Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 25 aprilie / “Nici migratia politica nu mai e ce era”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Miercuri, vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor, iar înnorările vor fi temporar accentuate. Pe arii relativ extinse vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice,  intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Local cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Valorile termice vor marca o scădere accentuată în vest, iar în restul teritoriului se vor menţine peste normele climatologice. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 14…15 grade în Dealurile de Vest până la 28…30 de grade în sud-est, iar cele minime se vor situa între 2 şi 12 grade.

La Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldă, dar instabilă spre seară şi în prima parte a nopţii, când înnorările se vor accentua şi vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi condiţii de grindină. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de furtună, valabilă de miercuri la prânz până joi dimineaţă, în aproape toată ţara, cu excepţia judeţelor Timiş, Arad, Bihor, Sălaj şi Satu Mare. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3791      RON; 1 USD = 3. 3261  RON; 1 EURO = 1. 3166 USD; Francul elvetian 3. 6458 RON. Gramul de aur 175.2405 RON.

Producţia Petrom a scăzut în T1, dar vânzările de gaze au fost mai mari, iar benzina mai scumpă. Va raporta compania o nouă creştere de profit? Producţia de petrol şi gaze a OMV Petrom (SNP) a scăzut uşor în primul trimestru, dar vân­zările de gaze ale companiei au urcat, urmare a tempera­tu­rilor scăzute, potrivit unui raport prezentat marţi de grupul austriac OMV, acţionarul ma­joritar al celei mai mari companii româneşti. Vremea rece a afectat producţia OMV Petrom, dar a crescut cererea pentru gaze, compania raportând creşterea cantităţilor extrase din facilităţile de depozitare. OMV Pe­trom a reuşit de asemenea să-şi îmbună­tă­ţească marja de profit pe segmentul ga­zelor, datorită gazelor din import depo­zitate înaintea sezonului rece şi într-o oarecare măsură datorită contractelor mai favorabile pe plan intern. Astfel, vânzările de gaze ale Petrom au totalizat 17,32 TWh în primul timestru, faţă de 16,23 TWh în trimestrul al patrulea al anului trecut, respectiv 16,5 TWh în primele trei luni din 2011. Producţia de petrol şi gaze a Petrom a fost de 184.000 barili echivalent petrol pe zi în primul trimestru, de la 186.000 barili echi­valent petrol pe zi în perioadele ante­rioare de raportare. Reducerea producţiei a fost compen­sată însă de creşterea preţului ţiţeiului. Pre­ţul mediu al ţiţeiului Ural, care este referinţa pentru Petrom, a fost în primul trimestru cu 14,4% mai mare decât în pe­ri­oa­da similară a lui 2011 (117,49 dolari/baril faţă de 102,67 dolari pe baril). Astfel, cel mai probabil compania va raporta pe primul trimestru din 2012 afa­ceri semnificativ mai mari decât în primul tri­mes­tru din 2011. Integral in Ziarul Financiar.

Despagubirea fostilor proprietari. Scandal monstru intre Guvern, ANRP si Asociatiile de proprietari abuziv deposedati. Una din problemele majore cu care se confrunta in aceste zile guvernul Ungureanu este rezolvarea ultrarapida a noii legi privind despagubirile in cazul proprietatilor nationalizate. „Eu sunt dator sa-mi cer scuze fata de toti cei in cauza, in nume personal, in numele colegilor din cabinet, in numele executivelor succesive ale tarii si parlamentelor alese care, timp de 22 de ani, nu au fost in stare sa ofere o solutie clara si definitiva acestei probleme a retrocedarilor” a spus Ungureanu, intr-un interviu televizat. Desi e constient ca proiectul va fi interpretat ca „o nedreptate, venita in consecinta altei nedreptati istorice”, Ugureanu sustine ca, la aceasta ora, „Romania nu poate face fata unei restitutio in integrum”, chiar daca „doar ea ar fi esenta oricarei retrocedari. „Dar suntem singurul stat, fost comunist, care, din 90 pana azi, a elaborat 10 proiecte de legi referitoare la restituirea proprietatilor. Spre deosebire de noi, Ungaria, Cehia si Bulgaria, au adoptat doua legi, in ’91-’92, care au reglat definitiv aceasta problema”, a mai spus UngureanuEl a precizat că proiectul de lege va fi adoptat de Guvern săptămâna aceasta şi că acesta va fi ulterior trimis în Parlament pentru a fi dezbătut în procedură de urgenţă. Integral in Gandul.

Traseistii rasului. Nici migratia politica nu mai e ce era. Dezertarile din ultimele zile au capatat o accentuata nota comica. Recordul la transfer-viteza este detinut de deputatul Florentin Gust, care a reusit sa schimbe trei partide numai in ultimele sase saptamani. Din mai 2011, Florentin Gust a tot oscilat pe esichierul politic romanesc. A plecat din PSD, a trecut pe la PC, i s-a alaturat pentru un timp nasului sau de cununie, Mircea Geoana, dupa ce acesta a fost exclus din partid, iar pe 6 martie 2012 isi anunta inscrierea in PDL. Pare-se insa ca nu i-a placut, pentru ca ieri a revenit la PSD. Motivul pe care Gust, parlamentar de Dolj, il invoca, este unul care ar fi sunat mai logic in gura unui deputat de Harghita sau Covasna: el spune ca nu mai suporta cedarile PDL fata de UDMR si ca nu vrea ca, peste 30 de ani, sa le explice copiilor sai de ce limba maghiara se va vorbi intr-o regiune a Romaniei. n ciuda parcursului politic bogat, Gust nu se consideră trădător. „Trădător este dl Boc când cedează UDMR-ului în fiecare zi câte ceva”, a explicat el cu seninătate. Gust, cândva o tânără speranţă a PSD, va reîntregi astfel echipa Negoiţă-Bănicioiu, şi-şi vor putea reaminti cu nostalgie de concursurile de Miss TSD „cu cântec” pe care le organizau împreună. EVZ

Cine este Gelu Oltean, zis ,,puiul Vulpii”. Fost adjunct al sefului Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj si fost sef al structurii de informatii a Inspectoratului Judetean de Politie Cluj, comisarul sef Gelu Oltean a fost promovat in structurile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) de fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (Doi s’ un sfert) Virgil Ardelean, supranumit ,,Vulpea”De altfel, in MAI, lui Gelu Oltean i se spune ,,fiul de suflet al lui Ardelean” sau, mai scurt, ,,puiul Vulpii”. Si transferul lui Oltean de la Cluj la Bucuresti a fost legat de ,,mentorul” sau. In 1997, cand Ardelean a fost numit sef al Politiei Capitalei l-a adus in echipa sa pe Gelu Oltean pe care l-a numit purtator de cuvant al acestei structuri. Dupa ce Ardelean a fost numit sef al Doi s’ un sfert, Oltean l-a urmat in serviciul de informatii al MAI. În 2008, în mandatul de ministru de Interne al lui Cristian David, Gelu Oltean avea să fie avansat ca director de cabinet al şefului DGIPI Petre Albu. Oltean a fost unul dintre ofiţerii DGIPI care au pus umărul la debarcarea succesorului lui Albu de la şefia DGIPI, Cornel Şerban, reţinut pentru corupţie alături de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Surse judiciare susţineau, în 2009, că Oltean ar fi ,,plantat” microfoane în biroul lui Şerban, ,,reabilitat” ulterior de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Scandalul şi dosarul penal au dus la demiterea lui Şerban şi la înlocuirea sa cu Gelu Drăjneanu, un alt apropiat al lui Virgil Ardelean.  Oltean a fost numit apoi ataşat de interne al României la Roma, iar din 2010 până acum a deţinut funcţia de director adjunct al ORNISS – instituţie care eliberează certificatele de acces la informaţii clasificata.Adevarul

CEDO condamna Romania. Cazul Frumusanu-Crainiceanu: Doi morti, nici un criminal. Doi tineri au fost ucisi la mineriada din septembrie 1991, dar justitia romana nu a dat nici pana astazi un verdict definitiv. Asta, desi familiile au sesizat instantele europene, iar la dosar au lucrat zeci de procurori. Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a condamnat ieri Romania in cazul celor doi civili ucisi prin impuscare in timpul mineriadei din septembrie 1991, care a condus la caderea Guvernului Petre Roman. CEDO a constatat nerespectarea dreptului la viata, precum si faptul ca, in tot acest timp, justitia romana nu a reusit sa afle cine sunt criminalii Auricai Crainiceanu si ai lui Andrei Frumusanu. Practic, nici in 2012 nu se stie cine a tras in cei doi in septembrie ’91. Sotii Stefan si Maria Frumusanu si Viorel Crainiceanu au dat statul roman in judecata la CEDO in 2004. Sotia lui Viorel Crainiceanu, Viorica, a murit cand avea numai 27 de ani, impuscata in cap, in timpul mineriadei din 1991. Andrei Frumusanu (24 de ani), fiul sotilor Frumusanu, a fost impuscat mortal la 24 de ani. Reclamantii Viorel Crainiceanu si sotii Frumusanu au cerut prejudicii materiale in valoare de cate 15.000 euro si daune morale in valoare de cate 100.000 euro. CEDO a hotărât ca părţile reclamante să primească de la statul român câte 30.000 euro daune morale şi să le fie acoperite cheltuielile de judecată (câte 1000 euro).Integral in Romania Libera.

La două luni de un imens eşec: suspendarea fondurilor europene. Slabi. Doar 6,5 % din fondurile europene alocate României între 2007 şi 2013 au fost atrase până acum. Autorităţile admit posibilitatea ca la începutul lunii iulie Bruxelles-ul să întrerupă accesul României la fonduri europene de miliarde de lei.  Între 2007 şi 2013, Uniunea Europeană a decis alocarea a 82,5 miliarde de lei pentru cinci programe operaţionale. Deşi au trecut deja peste patru ani de la demararea acestora, România a reuşit să atragă fonduri europene care reprezintă un procent modest: 6,5% din fondurile alocate. Săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a mai venit cu o veste proastă: „Avem termen să întreprindem anumite acţiuni astfel încât să evităm suspendarea unor programe operaţionale. În principiu sunt cinci programe unde trebuie întreprinse astfel de acţiuni pentru a evita suspendarea programelor respective”.  Purtătorul de cuvânt al ministerului, Cristina Mac ne-a explicat, ieri, că „în cazul în care se decide suspendarea celor cinci programe operaţionale efectul ar fi că nu vom mai avea posibilitatea de a depune cereri de plăţi la Bruxelles. Această eventuală suspendare nu va implica şi pierderea fondurilor, ci doar o întrerupere a finanţărilor europene pe durata de timp necesară pentru remedierea neajunsurilor care ne-au fost semnalate. De altfel, acţionăm încă de acum în acest sens. O eventuală suspendare a programelor nu se poate face înainte de luna iulie”. Integral in Romania Libera.

Babuta care a aruncat in aer mafia imobiliara. Magdalena Kohuth (88 de ani), proprietara unei garsoniere-ghetou din Bucuresti, a reusit sa deturneze o armata de escroci imobiliari, in frunte cu o judecatoare din Dambovita. O grupare de escroci imobiliari care traiau „pe picior mare”, de mai multi ani, in Targoviste a fost oprita din actiunile ilegale cu ajutorul unei batrane de 88 de ani din Drumul Taberei. Clanul de mafioti, din care faceau parte judecatoarea Florica Mihalcea de la Judecatoria Racari (Dambovita), impreuna cu grefiera Florentina Alexandru, de la aceeasi instanta de judecata, Elena Daniela Petrea, avocat in cadrul baroului Dambovita, si Mirela Dorina Butiseaca, din comuna Joita, judetul Giurgiu, este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ca a furat mai multe proprietati imobiliare prin intermediul unor dosare fictive. Afacerile s-au infundat cand in joc s-a aruncat ca miza o garsoniera din Drumul Taberei, de 30 de metri patrati, detinuta de Magdalena Kohuth, o batranica de 88 de ani, ramasa singura pe lume. De mai bine de zece ani, femeia este jucată ca o minge de ping-pong între diverşi şarlatani care  încearcă să pună mâna pe casa ei. Totul a început cu un contract de întreţinere semnat între ea şi un vecin, Toma Brescan, cel care voia iniţial să devină proprietarul locuinţei, în schimbul îngrijirii doamnei Kohuth până la moarte.  Integral in  Adevarul.

CNA a sancționat din nou OTV-ul. Postul lui Dan Diaconescu mai emite doar 36 de zile. Postul de televiziune OTV, deținut de Dan Diaconescu, a fost sancționat încă o dată astăzi de către membrii CNA.  OTV mai are 36 de zile de emisie. Astăzi, Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat din nou OTV-ul pentru publicitatea politică făcută Partidului Poporului, Dan Diaconescu, în afara perioadei legale în care se desfăşoară campania electorală. Decizia de sancţionare a fost luată cu şapte voturi pentru şi unul împotrivă. CNA a întocmit un raport de monitorizare privind publicitatea politică de la OTV în perioada 12-19 aprilie 2012. n apărare, reprezentantele OTV au susţinut că Dan Diaconescu nu este preşedinte PPDD şi nu face publicitate politică. “Discuţiile acestea insultă inteligenţa unui copil handicapat. Sper că domnul Dan Diaconescu vă plăteşte regeşte ca să vă comportaţi aşa“, a izbucnit, în fața acestor scuze Cristina Trepcea, membru CNA. Cristina Trepcea a adăugat că refuză să ia parte la astfel de discuţii. „Nu avem ce să discutăm cu ei când spun că Dan Diaconescu nu este preşedintele PPDD.” Reprezentanții OTV au solicitat o decizie mai blândă, susținând că abaterile au fost mai puține, față de primul raport. Aceasta este cea de-a treia înjumătățire la rând a licenței OTV. EVZ.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

25/04/2012 la 8:16 am

64 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziua buna la lumea buna! Zic si io, ca un caine prost, daca se inghesuie toti parlamentarii in Opozitie, pe cine dracu’ mai dau jos de la Putere?

  mishu jamie

  25/04/2012 at 8:39 am

  • Buna 🙂
   Ce importanta mai are? Astazi vedem ca nu a existat nici o diferenta!

   huniad

   25/04/2012 at 9:19 am

 2. neata,
  chestia cu despagubirile in cazul proprietatilor nationalizate este un cartof de o mie de grade Celsius in miinile guvernului MRU.

  skorpion

  25/04/2012 at 8:54 am

  • buna dimineata
   si totul a fost planificat de iliescu&co( moftul proprietatii)urmata de naivitatea/incompetenta celor din conventia democrata;
   fiindca tot zicea@theophyle de pragmatism mai deunazi,” pragmaticii” si-au rezolvat problemele;multi din cei carora li s-au restituit ,n-aveau nici dupa ce bea apa in 45,dar cum hirtia suporta orice ,au gasit acte si intelegere in numele ” sfintei restituiri a proprietatilor”
   pacat de cei cu adevarat inselati si cei care nu au vrut sa-si cedeze drepturile pentru 10-20 pct din valoarea reala

   intimplator

   25/04/2012 at 9:04 am

  • Buna Dimineata, skorpion,
   Cum se spune – Boala lunga, moarte sigura!

   huniad

   25/04/2012 at 9:20 am

   • Boala a fost sadita de fsn, iliescu, psdr, psd, iar moartea s-ar putea sa-si ceara drepturile la MRU.
    ma refer la moartea politica.

    skorpion

    25/04/2012 at 9:22 am

 3. din nou buna dimineata

  observ ca acum se spune ca e bine ca alegerile prezidentiale sa fie odata cu cele parlamentare;
  si cita hirtie ,energie,pasiuni s-au risipit acum ceva ani cu decalarea lor;
  mostra de gindire politica romaneasca

  intimplator

  25/04/2012 at 9:10 am

  • Buna intamplator,
   poate o monstra de lipsa unei gandiri 😦

   huniad

   25/04/2012 at 9:21 am

 4. Buna Ziua inca o data 🙂

  Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana.

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/04/25/stiri-europene-255-incepe-batalia-pentru-europa/

  huniad

  25/04/2012 at 9:16 am

 5. Buna dimineata tuturor!
  Revin cu o opinie referitor la o discutie de ieri de pe blog.
  Nu cred ca trebuie pus semnul de egalitate intre a strange semnaturi pentru sustinerea unui posibil candidat si infiintarea unui nou partid.
  Este mult mai usor sa convingi oamenii sa sprijine cu o semnatura un posibil candidat. Aceasta semnatura nu obliga la nimic. Nici macar la votarea respectivului candidat.
  Pentru un partid este mai greu, printre altele pentru ca presupune asumarea unei anumite identitati si aderarea la o anumita colectivitate.

  miki

  25/04/2012 at 9:30 am

 6. Buna dimineata 🙂
  Oare vom avea sansa in aceasta viata sa scapam de cretenii cu pretentii de politiceni si care paradoxal au fost si alesi . Individul asta ar tb sa plateasca consistent ptr. iresponsabilitate si prostie, mai ales ca este profesor de istorie 😦
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/solomon-duce-prostia-pana-la-capat-978335.html

  mar

  25/04/2012 at 9:36 am

  • Buina mar 🙂
   la nivelul lui Loda sau Crin Antonescu!

   huniad

   25/04/2012 at 9:46 am

   • huniad ,chiar asa?|Imi pare rau, eu nu am amenintat pe nimeni sau poti sa sustii contrariul ? ma bucur ca nu m-am inselat in privinta ta, esti pripit in judecati si gratuit.

    Loda

    25/04/2012 at 11:37 am

  • Buna dimineata!
   Imi cer scuze daca jignesc pe cineva dar absolventii astia de istorie din politica sunt de tot….. Crin, Sova, Solomon samd

   ribelalu

   25/04/2012 at 11:05 am

 7. Buna dimineata,
  Rompuy a fost primit de presedintele Basescu si acum se duce la parlament. Sper sa nu gaseasca o sala semi goala, cu opozitia in vacanta.
  Acum, o intrebare : stie cineva care este optiunea politica de ultim moment a lui Pandele? Vad ca tace in papusoi si nu inteleg de ce? Duce lupte ideologice cu consoarta (Firea) , acerba sustinatoare a lui Voiculescu si deci a USL?

  cedric

  25/04/2012 at 10:12 am

  • Buna dimineata Cedric,

   Chiar nu are importanta ce va gasi la Parlament. Cred ca Rompuy este suficient de informat in legatura cu debandada mioritica.

   Conform informatiilor de la UNPR, omul este al lor. PSD zice ca nu a fost dat afara deci este absolut al lor. Organizatia locala a PSD zice ca in nici un caz nu va fi acceptat de ei. Deci, in concluzie toti au devenit „ai lor” sau ” ai nostri” conform buletinului meteorologic in ziua respectiva.

   huniad

   25/04/2012 at 10:18 am

   • Neata buna.

    Faptul ca primarul nu poate pleca din partid fara sa-si piarda scaunul trebuia sa le dea de gandit tuturor vanzatorilor de piei de ursi la purtator. Faptul ca ei au folosit acelasi algoritm ca in cazul parlamentarilor a dovedit limitarile intelectuale ale asa-zisilor ‘strategi’ politici.

    EuCuMine

    25/04/2012 at 10:30 am

 8. Stiu ca toti si-l revendica acum, dar de ce tace dumnealui? E clar ca isi bate joc de unii, dar care sunt „fericitii”?

  cedric

  25/04/2012 at 10:28 am

 9. Herman Van Rompuy a fost primit la Cotroceni de presedintele Traian Basescu. Conform Mediafax, presedintele roman a remarcat ca Van Rompuy se afla in a treia vizita la Bucuresti si l-a felicitat pentru obtinerea celui de-al doilea mandat de presedinte al Consiliului European.

  „Da, este al doilea mandat, dar mandatul meu este mai scurt decat al dumneavoastra”, a spus Van Rompuy. Seful statului a replicat: „Nu poti sa stii. In Romania, presedintele poate fi suspendat, ceea ce nu e cazul pentru presedintele Consiliului European”.

  🙂

  skorpion

  25/04/2012 at 10:39 am

 10. La tvrinfo s-a spus ca, la sfarsitul sedintei de la parlament, dupa cuvantarea lui Rompuy, cand a luat cuvantul Roberta Anastase, Ponta si Antonescu au iesit din sala!
  Asa marlani, mai rar sa gasesti in politica. Si atata ura devine patologica.

  cedric

  25/04/2012 at 11:07 am

  • Salut
   Pai da : muierile in politica sunt piaza rea a natiunii: Anastase, EUdrea, Ritzi cu jaful de 60K euro, Monica securista – ca i-am uitat si numele. La noi barbatii rai sunt barbati rai dar femeile rele sunt odiooooaseee 🙂

   lastnightmusic

   25/04/2012 at 11:14 am

 11. Sunte un popor jalnic: „Babuta care a aruncat in aer mafia imobiliara” batrinica , tataie
  Cred ca numai in kazahstan se mai spune babushka X in presa. cind e vorba de o doamna in etate de 88 ani. Si ne referim familiar la persoane care ne sunt straine si nu sunt prea avute. Nimeni nu spune Babutza Nina sotia lui Ion Iliescu…. etc etc 🙂

  lastnightmusic

  25/04/2012 at 11:18 am

 12. Nicusor nu are sanse de a fi primar nici peste 4 ani. Nu ma intelegeti gresit. Primarul este politician.
  Nicusor poate fi un supercelebru pianist. Dar nu poate fi dirijor. Dirijorul trebuie sa fie un inascut/facut manager/lider.

  lastnightmusic

  25/04/2012 at 11:24 am

 13. Tonta si Antenescu nu sint mirlani, sint luptatori de gherila contra dictaturii. Bine au facut ca au plecat, sa vaza si Rompuy ca asa e in dictatura, pleaca fiecare unde vrea cind il taie capul. Si pe urma trebuie pedepsita preventiv Anastase, ca poate il ameninta pe careva ca-i da cu poseta in cap, deosebit de grav derapaj antidemocratic. Ehe, daca ar fi vorbit Solomon in locul lui Anastase, atunci sa vedeti cum ascultau toti smirna. Chiar, nu are Rompuy programata o intilnire sa-i explice pesedeul cum se intareste democratia prin impuscarea stil Aldo Moro a oricui nu este socialist?

  Aha

  25/04/2012 at 11:31 am

 14. O analiza personala a conflictului RDS-RCS vs Antena Grup.

  Exista in mai multe tari chestia asta cu „must-carry”, dar in niciuna nu e ca la noi.
  Aceasta prevedere a fost introdusa pentru programe culturale, pentru nise de piata fara audienta, pentru posturi pentru copii samd. La noi, televiziunile comerciale creaza un monopol greu de inteles pentru consumatorul obisnuit. Conform reglementarilor in vigoare, furnizorii de cablu sunt obligati ca 25% din programele retransmise sa fie dintr-un grup de programe, declarate libere la retransmisie si care au o anumita audienta. Nimeni nu e obligat sa transmita portofoliul Intact ci doar sa acopere acel procent. Ai 20 de posturi, 5 sunt „must-carry”, ai 100 de programe in portofoliu, 25 sunt „must-carry”.
  Ce e absurd la treaba asta? Absurd este faptul ca o televiziune noua patrunde foarte greu in grilele de programe pentru ca nu are audienta (porneste de la zero) si din cauza asta nu este „must-carry”. Nefiind preluata de cablisti obligatoriu, nici nu are prea multe sanse sa patrunda in grupul de „elita” alaturi de OTV, A3, postul de „radio” GSP.tv samd. Va dati seama? Daca GSP.tv pe care nu il urmareste nimeni este „must-carry” si ocupa spatiu degeaba in grilele de programe inseamna ca un post nou de televiziune trebuie ori sa plateasca ca sa patrunda pe piata ori sa aiba destule „pile”.
  Pe satelit sunt cateva zeci de posturi TV romanesti care nu sunt retransmise de cablisti pentru ca nu reusesc sa depaseasca, pe cont propriu (adica prin receptia direct) audienta GSP.tv de exemplu. In plus si aparatura aia de masurat audienta este montata tot in case conectate la cablu sau DTH.

  RDS nu poate ceda in aceasta privinta intrucat ar crea un precedent atat pentru posturile TV comerciale cat si pentru distribuitorii de programe.
  Daca RDS cedeaza, Antena Grup va aplica aceeasi strategie si pentru viitoarele renegocieri cu Romtelecom (Dolce) si UPC (Focus). Pe de alta parte va da idei si celorlalte trusturi media. Daca Antena Grup cu televiziunile lor de rahat cere 7 milioane atunci Media Pro cat sa ceara? Toate posturile MediaPro (Pro Tv, Pro Tv international, ProTv HD, Sport.ro, Sport.ro HD, Acasa, Acasa Gold, Acasa HD, MTV, ProCinema) sunt mult peste orice concurent direct sau indirect din Antena Grup.

  In ultimul rand, toate costurile suplimentare vor fi suportate de catre clienti, nu de distribuitor, iar avalansa de scumpiri va duce la cresterea tarifelor de cateva ori.

  ribelalu

  25/04/2012 at 11:38 am

 15. ,,la nivelul lui Loda sau Crin Antonescu!

  huniad

  25/04/2012 at 9:46 am ”
  Comentariul tău e în așteptare.

  huniad ,chiar asa?|Imi pare rau, eu nu am amenintat pe nimeni sau poti sa sustii contrariul ? ma bucur ca nu m-am inselat in privinta ta, esti pripit in judecati si gratuit.

  Loda

  25/04/2012 at 11:39 am

 16. Acum Ponta face declaratii: tot Anastase e vinovata pentru aplicarea gresita a CAS la pensionari – ea a amanat timp de 5 luni hotaririle comisiilor din parlament care au stabilit inca din noiembrie ca nu trebuie aplicata hotarirea decat la suma care depaseste 740 lei. E atat de inversunat incat a repetat de vreo 5-6 ori cat de vinovata e Anastase,

  cedric

  25/04/2012 at 11:39 am

  • Doar e vorba de un procuror!

   maya

   25/04/2012 at 12:39 pm

  • Caz grav de incompetenta/manipulare! incepind de la procurorul Ponta, istoricul Crin, politicieni USL, formatori de opinie, jurnalisti, prezentatori tv!

   Absolut toate televiziunile/radiourile prezinta/discuta absolut eronat tema! Realitatile, B1TV, Antenele, TVRINFO!

   Te crucesti, nu alta! 😦
   Cei care au manipulat pensionarii sint televiziunile!

   Pina la data de 18 aprilie 2012 nici un pensionar care avea o pensie sub 740 lei nu platea nici un banut CAS.

   Chiar acum il ascult pe un „onorabil” PNL – „de azi nu vor mai fi impozitate sumele sub 740 lei.”

   maya

   25/04/2012 at 1:05 pm

 17. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  25/04/2012 at 12:37 pm

 18. Adevărul e că oamenii lui Felix au vrut parale. Nu puține, ci șapte milioane de euro. Și n-au primit niciun leu. Atunci au spus că îi bagă-n penal pe cei care retransmit ilegal posturile. Cu minte, cei de la RCS&RDS au spus: ia să vă lăsăm noi fără imagine și sunet pentru abonații noștri.
  http://www.reportervirtual.ro/2012/04/golaneala-cu-bocet-a-antenelor-pentru-bani.html

  maya

  25/04/2012 at 12:38 pm

 19. Şi astăzi a rămas vorba în Asia, cînd o situaţie nu este prea clară : „…bine, bine, ăsta este pantoful stâng, dar unde este dreptul ? ”
  http://hydepark.ro/articol/articol/pantoful-stang-pantoful-drept-807.html

  maya

  25/04/2012 at 12:41 pm

 20. Ziua buna
  25 Aprilie , sarbatoare nationala a Italiei . Ziua eliberarii. ( de fapt in aceasta zi au fost eliberate de fascism si nazism orasele Milano si Torino )

  stefan60

  25/04/2012 at 1:08 pm

  • La multi ani Italia! 🙂

   maya

   25/04/2012 at 1:14 pm

 21. Victor Ponta: „nici daca ii impusti nu este suficient” cu referire la politicienii coalitiei.
  Incredibil! 😦

  maya

  25/04/2012 at 1:40 pm

  • La puscarie ar merita sa fie trimis acest idiot sinistru de Toanta.
   Dar el fiind fost procuror stie prea bine ca nu are de ce se teme de Justitia din RO si Lege.

   luminita

   25/04/2012 at 1:49 pm

   • Luminita
    😆
    Servus!

    Sa nu uitam nici aceasta declaratie! 😦
    Olguta Vasilescu l-ar impusca pe MRU

    http://www.revista22.ro/articol-14162.html
    Doamna Olguta va trebui sa plece si ea intr-o calatorie, nu chiar pina la Washington ca Sova , ci doar pina intr-o biblioteca. In Bucuresti, nu la Craiova, unde se vede treaba ca facultatea nu i-a prea folosit. E clar, si Olgutei ii trebuie scolarizare si lectura. Astfel, probabil i-ar veni mai greu sa scoata pe gurita enormitati de genul ” In alte vremuri (premierul MRU n.r), oameni ca el erau impuscati pentru inalta tradare”. Nu zau? In ce vremuri doamna deputat? Asteptam raspunsul dupa ce se va intoarce de la studiile de scurta durata la care o va trimite Ponta. N-ar fi rau sa plece impreuna.

    maya

    25/04/2012 at 2:06 pm

 22. Salutari!
  Va semnalez si eu un articol foarte bun la adresa idiotului Adrian Solomon, cel care l-a amenintat pe MRU cu moartea pe modelul Aldo Moro,
  articol scris de Sever Voinescu.
  http://hydepark.ro/articol/articol/mru-sau-solomon-biblioteca-sau-pistolul-810.html
  Este numai o opinie personala a lui Voinescu, din pacate PDL-ul nu a reactionat la aceasta ingrozitoare amenintare printr-un comunicat macar, printr-o conferintza de presa, ceva oficial se putea exprima.
  Din punctul meu de vedere MRU ar trebui sa il actioneze in judecata pe acest idiot -profesor de istorie ajuns deputat socialist-Solomon. Iar Justitia ar trebui sa il condamne conform legilor in vigoare.

  luminita

  25/04/2012 at 1:47 pm

  • Si nici societatea civila! 😦 😦 😦
   Bine ca aparam ciinii vagabonzi !In curind, in Romania oamenii o sa fie o minoritate !

   maya

   25/04/2012 at 2:08 pm

  • Daca Ungureanu il ataca juridic pe Solomon; nu va reusi altceva decat sa-l victimizeze.
   Iar mass-media il va prezenta pe Solomon ca pe un adevarat „Solomon biblic” iar Ungureanu va fi facut harcea-parcea.
   Ceea ce este insa mai trist este ca o mare parte a romanilor (sunt) si vor fi de partea lui Solomon si impotriva lui Ungureanu.
   Romania n-a fost pregatita pt Basescu, n-a fost pregatita pt Boc, nu este pregatita pt Ungureanu.
   Romania este inca la faza in care numai Iliescu, Nastase, Voiculescu, Voicu, Ponta, Antonescu pot face „ordine”.
   Europa, ne ajuta dar nu ne baga-n traista.
   De traista se ocupa toti coruptii care , se pare ca, nu sunt doar in varful politicii ci reprezinta o mare majoritate a poporului roman. Electoratul e cel care-i alege – De 20 de ani….
   Imi pare rau sa constat acest lucru dar nu cred ca sunt departe de realitate….

   Oarecare

   25/04/2012 at 2:16 pm

   • Oarecare
    😆
    Servus!

    Imi pare rau sa constat ca ai o oarecare dreptate;nu esti departe de realitate,dar nu trebuie sa uitam cantitatea uriAsa de manipulare@campania de spalare a creierelor.

    Am ramas siderata sa constat ca si oameni tineri,care la „lovitura” erau copii, gindesc ca si IIIliescu@Nastase#Ponta#Crin@ deputatul Solomon!
    Macar oamenii batrini au scuza virstei!

    La cita ura s-a raspindit in Romania in 23 de ani, cred ca nu ne mai spala nici Dunarea! 😦

    maya

    25/04/2012 at 2:33 pm

  • mar
   😆
   Servus!

   NU exista atitea camasi de forta de cite ar fii nevoie!

   Aveam o vorba: a inebunit …lulul!!! (adica lupul)
   Vad cu stupoare ca poate sa fie adevarat!

   maya

   25/04/2012 at 2:14 pm

 23. Sergiu Andon ieri la GIGAtv:
  „Domnul Dan Voiculescu ar fii un premier absolut respectabil al guvernului Romaniei”!

  Te crucesti!!! Am crezut ca nu aud bine!
  Oare ASTA ni se pregateste si procurorul Ponta este doar „iepurele” de serviciu????

  maya

  25/04/2012 at 2:11 pm

 24. Salutare la toata lumea ! 🙂

  Ponta e cretin, insa daca isi inchipuie ca aduna mai multe voturi de la pensionari decit are acuma, se inseala. Oricum pensonarii nu voteaza cu Guvernul.

  Referitor la decizia CCR din 13 martie, CCR a facut clar precizarea ca decizia se aplica pentru viitor, adica banii luati NU se restituie:

  „Curtea constată că, întrucât deciziile sale produc efecte numai pentru viitor, potrivit art.147 alin.(4) din Constituţie, cele stabilite prin prezenta decizie urmează a se aplica de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele judeţene de pensii, şi casele sectoriale de pensii, de la data publicării deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial al României, Partea I; totodată, instanţele judecătoreşti vor aplica prezenta decizie numai în cauzele pendinte [adica aflate acuma in curs de judecata în curs de judecată] la momentul publicării acesteia, cauze în care respectivele dispoziţii sunt aplicabile, precum şi în cauzele în care a fost invocată excepţia de neconstituţionalitate până la data sus menţionată, în această ultimă ipoteză, decizia pronunţată de Curtea Constituţională constituind temei al revizuirii potrivit art.322 pct.10 din Codul de procedură civilă”.

  Pensionarii dau degeaba Guvernul in judecata pentru a-si „recupera” banii retinuti anul trecut. La acel moment, impozitul pe cuantumul total al pensiei Nu era neconsitutional.

  PS Impresia mea e ca Opozitia are voturile pentru a trinti Guvernul, insa se cam codeste.

  Cetatean

  25/04/2012 at 2:21 pm

  • Cetatean
   😆
   Servus!

   Absolut corecte si necesare informatiile tale! Multumesc!
   Ideea este insa ca toata massmedia manipuleaza la greu si vorbeste 2 de un leu!
   Ori sint (aproape) toti prosti gramada ori (aproape) toti isi aduc contributia la motiune!!!

   Ca sa afirmi de dimineata si pina seara,zile intregi, ca pensionarilor cu pensie sub 740 lei li s-a retinut CAS ,
   lucru neadevarat, cum se cheama???

   maya

   25/04/2012 at 2:27 pm

   • maya, buna! 🙂

    Mass-media nu are decit sa manipuleze, problema e la cei care cred.

    In privinta CAS-ului, lucrurile sunt clare: cei care au dat Guvernul in judecata inainte de publicarea deciziei CCR in M.Of, vor primi banii inapoi pe anul trecut, cei care o fac acuma ca sa primeasca banii de anul trecut, nu vor primi nici un leu. Legea nu e retroactiva, la momentul in care s-au incasat banii legea nu era declarata neconstitutionala.

    Cetatean

    25/04/2012 at 2:35 pm

    • Cetatean

     Stiu ca problema este la cei care cred, dar pe de alta parte mi se pare mizerabil ca unii sa profite de lipsa de cunostinte si de naivitatea uneori „cointeresata” a persoanelor in virsta!

     maya

     25/04/2012 at 2:43 pm

 25. Je m’appelle Victor Infantilescu Ponta. Désolé România, désolé Crin
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/je-m-appelle-victor-infantilescu-ponta-desole-romania-desole-crin-261650.html

  Victor Infantilescu?Prea putin zis!

  maya

  25/04/2012 at 2:22 pm

 26. @ stefan60,
  toate cele bune de ziua Italiei; dar cu ceva udatura vii?

  victor L

  25/04/2012 at 2:35 pm

  • Salut 🙂
   Fiind criza , ma gindesc sa ud masa din seara asta cu acest vin :

   Pretul nu e mare , e accesibil . 1.100 euro sticla . 😆

   stefan60

   25/04/2012 at 2:47 pm

 27. Astia (unii) chiar ca au inebunit! 😦
  Iata declaratia avocatului care a fost la PRM – prieten cu VCTudor- iar acum este in PSD!La Antena 3!
  Imi scapa numele!

  „Hai sa-l respectam pe STALIN si sa nu-l comparam cu Elena Udrea!”

  maya

  25/04/2012 at 3:38 pm

 28. Lucian Avramescu la Antena 3

  „Traian Basescu nu este IISUS HRISTOS!Ce o sa ne dea mortii din decembrie ’89 inapoi?”

  Chiar ca a inebunit lulul! 😦 😦 😦

  maya

  25/04/2012 at 3:42 pm

 29. maya, niciodata astia nu a fost sanatosi, insa acuma au credinta ca nebunia lor va trece drept normalitate.

  Cetatean

  25/04/2012 at 3:47 pm

  • Cetatean!

   Ceea ce fac gen de oameni este absolut abject!
   Oricit de mult ai uri un om, cum poti sa-l respecti pe Stalin, unul dintre cei mai mari criminali ai omenirii!
   Si Lucian Avramescu se considera intelectuaL,poet!

   Au avut ceva si cu RTurcescu,dar nu am putut sa-mi dau seama ce! Era „ancorat” de PD-L!

   maya

   25/04/2012 at 4:00 pm

 30. Un articol foarte bun care merita citit – „Mutarea frecventa a parlamentarilor dintr-un partid in altul (s-a ajuns chiar la stabilirea unor recorduri incredibile, cum este cel al deputatului Florentin Gust care a schimbat in 6 saptamani trei partide) este dovada cea mai clara ca in Romania nu mai exista partide in acceptiunea clasica, ci o casta politica scindata in doua mari grupuri care functioneaza dupa aceleasi reguli de aur: o mana spala pe alta si corb la corb nu-si scoate ochii.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12088545-impusca-dar-lasa-respir.htm

  mar

  25/04/2012 at 3:53 pm

 31. TVRINFO!
  HClinton va vizita Romania
  150 de ani de diplomatie romaneasca – MAE aniverseaza un secol si jumatate!
  La multi ani!

  maya

  25/04/2012 at 3:54 pm

 32. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  25/04/2012 at 3:57 pm


Comentariile sunt închise.