Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârsit de săptămână: 3 martie “Populara se amâna”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. Sâmbătă, în estul ţării şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali cerul va avea înnorări, mai ales ziua vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va prezenta inensificări susţinute, local şi temporar viscolind ninsoarea. Vitezele la rafală vor depăşi 55…70 km/h, iar în zona montană înaltă 80…90 km/h. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar unele intensificări ale vântului se vor semnala local. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -10 şi 0 grade.

La Bucureşti, cerul va fi variabil. Vântul va prezenta unele intensificări ziua, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade.Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3493    RON; 1 USD = 3. 2843   RON; 1 EURO = 1. 3243 USD; Francul elvetian 3. 6074 RON. Gramul de aur 180.8024 RON. Evolutia saptamanala o puteti citi aici

Şeful DIICOT: Mergem până la capăt în cazul Romgaz. Vom pune sub acuzare persoanele faţă de care sunt probe. Şeful DIICOT Codruţ Olaru a afirmat, vineri, că în cazul Romgaz se va proceda la cercetarea, verificarea, punerea sub urmărire penală a tuturor celor implicaţi, inclusiv a celor cu responsabilităţi în ministere, răspunzând unei întrebări privind cercetarea lui Adriean Videanu şi Varujan Vosganian. Întrebat dacă, în ceea ce îi priveşte pe foştii miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, DIICOT face cercetări, procurorul şef Codruţ Olaru a declarat: „Vom proceda la cercetarea, verificarea, punerea sub urmărire penală, sub învinuire, a tuturor celor implicaţi. Evident, dacă sunt elemente şi faţă de cei care au avut responsabilităţi în cadrul ministerelor în obţinerea acestor contracte, evident vom merge până la capăt. În măsura în care sunt probe şi pentru aceste persoane cu certitudine vom merge până la capăt”. Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a afirmat, vineri, în conferinţa de prezentare de bilanţului instituţiei pe anul trecut, că instituţia pe care o conduce vrea să amplifice acţiunile investigative în cauze ce au ca obiect securitatea economică a României, Olaru referindu-se la dosare privind tranzacţiile cu gaze naturale şi energie electrică. Totodată, Codruţ Olaru a spus că cercetările vor viza şi persoanele din instituţiile publice care au contribuit într-un mod sau altul, direct sau indirect, la obţinerea preferenţială a unor contracte în domeniu. Patruzeci de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) sunt cercetate pentru complot şi subminarea economiei naţionale, de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Mediafax.

Harta preţurilor la benzină în 2012. Cu cât s-a scumpit benzina în România în primele două luni ale anului. Preţul benzinei a crescut, la pompă, cu circa 4,4% în primele două luni ale anului, de la 1,22 de euro pe litru la sfârşitul lui 2011, la 1,28 de euro pe litru la sfârşitul lunii februarie, reiese din cele mai recente date ale Comisiei Europene. Evoluţia preţului benzinei la pompă, respectiv a preţului care include toate taxele şi impozitele percepute de stat, clasează România pe ultimele poziţii în topului scumpirilor din Uniunea Europeană, respectiv pe locul 24. Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat în Bulgaria (11,6%), Ungaria (11,5%) şi Polonia (10,9%). Singurul stat UE unde benzina s-a ieftinit în perioada analizată este Irlanda, unde preţul unui litru de carburant a scăzut uşor, cu 0,3% faţă de nivelul de la sfârşitul anului anterior. În ceea ce priveşte preţul mediu al benzinei, România se află pe penultimul loc în Uniune, Bulgaria fiind singurul stat unde benzina este mai ieftină, respectiv 1,27 de euro pe litru. Cu toate acestea, un angajat român care câştigă echivalentul salariului minim garantat îşi poate alimenta maşina lunar cu doar trei plinuri de benzină, reiese dintr-o analiză gândul. Asta în condiţiile în care în Italia, unde preţul carburantului este cel mai mare dintre statele UE, un beneficiar de salariu minim şi-ar putea folosi banii pentru a-şi face plinul de opt ori. Preţul benzinei depăşeşte 1,7 euro pe litru în cinci state europene, respectiv Italia (1,76 euro pe litru), Grecia (1,76 euro pe litru), Danemarca (1,74 euro pe litru), Olanda (1,74 euro pe litru) şi Suedia (1,7 euro pe litru), media de la nivelul Uniunii fiind de 1,6 euro pe litru. Gandul

George Costin, revoluţionarul-mafiot: „Eu până nu-l omor pe procurorul ăsta, nu mă las!” Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Argeş au făcut publice câteva interceptări telefonice din dosarul care îl vizează pe George Costin, fostul şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, şi pe doi dintre „locotenenţii” săi – Serafim Cotenescu şi Mihai Bolocan. Potrivit procurorilor, într-o discuţie telefonică din 10 ianuarie 2012, Costin i-a cerut lui Cotenescu să obţină informaţii despre procurorii care erau pe urmele lor. „Da, domnu` ministru… Şi… vă spun eu… Îl aranjez… Dacă nu… dacă vreţi să vă aduc o mână, o mână vă aduc, dacă vreţi”, a spus Serafim Cotenescu, preşedintele unei asociaţii de revoluţionari din Câmpulung Muscel. Costin a replicat: „Spune sau nu spune, nu are importanţă că după aia eu ajung în instanţă, dar eu vreau să-i omor pe ăştia, înţelegi? Eu până nu-l omor pe procurorul ăsta, nu mă las!”. Integral in Adevarul.

Prietenul primarului si-a inmultit afacerea de 5000 de ori. Cum l-a ajutat edilul sa avanseze de la un bar comunal la constructii de milioane de lei. Atribuirea lucrarilor din bani publici de catre primari este, in mediul rural, de putine ori supusa controlului autoritatilor centrale. In aceste conditii, multi edili de comuna incheie contracte cu firmele prietenilor chiar si cand acestea nu sunt in avantajul comunitatilor pe care le conduc. Romania libera a publicat recent cazurile unor alesi de la tara care, desi au salarii de cateva sute de euro pe luna, au reusit sa stranga averi de milioane de euro in timpul mandatelor lor. Astazi, continuam seria articolelor despre afacerile controversate ale politicienilor din comune cu cazul primarului PSD din localitatea sibiana Micasasa, Sorin Popa. În 2008, Primăria Micăsasa a primit fonduri pentru dezvoltarea unui sistem de aducţiune de apă potabilă, canalizare şi construirea unui staţii de epurare. Lucrarea, deşi trebuia terminată demult, nu este gata nici acum. Licitaţia a fost câştigată de firma SC Granit SRL, care însă, l-a scurt timp după semnarea contractului, a dat faliment. Nu înainte însă de a o angaja pe postul de contabil chiar pe soţia primarului. Fapt pe care-l recunoaşte chiar edilul din Micăsasa. „Soţia mea s-a angajat la Granit, după ce societatea a câştigat proiectul. S-a dus acolo în ideea că va câştiga mai bine decât la şcoala de la noi din comună. Dar firma era pe butuci”, ne-a povestit relaxat Sorin Popa. Atunci cum a câştigat o licitaţie cu fonduri publice o companie falimentară? Primarul are o scuză. „A avut documentele în regulă, a mai funcţionat încă un an, a făcut canalizarea. Cu patronul m-am cunoscut abia când am semnat contractul”, ne-a precizat pesedistul. Integral in Romania Libera.

Vadim și-a găsit nașul la tribunal. Șeful PRM a fost prezent la Tribunalul București să răspundă la acuzațiile lui Cezar Cătălin Marin, fostului său consilier, care îl acuză pe președintele PRM că nu i-a plătit salariul între 2009 și 2011, în total vreo 40.000 de euro. Cu un cojoc cu guler de blaniță de miel și ochelari de soare tip muscă, semnați Prada, intră în holul Tribunalului București Corneliu Vadim Tudor. În jurul său, o avocată, vreo doi trepăduși personali și mai mulți curioși care s-au deconectat pentru câteva clipe de la procese ca să-l scaneze de aproape pe liderul Partidului România Mare. Se aprind camerele, se deschid microfoanele. Jurnaliștii iau o pauză de la procesele grele aflate pe rolul Tribunalului. E liniște, în câteva clipe vorbește Vadim. „Stai să-l vezi pe ăsta ce bagă acuma”, se hlizește un mustăcios lângă prietenul său, un vlăjgan chelios. La etajul 1, stă lumea ca la spectacol, cu coatele pe balustradă. Vadim Tudor vorbește tare să se audă la televizor și în toată clădirea Tribunalului. Integral In EVZ.

Ultimul termen de judecată în dosarul „Zambaccian”, amânat de ICCJ pentru 20 martie. Instanţa supremă a amânat, vineri, pentru 20 martie judecarea ultimului termen în dosarul „Zambaccian”, în care fostul premier Adrian Năstase, soţia sa, Daniela Năstase, şi fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu sunt acuzaţi de fapte de corupţie, scrie Mediafax. Adrian Năstrase, Dana Năstase şi Paula Jianu au dat, în 27 februarie, primele declaraţii în dosarul „Zambaccian” de la începerea cercetărilor, instanţa stabilind ca ultimul termen în acest dosar să fie judecat vineri, 2 martie. La termenul de vineri instanţa a anunţat că amână judecarea ultimului termen în dosar, pentru a asigura continuitatea completului de judecată pe fond a cauzei. Decizia a fost luată pentru că unul dintre magistraţii din completul care judecă acest dosar este internat în spital. La instanţa supremă au fost prezenţi Adrian şi Dana Năstase, aceştia refuzând să facă declaraţii. Adrian Năstase a arătat în declaraţia dată în faţa instanţei la termenul din 27 februarie că nu l-a şantajat niciodată pe fostul consul Ioan Păun şi că nu i-a dat niciodată bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China. La rândul ei, Daniela Năstase a spus că la un moment dat i-a dat două tranşe de bani lui Ioan Păun, de 15 şi, respectiv, 20.000 de dolari, bani cu care fostul consul trebuia să achiziţioneze plante chinezeşti din care să fie făcut medicamentul pentru mama sa, precum şi să plătească doctori specializaţi în boala mamei sale. Irina Paula Jianu a arătat, în faţa instanţei, că nu a intervenit niciodată pentru Adrian sau Daniela Năstase, că nu a dat niciodată mită şi că a fost de două ori cu soţia fostului premier în China, în ambele situaţii cumpărând numeroase „suveniruri” şi nu „bunuri”. Fostul consul al României la Shanghai declara că a primit bani de la soţii Năstase pentru a face achiziţii de bunuri în China, o tranşă de 20.000 de euro fiindu-i dată în decembrie 2002, pe când se afla în ţară. Integral in Romania Libera

Mihai Răzvan Ungureanu cheamă opoziţia la dezbaterea parlamentară. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat vineri la Iaşi că opoziţia trebuie să se întoarcă în Parlament mai ales că vor urma proiecte legislative importante ce au nevoie de dezbatere. ‘Mi se pare normal într-o democraţie ca în jumătatea goală a Parlamentului să fie ocupată, cu atât mai mult cu cât vor urma proiecte legislative foarte serioase ce au nevoie de dezbatere care interesează întreaga ţară’, a spus Mihai Răzvan Ungureanu. În opinia premierului, opoziţia ar trebui să profite şi să nu piardă ocazia de a participa activ la dezbaterea parlamentară. ‘Avem nevoie de vocea critică, avem nevoie de ochi care să citească din perspectiva partidelor din care fac parte,” a spus Ungureanu. Premierul a subliniat că este doar avocatul unui asemenea grup de dialog şi el este cel mai interesat ca dialogul să se producă efectiv. Vineri seara premierul Mihai Răzvan Ungureanu are o întâlnire cu oamenii de afaceri din Iaşi. Agerpres

Toti salariatii Mic.ro vor fi concediati incepand din 2 aprilie. Patriciu a imprumutat Mic.ro. Retail cu zeci de milioane de euro prin Mercadia, la dobanzi medii de 12%Toti salariatii Mic.ro vor fi concediati incepand din 2 aprilie, dupa ce inainte cu o zi de Martisor acestia au primit preavizul. Lista creditorilor Mic.ro retail cuprinde 978 de persoane fizice si juridice. La acestia se adauga si cei 1.543 de salariati care incearca sa isi recupereze astfel salariile restante. Putini stiu insa ca in dosarul privind solicitarea insolventei Mic.ro Retail s.r.l. de catre compania mama Mercadia Holland, Patriciu invoca imprumuturi acrodate Mic.ro in suma de 32 milioane de euro respectiv 29.55 milioane de dolari SUA. „Am incheiat cu (…) Mic.ro Retail o succesiune de contracte de imprumut pentru a o ajuta sa-si desfasoare activitatea. Societatea este in imposibilitatea de a-si onora angajamentele ceea ce face imposibila continuarea recuperarii amiabile”, se arata in dosar. Zecile de milioane de euro imprumutate de Patriciu (semnatar in numele Mercadia pe contractele de imprumut) fac obiectul a 18 imprumuturi derulate intre Mercadia si Mic.ro Retail. Intre cei care au de recuperat datorii de la Mic.ro se numara BCR, CEC Bank, Leasing Raiffeisen, Unicredit Leasing, Vodafone Romania, Orange Romania, Romtelecom, Allianz Tiriac, Rompetrol Downstream, CEZ Vanzare, CEZ Distributie, Apa Nova, Rosal Grup, Meridian Taxi, Medlife. Adevarul Holding si Minimax Discount, controlate de asemenea de Dinu Patriciu, figureaza pe lista creditorilor Mic.ro Retail. Integral In Hotnews.

Oltean nu vrea Miscarea Populara. „Nu am crezut si nu cred in Miscarea Populara ca o constructie politica pentru alegerile din 2012”. Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca personal crede ca PDL trebuie sa candideze la alegerile locale cu denumirea si simbolurile pe care le are, si nu sub cupola Miscarii Populare, a carei constituire nu o vede oportuna anul acesta. Ioan Oltean a fost intrebat ce punct de vedere are fata de constituirea Miscarii Populare. „Personal, nu am crezut si nu cred in Miscarea Populara ca o constructie politica pentru alegerile din 2012. Probabil ca in sedinta noastra de duminica (a Colegiului Director al PDL – n.r) vom pune capat, intr-un fel sau altul, acestui proiect politic care a iesit in opinia publica, in mass-media, fara ca PDL sa aiba o constructie proprie in aceasta privinta. Eu cred ca PDL trebuie sa se prezinte la alegerile din 2012, cu denumirea pe care o are, cu sigla pe care o are, cu culoarea pe care o are fiindca nu am facut absolut nimic care sa ne determine in momentul acesta sa avem retineri fata de insemnele PDL”, a declarat Ioan Oltean, informeaza Gandul.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

03/03/2012 la 6:00 am

78 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna Dimineata inca o data – Stiri Europne la cei interesati!

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/03/03/stiri-europene-3-martie-atentie-la-twitter/

  Va urez o zi buna!

  Theophyle

  03/03/2012 at 7:04 am

 2. buna dimineata

  nu credeam ca pot fi de acord cu olteanu dar s-a intimplat; are dreptate cu MP sub palaria PDL;
  pretul benzinei: parca a mai fost chestia asta;e in reluare?
  diicot si gazele: va fi -zic eu-imposibil de dovedit ,mai ales ” subminarea economiei nationale” ;cred ca este mai degraba la categoria” fa-te ca muncesti” parca acele contracte aveau si aprobabrea parlamentului…
  reiau opinia d-lui isar=ne putem dezvolta numai cu deficit;incorect,dl isar-ca bancher-sa faca bine si sa se inhame la gasirea de proiecte viabile in mediul privat pe care sa le finanteze/spunea@mar cit timp trateaza o firma ca servitor nici o sansa/sa-si schimbe abordarea, sa treaca de faza de camatar;alte citeva argumente contra:
  a. care este diferenta intre subventionarea companiilor de stat si dezvoltarea prin deficit bugetar?
  b. romania s-a dezvoltat prin deficit in anii 60-70 si s-a ajuns unde s-a ajuns in anii 80
  c. romania are fonduri europene la dispozitie;statul trebue sa sprijine sa fie accesate-onest,transparent;daca se facea asta probabil ca fiecare euro accesat era un euro mai putin la datoria externa;inca nu e vremea trecuta
  d. tarile asiatice: se dezvolta prin exporturi nu prin deficite
  cuvintul cheie in noua dezvoltare este ” inovatia” /un antreprenor asa supravietuieste,bancile cum supravietuiesc?nu se mai poate numai prin privatizarea profitului si colectivizarea pierderilor

  intamplator

  03/03/2012 at 8:27 am

 3. Buna dimineata,
  Printre subiectele zilei , la loc de cinste, se afla coruptia. Presa tot discuta diverse cazuri ajunse celebre dar finalizarea proceselor se lasa asteptata. Lui Nastase i s-a imbolnavit iar un judecator, procesul lui Seres se tot taraie prin justitie, la fel ca multe altele. Acum se constata ca si conu’ Dinu Patriciu nu se lasa de meseria de baza -escroc patentat- asa ca imi pun intrebarea: cum sa se opresca altii din furat cand vad ca cei cu state vechi nu patesc nimic?
  In legatura cu Vadim, am auzit ieri la tv ca e in mare scandal cu Oana Zavoranu pe care a dat-o in judecata pe nu stiu ce motive si ii cere 10 miliarde de lei vechi daune.
  Mi-a placut epitetul cu care l-a blagoslovit reclamata: „deraiatul asta”. I se potriveste foarte bine.
  Theophyle, ai o omisiune „impardonabila” la trecerea in revista a evenimentelor zilei: azi Iliescu implineste „o frumoasa varsta” si nu l-ai pomenit. Alt motiv ca blogul sa fie criticat!

  cedric

  03/03/2012 at 8:30 am

  • patriciu&micro
   spunea @tds ca a dat consultanta pentru eur 100 -pentru a nu investi in mic.ro;absolut corect;
   de la inceput,aceasta afacere planuita de patriciu,a ” mirosit” a inginerie financiara; e drept nu de talia caritas sau fni,dar cuvintul este acelasi;

   intamplator

   03/03/2012 at 8:49 am

 4. buna dimineata !

  zigzag

  03/03/2012 at 8:36 am

 5. o zi buna tuturor!
  niste definitii de DEX si o rasfoire a istoriei recente:
  http://sareinochi.com/2012/03/03/ciutac-adjectiv/

  Sare'n Ochi

  03/03/2012 at 8:44 am

  • @saren ochi:
   buna dimineata: tariceanu a praduit banii din privatizarea bcr nu brd=3,75 miliarde euro+banii din privatizarea renel=0,8 miliarde euro

   intamplator

   03/03/2012 at 8:54 am

  • Da, mulţumesc pentru semnalarea articolului, l-am citit şi eu acum. Dan Dungaciu este un analist serios, are meritul că ştie privească şi ‘deasupra’ nivelului său de competenţă – spaţiul ex-sovietic – dar, evident, ce se va întîmpla cu adevărat e greu de prevăzut de pe acum. Asta, îmi permit şi eu să speculez, pentru că din analiză lipseşte tocmai componenta Asia. Oricum ar fi, semnalarea repetată că Germania – după apropierea de Franţa – e pe cale din nou să se apropie ÎN MOD NATURAL de Rusia, ne poate stîrni un fior… Ce-ar putea face Bucureştiul? Să-şi joace cartea inteligent ori de cîte ori are ocazia. Şi, bineînţeles, să facă, intern, un front unit atunci cînd e vorba de demonetizata expresie „interesul naţional”. Cum se vede, deocamdată aceste condiţii nu sînt îndeplinite, mai ales ultima.

   Observator

   03/03/2012 at 9:57 am

 6. Salut,
  ca un gica contra 🙂 eu cred ca MiscareaPopulara ar trebui sa apara cu pntcd-ul ala amarit, si cu multi altii. Chiar mi-ar place daca Ciuhandru ar candida sub umbrela Miscarii Populare iar Timisoara sa intre pe partea asta a baricadei si nu a USL. Cred ca orice forma prin care se opreste ascensiunea criminala a lui PontaCrin care deja ameninta cum vor face ei praf legile si institutiile existente ma face sa percep pozitiv ca o paiatza tip AuraVasile si eventual un Marean ii parasesc pe usl dupa principiul dusmanul dusmanului meu este deocamdata prietenul meu 🙂

  Un tanar de stanga

  03/03/2012 at 8:53 am

  • @tds/buna dimineata
   si daca scenariul este” adio,dar ramin cu tine” ;n-ar fi o noutate;anii 90 ” e” martori

   intamplator

   03/03/2012 at 8:56 am

 7. Am vazut azi noapte, in reluare, prima parte a emisiunii Ioanei Lupea in care s-a discutat oportunitatea introducerii religiei la clasa pregatitoare. A participat „profesorul de istoria religiilor” Vasileanu (alunecos) si o jurnalista Popovici(realista si logica). Declar ca eu nu sunt de acord cu indoctrinarea copiilor la o varsta atat de frageda, mai ales ca se va depasi precis programa anuntata (si asa mult prea stufoasa pentru copii de 6 ani).
  In plus, mi se pare o scapare grava sa nu se prevada o limba straina, cand multi copii incep de la gradinita acest studiu, in schimb copiii sa faca „cantari cu caracter religios” si alte chestii de acest gen.
  Pe aceasta tema, am gasit azi o scrisoare deschisa adresata de un parinte ministrului educatiei. Mi se pare de foarte mult bun simt, dar din pacate, cred ca nu-l va asculta nimeni, patriarhul Daniel si BOR in general au un cuvant mult mai greu in ceea ce priveste scoala, decat parintii si restul societatii laice:
  http://www.gds.ro/Societate/2012-03-03/Scrisoarea+deschisa+a+unui+parinte+catre+ministrul+educatiei

  cedric

  03/03/2012 at 8:57 am

  • …e an electoral şi în America…

   Observator

   03/03/2012 at 9:58 am

 8. de groaza;
  Seful de la societatea Timisoara pe tvr info – reluare- ii ia apararea lui Ion Iliescu in problema lustratiei. Moderatoarea ii spune „cred ca glumiti ” dar idiotul nu glumeste.

  MNeamtu – striga din rasputeri: PDL e corupt ! si ca nu se va alia cu PDL. Cind iese MN la colindat , Ponta si Antonescu pot sa ia o pauza in vituperari 🙂 Au un inlocuitor bun, care le face treaba pe gratis, mai ales ca nu le cere posturi in guvern 🙂 .

  • Un tinar de stinga
   😆
   Servus!

   De cind a „imbracat” haina politica MN o da din bara in bara. 😦
   Mi-a placut mai mult inainte! 🙂
   Este posibil insa, sa constientize faptul ca timpul nu este in favoarea lor; se grabeste „sa se impuna” pe sticla
   in noua ipostaza si din pacate gafeaza!

   maya

   03/03/2012 at 10:19 am

   • vorba cuiva „m-am saturat de filozofi”

    danahile

    03/03/2012 at 3:02 pm

 9. neata,

  patriciu – cind esti pe primele 2 locuri in top300 si nu reusesti sa stergi imensa pata rusinoasa de esec total in cazul mic.ro, inseamna ca fie NU ai banii, cu care te lauda, invideaza lumea, fie esti de o smecherie rara…

  skorpion

  03/03/2012 at 10:03 am

  • skorpion
   😆
   Servus!

   Fie esti un „paravan” pentru „altii’!!!

   maya

   03/03/2012 at 10:20 am

  • @skorpion
   patriciu nu a pierdut bani la mic.ro
   prin cealalta firma a lui-mercadia-a imprumutat mic.ro cu dobinda;deci e creditor
   ce uita patriciu este ca e o reglementare a bnr care spune ca dobinda firma-firma(sau intragrup) nu poate depasi 2 pct fata de dobinda de referinta bnr;el parca a imprumutat cu 12 pct,ceea ce e mult peste limita max admisa de bnr.

   intamplator

   03/03/2012 at 10:42 am

 10. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  Dezgheț în zilele Babelor

  de Elena Malec

  Chiar de-i moș, îl trage ața,
  hop și baba, mai apoi,
  cam așa e boroboața,
  intră-n …copcă amândoi. 😆 😆 😆

  maya

  03/03/2012 at 10:05 am

 11. ÎMPREUNĂ 2012
  http://www.dcnews.ro/2012/01/impreuna-2012-%E2%80%93-sfarsitul-lumii-lor-o-noua-mi%C8%99care-civica-pe-facebook/

  „Să nu-i mai lăsăm să ne dezbine:
  ieri, mineri contra studenţi, azi, bugetari versus sectorul privat, angajaţi împotriva pensionarilor sau cei cărora le e frică de câini faţă în faţă cu iubitorii de câini, mâine, dacă le trece prin cap, alergicii la puf împotriva fanilor lui Donald Duck. Noi credem că ura, atât dintre noi, cât si faţă de ei, trebuie înlocuită de actiunea lucidă, cu faţa spre viitor. Nu cerem de la alţii nimic din ceea ce nu suntem dispuşi să facem noi înşine.

  Și suntem mulţi.
  Suntem cei care eram prea tineri ca să ştim ce să facem cu Revoluţia sau cu Piaţa Universităţii ’90, şi i-am lăsat să ni le fure. Suntem “decreţeii” care ne-am făcut familii, afaceri şi cariere, dar ne-am ratat proiectul politic. Dar şi tinerii care terminăm acum o facultate, doar ca să ne izbim de zidul şomajului. Suntem doctorii care am ales să rămânem în ţară şi să salvăm vieţi. Suntem profesorii care ne urmăm vocaţia, în ciuda salariilor mizere. Suntem antreprenorii care am dori să ne dezvoltăm pe o piaţă liberă, intr-o competiţie cinstită, fără licitaţii trucate şi firme-capuşă. Suntem angajaţii care ne dorim să fim recompensaţi aşa cum merităm, în funcţie de performanţele noastre Suntem toţi românii care ducem România înainte!
  Vă daţi seama cât de puternici am fi împreună?!

  E timpul să ne unim pentru a construi România noastră!
  O ţară de oameni liberi, care ştiu să preţuiască şi să îşi apere libertatea. O ţară în care în care valorile fondatoare sunt libertatea şi demnitatea persoanei, corectitudinea şi respectul pentru muncă. O ţară unde competiţia onestă este baza dezvoltării si nu există drepturi fără responsabilităţi. O ţară în care statul este expresia parteneriatului între cetăţeni, iar instituţiile statului sunt organizate pentru a-i servi pe cetăţeni. O ţară în care poți să trăiești, să muncești și să te simți acasă.

  O ţară din care să nu mai vrei să pleci. O ţară unde să vrei să te întorci.”

  maya

  03/03/2012 at 10:10 am

  • bogdane,te a luat valul! te ai plictisit in lumea ta de reclame si sclipici ieftin? ai avut revelatia propriei micimi si ti ai zis ca ti trebuie o alta jucarie si un alt statut social? vrei o provocare suprema, sa ti demonstrezi ca poti pacali un popor de parca i ai vinde vreo noua marca de apa chioara sau vreo pereche de chiloti fara fund? ai vazut ca s a facut o bresa spre ciolan si te grabesti sa nu se nchida? JIGNESTI mana de oameni care a iesit in strada! …bre, unde ai fost pana acuma? unde a fost TOATA lumea pana acuma? politicienii lui peste prajit -ponta,antonescu, orban,mazare, hrebenciuc, ilie sarbu,daciana, al athanasiu, somitatea economica si poetica vosganian, banicioiu, fenechiu, alina gorghiu,mariana campeanu, rovana, adina valean,corlatean, ecaterina andronescu abramburica, vanghelie, robert negoita, sova,maria sa liviu dragnea, duvaz, iliescu, olguta, norica nicolai, renate weber, eugen nicolaescu (ala isteric, de tipa la jurnalisti cand facea pe ministrul sanatatii, crede ca “prostimea”a uitat?), saftoii, adomnitei, chiuariu, pocora, sapunaru, tusa, mihai voicu, mozart madalin voicu, hasoti, ghise, melescanu, marga,rusanu, ioan mircea pascu si restul trupei…Repet, unde ati fost voi toti PANA ACUM, adica pana sa iasa mana asta de oameni amarati in strada? Ati pozat la tocsoaie? V ati dat rotunzi, impozanti, galactici? Ati mancat la pret redus in parlament? Ati facut opozitie??? Ba, voi ati facut opozitie, ma?!

   • Mai sus E un coment citit in la Impreuna cu Naumovici 🙂
    I-am vazut aseara din nou la Turcescu
    Ieftini. Se bat cu Neamtu – concurenti directi – cu aceesi idee :1 Noi nu am furat statul pentru ca nu ni s-a dat ocazia , 2 Clasa politica e toata rea dar Basescu si pdl sunt insuportabili

    • Cind doi se bat al treilea cistiga!
     Sper din tot sufletul sa nu fie PP-DD! 😦 😦 😦

     maya

     03/03/2012 at 10:26 am

     • naumovici si neamtu au alt electorat decit ppdd- sunt pe alta craca –
      de cistigat va cistiga USL care la sfirsit se va alia cu ppdd fara nici o problema
      buna nora 🙂 scuze ca te-am bruscat in visul tau diafan de dimineata 🙂

      • Maya – scuze 🙂 🙂

       • Un tinar de stinga
        😆

        No, nu-i nici un bai!
        „Visul diafan de dimineata” este scutul de protectie! 😆
        Te-am salutat mai sus! 😆

        Ma bucur „sa te vad”;toate cele bune! 🙂

        Stiu ca electoratul lui Naumovici/MN/MP este altul (dreapta) decit cel al lui PP-DD (stinga), dar in momentul in care privirea este „dispersata” spre mai multe tinte este posibil ca „unii” sa nu mai deosebeasca stinga de dreapta!Exista „tehnici” excelente de manipulare in acest sens! (din pacate)

        Acum este nevoie de o unitate a dreptei si nu de fragmentarea ei!
        MN nu va cistiga suficient electorat daca nu admite ideea ca exista si oameni, ( PD-L) care in ultimul ceas au parcurs/parcurg drumul Damascului.

        Construirea unei „manastiri” noi si curate in care rolul Anei sa il joace PD-L nu mi se pare eficienta;nu se poate
        ca tot timpul doar sa darimam totul si mai mereu sa o luam de la zero!

        Zero este mai aproape de „- 1” decit 0,5!!

        maya

        03/03/2012 at 10:47 am

 12. bunä dimineata,

  sunt de acord.

  si eu cred, rusia are mafiotzii specializatzi in europa si america,
  banii in afaceri necunoscute cu interlopii europei, asociatzi ca
  schröder si altzii, ce il väd pe Putin curätzel ca lacrima.
  dar si asociatzi ca iliescu, ce isi trimite regulat oamenii la intanliri
  .s-au cine stie ce trädäri ca geoanä.
  cu sigurantä , acolo se inbinä primitivismul ,cu cele mai iscusite metode
  de escrocherie.dar f. multzi träiesc sub orce limitä de existentä si
  civilizatzie.

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:13 am

 13. „Sunt mânios după ce am primit fluturaşul de salariu, cu 25 la sută diminuat, ţinând cont că eu sunt doar bugetar şi trăiesc din acei bani. Se simte dramatic această tăiere de salariu şi nici nu ştiu foarte bine de unde o să-mi mai tai din cheltuieli. O să văd pe parcurs“
  (Crin Antonescu, 2010)

  http://www.z-ziarul.ro/paparazzi/2450-crin-antonescu-si-aluat-penthouse-de-miliarde

  Stiu ca a fost „expus”,dar imi cer scuze, nu ma pot „obtine'”;prea a facut-o „de floare”, doar el este crin!!!
  Nerusinare la cote maxime…..

  maya

  03/03/2012 at 10:13 am

 14. americanii scriu in metrou.
  O-BAMÄ dute la dracu.

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:15 am

 15. Crin Antonescu, este cea mai perversä persoanä , voi repeta,

  mincinos, arogant isteric
  .

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:18 am

 16. säftoiu, s-a dus la timisoara sä facä ,campanie electoralä,

  pt. repetentul mincinos, crin.

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:19 am

 17. Patriciu, a fäcut o escrocherie, un joc murdar.cu M

  escrocul asta dece nu e in puscärie, dece ii ascund dosarele?

  ca si lui NÄSTASE, rusine justitziei, magistratzilor neseriosi, ce il

  mangaie pe bonbo, in loc sä-l judece.

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:24 am

 18. dece face campanie de acum säftoiu, e legal?

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:25 am

  • multumesc pentru link;
   interviu electoral-cred-care incearca sa estompeze neintelegerile cu israel despre iran;comentariile ,merita citite si ele;interesante

   intamplator

   03/03/2012 at 11:18 am

 19. NAUMOVICI; om cu afaceri si multzi bani, apare singur
  dar langä el si peste el ; sunt multzi mafiotzi.
  este rusinos cä se dä salvatorul tärii si este manä
  in manä cu interlopi si firme suspecte.

  este f. bogat.

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:30 am

 20. @tds,
  nu bag mina in foc, ca va cistiga usl-ul…
  ai putintica rabdare,
  🙂

  skorpion

  03/03/2012 at 10:30 am

  • Skorpi, tu acest Mucius Scevola al blogului Politeia 🙂 ,
   pentru cine bagi tu mina in foc ca va cistiga ?
   Dupa cum e viata noastra cred ca nu bagi mina in foc nici pentru teorema lui Pitagora

 21. La Iasi onoruri militare pentru cei doi premieri romani! 🙂
  http://www.b1.ro/live.php

  maya

  03/03/2012 at 10:34 am

 22. protestele dela iasi, mi-a transmis cineva, au fost organizate de fenechiu

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:42 am

  • sarut mina d-na theo;
   a ” saracit” si asta;a scos doar 20 persoane

   intamplator

   03/03/2012 at 10:46 am

  • Salut. Am trecut prin fata Universitatii pe la 12:00 si nu cred ca erau 100 de persoane, asa cum spun cei de la HotNews si presa locala, ci mai degraba vreo 50. Majoritatea erau cu steagurile „Noii Drepte” si in rest cativa pensionari. In cele trei minute, cat am fost prin zona, mai mult s-a strigat „USL si PDL, aceeasi mizerie”.

   Dan99

   03/03/2012 at 1:59 pm

 23. Vad o pancarta cu NU ANTENA 3
  🙂
  O doamna in virsta, ca tinerii nostri de dreapta sunt cu delimitarea de Basescu

  • NU ANTENA 3 😆 😆 😆

   delimitarea de TBasescu 😦 😦 😦 😦

   maya

   03/03/2012 at 10:50 am

 24. Noua Dreapta , cu steaguri
  Se uita dupa lesbiene ce pot fi fugarite

 25. Noua dreapta militeaza pentru unirea Basarabiei
  Cartianu zice „Acum nu e momentul” 🙂 ca intotdeauna

 26. fenechiu , s-a arätat cat de manipulator este, se vede bine cä
  ii este fricä . de dosarele ce le are.de aia pläteste agitatori pe sträzi.

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:48 am

 27. nu mä asteptam ca fenechiu, sä fie exact , ca DD si Voiculescu

  theo- nona

  03/03/2012 at 10:50 am

  • Theo-nona
   😆
   Servus!

   Eu ma asteptam,din pacate! 😦
   Doar trebuie sa isi apere averea colosala pe care a adunat-o „din munca cinstita”/salar de bugetar!!!

   maya

   03/03/2012 at 10:54 am

 28. „In orice caz, urez un sincer succes trioului Antonescu-Longin-Dan Voiculescu
  ( de fapt, cel direct interesat să distrugă Tvr Info este patronul Antenei 3)

  în efortul lor de a mă scoate din televiziunea publică. Repet, m-am săturat de permanentele presiuni politice, de jocurile pe care le fac cei care vor să fie prieteni şi cu PDL, dar să supravieţuiască şi dacă vine USL la putere.
  Tot ce-mi doresc este ca lucrurile să fie clare şi să fiu concediat printr-un vot politic în consiliul de administraţie
  al Tvr.

  P.S. În emisiunea Sinteza Zilei de joi, 1 martie, domnul Crin Antonescu a făcut următoarea afirmaţie:

  “Una din direcţiile atacului la care eu sunt supus zi de zi, deja se pot scoate volume, un volumaş Tismăneanu, un volumaş Pleşu, Mihăieş, Marian… nu le mai dau numele…”.

  Nu pot să spun decât că sunt de onorat de această companie în care mă plasează liderul PNL. Îi stimez enorm pe aceşti oameni, iar Andrei Pleşu a fost profesorul pe care l-am admirat cel mai mult pe vremea când eram student la filosofie. Nu-mi place cuvântul „adulaţie”, dar nu cred că eram departe…Din acest motiv, în toţi aceşti ani de presă niciodată nu am avut curajul să-l sun pe Andrei Pleşu, să-i cer un interviu sau să-l invit în emisiunea pe care o moderez. Mulţumesc, Crin Antonescu.”

  http://hydepark.ro/articol/articol/iar-si-a-atatat-antonescu-slugili-sa-ma-dea-fara-din-tvr-658.html

  maya

  03/03/2012 at 11:03 am

 29. frica de personalitatea lui M Ungureanu, ii agitä pe uslinosi
  si i trimite pe agitatori cu placarde
  uslinosii nenorocitzi manipulatzi de un criminal, nu au voie
  nici sä-i treacä prin fatzä lui Ungureanu s-au Neamtzu.

  m-a deranjat asearä nu numai naumovici, dar si regizorul evreu

  ce ii place sä se audä vorbind, ce vrea sä-l protejeze pe iliescu

  si hoarda comunistä, ce are f. multe ideii, pe care se vede

  nu le-a pus in practicä acolo unde ar fii nevoie, unde apartzine.

  panä nici pozitzia lui pe scaun, nu-mi vorbeste de domnul, care se dä.

  am auzit cä e un escentric, danke, romania are destui

  theo- nona

  03/03/2012 at 11:05 am

 30. http://hydepark.ro/articol/articol/se-numeste-ion-iliescu-alt-inceput-nu-are-final-657.html
  „Suntem prinşi în cel mai mai trist timp verbal cu putinţă, acela al isprăvirii fără desăvârşire : am/ s-ar fi putut. Pentru că după el urmează depersonalizarea: nu a fost să fie.

  Dacă îl aşezi alături de Monica Macovei şi pui semn de egalitate între faptele celor doi, îi laşi lui Iliescu exerciţiul cinismului. În ziua în care a murit Vaclav Havel, Iliescu întreba, retoric, dacă românii ar fi fost vreodată capabili că voteze un Havel de-al lor. Acum, Iliescu ne spune, cinic, că lustraţia a venit prea târziu.”

  Ps:personal, nu consider ca legea a venit prea tirziu;chiar asa ciuntita si alocuri batjocorita ne arata macar masura noastra! Peste 20 de ani…….s-au gindit/s-au codit……si ne-au amagit!

  Totusi legea este o necesara reparatie morala!

  maya

  03/03/2012 at 11:13 am

 31. Maya,

  dar este o nerusinare, sä primesti un concetätzean ,cu o pregätire
  inaltä, independent, indiferent de cine e pus in functzie, cu astfel
  de respingätoare si nejustificate placarde si tzipete.
  Fenechiu ; este un mafiot, pe el trebuie sä-.l huiduie cei din iasi.

  theo- nona

  03/03/2012 at 11:13 am

  • Theo-nona
   😆

   Din pacate,ai dreptate!
   Lipsa scolii de balet si bune maniere, dar si al interesului propriu imediat isi spune cuvintul! 😦

   maya

   03/03/2012 at 11:53 am

 32. vinovatzi sunt si romanii si media, pt. cä nu resping, pe criminalul ilici
  si il tot bagä in seamä, este o rusine pt. jurnalistii romani
  o jignire pt. memoria copiilor ce au murit la revolutzie.
  tzopäie criminalul la toate tv, si in parlament, ca la el acasä

  nu este admisibil.

  theo- nona

  03/03/2012 at 11:17 am

 33. ziarul adevärul ,este o mare nesimtzire si un gunoi, are articole
  de iliescu, cum e injurat ungureanu, vorbeste urat de presedinte.
  ce porcärie, tipic mafiotului patriciu.

  theo- nona

  03/03/2012 at 11:26 am

 34. La b1, vorbeste Monica Macovei la Noua Republica

  cedric

  03/03/2012 at 11:50 am

 35. acest OBAMA , nu mai trebuie ales presedinte, numai gura de el
  este un escroc, ce serveste mafiotzilor milionari de armanente,
  declarä” trebuie sä atacäm iranul………….. asta inseamnä un räzboi mondial

  theo- nona

  03/03/2012 at 11:54 am

 36. romanii au defectul de a primii cu aplauze, orce escentric
  bun de gurä si ceva elevat, nu aduce ceva bun, trebuiesc cernutzi.
  sunt f. multzi romani, de cea mai bunä calitate, care sunt ignoratzi.

  theo- nona

  03/03/2012 at 11:57 am

 37. Urare catre Ioan Ilici Iliescu!
  http://www.kamikazeonline.ro/

  maya

  03/03/2012 at 12:34 pm

 38. maya

  03/03/2012 at 12:40 pm

 39. Buna ziua all 🙂

  Astazi – arta peisagistica in gradinile minunate ale Chinei:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/03/03/calea-spre-sublim-china-1/
  🙂
  Vine, vine primavara!

  desydemeter

  03/03/2012 at 1:48 pm

 40. dl. Neamtzu , iar a fäcut o gafä monumentalä, o are invitatä
  pe dna Macovei, si spune PDL, este o structurä coruptä:
  bunul simtz il obliga, sä spunä numai , nu ne aliem cu PDL.

  dar gura…………………… incä odatä spun, päcat e prea crud.

  theo- nona

  03/03/2012 at 2:09 pm

  • Theo-nona, doar asa se poate discredita orice noua constructie politica : prin oameni, care se fac ca fac ceea ce nu prea stiu sa faca.

   Dan Masca

   03/03/2012 at 2:33 pm

 41. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  03/03/2012 at 3:24 pm

 42. f. interesant, am urmärit cu altzii , care se pricep la aceste ceremonii,
  de la iasi, pärerea a fost surprinzätor de bine, parcä dl. Ungureanu
  ar fii in acest post de ani buni. f. bunä prestanzä, serioasä, punctualä,
  si f. atentä sä nu dea voie la interpretäri.
  sper ca dl. ungureanu sä rämanä in politicä, ar fii un mare castig pt. romania.
  f. drägut mi se pare, cä in delegatzia moldoveanä, erau cam la aceias varstä
  cu cei romani.
  cei plätitzi sä urle afarä, sunt niste amäratzi plätitzi, fenechiu sper sä
  fie räsplätit de dumnezeu.
  sincer nici nu suportä comparatzie dl. Ungureanu, cu istericul repetent crin.

  theo- nona

  03/03/2012 at 3:30 pm


Comentariile sunt închise.