Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 11 Mai / “Năstase şi Justiţia care este”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază şi noaptea, în zona de munte şi în sud-est, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Vântul va avea unele intensificări în Dobrogea, sudul Moldovei şi Bărăgan. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 30 de grade, iar cele minime de la 4…5 grade în depresiuni până la 19…20 de grade pe litoral.

La Bucureşti, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi noaptea, când vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4165     RON; 1 USD = 3. 4141    RON; 1 EURO = 1. 2936  USD; Francul elvetian 3. 6769 RON. Gramul de aur 174.4206 RON

Capitalurile pleacă şi alţi bani nu mai vin, salariile se reîntregesc din condei, vin alţi furnizori la putere, iar creşterea este nefiscalizată. n timp ce noul premier Victor Ponta anunţă că sigur se dau înapoi nişte bani pentru bugetari şi pensionari, urmând ca ulterior ministrul finanţelor să găsească şi cash-ul necesar, iar Radu Mazăre, puternicul lider al PSD din Constanţa, îl aşteaptă pentru nişte numiri, Banca Naţională se uită cu îngrijorare cum pleacă oficial banii din ţară, iar alte capitaluri nu mai vin, şi, în aceste condiţii, cursul nu are cum să stea pe loc. Mai mult decât atât, „chimioterapia” austeră aplicată Greciei nu îşi mai face efectul, iar ţara a intrat într-o nouă criză politică, pe care s-ar putea să nu o mai poată duce. În aceste condiţii, ieşirea din euro şi falimentul dezordonat sunt deja pe masa tuturor oficialilor şi pe ecranele investitorilor.  Ca niciodată, BNR îşi exprimă public îngrijorarea cu privire la riscurile tot mai mari în privinţa finanţărilor. Cu băncile elene aproape de naţionalizare la ele acasă şi un sistem bancar românesc care se sprijină într-o proporţie de 15% pe greci, întrebarea este: cine mai finanţează o bună parte din economia românească dacă Atena va fi în flăcări? Dacă o parte din finanţare dispare şi nu este înlocuită, creşterea economică se poate tranforma peste noapte într-o scădere la Bucureşti. Revenirea crizei în Grecia şi a turbulenţelor pe pieţele financiare, lipsa banilor de peste tot a fost principalul motiv pentru care reîntregirea salariilor bugetarilor se va face în două etape. Prima dată cu 8% de la întâi iunie, şi după aia, mai vedem. Dacă Grecia intră şi mai mult în haos politic, iar pieţele financiare devin scumpe, banii strânşi în rezervă la Ministerul Finanţelor – 4,7 mld. euro şi 7 mld. lei – s-ar putea să fie prea puţini pentru necesităţile curente de plată ale statului. De unde să mai fie bani şi pentru majorări de salarii? Iar toţi cei care au stat la masă cu FMI-ul, respectiv premierul Victor Ponta, Florin Georgescu ministrul finanţelor, Mugur Isărescu – guvernatorul BNR, ştiu acest lucru. Integral in ZF.

Plagiator în serie. Cercetători din lumea întreagă au confirmat că Ioan Mang le-a copiat lucrările. „Nici măcar nu a citit ce a copiat”, spune unul dintre ei. Cel puţin trei dintre lucrările scrise de ministrul Educaţiei au fost luate prin metoda „copy-paste” din articole ale unor cercetători străini. De-a dreptul hilar este faptul că una dintre lucrările semnate de Mang a fost preluată dintr-un manuscris care conţinea informaţii greşite. Autorul lucrării, Eli Biham, decan al Departamentului Computer Science de la Technion, Haifa, Israel, a trimis un e-mail ziarului Evenimentul Zilei în care a explicat situaţia. „Ioan Mang este prima persoană care nu a identificat erorile” Conform acestuia, manuscrisul în formă greşită a ajuns dintr-o eroare pe internet. „Într-adevăr, acesta este un caz de plagiat, în care lucrarea «Square Attack Against Reduced Variants of Rijndael», scrisă de Ioan Mang, este copia exactă a manuscrisului «Cryptanalysis of Reduced Variants of Rijndael», scris de mine şi de Nathan Keller”, a confirmat profesorul. „Cred că Ioan Mang este prima persoană care nu a reuşit să identifice imediat erorile din manuscrisul pe care l-a plagiat”, a mai scris Eli Biham. Alţi doi cercetători, unul din Taiwan şi altul din Japonia, au confirmat ieri, conform hotnews.ro, faptul că au fost plagiaţi de profesorul Ioan Mang. Profesorul Zoe Petre spune că ceea ce a făcut Mang este din păcate o practică acceptată tacit de comunitatea ştiinţifică românescă. Ea crede că numărul mare de plagiatori este o consecinţă a regimului comunist, când erau interzise orice fel de recenzii critice ale lucrărilor ştiinţifice scrise de români. „Atunci conta cantitatea, nu calitatea. Integral in EVZ

Năstase câştigă iar timp cu preţul a 2.000 de lei. Judecătorii şi avocaţii care îl apără pe Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii“ s-au contrat ore în şir pe o cerere de amânare pentru un nou termen. Au învins avocaţii. Completul de cinci judecători era decis ca ieri să judece recursul formulat de fostul prim-ministru Adrian Năstase şi ceilalţi inculpaţi din dosar, în vreme ce avocaţii erau porniţi să obţină cu orice preţ o amânare. Obiectivele diferite au făcut loc unei dispute aprige, încinse, între avocaţi şi judecători. Procesul a început cu o cerere de amânare formulată de apărătorii lui Adrian Năstase pentru motivul că unul dintre reprezentanţii clientului lor lipseşte justificat. Avocatul Corneliu Liviu Popescu, cu care Năstase a încheiat contract de reprezentare în urmă cu trei săptămâni, a depus între ultimele două termene nu mai puţin de 20 de cereri (excepţii de neconstituţionalitate, de recuzare a procurorului DNA şi de administrare de probe). La termenul de ieri, acesta nu a putut fi prezent, aflându-se la Strasbourg, la un seminar de la care, susţin ceilalţi avocaţi, nu putea lipsi. Completul de judecată a părut foarte iritat de această absenţă şi de cererea de amânare, mai ales că, la termenul anterior, avocatul Corneliu Liviu Popescu nu a anunţat că nu va putea apărea la proces, deşi ştia acest lucru. În aceste condiţii, preşedinta completului a respins cererea de amânare, urmând ca ceilalţi avocaţi să susţină cererile formulate de Popescu. De aici până la nervi întinşi la maximum, ţinuţi cu greu sub control, nu a mai fost mult. Avocaţii au insistat pe un ton dur pentru amânare pentru ca avocatul Popescu să-şi poată susţine singur cererile, mai ales că este specialist în domeniu, iar avocaţii prezenţi în sală nu ar fi putut să transmită la fel de bine ceea ce ar spune Liviu Popescu.Integral in Adevarul.

De ce primesc milionarii scrisoare de la Fisc. 350 de oameni de afaceri bogaţi au primit scrisori de la Fisc care le aduce aminte că trebuie să-şi plătească dările către stat aferente veniturilor obţinute, fie în ţară fie în străinătate. Operaţiunea face parte dintr-un plan al statului de combatere a evaziunii fiscale. Prima întrebare cu privire la această acţiune se referă la numele milionarilor vizaţi de acţiunea ANAF.  Potrivit unei surse din această instituţie este vorba în principal de oamenii de afaceri din topurile celor mai bogaţi români.  „Bucureştiul în general deţine o populaţie numeroasă în materie de orice, deci marea majoritate sunt din Bucureşti. Peste 50%, dar sunt şi din Constanţa şi alte judeţe. E vorba de Patriciu, Ţiriac, toţi patronii de ziare şi televiziuni, de deţinătorii primelor 5 echipe de fotbal, cam primii 25-30 personaje din Top Capital 300 şi Forbes. Sunt şi cei cum e  cazul lui Columbeanu, care nu prea mai apar în topuri fiindcă oficial au sărăcit”.[…] Scrisoarea de avertizare a fost concepută în luna aprilie, cu două zile înainte de Paşte. Pe atunci şef la Departamentul de Control al Marilor Averi din cadrul ANAF era Sorin Blejnar. La conţinutul scrisorii şi-a adus aportul şi Jeffrey Franks, reprezentantul de la acea vreme a misiunii FMI în România, care şi-a dat OK-ul spre a fi trimisă. Programul de control al marilor averi a fost declanşat la sfârşitul anului 2009, iar direcţia propriu-zisă de control a fost înfiinţată de-abia doi ani mai târziu. Expedierea acestei scrisori reprezintă momentul de debut al activităţii propriu-zise cu contribuabilii suspectaţi că au uitat să-şi plătească o parte din impozite.Integral in Romania Libera

OTV fără „DDD”. Postul va scoate din grila sa de programe emisiunea „Dan Diaconescu Direct”. Postul OTV a anunţat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că va scoate din grila sa de programe emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, începând cu data de 17 mai, într-o adresă înregistrată joi de Consiliu. Potrivit adresei de la Acsis Solv Ipurl, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, în locul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” se va introduce în grila postului OTV un alt program ale cărui coordonate vor fi supuse spre aprobare administratorului judiciar până cel târziu pe 15 mai. Administratorul special al SC Ocram Televiziune SRL, Diana Voiculescu, „se va asigura că toate emisiunile difuzate de postul de televiziune OTV vor respecta întocmai prevederile legale în materie, în caz contrar urmând ca administratorul judiciar să dispună scoaterea din grilă a emisiunilor” respective, se mai spune în adresă. Contactat de MEDIAFAX, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat că respectiva adresă este doar o notificare, de care Consiliul a luat act, nefiind necesară aprobarea CNA pentru scoaterea unei emisiuni din grila de programe a unui post. Aprobarea CNA este necesară în cazul în care este modificată structura de programe a postului respectiv (ponderea diferitelor tipuri de emisiuni – informative, de divertisment etc.), aprobată de Consiliu atunci când postul primeşte licenţă. Integral in Gandul.

Campania electorala incepe oficial vineri. Partidele politice au unda verde sa-si promoveze timp de 30 de zile candidatii pentru alegerile locale. Desi partidele politice a furat startul organizand diverse activitati sociale sau campanii de strangere de semnaturi la care nu au uitat sa-si afiseze numele si siglele, vineri 11 mai este data oficiala pentru inceperea campaniei electorale. Astfel, potrivit legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, timp de 30 de zile partidele politice au dreptul sa-si exprime opiniile in mod liber si fara nici o discriminare, prin mitinguri, adunari, utilizarea televiziunii, radioului, presei si a celorlalte mijloace de informare in masa. De asemenea, candidatii si partidele au si reguli care,  daca nu sunt respectate sunt sanctionate cu amenzi si chiar inchisoare. Romanii isi vor alege  primarii, reprezentantii in consiliile locale, presedintii de Consilii Judetene si consilierii judeteni din 41 de judete plus Bucurestiul, peste 300 de orase si peste 2500 de comune.Potrivit legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale  campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de data desfasurarii alegerilor si se incheie in ziua de sambata, care precede data alegerilor, mai exact pe 9iunie la ora 7:00. Integral in HotNews.

Bascii acuza: „Este o mizerie si o rusine. Imaginea Romaniei este una de lumea a treia”. Athletic Bilbao a precizat, astazi, intr-un comunicat, ca a transmis organizatiilor care s-au ocupat de transferul suporterilor basci de la Arena Nationala la aeroportul Henri Coanda din Bucuresti un protest oficial privind planificarea defectuoasa si modul in care au fost tratati fanii. Fanii lui Athletic Bilbao s-au plans ca au fost lasati, pe Aeroportul Henri Coanda, sa astepte ore in sir fara explicatii imbarcarea in avioanele charter la revenirea in Spania si au acuzat autoritatile romane ca i-au favorizat pe madrileni, permitand decolarea aeronavelor acestora cu prioritate. „Athletic Club doreste sa multumeasca tuturor fanilor pentru comportamentul exemplar avut la Bucuresti cu ocazia finalei Ligii Europa, atat pe strazile orasului, pe stadion si la aeroport, in ciuda dificultatilor intampinate, mai ales la revenire. In ceea ce priveste acest aspect, Athletic Club a inaintat un protest oficial organizatorilor responsabili cu transferul suporterilor pentru planificarea defectuoasa, deoarece nu au luat masuri si pentru modul in care au fost tratati suporterii nostri”, se arata in comunicatul postat pe site-ul gruparii basce. Elcorreo.com, o publicaţie din Tara Bascilor, prezintă mărturiile mai multor suporteri ai lui Athletic care au avut de pătimit din cauza fluxului mare de pasageri de pe Otopeni. „Este o mizerie şi o ruşine. Imaginea României este una de lumea a treia”, a declarat un „socios” din Bilbao, Roberto Salcines. El a precizat că aeronava cu care trebuia să se întoarcă în Spania avea plecarea programată joi, la ora 03.00, dar a fost întârziată peste cinci ore. „Acesta era ultimul lucru care să ni se întâmple. Nu ajungea ce că am pierdut cum am pierdut, mai trebuia să suferim”, a afirmat prietenul lui Salcines. Integral in Adevarul.

Viata nevazuta a Centrului Vechi. Cine face legea in locul in care dintotdeauna a dictat doar banul. Renumit loc de bisnita inainte de ’89, e si astazi locul unde se fac cele mai multe gainarii. Cinci restaurante erau in Centrul istoric al Capitalei inainte de ’89. Comisarul – sef Costel Ivascu le numara pe degete. Pe vremea aia lucra la post fix, la Banca Nationala a Romaniei. Incepuse cariera in sistem in 1984 si spune ca zona zero a Bucurestiului era la fel de aglomerata ca si astazi. Localurile erau pline de bisnitari care cautau sa se capatuiasca de pe urma naivilor veniti pe Lipscani la blugi, casetofoane, geci si alte lucruri de mare valoare pe vremea aia. La Carul cu Bere, la Universal, la Carabusul, la Calul Balan sau la terasa Ciocarlia cantau lautarii de se zdruncinau peretii. Aveau insa program fix – dupa ora 22.00 trebuia sa fie liniste. Altfel, o incurcau cu Militia. Din 1984 pana in 1990, comisarul sef Costel Ivascu a umplut vreo patru jurnale despre viata de atunci, din buricul Capitalei. Integral in EVZ.

Ghid complet. Cat vor castiga pensionarii din luna mai. Din aceasta luna, pensionarilor li se va retine contributie la sanatate doar din suma care depaseste 740 de lei. Incasarea gresita a contributiei pentru asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru pensiile care depasesc 740 de lei inceteaza incepand cu luna mai. Asta inseamna ca pensiile care incep sa fie platite de saptamana viitoare vor fi un pic mai mari pentru circa 2 milioane de pensionari. Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat ca, din aceasta luna, baza de calcul a CASS-ului reprezinta doar partea de venituri care depaseste suma de 740 de lei, confom deciziei Curtii Constitutionale. In plus, din luna iunie, pensionarii vor incepe sa primeasca inapoi sumele care li s-au retinut ilegal drept contributii de sanatate, in 16 transe lunare egale aferente perioadei 1 ianuarie 2011-aprilie 2012, in care au varsat aceste sume la buget. In acest moment, la Ministerul Muncii este in lucru o ordonanta de urgenta care se refera la restituirea banilor care au fost opriti incepand cu luna ianuarie a anului 2011 la fondul asigurarilor sociale de sanatate. Integral in EVZ.

Statul a mințit Comisia Europeană. Electrocarbon Slatina şi Elsid Titu sunt alte două firme din categoria „băieţilor deştepţi” care au încheiat contracte de energie cu Hidroelectrica la tarife preferenţiale. Ancheta derulată de Comisia Europeană în acest caz face obiectul episodului al treilea din serialul nostru. Hidroelectrica a încheiat, în 2003, cu Electrocarbon SA Slatina un contract de furnizare a energiei electrice, adiționat de 16 ori, iar cu Elsid Titu SA, în 2002, adiționat de 17 ori. Comisia Europeană suspectează că aceste relații comerciale s-au derulat pe baza unui ajutor de stat acordat ilegal, prin vânzarea de energie la tarife preferențiale (mici). Guvernul român a informat Comisia că prețul convenit de Hidroelectrica pentru vânzarea de electricitate celor doi consumatori industriali depășea costurile de producție și nu includea TVA, accize, transport, cheltuieli de întreținere a sistemului, comision de administrare pentru piața reglementată etc. Astfel, potrivit autorităților de la București, contractele au fost încheiate în avantajul Hidroelectrica – prețul stabilit pentru Elsid a fost de 91,25 lei/MWh, iar pentru Electrocarbon, de 94,46 lei/MWh, în situația în care serviciul costa, în ambele cazuri, 76,78 lei/MWh. România susține că nu există un prețde piață al energiei și că fiecare tranzacție aparține unei categorii proprii. În plus, autoritățile române precizează că, deși deține o participație de 80% în Hidroelectrica, statul nu are nici o implicație în politica decizională a companiei, rolul său limitându-se la participarea la adunările acționarilor. Integral in Puterea.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va uram o zi buna!

Written by Theophyle

11/05/2012 la 7:02 am

75 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor.
  om de stiinta doar cu buletinul: http://sareinochi.com/2012/05/10/%CF%81-mania/

  Sare'n Ochi

  11/05/2012 at 7:23 am

 2. buna dimineata:
  dl manga: e tare/pm a cerut academiei romane sa decida;
  daca cumva academia decide ca e plagiator,mai ramine calea de atac la cedo,haga si onu
  daca si astea sunt epuizate se va adresa tribunalului de arbitraj sportiv de la lucerna
  intre timp lumea uita

  intamplator

  11/05/2012 at 8:01 am

  • Buna Dimineata,
   Un lucru este sigur – s-a cam terminat povestea academicilor de parohie. Internetul ii va distruge si pe astai!

   huniad

   11/05/2012 at 8:05 am

 3. Buna Diminteata,

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/05/11/stiri-europene-11-mai-2012-germania-rusia-love/

  huniad

  11/05/2012 at 8:02 am

 4. Buna dimineata.
  Stirile devin din ce in ce mai sumbre cu fiecare dimineata in care le citesc.
  O zi buna tuturor.

  Eduard

  11/05/2012 at 8:09 am

  • Buna Dimineata,
   sa speram ca nu pentru mult timp!

   huniad

   11/05/2012 at 8:28 am

 5. Buna dimineata oameni buni. Ponta a apelat la un truc ieftin. Omul nu are curaj sa ia singur o decizie. Si asta este grav. Vin vremuri extrem de grele din punct de vedere economic. JP Morgan Chase a anuntat ieri dupa amiaza, noaptea la Bucuresti, ca a pierdut 2 miliarde de dolari din expunere la comercializarea bondurilor corporatiste si derivate. Pe romaneste pierderi datorita expunerii la bancile europene.

  clemycali

  11/05/2012 at 8:17 am

  • seara buna @clemycali
   va” reamintesc” ca pentru politrucii romani soarele rasare in kiseleff si apune in bd aviatorilor(sediile centrale psd&pnl)dupa o trecere pe la antena 3;
   ” vremuri extrem de grele din punct de vedere economic”?? oare? mai deunazi ” competentul ” mf al lui ponta tocmai ne-a spus ca daca stim unde sa punem stampila pe buletinele de vot va curge lapte si miere
   fiind cel ” mai competent” nu cred ca se indoieste cineva
   ce se intimpla acum-si nu numai in romania-este ca ” buboiul a spart si puroiul incepe sa curga”

   intamplator

   11/05/2012 at 8:28 am

   • Nimic nu dureaza la nesfarsit. Buba trebuia sa se sparga la un moment dat.

    clemycali

    11/05/2012 at 8:36 am

 6. Ziua buna la lumea buna.

  mishu jamie

  11/05/2012 at 8:26 am

 7. Buna dimineata 🙂
  Mang si invatamnatul care este 😦 Aici am ajuns in 22 de ani de lipsa de valori, de furat caciula si migratie dupa cum se schimba „darurile”.

  mar

  11/05/2012 at 8:59 am

  • buna dimineata mar,

   cred ca trebuie sa luam in calcul si anii de regim comunist.
   inca 2 mandate usl la guvernare si ne apropiem de un secol de pseudo educatie. daca nu reactionam acum, nu vom mai avea practic ce salva.

   dana.o

   11/05/2012 at 9:09 am

 8. neata,

  valori avem, dar nu intra in politica decit foarte rar.
  vezi Funeriu, Macovei, TBasescu si inca citiva, dar foarte putini….

  skorpion

  11/05/2012 at 9:11 am

 9. DanSu

  11/05/2012 at 9:30 am

 10. Buna dimineata,
  oare Mang are vreun articol original cap-coada? Ca pana acum n-am aflat decat de articole „insusite” de la altii.

  cedric

  11/05/2012 at 9:44 am

  • Nu cred. Asa cum nu cred ca daca s-ar lua la puricat toate lucrarile publicate de majoritatea membrilor guvernului s-ar gasi ceva original.

   clemycali

   11/05/2012 at 9:48 am

  • @cedric/buna dimineata
   fiti domnule serios…cum indrazniti sa va indoiti de ” cel mai cinstit guvern”?
   intrebarea ar trebui formulata altfel: chiar si articolele plagiate le-o fi citit mang?
   nu vedeti ca se poarta doar ” semantul” martzafoaia aceea dinainte de mag dadea vina pe tehnoredactare la cv,iar mang asta cred ca nici macar nu stie ce a aparut publicat sub semnaturea lui,plagiat sau neplagiat;
   eu unul asta l-as intreba:cite lucrari au aparut sub semnatura lui?

   intamplator

   11/05/2012 at 10:03 am

   • Buna dimineata.
    intamplator, aici (se poarta doar ” semantul”) te contrazice Mang:
    nici macar nu le-a semnat el. Asta e „apararea” lui FORTE 🙂

    Emil

    11/05/2012 at 10:21 am

 11. Buna dimineata!
  Situatia lui Mang este generalizata in invatamantul superior romanesc, indiferent ca e de stat sau privat. Uitati-va numai la cei 50-60 de profesori universitari din parlament si ganditi-va ce lucrari pot scrie acesti oameni.
  Insa nu asta ma mira. Ma mira cel mai mult pasivitatea cadrelor didactice, a sindicatelor din invatamant si a „societatii civile” (sanchi).
  Cei din invatamant, daca le promite cineva 100 de lei in plus la leafa l-ar accepta si pe Adi Minune ministru. Pariu?

  ribelalu

  11/05/2012 at 10:13 am

  • Cum isi saluta profesorul Mang studentii cu ocazia sarbatorilor pascale?
   – Copii, paste fericit! (copy-paste fericit)

   radu2

   11/05/2012 at 10:15 am

 12. Declaratie Mang in direct la B1 ieri seara : „Sistemul este cu mine „.

  Doina

  11/05/2012 at 10:17 am

 13. Ministrul Mang va fi imaginea Xerox in Romania…

  victor L

  11/05/2012 at 10:19 am

 14. bunä,

  el are dreptate, sistemul iliescu tras la serox, este acum guvernul Ponta.

  neamul prost Ponta, ce se dädea inportant, dädea interviu la aeroport?

  in germania asta nu se face, si nici in alte tzäri.

  Presedintele, este altceva, ce inganfat si neam prost este Ponta si gasca

  trasä la serox.

  theo- nona

  11/05/2012 at 11:11 am

 15. GUVERNUL PONTA;

  guvern neocomunist-tras la xerox .

  minciunä,populism si mang-lealä.

  theo- nona

  11/05/2012 at 11:14 am

 16. Iar buna ziua 🙂
  Mang nu a copiat. 👿
  Cred ca are dreptate @Dictatura (http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/05/10/inspectorii-scolari-si-drepturile-de-autor/).
  Mang nu poate fi acuzat de plagiat, pentru ca el nu a scris lucrarile. Doar le-a semnat. Asta a declarat si aseara la B1. De copiat s-au ocupat ceilalti (cei care muncesc cu adevarat la lucrari).
  Daca nu credeti ca e asa – recititi cu atentie si articolul eternei (si extraordinerei) pippidi – unde spune si ea – ca nu cei ce semneaza si fac lucrarile. Ca madama a data-o pe intors e treaba ei, dar spune si ea acelasi lucru.
  Macar cel cu copy-paste – mai face o munca: cauta, descopera si copiaza. Eventual, probabil mai si citeste ce copiaza. Nu e cazul lui Mang. 😈

  DanSu

  11/05/2012 at 11:15 am

  • Aia cu eterna madam pipidi – e parerea mea 😦 , aia cu extraordinara aceiasi – e parerea dumnaei. 👿
   Mai avem unul cu exceptionalismul coruptiei la romani 😆

   DanSu

   11/05/2012 at 11:18 am

 17. uluitor, acest tupeu ca a manglitorului, este tipicä neocomunistilor.
  ponta e mai tanär, dar a invätzat bine dela ilici-gascan läudäros.

  theo- nona

  11/05/2012 at 11:16 am

 18. deci el e profesor doar cu numele, manglitorul
  si-a insusit munca altora. mai räu, afarä din invätzämant cu hotzul.

  theo- nona

  11/05/2012 at 11:18 am

 19. Stiu cazuri concrete, de la universitati de stat chiar cu pretentii , in care, profesori acuzati de plagiat au dat vina pe doctorandul care a scos o carte copiata ad litteram dintr-o traducere a unei carti din limba germana (si vezi Doamne, doctorandul l-a trecut la autori fara sa-l intrebe si el a fost „nevoit” sa accepte) iar al doilea profesor care a sustinut ca studentii au pus cursul pe internet (plagiat din traducerea aceleiasi carti din germana) fara sa-l intrebe si l-au pus unic autor.
  Pai sa fie afurisit de invatamant superior bazat numai pe minciuna si furtisaguri (nu toti, doar aia cu salarii duble fata de restul)!
  Ma bucur insa ca Funeriu a adus un aer proaspat de cinste si corectitudine si vad ca a prins la multi tineri ceea ce se observa din numarul de mailuri pe care le-a primit Turcescu cu completari la actele de plagiat ale ministrului. Nu mai tine figura cu acoperirea, tineretul din cercetare nu e la fel de mizerabil ca cel din politica. Tinerii cercetatori si cadrele tinere din universitati nu mai accepta sa munceasca din greu, pe salarii mizerabile si pe spatele lor sa se cocoate nulitatile cu pretentii la titluri si bani.

  cedric

  11/05/2012 at 11:34 am

 20. Frumos articol a lui TOG! Bate saua poate o sa inteleaga calul! Din nefericire calul nu intelege ceea ce nu doreste! El infiereaza proletar anonimii. Ce o sa zica acuma cand, anonimul nu mai este de mult anonim 😆 Hai sa vedem fariseismul „Fondatorului” 😆

  http://turnofftheglory.com/blog/2012/05/11/cincinnatus/

  huniad

  11/05/2012 at 11:39 am

 21. Buna ziua si multumim pentru articol…

  Alexandra

  11/05/2012 at 12:00 pm

 22. Salutari 🙂

  In cazul Mang, Ponta face ce l-a invatat tatucul Ilici, cere ca o comisie sa analizeze etc, asta in conditiile in care Comisia Nationala de Etica face acelasi lucru azi. In schimb, starea de opozitie pare sa priasca PDL-ului, care incepe treptat sa isi recapete glasciorul:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12225866-pdl-cere-premierului-decida-pana-luni-inlocuirea-lui-ioan-mang-catalin-baba-tactica-solicita-academiei-romane-pronunte-asupra-plagiatului-nu-face-decat-prelungeasca-stare-fapt.htm

  Radu

  11/05/2012 at 12:20 pm

 23. cedric

  11/05/2012 at 12:22 pm

  • Iliescu face ceea ce a invatat la scoala politicii, minimalizeaza problemele care nu ii convin. Spirit „imaciuitorist” zici? Asta il transforma de-a dreptul in personaj pozitiv …

   Radu

   11/05/2012 at 12:27 pm

   • „impaciuitorist” 😀

    Radu

    11/05/2012 at 12:27 pm

   • nu e pozitiv, e unul care a ascuns toate potlogariile din vremea lui Nastase, la asta m-am gandit si de aici ni se trag toate relele.
    Inafara de asta, unde s-a mai pomenit ca un fost presedinte sa se mai amestece activ in politica guvernului?

    Mai am o intrebare: unde este Emil Constantinescu care musca cu pofta din fundul lu ibasescu la orice ocazie? Unde a disparut? e cumva bolnav? ca altfel nu-mi explic de ce n uapare cu osanale la adresa noului guvern si cu critici la greaua mostenire?

    cedric

    11/05/2012 at 12:31 pm

    • Ma mirase termenul „impaciuitorist”. Nu l-am considerat niciodata pe Iliescu „impaciuitor”, doar expert in a combina dezbinarea cu compromisul si in a camufla orice uratenie in vorbe rotunde care nu spun nimic.

     Radu

     11/05/2012 at 12:36 pm

    • In plus, de ce nu-si spune parerea Emil Constantinescu in legatura cu cazul Mang? ii e frica sa critice un membru USL.
     Madam Zoe Petre vorbeste foarte caldut despre plagiat, am citit azi in presa, dar nu ma istiu unde. Toti sunt zmei cand e vorba de PDL si Basescu si devin mielusei cand vine vorba de USL.

     cedric

     11/05/2012 at 12:37 pm

 24. Buna ziua
  Raport UE privind „sanatatea economica ” a uniunii . Deprimant .
  Se confirma oficial ca Italia ,( marele bolnav din toate punctele de vedere a UE ) nu va ajunge paritatea bugetara de bilant in 2013 cum a promis . Ar fi necesare alte 8 miliarde euro de ajustari bugetare (deja 87 miliarde de ajustari realizate dar se vede ca nu e suficient) . Datoria publica , cu tot efortul depus , va creste pina la sfirsitul anului la 123,5 % PIB .
  Deci , crestere a presiunii fiscale (pina unde cred ei ca poate ajunge , nu ma mai intreb) , scadere inevitabila de consumuri a populatiei (e in curs si recunoscut oficial) , somaj in crestere (si asta e oficial in datele statistice prezente ) si deci recesiune cu inevitabile scaderi de incasari fiscale care duc automat la crestere de deficit . Un cerc vicios care pare ca nu are absolut nici o solutie de rezolvare „soft” . 😦

  stefan60

  11/05/2012 at 12:34 pm

  • Previziuni UE pentru PIB italian pe 2012 : – 1,5 % . Din lac in put . 😦

   stefan60

   11/05/2012 at 12:37 pm

   • Revin 🙂
    Dupa 30 de minute de telefonate incinse si la nivel inalt , comisia UE rectifica afermatile legate de Italia . Nu este nevoie de nici o rectificare bugetara suplimentara . Cele 8 miliarde euro in plus ca recomandare , sint deja incluse in progarmul realizat de guvernul italian .
    Greu se pun de acord cu cifrele contabilii astia . Noroc ca exista politica care tinteste infailibil cifrele . 🙂

    stefan60

    11/05/2012 at 2:34 pm

 25. Salutare ! 🙂
  Solicitat, ca specialist, sa recenzez lucrari de doctorat, m-am lovit permanent de furaciunile din sistem.
  Pot spune, in cunostinta de cauza, ca plagiatul a fost si este generalizat la nivelul invatamantului superior.
  Acceptat cu buna stiinta de domnii profesori, incapabili de contributii originale in stiinta/tehnica.
  Daca nimeni nu-i scutura, treaba merge inainte iar ei se umplu de tupeu.
  Si ajung sa alcatuiesca guvernul si sa ne dicteze viata.
  Evident, dupa propriul „model”. 😦

  Tzepelica

  11/05/2012 at 1:02 pm

  • Mi-aduc aminte de dezvaluirile din cazul dr. Oprescu.
   S-a intamplat ceva ?
   Da, a ajuns primar al capitalei. 😦

   Tzepelica

   11/05/2012 at 1:03 pm

  • si cite lucrari de doctorat ai respins????
   despre cite lucrari de doctorat plagiate ai vorbit in spatiul public?
   sau doar le-ai citit si ….avizat!
   😀

   skorpion

   11/05/2012 at 1:07 pm

   • In cazurile cu frauda, nu mi-am dat niciodata avizul.
    Ca urmare, dupa ceva timp s-a renuntat la serviciile mele.

    Tzepelica

    11/05/2012 at 1:13 pm

  • Si eu tot la domeniul stiinta-tehnica m-am referit. Nu ma pricep la filologie si stiinte politice!

   cedric

   11/05/2012 at 1:08 pm

 26. Ma uit la poza guvernului…Ponta si Georgescu…
  Doua generatii ale aceleiasi mafii.
  Probabil ca se pregateste a treia.

  Tzepelica

  11/05/2012 at 1:06 pm

 27. 1euro = 4,4265 lei
  Daianu e nervos la explicatii!!

  cedric

  11/05/2012 at 1:06 pm

 28. Daianu cauta tot felul de ex[licatii, doar -doar o abate atentia de la raspunderea guvernului pentru aceasta scadere a euro. La asa guvern, asa reactie a cursului.

  cedric

  11/05/2012 at 1:10 pm

 29. Buna ziua,
  Domnule Tzepelica,
  Pe mine nu ma intereseaza ca a ajuns primar. Asta este „Mesele” l-au vrut. Pe mine ma intereseaza cum de a ramas cu titlul de profesor universitar cand nu a indeplinit criteriile minimale cerute. Ba mai mult, se pare ca atunci cand unii ziaristi au cerut sa vada dosarul de profesor precum si cine au fost referntii care l-au propus onor Ministerul a raspuns ca aceste lucruri sunt confidentiale.

  ion

  11/05/2012 at 1:38 pm

 30. Rezolvam si Europa. Baietul umflat cu vid, adica Tonta, ii trimite pe Merkel, Barosso, Rompuy, etc, la casele lor sa se ocupe de gradinarit, se ocupa el si de UE acuma, ca e problema interna. Cum Romania a rezolvat-o deja, e doar natural sa exporte mirifica noastra democratie si la restul Europei. Prin mirificul export se intelege produsul de baza al guvernului Felix: tifnosenia, lacomia, mitocania, obraznicia si nesimtirea. Mai adaugati voi pina la 7 si avem un evantai frumos care mai este cunoscut si ca cele 7 pacate mortale. Adica sistemul care garantat te baga accelerat in groapa.

  Aha

  11/05/2012 at 1:44 pm

  • Mda … Omu’ asta devine din ce in ce mai periculos. Adica, daca pana acum numai banuiam, acum avem ocazia sa-l vedem in toata splendoarea dobitoceniei lui. Asta n-ar fi o problema dar, se vede de departe ca-i place la maxim sa epateze si sa apara peste tot.
   Aburii puterii deja i-au amortit simturile. Poate e totul spre bine pentru ca, vom avea ocazia in scurt/mediu timp sa-i vedem prostia nuda si expusa in vazul/auzul tuturor.
   Devine treptat dar sigur un narcisist stupid si fara echivoc. Va mai avea ocazii suficiente sa-si dea arama pe fata.

   uitaroh

   11/05/2012 at 2:07 pm

 31. salut

  ponta mananca rahat cu polonicul apropo de reprezentarea externa
  ca sa fie valabil ce zice el, ar trebui sa ca UE sa fie (con)federatie si chiar si in acest caz modificarea constitutiei ar fi necesara

  razvan

  11/05/2012 at 2:11 pm

 32. Un comment despre guvernul de acum: 😉
  „Prima metoda prin care estimezi inteligenta unui conducator este aceea de a vedea ce fel de oameni il inconjoara.”
  Pe comentator il chema Niccolo Machiavelli.

  DanSu

  11/05/2012 at 2:15 pm

 33. Vom face ca in bancurile de pe vremuri.
  1989, Ceausescu: Toarasi, Italienii fac cizme cu talpa de 5 milimetri. Toarasi, Noi vom face cizme cu talpa de 3 milimetri si chiar fara talpa.
  2012, Georgescu-Ponta: Toarasi, in Zimbabwe un euro este un milion de dolari zimbabweni. Toarasi, si noi vom face euro un milion de lei, si chiar doua milioane.

  Aha

  11/05/2012 at 2:35 pm

 34. Stiu ca sunt cinic, dar nu-mi pot ascunde satisfactia privind cursul leului.

  Craiovean

  11/05/2012 at 2:39 pm

  • sa stii ca si eu incerc un sentiment de multumire, mai ales cand ii vad cum incearca sa gaseasca tot felul de motive straine de guvernare. As vrea ca romanii spalati pe creier sa-si dea seama cum au fost mintiti cu promisiuni goale. Mai e timp pana la alegerile parlamentare .

   cedric

   11/05/2012 at 2:42 pm

  • Pai tot vroiau Patriciu si Vantu, si incercau sa il faca, un euro de 5-6 lei … Suntem pe directia cea buna. Mai trebuie doar un vot in toamna si se rezolva …

   Radu

   11/05/2012 at 3:14 pm

 35. Buna ziua la toata lumea:)
  Pauza de tea&cake intr-o gradina din Anglia:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/05/11/calea-spre-sublim-the-english-garden-1/
  😀

  desydemeter

  11/05/2012 at 2:53 pm

 36. Aha, acum doua zile, scriai un mesaj despre plagiatul lui Mang; comparand cu ceea ce se intampla, as putea sa cred ca a urmat ceea ce ai scris pas cu pas; si toata lumea usLASA de pe la TVuri 🙂

  Emil

  11/05/2012 at 3:05 pm

  • Probabil inca nu a gasit o demisie sa o plagieze, de-aia se mai gandeste 🙂

   Radu

   11/05/2012 at 3:42 pm

  • senatorul PSD a spus ca premierul Victor Ponta, care e si seful sau de partid, nu-i raspunde la telefon pentru a discuta despre aceasta situatie.
   Victora si-a pus picioru-n gips.
   Mang poate decola.

   Sare'n Ochi

   11/05/2012 at 3:44 pm

 37. Bine zici!
  Dar cica Ponta nu-i raspunde la telefon. Ca sa vezi afront!

  cedric

  11/05/2012 at 3:43 pm

  • buna ziua;
   dupa ce ca e un fudul prost ,ponta asta mai e si las….
   cum sa nu-i raspunda la telefon? normal ar fi sa-l sune pe manga ala si sa-l anunte ca e demis

   intamplator

   11/05/2012 at 3:53 pm

 38. Buna Ziua,
  Postare noua!

  huniad

  11/05/2012 at 4:13 pm

 39. Ah. Machiavelic.

  http://www.ziare.com/liviu-marian-pop/ministru-delegat-pentru-dialog-social/ministrul-dialogului-liviu-pop-marele-sac-e-gol-propun-audit-incrucisat-interviu-ziare-com-1166487

  Cadoul otrăvit al Guvernării care se întoarce împotriva noilor ocupanţi de la Victoria. Cei care strigau în gura mare , Există Bani pentru populaţie, au amăgit…sau trezit în postura să spună contrariul foarte repede ĂĂĂ Nu Există bani…nu avem de unde să vă dăm. Ca şi cum instigi mulţimea în fruntea unei gloate înfierbântate…să-l linşăm pe boieru Ghiţă că are tone de aur şi bani,cu riscul aferent, gărzile ucise da şi înfierbântaţi…şi când colo conacu gol. Pff.. groata s-a trezit minţită..da tot înfierbântată..cine e următoarea victimă. ..Nu e greu de ghicit…Gloata odată ce crede în ceva..

  Acum e rândul PDL să-i toace la capitolul bani pe USL şi salarii pentru populaţie la nivel de discurs. Şi o pot face, au spus întotdeauna că nu sunt suficienţi bani…îşi pot recupera credibilitatea rapid.

  Dacă o face inteligent.. prăbusesc USL-ul

  Ironic, o pot face cu aceleaşi arme populiste cu care USL a preluat puterea.Presiunea va creşte asupra politicienilor locali ai USL, care se vor declara nemulţumiţi..şi în final vor ajunge la alt partid care le vor promite bani petnru flămânzi.

  Numai că modul acesta de a face politică nu duce nicăieri. Da, sunt alternative..da false să se împrumute şi ăia de mai târziu să plătească.

  Da devin sclavii gloatei sărace devenite dependente de supa de asistat şi care îi devorează imediat dacă ciorba caldă nu e livrată la ora potrivită.

  TD

  11/05/2012 at 4:13 pm

 40. Bună seara !
  Mă gândesc că s-ar putea să avem cei mai mulți doctori în științe.

  dictaturajustitiei

  11/05/2012 at 8:16 pm


Comentariile sunt închise.