Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 5 martie / “Sărac şi cinstit de 10.000 de euro”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, vremea se va răci uşor, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, iar cele minime între -13 şi -3 grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va avea înnorări temporare în estul ţării şi la munte şi va fi variabil în rest. ndeosebi în cursul zilei vor cădea ninsori slabe, local în zona Carpaţilor Orientali, Moldova şi izolat în Dobrogea şi estul Munteniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-vestice şi la munte. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 7 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3493    RON; 1 USD = 3. 2843   RON; 1 EURO = 1. 3243 USD; Francul elvetian 3. 6074 RON. Gramul de aur 180.8024 RON.

Interesul scăzut pentru leu a dus tranzacţiile valutare la un minim de 33 mld. euro. Volumul tranzacţiilor de pe piaţa valutară de la Bucureşti a scăzut în februarie la un minim al ultimelor opt luni, de 33 miliarde de euro, în condiţiile în care interesul pentru leu al străinilor s-a redus constant în ultimele luni. Scăderea este de 7% faţă de prima lună a anului, când volumul tranzacţiilor ajunsese la 35,4 miliarde de euro, pe fondul vânzărilor de valută efectuate de bănci pe fondul trecerii la standardele internaţionale de contabilitate (IFRS). Tranzacţiile mai mici din februarie au fost reflectate şi de stabilitatea cursului de schimb, cotaţiile variind într-un interval foarte îngust de 4,34-4,36 lei/euro. Piaţa valutară atinsese un vârf de circa 43 miliarde de euro în lunile octombrie şi noiembrie pe fondul volatilităţii ridicate a cursului generată de tensiunile de pe pieţele financiare externe. Toamna trecută a adus cele mai mari volume tranzacţionate în perioada de criză pe piaţa valutară de la Bucureşti, dar acestea au fost încă departe de vârful istoric de 59 miliarde de euro înregistrat în octombrie 2008, pe fondul unui atac speculativ asupra leului.Integral in Ziarul Financiar

Cine sta in casele scoase la vanzare de RA-APPS. Regia Autonoma a Patrimoniului si Protocolului de Stat (RA-APPS) a stabilit preturile la care vor fi licitate 25 de proprietati, cu valori de pornire cuprinse intre 48.000 de euro si 2,4 milioane de euro, fara TVA. Am pornit in cautarea imobilelor scoase la licitatie, atat din Bucuresti, cat si din tara. Unele dintre imobile au fost renovate recent, fiind cladiri interbelice si chiar din patrimoniu. Altele insa, care au fost lasate sa se degradeze, nu au valoare decat prin pozitionarea in zone centrale. La Snagov, proprietatile ce vor fi scoase la vanzare sunt pozitionate pe malul lacului, in apropiere de vilele ocupate candva de dictatorul Nicolae Ceausescu si de nomenclatura comunista. RA-APPS a anuntat ca licitatia pentru imobilele din Bucuresti va avea loc pe data de 14 martie la ora 12.00, la sediul SAIFI, situat pe Strada Fabrica de Glucoza nr.3 A din Bucuresti. Apartamentul de trei camere din strada Bitolia, din zona Dorobanţi, pentru care RA-APPS cere 99.500 de euro, este situat într-o clădire veche. În acelaşi imobil mai sunt două apartamente, proprietate personală. Locatara de la parter, o bătrână de aproximativ 80 de ani, nu s-a arătat deloc dispusă să „interacţioneze” cu persoane străine. Integral in Adevarul.

Vanghelie a scapat. DNA i-a dat NUP pentru privatizarea Magazinului Bucuresti si afacerea Economatul. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis ca Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu se face vinovat de abuz in serviciu si luare de mita in dosarul in care au cercetat privatizarea Magazinului Bucuresti si modul cum s-au infiintat in sector magazinele Economat. Primarul PSD al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a scapat de problemele care le avea la Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale fata de edil, in dosarul in care acesta era anchetat pentru modul in care a fost privatizat magazinul Bucuresti dar si pentru afacerea Economatul. Marian Vanghelie s-a prezentat la începutul lunii octombrie a anului trecut în faţa procurorilor pentru a fi audiat. El a dat atunci o declaraţie însă la final nu a recunoscut că era vorba chiar despre dosarul în care era principalul vizat de anchetatorii anticorupţie. „E unul dintre multele dosare care există în Romania. Ştiţi câte dosare sunt? Rafturi întregi (…) Proceduri, cum se întâmplă, ce se întâmplă, lucruri care sunt fireşti.Înţeleg mai greu şi mă duc acum acasă, stau liniştit, îmi fac un remember şi îmi dau seama ce am înţeles, ce nu am înţeles, vreţi să mai greşesc şi să zic iar Almanahe, dupa aia iar daţi titluri, aşa că trebuie să fiu atent. Despre ce dosar e vorba? Într-unul din dosarele care sunt în România, ştiţi câte sunt aici. (…) E normal, nu e mâna nimănui, totul e normal în România, nu vă creaţi probleme. (…) Nu am de unde să ştiu eu exact cine este cercetat, cum e cercetat, eu nu am pus întrebări, a fost o chestie normală, am fost întrebat, am răspuns. Procurorii au vrut să ştie cum sunt administrate bugetele primăriei”, a spus edilul sectorului 5, anul trecut, la ieşirea din sediul DNA. Romania Libera.

Presedintele Asociatiei „Salvati Bucurestiul”, despre un cutremur: „Mii de bucuresteni risca sa moara”. La 35 de ani de la cutremurul din 77, doar 26 de cladiri din 2.000 cu risc seismic ridicat au fost consolidate in tara, potrivit Asociatiei „Salvati Bucurestiul”. Seismul din 4 martie 1977 s-a produs la ora 21.22. In doar 56 de secunde, 1.570 de oameni au murit, 35.000 de locuinte s-au prabusit in toata tara, 33 de cladiri importante numai in Bucuresti. Dar, la 35 de ani de la dezastru, Capitala pare sa nu fi invatat nimic din cele petrecute atunci. Dupa ’89, in Romania au fost consolidate 26 de cladiri incadrate cu risc seismic ridicat, numarul fiind infim fata de cele aproximativ 2.000 cate se afla pe lista. Statistica ii apartine lui Nicusor Dan, presedintele Asociatiei „Salvati Bucurestiul” si candidat la primaria Capitalei. „Cateva mii de bucuresteni risca sa moara in cazul unui cutremur de intensitatea celui din 1977. O estimare exacta nu este insa posibila, pentru ca o multime de date importante nu exista”, spune Nicusor Dan. Ţările cu risc seismic au realizat de mai bine de zece ani baze de date cu informaţii privind riscul la care se expun unele clădiri, adaugă Dan. De exemplu Istanbulul a realizat în 2002, în colaborare cu japonezii, o bază completa de date. În cazul Bucureştiului, explică Nicuşor Dan, nu există nici măcar o hartă de hazard seismic, fiind luată în considerare doar o medie a acceleraţiei de vârf a terenului pentru întreg oraşul. Integral in EVZ.

Mişcarea Populară, pasată în teritoriu. Filialele PDL se pot alia pe plan judeţean cu alte formaţiuni, în special cu UNPR,  preluând denumirea de „Mişcarea Populară“, care va avea ca siglă inima. PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide formarea unei alianţe pe plan local, sub denumirea „Mişcarea Populară”, cu sigla inima, a declarat, ieri, preşedintele PDL, Emil Boc, după şedinţa Colegiului Director. În paralel cu acest protocol, conducerea PDL va negocia un acord de colaborare cu UNPR. „Având în vedere relaţia privilegiată cu UNPR, PDL va încheia un protocol de susţinere reciprocă la alegerile locale, în condiţii ce vor fi discutate în perioada următoare”, a declarat Emil Boc. Înainte de şedinţa Colegiului Director, liderii partidului vedeau relansarea în mod diferit. Unii sprijineau o schimbare rapidă, chiar la alegerile locale, în speranţa  că formarea unei alianţe cu nume, siglă şi culoare diferite de cele ale PDL  le va aduce câteva procente în plus. Alţii susţineau că Mişcarea trebuie pregătită cu grijă şi  lansată după alegerile locale, pentru a măsura, întâi,  forţa eventualilor aliaţi.  Există mulţi democrat-liberali care cred că PDL trebuie să rămână pe cont propriu. Deşi liderii din această categorie au fost mai reţinuţi în declaraţii, în partid există un puternic curent în acest sens. Nici componenţa unei eventuale alianţe nu este clar definită, existând controverse în jurul prezenţei unor partide ca UNPR sau PNG. Adevarul

Politicieni, urmaţi exemplul lui Victor Ponta: luaţi-vă câte un Keleti! Raportul ANI lansează o practică periculoasă: politicienii se pot folosi de intermediari pentru beneficii. Victor Ponta face semnul OK, smechereşte, într-o postare pe blogul său în care anunţă că a scăpat imaculat în raportul ANI privind aventurile sale cu lumea raliurilor. Liderul PSD devine precursorul unei noi specii: „băieţii deştepţi” ai sponsorizărilor. Ponta spune că a scăpat basma curată, deşi ANAF şi Evenimentul zilei l-ar fi condamnat pentru nedeclararea sumelor de care a beneficiat pentru participările sale, patru ani la rând, în Campionatul Naţional de Raliuri. În realitate, EVZ l-a acuzat de un singur lucru: că s-a ascuns şmechereşte tot timpul în spatele pilotului Edwin Keleti, alături de care a tocat aproximativ 1 milion de euro. Raportul ANI care îl absolvă complet pe Victor Ponta creează un precedent extrem de periculos – sponsorizările pe care le primesc oamenii politici pot rămâne de azi înainte ascunse marelui public. După modelul Ponta, niciun politician nu se va mai simţi obligat să menţioneze în declaraţiile de avere şi de interese sponsorizările pe care le primeşte. Raportul ANI în cazul Ponta nu închide cazul, ci dimpotrivă, abia îl deschide. Citiţi mai mult: Politicieni, urmaţi exemplul lui Victor Ponta: luaţi-vă câte un Keleti! EVZ.

Sărac şi cinstit: ziua lui Iliescu la Ateneu a costat 10.000 de euro. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a împlinit 82 de ani. El a fost sărbătorit printr-un concert la Ateneul Român, pentru care o fundaţie a sa a plătit 10.000 de euro.

Fundaţia Clubul de la Bucureşti, organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 2009 de Ion Iliescu împreună cu 50 de membri PSD, a organizat sâmbătă seara, la Ateneul Român, un concert al Orchestrei Române de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, pentru a celebra împlinirea a 82 de ani de către liderul de onoare al PSD.  Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii ‘George Enescu”, a declarat pentru ‘Adevărul” că Fundaţia Clubul de la Bucureşti a plătit sala în regim obişnuit, cu contract, la preţul maxim de 10.000 de euro pe zi. Fundaţia a închiriat sala şi a asigurat onorariile dirijorului şi ale membrilor orchestrei. ‘Din punct de vedere strict financiar, a fost foarte bine”, a punctat Andrei Dimitriu, adăugând că veniturile suplimentare sunt benefice pentru Ateneul Român. Romania Libera.

Crin Antonescu se joacă de-a candidatura. Preşedintele PNL a declarat că 2014 „este foarte departe” şi că „îi e greu să ştie dacă va candida“. Ion Iliescu îl aprobă. Sunt declarațiile lui Antonescu un joc sau exprimă o îngrijorare reală? Candidatura lui Crin Antonescu la preşedinţia României a intrat momentan în ceaţă. Într-un interviu acordat Agerpres, însuşi liderul PNL a exprimat ieri vagi dubii cu privire la aceasta. „2014 este foarte departe şi mie mi-e greu să ştiu şi dacă eu voi candida, darămite dacă domnul Ungureanu va candida sau altcineva”, a spus acesta, întrebat dacă îl priveşte pe actualul premier ca pe un viitor concurent la prezidenţialele din 2014. „Cred că toate posibilităţile sunt deschise. Cred că Ungureanu are această opţiune dacă va dori, dacă va fi susţinut de nişte formaţiuni politice, dar dacă este vorba de anul 2014 este greu de făcut pronosticuri. Cred că pot să vă asigur că Mihai-Răzvan Ungureanu nu va fi candidatul USL”, a mai spus Antonescu. EVZ.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

05/03/2012 la 8:20 am

102 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturur!
  Ilici sarac si cinstit se identifica ca brand de tara. . Iliescu: „Sunt, inca, un brand in Romania, cine se asociaza cu mine are de castigat”. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, intr-un interviu difuzat, duminica, de un post de televiziune, ca „Iliescu” este un brand inca in Romania, mentionand ca nu el are nevoie de PSD, ci PSD are nevoie de el si ca cine se asociaza cu el are de castigat. „Iliescu este, inca, un brand in Romania (…) Cine se asociaza cu mine are de castigat”, a spus Iliescu. Fostul sef de stat a mentionat ca nu el are nevoie de PSD, ci PSD are nevoie de el. Iliescu l-a criticat pe actualul presedinte pentru ca nu are „cultura” dialogului si nu respecta regulile democratice. Mai mult, el a mai spus ca, astfel, chemarile presedintelui la consultari nu sunt credibile, anunta Gandul

  iar corb la corba apreciaza pliscul: Ion Iliescu, pentru Gandul, despre Putin la al treilea mandat: „Nici o surpriza. Oamenii au incredere in aceasta stabilitate pe care au impresia ca Putin o asigura”. Fostul presedinte Ion Iliescu nu s-a declarat surprins la aflarea rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidentiale din Rusia, el considerand ca Vladimir Putin a reusit din nou sa isi valorifice capitalul de imagine de care se bucura intr-o anumita parte a societatii rusesti, jucand cartea „siguranta cetateanului”. „Nici o surpriza. (Realegerea lui Putin) Reflecta o stare de spirit dupa perioada Eltin, care a insemnat o dezorganizare generala a economiei si o stare de anarhie generala in societate. Putin a introdus mai multa rigoare si rusii simteau nevoia ordinii, rigorii. Ei apreciaza acest lucru, ca lucrurile incep sa se aseze pe o temelie mai solida. Aceasta este increderea pe care societatea actuala din Rusia o acorda acestui fel de conducator, care le da mai multa siguranta”, a declarat Ion Iliescu, pentru Gandul.

  Sare'n Ochi

  05/03/2012 at 8:53 am

 2. neata,

  este incredibil de greu sa scapi de oameni ca iliescu, inca sustinut mult prea tare.
  auzi, 10.000 euro pentru omagierea lui…faptul ca a fost astfel sarbatorit denota importanta lui enorma in cadrul uslinosilor. du-te, mosule, la culcare.

  nasol cu revenirea lui w.w.putin pentru inca 12 ani, de fapt, nici nu plecase, dar acum este sigur ca rusia & lumea intreaga ”se va bucura” de prezenta lui pentru inca 12 ani (2×6). multe creiere spalate are si rusia, iar w.w.putin este un potential pericol pentru lumea occidentala si nu numai. Oricind w.w.putin poate deraia in directie nazista si/sau stalinista de rit nou (sec.21)

  skorpion

  05/03/2012 at 9:05 am

  • ma gandesc in felul urmator – poate este nevoie de Putnila pentru iesirea din criza. 😀
   este clar ca cei care au paradit banii lumii au nevoie de un nou razboi rece – un dusman statornic, bine asezat – cu granite delimitate pentru a carui combatere sa merite sa te inarmezi, sa creez plus-valoare pe scara fricii.
   esecul razboiului impotriva terorismului este clar un esec in a mobiliza lumea sa munceasca si sa se bucure ca munceste si este jumulita in numele a ceva concret – pentru a contracara un dusman vizibil.
   iar pentru Europa de Este este si mai simplu sa definesti dusmanul – este cunoscut, temut si urat. deci se poate realiza mobilizarea. (hai la lupta cea mare, pe Putin sa-l dobaram!)

   Sare'n Ochi

   05/03/2012 at 9:11 am

 3. Ziua buna la lumea buna.

  blog de caine rau

  05/03/2012 at 9:26 am

 4. Buna ziua tuturor! 🙂

  Iliescu e inca un brand, PSD mai are inca nevoie de el, la Buzau Iliescu tine mortis ca PNL sa renunte la candidaturi in favoarea PSD, paritatea negociata de Antonescu-Ponta e „paritate relativa”, Crin Antonescu se mai gindeste daca va candida la prezidentialele din 2014 din partea USL…. si tabloul ar putea continua cu o singura concluzie: Iliescu a condus, conduce si va conduce in continuare PSD-ul.

  Cetatean

  05/03/2012 at 9:39 am

  • Salut prieteni …
   Si poporului roman inca ii place….

   Rusii s-au revoltat impotriva lui Soljenitin cind acesta a spus ca tot poporul a consimtit tacut, resemnat, fara sa faca un gest de fronda in fata oamenilor lui Stalin care ii asasinau/trimeteau in gulag.
   Se zice ca asa este poporul rus de 1000 de ani
   la noi se zice da din cauza comunismului.

   Ii avem pe astia conducatori si ii meritam

   Un tanar de stanga

   05/03/2012 at 9:44 am

 5. Am vazut ieri cu cit dispret Dan Diaconescu s-a delimitat de T Basescu si de PDL.(Au copiat cuvintul popular de la DD,dar nu le merge, nu se face nici o miscare….) Va cere imperativ USL sa vina in parlament si impreuna cu ppdd sa il demita pe TraianBasescu

  Dupa delimitatea lui M Neamtu si a NR iata-l si pe DD privind cu sila spre tiran si pupinii sai. Cine ar mai fi sa se delimiteze si sa spuna ca nu va participa la Miscarea Populara: Regele Cioaba ? Asociatia hingherilor din Canada ?

  Un tanar de stanga

  05/03/2012 at 9:50 am

 6. TDS, daca Neamtu mai continua sa se delimiteze de PDL si de Basescu pe motiv ca sunt „o strucura corupta”, vor intra garantat 103,5% in Parlament.

  Cetatean

  05/03/2012 at 9:52 am

  • pai tot incearca sa o hotarasca pe MMacovei ca nu are ce cauta in pdl si in preajma dictatorului

 7. sa nu uitam cu cine avem de-a face si ce anume ne vor face cand va intarca balaia…
  http://sareinochi.com/2012/03/05/as-da-zile-de-la-mine/

  Sare'n Ochi

  05/03/2012 at 9:55 am

  • Uslasii au inceput sa se creada iar pe cai mari ca si in 2004 si fac presiuni asupra presei si asupra justitiei. Nu-i Traian Basescu chiar fara de “pacat”, probabil in politica nici nu reusesti sa ramai imaculat, dar din decembrie 2004 incoace nu incetez sa zic “merci, Doamne, ca a iesit Base presedinte si nu bombonel”. Daca s-ar relua ca in „Ziua cartitei”, la infinit ziua aia, tot cu el as vota.

   blog de caine rau

   05/03/2012 at 10:42 am

 8. Buna ziua all!
  Sa vezi si sa nu crezi…
  „Presedintele Rusiei Dmitri Medvedev a ordonat luni procurorului general sa verifice „legitimitatea” deciziei in cazul fostului magnat al petrolului si critic al puterii Mihail Hodorkovski”
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-11668527-dmitri-medvedev-ordonat-revizuirea-cazului-lui-mihail-hodorkovski.htm
  II mai crede cineva?

  miki

  05/03/2012 at 10:19 am

  • Hodorkovski va mai sta cel putin 12 ani in puscarie

   skorpion

   05/03/2012 at 10:23 am

   • Daca nu il transforma Putin in erou pana atunci

    miki

    05/03/2012 at 10:29 am

 9. Toti vor sa ciguleasca din cadavrul politic al lui Basescu.
  Din nefericire pentru ei Basescu este inca viu.

  Tucu

  05/03/2012 at 10:20 am

  • pai , il ciugulesc din mers , tucule 🙂

   • dar ce, frate, e crocodil si sta cu gura cascata sa vina pluvianul sa il ciuguleasca printre dinti?! 😆

    Cetatean

    05/03/2012 at 10:32 am

  • Si mai are 2 ani de mandat, va numi la toamna primul-ministru, are de numit procurorul-general si pe cel de la anti-coruptie, etc. :)) In 2 ani se vor pronunta si multe sentinte indelung amanate. 😀 Oricat s-ar tavali astia de la USL, Base rulz.

   blog de caine rau

   05/03/2012 at 10:46 am

 10. Hai ca e tare: Mihai Neamtu si Cristi Preda pe Hotnews de la ora 12.

  Moama-moama, ce intrebari i-au formulat oamenii lui Neamtu 😈 :mrgreen:

  PS Este unul care semneaza ceva cu „citizen”. Sa stiti ca nu sunt eu. Asta pentru disiparea eventualelor banuieli.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11665203-posibil-apara-noi-formatiuni-politica-romaneasca-cristian-preda-mihail-neamtu-discuta-cititorii-hotnews-despre-miscarea-populara-noua-republica-luni-ora-12-00.htm

  Cetatean

  05/03/2012 at 10:25 am

 11. Mi-e rau 😉 nu as vrea sa fiu in pielea nici unuia din cei doi distinsi invitati

  Cetatean

  05/03/2012 at 10:39 am

  • Nasoilor! 🙂

   blog de caine rau

   05/03/2012 at 10:47 am

   • Mishule, sa ti-o spun sincer, treaba e destul de oabla si asta se vede din modul in care oamenii pun intrebarile.

    Cetatean

    05/03/2012 at 10:50 am

    • Bancul ala cu „mai rasfirati baieti, mai rasfirati” nu-si va pierde niciodata valabilitatea. 🙂 Vin ei si trolli. 🙂 deja a aparut un citizen. Subtili rau. :))

     blog de caine rau

     05/03/2012 at 10:53 am

     • da-l in fasole de trol. Daca eu aveam chef sa pun intrebari incuietoare, o faceam aici, sa vada toata lumea . buna, nu in subsoluri la Hotnews.

      Cetatean

      05/03/2012 at 10:56 am

      • Nu am banuit o clipa. Dar cineva a vrut sa faca aceasta confuzie, poate-poate mai invrajbeste ceva-cumva.

       blog de caine rau

       05/03/2012 at 6:01 pm

     • 🙂

      ela

      05/03/2012 at 10:59 am

      • Ela, salutare! 🙂

       Nu ride, ca asa e. Deocamdata sunt in stand by, nu vreau sa pun intrebari incuietoare.

       Cetatean

       05/03/2012 at 11:01 am

 12. bunä,
  asearä tarziu, m-am uitat la emisiunea lui cristoiu, avea invitat pe ,
  sobolanul rozaliu Hrebe; care bine intzele s-a dat destept, a tzinut-o
  cu furatul alegerilor , in campania cu geoanä, dar s-a contrazis singur,
  in primul rand, stia cä a castigat Bäsescu, dar nu a spus ca sä nu
  demobilizeze echipa. deci ” prostul” a fost läsat sä tzopäie, sä se facä
  de ras: o tzinea cu furatul, dar a recunoscut, dupä duelul politic,
  presedintele a casticat 600 si geoanä numai 200, apoi cu filmuletzul
  au castigat 2 puncte, dar a fost räu, cä s-a repeat prea mult, cat au
  pierdut pt. asta, nu a mai spus. un mare escroc prietenul lui haysam si becali

  theo- nona

  05/03/2012 at 10:57 am

  • theo, dupa razboi multi viteji violeti se arata.

   Cetatean

   05/03/2012 at 10:59 am

 13. violetzi s-au violatzi?
  la fiecare ambasadä se afla si reprezentantzi lor.

  theo- nona

  05/03/2012 at 11:11 am

 14. sotzul meu mi-a sus cä a väzut in tv, o secventzä in care un rus,
  bäga in urnä 4 buletine.

  theo- nona

  05/03/2012 at 11:12 am

  • era clar un rus care vota cu Opozitia, si vroia sa fraudeze alegerile in defavoarea lui Putin :mrgreen: Insa democratia a invins!

   Cetatean

   05/03/2012 at 11:18 am

   • Neata buna tuturor. Da, in Rusia democratia a infrant…

    EuCuMine

    05/03/2012 at 11:30 am

 15. iliescu , este un criminal inganfat, rusine romanilor si mediei,
  cä il bagä in seamä pe nemernic

  theo- nona

  05/03/2012 at 11:18 am

 16. ar trebuii trimes la muzeu si nu e amisibil un KGB-ist
  sä distrugä si sä härtzuiascä romania,sä bage intrigi.
  nu are ce cäuta in parlament, urangutanul bätran.

  theo- nona

  05/03/2012 at 11:31 am

 17. vreau sä stiu, cat de ridicol se simte Geoanä acum,
  l_au läsat sä tzopäie sä se facä de ras, dar ei stiau,
  cä au pierdut. hrebe este un monstru ca si iliescu.

  theo- nona

  05/03/2012 at 11:34 am

 18. Buna ziua 🙂
  Juri ca suntem frati 😦 – „Grecii nu au nicio cultura a actiunii colective. Critica, dar asteapta totul de la altii” , „Suntem un popor de mici burghezi carora le place sa cumpere scump si in cantitati mari”
  http://economie.hotnews.ro/stiri-consumator-11669610-grecia-miscarea-cartofilor-declara-razboi-vietii-scumpe-intr-tara-care-multe-produse-baza-sunt-mai-scumpe-decat-germania.htm

  mar

  05/03/2012 at 11:38 am

 19. mare parsiv este Cristoiu, scrie despre nästase un articol
  cu ologii, numindul neamtzul nästase, si cä ar trebuii sä
  revinä in politicä.eu zic sä ducä invartindu-se si cat priveste

  „neamtzul Nästase”, e drept si nemtzii au tzigani.

  theo- nona

  05/03/2012 at 11:50 am

 20. hai , nu chiar asa, romanii au multe bubitze pe creeri,
  dar grecii sunt bolnavi räu.si pe deasupra sunt inganfatzi.

  theo- nona

  05/03/2012 at 11:54 am

 21. Interesant este ca in orase, inclusiv la Moscova, Prohorov figureaza pe pozitia secunda.
  Wow! deci o parte din intelighentia rusa si probabil multi tineri au votat cu un oligarh! Unul care si-a facut multele miliarde prin munca cinstita, nu?
  Minunata alternativa la coruptia din regimul lui Putin!

  Valentin

  05/03/2012 at 12:04 pm

 22. mascarirea pluralismului politic nu are limite.

  Cetatean

  05/03/2012 at 12:07 pm

 23. Germania doreste sa intareasca „parteneriatul strategic” cu Rusia
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-11669683-victoria-lui-putin-alegerile-prezidentiale-germania-vrea-intareasca-parteneriatul-rusia.htm
  Normal, cu o dependenta de peste 60% de importuri energetice Germania isi doreste energia rusa.

  miki

  05/03/2012 at 12:10 pm

  • Acum 70 de ani si-au dorit energia vecinilor si au Ribbentrop- Molotovuito bine 🙂

   • La un pact tot vor ajunge. Au nevoie unii de altii.
    Problema este ce vor face cei prinsi la mijloc (Polonia).
    Nici noi nu suntem departe, de fapt suntem cam in aceasi situatie.

    miki

    05/03/2012 at 1:24 pm

 24. Zic unii că, dac-ar veni Giovani preşedinte, măcar ziua de naştere şi-ar face-o pe banii lui, la Ateneul Stînă din Pipera:
  http://baricada.wordpress.com/2012/03/05/tineti-minte-3-cuvinte-ioan-becali-presedinte/

  baricada

  05/03/2012 at 12:24 pm

  • doar in calitate de martori ! Sunt dezamagit. Credeam ca sunt audiati in calitate de curve. 🙂

   Un tanar de stanga

   05/03/2012 at 1:23 pm

   • pentru asta trebuie sa ii audieze in Parlament, cind rostesc discursuri.

    Cetatean

    05/03/2012 at 1:28 pm

   • mai corect, cocote masculine si beneficiari de servicii

    mar

    05/03/2012 at 1:33 pm

  • Hai, salut!
   La ce faiantza distrusa are Banicioiu pe mansarda, cine naiba s-ar gandi sa-l acuze de seducere ?
   El le-a tinut de 6 alorlalti, eventual i-a tinut si lumanarea sefului Ponta si i-a sevit de alibi in fatza Daciadei. :mrgreen:

   luminita

   05/03/2012 at 1:38 pm

 25. http://www.evz.ro/detalii/stiri/zi-de-leafa-in-parlament-grevistii-incolonati-la-casierie-969770.html

  ZI DE LEAFĂ în Parlament. Greviștii USL, încolonați la casierie

  Cetatean

  05/03/2012 at 1:32 pm

  • Pai nu zisese Roberta ca le taie indemnizatiile?!?

   luminita

   05/03/2012 at 1:40 pm

 26. saluttare all 🙂
  Din intrebarile/comentariile de pe hotnews ptr. CPreda si MNeamtu,e unu care spune(cica din surse sigure) ca NR nu va fi partid anu asta. ???
  (Precizez ca e un mircea acolo al intrebari pe la inceput,ala nu sunt eu)
  Desi impreuna cu CristiPreda(pdl/interesant ca semnal,ieri MM) MihaiNeamtzu incearca in continuare delimitarea de pdl in unele raspunsuri.Faptul ca usl lanseaza provocari de genul ca pdl isi creshte pepiniere care sa-i ajute in alegeri,diversi analishti scriu comenteaza in aceeasi termeni,justifica intr-un fel delimitarea de pdl(de care vor multzi sa afirme ca atarna multe grele dat fiind principalul partid de la guvernare)Poate ca e corecta analiza lor,mi se pare pe alocuri neatenta(ca sa nu zic superficiala-pdl corupt fara nuantze explicative)
  Presupun ,ca ipoteza de lucru, ca pdl va creshte in sondaje(o mai clara informare a situatziei economice europene raportat la cea interna prin masurile macroeconomice luate,lupta anticoruptzie, etc.faptul ca beneficiaza de un aparat de partid puternic,multe primarii etc) si la locale va scoate un scor bun(cred eu undeva in jurul la 25-30%).avand astfel un alt start inspre parlamentare.Acest lucru cumulat cu MRU si schombarile pe care acesta le va produce(fapt de care cred ca NR nu prea a tzinut seama),probabil si altele, il vor determina pe MN&comp sa-si schimbe pozitzia dupa locale ? Cum va fi perceput ?
  Iertare, ca pun intrebarile aici dar doar zicala spune ..din greseala in greseala pana la victoria finala 😦

  mircea

  05/03/2012 at 1:52 pm

  • mircea, raspunsurile oferite de MN sunt…slabe si pe linga subiect. Ca sa nu zic mai mult.

   Cetatean

   05/03/2012 at 2:02 pm

  • Imi e frica mircea ca dind cu tirnacopul in pdl, ca sa adune zestre, Noua Republica va face ca PDL sa piarda mai multe procente decit cele ce se vor duce la NR. Iar din vanzoleala asta cei de pe stanga vor cistiga.
   Nu mi se pare ok (daca ce spun se va proba) sa te fac sa pierzi 10 lei ca sa cistig eu 2
   Sa speram ca nu va fi asa.
   Oricum numai bine nu face atunci cind dupa psd,pnl,pc,ppdd si chiar udmr mai vine si tinarul teolog si spune Ciihh si se tine de nas cind trece pe linga pdl. 🙂

   Un tanar de stanga

   05/03/2012 at 2:11 pm

   • Hopa 🙂 Ce se intampla TDS, ptr. ca saptamana trecuta ai fost optimistul de serviciu?? Ptr. ca ai mare dreptate </b).

    mar

    05/03/2012 at 2:17 pm

   • Dupa seria de intrebari si raspunsuri de pe Hotnews, examinez posibilitatea de a iesi din stand by.

    Raspunsurile oferite de MN merita o dezbatere publica.

    Astept si emisiunea pe care o va face Tapalaga, care va prelua cele mai interesante intrebari si va face un dialog cu cei doi. MN trebuie ajutat intr-un mod constructiv, chiar daca asta inseamna dezbatere mai apasata (fara suparare).

    A enuntat unele idei bune si mai putin bune si a evitat alte luari de pozitie care erau mai mult decit necesare. Niste precizari mai clare se impun cu necesitate, cu atit mai mult cu cit tonul general mi s-a parut a fo cel de abila strecurare printre intrebari spinoase si oferire de raspunsuri evazive.

    Despre Preda nu ma pronunt, omul e paralel cu politica.

    Cetatean

    05/03/2012 at 2:21 pm

    • C. sa urmarim si emisunea de la B1.

     mar

     05/03/2012 at 2:24 pm

     • spune-mi, cine e emisiunea asta si cu cine e? eu nu stiu nimic.

      Cetatean

      05/03/2012 at 2:26 pm

      • a, cu Biris si cu Vasilache, mi-a cazut fisa. Sper ca nu gresesc. Aveam infirmatia asta intr-un cotlon de memorie, am accesat-o mai greu 😉

       Cetatean

       05/03/2012 at 2:28 pm

     • Cand,diseara ?

      mircea

      05/03/2012 at 2:29 pm

      • da, dar nu stiu ora. MN a zis „Apar astazi la B1TV si Mihnea Vasilache si Gabriel Biris”.

       Cred ca pe la 21, habar nu am ce program au aia de la B1.

       Cetatean

       05/03/2012 at 2:33 pm

      • nu stiu, posibil la Badin sau Turcescu

       mar

       05/03/2012 at 2:34 pm

    • Eu tare as vrea o iesire din stand-by. Mesajele dvs. sunt exceptional de bine argumentate.

     EuCuMine

     05/03/2012 at 3:50 pm

 27. germania, a intensificat cercetärile pt. energia alternativä,
  candva se terminä, seacä izvorul, trebuie fäcute cercetäri.

  theo- nona

  05/03/2012 at 1:54 pm

  • sarut-mana Theo 🙂
   Au cumparat de la chinezi dinamuri cu pedale si ii pun pe rusi sa faca muschi in schimbul unor Audi ?
   In cazul fericit isi vor mari foarte mult fondurile din cercetare cand Putin va stramba putzin din nas(ales din turul 1,are semnificatzie strambatura lui)

   mircea

   05/03/2012 at 2:02 pm

 28. väd peste tot in ziare, s-a inceput procesul, cu baniciu
  fratzii negoitä si altzii, de racolarea de fete si plasarea lor

  se vede au uitat, PONTA are antecedente cu minore, mazäre
  la fel. dece nu se autosezizeazä Pocuratura, a fost in ziare in tv.
  sunt si declaratrziile minorei.Procuratura , de ocoleste vinovatzii.?

  theo- nona

  05/03/2012 at 2:07 pm

 29. nu vä repezitzi, parlamentarii se duc sä mänance gratis la bufet,
  apoi isi i-au banii si pleacä la piscinä in hotel.

  theo- nona

  05/03/2012 at 2:11 pm

 30. vai , melescanu e disperat, s-crin-tel ,propune escluderea lui

  din partid. säracul

  theo- nona

  05/03/2012 at 2:18 pm

 31. Io cred ca a fost directiva de partid.Probabil analizand statistica avorturilor din Romania,psd-aka Ilici,constatand nr.mare de pervershi,le-a ordonat lui Banicioiu si fratzilor Negoitza sa mai ia si din segmentul asta social nishte voturi.Sau mai stii,poate chiar Ponta le-o fi zis.Dac-o fo` Ponta oare avea si acceptul Dacianei ? Da` a lu` socru`su popa ? 😆

  mircea

  05/03/2012 at 2:23 pm

  • Mircea 🙂 democratie, democratie …. dar nici asa emancipare, ar fi prea mult. Adica dupa vizita cu ajutorul unui cult sa mai aiba si acceptul consoartei ptr. vizite extraconjugale (de instruire a TSD), ar fi bomboana pe coliva. Daca afla babele si-a dat foc la buletinul de vot 😀

   mar

   05/03/2012 at 2:30 pm

   • 😀 tare

    mircea

    05/03/2012 at 2:33 pm

 32. iliescu, se läuda singur, cum le tävälea pe albaneze,
  un cretin imoral si pervers, acum un zombi criminal si inganfat.

  theo- nona

  05/03/2012 at 2:26 pm

 33. nu stiu dacä avea acceptul, oii cu ochi de bou, dar minora
  povestea cum ponta i-a fäcut cadou un handy, unde era
  si poza daciane-desigur gafä..

  theo- nona

  05/03/2012 at 2:28 pm

 34. Banicioiu are si fantasme – le-a spus că este medic, când a fost întrebat ce profesie de catre magistrati.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/banicioiu-si-negoita-explica-relatiile-cu-minorele-din-slobozia-969817.html

  mar

  05/03/2012 at 2:33 pm

  • si-n calitate de medic le-a facut un consult ginecologic.
   Oare le-a precizat minorelor ca de fapt este medic stomatolog ? 😀
   Cata mizerie ..

   Mar,ziceai de emisiunea la b1.Stii cand va fi ?

   mircea

   05/03/2012 at 2:36 pm

   • ok 😉 mersi am vazut mai sus

    mircea

    05/03/2012 at 2:37 pm

 35. Declaratie Traian Basescu preluata de RRA – 2015-2016 ca orizont de timp, Romania va fi independeta dpdv energetic ca urmare a descoperirii zacamantului din Marea Neagra.

  mar

  05/03/2012 at 2:43 pm

  • poate e cam optimist, Presedintele e acum pe vasul de forare din Marea Neagra, de aceea trebuie luate declaratiile cum grano salis.

   Cetatean

   05/03/2012 at 2:53 pm

   • mai sunt 4, 5 zacaminte care urmeaza sa fie explorate

    mar

    05/03/2012 at 3:01 pm

  • Independenta dpdv energetic a Romaniei este posibila :). Chiar daca nu 100%
   Un studiu efectuat pentru DG Energy and Transport in 2008 indica un grad de dependenta energetica a Romaniei de 27,4% in 2005, iar perspectiva pentru 2030 era de 30%.
   Comparativ, Germania avea in 2005 – 61%, perspectiva fiind de 75%; Italia este constanta la 85%, Spania in 2005 avea 81%, cu perspectiva de a creste pana la 80%.
   Tarile PIGS in medie, 80%.
   La nivel UE27 pentru 2005 52,4%, cu perspectiva de 66% in 2030, iar UE15 55% in 2005 , respectiv 70% in 2030.
   Situatiile cele mai bune le au Polonia si Romania.

   miki

   05/03/2012 at 3:02 pm

 36. Arunc o privire pe hotnews si vad ca domnul Ponta a cam tras la cafea astazi. E tare activ si are opinii despre toate cele. Mai intii ii trage presul de sub picioare colegului de copresedintie, camaradul Antenescu. Cica cantindatul la prezedintiale se stabileste la ceva congres PCR…aaah, pardon, PSD (reflexele ce sa-i faci, cind aud de congrese imediat ma duce gindul la PCR, cincinale, tovarasul secretar general Iliesc). Dupa aia ne informeaza ca chiulul accentuat la parlamentarilor USL continua. Trei stiri mai jos dau si de o scrisoare in care ii cere lui MRU sa-l demita pe Blejnar. Scrisoarea cuprinde citeva fraze, zic eu, semnificative pentru „razboiul” in care se afla camarazii de front Ponta si Crin:
  -„pot sa inving statul roman prin armele legale”. Mai sa fie, scopul lui Ponta este, deci, sa invinga statul roman?!?

  Aha

  05/03/2012 at 2:48 pm

  • pentru mine e clar: Antonescu primeste din ce in ce mai mult semnale cum ca masinaria PSD nu va fi pusa sa traga ca el sa ajunga Presedinte al statului.

   Antonescu, in schomb, se joaca de-a „poate nici eu nu vreau sa candidez”.

   Urmeaza renegocierea protocolului USL si maturarea pe jos cu principiul paritatii.

   Cetatean

   05/03/2012 at 2:55 pm

 37. stomatolog probabil

  theo- nona

  05/03/2012 at 2:50 pm

 38. nicäieri pe lume, nu se comunicä prin scrisorele schizofrenie USL:

  theo- nona

  05/03/2012 at 2:52 pm

 39. Blejnar , nu este bun, pt. cä nu ocoleste banditzii USL:

  theo- nona

  05/03/2012 at 2:53 pm

 40. Salutare!
  Eu as fi avut doar o intrebare pentru MN. In ‘manualul’ de comunicare se spune ca NR nu se doreste a fi o miscare elitista, dar organizeaza intalniri la Hilton si nu intr-o sala de sport sau pe maidan. Si pe la o adunare din Sibiu fusese ceva concert de pian. Raspunsurile de pe NR m-au lasat masca: „ala data o strangere de mana era de ajuns, de ce trebuie contracte samd (citat din memorie).

  Creanga

  05/03/2012 at 2:55 pm

  • baietii graviteaza intr-o alta lume.

   Cetatean

   05/03/2012 at 3:37 pm

  • Salut Creanga 🙂
   Te-ai trezit direct sa ne pui sarea pe rana inainte de prima cafea 😆

   Theophyle

   05/03/2012 at 3:39 pm

   • cum merge cu franceza? Sa-ti fie clar ca franceza canadiana este ca o engleza indiana 😆

    Theophyle

    05/03/2012 at 3:40 pm

    • Comme ci, comme ca. Din contra, nu e clar ce spun unii, dar in general se cam intelege.

     Creanga

     06/03/2012 at 2:48 am

  • Draga Creanga, povestea cu elitismul cred ca este o inventie a unora care au epuizat argumentele valabile. Pentru stiinta ta, sambata nu te poti atinge de salile de sport, mai ales de cele bucurestene, pentru ca sunt competitii sportive. Noi am vrut ceva mai sobru, la sala Auditorium a muzeului de arta, dar s-au sucit cu 2 zile inainte de eveniment. Am ales Hilton pentru ca era vizavi de prima locatie si in consecinta egal departata de cazarea si masa de seara a colegilor din tara (deja stabilite) pentru a nu-i sili sa bata Bucurestiul in lung si-n lat. Cultura si politica nu se mushca. A incuraja niste tineri merituosi care canta la pian nu cred ca e un pacat mortal. Hai, gaseste si tu noduri in papura mai solide.

   blog de caine rau

   05/03/2012 at 6:22 pm

 41. la articolul din EVZ, unde se vorbeste de gasca golanilor USL,
  sunt niste comentarii, care complecteazä articolul.

  theo- nona

  05/03/2012 at 2:59 pm

 42. asta intereseazä un presedinte, nu zgaitzii läträi,
  precum crizel si tontel

  theo- nona

  05/03/2012 at 3:42 pm

 43. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  05/03/2012 at 4:42 pm


Comentariile sunt închise.