Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 30 aprilie / “E.Udrea prezinta: pisici imaginare”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, vremea va fi în continuare frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade, uşor mai scăzute în depresiuni, spre 4…5 grade. Marţi, vremea se va menţine frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde izolat vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade, uşor mai scăzute în depresiuni, spre 5…6 grade.Mediafax

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3747      RON; 1 USD = 3. 3074   RON; 1 EURO = 1. 3227 USD; Francul elvetian 3. 6416 RON. Gramul de aur 175.8521 RON.

Olandezii deţin 35.000 de hectare de teren agricol în România şi continuă să cumpere. nvestitorii olandezi exploatează în România în proprietate sau arendă sub 35.000 de hectare de teren agricol, adică sub 5% din suprafeţele controlate de străini pe piaţa locală. Interesul olandezilor pentru investiţiile agricole în România este însă în creştere în condiţiile în care fondul de investiţii Rabofarm, deţinut de Rabobank, una dintre cele mai mari bănci din lume, a reuşit într-un singur an în intervalul 2010-2011 să achiziţioneze ogoare româneşti de 20 de milioane de euro. Unul dintre motivele ce stau în spatele „setei” pentru teren românesc a investitorilor este preţul şi de 25 de ori mai mic decât aceleaşi suprafeţe din Olanda. Recoltele de grâu sau proumb, în creş­tere în fiecare din ultimii trei ani, care au ajuns să se numere printre pri­me­le cinci producţii pe această linie la ni­velul Uniunii Europene, au atras in­vesti­torii în agricultură ca un adevărat ma­gnet. Singura statistică în acest sens dată publicităţii la sfârşitul anului trecut de Ministerul Agriculturii arată că străinii exploatează prin intermediul firmelor înregistrate local 700.000 de hectare de teren. În bani, aceste investiţii se ridică la 1,5 miliarde de euro, potrivit calcu­lelor ZF, ce au în vedere un preţ mediu de 2.000 de euro/hectar. Ce afaceri fac însă olandezii în agricultura locală? Grupul DN Agrar şi fondul de investiţii Rabofarm sunt doi dintre cei mai importanţi jucători din agricultura locală. Dacă DN Agrar a reuşit să pună pe picioare una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din România, miza operaţiunilor locale ale fondului de investiţii Rabofarm sunt achiziţiile de teren arabil.Integral in Ziarul Financiar.

Mulţi vehiculaţi, dar doar 20 dintre ei vor fi aleşi. Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat că a stabilit schema Guvernului în cursul dimineţii de sâmbătă, împreună cu Crin Antonescu, pe drum spre Braşov şi că o va face publică mâine, 1 mai. Până atunci, singurele dezvăluiri pe care le-a făcut el au fost legate de susţinerea liderului Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin pentru fotoliul de ministru al agriculturii (şi vicepremier) şi că îl va menţine pentru postul de ministru al afacerilor europene pe independentul Leonard Orban, dacă acesta va dori să-şi continue mandatul. Însă deja pe „piaţă” au început să apară numele posibililor viitori demnitari ai Cabinetului Ponta. Structuta Cabinetului nu va fi modificată. Vor exista în continuare 16 ministere. Ponta şi-a exprimat preferinţa pentru oameni care au mai făcut parte din guvern pe considerentul că în şase luni până la alegeri „nu este timp de învăţat”. Foşti miniştri precum Mariana Câmpeanu, Ioan Rus, Andrei Marga şi persoane care ar prelua pentru prima dată portofolii, precum Liviu Voinea, Titus Corlăţean, Relu Fenechiu, Corneliu Dobriţoiu, Mircea Diaconu, dar şi Varujan Pambuccian sunt variante vehiculate pentru Cabinetul Ponta. ZF.

Conditiile lui Diaconescu pentru sustinerea Guvernului de UNPR. Presedintele UNPR Cristian Diaconescu a declarat ca progresistii vor sustine viitorul Cabinet pe care-l va propune Victor Ponta in conditiile in care noul program de guvernare va cuprinde masurile de stanga aflate pe agenda acestora. Duminica, la depunerea candidaturii lui Anghel Iordanescu pentru functia de primar general al Capitalei, Cristian Diaconescu a afirmat ca UNPR vrea sa vada intai programul de guvernare. ‘Depinde de componenta de guvernare, componenta Guvernului si, in principiu, dupa ce avem o discutie in forurile noastre de conducere. (…) Deocamdata, ne intereseaza cat se poate de serios stabilitatea Romaniei. Avem o serie de proiecte de stanga, zicem noi, care trebuie sa fie puse in aplicare. (…) Discutam despre pastrarea acordului FMI, despre ratificarea in Parlament a Pactului fiscal. (…) In absenta unor astfel de proiecte consideram ca stabilitatea Romaniei este pusa in pericol. Sa vedem daca programul viitorului Guvern, a celor care se afla la putere, va cuprinde aceste proiecte. Dupa aceea discutam de orice decizie politica. Sa nu ne grabim. (…) Deocamdata nimic nu e decis, sa fie foarte clar. Vedem saptamana viitoare, deocamdata nu s-a purtat nicio negociere’, a precizat presedintele UNPR. Puterea.

Blanculescu: Reducerea TVA la alimentele de baza si scaderea CAS sunt masuri imediate pe care trebuie sa le ia Guvernul Ponta. Reducerea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) la alimentele de baza, scaderea contributiilor asigurarilor sociale (CAS), dar si oprirea vanzarilor de pachete minoritare de actiuni detinute de stat la companiile strategice ale Romaniei reprezinta doar cateva din masurile imediate pe care ar trebui sa le ia Guvernul Ponta, dupa investire, apreciaza presedintele societatii Consultanta si Investigatii Financiare, Ionel Blanculescu. „Reducerea TVA de la 24% la 5% la alimentele de baza, in special in agricultura, pe intreg lantul, de la producator la comerciant, ar putea reduce tentatia evaziunii fiscale si ar asigura cresterea veniturilor la bugetul de stat prin plata respectivei taxe. De asemenea, reducerea CAS, in principiu a impozitarii fortei de munca, pentru a incuraja crearea de noi locuri de munca si consolidarea celor existente reprezinta un element ce ar trebui sa se transforme in „religie nationala”, avand in vedere ca acelasi lucru se intampla in Uniunea Europeana”, a declarat duminica Ionel Blanculescu, fost ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control din Guvernul Nastase. Ionel Blănculescu consideră importante măsurile de operaţionalizare a rapoartelor Curţii de Conturi asupra situaţiilor financiare din companiile de stat, care au constatat prejudicii extrem de grave, luarea unor decizii corespunzătoare în vederea stopării deturnării banilor publici produşi de aceste organizaţii, plata sumelor sustrase pensionarilor prin aplicarea ilegală a cotei de CASS de 5,5% până la sfârşitul anului 2012 precum şi accelerarea absorbţiei fondurilor europene. Integral in Romania Libera.

Elena Udrea: „PDL e o pisica pe care o calci de zece ori cu masina si tot iti sare la gat”. Vicepresedintele PDL crede ca partidul se va intoarce la Putere. „In noiembrie, usa va fi inchisa pentru tradatori”. Ea spune ca MRU poate fi unul dintre liderii PDL. Vicepresedintele PDL crede ca o discutie despre schimbarea conducerii PDL nu trebuie sa aiba loc inainte de locale. „Dupa, logica se poate schimba.” Elena Udrea a acordat EVZ un interviu in exclusivitate in care a analizat avantajele si dezavantajele plecarii PDL de la guvernare. Evenimentul zilei: Doamna Elena Udrea, de ce nu s-a reusit o negociere eficienta cu minoritatile pentru ca motiunea sa nu treaca? Elena Udrea: Pentru ca nu am stiut ca minoritatile au de gand sa voteze motiunea opozitiei. Noi am fost loiali partenerilor de guvernare, nu ne-am asteptat la tradare din partea lor. La ultima discutie din sedinta de Coalitie nu ne-au spus nimic despre o eventuala intentie de a vota impotriva propriului guvern. Credeţi că intrarea în opoziţie cu puţin timp înainte de alegerile locale va afecta scorul PDL? Cei care urmau să câştige vor câştiga oricum, pentru că este un vot pentru o persoană în primul rând, primar sau preşedinte de consiliu judeţean. O problemă ar putea să o reprezinte plecarea, pe ultima sută de metri, a unor candidaţi către USL, dar asta nu afectează major un partid atât de mare precum PDL. Cine pleacă din cauza ieşirii partidului de la guvernare, mai bine să plece acum. Şansa noastră de a câştiga alegerile se bazează pe implicarea totală a fiecărui membru în lupta politică. Nu poţi pleca la drum cu trădători, nu poţi pleca ezitând. Trădătorii vor bate din nou la uşa noastră în noiembrie. De data asta uşa va fi închisă pentru ei. Integral in EVZ.

Victor Ponta se întâlneşte luni cu delegaţia FMI, BM şi CE. Premierul desemnat Victor Ponta se va întâlni, luni, la ora 16.00, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene. Întâlnirea va avea loc la sediul USL. Premierul desemnat Victor Ponta a declarat că intenţia sa este ca delegaţia FMI, BM şi CE, care se află în aceste zile la Bucureşti, să plece din România cu o nouă scrisoare de intenţie semnată de un guvern care are asemenea puteri, arătând că îşi doreşte ca Guvernul să obţină votul în Parlamet. „Eu ştiu bine ce îmi doresc, îmi doresc ca acest guvern să obţină votul de încredere şi să gestioneze cât mai rapid un guvern cu drepturi depline, un exemplu este că delegaţia FMI şi BM se află în Bucureşti în aceste zile şi intenţia mea şi interesul României este ca această delegaţie să plece din România cu noua scrisoare de intenţie semnată de un guvern care are asemenea puteri”, a precizat Victor Ponta. Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că punctele principale din programul de guvernare al USL, care priveau o eventuală guvernare după alegerile parlamentare, sunt „perfect valabile” şi acum. Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, după căderea Guvernului Ungureanu, că misiunea de evaluare a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale va întrerupe negocierile cu autorităţile române, dar va continua discuţiile tehnice atât în ceea ce priveşte criteriile de îndeplinit, cât şi perspectivele macroeconomice, urmând să mai stea în ţară cel puţin câteva zile. „Vor continua discuţiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discuţii legate de ţintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenţa tehnică, iar acestea pot fi continuate, fără a se mai negocia nimic”, a declarat Mihai Tănăsescu. Integral in Mediafax

Kelemen Hunor: anticipatele sunt o necesitate. UDMR îşi va urmări agenda, nu va face alianţe electorale şi consideră că alegerile anticipate sunt o necesitate, a declarat, duminică, la Deva, într-o conferinţă de presă, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, potrivit Mediafax. „Este o perioadă în care va fi important să explicăm ce am făcut şi să ne asumăm eventualele greşeli comise în perioada guvernării”, a explicat preşedintele UDMR. Kelemen Hunor a mai vorbit despre faptul că o problemă fundamentală a politicii româneşti o reprezintă migraţia politică, fenomen îngrijorător care a fost accentuat de sistemul electoral introdus în 2008 (votul uninominal – n.n.) şi cu care Uniunea nu a fost de acord, se precizează în comunicat. Kelemen a mai declarat că UDMR consideră că România are nevoie de alegeri anticipate, care să ducă la formarea unui guvern cu susţinere parlamentară consistentă. Romania Libera.

Personajele controversate care ar putea intra în noul guvern. Numele luate în calcul de USL pentru conducerea ministerelor în mandatul de premier al lui Victor Ponta îi readuc în prim-plan pe unii politicieni experimentaţi, dar şi pe unii mai tineri, care nu au avut de-a face până acum cu gestionarea unui portofoliu de ministru. De-a lungul timpului, unii dintre ei au fost implicaţi în scandaluri publice, dar şi în dosare sau cercetări penale. Liberalul Corneliu Dobriţoiu, posibil ministru al Apărării în cabinetul pe care Victor Ponta îl va anunţa oficial pe 1 mai, este general în rezervă şi a lucrat în Ministerul Apărării până în 2009, ultima funcţie deţinută fiind de secretar de stat responsabil pentru Departamentul de Armamente. El a activat în minister, cu întreruperi, încă din 1994 şi a fost implicat activ în relaţia României cu NATO, înainte de integrarea din 2004. Şeful Consiliului Judeţean Teleorman şi secretar general al PSD, Liviu Dragnea, este numele vehiculat pentru preluarea ministerului Administraţiei şi Internelor. Scandalul în care numele lui Dragnea a apărut de cele mai multe ori este cel privind firma teleormăneană de asfaltare Tel Drum, despre care există indicii că este deţinută de oameni apropiaţi de Dragnea şi de organizaţia PSD din Teleorman. Liderul PSD a negat însă cu fiecare ocazie orice legătură cu firma respectivă. Firma Tel Drum câştigă cu regularitate contractele de asfaltare sau de construcţii din judeţul controlat de Dragnea. Astfel, în perioada 2008-2010, Tel Drum a câştigat contracte de 170 de milioane de euro doar în Teleorman. Integral in Gandul.

Eurofound: În România, joburile au apărut anul acesta ca ciupercile după ploaie. România a fost ţara europeană cu cele mai multe locuri de muncă noi din Uniunea Europeană, în primele trei luni ale anului. Potrivit anunţurilor şi declaraţiilor publice făcute de companii, sintetizate într-un raport trimestrial Eurofound, acestea au oferit circa 12.300 de posturi noi. Pe locul doi în Europa în topul intenţiilor de angajare se află Marea Britanie, cu 11.600 de noi locuri de muncă, urmată de Polonia, cu 10.600 joburi şi Franţa, cu 10.400 posturi. Raportul Eurofound prezintă modul în care a fost gestionată plecarea Nokia din România ca pe un exemplu de bună practică. Mai mult indică, în topul Eurofound, ompania cu cele mai serioase planuri de angajări este Bosch, care va crea cel puţin 2.000 de posturi noi la Jucu. Potrivit studiului, compensarea celor 2.200 de posturi desfiinţate prin plecarea Nokia au fost rapid compensate, chiar cu 150%, prin anunţurile de creare de noi locuri de muncă în parcul industrial Tetrarom de la Jucu. Pe lângă Bosch, şi-au mai anunţat intenţia de a face afaceri la Jucu italienii de la de Longhi, care vor crea între 600 şi 1.000 de joburi noi şi Transcarpatica, cu circa 150 de posturi noi. La nivelul UE, în primele 3 luni ale acestui an au fost desfiinţate 86.000 de joburi desfiinţate, în timp ce numai 62.800 de locuri de muncă au fost create. Cel mai afectat domeniu de tăierile de joburi au fost producţia de bunuri (36.903 joburi), comunicaţiile (12.939 joburi), consultanţă financiară 12.235, administraţie publică (10.492 joburi) şi imobiliare (4.245 joburi). Companiile care au oferit cele mai multe joburi noi în primele 3 luni din 2012 au fost: Bosch – 2.000 noi locuri de muncă, Mega Image – 1.600, Lidl – 1.300, Eolenvest – 880, Autoliv, De Longhi şi Profi, cu câte 600 noi locuri de muncă. Capital

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

30/04/2012 la 7:19 am

77 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!

  N-am mai apucat sa zic la postarea de ieri dar zic aici: singura speranta e ca toata Romania sa intre in colaps. Alta varianta nu am gasit (oricat de tare as cauta).

  Partidul la care va referiti ar trebui sa aiba curajul de a spune acest lucru clar, fara ezitare, sa arate cauza morala, PRINCIPIILE care conteaza (dreapta autentica si conservatoare uitata de toti), si cam atat. Restul ar veni de la sine.

  Timpul ar confirma ca ceea ce am spus noi este adevarat iar lumea ar trece de la ridiculizare la receptivitate, n-ar mai trebui sa mergem noi dupa ei ci ar veni ei singuri la noi, de nevoie. Si nu pentru a cere posturi caldute ci pentru a avea grija de PROPRIUL viitor.

  Orice alianta cu orice individ de stanga va fi platita foarte scump. Socialistii nu au ratiune, ei se bazeaza intotdeauna pe „ajutorul dreptei” pentru a iesi din probleme. Singuri nu sunt in stare, nu au fost niciodata. Acum solutia rationala este sa-i lasi sa-si dea in cap, intre ei. Chiar daca acest lucru poate dura 2 3 ani.

  Noi ar trebui sa stam deoparte si sa le aratam mizeria morala in care se balacesc FARA a participa deloc in jocul lor politic. Acolo nu noi trebuie sa facem ordine, ci procurorii.

  John Galt

  30/04/2012 at 7:29 am

  • Buna Dimineata John,
   Un rationament valabil. Din nefericire nu prea prinde la electorat! 😦

   huniad

   30/04/2012 at 8:01 am

   • Buna Huniad. Pai asta e si ideea: nu e nevoie sa prinda la electorat, singurul lucru care conteaza este sa fie valabil, coerent, non contradictoriu.

    Ca o paranteza, mai demult i-am spus lui Biris si MN ca masurile propuse nu vor prinde la target-ul nostru pentru ca sunt prea caldute si nu conving deloc. Eu vroiam 10% la TVA si 10% la impozit pe profit. Si cu asta basta. Lor li s-a parut ca e o propunere prea radicala insa acum vad reactii din mediul de afaceri care spun ca NR nu a venit cu nimic deosebit si ca ar fi venit spre noi daca eram mai curajosi.

    Eu raman la ideea ca numai o restructurare masiva a intregii societati poate sa produca rezultate, si ca orice intarziere in aplicarea acestor reforme se va plati mult mai scump, in ani grei de stagnare economica si sociala (nu ca am fi recuperat cine stie ce decalaj). Bulgaria deja ne-a luat-o inainte, la ei deja se produce acest experiment. Noi ar trebui sa fim siguri pe noi si sa zicem ca daca nu dam afara 3 sferturi din bugetari nu avem nici o sansa. Chiar si daca le-am da banii de salarii sa stea acasa degeaba, pana si atunci am iesi mai bine.

    Capra si varza nu pot fi impacate in acelasi timp. Cred ca e momentul sa alegem, si el cam incepe sa treaca.

    John Galt

    30/04/2012 at 8:40 am

 2. Buna Dimineata,

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana:

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/04/30/stiri-europene-305-un-nou-plan-marshall/

  huniad

  30/04/2012 at 7:58 am

 3. Un grav eveniment incorect politic la Bucuresti. Oprescu a dezvelit la ceva muzeu statuia lui Traian. A dat Oprescu in mintea copiilor sau e o conspiratie? Doar stim ca si din imn a fost eliminata strofa cu Traian. Corect politic e „imparatul roman care sa luptat cu Decebal”.
  Ocazie cu care am aflat ca Oprescu nu e omul care sa zica ce are de gind sa faca, nuuu, el e genul care zice „am facut”. Am facut se rezuma la taiat panglici la proiecte incepute de aia dinainte. Cum a ajuns USL la putere ne si intoarcem la vechile metehne, adica ridicatul in slavi si cintatul de ode maretilor conducatori. Urmeaza in curind o statuie cu imparatul Oprescu, in loc de lupoaica va avea in brate un maldar de cirnati, va fi imbracat in mos Craciun, iar piedestalul va fi o macheta a suspendatei. Si pentru deosebirea lui voda-Oprescu a primit, cica din partea unui academician, titlul de „Optimus Princeps”. Bine ca nu e maximus forceps.

  Aha

  30/04/2012 at 8:22 am

  • Salut! 🙂

   Auzi, maximus forceps, haha! 😆

   Totusi, aseara, cind i-am aratat sotiei poza cu lupoaica materna si Traian la pielea goala, era sa cadem amindoi de jos de ris.

   Cetatean

   30/04/2012 at 8:39 am

   • Asta e idealul tuturor leftistilor si anarhistilor: disparitia oricarui reper moral. Pentru ei libertatea de exprimare este absoluta, adica injuratura si calomnia ar trebui sa fie regula peste tot. Doar sunt „o forma de arta” (Voina), nu? Vor sa darame orice ingradire a limbajului pentru ca notiunea de gard le aduce aminte de proprietate (iar ei nu au), vor ca oamenii sa mearga goi pe strada si sa se ameninte ca la Barlad, sa instige la omor, revolutii si linsari publice fara nici cea mai mica urma responsabilitate.

    Ca doar totul e o hlizeaza permanenta si orice este permis.

    Insa Doamne Feri sa faci o gluma despre ei, sa ii satirizezi, pentru ca atunci trec la fapte direct.

    John Galt

    30/04/2012 at 8:54 am

   • Propun sa i se ataseze statuii un suspensor sau macar o frunza de artzar peste rushinica. 😉 daca nu, sa fie luata din spatiul public si dusa in studioul lui Gadea pe post de mascota a libertatii de expresie.

    Buna dimineata! 😆

    luminita

    30/04/2012 at 9:44 am

 4. buna dimineata tuturor !

  zigzag

  30/04/2012 at 9:11 am

  • salve! 🙂

   Cetatean

   30/04/2012 at 9:20 am

 5. Ziua buna la lumea buna. ce haios ar fi dupa ce a inceput deja sa intre in pielea de prim-ministru, ca pontanacul sa se vada trantit la prima tura. 🙂

  blog de caine rau

  30/04/2012 at 9:16 am

  • salut ! si mai haios ar fi sa fie trantit de vreo gasca de pesedisti nemultumiti ca nu isi primesc portia la ciolan :))

   zigzag

   30/04/2012 at 9:21 am

  • votul va fi cerut pe data de 7. omul nu a riscat sa mearga dupa citeva zile in parlament, profita la maximum de perioada constitutionala si regulamentara. deh, e usor sa dai jos un guvern, mai greu e sa faci unul.

   Cetatean

   30/04/2012 at 9:22 am

   • Pai n-a zis ca l-au facut in goana masinii?N-au zis de vreo 3 ani incoace ca sunt gata sa preia guvernarea? Cu Banicioiu si Sova-n frunte vor avea victorii multe.
    Acum as vrea sa-l vad pe copilot cum se descurca el cu volanul, dupa indicatiile lui Crin, care probabil va sta in dreapta.
    Off-topic: vad ca n ea-m pricopsit cu un nou candidat la Bucuresti: generalissimul Iordanescu. Cred ca e singurul dintre candidati capabil sa rezolve problema gazonului de pe National Arena. :))

    blog de caine rau

    30/04/2012 at 9:28 am

    • de unda mama masii atitia generali care ies fix la alegeri sa candideze?

     Cetatean

     30/04/2012 at 9:35 am

    • Erata: Aflu din “Gändul” ca baietii au calatorit cu helicopterul. Pfuiiii, deci trebuie sa bag si eu o erata. Nu e “guvernul din masina”, e “guvernul din aer”. Aeropurtat sau aerian? Cum o fi corect?

     blog de caine rau

     30/04/2012 at 9:47 am

 6. NEATA,

  cred ca ponta nu se simte bine si regreta ca a darimat guvernul MRU.
  era muuuuult mai usor sa tipe, sa urle, sa latre, sa insulte,sa faca mascari,

  ce ushor a fost lunile asta cu mitingurile din PU, cu urletele non stop, jos MRU, jos Basescu,
  sa plece astia care ne-au distrus tara…

  acum sa-l vad,
  cred ca transpira rau de tot…

  si parlamentul trebuie sa valideze guvernul pontănac.

  skorpion

  30/04/2012 at 9:40 am

  • Nu prea as crede ca Toanta are emotii, cu tataia Iliescu si cu matusa Bombonela care ii sufla ce si cum sa faca…..

   luminita

   30/04/2012 at 9:48 am

 7. Buna dimineata 🙂
  „minunatia” de statuie cred ca va fi pe post de bau – bau sau sursa de bancuri si glume nesarate, stau si ma gndesc cat a costata 😦 Nu era suficienta hidosenia din fata Bisericii Cretzulescu mai aveam nevoie de inca o „mareata realizare” marca Oparila.

  mar

  30/04/2012 at 9:46 am

  • Un cap de lup dacic, plantat pe mama adoptiva a lui Romulus si Remus…. Mda… de gustibus. Daca ma intrebati pe mine, cred ca e un stapan care-si duce cainele la veterinar. Pe sus, evident….

   blog de caine rau

   30/04/2012 at 9:49 am

   • citeste comentariile de pe hotnews, unele sint dementiale

    skorpion

    30/04/2012 at 9:51 am

    • Hainele cele noi ale imparatului…

     Diana

     30/04/2012 at 9:55 am

   • Sa i se ataseze statuii un dispozitiv de facut pipi cu bolta, cred ca ar atrage multi gura-casca si amatori de facut poze cu maimutza. :mrgreen:

    luminita

    30/04/2012 at 9:56 am

   • Salut,
    Eu cred ca se intoarce de la veterinar, dupa ce a putut plati doar avansul la tratament!
    Scump dom’le, scump!

    Inganduratul

    30/04/2012 at 1:22 pm

 8. posibil, luminita,
  dar la FMI, BM se duce singur si nu-i sufla nimeni raspunsurile…
  la obraznicii crunte se pricepe, sa-l vedem acum la concret, serios

  skorpion

  30/04/2012 at 9:50 am

 9. BCR a inregistrat o pierdere neta de 307,8 milioane lei (70,8 milioane euro) in primul trimestru din acest an, in principal datorita provizioanelor constituite.

  skorpion

  30/04/2012 at 9:53 am

 10. Salut 🙂

  Diana

  30/04/2012 at 9:55 am

 11. Buna dimineata.
  Precis guvernul e facut cum le place pentru ca Felix se relaxeaza dupa victorie:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/1-mai-muncitoresc-voiculescu-la-plaja-cu-seres-979077.html

  cedric

  30/04/2012 at 10:07 am

 12. CANALIILE
  voiculescu si seres au procese in derulare,
  chiar azi este un termen pentru securistul felix
  30 aprilie,

  si spera amindoi si nu numai ei ca noul guvern ii va absolvi pe toti care au procese in curs
  de raptul de 130 miliarde din ultimii 22 de ani……

  skorpion

  30/04/2012 at 10:13 am

  • Si recursul lui Bombonela cand e?

   luminita

   30/04/2012 at 10:15 am

 13. bombonel – aminat pe …x mai
  nu stiu exact,
  dar fix cu 1-2 zile inainte de motiunea de cenzura a fost aminat,
  judecatorii stiau de ce

  skorpion

  30/04/2012 at 10:19 am

 14. Buna dimineata!
  Ca a aparut alt kitsch in Bucuresti nu trebuie sa mire pe nimeni. Deja tot orasul este aproape un kitsch imens. Ce nu ne spune domnul Oprescu este cat a costat acest kitsch pentru ca, tinand cont de preturile ceasurilor aurite si care nu ies la numar, al chioscurilor, al bancilor din parcuri samd nu m-ar mira sa fie mai ieftina o scultura a lui Brancusi sau Rodin.

  ribelalu

  30/04/2012 at 10:24 am

 15. ribelalu,
  oficial statuia a costat 200.000 lei ~ 50.000 euro si cintareste 500 kile

  skorpion

  30/04/2012 at 10:25 am

  • Asa o fi, insa Traian nud cu o lupoaica in brate te duce cu gandul la altceva. Vorba bancului:
   „Cum gaseste un cioban o oaie in varful muntelui?” „Acceptabila!”

   ribelalu

   30/04/2012 at 10:52 am

  • kilogramul de bronz este circa 40 de lei (50 cu TVA). Valoare material maxim 25.000 de lei. Diferenta de 175.000 de lei nu se justifica in niciun fel, chiar daca, prin absurd, acest kitsch ar avea o minima valoare artistica.

   ribelalu

   30/04/2012 at 11:52 am

   • In plus sculptorul a decedat in 2008. Cine a luat banii pana la urma?

    ribelalu

    30/04/2012 at 11:56 am

 16. Buna dimineata 🙂
  Faptul ca Ponta a declarat ca a alcatuit guvernului pe drumul spre Brasov, mi se pare o dovada de larga deschidere si transparenta catre popor. Ce nu a precizat (si sunt teribil de curios sa aflu) este daca a facut-o inainte de Busteni sau dupa, ce viteza avea la bord, cine pilota (cine copilota 😈 ), ce culoare avea masina condusa, si alte amanunte importante in alcatuirea guvernului, pentru a-si arata deplina transparentizare a deciziilor luate.
  Urmeaza sa ne dezvaluie si ce mai alcatuieste cand se barbiereste si eventual cand face ce face in baie (ci cu ce se va ocupa cand va alcatui lista umatorilor trimisi in judecata – de pe lista cu cei ce ar trebui impuscati), ca sa arate deplina sa disponibilitate pentru transparentizarea deciziilor. Si bineinteles ne va comunica si culoarea stampilelor pe care o va pune pe contractul de privatizare a (completati dvs…). Suma, conditiile, perioada, etc.. vor fi secrete dar faptul ca vom cunoaste in mod transparent culoarea hartiei utilizate va fi o dovada a bunelor dumisale intentii.

  DanSu

  30/04/2012 at 10:26 am

 17. Dorinţa premierului de a-i păstra în Executivpe Leonard Orban (Afaceri Europene) şi pe Cătălin Predoiu (Justiţie)a fost primită cu rezerve de liderul liberal Crin Antonescu.

  skorpion

  30/04/2012 at 10:29 am

  • buna ziua
   @skorpion
   dvs chiar credeti ce spune pacaliciul ala de ponta?+de cite ori a afirmat ceva si s-a tinut de cuvint(se exclude aia cu demisia);asta e la categoria patriciu=minte si cind doarme

   intamplator

   30/04/2012 at 10:45 am

 18. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  30/04/2012 at 10:44 am

 19. neatza buna all 🙂
  Statuia dezvelita ieri mi-aduce aminte de o sceneta grozava a lui Baieshu,Nudul.
  Natasha A.- „Da,ce-i asta”
  Birlic-„…Afrodita,nud…”
  Na-„Nud,nud,da` de ce-i asha de dezbracata ? ” 😆
  ..
  Faptul ca Razvan Th. nu prea seamana cu Natasha si nici Oparila cu Birlic(as) nu diminueaza cu nimic dimensiunea erotica a scenetei petrecute in fatza muzeului de istorie.Sceneta care,de altfel, se vrea a fi un mesaj subtil transmis unui anumit personaj …care astfel intra deja in istorie dupa evenimentele recente, dar nu oricum ci gol pushca.Aratandu-ne fatza …sau spatele .Care cum,dintre cei doi si invitatzii lor, se pozitzioneaza ptr. a-l privi.
  Cu catzeaua inca n-am descoperit nicio analogie,la fel de bine se puteau pune si pisici incrucishate cu sarpele cu cap de lup.Problema cred ca va aparea cand moshtenotorii romanilor vor avea de ales unde sa asheze creatzia ,data eventual in dar magisterilor mafiei. Printre metopele Columnei lui Traian sau in varful obeliscului adus din Egipt de catre Caligula. 😆
  Sfetnicii lui Ponta nu-s proshti.Ca sa diminueze posibilele avantaje pe care le-ar dobandi Chucky prin expunerea excesiva a psd-ului in aceasta perioada,mai ales ca nici nu sunt pregatitzi ptr.guvernare iar treaba cu 5 mld. le-a cazut ca piatra la ficat,vrea sa mentzina catziva ministri ai cabinetului MRU si sa puna cat mai multzi liberali de-ai lui Antenescu.Zice ca-si asuma guvernarea si-si atribuie primul criteriu de numire a ministrilor da` fuge de responsabilitate ca dracu` de tamaie 😆 Tot copilot ramane,degeaba.

  mircea

  30/04/2012 at 10:47 am

 20. Buna ziua.(sa zicem…)Termen Poponila N, 2 mai. Al turnatorului a fost iar aminat.

  oryon

  30/04/2012 at 10:55 am

 21. A fost o postare zilele astea cu care sint foarte de acord. Nu ca nu sint partide de dreapta e problema, nu este electorat de dreapta. Romanii sint 95% electorat de stinga. Mai precis cetatenii vor un socialism, da’ din ala bun, de pe vremuri, unde cel mai vizibil este eradicarea bogatilor. Toti sa fie egali, se accepta doar privilegiati de buget care sint categoriile ocupate cu mentinerea orinduirii socialiste, adica judecatori si securisti. Cum a cistigat Basescu alegerile din 2004? Mai intii a zis ca romanii au de ales intre doi comunisti. La faza asta a ajuns la 50%. Diferentierea sa facut exclusiv datorita povestilor anti-coruptie, deci eradicarea bogatilor, care nu pot fi decit hoti ai bugetului socialist (din pacate partea cu bogatii care sint mai toti hoti ai bugetului este adevarata).
  Scenariul este identic si acum. Cresterea in sondaje si a USL si a OTV este bazata pe acelasi mesaj: si unii si altii promit socialismul si stirpirea bogatilor-corupti. Avem si NR si Nicusor Dan, Se intreba lumea cum de Nicusor Dan a strins 50000 de semnaturi si NR 22000. Pai nici Nicusor Dan nu parea sa fie mai breaz decit NR la strins adepti pina cind nu a mentionat citeva masuri socialiste, notabila e chestia cu locuintele sociale. E ceva de genul: bogatasii care isi fac vile vor fi obligati sa faca o casa sociala la fiecare 5 vile. Casa sociala e ceva care se da, bineinteles aproape gratis, la cei saraci. Daca de exemplu nu se da gratis casa, ci se dau gratis caramizile si alte materiale sa-si faca casa singuri, aia nu e deloc politica sociala, aia e sclavagism.
  In 2009 nu au reusit televiziunile sa-l dea jos pe Basescu fiindca au insistat prea mult pe chestia cu „securistul din Anvers” si ca Basescu e mai comunist decit Ceausescu, care de fapt au fost vazute ca si calitati din partea electoratului. Basescu a incurcat-o in 2010 cind sa apucat sa se dea cu idei de dreapta.
  Antonescu are slabe sanse la presedintie nu fiindca bate cimpii cu fiecare ocazie, ci fiindca tot repeta ca un patefon stricat ca el e seful singurului, sau unicului, partid de dreapta.
  Si fac si o profetie. FrunzaVerde a incurcato la alegeri anul asta fiindca a zis ca vrea sa construiasca noua dreapta. Cum a pomenit de dreapta cum a devenit electoral indezirabil si a pierdut tot avantajul transferului la USL.

  Aha

  30/04/2012 at 10:58 am

  • Sa strangi adeziuni pentru sustinerea candidaturii la primarie pentru un independent e una si nu te obliga la nimic (Prigoana a semnat pentru Oprescu de exemplu).
   Sa semnezi pentru infiintarea unui partid e cu totul alta intrucat (teoretic) te inrolezi in acel viitor partid. Daca Neamtu candida la primarie, in 2 saptamani avea 50.000 de adeziuni.

   ribelalu

   30/04/2012 at 11:18 am

  • Salve 🙂
   Prea multzi(dintre categoriile de varsta care conteaza la vot) stau inca in blocuri.Viatza la comun,cu bune cu rele,altereaza/deturneaza,psihologic vorbind, o massa abrutizata care nu mai are timp/nu vrea ca sa gandeasca.Spatziul de libertate individuala este extrem de restrans,musai impartzit cu altzii,omul simplu,muncitor si harnic la slujba de ex, este impins inspre detasharea de responsabilitate,cedandui-o altora,ii diminueaza aspiratziile si imaginatzia,il multzumeshte ptr. ca sunt multzi la fel.Asta pe langa altele ce tzin de educatzie,cultura etc. etc. dar cu care se intrepatrunde.
   L-am vazut aseara pe Nicusor Dan pe monney chanel cu Andrei Gheorghe.E haios dar n-are charisma,nu-i telegenic.Ii lipsesc actoria si replica spontana.Modestia bunul simtz,pregatirea si eficientza sunt mult mai bine percepute in relatzia directa,om cu om decat prin sticla.Probabil de asta a si reushit ca sa stranga multe semnaturi.

   mircea

   30/04/2012 at 11:32 am

 22. Cu parere de rau o scriu si va contrazic, romanii nu mai sunt 95% socialisti , au fost…… Foarte multi au acumulat averi prin metode numai de ei stiute si acum nu le mai convine statutul de socialisti. Va dau un exemplu: tatal meu a fost timplar a muncit extraordinar de mult ,a avut pamant a mai cumparat era cum se spune capatat. Cand au venit comunisti la putere l-au obligat sa intre in CAP cu tot ce avea. S-a ascuns de foarte multe ori , in final a acceptat il amenintase cu excluderea din scoala a fratelui meu. A fost tot timpul de dreapta,a votat o singura data pe Constantinescu si s-a lecuit. Spune ca oamenii s-au adaptat perioadei comuniste dar cind vor acumula ceva avere sigur se vor schimba. Trebuie sa treaca cel putin 40 ani ca in Biblie.

  Mariana

  30/04/2012 at 11:21 am

 23. Stau si ma gandesc la urmatorul lucru:
  Daca pentru sectorul 6 nu au putut ajunge la o intelegere, cum se vor intelege pentru ministri, mai ales ca singurul care isi asuma o raspundere e Ponta (atat pentru el cat, mai ales, pentru echipa lui)?
  La primari e simplu: propui si valideaza electoratul. Daca iese, 4 ani fara cateva luni (cand incep migrarile) nu te doare capul. La Guvern se schimba treaba pentru ca acolo oamenii sunt numiti, teoretic, numai de premier.

  ribelalu

  30/04/2012 at 11:31 am

 24. Pe surse: deja PSD-istii din teritoriu au inceput sa vaneze posturile diferitelor institutii ale statului.

  ribelalu

  30/04/2012 at 11:38 am

 25. Site-ul ziare.usl trage puternic la caruta guvernului Ponta. Are unul un editorial unde dupa ce il pune pe Nastase ministru la economie, incepe cu sfaturile de impartit bani. De unde se vede ca cele 5 miliarde de care a pomenit Basescu au scurtcircuitat orice idee de facut ceva ca economia sa produca si sa trecut direct la impartitul covrigilor din cozile ciinilor. Nu numai ca trebuie marite salariile si pensiile, e urgent sa se dea si al 13-lea salar la bugetari. De ce nu si al 14-lea ca si asa astia din USL sint mari admiratori ai politicilor grecesti? Dupa impartitul caciulii de bani, Ponta ar urma sa devina un bun capitan iar Basescu este degradat la rangul de pirat simplu.
  Mda, la PSD banii cresc in copaci.
  Invitat special la ziare.usl este si madam Pipiddi care se chinuie cu complicate aduceri din condei sa ne lamureasca ca daca Ponta o face de oaie este exclusiv vina lui Basescu. Pasamite singurul obstacol ca sa ne arate Ponta cit este el de impecabil. Deasemenea tot Basescu este vinovat de cam toate promisiunile gognate ale programului USL.
  De la doamna Ioana Ene aflam ca presedinte mai bun pentru PDL decit Blaga nu se putea acum.
  Deci Jos Basescu a ramas politica de baza

  Aha

  30/04/2012 at 12:01 pm

  • Baieti, nu va trece multa vreme si Ponta va fi prins intr-un cleste, ca si Geoana in 2009: baronii locali vor vrea sa stea la guvernare, iar aia de la centru vor vrea sa iasa, ca sa joace partitura de-a Opozitia nemiloasa.

   Cetatean

   30/04/2012 at 12:12 pm

 26. Ce-ar fi ca peste două zile să-l „priponească” pe Bombo?! Iar peste încă o zi sau alte două, Papaşa să obţină audienţă la Sf. Petru?…Cum ar fi?

  nenea iancu

  30/04/2012 at 12:49 pm

  • Salut Nea’ Iancule,

   Din nefericire viata nu este o loterie! Aprecierea mea ca nu avem biletul castigator!

   huniad

   30/04/2012 at 12:52 pm

   • noi nu, poate are Adi un loz de genul „stai o tura la bulau” 😆

    Cetatean

    30/04/2012 at 1:02 pm

    • visuri @city 🙂 . o sa vedem o alianta psd- pdl. imparteala s a facut dupa alegerile presidentiale – ca sa nu fie pe fata un pdl -psd ( ca deh era „lupta” mare intre unii si altii ) s a ales solutia „unpr”.adica mari corupti ( gen culita tarata) si altii au facut o gashca si au sprijinit guvernarea pdl. acu a trecut jumatate din ciclul de guvernare si s a predat stafeta conform intelegerii la psd. 🙂 noi cu speranta ei cu „lupta” la tv si impartitul ciolanului pe sub masa.

     zigzag

     30/04/2012 at 1:11 pm

  • Daca ai gura aurita, fac cinste!

   ribelalu

   30/04/2012 at 1:05 pm

  • Sfantul Petru i-a trimis deja un e-mail lui Bombo ca il asteapta matusa Tamara cu o garsoniera confort 4 lasata testamentar in iadul vesnic, la comun cu nea Nelu, mai draga. 👿

   luminita

   30/04/2012 at 2:24 pm

 27. salut
  nu pricepeti ca am intrat intr-o groapa din care se iese greu. se schimba aproape totul . E ca atunci cind treci din SUA in Mexic si la frontiera 30 km peisajul si casele sunt cam la fel. Si nu iti dai seama ca esti in altceva Paradigma e schimbata

  lastnightmusic

  30/04/2012 at 1:07 pm

  • Romania e in groapa de mult .doar groparii alterneaza la putere.doar tu nu vrei sa vezi asta 🙂

   zigzag

   30/04/2012 at 1:13 pm

   • iar vorbesti neintrebat 🙂

    lastnightmusic

    30/04/2012 at 1:18 pm

    • Nu te lasi 🙂 dai si lupta si combate si asa mai departe!

     huniad

     30/04/2012 at 1:27 pm

     • chiar sa ma intimpine ziggi de fiecare data cind intru pe blog.. e deprimant

      lastnightmusic

      30/04/2012 at 1:50 pm

    • huniad hai sa iti explic desi imi e teama ca vei citi superficial Este o diferenta ireconciliabila structurala intre ce cred eu si ce spune ziggi aici (pt ca nu stiu exact ce crede in mod real)

     Si in comentariile de azi arata ca psd e inteles pe sub masa cu pdl sa isi imparta perioada de dominare a tarii.

     vezi la 11.11 o sa vedem o alianta psd- pdl. imparteala s a facut dupa alegerile presidentiale – ca sa nu fie pe fata un pdl -psd (

     ca pdl si psd sunt groparii la 1.13 pm
     Intelegind ca nongroparii sunt NR si/sau pnl

     In ce ma priveste diferenta structurala pe care o vad este cea a Regimului Iliescu in termenii eseului scris De HRPatapievici avind acelasi nume Aici nu avem o alternanta obisnuita la putere ci lupta intre regimul Iliescu si ceilalti – putini si toatdeauna slabi – Restul e fumigena

     lastnightmusic

     30/04/2012 at 2:10 pm

     • TDS,
      Interesant de ce nu vad eu ceea ce vezi tu! Nu vad acea lupta necrutatoare ci vad mai prin toate locurile un fel de convietuire pasnica intre majoritatea A si majoritatea B. Bineinteles ca pedelisti sunt mai putin ticalosi decat psesdisti, chestie de apropierea la sursa contaminatiei. O sa-ti fie greu sa ma convingi ca Blaga, viitorul sef al partidului „stalag” (asa cum il concepe el ) este foarte diferit de Nastase. Diferenta este ca Nastase a avut mai multe sanse sa fie cum a fost si Blaga nu!

      huniad

      30/04/2012 at 2:26 pm

      • Intradevar , nu pricepi 🙂 🙂 Delimitarea nu se face dupa buletin
       Blaga face parte din regimul Iliescu impreuna cu Bereceanu
       PNL-ul care pornise cu ADA la un moment dat prin Tariceanu a refuzat anticipatele si s-a relipit imediat de regimul Iliescu – dindu-i afara pe Stolo, stoica, etc
       Primarul Basescu a incercat sa faca o alternativa la regimul Iliescu dar nu i-a reusit..
       Despre caracteristicile regimului scrie Patapievici. Ei se folosesc de democratie ca sa puna mina pe putere dar nu sunt de loc democrati – nu dau detalii, vezi stenogramele

       lastnightmusic

       30/04/2012 at 2:39 pm

 28. Oficiosul PSD din Arges a si publicat o lista cu viitorii fosti sefi:
  „Serviciile publice deconcentrate unde sînt prevăzute schimbări: # Instituţia Prefectului Argeş – prefect Ciprian Berevoianu, subprefect Ion Cîrstoiu l Direcţia de Sănătate Publică – dir. coord. Sorina Honţaru l Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural – dir. coord. Cristian Cocea (care însă ar putea rămîne în funcţie, fiind instalat înainte de guvernarea PDL) # Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului – comisar-şef Gabriel Vasilescu # Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş – Eduard Bărbulescu, dir. coord. # Casa de Pensii Judeţeană Argeş – Liliana Lisăndrina Pandele, dir. coord. # Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Iulian Nicolae, dir. coord. # Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale – Mariana Marinescu, dir. coord.# Direcţia pentru Sport Judeţeană – Laurenţiu Achimescu, dir. coord. (reinstalat după cîştigarea procesului împotriva Guvernului PDL), Adrian Bughiu, dir. coord. adj (n.r. numit de PDL) # Casa de Cultură a Studentului – Robert Ion, dir. coord.# Direcţia Generală a Finanţelor Publice – Dorin Falcă, dir. coord. # Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Biroul Vamal de Control şi Vămuire la Interior Piteşti – Laurenţiu Dan Pusderca, dir. executiv # Garda Financiară, secţia Argeş – Valeriu Mincă, dir. coord. # Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Argeş – Radu Dincă, dir. coord. # Centrul Judeţean de plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură – Marius Stroescu, dir. coord. # Oficiul Judeţean pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie – Stancu Constantin, dir. coord. # Oficiul de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – Marius Jurubiţă, dir. coord. # Oficiul Ju­de­ţean de Studii Pedologice şi Agrochimice – Ion Creangă, dir. coord. # Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vînătoare Ploieşti – Inspecţia Silvică Argeş – Cătălin Oprei, dir. coord. # Direcţia Silvică Argeş – Gheorghe Davidescu, dir. coord. # Agen­ţia Regională de Protecţia Mediului – Zoltan Kalman, dir. coord. # Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Regional – Ioan Ene, dir. coord. # Ad­ministraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea – Adrian Moisescu, dir. coord. # Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – Lupu Daniel, dir. coord. # Direcţia de Statistică – Adrian Dobrin, dir. coord. # Inspectoratul Teritorial în Construcţii Argeş – Constantin Dia­co­nescu, dir. coord. # Agenţia Română pentru Conservarea Energiei – Neonelia E­re­mia, dir. coord. # Oficiul Judeţean de Poştă Argeş – Gheorghe Preda, dir. coord. # Inspectoratul Şcolar Judeţean – Dragoş Dinculescu, inspector general şcolarl Inspec­toratul de Poliţie Argeş – comisar şef Nicolae Dumitru # Poliţia Transport Fe­roviar – comisar-şef Doroftei #Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş – şef de stat major col. Ion Chiliment # Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae“ – col. Ion Popa # Serviciul Teritorial pentru Probleme Speciale Argeş – lt. col. Cătălin Dragomir l Centrul Militar Judeţean Argeş – lt. col. Georgel Duţă # Gar­nizoana Piteşti – col. Marin Tudorică # Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – Radu Bănică, director # Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare – Ion Predica, inspector şef l Administrarea Domeniilor Statului – Stan Cîrstian l Serviciul Judeţean de Metrologie Legală – Radu Toma, director # Casa de Asigurări de Sănătate Argeş – Ştefan Ciocănel, director # RAR – director Iuliana Tuţă 3 Autoritatea Rutieră Română Secţia Argeş – di­rector Georgiu Gingăraş #Compania Na­ţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – Eduard Dima, director l Direcţia de Informaţii Judeţeană Argeş – Dan Buşcă, co­mandant # Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţia Internă – comisar-şef Stănciulescu # Regiona de Transport Fereviar de Călători Craiova – ec. Dan Stana, director # Di­recţia Generală de Anticorupţie – Serviciul Te­ritorial Piteşti – Nistor Călin # Direcţia Ge­ne­rală An­ticorupţie Serviciul Judeţean Anti­co­rup­ţie Ar­geş – cms. Mîrzacu Marius # ISCIR Pi­teşti – Va­leriu Tudor # Oficiul Registrului Co­mer­ţului de pe lîngă Tribunalul Argeş – Iulia Ma­rinescu, di­rector # Serviciul de Tele­co­mu­ni­caţii Spe­ciale, Oficiul Judeţean de Tele­co­mu­nicaţii Spe­ciale Argeş – col. ing. Ştefan Doana”

  Tinand cont ca e judetul lui Nicolescu, cititi (mai spre final) pana unde vor sa ajunga cu schimbarile.

  ribelalu

  30/04/2012 at 1:44 pm

  • Curat depolitizare, marca USL.

   Aha

   30/04/2012 at 1:52 pm

  • ai sa fi mirat sa vezi cit de repede se vor face schimbarile de sus pina jos. Asa a fost cind a venit Nastase; uluitor de repede au schimbat toti oamenii.

   lastnightmusic

   30/04/2012 at 1:54 pm

  • Sa-i schimbe, maica, foarte bine. 😉 dar sa isi faca toti acestia poze cu statuia lui Oprescu mergand cu maidanezul la castrare si sa si-o puna pe feisbuc si pe toate gardurile de la tzara.
   Asta inainte de votul din iunie zic io ca s-ar cuveni, ca un plus de imagine in dioptriile electorului nedumerit in indecizia lui ideologica, exhaustiv vorbind.

   luminita

   30/04/2012 at 2:33 pm

 29. Observ ca Ponta nu se grabeste cu investitura. Bine ca nu scrie in Constitutie 100 de zile, caci atunci aveam guvern nou prin august. Asa e maxim 10, 10 zile asteapta Ponta. Guvernul care era anuntat la 30 de secunde dupa motiune, care era dupa aceea gata la excursia spre Brasov, se pare ca inca e neclar. Altfel de ce ar incepe Ponta negocierile miine cu parlamentul, parlament care pina mai ieri era nelegitim? Oare ca dupa aceea sa poata spune, nu eu l-am pus pe Cutarica ministru, asa a vrut parlamentul?

  Aha

  30/04/2012 at 2:25 pm

 30. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Daca nu v-ati saturat de Faberge – inca un episod:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/04/30/comorile-lumii-faberge-povestea-oualelor-de-paste-3/
  😀

  desydemeter

  30/04/2012 at 2:29 pm

  • Ha, ha 😆

   Theophyle

   30/04/2012 at 3:02 pm

  • 😛

   mar

   30/04/2012 at 3:14 pm

 31. buna ziua
  poate ca guvernul ungureanu a cazut ” la fix”
  toate bancile anunta un tr 1 prost(au trebuit sa creasca provizioanele pentru creditele neplatite),peste doua saptamini vine si statistica cu ” pibulo,ala maica”
  si in plus
  basescu a mai dat o bita in cap ” viitorulu8i guvern” : v-au lasat 5 miliarde;deci sa nu cumva sa spuneti ca nu aveti bani pentru revenirea la salariile taiate,sau sa nu mariti pensii;
  ponta e cam in buda: ” boborul” asteapta ” sa i se dea”,aia pe la judete sunt dupa post lung si asteapta,una peste lata ponta trebuie sa dea dar nu prea are de unde sa ia
  despre rata de schimb ron/eur ,nu mai vorbim;deja aia cu rate in eur platesc in lei cu vreo 3 pct mai mult decit in decembrie
  si,daca bnr ramine pe pozitia-inflatie scazuta-nici tiparnita nu se porneste si fandacsia e gata

  intamplator

  30/04/2012 at 3:02 pm

  • Vremuri grele, omule – vremuri grele. Iliescu o sa-i oblige sa zica pardon, dupa alegeri 😆

   Theophyle

   30/04/2012 at 3:04 pm

 32. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!
  Postare complicata – rog cititi cu atentie inainte de dezlantuirea comentariilor

  Theophyle

  30/04/2012 at 3:05 pm


Comentariile sunt închise.