Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 28 februarie / “Imperii nevăzute”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, vremea va fi rece în ţară. Ziua, cerul va fi variabil, temporar noros în jumătatea de est a ţării şi la munte, unde local va ninge slab. Noaptea vor fi înnorări şi ninsori, în general slabe cantitativ, în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, precum şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiuni şi 5 grade în sud-vest, iar cele minime se vor situa între -13 şi -3 grade, mai coborâte în depresiuni până în jur de -17 grade.

La Bucureşti vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, temporar noros pe parcursul zilei, când vor fi condiţii de fulguială. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -8 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3525    RON; 1 USD = 3. 2468   RON; 1 EURO = 1. 3406 USD; Francul elvetian 3. 6116     RON. Gramul de aur 184.1814 RON.

Oamenii secreţi ai energiei. Energia, ca orice alt domeniu strategic, este populată de o serie de oameni care de-a lungul anilor au reuşit să pună pe picioare afaceri de sute de milioane de euro, dar în ciuda amplorii pe care a căpătat-o businessul lor, au rămas departe de lumina reflectoarelor. Chipul lor nu este mai niciodată găsit în media, dar numele lor este mai mereu amintit fie că este vorba de celebrele contracte directe cu energie, de noul val al oamenilor care au răsărit în comerţul cu electricitate, de afaceriştii care au prins încă de la început valul proiectelor eoliene, cel mai fierbinte segment al energiei din acest moment, sau de oamenii care au construit afaceri de sute de milioane de euro capabile să se bată de la egal la egal cu o piaţă a petrolului dominată de giganţi. Cine sunt ei? Care este istoria din spatele oamenilor secreţi ai energiei? Bogdan Buzăianu, finul fostului ministru al industriilor Dan Ioan Popescu, este poate cel mai cunoscut „băiat deştept” din România, legat de peste un deceniu prin contracte ferme la cel mai ieftin producător de energie din România, Hidroelectrica. În 2008, puţină lume ştia cine este Emanuel Muntmark. Acum nu există avocat, consultant, bancher, dezvoltator sau investitor în parcuri eoliene care să nu cunoască acest nume în contextul în care omul de afaceri este legat de dezvoltarea ce­lui mai ma­re parc eolian din România cumpărat de cehii de la CEZ sau de intrarea Petrom în seg­men­tul ener­gi­ilor regenerabile. Numele lui Augustin-Constantin Oancea, un om de afaceri din Câmpina extrem de discret, a devenit cunoscut abia în ultimii ani, de când compania controlată de el Tinmar IND a început să ameninţe din ce în ce mai puternic supremaţia Energy Holding în clasamentul celor mai mari businessuri private de comerţ cu energie. Oscar Downstream este cea mai mare com­panie petrolieră independentă din România neafiliată vreunui lanţ internaţional. Business-ul a fost dezvoltat de omul de afa­ceri Alin Niculae, care este de altfel şi acţionarul majoritar al Oscar Downstream , dar care ca şi ceilalţi oameni secreţi din energie a refuzat în mod constant să fie fotografiat, iar apariţiile sale în presă sunt extrem de puţine. Integral in Ziarul Financiar.

Teodor Meleşcanu, nominalizat de Băsescu pentru şefia SIE: Am acceptat propunerea. M-am autosuspendat din PNL „În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisia SIE, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE. Senator PNL a deţinut funcţii de ministru de Externe şi ministru al Apărării. Meleşcanu precizează, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că a primit propunerea de numire la conducerea SIE luni. „Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc”, precizează Meleşcanu. Senatorul mai spune că amânarea luării unei decizii pe această temă ar putea afecta desfăşurarea normală a activităţii SIE, „instituţie care are un rol esenţial în asigurarea securităţii statului român, împreună cu partenerii din NATO şi UE”. Teodor Meleşcanu precizează că, începând cu data de 27 februarie, s-a autosuspendat „pe o durată nedeterminată” din calitatea de membru al PNL. Mediafax.

Antonescu: Nominalizarea lui Meleşcanu nu e o mândire. Poate fi exclus din partid chiar dacă s-a autosuspendat. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în această seară, că nominalizarea senatorului Teodor Meleşcanu la şefia SIE nu este o mândrie pentru liberali şi a arătat că este posibilă excluderea din partid a unui membru autosuspendat. „Nu ar trebui să fie nicio mândrie. PNL are destule motive de mândrie, şi în trecut şi în prezent, şi o să aibă şi în viitor, decât acela că mai aruncă Băsescu pe sub gard câte o bucată cuiva”, a spus copreședintele USL. Întrebat dacă un membru autosuspendat poate fi exclus din PNL, el a răspuns afirmativ. „Cred că orice membru poate fi exclus pentru că în felul acesta ne pomenim, eu ştiu şi mâine, că domnul Băsescu s-a făcut înscriere şi apoi se autosuspendă. (…) Eu cred că sunt lucruri care trebuie privite în faţă. În momentul în care cineva ia o asemenea decizie şi-o asumă, decizia nu are nimic comun cu partidul. Ce face domnul Meleşcanu, de unde iese domnul Meleşcanu la pensie este problema domniei sale, problema PNL este ca toată lumea să ştie că noi nu avem nicio legătură cu această numire. Nu am fost consultaţi, nu am fost de acord. Nu vreau să rămână oamenii cu impresia că în vreme ce noi suntem într-o opoziţie totală la actuala putere, suntem într-un protest parlamentar maxim, nu mai recunoaştem un partener de dialog în actuala putere ne învârtim pe posturi călduţe”, a mai afirmat Antonescu. Adevarul.

Imperiul nevăzut al grupării Mazăre-Nicuşor Constantinescu. EVZ continuă astăzi seria dezvăluirilor despre afacerile grupării Radu Mazăre -Nicuşor Constantinescu, grupare care deţine active de lux şi afaceri importante la malul mării. Prezentăm astăzi cealaltă faţă a grupului construit în jurul celor lideri importanţi ai judeţului şi municipiului Constanța. Interesele lor sunt mascate de interpuşi locali, de mecanismul acţiunilor la purtător, dar şi de către două căsuţe poştale din Cipru. Cuplul Radu Mazăre-Nicuşor Constantinescu şi-a consolidat debutul în afaceri cu două mari afaceri cu Bancorex: Conpress Advertising şi Telegraf Advertising, firme la care au fost acţionari, au luat două credite de la Bancorex. Creditele neperformante au fost preluate apoi de stat, prin AVAB respectiv AVAS în 1999 şi în 2005 le-au preluat la bugetul de stat. Paguba statului: 3 milioane de lei şi 1,7 milioane de dolari. Integral in EVZ.

Efectul presiunilor asupra anticorupţiei: UE trimite două misiuni la Bucureşti. Comisia Europeană trimite, în premieră, două misiuni în România pentru raportul final de evaluare din cadrul Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MVC), care va fi prezentat la vară. Până acum, în România a fost trimisă doar câte o singură misiune pentru evaluări. Anunţul a venit după ce doi parlamentari UDMR au propus dezincriminarea unor fapte de corupţie  săvârşite de politicieni. Comisia Europeană va trimite două misiuni în România – una în martie şi alta în aprilie – pentru a evalua progresele (sau regresele) ţării noastre din 2007 până în prezent, în domeniul combaterii corupţiei, al ilegalităţilor în administrarea fondurilor  publice europene şi autohtone, recuperării prejudiciilor prin confiscări extinse. Cele două misiuni sunt complementare, se spune în scrisoarea CE. Membrii misiunilor CE vor fi  însoţiţi de specialişti – judecători şi procurori – din ţări membre cu democraţii consolidate.  Specialiştii vor avea întâlniri cu reprezentanţii tuturor institu-ţiilor statului care au atribuţii în combaterea corupţiei. ANI are capitole speciale de interes în evaluări, fiind urmărite stabilitatea şi continuitatea activităţii acestei instituţii. Perioada primei misiuni coincide cu perioada în care va fi  ales noul preşedinte ANI. Integral in Romania Libera

Revoluţionarul din Guvern a ajuns după gratii. George Costin, reprezentantul revoluţionarilor în Guvern, a fost eliberat din funcţie după ce DNA Piteşti l-a reţinut, ieri, pentru 24 de ore. George Costin, secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, a fost reţinut, ieri, de DNA pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită şi organizarea unei reţele care a făcut trafic cu certificate de revoluţionar. Costin a fost ridicat de poliţişti şi dus la DNA Piteşti pentru audieri, de unde a ieşit sub escortă, fiind dus în arestul Poliţiei Judeţene Argeş. Costin urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Ieri după-amiază, el a fost demis din funcţia de secretar de stat. „Adevărul” a prezentat contractele de reprezentare pe care George Costin le-a încheiat cu membrii asociaţiei sale, obligându-i să-i cedeze un procent însemnat din sumele primite retroactiv de la bugetul de stat. Este vorba de sume uriaşe, în cele mai multe cazuri de peste 100 de milioane de lei vechi, care, înmulţite cu cei peste 3.000 de revoluţionari din asociaţia condusă de Costin, scot la iveală o afacere de milioane de euro construită în jurul certificatelor de revoluţionar. Integral in Adevarul.

Harta preţurilor la benzină în UE exprimate în „plinuri” cumpărate din salariul minim garantat. În ciuda faptului că preţul benzinei, la pompă, în România este cel mai scăzut din întreaga Uniune Europeană (UE), lunar, un angajat român poate să îşi alimenteze maşina, din salariul minim garantat de către stat, cu doar aproape trei plinuri de benzină, fapt care ne plasează pe penultimul loc în rândul statelor membre ale UE.  Preţul mediu al benzinei în România este de circa 1,25 euro pe litru, conform celor mai recente date făcute publice de către Comisia Europeană (CE). Printre statele în care preţul benzinei este unul mai scăzut faţă de media UE se numără şi Bulgaria şi Cipru, unde ea se vinde cu 1,27 euro, respectiv cu 1,28 euro pe litru. La polul opus, cel mai ridicat preţ al benzinei se înregistrează în Italia, unde un litru costă, în medie, 1,75 de euro. Italia este urmată în top de state precum Grecia şi Olanda, unde litrul de benzină costă 1,74 de euro, respectiv 1,73 de euro pe litru. În ciuda faptului că litrul de benzină costă doar 1,25 euro în România, atunci când vine vorba despre cât de multe „plinuri de benzină” poate face un român din banii de salariu, România se clasează pe penultimul loc al topului, depăşind doar Bulgaria. Dintr-un salariu minim garantat de către stat, de 162 de euro, un român poate cumpăra puţin peste trei plinuri de benzină într-o lună, dacă luăm în considerare un „plin” de 40 de litri de benzină. Gandul.

Bilanţ DNA: Numărul persoanelor condamnate definitiv în dosare DNA în 2011 s-a dublat faţă de 2010. Numărul persoanelor condamnate definitiv de instanţe în dosare instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie a crescut, în 2011, cu 93,5% faţă de 2010, printre persoanele condamnate definitiv numărându-se doi deputaţi şi un fost deputat, un subprefect, cinci primari şi trei viceprimari de comună, doi membri ai consiliului local, patru magistraţi, cinci avocaţi, 26 de poliţişti, patru ofiţeri şi subofiţeri ai ISU, opt lucrători vamali, patru comisari ai Gărzii Financiare şi trei comisari ai Gărzii de Mediu, potrivit bilanţului activităţii DNA pe anul trecut. De asemenea, a crescut considerabil suma prejudiciilor reţinute prin rechizitorii (1.436 milioane de lei – echivalent a 333 milioane de euro, faţă de 878 milioane de lei – echivalent a 204 milioane de euro în 2010). În 2011 a crescut şi numărul căilor de atac (apeluri şi recursuri) declarate de procuror şi admise de instanţe, cu 45%, respectiv 25% faţă de anul precedent, potrivit bilanţului. „A crescut cu 90% numărul inculpaţilor trimişi în judecată în stare de arest preventiv (223 comparativ cu 117 în anul 2010), infracţiunile reţinute prin actele de sesizare au acoperit toată sfera de incriminări atribuite în competenţa DNA”, se mai arată în raportul de bilanţ. Agerpres

Dinel Staicu îşi urmăreşte judecătorii şi de după gratii. Magistraţii care au judecat şi pronunţat hotărâri de condamnare în dosarul penal în care procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru devalizarea fostei Bănci Internaţionale a Religiilor pe Dinel Staicu vor fi nevoiţi să dea explicaţii în faţa Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, a confirmat pentru RL că la Inspecţia Judiciară există înregistrată încă din 4 ianuarie „memoriul formulat de petiţionarul Dinel Staicu, care are ca obiect sesizarea unor aspecte ce privesc conduita profesională a judecătorilor care au soluţionat cauzele penale în care a avut calitatea de inculpat”. În prezent, inspectorii CSM fac verificări prealabile pentru a constata existenţa sau nu a unor posibile indicii de săvârşire a unor abateri disciplinare. Surse judiciare afirmă că existenţa acestei sesizări încă de la începutul lunii ianuarie ar putea arăta că salvarea lui Staicu a fost pregătită cu mult timp înainte de pronunţarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care condamnarea sa a fost anulată. Integral in Romania Libera.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

28/02/2012 la 3:16 am

110 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata inca odata 🙂
  Cei interesati pot citii stirile europene

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/02/28/stiri-europene-28-februarie-romania-blocheaza-aderarea-serbiei/

  Theophyle

  28/02/2012 at 4:05 am

 2. Buna dimineata,
  Crin Antonescu a plecat in Germania. Pentru asta a trebuit sa se scoale devreme!
  Un articol despre lovitura pe care a primit-o ieri:
  http://www.ziare.com/teodor-melescanu/sie/o-lovitura-teribila-pentru-crin-antonescu-1153191

  cedric

  28/02/2012 at 7:48 am

  • @cedric buna dimineata
   ce nu spune articolul ala e ca si alde ponta a dat cu mucii-n fasole
   sa spui ca basescu nu are incredere in apropiatii lui???cind basescu a fost consecvent cu el insusi=a numit la unul din serviciile secrete un reprezentant al opozitiei! e jenant
   aici e o diferenta: basescu e predictibil ,ceilalti sunt plini de umori si ranchiune
   imaginati-va ca basescu i-ar fi chemat la consultari,sau le-ar fi telefonat: ambii” doivirgula25″ ar fi fugit la antene cu propunerile lor!!! un subiect serios,sensibil ar fi fost alungat in derizoriu;nici macar nu mai vreau sa ma gindesc la eventuale nume propuse de opozitie:sova?voicu?

   intamplator

   28/02/2012 at 9:00 am

 3. O zi buna tuturor!
  cica Crizele Antenescu a plecat la Jermanica sa se intalneasca cu tot fel de ministri.

  Sare'n Ochi

  28/02/2012 at 7:52 am

 4. Bună dimineaţa. Se aude că altele sunt motivele ptr care Antonescu-i supărat pe colonelul Meleşcanu:
  http://baricada.wordpress.com/2012/02/27/melescanu-noul-sef-al-spionilor-crin-antonescu-suparat-pentru-ca-acesta-ii-stie-orele-de-somn/

  baricada

  28/02/2012 at 8:45 am

 5. buna dimineata
  pretul benzinei
  un alt mod de a distorsiona o statistica;trebuie considerat si consumul mediu
  daca in romania ai o medie orara pentru autoturisme-cf statistici de 65km/h-in alte tari ai o medie orara de 90 km/h
  consumul este diferit:acolo unde ai o medie orara de 90 km/h -ai un consum apropiat de optim-sa zicem 7l/100km-la 65 km/h ai un consum cu cel putin 10 pct mai ridicat
  ar trebui ajustat pretul cu consumul mediu/100km deci pretul la noi este de cca 1,4 eur/lt
  de ce?:una e sa rulezi constant cu 90 km/h si alta e sa mergi cu viteze variabile,cum e cazul la noi;orice sofer stie cu cit ii creste consumul
  un exemplu real:
  un tir consuma pe autostrada in medie 30-32lt/100km la noi consuma 34-36 lt/100 km
  daca mai ajustam si cu timpul pierdut pe drumurile patriei…
  iata ce ar insemna sa avem autostrazi= economie

  intamplator

  28/02/2012 at 8:50 am

 6. Ziua buna la lumea buna.

  mishu jamie

  28/02/2012 at 9:32 am

 7. neata,
  oare cind va fi anihilata mafia lui mazare din constanta?

  skorpion

  28/02/2012 at 9:40 am

 8. bunä dimineatza,
  este ceva inimaginabil. CRINOLIN vorbeste, nu este mandru de mele,
  NU, Crinolin este mandru de el, repetentul romaniei, cu fitze si fumuri
  el Crin Antonescu, este o rusine a romaniei, a parlamentului,partiduluiPNL,
  o rusine natzionalä, cä acest nimic läträu , este promovat.rusine celor
  care sustin o NULITATE:

  theo- nona

  28/02/2012 at 9:45 am

 9. cu multzi ani in urmä, cu sigurantzä, v-am mai povestit,
  cand intr-un taxi, spunea soferul. nimeni nu are curajul
  sä vorbeascä acum de Mazäre si mafia lui, si politzia e
  cumpäratä de el, dar cand v-a fii dat jos, vor iesii lucruri
  groaznice.

  theo- nona

  28/02/2012 at 9:50 am

 10. Salutare! 🙂

  Azi debuteaza Radu Moraru cu prima emisiune TV pe internet, la ora 20, live.

  https://www.nasul.tv/

  Cetatean

  28/02/2012 at 10:04 am

 11. sä-i ajute dumnezeu dlui. R .MORARU, sä fie o reusitä,
  a fäcut mult pt. democratzie si de aia a fost sabotat.

  theo- nona

  28/02/2012 at 10:06 am

 12. sä fim acolo, asa putem sä-l sustzinem.

  theo- nona

  28/02/2012 at 10:07 am

 13. Buna dimineata!
  Conform Constitutiei presedintele este apolitic. Asa ca are libertatea de a-si alege colaboratorii de oriunde, fara ca cineva sa se mire de asta.
  Teoretic, coalitia guvernamentala ar trebui sa fie nemultumita pentru numire (si daca ar vrea, ar putea bloca aceasta numire) nu Opozitia.

  ribelalu

  28/02/2012 at 10:09 am

  • Si cu toate astea, din principiu, Crin este cel revoltat. Deci a plecat si Melescanu, va ramane cu Voicu si Ghise. Vai peneleaua lui.

   blog de caine rau

   28/02/2012 at 10:15 am

 14. ce se intamplä acum cu melescanu, dacä uslinosii puturosi,
  fac pe nebunii si nu vin la comisii???

  theo- nona

  28/02/2012 at 10:15 am

 15. voicu este pitzulicä prichindel, bäiatul lui mämica si
  securistul vocal ghise. ce sä spun………. ce reziduri.

  theo- nona

  28/02/2012 at 10:18 am

 16. unirea mica: pnl si pc, pe post de Cuza e domn Felix. Dupa aia avem unirea mare: USL. Rostul USL e sa poarte razboiul (ca asa zice Crin, el e in razboi) cu imperiul habsburgic, adica cu imparatul Basescu. Melescanu, intocmai ca si Lenin in 1918, tradeaza aliatii si face pace separata cu imperiul. Deh, curat dictatura.
  Astia din USL tot regreseaza in timp. De la razboaiele cubaneze ale anilor 50-60 cu Che Guevara si Fidel Castro, acum Crin e la Verdun. Ponta inca nu e hotarit, el in razboiul cu petrolul. Cica sa scada statul pretul la benzina. Asta crede ca pretul se stabileste de CC al PCR?

  Aha

  28/02/2012 at 10:24 am

  • 🙂

  • Pai daca DDD da cate 20.000 euroi/ Pontanacu de ce sa nu faca un leu benzina? Ce un leu…gratis.

   ribelalu

   28/02/2012 at 10:38 am

  • @aha
   buna dimineata
   daca cineva ar avea rabdarea sa puna cap la cap ce declara ” politicienii” nostri timp de 10 zile ai innebuni ;kafka&ionesco la un loc s-ar simti umiliti;
   cred totusi ca pe primele doua locuri la un clasament al aberatiilor declarate ar fi-incontestabil-duetul pontantonescu

   intamplator

   28/02/2012 at 10:39 am

 17. auzeam ceva, la emisiunea lui turcescu, PC s-au coalitzia PC-PNL,
  a uitat sä se reinscrie si acum nu mai este valabilä, a trecut termenul.
  a mai väzut cineva emisiunea?

  theo- nona

  28/02/2012 at 10:38 am

  • Da…spunea cineva aseara ca PC nu s-a reinscris. Pai de unde 25.000 de membri?

   ribelalu

   28/02/2012 at 10:39 am

   • 25000x2kgzahar=50000euro;nu e nici o problema pt felix

    intamplator

    28/02/2012 at 10:42 am

 18. crin declarä apartamentul lui de lux, a fost NUMAI, 400 de mii
  de euro, cine il cunoaste, spune este peste milion.
  precis un cadou dela prietenii pt. care spalä banii, pardon
  inprumutä.

  theo- nona

  28/02/2012 at 10:41 am

  • sarut mina d-na theo
   in zona aia un apartament ca al lui crin se inchiriaza cu 2- 3000 eur/luna
   pretul de vinzare este de 2-2500 euro/mp acum;nu stiu ce suprafata are;garajul e suplimentar si costa cam 50mii euro

   intamplator

   28/02/2012 at 10:44 am

 19. si atunci securistul cu condicutä Voiculescu, dece il
  inpinge pe costicä prichindel , in fatzä?
  securistul strange de un partid, totzi asocialii,fostii secu
  cersetorii, plus maidanzii , se face de un circ.

  theo- nona

  28/02/2012 at 10:50 am

 20. precis unul din prietenii de bazä i-a ” inprumutat ” amäratului
  ceva, vor apärea ca datorii pe foile lui,
  mustäcioasa, face afaceri cu patriciu, loby , pt. rosia M. etc.
  se ascund multe ; de aia fac ei grevä, sä-i dea jos pe astia;
  sä instaureze linistea, peste mafia USLINOSILOR:

  theo- nona

  28/02/2012 at 10:55 am

 21. Buna ziua, observ ca nimeni nu se mai leaga de institutia sui generis damboviteana numita”autosuspendare”, aplicata acum si de Melescanu. Chestia asta pe mine ma dispera si ma revolta. Cum apare o problema, ca-i urmarire penala ori ca-i numire sau candidatura pe un post, respectivu’ animal politic „se autosuspenda”. Poate explica cineva care sunt efectele juridice concrete ale monstuozitatii asteia: va zic eu, nu exista! e doar o aparenta. Intr-o lume normala nu poate fi decat demisie dar lui homo politicus local ii este frica ca pierde locul la ciolan!

  ClaudiuA

  28/02/2012 at 10:59 am

  • cum e turcu si pistolu
   are felix asta niste directori!!!!tot unu si unu=seres,pantis..
   nu cred ca un executiv onest ar accepta vreo pozitie de top la grivco

   intamplator

   28/02/2012 at 11:08 am

 22. jigodia asta de varan, trebuie arestat!

  Valentin

  28/02/2012 at 11:01 am

  • Cred ca are pile mari pentru ca procesul asta se tot amana. Ar fi o mare realizare sa fie condamnat la puscarie dar…slabe sanse.

   cedric

   28/02/2012 at 11:05 am

   • greu de dovedit legal;toata lumea stie cine e in spate,dar…” actele vorbeste”

    intamplator

    28/02/2012 at 11:09 am

 23. cu mafia nu te joci;(sursa:adevarul)

  Un bărbat în vârstă de 35 de ani, Nemes Attila, a fost împuşcat în plină stradă în Oradea, în jurul orei 8.30. Din primele informaţii se pare că a fost împuşcat cu o armă de vânătoare, de către partenerul său de afaceri italian. Incidentul s-a petrecut pe strada Aluminei.

  UPDATE ora 9.30. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bihor, victima a fost împușcată de către partenerul său de afaceri italian, Zapa Aldisio

  intamplator

  28/02/2012 at 11:06 am

  • Ce a decazut si Mafia asta. Cand naiba a iesit un Nash cu puschcociul in strada? Pe oponent il ucide unul pe care nu-l stie nici vantul nici pamantul si chiar daca e prins nu se poate face legatura cu „Nashul”. Zau, pe meleagurile noastre pana si mafiotzii s-au balcanizat.

   blog de caine rau

   28/02/2012 at 12:32 pm

 24. mafiotzii intre ei, regleazä conturi.

  theo- nona

  28/02/2012 at 11:07 am

 25. iar termene, tergiversäri, iar dispar dovezi, s-au mor martori,
  asearä am väzut-o pe sefa dela CSM, penibil, o groazä
  de esplicatzii färä noimä, niste baliverne färä nici o folosintzä
  practic, nimic nou. aceias mocirlä cu mai multe pretentzii.

  theo- nona

  28/02/2012 at 11:11 am

 26. GRIVCO, dacä ar fii controlatä , s-ar vedea retzeaua mafiotä.

  theo- nona

  28/02/2012 at 11:12 am

 27. si cu bonbonel cu dana cum a rämas???????
  tot nimic, dana ori lesinä ,ori plange.

  theo- nona

  28/02/2012 at 11:14 am

  • theo, procesul nu e inca gata, merge inainte. Daca Dana plinge, e de rau pentru ei, a scos argumentul lacrimigen :mrgreen:

   Cetatean

   28/02/2012 at 11:33 am

 28. prin interpusi, asta e metoda mafiei, retrocedärilor,spälat de bani, interlopi
  mazäre o foloseste cu succes in constantza, bonbonel in bucuresti, ca si
  voiculescu, ddiaconescu prin interpusi a ajuns bogat mafiot si santajist,tot
  asa procedeazä si johannis si cei din snagov,SRS;PIELEA……
  despre VANTU, nu trebuie decat sä asteptäm sä se facä dreptate, nu milä.
  este o rusine ce fac magistratzii la termenele lui. rusine justitziei.

  theo- nona

  28/02/2012 at 11:28 am

 29. „In general, asa se intampla, te suna cineva”… 🙂 (Raspunsul lui Teodor Melescanu la intrebarea daca a fost sunat de catre presedintele Traian Basescu pentru a-i propune sa preia sefia SIE.)

  Uite, raspunsul asta m-a inveselit!

  Observator

  28/02/2012 at 11:33 am

 30. Revolutionarii fac show la parlament. E unul care isi da duhul urland. Se dezbate proiectul de lege cu privire la indemnizatiile lor.

  cedric

  28/02/2012 at 11:38 am

  • Cedric, unde? Eu am in streaming Camera si e liniste. Sunt in afara parlamentului?

   La Camera nu am auzit sa se dezbata, insa poate s-a dezbatut inainte sa deschid eu siteul.

   Cetatean

   28/02/2012 at 11:58 am

   • Au aratat la b1 in direct , cred ca era de pe holul parlamentului. Era unul care se sufoca de furie.

    cedric

    28/02/2012 at 12:03 pm

 31. ce e circul asta, sä-i dea afarä pe golani din parlament.

  theo- nona

  28/02/2012 at 11:46 am

 32. voi nu pricepetzi,
  crinolin si tontonel, fac scrisorele cu dorintzele lor si le trimet
  presedintelui, ca lui mos-cräciun.
  dar ei nu stiu cä pt. golani, sä aduce o nuia.

  theo- nona

  28/02/2012 at 11:50 am

 33. Doua stiri legate:
  „Curtea Constitutionala din Germania: Parlamentul nu poate decide asupra pachetului de salvare” si „Summitul zonei euro, prevazut pentru vineri, a fost anulat”

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-11618955-curtea-constitutionala-din-germania-parlamentul-nu-poate-decide-asupra-pachetului-salvare.htm

  Cine salveaza acum Europa?

  miki

  28/02/2012 at 11:54 am

  • Salut! 🙂

   Acest blog a prezis de mai bine de acum un an ca va veni un moment cind Curtea Constiuttionala Germana se va opune directiei in care birocratia europeana vrea sa duca Europa.

   https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/07/22/zarafii-au-fost-salvati/

   Sunt cel putin trei articole, plus comentarii.

   Cetatean

   28/02/2012 at 12:09 pm

   • Multumesc!
    Le-am citit atunci si le-am recitit acum.
    Reformulez intrebarea: Cum se va salva Europa?

    miki

    28/02/2012 at 12:20 pm

    • miki, daca stiam asta, eram seful BCE sau cancelarul Germaniei 😉

     Cetatean

     28/02/2012 at 12:37 pm

     • citizen salut. Un comentariu te rog: care ar fi consecintele decizie CCR din 7 mar asupra investiturii guvernului MRU??? Eu zic ca daca cumva investitura nu e OK, nu vom avea vreodata un guvern Ponta, caci e imposibil ca vreuna din comisiile viitorului parlament sa nu fie dominata de PDL. Iar acea comisie intrand in greva nu va exista un aviz pt. Ponta si deci nici guvern Ponta. Gresesc?

      cinic

      28/02/2012 at 3:09 pm

 34. si-nca o veste proasta pentru unii nemti:
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11618937-contestatiile-depuse-fostii-executivi-volksbank-gerald-schreiner-herwig-burgstaller-impotriva-bnr-solutionata-favoarea-bancii-nationale.htm
  Contestatiile depuse de fostii executivi ai Volksbank, Gerald Schreiner si Herwig Burgstaller impotriva BNR, solutionate in favoarea Bancii Nationale

  Sare'n Ochi

  28/02/2012 at 11:57 am

 35. desi cred c nemtii de la Volksbank sum cam tiganii adevaratilor nemti 😀

  Sare'n Ochi

  28/02/2012 at 11:59 am

 36. dar Crizel Antenescu face vizita in Jermnic numai la B1TV?
  intreb ca n-am gasit vestea si in alta parte.

  Sare'n Ochi

  28/02/2012 at 12:01 pm

  • Nici eu n-am gasit in presa, doar la stirile b1 de dimineata. Poate nu era direct de la aeroport. dar asa au zis, ca pleaca in Germania iar el a declarat cu cine se intalneste: ministrul economiei si sefii grupurilor liberale din parlamentul german.

   cedric

   28/02/2012 at 12:06 pm

   • grupul liberal e de stinga.

    MInistrul Economiei o sa il intrebe cite pre munceste pe zi.

    Cetatean

    28/02/2012 at 12:10 pm

   • 😀 ministrul economiei de timp liber.

    Sare'n Ochi

    28/02/2012 at 12:10 pm

 37. M-am informat.

  Camera are pe ordinea de zi si legea revolutionarilor. Inca nu s-a dat votul final.

  Cetatean

  28/02/2012 at 12:16 pm

 38. Camera a adoptat un amendament la Legea Lustratiei care interzice fostilor procurori comunisti sa obtina o functie publica (prin alegeri sau numire).

  Amendamentul a fost propus de UDMR si a fost votat de Minoritati si de o parte din PDL. Dupa votarea acestui amendament, s-a lasat cu aplauze.

  UDMR aveau o problema cu fostii procurori, insa insa si cu judecatorii comunisti.

  Miza acestui amendament: eliminarea din Parlaament si din viata politica a Monicai Macovei, adversarul lor declarat in chestiuni de coruptie.

  Daca Legea trece de vot final, Monica Macovei nu va mai putea activa in politica, intrucit a lucrat ca procuror din 1983.

  Insa fostii judecatori comunisti ramin bine merci.

  Cetatean

  28/02/2012 at 12:33 pm

  • tocmai astazi cand s-a anunt at ca CE va trimite 2 misiuni de verificare pe Justitie.
   nu va fi in veci lege in România. asta e. românii stau in ziua de alegeri si fac gratare, maghiarii se duc si voteaza udmr si apoi ne uitam cate 4 ani cum udmr scoate miliarde din carti de poezii, tichete de masa (monopol), taiat paduri..etc.
   Norica ce parere are de amendamentul asta ?

   val

   28/02/2012 at 1:11 pm

  • unele TV urla de mama focului ca in legea lustratiei nu au fost cuprinsi si fostii utecisti. Memoria mea zice ca: A. in anul meu de facultate au fost initial 3 neutecisti si pana la urma zero. B. nu puteai ajunge asistent universitar fara a fi minimum UTC (Tariceanu!) C. Ponta a fost membru UTC D. idem Karici-Pogonici E. idem Nastase, Mitrea, Sassu etc.

   cinic

   28/02/2012 at 3:13 pm

 39. Dar si madam Norica Nicolai a fost procuror comunist.
  Pe Monica Macovei UDMRistii o pandesc demult. Dar de ce numai procurorii? Activistii nu? E prea focalizata legea.

  cedric

  28/02/2012 at 12:45 pm

 40. da, asa e.

  Judecatorii sunt bine mersi.

  Cetatean

  28/02/2012 at 12:57 pm

 41. dece nu securistii cu condicutzä precum Voiculescu?????????

  theo- nona

  28/02/2012 at 1:02 pm

 42. si judecätorii din mafia lui Voicu………??????

  theo- nona

  28/02/2012 at 1:03 pm

 43. Eu percep aceast amendament ca fiind special facut pentru inlaturarea MM din viata politica.

  miki

  28/02/2012 at 1:23 pm

  • Nu cred că Băsescu va promulga legea în această formă,

   tibi

   28/02/2012 at 1:33 pm

 44. Subiectul cu energia incepe sa devina din ce in ce mai interesant. Sa vedem pana unde va ajunge, pentru ca asta e abia inceputul.

  John Galt

  28/02/2012 at 1:26 pm

  • Salut John,
   Theophyle are 3 articole pregatite. Sper sa le dea drumul in curand 🙂

   huniad

   28/02/2012 at 1:47 pm

 45. daca ar fi echilibru la CCR cu siguranta ar fi declarat neconstitutional asa ceva. ori toti cei implicati in procesul de injustiie dinainte de ’89, ori nici unii. deci ar trebui inclusi si militienii, judecatorii, ofiterii secu, informatorii.

  val

  28/02/2012 at 1:29 pm

 46. Salutare politeieni!

  tibi

  28/02/2012 at 1:33 pm

  • salut tibi!

   huniad

   28/02/2012 at 1:49 pm

   • Salve Huniad!
    Ai idee cînd se va pronunţa CC pentru constituţionalitatea instalării guvernului MRU?

    tibi

    28/02/2012 at 1:59 pm

 47. buna ziua din nou:/strict autentic
  dialog in metroul bucurestean azi, intre doi ” antenisti”
  a-l-a suparat rau melescanu pe crin/b-da ce trebuia sa se duca sa stea drepti in fata lui si sa-i ceara voie?/a-n-are crin dreptate,a devenit si asta comunist
  daca si astia care ” sorb” antena 3 incep sa aiba indoieli,s-a cam zis cu crin…

  intamplator

  28/02/2012 at 2:23 pm

 48. E lustrabil si Melescanu??

  cedric

  28/02/2012 at 2:30 pm

 49. Buna ziua 🙂
  Magistral – „L-am văzut pe Crin Antonescu luni seara. Comentează pierderea lui Meleşcanu, fugit în tabăra lui Băsescu. Încă o piesă grea care se duce. Încă o lovitură primită în moalele capului. Şi totuşi el este netulburat. „Trădare politică!”, clamează. Aplombul oratoric moare ultimul. „Îl voi da afară din partid!”
  Nu înţelege nimic din ce i se întâmplă. Pe cine să mai dea afară? Pe cel deja plecat? Nu se lasă deranjat de logică. Îşi recită lecţia, halucinant, aiuritor, total rupt de realitate. Nu pricepe, nu vrea să priceapă, că rămâne fără Companie. Şef peste nimic
  Sărmanul Comandant! ”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cronica-tv-unde-a-disparut-compania-lui-antonescu-pitivier-face-semne-disperate-sarmanu-968771.html

  mar

  28/02/2012 at 2:33 pm

 50. Melescanu- validat de parlament.

  cedric

  28/02/2012 at 2:39 pm

  • S-ar putea sa fim in prezenta unei premiere mondiale: o persoana a ajuns in varful ierarhiei celor doua profesiuni ale sale, exercitate simultan. Dl. Melescanu a fost ministru de externe, nivelul maxim de atins pentru un diplomat. Acum a ajuns si seful formal al SIE. Remarcabil si foarte tentant pentru cineva care are deja 70 de ani.
   Il inteleg, Omeneste era de nerefuzat!

   pupaza din tei

   28/02/2012 at 2:54 pm

 51. Buna ziua intr-o zi frumoasa 🙂

  Daca doriti Japonia – arta ceaiului :

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/02/28/calea-spre-sublim-japonia-2-chanoyu/
  🙂

  desydemeter

  28/02/2012 at 2:53 pm

 52. declaratzie socantä a lui D Diaconescu,

  „am inpresia uneori , cä sunt vanzätor de nimicuri,
  ce popor inbecil”

  bravo romani, se foloseste de voi, acest interlop santajist,
  si vä face si inbecili.

  articolul este in adevärul.

  theo- nona

  28/02/2012 at 3:03 pm

 53. am ascultat niste comentarii, sunt de rasul curcilor,
  adicä orcine trebuie sä ploconeascä la crinolin, el
  insä a luat singur hotärari ce doreste, totzi sunt
  trädätori si imorali.

  dar cel mai de vinä, este Presedintele Bäsescu .
  cä opozitzia nu a vrut sä vinä la consultäri, cä
  nu vor sä vinä in parlament, nu conteazä.

  theo- nona

  28/02/2012 at 3:08 pm

 54. Legea lustratiei adoptata, Monica Macovei victima colaterala provocata (intentionat) de UDMR.

  ribelalu

  28/02/2012 at 3:11 pm

  • Salut,

   Ma tem ca Macovei nu e victima colaterala, ci direct vizata – procurorii au fost inclusi in urma unui amendament propus de, ghici cine? Deputatul UDMR Mate Andras Levente.

   Radu

   28/02/2012 at 3:20 pm

 55. in ce lim,bä o sä intretzinä crizel in germania.????????

  theo- nona

  28/02/2012 at 3:12 pm

 56. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11620243-ion-iliescu-rfi-legea-lustratiei-este-aberanta-inutila.htm
  uite ca sunt si eu de acord o data cu Iliescu.

  nu are nici un sens legea asta cu exceptia cazului in care e intr-adevar vizata MM. Ce porcarie!

  Valentin

  28/02/2012 at 3:30 pm

  • ba are sens aceasta lege chiar daca este afectat si un om precum MM.adica norika nikolay a fost procuror ceausist singur in tara asta?sau ne place numa sa i vedem pe altii?

   zigzag

   28/02/2012 at 3:56 pm

 57. cum rämane cu voiculescu????????????

  theo- nona

  28/02/2012 at 3:35 pm

 58. din stirea de pe evz s-ar parea ca treaba cu lustratia e mai nuantata:
  „reprezentanţii Coaliţiei au introdus pe lista lustrabililor şi foştii procurorii generali sau adjuncţi, laolaltă cu foştii şefi utecişti şi şefi ai serviciilor diplomatice. Dându-şi seama că o astfel de prevederi ar putea face rău unor reprezentanţi proprii precum Monica Macovei, deputaţii Puterii au eliminat în plen pe foştii utecişti sau procurori, în timp ce problema şefilor de servicii diplomatice, cazul lui Teodor Meleşcanu, abia audiat în comisii pentru şefia SIE, a rămas încă în suspensie”

  „Conform proiectului de lege, sunt incluse în categoriile de lustrabili […] preşedinte sau preşedinte de secţii la Tribunalul Suprem, procuror general sau procuror general adjunct”

  sa asteptam poate apar stiri mai lamuritoare.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/balbaiala-a-puterii-pe-lustratie-cum-era-melescanu-sa-devina-lustrabil-in-ziua-validarii.html

  val

  28/02/2012 at 3:41 pm

 59. As zice ca in acest moment legea lustratei are mai multo semnificatie simbolica, de reparatie fata de victimele comunismului. In rest, posibilele efecte negative, gen eliminarea de pe scena a Monicai Macovei, umbresc eventualele beneficii pe care le-ar aduce. In cei peste 20 de ani de la revolutie, majoritatea marilor daunatori de sorginte comunista s-au retras din prim plan si activeaza pe scena politica prin cei pe care i-au scolit si pregatit pentru acest rol.

  Radu

  28/02/2012 at 3:42 pm

  • ba e buna,chiar si acum pentru indivizi ca voiculescu,ghise&co

   intamplator

   28/02/2012 at 3:50 pm

   • Nu-mi fac iluzii ca o lege a lustratiei l-ar opri cumva pe Voiculescu. Daca nu va putea sta el in prima linie, isi va cumpara cateva marionete in plus.

    Radu

    28/02/2012 at 4:03 pm

 60. intamplator

  28/02/2012 at 3:49 pm

 61. se pare ca nu e asa de rau:
  Zăpăceală a reprezentanţilor Puterii pe Legea Lustraţiei. Proiectul trebuia să treacă, astăzi, de plenul Camerei Deputaţilor, după o serie de modificări în comisia juridică. Numai că, în comisie, reprezentanţii Coaliţiei au introdus pe lista lustrabililor şi foştii procurorii generali sau adjuncţi, laolaltă cu foştii şefi utecişti şi şefi ai serviciilor diplomatice. Dându-şi seama că o astfel de prevederi ar putea face rău unor reprezentanţi proprii, precum Monica Macovei, deputaţii Puterii au eliminat în plen pe foştii utecişti sau procurori, în timp ce problema şefilor de servicii diplomatice (cazul lui Teodor Meleşcanu), abia audiat în comisii pentru şefia SIE, a rămas încă în suspensie, liderii PDL retrăgându-se în biroul Robertei Anastase pentru discuţii pe această temă.

  Valentin

  28/02/2012 at 3:55 pm

  • sa lustram .dar doar prin selectie!

   zigzag

   28/02/2012 at 3:58 pm

   • pai si cum ai vrea, sa-i impuste pe toti si sa-l lasam pe Al de sus sa-i sorteze post mortem?

    Valentin

    28/02/2012 at 4:02 pm

    • Sa-i lustreze pe ai opozitiei, dar nu si pe ai puterii, nu e bine asa?

     Loda

     28/02/2012 at 4:13 pm

    • nu.pe securistii buni sa i iertam , eventual sa le marim pensiile :)ptr un caz particula – procuror Mm- ai idee cati procurori care bateau oamenii prin procuraturi scapa?cine crezi ca „rupea” la oase daca nu militianu, procuroru sau securistu?

     zigzag

     28/02/2012 at 4:19 pm

     • zigzag:
      pai, atunci e clar de ce au fost pusi procurorii, dar judecatorii nu, ?

      Loda

      28/02/2012 at 5:04 pm

      • si judecatorii normal ca doar formau aparatul represiv al statului bolsevic

       zigzag

       28/02/2012 at 6:23 pm

 62. Oameni buni ziua buna,

  Cu banicioiu, corlatzean, ponta v., sova inainte spre noi orizonturi si vctorii. Parca ma’apuca groaza.

  eugeni

  28/02/2012 at 4:13 pm

  • Am uitat, astia nu sunt lustrabili :), din pacate.

   eugeni

   28/02/2012 at 4:15 pm

 63. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  28/02/2012 at 4:18 pm

 64. nu va agitati degeaba cu legea cica a lustratiei.
  Curtea Constitutionala s-a pronuntat o data: „Judecatorii Curtii Constitutionale au decis insa, pe 7 iunie 2010, cu majoritate de voturi, ca Legea Lustratiei este neconstitutionala, deoarece incalca dreptul de a fi ales, consacrat prin Constitutie. Mai mult, judecatorii credeau ca limitarea dreptului de a fi ales, impusa prin legea contestata „aduce atingere insasi existentei dreptului si nu isi justifica necesitatea intr-o societate democratica”. – deci au dat-o de-a-mboulea, sa fie data, fara sa faca nimic sa nu se poata pronunta CCR impotriva din nou. practic au bifat ca sunt baieti kool!

  Sare'n Ochi

  28/02/2012 at 4:33 pm


Comentariile sunt închise.