Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Înapoi la comunism: Gulagul și Casa Poporului.

Postat de @DanSu

“Aștia nu reușesc nici să zugrăvească ce a construit taică-meu” – este o vorbă care i se atribuie lui Nicu Ceausescu. O auzi des, mai ales la nostalgicii comunismului, care se uita cu regret la “mărețele” construcții socialiste. Iar actualul palat al parlamentului – fostă “Casa a poporului” este mereu si mereu dat ca exemplu de mareață construcție din acele “marețe” vremuri.

Doamne ferește să spui că pe atunci exista muncă forțată, folosită din plin de regimul de atunci, că-ți sare lumea-n cap. Iar dacă ai prin preajmă si eventuale foste cadre militare, riști sa te mai alegi și cu ceva contondențe patriotice. Incultura acestor “foști” este depășită doar de incultura actualilor guvernanți  plagiatori. Dar militarii erau primii folosiți la munca forțată. Unitățile de “diribau”, ce erau altceva decat unități de muncă forțată. Disprețuiți de celelalte “arme”, cu recruți mai ales din cei condamnați sau suspecți, un fel de unități disciplinare pentru “cadre”, acestea erau unitățile dediribau”. Erau folosiți la munci în mine, pe șantiere mari și izolate, la hidrocentrale.

Mulți trăitori din acele timpuri vor explica doct cum că în acele unități era pegra societații și nu greșeau, la fel cum nu se greșește nici în afirmația că pe vremea lui Hitler hoții erau arestați și închiși la închisoare. Dar adevarul este ca în acele unități ”disciplinare” erau mulți din cei indizerabili, cei nenorociți de comunism, cei nedoriți de ”directori” (vezi postarea mea anterioară) și alții din aceiași categorie. Dar mai ales, acolo erau cei ce nu aveau ”pile”, cei ce nu dădeau mită, cei ce nu erau ”întelegători”. Pentru că hoti, criminali și infractori se găseau peste tot în societate și pe toate treptele sociale. Dar daca ”știau” sau ”aveau” sau știau pe ”cineva care știe” sau doar știau să de un Kent, sau un kil de pălincă sau un sfert de cafea sau macar o ”ridă de salam”, la cineva, chiar nu suficient de ”mare” să-i scuteasca de armată, în mod sigur aveau pe cineva care să-i scutească de ”diribau”.

Deci aici se sortau cei ce nu aveau pe nimeni și în același timp refuzau să ”dea dreptul” sau cei ce erau prea ”proști” sa aiba pe cineva sau sa dea ceva. Și în afara acestora, tot aici se gaseau mereu și mereu cei indizerabili, cei pentru care s-a refuzat să vorbeasca, cei care supăraseră, cei prea vizibili. Aceasta o fost situația în majoritatea timpului.

In 1986, Ceaușescu avea ganduri mari pentru București. Voia să ”sistematizeze” orașul, să ofere bucureștenilor locuințe ”fără număr”. Pornește după marile demolări anterioare o acțiune care să ofere locuitorilor capitalei 15000 de apartamente într-un singur an. Margeanului, Drumul Sării, 13 Septembrie, acele blocuri (și nu numai acelea), atunci s-au construit. Dacă treceți pe lăngă ele să aveți în minte, oameni aduși în blocuri poreclite ”cadin Tulcea, Craiova, Botoșani, Satu Mare, îmbracați în uniforme, cazați în blocuri poreclite ”cazărmi”, puși să-și plătească uniformele pe care nu le ceruseră, mancarea pe care o măncau și cazarea (din ”cazărmi”) pe care o foloseau pentru că stăteau departe de casă  si puși la muncă să platească uniformele, mancarea și cazarea.

Recrutarea acestora nu s-a facut politic. Nuuu! Recrutarea s-a facut pe principiul – ce am nevoie. Aka de fapt ce aveau ei (activiștii de partid și arhitecții mandri de ce au facut ei în București) nevoie. Cu alte cuvinte, era nevoie de dulgheri, de betonisti, de zidari, de toate meseriile implicate în proces. Mai era nevoie de ingineri pentru coordonarea acestor echipe. Acestea erau ordinele. Apoi ordinele erau distribuite la judete. Comisariatele militare (“DIRECTORII” militari) trimiteau cererile la ceilalti “DIRECTORI”. Asa ca “directorii” de intreprinderi dadeau lista cu “recrutabilii” din propriile unitați, cu meseriile “disponibile”. Mai departe birocrația era automata: acesti “disponibili” primeau ordin de mobilizare (cu scoatere din producție), se prezentau la centre, erau înregistrați și trimiși ca vitele la București. In iubitul și frumos construitul București. Nu conta că erai singur întreținător de părinti sau de copii, că soția murise sau plecase cu altul, iar tu aveai grijă de copil, nu conta absolut nimic. Important era ca “cineva” (seful tau, seful de personal sau chiar DIRECTORUL) te considera “dispensabil”. Daca din greșeala erai și de meseria ceruta – cu atăt mai bine, dar asta doar în particular. Erai “lăcătuș”, vorbiseși urât la ședintă sau nu vorbiseși, O.K, erai bun de sudor sau de fierar.

Cam așa se faceau recrutările. Apoi, erai îmbrăcat în haină militară și trimis la București. Aici te așteptau alte surprize. Prima surpriză era că hainele, cazarea și mâncarea ți-o plăteai singur. Regimul însă avea grijă de oameni. Era uman. Nu-ți cerea banii inainte. Banii erau reținuți din salariul la care cică aveai dreptul. Doar erai om al muncii, făceai parte din „clasa conducătoare“ așa că erai platit pentru munca ta – de zidar/zugrav/betonist/fierar/sudor/etc. Iar din banii ăstia ți se rețineau: uzura uniformei, masa la popota și cazarea în cazarmă. Glonțul decontat la execuție – din altă țară „democrată“ – China – era o exagerare. Ceaușescu era mult mai uman (si umanist). Nu cerea bani de la morți. Lua de la vii. Cu complicitatea directorilor de toate categoriile. Nu credeți? Întrebați-l pe Iliescu, pe Văcăroiu, pe Blaga, pe Hrebenciuc. Și pe toți ceilalți care s-au clonat până în 2012 și se vor clona mai departe.

Acești recrutați erau totuși într-o poziție privilegiată. Mai erau „cadrele“ recrutate și ele mai ales din „indisciplinații“ sau „gurile sparte“ față de comandantul din garnizoana unde erau. Oricum prea săraci „să dea“ atenții. Care „atenții“ și în armată erau la mare preț. Am cunoscut un locotenent, fericit că reușise să ajungă într-o unitate din București, era fericit pentru ca primise un apartament (în blocul unde eram cazarmați) și putea sta cu soția (chiar daca nu era perfect legal). Venise de pe valea Jiului, de la mină, unde baraca unde erau cazați a luat foc și a ars împreună cu copilul lor sugar.

Și mai erau „copiii“, bieți tineri recruți, (poate unii  chiar infractori – e adevarat), care-și îndeplineau stagiul militar obligatoriu. Și care pentru munca lor nu primeau nici un ban. Dar regimul, omenos și cu grijă față de om – nici nu le reținea bani.

Aș vrea să spun mai mult, dar ar însemna să mă întind mult peste ce poate cuprinde o mică postare. Am vrut să povestesc despre cum au fost cazați, cum am primit de lucru, cum se comportau “DIRECTORII”  indiferent că erau militari sau civili, dar mai bine citiți Soljenițîn. El a descris pe larg și mai bine decăt aș putea să o fac eu.

 Și încă ceva: dacă vedeti pe vre-un DIRECTOR – lăudând frumoasele și patrioticele vremuri – scuipați-l între ochi și din partea mea. Și daca auziti pe cineva lăudând măreața construcție “Casa Poporului”, nu faceți economie la salivă. Berea pentru refacerea acesteia (a slivei) – o dau eu.

Written by Theophyle

13/05/2012 la 3:22 pm

148 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziua buna oameni buni, Gazde primitoare,
  (ca deobicei l-am pus postul trecut dupa „postare noua” )

  Ma tot intreb cum va reactiona TB la impertinentele idiotului,
  Dupa parerea mea nu prea are multe de facut:

  1. Nu zice nimic si asteapta sa vina alegerile, ca poate poate PDL….
  2. Ia atitudine impotriva lui VP. Calcare de constitutie, suspendare, refrerendum, tot tacamul.
  3. Isi da demisia, (realegerea sa se suprapuna cu alegerile din noembrie). MRU prezidente, TB prim.

  Altceva nu vad. Eu ma astept sa reactioneze puternic.

  eugeni

  13/05/2012 at 3:55 pm

 2. Ziua buna.

  Magaoaia de pe deal este expresia ultima a megalomaniei si dispretului fanatic a sistemului comunist fata de omul de rand.

  Mi se face greata crunta cand aud fosile decrepite discutand nostalgic in transportul public despre acele vremuri.

  EuCuMine

  13/05/2012 at 3:56 pm

  • Buna @Eucumine.
   Expresia „noua” sunt salile de sport si de ce nu bazinele din sate fara apa si/sau canalizare. Si cocotierii plantati prin parcuri. Expresiile sunt mai putin megalomane – dar tot inghititoare de bani (ce insemna taxe si impozite) si munca…
   Dispretul e acelasi, doar ca s-a distribuit…

   DanSu

   13/05/2012 at 4:08 pm

   • Oare cine a deschis în noua epocă aceste măreţe realizări ❓ Nu cumva dom Născase …pariorul lui mustaţă Mercedes ! Păi să vedem ce făcu’ dom Născase prin 2003 în localitatea Crişan din deltă -ditai sala de sport pentru o comunitate care nu depăşeşte mia de locuitori !
    Pînă la urmă vina trebuie asumată de consiliile locale şi primarii respectivele comunităţi în care s-au derulat asemenea proiecte. Ei sunt cei care su dat curs „acelor propuneri” ❗

    bazel09

    13/05/2012 at 4:30 pm

 3. Buna ziua 🙂
  Mai off – topic – dar nu chiar de tot:
  Pentru ca socialistii sunt oameni drepti si vor ca nimeni sa nu fie nedreptatit – 👿
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-12242171-guvernul-reduce-cas-5-puncte-procentuale-angajator-cota-impozitare-3-trepte-din-ianuarie-2013-solutie-pentru-tva-drepturile-autor-asteptata-saptamana-viitoare.htm
  Cu alte cuvinte, hai sa schimbam, hai sa facem mai complicat, pentru ca sa nu se simta nimeni nedreptatit.
  Un mic citat – dar sa stiti ca nu este de la un economist, ci de la un om cu o fantezie extraordinara:
  „Vezi tu, sistemul de taxe îşi pierde din eficacitate la ambele extreme. Dacă este prea complicat, oamenii nu îl vor înţelege şi vor da bani pentru întreţinerea unei structuri supradimensionate şi costisitoare. Dacă este prea simplu, oamenii îl vor considera nedrept şi nemulţumirea lor va creşte.”
  Repet, citatul nu este de la nu stiu ce economist, ci a lui Issac Asimov – din „Fundatia Renascuta”.
  Dar ce poate un om cu bun simt sa inteleaga – este prea greu pentru socialisti 👿

  DanSu

  13/05/2012 at 4:01 pm

 4. Moama ce le-ar placea pesedistilor sa mai aiba nitel instrumentul muncii fortzate pe mana. 🙂

  mishu jamie

  13/05/2012 at 4:02 pm

  • @mishu,
   Instrumentul acesta este mult mai fin acordat – prin impozitare.
   Ce se uita in orice discutie, este ca impozitarea este a muncii – pentru ca veniturile sunt ale salariului – deci ale muncii. Veniturile celelalte (dobanzi, dividende, castiguri la jocurile de noroc, etc..) sunt impozitate in imensa majoritate a cazurilor separat. Ramane munca, pe care domniile lor o impoziteaza de o rup. Conceptul lor este anti-munca. Impozitul este vazut ca o datorie catre stat (cu cat muncesti mai mult, cu atat platesti mai mult), nu ca un plata pentru un serviciu pe care-l presteaza statul.

   DanSu

   13/05/2012 at 4:15 pm

 5. […] Înapoi la comunism: Gulagul și Casa Poporului. Like this:LikeBe the first to like this post. Scrie un comentariu […]

 6. ti-am re un mail Theo. sa poti sa te crucesti!

  Sare'n Ochi

  13/05/2012 at 4:23 pm

  • Ma crucesc frate de 30 de minute 😦

   Theophyle

   13/05/2012 at 6:02 pm

 7. Resalut
  Inceputul anilor 80 .
  In incinta regimentului 1 mecanizat Bucuresti (UM01210) , a depus juramintul batalionul special de geniu care va construi adapostul de sub Casa Poporului .
  Ceva foarte curios la acest batalion . Depune juramintul in o alta unitate , imprumuta inclusiv armele pentru juramint .
  Un batalion fara un sediu , fara o cazarma , fara o dotare .

  Posibil sa fi aparut prin ordin si tot prin ordin sa fi disparut . 😦

  Bineinteles ca din mareata masa de fosti purtatori de uniforma si care urla „iesi afara javra ordinara” nimeni nu mai tine minte nimic . Constinta nu facea parte din obligatile meseriei . Se va vedea si mai bine in 1989 aceasta „virtute” . 😦

  stefan60

  13/05/2012 at 4:31 pm

  • @Stefane, ei s-au sacrificat pentru tara 👿
   Si-au pus la dispozitie ficatul (consumul mare de alcool), noptile pierdute prin popote, etc, etc…
   Nu ma starni… ca am pentru 10 postari ce povesti – despre imbecilii astia, betivi, inculti si impotenti – APV-istii lui peste. Cand am facut armata (6 luni – dupa fac.), renuntau la instructie daca era frig afara. Dar daca din cauza de strans recolta saream peste vreo ora politica – aceasta era recuperata. 😈

   DanSu

   13/05/2012 at 4:39 pm

   • Salut dane
    Pentru a te relaxa . 🙂
    Tot la UM 01210 , seful de stat major (un maior) prinde pe seful aprovizionarii ( un locotenent colonel ) 🙂 cu 6 kg de carne de porc in servieta . Furat din portia de alimente pentru hrana trupei . (1.600 militari in termen) Eu si impreuna cu altii , am fost martor ocular , oficiali si consemnati pe procesul verbal de constatare . Toata afacerea se va musamaliza ” pentru gloria si prestigiul mandrei armate romane ” . Va dispare si procesul verbal .

    stefan60

    13/05/2012 at 4:50 pm

    • Dar carnea? A disparut si ea? 😆 Stii sau banuiesti ce mancat maiorul ala la prinz?

     DanSu

     13/05/2012 at 5:09 pm

 8. Salutare ! 🙂
  O completare absolut necesara (cred eu).
  Fostii ofiterii care au condus batalioanele de soldati ce lucrau la Casa Poporului sunt acum pensionari de lux : un lent-col, 42 mil. lei pensie.
  Gratie lui Gabitza Oprea, uneperist fost aliat al PDL/Base, in prezent alaturi de USL.
  Traiasca ! 😦

  Tzepelica

  13/05/2012 at 4:47 pm

  • Asta ca sa se inteleaga cum se perpetueaza „sistemul”, care are grija de oamenii lui.

   Tzepelica

   13/05/2012 at 4:49 pm

  • @Tepelica.
   Te inseli intr-un singur punct: nu au condus nimic si pe nimeni. Ei doar au „cules”. Amaratii de soldati erau condusi de amarati de ingineri (ca si mine 😦 ), adusi si ei cu arcanul sau de amarati de alti APV-isti – mici in grad si fara pile (exemplul tragic cu locotenentul – pe care l-am dat este real). Coloneii si generalii burtosi, erau habarnisti (dar beau wiski si mancau ca porcii – si mai aveau si pretentia sa le umpli masinile si sa le trimiti acasa saci de ciment si alte materiale de pe santiere) si se bateau intre ei pe numar de amarati bagati la puscarie pentru „dezertare”.

   DanSu

   13/05/2012 at 5:04 pm

 9. On topic, unde se mai duce cu prefacatoria gibonu urmasu la sefii de la munca fortata cu educatia de azi…

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12241960-victor-ponta-bacalaureatul-2012-organizat-fel-anul-trecut-pastrand-camerele-video-ecaterina-andronescu-nu-fost-desemnata-ministru-educatiei-din-cauza-incompatibilitatii-constatate-ani.htm

  si le dau la porci si o idee: sa-l ceara lui Basescu pe Funeriu ca minstru, si n-o sa-l mai critice nimeni.

  In nici un caz pe grasa filozoafa moralista, aia e iesita din limite de mult

  A A

  13/05/2012 at 4:50 pm

 10. salve,

  greata cind citesc despre epoca ceausista, dar greata si legat de guvernul ponta condus de premierul voiculescu!!!

  skorpion

  13/05/2012 at 4:53 pm

 11. Armata a reprezentat pentru multi ritul de trecere, pasaj, in „maturitate”. De mult de tot de pe vremea „arcanului” reprezinta acelasi lucru. 🙂
  De aici gradul inalt de incredere, cu toate ca armata in sine nu a facut ceea ce se cerea de la o armata sa faca iar ofiterii s-au deprofesionalizat pana la amortire mentala (Altminteri le-ar fi fost rusine sa ia niste pensii in valoare si la o varsta nesimtita).

  eugeni

  13/05/2012 at 4:56 pm

  • Dupa epurarea corpului ofiteresc al armatei, comunistii au promovat plutonieri/sergenti fara studii, in posturi de ofiteri superiori.
   Asa au aparut coloneii/generalii „doi la metru”, burtosi/betivi/amorali/agramati.
   Oprea e doar un exemplu (general cu 4 stele).

   Tzepelica

   13/05/2012 at 5:03 pm

 12. Buna ziua,
  daca vreti ceva frumos , uitati-va pe tvr2, dati-i dracu pe comunisti cu tot neamul lor:
  http://www.ziare.com/sporturi/gimnastica/gimnastele-romane-lupta-pentru-medalii-la-campionatul-european-live-1166982

  Fetele au mai luat medalii azi si mai pot lua

  cedric

  13/05/2012 at 4:59 pm

  • Merci Cedric!

   mishu jamie

   13/05/2012 at 5:04 pm

  • Buna ziua si buna sa va fie inima!
   😆
   Felicitari fetelor, felicitari antrenorilor!
   😆
   Hai Romania!
   😆
   Ce zi minunata!
   😆
   Nici un politician roman nu a facut pentru tara sa atit cit au facut sportivii nostri!
   Munca,sacrificiul,responsabilitatea, onoarea…..le lipseste cu desavirsire!

   maya

   13/05/2012 at 5:17 pm

 13. @Mishu,

  Un lucru nu inteleg. Cei care au semnat pentru NR au fost atrasi pe o platforma politica ceva. Daca statutul si programul politic se fac acum, cei care au semnat nu pot sa se razgandeasca?, poate erau de stanga.:)
  Asta se cheama, in limbaj popular, cum ii place lui MN sa zica: A pune caruta inaintea cailor.

  eugeni

  13/05/2012 at 5:04 pm

  • Si eu cred ca semnatarii isi pot retrage sustinerea (semnaturile).

   Tzepelica

   13/05/2012 at 5:10 pm

  • Salut @eugeni.
   Sunt printre cei ce au semnat din primele zile.
   Sunt dezamagit de MN, dar inca mai sper ca oameni ca @Tog, @Andrei si multi altii, sa reuseasca sa se impuna. Nu m-am gandit sa-mi retrag semnatura, ar fi o lipsa de respect in primul rand fata de mine insumi. Dar mai ales fata de munca celor multi si entuziasti.
   Grea decizie 😦 , dar nu-mi place jocul: uite semnatura – nu e semnatura.
   In foond nici MN nici Vlaston nu sunt eterni, iar speranta inca n-a iesit din cutie…

   DanSu

   13/05/2012 at 5:12 pm

   • Salut Dansu,

    Eu nu m-am referit la retragerea semnaturilor, doamne fereste, ce am zis, ipotetic vorbind, NR neavand o pozitionare politica clara, neavand Statut si mai ales un program politic, iar doctrinar totul depindea de delimitari, limitari si altele ale lui MN, ipotetic vorbind, puteau avea si simpatizanti ai stangii. That is all.

    eugeni

    13/05/2012 at 5:30 pm

    • Guys, eu am umblat printre oameni cerand semnaturi pentru un partid nou, care sa tina cont si de ultimul si cel mai umil dintre membri, care vrea sa modernizeze Romania, care nu va permite baronizarea, care va fi el insusi un exemplu de democratie, care ii pretuieste si se bazeaza pe cei care lucreaza si platesc corect taxe. Va dati seama ca vazand ultimele evenimente si tendinte din NR mi-e frica sa nu-mi creasca nasul, da?

     mishu jamie

     13/05/2012 at 6:05 pm

   • nu mai spera. am vazut/citi niste chestii (Theo pote depune marturie) de te poti cruci. poti sa uiti ca @Tog, @Andrei samd vor mai face ceva.Clujul este pierdut pentru MN – cel putin cei care au depus efortul de a strange semnaturi pentru individ – pe timpul lor, credinta lor si, mai ales, banii lor. MN a comis o magarie strigatoare la cer.

    Sare'n Ochi

    13/05/2012 at 6:11 pm

    • Mai mult decat sa anuntz log off ce putem sa fac? Rau imi pare de NR, dar sa continue fiecare cu drumul lui.

     mishu jamie

     13/05/2012 at 6:28 pm

 14. Fetele noastre au luat azi:
  aur – Izbasa la sarituri
  aur – Ponor si – argint Iordache la barna
  Aur – Iordache si – argint Ponor la sol

  Cineva, acolo sus, ne mai iubeste!

  cedric

  13/05/2012 at 5:17 pm

  • Salut Cedric,
   super propunere si super fete 🙂

   Theophyle

   13/05/2012 at 5:33 pm

  • Cred ca sunt unul dintre putinii carora nu le plac disciplinele cu juriu.

   EuCuMine

   13/05/2012 at 5:35 pm

 15. Daca tot vorbim de lucruri frumoase o vizita pe blogul lui @demeter sa ciriti / vedeti lucruri cu adevarat frumoase!

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/05/13/calea-spre-sublim-the-english-garden-3/

  Theophyle

  13/05/2012 at 5:35 pm

 16. salut tuturor! claponii din armata , servicii, politie sunt primii care ar trebui judecati ptr dezastrul din Romania. acesti burtosi au depus un juramant de credinta fata de tara si popor.dar cand „cumatru” ajunge general 4 stele si e „stalpul” stabilitatii politice din Romania iar finu ponta premier te trezesti rapid din orice vis sau speranta 🙂

  zigzag

  13/05/2012 at 5:46 pm

  • Asa cum spunea Tzepelica, acesta este rezultatul final al imposturii comuniste.

   Oameni care au luptat cu tancurile folosind o foaie de cort si pistolul mitraliera au ajuns in temnite, iar in locul lor au fost promovati toti neica-nimeni cu maxim 15 neuroni utilizabili, dar buni regurgitatori de propaganda sovietica.

   EuCuMine

   13/05/2012 at 5:51 pm

 17. hehe, incepe „dansul”:
  http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_locale_2012-12242858-sediul-campanie-olgutei-vasilescu-fost-vandalizat.htm
  Numai ca, dupa parerea mea, asta nu este vandalizare de sediu, i-au rupt un afis mai special (!). Are PSD ul bani sa-i faca altul!

  cedric

  13/05/2012 at 5:52 pm

  • Poate cineva sa-mi explice care-i problema PSD-ului? CUm se face ca toate hoastele avide de adulatie intelectuala aterizeaza la ei? De ce toate femeile din PSD sufera de sindromul Elena Ceausescu? Udrea, cu toate multele ei bube, nu era ahtiata dupa recunoasterea (ne)meritelor sale academice.

   EuCuMine

   13/05/2012 at 5:55 pm

   • Salut @EuCuMine
    Urmareste evolutia istorica a PSD , de la radacini incoace 🙂 . Vei intelege de ce e locuinta DE BAZA a nulitatilor din epoca comunista si a urmasilor lor . Nu ca la altii in ograda nu au gasit loc minti „luminate” si cu diplome cumparate sau false dar in PSD se simteau ca pestele in apa . Mediul ideal . 🙂

    stefan60

    13/05/2012 at 6:11 pm

  • ia urmariti discursul tras la indigo pe toata tara a USLinosilor: stiam ca va fi o campanie murdara bla-bla-bla. si Dancu a mancat acest rahat la Cluj – apoi USLinosii au lipit afise electorale in holurile blocurilor si au declarat ca li- s-a inscenat asta de catre persoane necunoscute. gunoaiele vor sa se dea victime si la adapostul declaratiilor sa faca ce stiu mai bine – sa manjeasca din rahat. si asa este unicul produs pe care stiu sa-l produca, iar ce ramane nemancat, vor sa dea la export.

   Sare'n Ochi

   13/05/2012 at 6:14 pm

   • Vechea tactica: majeste-te cu rahat pe fatza, mananca sapun pana faci bulbuci la gura si dup-aia plange-te ca e plina lumea de nebuni.

    EuCuMine

    13/05/2012 at 6:16 pm

  • Olguta mai are 1 luna de celebritate pe tv, apoi vom auzi mai rar ea.
   In alta ordine de idei, in Craiova au refuzat 3 judecatori sa fie presedinti de circumscriptie , din cauza acestei doamne.

   Craiovean

   13/05/2012 at 6:52 pm

   • Buna seara 🙂
    Buna veste, sper sa se materializeze!

    mar

    13/05/2012 at 7:33 pm

 18. http://www.evz.ro/detalii/stiri/interviurile-2-1-cristian-preda-traian-basescu-poate-merge-la-consiliul-european-insotit-981215.html

  Imi place chestia cu strapontina, dar cred ca-l va durea onorabilul sau fund pe domn PM, ca tot merge el ca o ratza, are ceva probleme la ……coccis!

  cedric

  13/05/2012 at 6:02 pm

 19. @Sare 16:11
  Nu neaparat de speranta. Si eu am umblat ca un apucat pentru PAC, si m-am retras cand s-a facut partid la remorcat de Paturiciu (Pana atunci si eu am fost pentru infiintarea ca partid). Oamenii care au umblat, si-au sacrificat timpul si banii pentru o idee, nu pentru un personaj sau altul, chiar daca la acel moment personajul intruchipa ideile lor.
  Inca un esec? Poate. Dar inca nu s-a infiintat, deci e eventual doar un virtual esec.
  Ai vazut ca nu m-am implicat in disputele despre NR, desi unii , pe care i-am convins la inceput, ma tot intreaba.
  Problema e simpla: Daca @misu, @Tog, @Andrei si ceilalti ca ei – multi (cei mai multi), abandoneaza, NR va fi sigur un esec. Nu stiu ce victorie va fi (daca va fi) daca nu abandoneaza, deci nu dau sfaturi la nimeni din moment ce nu ma pot implica personal si nu vreau ca nimeni sa traga concluziia ca reprosez ceva cuiva. Inclusiv lui MN.
  Pe de alta parte, sansele sunt atat de mici incat, daca nu pot sprijini pe nimeni, nici nu pot spune cuiva: „luptati mai departe”.
  Si noi, de aici de pe Politea i-am aruncat pe ei in apa. Vor inota, se vor intoarce la mal sau se vor ineca? Asta nu stiu.
  Dar ultimul lucru care l-as spune ar fi: „opriti-va”. Pentru ca nici eu nu vreau sa se opreasca si probabil nici ei. Regret ca MN nu a fost la inaltimea asteptarilor noastre. 😦
  Nasoala situatie 😦

  DanSu

  13/05/2012 at 6:34 pm

  • din pacate macar un rau au produs – imi tin semnatura cu care am fost de acord sa se infiinteze ca partid ca ostatic… (e CNP-ul meu, il vreau inapoi!)

   Sare'n Ochi

   13/05/2012 at 6:37 pm

   • Sare,
    ca sa nu-ti raman dator 🙂 Ti-am trimis si eu un mail 😆

    Theophyle

    13/05/2012 at 6:41 pm

 20. Un exemplu de cum se reformeaza o agentie sanitara locala . Respectiv cea mai mare din Italia si cu datoriile cele mai ridicate (1,5 miliarde euro de datorii + un deficit anual de 460 milioane euro )

  http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2012-05-13/generale-dimezza-debito-napoli-141342.shtml

  Dat fiind situatia catastrofala , cu un an in urma au fost numiti doi noi sefi . Respectiv un general si un colonel de carabinieri .(experti in chesti financiare) Acordata o totala mana libera in a salva sistemul sanitar respectiv .
  Rezultate dupa 1 an :
  – datoria a scazut la 900 milioane euro
  – deficitul anual , injumatatit
  – – 10% in costurile pentru achizitia de bunuri
  – – 5 % in costurile servicilor cumparate
  – – 20 & in cheltuielile de personal
  – plata facturilor in termen de 10 luni (inainte se facea dupa 1,5 ani ) cu angajamentul de a reduce platile la maxim 60 de zile .
  Doar reducerea timpului de plata a facturilor a permis economii juritice ( mai putine procese ) de ordinul milioanelor de euro anual.
  A fost inchis doar un singur spital periferic in schimb o gramada de agentii , departamente administrative , cu tot personalul adiacent la frecat menta a fost desfintat . Doar din aceasta reducere de personal administrativ , economii de 30 milioane euro anual . 🙂
  Deci , destul ca statul gaseste oamenii capabili in propriul organic SI LE DA MANA LIBERA .

  In Italia nu e o noutate . Chestia ca aceste masuri se iau doar cind sint cu cutitul la os . Tip caile ferate italiene (FR) sau cazul Parmalat . Bagatorii de seama foarte bine platiti lupta pina la ultima reduta sa nu piarda fotolile . 😦

  PS . Ofer (si doar atit) niste exemple reale de cum se poate insanatosi o industrie , o companie , fie ea si de stat fara sa dam navala in cautarea cavalerului alb privat care se spera ca o va face ( dar tot legat de maini si de picioare de catre interesele politice in joc . 🙂 )

  stefan60

  13/05/2012 at 7:01 pm

  • Aproape 500.000 muncitori in somaj tehnic in Italia . ( 75% din salariu pentru maxim un an ) 😦

   Somajul tehnic se acorda doar angajatilor firmelor cu mai muti de 51 de persoane . Prin derogare , asistenta asta sociala (cu limitari mai severe de plata si durata) a fost acordata si firmelor cu 15- 50 angajati .

   stefan60

   13/05/2012 at 7:13 pm

 21. Si iar despre NR, vechea (de cateva luni) si neimpartasita dragoste a noastra 😦
  Si poate impotriva tuturor comentariilor (si comentatorilor) dezamagiti de MN si constructia NR.
  Chiar daca va fi un esec (cum se prefigureaza), au iesit din „gaoace”, puii. E mai bine acum decat inainte. E mult mai bine. @Tog, @Mishu, & si toti ceilalti, au iesit la „bataie” – si chair noi bosorogii (aka eu) am mai inaintat ceva. Poate ca va fi un esec NR. (continui sa cred in construct – pana in panzele albe).
  Dar voi dezamagitii de aici, nu vi se pare ca exista in tara asta si oameni care vor putea schimba totul?
  A dezamagit MN? Asta este. A dezamait @Tog, @Misu @Andrei & co? Nu a mai ramas nimeni sa poarte lupta?
  Eu sunt un optimist (poate ca par/sunt prost informat). Dar faptul ca deja au iesit copii aia pe strada, pe frig, pe ploaie, faptul ca au aparut sustinatori dornici sa se implice, faptul ca exista potential – nu va da un sentiment de siguranta mai mare decat acum un an, cand singura noastra speranta era un PDL-reformabil? Faptul ca a aparut un MRU, nu este mai mult decat un PDL cu un BVB „reformabil” ?
  NR a fost/este/va fi – un esec – cate esecuri am trait noi batranii la viata noastra. 😦 .
  Eu nu cred ca a fost un esec, chiar daca constructul se va duce pe rapa – cum se arata. Eu vad ca exista oameni care s-au apucat de lucru (nu l-am laudat niciodata pe @huniad – si cat de greu a lucrat cand erau gerurile acelea) si care chiar si lucreaza. Unii au gresit, unii se vor pierde – dar potentialul este. Nu a fost acum? – Va fi data viitoare. Cand? Cum? Nu stiu, nu am inventat „psihoistoria” 😆 lui Asimov. Dar in mod sigur: VA FI.

  DanSu

  13/05/2012 at 7:10 pm

  • Salut Dan,
   Multumesc pentru postare. E poate putin si personala pentru mine 😦 Casa Poporului este construita pe casa mea parinteasca facuta de a bunicii mei 😦 Deci multumesc

   Cat despre NR, ce sa-ti spun, o continuare a „traditiilor caragialest”i. Mare miselie si inselatorie. Vei citi sper in zilele urmatoare 😦

   Theophyle

   13/05/2012 at 7:16 pm

   • Multumesc pentru apreciere.
    Si da, stiu peste ce s-a construit 👿 . S-a calcat peste cadavre si s-a construit cu cadavre 👿 .
    Sunt siderat mereu cand aud aprecieri la adresa acelei monstruozitati.
    Daca mi-ar cere cineva, si maine as pune linistit mana sa fac calculele unde sa se puna dinamita pentru demolare. Pentru mine e o dureroasa aducere aminte perioada cand am fost „mobilizat” in bucuresti.

    DanSu

    13/05/2012 at 7:27 pm

    • Si uneori apare la TV – arhitectul – refuz sa-i retin numele. Cat a putut sa se coboare si activitatea asta?
     Dovada – este acum in generatiile de arhitecti ce construiesc monstruozitati peste vechile case boieresti. Si kitch-urile castele tiganesti – tot de arhitecti facute. 😦

     DanSu

     13/05/2012 at 7:29 pm

     • Cred ca dupa ce a fost construita monstrozitatea neterminata, mare parte din arhitecti si-au luat-o ca reper.
      Orasul se urateste pe zi ce trece, acum au inceput sa se ridice pe verticala, au aparut turnuri de sticla si aluminiu in zone de P+1 😦
      Urate vremuri am trait si traim. Cred ca exista si o „razbunare”, zona comerciala din centrul civic este aproape pustie, lucru care am amplifica hidosenia cladirii si a blocurilor din jur.

      mar

      13/05/2012 at 7:44 pm

      • Nesurprinzator, avand in vedere ca fluxul traficului (mai ales pietonal) este muci cu sange in zona. Si zic asta in perfecta cunostinta de cauza, dat fiind ca stau chiar langa fosta Posta Puisor.

       EuCuMine

       13/05/2012 at 7:59 pm

   • Theo, sa ca zic asa, ups, he did it again. Dupa mesajul lui Biris urmeaza o alta tirada neobosita a Fondatorului. La acuzatia ca Biris a „complotat” pe mail sunt eu martor si am toate mail-urile salvate. Totul a fost la vedere. Faptul ca GB a prezentat o idee a sa GIN-ului este alta istorie. Noi aveam in minte niste alegeri, ei mergeau tot pe varianta unor numiri. Iar pana la urma GIN-ul a mers tot pe varianta „expulzare” urmata de un comunicat, chiar doua. Sa vedem daca dupa scenariul asta mai toarna si un filmuletz pe balcon.

    mishu jamie

    13/05/2012 at 8:07 pm

    • mnishule 🙂
     Ce sa-ti mai spun, infierarea dusmanului de clasa nu era un obicei de dreapta, cel putin asa tin eu minte. Problema este ca m-am plictist sa-i fac publicitate. Cu cat descopar mai mult cu atat imi este mai multa mila. Ii fac publicitate si intaresc garda lui ptretoriana. Trebuei sa-l lasam sa se spanzure politic singur!

     Theophyle

     13/05/2012 at 8:13 pm

 22. Alegeri locale nemtesti in Nordreno-Vestfalia. Exit poll dau partidul doamnei Merkel (Cdu) in cea mai mare infringere de dupa razboi . Scade la doar 26 % . Spd in schimb creste la 39 % . Partidul piratilor intra in parlamentul regional cu 7,5 % din voturi .

  stefan60

  13/05/2012 at 7:24 pm

  • Salut Stef,
   da e cam albastra situatia la ei 😦

   http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-18048942

   Theophyle

   13/05/2012 at 7:28 pm

   • Cam peste tot e la fel .

    In Itali a ajuns sa discute presedintele tarii cu prim ministru si sefii partidelor despre ” situatia grava economica a maselor de cetateni si cresterea nemultumirii populare . Crestere alarmanta a sinuciderilor pe motive economice , a atacurilor impotriva agentilor fiscului si in general o crestere a protestelor violente de strada ”

    „peisajul ” cotidian nu e linistitor . 😦

    stefan60

    13/05/2012 at 7:37 pm

   • salut ! 🙂 bate vantul de schimbare cam ca prin 89 🙂 socialistii ( via moscova ) revin pe cai mari.

    zigzag

    13/05/2012 at 7:40 pm

    • Tovarasu’ Ziggy un salut tovarasesc,
     se unesc toti proletarii 🙂

     Theophyle

     13/05/2012 at 7:42 pm

     • Iliescu va fi omul providential ? Sper sa obtina domiciliu (fie si cu onor militar) in Ghencea 🙂
      Nu de alta dar locul lui ar fi la mauzoleul ala unde era inmormintat Dej (in cele doua anexe se gaseau urnele cu cenusa altor „fruntasi” a partidului ) dar nu stiu daca mai exista . 🙂

      stefan60

      13/05/2012 at 7:47 pm

      • Tovarase Stefan A.
       Locatia se numeste acum Parcul Carol 😆 Cinic, nu?

       Theophyle

       13/05/2012 at 7:50 pm

       • Misto tovarase Theophyle . Misto . 🙂
        Vezi ca trebuie sa ne antrenam cu vechile cuvinte ca nu se stie niciodata . 🙂

        stefan60

        13/05/2012 at 7:53 pm

      • yo zic ca ilici o mai duce lejer 10 ani . ptr el , mandatul lui Base a fost ca un tratament la spa. a avut parte doar de liniste si armonie , nu l a stresat niciun procuror nimic. 🙂 😀

       zigzag

       13/05/2012 at 7:51 pm

       • Las ca era suparat ca avut pensia speciala, mareata , redusa cu 5,5 % contributie CASS si de necaz a fost operat la cur .
        Acum e bucuros ca cirlanul Ponta va restitui banii . 😆

        stefan60

        13/05/2012 at 7:56 pm

     • proletari condusi de miliardarii de carton 🙂 bine, in Romania schimbarea nu va fi resimtita prea puternic ca se schimba doar numele firmei , „conducatorii’ raman aceeasi – dulai la tv si „tovarasi” de interese in particular 🙂

      zigzag

      13/05/2012 at 7:49 pm

      • Mister Ponta a declarat ca majorarile salariale se vor face chiar daca economia intra in recesiune . 🙂
       Deci , sa nu uitati cum se numarau banii cu milioanele ca poate va fi nevoie de calculatoare cu multe cifre . 😆

       stefan60

       13/05/2012 at 7:52 pm

       • Nu stiu suma exacta care se cheltuie de la buget ptr revenirea salariilor la cele de dinainte de reducere. dar cred ca daca felix si bombonel ( de ex) pun mana de la mana pot suporta din buzunarul lor lejer aceasta majorare ptr 1 an de zile .si isi vor recupera investitia cu profit din devalorizarea leului si vreo 2 3 privatizari 🙂

        zigzag

        13/05/2012 at 7:55 pm

  • cum spuneam zilele trecute , camatarii astia o duceau super pe vremea cand la interne era ministrul „fratele ” lui blaga , tovarasu’ rus – nicun politai nu indraznea sa se apropie de acesti interlopi. 🙂 dar parchetul general in loc sa ancheteze si sa trimita in instante dosare grele cu privire la legaturile dintre bosii de la 2 si un sfert , din interne etc si interlopi au preferat sa ne arate cum lucreaza ei de zor plimband plevusca la parchet ptr o spaga de 50 euro sau 5 cartuse de tigari 🙂

   zigzag

   13/05/2012 at 8:19 pm

 23. La Nasu este invitat Mircea Marian, tema este libertatea presei.

  mar

  13/05/2012 at 8:05 pm

  • Sa inteleg ca ei discuta despre istorie?

   Emil

   13/05/2012 at 9:02 pm

   • au discutat, inclusiv lupta care se prefigureaza…..in transee

    mar

    13/05/2012 at 9:19 pm

 24. Ca referinţă personală, legată de Casa Poporului.

  În 1988-1989, aveam un profesor de fizică din vechea generaţie formată în educaţia interbelică.
  Un gentelman sau domn, în toate punctele de vedere. Un om care era pedagog, onest sincer, descuraja furtul de orice fel, nota corect efortul, chiar şi cei mai mari copişti din clasă aveau jenă totală să facă copiuţe la ora lui. I-au adus copilul mort de la Casa Poporului. Doar atât se ştia că era arhitect şi a proiectat o parte din infrastructura sensibilă (căi de evacuare etc). Şi se zvonea că accidentul nu a fost chiar unul nevinovat. Dar au rămas la nivel de zvonuri. Cine ştie..

  La nu mult timp, şi bătrânul profesor..a trecut în tăcere..îndurerat de pierderea suferită.
  Mulţumesc dl Profesor.

  TD

  13/05/2012 at 8:16 pm

  • Salut,
   Profesorul tau isi merita evocarea, cel putin o generatie il va tine minte!

   Theophyle

   13/05/2012 at 8:20 pm

  • Da, cred ca Traian Basescu a stat cu capul in jos si spasit a anuntat ca doreste sa mearga la Bruxelles cu permisiunea lui Tonta. Nea Tonta are vise ciudate care nu se pupa cu democratia 👿 – „Premierul Ponta a anunţat că a avut deja o primă discuţie cu preşedintele Băsescu privind nivelul la care România să fie reprezentată la următorul Consiliu UE şi că şeful statului i-a spus că vrea să meargă în continuare la Bruxelles, discuţie care va continua pentru a evita „o situaţie ridicolă” .

   mar

   13/05/2012 at 8:48 pm

   • adicatelea i-a cerut voie Infantilului Confirmat sa-l mai lase o tura la Consiliu, apoi il lasa pe el…?
    @Cetatean, @Dansu – care va pricepeti, lamuriti-ne si pe noi cat rahat mananca Infantilul Confirmat si USLinoasa (ca scopul il stim – pretexte pentru suspendare)?

    Sare'n Ochi

    13/05/2012 at 9:07 pm

  • Asta face parte din Planul B, „suspendarea prin invaluire” :mrgreen:

   luminita

   13/05/2012 at 8:53 pm

  • Poate ca nu as fi atat de impotriva USL-ului – recte Ponta & Antenescu (sunt destul de cinic – in plus am citit Sun Tzu 👿 ), daca nu apare mereu discutia despre „suspendare”.
   Discutia despre suspendare, este „revolutia” permanenta atat de draga comunistilor de la Lenin incoace (idee preluata cu succes-ul respectiv de catre Hitler & Stalin si propovaduita prin urmasii lor din noua corectitudine politica).
   Am mai spus asta, si nu am sa incetez sa ma repet: suspendarea unui presedinte ales este anticamera revolutiei. „Suspendarea” este o masura extraordinara – prevazuta de democratie, exact pentru a lasa o supapa unei explozii sociale – REALE. Suspendarea nu se face „pentru ca se poate” ci „pentru ca e necesara”.
   Suspendarea exercitarii perogativelor unui „reprezentant” (si presedintele este un reprezentant al suveranului) poate interveni doar si mai ales „pentru” ca functia de reprezentare nu mai este indeplinita.
   Intr-o societate bazata pe reprezentativitate politica, este ultimul act inainte de o „revolutie sociala” in sensul cel mai tragic si mai periculos al cuvantului.
   Usurinta cu care se vorbeste despre suspendare (si aici „antenele” securistice au castigat batalia) este usurinta cu care se vorbea pe vremea comunismului de „revolutia permanenta”. Usurinta cu care se vorbea despre delatiunea copiilor, despre „tradarea elitelor”, despre „sugrumarea dusmanilor”.
   Banalitatea ideii de suspendare a presedintelui, ma sperie la fel de mult ca ideea de atentat „fizic” la adresa acestuia.

   DanSu

   13/05/2012 at 9:14 pm

   • Suspendarea este fotbaliata atat de usor de diversi penisari pe varii canale „multumita” constitutiei elaborate de tov. Iorgovan la indicatiile pretioase ale tov. Iliescu. O Constitutie corecta ar avea in ea un articol care sa protejeze Presedintele de toanele unor arivisti tafnosi (ceva in genul Presedintele poate fi suspendat din functie doar in urma incalcarii flagrante si clar-dovedite a Constitutiei).

    EuCuMine

    13/05/2012 at 9:19 pm

    • Si in constitutie este o masura „exceptionala” – nu una normala, in curgerea unei democratii.
     Este supapa de siguranta – nu-i umbli la supapa caloriferului ca sa umplei galetile cu apa calda (s epractica pe vremuri).

     DanSu

     13/05/2012 at 9:30 pm

 25. Citesc si ma uit pe geam la Casa Poporului tampit.
  Care a acceptat si accepta sa fie calarit de o gloata de nespalati agramati.
  Care a inghiti umilinta dupa umilinta si inca ar mai fi inghitit daca altii nu puneau scanteia.
  Casoiul asta de prost gust a fost construit peste curtile/casele prietenilor si colegilor mei, peste scoala la care am invatat.
  Cand taranoiul ajuns presedinte venea in inspectii sa aleaga tipul de geam (rotund, ogival, patrat) pe machete din placaj la scara 1:1, zeci de maimutoi, de rame debordand de umilinta ii ieseau in intampinare, cu carnetelele deschise si creioanele ascutite, gata sa-i soarba „indicatiile”.
  De unde au aparut, oare, toti limacsii astia scarbosi care au schimbat macazul imediat dupa `89 si care ne decid acum viata ?
  Cat timp ne mai trebuie ca sa reasezam valorile la locul lor ?

  Tzepelica

  13/05/2012 at 9:09 pm

  • timi salut,
   Tu cel putin ti-ai pastrat onoarea, cel putin in fata ta si a copiilor tai! Tu ai particpat cu adevarat la o revolutie care a fost detrurnata de canaliile care ne guverneaza si astazi. Foarte putini oameni pot zice ca au fost cu adevarat pe baricada de la Inter,
   Respect!

   Theophyle

   13/05/2012 at 9:14 pm

   • Salut !
    Am fost la Inter pt. ca nu i-am suportat niciodata.
    Din nefericire, insa, prea multi umbla cocosati, indiferent de motivatie.
    Poporul asta se comporta ca o adunatura de moluste, oamenii n-au coloana vertebrala.
    Mai intai trebuie invatati sa tina fruntea sus.

    Tzepelica

    13/05/2012 at 9:23 pm

    • Unde sunt atat de multe antene si „boborul” beleste ochi si inchide gura (si minte)i ce sa-i faci? Lipsa ratiunii naste monstri 😦

     Theophyle

     13/05/2012 at 9:28 pm

  • Din spatele celor care erau in preajma lui Ceasca. Sunt toti micatorii si decendentii lor care erau in umbra, contribuiau la functionarea angrenajului lingusirii. Acum se vede amploarea actiunii de spalare a creierelor, care din pacate s-a transmis si la generatiile mici ca varsta la acea data, generatii care sunt mature acum.

   mar

   13/05/2012 at 9:18 pm

 26. Cristoiu – Dl. Marga este tipul parvenitului,in calitatea lui de Marxist a capatat o bursa la Freiburg . Il demoleaza pe Marga

  mar

  13/05/2012 at 9:11 pm

 27. Si ca sa nu las seara fara un zambet:
  Pe vremea lui Ceasca, era in plina mediatizare „Noua revolutie agrara”. (care intre noi fie vorba insemna distrugerea agriculturii „normale” ). Un tanar reporter, ajunge intr-un sat si intalneste un „batran” pe care-l interviezeaza 😕 entuziasmat: „Ce zici mosule, facem noua revolutie agrara?”, la care mosu-i raspunde echilibrat: „Dragu’ meu, o revolutie poate nu, dar de o rascoala tot ne-om strange!” 😈
  Se mai strange cineva pentru rascoala? 😆

  DanSu

  13/05/2012 at 9:19 pm

  • Nu mai au nici furci/coase. 🙂

   Tzepelica

   13/05/2012 at 9:24 pm

   • s-or gasi si astea. Sunt bune si batele de baseball 😆

    DanSu

    13/05/2012 at 9:33 pm

    • Doar pt. „luptele” din trafic, ca sa-si sparga tzestele soferii nevricosi. 🙂

     Tzepelica

     13/05/2012 at 9:35 pm

 28. Di inca un mesaj pentru @misu si ceilalti din NR.
  Nu incercati sa mai demonstrati ca MN este un arivist. Deja stim asta.
  Incercati sa va mobilizati entuziasmul si puterea ori spre rasturnarea lui (mai periculos – dar se poate profita de structura deja creeata), ori indreptati-va spre alta tinta (mai dureros – dar cu mai multe sanse). Invatati sa recunoasteti pierderea unei batalii – ca sa intelegeti cum se castiga un razboi.
  Uitati de MN.Nu mai e o tinta, nu merita onoarea asta. Depasiti-l. Priviti dincolo de el.

  DanSu

  13/05/2012 at 9:27 pm

  • Salutare! 🙂

   Sosit si eu pe net, am citit postarile. Frate, dar ce mesaje lacrimogen-revolutionare a dat Mihai Neamtu pe net zilele astea!

   Che Gargara!!! 😆

   PS Stiti cine redacteaza codul de integritate al Noii Republici care va fi prezentat odata cu programul politic si statitul?

   Stefaaaaan Vlastoooon! 😆 😆 😆

   Cetatean

   13/05/2012 at 9:51 pm

   • Salut City 🙂
    NR fac numai programul de guvernare 😆

    Theophyle

    13/05/2012 at 9:57 pm

    • Theo, nici macar atit, nu au nevoie.
     Neamtu deja blagosloveste cei 15.000 de specialisti 😆

     Cetatean

     13/05/2012 at 10:50 pm

 29. Foarte bun Cristoiu. Ponta este propulast de o familie, socru, sotie, nas de cununie alt nas de botez. Avanseaza si argumenteaza propunerea si dorinta de suspendare a lui Traian Basescu.

  mar

  13/05/2012 at 9:49 pm

 30. Seara buna.
  Ponta a primit niste avertismente sub forma suturilor trase de antena 3 si a trecut rapid la executare: totul pentru front, totul pentru suspendare.
  In paralel a trecut la: totul pentru front, totul pentru asistenta sociala. Au hotarit sa taie tot, orice investitie, nu conteaza cum va merge economia, ei maresc salariile. Cu viteza unui TGV spre sinucidere economica.
  SI e in ton cu articolul, va trebui reintrodusa armata obligatorie ca la atitea pomeni cine o sa mai lucreze? Armata.

  Aha

  13/05/2012 at 9:54 pm

 31. Si eu ma uit la Turcescu: sunt doua tabere: Gusa si Boda spala cadavre (Marga, Ponta) si Cristoiu si turcecu care prezinta adevarata fatza a echipei Ponta, manevrata de ura lui Antonesc usi Voiculesc uimpotriva presedintelui.
  Foarte bun portretul lui Marga facut de Cristoiu: fost sef UASCR pe centrul universitar Cluj, asistent la catedra de marxism si apoi lansat cu bursa la Freiburg in 1976. Dubios. Apoi pe 22 dec 89 direct la taranisti

  cedric

  13/05/2012 at 9:59 pm

  • saluut TDS 🙂
   Unde te-ai ascuns 🙂 de 3 zile nimic 😆

   Theophyle

   13/05/2012 at 10:02 pm

 32. Vazusem acum cateva zile pe net o filmare facuta la statuia lui „Traian in putza goala cu o aratare in brate” de pe treptele Muzeului de Istorie.
  Erau intervievati niste turisti straini care, culmea, nu se aratau oripilati, ba chiar isi faceau poze cu statuia, zicand ca e o opera de arta si ca ar fi bine sa i se ataseze o eticheta , ca sa inteleaga si ei ce reprezinta.
  Cam asa zic strainii si despre Casa Poporului, ca e a 2-a constructie grandioasa din lume, bla, bla…
  Pentru cei care au fost martori fara voie la demolarile de atunci, pentru cei carora li s-au daramat casele ca sa faca loc constructiei megalomanice, pentru cei care au fost mobilizati mai mult sau mai putin fortzat sa participe la construirea proiectatei cladiri–ma refer aici la Tzepelica, Theophyle si DanSu, pentru ca ei s-au exprimat-
  aceasta Casa a Poporului nu poate fi decat hidoasa, cu atat mai mult cu cat in ultimii 20 de ani ea adaposteste maidanezii deveniti cainii de paza ai poporului, denumindu-se astazi Cladirea Parlamentului.

  luminita

  13/05/2012 at 10:17 pm

 33. Jegul de Guse ridica osanale lui Ponta si Florin Georgescu, ptr. el Traian Basescu este terminat si Florin Georgescu viitorul Guvernator BNR. Ce minte incinsa are personajul 😦
  Asta de cand are institutul de sondare a lui Vantu a ajuns un fel de Tata Omidu, stie cat de detestat este Traian Basescu.

  mar

  13/05/2012 at 10:21 pm

  • Gusa isi schimba orientarea cam des. Mai ieri-alaltaieri il facea pe Ponta infantil politic, acum deja ii da diploma de bun premier?!?

   luminita

   13/05/2012 at 10:26 pm

 34. Gusa asta e o canalie ordinara. De unde dracu i-a venit ideia ca e mare analist? E un oportunist jegos care a trecut dintr-o tabara in alta, iar acum si-a facut un institut de sondaje ca sa manipuleze. Da USL ul mare castigator , il ataca in continuare pe MRU pt. ca stie ca reprezinta inca un pericol.

  cedric

  13/05/2012 at 10:22 pm

 35. mar, iar vorbim la fel!

  cedric

  13/05/2012 at 10:23 pm

  • 😛

   mar

   13/05/2012 at 10:36 pm

   • Sa va faceti frati de cruce. 😆

    luminita

    13/05/2012 at 10:38 pm

    • 😛 😆 multumesc, am ras cu lacrimi.

     mar

     13/05/2012 at 10:41 pm

 36. Despre Guse 😆
  Este analist de nivel Cristoiu: ce viseaza noaptea, exprima ziua.
  Nu exista analiza, nu exista, argumentatie. Exista vise – si „luminari” – ce e azi nu e maine, ce e maine, vom vedea. Daca am gresit cumva azi in „profetiile” mele – nici o problema „de fapt am zis altfel” sau ca varianta: „eu am zis vreodata asa ceva?”
  Ca urmare, Gusa nu este o canalie, este un analist respectabil, ce poate fi oricand invitat la o 😆 omisiune TV….

  DanSu

  13/05/2012 at 10:31 pm

 37. „Yahoo CEO Scott Thompson agreed to resign this weekend after the company’s board obtained evidence that contradicted his claim of innocence over his misstated academic record.”

  Din WSJ .

  Se practica si la case mai mari . 🙂
  Ma intreb unde va mai gasi de munca respectivul . Poate il angajeaza Ponta . 🙂

  stefan60

  13/05/2012 at 10:38 pm

 38. Noul guvern USL si viitoarea casa Romania . 😆

  stefan60

  13/05/2012 at 10:50 pm

  • 😛 😛 😛 au si paduchi .

   luminita

   13/05/2012 at 10:54 pm

   • ….si paduchii alora doi din container au si pureci. :mrgreen:

    luminita

    13/05/2012 at 10:55 pm

 39. La subiectIn timpul constructiei casei, se vedea din balconul de la cladirea Adriatica (CaleaVictoriei, Tonitza jos la Dimbovita ) pe partea dreapta consturctia unuit turn ca un minarat, apoi o cupola alba
  Ne-am dumirit: erau incercari de aratat Ceausestilor la scara 1:1 !!!!! Pantofarul si idioata lui nevasta nu puteau sa inteleaga o macheta si doreau sa fie consturuit din ipsos la 1:1 🙂 🙂 ca sa spuna cretinii ceausisti daca e bine sau nu e bine

  2

  Cind s-a decopertat Dimbovita si au construit podul ce trece de la Calea Victoriei la blocul Turn , a venit El Ceausescu sa arate cit de lat sa fie podul. A aratat un punct , apoi s-a deplasat la dreapta aratind al doilea punct.
  -Tot din balconul de la etajul 1 din blocul Adriatica 🙂

  lastnightmusic

  13/05/2012 at 10:51 pm

  • Asta e nimic.
   Venea EA, si spunea: „Faceti aici o strada paralela cu asta”. Iar din maini, punea degetele perpendicular in palma cealalta – arata perpendiculara. E reala. 😆

   DanSu

   13/05/2012 at 11:50 pm

   • Ba este mai mult decit nimic, depinde in ce cheie citesti. Toti : Niciunul din inginerii ce fac misto de Ceauceau nu aveau curaj sa ia o decizie singuri. Preferau sa vina el , sa il linguseasca si sa le arate exact cit de lat sa fie podul si cum sa fie amplasat.

    Majoritatea inginerilor asia kkkiosi inca traiesc Erau in stare sa pupe tot , sa schimbe legile fizicii pentru un post caldut sau de frica. Ce naiba ii costa sa spuna: Gresiti tov secretar gerneral ?\
    Si-ar fi pierdut un job Dansule , nu viata. De la kknarii astia am ajuns pina la Ponta sii Crin nu altfe
    N-am vazut Dan-su la nici unul din voi o unrma de regret ca ati fost cam lasi; Ba dimpotrinva

    lastnightmusic

    14/05/2012 at 6:27 am

    • @TDS
     Ne acuzi ca nu am fost martiri? 🙂
     Iti garantez ca nu aveai ocazia 😦
     Nu e vb de lasitate sau nu, dar inginerii adevarati pur si simpu nu aveau ocazia, nu intrau in contact cu NC sau cu EA. In schimb intram in contact cu „DIRECTORII”. Astia iti spuneau tie Da, si apoi dispuneau ca el (sau ca „Partidul”. De asta era grav – daca faceai ceva scris. Scrisul risca sa ajunga la el, sanse 1 la milion, dar nu erau dispusi sa ajunga scrisul acolo. Ponta & Crin provin din mentalitatea de „director”.
     Nu apar inginerii, si „DIRECTORII” erau ingineri. Dar te intreb, care era proportia?
     Eu, din cauza ca eram cam spart la gura, am fost trimis la munca de jos (aka la oficiul de calcul). Sa nu fac probleme, pe santier riscam sa dau nas in nas cu „EL”. Nu ca as fi rupt gura targului, dar nu erau dispusi sa-si asume asemenea risc. Iar datu afara, era alt risc, il puneai pe om cu spatele la zid si devenea incontrolabil – memorii, scrisori, etc – iar un risc inacceptabil.
     Asa ca … sa arunce cu piatra cel ce e fara de pacat. Recunosc ca intalnirea cu calculatoarele a fost benefica pentru mine. Dar vinovati erau Directorii (baieti de treaba – Blaga e un minunat exemplu). 👿

     DanSu

     14/05/2012 at 7:45 am

     • Si repet, fara sa ma scuz – nu puteai deveni martir, pentru ca cei din jur nu te lasau. Te ajutau exact cat sa nu devii martir, sa nu se afle, sa nu se auda. Iar sinucigasi, nu prea au fost si nu am respect pentru acest tip de „martiraj”.
      Asta era la situatia „firul ierbii”.
      Sau poate am fost eu prea las, nu stiu, tu cum ai fi procedat? – pentru ca in mod sigur – la NC nu ai fi ajuns decat daca aveai tendinte sinucigase (nu neaparat fizic). Iar spitalele de „glumeti” – nu erau o varianta prea tentanta 👿

      DanSu

      14/05/2012 at 7:50 am

 40. In Romania se poarta capuse :mrgreen:

  mar

  13/05/2012 at 11:03 pm

  • capusele e scumpe, merg la export, pentru echilibrarea deficitului de paduchi.

   luminita

   13/05/2012 at 11:19 pm

 41. banc la B1 , la Oprisan: cum se distreaza fetitele? se joaca cu capusele Barbie! (cam sinistru)

  cedric

  13/05/2012 at 11:20 pm

 42. Noapte buna copii 🙂
  Parchez si eu!

  DanSu

  13/05/2012 at 11:51 pm

 43. Inainte de a parca de tot, hai am mai trecut pe la stiri, un citat:
  „…dat ministrului Vlădescu codul de la butonul roșu. Și pleziristul, mereu cu gând de ducă călare pe Harley, n-a ezitat să dea cu bomba atomică peste toată suflarea gazetărească. Așa că muncitorilor cu condeiul care trăiau doar din drepturi de autor, pe lângă 5,5% CAS, acceptabil, li s-a impus și plata a 10,5% pentru pensie și a 0,5% pentru şomaj. Cei care aveau și carte de muncă scăpau doar de CAS. Și mai avea pretenția dl. Președinte să rămânem prieteni?! Ha! …”
  http://www.blogary.ro/2012/05/cu-ce-pret-castiga-ponta-razboiul-lui-basescu-cu-presa-afla-aici-cat-vrea-sa-dea/
  Marii ziaristi, traitori spre si pentru idealuri, locuitori ai turnurilor de fildes, mari protectori ai saracilor (ne)platitori de CAS – s-au ostilizat cand au fost atinsi la buzunar….
  Cam asta e nivelul… 👿

  DanSu

  14/05/2012 at 12:11 am

 44. Aspectele doctrinare trebuiau lamurite de la bun inceput, clar fara echivoc. Atunci poti sa ceri, poti sa impui un drum.

  Cel mai nasol este sa spui: „vezi ca am avut dreptate?” cuiva la care ai tinut si doreai sa reuseasca……….

  http://www.nouarepublica.ro/o-regretabila-dar-necesara-despartire/

  eugeni

  14/05/2012 at 3:19 am

 45. Buna dimineata,
  procurorul cere arestarea lui Catalin Voicu, in cel de al 33lea termen de judecata. Bineinteles, Grebla ii ia apararea.

  cedric

  14/05/2012 at 9:56 am

 46. Nu stiu pe unde sunteti, dar sper sa cititi:
  http://www.ziare.com/catalin-voicu/arestare/senatorul-catalin-voicu-ar-putea-fi-arestat-din-nou-1167082
  Daca il aresteaza, inseamna ca noul ministru al justitiei nu-si baga coada si lasa justitia sa isi vada de treaba!

  cedric

  14/05/2012 at 10:46 am

 47. bunä,

  nu-l v-a aresta, am auzit un comentariu a lui Greblär, cä senatorul aduce un certificat, si precis avea si in parlament, treburi mai inportante de fäcut. adicä DNA, este un rahat pt. ei.

  a incheiat spunand , cä procurorii cautä motive, in dosarul lui voicu, nu sunt motive serioase.

  si uite asa , mafiotzii isi fac de cap in romania.

  iar la guvernare in romania , sunt plagiatori, ,interlopi,securisti si KGB

  theo- nona

  14/05/2012 at 10:55 am


Comentariile sunt închise.