Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 10 aprilie / “Agricultura la jumătate de potenţial”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, deşi temperatura aerului va creşte uşor, vremea va fi rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil în Oltenia şi Muntenia, unde izolat vor fi condiţii de ploaie slabă, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali unde mai sunt posibile fulguieli trecătoare, potrivit Administraţiei Naţionale a Meteorologiei. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 3 grade.Spre sfârşitul intervalului se va produce brumă în nordul şi centrul ţării şi pe arii restrânse, mai ales în zonele deluroase, în celelalte regiuni.

La Bucureşti, temperatura aerului va creşte uşor, însă vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab.Temperatura maximă va fi de 13-14 grade, iar cea minimă de 1-2 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească unde vor fi condiţii de brumă. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3683     RON; 1 USD = 3. 3411   RON; 1 EURO = 1. 3074 USD; Francul elvetian 3. 6363 RON. Gramul de aur 174.0400 RON.

Agricultura românească operează doar la jumătate din potenţialul de productivitate. Recolta de cereale din 2011 a României a confirmat că statul este unul din principalii producători agricoli din Europa. Cu toate acestea, în pofida îmbunătăţirii randamentelor, agricultura românească are performanţe mult inferioare potenţialului său, informează un articol publicat luni pe un blog al Financial Times. Producţia de cereale a României a crescut cu 24,3%, până la 20,78 milioane tone, în 2011, producţia de porumb s-a situat la 11,6 milioane tone, iar cea de grâu la 7,1 milioane tone, ceea ce a făcut din România al doilea şi respectiv al cincilea producător de porumb respectiv grâu din Europa. „Agricultura a fost un motor important al economiei anul trecut, fiind responsabilă pentru 0,7 puncte din creştere economică de 2,5% înregistrată de România anul trecut”, a declarat economistul şef al Băncii Comerciale Române, Lucian Anghel. Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat că factori importanţi care au îmbunătăţit performanţele sectorului agricol au fost creşterea preţurilor la materii prime şi îmbunătăţirea modului de acordare a subvenţiilor. Fuia a adăugat că datorită acestor stimulente România a reuşit să reducă suprafaţa de teren agricol necultivată de la trei la un milion de hectare. FT subliniază că randamentul în termeni de kilogram la hectar în România se situează la jumătate faţă de media din UE. Potrivit unui raport BCR, productivitatea agriculturii româneşti rămâne la un nivel scăzut din cauza lipsei de investiţii în echipamente şi irigaţii, lipsei de profesionalism şi a fragmentării terenurilor, în condiţiile în care mulţi agricultorii practică doar o agricultură de subzistenţă. Integral in Capital

De ce ratam banii UE: interese mari si controale proaste. Comisia Europeana le semnaleaza autoritatilor din Romania ca exista nereguli in achizitiile publice, managementul de program nu este responsabil, iar licitatiile trebuie standardizate. Rata de absorbtie a Romaniei pe fonduri europene (plati decontate de CE) a fost de 6,56% la sfarsitul lunii martie, in crestere cu doar 0,26% fata de luna precedenta si cu aproape un procent fata de ianuarie. Obiectivul stabilit de oficialii Palatului Victoria este acela de a ajunge, la sfarsitul lui 2012, la o rata de 20 de procente. Practic, pe primul trimestru, rata de absorbtie ar fi trebuit sa fie mai mare cu cinci procente, si nu doar cu unul, pentru ca obiectivul Guvernului sa poata fi atins. Programul cu cea mai scazuta rata ramane cel de mediu (POS Mediu – 3,38%), cele mai bune performante se inregistreaza in continuare pe cel operational regional (POR) cu 11,73%, dar care nu a mai crescut din ianuarie. POSDRU nu a mai avansat nici el, dupa ce platile au fost suspendate de Bruxelles. „La finalul anului, obiectivul nostru este o rată de absorbţie de minimum 20%. Ulterior, marea provocare va fi 2013, când riscurile de dezangajare vor fi foarte ridicate”, a declarat ministrul pentru Afaceri Europene, Leonard Orban. El a explicat, după publicarea ratei de absorbţie pe luna martie, că „sume importante” nu au ajuns încă în ţară. La sfârşitul lunii ianuarie, Executivul UE avea de rezolvat problema a 11 miliarde de euro ce trebuiau decontate către statele membre, urmare a cererilor aprobate din 2011. Problema a fost că foarte multe cereri de decontare, cu sume consistente, au venit în ultima lună a anului, astfel că unele decontări au fost reprogramate.Adevarul.

Crin Antonescu îi curăţă pe vechii liberali din PNL! Crin Antonescu, a decapitat conducerea PNL Bucureşti pregătind terenul pentru omul său de încredere Rareş Mănescu. Liderii PSD nu doresc să pună un contacandidat împotriva lui Neculai Onţanu la sectorul 2. În paralel, Cristian Popescu Piedone este recuperat de Victor Ponta şi Dan Voiculescu. Condiţia lui Piedone? Susţinerea unui anume Ştefan Florescu la sectorul 6 candidat USL. Ponta acceptă, dar cu condiţia să se înscrie în PSD. Ce legătură are trocul dintre cei doi, cu decapitarea de către liberalul Crin Antonescu a edilului Andrei Chiliman şi a apropiaţilor săi din fruntea filialei de Bucureşti şi a unor organizaţii de sector? Trezorier al PNL, Rareş Mănescu are aspiraţii de primar la sectorul 6 şi, după atingerea acestui obiectiv, conducerea PNL Bucureşti în vizor. Ţinta lui Mănescu a fost şi este, pe termen lung, şi ţinta lui Antonescu, sătul să se tot confrunte cu tendinţele centrifuge ale tandemului Andrei Chiliman–Vlad Moisescu la Bucureşti. Potrivit unor surse liberale, liderii PNL din Capitală nu erau străini de trocul lui Ponta cu Piedone. Le convenea de minune. Un Florescu candidat la 6 sau un Gabriel Mutu, senator PSD cu aceleaşi pretenţii de candidatură, le serveau mai bine propriilor scopuri de prezervare a puterii. EVZ.

Monica Macovei: Dacă Antonescu ajunge preşedinte, face parte din înţelegerea cu PSD să-l graţieze pe Adrian Năstase? Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, luni, că întreaga alianţă dintre PSD, PNL şi PC reprezintă este bazată pe un schimb de funcţii şi pe anumite înţelegeri între şefii acestor formaţiuni politice, scrie b1.ro. Fostul ministru al Justiţiei a lansat o întrebare către Crin Antonescu – dacă garantarea preşedinţiei sale, în cadrul înţelegerilor din USL, include şi o posibilă graţiere a lui Adrian Năstase, dacă acesta va fi condamnat definitiv la închisoare cu executare în dosarele penale pe care le are pe rol. „Toată această alianţă este ca să scape de Băsescu. E un troc care se face, pe funcţii, Ponta premier, Antonescu preşedinte. Dacă Băsescu rămâne până în 2014, ce garanţie are Antonescu că PSD îl votează? E clar că nu-şi va respecta promisiunea. Aş pune o întrebare: Dacă Crin Antonescu ar ajunge preşedinte, face parte din deal-ul cu PSD să-l graţieze pe Adrian Năstase dacă va fi condamnat definitiv?”, a întrebat Macovei la B1 TV. Aceasta a adăugat că nu înţelege anumite decizii date de magistraţi în cazul lui Adrian Năstase, mai ales din moment ce prezenţa probelor era evidentă. „Să ne spună Crin Antonescu acum că nu va face asta. Există o condamnare de doi ani cu închisoare, nedefinitivă. Sunt surprinsă de soluţia de achitare, probele au fost făcute publice. Toată lumea a văzut că este un dosar, că sunt probe. Personal, ca jurist, am mirări de ce s-a dat achitare pentru mită şi condamnare pentru şantaj”, a încheiat Macovei. Romania Libera.

S-au despărţit. SMS-ul primit de Gigi Becali de la C.V. Tudor. Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor se despart la nicio lună după ce au bătut palma pentru alierea PNG şi PRM pentru alegerile locale şi parlamentare. Neînţelegerile între „fraţi”, aşa cum s-au prezentat la momentul înţelegerii, au pornit de la paritatea pe liste, Becali dorind o reprezentare egală pe liste cu PRM pentru partidul său plus candidatura la primăria Capitalei. Corneliu Vadim Tudor a declarat că, pe 2 aprilie, i-a transmis un sms lui Gigi Becali prin care l-a anunţat că înţelegerea a picat. „Dragă Gigi, am mari probleme în partid din cauza tupeului şi lipsei de realism a oamenilor tăi. PNG nu are cum să fie egalul PRM şi tu ştii asta. În aceste condiţii, cade orice înţelegere între noi. Te sfătuiesc să candidezi independent, îţi urez succes”, a dezvăluit, la B1 TV, liderul PRM conţinutul mesajului. Corneliu Vadim Tudor s-a lansat într-o serie de acuzaţii la adresa lui Becali, despre care a spus că a încercat o înţelegere cu PRM pentru a scăpa de dosarele penale. „Nu a ţinut figura cu mine. Am avut binevoinţă faţă de el, încă îl simpatizez pentru ce face pentru echipa mea de suflet, la Steaua, dar să nu se obrăznicească pentru că îi rup urechile. I-am zis să nu mă confunde cu Bănel Nicoliţă. I-am dat peste nas. (…) El s-a obişnuit cu nişte sclavi, cum are el la palat. Dacă nu eram eu, el era şi acum puşcăriaşul de serviciu. Eu nu am greşit cu nimic”, a mai spus Vadim Tudor. Gandul.

Dosarul lui Vanghelie, ingropat de procurori la Bellu. Cercetat dupa ce si-a ingropat abuziv rudele in cavoul familiei Lahovary din Cimitirul Bellu, Marian Vanghelie scapa de ancheta fara sa fi fost audiat in dosar. Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, distrugere, profanare de morminte si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Patru capete de acuzare care le-ar fi putut aduce pana la 15 ani de inchisoare primarului sectorului 5, Marian Vanghelie (44 de ani), si celor care l-au ajutat sa puna stapanire abuziv pe cavoul familiei Lahovary din Cimitirul Bellu, din Capitala: Nicolae Cristea, director al Administratiei Domeniului Public (ADP) sector 5, subordonat al primarului, si Dumitru Radu, fost director al Administratiei Cimitirelor. Dar, cu toate ca si-a ingropat abuziv bunicul si matusa in cavoul familiei fostului ministru de Razboi si al Afacerilor Straine, Iacob Lahovary (1846-1907) – iar angajati ai Cimitirului Bellu au marturisit ca osemintele generalului si ale rudelor sale au fost aruncate la gunoi , Marian Vanghelie nici macar nu a fost audiat in dosar. Ancheta a fost deschisă de procurorul Nicoleta Rotaru, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, în iulie 2010, în urma unei plângeri depuse de Dumitru Lahovary, moştenitorul fostului militar şi diplomat român, care la sfârşitul secolului al XIX-lea contribuia la schimbarea cursului istoriei Europei în Războiul de Independenţă. Înainte de a se adresa procurorilor, moştenitorul a aşteptat ca edilul sectorului 5 să-i înapoieze cavoul pe care a pus stăpânire ilegal. Adevarul

Cat de perversa a devenit mita electorala. Mita electorala care ia chipul serviciilor publice gratuite are efecte daunatoare pe cel putin doua planuri: descurajeaza afacerile cinstite si provoaca un mare sentiment de nedreptate. Lucrul cel mai greu in Romania e sa elimini mita electorala. Specialistii care discuta problema de ani buni (vezi si raportul GRECO), sustin ca nu poti aplica metode unice peste tot in lume, ceea ce vrea sa spuna ca mita tine foarte mult de contextul local. Mai ales in administratiile romanesti este tot mai greu sa deosebesti mita de investitiile in folosul comunitatii. Orice cheltuiala facuta in ajun de alegeri prinde atat de bine, incat este greu sa o clasifici categoric in randul fenomenelor respingatoare. De exemplu in sectorul 6 din Bucuresti, care a atras atentia datorita divergentelor dintre PNL si PSD privind desemnarea candidatului la primarie, izolarea termica exterioara a blocurilor este ceva care se plaseaza intre investitie comunitara valoroasa, deturnare de fonduri si mita electorala. Opozanţii primarului actual au atras atenţia asupra viciilor grave, dar pe de altă parte este greu să pledezi înainte de alegeri împotriva unei asemenea investiţii fără să-ţi pierzi simpatia alegătorilor. Anveloparea gratuită a blocurilor este cazul de mită crasă pe care puţini au curajul să o denunţe ca mită şi care sub aspect strict tehnic este un lucru bun.Deutsche Welle.

Andrei Chiliman: Nu-i datorez nimic lui Crin! Nu am fost omul nimănui. Traseismul politic nu e de mine! Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman nu va accepta niciodată o ofertă de a candida din partea PDL la Primăria Generală a Capitalei. El a declarat că traseismul politic nu-l defineşte, spre deosebire de alţii, aluzie la venirea lui Sorin Frunzăverde în PNL. El l-a atacat voalat pe Crin Antonescu, susţinând că nu este omul nimănui în PNL, sugerând că, spre deosebire de el, actualul lider PNL a fost creditat ca omul lui Dinu Patriciu. În 2008, am avut cel mai mic buget de campanie din Bucureşti, să nu vă închipuiţi că acum va fi mai mare. Politica nu se face cu sponsori, politica se face cu încrederea oamenilor. Altfel se crează obligaţii, iar obligaţiile te duc în locuri periculoase. Cei care câştigă la poker, câştigă, dar riscă să piardă mai mult! Cred că şahul este sportul pe care trebuie să-l joace politicienii, cunoscând în acelaşi timp tabla pe care joacă, în cazul meu sectorul 1, acolo unde trebuie să cunosc ce vor cetăţenii astfel încât să fiu în serviciul lor. Averea mea nu are nicio legătură cu funcţia pe care o deţin de opt ani. Retragerea din politică: Nu acum. M-am gândit la lucrul ăsta cu foarte mulţi ani în urmă, acum 20 de ani. M-am gândit că nu sunt făcut pentru politică, dar au fost nişte prieteni lângă mine care m-au convins. EVZ.

PDL îl aşteaptă pe „salvatorul” MRU: joncţiunea partid-premier va avea loc după alegerile locale. Semnalul dat de Mihai Răzvan Ungureanu că este pregătit să-şi asume un proiect politic dă speranţe democrat-liberalilor că se pot relansa politic într-o construcţie mai largă de dreapta al cărui vector de imagine să fie chiar premierul. Optimismul este cu atât mai mare cu cât atât în proiecţiile pedeliştilor, cât şi ale şefului guvernului naşterea unei mişcări de dreapta ar urma să aibă loc între alegerile locale şi cele parlamentare. Mihai Răzvan Ungureanu a schiţat, marţi, în premieră, proiectul poltic în care vrea să se implice. „Proiectul meu politic, proiectele mele politice, gândirea mea politică, strategică, se construieşte în timp, pe seama câtorva premise; şi vorbim despre un proces, în momentul de faţă. În primul rând, faptul că devin conştient de aşteptarea care există, într-o masă foarte mare de electorat matur, acolo unde înseamnă meserii liberale, acolo unde vorbim de pătură educată urbană, profesori, avocaţi, medici, oameni care sunt în plină vârstă activă, între 25-26 de ani şi 50 şi care sunt dezamăgiţi sau care au fost dezamăgiţi, care au fost loviţi de foarte multe măsuri de austeritate şi aşa mai departe. Eu am vocea lor, de fapt, şi sunt comun, în aspiraţii, cu ei. Simt această aşteptare, vine spre mine, pe diferite canale, sunt în teritoriu, sunt la Bucureşti, mă întâlnesc cu prietenii, primesc telefoane, am dialoguri, simt această aşteptare. Ea se va structura într-un fel, dar mai are nevoie de un ingredient, care este necesar, şi asta este recunoaşterea succesului în materie de administrare”, a spus Ungureanu. Gandul.

Subiectele zilei in Europa pot fi citite pe Politeia Europeana.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

10/04/2012 la 7:31 am

70 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!
  Ribelalu si cu mine nu prea mai avem alte comentarii:
  http://sareinochi.com/2012/04/10/sondajul-hilar-cu-institutul-lui-turambar-se-ntoarce-loveste-din-nou/
  (cu parere de rau)

  Sare'n Ochi

  10/04/2012 at 8:15 am

 2. Salut
  Javrele (ma refer la baronii expirati din PDL) vor sa se agate de imaginea lui MRU ca sa supravietuiasca. Dar sigur MRU si Basescu vor face in asa fel incit MRU sa foloseasca logistica pld – si sa se sprijine pe o parte a pdl (Incepind cu echipa sa tinara de ministri) dar sa nu cautioneze pdl in totalitate.

  Javrele au profitat si de aportul de imagine venit de la echipa Stolo-pld , apoi de aportul MMacovei,Voinescu, Preda iar apoi le-au dat bocanci in dantura cind au avut ocazia.

  Grupari aliate da , dar o fuziune Oltean-Mru cred ca e evitata inclusiv de Basescu

  lastnightmusic

  10/04/2012 at 8:19 am

  • o fuziune Oltean – MRU nu va exista niciodata. Eu crede ca acesta este inceputul sfarsitului pentru old-boys-ii din PDL

   Sare'n Ochi

   10/04/2012 at 8:29 am

 3. Salutare! 🙂

  Baieti, @sare si @ribelalu, multumesc atit pentru articolul original despre sondaj, pentru comentarii cit si pentru articolul de azi, mai mult decit lamuritor despre calitatea metodologiei celor de la CCSB.

  In particular, va fi fiind Turambarr prieten cu Theophyle, insa profesional si ideologic eu sunt mai mult decit edificat cu privire la deontologia sondajelor pe care le scoate. Nu toata lumea poate fi manipulata (unele raspunsuri din cele date de el in dialogul cu Ribelalu sunt de-a dreptul demne de limbutia unui politician), iar daca Turambarr a decis sa isi faca praf obiectivitatea si neutralitatea metodologica ca sa apere un sondaj ca cel la care a fost supus Ribebalu, nu vad de ce omul nu ar trebui lasat sa si-o faca. Pentru mine e sondajele sale sunt subiect inchis pe motiv de credibilitatea zero.

  @TDS, 100% de acord cu tine. Si eu cred ca exact asa se va intimpla. In plus, am vazut-o pe Monica Macovei spunind ca are incredere in MRU, ca si in cei de la Noua Republica. Pentru afirmatia asta, Noua Republica merita sa afiseze o poza cu Monica in fiecare sediu si sa puna orice nou membru sa jure pe Biblie si cu fata la poza Monicai Macovei ca va ramine integru cit sa merite partidul cautionarea morala a Doamnei 😆

  Cetatean

  10/04/2012 at 8:34 am

  • sigur ca da , dar sa inteleaga ca este suficient ca MM are incredere in ei, si sa nu se supere (citiva au aratat-o) ca nu s-a grabit sa semneze cererea de membru NR. Cu tabloul ? Sunt absolut sigur ca SV are poze cu MM in toate camerele din casa sa si sper ca nu o priveste doar ca pe o printesa ce trebuie salvata din palatul capcaunului Basescu, pazita de hadimbul Boc 🙂

   lastnightmusic

   10/04/2012 at 8:55 am

   • 😆 😆 😆

    Cetatean

    10/04/2012 at 8:59 am

  • Mister C,

   Chapeau! 🙂

   Las’ că i-o trece lu’ Theophyle supărarea… 😉

   oldhashu

   10/04/2012 at 9:02 am

   • salut! 🙂

    nu, nu am intentia sa pun paie pe foc. Pina acum eu nu m-am exprimat in legatura cu partea stiintifica si idologica a sondajelor lui Turambarr, tocmai pentru ca stiu ca Theo are relatii bune cu el.

    De aceea nici nu voi mai comenta, intrucit am zis ca pentru mine e subiect inchis. Insa nu l-am inchis inainte de a-mi pune parerea: zero credibilitate pentru neutralitatea metodologica institutului la carer lucreaza Turambarr. In privat poate fi un om fermecator, insa, cu un sondaj si cu o atitudine ca cele prezentate de baietii sare si ribelalu, pentru mine asta nu e argument. De aceea nu mai comentez.

    Cetatean

    10/04/2012 at 9:09 am

  • Cautam rama cetatean. 😀

   turnofftheglory

   10/04/2012 at 9:22 am

 4. salut colegi (cuvantul „camarazi”a fost spurcat de Ipo-Crin, sa-i dam timp cuvantului sa se curete). USL ne scuipa in fata cu referendumul, eu nu ma mai duc la niciun referendum initiat de USL, INCLUSIV cel pt. suspendare. Ba ii conving si pe apropiatii mei. Nici Constitutie ‘rosie” nu vor avea. PS. AGricultura din RO nu are nicio sansa pe parcele de 2500 sau 5000 mp. A facut PSD tot posibilulu sa nu apara „capitalisti rurali” (ce, l-au uitat pe tata Marx? „mica proprietate naste capitalism”). Oameni ca Porumboiu, Culita s.a. nu raspund la comenzi politice rosii, asa ca trebuie sabotati!

  cinic

  10/04/2012 at 8:40 am

  • @cinic, slaut!

   legat de referendum. Nu stiu citi au observat ca scrisoarea Presedintelui are numar de iesire si e document oficial (nr.483/6.04.2012 – catre Ponta, bunaoara).

   Ca a scris Presedintele cu mina lui „Cu incredere”, asta e ceva de zapacire (Cristoiu era foarte dat pe spate). Nu expresia de la urma e skepsisul, ci numarul de iesire, care arata calitatea juridica, oficiala, a scrisorii.

   Chestia asta va cintari greu cindva. E prea devreme sa ma pronunt, insa am o banuiala ca vom mai discuta despre scrisoarea rupta de Ponta, care trebuia sa se intrebe de ce Presedintele le-a scris asa de oficial.

   Cetatean

   10/04/2012 at 8:54 am

   • salut Cetatean! multumiri pentru suport in toate ocaziile.
    cred ca va fi valbila ipoteza pe care am discutat-o ieri cand am intrebat daca putem sa sesizam organele competente cu privire la gestul pontanacului che gargaricist 😀

    Sare'n Ochi

    10/04/2012 at 9:25 am

    • salut! foarte posibila ipoteza, sa vedem insa daca mai apar si alte date consonante 😉

     Cetatean

     10/04/2012 at 9:59 am

   • Salut!
    Trebuie retinut si faptul ca s-a adresat fiecarui partid in parte, nu USL.
    Si MM a vorbit aseara despre „congresele celor trei partide”.

    miki

    10/04/2012 at 9:31 am

   • Cristoiu e un tzaran.
    Se practica si este elegant sa scrii si ceva cu mina pe scrisoarea dactilografiata.

    Iar cu Adrian Nastase. Acolo in sate la Mizil , nu exista invatatori, profesori, popi, titrati care provin de acolo, sa le spuna la maimutzele care il vor vota pe Nastase ca fac rau ce fac ?

    lastnightmusic

    10/04/2012 at 9:53 am

 5. Ziua buna la lumea buna!
  De ce atata suparare ca a pomenit MM (de bine) de NR? Mi se pare mie sau confundati voit NR cu o singura persoana? Pe noi, astilalti, unde ne lasati? Sau nu contam?

  mishu jamie

  10/04/2012 at 9:57 am

  • Eu m-am bucurat ca MM a vorbit de bine de NR.
   Si contati. 🙂

   miki

   10/04/2012 at 9:59 am

  • Mishule, ba e chiar bucurie ca MM a pomenit de NR! 🙂 Eu personal cred ca Doamna isi alege bine cuvintele si ca aseara la Turcescu a spus ceva ce ne bucura pe toti, insa cel mai mult pe membrii NR.

   Cetatean

   10/04/2012 at 10:01 am

  • Mishule bineinteles ca ne bucuram. Ne intereseaza o dreapta coagulata si nu una disipata -cum vor dusmanii sau unii prieteni mai descreierati 🙂 ) In legatura cu persoana de care zici, daca voi astialalti nu sunteti de acord cu ea, mi-ar place ca la o postare a dlui prof. sa vad o pozitie semnata MishuJ si atunci voi fi sigur ca este ceva pluralism acolo. Pina atunci… sunteti multi… ginditi si altfel probabil dar …. el vorbeste

   lastnightmusic

   10/04/2012 at 10:09 am

   • Prietene, n-ai citit cu destula atentie….

    mishu jamie

    10/04/2012 at 10:13 am

   • ce pot spune – 100%. Pluralism tacit. Exact ca pe timpurile alea 😦

    huniad

    10/04/2012 at 10:31 am

 6. Disperarea unora din PDL care se agata de MRU ca de locomotiva e semn bun 😆

  Cetatean

  10/04/2012 at 10:02 am

  • Da-i in ma-sa. S-au agatat si de intelectualii nou veniti si dupa aia au sters pe jos cu ei.
   Isi vor face un partid PDL -bvb de 12% – un partid MRU de 20% – o NR de 6% iar toti astia vor fi dreapta. si vor fi aliati cu UNPR si UDMR cit mai e Basescu sef. Varianta optimista
   E si una pesimista cind pdl-bvb se da cu PSD , NR-aripaVlaston cu PNL 🙂 dar sa nu asteptam doar lucrurile rele

   lastnightmusic

   10/04/2012 at 10:15 am

   • Da, Doamne, o NR de 6% 😆

    Cetatean

    10/04/2012 at 10:41 am

 7. Hahaha, ziceam eu acum citeva zile ca o parte din primarii care au declarat ca il iubesc pe Patrunjel-Uscat si ca vor pleca de la PDL, vor reveni inapoi?

  Iata ca unii nici macar nu au plecat 😆

  „În schimb, nici o demisie de primar, din cele 42 anunţate, nu a ajuns pe masa conducerii interimare a organizaţiei judeţene a PDL, aşa cum am aflat de la copreşedintele Nicuşor Vasilescu (primarul din oraşul Herculane).

  Dar tot de la Nicuşor Vasilescu am aflat că s-a mai subţiat numărul de 42 şi în jur de 14 primari au decis, după emoţia iniţială provocată de Frunzăverde, să rămână în partidul cu care s-au ales.
  „Sunt presiuni mari din partea partidelor de Opoziţie asupra tuturor primarilor, dar şi a viceprimarilor, consilierilor, tuturor reprezentanţilor noştri din administraţia locală”, ne-a declarat copreşedintele interimar al PDL Caraş-Severin.

  Cetatean

  10/04/2012 at 10:04 am

 8. neata,
  si totusi dosarul vanghelie-cimitirul Belu/Lahovary de ce este ingropat?

  skorpion

  10/04/2012 at 10:07 am

 9. Buna dimineata,
  Inca unul care s-a imbolnavit subit de „sindromul Nicolescu”: Sorin Dimitriu

  ribelalu

  10/04/2012 at 10:17 am

  • Tom Gallagher, scrie exact ceea ce Theophyle scrie de doi ani, dna Udrea are vid in cap si o totala incompetenta! Si asta este misogin?

   huniad

   10/04/2012 at 10:29 am

 10. buna ziua
  cu scuze ,o opinie scurta despre acel sondaj cc….
  concluzia mea : daca 50 pct au auzit de fundatiile voiculescu si patriciu,inseamna ca romanii sunt extrem de bine informati

  intamplator

  10/04/2012 at 11:06 am

 11. Un articol despre Nicusor Dan si nu numai pe Deutche Welle.
  Si o concluzie: „Realitatea este că nu e destul să ai dreptate, că nu e destul uneori nici să fii harnic şi perseverent. Mai e nevoie de două lucruri: fie de un talent şi de o forţă personală deosebită, fie – şi aici se află marea suferinţă a societăţii româneşti – de o comunitate de oameni receptivi, cu o mare sensibilitate etică, care să identifice ea însăşi adevărul şi să-l amplifice, chiar şi atunci când el nu se impune de la sine.”
  http://www.dw.de/dw/article/0,,15867373,00.html

  miki

  10/04/2012 at 11:11 am

 12. daca vreti sa rideti cu clona pozitiva Garfield.motanul 🙂 de pe evz

  Votati USL, Ponta si Antonescu sunt tineri, dar de idei clare si profund rasaritene traditionale: anti-europeni, anti-NATO, anti-americani, pro-ghevaristi, radicali in gandire si fapta, aparatori ai romanismului nationalist ortodox.

  Va fi regandita politica externa, in principiu vom suprima Axa Washinton-Londra.

  Venirea la putere a USL va provoca retragerea imediata si fara echivoc al armatei romane din Afganistan.

  Motiunea de cenzura anti-maghiara arata ca suntem nationalisti convinsi, initiatava propusa de catre domnul profesor de istorie Crin Antonescu, iar acest lucru va fi observat in europa apuseana.

  Noi vom face Competitii Automobilistice de inalta tinuta in fiecare sat, si sa nu aveti nici o indoiala pentru ca Ponta doar se pricepe la asta.

  Rosia Montana nu va exista nici o exploatare a aurului, fiecare satean va primi 20 mii euro nerambursabili pentru a face microferme ecologice si sustenabile, prietene cu mediul inconjurator.

  Politica noastra este cunoscuta, previzibila si transparenta, nu vor exista surprize, am condus Romania 15 ani, iar in unele judete conducem de 21 ani, ne cunoastem bine, vom mentine aceleasi impozite pe care le-am pus OMV noi in 2005.

  Politica doamnei Andronescu va fi continuata, absolventii fara bacalaureat vor putea intra fara examen la facultatile pe care le doresc cursa, urmand ca intr-o etapa ulterioara sa fie desfiintata aceasta proba arhaica. Vom introduce in scoli materii scolare de tip progresist si actuallizate.

  Va fi respectata ca litera de lege, decizia Curtii Constitutionale in privinta cainilor comunitari, vom aloca fonduri pentru bunastarea acestor animale.

  Vom folosi si aprecia: experienta si sfatul unor romani desoinici , greii aliantei USL vor avea un cuvant de spus in viitorul Romaniei. Ion Iliescu, Adrian Nastase, Din Patriciu, Catalin Voicu, Radu Mazare, Dan Voiculescu.

  Piata Universitatii se va numi Piata Noii Revolutii, in memoria miscarilor populare si studentesti din iarna anului 2011.

  Mihai Gadea va fi numit Director dal Directiei de Stiri al postului public de televiziune.

  Ministerul justitiei va fi curatat de elemente dusmanoase care astazi fac procese si dosare politice unor personalitati publice cinstite si onorabile.

  Daca guvernarea USL va fi un succes pana in anul 2020 ne vom contopii cele doua formatiuni intr-un singura forta, urmand ca si celelalte partide mai mici sa fie absorbite treptat formand un mare partid de uniune nationala, tara noastra obtinand mult visata „democratie originala” care se potriveste cel mai bine spiritualitatii romanesti adevarate si autentice.

  Citiţi mai mult: Preşedintele, greu de demis – Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-greu-de-demis-976031.html#ixzz1rclxr8iP
  EVZ.ro

  lastnightmusic

  10/04/2012 at 11:31 am

  • Pe evz.ro e caterinca maxima. Sunt cativa postaci acolo carora le savurez eplicile de fiecare data.

   ribelalu

   10/04/2012 at 12:05 pm

  • Sa batem in lemn.

   mishu jamie

   10/04/2012 at 12:05 pm

 13. scrospare deschisa adresata primului ministru de un antreprenor roman de 34 ani,publicata de zf

  http://www.zf.ro/opinii/n-u-nu-domnule-ungureanu-nu-nu-mariti-salariile-functionarilor-publici-9501864

  intamplator

  10/04/2012 at 12:36 pm

  • buna scrisoare 😦

   lastnightmusic

   10/04/2012 at 12:54 pm

   • Se vor repezi sa spuna : bonnnn…. Intii hai sa facem inca un sistem informatizat care costa milioane de euro (care se poate face la bunul simt cu 100.000 caci nimic nu este nou, totul a mai fost facut in alte parti) si dupa aia mai vedem…..
    Eu vad ca imi pleaca programatorii buni la firme ce au contracte cu statul pentru ca li se dubleaza salariul imediat iar eu nu fac fata la asta. Din ce bani ? din tarifele nesimtite cu care plateste statul, iar niste unii isi iau spagi grase.

    lastnightmusic

    10/04/2012 at 12:59 pm

 14. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Daca nu v-ati plictisit, astazi (ultima) colectiile spaniola si franceza de la Ermitaj:

  https://desydemeter.wordpress.com/2012/04/10/calea-spre-sublim-ermitaj-5-colectii-4/
  😀

  desydemeter

  10/04/2012 at 1:17 pm

 15. Imi cer scuze ca pun link catre aceasta mizerie de articol din presa locala din Arges dar merita citit. Zilele trecute, domnul Constantin Stroe, cel care a mentinut Dacia pe linia de plutire pana la preluarea uzinei de catre francezi si recent a acceptat sa faca parte din Consiliul Consultativ initiat de premier a participat la lansarea aliantei electorale a PDL-ului din Arges.
  Intre domnul Stroe, unanim recunoscut pentru capacitatile sale manageriale si Constantin Nicolescu, cel care a primit gratis de la Nastase toata reteaua service din tara a fostei IATSA si apoi a vandut-o la bucata au existat tot timpul anumite tensiuni provocate de Nicolescu insa acum presa din Arges, in proprtie de 95% aservita lui Nicolescu, a dezlantuit niste atacuri inimaginabile, riscand si stricarea bunelor relatii cu francezii. Sa nu uitam ca astazi in Arges daca situtia economica s-a mentinut pe linia de plutire si salariul mediu este printre cele mai mari din tara nu se datoreaza in niciun caz PSD-ului care conduce prin Nicolescu si acolitii lui de 21 de ani judetul ci in primul rand uzinei de la Mioveni si colaboratorilor acesteia de pe orizontala.
  Insa si acolo exista un cap de pod PSD-ist prin sindicatul de la platforma din Mioveni care s-a implicat pe fata in politica la nivel judetean atat cand Nicolescu a fost arestat cat si la mitingurile „spontane” din Pitesti dar care au avut autorizatie de la primarul Pendiuc (PSD) de 3 ori cate 2 saptamani si autorizatia era data pe rand celor 3 partide din USL.
  http://curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=33607&Itemid=373
  P.S. ziarul respectiv este cel mai citit din Arges si apartine unui fost candidat la parlamentare pentru PDL dar care a virat cu arme si munitii la PSD iar prin anii 90 actionarii au fost cunoscuti avand stranse legaturi cu jocurile piramidale tip Caritas din Pitesti, jocuri care au nenorocit o multime de oameni. Intrucat primii beneficiari ai castigurilor au fost cei din politie si justitie, nimeni nu a patit nimic in Arges.

  ribelalu

  10/04/2012 at 1:46 pm

  • Acest ziar, timp de 3 zile consecutiv a repetat un titlu pe prima pagina: „Codul penal promulgat de Basescu nu mai incrimineaza incestul”

   ribelalu

   10/04/2012 at 1:54 pm

   • La rubrica meteo nu scrie ca a plouat din cauza lui Basescu? Dar de ninsoare, cine e vinovat?

    mishu jamie

    10/04/2012 at 1:57 pm

 16. n-ar trebui sa ma mai mire nimic ,dar ,nu se poate
  am auzit acum citeva minute la rra pe dan mihalache-director comunicare pnl care spunea -aproapte textual:
  ” dl chiliman ar trebui sa se bucure ca i-a fost intarita echipa de la bucuresti…. dl chiliman n-a fost demis si este in continuare candidat…”
  cu asa” directori de comunicare” orice firma ajunge in faliment iute,iute

  intamplator

  10/04/2012 at 2:05 pm

  • Ce bine ca au descoperit acum ca, vezi-Doamne, Chiliman n-are timp de organizatie ca e catindat la sectorul 1.
   Oricum, PDL, de pilda, cu prim-ministru sef de partid si ministru sef la Bucuresti, ar trebui sa invete ceva. oricata putere ar vrea un om sa aiba atat in partid cat si in administratie, nu le poate face pe toate bine. Ca, uite-asa vine campania si tu n-ai candidati, n-ai echipe, ba iti mai si fug unii-altii cu mandate cu tot.

   mishu jamie

   10/04/2012 at 2:23 pm

 17. Aaahhh… hai sa arunc si eu o nuca-n perete.
  Mi-a replicat cineva la unul din putinele comentarii pe care le-am postat la unul din articolele de pe blogurile Politeia. As fi vrut sa-i raspund, dar constat ca intre timp accesul la articolul respectiv a devenit restrictionat, e nevoie de-o parola, nu mi-e clar cum ar putea fi obtinuta etc. Multumesc pt. orice mana de-ajutor.

  Prostu' satului

  10/04/2012 at 2:45 pm

  • salut,
   articolul respectiv (tot subiectul) in afara postari explicative a fost scos din cauza suspendari contractului de explorare. Cand si daca va fi actual in viitor, o sa reluam serialul inclusiv materialul care nu a fost publicat. Postare resp[ectiva fara materialul nepublicat nu-si gasea rostul!

   Theophyle

   10/04/2012 at 3:07 pm

 18. Pentru Mariana Campeanu si Eugen Nicolaescu, se pare ca s-a aranjat coledzi in sectorul1. Da’ Ghise unde isi va cauta? Ca „lupta” din greu sa coboare la nivelul mitocaniei personale orice emisiune la care participa. Acum (alaturi de Giugulea), lupta la B1.

  Emil

  10/04/2012 at 2:48 pm

 19. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  10/04/2012 at 2:51 pm

 20. „În urmă cu ceva timp, liberalul Eugen Nicolăescu i-a călcat pragul casei lui Sorin Oprescu. Deputatul a sosit în strada Popa Savu într-o maşină a Camerei Deputaţilor. O informaţie seacă, dar cu final dramatic. Decapitarea organizaţiei PNL Bucureşti – cea mai tare din ţară.”
  http://www.puterea.ro/articol/macel_in_pnl_pentru_oprescu

  maya

  10/04/2012 at 2:52 pm

 21. O fotografie a lui Crin cit 1000 de cuvinte! 😆
  http://www.enational.ro/

  maya

  10/04/2012 at 2:53 pm

 22. „Alex [anonim] i-a raspuns lui clar
  Pe scurt …

  Adrian Severin acuza PE ca nu l-au acoperit in „actiuniile sale” de coruptie. Paza din PE lasa de dorit domne.”
  Este un comentariu la articolul despre cererea unui PSDist de baza, Adrian Severin.
  Articolul ?
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11964037-adrian-severin-acuza-parlamentul-european-permis-accesul-jurnalistilor-britanici-sub-acoperire-nu-aparat-impotriva-alegatiilor-ziaristilor-britanici-nu-acordat-asistenta-juridica-sigilat-biroul-fara-m.htm

  Emil

  10/04/2012 at 2:58 pm

 23. Despre VPonta… clasicul in viata, care „a scris – „O scrisoare rupta”…….spre informare/aducere aminte……

  „Jurnaliștii de la Gardianul (*) au obținut în 2010 o serie de documente legate de cariera lui universitară și l-au contactat ca să-l întrebe despre cursuri de master absolvite în câteva luni în loc de 2-4 semestre, să afle cum a ajuns conferențiar fără vechimea de 9 ani la catedră, cum a reușit să aibă o normă de bază inexistentă, despre alte lipsuri de timp și spațiu printre universități particulare. Răspunsul lui Ponta a păstrat nota înaltă a experienței în șarlatania universitară și profesionistă, în niciun caz profesională:

  „Credeam ca m-ați sunat pentru lucruri serioase. Puteți să scrieți orice despre treaba asta, că nu mă interesează”.

  Ca să vezi: avocatul marsupleant Ponta ştie să fie supleant al propriei apărări ! Cu falsuri și minciună, a colecționat titluri la kilogram pentru a-și compensa experiența profesională nulă. A absolvit în 1995 Universitatea de Drept București cu note geniale: 7 la drept civil și 6,5 la drept penal.”

  Excelent articolul de pe:
  http://noradamian.wordpress.com/2012/04/09/cazul-panait-standard-de-lucru-in-%E2%80%9Ecooperativa-avantul5/

  maya

  10/04/2012 at 3:06 pm

 24. CNA – OTV va emite numai pina in 4 iulie 2012 – pentru ca difuzeaza continuu publicitate pentru PPDD in afara campaniei electorale.

  Pe A3 d-nul Cojocaru se dezice de DD si spune ca acesta si-a insusit legea ce ii poarta numele.

  maya

  10/04/2012 at 3:22 pm

  • A fost o unire in cuget si in simtiri a CNA-ului sa il inchida pe DD
   Lui Ponta ii este o frica teribila ca le ia votantii (de aceea Ponta a revenit la discursul de tip dd) PDL-ul ca partidul lui DD se va alia cu USL. Oricum toti privesc spre potentialii 15% ai ppdd cu teama si pofta 🙂
   Nu le-a trecut sa taie licenta la A3 care tot propaganda electorala face (negativa
   )

   lastnightmusic

   10/04/2012 at 3:28 pm

  • Servus maya 🙂

   Theophyle

   10/04/2012 at 3:30 pm

   • Theophyle
    😆
    Servus!

    maya

    10/04/2012 at 3:42 pm

 25. Attila Korodi a fost propus de UDMR pentru functia de ministru al Mediului.
  Attila Korodi a pus cateva conditii pentru numirea sa in functia de ministru, unele dintre ele vizand o serie de avize in subiecte „sensibile”, in sensul in care ar dori ca acestea sa nu se acorde in timpul mandatului sau.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11964462-sedintia-conducerii-udmr-inceput-attila-korodi-favorit-pentru-functia-ministru-mediului.htm

  La mediu sunt si subiecte sensibile si nu pot fi ignorate sau amanate pana la calendele grecesti. Daca vrea sa fie ministru trebuie sa i-a in considerare si astfel de subiecte.

  miki

  10/04/2012 at 3:25 pm

  • Salut miki 🙂
   siper baiat. Ministrul Mediului fara mediu! Sublim 😦

   Theophyle

   10/04/2012 at 3:31 pm

   • Salut:)
    Da ! Super.
    Ministerul asta nu a fost privit serios niciodata.
    De ceva ani, direct sau indirect am treaba cu ei si daca nu era integrarea in UE nici nu ar fi existat.

    miki

    10/04/2012 at 3:38 pm

 26. Salut pe toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  10/04/2012 at 3:32 pm

 27. Cel mai proaspat liberal al lui Crin; ieri „tragea” tare in Chiliman!

  „În 2010, numele lui Roşca Stănescu a fost implicat într-o megainginerie-şmecherie, în urma căreia s-a ales cu o insulă pe Snagov. Stănescu a putut, aproape incredibil, să devină proprietar pe o bucată din domeniul public cu ajutorul lui Remus Truică, fostul „locotenent“ al lui Adrian Năstase, printr-o manevră extrem de ingenioasă, beneficiind de o hotărâre prin care respectiva insulă era redenumită, şmechereşte, „teren agricol“.”

  http://www.z-ziarul.ro/paparazzi/2542-fortareata-lui-rosca-stanescu

  maya

  10/04/2012 at 3:40 pm

 28. „Timp de mai bine de două ore, Remus Trui­că, împreună cu na­şul său, Eugen Bejinariu, şi cu un alt „greu“ al PSD, Iulian Iancu, au râs, au glumit, au îmbinat utilul cu plăcutul, sau plă­ce­rea cu afacerile, nu se ştie exact, la plecare, toţi trei părând extrem de încân­taţi de rezultatele între­vederii.”

  http://www.z-ziarul.ro/paparazzi/2541-trei-crai-pe-cai-mari

  Ps:numele lui Remus Truica apare aici legat de SRS si de Adrian Nastase 😉

  maya

  10/04/2012 at 3:42 pm


Comentariile sunt închise.