Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 29 februarie / “ Justiţia corupţilor “

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Miercuri, cerul va fi temporar noros. Va ninge, în general slab cantitativ, mai ales ziua, pe arii relativ extinse în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte şi pe spaţii restrânse în restul teritoriului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. În Banat şi Crişana trecător precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Vântul va avea intensificări în special în prima parte a intervalului la munte, în vest, nord şi izolat în rest. Temperatura aerului, în creştere faţă de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării, va avea valori maxime de la -3…-2 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei până la 9…10 grade în Banat şi Crişana şi minime, în general, între -10 şi -2 grade. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucureşti, cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi condiţii să ningă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -8…-7 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3480    RON; 1 USD = 3. 2360   RON; 1 EURO = 1. 3436 USD; Francul elvetian 3. 6087     RON. Gramul de aur 184.7318 RON.

Zece investitori au în România terenuri agricole de 300 mil. euro, o cincime din totalul deţinut de străini. Compania italiană de asigurări Assicurazioni Generali (4.650 hectare şi 350 hectare de viţă- de-vie), companiile dandeze Ingleby şi FirstFarms (18.000 de hectare împreună), fondurile germane de investiţii Germanagrar (8.000 hectare) şi Agrarius (3.700 hectare), olandezii de la DN Agrar (au 2.000 de vaci şi 11.000 de hectare de teren), producătorul de biodiesel Prio Foods (25.000 ha), un grup de oameni de afaceri libanezi care controlează firmele Agro Chirnoghi şi Maria Trading (25.000 de hectare) şi banca olandeză Rabobank sunt cei mai mari investitori în teren agricol din România, potrivit unui raport din luna ianuarie al GRAIN, o organizaţie nongu vernamentală multinaţională care luptă pentru drepturile micilor fermieri. Până acum despre numele investitorilor care au mizat pe terenurile agricole din România erau foarte puţine informaţii disponibile. Singura statistică pe această linie dată publicităţii de Ministerul Agriculturii la sfârşitul anului trecut a dezvăluit numai naţionalitatea străinilor care au achiziţionat teren agricol pe piaţa locală, însă nu şi numele lor. „Fondurile de investiţii sunt interesate de terenurile agricole din România pentru că terenul este ieftin, chiar şi de zece ori mai ieftin decât în Olanda, spre exemplu. După intrarea în Uniunea Europeană preţurile din România au început să se apropie de cele din Vest, acest lucru se vede şi pe piaţa construcţiilor, iar investitorii speculează această diferenţă de preţ. Bineînteles că preţurile din România nu vor ajunge la nivelul celor din Vest, dar un fond de investiţii poate câştiga şi de câ teva ori suma investită în numai câţiva ani”, explică analistul economic Aurelian Dochia. Integral in Ziarul Financiar.

Hrebenciuc, servit de gaşca Voicu-Costiniu. O româncă ce trăieşte la Paris şi care revendică vila în care stă Viorel Hrebenciuc se luptă în Justiţie cu exact aceleaşi personaje acuzate de corupţie în dosarul Voicu-Costiniu-Căşuneanu. Viorel Hrebenciuc, deputat PSD. Cătălin Voicu, senator PSD. Florin Costiniu, judecător, şeful Secţiei Civile de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cezar Bivolaru, avocat. Aceste  patru personaje au primit, în decembrie 2009, interdicţie de a vorbi unul cu celălalt, în cadrul celui mai răsunător dosar de corupţie din ultimii ani: dosarul Voicu-Costiniu-Căşuneanu-Locic. Ştirea a avut un ecou cu totul deosebit într-un apartament din Paris, unde locuieşte de 25 de ani românca Marina Ghelber, nepoata scriitorului Jean Bart. Femeia tocmai se confruntase cu exact aceste patru nume într-un complicat dosar de revendicare imobiliară şi „modul de operare” a reţelei Voicu în dosarul de corupţie a făcut-o să se întrebe dacă nu cumva ciudăţeniile ce i s-au întâmplat în timpul procesului s-ar putea datora aceleiaşi reţele. Viorel Hrebenciuc  a uzat de mai vechii lui amici pentru a acapara întreaga vilă de pe strada Dona, în zona Casei Radio. Unul dintre ei, Florin Costiniu, l-a ajutat în 2008, când era judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să blocheze pentru şase luni un proces în care Hrebenciuc risca să „piardă” o casă care nu-i aparţine. Deputatul PSD avea nevoie de timp pentru a promova controversata Lege nr.1/2009, zisă şi „Legea Voiculescu”, prin care putea obţine casa care nu-i aparţine. Doi ani mai târziu, acelaşi judecător a devenit învinuit într-un dosar în care sunt este acuzat că a încercat să influenţeze instanţa în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu, la insistenţele prietenului său comun cu Hrebenciuc, senatorul Cătălin Voicu. Integral in Adevarul.

Crin, sa-ti fie rusine! Casa liderului liberal: Un living, o bucatarie, doua dormitoare si un birou = 180 mp. Noua locuinta a liderului PNL, dezvaluita de EVZ, are o suprafata uriasa si a costat 245.000 de euro, la „rosu”. Ea a fost cumparata printr-un credit ipotecar si e rezultatul unirii a doua apartamente. Europarlamentarul Adina Valean, sotia liderului PNL, a declarat pentru EVZ ca nu-si mai aminteste concret cand a contractat apartamentul de lux de pe malul Lacului Floreasca. „Nu mai stiu exact cand am semnat hartiile. Apartamentul l-am gasit printr-o agentie imobiliara. Mai intai am semnat un precontract, apoi am mai asteptat o perioada, dupa care am contractat un credit ipotecar. Potrivit documentelor de la banca, apartamentul este ipotecat in favoarea bancii”, ne-a explicat Valean. O posibila explicatie a acestui „lapsus” ar putea fi faptul ca atat apartamentul, cat si creditul ipotecar nu figureaza in declaratiile de avere ale celor doi demnitari. O posibilă explicaţie a acestui „lapsus” ar putea fi faptul că atât apartamentul, cât şi creditul ipotecar nu figurează în declaraţiile de avere ale celor doi demnitari. Întrebată de ce nu şi-au consemnat în declaraţiile de avere achiziţionarea casei şi creditul bancar, Vălean ne-a răspuns: „Apartamentul l-am cumpărat anul trecut, în vară. Nu am actele în faţă. Am sunat la ANI şi am întrebat dacă trebuie să declar apartamentul. În următoarea declaraţie de avere va apărea şi această casă”. Integral in Evz.

România a blocat luarea unei decizii privind candidatura Serbiei la UE. România a blocat, în cursul reuniunii miniştrilor Afacerilor Europene din statele UE, luarea unei decizii privind acordarea statutului oficial de candidat Serbiei, anunţă surse diplomatice citate de AFP. Miniştrii Afacerilor Europene din statele UE au recomandat, marţi, acordarea statutului de candidat pentru aderarea la UE Serbiei, însă fără a lua o decizie formală. „Miniştrii recomandă acordarea statutului de candidat Serbiei şi aşteaptă cu nerăbdare decizia care va fi luată de Consiliul European de acordare sau nu a acestui statut”, conform unui comunicat al UE. „România a blocat un acord imediat”, anunţă surse diplomatice. Acordarea statutului de candidat necesită unanimitatea celor 27. Ministrul danez al Afacerilor Europene, Nicolai Wammen, a confirmat că vor avea loc „discuţii” zilele următoare pentru aplanarea divergenţelor care persistă. „Dar s-a degajat totuşi un consens la nivelul celor 27 pentru a se recomanda acordarea statutului de candidat Belgradului”, adaugă ministrul danez. România exercită presiuni asupra Serbiei pentru a primi garanţii în privinţa etnicilor români, explică un diplomat, catalogând drept „o surpriză” opoziţia Bucureştiului. Mediafax.

Judecătoarea David de la ICCJ ar fi cerut 200.000 euro pentru a interveni la judecători din Ploieşti. Procurorii anticorupţie au reţinut-o pe judecătoarea Maria David, de la instanţa supremă, care ar fi pretins 200.000 de euro de la o persoană pentru a interveni pe lângă foştii săi colegi de la Curtea de Apel Ploieşti, în sensul admiterii unei contestaţii pentru a fi anulată o condamnare. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) face cercetări faţă de inculpata Maria David, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Civilă, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. David a fost judecător în Târgovişte, apoi a promovat la Curtea de Apel Ploieşti, iar din 2009 era magistrat la instanţa supremă. Potrivit DNA, în perioada noiembrie – decembrie 2009, inculpata David Maria, în calitate de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a pretins şi primit de la un denunţător, în trei tranşe, prin intermediar, suma de 200.000 euro. În schimbul banilor, inculpata a promis că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea unui dosar al Curţii de Apel Ploieşti, astfel încât aceştia să admită o contestaţie în anulare, să desfiinţeze hotărârea iniţială, de condamnare a denunţătorului şi să pronunţe o hotărâre de achitare a acestuia. Iniţial, denunţătorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală. La data de 10 decembrie 2009, Curtea de Apel Ploieşti a admis în principiu contestaţia în anulare formulată în dosarul respectiv şi a dispus suspendarea deciziei iniţiale de condamnare pronunţată de aceeaşi instanţă, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei în anulare. Mediafax

Încalcă Legea ANI, dar vrea să preia instituţia. ovasz Andras Miklos, şeful Gărzii de Mediu Bucureşti, vrea postul de vicepreşedinte al ANI. A depus însă doar două declaraţii de avere în opt ani: într-una declară venituri ,,umflate“, iar în cea de-a doua nu declară nimic. Considerat „vârful de lance” al UDMR în bătălia pentru preluarea conducerii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Lovasz Andras Miklos (40 de ani) are probleme chiar cu Legea ANI. Prin candidatura sa, el s-a „deconspirat”, ieşind la iveală faptul că a sfidat ani buni Legea ANI. Pentru că nu a depus decât două declaraţii de avere în opt ani, Miklos riscă să fie anchetat chiar de instituţia la a cărei conducere candidează.  Comisar regional al Gărzii de Mediu, Lovasz şi-a depus candidatura pentru postul de vicepreşedinte al agenţiei. Când s-a înscris pentru prima dată la concursul organizat pentru această funcţie, în 2008, a fost respins de Consiliul Naţional de Integritate (CNI) pe motiv că avea dosarul incomplet. În cei cinci ani în care a ocupat funcţii publice în acest minister, Lovasz a depus o singură declaraţie de avere, la 20 octombrie 2006. În dreptul fiecărei rubrici a completat doar ,,NU”, mai puţin la ,,Venituri din salarii”, unde a înscris un venit anual de 24.118 lei, pe care l-ar fi încasat în calitate de consilier personal al ministrului. Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor îl contrazic însă. Într-un răspuns oficial transmis „Adevărul”, aceştia precizează că Lovasz Andras Miklos a încasat un salariu de bază lunar brut de 1.653 de lei, ceea ce înseamnă un salariu anual brut de numai 19.800 de lei, mult mai mic decât cel declarat. Integral in Adevarul.

Numirea lui Teodor Meleşcanu la SIE, validată de Parlament. El a declarat că nu a făcut parte din nici un serviciu secret Numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată, marţi, de Parlament, fiind înregistrate 238 de vorturi „pentru” şi unul „împotrivă”. Teodor Meleşcanu a fost felicitat de preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru numirea în funcţia de director al SIE. Candidatul la şefia SIE, senatorul Teodor Meleşcanu, a declarat la audierea sa de către comisiile parlamentare de apărare şi pentru controlul SIE, că nu a fost angajat al serviciilor de securitate sau informator şi nu a făcut parte din nicio structură de informaţii. Meleşcanu a precizat că îndeplineşte condiţiile constituţionale şi legale pentru a ocupa funcţia de director SIE, el arătând că nu a făcut parte niciodată din structurile represive ale statului totalitar, nu a fost angajat al serviciilor de securitate sau informator, nu a făcut parte din structurile de informaţii ale statului român sau din alte servicii secrete de informaţii. El a spus că deţine certificat ORNISS pentru acces la informaţii clasificate şi nu a fost condamnat pentru infracţiuni prevăzute de Codul Penal care l-ar face incompatibil cu funcţia de director al SIE. Meleşcanu a precizat şi că, din punct de vedere al experienţei politice şi al experienţei în materie de securitate internaţională, întruneşte condiţiile necesare pentru a se achita în cele mai bune condiţii de responsabilitatea de şef al SIE. Gandul

Seful DNA, Daniel Morar: Procurorii anticoruptie vor cere, in motivarea recursului la dosarul Matusa Tamara, inchisoare cu executare/ Procurorul de sedinta ceruse cu suspendare iar Adrian Nastase a fost achitat in acest dosar.  Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca procurorii anticoruptie vor solicita o pedeapsa la inchisoare cu executare in motivarea recursului la decizia de achitare pronuntata pe 15 decembrie 2011 de un complet de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul Matusa Tamara, in care fostul premier Adrian Nastase fusese trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Procurorul DNA ceruse, la ultimul termen de judecata in acest dosar, inchisoare cu suspendare. „Procurorii de judiciar sunt procurorii care au cea mai mare libertate din sistemul judiciar al Ministerului Public. Actele lor, concluziile lor nu pot fi cenzurate de catre procurorii ierarhici. Ce poate sa faca seful procurorului de judiciar este ca, in motivarea cailor de atac, sa solicite altceva; in cazul de fata, o pedeapsa cu executare”, a explicat seful DNA. Integral Hotnews.ro.

Ungureanu: Aderarea la Schengen, înainte de a fi o problemă de prezenţă europeană, este una de demnitate naţională. Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a afirmat, marţi, că speră ca România să intre cât mai curând în spaţiul Schengen şi să fie depăşit blocajul politic în acest caz. „Sunt mulţumit că MAI şi-a îndeplinit obligaţiile tehnice în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. Este un aspect recunoscut în cadrul UE şi demonstrează că suntem pregătiţi să asigurăm frontiera externă orientală a UE şi nu-mi pot dori decât într-un termen cât mai apropiat blocajul politic extern nouă să poată fi depăşit. Pentru acest ultim fapt responsabili sunt decidenţii politici. Îmi doresc ca România să se afle cât mai curând printre statele membre ale spaţiului Schengen, înainte de a fi o problemă de prezenţă europeană este una de demnitate naţională”, a spus Ungureanu, la bilanţul MAI pe anul 2011. Premierul a exprimat aprecierea Guvernului faţă de eforturile făcute de MAI anul trecut, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat. Premierul a spus că aşteaptă ca MAI să fie o instituţie modernă, europeană, eficientă, profesionistă şi să reprezinte fiecare cetăţean. „Nu cer ministrului Administraţiei şi Internelor decât normalitate. Eu cred că aceasta este aşteptarea pe care fiecare dintre noi trebuie să o avem în fiecare zi. Vrem să ne fie bine măcar acolo unde ştim să statul este responsabil pentru liniştea fiecăruia dintre noi”, a spus Ungureanu. Agerpres.

Legea lustratiei pe intelesul tuturor alegatorilor: cu acelasi trecut poti ajunge presedinte, dar nu si prim-ministru. La 22 de ani dupa Revolutie, parlamentarii puterii au adoptat cu 167 de voturi pentru si patru abtineri legea lustratiei. USL a lipsit de la votul final. Proiectul legii lustratiei a fost pus intempestiv pe ordinea de zi la cererea PDL, parlamentarii USL nestiind ca acesta urmeaza sa fie discutat, chiar daca printre initiatori s-au numarat si membri PNL. In graba, Comisia Juridica s-a intrunit pentru a modifica acele prevederi ale legii care fusesera declarate neconstitutionale in iunie 2010. Noua forma a legii lustratiei face o deosebire majora intre cei care candideaza pentru o functie si cei care sunt numiti. Astfel, potrivit legii, toti cei care vor candida pentru diferite functii in stat – presedinte, primar, presedinte de Consiliu Judetean, consilier local sau judetean nu vor intra sub incidenta legii, in sensul ca nu le poate fi blocata candidatura. Ei trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere privind trecutul lor. În schimb, toţi cei numiţi în funcţii vor fi verificaţi după intrarea în vigoare a legii lustraţiei. Instituţia care se va ocupa de aceste verificări este CNSAS. Astfel, o persoană poate candida pentru funcţia de preşedinte, dar poate fi blocat să ocupe funcţia de prim-ministru dacă trecutul său intră sub incidenţa legii lustraţiei. „Lustrabile” sunt acele persoane care au fost plătite de regimul comunist sau au ocupat diferite funcţii politice, lor urmând să le fie interzis dreptul de a mai ocupa anumite demnităţi publice pentru o perioadă de cinci ani. S-a redus astfel perioada de la zece la cinci ani, un deceniu fiind considerat excesiv. Sunt vizate persoanele care au avut funcţii politice de conducere retribuite de PCR, în aparatul central, regional, raional, al Partidului Muncitoresc Român, membrii şi membrii supleanţi ai Comitetului central al PCR, membri ai Consiliului de stat, de miniştri, directorii de editură. Gandul.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

29/02/2012 la 6:53 am

96 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut prieteni,
  Dau nota 10 blocajului , macar de citeva zile a Serbiei

  Nu stiu cite progrese vom obtine in cele 4 zile, stiu ca oficialii UE sunt suparati ca mai trebuie sa tina sampania la rece, dar gestul este minunat pentru a mentine speranta romanilor de acolo si de a-i convinge ca tara nu i-a uitat. E un microscandal marca Basescu dar este extrem de binevenit.
  Acest gest de marketing 🙂 a trezit atentia opiniei publice de peste tot privind inca o minoritate

  Daca as fi roman timocean azi noapte as fi dormit zambind, iar dimineata m-as fi rugat la Dumnezeu sa tina Romania. Scandalul trebuia declansat 🙂 macar pentru asta. Bravo Base, bravo tradatorului Diaconescu 🙂

  Un tanar de stanga

  29/02/2012 at 7:10 am

  • Oricum, Vesta-Vele ala e vai steaua lui, un mega-incompetent talamb, care a primit o caciula mult prea mare pentru capul lui, si asta doar deoarece Merkel avea nevoie de EnDePisti pentru a forma cabinetul iar Guido era capi… err, liderul lor. Intre timp, EnDePistii si-au furat-o cu succes la ultimele alegeri statale.

   EuCuMine

   29/02/2012 at 10:05 am

 2. Buna Dimineata,

  Pe Politea Europeana puteti citi despre subiectele Europene la ordinea zilei

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/02/29/stiri-europene-29-februarie-operatiunea-unmask/

  huniad

  29/02/2012 at 7:38 am

 3. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  29/02/2012 at 8:16 am

 4. Anticomunismul Romanesc
  Cu legea lustratiei, am scapat de Monica Macovei,Niciodata nu va mai putea fi ministru, sau avea vre-o functie in statul roman. Bravo PDL !

  Un tanar de stanga

  29/02/2012 at 8:26 am

  • buna dimineata;
   eu am inteles ca e mai nuantata legea;doar cei care au fost sefi de procuratura si au anchetat cazuri ” politice” sunt lustrati;nu stiu daca MM e in aceasta categorie;oricum legea e castrata si are valoare de simbol;e bun macar si atit

   intamplator

   29/02/2012 at 8:40 am

   • Salut!
    Din cate am inteles azi,MM avea ca procuror un sector clar:hoti si nu urmariti politic.De aceea in lege s-a adaugat precizarea:cei care au savarsit abuzuri.Chiar si asa ,bratul lung a lui Frunda prin acest Mate o urmarea expres pe MM.Astept o reactie din partea Doamnei Acest subiect ma intereseaza in mod deosebit,pt.ca mi-am pus mari sperante in Monica Macovei.
    Of,barbatii!!!

    dora

    29/02/2012 at 3:04 pm

  • Scapam de MM
   Am scapat de MonaMusca singura cu dosar pedepsita, acum Monica Macovei care cred ca va fi singura pedepsita. Ar trebui sa facem si o lege pentru Marilyn Monroe….

   Initiatorul Mate Andras Levente a declarat: “dupa 22 de ani, nu pot accepta ca un fost procuror comunist care a facut politie politica, care a persecutat oameni pana in ’89 sa poata accede…..
   asta si ca razbunare pentru http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=996

   Un tanar de stanga

   29/02/2012 at 8:43 am

   • Mate Andras asta nu-i ala cu propunerea dubioasa? Ala care a fost interpelat de Macovei si de atunci ii poarta sambetele?

    O alta jigodie udemerista desavarsita. De altfel, cam 90% din UDMR sunt jigodii.

    EuCuMine

    29/02/2012 at 9:14 am

 5. Saracul Crin, dupa 20 de ani de bugetarism si tras din greu la drumul pat-parlament (greu drumul asta, mai mereu nu reuseste) are si el vreo doua bmw-uri nenorocite, a spart pusculita si cu pumnul de monezi a luat un micut apartament de citeva sute de mii de euro. Diferenta de la pumnul de monezi a pus-o o banca, nu mai stie care, a semnat dar nu mai stie cind. Si nici nu stie ce a semnat.
  Intre timp a proclamat „Moartea statului social”.

  Aha

  29/02/2012 at 8:49 am

 6. Salut! 🙂

  De principiu, sunt pentru legea lustratiei.

  In amanunt, sunt impotriva acestei legi votate ieri, dupa ce l-am vazut live pe Mate Andras cerind introducerea unui amendament care sa vizeze DOAR procurorii, nu si judecatorii comunisti, lucru care era clar cu dedicatie impotrova MM.

  In plus, ideea dea face o distinctie intre dreptul de a fi numit si cel de a fi ales e subtila, insa e goala, pentru ca se creeaza o discriminare intre persoane care au apartinut aceleiasi categorii profesionale in comunist. De ce sa poti fi ales azi, dar sa nu poti fi numit? Legea stabileste pentru viitor tratamente juridice diferite (posibilitatea de a fi ales versus interdictia de a fi numit) pentru persoane care au avut aceeasi situatie juridica in regimul comunist. Asta e o problema.

  In plus, CCR a zis in decizia 820/2010:

  Chiar dacă legea criticată permite apelarea la justiţie pentru justificarea interzicerii dreptului de a candida şi de a fi ales în funcţii şi demnităţi, aceasta nu reglementează un mecanism adecvat în scopul stabilirii desfăşurării unor activităţi concrete îndreptate împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Cu alte
  cuvinte, legea nu oferă garanţii adecvate de control judiciar asupra aplicării măsurilor restrictive.

  Nicio persoană nu va putea fi supusă lustraţiei pentru opinii personale şi convingeri
  proprii sau pentru simplul motiv de asociere cu orice organizaţie care, la data asocierii sau a
  activităţii desfăşurate, era legală şi nu a comis încălcări grave ale drepturilor omului. Lustraţia
  este permisă doar cu privire la acele persoane care au luat parte efectiv, împreună cu
  organizaţii ale statului la grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor omului.

  [Deci trebuie demonstrat individual ca X sau Y de azi au facut asta ieri]

  Este evident că dispoziţiile art.2 din Legea lustraţiei excedează cadrului constituţional,
  prevăzând o nouă interdicţie dreptului de acces în funcţiile publice, care nu respectă art.53
  din Constituţie referitoare la restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi. Astfel,
  Curtea constată că această limitare este lipsită de proporţionalitate în raport cu scopul
  urmărit, întrucât aduce atingere înseşi existenţei dreptului şi nu îşi justifică necesitatea într-o
  societate democratică.

  Curtea consideră că Legea lustraţiei aduce atingere şi principiului neretroactivităţii legii
  consacrat în art.15 alin.(2) din Constituţie, potrivit căruia „Legea dispune numai pentru viitor,
  cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile”. Legea se aplică pentru fapte şi
  acţiuni săvârşite după intrarea ei în vigoare
  . De aceea, nu se poate pretinde ca, respectând
  legile în vigoare şi acţionând în spiritul lor, cetăţenii să aibă în vedere eventuale reglementări
  viitoare”.

  http://legestart.ro/Decizia-820-2010-referitoare-obiectia-neconstitutionalitate-dispozitiilor-Legii-lustratiei-limitarea-temporara-accesului-unele-functii-demnitati-publice-persoanele-au–(MzU1ODk5).htm

  Prin urmare, legea de ieri e tardiva, facuta prost si inutila. Ion Iliescu a avut trei deja mandate, averea nationala a fost impartita, Regele a fost fugarit in anii 90 din tara, Vacaroiu a fost PM, judecatorii comnisti au devenit Sandei, au judecat si acum au pensii speciale, iar efectele legii de ieri lovesc victime colaterale ca MM, spre bucuria curvelor de la UDMR.

  Cetatean

  29/02/2012 at 8:58 am

  • Legea au dat-o cu dublul scop de a demonstra ca lucreaza (chiar daca au lucrat de momeala – ca stiu ca o astfel de lege nu rezista in fata nici unei contestatii CCR, dupa cum am afirmat si ieri) si de a atrage atentia boscutelor cu gura mare ca anumite berze numai astfel de broscute mananca… (mai incet cu lustratia pe scari, ca uite ce se poate intampla si cum se poate interpreta).

   Sare'n Ochi

   29/02/2012 at 10:28 am

  • Cetatean,

   legea chiar cu valoare simbolica e binevenita.Nu e tarzie,doar intarziata.
   Eu am inteles ca in lege se face precizarea ,la categoria procurori comunisti ,ca sunt lustrabili doar aceia care au savarsit abuzuri.
   Fara discutie ca „iertarea”judecatorilor este o marsavie.Asa numai scapam de Sandei in generatia noastra.

   dora

   29/02/2012 at 3:12 pm

 7. neata,
  nici nu stii la care stire poti sa nu ramii cu gura cascata. numai azi avem citeva si asta zi de zi….luna de luna, an de an….
  sa trag concluzia, cu rele, cu bune, ca, totusi, mergem intr-o directie buna?

  legat de procurori comunisti, vazusem pe un post tv scris: procurorul general si procurorul general adj., deci MMacovei nu ar intra in aceasta categorie..

  skorpion

  29/02/2012 at 9:29 am

  • nimic in lege nu impiedica alegerea lui MM ca -de ex- presedinte al Senatului. Iar eu personal nu cred ca MM mai ravneste la un post de ministru (et in Arcadia ego..).

   cinic

   29/02/2012 at 2:46 pm

 8. Salutare! Că tot era vorba de justiţie, găşti şi corupţi:
  http://baricada.wordpress.com/2012/02/29/falimentara-lui-dinu-patriciu/

  baricada

  29/02/2012 at 9:30 am

 9. halucinanta si tara asta: poti sa absentezi peste 90 % si totusi sa cistigi bani, in schimb milioane de oameni merg zi de zi la lucru si cistiga ”seminte” pentru orele lucrate

  skorpion

  29/02/2012 at 9:31 am

  • Buna dimineata 🙂
   Skorpi, este un intretinut al nevestii . Puturosul nu a fost in stare nici o casa sa „achizitioneze” din salarul obtinut in 20 de ani de chiul :mrgreen:. Ca si Consoarta are scapari flagrante in justificari, este alta poveste. Aici tb sa se sesizeze organele in drept.
   Oricum aseara a fost mizerabil personajul, si-a dovedit inca odat miicimea si goliciunea de mucava. A fost spulberat mitul parlamentarului, corect, cinstit si care lupta ptr. prosperitatea miilor de „oropsiti ai dictaturii Basesciente”.

   mar

   29/02/2012 at 9:44 am

   • E terminat Antenescu, e piatra de moara deja, nu locomotiva.

    Valentin

    29/02/2012 at 10:05 am

 10. Eu nu cunosc care sunt problemele vlahilor din Serbia. Nu spun ca nu exista ci doar ca nu sunt informat.
  Poate cineva sa le indice? Multumesc!

  Valentin

  29/02/2012 at 10:04 am

  • tocmai am vazut asta, ceea ce nu face decat sa-mi sporeasca si mai mult confuzia. deci sunt si vlahi si romani si unii vlahi ar vrea sa fie declarati romani iar altii nu.
   http://www.ziare.com/international/serbia/presedintele-consiliului-national-al-vlahilor-din-serbia-vlahii-nu-sunt-romani-1153405

   Valentin

   29/02/2012 at 10:12 am

   • Valentin, lucrurile sunt amestecate. In Serbia nationalismul este atroce si fiecare tabara interpreteaza partitura dupa interes. Este greu de explicat/justificat cea ce se intampla acolo. Cert este ca minoritatile nu au o soarta confortabila in zona.

    mar

    29/02/2012 at 10:30 am

  • in timp ce in RO minoritatile ajung sa fie piesa decisiva si in guvern in serbia sau ucraina ,minoritatile respectiv cea romana,”beneficiaza” de zero drepturi: sunt asimilati cu forta, li se inchid lacasele de cult , uneori sunt atacati fizic la propriu cand vorbesc limba romana etc.nu mai pomenesc si de minoritatea romana din ungaria.in concluzie: RO ofera minoritatilor drepturi in timp ce vecinii RO ofera romanilor din aceste tari un scuipat in ochi si persecutie.cam astea ar fi in mare problemele.iar politica externa a RO in privinta comunitatilor romanesti din statele vecine este zero barat.vorbe goale fara niciun rezultat. salutare tuturor! 🙂

   zigzag

   29/02/2012 at 10:24 am

   • mai la concret se poate? Ca de texte din astea m-am saturat. Daca un roman injura un ungur nu inseamna ca ungurii sunt discriminati si daca un ungur da in cap la betie unui evreu nu inseamna ca evreii sunt discriminati.
    As vrea si eu pilda sa stiu urmatoarele, ca tot vorbesti de lcoase de cult:
    Erau x locase de cult, s-au inchis y desi populatia a evoluat in felul urmator si enoriasii s-au opus inchiderii asa cum rezulta din urmatoarele declartii/manifestatii etc.
    Eu nu cunosc situatia si vreau sa fiu informat.
    dati macar niste linkuri va rog.

    Valentin

    29/02/2012 at 10:44 am

    • @valentin
     ai dreptate;problema minoritatilor e delicata si este folosita mai ales ca moneda de schimb sau ca argument de disputa,uneori-si nu rar-motiv de casus belli
     despre minoritatea romana din ungaria stiu ca se incearca asimilarea ,mai ales prin mijloace economice(cel putin asa mi-au spus niste preoti ortodocsi care au slujit la bisericile de acolo);teoretic sunt plin de drepturi,practic…nu prea vezi la mako-sa zicem-placute bilingve desi romanii sunt peste 20 pct
     in serbia :am auzit tot felul de lucruri,dar nu prea exista statistici;poate ca si guvernul sirb le ” prelucreaza”(vezi kosovo,ca mod de operare al sirbilor)
     despre sirbi-sunt fanatici(asta e cuvintul)nationalisti;asa ca fapt divers,cred ca e singura natiune din lumea asta care are ca cea mai mare sarbatoare nationala disparitia statului sirb=ei aniverseaza infringerea de la kossovo poljie cind otomanii au desfiintat statul sirb( pe vremea lui mircea cel batrin);

     intamplator

     29/02/2012 at 10:58 am

     • In schimb la Mako, in multe restaurante, iti este prezentat meniul in limba romana; daca vrei sa treci dincolo de asta, e nevinovat 🙂 Testat: am intrebat daca pot sa primesc mancarea mai repede de o ora: zambitor, a repetat meniul 🙂 Pana m-am prins:-) Asta e altceva, da conteaza cand ne intrebam de venituri si alte d’astea. Iertare de interventie.

      Emil

      29/02/2012 at 5:16 pm

 11. Buna dimineata,
  azi este un nou termen in dosarul Voicu. Se spune ca a venit rezultatul de la experti care confirma ca inregistrarile sunt autentice. Oare cate termene vor mai urma?

  cedric

  29/02/2012 at 10:16 am

  • cedric, salut si merci pentru informatie! 🙂

   da-mi un link ,sa sap si eu!

   Cetatean

   29/02/2012 at 11:14 am

 12. imi pare räu, dar nu europa este un tiran, sunt tirani
  si in africa si asia etc. fiecare se foloseste de cum
  a interes, sä arunce murdäriile si sä -si slefuiascä imaginea.

  theo- nona

  29/02/2012 at 10:21 am

 13. guido , sä-si tzinä gura, este o nulitate ca si
  CRINOLIN; FDP este la pämant, cat despre sarbi
  el nu stie despre ce e vorba.

  theo- nona

  29/02/2012 at 10:23 am

 14. eu nu vreau sä-l mai väd, pe tzombi dand declaratzii,
  apärand zilnic in ziare, la tv s-au tzopäind in parlament.
  ajunge cu acest mizerabil kgb.
  asearä mi-am dat seama, cä a crescut o haitä de mitocani
  agresivi, total needucatzi si mincinosi, PONTA este unul.

  theo- nona

  29/02/2012 at 10:42 am

 15. Buna dimineata!
  Cititi aici ce a declarat Toanta, cum ca Adormescu nu se vrea a fi presedinte jucator, hihihi!, asta ar fi si culmea 😛 el se vrea presedinte de decor, sa fie lasat sa doarma cat mai mult, cu justificarea ca s-a obosit destul in opozitie, facand pe Gica Durul la antenele securistului dovedit Felix:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-dl-antonescu-nu-vrea-sa-fie-presedinte-jucator-968899.html

  luminita

  29/02/2012 at 10:53 am

  • dupa asasinarea lui kennedy circula un banc:
   doi presedinti de cap( cooperativele agricole de productie)
   primul : ai auzit ca l-au impuscat pe presedintele kennedy?
   al doilea:deh,asta-i soarta noastra a presedintilor

   cred ca antonescu s-ar multumi acum si daca ajunge presedinte de bloc in blocul in care si-a cumparat apartamentul-cine stie poate d-aia l-a cumparat ,de fapt

   intamplator

   29/02/2012 at 11:03 am

 16. acum m-am räcorit si pot spune frumos.

  bunä dimineatza, prieteni.

  theo- nona

  29/02/2012 at 10:56 am

 17. de aia il vor pe repetentul romaniei crin, cä nu v-a
  misca in front. haita rosie v-a distruge romania,
  v-a scoate totzi borfasii din inchisori si vor fii ministrii
  totzi escrocii.

  procesul cu voicu-costiniu ce tot se plimbä si nu ii
  condamnä, sä nu-i dispretzuiesti pe cei din CSM?

  theo- nona

  29/02/2012 at 11:00 am

 18. sal`tare tutulor,
  au dreptate si cei care huiduie acum votata lege a lustratie si cei care o aplauda; au dreptate si cei ce ieri huiduiau pentru ca nu avem o asemenea lege, iar azi, cind o avem iar huuuuoooo.
  Toti au dreptate, pen`ca dreptate pentru ce s-a facut rau in perioada comunista nu poate fi obtinuta niciodata si nici cum. Prin nicio lege.
  Evident, orice lege poate fi imbunatatita.
  Serbia.
  Un bun articol :
  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/care-e-faza-cu-romania-%C8%99i-candidatura-serbiei-%C8%99i-cum-s-a-vazut-din-kosovo/
  Celor care condamna gestul diplomatiei romanesti in acest caz le reamintesc ca nu trebuie sa facem doar ce propune Germania; nu sintem provincie germana si, de multe ori, avem interese divergente.
  Daca Romania semna ca primaru` se gaseau aceleasi voci care sa condamne statul pentru indiferenta fara de timoceni, etc.
  Romania trebuie condamnata, sirbii si kosovarii sint victimele noastre; noroc in nemti si olandezi ca i-au lasat sa se macelareasca.

  victor L

  29/02/2012 at 11:03 am

  • Salut,

   Astept cu interes reactia USL. Postacii deja au adoptat-o: daca semnam pactul de stabilitate fiscala suntem slugile Europei; pentru chestia cu Serbia nu suntem europeni adevarati. Cu baska, fara baska.

   Radu

   29/02/2012 at 11:38 am

 19. victor.L
  este adevärat, sä vedem ce se mai adaugä
  poate psd, ii lustreazä pe totzi si il inpäiazä
  ca muzä , pe iliescu criminalul.

  theo- nona

  29/02/2012 at 11:17 am

 20. mincinosii de sarbi au promis de catziva ani,
  cä fac o groazä de lucruri, panä una alta , presedintele
  Bäsescu, le-a salvat flota aerianä la bonbardament.

  theo- nona

  29/02/2012 at 11:19 am

 21. cat de obraznici sunt escrocii interlopi.
  Fenechiu ii spune lui melescanu, cä o sä aibä o carierä scurtä,
  dar poate s-a gandit , la mafia din care face parte el, si poate
  il trimit pe escroc ,pt. prada de milioane la zdup, si il i-au imensa avere.

  theo- nona

  29/02/2012 at 11:30 am

 22. Mi-amintesc (si nu doar eu) ca atunci cind polonezii se impotriveau Germaniei in diferite probleme, un cor de admiratie se ridica din popolul roman pentru curajul lesilor.
  Daca o facem noi, pentru interesul alor nostri srimbam din nas: tocmai acum ne-am gasit?!
  Acum, pentru ca asta e soarta celor mici si trebuie sa folosesti momentul, nu sa te pleci in fata Germaniei.
  Daca admiram atit de mult politica externa a nemtilor ce ar fi sa ne defiintam diplomatia si sa o arondam puterilor ioropene, tot nu are rost sa deschidem gura.
  @ Radu,
  foarte buna paralela pe care ai facut-o.
  Ba, io propun ca daca nemtilor le vine din nou ideia pentru un nou diktat de la Viena sa nu ne impotrivim.

  victor L

  29/02/2012 at 11:51 am

  • Pai am putea chiar sa le sugeram ideea unui Diktat extins, ca solutie de integrare instantanee in UE 😀

   Dupa revolutie pe peretele unei cladiri din Cluj aparuse un text scris mare cu spray: „Romani anexati SUA! SUA pamant romanesc!”. Probabil asta ne-ar fi rezolvat demult problemele 🙂

   Radu

   29/02/2012 at 12:10 pm

 23. Deci sa ma scuteasca nemtii si olandezii si danezii si francezii si englezii cu etica lor de buni europeni si mari aparatori ai drepturilor omului. Au mainile pline de sange de la mizeriile pe care le-au facut in Yugoslavia si Iraq si Libia precum si neintervetia din Rwanda de pilda, ca nu erau interese pe acolo, i-au lasat sa se macelareasca desi cateva batalioane ar fi salvat sute de mii de vieti.

  E doar politica de fatada, nu trebuie pus la inima ca vezi doamne ne critica.
  Nu mai exista la ora asta un pol de onestitate in lume, pe cine sa cred, pe USA, China, Rusia, Germania, Israel, Anglia? Toti sunt manjiti, toti!

  Valentin

  29/02/2012 at 11:59 am

 24. O noua victima a politiei politice, judecatoarea aia de la ICCJ. Si Pivnicereasa, ce ode i se ridicau ca a avut curajul sa se rasteasca la presedinte. Ba cit pe ce sa o propuna sa cantindeze. La atitia judecatori martiri, o data ce scapam de dictatura vom mai avea o zi libera, sarbatoare nationala. Probabil va fi ceva de gen Ziua Justitiei liberatoare-B24. Se vor tine sedinte festive la tribunale, presedintele Crin va depune coroane de flori la mormintul Judecatorului necunoscut, Ponta va povesti pionierilor despre judecatorul mort cu mina pe ciocanelul cu care dadea in sirena, documentare despre revolutionarul Voicu la care-i tremurau picioarele vor rula la televiziuni, Maquisardul Nastase va da interviuri cu detalii despre rezistenta activa, adica introducerea termopanelor din China. Termopanele alea fiind de fapt blindate ca sa aiba judecatorii ferestre anti-glont si de aceea a fost nevoie de contrabanda.

  Aha

  29/02/2012 at 12:21 pm

  • Aha, l-au auzit aseara pe Danilet plingindu-se ca mai trebuie inca 700 de judecatori in sistem, iar INM-ul nu produce decit 100 de judecatori pe an (las ca ce judecatori produce, nu mai comentez, a se vedea examenele reluate, pentru ca nu reusesc sa se ocupe locurile la admiterea la INM). In sistem sunt vreo 4000 si citeva sute de judecatori, parca. nu mai caut numarul).

   Eu zic sa puna muschetarii si cu Pivnicereasa de niste „promovari” la ICCJ fara decret prezidential pe legea 303/2004, incaltea sa stim o treaba.

   Cetatean

   29/02/2012 at 12:28 pm

   • PS. Nu se mai poate promova prin interviu la ICCJ, avem legea 300/2011, promovare prin concurs.

    Legea aia pe care Danilet o lua la misto numind-o lege de promovare pe baza de X si zero („să fie promovat doar pentru că a trecut concursul cu ics și zero”, 31 octombrie 2011). Pentru el concursul e totuna cu x si 0.
    Numai interviul in fata CSM e adevaraciune pentru el.

    http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_300_2011_modificare_statut_judecatori_procurori_organizarea_judiciara.php

    Cetatean

    29/02/2012 at 12:32 pm

   • buna zîua

    cand eram eu student, pe la inceputul-mijlocul anilor ’90, ii vedeam pe vecinii de la drept. mare parte din studentii veneau la ore direct de la servici, erau si angajati. veneau in echipament de lucru, adica in uniforma de politist.
    ca asa si-a facut ilici votanti, i-a trimis pe toti sergentii sa devina procurori si judecatori, fara examen. in timp ce pentru candidatii normali, intrarea la drept era cel mai greu examen de admitere.

    val

    29/02/2012 at 1:00 pm

 25. sä aducä mai multzi judecätori,

  si sä-i dea afarä pe Dänilet si minunile venite acum
  care fac baloane de säpun, dar nu inbunätätzesc cu nimic
  tergiversarea si corectitudinea proceselor.
  cand amani un Nästase,dai 6 luni uni mafiot vantos,
  cand mafia VOICU-COSTINIU, este menajatä si amanatä
  nu putem decat sä spunem, afarä cu cei din CSM si pivnicera.

  theo- nona

  29/02/2012 at 12:51 pm

 26. sä nu ne miräm, cä tocmai hoardele lui ilici sunt contra romanilor dinafarä,
  o fac si cu moldovenii, cu diaspora. USL, nu tzine partea romanilor.
  vor sä dea bine sä isi facä interesele. agresivitatea si nemernicia trädätorilor
  USL; -SUNT O HAITÄ DE TRÄDÄTORI:

  theo- nona

  29/02/2012 at 12:55 pm

 27. Subvenţiile pentru fluturi şi gâşte cu gât roşu afectează credibilitatea PAC
  http://sareinochi.com/2012/02/29/defectul-de-fluture/

  Sare'n Ochi

  29/02/2012 at 1:06 pm

  • sare, multi cretini se mai joaca cu banii europeni 😦

   Cetatean

   29/02/2012 at 1:18 pm

   • QED.
    vorba unuia la mine pe blog – dar niscaiva fonduri pentru termitele si animalele cu pedigree rosu aciuate-n Parlamentul Romaniei, nu s-ar putea gasi? sa ii tinem pe banii altora, nu pe ai nostri.

    Sare'n Ochi

    29/02/2012 at 1:23 pm

 28. Ziua buna la lumea buna!

  blog de caine rau

  29/02/2012 at 1:16 pm

 29. trebuie väzut neapärat.

  nu existä grevä continuä pt. parlamentari, cu tot räsfätul,
  trebuie uitat urgent in legiile parlamentului etc-.
  ca bugetari, plätitzi de stat, au si obligatzii, nu
  pot fii tolerate, rägnetele,ineptziile si fatzaiala pe
  banii romanilor.

  theo- nona

  29/02/2012 at 1:32 pm

 30. Buna ziua
  Incheiata noua injectie de bani a BCE . Depasite si cele mai optimistice previziuni . Acordate 529,53 miliarde euro de noi imprumuturi la 3 ani cu dobinda de 1 % anual .
  In decembrie BCE a acordat alte 489 miliarde .
  Practic bancile europene stau pe un munte de 1.018,53 miliarde euro noi nouti gata sa fie cheltuiti .
  Multa bucurie in culise . Guvernele sint sigure ca bancile vor cumpara in continuare titlurile de stat , bondurile bancare vor fi onorate si mogulii vor avea noi linii de credit .
  Cetateanul de rind ? La coada cu speranta ca mai ramine ceva si pentru el . 🙂 Adica iluzile .

  Ștefan A.

  29/02/2012 at 1:38 pm

  • salut!

   E o imensa suveica: intrucit BCE nu poate imprumuta direct statele membre (Art. 123 al.1 din Tratat: “Se interzice Băncii Centrale Europene şi băncilor centrale ale statelor membre, denumite în continuare „bănci centrale naţionale”, să acorde credite pe descoperit de cont sau orice alt tip de facilitate de credit instituţiilor, organelor, oficiilor sau agenţiilor Uniunii, administraţiilor publice centrale, autorităţilor regionale sau locale, celorlalte autorităţi publice, celorlalte organisme sau întreprinderi publice din statele membre; de asemenea, se interzice cumpărarea de titluri de creanţă”), BCE pompeaza bani in bancile comerciale, care ar trebui, daca au obrazul fin, sa imprumute statele membre

   Numai ca bancile comerciale nu sunt proaste, pun banii la BCE din nou, ca nu au incredere in statele membre. Asa ca BCE tipareste bani la greu, politicienii asteapta ca suveica creditelor sa se reia, bancile sunt salvate, iar cetateanul de rind se gindeste ca euro nu mai inseamna nimic.

   Cetatean

   29/02/2012 at 2:03 pm

   • Salut cetatean
    In mare ai dreptate dar incepind cu luna noiembrie , anul trecut , a aparut o schimbare de strategii bancare . 🙂
    Bancile europene au inceput sa vinda titlurile de stat a altor tari si sa cumpere doar titlurile tarilor lor de origine . La strategia asta a pus capac decizia investitorilor americani (banci , fonduri de pensi , de investitii , etc ) de a se retrage de pe pietele europene . Vinzind din greu titluri de stat a tarilor europene , actiuni bancare , bond europene ,s.a.m.d.
    Mega vinzarea americana nu a putut fi acoperita de bancile europene din lipsa de bani (aia virtuali din contabilitatile lor ) si ca urmare am vazut la acele timpuri oscilatiile mari de randament a titlurilor de stat asemanatoare ( pe 10 ani si comparat intre tari cu acelasi rating) .
    Solutia gasita , exact ca sloganul comunist : ficaruia dupa nevoi 🙂 si asa BCE a inceput sa deie bani la toti care cereau finantare . Banci europene .
    Diferenta intre FED si BCE
    1- FED a cumparat direct 600 miliarde dolari titluri de stat USA si a cumparat pentru alte 2.000 miliarde dolari titluri „toxice” din burtile bancilor americane .
    2- BCE nu cumpara , imprumuta cu nemiluita cerind in schimb ca garantii , titluri de stat , bond sau alte hartii de valoare care se gasesc cu gramada in burta bancilor europene .
    Numitorul comun a celor doua banci centrale , vor ramine cu munti de hartie in depozite . Nu exista iesire din situatia actuala decit prin falimente , devalorizari si inflatie ridicata .
    PS . Cind BCE imprumuta cu 1 % dobinda anuala in o UE unde inflatia anuala e undeva la 3 % , matematic e in pierdere .

    Ștefan A.

    29/02/2012 at 2:23 pm

    • Salut! 🙂

     Ai mare dreptate. Bancile comerciale se repliaza pe pozitii „nationale”. Iar BCE-ul devine de facto creditoarea statelor, daca are titlurile lor (aduse ca garantii de catre bancile comerciale).

     BCE-ul e pe drumul cel „bun”, acela de a detine de facto economia Europei.

     Sa ii ia dracu pe aia care aveau orbul gainii cind au facut euro.

     Cetatean

     29/02/2012 at 2:38 pm

     • „strategiile „astea europene explica mai bine de ce sintem nevoiti sa ne imprumutam de pe piata USA si nu europeana 🙂

      Ștefan A.

      29/02/2012 at 2:45 pm

      • exact! macar acolo stii exact cu cine vorbesti 😉

       Cetatean

       29/02/2012 at 3:00 pm

 31. Stefane, servus ! De unde atat banet ? Se tiparesc ?

  Loda

  29/02/2012 at 2:00 pm

  • Salut loda
   Nici vorba de tiparire reala . Sint bani virtuali , cifre acordate contabil . In schimbul unor garantii numite hartii cu valoare . Tip titluri de stat . Fiind bani virtuali , nu ajung in buzunarul lui Ionescu sau Georgescu . Vor aparea imediat pe burse prin cresterea tranzactilor bursiere . Cu efect la cresterea de preturi , crestere de valoare a actiunilor firmelor cotate pe bursa , etc .
   Va creste pretul petrolului , a graului , a porumbului , fierului , carbunelui ,etc . Exact scumpirile care apar dupa un timp in viata reala . Energie mai scumpa , paine mai scumpa , ulei mai scump ,s.a.m.d.

   Ștefan A.

   29/02/2012 at 2:09 pm

   • Asa cum, prin 2008, apartamentul meu de la etajul 10, cu suprafata de cam 60mp, confort I – e drept – ajunsese pe la 100.000 euro! Ce afacere am ratat 🙂

    Emil

    29/02/2012 at 6:17 pm

 32. A se compara cu FED-ul:

  http://www.ziare.com/economie/criza-economica-mondiala/forbes-fed-si-a-pus-in-cap-sa-distruga-dolarul-1150941

  „Comitetul Federal pentru Piata Libera a considerat ca o rata a inflatiei de 2% este cea mai buna solutie prin care Fed isi poate respecta mandatul de a oferi o stabilitate a preturilor si o rata de angajare maxima. O rata mare a inflatiei ar reduce abilitatea publicului de a face previziuni economice si financiare pe termen lung.

  O rata a inflatiei mai mica ar fi asociata cu o probabilitate crescuta de a cadea in deflatie, ceea ce inseamna ca preturile si posibil si salariile vor scadea, un fenomen asociat cu conditii economice firave. Avand un nivel minim al inflatiei reduce sansele ca economia sa se confrunte cu efectele negative ale deflatiei atunci cand conditiile se inrautatesc”, se arata in comunicatul FED remis presei.

  Mai exact, o crestere de 2% pe an, pe o perioada de 20 de ani, inseamna, in traducerea, o crestere cu 50% a preturilor. Si mai concret: un american de rand va plati pentru aceleasi produse 150 de dolari in loc de 100 de dolari. In ciuda acestor realitati viitoare, oficialii FED sustin ca distrugerea dolarului este cea mai buna solutie pe care o pot lua„.

  Hirtii fara valoare, fara numar, fara numar. Si euro si dolarul sunt la fel.

  Cetatean

  29/02/2012 at 2:05 pm

 33. si eu zic-.
  ponta; sä cearä demisia securistului cu condicutzä- vOICULESCU,
  si chiulangiului repetent A-TONESCU, balonul de aere ce nu valoreazä
  nimic.
  Ponta amenintzä cu demisia. bravo, cat mai repede, sä facä
  economie la buget, dar minte ca intotdeauna.

  theo- nona

  29/02/2012 at 2:16 pm

 34. Pe RTV circula un News Alert:
  Cosuneanu recunoaste acuzatiile DNA si confirma „traducerile” procurorilor, Voicu nu recunoaste…

  ribelalu

  29/02/2012 at 2:21 pm

  • Pe de alta parte, judecatoarea David s-a „imbolnavit” cu sindromul Nicolescu_PSD

   ribelalu

   29/02/2012 at 2:24 pm

   • Iese, peste cateva luni, si in piata?

    Emil

    29/02/2012 at 6:19 pm

 35. Sper sa nu-i faca scapati si pe astia pe motiv ca s-a prins banda-n magnetofon si avea un coltz indoit.

  blog de caine rau

  29/02/2012 at 2:27 pm

 36. ha-ha 😆
  Ziua buna all 🙂
  RAnastase taie de-n radacina indemnizatziile parlamentarilor grevishti accentuatzi.
  Saracii oameni care ashteptau cu limba de un cot ca grevishtii de lux sa le doneze lozul cashtigator 😆

  mircea

  29/02/2012 at 2:29 pm

  • io le-ash taia si bufetul 😉

   mircea

   29/02/2012 at 2:30 pm

 37. au tzavnä, boala lui calache, orce, dar cand furä
  si fac escrocherii, nu au nimic????????????

  SI DANA S-A SMÖRCÄIT; si ce, au timp in inchisoare
  sä mediteze.

  theo- nona

  29/02/2012 at 2:29 pm

 38. Voicu, a fäcut atatea, cä trebuie urgent la inchisoare.

  theo- nona

  29/02/2012 at 2:30 pm

 39. VICTOR,
  dacä nu merge altfel, trimit si eu o pisicä.

  se duce presedintele la BRUXELLES:?

  theo- nona

  29/02/2012 at 2:33 pm

 40. in primul rand, trebuie täiat tot ce i-ar revenii
  celui mai puturos cetätzean roman, parlamentar
  doar cu numele, Crin.-repetentul natziunii.

  theo- nona

  29/02/2012 at 2:36 pm

 41. Buna ziua la toata lumea 🙂

  Daca aveti timp si placere : Japonia – ceremonia ceaiului :

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/02/29/calea-spre-sublim-japonia-3-chakai-si-chaji/
  🙂

  desydemeter

  29/02/2012 at 2:47 pm

 42. Roberta „se bate ” cu ziaristii. Obraznicii astia trebuie pusi la punct. Intreaba cum e posibil ca USL sa fie condusa de un turnator dovedit.
  Se vede ca e furioasa si pe buna dreptate, Ponta si acolitii intind prea mult coarda. A hotarit sa taie diurnele parlamentarilor absenti.

  cedric

  29/02/2012 at 2:50 pm

  • Taierea diurnelor parlamentarilor absenti nemotivat ar trebui sa fie regula, nu masura aplicata ocazional.

   Radu

   29/02/2012 at 2:56 pm

  • Nu mi se pare normal ca parlamentaru-bugetaru sa faca ce vrea el cu banii pe care oricum nu ii merita!
   Cum adica,din impozitele mele sa faca ei ce vrea muschiul lor?

   elap

   29/02/2012 at 3:09 pm

   • normal,el e deasupra legii!
    cel mai bun exemplu e faimosul senator criiiiiiiiiin antonescuuuuuuuuuu care declara textual ca nu trebuie sa voteze legi,el are alte treburi…as completa sa stea la teveuri si la poker

    intamplator

    29/02/2012 at 3:14 pm

 43. Banii pe care ii doneaza parlamentarii grevisti sunt de fapt o forma mascata de a cumpara voturi!

  cedric

  29/02/2012 at 3:17 pm

 44. ce lustratzia lui dumnezeu e asta, Iliescu zburdä in parlament
  ca in sufrageria lui. acest nemernic ca si USL, nu au rusine?
  PONTA,. trimite mai bine scrisori mamei tale sä te renege.
  adicä ei nu vin in parlament, dar trimit scrisorele, Presedintelui,
  Premierului., dar ce fel de democratzie e asta, vorbesc de DIALOG:

  theo- nona

  29/02/2012 at 3:17 pm

 45. ILIESCU, trebuie sä disparä din viatza romaniei, din TV
  ,din ziare si nu are ce cäuta in Parlament- criminalii.

  theo- nona

  29/02/2012 at 3:19 pm

 46. niste räi, si repetentul, cu ce sä joace poker?

  theo- nona

  29/02/2012 at 3:21 pm

 47. era petromul ” de stat” in stare de asa ceva?putea sa faca asemenea foraje??

  m gheorghe-ceo petrom
  Această descoperire este pentru România accesul la resurse noi de gaze. Putem deveni independenţi din persectiva gazelor. Vor fi investiţii de miliarde de euro acolo. Este o veste bună pentru toată economia românească. Încă nu ştim cât se poate produce de acolo, vom afla în următorii ani

  intamplator

  29/02/2012 at 3:23 pm

  • „Are si Becali internet in Pipera. Oaierles:” 😛 😛 😛

   luminita

   29/02/2012 at 4:36 pm

 48. vä datzi seama dece il vor pe repetent presedinte,
  doarme, s-au joacä tzara la POKER:

  theo- nona

  29/02/2012 at 3:50 pm

 49. salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  29/02/2012 at 4:39 pm

 50. Ziua buna oameni buni,

  Mi-a placut ieri M. Neamtu. Imbracat la costum. Coerent a incercat sa se impuna. A atacat unde trebuie si pe cine trebuie.(idiotu’ de la psd care sarea din contradictie logica in contradictie logica cu o usuratate apropiata deficientei mentale avand ultim argument- da, da si voi i-ati omorat pe indieni – )
  Cred ca MN mai are o problema atunci cand este caracterizat ca : incepator in politica” cand i se spune: ” mai ai de invatat” bla, bla. Am impresia ca se inhiba si incearca sa se justifice. Ma gandesc la dialogul Saftoaicei. Saftoaica, ca membru al unui partid (unde cred ca spera la functii de conducere) potential, adversar NR, a incercat (si a reusit) sa atace la persoana pe MN.(Ehei, mai ai nevoie sa inveti, in politica nu pui la inima….).
  Cred ca MN ar trebui sa exerseze cu consilierii tocmai capitolul acesta, personal, pe care sa il transforme in contraatac. (de exemplu, un raspuns Saftoaicei ar fi fost: nu vreau sa fiu un nesimtit in politica, vreau sa simt 🙂 ….)

  eugeni

  29/02/2012 at 4:48 pm


Comentariile sunt închise.