Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 13 martie / “1,5 mld. euro evaporaţi de la Hidroelectrica”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul şi în centrul ţării, unde doar izolat vor fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă, îndeosebi în zonele joase din vestul şi din sudul ţării.

La Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de -3 … -1 grad. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3558     RON; 1 USD = 3. 3230   RON; 1 EURO = 1. 3108 USD; Francul elvetian 3. 6118 RON. Gramul de aur 182.0452 RON.

Prin contractele directe s-au evaporat din conturile Hidroelectrica 1,5 mld. euro. În 2001, proaspăt înfiinţata Hidroelectrica, devenită în urma reorganizării sistemului energetic românesc producătorul celei mai ieftine energii, semna primul contract direct pentru vânzarea energiei, dar şi primul contract de export. După un deceniu în care contractele directe ale Hidroelectrica au iscat reacţii politice acide, au generat acuzaţii de subminare a economiei, liste întregi de directori sau miniştri fiind puşi sub acuzare, bilanţul profiturilor la care compania a renunţat vânzându-şi energia ieftin către firme bine conectate la cercurile politice se ridică la peste 1,5 miliarde de euro, conform estimărilor ZF. „Cantităţile de energie şi preţurile cuprinse în contractele comerciale încheiate de către Hidroelectrica nu pot fi făcute publice deoarece societatea este producător/furnizor licenţiat şi participă activ în piaţa concurenţială a energiei. Conform legii, prevederile contractuale sunt confidenţiale, datele aferente acestor contracte fiind cunoscute de administratorii şi acţionarii Hidroelectrica şi de instituţii ale statului cu drept de reglementare, control sau anchetă”, au răspuns reprezentanţii Hidroelectrica la solicitarea ZF privind cantităţile de energie vândute prin intermediul acestor înţelegeri şi preţurile medii anuale pe contractele derulate în perioada 2001-2011. Nici Ministerul Economiei nu a răspuns la această solicitare.Totuşi, pornind de la informaţiile publicate de Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar al Hidroelectrica, de la preţurile medii realizate pe platformele de tranzacţionare ale bursei de energie OPCOM, de la declaraţiile oamenilor politici, aşa cum au fost cele ale şefului statului Traian Băsescu sau cele mai recente ale FMI, sau de la datele publicate de unii clienţi ai Hidroelectrica, ZF a încercat să facă un bilanţ al acestor zece ani în care cea mai valoroasă companie de stat şi-a vândut energia pe contracte directe.Rezultatul arată o pierdere de cel puţin 1,5 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în conturile Hidroelectrica dacă firma şi-ar fi tranzacţionat energia în mod transparent. Mulţi ani acest subiect a fost evitat fiind greu de estimat discountul. Însă amploarea afacerii a devenit atât de mare încât a ajuns şi pe masa FMI.La începutul acestui an, Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, declara că Hidroelectrica pierde anual între 175 şi 275 de milioane de euro de pe urma acestor contracte. Integral in Ziarul Financiar.

Baroniada 2012. Cancescu, evaziune fiscala de 1,5 milioane de euro. EVZ demareaza o campanie pentru a vedea cat de corect este cheltuit banul public in preajma campaniei electorale pentru alegeri locale. DNA il cerceteaza pe presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, pentru ca a ascuns vanzarea a 24 de licente radio in spatele unui SRL si nu a platit taxele la stat. ANAF a anuntat procurorii ca prejudiciul cauzat statului de catre firmele lui Cancescu este de 6 milioane lei, plus majorari si penalitati. Aristotel Cancescu si apropiatii sai au pus pe unde o tranzactie cu licente radio care a starnit interesul DNA si al ANAF, care-l cerceteaza acum pentru evaziune fiscala. Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a constituit parte civila, cu 6 milioane de lei, in dosarul in care firme ale lui Aristotel Adrian Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, sunt acuzate de evaziune fiscala. Dosarul vizeaza o afacere cu licente radio, derulata sub ochii presedintelui Cancescu, prin care s-a „fentat” plata la bugetul de stat a 6 milioane de lei, potrivit lui Iulian Chinzerschi, expert al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Pe 22 ianuarie 2007, SC Canaris SRL şi SC Radio Tâmpa SRL au vândut un număr de 24 de licenţe audiovizuale către o firmă nou înfiinţată, SC Canet Radio SRL, al cărei unic asociat era Aristotel Căncescu. Tranzacţia a fost făcută, practic, în familie, fiind semnată de Antonin Viorel Căncescu, fratele preşedintelui Aristotel, ca administrator al SC Canaris (al cărei unic acţionar era Aurelian Bogdan Rusu) şi de acelaşi Rusu ca administrator al SC Canet Radio (Aristotel Căncescu asociat unic). Preţul vânzării licenţelor, de numai 100 euro/licenţă, este unul de batjocură, susţin specialiştii în domeniu. EVZ.

De ce a parasit Laszlo Tokes UDMR si s-a refugiat in Partidul Popular Maghiar din Transilvania. Europarlamentarul Laszlo Tokes a demisionat, luni, din UDMR. Explicatia demisiei a fost, conform unui comunicat, „pozitia premisiva a Uniunii cu privire la investitia de la Rosia Montana, participarea UDMR la guvernare de dragul puterii, dar si incercarile unor deputati UDMR de a bloca initiativele Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Problemele dintre Laszlo Tokes si UDMR erau, insa, mult mai vechi si vizau diferente fundamentale de abordare a nevoilor minoritatii maghiare. In 27 februarie, la Miercurea Ciuc a avut loc primul congres al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, partid radical, care este o reala competitie pentru UDMR. In cadrul acestui congres a fost ales presedinte al formatiunii Toro T. Tibor. Mai important decat ambitia Partidului Popular Maghiar de a deveni o competitie reala pentru UDMR este sprijinul de care se bucura formatiunea din partea europarlamentarului Laszlo Tokes, nimeni altul decat cel de la care a pornit Revolutia, scanteia care a aprins intreaga tara. Acesta a participat la Congresul de la Miercurea Ciuc in calitate de invitat, insa membrii PPMT il recunosc ca mentor. Tokes si-a facut simtita prezenta printr-un discurs patimas de sustinere a guvernului de la Budapesta si indreptat impotriva UDMR. Discursul susţinut de Tokes la Miercurea Ciuc a fost unul elogios la adresa lui Viktor Orban şi a măsurilor sale. Vorbind despre misiunea PPMT, Tokes a declarat că „noul partid trebuie să aducă reînnoirea în Transilvania şi să convingă Puterea de la Bucureşti că maghiarii vor să îşi decidă propria soartă”. Adevarul

Criza medicamentelor: 180 de milioane de euro aruncate anual pe fereastra! O companie de audit din Marea Britanie a scos la iveala risipa incredibila care are loc in sistemul de compensare a medicamentelor din Romania. Cu suma care se pierde anual s-ar putea construi sase spitale ultramoderne. Unul dintre motivele pentru care bugetul sanatatii a ajuns aproape de colaps il reprezinta cheltuielile ineficiente pe care statul le face cu medicamentele compensate si gratuite. Au spus-o de nenumarate ori reprezentanti ai Guvernului, presedintele Traian Basescu si au recunoscut-o chiar oficiali din sistemul de sanatate. Acum a venit si randul unei institutii britanice specializate sa constate risipa incredibila care are loc in acest domeniu. La insistentele Bancii Mondiale, Ministerul Sanatatii a comandat un raport de audit la NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence), iar dupa trei vizite in Romania expertii au venit cu concluziile. Surse din sistemul sanitar spun ca un astfel de studiu ar fi costat peste un milion de euro, bani care ulterior vor trebui inapoiati Bancii Mondiale, care a finantat aceasta cercetare. Integral in Romania Libera.

Minunea Recensamantului: „Ma, cum dracu avem noi 74 de maghiari la Crangu, in Teleorman?!” Albul laptos al Campiei Teleormanului se smantaneste la orizont intr-o adiere de ceata. Fix pe la jumatatea drumului dintre Alexandria si Turnu Magurele, satul Crangu isi urmeaza, la fel de sute de ani, existenta molcoma a asezarilor de campie: casele sunt case; drumurile, drumuri; carciumile, carciumi. Doar o intamplare haioasa si oarecum stupida, aparuta din nimic, a amenintat pentru un timp sa-i zguduie linistea seculara. Si anume, faptul ca recensamantul abia incheiat a „descoperit” printre fiii satului 74 de etnici maghiari. „Unde, bre, aci la noi?!”, raspunde intreband, „anesteziat” de stire, un crangan vechi, care-si stie consatenii, din generatie in generatie, ca pe propriul arbore genealogic. „Unguri?! Fugi ma, nene, cu ursu’. Mata visezi! Pai, nu i-as cunoaste eu?! N-as fi aflat eu de ei, 70 de ani, de cand m-am nascut, aci?! Nu le-as fi cunoscut eu, vorba? Glumesti, nu?!”, zice si ma priveste dintr-o parte, cu distributiva – in coada ochiului, cum s-ar spune -, incurcat intre a zambi si a se mira „iar, din nou”, de gogomanie. „Nooo! Nici vorba!”, il sustine si femeia lui, cu aerul ca i-a ferit Dumnezeu de cataclism. „Aici suntem astia ai nostri, mamica, de cand ne stim”. „Poate mai la deal, ori la Dracea” imi zice alta femeie, mai tanara. Gandul

Ofiţer acoperit, băut şi bătut la datorie. Un investigator sub acoperire din Bucureşti a fost bătut crunt în sediul Poliţiei din Oneşti, judeţul Bacău, în timp ce investiga un caz de trafic de influenţă. Un ofiţer sub acoperire din structura centrală a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) a fost bătut cu bestialitate de poliţiştii din Oneşti, în timp ce omul investiga un caz de trafic de influenţă la Medicină Legală. Ofiţerul DGA Bucureşti era implicat într-o anchetă complexă, care o viza pe Rodica Dohotaru, secretara Biroului de Medicină Legală din Oneşti. Pe numele femeii au fost depuse de-a lungul timpului mai multe reclamaţii în care femeia era acuzată că pretinde bani pentru alterarea probelor de sânge ale şoferilor depistaţi în trafic cu alcoolemie. În baza sesizărilor, DGA a trimis în Oneşti trei ofiţeri, la începutul lunii martie, pentru o anchetă complexă. Unul dintre aceştia, cel agresat de poliţişti, a cărui identitate nu poate fi făcută publică, a avut rolul cel mai important: a trebuit să fie actor în adevăratul sens al cuvântului. Integral in Adevarul.

Apariţie-surpriză în afacerea de milioane de euro de la Ilfov. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov şi fostul secretar de stat în Ministerul Mediului, Doru Laurian Bădulescu, ar fi intervenit la Oficiul de Cadastru Ilfov pentru rezolvarea situaţiei unor terenuri de care era interesat şi Florian Puiu, denunţătorul la DNA al primarului de la Jilava. Declaraţii-surpriză în dosarul în care primarii de la Jilava şi Snagov, Adrian Mladin şi Apostol Muşat, sunt după gratii pentru acuzaţiile de corupţie care le sunt aduse de procurorii DNA. Directorul de la Oficiul de Cadastru Ilfov, Ruxandra Ghiba, şi o altă salariată a acestei instituţii, Marieta Dinu, au dezvăluit în premieră implicarea în afacerea cu terenuri de la Jilava a unui personaj cu mare greutate, Doru Laurian Bădulescu. Mai mult, Marieta Dinu a spus că Florian Puiu, cel care a făcut denunţul la DNA, s-a prezentat la sediul Oficiului de Cadastru Ilfov pentru rezolvarea problemei cu parcelarea terenurilor de la Jilava, susţinând explicit  că „vine din partea domnului Bădulescu”. Atât  Ghiba, cât şi Dinu au făcut aceste declaraţii în faţa procurorilor DNA. Doru Laurian Bădulescu nu a fost audiat până acum de procurorii anticorupţie pentru a lămuri situaţia. De-a lungul timpului, Bădulescu a ocupat mai multe funcţii, cum ar fi şef al Oficiului de Privatizări din Ministerul Economiei, secretar de stat la Ministerul Mediului, preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov. „În luna februarie sau martie 2011 am fost chemată în biroul doamnei director Ghiba Ruxandra, unde se găsea şi un domn pe nume Bădulescu, despre care am înţeles că era fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov. Integral in Romania Libeara

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

13/03/2012 la 8:31 am

85 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziua buna la lumea buna.

  mishu jamie

  13/03/2012 at 8:43 am

 2. buna dimineata ! doar vesti bune in revista presei de azi despre cum se „administreaza” profesionist averea tarii iar poporul solidar e supus cu respect in fata crizei.

  zigzag

  13/03/2012 at 8:59 am

  • neata buna,
   si poporul mai constata ca unii din multii corupti ajung sa fie anchetati, arestati, judecati si condamnati…
   poate prea putin, dar ceva se misca, urmeaza sa vad averi confiscate de sute de milioane, sa-i puna pe butuci pe coruptii imbogatiti fara munca, fara idei, fara inspiratie si transpiratie, ci doar prin jaf uneori chiar ”legal!”

   skorpion

   13/03/2012 at 9:02 am

   • salve skorpi ! 🙂 e adevarat ca se misca in anumite domenii.la partea cu averile confiscate am dubii ca vreun jupan din RO va fi supus unui asa „dezastru” 🙂 .cu presiuni si exigenta pe autoritati progresam mai repede 😀

    zigzag

    13/03/2012 at 9:08 am

  • cand a inceput „treaba” de la Hidro -adica in 2001- cine o fi fost premier, cine era mare si tare in parlament si ce criza era in popor?

   cinic

   13/03/2012 at 10:38 am

 3. bunä dimineatza,

  Cäncescu , este tot un securist ca Voiculescu.
  cum naiba reuseste asta nestingerit , sä-si batä joc de romania.

  escrocul asta a lucrat in täcere.
  DNA, sä nu ducä afarä averea, cä o parte a fäcut-o, cu
  interpusi si mafiotzi.

  theo- nona

  13/03/2012 at 9:00 am

 4. o zi buna tuturor!
  cred că cel mai mare rău pentru Transilvania l-a făcut UDMR în momentul în care a reuşit să ducă în derizoriu orice idee de autonomie. Orice mişcare de restructurare administrativă pe regiuni istorice, orice încercare de independenţă administrativ-economică a Ardealului duce inevitabil la plasarea între cele două tabere, unguri şi români. Ardealul nu poate fi al ardelenilor ci doar al ungurilor sau al românilor, şi asta din cauza UDMR care permanent a scos în faţă ameninţarea revizionismului, confiscând practic Transilvania de la ardeleni:
  http://sareinochi.com/2012/03/13/capusand-maghiarimea-din-transilvania-udmr-a-confiscat-transilvania-de-la-ardeleni/

  Sare'n Ochi

  13/03/2012 at 9:07 am

 5. zigzag,

  lui DIP (Dan Ion POpescu) i-a fost confiscat in 2011 UN MILION EURO.
  este putin pentru valoarea lui, dar este un inceput…si parca a mai fost un tilhar caruia i-a fost confiscat ceva din averea cistigata din ”sudoarea lui”

  skorpion

  13/03/2012 at 9:10 am

  • Salut
   Metoda cea mai buna este: „ia-le banii excrocilor” Nimic nu ii doare ca luatul banilor. Dar toti. Confisca-le case masini si baga banii in economie. E mai rau pentru sufletul lor chiar dacat la pirnaie. (modelul suedez )

   Un tanar de stanga

   13/03/2012 at 9:25 am

   • normal ca sa le confiste toti banii ii doare cumplit de rau….unii s-au si obisnuit cu ideea: stau la puscarie o luna, 6 luni, citiva ani, dar cind ies am milioanele de euroi, trai pe vatrai, deci merita si sacrificiul asta, cind stii ca ai strins bani pentru 4-5 generatii ale familiei tale….

    skorpion

    13/03/2012 at 9:27 am

    • Eu daca as fi Zeus nu l-as condamna pe Nastase, ci i-as lua absolut tot ce ii depaseste leafa. Dar tot ! I-as da inapoi trabantul pe care il avea in 89 – pe care il vopsise negru 🙂 🙂 sa semene cu mercedesul.

     Un tanar de stanga

     13/03/2012 at 9:31 am

     • corect,

      asa ar trebui procedat cu vreo citeva mii de tilhari si sa vezi ce repede ar ajunge la buget vreo 50-100 miliarde euroi
      🙂

      skorpion

      13/03/2012 at 9:33 am

     • aici sunt de acord cu tine 🙂 ar fi cea mai mare pedeapsa ptr bombonel sa traiasca dintr o pensie de 800 ron .cred ca hapsana de nev sa ar fi in stare sa l scoata pe centura pe bombonel :))

      zigzag

      13/03/2012 at 9:46 am

     • 😀
      sa fie confundat cu o limuzina de-a Maretului Partid. pun pariu ca isi facuse rost si de numere mici, sa nu-l opreasca Militia in trafic.

      Sare'n Ochi

      13/03/2012 at 9:52 am

   • Buna dimineata!
    Si Trabantul ala luat peste rand desi poporu` muncitor astepta 5 ani pentru o masina si unii au pierdut si banii depusi:
    „Subsemnatul dr. Adrian Nastase, cercetator stiintific la 16516n1315q Institutul de Cercetari Juridice, vice-presedinte al Asociatiei de Drept International si Relatii Internationale (ADIRI), domiciliat în Bucuresti, Str. Jean Texier nr. 4, sector 1, telefon 79.39.26., va rog sa binevoiti a-mi aproba cumpararea cu prioritate si cu plata integrala a unui autoturism TRABANT 601 (limuzina). Acest autoturism mi-ar fi deosebit de util pentru numeroasele deplasari pe care le presupun activitatile ce le desfasor în cadrul ADIRI, (ca presedinte al Sectiei de Drept International) în cadrul Academiei de stiinte Sociale si Politice (n.n. Stefan Gheorghiu, nu?) a Universitatii din Bucuresti, ca lector al CC al PCR, ca membru al Consiliului Juridic al MAE, ca secretar de redactie al publicatiei ‘Revue roumaine des sciences sociales, serie de sciences juridiques’ etc.” (n.n. ce o însemna oare acest etc?)

    ribelalu

    13/03/2012 at 10:28 am

    • etc=viitor ministru de externe, viitor presedinte de partid, viitor prim ministru …(avea in vedere toate astea inca de pe atunci 😛 )

     luminita

     13/03/2012 at 10:56 am

 6. Buna dimineata tuturor!

  Ma autoanalizez si observ ca inca de ieri seara, de cind a fost clar ca UDMR foloseste o revendicare punctuala dubioasa drept ocazie pentru a-si face manta de vreme rea (se schimba sistemul electoral, au aparut concurenti chiar pe nisa lor de votanti, i-a „parasit” Tokes, etc.) chiar cu pretul destramarii coalitiei, ceea ce imi staruie in minte si acum, in aceasta dimineata, e intrebarea „si daca MRU (si, implicit, PDL) spune ca santajul e inacceptabil si refuza sa cedeeze presiunii UDMR, CE S-AR INTIMPLA”?

  Cade guvernul. USL preia conducerea. Tara deraiaza de la acordurile internationale. Romania semneaza un acord istoric cu Rusia de ieftinire a importurilor la gaze naturale, in schimbul… [si aici puteti pune orice concesie politica sau economica importanta doriti].

  …ei, nu, zau? Chiar asa?? Ar dori USL cu adevarat sa vina ACUM la guvernare? Ce credeti?

  Observator

  13/03/2012 at 9:21 am

  • Pe asta pariaza Stefan Vlaston: PDL-isti nu cedati, ca USL nu vrea anticipate 🙂 🙂

   Un tanar de stanga

   13/03/2012 at 9:27 am

   • Povestea asta se putea termina cu ani multi in urma, cand, un sef constient al opozitiei, oricare si de orice culoare ar fi fost ea, se duce la Putere si-i zicea: am inteles ca iar va santajaza UDMR. Stiti ca noi nu suntem de acord cu legea asta, dar, cate voturi va trebuie s-o treceti? Vi le dam noi. Si, eventual, la schimb, sa ceara trecerea unui proiect al lor. Dar asta nu s-a intamplat neveer-ever, asa ca UDMR si-a facut numarul. Pentru ca stie ca romanii nu-s in stare sa se uneasca, nu stiu sa negocieze, etc. Dupa o patanie ca asta, UDMR ar fi fost mult mai atent pe ce ton si in ce termeni mai facea vreo revendicare etnica.

    mishu jamie

    13/03/2012 at 9:41 am

    • Solutia ar fi fost sa nu mai stati la friptane in ziua alegerilor si sa votati . La o prezenta de >70% la vot UDMR nu mai fi intrat in parlament, Poetul Marko ar fi fost liderul de grup minoritati in locul lui Pambuccian.

     Un tanar de stanga

     13/03/2012 at 9:50 am

     • Pls, nu mie trebuie sa-mi zici asta. 🙂 Am facut si doua randuri de alegeri ca observator, nu numai ca am votat. Si, btw, sunt un mare sustinator al votului prin corespondentza si al votului electronic. Tot pe baza de aritmetica…UDMR le respinge cu ferocitate.

      mishu jamie

      13/03/2012 at 10:00 am

      • Nu te mai scuza Mishule ca nu la tine m-am referit.
       Ar fi fost culmea daca ai fi spus : Eu? Cum sa nu votez mai TDS ? Pai eu la fiecare votare votez de 5-10 ori cu autobuzul 🙂

  • buna dimineata;
   e de coma;
   dar mai e ceva: ne-am ajuns,nu mai putem fara rosii proaspete in miezul iernii;mi-aduc aminte copil fiind cum ne tinea mama toata iarna numai cu rosii proaspete…din gradina de linga casa(sper ca se intelege ironia)

   intamplator

   13/03/2012 at 9:49 am

   • Buna dimineata! Am vazut abia in aceasta dimineata ca mi-ai adresat niste intrebari ieri. Am raspuns acolo.

    pupaza din tei

    13/03/2012 at 10:02 am

    • @pupaza din tei( imi place nick-ul)buna dimineata

     partial de acord; aveti dreptate ca nu avem date corecte de analiza;cind eu m-am referit la calitatea studiilor,m-am gindit la ce stiu,si stiu ca marea majoritate a celor din ad-tia publica au facut snspa&fac private urmind forma ” la distanta”
     nu ma refer la medici,la profesori ,la multi din anaf
     n-am vazut o distributie pe domenii-ad-tie publica,anaf, invatamint,sanatate si in fiecare categorie cit pct studii superioare si cit nu;
     empiric as spune cel putin 40 pct din cei cu „diplome” sunt cu diplome” cumparate”=la distanta sau private,platind taxele.asta ar duce la cca 30 pct numarul celor cu diplome” reale”
     cit despre alegere: pe lumea asta orice se plateste;in mediul privat nu ai siguranta locului de munca si ,pentru asta trebuie sa-ti ” justifici” in fiecare zi acest loc;e stres,e inovatie,e lupta ;asta se plateste mai bine;nu mai zic de perioadele cind iti cauti un nou loc de munca si trebuie sa te intretii fara un salariu lunar,deci trebuie sa pui ceva deoparte cind lucrezi pentru perioadele astea,care,in mediul privat nu sunt exceptii
     in sectorul public,cel putin teoretic,ai siguranta,ai confort
     de ce confortul ar fi mai bine platit?

     intamplator

     13/03/2012 at 10:33 am

  • Sunt cretini
   bananele, portocalele in sua sunt la 1/2 pret decit merele rosiile culese de albi 🙂 pt ca vin din „colonii” pe bani putini.

   Un tanar de stanga

   13/03/2012 at 9:56 am

   • @tds
    ai uitat bananele ,ca sa nu mai zic cit e ” pound” ul de pui acolo
    eu sunt linistit;se intoarce sova de acolo si ne explica el la gidea cum e cu preturile alimentelor in us

    intamplator

    13/03/2012 at 10:36 am

 7. Polonia s-a opus prin utilizarea dreptului de veto directivei de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, după 2020, propusă la summitul de la Bruxelles al UE, vinerea trecută [10 martie].
  http://www.presseurop.eu/ro/content/article/1611581-de-ce-ramane-polonia-rece-la-politicile-de-protectia-mediului
  Articol de citit.
  Se spun direct multe lucruri care ar fi trebuit spuse mai demult.

  miki

  13/03/2012 at 9:44 am

 8. cred cä neamurile proaste, suferä mai mult de confiscarea averii
  decat de puscärie.

  dar e definitivä cu confiscarea averii la DIP ?
  cä panä la urmä pläteste doar o inghetzatä

  theo- nona

  13/03/2012 at 9:52 am

 9. trebuie sä se termine cu aceastä patzachinealä.

  sä intre in ce partid vor si sä se termine cu grupuletze
  de interese si minoritätzi.asa este in germania.

  theo- nona

  13/03/2012 at 9:55 am

 10. si daca-s alegeri anticipate, asta nu inseamna ca vor fi in iune, odata cu cele locale, implinind visul de aur al parlamentarilor cufuriti la cur ca nu-i mai vrea poporul? implicit ca nu va mai fi timp pentru tot ceea ce cerea Basescu pana mai ieri? nu seamna asta cu un fel de conspiratie a politrucilor ex-comunisti, ex-fesenisti care au alcatuit care UDMR, care PD? nu s-o fi bucurand alde BurtaVerde, Berceanu, Blaga, lutur, Olteanu?

  Sare'n Ochi

  13/03/2012 at 9:56 am

 11. @Theophyle, buna dimineata!

  Nu ai avea posibilitatea sa citesti raportul de audit NICE despre medicamente?
  Asa cum sunt prezentate de ziar, concluziile auditului par oarecum stranii. Medicamentele care sunt recomandate pentru eliminarea de pe listele de compensate au performanta terapeutica indoielnica sau sunt doar prea scumpe? Masurile necesare ar fi diferite in cele doua situatii. Incidenta marilor boli este aceeasi in Romania si Marea Britanie? Au avut in vedere si acest aspect?
  Viziunea auditorilor s-a bazat si pe faptul ca in Romania pacientii platesc contributii de asigurare de sanatate, iar sistemul nu este finantat din impozitele generale, ca in Marea Britanie? Britanicii pot avea pe buna dreptate impresia ca sanatatea este „gratuita” si finantata de stat (acceptand sa plateasca integral pentru anumite tratamente novatoare, poate), dar la noi situatia este cu totul alta. Tare as vrea sa cunosc opinia ta de medic roman despre raportul de audit. Sa ai o zi buna!

  pupaza din tei

  13/03/2012 at 9:59 am

  • Buna Ziua pupaza din tei,
   sunt sigur ca o sa va raspunda dupa ora 15:30, cand ajunge la „garda de blog”

   huniad

   13/03/2012 at 10:36 am

 12. ce micä e lumea, Cäncescu din Brasov, tot unul din teapa
  lui crinolin repetentul, dar el corijent la romanä, om de bazä
  USL, liberalul ce a fäcut demonstratzii in brasov, cu oameni plätitzi
  un interlop ce si-a fäcut de cap, sub aripa petro-liberalä.

  dacä e prins, confiscatzii averea, se vorbeste a fi un mare mafiot.

  theo- nona

  13/03/2012 at 10:10 am

 13. mie mi-a pläcut declaratzia presedintelui Bäsescu, la asezat si pe
  invechitul porumbac , la arhiva politicii.
  atitudinea lui crizel, este de bätran isteric mitocan,färä valoare.

  theo- nona

  13/03/2012 at 10:13 am

 14. cand este Nästase arestat si confiscat averea ???????

  theo- nona

  13/03/2012 at 10:14 am

 15. Scuze pt off-topic
  Fabrica de stiri „lesinate”. 🙂
  http://www.kamikazeonline.ro/2012/03/mirela-isi-cumpara-rosii-la-bucata-ca-e-bugetara/

  uitaroh

  13/03/2012 at 10:26 am

  • Oricumj e demential si anuntul prezentatoarei la sfarsit cand, cu timbrul vocal grav, deplange efectiv scaderea inflatiei. Numa’ vesti proaste: scade inflatia, etc. 🙂

   uitaroh

   13/03/2012 at 10:29 am

   • mda,nu numai,dar inflatia a scazut ca se cumpara mai putin!
    eu pe asta as promova-o urgent in staff-ul economic al lui antonescu

    intamplator

    13/03/2012 at 10:41 am

    • Din pacate, prostimea care este majoritara „cumpara” orice li se spune.
     Asta-i marele dezavantaj.

     uitaroh

     13/03/2012 at 10:46 am

 16. update ungaria

  Miniștrii de Finanțe ai UE vor vota astăzi, la Bruxelles, asupra propunerii Comisiei Europene de a suspenda fondurile de dezvoltare a infrastructurii începând cu 2013. Această măsură va afecta 29% din partea care revine statului maghiar din totaul fondurilor de coeziune, conform Comisiei Europene citată de agenția de știri Bloomberg
  +
  negocierile cu fmi sunt taraganate de fmi
  eu n-as paria pe forint in urmatoarele 2 luni

  intamplator

  13/03/2012 at 11:03 am

 17. Buna dimineata!
  Referitor la falsa problema de la UMF Tg. Mures. Pentru cine nu stie, exista de mult invatamant in limba maghiara acolo. Problema este cu Senatul UMF unde, ca la toate universitatile, sunt clici care fac ce vor si nu accepta intrusi. Prin infiintarea liniei in limba maghiara-engleza, automat structura Senatului UMF se va schimba.
  Iar pentru cei care se ascund in spatele termenului „autonomie universitara” le reamintesc faptul ca autonomie nu inseamna independenta. Autonomie inseamna niste libertati in anumite limite. Deocamdata patron acolo este statul, nu Senatul UMF iar regulamentul de baza (bun sau rau nu conteaza) este Legea Invatamantului si nu regulamentul intern adoptat de un Senat ales vremelnic.
  Invatamant superior in limba maghiara exista de mult in Ardeal, exista in primul rand la Cluj si nu a murit nimeni din cauza asta.
  Hai sa analizam situatia de la Tg. Mures si din alt punct de vedere. Absolventii maghiari care nu stiu limba romana sau o stiu prea putin se adreseaza unei „piete” compacte de cateva sute de mii de oameni, piata care deja este in buna masura ocupata de medicii actuali si in scurt timp se va satura. In plus, maghiarii se vor trata intre ei. Din cate am inteles sectia maghiara duce lipsa de profesori competenti asta este…la asa profesori, asa viitori medici, asa pacienti maghiari tratati.
  Piata va rezolva de la sine aceasta problema si sunt convins ca foarte multi studenti maghiari vor ocoli sectia maghiara deoarece si cariera lor va fi blocata la judetele Harghita si Covasna plus jumatate din Mures. Ce sa ajunga? Director de spital la Cristuru Secuiesc? Sau la Toplita? La Toplita, unde e spital, nu au sanse pentru ca acolo e enclava romaneasca. La Sovata? Covasna? Alte statiuni? Tot romani sunt clientii.

  ribelalu

  13/03/2012 at 11:06 am

 18. Merge MRU la Gidea ?
  Daca te amesteci in taritze nu te maninca porcii ?
  Sigur va fi pregatit si va transmite si un mesaj , dar ii va merge ?

 19. buna ziua,
  am frunzarit articolele din revista presei de mai sus. pe langa sumele de miliarde, ma intriga asta:

  <>

  val

  13/03/2012 at 11:20 am

  • vad ca nu a functionat (din cauza parantezelor unghiulare). citatul era asta:

   investitori teleormăneni vor construi zece sere. „Cu totul, cam 100 de locuri de muncă. Dar mă credeţi că nu ştiu dacă strâng 50?! Or fi oamenii săraci, dar şi munca li se pare cumplit de grea…”, mai zice primarul

   val

   13/03/2012 at 11:47 am

   • eU L-AM RUGAT PE PRIMARUL DINTR-UN SAT SA-MI RECOMANDE UN BAIAT VREDNIC care e in somaj si care ar vrea un post permanent de gradinar la proprietatea unui client al meu, cu carte de munca si 1000 lei net. Dupa doua saptamani, mi-a zis incurcat: n-am gasit, e un domn, pensionar, care ar vrea, dar fara acte… In schimb, cand ma duc la primarie cu daraveli, coada la ajutorul social este pana in strada.

    mishu jamie

    13/03/2012 at 12:18 pm

    • @mishu
     starea normala in tara asta;
     eu am cautat -sa coseasca si sa ia iarba +70 ron/zi,fara acte si tot nu gasesc;cica e greu sa cosesti;
     frumusetea e ca am dat 150 ron/zi si prin decembrie am vindut iarba;am iesit cu usor cistig;
     ii spun alauia care mi-a cumparat iarba daca nu vreea sa se ocupe anul asta de livada si imi raspunde ca primarul tau: nu vine nimeni la munca,asa ca eu ma ocup sa o cosesc si dupa aia i-o vind;asta cred ca e unicat mondial

     intamplator

     13/03/2012 at 3:02 pm

 20. Ei na, asta lipsea, un liceu cu predare in tiganeste, care se pare ca in limbajul corect politic se numeste limba romani. Adica daca e unul vorbeste romana, daca sint mai multi vorbesc romani?

  Aha

  13/03/2012 at 11:31 am

  • Salut Aha
   Lasa-i domnule sa faca. Multiculturalism. Desi cred ca elevii nu vor fi incintati de el pt ca stiu ca tiganeasca nu le foloseste.
   Elevii ar fi mai incintati de Academia de Manele in limba tiganeasca. asta da perspectiva unui job in tara si strainatate.

   Sa vada ungurii ca noi chiar suntem toleranti, nu ca ei inainte de 1918 – Slovacii stiu de ce…

   • Nu este cu predare in tiganeste ! limba de predare e in Romana . In tiganeste sunt doar cursuri de limba si cultura gitana.
    Cred ca limba lor nu are suficiente cuvinte asimilate ca sa predea fizica, filozofia, si altele la clasele mari

   • Din partea mea nu au decit. Ca si ungurii de altfel. Tot nu cred ca vor lua ungurii regiunile lor in spate si vor fugi undeva cu ele. Pina la urma o piata ar trebui sa autoregleze si treaba asta. Daca vor soma cu diploma in maghiara se va reduce natural numarul de studenti.
    Ma intrebam doar de unde a iesit tiganeasca sa fie botezata „romani” asta. Adica ungurul vorbeste ungureste, romanul romaneste, englezul englezeste. De ce tiganul nu vorbeste tiganeste ci „romani”.

    Aha

    13/03/2012 at 12:55 pm

    • Pai in anul 90 daca spuneau ca limba lor se cheama Svedieza sau Norvega guvernele Suediei si Norvegiei cred ca nu ar fi inghitit galusca cum a inghitit-o Ion Iliescu. Dar nu e nici o problema. Noi stim ca nu are nici o legatura cu romana si putem sa ridem de taranii din Nebraska sau din Londra care zic ca limba noastra este limba tiganeasca. Si ii lasam sa fie prosti….. 🙂

     Un tanar de stanga

     13/03/2012 at 1:04 pm

 21. Salutare şi noroc! Că tot e Eurovisionul la ordinea zilei, câte ceva despre euroevaziune:
  http://baricada.wordpress.com/2012/03/13/de-la-bucuresti-la-baku-noi-va-dam-plasa-cu-sacu/

  baricada

  13/03/2012 at 1:30 pm

 22. loi, am vazut acum „reportajul” de la una din antene. Scumpiri de au ajuns portocalele de trei ori mai ieftine. Deja imi imaginam puzderia de romani morti de foame pe strazi, cu pumnul strins in jurul unei rosii prea valoroasa ca sa fie mincata. Pai sa-l roage pe domnul Nastase sa le zica cum a facut cu 40 de gaini 150000 de euro pe an. Poate le-a tinut ceva prelegeri de a ridicat constiinta gainilor la rangul de om al munci socialist. Si in biroul organizatiei de baza al CC al PCG (Partidul comunist al Gainilor) s-a luat hotarirea de a se depasi tona de oua la hectar in cincinalul trecut de 20 de ori. Fiecare bugetar sa cumpere cite o gaina. Se asociaza 40 de bugetari si din banii de oua cumpara la rosii de nu le pot cara in spate pina acasa.

  Aha

  13/03/2012 at 2:00 pm

  • Au spus la ProTV, saptamana trecuta, cum vine treaba cu preturile.
   Salata verde intra in tara cu 0.25 lei/kg (fara TVA). La kilogram intra 4 bucati. Bucata se vinde cu 2 lei atat in piata cat si la supermarket.
   Pretul de vanzare este de 24 de ori mai mare in conditiile legale si de 32 de ori mai mare in cazul evaziunii fiscale.

   ribelalu

   13/03/2012 at 2:32 pm

 23. Sariti, scapa cine poate. A scazut pina si inflatia, de la 2.7 la 2.5%. Ce economie e aia? Isarescu ala doarme in post? Sa dea domnule drumul la tiparnita.

  Aha

  13/03/2012 at 2:38 pm

  • O fi scazut dar cosul lor zilnic de la statistica difera de al meu. La mine obligatoriu intra benzina si tigari si nu imi iese aceeasi socoteala cu a lor.

   P.S. Stiu, stiu…sunt un bun roman daca platesc atatea accize, taxe de viciu, taxe de drum, taxe de sanatate si TVA la toate taxele astea.

   ribelalu

   13/03/2012 at 2:55 pm

   • Nujt cum stau astia cu statistica, dar ce cumparam de la Selgros cu vreo 3 milioane, acum ma costa 4-4.5. Sigur si eu sunt un porc de caine capitalist care cumpara cu factura, timbru, alea, alea, iar benzina e de la pompa nu din conducte intzepate.

    mishu jamie

    13/03/2012 at 3:12 pm

 24. Buna ziua la toata lumea 🙂

  Astazi = pictura persana pentru cine doreste (rosii nu am ca sunt scumpe si degerate):

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/03/13/pictura-asiatica-persia-iran-1/
  🙂

  desydemeter

  13/03/2012 at 3:05 pm

 25. sa imprumutam oameni buni;sa ne dezvoltam ” pe deficit”
  cel putin 9,1 miliarde ron se platesc anul asta ca dobinzi la imprumuturile facute…si creste…creste suma
  contracte cu statul sa fie

  intamplator

  13/03/2012 at 3:10 pm

  • de unde ai luat cifra? si care este definitia ei? daca se spune „Romania… etc” intra si dobanzile ce le plateste Ford (garantate sau nu de stat) si dobanzile le Erste pt. liniile de credit BCR si dobanzile platite de BNR DIN FONDURI PROPRII pt. cele 12 mld. intrate in tezaur etc. Datoria publica a STATULUI este cam de 20 mld. euro si sigur nu e la 10% dobanda (ca sa iasa cele 9,1 mld zile de tine). Poate nu te mai informezi la Radu Soviani…….

   cinic

   13/03/2012 at 3:57 pm

   • @cinic/buna ziua
    zf

    Ministerul Finanţelor estimează că în cursul acestui an va avea de achitat dobânzi şi comisioane aferente datoriei publice totale în sumă record de peste 9 miliarde de lei (2 miliarde de euro), costul fiind de 2,6 ori mai mare decât în 2008.

    În total, serviciul datoriei publice – incluzând plăţile de principal, dobânzi şi comisioane, este preconizat să depăşească pragul istoric de 60 de miliarde de lei (14 mld. euro), suma fiind de peste patru ori mai mare decât în 2008. Costul total cu datoria publică este prognozat la un nivel cu 30% mai mare decât în 2010, dar cu numai 1% peste cel din 2011

    intamplator

    13/03/2012 at 4:03 pm

   • revin:
    cum e numai 20 mld;asta e numai imprumutul de la fmi;
    parca ” oficial” e 38 pct din pib iar pib-ul e de 130-140 mld

    intamplator

    13/03/2012 at 4:06 pm

   • mf estimari 2012
    serv total al datoriei publice: 60,15 mld ron
    defalcat:
    principal 51
    dobinzi&comisioane 9,1

    intamplator

    13/03/2012 at 4:22 pm

  • Dupa legea romana, primesti pedeapsa cea mai grea, nu cumulativ, asa ca, dai un tun de TVA, dosesti bine banii, dupa care poti intzepa nitzel cu o custure si pe un dusman al tau. Ca oricum vei lua pedeapsa doar pentru una.

   mishu jamie

   13/03/2012 at 3:15 pm

   • si inca ceva ” buna purtare” si scapi dupa 2/3 din pedeapsa
    eu nu pot sa-l uit pe deputatul ala aparat de psd-parca bivolaru ilchema-a stat 3 ani si acum ” papa” citeva zeci de milioane de euro furate

    intamplator

    13/03/2012 at 3:31 pm

 26. Am intrat pe site-ul A3 😦
  Puterea şi presa faţă în faţă la Antena 3. Primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihai Gâdea se întâlnesc în această seară, la Sinteza Zilei. de la ora 21.30,
  Cica fata in fata puterea si presa 🙂
  E primul ministru fata in fata cu un rahat de paduche cu ochi 😦

  Un tanar de stanga

  13/03/2012 at 3:21 pm

  • toata ziua faci trafic si reclama la trustu lui felix :))

   zigzag

   13/03/2012 at 3:24 pm

  • vorba lui @theophyle
   daca jagardeaua aia e ” presa” eu sunt cosmonaut chinez

   intamplator

   13/03/2012 at 3:32 pm

 27. Ziua buna oameni buni,

  Mie nu imi este teama de ce ar putea raspunde MRU (la antena) ci ce nu poate raspunde.
  Sa fiu mai clar:
  1.Este prezenta lui o ignorare sau aprobare tacita a faptului ca precedentul PM a fost filmat cum a fost filmat sau are MRUI ca el este „diferit” de E. Boc si va fi tratat diferit?
  2. Comentariile care se vor face „post” emisiune, sunt comentarii la care MRU nu poate sa raspunda. Totul va fi intrepretat si rasinterpretat cu conotatii negative si peiorative.

  Singurul pseudoavantaj (cred eu) ar fi ca cei obisnuiti sa se uite numai la A3 vor vedea ceva diferit…..

  eugeni

  13/03/2012 at 4:25 pm

 28. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  huniad

  13/03/2012 at 4:31 pm

 29. Salut @huniad – asa sa fie daca zici tu 😆

  Theophyle

  13/03/2012 at 4:31 pm

 30. mru&pdl
  daca e ceva real in ce spune rl,mru ar vrea sa-l schimbe pe blejanr,dar pdl ,nu
  d-na udrea il cam ataca,nemultumita ca s-a ” dat la bazinele de inot” dar il scuza ca nu era decit de 2 saptamini pm;ii mai explica de cresterea guvernului boc si ca si el ar trebui sa aibe crestere economica;
  mie unul ,cind ” se baga” dna udrea nu-mi prea place

  intamplator

  13/03/2012 at 4:31 pm

  • Nici mie! Poate TDS-ul si Theo au sa inteleaga in sfarsit de ce o antipatizez sincer si profund!

   Theophyle

   13/03/2012 at 4:33 pm

   • Te inteleg pe tine si pe cei ce o antipatizeaza politic si/sau intelectual.

    Am ce am numai cu cei/cele ce o antipatizeaza sexual si/sau pentru ca ii e devotata lui Basescu

    🙂 🙂

    Un tanar de stanga

    13/03/2012 at 4:48 pm

 31. Buna ziua 🙂
  Merita citit – „Gâdea zburdă prin platou, se simte lejer, mai are puţin şi decolează, pulpanele hainei cu două şliţuri, ca o coadă de avion.
  Îl cam doare-n cot de invitat, deşi e conştient că face o mare greşeală. Varanul stă acasă şi urmăreşte totul. I-a şi explicat cât de important e să-i dea aripi lui Tăriceanu. O jumătate de oră i-a sâsâit la telefon.
  Totuşi nu se poate concentra. Abia aşteaptă să anunţe bomba. Bucuria îi gâlgâie în gât. În sfârşit, producătorul îi dă verde în cască. Atunci îşi rotunjeşte buzele cărnoase şi o sloboade: „Mâine seară îl vom avea invitat pe Mihai Răzvan Ungureanu”. Pohta ce-am pohtit! Stăpânul îi va înţelege entuziasmul şi-l va ierta. Până la urmă, deşi el nu e plătit să judece, parcă e mai important să bagi o strâmbă între Băsescu şi Ungureanu, decât să-l dotezi pe Tăriceanu cu o pereche de aripi de şindrilă.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cronica-tv-gadea-ii-da-aripi-lui-tariceanu-aer-de-duda-la-savarsin-voiculescu-si-soldat.html

  mar

  13/03/2012 at 4:34 pm


Comentariile sunt închise.