Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Nu poate exista democraţie fără feedback

Nici un sistem rational, fie el aparat (mecanic, electronic, cibernetic), administrativ  sau social (de la nivelul comunitatii minore pana nivelul unui stat), nu poate functiona fara feedback. Feedbackul asigura procesarea informatiei valabile si stabileste bucla (loop) operationala, necesara alegerii unei optiuni corecte.

Schimbarile din ’89 nu ne-au adus nici setul de optiuni corecte, nici mecanismele care sa asigure procesarea feedbackului; de fapt  feedbackul nu exista in procesul institutional numit democratie romaneasca. Democratia este un sistem politic clar, care se bazeaza in primul rand pe respectarea regulilor care au fost acceptate de la instaurarea ei si pana la transformarea lor in altele diferite.

Constitutia adoptata la inceputul democratiei romanesti a fost si a ramas deficitara, cu toate ca a fost amendata acum cativa ani. Interpretarile date de Curtea Constitutionala au fost de multe ori contradictorii si de multe ori impotriva spiritului civic necesar unui feedback corect. In fata  abuzurilor politicienilor care nu au respectat nici legea si nici normele etice si morale care le sunt impuse desi  sunt reprezentatii alesi ai cetatenilor si au jurat cu mana pe Biblie ca o vor face – majoritatea lor nu o fac!

Guvernarile romanesti, deficitare de la inceputul lor  si pana in ziua de astazi, au condus la situatia in care lipsa de feedback la necesitatile comunitatii au produs un dezinteres profund pentru alegerea reprezentativilor, alienand o mare parte din societate.

Actul de guvernare este si acum plin de abuzuri nepedepsite. Din nefericire, presiunea creata de greutatile economice recente accentueaza lipsa de concordanta fata de ceea ce fac “alesii” si ceea ce au nevoie cetatenii.

Democratia romaneasca a ramas o sintagma teoretica, ce pluteste in aer fara a avea parghiile necesare pentru a se ancora in realitatile statului si viata cetatenilor ei. Daca statul are greutati, atunci aceste greutati trebuie impartite corect intre cetatenii statului, privilegiile nu pot fi acceptate si nici privilegiatii.  Fara populisme sau demagogie, toti trebuie sa-si aduca aportul.

Noi aici pe Politeia, ca individuali si impreuna formand o comunitate, dorim o politica corecta, reprezentata de oameni care stiu ce fac si o fac pentru noi toti. Am aderat la o miscare pe care ne-am dorit-o partid si am lucrat multe luni, am adus membri, semnaturi, sponsori pentru un spirit pe care l-am crezut nou si curat, care sa ne reprezinte pe toti. Sper ca nu am gresit!

Nu dorim insa sa acceptam  sa ramanem fara glas cand liderul miscarii este facut praf in fata a sutelor de mii de spectatori de doi securisti nevolnici, fara un raspuns  care sa ne reprezinte.

Ceea ce facem astazi si o vom face si in viitor se numeste feedback. Fara acest feedbeck noua miscare nu va deveni partid, ci apa de ploaie!

Written by Theophyle

08/03/2012 la 4:37 pm

184 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. si asta e tot ” feedback” /sper ca cei vizati de postare sa nu incerce sa-l aplice

  Bulă ajunge la scoală, Alinuta îi arunca o hartie mototolită în cap strigând:
  – Head Shot!
  El ia o carte si îi trage una peste fată:
  – FACEBOOK

  intamplator

  08/03/2012 at 5:11 pm

 2. buna ziua Theophyle !
  ,,. Daca statul are greutati, atunci aceste greutati trebuie impartite corect intre cetatenii statului, privilegiile nu pot fi acceptate si nici privilegiatii. Fara populisme sau demagogie, toti trebuie sa-si aduca aportul.”
  Cine nu si-ar dori acest lucru ? De ce aceste adevaruri nu sunt ,,receptionate” de catre cei care ne conduc (indiferent de culoare ) ,caci nu pot sa cred ca nu le cunosc?: ! 😦

  Loda

  08/03/2012 at 5:12 pm

  • salut Loda,
   Toti o dorim, deci toti trebuie sa cerem acest feedback. Cand au inceput manifestatiile in Piata Unirii am fost fericit. Exact dupa 24 de ore, Felix si criminalii lui mascati in jurnalistii au confiscat protestul si au mai si organizat o mascarada langa arcul de triumf. Pentru asta nu avem Feedback. Toti au ramas in perioada lui kaghebila!

   Theophyle

   08/03/2012 at 5:25 pm

   • Piata Unirii?

    johnny

    08/03/2012 at 5:32 pm

    • Da`

     Theophyle

     08/03/2012 at 6:05 pm

 3. sal`tare tutulor,
  cei care cred ca pe Politeia este criticata Noua Republica se inseala si sint atit de orgoliosi incit se cred perfecti.
  Explicatie:
  – pe Politeia se exprima opinii deloc impotriva NR, ci de dezamagire a unor abordari de catre anumiti oameni, care sint numiti; stiu ca le e greu sa accepte ca nu sint perfecti si pot gresi, dar sa nu uite ca sint muritori. Si vor sa devina politicieni.
  – NR insa critica portocalii la gramada, la fel ca pe dictator considerindu-l, cu doi ani si jumatate inainte, deja om al trecutului.
  – NR nu are in vizor deloc pe cei doi comici ai opozitiei.
  -NR vrea sa ma convinga de toate cele cu dl Vlaston putrator de cuvint.

  victor L

  08/03/2012 at 5:14 pm

  • si daca este criticata NR care-i problema???
   numai prostii sunt perfecti(exemplu:ponta,antonescu..)

   intamplator

   08/03/2012 at 5:19 pm

   • Salut Victor, & Intamplator!
    Noi le zicem pe toate si intotdeauna cu argumentul in mana!

    Theophyle

    08/03/2012 at 5:26 pm

 4. As zice ca poate exista democratie fara feedback: „ori ei ori noi”. Citat din adevaratul fiu al adevaratului tata al „democratiei originale”. G&M

  Radu

  08/03/2012 at 5:23 pm

  • Salut,
   ai dreptate numaratorul silabelor le stie pe toate!

   Theophyle

   08/03/2012 at 5:25 pm

   • Salut,

    As rade daca nu ar fi de plans 😦 Nici macar Iliescu nu a indraznit sa puna problema in termenii astia (ma rog, alta scoala …)

    Radu

    08/03/2012 at 5:32 pm

 5. ” 8 Martie 2012 ”

  LA MULTI ANI tuturor DOAMNELOR si DOMNISOARELOR!

  septigre

  08/03/2012 at 5:30 pm

 6. Trebuie corectat Basescu=Iliescu care este la fel cu Ori-ei-ori-noi.
  Altfel feedback-ul va tranti miscarea in shot-down.

  A A

  08/03/2012 at 5:33 pm

  • Radu salut,
   Forumul asta e mort deja de doi ani!
   Ponta a fost invitat in anticamera priveghiului!

   Theophyle

   08/03/2012 at 5:48 pm

 7. „Sper ca nu am gresit!”

  absolut deloc, Theophyle. dar eu încă sper că nu e totul în zadar. 🙂

  val_one

  08/03/2012 at 5:38 pm

  • Salut,
   multumesc 🙂

   Theophyle

   08/03/2012 at 5:47 pm

 8. Buna ziua,
  ma uit la b1 si ma distrez: invitate madam Campeanu si o doamna de la USL, parca Iordache au zis ca o cheama si cred ca e deputat, Domnilor, a facut-o mat pe madam Campeanu. Are o gura cat Lavinia Sandru si Liliana Minca la un loc si la puterea a patra!
  L-a criticat pe Crin Antonescu de n-a fost chip sa-i ia apararea sluga sa prea plecata, fosta doamna ministru Campeanu.
  S-a dat un filmulet porno cu niste lideri liberali din Mehedinti deci au avut subiecte de combatut,

  cedric

  08/03/2012 at 5:45 pm

 9. ce mult ii seamänä lui crinolin, cei din PNL;stricatzi violentzi obraznici,
  nu e de mirare, cä fac debandadä si plätesc asociali pt. piatza unirii
  sunt goläniile unui retardat, ce se vrea la putere.

  theo- nona

  08/03/2012 at 5:47 pm

 10. erata :doamna e de la UNPR

  cedric

  08/03/2012 at 5:47 pm

 11. „Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a abordat si problema imaginii negative pe care Romania o are in randul turistilor straini precizand ca aceasta are oarecare beneficii. Potrivit ministrului, turistii straini vin cu asteptari foarte mici in Romania si pleaca placut surprinsi.”

  Eddy Wagner

  08/03/2012 at 5:47 pm

 12. Aoleu! Imi pare rau de ce s-a intamplat cu familia omului, dar…ce naiba era cu toporul ala acolo si cu amicii lui ce cefe groase? Presedinte la tineretul PNL sector 2? Vai de capul nostru… Parca vad cum ajunge si baiatul asta vedeta TV (Capatos, Acces direct, etc.).

  johnny

  08/03/2012 at 5:49 pm

  • mai grav este că tînărul în cauză nu este vreo raritate în pnl. violenţa extremă este cuvîntul de ordine în partid şi mai ales la tineret. cei mai agresivi postaci din blogosferă sînt chiar tinerii liberali. nu se dau în lături nici de la ameninţări.

   val_one

   08/03/2012 at 5:58 pm

   • Acuma toate partidele mari au diverse gasti de penali violenti afiliate ba la unii ba la altii, in functie de cine plateste mai bine. Sunt necesari pt. caftelile administrate lipitorilor de afise adversi in campania electorala, pt. recrutarea de lumpeni dornici sa voteze de 2/3/4 ori, etc.
    Sa nu-l uitam pe celebrul dom’ Costel, „cu care nu e indicat sa gresesti”…

    johnny

    08/03/2012 at 6:14 pm

 13. Off topic si nu prea. Si alegerile ar trebui sa fie un fel de feeback.
  Nu stiu daca Oprescu e bagat sau nu in treaba asta, dar fiind seful la primaria aia ar trebui sa stie ce se intimpla. Conform hotnews, s-au cumparat niste amarite de chioscuri de tabla cu 37000 (treizeci si sapte de MII) de euro. Nici sa fie de aur nu are cum sa coste un chiosc atit. Aici in Elvetia, tara altfel a naibii de scumpa, am vrut sa-mi pun si eu o cabanuta in gradina. La 5000 de franci puteam sa iau un fel mini-palat, cu semineu cu tot, nu un amarit de chiosc. Zgircit fiind, am gasit o firma care vindea chioscuri de gradina din Romania cu 450 de franci. Inca 90 de franci a fost adusul chioscului. L-am montat eu insumi anul trecut si va zic ca vecinii au crapat de invidie. Chioscul made in Ro e de forma hexagonala si pe trei laturi are o dantelarie de lemn cu gaurele, ce mai, o bijuterie. Daca eu in Elvetia am gasit chioscuri facute in Ro cu 450 de franci, unde naiba au gasit romanii chioscuri cu 37000 de euro?
  La asemenea tun cetatenii ar trebui sa dea feeback negativ, adica sa nu-l voteze nici naiba pe Oprescu si nici gasca de consilieri care au aprobat asa ceva. Vor da cetatenii acest feedback? Mie teama ca nu.

  Aha

  08/03/2012 at 5:49 pm

  • Salut,

   Din pacate in politica romaneasca a fost exlus exact feedback-ul. Poibilitatile de a da un feedback consistent si greu de ignorat alesilor neamului sunt minime. Faptul ca odata la 4 ani ai ocazia concreta, prin alegeri, e frectie la picior de lemn 😦

   Radu

   08/03/2012 at 5:54 pm

   • tastatura bat-o jelea 😦

    Radu

    08/03/2012 at 5:54 pm

  • Buna ziua, afacerea cu chioscurile nu tine de primarie ci exclusiv de ALPAB -e drept insa ca directorul ALPAB e in prietesug cu Oprescu.

   Claudiu A

   08/03/2012 at 7:23 pm

   • Seara buna.

    ALPAB e tzeava prin care Oprescu sifoneaza fonduri.

    EuCuMine

    08/03/2012 at 8:33 pm

    • Pana la urma o sa-l vedem si pe el de garda la DNA

     Theophyle

     08/03/2012 at 8:36 pm

     • Apropo de primarie, ce se mai aude cu programul electoral al lui Dan Nicusor? Ar fi trebuit sa puna materiale noi pe pagina sa zilele astea, insa pana acum nu e nimic nou.

      EuCuMine

      08/03/2012 at 8:41 pm

      • Nu se misca! Nu am vazut absolut nimic!

       Theophyle

       08/03/2012 at 8:51 pm

       • De pe Softpedia: [b]”Duminica 11 martie 2012 incepand cu ora 16 in gradina Green Hours din Calea Victoriei va avea loc o prima intalnire a lui Nicusor Dan cu sustinatorii si voluntarii din campanie. Va invitam. Va rugam sa retransmiteti informatia catre persoanele potential interesate.„[/b]

        EuCuMine

        08/03/2012 at 8:54 pm

       • O sa mearga @huniad sa ne comunice datele 🙂

        Theophyle

        08/03/2012 at 8:55 pm

       • Err, cum se bolduieste?

        EuCuMine

        08/03/2012 at 8:55 pm

       • Multzum frumoz.

        EuCuMine

        08/03/2012 at 8:57 pm

       • 🙂

        Theophyle

        08/03/2012 at 8:58 pm

 14. cedric,
  cu precupetze precum canpeanu, trebuie sä vorbesti la fel.
  dar PNL, este o asociatzie de securisti ,golani si interlopi,
  in fiecare zi, ies la ivealä säräciile lor si combinatziile mafiote

  cu asa un repetent-chiulangiu, mincinos si isteric, nu pot vedea
  tinerii un exemplu bun..

  theo- nona

  08/03/2012 at 5:52 pm

 15. multumesc, tuturor pt. uräri in aceastä zi,
  sä fie si pt. voi o zi minunatä.

  theo- nona

  08/03/2012 at 5:56 pm

 16. salut Theophyle! 🙂 La multi ani tuturor femeilor din comunitatea Politeia ! 😀 feedbackul trebuie cerut si primit cu prietenie. in domeniul in care activez „feedback” face parte din viata de zi cu zi. dar politicienii romani n au ajuns inca la acel nivel care sa i faca sa fie oameni in fata alegatorilor. ranchiuna si mandria primitiva ii tine departe de evolutie si pe politruci si pe propagandistii lor de orice culoare ar fi. 🙂

  zigzag

  08/03/2012 at 6:14 pm

  • salut Ziggy,
   grea viata cu democratia asta 🙂 Trebuie sa mai invatam!

   Theophyle

   08/03/2012 at 6:26 pm

 17. Buna seara 🙂
  Sorry @theophyle, nu cred in feed-back-ul din politica, cel putin nu la nivel de „mass”.
  Intr-o lume ideala, politicienii ar trebui sa fie o casta care nu de mass-feedback ar trebui sa aiba parte ci de un bunsimt-feedback. La fel ca invatatorul, care nu de feed-back-ul elevilor corigenti are nevoie, ci al celor reusiti in viata. Si care nu este instantaneu. Prefere un „domnul Trandafir” in politica decat un „Chicos Rostogan”. Iar politicienii, au rolul invatatorilor (si al managerilor) nu rolul vedetelor. Mass-Media a schimbat in mod tragic rolurile. Inclusiv rolul ei, cand din caine de paza a devenit pudel latrau.
  Unde este un Churchil care sa promita sange si sacrificii, unde este un porumbac care promite lacrimi si miere. Feed back-ul cred in ultima instanta ca este alterar, mai mut decat chiar cei de la butoane. Inclusiv derapajele lui MN si NR – care sunt raspunsuri media mai mult decat raspunsuri doctrinare…
  P.S. Multi ani doamnelor de ziua lor. Mai ales doamnei Demeter care ca o furnica, ne arata mereu pe blogul dumneaei ca exista si frumusete in viata.

  DanSu

  08/03/2012 at 6:35 pm

  • Errata: porumbacul promite lapte si miere…. (daca vine el.. 👿 )

   DanSu

   08/03/2012 at 6:37 pm

   • Salut Dane 🙂

    Theophyle

    08/03/2012 at 6:38 pm

  • Buna seara DanSu 🙂

   Cu multe multumiri pentru urare. Frumusete exista, ca si speranta. Trebuie sa o cautam insa mai mult in noi si in prietenii nostri de pe Politeia. 🙂

   desydemeter

   08/03/2012 at 6:49 pm

 18. cred cä, nu numai democratzia trebuie invätzatä, dar si sä
  spui stop, ce duce spre anarhie.
  dar e f. greu, cand explici cä unele golänii, mitocänii
  nu are nimic cu democratzia, se urlä,tzipä si se tävälesc.

  theo- nona

  08/03/2012 at 6:38 pm

 19. Razbunarea Europenilor? Cu aurul la control!

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/03/08/cu-aurul-la-control/

  Theophyle

  08/03/2012 at 6:38 pm

 20. ori ei, ori noi

  nu a spus cu kalasnicov?????????asa sunä

  theo- nona

  08/03/2012 at 6:39 pm

 21. DanSu,
  cite vieti imi mai dai sa pot prinde sotietatea visata de tine?
  😛
  Sa ne inervam cu tov. Iliescu:
  „Prin anuntul facut in Parlament referitor la majorarea salariilor, presedintele Traian Basescu si-a incalcat din nou atributiile constitutionale, a spus joi fostul sef de stat Ion Iliescu”.

  victor L

  08/03/2012 at 6:41 pm

 22. Mihai Neamtu la Badin

  cedric

  08/03/2012 at 6:46 pm

 23. Distinsa doamnă Cornelia Naum este mama celui mai tînăr președinte de partid din România, o femeie deschisă și care recunoaște, cu o sinceritate debordantă, că o decizie din 1972 era cît pe aci să văduvească PSD, peste ani, de marea speranță de reformă. ”Faptul că Victor s-a născut se datorează integral tatălui său, Dumnezeu să-l odihnească, pentru că eu luasem decizia să nu păstrez sarcina.”

  Ce barbat….el s-a dus la „loc cu verdeata” si noi ne chinuim cu fie-sau. Mai bine o lasa pe doamna sa-si duca planul pana la capat.

  ribelalu

  08/03/2012 at 6:46 pm

 24. Mihai Neamtu la B1 la emisiunea lui Badin.

  Giorgia

  08/03/2012 at 6:47 pm

  • Pacat ca sunt la servici si nu pot sa-l vad. Cine mai e pe acolo?

   johnny

   08/03/2012 at 6:50 pm

 25. Minca si Gust plus Rizea de la PSD

  cedric

  08/03/2012 at 6:51 pm

  • Pe astia ar trebui sa-i domine lejer, mai ales pe Rizea, care de obicei vorbeste prostii cu o viteza impresionanta. Daca si Badin ii mai ridica niste mingi la fileu, ar trebui sa iasa bine, desi cu asemenea interlocutori discutia nu se va ridica la cote inalte.

   johnny

   08/03/2012 at 6:55 pm

 26. Minca: avem aici un tanar presedinte de partid!

  cedric

  08/03/2012 at 6:59 pm

 27. Deocamdata discutia e despre bataia dintre un PDL ist si primarul PSD dintr-o comuna din Giurgiu. pe motiv ca PSDistul aduce deja multi straini carora le da vize de flotant, ca sa-l voteze.

  cedric

  08/03/2012 at 7:02 pm

  • Bun…ii aduce. Dar aia vin de undeva si nu mai voteaza acolo. Conform legii, pentru alegerile locale au drept de vot inclusiv cetatenii statelor UE. Undeva trebuie sa locuiasca, fie si fictiv, oamenii aia. Si acolo au drept de vot pentru locale.

   P.S. Orice plus pentru PSD (sau oricare alt partid) in comuna respectiva e minus pentru partidul respectiv in localitatile de bastina ale presupusilor flotanti.

   ribelalu

   08/03/2012 at 7:27 pm

   • nu si daca ii aduce de la o comuna PDL. Sau de la o comuna de parpangheli care nu voteaza daca e „pe de-a moca”.

    cinic

    09/03/2012 at 5:02 pm

 28. MN e la costum si cravata. E buna si Politeia la ceva

  cedric

  08/03/2012 at 7:03 pm

 29. Politeia e buna dar emisiunea e de rahat, pe un subiect de rahat. Ce ar putea discuta MN cu Rizea Ferrari? Mai ales pe tema alegerilor locale unde deocamdata NR nu are sanse sa participe. Si d-na Minca e la fel de agresiva pe tema „Legii haiducilor” cum era si cand era aghiotanta lui Felix si sotie de primar escroc.

  ribelalu

  08/03/2012 at 7:16 pm

  • Femeia aia e ceva de groaza.

   mishu jamie

   08/03/2012 at 7:18 pm

   • Si in afara Lilianei Loto Minca UNPR-ul a mai achizitionat-o si pe Aura Vasile. Ramane s-o mai primeasca si pe Olguta Vasilescu si trioul Ra-Tza-Tza va fi din nou in formula completa. 👿

    luminita

    08/03/2012 at 7:42 pm

    • da Luminita, dar mi-ar placea sa-l vad pe pogonici fata in fata cu Minca si cu Aura Vasile. Cred ca n-apuca sa deschida gura.

     cinic

     09/03/2012 at 5:03 pm

 30. nu sunt subiecte si interlocutori sa se desfasoare Neamtu. Emisiune ratata!

  cedric

  08/03/2012 at 7:32 pm

 31. MN la B1

  theo- nona

  08/03/2012 at 7:34 pm

 32. trebuie sä-si controleze ranjetul

  theo- nona

  08/03/2012 at 7:35 pm

 33. nu stiu acum, dar mama lui ponta era admiratoarea presedintelui Bäsescu
  acum probabil cu veninul caracteristic , mostenit dela iliescu, o fi infectat-o

  theo- nona

  08/03/2012 at 7:38 pm

 34. Hopa, ca MN zice si de Adormescu ceva sub forma unei intrebari: ” nu inteleg cum este cu putintza ca acest domn sa aiba timp sa se lege si de Plesu, si de X, ..Y; Z” si cam atat.

  luminita

  08/03/2012 at 7:57 pm

 35. Plec si eu de la servici. Bine ca ati comentat emisiunea, chiar eram curios.

  johnny

  08/03/2012 at 7:59 pm

  • Din pacate nu prea am avut ce comenta.
   Subiectul de acum de la Turcescu e mai interesant-demisia maestrului Dan Grigore din CNA, strans legata si de jignirea primita de la Adormescu, dar nu numai, e vorba despre gravele disfunctionalitati ale CNA-ului, mai ales intr-un an electoral.

   luminita

   08/03/2012 at 8:16 pm

 36. Interesanta emisiunea lui Turcescu. Bine ca l-a invitat pe Papahagi sa vada romanii cum vorbeste un om civilizat, elegant in comportare.

  cedric

  08/03/2012 at 8:31 pm

  • Salut Cedric,
   adevarat! omul chiar este 100%

   Theophyle

   08/03/2012 at 8:35 pm

 37. Incaodata constat ca Ficeac e o canalie. Mi-e scarba. Nu se potriveste deloc in emisiune. Duvaz se da la Papahagi cu obraznicie, simte pericolul comparatiei.

  cedric

  08/03/2012 at 8:51 pm

  • Cedric,
   a fost este si va fi o canalie. Duvaz a fost castrat de Base si de atunci il mananca socialismul!

   Theophyle

   08/03/2012 at 8:53 pm

   • si este singura canalie?
    este plin parlamentul de canalii cu ”3-silabe in loc de 4” in frunte
    😛

    skorpion

    08/03/2012 at 9:02 pm

 38. buna seara,

  constat din cele scrise de voi ca:

  MN nu l-a criticat ieri pe TB.
  MN s-a imbracat azi in costum.
  Deci ori el, ori altcineva citeste mesajele de aici si avem……………un feedback sanatos.

  theo-nona, mie chiar imi place ca omul ride, zimbeste sincer……nu mai este fals serios cum este grosul acestei tari, nu tu zimbete, nu tu risete, parca la unii le extragi cu clestele…
  oare este rusinos sa rizi, sa zimbeesti sincer? eu cred ca nu
  🙂

  legat de pavilioanele alea de 37.000 euro, presa ar trebui sa urle ca din gura de sarpe, dar cum sa urle, daca majoritatea este aservita usl-ului & oprescului…iar bizonii in extaz la latrine sau irealitati nu afla asemenea jaf…

  skorpion

  08/03/2012 at 8:59 pm

 39. „… doi securisti nevolnici …”
  care se numesc?

  Sorin FORŢIU

  08/03/2012 at 9:08 pm

  • Gise si Boda!

   Theophyle

   08/03/2012 at 9:15 pm

 40. Cica PDL pregateste pregateste un candidat surpriza pentru primaria Bucuresti.
  Se fac presupuneri!

  cedric

  08/03/2012 at 9:08 pm

  • Bine ar fi sa fie Nicusor Dan, dar nu vad PDL facand asta…

   johnny

   08/03/2012 at 9:13 pm

  • in nici un caz!

   Theophyle

   08/03/2012 at 9:16 pm

   • In nici un caz Nicusor Dan sau in nici un caz nu va face PDL asta?

    johnny

    08/03/2012 at 9:18 pm

 41. Si Buna seara, cu sarutari de maini Doamnelor & Domnisoarelor !!!

  Sorin FORŢIU

  08/03/2012 at 9:09 pm

 42. Papahagi da reteta :candidatul nu trebuie sa fie clona lui Oprescu:mistocar, panglicar etc
  El ar sustine pe cineva din societatea civila, pentru ca se opune demolarilor dezastroase, etc adica Nicusor Dan , om briliant, patriot, tanar si neangajat politic!

  cedric

  08/03/2012 at 9:11 pm

 43. Buna seara, n-am mai intrat de mult sa comentez, dar in momentul asta cred ca stiu cine va fi candidatul PDL la primaria Bucurestiului.. Emil Boc.

  oryon

  08/03/2012 at 9:15 pm

  • salut 🙂
   Nu cred nici mort! La Bucuresti – NEVER!

   Theophyle

   08/03/2012 at 9:17 pm

  • Pai ar avea vreo sansa?

   cedric

   08/03/2012 at 9:18 pm

   • 0 barat.

    johnny

    08/03/2012 at 9:18 pm

   • Sa se mai sacrifice a „n”-a oara? Abia s-o mai fi linistit.

    cedric

    08/03/2012 at 9:19 pm

 44. Buna seara,

  Acum sa-l vedem pe MRU din ce aluat e facut:

  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-11698971-tranzactie-uriasa-piata-energiei-nuclearelectrica-putea-incheia-contract-arcelormittal-pentru-furnizarea-2-8-twh-urmatorii-doi-ani-pretul-170-lei-mwh-surse.htm

  Nu stiu daca ma insel dar cred ca e prima data cand informatia apare inainte de incheierea efectiva a contractului.

  Mihai

  08/03/2012 at 9:25 pm

 45. Ma insel poate, dar oare ar fi un lucru chiar atit de rau?

  oryon

  08/03/2012 at 9:26 pm

  • Nu, in nici un caz. Singura problema este ca nu are cum. Este urat sincer!

   Theophyle

   08/03/2012 at 9:29 pm

 46. cine este dl. Papahagi,? f. civilizat f frumos a expus ce a vrut
  si cand a atins pe oprescu s-au crin, a fäcut-o f. bine; adicä- cum nu
  se face, färä sä sublinieze, dar f. bine plasat.

  theo- nona

  08/03/2012 at 10:15 pm

  • Un ardelen serios 🙂 ai aici datele:

   http://ro.wikipedia.org/wiki/Adrian_papahagi

   Theophyle

   08/03/2012 at 10:19 pm

   • Si eu ma pregateam sa-i dau linkul cu Papahagi. La Cristoiu nu ma uit ca l-a adus pe Nastase, iar tvrinfo mi-a disparut! Sunt foarte nefericit ca latrinele si realitatile se vad , bine-mersi.

    cedric

    08/03/2012 at 10:31 pm

    • Zile grele ne asteapta si noi nu avem „munitie” 😦

     Theophyle

     08/03/2012 at 10:35 pm

    • Pacat! Ai pierdut mult 🙂 Ce? Pai data viitoare…

     Emil

     08/03/2012 at 11:19 pm

 47. nu am väzut , un mizerabil mai mare ca Ficeac

  theo- nona

  08/03/2012 at 10:18 pm

  • Pai este!

   Theophyle

   08/03/2012 at 10:19 pm

 48. acum cristoiu face reclamä psd-ului,
  ii ridicä in slävi, repetä zilnic cä vor invinge
  il laudä acum pe escrocul gospodar ,cu ouäle clocite bonbo.

  theo- nona

  08/03/2012 at 10:20 pm

  • daca ii lauda pe pesedisti poti sa fi sigura ca pierd 😆

   Theophyle

   08/03/2012 at 10:22 pm

 49. theo,
  multzumesc f. mult, de mult , nu mi-a fäcut cineva o inpresie
  asa de bunä. sper ca cineva sä-l aseze unde ii este locul.
  da, astia sunt oamenii ce trebuie sä facä o altä romanie.
  aia la care eu sper, dar mäcar s-o apucatzi voi.

  theo- nona

  08/03/2012 at 10:26 pm

  • Da, Theo este un om de mare calitate care a intrat in politica, sper 🙂

   Theophyle

   08/03/2012 at 10:28 pm

 50. Buna seara, buna seara. Care are fi motivul ptr care Cristoiu lauda PSD? Eu una nu am auzit despre nici o realizare extraordinara in ultimul timp. trimiterea in documentare peste ocean a lui Sova nu se pune 🙂

  clemycali

  08/03/2012 at 10:32 pm

  • Salut clemy,
   vin alegerile si astia se arata pe cai mari! In afara de asta Cristoiu este prieten cu Nastase si inca cateva zile vine verdictul 😆

   Theophyle

   08/03/2012 at 10:33 pm

   • Stiu. Imi aduc aminte si acum de emisiunea in care Cristoiu se minuna de „operele de arta” din casa lui Nastase. 🙂 Dar caii astia mari nu prea mai sunt chiar atat de grozavi pe cat se aratau acum un an. Ce ti-e si cu viata asta 🙂

    clemycali

    08/03/2012 at 10:39 pm

    • a si primit / cumparat o carte 😆

     Theophyle

     08/03/2012 at 10:42 pm

   • Nu cred ca lauda PSD ul. Mai degraba, cum zice Theophyle, ii face statuie lui Nastase, doar -doar o impresiona ICCJ! Oricum , nu ma uit ca nu-l suport, inclusiv glasul! Iar Cristoiu, in ultima vreme, spala cam multe cadavre politice! Si nu inteleg de ce e singur in seara asta, trebuia sa aiba emisiunea cu Nelu Barbu ca nu e vineri.

    cedric

    08/03/2012 at 10:40 pm

    • Cedric, sunt miscari de trupe 😆

     Theophyle

     08/03/2012 at 10:41 pm

    • Cristoiu a spalat dintotdeauna cadavre politice. Doar ca nu a facut asta vizibil decat in ultimii ani. Sau nu a fost chiar atat de vizibil si deranjant.
     In fine trebuie sa fug din nou catre clase. ne mai citim si maine 🙂 Noapte buna tuturor.

     clemycali

     08/03/2012 at 10:42 pm

     • O zi buna clemy 🙂

      Theophyle

      08/03/2012 at 10:43 pm

 51. am auzit cä la UNI-Cluj, a castigat un profesor bun
  si culmea, nu era sustzinut de fosila marga

  theo- nona

  08/03/2012 at 10:36 pm

 52. Sever Voinescu a fost admirabil, se referea la Ponta cä la
  pedepsit pe Sova si la trimes in america
  a spus cä a fost ca si goe, adus de mamitza la bucuresti ,cä
  rämane repetent, s-au asa ceva. e intradevär de rasul curcilor
  acum sä-l trimetzi pe un POLITICIAN SI ISTORIC , sä plece drept
  „pedeapsä” la plimbare.

  theo- nona

  08/03/2012 at 10:44 pm

 53. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11699253-ultima-ora-ioan-aurel-pop-este-noul-rector-universitatii-babes-bolyai.htm

  Mare infrangere, a pierdut candidata sustinuta de Marga!
  In schimb la Politehnica Bucuresti am auzit ca Abramburica a fost aleasa Presedinte al Senatului. S-a aranjat!

  cedric

  08/03/2012 at 10:46 pm

  • Am vazut poza ei pe HotNews seamna cu o activista PCR din anii ’50 leit Ana Pauker!

   Theophyle

   08/03/2012 at 10:51 pm

 54. Stirea cu Abramburica n-o gasesc pe internet, trebuie sa asteptam confirmarea.

  cedric

  08/03/2012 at 10:48 pm

  • nici eu!

   Theophyle

   08/03/2012 at 10:51 pm

 55. sper ca sä nu fie influentzat verdictul, Nästase trebuie sä fie pedepsit
  si voicu si vantu si voiculescu-turnätorul, etc,.
  sä le inhatze si banii.
  pe fratzii Negoitzä interlopii proxenetzi, sä le i-a averea escrocatä

  theo- nona

  08/03/2012 at 10:49 pm

  • sa speram Theo, sa speram!

   Theophyle

   08/03/2012 at 10:52 pm

 56. oricum pitulicea v-a trebuii sä aleagä, ori Unii ori parlament,
  dacä vor respecta legea.

  theo- nona

  08/03/2012 at 10:52 pm

 57. Andronescu nici nu cred ca are drept sa mai candideze pentru ca este pensionabila in perioada mandatului. Cred ca PSdistul care mi-a spus stirea visa doar la alegerea ei!

  cedric

  08/03/2012 at 10:55 pm

  • nu stiu, dar nu gasesc nimic!

   Theophyle

   08/03/2012 at 10:58 pm

  • Un castig tot este. Nu va mai avea drept sa candideze pentru parlament.

   ribelalu

   08/03/2012 at 11:01 pm

   • Daca astia castiga, schimb legile. Nu ca legile existente l-au deranjat pe Felix si liota de penali din toate partidele!

    Theophyle

    08/03/2012 at 11:03 pm

 58. Buna seara!
  Are Cristoiu un „dar” sa faca interviuri cu oameni aflati pe ultima suta de metri, ceva de speriat. A fost Vantu, acum Nastase, sa urmeze Felix?

  ribelalu

  08/03/2012 at 10:59 pm

  • Buna 🙂
   Doamne ajuta !

   Theophyle

   08/03/2012 at 11:00 pm

  • Unde nu da Domnul?! As fi in stare sa ma sacrific si sa urmaresc interviul!

   cedric

   08/03/2012 at 11:02 pm

 59. oricum deontologia lui cristoiu pute de la 7 poste, deunazi a tras si un articol in care il ridica in slavi pe acelasi om din cornu

  skorpion

  08/03/2012 at 11:00 pm

  • skorpi,
   tu chiar cauti deontologie?

   Theophyle

   08/03/2012 at 11:01 pm

 60. citeam adineaur un articol , despre marius oprea si un securist motzoc,
  acest m.o. este bolnav cu sigurantzä, este interesant ce multzi bolnavi
  la cäpusor sunt in PNL, sincer chiar f. multzi. vizibil clar e si la crinolin.
  cand am auzit, credeam cä sunt numai räutätzi, dar se pare cä e sigur .

  theo- nona

  08/03/2012 at 11:04 pm

 61. @cedric,
  intr-adevar vocea lui nastase este gretos de blajina, in schimb privirea este de animal de prada…
  cristoiu este un puiut pirlit linga nastase. am urmarit 5 minute emisiunea…

  skorpion

  08/03/2012 at 11:04 pm

 62. cred cä a venit intentzionat la EVZ, sä facä jocul USL

  asta este inpresia mea din tot ce face zilnic.

  theo- nona

  08/03/2012 at 11:07 pm

 63. Banciu confirma ce am postat eu zilele trecute. Antena 3 a tras de timp pentru a putea fi judecata „la znop”” 150.000 pentru 9 infractiuni =) 16.000/bucata. Aproape ca la politie: jumatate din minimul amenzii.

  ribelalu

  08/03/2012 at 11:08 pm

  • Pai ce vrei omule – si-au lasat toate cozile de topor pretutindeni!
   asta o sa-i si duca la naiba in opozitie, pe prostii astia de pedelisti!

   Theophyle

   08/03/2012 at 11:11 pm

   • Pai de-aia si zic ca nu vor schimba pe toti sefii cand vor veni la putere: mai mult de jumatate sunt ai lor

    ribelalu

    08/03/2012 at 11:13 pm

    • pai este chiar asa!

     Theophyle

     08/03/2012 at 11:15 pm

 64. skorpi,
  nästase are voce de travestit, un rinocer cu voce de oaie

  theo- nona

  08/03/2012 at 11:10 pm

  • Cred ca BASESCU ii este cosmarul 🙂 Altceva nu spune.

   Emil

   08/03/2012 at 11:42 pm

 65. Ei buna seara din nou. Clasa anulata din ratiuni necunoscute 🙂 Am timp de taclale 🙂

  clemycali

  08/03/2012 at 11:17 pm

  • A ajuns aurora boreala pana in California 😆

   Theophyle

   08/03/2012 at 11:19 pm

 66. Ce porcarie! Gadea s-a dus la CNA cu bolnavii de cancer in faza terminala sa il apere ca el, in emisiune, a luptat pentru ei. Ce nimicarnitza de om, ca toti oamenii lui Felix, inclusiv el.

  cedric

  08/03/2012 at 11:18 pm

  • nemernic ca seful lui!

   Theophyle

   08/03/2012 at 11:20 pm

  • abject santajul lui gadea, no comments…

   skorpion

   08/03/2012 at 11:20 pm

  • e real?

   intamplator

   08/03/2012 at 11:20 pm

  • Bautura e de vina.

   clemycali

   08/03/2012 at 11:26 pm

   • nu stiu ce, dar sunt tampiti rau! Pana la urma DD devine salvatorul natiunii. Greatza 😦

    Theophyle

    08/03/2012 at 11:30 pm

    • eu n-as da doi bani vechi pe sondajele astea:
     doar asa ,de dragul discutiei ,cum s-au facut ca in februarie erau nameti?
     am citeodata senzatia ca astia cu sondajele aplica cunoscutul principui al salesmen-ilor= vinde-i ce-si imagineaza el ca ii trebuie sa fie fericit

     intamplator

     08/03/2012 at 11:39 pm

     • Prin telefon, nu?

      Theophyle

      08/03/2012 at 11:42 pm

      • n-as crede ca sunt atit de spalati pe creier romanii;eu as spune ca dd asta va lua la vot max 60 pct din rata de audienta a postului tv-nu stiu cit e,dar asa as interpreta eu voturile lui

       intamplator

       08/03/2012 at 11:45 pm

     • sau mai plastic,mi-am adus aminte de un banc:
      joe& itzakh salesmen la frigidere GE la eschimosi;
      joe nu vinde niciunul;itzakh tot cerea reinoirea stocului
      dupa o vreme ,se intilnesc ;joe ? cum le vinzi mai frigidere?itzakh: le spun ca afara sunt -50 gr iar in frigider numai -2

      intamplator

      08/03/2012 at 11:42 pm

  • nu va suparati, dar la ce oameni a gasit PDL la Iasi, cu cine naiba sa voteze ? cu Oajdea?
   nu ca as fi eu votant OTV sau USL, dar de 20 de ani, nici PNL, nici PD/PDL nu s-au ocupat serios de resursa umana. au adus abonati la posturi parlamentare de la Bucuresti (Vosganian, Amedeo Lazarescu…) si acum se vede rezultatul.

   val

   08/03/2012 at 11:45 pm

   • evident, acel „cu cine naiba” a se asocia cu performanta pdl-ului
    ma mai ia si pe mine tensiunea pe dinainte…

    val

    08/03/2012 at 11:53 pm

 67. si adevärul, nu poate fii crezut, dar dupä cum stitzi
  DD nu este independent cum se dä, voiculescu e la
  mijloc cu escrocherii si bani.

  theo- nona

  08/03/2012 at 11:28 pm

 68. noapte bunä .

  theo- nona

  08/03/2012 at 11:29 pm

 69. Ca tot veni vorba de feedback, oare ce feedback are Basescu? Ca daca ne luam dupa puzderia de sondaje saptaminale si toti analistii aciuati pe la diverse televiziuni, fara guvern USL din toamna nu scapam. Odata cu 60% al lor, sau in alianta cu DD, il pun pe Antonescu presedinte la senat. Indiferent daca Basescu il numeste sau nu pe Ponta tot se lasa cu suspendare rapida. Antonescu fiind prezidentul perfect pe post de momie impaiata, de institutia prezedintiala se va auzi odata pe an, de revelion. Astia saptaminal promit ca se alege praful de toate reformele dragi lui Basescu, educatia, justitia, coful muncii, etc. Si desi Ponta a tot promis ca nu se atinge de DNA, ANI, etc, citeva mici articolase de lege care sa le transforme in agentii si departamente de bagatori de seama tot incropesc ei.
  Cu toate astea, mie nu imi pare deloc ca Basescu arata si se comporta ca unul cu sabia deasupra capului. Ba mai si face planuri de viitor prin parlament. Are piratul alt feedback decit restul lumii?

  Aha

  08/03/2012 at 11:48 pm

  • daca nu suspenda ei inainte CCR-ul, cam greu cu suspendarea

   val

   08/03/2012 at 11:55 pm

  • Antonescu sa intre mai intai in parlament si mai discutam dupa. Desi se bate cu pumnul in piept, increderea populatiei in el este doar cu o idee mai mare decat in Basescu. Si cum sa va spun…Antenele „lucreaza” la imaginea lui Basescu de peste 10 ani…

   ribelalu

   09/03/2012 at 12:14 am

 70. Deci Cristoiu a avut emisiune cu Nastase. He he, pai nici ca se putea mai potrivit. Gaina care naste pui vii din oule numarate de Nastase.

  Aha

  08/03/2012 at 11:56 pm

  • Asta o sa trebuiasca sa i-o puna lui Cristoiu pe cruce cand o muri. Asta a fost momentul in care presa romaneasca a luat-o la vale.

   clemycali

   09/03/2012 at 12:08 am

 71. Dragii mei,

  Da’ mai lăsaţi naibii politica pentru o secundă. Vă invit la o bucată de Germania:

  Bogdan Popa

  09/03/2012 at 1:32 am

  • iar am venit după ce s-a spart gaşca.

   noapte bună tuturor,

   Bogdan Popa

   09/03/2012 at 1:54 am

 72. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  09/03/2012 at 7:24 am


Comentariile sunt închise.