Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 1 martie / “Creditarea impostorilor”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Joi vremea va fi predominant frumoasă pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile estice şi la munte, unde izolat vor fi ninsori slabe. Începând de seara nebulozitatea se va extinde, cuprinzând majoritatea zonelor. or fi precipitaţii locale, în general slabe, sub formă de ploaie în Banat şi Crişana şi mixte în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei, în timp ce în zona montană va ninge. Vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar în prima parte a zilei şi în est şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă, între -7 şi 3 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucureşti cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3486    RON; 1 USD = 3. 2357   RON; 1 EURO = 1. 3439  USD; Francul elvetian 3. 6080 RON. Gramul de aur 185.9428 RON.

Mărţişor. Originile sărbătorii mărţişorului nu sunt cunoscute exact, dar se consideră că ea a apărut pe vremea Imperiului Roman, când Anul Nou era sărbătorit în prima zi a primăverii, în luna lui Marte. Acesta nu era numai zeul războiului, ci şi al fertilităţii şi vegetaţiei. Această dualitate este remarcată în culorile mărţişorului, albul însemnând pace, iar roşu — război. Anul Nou a fost sărbătorit pe 1 martie până la începutul secolului al XVIII-lea. Documentar, mărţişorul a fost atestat pentru prima oară într-o lucrare de-a lui Iordache Golescu. Folcloristul Simion Florea Marian presupune că în Moldova şi Bucovina mărţişorul era compus dintr-o monedă de aur sau de argint, prinsă cu aţă albă-roşie, şi era purtat de copii în jurul gâtului. Fetele adolescente purtau şi ele mărţişor la gât în primele 12 zile ale lui martie, pentru ca mai apoi să îl prindă în păr şi să-l păstreze până la sosirea primilor cocori şi înflorirea arborilor. La acel moment, fetele îşi scoteau mărţişorul şi-l atârnau de creanga unui copac sau altul, iar moneda o dădeau pe caş. Aceste „ritualuri” asigurau un an productiv.

România este a treia piaţă din regiune pentru Heineken. „Pet-ul de Bucegi“ aduce vara 30% din volumul vândut. Producătorul de bere Heineken, care are în portofoliu branduri precum Heineken, Silva, Ciuc Premium sau Golden Brau, a finalizat anul trecut cu afaceri de un miliard de lei (245 de mil. de euro), în creştere cu 11,5% faţă de anul anterior, după ce a vândut cu 7,5% mai mulţi hectolitri de bere. Anul trecut compania a obţi­nut cea mai mare cifră de afaceri din 2006. „După volumul de bere vândut, România este a treia piaţă pentru Heineken în Europa Centrală şi de Est, după Rusia şi Polonia. Aproape 30% din volumul de bere pe care îl vindem în România în sezonul de vară este în sticle la doi litri şi jumătate de Bucegi”, a declarat Andrew Quayle, directorul financiar al companiei. Heineken este primul producător de bere care anunţă rezultatele financiare pe anul trecut şi care estimează o cotă de piaţă de 32-33% după indicatorul vânzări. Olandezii de la Heineken câştigă teren în industria berii după ce liderul după cifra de afaceri din 2010, Ursus, a înregistrat o scădere cu 6% a vânzărilor în perioada octombrie-decembrie 2011 faţă de acelaşi interval din anul anterior. Ziarul Financiar

Crin Antonescu recurge la amenintari: „Spuneti celor de la EVZ ca, dupa ce intarca balaia, s-ar putea sa-si mai doreasca sa fie ziaristi”. Suparat pe dezvaluirile din EVZ, care au scos la iveala faptul ca are un apartament de lux pe care a uitat sa-l treaca in declaratia de avere, Crin Antonescu i-a amenintat fatis pe reporterii EVZ. „Spuneti si celor de la Evenimentul zilei ca, dupa ce se termina, dupa ce intarca balaia, cum se zice in popor, s-ar putea sa mai vrea sa mai fie ziaristi, adica este o meserie pe care trebuie sa o respecti”, a spus liderul PNL in cadrul emisiunii jurnalistului Radu Moraru, cand a fost chestionat in legatura cu dezvaluirile din EVZ. Politicianul a declarat apoi, pe un ton nervos, că e nemulţumit de faptul că jurnaliştii EVZ l-au prezentat ca pe un demnitar care caută să-şi ascundă achiziţiile imobiliare de ochii opiniei publice. El a mai spus că apartamentul său nu este un penthouse şi că nu a costat milioane de euro, ci doar 400.000 de euro şi că nu este de lux. El nu a putut spune exact suma pe care a achitat-o pentru locuinţă, deoarece nu a avut actele în faţă. El a declarat că banii pentru locuinţă provin din economiile soţiei sale, europarlamentarul Adina Vălean, şi dintr-un credit ipotecar. EVZ.

2 in 1: Romania loveste Serbia ca sa intre in Schengen? Romania ar putea obtine un beneficiu dublu dupa pozitia fara precedent adoptata la intalnirea ministrilor de Externe europeni, unde s-a opus acordarii statutului de stat candidat pentru Serbia: conditii mai bune pentru romanii din Serbia si progres in negocierile pentru aderarea la spatiul Schengen. Motivul invocat de Bucureşti pentru blocarea Belgradului se referă la drepturile minorităţii române din Serbia, care nu beneficiază nici de şcoli în limba maternă şi nici de medii de informare în limba română. Potrivit estimărilor citate de diplomaţia română, numărul etnicilor vorbitori de limbă română din Serbia ar depăşi 200 de mii, deşi recensământul din 2002 a numărat doar în jur de 100 de mii. Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a precizat că fără un acord semnat între Bucureşti şi Belgrad privind minoritatea română candidatura Serbiei va fi blocată pe mai departe de România, dar a adăugat că un protocol în acest sens este deja „agreat în proporţie de 95-96 la sută” şi probabil va fi semnat înainte de summitul liderilor UE care începe astăzi. Romania Libera

Anastase îi taxează pe greviştii USL.Conducerea Camerei va tăia serios indemnizaţiile deputaţilor USL care nu au semnat condica. Cei care s-au trecut prezenţi, dar nu au intrat în sală pierd doar diurna. Conducerea Camerei Deputaţilor a decis să îi sancţioneze pe parlamentarii USL care nu participă la şedinţele instituţiei. Pe baza legislaţiei în vigoare, deputaţii PSD şi  PNL sunt pasibili de două tipuri de sancţiuni. Dacă nu au semnat condica de prezenţă, vor pierde din indemnizaţia de parlamentar, direct proporţional cu numărul de absenţe. Indemnizaţia variază între 4.200 şi 5.000 de lei, ţinând seama de funcţia deţinută de fiecare deputat. Deputaţii care au semnat condica, dar nu au fost prezenţi în sală pierd doar diurna de şedinţă de 2% din indemnizaţie, valabilă pentru parlamentarii din provincie. În jur de 50% din deputaţii USL au semnat condica de prezenţă de la declanşarea grevei parlamentare. Anunţul sancţiunii a fost făcut de preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care însă nu a ştiut să explice ce drepturi băneşti vor pierde greviştii. „Am decis, în Biroul Permanent, care diurnă să le fie tăiată pe toate zilele. În măsura în care nu au semnat şi nu au participat la vot, atunci li se taie această indemnizaţie. Dacă au semnat, dar nu au participat la vot – asta se probează prin participarea la vot. Se taie şi în acest caz, categoric”, a spus Anastase. Adevarul

UDMR, UNPR şi PSD readuc „pensiile nesimţite“.Puterea şi opoziţia se luptă în Parlament „pe viaţă şi pe moarte“, dar nu când este vorba şi de privilegiile aleşilor. În deplină armonie, 19 deputaţi UDMR, un deputat UNPR şi un deputat PSD au semnat un proiect de lege prin care parlamentarii să-şi recupereze pensiile speciale, tăiate în 2010 de Guvernul Boc. Proiectul stabileşte ca deputaţii şi pensionarii să primească, la îndeplinirea vârstei de pensionare, câte 4% din indemnizaţia de parlamentar pentru fiecare an de mandat efectuat. Adică, dacă un ales a beneficiat, să spunem, de patru mandate, el ar urma să primească 64% din indemnizaţie. În prezent, indemnizaţia brută a unui ales variază între 6.000 lei şi 7.600 lei, în funcţie de poziţia pe care o deţine în comisii, grup parlamentar sau conducerea Camerei din care face parte. Potrivit proiectului, pensia specială nu va putea, totuşi, depăşi 80% din indemnizaţia unui senator sau deputat aflat în funcţie. De asemenea, faţă de pensiile speciale încasate până în 2010, cele propuse acum ar presupune şi o oarece contribuţie din partea aleşilor. Mai exact, ei ar trebui să contribuie lunar cu 10% din indemnizaţie, iar fondul constituit va fi administrat într-o formă ce va fi stabilită de conducerile celor două Camere. Evident, pensia de parlamentar ar trebui, în viziunea iniţiatorilor proiectului, să se cumuleze cu pensia „normală” şi, dacă este cazul, şi cu indemnizaţia. „Această pensie va fi independentă faţă de orice alte drepturi de pensii obţinute în baza legilor în vigoare”, se arată în expunerea de motive depusă de iniţiatori.Romania Libera.

Traian Băsescu participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European. Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară de la Bruxelles. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile şefilor de stat şi de guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene se vor concentra asupra măsurilor de consolidare a Uniunii Economice a UE, atât în ceea ce priveşte întărirea disciplinei fiscal-bugetare, cât şi stimularea creşterii şi a ocupării forţei de muncă. Pe agenda Consiliului European figurează pregătirea poziţiilor comune ale UE care vor fi promovate în cadrul reuniunilor G8 (19-20 mai) şi G20 (18-19 iunie), precum şi al Conferinţei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Dezvoltarea Durabilă „Rio+20” (20-22 iunie). În marja reuniunii, şefii de stat şi de guvern din 25 de state membre vor semna, vineri, Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare. Agerpres

Un nou scenariu politic pentru PDL: Alegeri prezidenţiale anticipate în martie 2013. Apropierea alegerilor amplifică discuţiile din PDL legate de mişcările strategice pe care le pun la cale liderii partidului şi preşedintele Traian Băsescu. Printre parlamentarii PDL, ultimul scenariu dezbătut şi întors pe toate feţele este legat de prelungirea legislaturii actuale până în martie 2013 astfel încât alegerile parlamentare să coincidă cu alegerile prezidenţiale anticipate, potrivit RTV.netn Unii democrat-liberali iau în serios scenariul amânării cu câteva luni a alegerilor parlamentare, alţii sunt însă sceptici cu privire la punerea lui în aplicare. „Vom avea alegeri parlamentare în martie 2013. Legislatura va fi prelungită până în martie ca să coincidă cu alegerile prezidenţiale anticipate”, a declarat pentru RTV.NET un parlamentar PDL, care a preferat să-şi păstreze anonimatul. Scopul acestei mişcări ar fi ca PDL să aibă o locomotivă electorală, astfel scorul pe care să-l obţină să fie mai mare decât cel indicat de actualele sondaje, iar locomotiva ar fi chiar actualul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, pregătit să concureze împotriva candidatului USL, Crin Antonescu. „Va fi ţinut ca să mai crească în sondaje până în martie. Este modelul Putin”, au spus sursele citate. Demisia preşedintelui Traian Băsescu ar putea surveni chiar şi în cazul în care opoziţia va refuza categoric şi definitiv ideea modificării Constituţiei în sensul introducerii în legea fundamentală a Parlamentului unicameral de maxim 300 de membri, cu preţul scurtării mandatului actualului şef al statului. Integral in Romania Libera

Creditarea impostorilor. De la Antonescu la Lăzăroiu. Duse sunt idealurile revoluţionare din decembrie. Apuse romantismele cu implicarea, „vita activa“ şi „vita contemplativa“, cum ne zicea Hannah Arendt, bătând furioasă la maşina de scris a anilor 1958. Adio albul şi negrul, certitudinea că linia dintre rău şi bine se vede măcar din turnuri, fie ele şi de fildeş. Pe Apa Sâmbetei pluteşte până şi „iluzia calculului cinic“ despre care voia să ne povestească anul trecut Havel (n-a mai apucat din cauza bolii şi a morţii). Eşecul „reformelor“, alea trecute în decalogul iluziilor fără de care ni se părea că istoria va intra pe o linie moartă – de la clasa politică la spiritul civic, la bunul-simţ, anticorupţie etc. – ne jalonează drumul. E suficient să ieşi pe stradă zilele acestea, să deschizi televizorul, să priveşti întâmplător pe fereastră maroniul din jur, adică să nu te izolezi complet, ca să-ţi dai seama că balega străbună este pietrificată şi la locul ei. Rămâne însă certitudinea că orice limită poate fi depăşită, că nu există vreun prag al demagogiei peste care politicienii, vorbesc de cei care contează în spaţiul public, să nu sară cu graţie elefantină. O simplă privire în jur face ca aceste credinţe să fie de nezdruncinat. Îndârjirea de a repeta greşelile, de a le metamorfoza prin răsturnarea valorilor şi de a le mitiza în final rămâne halucinantă. Exemplele momentului arată că societatea este incapabilă de reacţie, dacă nu cumva a început să-i placă şi să considere proiectul strâmb pe care i-l oferă politicul drept normalitate. Revista22

Apărarea senatorului PSD Voicu, anihilată de Căşuneanu. Lovitură de teatru în dosarul de corupţie al senatorului PSD Cătălin Voicu: omul de afaceri Costel Căşuneanu a recunoscut în faţa instanţei de judecată că vorbeau codificat la telefon; a spus că “doctor” însemna judecător, iar banii primiţi de senator erau “ medicamente”. La termenul de judecată de ieri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie senatorul Cătălin  Voicu, magistratul Florin Costiniu (fost şef de secţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, s-au făcut audieri ale unor interceptări de convorbiri telefonice , iar acuzaţii  au dat explicaţii pe fragmentele audiate. Astfel, în explicaţiile sale Costel Căşuneanu a susţinut  că “Direcţia naţională de sănătate era DNA … Când el ( Voicu-nn)  vorbea de caiet, era vorba de fapt de condică (condica şedinţelor de judecată-nn). Nu era o discuţie medicală, era despre dosar! ( în care contesta o licitaţie pierdută-nn).  Şi am intrat în joc şi eu, de prost! Prost nu sunt; în loc de doctor, el  vorbea de judecătoare!  …Nu are legătură cancerul soţiei şi cu cancerul ăsta”. Aceste decodificări desfiinţează practic  apărarea senatorului Voicu. Singura sa modalitate de apărare a rămas negaţia, Voicu repetând cu obstinaţie: „Nu este adevărat!(…)  I-am făcut legătura cu mai mulţi medici, vorbeam despre doctori, nu despre judecători”. Contactat telefonic, Voicu a evitat să  spună de ce Căşuneanu a ales să decodifice în faţa judecătorilor limbajul folosit în convorbirile telefonice, insistând pe faptul că “era vorba despre boli. Căşuneanu mi-a spus că suspecta un cancer la cap după un accident, că soţia sa era suspectată de cancer”. Integral in Romania Libera

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

01/03/2012 la 9:12 am

71 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Neata buna. 🙂

  In legatura cu berea, care-i un subiect foarte drag si aproape de inimioara mea, cum s-ar putea elimina de pe piata romaneasca acele mizerabile recipiente la 2-2,5 litri? Spalaturile alea de cazan mi se par o ofensa la adresa iubitorilor de bere.

  EuCuMine

  01/03/2012 at 9:17 am

  • Buna D9imineata,
   aici va potriviti cu Theophyle. El a spus ca cei care fac peturile trebuie scosi in afara legii. Un articol interesant scris de el 🙂

   https://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/08/07/daca-e-cald-atunci-bere/

   huniad

   01/03/2012 at 9:28 am

   • De fapt, stiu. Ar trebui interzisa comercializarea bauturilor alcoolice in recipiente altele decat de sticla (sau ceramica), metal, sau lemn.

    EuCuMine

    01/03/2012 at 10:03 am

  • Poate ca am eu o problema (venita din viziunea mea libertariana asupra lumii), dar cine va pune sa cumparati bere la pet?
   Berea respectiva este pentru cei pe care nu-i intereseaza continutul, ci doar senzatia (aceeasi care beau Scandic si alte bauturi ieftine).
   Sineti dispus sa platiti pentru calitate mai buna, aveti de unde alege, nu trebuie interzis altora sa aleaga ce isi doresc/pot plati.

   MariusCC

   01/03/2012 at 4:33 pm

 2. Err, scuze. Am pus mesajul inainte sa-l modific complet. As dori a se corecta „romaneasca acele”.

  EuCuMine

  01/03/2012 at 9:18 am

 3. neata,

  Martisor – o primavara minunata precum sufletul doamnelor de pe blog
  🙂

  skorpion

  01/03/2012 at 9:24 am

  • Multumim frumos!

   frovol

   01/03/2012 at 5:02 pm

 4. si cit mai multi ticalosi dupa gratii asa ca astept ca si Justitia sa se primeneasca in aceasta primavara…
  🙂

  skorpion

  01/03/2012 at 9:25 am

  • Vai ce romantic esti skorpion cu sufletul minunat al doamnelor de pe blog si intransigent cu bietii ticalosi 🙂
   In ce priveste justitia neprimenita saraca ….

   Un tanar de stanga

   01/03/2012 at 2:15 pm

  • Da intradevar e o rusine, Si tot partidul National Liberal este o rusine pentru antreprenori. PNL este partidul afaceristilor cu tunul cum e Patriciu si altii plus niste profesorasi ca Chucky coate goale , matze fripte pusi pe capatuiala in tabara liberala. Antreprenorii sunt la fel de haituiti de pnl cum sunt haituiti de psd

 5. o zi buna tuturor.
  legea lustratiei ca legea ilustratiei – adica s-au apucat maghiarii din UDMR sa-i puna mustati si ochelari Monicai Macovei
  http://sareinochi.com/2012/02/29/lustrare-cu-ilustrare/

  Sare'n Ochi

  01/03/2012 at 9:29 am

 6. Buna dimineata,
  frumoase ganduri indreptate spre doamne si domnisoare, azi de martisor. Sa fie sanatoase si iubite!

  Acum, o stire care arata ca noua lege a invatamantului isi arata efectele (si pune in evidenta de ce este asa de mult hulita ). Incep sa dispara facultati si chiar universitati inutile, care ani de zile au mancat degeaba bani de la buget:
  http://www.click.ro/news/national/facultati-inchise_0_1349865097.html

  Vor disparea deci posturi, plata cu ora, mare tragedie!!

  cedric

  01/03/2012 at 9:46 am

 7. Ziua buna la lumea buna. Bine c-a venit primavara! Chiar daca Baba de astazi a fost apriga si iar ne-a acoperit strazile cu zapada.

  blog de caine rau

  01/03/2012 at 9:54 am

 8. Vad pe contributors un articol impanat cu meritele lui Tariceanu si cum PNL este singurul partid fara securisti, innobilat genetic de casa regala. Huh? Da SRS, ultima achizitie ce este, calugar budhist?? Si strategia pe care o descrie autorul se refera des la ce si cum va fi in 2014. De unde deduc ca scopul principal tot postul de la Cotroceni ramine. De unde si vesnica fumigena cu demisia lui Basescu ba in 2012, ba in 2013. Lumea uita repede ca nu demult Basescu s-a tot referit la treaba asta cu demisia cu raspunsul: Nu. Care parte din NU este oare neclara pentru analistii nostri?

  Aha

  01/03/2012 at 10:03 am

  • tipul ala de a scris pe Contributurs e un cretin desavarsit. Mare antreprenor in ale publicitatii, mancator de puncte puncte.

   Valentin

   01/03/2012 at 10:27 am

 9. hehe 🙂

  Ce poza grozava are Chucky de spital de boli mintale 🙂
  Parca e nulitatea gaunoasa de Horia Sima tzantzos si inegurat

 10. Buna ziua 🙂
  Multumiri ptr. gandurile frumoase!
  O primavara frumoasa si insorita ptr. doamnele si domnii de pe acest blog 🙂

  mar

  01/03/2012 at 11:28 am

 11. Sa fie o actiune de imagine 🙄 Ar fi extrem de grav daca au ajuns pana aici – A fost adus cu lipotimie, i s-au făcut investigații, printre care un RMN. În cazul în care un om își pierde cunoștința te gândești să nu fie ceva în cutia craniană. Însă, în cazul lui Eugen Nicolăescu, investigațiile nu au depistat nimic patologic”.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/eugen-nicolaescu-fostul-ministru-al-sanatatii-a-ajuns-la-urgente-969119.html

  mar

  01/03/2012 at 11:31 am

 12. La b1 -dezbaterile din CNA cu privire la A3, in direct

  cedric

  01/03/2012 at 12:29 pm

 13. Foarte tare discursul lui Dan Grigore!

  cedric

  01/03/2012 at 12:31 pm

 14. salut, prieteni. poftim cultură (democratică):

  Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti, adică este o meserie pe care trebuie să o respecţi,

  Crin Antonescu la Naşul în prima emisiune online, cea din 28 februarie . exprimare de „viitor” preşedinte într-o ţară europeană? 🙄

  val_one

  01/03/2012 at 12:50 pm

  • explicatia e simpla:
   Crin Antenescu era in vizita in Germania cand a facut declaratia. El tocmai citea din ziarele germane ce ii soptise printre dinti la telefon Christian Wulff unui ziarist de la Bild. cand l-au sunat de la tv, Crin tocmai traducea din ziarele germane. Daca luati din presa germana transcrierea inregistrarii lui Wulff veti vedea ca ce a soptit Crin e exact traducerea in Romana numai ca ptr telespectatori s-a inlocuit Bild cu EvZ. nu toata lumea stie cine e Bild asta (nu Carl Bildt 😀 )

   simplu, nu ?

   Christian Wulff a demisionat din „propria vointa” dupa ce l-a tinut presa in suturi vreo 2-3 luni. Crin va fi scutit de efortul candidaturii, investirii, demisiei…

   val

   01/03/2012 at 1:11 pm

  • ,,gaozari” ar fi foat mai adecvat ca exprimare de presedinte ?

   Loda

   01/03/2012 at 2:11 pm

   • iar te-ai priponit?

    luminita

    01/03/2012 at 2:16 pm

   • stimată doamnă, O(vidiu) Zară şi-a continuat cariera de „mare” jurnalist şi după acest apelativ. a fost singura „persecuţie” pe care a suportat-o, totuşi, pe cînd cei de la evz riscă cu mult mai mult , bag seama.

    val_one

    01/03/2012 at 2:18 pm

   • Povestea este dna Loda,
    Ca Presedintele nu a amenintat pe nimeni ci a considerat un epitet suburban dar justificat pentru respectivul fost gazetar de 2 bani. Crinolina a amenintat pe fata, noroc ca imbecilul asta nu va deveni niciodata nici macar presedintele asociatiei de locatari in bloculin care are penthausulul lui. Restul, interlocutorii blogului au mare dreptate cand este vorba de veninul improscat de dumneavoastra!

    huniad

    01/03/2012 at 2:19 pm

    • blogul e al vostru si bineinteles ca nu va dau sfaturi despre cum sa-l conduceti, dar sincer sa fiu eu sunt intrigat de faptul ca sunt permise mizeriile improscate zilnic de naparca de Loda in timp ce altii sunt penalizati pentru lucruri foarte marunte si interpretabile.
     pe de alta parte poate si eu as proceda la fel, e bine ca lumea sa-si aduca aminte cu cine are de-a face, ce si cum promoveaza uniunea mafiota USL a carei vajnica sustinatoare e Loda.

     Valentin

     01/03/2012 at 2:36 pm

     • Valentin,
      ceea ce a incercat sa scrie aici pe scurt, Loada a detaliat la Copacul din padure.
      Este abjecta gandirea acestei postatoare care se declara a fi profesorul de istorie al copiilor nostri.
      Ce istorie preda individa asta la clase?????

      luminita

      01/03/2012 at 2:57 pm

     • Dle. huniad ;
      ma astept, de la un tanar educat ca dumneavoastra sa aveti capacitatea de disimulare necesara, a antipatiei fata de o persoana care nu v-a gresit cu nimic, inafara de faptul ca, in loc de simpatii de dreapta, este de stanga. In cazuri in care ati dori sa fiti obiectiv cu cei care respecta regulile blogului si nu le incalca ,atunci chiar ar trebui sa disimulati o antipatie pe care pot sa o inteleg, dar pe care as fi dorit-o mai interiorizata si sa va adreasati mie, nu pe un to9n amical, dar mai putin iritat si iritant..
      Nu ma astept la acest lucru de la oricine, dar de la dumneavoastra, ma asteptam.In rest, luand replica mea la intrebarea pusa de val, ma surpinde ca un ,,apelativ suburban” este adecvat limbajilui de presedinte cel putin in optica dumneavostra ?! (este dreptul dumneavoastra sa considerati asa, dar si eu am dreptul sa fiu putin surinsa, avand in vedere conceptiilre mele ,invechi5te, desigur)
      Cat priveste amenitarea : a ameninta pe cineva ca, daca vor trece ,,vremurile bune” (nu puteti nega ca EV.Z. nu este un ziar partizan si beneficiza,probabil de pe urma acestei atitudini, nu e nimic rau in asta si J.N> este) ,,ziaristii” respectivi vor fi obl8igati sa traiasca exclusiv de pe urma profesionalismului propriu este intr-adevar ceva ingrozitor (pentru ei :).
      Sper ca am fost suficient de explicita, cu dezamagirea de rigoare.

      Straina

      01/03/2012 at 3:10 pm

      • Stimata Straina 🙂
       adica domana Loda. Nu inteleg de ce ati schimbat nickul? Va asigur ca nu am nici un fel de sentiment de antipatie fate de nici un comentator pe acest blog, indiferent de opiniile postate. Am mari probleme cu unele fenomene vitriolice pe care le manifestati de multe ori. Hai sa fim cinstiti chiar le aveti cu vitriolul sau poate eu sunt mai sensibil decat altii.

       P.S va rog sa va folositi de un singur nick.

       huniad

       01/03/2012 at 3:20 pm

       • Gata huniad 🙂
        Am ajuns, las-o pe Loda in pace!

        Theophyle

        01/03/2012 at 3:23 pm

       • huniad ;
        In mod sigur sunteti mai sensibil .imi cer scuze pentru incurcatura cu nickul, la copac, acolo unde ma iubesc cu luminitza, m-a blocat platforma si am folosit tot un nick de al meu mai vechi,pentru a putea intra.Cand v-am scris am uitat sa revin la nikc-ul de acum .

        Loda

        01/03/2012 at 3:30 pm

     • Valentin;
      Domnule, esti mitocan si prostcrescut.!!! <<naparca" sa-i spui onoratei dumitale sotii, sau, dupa caz, prietena sau amanta, eu nu iti permit acest lucru (esti un ,, barbat" foarte viteaz sa insulti pe net, ascuns, o femeie care poate e mult mai in varsta ca5tine si nju te-a jignit cu nimic, niciodata )
      .Incredibil tupeu poti sa ai sa ma acuzi pe mine ca ,,improsc mizerii" zilnic (urgent o vizira la DEX sa vezi ce inseamna cuvantul) si in acelasi timp sa ma insulti pe mine, cata vreme eu m-am adresat tie in limitele unei conversatii civilizate !

      Loda

      01/03/2012 at 3:18 pm

    • Dle. huniad ;
     ma astept, de la un tanar educat ca dumneavoastra sa aveti capacitatea de disimulare necesara, a antipatiei fata de o persoana care nu v-a gresit cu nimic, inafara de faptul ca, in loc de simpatii de dreapta, este de stanga. In cazuri in care ati dori sa fiti obiectiv cu cei care respecta regulile blogului si nu le incalca ,atunci chiar ar trebui sa disimulati o antipatie pe care pot sa o inteleg, dar pe care as fi dorit-o mai interiorizata si sa va adreasati mie, nu pe un to9n amical, dar mai putin iritat si iritant..
     Nu ma astept la acest lucru de la oricine, dar de la dumneavoastra, ma asteptam.In rest, luand replica mea la intrebarea pusa de val, ma surpinde ca un ,,apelativ suburban” este adecvat limbajilui de presedinte cel putin in optica dumneavostra ?! (este dreptul dumneavoastra sa considerati asa, dar si eu am dreptul sa fiu putin surinsa, avand in vedere conceptiilre mele ,invechi5te, desigur)
     Cat priveste amenitarea : a ameninta pe cineva ca, daca vor trece ,,vremurile bune” (nu puteti nega ca EV.Z. nu este un ziar partizan si beneficiza,probabil de pe urma acestei atitudini, nu e nimic rau in asta si J.N> este) ,,ziaristii” respectivi vor fi obl8igati sa traiasca exclusiv de pe urma profesionalismului propriu este intr-adevar ceva ingrozitor (pentru ei 🙂 .
     Sper ca am fost suficient de explicita, cu dezamagirea de rigoare.

     Loda

     01/03/2012 at 3:13 pm

     • stimată doamnă Loda,

      după ameninţările explicite ale lui Ponta că va aresta pedeliştii in corpore, după ameninţările şi mai clare ale comandoului din laboratoarele Grivco la adresa oricui, inclusiv membri ai CNA, iată că vine şi „respectabilul prezidenţiabil” cu ameninţări (voalate, ce-i drept), la adresa unui ziar. şi nu mi-ar ajunge pagina cu o listă chiar şi în rezumat la toate ameninţările la care recurge „stînga” dvs. cea dragă.

      acestea ar fi manifestări de stînga, să înţeleg? 🙄

      val_one

      01/03/2012 at 3:22 pm

      • val:
       Acum, de ponta nu zic, dar a-l face pe Voiculescu si Antonescu reprezentantii ai stangii, mi se pare cam mult.

       Loda

       01/03/2012 at 3:28 pm

   • macar „goazar” este implicit un epitet pentru un om.

    pe cand „mai animalule” este mult mai grav, il decade pe jurnalist din conditia umana.

    na, ca te-am inchis. esti „Fazan”

    val

    01/03/2012 at 2:33 pm

    • val, aici ai dreptat4e 😉 am spus eu vreodata ca nu ?

     Loda

     01/03/2012 at 3:18 pm

 15. bunä,
  acum il vedeam pe repetent, cum se läuda, cä s-a intanlit cu jum#ätate din
  germania, si face colaboräri, etc. in ce limbä s-a intzeles?
  sunt curioasä cu cine a fost, am si eu bänuelile mele. la noi nu
  s-a scris nimic , de chiulangiu romaniei.cede laude de neam prost.

  theo- nona

  01/03/2012 at 1:22 pm

 16. Unii îşi asumă poziţii politice, iar alţii îşi asumă nesimţiri politice. Am fost aseară (miercuri, n.red.) cu domnul ministru Nicolăescu la o emisiune unde sunt ferm convins că problema de sănătate pe care a avut-o a fost declanşată de nesimţirea domnul Alin Popoviciu, care a minţit fără niciun argument., declară senatorul psd George Severin.

  😆

  val_one

  01/03/2012 at 1:53 pm

 17. repetentul mincinos, a spus in germania de coalitia cu PSD,

  dar dece nu a spus de cel mai ordinal securist roman voiculescu,

  care este mentorul, si care ii dirileazä pasii si afacerile.

  theo- nona

  01/03/2012 at 1:55 pm

 18. severin ; asta e un nerusinat, si la turcescu face spume,
  este un cätzel turbat. dece nu spune; de ineptziile lui nicoläiescu?

  theo- nona

  01/03/2012 at 1:57 pm

 19. VAL;
  te cam bucuri, asa e , dumnezeu drägutzul
  eu de urlat , l-am väzut pe nicoläescu.

  theo- nona

  01/03/2012 at 1:59 pm

 20. Fara nicio ironie doresc sa va felicit pe cei care moderati acest blog pentru felul in care o „tratati” pe aceasta dna loda.
  Sincer, remarc o atitudine distincta, impartiala si „perfecta” pentru a-i stopa atacurile ieftine si neconstructive care le le face prin alte parti, dar … aici acest lucru nu-i reuseste.
  Va citesc de mult timp si am s-o mai fac in continuare. Tocmai pentru ca aveti acest tip de abordare diferita dar care imi permite o „lecturare placuta” a comentariilor de aici. Si ma gandesc ca sunt multi altii care nu posteaza dar imi impartasesc opinia. Felicitari!

  uitaroh

  01/03/2012 at 2:37 pm

 21. CNA se hataraste foarte greu ce sanctiune sa dea postului A3. Unele explicatii ale tratamentului ingaduitor fata de posturile lui Voiculescu au reiesit din declaratiilor membrilor CNA care vad aceste posturi tv in adevarata lor lumina:
  http://www.ziare.com/media/cna/membru-al-cna-amenintat-cu-moartea-si-santajat-decizia-in-cazul-antenelor-amanata-1153671

  cedric

  01/03/2012 at 2:48 pm

 22. @ Loda,
  nu lua in seama lumea’ lumea e rea, si noi sintem ca cea 😛
  Io sint convins ca tu esti sincera.

  victor L

  01/03/2012 at 2:57 pm

  • Frumos compliment i-ai facut, adica nu e ea atat de rauvoitoare pe cat e de proasta tuta. 😆 😛

   luminita

   01/03/2012 at 3:01 pm

  • Victoras ;
   Multmuesc frumos, la randul meu sunt la fel de convinsa ca tine, de sinceritatea ta si grija pe care mi-o porti ,exact ihn aceeasi masura 🙂

   Loda

   01/03/2012 at 3:39 pm

   • erata : multumesc (vezi ce m-a ,,emotionat’ sinceritatea ta? 😉 )

    Loda

    01/03/2012 at 3:40 pm

    • „Multmuesc frumos”!!!!!!!
     Gura pacatosului adevar graieste, tu asta si faci-multmuesti peste tot pe unde comentezi. 👿 👿 :mrgreen:

     luminita

     01/03/2012 at 3:58 pm

 23. ca ea, scuze

  victor L

  01/03/2012 at 2:57 pm

 24. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Un martisor pentru barbati :

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/03/01/calea-spre-sublim-japonia-4-budo-kendo-kendoka-kenshi/
  🙂

  desydemeter

  01/03/2012 at 3:10 pm

  • Multumim, un martisor martial 🙂
   Astept cu nerabdare continuarea.

   Radu

   01/03/2012 at 3:22 pm

 25. Radu

  01/03/2012 at 3:17 pm

  • Salut!
   Radule, esti un om foarte inteligent! Tu ce crezi?

   Theophyle

   01/03/2012 at 3:22 pm

   • Salut.

    Cred ca simulam normalitatea in scop electoral 😀

    Pe de alta parte, se instituie un posibil precedent. Depinde de societatea civila sa se intample si in continuare.

    Radu

    01/03/2012 at 3:24 pm

    • care civila? Ce cu uniforma sau cea sub acoperire?

     Theophyle

     01/03/2012 at 3:25 pm

     • Cea deocamdata lipsa 😦 Actuala societate civila e cam S.R.L. (sau S.A., dupa caz).

      Radu

      01/03/2012 at 3:29 pm

 26. Mare suparare pe la ICCJ si CSM:

  http://www.ziare.com/stiri/csm/judecatoarea-de-la-iccj-arestata-pentru-coruptie-suspendata-de-csm-1153651

  Ce naiba, pana si chelnerii impart bacsisurile, zgarcita naibii…

  Radu

  01/03/2012 at 3:18 pm

  • ha, ha 😆
   sa deschida un cont comun!

   Theophyle

   01/03/2012 at 3:24 pm

 27. Theophyle,
  Off topic:
  Toata dimineata am stat la taclale cu un primar ~70 de ani, cu 1 mandat PCR / pauza / 4 mandate PSD. Comuna cam de ~6000 locuitori. La vara va candida pt. UNPR. L-am intrebat de ce nu PDL? Pai:
  – nu pot sa-mi inghit ……….. pe care l-am spus pana accum
  – cu 350 de primari (hic) pe care ii va avea UNPR-ul va fi mai important la iarna decat PNL-ul.
  Il inttreb: ..haide bre 350 ? Se uita calm : intram in alegeri cu 400, cu un oras din primele 5 si 2 din primele 10. Cat crezi ca vom pierde?
  Intrebare:@ Theophyle :
  De ce nu apare in niciun sondaj UNPR – ul cu sanse credibile ( nu spun ca Iordanescu @ Co ar fi frevcentabili !)
  Din zona Iasi mai exista un comentator care vede ce vad si eu. Repet: zonele sunt Iasi si Craiova.

  Crisbear

  01/03/2012 at 3:39 pm

  • Crisbear, din cat am inteles eu, UNPR-ul va rupe din electoratul PSD din zonele sarace ale tarii- Iasi, Botosani, Vaslui-din Moldova si judetele din sud. Faptul ca nu apare in sondaje se datoreaza si tipului de chestionar folosit de catre institutele respective dar si perceptiei, in curs de receptare de catre electori, a ideii ca preferatii lor politicieni pesedisti au trecut la UNPR, de unde o sa ii reprezinte mai bine in viitoarele lor mandate.

   luminita

   01/03/2012 at 3:53 pm

  • Salut Crisbear,
   Chiar nu stiu. Poate chestia cu primarii nu este atat de vizibila sau poate impactul nu este masurabil pentru ca….nu s-au facut inca pregatirile si oamenii din rural nu stiu de UNPR

   Theophyle

   01/03/2012 at 3:55 pm

 28. buna ziua;
  unpr-dezamagitor,dar macar au votat disciplinat pina acum
  pdl: cred ca au intrat in fibrilatii;ieri cu mp,azi cu ” scenariu putin” ,mare-i gradina lui Dumnezeu;Lazaroiu face prozeliti;macar el le scrie frumos si cred ca nici el nu se ia in serios

  intamplator

  01/03/2012 at 3:48 pm

 29. hmmmm! incet ,incet din grecia ca stat, va mai ramine numele si drapelul

  BCE a dezvăluit într-o opinie juridică asupra Fondului Elen de Stabilitate Financiară (HFSF), finanţat de programul de salvare al UE şi FMI, că banca va deveni membru cu statut de observator în conducerea HFSF şi va fi reprezentată la întâlnirile organismului care are rolul de recapitalizare a băncilor.

  Este pentru prima oară când BCE va avea un astfel de rol într-o organism de recapitalizare aparţinând unei bănci naţionale

  intamplator

  01/03/2012 at 4:00 pm

 30. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  01/03/2012 at 4:03 pm

 31. Crin o cam da la intors, dar pana nu musca din presedinte , nu poate. Iar explicatiile sunt pentru cine l-o crede:
  http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/antonescu-despre-noul-apartament-casa-nu-e-in-mihaileanu-si-nu-mi-am-tras-o-pe-gratis-1153704

  cedric

  01/03/2012 at 4:03 pm

 32. @ Luminita : UNPR va rupe si din electoratul PDL Dovada : are deja o primarie top 5 ( la primul tur: 52 sondaj PDL., 48 sondaj USL)
  @ Theophyle :
  stiu, stiu ……dar credeti ca exista in Romania vreun Institut ( sau whatever ) care sa poata ghici ( oameni/poceduri/ simulari anticipative ) pe uninominal ?
  PS. cand Tuambar la ultimele alegeri. ………

  Crisbear

  01/03/2012 at 4:22 pm


Comentariile sunt închise.