Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 1 Mai / “zodia varanului”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, vremea se va menţine frumoasă şi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza şi seara la munte, unde izolat vor fi condiţii de averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, exceptând sudul Banatului şi zona montană înaltă, unde vor fi unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 6 grade.

În Bucureşti, vremea se va menţine frumoasă şi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3970      RON; 1 USD = 3. 3240    RON; 1 EURO = 1. 3228 USD; Francul elvetian 3. 6593 RON. Gramul de aur 177.6435 RON.

Cursul, la maxim istoric. În 13 ani a crescut cu 237%. Leul plăteşte preţul tâlhăririi politice şi economice din România. La polonezi, zlotul a pierdut numai 2,6%. În 13 ani, de la lansarea monedei euro, la 1 ianuarie 1999, leul a pierdut 237% din valoare. Inflaţia a fost de 220%. Acesta este preţul plătit de toată România pentru lipsa reformelor şi a privatizărilor la timp, pentru dezastrul din fondurile europene, pentru dezastrul din educaţie şi sănătate, care costă miliarde de euro anual, pentru pierderile companiilor de stat şi devalizarea acestora prin contractele „băieţilor deştepţi” şi în ultimul rând pentru o clasă politică haină, care îşi pasează din generaţie în generaţie poziţiile care le asigură accesul la putere şi bani. Dacă ne uităm la celelalte monede foste comuniste, vom vedea că acolo preţul plătit este mult mai mic. În Cehia coroana s-a apreciat cu 29% în 13 ani, polonezii au pierdut numai 2,6% din valoarea zlotului, iar forintul ungar a scăzut cu numai 14%. Numai în România, Rusia şi Turcia, preţul plătit este mai mare. În Rusia, o ţară condusă de peste un deceniu de Putin, KGB şi oligarhi, rubla a pierdut 54% din valoarea, iar în Turcia, unde nu există diferenţă de interese între sistemul politic şi de business, lira a scăzut cu 525%. În ciuda faptului că de peste două decenii Mugur Isărescu ţine zilnic cursul leului sub control, toate „tâlhăriile” din economie şi politică nu pot fi acoperite la nesfârşit. Mai devreme sau mai târziu, cursul valutar şi inflaţia tot cresc. La fel cum acum cresc şi creditele neperformante din sistemul bancar ca urmare a dezmăţului din perioada de boom economic. Pe de altă parte, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR de 22 de ani, a preferat liniştea Băncii Naţionale decât să intre într-o dispută continuă cu clasa politică, cu guvernele, cu partidele şi cu mediul de afaceri în privinţa evoluţiei economiei, a reformelor sau a privatizării. Inflaţia şi cursul au ajutat de multe ori guvernele să aibă linişte socială, în ciuda faptului că populaţia şi deponenţii pierdeau an de an din valoarea veniturilor salariale şi a plasamentelor bancare. Integral in ZF

Ministerul Agriculturii, o miza de 60.000.000 Euro pentru Voiculescu. Dupa profiturile uriase obtinute de Grivco din contractele de energie incheiate cu statul pe cand Codrut Seres era ministrul economiei, grupul Voiculescu tinteste portofoliul Ministerului Agriculturii. Miza depaseste 60 de milioane de euro. Preluarea portofoliului Ministerului Agriculturii este o tinta vitala pentru afacerile grupului controlat de magnatul Dan Voiculescu. In primul rand, Ministerul Agriculturii cere 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu si de la persoane din grupul acestuia, suma pentru care s-a constituit parte civila in procesul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). E lesne de bănuit cu câtă vehemenţă ar solicita Daniel Constantin, ca ministru al agriculturii, 60 de milioane de euro, de la mentorul său politic. Nu în nume propriu, ci pentru bugetul statului. E lesne de bănuit cu câtă vehemenţă ar solicita Daniel Constantin, ca ministru al agriculturii, 60 de milioane de euro, de la mentorul său politic. Nu în nume propriu, ci pentru bugetul statului. Integral in EVZ.

Cabinetul Ponta, anunţat marţi seară. Ponta va cere apoi votul USL şi al Parlamentului. Care sunt numele vehiculate. Premierul desemnat, Victor Ponta, va anunţa, marţi seară, lista Cabinetului cu care se va prezenta în faţa Parlamentului. Lista posibililor miniştri a cunoscut câteva modificări în week-end. După anunţ, Ponta va cere votul partidelor din USL, precum şi susţinerea din partea grupurilor parlamentare. Victor Ponta preciza, luni seară, că alegerea viitorilor miniştri s-a făcut luând în considerare experienţa profesională şi integritatea respectivelor persoane. Ponta adăuga că noul Cabinet va avea 20 de posturi, patru dintre acestea fiind de ministru delegat, fără portofoliu. La rândul său, liderul PNL Crin Antonescu a precizat că ştie lista Guvernului care va fi anunţat marţi seară, şi că negocierile cu Victor Ponta pe marginea acestei liste nu au întâmpinat nicio problemă. Antonescu a spus că propunerile de miniştri formulate de Ponta au fost foarte corecte. Singurul nume cert de politcian care va face parte din Cabinetul Ponta este cel al liderului PC Daniel Constantin. Victor Ponta a spus, sâmbătă, că îl susţine pe acesta pentru portofoliul Agriculturii. Vezi lista pe situl  Mediafax

Groparul Rodipet, stapan de sclavi in Romania. Libanezul Hassan Awdi a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane. Dosarul se bazează pe mărturiile victimelor, obligate să muncească pe nimic în ograda celui mai mare distribuitor de presă. Umiliţi şi ameninţaţi zilnic, obligaţi să locuiască în condiţii mizere, să cerşească mâncare pentru a supravieţui şi să muncească până la epuizare. Pe scurt, transformaţi în sclavi pentru a creşte profiturile uriaşe ale libanezului cu cetăţenie americană Hassan Awdi (47 de ani), cel care a devalizat cel mai important distribuitor de presă din România şi a fraudat statul cu zeci de milioane de euro. La mijlocul săptămânii trecute, Awdi a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane în scopul exploatării la muncă. Dosarul ajuns pe masa magistraţilor Tribunalului Bucureşti se bazează pe mărturiile terifiante ale victimelor: 13 hondurieni care au sperat la o viaţă mai bună în România. În schimb, au fost exploataţi de clanul Awdi din septembrie până în noiembrie 2008 când au fost salvaţi de poliţiştii care au descins în „lagărul” Rodipet. Au ajuns cu greu în ţara natală, cu ajutorul fundaţiilor care se ocupă de soarta refugiaţilor. Integral in Adevarul

De ce nu plânge Antena după RCS&RDS? Antenele susţin că scoaterea din grila RCS&RDS nu le-a afectat semnifi cativ audienţa. Posturile TV din trustul Intact îşi îndreaptă făţiş telespectatorii către Romtelecom, folosind o publicitate agresivă. La aproape două săptămâni de la scoaterea Antenelor din grila RCS&RDS, Intact Media Group nu pare a fi afectat de pierderea telespectatorilor, iar cifrele de audienţă nu arată scăderi spectaculoase. Mai mult, în comunicatele emise de Antena Group se vorbeşte de faptul că „show-urile Antenei 1 s-au impus pe primul loc în preferinţele telespectatorilor chiar şi în condiţiile în care o parte dintre români nu mai pot recepţiona posturile trustului Intact, în urma unei decizii abuzive luată de furnizorul de cablu RCS&RDS. Mizând pe popularitatea posturilor TV Intact, RCS încearcă să crească preţul abonamentelor, ignorând dreptul telespectatorilor de a avea acces la programele şi vedetele lor preferate”. Oricât ar părea de nefiresc, având în vedere faptul că, în urma scandalului, Antenele au pierdut aproape un milion şi jumătate de telespectatori, abonaţi la operatorii de cablu RCS&RDS şi UPC, cifrele nu demonstrează acest lucru. Platforma prin satelit (DTH) este utilizată majoritar de către persoanele din mediul rural. Cum audienţa este măsurată de people-metru (aparatul pus la televizorul a 1.200 de familii, considerate un eşantion reprezentativ), iar targetul comercial al Antenelor se referă la 15-54 urban, este firesc ca audienţa să nu fie afectată. Integral in EVZ.

Cei mai mari datornici la bugetul de stat. Primii zece cei mai mari datornici la bugetul de stat aveau, la sfârşitul primului trimestru din acest an, o datorie cumulată de peste 5,739 miliarde lei, din care numai primii cinci din top aveau datorii de peste 5,416 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) și citate de Agerpres. Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’, se află pe primul loc în topul datorniciilor la bugetul de stat cu o datorie de peste 2,382 miliarde lei, din care 806,5 milioane lei sunt din taxa pe valoarea adăugată, 138,08 milioane din impozitul pe salarii, iar peste 1,436 miliarde lei din dobânzi şi penalităţi de orice fel. Pentru această companie s-au acordat înlesniri la plată. Pe locul următor este Compania Naţională a Huilei (CNH) cu o datorie de peste 2,002 miliarde lei, din care peste 359 milioane din TVA, 95,7 milioane din impozit pe salarii, 8,079 milioane lei din accize, 1,372 miliarde din dobânzi şi penalităţi, iar peste 166,4 milioane din alte taxe şi impozite. CNH este aflată în administrare specială conform Legii 137/2002. Poziţia a treia este ocupată de CFR Marfă cu o datorie la bugetul de stat de 343,7 milioane lei, din care 1,75 milioane din impozitul pe profit, 185,8 milioane lei din TVA, 7,69 milioane lei din alte impozite şi taxe, iar 146,6 milioane din dobânzi şi penalităţi. Pentru această companie s-a început procedura de execurate silită. Pe locul patru se află European Food cu o datorie de peste 169,5 milioane lei, din care 110,5 milioane lei din TVA, 3,28 milioane din impozitul pe salarii şi 55,3 milioane din dobânzi şi penalităţi. Pentru această companie s-a început procedura de executare silită. Integral in Capital.

Vanghelie la depunerea candidaturii: Sunt emoţionat! Scorul nostru care vom câştiga e 75%. Marian Vanghelie vrea al patrulea mandat la Primăria Sectorului 5. Promite reabilitări termice şi străzi terminate, potrivit B365.ro. Marian Vanghelie s-a prezentat la Biroul electoral Municipal pentru a-şi depune candidatura din partea USL, însoţit de un grup de susţinători care scandau numele primarului. Unii dintre ei declarau că Vanghelie le-a dat nu numai Gaze şi apă, ci şi „200 de lei, de Paşti” – conform unei susţinătoare. „Sunt emoţionat! Doar nebunii nu au emoţii! Îmi doresc foarte mult să termin ceea ce am de finalizat, în domeniul infrastructurii: reabilitarea a 700 de blocuri, câte au mai rămas, când voi câştiga alegerile vor fi gata jumătate şi 100 de străzi” – spune primarul. Citeşte şi Fostul prefect al Capitalei şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului 5: Îi urez multă baftă lui Vanghelie fiindcă are nevoie „Sectorul 5 e ca şi familia mea. Momentele mele cele mai grele din viaţa politică au fost atunci când oamenii politici nu m-au susţinut şi am fost susţinut de cetăţenii din Sectorul 5. Când am candidat independent, cetăţenii Sectorului 5 mi-au arătat că ei sunt cei mai importanţi”.Ca de obicei, declaraţiile lui Vanghelie s-au remarcat prin gramatica creativă: „Scorul nostru care vom câştiga, plecând de la Sectorul 5 către celelante, va fi de 75%, să scoatem actuala putere care a făcut numai nenorociri, această pată neagră din istorie” – a spus primarul.  Vanghelie se bate pentru sectorul 5 cu fostul prefect, din partea PDL, Mihai Atănăsoaei şi cu actorul Mugur Mihăescu. Romania Libera.

Subvenţiile pe păşuni, furate de la fermieri. Crescătorii de animale îi acuză pe primarii comunelor că sustrag banii europeni destinaţi fermierilor în vederea întreţinerii pajiştilor. Încă de când România este membră a Uniunii Europene, mai exact din 2007, crescătorii de animale pot obţine o subvenţie despre care s-a vorbit extrem de puţin: pe lângă ajutorul per capita, de câţiva euro pe an, există şi ajutorul pentru păşunat, cuprinse între 150 şi 300 de euro pe an. Deşi pare greu de crezut, dacă ai o vacă poţi obţine până la 300 de euro pentru a-i asigura păşunatul, iar dacă în sat sunt mai puţine vaci decât necesarul pentru a acoperi întreaga suprafaţă disponibilă, atunci poţi primi chiar mai mult. Numai că această subvenţie, fiind o necunoscută la nivelul fermierilor, este accesată – de cele mai multe ori, fraudulos – de către „băieţii deştepţi” din primăriile comunelor. „Adevărul” vă prezintă mecanismul prin care este posibilă această fraudă care la nivel naţional ia proporţii de ordinul sutelor de milioane de euro pe an. În primul rând, pentru ca fermierul care deţine animalele să acceseze subvenţia pentru păşunat el trebuie să se adreseze primăriei locale, iar aceasta să-i desemneze parcela aferentă din islazul comunal. Având parcela desemnată, fermierul se adresează Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi obţine subvenţia necesară pentru întreţinerea ei – desţelenit, cosit, irigat etc. Subvenţia se acordă pe Unitatea de Vită Mare (UVM), care e echivalentă cu o vacă sau 6 oi, un cal sau 6 capre, fiecărei UVM revenindu-i între 0,7 şi 1 hectar, iar la hectar se dau între 150 de euro la câmpie şi 300 de euro la munte. În mod firesc, dacă la o primărie nu se înregistrează cereri de subvenţie astfel încât să se acopere întreaga suprafaţă disponibilă, atunci restul de suprafaţă îi revine spre administrare, iar banii de subvenţie (pentru întreţinerea păşunii) îi revin bugetului local. Integral in Adevarul

Guvernul Ponta ar avea un ministru delegat pentru Energie, iar favorit pentru portofoliu este Iulian Iancu. Vezi ce apare despre Iancu în telegramele Wikileaks. „MembriiUSL negociază ruperea Energiei şi resurselor minerale de Ministerul Economiei, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Domeniul energiei şi resurselor va fi cel mai probabil gestionat de un ministru delegat, care ar urma să aibă în subordine şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Sursele au mai spus că favorit pentru preluarea portofoliului Energie şi resurse minerale este Iulian Iancu, deputat PSD de Bacău şi preşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor. Ministerul Economiei ar urma să revină Partidului Naţional Liberal. Energia şi resursele minerale sunt o temă fierbinte a campaniei electorale, USL reclamând încercările de privatizare a unor companii din acest domeniu şi cerând suspendarea acestor privatizări. Tema privatizărilor s-a regăsit şi în moţiunea de cenzură „Opriţi Guvernul santajabil. Aşa nu, niciodată” care a dus la demiterea Guvernului Ungureanu. Iulian Iancu era descris în telegramele Wikileaks de colegul său de partid, Georgian Pop, drept „controlat de Gazprom”. Tot Georgian Pop spunea, citat de oficialii americani într-o telegramă publicată de HotNews.ro, că Iulian Iancu „va susţine South Stream şi propunerile Rusiei pentru instalaţii de depozitare a gazului în Mediaş, Moldova şi Bucureşti”. Într-o altă telegramă confidenţiala trimisă de Ambasada SUA la Washington în 2008, apare scris că „Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Energie din Camera Deputaţilor şi expertul PSD pe tema energiei, a spus oficialilor economici americani că este îngrijorat de faptul că Rusia îşi foloseşte puterea energetică să manipuleze evenimentele politice din regiune”. Romania Libera.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

01/05/2012 la 7:48 am

112 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Doamne ce vremuri traim! Ce de farusei si cati slugarnici lui mamona! Bine ca mai putem citi ceva real in aceasta tara haituita si plina de rani. este trist, adevarat si dureros. o zi buna theophyl si amicilor tai!

  paula

  01/05/2012 at 8:15 am

 2. Ziua buna la lumea buna!

  blog de caine rau

  01/05/2012 at 8:26 am

 3. Buna ziua si toate cele bune la toata lumea buna. pentru dreptate si adevar comun!

  paula

  01/05/2012 at 8:37 am

 4. Buna dimineata tuturor oamenilor muncii!! Cand am vazut statistica cresterii valorii Euro si a inflatiei, parca mi-a venit sa urlu de durere. Unde am fost si unde suntem, si toate astea pe minciuni, hotie, incmpetenta, numiri clientelare si altele de genul. In aceeasi ideea a adevarului:
  http://mariusbota.wordpress.com/2012/05/01/manifest-pentru-adevar/

  Marius Bota

  01/05/2012 at 8:43 am

 5. O zi buna Misule

  lastnightmusic

  01/05/2012 at 8:44 am

 6. O zi buna Huniad

  lastnightmusic

  01/05/2012 at 8:44 am

  • Buna Ziuua TDS,
   Statia Zebra nu raspunde, inca 🙂

   huniad

   01/05/2012 at 8:46 am

 7. privitor la articolul „manifest ptr adevar”. creadeati ca se schimba ceva? ati uitat vorba inteleptilor nostri batrani: „lupul isi schimba parul, dar naravul ba”. luati aminte!

  paula

  01/05/2012 at 8:54 am

  • Eu consider ca noi trebuie sa ne schimbam in primul rand, adica mai bine zis sa ii schimbam, sa nu mai permitem mincinosilor si hotilor de orice culoare, sa ne mai conduca. Si daca noi vom lua atitudine, nu unul sau doi, ci cat mai multi, atunci mai e speranta si viitor

   Marius Bota

   01/05/2012 at 9:03 am

   • bine grait! schimbarea este in noi insine in modul cum gandim! dar sa fim uniti nu risipiti! nici in idei, ganduri, fapte! intotdeauna mi-au placut finalurile: Binele a invins raul!

    paula

    01/05/2012 at 9:07 am

    • ” Binele a invins raul!, care este pedepsit pe merit!”
     Iar metoda se numeste fictiune literara!
     Buna dimineata 🙂

     Emil

     01/05/2012 at 1:25 pm

     • unde este gandirea pozivitiva si unde este speranta, daca vorbim de „fictiune literara’? eu vorbesc de realitate! despre ce se urmeaza sa se intample!

      paula

      01/05/2012 at 3:36 pm

  • :)) Nu sta poporul nost’ prea mult pe ganduri cand sa plece la paranghelie. Pornitul la munca e mai greu. 🙂

   blog de caine rau

   01/05/2012 at 9:10 am

   • Buna dimineata. Mare adevar ai spus 🙂

    clemycali

    01/05/2012 at 9:11 am

   • poporul nost’ are o problema cu pornitul la munca in tara mai greu! cand e vorba de hotare: „la placinte inainte la razboi inapoi!”

    paula

    01/05/2012 at 9:18 am

 8. o zi buna tuturor!
  hai, DESTEPTAREA!
  😀
  http://sareinochi.com/2012/05/01/despre-infrangere/

  Sare'n Ochi

  01/05/2012 at 9:12 am

  • Cat de misto a fost aia de pe vremea lu’ Gionelu’: Am infrant!

   blog de caine rau

   01/05/2012 at 9:19 am

   • trebuie doar sa iei lectii de topaiala 😀
    infrangerea vine si singura…

    Sare'n Ochi

    01/05/2012 at 9:22 am

  • bun articolul! nu credeam ca in spatele pseudonimului tau, se ascunde atata gandire pozitiva! felicitari! am citit se pare aceeleasi carti si aceleasi materiale! sau este vorba de trezirea constiintei poporului roman?

   paula

   01/05/2012 at 9:21 am

   • 😀
    constiinta trebuie zgaltaita cumva pentru putea fi trezita. poporul inca doarme sau, daca-ti mai aduci aminte cum era cand nu avei chef sa mergi la scoala si trageai de timp sub plapuma, se preface ca doarme.

    Sare'n Ochi

    01/05/2012 at 9:24 am

    • aici n-ai nimerit-o cu comparatia! intotdeauna mi-a placut sa merg la scoala! si acum imi place! problema este la nivel general, al natiei – vorbim de o lene si adormire a maselor la nivel general, sau este vorba de lasitate. pentru ca tot s-a adus vorba de frica. frica de ce, are natia romana?

     paula

     01/05/2012 at 9:34 am

     • frica de responsabilitate – asta este prima: asumarea responsabilitatii
      frica de ziua de maine este permanenta – vin navalitorii? si aceasta frica ii este cultivata prin intermediul mass media.
      frica ca vecinul fura (sau huzureste) mai mult ca el.

      Sare'n Ochi

      01/05/2012 at 10:04 am

      • ai dreptate! dar este mult mai complex si mai stufos! si ai pus accentul pe punctul nevralgic: prostia care se cultiva si manipularea maselor prin toate formele mass media. este o psihoza! cu cat le este mai rau si sunt indocrinati si tind sa gandeasca negativ, cu atat frica creste mai mult. este o forma a dezvoltarii sinelui inferior! trist, adevarat si dureros! mare adevar graisi prin ultima fraza! interesul de ce face celalalt! sunt cunoscute cuvintele: „de ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau, si nu te uiti cu bagare de seama la barna din ochiul tau?” ceea ce se uita este faptul ca nimeni nu concureaza cu nimeni decat cu propria persoana!

       paula

       01/05/2012 at 12:20 pm

 9. Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/05/01/stiri-europene-1-mai-puteri-mari-probleme-mari/

  huniad

  01/05/2012 at 9:12 am

  • era de asteptat, fata de evenimentele care se precipita la nivel mondial nu numai european!

   paula

   01/05/2012 at 9:22 am

 10. Off topic, sa ne veseloim de dimineatza. Ieri a fost festival pe forumuri, pe FB si pe bloguri, ca sa nu mai vborbim de siturile ziarelor si agentiilor de stiri. Dezvelirea statuii de la Muzeul National de Istorie a scos atat umor din internauti ca am ras de-am avut crampe musculare. Uite cum, dupa 4 ani, Oprescu a oferit un motiv de veselie Bucurestiului.

  blog de caine rau

  01/05/2012 at 9:13 am

  • Am vazut. Oare stie cineva cat a costat „capodopera” ?

   clemycali

   01/05/2012 at 9:15 am

   • 200.000 RON

    blog de caine rau

    01/05/2012 at 9:18 am

    • Cat inseamna asta in euro sau in dolari?

     clemycali

     01/05/2012 at 9:18 am

     • vreo 50.000 de euro, hai 48.000. Daca mai sta PSD la putere mult e posibil sa fie si mai putin.. :))

      blog de caine rau

      01/05/2012 at 9:26 am

      • Ptr o astfel de atrocitate este chiar prea mult. Stai sa vedem cum se comporta bursa dupa ce se incheie vacanta de 1 mai. 🙂

       clemycali

       01/05/2012 at 9:30 am

       • @clemy/buna ” dimineata” in miez de noapte
        nu cred ca e bine sa va uitati la indicatorii de bvb; e vlub inchis si complet in afara economiei reale

        intamplator

        01/05/2012 at 11:05 am

 11. Mie nu mi se pare rea statuia.
  Mult mai rele kitchuri odioase sint ceasurile de aur ale lui Oprescu. Dar alea nu au scandalzat pe nimeni, Romanul iubeste kitciul daca e cu aur si nu are putza.
  Sa ne amintm ca turnul Eiffel a fost criticat ani de zile ca a uritit parsul, ca e un gunoi pe fata orasului. Acum e integrat

  lastnightmusic

  01/05/2012 at 9:27 am

  • S-a facut de fapt publicitate uriasa statuii, dar in stilul nostru, bashcalie la greu.

   blog de caine rau

   01/05/2012 at 9:50 am

   • Am ras cu lacrimi citind comentariile cititorilor. Trecand peste realizarea artistica discutabila, simbolistica e ca nuca in perete. Lupa capitolina este simbolul Romei iar Traian, nascut in ceea ce azi se numeste Sevillia, nu a avut nici in clin nici in maneca cu lupoaica mama surogat a fondatorilor Romei. Am mai inteles ca autorul „operei” a decedat in 2008 si atunci ma intreb cine a finalizat lucrarea, ca nu imi inchipui ca poti trimite bani pe lumea ailalta prin Western Union.

    clemycali

    01/05/2012 at 10:06 am

 12. Ziua buna oameni ai muncii , pensionati .
  Felicitari si sindicalistilor , somerilor si oamenilor politici . Adica tuturor celor care nu lucreaza veci . :lol.
  Macar o zi pe an sa va bucurati si voi de o sarbatoare internationala .
  Noi astia cu lingourile sarbatorim in fiecare zi . 😆

  stefan60

  01/05/2012 at 10:13 am

  • Multumesc in numele clasei muncitoare 🙂 pesionati.
   Nu trebuie sa te ingrijorezi, sindicatele muncitorilor si pensionarlor sunt acum la putere.. Nu vei mai auzi nici pis in afara de osanale . 🙂

   Ba gesesc. Vor mai fi manifestatii dar doar la Cotroceni stiigind : Iesi afara javra ordinara

   lastnightmusic

   01/05/2012 at 10:21 am

 13. bunä,

  stiu cä opärilä, serveste prietenii , cu diferite contracte, de diferite feluri.
  avocaturä,grädini,asistentzä juridicä, arhitecturä.
  opärilä si-a inbogätzit prietenii cu milioane, ar fii f. bine sä fie luat la bani märuntzi,
  dar cine sä-l ea, golanii cinstitzi , ce au pus mana pe putere, ei se acoperä, unii pe altzii.

  theo- nona

  01/05/2012 at 10:15 am

 14. oricat de tolerant si de modern ai fii, caricatura lui opärilä,
  apärutä acum, este ca o sorcovä pt. tampitzi. sä-l ea acasä
  sarlatanul

  theo- nona

  01/05/2012 at 10:17 am

 15. este o bazaconie,

  sunt finantzatzi zombi ca nicolaescu , ce a inscenat revolutzia si
  diferitzi slugoi a USL , ca artisti si sculptori.

  carnatul lui opärilä, sä fie imortalizat, nu a fäcut altceva.
  felcerul vrea soseaua suspendatä, cand sub bucuresti, canalizarea ,
  apa , gazele , sunt un dezastru, un pericol , o infectzie.

  Bucurestiul , e plin de caini bolnavi, sobolani si cäpusi, astea sunt
  ingrijite de faimosul opärilä, fiu de general securist, prieten cu ilici.

  theo- nona

  01/05/2012 at 10:26 am

 16. Geoanä e prostia intruchipatä, färä demnitate, färä respect de sine.
  un trädätor sadea. tipic copiilor de generali securisti , ca si opärilä
  simt o mare silä, de acest geolgäu, cu ifose si pretentzii.

  theo- nona

  01/05/2012 at 10:30 am

 17. Ponta nu se dezminte. Dupa „masina lor de furat a mers mai bine”, adica are PSD masina de furat, dupa „sa ne prefacem mai socialisti”, adica PSD mimeaza socialismul, dupa „cind ne tragea in teapa in 2004”, adica recunoaste ca sint corupti si mafioti, urmeaza ieri „De acum încolo trebuie să fiu serios în tot ceea ce declar”, adica recunoaste ca pina acum batea cimpii cu minciuni gogonate.

  Aha

  01/05/2012 at 10:32 am

 18. neata,

  …si inca o data au invins securistii de tip vărănesc!

  Oare TBasescu se va opune numirii lui ala micu la ministerul agriculturii?

  oare bombonel, varanul & haita de sacali si canalii vor scapa definitiv de puscarie?
  sint multe procese pe rol, multe aminari de ordinul a zecilor de ori,

  vom asista neputinciosi la achitarea haitei din caracatitza?

  luna mai 2012 ne va arata cum sta inca o data justitia asta chioara si…..nedreapta pentru partea dreapta a adevarului
  🙂

  skorpion

  01/05/2012 at 10:33 am

  • sl @skorpi
   Nu rezolva nimic daca il pica pe ala micu. Tot Varanu cistiga
   USL are rezerve: Gabriela Vrinceanu Firea si pe Dragos Frumosu si multi altii 🙂

   lastnightmusic

   01/05/2012 at 11:17 am

 19. il inpäiazä si pe manechinul , ce a furat bugetul romaniei cu varujan.

  desigur , tot crescut in casä de securist ,Täriceanu isi face interesele lui si a
  prietenilor, patriciu si altzii.

  manechinul ce si-a schimbat nevestele ,ca si sosetele, omul cu biletzelul roz
  cu afaceri dubioase.
  manechinul ce a intretzinut pe DUDA, tot timpul pe banii romanilor, iar
  securistul cabotin, s-a falfait prin lume, asta e increngätura securistä!!!!!!!!
  sä nu vä miratzi, gäsesc ei si pt. cabotinul securist DUDÄU, un post de
  bägätor de seamä, loby, secu, sä poatä face pe nebuii ,cu banii romanilor.

  theo- nona

  01/05/2012 at 10:38 am

 20. dacä Nästase nu v-a fii condamnat, e clar trebuie demascat,

  clanul magistrazilor mafioto-securistä.ajunge cu escrocheria din justitzie.

  theo- nona

  01/05/2012 at 10:40 am

 21. „”Ministerul Agriculturii, o miza de 60.000.000 Euro pentru Voiculescu.””

  Dovada? Faptul ca Voiculescu participa la sedinta de acum a USL-ului pentru ca nu cumva Daniel Constantin sa nu fie propus la Agricultura.

  tiberiu2009

  01/05/2012 at 10:50 am

 22. Prima fotografie din antrenamentul noii aviatii de lupta romane . Top secret

  😆

  stefan60

  01/05/2012 at 10:50 am

 23. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  Frunză verde de pelin,
  Iată-ne la Armindeni,
  Beau mesenii si mănâncă,
  Şi de ciumă nu li-i frică!

  (veche strigatură populară)

  maya

  01/05/2012 at 11:23 am

 24. Caricatura cu Ioan Ilici Iliescu – domnul tovaras care sarbatoreste din 1945 1 Mai!
  De atunci are masina la scara si secretara!
  http://karikaturapolitika.wordpress.com/2012/05/01/ion-iliescu-portret-2/#comment-285

  maya

  01/05/2012 at 11:26 am

 25. Seful lui ala micu se simte „gignit”!

  „Faptul că trecutul său negru de colaborator al fostei Securităţi nu mai este un secret pentru nimeni nu-l opreşte pe Dan Voicu­lescu să-i dea în ju­de­cată pe toţi cei care au vorbit fără menajamen­te despre acest su­biect. Iar dacă printre persoanele care i-au „şi­fonat“ imaginea se află şi rude de-ale sale, „Felix“ se consideră cu atât mai jignit de aprecierile negative la adre­sa sa, încât cere in­stan­ţelor de judecată să-i „repereze“ imagi­nea.

  Preşedintele de onoare al Partidului Conservator şi colaborator dovedit al Se­cu­ri­tăţii s-a judecat, în această săptămână, cu Pa­raschiva Silaghi, ve­ri­şoara sa din Germa­nia. Voiculescu cere rudei 136.000 de euro pentru că l-ar fi de­făi­mat în mai multe de­cla­raţii privind relaţia sa cu Securitatea. În plus, senatorul conservator doreşte publica­rea sentinţei în trei cotidiane naţionale şi pla­ta cheltuielilor de ju­­decată. Voiculescu a de­clanşat acest proces în noiembrie anul trecut, la Judecătoria Sector 1, primul termen al acestui litigiu fiind stabilit pentru 24 aprilie 2012.

  Paraschiva Silaghi a făcut în 8 iunie 2011, în emisiunea ”Naşul“, o afirmaţie ca­re l-a scos din minţi pe ”Felix“. „Îl compar, da­că vreţi să mă înţelegeţi foarte bine, cu perso­najele din vremea lui Hitler. În societate ară­tau că sunt umani, dar el nu a fost uman. Şi pă­rinţii mi i-a băgat la puşcărie. Ştie foarte bine“, arăta atunci ve­ri­şoara renegată de mo­gul. Replica lui Voiculescu s-a concretizat în atenţionarea magis­tra­ţilor: „Negativizarea imaginii reclamantului re­zultă din asocierea sa cu teme considera­te public «vulnerabile», de mare risc imagolo­gic (Hitler, nazişti, închisoare, Securitate, pre­meditare)“, se arată în cererea de chemare în judecată.”

  http://www.z-ziarul.ro/politica/2571-motanul-felix-scoate-ghearele-la-verisoara-sa

  maya

  01/05/2012 at 11:28 am

 26. Sper ca tovarasu’ Ilici a citit acest articol: 😆
  Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, consideră că Ion Iliescu ar trebui exclus din PSD.
  „L-aș da afară pe Iliescu, vă spun la modul cel mai sincer. Iliescu, cum să vă spun eu, a luat-o razna și a stat destul”, a spus liderul PSDVrancea, conform unei înregistrări postate pe digi24.ro.

  „Visul lui Iliescu este ca partidul ăsta să rămână mereu în opoziție. Ca el să aibă ceva de spus de fiecare dată”. a explicat Marian Oprișan.

  „Ne-am plictisit de etichetele lui, la modul cel mai sincer”, a mai precizat PSD Vrancea.

  Oprișan a mai spus că el a purtat negocierile cu fostul lider al PSD, Mircea Geoană, în vederea votării moțiunii de către acesta și preconizează că Geoană se va întoarce în partid. Cât despre demiterea președintelui Traian Băsescu, Oprișan dă asigurări că PSD nu va renunța la această idee.

  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012042771591/Actualitate/Marian-Oprisan-L-as-da-afara-pe-Iliescu-a-luat-o-razna.html

  maya

  01/05/2012 at 11:32 am

 27. Victor Ponta e dovada vie a faptului că în spatele fiecărui bărbat puternic stă un un fost premier condamnat cu suspendare.
  http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/absolut-toate-glumele-despre-guvernul-ponta/

  maya

  01/05/2012 at 11:38 am

 28. Ceva proverbe populare: nemultumitului i se ia darul, ai grija ce-ti doresti ca se implineste. Acuma primim specialisti cu mapa profesionala cit o biblie, care vor atrage miliarde din fonduri europene, nu au clientela nici cit o furnica si in mod clar vor face altfel de politica. Mister Ponta a anuntat primul „specialist” batut in cuie: ala micu la agricultura. Ala micu e cunoscut pe tot mapamondul ca e „za number one” in agricultura, UE se va repezi cu fonduri la GRIVCO, o companie cunoscuta galactic pentru transparenta profiturilor , iar clientela e atit de numeroasa incit va dispare cu desavirsire ca si in maxima aia cu omoritul citorva zeci versus omoritul citorva milioane. Iar altfel de politica se rezuma la declaratia lui ala micu cum va ancheta USL, un partid politic, diversi opozanti de idei.

  Aha

  01/05/2012 at 12:09 pm

  • „Ala micu'” la agricultura poate sa se transforme in buturuga mica, care rastoarna caru’ mare!
   Prezenta „pe fata” azi a lui felix la sedinta USL nu este totusi un semnal de bun augur pentru cel mai „cinstit” guvern al Romaniei. 😉

   maya

   01/05/2012 at 12:41 pm

 29. opaa,militarii lui dogaru deja cer demisia presedintelui basescu, ponta a trecut cateva minute printre ei si a fost bine primit..shica orban vitupereaza despre suspendarea dictatorului, pe la antene inca nu s-au primit ordinele pe unitate si e liniste ,nu se stie cine trebuie tocat si cine nu

  radu2

  01/05/2012 at 12:09 pm

  • NU s-a terzit (S)Crin, iar felix e ocupat cu „listele”!
   Se pare ca totusi IRus a acceptat sa fie „la interne”!

   maya

   01/05/2012 at 12:47 pm

  • Poate si VPonta e „in rezerva”

   maya

   01/05/2012 at 1:01 pm

 30. Salutari 🙂

  Daca macar o parte din numele vehiculate ca ministri in cabinetul Ponta sunt corecte, e cam jale. Va fi, intr-adevar un guvern cinstit. Exista, pe vremuri, o vorba la adresa domnisoarelor de moravuri indoielnice, pe care am sa o reproduc, cu scuzele de rigoare catre toti de pe blog, in special doamne si domnisoare: „cinstita, da’ largita”. Cam asa va fi si guvernul „cinstit” al lui Ponta. Singura consolare e ca, cu acest guvern, macar o parte din iubitorii de USL vor avea ocazia sa se lamureasca.

  Radu

  01/05/2012 at 12:10 pm

 31. Pe surse (antena 3) Bogdan Dragoi – consilier la Cotroceni

  maya

  01/05/2012 at 12:45 pm

  • ss vedem cit mai sta Basescu….si acolo

   lastnightmusic

   01/05/2012 at 1:01 pm

   • lastnightmusic
    😆
    Servus!

    pina isi da cu presupusul Ioan Ilici Iliescu, care e cel cu … cucuveaua

    maya

    01/05/2012 at 1:11 pm

 32. Buna ziua,
  Ponta a amanat cu 10 minute ora la care va anunta guvernul: 21.10. I-o fi spus un numerolog ca e numar castigator??

  cedric

  01/05/2012 at 1:03 pm

  • cedric
   😆
   Servus!

   Ziua de azi sta sub semnul lui 11!(2)!Numar maestru’!!
   21.10 = 4 unul dintre „numerele” Romaniei asa ca este posibil! 😉
   Numerologic dintre Ponta si Crin, cel din urma este „mai putin binele”!

   maya

   01/05/2012 at 1:09 pm

   • Mi se pare mai probabil ca Antonescu are programare la stilist de la ora 20 la 21, si ca sa fie sigur ca ajunge …

    Radu

    01/05/2012 at 1:11 pm

    • 😆 😆 😆

     maya

     01/05/2012 at 1:14 pm

   • Buna, Maya,
    Chiar nu ma pricep la numerologie dar nu cred ca Ponta tine seama, am zis in gluma. Mai probabil ce spune Radu, Crin trebuie sa fie ferchezuit la anuntarea guvernului! Ca la altceva nici nu e bun, el sta pe amrgine ca musca la arat.

    cedric

    01/05/2012 at 1:16 pm

    • Crin sufera acum intens ca nu este el in prim plan; de aici o sa-i vina lui Ponta „pieirea”!

     maya

     01/05/2012 at 1:21 pm

 33. Ziua buna 🙂
  Sa finti convinsi ca Varanul avea un picior bine infipt in Ministerul Agriculturii si AM, nu se va face decat o mica cosmetizare de culoare ptr. unii. Cine cunoaste domeniul stie ca Ministerul Agriculturii este un cimitir al elefantilor atat de rosu si gascarit, incat se vede de la distanta si fara multa stiinta de carte. Sunt cateva personaje in AM/APDRP care nu au facut decat sa sara dintr-o barca in alta si sa pupe papucul fara remuscare, indiferent de nenorocirile facute….. asa ca nu fac decat sa se intoarca la matca.
  Au fost contestatii pe Rapoarte de selectie insotite de reclamatii bine documentate facute la Bruxelles, si respectivele gratii tot acolo sunt.

  mar

  01/05/2012 at 1:11 pm

 34. Bogdan Chireac e ingrijorat ca lista guvernului se face „in laboratoare”;nu este o „nastere” de nota 10!
  NU este in regula, nu este democratic……mai, mai!(partidele nu au fost consultate)

  maya

  01/05/2012 at 1:13 pm

  • O fi stat la soare domnul Chirieac si are ceva turbulente la creier, altfel nu se explica.

   cedric

   01/05/2012 at 1:17 pm

   • Turbulente cred ca avea tot timpul,numai acum fiind centrifuge….ii mai greu!
    Ori sufera intens…. „de dragul” democratiei,ori si-a dat seama rapid ca a gresit atunci cind a ales pe cine
    „sa sustina”!

    maya

    01/05/2012 at 1:24 pm

  • e bun Bogdan Chireac , e ciinele de paza al demcratiei.
   ne fereste de abuzurle puterii 🙂

   lastnightmusic

   01/05/2012 at 1:18 pm

   • Un „adevarat” ziarist;critica intotdeauna puterea! 😆
    Din cind in cind mai trebuie sa-i ia si „masca” de jurnalist!

    maya

    01/05/2012 at 1:26 pm

 35. Ha, ha…hai ca incep sa o incaseze jurnalistii, se instaleaza „dictatura bunului simtz”. Este numai inceputul, baiatul este pe cai mari…dar cand o sa pice nu cred ca va mai avea coloana intreaga :mrgreen:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12137447-spus-crin-antonescu-jurnalistilor-iesirea-sedinta-liderilor-usl-rog-permiteti-manifestam-dreptul-cetateni-liberi-acela-circula.htm

  mar

  01/05/2012 at 1:18 pm

  • mar
   😆
   Servus!

   Daca nu au discutat despre guvern ma gindesc ca au vorbit despre ultima linie de vopsele de par!?
   Sau despre efectul razelor de luna asupra craitzelor, ceea ce ar explica ora anuntarii guvernului!?

   Cit despre dreptul de a circula liber – este un nonsens; a mers peste tot numai unde a vrut „domnia sa”!
   Numai pe la parlament nu a trecut ! Noroc cu cardurile,altfel ar fi trebuit sa mearga personal sa-si ia leafa!
   Sa nu uitam,doar este promotorul revolutiei bunului simt!

   maya

   01/05/2012 at 1:34 pm

 36. Emil Boc este in USA!Va primi titlul de doctor onorific in drept!

  maya

  01/05/2012 at 1:19 pm

 37. 1 sau 2 vor fi surprize surprinzatoare – zice BChireac – restul este cum s-a discutat pe surse
  L-am citat!
  Este cam trist BChireac!

  maya

  01/05/2012 at 1:36 pm

 38. Canalia de Gust la B1, ne da lectii de cat de bine au fost alesi ministrii USL.
  Ma minunez cat tupeu poate sa aiba idiotul asta de traseist.

  cedric

  01/05/2012 at 2:07 pm

  • 😦
   Culmea e ca ia si o carutza de bani ca si parlamentar!

   maya

   01/05/2012 at 2:30 pm

 39. Crin tinre un discurs sforaitor la lansarea candidatilor USL Galati. Le transmite un salut calduros din partea lui Ponta, parca ar vorbi Ceausescu!

  cedric

  01/05/2012 at 2:09 pm

  • Ii place sa se asculte…..narcisist clar!
   In timpul acesta, cu ochii in soare, ala micu’ „ara” deja ogoarele tarii!

   maya

   01/05/2012 at 2:26 pm

   • La cum a luat-o pe aratura, eu cred ca si Crin era bun la agricultura 🙂

    Emil

    01/05/2012 at 2:31 pm

    • 😆
     in special la apicultura….. are roiuri,roiuri

     maya

     01/05/2012 at 2:37 pm

 40. http://www.realitatea.net/cele-mai-urate-statui-din-bucuresti-nici-traian-nu-a-scapat-galerie-foto_937725.html
  Indiferent cit as iubi arta….dar nici chiar asa……. 😦

  Imparatul Traian (gol) …..lupoaica…..steagul dacic???

  maya

  01/05/2012 at 2:24 pm

 41. Buna dimineta, din nou!
  Ma uit si eu la „bietul” Ponta, cu „problemele” bugetare legate de respectarea promisiunilor.
  Din cate stiu, si pe aici s-a comentat de mai multe ori, una dintre acuzele aduse guvernului anterior era HG referitoare la UMF Tg. Mures. Firesc, cred si eu, este sa incerce sa repare „prostiile” reclamate in motiune. Asa ca ma intreb: Cati euro (sau lei) costa anularea acelei HG?
  PS Nu ma refer la corectitudinea aanularii; doar la principiul unei motiuni de cenzura. Atat.

  Emil

  01/05/2012 at 2:30 pm

 42. Ministerul agriculturii trebuie sa-i ceara niste bani lui DVoiculescu in instanta!
  Acesta sa fie „misterul” numirii lui „ala micu'” la agricultura?

  maya

  01/05/2012 at 2:40 pm

 43. Gust are nevoie urgenta de un consult! Domeniul incepe cu „psh”!

  maya

  01/05/2012 at 2:40 pm

 44. Antenescu a ramas fara obiectul muncii. Probabil ca i sa parut pina si lui penibil sa strige „jos Basescu” ca raspuns la intrebarile ziaristilor despre componenta guvernului. Cum altceva nu stie prevad ca raspunsurile lui de acum inainte se vor situa intre „lasati-ma in pace” si „am discutat altceva, nu stiu”.

  Aha

  01/05/2012 at 2:44 pm

  • Plus „eu dorm cat vreau eu, nici un minut mai putzin!”. 😛

   luminita

   01/05/2012 at 2:57 pm

 45. Buna ziua all 🙂

  Daca vreti sa va relaxati privirile cu un diamant albastru unic in lume, poftiti la Smithsonian:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/05/01/comorile-lumii-le-bleu-de-france-la-smithsonian/
  😀

  desydemeter

  01/05/2012 at 2:45 pm

 46. Salutari prietenesti si colegiale mai ales, de Intai Mai, mai dragilor! 😀

  luminita

  01/05/2012 at 2:58 pm

  • Buna Lumi 🙂
   Ai devenit de stnaga 😆

   mar

   01/05/2012 at 3:28 pm

 47. Cit o fi platit Boc ?
  http://www.mediafax.ro/politic/boc-este-in-sua-si-va-vorbi-la-michigan-state-university-despre-reactia-romaniei-la-criza-economica-9583978/
  Ca daca era in Romania patea ca Patapievici la Timisoara, unde o mare multime de uamini (intre 3 si 7) au protestat cu vehamenta.

  victor L

  01/05/2012 at 3:31 pm

 48. Incet PDL-ul ajunge partid de buzunar si altii se transforma in partid mamut. Cum se agata de ciolan, mai ceva ca marca de scrisoare 😦

  mar

  01/05/2012 at 3:31 pm

 49. Super declaratie – „Vrem schimbarea incompetenţilor şi a corupţilor sau a celor numiţi pe criterii politice. Dacă femeia de serviciu a fost numită pe criterii clientelare, o schimbăm. Nu va fi înlocuită cu o numire pe criterii politice, nu vor fi mai jos de nivelul de secretar de stat în jos” Si asa nu se misca nimic, vom ajunge la blocaj total. Asta o se ne da afara din tara si pe noi 👿
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/antonescu-dam-afara-chiar-si-femeia-de-serviciu-daca-a-fost-numita-pe-criterii-clientelare-262492.html

  mar

  01/05/2012 at 3:38 pm

  • Pai ce credeai. Astia iau puterea democratic dar nu doresc democratie in continuare.

   lastnightmusic

   01/05/2012 at 3:53 pm

   • Eu credeam multe, dar nu din prima zi. O sa fie macel 😦

    mar

    01/05/2012 at 4:02 pm

   • Mare minune daca nu vor tinti si spre Cotroceni 😦

    mar

    01/05/2012 at 4:03 pm

 50. Salut pe toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  01/05/2012 at 4:10 pm


Comentariile sunt închise.