Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O judecata solomonica

Judecata lui Solomon este  o poveste Biblica (Vechiul Testament), în care regele Solomon a decis între două femei care pretindeau fiecare ca sunt mama aceluiasi copil. Cartea a Treia a Regilor (3:16 – 3:27)

Noroc ca nu sunt nici Solomon si nici nu trebuie sa folosesc o stratagemă pentru a stabili adevărul. Sunt un  simplu catatean, cu opinii pe care nu le schimb in bataia vantului pe baza unor popularitati, mode sau interese personale. Totusi hotararea nu a fost simpla si – probabil nici consecintele nu vor fi simple. La data de 03/10/2009 ne-am declarat adeziunea fata de Basescu (Traian Basescu candideaza pentru un nou mandat). La data de 01/02/2010 am inteles ce poame acre sunt in PDL ( Criptograme portocalii: Reformă? Care reformă?), la data de 05/03/2011, chiar nu i-am putut suporta (PD-L: Închis pentru inventar!)

La data de 26/09/2011 am aderat la crezul dlui Neamtu si al “Noii Republici”. Astazi avem si noi ceva de spus! O spunem exact cum am spus tot ceea ce aveam de spus – CLAR!

Redactat de @Cetatean

Aceasta postare reprezinta iesirea din stand-by a comunitatii Politeia in privinta relatiilor cu Noua Republica. In urma discutiilor cu Theophyle si tinand cont de comentariile (mai vechi si mai noi) unor membri ca @Aha, @Creanga, @eugeni, @intamplator, @luminita, @mircea, @TDS, @ribelalu, @Sare’n’ochi @Valentin, @lumi(fara clonare), @huniad (enumerarea e selectiva si incompleta, cer scuze celor care nu se regasesc, dar care au comentat in aceeasi nota), am decis sa las deoparte neutralitatea in care am intrat atat Theophyle cat si eu dupa ce Noua Republica, prin vocile unor lideri marcanti (Andrei Vacaru si Stefan Vlaston) ne-au transmis, mai mult sau mai putin amical, sa lasam fluturii Noii Republici sa isi ia zborul si sa nu-i mai cicalim, intrucat se descurca singuri.

 Din 17 februarie, data ultimei mele postari avand ca subiect Noua Republica, am admirat in tacere zborul fluturilor, reprimandu-mi tendinta de a comenta pozitionarile politice ale prietenilor pe care i-am sprijinit inca de la inceput si pe care ii sprijinim in continuare.

Insa fluturele Noii Republici (conform frumoasei, dar inabilei metafore a lui Andrei) s-a apropiat periculos de mult de plasa paianjenului si lipsesc citeva batai de aripa pentru ca sperantele puse de prietenii, aderentii, simpatizantii si posibilii votanti in Noua Republica sa fie inghitite de un pradator politic care nu iarta.

Ma vad obligat sa las deoparte neutralitatea si, in numele comunitatii Politeia, sa iau pozitie fata de cele afirmate de Mihai Neamtu la sfirsitul saptaminii trecute (SURSA) si mai ales in discutia de ieri, 5 martie, de pe Hotnews

*******

Am citit cu mare atentie raspunsurile lui Mihai Neamtu la intrebarile puse de cititorii Hotnews si am ascultat si discutia lui cu Dan Tapalaga. Am fost placut surprins de doua aspecte si il felicit pe Mihai Neamtu pentru ca le-a afirmat raspicat :

 1. Asumand ca Noua Republica va deveni partid la timp, ea va avea candidati la alegerile legislative in marile orase si in Bucuresti. Vestea aceasta este imbucuratoare si merita salutata. Se pare ca NR (prin conducerea ei) a realizat ca cea mai potrivita strategie electorala este aceea de a viza doar electoratul urban, concentrandu-se asupra unor posibile fiefuri electorale, si renuntand la ideea de a recolta voturi de peste tot (cum sustinea intr-o vreme Mihai Neamtu, pe principiul « orice vot este bun »), ca si cum sistemul electoral ar fi proportional. Concentrarea resurselor umane si financiare pe anumite colegii electorale urbane, care ar putea fi castigate de NR, este deci de salutat si speram ca aceasta strategie devoalata de Mihai Neamtu sa nu fie schimbata.
 2. Asumand ca Noua Republica va deveni partid si va intra in Parlament in urma strategiei descrise mai sus, scopul ei este acela de a contribui, ca partid de dreapta, la eliminarea inconturnabilei UDMR din negocierile privind formarea Guvernului: « Votati-ne si sprijiniti-ne ca sa scapam de jocurile perverse ale UDMR ».  Afirmatia aceasta merita aplaudata si ar fi tare bine sa o vedem  pusa in practica.

Din pacate, aici se opresc toate lucrurile pentru care Mihai Neamtu merita felicitat, iar odata cu afirmatia « Votati-ne si sprijiniti-ne ca sa scapam de jocurile perverse ale UDMR » vine la pachet si o alta afirmatie ambigua, care baga electoratul in ceata totala : « Noua Republica este o formatiune independenta si nu un partener de guvernare ». Cum vrea NR sa elimine jocurile perverse ale UDMR daca nu vrea sa faca parteneriate de guvernare, fie ele si minimale ?

Lasam la o parte contradictia dintre cele doua teze mentionate mai sus si intram in miezul lucrurilor. Doua sunt aspectele observate in discursul lui Mihai Neamtu care m-au facut sa ies din neutralitate :

I. Critica acerba la adresa PDL si ignorarea aproape completa a USL-ului.

Cu exceptia unui singur raspuns scris, in care PSD-ul a fost tinta principala, dar nu singura a mesajului ofensiv al NR (« Cine vrea sa faca istorie vine la Noua Republica. Cine vrea sa faca bani din politica merge la PSD, UNPR, PNL sau PDL ») si a unui singur raspuns verbal, in care Nicu Banicioiu si Catalin Voicu au fost vizati, dar fara a fi explicit identificati ca membri PSD (« Eu am frisoane intr-o buna zi gindindu-ma ca Banicioiu ar putea fi Ministrul Tineretului si Sportului, ca un domn care a fost arestat pe nume Voicu ar putea sa fie seful Politiei Romane »), Mihai Neamtu a tinut-o intr-o continua, bolnavicioasa, penibila si inutila delimitare de PDL.

Inca de vineri, Mihai Neamtu a afirmat raspicat ca o alianta electorala cu PDL este exclusa, intrucat PDL este o «  o structura corupta ».  Raspunzand la o intrebare adresata de userul @Bogdan, pe Hotnews, Mihai Neamtu si-a explicitat ieri pozitia : « PDL trebuie sa se curete de corupti, de retele financiare suspecte si trebuie sa promoveze reforma interna inaintea reformei Statului….NR nu se va alia cu niciun partid inainte de alegeri. Dupa alegeri, daca intram in Parlament (si asta depinde si de mobilizarea dvs, a noastra tuturor), atunci vom putea sustine un program de guvernare anti-populist ». Prin urmare, nici o alianta pre-electorala (mi se pare de bun simt), iar dupa eventuala intrare in Parlament, « dupa alegeri, daca intram in Parlament (si asta depinde si de mobilizarea dvs, a noastra tuturor), atunci vom putea sustine un program de guvernare anti-populist. Decizia va fi luata democratic, prin consultarea filialelor. Sunt 35 la numar ».

A nu vinde pielea ursului post-electoral din padure mi se pare foarte intelept. Insa mi se pare copilaresc, eronat politic si perdant la nivel electoral a o tine (in dialogul cu Dan Tapalaga) intr-o o continua si exasperanta delimitare de Elena Udrea, Emil Boc (imi era si mila de fostul premier cate castane lua de la Mihai Neamtu), Ioan Oltean, Mircea Banias (a propos, Mihai Neamtu parea ca nu stie ca fostul senator PDL e acum la PC), a critica din toti rarunchii PDL-ul sub cuvant ca « nu cu un astfel de vehicul electoral va reusi Traian Basescu sa faca reforma statului ».  De bine, de rau, avem o lista absolut impresionanta de legi votate de acest vehicol corupt sau asumate de amaratul de Emil Boc, legi pe care Mihai Neamtu le ignora cu superbie de parca ar fi membru USL. A, ca legile acestea clar de dreapta nu sunt destul de indraznete, sau ca nu sunt suficiente, sau ca nu ating inca anumite zone la care Noua Republica este sensibila, asta e altceva. Insa de aici pina la a prelua aproape cuvant cu cuvant mesajul anti-PDL al USL e o cale lunga, pe care insa domnul Neamtu s-a repezit cu toata naivitatea politica si elanul de care poate da dovada (si aici are multe resurse, din pacate).

Pe drept cuvant remarca un user numit @sucaa de pe Hotnews : « D-nule Neamtu, observ ca mesajul principal al NR este anti-pdl. Stiu, o sa spuneti ca ei sunt la putere dar nu este suficient. Romania nu este corupta doar din cauza pdl-ului. Romania nu este birocrata doar din cauza pdl-ului. In schimb in Romania condusa de pdl aveti sansa de a construi un partid nou. Nu stiu daca acest lucru mai este posibil in cazul in care usl-ul va prelua puterea. Intrebarea este, daca veti ajunge in parlament, veti refuza aliante politice cu pdl-ul si veti face cu usl-ul? pt ca mi-e greu de crezut ca veti obtine un procent care sa va permita sa guvernati singuri. acest lucru trebuie clarificat inainte de a ne cere votul. nu vreau sa va dau votul si sa faceti cu el alianta cu usl-ul. dupa cum se misca acum partidele nu veti avea decat doua variante de alianta daca intrati in parlament. cu pdl-ul sau cu usl-ul. de asemenea, n-o sa va dau votul nici daca nu faceti alianta cu niciunul pt ca va fi un vot irosit daca stati in parlament fara nicio putere. majoritatea celor care va voteaza sunt anti iliescu&comp, nu anti basescu. cred ca pozitionarea ambigua o sa va coste. eram entuziasmat cand ai inceput, acum sunt dezamagit. mai ales dupa scena cu vestimentatia d-nei udrea demna de cancan. asteptam asta de la crin antonescu, nu de la dvs. vrem solutii de la dvs, nu doar critici. asta fac toti politicienii actuali si vedem unde s-a ajuns ».

Acest comentariu aproape ca ma scuteste de a mai lua o pozitie. Totusi, voi face cateva remarci punctuale sub forma unor intrebari de care sper ca onor conducerea NR, in frunte cu Mihai Neamtu si Stefan Vlaston, vor tine seama :

 1. Unde este critica acerba a NR la adresa USL, unde este pozitionarea pe care NR a avut-o la inceputurile ei, cand scria : « Revenirea stângii la putere in 2012 ar fi o lovitură letală la adresa reformei constituționale și a modernizării economice a tării »? Mihai Neamtu, ca auto-declarat om de dreapta, a uitat de USL si si-a gasit acum un nou adversar: « Multi oameni destepti si bine intentionati care sunt la dreapta in Romania… au un cosmar care este identic, cosmarul se numeste populismul ».
 2. Mihai Neamtu considera ca Noua Republica va intra in Parlament daca cere voturile cetatenilor pentru a stopa nu pe cutare politician din USL din colegiul X, ci o realitate politica proteiforma (de la care, sigur, se adapa toate partidele) dar fara chip, numita populism ?
 3. Mihai Neamtu considera ca in conditiile votului intr-un singur tur la legislative (care obliga electoratul sa voteze cu capul, si nu cu inima), in conditiile in care mesajul politic al candidatilor NR va viza in continuare PDL-ul ca partid si populismul ca realitate politica fara chip, si aproape niciodata USL-ul si candidatii sai (dupa cum deja se vede !), votantii de dreapta vor accepta sa isi iroseasca votul pe un partid care nu pare sa aiba sansa de a intra in Parlament si care, aparent, nu este dispus sa incheie aliante post-electorale negociate dur cu PDL ?

Cine l-a sfatuit pe Mihai Neamtu sa pozitioneze NR ca adversar politic al PDL si sa ignore USL-ul (crezand ca astfel va atrage voturile celor dezamagiti de PDL) ori este prost ori doreste in secret esecul NR in 2012 prin fragmentarea voturilor de dreapta, in numele unui iluzoriu succes pe termen lung al Noii Republici (« Eu as vrea ca NR sa fie principala forta politica de centru-dreapta in urmatorii 20 de ani » – Mihai Neamtu).

 NR nu are voie sa fie o mica hiena care se repede, alaturi de USL, sa se infrupte dintr-un partid erodat de guvernare si de coruptie, care va trage automat toate ponoasele in 2012. NR trebuie sa fie in mod natural o alternativa a PDL, pozitionandu-se ca partid de dreapta care isi asuma sarcina de a duce mai departe ceea ce PDL-ul nu a reusit sa faca la nivel legislativ. Amatorismul lui Mihai Neamtu care vorbeste cu Dan Tapalaga de « coagularea dreptei » dar critica la rupere PDL-ul si pozitioneaza declarativ NR ca singurul partid autentic de dreapta va sfarsi prin fortarea votantilor de dreapta sa voteze util, alegand raul cel mai mic : decit sa dau voturi unui partid auto-intitulat de dreapta, pe care l-am vazut criticand aprig posetele doamnei Udrea si despre care nu stiu cum imi va folosi, post-electoral, votul cu care l-am investit, mai bine votez tot cu PDL (care, sa nu uitam, inca nu si-a livrat publicului candidatii si s-ar putea sa existe suprize placute).

In plus, e o eroare politica sa ceri votul oamenilor si sa spui apoi ca, daca intri in Parlament, aliantele post-electorale vor fi decise de cele 35 de filiale. Asta arata ca, unu, Mihai Neamtu si conducerea NR nu isi pot asuma o decizie politica grea cu privire la guvernare si o arunca in mod facil pe umerii celor 35 de filiale si, doi, ca parlamentarii NR (cati vor fi ei), vor trebui sa asculte de filiale – o practica intalnita acum in toate partidele din Parlament, in care parlamentarii primesc directiva de vot strategic de la sefii filialelor din care provin si carora le datoreaza accesul in Parlament. Cine garanteaza ca unele filiale NR nu se vor incapatana intr-o atitudine maximalista, care va lasa un Guvern de centru-dreapta in minoritate, in loc sa forteze prin negocieri dure eliminarea din lista de ministri posibili sau din  programul de guvernare a unor focare de populism bine camuflat ?

4. Mihai Neamtu are complexe ascunse in fata acuzatiei cum ca NR este creatia unui laborator al PDL sau al Cotrocenilor? Am inceput (si cred ca nu sunt singurul) sa fiu excedat de dezmintirile si delimitarile pe care Mihai Neamtu le face ori de cite ori simte in aer pericolul  ca NR sa fie asimilata, la nivel politic, cu un partid apropiat de PDL si de Traian Basescu.  Mihai Neamtu sa se hotareasca: ori asuma barbateste faptul ca NR, ca miscare de dreapta care a pornit spontan de pe bloguri (asta o poate constata toata lumea citind Politeia si alte site-uri prietene), va fi mereu vazuta de adversari ca partid apropiat de Basescu si de PDL (iar acest lucru e un dat inconturnabil, care nu trebuie transformat intr-un dezavantaj, ci intr-un avantaj politic), ori spune clar ca vrea sa pescuiasca voturi in bazinul nehotaratilor si al celor care sunt mai degraba  pro-USL.  Am obosit sa ascult mereu la Mihai Neamtu aceeasi  repetata lauda de sine cum ca el a refuzat sa intre in PDL pentru ca PDL este partid corupt.  In regula, este optiunea sa personala si merita felicitat. O singura data si gata.

Insa ca lider al Noii Republici, el nu isi mai apartine : a starnit sperantele a zeci si poate sute de mii de votanti posibili si risca sa ii dezamageasca oferindu-le in loc de mesaje politice mature (care denota capacitate de a intelege cat poate fi preluat si cat poate fi criticat constructiv din guvernarea PDL) atacuri fashion pe tema Vuittoanelor Elenei Udrea, mutenie pe tema revenirii USL-ului la putere si eschivari cu privire la viitorul NR ca partid parlamentar. Nici un votant de dreapta nu va vota NR daca Mihai Neamtu si Stefan Vlaston (umbra sa publicistica) emit mesaje anti-PDL, care aduc periculos de mult cu cele ale USL.

Angelismul politic reclamat de Mihai Neamtu risca sa duca dreapta in opozitie. In fata spectrului USL-ului la putere si a lui Traian Basescu suspendat, electoratul (moderat, critic sau fanatic al) dreptei si cel care i-a acordat Presedintelui al doilea mandat va prefera sa voteze mai degraba un PDL corupt, dar care il apara pe Traian Basescu de o noua suspendare aducatoare de restauratie iliesciana, mai degraba decat o Noua Republica tafnoasa, juvenila  si imprevizibila  in pozitionarile-i politice.

 Consider ca ar fi mai bine din punct de vedere electoral ca Mihai Neamtu sa spuna clar daca, in situatia in care NR va ajunge in Parlament, va sprijini (intrand sau nu formal intr-un arc guvernamental de centru-dreapta) masuri clare de dreapta si daca Noua Republica va fi spinul din ochiul PDL, caruia ii va pune conditii politice grele  in schimbul sprijinului parlamentar negociat, pentru a-l forta sa se reformeze.  A raspunde unui posibil votant de pe Hotnews in acest mod: « Suntem pro-caracter. Suntem pro-inteligenta. Suntem pro-optimism. Suntem pro-bun-simt. Suntem pro-activi. Suntem pro-munca. Suntem pro-initiativa. Suntem pro-entuziasm. Suntem pro-viziune. Suntem pro-modernizare. Suntem pro-traditie. Suntem pro-patrimoniu. Suntem pro-justitie. Suntem pro-lustratie. Suntem pro-integritate. Suntem pro-transparenta. Suntem pro-responsabilitate » e gargara politica. Cu staif, dar tot gargara. Nimeni nu voteaza un partid de dreapta pentru astfel de generalitati sublime, dar care par vide de continut politic concret. Pasul  concret a fost facut zilele trecute de  Gabriel Biris si Mihnea Vasilache. Frontul fiscalitatii a fost deschis si acest lucru este de salutat, insa e inca firav si ceasurile sunt inaintate. Politeia va  ajuta NR cu viziunea asupra Constitutiei si cu masurile pe domeniul Justitiei, atunci cand serialul « Constitutia poporului suveran si Republica Judecatorilor » va fi finalizat. Nu mai este mult pana atunci ;  timingul politic si legislativ nu a ajuns inca la sorocul asteptat de mine.

Pe de alta parte, sa fie clar : Politeia nu impinge Noua Republica si oamenii ei spre compromisuri murdare si strangeri cleioase de miini cu coruptii din PDL sau din alte partide. Insa un partid parlamentar mic, curat, dinamic si pozitionat clar la dreapta trebuie sa aiba capacitatea umana si institutionala de a convinge electoratul potential ca nu este un irositor de voturi de dreapta, ci un negociator ferm care, odata ajuns in Parlament, nu traficheaza increderea votantilor ci, aparand voturile cu care a fost investit, negociaza transparent dar dur adoptarea unor legi care fac un pas spre dreapta mai degraba decit doi pasi la stanga.

II. Pozitionarea iliesciana la adresa Presedintelui Traian Basescu

 Nicaieri nu se vede mai bine problematica politica a lui Mihai Neamtu ca in pozitionarea de-a dreptul iliesciana fata de Traian Basescu:

« Traian Basescu va demonstra inteligenta politica si patriotism atunci cind isi va da seama ca el reprezinta trecutul intr-un mod fundamental, ca el vine dintr-o structura a tranzitiei care trebuie sa se desparta de viitorul Romaniei ;  si in acelasi timp cred ca in Romania e nevoie de pastrarea cutumelor, deci cred ca este absolut obligatoriu ca fiecare presedinte, orice nume ar avea : asa cum Ion Iliescu a putut sa incheie trei mandate fara o bruscare constitutionala a acestor mandate, si Traian Basescu trebuie sa plece in 2014 de la sefia statului si trebuie sa avem alegeri la timp in 2014 pentru un nou Presedinte ». « De ce nu ar fi utila o cuplare a alegerilor prezidentiale de cele parlamentare ? », intreba Dan Tapalaga.  Raspuns rapid Mihai Neamtu,  cu mina la piept : « Eu sunt un om de dreapta, domnule Tapalaga, si cred in cutume, cred in traditii, eu cred ca Romania are nevoie sa fixeze la un moment dat niste cutume, oricare ar fi ele, e important pentru climatul democratic al unei societati, e important pentru a nu bulversa mereu societatea cu anticipate sau cu lucruri precipitate ».

Pentru o astfel de pozitionare Mihai Neamtu merita… sa invete pe de rost Constitutia Romaniei, articolele 80-101 privind atributiile Presedintelui Romaniei, ca si cateva decizii ale CCR (Decizia 98/2008, Decizia 551/2009 si Avizul nr. 1/2007) care se refera la forta si limita atributiilor prezidentiale.

Mihai Neamtu a preluat in acest fragment citat mai sus intreaga linie de atac a lui Ion Iliescu si a USL-ului  la adresa Presedintelui Traian Basescu.  Remintesc distinsilor membri si cititori ai blogului ca Politeia l-a sustinut pe Traian Basescu in 2009, insa l-a criticat apoi ori de cite ori a avut ocazia indreptatita, fara a cadea insa in plasa inselatoare a discursului iliescianist, in care fluturele Noii Republici tine cu tot dinadinsul sa sfarseasca.

 1. In primul rand, stilistic vorbind (ca sa preiau o expresia draga lui Mihai Neamtu), tot fragmentul de mai sus este pus sun semnul conceptului de  bulversare, fortare, zdruncinare, bruscare constitutionala pe care ar face-o Traian Basescu daca ar accepta sa isi dea demisia in 2013. Or, pentru cine nu e de azi de ieri in politica, discursul delegitimant al lui mos Kagebila la adresa Presedintelui Traian Basescu are ca linie perpetua de atac faptul ca TB nu stie sa isi asume atributiile prezidentiale fara a forta la fiecare pas Constitutia. La orice iesire a lui Kagebila, ni se reaminteste ca Presedintele Basescu nu are voie sa fie  presedinte-jucator (desi CCR a afirmat asta raspicat in avizul nr. 1/2007), ca otraveste climatul democratic din Romania prin interventii pe care nu ar trebui sa le faca si ca, in linii mari, Traian Basescu este un permanent uzurpator al Constitutiei care trebuie suspendat cat mai repede, spre linistea noastra.Or, ce iti aud urechile, ca votant posibil al NR ? Acelasi discurs proferat si de Mihai Neamtu si de Ion Iliescu. Eu pot accepta ca Mihai Neamtu poate avea rezerve fata de persoana lui Traian Basescu, dar nu pot accepta ca Presedintele care a fortat doua referendumuri, dintre care unul valid, care a initiat revizuirea Constitutiei iorgovaniene, care a fost suspendat pe nedrept in 2007, care a facut din Romania  un punct  strategic pentru interesele militare americane, care a fortat PDL-ul si pe Emil Boc la adoptarea unor masuri si legi de dreapta pe care Mihai Neamtu ar trebui sa le aplaude si in somn, care a fost pavaza pentru procurorii si judecatorii cinstititi in fata politicienilor precum Catalin Voicu si a Sandeilor din vechiul CSM, sa fie criticat in termenii iliescieni ai « bulversarii Constitutiei » ! Mai lipseste ca Mihai Neamtu sa ceara suspendarea lui Traian Basescu daca acesta si-ar anunta intentia de a negocia o plecare mai rapida in schimbul votului pe noua Constitutie ! Mihai Neamtu trebuie sa inteleaga ca nu poti zbura in preajma plasei paianjenului iliescianist si sa nu fii prins pana la urma de el. Intai stilistic, dupa aceea politic. Cand linia ta de atac e aceeasi cu cea a lui Ion Iliescu, ai nevoie sa te duci, sa arunci apa rece pe ochi si sa revii la realitate.
 2. In al doilea rand, a face o comparatie intre modul in care Iliescu si-a exercitat cele trei mandate (citez « fara o bruscare constitutionala »)  si modul in care Traian Basescu isi asuma atributiile de Presedinte e ca o palma trasa in obrazul celor care l-au votat pe Traian Basescu si ca un zambet complice adresat lui Ion Iliescu. Deja ca vorbim de trei mandate, asta nu e bruscare constitutionala ? Ion Iliescu, tartorul mineriadelor, protectorul judecatorilor comunisti convertiti in Sandei, care au decis nerestituirea proprietatilor confiscate de comunisti, cel care a facut campanie pentru Nastase in 2004, care l-a gratiat pe Miron Cozma, etc. etc. astea nu sunt « bruscari constitutionale » ? Din modul in care se exprima Mihai Neamtu reiese fara putinta de tagada ca modelul pentru o asumare onesta si lina a atributiilor prezidentiale este insusi Ion Iliescu, cu ale lui trei mandate reale puse unul peste altul (« asa cum Ion Iliescu a putut sa incheie trei mandate fara o bruscare constitutionala a acestor mandate »), iar nu Traian Basescu, cu ipotetica sa plecare negociata in 2013.  Am trait sa o vad si pe asta, Ion Iliescu laudat de Mihai Neamtu pentru o pretinsa « normalitate » constitutionala pe care mos Kagebila mereu si-a revendicat-o doar pentru sine si a negat-o pentru ceilalti presedinti!
 3. In al treilea rand, teza ca Traian Basescu reprezenta trecutul si tranzitia este o stergere cu buretele a eforturilor aproape supraomenesti depuse de Traian Basescu de a scoate tara din chingile iorgovaniano-iliesciene ale acestei Constitutii. Daca Traian Basescu reprezinta trecutul, Ion Iliescu ce reprezinta, mai-mult-ca-perfectul ? Dovada ca pana si tinerii  super-scoliti in afara granitelor nu reusesc sa se desprinda de interpretarea iliesciana a articolelor din Constitutie, care se refera la Presedintele Romaniei  si conform careia orice Presedinte in afara de Ion Iliescu trebuie sa isi ceara scuze ba USL-ului, ba lui Stefan Vlaston (taricenist convins candva, adversar al lui Traian Basescu, acum vicepresedinte numit si nu ales al Noii Republici – a propos de traseism politic), ba lui Mihai Neamtu (prea grabit ca sa inteleaga ca de la pierderea puterii in 2004, Ion Iliescu a deschis un enorm front si un indelung razboi de uzura impotriva lui Traian Basescu, in care sunt atrasi, ca soldati de linia intai, pana si oamenii bine intentionati dar naivi) pentru modul in care isi exercita atributiile (pana acum, conform Curtii Constitutionale, fara nici o abatere grava sau conflict juridic de natura constitutionala declansat de presedinte care sa necesite interventia CCR).
 4. In al patrulea si ultimul rind, confuzia grava pe care domnul Neamtu o face intre cutuma (regula nescrisa, insa respectata chiar in lipsa unui act scris) si norma constitutionala (care fixeaza in scris, in art.83 al.1 din Constitutie, durata mandatului Presedintelui), nu este de natura a-i face cinste. Grabit sa isi aroge meritul de a respecta, ca om de drepta, cutumele, Mihai Neamtu se repede sa spuna ca «  Romania are nevoie sa fixeze la un moment dat niste cutume, oricare ar fi ele, e important pentru climatul democratic al unei societati ».

Altfel spus, nu conteaza continutul cutumelor, ci forma lor. Daca Iliescu a instituit cutume (« oricare ar fi ele »), Traian Basescu ar face bine sa le respecte, altfel este acuzat ca altereaza climatul democratic al societatii. Frumoasa interpetare teologico-politica ce pune litera deasupra duhului si care ii rapeste Presedintelui ales al tarii pina si dreptul de a demisiona cand doreste si de a folosi acest drept al demisiei ca o  eventuala arma de negociere ! Evident, Traian Basescu, ca Presedinte, trebuie inchis intr-un formalism gol al exercitiului atributiilor prezidentiale,  trebuie eventual obligat sa semneze ca primarul decretele, trebuie obligat sa respecte niste cutume (care ?) indiferent daca sunt bune sau proaste si trebuie amenintat ca daca face altfel este pasibil de a auzi si de la Noua Republica acuzatile pe care le arunca Ion Iliescu.

******

Inchei aici, si asa m-am lungit prea mult. Nu o fac insa inainte de a reaminti cititorilor ca prefer sa am o pozitie critica asumata transparent, in numele comunitatii Politeia, decat sa accept metoda inutila a « spalarii rufelor in familie ».  Si Politeia si Noua Republica fac parte din aceeasi familie, a celor care vor o altfel de politica. Insa Politeia nu va cautiona la nesfirsit, prin tacere auto-impusa, erorile politice ale lui Mihai Neamtu fara a-i atrage atentia acolo unde sare peste cal si cade pe magar. Politeia a asumat sustinerea Noii Republici, dar aceasta nu inseamna abandonarea atitudinii critice. Implicit sau explicit, prin postarile anterioare si prin aceasta, Politeia asuma un rol ca cel pe care l-ar vrea asumat, mutantis mutandis, de catre Noua Republica fata de PDL : critica transparenta si constructiva, intr-un orizont de dreapta. Ca viitor partid parlamentar, Noua Republica trebuie sa se obisnuiasca de pe acum. Caci, dupa o vorba de la Pateric pe care domnul Neamtu o stie cu siguranta, « Om se numeste sau cel rational, sau cel ce îngaduie sa fie îndreptat. Cel ce nu poate fi îndreptat este neom, caci aceasta se afla la neoameni ».

Written by Theophyle

06/03/2012 la 4:07 pm

478 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. bunä ziua,
  scris foarte bine, si sincer, persoana nu meritä in viitor ,nici o atentzie

  pt. mine MN, este un fel de s-crin-tel, cu cäbuci ce au culoarea dupä plac

  este rusinos, cä blameazä pe bäsescu , la al cärui nivel nu v-a ajuge niciodatä,

  decat il duce mintea pe el. drumul es deschis spre USL; are acelas discurs si

  minte ingustä..

  theo- nona

  06/03/2012 at 4:24 pm

  • theo, scuze, dar esti prea dura. Cred ca atacurile astea le face din nepricepere si din naivitate.
   Eu inca am incredere in Neamtu.

   Valentin

   06/03/2012 at 4:27 pm

   • Buna ziua all
    Dl Neamtu este doar o promisiune in acest moment si nu imi place cum evolueaza.
    Increderea se castiga greu.
    Votul poate mai usor.

    miki

    06/03/2012 at 4:35 pm

 2. Ma repet: dl M Neamtu este o fosta speranta in politica, dupa dictonul ca fiecare avanseaza pina la propria-i incompetenta.
  Asemenea vorbe: ” « Suntem pro-caracter. Suntem pro-inteligenta. Suntem pro-optimism. Suntem pro-bun-simt. Suntem pro-activi. Suntem pro-munca. Suntem pro-initiativa. Suntem pro-entuziasm. Suntem pro-viziune. Suntem pro-modernizare. Suntem pro-traditie. Suntem pro-patrimoniu. Suntem pro-justitie. Suntem pro-lustratie. Suntem pro-integritate. Suntem pro-transparenta. Suntem pro-responsabilitate »” par spuse pentru retardati.
  (Tot aici pe Politeia am fost contrat (chiar dur) cind imi exprimam nedumeririle fata de iesirile dlui Neamtu sau ale lui @TOG.)
  Orice ar fi, NR a pierdut un vot.

  victor L

  06/03/2012 at 4:27 pm

 3. Salut oameni buni 🙂
  am spus cred tot ce aveam in stomac. Sper ca cei din NR sa inteleaga ca nu au de a face cu niste idioti sau rai intentionati. Noi vrem o dreapta adevarata fara jde adjective aiuristice si adoptarea liniei politice de sorginte USL, inclusiv zevzecenile lui iliescu!

  Theophyle

  06/03/2012 at 4:31 pm

  • Totusi, mesajul vostru mi se pare cel putin radical. Eu as reveni cu o expunere critica ceva mai constructiva. Sigur, orice discurs, mai devreme sau mai tarziu se uzeaza si trebuie reinventat. Din exterior, cel putin, se pare ca intre Politea si NR canalele de comunicatie sunt inca deschise. Critica vehementa are un rol nociv in pastrarea deschisa a dialogului. NR are nevoie de mai multa expunere si in acest sens Mihail Neamtu face o treaba extraordinara, laudabila. Si trebuie sa intelegem ca exista o mare diferenta intre un discurs programat, pregatit, conform cu crezul politic si un discurs neprogramat, gen interviu, aparitie TV, etc. unde esti expus unor provocari neanticipate sau unde exista timpi care trebuie umpluti. Cam asa ar trebui analizate mesajele lui MN, observand cand, unde, ce a declarat, cat a durat expunerea (f. important). Va incurajez sa-i dati cel putin „the benefit of the doubt”. „Evidentele” nu sunt atat de clare. Sunt convins ca scopul este nobil. Sa-l sustinem in continuare!

   MihaiC - de dreapta

   06/03/2012 at 5:04 pm

   • MIhaiC, Mihai Neamtu are in contuniare nu numai beneficiul de care vorbesti, ci si sustinerea mea. Insa trebuie sa inteleaga ca daca mai face interviuri ca cel dat pe Hotnews, in care limba vorbeste si judecata politica doarme, ingroapa NR.

    Am asteptat mult timp pina sa scu aceasta postare, dupa cum am si mentionat. Cit despe canalele de comunicare, ele nu au fost niciodata inchise de Politeia.

    MIhai Neamtu a primit niste sondaje facute de Politeia care ar fi trebuit sa ii dea fiori, insa se pare ca nu a fost chiar asa.

    Cetatean

    06/03/2012 at 5:17 pm

    • citizen salut. Bravo pt. articol si pt. precizia „chirugicala” a argumentelor. Il rog si pe Theophyle si pe Huniad sa-mi reaminteasca care mare ideolog si-a condus vreun partid la victorie???? Real-politik (inclusiv parlamentarismul si guvernarea) nu miros frumos si n-au mirosit vreodata. Cel putin francezii au inventat o expresie superba care acopera tot RAISON D’ETAT! Si tot pe o linie cinica: „ideologia e o scuza pt. comportament nu motorul comportamentului” (Tom Clancy). NB. orice partid de dreapta din RO este acuzat de „pactizare cu Basescu”. Am fost ULUIT de ce spune Ciorbea la adresa lui Basescu in dorinta fostului PM de a re-captura PNTCD.

     cinic

     07/03/2012 at 9:58 am

     • salut! 🙂

      cinic, eu am incercat sa scriu clar, asa cjm vad eu. Preferam sa nu scriu ce am scris. Insa am fost mut din 17 februarie pina azi. A fost destul. Din pacate, intreviul lui MN, pe care il sprijin in continiare, cu critivca de rigoare, interviul pe Hotnews si moduil cum a raspuns la intrebari m-a scos din mutenie.

      Cetatean

      07/03/2012 at 12:58 pm

   • Salut,
    Sunt MihaiC. Avem dreptul sa fim respectati si nu atacati aiurea, banati si comentraiile noastre sterse! Asa nu mai merge si nici Basescu = Iliescu, nu aici, niciodata! Poate fi un inceput.

    Theophyle

    06/03/2012 at 5:17 pm

  • Sustin judecata Politeia.
   Marii criminalii impotriva Romaniei sunt toti grupati in USL.

   Sa nu se confunde acesti criminali cu niste gainari sau hoti mai mari oportunisti cu criminalii care zac in PDL si care si-o vor lua in barba si ei pe masura jafului. Astia sunt jefuitori si gainari, nu criminali tradatori.

   A A

   06/03/2012 at 7:34 pm

   • salut AA. Orice compromis, orice alianta, orice pact trebuie facut numai sa nu ne trezim cu USL la putere.

    cinic

    07/03/2012 at 10:00 am

 4. Opozitia nu prea nu poate fi criticata pentru ca nu este la guvernare 🙂 spune MN

  Atentie citi , poate observi ca in enumerarea fortelor raului MN nu prea foloseste sintagma USL !! in proportia in care o folosesti tu , ci se refera separat la PSD, PC , PNL.
  Referirile la PNL sunt cele mai putine. Daca nu ma crezi numara-le 🙂
  Si eu am crezut pina nu demult ca NR are complexul de a nu fi identificat cu pdl+tb.
  De ceva vreme totusi cred ca nu e numai asta si oportunistic vorbind o alianta postelectorala cu PNL va fi mai bine votata de virful ierbii

  Un tanar de stanga

  06/03/2012 at 4:36 pm

  • salut! am vazut, caci am fost foarte atent, insa am ales sa nu comentez. Cunosc cauza, ea e o boala veche a NR, credinta ca poate atrage tineri liberali.

   Cetatean

   06/03/2012 at 5:17 pm

 5. Ziua buna (x2).

  Am citit un anume pasaj al lui S.V. de pe fb, si ma simt nevoit sa comentez (desi stiu ca voi primi palme dupa ceafa de la Theophlye de-mi vor juca plombele pe care inca nu le am):

  ‘Ai de curu meu! Pai cu argumente d-astea de bashinator spalat pe cerebel de canalele colectoare vor sa iasa ei la inaintare?!? „Nu se afla la butoanele guvernarii, nu au de unde fura la nivel central.” Pfoa’ mha! Zici ca-i lumpenizat d-ala de pe hotniuz. Insul tre’ neaparat eject cat mai repede, altfel, pa si pu… la revedere damage control.

  EuCuMine

  06/03/2012 at 4:39 pm

  • S.V. e Stefan Vlaston, nu? Cred ca am inteles corect.
   Imi e mie jena de jena pe care ar trebui sa o aiba el daca a scris astfel de tampenii.
   Si este vicepresedinte NR…. de groaza!

   miki

   06/03/2012 at 4:44 pm

  • Aww, crap. Am gresit numele. Este Theophyle.

   Nu mancati in timp ce scrieti. Umpleti tastatura de grasime.

   EuCuMine

   06/03/2012 at 4:44 pm

   • Nici o problema 🙂

    Theophyle

    06/03/2012 at 4:56 pm

  • Sallut 🙂
   S-a dat liber!

   Theophyle

   06/03/2012 at 4:48 pm

 6. Mi-e teama ca va grabiti cu verdictele. Si cu invectivele. NR nu-i perfecta, dar e al naibii de perfectibila. Si sigur nu e falsa si fariseica in declaratiile ei pro-dreapta si pro-reformarea statului. Asa ca orice asociere cu Ion Iliescu si cu stanga sunt ofensatoare. Una este sa taxezi o stangacie de limbaj si alta sa arunci asupra intregii miscari umbra stangii. Pur si simplu nu este drept.

  blog de caine rau

  06/03/2012 at 4:45 pm

  • Mishule,
   1. care invective ?
   2. daca preiei o teza si incepi sa vorbesti despre „normalitatea” lui kghebila cineva trebuie sa te atentioneze ca o faci;
   3. Suntem pro-caracter. Suntem pro-inteligenta. Suntem pro-optimism. Suntem pro-bun-simt. Suntem pro-activi. Suntem pro-munca. Suntem pro-initiativa. Suntem pro-entuziasm. Suntem pro-viziune. Suntem pro-modernizare. Suntem pro-traditie. Suntem pro-patrimoniu. Suntem pro-justitie. Suntem pro-lustratie. Suntem pro-integritate. Suntem pro-transparenta. Suntem pro-responsabilitate » Cum naiba sa nu razi de asta! E penibil. Vrea sa invete OK, a venit timpul sa o faca! Noi nu suntem nici Turcescu si nici b1

   Theophyle

   06/03/2012 at 4:51 pm

   • 1. Postarea mea a aparut tarziu, am inceput sa scriu chiar sub primele 3 postari (4.24-4.27), dar ati fost mai rapizi si a aparut rupta de textele incriminate. Nu le citez aici, ca nu fac multiplicare de mesaj.
    2. Kaghebila n-are in ochii mei nici un drept, in afara aluia de a merge la inchisoare si la lada de gunoi a istoriei. Aici este ireductibil.
    3. Cand prinzi un spatiu media iti faci nitica reclama, nu? Nu mai fiti asa aspri.

    blog de caine rau

    06/03/2012 at 5:02 pm

    • Mishule, te asigur ca te inteeg perfect si iti dau dreptate, insa MN a scrinti-o rau la faza cu Iliescu, si asa ceva nu am de gind sa las sa se mai intimple.

     Cetatean

     06/03/2012 at 5:19 pm

  • E totusi dezamagitor sa vezi cum Cristian Preda pare intelegator compasiv si apropiat in raport cu tzeposhenia lui MN si in aceiasi timp sa il vezi pe SV bucuros ca Vosganian este „convins” de justetea NR

   Un tanar de stanga

   06/03/2012 at 4:54 pm

   • Asta m-a enervat foarte mult. Aici m-a pierdut total!

    Theophyle

    06/03/2012 at 4:56 pm

 7. nu a fost o stangäcie, de atatea stangäcii ii rämane
  limba se pare pa stanga, nici o problemä.

  theo- nona

  06/03/2012 at 4:52 pm

 8. Acum vreo luna am spus aici ca NR-ul a pierdut votul meu – dupa rasul isteric al lui Mihai Neamtu la emisiunea lui Turcescu (Bichir pe atunci). Acelasi ras s-a repetat acum o saptamana la aceeasoi emisiune (acum fara Bichir), cand Turcescu a scapat in direct un „s-a futut” citit dintr-un mesaj. Mihai Neamtu s-a hlizit ca un scolar ametit.
  Nu sunt nici pe departe psiholog dar cred ca acest comportament ale unui viitor presedinte de partid spun destule despre (in)capacitatea acestuia de auto-control, lucru inadmisibil pentru cineva care se doreste in clasa conducatoare a unei tari. Eu as vrea sa fiu reprezentat de un om care se controleaza in orice situatie, care este calm si rational, capabil sa transmite mesaje si sa indice directii de urmat si solutii de rezolvare, nu sa se poarte ca la o sueta impreuna cu (teoretic) inamicii sai politici.
  Faptul ca NR doreste sa muste dintr-o bucata electorala considerata (mai) facila – electoratul Pdl-ului, care deja are convingeri de dreapta si probabil ca se spera ca este mai usor de convins, cred ca este o greseala. Eu nu doresc ca voturile dreptei sa fie aceleasi ca numar, dar impartite intre Pdl si NR – eu doresc ca numarul acestor voturi sa fie mai mare, NR-ul sa arate ca poate lua voturile nehotaratilor pentru a intari dreapta in final.
  Asa cum am mai spus aici, nu vu vota NR si cred ca inceputul lor a fost ratat.

  victor.vb2

  06/03/2012 at 4:57 pm

  • Salut 🙂
   Noi inca mai avem sperante. Sper ca vom primi un raspuns. Alternativa va fi o delimitare!

   Theophyle

   06/03/2012 at 5:01 pm

 9. Off topic, dar merita.
  Curtea Europeana a Drepturilor Omului a respins, ca inadmisibile, in temeiul art. 35 par. 3 si 4 din Conventie, plangerile referitoare la incalcarea art. 1 din Protocolul nr. 1 aditional la Conventie, coroborat cu art. 14 din Conventie. Astfel, CEDO a constatat ca reducerea pensiilor reclamantilor, desi substantiala, constituia o modalitate de a integra aceste pensii in regimul general al pensiilor, prevazut de Legea nr. 19/2000, pentru a echilibra bugetul si a corecta diferentele existente intre sistemele de pensie , informeaza hotararicedo.ro.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11680318-hotarare-cedo-transformarea-pensiilor-speciale-pensii-sistemul-public-respecta-drepturile-omului.htm

  mar

  06/03/2012 at 5:00 pm

 10. Buna ziua. Excelenta postare care concentreaza toate temerile mele referitoare la NR.

  clemycali

  06/03/2012 at 5:04 pm

  • Salut clemy 🙂 am tacut trei saptamani. Am fi tacut in continuare pana in clipa cand apare Basescu = Iliescu! Asta nu se mai poate!

   Theophyle

   06/03/2012 at 5:18 pm

   • Chestia asta a pus capac, desi am avertizat in corectura Manualului de Comunicare pe care le-am trimis-o din ianuarie sa NU adopte o pozitie fata de Traian Basescu care, stilistic, ea identica cu cea anuntata de Neamtu ieri. Dar nu, Vlastn s-a sters la spate cu recomandarea mea, el a primit insarcnarea sa cloceasca 2 luni de zile un amarit de Manual.

    Cetatean

    06/03/2012 at 5:23 pm

 11. asata este f. bine, pt. mine si prietenii nostrii, e un capitol inchis.

  theo- nona

  06/03/2012 at 5:05 pm

 12. inca odata buna ziua;
  NR: eu unul ,posibil votant(inca nu sunt sigur ca voi vota)am spus ce cred in postarea anterioara;de unde naiba sa ghicesc ca acum vine @theophyle cu NR?
  ce spune @cetatean e absolut corect: ai numai 10 mii de semnaturi si te crezi buricul pamintului?te delimitezi de pdl-corect pina la un punct-dar deloc de usl????????sper ca dl neamtu nu s-a pierdut in ” meandrele concretului”
  i-as aminti dl neamtu ca suntem in postul Pastelui si un pic de retinere n-ar strica;

  ma asteptam la ” rata ” lui bibi de ieri…
  repet comparatia ,dar din cit am citit prin diverse locuri, intilnirea obama-netanyahu a fost ca intilnirile din anii 60 intre pcus si pcchinez;
  israelul si-a pastrat libertatea de actiune si a spus raspicat ca nu prea mai crede in ce spune obama;grea piatra agatata de piciorul lui ” yes,we can”

  intamplator

  06/03/2012 at 5:05 pm

 13. Buna ziua
  A pune semnul egal dintre Vlaston si Andrei mi se pare nedrept.
  Dar fiecare dintre noi are dreptul la parerea sa, pe care inteleg sa o respect.

  ela

  06/03/2012 at 5:08 pm

  • @ela
   buna ziua/de acord
   vlaston -out;deja e un ” sova”

   intamplator

   06/03/2012 at 5:10 pm

  • ela salut,
   Nimeni nu va pune semn de egalitatea intre ei. Niciodata. Andrei a fost si va fi prietenul meu, indiferent de ce se va intampla in viitor!

   Theophyle

   06/03/2012 at 5:12 pm

  • Ela, Andrei a fost neelegant, ca sa ma exprim asa. Intreab-o pe Demeter. Vlaston a fost de-a dreptul…. aici pe blog.

   Cetatean

   06/03/2012 at 5:12 pm

   • Ma crezi ca am vorbit cu ea despre asta? Si asta destul de curand…

    ela

    06/03/2012 at 5:25 pm

    • te cred, deci stii ca eu nu pun egalitatea intre Andrei si Vlaston. Insa Andrei si Vlaston au consonat, in zilele alea in care a scris el postarea cu Fluturele.

     Cetatean

     06/03/2012 at 5:37 pm

 14. Salutare la toata lumea!

  Postarea mea cred ca este suficient de clara si de lunga nu mai am ce comenta in plus decit in masura in are vor aparea alte elemente noi.

  Nu am de gind sa mai stau in stand by urmarind derapaje verbale care se transforma in gafe politice ca cele enuntate in text (cu referire la comparatia Iliescu-Basescu). Nu ma intereseaza daca lui MN ii place sau nu la nivel personal de Basescu, insa un lucru stiu sigur: nu are voie sa il dea exemplu pe Iliescu de normalitate constitutionala, pentru ca Iliescu a fost talpa iaduui la nivel politic si constitutional.

  Cine nu intelege chestia asta si ii face acolade stilistice lui Iliescu merita sa invete Constitutia pe de rost, art.80-101.

  Nu am de gind sa stau sa asist la dezastrul mediatic a comunicarii politice a NR din cauza lui Sefan Vlaston care credea in 2008 ca Presedintele vrea sa isi aserveasca toate instututiile statului si din cauza lui Mihai Neamtu care nu catadixeste sa gindeasca de doua ori de a se bate cu caramida in piept cum ca el crede ca Presedintele trebuie sa respecte „cutumele”, „oricare ar fi ele”.

  Cetatean

  06/03/2012 at 5:10 pm

  • Sunt nou pe-aici si, in general, citesc si nu comentez. Sunt atatia oameni inteligenti, informati si de buna credinta in Romania, incat am considerat ca nu merita sa intru in polemici pe care nu le pot stapani. Cat despre postacii de serviciu de pe bloguri si din presa, care injura orice luare de pozitie, nu merita luati in seama decat statistic (ingrijorator de multi!).

   Mihail Neamtu nu e impecabil, nu e Mesia, nu e nici macar Noua Republica. Sunt acolo oameni extraordinari, entuziasti, idealisti, chiar naivi ca mine, dar competenti pe domeniul lor, dornici de o schimbare reala in politica romaneasca. Poate or fi si fripturisti si ciolanari, dar inca nu s-au manifestat.

   MN si NR sunt cele mai bune oferte de pe piata. Reprezinta rosiile romanesti cu gust de rosii, in contraponderea celor de import, frumoase dar cu un gust indoielnic. E bine sa-l critici pe MN, e tanar si poate prea impetuos, vrea sa arda repede etapele, pt. ca ele trebuie arse ceva mai repede decat pana acum. Dar hai sa-l ajutam sa construiasca. Daca-l ucidem inainte sa se nasca, vom ramane tot cu alegerea raului cel mai mic.

   Daca MN nu s-a delimitat suficient de Basescu si PDL s-a spus ca e creat in laboratoarele de la Cotroceni; daca l-a atacat pe Iliescu, i s-a reprosat ca prea se intoarce la trecut; daca exemplifica cu un PSD-ist, trebuie mentionata si Udrea ca e rea; daca vorbeste cu Lazaroiu e Alba ca zapada, daca ii critica acestuia premonitiile isi tradeaza prietenii.Nici asa, nici altminteri. Toti il sfatuiesc, toti il critica, toti il ataca. Trebuie ajutat sa se nasca intai ca om politic si, dupa aceea, sho pe el.

   Va citesc si va admir de scurta vreme, n-am reusit sa aflu nici de la MN, nici de la alti neorepublicani cine e in spatele acestei comunitati Polteia si nici nu e important sa stiu. Stiu insa ca MN face un act de curaj care merita sustinut, cu toate poticnelile inerente unui incepator pe taramul nisipurilor miscatoare ale politichiei romanesti. Aveti avantajul anonimatului pentru a spune mai multe si mai bine decat ziaristii inregimentati. Dar nu uitati ca organismele aflate in conspirativitate pot ajunge sa se considere Dumnezeu pe pamant si, in realitate, sa fie mult mai aproape de celalalt, nenumitul.

   Cu respect,
   Florin Tomus

   Florin Tomus

   07/03/2012 at 12:59 am

   • Florin, intrebarea mea e simpla: poti sa iei locul USL in iunie si in toamna? Daca nu, nu face nimic care sa le favorizeze succesul. Altfel vom vorbi despre meritele lui X sau despre cuvantarea lui Y in timp ce ne priveste tabloul primului-ministru Ponta de pe perete. Cinic si simplu!

    cinic

    07/03/2012 at 10:06 am

    • Daca a fi in politica inseamna a fi pragmatic, pe mine m-ati pierdut; eu, pana la Basescu, am mers mereu cu perdantii, din idealism, din prostie, nu stiu.

     NR nu poate vorbi de alegerile locale pentru ca nu este inca partid, iar la toamna nu va putea face decat un simplu act de prezenta. Asta mai ales in conditiile in care beneficiaza de sustinerea pe care o vad aici, intr-o comunitate prietena.

     Va imaginati ranjetul lui ilici,daca ar citi pe-aici, ce temere sa mai aiba de tzangalaul asta, MN, de varsta lui Christos, daca ai lui il fac flenduri.

     NR nu trebuie sa ia locul nimanui, nici USL, nici PDL(poate al UDMR, daca ungurii ar intelege ca nu sunt reprezentati real ca cetateni, ci doar ca etnie ‘prima inter pares’).
     NR trebuie sa-i aduca la urne pe cei care nu mai au optiune de vot, pe cei (si de aici) care in loc sa fie vitejii tastaturii sa fie robi in strada, la strans semnaturi.
     Liberarea din robie vine prin suferinta, ne place ori nu; doar miscarea de la firul ierbii mai poate avea un dram de credibilitate in mocirla in care se afla politicul la noi.

     NR este privita ca un fat in pantecul mamei; la ecograf unii doctori vad mici malformatii care pot fi corectate intrauterin sau postnatal, altii decreteaza avortul. Probabil ca cei mai multi sunt indiferenti, nu le pasa nici de mama, cu atat mai putin de fat. Ramane sa va pozitionati.

     Florin Tomus

     07/03/2012 at 12:04 pm

     • Salut Florin,
      habar nu am cine esti si nici nu cred ca este esential, trebuie insa sa-ti mentionez cateva lucruriu pe care poate nu le cunosti:

      1. NR a inceput pe acest blog! Inainte de ce tu habar nu ai avut de existenta acestui demers;
      2. Mesianismul si toate epitetele sunt vorbe de claca care nu-si au loc in politica;
      3. Chestia cu pozitionarea este cea mai enervanta. Noi stim unde ne pozitionam – tu stii?
      4. Cum arata „pozitionarile voastre” acum ar trebui sa schimbati stejarul cu o salcie!

      Nu mai bine!

      huniad

      07/03/2012 at 12:29 pm

      • Salut huniad,

       Dupa numele conspirativ se pare ca suntem din aceeasi zona folclorica, eu sunt din Deva. Semicentenar, fost pilot militar de elicoptere; nume real, la cele conspirative am renuntat inca din 26 dec.1989, din proprie initiativa, dar nu-mi fac un titlu de glorie din asta. In schimb, nu sunt membru NR, ci doar simpatizant care plateste cotizatia si strange semnaturi.

       Vreau sa se intample ceva bun in tara in care imi vor supravietui urmasii. Pozitionari, stejar sau salcie, vorbe de claca, mesianism – n-au nicio valoare daca ne pierdem in despicarea firului de iarba.

       Ca apv-ist nu-mi pot aroga competente politice. Nu-mi ramane decat bunul simt si experienta de viata. Cu astea marsaluiesc in continuare, desi raman dilematic. Daca ma nasteam japonez, seppuku ramanea o optiune. Ca ortodox, chiar nepracticant, imi ramane doar suferinta.

       Doamne-ajuta! Numai bine!

       Florin Tomus

       07/03/2012 at 1:45 pm

  • Mihai Neamtu pentru noi joaca Tariceanu 2. Nici nu ma gandesc sa incurajez reusita unei astfel de grupari politice fara mama, fara tata, care ulterior s-ar potea lasa adoptata politic de cine stie cine. Imi voi conserva votul pt. PDL.

   Dorina Suhanea

   09/03/2012 at 1:46 pm

 15. Noua Republica nu va intra in parlament in 2012 nici criticind acerb PDL si pe Traian Basescu nici criticind USL .Nu va intra pentru ca nu a avut timp sa si consolideze pozitia in teritoriu.
  Noua Republica , daca se doreste formatiune politica, ar fi trebuit sa priveasca in viitor.
  Viitorul insa nu va fi darnic cu Noua Republica daca aceasta va murdari tot ce a facut Basescu ,Boc si inca citiva in aceasta perioada tulbure.
  In 2016 , probabil ca PDL va arata altfel, vom avea un alt presedinte , poate vom intra in alegeri dupa o guvernare USL si evident ca perioada Basescu Boc va aparea in alta lumina.In aceste conditii in memoria colectiva NR se va plasa alaturi de PNL PP DD printre cei ce auincercat sa si faca un nume micind cacat.
  NR va expira inainte dea trai cu adevarat.
  Eu am insa convingerea ca NR nu va ajunge la faza de partid politic.

  Tucu

  06/03/2012 at 5:12 pm

 16. buna ziua
  bun articol aproape ca nu am ce comenta la el,picatura care a umplut paharul si pentru mine este tupeul cu care la clasificat pe basescu om al trecutului,pot spune ca mn a picat examenul de lider politic,are caracterul mic din pacate.eu am indoieli de 3 luni in privinta lui si tot am sperat ca ma insel,din pacate acum sunt convins ca mn nu poate fi de dreapta, cu mn in frunte mie teama ca nr va deveni un partid de oportunistii.de 3 luni nu am vb nimic dar incepand de ieri mi-am dat seama ca daca tac fac rau asa ca am luat pozitie si o voi face ori de cate ori va critica dreapta,

  • Salut dan,
   am citit comentariul tau de dimineata, chiar mi-a parut rau 😦

   Theophyle

   06/03/2012 at 5:20 pm

  • N-as fi chiar atat de categoric in a afirma ca MN nu este de dreapta. Cu siguranta este. MN este de buna credinta, foarte entuziast, ca dovada ca s-a inhamat la coagularea acestei miscari, dar din nefericire / fericire ? este foarte tanar si mai are inca multe de invatat pana a ajunge un adevarat om politic. Eu ii acord inca toata increderea mea. Este un om destept si cultivat si cred ca va invata foarte repede. Speranta moare ultima. Sper in NR.

   carat

   06/03/2012 at 11:41 pm

  • Sunt intru totul de aceeasi parere cu tine, Dane! Aproape ma convinsese fratele meu sa ma inscriu in NR, am dat mesaje la vreo 80 prof. resp.cu proiecte europene, chiar am un sentiment de vinovatie ca l-am promovat pe MN, bine ca macar nu m-am inscris… Am mai patit ceva asemanator, eram in Miscarea Alianta Civica si era cat pe ce sa iau teapa cu PAC-ul lui Manolescu…

   Dorina Suhanea

   08/03/2012 at 2:50 am

 17. Dane, nu caracterul lui MN e problema, ci faptul ca se baga in belele singur daca nu il trage cineva de mineca. Nu are sfatuitori buni.

  MN trebuie sa inteleaga ca nu va face voturi pe seama lui Traian Basescu, un adevarat pradator politic in care si-a rupt dintii pina si Kagebila.

  Cetatean

  06/03/2012 at 5:21 pm

  • multam Theo

   cetatean;parerea mea e ca mn e contrar aparentei un om foarte ambitios si cand i se pune pata nu se mai poate controla,eu l am observat pentru ca la prima intanlire de la brasov, am vazut o iesire nervoasa care mie mia dat de gandit mai ales ca nu a avut nici rabdare sa asculte si sa inteleaga mesajul unui coleg.in timp vezi ca se leaga mai multe si ajungi la o concluzie,care pentru mine e clara.

 18. acum ceva interesant.

  toatä lumea a särit , vezi doamne ungureanu, ii dä una in cap lui udrea

  initzioatorii bazinelor de inot si piscinelor, sunt domnii Borbely si Blaga

  theo- nona

  06/03/2012 at 5:21 pm

 19. Ziua buna Teophyle, cinstiti boieri, boieroaice de dreapta ,razeshi si razashe de stanga 🙂

  Momirea NR de catre pnl mi se pare evidenta. In prima instanta suna bine: pnl-istii nemultumiti tinuti aproape, iar Vlaston+MN alesi. Daca stam si ne gandim bine asta arata un pragmatism iesit din comun a lui MN si S.Vlaston. Dar daca am gresit in aprecierea lui MN caracterizandu-l drept naiv si nestiutor?. Stiu ca ca suna exagerat pentru MN dar nu trebuie uitata influenta lui SVlaston. Nu cred ca trebuie omisa ca ipoteza de lucru.

  eugeni

  06/03/2012 at 5:22 pm

  • Salut eugeni,
   chiar nu cred, SV are un potential de convingere extrem de limitat 🙂

   Theophyle

   06/03/2012 at 5:26 pm

   • Pai aia este rau. Inseamna ca pozitia exprimata de MN este a lui MN. 😦

    eugeni

    06/03/2012 at 5:27 pm

  • salut. Imi place ideea. Si recenta acolada data de Vosganian lui Vasilache s-ar inscrie in linia aceasta. Deci ca sa re-frazez: in PNL se pregateste debarcarea lui Ipo-Crin si curatirea imaginii. Nu Tariceanu si Vosganian pot aduce o fata noua, deci sa punem pe MN in fata (si poate ne-om pastra electoratul). Interesant!

   cinic

   07/03/2012 at 10:10 am

 20. Buna seara frati Theophyleni,

  Din pildele lui Solomon (citez din memorie):
  Invata pre cel intelept si te va iubi, invata pre cel nebun si te va uri.
  Sa vedem ce reactii vor fi din partea NR.

  ovidiu

  06/03/2012 at 5:27 pm

  • Ovidiu salut,
   Cetatean si cu mine suntem profund religiosi. Pildele noastre vor fi intotdeauna din sursa in care noi o credem ultimativa!

   Theophyle

   06/03/2012 at 5:30 pm

 21. cetätzean

  are ” sfätuitori buni,” ce prin el atacä pe presedinte.
  a fugit puiul cu atza.nu e stangäcie ; nici naivitate e
  prostie, a fäcut si cu dna macovei la fel, a atacat
  partidul corupt pdl-din care face parte dna, minimum
  de bun simtz il obliga sä tacä.

  theo- nona

  06/03/2012 at 5:28 pm

 22. @Cetatean

  Foarte fain articolul. Exprima temerile mele.

  eugeni

  06/03/2012 at 5:32 pm

  • salut! 🙂

   Am ales sa vorbesc, cit inca nu e prea tirziu. Daca vroiam sa jubilez in noiembrie zicind „v-am zis eu”, taceam din gura.

   Cetatean

   06/03/2012 at 5:35 pm

 23. Baieti si fete, in adnotarea pe care eu am facut-o la Manualul de Comunicare al NR, in ianuarie, la fragmentul urmator:

  „Tot preşedintelui Traian Băsescu i se poate imputa că dezbaterea publică din România suferă dintr-un exces de personalizare şi psihologizare, motiv pentru care politica viitorului presupune reîntoarcerea neîncetată la valori, la respectul faţă de instituţii şi la dezbaterile doctrinare substanţiale sau disputele ideologice sănătoase„,

  am scris asa, ca propunere pentru NR:

  „Aiurea, aiurea, aiurea! Teza asta ca Basescu a personalizat si psihologizat lupta politica e lansata de Iliescu, ca raspuns la maniera lui Basescu de a juca mereu institutional. Iliescu a fost cel care a tratat mereu chestiile in termeni de simpatie si antipatie, insa si-a mascat retoric chestia asta. Basescu a jucat institutional, chiar daca a avut un limbaj colorat. Propun cu fermitate stergerea pasajului. Intr-unul din episoadele viitoare ale serialului Constitutia poporului suveran voi explica resortorile profunde ale acestei teze”.

  Ce a rezultat? Mare sef cu redactarea si cu forma finala, Stefan Vlaston, a livrat pasajul astfel:

  „Tot preşedintelui Traian Băsescu i se poate imputa că dezbaterea publică din România suferă de un exces de personalizare şi psihologizare (cazul Raed Arafat sau controversa privind Regele Mihai I). Noua Republică doreşte ca politica viitorului să presupună dezbaterea despre valori, proceduri şi instituţii”.

  Ok, nu m-am suparat, eu doar facusem o propunere.

  Insa baietii au recidivat si chestia asta nu se scuzabila. Cei care nu pricep miza politica si constitutionala bataliei Iliescu-Basescu sa se abtina, nu sa emita judecati in care Iliescu iese alb si curat.

  Cetatean

  06/03/2012 at 5:33 pm

 24. „Mihai Neamtu are complexe ascunse in fata acuzatiei cum ca NR este creatia unui laborator al PDL sau al Cotrocenilor?”
  Da. Motivul este unul: orgoliul, dar tulpinile sunt doua, complementare.

  In primul rand, M.N. a muncit ca sa creeze N.R. Si prin ‘muncit’ zic ‘tras in jug’, deci munca zdravana, alergatura, convins unii si altii, adica efectiv greu. Fara bani, e ‘dur, dur, d’etre’ partid in Romania, iar N.R. n-are nici macar finantele PRM-ului, ori asta poate fi suplinit (doar partial, insa) prin multa, multa bataie de cap. Cand hazanalele il prezinta drept o simpla emanatie a lui T.B. el se simte lovit crunt in orgoliu si simte nevoia de a se explica/dezvinovati.

  In al doilea (si ultimul) rand, M.N. sufera de ceea ce un nene mai… boem de fel (nu mai tin minte daca era Cartarescu sau altul) a numit „teama de cacat a omului orgolios”. Omul cu o anumita doza (mai maricica) de amor propriu nu vrea sa aiba susmentionata materie maro directionata spre el, deoarece, ori de cate ori da cu ochii de cunoscuti, are un sentiment puternic de rusine si simte nevoia de a se dezvinovati (x2), chiar daca el stie ca nu este, de fapt, murdar. Ori, M.N. este teolog; scrierea de capatai a crestinilor spune „Iar de va vor ocari, bucurati-va!” (citat aproximativ, nu tin minte versetul exact), iar un om firav a zis (mai acu’ ceva vreme) raspicat „I welcome their hatred!”. Daca vedre de diaree verbala au scriptica sunt deversate inspre ei, e un semn ca ceea ce fac este cel mai probabil corect.

  Insa pentru a suporta „the slings and arrows” a ceea ce trece drept media in tarisoara noastra, e nevoie de un ingredient magic, pe care, parerea mea (hac, literalmente, datorita palincii), M.N. nu-l poseda (de altfel, nici alti intelectuali, spre nefericirea noastra). Este vorba de smanes.

  Acum, cred ca nu stiam despre ce vorbesc cand am scris mesajul (prin filtrul paharului de palinca), dar mi-a luat prea mult ca sa-l compun, deci ma simt obligat sa-l postez.

  EuCuMine

  06/03/2012 at 5:37 pm

 25. Asteptam iesirea din stand-by sa imi scriu si eu parerea.
  Pentru mine NR este un capitol inchis. L-am deschis acum doua luni cand am decis nu numai sa ii sustin, dar sa ma si implic. Am trecut peste faptul ca intalnirea cu cativa membri NR mi-a lasat un gust teribil de amar, si am decis sa incep sa strang semnaturi si sa fac lobby. Ei bine, chiar in aceste momente mi-am taiat un mar langa tastatura si zeama se scurge pe foile cu cele 114 semnaturi adunate. Decizia de a nu-i mai sprijini am luat-o cam acum trei saptamani, in urma unor asumari de pozitie ale lui Vlaston.
  Pentru mine, sustinator Traian Basescu, a-l cataloga drept om al trecutului si a il critica fara a te atinge de USL e prea mult, si nu imi voi da nici macar votul in alegeri catre NR. Iar dupa declaratiile de ieri si neasumarea unei pozitii politice clare, sunt sigur ca nu imi voi schimba parerea pana la alegeri.

  Eduard

  06/03/2012 at 5:40 pm

  • mai omule, salveaza cele 114 semnaturi si da-le la baietii din NR!!!

   Cetatean

   06/03/2012 at 5:45 pm

   • Cetatene, nu pot. Sunt oameni in fata carora mi-am asumat o pozitie, i-am convins prin simplul fapt ca eu credeam in proiect, si atunci oamenii au decis sa mearga pe mana mea. Daca eu nu mai cred, cum le pot trada lor increderea?

    Eduard

    06/03/2012 at 5:48 pm

    • Eduard, poti face altceva. Mai asteapta sa vezi evolutia NR din urmatoarea perioda si vei decide daca merita semnaturile strinse de tine.

     Pentru cei din conducerea NR, sper ca mesajul lui Eduard e mai mult decit graitor decit postarea mea!.

     Imi pare rau sa citesc ce scrii, insa nu arunca inca semnaturile 😦

     Cetatean

     06/03/2012 at 5:50 pm

 26. @EucuMine, si eu am scris zeci de postari foarte documentate pe Justitie si nu inseamna ca nu accept sa mi se faca observatii de la altul mai avizat, ca bunaoara Mister Bascaliosul, caruia ii datorez tot ce stiu despre Sandei.

  Oricit ar fi muncit MN pentru NR, NR nu este doar proiectul lui personal, si observatiile care i se fac pentru ca acest proiect sa reuseasca or fi singeroase pentru orgoliul lui, dar sunt pentru binele NR.

  Cetatean

  06/03/2012 at 5:43 pm

 27. Salutari la toata lumea 🙂

  Din pacate postarea de azi reflecta foarte bine si dezamagirile mele fata de recentele schimbari de orientare a NR. Zic „din pacata” pentru ca as fi preferat sa nu fie cazul. Ca multi de pe aici am simtit/crezut/sperat ca NR va fi acea miscare politica ce va raspunde nevoii acute de schimbare a modului de a face politica in Romania, ca va face ca la urmatoarele alegeri sa pot da un vot sincer, neumbrit de eterna intrebare „oare asta era raul mai mic?”. Nu pare insa sa confirme aceste asteptari.

  Pe de alta parte, citind comentariile de mai sus, observ ca i se atribuie intentia de a musca din electoratul PDL. Personal, nu sunt de parerea asta. Orientarea recenta pare sa vizeze mai degraba zona de electorat urban tanar al PNL: relativ de dreapta, nu ar vota oricum cu PDL, il detesta pe TB (majoritatea din ei telespectatori fideli ai Antena 1,2,3, Realitatea TV si RTV), dezamagit de alianta cu PSD, dar fara o atitudine clara fata de Iliescu sau Revolutie, frustrati datorita marginalizarii PNL in teritoriu. De aici si delimitarile transante fata de TB, PDL.
  Ca observatie: o atitudine mai pro Basescu sau PDL ar risca sa convinga potentiali votanti ai Miscarii Populare si alegatori dezamagiti de PDL dar care nu ar vota cu USL. Actuala atitudine pare, prin perspectiva asta, deliberata, negociata.

  Radu

  06/03/2012 at 5:44 pm

  • „” Orientarea recenta pare sa vizeze mai degraba zona de electorat urban tanar al PNL: relativ de dreapta, nu ar vota oricum cu PDL, il detesta pe TB (majoritatea din ei telespectatori fideli ai Antena 1,2,3, Realitatea TV si RTV), dezamagit de alianta cu PSD, dar fara o atitudine clara fata de Iliescu sau Revolutie, frustrati datorita marginalizarii PNL in teritoriu”.

   Asa cred si eu, am avertizat de acum o luna, 1 februarie 2012 ca strategia asta e paguboasa:

   „Este o iluzie ideea ca membrii tineri ai PNL pot fi atrasi spre NR. Oricine a vazut profilul de votant tinar al PNL stie ca acesta voteaza cu PNL pentru ca e « cool » sa fii liberal si nu pentru ca seful partidului e Antonescu sau ca partidul a fost condus de Bratieni. Profilul votantului actual PNL este eteroclit dpdv al categoriilor sociale si este recunoscut faptul ca PNL nu are un « bazin electoral ». Fara existenta unui bazin electoral, NR nu are unde disloca electorat PNL. Cine a votat cu PNL in 2008, dupa suspendarea lui Basescu si meciul Tariceanu-Basescu, nu are nici un motiv sa nu voteze PNL si in 2012, dupa campaniile « Jos dictatura lui Basescu ! ». Asa ca strategia de a atrage membri tineri PNL care au votat PNL in 2008 este perdanta, pentru ca este ineficienta”.

   Cetatean

   06/03/2012 at 5:48 pm

   • Salut,

    Cum ziceam la finalul postarii, atitudinea pare a fi negociata. Zic asta fiindca in perspectiva alegerilor urmatoare ai cateva variante sa te asiguri ca USL nu ia >50%: reformezi PDL, captezi voturile de dreapta in solutii alternative gen MP, smulgi din electoratul USL. Sa fie NR a treia varianta?

    Radu

    06/03/2012 at 5:51 pm

   • Ca o paranteza: am fost surprins sa vad cati amici de ai mei, desi oameni in mod evident de dreapta, ca si conceptii si atitudine, au ca intentie de vot USL strict din motive de antipatie extrema (indusa, zic eu) fata de Basescu, Boc. Acestia s-ar regasi in noul profil al NR.

    Radu

    06/03/2012 at 5:56 pm

  • Radu salut 🙂
   Din nefericire, la noi viziunea se termina la peretele sau usa apropiata. Oamenii inca nu inteleg ce este o dreapta adevarata si ce inseamna liberatea de exprimare si a opiniilor!

   Theophyle

   06/03/2012 at 5:54 pm

   • Salut.

    Ca sa fac un joc de cuvinte, la noi viziunea e televiziunea. Noi nu avem viziuni, avem doar televiziuni care au confiscat aproape tot ce inseamna spatiu public, au deturnat complet notiunile de „dialog”, „polemica”, „opinie”, „critica”. In contextul asta nu avem de ce sa ne miram ca partidele noastre nu au „viziune” sau „doctrina”, fiindca astea sunt chestiuni plicticoase care nu fac rating. Aem televiziuni si asta ne ocupa tot timpul, lumea nu mai citeste o carte, daramite o doctrina politica. Iar televiziunile nu au timp si chef sa ne explice ca pentru „cei de acasa”, cum ne numesc ei (prosti pe romaneste)ce e aia „dreapta” sau „stanga”politica.

    Apropo, a mai observat cineva ca intotdeauna cand cineva critica pe altcineva in presa este prezentat ca „X il ataca pe Y”? Exemplu clasic de manipulare lingvistica …

    Radu

    06/03/2012 at 6:07 pm

    • Radule,
     eu am explicat exact cine sunt eu si ceea ce majoritatea membrilor Politeia sunt. Am facut si un graf! Nimic mai mult nimic mai putin 🙂

     Asta inseamna mai la dreapta de Crestin-democratia si mai la stanga de Conservatorismul clasic.
     am scris si ce e aia 😆

     http://theo-phyl-politea.blogspot.com/2010/01/conservatorismul-liberal.html

     Theophyle

     06/03/2012 at 6:14 pm

     • Nu ma refeream la tine 🙂
      Mai degraba la NR, care m-a impresionat cu viziunea, m-a dezamagit cu aplicarea 😦

      Radu

      06/03/2012 at 9:08 pm

 28. salut Theopyle! vad ca si NR cu al sau lider a picat in zoaia politica ce musteste in RO.totul se raporteaza la basescu: ori pro ori contra. nicio vorba despre proiecte , despre viitorul economic al acestei tari, nimic.2 gasti distincte: una care i ridica ode lui baselu si alta care da de pamant cu acelasi basel.tu stiai de mult ca vlaston sau cum s o numi e „taricenist”. deci era clar ce influenta va avea asupra tovarasului neamtu.toata mascarada asta cu pro si contra va avea un singur efect: din ce in ce mai multi oameni care nu s nici talibanii lui basescu si nici talibanii usl isi vor vedea scarbiti de viata lor si se vor mai prezenta la vot cand grupul divertis se va transforma in partid politic.

  zigzag

  06/03/2012 at 5:44 pm

  • zigzag, Neamtu cu tonele lui de diplome a ales sa se lase ipresionat de un traseist politic ca Vlaston pe care nu il recomanda nimic i nafara de postari umorale pe Contributors.

   Cetatean

   06/03/2012 at 5:51 pm

 29. Buna ziua!
  Din punctul meu de vedere mentinerea domnului Vlaston intr-o functie de decizie si de mare influenta (negativa) este greseala cea mai mare a NR. Transformarea domnului Neamtu este radicala. Acum cateva luni comenta aici sau pe Blogary si nu avea nimic impotriva nick-urilor si pseudonimelor sub care, in majoritatea covarsitoare a postarilor, comentatorii, persoane obsinuite, au adus plusvaloare ideilor de dreapta romanesti. Brusc, de ceva timp, anonimii de pe internet, cei care au rostogolit ideea Noii Republici, au devenit inamici. In curand o sa citesc ca suntem platiti, tradatori samd.
  Astazi dimineata, fara sa stiu ce postare o sa apara aici, am fost pur si simplu revoltat de magariile raspandite pe Facebook de domnul Vlaston. Asa de rau incat am renuntat chiar si la anonimitatea (din motive personale adoptata) data de sageata asta cu varful in jos si spre stanga.
  Cum ACTA nu e inca in vigoare si nu am protejat nici la OSIM gravatarul, il pot ceda oricand NR. Cred ca simbolul „ribelal” se potriveste la fix gudurelilor vlaston-vosganiene.
  Pentru ca in timpul liber, ca amuzament, mai am obiceiul de a paria pe rezultatele sportive, de acum inainte nu voi mai „paria” inainte de „meci” ci voi paria „live” in functie de desfasurarea competitiei. In momentul de fata MRU are cota mai buna decat MN. Si are si un fel de Murinho in spate, mult, mult,mult mai bun decat ….sa zicem Hizo, antrenorul NR.

  ribelalu

  06/03/2012 at 5:53 pm

 30. Pai gresesti putin, MRU are cota mica 😆 Are un 1.10 asa.

  Eduard

  06/03/2012 at 5:55 pm

  • Nu am zis mica, am zis „buna” in sensul de favorit 🙂

   ribelalu

   06/03/2012 at 5:56 pm

   • Pai aia nu e o cota buna 🙂

    Eduard

    06/03/2012 at 6:03 pm

 31. Salut tuturor,

  In primul rand merci @cetatean pt preluarea comentariului meu de pe hornews. Eu semnez cu @sucaa acolo si este user inregistrat. Nu ma asteptam sa fie preluat aici. 🙂
  Raspunsul primit a fost halucinant… m-am enervat ca nu pot raspunde la mesajul lui sa ma tina minte. Acum m-am mai calmat. Dar prea ne ia de idioti..
  Prima si prima data m-a dezamagit cu trimiterile lui la vestimentatia blondei din pdl si printre putinele mele comentarii de aici am reactionat aici chiar in timpul emisiunii de in final a iesit un pic de galceava pe blog si mi-a parut rau ca am starnit-o. Nu stiu, dar ceva din modul in care a atins subiectul ceva m-a deranjat. Era un aer superior de tipul lui crin. Nu o apar pe udrea dar de la el asteptam un pic de decenta pe care atunci, fara suparare, n-a avut-o.
  M-am entuziazmat cand am auzit ca vrea sa faca partid dar acum deziluzia este cumplita. Asteptam de la ei solutii nu cancan si huo. Ei de la comunicare ar trebui sa inceapa sa se deosebeasca de actuala clasa politica pt ca nu am inca pretentia la fapte. Daca de aici dau cu nuca-n perete atunci ce ma astept ca vor faca in parlament?
  Total de acord cu articolul de mai sus chiar daca nu cu aceeasi exprimare. Sunt programator, nu excelez la capitolul asta 🙂

  Laur

  06/03/2012 at 5:55 pm

  • Laur, nu stiam, a contat calitatea comentariului, de aia l-am si citat. Pentru mine conteaza ce se scrie, nu cine scrie. Ai vazut ca am preluat comentariul integral, care m-a scutit pe mine de o lunga digresiune. Ai spus tot ce trebuia.

   Cetatean

   06/03/2012 at 6:04 pm

 32. Seara buna
  Nenea Theophyle 🙂
  Link (Criptograme portocalii: Reformă? Care reformă?), precum si (PD-L: Închis pentru inventar!) nu functioneaza .
  Raspunsul e : eroare 404 – nu a fost gasit .
  Va rog frumos sa reparati acesta problema ca zice lumea ca ascundeti probele . 🙂

  Ștefan A.

  06/03/2012 at 5:56 pm

  • Salut Stef 🙂
   S-a facut 🙂 Trece-ma pe lista de bonusuri 😆

   Theophyle

   06/03/2012 at 6:06 pm

 33. Theophyle, si celalalt duce spre alt articol, cu Felix. Sugestiv si nu foarte neinspirat, dar gresit 🙂

  Eduard

  06/03/2012 at 6:04 pm

  • Am gresit – scuze 🙂

   Theophyle

   06/03/2012 at 6:06 pm

   • Se accepta. Zi mai bine cine ia Ohio 🙂

    Eduard

    06/03/2012 at 6:08 pm

 34. Buna seara 🙂
  Din pacate lipsa de raportare reala in politichia damboviteana face victime. Nu cred ca Traian Basescu este raul absolut al ultimilor 20 de ani cum tot asa nu cred ca este binele intruchipat. Dar are marele merit de a urni reforma statului. Sa speram ca mesajul si mesagerii vor intelege acest lucru si vor face corectia necesara, in caz contrar ma tem ca dezideratul 2012/2014 va fi un proiect esuat.
  Da, si eu fac parte din categoria celor care au batut in retragere dupa ce am vazut gafele din ultima perioada.
  C. felicitari ptr.pozitia corecta si transanta.

  mar

  06/03/2012 at 6:08 pm

 35. mar, sa iti spun sincer, preferam sa nu o scriu…

  Cetatean

  06/03/2012 at 6:10 pm

  • Uneori un dusch rece face minuni! Timpul va dovedi minunea, cu toate ca ceasul ticaie destul de tare si unele gafe de exprimare greu vor putea fi sterse/rectificate.

   mar

   06/03/2012 at 6:16 pm

 36. buna ziua,

  foarte buna postarea, cetatean.
  desi cindva entuziasmat de N.R. & M.N. (fusesem intr-o duminica chiar, in Piata Unirii in urma cu vreo 2 luni, sa ne inscriem, dar nu i-am gasit, era, probabil, prea tirziu)….am realizat cam de multicel ca exista prea multa naivitate, prea multa imaturitate la cel care apare (singur mereu) la TV.
  Cu S.V. am avut niste contre pe facebook…..

  legat de aceasta postare si cum vad eu lucrurile se poate spune ca N.R. a fost o floare de papadie….care s-a dus deja! repede ca o floare de papadie, dintr-o suflare.
  consider ca N.R. nu mai are absolut nici un viitor.
  pesimist, nu?

  Traian Basescu trebuie sa plece in 2014 de la sefia statului – M.N. dixit …..pai, asta auzim de luni de zile exact in forma asta „T.B. trebuie sa plece” din partea uslinosilor, dar M.N. a adaugat si 2014 la care am o intrebare: exista vreo dovada ca T.B. nu vrea sa plece? sau pe M.N. il deranjeaza ca poate T.B. o sa plece in 2013 si atunci M.N. nu mai are timp sa candideze la…………..prezidentiale?
  🙂

  skorpion

  06/03/2012 at 6:14 pm

  • 🙂 Buna de seara, dragii mei.

   E doar o parere a mea, dar cred ca adevaratul pumn al lui Basescu a fost numirea lui MR Ungureanu ca PM. O lovitura in plexul groasei slanini si a fragezeilor republicani. Mergeti mental putin inapoi si reluati toate reactiile politicienilor consacrati sau ne. si veti intelege. Reactia comuna a fost una de soc.
   De aceea, pe mine nu ma mira reactia lui MN. O fi vreun risc asumat. O asumare grosiera, in favoarea ultimului bastion stalinist, care mai bintuie Romania noastra. Va trebui sa traiasca cu propria-i asumare.
   Senzatia mea, dupa ce am citit forumurile din ziua respectiva a fost ca entuziasmul pt. NR a scazut brusc.
   Ca Basescu mai poate surprinde, o stim cu totii. Interesant este ca, doar cu o asemenea miscare isi poate readuce printre simpatizanti oameni care aveau indoieli.

   Sper doar ca Ungureanu va confirma.

   ina eyre

   06/03/2012 at 6:43 pm

 37. Sara buna. Am urmarit de la distanta si de la inceput povestea de dragoste cu nabadai intre Politeia si NR si ma gandesc ca poate a venit vremea divortului. Aproape fiecare paragraf din articolul lui Cetatean poate fi, la o adica, motiv suficient. Apele s-au tulburat atat de tare incat nu mai vad ce, in mod concret, va tine impreuna. Aspectele litigioase par ireductibile, facand ca orice nazuinta comuna sa fie secundara. Nu stai impreuna cu un sot (o sotie) pentru ca aveti aceleasi idei despre bugetul familiei sau modul de crestere a copiilor, daca el (ea) vrea sa se culce cu altii (altele). Lui MN si NR par sa li se scuze inca amatorismele si pozitiile aiuristice in speranta ca vor reveni la sentimentele bune de la inceput. Parerea mea e ca pozitionarile actuale vor continua in aceeasi directie si se vor acutiza. Mie mi se pare vizibila penelizarea (i.e. isterizarea) progresiva a NR si nu stiu cat mai dureaza pana se oficializeaza amantlacul.

  cantul_de_jale

  06/03/2012 at 6:17 pm

  • Sper sa nu ai gura aurita 😦 Am invatat un lucru important aplicabil in viata si in politica, sa am rabdare ptr. ca timpul va dovedi adevarul/falsul unor actiuni.

   mar

   06/03/2012 at 6:23 pm

  • O fi antena 3 a lor 😀

   ribelalu

   06/03/2012 at 6:21 pm

   • nu, este ca TVR-2, nimeni nu se uita la ei dau si ei senzatii. Nimic serios. Am toate datele. O sa se bata – nu acum!

    Theophyle

    06/03/2012 at 6:23 pm

   • Si daca ar fi asa, ma bazez pe Sova ca se va duce voluntar sa apere Iranul de agresorii imperialisti israelieni.

    ribelalu

    06/03/2012 at 6:23 pm

  • Avand in vedre cine este semnatarul pe HotNews si ce a intelege el din ceea ce scrie acolo. Poti sa fi linistit! Citeste maine postarea mea.

   Theophyle

   06/03/2012 at 6:22 pm

 38. Cintule, noi nu lasam oamenii balta pentru ca au luat-o pe miriste. Aspectele litigioase nu sunt ireconciliabile, daca erau nu scriam postarea cu rol de avertizare.

  Eu nu am spus ca nu voi vota, eu si familia, cu NR, insa ma doare inima sa vad ca Eduard are 114 semnaturi si nu le da, iar alti membri ai blogului nu vor mai vota din cauza lui Vlaston si a copilariilor politice ale lui Neamtu.

  Cetatean

  06/03/2012 at 6:24 pm

  • Admirabila solidarizare, dar, daca ei nu va vor, nu vad ce obligatie, fie si morala, aveti voi. Eu spuneam ca inca le dati credit, mangaindu-i pe cap ca pe niste copii care au facut o boacana, dar ce sa le faci, sunt ai vostri si-i iubiti. Dar daca simptomele recente anunta ceva nasol care nu e reversibil? Si mie mi-e foarte greu sa spun asta, dar chiar cred ca avem de-a face in cazul NR cu o redirectionare programata si, mai ales multumita Politeia, documentabila in detaliu.

   cantul_de_jale

   06/03/2012 at 6:36 pm

   • Le dam credit pentru ca pdin cauza postarilor de pe Contributors sau de pe FB ale lui Vlaston ori din cauza unui interviu ratat al lui MN pe Hotnews nu trebuie aruncata munca atitor oameni.

    Cetatean

    06/03/2012 at 6:42 pm

    • MN si NR au mare noroc ca au critici ca dvs., dispusi sa-si atenueze tonul pe buna dreptate sever, numai de dragul obiectivului final, care e mai important decat frecusurile zilnice. Sper sa aprecieze si ei chestia asta.

     cantul_de_jale

     06/03/2012 at 6:51 pm

     • Cintule, noi criticam pacatele politice , insa vrem cu orice pret sa salvam pacatosul politic (ca sa ma exprim intr-un limbaj familiar domnului Neamtu).

      Cetatean

      06/03/2012 at 7:03 pm

   • Salut @theophyle
    @Citi are dreptate.
    E un coment de mult pus in asteptare (de catre mine) :(.
    Situatia (personala)nu mi-a permis sa-l dezvolt – si acum m-am rzumat la simple afirmatii. Nu mai am comoditatea (fizica) a scrisului – subiectul ar merita dezvoltat.
    P.S. Multumesc lui @C ca a intuit ce vreau sa spun.

    DanSu

    06/03/2012 at 6:49 pm

    • no problem, Dan, am vazut intentia, char daca era putin mascata.

     Cetatean

     06/03/2012 at 6:57 pm

  • … cam tarziu …

   MihaiC - de dreapta

   06/03/2012 at 10:15 pm

 39. Buna seara 🙂
  Am investit (spiritual) mult in NR, ca acum sa ma mai stapanesc.Tinerismul ca pozitionare.
  Fara suparare, mi se pare ca suntem tot mai bolnavi. Scapam de spectrul rasismului, al proletarismului si al altor isme si ne plasam voios sloganele tineriste de parca tineretea ar fi o virtute in sine si nu un simplu accident biologic.
  Pe vremea mea 👿 mi se reprosa faptul ca nu ascult de batrani iar argumentul acestora ( a batranilor) era chiar varsta. Argumentul ca si prostii imbatranesc, nu facea decat sa starneasca un ropot de reprosuri. Acum s-a picat in cealalta extrema, tineretea este vazuta ca o virtute in sine. La NR cand a fost salutat noul guvern MRU, cele mai multe laude erau aduse „tineretii” membrilor guvernului. Sa nu se inteleaga ca as avea o parere proasta despre tineri, dimpotriva, sunt plin de incredere ( si fata de multi, sunt si optimist) fata de noua generatie. Dar nu insemna ca pentru mine varsta (mare sau mica) este o virtute respectiv un viciu in sine.Am apucat vad ca sa fiu in tinerete exclus pentru ca „nu am experienta si intelepciunea” celor batrani, iar acum vad atacuri ca „nu am entuziasmul si fervoarea” tinerilor, de parca intelepciunea si entuziasmul ar fi legate strict de accidentul datei de nastere.
  N.R. se situeaza sub sloanul tinerisnului la fel cum legionarii (nouas dreapta) sunt rasisti. Afisarea Vlastonilor inclusi, nu face decat rau. Cine nu e cu NR, este impotriva, iata noua doctrinaa anti-vlastonista si anti NR. @TOG si @Andrei, ce zic?

  DanSu

  06/03/2012 at 6:32 pm

  • Salut DanSu,
   Nu inteleg prea bine comentariul tau! Postarea este despre fond si nu forma. Vlason nu este obiectul, nici varsta lui si nici cea a lui Neamtu. Problema este despre atitudine si completa parasire a unor opinii pe care nu le-am banuit la inceput si au devenit pregnante in timp. Deci chiar nu inteleg comentariul tau. Problema este atitudinea fata de Basescu si No-Combat fata de USL.

   Theophyle

   06/03/2012 at 6:40 pm

   • Dan critica junismul si tinerismul NR luat ca virtute in sine. Asa mi se pare.

    Cetatean

    06/03/2012 at 6:43 pm

    • @ raspunsul de la 6:49 – era de fa[t pozitionat aici..

     DanSu

     06/03/2012 at 6:51 pm

 40. O iau de departe. Despre PNL, de unde se trage si domn Vlaston. Din 2007 sint in alianta continua de facto cu pesedeul, si cu PC-ul lui Felix. Guvernarea liberala s-a evidentiat doar prin masuri de un populism scarbos: salarii si posturi de bugetari, un consum desantat. Nimic, nada, zero politici de reducere a fiscalitatii, de incurajare a micului producator, nu au batut un cui in tara asta dupa ei. De coruptie nu mai vorbesc, era ca in vremea lui Ilici, adica nici picior de corupt. Acum au ajuns admiratorii lui Ilici. Asta nu e un partid cu o filozofie care sa ma intereseze. In nici un caz nu e de dreapta.
  Acum domnul Neamtu pare sa se adreseze exclusiv votantilor PNL. A preluat temele lui Antonescu din 2009. De parca Romania nu are destule probleme reale pe care le ignora, in schimb a sarit in falsa problema „ce facem cu Basescu”. Eu unul nu pot considera PNL un partid de dreapta, iar un partid nou care copiaza si se adreseaza votantilor PNL nu are cum sa fie de dreapta.
  Sintem blestemati cu „altfel de politica”. Cum vrea careva sa faca „altfel” de politica cum esueaza intr-un model mini PNL.

  Aha

  06/03/2012 at 6:35 pm

  • @aha: dl Vlaston se adreseaza PNL-ului si nu votantilor PNL (nu pe aceia vrea sa ii disloce spre nr)
   @cetatean – La MN nu e vorba de „copilarii” Lucrurile inexplicabile devind explicabile daca accepti ca MN in mod deliberat doreste controlul total al NR. chiar daca asta s-a tradus in 2 luni intirziere, in numai 10.000 de semnaturi cind suntem in martie. etc.

   Un tanar de stanga

   06/03/2012 at 6:44 pm

   • Bun, daca doreste controlul total nu are decit sa controleze semnaturi pe hirtie si oameni de paie.

    Slava Domnului ca eu personal si nici Theophyle nu suntem si nu vom fi membri, ca altfel puteam fi acuzati ca vrem sa preluam controlul NR!

    Cetatean

    06/03/2012 at 6:48 pm

 41. exact! s-au blocat in incercarea de a seduce un PNL pesedizat.

  Cetatean

  06/03/2012 at 6:39 pm

  • Ce nu inteleg eu este insa cine a insuflat ideea cum ca ar putea ‘seduce’ bucati din PNL, in conditiile date? De unde a originat aceasta pozitie?

   EuCuMine

   06/03/2012 at 6:41 pm

   • naiba stie. Am eu o banuiala, insa nu o spun.

    Cetatean

    06/03/2012 at 6:43 pm

   • Cum am spus mai sus, doreste o alianta la un moment dat cu pnl decit sa rupa bucati din pnl.

    Un tanar de stanga

    06/03/2012 at 6:47 pm

    • foarte posibil.

     Cetatean

     06/03/2012 at 6:49 pm

     • alianta cu o himera: „liberalismul” unui PNL pesedizat si lobotomizat.

      Cetatean

      06/03/2012 at 6:50 pm

  • Pai este ilogic ce fac. Daca vor sa „fure” votanti de la PNL nu vor reusi in niciun caz in felul asta. PNL-istii si simpatizantii lor actuali se impart in doua mari categorii:

   1 Adeptii lui Crin Antonescu care sunt dinste PSD-isti deghizati
   2 o minoritate care mai crede (pe ascuns) in valorile liberalismului.

   Ei bine, MN se adreseaza adeptilor lui Crin Antonescu, dubland limbajul lui Crin Antonescu si nu va convinge pe nimeni. In schimb cei care mai cred in liberalism, cei care sunt dezgustati de alianta cu socialistii si care pot fi „agatati” de NR sunt neglijati

   ribelalu

   06/03/2012 at 6:49 pm

   • perfect adevarat. Cine i-a invatat ca vor aduna voturile critica posetele Eleni Udrea si pe Emil Boc?!

    Cetatean

    06/03/2012 at 6:51 pm

 42. NU mai reprosati domnului Vlaston „tineretea” PNL-ista. Este ca si cum nu ai putea la un moment dat sa-ti revezi si reanalizezi propriile pareri. Vlaston este oricum ibuibat de socisme potentiale, nu vad de ce i se reproseaza „tineretea” antipdl-ista. Sa fii anti-pdl. insemna sa lucrezi cu materialul clientului, sa fii (inca) pro-basescu insemana sa-ti urmaresti propriu ideal, propriile proiecte de condamnare a comunismului, de restructurare statala.
  Ca la un moment dat se neaga asumarea proiectelor, este alta discutie, dar anti-basismul vlastonian insemna negarea proiectelor basesciene (asumate constient sau implicit de Basescu)

  DanSu

  06/03/2012 at 6:45 pm

 43. Buna seara,
  acum la b1, Badin discuta declaratia lu iSova cu holocaustul!

  cedric

  06/03/2012 at 6:47 pm

 44. Imi pare rau ca balacareala asta va tine deoparte posibili votanti la urmatoarele alegeri, eu unul fiind unul dintre ei. Nu mai votez din 2000 pus sa aleg intre doua rele si de cand am inteles ca ei cu ei si noi p-afara.
  Nu suntem in stare sa contruim nimic ca natie , dar suntem foarte buni demolatori.
  Concluzia: toti o apa si-un pamant…

  Vali Nisipeanu

  06/03/2012 at 6:51 pm

  • Vali, spune-mi, daca NR va deveni partid, ai vota cu ei? Eu voi vota, cu conditia ca pozitionarile politice recente sa fie revizuite.

   Cetatean

   06/03/2012 at 6:55 pm

   • NR este singura optiune valabila pentru mine si pentru multi ca mine. Cu tot respectul pentru aceasta platforma ,PSD si PDL (vechiul FSN) care „m-a gonit” din tara nu au fost si nu vor fi niciodata in preferintele mele. Am fost simpatizant PNL-ist cu toate ca familia mea au fost taranisti trup si suflet, dar acest nemernic de crin a distrus tot ce insemna liberalism in Romania.
    Singurul politician cu adevarat patriot si care a impins fesenistii din PDL de la spate sa faca o reforma cat de cat este TB, am tot respectul pentru el. Schimbarea atat asteptata de mine am vazut-o in NR cu oameni asemanatori mie in gandire.
    De votat o sa-i votez la parlamentare , daca vor mai supravietui pana atunci. Daramarea lor aici ii vor sterge definitiv de pe palierul politicii mitice.
    La urmatoarele alegeri cred ca vom fi pusi sa laegem tot intre doua rele. Imi pare rau daca supar pe cineva , dar TB nu este PDL, iar rinocerii de acolo isi vor pastra metehnele feseniste dupa ce TB nu va mai „fi”.

    Vali Nisipeanu

    06/03/2012 at 7:15 pm

    • Vali , excelent comentariul tau. Radicalismul unui mesaj care a generat cu viteza sunetului atatea comentarii aprobatoare are rolul de a ucide visul. Asa usor daramati intr-o zi ceea ce tot voi ati construit in ani.

     MihaiC - de dreapta

     06/03/2012 at 10:29 pm

     • De ce nu intrebi in alta parte de ce ei darama ce am construit in 2 ani si jumatate!

      Visul nostru a fost ucis prin ipocrizie rautate si incompetenta!

      Theophyle

      06/03/2012 at 10:32 pm

 45. Mama, ce isi toarna cenusa in cap pesedistii. Au comis-o, ce sa mai.

  Eduard

  06/03/2012 at 6:56 pm

 46. Ponta nu mai are incredere in nimeni. L-a trimis pe socra-sau sa incerce sa spele imaginea PSD. Cred ca a fost tulburare mare in PSD dupa gafele de ieri ale lui Sova.

  ribelalu

  06/03/2012 at 6:58 pm

 47. Sova e un asset bestial. Amandamentul Sova, debarcarea lui Geoana, acum negationismul. Eu zic sa il lase sa faca modificari si la Constiutie, omul are mina buna 😆

  Cetatean

  06/03/2012 at 7:00 pm

 48. @theophyle
  buna seara
  tot caut un transcript de ieri de la aiipac@netanyahu…
  se poate gasi pe undeva?
  tks

  intamplator

  06/03/2012 at 7:02 pm

  • Il ai aici, daca vrei si ce nu s-a publicat citeste-ma maine 😆

   http://www.algemeiner.com/2012/03/05/full-text-of-netanyahu-speech-to-aipac-2012/

   Theophyle

   06/03/2012 at 7:04 pm

   • multumesc
    si de pe bloomberg o remarca
    ” there’s a skepticall Israeli view that we do trust you if we’re certain that you support us,but we’re not certain of that yet” (m.heller)
    exact ce spuneam;i-a agatat un pietroi lui ” yes,we can” + inceputul speech-ului(cine e din MN,Ca…=superelection day)

    intamplator

    06/03/2012 at 7:41 pm

    • sunt d-ala ,cum i se spune? research?
     http://www.debka.com/article/21799

     intamplator

     06/03/2012 at 8:23 pm

     • Nu o lua prea in serios. Astia manipuleaza cam 50%

      Theophyle

      06/03/2012 at 8:27 pm

      • nu o iau in nici un fel;
       eu tot sper ca ” meltdown”ul se va produce cu ayatolahii cum a fost si cu sahul si va fi repede,repede…asta inteleg eu ca fereastra de oportunitate
       altfel…

       intamplator

       06/03/2012 at 8:42 pm

       • Maine o sa ai o postare completa despre ce si cum s-a terminat povestea la washington 🙂
        Am niste informatii beton!

        Theophyle

        06/03/2012 at 8:48 pm

 49. Iese mare scandal cu declaratia lui Sova. Nu-l mai spala 9 ape. Radu Ioanid zice ca s-ar putea ca Sova sa fie mai apropiat de PRM sau Vatra Romaneasca!! Propune scoaterea lui Sova din pozitia de purtator de cuvant.

  cedric

  06/03/2012 at 7:06 pm

  • a ajuns deja in presa israeliana care urla! Imbecilul. A deschis un subiect inchis si ingropat!

   Theophyle

   06/03/2012 at 7:07 pm

   • Din nou ai avut dreptate, idiotul asta mult rau a facut Romaniei. Juri ca cineva l-a inpins de la spate sa declare o asa grozavie.

    mar

    06/03/2012 at 7:26 pm

    • Romaniei in sine nu stiu cat rau a facut, dar cand vor titra diversele agentii de stiri din afara „Opozitia din Romania este negationista!” uslamistii (ce denumire exceptional de potrivita!) se vor fi lins pe bot de simpatie dinspre alte tari. Negationismul este deathmark pentru cam toti.

     EuCuMine

     06/03/2012 at 7:30 pm

     • „Iubesc tradarea, dar ii urasc pe tradatori”

      MihaiC - de dreapta

      06/03/2012 at 10:35 pm

 50. Sarbu incepe sa pulseze sanctiuni 🙂

  ribelalu

  06/03/2012 at 7:07 pm

  • ii la lui sova purtatoria de cuvint si il pun pe Banicioiu.

   Cetatean

   06/03/2012 at 7:08 pm

 51. nu mai pricep! or fi hormonii de primavara de vina?
  lazaroiu dixit mai jos
  „Înţeleg că Voinescu e de altă părere, a adus şi argumente, dar de ce mă atacă personal? Nu sunt nici măcar prieten cu Voinescu. Este o caricatură în viaţa politică. Este o caricatură în poziţie importantă. E caricatură-vector de imagine. Puteţi s-o puneţi pe bandă! E primul şi singurul răspuns pe care i-l dau. Ştiu ce spun şi cel puţin o jumătate din colegii lui parlamentari vor fi de acord cu mine. Lumea îl ştie pe Sever Voinescu. E o caricatură. Reuşită! Asta reiese din activitatea lui, din discurs, din caracter”

  intamplator

  06/03/2012 at 7:11 pm

  • Ce dracu ii apuca pe toti? Au o placere bolnava de a jigni fara menajamente. Ar putea fi mai civilizati in comunicare.

   cedric

   06/03/2012 at 7:14 pm

   • Astenia de primavara.

    EuCuMine

    06/03/2012 at 7:15 pm

 52. Oricum Sova nu va ajunge ministrul justitiei. Punct
  Ioanid a zis „Fereasca Dumnezeu”!

  cedric

  06/03/2012 at 7:11 pm

 53. Buna seara si buna sa va fie inima!
  😆

  Si eu 😆 like this post! 😆

  Cetatean – excelent scris/ argumentat!
  Absolut de acord cu tine!

  Intuitia m-a avertizat ca-i bai in NR! 😦

  maya

  06/03/2012 at 7:16 pm

 54. Radu Ioanid:”Sova a insultat memoria Holocaustului”

  maya

  06/03/2012 at 7:18 pm

 55. Hopa..incepe si buflei ala (de la PNL e?) sa abereze…ca e o dezbatere intre istorici, ca nu e totul lamurit. astia vor sa se ingroape singuri?

  ribelalu

  06/03/2012 at 7:18 pm

  • Stiu ca voi fi certat (inca o data) pentru ca vorbesc porcos (asa sunt eu, vorbesc mai buruienos de fel), dar vad ca de la o vreme ‘anusul contra naturii’ (Oprea dixit) nu pridideste in a se calca singur pe coaie.

   EuCuMine

   06/03/2012 at 7:22 pm

 56. Ilie Sirbu, pus in situatia de a il apara pe amicul ginerelui lui!
  Jenibila situatie;pe Sova nu-l mai spala nici Dunarea si pe buna dreptate!

  maya

  06/03/2012 at 7:21 pm

 57. NU
  nu este astenia ,este prostia. nu a negat din convingere,
  ci , cä a luat una pe scäfarlie dela comunistii psd.
  cu asta , sova sä-si i-a adio dela minister.
  sä nu o dea cotitä, cä nu a gresit, chiar a nuantzat.

  theo- nona

  06/03/2012 at 7:24 pm

  • Theo-nona
   😆
   Servus!

   Azi la TVRINFO – senatorul Ghise care si-a luat indemnizatia si nu o doneaza din motive ca are un credit ipotecar de 400 euro a spus cu nonsalanta ca senatorul Voicu si-a luat indemnizatia chiar si in puscarie!

   Am ramas masca! 😦

   Doamne,in ce tara traim daca un puscarias primeste indemnizatie de milioane de lei???
   Asa ceva cred ca nu exista nicaieri in lume!
   Cum este posibil asa ceva???Chiar nu se poate face nimic?

   „Astia” au ajuns sa fure cu legea in mina!

   maya

   06/03/2012 at 7:34 pm

 58. dar gogoloiul escroc VOICU, dece nu e judecat?

  theo- nona

  06/03/2012 at 7:25 pm

 59. Ilie Sirbu face exegeza pe text….adineauri a spus ca nu a facut exegeza pe text!
  Curat,murdar coane Fanica!

  Radu Ioanid ar fii vorbit cu Ion ILici Iliescu ….

  maya

  06/03/2012 at 7:26 pm

 60. Dan Sova:”in progromul de la Iasi au murit doar 25 evrei!”
  Vai si amar de capul lui…a luat-o razna!

  Natiunea nu are alte teme decit ceea ce a zis Sova…..NU vorbim de medicamente…….dixit purtatorul de cuvint
  al PNL.Altul care a luat-o razna!

  Sau de la luna plina?

  maya

  06/03/2012 at 7:29 pm

 61. Radu Ioanid director la Muzeul Holocaustului i-a telefonat aseara dlui presedinte Ion Iliescu sa rezolve problema iar popa Sarbu drege busuiocul

  Un tanar de stanga

  06/03/2012 at 7:32 pm

 62. Sarbu si Mihalache (PNL-un unsuros fost PSD si acum consilier al lui Antonescu!!) ) incearca sa se refere numai la declaratia de azi a lui Sova, cea cu scuzele

  cedric

  06/03/2012 at 7:33 pm

 63. Dan Sova a postat aseara un comunicat pe Facebook, in jurul orei 12. Ea incepe asa:
  „Ajung acasa dupa o emisiune densa cu Andrei Gheorghe si vad ca doi ziaristi pe care i-am respectat intotdeauna se grabesc sa ma acuze de lucruri neadevarate, bucurandu-se in mod nefiresc de o ipotetica greseala facuta de mine.”
  Pe pagina lui Sova nu exista decat doua postari: cea de azi noapte si inca una cu un comunicat de presa de azi.
  http://www.facebook.com/profile.php?id=100001426414029&sk=wall
  Acum, in prima postare, vrea sa ne convinga de faptul ca dupa o zi de „munca” prin televiziuni a intrat pe Fb sa verifice ce zice lumea de el. NU! Deja a inceput de aseara sa ia palme dupa ceafa de la Ponta si socra-sau dar comunicatul mai rau a intaratat lucrurile.
  Comunicatul ulterior este tot apa de ploaie.
  Intr-un stat civilizat cariera politica a lui Sova era iremediabil distrusa. La noi a fost luat in brate de USL.

  ribelalu

  06/03/2012 at 7:36 pm

  • „Emisiunea densa” clar l-a indesat pe Sova!Pe merit!
   Familia „domnitoare” din PSD incearca acum sa-i scoata castanele din foc!

   maya

   06/03/2012 at 7:43 pm

   • şi bine fac, Maya. n-au decît să „moară” cu el în braţe. 🙂

    val_one

    06/03/2012 at 7:53 pm

    • val – one
     😆
     Servus!

     Asa zic si eu;prea li s-au urcat aburii tupeului la cap!

     maya

     06/03/2012 at 8:01 pm

 64. Acu le-a venit glasul lui Sarbu si Mihalache pentru ca s-a schimbat subiectul: se vorbeste de investitiile lui Udrea.
  Ar trebui sa taca naibii ca n-au scapat de necazul cu Sova.

  cedric

  06/03/2012 at 7:41 pm

 65. Daca vre-un bou de la PDL ar fi zis ce a zis Sova, acum nu mai incetau antenele spunind ca partidul lui Basescu si Basescu sunt negationisti si ca toti in frunte cu Basescu sa isi dea demisia 🙂

  Un tanar de stanga

  06/03/2012 at 7:42 pm

 66. Hahaha, luju.ro

  „In culisele Opozitiei s-a batut in cuie cine va fi viitorul ministru al Justitiei, daca PSD-PNL [era o greseala in original, am corectat-o] va veni la Putere, asa cum e aproape sigur ca se va intampla la toamna, judecand dupa preferintele alegatorilor. Cel care va conduce portofoliul Justitie este nimeni altul decat senatorul Dan Sova. Daca avocatul Sova va reusi sa nu se mai supere pe presa din orice, poate ca va face o figura frumoasa la MJ„.

  Ce cretini aia de la luju.ro! 😆

  Cetatean

  06/03/2012 at 7:46 pm

 67. @ribelalu
  „Intr-un stat civilizat cariera politica a lui Sova era iremediabil distrusa”
  nu se poate exprima mai bine de atiut;cetatenii sunt mult mai civilizati;cit or fi pe la teveuri titzoase,dezbracate sau cum vrem nimeni nu a spus asa cvea,ce a spus asta;
  eu as inloicui cariera politica cu ” cariera publica” /n-are decit sa-si exprime ideile in casa lui sau la masa -n casa daca nu are casa,si atit!
  nu unu ca asta sa vorbeasca ca purtator de cuvint al unui partid din romania/huo

  intamplator

  06/03/2012 at 7:47 pm

 68. Acu anal-istu Tudor zice ca vinovat ca 4 ani jumate criminalu’ Vladan a fost lasat cu inconstienta in libertate :
  Basescu si sefii MAI 🙂
  Mai vine si pshihologul Hanibal (Lecter 🙂 ) Dumitrascu zice ca nu a fost oprit Vladan, pentru ca sefii lui pina la Basescu au acelasi profil psihologic. 🙂

  Un tanar de stanga

  06/03/2012 at 7:47 pm

  • vrea Pultzer-ul? 😆

   salut, priteteni!

   val_one

   06/03/2012 at 7:50 pm

  • asta-i gluma?(intreb serios)

   intamplator

   06/03/2012 at 7:54 pm

   • ieri, pe facebook, cineva a lansat o glumă: „jurnalistul care va face primul legătura între crima de la coafor şi Băsescu merită un Pulitzer”.

    val_one

    06/03/2012 at 7:56 pm

    • @ va_one,
     o sa se iveasca si ala, e nascut, dar ii cade greu fisa 😉

     victor L

     06/03/2012 at 7:59 pm

    • @val-one
     cred ca in loc de pulitzer trebuie citit ” bula” sau…..aia care tine pielea lu’ chirieac

     intamplator

     06/03/2012 at 8:06 pm

     • eventual Buliţă 🙂

      val_one

      06/03/2012 at 8:07 pm

      • ntz,mai bine merge „bullitzer’s skin prize”
       e chic,e anglicism…

       intamplator

       06/03/2012 at 8:29 pm

  • Dumitrascu e o canalie ordinara. Cred ca nici meserie nu stie, nu poate sa dea niciodata o explicatie stiintifica, o da mereu prin politica. Parca ar fi absolvent Spiru Haret, dar e prea batran. Doar daca a facut la ff.

   cedric

   06/03/2012 at 7:56 pm

 69. PONTA; este un mare nerusinat, isi bate joc de dl. ungureanu, cä
  vrea sä fie premier la partidul lui DD,trädätorilor, etc………..cititzi
  cu unul ca ponta nici nu as mai discuta ,este un mitocan .

  theo- nona

  06/03/2012 at 7:51 pm

 70. a servit pnl.-vlädan

  theo- nona

  06/03/2012 at 7:52 pm

 71. pe Tudor nu-l amendeazä nimeni.???????

  theo- nona

  06/03/2012 at 7:53 pm

 72. tds,
  bietul fiu al lui Vladan, care si-a ucis nevasta coafeza este seful tinerilor liberali, stiai asta?

  skorpion

  06/03/2012 at 7:53 pm

 73. DA:

  theo- nona

  06/03/2012 at 7:55 pm

  • Bwuahaha. Acum trebuie sa-l demita chit ca li se duce pwlii de suflet strategia lor pentru MJ. Daca nu-l demit vor fi trozniti cu falca asta de magar la fiecare cotitura.

   EuCuMine

   06/03/2012 at 7:58 pm

   • de ce sa-l demită? n-ar fi păcat? 🙄 eu le propun saăi dea mai multe atribuţii, mai ales la redactarea de amendamente. 😉

    val_one

    06/03/2012 at 8:04 pm

  • He he, mai rau de asa nu putea sa cada PSD-ul.

   cedric

   06/03/2012 at 7:58 pm

  • ce naiv si tismaneanu!
   sa se intrebe daca sova a citit jurnalul lui sebastian??!!!

   intamplator

   06/03/2012 at 8:10 pm

 74. pt. asemenea insultä Sova trebuie demis neapärat.

  theo- nona

  06/03/2012 at 7:57 pm

 75. hop si neo-otomanii/gazele bata-le vina!

  Într-un interviu acordat la Londra ziarului cipriot turc, Kibris, ministrul turc pentru Afaceri europene, Egemon Bagis subliniază că ţara sa va susţine orice acord încheiat între cele două părţi cipriote dar, în cazul unui dezacord privind reunificarea, sunt posibile alte scenarii. El a evocat o „reunificare după un acord între cei doi lideri ciprioţi (grec şi turc), crearea a două state independente după aranjamente între cei doi lideri dacă nu este găsit nici un acord privind reunificarea sau anexarea Republicii Turce a Ciprului de Nord (RTCN) de către Turcia(sursa rl)

  intamplator

  06/03/2012 at 8:01 pm

 76. parca este o lege care pedepseste penal negarea holocaustului!nu se poate aplica?

  intamplator

  06/03/2012 at 8:02 pm

  • Sigur ca este. A fost promulgata in 2002 de Guvernul Nastase dupa ultimul scandal cu holocaustul:

   ORDONANTA DE URGENTA nr. 31 din 13 martie 2002
   privind interzicerea organizaŃiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârsirea unor infracŃiuni contra păcii si omenirii

   ART. 6

   Negarea în public a holocaustului ori a efectelor acestuia constituie infracŃiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea
   unor drepturi.

   Aveti aici linkul

   Dă clic pentru a accesa oug%2031-2002.pdf

   Theophyle

   06/03/2012 at 8:07 pm

   • parchetul sa se sesizeze din oficiu….fara nici un fel de retineri
    e in public, e ” on the record”
    si sa plateasca …aici nu trebuie toleranta

    intamplator

    06/03/2012 at 8:13 pm

 77. degeaba o intoarce, e un cretin, el a nuantzat, nu a fost genocid,
  au murit numai 24 de oameni,. e inutilä orce minciunä, numai un tampit
  poate crede.

  theo- nona

  06/03/2012 at 8:04 pm

 78. lasä cä se bag#ä kgb-ilä

  theo- nona

  06/03/2012 at 8:05 pm

 79. Sova va ataca la CCR demiterea lui din pozitia e purtator de cuvint al PSD :mrgreen:

  G&M.

  Cetatean

  06/03/2012 at 8:05 pm

  • Foarte Tare!

   EuCuMine

   06/03/2012 at 8:11 pm

 80. Buna seara!
  Sprijin pozitia Cetatean-Politeia fata mesajele anti-Basescu ale Noii Republici.
  Multumesc.

  Daniel

  06/03/2012 at 8:06 pm

  • merci si eu, Daniel. Era bine daca nu eram nevoit sa o scriu.

   Cetatean

   06/03/2012 at 8:13 pm

 81. vai si amar de uslinosi.turbeazä dupä putere,
  niste libidinosi , ce ling si tälpile cand cer iertare.

  theo- nona

  06/03/2012 at 8:09 pm

 82. ce imi place, dacä nu spunea udrea, cä prectele piscinelor,
  a fost a lui borbely si blaga, totzi dädeau vina pe ea.
  uite deja borbely, deja a dat o declaratzie.

  theo- nona

  06/03/2012 at 8:15 pm

  • Tampeniile astea au inceput pe vremea lui Nastase cu cele 500 de sali de sport facute din tabla ondulata, continuate pe vremea lui Tariceanu si a lui Boc.
   Daca nu se sifonau bani pentru partide si se faceau unde trebuiau facute toata infractura asta sportiva ar fi fost bine venita pentru ca suntem la pamant cu bazele sportive. Tin minte ca am avut un finalist olimpic la sarituri de la trambulina care se antrena pe…saltele, nu in apa. La natatie,o dubla camioana olimpica se antrena intr-un bazin infect.
   Din pacate s-au facut la mama dracu pe coclauri si la preturi netransparente.
   Insa chiar si asa, este bine pentru sport. Insa acum ar trebui investit si in practicanti si in antrenori.
   In SUA fiecare universitate isi face un titlu de glorie prin sportivii care studiaza acolo scutiti de taxe. Scouteri colinda toata tara sa caute sportivi de valoare care sa vina sa studieze in acea Universitate.
   La noi invatamantul si sportul sunt sub aceeasi umbrela si te-ai astepta sa fie o simbioza perfecta. In programul de guvernare al lui MRU exista o prevedere referitoare la numarul de medalii olimpice pe care se asteapta ca Romania sa le castige la Londra. Cand colo sportul e la pamant, pe strazi vezi din ce in ce mai multi copii obezi, copii cu vicii samd. Cred ca ar trebui ca universitatile romanesti sa fie obligate ca … nu stiu, 2,5,10% din cifra de scolarizare sa fie ocupata de bursieri in sport, cultura si alte domenii. Sa vad eu zece mii de sportivi la Spiru Haret 🙂

   ribelalu

   06/03/2012 at 8:40 pm

 83. 107/2006

  Cetatean

  06/03/2012 at 8:15 pm

 84. Hallo;

  unde este parchetul?

  theo- nona

  06/03/2012 at 8:18 pm

  • Theo,
   legea exista – respectarea ei mai putin. In Germania il saltau!

   Theophyle

   06/03/2012 at 8:23 pm

   • chiar nu ma pot abtine;
    tocmai citesc acum anti-machiavelli a lui frederich cel mare!
    a scris-o un pic dupa ce ” marele” cantemir a vrut sa vinda moldova lui petru

    intamplator

    06/03/2012 at 8:26 pm

   • Daca votau si o lege impotriva simbolurilor de tip comunist guevara etc, si a negationismului pt crimele comunismului , puii astia de sobolani bolsevici nu ar mai fi avut oportunitatea – fizic sa isi isi dea cu parerea despre Holocaust la tv inclusiv javra asta penala , probabil viitor ministru de justitie al Romaniei in cabinetul USL

    Un tanar de stanga

    06/03/2012 at 8:31 pm

 85. a luat-o pe arătură şi Turcescu. în lipsă de subiecte (Şova, de ex.) a ales o pseudo-dezbatere despre pedeapsa capitală. penibil, Prigoană sr. este pro. 😦

  val_one

  06/03/2012 at 8:25 pm

  • Joi seară, de la ora 18:45, Mihail Neamţu este invitat la emisiunea “Aktualitatea B1″.

   Sa speram ca nu se mai delimiteaza iar de Traian Basescu, care miine va avea o interventie in Parlament.

   Cetatean

   06/03/2012 at 8:30 pm

   • lasa-l sa se delimiteze, are libertatea constiintei 🙂

    Un tanar de stanga

    06/03/2012 at 8:33 pm

    • Si atunci o sa scriem inca un articol!

     Theophyle

     06/03/2012 at 8:35 pm

   • mulţam, Citi, chiar o să urmăresc emisiunea. 🙂

    fac doar precizarea că nu m-am grăbit cu susţinerea NR şi bine am făcut. adevărul este că aveam nişte bănuieli vagi încă de la început. de aceea mă şi abţin de la comentarii. 🙂

    val_one

    06/03/2012 at 8:35 pm

    • increderea politica se cistiga greu si se pierde usor.

     Eu nu voi uita replica lui Traian Basescu la adresa lui Crin Antonescu, intr-una din dezbaterile din campanie. La vorbele lui Crin Antonescu cum ca el „da voturile lui Mircea Geoana” (citat aproximativ), Traian Basescu a avut o replica de tinut minte: „voturile nu se dau, sa apara!”.

     Asa e si cu increderea.

     Cetatean

     06/03/2012 at 8:38 pm

  • aseara cind m-am uitat si eu avea prea multe;parca era magazinul victoria” 50 subiecte intr-o ora”
   ramisesera aia doi de la NR figuranti

   intamplator

   06/03/2012 at 8:30 pm

 86. Felicitari pt articol! Rezuma clar temerile oricarui potential alegator NR. Iliescu=normalitate, mi se intoarce stomacul pe dos.
  In legatura cu Sova, avea intr-un fel dreptate in prostia lui. Poate vroia sa spuna ca ce-a fost la Iasi nu era pogrom din cauza ca fost mai dezorganizat, asa…treaba romaneasca, macelareala fara discernamant. Nemtii erau mai organizati, ce sa-i faci… aveau liste cu numele, adresa, armata romana prin anii ’30-’40, mai greu cu scrisul si cititul…
  Oricum, lasand gluma la o parte, credeam ca Sova e doar un ticalos de noua generatie cu o oarecare inteligenta. Se pare ca am gresit. E doar un ticalos de noua generatie.

  johnny

  06/03/2012 at 8:33 pm

 87. hai ca asta e magistrala 🙂

  http://www.cotidianul.ro/dan-sova-isi-doneaza-indemnizatia-unui-politist-care-a-fost-grav-ranit-173999/

  . A suferit un traumatism grav în exerciţiu şi a fost operat în Israel pe banii medicilor israelieni, care încearcă acum să-şi recupereze banii după ce şi-au pus la bătaie propriile asigurări

  Theophyle

  06/03/2012 at 8:37 pm

  • Daca operatia aia costa 1000 de euro cat doneaza el imi tai…indemnizatia de bagator in seama si eu 🙂

   ribelalu

   06/03/2012 at 8:42 pm

  • asta chiar e timpit;mi-a mai zis-o si cineva care-l cunoaste relativ bine dar acum nu mai am indoieli

   intamplator

   06/03/2012 at 8:52 pm

 88. A primit Turcescu ce a semanat 🙂 L-a pus si pe CTP sa vorbeasca iar „Vigilante CTP” precum Charles Bronson in film 🙂 afirma ca si el ar omori pe ucigas, daca acesta i-ar fi ucis pe cineva drag. L-a pus pe Turcescu intr-o pozitie incomoda… pe care o merita 🙂

  Un tanar de stanga

  06/03/2012 at 8:38 pm

  • cam multi indivizi cu porniri criminale bintuie zilele astea.

   Cetatean

   06/03/2012 at 8:40 pm

 89. astept si trinitas-ul sa intervina;ca e la moda acuma ca un nebun a omorit din gelozie;
  vorba lui taica-meu azi: nu e nici primul,nici ultimul;dar asa suntem noi talentati: descoperim mereu apa calda dar uitam boilerul

  intamplator

  06/03/2012 at 8:48 pm

 90. Vorba raposatului Caragiu „Ca asa-i in tenis”

  In timp ce sanctiunea pentru Antena 3 a fost amanata pentru a treia oara, „CNA a ajuns rapid la o sanctiune pentru B1 TV: postul a fost amendat cu 20.000 de lei pentru faptul ca, in emisiunea „Lumea lui Banciu”, realizatorul a folosit in mod repetat cuvantul „carici” la adresa liderului liberal Crin Antonescu. Acest caz a fost adus in atentia CNA inclusiv de Mircea Badea, care, in emisiunea sa de la Antena 3, a atras atentia CNA asupra folosirii cuvantului „carici” la adresa lui Antonescu, in emisiunea postului rival de stiri. In emisiunea sa, Mircea Badea a precizat ca foloseste acest cuvant „cu ghilimelele de rigoare”, fiind vorba despre o citare.”

  ribelalu

  06/03/2012 at 8:52 pm

  • no comment
   nu te pune cu prostu ca mintea lui e mereu odihnita

   intamplator

   06/03/2012 at 8:54 pm

   • E si strategie. Intre timp se aduna alte plangeri, sunt judecate toate la znop si se da o singura sanctiune.
    „In sedinta de joi, 1 martie, amanarea a fost decisa deoarece cazul editiei „Sinteza zilei” din 22 februarie a fost comasat cu o plangere venita din partea lui Adriean Videanu impotriva Antena 3 si cu o serie de alte emisiuni de acum cateva saptamani, reclamate tot pentru limbaj injurios si in privinta carora CNA nu a luat inca o decizie.”
    Daca pentru fiecare jignire le-ar da, ca recidivisti, cate 50.000 de lei s-ar potoli. Asa le da 20,000 o data la doua luni, rade Gadea si cu dosul 🙂

    ribelalu

    06/03/2012 at 8:58 pm

 91. Bun, „impecabilul” Ponta a trecut din nou la politica USL arhicunoscuta: gica contra, iar nu ai sapca. De pe hotnews din declaratiile co-pilotului: „Victor Ponta despre posibila reducerea CAS la angajati: Cred ca ar fi o politica gresita. Daca vrei sa-l ajuti pe angajat reduci alte impozite.” Evident ca trebuie reduse alte impozite, eventual alea pe cofretul de oua, sa aiba Nastase ce socoti.

  Aha

  06/03/2012 at 8:53 pm

  • Asta se da smecher. Daca reduci CAS cu 5% atunci astia 5% se aplica la brut. Daca reduci impozitul cu 5%, astia se aplica doar la salariul baza de impozitare, adica la ce ramne dupa ce scazi contributiile si deducerea de baza. La un salariu minim pe economie mai raman de impozita mai nimic. 5% din nimic e nimic, 5% din brut totusi se simte.

   ribelalu

   06/03/2012 at 9:02 pm

 92. Ioi, au astia pe hotnews ceva dialog cu Ponta. Recomand sa-l cititi pe post de exemplu de fudulie maxima. Atita increzutenie rar mi-a fost dat. Ponta mai are un pic si incepe sa-l faca si pe MRU „prostul asta”. E atit de increzut incit doar un nivel de prostie proverbiala poate fi explicatia:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11680813-victor-ponta-despre-posibila-reducerea-cas-angajati-cred-politica-gresita-daca-vrei-ajuti-angajat-reduci-alte-impozite-ungureanu-facut-mica-greseala-nu-specialiate.htm

  Dar deh, Ponta nu apartine structurilor trecute si deci avem nevoie de el in viitorul Romaniei.

  Aha

  06/03/2012 at 8:59 pm

 93. @theophyle 8.48
  ” modest” cum sunt ,sunt convins ca vei ajunge la opinia mea=
  a. eu o bla…
  b. us o ” yes,we can”
  c, israel = driving seat
  d. china-un pic ocupata cu tibetul&economia;au ajuns aia la o ardere/zi+incetinirea economica(aici stiu bine,cumpar intr-o veselie de la inceput an produse made in japan&eu&us din HK la preturi imbatabile/produse cumparate de chinezi si care acum le au pe stoc)
  e. rusia: acum e in situatie de non-combat

  intamplator

  06/03/2012 at 9:05 pm

  • Nu e atat de simplu dar s-au organizat lucrurile desi Obama si bibi se urasc sincer 😆

   Theophyle

   06/03/2012 at 9:10 pm

  • un link ceva pt hk ? 😀

   ribelalu

   06/03/2012 at 9:30 pm

   • nu sunt produse de larg consum,sunt materii prime pentru industrie si nu pentru romania;romania e o piata prea mica si nesemnificativa+valoarea e mare si n-as recomanda sa va asumati un risc de creditare negarantata de peste 1 milion usd pe romania
    nu ca nu vreau,dar chiar nu sunt de pe internet;sunt de la firme cunoscute,relatii vechi,credit moral, carora le livram si acum ele au stocuri nedistribuite ;stau cu ele de vreo 3-4 luni;si sunt in nevoie disperata de cash;
    e un bun exemplu de folosire oportunitati in piata globalizata

    intamplator

    06/03/2012 at 10:14 pm

 94. Buna ziua/seara!

  Referitor la subiectul postarii, asa cum s-au mai exprimat si alti politeeni pe aici, as spune ca dragoste cu sila nu se face. Asa ca daca din diverse motive MN si altii (nu toti!) de la NR nu accepta sfatul celor de aici … asta e, sa-i lasam sa mearga pe drumul lor. E o dezamagire pentru toti cei de dreapta, care isi pusesera mari sperante in NR, asa ca e de inteles frustrarea multora, dar asta e, e jucaria lor, se joaca cum vor cu ea, chiar daca o strica. La fel precum copiii (in acest caz politici, ca tot venise vorba de imaturitate politica).

  sp

  06/03/2012 at 9:09 pm

  • sp, salut 🙂
   ii lasam nici o problema, dreptul lor! Dar si comunicam parerile noastre comunitatii si tuturor celor care ne citesc, asta este dreptul nostru!

   Theophyle

   06/03/2012 at 9:16 pm

  • Nu este jucaria lor !
   Ei vin spunind ca sunt dreapta autentica, tineretea autentica, incoruptibilitatea autentica si ne cer votul, mie tie vecinului meu , vecinului tau.
   Cei 10.000 de oameni care au semnat pina acum nu au semnat ca sa aiba SV o jucarie,
   Era jucaria lor daca era doar un joc virtual pe calculator
   Daca ar esua numai ei nu ar fi nici o problema.
   Dar daca iau 4% de la pdl care ar fi redistribuite la USL asta nu mai e o jucarie

   Un tanar de stanga

   06/03/2012 at 9:21 pm

   • Perfect de acord. MN va avea cosmaruri toata viata daca rateaza intrarea in Parlamwnt rupind in acelasi timp citeva procente de la PDL care va da posibilitatea USL sa vina la putere. Va avea poate zile linistite, insa nopti agitate cind isi va aminti cum USL guverneaza din auza unei NR care a rupt exact atitea voturi de la PDL cit sa il lase pe Basescu fara marja de manevra.

    Cetatean

    06/03/2012 at 9:27 pm

   • De acord! Din pacate, desi nu ne convine, trebuie sa acceptam ca atat timp cat ei conduc barca, ei stabilesc si ruta si directia. Tot ce putem face noi este: (1) sa-i atentionam, (2) sa speram ca cei din interior cu bune intentii vor avea vocea mai puternica pentru a corecta traseul sau (3) pur si simplu sa nu ne (mai) imbarcam.

    sp

    06/03/2012 at 9:31 pm

    • sp, 1) s-a facut. 2) mai asteptam. 3) sper sa nu fiu nevoit niciodata sa scriu o postare de despartire!!!

     Cetatean

     06/03/2012 at 9:38 pm

     • de aceea si suntem asa inversunati, inca speram!

      sp

      06/03/2012 at 9:51 pm

 95. „The Romanians won’t be any help as they simply have
  given up really caring about Moldova. They know the US is their security
  guarantee, so why care if the Russians are next door-they have the US.” http://wikileaks.org/gifiles/docs/80990_-alpha-insight-russian-and-german-deal-over-moldova-.html .Theophyle , o parere? 🙂

  zigzag

  06/03/2012 at 9:12 pm

  • Salut 🙂
   se poate! desi nu sunt absolut sigur ca asta este situatia

   Theophyle

   06/03/2012 at 9:17 pm

 96. Si apropo de acuzele la adresa lui Basescu: poate MN chiar crede sincer asta, poate nu e doar o strategie de adunat voturi. Poate el chiar crede sincer ca Basescu e ideal-tipul de agent perturbator in sistem, de persona non-grata in „Republica” lui ideala (adaptata dupa Platon), in timp ce Iliescu e conducatorul perfect – impaciuitor, moderator, sarac si cinstit, etc.

  sp

  06/03/2012 at 9:17 pm

  • in cazul asta el promoveaza clasa nu in scoala noastra!

   Theophyle

   06/03/2012 at 9:19 pm

  • Ah, si am uitat cel mai important: Iliescu e un adevarat intelectual fata de grobianul Basescu, ghiciti care e de preferat in Republica lui MN? 😦

   sp

   06/03/2012 at 9:24 pm

  • Nu cred ca MN crede sincer asa si ca idealul lui de sef al statului e Iliescu. A scapat doar caii in porumb si cu cit ii aduce mai repede pe drum cu atit mai bine pentru NR si pentru eforturile oamenilor care aduna semnaturi in frig semnaturi pe care MN le risipeste cu gura.

   Vezi ce zice Eduard mai sus despre cum are 114 semnaturi pe care NU le va mai depune la NR 😦

   Cetatean

   06/03/2012 at 9:25 pm

   • Gata, Cetatean, opreste-te. Sincer, n-am stat nicio secunda in frig pentru ele 🙂
    Poate nu trebuia sa spun chestia asta deloc, nu am vrut sa fac mare caz din ea, nu pot sa spun ca mi-a displacut activitatea.

    Eduard

    06/03/2012 at 9:40 pm

    • ok, ok, insa ma roade ideea ca furnicile aduna semnaturi si liderul le imprastie cu gura.

     Cetatean

     06/03/2012 at 9:42 pm

  • pe bune…voi glumiti sau aveti chef de artag?

   Vali Nisipeanu

   07/03/2012 at 2:50 am

 97. Revoltator,
  CNA l-a pedepsit pe Banciu cu 20 000 lei amenda pt. ca i-a zis lui Antonescu Carici Pogonici! Iar pedeapsa lui Gadea intarzie de doua saptamani. Pora o face de doua parale!

  cedric

  06/03/2012 at 9:24 pm

  • Mor de frica varanului!

   Theophyle

   06/03/2012 at 9:28 pm

   • cred ca distributia politica a votului nu permite luarea unor decizii radicale, cred ca asta sa datoreaza unei proceduri legale greoaie. Nu am chef sa citesc acuma legea, insa am spocuit-o acum citeva zile si am vazut ceva legat de majoritati care necesite mult mai multe voturi decit 50+1.

    Cetatean

    06/03/2012 at 9:31 pm

   • Deh, nu se prea poate trai doar din indemnizatia aia de 1000 euro (sau cat o fi, in orice caz, nu-i foarte mare) atata timp cat doar ratele la casa+masina sunt 700…

    EuCuMine

    06/03/2012 at 9:38 pm

    • mai da-i in fasole cu ratele lor astronomice, unii oameni nu stiu ca „mai bun este putinul celui drept decit bogatia cea multa a pacatosilor” (azi dau citate din Pateric si din Psaltire, Ps 36, 16).

     Cetatean

     06/03/2012 at 9:41 pm

 98. Scuze ribelalu, acum am vazut ca ai comentat deja. Abia il astept pe Banciu asta seara!

  cedric

  06/03/2012 at 9:29 pm

 99. Buna seara, buna seara.
  Despre UDMR ce as mai avea de adaugat: ei ameninta cu iesirea de la guvernare ptr ca li s-au facut pana acum toate mofturile. Ar fi cazul sa fie lasati sa plece daca chiar asta doresc.

  clemycali

  06/03/2012 at 9:45 pm

 100. nu vor pleca, insa supraliciteaza.

  Cetatean

  06/03/2012 at 9:46 pm

  • Stiu. Si surpaliciteaza din doua motive: primul ptr ca li s-au facut intotdeauna toate hachitele si pe urma ptr ca maine vine Basescu in Parlament si vor sa ii forteze cumva mana.
   Am insa o intrebare si de dat o informatie.
   Intrebare: Dan Sova mai este purtatorul de cuvant al PSD?
   Informatie: Cristina Trepcea, membru CNA care declara pe B1Tv ca ea nu stie ce inseamna cuvantul „carici”, este sotia (fosta/actuala) a fostului deputatl PNL Dan Trepcea. Numele ei de fata este Mladinovici iar tatal ei a fost (daca nu ma insel) general de Securitate. Astia sunt oamenii care apara Antenele.

   clemycali

   06/03/2012 at 9:52 pm

   • Cristina Trepcea a fost propusa de PSD pentru CNA.

    Cetatean

    06/03/2012 at 9:54 pm

  • Din pacate pentru ei, nu tine de coalitie, ci tine de MRU, iar acesta cred ca ii va lasa sa isi dea arama pe fata. Sunt convins ca nu vor iesi de la guvernare.

   Eduard

   06/03/2012 at 9:53 pm

 101. off-topic:

  Brianna Caradja :mrgreen: şi Claudiu Crăciun 😆 au fost reţinuţi, marţi seara, alături de mai multe persoane, după un protest în faţa Ministerului Economiei. Aceştia au fost duşi de mai multe ori la poliţie pentru a fi amendaţi pentru că protestau fără autorizaţie. „E un precedent foarte grav la adresa libertăţii. Nişte oameni să fie băgaţi într-o dubă de trei ori într-o zi, într-un mod din ce în ce mai brutal…”, a spus Brianna Caradja, la Realitatea TV.

  Cetatean

  06/03/2012 at 9:53 pm

 102. cedric

  06/03/2012 at 9:53 pm

  • E chiar mai rau. Dupa ce le spala creierele in facultate, unde invata despre „unghiul de atac” al unui articol si alte tampenii, dar nu sunt capabili dupa 4 ani sa scrie o stire de 5 randuri, vor fi integrati in presa de firma lui Chiriac. Adica vor fi integrati la Antene si Realitati si vor relata plenar despre ultima crima pasionala si vor pune intrebari cretine tuturor adversarilor lui Crin Antonescu.

   clemycali

   06/03/2012 at 10:06 pm

   • creierele le spala gratis si Chireac ramane cu 600.000 de euro. Acum ganditi-va la aberatiile astea din POSDRU. 600.000 / 75 de studenti. Pai daca le da direct cate 8000 la fiecare ar zbarnaii saracii si ar mai crea si locuri de munca pentru altii. daca se unesc cate 5 ar fi 40.000 de euro de grup.
    Dar nu…banii raman la Chireac & co. si aia tot someri vor ajunge dupa cateva luni lucrate (pe bune sau nu) cu minimum pe economie.

    ribelalu

    06/03/2012 at 10:21 pm

 103. Raluca Turcan:
  Zilele astea se dovedeşte că 250 de parlamentari sînt suficienţi.

  punct. 🙂

  val_one

  06/03/2012 at 9:55 pm

  • punctul îmi aparţine, n-am închis italicele. 🙄

   val_one

   06/03/2012 at 9:57 pm

 104. am auzit acum la turcescu, cat poate sä-l urascä USL PE DL: UNGUREAN
  Negoitzä a fäcut spume la gurä, cum cautä cicä „ala ” , sä bage si sä
  formeze guverne etc.acest evazionist penal Negoitzä ;este un mare mitocan,
  are acelas discurs ca ponta.

  theo- nona

  06/03/2012 at 9:58 pm

 105. Vad ca astia din UDMR iar agita apele. Acum ca am trecut de martie si parca nu se mai dizolva parlamentul la 6 luni inainte de alegeri, deci anticipate ioc, ce mai vor astia?

  Aha

  06/03/2012 at 9:59 pm

  • Vor sa fie bagati in seama.

   EuCuMine

   06/03/2012 at 10:01 pm

 106. „citizen & Theophyle: ati gasit o tema buna. Cred ca batem 300 de comentarii la postarea asta.

  Aha

  06/03/2012 at 10:02 pm

  • Aha,
   nu o sa fie prima data 😆

   Theophyle

   06/03/2012 at 10:04 pm

  • Aja, cred ca au fost unele articole despre Sandei care au batut 300.

   Cetatean

   06/03/2012 at 10:11 pm

 107. DL; BADEA este un excelet jurnalist de investigatzii, nu intzeleg dece
  Procuratura taie frunze la caini; in loc sä-l punä la räcoare pe escrocul
  bogdan chiriac si mafia lui, e grav, dece in loc sä lucreze, magistratzii
  dä termene,peste termene.

  theo- nona

  06/03/2012 at 10:03 pm

 108. deci se poate lucra cu mai putzini parlamentari

  Bravo dna. Turcan, avetzi perfectä dreptate.

  theo- nona

  06/03/2012 at 10:05 pm

 109. Si totusi, ce va spune nea Traian maine la Parlament?
  Si inca ceva ce nu stiu: Opozitia va fi in banci?

  Eduard

  06/03/2012 at 10:05 pm

  • Vedem. Nu ma hazardez sa imi dau cu parerea.

   clemycali

   06/03/2012 at 10:07 pm

  • opoziţia va huidui de la balcoane, presupun. în schimb, şi-a anunţat prezenţa MRU. 🙂

   val_one

   06/03/2012 at 10:08 pm

   • Zau? Frumos din partea lui! Opozitia a anuntat de la inceput ca nu vine, ei sunt in greva.

    cedric

    06/03/2012 at 10:10 pm

  • Nu pot sa stea in banci, li se trage de la accentuare.

   Aha

   06/03/2012 at 10:08 pm

 110. Buna seara,
  In legatura cu subiectul NR, am o intrebare simpla: daca voi ati fi consilierii lui Basescu sau ai PDL-lui si ati decide sa infiintati un partid care sa va ajute sa castigati alegerile, cum ati proceda?
  – ati infiinta un nou partid care sa atace opozitia si sa va sustina proiectele – caz in care evident ca ati imparti electoratul frateste
  sau
  – ati infiinta un partid care sa atraga macar o parte din votantii opozitiei?

  Mihai

  06/03/2012 at 10:08 pm

  • http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TakeAThirdOption

   – as infiinta un partid care sa inhate din indecisi. Sunt vreo 40% din cetatenii cu drept de vot, deci din belshug.

   EuCuMine

   06/03/2012 at 10:14 pm

  • Hmm, acuma votantii opozitiei sint impartiti cam asa: 2/3 vor socialism cu fata umana. Cum NR se declara de dreapta nu prea vad ce voturi ar putea lua de la astia. Ceilalti sint votanti PNL, sau mai bine zis Antonescu, Cum PNL sa ocupat exclusiv cu politici socialiste, si tot a avut acesti votanti, rezulta ca tot spre stinga sint si acestia. Poate NR ar trebui sa se declare in cazul asta de stinga?

   Aha

   06/03/2012 at 10:15 pm

  • In primul rand nu as sustine o astfel de strategie. NR avea de la inceput un alt electorat tinta: electoratul urban satirisit de clasa politica in general dar cu simpatii de dreapta. Este ok pana la un punct sa critici PDL-ul, am facut-o si eu si altii si pe blogul acesta si pe altele in numeroase randuri, dar nu mai este in regula atunci cand NR preia retorica PNL, se delimiteaza de reusitele politice ale lui Traian Basescu si nu critica cancerul politic numit PSD.

   clemycali

   06/03/2012 at 10:16 pm

  • Mihai salut,
   As face ceea ce am si facut. Asi fi cautat o nisa care poate fi compusa din:

   1. Oameni care cred in dreapta si stiu ce inseamna asta;
   2. Oameni care nu au votat;
   3. Oameni care mi-au ramas credinciosi (Basescu’s Hard-core) si au inteles de ceea ce am facut si ce m-a costat;

   Asta inseamna cam 15% din electorat

   1. am avut metoda;
   2. am avut cifrele bazate pe sondaje (3);
   3 Le-am pus la dispozitie
   4. am vorbit la lampa!

   Theophyle

   06/03/2012 at 10:17 pm

  • As incuraja aparitia unui partid care sa ia din voturile Opozititie. Asta s-a facut, UNPR. Decizia 1490/2010.

   As infiinta un partid de dreapta care sa atraga cetatenii de dreapta care au votat rational in 2008 cu PDL (din lipsa de alternativa mai credibila la dreapta) si care l-au sprijinit pe Basescu in 2009 sa ia un al doilea mandat, in pofida laturilor varsate de Antene.

   PDL-ul si PNL-ul au facut suficiente prostii cit sa indeparteze o parte din cetatenii de dreapta sau de centru dreapta cinstititi si care, nevotind cu USL din convingere, vor sta acasa

   Politeia are sondaje care au fost puse la dispozitia lui MN si care arata fara putinta de negare ca electoratul cu intentie de vot NR este electoratul care l-a votat pe TB in 2009, nu electoratul nehotarit!

   Cetatean

   06/03/2012 at 10:20 pm

   • O mica mentiune: PNL nu este de dreapta.

    EuCuMine

    06/03/2012 at 10:28 pm

   • De fapt sustinem acelasi lucru: toti cei pe care i-ati descris sunt in fapt votanti PDL veniti pe filiera Basescu. Sunt cei care voteaza PDL pentru Macovei si nu pentru Olteanu, pentru Boagiu si nu pentru Frunzaverde, . Toti cei de aici care ati sustinut NR sunteti in fapt electoratul cel mai fidel al PDL chiar daca dezamagit de multe aspecte. Toti vom alege intre NR si PDL. Cu ce ar ajuta asta PDL-ul?

    Mihai

    06/03/2012 at 11:30 pm

    • Mihai,
     nu stiu de cat timp ne citesti. Concluziile tale sunt insa gresite. Noi (eu cel putin) nu votam pentru salcii. Noi votam pentru principii. Daca nu ne vom regasi in 2012, ne vom regasi in 2014 la presidentie. Vom vedea raspunsul. Nu-l vom gasi mergem mai departe!

     Noi salcii nu votam! Noi votam stejari adevarati.

     Theophyle

     06/03/2012 at 11:37 pm

  • suna a minciuna Mihai 🙂
   si NR nu se adreseaza unor idiotzi usor de dus cu zaharelul ci unor oameni de dreapta.

   mircea

   06/03/2012 at 10:24 pm

 111. O buna observatie a lui Tismaneanu despre Sova: „Cine neaga Holocaustul poate nega si Gulagul.”

  Aha

  06/03/2012 at 10:11 pm

  • Hehe ……pai Gulagul l-au negat de cind s-au nascut, si de cind i-a intzarcat papasha Iliescu

   • cf PE, ” crimele comunismului” n-au prea existat;
    ei au avut planul marshall noi sovromuri;
    parintii lor tundeau prostituate,parintii nostri sapau la canal sau scoteau plumb
    concluzia: satulul nu crede flamindului
    incearca sa le spui cum a fost si nici macar nu mimeaza interes,din „corectitudine politica”-asta in caz fericit-in cele mai multe cazuri cred ca vrei pomana de la ei

    intamplator

    06/03/2012 at 10:29 pm

 112. As infiinta un partid care sa atraga nehotaratii. Dar nu prin atacarea clasei politice, deoarece e greu de crezut ca ii vei urni doar cu un discurs destructiv, acest tip de discurs fiind epuizat in Romania.
  Ci printr-un mesaj puternic neutru, constructiv, decent. Daca eram consilierul lui Basescu asta il sfatuiam sa incurajeze/creeze: un partid de dreapta autentic. Pentru un moment eu asta am crezut ca este situatia, si eram foarte incantat de solutie.

  Eduard

  06/03/2012 at 10:11 pm

 113. Aha, Taierea Motului, episodul I a avut 317 postari

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/08/12/taierea-motului-pensiilor-speciale-ale-magistratilor-1/

  ce vremuri, domnule, ce vremuri, imi amintesc ca acum cum am lucrat, Mister Bascaliosul si cu mine, la cele trei postari…

  Cetatean

  06/03/2012 at 10:14 pm

  • Serialul asta cu magistratii trebuie continuat, ca sentinte bazate pe horoscop se dau inca si acum. Ce-i drept totusi pare ca ceva misca si prin justitie, are si blogul asta un pic de merit aici.

   Aha

   06/03/2012 at 10:21 pm

   • Aha, voi relua in curind serialul cu Constitutia. Sunt tare ocupat acuma, si inca nu s-au concretizat toate datele legislative pe care le asteptam. u aparut citeva decizii ale CCR, insa mai astept unele elemente.

    Cetatean

    06/03/2012 at 10:25 pm

 114. seara buna Theophyle all 🙂
  City, faina postare 🙂 pe masura ce o citeam,inclusiv comentariile, simtzeam ca mai iese nadufu`.
  In decursul timpului(vreo 2,3 ani),in cateva comentarii de-ale mele ,am folosit nishte cuvinte(cu oarecare valoare de simbol) care coincidentza sau nu au fost preluate.Un fel de vorbe de duh 😆
  Nu-mi imaginez ca politicieni sau alte personalitatzi publice mi-ar fi citit comentariile folosind apoi termenii respectivi : normalitate,etapa,bun-simtz,la treaba,restul vine de la sine, prudentza,chiar si de ce va e frica nu scapatzi 😆 or mai fi cateva.Eu le iau doar ca simple coincidentze,cu sigurantza cuvintele au fost folosite si de altzii inaintea mea.in contexte infinit mai importante.
  Incontinentza(med) as caracteriza episodul acesta de imagine publica a NR. Sper ca sa fie cat mai scurt,ca s-a terminat.
  Ziceam mai deunazi ca de-afara s-ar vedea ca NR nu a analizat prea serios numirea MRU la sefia guvernului.N-ar fi rau sa o faca ptr. ca eu vreau ca sa-i votez.
  Cat despre pirat n-are rost ca sa mai zic ce s-a zis de atatea ori,inclusiv opinia mea.Delimitarea ESTE o eroare.
  Reiau citand 2 aliniate care cred ca ar trebui ca sa defineasca plaja de actziune a NR mie tare mi-au placut
  „Consider ca ar fi mai bine din punct de vedere electoral ca Mihai Neamtu sa spuna clar daca, in situatia in care NR va ajunge in Parlament, va sprijini (intrand sau nu formal intr-un arc guvernamental de centru-dreapta) masuri clare de dreapta si daca Noua Republica va fi spinul din ochiul PDL, caruia ii va pune conditii politice grele in schimbul sprijinului parlamentar negociat, pentru a-l forta sa se reformeze” si
  „..curat ,dinamic si pozitionat clar la dreapta trebuie sa aiba capacitatea umana si institutionala de a convinge electoratul potential ca nu este un irositor de voturi de dreapta, ci un negociator ferm care, odata ajuns in Parlament, nu traficheaza increderea votantilor ci, aparand voturile cu care a fost investit, negociaza transparent dar dur adoptarea unor legi care fac un pas spre dreapta mai degraba decit doi pasi la stanga”

  mircea

  06/03/2012 at 10:17 pm

  • mircea, salut si merci pentru aprecierea postarii 🙂

   vezi tu, in mod normal nu trebuia ca postarea asta sa fie scrisa. A tacut de pe 17 februarie, timp in care comunicarea si actiunea politica a NR a fost un dezastru chit ca sefii NR nu o vor recunoaste.

   Nu imi doresc rolul de tepusa in ochii NR, pentru ca i-am sprijinit si ii voi sprijini, insa nu voi lasa ca derapajele din ce in ce mai dese ale lui MN sa dezamageasca posibilii votanti (mi se face rau cind citesc citi membrii ai blogului nu mai vor sa voteze cu NR) si sa contribuie la alcatuirea unei majoritati de catre USL.

   Cetatean

   06/03/2012 at 10:24 pm

   • Citoyen eu m-am temut ,din momentul in care am inceput sa vad derapajele, ca s-ar putea sa avem de ales in a-i sprijini in continuare, cu rezultate incerte, sau sa incepem sa tragem iar de martoaga PDL ptr a impiedica o victorie a USL cu peste 50%. Si cred ca cu fiecare declaratie publica a lui MN ne indreptam vertiginos catre a doua varianta.

    clemycali

    06/03/2012 at 10:29 pm

    • Nici nu vreau sa ma gindesc deocamdata la postarea de separare de NR.

     Nu voi lasa actiunea politica a NR pe mina lui Vlaston, pe care Neamtu si l-a facut vicepresedinte numit, si nu ales, desi Vlaston este un traseist notoriu si are convingeri de frunza in vint.

     Cetatean

     06/03/2012 at 10:31 pm

     • si cum vei reusi sa faci asta, cetatean?

      skorpion

      06/03/2012 at 10:32 pm

      • Scot postarile lui Vlaston in care il critica la rupere in 2008 pe Traian Basescu ca avind tendinte dictatoriale.

       Cetatean

       06/03/2012 at 10:33 pm

      • Buna intrebare.

       clemycali

       06/03/2012 at 10:34 pm

       • am raspuns 😉

        Cetatean

        06/03/2012 at 10:35 pm

       • Un preview a fost facut deja pe 17 februarie.

        Stefan Vlaston despre Traian Basescu si performantele lui Tariceanu, pe 4 decembrie 2007:

        „Daca tot doriti un raspuns iata:

        Prima nelamurire: Ce este PD, viitor PDL, de stanga sau de dreapta? Eu n-m vazut doctrina acestui partid, in practica balanseaza de la stanga la dreapta (vezi episodul pensii, ajutoare de la stat, salarii, etc.) Trecerea rapida de la socialism, la populari, (astia ce doctrina au?), ma deruteaza si nu stiu ce-mi aduce viitorul cu ei la carma tarii.2. D-l Basescu are un caracter de capitan, forjat pe mare, care neaga institutiile democrate ale statului, parlament, CC, guvern, DACA NU-I SUNT OBEDIENTE. Am ajuns sa ma intreb daca in Romania mai este posibila o lovitura de stat. Cum vreti sa am incredere in asemenea caracter?. Chiar si viitorul PDL este creat mai degraba sa-i serveasca interesele.3. Coruptia este fara indoiala o problema, mai mica acum decat in timpul PSD, dar nu poate fi rezolvata decat de JUSTITIE, nu prin declaratii publice dupa ureche. Stiti ce facea Stalin: kak izvestno, (cum se stie), cutare e vinovat. Scurtati-l!La limita, electoratul mai corecteaza ce nu face justita, exemplul PSD, care dupa 3 ani de opozitie scade in loc sa creasca.4. Tara noastra are nevoie de o perioada liberala pur-sange, pentru a descatusa energiile creatoare ale intreprinzatorilor, opresati pana acum de partidul stat. Cresterea economica din ultimii 4 ani, cresterea bunastarii, gramada de bani cu care nici nu mai stim ce sa facem, e o dovada in acest sens [nici nu banuia Vlastin cum avea sa scrie in 2011 si 2012 articole impotriva cresterii economice bazate pe bani imprumutati care aduce Romania in situatia Greciei!!!] . Cresterea parcului auto si explozia constructiilor.5. Prefer situatia de certuri permanente, in care fiecare urmareste pe fiecare sa vada ce fura, in locul unui partid stat sau partid prezidential, in care toti sunt uniti in cuget in simtiri si spaga, gen:Ceausescu-PCR, Iliescu-PSD, Basescu-PD.6. Obsesia ca PSD e in spatele tuturor manevrelor politice, inclusiv a deciziilor PNL, sa le lasam pe seama doamnelor. Astia abia mai respira cu aparate si ii banuim de malversatiuni. Sa fim seriosi”.

        Cetatean

        06/03/2012 at 10:38 pm

     • In plus, daca e cazul, de comun acord cu Theophyle, vom scoate si cifrele care au fost inaintate lui MN inca din ianuarie pentru a vedea ce pagube electorale in intentia de vot produce distantarea de Basescu.

      Incaltea sa fie bal pe cinste.

      Cetatean

      06/03/2012 at 10:32 pm

      • Si ce te faci daca in ciuda acestor evidente MN continua pe linia asta? ptr ca eu ma tem, sper sa ma insel, ca el crede contrariul, si anume ca distantarea de Basescu este cheia.

       clemycali

       06/03/2012 at 10:35 pm

       • Nu vreau sa discut inca aceasta alternativa, Mihai Neamtu e suficient de rational sa inteleaga ca la nivelul la care sunt acum, un esec cu NR din motive de incapatinare puerila il va afecta toata viata.

        Cetatean

        06/03/2012 at 10:40 pm

   • City salve 🙂
    placerea e de partea mea.Ai facut lucruri f.importante/impreuna cu Theophyle. ptr.NR
    Eu vreau sa-i votez(desigur daca vor avea candidatzi ca partid) ptr. principii si politeeni in egala masura.

    mircea

    06/03/2012 at 10:35 pm

    • mircea, suntem pe aceeasi unda 🙂

     Votez NR pentru ceea ce propun, nu pentru ca il huiduie mai cu staif pe Basescu.

     Cetatean

     06/03/2012 at 10:41 pm

  • @mircea
   nu stiu de ce ,dar cred ca este ceva mai grav;citeodata ,eu unul ma intreb daca avind bun simt mai poti fi ascultat;se poate,nu usor,dar se poate si chiar cred ca romanii sunt satui de ” teribilisti” (cel mai de bun simt cuvint)
   unii vor ride, un prim exemplu: vanrompuy;tipul are bun simt,e anti charisma,si totusi e presedintele europei;asta dupa ce a condus cu succes o tara ca belgia(care de cind s-a format ca stat,se tot dezintegreaza)
   alt exemplu: merkel:
   alt exemplu: monti,acum in italia
   la noi a fost numai stolojan
   acum incearca,din ce in ce mai des ,basescu sa aplice bunul simt;de cite ori a spus ceva de bun simt au sarit toti-si sustinatori si adversari-impotriva;
   se pozitioneaza pe acest palier mru
   locul spre care mn tinde pare sa fie atacat si preluat iute de mru,care a luat un start bun;cred ca daca vrea sa aibe un viitor politic-si cred ca il merita-cu el trebuie sa gaseasca coabitarea,punctele de convergenta;poate nu va fi prima vioara,dar va fi util tarii
   pina la urma cred ca asta e problema lui neamtu;nu prea are-cred eu -charisma si atunci face gafe crezind ca asa va fi ” prizat”;nu poti fi mircea badea sau ponta dupa ce ai citit biblioteci ;
   cu mru insa poate avea dialog si convergenta

   intamplator

   06/03/2012 at 10:50 pm

 115. MIHAI
  NU , as incerca sä subliniez, ce a fäcut presedintele si partidul
  bun , in acesti ani , sä arät si altora, sä ajut la poiecte bune ce pot
  fii realizate. in nici un caz nu as cocolosii USL; CE A BOICOTAT;
  denigrind si insultand pe altzii , nu te inaltzi.
  Presedintele Bäsescu NU ARE NEVOIE DE RECUNOASTEREA S-AU
  MULTZUMIREA TA; DAR TU NU AJUNGEAI AICI FÄRÄ MUNCA SI
  POLITICA LUI.Romania nu era asta care este, färä acest politician
  de exceptzie.dar cand au stiut romanii sä multzumeascä cuiva.

  theo- nona

  06/03/2012 at 10:24 pm

 116. noapte bunä.

  mihai nu-i departe de S

  theo- nona

  06/03/2012 at 10:27 pm

  • Noapte buna Theo 🙂

   Theophyle

   06/03/2012 at 10:28 pm

 117. Constat ca a mai aparut un „expert” atotstiutor si anti – Vasile Ernu.

  mar

  06/03/2012 at 10:29 pm

 118. @clemy,
  daca MN crede ca numai distantarea de Basescu este cheia inseamna, din punctul meu de vedere, ca MN efectiv nu are stofa de politician veritabil. Nu vreau sa-l includ in tagma uslinoasa, ci doar sa spun ca-i lipseste stofa de animal politic. De altfel putini politicieni detin asa ceva, foarte putini….

  skorpion

  06/03/2012 at 10:39 pm

  • Vedem cum evolueaza insa eu nu prea mai am multe sperante. In fine, trebuie sa fug la clase. Ne citim si maine 🙂

   clemycali

   06/03/2012 at 10:40 pm

 119. 315 comentarii, nu vreti sa facem 400? 😛

  sp

  06/03/2012 at 10:42 pm

 120. Sariti, ne maninca dictatura. Zic astia de la hotnews ca e acum in transmisie: Crema antenistilor la Sinteza Zilei: „Planurile puterii de eliminare a Antenei 3 pas cu pas” . Crema sint unul si unul: Razvan Dumitrescu, Mircea Badea, Dana Grecu, Adrian Ursu, Oana Stancu, Alessandra Stoicescu si Victor Ciutacu
  O fi in aceeasi categorie cu planurile pas cu pas ale lui Felix de supendare: ba pe 25 martie trecute fix, ba mai avem 9 parlamentari si in doua saptamini il suspendam. Sau poate nu mai au subiecte? Au terminat si cu coaforul ucigas?

  Aha

  06/03/2012 at 10:44 pm

  • acuma nu ca fac glume macabre, insa astia de la Antena 3 au avut noroc ca pistolarul ala nu a dat peste ei. Ma mir cum se poate uita cineva la Antene fara sa ii vina sa arunce TV- ul pe geam.

   Cetatean

   06/03/2012 at 10:47 pm

  • sa se lege totzi cu lantzuri in platou.Lantzuri de fier.
   Io le-ating o za la 220 😉

   mircea

   06/03/2012 at 10:48 pm

  • pai, să-şi comande urgent un blindaj de beton peste imobilul de unde emit (aşa cam ca sarcofagul de la Cernobîl) şi să nu mai iasă de acolo. sau să fugă în munţi, unde să-şi organizeze rezistenţa. 😆

   val_one

   06/03/2012 at 10:52 pm

   • intr-o mina de plumb sau de cupru, de preferinta cele unde au lucrat detinuti politici pe vremea comunismului.

    Cetatean

    06/03/2012 at 10:54 pm

 121. Eu am asistat la presiuni ale celor din teritoriu pentru distantarea de PDL si Presedinte. Bun. A facut-o. A vazut toata lumea asta. Chiar daca a facut-o urat legandu-se si de Elena Udrea.
  Avea doua variante de distantare: spre stanga si spre dreapta. A intrat in sens giratoriu s-a invartit spre stanga si acum cauta iar iesirea spre dreapta si nu o gaseste. Sper sa-i ajunga benzina sa iasa din giratoriu.
  Bai frate, dar de ce nu se opreste din distantarea asta? Ca sa convinga spectatorii lui Gadea? P-aia nu ii va convinge niciodata.
  Mai e o varianta: a stat omul in Anglia. La aia totul e pe invers. Ce e la noi pe dreapta la aia e pe stanga. Poate nu s-a reobisnuit omul, mai stii?

  ribelalu

  06/03/2012 at 10:49 pm

  • zici ca ai asistat la astfel de presiuni? cum se manifesta ele si cit de reprezentative au fost?

   Cetatean

   06/03/2012 at 10:52 pm

  • e vorba de neamtu???
   sau de aia de la antena 3?

   intamplator

   06/03/2012 at 10:53 pm

  • Am fost la o Conferinta la Sibiu. Si s-au ridicat unii in ppicioare si o tineaua una si buna cu PDL-ul, sa nu primeasca fosti PDL-isti, ca lumea le spune ca sunt marionetele lui Basescu samd. Domnul Burchel a fost nevoit sa arate demisia scrisa si inregistrata din PDL si tot erau murmure in sala.
   Pe urma la o intalnire la mine in oras eu am facut oficiile de gazda pana s-a strans lumea, intrucat MN si dl Burchel au sosit mai devreme si eram singurul disponibil. Am stat vreo ora cu ei la masa. Era chiar dupa ce MN se legase de Elena Udrea. Mi-a cerut parerea daca a gresit si i-am spus ca da. A zis ca zilnic i se cere din teritoriu sa demonstreze ca NR nu e marioneta presedintelui.
   O distantare era necesara, o asumare de identitate. Dar de aici pana la ce a iesit e cale lunga. Raman la parerea ca mai important era mesajul asteptat de dreapta si nu critica. De asemenea oamenii, programul si comunicarea. Si nu in ultimul rand statutul si programul politic.

   ribelalu

   06/03/2012 at 11:01 pm

   • of, tu-i ceapa masii de distantare de Basescu.

    Daca unii posibili votanti care sii zic de dreapta cer distantare de Presedintele care a facut posibil votul uninominal, initierea revizuirii Constitutiei, scutul anti-racheta american, limitarea deficitului, legea asistentei sociale, legerea raspunderii magistratilor, legea Educatiei samd, atunci, cu toate deferenta, acei votanti cred ca au gresit partidul in care vor sa se inscrie.

    Cetatean

    06/03/2012 at 11:07 pm

 122. Va las si eu, noapte buna.

  Aha

  06/03/2012 at 10:49 pm

  • sp,
   ce pot zice – ca am prezis-o in scris pe blogul asta 😆

   https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/03/31/sindromul-libian/

   Theophyle

   06/03/2012 at 10:52 pm

   • sa zic si eu: deocamdata sunt la faza vandalizarii cimitirelor soldatilor britanici din al 2 lea razboi mondial;urmeaza rapirea&uciderea a ceva ziaristi si … o noua somalie;ceva filme cu ” legiunea straina”,ajutoare umanitare,,, si dupa citiva ani vine un avion turkish airlines cu vice primministrul care spune ” gata ,e o noua tara stabilizata”
    aici turcia poate fi inlocuita de orice alta tara islamica;
    si europa intre timp isi contempla ” splendoarea”;sarkozy si-a atins scopul de mult=i-a demonstrat carlei cit e el de ” mascul feroce’

    intamplator

    06/03/2012 at 11:04 pm

    • acum isi impart zonele de influenta

     sp

     06/03/2012 at 11:25 pm

   • Stiu ca divizarea era unul din scenarii, ma intrebam daca se va ajunge pana acolo. Oricum, la cat de dezorganizata e administratia lor centrala acum, ar fi un moment tocmai bun.

    sp

    06/03/2012 at 11:10 pm

    • Da! Cirenica difera de restul Libiei. Acolo sunt aproape europeni.

     Theophyle

     06/03/2012 at 11:27 pm

    • Aparent e un acord vechi de tot, circa 1950, in care Libia era federala si impartita in trei state (Tripolitania, Cirenaica si Fezzan). Multi lideri tribali vor revenirea la acea organizare.

     EuCuMine

     07/03/2012 at 12:15 am

     • da, dar se va varsa mult sange acolo! Exact cum am scris!

      Theophyle

      07/03/2012 at 12:19 am

 123. Cred ca este ceva in aer 😦 Pe b1 se certa Berceanu si Nicolicea ptr. Solomon, mare minune daca nu crapa alianta cu UNPR.

  mar

  06/03/2012 at 10:52 pm

 124. latrinele se apara atacind in mod abject si, tragic, este faptul ca mai sint creiere spalate cu duiumul (cu si fara studii superioare) care ii cred cu sfintenie. Latrinele tv au reusit ce n-a reusit ceasca + aparatul sau: sa spele milioane de creiere.

  skorpion

  06/03/2012 at 10:53 pm

 125. Nu inteleg, oare MN nu mai citeste Politeia? macar pt. igiena lui.

  ovidiu

  06/03/2012 at 11:00 pm

  • ?! 😦

   Theophyle

   06/03/2012 at 11:05 pm

 126. Incepe operatiunea de autovictimizare a Antena 3. Deja am auzit multe voci comparandu-i cu Europa Libera.

  Eduard

  06/03/2012 at 11:01 pm

  • mai bine s-ar compara cu Pravda.

   Cetatean

   06/03/2012 at 11:04 pm

  • poftim?????????????????

   intamplator

   06/03/2012 at 11:05 pm

 127. CNA-ul in forma actuala este depasit. Combinatia de executiv, politic si judecatoresc nu face casa buna.
  Executivul si judecatorescul trebuiesc despartite si politicul trebuie eliminat din ecuatie lasand locul specialistilor (oameni de media si respectiv juristi) pe baza de alegeri libere.

  ribelalu

  06/03/2012 at 11:06 pm

 128. daca ce reluati de la a3 e chiar adevarat eu le-as sugera sa iasa la universitate sa demonstreze;
  mai degraba felix&camelia le-au taiat salariile;n-au curaj sa spuna asta la digi nu-i angajeaza

  intamplator

  06/03/2012 at 11:09 pm

 129. Banciu vorbeste despre pedeapsa pe care a primit-o el si nu a primit-o A3 de la CNA care zice ca e supus unor presiuni politice f. mari. Banciu intreaba: cine face presiuni, ca daca ar face Basescu , A3 n-ar mai exista.

  cedric

  06/03/2012 at 11:11 pm

  • absolut corect!
   si daca intr-adevar Basescu ar fi un dictator cum se latra de ani de zile, toate latrinele tv ar fi fost azi dupa gratii in frunte cu sobolanul abject dan voiculescu, nu le este rusine, mizerabili ordinari ce sint….

   skorpion

   06/03/2012 at 11:13 pm

  • Excelent Banciu!

   mar

   06/03/2012 at 11:18 pm

 130. Ha ha ha. Florentino Perez a incurcat-o. maine I se va cere demisia de catre Carici
  http://www.rtv.net/udrea-s-a-intalnit-cu-presedintele-clubului-real-madrid-florentino-perez_19487.html

  ribelalu

  06/03/2012 at 11:11 pm

  • Mortal 😆

   Theophyle

   06/03/2012 at 11:14 pm

  • cred ca a pus o vorba buna sa bage steaua in champions league/ca tot s-a aliat cu jiji la bucuresti

   intamplator

   06/03/2012 at 11:20 pm

 131. Mooortaaal!

  Miine USL initiaza procedura de suspendare a lui Florentino Perez.

  Fara protectia Dictatorului Perez, marioneta sa Murinho va fi trimis sa dea da lopata, ca Emil Boc.
  Cristiano Ronaldo va fi trimis la munca de jos, la lipit afise cu Ponta in costum de copilot.
  Casillas va fi pus sa se catare pe sediul PNL sa lipeasca un banner: „I love Misu Voicu”.
  Ramos va sta in poarta la PSD ca sa ii controleze de identitate pe cei care vin in vizita la Sova, sa nu intre vreun evreu.
  Pepe va suta cu sete in orice masina portocalie care trece pe linga sediul USL.
  Marcelo il va duce pe Crin Antonescu la coafor.
  Kaka va dribla Fiscul lui Blejnar si ii va aranja lui Ponta o scutire de taxe.
  Benzema se va invirti pentru o fenta in favoarea lui Fenechu, ca sa ii iasa de ceva lovele in relatia cu o firma de stat.

  Cetatean

  06/03/2012 at 11:18 pm

  • :))

   ribelalu

   06/03/2012 at 11:21 pm

  • cum e cu semnul ala? like?
   like
   nu stiu cum sa pun maimutoi cu gura pina la urechi

   intamplator

   06/03/2012 at 11:23 pm

   • asta? 😆

    Cetatean

    06/03/2012 at 11:24 pm

   • lol cu doua puncte in fata si in spate parca 😆

    ribelalu

    06/03/2012 at 11:28 pm

    • 😆

     intamplator

     06/03/2012 at 11:32 pm

    • mi-a iesit!
     @ luminita,ai un concurent acum la maimutoi zimbareti!

     intamplator

     06/03/2012 at 11:34 pm

   • 😀

    mar

    06/03/2012 at 11:30 pm

    • @mar/multumesc/sunt muuuuuuuuuult mai destept acum/stiu sa pun maimutoi hliziti

     intamplator

     06/03/2012 at 11:35 pm

     • cel cu gura pana la urechi :-D, fericit : : – D fara spatiu

      mar

      06/03/2012 at 11:43 pm

  • Tare!

   Pe Pepe parca-l si vad! :))

   sp

   06/03/2012 at 11:29 pm

  • Bine ca nu s-au intalnit cu cei de la Barcelona sau de la cluburile din Tara Bascilor. Cu Elena Udrea este si Gergely Olosz si cine stie cu ce idei mai venea. 😉

   ribelalu

   06/03/2012 at 11:35 pm

 132. Poza Elenei Udrea cu Perez e mortala. Sa crape dusmanii!

  cedric

  06/03/2012 at 11:21 pm

 133. Ca sa intelegeti de ce Marcelo trebuie sa il duca pe Antonescu la coafor: 😆

  http://www.losblanquillos.com/sergio_canales_real_madrid-fotos_del_real_zaragoza-igfpo-2188343.htm#av

  Cetatean

  06/03/2012 at 11:22 pm

 134. @ cetatean: cica ala de la coafor a primit arest preventiv 29 de zile, dar avocatul a facut recurs. ce spera acuzatul sau avocatul nu stiu. la fotbal pentru simulare primesti cartonas galben. Astia care simuleaza in salile tribunalelor si abuzeaza de niste drepturi nu pot fi sanctionati? Blocheaza niste judecatori degeaba… 😦

  ribelalu

  06/03/2012 at 11:27 pm

  • pai n-auzi ca era deprimat? Cele 29 de zile la racoare nu ar face parte din tratament si ce facem aici, ne jucam cu sanatatea omului!?

   sp

   06/03/2012 at 11:39 pm

 135. totusi,trista stire; e gen ” back in th past” =intilnirile tov ceausescu cu x,y,z
  mai bine ,nu
  ajunge jiji,macar ala are haz

  intamplator

  06/03/2012 at 11:29 pm

 136. Servus Theophyle,Cetatean,
  Pierdeti vremea cu Mihail Neamtu si NR.

  Dan Masca

  06/03/2012 at 11:33 pm

  • @dan masca
   desi nu imi este adresat: decit cu ponta&sova&antonescu&tariceanu&etc
   mai bine cu neamtu,macar stie carte

   intamplator

   06/03/2012 at 11:38 pm

   • eu o prefer pe Monica Macovei….deci merg in directia in care va merge ea
    😆

    skorpion

    06/03/2012 at 11:39 pm

    • nu merge cu MM
     prea „roberspierista”/sa fim realisti,trebuie cineva care poate sa faca compromisuri acceptabile;
     nu ca nu-mi place;dar e agreata de o minoritate

     intamplator

     06/03/2012 at 11:46 pm

   • @ intimplator , faptul ca stie ceva carte este irelevant. Basescu nu stie atita carte ca Neamtu, dar a condus si stie sa conduca. Da , sugestia mea este ca Neamtu sa se duca la cartile lui si sa se lase se ceea ce el crede ca este altfel de politica. Nu este altfel, este aceeasi ca a acelora pomeniti de tine mai sus.

    Dan Masca

    06/03/2012 at 11:44 pm

    • @dan masca
     nu sunt foarte convins ca basescu nu stie carte;aparentele sunt inselatoare
     cred ca acum un tip ” cerebral” ar avea succes in romania;totul e cum” il vinzi”
     e chestie de marketing; genul ” mishtocareala” pare a fi ” fumat”
     spre referinta revedeti ultimul sondaj cu mru

     intamplator

     06/03/2012 at 11:52 pm

  • Buna seara Dan,
   mai vedem! 🙂

   Theophyle

   06/03/2012 at 11:39 pm

   • @ Theophyle, ramin la ideile mele simple : modificarea articolului 19 din legea partidelor pentru a putea sa isi faca partid oricine asa de usor cum faci un srl .
    De acolo va porni adevarata competitie si concurenta politica.
    In rest sunt doar improvizatii si continuarea stimularii gastilor actualilor mamuti politici.

    Dan Masca

    06/03/2012 at 11:48 pm

    • Dane,
     chiar nu am nimic impotriva! Chiar cred ca ar fi utill la nivel local!

     Theophyle

     06/03/2012 at 11:51 pm

     • la nivel local si eu sunt de acord. La nivel national as mentine necesitatea unui numar de semnaturi din X judete, insa nu 25.000.

      Cetatean

      06/03/2012 at 11:53 pm

      • Ori suntem libertarieni si nu Atentam la libertatea de asociere ori nu suntem? 😉
       De ce sa limitezi ?
       De ce cind ai un ONg nu trebuie din x judete? La srl la fel , dar la partide pui conditii ?

       Dan Masca

       07/03/2012 at 12:02 am

  • salut! 🙂

   Sper sa te inseli 😛

   Cetatean

   06/03/2012 at 11:48 pm

   • @ Cetatean , Cam greu cu inselatul 😉
    Tine de o minina logica si experienta de viata 😉 .

    Dan Masca

    06/03/2012 at 11:50 pm

    • Eu sunt opsimist, deh. Omul cit traieste invata, si MN are capacitatea de a invata.

     Cetatean

     06/03/2012 at 11:53 pm

   • @ Cetatean , nu uita art 19 din legea partidelor , acea aberatie cu 25000 semnaturi din 18 judete , cind eu vreau doar partidul
    Tirgimuresenilor, adica mica mea
    Veche si noua republica 😉
    Iar dupa aceea pas cu pas marea republica . De jos de la firul
    Ierbii 😉
    Daca Neamtu cu atita promovare si nu a reusit sa faca un partid, cum crezi ca ar fi posibila schimbarea cind oameni ca mine, multi, nu dau doi bani actualele gasti politice si nu au alternative din cauza lipsei ofertei politice plecind de jos de la locale? Daca ar fi vreo 40-50 de noi republici atunci sa vezi agitatie si competitie 😉

    Dan Masca

    06/03/2012 at 11:56 pm

    • perfect de acord. 25 mii semnaturi din X judete e prea restrictiv. Sunt e acord ca pentru un partid national e nevoie de mai multe semnaturi decit dintr-un judet, dar, vorba ta, cine vrea doar un partid local, de ce naiba sa nu si-l poata face?

     cit priveste povestirea, nu am ce face, nu pot arunca copilul odata cu apa din albie, nu vreau sa ma gindesc la eventualitatea cind voi fi nevoit sa scriu o postare de separare. sper sa nu ajung acolo. ar fi pacat.

     Cetatean

     07/03/2012 at 12:01 am

 137. 😀

  pe asta n-o stiam
  🙂

  skorpion

  06/03/2012 at 11:36 pm

  • 😆
   asta?

   intamplator

   06/03/2012 at 11:38 pm

 138. next step: si daca vreau sa plinga maimutoiul?

  intamplator

  06/03/2012 at 11:39 pm

 139. ribelalu, a propos de recursurile care nu au sanse.
  Am cunoscut un amarit de individ care a fost complice la un furt dintr-un magazin si care a primit 2 ani de puscarie cu executare. Avocatul lui si-a facut mina si a sesizat CCR cu exceptie de neconstitutionalitate pe articolul dn Codul Penal. Bineinteles ca a deranjat CCR-ul degeaba, insa a fost un prilej bun pentru avocat sa vada cum e cu exceptia aia pe care o invoca doar Nastase.

  Cetatean

  06/03/2012 at 11:51 pm

 140. Nu suntem sanatosi la cap, postarea cu peste 400 de comentarii.

  Cetatean

  06/03/2012 at 11:55 pm

  • au scos oamenii aburii!

   Theophyle

   06/03/2012 at 11:56 pm

  • 🙂 ❗

   val_one

   07/03/2012 at 12:02 am

 141. noapte buna /se scoala chinezii/cica ei nu lucreaza 9 to 5,ei lucreaza 5 to 9(adica 5 to 21)

  intamplator

  06/03/2012 at 11:57 pm

  • noapte buna, intamplator!

   Theophyle

   06/03/2012 at 11:58 pm

  • noapte buna, intimplator!

   Cetatean

   06/03/2012 at 11:58 pm

   • Hai pleaca si tu la culcare! Maine ai o alta zi 😆

    Theophyle

    07/03/2012 at 12:01 am

 142. Hai ca chiar ma duc, sunt rupt. Trebuie sa ma pregatesc pentru miine, parca vad ca dupa mesajul lui TB in Parlament apar alte delimitari pe Contributors 😉

  Noapte buna, merci tuturor celor care au comentat 🙂

  Cetatean

  07/03/2012 at 12:03 am

  • 🙂 Maine postez eu pe contributors.

   Theophyle

   07/03/2012 at 12:05 am

   • bun, atunci sunt linistit 🙂

    Cetatean

    07/03/2012 at 12:07 am

   • Noapte buna tuturor,
    Ne „vedem” maine!

    ovidiu

    07/03/2012 at 12:17 am

    • Noapte buna Ovidiu 🙂

     Theophyle

     07/03/2012 at 12:18 am

 143. noapte bună, Planeta Politeia! 🙂

  val_one

  07/03/2012 at 12:04 am

  • Noapte buna val 🙂

   Theophyle

   07/03/2012 at 12:05 am

 144. Well,

  Ca şi fost membru şi actual simpatizant nu pot să nu remarc, naşterea NR e cam chinuită. Doctorii apucă care cum pot copilul şi-l trag în direcţii contrare, mai degrabă riscă să-l deformeze.

  Criticile din toate părţile (inclusiv a mea) cred că ar trebui totuşi să fie redirecţionate spre USL. Care imperturbabil se îndreaptă în poziţia poll-position spre câştigarea următoarelor alegeri.

  DanielT

  07/03/2012 at 12:46 am

 145. Salutare all.

  O postare care exprima toate rezervele mele ! Cum poti sa te pretinzi de dreapta si sa adopti discursul USL? Asta chiar nu o pot intelege. Eu am mai avertizat – ce-i drept pe alt blog – vis-a-vis de MN. Am informatii care ma fac sa-l privesc cu mari, mari rezerve.
  Votez cu NR, dar
  – nu accept un discurs tip USL
  – nu accept semnul de egalitate intre KGBila si TB.
  Atat Vlaston cat si MN nu vor – sau nu pot? – sa inteleaga ca boala incurabila a societatii romanesti nu este reprezentata de PDL ci de USL ! PDL mai poate fi reformat, USL niciodata ! Si atunci de unde vehementa asta impotrica PDL, de zici ca astia au distrus tara nu USlamistii ! Daca va continua pe linia asta, NR ma pierde ca votant ! Punct !

  Reddog

  07/03/2012 at 12:59 am

 146. Bună dimineața!

  In concluzie, «Cățeii dintâi au turbat» :mrgreen:

  oldhashu

  07/03/2012 at 5:47 am

 147. Buna dimineata!
  Multe comentarii! In afara de Mişu care nu muşcă, alţi neorepublicani au stat pitiţi în cuşcă, ori zborul deja şi-au luat, ori o vrabie i-a mâncat. Lăsaţi fluturii să zboare, spre lumina înşelătoare, eu unul, bat în lemn, să nu fie farul de la tren.

  Creanga

  07/03/2012 at 7:24 am

  • Dragule, mushca shi Mishu, dar, fiind un caine batran, pe alese, acolo unde trebuie si cand trebuie. Vorba ceea, „cainele batran nu latra el degeaba”.

   blog de caine rau

   07/03/2012 at 12:14 pm

 148. „Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
  Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei”

  Asta ar trebui sa fie atitudinea lui Mihai. Sa nu ezite nici macar o clipa atunci cand vine vorba de astfel de subiecte, sa stie ce are de spus fara sa clipeasca. Sa fie SIGUR pe principiile lui pana in panzele albe.

  La noi insa este mentalitatea asta sa nu spunem lucrurilor pe nume ca vai, daca picam in plasa lui Vadim. E o mocirla gandita de multa vreme, e acel fel de a fi „corect politic” in care toti ar trebui sa publice doar initialele unui violator in ziar, nu cumva ca infractorul sa se simta jignit.

  Eu as vrea ca Mihai sa aiba CURAJUL sa afirma ca socialismul e o boala psihica. Sa afirma ca NUMAI DREAPTA are solutia iesirii din criza, ca toate celelalte doctrine sunt IMORALE, si prin urmare nu vor aduce decat suferinta. Sa plece in orice discutie de la aceasta premiza, indiferent cu cine ar sta de vorba, indiferent de context.

  Si apoi, dupa ce a stabilit care sunt PRINCIPIILE care conteaza, sa imparta in stanga si dreapta cu etichete, fara sa-i fie frica ca deranjeaza sau nu. Asta ar insemna libertate de exprimare, chiar daca multora (chiar din propriul partid) e posibil sa nu prea le convina.

  Chiar si cu riscul de a obtine 0.001% din voturi, ca asta inseamna sa nu faci nici un compromis.

  Eu sunt convins ca daca noi am merge pe linia aceasta am strange in jurul nostru peste 30% din electorat. Chiar si din cel de la tara, fara prea multa carte, dar care SIMTE cand cineva are dreptate sau nu. Nu e nici o diferenta intre ce zicea doamna Macovei (cand a spus ca a simtit cum atacurile celorlalti au intarit-o) si ce isi doreste un om simplu si corect, care SE LUPTA zi de zi cu coruptia si mitocania din orice institutie cu care intra in contact, ajunsa acolo prin „sprijin politic”.

  Aici e diferenta principala dintre noi si celelalte partide. Nu suntem intr-o lupta electorala in care sa aplicam strategii de comunicare si de marketing politic de genul: sa criticam puterea cu mesaje negative cand suntem mici in sondaje, sa iesim cu povesti „la ordinea zilei” ca sa se auda de noi sau alte povesti.

  Noi vrem o ALTA CONSTITUTIE. O alta REPUBLICA, nu vrem doar o lege doua trecute prin parlament.

  Asta inseamna automat ca o gramada de indivizi sa infunde puscaria!! Inseamna ca o gramada de firme sa ramana fara obiectul muncii, fara combinatiile din ultimii ani. Indiferent de partid! Asta ar trebui sa fie mesajul nostru: LEGEA pe primul plan. Proprietatea! Nu ar trebui sa ne fie frica sa spunem ca vrem sa schimbam aproape tot ce s-a facut pana acum, din radacini.

  In felul acesta oricine va auzi de noi va sti exact la ce sa se astepte daca vom ajunge in parlament. Ar sti care sunt intentiile din timp, pentru ca acestea ar fi definite clar, fara echivoc. Am evita inclusiv situatia in care cei care intra in partid constata la un moment dat ca nu se regasesc, si pleaca in alte directii dezamagiti, cu surle si tambite, sau certuri, fapt care ne-ar afecta imaginea.

  Aici ar fi leadership-ul, in faptul ca orice membru al organizatiei va putea spune care va fi reactia liderilor daca vor fi pusi in fata unui anumit eveniment. Asta inseamna ca altii sa poata avea incredere in tine: sa fii previzibil si constant in ceea ce faci.

  E ca atunci cand mergi cu cineva in masina: cu unii te simti in siguranta si la 200 la ora pe cand cu altii tremuri chiar si la 40. Cu primii stii ca anumite principii raman neschimbate indiferent de context, ca se vor asigura inainte sa intre intr-o depasire, ca vor merge in perfecta siguranta indiferent daca afara ploua, e noapte sau polei, pe cand cu altii, care dau impresia ca se pricep (dar de fapt raman intr-o zona calduta la 60-80) observi ca nu au curajul de a pune ferm piciorul pe frana, la fel cum nu au curajul nici de a accelera prea tare, pentru ca, de fapt, ei nu sunt foarte siguri de ce se intampla cu masina, nu si-au definit care ar trebui sa fie reactiile lor intr-un derapaj, motiv pentru care ezita, sau incearca sa se adapteze la conditiile de drum SCHIMBAND PRINCIPIILE, nu adaptand acele principii la context (pe care nici nu stiu sa-l citeasca, de multe ori).

  Noi avem astazi sansa de a ne pozitiona ca fiind partidul care nu accepta nici un fel de relativism moral. Ar trebui sa definim pana in panzele albe ce inseamna acest lucru, pentru ca nimeni din ultimii 20-50 de ani nu a abordat acest subiect si exact de acest lucru e nevoie acum, mai mult ca niciodata.

  John Galt

  07/03/2012 at 8:10 am

  • john,

   Așa au inceput și alții în istorie, puri și morali pân’ la Dumnezeu!
   Apoi au deschis abatoarele….

   oldhashu

   07/03/2012 at 8:16 am

   • Nu e acelasi lucru. Una e sa zici ca dreptul de proprietate (la viata!) e fundamental adica NU suporta nici o exceptie (sacrificiu pentru binele comun, grupul deasupra individului), si alta e sa o dai in relativisme.

    Ce spui tu se intampla NUMAI in societatile care incearca sa o scalde, sa impace pe toata lumea si sa se adapteze „din mers”.

    Din contra, la ce spun eu tocmai asta incerc sa evit. Nu exista nici un compromis aici: ori pui societatea deasupra individului, ori drepturile individului sunt deasupra oricarei colectivitati. Nu exista a treia cale.

    John Galt

    07/03/2012 at 3:22 pm

  • „Abatoarele” la care te-ai referit au aparut tocmai din cauza unora care ezitau cand vine vorba de astfel de idei, si care in final au ales intre „raul mai mic si raul mai mare”, fara a vedea ca de fapt au facut jocul exact aceluiasi grup de indivizi.

   John Galt

   07/03/2012 at 3:25 pm

 149. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  07/03/2012 at 8:25 am

 150. Salut acest articol critic si lucid (chiar daca nu subscriu in mare parte la rationamentul sau)
  si cred ca nimeni de la NR nu ar trebui sa se „supere” citindu-l
  pentru ca e foarte sanatos si foarte util sa ai un asemenea feedback
  la fiecare miscare pe care o faci.

  E mult mai necesar decat orice altceva, decat aprobarea calduta, decat entuziasmul celor din interior (care e normal,nu ?), decat atacul desantat al altora.

  Nu e cazul sa contra-argumentez acum, dar ma intreb si eu,
  chiar trebuie despicat firul in patru pentru fiecare cuvant aruncat liber (deci probabil fara consilierea de care tot spuneati ca nu are parte) de catre MN intr-un talk show sau ceva asemanator?
  Pai ce o sa faceti pana la toamana ? Nu veti avea destula hartie sau suport electronic pentru cat va fi de disecat.

  Ati sesizat foarte bine ca „Mihai Neamtu are complexe ascunse in fata acuzatiei
  cum ca NR este creatia unui laborator al PDL” si probabil presiuni mari de la
  propria echipa in directia asta. Ok, poate a exagerat cu dezmintitul.

  Dar ca sa fim pragmatici putin, ganditi-va o pozitionare prea fatisa pro, cat posibil electorat i-ar fi adus si cat ar fi pierdut? Eu cred ca balanta iesea pe minus. Chiar daca vrobim numai de electorat urban, eventual ceva mai educat si chiar de dreapta (cine mai stie exact ce-o fi si asta, in confuzarea totala din balta noastra politica)

  Nu ar fi mai bine sa lasam faptele sa vorbeasca mai intai, sau documentele textele scrise (atat cat sunt pana acum) ca fundament politic al miscarii ? Nici nu s-a nascut copilul, iar daca vrem sa-l ajutam, ca mama stiu
  ca trebuie gasit echilbrul intre dojana si incurajare, intre interdictie si dragoste.

  In ceea ce priveste „documentele” doctrinare, daca facem abstractie de platitundinile si truismele de acolo
  (ca si in lozinicle naiv – jenante cu santem pro-…), poate gasim ceva bun de retinut:
  Citez:

  – „Noua Republică atacă socialismul rezidual, adică marxismul vopsit în culorile modernităţii,
  al tuturor partidelor născute din fostul FSN.”

  -„Contestăm toate partidele care prin dicurs, legislaţie, măsuri executive și practici politice
  interne […] ignoră lecţia istorică a totalitarismelor (comunism și fascism) secolului XX”

  -„Noua Republică pledează pentru refondarea politicului, punând demnitatea cetăţeanului înaintea Statului”

  Inca o data, va multumesc pentru acest articol foarte interesant.

  rodica a

  07/03/2012 at 5:53 pm

 151. Rodica, buna 🙂

  Vezi tu, nu doar cele scrise conteaza in politica. Ba as spune ca mai mult conteaza cele spuse.

  Documentele programaticer ale NR au trecut si pe la noi, o parte. Insa una e ce scrie si alta sunt pozitonarile publice ale membrilor marcanti NR care sau apropiat pericolos de retorica USL.

  Or, asa ceva aduce pagube in intentia de vot (avem cifre) si garanteaza deziluzia celor care vor de la NR nu un mesaj anti-PDL si anti-TB, ci in principal anti-USL si doar apoi anti-unii-din-PDL.

  Cetatean

  07/03/2012 at 7:53 pm

 152. Iata de ce eu nu-mi mai pun nadejdea nici increderea in „sheriful” Mihai Neamtu si Republica prea Noua si fara fata umana; l-am suspectat de lipsa bunei credinte din momentul in care s-a repezit americaneste sa eutanasieze „Miorita”, in care a identificat cauza relelor din societatea romaneasca – resemnarea fatalista; opinia mea critica a fost cenzurata pe site-ul NR, ceea ce mi s-a parut de rau augur si uite ca lucrurile se confirma…

  Dorina Suhanea

  08/03/2012 at 1:42 am

 153. „Opinia mea critica a fost cenzurata pe site-ul NR” este un neadevar. Clamarea acestui neadevar nu-l va transforma niciodata in adevar. Pe site-ul NR nu a fost nimeni, niciodata, cenzurat. Daca prin „cenzura” intelegi insa „tunderea” atacurilor sub centura bunului simt atunci trebuie sa recunosc faptul ca unii au fost mai „cenzurati” decat altii.

  Eddy Wagner

  08/03/2012 at 10:37 am

  • Buna ziua dle Wagner,
   Poate aveti dreptate, poate doamna are. Nu vreau sa facem anchete. Daca tot ati hotarat sa comunicati cu noi, poate ca in numele democratiei pe care o promovati aveti curajul civic sa preluati aceasta postare pe situl dumneavostra? Daca raspunsul va fi afirmativ atunci va cred pe dumneavostra – daca nu….credem ce dorim. „Judecata solomonica” , nu?

   huniad

   08/03/2012 at 10:47 am

   • Despre ce postare vorbiti, despre acuza doamnei sau despre raspunsul meu ?

    Eddy Wagner

    08/03/2012 at 12:33 pm

    • Dle Wagner,
     nu am primit raspuns de la dumneavoastra. Raspunsurile dumneavoastra sunt selective?!!!

     huniad

     08/03/2012 at 12:35 pm

     • Nu, doar incerc sa inteleg despre ce postare este vorba. Vorbim cumva despre postul principal, cel redactat de @Cetatean ?

      Eddy Wagner

      08/03/2012 at 12:36 pm

      • Da, domnule despre asta vorbim!

       huniad

       08/03/2012 at 12:38 pm

       • Pentru inceput nu cred ca trebuie sa vorbim despre dorinta sau putinta mea de a prelua sau nu ceva. Deasemenea, nu cred (dar asta este numai o parere personala) ca Noua Republica trebuie sa-si propuna preluarea articolul. Pentru a putea vedea si cantari in ce masura Noua Republica cenzureaza sau nu opiniile exprimate pe platforma sa il invit pe autorul articolului, pe @Cetatean, sa posteze acest lucru pe site-ul Noii Republici. Asta presupune faptul ca domnia sa trebuie sa-si faca un cont pe acel site. Pot deasemenea sa spun ca NR ar aprecia in mod deosebit disponibilitatea de a da date de contact reale.

        Daca aceasta conditie (crearea unui cont) a fost indeplinita va pot asigura ca nimeni nu va impiedica publicarea articolului si, deasemenea, nimeni nu-l va cenzura. Va invit sa facem impreuna acest test…

        Eddy Wagner

        08/03/2012 at 1:54 pm

       • Vorbe, vorbe, vorbe!

        V-ati obisnuit sa vorbiti una si sa faceti alta. Nu aveti drum lung cu acest acest standart dublu. De la firul ierbii se poate ajunge pana sus daca nu te folosesti de pesticid! Daca te folositi de pesticid, ajungi la panza freatica si otravesti oamenii.

        va trebui sa intelegeti ce se numeste o dreapta adevarata si sa va comportati ca o dreapta adevarata. Noi ne vom lupta ca voturile dreptei sa nu fie furate si rispite inca o data!

        Dreapta inseamna in primul rand dreptul la exprimare! Exact ceea ce voi nu ne acordati.

        În mod fundamental, Noua Republică e un manifest Pro-România. Suntem pro-caracter. Pro-inteligenţă. Pro-optimism. Pro-decenţă. Pro-activi. Pro-muncă. Pro-merit. Pro-initiativa. Pro-entuziasm. Pro-viziune. Pro-modernizare. Pro-tradiție. Pro-responsabilitate. Pro-democraţie (cu tot cu limitarea mandatelor primarilor şi al şefilor consiliilor judeţene). Pro-patrimoniu. Pro-piaţă. Pro-justiţie. Pro-lustraţie. Pro-integritate. Pro-transparenţă.

        huniad

        08/03/2012 at 2:03 pm

 154. Am o nelamurire legata de modalitatea tehnica(legala) de participare la alegerile legislative din noiembrie 2012 a miscarii ”Noua Republica”!

  Legea electorala stipuleaza ca: …la data de 31 decembrie a anului anteelectoral, formatiunea politica inscrisa in registrul partidelor la Tribunalul Bucuresti, trebuie sa depuna lista cu cel putin 25 000 de semnaturi de sustinere, pentru a participa la alegeri”(art. 27 din Legea nr. 14/2003: ”Art. 27.
  In fiecare an preelectoral partidele politice sunt obligate sa-si actualizeze listele de membri, cu respectarea cerintelor prevazute la art. 19 alin. (3) si (4). Listele actualizate vor fi depuse la Tribunalul Bucuresti pana la data de 31 decembrie a acelui an.”: http://www.dri.gov.ro/documents/lg%2014-2003.pdf )

  1.) In registrul partidelor nu am gasit referire la miscarea ”Noua Republica”(cum ca ar fi inscrisa ca partid politic-sint 22 formatiuni din cele 52 ce au depus semnaturile, cu UDMR () sint 23 ce participa la alegeri): http://tmb.ro/index.php/partide-politice

  2.) Singura modalitate de participare(fiind miscare politica) pare sa fie fuziunea cu un partid din cele 22 ce si-au depus listele de sustinatori(modificind titulatura/denumirea), lista:

  1. ) Partidul National Liberal (PNL): http://www.pnl.ro/
  2. ) Partidul Social Democrat (PSD): http://www.psd.ro/
  3.) Partidul Democrat Liberal (PDL): http://www.pdl.org.ro/
  4.) Partidul National Taranesc-Crestin Democrat(PNTCD) : http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=1382
  9.) Partidul Pensionarilor si Protectiei Sociale( PPPS) : http://pppsro.eu/istoric-juridic.html

  10.) Partidul Romania Mare (PRM) : http://ro.wikipedia.org/wiki/Partidul_Rom%C3%A2nia_Mare
  12.) Partidul Social Democrat Muncitoresc ( PSDM) : http://www.psd-ctp.ro/ro/
  13.) Partidul Socialist Roman ( PSR) : http://www.psr.ro/
  14.) Partidul Conservator (PC) : http://www.partidulconservator.ro/
  15.) Partidul Ecologist Roman(PER) : http://www.per.ro/

  21.) Partidul National Democrat Crestin(PNDC) : http://pndc.com.ro/
  22.) Partidul Popular(P.P.)[Sadovan] :
  29.) Partidul Alianta Socialista(PAS) : http://www.pasro.ro/
  35.) Forta Civica : http://www.partidulfortacivica.ro/documente.htm
  38.) Partidul Verde(PV) :

  45.) Partidul Romaniei Europene(PRE) :
  46.) Partidul Civic Maghiar (PCM) :
  47.) Partidul Uniunea Ecologista din Romania ( PUER) :
  48.) Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei(UNPR): http://www.unpr.eu/
  50.) Partidul Poporului ( PP-LC) : http://www.variantacojocaru.ro/

  51.) Partidul Poporului-Dan diaconescu (PP-DD) : http://www.partidul.poporului.ro/ro
  52.) Partidul PRODEMO (P.PRO) : http://www.prodemo.ro/cine-suntem/prodemo.html

  ?.) Uniunea Democrata a Magiarilor din Romania( UDMR)

  Cioban

  08/03/2012 at 12:07 pm

  • Mai exista o varianta, varianta cu care Mihai Neamtu s-a cam sters la … gura in timp ce se dadea pe hotnews.ro!
   Varianta este ca Traian Basescu sa isi negocieze o demisie in 2013 si sa avem alegeri parlamentare cuplate cu cele prezidentiale! Autorul analizei si judecatii de mai sus a sesizat foarte bine lipsa de fler, de perspicacitate politica a lui Neamtu, care s-a aruncat practic in plasa discursului USL cand a refuzat categoric (invocand, vezi Doamne!, cutume si traditii) cuplarea parlamentarelor cu prezidentialele! Dar, pana la urma, lipsa de fler nici nu ar fi atat de condamnabila, nu-i asa??? 🙂

   Pavel

   09/03/2012 at 4:35 pm

 155. DL: MN, face politica USL, refuz sä mai comentez.
  un om de dreapta , nu atacä dreapta.mai ales cand e dl. NIMENI:

  theo- nona

  08/03/2012 at 12:07 pm

 156. mä scuzatzi,
  bunä ziua.

  theo- nona

  08/03/2012 at 12:08 pm

 157. este uluitor ce mitocan ,ce isterig si arogant este Crin Antonescu;
  Insultä si amenintzä pe orcine, acest repetent chiulantgiu mincinos
  si färä cea mai micä valoare, ar trebuii arätat lumii cum este.

  nu potzi tolera la nesfarsit amenintzärile unul nimeni,NIMENI:
  ce se crede in räzboi ,si joacä ca un cäläu, „ori noi, ori ei.”

  theo- nona

  08/03/2012 at 12:19 pm

 158. salut!

  Theo, muta-te cu comantariile la postarea de azi dimineata, asta e mai veche 🙂

  Cetatean

  08/03/2012 at 12:21 pm

 159. „Dreapta inseamna in primul rand dreptul la exprimare! Exact ceea ce voi nu ne acordati.”

  Imi cer scuze daca nu am reusit sa ma fac foarte bine inteles. Revin. Prin „va invit sa facem impreuna acest test” am vrut sa spun urmatorul lucru: autorul articolului este liber ca pasarea cerului. Domnia sa il poate posta cand doreste pe site-ul NR. Daca domnia sa il posteaza si NR il va sterge sau il va ciunti atunci aveti dreptul de a spune ca NR nu v-a acordat dreptul sa va exprimati. Pana atunci insa…

  Eddy Wagner

  08/03/2012 at 2:17 pm

 160. Eddy Wagner, ai acordul meu sa preiei articolul, cu sau fara comentarii, pe site-ul nouarepublica.ro.

  Eu aici l-am postat pentru ca aici e afilierea mea, nu la Noua Republica. Va trebui sa va invatati ca mai mult decit identitatea persoanei conteaza ideile pe care le afirma si modul cum la argumenteaza.

  Cetatean

  09/03/2012 at 11:19 am

 161. Scria cineva mai sus, cred ca Tucu: „Eu am insa convingerea ca NR nu va ajunge la faza de partid politic.”
  La cum sunt organizati nici nu vor ajunge sa va schimbe aceasta convingere. Pe care vi-o impartasesc!
  Comunicarea e schizoida, chiar daca inceputul a fost bun, impanat de documente coerente, chiar daca au fost si stangacii (stilistice, sic!) pe alocuri! Acum, insa, lucrurile au deviat rau de tot, iar principala problema o reprezinta chiar Mihai Neamtu. El este cel ce comunica, el este cel ce incarneaza Noua Republica la aceasta ora si tocmai aici e punctul nevralgic (Vlaston este maximum la nivelul unui scrib, al unui secretar). Asa cum apare si din aceasta analiza (pe marginea careia comentam), foarte riguroasa si la obiect, Noua Republica a aparut in spatiul public, fie si virtual, la sfarsitul lui septembrie 2011. A aparut ca proiect al unei miscari de dreapta, la firul ierbii, de inspiratie americana (republicana), in stilul Tea-Party! Daca de atunci pana acum, dupa aproape jumatate de an, nu a reusit decat sa iasa cu strigarea ca devine partid si sa se zbata isteric ca sa scape, chipurile, de umbra lui Basescu, concluzia este ca organizarea e aproape nula si ca singurul spatiu in care mai fac valuri e tot cel virtual (unde Politeia e o resursa remarcabila!). In rest, cu 10.000 de semnaturi de la 1 decembrie incoace si cu 0 personalitati atrase si promovate public pana pe 3 martie 2012, de cand putem vorbi de binomul Biris-Vasilache, Noua Republica nu inseamna mai nimic. Singura speranta (din ce s-a vazut in ultimele 7 zile) vine de la acest binom al competentei si seriozitatii, al tenacitatii si verticalitatii, care, cred eu, incarneaza mult mai corect si mai reconfortant ceea ce trebuie sa fie – si a fost propus dintru inceput, inclusiv prin contributia voluntara si entuziasta a echipei Politeia! – Noua Republica. Daca Gabriel Biris si Mihnea Vasilache vor fi urmati de altii ca ei, va fi un pas mic pentru Noua Republica, dar un pas mare pentru dreapta romaneasca!!!

  Cat despre ras (scria cineva aici despre ras, o foarte buna observatie!)… „Rasul este cel mai sigur examen al sufletului omenesc!” (Dostoievski)

  Pavel

  09/03/2012 at 4:22 pm

  • Pavel, salut! 🙂

   Iti raspund acum pentru ca mesajul tau abia acum mi-a fost semnalat.

   Da-mi voi sa te corectez cind spui:

   „In rest, cu 10.000 de semnaturi de la 1 decembrie incoace si cu 0 personalitati atrase si promovate public pana pe 3 martie 2012, de cand putem vorbi de binomul Biris-Vasilache, Noua Republica nu inseamna mai nimic. Singura speranta (din ce s-a vazut in ultimele 7 zile) vine de la acest binom al competentei si seriozitatii, al tenacitatii si verticalitatii, care, cred eu, incarneaza mult mai corect si mai reconfortant ceea ce trebuie sa fie – si a fost propus dintru inceput, inclusiv prin contributia voluntara si entuziasta a echipei Politeia! – Noua Republica”.

   Nu este adevarat. Noua Republica a fost sprijinita inca de la infiintare (Politeia i-a aruncat manifestul in blogosfera) si este sprijinita si acum. Ma doare sa vad ca iei asa o pozitie dura. In primul rind, Politeia nu are ambitii politie si agenda personala. Politeia sprijina NR si spera ca NR sa devina partid, iar aproape toti cei care citesc sunt membri Politeia sunt simpatizanti si votanti sau membri NR.

   Noua Republica inseamna foarte mult pentru noi. Daca nu insemna, nu am fi scris asa de apasat. II pretuim si avem nevoie de ei, si nu vrem sa ii lasam sa esueze din partea unor pozitionari eronata. in opinia noastra.

   In urma acestei postari, Politeia si Noua republica au inteles sa colaborezemai strins pentru depasirea deficientelor de comunicare si pentru armonizarea pozitiilor. Draga pavel, sper sa votezi NR la fel cum si eu, personal, ii voi vota. Si ai putintica rabdare 🙂

   Cetatean

   10/03/2012 at 4:13 pm

   • Salut! Multumesc pentru raspuns.
    In tot ce am scris se poate vedea limpede ca recunosc rolul Politeia in ceea ce priveste lansarea NR si dezbaterea on-line. Cand am scris despre 0 personalitati dupa MN cu siguranta nu am bagat si Politeia aici. Cu scuzele de rigoare daca s-a inteles altceva, repet> 0 personalitati dupa momentul „sfarsit de septembrie pe net”. Pana la Gabriel Biris si Mihnea Vasilache! Pentru ca intre ei si momentul T0 zic ca sunt 0 personalitati!!! In 6 luni e grav, iar aici nu e nici responsabilitatea voastra si nici lipsa de atractivitate a proiectului, a brandului Noua Republica. Se vede, insa, din tot ce scrieti ca stiti si voi care e cauza!
    Cu toate acestea, e remarcabil ca sunteti dispusi sa strangeti randurile si sa ajutati in continuare. Felicitari!
    In rest… Doamne ajuta! Sper sa fie cat mai multi atat de intelepti ca voi si sa reusim, cu totii, sa blocam revenirea la carma Romaniei a unei stangi agresive si bolnave, nereformata si nevindecata, perversa si, daca ne uitam cu atentie la televiziunile lor, extrem de revansarda!!!

    Pavel

    11/03/2012 at 11:20 am

    • Pavel, salut!

     a fost mai dur comentariul tau, mie mi-a fost semnalat mai tirziu. Poate a fost putin cam dur, si a durut undeva in NR, insa sper ca acum si ei au vazut.

     Obiectivul meu si la Politeiei este ca NR sa ajunga in Parlament. Eu nu sunt membru NR si nici nu voi fi.
     Tocmai de accea nu am nici o obligatie de a spala rufele in familie. Eu ce am de spus spun dechis. Daca e miscare d ela forul ierbii care a pornit de pe acest blog, sa fie pina la capat! 🙂

     Cetatean

     11/03/2012 at 6:33 pm

     • Nici eu nu sunt membru, nici nu am fost asa ceva pana acum, dar sunt foarte atent la tot ce se intampla pe scena politica si ma intereseaza ca USL-ul sa fie impiedicat sa ajunga la guvernare. Dar nu de Dan Diaconescu!!! In acest sens, as putea spune ca obiectivul meu este sa ajut dreapta, oamenii de dreapta, sa stranga randurile si sa isi duca mai departe reformele. Astfel, orice initiativa menita sa sustina acest obiectiv este sustinuta si de mine. Ca e Noua Republica, Noua Politica, Politeia, Miscarea Populara, Alba ca Zapada sau Hansel si Gretel, egal. Cand te pozitionezi 90% impotriva PDL si Traian Basescu si ignori USL-ul, ii menajezi pe Ponta, pe Nastase, pe Iliescu si Antonescu, atunci nu mai pot vorbi de sustinere. Sub nicio forma! Ce zici, insa, de noua productie marca Mihail Neamtu? „2004-2012: Dreptate şi minciună/ Cu atât mai mult cu cât tranziţia a dat României o alianță politică intitulată, în vara lui 2004, „Dreptate şi adevăr”. Din speranţele investite atunci de milioane de români s-a ales astăzi praful.(…) Dincolo de eternul Caragiale, privim cu mânie şi dezgust nu spre politicienii care au trădat cauza unei Românii curate, ci la majoritatea tăcută a celor care refuză jocul democratic, boicotând urnele. Cine i-a transformat pe aceşti români din nişte oameni optimişti în nişte inşi cu felinarele mereu stinse, firi dezabuzate şi suflete moarte, fără crez într-un viitor mai luminos? Pe umerii oamenilor care au maculat adevărul şi dreptatea atârnă o grea povară? De ce să ne facem că ar fi altfel?” (http://www.contributors.ro/sinteze/dreptatea-%C8%99i-neadevarul-bilan%C8%9B-politic-2004-2012/)
      Oare chiar asta trebuie sa faca Noua Republica?! Cand ai „filiale judetene” de 4-5 oameni, cele mai performante avand 25-30 de oameni :), in conditiile in care PDL sau PSD au si peste 10.000 de membrii intr-o filiala judeteana, si inca nu ai acoperit toate judetele si municipiile, marele urban ca sa-i zic asa, cand ai recoltat abia 10.000 de semnaturi in mai mult de un trimestru, ce politica de dreapta a lu’ peste prajit e asta, sa urci pe net articole „a la Vadim”, prin care sa iti subminezi toate caile de comunicare si de negociere cu dreapta?! Poate sunt eu mai nepriceput in ale politicii, dar cum se cheama ce face Neamtu si, implicit, Noua Republica? La mine pe strada ii spune ” a da cu stangul in dreptul”… 😦
      Noapte buna! 🙂

      Pavel

      12/03/2012 at 12:53 am

 162. Buna seara!
  sunt noua pe grup si citind celelalte comentarii nu am putut sa nu zabovesc cateva minunte si sa ma intreb: oare cati dintre cei care au comentat cu scepticism sunt membri Noua Republica? Oare cati dintre ei au fost la cea de-a IV a Adunare care a avut loc pe 3 martie la Bucuresti?
  Daca imi ingaduiti, vreau sa va impartasesc anumite ganduri cu privire la ultima Adunare: pot sa afirm, in cunostinta de cauza ca am intalnit in NR un grup dinamic, alcatuit din oameni care chiar cred in ceea ce spun si se dedica, cu trup si suflet acestor convingeri.
  Asadar, domnilor sceptici, implicati-va si apoi dati-va cu parerea!

  anamaria naiman

  09/03/2012 at 7:51 pm

  • Anamaria, unii membri Politeia au fost prezenti pe 3 martie la Bucuresti. Stim ce spunem 🙂

   Cetatean

   10/03/2012 at 4:14 pm

 163. @Anamaria Naiman
  Cred ca nu ai inteles un lucru elementar> intre cei ce au scris si scriu aici, incepand cu autorul „judecatii” si pana la ultimul comentator inaintea ta, sunt oameni datorita carora a fost posibil acest proiect. De aici si de la ei a inceput totul. A fost Neamtu si au fost ei. Cu exceptia lui Daniel Arfire, nimeni dintre cei dintai nu mai sunt acolo si, pesemne, nu au fost nici la a IV-a Adunare Nationala… bla bla bla… Cuvinte prea mari, mult prea mari! Ar trebui sa va puneti intrebarea, elementara si aceasta, de ce toti cei cu care Neamtu a inceput proiectul acesta nu ii mai sunt alaturi, de ce il critica, de ce se despart intr-un anume punct, de ce nu mai sunt pe aceeasi lungime de unda in chestiuni funadmentale cum este, iata, cea ridicata de Cetatean in aceasta analiza (chestiunea raportarii la USL si la PDL, cu climaxul in ultimele 2 saptamani cand a dat de pamant nervos atat cu Miscarea Populara („Exclus, exclus, exclus!!!”), cat mai ales cu varianta cuplarii parlamentarelor de prezidentiale si cu eventuala demisie negociata – pentru o noua Constitutie! – a presedintelui Traian Basescu). Si, pentru ca veni vorba de raspunsurile lui Neamtu la scenariile cu Miscarea Populara si cu alegeri cumulate in 2013, crezi ca Neamtu s-a dus la Turcescu sau la Tapalaga cu vreun punct de vedere discutat in interior, hai daca nu chiar la a IV-a Adunare Nationala :), macar in structura de conducere de la centru? Crezi ca raspunsul sau de la B1TV, „Exclus, exclus, exclus!!!”, sau cel cu traditia si cutumele lui Kaghebila, cum ii spune Cetatean, de pe hotnews.ro, au fost discutate in interior ca variante/ scenarii de lucru pentru Noua Republica?! Ei, bine, eu sunt convins ca nu a discutat cu nimeni si ca a exprimat un punct de vedere personal, cum face mai mereu, dand senzatia – chiar si dupa 6 luni – ca Noua Republica e Mihail Neamtu! Iar asta, draga Anamaria, e foarte-foarte periculos. Poate ca ai sa intelegi mai tarziu de ce… 😦

  Pavel

  10/03/2012 at 12:44 pm

 164. Sincerul „sa traiti bine!”… a ajuns tot: bine e sa traim/bine ca (mai ) traim… poate e firesc sa fie asa.
  Nu era mai rezonabil: sa traim binele! …un fel de pay it forward, nu stiu… in fine.

  Si eu sunt dintre cei care nu am stiut atunci cand ne-am implicat in proiectul NR faptul ca acest demers a inceput pe acest blog. Ma bucur. Imi pare rau sa aflu insa tot de pe acest blog faptul ca Noua Republica nu va deveni partid. Si eu care imi propusesem sa ies saptamana asta in strada sa adun semnaturi tocmai pentru asta. Sa cheltui bani de la gura copiilor mei ca sa port cu ocazia acestei iesiri un tricou, un steag etc, in speranta ca astfel voi capta atentia si bunavointa trecatorilor… Mai mult, desi sunt pictor, profesor de arte vizuale si m-am ferit sa ma amestec in politichie pana in aceasta toamna, iata, de-o vreme pierd zilnic timp din timpul familiei mele, din timpul muncii mele… pentru ce? Fratilor, va rog, faceti cumva sa ajunga astfel de articole mai repede la cei ca mine. Ia sa stea ei acasa si sa isi vada de treaba. Sa lasam profesionistii sa faca politica la fel ca pana acum. Gata, imi fac o cafea lunga si calduta. Va multumesc.

  E totusi prea devreme sau prea tarziu pentru cafea. Iertati-mi rautatile. Nu stiu de unde scrieti dumneavoastra, dar aici in tara, clasa politica este intr-adevar nula. Este „aceeasi mizerie” cum s-a afirmat in strada. Il stiu pe Mihail de multi ani. Poate nu il cunosc indeajuns. Totusi nu voi ezita sa il iau de guler daca unele din previziunile dumneavoastra se vor adeveri. Pana atunci insa va scutesc de prezenta mea. Sunt sigur ca stiti o parte din cei ce scrieti aici, cat de greu e de intretinut entuziasmul astazi. Si nu ma refer la entuziasmul de a tasta. Ma refer la puterea de a sta de vorba cu oamenii care nu mai vor sa auda de politica, de a iesi cu stencil-uri pe strada noaptea, de a aduna semnaturi apoi ziua. Pana cand aceasta campanie de strangere de semnaturi nu isi atinge scopul nu mai trec pe aici. Nu pot decat sa imi doresc din mai multe motive ca acest lucru sa se intample cat mai curant. Va salut cordial.
  Asadar, sa traim binele!
  Cu tot gandul bun,
  Andrei Rosetti.

  Andrei Rosetti

  13/03/2012 at 4:21 am

 165. Uite asa, draga Andrei, cum faci tu cu unii de pe aici, va face si NR cu multi dintre cei ce au ajutat-o, sprijinit-o, impulsionat-o, creat-o chiar, la un moment dat. Kick and run. Uneori sa stii ca merge si „kick, pick and run” (pick from the pocket!). Tendinta intr-acolo merge…
  Atata timp cat la varful acestei „initiative” vor fi oameni care nu vor accepta diversitatea de opinie, lideri „cu ochii mici” care vor da tonul cantecelor de plantat panselutze si de cules gunoiul in timp ce reactiunea va fi tocata „minereste” pentru „lene”, „golaneala”, „debandada” si „sula in coaste”, NR nu va fi mai mult de un graffiti sau stencil pe care sa se pise vagabonzii. Pe mine, unul, ma pufneste rasul cand citesc texte din astea comunistoide, ca am luat de la gura copiiilor, ca imi rup din timp si din agoniseala, ca se moare, abia se mai supravietuieste, si ca intreaga clasa politica este nula, dar, Mihai, crede-ma, ca il cunosc de ani buni, e altceva! Ma lasi? Zici ca esti profesor de arte vizuale, ca esti cap de familie si ca te zbati sa gestionezi cat mai bine situatia in aceasta fucking Romania despre care noi, ceilalti, nu prea parem sa stim prea multe, ca si cum am scrie de undeva de prin Occident, sub masca generoasa a anonimatului?! Fratioare, habar nu ai ce inseamna ceea ce scrii si, sincer, pare ca ai fost pus de cineva caruia i se pare ca il coafeaza foarte bine o astfel de pozitie, iarta-ma ca spun asta!, „minereasca”. Sa sari in spijinul sau si sa-i pui la punct pe cei ce au indraznit sa leneveasca dupa ce au pornit caruta si acum stau pe margine sa chibiteze. Si se mai si ascund in tufisuri! Valeu!
  Hello, intelege cineva la NR ce inseamna democratia, liberalismul, democratia de tip liberal, crestin democratia, daca vrei, cu personalismul ei cu tot, conservatorismul cu al sau „atunci cand e necesar sa schimbi ceva, nu e necesar sa schimbi totul!” (un fel de conservatorism pentru Romania, daca vrei!)?! Intelege cineva ca dreapta nu inseamna revolutie, nu inseamna manihesim, nu inseamna nihilism, nu inseamna trufie?! Jesus Huerta de Soto, in aula de la ASE, spunea anul trecut ca socialismul este pacatul trufiei intelectuale, ca asta il pierde de fapt, ca asta il descalifica! Voi, dupa cum actionati in ultima vreme, exceptand Pactul Fiscal si pozitiile extrem de decente ale lui Mihnea Vasilache si Gabriel Biris, care ofera solutii concrete si arata cu „asupra de masura” ce inseamna sa actionezi ca om de dreapta, sunteti mai degraba o miscare de stanga, de stangaci si mana stanga, cu tendinta de a deveni un partid al revolutiei, al potopului!!! Fereasca Dumnezeu tara de entuziasmul pe care se vede ca ti-ar place sa il treziti si sa il intretineti: o intreaga clasa politica anulata – ca si-asa e nula, nu-i asa?! – si o alta in loc! Asta, draga Artistule, se numeste revolutie si nu are nicio legatura cu dreapta, cu vreo miscare de dreapta (pare ca voi cand ati auzit de „firul ierbii”, de miscare la firul ierbii, v’ati gandit la „cata frunza, cata iarba”!!!). Dar, daca tot te-ai hotarat sa faci politica tine doua chestii nemtesti> „Revolutiile sunt ca diluviile, scot la suprafata tot malul!” (Heinrich Mann) si „Politica este arta de a face posibil!” (Bismarck), de aici tragandu-se si celebra „arta a compromisului”. Artistule….
  Sa traiesti bine!

  Pavel

  13/03/2012 at 6:10 pm

  • Pavel esti lipsit de decenta. Eu nu bag napalm pe foc de comentariul asta e inadmisibil. Andrei e pe strada tu esti pe blog.
   A lua peste picior un cetatean si a-l trata cu trufie invalideaza tot conservatorismul asta afisat.
   Un pic de decenta e binevenita. Sau poate mai multa empatie?

   turnofftheglory

   14/03/2012 at 7:52 am


Comentariile sunt închise.