Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 24 martie “abonaţii contractelor cu statul”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. Sâmbătă, vremea se menţine în general frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi izolat ploi slabe în Moldova şi la munte, iar seara şi noaptea posibil şi în Muntenia şi DobrogeaVântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 8 grade. Spre sfârşitul intervalului, în depresiuni, vor fi condiţii de brumă.

La Bucureşti vremea se va menţine frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…7 grade. Mediafax. 

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3712     RON; 1 USD = 3. 2980   RON; 1 EURO = 1. 3254 USD; Francul elvetian 3. 6265 RON. Gramul de aur 175.1148 RON.  Evolutia saptamanala o puteti citi aici

Ei sunt abonaţii contractelor cu statul. Au intrat puternic în top 20 firme care au câştigat contracte cu statul şi nu s-au mai dat jos de acolo. Aproape jumătate din companiile din top 20 al companiilor clasificate în funcţie de valoarea contractelor de achiziţie publică câştigate în urma licitaţiilor organizate de stat s-a aflat pe această listă cel puţin în trei dintre anii 2007, 2008, 2009 şi 2010. În total, primele 20 de companii din topul menţionat au câştigat în patru ani (2007-2010) contracte cu statul de 5,7 mld. euro. Valoarea contractelor câştigate de primele 20 de companii din acest top de la stat a crescut spectaculos de la an la an. Astfel, dacă în 2007 contractele câştigate de primii 20 de jucători însumau aproximativ 530 mil. euro, această valoare s-a triplat în 2008, la 1,6 mld. euro şi s-a situat la 3.559 mld. euro cumulat în 2009 şi 2010. Două companii sunt de patru ani în top 20 al firmelor care au câştigat contracte cu statul: Spedition UMB din Bacău (construcţii), deţinută de Dorin şi Mirela Umbrărescu, şi Vega ’93 din Galaţi (construcţii), controlată de oamenii de afaceri Cornel Istrate, Maricel Păcurariu şi alţi acţionari. Alte şase companii au intrat în top 20 al firmelor care fac afaceri cu statul în anul 2008 şi s-au menţinut acolo şi în 2009 şi 2010. Astfel, Delta ACM 93 SRL (construcţii), deţinută de familiile Diaconu şi Cristescu, au câştigat cumulat în 2009 şi 2010 contracte de achiziţii publice de 308 mil. euro, după ce în 2008 câştigaseră contracte de 74,7 mil. euro. OMV Petrom (Austria) a câştigat în 2009 şi 2010 contracte cu statul de 155 mil. euro, după ce în 2008 câştigase contracte de 70 mil. euro. Integral in Ziarul Financiar.

Cele mai ingenioase cinci metode de scapare folosite de urmaritii international, povestite de sefi din Politia Romana, sub protectia anonimatului. Trei ofiteri cu functii de conducere in cadrul IGPR au vorbit, sub protectia anonimatului, despre metodele ingenioase folosite dupa fuga din Romania de urmaritii international tip Boldea, pentru a nu fi prinsi de INTERPOL. Peste 5.000 de romani au ales sa fuga peste granita pentru a scapa de arest. Dintre acestia, doar 2% nu sunt prinsi niciodata. Restul sfarsesc in celula. Cel mai usor de prins sunt infractorii care se ascund pe teritoriul UE, durata minima de la darea in urmarire pana la capturare fiind de o luna de zile. Cine se ascunde in SUA poate fi cel mai repede recuperat dupa un an de zile, din cauza legislatiei privind extradarea diferita de cea din Europa. Continentul unde fugarii români îşi găsesc cu adevărat liniştea este America de Sud, unde sunt multe state cu autorităţi uşor coruptibile, care emit acte administrative legale, dând o nouă identitate fugarilor. Africa este un teritoriu de refugiu destul de virgin pentru infractorii români, deoarece „o faţă albă iese uşor în evidenţă într-o populaţie dintr-o altă rasă”, conform surselor noastre din conducerea Poliţiei Române. Asia este de asemenea un continent pentru care fugarii optează arareori, un caz celebru fiind cel al lui Nicolae Popa, mâna dreaptă a lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul falimentării FNI. Acesta e un caz fericit, deoa­rece în schimbul „tăcerii” a beneficiat de sprijin financiar constant din ţară, pentru a putea scăpa de pedeapsă. Integral in Romania Libera.

Mahmureala politică a lui Ponta a ţinut 5 zile. El susţine că se aştepta ca preşedintele să-i ofere funcţia de premier şi de aceea a pus la punct cu Crin Antonescu o strategie de a refuza. După câteva zile de bâjbâială, Victor Ponta încearcă să dreagă busuiocul în chestiunea ofertei de a fi premier. Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a amintit, abia după cinci zile de la declaraţiile publice făcute de Traian Băsescu, cum au decurs consultările din 6 februarie, în care preşedintele i-a propus să preia funcţia de premier. Joi, la o lună şi jumătate după acest moment, Ponta a publicat, pe blogul personal, un text în care povesteşte discuţia cu Băsescu în cele mai mici detalii, ca şi cum ar fi fost rezultatul unei şedinţe de hipnoză. Practic, într-o săptămână, liderul PSD a trecut de la negarea vehementă, la acreditarea ideii că delegaţia USL plănuise dinainte ce atitudine să aibă la consultări. Curat SF! Integral EVZ.

Boldea in Congo?Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu”, a spus Boldea. L-am întrebat dacă a fost o decizie bună aceea de a pleca din ţară. „Sunt un om liber. Pe 16, m-am dus la DIICOT i-am zis procurorului că plec şi mi-a zis pleacă. M-au mai chemat şi pe 23 decembrie şi pe 24 am plecat la schi”, a răspuns el.Numarul de pe care a sunat avea prefix de Kenya, nu de Congo, iar ca sa ajunga in Congo cu masina ar fi trebuit sa strabata 2400 km. Deputatul Mihail Boldea a declarat in exclusivitate pentru gandul ca se afla in Congo, desi presedintele Basescu anunta la pranz ca se afla in Kenya. Prefixul numarului de pe care a sunat Mihail Boldea este 0254, prefixul statului Kenya. Prefixul pentru statul Congo Brazzaville este insa 0242. Intre Nairobi si Kinshasa sau Brazzaville este o distanta de aproximativ 2.400 km, scrie Gandul.

George Maior: SRI şi-a realizat pe deplin misiunea de protecţie a securităţii naţionale a României. Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, vineri, că SRI şi-a realizat pe deplin misiunea de protecţie a securităţii naţionale a României.  „Anul 2011 a confirmat pe deplin rolul fundamental al SRI în ansamblul instituţiilor de informaţii ale statului şi faptul că şi-a asigurat pe deplin misiunea de protecţie a securităţii naţionale a României”, a afirmat Maior, la prezentarea bilanţului activităţii instituţiei pe 2011. El a arătat că 2011, fiind un an dificil din cauza crizei economice, SRI s-a concentrat pe problemele ce ţin de securitatea naţională. „Combaterea evaziunii fiscale fie prin operaţiuni, fie prin transmitere de informaţii, securitatea energetică a României, aspecte legate de crima organizată cu ramificaţii de zona economică, aspecte legate de criminalitatea transfrontalieră au fost abordate în sute de informări ale serviciului şi în sute de operaţiuni care au adus beneficii bugetului statului într-o asemenea perioadă dificilă”, a susţinut Maior. Directorul SRI a adăugat că serviciul şi continuat şi activităţile pe linia combaterii corupţiei în administraţie şi justiţie. Agerpres

Deputatul Ciucă, al cărui cabinet notarial apare în dosarul Boldea: „Nu am combinaţii cu Boldea”. ” Nu am nicio afacere cu domnul Boldea. Eu nu i-am încheiat niciun act în care este parte domnul Boldea sau cineva trimis de domnul Boldea. În biroul meu lucrează 20 de persoane şi una dintre persoane a încheiat nişte acte. Acum este martor. Eu nu ştiu ce a făcut domnul Boldea, dar înţeleg din toată povestea asta că niciun fals nu este făcut la notar. S-au făcut acte în mai multe birouri notariale „, a declarat pentru gândul Ciucă. Potrivit acestuia, falsurile de care Boldea şi membriii presupusei sale reţele s-ar fi folosit au fost făcute anterior notificării notariale, la Curtea de Arbitraj şi la instanţa de judecată. Ciucă a adăugat că niciun act notarial nu este contestat în dosarul Boldea. „Nu veţi vedea niciun notar ca fiind învinuit şi toţi sunt martori pentru că ei nu aveau de unde să ştie. Actele încheiate sunt în regulă, nu sunt contestate actele de la biroul notarial”, a subliniat deputatul conservator Bogdan Ciucă. El a precizat că îl cunoştea pe Mihail Boldea, deoarece amândoi sunt gălăţeni, jurişti şi deputaţi. Bogdan Ciucă a declarat însă că nu are o relaţie de prietenie cu Boldea. Mediafax.

Scandalos: Dinastie PSD la Politehnică. Ecaterina Andronescu pleacă din fruntea universităţii, vine Mihnea Costoiu, omul ei de încredere. Rectorul parlamentar şi-a încheiat mandatul în universitate şi se va concentrape activitatea politică  Noul rector al Politehnicii Bucureşti, Mihnea Costoiu, face echipă de ani buni cu Ecaterina Andronescu, preşedintele PSD Bucureşti: au lucrat împreună în Politehnică, precum şi la Ministerul Educaţiei, în timpul mandatului de ministru al Ecaterinei Andronescu. Alegerile i-au lăsat cu buza umflată pe cei care sperau că umbra PSD nu va mai exista în universitate. “Puteam eu, un simplu profesor, să mă bat cu o divizie atât de puternică a PSD?”, spune Ion Ciucă, profesor universitar la Politehnică, şi cel care a fost contracandidatul lui Mihnea Costoiu. „Mă sună profesori şi-mi spun că regretă acest rezultat. Probabil UPB va rămâne o universitate politizată”. Ciucă crede că votul reprezentanţilor studenţilor a cântărit mult în victoria lui Costoiu. „Studenţii care au votat sunt, de fapt, ca o organizaţie PSD. Sunt cei care au mers în coloană spre protestele recente împotriva lui Traian Băsescu”. Daniela Alexe, preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, spune că în organizaţiile studenţeşti ale Politehnicii s-a simţit tot timpul orientarea spre PSD. “Nu putem însă generaliza, nu toate organizaţiile sunt la fel”. În ceea ce-l priveşte pe noul rector, ea crede că “eventualele influenţe trebuie văzute şi sancţionate pe parcurs”. EVZ.

Ungureanu îşi numeşte un nou consilier: Judecătoarea care l-a arestat în 2009 pe Gigi Becali. Judecătoarea Nicoleta Nolden, care a dispus în primăvara anului 2009 arestarea finanţatorului echipei de fotbal Steaua Gigi Becali, a fost numită de premierul Mihai Răzvan Ungureanu în postul de consilier de stat în aparatul propriu de lucru al primului-ministru, relatează Mediafax. Anterior, Nicoleta Nolden (fostă Cristuş), judecător cu grad de curte de apel la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, a fost detaşată la Ministerul Afacerilor Externe şi a lucrat ca şi consul la Consulatul General al României din Bonn (Germania). Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii hotărâse de altfel detaşarea acesteia în cadrul MAE pe o perioadă de trei ani, începând cu 1 februarie 2012. În luna aprilie 2009, Gigi Becali a fost arestat pentru aproximativ două săptămâni, fiind acuzat de sechestrarea a trei presupuşi hoţi ai maşinii finanţatorului Stelei. Decizia de arestare a fost emisă de Judecătoria sectorului 1, condusă la acel moment de noul consilier al premierului. Romania Libera

Fostul secretar de stat Ioan Andreica, presedintele si vicepresedintele CJ Bistrita, ridicati de DNA. Fostul secretar de stat Ioan Andreica, presedintele si vicepresedintele CJ Bistrita, si alte persoane au fost ridicate, vineri, urmand a fi audiati la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul in care sunt cercetati pentru coruptie si deturnare de fonduri, pana la acest moment nefiind efectuate retineri, relateaza Mediafax. Presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu, respectiv Luca Iancu, precum si fostul secretar de stat Ioan Andreica si alte persoane au fost ridicate, vineri, de procurorii anticoruptie, fiind adusi in Capitala pentru a fi audiati la DNA. Alaturi de cei trei vor mai fi adusi la audieri Lazar Stefan, Simona Bodnariu, directorul Directiei de Integrare Europeana a CJ Bistrita, si inca o persoana. Biroul de presa al institutiei a confirmat ca exista o actiune in derulare a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie-Structura Centrala la Bistrita, fara a oferi alte detalii. In iunie 2011, fostul secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Ioan Andreica a fost audiat la DNA in dosarul in care presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bistrita, Liviu Rusu si vicepresedintele CJ Bistrita, Luca Iancu, sunt anchetati pentru deturnare de fonduri. Andreica declara atunci ca se simte nevinovat, ca procurorii anticoruptie nu ar avea probe impotriva lui si ca el nu putea semna contractele „fara ca ministrul sa stie”, nefacand nominalizari. In 2 iunie 2011, DNA a facut perchezitii la sediul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, sigiland birourile lui Liviu Rusu si al lui Luca Iancu, ambii membri PDL, la locuinta din Bistrita a fostului secretar de stat in MDRT Ioan Andreica, precum si la sediul Euroland SA, la care sunt actionari acesta si sotia secretarului general al PDL, Ioan Oltean. Integral in Hotnews.

Va urez o zi buna!

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bună dimineața! 🙂

  Umblați, dragilor la calendar, mai adăugați în titlu 7 zile! 😉

  oldhashu

  24/03/2012 at 8:33 am

  • Buna Dimineata, oldhashu 🙂
   Multumesc! Mahmur – scuze!

   huniad

   24/03/2012 at 8:41 am

 2. o zi buna tuturor!
  salut oldie (but goldie)! toate-s bune?

  Sare'n Ochi

  24/03/2012 at 8:35 am

  • Sare, salut! 🙂

   Nu mă pot plânge decât de timpul prea puțin, acum că s-a îndreptat vremea. Treaba multă pe ogor, rămâne mai deloc de butonat! 😀

   oldhashu

   24/03/2012 at 8:44 am

 3. Ziua buna la lumea buna!
  Daca inca nu ai dat o semnatura de sustinere pentru infiintzarea Partidului NOUA REPUBLICA, astazi si maine ne gasesti in aceste locuri:
  Sambata 24.03.2012 – Slobozia – 10:00 – 13:00.
  Sambata 24.03.2012 – Bucuresti – 12:00 – 15:00 Parcul Moghioros.
  Duminica 25.03.2012 – Bucuresti – 12:00 – 15:00 Parcul Titan(IOR)
  Cine nu se resemneaza, semneaza! No, hai!

  mishu jamie

  24/03/2012 at 8:41 am

  • Salu Mishule 🙂
   Mai semnam o odata 😆

   huniad

   24/03/2012 at 8:42 am

  • si la Cluj-Napoca pe strada Eroilor langa Lupoaica!
   eu am semnat.

   Sare'n Ochi

   24/03/2012 at 8:44 am

 4. Ioi, vai de noi daca asta e urmatorul prim-ministru in urma rugaciunilor populatiei. Tonta s-a dus la Cotroceni sa trimita SMS-uri si sa faca chat de pe mobil. Alalant care se vrea prezident nu stie nici o limba straina, doarme tot timpul si bate cimpii de cum deschide gura.
  Vad ca aia de la DNA nu someaza. Daca ar trebui o marire de buget, cred ca efectivele DNA ar trebui dublate.

  Aha

  24/03/2012 at 9:26 am

 5. bunä,

  dacä era corect Boldea, dece nu a sunat la procuraturä sä spunä cä vine.
  vrea sä facä valuri, sä incrimineze procurorii si sä se victimizeze.
  asa sunt mafiotzii, ca si notarul unde au fost intocmite actele.

  theo- nona

  24/03/2012 at 10:00 am

  • daca lui Boldea i-au ramas minute pe cartela de la precedenta vizita in Kenya, putea sa sune la Gandul chiar si de la Ploiesti, tot cod de Kenya aparea pe ecran. E interesant de vazut structura politica a magiei de la Galati: Boldea (PP-DD?), Durbaca (PC), Ciuca (PC), Boza (PNL). Asteptam si aparitia PSD (nu se poate fara ei). PS. Durbaca fost primar COMUNIST la Galati a fost intai la Ilici si abia apoi la PC (R).

   cinic

   24/03/2012 at 2:41 pm

 6. boldea este un escroc, ori vrea sä castige timp,
  ori vrea sä fie in mijlocul atentziei, sä scape mai
  usor. culmea unul din notarii ce i-a fäcut actele
  a murit, au murit multzi martori din galatzi, ce ii
  putea incrimina.

  theo- nona

  24/03/2012 at 10:04 am

 7. degeaba existä si judecätori corectzi ca dna.Noldea care la aresta
  pe interlopul Becalii atunci, Becalii , este bun prieten cu hrebe si nika,
  care erau atunci la putere, si l-au scäpat.
  Becalii este un mafiot, ce minte si escrocheazä, aruncä cu bani si
  injurii, nu a fost niciodatä un om de dreapta, a finantzat pe geoanä,
  a fäcut afaceri cu haysam si prietenul hrebe, tot ce se poate ,ca sä-i
  fi inprumutat lui haysam , blana unui berbec dela el.era si interesat

  theo- nona

  24/03/2012 at 10:41 am

 8. Ridicarea Imunitätzii parlamentare, ar rezolva multe.
  trebuie urgent ridicatä.

  theo- nona

  24/03/2012 at 10:42 am

 9. se pare cä Vantu, continuä escrocheriile prin alt interlop,
  chireac b. ce mafie ingrozitoare acesti nemernici, ca si SRS:
  SRS; a fäcut in snagov, la fel ca cei din Galatzi.
  dece nu sunt inchisi si confiscat averea???????
  pt. cä existä o mafie si intre magistratzi!!!!!!!!!!!!!!!!:

  theo- nona

  24/03/2012 at 10:47 am

 10. Buna dimineata,
  UPB a ajuns rusinea invatamantului superior romanesc. N-am nici o consideratie pentru cadrele didactice vandute PSD pentru promisiuni neacoperite. Degeaba se vaita ca sunt aranjamentele Androneascai, daca ei nu „puneau botul” nu putea iesi un asa rezultat rusinos. Cum se simt „marii profesori” ai ingineriei romanesti (cati or mai fi ramas , ca cei cu adevarat celebri care au creat renumele scolii romanesti de inginerie s-au dus demult) sa aiba un rector „doctorand”? Nu mi-am imaginat ca se pot prostitua in asemenea hal! Si se pare ca au si studentii pe care ii merita: PSDisti crescuti la sanul Androneascai, oportunisti promitatori in politica romaneasca dar nu profesionisti care sa faca fata la concursuri fara pile si aranjamente.
  Dupa parerea mea , UPB ar face bine sa revina la vechiul nume din anii comunismului :Institutul Politehnic Gh. Gheorghiu-Dej.

  cedric

  24/03/2012 at 10:48 am

  • Buna Ziua Cedric,
   Cred ca aveti mare dreptate, inclusiv in privinta revenirii la numele original.

   huniad

   24/03/2012 at 11:02 am

  • Buna 🙂
   Cu toate ca nu am terminat Politehnica sunt de acord cu tine, multi elefanti sunt acolo.

   mar

   24/03/2012 at 11:08 am

 11. neata tuturor! am vazut ca latrina 3 promoveaza interviuri cu urmariti international.astia nu mai au limita .inteleg ca latrina se lauda ca e asociata cumva cu CNN.la CNN nu se pot trimite niste sesizari documentate ( gen mirela „bugetara” ) sa vada si cei de la prestigiosul CNN cu cine s au asociat si sa isi expuna parerea despre derapajele unei televiziuni de partid? ca in RO cu astia de la CNA nu faci nimic.

  zigzag

  24/03/2012 at 10:55 am

  • Salut zigzag,
   Sunteti un erou al reistentei daca aveti puterea sai viziobati pe acesti magari. Cat despre CNN, numia istoria a mai ramas din ei. Audienta lor a scazut in ultimul an cu 30% international si s-a injumatatit in State. Deci au fost niste timpuri care nu mai sunt!

   huniad

   24/03/2012 at 11:06 am

   • salut! stiu ca nici CNN nu mai e ce a fost , dar cred ca ar putea fi informati despre ce fel de „stiri” prezinta latrina3. si eventual sa si raspunda unei sesizari ! :).am remarcat ca acum 2 3 zile statiile de dezinformare prezentau cazul boldea ca al unui mare criminal fugit de sub nasul autoritatilor iar acum schimba macazul ( cand se dovedeste ca autoritatile romane l au localizat imediat) ni l prezinta pe boldea victima: de altfel toti stim ca orice urmarit penal din clasa poilitica merge la spalatoria 3 si iese apretat si uscat. 🙂

    zigzag

    24/03/2012 at 11:20 am

 12. CNN, fac cu orcine contracte, indiferent de mafiot, securist, interlop,

  nu mai au demult deonthologie profesionalä. in germania nu se i-a in

  consideratzie ce spun ei.

  theo- nona

  24/03/2012 at 12:40 pm

 13. cat de ridicol este antonescu, sä vinä boldea sä spunä de PDL;
  O SÄ VINÄ, dar il are crinolin pe Bozea, omul interlop din PNL,
  care este tot un interlop nemernic.

  theo- nona

  24/03/2012 at 12:45 pm

 14. boldea se laudä cä are destui bani, sä träiascä 2 ani linistit,

  asta este o altä infratziune, cu catzi bani a plecat???

  theo- nona

  24/03/2012 at 12:47 pm

 15. Buna ziua all 🙂

  O calatorie prin gradinile Spaniei :

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/03/24/calea-spre-sublim-gradinile-spaniole/
  🙂

  desydemeter

  24/03/2012 at 2:50 pm

 16. Buna ziua,
  Postare noua!

  Theophyle

  24/03/2012 at 3:12 pm


Comentariile sunt închise.