la congres mishcarea este ca si confiscata(daca nu e deja) ? Au impresia ca votul universal ptr. functiile de conducere nu triaza suficient ? Pai atunci din ce se compune NR ?Din papagali care sa-si dea obolul(chiar si la -10 *C) ptr.sustzinerea catorva papuashi care se vad pe cai mari deja.Unde-i onestitatea si onoarea ? In ghiozdan la Vlaston sau Burchel ?
      Prea multe intrebari .
      Am vazut lista lui Theo.,inafara de tog nu cunosc p[e nimeni.
      Poate ca sunt valabili.Ar fi si mai valabili daca ar indrepta lucrurile astea numaidecat 😦

      mircea

      18/05/2012 at 6:29 pm

      • Mircea, „meritocratia” e in viziunea unora dreptul de a se tine departe de votul „plebei”, insa de a-i cere semnatura si MX-ul.

       Cetatean

       18/05/2012 at 6:35 pm

      • @Mircea: Am incercat, impreuna cu acei domni pe care nu-i cunosti (si care sunt persoane valabile ca oameni, dar si in profesiile lor) in toate felurile: i-am scris mail-uri private lui MN, ca si Cetatean, l-am invitat la o cafea, in tete a tete, am incercat o discutie amicala la o cina, a fost de fata si dl. BUrchel. MN s-a eschivat si a plecat destul de repede.
       Am incercat, dupa puteri, sa sfatuim, sa punem la cale o strategie coerenta si de actiune politica, dar si de imagine a NR. Este Imposibil. MN nu aude si nu vede in afara cercului de fideli. Care si-a fixat ca scop pastrarea puterii. In ciuda tuturor nechiobiilor de tactica si strategie pe care @Cetatean le-a povestit, plus inca multe altele, ramase din fericire mai putin cunoscute.
       Isi vor face partid, ca semnaturile par a fi pe la 24.000, dar in felul asta vor putea tine Congresul intr-o garsoniera. Vreau sa le vad figurile fostilor colegi cand vor realiza ca toate documentele de capatai: statut si program politic, au plecat la Tribunalul Bucuresti fara ca ei sa-si fi dat un minim si formal vot pe ele.

       mishu jamie

       18/05/2012 at 6:52 pm

       • 😦 😦

        mircea

        18/05/2012 at 7:36 pm

     • Nu te oferi tu sa ajuti cu ceva cash la punerea la punct unui astfel de sistem de vot prin corespondenta? Si mai avem nevoie si de timpul tau! Ce zici?
      Sigur MRU ar avea mai multe sanse pentru ca problema banilor nu s-ar pune. Ar fi sustinut de o adevarata forta, dar ascensiunea lui se va produce cu sau fara sustinerea voastra, „anonima” sau ” pe fata”.
      Si despre Regulament … aveti un draft? Sau voi sunteti doar vocea critica… cei care se bat cu pumnul in piept ca au aruncat primii piatra in balta si au generat tsunami-ul NR … pe care MN incearca acum sa-l opreasca, sau sa-l indrepte spre alta tinta … Am speranta ca sunteti oameni tineri … asta ar explica un pic.

      anaphoricus

      18/05/2012 at 8:12 pm

      • Dl M.Neamtu ar trebui sa nu mai minta si sa nu mai serveasca „mertocratie” pesedista. Rare ori poti intalni impostori politici la nivelul lui. Deci hai sa terminam cu miciunile, amice!

       huniad

       18/05/2012 at 8:17 pm

       • Nu stiu de cand suntem noi amici … acuzatorul are intotdeauna dreptate atunci cand inculpatului ii este refuzata apararea. Citeste si tu putin toate comentariile la articolul asta. Canta administratorul si ceilalti aplauda. Tie asta iti suna a democratie. E usor sa ceri si sa nu dai nimic, doar sa ciripesti a paguba. Cuantificati putin timpul petrecut pe forum balacarind in loc sa se lucreze la proiect. Adica a propus vreodata @cetatean o forma de statut care a fost refuzata de neo-republicani. Sau, scuze, am uitat, aici sunt doar arbitri. Nu avem jucatori. Jucatorii sunt pe alt site. Voi nu vedeti ca sunt mai multi arbitri decat jucatori?
        Ma faci mincinos? Asta e gratis?… sau tre sa-ti dau si niste bani pe ea?

        anaphoricus

        18/05/2012 at 8:37 pm

       • Nu cred ca aveti aici amici!

        Raspunsul este DA! 3 Versiuni diferite. Ar fi bine sa citesti tot ce este postat pe blogul asta despre NR si cum si unde a inceput NR si unde se afla astazi oamenii carea au inceput-o. Un mic efort puteti recupera rezumatul,

        http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/05/16/pre-istoria-noii-republici-si-istoria-ne-romantata-5/

        P.S va uram numai bine si mult succes in activitatea dumneavostra politica!

        Theophyle

        18/05/2012 at 8:43 pm

       • As fi vrut sa-i raspund lui Theophyle …dar a disparut butonul „Raspunde”. Asa ca o sa scriu aici. Cred ca nu mi-ai dat link-ul care trebuie pentru ca n-am reusit sa gasesc cele trei forme de statut de care vorbesti. As fi curios sa le citesc. Oamenii care au inceput-o si au plecat nu si-au dorit cu adevarat sa-si impuna ideile si sa ramana. Eu i-as acuza de lasitate pe cei care pleaca lasand in urma nimic. Daca o sa imi spui ca au lasat cateva sute de semnaturi nu ma impresionezi. Eu, de peste ocean am reusit sa starng cateva zeci,in tara, prin parinti, fara eforturi – moldovenii fac multi copii si deci neamuri multe. Daca as fi fost in Romania , starngeam mult mai multe. Din pacate, oameni ai NR in strada ,in Romania, sunt foarte putini. Daca lucrurile mergeau cum prevedeati voi si in Martie aveam semnaturile, fiti convinsi ca aceste discutii pe forumuri ar fi fost inexistente. Statutul ar fi iesit la timp, era suficient timp de dezbatere, se corectau chestiunile care nu placeau, aveam si un Regulament. S-a intins treaba pe o perioada prea mare. Lipsa de organizare i-as spune. Dar cui se datoreaza. Oare nu oamenilor care au pornit treaba asta – pe care ii mentionezi. De ce n-au facut ei nimic? De ce nu l-au alungat ei pe Vlaston daca toata lumea il vroia afara? De ce, pana la urma, nu l-au luat ei pe MN la intrebari si sa-l dea afara, daca majoritatea isi dorea asta. Oare pentru ca n-au avut disponibilitatea sa renunte la serviciul cald si sa se dedice 100%, ca altii? Lipsa de incredere in fortele proprii? Atunci nu-i mare paguba! In Februarie trebuia sa avem cel putin 20000 de semnaturi.Dar o sa-si revina treaba asta si o sa avem un partid nou, la fel cum numele i-o spune, fara Basescu, fara Ungureanu. Nu stiu de unde aveti voi atata incredere in Ungureanu.Treaba asta cu resursele este strigatoare la cer, si acum sper ca nu ma suspectati de iliescianism (bunicilor mei ilescu nu le-a dat pamantul inapoi, pentru ca n-au reusit niciodata sa li-l ia de acolo din muntii Vrancei). Eu tot sper ca este in continuare un joc inteligent, patriotic al lui Basescu , inclusiv miscarea asta cu Ponta la guvernare si toate rocadele cu ministri de mediu etc.etc. (Ca de aia l-am votat de doua ori! Si nu regret!)
        Adica noi, popor cu traditie moderna de cel putin 150 de ani in exploatari miniere nu suntem in stare sa nastem un antreprenor autohton care sa exploateze resursele astea? Pentru ce? Pentru 3000 de locuri de munca? Mai bine il las acolo pana cand am cu ce. Nu zic statul, zic capital autohton. La fel cu agricultura. Aici si cu MN vreau sa vorvesc.
        Despre amici … Cu amicii ies la bere. In spatiul virtual nu poate fi vorba de relatii de amicitie. Am auzit si eu persoane care spun ca au 3000 de prieteni … pe FB. …. ca sa zic asa LOL.

        Iar chestia asta „P.S va uram numai bine si mult succes in activitatea dumneavostra politica!” suna a … „Plimba ursul!” … putin cam in antiteza cu valorile democratice … nu-i asa?

        anaphoricus

        18/05/2012 at 10:17 pm

       • Perfect, perfect adevarat! Veti vedea in perioada urmatoare cum vor cadea mastile si costumele de bal mascat de pe Neamtu. Mare surpriza e, si mai mare va fi! Omul e indragostit de sine, uraste tot ce i se opune si il critica, asa ca tot ce scrieti nu va face decat sa ii umfle „muschii”. Veti vedea ce urmeaza…

        Uzzu

        19/05/2012 at 12:36 am

      • @anaphoricus
       Daca replica ta imi este adresata trebuie sa-tzi spun ca o consider de un prost gust desavarshit 😦
       Tsunami-ul NR ? Vino-tzi in fire ! Crezi ca vorbeshti cu prietenul tau de pahar ?
       Bucuratzi-va cand suntetzi criticatzi de oameni oneshti,deasupra oricaror indoieli.Va mentzine sanatatea mintala si „sanitatea morala”(daca a mai ramas ceva )
       Theophyle a pus mai jos un link exceptzional.Il preiau si tzi-l recomand prieteneshte.
       http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/05/16/pre-istoria-noii-republici-si-istoria-ne-romantata-5/

       mircea

       18/05/2012 at 10:38 pm

       • Faceti un exercitiu de imaginatie: ganditi-va ca acest anaphoricus este defapt alemanicus (MN) si veti intelege totul despre proiectul sau. Eu, unul, bag mana in foc ca este el, stiu sigur ca il mananca in cur sa va (ne) traga cate o smetie! Daca, totusi, nu credeti ca e el, ganditi-va – si asta e 100% – ca asa sunt oamenii care il sustin neconditionat, care merg 100% pe mana lui, pentru care Noua Republica e proiectul lui Mihail Neamtu, proprietar, fondator, vizionar… euphoricus, anaphoricus. Cand asa arata „armata celor 12 maimute” din Noua Republica, nu va trec putin niste frisoane gandindu-va ceva mai atent la planurile lui Neamtu?!

        Uzzu

        19/05/2012 at 9:23 am

  • Draga Mircea, in virtutea votului pe care doresti sa-l incredintezi NR, te rog mult sa-mi explici de ce ai dori sa votezi o organizatie care „NU promovează valorile grassroots! Care ar fi acestea, până la urmă? Mișcarea Noua Republică a început într-adevăr la firul ierbii. Mai ieri un prieten constata, pertinent, sfârșitul copilăriei pentru N.R. Aceasta a depășit această limită și se maturizează, inclusiv prin separarea apelor”; „Votul universal direct pentru toate funcţiile de conducere în partid şi alegerea aleatorie a juraţilor din totalitatea membrilor de partid (afirmate public) mi se par demersuri populiste şi păguboase”(citate de pe site, pozitiile oficiale ale NR din ultimele aprox. doua-trei saptamani – daca astea nu dovedesc ca toti cei care au crezut in grassroots si puterea cetateanului au fost/sunt mintiti si folositi pe post de fraieri, atunci ce sunt?…)

   oanaalmasan

   19/05/2012 at 12:21 pm

 12. Să vă spun părerea mea, despre eşecurile actuale şi mă repet.

  Absenţa legitimităţii conducerii din perspectiva absenţei unor alegeri.

  Neidentificarea corectă a profilului membrului majoritar din NR la nivel de valori politice. De la început oamenii care au aderat au avut profile diferite. Dreapta Conservatoare? Dreapta Liberală. Când ajungi să pronezi, impui şi promovezi discuţii despre avort..în loc să-ţi faci un sondaj simplistic ca să vezi ce aşteaptă membrii..este o dificultate..trebuia lămurită înainte de a trece mai departe.

  Neidentificarea corectă a canalelor şi personalităţilor de promovare a mesajului. Am văzut-o pe Bianca Ionescu de exemplu la TV mi-a părut un comunicator extrem de bun.
  Dar…o singură dată.Apariţiile publice şi în favoarea unor persoane secundare ..trebuiau multiplicate.

  Promovarea unui profil de reţea organizaţională extrem de vulnerabil. Cu noduri şi ceea ce denumesc bottleneck. Gen dl Vlaston. Care revine ca şi persoană contestată de pe toate canalele. Dar ar fi de asemeni simplistic să spun că e vina exclusivă a lui. A fost eficient pe canalele publice, trebuie recunoscut la activitate.

  Şi cum spui cetăţean, când pe mail primeşti o adresare şi cerere directă simpatică de genul Daniel, oferă drepturi de admin lui cutărică,cutărică( să spunem că ok, e delegare se acceptă, după ce normal am decis să ofer lui MN proprie iniţiativă din partea lui Mihail Neamţu), dar o săptămână mai târziu la o discuţie în public. ţi se răspunde cu o fromulare Domnule gen nu te cunosc…îţi spui întrebarea sincer…wtf is wrong?

  TD

  18/05/2012 at 5:29 pm

  • wrong este ca unii nu sunt suficient de maturi sa isi dea seama la ce s-au inhamat si isi bat joc de sperantele oamenilor.

   Cetatean

   18/05/2012 at 5:31 pm

  • Şi cu asta punct NR.
   Aş fi dorit să mă fi concentrat pe partea de timp liber, pe două proiecte personale, Drumul Verde -ideea înfiinţării unei reţele de piste ciclabile la nivel naţional în România şi la un proiect de Bacnotă Anticorupţie gen http://india.5thpillar.org/

   TD

   18/05/2012 at 5:36 pm

 13. nu cumva ii d-atzi pre multä atentzie lui MN…………., nu meritä

  theo- nona

  18/05/2012 at 5:30 pm

  • Theo el a lovit in prietenii nostri de pe blog care au lucrat la – 10 grade sa stranga semnaturi. Putem noi sa tacem? Daca cineva ti-ar fi facut tie asa ceva, crezi ca am fi tacut?

   Theophyle

   18/05/2012 at 5:32 pm

   • daca a facut asa ceva mie mi se pare infamie,suflul noii republici asha cum l-am perceput eu este Politeia 😦

    mircea

    18/05/2012 at 5:42 pm

   • Theo, si eu cred ca subiectul MN incepe … sa doara, cu cat incercati sa va detasati de acest episod, dureros, din viata voastra, cu atat se va atenua amaraciune.
    Pentru noi, comunitatea Politeia, ceeace trebuia spus pe acest subiect, s-a spus, eu personal va multumesc,
    tie si lui Cetatean, pentru verticalitatea si onestitatea cu care a-ti vorbit ( cu M.N. si ceilalti din N.R.) in numele nostru, exprimand, mai intai exaltarea, asteptarile, sperantele, mai apoi amaraciune, deziluzia, resemnarea vis a vis de un proiect nascut sanatos ce s-a demonstrat apoi un avorton.
    Citindu-va postarile legate de MN si NR am o strangere de inima, va simt frustrarea si regretul (care uneori doare/raneste al dracului) din acest motiv cred ca a venit timpul sa trageti o linie si sa decide-ti: stop joc si de la capat, un proiect ( nasit cu dragoste, efort si buna credinta) moare, altul trebuie sa se nasca fiindca noi nu trebuie sa plecam sabia, suntem in mijlocul unei batalii pe viata si pe moarte, avem de infruntat o cotitura in viata noastra, ani intunecati de reactionar socialism sau revenirea in lumea minimei democratii.
    Daca nu vom reusi sa zdruncinam electoratul anesteziat si placid din paguboasa hibernate, daca nu reusim sa plamadim un nou proiect datator de sperante, in noiembrie razboiul va fi pierdut.

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    18/05/2012 at 5:56 pm

    • Draga lumi, multumesc pentru suport,

     o sa o luam de la capat pana va merge asa cum o visam noi, 😆

     Theophyle

     18/05/2012 at 5:59 pm

     • curios , conduci NR fara sa fii membru.

      mae

      18/05/2012 at 10:41 pm

    • Lumi, merci.
     Am scris public. Am adresat mailuri private insa institutional („Prin urmare, draga Mihai, va trebui sa intelegi ca eu, cand decid sa scriu ca @Cetatean ceva care te priveste pe tine ca lider al NR si Noua Republica ca miscare, eu angajez intreaga mea credibilitate de comentator Politeia (si odata cu ea si Comunitatea Politeia), credibilitate castigata greu, cu zeci de mii de comentarii constante ca linie civica si politica, cu angajament public pentru independenta si impartialitatea Justitiei, anti-sandelism, anti-iliescianism, valorile de dreapta conservator-liberale”), am crezut ca e destul. Iaca nu a fost sa fie.

     Cetatean

     18/05/2012 at 5:59 pm

     • … sa fie sanatos, pierderea este a lui, voi (noi) ne-am facut cu buna credinta (si unii cu efort urias, emotional si mental) datoria, cand realizezi ca dai margaritare porcilor …. schimbi cotetul.
      Repet, avem de hranit un leu si de nasit un Ulisse.

      Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

      18/05/2012 at 6:02 pm

  • @theo-nona: MN a confiscat practic NR pentru el si gashka. Nu ca el ca persoana ar mai merita vreo atentie. Dar, dupa cum se vede si din pre-istoria NR, are o mare abilitate de a lua idei si a se folosi de oameni, dupa care sa faca in asa fel sa rezulte ca toate meritele sunt ale lui.

   mishu jamie

   18/05/2012 at 6:56 pm

 14. theo,
  pt. mine e o cauzä moartä, numai rajetul zeflemitor in emisiuni, si atacul la oamenii de dreapta,
  mi-a arätat cä omul este , orce, dar nu de dreapta, de dreapta intelectualä,
  sensibilä, educatä, diplomaticä.
  poate vor sä mä contrazicä multzi, dar eu il väd pe MRU , cum este POLITEA,
  are un nivel. facem abstratzie de fluturasii ce scriu prostioare, doarä sä murdäreascä
  blogul.

  theo- nona

  18/05/2012 at 5:38 pm

  • Asa e! Cei doi nu suporta comparatie, unul e un cabotin de doi bani, celalalt e un OM SERIOS! MN e incosistent doctrinar, labil si amoral, cu zero experienta – merite 🙂 – in conducerea unor institutii/ organizatii, iar MRU e cat se poate de consistent din punct de vedere doctrinar, fara derapaje, confuzii si reflexe de oportunist, e robust si echilibrat, cu experiente cat se poate de relevante de management si reprezentare publica la nivelul unor institutii/ organizatii importante! Distanta de la pamant la stele intre MN si MRU!!! Nici nu merita sa ne obosim.

   Uzzu

   19/05/2012 at 12:50 am

 15. Vreau sa aduc in discutie un „fapt divers” deviind putin de la ale noastre.
  Intimplator am ascultat conferinta de presa a dictatorului si findca a fost scurta am avut timpul sa stau cu gura cascata si urechile ciulite.
  La sfirsitul spiciului, dictatorul a spus ca raspunde la intrebari referitoare la intilnirea NATO. Parca i-ar fi injurat pe ziaristi; o tacere totala, jenanta si o dovada in plus ca avem gurnalisti de doi bani.
  Doar se stia subiectul conferintei de presa. Trebuia sa ai macar ambitia de a pune o intrebare. Chiar in raspar, despre cit ne mai stau trupele in Afganistan ori cind cumparam avioanele alea. Ceva macar, ca sa dovedesti ca ai fost prezent.
  Dovada ca ziaristii nostri cred ca doar ograda mioritica conteaza, restului lumii ii dam cu flit.
  Un huuuuoooo tuturor ziaristilor care au fost azi prezenti la Cotroceni.

  victor L

  18/05/2012 at 5:42 pm

  • 🙂

   Emil

   18/05/2012 at 5:53 pm

  • pai daca n-a zis nimic de ponta???acum serios,oare citi din ziaristii de acolo stiu de unde vin initialele
   N A T O sau O T A N

   intamplator

   18/05/2012 at 6:03 pm

   • Nu Aruncati Toate Ouale sau Ouati-va Toti ca Adrian Nastase!

    Cetatean

    18/05/2012 at 6:07 pm

 16. mogulii le dädu-se alte indicatzii, si-au inghitzit vorbele, pt. cä sunt
  servitorii unor trusturi mafiote,……….nu de presä.

  theo- nona

  18/05/2012 at 5:48 pm

 17. Stimata doamna @ra2011 😆

  avand in vedere ca sunteti oficial in organizatia NR, notorie pentru drepturile democratice pe care le da membrilor, si fostilor simpatizanti, si care nu ne permite sa accesam blogurile dumneavoastra va servim aceasi consideratie tovaraseasca!

  Niet pe blogul asta pana nu vom avea acces pe blogurile dumneavoastra, PA!

  Theophyle

  18/05/2012 at 5:53 pm

  • uoooppps, w.t.f is doamna @ra2011 ??!!

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   18/05/2012 at 5:59 pm

 18. buna ziua;NR=sentimente contradictorii/personal era cit pe ce sa-mi calc un principiu(si nu am multe)=sa ma inscriu in ” partidul NR” ;
  o simpla descriere a unei experiente personale:
  apare manifestul NR pe internet;bun,frumos,MN pare ca e autentic;
  primele discutii ale unui grup de initiativa al unui sector din bucuresti;
  lansarea de la casa studentilor; frumos,dar doua personaje prea apar in primplan( si nu e vorba de MN;)cele doua personaje deja” filtreaza”pe cei care vor sa vorbeasca cu MN; MN nu schiteaza ca nu ar fi de acord,desi e vizibila crearea ” ecranului”
  primele indoieli: desi grup restrins,amestec de veleitari,esuati de la alte partide si citiva-minoritari-care constientizeaza momentul;
  se propune formarea gil: deja veleitarii se imbulzesc;cu chiu cu vai se formeaza ceva de coordonare;
  intilnirea de la minerva; abordez unul din persoanele care ” il ecraneaza” pe MN;acum sunt ceva mai multe persoane cu rolul asta;sunt prezentat; privesc in ochi,nu ma priveste,spun ceva( de genul-cum ati atrage un batrin suspicios…) primesc drept raspuns” un sablon” ( ok,gindesc,MN e obosit,tracasat,e scuzabil,dar daca?)am senzatia ca ii lipseste empatia( eu zic ca e fundamentala la un comunicator si lider)
  observ ca de fapt NR este -in plan comunicare -” doi =MN si Vlaston;
  stop cadru/analiza: ceva nu e ” cusher” aici;hai sa temporizez si inghet( nu ca ar fi contat,orice promovare printre cunostinte a NR);temporizez si pe cei care credeau ce le spusesem la inceput de NR si le cer-da,le cer-sa intrerupa orice sponsorizare financiara.
  concluzie: era cit p-aci sa-mi periclitez creditul pe care il am printre diversi cunoscuti;
  vorba lui ” deep throat” din afacerea watergate ” follow the money” si se va descoperi de fapt ce e cu NR asta/ o fi n-o fi autentica,or fi pacate ale tineretii lui MN sau cumva e altceva mai adinc si MN e doar folosit de altii,pentru ceva mult mai profund=dreapta e la fel ca stinga si orice incercare nu e decit ” aceasi marie cu alta palarie”

  intamplator

  18/05/2012 at 5:57 pm

 19. Oau…apar si eu in mailul lui @cetatean. Confirm ca au fost presiuni pentru distantarea de PDL. La Sibiu o ora au tot sarit unii de fund in sus. Deasemenea am stat de vorba o data cca 1 ora jumatate cu domnii Neamtu si Burchel si au adus din nou in discutie presiunile (era dupa atacul la doamna Udrea).

  Acum, daca tot suntem la dezvaluiri, haideti sa va dau una nou:

  NOUA REPUBLICĂ
  SECRETARIATUL GENERAL
  BUCUREȘTI

  ADRESA NR.8/18.05.2012

  Stimați colegi,
  În urma evenimentelor petrecute în ultimele săptămâni, vă facem cunoscute următoarele modificări administrative:

  1. La GIL București Sector 2: domnul Eduard Wagner a renunțat la responsabilitatea de Coordonator al GIL. A fost înlocuit, provizoriu, de domnul Radu Cujbă.
  2. La GIL București Sector 3: domnul Gabriel Cărbunaru a renunțat la responsabilitatea de Coordonator al GIL. A fost înlocuit de domnul Doru Oprea.
  3. La GIL Ilfov: domnului Felician Băjenaru i s-a retras încrederea, ca și Coordonator GIL. A fost înlocuit, provizoriu, de domnul Valeriu Todirașcu.
  4. La GIL Galați: domnul Daniel Arfire și-a anunțat, în scris, retragerea. GIN a luat act de aceasta. A fost înlocuit de domnișoara Cristina Dobreanu.
  5. La GIL Cluj-Napoca: domnul Călin Dan Morar a renunțat la responsabilitatea de Coordonator GIL. A fost înlocuit de doamna Adela Mîrza.

  Toate modificările de mai sus s-au făcut în virtutea prevederilor Deciziei nr.2/13.02.2012 a Noii Republici.
  Menționăm că toate persoanele de mai sus care s-au retras din responsabilitatea de Coordonatori GIL, au rămas în continuare membri ai Noii Republici. Le mulțumim pentru efortul, timpul, implicarea lor de până acum.
  Peste o lună va avea loc Congresul de constituire al Partidului Noua Republică. Va intra în vigoare Statutul, pe baza căruia vor fi organizate alegeri interne.

  Cazimir Țino
  Secretar executiv

  ribelalu

  18/05/2012 at 5:58 pm

  • salut 🙂
   a mai publicat-o Theophyle de pe FB, mai sus!

   huniad

   18/05/2012 at 6:01 pm

   • Cu atat mai bine, poate nu au citit-o toti 🙂

    ribelalu

    18/05/2012 at 6:02 pm

   • Eu o aveam de dimineata insa nu stiam subiectul dezvaluirilor lui @ cetatean.

    ribelalu

    18/05/2012 at 6:03 pm

  • Tare aia cu „i s-a retras increderea” domnului Bajenaru de la Ilfov.

   ribelalu

   18/05/2012 at 6:01 pm

 20. Pentru cei ce-i poarta simbetele dnei Kovesi s-a ivit un motiv intemeiat: Ciuvica a descoperit ca si-a plagiat lucrarea de doctorat.

  victor L

  18/05/2012 at 6:04 pm

  • Ciuvica stie sa citeasca?

   Cetatean

   18/05/2012 at 6:06 pm

   • Am avzut si eu stirea dar n-am vru ts-o dau. Pana nu-si lamuresc ei problema cu plagiatul lui Mang, n-au voie sa deschida gura pe o tema asemanatoare. Stie Ciuvica ce e o lucrare stiintifica? El care , medic fiind, cred ca nu stie sa faca nici macar o injectie, ce sa mai vorbim de lucruri mai complicate. De cand mananca ceva pe la antene, a uitat si in ce parte a corpului e splina!

    cedric

    18/05/2012 at 6:11 pm

    • basketball-ista are … bilute, a raspuns imediat public si a facut o solicitare CSM sa verifice imediat lucrarea incriminata si sa faca publica concluzia. Imediat ce vor constata ca este o simpla calomnie, sa ii apare onoarea si reputatia incriminand astfel de atacuri

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     18/05/2012 at 6:17 pm

   • Buna ziua,
    Da, Ciuvica stie sa citeasca. Deocamdata doar pe litere!

    Inganduratul

    18/05/2012 at 6:13 pm

   • am vazut stirea la antena 3. un paragraf de vreo 12 randuri e luat din nu stiu ce lucrare dar se refera la niste generalitati. si o autoare citata are pocit numele in 2 locuri. e absolut penibila incercarea varanului 🙂

    radu2

    18/05/2012 at 6:16 pm

 21. Buna seara tuturor.
  Am observat ceva ciudat – de obicei postarea mea ramane ultima… 🙂 sper sa fie doar din cauza ca de obicei intru pe forum pe la miezul noptii, si nu sa am eu vreo influenta malefica… 🙂
  Acum mi-am terminta mai repede treaba ca plec spre munte, si inainte de asta am zis sa scriu doua randuri.
  Asadar: in ceea ce ma priveste, eu nu voi mai da atentie subiectului NR cel putin o vreme. Cred ca este interesant ce-am citit in ultimele doua zile: Pdl lucreaza la o constructie noua care sa-l aiba ca varf de lance pe MRU. Oamnei noi „la vedere”, program nou, sigla si culori noi, denumire noua. Daca dispar dinozaurii si apar cativa lupi tineri de genul lui MRU, fara bube prea multe prin cap pe care sa le gaseasca Antenele, iRealitatile sau dl. maior, cred ca sunt/vor fi ceva sanse sa se intoarca roata pana in noiembrie.
  Mie unul parca imi vine inima la loc: pana la urma Ponta are guvern doar cateva luni! Alegerile generale anticipate nu mai sunt posibile – daca s-ar fi intamplat, atunci chiar ca era tragedie cred.
  Asa cel putin pana in noiembrie cu un pic de munca dar cu foarte mult creier cred ca se poate face ceva sa se scoata din case oamenii cu opinii de dreapta in noiembrie.
  NR? Deocamdata pentru mine nu exista: pana cand nu se situeaza clar la dreapta, pana cand nu incep sa toace la USL prin declaratii, pana cand nu arata ca pot indeplini ceea ce asteptam de la ei, pentru mine pur si simplu nu exista. Altfel, repet: faptul ca la ei acolo in organizatii se schimba liderii unul dupa altul arata doar o lupta pentru putere, ceea ce e normal. cei cu sustinere mai slaba cad sau pleaca, ceilalti vor conduce. Banuiesc ca se vor stabiliza cumva sau vor muri incet. Eu sper sa se stabilizeze si sa inceapa sa toace la USL, cu sau fara MN mai putin conteaza pentru mine. E drept ca nici n-am consumat mai mult de cateva sute de RON pe NR, asa ca mare lucru nu regret in niciuna din situatii.

  victor.vb2

  18/05/2012 at 6:22 pm

  • Merci pt comentarii, iaca nu sti ultimul 🙂

   Alegeri anticipate nu se fac decit daca vrea Basescu, in ultima instanta.
   NR si MN nu au tocat niciodata USL-ul in mod seriaos, au preferat sa toace „populismul”, „baronii” si alte tinte proteiforme. S-au legat pe ici pe colo de cite unul, insa se vede clar ca nu s-au luat cu dintii si unghiile de USL.

   Cauza? Radu Cujba si Vlaston (asta e impresia mea). Ei l-au sfatuit pe MN sa pozitioneze NR ca o constructie anti-PDL. Deci automat trebuiau sa traga mai mult in PDL.

   Cetatean

   18/05/2012 at 6:29 pm

   • La astea se adauga frustrarile interne ale lui MN fata de TB. ‘Delimitarile’ sale au drept cauza ceea ce MN considera o vulnerabilitate a CV-ului sau, anume perioada directoratului stiintific la IICMER. Orice ghola uslamist poate sa-l ‘incuie’ numindu-l ‘simbrias al institutului de buzunar al lui TB’, atac la care MN simte ca nu are o replica utilizabila.

    EuCuMine

    18/05/2012 at 7:17 pm

  • MRU va aduce un castig de imagine PDL-ului iar acest lucru combinat cu iminenta scadere a USL-ului datorata neseriorizitatii va fi o gura de oxigen pentru PDL. Totusi timpul este prea scurt iar sansele lui MRU vor fi maxime abia in 2014. Daca viitoarea Constitutie va pastra absurditatea aia ca presedintele sa fie „independent” (Franta, Rusia, SUA samd nu au asa ceva) nu stiu insa ce locomotiva va avea dreapta pentru 2016.

   ribelalu

   18/05/2012 at 6:31 pm

 22. Tot de pe FB, autorul nu este online, nu am putut cere acceptul publicarii:

  Acum, pentru a ajuta la o intelegere mai buna a lucrurilor, mai jos este un fragment din Decizia 2/13.02.2012:

  „Art. 1. Până la data înregistrării ca partid politic, în Noua Republică […] Mandatul coordonatorilor GIL-urilor Noua Republică se încredințează și se confirmă prin decizia Grupului de Inițiativă Națională.”

  Cu alte cuvinte, GIN-ul, in intelepciunea lui, a decis deja toate lucrurile spuse mai sus, comunicate in adresa 8/18.05.2012. Asa stand lucrurile, pot sa ma intreb urmatoarele:

  1. A avut loc sedinta de GIN care a decis retragerea increderii + inlocuirile coordonatorilor GIL (Buc_S2 , Buc_S3 , Ilfov , Galati , Cluj) ? Cand ?
  2. Au existat propuneri multiple pentru inlocuitori ?
  3. S-a supus la vot in GIN retragerea increderii + acordarea „mandatului pentru inlocuitori ?
  4. Daca da – care a fost rezultatul votului ? (Pro/Cons/Abtineri)

  Sunt intrebarile retorice sau nu ? Sau putem constata, inca odata, ca democratia s-a oprit chiar la usa GIN-ului ? :))

  CFG

  18/05/2012 at 6:27 pm

  • CFG, maiastra decizia asta nr. 2. In loc sa scrie statute si programe politice, ei se ocupau de proceduri de instalare de sefi.

   de aia in februarie nu a iesit Manualul ala de Identitate decit dupa ce a fost pressing mare pe GIN, ca ei erau ocupati cu altceva.

   Cetatean

   18/05/2012 at 6:31 pm

  • Eduard este comentator fidel al acestui blog asa ca nu se va supara.

   ribelalu

   18/05/2012 at 6:33 pm

  • chestia asta cu retragerea increderii ma da pe spate 😆 ashtia-s nascutzi dupa 90 sau inainte ?

   mircea

   18/05/2012 at 6:40 pm

 23. O postare interesanta pe Politeia Europeana: „Inexistenta putere a poporului”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/05/18/inexistenta-putere-a-poporului/

  huniad

  18/05/2012 at 6:34 pm

 24. A scris nu foarte demult un articol dl. Aligica.
  „…
  Sa incercam un raspuns: Ca sa formezi un partid nou iti trebuie niste antreprenori politici. Sa le luam pe rand. Antreprenor = cineva care are experienta si/sau capacitatea sa intreprinda lucruri legate de organizarea si managementul transormarii unei noi idei, viziuni, proiect in realitate practica. Politic = cineva care sa inteleaga, fie instinctiv fie conceptual, natura si mecanica elementara a proceselor politice. In cazul de fata, a partidului politic ca pivot si esenta a sistemelor politice moderne.

  Cu privire la prima jumatate termenului, sa nu comentam pentru ca nu este nimic de comentat. Cu privire la a doua, sa spunem ca reformatorii romani, fie ei apartinici, fie angajati deja in partidele existente, nu par sa inteleaga doua chestiuni politice elementare.

  (1) Partidele sunt organizatii. Organizatiile se construiesc si mentin motivand oamenii. Adica oferindu-le stimulente. Motivatia pentru imensa majoritate a oamenilor, in politica si oriunde, e data de trei lucruri: bani, functii (citeste putere) si status.

  (2) Partidele sunt coalitii de coalitii. Un partid este o agregare de indivizi si grupuri in jurul unor seturi de interese. Aceaste agregari se numesc coalitii. Nu stii sa construiesti coalitii sau sa te porti in coalitii, nu ai ce cauta in politica.

  Asadar: atat timp cat “antreprenorul politic” nu intelege obiectul muncii si adopta strategii ce sunt contrare insasi naturii acestui obiect, antreprenoriatul sau are sanse de reusita doar prin accident. Sau prin miracol. Ceea ce din punct de vedere al teoriei politice tot aia este.
  …”
  http://www.contributors.ro/fara-categorie/un-nou-partid-de-ce-nu-se-face-cine-ar-putea-sa-l-faca/

  CFG

  18/05/2012 at 6:37 pm

 25. @ cetateam: v-am trimis un mail

  ribelalu

  18/05/2012 at 6:46 pm

 26. Ziua buna la toata lumea, chiar si lui RA2011 cine o fi ea, 🙂
  Ziua buna Teophyle, @Cetatean, @huniad

  Vorbind de NR, trebuie sa remarc faptul ca ToG a scris ceva care poate fi aproape un program politic al NR. Asta am asteptat de la NR.

  Eu, personal, nu am nevoie sa mi se faca educatie (de exemplu-Adevarul trebuie spus chiar daca doare, pe strada etc. nu ai voie sa urmaresti canalele de stiri A3 si realitatea etc. ).
  Eu ca om matur, adult, vreau sa stiu ce vrea NR si care este pozitia ei fata de numarul de bugetari, antreprenori , justitie, religie.
  M-am uitat la comentariile la articole la NR. Multi inceraca sa il imite pe MN aducand argumente citate din biblie, sfinti, sfinte, ingeri , arhangheli sau ceva religios. Da bine si este politic corect- cine esti tu sa contrazici ce a zis sfantul, arhangelu….ala?. Gata ma pornesc si nu vreau……
  Vreau ceva concret , 10 randuri (nu acrostih) si un limbaj care sa nu fie imbacsit de arahaisme, semantorisme fals „prieten cu poporu’ de rand” ale unui autodeclarat „meritoriu”

  eugeni

  18/05/2012 at 6:53 pm

 27. Am citit pe undeva ca Berceanu vrea sa il invite pe MRU in Craiova la promovarea catindatilor PDL. Asta inseamna ca ceva incepe sa miste. Pana acum MRUs e misca numai in Transilvania.

  eugeni

  18/05/2012 at 7:00 pm

 28. Intrebare: Ce hram poarta Cristian Socol?

  Ca a pus un articol pe Contributors marca ‘Rudotel’ Vasilescu.

  http://www.contributors.ro/dezbatere/atentie-la-profetiile-care-se-autoindeplinesc/

  EuCuMine

  18/05/2012 at 7:04 pm

  • Pentru ca nu ti-a raspuns nimeni, iti zic eu: pe Facebook era recomandat ca unul dintre articolele cele mai ludice de pe contributors… Deci trebuie citit intr-o nota absolut ironica (daca nu era evident)

   cristihan

   19/05/2012 at 1:49 am

 29. Mi-a venit in gand o sugestie pt. musiu Ciuvica: sa „cerceteze” daca teza de doctorat a presedintelui Basescu este plagiata!!
  Mama , mama , ce ar mai fi muscat din fundul lui daca avea activitate stiintifica.
  Deocamdata doar teza lui Felix s-a dovedit un fals (ne mai vorbind de Mang), iar antenistii cauta cu disperare sa bage si pe altii in mocirla.

  cedric

  18/05/2012 at 7:16 pm

  • Presedintele are doctorat ? In navigatzie ? 😆

   mircea

   18/05/2012 at 7:29 pm

   • Am uitat sa pun G/M. Imi bateam joc de „investigatiile ” lui Ciuvica!

    cedric

    18/05/2012 at 7:51 pm

  • Buna seara 🙂
   Eu revin, obsesiv:
   cu masterul lui Ponta, postat in CV de pe siteul Camerei deputatilor,
   in care afirma ca in perioada in care era procuror la….
   a urmat un master (de 3 luni) la Universitatea din Catania, Universitate care, cel putin azi -2012 – nu organizeaza master asa scurt
   cum ramane ?

   Emil

   18/05/2012 at 7:32 pm

   • Emil, sunt gauri mai mari in biografia lui Ponta decit Masterul ala.

    Cetatean

    18/05/2012 at 7:57 pm

    • Da’ Ciuvica nu le vede? Sa ii scriu?
     🙂

     Emil

     18/05/2012 at 9:19 pm

 30. Buna seara… toti nenorocitii preiau acum laturile lui Ciuvica si le mesteca pe toate posturile cu o desfatare ce-mi provoaca o greata imensa… din pacate vocile lor sunt „date” la volum maxim iar lumea recepteaza, recepteaza….

  Ioana

  18/05/2012 at 7:28 pm

  • Deh, scarabeii tocmai ce-au primit material nou numai bun de rulat intr-o bila.

   EuCuMine

   18/05/2012 at 7:31 pm

 31. La B1, in emisiunea lui Badin, Racoviceanu zice ca a luat un interviu lui Rusanu care a declarat ca , in curand, un mare lider PDL va trece la PNL. Acum, cei din emisiune incearca sa ghiceasca cine o fi personajul.
  eu nu cred ca mai e vreunul care sa treaca acum la PNL, cei care au vrut au facut-o la motiune.
  Dar naiba stie, vom vedea.

  cedric

  18/05/2012 at 7:32 pm

  • Blaga? Berceanu? Oltean?

   Ca suspectez pe oricare dintre astia. Videanu a fost terfelit prea tare iar pe Udrea au lovit-o in orgoliul personal iar o femeie nu iarta asta.

   EuCuMine

   18/05/2012 at 7:35 pm

   • Blaga? Pnl a zis ca il tine la senat presedinte.

    eugeni

    18/05/2012 at 7:48 pm

 32. Azi eram bombardat cu mesaje ca MN e invitat la Nasul.tv. Acum vad o alta postare:

  „Nasul va propune o dezbatere despre cele mai fierbinti subiecte ale zilei: acuzatiile de plagiat aduse Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, posibilele schimbari la nivelul Justitiei anuntate de Executiv, conflictul mocnit dintre premierul Victor Ponta si Presedintele Traian Basescu in privinta reprezentarii la Consiliul Europei si neregulile din CV-ul ministrului mediului Rovana Plumb.”

  ribelalu

  18/05/2012 at 7:34 pm

  • MN va fi de la ora 21:00.
   Probabil inainte e subiectul cu plagiatii. 🙂

   uitaroh

   18/05/2012 at 7:46 pm

   • Sorry, … presupusa „plagiatura”.

    uitaroh

    18/05/2012 at 7:50 pm

 33. dacä vrea incä unul sä trädeze, sä o facä,

  de trädätori sä nu ne parä räu.

  theo- nona

  18/05/2012 at 7:49 pm

 34. si Racoviceanu este unul cu 2 fetze, nu-mi place
  omul de loc, absolut de loc.

  theo- nona

  18/05/2012 at 7:51 pm

 35. salut@ all
  Ne agitam cu totii si consumam energie cerebrala pentru un cal mort.Democratic mort.A murit la Moeciu cand,MN a impus democratic ca membrii gin prezenti GIN, sa aiba drept de vot asupra statutului la fel ca o filiala intreaga.A fost curat murdar.Am votat impotriva.Cred ca am fost singurul.

  cristibucuresteanu

  18/05/2012 at 7:51 pm

  • Bine, frate, ca o filiala intreaga, insa nu ca TOATE filialele (pe care sa le substituie).

   Cetatean

   18/05/2012 at 7:54 pm

   • Cetatean, ce a spus amicul Aligica a spus si subsemnatul la inceput despre Neamtu. Trebuie sa ai fler si experienta sa nu creditezi nulitatile cu timp, incredere, bani. 😉
    Ramin la ideea mea ca partidul acela unde sa voteze toti online via semnatura digitala poate fi facut, doar ca Theophyle nu vrut sa ma sprijine cu partea de doctrina/ stat facut de la firul ierbii 😉
    Iar acum nu stiu ce lucrati in laboratoarele voastre, dar stiu ca trece vremea …

    Dan Masca

    18/05/2012 at 8:01 pm

    • M-a ferit Dumnezeu sa dau bani pentru NR…

     Cetatean

     18/05/2012 at 8:03 pm

   • Un om cat douazeci.Adevarati eroi.Pastori desavarsiti.De unde mai vrei vot democratic pentru statut cand increderea in reprezentantii GIN,definitiva si irevocabila a trecut la vot din prima?

    cristibucuresteanu

    18/05/2012 at 8:08 pm

    • Foarte bune observatii! Daca ai fost singurul care a votat atunci impotriva inseamna ca ai fost singurul Adevarat. Ceilalti nu aun inteles, sau au priceput prea tarziu, ce inseamna si ce trebuie sa insemne Noua Republica. Nu NR, nu MN, nu constructia de cacao facuta pentru Fondator. Fondator si Lichidator, ca bine observa @Cetatean, NR functioneaza acum pe vechiul principiu romanesc: „eu te-am facut, eu te omor!”.

     Uzzu

     19/05/2012 at 1:04 am

     • Din pacate prietene a fost doar experienta nu determinare sau constiinta politica pe suport de spirit civic,democratic.Sant doar un hodorog tocit de douazeci de ani de PD .Valoarea mea sta doar in experienta organizationala.O dau creative commons la toata lumea, insa,doar pe acest blog.Platesc pacate mai vechi.

      cristibucuresteanu

      20/05/2012 at 12:24 am

  • Huniad, cred ca diferenta intre cei doi e mult mai mare decit zice sondajul.

   Cetatean

   18/05/2012 at 8:00 pm

 36. @ Cetatean si Theo
  60% din electorat nu voteaza.Ei nu cauta o orientare doctrinara cat un modus operandi.Vor solutii concrete,transparente,precise,simple.Din pacate aproape toti,in umbra unei mentalitati paguboase,cred ca un singur om poate fi cheia la problema.De la nivel local,la national.Gasiti omul si apoi definiti calea.E mult mai simplu pentru toti.Si mult mai rapid.

  cristibucuresteanu

  18/05/2012 at 8:00 pm

  • si in NR Neamtu si-a asumat rolul providential?

   Cetatean

   18/05/2012 at 8:02 pm

   • Negativ,i-a fost suflat incet ,incet in ureche..

    cristibucuresteanu

    18/05/2012 at 8:09 pm

    • Corect si incorect. Daca i-a gasit el pe aia care sa-l aduleze?

     mishu jamie

     18/05/2012 at 9:50 pm

     • Corect, deloc incorect!!! Eu paariez oricat pe varianta lui Misu!!!

      Uzzu

      19/05/2012 at 1:05 am

      • Corect si corect.Nu se poate scula daca nu o freaca nimeni.Doar in imaginar..

       cristibucuresteanu

       20/05/2012 at 12:10 am

  • Cum adica „gasiti omul si apoi definiti calea”?!?!?!?!?

   luminita

   18/05/2012 at 8:25 pm

   • Simplu.TB s-a impus initial ca „administrator” la primarie si apoi a fost ajustat doctrinar la dreapta esicherului politic.

    cristibucuresteanu

    18/05/2012 at 8:39 pm

    • A fost ajustat apoi de catre cine? I-am definit noi calea?

     luminita

     18/05/2012 at 9:01 pm

     • Cine, inseamna noi? BPN a decis calea ,dupa conjunctura politico-economica a momentului.

      cristibucuresteanu

      18/05/2012 at 9:19 pm

      • 🙄 ❓

       luminita

       18/05/2012 at 9:24 pm

 37. EuCuMine

  18/05/2012 at 8:01 pm

 38. Realitatea titreaza „Baietii destepti” greu de invins
  Antena 3 : „Baietii destepti” cu macaroana taiata
  …. mai sa fie…..

  Ioana

  18/05/2012 at 8:04 pm

 39. Haios Berceanu vorbind de Ponta 🙂

  lastnightmusic

  18/05/2012 at 8:06 pm

  • Il „sparge” pe tontanel. Oricat de mafiot e el[Berceanu], stie sa-l „plezneasca”. 🙂

   uitaroh

   18/05/2012 at 8:14 pm

  • cretinii care nu au fost in stare sa faca studii serioase si-au tras „certificate”.

   Cetatean

   18/05/2012 at 8:15 pm

   • @cetatean
    eu cred ca daca-i ia la puricat pe toti vor fi surprize mari;nu m-ar mira ca faimoasele cursuri de ” reciclare” dinainte de 89 sa fi fost asimilate cu masterate

    intamplator

    18/05/2012 at 8:29 pm

 40. m-as bucura f. mult pt. dl. BOC, este un om cinstit, un bun roman.
  dacä mai sunt oameni cu cap si isi dau seama, cä färä sacrificiul
  dlui boc si a guvernului, romania putea sä fie in groapä, ar trebuii
  sä-l recopense se, mai mult spre binele lor a clujenilor.

  theo- nona

  18/05/2012 at 8:16 pm

 41. Buna seara 🙂
  Off topic! Se pare ca persevereaza in prostie :mrgreen: Andrei Marga s-a intalnit cu ambasadorul Rusiei, oare era prioritate pe agenda?
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/andrei-marga-s-a-intalnit-cu-ambasadorul-rusiei-la-bucuresti-982191.html

  mar

  18/05/2012 at 8:21 pm

  • Jeg bolsevic.

   EuCuMine

   18/05/2012 at 8:24 pm

  • nu va prindeti!
   omu’ trebuia sa primeasca instructiuni pentru Chicago;doar nu era ditamai ministrul de externe sa mearga noaptea la colt de strada dosnica sa se intilneasca cu instructorul

   intamplator

   18/05/2012 at 8:32 pm

   • hait ca ai nimerit-o! Ma intreb daca americanii au receptat si ei, simultan, mesajul primit de Marga :mrgreen:

    Cetatean

    18/05/2012 at 8:37 pm

   • Este o sfidare a romanilor si a Romaniei. Teoretic ar tb sa apara reactii, practic sunt rezervata ptr. ca am senzatia ca s-au asezat ochelari rosii. Triste vremuri am ajuns sa traim 😦

    mar

    18/05/2012 at 8:38 pm

 42. Sarmanul MRU avea super-planuri…

  Ideea grupului „Prietenilor Coeziunii” era exceptionala.

  EuCuMine

  18/05/2012 at 8:23 pm

  • „sarmanul” MRU?
   de ce „sarmanul”?!?!

   luminita

   18/05/2012 at 8:36 pm

   • Pentru ca o adunatura de sclaveti fomisti i-au tras-o si isi vede o buna parte din eforturi facute praf.

    EuCuMine

    18/05/2012 at 8:39 pm

 43. MRU: viitorul inseamna regrupare si relansare, viitorul inseamna centru-dreapta.

  Cetatean

  18/05/2012 at 8:25 pm

  • Tare as vrea sa vizionez inregistrarea originala, de 1,5 ore.

   EuCuMine

   18/05/2012 at 8:34 pm

  • Buna seara, sunt cititor mai vechi dar pana acum nu am scris nimic. M-a gadilat in mod placut la urechi exact acest enunt! Sper ca regruparea sa nu fie doar tactica si sa-l scoata pe MRU din zona „compromis impreuna cu PDL”.

   cmatei

   18/05/2012 at 11:58 pm

 44. Ma uit la Cristoiu . Discuta cu Berceanu care e absolvent de Aeronautica. Are preocupari in domeniu in continuare.
  Interesant mi se pare ce a spus legat de obtinerea titlului de doctor in specialitate. Zice ca i-au fost facute doua propuneri cu teza gata facuta, in specialitati economice :ceva relatii europene era tema uneia. Zice ca a refuzat ca nu era meseria lui. Dar de aici ne dam seama cum au obtinut titlul de doctor parlamentarii.

  cedric

  18/05/2012 at 8:42 pm

  • Salut mar 🙂
   Hotii zbiara hotii 😦

   Theophyle

   18/05/2012 at 9:10 pm

   • Buna 🙂
    Razboi pe fatza, sper sa invinga cei buni si normali.

    mar

    18/05/2012 at 9:15 pm

    • O sa fie greu, mar. O sa fie greu pentru ca inca nu prea stim cine sunt cei buni, vezi ce mizerie si ipocrizie ne inconjoara!

     Theophyle

     18/05/2012 at 9:18 pm

 45. Ciuvica : informatia am primit-o pe email si a fost anonima, i-am rugat pe cei de la „Militia spirituala” sa ma ajute si mi-au confirmat plagiatul…
  Nesimtitul, chiar nu-i da nimeni nicio palma? O mai face si stedenta repetenta de anul I…. ma sufoc de indignare….

  Ioana

  18/05/2012 at 9:13 pm

 46. Asta merita o lectie la genul administrata de Nastase

  huniad

  18/05/2012 at 9:16 pm

  • Am rezereve serioase ca lectia administrata nu a fost o diversiune.

   mar

   18/05/2012 at 9:19 pm

 47. alt nenorocit, candidat PSD la nu stiu ce primarie : iata un plagiat demonstrat si dovedit !
  ce nenorociti……

  Ioana

  18/05/2012 at 9:16 pm

 48. La Nasul este Mihai Neamtzu 😦 Volubil si zambitor, are si bucurii….ca a intrat in viatza reala. Surprins ca sunt valori in Romania tacuta, mai sa fie 👿 Omul asta unde a stat, intr-un glob steril 😦

  mar

  18/05/2012 at 9:18 pm

  • Pana la urma am sa incep sa nu ma mai uit nici la Nasu. Asta ii salta la plasa, fara nici o intrebare serioasa – fara nimic!

   MN fuge de intrebari grele. Stiu cel putin din trei surse ca rupe pantul cand stie ca o sa fie intrebat serios!

   Theophyle

   18/05/2012 at 9:21 pm

   • Da, asa este 😦 Sper sa mai rezist putin, ptr. ca MN bate campii.

    mar

    18/05/2012 at 9:23 pm

 49. deja la Antena 3 „plagiatul” D-nei Kovesi este „clar si demonstrat” iar cel al d-lui Mang a fost doar o mare lucratura politica

  Ioana

  18/05/2012 at 9:19 pm

 50. Socant ptr. mine, propunerea NR a fost rostogolita de Turcescu 😦 MN are goluri serioase, cred ca cineva tb sa-i aminteasca de unde a pornit si mai ales de unde au venit primele adeziuni.

  mar

  18/05/2012 at 9:22 pm

 51. Miscare care s-a nascut pe internet, asta si-a insuit miscarea Politeia 👿

  mar

  18/05/2012 at 9:25 pm

 52. Neamtu:

  „S-a cheltuit mai mult decit s-a primit”. „De unde?” intreaba Moraru.

  „Avem si noi actionarii nostri, care au dat 5000 euro, 10000 euro, altii care au dat 10 lei”.

  Deci asa: niste baieti au sponsorizat cu mii de euro si au pretentii sa dicteze statutul si strategia politica 😈

  Cetatean

  18/05/2012 at 9:32 pm

  • Return on Investment for the win.

   EuCuMine

   18/05/2012 at 9:33 pm

  • Trebuie lasat in pace. Se spanzura singur!

   Theophyle

   18/05/2012 at 9:34 pm

  • cat a fost in IICR n a lasat nimic in urma lui cu privire la investigarea crimelor din regimul comunist. cred ca nu degeaba a fost numit acolo sa blocheze orice demers !

   zigzag

   18/05/2012 at 10:01 pm

  • reiau „follow the money”

   intamplator

   18/05/2012 at 11:16 pm

   • Corect! Asta e calea, sa vedeti ce surprize ar iesi la iveala…

    Uzzu

    19/05/2012 at 1:09 am

  • Mai asculta o data!

   anaphoricus

   19/05/2012 at 7:13 am

 53. Iar loveste in PDL dar vorbeste de mobilizarea electoratului de dreapta, confuz rau 😦

  mar

  18/05/2012 at 9:45 pm

  • Offf, iar s-a intors MN la Udrea. Pe Ponta, Oprescu, Vanghelie, nu-i vezi? Sterge-ti, bre, ochelarii! Udrea, daca a facut blat, cum zici, a facut cu cineva din PSD/USL. NUme si prenume!

   mishu jamie

   18/05/2012 at 9:53 pm

 54. Buna seara frati Theophyleni,

  Pana azi am sperat ca MN se poate intoarce, dupa ce am citit cat ati vrut sa-l ajutati in sfarsit il vad pe MN irecuperabil, Mandria lui e demonica si se inraieste pe zi ce trece. Vorba lui Theophyle: fiecare cu drumul lui.
  Noi sa fim sanatosi…Trist cand esti inselat de….mai bine tac.

  ovidiu

  18/05/2012 at 9:58 pm

  • Ovidiu, fiecare pasare pe limba ei piere. Nimeni nu a avut pretentia sa ii spuna ce candidati sa aiba si ce sa scrie in statutul ala afurisit. Au exista insa niste repere si limite de care nu a tinut seama, desi clama „firul ierbii”.. Mai mult, a dat oameni afara. Asta nu se face.

   Cetatean

   18/05/2012 at 10:01 pm

   • Multumesc.
    MN este cel putin duplicitar.

    ovidiu

    18/05/2012 at 10:13 pm

   • Parca era un nene mai demult ce zicea ceva in genul: „Navfragivm sibi qvisqve facit”.

    EuCuMine

    18/05/2012 at 10:15 pm

  • salut Ovi. parerea mea ca la acest tovaras , neamtu, nu e vorba de mandrie. e vorba de altele.

   zigzag

   18/05/2012 at 10:02 pm

   • De la mandrie vin toate 🙂

    ovidiu

    18/05/2012 at 10:14 pm

  • „Mandria lui e demonica”. Vai, cat adevar graiesti!!! Si cati orbi sunt inca in jurul lui. Fereasca Sfantul sa ajunga asta sa se joace cu multimile!!!

   Uzzu

   19/05/2012 at 1:11 am

 55. „Ne-am apucat să facem un partid fără ideologie, fără program politic și fără statut. Am ajuns să avem o intoleranță absurdă la critică și ironie. În loc să cerem ajutorul lui Aligică, Stanomir și Macovei, a oricui e gata să ni-l ofere, ne urcăm în stejar căutând securistii și infiltrații ce au distrus PNTCD-ul. Când stânga călărește statul și Năstase se dă în stambă în sala de judecată, noi aruncăm metafore, ieșind cu aceleași justificative de ce ne-am alăturat Noii Republici. Poate ar fi cazul să scriem ce naiba ne-a apucat de îi îndepărtăm pe prietenii Noii Republici.”
  http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/05/18/turn-off-the-glory-cum-se-musca-dintr-o-ceapa-2/

  mishu jamie

  18/05/2012 at 10:03 pm

 56. Hai ca Nasu aduce putin aer curat: Vine Campeanu de la RL cu care discuta de relatia ponta- basescu

  lastnightmusic

  18/05/2012 at 10:05 pm

 57. la un tip afectat si ipocrit ca MN, potzi crede orce,
  poate a fost infintzat, special sä rupä electoratul de dreapta.

  dar este prostänac si se muscä singur de fund, e pe aproape
  de ponta. nu am crezut nimic si niciodatä in el, face circ.

  theo- nona

  18/05/2012 at 10:08 pm

 58. bunä emisiunea lui nasu, cu dl. Campeanu,

  amandoi f. buni, o pläcere, de altfel dl. Campeanu scrie bine.

  theo- nona

  18/05/2012 at 10:41 pm

  • tds,
   Noi am cam ghicit asta mai inainte , nu este asa? 🙂

   eugeni

   18/05/2012 at 10:44 pm

  • Eu zic ca e mai mare diferenta.

   Cetatean

   18/05/2012 at 10:45 pm

  • ha-ha salve 🙂
   asta-i un semnal excelent

   mircea

   18/05/2012 at 10:58 pm

 59. Stiti cumva unde pot vedea interviul cu MRU lde azi ?

  ovidiu

  18/05/2012 at 10:51 pm

 60. seara buna all 🙂
  Grivco lucreaza bine 😆
  Guvernul Ponta este atat de curat,apretat si cinstit ca nicio alta institutzie sau sefii acestora n-au voie ca sa fie mai presus 😆
  Cristi Preda a fost f.bun pe irtv/test de stres/Danca.
  .ps. Danca e f. ciudat ,e un fel de spooky-freaky.Mai bine si-ar pune un ecuson cu Ponta,n-ar mai trebui ca sa vorbeasca atat de mult,emisiunea s-ar derula singura 😆

  mircea

  18/05/2012 at 10:54 pm

 61. salut,

  cumva Vlaston este…………….unchiul lui Mihail Neamtu?
  multe lucruri s-ar explica atunci
  🙂

  skorpion

  18/05/2012 at 10:57 pm

 62. Exista undeva inregistrarea cu MRU la Transilvania live? 🙂

  eugeni

  18/05/2012 at 10:58 pm

 63. Unchi my foot. S-au gasit unul pe altul, doi grafomani care scriu pe Contributors mai repede decit analizeaza consecintele propriilor articole.

  Cetatean

  18/05/2012 at 10:58 pm

 64. Sa inteleg din ce spune tog ca Noua Republica e impotriva avorturilor, impotriva homosexualilor ?
  Pai ce o mai deosebeste de Noua Dreapta a lui Suru, niste vlajgani idioti care fugaresc ajutati de popi tineri cu barbi de tzap, niste biete lesbiene odata pe an la parada gay ? 🙂 MN e oare barbat daca accepta asta ?

  lastnightmusic

  18/05/2012 at 10:59 pm

  • Inteleg ca s-a legat din nou de Udrea(la nasu). Asta raspunde implicit intrebarii tale 🙂 .

   eugeni

   18/05/2012 at 11:03 pm

  • am vazut si eu o data niste din astia cu Noua Dreapta. Frate, mergeau pe strada si fluierau strigind ceva despre patrie, nu am inteles ca nu puteam deschide geamul in ore sa casc gura la vinatorii de poponari.

   Cetatean

   18/05/2012 at 11:08 pm

   • tu nu stii ca cei mai violenti contra homosexualilor sunt cei cu probleme ? 🙂 🙂

    lastnightmusic

    18/05/2012 at 11:10 pm

    • o fi. din partea mea, treaba fiecaruia ce si cum face, cita vreme nu vad invadat spatiul public pietonal de vreo ideologie (sa nu vad nici cruci instrumentalizate, nici curcubee ca argument politic).

     Cetatean

     18/05/2012 at 11:16 pm

  • TDS, uita-te pe sit, tzara arde si NR ii da cu demografia, cu pro-vita si cred ca vor face in curand si slujbe on line. :)) Sunt minim 5 articole pe tema.

   mishu jamie

   18/05/2012 at 11:25 pm

   • E un idiot !
    lui Theophyle care e carturar si specialist in teologie i-a placut tinarul carturar, politician dar nu s-a prins din prima ce secatura complexata este

    lastnightmusic

    18/05/2012 at 11:53 pm

  • Boc, omul de la bloc ! 🙂

   lastnightmusic

   18/05/2012 at 11:08 pm

   • Acuma va fi:

    „Boc. Die Hard” 😆

    Hai, Boc!

    Cetatean

    18/05/2012 at 11:09 pm

    • N-am drept de vot in Cluj, dar l-as vota, numai pentru cat a incasat bietul de el.

     mishu jamie

     18/05/2012 at 11:26 pm

  • haios articol 🙂
   om cinstit bun la toate 😆
   suficient sa le spuna clujenilor – I am back 😆 si alora mai tinerei home sweet home

   mircea

   18/05/2012 at 11:20 pm

   • Mircea il cunosti pe Mihnea Maruta ? Cati ani ai ? In ce oras locuiesti ? Esti haios . :))

    Doina

    18/05/2012 at 11:32 pm

    • Sunt nascut in Cluj ,Doinitza 🙂 da` stau mai la vest 🙂
     Nu-l cunosc dar imi place omul (a moderat fb dezbaterea ptr.prezidentziale basescu-antonescu ) are un blog fain 🙂

     mircea

     18/05/2012 at 11:38 pm

    • fara intrebari din astea. Aici pe blog ne ascundem de Fondator sub anonimatul cel mai total 😆

     Cetatean

     18/05/2012 at 11:39 pm

     • 😆 😆

      mircea

      18/05/2012 at 11:42 pm

     • Scuze, nu cunosteam regula anonimatului cel mai total . Voi incerca s-o respect .Asa cum am respectat si sfatul tau de acum cateva luni sa am rabdare cu NR si MN . Apropo mai trebuie sa astept sau ma pot elibera de iluzia NR ? :))
      Ma bucur Mircea ca-ti place omul ( Mihnea ) . Si mie imi place . :))

      Doina

      18/05/2012 at 11:51 pm

      • E ok 🙂
       Permite-mi sa-tzi dau un sfat(doar in numele meu).Elibereaza-te,feel free !,Eu am facut asta azi,de cateva ore doar,si ma simt putzin mai bine(desi nu grozav de bine)

       mircea

       18/05/2012 at 11:59 pm

    • Sunt tinerel 😀

     mircea

     18/05/2012 at 11:41 pm

     • Si eu. Am 94 de ani si nu ma dau pe doi tineri de 47. Sparg nuci in dinti, insa problema e ca nu prea vad sa le duc la gura 😉

      Cetatean

      18/05/2012 at 11:45 pm

      • Eh,ce sa-i faci,ne cam lasa vederea.Mie-mi plac alea de cocos ca le vad mai bine 😆

       mircea

       18/05/2012 at 11:51 pm

 65. MN nu a aflat inca ca PDL-ul nu mai guverneaza?
  :mrgreen:

  skorpion

  18/05/2012 at 11:16 pm

 66. off topic: facebook= 104 muliarde usd/fondata in 2004/asta inseamna ca a crescut cam cu 15 milioane usd/ora

  intamplator

  18/05/2012 at 11:20 pm

  • dar si cind s-o sparge bula asta…or sa plinga toti ca au pierdut bani cu Like-uri.

   Cetatean

   18/05/2012 at 11:22 pm

   • 😆

    mircea

    18/05/2012 at 11:26 pm

   • sper sa nu fie prea multi romani,ca au inrosit telefoanele aia de la diverse firme de brokeri;
    desi,daca pierd banii investiti, s-ar li-i dea ponta inapoi;ca n-ar da din buzunarul lui

    intamplator

    18/05/2012 at 11:29 pm

  • dupa ce listarea pe bursa i-a dovedit succesul actziunile fb vor fi tranzactzionate si bvb 🙂

   mircea

   18/05/2012 at 11:29 pm

 67. Nu vreau sa mi fie luate în nume de rău comentariile de aceea am sa fac câteva precizari personale Pana la apariţia NR nu am fost implicat in nici un proiect politic sau de alta natura,sunt un om de dreapta in1992 chiar dacă votam pentru prima oara am votat cu dreapta La apariţia NR m am dedicat susţinerii acestui demers CSS, intâlniri , crearea de filiala atât cat am putut Pe MN îl vad ca pe un vector de imagine al NR cu bunele si mai puţin bunele lui acţiuni Întrebarea mea este ce facem? construim ceva ca alternativa la invazia stângii? se preconizeaza cu uninominalul pur sa se ajunga la 80% Cu respect

  valy sarmanul

  18/05/2012 at 11:23 pm

 68. rogu-va,cei mai priceputi in ale limbii romane: ce e ala oportunism in sens practic? exista si oportunism in sens teoretic?

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/antonescu-despre-primirea-unor-pdl-isti-in-partid-a-fost-vorba-si-de-un-oportunism-in-sens-practic-264561.html

  intamplator

  18/05/2012 at 11:27 pm

  • incerc eu 🙂
   un fel de fripturism pragmatic 😆 cred ca inca dormita

   mircea

   18/05/2012 at 11:32 pm

  • Traducere: am fost curve politice, insa pentru binele patriei.

   Cetatean

   18/05/2012 at 11:33 pm

   • Voiculescu, prin nebunul sau Stan, pune tunurile pe Ponta, rau de tot, urmariti emisiunea de la Antena3. Tema, Victoras, ce sa cauti tu la Consiliul European, esti doar un pafarist in chestiile aste, nu ai nimeri nici toaleta barbatilor

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    18/05/2012 at 11:40 pm

    • Cred ca este o diversiune.

     mar

     18/05/2012 at 11:43 pm

     • Nu. Vrea sa ii zgindareasca orgoliul si sa il arunce in confict cu Basescu. Ponta a cedat, dupa ce iesit Zegrean. A miriit la Zegrean, insa a cedat.

      Voiculescu vroia un conflict, asa ca umbla la orgoliul lui Ponta. Motanul stie cum sa ii joace pe cirlanii astia coafati, umbla la complexele lor.

      Cetatean

      18/05/2012 at 11:48 pm

      • il ia la scarmanat si pe Marga, este clar un santaj felixian la Ponta, la PSD. Se pare ca nu a primit, la nivel guvernamental, ce a pretins.

       Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

       18/05/2012 at 11:53 pm

 69. Eu ma pregatesc de pe acum sa savurez (numai cit ma gindesc) sentimentul placut cind Chucky va descoperi ca PSD are alte planuri la prezidentiale si ca nici functia de presedinte al Senatului nu o va prinde. Oricum, exista mereu un loc de munca asigurat pentru Antonescu: la Antene. Cind Mircea Badea se va retrage, Antonescu ii va prelua emisiunea. Se va numi: „Cartea de la miezul noptii: valet, dama sau popa?”.

  Cetatean

  18/05/2012 at 11:37 pm

  • aiurea
   cind e ” sfirsit politic” nu mai valoreaza nici cit o ceapa degerata

   intamplator

   18/05/2012 at 11:45 pm

 70. @mircea&@cetatean
  multam;
  cred -insa-ca acum inteleg de ce ” plac” ponta si antonescu: ambilor le place sa se auda vorbind: ponta despre cariera lui de procuror,celalalt doar sa spuna orice;cred ca daca il iei pe antonescu si ii analizezi o fraza,e mai rau decit o fraza de aia de 1 pagina in germana;sper sa nu le dea prin cap sa dea la absolventii de cl 8 spre analiza o fraza a lui antonescu;nici cu profesorii cei mai buni,n-o deslusesc

  intamplator

  18/05/2012 at 11:43 pm

  • da, exact, ai nimerit-o! Antonescu se imbata cu sunetul propriilor cuvinte goale, iar Ponta cu o pretinsa maturitate la care mereu aspira si de care vrea sa ne convinga.

   Cetatean

   18/05/2012 at 11:46 pm

 71. Asta este problema principala. Ponta vrea sa iasa in prim plan tpt timpul si il cam „uita” pe CA. Voiculescu ii atrage atentia, deasemenea, ca „nu este singur” si are o misie de indeplinit (suspendare TB).

  eugeni

  18/05/2012 at 11:50 pm

  • PSD nu se va repezi cu suspendarea, pentru ca nu are candidat la prezidentiale. In nici un caz nu vor avea incredere in Antonescu.

   Cetatean

   18/05/2012 at 11:52 pm

   • Ponta trebuie sa se repeada. nu are ce face. ca nu va fi votata in parlament asta este o alta problema. PSD nu o sa dea in ruptul capului catindatul la presedentie, decat, daca PNL va fuziona cu PSD si atunci …..poate

    eugeni

    19/05/2012 at 12:06 am

  • ce distractie ar fi -dupa alegeri-o alianta ” aripa reformista din psd”-punr-pdl-udmr
   astia sunt in stare de orice dupa alegeri ca sa stea 4 ani

   intamplator

   18/05/2012 at 11:59 pm

 72. lumi, neclonata,
  ce i-o fi venit latrinei 3 sa-l atace pe ponta?
  nu le-a dat toate oasele de ros?
  ceva de genul asta trebe sa fie!
  foarte bine!

  skorpion

  18/05/2012 at 11:59 pm

  • nu ataca pe nimeni;vrea doar sa arate cine e papusarul,nu cumva sa se uite
   a primit ce a vrut: agricultura si ” uitarea de tva” pentru latraii lui si ai altora

   intamplator

   19/05/2012 at 12:02 am

   • varanul este mult mai detestat la scara nationala decit ponta.
    asa ca iesirile turbate ale varanului vor slabi uslacomul….
    🙂
    faorte bine!

    skorpion

    19/05/2012 at 12:04 am

  • In mod cert, varanul a avut (are) oaresce cereri precise si urgente pe care Ponta le ignora, basca faptul ca pesedistul se isterizeaza/eternizeaza pe sticla lasand in umbra totala pe pupilul Antonescu.
   Bref, Victoras nu trebuie sa uite ca actualul guvern nu este guvernul Ponta, este guvernul USL, ca atare caimacul trebuie lins de toti

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   19/05/2012 at 12:13 am

   • corect, Lumi (p.a.n.c.p.L)
    🙂
    dar cred ca ai facut o singura greseala, nu este guvernul ponta, ci guvernul vĂran_nastase_co, ponta fiind doar marioneta lor,
    vezi nominalizarile de ministri, cu multi a dat-o in bara + aducerea unor vechituri din ilustra perioada nastasiana (ioan rus etc) sau a lui el corleone_mina_dreapta_care_trebuie_sa-l_salveze_pe_nastase de PUSCARIE !!!!!

    skorpion

    19/05/2012 at 12:18 am

    • Corect Scorpy, in fapt, guvernul este al varanului &Nastase dar carlanul, prin mediatizarea sa excesiva si obsedanta, a indus in mentalul alegatorului notiunea de guvernul Ponta, motiv pentru care, adevaratii demiurgi ii dau cu linia peste degete

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     19/05/2012 at 12:37 am

 73. Cum poate puscariabilul asta sa stabileasca reguli in stat?
  http://www.ziare.com/adrian-nastase/traian-basescu/nastase-e-timpul-sa-fie-clarificata-diviziunea-muncii-intre-presedinte-si-premier-1168100

  E culmea tupeului. Ori braveaza ori stie ca va fi achitat.

  cedric

  19/05/2012 at 12:12 am

  • Cedric, nu.

   la Nastase e invers. Cu cit e mai speriat, cu atit iese la atac mai tare. Rar am vazut mai multe declaratii politice cu skepsis decit in ultima saptamina. Rolul? Sa incerce sa se umfle ca broasca, sa para un bivol. Sunt semnale trase inspre judecatori si spre opinia publica. Inspre judecatori: aveti tupeu sa condamati un asa de mare barbat de stat? Inspre opinia publica: fac ceva pe Justitie, o sfidez.

   Cetatean

   19/05/2012 at 12:25 am

 74. nu cred ca e ceva cu substrat prea adanc pe latrine.Ar fi prea devreme/10 zile.
  schimba agenda lovesc moderat in guvern ptr. a atenua simtzurile consumatorului de politica,anesteziandu-l putzin ptr. ca guvernul Ponta are deja f.mari probleme in opinia mea/spuse si de @intamplator aseara/ ,descoperim personaje dubioase ,dupa faza Mang/Dumitrescu ptr. RPlumb un certificat inseamna defapt o diploma,min.ed. e varza ,asta-i cred si motivul atacarii lamentabile a LKovesi(ce cretin e Ciuvica asta cu anonima lui)
  Cred ca vom vedea preluari de voci din public si duse pe sticla dar cu intonatzia cu cuvintele unor manipulatori in formare/ca de profesionism nu poate fi vorba 😆
  Atacul la baioneta va veni mai tarziu,cred la fel ca City ,pe justitzie.

  mircea

  19/05/2012 at 12:18 am

 75. Vor fi citeva momente la rupere, care vor inclina balanta intr-o parte sau alta:

  – condamnarea sau achitarea a lui Nastase
  – ciocnirea Basescu-Ponta din iunie, pe tema CE. Asta de acum a fost ratata.
  – Cistigarea de catre Boc a primariei Cluj si scorul USL la locale. Daca iau sub 50%, apar drept impotenti si umflati cu pompa si se duc la vale.
  – numirea inlocuitorilor lui Morar si Kovesi. PSD vor lupta si in izmene sa nu fie rocada intre cei doi sau sa nu ajunga Morar procuror general.
  – intrarea lui Basescu in campanie, pe tema Constitutie si Justitie

  Cetatean

  19/05/2012 at 12:31 am

  • Cred ca la ciocnirea din iunie o sa fie coptata si CC.

   mar

   19/05/2012 at 12:36 am

   • Nu cred, Ponta stie ca pierde mai ales dupa iesirea lui Zegrean, Va fi o ciocnire fara arbitru, pentru a-l atrage pe Basescu si pentru a face puncte in ochii electoratului. Fiindca nu poate performa ca PM, POnta va vrea sa se dea tare in clanta, si va cauta cearta cu TB, insa va evita interventia CC, ca sa nu piarta lamentabil.

    Cetatean

    19/05/2012 at 12:39 am

    • … taman din acest motiv, presedintele va solicita el insusi Curtii sa se pronunte, pentru a nu se lasa atras intr-o polemica publica

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     19/05/2012 at 12:49 am

  • condamnarea lui bombo,ii ridica mingea teribil lui Ponta si ingroapa mai multzi dinozauri psd.
   Nu cred sa fie probleme cu CE,tzine si de flexibilitatea piratului(bineintzeles cu limite rezonabile)
   Daca pdl ia Clujul /Boc primar ,pdl cj usl e terminat in toamna chiar daca castiga alegerile dar sub 50
   probabil se merge pe doua variante,nu se schimba legea(ai aratat treaba cu numirile si prerogativele prezidentziale) dar vor schimbarea piratului cu Antenescu in anticipate (ar fi interesanta reactzia lui Blaga) sau Hotlips isi ia rolul de primadonna csm care-si numeste catzelushii sub privirea unui preshedinte cu puteri reduse.Apai aiaste doua,oricare dintre dansele nu se poa` 😆

   mircea

   19/05/2012 at 12:46 am

   • Ponta e legat prin secrete singeroase de Nastase, nu cred ca l-ar vrea condamnat, caci atunci se duce dracului si acoperirea lui.

    Da, fiindca Basescu nu va ceda si nu va numi procurori obedientu PSD, il vor ameninta cu suspendarea, insa asta le va fi fatal. Campania pe asta se va juca.

    Hotlips nu e prea-prea relevanta, caci are doar aviz consultativ.

    Cetatean

    19/05/2012 at 12:52 am

    • nu,nu,ma refeream ,daca bine tzin minte ,la nishte luari de pozitzie nu mai stiu la cine/usl in sensul ca numirile sa fie facute de csm nu de pirat dupa nishte norme noi.Dupa legea actuala ai aratat ca nu se poate.
     Interesanta treaba cu ponta bombo.N-am apucat sa citesc tot serialul la Nora.

     mircea

     19/05/2012 at 12:58 am

  • Achiesez la temele- focar de confruntare enumerate. Eu cred ca, printre ele se va „strecura” si o confruntare, probabil spre toamna, pe motiv de insecuritate nationala cauzata de debalansarea echilibrului bugetar in CSAT. Daca sarabanda cheltuielilor nesabuite continua, presedintele are obligatia de a semnala pericolul iminent al destabilizarii financiare a tarii.

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   19/05/2012 at 12:47 am

   • Cred ca mai devreme chiar, ca nu rezista Ponta cu deficitul negociat cu FMI, vor cere dreptul de a-l mari.

    Cetatean

    19/05/2012 at 12:54 am

    • ei pot cere orisice, de dat mai mult nu se va da, FMI va ridica din umeri, daca nu va tin bracinarii, noi ne luam servietele si mana de pe voi si … noroc bun

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     19/05/2012 at 12:56 am

 76. Multumesc Cetatean, multumesc tuturor!,
  Noapte buna.
  S-auzim de bine!
  Ne „vedem” maine! 🙂

  ovidiu

  19/05/2012 at 12:37 am

  • merci si eu, pe miine 🙂

   Cetatean

   19/05/2012 at 12:40 am

 77. parchez
  noapte buna all 🙂

  mircea

  19/05/2012 at 12:52 am

 78. Buna dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  19/05/2012 at 8:06 am

 79. Reblogged this on OanaAlmasan.

  oanaalmasan

  19/05/2012 at 11:45 am


Comentariile sunt închise.