Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 16 Mai / “risc maxim”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Miercuri, vremea va fi răcoroasă şi se va menţine în general instabilă. În cursul zilei cerul va fi mai mult noros şi va ploua în averse în toate regiunile, iar local se vor semnala descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină. Noaptea, vor mai fi înnorări şi ploi în jumătatea nordică a teritoriului şi izolat în rest. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 l/mp, în special la deal şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud şi est, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade.

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă. Cerul va avea înnorări şi temporar, mai ales ziua, va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 20 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4411  RON; 1 USD = 3. 4576   RON; 1 EURO = 1. 2844  USD; Francul elvetian 3. 6971 RON. Gramul de aur 173.1626 RON.

Leul stabileşte un minim după altul: cursul de 4,5 lei/euro nu mai pare aşa îndepărtat. Leul continuă să se clatine sub presiunea creată de îngrijorările privind o posibilă ieşire a Greciei din zona euro, cursul de schimb afişat ieri de BNR atingând al treilea record consecutiv – de 4,4411 lei/euro. Doar în ultimele săptămâni, leul a pierdut 1,5% din valoare, adică mai mult decât pe tot parcursul anului trecut. După ce a depăşit pragul psihologic de 4,4 lei la începutul lunii mai, euro a continuat să creas­că cu paşi repezi, iar pe piaţa interbancară tranzacţiile au ajuns să se deruleze chiar şi la nivelul de 4,46 lei/euro, doar intervenţiile bănci centrale reuşind să mai atenueze creşterea. Tensiunile pe piaţa valutară au izbucnit la sfârşitul lunii aprilie, când guvernul Ungureanu a căzut prin moţiune de cenzură, ceea ce a generat o scurtă criză politică, dar ulterior presiunile de depreciere a leului s-au accentuat odată cu reizbucnirea crizei datoriilor suverane din zona euro. „Peste îngrijorările privind o posibi­lă ieşire a Greciei din zona euro s-au suprapus şi unele ordine comerciale (pentru cumpărarea de euro – n. red.) care au contribuit la deprecierea leului din ultimele zile. Nu ne aşteptăm la o continuare pe termen lung a tendinţei de depreciere a leului deoarece ar pune în pericol ţinta de inflaţie pentru finalul anului”, crede Eugen Sinca, economist în cadrul BCR. Cu alte cuvinte aşteptările jucătorilor din piaţă sunt ca banca centrală să intervină pentru a stopa deprecierea leului dincolo de o anumită limită în condiţiile în care economia este foarte sensibilă la mişcările de curs, preţurile pentru anumite categorii de bunuri şi servicii (auto, imobiliare sau servicii telecom) sunt exprimate în euro. Mai mult, deprecierea leului din ultimele zile a pus pe jar milioane de români care au de rambursat credite în valută şi pentru care fiecare mişcare a cursu­lui se resimte în valoarea ratei pe care o plătesc lunar la bancă. Două treimi dintr-un total de 104 mld. lei al creditelor acordate de bănci populaţiei sunt în valută, majoritatea în euro. Leul nu stă mai bine nici faţă de alte valute. Spre exemplu, dolarul american a câştigat mai mult de 10% în ultimele două săptămâni şi a ajuns să fie cotat la 3,4576 lei. De altfel, dolarul s-a apreciat constant şi în faţa monedei europene în ultimele zile, până la un curs de 1,28 dolari/euro. Integral in Ziarul Financiar

Oameni apropiati de PSD, numiti in pozitii cheie la Ministerul de Interne. Noua putere a operat schimbari importante si in conducerea Ministerului de Interne si cel al Administratiei, institutii vitale in contextul alegerilor care vor avea loc in noiembrie. Impartirea Ministerului Administratiei si Internelor in doua ministere pentru eliminarea, cu usurinta, a prefectilor si secretarilor care au ocupat functiile prin concurs (evitarea proceselor prin reorganizarea institutiilor) si inlocuirea lor cu apropiatii PSD a fost primul pas pentru asigurarea controlului. A urmat schimbarea secretarului general al Internelor, a secretarilor de stat, a sefilor Politiei, Jandarmeriei. Chestorul Ioan Stoica, fost sef de Politie in judetele Arges, Olt si Valcea, ar fi fost impus ca secretar general la Ministerul de Interne de baronul PSD de Arges, Constantin Nicolescu, spun surse guvernamentale. RL a dezvaluit ca actuala sotie a chestorului este nasa baronului asfaltului din Arges, Catalin Spataru. Contactat telefonic, chestorul Ioan Stoica a negat legaturile politice cu PSD, dar a recunoscut ca il cunoaste pe Nicolescu de circa 21 de ani, ca a lucrat cu el cat a fost sef IPJ Arges. Integral in Romania Libera.

Razvan Murgeanu: „Oprescu habar nu are ce se intampla in Primaria Capitalei”. Fostul viceprimar al Capitalei si primar general interimar explica de ce are nevoie orasul. Razvan Murgeanu, seful de campanie al PDL Bucuresti, spera ca sectorul 5 al Capitalei sa nu mai fie oropsit si crede ca solutia transportului public gratuit ar putea fi aplicata. Acesta explica faptul ca batalia in sectorul 1 nu va fi usoara pentru ca actualul edil ar folosi mijloace „legale si mai putin legale”. EVZ: Numirea dumneavoastra ca sef de campanie al PDL Bucuresti este urmare directa a plecarii de la Ministerul Dezvoltarii? Razvan Murgeanu: Partidul avea nevoie de mine. Mi-a spus-o chiar Elena Udrea, presedintele organizatiei. Asa am acceptat functia de manager de campanie. Sunt un fost viceprimar al Capitalei, chiar director in Primaria lui Traian Basescu. Deci, stiu care sunt problemele Bucurestiului si cred ca pot contribui cu experienta mea la campania pe care o face Silviu Prigoana, dar si la cea a candidatilor de la sectoare. Fara sa exagerez, cred ca sunt unul dintre putinii oameni care stiu pe unde trec tevile RADET-ului, cat costa intretinerea strazilor sau eradicarea capuselor din parcuri. Integral in EVZ.

Ponta: „Pare că e un scaun electric acolo la Ministerul Educaţiei”. Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a demisionat astăzi din funcţie, a anunţat premierul Victor Ponta. Şeful guvernului a adăugat că ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, va asigura interimatul la ministerul Educaţiei, el urmând să asigure şi organizarea examenului de Bacalureat 2012. Ponta a spus că are la dispoziţie 45 de zile pentru a nominaliza un nou ministru la Educaţie şi le va folosi „pentru o consultare cât mai largă”. „Regret situaţia în care l-am pus pe domnul Mang. Pare că e un scaun electric acolo la Ministerul Educaţiei. Domnul Mang are în acest moment mâinile dezlegate să îşi poată apăra imaginea, prestigiul şi munca de atâţia ani şi sunt absolut convins că, în zilele următoare, fără a mai avea presiunea acestei funcţii care se dovedeşte mult mai dificilă decât am crezut vreodată, va restabili adevărul şi mă va ajuta şi pe mine, şi probabil şi pe dumneavoastră, să înţelegem exact ce s-a aflat în spatele acestor atacuri repetate asupra celor care au fost nominalizaţi pentru funcţia de ministru al Educaţiei”, a spus Victor Ponta. Premierul a acuzat Comisia de Etică de la Ministerul Educaţiei, despre care a spus că este înfiinţată de fostul ministru PDL Daniel Funeriu, că a tergiversat clarificarea acuzelor de plagiat la adresa lui Mang, pentru a compromite organizarea examenului naţional de Bacalaureat. „Integral in Gandul

Taxa pe UE. Statul are o sursă de venit pe cât de neaşteptată, pe atât de importantă – impozitul pe subvenţiile date în agricultură, chiar şi când este vorba de banii proveniţi din fonduri comunitare. Culmea este că legile româneşti scutesc de la taxare ajutoarele, dar când este vorba de agricultură, regula nu se mai respectă, cel puţin pentru firme. Cine e “băiat deştept” lucrează pământul “pe persoană fizică” şi rămâne cu subvenţiile intacte, pentru că nici un guvern nu a îndrăznit să pună impozite ţăranilor, că sunt votanţi. Codul fiscal din România impune impozitarea subvenţiilor, sumele supuse taxării fiind extrem de generoase, având în vedere că “grosul” vine de la UE, astfel că statul beneficiază de un aport bugetar fără să facă nici un efort. Cea mai importantă subvenţie agricolă este plata pe suprafaţă, denumită de legislaţia comunitară ca “ajutor” în cadrul unor “scheme de sprijin”. În România, există 9,6 milioane ha teren agricol care pot beneficia de aceste subvenţii. Potrivit raportărilor Ministerului Agriculturii, numai în 2011 aceste ajutoare au ajuns la peste 1,1 miliarde de euro, din care 882,317 milioane de euro, adică 3,8 miliarde de lei, au venit de la UE, restul de 940,776 milioane de lei reprezentând cofinanţare naţională. Din aceste sume, statul a încasat 16% impozit pe profit, iar toate activităţile comerciale au fost însoţite şi de TVA de 24%. Integral in Puterea.

De ce are Romania unul dintre cele mai proaste sisteme de sanatate din Europa. Un raport european care evalueaza sistemele de sanatate ne-a plasat pe locul 32 din 34 de tari. Doar Bulgaria si Serbia ne-au impiedicat sa nu iesim chiar pe ultimul loc. Romania s-a clasat pe locul 32 din 34 de tari evaluate, in Indexul Consumatorului European de Sanatate, arata Health Consumer Powerhouse (HCP), o organizatie nonguvernamentala care se ocupa cu evaluarea sistemelor de sanatate. Indexul a fost prezentat ieri in Parlamentul European din Bruxelles, iar in privinta Romaniei oficialii europeni se declara total nemultumiti. Acestia spun ca nu s-au facut progrese remarcabile, in ciuda fondurilor europene care au ajuns in sistemul nostru de sanatate. „In ciuda contributiei imense de la UE, Romania, care este membru din 2007, face progrese minime in domeniul Sanatatii. Rezultatele medicale sunt cele mai slabe din cele 34 de tari evaluate”, a spus Arne Bjornberg, director de operatiuni al HCP. Oficialii europeni atrag atenţia că schimbările făcute în sistemul de sănătate din România nu funcţionează. „Ar fi corect să nu comparăm România cu membrii UE mai bogaţi, dar ţări din regiune precum Croaţia, Macedonia sau Albania au obţinut rezultate mai bune. Dacă începem să comparăm România cu acestea, înţelegem că mai are mult de recuperat”, a mai spus Bjornberg. Din totalul de 1000 de puncte, România a obţinut 489, Croaţia 663, Macedonia 546, iar Albania 519. Cel mai bine s-a clasat Olanda, care a obţinut 872 de puncte din totalul de 1000, fiind urmată de Danemarca (822) şi Islanda (799).Integral in Romania  Libera

A inceput numaratoarea inversa pentru UE. Romania, risc maxim in fata valului grecesc. Intrarea Atenei in incapacitate de plata ar putea genera somaj si falimente in Romania. Somaj sau noi taieri de salarii, falimente si rate bancare de nesuportat, – asa poate fi creionat viitorul Romaniei, in cel mai sumbru scenariu care ar urma unei eventuale intrari in incapacitate de plata a Greciei. In ziua in care elenii isi vor declara, in mod oficial, falimentul, un cutremur financiar va zgudui nu doar piata europeana, ci si pe cea mondiala, cu o forta probabil mai mare decat dezastrul care a urmat crahului gigantului american Lehman Brothers, in septembrie 2008. „Instituirea oficiala a falimentului Greciei declanseaza in aceeasi secunda, in mod automat, inchiderea tuturor pozitiilor financiare, pot fi milioane, miliarde de astfel de operatiuni, deschise poate in ani de zile, in special in ultimii, ceea ce poate sa conduca la efecte astazi de neimaginat, de genul falimente in serie la organizatii financiare”, afirma consultantul financiar Ionel Blanculescu. Apoi, moneda europeană va cădea în dizgraţia pieţelor şi se va devaloriza, iar leul va fi târât de acest val de depreciere. Ratele la creditele în euro vor continua să crească, împinse în sus şi de majorarea dobânzilor atât pe piaţa autohtonă, cât şi pe cele externe. Totodată, creşterea dobânzilor la care se împrumută guvernul va însemna creşterea deficitului bugetar. Integral in EVZ.

PDL, camuflat la alegerile locale. Candidaţii democrat-liberali nu folosesc denumirea partidului în 18 judeţe, defilând sub sigla unor alianţe realizate pe plan judeţean. Aflaţi în scădere în sondajele de opinie, democrat-liberalii caută o soluţie pentru a evita un eşec pe linie la alegerile locale. Aproape jumătate din filialele partidului au renunţat la culoarea porotocaliu şi la semnul electoral tradiţional al PDL – trandafirul. Strategia folosită vizează alianţe cu partide mici, prilej pentru PDL de a se înfăţişa alegătorilor într-o formulă nouă. „Reţeta” variază de la un judeţ la altul şi include formule gheneroase privind obiectivele alianţelor :  „pentru viitor”, „pentru progres”,  „pentru comunitate” sau „pentru judeţ”. Nu lipsesc referirile la creştinism sau la componenta civică. În majoritatea cazurilor, aceste noi alianţe au drept culoare de campanie verdele, dar sunt judeţe unde s-a folosit albastrul. Siglele sunt dintre cele mai variate:harta judeţului, o inimă, un măr, un spic de grâu sau un trifoi cu patru foi. Partenerii cei mai frecvenţi ai PDL sunt UNPR şi PNŢCD, care se regăsesc alături de democrat-liberalii în câte zece judeţe. De altfel, aceste două partide erau, iniţial, vizate, pentru formare Mişcării pentru România la nivel naţional, însă planul a fost abandonat. Integral in Adevarul.

Nicolăescu: PNL doreşte desfiinţarea completă a asigurărilor sociale de sănătate. Preşedintele Comisiei de sănătate din PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, într-o dezbatere, că PNL doreşte schimbarea modului de finanţare din domeniu prin desfiinţarea completă a asigurărilor sociale de sănătate, potrivit Mediafax. „Dorim să nu se mai plăteasă cele 10,7 puncte procentuale din venitul salariatului”, a spus Nicolăescu. Fostul ministru a adăugat că această contribuţie se va înlocui cu cea de la bugetul de stat, la care se va adăuga o taxă de solidaritate, care ar putea fi între 3 şi 5% din salariul unui angajat şi asigurările private, complementare, care pot fi deductibile din impozitul pe venit al fiecărui salariat. Nicolăescu a declarat, la finalul dezbaterii, că este nevoie de o soluţionare rapidă a crizei medicamentelor citostatice, situaţia fiind disperată atât pentru adulţi cât şi pentru copii. El a adăugat că trebuie rezolvate şi problemele din domeniul farmaceutic, unde plăţile sunt întârziate şi multe farmacii intră în insolvenţă. Eugen Nicolăescu a mai spus că, în urma discuţiilior din cadrul seminarului, s-a stabilit formarea unor grupuri de lucru, pe domenii de activitate, în umătoarele luni, pentru a se ajunge la o formă de modificare a legislaţiei şi la semnarea unor acorduri cu societatea civilă şi cu cea medicală. Potrivit preşedintelui Comisiei de sănătate din PNL, se doreşte ca în cursul verii să fie creionat bugetul sănătăţii, după o discuţie cu cei din PSD. Romania Libera.

Economia a rezistat destul de bine în primul trimestru sub asediul zăpezii. Ce spun analiştii că va fi în T2. Statistica a anunţat ieri o scă­dere a PIB pe primul tri­mestru de doar 0,1% faţă de trimestrul IV din 2011, mai redusă decât se preco­niza ca urmare a zăpezilor abundente care au blocat drumurile, au întârziat comerţul şi au stopat construcţiile. „Datele sunt bune, ne vor permite încadrarea în noua ţintă de creştere economică de 1,7% pe 2012 asumată de guvern şi FMI. Cele mai afectate de vremea rea au fost construcţiile pe pri­mul trimestru”, a spus Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză. Întrebarea este acum ce va fi în tri­mestrul II, din care a trecut deja ju­mă­tate. Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank, spune: „PIB-ul în tri­mestrul doi va fi pe plus, dar nu cu mult, faţă de primul trimestru. În al doilea trimestru s-ar putea înregistra un reviri­ment în privinţa construcţiilor şi ar tre­bui să fie mai bine şi pe componenta servicii. În privinţa industriei este greu de spus cum va evolua. Nu ne mo­d­i­fi­căm aşteptările privind creşterea eco­no­mică pentru 2012 prognozată la 0,5%”. Creşterea prognozată de Raiffeisen de doar 0,5% este de trei ori mai redusă decât cea oficială. Alte bănci precum BCR sau Uni­Credit estimează o rată de creştere de 1% pentru econo­mia româ­nească în 2012, după un plus de 2,5% în 2011. Scăderea de 0,1% din trimestrul I faţă de trimestrul IV de anul trecut urmează unei scăderi de 0,2% trimes­trul IV la trimestrul III, ceea ce înseam­nă că economia a intrat iar în rece­siune, ca în perioada 2009-2010, când PIB-ul a scăzut în aproape fiecare trimestru consecutiv. Ziarul Financiar.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

16/05/2012 la 6:56 am

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!

  Vali Nisipeanu

  16/05/2012 at 7:28 am

 2. Buna Dimineata inca o data 🙂

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/05/16/stiri-europene-16-mai-2012-lumea-finantelor-si-chiriasul-de-la-elysee/

  huniad

  16/05/2012 at 8:03 am

 3. Buna dimineata 🙂
  Legat de impozitarea subventiilor agricole adevarul este la jumatate. Categoric ca nu poti lucra legal, ca persoana fizica, o suprafata de teren mare. O firma care are obiect de activitate agricultura foloseste subventiile in ciclul de productie si ca atare produsul finit se supune impozitarii.
  De cateva zile se spun multe tampenii, este incredibil unde s-a ajuns 😦

  mar

  16/05/2012 at 8:27 am

 4. neata,
  mare timpenie demagogica si populista si cele spuse de nicolaescu…

  skorpion

  16/05/2012 at 8:30 am

 5. si o stire printre noianul de stiri negative, mentionez una pozitiva:
  MRU se implica in campania electorala a PDL.
  Incepe cu judetul Salaj, dupa care timp de 28 de zile va participa la vreo 15-20 de mitinguri electorale PDL.
  Probabil ca greii pedalisti miriie, dar nu au ce sa-i faca.
  Sa speram ca MRU va atrage electoratul spre PDL si poate va putea prelua acest partid….

  skorpion

  16/05/2012 at 8:33 am

 6. o zi buna tuturor!
  si anul acesta s-au facut sondajele de nu se mai vede Voiculescu din lanul de admiratie!
  http://sareinochi.com/2012/05/16/si-anul-acesta-s-au-facut-sondajele-de-nu-se-mai-vede-voiculescu-din-lanul-de-admiratie/

  Sare'n Ochi

  16/05/2012 at 8:35 am

  • misto poza văranului, ar trebui agatata pe toti peretii si pe toate gardurile
   😛

   skorpion

   16/05/2012 at 8:37 am

  • Vezi ma ai dreaq? Cu mine nu au mai vrut sa stea de vorba…:(

   ribelalu

   16/05/2012 at 9:53 am

 7. Saptaminal Leonard Orban iesea cu apocalipsa: sintem in pericol sa pierdem cutare fond UE, pierdem fond UE gasitorului recompensa, UE ne taie 2 miliarde, nu numai ca ne taie dar trebuie sa si dam inapoi un miliard, etc. Brusc a disparut. Nici musca nu se mai aude cu pierdut fonduri. Acum daca e ministru in guvernul Ponta probabil nu mai simte nevoia sa informeze populatia de miliardele astea. Sau poate USL a rezolvat problema, banii de la UE curg girla si nu am aflat noi?

  Aha

  16/05/2012 at 8:42 am

  • Leonard orban nu a facut absolut nimic de cind a preluat friiele fondurilor europene, asta spun de vreo citeva luni. Un incompetent, un soarece de biblioteca, habar nu are cum sa gestioneze o asemenea palarie mult prea mare pentru capul lui. Acum tace, deci?
   singura chestie notabila in ghilimele a fost introducerea a inca unei declaratii pentru beneficiarii fondurilor europene si anume ca nu au dat spaga, mita, ciubuc reprezentantilor autoritatilor in vederea accesarii fondurilor
   :mrgreen:

   skorpion

   16/05/2012 at 8:48 am

  • O componenta este ca si pierduta, programul operational ptr. pescuit. Sunt suspendate platile si am fost notificati de posibilitatea suspendarii programului ca urmare a gravelor deficiente depistate de misiunea de audit.
   http://www.recolta.eu/detalii-din-scrisoarea-trimisa-de-catre-ce-privind-eventuala-suspendare-a-programului-operational-de-pescuit/

   mar

   16/05/2012 at 8:56 am

  • Neata buna.

   Probabil una din conditiile puse de Tonta lui Orban, pentru pastrarea scaunului sub fund, a fost ‘ciocu’ mic si joc de glezne’.

   EuCuMine

   16/05/2012 at 9:24 am

 8. azi mai ramane blocat in trafic unul din avocatii lui adrian nastase.

  radu2

  16/05/2012 at 9:04 am

  • Procesul lui Nastase are doar 2 posibilitati, achitare sau aminare. Deja judecatorii s-au repliat pe pozitiile din vremea voda-Nastase. Nici macar nu trebuie sa le dea cineva sugestii. Pronosticul meu este o suita de aminari si undeva prin vara, cind e vacanta si nu va mai exista nici un ziar sau televiziune care sa nu fie in oala USL, va fi achitat.
   Se asterne incet linistea mult dorita de votantul mioritic.

   Aha

   16/05/2012 at 9:10 am

   • in iunie se prescrie acest caz al bombonelului….
    asta si urmaresc avocatii.
    sa ai o turma de avocati, cind unul cind altul lipsa la inventar, mi se pare nerusinare si colaborare a judecatorilor cu infractorul greu de judecat pe motive absolut puerile si nerusinate.
    daca lipseste un avocat, procesul sa continue

    skorpion

    16/05/2012 at 9:13 am

    • Asta a fost o greseala strategica din partea PDL, ca nu a introdus in codurile respective suspendarea prescrierii pe durata procesului (impreuna eventual cu prelungirea termenului de prescriere cu durata procesului).

     EuCuMine

     16/05/2012 at 9:52 am

     • Edit: Si, intr-adevar, atata timp cat inculpatul este reprezentat de cel putin un aparator, procesul sa poata continua.

      EuCuMine

      16/05/2012 at 9:53 am

    • Eu stiu ca ICCJ a spus ca infractiunea se prescrie prin 2013, dar probabil va fi si asta un motiv de proces…

     ribelalu

     16/05/2012 at 9:55 am

   • Buna dimineata. O liniste pe care electoratul roman o doreste initial si apoi o regreta profund. Necazul este ca electoratul nici macar nu are memorie.

    clemycali

    16/05/2012 at 9:17 am

 9. Ziua buna la lumea buna!

  mishu jamie

  16/05/2012 at 9:16 am

 10. Buna dimineata!
  Recesiunea este doar din punct de vedere statistic. Etalonul este trimestrul III din 2011, cand datorita agriculturii, PIB a crescut exploziv. A urmat trimestrul IV cand datorita zilelor libere, performantele sunt mai mici si trimestrul I 2012 cand activitatea economica a fost blocata de starea vremii.
  Daca se lua ca etalon fix trimestrul II din 2011 altfel stateau lucrurile.: Cresteri de 1,8%, 1,6% si 1,5% ceea ce nu e rau deloc. Daca trendul se mentine, am avea dupa trimestrul II din 2011 o crestere a PIB anualizata de >1,5%.

  ribelalu

  16/05/2012 at 9:40 am

 11. completul de jedecatori din dosarul trofeul calitatii a fost recuzat

  radu2

  16/05/2012 at 10:29 am

 12. Ministrul Cepoi a propus deblocarea a 11.000 de posturi (!!!) in sanatate. Asta inseamna cca 1% din bugetarii actuali. Vor urma educatia, armata, internele, finantele, administratia centrala si locala etc.
  Problema este ca din sanatate nu a fost concediat nimeni. Toti au fost fie redistribuiti, fie pensionati. Mai sunt cei care au plecat in strainatate dar in niciun caz nu sunt 11.000 si in niciun caz din acesti 11.000, nu exista la ora actuala 25% medici someri (cca 3000) care sa fie angajati. Asa ca hai sa dam drumul la marirea cifrei de scolarizare din facultatile de medicina…

  ribelalu

  16/05/2012 at 10:33 am

  • Ponta a biiguit ceva de un milion de locuri de munca. Deci loc mai este. Sint curios in cit timp vor topi cele 5 miliarde de care pomenea Basescu ca sint la ministerul de finante pe salariile noilor sute de mii de bugetari.

   Aha

   16/05/2012 at 10:41 am

   • @aha
    spre comparatie hollande in franta a promis 150 mii noi locuri de munca;

    intamplator

    16/05/2012 at 10:50 am

 13. Dragi prieteni, Nature este cel mai prestigios jurnal stiintific din lume. Poate unul dintre cel 5 cele mai importante! Mare rusine

  http://www.nature.com/news/plagiarism-charge-for-romanian-minister-1.10646

  huniad

  16/05/2012 at 10:48 am

 14. buna dimineata;
  e din ce in ce mai deprimant; daca in martie” esantionul meu” din industrie era optimist ,incepind din a doua jumatate a lui aprilie e din ce in ce mai pesimist;parca sunt vorbiti toti; bugetele pentru 2013 au fost uitate(bugetat cresteri modeste)si acum toti vorbesc despre pastraea cifrei de afaceri de anul trecut ca maxim ” target” si sunt siguri ca va scadea profitul;deja se fac noi planuri de reduceri costuri,inclusiv concedieri;
  de regula mai e luna de ” virf” ;anul asta e luna de ” expectativa si redimensionare”
  deloc bine,deloc…
  noroc cu d-na ministreatza campeanu care bate cimpii si politrucul ala de nicolaescu care a luat-o razna de tot,ca toti politicienii,de altfel;sigur ,lor le merge bine acum;
  daca incep concedierile in sectorul privat prin iulie/septembrie ii maninca gaia si pe astia

  intamplator

  16/05/2012 at 10:49 am

  • Diversii actori economici si-au dat seama ca exista riscul de a o lua pe aratura (guvernul MRU va cadea) in clipa in care a inceput sobolaniada.

   EuCuMine

   16/05/2012 at 10:56 am

 15. bunä,

  nu intzelg prostia majoritätzi romanilor.

  MRU si guvernul lui ; a fost tocat din prima zi, au trimes golani si parazitzii
  falsi revoluitzionari ; sä urle pe sträzi, s-au läudat de a 2A ZI, vor fi toate date inapoi

  acum auzi numai 2013. panä in 2013 MRU si guvernul säu, fäcea mare lucru
  acum guvernul mincinos si inpostor a lui PONTA, dece a venit, de vorbe si promisiuni.

  este o mare nerusinare, nu inghitzi-tzi mizeria cu 2013.INADMISIBIL

  urlau- indatoreazä tzara cu inprumuturi, acum o fac ei.

  JOS GUVERNUL PONTA!

  theo- nona

  16/05/2012 at 11:42 am

 16. @intimplator. Eu sint in Elvetia, linga Lausanne. La firma sintem o gramada de straini, dar jumatate sint toti din Franta. Ieri injurau la Hollande nevoie mare. Ii intreb, ce aveti ma de va enervati asa? Au zis ca Hollande vrea sa puna un impozit in plus la francezii cu slujbe in strainatate. Nici nu ma mir ca injurau. dar in sinea mea mi-am zis: bine ati venit in lumea socialista unde Hollande si cu Dej baga spaima in burghej. Incep sa-l banui pe Hollande de boala Tontism.

  Aha

  16/05/2012 at 11:53 am

  • Si cu cine votasera?

   Diana

   16/05/2012 at 11:58 am

   • Cam toti francezii care sint in Elvetia au votat contra lui Hollande. Nici nu e de mirare, din moment ce preferera sa stea in Elvetia unde au juma din vacanta care o au in Franta, saptamina de lucru mai lunga cu vreo 6 ore, dar cu salar dublu.
    E amuzant sa-i auzi discutind despre sindicatele lor. La inceput credeam ca foarfeca la liderii nostri sindicali, asa de asemanatori sint.

    Aha

    16/05/2012 at 12:43 pm

 17. Salut 🙂

  Diana

  16/05/2012 at 11:59 am

 18. Salut
  Ca sa vezi ca are efect activismul. Cei de la NR dau un pic inapoi si trimit acest mail: 🙂

  Noua Republică] Ai o invitație de a adera la grupul: „STATUT”

  11:50 AM

  Prietenul tău Augustin Ofiteru te-a invitat sa faci parte din grupul: „STATUT”.

  Ca să vezi ce invitații în grupuri ai: …………..

  Ca să vizitezi grupul: ………………..

  Ca să vezi profilul lui Augustin Ofiteru : …………………

  lastnightmusic

  16/05/2012 at 12:00 pm

  • Drace, a dat democratzia-n ei? :)) Cred ca e o eroare de dactilo, grupul nu se numeste „statut”, ci „statuie”. NU te baga, ca astia fac cheta, probabil, pentru un bust, macar, al Fondatorului. Statuia ecvestra mai incolo!

   mishu jamie

   16/05/2012 at 12:55 pm

 19. altä znoavä de mafiot a lui Bonbo, recuzarea.

  cel mai mare escroc al romaniei. rusine justitziei, cä joacä

  acest joc cu un mizerabil inpostor. RUSINE JUSTITZIEI:!

  theo- nona

  16/05/2012 at 12:01 pm

 20. si uite asa , escrocul natziunii bonbo, a pus la punct JUSTITZIA

  a arätat lumii, romanilor, cum sä-tzi batzi joc de magistratzi-

  theo- nona

  16/05/2012 at 12:29 pm

 21. Buna ziua,
  ICCJ a respins cererea de recuzare a procurorului de caz in procesul lui Nastase asa ca procesul trofeul calitatii continua azi.

  cedric

  16/05/2012 at 12:45 pm

 22. Buna ZIUA
  Cedric care e sursa esti sigur.

  ion

  16/05/2012 at 12:52 pm

  • Stirea a fost data la B1 de reportera care era la ICCJ

   cedric

   16/05/2012 at 1:34 pm

 23. Buna ziua
  Fiind in mare viteza , constat ca toate cifrele , datele sint un dezastru . Incepind cu Grecia , trecind prin Spania care pare ca nu mai are acces la imprumuturi pe piata internationala si terminind cu iubita Italie care ingenuncheaza dar nu se preda . 🙂 Conform prim ministrului e nevoie de un alt efort mai sustinut .
  Eu , ca capsunar, pot sa complectez cu faimosul slogan : pina la victoria finala .
  Care in realitate a fost o infringere catastrofala . 🙂
  PS . Degeaba indruga aiureli guvernarea actuala ca nici Romania nu e imuna la aceste „succese ” europene .
  Deci , optimism pina la ultima picatura de cianura . 😆
  Va salut pe toti . Prieteni , amici , cititori muti , dusmani si inclusiv pe cei din SRI care ne citesc . 🙂
  Ma duc sa maresc PIB italian . (sau macar sa nu coboare ca bolovanul in lac . Fiecare cu punctul lui de vedere ) 😆

  stefan60

  16/05/2012 at 1:08 pm

 24. @ion, uite in hotnews up date: s-a mai intrerupt un pic dar va continua desi avocatii lupta cu ghearele si cu dintii sa o amane:
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-12265590-curtea-suprema-judeca-astazi-lea-termen-recursului-din-dosarul-coruptie-adrian-nastase-trofeul-calitatii.htm

  cedric

  16/05/2012 at 1:37 pm

  • Buna dimineata 🙂
   Ciudata si asta
   „La sedinta de judecata de azi in sala a fost prezent si fostul sef al SRI Prahova, Corneliu Paltanea. Intrebat de ce a venit la acest proces, Paltanea a declarat ca nu are nici un comentariu de facut”
   Tot de acolo.

   Emil

   16/05/2012 at 2:01 pm

 25. Edificator asupra seriozitatii cu care se judeca ceva la noi. Mang de pe hotnews (adica copy-paste):
  „Pe 10 mai dosarul a fost amanat pentru ca unul din avocatii lui Nastase nu a fost prezent in sala. Pe 2 mai dosarul a fost din nou amanat pentru ca avocatul angajat de Bogdan Popovici a fost internat in spital. Pe 27 aprilie Nastase a cerut amanarea pentru ca era preocupat de activitati politice.”
  Azi se cere recuzarea procurorului, la termenul urmator se cere recuzarea unui judecator. Cum sint 5, avem deja 5 aminari cel putin.
  Da’ sa dormim noi linistiti, dupa cum il lauda ceva sef din PE pe Corlatean: don Corleone e un dur, nu face decit ce-l taie pe e capul.

  Aha

  16/05/2012 at 1:39 pm

 26. „Sedinta s-a suspendat din nou pentru ca avocatii au solicitat instantei sa le prezinte incheierea de sedinta prin care le-a fost refuzata recuzarea procuroului, sedinta care s-a incheiat cu 20 de minute inainte, astfel ca documentul solicitat nu era inca redactat. Sedinta se va relua in cursul zilei, dupa ce documentul solicitat va fi prezentat” nastase deja e mai penibil decat daffy duck. sa spuna odata „stati doamna judecator ca inca nu ne-am asezat bine la butoane!”

  radu2

  16/05/2012 at 1:44 pm

  • Adevarul e ca judecatorii din complet fac toate eforturile sa pronunte o hotarare pana pe 12 iunie, cand se pare ca ar interveni prescriptia.
   Iar avocatii fac toate eforturile sa o amane. Am inteles ca sunt formulate in jur de 20 de exceptii si cereri, Recuzarea procurorului e doar prima.

   Catalin

   16/05/2012 at 3:17 pm

 27. Multumesc pentru stiri Cedric si compania de pe Politeia

  ion

  16/05/2012 at 1:50 pm

 28. De pe hotnews
  http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-12268103-catalina-ponor-subinspector-ministerul-administratiei-internelor.htm
  care imi aminteste de lupta dintre maiorul roman si caporalul american pe terenul de tenis 🙂
  Chiar nu exista alta solutie?

  Emil

  16/05/2012 at 2:04 pm

 29. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Blenheim Park pentru cine doreste sa se plimbe:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/05/16/calea-spre-sublim-the-english-garden-6/
  😀

  desydemeter

  16/05/2012 at 2:45 pm

  • Mda’ Academia
   90% Academia RSR

   huniad

   16/05/2012 at 3:02 pm

   • + 10% Rrrhazvan Theodorrrhescu 😀 .

    Gino

    16/05/2012 at 3:14 pm

 30. Postare noua!

  huniad

  16/05/2012 at 3:12 pm


Comentariile sunt închise.