Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 27 aprilie / “ziua socotelilor greşite”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Vineri, vremea va fi caldă şi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil în sudul ţării şi la munte, unde trecător după-amiaza sunt posibile ploi slabe de scurtă durată. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 28 de grade, mai scăzute pe litoral, iar cele minime se vor situa între 4 şi 14 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest, dar şi posibil mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3757      RON; 1 USD = 3. 3084  RON; 1 EURO = 1. 3226 USD; Francul elvetian 3. 6414 RON. Gramul de aur 175.3207 RON.

Expunerea băncilor străine pe România a coborât anul trecut cu 6 mld. dolari, la 107 mld. dolari. Expunerea totală a băncilor stră­ine pe România a coborât anul trecut cu 5,4%, sau 6,146 mi­liarde dolari, la 107 miliarde dolari, cele mai mari scă­deri fiind înregistrate în rândul băncilor din Austria şi Grecia, potrivit datelor Băn­cii pen­tru Reglemente Internaţionale (BRI). Astfel, băncile străi­ne aveau la sfâr­şitul anului trecut o expunere totală de 107 mld. $ pe România, faţă de 113,151 mld. $ la finalul lui 2010. În cazul băn­cilor euro­pe­ne, ex­pu­nerea pe Ro­mâ­nia a coborât în 2011 cu 5,7%, sau 6,24 miliar­de de dolari, de la 108,806 mi­liarde de do­lari la 102,558 miliarde dolari. Expunerea băncilor austriece pe Ro­mânia a scăzut anul trecut la 37,02 miliarde de dolari, în scădere cu aproximativ 7,5%, sau 2,99 miliarde dolari, de la 40,018 mi­liar­de de dolari la finele lui 2010. Instituţiile bancare greceşti şi-au ajustat expunerea pe economia ro­mâ­neas­că în scădere cu 2,34 miliarde de dolari, sau 11%, de la 21,14 miliarde dolari la 18,8 mi­liarde de dolari. În cazul băncilor franceze, expunerea pe România a coborât cu 1,13 miliarde dolari, sau 6%, de la 18,57 miliarde dolari la 17,44 miliarde dolari. Instituţiile de credit ita­liene aveau la finele anului trecut o expunere de 13,33 miliarde de dolari pe România, în scădere uşoară de la 13,6 mi­liarde dolari la sfârşitul anului an­terior. Băncile olandeze au în­registrat la sfârşitul lui 2011 o expunere de 7,196 miliarde do­lari, în urcare de la 7,01 miliarde do­lari în 2010, în timp ce instituţiile financiare germane şi-au crescut expunerea pe România de la circa 3,1 miliarde dolari la 3,62 miliarde dolari. Expunera băncilor din Turcia pe Ro­mâ­nia a coborât anul trecut de la 1,17 mi­liar­de dolari la 827 milioane dolari. În cazul instituţiilor de credit din Spania, indicatorul a urcat puternic, de la 371 milioane dolari la 895 milioane dolari. Expunerea băncilor din alte ţări decât cele amin­tite pe România a evoluat anul trecut după cum urmează: Marea Bri­tanie, de la 2,24 miliarde dolari la 1,96 miliarde dolari; Statele Unite, de la 1,62 mi­liar­de de dolari la 1,96 miliarde dolari; Portugalia, de la 710 milioane de do­lari la 693 milioane de dolari; Elveţia, de la 326 mi­lioane de dolari la 369 milioane de dolari; Belgia, de la 439 milioane de dolari la 346 de milioane dolari; Japonia, de la 51 mi­lioane de dolari la 59 milioane de dolari; Suedia, de la 50 milioane dolari la 20 mi­lioa­ne de dolari; Danemarca, de la 6 mi­lioa­ne de dolari la 12 milioane de dolari. Integral in ZF.

Soarta Guvernului Ungureanu depinde de voinţa reală a USL ca moţiunea de cenzură să treacă. Soarta moţiunii de cenzură depinde de voturile parlamentarilor neafiliaţi, de prezenţa şi disciplina celor din USL şi de dorinţa reală a opoziţiei ca demersul să reuşească, înainte cu şase luni de alegerile parlamentare. În eventualitatea succesului moţiunii, actuala putere ia în calcul şi varianta de a nu îşi mai asuma o guvernare până la alegeri, socotind că USL ar avea de pierdut dacă se înhamă la alcătuirea unui Cabinet până în toamnă. Acest lucru este ştiut însă şi de PSD, în frunte cu Victor Ponta. Preşedintele PSD a declarat, luni, că, în situaţia în care Guvernul Ungureanu va fi demis în urma adoptării moţiunii de cenzură, USL va susţine un Executiv cu un mandat limitat, până la alegerile generale. Pe de altă parte, Crin Antonescu a declarat că USL ar trebui, dacă trece moţiunea, să ceară guvernarea, care să fie condusă de Victor Ponta. O poziţie mai nuanţată a avut Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că soluţia cea mai eficientă ar fi un guvern de tranziţie, care să nu propună proiecte de legi majore, ci să aibă ca „misiune exclusivă” organizarea cât mai rapidă a alegerilor. În condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu declara, recent, că la consultările organizate după demisia lui Emil Boc de la Palatul Victoria i-a propus lui Ponta să preia funcţia de premier, nu este exclus ca şeful statului să repete gestul şi în eventualitatea succesului actualei moţiuni. Astfel, este posibil să asistăm la situaţia în care, dacă trece moţiunea, partidele îşi aruncă unul altuia cartoful fierbinte al guvernării până la alegeri, astfel încât Mihai Răzvan Ungureanu ar rămâne „de serviciu”, cel puţin pentru o perioadă. Este de remarcat că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu au prezentat public un scenariu post-moţiune, care să fie asumat clar de USL, liderii PSD şi PNL vorbind iniţial pe voci diferite despre ce ar trebui să se întâmple după căderea Guvernului. Integral Mediafax.

Pipera, ultima statie pe traseul comunism-corporatism. In zona destinata, initial, proslavirii economiei socialiste se gasesc astazi colosii de sticla si otel ai „imperialistilor”. In doua decenii, doar treptele scarilor de la metrou au ramas aceleasi. Altfel, daca aduci un pensionar aici, nu mai cunoaste… In zona de nord a Capitalei, cuprins intre zona Baneasa si delirul imobiliar numit comuna Pipera, se intinde un petic de pamant. Vazut prin Google Maps, locul pare sa adaposteasca zeci sau sute de garaje, precum cele ce umpleau spatele blocurilor in anii 1990. La o privire mai atenta, ochiului i se dezvaluie niste cladiri uriase, aproape lipite una de cealalta, de parca ar fi incercat sa economiseasca si aerul dintre ele. Pe vremea comunismului, aici se gasea o bucatica din mandria acelor ani, un simbol in miniatura al progresului muncitoresc catre noi culmi: Platforma Industriala „Pipera”. Dupa 1989, locul a continuat sa functioneze, cativa ani, mai mult la alibi, pe umerii unei industrii muribunde. Astăzi, numele zonei este păstrat doar prin denumirea staţiei de metrou, de unde, în fiecare dimineaţă, se revarsă mii de oameni, fiecare teleghidat către corporaţia unde figurează ca angajat. Unele dintre cele mai importante firme din România şi din străinătate au sediul principal în Pipera. Le ajută chiriile mici şi legăturile bune cu principala ieşire din Capitală şi cele două aeroporturi din apropiere. Aceasta este una dintre variantele posibile de a spune câteva cuvinte despre acest loc şi despre oamenii care se afundă zilnic printre blocurile sale. Integral Adevarul.

Un nou joc piramidal. Atentie la teapa Kyani! Romanii sunt momiti cu un nou joc piramidal care le promite o sanatate perfecta si bani, dar ii poate lasa fara economii consistente. Sistemul american Kyani presupune ca participantii sa cumpere de minimum 150 de dolari produsele energizante cu acelasi nume. Bauturile Kyani ar garanta, conform reclamei, o sanatate de fier. In plus, odata cumparate aceste produse, se intra si intr-un sistem piramidal. Altfel spus, poti sa incerci sa atragi noi participanti si sa faci bani pe seama lor. Bomboana de pe tort sunt titlurile pe care le primesc participantii, acestia au onoarea de a fi denumiti „Diamant” sau „Jad”. Pentru a afla secretele Kyani am luat legatura cu un reprezentant al firmei ale carei origini sunt in SUA si ne-am prezentat ca un potential cumparator. „Bauturile sunt din afine si le foloseau triburile din nordul Americii, iar oamenii de acolo nu se imbolnaveau niciodata”, este introducerea pe care ne-o face Paul. „Puteti veni la o intalnire, sunt lunar astfel de sedinte. Daca luati aceste bauturi, puteti deveni si distribuitor si sa realizati fara prea mare efort o retea care sa va aduca bani. Puteti avea venituri de pana la 5.000 de dolari lunar”, sustine sigur pe el barbatul. Integral  EVZ

Reţeaua europeană a lui Simi şi Romică. Doi dintre liderii PDL Caraş-Severin, fostul fief al lui Sorin Frunzăverde, sunt anchetaţi de procurori pentru corupţie. Primarul oraşului Oţelul Roşu şi directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Caraş-Severin sunt anchetaţi pentru că ar fi constituit o reţea, bazată pe corupţie, care câştiga bani de pe urma primarilor ce vroiau fonduri europene. Joi dimineaţă, în judeţul Caraş-Severin au sosit procurorii DNA, însoţiţi de poliţişti. Ei au percheziţionat casa din Glimboca, apartamentul din oraş şi biroul primarului din Oţelul Roşu, care este şi liderul PDL Caraş-Severin, casa din Teregova şi apartamentul din Reşiţa al directorului executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Caraş-Severin. Cei doi, alături de alţi 11 primari din Caraş-Severin, sunt cercetaţi, la sediul DNA Timişoara, într-un dosar în care sunt acuzaţi de fraudarea fondurilor europene, dar şi luare de mită. „S-a făcut o percheziţie atât la domiciliul din Glimboca, cât şi la un domiciliu pe care l-a avut lângă Glimboca şi la Primăria din Oţelul Roşu. Este clar că are calitatea de invinuit şi este începută urmărirea penală, pentru că altfel nu se putea dispune efectuarea unei expertize domiciliare. Este vorba despre un dosar cu nişte fonduri europene, din câte am înţeles”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul primarului. Primarul Iancu Simion, zis „Simi”, a fost singurul primar de oraş din Caraş-Severin care nu a plecat din PDL o dată cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde. Surse din PDL Caraş-Severin spun că directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Romică Anculia, este un apropiat al lui Traian Băsescu. Acesta a fost decorat în urmă cu cinci ani de către preşedintele României. Percheziţiile au avut loc chiar în timp ce fostul preşedinte al PDL Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, îşi serba ziua de naştere la Reşiţa. Integral in Romania Libeara.

Cifra secretă din contractele cu Chevron. Americanii se angajează să investească până la 384,6 milioane de dolari în România. Gigantul energetic american Chevron s-a angajat să investească în România până la 384,6 milioane de dolari în perimetrele de la Vama Veche, Costineşti şi Adamclisi, conform calculelor gândul. Cea mai mare sumă, de până la 142 milioane de dolari, este alocată pentru lucrările de la perimetrul din Vama Veche. Din suma totală doar 63,4 milioane de dolari sunt însă investiţii pe care compania sigur le va face, în termen de doi ani, suma fiind alocată părţii obligatorii din planul de investiţii.  În funcţie de rezultatele explorărilor, Chevron ar putea adăuga la această sumă până la aproximativ 321,6 milioane de dolari, sumă necesară unor eventuale activităţi suplimentare de explorare. Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a publicat în această dimineaţă pe site-ul oficial contractele semnate în martie anul trecut cu Chevron, după ce gigantul american şi-a dat acordul pentru desecretizarea lor. Guvernul României a solicitat acum două săptămâni, în mod oficial, acceptul americanilor pentru a face publice documentele. ANRM a anunţat că cifrele privind investiţiile la care s-a angajat compania americană rămân secrete, pentru că pot fi folosite de concurenţa Chevron.  Fiecare plan are două părţi: una obligatoria şi una opţională. Partea obligatorie necesită investiţii de câte 21,14 milioane de dolari în cazul perimetrelor de la Adamclisi şi de la Costineşti, în timp ce la perimetrul de la Vama Veche investiţia obligatorie este estimată de americani la 40,14. Integral in Gandul.

Primul bogătaş de top Forbes condamnat definitiv. Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv la închisoare într-un dosar de corupţie. Un fost prim-procuror, condamnat şi el, a încercat să-i pună pile la procurorul general. Preşedintele Băncii Carpatica a fost condamnat ieri de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 18 luni de închisoare cu executare. Magistraţii au stabilit că Ilie Carabulea, un influent om de afaceri din Sibiu, l-a mituit pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru ca acesta să îl pună în legătură cu procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. În acelaşi dosar, fostul prim-procuror Florin Apostu va executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar alte trei persoane au primit pedepse cuprinse între un an şi două luni şi doi ani şi şase luni cu executare. Toţi inculpaţii din dosar au fost condamnaţi şi la Curtea de Apel Constanţa, acolo unde a fost strămutat dosarul. Conform procurorilor anticorupţie, în anul 2010, Ilie Carabulea a apelat la prietenul său, prim-procurorul Florin Apostu, pentru a-i facilita o întâlnire cu procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. Carabulea spera să-şi poată rezolva astfel unele probleme judiciare pe care le avea în acea perioadă. Şeful Parchetului local Sibiu a apelat la tatăl procurorului general, cu care a purtat convorbiri telefonice pentru intervenţie, dar Ion Lascu a evitat să îi facă legătura cu fiica sa. Integral in Adevarul.

Ion Iliescu, pentru Gândul: “Unii îl împing din spate pe Ponta să devină premier acum, sunt necugetaţi. Ar fi un pas greşit”. 26 comentarii 5100 afişări Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru gândul, că Victor Ponta ar greşi dacă ar accepta funcţia de premier, în cazul în care moţiunea de cenzură a USL este adoptată în Parlament. Iliescu îl sfătuieşte pe liderul PSD, Victor Ponta, să nu accepte funcţia de premier dacă aceasta îi este oferită de preşedintele Traian Băsescu. „Nu sunt favorabil unei asemenea chestiuni, ca Victor Ponta să accepte o nominalizare la funcţia de premier. S-ar impune un Guvern tranzitoriu pentru o perioadă scurtă, format din oameni independenţi, cunoscuţi, cu o anumită pregătire, care să se ocupe exclusiv de pregătirea alegerilor aşa cum a fost în 91 cu guvernul Stolojan”, susţine Iliescu. El precizează că nu se poate vorbi de fugă de responsabilitate a USL în acest caz. “De ce este frică de responsabilitate? Aud asemenea interpretări, este aberant. Sunt născociri, sunt diabolice. Asta e fuga de răspundere? Cred că USL trebuie să vină la putere după alegeri care să-i dea o poziţie solidă în Parlament să poate să-şi asume răspunderea înnoirii ţării”, a subliniat preşedintele de onoare al PSD. Integral in Gandul.

Culisele bătăliei electorale pentru Bucureşti. Mai sunt 15 zile până la debutul campaniei electorale. Sorin Oprescu şi Silviu Prigoană şi-au pus la punct strategiile politice şi de comunicare cu alegătorii. Bucureştiul constituie, pentru formaţiunile politice angrenate în jocul electoral, atât un simbol, cât şi o rampă de lansare politică pentru câştigător, dacă avem în vedere faptul că foşti primari precum Traian Băsescu sau Victor Ciorbea au ajuns în cele mai înalte poziţii în stat, respectiv preşedinte şi premier. De altfel, experienţa alegerilor trecute a dovedit că primarul general este al doilea om din ţară ca număr de voturi obţinute, după preşedintele României. Beneficiar final al proiectelor demarate de către predecesorii săi, primarul Capitalei în exerciţiu, Sorin Oprescu, pare a se antrena la locale pentru o viitoare demnitate mai înaltă. Susţinut, în lipsa unui candidat propriu de calibru, de partidele componente ale USL, Oprescu este considerat favoritul scrutinului din 10 iunie, în special şi din cauza votului într-un singur tur. Asta nu înseamnă că strategia de campanie electorală, comunicarea, marketingul politic nu mai sunt importante când bătălia politică are o asemenea miză. Două teme fundamentale vor ocupa agenda şi discursul politic al edilului general. Integral in EVZ.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

27/04/2012 la 8:13 am

282 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salutare! 🙂

  Ideea mea de dimineata: ma astept ca motiunea sa treaca, iar TB sa nominalizeze pe cineva din USL care va urla ca NU vrea sa fie premier 😉

  Reamintesc ca anticipatele parlamentare dorite de Antonescu se pot realiza cel mai devreme la final de septembrie (27 septembrie).

  Cetatean

  27/04/2012 at 8:39 am

  • Pana la urma, sa se aleaga dracului apele astea imputite. Nu se mai poate trai cu aceste amenintari la tot pasul. Macar, daca vine USL, sa stiu si eu ca traiesc intr-o neregula clara. Nu cocolosita, ca pana acum. PDL sa se curete mai departe pana cand singura care va ramane va fi amintirea cainelui Vasile (apropo, ce vor face „greii” in caz de avarie?). Iar USL sa-si vada visul implinit si sa se (re)apuce de treaba pe care o stie atat de bine: raptul impopotzonat cu ciucurasi de ridicol!

   nenea iancu

   27/04/2012 at 9:06 am

  • Tinta motiunii nu este ajungerea USL la guvernare (acum).
   Tinta (unica de altfel) este de a-l stopa cu orice pret pe Ungureanu care in ciuda situatiei a inceput sa creasca in sondaje amenintand pozitiile de lideri absoluti ai celor doi de la USL..

   Odata obiectivul atins, USL va incerca sa impuna un guvern de sacrificiu – un guvern facut anapoda, guvern pe care tot ei il vor torpila din toate partile, astfel incat Romania sa intre intr-un haos total , iar in Noiembrie, Ponta si Crin sa se prezinte in fata electoratului ca niste personaje imaculate, pe cai albi, ca niste adevarati (si unici) salvatori ai neamului.
   La asa ceva se pricep de minune.
   Iar romanii par din ce in ce mai apatici.

   Oarecare

   27/04/2012 at 10:19 am

 2. Buna dimineata,
  din tot PSD ul, numai Iliescu (in ciuda varstei) mai judeca. Si-a dat seama ca Antonescu il impinge pe Ponta in prapastie. Probabil ca beculetul rosu s-a aprins si in capul lipsit de minte al lui Ponta care nu e convins ca trebuie sa ajunga la guvernare inainte de alegeri. Oricum, situatia lui e incurcata rau: daca accepta functia de premier , isi va frange gatul pana la alegeri, daca nu o accepta- se va face de ras in ochii simpatizantilor ca da bir cu fugitii.
  Mult a fost, putin a ramas :azi vom iesi din incertitudine. Abia astept discursul lui MRU.

  cedric

  27/04/2012 at 8:48 am

 3. cedric, cei doi carlani vor dor jos guvernul, apoi vor cere un guvern de „serviciu”, insa in care sa nu intre ei.

  Cetatean

  27/04/2012 at 8:50 am

 4. buna dimineata. sa fiu in conducerea pdl as lansa zvonul ca aseara s-a hotarat ca e mult mai avantajos sa pice MRU si sa preia ponta guvernarea. as da recomandarea expresa ca toti parlamentarii din coalitia de guvernare sa voteze la motiune cum vor ei. ce vor face USL? vor vota contra motiunii ca sa anuleze voturile presupuse „pentru”? plus ca arunci in derizoriu voturile tradatorilor.

  radu2

  27/04/2012 at 8:55 am

  • Salut
   Nu cred deoarece USL nu e unitar Baronii si oamenii lor vor de astazi la guvernare caci au nevoie de bani pt podete si pomeni. Au nevoie de azi de un ministru alo lor de interne si de justitie ca sa poata frauda fara frica. De nastase ce sa zic

   Cei ce nu vor la guvernare acum sunt strategii de tip iliescu

   Si in partea cealalta e la fel

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 9:06 am

 5. Bună dimineața !
  Deșteaptă ideea lui radu2.

  dictaturajustitiei

  27/04/2012 at 9:03 am

 6. Buna dimineata 🙂
  Expunerile bancilor straine pe Ro, arata ca incepe sa creasca gradul de seriozitate al economiei romanesti. Cu exceptia spaniei (care oricum are o cifra minora), majoritatea tarilor cu probleme si-au scazut expunerea, iar tari ca germatia si Anglia, au crescut-o usor.
  Fara sa cunosc businesul legat de Kyani, eu vad mai degraba acolo un sistem de tip MLM – decat un sistem de tip Caritas. Faptul ca MLM-ul copiaza logica dezvoltarii piramidale este doar o aparenta. Am asistat odata la prezentarea acestui tip de comert (mi se pare ca era ceva cu detergenti) si am observat ca structura piramidala, cu oferte tentante este de fapt doar o politica de marketing. Castigul mare vine de fapt din numarul de clienti duri. Orice asa zis „distribuitor” este in fapt un fidel client (fidelizat prin povestea cu piramida). Cand am auzit ca au „peste 2 milioane de distribuitori”, m-am gandit imediat la cei doua milioane de clienti fideli, impreuna cu prietenii sau clientii lor ocazionali. Inca odata, oferta cu piramida, este doar o poveste de marketing din care „musca” potentialii clienti.

  DanSu

  27/04/2012 at 9:03 am

  • Cat despre motiunea Opozitiei, nu vad decat o logica stramba. Au picat si ei in logica clientelei de MLM-uri, in care modul de prezentare este mai important decat continutul in sine. Tatuca Ilici simte ceva – cu nasul lui de copoi batran. In rest inculti … cu ifose de mari comersantipoliticeni.

   DanSu

   27/04/2012 at 9:07 am

 7. Ziua buna las lumea buna!

  mishu jamie

  27/04/2012 at 9:04 am

  • Doar ai semnat condica si pleci Misule ? 🙂 Mai zi ceva !

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 9:11 am

   • Buna Dimineata TDS,
    Se garbeste la Sibiu, maine / poimaine au adunare constituanta partidului.

    huniad

    27/04/2012 at 9:13 am

    • ok . Sa dai bunaziua e o conditie necesara dar nu si suficienta. 🙂

     Macar citeva vorbe din discursul din pozitia de vicepresedinte al noului partid ar putea spune si aici 🙂

     lastnightmusic

     27/04/2012 at 9:18 am

     • TDS, te manca pielea? ia zi?

      mishu jamie

      27/04/2012 at 9:21 am

      • Pai dai bunaziua si ai plecat ? 🙂
       Asa vom avea dimineata postari die tipul
       Bunaziua
       Bunaziua
       Bunaziua
       si seara
       Nopapte buna
       Nopapte buna
       Nopapte buna

       sau salutari la toti gigeii de pe blog

       lastnightmusic

       27/04/2012 at 9:28 am

       • S-a agatat o unghie de „s” si in loc de „la”, cu scriu in fiecare zi, a iesit „las”. Sa-ti fac un desen? Crezi ca n-am vazut ce-ai scris zilele trecute? Dar m-am plictisit sa-ti raspund la „vlastonisme”. :))

        mishu jamie

        27/04/2012 at 9:30 am

       • Nu am nimic cu tine misule
        Din martorii lui Vlaston nu faci parte tu , si activistii TOG, Andrei etc ci noirepublicani- pnlisti ascunsi care la un moment dat va vor face rau si voua si noua publicului

        2
        Chestia asta : Te maninca pielea tds ” este violenta politica 🙂 🙂 macar Ponta vrea sa ne impuste. Tu vrei sa ne vedem sa imi dai si o pereche de palme ?

        lastnightmusic

        27/04/2012 at 9:36 am

    • Nu plec nicaieri. NIci macar la Sibiu, Ca acolo se aduna ardelenii. Iar constitutia inca nu i-am vazut fatza cea noua, Pana una-alta, la Campina la adunat semnaturi. Maine.

     mishu jamie

     27/04/2012 at 9:18 am

     • Stati prost cu Prahova.? Asta e nasol cu legea partidelor ca trebuie sa ai in nshpe judetze. E prohibitiv

      lastnightmusic

      27/04/2012 at 9:30 am

      • TDS, mai bine vorbim de Vlaston. :))

       mishu jamie

       27/04/2012 at 9:32 am

       • Eu vorbesc doar de „Martorii lui Vlaston”
        La Vlaston imi place ultimul articol despre educatie unde singurul laudat este un PNL-ist in timp ce funeriu este putin probozit , cei doi plecati din pdl sunt totusi pdlisti iar suturi iau direct doar pdl-istii

        lastnightmusic

        27/04/2012 at 9:38 am

       • TDS,
        esti absolut surprinzator! Tu chiar nu intelegi ca il transformi pe Vlaston dintr-un non-issue intr-un „cineva” care chiar nu este si nici nu are sanse sa devina niciodata, numai prin atacurile tale! Cu cat il vei ataca mai mult cu atat el va fi mai important! Absolut „amatortesc”! Fiecare pasare piere pe limba ei.

        huniad

        27/04/2012 at 9:47 am

       • @Huniad nu eu ii fac platforma lui Vlaston atita timp cit Fondatorul il accepta. Si il accepta avind in vedere ca la alte observatii (vezi Cetatean) ale altora a sarit imediat – are si o rubrica : reactia rapida- 🙂
        E un nimeni Vlaston ? E mai vizibil ca MN in contributors si facebook !

        De fapt nu vorbesc de Stefan Vlaston ci de martorii lui Vlaston si de fenomenul Vlaston.
        Mi-ar parea rau ca NR sa se alieze cu PNL caci vezi matale Basescu si PDL put urit…

        Mi-ar parea rau ca o miscare de dreapta sa isi gaseasca dreapta mergind dupa Frunzaverde intemeietorul dreptei moderne 🙂

        lastnightmusic

        27/04/2012 at 1:00 pm

 8. Buna Dimineata inca o data!

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/04/27/stiri-europene-275-china-isi-lasa-banii-in-europa-centrala-si-de-est/

  huniad

  27/04/2012 at 9:05 am

 9. o zi buna tuturor!
  dupa 5 zile de decuplare de la ceea ce se intampla in Romania, sunt ingrozit de mizeria si cloaca din politica romaneasca. nu am cuvinte, sunt socat de imbecilitatea celor care pot sustine niste subdezvoltati clociti si inventati de Ion Ilici Iliescu!

  Sare'n Ochi

  27/04/2012 at 9:13 am

  • Buna Ziua Sare,
   Pentru tine a fost o pauza buna, pregateste-te la zile dificile 😦

   huniad

   27/04/2012 at 9:19 am

  • Bun venit de ;la Bruxela 🙂
   Socat, ingrozit, cloaca…. parca ai fi martian Sare. Mai ramine sa spui ca esti socat ca ti-ai gasi9t sotia cu o saptamina mai batrina . 🙂 Obisnuieste-te , pina mori tot asa va fi. :0
   Hai ca te-am incurajat 🙂

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 9:23 am

   • 😀
    de fiecare data sunt socat dupa ce ma intorc de la discutii cu politicieni din alta tara (sau care lucreaza in alta tara). cum pm pot fi ei atat de detasati si de neincrancenati chiar si atunci cand iti infig cutitul in spate, nu reusesc sa-mi dau seama.

    Sare'n Ochi

    27/04/2012 at 9:28 am

    • Ai ratat niste gloantze si-un Aldo Moro. Nu-s plicticosi aia de la Brux pe langa cau-boii nostri?

     mishu jamie

     27/04/2012 at 9:31 am

 10. dar o plangere penala impotriva amenintarilor cu moartea perorarte de catre idiotii aia din USL nu se poate face?

  Sare'n Ochi

  27/04/2012 at 9:37 am

  • Imunitate de declaratii politice. prostia inca nu e pedepsita de codul penal. Nu de alta, dar nu avem atatea inchisori.

   mishu jamie

   27/04/2012 at 9:41 am

  • Ba sigur ca da prietene.
   O facem acum si o va rezolva viitorul Ministru de justitie Catalin Voicu 🙂

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 9:44 am

   • Care dupa modelul EU ar putea sa ia si portofoliul internelor

    lastnightmusic

    27/04/2012 at 9:47 am

   • TDS: nu-ti fie frica de palmele mele. Eu dau, barbateste, cu pumnul. :)) Serios vorbind, suntem pe ultima suta cu semnaturile. Si PH e inca neinchis si necesar ca aerul. Ca peste tot, sdi in NR sunt multi cu mapa si putini cu sapa.

    mishu jamie

    27/04/2012 at 10:02 am

 11. Il vad pe POnta live pe B1 si m-apuca un dor de duca…

  mishu jamie

  27/04/2012 at 9:42 am

 12. V-am zis? V-am zis acum doua zile!
  Netrebnicul Catalin Croitoru a trecut la PSD chiar in ziua motiunii. A asteptat momentul pentru ca efectul sa fie mai mare.

  cedric

  27/04/2012 at 9:47 am

 13. neata,
  Nicusor Dan a strins 43,000 semnaturi

  skorpion

  27/04/2012 at 9:53 am

  • Felicitari! 🙂
   Asteptam cu interes campania electorala.

   miki

   27/04/2012 at 9:58 am

  • wow! 🙂

   mishu jamie

   27/04/2012 at 10:03 am

 14. pana pun cei doi carlni tara pe butuci, aruncati o privire si in vecinatatea Romaniei. atentie la extremism!

  Sare'n Ochi

  27/04/2012 at 9:55 am

 15. vorbeste MRU!

  cedric

  27/04/2012 at 10:14 am

 16. EBA se întreabă în glumă pe Twitter „şi daca Ponta o iubeşte în taină pe Roberta?”. 🙂

  http://www.realitatea.net/elena-basescu-inaintea-motiunii-de-cenzura-si-daca-ponta-o-iubeste-in-taina-pe-roberta_936950.html#ixzz1tDrVr0xY

  Observator

  27/04/2012 at 10:14 am

 17. „Ma bucur ca am reusit sa aduc opozitia in parlament, asa cum am promis”

  cedric

  27/04/2012 at 10:15 am

 18. A inceput tare de tot!

  cedric

  27/04/2012 at 10:16 am

 19. ceea ce faceti dumneavoastra e sa distrugeti insasi ideia de opozitie

  cedric

  27/04/2012 at 10:17 am

 20. in fata mea se afla prea multi politicieni si prea putini oameni de stat

  cedric

  27/04/2012 at 10:17 am

 21. Nationalismul intuneca tsi xenofob al anilor 90 se amesteca cu lozinci „nu ne vindem tara”

  cedric

  27/04/2012 at 10:18 am

 22. praf ii face

  cedric

  27/04/2012 at 10:19 am

 23. holy shit !! zob ii face MRU. asta chiar e bun.

  radu2

  27/04/2012 at 10:30 am

 24. este greu sa fii serios si sa-l asculti pe MRU cu atentie si cu sobrietate?

  pulifriciul ponta ride ca un prost…

  skorpion

  27/04/2012 at 10:32 am

 25. …Prigoana se hlizeste cu Ponta…

  Observator

  27/04/2012 at 10:41 am

 26. cei din opozitie „se fac” ca n uasculta dar sunt KO

  cedric

  27/04/2012 at 10:44 am

 27. Incomparabil MRU cu Boc! Vorbeste extrem de concret , ii ucide cu armele lor, nu vorbeste in lozinci.

  cedric

  27/04/2012 at 10:45 am

 28. Prigoana e un imbecil

  cedric

  27/04/2012 at 10:46 am

 29. Nastase ia notite!

  cedric

  27/04/2012 at 10:46 am

 30. He he, nu ne vindem tara, in afara de conditia cind obtinem un dolar:

  Inteleg ca privatizarile anterioare facute de guvernele dvs au fost bune, profitabile si legale, inclusiv cele privatizate pe doar un dolar, precum IMG, CS Resita, Sidex, Petrom etc.

  Aha

  27/04/2012 at 10:46 am

 31. Asa, sa le dea in cap demagogilor astora care se pretind nascuti ieri:

  Domnilor de la PSD, ce consultari au avut loc cu cetatenii din Barlad? Cum le raspundeti propriilor colegi, domnule prim ministru Adrian Nastase?

  Aha

  27/04/2012 at 10:48 am

 32. Acuma il arde si pe Tariceanu:

  Unii analisti au numit aceste contracte

  Aha

  27/04/2012 at 10:49 am

 33. Salutari 🙂

  Dupa cum era de asteptat, MRU e incisiv si concis. Vorbeste coerent si la obiect, cu date si argumente. Din pacate pentru majoritatea votantilor asta e irelevant, iar pentru parlamentarii care vor vota discutiile cu argumente sunt doar zgomot de fond.

  Radu

  27/04/2012 at 10:51 am

  • Asa este.

   Cuvantarile din Parlament, la aceasta ora, sunt irelevante pt motiunea de cenzura. Nu cred ca exista in acest moment vreun parlamentar care sa se declare „nehotarat” si care isi va depune votul in functie de cuvantarile unora sau altora.
   In acest moment:
   „alea iacta est” sau, mai bine zis „Rien ne va plus”

   Oarecare

   27/04/2012 at 11:01 am

 34. Plictisitor MRU plus ca vorbeste prea repede
  A zis ca se va zgudui parlamentul si opinia publica va plinge in hohote….
  Nu e cazul… pina acum

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 11:01 am

  • Ba este! eu n-am mai auzit o astfel de cuvantare documentata in parlament. Nastase ia cuvantul sa se disculpe!

   cedric

   27/04/2012 at 11:12 am

   • hehe dl ministru Nastase nu se apara ci ataca ! 🙂

    lastnightmusic

    27/04/2012 at 11:14 am

   • De acord cu tine Cedric
    MRU nu are un discurs la care „opinia publica sa planga in hohote” si nici nu trebuie.

    miki

    27/04/2012 at 11:17 am

 35. „Utilizarea obsesiva a acestui cuvand („Santaj”) ma face sa cred ca ii stiti foarte bine semnificatia …” 😀

  Radu

  27/04/2012 at 11:11 am

 36. Memorabila, intr-adevar fraza de incheiere!

  Observator

  27/04/2012 at 11:12 am

  • ca in bancul cu ciobanul si strainul poliglot …- „si la ce i-a folosit ?”

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 11:17 am

 37. Ma enerveaza dobitocii de la putere care nu au fost atenti la discurs, gen Prigoana, Oltean. Se simt aparati sub scutul lui MRU din cauza asta nu fac un minim efort de bun simt,

  cedric

  27/04/2012 at 11:15 am

 38. Ponta ataca si e aplaudat de golanii din USL.

  cedric

  27/04/2012 at 11:26 am

 39. ponta zice bine: sa fie bine ca sa nu fie rau 🙂

  radu2

  27/04/2012 at 11:30 am

 40. „Vorbeste VICTOR PONTA”… obraznicia lui Ponta („securistii intre ei”) nu va ramane nepedepsita, asta mi se pare clar de pe acum. Ascultandu-l, insa, imi rasuna in urechi o reclama de pe National Geographic Channel „Cainilor din lumea-ntreaga / Nu mai alergati pe strada”… Cred ca daca s-ar aseza in jurul lui Ponta cainii ar face doua lucruri: mai intai ar latra dezaprobator, iar dupa asta l-ar apuca de turul pantalonilor si… am avea parte de iesirea din scena meritata a lui Che Guevara roman…

  Observator

  27/04/2012 at 11:30 am

 41. Lazaroiu are o viziune nastrusnica! Sa fie ceva adevarat?
  http://www.mediafax.ro/politic/lazaroiu-pe-facebook-geoana-premier-hm-9576156/

  cedric

  27/04/2012 at 11:32 am

 42. interesant. cablistii fac front comun impotriva varanului. in curand va fi receptionat doar cu furculita http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-12105016-focus-sat-upc-antena-group-retras-operatorului-satelit-dreptul-retransmisie-antenelor.htm

  radu2

  27/04/2012 at 12:07 pm

  • Probabil Voiculescu a ajuns la fundul sacului cu bani pentru antene.

   miki

   27/04/2012 at 12:15 pm

   • Buna miki,
    din nefericire s-a ivit ocazia sa se redreseze 😦

    huniad

    27/04/2012 at 12:21 pm

    • Sa fie oare o legatura intre migrarea lui Catalin Croitoru la PSD, proiectul de lege propus de acesta privind universitatile private (cea mai vizata cred ca este SH) si cererile grupului Intact?
     Eu zic ca da.

     miki

     27/04/2012 at 12:37 pm

     • Probabil si asta. Cred ca Felix vede ca ii fug toate sansele de a face bani. Omul are zeci de oameni plantati in toate ministerele, majoritatea „adormiti” care l-a un semn se vor intoarce la treaba si vor continua sa jefuiasca asa cum au facut-o pana acum!

      huniad

      27/04/2012 at 12:40 pm

 43. Ce naiba asta a fost intepat de o musca Tze-Tze, doarme si acum in Parlament 😆

  http://s2.ziareromania.ro/?mmid=f677711081f088edba

  huniad

  27/04/2012 at 12:24 pm

 44. Il vad pe Antonescu vorbind cu sonorul inchis, dind din maini ca Ceausescu si Duffy Duck… Daca ajunge prezidentul Romaniei … 5-10 ani asa am sa il privesc … pe mut 🙂

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 12:40 pm

  • parerea mea ca nu trebuie sa-l privesti de loc! Nu, si nu va ajunge Presedinte.

   huniad

   27/04/2012 at 12:41 pm

 45. Crunta comparatia momentului , cu tradarea din 23 august 1944 sub pretextul numarului de victime in randul romanilor, din partea lui Ponta .

  gigel

  27/04/2012 at 12:40 pm

 46. Pe burtiera la B1 : USL negociaza cu dna Placinta 🙂
  Bineinteles ca daca se concretizeaza S Placinta initiatoarea CrestinDemocratiei in PDL ( cu Baconski, Neamtu si alti crestini ) va merge sa construiasca crestin democratia la Varan sau la Ilici.
  Pe Boc nu il vrea nimeni ? Sau pe Udrea ? Sa vrea ei ! Nu primeste Iliescu , tzoape sau exchibitionisti la vestiar

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 1:07 pm

 47. Cum e turcul si pistolul. Am vazut pe hotnews replicile celor doi, in curind conducatorii tarii. Pontantonescu. Asa zic sondajele ca cel putin 50% ii vor pe astia, de aici si buluceala de dezertori la USL. Asta e turcul: Ponta poate fi folosit ca exemplu in dictionar la termenul mitocan infumurat, Antonescu este intruchiparea amestecului de cuvinte care zic nimic. Amindoi sint in mod absolut regii nulitatilor.

  Aha

  27/04/2012 at 1:08 pm

  • Nu ai ce face Aha. asa vrea poporul, Daca tu nu vrei asa inseamna ca esti vre-un martzian sau klingonian 🙂

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 1:14 pm

 48. Buna ziua.
  Ilie Carabulea a fost depus la Aiud.

  Gino

  27/04/2012 at 1:20 pm

  • 🙂
   i-au facut autopsia ? 🙂

   mircea

   27/04/2012 at 1:37 pm

   • Urmeaza 😀 .

    Gino

    27/04/2012 at 1:41 pm

 49. Se zice ca Sorina Placinta trece la PSD. Vad ca vorbeste cu Elena Udrea si plange. Ce sa intelegem din asta?

  cedric

  27/04/2012 at 1:21 pm

  • salve 🙂
   Probabil negociaza libertatea fiului sau.O credtina ca multe/multzi altzii 😦

   mircea

   27/04/2012 at 1:30 pm

  • pai ce sa intelegem:
   SorinaPlacinta – crestin democrata – zice ca voteaza motiunea si trece la usl
   iar tiganca personaj negativ Udrea nu reuseste sa o deturneze.

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 1:36 pm

   • Nu v-a iesit inca pe ochi demagogia asta ieftina cu Udrea?
    Chiar n-aveti limite?

    Oarecare

    27/04/2012 at 1:40 pm

    • Oarecare,

     1. esti nou pe aceste coclauri. Omul este sustinator al dnei Udrea si a vorbit ironic;
     2. Da Udrea este un personaj negativa si multe din problemele de astazi i se datoreaza integral;
     3. Chestia cu limitele, nu esti tu cel care creezi limitele.

     Deci! Te rog mult termina cu limbajul, sau schimba blogul. .

     huniad

     27/04/2012 at 1:44 pm

     • esti plictisitor….

      Oarecare

      27/04/2012 at 1:49 pm

      • Si tu te duci sa comentezi pe blogurile partidului

       huniad

       27/04/2012 at 1:54 pm

     • Omul nu e sustinator al doamnei Udrea. Omul respecta femeile. Asa a invatat omul acasa.

      Caderea in sondaje si problemele de azi sunt pentru ca poporul nu a inteles reformele/reducerile guvernului Boc si pentru asta plateste PDL-ul care a mers pe mina presedintelui Basescu iar acum e aruncat ca o masea stricata chiar de Basescu

      lastnightmusic

      27/04/2012 at 2:04 pm

      • Sa le respecte, nu sa ma faca pe mine – plictisitor, TDS! are probleme, sa vorbeasca cu Theo. Eu l-am banat!

       huniad

       27/04/2012 at 2:09 pm

   • 🙂
    blondina i-o fi shoptit ca fii-su e dragutz tanar si viguros 😆 si-i place despre el,l-ar….. 😆 dar nu e sigura ca-i singura 😆 il mai vor si altzii …dupa ce dorsal are

    mircea

    27/04/2012 at 1:41 pm

    • Mircea te rog termina cu observatiile de acest gen, complet ne la locul lor!

     huniad

     27/04/2012 at 1:45 pm

     • ok sorry 🙂 prea acide ironiile mele 🙂

      mircea

      27/04/2012 at 1:48 pm

   • Buna ziua TDS 🙂
    Discutia degenereaza prea mult. Udrea nu e tiganca si nici Boc nu este exchibitionist. Punct. In lipsa lui Theophyle eu sunt moderatoare si acest limbaj suburban nu te caracterizeaza si nici nu este potrivit pe acest blog.

    desydemeter

    27/04/2012 at 1:42 pm

    • Scuze Demeter ca nu am, pus ghilimelele.
     Nu sunt vorbele mele, Boc si Udrea sunt balacariti de toata lumea: De la stinga la dreapta . de sus in jos si de jos in sus. Uita-te la toate postarile, si la toate caricaturile chiar aici pe Politeia. Udrea intr-un cos de gunoi, Boc in chiloti pe malul Marii Rosii.
     Aparantele inseala Demeter

     lastnightmusic

     27/04/2012 at 1:48 pm

 50. Buna ziua, chiar si la ora asta! Eu consider ca e o alta parte, alt episod al circului mare amatoricesc, facut de politicieni pe nervii si banii nostri, dar fara urmari concrete pentru noi. Opozitia , daca avea ceva concret, la situatia drastica prin care a trecut si trece tara, putea avea acum un electorat majoritar al ei, doar sa fi venit cu idei si solutii; dar in toti acesti ani de opozitie, nu au vrut decat sa mimeze gravul situatiei, nicidecum sa aduca solutii!

  Marius Bota

  27/04/2012 at 1:24 pm

 51. ziua buna all 🙂
  motziunea,nu trebuie ca sa treaca.E f. periculos imo ptr.totzi,putere opozitzie si tzara.Un cfartof fierbinte pe care il vor arunca unii de la altzii .O adunatura de xxxxx si cretini, initziatorii.De tradatorii pdl… tragi apa 😦

  mircea

  27/04/2012 at 1:33 pm

  • Buna ziua Mircea!
   Atentie la limbajul suburban care nu caracterizeaza acest blog. Te rog citeste „Cuvantul de prezentare” al lui Theophyle si vezi regulile.

   desydemeter

   27/04/2012 at 1:48 pm

   • saru`mana Desy 🙂
    Il/le stiu pe de rost 🙂 m-a luat valul facut de sirena music-hall-ului de noaptea trecuta 🙂

    mircea

    27/04/2012 at 1:51 pm

 52. buna ziua
  si? a cazut guvernul? e ponta pm? …. vreau sa stiu,astept majorarea pensiei cu 100 la suta
  nicusor dan: sa vedeti surpriza in campania de primar la bucuresti;va avea -cred-cel putin 5 pct
  sa aduni 40 mii semnaturi adevarate,cred ca n-a reusit nimeni pina acum in romania;deci,se poate

  intamplator

  27/04/2012 at 1:44 pm

 53. replica lui MRU 😀 tare

  mircea

  27/04/2012 at 1:44 pm

 54. tarrreee MRU – online

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 1:44 pm

 55. salutare din nou 🙂

  Sa zic si eu un truism: motiunea trece sau cade la 2 voturi. Eu ma astept sa treaca, si la nominalizare de Premier din partea lui TB de vor urla aia din USL.

  Cetatean

  27/04/2012 at 1:46 pm

  • personal mi-as dori ca motiunea sa treaca si ponta sa fie nominalizat pm; s-a fript;cel putin in urmatoarele 6 luni toti investitorii vor trage fermoarele la buzunare;

   intamplator

   27/04/2012 at 1:48 pm

   • buna @Intamplator 🙂
    nu cred ca ar fi bine.

    mircea

    27/04/2012 at 1:59 pm

 56. la citi insi se muta la usl cred ca trebuie urgent o lege sa se dubleze numarul de parlamentari;altfel ramin fara coledzi

  intamplator

  27/04/2012 at 1:46 pm

  • Ziua buna.

   Aici se vede diferenta intre un strateg adevarat si o adunatura de rontaitori miopi. Iliescu n-ar fi acceptat niciodata sobolaniada asta, daca ar fi fost el in continuare eminenta cenusie a partidului. El stie foarte bine ca, pentru ca un discurs politic sa aiba veridicitate, trebuie intotdeauna sa existe cineva la capatul celalalt al pu… mnului.

   Nu spun ca mi-e dor de el (nu-mi va fi dor nici cand se va muta la ‘garsoniera’), dar astia de acum sunt total retardati.

   EuCuMine

   27/04/2012 at 2:09 pm

 57. salut City 🙂
  Cred ca-r fi periculos ca sa treaca.Ar fi un cashtig (important) pe termen scurt si discursurile ulterioare ar putea altera si mai mult situatzia.Plus ca MI la uslashi ar fi dezastru la locale.In perspectiva asta si parlamentarele ar fi pe muchie.Cu toate „satisfactziile” date acum de un Ponta prim ministru,pana cel putzin la toamna sau primavara viitoare.

  mircea

  27/04/2012 at 1:56 pm

  • ..cashtig pe termen scurt…. Ptr. coalitzia actuala evident.(pdl/udmr/unpr..)
   Cred ca exista si un risc legat de pierderea MRU pe drum in situatzia asta.2 luni e extrem de putzin la guvernare ca sa convingi,uslashii ne vor face din discursuri/cuvinte.Multzi bizoni.

   mircea

   27/04/2012 at 2:03 pm

 58. mircea, culmea, eu sunt destul de nepasator daca trece sau nu. nu stiu de unde am nepasarea asta, poate din incapacitatea de a sesiza acum toata nebunia caracteristica unei motiuni reusite, ca si impredictibilitatea scenei politice si a Piratului in special.

  Cetatean

  27/04/2012 at 2:06 pm

  • 🙂 nu cred ca esti singurul.Adiere de indiferentze trec si pe la mine(din pacate) cand vad cat de jos a coborat discursul public.Natzionalist, mitocanesc cu accente groteshti deseori.Pierdeam pur si simplu vremea urmarindu-i pe sticla sau citind.
   N-am mai scris de mult,in general va citesc seara ca sa ma actualizez cat de cat dar chiar daca sunt foarte ocupat absentza meciurilor politice oricum or fi ele ma face sa cred ca sunt in vacantza.E primavara e frumos am nevoie de aer curat si uneori sa mai beshtelesc politicienii 😆

   mircea

   27/04/2012 at 2:16 pm

 59. sorina placinta e absenta, nu a luat bile.

  Cetatean

  27/04/2012 at 2:08 pm

 60. Terorismul din Parlamentul Romaniei : Infama Elena Udrea a amenintat-o pe lacramioara Sorina
  Chucky dezolat ! alarmat de terorismul violentar al blondei 🙂

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 2:11 pm

  • 😆

   mircea

   27/04/2012 at 2:17 pm

 61. Buna ziua va zic si io!
  A cazut mortziunea sau a picat?!?
  ca sa stiu si io daca desfac sticla. 😆

  luminita

  27/04/2012 at 2:13 pm

  • nici una nici alta, astia deocamdata stau cu bilele in mina.

   Cetatean

   27/04/2012 at 2:16 pm

 62. La senat 71 voturi
  E bine sau e rau ?

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 2:17 pm

 63. Buna ziua oameni buni ai cetatii,
  eu, cetatean al Romaniei, m-am simtit jignita de limbajul de smecher de cartier folosit de Victor Ponta. Mi-a revenit in minte scena cand din balconul Camerei „politicienii” PSD fluierau ca la o partida de fotbal si se comportau la fel de golaneste. Eu sunt revoltata si ma simt jignita. Acestia sunt oamenii care vor sa ne conduca. Iar noi, stam si inghitim neputinciosi acest limbaj. Asta este respectul lor fata de electorat. Atatia bani dau pe noi. Nu conteaza ca noi am votat si ne-am exprimat optiunea. Sigur, sigur, se va spune vom avea arma votului urmator, dar, cati vor fi atunci la urne? Simt aproape o disperare ca vom ajunge sa fim condusi de niste smecheri de cartier!

  Giorgia

  27/04/2012 at 2:24 pm

 64. Sorina Placinta inchisa in biroul Ralucai Turcan 😯
  Cu shapte lacate si spp=ishti la geamuri 😆 O fi si vreun sniper p-acolo ? 😆

  mircea

  27/04/2012 at 2:25 pm

 65. Daniel Barbulescu/asta ar fi ceva de ultim moment cica pdl , a votat motziunea.
  Se pare ca sunt sanse ca sa pice MRU.Ar mai fi necesar doar un un vot ?

  mircea

  27/04/2012 at 2:31 pm

 66. Ludovic Orban de la PNL e absent.

  Cetatean

  27/04/2012 at 2:31 pm

 67. a aparut si ludovic orban.

  Cetatean

  27/04/2012 at 2:33 pm

 68. Sa vedem ce va iesi .
  Titlul de astazi pe Politeia este ” Ziua socotelilor gresite”.
  O fi stiind Theo ceva, nu? 🙂

  miki

  27/04/2012 at 2:37 pm

 69. depinde la care socoteti face referire, ale USL sau Putere.

  Cetatean

  27/04/2012 at 2:38 pm

 70. Nu ne-a spus.

  miki

  27/04/2012 at 2:39 pm

 71. Aura Vasile absenta.

  Cetatean

  27/04/2012 at 2:40 pm

 72. Barbulescu confirma – a votat motiunea in numele pensionarilor din Slatina 🙂

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 2:41 pm

 73. Un deputat PDL de la OLt a votat pentru motiune. N-am auzit de el in viata mea. Cica nu s-a sfatuit cu nimeni (cine l-o crede) dar nu pleaca din PDL. Eu stiu ca Boc a zis ca cine voteaza motiunea pleaca din partid.

  cedric

  27/04/2012 at 2:41 pm

 74. DBarbulescu confirma ca a votat impotriva guvernului ptr ca MRU nu-l reprezinta nu-l ajuta in problemele comunitatzii care l-a ales(Slatina) ,dar ca ramane in pdl.
  Ciudat omul asta !Face nishte conexiuni halucinante intre ceea ce vrea el(bani + pensionari) si umf tG-Muresh 😆

  mircea

  27/04/2012 at 2:42 pm

 75. Soarta Romaniei este decisa de absenta uneia ca Aura Vasile sau de lacrimile uneia ca Placinta!
  ……..
  Din ce in ce mai penibil.

  Oarecare

  27/04/2012 at 2:43 pm

 76. cedric, ce sa zic? astea sunt roadele aminarii Conventiei PDL pina in 2011 si a negocierilor intre marii oameni ai dreptei (Blaga-Frunzaverde) cu Boc si „echipa” lui.

  Cetatean

  27/04/2012 at 2:43 pm

 77. Se pare ca a trecut , dupa reactia celor din PSD.

  Craiovean

  27/04/2012 at 2:43 pm

 78. Daca Udrea a determinat-o pe Placinta sa nu voteze, toate armele USL vor fi indreptate impotriva EU. Ca cele de pana acum nu erau destule!

  cedric

  27/04/2012 at 2:43 pm

 79. koniec filma 😉

  mircea

  27/04/2012 at 2:44 pm

 80. Banicioiu exulta 😆 aplauze
  Suntem peste 230 😆

  mircea

  27/04/2012 at 2:47 pm

 81. Au adus din nou urnele in sala ca Georgian Pop n-a votat.

  cedric

  27/04/2012 at 2:49 pm

  • o adunatura de imbecili ca-n parlamentul asta mai rar.Eu vreau ca sa se ia la bataie 😆 (se mai intampla pe-acolo pe la sud-coreeni parca sau indieni)

   mircea

   27/04/2012 at 2:52 pm

 82. urnele revin in parlament .Au ramas oameni care n-au votat 😆

  mircea

  27/04/2012 at 2:50 pm

 83. Pe mainile cui va ajunge tara asta? Toti iresponsabilii vor la ciolan.

  cedric

  27/04/2012 at 2:50 pm

 84. Pe Felix l-ati vazut la vot? ca eu nu l-am vazut.

  cedric

  27/04/2012 at 2:51 pm

 85. Cica a trecut c u236

  cedric

  27/04/2012 at 2:56 pm

 86. MRU a cazut 😦
  236

  mircea

  27/04/2012 at 2:56 pm

 87. a trecut. 236 voturi.

  Cetatean

  27/04/2012 at 2:56 pm

  • Ce crezi ca urmeaza City ? 😦
   Il va renumi sau pune usl-ul/Ponta ? (Lazaroiu zice de Geaona)

   mircea

   27/04/2012 at 2:58 pm

 88. A picat guvernul MRU. Rusanu explodeaza de fericire

  cedric

  27/04/2012 at 2:56 pm

 89. Da !
  USL conduce Romania ! 🙂

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 2:56 pm

 90. Incepe sarabanda pe art.103: consultari cu partidele, amenintari cu suspendarea, Ponta se vrea premier si raspunsul lui Base. Deschid seria pronosticurilor: cine va fi noul PM desemnat? 😉

  Cetatean

  27/04/2012 at 2:57 pm

 91. Nemernicii! SA vedem ce guvern vor face intr-un minut (ca asa au zis)

  cedric

  27/04/2012 at 2:58 pm

 92. …. sa vedem ce zice Piratul 🙂

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 2:58 pm

  • Piratul ne va cere scuze ptr jegurile intrate in parlament in numele pdl, gen frunze verzi , placinte si escroci ca boldea.un singur lucru este bun: este bun ptr viitorul politic al lui MRU.in schimb ptr Romania e un lucru trist ca datorita unor jegosi din pdl rusanu, zgonea si hrebenciucii isi savureaza victoria.Domnule Basescu te rog sa ma scuzi ca am votat niste scursuri din pdl cand puteam vota scursurile originale ale gastii lui felix si tot acolo eram !

   zigzag

   27/04/2012 at 3:05 pm

   • Basescu (cum ii zici tu : Baselu) sa iti ceara scuze tie ? 🙂 🙂

    lastnightmusic

    27/04/2012 at 3:14 pm

    • da bre 🙂 si mie si alora care am votat si am crezut in niste tradatori din pdl.a ajuns o placinta sa i ridice mingea la fileu lui ponta sa l jigneasca pe un om ca MRU? Sa traiasca placintele si frunzele verzi care au fost ministri in Romania.

     zigzag

     27/04/2012 at 3:17 pm

 93. Basesecu nu si-a spus ultimul cuvant. Asta e sigur. Dar, vorba chinezului, ne asteapta „vremuri interesante”…

  Observator

  27/04/2012 at 2:59 pm

 94. Cred ca Ponta se vede premier, asa a promis azi. A luat caroful fierbinte.

  cedric

  27/04/2012 at 2:59 pm

  • Salut !

   …guvernare cu mănuși de azbest! 😉

   oldhashu

   27/04/2012 at 3:11 pm

 95. E un moment trist 😦 E victoria marlaniei asupra bunului simt.

  Radu

  27/04/2012 at 2:59 pm

 96. hehehe ….
  Si daca USL refuza sa mearga la Cotroceni… 🙂 cum au mai facut !

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 3:00 pm

 97. Ar fi culmea sa nu-l puna pe Geoana dupa ce i-a promis (daca o fi adevarat)

  cedric

  27/04/2012 at 3:00 pm

 98. Eu risc un pronostic: va fi propus un membru USL, altul decit Ponta 😉

  Cetatean

  27/04/2012 at 3:00 pm

 99. Ponta declarase de curand ca nu basescu il va pune pe el premier

  cedric

  27/04/2012 at 3:01 pm

 100. si marmota invelea ciocolata.

  Cetatean

  27/04/2012 at 3:02 pm

 101. mircea, prevad o numire supriza la PM: am doua nume in cap, insa nu le zic deocamdata 😉

  Cetatean

  27/04/2012 at 3:03 pm

  • ptr. un guvern care sa pregateasca alegerile
   Maior 😆

   mircea

   27/04/2012 at 3:04 pm

  • spune-mi-le numai mie! ca sunt foarte suparat.

   cedric

   27/04/2012 at 3:05 pm

   • iti va zicePiratul 😉

    Cetatean

    27/04/2012 at 3:07 pm

  • daca mai are ceva in cap Basescu va provoca alegeri anticipate. iar cei din pdl care au ramas daca tot vor sa mearga pana la capat ar trebui sa demisioneze in masa din parlament sa le arate panaramelor din usl ce e aia greva parlamentara sau modalitate de protest.

   zigzag

   27/04/2012 at 3:07 pm

  • Spune-ne te rog, macar initialele celor doi!
   🙂

   Ovidiu

   27/04/2012 at 3:31 pm

 102. Of, iesira tot iPSDistii in fata, la prezidiu.

  cedric

  27/04/2012 at 3:04 pm

 103. Din cate inteleg e vorba deocamdata de numaratoarea „Hasoti”, nu de cea oficiala.

  Radu

  27/04/2012 at 3:04 pm

  • oficial sunt 235 vouri pentru motiune

   cedric

   27/04/2012 at 3:06 pm

   • Atunci ce sa zic … vin vremuri grele …

    Radu

    27/04/2012 at 3:08 pm

 104. In mod sigur vor dori un guvern cu oameni din esalonul 2, pt a nu se compromite pana-n toamna.
  Distractia adevarata va veni insa din ianuarie 2013.

  Craiovean

  27/04/2012 at 3:04 pm

 105. Incurcata situatie.Sper ca Base are un plan B.Si ca asta nu e Ponta PM.

  Papiciulo

  27/04/2012 at 3:06 pm

  • Ce plan sa mai aiba Basescu 😦 ? Noi sa mergem la bere ca Basescu mai gaseste o chichita

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 3:10 pm

 106. Zgonea „Romania mereu surprinzatoare”! Cat tupeu sa se creada ei Romania!

  Giorgia

  27/04/2012 at 3:07 pm

 107. Nastase e fericit, va fi iertat la recurs, a stiutde ce l-a amanat

  cedric

  27/04/2012 at 3:07 pm

 108. Pentru prima data, in viata mea, mi-e scarba de ceea ce se intampla in Romania, in Parlament, cu asta zisa clasa politica; euna care trebuie inlocuita imediat, toti din PArlament,, tradatori,, oportunisti, doar de propriile interese ii doare! chiar e prea de to, sa mai acceptam asemenea oameni care sa fie in PArlament

  Marius Bota

  27/04/2012 at 3:10 pm

 109. Nu urmeaza nimic nou.
  Un nou guvern, (cu nume vechi)
  Cred ca Basescu va propune un premier de la USL pt a reduce , cat de cat, atacurile USL la adresa PDL.
  Dar, mass-media isi va indeplini in continuare mercenariatul si vom afla ca toate deciziile luate de noul guvern USL sunt geniale.
  Puneti-va centurile de siguranta, (cei care sunteti la curent cu cercurile lui Aligheri) 🙂

  Oarecare

  27/04/2012 at 3:10 pm

  • Oarecare, ai un galben! Data viitoare primesti rosu!

   Theophyle

   27/04/2012 at 3:14 pm

 110. Ponta zice ca motiunea a trecut cu votul minoritatilor.

  cedric

  27/04/2012 at 3:12 pm

 111. Ponta isi asuma primministeriatul.Cred ca-l va obtzine.Alte optziuni ale piratului cred ca va cautziona usl-ul.
  Cel mai mult a cashtigat Antonescu dupa parerea mea.

  mircea

  27/04/2012 at 3:14 pm

  • ..vor..

   mircea

   27/04/2012 at 3:16 pm

 112. Uraaa, vine un guvern care-mi va mari pensia 😉

  victor L

  27/04/2012 at 3:16 pm

  • @victor l
   am scris mai devreme vreau marire de 100 la suta/sa dea ca d-aia e stat usl

   intamplator

   27/04/2012 at 3:22 pm

 113. Doamne ajuta!
  MRU: „Eu personal nu mi-am spus ultimul cuvant”.

  Giorgia

  27/04/2012 at 3:16 pm

 114. Salutare !
  Copilotu` infantil : „Îmi spunea domnul Prigoană că va vota moțiunea dacă îl voi susține la primărie”.

  Sper ca e destul de limpede pt. toata lumea…

  Tzepelica

  27/04/2012 at 3:17 pm

 115. Va salut pe toti!
  Avem un guvern nou – 100% rezultatuil unui mangment defectuos la toate nivele de catre PDL care nu a stiut nici un moment pe ce lume se afla. Marele vinovat este fara indoiala Boc care nu a stiut sa administreze nici guvernul si nici partidul. Restul sunt niste ticalosi!

  Theophyle

  27/04/2012 at 3:17 pm

  • salve! 🙂

   Sa nu il uitam pe Buldoaga Vaselica, de cind el sef la Senat cum vroiau toti PDl-stii, au fugit o droaie de cretini de la PDL.

   Cetatean

   27/04/2012 at 3:19 pm

  • salut Theophyle ! din pacate boc nu s apus singur premier de nush cate ori si nici presedinte de partid. cand managerul da chix consiliul de administratie ia masuri urgente. 🙂

   zigzag

   27/04/2012 at 3:23 pm

  • Buna Theophyle 🙂
   Cand a fost numit MRU m-am bucurat f. tare si am si zis ca incepe marea destructurare.Prea multe gresheli si etape sarite/pierdute a facut pdl.
   Din pacate in ratzionamentul meu nu intra si MRU.Sper ca sa ai dreptate si situatzia sa se intoarca in timp in favoarea MRU(eu sunt sceptic)

   mircea

   27/04/2012 at 3:27 pm

 116. Buna ziua all 🙂
  Daca doriti sa vedetia colectia de oua Faberge de la Vatican:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/04/27/comorile-lumii-faberge-la-vatican/
  😀

  desydemeter

  27/04/2012 at 3:19 pm

  • Mergem sa ne aerisim putin 🙂

   Ovidiu

   27/04/2012 at 3:35 pm

 117. Personal ma depria total ce s-a intamplat azi. O singura speranta am, ca TB sa desemneze un premier USL, astfel incat cei care cred ca USL e solutia problemelor sa aiba timp sa se lamureasca.

  Radu

  27/04/2012 at 3:19 pm

  • Nu cred ca e timp pana in toamna ca fraiericii oameni de rand care probabil se bucura acum sa se lamureasca ca nu USL este solutia problemelor.Pe termen scurt (anul asta) sint foarte pesimist.Poate de la anul, da , or sa inceapa sa se dumireasca ca nu umbla cainii cu covrigi in coada in guvernarea USL.Si apoi o sa se intoarca roata, o sa stam noi bine in sondaje si ei bine in parlament.

   Papiciulo

   27/04/2012 at 3:31 pm

   • Din pacate la anul e tarziu. Pana la anul vom avea mogulizatoarele pompate la greu cu bani de la buget sa ne explice cat de bine o ducem si cat de intelept e preainteleptul Ponta, cat de civilizat e preacivilizatul Antonescu.

    Radu

    27/04/2012 at 3:37 pm

 118. ok;
  romania e fara guvern; delegatia creditorilor e la bucuresti;
  nush de ce cred ca planul b este numirea lu pulifrici ponta ca pm;
  si mi-ar placea ca pe 2 mai sa auzim ca dl nastase totusi e condamnat/daca nu e iese taraboi/usl are nevoie de un ” sacrificu ritual”

  intamplator

  27/04/2012 at 3:21 pm

 119. Si ce se mai plingea lumea ca unde sint specialistii, de ce nu sint specialisti in guvern. Ei, daca nu ne-au convenit doi specialisti, Croitoru si MRU, am primit acum un specialist in toate si in nimic de nu o sa-l putem duce: Ponta. Specialist in facut bani cu amicul Sova de la stat, specialist in a mima pozitia rotii de rezerva la raliuri, specialist in jignitul demnitarilor straini. Expert in mitocanie. Si umflat in pene mai ceva ca un paun.
  Am fost informati pina nu am mai putut ca rolulk presei e sa critice puterea. Sint curios sa vad ce critici se vor face. Astept ceva de genul:
  -Asta e defectul lui Ponta: e prea destept si impecabil. Asta e defectul masurilor USL: sint prea bune.

  Aha

  27/04/2012 at 3:24 pm

 120. pedelistii nu se tem sa treaca in opozitie, doar in cateva saptamani au trecut in opozitie cateva zeci dintre ei. sau, mai stii, stiau ca pica motiunea si vroiau sa se asigure ca raman pe loc?

  Sare'n Ochi

  27/04/2012 at 3:24 pm

 121. zice si Boc ca minoritatile au votat cu USL.

  cedric

  27/04/2012 at 3:25 pm

  • Eterna balama iliesciana a partidelor minoritatilor. Sustin pe oricine propune eliminarea lor.

   EuCuMine

   27/04/2012 at 3:28 pm

 122. boc vorbeste de traseisti :)) parca e de pe alta lume saracu .

  zigzag

  27/04/2012 at 3:26 pm

 123. De acord cu ce se zice mai sus, management defectuos. Cum zicea chinezul ala cu cartulia de razboi de il tot citeaza pe la cursurile de management, Sun Tzu parca:
  -Cind ofiterii sint incompetenti rezultatul este razmerita. Ca dovada avem lantul de dezertari.

  Aha

  27/04/2012 at 3:27 pm

 124. Grupul Minoritatilor Nationale a votat pt USL fara sa anunte in prealabil – zice Boc –
  Defectiunea !

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 3:28 pm

 125. Astia din PDL sint niste natingi. Au trebuit sa astepte sa vina MRU sa denunte demagogia USL, ei in schimb au dormit in chiloti 4 ani. Mult prea tirziu.

  Aha

  27/04/2012 at 3:29 pm

  • exact !

   zigzag

   27/04/2012 at 3:30 pm

   • Cum de incropit un discurs care sa arate clar demagogia USL e in stare orice doar copiind de pe blog-uri daca e prea lenes, am oaresce suspiciuni ca aia din PDL nu au avut chef sa zica ceva de gogoritele USL , simtindu-se cu musca pe caciula

    Aha

    27/04/2012 at 3:34 pm

    • sunt plini de intelegeri pe sub masa intre ei. acum o sa inteleaga si Presedintele cine a fost udrea si cum joaca la 2 capete.exact cum a zis Theophyle .

     zigzag

     27/04/2012 at 3:38 pm

  • prima reactzie importanta 😆
   leul curs minim istoric

   mircea

   27/04/2012 at 3:32 pm

 126. O exagerare: Romania nu e fara guvern.
  Pina la investirea unuia nou, premierul Ungureanu conduce un guvern legal.
  Sa nu fim apocaliptici.

  victor L

  27/04/2012 at 3:29 pm

  • corect.ba sa fim realisti. leul deja o ia la vale, fmi pleaca de la bucuresti, stai sa vezi ce o sa ne dea la operatie agentiile de rating..

   radu2

   27/04/2012 at 3:34 pm

 127. In Olanda un partener a iesit din coalitie iar premierul si-a dat demisia.
  Un partener al nostru Grupul Minoritatilor, ne-au asigurat ca sunt solidari cu noi dar ne-au tradat – spune Emil Boc
  Multumesc UDMR si UNPR

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 3:32 pm

  • ce sa zica boc? pardon ca am avut cam multi ticalosi si tradatori in partid care au intins o imediat cum li s a dat sansa?

   zigzag

   27/04/2012 at 3:36 pm

 128. „Farfuridi (grav): Ne ducem, dar gândeşte-te stimabile, că suntem membrii aceluiaşi partid… Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie (cu oarecare emoţie) dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi… De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noştri, cu Mihai Bravul şi Ştefan cel Mare: iubesc trădarea (cu intenţie), dar urăsc pe trădători… (schimbând tonul, cu dezinvoltură.) Salutare, salutare, stimabile!…”

  Cam asta e !

  Tzepelica

  27/04/2012 at 3:34 pm

  • salve Timi 🙂
   nici ca se putea mai bine ales citatul 🙂

   mircea

   27/04/2012 at 3:36 pm

 129. Acum cred ca Boc ar trebui sa-si asume raspunderea.Si sa se duca eventual la Cluj sa candideze la primarie.

  Papiciulo

  27/04/2012 at 3:37 pm

 130. Consultari la Cotroceni la ora 17

  cedric

  27/04/2012 at 3:37 pm

 131. Basescu cheama la consultari la ora 17.

  Cetatean

  27/04/2012 at 3:37 pm

  • Asta inseamna ca deja are o propunere stabilita.

   Radu

   27/04/2012 at 3:38 pm

 132. frate, dar ce sincronizare 😉

  Cetatean

  27/04/2012 at 3:38 pm

  • 😉

   mircea

   27/04/2012 at 3:40 pm

 133. Cotroceni ora 17

  mircea

  27/04/2012 at 3:39 pm

 134. Salut, @mircea ! 🙂
  Nu ramane decat sa ni se propuna o viitoare combinatie intre verdele-brotac de Plescoi si rosul-drapel de Cornu.
  Ar putea iesi un kakaniu admirabil pt. tzara…

  Tzepelica

  27/04/2012 at 3:41 pm

  • si frunza 🙂 frunza verede de caras severin ca sigla 🙂 😀

   zigzag

   27/04/2012 at 3:42 pm

   • 😀 trebuie si frishca deasupra

    mircea

    27/04/2012 at 3:44 pm

    • Sigur, cu motz. 🙂

     Tzepelica

     27/04/2012 at 3:45 pm

 135. Si Ponta ce zice ?
  Eu nu merg ca nu am primit cererea pe fax ? 🙂
  sau
  Eu seara ma intilnesc doar cu prietenii !
  sau
  parlamentul imi da investitura si nu Basescu !

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 3:46 pm

 136. Ponta se va cere propus: „pick me, choose me, love me” 😉

  Cetatean

  27/04/2012 at 3:47 pm

 137. A pus-o la ora 17 ca sa nu o gijgie astia ca ei pleaca in provincie … si o temporizeaza …. si o pun pe propaganda pina luni
  Cu ocazia asta poate si Traienica sa iasa dupa aia pe posturile de televiziune in zilele unrmatoare
  E gindita chestia !

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 3:49 pm

 138. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-12106914-mihai-tanasescu-fmi-intrerupe-negocierile-romania-dupa-caderea-guvernului-ungureanu-dar-continua-discutiile-tehnice.htm

  Daca Ponta ajunge premier, va avea curand ocazia sa demonstreze cum el nu isi vinde tara si cum anuleaza toate masurile luate de guvernele Boc si Ungureanu 😀

  Radu

  27/04/2012 at 3:52 pm

  • Hai sa incepem pariurile. Eu licitez asa pentru luni: 4,386.

   EuCuMine

   27/04/2012 at 3:56 pm

 139. Basescu i-a chemat pe rand: PSD,PNL, PC. Cred ca vor merge toti odata!

  cedric

  27/04/2012 at 3:53 pm

  • Ar trebui sa cheme si Minoritatile care au votat in grup pentru motiune. fiind de fapt cei ce au inclinat balanta

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 3:57 pm

  • Salut. Avand in vedere ca ei mereu sunt Gica Contra, probabil si Basescu vroia ca sa vina toti deodata… asa ca i-a chemat separat.

   Dan99

   27/04/2012 at 3:59 pm

 140. Sau se grabeste ca sa nu apuce ponta sa prezinte noul guvern in pachet cu toti ministrii secretarii de stat, consilieri, secretare, portar . Ar fi loc mai greu propagandistic vorbind, de manevra din partea presedintelui , cind poporul stie ca astia au solutia gata la pachet .

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 3:54 pm

 141. LNM, nu au pe dracu nici o solutie la pachet, nu au fost in stare sa negocieze pe candidaturile de la Capitala si crezi ca au vreo solutie pe tot Guvernul?

  Cetatean

  27/04/2012 at 3:56 pm

  • pai nu a zis ponta ca spune guvernul in 30 secunde dupa picarea motiunii ?
   (Ca Zelea Codreanu : „In 24 ore de la biruinta vom fi alaturi de axa Roma-Berlin „) 🙂

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 4:00 pm

 142. Programul consultarilor este urmatorul:

  Orele 17.00 – 17.30 – Partidul Social Democrat;
  Orele 17.30 – 18.00 – Partidul National Liberal;
  Orele 18.00 – 18.30 – Partidul Conservator;
  Orele 18.30 – 19.00 – Grupul parlamentar al minoritatilor nationale;
  Orele 19.00 – 19.30 – Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania;
  Orele 19.30 – 20.00 – Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei;
  Orele 20.00 – 20.30 – Partidul Democrat Liberal.

  victor L

  27/04/2012 at 3:57 pm

 143. Si cum niciun partid nu are majoritatea in Parlament, dictatoru` propune pe cine vrea, nu pe cine se autopropune.

  victor L

  27/04/2012 at 4:00 pm

 144. Ziua buna oameni buni,

  Rau. Iarasi ochii multora se indreapta spre TB, sa ne scoata din incurcatura asta. Daca USL intra la guvernare vom avea cativa pasi:

  1. Dati afara pdl-istii
  2. bagati usl-istii
  3 Schimbat tvr – Vom avea a123,irtv,rtv si tvr, poate si b1

  e aici….inainte toate sunt clare

  MRU a vorbit, orice om rational sa inteleaga. Numai ca in parlament nu sunt oameni rationali.
  Justifica prea mult si prea tehnic(ceea ce mie imi place). Ce a zis el acum trebuia pdl sa zica in fiecare zi de dimineata pana seara.

  Sa vedem mai departe……..

  eugeni

  27/04/2012 at 4:01 pm

  • MRU nu a tinut discursul pentru urechile parlamentarilor. Nu arata deloc in categoria naivilor care cred ca aia din parlament voteaza ceva pe baza unui rationament. A fost discurs electoral. Daca va intra in politica pe asta se va axa: demontarea gogoritelor USL

   Aha

   27/04/2012 at 4:13 pm

 145. Cei trei Crai au anuntat ca merg impreuna la Cotroceni. Astia sunt legati in coada, n-au curaj sa mearga singuri la discutii!

  cedric

  27/04/2012 at 4:09 pm

  • Sunt ca soldatii aia nord-coreeni care pazesc zona Panmunjon. Sunt plasati in asa fel incat toti sa se vada unul pe celalalt, ca sa nu dezerteze.

   EuCuMine

   27/04/2012 at 4:11 pm

   • Grozava comparatie!

    cedric

    27/04/2012 at 4:18 pm

 146. eur = 4,4 lei pe interbancar intr-o jumatate de ora de la 4,38

  mircea

  27/04/2012 at 4:11 pm

  • Ia sa vad unde sunt toti sclavii aia cocliti care zbierau mai acum vreo trei saptamani cand leul ajunsese la 4,382.

   EuCuMine

   27/04/2012 at 4:12 pm

   • eu baiat prudent, cumpatat euro pentru speculatii azi dimineata, acuma vind 😉

    G/M.

    Cetatean

    27/04/2012 at 4:13 pm

   • Err, scuze, euro ajunsese la 4,382 lei.

    EuCuMine

    27/04/2012 at 4:14 pm

    • pe rzb eur=4,43 lei

     mircea

     27/04/2012 at 4:17 pm

     • Operatiunea „Deshidratati Excrementul” a fost incununata de succes.

      EuCuMine

      27/04/2012 at 4:20 pm

 147. haha, pariu ca astia merg si la WC si la bordel tot impreuna?

  Cetatean

  27/04/2012 at 4:11 pm

  • Hehe… ce sa faca la bordel? Unul e gargaragiu si nu il crede nimeni ca poate, unul e isteric si sperie fetele, iar al treilea nu exista 😀

   Radu

   27/04/2012 at 4:13 pm

 148. Cu ceva timp in urma, cind a fost la Cotroceni, Tonta declara ca dictatoru` cauta sticlele pe sub masa; acum l-a chemat primul, cind sticlele sint pe masa 😛
  Si ar trebui propus pentru a forma guvernul, cine cine? pai Cretinel. Ca sa exerseze pentru cind va ajunge presedinte.

  victor L

  27/04/2012 at 4:14 pm

 149. Presedintele a stabilit un program si trebuie respectat.
  Nu cred ca vor fi primiti toti 3 odata. Exista un protocol.

  victor L

  27/04/2012 at 4:17 pm

  • de primit ii primeste pe toti odata. asa a facut si data trecuta.
   Dar ii invita separat pt a pastra cutuma – ca in constitutie scrie partide si nu asociatii mestesugaresti 🙂

   lastnightmusic

   27/04/2012 at 4:24 pm

 150. I-a chemat in ordinea inversa a prieteniei : usl, minoritati, udmr, unpr, pdl 🙂
  O sa le arate minoritarilor obrazul – armeanu’ tiganu’ turcu’ tataru’ evreu’ italianu’ ucraineanu’ slovacu’ au umblat cu cioara vopsita 🙂

  lastnightmusic

  27/04/2012 at 4:21 pm

 151. Cica Nastase era arogant? Auziti la Ponta: eu voi fi propunerea. Tot felul de dezertori cautau „democratia” prin USL. Curat democrati, coane patrunjelverde.

  Aha

  27/04/2012 at 4:29 pm

 152. TDS,
  daca piratu` ii primeste pe toti 3 impreuna face o mare greseala; impreuna isi fac curaj sa fie obraznici, dar separat isi vor arata adevarata nonvaloare.

  victor L

  27/04/2012 at 4:36 pm

 153. Ok. O sa fie Ponta.

  Mie-mi plac lucrurile duse pana la capat. Nu mai poate sa zica nimeni: „stii, daca mingea imi venea mai cu 2 cm pe stanga, era gol”. S-a lamurit:
  1. PDL e o constructie moale. Vrem un partid de maxim 5 oameni (vizibili, comunicatori, sefi). Sa zicem MRU, Macovei, Funeriu, Boagiu si X. Se poate, de exemplu PNL e un partid de 1 om.
  2. Boc – un binemeritat concediu de odihna -> -> 2b. Alegerea noului sef in PDL, cine-o fi oare?
  3. Prigoana e o hahalera, sper sa piarda Bucurestiul.
  4. Elena Udrea – inapoi la barou. Sper ca n-a facut prostii.
  5. Leul e in buda. Basescu si Isarescu l-au tinut cu mari sacrificii. N-o sa se mai intample (asemenea sacrificii).

  Io zic pauza. Odihna. Punerea in ordine a propriilor probleme. Vine criza si tb sa facem fata, individual.

  …………

  Cam intr-un an de zile (maxim 2) vom avea revolte stradale. Innabusite de data asta in sange.

  Dupa inca 1 an de zile, astia nu vor sti unde sa fuga de putere. Pana atunci, Miscarea pt Reforma si Unitate trebuie sa fie beton.

  macgregornews

  27/04/2012 at 4:38 pm

 154. Salut inca o data,
  Puteti continua in postarea urmatoare 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  27/04/2012 at 4:40 pm

  • Na, fix cand am postat eu. 🙂

   macgregornews

   27/04/2012 at 4:42 pm

   • Salut mac,
    poti sav o repostezi in postarea noua!

    Theophyle

    27/04/2012 at 4:48 pm

 155. Eu m-am saturat, efectiv.
  Si de-aia cred ca este momentul sa incetam cu smecheriile si sa facem ce este serios. Serios este dupa mine sa fie nominalizat seful coalitiei majoritare noi formate, adica VP. Il „iubesc” ca pe dracu’, cred ca va fi o nenorocire – dar asta este jocul democratic. Chiar cred ca este momentul sa intram in normalitate, si asta mi se pare normal. Au castigat batalia asta – nu conteaza cum, cu mercenari, cu tradari, cu minoritati sau cu flacara violet – sa-si asume. Ei declara ca vor sa guverneze, VP declara ca accepta sa fie nominalizat, au demonstrat ca au format o noua majoritate – asta este jocul atunci.
  Eu chiar cred ca era normal si serios ca MRU sa roage coalitia care il sustine(a) sa mearga sa il sustina – chiar daca asa l-a invitat si Ponta. Eu cred ca era normal sa spuna „voi sustinatorii mei, aratati lucrul asta cu mandrie, nu va ascundeti pe la bufet sau pe la dracu’, si daca ceilalati vor fi mai multi macar vom spune ca ne-am luptat”. Nu te poti lupta stand – trebuie sa te duci sa dai cu sabia sau ma rog cu cuvintele si cu bilele in cazul nostru. Si ar fi fost o cazatura eleganta, onoranta, un mare castig de imagine cred eu. Asa au ramas si sifonati si rusinati si cu buzele umflate.
  Mi-ar placea sa cred ca este o tactica – ca oc isi va da demisia, si cumva MRU va face o mare coalitie de dreapta – dar cu cine? Cu Udmr nu se poate in veci, sunt prea multe prejudecati din toate partiel. Unpr este de stanga. Minoritatile tocmai ce-au tradat.
  Asa ca dragilor, cred ca ne asteapta vreo 4 ani si jumatate de Poanta si Antenescu cu antene peste tot – ca vor avea si Tvr-ul.
  Vom supravietui si vom fi mai tari. 🙂 dar eu m-am resemnat.

  victor.vb2

  27/04/2012 at 4:56 pm

 156. […] data de 27  aprile a.c, Politeia intitula “profetic” revista presei zilnice – “ziua socotelilor greşite.” Eu, fara a incerca sa devin profetic, am anticipat ca pana la urma cineva si-a facut calculele […]


Comentariile sunt închise.