Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 12 martie / “PNL-PSD: 10 zone cu negocieri eşuate”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea se răceşte uşor luni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei în estul, centrul şi sudul ţării, unde vor fi precipitaţii slabe. La munte local va ninge, în Transilvania şi Moldova vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea pe arii restrânse vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va avea intensificări locale cu viteze de până la 50-60 km/h, îndeosebi în est şi sud-est, iar la munte de până la 70-80 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, iar cele minime între -9 şi 1 grad, mai scăzute în depresiuni. Spre dimineaţă în Câmpia de Vest izolat va fi ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă, îndeosebi în zonele joase din vestul şi din sudul ţării.

La Bucureşti, pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros şi, mai ales în primele ore, vor fi condiţii de precipitaţii slabe, ploaie sau lapoviţă, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi de 7-8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3545     RON; 1 USD = 3. 2918   RON; 1 EURO = 1. 3228 USD; Francul elvetian 3. 6123 RON. Gramul de aur 179.9506 RON.

Guvernul va aproba un preţ minim şi un preţ maxim pentru oferta Transelectrica, programată să înceapă la finalul săptămânii. Oferta secundară prin care statul vrea să vândă la bursă 15% din acţiunile companiei de transport al energiei electrice Transelectrica Bucureşti (TEL) ar putea fi lansată în următoarea săptă­mână după ce Guvernul va aproba preţul de vânzare al acţiunilor. Oferta nu va avea un preţ fix, cum a fost cazul ofertei publice iniţiale prin care Transelectrica s-a listat la bursă în 2006, ci un interval de preţ. În prospect vor fi publicate un preţ minim şi un preţ maxim, care vor fi aprobate în şedinţa de guvern din această săptămână, potrivit unor surse din piaţă citate de Mediafax.”Ambele preţuri vor fi anunţate de la început, astfel încât, pornind de la preţul minim, să se creeze o concurenţă între investitori şi poate este atins preţul maxim. Intermediarii ar urma să ceară şi un discount, întrucât este vorba de un pachet mare de acţiuni, pentru care investitorii de regulă cer discount”, au mai spus sursele citate. Oferta Transelectrica este prima derulată în acest an de stat pe bursă, fiind foarte importantă pentru derularea viitoarelor oferte ale statului programate pentru acest an (Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica). Valoarea pachetului de acţiuni scos la vânzare este de circa 43,5 mil. euro, pe baza preţului de închidere de vineri. Preţul actual de pe bursă este de 17,25 de lei, iar preţul maxim şi cel minim de ofertă vor fi probabil în jurul acestui nivel de reper. În general, micii investitori nu sunt dispuşi să plătească în oferte de acest fel preţuri mai mari decât pe bursă, însă unii investitori institu­ţio­nali pot fi dispuşi să dea mai mult dacă pot cumpăra astfel pachete mari de acţiuni pe care nu le-ar putea lua de pe bursă fără să urce semnificativ preţul. Reprezentanţii Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) au declarat în ulti­mele luni că vor ţine cont de recoman­dările intermediarilor la sta­bilirea preţului de vânzare al acţiunilor, având în vedere eşecul de anul trecut al ofertei Petrom. Integral in Ziarul Financiar.

Traian Băsescu: „Dacă va performa, îl propun din nou premier pe Mihai Răzvan Ungureanu”. Președintele Traian Băsescu a acordat ”Evenimentului zilei” un interviu în exclusivitate în care a afirmat că, după alegerile de la sfârșitul acestui an, l-ar putea nominaliza din nou pe Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de premier. Condiția este ca acesta să performeze în fruntea Executivului. Despre eventuala candidatură a acestuia la Președinție, din partea PDL, șeful statului spune că deocamdată nu s-a produs ”chimia” dintre el și PDL. Îl vedeţi şi un candidat al PDL-ului la alegerile prezidenţiale? Cred că e prematur să discutăm. În primul rând, chestiunea asta este legată de încredere reciprocă, adică şi Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să aibă încredere în PDL, şi PDL-ul în Mihai Răzvan Ungureanu. Nu cred că s-a creat această chimie în acest moment. E o chestiune de timp. În politică, încrederea între parteneri este un lucru esenţial. n privinţa lui Victor Ponta, vă menţineţi afirmaţia că nu îl veţi nominaliza niciodată ca prim-minstru? N-aş vrea să dau motive de titluri de primă pagină. Aşa că să-l lăsăm pe Victor Ponta, că nu-i subiect pentru mine în acest moment. Nici măcar discursul pe care l-a avut la învestitura guvernului Ungureanu? Da, pot face observaţia că a fost un discurs care viza vizita pe care urma să o facă în Statele Unite. Și nimic mai mult. Pentru că, prin comportamentul ulterior, nu există acoperire a discursului, părăsirea Parlamentului şi tot ceea ce a urmat…. Deci este o impresie a mea. Și eu m-am înşelat şi m-am dus repede să spun celor din guvern ”Vedeţi că sunt 8 puncte comune, am analizat discursul. Vedeţi ce puteţi face împreună!”. A urmat refuzul când i-am invitat la discuţiile legate de tratatul fiscal. Deci a fost un discurs doar pentru vizita sa în Statele Unite ale Americii. Integral in EVZ

Dan Grigore: Terorismul mediatic a evoluat de la OTV la Antena 3. Campania electorală va duce la o „agravare a derapajelor” televiziunilor, consideră pianistul Dan Grigore, care şi-a dat joi demisia din Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), după ce a fost jignit într-o emisiune de la Antena 3 de liderul PNL, Crin Antonescu. Derapajele televiziunilor sunt mai mari acum decât în anii trecuţi? Dan Grigore: Da, sunt mai mari, cel puţin dintr-un punct de vedere, fiindcă avem de-a face cu televiziuni care au mai multă audienţă. Adică principiul lansat de OTV, acela de a se victimiza şi de a fideliza publicul prin această victimizare din ce în ce mai violentă: „ne închide”, „suntem ameninţaţi cu desfiinţarea totală”. Genul acesta de acţiune pseudojurnalistic a început cu OTV, a avut succes, şi-a format propriul public şi culmea e că acest public s-a îmbogăţit cu oameni care veneau dintr-o zonă mai educată. Vreţi să spuneţi că fenomenul OTV a fost imitat şi de alte televiziuni? D.G.: Da, s-a răspândit şi a produs elevi care şi-au întrecut profesorul. La ce vă referiţi? D.G.: La Antena 3, care este un post ce se victimizează la cea mai mică sancţiune pe care o primeşte, iar acum a început o campanie prin care încearcă să-şi convingă auditoriul că se urmăreşte închiderea postului. De ce ar crede telespectatorii Antenei 3 aceste gogoriţe nu ştiu, fiindcă legea nu-ţi permite: CNA nu poate închide un post de televiziune. Integral in Romania Libera.

Organizaţiile PDL vor veni cu propuneri de alianţe,care să nu se numească „Mişcarea Populară”. Colegiul Director al PDL a decis ca într-o săptămână organizaţiile judeţene să vină cu propuneri de alianţe, care să nu se numească „Mişcarea Populară”, au declarat, duminică, pentru Mediafax, surse din partid. Sursele citate au precizat că este posibil ca alianţele electorale care ar urma să se constituie la nivel local, de către PDL cu alte formaţiuni, să aibă denumiri diferite. Acest lucru se va discuta însă săptămâna viitoare, în funcţie de propunerile care vin de la nivelul judeţelor şi de partenerii pe care PDL îi poate avea în plan local. Reprezentanţii PDL au discutat timp de mai multe ore despre alegerile locale, 21 de organizaţii, din totalul de 42, arătând că ar vrea să încheie alianţe la nivel judeţean. Conform surselor citate, din dezbateri a reieşit însă faptul că fiecare organizaţie judeţeană are specificul său şi că, pe plan local, în unele judeţe PDL ar fi dorit să facă alianţă cu PER şi PNŢCD, în alte judeţe cu PNŢCD şi Partida Romilor sau doar cu PNŢCD, neputându-se ca aceste alianţe locale să poată purta o denumire unică, de „Mişcare Populară”.Potrivit surselor citate, o alianţă electorală, din punct de vedere legal, care să aibă siglă şi denumire unitare, trebuie să conţină aceleaşi formaţiuni politice pe tot cuprinsul ţării. Concluzia dezbaterilor a fost să se meargă în alegerile locale sub denumirea partidului, iar organizaţiile locale să aibă libertatea de a forma alianţe electorale, la nivelul judeţelor, alianţe care să nu aibă însă denumire şi siglă unitare. La Colegiul Director, reprezentanţii PDL Bucureşti au anunţat că organizaţia va merge în alegerile locale cu alianţă între PDL şi UNPR, au precizat sursele citate.Mediafax.

Calcule la PNL. 10 zone cu negocieri eşuate pe candidaturi: Harta judeţelor cu probleme în USL! Negocieri cu noduri în cadrul Uniunii Social Liberale. Cel puţin 10 judeţe au fost identificate de către conducerea liberală, la ultima şedinţă în Biroul Politic Central, ca întâmpinând probleme grave în încheierea negocierilor pe candidaturile comune la viitoarele alegeri locale. Potrivit unor surse liberale, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig le-a comunicat colegilor că a primit reclamaţii şi nemulţumiri din partea reprezentanţilorfilialelor din circa 10 judeţe şi că nu vede cum va putea fi respectat termenul de 15 martie pentru finalizarea listelor cu candidaţi la nivel naţional. De altfel, potrivit surselor citate, o bună parte din liberalii nemulţumiţi din teritoriu au tot făcut, în ultimele două săptămâni, o serie de diligenţe la Bucureşti pentru a cere medierea liderilor de la centru în faţa pretenţiilor partenerilor din PSD. Înafară de situaţia arhicunoscută de la Buzău, acolo unde social-democraţii nu au renunţat la candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean, obstacole serioase au apărut în alte judeţe cu privire la raportul de negociat în cazul posturilor de consilieri locali şi judeţeni. Totodată, o serie de municipii din eşalonul doi sunt încă în dispută între reprezentanţii celor două partide, dar şi cu aliaţii din PC. Integral in EVZ.

Oana Niculescu-Mizil şi-a anunţat demisia din PSD. Deputatul Oana Niculescu-Mizil şi-a anunţat duminică demisia din PSD, după ce a fost demisă de la şefia organizaţiei de Călăraşi a partidului. „Am intrat în PSD pentru că am crezut că politica se face pentru cetăţeni şi în folosul cetăţenilor, a semenilor noştri care reprezintă motorul României, oameni care habar nu au de doctrine şi ideologii, oameni care aşteaptă de la politicienii pe care i-au votat fapte în beneficiul lor, sinceritate şi consecvenţă. Şi acum cred la fel. Am fost şi voi rămâne un politician de stânga. Cândva, PSD era exponentul celor mulţi, celor săraci. Cândva. Era partidul care punea omul înainte de toate. Din păcate, lucrurile s-au schimbat. Pentru unii lideri ai PSD, puterea şi averea personală sunt mult mai importante. Ar vinde pe oricine pentru ca ei să fie în fruntea bucatelor. Ar fi în stare de orice, de orice tip de alianţă, contra naturii chiar, pentru ca ei şi numai ei să aibă de câştigat. Aşa s-a întâmplat şi în judeţul Călăraşi, un judeţ bogat cu oameni săraci. (…) Am fost un soldat ascultător al partidului”, a spus Oana Mizil. Aceasta a precizat că a câştigat şefia organizaţiei PSD Călăraşi în mod democratic, punctând că a fost mereu alături de călărăşeni şi că nu a contestat niciodată ideile politice măreţe care aduc beneficii cetăţenilor. „Mulţi ar spune că am fost dată afară din partid şi trebuie să recunosc că am aflat şi eu de la televizor că eram dată afară de la conducerea PSD Călăraşi, exact în timp ce eu eram plecată din ţară. Eu consider că pur şi simplu am fost mazilită şi nici asta nu era important dacă sacrificiul carierei mele politice s-ar fi făcut pentru binele călărăşenilor. Eu consider că judeţul Călăraşi a fost vândut la propriu de către PSD PNL-ului, în defavoarea călărăşenilor şi a membrilor PSD. Liderul executiv al PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat miercuri că nu cunoaşte motivele pentru care Oana Mizil a fost demis de la şefia organizaţiei Călăraşi. „Nu ştiu, eu nu am participat la BPN-ul de luni, o să port toate discuţiile cu preşedintele partidului”, a spus Vanghelie, care a calificat situaţia acesteia „puţin mai complexă”, motiv pentru care nu ar dori să o comenteze, pentru că nu ar vrea „să se interpreteze”. Agerpres

De ce nu mai pune Băsescu benzină de la Petrom. Cât costă un baril de petrol românesc extras de cea mai mare companie din România. Preşedintele Traian Băsescu a acuzat duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, politica de preţuri a OMV Petrom, cel mai mare distribuitor de carburanţi din România şi cea mai mare companie din economia locală, despre care a spus că este „imorală”. În semn de protest, a anunţat preşedintele, a rupt „orice fel de legătură” cu Petromul. „Eu sunt cel care a rupt orice legătură cu Petromul, ca semn de protest faţă de profitul pe care l-a obţinut pe timp de criză. Nu-mi place politica lor. Este incorectă”, a declarat Băsescu. Preşedintele a precizat că el este cel care „face plinul” atât la Loganul, cât şi la Dusterul pe care le posedă. De la începutul acestui an până săptămâna trecută preţul benzinei din România a crescut cu 4%, conform unei analize gândul. El a dat de înţeles că nu este de acord cu argumentele aduse de OMV Petrom în ceea ce priveşte scumpirea carburanţilor, fiind vorba, de cele mai multe ori despre cotaţia internaţională a barilului de petrol. „Nu poţi să ceri unei firme să fie 100% morală. Dar nici nu poţi să-mi arunci în faţă în fiecare zi preţul mondial al barilului, când tu îl extragi din România cu 16 dolari”, a subliniat preşedintele. În 2014 expiră termenul de 10 ani în care OMV Petrom beneficiază de condiţii avantajoase privind costurile de exploatare a resurselor de petrol şi de gaze naturale de pe teritoriul României, condiţii stabilite, în mare parte, prin contractul de privatizare semnat în vara lui 2004 de către ministrul Economiei Dan Ioan Popescu, în mandatul Guvernului Năstase. Atât în timpul guvernării Tăriceanu, cât şi Boc au fost propuse mai multe proiecte privind ridicarea nivelului redevenţelor plătite de Petrom, însă fără vreun rezultat direct concret. Integral in Gandul.

Discuţia Ungureanu-Isărescu pune capăt populismului: “Recuperarea salarială” a bugetarilor duce la consumul care asigură creşterea economică. Intenţia anunţată de guvern de a majora salariile bugetarilor, precum şi controversele privind sustenabilitatea unei asemenea măsuri au primit o clarificare, vineri, prin întâlnirea prelungită dintre premierul M.R. Ungureanu şi guvernatorul Mugur Isărescu. La finalul întrevederii care a durat două ore, concluziile au fost prezentate de purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu: “În actualul context intern şi internaţional, devine tot mai clar că pentru continuarea unei creşteri economice sustenabile este nevoie de o reluare a consumului. Consumul a fost un element al creşterii economice, care nu a reuşit să contribuie la creşterea economică a anului trecut decât într-o măsură nesemnificativă, iar în anul 2012 trebuie să revină acel motor de creştere sau măcar să aibă o componentă pozitivă în creşterea pe 2012. (…) Dacă recuperarea salarială într-o anumită proporţie va avea un impact asupra consumului direct, măsura de modificare a CAS – care rămâne de luat în calcul şi de analizat – va avea efecte ulterioare pe această linie a reluării consumului. Cele două măsuri sunt în analiza Guvernului“. Integral in Curs de Guvernare

Harta risipei din bugetele locale. În 2010, în plină criză economică, autorităţile locale au irosit zeci de milioane de euro pe achiziţii şi sporuri plătite ilegal, arată ultimul raport public al Curţii de Conturi. Criza economică din ultimii ani nu a reuşit să înfrâneze apetitul edililor pentru cheltuirea iresponsabilă a banului public. O dovedeşte ultimul raport al Curţii de Conturi care a analizat modul în care au fost gestionate, în 2010, bugetele unui număr de 2.700 de instituţii publice locale – consilii judeţene şi locale, primării ori instituţii subordonate acestora. Potrivit raportului, abaterile comise de ordonatorii de credite au cauzat statului pagube totale de 370, 625 de milioane de lei (peste 86 de milioane de euro). În opinia auditorilor Curţii de Conturi, mare parte dintre edili au ignorat Legea achiziţiilor publice la atribuirea unor contracte; le-au acordat ilegal sporuri şi prime subordonaţilor; au încălcat normele privind administrarea şi gestionarea patrimoniului primăriei, al consiliului judeţean sau al consiliului local şi au aruncat pe apa sâmbetei fondurile alocate de la bugetul statului. Printre judeţele cu cei mai risipitori primari se numără Caraş-Severin, Bihor, Sibiu, Timiş, Braşov, Suceava, Constanţa, Mureş şi municipiul Bucureşti.Integral in Adevarul.

Nicuşor Dan se bate pentru Primăria Capitalei. Preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiului”, Nicuşor Dan, susţine că întârzierea de către Guvern a datei alegerilor locale dezavantajează candidaţii independenţi, cărora li se limitează perioada în care pot strânge semnăturile reprezentând 2% din numărul locuitorilor din listele electorale. Nicuşor Dan, care şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Capitalei, arată, duminică, într-un comunicat de presă, că potrivit Legii alegerilor locale 67/2004, candidaţii independenţi trebuie să depună liste de semnături reprezentând 2% din numărul de locuitori din listele electorale ale localităţii, respectiv aproximativ 30.000 de semnături pentru Bucureşti. „Candidaţii independenţi trebuie să depună lista de semnături în momentul depunerii candidaturii (art. 45 (1)), cu cel puţin 40 de zile înainte de data alegerilor (art. 44). Dacă data alegerilor locale va fi fixată pentru 10 iunie 2012, data limită pentru strângerea de semnături va fi 1 mai 2012, adică peste 50 de zile”, a precizat Nicuşor Dan. El a adăugat că data alegerilor şi formularul-tip pe care se strâng semnăturile sunt decise prin Hotărâre de Guvern, prin urmare candidaţii independenţi sunt obligaţi să aştepte actul normativ pentru a putea începe strângerea de semnături. „Fiecare zi cu care Guvernul întârzie hotărârea datei alegerilor constituie un handicap pentru candidaţii independenţi din localităţile mari şi mai ales din Bucureşti, cărora li se reduc şansele de a strânge numărul mare de semnături cerute de lege”, a mai spus Nicuşor Dan. ZF

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

12/03/2012 la 1:46 am

233 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. o zi buna tuturor!

    Sare'n Ochi

    12/03/2012 at 8:26 am

  2. constat cam multa vanzoleala in USL. alegerile locale sunt piatra de incecare a acestei aliante. desi am o speranta ca se va destrama inainte.

    Sare'n Ochi

    12/03/2012 at 8:27 am

    • Ma asteptam la mai multe. Doar 10 pentru o tara intreaga ? si pentru romanii resentimentali ?
      Desi as dori destramarea lor nu pot sa nu observ ca sunt destul de solidari impreuna in scopul cistigarii ciolanului de la iarna

      Un tanar de stanga

      12/03/2012 at 9:08 am

      • sunt solidari in judetele in care nu prea au sanse. si se vanzolesc in cele in care sansele le sunt vizibile – bataia pe ciolan (bine ai zis) ii si adun, ii si dezbina.

        Sare'n Ochi

        12/03/2012 at 9:19 am

  3. azi este abia 12 martie, nu???
    si nu 13
    🙂

    skorpion

    12/03/2012 at 8:27 am

  4. Buna dimineata si o saptamana rodnica! 😀
    @Saricica, nu ai postare noua azi, ca nu vad linkul? 😉

    luminita

    12/03/2012 at 8:48 am

  5. neata,
    ma intriga faptul ca pentru Transelectrica se fixeaza si un pret maxim.
    de ce? daca cineva ar vrea sa plateasca mai mult?
    🙂

    skorpion

    12/03/2012 at 8:52 am

    • unii fac oferte decalibrate ca sa-i goneasca pe ceilalti, iar apoi -pierzand ceva- raman singuri si cumpara la pret mic.

      cinic

      12/03/2012 at 9:20 am

  6. Salut 🙂
    IIn ce priveste cresterea lefurilor „la stat”, mai convingatoare mi se pare argumentatia de aici:
    http://florincitu.wordpress.com/2012/03/09/myth-buster-cresterea-salariilor-in-sectorul-public-nu-duce-la-crestere-economica/
    (HotNews)
    Voi ce credeti? De ce insista Base atat de mult pe gogorita asta?

    Diana

    12/03/2012 at 9:04 am

    • din motive electorale?
      🙂

      skorpion

      12/03/2012 at 9:08 am

      • Nu-l stiam chiar atat de iresponsabil. Si de altfel nu mai poate candida, n’asha? Si am inteles ca PDL nu mai e preocuparea lui.

        Diana

        12/03/2012 at 9:10 am

        • Iresponsabil ?
          E cineva de pe scena politica mare, care nu achieseaza 🙂 la revenirea salariilor ?
          Si tine-te doamna responsabila, caci e unii de la opozitie care spun ca 15% e vax, si ca doar un 40% ar face dreptate

          Un tanar de stanga

          12/03/2012 at 9:14 am

        • Diana, mai usurel cu pianul pe scari! 😉 In nici un caz presedintele Basescu nu merita apelativul de iresponsabil.

          luminita

          12/03/2012 at 9:23 am

    • Numai Crin , Ponta si Felix sa nu doarma noaptea de grija lefurilor bugetare ? Uite ca si dl presedinte vegheaza 🙂

      Un tanar de stanga

      12/03/2012 at 9:11 am

    • sunt destui economisti care zic despre Citu ca este Gica Contra. E cumva dintre cei ce scriu si vorbesc dar la invitatia lui Basescu de a deveni premier au dat inapoi? De altfel una variantele legii lui Murphy zice ca: „daca pui la un loc suficienti economisti, orice ai face e bine macar pt. unul dintre ei”.

      cinic

      12/03/2012 at 9:23 am

    • buna dimineata
      e simplist;daca se incadreaza in cele 40 miliarde stabilite ca fond de salarii la bugetari,sau 7 pct e ok
      cel mult se poate spune ca s-ar putea finanta investitii
      daca s-ar spune ca s-ar finanta invatamint sau sanatate s-ar ajunge tot la marir de salarii acolo….

      intamplator

      12/03/2012 at 9:31 am

    • Diana, si despre Citu se spun mai multe; crezi ca analistii economici sunt toti interesati doar de stiinta? Eu nu stiu; stiu doar ca aici exista doua curente de opinie.

      Emil

      12/03/2012 at 3:58 pm

  7. A intrat opozitia la griji ca mareste Base salariile.
    Le-ar fi placut sa ia o tara cu salarii joase, sanatoasa economica , numai buna de sodomizat.

    Eu nu sunt patriot ca Basescu, si daca as fi fost in locul lui si as fi vazut ca am popularitate mai mica decit vadim, duda, si Bratianu-cartof… ei bine eu as ridica salariile la 50% si as arunca cu gaini fripte in cetateni. Si la sfirsitul anului l-as pune pe ponta prim ministru sa taie el salariile si sa opreasca aruncatul de gaini fripte
    Ca asa merita tara asta 🙂

    Un tanar de stanga

    12/03/2012 at 9:21 am

    • @TDS. DIn ABECEDARUL KGB: ” daca nu poti face mai bine decat adversarul atunci: A. denigreaza-l B. intreaba DE CE TOCMAI ACUM C. contesta orice cifra D. cauta un exemplu nefericit si fa-l dogma E. fa o propunere mai desantata. F….” Cam ce crezi tu ca-l invata Ilici pe carlan? numai ca carlanului nu-i place scoala!

      cinic

      12/03/2012 at 9:26 am

      • Cinic salut 🙂
        Cred ca e din abecedar dar si din Historia Universal de la Infamia
        Tot din Borges coborit 🙂 e si cel cu excuru filozofic al justitiei cu un cornerstone ciobit . Analiza incepe din 2004 pina in 2012. Nenorocirile justitiei apar abia in 2004 odata cu Basescu si se vor termina evidement cu plecarea lui

        Un tanar de stanga

        12/03/2012 at 9:34 am

      • Am descoperit ca ghola USL de pe varii forumuri folosesc un sofism alambicat (cu crestere economica, numar salariati, forfetar ), care in esenta se reduce la „ar fi fost bani daca nu era PDL-ul la conducere”.

        EuCuMine

        12/03/2012 at 9:38 am

    • neata tuturor! Base nu mareste salariile… au trecut cele 6 luni in care a cerut populatiei sa fie solidara si sa accepte reducerea cu 25 la suta iar acum sau cu o zi doua, trei inainte de alegeri va readuce salariile la cat erau inainte marea criza care a lovit poporul.intre timp statul a recuperat datoriile Rompetrol de 500mil de euro, a redus drastic cheltuielile aberante iar acum revenirea la salariile dinainte de reducere este sustenabila. :)) probabil si a dat seama ca militarii si jandarmii scosi la treaba cu inzapezirile nu au suficienti bani sa si achite facturile pe iarna asta . poate face statul un imprumut de la regii asfaltului si de la firmele de inzapezire 🙂 .sau de la „imbuibatii tranzitiei” ca pe aia nu i a lovit criza nicidecum.data fiind situatia in prezent in care suntem condusi de reformatorii RO devine inspaimantatoare situatia in chuky@ tonta ar pune mana pe putere.dar avem o sansa : sa rupem orice legatura cu Petrom. eu as rupe orice legatura cu partidele care au votat in parlament contractul de privatizare al Petrom – dar asta e alta mancare de peste.ar ramane poporu’ fara partide si deh cine ne ar conduce spre realizari marete ?

      zigzag

      12/03/2012 at 9:36 am

      • zigzag :
        ,,sase luni”? Din aprilie 2010 ???

        Loda

        12/03/2012 at 9:45 am

    • @TDS de cand e pe merite in lumea asta? Eu nu stiam 🙂

      Emil

      12/03/2012 at 4:01 pm

  8. Tinere de stanga, imi pare rau ca te-am ofensat. Vad ca oricine il dezaproba cat de cat pe Base devine tinta ironiilor tale fine. Sugerezi ca ar trebui sa „zic mersi” ca nu a propus o crestere de 40% sau mai mult?
    Pana la urma il inteleg pe Tzepelica.

    Diana

    12/03/2012 at 9:31 am

    • Nu m-ai ofensat 🙂
      Cind am decis sa ma reintorc in Romania am stiut ca intilnesc personaje din fauna lasata la plecare si ca nu trebuie sa ma simt ofensat. iar dumneata Diana , Nu trebuie sa descurajezi, continua …. 🙂
      Si eu il inteleg pe Tzepelica ,… din motivele mele .

      Un tanar de stanga

      12/03/2012 at 9:40 am

  9. Luminita, atunci explica-mi ce se intampla.

    Diana

    12/03/2012 at 9:32 am

    • Se intampla ca dupa ce in iunie 2010 guvernul Boc a taiat 25 % din salariile bugetarilor, promitand ca asta e doar o masura temporara si ca se va reveni la salariile intregi la inceputul anului 2011,
      iata ca dupa doi ani de austeritate guvernul va readuce salariile la nivelul la care fusesera in momentul ciopartirii. Cum se va face asta, de unde vor gasi resursele financiare…e treaba guvernului.
      Insa nimic nu ii da cuiva dreptul de a-l face pe presedinte iresponsabil, pentru faptul ca atrage atentia ca o parte a populatiei a incasat criza din plin si a trait nu doar 6 luni, cum daduse Boc asigurari initial, ci 2 ani cu un sfert din salariu taiat.
      Deduc ca nu esti bugetara, cum nici eu nu sunt, dar ce nu intelegi?

      luminita

      12/03/2012 at 9:59 am

      • Adaug si ca banii retinuti din aceste salarii, timp de 2 ani deja, nu vor fi restituiti vreodata.
        Si nici nu cere cineva asta.
        Dar revenirea la cuantumul existent la momentul taierii este o obligatie pe care guvernul Boc si-a asumat-o.

        luminita

        12/03/2012 at 10:18 am

        • Ok, vad ca nu mai zici nimic, asa ca inchei subiectul.

          luminita

          12/03/2012 at 10:19 am

      • @luminita, salut respectuos. Nu uita ca o parte s-a restituit in 2011, asa ca azi nu vorbim de un sfert reducere (fara a lua in considerare inflatia). Si ca sa vorbim despre inflatie: in anii ’70 cand sub presiunea sindicatelor in Italia s-a introdus „scala mobile” adica indexarea salariilor pe inflatie, a sarit in aer deficitul anual si datoria publica si competitivitatea. Cred ca este evident ca nu toata inflatia se datoreaza cresterii costului manoperei. Tot asa de evident este ca indexarea manoperei pe inflatie (visul IMBECIL de stanga) amorseaza spirala inflationista, ceva ce nu are solutie in biblia marxista recitata zilnic de USL.

        cinic

        12/03/2012 at 2:47 pm

  10. Neata buna tuturor.

    Oau, Sibiu 2 miliarde euroi lipsa in contabilitate? Dar parca gospodarul Giohanis era ‘al mai bun gestionar al banului public.

    In alta ordine de idei, Caras Severin, 3 miliarde? Fieful lui Burtaverde.

    EuCuMine

    12/03/2012 at 9:34 am

    • uite ashe se papa banu’ tarii 🙂 hai sa boicotam produsele olandeze ..sigur olanda e vinovata :)) parchetu’, dna ul si alte organe ale statului au rupt orice legatura cu petrom. :))

      zigzag

      12/03/2012 at 9:38 am

      • Mai rau e ca-n judete gen Bacau, Vaslui si Olt nu-s date. Acolo cred ca-i dezastru pe toata linia.

        Si sa mai aud pe unii care spun ca „Opozitia nu poate fura concertat, ca nu-i la butoane”. Pffft, lameri.

        EuCuMine

        12/03/2012 at 9:44 am

        • opozitia e doar la tv. in teritoriu e puterea adevarata . si fura in draci toti de la pdl pana la udmr si png ul lui jiji – in locurile pe unde are consilieri.

          zigzag

          12/03/2012 at 9:47 am

          • din 40 de judete, USL e la carma in 26. Iar daca-mi spune cineva ca in judetul lui Nicusor Constantinescu sau Oprisan lucreaza „clientela politica” a PDL, acela viseaza in culori…. Din 3200 de primarii cam 2000 sunt USL. Iar cine citeste porcisme.ro va avea marea surpriza sa vada ca tot ce e acolo e la nivel de autoritate locala. Si mai am o intrebare suparatoare pt. unii: daca autoritatea locala decide sa puna clantze argintate la primarie (iar primarul e sustinut de consiliul local si de cetateni) ce autoritate am eu, care nu traiesc in acea comunitate sa consider ABERANTA decizia lor? De ce am eu autoritate de Big Brother?

            cinic

            12/03/2012 at 2:54 pm

    • Edit, scuze, milioane, nu miliarde, am citit in zig-zag. Daca se poate corecta, as fi recunoscator.

      EuCuMine

      12/03/2012 at 9:43 am

  11. vreau si eu gaini fripte, nu numai bugetarii
    😛
    😛
    😛

    skorpion

    12/03/2012 at 9:36 am

    • Dam la toata lumea
      1 aruncate din camioane
      2 repartizate pe fiecare strada la centrul „il iubesc pe Traian” Administratorii de bloc, si primarii de comune au obligatia sa le ridice calde si sa le distribuie pina la ora 10 tuturor famiilor arondate.
      Cei cu venituri sub 2000 lei vor primi si mustar de Tecuci
      Cei cu venituri mai mari vor primi mustar cu hrean
      cine nu vrea gaina primeste contravaloarea euro la cursul zilei

      Un tanar de stanga

      12/03/2012 at 9:44 am

      • Adica aproximativ 5 euro (cel putin daca tin bine minte pretul de la rotifud).

        EuCuMine

        12/03/2012 at 9:46 am

        • Da exact 5 euro 🙂
          Ce am spus mai sus e un cosmar bun de visat de Crin si Ponta sa se scoale transpirati din somn.
          🙂

          Un tanar de stanga

          12/03/2012 at 9:51 am

        • pai parca senatorul Iulian Badescu, fost PDL si devenit erou prin trecerea la PSD, zbiera ca in Prahova s-au dat biciclete (de fapt ulterior a zis ca nu s-au dat dar stie el ca se vor da). O bicicleta costa mai mult de 5 euro. Iar telefoanele date de Vanghlie in 2008 sigur costa mai mult de 5 euro.

          cinic

          12/03/2012 at 2:57 pm

      • stiu un ofiter care are salar vreoi 1600 ron.ti ar face o masca din mustar cu hrean. :))

        zigzag

        12/03/2012 at 9:49 am

      • Daca se poate, eu as dori pui gata preparat la grill. Si o salata la casoleta. 😆

        luminita

        12/03/2012 at 10:02 am

        • da le trimitem cu DHL la votantii din strainatate, cu conditia sa specificati cu 3 zile inainte ce salata preferati – avem 6 sortimente
          Sau va transmitem un set de vauchere pina in luna ianuarie 2013 ca sa va fie livrate de la cel mai apropiat Chicken&Grill

  12. Buna ziua! 🙂

    Propun onoratilor membri ai blogului sa nu dezbata contondent cu privire la reintregirea salariilor, intrucit nu avem toate datele necesare unei discutii corecte. Riscam sa ne ciomagim noi pe detalii in loc sa ciomagim USL-ul pe ansamblu.

    Cetatean

    12/03/2012 at 9:43 am

    • Salut prietene
      Discutam si noi amical cu cei care pina mai ieri plingeau taierea salariilor si acum pling revenirea

      Un tanar de stanga

      12/03/2012 at 9:47 am

    • salut citizen. Ajuta-ma te rog: inteleg ca exista o decizie a CCR si ca -cf. acesteia- nu se poate aplica legea salarizarii pana cand nu se face reintregirea. Asa este? Cu multumiri anticipate.

      cinic

      12/03/2012 at 2:58 pm

      • salut! acuma am vazut intrebarea ta.

        Da, exista. decizia 1655/2010.

        http://www.curierulfiscal.ro/2011/02/02/decizia-curtii-constitutionale-nr-16552010-referitoare-la-obiectia-de-neconstitutionalitate-a-dispozitiilor-legii-privind-salarizarea-in-anul-2011-a-personalului-platit-din-fonduri-publice-in-ansam/

        „Cu alte cuvinte, incepand cu 1 ianuarie 2011 urmau sa intre in vigoare dispozitiile Legii-cadru nr. 330/2009 in privinta modalitatii de calcul a salariilor/soldelor/indemnizatiilor brute. Intrarea in vigoare a acestor prevederi ar fi produs consecinte negative in ceea ce priveste salarizarea muncii in domeniul public, si anume:

        1. imposibilitatea aplicarii practice a Legii-cadru nr. 330/2009 in cursul anului 2011, punandu-se atat problema modalitatii de calcul a salariilor/soldelor/indemnizatiilor brute, cat si cea a acordarii acestora. O atare situatie s-ar fi datorat lipsei prevederii unei valori a coeficientilor de ierarhizare pentru anul 2011, aspect ce nu poate fi suplinit de existenta unei prevederi legale care impune ca pana in 2015 valoarea acestui coeficient sa fie de 1.100 lei;

        Curtea a impus o obligatie de rezultat legiuitorului, aceea ca dupa 1 ianuarie 2011 sa revina la “cuantumul salariilor/indemnizatiilor si soldelor de dinainte de adoptarea acestor masuri de diminuare, in conditiile incadrarii in politicile sociale si de personal, care, la randul lor, trebuie sa se incadreze in nivelul cheltuielilor bugetare”. Este in acelasi timp o obligatie sub conditie care va duce la revenirea etapizata a cuantumului drepturilor salariale la nivelul anterior Legii nr. 118/2010. Stabilirea modalitatii concrete de realizare a acestui proces este o prerogativa a legiuitorului, care va decide, in functie de situatia economico-financiara a tarii, momentul indeplinirii cat mai rapid a obligatiei sale de rezultat stabilite prin deciziile Curtii Constitutionale nr. 872 si 874 din 25 iunie 2010, in sensul revenirii cel putin la cuantumul salariilor/indemnizatiilor si soldelor de dinainte de adoptarea Legii nr. 118/2010″.

        Cetatean

        12/03/2012 at 7:08 pm

  13. Cetatene :
    Dar sa intrebam ce rost mai au alegerile daca presedintele stie deja pe cine va nominaliza premier, se poate ?

    Loda

    12/03/2012 at 9:46 am

    • da. e un drept constitutional.presedintele numeste premierul.daca trece sau nu trece in parlament e alta problema.tii minte ca ilici sa se fi consultat vreodata cu cineva ptr numirea premierului? sa nu i punem in carca lui Baselu si ce nu merita.

      zigzag

      12/03/2012 at 9:51 am

      • Doamne ferste sa-i pun eu in carca ce nu merita ? Ai uitat ca tot in Constitutie scrie ca :
        ,,in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament. ”
        pai, daca deja stie cine va fi premier, vin sa te intreb, la ce mai ,,consulta” ?

        Loda

        12/03/2012 at 10:29 am

        • usl nu-i partid , iar pana la toamna daca vanghelie si geoana trec la unpr , usl se desfiinteaza. :))

          zigzag

          12/03/2012 at 10:33 am

          • dar Alianta DA a fost partid ???/

            Loda

            12/03/2012 at 10:38 am

            • nu a fost partid si nu a pus premier de la D.A., ci de la PNL, care ERA partid. acum e altceva.

              voi, cei de stânga, nu veti pricepe niciodata ca nu este un argument sa indici un fals contra exemplu. uite de aia nu aveti voi succesuri si suferiti de inima rea.

              val

              12/03/2012 at 12:23 pm

              • vrei sa spui ca Alianta DA nu a candidat in alegeri comun si ca nu s-a lansat de la inceput cu premier de la PNL si presedinte de la PD(Dupa ,,boala lui Stolo „? Nu erau anuntate public aceste lucruri ?

                Loda

                12/03/2012 at 3:37 pm

        • Loda,
          nu a spus ca stie cine va fi, a spus ca da, l-ar propune. conditional optativ in urma consultarilor.

          tine minte o vorba din popor: daca faci pe prostu, risti sa te prostesti

          val

          12/03/2012 at 12:19 pm

          • NaLoada nu face pe proasta, ea chiar este. si crede ca are spor si aici.

            Sare'n Ochi

            12/03/2012 at 3:07 pm

          • val :
            ,,”Nu exclud acest lucru, dar e mult prea devreme să discutăm. În primul rând, pentru a fi candidat la preşedinţie, să spunem chiar independent, Ungureanu trebuie să reuşească ca premier (…) Ar fi foarte greu să ai un eşec ca prim-ministru şi pe urmă să vrei să candidezi la prezidenţiale”, a spus Băsescu, la emisiunea „După 20 de ani”, citat de Mediafax.’
            Unde scrie aici de consultari ? Cum e cu falsul ca nu am inteles ?

            Loda

            12/03/2012 at 3:41 pm

            • cu falsul e asa, simplu: aduci exemple care aparent au legatura cu subiectul, dar de fapt sunt situatii diferite.
              ca si cum eu as spune ca plec sa fac un drum (viitor) cu masina si tu sari sa ma acuzi ca am trecut (deja) pe roshu pentru ca pe acel drum este un semafor.

              si mai intrebi unde zice de consultari. vezi ? fals exemplu. incercare rusinoasa de manipulare. in citatul dat de tine era vorba in primul rand de o eventuala candidatura la presedintie. cu cine vrei sa se consulte ? cu nevasta-sa poate, daca ii da voie.
              nu a spus nicaieri, nici in clar, nici cu subinteles ca il va numi fara consultari. daca PC (partid) va castiga cu 50% + 1 vot si il propune pe Andon sau pe Voiculescu sau pe Seres PM, nu are presedintele ce sa faca. altfel, Constitutia ii permite sa ia singur decizia. ce nu ti-e clar ?

              pe de alta parte, daca va castiga UDMR cu 50% + 1 vot, pot sa dea din buze, pentru ca UDMR nu e partid

              val

              12/03/2012 at 5:06 pm

        • de cand exista aceatsa Constitutie, ce partid a avut majoritatea in parlament?

          cinic

          12/03/2012 at 2:59 pm

  14. Parintii mei imi povesteau ca in 46 americanii au trimis ajutoare in Romania: fasole (care e hranitoare) si detexan, un insecticid extrem de puternic
    Cei care le dadeau din camioane spuneau: E ajutor de la fratii din URSS – dar pe toate cutiile erau campbell si scria in engleza – ajutor din SUA

    Un tanar de stanga

    12/03/2012 at 9:55 am

    • acu e invers: baietii destepti din energie, gaze , aluminiu sunt cu sange bolsevic dar avem parteneriat strategic cu sua si suntem membri NATO.

      zigzag

      12/03/2012 at 9:58 am

  15. bunä dimineatza,
    cand opozitzia pune 2 papagali isterici, niste nulitätzi cu ifose si
    deraiatzi , f. bine. Presedibntele nu poate fii de acord cu asta.
    asta e dreptul lui, si dacä ailaltzi nu sunt de acord, sä facä ce vrea.
    nu potzi da tzara, pe mana unor mitocani , din haita kgb.

    theo- nona

    12/03/2012 at 9:59 am

    • buna theo- asta incercam… sa nu o dam pe mina deraiatzilor…. dar lupta e grea a naibii 🙂

  16. asta este sigur asa au procedat kgb-ul si comunistii, au pus
    pe seama lor binele si räul pe al altora.
    asta fac si acum. la campaniile psd, au distribuit dela crucea rosie su UE
    ca fiind dela ei. sunt pästrate probe, filmuletze. mai incet cu coruptzia
    sub iliescu si nästase a inceput si a continuat cu Täriceanu:
    DNA, sä-si facä treaba, indiferent din ce partid sunt.

    ZIG,
    te väd infocat uslinos, plin de venin.

    theo- nona

    12/03/2012 at 10:09 am

    • stimata Doamna .. ti-as dori ca Baselu sa fie la fel in „infocat” uslinos ca si mine.daca eu sunt plin de venin cum credeti ca este o familie de tineri din Bucuresti ( el ofiter, ea medic stagiar) care au facut prostia sa ramana sa munceasca in Romania si s au trezit ca nu si mai acopera rata la banca si traiul de zi cu zi dupa reducerea salariilor ptr 6 luni? si sunt oameni care l au votat pe Basescu , au inteles ca e criza si trebuie un sacrificiu dar n au inteles cum de „imbuibatii” tranzitiei nu trebuie sa fie si ei atinsi de criza.pe tariceanu l am pus eu premier ? sau tot Baselu ?sau trebuie doar sa laudam fara sa cracnim?

      zigzag

      12/03/2012 at 10:20 am

      • Basescu l-a pus premier pe Tariceanu, dar PSD nu l-a lasat sa-l dea jos. Sau ai goluri de memorie?

        cinic

        12/03/2012 at 3:01 pm

  17. @tds
    chiar ca e o idee buna;marite salariile” la tot poporu cu 50 pct”inclusiv la ” privati”(mama lor de patroni hapsini)+ajutoare sociale la toti tiganii si neamu’ lor+lege speciala =min 1000 euro/luna la profesori si min 1500 euro/luna la doctori
    da asta ,sa fie asa din decembrie 2012;
    dupa aia ponta pm
    e metoda sigura sa se scape de el;in martie fuge in congo,ca sa scape,sau in siria

    intamplator

    12/03/2012 at 10:12 am

    • Foarte misto, sa ducem tara de rapa, doar ca sa nu reziste Ponta la putere 😦 .

      Loda

      12/03/2012 at 10:33 am

      • Nu, ci cum a vrut USL-ul, sa punem tara pe butuci, ca sa atate populatia si sa aiba sustinere pentru a-l suspenda pe Basescu.
        Dati dovada de o ipocrizie fara margini venind cu astfel de replici…

        ucenic

        12/03/2012 at 1:10 pm

      • Nici vorba 🙂
        El nu are sansa de a ajunge la putere! Ipocriti mincinosi de genul lui Ponta trebuie sa stea in opoztie pana vor invata sa vorbeasca ca oamenii!

        huniad

        12/03/2012 at 1:16 pm

      • nu fi tot timpul NaLoada, nu-i cazul. din cand in cand fii isterica si mincionasa. de fapt esti si astea doua. des. prea des.

        Sare'n Ochi

        12/03/2012 at 3:10 pm

  18. @TDS, @Theophyle, consider ca raspunsul de la ora 9:40AM e un abuz.
    Poate ca viata mea nu e tocmai un succes. Dar de aici pana la „fauna” este o distanta foarte mare.
    Primesc replicile tanarului atata timp cat sunt civilizate, nu conteaza ca suntem de acord sau nu. Din pacate, de data asta nu e cazul.

    Diana

    12/03/2012 at 10:15 am

    • Theophyle nu e prezent, huniad e de serviciu.

      Cetatean

      12/03/2012 at 10:20 am

      • OK, nici o problema.

        Diana

        12/03/2012 at 10:29 am

        • Salut 🙂
          @TDS,
          cred ca o scuza ar fi oportuna! Multumesc.

          Daca nu ne vom respecta unii pe alti nu vom avea nici o sansa de a ramane ceea ce am fost. un BLOG CIVILZAT

          huniad

          12/03/2012 at 10:39 am

          • Multumesc pentru sustinere 🙂

            Diana

            12/03/2012 at 10:47 am

          • Great Huniad
            Inainte de a-mi cere eu scuze sa isi ceara luminita care i-a raspuns Dianei cam la fel ca mine
            „Diana, mai usurel cu pianul pe scari! 😉 In nici un caz presedintele Basescu nu merita apelativul de iresponsabil. luminita 12/03/2012 at 9:23 am”
            Dupa ce isi cere iertare Luminita ca a intrat cu bocancii pe blogul civilizat imi cer si eu

    • @Diana , ptr anumiti oameni daca ai cumva curajul sa iti exprimi un punct de vedere devii ” fauna”,” uslinos infocat” etc. iar in okii celor care pupa la ilici@co daca l critici pe chuky si tonta devii „basist portocaliu” etc. nu tre sa pui la suflet 🙂

      zigzag

      12/03/2012 at 10:25 am

    • Ok Diana
      nu numai fauna ci si flora daca te aranjeaza mai bine.

      si sa il etichetezi pe „Base” drept iresponsabil aici e mai mult decit a fi in dezacord sau nu si sunt o perfecta dovada de civilitate

      • Stiu ca sunt zgarcita si ca orice promisiune de bani in situatia actuala mi se pare o prostie. Mea maxima culpa.
        Observa ca nu-mi permit un raspuns mai dur, desi ceri asta. Nu vreau sa-ti dau ocazia sa spui ca de fapt „Fauna” si „Flora” sunt creatorii de probleme aici.

        Diana

        12/03/2012 at 10:37 am

        • am o mica curiozitate. Dl.X ia o decizie. Inainte de implementare careva zice ca decizia va fi un dezastru si ca dl.X e iresponsabil. Se dovedeste ca decizia e buna. Acel careva recunoaste vreodata ca a fost el iresponsabil criticand aiurea?

          cinic

          12/03/2012 at 3:05 pm

  19. Bucurestiul; ,nu mai poate rämane pe mana felcerului opärile,
    ajunge cu inpostura, trebuie sä se trezeascä Bucurestenii, a fäcut
    un carnat si multe proecte träznite pt. a incasa prietenii lui
    milioane. este un golan ce trebuie trimes la reciclare, cand il
    auzi, numai smechereli si vagabondeli, un schimonosit urat ca
    dracu.

    theo- nona

    12/03/2012 at 10:17 am

    • @Saricica, vin in vizita. 😆

      luminita

      12/03/2012 at 10:26 am

  20. Luminita, da, nu sunt bugetara. Pe cate stiu multi dintre noi („fauna” de fraieri) o duc greu de mult mai mult timp – lucrurile au inceput sa arate urat prin 2005 si foarte urat prin 2007. Vad ca „austeritatea” are sensuri diferite:
    – pentru noi inseamna, de exemplu, o viata nasoala din cauza lacomiei agresive a fiscului, sau renuntarea la angajati si restrangerea activitatii, sau luatul lumii in cap
    – pentru unii din ei austeritatea aduce a viata decenta, sau poate chiar cu accente de lux pentru cei mai de la varf. Nu ma gandesc aici la un profesor debutant, de exemplu. Dar, nu-i asa, cresterea de leafa e pentru toata lumea. S-or fi simtind stresati de datoria la banca, dar cine i-a impins sa se imprumute?
    Ce nenorecire. Doi ani. 🙂

    Diana

    12/03/2012 at 10:28 am

    • Hai sa ne lamurim:
      Basescu nu a facut ce e bine a facut ce trebuie si e nefiresc sa spui ca acest om e inconstient. Nu a fost si nu este.
      In ce ma priveste m-au ajutat legile lui Nastase si sacul de bani aruncat pe strada de Tariceanu. Dar nu au facut ce trebuie.
      Regimul basescu mi-a redus cifra de afaceri la 50% numarul de salariati la 40% (nu avea nici o grija, cei ce au plecat nu sunt someri, unii au chiar salarii mai mari ) si mi-au marit mie programul personal de lucru.

      deci ce a facut pina acum Basescu nu m-a ajutat de loc dar asa trebuia sa faca. Si repet : nu e inconstient de loc.
      De aceea vreau de multe ori sa vina mai repede ailalti pentru ca pe aia ii meritati.

      • Stiu ca suntem in aceeasi barca. Daca mai e nevoie, soun inca o data ca nu-mi trebuie socialisti la putere, dar nici unii care spun ca sunt „de dreapta” si de fapt nu sunt. Am pretentii mari, deh. Si nu inteleg la cine te referi cand spui ca „pe aia ii meritati” – cu tot respectul, nu ma vad acolo.
        „Raul cel mai mic” poate fi suportat o vreme atata timp cat nu da semne ca s-ar mari.
        Iti doresc sa revii la forma initiala. Iar eu sper sa nu „crap” de tot 🙂

        Diana

        12/03/2012 at 10:45 am

        • Da Diana, iti urez toate cele bune
          Intradevar am avut 8 luni anul trecut in care am adus bani de acasa ca sa intretin firmele. eu nu am avut salariu dar am platit taxe la stat si pentru ofiterul lui Ziggi care ar veni sa imi faca masca cu mustar de hrean pe fata,
          Noi sa fim sanatosi 🙂

          • ofiteru’ lui ziggy lucreaza la antidrog.isi face datoria ca nepotii tai sa nu ajunga sa primeasca droguri prin curtea scolii.iar nevasta sa e medic la urgente si in caz ca vreun apropiat ajunge acolo , ea isi face datoria pe vreo 14 mil lunar. n ai vrea sa traiesti umilinta sa stii ca esti un cetatea onest si iti iubesti tara dar stai si plangi in casa ca nu iti ajung banii sa ti dai fetita la gradinita. tu crezi ca daca ii reprosez ceva lui Basescu o fac de dragul penalilor din usl? crezi ca poti reforma un stat impingand clasa de mijloc la saracie ?sa taie domle sa reduca de la clientela de partid , sa si faca anaful treaba ca de 2 ani ne tot anunta ca vor incepe lupta cu evaziunea.

            zigzag

            12/03/2012 at 11:05 am

    • Salut !
      Uite aici doar un exemplu de „austeritate” (sau cum e cu „chimismul” dintre PM si PDL) :
      http://www.gorj-domino.com/cezar-bulacu-fiul-unui-baron-pdl-promovat-in-ca-al-snlo/

      Tzepelica

      12/03/2012 at 10:40 am

      • hehe 🙂
        Bun venit in transee cu Mitica
        Ne citeai oricum sau te-au sunat de acasa ?
        Vezi ca linkul imi spune ca e sters contul, a fost suspendat . O fi mina dictatorului… 🙂

        • Behai caraghios si inutil.
          Chiar n-am timp de tine.

          Tzepelica

          12/03/2012 at 10:51 am

        • TDS,
          nu poti fi suparat pe toata lumea astazi si sa te certi cu toti. Te rog mult calmeaza-te!

          huniad

          12/03/2012 at 10:59 am

          • Huniad
            Chestia cu calmarea cu semnul exclamarii e chiar un abuz. O pun pe faptul ca vrei sa tii blogul curat si uscat pina la ora 15 si pe oarecare superficialitate in a citi ce spun atunci cind ti se cere ajutorul

            Fa un mini sondaj si vezi cu cit la suta „ma cert” si citi sunt de acord cu mine.
            Eu sunt asa cum sunt in fiecare zi , obositor de consecvent . Daca nu iti convine ce spun si cum o spun, poti sa ma banezi. Eu nu plec de capul me suparat pe lume si viata. Trebuie doar sa ma dai afara. 🙂

      • Cine sta in spatele lui Bode ? Din 14 (de ce atatai, platiti din bani publici?) consileiri personali, sase sunt mostenititi de la Ariton, atentie, consilieri personali !!!!

        http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-11704868-ministrul-economiei-lucian-bode-sfatuit-14-consilieri-personali.htm

        Loda

        12/03/2012 at 11:14 am

    • @diana
      buna ziua
      este corect ce spuneti dvs,mai ales si din perspectiva ” comisioanelor” care se dau pentru a fi angajati la stat;
      ultimul caz devoalat: cel de la iasi unde pentru a fi angajata asistenta medicala la spital-cu un salariu se zice de eur 250/luna-se dadea ” o atentie” de eur 2000;ceva nu e in regula :dai shpaga salariul pe 8 luni,ca fii angajat???
      mie unul nu mi-a fost clar niciodata ,cit cistiga REAL unul de la stat;ca intotdeauna pe linga salariul ala de incadrare mai are si diferite sporuri,care nu sunt neglijablie

      intamplator

      12/03/2012 at 10:44 am

      • Va dati seama ce spagi ia ala ca sa-si recupereze investitia si sa si iasa in castig.

        Diana

        12/03/2012 at 10:51 am

      • ziua buna 🙂

        Diana

        12/03/2012 at 10:52 am

    • hai sa accept tot ce spui. Atunci suntem in excelenta companie: Grecia, Spania, Portugalia, Italia si mai vine. TOTI sunt in austeritate, desi parghiile sunt diferite si am sa fortez exemplul: daca in tzara Z sunt multi chiriasi e mai logic sa impozitezi suplimentar chiriile si nu proprietatile (iar in tara W poate fi invers). Celor care ridica flamura puterii de cumparare amintesc ca si in vremuri „normale” nicio tara nu indexeaza CEVA pe inflatie si ca primele masuri de austeritate in UK a fost inghetarea (adica eroziune prin inflatie).

      cinic

      12/03/2012 at 3:10 pm

  21. am citit interviul presedintelui din EVZ, este corect si serios,
    orce ar face e bestelit, este rusinos, opozitzia cu mogulimea
    securistä ; a transformat romania , intr-o golänie cu injurii si
    mitocänii, orice ar spune presedintele ,premierul e rästälmäcit si
    injurat. asta inseamnä scoala infgectä a sociaListilor USL

    theo- nona

    12/03/2012 at 10:40 am

  22. f. bine, sä-i prindä pe totzi,
    dar trebuie intai condamnatzi escrocii, mafiotzii interlopii.

    NÄSTASE,Voicu,Nicolescu,Negoitzä,Mazäre, Borcea; astia sunt urgentza

    vä repezitzi cu un consilier cand ,USL este CANCERUL ROMANMIEI:

    voi nu o facetzi sä fitzi corectzi, atzi dat din prima zi in DL: UNGUREANU

    veninul este caracteristica USL:

    theo- nona

    12/03/2012 at 10:51 am

  23. Salut prieteni.
    Cresterea salariilor NUMAI pentru bugetari mi se pare o greseala. Reducerea salariilor acestora nu a facut decat sa le coreleze la nivelul mediu al slariilor din Romania. In majoritatea statelor civilizate salarizarea bugetarilor este sub sau cel mult egala cu cea a celor din domeniul privat. Ganditi-va numai la faptul ca seful FMI are salariul mai mic decat cumnatul lui Geoana, iar sefa asigurarilor avea salariu mai mare decat Obama.
    Guvernantii actuali ar fi trebuit sa invete din greselile guvernantilor trecuti inainte de alegeri. Dupa anul 1996 niciun partid (coalitie) aflat la putere si care a marit salariile bugetarilor si pensiile in an electoral, nu a castigat alegerile.
    Anuntul de crestere a salariilor cu 15% s-a transformat automat in mintea bugetarilor (incepand cu judecatorii pana la gunoieri) cu un „drept”. Au fost procese pe „drepturile” astea care au ajuns (si au fost respinse!) pana la CEDO. Acum, orice crestere mai mica de 15% ii va fi imputata in primul rand lui Basescu dar si lui Ungureanu „pentru ca exista bani de la inceputul anului” si nu „se da” la bugetarul „amarat”. Deasemenea si daca „se dau” tot rau este pentru ca e „populism”, „mita electorala” sau „dovada ca bani au fost tot timpul dar i-au furat oranjgutanii”.
    Solutia era una singura si care multumea pe absolut toata lumea (de la necalificat la patron sau multinationala): scaderea CAS cu 5%.

    ribelalu

    12/03/2012 at 10:54 am

    • 100% de acord. E mult mai bine sa oferi ceva care sa incurajeze productia decat sa dai bani „moka”.

      Diana

      12/03/2012 at 11:04 am

    • Te salut.
      super super de acord cu tine!

    • @ribelalu
      Oare?
      http://www.francesoir.fr/actualite/economie/salaires-public-gagne-plus-que-prive-157832.html

      Iar la pagina 29 din e-documentul de mai jos se spune altceva decat spui tu:

      Dă clic pentru a accesa wcms_146706.pdf

      In SUA:
      http://www.usatoday.com/money/economy/income/2010-08-10-1Afedpay10_ST_N.htm

      In realitate, in marea majoritate a statelor avansate (inclusiv Japonia) salariul mediu in sectorul public este mai mare decat in sectorul privat. Motivul? Structura fortei de munca angajate: mult mai multi angajati cu studii in sectorul public decat in cel privat . in sectorul public sunt multi profesori, medici, ofiteri, magistrati, etc. In sectorul privat avem si zidari, gunoieri, maturatori, croitorese, etc. In Romania, in sectorul public sunt 47% angajati cu studii universitare si post-universitare. In sectorul privat doar 11%.

      pupaza din tei

      12/03/2012 at 11:37 am

      • Atunci reformulez: La nivel de pregatire echivalent in toata lumea salariile din privat sunt mai mari decat in sectorul public. In plus procentajul salariati in sectorul public/salariti in sectorul privat este mult mai mic.
        In ceea ce priveste procentul de 47% studii superioare in sectorul public din Romania, permiteti-mi sa am rezervele mele vis-a-vis de calitatea pregatirii acestor functionari sau chiar cadre didactice.
        P.S. Nu exista stat in lumea asta fara sector public. Insa peste tot visul functionarilor publici cinstiti este sa activeze in sectorul privat unde nu exista grile si limitari salariale. La noi e invers. Mari patroni se „bat” sa-si abandoneze afacerile banoase pentru a se angaja nu stiu ce director pe 1500 lei/luna.

        ribelalu

        12/03/2012 at 11:51 am

        • Eu am rezerve serioase privind soliditatea pregatirii academice a multor „specialisti” , atat din sectorul public, cat si din cel privat. Este multa superficialitate peste tot, din pacate.
          Dar nu as fi de acord cu perspectiva ta referitoare la functionarii publici cinstiti care ar dori toti sa lucreze in sectorul privat. Motivele pentru care persoane competente aleg mediul public in dauna celui privat sunt multe, majoritatea fundamentandu-se pe profilul psihologic. Sunt persoane care apreciaza stabilitatea (chiar daca ar putea castiga mai bine in mediul privat), relatiile de munca mai bine desenate in sectorul public. Deseori, in companiile private angajatii trebuie sa se confrunte cu lipsa de civilitate a „sefilor” si patronilor, cu apucaturile lor de vechili. De asemenea, sunt persoane foarte competente care prefera o atmosfera de cooperare in echipa, nu una de competitie pe viata si pe moarte, mai mult sau mai putin onesta.
          Am cunostinte care, in urma recentelor concedieri din sectorul public, si-au castigat job-uri mult bine platite in companii mari, in dauna unor persoane care au lucrat numai in mediul privat. Au venituri mult mai mari, pe masura competentelor lor, dar nu suporta atmosfera incarcata si abuzurile ale sefilor, nu suporta, mai ales, continua cautare a portitelor de eluda legile. Este o chestiune de profil psihologic, de tip de personalitate…

          pupaza din tei

          12/03/2012 at 12:06 pm

          • Nu tine nimeni cu forta pe cineva unde nu ii place. E drept ca unii au contracte batute in cuie si nu pot pleca un timp. Insa dupa expirarea contractului ar insemna sa fi masochist sa ramai pe 600 de lei/luna.
            In fiecare an stau si ma crucesc vazand „bataia” pe locurile de titular sau suplinitor din invatamant. Lumea e dornica sa lucreze pe salarii de nimic, cunoscute de toata lumea.
            Eu cred ca adevarul e altul:
            – patronii care accepta sa lucreze la stat stim cu totii de ce fac asta
            – angajatii de rand aleg mediul public deoarece rezistenta in fata schimbarilor este foarte mare. Nu fundamentul psihologic aduce stabilitatea ci solidaritatea de bransa, solidaritatea de partid si organizarea aproape militara a sindicatelor.

            ribelalu

            12/03/2012 at 1:16 pm

      • @pupaza cu tei
        buna zoiua
        exista cumva -pentru cei 47 % angajati in sectorul public cu studii universitare si post universitare-o defalcare:
        cit din aceste ” studii ” sunt la distanta?
        cit din aceste studii sunt la spiru?( nu mai spun de celelalte)
        e o contradictie,cel putin jumatate din angajatii ” publici” au monitoarelle de la computetre pline de praf-nu ca nu le sterg ci fiindca nu le folosesc

        intamplator

        12/03/2012 at 1:57 pm

        • scuze_ buna ziua

          intamplator

          12/03/2012 at 1:57 pm

          • Intamplator, imi pare rau ca am vazut abia acum intrebarea ta. Nu stiu care este structura exacta si la zi a angajatilor bugetari. Evz publica in 2009 niste cifre, inainte de concedierea celor 200.000 de bugetari survenita ulterior.
            http://www.zf.ro/eveniment/secretul-bugetarilor-a-fost-dezvaluit-unul-din-trei-e-sofer-casier-sau-secretara-4948760/
            As zice ca marea majoritate a bugetarilor cu studii nu au absolvit nici cursuri la distanta, nici Spiru Haret. Militarii, politistii, magistratii, medicii si asistentele medicale absolvente de colegiu, majoritatea profesorilor au studii corecte.
            Nu stiu de ce suntem noi romanii tentati sa nu judecam situatiile pornind de la informatii cat de cat verificabile si preferam sa speculam! Cel putin jumatate din esecurile noastre eu le pun pe seama acestei metehne costisitoare. Sa iei decizii pe baza unor reprezentari false ale realitatii este foarte costisitor atat in bani, cat si in alte tipuri de pierderi.

            pupaza din tei

            13/03/2012 at 9:42 am

  24. @zigzag, da, mai ales daca te atingi de mult iubitul presedinte 🙂

    Diana

    12/03/2012 at 11:01 am

  25. hUNIAD;
    multzumesc, am citit , ei se cred mari si tari,
    insulari,inganfatzi,,ce in multe privintze mult
    inferioare restului european, s-au inchistat
    in multe privintze, as fii vrut sä scriu un cuvint,
    o cauzä de degradare, dar mai bine nu.

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:02 am

  26. scuze, huniad

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:03 am

  27. despre mult apreciatul domn Isärescu, cä este de acord cu
    propunerea Presedintelui si d-lui Ungureanu, nu aude nimeni.
    astia din USL, sunt autisti.

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:07 am

  28. o situatie interesanta;excedent au judetele cu puternice investitii straine-exceptie prahova&constanta,justificate de rafinarii=import de titei
    bucuresti&ilfov: aici se concentreaza centralizat importurile pentru bunuri de consum(auro,papica…)

    http://www.zf.ro/companii/harta-comertului-exterior-al-romaniei-9388393

    intamplator

    12/03/2012 at 11:10 am

  29. Salutari … spirite incinse pe aici azi .. 🙂

    Cred ca daca ne uitam prea mult pe la anumite televiziuni riscam sa cadem in capcana simplificarilor pe care incearca sa le impuna 🙂
    De exemplu: „Basescu mareste salariile” … hmmm … Basescu nu mareste nimic; el cere Parlamentului si Guvernului sa incerece sa gaseasca solutii pentru a readuce salariile la valorile dinainte. El vine cu o ideee, guvernul cu alta, Ponta vine cu toate ideile deodata (numai asa se poate lauda ulterior ca a fost ideea lui). Daca guvernul sau parlamentul decid sa aplice una sau alta din variante Basescu nu are ce le face. In concluzie, nu Basescu mareste salariile.
    Cred ca pe termen lung ideea cea mai buna ar fi reducerea CAS la angajator. In perspectiva imediata insa asta ar genera un deficit care va trebui acoperit (efectele cresterii consumului ar aparea abia mai tarziu). Nu m-ar mira ca guvernul sa ia chiar aceasta decizie, tocmai fiindca Basescu sustine cealalta varianta 😀 USL ar ramane ca la dentist, le-ar mai disparea o tema de atac (Ungureanu = Boc).

    O analiza a reducerii CAS vs. marire salarii:

    http://businessday.ro/03/2012/reducerea-cas-versus-cresterea-salariilor-bugetarilor/

    Radu

    12/03/2012 at 11:21 am

    • Tocmai radu , salut 🙂
      As vrea sa ma refugiez aici de etichetele marca Antena 3 si Irtv macar aici, pe blogul asta, dar ele vin dupa mine 🙂

      • Din pacate nu exista refugiu garantat 😦 Si-n varf de munte daca pleci, fara tv si teefon, tot vei da de vreun cioban sa iti explice cat e de ticalos ala ca vrea sa mareasca salariile, sau vreo lelita care sa fie extrem de iritata de vuitonul blondei de la minister 😦

        Radu

        12/03/2012 at 11:40 am

      • Buna ziua,
        Probabil nu e tarziu dar…tin mult sa le spun:
        @Tds, Radu
        Comentarii excelente!
        P.S. 1) Referitor la blog… asa cred si sper si eu…
        P.S. 2) WOW…Base e „iresponsabil”…pentru ca le-a luat jucaria…WOW…eu cred ca se refera la ilici…sau la crin pogonici…http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-nazismul-cu-fata-liberala-970988.html
        Multa sanatate va doresc!

        septigre

        12/03/2012 at 4:00 pm

    • @radu/buna ziua
      comentariile sunt excelente

      intamplator

      12/03/2012 at 11:44 am

      • Salut, multumesc 🙂

        Radu

        12/03/2012 at 11:45 am

  30. he he, pai Basescu este iresponsabil fiindca le-a luat jucaria uslamistilor care pina acum promiteau ca deindata ce e Ponta prim-ministru va dota cateii cu carucioare legate de coada. In aceste carucioare se vor afla pui fripti si plicuri cu bani. Tot bugetarul odata iesit de la servici isi alege catelul care ii place si de acolo se aprovizioneaza ba cu salar, ba cu pensie, dupa nevoi. Aceasta metoda a dus la fabuloasele 60% in sondaje. Acuma, pentru realizarea acestui plan, domnii din USL au nevoie de o achizitie de tiparnite, niscai bariere la vama peste care sa se uite oficialii UE, ca nu o sa fie prosti sa-i lase pe aia de la Bruxelles sa vina sa-si bage nasul in raiul socialisto-liberal. Ce mai lipseste de la tiparnite se va completa prin deja brevetatele metode din vremea lui voda-Nastase: privatul e un chiabur care trebuie stors de tot ce are, daca nu da obolul la catelul cu caruciorul se trezeste cu niscai procese prin reteaua Voicu. Pe la televiziuni vom avea cintarea Romaniei, varianta uslamista, unde vom afla ce lider de talie mondiala e Ponta si cit de constitutional doarme Antonescu la Cotroceni.
    Deci vine cam asa: cine vrea sa promoveze pe termen lung politici mai de dreapta, si stiind bine ca cetateanul nu voteaza decit chestii de termen scurt, cam de felul ori primesc un pui prajit in 5 minute ori uit tot, ei acest politician ar trebui sa mearga numai si numai cu chestii de dreapta si sa se asigure ca ajunge socilismul-liberal la putere de care nu se mai scapa decit peste 42 de ani (cam ca in intervalul 47-89). Nu conteaza ca asta ar duce la distrugerea completa a tot ce inseamna de dreapta, ar arata ca e consecvent si responsabil.
    Politicianul care in acelasi scop, din nou chestie de termen lung, mai face niste curbe si pe la stinga, dar se asigura ca politicile de dreapta ar avea o sansa de supravietuire in viitor prin reducerea procentelor socialiste undeva sub 50%, este bineinteles un iresponsabil.
    Sa vedem ce iresponsabilitati a facut Basescu asta. Pai sustine un guvern unde este UDMR la putere. Care UDMR tot baga contre pe ici pe colo. Clar iresponsabil. Prin inghitirea a citorva galuste de la UDMR s-a reusit niscai reforme complet inutile, Funeriu ala a stricat socotelile fabricilor de diplome si copiatorilor de meserie, in justitie mai misca ceva, codul muncii e mai de dreapta, sefii sindicali care pastoresc vile se mai clatina, in sfirsit are @cetatean lista pentru cine e curios. Curat iresponsabil. De dragul de a nu avea UDMR in guvern trebuia clar facut un guvern PSD-PNL in 2009, ocazie cu care nu se facea nici una din reformele alea inutile.
    Pai ce, nu e clar mai bine sa batem pasul pe loc sau sa dam inapoi decit sa facem un progres cit de mic? Asa esti responsabil, doar daca faci tot ce poti sa ajungi inapoi la socialism cu viteza cea mai mare.

    Aha

    12/03/2012 at 11:23 am

    • corect 🙂

    • salut aha. excelent scris. Dar ce zici de urmatoarea BOMBA: „la cererea opozitie, guvernul renunta la reintregirea salariilor”???? nu ramane USL in indispensabili?

      cinic

      12/03/2012 at 3:15 pm

  31. sper din suflet, sä se descopere adevärata fatzä a mafiotului
    milionar Sorosi; care finantzeazä niste ONG-uri si cucoane
    dubioase si in ro.

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:23 am

    • aici s-ar putea sa aveti probleme cu dl premier Ungureanu.

      zigzag

      12/03/2012 at 11:29 am

      • „membru al board-ului științific al Fundației Soroș pentru o Societate Deschisă, Iași – București (1996-1998)”http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_R%C4%83zvan_Ungureanu .asta asa sa nu ma mai acuzati ca as fi uslinos infocat 🙂

        zigzag

        12/03/2012 at 11:33 am

  32. Ziua buna la lumea buna.

    mishu jamie

    12/03/2012 at 11:33 am

  33. asa este Presedintele le-a luat jucäria, si cei 2 papagali
    trebuie sä facä alte scenarii, alte strigäri.sunt nulitätzi,
    nici unul nu a avut o profesie, si a practicato,gunoaie.

    pe dl.Funeriu , au dreptul sä fie supäratzi, adio fabricä de diplome
    afarä cu urangutanul comunist Marga si altzii din universitätzi.
    Justitzia a inceput sä miste, dar tot nu-i cred, panä nu-i condamnä
    si le confiscä averile, mafiotzilor din fotbal, a lui Copos,DD, Nästase,
    Seres si altzii, cu Barsana ce fac?vine pastele, nu o sacrificä?

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:34 am

  34. zig,

    las-o jos cä mecäne.

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:36 am

    • Nu conteaza ca aia era prin ’96 cind inca Soros nu avea reputatia de a finanta diverse dubiozitati si nici nu conteaza ca din ’98 nu mai e membru al board-ului. Este un dalmatian, platit de Soros. In acelasi link mai aflam ca a fost membru PNL pina in 2007. Pai MRU e de asemenea USl-as. Daca cineva pomeneste de vreo masura a guvernului care nu se potriveste cu dezideratele lui Iliescu, atunci prompt punem un link unde aratam ca MRU a fost membru PNL si concluzionam, foarte corect, ca aici o sa avem probleme deorece prim-ul ministru este de fapt omul lui Iliescu.

      Aha

      12/03/2012 at 11:47 am

  35. Hai sa discutam altfel:

    1. pina in iunie, se vor scrie tone de analize despre revenirea salariilor versus reducerea CAS. Oricit de tehnice, ele vor reflecta mereu viziunea ideologica si politica a sustinatorilor. Prin umare, diferentele de opinie vor poersista, pentru ca in spatele unor calcule economice se afla mereu si opinii politice despre oportunitatea si fezabilitatea unei dintre cele doua masuri.

    2. Basescu a dat un interviu in evz.ro. E integral si e interesant.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-traian-basescu-anul-acesta-nu-vor-fi-masuri-de-sprijinire-a-agentilor-economici-970835.html

    Cu unele lucruri poti fi de acord, cu altele nu.

    Insa trei lucruri mi-au atras atentia:

    1. Problema dreptei:

    „Dar PDL are şanse să recupereze?

    PDL este extrem de erodat după această guvernare pentru a deveni un reper pentru oamenii de dreapta. Mai există o singură soluţie dacă PDL reuşeşte să se recredibilizeze nu ca rezultat al unei propagande, ci ca efect al faptului că oamenii încep să vadă rezultatele politicii din 2009, 2010, 2011, dar aici nu pot da un pronostic în cât timp românii vor recunoaşte ceea ce guvernul Boc a făcut în perioada 2009- 2011. De aceea întăresc, subliniez răspunsul: deşi PDL a avut un comportament pur de partid de dreapta în guvernare este foarte greu să fie identificat ca reper de toţi cei care au aspiraţii de dreapta şi care cred că soluţiile de dreapta sunt cele care vor consolida ţara şi vor permite progresul în bunăstare”.

    Putem sa nu fim de acord cu acest apelativ „comportament pur de drepta”. „Pur” e prea mult spus. Insa trebuie sa observam ca Basescu spune „soluţiile de dreapta sunt cele care vor consolida ţara”.

    Eu cred ca Noua Republica, ar trebui sa ia act de nevoia de consolidare, si sa o lase mai moale cu mesajul: „totul de la zero!”. Nu arunci copilul o data cu apa murdara din albie. In unele domenii totul e de luat de la zero, in altele nu.

    2. Problema coalitiei de guvernare:

    „Aşa este. În orice caz, majoritatea parlamentară va rezulta din aplicarea art. 103 din Constituţie. Imediat după validarea rezultatului alegerilor, voi invita la consultări partidele şi voi vedea cu care dintre ele se poate face o majoritate. Şi în 2008, în 2009, am năzuit la o mare majoritate”.

    Ar fi bine ca un nou partid de drepta, fie el si mic, sa ajunga in Parlament si sa fie chemat la negocieri. Ar fi cea mai frumoasa zi pentru oamenii cinstitit din aceasta tara.

    3.Revizuirea Constitutiei.

    „Dacă PDL nu vine cu proiectul de revizuire a Constituţiei în plen, în mine nu vor avea un prieten”

    Basescu forteaza PDL sa aduca proiectul de revizuire a Constitutiei in plen, scotindu-l din blocajul comisiilor unde Opozitia nu vine. Basescu vrea deci sa se forteze un vot in Parlament pentru separarea apelor. Ultima decizie a CCR ii da apa la moara intr-o maniera magistrala.

    Cetatean

    12/03/2012 at 11:39 am

    • Salut,

      Nu am vazut, a aparut motivarea deciziei CCR?

      In rest de acord, ar fi bine daca NR ar citi in cheia corecta interviul presedintelui. Citit interviul, vazut si emisiunea ieri pe ProTV. Basescu face ce a facut intotdeauna cand a esuat cu vorba buna: iese in presa cu toata vizibilitatea si cere public ceea ce nu a putut obtine in privat.

      Radu

      12/03/2012 at 11:44 am

      • nu, insa am citit presupuse fragmente pe un blog pesedist. Par credibile. Verific totusi din nou in M.Of.

        Cetatean

        12/03/2012 at 11:46 am

        • Presupun ca ar fi aparut pe hotnews. Ma gandeam ca poate mi-a scapat mie.

          Radu

          12/03/2012 at 11:48 am

        • inca nu a aparut motivarea.

          Cetatean

          12/03/2012 at 11:49 am

          • Multumesc.

            Radu

            12/03/2012 at 11:50 am

    • Excelent
      „Ar fi bine ca un nou partid de drepta, fie el si mic, sa ajunga in Parlament si sa fie chemat la negocieri. Ar fi cea mai frumoasa zi pentru oamenii cinstitit din aceasta tara.”

      Numai ca partidul acela chiar daca este mic sa nu fie si meschin…. si din miopie sa rateze o sansa istorica, iar noi sa raminem 4 ani in mina hrebenciucilor lui Ponta

      • Partidul la care m-am referit este Noua Republica.

        Nu cred ca nu este cineva de aici care sa nu vrea Noua Republica in Parlament.

        Insa daca gura va continua sa bata fundul, intrarea in Parlament se va amina pina in 2020.

        Cetatean

        12/03/2012 at 12:09 pm

    • Citi, doar un naiv isi poate imagina ca „totul de la zero” este posibil. Iar noi suntem orice, dar nu naivi. Dreapta nu este exclusiva, ci inclusiva, pe puncte si pricipii, lasa-le naibii de adversitati mai mult sau mai putin personale. Stanga pare sa-si fi consolidat un bloc, sigur, lipsit de ideologie, doar cu „jos”. E randul dreptei s-o lase naibii cu rivalitatile, altfel ne trezim cu ei la putere. Brrrrr
      As vrea sa-i vad pe astia din PDL ca au curajul sa mearga cu Constitutia aia in Parlament. Sa stam calare pe gardul Casei Poporului si sa-i „stimulam” pe parlamentari sa o si voteze. Aia ar fi o miscare desteapta. treaba e ca si de la ei multi se codesc.

      mishu jamie

      12/03/2012 at 12:12 pm

      • Mishule, cu enorma responsabilitate iti spun. Imi masor bine cuvintele. Sper ca dupa amiza vei intelege mai bine ce vreau sa zic.

        Sunt un om foarte rabdator si nu am adversitati personale. Trag semnale de alarma publice care sunt mult mai soft decit ar trebui.

        Lasa-mi dreptul de emite doar semnale „soft”. Cele „hard” au fost transmise privat.

        ******

        Abia astept proiectul noii Constitutii in Plen. Cind va iesi motivarea CCR care permite asta, o voi comenta.

        Cetatean

        12/03/2012 at 12:16 pm

        • Ma refeream la adversitatile personale din sanul dreptei intre diversi reprezentanti ai partidelor (sau viitoarelor) de dreapta. Pare ca o comunicare decenta intre oamenii astia se intzepeneste mereu in mici „certuri” personale. Mama lor de principii, nu ajung in fatza, nu ajung sa fie sustinute, pentru ca x nu-l inghite pe y. Nu ti se pare ca este asa?

          mishu jamie

          12/03/2012 at 12:43 pm

          • Mishule, ce sa zic? Daca iti spun pe blog parerea mea personala vei constata ca sunt e acord cu tine. Insa daca ma intrebi solutia, nu o pot spune deschis, pentru ca voi cadea in ceea ce tocmai vreau sa evit: discordia personalizata.

            Trebuie sa avansam prudent.

            Cetatean

            12/03/2012 at 12:46 pm

        • ….. proiectul ca proiectul, eu am mari nelamuriri cu numarul celor ce il vor vota in Plen. Ma insel eu sau avem nevoie de doua treimi ca sa il treaca ??!!

          Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

          12/03/2012 at 2:05 pm

      • Mishule , amice… Chestia asta … cu sa mearga pdl in parlament si noi oamenii buni vom sta pe gardul Casei Poporului…. e ca aia cu baietii care spun : hai sa ragem ca leii in clasa la ora , iar la 1,2,3 doar fraierul rage iar baietii glumeti tac din gura.

        PDL a facut multe vitejii legislative in ultimele luni …. iar acum e injurat si de beneficiari. Daca as fi vazut si dintraivostri in Piata Universitatii cu sapca NR ca huniad , as fi zis…. dar promisiunile sunt ca zapada de primavara…. Nimic personal . tu esti un om de toata isprava

        • TDS, lasa acum. Mai discutam dupa amiaza. Discutia nu e personalizata ci in termeni institutionali.

          Iti propun si tie si lui Mishu sa aminam discutia pina dupa amiaza, cind sper sa apare ceva scris de mine si sa discutam mai la obiect.

          Cetatean

          12/03/2012 at 12:34 pm

  36. incä o perlä de papagal bolnav.

    Ponta -in guvernarea USL, se v-a fura mau putzin

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:43 am

  37. Bonus, ghioaga prezidentiala in capul vopsit: 😆

    Nu îl puneţi pe Crin Antonescu, pentru că e mult mai aproape de generaţia mea. El face parte dintr-o generaţie care, după mine, a spus ce avea de spus în politică şi urmează să lase locul celor care la Revoluţie erau minori ori erau pe băncile facultăţii. De fapt, Crin Antonescu este mult prea bătrân, şi nu neapărat după vârsta din buletin.

    Cetatean

    12/03/2012 at 11:43 am

    • Ghiaga l prima citire 🙂
      Daca iese acum Crin racnind isteric atunci efectul e multifunctional, se adauga cel de chibrite aprinse sub coada vacii (sau boului) 😀

      Radu

      12/03/2012 at 11:50 am

  38. Si pentru cine mai avea nevoie de aluzii transparente:

    „Vă spun de 100 de ori la rând: cu PNL. Eu ştiu mulţi oameni din PNL. Sunt departe de a fi nişte uşi de biserică dar, în niciun caz, nu ar mai spune că e un abuz să modifici Codul Muncii, că e un abuz să faci legea micii reforme în justiţie, că e un abuz să faci noua Lege a Educaţiei, nu. Eu sunt convins că cea mai mare parte dintre oamenii din PNL apreciază şi noul Cod al Muncii, şi noua lege a educaţiei, şi noua lege a sănătăţii, pe care o lansasem atât de fericit şi a trebuit să o retragem, dar e o lege care duce către performanţa sistemului…. Preşedinţii de partide vin şi pleacă şi, cel mai frecvent, pleacă după eşec. Nu pot să leg PNL-ul de un veşnic Crin Antonescu. PNL-ul, ca mentalitate”.

    Cetatean

    12/03/2012 at 11:45 am

  39. cetätzean,

    f. realistä si pracmaticä , declaratzia.
    rämane un politician, cu vädite cunostintze in multe domenii si
    dorintza de a face cat mai multe cu putintzä pt, romania.
    eu sunt nedumeritä, cum romanii nu apreciazä efortul lui
    si nu condamnä blocajul si boicotul haitei rosii USL:

    constitutia trebuie urgent revizuitä, tatäl hotzilor Iorgovan
    a ticluit-o, sä fie in folosul comunistilor, nu mai este valabilä,
    este expiratä.

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:50 am

  40. gioaga pe capul schizofrenic, o dä si romanii zinic,
    de bine de crizel, scriu numai slugile securistului.

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:53 am

  41. crinolin, este un om ce a inbätranit fäcand nimic,absolut nimic.

    theo- nona

    12/03/2012 at 11:55 am

  42. crinolin, este inbätranit urat, timpuriu si cu sechele securiste.
    porumbacul ii este stampila.

    theo- nona

    12/03/2012 at 12:09 pm

  43. Intrebare:
    Daca acum UDMR ar iesi de la guvernare, i-ar fi frica USL de alegeri anticipate ? si ar lasa guvernul Ungureanu sa functioneze in minoritate ?
    Cel putin asta e piatra unghiulara in articolul din contributors referitor la medicina in l. maghiara.

    Deci pdl sa spuna nu, caci usl nu va profita de situatie ca sa darime guvernul ?

  44. USL face caz de faptul ca la Senat nu s-a votat nicio lege de cand cu greva parlamentara. Asa o fi, insa nu e nicio problema, intrucat legile trec prin „aprobare tacita” si Camera Deputatilor, comisia de mediere, presedintele sau CCR sunt filtre suplimentare care pot opri aberatiile legislative trecute.
    In plus este dovada ca se poate si cu Parlament unicameral si cu 200 de membri.

    ribelalu

    12/03/2012 at 12:15 pm

  45. Pentru Tzepelica

    „Acum toată lumea spune: «Unde-s ţepele?» Eu le spun: «Vedeţi condamnările!»”
    Traian Basescu , in exclusivitate pentru EVZ

    • Condamnari definitive? Cu executare? Fara drept de eliberare conditionata? Spune-mi cine, poate nu am aflat eu…

      Diana

      12/03/2012 at 12:31 pm

      • Se poate folosi un motor de cautare pe net. De exemplu google. Merge si yahoo. Mai este pe hotnews o casuta in stinga sus unde zice search. Mai este bineinteles posibilitatea: Basescu azi iar nu are sapca.

        Aha

        12/03/2012 at 1:26 pm

        • „Cine nu e cu noi e impotriva noastra”…

          Diana

          12/03/2012 at 2:04 pm

          • nu Diana,
            nu pe blogul asta, atat timp cate Theophyle il pastoreste. Nici bagatelizarea dar nici atacul la persoana nu sunt normale. Trebuie sa traim cu totii, fiecare cu opiniile lui! Alternativa lui Basescu – acum, nu exista!

            huniad

            12/03/2012 at 2:09 pm

  46. eu as vrea sä spun domnului Dan, cä il intzeleg, am copii
    de varsta dumnealui, sä nu mä intzeleagä gresit, cred cä
    poate fii un om potrivit pt. primärie.inteligent cu viziune.
    dar oamenii panä sä-l cunoascä, sä stie cum gandeste, se
    uitä la aspect. scuze. asa sunt oamenii, mai ales romanii.
    si incä ceva, poate nu ar fii räu, sä intrebe PDL-UNPR;
    dacä nu-l sustzine, o intrebare, nu sä intre in partid.

    theo- nona

    12/03/2012 at 12:21 pm

    • Daca cineva a crezut ca noi, Politeia nu avem glas in afara acestui blog va intelege repede ca AVEM unul la fel de puternic ca al altora. Daca va fi nevoie sa ajungem si la „televiziuni” va asigur ca vom ajunge si acolo!

      huniad

      12/03/2012 at 1:34 pm

      • Daca va fi nevoie… ?
        Este nevoie.

        gavrus tiberiu

        12/03/2012 at 1:52 pm

      • wow! salut Huniad 🙂
        ziua buna all 🙂
        that`s cool,man !
        Cred ca e primul lucru pe care si l-ar dori MNeamtu.Sa-l traga in arena pe City/ salve 🙂
        Curiosity kills the cat.
        Nu vreau(inca) sa fiu prea critic cu NR,sunt de pe cu totul altfel de pozitzii decat cei implicatzi direct./defapt nu cu NR ci cu varfurile vizibile pe sticla.
        Vreau sa spun doar ca asumarea(cel puztin ptr. mine) a unui nick,comentul de pe pozitzii de simpatie maxima si sustzinere ashishderea dar cu accente mai mult sau mai putzin critice(dar responsabile/argumentate),e un drept si o libertate care ar trebui ca sa fie consimtzite reciproc ptr.ca .Inclusiv reciproca este valabila.
        Daca eu ma simt bine asa,nu vad de ce dl.Vlaston de ex.,cu o pozitzie evident publica ar vrea contrariul.La fel si MNeamtu(articolul sau cu trimitere directa la City,m-a indispus/asta nu inseamna ca nu-l voi sustzine in continuare,ca increderea mea in MN s-a terminat)Eu cred ca ar trebui,cei mentzionatzi,si altzi,sa accepte ceea ce sunt/suntem ptr.ca-i iubim 🙂
        Apropo(n-am mai scris de cateva zile,sunt f.ocupat) l-am vazut pe MN la Dana Razboiu.Scenic,excelent(in sfarshit la costum/dar si multe altele) in schimb din cateva fragmente de discurs,elegant si acesta,nu s-a reushit(imo) calibrarea pe nisha electorala care ar duce NR in parlament.
        Dupa 2012 ,sinusoida coboara sub axa si greu va mai urca. 🙂

        mircea

        12/03/2012 at 2:14 pm

        • buna Mircea, 🙂
          nisa electorala ? Daca accepti invitatia la IRTV inseamna ca vrei sa mai fi chemat acolo. De aceea comentariul trebuie sa fie rezervat si sa tina seama de geografia locului.

          Un tanar de stanga

          12/03/2012 at 2:23 pm

          • salut tds 🙂
            Parerea mea este ca ar trebui ca sa accepte invitatziile care ii sunt facute de televiziuni.E necesara expunerea mediatica substantziala pe amadoua palierele.Imagine si discurs.Cat mai multzi (reprezentativi, insa nu sa le pierzi numarul)dar f. bine pregatitzi.Cu cat NR este mai vizibila cu atat mai multzi adeptzi/sustzinatori.
            Birish de ex. mie imi place f.mult.Stie si e excelent comunicator.Discursul calibrat cat mai corect/sper ca au strategii,strategi.Fara bla-blauri dar cu viziune ,principii,matematica pe intzelesul tuturor cu cifre clare,perspective,politici publice macro/micro,taxe etc.
            rtveurile s-au schimbat,cred ca sunt mai corecte/echilibrate.Au realizatori(multzi/noi) si invitatzi care pot fi obiectivi,nu inseamna ca intri in noroi daca mergi la Ghitza sau la Elan.”Dinozauri” sunt peste tot .prudentza este desigur necesara.
            Stii, m-a distrat zilele trecute o tipa simpatica la stiri,eradeja nevricoasa cu coaforu` asta.(asta-i doar varful care se vede trist si dureros).Nu si-a pus insa nicio clipa problema responsabilitatzii mediei(printre altzi catziva factori importantzi) de ce intr-o societate oarecare se ajunge la astfel de „agresivitatzi”.Ce mecanisme sociale stimulate media se dezlantuie in mintea celor mai slabi de inger,nu de pe o zi pe alta,ci in decursul anilor,picatura cu picatura(pe langa celelalte disfunctzionalitatzi de sistem/institutzie-cam varza)

            mircea

            12/03/2012 at 2:53 pm

    • bravo cetatean!
      😀 amu sa vina clona ta sa te combata!
      si Danilet!

      Sare'n Ochi

      12/03/2012 at 3:33 pm

  47. f. bunä postarea, cred cä Cetätzean, nu trebuie sä-i piardä din ochi,
    pe magistratzii manipulatori, a fäcut o analizä de exceptzie
    sunt curioasä dacä au bunul simtz si coloanä vertzebralä, s-l condamne
    pe penalul arogant, asa cum meritä, si cu confiscare.
    pe Voicu cand il judecä? dar pe Barsana?

    theo- nona

    12/03/2012 at 1:42 pm

    • Era de asteptat, Ela.
      Ce credea Stanoiu „Sandica”, ca daca intre timp Rodica si-a schimbat scrisul nu o sa-i mai recunoasca nimeni grafia de Sanda?!?!? :mrgreen:

      luminita

      12/03/2012 at 1:59 pm

  48. Cetatean,
    foarte buna postarea, ca de obicei extrem de clara si documentata. Cine nu pricepe nici acum inseamna ca nu vrea sau nu-l ajuta capul , dar atunci sa nu mai carcoteasca.

    cedric

    12/03/2012 at 1:50 pm

    • Subscriu. Excelent articol, dar excelenta este ceva obisnuit in cazul lui @Citizen. 🙂

      EuCuMine

      12/03/2012 at 1:59 pm

  49. Ponta este un mäscärici mitocan, un nerusinat
    nu potzi spune cä este seful statului neserios,neprofesional,
    umileste tzara,nefrecventabil.

    nu-ti este rusine domnule Ponta, ???vei vedea dacä vii la guvernare
    de cat respect te vei bucura, cand te-ai purtat ca un vagabond.

    toate astea le vei primii.asa un mitocan, nu poate numii seful statului
    premier

    theo- nona

    12/03/2012 at 1:54 pm

  50. Cetatean, apreciez articolul tau din Contributors, excelent scris, cum ne obisnuisesi deja.
    Nu pot sa nu remarc si metafora din final, cea cu „25.000 de pasi”, din care s-au parcurs mai putin de jumatate.
    Sa speram ca tinerii din NR vor reusi totusi sa stranga semnaturile in timp util si ca vor inscrie partidul legal, astfel incat sa poata candida in toamna.

    luminita

    12/03/2012 at 1:54 pm

  51. dacä rodica stänoiu e datä in judecatä, dece senatul nu-l dä
    in judecate pt. declaratzii false pe securistul Voiculescu?????
    s-au pe porumbacu???

    theo- nona

    12/03/2012 at 2:01 pm

  52. @cetatean/lucid ce spuneti pe contributors;
    mai bine un pas inainte decit doi pasi inapoi si unul inainte

    intamplator

    12/03/2012 at 2:07 pm

  53. Misto :
    „Deci sa nu facem inca bilanturi partiale si grabite cita vreme avem exemplul unor modificari legislative din 2005 care produc efecte in 2011 si 2012.”
    Exemple .? Avem vre-un link ? spre tezaurul de gindire al lui Citi 🙂 )

    Un tanar de stanga

    12/03/2012 at 2:11 pm

    • Pai de cind e Morar la DNA? Parca de prin 2005, si produce efecte prin 2011, 2012.

      Aha

      12/03/2012 at 2:32 pm

      • Morar a fost a fost numit in 2005, cu decretul 849

        http://legestart.ro/Decretul-849-2005-numirea-procurorului-general-Parchetului-National-Anticoruptie-(MTU0MjU1).htm.

        A fosr reinvestit prin decretul 296/2009.

        Unii Sandei au mers pina acolo incit au atacat in instanta decretul de reinvestire!

        „Fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, arata, in actiunea depusa in instanta, ca a solicitat presedintelui Romaniei, pe 4 februarie, respingerea propunerii Ministerului Justitiei, de reinvestire lui Daniel Morar in functia de procuror sef al DNA, pe motiv ca acesta nu indeplineste criteriile prevazute de lege referitoare la „competenta, aptitudini si buna reputatie”.

        „In plus”, arata procurorul Ghita, „este nedemn de a fi avocat cel care a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca”.

        Cetatean

        12/03/2012 at 2:39 pm

  54. salut! Exemplele au fost date in text, cu link: Decizia 53/2011 si Decizia 22/2012.

    Doua decizii ale CCR care au impiedicat ca virful Justitiei sa ramina in mina aceleiasi gasti de Sandei 1.0. Acum, ca au intrat si pseudo-reformisti ca Dailet and Co. si ca sandei 2.0 ca Mona Pivniceru, asta nu mai tine de Legislativ.

    Cetatean

    12/03/2012 at 2:28 pm

  55. @citizen, acum trebuie sa-ti bati capul sa si raspunzi la comentariile care vor apare pe contributors. Ma astept la nenumarate insinuari de oranjgutan si pupin, dar mai bine aduse din condei cit sa treaca moderarea. Deci vezi de capcane.

    Domnul Ponta ne informeaza ca in curind, cam spre Paste, un congres extraordinar USL (al XV-lea?) se va termina cu o inviere. Invierea politicii „jos Basescu”. Dar intre 2007 cind strigau „jos” si azi cind striga tot „jos”, cind exact au oprit telul asta de il invie de Paste?

    Aha

    12/03/2012 at 2:42 pm

    • Salut!

      Nu raspund, politica mea a fost mereu sa scriu texte suficient de bine argumentate incit sa nu necesite explicatii sau retractari. Textele trebuie sa se sustina prin ele insele.

      Cetatean

      12/03/2012 at 2:46 pm

      • In nici un caz – City
        Te rog raspunde, dind explicatii (bineinteles civilizate) Theophyle o face mai intotdeauna
        1 Comentariile totdeauna imbogatesc postarea
        2 Raspunzind la fiecare creste interactivitatea care si ea este un criteriu al reusitei subiectului.

        Un tanar de stanga

        12/03/2012 at 3:05 pm

        • din pacate, de data asta, chiar daca as vrea, fizic nu pot.

          Cetatean

          12/03/2012 at 3:08 pm

  56. UNDE DAI ȘI UNDE CRAPĂ: Să râdem cu așa-zișii jurnaliști de investigații din Capitală: Daniel Befu, reporter la Dep Publicistică Investigații al ziarului România Liberă îi trage un perdaf în scris lui El Cucui la revista Kamikadze pentru că m-am supărat eu că m-a furat el (așa-zisul jurnalist de anchetă care de bine ce-a anchetat n-a reușit să realizeze nici măcar de la cine a furat) la cotidianul România liberă. Deci, Daniel Befu dă un drept la leprică în care se dă necitit dar devreme cu ancheta la redacție. Ce să zic? Ce să constat? Aceeași cocoșie țanțosă-n fudulia prostiei neîndestulate am văzut-o și la Nicoleta Savin când am prins-o cu mâța-n sac.
    http://sareinochi.com/2012/03/09/munca-l-a-facut-pe-om-dar-vad-ca-numai-furtul-il-inobileaza-furati-de-pe-bloguri-sa-furati-bine/

    Sare'n Ochi

    12/03/2012 at 2:43 pm

  57. @huniad – continui sa-l sustin pe Basescu. Dar cred ca de data asta a gresit.
    Nu imi place felul in care discuta tanarul si Aha. Le-am spus si asta. Daca as fi mai irascibila, poate ca as spune ca atacul e de la ei spre mine, nu invers. Dar sa lasam… 🙂

    Diana

    12/03/2012 at 3:07 pm

    • Salut Diana 🙂
      Am toat increderea in tine si iti inteleg opinille, asa cum le-am inteles intotdeauna. Esti parte din comunitatea Politeia si vei fi intotdeauna binevenita. Din nefericire ai cazut intr-o perioada destul de nasoala in care suntem atacati din stanga si dreapta pentruu sustinerea nostra. Esti binevenita aici – intotdeauna 🙂

      Theophyle

      12/03/2012 at 3:16 pm

      • Stiu si va multumesc. Si mie mi-e greu sa explic cunoscutilor de ce il mai sustin inca pe „Base”. Dar nu pot sa nu remarc ceea ce consider greseli.

        Diana

        12/03/2012 at 3:28 pm

        • Nu e deloc o greseala. Este un alt calcul politic.

          EuCuMine

          12/03/2012 at 3:36 pm

          • Nu ma pricep la astfel de chestii (cred ca „manipulari” e mai potrivit dar…in fine…). Eu am luat asta ca atare desi stiu ca n-ar trebui de la un politician dar pur si simplu asta nu-i mediul meu. Totusi m-ar mira sa gandeasca in acesti termeni, ca si unii dintre sfatuitorii lui, si atunci gandeste-te si tu cum se simte un fraier de votant ca mine.
            Am pomenit de sfatuitori, vezi si articolul d-lui Aligica
            http://www.contributors.ro/fara-categorie/intuiesti-ca-ceva-e-in-neregula-probabil-ca-este/

            Diana

            12/03/2012 at 3:49 pm

            • Am vrut sa spun: „nu m-ar mira sa gandeasca in acesti termeni…”. Scuze.

              Diana

              12/03/2012 at 3:50 pm

  58. Salut popor 😆

    Am vazut multa activitate pe toate fronturile 🙂 E bine!

    Theophyle

    12/03/2012 at 3:08 pm

  59. Mda…USL NU doreste marirea salariilor bugetarilor! ( insa…ce tot au latrat 2 ani de zile?) Si „nu ma intrerupeti ca ma enervez!” 🙂

    ribelalu

    12/03/2012 at 3:32 pm

    • Ponta: „Sa dea PDL salariile bugetarilor”

      ribelalu

      12/03/2012 at 3:33 pm

  60. val ; Apropo de ascuzatia de fals :
    ,,Alegeri legislative și prezidențiale, 2004 28 noiembrie, 2004 Traian Băsescu Călin Popescu Tăriceanu Alianța DA PNL-PD – Dreptate și Adevăr 37,34%”
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Alegeri_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia

    Loda

    12/03/2012 at 3:49 pm

    • din manualul KGB (poate nu ai citit bine mai sus): cauta un exemplu nefericit si fa-l dogma.
      mai schimba, Madam!

      Sare'n Ochi

      12/03/2012 at 3:59 pm

  61. Strict pe subiect: TDS, om fi socotit bine sau rau se va vedea, dar n-am vrut sa asociem NR cu bulibaseala din piatza. Asa selectiv cum dau televiziunile, doar ce le convine, reiesea pana la urma ca NR este in „liga” USL. Doamne fereste! De fost am fost cativa, sa vedem si sa adulmecam aerul la fatza locului. Si acum daca te uiti e plin de stickere cu „mai e cineva aici”?, lipite de labutzele subsemnatului. 🙂

    mishu jamie

    12/03/2012 at 3:54 pm

  62. , de camioanele cu telefoanele mobile , ale lui vanghelie, de bani la studentzi
    de alimentele date de psd, ca dela ei, care erau a crucii rosii si UE; atzi
    auzit.? de minciuni si diversiuni peste tot se stie, se lucra de mult cu scenariile
    , cu tot felul de informatzii false trimese presei straine .
    au avut reprezentatzi ce din opozitzie, dece nu au reclamat imediat
    cä era minciunä.

    theo- nona

    12/03/2012 at 3:58 pm

  63. haznaua USL, dä pe danafarä.

    theo- nona

    12/03/2012 at 4:00 pm

  64. Täriceanu, era de mult si el si Päturici, colaborator a lui iliescu
    nu a fost niciodatä liberal, decat cu numele, Täriceanu, este un trädätor
    a liberalismului, pe el il leagä altele cu iliescu.

    theo- nona

    12/03/2012 at 4:03 pm

  65. ma distreaza cum ii doare la lingurica pe USLinosi ca Traian basescu face ce vrea muschii lui conform Constitutie NaLoade facute de catre Ilici Iliescu pentru pupilul lui Nastase. se ineaca in veninut si-i dau inainte cu da aia de atunci, da aia de atunci…? au ramas blocati in propria narozenie. Basescu a facut cu D.A. exact ce scria in Constitutie s-a consultat cu partidele si a hotarat. si nu a hotarat sa puna un tradatoricean de la petroliberali, ci s-a tinut de cuvant – chestie care lipseste din vocabularul NaLoadelor USLinoase.
    culmea ca si chestia aia invocata din Constitutie este asa de dorul lelii, fatat din tenbrele mintii bolsevice a lui Ilici Iliescu (ala pe care ni l-au impus prin vot NaLoadele): presedintele se consulta. si dupa ce se consulta cauta o majoritate responsabila, numeste un premier si constata daca Parlamentul il valideaza – asta inseamna responsabil. alt cuvant care lipseste din vocabularul NaLoadelor.

    Sare'n Ochi

    12/03/2012 at 4:05 pm

  66. pe cat e de uratä, la fel e si de veninoasä, vai de viatza ei.
    nu meritä sä ne ocupäm de nä-roade

    theo- nona

    12/03/2012 at 4:09 pm

  67. Buna ziua la toata lumea 🙂

    Ultima postare despre India, daca doriti sa vizitati:

    http://desydemeter.wordpress.com/2012/03/12/pictura-asiatica-india-7-pictura-regionala-kangra/
    🙂

    desydemeter

    12/03/2012 at 4:09 pm

  68. Off tipic, dar interesant.
    „Bugetul trebuie echilibrat,
    Tezaurul trebuie reaprovizionat,
    Datoria publica trebuie micsorata,
    Aroganta functionarilor publici trebuie moderata si controlata,
    Ajutorul dat altor tari trebuie eliminat pentru ca Roma sa nu dea faliment.
    Oamenii trebuie sa invete din nou sa munceasca in loc sa traiasca pe
    spinarea statului.”
    ( Cicero , anul 55 inainte de Hristos)
    In concluzie nu s-a modificat nimic de 2067 de ani !!!

    mishu jamie

    12/03/2012 at 4:14 pm

  69. Inca o data, o zi buna! 🙂
    Postare noua!

    Theophyle

    12/03/2012 at 4:20 pm

  70. Buna ziua Theophyle ,
    Stiu ca e un fel de cutit in rana , da’ trebuie cunoscut : Surse ,,Gazeta de sud ” si confirmare prin viu grai de catre niste membri PDL.,, Cele mai mari surprize sunt însă pe lista candidaţilor la parlament, de pe care lipsesc preşedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, care a anunţat de mai multă vreme că e posibil să nu-şi mai depună candidatura, dar şi deputatul Gelu Vişan, a cărui candidatură a fost respinsă de Biroul Permanent Judeţean al PDL, pe motiv că n-a mai trecut pe la partid şi nu şi-a mai plătit cotizaţia de un an.”( asta GdS ) Real: Berceanu : nu mai am chef de parlament, e vremea sa stau si eu acasa, da’ sa stea si Visan care a stat numai pe la A3 si Realitatea ca sa’ l apere pe Funeriu CARE NU E MEMBRU PDL. Maestru de ceremonii: Cherciu Dan Adrian. Despre domnul Cherciu – cherchez N.R.

    Crisbear

    12/03/2012 at 4:23 pm

    • salut 🙂
      Nici o problema 🙂 Noi ii atacam deja de aproape 3 ani si de doi ani ii sustinem punctual. Majoritatea lor sunt niste porci fesenisti!

      Theophyle

      12/03/2012 at 4:27 pm

      • iar Berceanu si Burtaverde sunt printre cei mai grasi.

        Sare'n Ochi

        12/03/2012 at 4:47 pm

  71. Loda,
    nu are treaba ce spui tu acolo. eu nu am sustinut ca nu exista Alianta DA sau alte nazdravanii. Presedintele in functie a numit un premier, conform constitutiei. ca au declarat dinainte pe cine va numi in caz ca vor castiga ei, nu este un gest neconstitutional. daca nu aveau majoritate, asa dobitoceasca cum a fost, nu il putea pune premier.
    ce treaba are ca 2 partide au candidat pe aceeasi lista ?

    val

    12/03/2012 at 4:56 pm

  72. Pai, nju zicea din presedinte ca ,,USL nu e partid’ deci nu-l poate lua in calcul la desemnarea unui premier ? Doar ieri ce facea aceasta afirmatie , iar zigzag a preluat-o .

    Loda

    12/03/2012 at 5:45 pm

  73. da, Loda, USL nu este partid. este o alianta de partide.
    hai sa nu batem apa in piua. Basescu nu exclude ca premierul sa fie (teoretic) un membru PSD sau PNL. se exclude ideea vehiculata ca TREBUIE numit premierul indicat de USL.
    nu trebuie.

    val

    12/03/2012 at 6:17 pm


Comentariile sunt închise.