Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Bucureştiul şi epoca barbară

M-am nascut in Bucuresti intr-un cartier care nu mai exista, cartierul Uranus. Primul val de barbari condus de “geniul Carpatilor” mi-a distrus locul in care m-am nascut si am copilarit. A venit in curand si al doilea val de barbari care trebuiau sa anihileze si memoria locurilor pierdute. Scriam  despre “cartierul meu”:

Majoritatea noastra am stat la case:  “in comun” sau nationalizate, evident, pentru ca nu mai erau ale parintilor sau bunicilor nostri. In curtile lor am ingrijit primul catel, prima pisica, acolo am sadit primele flori si le-am udat atent in fiecare seara cu o stropitoare de jucarie. Acolo au venit colegii de joaca de pe strada sa ascultam povesti.

Scria si Traian Ungureanu despre cartierul in care a trait si el o perioada:

Demolarea cartierului Uranus a fost o crima istorica. Am pierdut ceva ce nu se pierde nici in razboaie: stiinta de a trai, asa cum am invatat-o prin istorie. Problema e ca asemenea lucruri nu se pot recupera. Istoria nu poate fi derulata si traita in reluare. Din acest punct de vedere, teoria care incearca sa ne linisteasca asigurandu-ne ca Romania se va imburghezi e o iluzie. Pentru trecut, ea e gestul de gratiere iresponsabila a unei crime oribile. Pentru viitor, ea e prelungirea traditiei de ignoranta sociala care a facut ravagii sub comunism. Da, Romania se va imburghezi, dar altfel. Mai nervos si mai nesarat. Cu vile si jeep-uri la poarta, dar mai ales cu un fel de a trai impreuna fara nici o magie, fara intelepciune si gratie. Vom fi barbari cu antene de satelit. Istoria nu are pret. Ce s-a pierdut odata e bun pierdut. Tocmai acest tragism definitiv a scapat anticomunismului profesionist de dupa 1989, singurul curent de opinie care a avut in maini tema crimelor comuniste. Campaniile menite sa dezvaluie dimensiunea criminala a demolarilor au enumerat la nesfarsit liste de monumente arhitectonice. Normal, dar insuficent. Tragismul lumii romanesti sub comunism e, in primul rand, o lectie despre autodistrugere istorica. Ce a fost unic si aproape sacru prin frumusetea convietuirii a fost scos dintre valorile natiunii cu buldozerul si dinamita. Operatia a ilustrat o nepasare uluitoare fata de propria soarta, mai clar spus, un nivel de inconstienta nationala pe care clasa conducatoare comunista nu putea sa-l inventeze cu totul.

Cata dreptate a avut TRU! Astazi inca o data vom asista la continuarea celui de al doilea val de barbari – o competitie absurda intre marele cârnăţar Oprescu  si marele gunoier Prigoana. Cleopatra de Pleşcoi ii acorda marelui gunoier de la Gherla (ce ironie a sortii)   dreptul de a conduce hoardele distrugerii impotriva celor ale marelui cârnăţar. Din nefericire, Cleopatra de Pleşcoi are aceeasi memorie scurta pe care o are tot electoratul, inclusiv cel bucurestean. Sa amintim noi totusi electoratului care nu doreste sa tina minte:

Deputatul Silviu Prigoană a demisionat, în 1 iunie 2010, din PDL. Silviu Prigoană declara atunci că şi-a dat demisia din PDL pentru că partidul a luat decizia de a se opta între politică şi calitatea de acţionar la fime care au afaceri cu statul, menţionând că, dacă o lege ar fi prevăzut că nu poate fi şi deputat şi acţionar, ar fi demisionat din Parlament. În 21 iulie, el a declarat că va reveni în PDL în momentul în care partidul îşi va schimba atitudinea faţă de oamenii de afaceri, afirmând că el s-a simţit „dat la o parte” atât timp cât a fost pus în situaţia să aleagă între politică şi afaceri. La data de 7 septembrie 2010, a vazut ca dracu’ nu-i atat de negru si el isi poate continua afacerile si in Parlament. [Marele lider], Mircea Toader a arătat că l-a susţinut pe Prigoană să reintre în partid şi a apreciat că acesta putea să facă acest lucru şi pentru faptul că demisionase şi nu fusese exclus din PDL. De altfel, Toader a precizat că, şi după demisia din PDL, Silviu Prigoană a participat ca independent la şedinţele grupului parlamentar al democrat-liberalilor din Cameră, Regulamentul Camerei permiţând acest lucru. Intr-un cuvant alba-neagra cat cuprinde! Gandul

Acum bucurestenii vor trebui sa aleaga intre alianta kaghebila – cârnăţar Oprescu sau trandafirul de Pleşcoi –  gunoierul Prigoana. Ce afaceri spectaculoase vor fi in Bucuresti! Toti castiga numai bucurestenii pierd. Sa ne fie de bine – o meritam!

Si inca o data TRU:

Generatiile postcomuniste, de pilda, nu pot recupera actele de civilizatie istorica distruse fizic si spiritual de aparatul de stat comunist. Ele au crescut intr-un spatiu fara legaturi cu alte spatii si timpuri si traiesc vremurile postcomuniste cu senzatia fundamentala a unui destin strict individual, exceptional si independent. Cu rare exceptii, aceste generatii se raporteaza sau sunt silite sa se raporteze numai si numai la parghiile de ascensiune pe un culoar stramt. Harta ramificata a oligarhiei, cu toate hatisurile si subhatisurile ei regionale si locale, e arhisuficienta pentru orientare. Trecutul a existat si deci nu mai exista. Viitorul depinde doar de un deget bine pus pe harta. Traian Ungureanu – Revista 22, la  22 septembrie 2001.

Written by Theophyle

01/04/2012 la 4:02 pm

133 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut Teofil!
  Excelentă postare. Din păcare, aici am ajuns: nu am ce vota nici la primăria generală, nici la cea de sector (6) şi din cîte văd pînă acum, nici la parlamentare (doar dacă NR nu se mişcă ceva mai repede).

  Tiberiu Orasanu

  01/04/2012 at 4:13 pm

  • Salut tibi 🙂
   sper ca esti bine si te-ai odihnit putin inaintea odihnei mai lungi ::)

   Theophyle

   01/04/2012 at 4:17 pm

   • Sînt bine Teofil, mulţumesc pentru întrebare. 🙂
    Am citit mai mult, am blogărit mult mai puţin ca înainte. Abia aştept să plec, abia aştept să scriu reportajul. 🙂

    Tiberiu Orasanu

    01/04/2012 at 4:20 pm

    • Stiu tibi,
     ti-am vizitat zilnic blogurile. Astept cu nerabdare reportajele tale.

     Theophyle

     01/04/2012 at 4:26 pm

     • Teofil
      Şi eu citesc zilnic postările, uneori şi comentariile dar, selectiv: cetatean, intamplator, şa.
      Uneori abia îmi stăpînesc degetele la alte comentarii, dar am spus că tac, tac. 🙂

      Tiberiu Orasanu

      01/04/2012 at 4:41 pm

 2. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  Cantec de petrecere – In Bucurestiul iubit

  In Bucurestiul iubit,
  Azi negura s-a risipit
  Si in stravechiul oras
  Vietii-i croim nou fagas.
  Vrem ca in anii ce vin,
  Ca in basme sa te-mpodobim,
  Mandru spre soare sa cresti
  Oras iubit, Bucuresti.

  Visuri cresc indraznete
  Pline de tinerete,
  Maine, ele-or sa fie
  Fata orasului vie
  Privirea s-o incante
  Si gandul sa-l avante
  Zidirea cea maiastra,
  Vrednica de vremea noastra.

  Ti-s multi la numar anii,
  Batrani iti sunt castanii,
  Dar esti la fel de tanar,
  Ca noi, iubit Bucuresti
  Gandul ni te-arata,
  Frumos ca niciodata,
  Mai viu sclipi-vor stele
  Pe noile santiere.

  Covor de flori in parcuri,
  Vanturi zburand pe lacuri
  Inalt pe bulevarde
  Mii de luceferi vor arde
  Caci noi si minunate
  Adanc vor fi sapate
  Si pana-n departare
  Cantecul tau va strabate.

  Versuri: Stefan Iures
  Muzica: Mauriciu Vescan

  maya

  01/04/2012 at 4:37 pm

  • Servus maya! 😆

   Îmi pare bine că „te văd”. 🙂

   Tiberiu Orasanu

   01/04/2012 at 4:42 pm

   • Tibi
    😆
    Servus!

    Si mie la fel! 🙂
    Numai bine si salutari alor tai! 🙂

    maya

    01/04/2012 at 4:44 pm

 3. Am inteles ca la Slatina, Darius – sotul Laviniei Sandru a reusit sa stringa intr-o saptamina 30.000 de voturi prin care i se solicita sa candideze din nou la primaria orasului!
  Faptul ca a demisionat din PD-L este un suficient „afis de campanie”?

  Nicusor Dan nu a reusit acest lucru, timp de mai multe luni. De ce? Intrebare retorica si trista? 😦

  maya

  01/04/2012 at 4:43 pm

  • @maya
   sarutmina
   cred ca ” a stringe” inseamna pentru darius ,ca si pentru oprescu,altceva decit ce inseamna pentru nicusor dan;
   mi-e teama ca pentru primii doi ” a stringe” e copy/paste a unor liste cu date personale la care au acces si falsificarea semnaturilor

   intamplator

   01/04/2012 at 4:47 pm

   • Exact acest lucru am vrut sa-l semnalez;imi pare tare,tare rau pentru faptul ca Nicusor Dan se lupta cu morile de vint dar si cu nepasarea unor concetateni!

    Oricum ii apreciez munca,stradania si consecventa! Odata si odata tot va veni si vremea lui…..poate ca pina in iunie….totusi…..!

    maya

    01/04/2012 at 5:01 pm

  • Eu sunt slatinean. E simplu pentru Valcov sa stranga multe semnaturi pentru ca e foarte popular. Eu il voi vota din nou, chiar daca se muta de la PD-L la alt partid (as fi vrut sa fie NR 🙂 – desi nu stiu cum s-ar fi descurca cu regulamentele stricte NR referitoare la „traseistii”). A facut multe pentru oras si e inca accesibil ca persoana (chiar ieri m-am intalnit cu el pe strada si m-a salutat primul).

   Alin Stefanescu

   01/04/2012 at 9:52 pm

  • N-am rabdare sa citesc toate mesajele; le-am cautat doar pe cele despre Nicusor Dan.
   Nicusor Dan NU a incercat sa stranga semnaturi vreme de nu stiu cate luni; operatiunea a inceput saptamana trecuta si, in ceea ce ma priveste pe mine (unul dintre voluntari) merge bine. Nu extraordinar de bine, dar rezonabil.
   N-ar fi nicio problema sa fie strans numarul respectiv daca intelectualitatea subtire a acestui oras ar dedica macar 5% din timpul dedicat saptamanal tanguielilor pe Internet si contemplarii propriului buric completarii si expedierii prin posta a celor doua formulare care pot fi downloadate de pe site-ul respectivului. Treaba dureaza 10 minute si costa 2-3 lei. E drept ca e cumva anonima, adica nu te admira nimeni pentru cat de frumos si destept esti si cat de bine le-aduci din condei.
   Daca ma prind cum se face treaba, poate-l rog pe Theophyle sa ma lase sa postez un scurt articol, ca prea miroase a neputinta si flori de mort pe-aici.

   Prostu' satului

   02/04/2012 at 3:00 am

 4. buna ziua
  ce sa spun,ca bucurestean ” demolat” cind aveam 18 ani si care de atunci a tot visat la ” casa lui” inteleg perfect tragedia;bun ,am reusit dupa 35 ani sa am ” casa mea” ;(eu prin casa inteleg o casa ” pe pamint,cu citiva mp de curte si pe o strada unde ma salut cu vecinii si discutam de ce flori sa ne plantam ” in curti”;acum sunt norocos,am asa ceva)
  nu am orasul meu si asta ma doare;
  cine face orasul ” nostru’? NOI
  ieri am reusit sa gasesc un punct unde se stringeau semnaturi pentru nicusor dan;am intrebat-o pe doamna care stringea semnaturile citi au semnat ieri pina la 14-14.30: semnasera 26,eu am fost al 27-lea;
  punctul era la intrarea in parcul titan,unde simbata cred ca sunt mai multi oameni ca in herastrau;foarte putini;m-am uitat 5 minute,nici macar nu se opreau sa vada pentru ce sta acea doamna acolo;mai eram cu cineva: zic ,semneaza si tu;nu semnez toti sunt o apa si-un pamint;i-am spus de acest baiat;l-am convins,sa semneze;
  pentru mine tilcul povestii e trist;” politicienii” au reusit ce si-au propus: sa distruga speranta caNOI putem face ceva;mi-e teama ca au reusit=sa fie ei intre ei,ei cu ei

  intamplator

  01/04/2012 at 4:44 pm

  • Intamplator
   😆
   Buna ziua!

   Speranta este legata totusi si de „sa NU uiti Darie”!

   Desi „uitarea este scrisa in legile omenesti”, unele lucruri NU trebuiesc uitate!
   Iertate da, dar uitate….NU!

   De uitare si de distrugerea sperantei s-a folosit „scumpa” noastra clasa politica @ acolitii, in frunte cu
   Ioan Ilici Iliescu promotorul democratiei originale, ocazie cu care s-a distrus si imaginea/conceptul de
   „putere a poporului”!

   maya

   01/04/2012 at 4:57 pm

 5. Ziua buna la lumea buna.

  mishu jamie

  01/04/2012 at 4:50 pm

 6. Salutare !
  Ce n-a demolat Ceasca, demoleaza nepasarea :
  Casa Miclescu, in Kiseleff :
  http://sarahinromania.canalblog.com/archives/2012/03/24/23842964.html

  Tzepelica

  01/04/2012 at 4:56 pm

  • Tzepelica
   😆
   Servus!

   Trist,dar impresionant articol!
   Colonelul Miclescu…..OM!
   Doamne,Doamne sa-l odihneasca in pace!

   maya

   01/04/2012 at 5:11 pm

   • Servus, draga maya ! 🙂
    In tara asta s-au mai nascut si OAMENI, nu numai hiene/slugi.

    Tzepelica

    01/04/2012 at 5:17 pm

    • Tzepelica
     😆
     Din fericire NU mor caii cind vor ciinii!

     maya

     01/04/2012 at 5:25 pm

 7. Nu cred că Nicuşor Dan chiar vrea să fie PG. Cred că vrea mai mult să se facă deocamdată cunoscut, pentru o viitoare platformă politică. Dacă ar strînge semnăturile, eu l-aş vota.

  Tiberiu Orasanu

  01/04/2012 at 4:57 pm

  • @tibi
   nicusor dan aproape cert nu il veti vedea in ” politica” are principii si asta e o incompatibil cu politica
   este un excelent administrator si un ” fanatic” la legalitatii
   nu are resurse materiale
   daca,daca-desi practic nu are sanse-va fi PG cred ca va reusi sa clatine rau grupurile de interese din administratie;are o tenacitate care cred ca il face si pe basescu invidios
   si mai are ceva: principii
   ce cred ca nu are : arta compromisului,dar se poate educa
   pare un paradox principii&compromis,dar in lumea reala nu poti trai numai cu principii( cel putin asa cred eu)e un permanent compromis in care se incearca apropierea celorlalti de ” pricipiu”

   intamplator

   01/04/2012 at 5:14 pm

   • intamplator
    Aveţi dreptate cu Nicuşor Dan. Sper să îl vedem cît mai des în spaţiul public.

    Tiberiu Orasanu

    01/04/2012 at 5:20 pm

  • Tibi

   Chiar daca vrea doar sa se faca cunoscut, face ceva….atrage atentia….doar „noi” tocmai pentru distragerea atentiei….sintem „atacati”/manipulati/dezinformati.

   maya

   01/04/2012 at 5:15 pm

   • maya
    Cei manipulabili n-au remediu; ceilalţi se ceartă. Cine cîştigă? Concret şi pe termen lung, nimeni; la obiect şi pe termen scurt, vuvuzelele, penalii şi lichelele. Am ajuns să nu mă mai mir de nimic: Anca Boagiu să-l „garanteze” pe gunoier. Mi-a fost silă şi am închis televizorul.

    Tiberiu Orasanu

    01/04/2012 at 5:24 pm

    • @tibi
     scuze,nu cred ca folosirea cuvintului ” gunoier” e potrivita aici;
     prigoana e un parvenit ca toti ceilallti din clasa politica( sau,ma rog 90 pct)si care nu va fi niciodata „onorabil”si cum se arata nici generatia urmatoare de prigoni nu da semne de asa ceva
     ” gunoier” e totusi o meserie onorabila,ceea ce nu e cazul lui prigoana

     intamplator

     01/04/2012 at 5:29 pm

     • intamplator

      De acord cu dv.
      Meseria de gunoier este onorabilă, prigoană absolut sigur, NU!

      Tiberiu Orasanu

      01/04/2012 at 5:48 pm

    • Tibi

     Rugaciune
     (chiar daca pare sa fie deplasat)

     Doamne, dă-mi seninatatea
     Să accept ceea ce nu pot schimba,
     Curaj să schimb ceea ce pot
     Şi ÎNŢELEPCIUNEA să le deosebesc.

     …………………………………………………………………………….
     Doamne da-mi curaj sa schimb ceea ce pot,
     Rabdare sa accept ceea ce nu poate fi schimbat
     Si INTELEPCIUNE sa recunosc deosebirea dintre acestea

     maya

     01/04/2012 at 5:36 pm

 8. Bucurestenii au pe cine sa aleaga – pe Nicusor Dan.Nu il stiti,desigur. Va spune ‘goagal” ca este un fost olimpic la matematica, cu doctorat la Sorbona si presedintele Asociatiei Salvati Bcurestiul. A castigat toate procesele cu primaria, a sanctionat cat a putut un om singur, cu o Asocitie mica, sa se lpte cu birocratia spagara. Multi nu vir sa voteze. Multi vor sa isi anuleze vorul si ii inteleg pe toti. Bucuretiul meu drag arata ca o lada de gunoi cu blocuri urate! De aceea mai incerc o data. Mai rau nu poate sa fie intre carpaciul Oprescu si gunoierul prigoana eu aeg olimpicul Nicusor dan.Avem o snsa:)

  valentin

  01/04/2012 at 5:24 pm

  • maya
   Reinhold Niebuhr o spus astă minune de vorbă înţeleaptă. 🙂

   Tiberiu Orasanu

   01/04/2012 at 5:49 pm

   • Multumesc! 🙂

    maya

    01/04/2012 at 5:57 pm

  • @tzepelica
   da,strazile cu tei din mintuleasa ” ce cusur avea” ?
   sau strazile din cartieul ” evreiesc”(cele din zona popa nan/anton pann/cauzasi/vitan/theodor sperantia/valeriu braniste…)
   nu mai zic de case!

   intamplator

   01/04/2012 at 6:27 pm

   • Nu-mi povesti, am stat in Mantuleasa pana in clasa a cincea.
    Primele clase, la scoala nr. 31, azi demolata.

    Tzepelica

    01/04/2012 at 6:33 pm

 9. ” Bucurestii sunt o creatie a natiunii noastre, sunt originalitatea noastră, sunt tot ce am fost în stare să facem…Bucuresti-ul a ajuns, ca prin proprie vitalitate, să se impună ca o Capitală unică asupra căreia s’a revărsat grija atentă a unor mari oameni pe care însă nu i-am înteles deplin pentru a li se arăta recunostinta cuvenită… ”

  N. Iorga – „Istoria Bucurestilor” 1939
  http://museum.ici.ro/mbucur/romanian/micparis.htm

  maya

  01/04/2012 at 6:03 pm

 10. Resalut
  Amintirile legate de Bucuresti ma napadesc . AZI . 🙂
  – Orasul cu Dimbovita curata , ( sau cit de cit ) frumos la suprafata si aia murdara , poluata bine ascunsa dedesupt prin canalizare subterana .
  – Ca in politica , blonda atragatoare la suprafata si gunoierul parvenit la dedesupt dar de aceiasi importanta vitala pentru finanta politica . 🙂

  Ma relaxez privind la Clujul natal unde numeni INCA nu a decis sa bage Somesul in galerie subterana ca sa ascunda sub pres „gunoiul”. Si unde tot nimeni nu a decis sa devina port cu cererea de finantare UE aferenta .

  In rest , tot respectul pentru bucuresteni dar uneori ma intreb cam cit timp trebuie sa treaca pina reusesc macar sa asfalteze si strazile pietruite a capitalei sau sa bage apa potabila si pe anumite zone periferice . Oricum sint mindru ca va devenii port la Dunare . 🙂 Mama prostilor a fost si este mereu gravida .
  De, circotas ardelean . 😆

  stefan60

  01/04/2012 at 6:10 pm

  • @stefan
   cred ca v-ati ” obisnuit ” cu ” contrele” mele( fiti sigur ca sunt prietenesti)
   a. nu-mi aduc aminte dimbovita sa fi fost curata vreodata/e acoperita inainte de 44
   ce e ” descoperit” acum,arata chiar bine,e curata;e mai curata decit somesul
   nu va recomand s-o ” mirositi” la budesti-vreo 35 km de bucuresti unde se varsa in arges
   b.aiureala aia numita ” canal dunare-bucuresti” nu se va face niciodata;daca se va face probabil ca va folosita sa pluteasca pe ea” gondolele lui oprescu”
   c. 95 pct din strazile din bucuresti sunt asfaltate si canalizate;din zonele vechi mai sunt doar in citeva locuri-majoritatea in sectorul lui ” care este” si in zonele in care s-au construit case noi(prin titan si colentina/fundeni)
   in orice caz situatia nu e aia descrisa de presa=catastrofa;da,mai sunt ceva strazi,dar -ex-pt dvs faimosul cartier ” giulesti sirbi=ala inundat mereu” e aproape canalizat si asfaltat in totalitate
   n-am mai fost in cluj de bvreo 8 ani,dar in bucuresti,strazile chiar sunt bune si asta -zic eu-datorita lui basescu si videanu,in nici un caz oprescu( asta daca mai sta 4 ani le aduce la starea dinainte de basescu)

   intamplator

   01/04/2012 at 6:22 pm

 11. buna seara tuturor! nasol moment sa ai de ales intre „copilul de suflet ” al lui tataie ilici si „pliciul” madamei udrea. in cazul asta este necesara alegerea lui jiji bekali sau iri columbeanu. daca e circ macar sa fie cu circari autentici.

  zigzag

  01/04/2012 at 6:21 pm

  • @zigzag
   cel mai bine ar fi o conducere colectiva=oprescu/jiji/irinel/prigoana sub presedintia lui lis

   intamplator

   01/04/2012 at 6:24 pm

 12. Am o relatie foarte stransa cu Bucurestii (atrag cu respect atentia ca multi folosesc, gresit, forma la singular!), din perioada studentiei mele. Si cunosc foarte bine cartierul de care vorbeste Traian, pe care-l cutreieram, mai ales la inceputul verii, la „cules” de miros de mititei in vreo gradina anonima. Ba, vreo doi ani am si locuit acolo, in gazda la doamna Foca, pe strada Proserpina nr.5, al carei capat se „varsa” direct in Stadionul Republicii (ma rog, cine stie…stie si amintirile nu se pot sterge!). Sigur, sunt multe astfel de amintiri (fiecare detine un patrimoniu personal de parfumuri, o osmoteca proprie!)…n-are rost si nu e locul aici de a le rememora. Imi dau insa seama lesne cu cata durere rasar ele in memoria unor oameni care nu doar au locuit temporar acolo, ci au vazut lumina zilei…Recunoasteti ca de cel putin cinci ori pe ani visati curtea si casa copilariei?!

  nenea iancu

  01/04/2012 at 6:32 pm

 13. Salutare la toate lumea! 🙂

  Prietenul nostru de bloggereala si cel caruia (eu cel mai mult) ii datoram ce stim despre Sandei, Mister Bascaliosul, a inceput un serial la Nora despre Cazul Panait.

  http://noradamian.wordpress.com/2012/04/01/cazul-panait-standard-de-lucru-in-%E2%80%9Ecooperativa-avantul1/

  A nu se rata! 🙂

  Cetatean

  01/04/2012 at 6:37 pm

  • Mulţumesc citi, sînt pe recepţie. 🙂

   Tiberiu Orasanu

   01/04/2012 at 7:22 pm

   • 🙂 vad ca e serial, deci vor mai fi episoade.

    Cetatean

    01/04/2012 at 7:29 pm

  • Cetatean
   😆
   Servus!

   La 10 aprilie 2012 se implinesc 10 ani de la moartea procurorului. 😦

   maya

   01/04/2012 at 7:48 pm

  • Din articol:

   „La comemorare au fost prezenti membri ai familiei, in special prieteni ai matusii sale, Eleni Dumitru, care l-au cunoscut de copil, care l-au iubit si respectat enorm, precum si oameni pentru care Cristian a devenit intre timp un simbol si o sursa de inspiratie.

   Nu au fost prezenti colegii sai din Parchetul General, adica al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nici fostii sefi atat de preocupati de soarta sa pana in ultimele clipe de facusera din domiciliul sau loc de pelerinaj viciat de insinuari bulversante, care i-au confiscat dosarele si care-i pregatisera o inscenare ticaloasa, nici fostii colegi cu care juca fotbal, nici fosta lui prietena cu care avea programata nunta.”

   maya

   01/04/2012 at 7:52 pm

 14. adevarata fata a ” administratiei oprescu” in cei patru ani de administrare a orasului Bucuresti!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/100-de-minciuni-sau-promisiuni-neonorate-ale-primarului-general-sorin-oprescu-974597.html

  intamplator

  01/04/2012 at 6:57 pm

  • Remarc ca e prin de „succese” medicul . 🙂
   Ma intreb daca si la nivelul de datorii a primariei a reusit sa concureze perfomantele capitalei italiene Roma . Un mizilic de 10 miliarde euro .

   stefan60

   01/04/2012 at 7:04 pm

   • @stefan
    daca mai sta un mandat depaseste ,cred,roma la datorii/de avut in vedere nu suma ci raportul venituri/credite de rambursat;n-as exclude ca bucuresti sa ajunga la caitolul asta pe locul 1 din capitalele ue;( sa nu fim ultimii la toate)

    intamplator

    01/04/2012 at 8:02 pm

  • Seara buna.

   Cum spunea o comentatoare, Oprescu o dadea inainte cu ilegalitatile lui Videanu, in timpul si dupa campania electorala din 2004. Se pare ca dovezile s-au evaporat brusc, la fel ca ale lui Felix in 2007, cand o dadea inainte cu „informatiile cheie” despre Basescu.

   EuCuMine

   01/04/2012 at 7:05 pm

 15. Sa deviem un pic de la Bucuresti . 🙂
  Un studiu al bancii centrale italiene a demonstrat cu cifre ca primii 10 bogati italieni detin o avere echivalenta cu intreaga avere a 3 milioane de „saraci” latini .
  Nu cred ca au inclus in calcule si nivelul meu de bogatie . Rezultatele ar fi fost complect diverse 😆

  stefan60

  01/04/2012 at 6:59 pm

 16. am o mare rugäminte, cum putetzi sä-mi explicatzi,

  madam jianu a dat mitä, si este doveditä si condamnatä,

  iar bonmbonel care a luat mitä, NU.

  a dat jianu mitä sfantului duh???????

  HALLO, magistratzi ce spälatzi cadavrele hotzilor, trezirea.
  se fac de ras in toatä lumea. Rusine!!!!

  theo- nona

  01/04/2012 at 7:09 pm

  • theo, asta e Justitia Sandeilor, isi clameaza „independenta” ca la adapostul ei sa pupe mina unora ca Nastase.

   Cetatean

   01/04/2012 at 7:15 pm

 17. Dacă vă interesează, Cristi Preda în direct la B1.

  Tiberiu Orasanu

  01/04/2012 at 7:21 pm

  • Cristi Preda:(parafrazez)
   Traian Basescu nu mai are influenta asupra PD-L;s-a exagerat de catre opozitie cu acest lucru.
   Exista personalitati in PD-L care nu mai il iau in considerare pe presedinte!

   Ps: se vede/sa le fie jena!

   maya

   01/04/2012 at 7:46 pm

 18. Întreb oamenii mai pricepuţi decât mine cum este posibil să vină un neica-nimeni în probleme de economie şi finanţe – mă refer la Victor Ponta – şi să-mi spună mie (el, vasăzică, iar nu preş, pm, guv BNR sau FMI, BM, BEI etc.!) că „România a intrat oficial în recesiune”. Prin urmare, îl rog să mă anunţe (după ce ajunge pm) şi când RO va ieşi din „recesiune”. Mai bine ar vorbi cu Ionel Blănculescu (specialistul care a explicat foarte limpede, într-o seară, la TV) cum devine cazul cu recesiunea. Termen cu care nu te joci, ca şi cu maşinile de curse!

  nenea iancu

  01/04/2012 at 7:31 pm

  • Pai daca se vrea premier, mare dobitoc 😦 Nu am vazut/auzit de un comunicat INS ptr. a trage concluzia, o avea el un ciur cu bobi :mrgreen:

   mar

   01/04/2012 at 7:51 pm

  • NU sint un priceput, dar ca Ponta este un neica nimeni totusi „vad”!

   maya

   01/04/2012 at 7:55 pm

  • @nenea iancu/buna seara
   ponta anticipeaza cifrele trim 1-cred ca raportare ins e pe 15 mai-;
   cifrele de control atrata intr-adevar scadere ian-feb fata de trim 4;martie pare a fi mai bun decit asteptarile,nu stiu daca va ” recupera ian-feb” dar e posibil (posibil,nu probabil) ca ” specialistii ” lui ponta s-o zbirceasca;
   tehnic,daca ai scadere 2 trimestre consecutive,e recesiune si trim 4 a fost minus 0.2 fata de trim 3(drept e ca trim 3 a fost ” steroizidat de agricultura);
   ca nespecialist-dar ca tip care se” invirte” prin productia reala, as ” ghici” trim 1 fata de trim 4 /,0+/- 0.4;( e vorba de perceptie,in nici un caz de cifre si/sau analiza a lor);vom sti in jurul Pastelui
   sa revin la ponta, e hahalera,roman avea ” implementare” asta vad ca e cu ” recesiune&suspendare”
   declaratie pur si simplusa dea ” munitie” guristilor de la teveuri
   repet: cert este ca martie e peste asteptari iar aprilie se arata bun; din mai intra in raportari si avansurile date in trim1 la co finantarile cu ue( nu alea gen udrea,serioase de data asta) si va fi crestere frumoasa,statistic;

   intamplator

   01/04/2012 at 8:22 pm

 19. Îmi permit să-l întreb pe @Cetăţean, în a cărui competenţă cred necondiţionat atunci când am dubii legate de Justiţie, deci, pe ce se bazează liderul opoziţiei Victor Ponta (altminteri, un fanfaron şi un mincinos!), atunci când spune că va solicita suspendarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Pentru Dumnezeu (şi pentru noi!), cine are dreptul să ceară acest lucru?

  nenea iancu

  01/04/2012 at 7:48 pm

 20. La B1 – „marele” economist, poetul Florin Iaru!

  maya

  01/04/2012 at 7:58 pm

  • Maya dragă

   Florin Iaru este etalonul perfect al prostiei cu logoree direcţionată „poetic”.
   FI este singurul prieten al lui Dorin Tudoran, bleeah.
   Ce te miră?

   Tiberiu Orasanu

   01/04/2012 at 8:31 pm

   • Aroganta si autosuficienta lui!
    Ma astept ca din clipa in clipa sa sara de pe scaun ca un balonas cu baloane de spuma la gura!
    Este penibil si jenibil!
    Vorba ta,bleeah!

    Cred ca sint sado-masochista pentru ca il ascult;imi vine sa sparg televizorul, dar dupa aceea ce ma fac? 😆
    Dar pentru Dorel Sandru trebuie sa-i „suport” pe Iaru si pe Petre! 😦
    Ce sa-i faci, totul se plateste! 🙂

    maya

    01/04/2012 at 8:54 pm

 21. Seara buna 🙂
  Frumoase amintiri, superba postare. Din pacate eram mica cand s-a demolat o parte din Bucuresti, dar am ramas cu amintirea modului in care a circulat informatia cand au demolat Spitalul Brancovenesc, proaspat renovat la acea data si Biserica Sf. Vineri. Oamenii erau furioasi si vorbeau fara sa se mai fereasca, multa durere am vazut atunci in preajma mea.
  Groaznica dilema 😦 Dar cred ca intre Oprescu care nu a facut nimic si Prigoana, mai degraba ultimul. Ar fi groaznic ca Oprescu sa mai castige un mandat 😥

  mar

  01/04/2012 at 8:02 pm

  • @mar/buna seara
   locuiti in bucuresti????
   prigoana? oprescu?
   nicusor dan,va rog mergeti si semnati pentru el

   intamplator

   01/04/2012 at 8:25 pm

   • Nuuu, langa Bucuresti. Din punctul meu de vedere Nicusor Dan, dar nu cred ca poate sparge gasca 😦

    mar

    01/04/2012 at 8:27 pm

    • poate nu o sparge,dar si o fisura e buna
     ginditi-va numai la efectul psihologic al aparitiei unui om din afara sistemului, ” antisitem”

     intamplator

     01/04/2012 at 8:34 pm

     • Sa speram ca va fi votat de electoratul care nu participa la vot. Cert este ca va fi urat de tot daca Oprescu mai prinde un mandat.

      mar

      01/04/2012 at 8:39 pm

 22. Buna seara to all
  Nene Iancu,
  raspunsul il ai pe ziare.com. Citez: ” Economistul Daniel Daianu si Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata vor face parte din echipa care se va ocupa de programul economic al USL, iar Bogdan Teodorescu va coordona echipa de comunicare, a anuntat duminica presedintele PSD, Victor Ponta”.

  ion

  01/04/2012 at 8:04 pm

  • Daianu care a fost o catastrofa de ministru 😦 Teoria ca teoria dar practica ne omoara, vai de noi.

   mar

   01/04/2012 at 8:12 pm

 23. antim 2, acolo a fost prima mea adresä, cunosc ca in palmä,dela operetä,la chirigiu
  ,
  pe uranus, spre izvor sträzile pe dreapta mergeau in jos, iar pe stanga sabinelor si………

  cand mergeam la inviere, ne era fricä sä nu ne vadä securistii scolii, dar noi mai mult ne zbenguiam

  theo- nona

  01/04/2012 at 8:09 pm

 24. cristi preda, nu -mi place.

  theo- nona

  01/04/2012 at 8:12 pm

 25. aduc la tv, pe orcine, ce vorbesc contra guvernului si presedintelui.
  indiferent ce, inportant cat mai vehement, chiar si prostii.

  theo- nona

  01/04/2012 at 8:17 pm

 26. spitalul brancovenesc, cu teribilä fatzadä si sus cu stucaturi,
  si aläturi piatza unirii si hala cu geamuri. au distrus tot.

  theo- nona

  01/04/2012 at 8:19 pm

  • Ptr. Hala Unirii a ramas o replica, Hala Traian.

   mar

   01/04/2012 at 8:21 pm

 27. salutare, iancule! 🙂

  Competentele mele nu sunt enorme, ci, atitea cite sunt, sunt date de citirea relativ atenta a legilor, regulamentelor si deciziilor CCR, asezonata cu o interpretare logica si de bun simt.

  Ponta are o obsesie cu Roberta Anastase si schimbarea ei.

  1. In primul rind, dimensiunea politica a atacului lui Ponta. Camera e decizionala in privinta legilor cu impact financiar si in privinta legilor de punere in aplicare a Codurilor. Numai saptamina trecuta, parca, s-a votat legea de punere in aplicare a Codului Civil si legea de modificare a Codului Penal prin care se instituie confiscarea extinsa a averilor. Prin urmare, avind in vedere ca mai sunt de votat legile de punere in aplicare a celorlalte coduri (de procedura), dorinta lui Ponta are un substrat politico-juridic evident: ingroparea acestor legi fara de care noile Coduri nu pot fi implementate. In plus, fiind decizionala pe legile cu impact financiar, Camera a avut ultimul cuvint pe toate initiativele legislative ce vizau sabotarea politicii de austeritate sopirlite de Opozitie (si uneori chiar de parlamentari ai puterii).

  Inca ceva: avind presedintia Senatului si a Camerei, puterea nu are emotie dpdv procedural (in sedintele in plen sau in sedintele Camerelor reunite). Chiar daca puterea are uneori mai putini oameni prezenti la vot, presedintele are argumente pe procedura si pe… experienta sa traga de timp si sa nu permita, conjucntural, Opozitiei sabotoare sa arunce in aer austeritatea bugetaresau unele legi care conteaza pentru MCV.

  2. Dpdv regulamentar si contitutional, Ponta dovedeste ca e ageamiu. El a cerut mai intii „inlocuirea” Robertei Anastase de la sefia Camerei, ca o conditie a revenirii USL in parlament. Insa era o cerere vicleana, un fel de incercare de a face Puterea sa aiba si ea un moment Geoana-Sova: crezind ca aia de la putere sunt fraieri sa faca „rocada” recomandata de Sova prin care Geoana sa fie inlocuit de Corlatean, Ponta incearca sa provoace „rocada” (manevra cu rezultate cunoscute: Blaga sef la Senat) care sa ii lase pe cei de la Putere care sefia Camerei.

  Daca a vazut ca nu merge, a schimbat foaia si ameninta ca vor forta „suspendarea”(obsesiv termen) Robertei. Problema e ca Roberta poate fi suspendata numai daca este gasita vinovata de incalcarea Regulamentului sau Constitutiei (si asta o constata in primul rind comisia juridica, unde puterea are majoritatea, si apoi plenul). Si chiar daca ar fi gasita, Opozitia nu are majoritate absoluta la Camera.

  In plus, decizIile 601 si 602/2005 ale CCR pe care Sova le-a interpretat ca boul cind a dat asigurari PSD-ului ca il pot schimba pe Geoana fara a pierde sefia Senatului se completeaza cu deciziile 1630 si 163`1 /2011 ale CCR, pe care se pare ca nimeni de la PSD nu le pricepe desi cuplul Ponta-Sova alcatuiesc un cuplu de juristi comici dinamita.

  Cetatean

  01/04/2012 at 8:42 pm

 28. Regulamentul Camerei:

  Art.20:

  4) Calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor sau cea de membru al Biroului permanent încetează în urma demisiei [nu e cazul], a revocării sau a pierderii calităţii de deputat [nu e cazul].

  Ponta forteaza portita revocarii insa nu citeste Regulamentul.

  Art. 26. – (1)*) Revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi propusă, când se schimbă majoritatea politică din Camera Deputaţilor, de către majoritatea deputaţilor.

  (2)*) Revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi propusă şi la cererea a minimum o treime din numărul total al deputaţilor, în una dintre următoarele situaţii:

  a) încalcă prevederile Constituţiei României;
  b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor sau ale Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

  (3) Revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi cerută de grupul parlamentar care l-a propus.

  CCR s-a pronuntat pe acest articol 26 (fost 25) in decizia 602/2005:

  „De asemenea, Curtea Constitutionala retine ca reglementarea revocarii presedintelui Camerei Deputatilor nu poate contraveni principiului configuratiei politice, care, potrivit art. 64 alin. (5) din Constitutie, sta la baza alcatuirii Biroului permanent. Din textul constitutional mentionat rezulta fara echivoc ca prin configuratia politica a fiecarei Camere se intelege compunerea acesteia rezultata din alegeri, pe baza proportiei pe care grupurile parlamentare o detin in totalul membrilor Camerei respective. In virtutea configuratiei politice izvorate din vointa corpului electoral se desemneaza si presedintele Camerei Deputatilor si al Senatului. Votul acordat presedintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decat in cazul in care grupul care l-a propus cere revocarea politica a acestuia sau, in cazul unei revocari ca sanctiune, cand acest grup sau o alta componenta a Camerei solicita inlocuirea din functie a presedintelui pentru savarsirea unor fapte care atrag raspunderea sa juridica. Aceasta inlocuire se poate face numai cu o persoana din acelasi grup parlamentar, care nu isi poate pierde dreptul la functia de presedinte, dobandit in virtutea rezultatelor obtinute in alegeri, respectandu-se principiul configuratiei politice. In acelasi sens, Curtea Constitutionala retine ca revocarea din functie inainte de expirarea mandatului produce intotdeauna efecte numai asupra mandatului celui revocat, iar nu si asupra dreptului grupului parlamentar care a propus numirea lui de a fi reprezentat in Biroul permanent si, in consecinta, de a propune alegerea unui alt deputat in locul devenit vacant”.

  Pe avest fragment si-a intemeiat Sova „rocada” pe care vroia sa o faca intre Geoana si Corlatean. Probela era ca acesta situatie juridica descrisa de CCR NU ise aplica lui Geoana, caruia ii fusese retras sprijinul politic de catre PSD. Ca urmare, Geoana si-a pierdut mandatul nu in urma unui vot-sactiune, ci in consecinta pierderii sprijinului politic. Astfel a devenit posibil ca PSD sa piarda dreptul de a propune un inlocuitor la senat (CCR, decizia 1631/2011), si s-au facut alegeri cu rezultat Blaga sef Senat.

  Cum PDL-ul nu ii retrage sprijinul politic lui Anastase, inseamna ca decizia 1631/2011 nu ii e aplicabila, cu decizia 602/2005: numai PDL-ul poate propune revocarea ei ca sanctiune pentru incalcarea Constitutiei si Regulamentului si, daca este revocata (ar vrea Ponta!), PDL are dreptul sa propuna un inlocuitor tot din PDL, care insa trebuie sa intruneasca si numarul de voturi.

  Cetatean

  01/04/2012 at 8:53 pm

 29. Buna seara,
  cred ca e interesanta emisiunea lui Turcescu. Oricum, atmosfera relaxata ceea ce nu prea se intalneste in talk-show uri!

  cedric

  01/04/2012 at 9:09 pm

 30. Numaratorul de oua la Irealitatea.

  Normal, dosarele sunt politice.

  Cetatean

  01/04/2012 at 9:20 pm

 31. Hehe, se apara in dosarul „Trofeul Calitatii”, acolo unde se simte cel mai fragil 😆

  Citeaza din opinia separata 😉

  Cetatean

  01/04/2012 at 9:21 pm

 32. Si eu am copilarit in cartierul Uranus, mergeam la scoala la 124 vis a vis de zidul Arsenalului. Apoi treceam podul Izvor la Lazar. Toate strazile din cartier au disparut : Mihai Voda, Bateriilor, Orascu, VA Ureche, Izvor ..biserica Izvorul Tamadiuri …. Adevarat este, a disparut un mod deviata , o comunitate umana care a trait de generatii a fost spulberata ca pleava in vint… A fost o crima impotriva umanitatii distrugerea unui cartier intreg, din inima Bucurestiului, pentru a construi monstrozitatea arhitecturala a Casei „Poporului”.. Pentru noi cei din cartier totul s-a pierdut la inceputul anilor 80′ , astia de acum nu mai au ce sa distruga ……

  Sorin Muncaciu

  01/04/2012 at 9:21 pm

 33. Idiotul se apara la intrebarea reporterei: „erati cu totul strain de finantarea campaniei Dvs?”.

  „Evident!”

  Cetatean

  01/04/2012 at 9:22 pm

 34. Acuma o da politic, era ocupat cu aderarea la UE, „pot fi eu banuit ca m-am ocupat cu afisele din campanie?”.

  Cetatean

  01/04/2012 at 9:23 pm

 35. Hurezeanu il spala la greu.

  Cetatean

  01/04/2012 at 9:23 pm

 36. Reportera (Medeleanu) il rupe: „era suficient sa dati un ordin ca sa fie trafic de influenta, nu trebuia sa fiti prezent in anumite locuri”.

  „Pentru ce?”intreaba timp Nastase.

  Reportera insista: „dar ati beneficiat de bani!”.

  Hurezeanu: „sunteti o victima a unei malversatiuni politice?”.

  „Da!”.

  Cetatean

  01/04/2012 at 9:25 pm

 37. Moare ca e Traian Basescu Presedintele Romaniei.

  Cetatean

  01/04/2012 at 9:30 pm

 38. ICristoiu il face praf si pulbere pe VPonta la B1TV: nici Vadim nu a facut asa ceva!

  Tema :conferinta de presa de astazi a USL cu privire la motiunea de cenzura din 17 aprilie, in care Ponta ar fii lasat sa se inteleaga

  1. MRU ar fii ajuns premier nu intr-un mod democratic ci datorita „agenturilor straine” carora vrea sa le vinda tara

  2. Roberta Anastase – jos/Cristoiu zice:Ponta are o problema cu femeile/probleme sexuale

  3. facultatea maghiara de medicina din Tg-Mures – cu asa ceva nu te joci la motiune/toti nationalistii romani o vor lua razna si situatia poate scapa de sub control

  Ps:Cuprul vindut nu este cel de la Deva, ci cel de la Abrud;pretul obtinut este ff bun zic comentatorii!

  maya

  01/04/2012 at 9:32 pm

 39. „Ce veti face daca verdictele vor ramine aceleasi?””(Medeleanu).

  „Nu au cum sa ramina asa, contez pe Dvs sa intelegeti ca nu au cum sa ramna asa, sunt o parte urita pe istoria Romaniei

  Cetatean

  01/04/2012 at 9:33 pm

 40. ICristoiu:

  problema cu Ontanu si Piedone este pierderea USL nu a PD-L!
  Care sint victoriile? Sorin Oprescu care oricum cistiga?

  USL incearca sa-l „cumpere” pe Ontanu?Cind esti pe val, eventual iei personalitati, ce nevoie este sa-l iei pe Ontanu? Insemna ca nu esti pe val!

  maya

  01/04/2012 at 9:36 pm

 41. City,
  E posibil ca la recurs completul sa caseze hotaririi anterioare si sa ceara rejudecarea cauzei?

  ion

  01/04/2012 at 9:36 pm

  • nu stiu, ion, zau ca nu stiu, nu sunt specialist pe latura panala.

   Cetatean

   01/04/2012 at 9:41 pm

 42. CGusa:

  PD-L este varza, Ponta si Antonescu si-au unit neputintele!

  maya

  01/04/2012 at 9:37 pm

 43. Ma uit si eu la Turcescu. Asta seara imi place mult Cristoiu, face praf si USL ul cu incercarea de a aduna fortze de la alte partide. Va imaginati ca CDR sa fi luat oameni de la PSD? intreaba Cristoiu.

  cedric

  01/04/2012 at 9:38 pm

  • Excelent ICristoiu astazi! 😆
   Praf si pulbere face „speranta” USL!
   CGusa ii tine isonul! 😆
   Singur IBoda este singurul care lauda discursul lui Ponta din parlament;cind a fost intrebat de alte semne de maturitate politica a dat din colt in colt! 😆

   maya

   01/04/2012 at 9:49 pm

 44. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11891988-inalta-curte-judeca-luni-recursul-lui-mihail-boldea-decizia-arestare-preventiva.htm

  Presupun si nu stiu de ce 🙂 ca onorabilul reprezentant a politicii mioritice va fi judecat in libertate .

  stefan60

  01/04/2012 at 9:48 pm

 45. CGusa:USL „se ingrasa”/se umfla nepermis!

  ICristoiu: care este contributia lui Ponta?
  „Tu esti POnta,mare scula?” 😆 😆 😆

  S-a enervat Cristoiu:asta NU este politica,este negustorie!

  maya

  01/04/2012 at 9:52 pm

 46. Carnatila din Luzarii de pe Electrolizei pentru Carnatila din Bucuresti

  http://www.trilulilu.ro/video-divertisment/luzarii-ep-9-natl

  Cu dedicatie de la colegii mei animatori pentru nenorocitii de neosocialisti 🙂

  Dan MAȘCA

  01/04/2012 at 9:53 pm

 47. Iosif Boda este dus „cu pluta pe Bistrita”:nu conteaza ca USL este prost si umflat ci conteaza ca PD-L trebuie sa plece!
  Ce sa zic mare „idee” politica! 😦

  maya

  01/04/2012 at 9:54 pm

  • maya, boda asta e analistul lui peste, nu are rost sa il bagi in seama!

   Cetatean

   01/04/2012 at 9:56 pm

   • mintenash se face rosu ca poprika iute si rosie 😆 de minie proletara! 😦

    Ps:analistul lui peste prajit!

    maya

    01/04/2012 at 10:20 pm

  • Boda este rosu pana in varful unghiilor, omul lui Kaghebila si sprijinator de hidrant.

   mar

   01/04/2012 at 10:07 pm

   • Kaghebila este omiprezent prin ciracii lui! 😦
    Boda chiar si inconstient isi arata tarele rosii! 😦

    maya

    01/04/2012 at 10:22 pm

 48. Merci City,
  Te-am intrebat pentru ca un amic care lucreaza in domeniul justitiei mi-a spus ca exista un precedent cazul Bradisteanu.

  ion

  01/04/2012 at 10:08 pm

  • posibil, insa stii ca fiecare speta e diferita si ca ceea ce noua ni se pare la fel, Sandeii pot vedea diferit.

   Cetatean

   01/04/2012 at 10:45 pm

 49. In Birmania se prefigureaza o victorie zdrobitoare a partidului doamnei Aung San Suu Kyi . Adica doamna dizidenta care a facut si puscarie datorita opozitiei la regimul militar dar care a obtinut si premiul Nobel pentru pace .
  Schimbari mari prin Asia .

  stefan60

  01/04/2012 at 10:13 pm

 50. ICristoiu:observatia zilei!

  Tot ceea ce se intimpla in PD-L este in favoarea PD-L!Poate renaste!

  @all

  Noapre buna si ingerasii sa va aiba mereu in paza! 🙂

  maya

  01/04/2012 at 10:18 pm

 51. Cristoiu :exista judete in Ro pesediste care s-au saturat de baronii PSD. Nu vor iesi la vot.
  Cristoiu : de cand i-am cantat prohodul lui Basescu m-am lecuit.
  El nu e convins ca USL va castiga alegerile.

  cedric

  01/04/2012 at 10:25 pm

  • 😆 😆 😆

   maya

   01/04/2012 at 10:26 pm

 52. Cristoiu citeste Politeia. Duminica trecuta l-am facut Tata Omidu si Theophyle a explicat ca a dat gresi de fiecare data in previziuni 😀 In seara asta a zis ca s-a lecuit de previziuni.

  mar

  01/04/2012 at 10:25 pm

 53. ICristoiu:de cind i-am cintat prohodul lui Basescu m-am lecuit;avem un popor ciudat.
  Exista judete care s-au lecuit de baronii PSD.
  Victoria zdrobitoare de la locale a USL este posibil sa-i coste groaznic la generale!

  Daca as fii in sectorul 4 mi-ar fii scirba de mine insusi;poporul roman este hachitzos! Nu stii ce il apuca!

  maya

  01/04/2012 at 10:26 pm

 54. Poporul roman e hachitzos : niciodata nu stii cand il apuca (Cristoiu)

  cedric

  01/04/2012 at 10:26 pm

  • 😆 😆 😆

   Na, ca nu-i bai!
   Speranta a reaparut in zare! 🙂 🙂 🙂

   Ce s-au mai sfadit! Mi-a placut! 🙂

   Na, deci chiar spun noapte buna!
   Theophylle
   😆
   O zi buna in continuare!

   maya

   01/04/2012 at 10:30 pm

 55. http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Cea_mai_scumpa_pasune_din_Romania-amenajata_in_Delta_Dunarii_cu_milioane_de_lei-_GALERIE_FOTO_0_674332818.html#

  O noua victorie a blondei .
  Moama ce harnica ministru si cum a reusit sa ii zapaceasca pe toti barosanii . . 😆

  stefan60

  01/04/2012 at 10:32 pm

  • Stefan,
   investitia este buna altii sunt dobitoci. Dumnezeu da, dar nu baga in traista 😦 din pacate turismul este la pamant si ne mai minunam de ce pleaca romanii in Bulgaria.

   mar

   01/04/2012 at 10:37 pm

   • @ mar
    O investitie trebuie sa aduca profit . E regula elementara . Daca o faci fara sa calculezi cheltuielile de intretinere , functionare , sint bani aruncati pe geam . Ca salile de sport si piscinele construite unde primariile nu au banii pentru intretinerea , exploatarea curenta . Si atunci stau inchise , spre degradare tehnica .
    Nu e suficient sa bifezi marete realizari in caietul de sarcini . Mai trebuie sa le faci si utile societatii nu doar planului . 🙂

    stefan60

    01/04/2012 at 10:43 pm

   • ” railor;nu intelegeti nimic”
    chestia aia e pentru vaci;nu sunt stresate si dau lapte mult+respecta normele EU referitoare la vaci(precis trebuie sa fie ceva norme)

    intamplator

    01/04/2012 at 11:16 pm

 56. Va las
  Urmaresc cu interes o ancheta tv italiana legata de cel mai mare constructor de nave de croaziera din lume . Italiana Fincantieri . Proprietate 100% a statului .
  Ajunsa sub ancheta judiciara , cu sefii saltati dar si cu o mare de munca la negru (firma de stat 🙂 ) , spagi institutionale , afaceri dubioase a unor personalitati din „lumea buna ” si politicieni .
  Pe scurt , cum se mulge pina la ruinare o mega firma de stat in avantajul propriului buzunar . 😦
  Emisiunea se cheama Report , e pe RAI 3 si pentru ziaristii care ar dori sa faca anchete serioase , e o buna scoala de jurnalism .
  Nu degeaba a avut zeci de plingeri penale si civile din partea „persecutatilor” , oameni politici si al dracului nu au cistigat nici macar un proces amaritii astia de politicieni italieni . 😆

  stefan60

  01/04/2012 at 11:04 pm

 57. salut, all!

  skorpion

  01/04/2012 at 11:05 pm

  • Buna seaar,
   Bine ai reaparut. Ne-ai lipsit.

   cedric

   01/04/2012 at 11:08 pm

   • danke schoen
    🙂
    am fost putin prin lumea germana!

    skorpion

    01/04/2012 at 11:29 pm

  • bun ” reintors”

   intamplator

   01/04/2012 at 11:14 pm

 58. chiar s-au fäcut niste pontoane si niste amenajeri minunate ,
  in deltä, stefan e cu soparla, nu are nimic de aface cu udrea,
  cei de acolo au luat bani, si fäcut.eu am väzut alte poze.
  cei dela adevärul, fac bäscälie, nu era s-o laude päturici

  theo- nona

  02/04/2012 at 12:16 am

 59. noapte bunä.

  theo- nona

  02/04/2012 at 12:25 am

 60. Buna dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  02/04/2012 at 7:54 am

 61. Oameni buni, de data asta chiar avem pe cine vota! Nicusor Dan e o alternativa reala la balciul lui Oprescu/Prigoana/Becali/Irinel. Si chiar daca nu va iesi primar, o sa iasa consilier general si o sa fie ca un ghimpe pentru toti cei care fac aranjamente in consiliu.

  Bogdan

  02/04/2012 at 11:44 am

 62. Bai fratilor, blogul a depasit cifra 3 milioane de accesari!

  Care esti ala cu numarul 3.000.000?

  Sampanie virtuala la toata lumea, Theophyle 😆 😆 😆

  Cetatean

  02/04/2012 at 6:13 pm


Comentariile sunt închise.