Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Mioriţa regăsită în ţarcul « Fondatorului » (I)

Postat de @Cetatean

Cum moare Noua Republică de mâna « Fondatorului » (I)


Postarea de fata este a saptea pe subiectul Noua Republica. In mod normal, cifra sapte este consacrata odihnei si contemplarii lucrurilor facute « bine foarte », asa cum spune Biblia. Din nefericire, cifra sapte este atat pentru mine (ca membru al comunitatii Politeia) cat si pentru Noua Republica prilejul unui bilant pe care nu mi-as fi dorit niciodata sa il fac in felul in care o voi face mai jos si in postarile care vor urma.

Am sprijinit miscarea Noua Republica inca de la inceput (in fapt, am fost cel care a corectat juvenilul, dar autenticul Manual de lupta inainte de a fi publicat pe Politeia in 26 octombrie 2011, atat in varianta originala, cat si cu amendamentele noastre), am facut in mod public doua propuneri de pozitionare politica si mediatica ale Noii Republici in contextul viitoarei legi electorale (zilele astea dovedesc ca ceea ce am anticipat inca din febuarie, respectiv introducerea sistemului « firt past the post », se dovedeste foarte aproape de realizare), am intervenit apasat de doua ori atunci cand Mihail Neamtu a scapat grav caii in porumb numindu-l pe Traian Basescu « om al trecutului » si dandu-l pe Ion Iliescu exemplu de « normalitate » in exercitiul constitutional al mandatului de presedinte, am adresat 7 intrebari catre conducerea NR in care trageam semnale de alarma privind manareala fesenista a statutului NR de catre Mihail Neamtu si clica lui si, in fine, dupa raspunsul semi-oficial al domnului Gabriel Biris – care intre timp (s-)a fost exclus din NR – , am scris ultima postare despre « baietii de comitet » (altfel spus, Grupul de Initiativa Nationala si nu numai) care, sub masca adoptarii unui statut copiat dupa cel al partidului TOP09, se pregatesc sa centralizeze puterea in viitorul partid Noua Republica.

De la ultima postare au intervenit multe elemente urate : coasa teologico-politica a Fondatorului a retezat cu manie proletara multe din naivele fire ale ierbii care au muncit in strada la strans semnaturi, pentru reusita inregistrarii NR ca partid si pe internet, pentru reusita raspandirii mesajului ; oameni care, prin competenta probata si bun simt vizibil, pareau vectori de imagine si profesionalism ai viitorului partid NR , dar care au fost invitati (mai mult sau mai putin amical, ca sa nu spun altfel) sa paraseasca miscarea in care intrasera din dorinta de a schimba clasa politica; Mihai Neamtu, recte Fondatorul (cu F mare nemeritat), si-a pus la punct o echipa de cenzura stricta si de reactie rapida, care are ca misiune infierarea celor care ridica simple semne de intrebare, ori critica in mod legitim, ori fac propuneri ce deranjeaza rotitele unse ale unui GIN, in care mereu « se lucreaza » insa niciodata in maniera total transparenta.

In urma valurilor internautice starnite de relatarile celor arsi simbolic pe rugul ridicat la Eselnita (Dana Rainov si Eddy Wagner), insusi Fondatorul, care se retrasese strategic in munti, unde se daduse cu barca, admirase peisaje bucolice si isi reincarcase bateriile (cu telefonul inchis), a descalecat pe site-ul NR si a adresat o postare « celor curajosi si demni » in care si-a pus un varf de lingura de cenusa in cap : « Da, au existat sincope in dialogul intre oamenii responsabili pe diferite departamente. Da, au existat excese retorice si atitudini aparent centraliste. Da, au existat intarzieri in redactarea unor documente vitale pentru sanatatea miscarii. Pentru toate acestea, mea culpa ». Insa, dupa varful de cenusa pusa fariseic in cap a urmat negarea brutala a celor relatate de cei exclusi din NR pe motiv de lez-Fondator : « Ca atare, nimeni nu a fost exclus, executat sau martirizat la vreo Adunare regionala sau locala a Noii Republici » (mai lipsea sa scrie : « mă jur pe roata căruței, să pocneasca ochii mâței! »).

Probabil ca majoritatea cititorilor nu au avut rabdarea si posibilitatea sa citeasca toate reactiile si contra-reactiile starnite in ultimele doua saptamini dupa Adunarea Regionala de la Esalnita, mesajele scrise pe site-ul NR si sterse apoi de ciinele de paza al site-ului, domnul Laurentiu Theodoru (un fel de Ionel Oltean al Noii Republici), postarile de pe Facebook in care Fondatorul Insusi sau membri ai familiei sale se aruncau in lupta pentru a nega vehement ceea ce se vede si de pe Luna (cum Mihail Neamtu si oamenii sai din GIN pun mana pe viitorul statut si banii donati cu buna credinta catre NR – pentru detalii financiare, adresati-va persoanei care tipareste transparent si ieftin ca braga materialele de promovare ale Noii Republici, s-ar putea sa aveti suprize). Eu insumi am ratat cateva postari si mesaje si am fost nevoit sa recuperez, citind mailurile catre Mihail Neamtu ale celor « exclusi », care arata clar ca lumina zilei cine minte si cine spune adevarul. Am citit si explicatiile jenante oferite de Mihail Neamtu in problema plecarii (fortate) a lui Gabriel Biris din Noua Republica.

Domnul Gabriel Biris a fost cel care a raspuns celor 7 intrebari pe care eu le-am adresat conducerii NR. Desi la ora aceea domnul Biris nu facea parte din conducerea NR, a raspuns el, pentru ca Mihail Neamtu era prea ocupat cu stabilirea unor detalii legate de viitorul statut din care el si baietii de comitet au de gand sa isi traga, pe deplin meritoriu (cum altfel ?) cea mai mare felie a puterii (c’asa-i in miscarile grasroots). Sincer, preferam atunci un raspuns de la Fondator, insa a fost mai bine ca a raspuns Gabriel Biris, care peste putin timp avea sa fie tras pe roata, ritualic, de catre Mihail Neamtu si prietenii, pentru motive de felul acesta : « i-am reprosat lui Gabriel Biris inclinatia catre ambiguitate doctrinara in traseul sau public », « domnul Biris a negat diferentele doctrinare intre stanga si dreapta, domnia sa a starnit confuzii si rumori inutile », « Domnul Biris a preferat sa devina avocatul minoritatilor revolutionare », « nu a transmis niciodata pe cai oficiale (sic !) propuneri concrete de imbunatatire a unor activitati punctuale a NR », « insusirea atit de repede a radicalismului unor contestari internautice ».

Mihail Neamtu batea saua ca sa priceapa iapa, caci domnul Biris fusese cel care incercase o temperare a vocii critice a blogului Politeia. Mihail Neamtu mergea pana la a-i reprosa lui Gabriel Biris ca din cauza lui furtuna starnita pe net s-a amplificat, in loc sa se potoleasca : « Dl. Biris si-a asumat rapid si si alte responsabilitati, cum ar fi pozitia de negociator in relatia cu vocile contestatare. Au rezultat mai putine conflicte ? Nu as spune ». Acum inteleg ceea ce domnul Biris nu intelesese de fapt : Mihail Neamtu nici nu a avut de gand vreodata sa raspunda public la intrebarile formulate de Politeia sau de altii despre scrierea statutului de catre o mana de baieti de comitet, care fug ca dracul de tamiie de votul universal si de democratia participativa, despre intimidarile si/sau demiterile abuzive ale unor presedinti de filiale (GIL-uri), despre tolerarea unor gretosi traseisti in GIN, in timp ce se vantura steagul integritatii si moralitatii, de numirile in GIN, in numele « meritocratiei », ale unor oameni obedienti si dispusi sa cante « Osana, bine este cuvantat Fondatorul, cel ce da glas la TV vocilor timide de la firul ierbii si aspiratiilor spre un nou tip de politica ».

Mi se pare pierdere de vreme sa demontrez ceea ce se banuia de ceva vreme dar acum, dupa excluderile atator membri, se vede clar : teologul Mihail Neamtu a devenit intre timp despotul luminat al Noii Republici, cel care decide ce e bine si ce e rau pentru miscarea pornita de la firul ierbii, cine trebuie exclus si cine mai merita mentinut in NR. Trecem peste aspectul avocatesc cum ca, de jure, Mihail Neamtu nu are cum sa excluda pe nimeni de nicaieri ; chestiunea e ca de facto, cei care au criticat (pe buna dreptate) actiunile lui Neamtu and Friends au fost infierati groaznic si pusi in fata alternativei : sau pleaca de buna voie sau raman in NR ca niste leprosi, de la care Fondatorul si GIN-ul si-au intors augustele chipuri « meritocratice » si cu care nimeni nu mai vrea sa discute.

Totusi, intrucat nu obisnuiesc sa nu ofer argumente la ce scriu, va voi prezenta doua aspecte legate de modul cum va conduce Mihail Neamtu viitorul Partid Noua Republica. Sunt doua aspecte care mi-au retinut atentia din noianul de mesaje, mail-uri, postari, mesaje pe Facebook etc., ce au circulat in ultimele doua saptamani :

I) primul aspect este extras din mail-ul lui Eddy Wagner, care a provoca excluderea lui si a Danei – Mishu – si se refera la chichitele avocatesti pe care mana dreapta a lui Neamtu, avocatul Nicolae Burchel, fost membru PDL (Noua Republica nu accepta traseismul decat cu un scop nobil si numai cu derogare de la Fondator), le va face operationale dupa aprobarea statutului. Citez din mail-ul lui Eddy Wagner, asa cum a fost el preluat de Mishu pe blogul personal :

« Un alt lucru de reţinut. Statutul va fi foarte simplu. Asa fiind, nu va conţine nici un fel de informaţii despre cine, cum, cand, da afara, pe cine, de ce, cine e sef, peste cine, cum ajunge acolo, etc. DAR…in afara de statut, asa cum e si cu legea educaţiei […] dupa ce apare legea mai apar inca 150 de reglementari pe orizontala. N-am inteles ce sunt alea, dar bănui ca sunt „normele de aplicare si interpretare ale statutului”. Nu stim cine le face si cine le votează, povestea n-a mai spus. A sugerat [este vorba de Nicolae Burchel – n.mea, Cetatean] ca moment de infiintare al partidului momentul in care se depun actele la tribunal si nu momentul in care iese hotărârea definitiva. A incheiat, uitandu-se direct la Mihai, „sa se inregistreze statutul la tribunal si dupa aia {face un gest foarte hotărât, cu mana spre dreapta, ca si cum ar taia capul cuiva}” [s.mea, Cetatean]. Trebuie sa fim atenţi la faptul ca se poate ca in statut sa nu se precizeze foarte multe lucruri iar acele precizări sa fie făcute in spatele unor usi deschise numai unora si decise, evident, numai de ei. Dupa ce vom fi binecuvântaţi si noi de citirea statutului la Severin, acesta va fi trimis, duminica seara, tuturor şefilor de GIL-uri care vor avea 10 zile pentru a aduce sugestii. Unele vor fi luate in considerare si incluse, iar altele, aberaţiile, nu vor fi incluse. Nimeni nu stie cine va decide ce idee este buna si ce este aberaţie. „Iar propunerile tale, Eddy, nu sunt de actualitate pentru ca ele priveau vechiul statut, asa ca ele nu se regăsesc in cel nou” (precizare făcuta către mine de către Burchel) ».

 Sublinierea spune tot despre despotismul pe care Neamtu si ai lui il vor exercita in viitorul Partid Noua Republica. Cine misca in front, afara ! In partid se dezbate pana se cade sub masa, insa odata decizia luata, nimeni nu mai are voie sa cariie la firul ierbii ! Mihail Neamtu, acest Vasile Blaga al Noii Republici sau, in limbajul avocatesc al lui Nicolae Burchel : « iar noi, echipa de statut, ne-am stabilit ca in termen de o saptamana de la data de 17.05.2012, respectiv pana la data de 24.05.2012, sa introducem toate propunerile voastre pertinente si legal valide in forma finala de statut ». Retineti, legal valide. Avocatul de comitet va putea reteza tot ce nu ii convine Fondatorului, sub pretextul ca acele propuneri nu sunt nici pertinente, nici legal valide.

Insa articole ca acestea sunt foarte pertinente si legal valide. Citez la intimplare din statutul care se preconizeaza a fi depus la Tribunal :

 • « Organismele Partidului propun candidaţi pentru alegeri, în conformitate cu Regulamentul intern aplicabil al Partidului ». Precizare : Regulamentul va fi scris (desi el va nega public si va spune ca un comitet se va ocupa de asa ceva) de Nicolae Burchel, nefacand obiectul nici al votului in NR, nici al controlului Tribunalului.  Democratie la catarama !
 •  « Comitetul Local, ca o atribuţie specială a sa, propune candidaţi pentru alegeri, în conformitate cu Regulamentul intern aplicabil al Partidului şi decide cu privire la listele de candidaţi pentru consiliile locale, precum si pentru primari ». Nu va bucurati prea devreme, ca vine alta prevedere care o goleste de sens: « Într-o filială judeţeană sau filială locală, Preşedintele acesteia sau orice Vicepreşedinte impreuna cu un membru al Comitetului Judetean, respectiv al Comitetului Local, poate acţiona în numele comitetului respectiv, în mod independent ». Curata democratie interna, coane Teutonicus !
 •   « …. delegaţii şi supleanţii acestora la Congres. Norma de reprezentare va fi stabilita prin regulamentele Partidului ». Iarasi, in mana lui Nicolae Burchel, omul cu Regulamentele (la nivel neoficial), va sta norma de reprezentare a delegatilor la viitorul Congres. Nicolae Burchel, acest Liviu Dragnea al Noii Republici, va stabili cifrele care vor face ca GIL-urile obediente lui Neamtu sa trimita mai multi delegati, pentru ca votul sa nu ofere suprize. Da, ati citit bine, « delegati » la Congresul unui partid, care se vrea la firul ierbii si care cu vai nevoie va avea 25.000 membri. De vot prin corespondenta sau electronic alde Neamtu si « comisia pentru statut » nu au auzit. Pai daca astia « de la firul ierbii » nu au auzit, de ce ne mai miram ca PSD si PNL se opun votului prin corespondenta pentru romanii din diaspora ? Ori Neamtu ori Crin Antonescu, aceeasi abordare : cine nu e prezent fizic (in tara sau la Congres), nu voteaza.
 •   « Preşedinţia Partidului este compusă din Preşedinte, Prim-Vicepreşedinte şi până la patru Vicepreşedinţi, până la noua membri precum şi preşedinţii Grupurilor parlamentare ale Partidului din Camera ». Cu altfel cuvinte, o « echipa ». Evident, la Congres se va candida pe lista, adica « omul si echipa lui », care vor prezenta « o motiune ». Exact ca in PDL, de care Neamtu s-a delimitat mereu pe Contributors. Unde sunt delimitarile de altadata?  Nu mai citez decit o singura prevedere, cea mai democratica dintre toate prevederile unui statut « inca in dezbatere » :
 • « Un organism superior al Partidului, în cazuri bine justificate, va avea dreptul de a prelua responsabilităţile unui organism subordonat, pentru o perioadă limitată de timp. O astfel de responsabilitate va fi preluată pentru un Comitet Local de către Comitetul Judetean, pentru Comitetul Judetean de către Preşedinţia Partidului şi pentru Preşedinţia Partidului de către Comitetul Executiv ». In cazuri « bine justificate ». Nu intrebati de pe acum care sunt acestea, caci vor decide baietii de comitet la momentul oportun. Totul e sa existe acolo portita legala, caci cheia e deja  in mana cui trebuie.

Cu alte cuvinte, teologul Neamtu, pe care nici cu gandul nu l-ai putea banui de slava desarta si de iubirea de stapanire, si-a pus la dreapta avocatul, pentru sperierea preventiva a contestatarilor si la stanga statutul in care va scrie ceva de felul : « Fondatorul sau cel desemnat de el decide cu privire la limitele democratiei interne in partidul pornit de pe bloguri si care se vrea de la firul ierbii ».

 

II) al doilea aspect care mi-a atras atentia este o precizare facuta pe site-ul NR de insusi Nicolae Burchel. Citez :

 « Din pacate si poate inevitabil, exista in NR si oameni care au venit in organizatie cu ginduri mai putin ortdoxe, iar cu astfel de oameni nu putem fi toleranti pentru ca daca suntem, mai devreme sau mai tirziu, aceasta organizatie risca sa aiba soarta partidelor de buzunar ».

 Sublinierea imi apartine si ea arata clar mentalitatea comunista pe care atat Burchel (cu manie), cat si Neamtu (perfid-lacrimogen, in mesajul video intitulat « De ce acum ? » de pe site-ul NR), agita fantosa subminarii din interior a NR si o posibila soarta identica celei avute de PNTCD. Tovarasi, dusmanul cel mai perfid e cel din interior, stati vigilenti ! Orice critica e de fapt o actiune de sabotare a reusitei viitorului partid Noua Republica ! Zero toleranta pentru cozile de topor ! M-ar amuza aceasta interpretare care s-ar intoarce in doi timpi si trei miscari impotriva lor (de ce nu ar avea si un oarecare membru NR dreptul sa spuna : oameni buni, insa unde se putea ascunde cel mai perfid dusman sabotor din NR, daca nu in Grupul de Initiativa Nationala si in persoana Fondatorului Insusi ?!), care e tragica deoarece arata ca Noua Republica moare de mana celui care isi atribuie sau lasa sa ii fie atribuit titlul de « Fondator », care a ajuns la capatul rabdarii (si asta putina) cu democratia la firul ierbii.

 Vorba lui Cazimir Tino, alt nepretuit membru GIN adulator al lui Neamtu, care scria pe site-ul NR pe data de 14 mai 2012 aceste lucruri atat de valabile :

 « Apoi, acest site NU promovează valorile grassroots! Care ar fi a acestea, până la urmă? Mişcarea Noua Republică a început într-adevăr la firul ierbii. Mai ieri un prieten constata, pertinent, sfârşitul copilăriei pentru N.R. Aceasta a depăşit această limită şi se maturizează, inclusiv prin separarea apelor [s.mea, Cetatean] In schimb, site-ul nostru PROMOVEAZĂ valorile perene, cele care nu se plebiscitează de nimeni, nicicând: adevăr, moralitate, onoare, meritocraţie, familie, credinţă, curaj, onestitate, muncă, profesionalism, tradiţie, bun simţ. Sunt cele care stau la baza a ceea ce se cheamă cavalerism. Şi la care ne raportăm ca neam şi ca mişcare.

In plus, ultimele dvs. fraze îmi par pe cât de ignobile, pe atât de jignitoare. Pentru orice român creştin, Soarele dreptăţii este doar Hristos. V-aş ruga mult să nu-i jigniţi cu blasfemii pe aceia dintre noi care sunt creştini.

Mihail Neamţu NU este soarele la care ne închinăm. Şi nici Mare Vizir. Este doar prietenul nostru, care a avut curajul, nebunesc poate, de a crede în pofida oricărei speranţe că se mai poate schimba ceva în bine în ţara asta. Şi care a pornit această luptă, prin curaj, renunţări şi jertfe. [s.mea, Cetatean]. Acestea sunt cele ce le admir la el. Asta nu înseamnă idolatrie. Este iniţiatorul Noii Republici din simplul motiv, banal, de a fi născut şi pornit această frumoasă aventură. [s.mea, Cetatean. Mi-e rau citind atita adulare neghioaba a lui Neamtu!].

 Noua Republica moare sub ochii nostri de mana lui Mihai Neamtu (Fondatorul-care-exclude), a lui Nicolae Burchel (cel care redacteaza si partea de Justitie a programului politic al NR) si a traseistului Stefan Vlaston (cel insarcinat sa scrie Codul de Integritate al NR – sancta simplicitas !). Dumnezeule mare ! Stefan Vlaston, traseistul, grafomanul care mai intii scrie pe Contributors si apoi isi citeste articolele, fostul director adjunct al unui liceu tehnic, tinut timp de 18 ani (!) in aceasta functie de numirile pe criterii politice facute de ISJ Bucuresti, ajuns acum redactorul Codului de Integritate al Noii Republici ! Insa asta nu ma mira, caci inca de la data de 3 martie 2012, la intalnirea de la Hilton (Bucuresti), Stefan Vlaston a cerut pe scena favoarea sa fie cel insarcinat cu problema integritatii in Noua Republica. Si a primit-o, caci la nimic nu este mai sensibil Mihail Neamtu ca la problema meritocratiei si a integritatii. Ceapa mamii ei de miscare la firul ierbii refractara la trasisti politici! Traseismul politic joaca tontoroiul in GIN, scrie aberatii pe Contributors si merge in turneu de auto-promovare prin tara, alaturi de Mihail Neamtu, insa Fondatorul are fler politic cat cuprinde si zero toleranta la traseism, asa ca nu poate refuza o companie atat de selecta.

 Sunt multe lucruri de spus si le voi spune in episoadele viitoare despre moartea Noii Republici (pe care Neamtu si ai lui se fac ca nu o vad, acoperindu-si perfidia cu semnaturile stranse de altii, intre timp dati afara din NR). Insa ma opresc aici, pentru ca as vrea sa ii fac dreptate in cele ce urmeaza domnului Gabriel Biris si sa citez in intregime scrisoarea lui catre Mihail Neamtu, pe care ciinele de paza al site-ul NR (Laurentiu Theodoru) a cenzurat-o la trei ore de la publicare :

« Draga Mihai,

 Am ales sa iti scriu cateva randuri si sa nu te sun pentru ca in felul acesta poate sunt ceva mai coerent.

 Am citit postul tau  si, sincer, mi se pare extrem de nepotrivit si foarte putin in linie cu ce am discutat noi ieri. In opinia mea – faci greseala dupa greseala, nu inteleg inca de ce, dar asta este concluzia mea.

Eu am ales sa ma alatur miscarii lansate de tine cu buna credinta pentru ca am avut convingerea ca suntem pe aceeasi pagina: aia cu profesionalismul, integritatea, meritocratia, interesul national.

M-am implicat pana acum aproape exclusiv pe partea tehnica, dar si pe parte ade relationare externa, cu oameni care sa conteze. M-am implicat ceva mai putin pe latura CSS – desi in acest moment cred ca semnatruile aduse de mine deja, plus cele care sunt acum la mine la birou, plus cele care mai vin saptamana asta de la mama – ma pozitioneaza in topul eficientei: vor fi peste 300, adica 1,3% din totaul necesar.

 M-am implicat relativ putin in redactarea statului – dar din momentul in care am facut-o lucrurile s-au asezat pe un fagas normal (nu si in ceea ce priveste comunicarea interna cu privire la statut).

Nu m-am implicat mai deloc in activitatea de coordonare interna chiar daca fac parte din GIN, la invitatia ta si a celorlalti.

 Observ in acest moment cateva lucruri:

– datorita unei lipse de comunicare perceputa de cei mai multi ca fiind aroganta (nu spun ca asa e) NR se dezintegreaza as we speek;

– oameni valorosi au inceput sa plece sau sunt dati afara;

– se vorbeste de disidenta (la ce oare?) in interior – ceea ce mie mi se pare ridicol

 Pentru cele de mai sus ai o parte importanta de vina (parerea mea) si sper sa poti intelege ca actiunea mea de acum nu este decat una prieteneasca. Nimeni nu este perfect: nici eu, nici tu. Eu unul am incurajat tot timpul oamenii mei sa ma critice (chiar daca ii si platesc pentru asta), nu inteleg de ce nu o faci si tu – vei avea doar de castigat.

 In plus, in opinia mea mai esti vinovat si ca lasi pe oameni ca dl Vlaston, dna Cartis, etc sa sara la gatul celor care te critica. Asta nu face decat sa escaladeze tensiunile si ar trebui sa stii lucrul asta.

In plus, cred ca inspiratia te-a tradat in ultima perioada. Probabil de stres, oboseala, nu mai dai mesaje corecte. Te simti haituit si asta se vede.

In plus, nu mai comunici. Ti-am trimis un sms sambata in care iti trageam un semnal de alarma. Te rugam sa ma suni – nu ai facut-o. Am acceptat fara sa comentez scuza ca ai fost plecat si nu ai putut sa raspunzi, desi evident puteai. Am inteles insa ca ai fost foarte stresat sambata…

In plus, ai comis o greseala uriasa ca nu ai intervenit in scandalul de pe Politeia. Probabil insa ca daca o faceai in acelasi stil cu cel folosit in articolul postat pe site-ul NR ar fi fost insa mai rau…

Asa cum merg lucrurile acum, nu avem nici o sansa sa cream „alternativa credibila” pe care ne-o dorim – cred ca iti dai seama de acest lucru. Directia este una total gresita.

 Si pentru ca urasc criticile distructive, iti dau mai jos propunerea mea pentru deblocarea situatiei:

 – in primul rand, trebuie recastigata increderea. Atat a oamenilor din NR cat si in exterior. Iti propun ca pana la depunerea documentelor de inregistrare a partidului sa renuntam la GIN (oricum este extrem de ineficient) si sa instituim o conducere colegiala, coordonata de un grup de oameni care sa dea incredere ca directia este corecta. Concret: coordonarea asigurata de tine, de Mihnea, de Gabriel Carbunaru si de mine, impreuna cu cativa oameni din Bucuresti si din tara. Nu mai mult de 10 oameni in total. Acest grup va avea si responsabilitatea sa pregateasca congresul, imediat dupa inregistrare.

– in al doilea rand, dl Vlaston trebuie rugat sa nu mai intervina decat profesional in discutiile dintre membri. Din pacate, nu face decat sa dea cu bata in balta. Mereu. La fel, Cazimir va trebui sa se abtina la a mai avea atitudinea de zbir in teritoriu sau sa mai plimbe vorbe. In plus – cu tot respectul si admiratia pentru treaba facuta de Radu Cujba, el se afla acum intr-un conflict de interese iar acest lucru trebuie sa inceteze.

– in al treilea rand, cu totii trebuie sa ne abtinem de la orice fel de comentarii, mai mult sau mai putin tendentioase, in spatiul public. Daca cineva o ia razna, il sunam si discutam direct.

 Asta pentru inceput. Nu trebuie sa raspunzi imediat. Stai si gandeste putin si o sa intelegi ca nu avem decat de castigat: NR, noi personal, tu personal. Te rog sa iti faci timp sa ne vedem maine, dupa ce ajungi in Bucuresti.

 Numai bine!

Gabi ».

Domnul Biris nu avea de ce sa isi ceara scuze (« Recunosc, este un mesaj dur. Nu suntem aici ca sa ne menajam si nici ca sa adulam lideri ») pentru acest mesaj care i-a atras, finalmente, o infierare stalinista pe motivele enuntate, fariseic, de Mihail Neamtu : « i-am reprosat lui Gabriel Biris inclinatia catre ambiguitate doctrinara in traseul sau public », « domnul Biris a negat diferentele doctrinare intre stanga si dreapta, domnia sa a starnit confuzii si rumori inutile ». Mihail Neamtu era ultima persoana care avea legitimitatea sa vorbeasca despre « ambiguitate doctrinara » si « rumori inutile ». Voi arata asta in episodul urmator.

 Nu il cunosc personal pe Gabriel Biris, nu stiu absolut nimic despre el, nu am nici o parere buna si nici una proasta, insa stiu ca in ceea ce ii scria lui Mihail Neamtu avea in intregime dreptate. Ceea ce nu realiza insa Gabriel Biris cand scria mesajul citat mai sus e ca facea propuneri unei persoane pur si simplu intratabila si incapabila sa inteleaga ca duce Noua Republica spre un esec garantat si ca isi bate joc atat de cele 23.000 de semnaturi stranse in strada, cat si de asteptarea legitima a oamenilor legata de aparitia unui nou partid care sa faca o altfel de politica. Teologul trecuse intre timp Rubiconul si se indrepta spre cetate, cu alai si statut croit pe masura, pentru a primi dreptul de a purta mereu laurii iubirii de stapanire si de a grai in desert (ca abonat la diverse televiziuni) despre « integritate », « firul ierbii » si « o altfel de politica ».

 

Bonus de final : de pe site-ul NR citire :

 « Alegerile directe nu garantează întotdeauna pătrunderea la vârf a celor cu adevărat merituoşi, şi nici eficienţa conducerii. Nu trebuie cedat, din populism, la principiile meritocraţiei şi eficienţei. Contează foarte mult calitatea umană a celor care sunt aduşi în faţă, iar modalitatea de alegere trebuie să evite, pe cât posibil, promovarea unor personaje inadecvate …. Votul universal direct pentru toate funcţiile de conducere în partid şi alegerea aleatorie a juraţilor din totalitatea membrilor de partid (afirmate public) mi se par demersuri populiste şi păguboase …..Deşi alegerea conducerii centrale executive (sau a unei părţi a acesteia) pe liste comune, cum fac partide ca PNL şi PDL (pe baza unei moţiuni/program politic) va fi greu agreată de membrii NR, mi se pare o modalitate mai bună (fără a fi infailibilă) dacă avem în vedere meritocraţia şi eficienţa. Alegerea conducerii trebuie să se facă pe baza unui program, individual sau de grup, şi nu doar pe baza activităţii trecute şi/sau a notorietăţii. » (Ioan Mihai Greceanu, 14.05.2012).

 « Meritocratia » este otrava pe care Mihail Neamtu (« îl ştim cu toţii pe Mihail Neamţu şi avem deplină încredere în caracterul şi devotamentul lui faţă de democraţie, dar şi meritocraţie » – Ioan Mihai Greceanu, 14.05.2012) si ai lui o administeaza metodic, cu obstinatie si cu tupeu la firul ierbii. Insa este Mihail Neamtu Insusi capabil sa treaca testul « meritocratiei », mai ales cand acesta nu are criterii clare si stabilite de la bun inceput ?

 (va urma)


Written by Theophyle

15/05/2012 la 3:46 pm

180 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bun text @Cetatean. Felicitari!
  Multe sunt de spus, de scris despre MN.
  Bravo celor care au reusit sa gandeasca fara ochelari de cal. Nu-i amintesc aici … Bravo!
  CFG

  CFG

  15/05/2012 at 4:08 pm

 2. Definitia meritocratiei in viziunea lui Mihai Neamtu & Co este foarte limpede: merituosii sunt aia care spune el. O data desemnat drept Merituos ipochimenul respectiv intra in Echipa Sa (conform definitiei GIN oferita de insusi Fondator, intr-o noapte furtunoasa undeva in Romania, drept raspuns la intrebarea: Care este legitimitatea GIN?). O data desemnat drept Merituos si/sau bagat in Echipa ipochimenul ramane acolo batut in cuie. Indiferent de parerea jerpelitilor care trudesc la firul ierbii – pe banii lor, spre deosebire de sponsorizatul Fondator si partial platitul GIN – si tin, practic, miscarea vie. In mod logic doar Fondatorul poate excomunica din randul Merituosilor (terminati mai cu prostiile astea gen democratia participativa)
  Criteriile numirii ca si Merituos sunt si ele clare. Credinta vesnica Fondatorului si o limba lata si neteda ca si „inima lui Stalin” (lopata folosita la bagat carbuni-pentru necunoscatori). Asemanarile meritocratiei de tip Mihail Neamtu cu conceptul consacrat sunt total intamplatoare si de nedorit. De exemplu faptul ca de luni de zile maretul GIN se screme si nu reuseste sa produca documentele „programatice” ale miscarii sau ca in Bucuresti s-a strans un numar penibil de mic de semnaturi nu stirbeste cu nimic meritele talibanilor ginioti.
  Ba in postarea sus-amintita a Dlui Greceanu se da o solutie absolut haioasa: sa se mai aduca oameni in GIN!! Adica sa vina niste prosti care sa si faca ceva in timp ce Echipa e ocupata cu susuratul de vorbe dulci la urechile Fondatorului, cu betonarea propriei pozitii si cu trasul sforilor pentru eliminarea tuturor celor ce indraznesc sa gandeasca cu capul personal.

  Scippio

  15/05/2012 at 4:36 pm

 3. Salut 🙂

  Interesant articolul si foarte educativ. Multe detalii care fac lumina in aspecte pe care multi le banuiam sau intuiam. Trist insa, daca ne gandim la cei care au investit munca, energie si speranta in proiectul NR. Chiar si pentru cei care nu s-au implicat e trist, e o noua dezamagire de trecut la raboj. 😦

  Radu

  15/05/2012 at 4:46 pm

 4. NR nu mai este in vizorul meu de ceva vreme; fara suparare, ce se intimpla ma oboseste.
  Dar, @ Cetatean,
  ma tem ca poti fi intimpinat de cei din NR cu vorbele dlui Haiduc:
  „Pentru ca Academia Romana sa demareze analiza plagiatului in cazul Mang, „ar mai trebui materialele incriminate, articolele respective”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc.”
  In traducere: pentruca NR sa ia in seama cele scrise de @ Cetatean ar mai trebui materiale si dovezi incrimanatorii, nu putem lua in seama dovezi semnate anonim 😛

  victor L

  15/05/2012 at 4:48 pm

 5. Ziua buna,
  S-a dat voie la criticat NR. Asta este bine. Cred ca trebuia mai demult.(mie mi-a mai scapat piciorushu’ din cand in cand 🙂 ) .
  Problema cu merituosii este ca nu se stie cine sunt aia si trebuie sa fie cineva care sa zica : ala si ala sunt merituosi.

  Deci daca este ales intern precum candidat poate fi inlocuit de un „merituos” de la centru pentru deh, este meritrocratie 🙂

  eugeni

  15/05/2012 at 4:49 pm

 6. Din pacate, una dintre principalele probleme ale situatiei politice din romania sta in Legea partidelor politice si acest aberant numar de 25.000 de semnaturi distribuiti in toate judetele tarii. Aceasta aberatie isi are, cred eu, partea ei de vina pentru acest drum gresit pe care a luat-o NR.

  De ce spun asta? Pentru ca din cauza ei, afilierea prin semnatura a cuiva la o noua miscare politica (neinregistrata) se face „pe vorbe”, „pe incredere” si pe ochii frumosi sau vorba mieroasa a fondatorului. Daca un partid ar putea fi infiintat de 10 oameni atunci oamenii nu ar mai putea fi amagiti cu indemnuri de genul „sa adunam semnaturile ca altfel nu putem inregistra partidul, recte, redacta statutul, dar aveti incredere in noi ca o sa facem ceva frumos”. Cei 10 oameni si-ar redacta statutul si programul, ar inregistra partidul si apoi oamenilor li s-ar spune: veniti nu alaturi de noi ci alaturi de programul asta, intrati intr-o organizatie ale carei reguli (de conducere) sunt astea!

  De altfel, faptul ca multi dintre simpatizantii NR spun ca ei sunt mai intai alaturi de MN si apoi se gandesc la programe si structuri este in perfecta concordanta cu Legea Partidelor Politice, care la articolul 18 (Inregistrarea partidelor politice), punctul 1, alineatul (d), prevede negru pe alb ca pentru inregistrare la tribunal sunt necesare, ATENTIE, „actul de constituire, impreuna cu lista semnaturilor de sustinere a membrilor fondatori” !!! Deci nu de sustinere a unui document (statut, program etc) ci de sustinere a unor oameni, a Fondatorilor.

  deepalaska

  15/05/2012 at 5:03 pm

  • Ei vezi bine o buna. Eu ma declar traseist. M-am afiliat la grupul de initiativa PLM condus de maretul lider Selaru. Declaram un razboi mistuitor de macinare prin zambet al adevrsarilor. Avem si ciolane!

   turnofftheglory

   15/05/2012 at 5:18 pm

 7. mar

  15/05/2012 at 5:13 pm

  • Buna ziua!
   Tot off -topic: depasiri emisii PM10 in Bucuresti.
   Pe scurt, in anul 2010 in Bucuresti:
   1. valorile maxime zilnice au fost depasite de 293 de ori (date inregistrate la cele 5 statii de monitorizare continua care au functionat)
   2. cele mai multe depasiri au fost la statia situata in Mihai Bravu (87 de zile), urmata de cea din Drumul Taberei (70 de zile). Numarul maxim de depasiri permise de lege este 35), urmata de .
   3. Valoarea maxima zilnica a fost de 161 micrograme/m3, enorm
   Maine revin cu informatii mai amanuntite.

   miki

   15/05/2012 at 5:39 pm

   • Multumesc 🙂 Respiram praf 😦

    mar

    15/05/2012 at 5:45 pm

 8. Citesc si ma intreb: ce naiba am facut eu atata timp intre oamenii aia? Cum de m-au tinut nervii 7 luni? Si-mi raspund singur: cand au realizat ca se pot infiintza ca partid, ca au aproape toate semnturile necesare, au scos manusile. Documentele au fost dosite cu grija pentru ca stiau bine ca, macar o parte a membrilor, ar fi luat foc la citirea lor. Articolul d-lui Greceanu sta marturie si confirma tot ceea ce Eddy Wagner a spus in mail-ul lui, devenit istoric, dar si temerile mele exprimate in raspunsul la el.
  „On May 4, 2012 8:48 AM, “dana r” wrote:

  Povestea ca votul universal este abolit, ca vor inventa ei criterii de “meritocratie”, este calea deschisa spre votarea cu numar restrans a Statutului. Este mai mult ca perfectul si in mare acord cu “grass-roots”, cu “democratia participativa” si cu “cetatenia activa”.

  Putem declara inchise “portile deschise” ale NR. Lor le trebuie o gloata amorfa, care sa voteze cu entuziasm orice vin ei si pun pe masa.

  M-am gandit mai mult la povestea cu MN si camarilla. Facem aceeasi eroare pe care o faceam si cu ceausescu “el era un om bun, dar era prost informat, sfatuit, etc de armata de lingai”. In cazul lui MN nu este adevarat. Baiatul stie perfect ca aia sunt lingai si-i foloseste ca pe niste unelte. Il sufoca gandul ca cineva nu-i accepta cu entuziasm orice idee. Si-i foloseste pe lingai, dandu-le putere cu o mangaiere pe umar, ca pe niste bate impotriva celor care incearca sa gandeasca si cu capul lor.

  Oameni buni, am fost niste prosti, care am ajutat o gashca setata de la bun inceput sa isi vada drumul ei, sa aiba un aproape partid. ”
  Deci, inutil sa discutam faptul ca despartirea intempestiva a lui Eddy Wagner si a mea de NR a fost din cauza unor neintelegeri „personale” cu Neamtu. Eram „toxici” pentru ca nu acceptam sa-i lasam sa-si faca jocul.

  mishu jamie

  15/05/2012 at 5:18 pm

  • Utilizeaza cenusa draga Misu. Facem o coafura excelenta. NR a devenit un bullshit uniform si ma durea asta. Insa hai sa fim seriosi experienta aia pentru mine e excelenta. Inveti despre caracter, despre cutitul infipt cu arta in spate, despre zambetul care intampina jungherul.
   Viata e frumoasa si promit ca voi rade dar nu voi fi ingenuu si delicat.
   Radu Cujba ma poreclea Samuraiul Noua Republica. Roninul nu are nimic de pierdut decat onoare.
   Iar eu imi declar onoarea intacta si ii invit pe aparatorii de infiltrati si securisti sa isi deschida burta daca au onoare. Sau macar sa urmeze calea lui Cincinnatus.

   turnofftheglory

   15/05/2012 at 5:22 pm

   • misu/daniel ma bucur ca v ati vindecat dragi prieteni:))

    danahile

    15/05/2012 at 7:43 pm

 9. …patriciu, patricid, patrilicit.

  judex

  15/05/2012 at 5:29 pm

 10. Salutare ! 🙂
  Eu in popi n-am avut niciodata incredere.
  Sunt falsi.

  Tzepelica

  15/05/2012 at 5:30 pm

  • Buna,
   Nici macar nu este/a fost popa.

   mar

   15/05/2012 at 5:35 pm

  • @tzepelica
   spre buna regula,MN nu e hirotonisit,deci nu e ” popa”

   intamplator

   15/05/2012 at 5:36 pm

   • N-o fi, dar pt. asta s-a „antrenat”, n`asha ?
    Din 10-12 popi cu care am avut de-a face, doar unul (unul singur !) nu s-a purtat ca un borfas de rand. 😦

    Tzepelica

    15/05/2012 at 5:40 pm

    • @tzepelica
     se mai uita si ei la interlocutor;il vad asa mai ” tzepelica” incearca …

     intamplator

     15/05/2012 at 6:12 pm

 11. Theophyle

  15/05/2012 at 5:33 pm

 12. Statutul partidului Republican in US: http://www.gop.com/images/legal/2008_RULES_Adopted.pdf

  PS: singurul argument pe care il inteleg socialistii este un sut in bot. Atat! NR nu este un borcan cu miere la care sa vina toti socialistii resapati din PDL. Orice compromis cu indivizii care cred ca e normal ca statul sa faca piscine pe bani publici ne-a costat deja si ne va costa de sute de ori mai scump ca orice declaratie.

  John Galt

  15/05/2012 at 5:35 pm

  • „Strategia” cu piscinele apartine nepretuitei sefe de la Bucuresti, doamnei Cocos.
   Care ni-l baga acum pe gat pe mascariciul gunoier, cu mahalaua lui cu tot.

   Tzepelica

   15/05/2012 at 5:42 pm

   • Tzepelica si daca ne luam de chiloteii doamnei Cucos in timp ce inaltul Fondator reguleaza democratia prin meritocratie avem ceva schizofrenie in exprimare publica. Eu am folosit salve de artileri la PDL de ani de zile si o voi face in continuare. Am fost amenintat de doi membri PDL un frumos parlamentar acum ambalat la parnaie si un fost europarlamentar, fondator NR, exclus si acum amusinand reintoarcerea in GIN. PSD nu mi-a promis ca ma ia Gaia, PNL mi-a trimis membri de test in NR insa numai PDL mi-a oferit golanii ce mi-au promis fie ca imi fac felul, fie doar imi dau un cap in gura.
    Cand careva vrea sa invete politica le pot de fisele ce le-am conspectat gratis.
    Dragilor politica si puterea iau mintile si alunga spiritl critic.

    turnofftheglory

    15/05/2012 at 5:58 pm

    • Daniel, fara bici (sau fara DREPTUL de a purta ARMA), nu faci nimic. E un motiv pentru care el a fost mentionat atat de des in Constitutia US.

     John Galt

     15/05/2012 at 6:20 pm

    • Pana acum a fost o joaca de copii, certuri de gradinita. Insa de vro 2 ani amenintarile sunt pe viata si pe moarte. Nu de cele facute public trebuie sa te temi, ci de cele care vin din senin, de care nu stie nimeni.

     John Galt

     15/05/2012 at 6:21 pm

 13. @tog
  Samuraiul cu onoarea nepatata isi foloseste sabia doar ca sa-si descapatzaneze inamicii,
  La treaba ! 🙂

  Tzepelica

  15/05/2012 at 5:44 pm

 14. Off-topic: Sa mori de ras nu alta, Ponta tocmai anunta o mare realizare a guvernarii sale, acordarea de catre BM a unei linii de credit de 1mld pentru Romania.
  Cum ramane cu indatorarea tarii?

  Radu

  15/05/2012 at 5:46 pm

  • Oops, Ioan Mang demisioneaza!!!
   Coincidenta pura: Androneasca tocmai a castigat impotriva ANI (nu definitiv) si a inaintat o cerere de suspendare a efectelor deciziei de incompatibilitate emisa de ANI!

   Radu

   15/05/2012 at 5:48 pm

   • Acum m-am prins de ce tergiversa Ponta … astepta finalizarea discutiilor pe linia de credit BM ca sa ni le dea la pachet.

    Radu

    15/05/2012 at 5:50 pm

  • Ha ha ha..Creditul a fost negociat de „ailalti”. El doar taie „pamblica”. La fel ca Oprescu 🙂

   ribelalu

   15/05/2012 at 9:50 pm

 15. Mang a demisionat 🙂

  Emil

  15/05/2012 at 5:48 pm

  • Liviu Pop, interimar 😦

   Emil

   15/05/2012 at 5:50 pm

 16. Buna ziua,
  Mang a solicitat sa fie eliberat!! S-a apropiat funia Academiei de el.

  cedric

  15/05/2012 at 5:48 pm

  • Funia Academiei e mai degraba o funda, nu stranguleaza ci mangaie….

   Radu

   15/05/2012 at 5:49 pm

 17. Tonta mai are putin si se urca in copac. In curand o sa apara cu sapca si tricoul favorit 👿 – „Nu Guvernul USL se afla la conducere. Mai multa decenta cred ca le-ar prinde bine celor care critica un Guvern instalat de cateva zile”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12260731-premierul-victor-ponta-sustine-declaratii-presa-ora-17-30.htm

  mar

  15/05/2012 at 5:49 pm

 18. Nu cred ca Academia se poate compromite intr-atat. Aoleu, sindicalistul Pop ajune ministru interimar la educatie.

  cedric

  15/05/2012 at 5:50 pm

  • Parerea mea, dupa ce Academia a desemnat comisia si s-ar fi apucat de lucru dar le lipseau articolele, e ca Academia ar fi tergiversat treaba pana devenea fara obiect.

   Radu

   15/05/2012 at 5:53 pm

 19. Hehe, Ponta isi acorda 45 de zile pentru a desemna un ministru la Educatie 😀

  Radu

  15/05/2012 at 5:51 pm

  • Cred ca acum vrea sa le verifice „operele” la toti, sa nu mai patza vreo rusine. :))

   mishu jamie

   15/05/2012 at 6:20 pm

  • Niste idioti inconstienti! Intre timp, in minister e haos. Ca in orice institutie hipercentralizata, ramasa fara cap (sau cu un cap care se clatina), nimeni nu indrazneste sa elibereze un document, sa dea o informatie, in perioada asta ambigua. Si se pregatesc examenele: de bacalaureat, de admitere… Vai de capul nostru!

   Ana

   15/05/2012 at 7:53 pm

  • Eu cred altceva…nu mai vrea nimeni sa fie ministru pentru ca toti s-au jucat cu copy-paste. Si bineinteles cu banii tarii.

   ribelalu

   15/05/2012 at 9:52 pm

 20. iar se leaga de Anastase si il linge pe Mang. Il scoate erou.

  cedric

  15/05/2012 at 5:52 pm

 21. imi pare rau pentru cei care au crezut in Noua Republica. inclusiv eu am crezut. motiv pentru care am acceptat sa citesc tot ceea ce mi s-a dat sa citesc si sa corectez ceea ce mi s-a cerut sa corectez. mi-a pierit entuziasmul dupa prima intalnire fata in fata cu Mihail Neamtu. am pus intrebari si am fost pasat cu raspunsul + va lua cineva legatura cu dumneavoastra dupa intalnire. desi aveam alta intalnire am stat ca prostul sa ia cineva legatura cu mine in timp ce Fondatorul ma evita evident. atat de evident ca mi-am luat kilogramele si m-am evaporat. fara sa mai primesc raspunsurile niciodata. pana de curand – de cand tot primesc raspunsuri cu varf si indesat. si nu-mi convin.
  o zi buna, din nou!
  Dintre toate mamiferele cel mai nemernic este omul. Dumnezeu ne-a dat minte ca să ne încurce şi să ne împingă în păcat iar apoi ne-a dat „legile” pe care să le încălcăm. Din momentul în care am început să ne depăşim instinctele, am învăţat să furăm, să minţim, să trădăm. Practic am învăţat toate cele 10 păcate fundamentale şi încă ceva în plus, pe care nici Dumnezeu nu a avut atâta imaginaţie încât să le treacă pe „docomentul” dat lui Moise. Odată ce raţionalul a început să ne întunece instinctele am învăţat să ne adaptăm la mediu. Am învăţat că este mai uşor să furi roadele muncii vecinului decât să trudeşti pentru o bucată de pâine.
  http://sareinochi.com/2012/05/15/din-patru-in-patru-ani-saracii-au-iluzia-ca-sunt-stapani/

  Sare'n Ochi

  15/05/2012 at 5:54 pm

  • sorry.

   Morar Calin

   15/05/2012 at 6:19 pm

   • 😀 Caline, tu nu ai de ce sa-ti ceri scuze. oameni ca tine, inca de la prima citire, mai rari. macar la bere sa mai iesim 😀

    Sare'n Ochi

    15/05/2012 at 8:57 pm

  • @ coane..nimeni nu e perfect. nici macar eu sau @ calin, dar tu :))

   ribelalu

   15/05/2012 at 9:52 pm

 22. Asa stiam si eu, ca Dragoi antamase acest imprumut de 1 miliard de la BM. Ca doar n-o fi voinea asa de zmeu sa rezolve in cateva ore. Totul era aranjat de guvernul MRU,
  Vin astia ca musca la arat, fara nici un merit,

  cedric

  15/05/2012 at 5:54 pm

  • De la Antena 3 nu se vede, deci acest adevar nu exista. Nici Oprescu nu a facut altceva decat sa continue proiectele lui Videanu. Si ce ne spun sondajele?…

   Ana

   15/05/2012 at 7:56 pm

 23. Cred ca prima masura pe care o va lua Pop la educatie va fi retinerea cotizatiei la sindicat pe statul de plata.

  cedric

  15/05/2012 at 5:55 pm

 24. Ce prostii debiteaza Voinea: vom iesi din recesiune datorita masurilor luate de guvern de a da banii inapoi la populatie.

  cedric

  15/05/2012 at 5:57 pm

  • Da, e o idee grozava. Ca sa iesim si mai repede din recesiune zic sa dam bani mai multi. De exemplu sa dublam salariile bugetarilor si pensiile. Prin efect de multiplicare vom iesi clar din criza in 2-3 luni. Problema e ca vom iesi prin partea de jos a graficului, dar tot iesire e si aia…

   Radu

   15/05/2012 at 5:59 pm

  • Recesiunea asta este putin artificiala: totul se raporteaza la trimestrul III al anului trecut, cand datorita recoltei extraordinari de mari PIB-ul a crescut in acel trimestru exploziv. Bineinteles iarna, cu sarbatorile si apoi cu zapezile din februarie care au paralizat o jumatate de tara au adus un mic regeres. Scaderile de -0,2% din trim IV si de -0,1% din trim I 2012 reprezinta chiar o performanta buna in conditiile date.

   ribelalu

   15/05/2012 at 9:56 pm

 25. off topic: Mang demis
  http://www.evz.ro/index.html

  mayausa

  15/05/2012 at 6:00 pm

  • interesant: Mediafax anunta ca Mang a demisionat (Premierul Victor Ponta a anunţat că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fără presiunea portofoliului, să “restabilească adevărul” în urma acuzaţiilor de plagiat). dar Ponatanel ca sa arate ca este barbat a remis catre Evenimentul Zilei informatia ca l-a demis: Victor Ponta a anunțat că l-a demis pe ministrul Educației, Ioan Mang. Interimatul va fi asigurat de Liviu Pop, ministrul desemnat pentru dialog social. „Educația și Sănătatea sunt două domenii prioritare si țin la acestea atât de mult încât accept să sufăr alaturi de colegii mei”, a declarat premierul.

   Sare'n Ochi

   15/05/2012 at 6:08 pm

   • Mincinos patentat/mitoman , nu este prima data cand este prins.

    mar

    15/05/2012 at 6:22 pm

 26. Este suficient sa ai o leucograma ca sa vezi ca undeva in corp este o infectie. Abia apoi pipai omul, il vezi la ecograf.
  Eu de la distanta am remarcat intirzieri nefiresti si pasi nefiresti facuti de MNeamtu, incetineala cu care lideri cu nume se apropiau de NR. Atunci am inceput sa imi pun intrebarile

  Rapiditatea cu care sa facut frate cu Burchel iar a fost un semn pentru mine, In anii 2000 si un pic ne-am apucat sa facem o lucrare pentru cabinetul lui de avocatura . Am batut palma cu el incepind un studiu fara sa semnam intii contractul nici decum sa luam un avans, Urmind ca studiul sa fie inclus in lucrare. Ne-a tras clapa in sensul ca nu s-a tinut de cuvint. De aia nu faceti nimic fara sa aveti contractul semnat – in acest caz statutul partidului. Nu puteti sa va bazati doar pe cuvintul lui Nicolae Burchel

  lastnightmusic

  15/05/2012 at 6:03 pm

 27. Ponta nu se dezminte, ramine acelasi protector al hotilor. Ca si la ala din Arges, ca si la Nastase, si acum Ponta oracaie ca stie el ca Mang e nevinovat. Mda, tot mapamondul a conspirat sa-i infunde guvernul lui de lichele, dar cele mai cinstite lichele.
  Si pentru Ponta se potriveste acelasi lucru ca si la MN: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Daca MN nu auporta critica, atunci sa nu critice (ma rog, el ii zicea delimitari) nici el pe altii. Daca lui Ponta nu-i convine sa-i fie criticata adunatura aia numita guvern, atunci el de ce critica pe altii?

  Aha

  15/05/2012 at 6:04 pm

 28. Declar sesiunea de lucru inchisa. Ne revedem cand ne auzim. UTS da telefonul ala infiltratului ca pleaca acasa sa ude batatura casei cu sudoare de capitalist burgez securist si infiltrat. Seara buna si veselie mare. Am verificat lama. Perfecta pentru sectiuni pe pelvisul plin de meritocratie.
  Vorba aia din NR, meritocrati din toate tarile, uniti-va!

  turnofftheglory

  15/05/2012 at 6:08 pm

  • PDL piere pe mana barosanilor, inclusiv a doamnei Cocos.
   Cine si-a imaginat ca poate sa faca doar ce vrea muschiu` lui, fara consecinte, s-a inselat amarnic (aviz amatorilor).
   Numai ca ne-a irosit si noua sperantele.

   Tzepelica

   15/05/2012 at 6:12 pm

 29. Ce tupeu nerusinat are Mang asta! Vorbeste numai de nerealizarile de la minister, iar la sfarsit a zis iar ca nu se va gasi plagiat pt. ca lucrarile nu sunt ale lui. O infectie de om!

  cedric

  15/05/2012 at 6:14 pm

  • Mang e doar o javra de la Oradiamare.
   Pe mine ma infioara Marga &friends , Astia ne-ar da pe mina rusilor una doua. Si ar fi pacat de oasele bunicilor nostri .

   lastnightmusic

   15/05/2012 at 6:19 pm

  • Mang nu „revendica” lucrarile nu pentru ca pierde ministerul (pana la urma o functie efemera) ci pentru ca risca excluderea lui si a nevestei din invatamant. Asta inseamna excluderea din politica. Asta inseamna adio contracte cu statul si trai din banii de la stat. Asta inseamna ca trebuie sa lucreze „pe bune” ca informatician. Asta inseamna ca va muri de foame daca nu a apucat sa puna deoparte cateva miliarde.

   ribelalu

   15/05/2012 at 10:00 pm

 30. Theophyle

  15/05/2012 at 6:19 pm

  • Ge-ni-al! :))

   mishu jamie

   15/05/2012 at 6:25 pm

  • Salut !
   Doar angajamentul de informator secu e veritabil. 🙂

   Tzepelica

   15/05/2012 at 6:26 pm

   • a lu’ Felix sau a lu’ Mircea 😆

    Theophyle

    15/05/2012 at 6:27 pm

    • Intai al lui Mircea si apoi al lui Felix. 😆

     Tzepelica

     15/05/2012 at 6:34 pm

  • Hehehe
   In aceiasi perioada Felix si-a trimis acolitii securei tineri si baieti de viitor sa studieze la Georgetown University . El a fost mai modest a mers la Pacific Western…. Poate i-au dat o diploma de fochist sau de mecanic de locomotiva la Pacific rail 🙂 Ca in america la mecanicul de locomotiva i se spune engineer 🙂

   lastnightmusic

   15/05/2012 at 6:27 pm

   • Western Pacific nu scria pe trenurile din filmele cu John Wayne? :))

    ribelalu

    15/05/2012 at 10:01 pm

  • Seara buna
   Remarc ca tot mai bine sa ramin cu diplomele mele amarite dar adevarate . 🙂

   Citind articolul si altele de prin presa mioritica , tot nu ma convingeti sa ma intorc pe un cal alb si sa infintez un partid . Nu de alta dar sloganul unei asfel de ipotetice miscari nu ar fi pe gustul multor parveniti . Adica „singe si lacrime ” 😆 (G&M)

   stefan60

   15/05/2012 at 6:33 pm

 31. Ramai fara replica cand citesti 😦 Preşedintele Comisiei de sănătate din PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, într-o dezbatere, că PNL doreşte schimbarea modului de finanţare din domeniu prin desfiinţarea completă a asigurărilor sociale de sănătate
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/nicolaescu-pnl-doreste-desfiintarea-completa-a-asigurarilor-sociale-de-sanatate-264099.html

  mar

  15/05/2012 at 6:31 pm

  • o mutare foarte buna. nu va mai dati toti injeri – de la atata injereala ne-am trezit cu USLinoasa pe cap!

   Sare'n Ochi

   15/05/2012 at 9:06 pm

   • Daca nu cadea guvernul nu se implica in asta .
    Acum intrind intr-un semi anonimat nu are incotro si va dantzui cu Oltean ,,, ce sa faci
    E o mutare buna dar nici nu mai avea alta in tolba 🙂

    Asa se zice pe Feleac : injeri ? 🙂

    lastnightmusic

    15/05/2012 at 9:43 pm

 32. Pai nu era buna legea lustratiei (a propos de Felix/Mircea) ?
  Da` Curtea Constituţionala a respins-o, motivand ca securitatea era legală în comunism !

  Tzepelica

  15/05/2012 at 6:44 pm

 33. Ziceam ca nu ma mai intereseaza NR, dar voiu sa-l consolez pe @ TOG.
  Daca ai avut esece in constructia NR, cel putin ai contribuit la darimarea portocaliilor de la guvernare, cei mai mari dusmani ai natiei romane.
  Urmeaza dictatoru`, care n-a facut nici el nimic.

  victor L

  15/05/2012 at 6:51 pm

  • Victor, PDL s-a distrus singur. Fiecare pasare moare pe limba ei, nu stiai?

   John Galt

   15/05/2012 at 7:05 pm

 34. huniad

  15/05/2012 at 7:08 pm

 35. Avem ministru interimar la ieducatie:
  http://www.mediafax.ro/politic/biografie-liviu-pop-ministru-interimar-al-educatiei-a-scris-gresit-in-cv-numele-inginerului-saligny-9629262/
  @ John Galt,
  daca zici tu, ce sa fac? te cred. Nu le am cu politichia 😉 voi ati vrut.

  victor L

  15/05/2012 at 7:13 pm

 36. Politichia cere sa infierezi cu minie proletara pe portocalii care au indatorat tara capitalului strain, au vindut viitorul generatiilor ce va sa vina.
  Iar tu, la o saptamina de la inscaunare, declari:
  „Guvernul va aproba in sedinta de miercuri un acord prin care Banca Mondiala pune la dispozitie Romaniei o linie de credit de 1 miliard de euro, a anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, premierul Victor Ponta”
  Pe astia nu i-ati vazut voi, cei din NR; voi il considerati ca om al trecutului pe Basescu si un mare politician pe Iliescu.
  Cind spun „voi” ma refer la vocea care se manifesta pe sticla si pe care nu am auzit s-o dezavuati.

  victor L

  15/05/2012 at 7:22 pm

 37. Avionul cu care Hollande se ducea in Germania a fost lovit de fulger si a trebuit sa se intoarca al Paris!!!

  cedric

  15/05/2012 at 7:25 pm

  • Era gata-gata sa ramana Ponta orfan!

   cedric

   15/05/2012 at 7:27 pm

   • Salut voios de pionier 🙂
    Dna Merkel plange, sunt sigura 😀

    desydemeter

    15/05/2012 at 7:30 pm

  • semn rau

   mar

   15/05/2012 at 7:27 pm

  • Salut Cedric,

   Sa fie asta un semn? 😆

   huniad

   15/05/2012 at 7:27 pm

  • De ce nu s-a dus cu trenul? 😀

   Serios acum, imi placeau foarte mult garniturile alea old-school, ‘executive’.

   EuCuMine

   15/05/2012 at 7:37 pm

   • hollande nu ” serveste” trenul deci in declaratii electorale;
    dupa alegeri n-a putut merge cu trenul de la tulle la paris;a inchiriat un avion;
    +
    nemtii n-au tgv

    intamplator

    15/05/2012 at 8:40 pm

  • cat pe ce sa se faca Justitie divina.

   Sare'n Ochi

   15/05/2012 at 9:09 pm

 38. Eu asa sper. E clar ca nu e de bine!

  cedric

  15/05/2012 at 7:29 pm

 39. Uioreanu asta- alta canalie. Deviaza discutia despre prietenul Filipov (GRU) al lui Marga. Zice ca nu asta ii intereseaza pe romani, ci pensia , salariu. Toti sunt la fel, cand sunt prinsi la inghesuiala deviaza de la subiect.

  cedric

  15/05/2012 at 7:40 pm

  • Ce sa zica si el cand este strans cu usa, ca omul de baza din PNL a fost si este marxist. Arata ca o canalie si gandeste la fel ca cel pe care-l apara.

   mar

   15/05/2012 at 7:42 pm

  • Muioreanu sa-si vada de propriu-i tembelism. rahatul acesta cu ochi, ca sef al comisiei de vanzare a spatiilor cu alta destinatie a CL Cluj si-a vandut siesi insusi un spatiu in buricul targului. cica este candidatul USLinoasei la CJ Cluj. si este cu 23% in spatele candidatului PDL in sondajul facut de catre USLinoasa (si nedat publicitatii, dar citit de mine de la pasaricile care ma iubesc si e moarte dupa mine)

   Sare'n Ochi

   15/05/2012 at 9:13 pm

 40. Cica filialele PSD si PNL din diaspora sunt revoltate. Seful filialei PNL Milano a demisionat cand Senatorul PDL , Viorel Badea, a trecut la PNL. hehe, USListii diaspora nu se impaca asa de bine ca cei din tara!

  cedric

  15/05/2012 at 7:42 pm

 41. Se pare ca PDL a scapat de o canalie si s-a procopsit PNL ul cu el.

  cedric

  15/05/2012 at 7:45 pm

 42. cum ar fi ” vuit” media romaneasca daca moartea acelui amarit in inchisoarea italiana s-ar fi petrecut in timpul unui guvern pdl???
  astia de la pdl am mai zis,mai zic,si voi zice,ori sunt autisti ori pe ” blat” cu usl;as inclina pentru a 2-a varianta; desemnarea lui prigoana la bucuresti ar fi o dovada

  intamplator

  15/05/2012 at 7:47 pm

  • Fii sigur ca ancheta lui Marga vizeaza tocmai guvernul mru si presedintele cel cu externa. Omul a facut greva 50 zile in timp ce ponta e doar de o saptamina
   Fi sigur ca nu s-a terminat bilciul

   lastnightmusic

   15/05/2012 at 9:46 pm

 43. BUNÄ;
  DIASPORA , nu se cumpärä , cum au fäcut cei din USL, cu nemernicii din
  parlament. toatä diaspora stie USL, este o haitä rosie de neo – comunisti,

  JOS GUVERNUL PONTA! guvern de mincinosi,interlopi,mafiotzi si KGB:

  theo- nona

  15/05/2012 at 7:48 pm

 44. Victor_l

  Politica dezastruoasa a pdl si mru au dus la nevoia de imprumut la BM. Altminterea ar fi curs lapte si miere Poporul roman fiind bolnav de diabet si intoleranta la lactoza nici macar nu era indicat. Asa ca poporul roman, care voteaza ponta si oprescu in draci va ajunge sa manance acelasi terci ca inainte dar fara autostrazi si investitii, dar o sa ragaie multumit. Sa fie primit

  eugeni

  15/05/2012 at 7:52 pm

 45. Din nou Ponta despre sacrificatul miel Mang: „in spatele acestor atacuri repetate…bla bla….tinta adevarata…bla bla…..probabil obiectivul era sa plece domnul Mang.”
  Ma tot mir si nu ma pot opri, ce conspiratie contra domnului Mang. De care nu auzise nimeni pina sa-l faca ministru.
  Si ca sa fie demagog pina la capat: „educatia este o prioritate pentru USL”. Cit poti sa fi de cinic sa transformi invatamintul in tiparnita de hirtie igienica, ca asta sint toate diplomele astea luate prin copiat si ceea ce vroiau ei la BAC acum? Cit poti fi deci de cinic sa distrugi viitorul a mii de copii doar pentru a-ti satisface nevoia de tifnoseala si de a arunca cu minciuni pentru un pumn de voturi.
  Pentru incercarea asta de a distruge viitorul copiilor cu manevrele de la educatie il consider pe Ponta o rima.

  Aha

  15/05/2012 at 7:55 pm

  • ai dracului japonezi! vroiau sa se razbune pe chinezi si au picat dinastia Mang. ba, aia cu care ati avut treaba cred ca era Ming!

   Sare'n Ochi

   15/05/2012 at 9:16 pm

   • 🙂

    frovol

    15/05/2012 at 9:30 pm

 46. petro-liberalii, sunt laburisti stalinisti, escroci cu metehnele trecutului, si
  hotziile prezentului, de aia se simt bine in USL, haita ce v-a distruge romania.

  theo- nona

  15/05/2012 at 8:05 pm

 47. Il vad pe Banicioiu la B1tv…..L-am vazut pentru ca am inchis tv-ul. Un impertinent de nu este adevarat….

  eugeni

  15/05/2012 at 8:09 pm

 48. Interimarul de la educatie, inca un savant de renume galactic de care nu a auzit nimeni, are si el un blog (link pus de un comentator pe hotnews). Nu va dau link-ul ca nu vreau sa stric politeia. Dar am aruncat un ochi. Inca un prost fudul, dupa calapod Ponta. Indruga niste prostii acolo ceva de jale.

  „ministru delegat care vine din mijlocul cadrelor didactice”. Aici se caracterizeaza pe sine. Mai lipsea sa aduge cu „origine sanatoasa, om al muncii” si era comunist sadea.
  In rest tot blogul e ocupat cu pomeni electorale: cind se vor mari salariile, cu cit se vor mari, bsni pentru defavorizati, bani pentru ….

  Aha

  15/05/2012 at 8:11 pm

 49. cine il spalä maine pe NÄSTASE ???????????

  hai magistratzi coruptzi, arätatzi-vä adevärata fatzä!

  theo- nona

  15/05/2012 at 8:20 pm

  • Maine e recursul? Chia rma intrebam cand. O sa scape. Justitia USLista isi va face datoria.

   cedric

   15/05/2012 at 8:24 pm

  • Maine? Se amana pentru 1 iunie. Motivul? Are o judecatoare cistita (a nu se confunda cu „judecatoare cinstita”)

   ribelalu

   15/05/2012 at 10:14 pm

 50. bänicioiu, este un libidinos, pervers, educat tot in bordelul lui bonbo.

  theo- nona

  15/05/2012 at 8:21 pm

 51. banicioiu e o scarba, dar ma uit sa vad ce ii poate capul. nu le convine sa fie criticati, dar ce faceau ei cu Boc? Culmea, ca si acum aduc vorba tot depre guvernele anterioare, altceva nu stiu decat sa acuze.
  Scripcaru l-a pus la punct.

  cedric

  15/05/2012 at 8:26 pm

 52. ce avocat maine moare, cine plange, cine lesinä, cine………

  inadmisibil ce fac escrocii astia. magistratzii se vor face de ras,

  dacä nu-l condamnä, s-au il amanä.

  theo- nona

  15/05/2012 at 8:34 pm

 53. Revin cu noutati italiene 😦

  – 11 romani arestati la Roma . 8 barbati si 3 femei . Aveau o vasta retea de prostituate romane (ca tot sint romancele pe primul loc la Roma ) pe care le exploatau la singe . Cine se opunea , batai cu nemiluita , violuri , amenintare ca vor ucide rudele din tara si unele au fost inclusiv „semnate” cu fierul inrosit in foc . Cum se facea cu animalele cindva . Altele au fost vindute unor romani sau jucate ca pot la poker . 😦
  Sint roman dar animale ca conationali mei e foarte , foarte greu de gasit in alte natiuni ex comuniste . 😦
  Sorry dar animalul e animal , indiferent ca e bine imbracat sau cosmetizat .

  O castrare fara anestezie in piata publica ar face rau ?

  Cred ca ar educa „gloata” de nenorociti care ne badjocoresc cotidian si peste tot.

  stefan60

  15/05/2012 at 8:38 pm

  • primii care ar trebui castrati ar fi politicienii;si ei ne fac ce fac peshtii fetelor;

   intamplator

   15/05/2012 at 8:42 pm

  • franghie si sapun ca e criza .astia nu merita sa mai respire .

   zigzag

   15/05/2012 at 9:01 pm

 54. Foarte bun Scripcaru! Le-a venit de hac si lui Banicioiu si lui Tusa, nu mai apuca astia sa vorbeasca, exact la fel cum fac USL istii de obicei in emisiuni.

  cedric

  15/05/2012 at 8:46 pm

  • Astia s-au expandat pe toate posturile 😦 Parca in tara asta sunt numai politicieni PSD, USL….la Nasu este Abramburica.
   Unde o fi EU cu pletele ei, restul lumi…te umple o asa scarba. Idiotii nu pricep ca astia s-au urcat pe tot ce inseamna media si ca lipsa de comunicare coerenta i-a facut un cu pamanutul.

   mar

   15/05/2012 at 8:53 pm

 55. grav f. grav, si in germania se fac arestäri de genul asta zlnic,

  dar cel mai grav, este cand infractorii, hotzii, mafiotzii, sunt läsatzi

  sä zburde din romania. aici e buba, degeaba fac procurorii dosare bune,

  cu bani, politicienii ca Nästse, Dragnea, Voiculescu Voicu; ISI BAT JOC DE JUSTITZIE
  atunci cei märuntzi ce respect sä aibä.
  gäsesc cate un avocat specializat in scäpat proxenetzi,droguri,hotzii, plätesc
  si trec din nou la „treabä”

  VINA E A JUSTITZIEI ROMANE,

  special a judecätorilor, ce sunt o parte coruptzi.

  theo- nona

  15/05/2012 at 8:47 pm

 56. cei ce se aflä acum in italia,germania,spania,etc si fac infractziunii ,sunt

  crescutzi de USL, acesti nemernici comunisti si neocomunisti, au läsat

  generatzii sä distrugä, i- au invätzat sä intindä mana, nu sä munceascä,
  nu sä respecte ,nu sä invetze.

  la fel de obraznici,tupeisti si mincinosi, ca ponta si haita de adunäturi,
  din guvernul reziduirilor.

  oameni buni, nu vä luatzi dupä USL; NU LE D-ATZI VOTURILE

  JOS GUVERNUL PONTA!

  theo- nona

  15/05/2012 at 8:53 pm

 57. noapte bunä.

  theo- nona

  15/05/2012 at 8:53 pm

  • noapte buna

   mar

   15/05/2012 at 8:59 pm

 58. buna seara !Daca mang a fost ejectat de la educatie .. n ar trebui ca acest minister sa fie preluat de repetentul chuky ? asa s ar lua bacu-ul printr un simplu chiul 🙂 😀 . apropo ne scapa din atentie „securistul bun” al lui andrei plesu, „marele finantist ” daniel daianu :P.

  zigzag

  15/05/2012 at 8:59 pm

 59. incredibil!
  cred ,repet,cred, ca guvernul ponta are un ministru care vorbeste cu subiect si predicat; e pe gindul-live acum si il cheama vasile cepoi-ministrul sanatatii; e drept ca e mostenit de la vechiul guvern;
  spre ex: la intrebarea” azi pnl a propus desfiintarea cass;ce credeti?” ” n-am auzit,e un punct de vedere,dar toate dezbaterile cu noua lege nu prevad asta si in plus am mai avut experienta asta pina in 99;dar,e punctul lor de vedere”

  intamplator

  15/05/2012 at 8:59 pm

 60. Vor modiefica legea invatamantului, introduc codul facut de Abraburica. Bate campii femeia ceva de speriat 😦

  mar

  15/05/2012 at 9:01 pm

 61. CRIN-cretin e cel mai potrivit, repetent de 2 ori, puturos,
  isteric,un porumbac vopsit. perfect pt. un GUVERN DE CIURUCURI.

  theo- nona

  15/05/2012 at 9:14 pm

 62. Buna seara 🙂
  Pomta are mana buna la educatie 😆
  Poate s-a mai pus pe aici, dar meter studiorum est… 😈
  http://ro.stiri.yahoo.com/photos/din-cv-ul-lui-liviu-pop-http-liviumarianpop-blogspot-co-uk–photo-1337097923.html

  DanSu

  15/05/2012 at 9:20 pm

 63. Ma duc acum la citit comment-urile… 🙂

  DanSu

  15/05/2012 at 9:21 pm

  • Buna seara
   Ma uitam (nu numai acum) pe CV lui Victor Ponta de la Parlamentul Romaniei si citesc
   „martie – iunie 2000 – Master în Drept Penal Internaţional la Universitatea din Catania, Sicilia-Italia”
   Din cate am reusit sa aflu,
   nu a fost organizat master in 2000
   Iar in zilele noastre, conform siteului Universitatii din Catania, masterul dureaza 1 (un) 🙂

   Emil

   15/05/2012 at 9:30 pm

   • un an. Iertare 🙂

    Emil

    15/05/2012 at 9:30 pm

   • @Emil, 2000 – 2000 = 1 an.
    Eu asa am invatat cand am dat masteratu la spiru. Gresec cu ceva? 😆

    DanSu

    15/05/2012 at 9:56 pm

   • Asta-i informatie beton… sper sa se verifice si sa-l intrebe cineva ce-i cu masterul asta. In nici o universitate serioasa din lume un master nu dureaza „martie – iunie”… poate o bursa sa dureze atat.. Nici macar in Sicilia

    A A

    15/05/2012 at 11:57 pm

 64. securistul cu condicutzä, escrocul mogul ce si-a cumpärat diplome false-FELIX

  si sunt multzi, f. multzi. vor sä schimbe legea invätzämantului, dece?

  sä rämanä copii romanilor prosti, sä-i manipuleze ei.

  Funeriu a fäcut o lege bunä, trebuie urmatä si la nevoie inbunätätzitä:

  DAR NU VÄ LÄSATZI MANIPULATZI , DE PRSTII DIN USL

  theo- nona

  15/05/2012 at 9:27 pm

 65. avansärile rapide ale lui Ponta, vä spune ceva?
  MINCINILE????????

  acum o dau dupä colt, ” noi avem program de 4 ani,
  acum incropim, dar dela anul, suntem pregätitzi.”
  parcä erau pregätitzi din minutul 2??????

  theo- nona

  15/05/2012 at 9:31 pm

 66. EMIL

  Ponta , a mintzin,inselat, escrocat si………..

  theo- nona

  15/05/2012 at 9:34 pm

  • Si e PrimMinistru 🙂 Pai sa ne miram de reactiile lui la ministrii usLASI de la Educatie? Eu sper ca presa dsa reia operatiune si cu Ponta.

   Emil

   15/05/2012 at 9:38 pm

 67. Buna seara, nimic nou nici la stiri nici pe aici. Voiculescu avea diploma falsa, Basecu e vinovat, opozitia are cel mai cinstit guvern, salariile bugetarilor se reintregesc ca sa faca fata inflatiei produse de guvernul ce reintregeste salariile… Bineinteles Basescu, Boc, Udrea sunt vinovati. Cu alte cuvinte nimic nou sub soare.
  A, sa nu uit, MN vrea si el o meritocratie… Propun un Tariceanu, Crin, Norica… meritocratie la greu – Vlastoniada de carton. Basescu, Boc, Udrea sunt de vina.
  In rest e liniste si pace, dupa un plagiator a venit un agramat la educatie. Basescu, Boc si Udrea sunt de vina.
  O seara buna… Basecu Boc si Udrea sunt de vina (in afara de absorbirea doar a 11 clase ale lui de Funeriu si hai, ca varianta betivaneala lui MM cand cere justitie)…. 😈
  Oricum Basescu, Boc si Udrea sunt de vina…

  DanSu

  15/05/2012 at 9:38 pm

  • P.S. Dau examen de angajare la Antena 1,2,3… 😆
   Acum faceam exercitii, pentru lucrarea de maine.
   Mam saturat de salaru de bugetar angajat la universitatea din oradea, cu grad de doctor docent – p ebaza lucrarii de docentat ce am facuto impreuna cu prietenul meu hauching (ala de sta in scaun si ranjeste). Mam facut doctor docent in studiul siumingurilor pe 7 directii din cela zece dimensiuni. Daca nu ma credeti pa cuvant – incercati sa cititi lucrarea lu hauching – e in ingleza deci nu se pune daca mai dau si eu copiipaste de Ea.
   ce spunet, am sanse sa prezint si eu o emisiune – cu limba adanc infipta in gura presei?

   DanSu

   15/05/2012 at 9:45 pm

   • P.S.2 – cand am lesinat ultima oara in direct, i se terminasera bateriile la operatorul ala, si nu a mai apucat sa ma filmeze. Si tot ghinion am avut cand ma plangeam ca nu pot cumpara si eu decat o juma de rosie din salaru meu de bugetar. Mirele bugetareasa (vecina de stand – cu doctorat la spritu haret), a fost mai iute ca mine.

    DanSu

    15/05/2012 at 9:52 pm

 68. Buna seara!
  Felicitari @Cetatean pentru articol. Acum vreau sa citesc si comentariile care in mod sigur sunt la fel de bune si la obiect ca si articolul.
  Parerea mea personala este ca NR va fi un „fas” mai rasunator decat toate incercarile precedente de creare a unei miscari de dreapta.

  P.S. La Nasul.tv Androneasca „explica” legea preluarii activilor fundatiilor „universitati particulare” de catre fondatori. Zice Androneasca: „fondatorii au venit cu un patrimoniu intial (acum este circa 200 de lei de persoana din cate stiu eu). Acest patrimoniu s-a multiplicat (din senin?) asa ca fondatorii sunt in drept sa-l revendice daca fundatia se desfiinteaza”
  Ce NU spune Androneasca: patrimoniul s-a facut din taxele platite de studenti (uneori „student” e smult spus…mai corect ar fi „doritor de diploma”). Aceste fundatii au fost scutite de majoritatea taxelor si impozitelor astfel incat daca fondatorii intra in posesia patrimoniului actual (cladiri, masini, camine, hoteluri, laboratoare, aparatura, chiar si cluburi de nopate si baruri etc) ar repreznta o concurenta neloiala din xetrem de multe puncte de vedere fata de alti detinatori de patrinomiu. Ganditi-va numai la cuantumul impozitului pe profit si al TVA-ului.
  Androneasca mai spune: „Fondatorii vor plati o taxa de preluare a patrimoniului, ceva asemanator cu taxa de succesiune dupa un decedat”. Bai ma lasi? Cuantum nimic…modalitate de percepere nimic. Totul la liberul arbitru al unui functionar (unor functionari) al puterii.

  ribelalu

  15/05/2012 at 9:43 pm

 69. victor L15/05/2012 at 7:13 pm

  DanSu15/05/2012 at 9:20 pm
  Azi ai fost mai rapid: ieri erau 5 ore, azi sint doar doo 😛 dar avem atractii comune.

  @ intimplator,
  spui tu (si faca-se voia ta): „primii care ar trebui castrati ar fi politicienii”
  Vorbele astea cu toti politicienii sint hoti, escroci, ca ar trebui inlocuiti s-a facut dupa al doilea mondial in Romania.
  Au fost bagati in puscarii, dati afara din slujbe si dati pe brazda. Dar tara nu putea trai fara politicieni, asa ca am marit Partidul Comunist/Muncitoresc Roman. Cum se zice „am scapt de Dracu si am dat peste Tat-su”.
  Nu exista tara fara batrini si nici tara fara politicieni.

  victor L

  15/05/2012 at 9:48 pm

  • @Victor_l, eu recunosc ca te „mang”-luiesc. Mai ales ca am si zis ca nu am citit comment-urile. 😆
   Dar am pretentia sa ma judece colegii mei, academicienii… 😈

   DanSu

   15/05/2012 at 9:59 pm

  • Si pe urma, Ion Iliescu, nu are urmasi biologici, nu?
   🙂 sau 😦

   Emil

   15/05/2012 at 10:00 pm

   • Are in schimb urmasi cu PCR – in sange :lol:.
    Din pacate in sangele victimelor….

    DanSu

    15/05/2012 at 10:04 pm

 70. cucuveaua de androneasca, sä caute sä nu zgarie prea tare,
  s-ar putea sä se dezgroape si mortzii ei, cä nu s-a dat la
  o parte, dela nici o inselätorie si joc murdar.colegii ei stiu.

  theo- nona

  15/05/2012 at 9:49 pm

 71. ceva fluturasi, sä citeascä si omul simplu, cine sunt mincinosii si
  manipulatorii din USL:
  NU AU MULTZI INTERNET, trebuie sä deschidä ochii romanii

  USL, ingroapä romania, cu minciuni cu jocuri populiste si fostii comunisti,
  securisti , ce au si ei incä legäturi cu , PUTIN CEL IMACULAT

  theo- nona

  15/05/2012 at 9:54 pm

  • Eu insist ( e tot ce pot sa fac) cu Ponta, din CV oficial la Parlamentul Romaniei.
   1998 – 2001 – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie – Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică; specializat în domeniul infracţiunilor economico – financiare
   Si, in aceeasi perioada
   martie – iunie 2000 – Master în Drept Penal Internaţional la Universitatea din Catania, Sicilia-Italia
   Ca astia din catania, astazi nu organizeaza decat master de cel putin 1 an, e una.
   Oare pe „vremea aia” era la ff? Sau Ponta chiulea de la serviciu?
   Furios 😦

   Emil

   15/05/2012 at 10:04 pm

 72. Daca MN nu vrea sa iasa, nu poate NR sa faca un pas in spate si sa-l lase singur?

  macgregornews

  15/05/2012 at 9:58 pm

  • Pai pe la cluj , galati si bucuresti se pare ca deja unii fac pasul in spate . Am vazut ceva pe fb. Insa sunt inca multi orbiti de soare . MN se hraneste inca din marea gloata amorfa . Manipularea si demagogia sunt la ele acasa . Plus paranoia atacurilor , infiltratilor , tradarilor.

   grig

   15/05/2012 at 10:17 pm

   • Nu e asa. In fiecare judet (dar si in Capitala) activistii NR ii numeri pe degete. Exista chiar judete fara GIL-uri (deci zero activisti). Prin retragerea sau exmatricularea atator oameni, forta NR s-a redus foarte mult. Iar din semnaturile alea stranse, cel putin jumatate au fost stranse de la rude, cunoscuti, angajati, vecini, colegi de serviciu samd. Din cei care au semnat pe strada mai putin de 1% si-a exprimat si dorinta sa participe activ.
    Practic, la ora actuala, NR se bizuie pe cateva sute de oameni (maxim 500). Dintre acestia cel putin 10% s-au retras in ultimele zile si foarte multi inainte (Cosmin Andrei, Daniel Scarlat, Catalin Cozma, Dan Popa din Brasov? – aici nu sunt sigur ca dansul era liderul din Brasov dar poate sa confirme, in orice caz conducerea din Brasov a fost prima schimbata „de sus in jos”, Biris acum). Dintre acestia mai mult de jumatate au fost lideri locali cunoscuti si formatori de opinie. Iar cele mai puternice organizatii (Galati-Braila, Timis, Cluj, partial Bucuresti, Brasov) sunt ostile, sunt inactive sau au fost decapitate. Practic NR a ramas cu GIN-ul, Sibiul si Iasiul. restul sunt insignifiante

    ribelalu

    15/05/2012 at 10:57 pm

  • 🙂
   buna idee!!!

   skorpion

   15/05/2012 at 10:32 pm

 73. Accepta dinozaurii asa ceva?
  „Ar fi bine daca Mihai Razvan Ungureanu s-ar alatura partidului democrat-liberal, a declarat marti, la TVR Info, senatorul PDL, Radu Berceanu.”

  victor L

  15/05/2012 at 10:08 pm

 74. Comentariu de pe blogul „interimarului” de la educatie:
  http://liviumarianpop.blogspot.com/2012/05/impertinenta-ex-ministrului-funeriu.html?showComment=1337100070555#c401368773563776284

  „Bula15.05.2012, 19:41

  Jane daca luam bacu iti facem statuie.Presedinte te facem mai bine zis !”

  :))

  ribelalu

  15/05/2012 at 10:26 pm

 75. @Victor L – „Da` dece trebe sa mai dam bacu`; dupa cum spune dna Andronescu se poate intra la faculta si fara bac.
  Si cum zice un @ Anonim mai sus, dati doctoratul si sporurile la toti, cite unul sa se ajunga.”
  Vezi ca poate te ia domn’ministru in serios… 😆
  Si apropo – commentul meu (daca tot era la liber): „Ar fi corect ca subiectele sa fie publicate cu cel putin o zi inainte. Iar cei ce se ocupa de subiecte sa fie clar – orice inmultire peste 2 x 1 – insemna un atentat la studiile ne-afine la matematica. Sa nu depasesca subiectele complexitate unui 1 x 1, pentru ca ar fi pacat ca unii dintre tineri sa piarda BAC-ul doar pentru ca nu au invatat..”

  DanSu

  15/05/2012 at 11:00 pm

  • @dansu:
   eu as propune o masura mai radicala: invatamint numai de 4 clase;atit cit sa stie sa silabiseasca un text;si gata;” artimetica” o face computerul
   s-ar economisi muuuuuultoi bani la buget;
   ca pierdere ,la cum e invatamintul azi,nu cred ca ar fi foarte mare

   intamplator

   15/05/2012 at 11:22 pm

 76. Buna seara si merci pentru comentarii. Din pacate nu am putut interveni, insa voi fi mai activ la celelalte episoade, care vor fi cit se poate re rapide.

  Merci inca o data 🙂

  Cetatean

  15/05/2012 at 11:13 pm

  • Servus Cetatean,
   din ce traieste Mihail Neamtu acum si din ce a trait in ultimele luni ?
   Totusi ce a facut Mihail Neamtu la viata lui pentru a putea emite pretentii de asa zis lider salvator al dreptei meritocrate ?
   Am promovat ca sprijin pentru Politeia pe inmures.ro la momentul potrivit, dar sincer cind vad ca un fost functionar al statului doreste sa faca partid atunci logica mea imi spune ca ceva nu este ok. Mai ales atunci cind el zice ca vrea sa faca partid de dreapta.
   Din fericire pentru mine experienta de prin PNL si din viata privata m-a ajutat sa nu pun botul la NR, dar inca cred ca Romania are nevoie de partid nou, care sa puna in practica ceea ce TOG si oameni ca el au incercat sa faca in NR, doar ca au cam dat-o in bara cu nea caisa Neamtu de la scularia meritocratiei.

   Dan Masca

   15/05/2012 at 11:25 pm

   • dane, salut! e lector la universitatea Goldis din Arad. De acord ca Romania are nevoie de un partid nou. Poate chiar de NR, insa cu organe de conducere alese prin vot universal si cu un statut clar, nefesenist.

    Cetatean

    15/05/2012 at 11:33 pm

    • Am un lector in familie cu 900 lei salar si cam greu cu traiul si scrisul si predatul si facutul pe sef de partid etc.
     Da, da in epoca internetului si cu semnaturile digitale se voteaza universal rapid online mai ales ca toate srlurile , adica administratorii lor au certificate digitale luate in nume personal ce pot fi folosite in orice fel de situatie, inclusiv in a semna adeziuni online 🙂
     Daca Theophyle nu alegea prost anul trecut partidul acela cred ca exista deja.
     CU NR poti sa uiti. Este un proiect nascut mort.

     Dan Masca

     15/05/2012 at 11:43 pm

     • Dane, ce sa zic? Partidul probabil ca se va inregistra, insa nimeni nu va vota cu el, iar Fondatorul si baietii de comitet vor incapea cu totii intr-un ARO. Asta va fi NR.

      Cetatean

      15/05/2012 at 11:45 pm

  • Noi multumim! 🙂

   ovidiu

   15/05/2012 at 11:42 pm

  • Sau si asta este plagiat? 😆

   DanSu

   15/05/2012 at 11:18 pm

 77. ribelalu m-a trimis sa vad ce scrie dom` ministru si m-am gindit sa las o dira 😛

  victor L

  15/05/2012 at 11:26 pm

 78. Nu e plagiat ca am gasit-o pe amica ta, Loda acolo 😉

  victor L

  15/05/2012 at 11:29 pm

 79. Greau mostenire si prostia guvernantilor USL. Uneori cred ca daca prostia ar durea astia au urla ca lupii :mrgreen:
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12263132-liviu-voinea-guvernele-precedente-lasat-economia-recesiune-vom-avea-trei-trimestre-crestere.htm

  mar

  15/05/2012 at 11:43 pm

 80. @Victor L 🙂
  Nu intelega. de ce nedreptatea asta. Aka analfabetii nu au si ei dreptul sa acceada la studii universitare?
  Sunteti niste elitisti, fara de scapare. O sa ma plang la kolegii mei academicienii…
  Sunteti niste meritocati aici. 😦 . Aka Oameni fara suflet. Daka eu Nu shtu chiti si scri corect, de C sa nu Pot fi medic (sau doctor). Ce daca nu stiu kit fac 1 x 1 – asta e detali. Noi daca sunt handicat si nu kunosc gramaticu, de ce sa nam si eu diploma? ce numai dom Vanghele garantu, are drept la doi fakultatzi? ca ca conjugarea lui este – e doar inventul lui Basesc, dictakiorul. El si elena Udrea, ka nu ne intzelege pe noi.
  Multumim pentru intzeleg.
  Un grup de tovarasi…

  DanSu

  15/05/2012 at 11:50 pm

 81. DanSu 😉
  In alta ordine de idei, are pe Hotnews Tapalaga un articol bun, dar primul comentariu e beton:
  Daniel [anonim] (Miercuri, 16 mai 2012, 0:02)
  „Dane, mai usor cu Internetul

  ca astia sunt in stare sa il interzica…”

  victor L

  16/05/2012 at 1:02 am

 82. Am fost printre primii care au spus, inca de acum cateva luni, ca MN a incetat sa mai fie o speranta pentru mine – spuse ce mi-au adus unele critici pe acest blog.
  Acum insa, observ ca istoria MN si NR devine o adevarata obsesie, este deja un serial, parca se apropie sfarsitul lumii. Fratilor, care este problema? Eu inteleg ca este posibil sa apara un nou partid numit NR. Ei si ce? Mai sunt cateva zeci. Care eSte problema pentru care faceti atata zgomot? Ca s-ar putea sa aiba succes, sau dimpotriva? Si intr-un caz si intr-altul ma lasa rece – ceea ce conteaza este ca nu am optiuni in momentul de fata – dar n-o sa-l fac vinovat pe MN pentru asta!
  Inteleg deaseme ea ca in NR s-a dus si se duce inca o lupta pentru putere. A fost un fel de puci nereusit, este normal ca unii sa incerce si ceilalti sa se opina. Deocamdata se pare ca MN este cel care a castigat, si asta nu convine fiindca este egocentrist, s-a inconjurat de pupincuristi si nu este democratic lasand sa voteze toti membrii. Ei si ce? Faceti parte vreunul din voi din partidul asta inca neinfiintat? Ei pot face ce vor, ca de-aia s-au ales sau se vor alge liderii, iar daca membrii vor ceva aia se va intampla cu sau fara impotrivirea mea sau a oricui.
  Ca sa inchei, mi se pare mult zgomot pentru nimic, mi se pare doar o lupta a orgoliilor ranite, si este agasant pentru mine. Bineinteles, eu am libertatea sa citesc in continuare sau nu acest forum, voi aveti libertatea sa postati in continuare inca 1,500 sute de seriale despre MN si ai lui. Veti fierbe la foc mic si va veti macina nervii, fara sa vad care este scopul.
  Asa pe scurt: leul este din ce in ce o mata jigarita fata de euro si dolar; Ponta schimba tot ce vrea peste tot in toate institutiile; sondajele arata Usl la peste 63 la suta, Pdl la sub 15 la suta. Basescu e nicaieri, Pontabtaie si spanzura acum, el da rapoartele in privinta economiei etc, ca un „adevarat prim ministru”, fara sa mai accepte ingerinte ale presedintelui (ati auzit vreo declaartie a lui Basescu) in ultimul tp, indiferent de tema?
  Credeti ca bistul MN si a lui NR sunt mai importante decat toate astea, mai importante decat faptul ca stanga se aseaza pe mai toate locurile, iar dreapta se ascunde prin paduri ca din fata turcilor?

  Victor.vb2

  16/05/2012 at 1:20 am

  • Da ce ne impiedica sa votam un alt Presedinte pentru NR?

   robert

   16/05/2012 at 9:17 pm

   • Lipsa unui statut al NR si faptul ca in statutul care se va depune la Tribunal nu va exista posibilitatea de vot universal, ci vot prin delegati, iar conducerea va fi o „echipa” si nu oameni alesi individual.

    Cetatean

    17/05/2012 at 1:23 pm

    • Sunt si eu curioasa care va fi forma finala. S-au trimis din nou amendamente la Statut! Sunt curioasa daca Suprema Poarta va deschide usa spre CERINTELE (nu dorintele, propunerile) oamenilor de la „firul ierbii” sau se va mai baricada sub sapte lacate si vor incerca in continuare sa mizeze pe faimoasele Regulamente care „vor veni”.

     Silvia

     17/05/2012 at 10:47 pm

  • Evident ca e important si total nefericit avantul pe care l-a luat stanga in frunte cu Ponta. Problema celor care sunt deranjati de MN si directia in care a luat-o NR vine din faptul ca NR s-a nascut ca o alternativa la actuala clasa politica si din pacate a esuat inainte de a incepe. Liderul ei e direct raspunzator de acest esec. Datorita persoanelor de care Mn s-a inconjurat si care au acaparat cu nerusinare miscarea, noi cei care am sperat ca NR va fi un pol important de democratie in viata politica, ne intrebam daca alegerile care vor veni dupa infiintarea partidului vor fi manipulate de la centru sau vor fi libere. Si e firesc ca, un proiect in care ai investit suflet si speranta sa fie distrus chiar de cel care si-a asumat rolul de portavoce si lider de opinie.

   Silvia

   17/05/2012 at 10:44 pm

 83. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  16/05/2012 at 6:58 am

 84. […] sa zicem, cel putin excentrice ambasadele par a se fi ridicat, dovada reactia Politeia de ieriL https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/05/15/miorita-regasita-in-tarcul-fondatorului-i/ […]


Comentariile sunt închise.