Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 2 aprilie / “Bac-ul intr-o secunda”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, vremea va fi predominant frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în extremitatea nordică a ţării, unde izolat şi trecător vor fi condiţii să plouă slab. În nordul Carpaţilor Orientali vor fi fulguieli, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Vântul va prezenta unele intensificări în timpul zilei îndeosebi în jumătatea de nord şi la munte, apoi va slabi treptat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral. Izolat se va produce brumă, mai ales în centrul ţării şi în zona subcarpatică.

La Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3791     RON; 1 USD = 3. 2805   RON; 1 EURO = 1. 3349 USD; Francul elvetian 3. 6346 RON. Gramul de aur 175.3292 RON.

„Alba-neagra“ cu o ordonanţă de guvern în Monitorul Oficial: votată, dar nepublicată. Trei luni au trecut de când Guvernul a decis creşterea redevenţelor la minereuri feroase şi neferoase, aur, platină, argint, transportul şi tranzitul petrolului, dar nici până în prezent nu s-au văzut efectele acestei măsuri în contextul în care ordonanţa de urgenţă care prevedea aceste lucruri însă nu a fost publicată în Monitorul Oficial din cauza unor „motive administrative”. Documentul ar urma să fie din nou prezentat în şedinţă de guvern şi reintrodus în circuitul de avizare. Potrivit informaţiilor disponibile, în 2010 valoarea redevenţelor încasate de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) s-a ridicat la circa 1,1 miliarde de lei (circa 262 milioane de euro), dar cea mai mare parte din această sumă a fost plătită de Petrom şi Romgaz, unicul produ­cător de petrol şi gaze din Ro­mânia, respectiv cel mai mare producător de gaze local controlat de statul român. Modificarea redeven­ţelor nu ar fi afectat aceste două companii care au stabilit un nivel cuprins între 3,5% şi 13,5% din valoarea producţiei până în 2014. În schimb, redevenţa pentru aur, platină şi argint ar fi crescut de la 4% la 8% din valoarea pro­ducţiei, pentru cărbuni şi ape minerale aceasta ar fi crescut de la 4% la 6%, o cotă de 20% din taxe urmând să fie cedată autorităţilor locale. În acelaşi timp, redevenţele pentru veniturile brute realizate din transportul şi tranzitul petrolului vor creşte de la 10 la 15%, iar cele pentru înmagazinarea subterană a gazelor de la 3% la 5%. Integral in Ziarul Financiar.

Demiterea şefului celui de-al treilea serviciu secret: scurgeri de informaţii despre politicieni. Informaţia seacă apărută în presă săptămâna trecută, referitoare la demiterea lui Gheorghe Cristian Laţcău din funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţie şi Protecţie Internă (DGIPI) (fosta “doi şi-un sfert” – serviciul secret al Ministerului de Interne) a trecut aproape neobservată, din cauza lipsei motivării de către autorităţi a acestei demiteri. Surse guvernamentale au explicat pentru cursdeguvernare.ro şi care au fost raţiunile pentru care conducerea ministerului a decis să scape de Cristian Laţcău – omul adus în fruntea DGIPI de fostul ministru Traian Igaş. Potrivit acestora, în mandatul lui Laţcău ar fi existat scurgeri de informaţii în afara instituţiei despre politicieni din toate partidele, situaţie care nu mai putea fi adusă sub control decât prin schimbarea şefului DGIPI. Un alt reproş care a stat la baza revocării din funcţie a fost lipsa de combativitate a DGIPI faţă de evaziunea fiscală şi faţă de cadre ale ministerului care ar fi avut legături cu grupuri de crimă organizată specializate în evaziune fiscală. Ministerul de Interne a fost zgârcit în informaţii cu privire la demitere şi la motivele care au stat la baza acesteia. Potrivit surselor citate însă,  în perioada imediat următoare vor mai urma şi alte demiteri în DGIPI, la fel de discrete. DGIPI este structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor care are o paletă de competenţe largă, ceea ce-i conferă multă putere: desfasoară activităţi de informaţii si protecţie internă, în vederea asigurării ordinii publice, prevenirii şi combaterii ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale privind misiunile, personalul si informaţiile clasificate în cadrul ministerului. Integral in Curs de Guvernare.

Cum sa iei Bac-ul intr-o secunda. Piata diplomelor false, capcana pentru fraieri. Bacul, dupa patru ani de pierdut vremea, a devenit o Fata Morgana, acea iluzie din desert dupa care intinzi mana, dar n-o atingi niciodata. Tot mai multi isi dau seama ca n-au nicio sansa sa ia examenul, iar ispita de a comprima timpul pierdut printr-o simpa vraja e speculata din ce in ce mai mult de escrocii de pe Internet. Exista solutii miraculoase si pentru diplome de medic, jurist sau inginer, dar sumele cresc spre cateva mii de euro. Se gaseste si-un masterat falsificat, chiar si-un doctorat, totul e sa te tina buzunarul. Si totul e sa musti aerul cu dintii crezand ca tot ce zboara se mananca. In colaborare cu 7EST, reporterii EVZ au negociat inclusiv cumpararea unei licente in Stiinte Juridice la o universitate din SUA. Anul trecut, procentul de promovare la examenul de Bacalaureat a fost sub 50%, medie la nivelul intregii tari. Anul acesta, simularile desfasurate recent arata ca la vara procentul celor ce vor lua examenul de maturitate ar putea fi chiar mai mic. In aceste conditii, pe internet s-a dezvoltat comunitatea celor ce fabrica diplome de Bacalaureat. EVZ.

Candidatul PC la Primăria Sectorului 6, anchetat de ANI la averea secretă. Candidatul conservatorilor la sectorul 6 o face pe filantropul, dar îşi ascunde averea uriaşă de ochii alegătorilor. Pe 11 februarie, Ștefan Florescu le-a creștinat pe gemenele maicii Sebastiana. Fostul şef al Administraţiei Pieţelor Sector 4, unul dintre protejaţii primarului Cristian Popescu Piedone, a acumulat, în ultimii ani, o avere impresionantă, pe care nu a făcut-o publică niciodată, deşi funcţia pe care a ocupat-o intră sub jurisdicţia legii declarării averilor. Actual candidat la şefia Primăriei Sectorului 6 din partea Partidului Conservator (PC), Ştefan Florescu deţine, împreună cu alte persoane, o vilă-bloc situată în Prelungirea Ghencea. Construcţia se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi. „Viloiu” este compus din subsol, parter, etaj şi mansardă. Fiecare nivel are în jur de 100 de metri pătraţi. Florescu mai este proprietarul unei vile impunătoare, situată pe strada Mănăstirea Văratec. Terenul a fost cumpărat în 2005, dar construcţia a demarat după ce a fost numit şef al pieţelor din sectorul 4. El este şi patronul restaurantului „Casa Florescu”. Deşi era obligat de lege, Florescu nu a făcut publice niciunul din conturile pe care le deţine şi nici veniturile sale şi ale familiei. Integral in EVZ.

Lumea OTV se varsa in politica. Cine sunt oamenii lui DD. Pe mana carei hidre risca sa incapa Romania. Afaceristi dubiosi, functionari necinstiti, traseisti politici sau amanti celebri. Aceasta este oferta politica a lui Dan Diaconescu pentru 2012. Formatiunea creata de Dan Diaconescu ameninta sa devina o forta importanta pe scena politica. Ultimul sondaj de opinie credita Partidul Poporului cu 14% intentie de vot, plasandu-l pe locul 2 dupa USL, dar inaintea PDL. In aceste conditii, trebuie sa ne asteptam ca, din acest an, oamenii politici lansati de patronul OTV sa aiba un cuvant greu de spus in politica romaneasca. Vestea nu este chiar placuta daca tinem seama de calitatea multora dintre cei care conduc filialele judetene ale partidului. RL va prezinta cateva exemple interesante. Radu Orzata este presedintele celei mai importante filiale a PPDD, cea din Bucuresti. Acesta este insa un personaj controversat, desi la prima vedere joaca rolul unui profesionist in domeniul energiei. Radu Orzata este fiul lui Alexandru Orzata, fost director general al Alro Slatina (n.r. – cel mai mare consumator de electricitate al statului roman), personaj implicat in multiple scandaluri legate de licitatiile dubioase prin care statul roman a achizitionat pacura de zeci de milioane de euro de la o serie de firme controlate de basarabeanul Constantin Iavorski, fost ministru al energiei in Republica Moldova, despre care presa de investigatii din Romania a scris ca ar fi un apropiat al serviciilor secrete ruse.  Romania Libera.

Premierul, umar la umar cu Ponta si cu Antonescu. De cand s-a instalat la Palatul Victoria, noul premier are o cota de incredere comparabila cu a liderilor Opozitiei, potrivit barometrului „Adevarul”, realizat de IMAS. Premierul Mihai Razvan Ungureanu pare sa fi echilibrat lupta politica, fiind primul personaj din tabara PDL aflat in topul increderii dupa mai 2010, cand guvernantii au taiat salariile si au crescut TVA. Fara un astfel de „balast” in spate, Ungureanu se bucura inca de un cec in alb. Astfel, potrivit sondajului IMAS pe luna martie, liderul PSD, Victor Ponta, este cotat cu 25,9% in timp ce Mihai Razvan Ungureanu are 25%, iar liderul liberal, Crin Antonescu – 24,6%. Si in luna februarie, cei trei politiceni aveau cote apropiate. Astfel, liderul PSD, Victor Ponta, era cotat cu 23,7%, seful PNL, Crin Antonescu, cu 23,3%, iar Mihai Razvan Ungureanu cu 22,3%. In acest fel, PDL are, teoretic, un atu in batalia de imagine pentru alegerile parlamentare din acest an, in conditiile in care fostul premier Emil Boc are doar 7,7%, si nu poate fi o locomotiva pentru partid. Nici preşedintele Traian Băsescu, care se bucură de încrederea a doar 10,6% dintre români nu mai poate juca acest rolDeocamdată însă, relaţia dintre Ungureanu şi PDL s-a dovedit a fi dificilă. La o zi după ce premierul vorbea la postul public de televiziune despre reducerea CAS, preşedintele Traian Băsescu s-a deplasat în Parlament pentru a cere creşterea salariilor bugetarilor. Mai mult, după câteva zile, Traian Băsescu a afirmat explicit că nu este de acord cu reducerea CAS, pentru că ar avantaja sectorul privat, în timp ce „reîntregirea” salariilor s-ar adresa sectorului de stat, afectat de reduceri. Adevarul.

Poliţiştii, mai răi decât infractorii. Trei angajaţi ai Ministerului de Interne, foşti şi actuali, au adus – în doar câteva zile – mari prejudicii de imagine şi credibilitate instituţiei ce le-a conferit un statut privilegiat. Săptămâna trecută, Poliţia a încasat lovitură după lovitură, toate venite de la Constanţa. Miercuri seara, fostul medic veterinar al Poliţiei Constanţa şi-a împuşcat soţia, iar femeia a murit după trei zile. Vineri seara, un fost poliţist de la Transporturi – eliberat condiţionat după o tentativă de viol – şi-a măcelărit mama cu un cuţit, iar un poliţist de la Eforie a intrat cu maşina în postamentul din sensul giratoriu de la Tuzla, apoi a fugit. Toţi trei sunt cercetaţi pentru faptele comise, primii doi fiind deja după gratii pentru crimele lor. Consumul de alcool pare să fie cauza pentru care comisarul Dragoş Radu din Eforie, şef al Investigaţiilor Criminale, şi-a abandonat maşina în sensul giratoriu din Tuzla. Vineri seara, ofiţerul aflat în timpul liber s-a ciocnit cu autoturismul de postamentul pe care este amplasat un avion de mici dimensiuni. Coincidenţă, monumentul se află la mică distanţă de Poliţia Tuzla. Comisarul a plecat de la faţa locului şi numai ancheta Poliţiei a stabilit că la volan se afla el, pentru că Radu nu a recunoscut că a condus, iar în ajutorul lui au sărit nişte prieteni care sunt acum şi ei cercetaţi de anchetatori. Aceştia sunt cunoscuţi în zonă ca făcând parte din lumea interlopă. Pentru că la volan s-a aflat un ofiţer de poliţie, dosarul a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Constanţa, iar comisarul Dragoş Radu este cercetat disciplinar de comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Integral in Adevarul.

The Independent: Copiii romani mor pentru ca doctorii nu lucreaza fara mita. Un sef de sectie de la un spital de copii bucurestean le-a interzis doctorilor sa mai ceara spaga. Din acest motiv, specialistii nu opereaza, iar copiii sunt dusi la tratament in strainatate. In Romania, unul din 100 de copii nu ajunge la varsta de un an. La un sfert de secol dupa ce Occidentul a aflat despre orfelinatele lui Ceausescu, copiii sunt din nou victime, de data aceasta ale coruptiei endemice, scrie publicatia britanica The Independent. Ziaristii de la „The Independent” au relatat pe larg povestea medicului Catalin Carstoveanu, care conduce sectia de Cardiologie pediatrica de la Spitalul „Marie Curie” din Capitala, proaspat modernizata cu bani din donatii. Medicul este cunoscut in Romania pentru profesionalismul sau si pentru lupta pe care o duce pentru a salva micutii cu afectiuni cardiace. Totusi, dupa ce s-au facut investitii importante in aceasta sectie, nici macar un copil nu a fost tratat in aceasta unitate, la un an si jumatate de la deschiderea ei. Integral in Romania Libera.

Mittal va primi din nou energie ieftină. ArcelorMittal Galaţi va lua din nou energie la un preţ mai mic decât cel al pieţei, după ce oficialii companiei s-au întâlnit cu premierul Ungureanu. Combinatul siderurugic ArcelorMittal Galaţi, al doilea mare consumator de electricitate al ţării, a cumpărat, timp de doi ani, energie ieftină de la Hidroelectrica, prin contracte extrem de controversate. Chiar dacă au fost încheiate pe bursa de energie OPCOM, aranjamentele au fost făcute dinainte.  Însă încheierea unui nou contract pentru acest an nu a mai fost posibilă, aşa cum îşi dorea Mittal, întrucât seceta a înjumătăţit producţia Hidroelectrica. Prin urmare, din ianuarie până acum, cei de la Mittal au încercat tot felul de tertipuri pentru a obţine energie mai ieftină decât cea din piaţă, inclusiv intrarea în segmentul reglementat. Însă în tot acest timp, combinatul a luat energie de pe piaţa spot (pentru ziua următoare) la preţuri uriaşe, de peste 300 de lei pe MWh, în loc să încheie contracte cu producătorii care vindeau energie pe piaţa contractelor bilaterale a OPCOM cu 230-250 de lei pe MWh, pentru perioade de câteva luni. Această încăpăţânare de a nu lua energie ca orice altă companie i-a costat enorm pe cei de la Mittal, în condiţiile în care ponderea cheltuielilor cu electricitatea reprezintă circa 10% din costurile lor finale. Adevarul.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

02/04/2012 la 7:48 am

118 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziua buna la lumea buna.

  mishu jamie

  02/04/2012 at 8:45 am

 2. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  02/04/2012 at 9:13 am

 3. neata,
  cred ca la medici ar trebui niste reguli: fie lucrezi in privat, fie la stat.
  citisem undeva ca medicii prefera ambele sectoare, reusind astfel sa mai si greseasca…sau sa nu fie la timp nici acolo, nici dincolo.
  la privat un medic cistiga 2000-3000 euro, la stat de 2-3 ori mai mult (inclusiv spagile).

  in Ro sint f.f.f. putini medici angajati doar la privat, toti ceilalti prefera sa alerge intre cele doua sectoare.

  skorpion

  02/04/2012 at 9:44 am

 4. buna dimineata
  nicusor dan nu bate cimpii;e realist si lucid/de citit
  diagnosticul e brici
  pt@stefan a=nu fiti ” ingrijorat”/deja bucuresti are un grad de indatorare de 85 pct fata de venituri;daca mai ramine oprescu il dubleaza

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/nicusor-dan-100-de-minciuni-sau-promisiuni-neonorate-ale-lui-sorin-oprescu-974649.html

  intamplator

  02/04/2012 at 9:49 am

  • Buna dimineata 🙂
   Nu putem decat sa-i uram multa bafta. Ar fi un lucru extraordinar sa sparga gasca si sa castige, lucru care depinde in primul rand de locuitorii cetatii si votul responsabil.

   mar

   02/04/2012 at 9:59 am

  • Buna dimineata!
   Gradul de indatorare al unitatilor administrativ-teritoriale ar trebui plafonat, la fel cum s-a procedat la nivelul UE. Ceea ce se intampla acum este de o absurditate demna de Caragiale: timp de 4 ani opozitia a zbierat pe toate canalele media ca fondurile Guvernamentale au fost directionate numai catre zonele conduse de PDL iar echipa lui Frunzaverde si primarul din Slatina au demisionat pentru ca…”nu au primit fonduri” (sanchi). Deasemenea USL a acuzat existenta traseismului politic dar numai intr-un sens. In cazurile Frunzaverde, Banias, Valcov, Piedone a aplicat dictonul „ciocul mic si joc de glezne”.
   Partea buna este ca doua teme de campanie electorala (trasesismul si fondurile guvernamentale) au disparut.
   Acum aud la stiri ca Ponta a devenit un fel de Vanessa si Melissa la un loc. Ponta anunta (triumfator!!): tara a intrat in recesiune. Doua aspecte sunt de comentat:
   1. Pe 1 aprilie datele statistice pentru trimestrul 1 nu sunt gata
   2. Teoretic s-ar putea sa aiba dreptate dar…datele se raporteaza la trimestrul 3 din 2011 cand, datorita productiei record din agricultura, cresterea PIB a fost exploziva.
   Avem in trimestrul 2 2011 situatia x , in trimestrul 3 2011 crestere de 4% fata de trim 2, in trimestrul 4 scadere de 2% fata de 3 (dar crestere de 2% fata de 2) iar in trim 1 2012 sa presupunem scadere economica de 1% fata de 4 (stim ce vreme a fost afara). Dar si atunci avem crestere economica fata de trim 2 al anului 2011. Teoria economica spune ca dupa doua trimestre consecutive de scadere economica avem recesiune. Numai ca etalonul (trim 3 2011) este conjunctural.
   Sa dea Ponta datele pe un an calendaristic sau sa le raporteze la PIB-ul din perioada corespunzatoare a anului trecut sa vedem daca e crestere economica sau recesiune.

   ribelalu

   02/04/2012 at 10:10 am

 5. Salutare! 🙂

  Eu am inteles ca Nicusor Dan ca refuza orice ajutor disponibil (fie din partea vreunui partid mic, fie din partea vreunui ONG adevarat). Intrebarea e daca omul chiar vrea sa candideze pe bune (si atunci revine cu picioarele pe pamint si incepe discutii mai pragmatice cu cei bine intentionati care vor sa il sprijine) sau daca e inca in etapa romantica a vietii sale.

  Cetatean

  02/04/2012 at 10:04 am

 6. neata tuturor ! MRU sta bine in sondaje ( ajutat sau nu fostii subalterni , nu mai conteaza 🙂 ) insa daca mai continua cu „secretezari” de ctr la gaze de sist,cupru, energie ieftina etc nu-l vad bine .toate secretizarile astea cu 2 luni inainte de alegeri mie imi par a fi tunuri date pe final de mandat cu bataie lunga. sper sa ma insel.

  zigzag

  02/04/2012 at 10:04 am

  • Buna dimineata Zigzag,

   Eu am citit toate cele cinci articole scrise pana acum de Theophyle legate de Gazul de Sist. Trebuie de mentionat si memorat cateva lucruri despre care Theophyle scrie in urmatoarele articole ale serialului:

   1. Contactul actual cu Chevron este un contract de explorare cu MOU (memorandun of understanding ) in ceea ce priveste exploatare;Diferentele dintre contract si MOU sunt enorme.
   2. Formal secretizarea a fost facut in acest stadiu din cauza faptului ca rezervele pe care le are Romania au fost considerate de CSAT informatie strategica;
   3. Din cate a reusit Theo sa afle exista legislatie euiropeana stricta legata de contracte de acest gen (Theo da si link)
   4. Asta despre Chevron. Restul chiar nu stiu

   P.S Primul Contract cu Chevron a fost incheiat in 2010 amendat in septembrie 2011 si acum a treia versiune. Din nefericire guvernul comunica ca un kkt.

   huniad

   02/04/2012 at 10:18 am

   • multumesc ptr lamuriri. din ce observ si acest guvern are o comunicare care cam lipseste iar aceste subiecte sunt destul de sensibile ptr a nu fi comunicate corespunzator. 🙂

    zigzag

    02/04/2012 at 10:20 am

   • Totusi vor fi probleme mari cu bulgarii. Din cate stiu eu bulgarii au blocat deocamdata, din motive ecologice, exploatarea gazelor de sist. Pe de alta parte perimetrul de exploatare romanesc se intinde la suprafata pana la Vama Veche. Insa pe dedesupt vor fi exploatate si rezerve bulgaresti pentru ca gazul asta nu prea stie de granite. Daca adaugam si problemele romano-bulgare privind delimitarea zonei economice exclusive din Marea Neagra prevad „meciuri” mari diplomatice si juridice intre Romania si Bulgaria.

    ribelalu

    02/04/2012 at 10:29 am

 7. In legatura cu Mittal trebuie sa recunoastem ca Ungureanu are un cartof fierbinte in mina. Preferam sa le dam energie mai ieftin sau riscam sa isi ia jucariile si sa plece, sau sa reduca la jumatate productia dind jumatate din oameni afara. Oricum din fiare nu prea ai profit mare pe vremea asta. Nu e simplu de loc pentru Ungureanu sa aleaga. In ambele situatii se vor gasi unii sa il critice 🙂

  Vad ca urmatoarea motiune de cenzura a lui ponta&friends poarta numele luiUngureanu in titlu. Se tin de el baietii cu tot ce pot.

  lastnightmusic

  02/04/2012 at 10:36 am

  • Eu am legatura cu comertul cu „fiare” si cunosc destul de bine situatia, piata, preturile, comerciantii, imporatatorii. Preturile din Romania sunt mult sub cele din restul Europei dar sunt peste cele din Turcia, Bulgaria sau Ucraina.
   Problema insa nu este pretul ci faptul ca foarte multe produse nu se gasesc pe piata. Capacitati de productie sunt, piata este, marfa nu este. TMK Resita produce numai pentru ei, Mechel Targoviste si-a redus productia, Mittal Hunedoara nu produce, Mechel Campia Turzii nu produce. Si suntem invadati de produse de proasta calitate din Turcia sau Ucraina.
   Eu cred ca nu pretul energiei e problema ci faptul ca aceste firme (adaug aici si ALRO sau fabricile de ingrasaminte) s-au invatat sa speculeze slabiciunea statului si fac profit pe baza unoar avantaje economice „smulse” prin santaj de la statul roman. Iar „avantajele” astea sunt platite de restul consumatorilor nu de stat.

   ribelalu

   02/04/2012 at 11:07 am

   • L Campia Turzii nici nu te mai astepta sa se produca ceva.
    Au inchis otelaria electrica in 2010.

    miki

    02/04/2012 at 11:12 am

   • Eu doar intreb: Si daca pleaca ? Ne-am asuma riscul asta ?
    Pe Nokia am tot birfit-o ca e profitoare cit a stat , pina intr-o buna dimineata cind au plecat.

    lastnightmusic

    02/04/2012 at 11:17 am

    • Daca pleaca, nu demonteaza uzina. O vor cumpara altii sau o poate rascumpara statul ca in cazul Arpechimului, rascumparat partial si „donat” Oltchimului. Acum se negociaza rascumpararea totala a Arpechimului si vanzarea la pachet impreuna cu Oltchimul (Oltchimul fara Arpechim nu poate functiona). Se zvoneste ca Gazprom ar fi interesat sa le cumpere.

     P.S> Probabil, prin vanzarea Arpechim, OMV isi va recupera aproape toate investitiile facute in Romania.

     ribelalu

     02/04/2012 at 11:22 am

     • Mda, Nu e tocmai fair E ca proprietarul caruia chiriasul ii face imbunatatiri iar apoi ii mareste chiria .

      Bun, pleaca injurind,…. Raminem in pozitie de inferioritate acceptind pe orice Gazprom cu orice conditii doar sa vina cineva la noi.
      Cei noi veniti sunt astfel avertizati din start ca statul se poarta fara minusi.
      Si in timpul asta ii tin eu pe cei de la Galati pe banii mei in somaj ?

      Mai dar violent s-a facut romanul in afaceri. 🙂 🙂
      Inainte era prost acum a trecut direct la tycoon 🙂

      lastnightmusic

      02/04/2012 at 11:42 am

     • @ribelalu
      buna ziua
      nu stiu cum e cu metalurgia dar cam stiu cum e cu arpechim;
      omv nu a vrut sa ia partea de petrochimie cind a cumparat cele doua rafinarii;i s-a bagat pe git;
      a inchis piroliza(petrochimia) si a sarit oltchimul ca ” se inchide”-e corect,dar nu s-a spus ca pentru piroliza ii trebuie si materie prima care venea de la rafinarie;dupa ce omv a dat-o gratis ,si s-au bagat vreo 80 milioane pentru repornire s-a ” descoperit” ca nu e materie prima;acum se vrea si rafinaria ca ,vezi doamne nu merge oltchimul..
      intrebare: de unde se va lua titei pentru rafinarie? sau urmatoarea cerinta vor fi niste cimpuri petrolifere ca sa aibe materie prima?
      cit despre gazprom interesat de oltchim,vise….
      nimeni nu e interesat in mod serios de oltchim;poate voiculescu ca sa aibe ce vinde la fier vechi
      situatia oltchim e caz de ” manual” cum sa distrugi o companie viabila

      intamplator

      02/04/2012 at 3:33 pm

    • Nu pleaca asa usor.
     Au facut ceva investitii.
     Criza a afectat destul de mult industria otelului. In special cea din UE.
     EUROFER spune ca nu doar criza ci si politica de mediu a UE comparativ cu cele din alte tari (in special BRICS).

     miki

     02/04/2012 at 11:35 am

     • Inseamna ca isi dau cu pumnii in cap 🙂
      Probabil studiaza impactul mutarii in India sau in Africa de Nord (ca Renault ) sau in Serbia Albania ce vor fi in UE

      lastnightmusic

      02/04/2012 at 11:44 am

      • Problema delocalizarii exista si nu se rezolva usor.
       Este o industrie care se muta greu (in special o uzina cu flux integrat). Pentru uzinele cu flux electric , daca se doreste in cca. 2 ani este gata.
       Sa nu uitam ca Mittal a venit din India. Dar Arcelor grupeaza (aproape) toata floarea cea vestita a UE in materie de siderurgie (cercetare, tehnologii, productie, etc).
       Si mai e ceva: UE a inceput cu Comunitatea Carbunelui si Otelului.
       Legat de problema legislativa, anul trecut in mai EUROFER a dat in judecata Comisia Europeana pentru legislatia privind cotele de emisii de gaze cu efect de sera.

       miki

       02/04/2012 at 12:00 pm

 8. Eu unul vad, politic vorbind, un dezastru total.
  Planul USL a fost descris cel mai bine de, culmea, Frunzaverde. Adica mai usor cu statul politienesc, trimitere directa la DNA, ANI si mai ales un SRI neinregimentat PSD, si reintoarcerea fondurilor locale pentru cheltuielile private ale alesilor urmind ca guvernul sa plateasca de fapt pentru nevoile cetatenilor.
  Planul PDL e sublim dar inexistent. Nici nu are cum din moment ce o gasca de habarnisti au clocit oule lui Nastase 4 ani si acum cauta candidati pentru locale care sa fie copie la indigo a candidatilor USL. Ca altceva nu le da prin cap.
  Presupun ca Basescu a clocit un plan in care sa desfaca PDL in bucati, ramura pro-usl (aia care vor dialoga cu transferatul frunzaverde) si ramura MRU. Numai ca am o presimtire ca guvernul MRU va cadea cit de curind cu o motiune de cenzura, si de data aceasta Ponta nu va mai refuza fonctia, ca deh, acum are majoritate la senat. Motiunea e pe 27 aprilie, parca? Asta inseamna guvern Ponta in 10 zile si urmeaza o descentralizare de fonduri locale de nu le vor putea cara primarii candidati USL.

  Aha

  02/04/2012 at 10:51 am

  • Frunzaverde este un impostor. Caras-Severinul a cheltuit mai mult decat toate taxele si impozitele colectate din judet.

   ribelalu

   02/04/2012 at 11:08 am

 9. Uite un articol al lui St Vlaston care mi se pare OK : http://www.contributors.ro/administratie/ce-vrea-de-fapt-victor-ponta/ 🙂

  Nu pot totusi sa nu remarc in afara contextului: „Problema este că în spirala de disoluție în care a intrat PDL, întrebarea „eu cu cine votez” devine tot mai dramatică și, aparent, greu de soluționat.”
  Nu numai aparent dom profesor 😦 In loc sa va concentrati pe infiintarea partidulului v-ati concentrat pe critica la Basescu , Boc. darimind sandramaua fara a avea inca o cabana de pus in loc.

  lastnightmusic

  02/04/2012 at 10:58 am

  • Prietene, inteleg ca ai o chestie cu personajul, dar vezi ca ajungi sa-i faci complimente inderecte. daca reusea el sa darame „shandramaua”, chiar era cineva. 🙂 Cat despre infiintare, are cine sa se ocupe. Shandramaua s-a daramat singura sub greutatea propriilor corupti. Iar partea care il priveste pe Base e, spre norocul nostru, inca bine-merci!
   Cabana asta e o constructie reala, nu facuta din „fantome” semnate pe hartie. Doar casutzele de carton se construiesc peste noapte. Si se darama la fel.

   mishu jamie

   02/04/2012 at 5:22 pm

 10. Buna ziua!
  1. Despre gazele de sist.
  Cred ca explorare trebuie facuta. Pentru exploatare trebuie discutat ulterior.
  Referitor la problemele de mediu am gasit putine informatii.
  Cum in US tehnologia este aplicata de ceva vreme ma asteptam ca EPA sa detina o cantitate mare de astfel de informatii pentru a imi putea forma o parere. Astfel incat sunt in situatia de a nu putea emite judecati.

  2. ArcelorMIttal Galati.
  Precizare: Grupul ArcelorMittal detine in Romania mai multe uzine. Cea de la Galati este singura uzina integrata din Romania, cu cea mai mare capacitate de productie.
  Otelul se obtine in Romania pe doua fluxuri de fabricatie (integrat si electric), cu structuri de costuri diferite.
  Pe fluxul integrat costul energiei electrice este de 2,5% din costul unei tone de otel, iar pe fluxul electric costul este de 6,2%.
  La Galati s-au realizat si investitii, s-au facut si concedieri, s-au inchis si capacitati de productie.
  Sunt multe de povestit. In mod cert ArcelorMittal este producatorul nr. 1 in lume.

  miki

  02/04/2012 at 11:05 am

  • Mittal Galati produce DOAR tabla si lingouri. Mittal detine si combinatul de la Hunedoara (oteluri rotund, patrat) dar pe care il tine inchis si fostul Petrotub Roman (tevi). Deasemenea in Tulcea, la Mahmudia, fostul Sidex era actionar majoritar la Min-Est SA iar in Galati Mittal a cumparat Romportmet SA (ceva in legatura cu activitatea portuara).
   ArcelorMittal o duce bine in Romania iar la Galati activitatea merge brici.

   ribelalu

   02/04/2012 at 11:17 am

   • 🙂
    Stiu cu ce se mananca metalurgia in Romania. Face parte din job. Dar nu vanzari.
    Multumesc oricum!

    miki

    02/04/2012 at 11:30 am

 11. Datele privind structura de cost le gasiti aici (pag 62):

  Dă clic pentru a accesa final_report_steel_en.pdf

  miki

  02/04/2012 at 11:08 am

  • merci Miki. 🙂 Nu ma specializez pe asta dar pentru informare imi e bun

   lastnightmusic

   02/04/2012 at 11:19 am

   • Anul de publicare a raportului este 2008. S-au mai schimbat cateva lucruri de atunci.

    miki

    02/04/2012 at 11:36 am

  • Pai trebuie sa acopere tot frontul. Patrunjelverde la PNL, asta la PSD. Asta nu e traseism politic, ne asigura doct Ponta: „Nu vine la psd sau usl dintr-un interes electoral”. Nuuu, nici gind, o fi murind si asta de grija statului politienesc.

   Aha

   02/04/2012 at 11:28 am

 12. Romanul e nascut comunist, cred ca e ceva genetic. Ceausescu a ajuns incet la 60%. Acum si Iliescu il devanseaza binisor pe Basescu la increderea boborului. Peste vreo 5 ani sondajele vor indica 60% din popor il regreta pe Iliescu, dar tot pe locul doi dupa Ceausescu, ajuns la 80% si considerat ca etalon definitiv al maximei bunastari de trai si justete sociala.

  Aha

  02/04/2012 at 11:33 am

  • Tot asa popularitate avea Carol II, iar pe legionari i-au interzis cind au devenit al 3-4 lea partid ca voturi
   Dupa constitutia din 1922 cind votul a devenit universal si tot bizonul are drept de vot – populismul si prostia sunt arme sigure.
   Asa cum sa conduci o masina ai nevoie de scoala si permis tot asa ar fi de dorit ca poporul votator sa fie instruit ce face.
   Altminteri cca 20 %din votanti sunt ca maimuta careia i-am dat un pistol 🙂 .

   lastnightmusic

   02/04/2012 at 11:50 am

 13. Trădători cu vocație și trădători de conjunctură (Trec anii, trec lunile-n goană / Şi-n zbor mandatele trec)
  http://sareinochi.com/2012/04/02/tradatori-cu-vocatie-si-tradatori-de-conjunctura-trec-anii-trec-lunile-n-goana-si-n-zbor-mandatele-trec/
  Rămâi sănătoas domnu’ Boc/Ponta/Băsescu/Geoană
  Că-mi iau carneţelul şi plec!

  Sare'n Ochi

  02/04/2012 at 11:35 am

 14. Acesti primari si „grei” de la PDL care trec la USL sunt cei mai nelinistiti, ca sa zic asa, si cei cu cea mai mare foame in git, combinatorii cei mai nelinistiti. Frunzaverde, tremura izmenele pe el gindindu-se ca din cauza siglei PDL nu il va mai vota nimeni (paradoxul baronetului si primaterului traseist: toti se dau mari „administratori” si „gestionari” si „gospodari” ai fiefurilor, insa se tem de votul politic – asta inseamna ca de fapt nu sunt de loc gospodari si administratori cum clameaza si ca nu fac decit sa mulga ceva de la bugetul general, ca sa unga ochii alegatorilor; daca ar fi asa de tari in administratie, i-ar durea in spate de culoarea politica sub care candideaza), de parca pina acum il vota cineva pentru ce fonduri europene a adus el sau pentru ce investitori-mamut au venit in Caras-Severin dupa o discutie cu FV. Idem cu toti ceilalti care se lauda ca sunt „gospodari” de frunte.

  Nu vad guvernul Ungureanu cazind, pentru ca aia de la putere vor tine cu dintii sa nu ramina fara Guvern inainte de locale si mai ales in perspectiva generalelor.

  Cetatean

  02/04/2012 at 11:43 am

 15. Buna ziua

  http://www.business24.ro/macroeconomie/infrastructura/infrastructura-handicapul-economiei-romanesti-interviu-ludovic-orban-1510516

  Nu voi raspunde nici unui comentator revoltat sau entuziasmat de acest articol . Polemica nu are rost. Privind cifrele , efectele si realizarile din anii post 1989 , e inutil .
  Nota . Anca Boangiu ca unicul ministru de resort care a incercat sa faca ceva . Remaniata conform logicii romanesti . 😦

  stefan60

  02/04/2012 at 11:44 am

  • Salut Stefan,
   cu tot respectul cuvenit. Sica Orban este una dintre cele mai nocive personalitati in viata publica romaneasca. Nici macar nu am sa citesc linkul respectiv. Omul asta nu a facut nici macar un km de asfalt a adus la minister cateva \mii de clienti si a largit datoriile agentiilor + CFR cu sute de milioane de euro. Ce poate el sa povesteasca publicului? CE?!

   P.S ma abtin sa nu-ti dau jos linkul -crede-ma 😦

   huniad

   02/04/2012 at 11:49 am

 16. „Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, luni, că a cerut în scris BPN al PDL excluderea din partid a lui Cristian Preda, informează Mediafax. Prigoană a explicat că cere acest lucru pentru că Preda nu se mai regăseşte în PDL, date fiind afirmaţiile denigratoare la adresa lui Emil Boc şi a candidatului la Primăria Capitalei.

  „Am cerut printr-o adresă scrisă BPN excluderea domnului Cristian Preda, deoarece în ultima vreme dânsul nu se mai regăseşte în PDL şi a făcut afirmaţii denigratoare la adresa preşedintelui PDL şi a candidatului partidului la Primăria Capitalei”, a precizat Silviu Prigoană” (Antena).

  Iese cu caterinca :mrgreen:

  Udrea tocmai a declarat ca va vota pentru excluderea lui Preda.

  Acuma, Preda e un imatur politic, un papa-lapte confirmist care da niste panseuri plate de mi-e rusine de pregatirea lui universitara.

  Insa de aici pina a-l exclude, e cale luuuunga, iar Madam Udrea si Bahmuteanul ei sunt ultimii care au vreo cadere morala sa voteze excluderea lui Preda.

  Cetatean

  02/04/2012 at 12:00 pm

 17. salut @huniad
  Bine , poti sa dai jos link linistit ca nu se face gaura in cer . 🙂

  Da asta pot sa il dau ?

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11896540-ultima-ora-guvernul-inteles-coalitia-guvernare-bani-pentru-proiecte-teritoriu.htm

  😆

  stefan60

  02/04/2012 at 12:01 pm

  • bani oricum urmau sa se dea, insa, asa cum a spus Base, ei trebuiau prioritizati la acele investitii care au grad de realizare pina acum de macar 80%.

   A nu se deduce din stirea asta ca va ploua cu bani cu nemiluita la toti primarii.

   Cetatean

   02/04/2012 at 12:12 pm

 18. „Întrebată dacă este de părere că Preda ar trebui sancţionat de PDL, Udrea a răspuns: „Eu consider de doi ani că declaraţiile domnului Preda ar trebui sancţionate”.

  Ea a arătat că, de doi ani de zile, declaraţiile lui Cristian Preda sunt împotriva PDL, împotriva conducerii partidului, iar acum îi vizează pe candidaţii democrat-liberali la alegerile locale.

  Întrebată dacă susţine excluderea din partid a europarlamentarului, Elena Udrea a răspuns: „Dacă se va propune, eu voi vota «pentru»”.

  Cetatean

  02/04/2012 at 12:01 pm

  • Dinamita, este hotarata sa arunce in aer PDL-ul. Cristi Preda a retractat aseara si a declarat ca sustine candidaturile la sectoare si PG. Cred ca se lasa cu incaierare.

   mar

   02/04/2012 at 12:11 pm

  • Noi cei de aici in dezavuam in mod egal pe ambii. Daca se va propune noi i-am da afara pe amindoi. Sau incepem cu Udrea ? 🙂

   lastnightmusic

   02/04/2012 at 12:12 pm

   • nope. luam un plici si ii batem in cap.

    Cetatean

    02/04/2012 at 12:13 pm

    • 🙂

     lastnightmusic

     02/04/2012 at 12:19 pm

    • nu tb. ca se bat singuri 🙂

     mar

     02/04/2012 at 12:23 pm

    • salut ! ce sa i mai batem si cu pliciul. nu s ei destul de batuti de soarta ? :))cum dreq a ajuns udrea sau preda consilier presidential nu-mi pot imagina.

     zigzag

     02/04/2012 at 12:39 pm

     • S-au lins pe bot ! Ponta nu ii ia consilieri !. L-a luat pe Bogdan Teodorescu o mare somitate

      lastnightmusic

      02/04/2012 at 12:50 pm

      • sa stii ca pe langa udrea si vanghelie e o mare somitate :).

       zigzag

       02/04/2012 at 12:53 pm

       • Da este. Are 120 kg si un CV de jumatate de A4 http://ro.wikipedia.org/wiki/Bogdan_Teodorescu

        lastnightmusic

        02/04/2012 at 12:58 pm

       • teodorescu e din categoria celor care sunt preocupati cu „targetarea’. tre sa fie si de astia. ce vrei numa Base si pdl sa aiba? :)) cine i a oprit pe cei din pdl bucuresti sa si faca o echipa de campanie ca lumea? sunt curios daca felix tataru de va implica in echipa madamei udrea.

        zigzag

        02/04/2012 at 1:18 pm

       • Teodorescu e un inginer parat. gurist, habarnist pe la A3 dar are o calitate :
        Se alatura la cistigatori :
        in 1994 a fost in echipa lui Emil C
        in 2000 in echipa PSD
        Nu a cistigat singur alegerile dar are spirit de anticipatie

        iar acum dupa o pauza maaare intra in echipa USL. Nu pt Bucuresti ci pe nivel National .
        Asa ca nu are legatura cu echipa madama-tei Udrea pe Bucuresti ci de cea nationala care habar nu am a cui este Basescu ? Boc ? ciinele Vasile ?

        lastnightmusic

        02/04/2012 at 1:31 pm

       • da-n 2004 si 2008 (2009) in care echipa a fost Teodorescu?
        te pomeni ca tot la invingatori?
        mai este pana la a da un pronostic. eu sunt in jocul acesta din 1990 si nu ma pronunt niciodata pana cu 2 saptamani inainte de final – si si atinci imi las o marja. practic pot zice ce-am avut si ce-am pierdut cu 2 zile inainte, cel mai sigur cu 24 de ore inainte.

        Sare'n Ochi

        02/04/2012 at 1:52 pm

 19. „Argumentele” financiare ale lui Frunzaverde si Valcov nu tin.
  Anul trecut Cars-Severinul a cheltuit cu 10% mai multi bani de la buget decat a produs. Deci Guvernul a avut grija sa-i asigure finantare lui Frunzaverde.
  Pe de alta parte activitatea economia la Slatina (aducatoare de venituri) merge struna, niciunul din marile combinate neincetandu-si activitatea. ALRO functioneaza in plin cumparand acum cativa ani ALPROM-ul Slatina si Aluminiu Tulcea, TMK Artrom (producatoare de tevi) la fel, Pirelli a deschis o fabrica de anvelope, Electrocarbon (electrozi de sudura), Altur (piese turnate, productia merge la export), Cord Romania (proprietari Pirelli si Continental) samd.
  Sa cheltuie bani aiurea e in stare orice prost iar fufele (curvele) sunt specialiste mai bune decat „alesii” astia locali. Sa fi un bun manager e mai greu.

  ribelalu

  02/04/2012 at 12:47 pm

 20. 1 Pina la urma guvernul le da bani la primari (ca PDL din partidul primarilor ajunge partidul primarilor fugiti la usl )
  2 CPreda il sustine la alegeri pe NicusorDan – ca bloger, europarlamentar, om , pedelist , profesor ?

  lastnightmusic

  02/04/2012 at 12:48 pm

  • dupa ce a sustinut o pe Teo Trandafir la camera deputatilor iar primul gest al doamnei respective a fost sa voteze in parlament motiunea usl, eu daca as fi in locul lui Nicusor Dan l as trimite la plimbare pe CPreda.sau l as ruga sa ma critice :))

   zigzag

   02/04/2012 at 12:55 pm

   • Tot partidul toate blogurile inclusiv asta de aici am sustinut-o pe Teo impotriva dnei de la Loto(ca pe altcineva chiar nu aveam ). Cind Teo a facut treaba cu tradarea , cine a fost de vina ? 🙂 Paridul, Noi ? Nuuu Trainer-ul…… CPreda 🙂
    Stiu ca e trendy sa il injuri pe Preda dar nu e el de vina in chestia cu Teo.

    Sa ma anunti si pe mine cind il vei trimite la plimbare pe Preda. Poate pleaca singur . Se pregateste Macovei si Funeriu

    lastnightmusic

    02/04/2012 at 1:05 pm

    • faptul ca am sustinut o pe Teo Trandifir pe blog , cu totii , arata ca putem si noi gresi.adica cel putin eu cred ca a fost o greseala: plecata de la faptul ca n aveai ce alege – minca de la loto o catastrofa iar Teo ..a facut ce a facut.eu nu il injur pe preda. pur si simplu nu l suport .nu mi a placut niciodata.asta e parerea mea toti avem simpatii sau antipatii.n o fi el de vina ptr chestia cu Teo. Macovei si Funeriu daca vor pleca au alta misiune 🙂 si inca o kestie… la alegerea d-nei Teo Trandafir a contribuit din plin si blatul cu piedone :P. In fine e aiurea discutia asta.

     zigzag

     02/04/2012 at 1:15 pm

     • Intradevar e aiurea. Daca in comentarii mergi pe umorile personal/sentimental/viscerale – „Nu il suport pe Preda” atunci chiar daca CP ar face prin absurd un lucru bun.. nu conteaza !
      Eu cred ca si CPreda va fi in aceeasi misiune cu MM si Funeriu. Ce te faci atunci ? 🙂

      lastnightmusic

      02/04/2012 at 1:24 pm

   • ajungem la problema stringenta din politica romaneasca: LIPSA OAMENILOR DE VALOARE. ce mama dracu cauta Teo in politica sau aia de la Loto? De ce PDL-ul sau oricare alt partid nu-si „creste” candidatul la alegeri de a doua zi de dupa alegeri? Ajungem in pragul alegerilor si astia nu au candidati (ca sa nu mai spun de USL: 3 partide si candidati ciuciu…independenti, furati de „dincolo” si baroni locali aflati deja in functie). Asta in cazul in care se stie ca sunt alegeri. Cand apar si partiale atunci sunt in pom de tot si pomul in aer.
    Cu toate aceste lucruri se cramponeaza sa mentina un sistem administrativ-teritorial care trebuie sa dea zeci de mii de candidati si sa asigure apoi locuri de munca bine platite in deconcentrate si ca functionari a mii si mii de nulitati din toate punctele de vedere.

    ribelalu

    02/04/2012 at 1:29 pm

    • De acord . Ce cauta Teo in politica ? Politica e plina de prezentatori tv, actori, cintareti folk, oameni cu notorietate de showbiz. Il vei vedea si pe Garcea de la toamna.

     Daca aparea baiatul lui Dolanescu sa ia semnaturi in poarta pa Parcul Titan duminica lua de 10 ori mai multe decit a luat Nicusor Dan acolo

     Iar cu meritocratia e altceva : E de pe vremea cind se vota pe liste, iar pe liste erau pusi sobolanii care stiau sa unga si sa lucreze in partid si nu alesi de bizon.

     lastnightmusic

     02/04/2012 at 1:38 pm

     • La B1, SURSE:
      Cristian Preda exclus din PDL !

      Emil

      02/04/2012 at 1:43 pm

  • Raule 🙂 Juri ca au fost loviti de dambla, au scos cutitele pe masa, pana la alegeri fac implozie.

   mar

   02/04/2012 at 2:02 pm

   • pina acum echipa nou venita din zona telectuala Voinescu, Preda, Baconsky, Macovei etc era aparata macar de Basescu,… care nu prea o mai face – are si el motivele lui – Acum astia ai lui Blaga, Oltean,Cezar Preda se zbenguie

    lastnightmusic

    02/04/2012 at 2:13 pm

    • se intorc de unde au plecat,7-8% :mrgreen:

     mar

     02/04/2012 at 2:19 pm

 21. este un intelectual, dar nu este pt. politicä, a fäcut multe gafe,
  dar pt. partid nimic bun. pe cand dna, Macovei, s-a luptat
  cu justitzia, a sustzinut si chiar criticat cand a fost cazul legilor
  C Preda, sä ducä dupä teo.

  theo- nona

  02/04/2012 at 1:49 pm

  • Daca eram eu sef (vorba lui Ziggi) il dadeam afara inainte pe CEZAR Preda care face mai mult rau partidului – e din echipa care i-a aratat dintzii lui Ungureanu.
   Si… ii vor ridica sprijinul ca parlamentar european sau va demisiona din PE ? Il vor ostraciza ca pe Severin ? 🙂 Intreb pt ca nu stiu

   lastnightmusic

   02/04/2012 at 1:53 pm

 22. nu este esclus pt. teo, este esclus pt. cä träncäne
  dar nu face nimic pt. partidul, care la trimes la bruxelles.
  a fäcut intodeauna mifturi, cu munca stä mai räu.

  theo- nona

  02/04/2012 at 1:59 pm

 23. undeva trebuie sä te portzi civilizat, sä ai numai pretentzii
  nu se poate, acum vorbim pe CP, sigur sunt multzi cu
  bubitze, dar care au fäcut si fac ceva pt. partid, el nimic.

  theo- nona

  02/04/2012 at 2:02 pm

  • Nu Theo-Nona
   Cezar Preda are „spate tare” si daca pleaca mai ia cu el nise primari de la Buzau
   Cristian Preda nu are pe nimeni in spate (odata il avea pe TBasescu) e un coate goale, mate fripte, neica nimeni, scirtza scirtza pe hirtie , e un intelectual . Doar doi vad ca au votat impotriva : Baconski si Paleologu 😦 Simptomatic.

   La nivelul asta puteau exclude vreo 20

   lastnightmusic

   02/04/2012 at 2:09 pm

 24. o sä vedetzi acum in campanie, cine aleargä si face,
  si cine vrea sefie , dar numai träncäne. träncäne.
  sä faci campanie e f. greu, mä uit aici in germania,
  alergäturä.in camüpanie nu se atacä partidul care il sustzii.
  dar nu existä un vagabond si un somnanbul ,ce insultä,
  si cumpärä trädätorii.

  romanii nu-si dau seama, USL, este o gurä rosie si potecä
  spre moscova.cine ii voteazä, v-a regreta amarnic.

  theo- nona

  02/04/2012 at 2:07 pm

 25. asta inseamna ca prigonici pogonici are in spate toata turma greilor blaga,udrea,berceanu etc. o fi bine o fi rau?!

  radu2

  02/04/2012 at 2:18 pm

 26. Este surprinzator, ca aici pe blog exista unii care sustin ca Theo Trandafir a fost sustinuma aici pe blog, fara rest. Culmea, este ca eu ca anti-bucurestean (locuind in Bucuresti 😆 ), sustin prigoana impotriva carnatarului. PDL – a ajuns varza, a reusit sa destructureze orice opozitie devenind, qa partid, cea mai credibila opozitie.
  Cred ca este o adevarata comedie. Nici unul din partide nu prezinta varianta la „baroni/corupti”. Singura strategie este: Coruptii nostri sunt mai seriosi decat coruptii lor”. Ceea ce devine de la un moment dat o pura prostie inclusiv din punct de vedere electoral. Dar e bine ca pasarile trebuie sa piara pe propria lor prostie.

  DanSu

  02/04/2012 at 2:18 pm

 27. Moamaa, ce se auto-saboteaza baietii din PDL… 😆

  Cetatean

  02/04/2012 at 2:24 pm

  • Nu este o auto-sabotare ci se saboteaza unul pe celalalt 🙂
   Partidul Primarilor si activistilor barosani pune mina pe ghidon

   lastnightmusic

   02/04/2012 at 2:29 pm

 28. Salutari 🙂

  O vorba veche zice: „Când Dumnezeu vrea să te piardă, mai întâi îţi ia minţile!”. Pare perfect de actualitate in cazul PDL, care pare, de ceva vreme, hotarat sa ia toate deciziile proaste posibile.
  Ca ne-bucurestean mi se pare hilar ca Bahmutzeanca va ajunge, cu un pic noroc, Prima Doamna a capitalei … ras cu plans nu alta.

  Radu

  02/04/2012 at 2:26 pm

  • Se vede ca Basescu a dat drumul la hatzuri….
   Probabil ca sa poata pune mina pe bita de beisbol 🙂

   lastnightmusic

   02/04/2012 at 2:32 pm

   • Ziua buna.

    Bine-ar fi de-ar fi asa!

    EuCuMine

    02/04/2012 at 2:32 pm

    • Pai si-a luat mina . Acum ii contacteaza cu bita. 🙂
     Nu intimplatoare cred eu a fost intilnirea cu Videanu

     lastnightmusic

     02/04/2012 at 2:35 pm

   • Am senzatia mai degraba ca si-a luat mana de pe PDL …

    Radu

    02/04/2012 at 2:33 pm

    • Total de acord

     mar

     02/04/2012 at 2:35 pm

     • El are acum un joc in care vor participa numai o parte din pdl-isti , ca indivizi , nu ca partid
      Ar fi vrut sa faca asta de la anul, dar se vede ca nu l-au lasat , iar timpul nu mai are rabdare. Vom vedea compromisul lui TB cu cirlanii lui Ilici

      lastnightmusic

      02/04/2012 at 2:38 pm

 29. Mai da’ loial mai e alegatorul roman. El voteaza curat uninominal. Daca Frunzaverde e in PDL, pe Frunzaverde il voteaza. Daca Frunzaverde e in PNL, pe Frunzaverde il voteaza. Daca Frunzaverde se inscrie in partidul comunist chinez, pe Frunzaverde il voteaza. Tot asa vad ca primarul din Slatina pleaca cu alegatorii in PSD.
  Carevasazica primarul din Slatina va construi in USL noul socialism impreuna cu Frunzaverde care construieste noua dreapta.

  Aha

  02/04/2012 at 2:33 pm

  • Sentimentul iobagiei la romani, o chestie greu de sters …

   Radu

   02/04/2012 at 2:37 pm

   • „Iobagi in fuga pe camp…”

    EuCuMine

    02/04/2012 at 2:41 pm

    • ma-ndoiesc ca a reushit careva … 😆 chiar daca sunt pdlishti care au perseverentza

     mircea

     02/04/2012 at 2:48 pm

  • Da Aha 🙂
   Primarul de la Slatina le spune :
   Tot pe mine ma votati, ma stiti ca sunt baiat bun
   Eu m-am mutat la PSD pt ca astia vor cistiga alegerile si atunci voi primi resurse de la putere . Deci m-am sacrificat de dragul vostru. Ramineam in pdl daca astia ar fi cistigat alegerile

   lastnightmusic

   02/04/2012 at 2:41 pm

  • Curat uninominal, coane Fanica…

   EuCuMine

   02/04/2012 at 3:03 pm

 30. Sunt decisi – „Daca eu ca profesor dupa un examen cu studentii spun dupa un timp ca am acceptat sa ia examenul inseamna ca am fraudat acea examinare si probabil ar trebui sa suport consecintele de rigoare. Cand un presedinte de partid spune ca a acceptat membri BPN inseamna ca a fost incalcat exercitiul democratic”
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11897314-senatorul-mihaela-popa-anuntat-demisia-din-biroul-permanent-national-pdl.htm

  mar

  02/04/2012 at 2:39 pm

 31. wow !!!
  salutare all 🙂
  Cristi Preda exclus si nici conu Alecu jr. nu se simte prea bine.Baconski mucles.
  `telectualii jos cu ei ca n-aduc voturi,prea au limba ascutzita si in general nu prea se intzelege ceea ce vorbesc.Asa ca „average-ul” decat sa-si utilizeze neuronii,pac la razboiu.
  Cristian Preda a facut gresheli,ptr. unele dintre ele a fost chiar sustzinut(inclusiv de mine pe blogul lui Theophyle) in ceea ce priveshte pe rubiconda Teo.Alte gresheli,probabil e vorba de anumite declaratzii si pozitzionari in interiorul partidului.Aici insa cred ca este de discutat.Poate ca per total balantza inclina spre negativ dar ce anume in pdl-ul asta de borfashi transpartinici poate ca sa mai suscite incredere ? Sunt domniile lor intr-adevar de dreapta cum se pretind ?
  Parerea mea este ca fara acei oameni care erau/sunt chiar o floare la butoniera(Cristi Preda,chiar cu unele imaturitatzti politice desi,nb,il sustzine pe Nicusor Dan,apoi Monica Macovei,Baconski,Paleologu,TRU si cu sigurantza inca altzii..) deci fara aceshtia pdl scade pe la 10 %.Sa fie asta visul „greilor” ? Inca o balama ?
  Imi pare rau,sacrificiul facut de Boc si comesenii sai isi pierde din consistentza,lupta electorala intestina ii ia fatza si seamana tot mai mult cu „scapa cine poate,care pe unde” ca n-asha,mizele sunt doar personale,cum sa-mi las io boborul meu(clientela mea) tocmai atunci cand e nevoie de mine.In loc sa-si uneasca fortzele,si-n ceasul al 12-lea sa nominalizeze responsabil ptr. a nu diminua efectul reformelor,fiecare arunca bombe cu fragmentatzie.Pacat vor fi pushi pe farash si aruncatzi la pubele de uslashi.Bravos natziune 😦

  mircea

  02/04/2012 at 2:44 pm

  • Alegerea era (inca din 2010, de altfel) intre partid-balama, dar cu shmenurile locale intacte, sau partid majoritar, insa cu buzunaru’ (si agenda de telefoane ‘locale’) gol (goala).

   Pentru o vreme, baronetul a crezut ca poate vasli cu curu’n doua luntre, insa acum o saptamana li s-a dat de inteles ca trebuie sa aleag. Si-au inceput a alege.

   EuCuMine

   02/04/2012 at 2:49 pm

   • Baronetul n-are culoare politica.Are doar culoarea banului si asta strans cu eforturi imense pe spinarea palmashilor.Sunt nenumarate cazurile aratate prin presa(inclusiv personal, cunosc destui prepulari numitzi in posturi de director prin banii sau influentze diverse,ca sa faca sluj clientelelor pe banul public).N-ai ce sa le faci legislatzia permite desi vorba cuiva,un test gramatical/sau logica elementara i-ar reduce la jumatate.
    Fara bani ei nu exista.Nu stiu ce-si imagineaza..treaba lor.Mishcarea o vad doar ca sa salveze greii,aia care or mai fi grei.
    Prevad dezastru la locale.Vor fi votatzi doar de nucleul dur si clientelele lor.Iar Prigoana(nu-mi displace profund dar nici nu-mi place) va avea soarta lui fii-su.

    mircea

    02/04/2012 at 3:11 pm

    • Si asta doar pentru ca sunt cretini. Daca aveau smanes si asteptau pe pozitie, USL-ul s-ar fi dezagregat si dupa ce castigau si-ar fi putut imparti si feliile lor. E drept, mult reduse, dar mai bine decat nimicul pe care-l vor lua in grup, pentru ca-s prea multe guri la acelasi ciolan de broasca.

     EuCuMine

     02/04/2012 at 3:17 pm

 32. Blaga despre CPreda : Fiecare pe drumul lui…
  Blaga despre Frunzaverde : Regret ca…
  Diferenta nene.

  lastnightmusic

  02/04/2012 at 2:46 pm

  • Cand mai auzi si o asa perla, pai sa se duca … Teodor Paleologu, a declarat că a votat împotriva excluderii lui Preda din partid și că este „extrem de trist” că s-a luat o astfel de decizie. „Eu nu împart lumea între intelectuali şi neintelectuali, însă unii mi-au spus că sunt intelectual într-un fel care este incalificabil. «Băga-mi-aș în intelectuali»!”, am auzit frecvent în partid. Și, mai ales când este acompaniată de o excludere nu mai este o glumă făcută la șpriț. (…) I s-au reproșat mai multe lucruri lui Preda, declarațiile făcute, faptul că-l susține pe Nicușor Dan”
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/conducerea-pdl-a-decis-excluderea-lui-cristian-preda-din-partid-974723.html

   mar

   02/04/2012 at 2:54 pm

  • Pai astia erau pierderi grele pentru partid, motiv de harakiri: frunza de caras, ala din slatina, si mai nou primarele din megalopolisul Vulcan.
   Asta din Vulcan are si o motivatie de scolar: Edilul din Vulcan a spus că nu are ce să reproşeze PDL, dar crede că este mai bine să candideze pentru PSD din dorinţa a de a arăta că „se poate face politică în orice partid”.

   Aha

   02/04/2012 at 2:58 pm

   • Mai bine zis, ca poate face politica pe banii oricarui partid.

    EuCuMine

    02/04/2012 at 2:59 pm

    • din pacate banii sunt de la noi.
     Partidul doar ii directioneaza 😦

     lastnightmusic

     02/04/2012 at 3:02 pm

 33. blaga va fi coordonatorul campaniei electorale locale. o sa ramana iar la sediu el ,basescu si cainele vasile.

  radu2

  02/04/2012 at 3:05 pm

 34. http://www.hotnews.ro/stiri-international-11897860-presedintele-ungar-pal-schmitt-demisioneaza-urma-scandalului-plagiat.htm

  hehehe 🙂
  -Pontaaa !
  -Criin !
  Gasiti si voi repede o carte sau ceva ce a plagiat Basescu si scapati de el una-doua 🙂

  lastnightmusic

  02/04/2012 at 3:10 pm

  • Base, din fericire, nu s-a molipsit de boala scrisului, care i-a bantuit pe predecesori, de la nea Nicu la Nea Nelu si la Nea Milica, deveniti scriitori de forta si mari consumatori din codrii patriei. Base doar mai incondeiaza cand si cand. 🙂 .

   mishu jamie

   02/04/2012 at 5:47 pm

 35. GM – 🙂
  E o modalitate prin care votantii PDL sa fie indemnati sa il voteze pe Nicusor Dan
  Daca tot PDL-ul il lua in brate pe Nicusor Dan, atunci apareau acuzele de basist, pedelac, oranjgutan dar asa este scos in fata mediatic drept un independent de pedelaci.
  PS
  E un interviu pe evs cu ND si lista de 100 minciuni ale lui Oprescu. Dar daca ai curajul sa citesti comentariile, majoritatea spun ca Oprescu e un sfint

  lastnightmusic

  02/04/2012 at 3:22 pm

  • La evz e o colcaiala de postaci ceva de speriat.

   Aha

   02/04/2012 at 3:33 pm

 36. Buna ziua la toata lumea 🙂

  Daca doriti o excursie in Europa medievala :

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/04/02/arhitectura-medievala-europeana-stilul-gotic-2/
  😀

  desydemeter

  02/04/2012 at 3:22 pm

 37. poate ar fii bine, ca dl. nicusor dan,
  sä ducä la PDL, cu propunerile lui,
  poate il sustzin, s-au colaboreazä, poate
  fii primar adjunct. s-au are nasul prea sus.

  theo- nona

  02/04/2012 at 3:28 pm

 38. oprescu a plagiat, s-a dovedit atunci.
  voiculescu are o diplomä, dela o facultate englezä-nerecunoscutä
  fenechiu si-a luat doctoratul, cand era de altfel in parlament.
  etc,

  theo- nona

  02/04/2012 at 3:30 pm

 39. Cred ca propunerea lui Cristian Preda de a il sprijini toti pe Nicusor Dan era mai buna decit propunerea Prigoana
  Chiar daca nu ar fi cistigat ND totusi era un semn ca PDL este altceva, ca nu este aceiasi mizerie, un semn pentru electoratul destept si interesat din Bucuresti. Dar nu a fost sa fie. Rinocerii nu au vrut

  lastnightmusic

  02/04/2012 at 3:56 pm

  • asta-i shi parerea mea. Dar cu bizonii nu te pui 😦

   mircea

   02/04/2012 at 4:02 pm

  • Si poate asa capatau pedelistii mai multi consilieri.

   mishu jamie

   02/04/2012 at 5:49 pm

 40. Salut
  Un articol foarte bun despre tradare si tradatori:
  http://vasiledancu.blogspot.com/2012/04/fascinatia-tradarii-politice.html

  lamb

  02/04/2012 at 3:59 pm

 41. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  02/04/2012 at 4:06 pm

 42. Vestea buna este ca Cristian Preda a fost exclus din PDL.

  Vestea proasta e ca Vasile Blaga a fost ales sa coordoneze alegerile locale.

  macgregornews

  02/04/2012 at 4:16 pm

  • Pentru cine sunt vesti bune respectiv proaste ? 🙂 pentru ei , pentru noi, pentru tine ? 🙂

   lastnightmusic

   02/04/2012 at 4:31 pm


Comentariile sunt închise.