Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 31 martie “OTV şi şerpilienii”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. Sâmbătă, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiuni şi 18 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -1 şi 9 grade, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţării şi local, mai ales în partea a doua a intervalului, în rest. În zona de munte, iar noaptea, trecător, şi în nord-vestul ţării, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va continua să prezinte intensificări locale în toate regiunile, iar la munte va fi tare.

La Bucureşti, cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea când vor fi condiţii ca, trecător, să plouă slab. Vântul va continua să sufle în general moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3791     RON; 1 USD = 3. 2805   RON; 1 EURO = 1. 3349 USD; Francul elvetian 3. 6346 RON. Gramul de aur 175.3292 RON.   Evolutia saptamanala o puteti citi aici

FMI: ghilotina fiscală din România putea fi mai blândă. Ajustarea fiscală, care a presupus măsuri precum tăierea cu 25% a salariilor bugetarilor, reducerea prtestaţiilor sociale sau creşterea TVA, putea fi făcută mai gradual, cu un impact mai redus asupra economiei, mai ales ţinând cont de nivelul scăzut al datoriei de stat, potrivit unui raport al FMI. FMI arată că acordul stand-by cu România derulat în perioada 2009-2011 şi-a atins obiectivele, contribuind la stabilitatea economică şi soliditatea sistemului financiar, potrivit unui raport de evaluare a programului convenit cu Guvernul român, prezentat recent de Fond. „În 2010 (la jumătatea anului – n.r.), Guvernul a introdus măsuri fiscale radicale pentru a combate efectele contracţiei economice, mai profundă decât se estimase, măsuri care ar fi contribuit la scăderea producţiei economice. Măsurile – majoritatea pe partea de cheltuieli, cu scopul de a readuce costurile la nivelurile din 2007 – au presupus tăierea cu 25% a salariilor din sectorul public, cu 15% a prestaţiilor sociale, alte reduceri ale cheltuielilor publice cu bunuri şi servicii, o scădere cu peste 8% a numărului angajaţilor din sectorul public. O majorare a TVA cu 5 puncte procentuale, la 24%, a fost de asemenea operată în iulie 2010. Aceste măsuri au asigurat atingerea obiectivelor din program (…) Cu toate acestea, măsurile au determinat o poziţie foarte prociclică, întârziind practic revenirea economică. Privind în retrospectivă, s-ar putea spune că procesul de ajustare putea fi mai gradual, în special ţinând cont de nivelul relativ redus al datoriei publice a României”, se arată în raport. FMI notează că, la momentul respectiv, ţintele din program fuseseră deja „relaxate substanţial”, adaptate la contracţia economică peste estimări, iar politica monetară susţinea revenirea economică. Documentul a fost pregătit la nivel de specialişti şi nu reflectă neapărat opiniile FMI sau ale Guvernului român, se spune în raport. Integral in Ziarul Financiar.

Cutremur crustal de magnitudine 3,2 in Dobrogea de Nord, zona Peceneaga-Carcaliu. Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs vineri, 30 martie, in Dobrogea de Nord, avand epicentrul la o distanta de 11 km de localitatea Peceneaga. Seismul a avut loc la ora 15h25min53sec timp universal (17h25min53sec timp local). Conform datelor publicate de INCDFP, cutremurul s-a produs la adancimea de 13 km si a avut magnitudinea de 3,2 grade, anunta CutremurNet. Adevarul anunta o alt replica in sudul tarii: Un cutremur moderat a zguduit în această noapte orașul Giurgiu. Pe fondul lipsei iluminatului public, seismul s-a resimțit destul de puternic pentru a produce panică în rândul cetățenilor. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, un cutremur cu magnitudinea de 4,0 grade s-a produs în apropiere de granița României cu Bulgaria, la 7 km de orașul bulgar Dulgopol. Seismul s-a produs la ora 23.48, la o adâncime de 80 de kilometri. Adevarul.

Când OTV a născut „monştri”. Scurt istoric „senzaţional”. Elodia, Magda Ciumac, Sexy Braileanca, Nikita, balaurieni, şerpilieni, toţi şi toate sunt puse în pericol de decizia CNA de a suspenda licenţa OTV din toamnă. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a anunţat, săptămâna aceasta, că înjumătăţeşte perioada de acordare a licenţei OTV, din cauza propagandei politice pe care postul o face de câteva luni încoace pentru Partidul Poporului. Ceea ce înseamnă că „aventura” lui Dan Diaconescu printre audienţe făcute cu benzi galbene stridente (preluate, de altfel, şi de televizuni cu pretenţii), pe care cuvântul „Senzaţional” a tronat ani de zile, s-ar putea sfârşi. Rămân în urmă sute de momente înregistrate prin studiourile lui Diaconescu, clipe incredibile care au dus chiar la inventarea unui nou cuvânt: „otevizare”, cu înţelesuri deloc flatante. Site-ul Yahoo! News România a făcut, în urma deciziei CNA, o selecţie prin câteva din titlurile „senzaţionale” ale OTV: „Misterioasa moarte a miliardarului constănţean găsit cu capul în mare”, „Ne-au mai rămas de trăit doar 25 de ore?”, „Scriitorul spion Pavel Coruţ: «Iisus Hristos nu este fiul lui Dumnezeu»”, „A venit trimisul Domnului pe Pământ”. Sub pretextul unui „spaţiu liber de exprimare”, televiziunea lui Diaconescu a strâns, de-a lungul anilor, la un loc politicieni – în campania electorală din 2009, chiar preşedintele Traian Băsescu a acceptat o invitaţie la postul lui Diaconescu -, noi îmbogăţiţi puşi pe tabloidizare, interopi şi personaje „născute” practic acolo, în studiou, sub ochii telespectatorilor.Integral in EVZ.

Cristian Popescu Piedone candidează din partea USL la Primăria Sectorului 4: Tot timpul am fost membru PC. Nu trădez cetăţenii Sectorului 4. Şi liderul PC Daniel Constantin a susţinut că Piedone va candida din partea Partidului Conservator. Anunţul a fost făcut de Victor Ponta şi Daniel Constantin într-o conferinţă de presă la care a luat parte şi primarul Sectorului 4. „Eu nu-mi trădez niciodată cetăţenii Sectorului 4 şi voi rămâne loial acestora”, a mai spus Piedone. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a susţinut, vineri, că el a fost tot timpul membru al PC şi că nu îi va trăda niciodată pe cetăţenii sectorului 4. El s-a lansat într-o discuţie în contradictoriu cu jurnaliştii prezenţi care l-au întrebat despre trecerea sa de la PC la UNPR şi înapoi. „Am voie să simpatizez pe cine vreau”, a afirmat primarul Sectorului 4, răspunzând unei întrebări despre faptul că în ultimele săptămâni nu şi-a ascuns simpatia pentru UNPR, fiind prezent inclusiv la unele evenimente ale acestei formaţiuni. În ultimele şase luni, Piedone şi-a anunţat de două ori demisia din funcţiile deţinute în PC – preşedinte al organizaţiei PC Bucureşti, al organizaţiei Sectorului 4 şi prim-vicepreşedinte al partidului – şi candidatura în 2012 din partea UNPR. De altfel, conform comunicatelor oficiale ale UNPR, Cristian Popescu Piedone fusese numit prim-vicepreşedinte al Ligii Naţionale a Aleşilor Locali ai Uniunii. Prima dată, Piedone şi-a anunţa demisia din funcţiile deţinute în PC, la începutul lunii octombrie 2011, şi a cerut convocarea unui congres extraordinar al partidului, precizând că doreşte să candideze la preşedinţia formaţiunii. În replică, preşedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat că puterea face racolări prin şantaj, menţionând că primarul Sectorului 4 „ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi” şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR. La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că Piedone, este prea deştept pentru a pleca la UNPR, ca să se „lipească de figurile alea groteşti”, menţionând că Piedone îi păcăleşte pe progresişti, aşa cum fac mulţi dintre primari. Mediafax.

Olimpicul care a pus sistemul între paranteze. Nicuşor Dan a vorbit, pentru „Weekend Adevărul“, despre tinereţea sa boemă, dedicată matematicii şi petrecerilor din Grozăveşti. La 42 de de ani, Nicușor Dan crede că cele mai importante realizări ale vieţii sale sunt înfiinţarea Școlii Normale Superioare din București și a Asociaţiei „Salvaţi Bucureștiul”. Prima este o instituţie de învăţământ post-universitar, inaugurată în 2000 , aflată sub tutela Academiei Române. A doua – cea mai eficientă organizaţie non-guvernamentală angajată în lupta pentru apărarea clădirilor istorice din București. În patru ani de activitate, Asociaţia „Salvaţi Bucureștiul” a câștigat 23 de procese contra Primăriei Capitalei, a primăriilor de sector, a Direcţiei de Cultură București și a unor oameni de afaceri cu proiecte imobiliare de mari dimensiuni. Propriu-zis, Asociaţia a salvat viaţa multor case de patrimoniu, a împiedicat ridicarea unor clădiri-turn în cartiere cu arhitectură tradiţională și a ferit parcuri de zelul cu care excavatoarele au deschis șantiere în anii din urmă. Nicușor Dan este matematician, absolvent al unui masterat și al unui doctorat la Paris. Când era elev, la liceu, doi ani la rând, a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică. Sprijinindu-se pe acest CV, și-a anunţat intenţia de a candida, independent, la Primăria Capitalei la alegerile din această vară. Un anunţ primit cu optimism de cei care îi cunosc activitatea. Într-un articol intitulat „Ce fel de primar vrem”, apărut în „Dilema veche”, Andrei Pleșu a scris următoarele rânduri: „Dintre toţi candidaţii vitoarei campanii electorale având ca ţintă Primăria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl. Nicușor Dan”. Integral in Adevarul.

Adrian Nastase, condamnat pentru santaj la 3 ani de inchisoare cu suspendare, achitat pentru acuzatia de mita  in dosarul Zambaccian. Irina Jianu, condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare. Adrian Nastase a fost condamnat de magistratii Inaltei Curti de Casatie de Justitie la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj insa a fost achitat pentru acuzatia de luare de mita in dosarul Zambaccian. Daniela Nastase, judecata in acelasi dosar, a fost achitata pentru acuzatiile de complicitate la luare de mita si spalare de bani insa condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare. Al treilea inculpat din dosar, Irina Jianu, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare. Decizia Curtii poate fi atacata cu recurs. Potrivit minutei sentinta a fost luata in unanimitate nefiind consemnata vreo opinia separat. Completul care a judecata dosarul a fost format din judecatorii Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile si Sandel Lucian Macavei. Instanta l-a achitat pe Adrian Nastase pentru infractiunea de luare de mita, dar l-a condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de santaj. De asemenea, instanta a dispus si o perioada de incercare pentru Adrian Nastase de 6 ani si restrangerea unor drepturi. Instanta i-a mai aplicat lui Nastase si pedeapsa accesorie de a-i interzice dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si nu poate ocupa functii publice insa a dispus suspedarea acestei pedepse accesorii. Integral HotNews.

Cine vrea să îl compromită pe Ungureanu? În nesfârşita lor înţelepciune politică şi dând dovadă de curaj şi integritate morală nesmintită, liderii PDL au profitat de lipsa lui Traian Băsescu din ţară şi au dat fuga la Palatul Victoria ca să-i bată cu pumnul în masă premierului Ungureanu pentru bani. Tipic pentru politica românească. Atipic a fost refuzul premierului. Argumentul Sulfinei Barbu că primarii PDL au proiecte în derulare care trebuie finalizate nu ţine. Ce proiecte? Mai multe parcuri la sate, ca să se plimbe vacile pe alei în drum spre şi dinspre păscut? Niscaiva piscine în localităţi fără apă curentă şi canalizare? Piste de biciclete pe marginea drumurilor neasfaltate? Dacă ar fi fost vorba de proiecte cu adevărat importante – infrastructură, şcoli, dispensare – pedeliştii le-ar fi făcut publice iar Ungureanu nu le-ar fi trântit uşa în nas. „Liderii” pedelişti au făcut ceea ce fac toţi politicienii români de 22 de ani încoace: şi-au revendicat dreptul sacrosanct de a prădui bugetul ţării în an electoral pentru avantaje de partid, că doar de-aia sunt la putere. Pentru că, în România, clasa polică este încredinţată că politica este despre banii altor oameni şi acţionează în consecinţă. Excelentul raport realizat de Institutul pentru Politici Publice privind transparenţa arată că în 2009-2010 valoarea contractelor realizate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a fost de aproximativ 2,9 miliarde de euro în vreme ce contractele netransparente au valorat aproape 17 miliarde, adică 86%. Potrivit aceluiaşi raport, „Dacă ar fi existat o minimă preocupare pentru standardizarea în intervale rezonabile a preţurilor la care autorităţile publice achiziţionează diferite servicii şi produse, am fi avut o economie din bugetul total de achiziţii de circa 23% – adică aproximativ 4,5 miliarde de euro în 2 ani”. Integral in Romania Libera

Cum poţi să fentezi legea şi să-ţi păstrezi locul ȋn Parlament. Sergiu Andon a reuşit să-şi amâne aproape trei ani procesul de incompatibilitate. Deşi incompatibilitatea deputatului Sergiu Andon a fost stabilită de Agenţia Natională de Integritate ȋncă din iunie 2009, el a reuşit să amâne până acum pronunţarea instantelor de judecată, conservându-şi astfel locul ȋn Parlament. Marţi se ȋmplinesc fix 2 ani, 10 luni şi 3 zile de cȋnd instanţele judecă situaţia de incompatibilitate a deputatului Sergiu Andon. Arsenalul folosit de deputat pentru obţinerea amânărilor a fost: lipsa apărării, excepţia de neconstitutionalitate, adeverinţe medicale. Agenţia Natională de Integritate a stabilit că deputatul Sergiu Andopn se află ȋn stare de incompatibilitate la data de 1 iunie 2009. Mai precis, ANI a stabilit că deputatul, care este şi avocat, a acordat asistenţă juridică unei persoane cercetate pentru infractiuni de corupţie, deşi legea interzice. Sesizarea ANI a fost făcută de DNA. Andon a contestat decizia ANI la instanţa de judecată tot ȋn vara anului 2009, cȋnd practic a ȋnceput procesul. Potrivit legii, imediat după ce instanţa de judecată stabilileşte incompatibilitatea prin hotărâre definitivă , deputatul ȋşi pierde locul ȋn Parlamentul României şi nu mai poate candida pentru aceeaşi funcţie, dar poate candida pentru altele, ca de exemplu pentru poziţia de senator. La Inalta Curte dosarul a ajuns la un complet din trei judecători, dintre care doi sunt anchetaţi de DNA pentru fapte de corupţie , respectiv Gabriela Bărsan şi Iuliana Puşoiu. Legislaţia noastră si Codul deontologic al magistraţilor permit o aberaţie: magistraţii anchetaţi au voie să judece dosare ale parchetului care ȋi anchetează. Precizăm că ȋn acest caz sesizarea ANI a fost făcută de DNA, iar cele două judecătoare sunt anchetate de DNA şi ele ar fi trebuit să se abţină de la judecarea incompatibiltăţii deputatului Sergiu Andon, spun specialiştii. Integral in Romania Libera.

Mihaela Popa(PDL): Voi demisiona din Biroul Permanent al PDL. Vicepreședintele PDL Mihaela Popa a declarat că intenționează să demisioneze din Biroul Permanent Național al PDL, arătându-se dezamăgită de unele afirmații făcute de președintele Emil Boc, după anunțul plecării lui Sorin Frunzăverde din formațiunea democrat-liberală, notează Mediafax. Am fost dezamăgită de preşedintele partidului Emil Boc. El a spus că l-a numit pe Sorin Frunzăverde în funcţia de prim-vicepreşedinte, la congresul de anul trecut, lucru care nu e adevărat. Acolo au fost nişte alegeri, iar în plus ştiu ce s-a discutat în noaptea dintre cele două zile ale congresului. Şi eu sunt vicepreşedinte, l-am susţinut pe Vasile Blaga la şefia partidului, deci ce să cred, că Boc m-a aşezat pe o listă? Mă gândesc tot mai serios ce caut eu în PDL”, a afirmat, vineri seară, Mihaela Popa. Ea a spus că nu va mai rămâne în BPN şi că îşi va da demisia din acest organism, fără a preciza când se va întâmpla acest lucru. Ea a adăugat că plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL reprezintă o pierdere importantă pentru partid, întrucât acesta era un bun strateg şi un om respectat în interiorul PDL. Adevarul

P.S – Pe Politeia Europeana puteti citi  Ştirile  Europene – 31/3 “Scandal la vârful finanţelor din UE”

Va urez o zi buna!

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziua buna la lumea buna!

  mishu jamie

  31/03/2012 at 8:26 am

 2. Neatza buna tuturor.

  Bhai nene, ma seaaaca grav la lingurea toti astia care o dau inainte cu „lovitura grea”, „pierderea importanta”. Cred ca dau in icter daca mai aud/citesc vreun nimuric zicand asta.

  A, si nu uitati ca azi la ora 13:00 in gradina Green Hours se organizeaza colectarea listelor de semnaturi.

  EuCuMine

  31/03/2012 at 8:53 am

 3. `neata tutulor,
  nicio noutate, totu-i vechi si plin de patina locala.
  Pe mine m-a incintat dispretul autorelui din Romania libera:
  ” Ce proiecte? Mai multe parcuri la sate, ca să se plimbe vacile pe alei în drum spre şi dinspre păscut? Niscaiva piscine în localităţi fără apă curentă şi canalizare? Piste de biciclete pe marginea drumurilor neasfaltate?”
  Tocmai ce spune autorele e sigur ca nu s-a facut, dar ne simtim bine sa semnalam ca exista cetateni de o categorie numita „nu sint demni de noi”.
  Si nici de pantofi cu toc 😉

  victor L

  31/03/2012 at 9:29 am

  • @victor. As fi curios sa vad o lista de proiecte LOCALE. Cine le-a pus pe lista, cine le-a finantat (si cum). % de realizare (si mai ales finantare). Inteleg ca la 01.01.2009 erau peste 45 000 investitii incepute. Nu cred ca era realizarea PDL. Iar o investitie inceputa trebuie finalizata, altfel se imputa initiatorilor. Si un exemplu (am datele concrete): comuna suburbana a Buc, cu patru sate. Din datele de stare civila, intr-unul din sate in 2008 ar fi fost UNU (1) elev in clasa I-a. A primit in 2007 saci de bani pt. modernizare. Evident primarul nu era/este PDL. SI as mai fi curios IN TOTAL cate parcuri si cate stadioane sunt incriminate, caci din ce vad eu cred ca este vorba de UNUL din fiecare categorie.

   cinic

   31/03/2012 at 9:39 am

 4. buna dimineata si week fain tuturor! :)bomboneii cred ca n au dormit azinoapte 😀

  zigzag

  31/03/2012 at 9:31 am

 5. salutare! 🙂

  Cetatean

  31/03/2012 at 9:36 am

 6. Oricite iesiri pe sticla/blog va avea Bombonel, oricita ironie de genul numaratului oolor va revarsa El Insusi, vorba piratului va ramine nemuritoare:
  „Adriene nici nu stii/ cit de mic o sa devii” 😉

  victor L

  31/03/2012 at 9:40 am

 7. Buna dimineata,
  nu prea cred ca Nastase are insomnii din moment ce toate pedepsele sunt cu suspendare! Inclusiv dreptul de a candida. Il vom vedea iar in parlament, tinind lectii de moralitate cu aceeasi neobrazare.
  Se pare ca justitia isi cumpara linistea pentru o eventuala guvernare USL.

  cedric

  31/03/2012 at 10:05 am

  • Suspendarile astea sunt cu doua taisuri. Nu poti beneficia de doua in acelasi timp. O condamnare cu suspendare presupune sa nu mai ai in perioada de „proba” nici o alta condamnare, nici macar sa nu mai stranutzi in directia dreptului penal. Ori lui Nastase ii ticaie in geanta 3 dosare. Ca sa scape cu totul i-ar trebui achitare in 2 dintre ele si o „suspendata” in al treilea. Ma indoiesc ca se va putea ajunge la asa ceva. Care tribunal condamna complicii si lasa floare de crin pe „beneficiar”? NU poti da 7 ani cu executare unora si pe Nastase sa-l achiti. Cred ca nici in Congo.

   mishu jamie

   31/03/2012 at 10:49 am

 8. o zi buna tuturor!
  despre politicienii actualui doar cateva silabe (cele subliminale le cititi singuri):

  Sare'n Ochi

  31/03/2012 at 10:27 am

 9. Buna dimineata
  Cedric in cazul matusa Tamara judecatorii nu au avut nevoie sa-si cumpere linistea. Daca citesti motivarea sentintei de achitare cred ca le vei da dreptate. Acum incep sa banuiesc de ce Piratul ia mustruluit parca in noiembrie 2011 pe unii din procurorii DNA. In aceasta speta au fost varza.

  ion

  31/03/2012 at 10:32 am

  • asa-zisul profesionism al procurorilor consta numai in intimidare – ei nu stiu decat sa bage la beci si apoi sa produca probe. si, cel mai grav, au inceput sa se foloseasca de presa in interes personal, de proprie imagine si/sau de distrugere a imaginii celui anchetat. ancheta nu este egal vinovat – dar sub presiunea mass media toti ajung sa se transforme in acuzatori publici si sa dea verdicte.
   plus, atrag atentia la o chestie foarte grava:
   DANA NĂSTASE
   În baza art.31 alin.2 Cod penal raportat la art.273 din Legea nr.86/2006 cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal condamnă inculpata NĂSTASE DANIELA la pedeapsa de 3 ani închisoare și 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit.a teza a II-a și b) Cod penal pentru participație improprie la infracțiunea de folosire la autoritatea vamală de documente false.

   IRINA JIANU
   În baza art.31 alin.2 Cod penal raportat la art.273 din Legea nr.86/2006 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal condamnă inculpata JIANU IRINA PAULA la pedeapsa de 3 ani închisoare și 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a teza a II-a și b) Cod penal pentru participație improprie la infracțiunea de folosire la autoritatea vamală de documente false.
   http://cucui.kamikazeonline.ro/2012/03/mituitul-achitat-mituitoarea-condamnata/

   Sare'n Ochi

   31/03/2012 at 10:51 am

   • deci aceeasi fapta beneficiaza de pedepse diferite in cadrul aceluiasi dosar – asa ca si judecatorii sunt niste jigodii „profesioniste” – profesionisti ai spalarii de cadavre politice si de servire a clientelei politice.

    Sare'n Ochi

    31/03/2012 at 10:52 am

    • Asta este intrebarea: de ce Jianu ia ani grei de puscarie iar perechea Nastase scapa cu suspendare si e absolvita de acuzatia de coruptie? Si santajul pentru ce a fost facut daca mita nu s-a dat?
     M-as fi asteptat ca madam Jianu sa zica ceva, dar nu stim noi cu ce se au la mana unii pe altii.

     cedric

     31/03/2012 at 11:20 am

 10. @ Sare`n Ochi,
  marturisesc ca m-ai lasat cu gura cascata:
  – incepi asa: „asa-zisul profesionism al procurorilor consta numai in intimidare…”
  – apoi inchei cu: „deci aceeasi fapta beneficiaza de pedepse diferite in cadrul aceluiasi dosar …”
  Ca atare ceva nu e in regula in analiza ta.
  Daca procurorii fac ceea ce zici, judecatorii sint indreptatiti sa dea solutiile pe care le vedem.
  Daca judecatorii dau solutii aiuritoare ce vina au procurorii?

  victor L

  31/03/2012 at 11:11 am

  • nu inteleg de ce legi cele doua fraze. procurorii isi au jigodiile lor, judecatorii pe ale lor. impreuna, magistrtii au aceleasi jigodii.
   exista si procurori care-si fac datoria, exista si judecatori. ca in orice combinatie de 2 luata cate 2, exista sansa ca un procuror jigodie sa inainteze un dosar prost facut cu intentie unui judecator de buna intentie. rezultatul pentru justitie este identic catastrofal cu situatia in care un procuror jigodie se intalneste cu un judecator jigodie. ori in cazul Nastase-Jianu avem de a face cu aceasta ultima situatie. niste procurori si-au facut treaba de mantuiala – sustine @ion (partea in care i-am dat dreptate si am completat cu parerea mea personala). dar si judecatorii din caz sunt niste jigodii (nu victime, cum reiesea din postarea lui @ion) – asta am demonstrat in partea a doua.
   deci, nu le lega.

   Sare'n Ochi

   31/03/2012 at 11:45 am

 11. Buna NaCl
  Eu nu vreau sa tin partea judecatorilor. Ai dreptate sa te intrebi cum pentru aceeasi fapta pedepsele sunt diferite dar asta se intampla in instante demult. CSM-ul ar trebui cel putin intrebat. Eu am atras atentia ca intr-o speta a lui AN incep sa devina tot mai vizibile si hibele procurorilor. Ceea ce mi se pare mai grav este ca acestia sunt din structura centrala a DNA atat de laudata de expertii europeni si de MM. Sunt convins, ca spre deosebire de cei din teritoriu (majoritatea mai slab pregatiti), cei din Bucuresti au beneficiat din plin de cursuri de perfctionare peste granita.Fara a mai vorbi de diferentele majore de salariu. Cu alte cuvinte ar trebui sa nu mai judecam doar in alb si negru.

  ion

  31/03/2012 at 11:18 am

  • salut ion :D. am inteles de cand am citit ca nu esti avocatul judecatorilor si nici criticul procurorilor – de aceea am si raspuns in 2 paliere.

   Sare'n Ochi

   31/03/2012 at 12:13 pm

 12. dupa cazul piedone, nu o vad bine pe Udrea in PDL

  pase scurte

  31/03/2012 at 11:18 am

 13. bunä dimineatza,

  cred cä sträinii isi fac cruce.
  magistratzii romani, l-au spälat si lustruit pe santajistul nästase, ce rusine
  un escroc nerusinat, dar vina cea mai mare., o au magistratzii.

  o scarbä nemärginitä pt. magistratzi si o mare neancredere.

  theo- nona

  31/03/2012 at 11:24 am

 14. degeaba se sträduieste DNA, sä facä dosare bune,
  cad sunt magistratzi coruptzi , din fosta generatzie,
  cand sunt avocatzi specialistzi in apärarea hotzilor si
  mafiotzilor, ce colaboreazä cu magistratzii ca o mafie.
  DNA, isi face bine treaba, dar sunt sabotatzi de unii
  judecätori cumpäratzi.
  si tocmai acesti judecätori, trebuiesc pedepsitzi.

  theo- nona

  31/03/2012 at 11:29 am

 15. e un complex de factori de care Bombo incearca sa profite.

  Chaiar daca rechizitoriul e betin armat, si Completul recunoaste in unanimitate (Zambaccian I, aia cu executarea) ca Nastase a beneficiat de finantare ilegala a campaniei, un judecator poate face scamatorii juridice sustinind, cum face Cristina Rotaru (opinie sepaarata) ca a fost un beneficiar inocent, care nu a facut el nimic care sa fie definit juridic ca „fapta”, ci doar a beneficiat, saracul.

  Nu mai spun cind rechizitoriul poate fi interpretat citusi de putin, Sandeii se vor repezi sa spuna ca „fapta nu exista” (Matusa Tamara) sau ca „exista, dar condamnarea e cu suspendare” (zambaccian II).

  Prin urmare, nu trageti in procurori, fac si ei ce pot. Dovada ca s-au depasit pe ei e motivarea in Zambaccian I, aia pe care am comentat-o acum citeva zile. Circuitul banilor e descris dumnezeieste, mai bine nu se putea, Curtea a fost de acord in unanimitate ca Nastase a beneficiat de ei.

  Unde Sandeii au enorma marja de manevra e la alibirea nui Nastase prin gasirea a tot felul de tertipuri (inocentarea lui pe motiv ca nu a semnat pe nici un act sau suspendarea executarii pedepsei).

  Cetatean

  31/03/2012 at 11:31 am

 16. Deci City,
  concluzia: Atunci cand rechizitoriu este beton intentia de albire a lui AN este in minoritate si bombo ia cu executare. Restul e tacere.

  ion

  31/03/2012 at 11:46 am

 17. dupa episodul ”piedone” nu o vad bine pe duduia udrea in pdl

  pase scurte

  31/03/2012 at 12:08 pm

  • episodul piedone esti o continuare a scenaristei udrea si se incadreaza in trilogia ” teo trandafir, jiji bekali @ piedone re-re-vine” . urmeaza lung metrajul ” pliciul si contractele pe bani publici” cu prigoana senior in rol principal ca prigoana junior n a trecut testul de a intra in parlament cu toti banii lu’ tacsu.

   zigzag

   31/03/2012 at 12:23 pm

 18. Săptămâna trecută a fost săptămâna acvariului cu şobolani. În loc de peşti, prin bolul de sticlă înotau rozătoare scârboase, cu blana udă, coada subţire şi incisivii la vedere. Transparența apei din acvariu îi încurca foarte tare, pentru că nu puteau să se ascundă. Nu aveau niciun cotlon în care să se refugieze. Nici un cotlon cu ape tulburi, nici un ochi de sticlă opacizat cu mâzgă… transparenţa acvariului şi a apei curate îi deranja evident. Nu umezeala şi lipsa terenului tare de sub picioare, ci faptul că lumea putea să-i privească. Şobolanilor nu le place să fie priviţi, analizaţi, evaluaţi sau judecaţi. Ei sunt animalele întunericului şi ale tenebrelor.
  http://sareinochi.com/2012/03/31/acvariul-cu-sobolani/

  Sare'n Ochi

  31/03/2012 at 12:15 pm

 19. NaCl
  Departe de mine gandul acesta. Doar sa dam Cezarului cei al Cezarului indiferent de speta. In cazul matusii Tamara rechizitoriul este f.f. slabut dupa opinia mea.

  ion

  31/03/2012 at 12:28 pm

  • asa este. rechizitoriul la Matusa Tamara este varza – intentionat, zic eu, varza. ar trebui sa dam lista cu procurorii care s-au ocupat de caz si avem sa intelegem si de ce.

   Sare'n Ochi

   31/03/2012 at 12:47 pm

   • daca bittner si petrache celebri afaceristi ai lui bombonel – bittner e ala care a ‘cumparat’ bijuteriile matusii tamara ( sa si poata justifica babaciunea banetul) – sunt prieteni si cu madam udrea chiar credeai ca bombonel are vreo emotie? totul se negociaza @ sare. inclusiv Traian Basescu declara mai de mult ca bombonelu incerca sa l viziteze pe acasa sa rezolve niste treburi. asa ca din punctul meu de vedere dosarele astea a lui bombo sunt praf in ochi sa vada fraiereii „lupta anticoruptie” la tv. daca avea care interes in tara asta sa faca dreptate sau sa l incalte pe bombonel era direct la dosarul petrom si la cel cu fregatele . pana atunci udrea se straduieste sa faca organizatia pdl bucuresti praf ca sa putem avea „alternanta la putere” sa vada si alti fraieri din UE ca in RO exista democratie . :)) http://www.evz.ro/detalii/stiri/pdl-bucuresti-in-sedinta-dupa-amanarea-semnarii-protocolului-pentru-bucuresti-974466.html

    zigzag

    31/03/2012 at 1:00 pm

 20. Buna ziua 🙂
  Imi plac povestirile lui Asimov. Una din ele (din colectia „Eu robotul”) – povesteste despre ce implica cele 3 legi ale roboticii, ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Cele_trei_legi_ale_roboticii ), si mai ales legea 1: „Un robot nu are voie să pricinuiască vreun rău unei ființe umane, sau, prin neintervenție, să permită ca unei ființe omenești să i se facă un rău.”. O modificare minora(de ex. partea a II-a a legii, permite unui robot practic sa faca o crima.
  Cam asa si cu justitia noastra si cu interpretarea ei de catre juzi/procurori.
  Un mituitor poate mitui un personaj (cu dovezi si in mod lipsit de dubiu – doar dubiul inlatura pedeapsa), in schimb cel mituit beneficiaza de dubiul faptului daca el a incasat/beneficiat/cunoscut sau nu mita. Tine de schizofrenia justitiei care devine independenta de toti si de toate, o justitie unde etica/echitatea/dreptatea si adevarul nu au loc pentru ca ar putea stanjeni independenta proclamata.
  La fel ca in cazul suspomenitei legi SF – trunchiate, unde un robot poate lasa sa cada o piatra spre capul unui om (stiind ca oricand o poate opri), dar dupa inceperea caderii, si lipsind obligatia interventiei protectiei, nu mai protejeaza viata respectivei persoane.
  La fel ca piatra robotului, mita poate porni de la mituitor dar, in opinia juzilor nostri, este „un dubiu” daca ar putea ajunge (sau nu) in posesia celui mituit. Probabil mita s-a evaporat pe drumul de la mituit la mituitor.

  DanSu

  31/03/2012 at 1:24 pm

  • Morala : juzii nostri nu citesc SF ( 😆 ). Ei aplica/construiesc SF-ul 😈

   DanSu

   31/03/2012 at 1:26 pm

 21. Zigzag,
  Imi pare rau dar eu nu mai vreau ca un singur om sa vrea vreodata ceea ce sugerezi tu prin fraza „daca avea interes in tara asta sa faca dreptate sau sa l incalte pe bombonel era direct la dosarul petrom si la cel cu fregatele”. Ceea ce am sugerat eu dand exemplul matusa Tamara respectiv Zambacian II, este faptul ca doresc ca si in tara aceasta, daca se poate in timpul vietii mele pamantasti judecatorii si procurorii sa aplice macar majoritar conceptul „Equal justice under law” nu numai procedural.

  ion

  31/03/2012 at 1:37 pm

  • salut ! nu ma refeream un singur om. formularea era ” daca avea interes careva in tara asta”- aici intra de la servicii la procur general , sef dna etc. ptr ca ce au facut unii dupa 90 in RO se numeste subminarea economiei nationale , tradare etc. am asteptat 7 ani de zile sa vad cum este judecat unul care si a batut joc de resursele naturale ale RO, sa fie judecat unii care au instigat si manipulat la diverse „actiuni” gen decembrie89, mineriade etc.dupa cum se vede vin alte alegeri anul acesta si constat ca am asteptat degeaba.chiar nu s a gasit un procuror sa anchete in RO privatizarea sidex, sau a petrom ? asta ce inseamna ? ca procurorii au voie sa ancheteze dar cu limita. unele fapte nu vor fi anchetate niciodata deoarece ar „pica” 75 la suta din clasa politica si din alte sfere care aveau in obiectul muncii sa apere interesul national.

   zigzag

   31/03/2012 at 1:49 pm

 22. Buna,
  Nu cred ca pot sa-ti dau un raspuns concret la intrebarile tale. Ce constat eu este ca majoritatea poporului se gaseste ancorat in Mitul Pesterii din Republica lui Platon, ba chiar este convinsa că nu există o altă realitate romaneasca în afara umbrelor obiectelor care defileaza pe deauupra zidului. Cei cativa care au iesit total afara sunt numiti iresponsabili. O minoritate de 10-15% sunt la mijlocul drumului dar majoritatea romanilor sunt încă orbiţi de soare .

  ion

  31/03/2012 at 2:37 pm

 23. minoritätzile, sä nu facä opinie separatä, sä intre in partidele dorite,
  cum se intamplä si in alte tzäri, trebuie sä fie tratatzi egal, dar nu
  preferentzial.

  theo- nona

  31/03/2012 at 2:49 pm

  • asa ar trebui cu spui tu sa nu existe partide sau organizatii politice constituite pe criterii etnice si sa fie tratati in mod egal si minoritatile la nivel national si minoritatea romaneasca care traieste in harghita sau covasna.dar cum romanii sunt fraieri din nastere au dat nas udmr ului sa si faca toate jocurile : orice putere ar fi la guvernare hop si ei la un ciolan de ros.la ora asta udmr este tratat preferential in RO inclusiv de procuratura: vedem toti ca sunt anchetati primari , politicieni etc din toate partidele romanesti – psd,pnl, pc pdl.dar nu am auzit ca procuratura sa demareze niste controale prin harghita si covasna sa vada primarii udmr si sefii pusi de udmr pe la diverse institutii kiar nu fura nimic? sau se folosesc de faptul ca actuala majoritate depinde de ei si au imunitate in fata legii?

   zigzag

   31/03/2012 at 3:15 pm

 24. Buna ziua la toata lumea 🙂

  Daca doriti o excursie in Europa :

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/03/31/arhitectura-medievala-europeana-stilul-romanic-2/
  🙂

  desydemeter

  31/03/2012 at 3:11 pm

 25. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  31/03/2012 at 3:36 pm


Comentariile sunt închise.