Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 12 aprilie / “Politica gunoaielor”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Joi, vremea va fi în general instabilă în jumătatea de vest a ţării, unde vor fi înnorări temporare şi local averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, spre seară şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 9 grade.

La Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3746     RON; 1 USD = 3. 3376   RON; 1 EURO = 1. 3107 USD; Francul elvetian 3. 6409 RON. Gramul de aur 177.4443 RON.

7,2 grade pe Richter ar aduce plăţi de 300 de milioane de lei la Asirom. După cutremurul din 1977 de 7,2 grade pe scara Richter, ADAS a plătit 2 miliarde de dolari. Asirom, unul dintre urmaşii vechii societăţi de stat ADAS, în cazul producerii unui cutremur similar ar avea de plată 300 de milioane de euro pentru circa 85.000 de locuinţe asigurate. Urmare a cutremurului de pământ din 1977, pagubele înregistrate au fost de circa două miliarde de dolari, bani care au fost plătiți de ADAS. “În  eventualitatea producerii unui seism de intensitate similară, estimăm pentru ASIROM o răspundere globală pentru pagube provocate de cutremur de pământ de până la 300 de milioane de euro. Menționăm că această valoare a fost calculată în colaborare cu brokerii internaționali de reasigurare specializați pe astfel de analize de posibile pagube provocate de catastrofele naturale – cutremurul de pământ în cazul României”, a declarat Mariana Diaconescu, președinte directorat Asirom. Această estimare (protejată prin tratatele de reasigurare ale ASIROM) are în vedere: un număr ridicat de construcții cu expunere la cutremur de pământ au fost distruse sau avariate grav în 1977; de asemenea, imdeiat după cutremur, foarte multe construcții vechi au fost demolate de autorități; modificarea în câteva rânduri a normelor de construcții privind rezistența la cutremur de pamant, fapt ce a dus, după 1977, la creșterea protecției construcțiilor la riscul seismic și protejarea portofoliului ASIROM prin norme stricte de subscriere a riscului de cutremur de pământ (nu sunt asigurabile pentru acest risc clădirile expertizate și încadrate în clasele de risc seismic I și II și categoriile de urgență I, II și III și nici clădirile ridicate fără respectarea autorizației de cosntrucție). Din cele 1.374.909 de poliţe încheiate de Asirom în 2011, 16% sunt asigurări generale de locuinţă. Integral in Capital.

Cine este omul din spatele campaniei lui Silviu Prigoană. PDL vrea să-l facă pe Silviu Prigoană primar general cu ajutorul strategului politic Tal Silberstein. Apropiat de PDL pe filiera Băsescu-Blaga-Videanu, Silberstein va lucra pentru candidatul democrat-liberalilor pentru Bucureşti, au declarat, pentru gândul, surse din PDL. Pe partea de comunicare, PDL lucrează de anul trecut cu firma Kensington Communication, reprezentanţii companiei precizând pentru gândul că, până acum, nu li s-a propus să se ocupe concret şi de campania lui Silviu Prigoană. Tal Silbertein a început să lucreze pentru politicienii din România, în 2002, pentru început cu Traian Băsescu, însă relaţia sa contractuală cu actualul preşedinte şi PD-ul de la acea vreme a fost întreruptă din cauza unor neînţelegeri legate de bani. 2004 l-a găsit în campania pentru prezidenţiale a PSD-istului Adrian Năstase, pentru ca ulterior să fie sfătuitorul lui Călin Popescu Tăriceanu şi al PNL. În toată acestă perioadă, Tal Silberstein a rămas în relaţii apropiate cu Vasile Blaga pe care de altfel l-a consiliat în 2008 când a candidat la Primăria Capitalei. De asemenea, pedeliştii au mers pe mâna lui şi în 2009 în campania pentru prezidenţiale a lui Traian Băsescu. Înainte să lucreze în România, Tal Silberstein i-a avut printre clienţi pe fostul premierul israelian Ehud Barak, în campania din 1999, pe fostul cancelar austriac, Alfred Gusenbauer, dar şi pe foştii preşedinţi ai Boliviei, Gonzalo de Lozada, şi Serbiei, Boris Tadici. Gandul.

Un magistrat legalizeaza conflictul de interese. Decizie halucinanta, care poate crea probleme Romaniei, aflata sub monitorizarea Comisiei Europene in domeniul justitiei:  o judecatoare a hotarat ca presedintele Consiliului Judetean Arges nu se afla in conflict de interese, desi a incheiat, in numele institutiei, 13 contracte cu doua firme la care era actionar majoritar. Peste cateva zile, a doua misiune a Comisiei Europene va veni in  tara pentru a evalua situatia din justitie in vederea intocmirii raportului final din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Va fi a doua descindere a CE in ultimele 30 de zileÎn luna martie, când a fost prima misiune de evaluare, experţii comisiei au notat  rezultatele Agenţiei Naţionale de Integritate, care a găsit mulţi aleşi  în situaţii de incompatibilitate sau conflicte de interese, fie că şi-au angajat rudele, fie că nu şi-au declarat toate veniturile şi toate firmele la care sunt acţionari, fie că au semnat contracte cu firmele proprii. La scurt timp după plecarea experţilor CE din România, judecătoarea Corina Ioana Mureşan de la Curtea de Apel Târgu Mureş a anulat actul de constatare a conflictului de interese în care se afla preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), semnatar direct  în numele institu-ţiei pe care o conduce a 13 contracte cu două firme la care era acţionar majoritar. Aceste societăţi nu erau trecute în declaraţia sa  de interese. Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care judecătoarea a anulat raportul ANI, deoarece nu şi-a motivat decizia (o poate face în termen de 30 de zile). Este a doua acţiune anticorupţie  care îl vizează pe Constantin Nicolescu  şi care eşuează (în primă fază). Reamintim că  anul trecut a eşuat intenţia procurorilor DNA de a-l aresta pe Nicolescu deoarece acesta a fost internat de urgenţă şi operat, dar nu a scăpat de trimiterea în judecată tot pentru contracte suspecte. Romania Libera.

Priveghi cu lautari la OTV. Imnul angajatilor: „Ce seara minunata!”. În timp ce Dan Diaconescu explica la o televiziune de știri nedreptatea făcută de CNA, angajații OTV au încins podeaua în studio. S-a dansat cu strigăte.Ai putea intra cu o mitraliera in sediul televiziunii lui Dan Diaconescu. Il pazeste un batranel cu basca, care e „drepti” ori de cate ori se dechide usa de la intrare. Isi urmareste seful cum glasuieste, si in direct, si in reluare, la televizorul agatat de perete. In seara asta face o concesie. Cum domnul Dan e „live” la o televiziune de stiri, incruntat si suparat foc ca membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis, marti, sa reinjumatateasca licenta postului, e ochi si urechi la el. Noua hotarare i-ar da dreptul lui DD sa emita pana pe 4 iulie. Nimic nu este insa sigur, se poate si mai rau. CNA a anuntat ca se va discuta si astazi, intr-o sedinta, despre televiziunea natiunii. Amfitrion la uşa studiourilor e şi ziaristul Silviu Alupei. A venit documentat. Poartă după el două tomuri groase despre jurisprudenţa europeană. Când va intra în direct ar vrea să explice de ce e, domle, ilegal să închizi un post de televiziune. Şi nu una oarecare: „E televiziunea poporului!”. Integral in EVZ.

„Clasa de mijloc este doar o dureroasă iluzie“.Sociologul Vasile Dâncu interpretează rezultatele ultimului  studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, cercetare care surprinde percepţia românilor despre bogăţie şi despre sărăcie. Majoritatea covârşitoare a românilor, adică 8 din 10, sunt de părere că milionarii autohtoni s-au îmbogăţit încălcând legea, cu ajutorul relaţiilor pe care le au sau din noroc. Mai mult, aproape 50% din intervievaţi cred că românii îi urăsc pe bogaţi. Doar un român din zece crede că milionarii ţării s-au îmbogăţit prin muncă, potrivit studiului IRES. Sunt rezultate îngrijorătoare care arată, în fond, percepţiile românilor despre capitalism, spune sociologul Vasile Dâncu. Studiul a fost realizat, ce-i drept, într-o conjunctură defavorabilă subiectului: criza economică şi discuţiile despre inegalităţi sociale, protestele din toată lumea. Cu toate acestea, atrage atenţia sociologul Vasile Dâncu, rezultatele nu se explică în totalitate prin influenţa crizei, a discursului mass-media despre corupţia peste nivelul de suportabilitate. Chiar şi el se declară surprins de constatări, fiindcă se aştepta la o maturizare a percepţiilor despre capitalism. Din păcate, sondajul dovedeşte că atitudinea împotriva bogaţilor şi a capitalismului s-a consolidat. Asta vine, spune Dâncu, din experienţe personale nefericite, din frustrări, dar şi pentru că „suntem o cultură ţărănească, urbanizată accelerat, care se uită cu spaimă la capitalism şi la economia de piaţă”. Cu cât intervievaţii sunt mai în vârstă şi mai puţin educaţi, cu atât sunt mai numeroase părerile proaste despre bogaţi. Tinerii sunt cei mai relaxaţi în această privinţă, iar în zonele bogate cresc procentele celor care spun că au o părere bună sau sunt indiferenţi faţă de bogaţi, arată analiza IRES. Integral inAdevarul

Primarul Pendiuc, printul gunoaielor. Dosarul „Selecta” Pitesti este un exemplu de cheltuire in batjocura a peste 300.000 de euro din fondurile europene, suportata apoi de contribuabili. Aceasta este afacerea cu gunoaie pe care primarul Tudor Pendiuc si un SRL controversat din Bucuresti incearca sa o „ingroape” in instantele din Romania. Pe 27 iulie 1999, Comisia Europeană a aprobat un proiect al Primăriei Piteşti pentru un sistem pilot de precolectare, selectare, transport şi prelucrare a gunoaielor menajere. Comisia a aprobat cofinanţarea până la 350.000 de euro (44,7% din totalul de 817.100 euro). Pe 11 aprilie 2000, primăria a încheiat un contract de prestări servicii cu SC Folos SRL, o firmă din Bucureşti, care să asigure managementul. După ce a încasat aproape 280.000 de euro, proiectul a fost auditat de către experţii CE, rezultatul fiind catastrofal. A fost trimisă încă o comisie, în iulie 2004, iar concluzia finală a fost că municipiul trebuie să dea banii înapoi. „Dat fiind numărul mare de nereguli constatate, care vizează peste 70% din totalul costurilor declarate… Rambursarea integrală a sumei ce v-a fost deja plătită va fi cerută printr-o notă suplimentară de debit”, se arată în scrisoarea Comisiei către primărie. Pe 28 martie 2006, Cabinetul de avocatură „CMS De Backer” a adus la cunoştinţa Primăriei debitul de 300.000 de euro. La scurt timp a urmat şi citarea instituţiei la Tribunalul de primă instanţă de la Bruxelles. De atunci şi până astăzi, primarul Tudor Pendiuc a susţinut, în permanenţă, că obiectivele stabilite prin proiect au fost realizate, că acesta este un succes şi că singura vină o au reprezentanţii SC Folos SRL, care nu ar fi ştiut să-i îndrume să justifice cheltuielile potrivit procedurilor CE. Integral in EVZ

Revine votul pe liste la parlamentare. Candidaţii fără priză la electorat au primit o gură de oxigen: unanimitate pe sistemul de vot mixt. Sub pretextul eliminării deficienţelor actualului sistem de vot, Comisia de Cod Electoral a optat, ieri, pentru alegerea parlamentarilor prin sistemul votului uninominal mixt. Uninominalul majoritar într-un singur tur, adică uninominalul pur, a picat în urma votului împotrivă al UDMR şi al minorităţilor naţionale, partizani tradiţionali ai introducerii sistemului german: jumătate din parlamentari aleşi pe uninominal, restul pe lista. Membrii PDL şi USL au susţinut varianta uninominalului pur, conştienţi că, oricum, fără majoritatea de două treimi necesară, nu va trece. Ei au putut poza astfel în apărătorii acestui sistem. Reprezentanţii minorităţilor au acceptat tacit să joace rolul „ţapilor ispăşitori”. „Nici UDMR-ul şi nici minorităţile nu au fost de acord cu un astfel de sistem electoral, deci nu avem cum să adoptăm o hotărâre fără voturile lor”, a spus democrat-liberala Sulfina Barbu, definind însă ecuaţia sistemului mixt ca un “compromis acceptabil”. Sistemul german permite liderilor politici să rezerve locuri eligibile pe listele de partid propriilor apropiaţi şi colaboratori care, altfel, nu ar fi avut nici o şansă să prindă un mandat. Nu se pierd nici voturile celor care ies pe locul 2, cum s-ar fi întâmplat în condiţiile uninominalului pur. Mai exact, pornind de la voturile obţinute, partidele obţin un procentaj calculat la nivel naţional, în funcţie de care se vor redistribui mandatele. Integral. EVZ

Când vor fi despăgubiţi foştii proprietari de case naţionalizate. Despăgubirile pentru imobilele naţionalizate vor fi plătite de stat foştilor proprietari pe o perioadă eşalonată de până la 12 ani, potrivit unui proiect de lege ce urmează să fie lansat în dezbatere publică. Câteva zeci de mii de proprietari care nu au apucat încă să primească depăgubirile pentru casele naţionalizate de regimul comunist, vor mai primi doar 15% din valoarea reală a bunurilor, pe o perioadă eşalonată de 10-12 ani. Modificările sunt avansate de Guvern într-un proiect de lege, care urmează să fie lansat în dezbatere publică şi, ulterior, transmis Parlamentului. Reprezentanţii asociaţiilor foştilor proprietari susţin însă că nu este primul proiect de acest gen, doar în ultimele 6 luni fiind lansate 3-4 astfel de proiecte. „Încă nu am văzut noua variantă de proiect ce urmează să fie lansată în dezbatere publică. În schimb, încă de anul trecut circula o variantă în care despăgubirea era plafonată în jurul sumei de 100.000 de euro, cu o perioadă de restituire de 10-15 ani. Va trebui să vedem când va fi lansat proiectul, dacă va fi lansat şi dacă ordonanţa mai trece şi de aprobarea Parlamentului. Să nu uităm că este un an electoral”, a declarat preşedinte;e Asociaţiei pentru Proprietate Privată, avocatul Călin Ispravnic. Proiectul mai prevede că vor fi eliminate măsurile reparatorii prin acordarea în natură a proprietăţii sau compensarea cu alte bunuri, fiind acceptată doar plata despăgubirilor în condiţiile acestui proiect de lege. „Atât îşi permite statul să aloce”, a declarat, la Guvern, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRM), Dorina Danielescu, potrivit Mediafax. Pentru depunerea dosarului de despăgubire va fi stabilit un termen de decădere de 60 zile, care va putea fi prelungit doar o singură dată, cu maximum 30 zile. Integral in Romania Libera

Justiţia vrea să recupereze de la medicul Brădişteanu nouă milioane de euro. Ministerul Justiţiei a cerut în instanţă reactualizarea sumei imputate cardiologului Şerban Brădişteanu pentru o licitaţie pe care acesta ar fi trucat-o în 2002 şi pentru care a fost anchetat. Suma de 9,2 milioane de euro pe care Ministerul Justiţie vrea s-o recupereze cu titlu de despăgubiri civile de la medicul cardiolog Şerban Brădişteanu (61 de ani), este una actualizată cu indicele inflaţiei. Brădişteanu a fost trimis în judecată în 2007, fiind acuzat că, în perioada 2001-2002, când era senator PSD, în calitate de preşedinte al Comisiei de Evaluare în cadrul unei licitaţii organizate de Ministerul Justiţiei, ar fi decis atribuirea contractelor de achiziţionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar, cu încălcarea flagrantă a normelor. Dosarul a revenit la Tribunalul Bucureşti după ce la sfârşitul anului 2009 a fost achitat de către judecătoarea Elena Burlan. Magistratul a susţinut că suma despre care DNA a spus că ar fi fost primită drept mită de Brădişteanu (patru milioane de euro) este una mult prea mare şi nu poate fi vorba despre o luare de mită.  Revenit între timp la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare, în urma unei sentinţe a Curţii de Apel, dosarul a fost repartizat aleatoriu la aceeaşi judecătoare Elena Burlan, cea care judecase şi prima dată cazul. De această dată, Burlan a făcut cerere de abţinere, pentru că a mai judecat o dată acest dosar. Cererea i-a fost admisă, iar completul de judecată a fost schimbat. Integral in Adevarul.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

12/04/2012 la 7:16 am

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  12/04/2012 at 8:24 am

 2. Sociologul Vasile Dâncu interpretează rezultatele ultimului studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, cercetare care surprinde percepţia românilor despre bogăţie şi despre sărăcie. Numai ca datele IRES sunt identic obtinute (chiar identice) cu ale CCSB – dupa cum am aratat ieri si alaltaieri – in mod abject manipulator. asa ca intderpretarile lui Goebbles al USL sunt macar putin exagerate.
  http://sareinochi.com/2012/04/10/sondajul-hilar-cu-institutul-lui-turambar-se-ntoarce-loveste-din-nou/

  Sare'n Ochi

  12/04/2012 at 8:30 am

 3. mai e si ipocrit: „Chiar şi el se declară surprins de constatări, fiindcă se aştepta la o maturizare a percepţiilor despre capitalism. Din păcate, sondajul dovedeşte că atitudinea împotriva bogaţilor şi a capitalismului s-a consolidat.” inclusiv tembeliziunea lui „regionala” practica cenzura si haituiala. si sa te miri filozofic cand faci parte dintr-un sistem (partid si alianta politica) care de 7 ani arunca cu laturi in popor, toate laturi anti-capitaliste, este culmea tupeului si nesimtirii!

  Sare'n Ochi

  12/04/2012 at 8:33 am

  • Buan dimineata Sare’
   Ciudate realitati traim. Ne intoarcem hat spre vremurile anilor ’90. Nasol!

   huniad

   12/04/2012 at 8:35 am

 4. Ziua buna la lumea buna. Da, neincapatoare de fapte bune sunt zilele politicienilor nostri. N-ar fi frate mai simplu sa le lase dracu’ de alegeri si sa se aleaga ei intre ei, dupa algoritm? Dupa care sa faca prin rotatie la putere? Sa se programeze din vreme pe lista pentru Presedinte, sa stie fiecare cand ii vine randul, sa nu se mai agite, sa-si vada linistiti de poker si afaceri.

  mishu jamie

  12/04/2012 at 9:17 am

  • @mishu
   buna ziua
   chiar asta si fac,numai Dvs credeti altceva

   intimplator

   12/04/2012 at 4:11 pm

 5. Buna dimineata 🙂
  De cate ori citesc sondajele cu directia buna/gresita spre care se indreapta Ro, imi aduc aminte de un banc:
  Un melc mergea borborosind
  – Vai ce bine ca merg incet, vai ce bine ca merg incet.
  O furnicuta se apropie de el si-l intreaba mirata:
  – De ce te bucuri ca mergi incet?
  La care melcul raspunde:
  – Pentru ca merg intr-o directie gresita!. 😆
  Cam asa si cu sondajele astea, ma rog cu directia buna/rea spre care se indreapta Ro.
  Numai discutia despre impozit, in care se amesteca aiurea cele 2 intrebari (cu taxarea suplimentara a bogatilor si impozitul unic) – arata ca problema este gresit (intentionat sau incompetent) pusa.
  La modificarea sintagmei „impozit unic”cu „acelasi procent” sunt convins ca rezultatele ar fi fost complet diferite. Prima sintagma te duce spre o suma (unica in valoare), a doua de duce cu gandul spre raport. Si mai este si posibilitatea unei manipulari mai fine – contextul, intrebarile anterioare, premizele intrebarii. Sensei Trumbadur (pe care vad ca tu @sare nu-l suferi 😉 ), ar putea explica mai multe.

  DanSu

  12/04/2012 at 9:27 am

  • 😀
   nu-i sufar pe manipulatorii care se dau sfinti in viata publica. nu am nimic cu omul, ci numi cu profesionistul care doreste sa-mi vanda castraveti, gogosi si rabdari prajite.

   Sare'n Ochi

   12/04/2012 at 9:30 am

 6. imputitul de Dancu!: „Pe bogaţi îi apără PDL, pe săraci nu-i apără nimeni”, „Trei din patru români nu mai vor cotă unică” – cum manipuleaza si IRES si baga in subconstientul idiotilor temele clocite la Grivco!

  Sare'n Ochi

  12/04/2012 at 9:28 am

  • arta manipularii emanata de la dan voiculescu si-a atins magistral scopurile: desfiintarea lui TBasescu, desfiintarea PDL-ului, ridicarea la rang de sfinta virgina a uslinosilor, spalarea excelenta a creierelor (cu sau fara facultate), crearea haosului in aceste creiere, uitarea aproape definitiva ca raul provine de la iliescu_kaghebe_fsn/psdr/psd si ca marii imbogatiti de acolo provin……..

   vindecarea? peste vreo 20 de ani daca vor disparea televiziuni de genul latrine, irealitati, otv-uri..

   neata, all!
   🙂

   skorpion

   12/04/2012 at 9:42 am

   • sa incercam sa nu uitam un lucru (eu tot il clamez, dar degeaba – nu am atins gradul de isterie necesara :D) – „majoritate” in Romania reprezinta (hai sa dau cifra lor) 48,6% din 44% (maxim) cat se mai duc sa voteze. asta inseamna ca noi toti suntem prizonierii a 21,3% cetateni bine spalati pe creier de catre Antene si iRealitati (carora le este mai simplu sa primeasca decat sa dea, le este mai simplu s clameze isteric drepturi, fara sa-si recunoasca si indadoriri – sunt victimele perfecte ale varanului securist, ca sunt usor de santajat/manipulat cu putin). suntem dupa 7 ani (!!!!!) de aruncat cu rahat zilnic, ceas de ceas, de pe aceste canalele varanului, vantului si sebastianului. multi au clacat si nu se mai prezinta la vot (sau au plecat pur si simplu din tara), sau au ajuns sa se complace – si cred ca multi romani vor doar sa se termine balciul odata.
    deci: majoritatea nu este majoritate ci doar o minoritate aflata in monolog isteric – care injura, da din picioare, scuipa, vomita si incearca sa-si impuna vointa.
    pentru a contracara acesti 21,3% trebuie sa ne mobilizam (vot la vot – una la Varan si Ilici peste bot!).

    Sare'n Ochi

    12/04/2012 at 9:49 am

    • @sare. Salut. Ai dreptate cu cifrele tale,ba chiar ma mir ca nu-s mai multi spalati la creier. Nu uita ca recent un sodaja publicat de Rom.Libera, arata ca 31% dintre romani cred ca ” .. a fost o idee buna comunismul, dar aplicata gresit”. Eu sustin de mult (si n-am cerut copyright de la I.Cristoiu) ca PP-DD roade la stanga PSD, asa ca Ponta isi radicalizeaza discursul ca sa micsoreze hemoragia.(In parlament PSD va arata de dreapta in comparatie cu demagogia PP-DD). Pragmatic si cinic vorbind, daca roade din PSD, mai bine ia PP-DD 15%.

     cinic

     13/04/2012 at 8:30 am

 7. Toate partidele, toţi liderii politici şi toţi candidaţii, fără deosebire de culoarea politică, se declară luptători împotriva corupţiei şi a ilegalităţilor. Cu toate astea nu se sfiesc să încalce legea electorală arborând afişe din care zâmbesc electoral sau prezentându-şi programele în spaţii cumpărate în presa scrisă sau la televiziuni. În lipsa unor politicieni credibili, a unor programe reale şi orientate spre oameni, politicienii au nevoie de minciuni, ca să câştige încrederea unui electorat din ce în ce mai zăpăcit. După principiul „orice minciună repetată la infinit va fi percepută ca adevăr” politicienii încearcă să câştige cât mai mult timp pentru a-şi repeta „aburelile”. O lună nu le este de ajuns şi atunci fură startul încălcând legea electorală sub nasul autorităţilor statului. Dar…”Statul sunt eu!”
  http://sareinochi.com/2012/04/12/statule-ia-ti-legea-si-umbla/

  Sare'n Ochi

  12/04/2012 at 9:44 am

  • fiecare popor are politicienii pe care ii merita, nu-i asa?

   probabil ca 21.3% sint mai puternici decit 40%, sa zicem?!

   skorpion

   12/04/2012 at 9:57 am

   • nu sunt mai puternici decat cei care stau acasa si se caineaza ca nu au alternativa, dand Statul pe mana hotilor. este suficient.

    Sare'n Ochi

    12/04/2012 at 10:00 am

 8. eu l-as interzice pe dan-voiculescu, dar nu se poate

  skorpion

  12/04/2012 at 9:58 am

 9. Buna dimineata!
  In Arges, gruparea mafiota condusa de Nicolescu si adjutantii lui Pendiuc si deputatul Draghici au facut un stat in stat. Zilele trecute au dezlantuit un atac amasiv impotriva vechiului rival (economic) al lui Nicolescu, managerul Constantin Stroe de la Dacia, pentru faptul ca acesta a „indraznit” sa faca parte din Consilul managerilor creat de premier si a partivipat ca invitat, impreuna cu alte personalitati la lansarea Aliantei electorale a PDL-ului din Arges.
  Conflictul dintre Nicolescu si Stroe dateaza inca de pe vremea cand uzina inca mai producea Dacia 1310 si se datoreaza faptului ca Stroe nu a cedat presiunilor lui Nicolescu pentru exclusivitatea distribuirii autovehiculelor. Practic Stroe a fost ca un ghimpe pentru aceasta grupare politico-mafiota din Arges.
  Cunoscutul actor Florin Calinescu a declarat acum cativa ani despre Nicolescu:
  „Noi îl considerăm pe Oprişan baron local, dar e glumă pe lângă Costică Nicolescu. Dacă Oprişan este baron, Nicolescu este vicerege în PSD. (…) Ora exactă, starea vremii, dreptul de viaţă, dreptul de moarte, toate sunt stabilite în Argeş de Costică Nicolescu.“”
  Constantin Nicolescu face parte dintr-o veche familie de nomenclaturisti din Arges, frati de-ai lui fiind primar comunist al Pitestiului, director la ARO sau colonel de securitate.
  Desi in declaratiile de avere apare ca fiind mai sarac decat mine, Nicolescu detine o avere impresionanta pe numele rudelor sau tertilor fiind cunoscut in judet sub denumirea de „vecinul” pentru ca in judet se glumeste ca datorita pamanturilor aflate in posesia sa este practic vecin cu toti locuitorii judetului.
  Constantin Nicolescu isi datoreaza o mare parte a verii (practic de acolo a inceput sa acumuleze) datorita faptului ca a „primit” cadou de la guvernele PDSR, prin metoda MEBO (certificate de actionar cumparate din piata), intreaga retea IATSA din tara (toate service-urile auto din tara) pe care apoi le-a vandut la bucata (ganditi-va cate milioane de euro a scos) pastrandu-si pentru el doar pe cele mai mari si mai importante din retea: cel de la Stefanesti-Arges si cel de la Bascov-Arges, adica exact cele doua SRL-uri nedeclarate in declaratiile de avere.
  Primarul Pendiuc conduce Pitestiul din 1990 fiind probabil unul dintre cei mai vechi primari in functie din tara. Dupa „spargerea” FSN-ului a ales sa ramana de partea gruparii Roman. Nu insa pentru mult timp, intrucat Nicolescu care domina Consiliul Judetean l-a boicotat si santajat tot timpul. Pana la urma a cedat presiunilor si a trecut din PD in PSD fiind numit presedinte executiv al PSD Arges.
  Primaria Pitesti a mai fost obligata si in trecut sa returneze fonduri europene, cazul „froapa de gunoi” nefiind primul.
  In ceea ce priveste acest caz, trebuie sa va spun ca la groapa de gunoi a orasului nu s-a facut niciodata nimic. Cetatenii din preajma acelui loc sunt terorizati de mirosurile pestilentiale si de fumul toxic iar campurile si gospodariile pe o raza de cativa kilometri din jurul gropii arata dupa orice vant ca o opera de arta sau o zona unde se va desafsura un carnaval: mii de pungi de plastic multicorole flutura in resturile agricole de pe camp sau pe garduri si in gradinile oamenilor.
  Primarul Pendiuc a fost cel care a dat tonul fantanilor cantatoare din tara, investitie care a costat peste 1 milion de euro.
  Despre Pendiuc, acelasi Florin Calinescu spunea:
  „Tudor Pendiuc a afirmat că el, şi dacă ia o pisică de pe stradă în braţe, tot o scoate senator de Piteşti”

  Alt membru al gruparii mafiote-Nicolescu este deputatul Mircea Draghici. Acesta este anchetat penal pentru faptul ca, impreuna cu Nicolescu, au obligat primarii PSD din Arges (adica 90% dintre ei) sa incheie contracte de prestari servicii platite din bani publici cu ONG-ul lui Drgahici. Prin aceste contracte Draghici a incasat milioane de lei pentru realizarea de proiecte europene si consultanta insa rezultatele acestor proiecte sunt aproape nule.
  Sub carmuirea acestor mari politicieni in Arges si alti mafioti cu gulere albe si-au facut de cap si amintesc doar de cazul „permise in Arges”, „Penescu” sau recentul caz cu „regele asfaltului din Arges, Catalin Chelu”.
  Nu exista dovezi directe dar toate aceste cazuri faca parte din unul singur si anume „Mafia rosie din Arges”. Toti sunt pe mana si fara Nicolescu nu misca nimeni in front.

  ribelalu

  12/04/2012 at 10:13 am

 10. Buna ziua
  Din evenimentele italiene de azi . Cu iz de ris (sau plins ) , depinde de fiecare . 🙂
  Universitatea de medicina din orasul Roma a inceput azi concursul de admitere pentru anul scolar urmator . In oferta , 300 locuri de viitori studenti medicina si 25 posturi de viitori studenti la stomatologie .
  Concurenti prezenti azi dimineata , 9.000 de tineri .
  Scandalul e monstru pentru problemele de viabilitate .(22 km de cozi pe strazi in zona nord a capitalei )

  stefan60

  12/04/2012 at 10:50 am

  • Curtea de Apel Targu Mures ar trebui mutata in Arges. Atat Nicolescu cat si „lotul permise” au fost judecati acolo si deocamdata sunt „bine-merci” toti.

   ribelalu

   12/04/2012 at 11:20 am

   • si cel putin un judecator a mai capatat o vila „mostenire” sau un apartament in Spania pe numele vecinei.

    cinic

    13/04/2012 at 8:33 am

  • Salut,
   subiectul este in revista presei de astazi, linkul inutil! Pentru asta lucram in fiecare noapte 🙂

   huniad

   12/04/2012 at 11:30 am

 11. ribelalu,
  teribila sinteza, chiar daca ar fi doar pe jumatate adevarata.
  Si skorpion
  are mare dreptate cind spune ca televiziile lui Felix au reusit defaimarea presedintelui (nu chiar desfiintarea) ; pe portocalii imi vine sa-i dau dracului daca nu si-au facut si ei o televiziune in care sa contracareze mizeriile.

  victor L

  12/04/2012 at 10:55 am

 12. In mare tacere ni se mai pregateste ceva:
  http://www.gandul.info/politica/legea-care-te-obliga-sa-iesi-la-vot-a-trecut-tacit-de-senat-initiator-oamenii-nu-ar-trebui-lasati-sa-decida-si-acum-sunt-lasati-si-nu-participa-la-vot-9511451
  Desi eu parca sint indemnat de aghiuta pentru o incercare, pentru 10 de ani sa zicem. Mi-e teama insa ca nu o sa „vrea” Constitutia.
  (Ca asa e in democratie: omului sa-i dai drepturi, sa nu-i iei nimic, si nici sa nu-l obligi la ceva.)

  victor L

  12/04/2012 at 11:26 am

  • ziua buna all 🙂
   salut Victor 🙂 asta-i un fel de quid pro qvo mioritic.Noi sa dam ei sa nu dea nimic la schimb.Mandatul e reprezentativ si nu imperativ,ptr.toate tampeniile care le fac aleshii nostri nu pot fi trashi la raspundere cu nimic doar prin vot.Ca de platit tot noi platim oalele sparte de ei.Bashca, noi sa mai platim si amenzi daca nu vrem sa-i votam.Curat constitutional 😉

   mircea

   12/04/2012 at 11:46 am

 13. Buna ziua,
  se pare ca Padure intra in jocul Antonescu-Chiliman:
  http://www.ziare.com/social/primaria/invitatii-ziare-com-george-padure-stiloul-si-cutitul-domnului-chiliman-1161398

  Pe Chiliman nu-l vad in stare de fapte mari, adica sa-si dea demisia. Deocamdata , asteapta parerile celor trei (pe Tariceanu nu l-am auzit spunind ceva pana acum) , un fel de „lungeste Doamne boala, pana s-o coace poama.

  cedric

  12/04/2012 at 12:01 pm

  • hmm,george padure,anvers, gepa „un pic mai bine pentru dumneavostra”, emisiune de actiuni,faliment…mare om mare caracter. nu ca domnu chiliman ar fi mai de soi

   radu2

   12/04/2012 at 2:46 pm

 14. @ mircea,
  „ideea” mea cu obligativitatea voturilor pe o perioada de, nu e obligatoriu de insusit.
  Dar dealungul Istoriei noi am cam ars etapele in alergare dupa coana Ioropa. Si cind s-o ajungem, ea tisti a fugit; si noi dupa ea.
  Dar in alergarea noastra dupa democratie, nu doar ca „ardem” etapele, ci pe unele le sarim pur si simplu.
  Ca doar sintem geniali. Adica, dupa ce ca putem alege (nu un partid si nu trebuie sa strimbam din nas „toti o apa si-un pamint), ci sa-i selectam, iar o selectie din asta dureaza si generatii. Nu avem rabdare/ sintem in alergare 😉
  (In UE mai exista tari cu vot obligatoriu, deci nu am fi protocronisti.)

  victor L

  12/04/2012 at 2:47 pm

  • de acord Victor 🙂 ,era mai mult un fel de gluma trista.Oricum,cred ca este o discutie lunga care ar trebui dusa de specialishti si votata corespunzator nu trecuta „tacit” cum scrie in articol.Ca sa nu mai vorbim de „initziatori” si indreptatzirea lor(etica) de a vorbi/propune asa ceva(probabil isi maresc sansele ca sa fie aleshi in conditziile votului obligatoriu)
   Asa e,nu prea avem rabdare,faptul ca mai ardem etape nu e intotdeauna rau,partea proasta e ca le ardem pe cele absolut necesare care ne-ar mai antrena ca sa sarim peste prapastii.
   Eu personal nu prea sunt cu votul obligatoriu dar poate ca ar fi o solutzie ptr. o perioada.

   mircea

   12/04/2012 at 3:59 pm

 15. Buna Ziua 🙂

  Săptămâna Mare – Cina cea de taina

  https://desydemeter.wordpress.com/2012/04/12/saptamana-mare-in-artele-plastice/

  desydemeter

  12/04/2012 at 3:08 pm

 16. buna ziua
  scurt: vot obligatoriu/o prostie
  grecia il are de mult timp… si vedeti rezultatele aceleasi familii de decenii

  intimplator

  12/04/2012 at 4:17 pm

  • salut tuturor! actuala clasa politica sa oblige lumea sa mearga la vot atunci cand votul cetatenilor va fi respectat.din 2009 de la referendum aceste gunoaie din parlamentul Romaniei se fac ca ploua ca vine vorba sa aplice rezultate votului popular.deci ..intai sa dea lege prin care parlamentarii sunt obligati sa respecte dreptul suveran al poporului de a se exprima prin vot.cine incalca legea sa fie condamnat pe viata.

   zigzag

   12/04/2012 at 4:25 pm

 17. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  12/04/2012 at 4:36 pm


Comentariile sunt închise.