Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Glose – Desant şi Gura Târgului

Postat de @huniad

Cuvantul glosă provine din latina – glossa (stralucire, luciu) si este de fapt o explicatie, comentariu sau  interpretare. Majoritatea articolelor lui Theophyle au fost mult mai lungi decat cele publicate. Ideea lui a fost ca tot ce trece de 800 – 1000 de cuvinte nu este asimilat de cititorul de pe internet obisnuit daca nu are interes direct in continutul lui. Internetul nu favorizeaza articole lungi si impartirea unui articol intr-o serie de articole diminueaza impactul in asa fel incat majoritatea cititorilor nu vor citi intreaga serie.

Glosele pe care le vom publica sunt exact acele parti care au “căzut” la redactarea finala a unui articol sau insemnari dupa un comentariu extrem de puternic (si inteligent) sau invers al unui comentariu care arata profunda ignoranţa a cititorului. @huniad

***

Articolul se numeste “Desant” ( a fost publicat pe Politeia pe data de 24/01/2012) Textul albastru a fost publicat. Textul in negru (obisnuit) a fost glosă.

Inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, Maestrul Djuvara a aruncat o fraza care a devenit celebra – “la romani, cateodata voda îi mazileste pe boieri, alte ori, boierii îl mazilesc pe voda”. De aici incolo am sa incerc o poveste metaforica despre strategii, militari si razboaie. Cititorul are posibilitatea sa desluseasca povestea cum doreste sau in cel mai rau caz sa invete cateva lucruri despre “arta razboiului”.

Desantul este indeobste o unitate militara aflata in actiune. De obicei, misiunea unui desant este cucerirea unui “cap-de-pod” in cazul unui desant marin sau al unui teritoriu strategic, care se numeste tot “cap-de-pod”; in cazul unui desant aeropurtat, ambele trebuie mentinute pana la sosirea unor forte care sa permita largirea capului de pod sau al teritoriului detinut de desant.

Cea mai mare operatiune a unor forte care implicau desant si maritim si aerian a fost Operatiunea Overlord si s-a desfăsurat între 6 iunie – 19 august 1944. Pentru ca o forta de acest gen sa aiba sanse de succes trebuie sa implineasca trei conditii premergatoare: (1) operatia trebuie pregatita minutios si sa fie bazata pe informatii cat mai cuprinzatoare si actualizate despre inamic; (2) teritoriul ales trebuie sa fie slab aparat; (3) trebuie luata in considerare o actiune care sa abata atentia inamicului de la efortul principal al fortelor atacatoare.

Statisticile arata ca succesul unui desant bine pregatit impotriva unui inamic la fel de bine pregatit are succes in jur de 20-25%. Succesul unui desant este intotdeauna functie de greselile inamicului. Un inamic care nu greseste este invingator in cele mai multe cazuri. Cheia succesului in aparare este controlul capului-de-pod, cand aparatorii lichideaza sau captureaza desantul. Pana aici teoria.

Glosă – Efectul Frunzaverde si orbirea aparatorilor. Am crezut ca revoltele din ianuarie 2012 au fost desantul USL. Am avut dreptate, partial. De fapt el a fost un eveniment din multe altele, care   au incercat destructurarea de loc complicata a Guvernului Boc si a PDL.

Bineinteles ca destructurarea a fost posibila din cauza lipsei de gandire tactica a “ganditorilor” pedelisti. De fapt, destructurarea unui partid mare de genul PDL nu este unica Romaniei, ci a fost incercata cu mult succes si in alte locuri, de exemplu Israel, acolo expertul Tal Silberman, partenerul de afaceri al lui Cosmin Gusa (cel putin Gusa afirma asta), care a avut si prestatii laborioase si in Romania, a reusit sa destructureze Partidul Muncii (Ma’arah) cand liderul acestui partid, Ehud Barak,  cu un sfert din parlamentarii acestui partid s-au coalizat cu Likudul creand partidul Independentei.

Probabil  ca apogeul acestui proces de destructurare a avut loc cu trecerea Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde  la PNL impreuna cu 42 de primari şi 3 parlamentari. Exercitiul pare identic cu ceea ce numesc americanii “pay for play” dezvoltat de un maestru american Arthur J. Finkelstein, care a colaborat cu Tal Silbestein in slujba lui Tariceanu prin 2008, inaintea alegerilor. Continuarea a fost foarte simpla – pe traseistii PDL i-a platit Varanu’ cash sau in natura. Frumos exercitiu de desant, bineinteles reusit din cauza imbecililor din PDL.

***

Cel de-al doilea articol, al carei glosa o vom posta, este Gura Târgului, un serial de postari ale lui Theophyle, la sfarsitul lui 2009, inaintea alegerilor din 2009. Aveti un fragment inaintea glosei:

[…] Astazi nu am avut sansa sa-mi urmez un program stabilit cu cateva saptamani inainte. Clasa muncitoare a protestat pe arterele principale impotriva nu stiu cui, dar stiu de ce si pentru ce. Am hotarat sa testez si eu ca omul parerile concitadinilor mei bucuresteni despre ceea ce scriem sau nu scriem noi si daca cineva in afara de noi bloggerii este atat de preocupat, inversunat sau cel putin interesat de ceea ce se intampla in actualitatea noastra politica. Am impartit esantionul meu “sociologic” in trei categorii independente, dar bineinteles dependente de aranjamentele pe care totusi trebuia sa le fac in acest sublim oras al Romaniei, capitala, cu cel mai mare carnat, cei mai multi “craciunei” (si “craciunite”) si bineinteles cel mai prezidentiabil primar. Cele trei locatii au fost selectate in locurile preferate de intalnire ale bucurestenilor. Nu, nu biserici, desi 85% din bucuresteni se declara religiosi si nici biblioteci, desi se spune ca bucurestenii sunt oameni cu carte, probabil de munca. Locatiile au fost doua crâşme si o cafenea de fiţe.  Pentru crâşme am adoptat o tinuta modesta, de zilier, care doreste si el sa-si castige o paine si se plimba cu un formular in mana. Pentru locul cu fite am fabricat tinuta unui intelectual academic, care testeaza pe cei mai “gigea” dintre cei mai “gigea” bucuresteni.

Centrele de testare Cârciuma A – Sebastian; Cârciuma B – Mosilor; Cafeneaua – La coada calului, vizavi de biserica ruseasca. Opinia publica din carciuma A (Sebastian) – n=14, 7 voturi pentru Basescu, 3 pentru Becali, 2 pentru Tribun, 1 pentru Geoana, 1 pentru Oprescu, 0 pentru Crin Antonescu.  Costuri 4 beri, 2 unirea, o cafea.  Opinia publica cârciuma B (Mosilor) – n=12, 5 voturi pentru Basescu, 2 voturi pentru Geoana, 3 voturi pentru Oprescu, 1  pentru Crin Antonescu, 1 pentru Tribun. Costuri 5 beri si 2 cafele.  Opinia publica Cafenea (coada calului) – n=10, 4 voturi pentru Crin Antonescu, 4 voturi pentru Basescu, 2 voturi pentru Oprescu, 0 pentru Geoana. Nu au fost costuri deloc, in afara de cafeaua mea.

Concluziile  Gura Târgului :

 1.  Politica adevarata se face la carciuma.
 2. Oamenii sunt informati.
 3. Majoritatea de la ProTv.
 4.  Antena 3 si Realitatea Tv sunt cunoscute de mai putin de jumatate dintre oameni si vizionate neregulat de mai putin de un sfert.
 5. Internetul este insignifiant (1 din 5).
 6.  Politica cere bani.
 7.  Electoratul vrea si el sa castige din alegeri in afara de promisiuni.
 8.  Antonescu nu este suficient de cunoscut/apreciat de “mase”.
 9. Oprescu ar putea fi o surpriza (cel putin in Bucuresti).
 10. Rezultatele din esantionul Gura Târgului: Basescu nu castiga din I-ul tur, trece insa sigur in al II-lea, Becali + Tribunul au sustinere de aproape 16% , Geoana este sub Antonescu si Oprescu  in Bucuresti. Nu se stie cine este partenerul lui Basescu in al II-lea tur.
 11. Aceste numere nu sunt nici reprezentative si  nici serioase, dar sunt adevarate si isi au sensul lor pe care l-am simtit de multe ori in discutiile pe care le am cu diversi.

Glosă – cred ca cele mai bune articole pe care le-am scris au fost cele din seria – in nici un caz pentru calitatea lor stilistica si nici pentru ca au fost cu adevarat originale, ci pentru ca au produs o extraordinara coagulare a sustinatorilor si au ridicat moralul in clipe grele, care s-au aratat de multe ori fara speranta. S-a vazut in acest serial ca perceptia omului de pe strada difera drastic de ceea ce vedem la televizor si de multe ori citim in ziare sau portalurile internet. A fost super!

Maestre “fondator”, lucrurile bune nu trebuie schimbate. Ceea ce ai facut tu sper ca si  eu pot face 🙂 Pe saptamana viitoare se intoarce “Gura Târgului” la Politeia.

157 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Daianu critica declaratia presedintelui de azi dupa amiaza. Zice sa lase guvernul sa analizeze situatia, pe Florin Georgescu. Sunt lezati si zice ca presedintele nu trebuie sa se bage in toate cotloanele economice.
  Un nemernic ca toti sustinatorii lui Ponta si USL.
  Despre cazul Dumitrescu:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12182154-cine-este-robert-deutsch-profesorul-coordonator-stagiului-formare-profesionala-efectuat-corina-dumitrescu-sua.htm

  cedric

  06/05/2012 at 5:13 pm

  • Buna Cedric 🙂
   eu am scris in postul anterior despre personaj. Ciuma rosie 👿

   mar

   06/05/2012 at 5:25 pm

 2. Scuze, am uitat, Buna ziua din nou!

  cedric

  06/05/2012 at 5:14 pm

  • Salut Cedric,
   a fost este si va fi in continuare un nemernic arivist!

   huniad

   06/05/2012 at 5:15 pm

 3. hello,
  cedric, uslinosii sint turbati pe TB ca nu-si pot aroga meritele guvernelor Boc si MRU!
  🙂

  skorpion

  06/05/2012 at 5:20 pm

 4. nu -l intleg pe daianu?
  gata,nu mai are nimeni voie sa zica ceva?
  dl daianu ar trebui sa-si aminteasca cum era inante de 89 cind trebuia sa-to tii gura! sau poate ca dinsul crede ca era mai bine atunci?

  intamplator

  06/05/2012 at 5:23 pm

 5. Daianu este exponentul USL si vrea sa bage pumnu-n gura presedintelui, in primul rand., dar si al presei.Am impresia ca vrea sa aduca discutia la tema ca presedintele isi depaseste atribtiile, iar suspendarea pluteste in aer. Noroc cu acea parte a presei (EvZ, B1 pe care chiar nu-l credeam atat de bataios) care nu se lasa intimidata.
  Acum vorbeste alta canalie , la B1, Dan Petre,
  N-au ce face nici cei de la B1 , trebuie sa fie impartiali si sa aduca si astfel de specimene pe sticla.

  cedric

  06/05/2012 at 5:32 pm

 6. Dan Petre: nu inteleg de ce MRU a fost adus ca moastele Sfintei Paraschiva ( ca tot vine de la Iasi) la intalnirea PDL de azi.
  Ce sa mai spui? Folosesc toate mijloacele pt. a minimiza lucrurile care ii deranjeaza pe USL isti

  cedric

  06/05/2012 at 5:37 pm

  • @cedric
   dan petre asta cine mai e ?e si el vreun anal-ist?

   intamplator

   06/05/2012 at 5:39 pm

 7. Nu-l stii?
  E fiul doamnei Zoe Petre, se da drept mare analist, sluga fidela a USL, critica si el pe unde apuca.

  cedric

  06/05/2012 at 5:46 pm

 8. Ziua buna tuturor politeienilor.

  Eduard

  06/05/2012 at 5:47 pm

 9. Buna ziua,
  Asta chiar ar fi de rasu’-plansu’:

  http://cristianpreda.ro/2012/05/06/si-ponta-are-un-cv-inexact/

  Cristina Tamas

  06/05/2012 at 5:53 pm

 10. Ziua buna la lumea buna.

  blog de caine rau

  06/05/2012 at 5:59 pm

  • salut, Mishule, cum mai stai?

   Cetatean

   06/05/2012 at 6:03 pm

 11. Bună politeienilor,

  Am o scurt text pe o platformă proprie (cer scuze e nefinalizată, timpul la dispoziţie..uhh..) v-aş lansa o provocare cum ar putea fi folosită imaginea unei reţele USL (baza de data aferentă) pe care o puteţi descărca de pe site -ul respectiv.

  Cu un exerciţiu colectiv, am putea găsi soluţii creative la o aplicaţie pe baza de cunoaştere în politica românească, a noţiunii de reţele Social Media(Facebook, Twitter etc)..Evident în scopuri constructive, de a ajuta tranziţia de la impostură, interese partinice şi individuale spre o democraţie autentică bazată pe valoare şi onestitate.

  Ceea ce include şi acceptarea unor argumente din partea adversă , dacă sunt valabile.

  Dă clic pentru a accesa USLONLINE.pdf

  Feedback vă rog..

  TD

  06/05/2012 at 6:10 pm

  • Care ar fi scopul concret? Eu cred ca mult mai important ar fi ce face tabara opusa (noi?), cum si cit de repede se conecteza, viteza de propagare, cum reactioneaza la initiative etc. De ex cite click-uri ai avut de aici la tine pe site? 😉

   Tio

   06/05/2012 at 8:13 pm

   • Tio, mda, o să fiu mai discret de acum public. Trec pe privat pentru chestii de genul ăsta..s-ar putea să am *amici* .
    Tocmai am avut o alarmă falsă de incendiu acasă în timp ce eram plecat. Bizară coincidenţă.
    Într-o epocă a teleconectării…:) s-ar putea să deranjez pe cineva…sau simplu accident, da în trei ani niciodată n-am avut probleme de genul ăsta.

    O să public în curând , un articol pe pe 18 ianuarie 2012 intitulat Dogs and Books. Spontaienitatea anticipată privind o reţea de proteste pe Facebook. Cu o orientare AntiBăsescu şi alimentată cu mesaje fotografii photoşopate grosolan şi violent şi cu legături spre personaje din sfera PNL (legături în Italia şi mai departe.. Israel).

    Poate mă lămureşte cineva cine sunt consilierii din spate pentru USL.

    TD

    06/05/2012 at 10:04 pm

    • „Cine sunt consilierii din spate pentru USL? ”
     Intrebarea e retorica daca una dintre primele masuri ale USL va fi reversarea deal-lui cu Chevron. Aia insemna, in primul rind, locuri de munca….
     De ce ar face asa un guvern „social” cind vedem ca pina si N.Sarkozy a cazut pe munca.
     Cei care ii determina sa faca asa ceva au miliarde…. Parca era un fruntas liberal printre cei mai bogati si care intimplator s-a imbogatit pe energie?

     P.S. Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun eu:mai degraba as vedea un SNA despre cei care se opun USL, dupa si daca se face ceva concret, pt a mari sansele de reusita. Cei neconvinsi trebuie convinsi si nu USL-istii. Nici macar liberalii. E o chestie de identitate.

     Tio

     06/05/2012 at 10:54 pm

 12. Buna seara tuturor politeienilor.

  yepurasalexandra

  06/05/2012 at 6:23 pm

 13. Buna ziua @all,
  @huniad,
  Citind comentariile ultimelor zile realizez ca Politeia a devenit un fel de ,, Invataturile Lu’ Noul Republican catre fiul sau, Comunitaru’ lu Theophyle”.
  @ huniad ,
  lumineaza-ne : avem voie (din cand in cand, in mod organizat ) sa punem si noi intrebari lu’ bunicu ? Pe forum la bunicu’ e mai greu – domnu Vasilache zice ca suntem ,,Vocea lui Basescu ” care aduna gospodinele lui Basescu, toti Marianii platiti (??? n.m.) si alte exemple de lauda – evident- trebuie sa si sa ramananem acolo unde e posibil,,,lundeva pe grila alaturi de canalul XXX ” -pentru ca,,bagam soparlite cu Arafat , Renate Weber, Plesu,( ???)si Mungiu ” si stam cu,, farfuria de tabla sa mai primim niste fasole de cazan ”. Totusi, asta chiar nu mai stiu ce vrea sa spuna:,,pentru bunul mers al treburilor as propune un post PD-List *,, pseudoreligios”?
  \PS Ce dracu’ inseamna ce spune d-nul Theodoru de la Sibiu ,,Economia este una din cele 6 teme prioritare ale pilonului III?

  Crisbear

  06/05/2012 at 7:53 pm

  • salut! unde naiba scrie asa ceva?

   Cetatean

   06/05/2012 at 8:05 pm

   • @Cetatean, scuze nu pot sa dau linku-ri directe, dar:
    – Theodoru: NR / Forum / Comunicatiile si societatea informationala ..
    – second: NR/ Forum / Cei ce iubesc PD-Leul .. Intre timp, la creator: Vasiliu s-a modificat in ,,sterge utilizatorul”

    Crisbear

    06/05/2012 at 8:43 pm

    • Ala e un politruc comunist, cativa ca el si NR se duce naiba! 😦

     Theophyle

     06/05/2012 at 8:47 pm

 14. Se pare ca a castigat Hollande, cel putin asa spune presa belgiana 😦

  mar

  06/05/2012 at 8:01 pm

 15. Membrul NR Vlaston este la Nasul, discuta despre legea invatamantului.

  mar

  06/05/2012 at 8:17 pm

  • Of, viata mea! Vlaston asta nu a facut nici o ora intr-o facultate occidentala, insa are pretentia ca se pricepe la un invatamint de calitate.

   Cetatean

   06/05/2012 at 8:22 pm

   • prof de mate si director la liceu din ala fost profesional ? nu ma pricep la licee …

    lastnightmusic

    06/05/2012 at 8:26 pm

    • da, la un liceu profesional Petru Poni, intre 190 si 2008. Meserie, tataie, 18 ani de directorat. Evident, fara sprijin politic.

     Cetatean

     06/05/2012 at 8:41 pm

 16. Ha, ha…EU si-a dat doctoratul la Cantemir cu indrumator Corina Dumitrescu 😦

  mar

  06/05/2012 at 8:24 pm

 17. http://www.nasul.tv/ aici ? nu e nimic !

  lastnightmusic

  06/05/2012 at 8:31 pm

 18. sal`tare tutulor,
  cu holande-zul pa presedintia Frantei si neonazistii greci in parlament, Ue viitor de aur are.
  Se bucura nemtii
  „Formaţiunea neonazistă Chryssi Avghi va avea pentru prima oară membri în Parlamentul grec”

  victor L

  06/05/2012 at 8:47 pm

  • Buna Seara Victor 🙂
   Viitor de aur are Europa 😦

   Theophyle

   06/05/2012 at 8:49 pm

   • Buna seara 🙂
    In Grecia este transata nenorocirea, poate ca in Franta mai sunt sanse.

    mar

    06/05/2012 at 8:52 pm

 19. Salut pe toata lumea!
  Huniad propun sa incepi sa incepi sa reactionezi la faptul ca nu suntem permisi pe siturile Noii Republici si sa incepi sa faci la fel! Democcratia este de ambele parti. Bineinteles daca crezi tu si @demeter ca este corect, atunci faceti cum credeti.

  @ Cetatean vezi ce faceti cu siturile NR si incepeti sa reactionati daca oamenii nostri sunt banati si nu pot posta acolo!

  Buna seara 🙂

  Theophyle

  06/05/2012 at 8:51 pm

 20. am pierdut Franta?

  Sare'n Ochi

  06/05/2012 at 8:53 pm

  • se pare ca da 😦

   mar

   06/05/2012 at 8:55 pm

  • not yet, not yet

   A A

   06/05/2012 at 8:59 pm

   • mda.
    zic astia la prima proiectie oficiala ca a castigat comunistoidu 52%

    A A

    06/05/2012 at 9:01 pm

    • se pare ca diferenta este mica…poate are sansa lui Geoana

     mar

     06/05/2012 at 9:04 pm

 21. Salut sare,
  nu stiu, mai vedem 🙂

  huniad

  06/05/2012 at 8:56 pm

 22. mar

  06/05/2012 at 9:01 pm

 23. Hollande?, da dammit….

  eugeni

  06/05/2012 at 9:03 pm

 24. 51.9% Hollande ,48,10% Sarkozy

  eugeni

  06/05/2012 at 9:04 pm

  • nasol..

   cristibucuresteanu

   06/05/2012 at 9:06 pm

 25. 51, 9 / 48.1 procente H/S

  cedric

  06/05/2012 at 9:05 pm

 26. Ca la noi, alte rezultate 😦 Din pacate tot Hollande.
  http://www.lemonde.fr/

  mar

  06/05/2012 at 9:06 pm

  • Meh, nesurprinzator, really.

   Pe Sarko nu-l ajuta fatza.

   EuCuMine

   06/05/2012 at 10:08 pm

 27. hollande-un fel de mircea geoana al francezilor-cristoiu

  cristibucuresteanu

  06/05/2012 at 9:10 pm

 28. m-as mira sa nu apara pontacu la tembelizuni sa salute eventu’ si sa zica ca a fost si meritu’ lui.A lucrat undercover..

  cristibucuresteanu

  06/05/2012 at 9:14 pm

 29. Vorbeste Ponta

  cedric

  06/05/2012 at 9:16 pm

 30. Incepe c uFranta ca e fericit

  cedric

  06/05/2012 at 9:16 pm

 31. Dumitreasca e vesela

  cedric

  06/05/2012 at 9:17 pm

 32. Bla-bla, ne lasa in suspans

  cedric

  06/05/2012 at 9:17 pm

 33. e foarte fericit ca i-au mers bine treburile cu FMI
  Asta nu poate fi serios, bate campii

  cedric

  06/05/2012 at 9:20 pm

 34. @ Departamentul PR de la NR:

  1)Corespondenta de moment cu ,,saf de gil”
  ,, Nu ma intereseaza cine inchide sau deschide bloguri atata timp cat respectivii nu pun umarul la o constructie pozitiva, din alt material’.
  2) Intr-un oras cu populatie ca numar din primele 5 ale tarii s-a considerat ca,,le vom strange pe toate( semnaturile ) fara sa fie nevoie sa iesim in strada” . Grupul orasenesc are 18 membri.

  3) daca un ,, saf de gil” nu raspunde in -sa zicem- 3 zile la mailurile cu adresa NR, putem sa dam ,,pe goarna ” intre noi, gospodinele lui basescu , mici amanunte?

  Crisbear

  06/05/2012 at 9:21 pm

  • salut Crisbear .
   Mai pe intelesul meu se poate ?

   lastnightmusic

   06/05/2012 at 9:29 pm

   • Greu, pentru ca esti o gospodina sefa….
    Totusi, daca n-ai chef sa te uiti la O’Sullivan / Carter, distreaza-te cu ,,cine va ocupa functiile de conducere in administatie cand va ajunge NR la putere? ” Mihaila Dan Adrian – desi are mari rezerve sa imbratiseze cariera de functionar ( nu sunt salarii foarte mari ca la diverse companii private) a hotarat sa se implice temporar.
    Forumul NR sa ne fie far calauzitor.

    Crisbear

    06/05/2012 at 9:44 pm

 35. gaqta, a picat madam Dumitrescu

  cedric

  06/05/2012 at 9:26 pm

 36. uff,bine ca scos-o pe vuvuzeta,am scapat de dumitrasca!

  cristibucuresteanu

  06/05/2012 at 9:26 pm

 37. Ioan Mang? habar n-am cine e. Deocamdata e bine ca a cazut tipa

  cedric

  06/05/2012 at 9:27 pm

   • vad in cv’ul domnului ca a lucrat la IIRUC. o fi vreo legatura…

    dana.o

    06/05/2012 at 9:37 pm

    • ups, nu am facut legatura .

     mar

     06/05/2012 at 9:41 pm

    • filiala, erau cei din teritoriu care reparau dulapurile Independent (calculatoare romanesti)

     mar

     06/05/2012 at 9:44 pm

     • eh, mi’a sarit in ochi. chiar nu conteaza ce nume are ministrul si ce’a facut. e psd’ist si asta spune tot.

      dana.o

      06/05/2012 at 9:50 pm

 38. E ca mvesela madam Corina, va conduce din umbra

  cedric

  06/05/2012 at 9:27 pm

  • poate masina personala.pontacu i-a rupt lantul..

   cristibucuresteanu

   06/05/2012 at 9:31 pm

 39. uff,bine ca a scos-o pe vuvuzeta!

  cristibucuresteanu

  06/05/2012 at 9:28 pm

 40. Cred ca ati cazut in admiratia lui ponta de nu mai aveti cuvinte sa comentati!!

  cedric

  06/05/2012 at 9:28 pm

  • Ponta ca Ponta, dar mai ales c Dumitreasca care are un tic, misca capul de furie….aproape ca plange sub ciuful camuflaj.

   mar

   06/05/2012 at 9:31 pm

   • I-ar fi rupt cu spagile pe aia din minister.Am un prieten acolo..eram ingrijorat!

    cristibucuresteanu

    06/05/2012 at 9:34 pm

   • Mie mi se parea vesela, dar poate nu ma pricep. Mi se parea ca are mutra victorioasa.
    Turcescu zice ca Mang e pe o lista neagra a parlamentarilor care fac afaceri cu statul!

    cedric

    06/05/2012 at 9:38 pm

    • Cedric, aproape ca plangea. Era morcovita rau, fata de tupeul si aroganta de la conferinta de presa.

     mar

     06/05/2012 at 9:46 pm

  • va asigur ca nu e,nu va fi si nici nu poate fi cazul..

   cristibucuresteanu

   06/05/2012 at 9:55 pm

 41. „singura greseala a d-nei este ca o chema altfel, nu Dumitrescu”…. ce dobitoc…

  Ioana

  06/05/2012 at 9:33 pm

 42. Seara buna la lumea buna. In sfarsit acasa!

  mishu jamie

  06/05/2012 at 9:34 pm

 43. numai glume proaste, asta poate ponta si ironii ieftine. Dar ce „meserie” are acest Mang? e invatator, profesor la generala? nu m-as mira. Oricum , trebuie sa fie „pe linie”.

  cedric

  06/05/2012 at 9:36 pm

  • e presedinte de filiala psd..tare!

   cristibucuresteanu

   06/05/2012 at 9:41 pm

 44. javra de Ponta; eu sunt om de drept nu ca Presedintele ….care ne fiind de specialitate a. omis sa.
  ………..
  Mang are 3 firme ce furnizeaza echipamente IT, 54 ani

  lastnightmusic

  06/05/2012 at 9:39 pm

 45. Aflaram de la Turcescu ce hram poarta Mang si face afaceri cu statul

  cedric

  06/05/2012 at 9:39 pm

 46. ma minunez ce specialisti are USL, unul si-unul sa-i omori cu pumnul (vorba romanului)

  cedric

  06/05/2012 at 9:47 pm

 47. Cristoiu: „Cumva Doamna Profesor ne-a fost ‘livrata’ ca sa nu ne ocupam de alte ministere”?

  Emil

  06/05/2012 at 9:52 pm

 48. Intrebare, cine este tipul de langa Guse?

  mar

  06/05/2012 at 9:54 pm

 49. nu stiu exact numele, e de armean, e operatorul care a facut un film extraordinar , pe viu, in 21-22 dec 89

  cedric

  06/05/2012 at 9:56 pm

 50. Paul Cozighian

  cedric

  06/05/2012 at 9:57 pm

  • multumesc

   mar

   06/05/2012 at 9:58 pm

 51. Cam nasoale rezultatele din Grecia. Criza politica se prelungeste, sa vedem ce alianta rezulta in urma alegerilor. Oricum ar fi, viitorul nu e deloc roz.
  O zi neagra pentru Europa.

  Eduard

  06/05/2012 at 10:00 pm

 52. Ce nu inteleg eu la astia din presa,de ce toti au asteptari de la pontac in ultima vreme..Prea il baga in seama.Nu mai inteleg ce joaca Turcescu..

  cristibucuresteanu

  06/05/2012 at 10:02 pm

  • salut ! daca tot se deschide punga cu banuti , cateii din presa spera si ei la niste contracte de publicitate pe bani publici… parca nu le stii naravul. 🙂

   zigzag

   06/05/2012 at 10:30 pm

 53. C. ai un mesaj de la Biris, in postarea de vineri.

  mar

  06/05/2012 at 10:09 pm

  • Multumesc, mar, i-am raspuns.

   Cetatean

   06/05/2012 at 10:29 pm

 54. „Se vorbeste” ca in cateva minute vine Funeriu la http://live.nasul.tv/
  🙂

  Emil

  06/05/2012 at 10:19 pm

 55. Canalia de Gusa, care in ultimul timp il lasase in pace pe Basescu, s-a dezlantuit asta seara impotriva presedintelui. Se simte bine c uPonta prim ministru. Vai de zilele noastre.

  cedric

  06/05/2012 at 10:22 pm

  • Cedric, salut! Gusa si capusa. Asta atita stie, sa capuseze ba pe unul ba pe altul.

   Cetatean

   06/05/2012 at 10:30 pm

  • gusa si tonta sunt prieteni la catarama …

   zigzag

   06/05/2012 at 10:30 pm

  • Cand a sprijinit hidrantul,a fost sfetnicul lui Vantu („cumparand” inclusiv activele) si a pornit din laboratorul Varanului demodecic asta pute de trazneste, nu mai poate sa fie mimoza. O naparca cameleonica asata este Gusa 👿

   mar

   06/05/2012 at 10:33 pm

 56. Cartianu-Funeriu – va fi tare
  (Eu pe Funeriu l-as fi preferat ca presedinte la NouaRepublica – 🙂 )

  lastnightmusic

  06/05/2012 at 10:32 pm

  • E timpul trecut?
   NU, cred eu 🙂

   Emil

   06/05/2012 at 10:34 pm

   • ereticilor, veti fi arsi pe rug! Fondatorul este doar unul si este mai infailibil decat Papa.

    mishu jamie

    06/05/2012 at 11:43 pm

  • nu e timpul trecut dar depinde si daca vrea si Grivei.

   Ori Grivei..isi consolideaza bunkerul cu . acte, statute… si alte burchelisme 🙂

   lastnightmusic

   06/05/2012 at 10:38 pm

   • 😦
    Eu m-am ferit de …
    Doar am constatat, in timp; cu regret, e drept 🙂
    Am ascultat (la Lumea lui Banciu, B1) o parte din discursul noului Presedinte francez; sper ca Ponta si-a luat notite. 😦

    Emil

    06/05/2012 at 10:40 pm

 57. Un amic imi zice acum : Apres la France des riches, la France des pauvres. C’est quand notre tour ? 🙂

  lastnightmusic

  06/05/2012 at 10:35 pm

  • @tds
   am primit si eu acelasi
   e nasol de tot pentru europa /in 29 blum in 2012 hollande nori negri se aduna

   intamplator

   06/05/2012 at 11:43 pm

 58. Inlocuitorul Corinutei, Mang, are in CV o diploma dintre cele care se dau contra cost in SUA: American Biographical Institute USA.

  victor L

  06/05/2012 at 10:52 pm

 59. Funeriu le-a dat un zvast alora cu „adaptarea criteriilor la realitatile romanesti”.

  EuCuMine

  06/05/2012 at 11:00 pm

 60. Seara buna

  http://en.wikipedia.org/wiki/American_Biographical_Institute

  Institut care acorda contra cost diplome . 🙂

  stefan60

  06/05/2012 at 11:02 pm

 61. Realitatea romaneasca este, din pacate si asta.
  In CV unui profesor la o scoala cu renume istoric din Romania, isi trece in CV
  „Cursuri:
  Cursuri de perfecţionare organizate de Universitatea Bucureşti, în vederea susţinerii examenelor de definitivat (1995), grad didactic II (1999), grad didactic I (2003)”
  In conditiile in care ACELE cursuri se organizeaza gratuit (cel putin asa era inainte) pentru ca profesorii sa isi poata lua gradele respective: benevol si de o parte si de alta.
  Aici, zic eu, e durerea mai mare 😦

  Emil

  06/05/2012 at 11:03 pm

 62. Mda, inca o somitate, specialist cumoscut la educatie. Adica nici gind. Mang asta pare un politruc sadea. Cica zicea de Funeriu ca „principala vină a ministrului este aceea că şi-a asumat decizii majore fără nicio consultare cu partenerii sociali”. Dupa capetele astora copiatul la examene este un ajutor esential celor defavorizati?
  Oricum, e mic catel pe linga ala-micu. Daca tot sa inventat pre-fraudarea, atunci cele 300000 de euro pe care le-a primit de la Felix se pot considera ca pre-spaga?

  Aha

  06/05/2012 at 11:05 pm

  • Chiar acum Funeriu pe http://live.nasul.tv/ demonteaza programul de guvernare usLAS in domeniul EDUCATIEI; si mai multe despre pozitia lui Ponta fata de legea Educatiei introdusa de Funeriu; si parerea Comisiei Europene in „discutiile” cu Ponta.

   Emil

   06/05/2012 at 11:11 pm

  • Asta Mang si cu nevasta-sa nu sunt din banda aia de infractori din invatamant de la Oradea? Rectorul ala numai bun de puscarie care vota de 15 ori pe iliescu… etc banda lui maghiar parca asa il chema pe bulibasa de-acolo?

   A A

   06/05/2012 at 11:11 pm

 63. la Oradea e doar tribul (lui Magiar cu Mang), ca banda e tot pesedeul 😉

  victor L

  06/05/2012 at 11:21 pm

 64. Buna seara,
  Cititi stenogramele PSD aparute in bihoreanul si veti vedea cine este noul Ministru al Educatiei. Am cazut din lac in put
  http://old.bihoreanul.ro/articol/ziar/oradea/faca-murdarc-a-psd-ului/3970/0/print/

  ion

  06/05/2012 at 11:26 pm

 65. Incerc si eu sa fiu delicat: cum sa aderi la partidul unui oportunist notoriu, finantat exclusiv din sinecuri de partid?

  Peter

  06/05/2012 at 11:27 pm

 66. buna seara
  hollande in franta/neonazistii in grecia/ponta in romania/putin in rusia
  deloc bine pentru copiii mei/cred ca america de sud e refugiul pentru vremile care se anunta/

  intamplator

  06/05/2012 at 11:48 pm

  • exact asa gindeam si eu mai adineauri, la copiii nostri..
   europa o ia la vale incetisor….

   skorpion

   06/05/2012 at 11:49 pm

   • @skorpy
    ar fi bine incetisor,mi-e teama ca e repede ,repede
    situatia pare copiata la indigo cu 1929
    si azi viteza evenimentelor e mult mai rapida datorita tehnologiei
    am facut acum citeva minute un grafic 1929/2012 ;am proiectat 1935/2017 si nu iese de loc bine

    intamplator

    06/05/2012 at 11:57 pm

 67. eu as zice ca ponta merge ” din greseala in greseala spre victoria finala”
  dupa chixul cu alistar,dupa balba cu ministreatza aia de la invatamint,aduce un alt dezastru acolo
  sper ca aia de la pdl nu-l mai tin mult pe andronic ca ” strateg imagine” si il lasa pe funeriu sa demonstreze diferenta intre profesionism si impostura

  intamplator

  06/05/2012 at 11:51 pm

 68. http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/05/06/curs-rapid-de-cum-sa-te-lasi-de-politica-in-noua-republica-no-vai/ si asa am redevenit comentator. lucru sigur, n-am stomac pentru politica. 🙂

  mishu jamie

  06/05/2012 at 11:52 pm

  • @mishu
   buna seara

   pentru mine sect 3 e parte din mine( acolo au trait bunicii bunicilor mei,parintii mei si eu 1/2 secol)
   citind ce scriati aici ma bucuram,dintr-un motiv egoist: ceva se ridica din sect 3
   nu a inceput lumea cu NR si in nici un caz nu se termina cu NR
   banuiesc ca sunteti tinar(a)
   ” never say never” si vorba lu’ johnny( nu raducanu ci plimbaretzu’) keep trying
   p.s vorbe de claca la ceas de seara

   intamplator

   07/05/2012 at 12:07 am

   • Simt doar o mare usurare. E ceva vreme de cand incepuse sa mi se para ca lucrurile o iau razna. Intamplarile de la si de dupa Sibiu au pus capac.

    mishu jamie

    07/05/2012 at 12:34 am

  • Multumim mult, am citit. Exceptional materialul, sper ca va fi preluat de Huniad miine dupa amiaza si pe blog 🙂

   Tot ce am presupus eu s-a adeverit: am scris ca Mihai Neamtu si camarila fuge ca dracul de tamiie de votul universal? Postarea ta confirma:

   Eddy Wagner a scris: „Pai e simplu” am spus eu [Eddy Wagner], “fiecare membru are 1 vot. Sunt 30 de membrii si seful de GIL vine la sedinta de votare a statutului cu 20 de voturi pentru si 10 contra si se pun, fiecare, in galeti separate. La sfarsit se numara. Seful de GIL nu voteaza nimic, e doar postas”. Aici a inceput dansul sabiilor. De ce asa ? Unde e meritocratia ? De ce Abel (de la Cujba citire) trebuie sa afle ca munca lui este masurata cu aceiasi masura ca si cea a lui Cain, care, ca un laxxxu, nu a facut nimic dar vrea drept de vot…bla bla bla bla. TOTI (mai putin Feli si eu) sunt pentru MERITOCRATIE, un NU hotarat votului universal. NU NENE. Realizarilii si semnaturilii si articolelii din presa locala sau centrala trebuie sa conteze. Aici discutia s-a oprit pentru ca a trebuit sa plec, ca un nesimtit, si le-am oprit sedinta”.

   Si inca:

   „Un alt lucru de retinut. Statutul va fi foarte simplu. Asa fiind, nu va contine nici un fel de informatii despre cine, cum cand, da afara, pe cine, de ce, cine e sef, peste cine, cum ajunge acolo, etc. DAR…in afara de statut, asa cum e si cu legea educatiei […], dupa ce apare legea mai apar inca 150 de reglementari pe orizontala. N-am inteles ce sunt alea dar banui ca sunt “normele de aplicare si interpretare ale statutului”. Nu stim cine le face si cine le voteaza, povestea n-a mai spus. A sugerat ca moment de infiintare al partidului momentul in care se depun actele la tribunal si nu momentul in care iese hotararea definitiva.

   A incheiat, uitandu-se direct la Mihai, “sa se inregistreze statutul la tribunal si dupa aia {face un gest foarte hotarat, cu mana spre dreapta, ca si cum ar taia capul cuiva}”. Trebuie sa fim atenti la faptul ca se poate ca in statut sa nu se precizeze foarte multe lucruri iar acele precizari sa fie facute in spatele unor usi deschise numai unora si decise, evident, numai de ei. Dupa ce vom fi binecuvantati si noi de citirea statutului la Severin, acesta va fi trimis, duminica seara, tuturor sefilor de GIL-uri care vor avea 10 zile pentru a aduce sugestii. Unele vor fi luate in considere si incluse iar altele, aberatiile, nu vor fi incluse. Nimeni nu stie cine va decide ce idee este buna si ce este aberatie. “Iar propunerile tale, Eddy, nu sunt de actualitate pentru ca ele priveau vechiul statut, asa ca ele nu re regasesc in cel nou” (precizare facuta catre mine de catre Burchel). Dupa acele 10 zile se va vota (incepe iar marea aberatie cu cine si cum voteaza,. bla bla bla…am povestit deja mai sus) cu DA si NU si nu se va mai despate nimic pe articole. Avem posibilitatea de a ne intalni iar, intr-o conferinta a vietii, pentru a vota SAU putem vota si prin email. O sa vedem ce vor decide “inteleptii””.

   Postarile mele erau prea soft, la cum actioneaza CAMARILA MEROTICRATICA.

   Cetatean

   07/05/2012 at 12:12 am

 69. camarila „meritocratica”.

  Cetatean

  07/05/2012 at 12:13 am

  • In conditiile astea NR va ajunge partid intr-o joi.

   mar

   07/05/2012 at 12:23 am

 70. de joi pina mai apoi

  Cetatean

  07/05/2012 at 12:26 am

  • mai la toamna-iarna, colectia partide de familie (ne votam noi intre noi si rudele).

   mishu jamie

   07/05/2012 at 12:35 am

   • nu au atitea rude. doar sunt meritocrati.

    Cetatean

    07/05/2012 at 12:46 am

 71. e tirziu,citit ce a relatat @mishu alias dana dar ,ca prima impresie si repet ca prima impresie imi cam aduce aminte de rusia&1917 si germania&1924/1933
  chiar incep sa ma intreb daca nu cumva trebuie oprita ” ascensiuea lui …”
  grele vremuri…grele decizii pentru cei care trebuie sa le ia…insa ” cititi istoria,mereu repetam greselile” ,
  poate va fi pina la urma o generatie care sa nu le repete

  intamplator

  07/05/2012 at 12:27 am

  • nu e nimic de oprit, va avea o ascensiune pina la masuta cu jucarii.

   Cetatean

   07/05/2012 at 12:34 am

   • Repet: ce pacat, ce IDEE minunata, ce oameni, majoritatea, de isprava! Noua Republica merita niste conducatori pe masura.

    mishu jamie

    07/05/2012 at 12:58 am

    • @dana alias mishu( asa e corect-se pare)
     what if… dana takes leadership??? what if dana talks to ndan???
     2016 is just around the corner

     intamplator

     07/05/2012 at 1:06 am

     • I’m an old dog. M-a interesat sa iasa o miscare de dreapta cum scrie la carte, nu una in care sa am o dregatorie. Asta trebuie sa invetze cei din NR, poate pentru azi, poate pentru alta miscare: ce te faci cu cei care nu vor nimic pentru ei? Care nu pupa papucul Fondatorului ca sa fie primiti in cercul select al GIN? Care nu vor sa fie unsi candidati? Alora ce le mai spui?

      mishu jamie

      07/05/2012 at 1:45 am

   • @cetatean
    sunt marcat acum de istoria reich-ului/tot citesc si nu pot intelege cum oameni rationali nu au sesizat si/sau au acceptat/( intrebare valabila si pentru mine pentru epoca traita)
    asa au crezut atunci,si-au zis ca acel individ ” va avea o ascensiune pina la masuta cu jucarii”
    stiti cum e,cine s-a fript cu ciorba sufla si in iaurt/
    nu vreau sa cred ca se poate intimpla asa ceva,dar daca..
    daca de fapt vlaston il manipuleaza pe neamtu… daca neamtu nu e autentic in ce spune ..daca,,,

    intamplator

    07/05/2012 at 12:59 am

  • totul la usl e minciuna si manipulare-nu ca la ceilalti n-ar fi,dar nu totala
   daca cineva miine ar lua ‘ motiunea” pentru care a fost demis guvernul si ar face punct cu punt ce s-a cerut si ce promit ca vor face acum s-ar vedea minciuna
   daca miine cineva ar spune ca revenirea la salariile bugetarilor se facea oricum
   daca miine cineva ar spune ca de fapt bac-ul trebuie sa fie corect
   daca miine cineva ar spune ca de fapt ponta este un impostor

   oamenii ar crede
   oamenii sunt prosti dar nu timpiti( aici este secretul lui dddirect)

   intamplator

   07/05/2012 at 12:48 am

 72. Bunna Dimineata.
  Postare noua

  huniad

  07/05/2012 at 7:23 am


Comentariile sunt închise.