Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 19 martie / “Victoraş cel isteţ!”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni vremea se va menţine caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, trecătoare, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade.  Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase din sud şi est.

La Bucureşti vremea se va menţine caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 5 … 7 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3783     RON; 1 USD = 3. 3544   RON; 1 EURO = 1. 3052 USD; Francul elvetian 3. 6258 RON. Gramul de aur 177.7899 RON.

Bancherii văd în continuare un curs valutar stabil în acest an. Bancherii anticipează în continuare un curs de schimb relativ stabil în acest an, cu evoluţii pe palierul 4,2 – 4,3 lei/euro, cu tendinţe izolate de depre­ciere pe termen scurt spre 4,4 lei/euro, dar şi de apreciere către 4,1 lei pe euro. Nici la începutul anului analiştii intervievaţi de ZF nu întrevedeau fluc­tuaţii majore ale cursului în 2012, estimând o evoluţie în intervalul 4,25 – 4,35 lei/euro, uşor mai îngust decât cel înregistrat anul trecut. Leul a rezistat în faţa presiunilor de depreciere la începutul acestui an, la fel ca şi spre sfârşitul anului 2011. Până acum cursul a fost surprinzător de stabil, fiind decuplat atât de mişcările de depreciere, cât şi de tendinţa recentă de întărire a celor mai multe monede din regiune. Ziua de 15 martie a adus un curs mai depreciat, BNR calculând joi o paritate de 4,3672 lei/euro, apropiat de recordul de 4,3688 lei/euro din vara anului 2010. În sensul deprecierii în continuare a leului ar putea acţiona contextul extern nefavorabil şi deficitul de lichidităţi în euro resimţit de tot mai multe bănci şi care se reflectă în dobânzi la depozitele în euro care au urcat spre 5% pe an. Raiffeisen Bank anticipează pentru finele anului 2012 un curs de schimb de 4,3 lei /euro, comparabil cu cel de la sfârşitul anului trecut, iar cotaţia medie este estimată la 4,35 lei/euro. In 2011 valutele principale au câştigat teren în faţa leului, dar majoritatea au consemnat aprecieri care abia acoperă rata inflaţiei. Euro s-a apreciat cu numai 0,8% în 2012, atingând nivelul de 4,3197 lei în ultima zi de tranzacţionare din 2011. Integral in Ziarul Finanaciar

Băsescu: După demisia Guvernului Boc i-am propus lui Victor Ponta funcţia de prim-ministru. Stenograma discuţiei dintre preşedinte şi liderii USL. Traian Băsescu a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni TV, că după demisia Guvernului Boc i-a propus funcţia de premier lui Victor Ponta, precizând că dacă liderii USL vor susţine că nu s-a întâmplat aşa, va pune la dispoziţie atât înregistrarea audio cât şi transcrierea discuţiei. „Preşedintele Traian Băsescu ia cuvântul, răspunde Crin Antonescu imediat care zice „Bună seara”. Apoi intervine preşedintele României şi spune la un moment dat: „Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta să fie desemnat prim-ministru, dacă ar dori acest lucru, ştiu că este pregătit, are program, deci totul ţine de cum reuşim să formăm majorităţile”, apoi se referă la cererea de demisie a preşedintelui. La aceasta Crin Antonescu răspunde: „Asta glumim cu varianta Ponta…”, Ponta n-a răspuns, răspunde Crin Antonescu, e un dialog preşedinte-Crin Antonescu”, a relatat moderatorul emisiunii de la B1 TV, citind din stenograma care i-a fost dată de către preşedintele Băsescu. Mediafax.

De ce accepta Nuclearelectrica o paguba de 34 de milioane de euro. Desi autoritatile romane s-au angajat fata de institutiile internationale sa rezilieze contractele cu „baietii destepti”, companiile producatoare de energie continua vanzarile preferentiale de curent electric. Pentru fiecare contract incheiat cu „baietii destepti” de marile companii producatoare de energie din subordonea statului pagubele „incasate” sunt de zeci de milioane de euro. Cu toate acestea, de mai bine de un an dupa ce autoritatile romane s-au angajat fata de institutiile financiare internationale sa stopeze aceste contracte paguboase, companiile din energie incearca, din nou, sa incheie noi contracte care sa ocoleasca bursa OPCOM. O intreaga „retea de complicitati” conlucreaza la contractele paguboase de energie cu „baietii destepti”, spune specialistul in sisteme si piete de energie, Jean Constantinescu. Reprezentanţi ai societăţii civile au adresat o scrisoare deschisă către premierul Răzvan Ungureanu şi ministrul Economiei, Lucian Bode, prin care cer stoparea contractelor preferenţiale cu energie care pagubesc companiile statului. Semnatarii memoriului atenţionează în legătură cu încă o tentativă de vânzare a energiei electrice mult sub preţul pieţei, mai precis despre contractul prin care ArcelorMittal ar urma să preia energie la un preţ cu mult sub nivelul de piaţă (170 RON/MWh faţă de preţurile din piaţă, 210-225 RON/MWh), pe durata a doi ani, de la Niclearelectrica. În urmă cu o săptămână, presa a semnalat intenţia Nuclearelectrica de a aproba în Consiliul de Administraţie un contract de vânzare de energie către Arcelor Mittal în afara OPCOM, în cantitate totală de 2,8 TWh, la un preţ de 170 lei/MWh. Decizia a fost oprită ca urmare a presiunilor organismelor internaţionale şi ale presei. Romania Libera.

„Reteta” agriculturii: exportam ieftin, importam scump. Preturile la care importam produse agroalimentare sunt cu pana la 40% mai mari fata de cele la care vindem aceleasi produse in afara. Anul trecut, Romania a exportat produse agroalimentare in valoare de 3,9 miliarde de euro, in timp ce valoarea produselor importate s-a ridicat la 4,3 miliarde de euro, potrivit balantei comerciale prezentate vineri de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, bazata pe datele Institutului National de Statistica si ale Autoritatii Nationale a Vamilor. Deficitul comercial (decalajul dintre valoarea exporturilor si cea a importurilor) in sectorul agricol s-a ridicat astfel la 376 de milioane de euro. Cu toate ca deficitul a scazut cu 48,5% fata de nivelul din 2010, acesta ramane la un nivel ingrijorator, mai ales in contextul in care valoarea importurilor a crescut cu 498,3 milioane de euro in 2011, care a fost un an agricol exceptional, cu recolte peste asteptari. Acest deficit este cauzat, în mare parte, şi de diferenţele semnificative dintre preţurile la care cumpărăm şi cele la care vindem pe pieţe străine aceleaşi produse. Spre exemplu, vindem seminţe de floarea-soarelui cu 430 de euro/tonă şi importăm acelaşi produs cu 39,5% mai scump, respectiv cu 600,6 euro/tonă. Mai mult, situaţia este agravată de faptul că seminţele de floarea-soarelui ocupă locul al doilea ca pondere în totalul exporturilor româneşti de produse agroalimentare, cu 13%, fiind, totodată, pe a patra poziţie după ponderea deţinută în total importuri, cu 3%. Cu alte cuvinte, exportăm acest produs în cantitate mare la preţ mic şi-l importăm tot în cantitate mare, dar la preţ ridicat. „Avem în continuare deficit la carnea de porc, cea de vacă şi la soia”, a explicat Stelian Fuia, ministrul Agriculturii, adăugând că, datorită livrărilor externe mai mari de cereale şi plante tehnice, exporturile au crescut cu 27,8%. Integral in Adevarul

64% dintre bucureşteni susţin reîntregirea salariilor. Potrivit CSOP, doar 31% dintre respondenţi nu sunt favorabili măsurii. Traian Băsescu a declarat că salariile ar trebui sa crească cu circa 15% pentru a reveni la cele de dinainte de tăieri.  Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind reîntregirea salariilor bugetarilor a fost primită favorabil de 64% dintre bucureştenii care au răspuns unui sondaj realizat de CSOP, în perioada 15 – 17 martie 2012. În acelaşi timp, 31% dintre intervievaţi nu apreciază o astfel de măsură, iar 3% nu au ştiut sau nu au vrut să răspundă la întrebare. Tot 3% nu auziseră despre această decla­raţie a preşedintelui. Pe 7 martie, şeful statului a anunţat în Parlament că salariile bugetarilor vor fi reîntregite începând cu data de 1 iunie. El a precizat că salariile ar trebui sa crească cu circa 15% pentru a reveni la cele de dinainte de tăieri. “15% şi cu 15% fac 25% pentru că s-a aplicat procentul la o sumă mult mai mică”. Acelaşi sondaj CSOP relevă că 51% dintre respondenţi consideră că lucrurile în Bu­cureşti merg într-o direcţie greşită. În acelaşi timp, 39% dintre cei intervievaţi consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună, în timp ce 8% susţin că treburile merg în ambele direcţii. 3% nu au ştiut sau nu au răspuns la această întrebare. Integral in EVZ.

Cum a crescut factura la caldura cu 70 la suta intr-un an. Topul oraselor cu cele mai mari pierderi in sistemul centralizat de termoficare. Facturile la caldura si apa calda in Bucuresti au crescut in luna februarie cu 70% fata de aceeasi perioada din 2011 si cu 20% fata de ianuarie 2012, potrivit datelor furnizate gandul de Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat. Astfel, doua persoane care locuiesc intr-un apartament cu doua camere vor plati, in medie, pentru incalzire si apa calda in Capitala circa 230 lei, pentru trei camere costul va fi de 288 de lei, in timp ce patru persoane, intr-un apartament cu patru camere, vor plati 360 de lei. Mihai Mereuta, presedintele Ligii Habitat, explica aceste costuri prin faptul ca luna februarie a fost cea mai rece din aceasta iarna, cu o temperatura medie exterioara de minus 5,7 grade Celsius. Oficialii RADET sustin ca temperatura scazuta este singurul motiv pentru care creste pretul facturii pe februarie. Pe de altă parte, există şi cazuri în care unii furnizori de energie termică facturează la un preţ mai mare decât cel reglementat. Astfel, în lunile octombrie 2011-ianuarie 2012, SC Electrocentrale Oradea a facturat energia termică către populaţie la un preţ mai mare decât cel reglementat de ANRE pentru activitatea de producere a energiei termice şi de ANRSC pentru activitatea de transport, reiese din datele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).  De exemplu, în decembrie 2011 preţul de facturare cu TVA (lei /Gcal) a fost de 235 lei/Gcal, faţă de preţul reglementat cu TVA de 188,91 lei/Gcal. Echipa de control a ANRSC a propus retragerea licenţei şi a dispus restituirea sumelor necuvenite prin reducerea facturilor. Integral In Gandul

Cum se face vames un frate de ministru: peste noapte. „Adevarul” demonteaza una dintre cele mai ingenioase forme de rasplata a clientelei politice: angajarea ca vames a neamurilor sau a apropiatilor. Azi, despre doua cazuri: unul de la Salaj, celalalt de la Brasov. In familia actualului ministru al Economiei, Lucian Bode, s-a intamplat in toamna trecuta un lucru minunat: fratele sau, Dumitru, a ajuns peste noapte vames. Inainte fusese paznic pe domeniul de vanatoare de la Balc al lui Ion Tiriac. Schema prin care fratele actualului ministru a ajuns vames este halucinanta si bate orice record de distanta si de timp: seful Vamilor de la Bucuresti avea nevoie de un om la Constanta si l-a gasit in patru zile exact in cealalta parte a tarii, la Simleul Silvaniei. Din 2003, Dumitru Bode a fost simplu agent de pază pe domeniul de vânătoare de la Balc, al lui Ion Ţiriac, iar în 2006 a promovat pe poziţia de coordonator zonă al echipelor de bodyguarzi de acolo. În 2007, după un concurs anulat, Dumitru Bode intră ca subofiţer la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj. La vremea respectivă, fratele său, Lucian Bode, era consilier judeţean. În paralel, Dumitru a urmat cursurile Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Oradea şi a obţinut licenţa, la zi, în 2009. Fratele său ajunsese deja deputat PDL. În vara anului trecut, Dumitru Bode schimbă radical traseul profesional, graţie unui şir de coincidenţe fericite. Integral in Adevarul.

Silviu Prigoana: „Toate puterile au nevoie de tampiti care sa voteze niste lucruri”. Deputatul PDL Silviu Prigoana sustine, intr-un interviu exclusiv acordat „Evenimentului zilei”, ca a readus in spatiul public discutia despre reintroducerea pedepsei cu moartea pentru a educa electoratul. El spune ca partidele prefera sa-i tina pe romani in ignoranta, pentru a fi mase de manevra la alegeri. Stilul dvs. mai excentric v-a ajutat in politica sau v-a daunat? Definiti ce inseamna din punctul dvs de vedere excentric. Prezenta frecventa in tabloide sau initiative de genul reintroducerii pedeapsei cu moartea. Nu stiu daca m-au ajutat sau m-au incurcat, cert e ca eu am facut in viata politica exact ce mi-a cerut electoratul. Daca electoratul mi-a cerut „dom’le, vezi care-i treaba acolo cu legea prostitutiei”, m-am dus si m-am orientat si am depus proiectul de lege. Ca n-a trecut prin Parlament, asta a fost. Dar a fost pentru prima data in istoria Parlamentului Romaniei cand 114 deputati s-au abtinut de la vot. Adica n-au fost nici pentru, nici impotriva. S-au abtinut, dintr- o falsa pudoare, ca ce-o sa zica nevasta, ce-o sa zica popa. Integral in EVZ.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

19/03/2012 la 8:15 am

118 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor.

  Sare'n Ochi

  19/03/2012 at 8:30 am

 2. daca din partea presedintelui ma asteptam la o astfel de propunere pentru functia de prim ministru, nu ma asteptam ca ponta sa refuze. acum am inteles de ce ponta a girat guvernul ungureanu

  pase scurte

  19/03/2012 at 8:54 am

  • Nu cred ca Ponta a inteles rezultatele legate de acest refuz. Omul nu sta prea bine cu „strategiile politice”

   huniad

   19/03/2012 at 9:33 am

 3. neata,

  ponta a fost luat prin surprindere cu propunerea de premier, iar ceilalti 2 – crin & ala_mic – nici nu s-au mai gindit ca ar avea ocazia ca un guvern ponta sa organizeze alegerile din acest an. Era si acest lucru in avantajul lor.
  Ma intreb cum se apreciaza in interiorul usl-ului refuzul lui ponta, mai ales ca – asa am inteles – cei 3 nu au divulgat propunerea lui TB. Adica nici tata_ilici nu a stiut? nici mama_bombo, nu?
  🙂

  skorpion

  19/03/2012 at 9:24 am

  • Buna Dimineata skorpion,
   Au sa explice ei in interior de ce nu…bla, bla, bla! Au sa taca si au sa-l mazileasca dupa alegerile locale, daca rezultatele vor fi proaste!

   huniad

   19/03/2012 at 9:34 am

  • Scorpy, eu cred ca sentimentul instantaneu pe care, cel putin Ponta, l-a avut la auzul propunerii (cel putin cea explicita din dialogul cu ala micu’) a fost de panica, o caldura subita la lingurica si senzatia de umectare a budigailor. Junele nu a fost, nu este si nu va fi niciodata pregatit, mental si emotional, sa isi asume o astfel de responsabilitate. Tipic persoanelor superficiale, limitate si fara ” sange in instalatie” este minunat si reconfortant sa te joci de-a regele si supusii in gropa cu nisip impresionand fetitele cu aparat dentar, alta este sa ti se puna, cu adevarat, in lumea reala, volanul in mana.
   Norocul sau a fost ca celalalt mascarici, venit precum picii pe scena scolii cu versurile mecanic invatate,gata sa le declame pe narasuflate, isi recita partitura acoperind sunetul de pumn in plex incasat de copilot.

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   19/03/2012 at 12:16 pm

 4. […] bufă a fost de asemenea incapacitatea liderilor USL de a pricepe, profita și a decide acceptarea propunerii președintelui Băsescu pentru postul de prim ministru. Toată lumea știe de ce se joacă Antonescu și Ponta cu […]

 5. neata tuturor! bodea , boldea ..sa i ia dreq pe toti ! si atat mai lipsea sa fi acceptat- cel „pe care nu il voi numi niciodata premier, cum sa dai tara pe mana unuia care e copilot etc „- ponta propunerea de premier.un slogan ptr campanie ” gura bate …” . sa aduci un premier ca MRU si apoi sa tragi cu prastia in geamuri ca intai i ai propus lui ponta e cam ieftin daca miza e doar asa sa l scoti pe ponta de papagal in fata opiniei publice.toti stim cine e ponta .

  zigzag

  19/03/2012 at 9:38 am

 6. Buna dimineata 🙂
  Cei doi pacalici si jumatate, au fost la Cotroceni, nu pentru negocieri ci hotarati sa spuna NU.
  Nu cred ca cineva se indoieste de faptul ca pe asta a mizat de fapt si basescu, afirmatiile lui de ieri sunt ipocrizii de politician bine uns cu toate alifiile.
  La fel cum sunt convins ca Basescu avea si planul B, in caz ca pacalicii s-ar fi prins, dar sa recunoastem ca nu i-ar fi fost chiar simplu.
  Nu discut aici ipocrizia lui Basescu, ar fi absurd ca un politician sa nu joace pe cartea asta. Faptul ca Poanta si Adormitescu ( si cu ala micu 😆 ), nu nu s-au prins imediat si au mers ca vitelul pe varianta NU, arata doar diferenta de statura politica intre actorii implicati. Sunt convins ca daca Basescu ar fi fost sincer in oferta sa (cine cere sinceritate la politicieni – ala probabil este si acum convins ca pamantul e plat si jocul Caritas ar fi putut continua 👿 ), problema numirii lui Ponta ar fi fost pusa pe tapet cu totul altfel.
  Faptul ca pacalicii nici nu au sesizat oportunitatea ocaziei si mai ales capcana intinsa (vizibila de fapt doatr acum la desconspirarea discutiei) si au intrat ca orbetii in capcana, nu arata nicidecum este strict treaba lor.
  Am citit analize de tipul „nu au vrut sa-si asume gestionarea dezastrului…” – prezentate ca un lucru bun sau rau (in functie de comentator). Eu cred ca greseala acestor analize este ca pornesc de la premiza de „proiect inteligent”al mascaricilor. Eu exact de inteligenta nu-i banuiesc. Basescu a mizat exact pe lipsa lor de inteligenta politica si i-a executat scurt si fara drept de apel. Si cred ca mai aree munitie cat un depozit intreg, de vreme ce iese iar diseara pe sticla.
  P.S. – un punct din interviu, care mi-a displacut profund, a fost lejeritatea cu care Basescu a oferit cadou o carte din biblioteca Cotroceniului. Cred ca o sa-l coste scump asta. Iar criticii lui (nu detractorii) vor lucra iar si iar cu materialul clientului. O simpla oferta de imprumut ar fi fost mai mult decat suficienta.

  DanSu

  19/03/2012 at 9:47 am

 7. neata la toata lumea! 🙂

  Zig, ti-am zis si ieri: asemenea gesturi ale Presedintelui il arata ca avind nu doar singe sub zero grade, ci si o enorma experienta de viata. Basescu a stiut la sigur ca Ponta va refuza. Evident, era aproape 100% previzibil, avind in vedere ca Ponta nu avea nici aceptul lui Iliescu, nici al baronilor PSD pentru a deveni PM, si era legat de miini si de picioare de protocolul USL, care obliga partidele sa isi desemneze candidatii la functia de PM si de Presedinte dupa efectuarea de sondaje. Basescu a mizat pe slabiciunea umana si politica a lui Victor Ponta.

  Insa numai experienta sa de viata l-a facut sa mearga cu miza atit de sus pentru a decredibiliza USL-ul si pe Ponta.

  Evident ca Basescu stia si ca Ponta nu va avea majoritate in Parlament, insa nu asta a fost principalul motiv pentru care i-a propus lui Ponta sa devina PM.

  Faptul ca Basescu a jucat imprevizibil in cel mai ialt grad l-a luat prin suprindere pina si pe Mos kagebila, care nu doar ca nu stie de propunerea adresata lui Ponta, insa se mira ca prostul ca Basescu poate oferi postul de PM lui Ponta, desi anterior afirmase ca nu va numi un Premier de la USL: „N-am avut discuţii cu Ponta pe această temă, el nu ne-a spus nimic, însă ceea ce susţine preşedintele este în totală discordanţă cu propriile lui afirmaţii – anume că nu va propune un premier din partea USL, indiferent de procentul obţinut în alegeri. El interpretează mecanic Constituţia şi susţine că va invita la Cotroceni liderii partidelor, şi nu pe cei ai unei alianţe”, a comentat Iliescu declaraţia preşedintelui Traian Băsescu”.

  Hehe, asta cu interpreteaza „mecanic” Constitutia e tare si Iliescu nu realizeaza cit de fidel interpreteaza Basescu articolul 103. Insa faza cea mai tare e mirarea timpa a lui Iliescu: ” însă ceea ce susţine preşedintele este în totală discordanţă cu propriile lui afirmaţii”, din care transpare ciuda caimprevizibilitatea proverbiala a lui Basescu e capabila sa rastoarne si cele mai complicate calcule politice.

  Cetatean

  19/03/2012 at 9:53 am

  • de acord cu tot ce zici.dar nu era mai sanatos ca Basescu dupa acele consultari , in seara cand a iesit sa l anunte pe MRU premier sa si inceapa discursul :” Romani, ( sau cum se adreseaza dansul) am propus dl ui ponta sa fie premier , acesta a refuzat , iar nominalizarea mea este MRU”. si punea un mare punct la usa lui ponta- si nici numai lasa impresia ca se joaca de a stenograma, biletul etc . parerea mea , poate gresesc si asa tre sa se faca politica in RO- stiu ca ai gresit azi dar tac si anunt cand simt ca tre sa scot o arma . 🙂

   zigzag

   19/03/2012 at 9:57 am

   • esti cam circotas!
    🙂

    si sa nu uitam ca aseara TB a anuntat ca va mai da o stire, o tema discutata cu cei 3 pulifrici
    asteptam……

    skorpion

    19/03/2012 at 9:59 am

    • sa asteptam 🙂 .sunt mai carcotas dar observi ca in sens constructiv 😀

     zigzag

     19/03/2012 at 10:01 am

    • am scris eu mai jos: demisie TB si anticipate prezidentiale anul asta daca voteaza revizuirea Constitutiei.

     Cetatean

     19/03/2012 at 10:05 am

   • Gandeste ca aceste persoane sunt politicieni nu maicute de la manastire!

    grisa

    19/03/2012 at 1:44 pm

  • citizen salut. Am o alta ipoteza. Ponta s-a bagat in fata (la constituirea USL) sperand intr-o eminenta cenusie (sau sufleu mai pe romaneste) numita Nastase, care acum un an parea intangibil. Odata cu apropierea lui Bombo de zeghe, entuziasmul lui Ponta se topeste, caci, evident e mai usor sa-i spui/zbieri lui Messi din tribuna ce sa faca decat sa trebuiasca sa-i dai gol lui Real madrid. Orice premier in 2012, 2013 etc va trebui sa decizii extrem de impopulare, care lovesc in electoratul propriu (obisnuit cu „sa ni se dea”). Nu cred ca Ponta e atras de o astfel de (im)postura. In plus, cu noul tratat, suvoiul de bani catre proprii baroni seaca, iar baronii nu pot sta pe uscat, avand mari datorii si palpabile si impalpabile de platit.

   cinic

   19/03/2012 at 2:46 pm

 8. buna dimineata
  se intoarce pe toate partile ” oferta” facuta de basescu;
  bun,ipocrita,nesincera,sincera,cum o fi fost, dar a fost;
  sa trecem in alt registru: cei doi ” pacalici”(@dansu,bine i-a denumit) ajung sa conduca tara si sa ma reprezinte si pe mine in relatiile cu alte tari;cum ne reprezinta astia?cum vor reactiona?s-ar putea ca astia nici macar sa nu se prinda-cind ar sta de vorba cu liderii altor tari-despre ce e vorba…daca ei n-au fost in stare sa reactioneze la un subiect minor=o discutie cu basescu in limba romana;
  Doamne fereste sa ajunga astia sa angajeze Romania

  intamplator

  19/03/2012 at 9:54 am

 9. Crin Antonescu vorbeste in stenograma de „procurarea” unui nou Guvern. WTF?!

  Cetatean

  19/03/2012 at 9:57 am

 10. Basescu le-a propus si scurtarea mandatului sau prin demisie anul asta, daca ei voteaza revizuirea Constitutiei. El placa si lasa loc de alegeri anticipate prezidentiale in noiembrie daca ei voteaza revizuirea Constitutiei.

  Nici despre asta nu au vorbit cei trei purcelusi.

  Cetatean

  19/03/2012 at 10:02 am

 11. OK, Presedintele a jucat la cacialma, de acord.
  Cum ramine, insa, cu Premierul pregetit? Ce simte el?

  ina eyre

  19/03/2012 at 10:03 am

 12. Singurul aspect care merita discutat in povestea aceasta cu propunerea adresata lui Ponta de Basescu este acesta: de ce aflam abia acum? De obicei, asemenea desemnari sunt aduse imediat la cunostinta publicului, iar cel desemnat accepta sau refuza, tot in fata publicului. Daca propunerea a fost doar o gluma de incalzire la consultari se intelege de ce nimeni nu a vorbit de ea. Nui era o chestiune serioasa.
  De ce este necesara aceasta chestiune acum? Eu cred ca Basescu trebuie sa explice ceva unor lideri politici straini: de ce un sef de serviciu secret este luat din fruntea SRI si numit prim-ministru? Nu prea este in practica europeana o asemenea situatie. Presa internationala nu a primit prea bine desemnarea lui MRU. Acesta a plecat la Bruxelles, la intalnirea cu liderii UE, cu planuri mari si mare avant. Nu s-a intors prea vesel! Si ce explicatie sa ofere si Basescu? Si-a amintit de gluma lui preferata, aceea de a propune cate unui lider al opozitiei functia de prim-ministru, in gluma, dar imediat dupa aceea anunta poporul ca niciodata nu o sa-l desemneze pe respectivul lider. Cinstit voerbind, dupa mai multe episoade de acest tip, si eu as uita ca Basescu iar a glumit cand ne-am convorbit.
  Serios ramane un singur aspect: chiar este primit cu rezerve MRU in UE? Chiar trebuie Basescu sa argumenteze cum anume a ajuns la o asemenea desemnare? Care vor fi urmarile unei asemenea situatii?

  pupaza din tei

  19/03/2012 at 10:06 am

 13. Pupaza, salut! 🙂

  „Singurul aspect care merita discutat in povestea aceasta cu propunerea adresata lui Ponta de Basescu este acesta: de ce aflam abia acum? De obicei, asemenea desemnari sunt aduse imediat la cunostinta publicului, iar cel desemnat accepta sau refuza, tot in fata publicului. Daca propunerea a fost doar o gluma de incalzire la consultari se intelege de ce nimeni nu a vorbit de ea. Nui era o chestiune serioasa”.

  Ai putea intreba la USL scriindu-i lui Victor Ponta. Ei trebuiau sa explice. Presedintele nu e obligat sa spuna tot ce are prin minte. Pina aseara ai putut trai linistit fara a sti ce s-a discutat la Cotroceni.

  Si te rog fara sorpirle despre MRU si reticenta in UE. Daca vorbim de reticenta, vezi cu cine s-a intilnit Ponta in America si atunci mai discutam.

  Zau, comentezi de parca ai fi Loda.

  Cetatean

  19/03/2012 at 10:10 am

  • Cine este Loda?
   Presedintele are obligatia transparentei in chestiuni constitutionale precum formarea guvernului. Oriunde in lume, nu si in Romania, nu-i asa?! Presedintia Romaniei nu este o jucarie personala. Sau nu ar trebui sa fie.

   pupaza din tei

   19/03/2012 at 10:14 am

   • Obligatia transparentei de care vorbseti se refera la care articol din Constitutie sau lege? Numeste-l, sa ii analizam continutul juridic al acestei notiuni.

    Presedintele are obligatia de a consulta partidele (art.103, al.1) din Constitutie).

    Restul e chestiune de gust personal sau de actiune politica. Miine poimiine poate PSD-ul vrea s ail suspende pentru ca la consultari nu avea sosete albastre, ci negre.

    Cetatean

    19/03/2012 at 10:17 am

    • PS Loda e o prefesoara pesedista care comenteaza aici.

     Cetatean

     19/03/2012 at 10:18 am

   • Dl Ponta nu trebuia sa vorbeasca cu prietenii din partidul sau? Sau transparenta trebuie sa fie numai a Prersedintelui.

    huniad

    19/03/2012 at 10:18 am

   • Buna ziua pupaza, Loda, adica eu sunt Gica-contra, cea care nu a crezut si nu crede in Basescu si bunele intenti iale PDL,deci un monstru cu chip de femeie, ma rog, 1,60,50 de kg si acestia, unii de pe aici, inclusiv Cetatean, nu-ol asculta pe don Basescu care spune ca un barbat nu lupra cu femeile !!!! : ) )Acum, parerea mea este ca e convenabil ca Udrea dsi Anastase sunt femie, nu oameni politici, una a fost cel mai greu ministru ,iar cealalta e presedintele cameret.dar eu nu-s domne decat o amarata de profa, cu mine nu se lupta ?!

    Loda

    19/03/2012 at 10:56 am

    • Buna ziua, Loda. Deci tu esti inamicul public pe aici? Indraznesti sa fluieri in biserica Cetateanului? Te bat toti sfintii, mari si mici? Esti un adevarat razboinic, felicitari.

     pupaza din tei

     19/03/2012 at 11:21 am

    • Stimata @Loda
     Nimeni nu se lupta cu dumneavoastra qa persoana si/sau femeie. Nu cred ca ati fost facuta carpa de sters pe jos precum doamnele de care ai pomenit.
     Fapul ca ati fost atacata pe anumite rautati postate pe aici (recunosc in mod inteligent, dar nu mai putin rautati) e alta poveste, nu in calitatea de doamna ati fost atacata. Din pacate, nici dumeavoastra, nici altii nu pot contesta ca atacurile la EU, sau EBA sau Anastase au fost facute mai ales de pe pozitii misogine. Cu atat mai suparator este acest fapt (atacul misogin) cu cat exista o multime de material al clientului pe baza carora personajele respective pot fi atacate. Iar misoginismul de care dau dovada cei din tabara unde va auto-situati, este de necontestat, incepand de la caracterizarile lui Ludovic Orban, nesimtirile lui Ponta sau mitocaniile lui Antenescu – pana la „fetitele” lui Banicioiu si atacul marsav al „femeilor”din PSD la sotia lui Basescu. Diferenta fata de „tiganca imputita”este ca ultima expresie este individuala si in spatiu privat, in timp ce celelalte sunt sistemice si organizate.

     DanSu

     19/03/2012 at 11:22 am

    • nu esti monstru. esti doar o NaLoada. chipul de femeie nu ti-l stim – doar ti-l intuim a fi copia fidela a Anei Pauker (comisarul cu mustati pe glezna).

     Sare'n Ochi

     19/03/2012 at 2:21 pm

     • @Sare
      Nu ma pot opri din ras…cred ca ar trebui sa-ti `patentezi`!inscrii expresiile la oficiul roman pentru inventii si marci…sau cum s-o mai chema…
      sa auzim numai de bine!

      septigre

      19/03/2012 at 6:06 pm

  • 1. MRU, a fost seful SIE, nu SRI – la SRI e Maior de la PSD. Pe el il vor la Primaria capitalei 😆
   2. Bazconiile presei internationale sunt scrise la Bucuresti de corespondenta AP, care este pretena lui Nistorescu :D;
   3. Stirea pe blogul lui Economist a fost trimisa de la Budapesta de un corespondent care face services-for-money, conform ceea ce mi-a zis Theophyle acum 5-6 zile.
   4. MRU nu are nici o problema la Bruxelles, PSD-ul are cu trantarul corupt Severin care este un paria generalizat si sta acolo in ultimul rand si papa banul contribuabilui european!

   huniad

   19/03/2012 at 10:16 am

   • chiar Maior la Primaria Capitalei? 😀 😛

    zigzag

    19/03/2012 at 10:18 am

 14. neatza buna all 🙂
  Piratul n-are sange-n instalatzie ,are antigel. 😀 Cum naiba sa aiba sange cand jucandu-se cu vorbe care ingheatza sangele-n vinele celorlalte animale politice(house-peturi),el isi mentzine agilitatea tzintuindu-si prada amortzita inainte de atacul final…si fatal.
  Lovitura este atat de puternica incat orice justificare,orice incercare de a explica in orice registru,intalnirea de la cotroceni, nu este decat o zbatere in plus a unuia/unora cazutzi in nisipuri mishcatoare.
  Pericolul este atat de mare incat s-a incercat trecerea prin toate interpretarile,toate fiind antagonice in explicarea lor,plecand de la „proverbiala” neseriozitate a piratului in a trata la consultarile de la Cotroceni cu reprezentantzii partidelor,coalitzlor,s-au zis ,scris,probabil toate interpretarile posibile 😆 ,cea mai tare,piratul deja il avea pe tzeava pe MRU dar ii propune f.pm unui imatur,copilot (VP) etc.
  Nu in „dezvaluirile” piratului exista fracturi logice,contradictzii flagrante,sarcasm si ironii,cum se chinuie de aseara ,intr-una,totzi politicienii si analishtii lui peshte prajit, ci in orice iesire publica a celor 3 pacalici incepand cu primele interventzii.Ce spunea unul era deja contrazis de celalalt.De la ,minte cand zice ca mi-a propus functzia de pm(VP) pana la mi-a propus functzia de pm,dar a fost ironic asa cum il stim totzi,cautandu-shi sticla de whisky pe sub fotoliu,Au fost prinsi pe contre-pied,nu si-au putut armoniza declaratziile si a ieshit o varza de mai mare frumusetzea.In usl cred ca urmeaza un tzunami devastator. 😆
  Prima constitutzie preciza intr-un articol si cuvantul coalitzie in consultarile ptr. desemnarea pm spre deosebire de cea revizuita unde nu este pomenit acest cuvant/coalitzie.Se pare ca multzi au ramas setatzi pe prima(1991),devreme ce canalishtii facand referire la litera si spiritul actualei constitutzii(revizuite in 2003) invoca pe prima. 😆

  mircea

  19/03/2012 at 10:17 am

  • Constitutia din 1991:
   „Articolul 102
   (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
   (2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
   (3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. ”

   Constitutia modificata in 2003:
   „ARTICOLUL 103
   (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
   (2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
   (3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”

   Nimic nu s-a modificat in textele constitutionale. Doar raportarea presedintelui la litera si spiritul Constitutiei. As intreba de ce oare legea permite aliantelor/coalitiilor politice sa participe in alegeri ca atare, dar apoi votul popular este respins in substanta lui de presedinte? Lectura Constitutiei in varianta Basescu asta inseamna: respingerea rezultatului votului popular. De ce voteaza cetatenii oare, nu pentru a degaja o solutie pentru guvernare? In Romania acestor ani nu acesta este sensul votului. Cetatenii pot vota orice vor ei, presedintele influenteaza formarea guvernului preferat (cu programul de guvernare convenabil) dupa cum are chef sau interese.

   pupaza din tei

   19/03/2012 at 10:55 am

   • Pupaza, sa nu confundam partidul, alianta si coalitia.

    99% din ce am scris eu intr-un articol mai vechi isi pastreaza valabilitatea.

    https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/08/04/buclucasul-articol-103-din-constitutie-%E2%80%9Cpartid%E2%80%9D-%E2%80%9Calianta%E2%80%9D-si-%E2%80%9Ccoalitie%E2%80%9C/

    Cetatean

    19/03/2012 at 10:59 am

   • Buna ziua!
    Pentru ca aceste Constitutii au facut dupa chipul si asemanarea Presedintelui din acele vremuri, Ion Iliescu, Pentru urmasii lui FSN-isti – PSD-isti, in vecii vecilor.

    ribelalu

    19/03/2012 at 11:49 am

   • Cassie 🙂 te insheli sorry !
    const.Rom. comentata si adnotata(1992) de Iorgovan Vida,Deleanu,Constantinescu Muraru etc
    „desemnarea candidatului la functzia de prim-ministru are semnificatzia unui mandat acordat de Presedintele Romaniei personalitatii desemnate pentru formarea listei viitorului guvern elaborarea programului de guvernare si prezentarea cererii ptr. acordarea votului de incredere in parlament…
    Solicitarea de candidatul la functia de prim-ministru a votului de incredere-in acest scop consultarile politice au loc intre candidatul la functia de prim-ministru si partidul sau COALITIA de partide care au sustinut desemnarea sa de Presedintele Romaniei … ”
    Adica unde dai si unde crapa 😉
    Intr-adevar in textul constitutiei 1991 nu se specifica acest cuvant dar interpretarea data este tocmai cea enuntzata mai sus.Agregarea sau dezagregarea unor majoritatzi parlamentare (situatzie de care nu s-a tzinut cont in interpretarea literei si spiritul primei constitutzii asa cum pe deplin justificat se tzine cont in interpretarea actualei contitutzie),situatzii legitime dealtfel,nu pot prelua prerogativele preshedintelui,care nu are chef sau interese, ci are in spate votul popular direct exprimat.

    mircea

    19/03/2012 at 11:52 am

    • Sa stii ca am ales nickul @pupaza din tei cu umor si nu trebuie sa-mi atribui un nume diferit. Doar daca doresti neaparat sa-mi daruiesti un miel. Ar fi binevenit, se apropie sarabtoarea de Pasti.
     Daca interpretarea textului constitutional din 1991 a fost acela pe care-l scrii aici (multumesc, nu stiam) si textul contitutional nu a fost modificat in Constitutia din 2003, cum naiba de s-a ajuns acum la alta interpretare?! CCR interpreteaza convenabil, dupa zodie? Uita asa isi pierde credibilitatea.

     pupaza din tei

     19/03/2012 at 12:03 pm

     • dimpotriva nu ccr isi pierde credibilitatea ci usl prin preluarea acelorasi interpretari,inclusiv coerentza politica,oricat de mult se chinuie sa arate ca nu-i asha,ca-s foarte stabili 🙂 adica simple ipoteze de lucru,exercitzii de imaginatzie care sa se constituie in argumente decisive care sa sustzina interpretari politicianiste,adica o majoritate parlamentara formata din partide(care oricand se poate schimba) poate impune preshedintelui pe cine sa desemneze in functzia de pm.Daca votul parlamentar se poate sparge in procente care merg la toate partidele reprezentate in parlament,directzia de substantza,sensul ,este dat de votul acordat preshedintelui.Spune-mi ca nu-i asha ?
      scena politica a devenit f.fluida nu ca-n anii 90,mandatul parlamentar este reprezentativ, si legitimitatzi date conjunctural de o majoritate sau alta i se opune si face superflu,inutilizabila prerogativa fundamentala a preshedintelui ales prin puterea votului direct exprimat(cum am zis mai sus) de a desemna primul ministru in urma consultarilor cu partidele nu coalitziile.Nu lectura invers 🙂
      ..
      In privintza nick-ului te cred 🙂 si eu am fost pasaroi de noapte.Am mai obosit intre timp.Glumele bune le-am apreciat intotdeauna.Virtual iti daruiesc un miel atat de frumos ca-ti va fi mila ca sa-l sacrifici . 🙂

      mircea

      19/03/2012 at 1:21 pm

     • @pupaza. Place, nu place, interpretarea CCR este UNICA valabila. Mai mult, dupa amendamentul Sova, parlamentul nu mai poate face ce vrea daca apare un veto al CCR. Asa ca, la maximum, putem scrie o scrisoare trista acasa despre CCR, credibilitatea acesteia, compozitia, cum ar fi o ideala CCR. . NB. absolut aceeasi valoare- de taclale la microfon/la cafea- au comentariile lui Ponta cum ca X a incalcat Constitutia. Incalcarea o constata CCR care spune si cum se indreapta eroarea.

      cinic

      19/03/2012 at 2:57 pm

 15. salut! 🙂

  Cei trei purcelusi au fost luati ca din oala, se contrazic si unul pe altul, si fiecare pe sine 😉

  Cetatean

  19/03/2012 at 10:36 am

  • salut 🙂
   poate le face un pustiu de bine,ii cheama la shcoala de politichie pe care are de gand s-o infiintzeze.Le mai da o sansa,s-o prinde ceva si de ei 😆 inafara de slana si-un mar in gura,ca sa dea bine pe platoul servit baronilor proprii,chiar lui papasha insushi 😆

   mircea

   19/03/2012 at 10:45 am

  • Cetatean,
   ti-am trimis un mail!

   huniad

   19/03/2012 at 10:46 am

 16. imediat 🙂

  Cetatean

  19/03/2012 at 10:49 am

 17. In urma unei lungi discutii cu rude bugetare din Moldova, votante ale lui geoana si , evident, isterice anti basescu. ca sunt ilogice nua re sens sa mai pomenesc, e in definitia votantului lui geoana
  Nu se mai uita la Antene si Irealitati.
  Sunt alergice la si nu vor vota Ponta sau Antenescu.
  MRU le e relativ simpatic.
  Concluzia mea e ca probabil vor sta acasa in ziua votului, dar nu as baga mana in foc ca nu vor vota totusi impotriva a ceea ce e perceput drept Basescu.
  oricum cei 3 purcelusi si antenele lor au influenta diminuata pe zi ce trece si lupul cel rau tocmai le-a suflat inca un acoperis de deasupra capului cu ajutorul unei mici bombe nucleare, de buzunar.

  Valentin

  19/03/2012 at 10:52 am

  • 🙂
   Catziva oameni(ceva mai in varsta) cu scaun la cap/adica stiau cat valoreaza latrinele si talk-show-urile de acolo (le dadeau exact pretzul pe care le merita 😀 ),dar totushi erau pozitivi la alternativa reprezentata de usl,dupa seara trecuta care cred ca le-a pus capac,nu m-au mai evitat si la zambetele mele pe sub mustatzi de azi dimineatza mi-au spus ,la cafea, ca s-au saturat de imberbii ashtia,Dupa felul cum l-au comentat pe Chucky si Ponta,sigur nu vor mai vota usl.Cel mai probabil nu vor mai merge la vot(n-am vrut ca sa rasucesc cutzitul ,doar i-am ascultat 😆 )

   mircea

   19/03/2012 at 11:08 am

 18. Buna ziua ! Plec la scoala pana disearta, asa ca acum va las doar un remember si o intrebare :
  cand a fost presedintele sincer, atunci sau la consultari sau aseara :
  ,,, Cum poţi să conduci ţara când la o maşină eşti doar copilot? Deci un om care n-are calitaţi să conduca o maşina lungă de trei metri. Este copilot in maşina aia, nu-i da nimeni volanul în mână. Poţi să-i dai ţara în mână? Deci nu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru al României, nu în mandatul meu de preşedinte al României. Un preşedinte trebuie să fie responsabil când desemnează un prim-ministru”,
  ,, “Cum ai lua cu unul ca Victor Ponta măsuri impopulare, dar necesare, ca să nu arunci ţara într-un haos? Deci nu-l văd capabil de aşa ceva. Este un copilot care nu poate fi pilot de ţară. Nu poţi să-i dai manşa în mână”,

  Loda

  19/03/2012 at 10:57 am

  • Sunt convins ca Basescu nu si-a schimbat opinia despre Ponta. De aia i-a si oferit ocazia, sa se mai faca inca o data de ras.
   Auzi doamna pseudoprofesoara, dar Ponta cand a fost sincer, cand a spus ca e pregatit tot timpul ptr guvernare sau cand a refuzat o oferta concreta?

   Valentin

   19/03/2012 at 11:02 am

   • super! TB a dovedit ce a spus, lasandu-l pe Ponta sa-si demonstreze valoarea.

    cinic

    19/03/2012 at 2:58 pm

  • In ambele situatii. Numai prostii nu evolueaza. Unii nu evolueaza nici in fata ofertei de a fi Premier al tarii.

   Cetatean

   19/03/2012 at 11:03 am

  • luati si textul asta doamna profesoara sa vi-l traduca o colega in pauza : A sea captain (also called a master or a shipmaster) is a licensed mariner in ultimate command of the vessel. The captain is responsible for its safe and efficient operation, including cargo operations, navigation, crew management and ensuring that the vessel complies with local and international laws, as well as company and flag state policies. All persons on board, including officers and crew, other shipboard staff members, passengers, guests and pilots, are under the captain’s authority and are his ultimate responsibility. Co-driver is the term given to the navigator of rally car in the sport of rally racing, who sits in the front passenger seat. The co-driver’s job is to navigate, by reading off a set of pacenotes to the driver, often over a radio headset, due to the high level of noise in the car. The co-driver tells the driver what lies ahead, where to turn, the severity of the turn, and what obstacles to look out for.[2][3] Co-drivers are also often called on to perform maintenance on the car during road sections and special stages, such as changing a wheel.

   radu

   19/03/2012 at 11:22 am

 19. P.S> M-am bucurat sa aflu traiectoria carierei frateluli lui Bode ,gratie selectiei facute de Theophyle. Si chiar aveam o parere buna despre Lucian, am exprimat-o si aici.

  Loda

  19/03/2012 at 10:59 am

  • NaLoado, mai bine ai sta acasa la telenovele si nu ai distruge mintile copiilor care au nesansa s studieze isterie (pardon, istorie) cu tine.

   Sare'n Ochi

   19/03/2012 at 2:28 pm

  • alo se discuta altceva aici.Base face primar pe Ponta ,nu divaga de la subiect.

   grisa

   19/03/2012 at 2:35 pm

 20. Ponta si ceilalti doi co-tovarasi de asociatie, sint atit de usor de prezis incit Basescu putea sa le propuna orice si sa fie 100% sigur ca vor zice exact pe invers. Avem exemplul recent cu marirea salariilor. Cit poti sa fii de autist sa zici ca maresti salariile in fiecare zi timp de doi ani, si in secunda doi dupa ce Basescu propune marirea salariilor sa zici ca nu e bine, cind ajungi tu la guvern le scazi?
  Astia deja sint conditionati. Asa ca a fost simplu, le-a aruncat un os si s-au repezit din reflex: Nu. Nici macar nu asculta ce li se zice.
  Cu ocazia asta am mai aflat si cine sint sefii dintre cei trei. Se pare ca pe ala micu l-am subestimat. Ponta ramine pe post de roata de rezerva si la raliu si in USL.

  Aha

  19/03/2012 at 11:13 am

 21. Salut lumea buna!
  Nu vi se pare ciudat ca Lada nu se duce sa ii linga ranile lui Ponta pe blogul lui ci vine aici sa rastalmaceasca totul, desi stie ca nu-i impartaseste nimeni opiniile??? De ce insista de atatia ani???

  luminita

  19/03/2012 at 11:36 am

  • Ca atata o duce mintea. De fapt nu face decat sa reaminteasca tuturor cu ce specie de daunatori avem de-a face.
   E contraproductiv demersul ei.

   Valentin

   19/03/2012 at 11:46 am

  • Nu e chestie de impartasit opinii. Da’ daca cumva se rataceste pe aici un nehotarit, nu e bine sa fie cite o postare cu rost de a semana saminta indoielii, ceva de gen, uite, are dreptate madam Loda, hai sa-i lasam pe astia si sa dam o tura pe la un blog pesedist?

   Aha

   19/03/2012 at 11:47 am

 22. „Victor Ponta n-a răspuns nimic, a răspuns Crin Antonescu în locul său și ăla micu, Daniel Constantin.”

  ‘Ala micu’.’ LOL. Dur, dar merita cu prisosinta. 🙂

  „S-ar putea ca Victor Ponta să aibă ceva pe conștiință, care încă nu poate fi spus public și din cauza asta nu a putut să spună ”da”.”

  Nume de cod: Panait.

  EuCuMine

  19/03/2012 at 11:37 am

 23. sa speram ca e doar un incident izolat si nu un trend=nationalism&antisemitism-caa stea merg impreuna intotdeauna; si legat de incident” dupa standardele” din romania,sarkozy trebuie sa demisioneze

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/update-focuri-de-arma-in-fata-une-scoli-evreiesti-din-toulouse-autorul-atacului-a-impuscat-mortal-trei-militari-saptamana-trecuta-257610.html

  intamplator

  19/03/2012 at 11:40 am

 24. Salutari 🙂

  Basescu a reusit inca o data (a catea oara?) sa demonstreze diferenta de clasa intre el si pacalicii de la USL. Cum zicea un clasic in viata, „alta liga”. Nu il costa nimic sa lanseze o momeala in timpul consultarilor, a si facut-o si sunt convins ca avea pregatit exitul dintr-o eventuala situatie in care Ponta ar fi sarit sa accepte. Iar carcotasii care sunt nemultumiti de modul in care a facut-o ar trebui sa stie ca orice negociere, mai ales in conditii ostile, presupune tatonari reciproce in vederea stabilirii unor puncte comune de discutie. De MRU nu imi fac griji ce simte, sunt convins ca aspectele astea au fost discutate in prealabil, mai ales ca desemnarea lui MRU nu a fost o inspiratie de moment. Oricum, Basescu a dovedit ca, in contextul presiunilor exercitate de USL, televiziuni si manifestatii, a oferit Opozitiei posibilitatea de a forma guvernul. Repet, sunt convins ca avea un exit pregatit in caz ca acceptau, probabil conditii suplimentare care le-ar fi stat in gat, dar a oferit si ei au refuzat intr-un mod care ii face clar de ras.

  @pupaza din tei: zici, in postare:
  „Lectura Constitutiei in varianta Basescu asta inseamna: respingerea rezultatului votului popular. ”
  Nu neaparat. Si presedintele este ales prin vot, uninominal, de catre popor, pentru a indeplini un anumit program pe care si-l asuma in campanie. Cel putin teoretic. Constitutia ii da clar dreptul de a desemna premierul pe care il doreste, in urma consultarilor cu partidele, dar nu neaparat din vreun partid anume, fie el si majoritar. Putem zice eventual ca Constitutia permite respingerea votului popular, ar fi fost interesant oricum de vazut cum ar fi lecturat Nastase sau Geoana Constitutia daca ajungeau presedinti, cu PDL partid majoritar in Parlament.

  Radu

  19/03/2012 at 11:42 am

  • Sigur, presedintele este ales in baza unui program de tip prezidential, care contine promisiuni formulate conform atributiilor pe care le contine Constitutia pentru presedinte.
   Electoratul alege partide/aliante/coalitii in baza altui tip de programe, de tip guvernamental.
   Daca presedintele respecta atributiile prezidentiale nu are de ce sa respinga votul popular pentru partide sau aliante de partide. Daca insa forteaza Constitutia pentru a se substitui guvernului….

   pupaza din tei

   19/03/2012 at 11:54 am

   • votul popular in conceptia ta inseamna ca sa faca in asa fel incat USL sa fie la guvernare indiferent daca are sau nu 50%, nu-i asa?

    Valentin

    19/03/2012 at 12:02 pm

   • Chestia cu fortatul Constitutiei e, de fapt, sursa multor probleme pe care le are tara asta. E usor sa il acuzam pe Basescu de fortare, dar ce inseamna fortare? Atata vreme cat exista formulari interpretabile in Constitutie, fortarea e doar o chestie de perceptie. X forteaza Constitutia pentru ca o interpreteaza altfel decat imi convine mie … destul de subiectiv as zice.

    Radu

    19/03/2012 at 12:03 pm

    • Pai, @mircea tocmai ce mi-a scris (multumesc mult, mircea!) ca exista o interpretare a textului constitutional (acelasi si in Constitutia din 1991, si in cea din 2003) a CCR. Basescu trebuia doar sa o cunoasca si sa o respecte. Altfel, ajungem ca fiecare sa interpreteze Constitutia dupa capul lui si dupa cat de puternic este statutul sau oficial in stat. Preseintele poate sa o schimonoseasca din temelii, primul ministru mai putin, presedintii celor doua camere destul de mult, magistratii pe la margini, etc. Doar cetateanul obisnuit nu prea are putere sa interpreteze Constitutia in mod convenabil.

     pupaza din tei

     19/03/2012 at 12:09 pm

     • Pupaza, tu esti postacul oficial pe care USL l-a desemnat pt blogul asta? Nice to meet you. Dar apropos, nu era rau daca postai si un link cu decizia CCR de care vorbesti. Stii si tu, chestia asta „exista o interpretare a textului constitutional…” e putintel vaga.

      johnny

      19/03/2012 at 12:14 pm

      • Aceasta interpretare mi-a fost adusa la cunostinta de @mircea la 11.52 a.m. Poate are bunavointa de a pune si un link, eu nu cunosteam aceasta interpretare.
       Altfel, raspunsul meu la intrebarea ta este ca pe mine nu m-a desemnat nimeni. Pe tine te-a desemnat cineva? Cine?

       pupaza din tei

       19/03/2012 at 12:23 pm

       • Forumul asta e un loc extrem de nepotrivit ptr un uslinos ca tine. Nu vei convinge pe absolut nimeni,nici macar nu vei enerva pe nimeni. Doar vei creste cantitatea de dispret ptr adunatura aia de mafioti pe care o vreti in fruntea tarii si crede-ma ca e deja extrem de mare.

        Valentin

        19/03/2012 at 12:30 pm

       • De enervat a enervat pe cineva, pe mine. De obicei doar lecturez comentariile si intervin daca realmente ma mananca rau degetele. Evident, in situatia asta m-au mancat, pt. ca nu pricep ce anume vrea pupaza sa demonstreze. Adica o chestie e clara: Basescu i-a propus lui Ponta sa fie premier si Ponta nu a raspuns nimic. Practic, nici nu stim care era parerea lui Ponta la momentul ala despre propunere.
        Ca propunerea a fost la mishto sau nu, ce ar fi zis Basescu daca Ponta accepta, etc. astea sunt doar pure speculatii. Ce parere avea/are Basescu despre Ponta, o stim toti, dar asta nu schimba faptul ca lui Ponta i s-a propus sa fie PM, el a stat trantit in fotoliu si propunerea a fost respinsa de cei doi aliati. La fel, nu schimba nici faptul ca prima reactie a lui Ponta dupa declaratia lui Basescu de ieri a fost o minciuna.
        Cand a considerat Basescu sa vorbeasca despre propunere e o probl de mica importanta. Punct.
        De asta nu inteleg ce vrea sa spuna pupaza in toate comentariile de pana acum, cu exceptia faptului ca Base e un ticalos si Ponta e baiat bun, si de asta am impresia ca e doar un postac/troll.

        johnny

        19/03/2012 at 2:04 pm

     • Soutia ar fi totusi o Constitutie cu formulari mai exacte, mai putin susceptibile la interpretare. Oricum, cuvantul cheie acolo nu e „coalitie”, ci „consultare”. Eu ma pot consulta cu parintii cu cine sa ma insor, decizia insa imi apartine.

      Radu

      19/03/2012 at 12:15 pm

     • dear puppy 🙂
      nu trebuie sa-mi multzumeshti 🙂 altruismul ascunde o inima generoasa.
      Referintza este la constitutia(din 1991) comentata si adnotata de cei mentzionatzi in 1992(ed.mon.of) si trimiterea s-a facut la emisiunea lui Stan-laptop.Vreau sa zic trimiterea la constitutia din 1991.Nicio vorba insa despre constitutia revizuita(2003) comentata si adnotata de acelasi Iorgovan impreuna de data asta cu altzi companioni(ES Tanasescu etc).De ce ? Firesc,nu mai exista aceeashi interpretare,psd-ul si Nastase se pregateau consistent ptr. o lunga guvernare.Ghinion insa.Prerogativele explicate si adnotate ale constitutiei revizuite in 2003(ed.CH Beck) ,care li se pregateau, au fost preluate de Basescu si pdl(pd pe atunci) 😀
      ..
      Sunt pescar prea batran,trebuia ca sa stii asta.Momelile mele sunt de nerefuzat,inclusiv …mieii 😆

      mircea

      19/03/2012 at 2:06 pm

      • @mircea, esti o bomboana. Generozitate maxima. Inimi multiple, dupa caz. Mereu pregatit. Caldele mele salutari, maitre!

       pupaza din tei

       19/03/2012 at 2:14 pm

     • @pupaza rosie. interpretarea legilor nu o fac decat tribunalele (curtile de lege). Ceilalti doar comenteaza, barfesc, manipuleaza, mint, fabuleaza! Tu de care spetza esti?

      cinic

      19/03/2012 at 3:05 pm

 25. mru&vizita la bruxelles:
  a. daca nu spunea care sunt obiectivele sale ,era acuzat ca are apucaturi ” securistice=secretomanie”
  b. daca a anuntat obiective maximale si nu le-a realizat rezulta ” dupa analize profesioniste” ca este tratat cu raceala fiind fost sef de serviciu secret;
  c. se uita complet ca toata lumea de acolo-inclusiv cei de la comisie-erau sub sosul(asta e cuvintul) accidentului din elvetia;
  d. se mai uita doua lucruri:
  – e o data ferma pentru schengen
  – azi e o intilnire extrem de importanta la bucuresti,legata de absorbitia fondurilor europene
  politica nu e aia ” descrisa de gidea&sleahta lui de neaveniti”

  intamplator

  19/03/2012 at 11:45 am

 26. Buna ziua!
  Ceea ce se intampla in ultimul timp seamana cu filmele alea chinezesti cu batausi „zburatori”. Se strang trei zmardoi, instruiti de un alt batran in „sambo” (arte martiale inventate de sovietici), sa-l bata pe un mos pe care il cred terminat. Bai fratilor, dupa ce dau astia din maini si din picioare pe langa mos, in studiourile TV, se supara mosul si incepe sa-i altoiasca cu o nuia ca la carte. Fug „zmardoii” ca potarnichile si mosul dupa ei cu nuiaua.

  ribelalu

  19/03/2012 at 11:57 am

  • Salut.

   As rade cu lacrimi de comparatia asta daca as gasi emoticonul aferent :))

   Poate face careva o grafica pe asta 🙂

   Radu

   19/03/2012 at 12:09 pm

 27. Un alt fragment din stenograma, in care Basescu isi declara catre cei 3 disponibilitatea de a-si incheia mandtul in noiembrie 2012, cu conditia ca USL sa voteze revizuirea Constitutiei.
  Foarte inbteresant:

  “Daniel Constantin:
  ———————–
  ….am putea la un moment dat, in luna iunie, eventual iulie, cand avem alegerile anticipate, sa ne apucam de treaba serios, pentru a asigura stabilitate, sigur in interesul national…
  Presedintele Basescu:
  —————————
  Da, problema este, domnule presedinte, ce facem pana in iunie pentru ca sa stai cu un guvern interimar….deci noi avem o Constitutie defectuoasa, trebuie sa o recunoastem, si daca v-ati uitat la proiectul pe care l-am trimis exact asta este unul din punctele pe care le vizam: reducerea termenelor de dizolvare si de organizare a alegerilor anticipate.
  Ori poate luati in consideratie si aceasta varianta a revizuirii Constitutiei pentru a face institutiile mai functionale.
  Eu va spun in modul cel mai sincer ca proiectul acela de revizuire a Constitutiei este facut cu foarte multa buna-credinta si mai ales, mai ales DISPONIBILITATEA MEA DE A-MI INCHEIA MANDATUL in asa fel incat, daca se decide suprapunerea din nou a mandatelor Presedintelui cu Parlamentul, EU SA IMI REDUC MANDATUL in asa fel incat in noiembrie sa poata avea loc si alegeri parlamentare si prezidentiale,
  pentru ca suntem intr-o zona politica extrem de dificila, cu Presedinte cu mandat de 5 ani , cu Parlament cu mandat de 4 ani, practic coabitarea devine un mod de a trai politic, pentru ca de regula se produce alternantza, orice s-ar intampla.
  Deci cred ca ar trebui sa PRIVITI PUTIN SPRE VALOAREA REALA A ACESTEI PROPUNERI de revizuire a Constitutiei in timp util.”
  ———————————————————————————————

  luminita

  19/03/2012 at 12:34 pm

  • Margaritare in troaca porcilor. Pe jigodiile alea le doare in pilozitatea anala de bunul mers al tarii, ei vad doar foametea nebuna ce le innoada matzele.

   EuCuMine

   19/03/2012 at 12:41 pm

  • Astia nu vad padurea de cite un copac care le sta in drum. Si cum e turcul si pistolul. Postacii PSD au o singura nelamurire, de altfel vesnica: de ce acum?

   Aha

   19/03/2012 at 1:45 pm

 28. Ponta se plange de faptul ca energia se va scumpi in 2013 uitand ca este un capitol „negociat” (vorba vine) de predecesorul sau la conducerea PSD, Adrian Nastase.

  ribelalu

  19/03/2012 at 1:25 pm

 29. Vad o impartire a rolurilor intre Basescu si MRU. Basescu va fi bad cop, MRU e pe post de good cop. Basescu continua sa le dea la astia cu nuiaua, arunca bombe, MRU e impaciuitorul superior, daca sint civilizati se intelege si cu unii si altii, chestie de interes national. Cind MRU a fost la Iasi au dat fuga pesedistii sa se intilneasca cu el. Ocazie cu care pina la alegeri televiziunile se vor concentra in a arunca cu laturi tot numai in Basescu, starea de razboi va parea perpetua, conditii in care impaciuitorul MRU va avea sanse zdravene.

  Aha

  19/03/2012 at 1:44 pm

 30. Cam on topic, dar sper sa ma ierte gazda :).
  in apararea lul @Loda & Co
  Luati nu ca argument de forta, ci ca opinie: Am suficienta vechime pe acest blog, ca sa-mi fac impresia ca gazdele noastra, ingradesc suficient atacuri de tip „postatori de serviciu”. De acea cred ca unii din tineri ar fi bine sa-si mai tina limba ascutita in caracterizarile la adresa unor persoane care au pareri diferite de ale noastre. Parerea mea este ca civitatea in discutie este esentiala, si deosebeste acest forul de discutii de altele infestate de postaci din ambele tabere.
  De aceea, caracterizarile la adresa lui @Loda si al @pupezei din tei, consider ca nu-si au locul, atata vreme cat aceste persoane isi pastreaza decenta argumentatiei, indiferent daca argumentele si/sau ideile lor sunt uneori virulent opozabile parerilor predominante pe acest spatiu de discutii. Chiar eu, uneori am intrigat pe unii (ca sa ma exprim elegant) cu unele opinii personale, neimpartasite de ceilalti.(martor mi-e @huniad 😉 si Victor L. 🙂 ).
  Cred sincer, ca protectia oferita de gazdele noastre, este suficienta. Si ce valoare ar mai avea ideile care nu rezista unor argmente contrarii.
  Sincer vorbind, desi de multe ori ma exaspereaza si pe mine, o admir pe @Loda care are in continuare rabdarea sa intre pe aici. NU stiu daca este sau nu „sarcina de servici” cum este acuzata de multe ori, dar admir civitatea limbajului dumneaei chiar daca nu si soliditatea argumentelor.

  DanSu

  19/03/2012 at 1:45 pm

  • am vrut sa spun off-topic 😦

   DanSu

   19/03/2012 at 1:45 pm

   • nu e off-topic. Ai remarcat bine. Loda si pupaza nu sut postatori. Oleaca de buna informare constitutionala nu le-ar strica.

    Cetatean

    19/03/2012 at 1:48 pm

    • depinde de definitia postacului. Astia 2 or fi mai degraba masochisti, posibil.
     Oricum ei au treaba cu dezinformarea, nu are sens sa-i trimiti la surse ca nu-i intereseaza.

     Valentin

     19/03/2012 at 2:11 pm

  • @ Loda si restul celor cu opinii contrare sunt tratati foarte bine pe acest blog. Sa vedeti cum e cand posteaza unul „de-al nostru” in „deplasare” (bine…daca ii apare postarea). Eu am dus multe „lupte” in tinerete pe VoxPublica alaturi de Victor L, Mishu si altii. Ce era frumos cand „jucam” in deplasare era distractia :). Nivelul postacilor (dar si al autorilor) USL este extrem de redus si sunt atat de previzibili incat distractia era asigurata :). Cand imi vine pe mail newsletterul Ziare.com ghicesc numai dupa titlu, in proprtie de 95% articolele lui Leca).
   Mai postez si acum in deplasare (dar sub un alt nick) si tare imi place sa le dau peste bot lui Gotiu, Leca, Domnisoru sau C.Teodorescu. Acesti asa zisi autori nu au pareri proprii. Ei nu fac decat sa ridice „mingi la fileu” postacilor USL ca de exemplu C. Teodorescu azi pe tema patinoarului din Poiana Brasov. In articol nu spune niciun cuvintel ca acel patinoar este construit pentru Olimpiada Tineretului din 2013 (competitie organizate de CIO). In schimb MRU e facut cu ou si otet.

   ribelalu

   19/03/2012 at 2:20 pm

   • @ribelalu.
    Si eu am dus lupte de genul asta pe alte bloguri, si tocmai de aceea nu-mi plac aceste „lupte”. Am cedat, pentru ca mentorul meu, ( Murphy 😆 ) mi-a spus ca deosebirea dintre inteligenta si prostie este ca cea de-a doua nu are limite. Si am obosit. Faptul ca sunt tratat prost intr-un loc nu ma indreptateste sa fac la fel. Mi-as murdari propriul spatiu.

    DanSu

    19/03/2012 at 2:43 pm

  • Decenta e una, argumentatia ne omoara. Nu are nimeni nimc, cred eu, cu alta opinie. Depinde ce definim opinie si argumentatie. Mare parte din „argumentatiile” celor pomeniti se incadreaza simplu la categoria: Cine nu e pe aceeasi minte cu noi nu are nici azi sapca.

   Aha

   19/03/2012 at 2:36 pm

  • Salut,

   Subscriu la aceasta opinie. Nu stiu cine sunt in realitate @Loda si @pupaza din tei, nici nu prea conteaza. Atata vreme cat respecta regulile acestui blog merita tratati in conformitate cu aceleasi reguli. Nu cred ca atacurile de ordin personal imbogatesc cu ceva subiectele discutate.
   Parerea mea 🙂

   Radu

   19/03/2012 at 2:42 pm

  • Si cei care curata closetele au o munca cinstita

   lastnightmusic

   19/03/2012 at 3:17 pm

 31. Basescu bad cop… asta e Exterminator, frate 😆

  Lam vazut pe Iliescu biiguind ceva pe scari la PSD despre „cacialmaua, jocul de picioare” al lui Basescu, iar pe Nastase ceva despre „Carol al II-lea”.

  Oamenii au fost prinsi cu garda jos si cu fundul in sus, scuzati de expresie. Fireste.

  Cetatean

  19/03/2012 at 1:47 pm

  • :0 🙂 🙂 😆

   DanSu

   19/03/2012 at 2:01 pm

  • Terminator, nu alta. Si azi iese iarasi. Dupa figura cu protestele a iesit Basescu suparat tare, daca va amintiti ceva cu asemanarea dintre declaratiile USL si Voronin. A zis ca tine un discurs a doua zi, toti se asteptau la singe pe pereti, chiar si aici. Pina si Theophyle a precizat ca daca e sa se lase cu circ sa nu uite Basescu si dovezile. EI, a doua zi a fost foarte impaciuitor, discursul se adreseaza romanilor care inca, etc.
   Se pare ca a aminat singele pe pereti pe ieri, si era pregatit si cu dovezile: aah, uite stenograma, si ooh, uite am si inregistrarea audio.

   Aha

   19/03/2012 at 2:27 pm

 32. isi musca miinile in ianuarie, acum isi musca miinile Ponta si mai ales baronii din PSD. Kagebila si Nastase vor incerca in prima instanta sa il apare, insa stai, pe 7 aprilie partidele din USL au nu stiu ce lansare de candidati la functia de PM :mrgreen: si Presedinte :mrgreen:

  Le-a stricat Basescu toata paranghelia 😈

  Cetatean

  19/03/2012 at 2:31 pm

 33. Macar de la Iliescu ma asteptam sa dea un raspuns mai de doamne ajuta. Cind colo o ia razna si asta. Cica „Ce concordanta gasiti intre declaratia de aseara si tot ce a spus inainte despre USL, despre Ponta…” glasuieste Iliescu.
  Pai nici atita nu stie iliescu ca in politica nu se spune „niciodata” si e „batut in cuie”?

  Aha

  19/03/2012 at 2:39 pm

  • Si tot Iliescu continua cu prostiile :”E vreun partid serios care sa accepte asa ceva? Sa nu ai o majoritate si sa iti asumi guvernarea?”
   Pai ce, in 2000 PSD avea dupa alegeri 51%? Nici gind. Si a fost nastase prim-ministru? A fost. In 2004 avea alianta DA 51%? Nici gind si si Tariceanu a fost prim-ministru. Ca sa nu mai vorbesc de 2007-2008 cind motocicleanu si-a „asumat” guvernarea cu vreo 18%. in 2009 avea PDL 51%? nu. Pai majoritatea o faci cu aliante.
   Daca ar fi dupa capul lui Iliescu tot facem alegeri la fiecare luna pina ajunge un partid cu 51%?

   Aha

   19/03/2012 at 2:42 pm

   • @aha
    nici macar nu mai trebuie pierdut timpul cu astia;au fost ,ca de obicei,prinsi cu pantalonii in vine;

    intamplator

    19/03/2012 at 3:02 pm

 34. Buna ziua tuturor,
  Voiam sa multumesc lui @Cetatean pt talmacirile cu har. 🙂
  Multumesc.

  Ovidiu

  19/03/2012 at 2:47 pm

  • Talcuirile am vrut sa spun
   Multumesc.

   Ovidiu

   19/03/2012 at 2:49 pm

   • merci si eu. Te referi la postarea mai veche, pe art.103 din Constitutie?

    Cetatean

    19/03/2012 at 2:53 pm

 35. Buna ziua all 🙂

  Daca doriti o vizita in Ierusalim – Gradina trandafirilor:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/03/19/calea-spre-sublim-gradina-trandafirilor-din-ierusalim/
  🙂

  desydemeter

  19/03/2012 at 2:50 pm

 36. pt@loda
  pe cind si la usl asa atitudine?

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/emil-boc-pdl-a-decis-sa-voteze-pentru-ridicarea-imunitatii-deputatului-mihail-boldea-257632.html
  p.s in orice clipa vreau sa votez cu altcineva decit basescu,dar trebuie sa dovedeasca ca merita

  intamplator

  19/03/2012 at 2:51 pm

 37. intamplator

  19/03/2012 at 2:54 pm

 38. daca asta=antonescu e om politic….

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Antonescu-_Basescu_face_glume_de_carciuma-nu_politica_0_666533586.html

  de ce mama ma-sii n-au spus atunci” domle ne-a propus postul de pm,dar uite noi nul vrem pentru ca…”
  jagardele toti astia de la usl

  intamplator

  19/03/2012 at 2:57 pm

 39. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  19/03/2012 at 3:25 pm

 40. Buna ziua @all.
  Nu stiu daca se cheama o informatie ,,pe surse” , da’ am stat intr-o biciuscarie ” acote ”( kak engleji kaje) langa doi lideri PDL din teritoriu . Probabil comune mici, au venit cu trenul-pleaca cu trenul, au stat la o ciorba de burta (7,5 lei cu tot cu ancadramente ) si cate 3 mici. Bref : ( plecand de la ce spuneau ei, ca a fost un termen privind depunerea candidaturilor la parlamentare)
  -BVB nu mai exista. Videanu/Berceanu/Blaga nu mai candideaza. Videanu nu a avut nici o conditie, Berceanu: sa nu mai fie acceptat la canditatura Gelu Visan ( si din motivul asta consider discutia veridica – stiu dusmania dintre ei dusa pana la convocarea prin SMS la sediu a lui G.V. cand era pe sticla la RTV) iar Blaga conditie : sa nu umble nimeni la ce inseamna sefi ajunsi la deconcertate . Asta pentru PDL NU SE POATE
  PS.
  Cica Frunzaverde nu prea mai e in PDL, iar Olteanu ( Birita ) intraba : da’ce dracu a facut Basescu pentru noi?

  Crisbear

  19/03/2012 at 4:00 pm

  • „What have the Romans ever done for us?” 🙂

   EuCuMine

   19/03/2012 at 6:05 pm


Comentariile sunt închise.