Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Publicitate

Nu trebuie sa va povestesc cat de greu este sa citesti ceva in presa romaneasca sau sa vizionezi un program de stiri, actualitati sau sezatori politice, numite conform jargonului impamantenit “tocşou” fara sa ocolesti manipularile de tot soiul  comandate de actionariatul institutiei respective si prezentate spectatorului intr-o forma complet “deontologica” de prestatorii de servicii, denumiti intamplator – jurnalisti.

Daca tot e sa fi manipulat, cel putin sa fi manipulat cu buna stiinta dintr-o acceptare reciproca dintre spectator si autorul mesajului manipulator, de multe ori neadevarat  si in majoritatea cazurilor la granita absurdului – publicitatea platita!

Cu ajutorul unor prieteni am adunat timp de doua saptamani toata “publicitatea” transmisa pe statiile de televiziune nationale la o vizionare concentrata si cu posibilitatea de a constata cateva lucruri folositoare cititorului meu. Nu stiu daca acest efort a inclus chiar tot ce s-a transmis, dar in orice caz cred ca este destul de mult material care poate stabili cel putin o opinie pertinenta despre parerea pe care o au publicitarii despre publicul lor, adica noi.

Cateva date: (1)  am adunat 3,5 ore de publicitate filmata si vizionata de colectiv; (2) cam  40 % din aceste emisiuni publicitare sunt facute pentru publicul romanesc, alte 30% sunt facute probabil in afara Romaniei, folosind text dublat sau cu text insotitor in limba romana, restul de 30% nu am putut identifica provenienta; (3) in fruntea serviciilor si produselor promovate se situeaza telefonia mobila si servicii internet – televiziune pe cablu, urmata de  medicamente, aditivi  farmaceutici, farmacii, cosmetice si produse de igiena personala si pe locul trei bauturi alcoolice si cafea, urmeaza alimente pentru oameni si animale si vehicole auto; (4)  majoritatea filmelor publicitare sunt comune tuturor televiziunilor si sunt difuzate de cel putin 2-3 ori pe zi.

In cautarea numitorului comun, firmele care produc aceste programe publicitare au ajuns la nivelul cel mai de jos posibil incercand sa ajunga la orice client prezumptiv, neglijand in majoritatea cazurilor obiectivele publicitatii – de a informa, de a convinge sau de a reaminti. Informatie aproape nula, convingere puerila, reamintire plictisitoare!

De ce m-a interesat publicitatea vizuala? Simplu, pentru ca am vrut sa ma conving de felul in care vad vânzătorii de produse si servicii publicul romanesc, calitatea mesajului si respectarea minima a adevarului in cele publicate.

Deci, cel mai ofensator spot publicitar este cel al transnationalei (multinationalei) Orange, care isi promoveaza abonamentele cu ajutorul “smecheriilor mioritice” si a inselaciunii. Vezi baiatul care se duce la un interviu de angajare si care isi cumpara o casca de motociclist avand in vedere ca patronul firmei este si el motociclist. Deci amicii de la Orange au inteles ca promovarea inselaciunii si a smecheriei este un bun suport de comercializare.  A fi smecher e bine si daca poti insela e si mai bine! Halal lor si rusine noua ca acceptam o astfel de publicitate!

Cel mai patetic spot publicitar este de departe cel a farmaciilor Catena – dupa ce l-au facut pe Eminescu egal cu binefacerile retelei de farmacii si au incetat publicitatea de acest gen dupa unele proteste ale publicului, astazi sunt promovati de Arsinel & Stela Popescu la modul in care ti se spune ca este o mare placere sa te afli intr-o farmacie care face reduceri la sampoane stand la coada cu cativa bolnavi de gripa sau alte molime  care iti tusesc in nas. Patetic 😦

Ce sa va spun si publicitarii ne iau de prosti, la fel ca si politicienii, cu toate astea ei totusi ne vand un produs sau un serviciu ceea ce politicienii nu fac! 1 – 0  pentru publicitari, care sunt cu toate gunoaiele lor mai putin nocivi decat programele pe care le insotesc!

Written by Theophyle

18/04/2012 la 3:54 pm

197 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salut! felicitari ptr postare. in concluzie : continua programul de tampire in masa a populatiei RO, si transformarea locuitorilor acestei tari intr un trib capabil sa consume orice gunoi . de astia mai scapam doar ca la Bastilia. 🙂

  zigzag

  18/04/2012 at 4:06 pm

  • Salut Ziggy 🙂
   Pai cam asa e! Cat despre Bastilia 😦 poate, nu cu astia de astazi, din nefericire!

   Theophyle

   18/04/2012 at 4:11 pm

 2. Salut 🙂

  Subiectul merita demult o aprofundare. Publicitarii romani ne iau de prosti, intr-adevar. Problema este ca nimeni nu face o analiza publica de impact al publicitatii, abia atunci s-ar vedea ce vand de fapt publicitarii.
  La punctul (2) as mai baga un procent de reclame care nu sunt facute de fapt pentru nimeni, reclame facute de firme care nu vand nimic publicului si care nu au de fapt nevoie de publicitate, constituind fie cheltuirea (probabil supradimensionata) unor bani din fonduri europene, fie vectorul unor bani cu care se cumpara „linistea” diversilor potentati.

  Radu

  18/04/2012 at 4:10 pm

  • Salut Radu,
   este pe drum, sper ca pe duminica 😆

   Theophyle

   18/04/2012 at 4:11 pm

   • Super 🙂 Astept cu interes.

    Radu

    18/04/2012 at 4:27 pm

 3. Buna ziua tuturor!
  Intr-adevar, cum spunea @zigzag program de tampire in masa a adultilor.
  Publicitatea analizata a inclus si canalele pentru copii/ adolescenti?
  Ar fi interesant.

  miki

  18/04/2012 at 4:13 pm

  • salut. Prefer tampirea prin publicitate celei infiltrate prin Antene, iRTV, Raitaru TV ! o publicitate pt. sapun ma afecteaza cateva zile, un guvern Ponta ma IMBOLNAVESTE pt. patru ani.

   cinic

   19/04/2012 at 8:59 am

 4. Salut prieteni
  Amicul meu Raymond Chandler din care citez mai abitir decit din Shakespeare: 🙂

  Chess is as elaborate a waste of human intelligence as you can find outside an advertising agency.
  Asta fiind cea mai putin ofensiva parere a lui despre publicitari 🙂

  lastnightmusic

  18/04/2012 at 4:13 pm

 5. Buna ziua 🙂
  Doua sloganuri absolut imbecile:
  Murdarirea este buna 👿
  Baieti, dati camasile la spalat, le voi face negre din nou 😈

  DanSu

  18/04/2012 at 4:45 pm

 6. Ziua buna oameni buni,

  Clipurile cu aia care se dau cu un anume „deodorant”,”sampon”, beau o anumita bere si gagicile vin ciupur pe ei sunt foarte dese in toate tarile si la fel de neadevarate in toate tarile. (Le-am incercat pe toate in diferite tari si n’a mers 🙂 ).

  Pe de alta parte am vazut cateva clipuri foarte funny delicios de incorect politic 🙂 , clipuri care nu ar fi fost date in ruptul capului in statele nord americane.

  eugeni

  18/04/2012 at 5:08 pm

 7. Sir, dar reclama la Rosia Montana pe unde se afla? Sa nu-mi spui ca pe asta n-ai analizat-o. E pe toate posturile TV indiferent de culoare politica, si e singurul spot unde schimb din inertie postul respectiv cand vad reclama 😀

  Barengott

  18/04/2012 at 5:10 pm

  • chiar e de necrezut ca oamenii de acolo vor sa munceasca? Ca RMGC foloseste asta este evident, dar problema de acolo nu dispare pt. ca mesagerul e „imbracat urat sau nu miroase OK”.

   cinic

   19/04/2012 at 9:01 am

 8. Cu Rosia Montana s-a ajuns la saturatie. Baietii fac aceeasi greseala ca la clipul cu „pixelu’ albastru” a lui TB.

  eugeni

  18/04/2012 at 5:17 pm

 9. salut,

  2 reclame absolut idioate:

  A./
  catena – cu cei 2 talimbi arsinel si vesnic tinara stela popescu –

  discutie autentica intr-o farmacie catena:
  * cumparator: domle, dar nu mai terminati odata cu reclamele cu arsinel si stela? innebunesc cind le vad, uneori si de 3 ori in 10 minute.
  * farmacistul resemnat: stiu, nu sinteti prima persoana care mi se plinge de reclamele noastre

  B./
  rosia montana – reclama cu niste someri de un primitivism rar….

  skorpion

  18/04/2012 at 5:18 pm

  • Skorpion, daca respectivul ar fi atat de agasat pur si simplu ar ocoli aceste farmacii. Simplul fapt ca era acolo si isi lasa banii acolo arata ca efectul este cel urmarit: face cunoscuta reteaua de farmacii si atrage cumparatorii de o anumita factura (pensionari probabili).
   Rosia Montana: asa este, dar cred ca exact asta se urmareste: nu sunt actori, nu este nimic regizat (sau nu pare regizat, de fapt). In fapt acei oameni chiar vor sa munceasca acolo, mesajul e corect siu util pentru investitor.
   Apropos, n-am nici in clin nici in maneca nici cu farmaciile nici cu Rosia, si nici cu vreuna din agentiile de publicitate care au produs respectivele clipuri.
   Faptul ca nivelul reclamelor este atat de jalnic (sunt de acord cu asta!) nu inseamna ca acestea nu au efect! De fapt … asta e nivelul celor carora se adreseaza.

   victor.vb2

   18/04/2012 at 6:00 pm

   • corecta observatia ta,
    chiar daca noua nu ne place reclama de la catena, sa zicem, totusi isi obtine efectul exact la targetul pentru care a fost elaborata acea reclama (pe baza unui sondaj de opinie in prealabil, presupun)

    iar unii se duc acolo crezind ca reducerea de pret este fantastica
    🙂

    reclame ca…catena – de fapt – isi ating scopul!

    skorpion

    18/04/2012 at 6:03 pm

 10. Salutare! 🙂

  Reclamele romanesti sunt de un primitivism inspaimintator. Cred ca nu pot enumera 3 (trei) reclame mai ca lumea pe care sa spun ca le apreciez.

  Am vazut ceva reclame straine la viata mea, iar cele care ruleaza actualmente la noi sunt ori de un primitivism de Neanderthal (si am o explicatie: cei care le fac sunt baieti si fete ce se cred destepti pentru ca stiu o boaba de engleza si copie/maimutaresc sloganuri si idei de aiurea, de parca decalcurile lingvistice de genul „iubesc sa..” ar fi chintesenta inteligentei), ori de un grobianism de tractir (continut sexual uneori explicit pina la pornografie).

  Cetatean

  18/04/2012 at 5:36 pm

 11. Buna seara,
  pe mine ma revolta reclamele care aduc in prim plan lipsa de educatie, marlania, personaje din fata blocului care beau, joaca table si isi gasesc fericirea zilnica batjocorindu-si nevasta , prietenii si tot ce le cade prin preajma. As da exemplu imbecilii cu berea si cei cu reclama la seminte de floarea soarelui. Si ca sa fie mai convingatori, pun niste hohote cretine din off ca sa arate succesul de care se bucura (si chiar cred ca au trecere la tontime).

  cedric

  18/04/2012 at 5:37 pm

  • sint aceiasi care consuma in draci latrinele tv
   🙂

   skorpion

   18/04/2012 at 5:42 pm

 12. Salutare ! 🙂
  Dedeman, pt. tembeli (panouri stradale) :
  „Romantismu-i desuet,
  mai bine iti iau parchet !”
  sau :
  „Amorul este efemer,
  mai bine-ti dau un pom fructifer !” 😆

  Tzepelica

  18/04/2012 at 5:50 pm

  • salve. Reclama nu trebuie sa fie inteligenta, nu trebuie sa fie frumoasa, nu trebuie sa fie apreciata de exegeti, reclama trebuie sa aduca clienti!!! Daca nu accepti ce zic, uita-te la reclama politica!

   cinic

   19/04/2012 at 9:04 am

 13. salve, Tzepelica!

  Dedeman sunt cei mai cretini la nivel de folsosit imaginarul domestic pentriu relame. Un imaginar misogin sau conflictual, bazat pe semi-inselatorie reciproca si pseudo-cadouri de genul „mi-am luat rotopercutor dar ti-am luat si tie o esarfa”.

  Cetatean

  18/04/2012 at 6:01 pm

  • Cetatean,

   In tehnicile de memorizare (un sir de substantive fara legatura unul cu altul) trebuie sa pui aceste substatntive in legaturi cat mai ciudate. (exemplul pe care l-am citit atunci mi-a ramas in cap pana acum si au trecut ceva zeci de ani : ) ). Alaturarea ,aparent bizara si nepotrivita poate sa aiba ca urmare memorizarea mesajului.
   Acum, daca mesajul este prost construit, asta este o complet alta chestie 🙂

   eugeni

   18/04/2012 at 6:14 pm

   • salut! 🙂

    decit un mesaj imbecil, mai bine zero mesaj.
    Eu oricum sunt anti-cumparatorul prin excelenta: niciodata nu dau credit unei reclame. Cind am nevoie de ceva, produsele la care am vazut reclame sint ultimele pe care le iau in calcul.

    Cetatean

    18/04/2012 at 6:17 pm

   • un exemplu: sa presupunem ca trebuie sa memoram substantivele:
    camp, lac , tractor, bicicleta, pisica.
    Sa ne imaginam: pe un camp se afla un lac iar in mijlocul lacului un tractor. O pisica pe bicicleta da ture lacului. :).

    eugeni

    18/04/2012 at 6:20 pm

    • Pe un cimp o pisica manevreaza un tractor care intra in lac dupa ce a dat peste o bicicleta 😉

     Cetatean

     18/04/2012 at 6:33 pm

     • Acum, incerca sa vezi daca mine, sau poimaine iti mai aduci aminte de aceste substantive 🙂 .

      eugeni

      18/04/2012 at 6:43 pm

      • ei, cum sa nu, am o memorie vizuala foarte buna, deja vad si culorile cimpului, si ale pisicii, basca tractorul romanesc si bicileta DHS facuta zob de tractor 😉

       Cetatean

       18/04/2012 at 6:49 pm

       • io-l vad si pe Ilici luat cu SMURD-ul… dar sunt rau 😀

        Sare'n Ochi

        18/04/2012 at 8:33 pm

  • „Amorul este-nselator,
   mai bine-ti iau un rotopercutor !” 😆 😆

   Tzepelica

   18/04/2012 at 6:15 pm

   • 😆 😆 😆 vai de cuplul asta!

    Cetatean

    18/04/2012 at 6:18 pm

 14. Poate facem și un top al celor mai ”inspirate” reclame?

  Dumitru lui Nae

  18/04/2012 at 6:14 pm

 15. Concluzie : nici publicitatea nu sare de nivelul clasei politice. 😦

  Tzepelica

  18/04/2012 at 6:19 pm

  • Buna seara 🙂
   Dureros de adevarata concluzia 😦

   mar

   18/04/2012 at 7:08 pm

  • salve. Reclama este pe masura target-ului! Ai uitat de Caritas-uri???? sau de FNI? mai nou de Politica bunului simt? sau de raurile de lapte si miere promise de „viziuni”? de ce e mai imbecila reclama cu rotopercutor decat cea cu crearea unui MILION de locuri de munca?

   cinic

   19/04/2012 at 9:06 am

 16. Pana acum imi aduc aminte de „V-am prins vrajitoarelor”. Au trecut ceva ani de atunci………

  eugeni

  18/04/2012 at 6:45 pm

 17. Tot la inceputul anilor 90′ era o reclama la o freza/rabotoza/strungvertical/ masina de honuit (nu stiu ce naiba era), dar niste tinere bunaciuni le faceau reclama. Totul avea o tenta erotica cu acel „du-te vino” al masinii 🙂

  eugeni

  18/04/2012 at 6:47 pm

 18. Salutari!
  „Eu ti-am zis ca e popa, dar tu nu, nuuu, Batman, Batman!!!!!!” 😆

  luminita

  18/04/2012 at 6:49 pm

 19. Reclama cu nebunul:
  „Halatul, cat costa halatul?”
  Scump, doamna, scump, dincolo era mai ieftin! 😛 😛

  luminita

  18/04/2012 at 6:56 pm

 20. nu vreau sa fac pe specialistul – departe de mine! fac doar productie publicitara (din pacate la creatie stam prost) si ca atare nu pot decat sa-mi dau o parere de amator. Dar simplul fapt ca discutam despre reclamele astea arata succesul lor: mesajul a fost retinut, firma (Dedeman, Catena, Orange etc.) este vizibila, exista polemica etc.
  Parca in politica se spunea ceva de genul: „mai bine sa te injure decat sa te ignore!” – cred ca e valabila si in publicitate/pr/marketing.
  Faptul ca zambesti sau injuri spunand „Prostii dracului!” citind o aberatie de genul celor de la Dedeman nu inlatura faptul ca ai ramas in minte si cu rotopercutorul (!) la pret pe jumatate fata de Horbach sau Bricostore sau Praktiker. Asta e scopul – cei care taman atunci vor un rotopercutor stiu ca „acolo e mai ieftin”!

  victor.vb2

  18/04/2012 at 6:57 pm

 21. Bergenbier-prietenii stiu de ce. 😛

  Colgate este marca cea mai recomandata si utilizata de medicii dentisti din Romania. 😀

  luminita

  18/04/2012 at 7:01 pm

 22. Mi-am mai amintit una tampita:
  „Toti copiii vor sa faca treaba mare in baia lui Paul” :mrgreen:

  luminita

  18/04/2012 at 7:08 pm

 23. Salut all!

  Hai ca la asta n-aveti nimic de cârcotit:

  «El: Cât costă?
  Vânzător: 11 000 €.
  Ea: Doar 11 000 € ?! La valoarea noastră…»

  Un crochiu în aqua forte …

  oldhashu

  18/04/2012 at 7:10 pm

 24. De multe ori mi-am pus intrebarea: „cum dracu au crezut aia de la Toyota ca Mircea Badea le poate creste vanzarile?” pentru ca fanii lui Badea sunt de doua feluri:
  1. cei care nu au bani de un Logan
  2. restul care au de la BMW si Mercedes in sus

  In alta ordine de idei ma bucura publicitatea astea politica dusa las cote nemaintalnite pentru USL si mai nou PPDD.
  O regula de baza in marketing este: „ce e mult, strica” sau cu alte cuvinte o publicitate exagerata la un produs va avea efecte contrare scopului. Foarte multa lume isi va pune intrebarea „De ce?” si cand se va uita cu atentie la produs ii va gasi o multime de defecte.
  O alta regula de baza a marketingului este „sa nu te indragostesti de produsul tau” astfel incat sa-i vezi numai calitatile si sa-i negi defectele. Iar USL tocmai asta face.
  De fapt, asazisa strategie de marketing politic a USL-ului nu are de-a face cu marketingul. Ar putea sa ia exemplul lui Basescu care de fiecare data a scos la timp un „produs” nou pe piata, ceea ce i-a adus victoria. Chir si acum a scos „produsul” MRU care are toate sansele sa declipseze pe cel al opozitiei care este un produs depasit fizic si moral (moral atat la propriu cat si la figurat). Nici macar un „face-lift” nu s-a chinuit sa faca USL toti ani astia.
  USL-ul se comporta ca buticarul parvenit care si-a „tras” un magzin nou, chicios, fara vad, cu cateva etaje si se mira ca nu are clienti sa-si scoata investitia.

  ribelalu

  18/04/2012 at 7:11 pm

 25. Va mai amintiti primul clip publicitar de dupa revolutie? Era unul la calculatoarele Felix si avea o replica gen:
  „V-am prins, vrajitoarelor!”
  Reclamele au ramas tot la acelasi nivel iar Vanessa, Melissa, Mama Omida si Maria Campina s-au dezvoltat si inmutit mai repede decat puterea de calcul a computerelor si nu le-a prins nimeni pana acum. Ba au mai ajuns si prin America si au facut milioane de dolari si pe-acolo.

  ribelalu

  18/04/2012 at 7:17 pm

 26. O reclama care s-a lipit ca „marca de scrisoare” a fost cea cu Dorel consumatorul de bauturi spirtoase 😦 Nu stiu ce succes a avut produsul respectiv ca urmare a promovarii, dar eticheta Dorel s-a lipit irevocabil ptr. orice esec al unei lucrari. A generat si replica „suntem o tara de Doreli”.
  Din pacate o reclama dureros de adevarata in cea ce priveste calitatea personalului de executie in anumite domenii 😦

  vmaru

  18/04/2012 at 7:18 pm

 27. O reclama precum cea a lui Dorel nu ar aparea in tarile din vest. Un motiv important, si pe buna dreptate, este ca incita la incalcarea regulilor de protectia muncii, lucru cu care nu se glumeste.

  eugeni

  18/04/2012 at 7:23 pm

 28. „Aquafresh în trei culori, protejează de trei ori” –Pasta de dinti Aquafresh
  „Dacă vrei, poţi!” -Adidas Torsion

  si cateva reclame trasnite de care sigur o sa va amintiti urmarind filmuletzul:
  youtu.be/lzmrwWzb5tY

  luminita

  18/04/2012 at 7:25 pm

 29. Felicitări, Theophyle! Foarte bună postarea şi, mai ales, utilă. Extrem de utilă şi educativă. Bravo! Ar trebui s-o citească şi departamentele de creaţie şi copywriterii din companiile de publicitate cu fiţe!

  nenea iancu

  18/04/2012 at 7:26 pm

  • Multumesc 🙂

   Theophyle

   18/04/2012 at 9:49 pm

 30. Theophyle, scuze, nu am intentionat sa apara linkul asa, copiasem numai embedul. 😥

  luminita

  18/04/2012 at 7:27 pm

 31. luminita

  18/04/2012 at 7:40 pm

 32. Ajuns (salvat) în Parlament de pe locul 2, legitim care va să zică, ca o bună parte dintre așa-zișii liberali, Crizel Antenescu are pretenții de la co-prădătorul de Uniune – el consideră că PNL este indreptățit să ceara ca Alianța de Centru-Dreapta (cea făcută cu Partidul Timp de Antenă al turnătorului Dan FELIX Voiculescu, partid aflat veșnic în marja de eroare a sondajelor, în consecință: legitim) să aibă candidați în trei dintre cele șase sectoare.
  http://sareinochi.com/2012/04/18/alba-neagra-cu-candidaturile-usl-asta-are-asta-n-are-acesta-i-osul-meu-cel-mare/

  Sare'n Ochi

  18/04/2012 at 7:43 pm

 33. MRU la B1TV

  eugeni

  18/04/2012 at 8:02 pm

  • 🙂

   uitaroh

   18/04/2012 at 8:03 pm

 34. MRU pe B1tv

  uitaroh

  18/04/2012 at 8:03 pm

 35. MRU: Sunt gata sa reiau relatiile cu Tariceanu……

  eugeni

  18/04/2012 at 8:17 pm

  • doar cu motocicleanu ?sau si cu dinu @ kondyakov :))) niste cupru si se impaca ei …. ca poporul priveste reclame la tv 😀

   zigzag

   18/04/2012 at 8:22 pm

 36. baieti, MRU se uita la camera si zice: „Domnule Crin Antonescu, va rog sa ma invitati la o sedinta a Biroului Central al PNL” 😈

  Ce manusa aruncata in fata 😆

  Cetatean

  18/04/2012 at 8:26 pm

  • Pai il invita si apoi ….? ii scoate pe pedelaci din guvern si i baga pe liberalii lui chuky si calin?nush daca ptr asta a fost numit MRU premier 🙂

   zigzag

   18/04/2012 at 8:29 pm

  • ha ha ha…ii tremura lui Crin chilotii rau de tot dupa ultimele evenimente cu candidatii. Daca mai apare si MRU prin partid…

   ribelalu

   18/04/2012 at 8:29 pm

 37. „de care partid va simtiti cel mai apropiat?”

  MRU: „De al meu! „. Si ride 😆

  Cetatean

  18/04/2012 at 8:28 pm

  • Salut 🙂
   Mda 😆

   Theophyle

   18/04/2012 at 8:29 pm

   • salut! mda 😉

    Cetatean

    18/04/2012 at 8:32 pm

 38. Crin in noaptea asta va avea insomnii 😀

  vmaru

  18/04/2012 at 8:30 pm

  • nu cred,
   tipul doarme pe el in orice caz!

   Theophyle

   18/04/2012 at 8:32 pm

 39. MRU:Toate invectivele spuse de Crin A. se interpreteaza prin cheia unei temeri……

  eugeni

  18/04/2012 at 8:31 pm

 40. Hahahah! 😆

  Turcescu ii citeaza asta lui MRU:

  „”În cazul Ungureanu, credeam că lucrurile sunt simple, anume că, odată revenit la civilie, ca să spun aşa, în politică, nu mai are vreo legătură cu PNL de vreme ce nu făcut solicitarea de a-şi relua calitateta de membru plin. Credeam că asta e intepretarea pe care, din punct de vedere juridic, politic, putem să o dăm cu toţii. Ungureanu e ridicol pretinzând că mai e un fel de membru al PNL …De ce nu a făcut un gest minimal să spună că nu mai are treabă cu PNL sunt că e independent – asta eu nu o înţeleg decât în condiţiile unei încercări jalnice, minore, de a semăna confuzie, de a lăsa loc la intepretări. Mie îmi plac lucrurile simple, iar apartenenţa la un partid e un element definitoriu, fundamental de identitate. De ce ce aceşti oameni cultivă în chip aproape pervers aceste confuzii nu putem înţelege”, a spus Antonescu.

  MRU: „Toata aceasta aglomerare de epitete: jalnic, patetic, penibil, pervers, e semnul unei temeri. Am incheiat raspunsul” 😈

  Cetatean

  18/04/2012 at 8:31 pm

  • daca l pune conu dinu sef pe MRU la pnl… ?

   zigzag

   18/04/2012 at 8:33 pm

  • Antonescu o sa patimeasca mult de pe urma lui MRU!

   Theophyle

   18/04/2012 at 8:35 pm

   • esti un om rational Theophyle, ti ai pus intrebarea care e pretul platit? prefer ca antenescu sa patimeasca la vot , din partea alegatorilor decat sa vad ca MRU reface cu gasca cu dinu patriciu , tariceanu si ai lui. 🙂

    zigzag

    18/04/2012 at 8:37 pm

    • Ziggy,
     poti fi sigur ca nu se va intampla!

     Theophyle

     18/04/2012 at 8:39 pm

     • sa speram ! dar semnalele acolo duc 🙂

      zigzag

      18/04/2012 at 8:41 pm

      • nope. semnalele duc in alta parte: dialogul cu electoratul liberal si parlamentarii liberali, peste capul lui Antonescu.

       Cetatean

       18/04/2012 at 8:44 pm

       • multam de lamurire . nu am cum sa vad emisiunea 🙂

        zigzag

        18/04/2012 at 8:48 pm

       • pentru putin 😉 eu vad streaming.

        Cetatean

        18/04/2012 at 8:49 pm

   • Buna ziua Theophyle. Extrem de serioasa intrebare: ai putea ghida spiritual un grup care sa propuna un manifest al miscarii MRU? similar cu ce a facut TOG pt. Mihai Neamtu????

    cinic

    19/04/2012 at 9:10 am

 41. Este o asa durere si dezamagire in tara legata de USL. Suparare maxima pe membrii vechi de partid PNL/PSD, datorita asocierii imaginii lor cu a unor personaje ciudate si fara vizibilitate…. citez „cei doi pacalici stau pe un butoi de pulbere”.

  vmaru

  18/04/2012 at 8:34 pm

 42. MRU are un discurs de Noua Republica 😉

  Cetatean

  18/04/2012 at 8:40 pm

  • citizen. Mi se pare normal sa existe similaritati intre discursurile de dreapta. Dar cred ca NR ar trebui sa conflueze spre MRU, ba chiar sa contribuie la crearea unui nou partid. MRU e infinit mai pragmatic decat MN!

   cinic

   19/04/2012 at 9:13 am

 43. MRU: Nu cred ca omul politic Traian Basescu e replicabil si nici nu e bine sa fie replicabil
  😀

  Sare'n Ochi

  18/04/2012 at 8:41 pm

 44. buna credinta si dragoste de tara nu sunt cuvinte mari… se pare ca unii vor avea zile grele in politichia damboviteana, Doamne ajuta 🙂

  vmaru

  18/04/2012 at 8:41 pm

 45. politrucul utecist de Cristoiu, a incercat o scoatere din ritm specifica celor educati la Stefan Gheorghiu (stiu ca am lucrat cu astfel de jurnalisti in anii 90) – cica il roaga pe MRU sa descrie „epic” momentul in care a discutat cu Traian Basescu despre functia de premier, de genul: „Era o dupa-amiaza linistita in anul trecut si a fost un telefon”. siktir! dar i-a daat MRU un raspuns ok: „A fost o discutie serioasa pe telefon, intalniri, timp de gandire, au fost intrebari grele si din partea mea si din partea domniei sale, a mai fost o discutie si la inceputul acestui an, in urma careia s-a concretizat situatia in care ne aflam acum”

  Sare'n Ochi

  18/04/2012 at 8:44 pm

  • salut. Cristoiu a fost mai subtil. Eu cred ca i-a ridicat mingea la fileu lui MRU. I-a dat posibilitatea de a confirma zicerile lui TB despre o planificare atenta a rocadei intre Boc si MRU. Atentie ca nici IC nici MRU nu au vorbit despre o data calendaristica precisa.

   cinic

   19/04/2012 at 9:16 am

   • 😀
    da, se poate interpreta si asa. dar tot nu-l plac pe Cristoiu.

    Sare'n Ochi

    19/04/2012 at 9:19 am

 46. nesimtit mod de abordare are Cristoiu… ce vede electoratul la dvs. ca stiti gramatica, Oxford 😦

  vmaru

  18/04/2012 at 8:45 pm

 47. da, dom’le, da: „Consider ca acolo unde e munca, ea trebuie recompensata. Acolo unde e delasare, indiferenta, lispa de grija, acolo nu ma regasesc eu nici moral nici idologic
  Statul trebuie sa dea in primul rand sansa de a fi el insusi. Cred in statul minimal, cred ca exista valori fundamentale in societate pe care trebuie sa le castigam”

  Sare'n Ochi

  18/04/2012 at 8:48 pm

 48. Iar pune dinamita la temelia lui Tonta 🙂 Imagina personajului Tonta este demolata cu argumente devastatoare.

  vmaru

  18/04/2012 at 8:58 pm

 49. MRU zice ca il vrea pe Rompuy pe 25 aprilie in Parlament (Rompuy vine la Bucuresti). Pariu ca motiunea se dezbate pe 25? 😆 As vrea sa vad fetele alora din USL racnind sub ochii lui Rompuy: „Nu ne vindem tara!” :mrgreen:

  Bonius: Antonescu se cere in direct cu MRU, intr-o emisiune viitoare. A muscat momeala 😆

  Cetatean

  18/04/2012 at 8:58 pm

  • Tb sa ne pregatim floricele ptr. ca va fi ca la circ.

   vmaru

   18/04/2012 at 9:00 pm

  • salut citi. Pogonici vrea o „ceva”acum, ca sa nu fie dezastru in campania prezidentiala! Desi intre declaratia verbala „doresc …” si faptul pe sticla e inca mare distanta.

   cinic

   19/04/2012 at 9:18 am

 50. MRU zice ca il vrea pe Rompuy pe 25 aprilie in Parlament (Rompuy vine la Bucuresti). Pariu ca motiunea se dezbate pe 25? 😆 As vrea sa vad fetele alora din USL racnind sub ochii lui Rompuy: „Nu ne vindem tara!” :mrgreen:

  Bonus: Antonescu se cere in direct cu MRU, intr-o emisiune viitoare. A muscat momeala 😆

  Cetatean

  18/04/2012 at 8:59 pm

  • sorry pentru mesaj dublu.

   Cetatean

   18/04/2012 at 8:59 pm

   • platforma face surprize

    vmaru

    18/04/2012 at 9:01 pm

    • Sper ca s-a aranjat 🙂

     Theophyle

     18/04/2012 at 9:21 pm

     • ia sa vedem, bagam un nou mesaj 🙂

      Cetatean

      18/04/2012 at 9:22 pm

      • se pare ca nu s-a aranjat.

       Cetatean

       18/04/2012 at 9:24 pm

       • da, a inceput sa amestece mesajele

        mar

        18/04/2012 at 9:28 pm

       • Pe un post obsccur Mihai Neamtu si Ghise de la PNl mai au oleaca si de iau la bataie. Ghise e scirbos, eu in locul lui Neamtu as ocoli orice emisiune in care vine limbricul de Ghise s-au l-as rupe direct cu intrebarea: “v-ati mai platit creditul ala de 30.000 euro pe care l-ati facut ca sa intrati in Parlament de pe locul III, maestre? sa imi fac si eu unul la fel? la ce banca si cu ce dobinda? …scump, scump, dincolo era mai ieftin!!!”

        Cetatean

        18/04/2012 at 9:30 pm

       • Sper sa vada asta si „nasa” lui Ghise de la diverse emisiuni TV, Liliana Minca 🙂
        http://wikibrasov.wordpress.com/2012/02/22/senatorul-ioan-ghise-a-mintit-nasul-tv/

        Emil

        18/04/2012 at 9:34 pm

       • ribelalule, esti citat de Nasul 😉

        Cetatean

        18/04/2012 at 9:37 pm

       • of, e “riberalu”, nu “ribelalu”

        Cetatean

        18/04/2012 at 9:39 pm

       • constat ca scrii la patrat 😛

        mar

        18/04/2012 at 9:41 pm

       • da, ca ma arunca in sus si trebuie sa le dublez

        Cetatean

        18/04/2012 at 9:42 pm

      • Cred ca merge acum!

       Theophyle

       18/04/2012 at 9:25 pm

 51. luminita

  18/04/2012 at 9:02 pm

  • da, l-a rupt, Ponta o merita.

   Cetatean

   18/04/2012 at 9:03 pm

 52. Cristoiu il intreaba pe MRU direct: „Sunteti evreu”?

  Cetatean

  18/04/2012 at 9:03 pm

  • Si a primit un raspuns care l-a facut varza – explicatii care-l ridica si mai sus pe MRU, omul asta chiar a citit si este pregatit.

   vmaru

   18/04/2012 at 9:07 pm

 53. MRU povesteste cum a luat bursa de studii la Londra. Ii rupe pe parlamentarii de la spiru, povestind cum a trecut el teste serioase 😉

  Cetatean

  18/04/2012 at 9:05 pm

 54. am invatat ebraica biblica, aramaica, siriaca 😆

  Cetatean

  18/04/2012 at 9:06 pm

  • Si Puturosul national face pe telectualul si politicianul…nu mai vorbesc de Tonta, alta catastrofa construita din mucava.

   vmaru

   18/04/2012 at 9:09 pm

   • astia, Ponta si Antonescu au mai putine clase decit marfarul.

    Cetatean

    18/04/2012 at 9:09 pm

    • 😆

     Theophyle

     18/04/2012 at 9:14 pm

     • si nu-i adevarat? marfarul e tren nobil pe linga ei, are mai multe clase.

      Cetatean

      18/04/2012 at 9:16 pm

      • Sigur. Am o sila pentru astia ca nu-ti inchipui 😦

       Theophyle

       18/04/2012 at 9:22 pm

 55. Seara buna
  Din publicitatile memorizate in perioada „lumina” dar si modificate de unii care atunci erau „mujici” . 🙂
  – Pasta de dinti Cristal va face dintii de cal !
  – Pasta de dinti SuperCristal va face si p..a de cal ! 😆
  – Ciocolata Bicaz va face hidrocentrala . La munte si la mare , in oricare imprejurare . 🙂
  Dupa ce va reveniti din lesin si dupa ce va rugati sa fiu iertat 🙂 , discutind serios , am remarcat ca de regula in UE fiecare firma mare face o publicitate banoasa dar tradusa/adaptata in limbile tarilor membre . Pe vreme de criza aceleasi firme economisesc „importind ” si adaptind publicitati facute specific pentru pietele asiatice sau americo latine .
  Citind din memoria seculara 🙂 , cea mai „cu efect” publicitate ramasa in memoria consumatorilor clienti a fost cea legata de jeans Levi’s Strauss.
  Desen animat cu gaina bleaga pe fondul melodiei Boombastic a cantaretului american Shaggy . Multipremiata acesta publicitate care a realizat din plin visul vinzatorilor , scopul principal a oricarei publicitati . Sa ramina in mintea clientului .
  Din nou o seara buna 🙂

  stefan60

  18/04/2012 at 9:22 pm

  • O seara buna Stef 😆

   Theophyle

   18/04/2012 at 9:24 pm

  • salut! ciocolata super cristal face…creierul ca de cal 😆

   Cetatean

   18/04/2012 at 9:24 pm

   • 😀
    Soarele si tenisul intareste… prietenia dintre om si mana lui.
    si mai erau:
    i-auzi mama, suna toba?
    nu, e motoreta Mobra!

    Sare'n Ochi

    18/04/2012 at 9:26 pm

    • Moarte sigura cu cobra/ dar mai sigura cu Mobra

     😆

     Cetatean

     18/04/2012 at 9:31 pm

     • nu va scarpinati copii,
      ca si purecii sunt vii.
      dati-va cu DDT,
      sa vedeti ce bine e!
      😀

      Sare'n Ochi

      18/04/2012 at 9:33 pm

   • Ciocolata Postavarul face…… cum parul!

    Inganduratul

    18/04/2012 at 9:54 pm

    • Erata:
     Ciocolata Postavarul face …….. cum E parul!

     Inganduratul

     18/04/2012 at 11:02 pm

  • Bon soir 🙂
   Ciocolata „Pitic” te face voinic…. 🙂
   nu Bicaz…

   desydemeter

   18/04/2012 at 9:27 pm

 56. off-topic:
  DNA: Mircea Banias nu a facut trafic de influenta :)…S-a descurajat si DNA-ul dupa ultimele sentinte.
  Poate un tribunal anti-mafia ca in Italia ar trebui facut de urgenta…

  ribelalu

  18/04/2012 at 9:22 pm

 57. Hristos a inviat,
  Cu un adversar de talia lui MRU. maimutoii Ponta si Antonescu sunt pe nasalie! Anul asta ne vom „distra” la maximum!

  Inganduratul

  18/04/2012 at 9:23 pm

 58. Imi place ca pune un cartof fierbinte (chiar un sac de cartofi fierbinti) in mainile parlamentarilor! Sa-i vedem ce hotarasc in legatura cu restituirea.

  cedric

  18/04/2012 at 9:23 pm

 59. Platforma a luat-o razna…postarea mea de la 9:22 este inaintea celei a lui @ cetatean de la 8:59

  ribelalu

  18/04/2012 at 9:24 pm

 60. nu sunt avize negative… nu sunt avize. De fapt asta este adevarul, nu sunt avize ptr. ca nimeni nu si-a asumat raspunsul da ori ba.

  mar

  18/04/2012 at 9:27 pm

 61. Off-topic:
  niste pestisori au cazut in plasa dupa 9 ani ca sa dam bine la MCV:
  http://www.vestic.ro/articol_23403/boric–10-ani-de-inchisoare-cu-executare-medintu–7-ani-cu-executare.html

  ribelalu

  18/04/2012 at 9:28 pm

 62. Pe un post obsccur Mihai Neamtu si Ghise de la PNl mai au oleaca si de iau la bataie. Ghise e scirbos, eu in locul lui Neamtu as ocoli orice emisiune in care vine limbricul de Ghise s-au l-as rupe direct cu intrebarea: „v-ati mai platit creditul ala de 30.000 euro pe care l-ati facut ca sa intrati in Parlament de pe locul III, maestre? sa imi fac si eu unul la fel? la ce banca si cu ce dobinda? …scump, scump, dincolo era mai ieftin!!!” 😈

  Cetatean

  18/04/2012 at 9:29 pm

 63. Imi place Crin: asculta cu atentie la ceea ce spune MRU 🙂
  Asta a citat Turcescu mai devreme:
  http://www.pesurse.ro/#/2012/4/18/ungureanu-se-cere-la-edina-conducerii-pnl-crin-l-t/#news

  Emil

  18/04/2012 at 9:30 pm

 64. Va da omu un deget cu publicitati aiurea dar de descretit fruntile si repede apar amicii mei dragi care supraliciteaza . Va atrag atentia ca aici e un blog serios nu parlamentul tarii . 😆
  Seara buna desy .Seara buna mircea , cetatean si mare sef scrib .
  Cum apar eu nici platforma nu mai indrazneste sa o ia aiurea . Astea sint semnale sau coincidente ? 😆

  stefan60

  18/04/2012 at 9:33 pm

  • Cred ca platforma a luat-o razna cand ai aparut tu 😀
   Semn de la cel de Sus 🙂

   desydemeter

   18/04/2012 at 9:38 pm

   • 😆

    stefan60

    18/04/2012 at 9:38 pm

  • salut din nou 🙂

   Cetatean

   18/04/2012 at 9:40 pm

 65. Sa luam masuri tovarasi . 🙂
  Platforma capitalista nu mai are frica de nimeni . 😦 Sa fie arestata , perchezita si interogata . 😆

  stefan60

  18/04/2012 at 9:37 pm

 66. of, e „riberalu”, nu „ribelalu”.

  Cetatean

  18/04/2012 at 9:38 pm

 67. MRU se incalzeste: Tariceani si Nastase au privatizat: Petrom, BCR…

  Cetatean

  18/04/2012 at 9:41 pm

 68. Hristos a inviat!
  MRU, nu stie sa calce prin strachini?, sa vorbeasca bre si el in dodii! 🙂 🙂 🙂
  Tie-l Dumnezeu sanatos si intreg!
  Trebuie sa ne rugam pt. el!

  ovidiu

  18/04/2012 at 9:44 pm

 69. Doamnelor si domnilor , cu uimire , ramas fara vlaga . 🙂
  Domnisoara EBA a facut un discurs inteligent .

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12030903-elena-basescu-incarcatura-tigari-contrabanda-stationat-fara-descoperita-rotterdam-lucru-imposibil-constanta.htm

  In sfirsit remarc un mod mai inteligent de a contraataca olandezii . Cu fapte si comparatii la nivel international . Nu prin boicotaj de flori si zarzavaturi care nici macar nu „gidila ” somnul olandezilor .
  O fi ca domnisoara a facut cursuri speciale 🙂 sau taticul a schimbat strategia ?

  stefan60

  18/04/2012 at 9:45 pm

 70. Oare-l doare prostia si rautatea pe Puturosul natiei – „noi nu invităm la BPC membri simpli şi cu cu atât mai mult autosuspendaţi! Să depună o cerere de reînscriere în partid, să îşi dea demisia din funcţia de prim-ministru şi poate îl invităm”. La jegul asta a inceput sa vorbeasca frica 👿

  mar

  18/04/2012 at 9:45 pm

 71. E beata crita platforma asta . Pune comentarile aiurea si unde crede ea . O fi democratie dar nici chiar asa . 😦

  stefan60

  18/04/2012 at 9:46 pm

  • s-a bolanzit 😦

   mar

   18/04/2012 at 9:48 pm

   • Seara buna @mar
    In epoca electronicii de consum , fiecare natiune are platforma pe care o merita . 😆

    stefan60

    18/04/2012 at 9:52 pm

    • Buna 🙂
     Profunda concluzie 😆 Cred ca s-a speriat si a revenit la sentimente mai bune.

     mar

     18/04/2012 at 9:54 pm

 72. Salut @ Sare . 🙂
  Vazut doar acum comentariul complectare . 🙂

  stefan60

  18/04/2012 at 9:48 pm

 73. O informatie proaspata din seria : Italia se vinde pe bucati .
  Firma Audi (in realitate proprietate a nemtilor de la Volkswagen) a cumparat firma italiana de motociclete Ducati . Se vocifereaza ca cifra platita e undeva la 670 milioane euro
  Asa , motocicletele BMW vor avea un concurent tot german .

  Locomotiva asta germana face praf latinii . 🙂

  stefan60

  18/04/2012 at 10:00 pm

  • Daca sunt prosti isi merita soarta! Super motor Ducati!

   Theophyle

   18/04/2012 at 10:06 pm

   • Datoriile si intirzierea strategica a intregii economii italiene catre „globalizare” se platesc de ceva timp . Inclusiv prin vinzari inimaginabile cu ani in urma .
    PS . Companiile italiene cotate pe bursa de la Milano au reusit performanta sa dubleze datoria complesiva doar in 4 ani . Actualmente undeva la 900 – 1.000 miliarde euro . Adaugat la datoria colosala a statului , se intelege cum devin prada usoara pentru altii dar cum sint si limitate financiar in a juca la nivel planetar . Pacat . Sint si firme bune , serioase cu produce de virf .

    stefan60

    18/04/2012 at 10:22 pm

    • Sigur ca da. Parerea mea este ca industria italiana transplantata intr-o tara cu o politica normala si fara mafiotii latini obisnuiti ar fi extraordinara!

     Theophyle

     18/04/2012 at 10:26 pm

 74. hehehe pina si Marianne…. 🙂

  http://www.ozap.com/actu/pour-qui-votent-les-journalistes-de-marianne/440448
  Ma intreb totusi daca trece Hollande cui mai vind ei publicatia avind in vedere antisarkozismul primar din ultimii 5 ani

  lastnightmusic

  18/04/2012 at 10:31 pm

  • Se duce naiba UE daca Hollande se alege. Nu ca as fi indragostit de Sarkozy

   Theophyle

   18/04/2012 at 10:36 pm

 75. Buna seara, stefan
  In Italia s-a auzit de propunerea asta? si ce parere au italienii?
  http://www.ziare.com/europa/italia/europarlamentar-italian-sa-vindem-sicilia-americanilor-1162284

  cedric

  18/04/2012 at 10:34 pm

  • Trebuie ca si americanii sa si-o doreasca 🙂

   Theophyle

   18/04/2012 at 10:37 pm

  • Da sa-l schimbe in Pola – in varianta croata

   lastnightmusic

   18/04/2012 at 10:41 pm

   • Daca ar incetateni niste fete dragute de pe la noi ar merge bine cu turismul 🙂 nu crezi?!

    Theophyle

    18/04/2012 at 10:45 pm

 76. Salut @cedric
  Mario Borghezio e un idiot conform dex . 🙂 Nu e gluma . Are si condamnare definitiva din 2005 la 2,5 luni puscarie . Comutata in o amenda de 3.040 euro pentru distrugere si provocare de incendiu .
  E exponent rasist a partidului Lega Nord . Exact partidul care acum e sub cercetare judiciara pentru deturnare de bani publici . Prima data aceasta acuzare in istoria republicii italiene . O gramada de demisii au avut loc. Nenorocitul asta de Borghezio nu pune piciorul in sudul Italiei ca ste ca ar fi ultimul drum . 😆

  stefan60

  18/04/2012 at 10:48 pm

 77. Apropos de reclame si branduri :
  Unul dinainte de razboi :
  era in ziare o reclama cu un porc fericit care spunea : „Mincati-ma numai cu mustar Flora !” 🙂

  Una din vremea comunismului.
  Cind au produs GInul de Covasna la inceput i-au zis COVAGIN , Au facut si etichetele – am vazut una , pina si-au dat seama idiotii ce faceau 🙂

  lastnightmusic

  18/04/2012 at 10:59 pm

 78. Reclamele noastre?… ieftine.

  ovidiu

  18/04/2012 at 11:05 pm

 79. Seara buna la lumea buna! Vad ca v-ati distrat ceva pe aici.

  mishu jamie

  18/04/2012 at 11:18 pm

  • Salut mishule,
   s-au intors oamenii din vacanta! 😆

   Theophyle

   18/04/2012 at 11:19 pm

 80. seara buna Theophyle all 🙂
  Hristos a Inviat !
  Super postarea.Este o asemanare intre politichia romaneasca si publicitatea promovata pe toate sticlele ceva de speriat. 😆
  Multzi zic,domle trebuie atacata puterea clipa de clipa prin orice mijloace,corecte sau nu,asta-i rolul unei televiziuni.Sa atace puterea.Si cand opozitzia ajunge in locul puterii atunci aceasta trebuie sa fie atacata la fel.Rabdare deci.
  Altzii zic,domle trebuie sa fim impartziali,sa reflectam obiectiv si echidistant toate fortzele politice ca doar asa castigam credibilitate,veshnica credibilitate dupa care alearga atatzia jurnalishti sau politicieni.Nu alteram spatziul public,reflectam doar realitatea.Ii lasam pe altzii,actori mai mult sau mai putzin importantzi ai dezbaterii publice,ei sunt pushi doar in „lumina” si boborul sa-i judece,care cine ce-o fi.
  Cand cameramanul vede cum hiena se arunca asupra puiului de antilopa isi spune ca nu poate interveni in legile naturii .Cursul acesteia nu trebuie intrerupt,desi cu un simplu foc de arma tras in sus ar fi speriat hiena iar puiul s-ar fi refugiat langa turma.
  Altzii,filmand sau fotografiind scene dramatice care aveau in prim plan omul si actziunile sale in diverse situatzii,au ajuns ca sa se sinucida tocmai ptr. ca n-au intervenit ca sa salveze(cu riscuri minime ) viatza altor oameni.Prezentarea unei catastrofe de ex. si prime-time-ul au devenit mai importante decat viatza.Umanitatea dispare desi oamenii nu sunt turme de antilope.In fond fiecare cu datoria sa.
  Io cred ca jurnalishtii,cei mai multzi dintre ei sunt foarte inteligentzi.La fel si producatorii de publicitate.
  Ei pot sa faca ceva ,bine sau rau ,in interes personal sau de grup sau in interes general ptr. simplu motiv ca pot.Asha vor muschii lor.
  Fa-l domle prost,tampeshte-l ca ala-i cel mai bun client al nostru,nu-l lasa ca sa gandeasca,ocupa-i mintea cu orice altceva dar nu-l lasa ca sa gandeasca.Cu timpul va constata ca a gandi devine obositor si va renuntza el singur si de buna voie 😆 Cei care au viziunea asta despre viatza deja au impartzit lumea.Unora le merge bine doar daca altora le merge rau. 😆
  ..
  comentul asta l-am scris ceva mai devreme dar a trebuit ca sa dispar putzin 😦
  nici pe MRU nu-l vazui da` ma uit in reluare la 1 daca n-am somn,ca vaz ca iar s-o descurcat bine 🙂

  mircea

  18/04/2012 at 11:28 pm

  • Adevarat a Inviat!
   Multumesc 🙂 Merita sa-l vezi. A fost interesant!

   Theophyle

   18/04/2012 at 11:30 pm

  • Multumesc pentru atentionare. Am sa pun asta in revista presei de maine. Merita o discutie 🙂

   Theophyle

   18/04/2012 at 11:38 pm

   • Cu multa placere 🙂

    mar

    18/04/2012 at 11:43 pm

  • Sefu
   Nu zboara nimic fara sa fiu informat . 🙂
   Nu se stie precis daca F- 35 B va fi dezvoltat pina la sfirsit sau abandonat . Englezii au renuntat la varianta asta pentru a mentine varianta F-35 C . Aia care va dota si portavioanele americane . Cu decolare prin catapulta si aterizare cu cablu de blocaj .
   Criza financiara face victime si in programele militare de anvergura . (Italienii au anuntat oficial ca nu mai vor 131 aparate ci doar 90 )

   PS . Guvernul german ofera bulgarilor la pretul de 35 milioane euro/ bucata avioane Eurofighter EF-2000 Typhoon second hand . Respectiv din primele exemplare cu capacitati de lupta AA si atit . (si astea reduse ) . Bulgarii sint interesati de 8 exemplare cu putine ore de zbor .(nemtii au citeva cu aceste cerinte ) . Bulgaria vrea astfel sa retraga definitiv din aviatia nationala ultimele avioane MIG-21 . Au in schimb inca in zbor Mig 29 si MIG 25 .

   stefan60

   19/04/2012 at 12:03 am

 81. Hristos a Inviat !
  No trebuie cineva sa fie Gica Contra 🙂 .
  Asa ca sa incepem putin din ceea ce am vazut.
  Retrocedarile : MRU a fost prin guvern pe vremuri si nu a facut nimic si nu a luat nici o pozitie. Acum isi cere scuze,merge mai departe si noi fraierii de contribuabili platim factura, iar cei care ar trebui trasi la raspundere pentru incompetenta isi vad bine mersi de viata lor tihnita.

  Noul sef anaf Serban Pop, pentru care MRU garanteaza si pentru care cica dau referinte Tariceanu, Vosganian si alti mari „liberali” a absolvit o facultate de drept privata in vremurile cind privatele erau vai ca capul lor, iar MRU se leaga de absolventii de spiru haret. Noul sef ANAF a mai fost prin ANAF si nu a facut nimic, din contra, a perpetuat sistemul ultra birocrat si lipsit de respect fata de contribuabili. Noroc ca acum garanteaza MRU 😉 . Nu dau doi bani pe garantiile unor oportunisti fie ei MRU sau altii ca el.

  Privatizarile se fac pentru ca le-a impus FMI, iar MRU executa.

  Este penibil sa garantezi pentru unul ca Serban POP si sa te disociezi de Andreea Paul Vass.

  Legat de Rosia MOntana la fel de penibil MRU cu afirmatia ca trebuie Korodi sa isi intre in functie, de parca dosarul nu este spre autorizare de vreo 13 ani la minister, iar functionarii si birocratii din comisii nu stiu ce este acolo.
  Korodi a fost secretar de stat in minister de prin 2004. Jenant, iar Turcescu a fost doar un simplu pupincurist din pacate.

  MRU este un oportunist cult, comparativ cu oportunistii din USL, dar nimic mai mult.

  Dan MASCA

  18/04/2012 at 11:49 pm

  • Salut Dan si Adevarat a Inviat!

   Habar nu ai cate talente are dna Andreea Paul Vass.si cat de „profesionista” este. Daca vorbesti de oportunism cred ca figura cea mai potrivita ar fi aceasta doamna pe care o apreciezi. Depre restul, ca de obicei, esti intr-o singularitate de opinie ilustra pe acest blog.

   Theophyle

   18/04/2012 at 11:53 pm

 82. Ungureanu: L-am sunat pe Ponta si acesta nu mi-a raspuns
  Ponta: Nu raspund decat la prieteni

  explicatie: ponta nu a raspuns de ……………..frica
  😛

  skorpion

  18/04/2012 at 11:56 pm

  • Nu prietene skorpi ci pentru ca tata socru asa l-a invatat! Omul este sub papuc total!

   Theophyle

   18/04/2012 at 11:57 pm

   • tata socru + mama-socru (felix) 😛

    skorpion

    18/04/2012 at 11:59 pm

 83. MRU s-a disociat de Andreea Paul Vass? De cind? cind?

  Dansu,
  MRU = doar oportunist cult???…..interesant!

  skorpion

  18/04/2012 at 11:58 pm

  • Sper ca s-a disociat de Andreea Paul Vass! Si daca a facut-o a facut ffff.bine!

   Theophyle

   18/04/2012 at 11:59 pm

   • Nu ma pronunt pentru ca nu am toate elementele pentru o pozitie atit de transanta ca a ta, ThPh!
    🙂

    skorpion

    19/04/2012 at 12:02 am

    • Skorpi draga 🙂 nici nu ti-o cer!

     Theophyle

     19/04/2012 at 12:03 am

 84. Tanti Andreea Paul (fara Vass, e oficial ) a fost livrata de Boc impreuna cu alte belele noului guvern . 🙂
  Nu mai e experta lui MRU pe probleme economice ?

  stefan60

  19/04/2012 at 12:05 am

  • Salut,
   slava Domnului ca a stit exact cate parale face doamna. Cat despre Boc, el a avut marele talent sa-si aleaga oamenii nepotriviti. Asta l-a costat cariera!

   Theophyle

   19/04/2012 at 12:07 am

 85. Una din reclamele pe care o stiu toti romanii este:

  NICI-O MASA FARA PESTE OCEANIC 🙂

  eugeni

  19/04/2012 at 12:23 am

  • nici o problema poti sa-l cumperi astazi de la chinezi

   Theophyle

   19/04/2012 at 12:27 am

   • Totdeauna cand mergeam la Bucuresti cu trenul vedeam acest mesaj transmis poporului chiar cand nu se gasea nicaieri de cumparat 🙂

    eugeni

    19/04/2012 at 1:07 am

 86. Buna Dimineata,
  postare noua.

  huniad

  19/04/2012 at 7:56 am


Comentariile sunt închise.