Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 27 martie / “Super-şoferul lui Andreica”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, valorile termice se vor situa în jurul celor obişnuite pentru ultima decadă a lunii martie, iar cerul va fi variabil în sud-vestul ţării, dar va prezenta înnorări în celelalte regiuni. În regiunile nordice, estice si centrale, mai ales după-amiaza şi noaptea, local va ploua slab. n restul teritoriului ploile se vor semnala doar izolat şi trecător. Vântul va fi moderat, cu intensificări locale, temporare în majoritatea zonelor. În zona montană vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va sufla tare, în special pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între -2 şi 7 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi în cursul nopţii, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 13..14 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3691     RON; 1 USD = 3. 3048   RON; 1 EURO = 1. 3220 USD; Francul elvetian 3. 6258 RON. Gramul de aur 176.2917  RON.

Peste 60% dintre produsele ecologice, în neregulă: Dulceaţă de cireşe făcută din vişine sau biscuiţi cu unt şi lămâie care nu conţineau lămâie. Peste 60 la sută dintre produsele ecologice verificate prezentau deficienţe, echipele de control identificând dulceaţă de vişine care se vindea ca fiind de cireşe sau biscuiţi cu unt şi lămâie, care de fapt nu conţineau lămâie, a declarat, luni, preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu. Interesul crescut al consumatorilor pentru produsele ecologice au determinat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) să demareze un control tematic care a vizat 356 de operatori economici. Preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a declarat că la 217 dintre operatorii economici, reprezentând 61 la sută din totalul celor verificaţi, au fost constatate deficienţe. „A fost verificată o cantitate de aproximativ 14 tone de produse alimentare ecologice, iar două tone (14 la sută) nu se încadrau în prevederile legale privind protecţia consumatorilor”, a declarat Cerbulescu. Principalele deficienţe constatate se referă la etichetarea eronată şi abateri de informare a consumatorilor, la calitatea produselor alimentare ecologice sau la afişarea preţurilor. Astfel, echipele de control au descoperit produse cărora li se atribuise calitatea de „produs ecologic/biologic”, deşi nu se încadrau în prevederile legale privind produsele alimentare ecologice, care aveau înscrise menţiuni care pot crea confuzie sau care care nu aveau tipărite pe ambalaj ingredientele. Mediafax.

Gladiatorii anticoruptie si pretul unei zile de antrenament. Pana una-alta, sa socotim off-topic (om vedea noi ce facem apoi cu el) acest pasaj, ignorat de toata presa: „Implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie se va realiza in limitele si coordonatele aprobate prin Strategia fiscal-bugetara pentru anii 2012-2014. (-) Astfel, prin standardele minimale de format si continut, atat planul de actiune national cat si cele sectoriale vor exclude masurile care nu au acoperire financiara”. E un citat istoric din nota de fundamentare pentru Strategia Nationala Anticoruptie (SNA), care aloca circa 1,2 milioane de euro in 2012 pentru lupta anticoruptie, si cate 0,7 milioane de euro pentru fiecare din urmatorii 3 ani. La ora la care scriu aceste rânduri, guvernul României se luptă, de câteva luni bune, cu aşa numiţii „băieţi deştepţi din energie” – cei ale căror contracte cu Hidroelectrica (producătorul celui mai ieftin curent electric) au fost încheiate pe lângă bursă. Spectacol total: contractele au fost trimise (cu camerele televiziunilor după ele) la Ministerul Justiţiei, care să găsească o formulă juridică de renegociere, eventual reziliere. Integral in Curs de Guvernare.

Tragedia din Sighetul Marmaţiei: Cum a înlesnit deputatul PSD Iancu afacerile cu gaze ale prietenilor. Tragedia de la Sighetul Marmaţiei ridică vălul de pe schema prin care mai multe firme obscure au reusit să intre pe piaţa distribuţiei de gaze. După ce a arătat care sunt interesele din spatele firmei implicate în drama de la Sighetul Marmaţiei, EVZ a mers pe firul acestor afaceri facilitate de fostul secretar de stat din Ministerul Economiei Iulian Iancu, în prezent şeful comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor. Acesta a fost deschizătorul unei astfel de afaceri chiar pentru prietenul său- devenit ulterior partener de afaceri al familiei. EVZ prezintă, în premieră, astăzi, conexiunile ascunse ale familiei Iancu cu jucători importanţi de pe piaţa energiei. Mihaela Iancu, soţia deputatului, a împărţit în mod egal această firmă cu afaceristul Mircea Fâciu, implicat în mai multe tranzacţii pe piaţa gazelor. Mihaela Iancu a deţinut jumătate din compania Sefam Grup, în perioada 2007 – 2009. Conform ultimei declaraţii de avere a lui Iulian Iancu, soţia sa este angajată, în prezent, la Bliss Medical Services SRL, de unde a încasat, în 2011, un salariu de 30.000 de lei (declaraţia de avere a lui Iulian Iancu). Firma este deţinută în proporţie de 60% de Mircea Fâciu. Conxiunea familiei Iancu cu afaceristul Fâciu pune într-o altă lumină o tranzacţie de acum nouă ani, realizată chiar lângă comuna natală a deputatului Iulian Iancu, dar şi legăturile de afaceri, printr-un lanţ de companii, cu mai mulţi actori de pe piaţa energiei. Integral in Evz.

Super-şoferul lui Andreica: şapte contracte de sute de mii de euro cu offshore-uri într-un an. Ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul fostului secretar de stat de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării, Ioan Andreica dezvăluie cât se poate de clar mecanismele folosite de „gulerele albe” din structurile statului pentru a încasa sume de bani de provenienţă dubioasă. Una din persoanele pentru care procurorii anticorupţie au cerut arestarea este Adrian Palade, prezentat de anchetatori ca subordonat a lui Ioan Andreica. RL a descoperit că Palade a lucrat chiar în Ministerul Dezvoltării, iar potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul instituţiei acesta lucra la cabinetul secretarului de stat Andreica ca şi „curier”. De fapt, spun surse judiciare, Palade era şoferul fostului secretar de stat. Acesta a fost inculpat de procurori pentru şapte acte de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi trei acte de spălare bani, tot în formă continuată. Astfel, concret, DNA a descoperit, după ce a pus cap la cap documentele ridicate la percheziţii, că Adrian Palade a încheiat în cursul anului 2010 şapte contracte ce atestă în fals prestarea unor servicii de consultanţă/intermediere de către acesta pentru trei societăţi offshore – Austrige Services Limited, Sparver LLC şi Well View Limited. Aceste societăţi îi aparţin lui Lazăr Popescu, anchetat şi el în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, Popescu fiind considerat de procurori un intermediar între oamenii de afaceri şi Andreica şi alte personaje cu funcţii publice. Valoarea totală a acestor contracte se ridică la 196.000 de euro. Despre aceşti bani procurorii spun în referatul cu propunere de arestare preventivă că au ajuns într-un final la Ioan Andreica pentru traficarea influenţei acestuia pentru ca anumite licitaţii publice să fie câştigate de firme clientelare. Asta pentru că în urma anchetei procurorii anticorupţie nu au găsit niciun document care să probeze aşa-zisa consultanţă oferită de curierul Palade celor trei societăţi offshore. Romania Libera.

Boldea s-a predat la Nairobi, în Kenya. Mihail Boldea s-ar fi predat autorităţilor de la Consulatul României din Nairobi, Kenya, afirmă surse judiciare citate de TVR. UPDATE 22.00 Deputatul Mihail Boldea, care se află în acest moment, în custodia autorităților locale din Nairobi, Kenya, a declarat că vrea să se înscrie în Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. „Sambata viitoare urma sa anunt ca intru in Partidul Poporului, dar ma inscriu oricum”, a declarat Boldea, citat de ziare.com. Deputatul a precizat că, în ciuda acuzațiilor de fals și înșelăciune va candida la un al doilea mandat de deputat, pentru că „își iubește țara”. „Veti avea primul parlamentar urmarit international si primul parlamentar care castiga din puscarie”, a conchis deputatul. Dan Diaconescu, președintele Partidului Poporului, a declarat, cu câteva zile în urmă, că Boldea era pe o listă de 30 de parlamentari care urmau să intre în formațiunea condusă de realizatorul TV, însă nu a fost acceptat. „Mihail Boldea era pe lista noastră de aproximativ 30 de parlamentari care doreau să intre în PP DD, un grup parlamentar pe care doream să-l constituim în dorinţa de a balansa actuala putere. Noi intenţionam ca cei 30 să vină în special de la PDL şi UNPR, astfel încât să-i putem invita ca la şah pe cei din USL să ni se alăture într-o zi pentru a-l înlătura la Traian Băsescu. El (Mihail Boldea n.red.) era pe această listă în sensul că şi-a exprimat intenţia de a veni în Partidul Poporului. Adevarul.

Demonstraţie concretă de forţă. Cât va rezista MRU? Respingerea de către premier a solicitărilor Coaliţiei reprezintă, practic, o materializare a avertismentelor repetate, lansate de Mihai Răzvan Ungureanu partidelor la putere, că nu va accepta orice propunere cu iz electoral. Rămâne de văzut poziţionarea preşedintele Băsescu într-un viitor conflict Ungureanu-coaliţie. Informaţia că şedinţa coaliţiei s-a încheiat brusc, cu plecarea premierului Ungureanu supărat că liderii coaliţiei îl presează să aloce fonduri către primarii lor, a ajuns doar pe surse la presă. Deloc întâmplător, liderii PDL chestionaţi pe acest subiect au fredonat acelaşi refren: nu există tensiuni între coaliţie şi premier, nu a plecat nimeni trântind uşa etc. De ce ezită democrat-liberalii să admită eventuale disensiuni de opinie între ei şi Ungureanu? Pentru imagine, în primul rând.  Adică, să nu rămână oamenii lor din teritoriu cu impresia că „greii” de la centru au pierdut pârghiile guvernamentale prin care sute de milioane de lei au plecat de la puşculiţa statului spre anumite primării şi proiecte. Cu alte cuvinte, liderii coaliţiei ar fi puşi în postura de a admite că s-a întâmplat exact lucrul de care se temeau şi pe care l-au invocat repetat în urmă cu un an de zile, când a început să se discute, la iniţiativa preşedintelui Băsescu, despre înlocuirea lui Emil Boc cu un premier tehnocrat. Să ne amintim, de pildă, că deputatul Cezar Preda spunea, în martie 2011, că o construcţie cu premier independent, ajutat de alţi tehnocraţi şi de miniştri PDL, ar însemna ca „PDL să nu mai conteze deloc în guvernarea ţării”. Integral in Romania  Libera.

Industria alimentară contribuie cu 8% la PIB-ul României. Industria alimentară din România înregistrează o cifră de afaceri de aproape zece miliarde de euro anual, are o contribuţie de 8% în Produsul Intern Brut (PIB) şi asigură locuri de muncă pentru aproape 200.000 de angajaţi, potrivit datelor Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta. ‘În 2010, industria alimentară din România a înregistrat o cifră de afaceri de 9,76 miliarde de euro, ocupând poziţia a treia pe total industrie, cu o contribuţie de 8% în PIB. De asemenea, în sector existau la nivelul anului 2010 un număr de 185.000 de angajaţi’, a declarat, luni, pentru Agerpres, Melania Stoica, PR Specialist Romalimenta, în cadrul Târgului Alimentaria 2012, de la Barcelona. Potrivit sursei citate, ramura de procesare a cărnii deţine cea mai importantă contribuţie în sectorul industriei alimentare, cu o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de euro, urmată de panificaţie, cu 1,1 miliarde de euro, şi de băuturile răcoritoare nealcoolice, cu un miliard de euro. De asemenea, cu o pondere de 840 de milioane de euro în total industrie alimentară se află ramura de producţie a cărnii, iar produsele lactate înregistrează o cifră de afaceri de 800 de milioane de euro. Agerpres

Deputatul PNL Virgil Pop are de executat cinci ani de închisoare. ICCJ i-a respins recursul. Deputatul PNL Virgil Pop, fost consilier judeţean de Cluj, are de executat cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) respingând, luni, recursul parlamentarului. Completul de cinci judecători a menţinut decizia dispusă la fond în acest caz. Astfel, deputatul Pop are de executat cinci ani de detenţie, ICCJ urmând să întocmească formalităţile şi să transmită luni seara Poliţiei de domiciliu actele pentru a fi încarcerat condamnatul. Totodată, instanţa supremă a dispus condamnarea Adinei Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, la un an de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trei ani de închisoare pentru spălare de bani. În cazul acesteia, judecătorii instanţei supreme au dispus suspendarea executării pedepsei, stabilind un termen de încercare de cinci ani. Potrivit instanţei de fond, care a decis condamnarea la cinci ani a policianului, hotărâre menţinută joi de completul de cinci judecători al ICCJ, deputatul Virgil Pop nu a avut demnitatea să recunoască faptele de corupţie de care a fost acuzat, în schimb a încercat să ascundă adevărul prin influenţarea complicelui să mintă procurorii, o pedeapsă cu executare fiind singura capabilă să-l „reeduce” pe demnitar. Decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci magistraţi, care s-a pronunţat luni. Virgil Pop a declarat, luni seară, corespondentului Mediafax că sentinţa este „dură şi nedreaptă” şi că se va întoarce marţi acasă şi va aştepta Poliţia. Mediafax

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

27/03/2012 la 8:49 am

165 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. neata tuturor! 🙂

  zigzag

  27/03/2012 at 8:58 am

 2. Doamne,
  in ce tara traim ???? Iancu asta combate foarte aprins pe la toate tv problemele cu energia. Ipocritul. Acum se vede de ce. Hai ca-i bine si cu Boldea. Vrea parlamentar din nou. Asa ne trebuie daca am lasat sa se inverseze valorile in aceasta tara.
  Buna dimineata!

  Mariana

  27/03/2012 at 9:00 am

 3. Buna dimineata 🙂

  mar

  27/03/2012 at 9:10 am

 4. Buna dimineata,
  foarte interesante toate subiectele abordate, dar eu asteptam si pareri despre vizita lui Tony Blaire. Nu am urmarit moguliziunile, am vazut prin presa ca a dat un interviu lui Gadea(!?) nu stiu unde, a tinut o conferinta la nu stiu ce universitate din Buc . (la B1 n-au nominalizat-o), se pare ca a fost un fiasco pentru PSD si Ponta in special, vorba articolului:
  http://www.ziare.com/uniunea-social-liberala/victor-ponta/usl-despre-vizita-lui-tony-blair-apa-sfintita-1158350

  Bani aruncati degeaba! Nimic nu le iese USListilor, dar sunt si prosti.

  cedric

  27/03/2012 at 9:33 am

  • Buna Dimineata Cedric,
   Stiu ca Miercuri este programata o postare a lui Theophyle despre Tony Blair si vizita lui La Bucuresti. Astazi este programata o postare a lui @cetatean, deci postare Blair a fosr reprogramata [e miercuri. Cred ca o sa-ti placa (ambele).

   huniad

   27/03/2012 at 9:47 am

   • Buna huniad. Orice s-ar spune despre Tony Blair el a evoluat in UK, adica in ambient UK, cu sistemul lor politic si administrativ, cu justitia britanica, cu establishmentul lor (in sensul bun). Experienta „interna”a lui Tony Blair nu i se potriveste lui Ponta asa cum Labour Party nu este PSD (si mai ales PSD cu Nastase si Iliescu). Conceptele lui Blair despre Europa i s-ar putea potrivi lui Ponta, daca al sau PSD va intelege ca RO nu mai are granite, asa ca masuri ce ar avea sens in interiorul sarmei ghimpate sunt cretinoide in UE si mai ales in Schengen. Si ca sa nu fiu prea abstract: nu poti practica preturi distorsionate, nu poti avea o fiscalitate discordanta, nu poti tine oamenii cu forta.

    cinic

    27/03/2012 at 3:41 pm

 5. Ziua buna la lumea buna!

  mishu jamie

  27/03/2012 at 9:35 am

 6. o zi buna tuturor!
  Lui Virgil Pop i-am descris un astfel de viitor inca din 2010:
  http://sareinochi.com/2012/03/27/inca-o-premiera-in-politica-romaneasca-de-top-virgil-pop-primul-parlamentar-roman-condamnat-definitiv-la-puscarie-cu-executare/
  daca de pe locul 3 a ajuns in Parlament, inseamna ca banii erau pentru Marius Nicoara – presedintel PNL Cluj si actualul candidat al USL pentru Primaria Clujului napoc.

  Sare'n Ochi

  27/03/2012 at 9:43 am

 7. ProTV sustine ca astazi, la orele 18, Mihail Boldea va fi adus in tara cu o ursa aeriana speciala.

  Sare'n Ochi

  27/03/2012 at 9:54 am

  • Salut 🙂
   Da bun subiect. Partidul Piratilor devine o alternativa, si isi face loc la prajitura politica germana
   Asa imi imaginam ca va evolua si Noua Republica. Dar desi se vrea antisistem este extrem de batrinicioasa, lenta, folosind tactici/sopirle din anii 70. Asa va obtine 5-7% maximum cind avea traseu 30 %
   PS
   hehehe 🙂 Parca vad pe MN/SV ripostand : Noi desfidem orice asemanare cu partidul piratilor deoarece Pirat=Marinar = Traian Basescu si noi niciodata nu vom fi un partid al lui TB 🙂

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 10:48 am

   • Ha, ha 😆
    Mortala justificarea!

    huniad

    27/03/2012 at 10:52 am

   • NR este formata din romani si actioneaza in Romania. Cred ca evolutia NR versus Partidul Piratilor s-ar suprapune perfect pe un grafic care compara educatia si cultura civica din cele doua tari. Se lucreaza cu materialul clientului.

    mishu jamie

    27/03/2012 at 11:13 am

    • Misule salut
     Pai internet e si in Romania
     Nu ati incercat sa ii prindeti pe cei ce citesc stirile pe net si nu la tv. Astia erau cel mai usor de convins
     voi incercati sa prindeti pe toti odata , incepind cu tractoristii din Bucecea…. ori cine alearga dupa toti iepurii odata … nu prinde niciunul..

     lastnightmusic

     27/03/2012 at 11:18 am

 8. @Cetatean rulz! 😀
  Liderii grupurilor parlmentare ai Puterii si Opozitiei se intalnesc sa discute despre modificarea legii electorale
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11847121-liderii-grupurilor-parlmentare-puterii-opozitiei-intalnesc-discute-despre-modificarea-legii-electorale.htm

  Sare'n Ochi

  27/03/2012 at 10:26 am

  • ha, ha, 🙂
   Asta ar trebui ca si baietii de la NR sa inteleaga! Imi amintesc cu o mare neplacere cat de combatut a fost Cetatean si ce explicatii savante au dat „expertii” de la NR in frunte cu un mare a tot-cunoscator cand ziceau ca aceasta „greva parlamentara” este facuta pentru a nu vota o noua lege electorala.

   Deci – un penelist prost ramane tot un penelist prost chiar daca s-a transformat peste noapte intr-un „nourepublican”.

   huniad

   27/03/2012 at 10:34 am

  • tare mi-e teama ca Opozitia se va crede iar Putere. Ea vine cu anumite cerinte: uninominal pur, bicameral cu 318 parlamentari in total, sanctionarea migratiei politice samd. Daca il vor lua iar pe NU in brate si nu sunt dispusi sa negocieze tare mi-e frica de faptul ca nu se va intampla nimic.
   Iar cei de la hotnews se inseala cand spun ca se va intalni Puterea cu Opozitia. Va fi o intalnire tripartita. Puterea PDL-UNPR, Opozitia din sanul puterii, adica UDMR-ul care are cu totul alta strategie electorala si opozitia USL. UDMR va lua si ea un mare NU in fata.
   Eu nu cred ca se va ajunge la un punct comun si de data asta USL-ul are de castigat. Este o miscare politica buna pentru ei. Vor spune: „noi am vrut, am provocat si dialog, dorim reducerea nr de parlamentari, reveneam in parlament…nu ai cu cine sa discuti”

   ribelalu

   27/03/2012 at 10:45 am

   • Parerea mea ca o noua lege electorala va lovi in doua directii – peneleul lui Antonescu si popularii OTV. Asa cred ca va iesi!

    huniad

    27/03/2012 at 10:50 am

    • Eu n-as paria pe mentinerea pragului electoral. UDMR-ului ii cam tremura cheresteaua. Si la troc poate trecwe si votul prin corespondenta.

     mishu jamie

     27/03/2012 at 11:17 am

   • daca PDL stie sa comunice, ii spulbera. dar mi-e teama ca nu stie sa comunice (oricum nu prea are unde), motiv pentru care, asa cum zici, USL le va fura sunca din fasole de data aceasta.

    Sare'n Ochi

    27/03/2012 at 11:14 am

   • salut. Obiectiv, cinic, si cifric vorbind, o camera a deputatilor cu 218 persoane are urmatoarea problema: La 320 deputati azi (?) cdei 18 ai minoritatilor sunt 5%. La 200 de deputati cei 18 reprezinta cam 10%, ceea ce schimba aritmeticile majoritare. Si vom avea 500 din etnia „lapona” cu un deputat, avand aceeasi pondere electorala ca cei 100 000 din colegiul X.

    cinic

    27/03/2012 at 3:46 pm

 9. Buna dimineata!
  Discursul lui Blair – o mare teapa pentru PSD. Practic Blair este de acord cu absolut toata politica externa a lui Basescu: integrare europeana, convergenta fiscala, moneda unica, apropiere de SUA, interventii militare in lume unde este nevoie samd.
  In plus nu s-a legat cu nimic de politica interna a Romaniei. Ba mai mult…l-a sfatuit pe Ponta sa o lase mai moale cu populismul pentru ca „in eventualitatea” ca vor ajunge la putere nu vor putea indeplini promisiunile si vor fi sanctionati rapid de electorat.
  Daca mai adaugam si gaura imensa din buzunarele sponsorilor PSD putem spune ca au fost niste bani extrem de prost cheltuiti. Asta si pentru ca este extrem de usor sa cheltui banii altora (de exemplu ai contribuabilului)

  ribelalu

  27/03/2012 at 10:27 am

  • Citatul asta este remarcabil pentca si la noi sunt tot felul de coate-goale pe post de „Gica Contra”:
   “Dezbatem acum in Anglia daca e bine sa construim a inca o pista pe Heathrow, unii spun ca va fi mai multa poluare. In timp ce dezbatem, China construieste inca 70 aeroporturi”

   ribelalu

   27/03/2012 at 10:29 am

  • Ponta, prin aducerea lui Blair la Bucuresti, a incercat sa demonstreze ca sunt bagati si „ei” in seama la nivel inalt. Pe bani insa e bagat oricine. Mari vedete nationale sau chiar internationale au participat sau au cantat pe bani la tot felul de manifestari sau petreceri organizate de persoane dubioase.

   ribelalu

   27/03/2012 at 10:34 am

   • Pai l-au luat pe Tony la tarif orar.
    Acum nu ar avea pretentia sa ii si iubeasca 🙂 🙂

    lastnightmusic

    27/03/2012 at 11:10 am

 10. sal`tare tutulor,
  deci, mincam visine vopsite cirese, si unt de unde nu-i 😛
  Da` cite nu mincam noi doar de pe etichete.
  Cit despre titlul din Romania libera „Demonstraţie concretă de forţă. Cât va rezista MRU?” ramin la parerea mea: ziaristii vor singe.
  Nu se pune problema unei demonstratii de forta, de pierdut ar avea doar premierul, escrocii din coalitie nu. Apoi „cit va rezista MRU?”denota aceiasi dorinta de singe; MRU, daca s-a „inhamat” la guvernare trebuie sa respecte pe cei cu care trage in ham. Si nu e o vorba in vint: singur nu ar putea rezolva nimic. A stiut ca partidele din coalitie contin destui nefrecventabili.
  Si-apoi, nu e in interesul sau, ca premier, sa-si puna intrebarea „cit mai rezist?”
  Trebuie sa-si spuna: rezist pina va conving/inving. Doar atunci este de admirat.

  victor L

  27/03/2012 at 10:37 am

 11. Multumesc huniad, ribelalul pentru lamuriri la subiectul Blaire.
  La B1 se spune ca Boldea soseste la ora 13 cu o cursa de Amsterdam.

  cedric

  27/03/2012 at 10:44 am

 12. Buna dimineata la toata lumea! 🙂

  Daca tot m-a deconspirat Huniad ;-), confirm in calitate de autor: azi dupa-amiaza iese episodul XVI din serialul Constitutia poporului „suveran” si Republica Judecatorilor. Am dat bun de tipar 😆
  Si daca tot veni vorba de primele tatonari pe legea electorala. Haideti sa nu vorbim deocamdata de sisteme de vot, ci sa ne amintim ceva mentionat deja de Huniad.

  Pe data de 1 februarie, in plina greva parlamentara a Opozitiei, am scris acel prim articol cu propunerile Politeia adresate Noii Republici:

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/02/01/politeia-si-asumarea-unei-sustineri/

  Am scris acolo o fraza: „Trebuie plecat de la premisa ca legea 35/2008, asa cum este ea acum, va fi modificata”. Va amintesc ca era 1 februarie, inainte ca CCR, in Decizia 51/2012, sa vorbeasca despre necesitatea unei noi legi electorale.

  Articolul meu a produs reactia lui Mihai Neamtu, care mi-a confirmat, prin cele scrise, ca baietii erau cam in plop cu interpretarea legii electorale actuale si previziunile politice privind noua lege electorala: „Convenția de la Venetia nu recomandă modificarea legii electorale în anul alegerilor generale. Asta încurajează păstrarea sistemului actual”.

  In urma deciziei CCR din 3 februarie 2012 despre comasare, am asteptat doua saptamini si am scris postarea „Pozitionari politice fata de NR – II), pe un ton mai apasat si mai somativ: „Noua Republica va trebui sa tina seama de faptul ca Parlamentul este obligat sa modifice in acest an legea electorala”.

  Vedem ca azi chiar Opozitia, prin PSD, face un pas spre Putere si solicita tratative pentru modificarea legii electorale. Prin urmare, indraznesc sa spun ca departamentul de prognoza si analiza strategica a NR (daca o fi existind asa ceva) trebuia sa fi anticipat ca vor urma modificari ale legii electorale. In februarie, Mihai Neamtu se astepta ca legea actuala sa fie pastrata.

  Deocamdata nu stim cum vor evolua discutiile Putere-Opozitie. Vom vedea daca preziziunile mele de modificare a legii electorale se adeveresc. Insa cine i-a soptit in februarie lui Neamtu ca modificarea legii electorale are sanse putine sa se realizeze l-a inselat. Nu faci un nou partid pornind de la asumptii care se pot dovedi false.

  Cetatean

  27/03/2012 at 10:53 am

  • pai ii intereseaza mai mult daca noua lege va mai fi valabila in 2020 cind chiar vor cistiga alegerile. Dupa trecerea cometei ! 🙂

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 11:14 am

   • Cred ca totusi s-au trezit intre timp. Din ce am mai citit pe feisbuc si pe site-ul lor, se pare ca stringerea de semnaturi merge bine. Sa vedem in cit timp aduna 25.000. Nu stiu cite au acum, insa cred ca optimismul afisat spune multe.

    La partea strategico-politica nu stiu daca si cum se lucreaza.

    Cetatean

    27/03/2012 at 11:18 am

    • Nu stiam ca ar fi renuntat la etapa doi : 2020 ???

     lastnightmusic

     27/03/2012 at 11:21 am

     • @lastnight: n-am renuntat nici la 2012, nici la 2016 si cu atat mai putin la 2020. Dar nici nu ne imbatam cu apa rece ca am putea avea un procent care sa duca NR ca partid important la guvernare pana atunci. In rest, pentru 2012, cum bine zice Cetatean. Ochii pe lege si mana pe semnaturi.

      mishu jamie

      27/03/2012 at 1:51 pm

 13. pana una alta se discuta despre o informatie primita pe surse. Egal cu 0. E ridicol ca o institutie de presa sa faca teorii intregi pe o informatie neconfirmata.
  eu sper sa fie adevarata dar daca as fi ziarist nu as acorda mare importanta. Ziarist in alta tara, ca la noi sunt doar ziaristi la tabloide.

  Valentin

  27/03/2012 at 10:55 am

  • Habar nu am despre ce „pe surse” vorbesti tu. citez:

   UPDATE Mircea Dusa, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, a declarat marti, la finalul sedintei, ca s-a decis constituirea unei comisii care va analiza modificarea legii electorale. De asemenea, liderul grupului PDL din Camera, Mircea Toader a declarat ca membrii comisiei vor avea sarcina sa analizeze toate initaitivele legislative depuse in Parlment la legea electorala. „Sunt mai multe legi, sunt mai multe propuneri, in functie de ce s-a intamplat in acesti patru ani in Parlament, vom gasi o solutie comuna care trebuie sa fie acceptata de toate grupurile altfel nu poate sa functioneze” a explicat Toader.

   Mircea Duse si Toader nu sunt pe surse si declaratiile lor au fost oficiale!

   huniad

   27/03/2012 at 11:19 am

   • pai eu ma refeream la stirea cu TRU care a iesit din sala nervos, nu cu comisiile.
    Scuze de confuzie.

    Valentin

    27/03/2012 at 11:30 am

 14. MRU

  Valentin

  27/03/2012 at 11:30 am

 15. Azi la Camera e programat votul pentru legea de punere in aplicare a Codului civil.

  „Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr.287/2009 privind Codul civil”.

  Proiectul a trecut la votul pe articole, insa trebuie majoritate calificata pentru a votul final.

  Cetatean

  27/03/2012 at 11:46 am

 16. Acuma se intra in dezbaterea legii de implementare a Codului Penal.

  Cetatean

  27/03/2012 at 11:48 am

 17. miza e adoptarea prevederilor privind confiscarea extinsa a averii.

  Cetatean

  27/03/2012 at 11:48 am

  • Numai in sectoare pdl. A inregistrat pdl marca la osim 🙂 ?

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 11:57 am

   • A avut dreptate Vanghelie. Astia de la PDL nici macar nu stiu sa fure! Daca nu i-au luat in coalitie ca sa-i invete 😆

    huniad

    27/03/2012 at 11:59 am

  • Ziua buna tuturor.

   Err, a se observa diferenta de pret intre cei 60 km realizati in 2008 (5 milioane lei) si cei 68 km realizati in 2010 (50 milioane lei [!!!]).

   http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-11836718-pistele-pentru-biciclisti-studiu-caz-comparativ-bucuresti-viena.htm

   Inca o teapa de succes marca Suoriiin Uopreescu…

   Eu chiar nu-mi dau seama cum pla mea nu se gaseste nimeni care sa compileze toate datele astea si sa-i dea in cap cu ele. L-ar rupe-n 5.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 11:58 am

   • Dna Udrea e pe Bucuresti, nu?!

    huniad

    27/03/2012 at 12:01 pm

    • nu e vorba doar de sectoare pdl e vorba de toti, de toate primariile.
     Iar doamna Udrea e pe Bucuresti in timp ce Oprescu si Chiliman sunt pe Kilimandjaro

     lastnightmusic

     27/03/2012 at 12:16 pm

     • Cum merg lucrurile, dna Udrea o sa viziteze in curand birourile DNA. Pana la urma a stiut Theo ce a stiut ca se uita la ea ca la mere acre! Probabil ca si Piratu’ a inteles-o in ultimul timp.

      huniad

      27/03/2012 at 12:19 pm

      • si tu tot ca la mere acre te uiti la ea 🙂 ?
       Probabil ca o vor decapita in Place de la Greve din Bucuresti.

       lastnightmusic

       27/03/2012 at 12:21 pm

       • Aiurea scapa ea, nu cred ca va fi decapitata nici macar la figurat. Totul insa se face cu marfa clientului. Si da, as fi bucuros daca dupa zecile de „succesuri” cineva in sfarsit o va trimite acasa.

        huniad

        27/03/2012 at 12:26 pm

       • Nu o trimite nimeni acasa. Basescu sprijina accesul femeilor in politica
        iar dupa ce dispare Basescu ori renunta ea …. ori se descurca …. ca are iarba fiarelor

        lastnightmusic

        27/03/2012 at 12:44 pm

    • Iar competenta respectivei in a organiza o astfel de contraofensiva este ‘legendara’. Insa este efectiv socant cum niste fapte evidente (cum ar fi lazile alea de kkt din lemn, denumite pompos „ghivece ecologice”, care acum se dezintegreaza in urma ploilor/zapezilor) nu sunt mediatizate mai puternic. Adica, OK, inteleg, la ‘canalele’ mari e omerta, dar nici macar in presa cat de cat neafiliata nu se aude musca.

     EuCuMine

     27/03/2012 at 12:18 pm

  • Sta in picioare doar daca s-a construit si trotuarul de sub autocolant. 🙂

   mishu jamie

   27/03/2012 at 2:23 pm

 18. Tu’i ceapa mamii ei de sefa la Bucuresti, la ora actuala Oprescu trebuia facut de mult ferfenita pentru toate goangele pe care le-a aruncat in 4 ani, PDL trebuia sa aiba 2-3 candidati cu greu departajabili de buni ce erau, organizatia trebuia sa fi pregatit o „Cartea neagra a cirnatarului Opescu”, numai buna de lansat in campanie.

  Ce avem in schimb? aminari si hiper aminari ale lansarii candidaturii unui amarit de la PDL care va pierde oricum, bascalie ieftina a junelui paleologu la adresa lui Bahmuteanu, amenuntarile lui Bahmu’ ca i vrea afara din partid pe intelectuali, directive ale ale Madamei catre „intelectuali” sa taca dracului din gura si sa il sustina pe Prigoana.

  WTF, asta e hal de condus organizatia PDL a Capitalei? Madame ar face mai bine sa se pregateasca deja pentru concursul de tricotat-viteza, ca va avea nevoie disparata in viitoarea campanie. Presimt ca ii vor tremura tare nadragii ca sa mai intre in Parlament si ca isi va cauta un colegiu unde sa traga prostul de primar de sector pentru ea.

  Cetatean

  27/03/2012 at 12:15 pm

  • Poti sa ii zici de la obraz. E tiganca si e vopsita blond cum e mai rau.
   saracii Boc Blaga si Videanu ar lansa ei …. dar nu vrea tuta ! care s-a aliat vremelnic si cu Gigi 🙂

   In ce priveste vina ei imi aduc aminte ce spunea bizonul in anii 70-80: Ceausescu saracu ar mai fi de inteles dar raul, tot raul vine de la ea de la Ceauseasca. El saracu nici nu stie relele din romania caci il imbrobodeste tuta ! 🙂

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 12:19 pm

   • Ma scoate din sarite „strategia” lu’peste prajit a PDL-ului de la Capitala. S-a repezit ca fraiera sa ia organizatia de Bucuresti, in paralel cu fucntia de MInistru la un minister enorm, facut din doua ministere mari.

    Dupa esecul din 2008 al PDL-ului, marca Blaga, Udresa s-a aruncat ca rima in asfalt cu un referendum pentru Bucuresti, oprit in ultia clipa de Basescu si de Boc. Ramasa fara referendum local (dar ce, se crede Basescu?) a dat-o la combinatii de gainar cu Ontanu si Piedone.

    Cetatean

    27/03/2012 at 12:28 pm

  • Corect! O carte neagra a perioadei 2008-2012 ar fi dinamita pentru Dom’ Felcer. Fie si punand cap la cap toate articolele din Kamikaze pe tema asta tot ar iesi o mare ghiulea de gatul lui Gargarone.

   Fie Udrea e chiar tampita, fie nu a mai ramas nici macar un subaltern cu mai multi neuroni decat o vrabie in structura organizatorica. Fie cate putin din amandoua. 😦

   EuCuMine

   27/03/2012 at 12:23 pm

 19. Am scris intentionat PDL la postara precedenta ca sa vad reactia.
  teapa este insa a domnului Oprescu si a gastii USL din jurul lui.
  Din fericire cititorii blogului in general sunt atenti si au sesizat inadvertenta.

  Udrea habar nu are cum se face o campanie, nenorocitul asta de felcer ar trebui desfiintat pentru magariile pe care le face zi de zi, mai rar un primar atat de catastrofal si de penal.
  Si sa stiti ca zilele trecute am mers cu un taximetrist care era foc si para pe Oprescu. Semn rau ptr doctoras.

  Valentin

  27/03/2012 at 12:24 pm

  • E clar , a urmarit OTV 🙂 🙂 Va vota pt primarie pt DD sau Berbecali

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 12:25 pm

   • ei, nu am ajuns sa-l intreb si pe cine ar prefera, ca mi-a fost frica de ce as putea sa aud. De ce sa ma enervez dupa o petrecere foarte placuta?
    dar nu va vota cu Oparila, semn bun.
    si trebuie sa recunosti si tu ca blonda e varza la sefia PDL Bucuresti

    Valentin

    27/03/2012 at 12:35 pm

 20. Cica CGMB i-a respins definitiv „proiectul” pentru supendata lui Oprescu. Ia sa vedeti ce iese Cirnatila sa se vaite ca „astia” ii pun bete in roate.

  Cetatean

  27/03/2012 at 12:30 pm

 21. Hai ca asta e tare! 😆

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/surpriza-admiterea-la-facultate-doar-cu-examen-973756.html

  Ordinul de ministru emis pe 13 martie interzice luarea in calcul a mediilor generale obtinute in cei 4 ani de liceu. Va conta numai Bacul. Or, cum la bac mai toata lumea are acum medii uriase, pasul II (si deja multe universitati au inceput sa il faca) inseamna reintroducerea examenului de admitere in facultate

  Este vorba de Ordinul 3313/2012, art.12, al.3.

  ” (3) La calculul mediei generale de admitere pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau disertatie, dupa caz, dar nu pot fi luate in calcul mediile sau notele din anii de studii„.

  Un pas mare in fata pentru eliminarea fenomenului de vinatoare de note in liceu.

  Cetatean

  27/03/2012 at 12:44 pm

  • asta ar fi o masura excelenta!
   sa nu-i spui lui domn Stefan ca o sa-ti arate ca masura e luata datorita lui Tony Blair, ca aici in Romania Funeriu e exact la fel ca Abramburica.

   Valentin

   27/03/2012 at 12:48 pm

   • Care Stefan?

    huniad

    27/03/2012 at 12:53 pm

    • stefan60

     Valentin

     27/03/2012 at 12:55 pm

     • Valentine,
      ai fost rugat sa-ti vezi de treaba si sa nu ataci oameni care nu sunt pe blog! Cineva a vorbit despre tine cand nu esti pe blog! NU! Atunci de ce doresti cu tot dinadinsul sa ataci oameni care sunt pe blogul asta de ani de zile?

      Omule vezi-ti de treaba ta!

      huniad

      27/03/2012 at 12:58 pm

      • pai cum pot sa-mi dau seama daca e pe blog sau nu? vede postarea si-mi raspunde.
       E teoria lui ca nu s-a facut nimic si ca ce s-a facut a fost doar ca raspuns presiunea extrema a UE sau a a FMI, nu a mea.
       uite ca ce e in educatie nu corespunde cu opiniile lui.
       E atacata o idee si o atitudine, nicidecum omul!

       Valentin

       27/03/2012 at 1:03 pm

       • Daca comenteaza, e pe blog! Daca nu, atunci nu este! Un ultim avertisment – fara atacuri la persoana cand persoana nu este pe blog! Blogul asta nu a fost niciodata o troca de porci si nici nu va deveni. Dialogurile sunt directe, sau nu sunt deloc!

        huniad

        27/03/2012 at 1:23 pm

  • Nu e tardiva hotarirea? Parca exista o perioada limita pana la admitere in care pot fi anuntate modificari.

   cedric

   27/03/2012 at 1:06 pm

   • cedric, da si nu. oare toate universitatile si-au definitivat metodologia de admitere? evident ca nu. Iar cele care au in plan sa tina seama si de unele note si medii din naul de stidiu si-o vor modifica fix in acea prevedere.

    Cetatean

    27/03/2012 at 1:10 pm

  • Pe cand si Haznaua 3?

   EuCuMine

   27/03/2012 at 12:56 pm

  • Da’ publicitatea politica negativa (Antena3 ) se pune ? 🙂

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 12:58 pm

   • Nu, pentru ca si Felix-Mircea este jurnalist!

    huniad

    27/03/2012 at 12:59 pm

 22. preluare selectata din gindul..mai zice ceva si de udrea,dar fiind azi mai intelegator,nu vreau sa-l supar pe @tds

  Dar ca să vină Ponta, senin, după aia, şi să spună: „Bună, sunt sosia politică a lui Blair”, la asta nu mă gândeam. Păi, să fii tu „Micul Titulescu”, să ai potenţial, să porţi şapca lui Fidel Castro, să ai unde şi cu ce, să te aştepte alegeri ca şi câştigate după numai trei ani de opoziţie, şi să tânjeşti la profilul lui Blair, care şi-a dus partidul la putere după 18 ani de secetă politică, poate fi de „rău augur”, nu? În loc să te regăseşti în longevitatea politică a lui Ion Iliescu sau în perseverenţa lui Adrian Năstase ori în pragmatismul lui nea Nicu Văcăroiu sau, de ce nu, în talentul de concurs al „baicărului” Călin Popescu Tăriceanu – astăzi coleg de coaliţie -, tu te tragi de mânecă, peste Canal, cu un premier laburist, tocmai din ţara lui Margaret Thatcher

  intamplator

  27/03/2012 at 1:01 pm

 23. reactiunea – (la MRU) ataca
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11848690-presedintele-pdl-olt-darius-valcov-demisionat-din-partid.htm

  PDL nu da bani la primarie asa ca el pleaca dezgustat – (fiind la 70% popularitate sigur va candida ca independent sau la altii si va cistiga din nou primaria ) Ori este un avertisment dat de locali baronet la MRU

  lastnightmusic

  27/03/2012 at 1:05 pm

 24. nu e un avertisment al baronetului greu, ci al alesilor individuali care considera ca pot cistiga din nou Primariile. Baronetul local nu candideaza ca independent, ca nu au de unde stringe semnaturile.

  Cetatean

  27/03/2012 at 1:08 pm

  • Da.. si dau un semnal alegatorilor , ca ei se preocupa sa aduca bani in urbe si pt asta sunt gata sa schimbe culoarea politica adica sa se sacrifice
   E posibil sa fi fost indemnat de la spate si de baronet/sefii de consilii care au nevoie de pomeni de dat

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 1:12 pm

   • localele sunt una si generalele sunt alta. baronetul e prins intre ciocan si nicovala, alesii locali se simt mai liberi.

    Cetatean

    27/03/2012 at 1:19 pm

    • pai banul de data asta era pentru alegerile din toamna , pentru parlamentari dupa cum am inteles ….
     Oricum decuplarea alegerilor a stricat multe socoteli celor de la putere care ar trebui sa dubleze sacosele cu gaini congelate

     lastnightmusic

     27/03/2012 at 1:41 pm

  • Toate primariile sunt „pe branci” din punct de vedere financiar, unele chiar in faliment. Marea majoritate au datorii imense care trebuiesc platite multi ani de acum inainte. Realizari? Canci…Artezienele, chioscurile si pistele de biciclete varuite cu sute de mii de euro/km nu sunt realizari.
   Primarii sunt la fel ca ceilalti bugetari: „sa ne dea…”
   Pentru cine a uitat le reamintesc faptul ca Montrealul in 1976, dupa Olimpiada, a intrat in faliment (Jocurile Olimpice sunt organizate de orase nu de tari) si muuuuuuulti ani dupa eveniment a platit datoriile.
   Eu sunt de acord ca Guvernul sa ajute unele din proiectele autoritatilor locale. Dar nu pe toate. Primariile nu trebuie sa fie „masini de tocat bani publici” ci sa fie managerul bunastarii locale.

   ribelalu

   27/03/2012 at 1:53 pm

 25. Profesorii de liceu vor trebui sa reinceapa sa-si pregateasca bine elevii. Prea des notele si darurile tineau loc de cunostinte.
  E un mare, mare pas inainte spre un invatamant performant.

  Valentin

  27/03/2012 at 1:09 pm

 26. Vali, ti-o spune un om care stie ce vorbeste. Sunt niste presiuni din partea trioului elevi-parinti-conducerea liceelor de te sperii. Daca esti prof si pui 9 se uita la tine toti de parca ar vrea sa te omoare, ca le nenorocesti odrasla.

  Cetatean

  27/03/2012 at 1:12 pm

  • te cred., te cred. asa imi spun multi.
   Imi zicea o ruda ca ce rau e Basescu, uite, nu are bani sa dea fiicei ei ptr medidatii la matematica.
   i-am zis ca eu nu am avut nevoie de asa ceva,deci ei de ce-i trebuie?

   Valentin

   27/03/2012 at 1:16 pm

 27. incepe sedinta de vot final la camera. la prezidiu e Broscoiul.

  Cetatean

  27/03/2012 at 1:13 pm

 28. cvorum strins-strins la Camera, risc de defectiune.

  Cetatean

  27/03/2012 at 1:25 pm

 29. cvorum de 165, impresia mea e ca daca apare vreun vot negativ, legile organice pica.

  Cetatean

  27/03/2012 at 1:27 pm

 30. sunt 166 de indivizi in plen acuma, a mai aparut unul.

  Cetatean

  27/03/2012 at 1:28 pm

  • Super Parlament – greva, DNA si puscarie!

   huniad

   27/03/2012 at 1:34 pm

 31. OK Huniad, am inteles si sunt de acord. nici o problema din partea mea sa ma conformez.

  Valentin

  27/03/2012 at 1:33 pm

 32. iese cu scandal. la votul pe legea de confiscare extinsa a averii, nu s-a atins minimum de voturi pentru adoptare. un deputat (Doru Lese) a cerut la microfon reluarea votului, ca el s-a abtinut din greseala.

  au loc consultari intre liderii de grup.

  Cetatean

  27/03/2012 at 1:37 pm

  • „a cerut la microfon reluarea votului, ca el s-a abtinut din greseala. ”

   In clipa asta eu ma dau cu capul de birou.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 1:43 pm

 33. Oltean atrage atentia ca e legea conteaza pentru MCV. Se va vota la urma, nominal.

  16 deputati NU vor vot nominal. confiscarea extinsa a averii probabil ca va cadea.

  Cetatean

  27/03/2012 at 1:39 pm

  • super parlamentari! clasa politica repetenta -tu-le ceapa masi!

   huniad

   27/03/2012 at 1:41 pm

 34. Legea de punere in aplicare a Codului Civil a fost adoptata.

  Cetatean

  27/03/2012 at 1:40 pm

 35. Despre demisia lui Valcov din PDL si inscrierea sa in PSD se vorbeste de ceva vreme. Domnul e sotul Laviniei Sandru. Chiar la B1 s-a discutat , intr-o emisiune la care a participat si ea. Nu-mi aduc aminte exact daca nu cumva ea a infirmat zvonul. Dar se pare ca a gresit!

  cedric

  27/03/2012 at 1:43 pm

 36. Vitorul nostru prim-ministru (a acceptat deja nominalizarea dupa cistigarea alegerilor, zice el) co-rezerva Ponta, continua cu fudulia de prost crescut. Asta ori e mitocan, ori e mitocan: „Ponta, despre aniversarea Robertei Anastase: Este atât de bătrână moral”.
  Daca ajunge asta prim-ministru sa nu va mirati de „valorile” morale care vor fi adoptate de generatia tinara: nulitatea, idiotenia, mitocania, obraznicia, minciuna, increzutenia.

  Aha

  27/03/2012 at 2:20 pm

 37. Ziua buna
  Cum nu mai puteti @ valentin de grija mea , ceva de speriat . 🙂
  Deci se reintroduce examenul de admitere la facultate ?
  Pai uite ca in tineretea mea si pe vremea socialismului stiintific se dadea admitere la facultati .
  Unde e noutatea sau revenirea la normal e bineinteles o chestie extraterestra ?
  Si apa calda nu este o inventie de azi sau ieri . 😆

  Mai degraba sa ne preocupam intens de posibilitatea descrisa de mister @cetatean sa nu treaca legea confiscarii extinse a averilor . Ghici cine voteaza impotriva ? 🙂

  stefan60

  27/03/2012 at 2:21 pm

  • In vremea aia muncitorii intrau la facultate pe puncte si o terminau mai repede- facultati muncitoresti –
   iar copiii de burgheji erau dati afara din facultati. si nu primeau burse.

   Doar socialismul era stiintific , in rest totul cam ca in Bulgaria si Albania . 🙂

   iar apa calda au inventat-o capitalistii ca la noi pe vremea lu Ceasca nu prea era.

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 2:27 pm

   • 😆
    In anii 80 a fost rationalizata si apa calda . Asta e adevarat dar cum eu am trait la bloc si inainte de anii 80 , am prins si vremea cind apa calda era din belsug si iarna trebuia sa deschidem ferestrele ca caloriferele erau fierbinti aproape toata ziua . Unii poate nu au prins si timpurile alea ca poate nici nu erau nascuti . Respectiv in anii 70 🙂

    stefan60

    27/03/2012 at 2:32 pm

    • Pai daia a picat regimul luminat 🙂 Risipeati caldura si stateati cu geamurile deschise

     Eu stiu ca era pe dos: S-a dat un decret care interzicea iarna ca locatarii de la parter, stradali, sa deschida geamurile ca sa nu raceasca trecatorii de pe strada 🙂

     lastnightmusic

     27/03/2012 at 2:38 pm

 38. huniad
  cred ca te-ai grabit cu apostrofarea lui @valentin, ca ramine @stefan ne aparat 🙂 Uite vezi : soseste repede, scaneaza tot, coboara in picaj si nu se lasa ne-raspuns. 🙂

  lastnightmusic

  27/03/2012 at 2:32 pm

  • tds
   Am un serviciu de informatii de ramai masca . 🙂
   Oricum acum plec ca banii nu cresc in pom . 🙂

   stefan60

   27/03/2012 at 2:34 pm

   • La pomicultori cresc in pom 🙂

    lastnightmusic

    27/03/2012 at 2:39 pm

    • Uneori mai cresc si in tufe 😆

     mar

     27/03/2012 at 2:50 pm

     • Singura problema este ca trebuie sa ii culegi exact cind au ajuns la maturitate : de exemplu cind au ajuns la 500 de euro/bacnota. Daca ii lasi mai mult si ajung bancnote de 512 euro nu ai facut nimic 🙂

      lastnightmusic

      27/03/2012 at 3:05 pm

 39. Radu

  27/03/2012 at 3:06 pm

  • n-am nimic cu examenul de admitere la facultate,l-am dat .l-am luat ( pe ” vremea mea” cel mai puternic stimulent sa reusesti era ca nu plecai 16 luni in armata)dar intotdeauna m-am intrebat ,nu exista si o alta metoda de selectie?;prea mult sta intr-un singur test;poate unii sunt mai emotivi,poate unii au chiar atunci o zi proasta;ma gindeam cind copiii mei au dat examenul,la 12/loc, iti trebuie nervi sa fii tu insuti si ai randament maxim intr-o zi,si asta la 18 ani

   intamplator

   27/03/2012 at 3:13 pm

   • Salut,

    m-am intrebat si eu adesea care ar putea fi acele alte criterii de selectie care sa poata fi aplicate la noi. Eu personal nu am reusit sa gasesc altele. Media de la BAC deocamdata nu merge, inca nu reflecta la modul obiectiv performantele candidatului. Mediile anuale din anii de liceu nu sunt, de asemenea, relevante acum. Ramane, cu aplicabilitate imediata, examenul.

    E necesara insa o testare a candidatilor la facultate. Sincer, te sperii ce specimene populeaza acum universitatile.

    Radu

    27/03/2012 at 3:21 pm

    • Cind spui ca te sperie specimenele sper ca te referi si la multi profesori 🙂

     lastnightmusic

     27/03/2012 at 3:23 pm

     • Si unii si altii 🙂
      Studenti care nu reusesc sa lege doua vorbe coerente, profesori care nu au habar de materia pe care o predau.
      Efectul acestei combinatii e si mai trist: absolventi de facultate absolut neangajabili, dar cu pretentii.

      Radu

      27/03/2012 at 3:26 pm

    • @radu
     nu spun ca sunt impotriva;probabil la cum arata societatea noastra acum asta e cel mai bun criteriu;
     de acord cu absolventii din ultimul timp;acum vreo 6 ani(mai eram activ) ,la interviurile de angajare ,incepeam prin a-i pune sa citeasca un text si sa efectueze operatii aritmetice simple(tabla inmultirii) fara calculator/nu e deloc gluma..

     intamplator

     27/03/2012 at 3:33 pm

     • 😦 eu nu chiar asa rau, dar cand e de angajat absolventi, din 500 de CV-uri, dupa o prima triere raman maxim 20, din care greu angajez 1 om, caruia trebuie sa ii fac scolarizare cam 3 luni pana sa il pun in pita. Asta, bineinteles, daca accepta ideea ca nivelul lui profesional nu coincide cu pretentiile sale financiare. Trist 😦
      E insa absolut adevarat ca examenul de admitere ofera doar un instantaneu din cunostintele candidatului, mult prea dependent de circumstantele specifice. Asta e, oricum e o varianta mult mai buna decat mediile anuale sau media de la BAC.

      Radu

      27/03/2012 at 3:41 pm

 40. Buna ziua all 🙂
  Daca doriti pictura medievala (miniaturi iluminate) europeana :

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/03/27/pictura-medievala-europeana-maestri-miniaturisti-2/
  🙂

  desydemeter

  27/03/2012 at 3:06 pm

 41. ” croitoria salveaza ecomomia”

  Creşterea costurilor în China și scurtarea timpilor de execuție a confecțiilor au întors din drum marile case de modă. Armani și Versace produc din nou în România, la Timișoara și Arad.

  Dacă întrebi un bancher ce fel de IMM-uri vin acum să ceară finanțări, îți va răspunde că, pe lângă agricultură, există și domenii în care au reapărut comenzile și se fac angajări. Cea mai vizibilă în acest moment este producția în lohn.

  Ce se întâmplă de fapt? Ne răspunde șeful unui producător în lohn, dar și exportator direct către marile branduri din Europa: „China nu mai este ieftină. După intrarea industriei de automotive, salariile au crescut. În China se întâmplă acum exact ce s-a întâmplat în Europa de Est şi în România“, spune Animona Huțu, di­rector general, Modatim. Începutul anului 2012 a fost marcat de o agitație pe partea de lohn, provocată de cereri de comenzi ale firmelor mari întoarse din Asia

  intamplator

  27/03/2012 at 3:07 pm

 42. Lege privind confiscarea extinsa a averilor ilicite a fost adoptata de Camera Deputatilor si va fi trimisa spre promulgare. Zic cei de la hotnews.

  Aha

  27/03/2012 at 3:08 pm

 43. Ieri preşedintele rus Dmitri Medvedev a apreciat că misiunea lui Kofi Annan este “probabil ultima şansă” pentru a evita un “război civil de durată” în Siria şi a adăugat că Rusia îi va acorda tot ajutorul posibil

  Astazi: Guvernul sirian a acceptat planul de pace propus de trimisul special al ONU si Ligii Arabe, Kofi Annan http://www.hotnews.ro/stiri-international-11849260-siria-acceptat-planul-pace-propus-kofi-annan.htm
  Ce coincidenta! 🙂

  miki

  27/03/2012 at 3:14 pm

 44. Iaca se duse Frunzaverde, foaiie verde la PNL. 🙂

  mishu jamie

  27/03/2012 at 3:14 pm

  • Astept cu interes sa iasa Antonescu sa ne explice ca Frunzaverde nu e „tradator” ci „erou”, apoi Ponta sa ne explice ca proiectul lor de lege privind migratia politica se va aplica doar la parlamentarii care pleaca de la USL, nu si cei care vin la USL.

   Radu

   27/03/2012 at 3:24 pm

  • What ? I beg your pardon ?

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 3:26 pm

  • hm..membru fondator al pd,” artizan” al trecerii la ppe ,,” doctrinar crestin democrat” acum la social democrati
   si unii mai vor vot pe lista,cu doctrine
   cel mai bun exemplu de gashcar politic roman

   intamplator

   27/03/2012 at 3:27 pm

 45. votul de la camera,confiscarea averilor :
  daca astia de la pdl nu ” croseteaza” acum” uite,noi cu toate ca cei mai multi arestati sunt din partidul nostru,suntem hotariti sa…” sunt mai rau decit autisti;
  sa le dea in cap alora de la usl,ca n-au fost la vot

  intamplator

  27/03/2012 at 3:19 pm

 46. @ huniad,
  ce tare imi placu saritura ta in apararea celui ce nu era pe blog; zau, cu limba scoasa, dar bun activist pecere ai fi fost in a pune la punct tot ce crezi tu ca nu e bine.
  Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun asta.

  victor L

  27/03/2012 at 3:22 pm

  • Salut Victor,
   raspund eu in locul lui @huniad. Nu ne cunoastem de ieri! Regulile nu s-au schimbat astazi. Aceleasi reguli au fost intodeauna si nu are importajnta cine posteaza.

   Victor ,m-am saturat de atmosfera care s-a generat pe acest blog si nu am de gand sa-l transform in raposatul blog a lui Thor. Cine vrea sa traiasca bine pe acest blog va trebui sa-i respecte si sa respecte opiniile celorlati! Ma refer, inclusiv datul la gioale al multora dintre cei care traim impreuna de ani de zile ca sa nu vorbesc de cei mai noi dintre noi.

   Cine poate sa-mi respecte munca (la blogurile astea se munceste 20 de ore pe zi) e OK, cine nu sa treaca la read-only

   Theophyle

   27/03/2012 at 3:34 pm

   • Buna ziua.
    Sa stii ca va respect munca chiar daca stau cam numai la „read only” 🙂 .

    Gino

    27/03/2012 at 3:45 pm

    • Salut Gino,
     Multumesc – lasa ca te citesc eu pe Copac. Acolo ca si pe alte bloguri sunt eu „Read-only” 😆

     Theophyle

     27/03/2012 at 3:49 pm

  • Da @huniad face activism – l-a facut cand a stat 6 zile in frig sa ne informeze ce se intampla in Piata Unioversitatii. Da, asta a fost activism!

   Theophyle

   27/03/2012 at 3:51 pm

 47. ce bine ca mru e pm; anul asta se va stringe la buget bine peste 1 miliard de euro: 200 de la cupru,700 din licentele de telefonie mobila,alte privatizari;
  alt guvern dadea cu uleiu-n populatie

  intamplator

  27/03/2012 at 3:24 pm

  • Salut,
   sa se duca invartindu-se!

   Theophyle

   27/03/2012 at 3:35 pm

   • 🙂

    mar

    27/03/2012 at 3:36 pm

   • Buna,
    A mai plecat un „oropsit” Valcu, asta cred ca se va duce dupa ex consoarta la UNPR.

    mar

    27/03/2012 at 3:38 pm

 48. Ce l-a apucat pe Frunzaverde? Mie nu-mi placea absolut deloc, avea tot timpul ceva de marait, dar chiar sa treaca la PNL nu-l vedeam.
  Mai bine se ducea la PP-DDD sa stim si noi o regula!!

  cedric

  27/03/2012 at 3:32 pm

  • @cedric
   si daca dna a dat si prin caras?;ca asta e acolo de cind sunt si muntii cernei

   intamplator

   27/03/2012 at 3:34 pm

  • Cred ca asta l-a apucat: ” USL il va sustine la presedintia CJ Caras-Severin pe Sorin Frunzaverde „

   Radu

   27/03/2012 at 3:44 pm

 49. Aia de la USL n-aveau candidat la presedintia CJ Caras -Severin? Il asteptau pe Frunzaverde?

  cedric

  27/03/2012 at 3:35 pm

 50. continuare:
  daca e asa se scoate si asta” persecutat politic”

  intamplator

  27/03/2012 at 3:35 pm

 51. Vor da vina pe MRU ca a trintit usa cind a iesit spunind ca nu da pomana…..
  Ce veselie pe A3 si pe Cristoiu care de la o vreme il musca de picior zilnic pe MRU

  lastnightmusic

  27/03/2012 at 3:36 pm

 52. Azi a inceput exodul din PDL. Dimineata Valcov, acum Frunzaverde, care mai urmeaza? Au ei vreo presimtire?
  Eu sper sa nu aiba succes la electorat fuga asta pe ultimul moment. Cat despre DNA, ii gaseste si „in gaura de sarpe”!

  cedric

  27/03/2012 at 3:38 pm

  • Da, presimtirea ca se apropie funia de par. Are „ceva pe constiinta”, ca sa-l parafrazez pe Presedinte.

   Sincer, eu ma bucur ca toti colhoznicii jegosi incep sa se adune intr-o singura parte.

   EuCuMine

   27/03/2012 at 3:58 pm

 53. duca-se Frunzaverde. Sa treaca langa Vociulescu spune multe despre respectivul.
  cred ca le are pe constiinta si nu-i vina sa creada ca imunitatea ii poate fi atinsa.
  dar nu-i nici o paguba, vom vedea in curand ce inseamna ca toti sunt la fel cand vine USL la guvernare.

  Valentin

  27/03/2012 at 3:47 pm

 54. Unii PNListi dau pe-afara de bucurie ,altii sunt mai rezervati (Nicolaescu, Hasotti).

  cedric

  27/03/2012 at 3:49 pm

  • Pai aia rezervatii 🙂 stiu ca daca a venit FVerde, i-a promis ceva Chucky din cascavalul lor 🙂

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 3:57 pm

 55. pai daca a plecat si asta inseamna ca alegerile sunt considerate ca fiind deja pierdute.
  deci ne asteapta multi, multi ani de USL.

  Valentin

  27/03/2012 at 3:50 pm

 56. PDL e aproape de implozie si la fel va pati si Romania pentru ca USL la guvernare va insemna un cataclism.

  Valentin

  27/03/2012 at 3:51 pm

 57. Theophyle,
  eu unul iti respect foarte mult munca la blogurile tale, pe care le citesc aproape in totalitate (nu stiu ce a fost pe blogul lui Thor).
  Dar am in singe o revolta impotriva unor „indicăţii” despre ce trebuie si nu trebuie spus. Am trait (nu e vina lui huniad) prea mult in comunism.
  Caci, imi dai sau nu voie, eu unul sint satul de cei care nu vad nimic bun in Romania. Si ne semnaleaza ca nea Chicos Rostogan „sa, tatarule, te-am prins”. Dece sa nu-i poti spune din cind in cind „las-o mai moale”?

  victor L

  27/03/2012 at 3:53 pm

  • Victor pentru ca am trecut deja de nivelul respectiv de doua ori. Nu vrea incaierari pe blog! Si vrea sa ramanem prieteni chiar daca nu gandim la fel. Cand incep lucrurile sa treaca „la persoana” – nu vor mai fi sanse! Iti spoun din experienta proprie. Huniad nu face nimic de „capul lui”.

   Theophyle

   27/03/2012 at 4:00 pm

 58. Radu

  27/03/2012 at 4:01 pm

 59. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua! – @Cetatean!

  Theophyle

  27/03/2012 at 4:06 pm

 60. Buna ziua,
  Ehe, ce buna era o NR gata inscrisa, activa si cu activitate in teren………..

  Lucian

  27/03/2012 at 4:06 pm

  • Da ar fi fost buna , dar parca e un facut cu partidele astea in Multiverse – intr-un univers cu lumi paralele.

   lastnightmusic

   27/03/2012 at 4:12 pm


Comentariile sunt închise.