Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 23 februarie / “Piaţa vrea să-l vadă pe MRU”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Joi, cerul va fi temporar noros şi, mai ales seara şi noaptea vor cădea precipitaţii slabe în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Maramureş şi Transilvania şi mixte în celelalte regiuni. Vor fi condiţii de polei, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. La munte va ninge. În prima parte a zilei va mai fi ceaţă, asociată cu chiciură, îndeosebi în sud-vest şi sud. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în Dobrogea, la munte şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -2 şi 8 grade, iar cele minime se vor încadra între -7 şi 2 grade.

La Bucureşti, cerul va avea înnorări temporare. În primele ore ale zilei va fi ceaţă, iar noaptea posibil precipitaţii mixte slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 1…3 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3602   RON; 1 USD = 3. 2954   RON; 1 EURO = 1. 3231 USD; Francul elvetian 3. 6120 RON. Gramul de aur 185.7489 RON.

Petrom anunţă că în perimetrul Neptun s-ar ascunde până la 84 mld. metri cubi de gaze naturale, de 8 ori mai mult decât produce piaţa locală. Datele culese de prima sondă de explorare făcută vreodată în adâncurile Mării Negre, Domino-1, de Petrom şi gigantul american ExxonMobil în blocul Neptun indică, potrivit rezultatelor preliminare, că acumulările de gaze ar putea varia între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi. Anual, România produce circa 10 miliarde de metri cubi. „Estimările preliminare indică o acumulare care poate varia între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Este prea devreme să spunem dacă blocul Neptun va putea fi dezvoltat comercial sau nu”, anuţă cele două companii. Acţiunile Petrom sunt oprite de la tranzacţionare. Totodată, cele două companii spun că investiţiile ar putea ajunge la miliarde de dolari dacă zăcământul se va dovedi comercial. La finele anului 2008, Petrom a anunţat înche­ierea unui parteneriat cu ExxonMobil pen­tru lucrări de explorare în perimetrul Nep­tun, unul dintre cele două perimetre pe care compania românească le are concesionate în Ma­rea Neagră care are o suprafaţă de 9.900 de kilometri pătraţi. În vara anului 2009, cei doi petrolişti aduc în Marea Neagră un vapor de 160 mil. dolari pen­tru a începe programul de achi­ziţie seismi­că 3D, prima fază a lucrărilor de explorare. La începutul acestei luni, Petrom şi ExxonMobil au anunţat că sonda Domino-1 indică prezenţa gazelor naturale, dar ca este prea devreme dacă zăcământul se va dovedi comercial sau nu. O eventuală descoperire în Marea Neagră ar putea însemna eliminarea dependenţei României faţă de gazele importate din Rusia, care reprezintă circa 20-30% din consum, dar şi investiţii enorme în faza de producţie. De exemplu, reprezentanţii ExxonMobil au declarat că în cazul în care exploările din perimetrul Neptun vor avea succes, dezvoltarea integrală a zăcământului ar putea ajunge la 10 miliarde de dolari. Ziarul Financiar.

„Raliul” USL: Crin Antonescu, depășit la încredere de Victor Ponta. SONDAJ IRES. Primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu este pe primul loc în ceea ce privește încrederea românilor și într-o cercetare efectuată de sociologul Vasile Dâncu. Conform sondajului IRES, Ungureanu are o cotă de încredere de 32%. La același nivel este plasat și Victor Ponta, președintele PSD. Crin Antonescu, prezidențiabil al USL, se află la trei procente în spatele colegului de alianță, Victor Ponta. Marea majoritate a românilor consideră că președintele Traian Băsescu a făcut bine numindu-l pe Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de prim-ministru în locul lui Emil Boc, arată un sondaj efectutat de IRES. Cercetarea făcută de institutul condus de sociologul Vasile Dâncu a confirmat un recent sondaj CSOP care arăta că premierul Ungureanu pornește cu o cotă de încredere de 30%. Conform sondajului IRES, 32% dintre români susțin că au încredere în premierul Ungureanu. Potrivit aceleiași cercetări, 62% dintre români au părere bună sau foarte bună despre Mihai Răzvan Ungureanu. De asemeni, 28% dintre români se declară convinși că Ungureanu va scoate țara din criză.  68% sunt însă sceptici. Cota de încredere a guvernului a crescut la 29%, după numirea lui Ungureanu. 23% dintre români spun că au încredere în Președinție. La capitolul încredere, președintele Traian Băsescu se situează la o cotă de 20%. EVZ.

Oprescu, Prigoană, Chiliman, Vanghelie… Cine urmează? Cu doar trei luni şi jumătate până la alegerile locale, atât PDL+UNPR, cât şi USL au probleme în a-şi definitiva garnitura de candidaţi pentru Bucureşti. Fie că numele cu şanse nu vor să se înscrie în luptă, fie că cele care vor să intre în cursă nu stau suficient de bine în sondaje, fie că nu se găseşte formula prin care să fie împăcate toate orgoliile. La PDL este forfotă mare în aceste zile. Pe lângă negocierile cu UNPR pe tema candidaturilor pe liste comune şi discuţiile pentru creionarea mult-discutatei Mişcări Populare, democrat-liberalii trebuie să stabilească şi pe cine aruncă în luptă la Bucureşti. Cele mai mari dureri de cap le provoacă Primăria Generală şi primăriile sectoarelor 3 şi 6. Actualul primar general, Sorin Oprescu, susţinut de USL pentru un nou mandat, stă suficient de bine în sondaje pentru a-şi adjudeca liniştit victoria, mai ales că, în premieră, nu vom mai avea un al doilea tur de scrutin la alegerile locale din 2012. Cele mai mari şanse pentru a fi desemnat candidat al PDL la Primăria Capitalei pare să le aibă acum deputatul Silviu Prigoană. Nu ar obţine, potrivit sondajelor efectuate cu mult peste 20%, dar stă mai bine decât ceilalţi democrat-liberali dispuşi să intre în cursă: Theodor Paleologu şi Costică Canacheu. La varianta Silviu Prigoană, democrat-liberalii s-ar putea opri după ce au mai vehiculat şi testat pe piaţă nume precum Monica Macovei şi Adriean Videanu. Prima, europarlamentar PDL, nu pare însă tentată de o asemenea funcţie, în timp ce al doilea, fost primar general, nu stă prea bine în preferinţele bucureştenilor. Plus că fiecare dintre ei are proprii critici în partid. Şanse reale ar avea într-o luptă cu Sorin Oprescu primarul sectorului 4, Cristian  Popescu „Piedone”, trecut de la PC la UNPR. Acesta nu are însă prea multe motive pentru a renunţa la Primăria sector 4, a cărei şefie şi-o va adjudeca, cel mai probabil, fără emoţii. Integral in Romania Libera.

Plăţile către UE, sincronizate cu calendarul electoral până la finele deceniului. Dacă cea mai mare parte a rambursării împrumutului luat de la FMI va reveni BNR în perioada 2012 – 2016, fără a influenţa direct bugetul statului (suma totală în cauză figurează, însă, la datoria publică), banii primiţi de la Comisia Europeană vor trebui înapoiaţi integral de Ministerul Finanţelor în perioada 2015 – 2019. Suma de 5 miliarde de euro, care se constituie în principalul împrumutului şi a acompaniat suma luată de la FMI, ar urma să fie plătită după cum se vede în tabelul alăturat. La momentul scadenţei, aceste sume vor reprezenta undeva în jur de 1% din PIB pentru anul 2015 şi sub această valoare ulterior, desigur, dacă traiectoria de creştere va fi reluată şi nu ne vom confrunta cu noi turbulenţe interne sau internaţionale. Integral in Curs de Guvernare.

O aberaţie: noua lege a revoluţionarilor. Puterea este presată de posesorii de certificate să anuleze suspendarea indemnizaţiilor pe parcursul lui 2012 şi să aprobe o nouă lege, care le-ar aduce avantaje în plus. Revoluţionarii cu titlul de „luptător remarcat” ar putea să-şi recapete indemnizaţiile lunare pe care Guvernul Boc le-a suspendat pentru anul 2012 şi să primească privilegii sporite pe baza unei noi legi care se află la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, iar marţi ar putea intra în plen pentru votul final. După ce s-au văzut cu drepturile tăiate, revoluţionarii au recurs încă o dată la arsenalul de presiuni pe care l-au folosit cu succes în ultimii 22 de ani (Doru Mărieş, liderul Asociaţiei „21 Decembrie”, se află de peste 90 de zile în greva foamei), iar Puterea pare dispusă să cedeze şi să-i blagoslovească pe revoluţionari cu noi şi noi avantaje. Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a discutat luni şi marţi o nouă lege a revoluţionarilor şi modificarea unei ordonanţe de urgenţă la care parlamentarul Nicolae Mircovici (deputat din partea minorităţii bulgare) propune un amendament prin care „luptătorii remarcaţi” să-şi recapete indemnizaţiile. Comisia ar urma să-şi dea luni avizul, iar marţi cele două proiecte ar trebui să fie votate. Dacă noua lege va trece de comisie şi de Parlament în formula actuală, ar urma ca toţi revoluţionarii cu titlul de „luptător remarcat” să primească pe viitor indemnizaţii, în timp ce legea aflată în vigoare prevede ca numai revoluţionarii cu venituri sub salariul mediu brut să primească aceste drepturi. S-ar ajunge în acest fel la situaţia în care am plăti de la bugetul de stat indemnizaţii de peste 2.000 de lei pe lună unor parlamentari sau mari oameni de afaceri care posedă certificat de revoluţionar. Integral in Adevarul.

Reprezentantul CE, către Ungureanu: Piaţa vrea să vadă determinare şi continuitate în consolidarea fiscală şi reforma structurală. Piaţa financiară internaţională vrea să vadă la Guvernul României hotărâre şi continuitate în procesele de consolidare fiscală şi reformă structurală, a declarat, miercuri, directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely, la întâlnirea cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. „Piaţa nu se aşteaptă ca Guvernul să rezolve instant toate problemele, ci vrea să vadă determinare şi continuitate în procesul de consolidare fiscală şi cel de reformă structurală, mai ales în contextul economic internaţional”, a afirmat Szekely, potrivit unui comunicat al Guvernului. În context, el a susţinut că scopul Programului Economic al României este „de a consolida capacitatea ţării noastre de a se finanţa pe cont propriu de pe pieţele internaţionale”. La rândul său, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a apreciat dorinţa noului Guvern de a continua programele demarate prin acordurile cu FMI, BM şi UE. „Trebuie să remarc faptul că în acest moment suntem la zi în ceea ce priveşte ţintele asumate, pe care le vom prezenta la sfârşitul lunii martie în boardul FMI”, a spus Franks, conform sursei citate. El a salutat hotărârea Guvernului pentru diminuarea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la buget, subliniind că FMI va continua să ofere tot sprijinul logistic pentru implementarea acestor măsuri. Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a transmis reprezentanţilor FMI şi CE un mesaj de continuitate economică şi politică. Agerpres.

Protest cu perne şi ceasuri deşteptătoare la Parlament. Un grup de tineri vrea să-l „trezească” pe Crin Antonescu. Aproximativ 20 de tineri, care s-au declarat „simpli cetăţeni”, au protestat, miercuri, la una din porţile de intrare în Palatul Parlamentului, faţă de „absenţa preşedintelui PNL”, Crin Antonescu, de la lucrările Legislativului, informează Agerpres. Ei au adus mai multe ceasuri deşteptătoare, perne şi au afişat pe foi „Somnoroase păsărele, Crin face parte din ele”, „România trezeşte-mă!”, „Antonescu doarme dus, din zori până în apus”, „Somnorosul Antonescu, senatorul absentescu”. Întrebaţi de jurnalişti dacă fac parte din Organizaţia de Tineret a PDL, protestatarii au susţinut că sunt „simpli cetăţeni care au decis pe Facebook să-şi manifeste protestul la Parlament”. „Nu avem carnet de membru PDL, dar o să ne facem”, au completat alţi câţiva tineri. Un protestatar a susţinut că liderul PNL „nu vine la şedinţe, nu votează”. „E plătit degeaba cu alte cuvinte”, a spus el. Jandarmii care asigură paza la Palatul Parlamentului au confirmat că este vorba despre un protest spontan şi că atâta vreme cât se desfăşoară paşnic nu se este niciun fel de problemă. Potrivit bilanţului sesiunii parlamentare septembrie – decembrie 2011, publicat, marţi, de Institutul pentru Politic Publice, Crin Antonescu – senator PNL de Bucureşti – are 0% voturi finale exprimate prin vot electronic (cartelă). Romania Libera.

Gabriel Berca: Oamenii au cerut bani pentru ca autoritatile sa monteze parazapezi pe terenurile lor. Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat miercuri seara, la emisiunea „Ultimul Cuvant” difuzata de B1 TV, ca au existat situatii in care oamenii au cerut bani pentru ca autoritatile sa poata monta parazapezi pe terenurile acestora, desi aceasta masura era menita sa-i protejeze. „Imi spuneau oamenii de la Buzau, un primar, ca sa vedeti ce fel de oameni mai sunt si-n tara asta. Cand au vrut sa monteze parazapezile pe terenurile oamenilor, le-au cerut bani pentru treaba asta. Sa vedeti ce inseamna inconstienta asta, desi parazapezile astea ii protejeaza si pe ei si casele lor. Pana unde ajungem in tara asta?”, a spus Berca. Potrivit ministrului, este nevoie de o legislatie care sa permita statului astfel de actiuni, iar populatia sa nu aiba de ales decat sa respecte masurile de siguranta luate de autoritati. „Ar trebui sa existe o legislatie care sa spuna asta este masura care protejeaza statul respectiv, nu te poti opune. Sa aiba obligatia de a accepta parazapezile pe zonele de risc, nu imi e frica sa spun dictatura legii”, a explicat acesta. HotNews

Un post off topic, de baiat de preot. Mixich, BOR si “liturghia” prost asumata. Sunt baiat de preot, drept urmare sper sa nu mi se impute oculte atacuri la adresa breslei din care tata a facut parte. Primii mei bani i-am castigat umbland cate 10 ore pe zi, de Boboteaza, cu galeata cu apa sfintita si urland din rarunchi “In Iordan botezandu-te Tu, Doamne”, pana la epuizare. Uneori tata nu doar ca nu lua bani de la crestini, ci le dadea, daca ii vedea saraci si amarati. Asta a fost pentru mine prima lectie despre ce inseamna sa fii preot. Colegul meu Vlad Mixich a scris un text exceptional care a starnit reactii absolut nepotrivite din partea administratorilor mantuirii care sunt preotii. Textul lui Vlad il aveti aici, iar reactia BOR o puteti lectura aici. Discutiile de la aceasta baza trebuie sa porneasca. Urmeaza filmul meu, diferit de cel al lui Vlad. 2008., ianuarie. Pe scara blocului, un anunt imi transmite ca a doua zi vine Parintele Paroh sa sfinteasca apartamentul. A doua zi, la ora 15, sunt acasa. Parintele era in dreptul apartamentului meu, coborand. Il rog sa intre sa achit taxele si ce-o mai fi de platit si sa imi sfinteasca casa. Refuza. E grabit si nu are vreme. Sa-l caut eu la biserica. “Parinte, ii spun, dar sunteti aici. Doar cat intram si…”. “Ma grabesc, n-am timp. Sunati-ma pe mobil si ne intelegem”. Imi da un numar de mobil si pleaca. A doua si a treia zi  nicio sansa sa discut cu Parintele. Intrucat dimineata – in drum catre serviciu- mai intru in Biserica sa pun o lumanare sau sa zic o rugaciune, dau de Parintele meu Parohl. Ii amintesc ca sunt enoriasul lui, ca sunt fiu de preot, sa fixam o zi in care ar putea sa… “N-am timp. Sunteti la zi cu taxele?” ma intreaba sec. Integral pe blogul lui Dan Popa

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

23/02/2012 la 1:06 am

117 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. PDL-ul ar face bine sa-l sustina pe Dan Nicusor (fara a-i pune conditii, gen inscrierea la o data ulterioara in partid etc.). Este singurul care-i poate da peste nas gargaragiului fanfaron si furacios.

  In alta ordine de idei, indemnizatii, nu, in nici un caz. Indemnizatiile alea au fost inventate de Ilievici drept inca una din metodele sale mizerabile de creare a unei clase de slujitori credinciosi.

  EuCuMine

  23/02/2012 at 8:05 am

  • Si buna dimineata tuturor!

   (Scuze ca am uitat.)

   EuCuMine

   23/02/2012 at 8:06 am

  • buna dimineata
   cred ca nici nu se gindesc
   nicusor dan este antisitem
   doar nu va inchipuiti ca pe cei din pdl ii intereseaza binele orasului!

   intamplator

   23/02/2012 at 10:01 am

  • onest sa fiu, ma ingrijoreaza unele manifestari de taliban ale dlui in cauza. Nu oprirea oricaror dezvoltari in Buc pe motive de monumente istorice e solutia. Pe timpul lui Ceasca am MUTAT biserici din loc (si sunt 40 de ani de atunci). Nu puteam deplasa/muta Hala Matache??? Blocarea intersectiei Grivita-Buzesti pe motiv ca ramasese o fatada a fostului hotel/cinema Marna e o cauza??? A gasi justul compromis intre inovare si conservare implica si politica (si nu cu mirosul cel mai placut) si negociere si.. si.. Altfel cadem intr-o stare de conservare profunda care nu multumeste pe nimeni.

   cinic

   23/02/2012 at 11:26 am

   • Buna ziua;
    nu e chiar asa
    s-a cerut nu blocarea lucrarilor ci pastrarea halei ;orice solutie ,inclusiv translatarea era acceptabila
    dl ” primar” la cererile facute ” si-a bagat picioarele” si a inceput demolarea halei care se facea noaptea,sa nu fie privitori
    cine a fost talibanul?
    pentru maerna s-a renuntat cu protestele,se darimase

    intamplator

    23/02/2012 at 11:29 am

 2. Buna dimineata 🙂
  Inspirat putin de postul lui Dan Popa, am revazut articolul lui Plesu, din care citez ( http://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/onoarea-bisericii) – (se poate intra doar cu plata 😦 ) .
  „Cît de departe va merge pactul cu lumea al ierarhiilor noastre bisericeşti? Nu spun al Bisericii noastre, pentru că se găsesc întotdeauna alfabetizaţi de ultimă oră ai teologiei autohtone care să-mi atragă atenţia că Biserica sîntem toţi. Că nu-ţi poţi lua distanţe faţă de o comunitate din care faci, în chip nemijlocit, parte. Biserica instituţională are voie să spună că „intelectualii“ i-au întors spatele, are voie să se refere la mine ca la un înstrăinat. Dar eu nu pot răspunde că n-am cum să-mi întorc singur spatele, cîtă vreme sînt una cu ea.” …
  ” Trebuie să fiu solidar, fără deliberare, cu oficialităţile ecleziastice, în vreme ce ele nu sînt ţinute să mă ia în seamă. Lotul meu e supunerea necondiţionată. Laicii trebuie să facă ascultare. Clericii, nu. Cu alte cuvinte, o parte a Bisericii se substituie întregului, amintindu-şi de cealaltă parte (pentru a o chema la ordine) doar cînd e contrariată, sau cînd trebuie să facă discursuri despre „poporul credincios“.”…
  „Îşi pot permite ierarhiile aşa ceva? În numele a ce? În numele cărei autorităţi morale, în numele cărei isprăvi civice, în numele cărei păgîne jurisdicţii? Cum poate Biserica să suspende libertăţile şi responsabilităţile membrilor ei? Cum altfel decît idolatrizîndu-şi oficialităţile ca pe un „detaşament de avangardă“ al tuturor credincioşilor? Detaşamentul acesta de avangardă şi-a făcut o vocaţie, în ultimii cincizeci de ani, din a se lăsa biruit de lume.”

  DanSu

  23/02/2012 at 8:22 am

 3. neata tuturor! interesant subiectul cu noua „lege a revolutionarilor”.in aceasta lege vor fi prinsi si ciutacii revolotionari de la latrine?vor primi locuinte moca de la oprescu gazon ?sau doar excursii in statiunile balneare de tratament din maldive?

  zigzag

  23/02/2012 at 8:22 am

  • ca si rabinul de Buhusi s-ar putea ca toti sa aiba dreptate. hai sa fim extrem de pragmatici si sa vedem NUMERELE. Daca e vorba de UNA MIE persoane e o cifra, daca e vorba de 10 000 e altceva.

   cinic

   23/02/2012 at 11:30 am

 4. Buna dimineata,
  se vorbeste cu mult „entuziasm„ despre descoperirea zacamantului de gaze…Ma intreb si va intreb si pe Dvs.: pana la urma cat este al Romaniei din acest zacamant? ( PETROM + STERLING cat au?)

  Multumesc

  doru cu motoru`

  23/02/2012 at 8:23 am

 5. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  23/02/2012 at 8:25 am

 6. cedric

  23/02/2012 at 9:02 am

 7. Salut,
  Oportuna postarea lui Dan Popa ca aparare a lui Dan Mixich la reactia absolut brutala dar pentru mine absolut previzibila a popimii
  Exista cum spune Dan Popa preotii care isi fac munca lor cu daruire in limitele pe care le permite ortodoxia si popii „javrele popesti”- cum le spun eu aroganti, imbuibati, egoisti, evazionisti si trufasi. Datorita lor multi tineri sunt atrasi de cultele neoprotestante.

  Un tanar de stanga

  23/02/2012 at 9:16 am

  • Eu il astept pe Cetatean sa ne spuna ceva (cand l-o insufla duhul) referitor la oamenii sutanelor dimpreuna cu seful lor CEO-ul Daniel.

   Ovidiu

   23/02/2012 at 1:47 pm

 8. salve,
  eu chiar nu inteleg rostul reluarii temei Miscarii Populare, este prea tirziu; si sa te aliezi cu unpr, cu pntcd/aurelian pavelescu, sa apari tu, baconschi, garantat pinalti, imi miroase a esec total din start….

  skorpion

  23/02/2012 at 9:22 am

  • salut skorpi
   e incercare la disperare. impotriva inundatiei USL Nu au alte idei .. 😦 sa nu intre in opozitia de 100 de ani

   cind poporul revoltat pe scaderile de salarii bugetare, scaderile la pomeni, vrea sa stearga de pe fata pamintului pe Boc, base si ai lui si sa vina zgonea si antenistii curati si uscati

   Un tanar de stanga

   23/02/2012 at 9:41 am

   • Dar e stupid, PDL-ul nu sta asa prost in realitate, nu sondaje (fata de alte partide ce au impus austeritatea in alte tari) plus ca toate impleticelile USL ii ajuta sa creasca putin cate putin.

    Eu cred mai degraba ca-i vorba de UNPR. Ei sunt constienti ca nu-s comestibili in formula actuala, si probabil au conditionat sprijinul pentru PDL de cosmetizarea lor pentru alegeri.

    EuCuMine

    23/02/2012 at 9:46 am

 9. tema pentru guverul MRU: aplicarea urgenta a platii TVA la incasare

  În prezent, mai multe ţări membre UE aplică plata TVA la încasarea facturii

  (Austria, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Suedia, Slovenia, Estonia),

  iar practicarea acestei proceduri şi în ţara noastră ar crea un mediu mai competitiv de afaceri pentru IMM-urile din România în raport cu cele din celelalte membre UE, ………………

  Aplicarea acestei proceduri ar aduce efecte pozitive pentru mai multe părţi implicate; pentru IMM-uri – resurse suplimentare ce pot fi alocate cheltuielilor curente şi investiţiilor, lipsa necesităţii de creditare, cash-low raţional, dar şi un semnal psihologic şi politic; în ceea ce priveşte bugetul de stat – mai mult se accelerează încasările către buget, iar din punct de vedere economic – viteza de circulaţie a banilor în economie ar creşte………………….

  preluat de pe bursa.ro

  nu am stiut pina acum ca atitea tari UE aplica chestia asta dupa incasarea facturii. Deci se poate!

  skorpion

  23/02/2012 at 9:44 am

  • Buna dimineata 🙂
   dar nu se vrea!

   mar

   23/02/2012 at 10:04 am

  • in toate tarile alea plata facturilor la termen e regula
   in romania plata facturilor la termen este exceptia
   la cita evaziune e ,deja,cu tva
   asta ar mai lipsi
   e la fel si cu chestia cu tva redus la alimente;toti o vor dar pariez ca daca se aplica nu va scadea nici un pret la produsele alimentare

   intamplator

   23/02/2012 at 10:06 am

   • ca sa continui:
    pentru cei care emit facturi in ro ,sa zicem cu plata le 30 zile,incasarea se face cind vrea clientul,cel mai devreme ;la 45 zile;
    cum se va plati tva-ul???
    ce se face in cazul in care-iarasi e regula- se fac plati partiale la facturi…

    intamplator

    23/02/2012 at 10:16 am

    • Cred ca nu ai inteles, skorpion zicea despre oportunitatea fiscala a celor care isi vand marfa, o factureaza corect, dar sunt obligati sa achite TVA-ul aferent facturii imediat ce au eliberat-o catre client, adica inainte de a incasa contravaloarea marfii sau a serviciului prestat.
     Aceasta este in RO de multi ani o plata catre stat obligatorie, si firmele trebuie sa o achite din banii proprii, deoarece urmeaza sa ii incaseze abia atunci cand clientul ii va plati.
     Corect este sa se achite TVA-ul la momentul incasarii platii. Nici un minut mai tarziu. 😉
     Asta nu s-a vrut de catre guvernele de pana acum, avide de colectat bani necuveniti la buget de pe urma efortului firmelor mici si mijlocii sugrumate fiscal,
     dar este de dorit sa se vrea si sa se reglementeze prin lege.
     Ar fi ca o gura de oxigen pentru firmele care contribuie corect la PIB-ul tarii.

     luminita

     23/02/2012 at 11:22 am

     • corect, luminita, ai inteles bine
      🙂

      skorpion

      23/02/2012 at 11:26 am

      • skorpion,
       eu stiu asta de pe propria-mi piele, nu degeaba mi-am inchis firmele si mi-am luat lumea in cap.

       luminita

       23/02/2012 at 11:28 am

       • @luminita si @skorpion
        poate nu inteleg eu bine!
        eu= firma,facturez azi 23 februarie cu plata de catre client la 30 zile=25 martie;
        deci ,inteleg ca tva-ul trebuie sa-l platesc la decontul lunii aprilie,pe 25 aprilie
        chestia asta nu rezolva nimic,dupa mine;din experienta proprie nu asta cauzeaza lipsa de lichiditati ci pur si simplu neplata facturilor de catre clienti;care nu vor plati la 25 martie-ca n-au bani,ca n-au incasat,ca…
        nu uitati ca e sport national sa nu platesti facturile;ultimul exemplu celebru e micro

        unde e usurarea mea ca platesc tva-ul la 25 aprilie daca incasez factura la calendele grecesti
        daca ar trebui luata vreo masura la tva ar trebui ca statul sa ramburseze efectiv tva-ul datorat exportatorilor in max 90 zile( nu zic 30) de la solicitare si nu dupa cca 365 zile;
        aici e blocajul;daca ai export de 200 mii euro/luna in 12 luni ai blocat in tva suma de peste jumatate milion euro in tva de rambursat

        intamplator

        23/02/2012 at 11:38 am

       • TVA-ul nu il platesc pe 25 aprilie, ci cind voi incasa efectiv c/valoarea facturii emise, deci la 60, 90 sau 365 de zile sau niciodata, daca nu incasez marfa/serviciul livrata/prestat

        skorpion

        23/02/2012 at 11:45 am

  • Buna dimineata,
   TVA-ul la emiterea facturii ofera destule portite pentru evitarea platilor catre stat. Stie toata lumea din mediul de afaceri cate facturi „pe naspa” se fac la sfarsitul anului pentru a se evita plata catre buget.
   Reducerea TVA-ului la alimentele de baza nu va avea niciun impact asupra preturilor finale intrucat majoritatea firmelor din domeniu vor avea TVA de recuperat de la stat si daca nu ai pe „cineva” este foarte greu sa reusesti recuperarea TVA-ului. In plus, risti si un control la sange din partea finantelor. Si nu stiu daca ceea ce ai de recuperat va compensa ceea ce vei avea de plata dupa control. Chiar si daca esti supercorect, numai greata provocata de prezenta timp de 2 saptamani a mutrelor acre coborate din SUV-uri ultimul racnet parca te face sa renunti.

   ribelalu

   23/02/2012 at 10:53 am

   • aici cam asa e;de regula la cerere de rambursare tva-absolut justificata,nu nashpa-iti gasesc datorii la buget de 10-15 pct din suma solicitata( e regula la fisc);partea frumoasa e ca iti cer sa platesti inti ce au gasit ei si asta in 15 zile ,nu acepta compensarea;ii mai creditezi vreo 2-3 luni,pina iti da banii de la semnarea procesului verbal de inspectie
    controlul as zice ca e destul de decent,intra in control de fond doar daca au suspiciuni de evaziune;
    problema e tracasarea si intirzierea;
    eu nu inteleg ,daca esti exportator si ceri regulat rambursare de tva,si te controleaza de 2,3,4 ori si e ok de ce dupa aceea nu te considera contribuabil ” corect” si sa-ti ramburseze fara control prealalbil ,sau cel mai rau,cu control ulterior

    intamplator

    23/02/2012 at 11:44 am

    • sa fim bine intelesi /nu apar fiscul,platesc la greu,dar ,din nou,chestia cu tva la incasare o poti aplica numai daca facturile se platesc la termen;
     + sistemul informatic al fiscului e varza;daca nu scoti tu hirtia,calculatoarele lor te scot dator pina la a 3 a generatie/cum naiba au programele alea ca niciodata nu sunt ei datori,numai tu esti

     intamplator

     23/02/2012 at 11:50 am

  • sunt intr-adevar confuz: intelegeam ca exista o directiva a UE contra acestei chestii. In alta ordine de idei: efectul poate aparea pentru o PRIMA PERIOADA, apoi nu se mai castiga nimic, caci intra bani pe facturio intarziate si nu intra pe facturile curente. Bugetul intra in dificultate, si nu MICA, caci TVA de 24% care nu intra pe doua luni (de ex.) da o gaura serioasa si nimeni nu zice cum se acopera. Plata TVA la arierate -acolo unde este exigibila – iar loveste in buget. In rest, nu sunt convins de probitatea profesionala a ziarului bursa. PS. de ce Dzeu nici Nastase, nici geniul Vosganian nu au aplicat asta? Iar UE accepta greu pana si taxarea inversa si nu-i prezum de imbecili pt. asta

   cinic

   23/02/2012 at 11:37 am

 10. sunt pe drumuri, asa ca nu stiu cat de participativ voi fi azi. nu c-as fi si-n alte zile 😀
  http://sareinochi.com/2012/02/23/cecesebica-adevarata-vrajitoare-a-clanului-intact-si-iresa-prezic-victorii-in-alegeri/

  Sare'n Ochi

  23/02/2012 at 10:17 am

 11. Si cand te gandesti ca este stare de alerta si nameti cat casa 😦 Oare ce explicatie vom mai primi ptr. asta?
  „Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău este cercetat penal pentru atribuirea şi derularea nelegală a contractelor de deszăpezire a drumurilor judeţene pentru iarna 2009 şi 2010”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/clanul-psd-istului-mocanu-din-buzau-face-afaceri-penale-cu-zapada-967799.html

  mar

  23/02/2012 at 10:37 am

 12. Ca tot avem alegeri, desi domnul Oprescu sta in sondaje mai bine si decit Patriarhul si decit regele Misu, vrea sa obtina si el o victorie stil USL, adica sa fie ales cu minim 60%. Asa ca dupa ce-a mai cheltuit vreo 12 milioane pe diverse proiecte de fezabilitate, a scos iar de la naftalina suspendata. Acum in filmulet 3D. Cu ocazia catindaturii la prezidentiale in 2014 va distribui si ochelarii de rigoare si va promite ca daca e ales va distribui si plasmele 3D aferente, sa se minuneze cetateanul la suspendata pe inelul median, vedere in relief. Executia de un mizilic de vreo 2 miliarde de euro se pare ca va fi executata in timp record prin importul a citorva milioane de chinezi. Banii vor venii de la „bo-vinieta”, zice domn Oprescu. Ce mai lipseste va trebui sa cotizeze guvernul. Cum nu il vad pe MRU inghesuindu-se la afacerea asta, se intelege ca pentru suspendata mediana e musai nevoie de un guvern pur USL.
  Eu zic ca cel mai mult de pe urma suspendatelor vor profita micii intreprinzatori. Ca e clar ca se vor face suspendate din astea prin toata tara. La asa reteta de cistigat alegeri nu poate ramine nici un primar rece. Vom avea deci vinzatorii de viniete-suspendate cu slogane numai bune de alegeri:
  -la Iasi: Ia-vinieta neamule.
  -la Calafat: Ca-vinieta nu-i nimica.
  -la Sibiu: Si-vinieta abla espagnol
  -la Aiud: Ai-vinieta, lasa trotineta
  -la Bistrita: Bi-vinieta, platesti una, capeti doua.
  -la Deva: De-vinieta ne-arde noua?
  -la Petrosani: Pe-vinieta cu lampasu.

  Aha

  23/02/2012 at 10:38 am

  • esti mortal, omule! 😆

   Parerea mea e ca Oprescu sta bine pentru ca nu are contracandidat. Si va iesi primar pentru ca alegerile intr-un tur il avantajeaza.

   Cetatean

   23/02/2012 at 11:49 am

  • Salut, mar!
   Autorul articolului il face praf pe Tonta, asadar nici in State nu a reusit sa pacaleasca pe cineva acest mascarici cu ifose de viitor premier.

   luminita

   23/02/2012 at 11:38 am

   • Buna,
    😛 a aparut si lista oficiala.

    mar

    23/02/2012 at 11:49 am

 13. bunä ziua,
  afacerea din marea neagrä-sterling, a fost acordatä pe sub
  masä de Täriceanu, ca si multe alte escrocherii, date cu
  amandouä mainile altora, nu romanilor. iar acei mafiotzi i-au
  umplut conturile lui Täriceanu si mafiei lui.ca si nästase.

  theo- nona

  23/02/2012 at 11:08 am

 14. mar,

  poantä declarä cä nu vrea sä-l dea jos pe presedinte, dar
  USL, pläteste häitas sä strige si demonstreze.
  Presedintele; a fost mai delicat decat poantä, nu a
  comentat, intrarea lui ponta, nu prin intrarea servitorilor,
  ci a portarului.dar Ponta rämane un neam prost.

  tot nu am intzeles, cu cine s-a intanlit? postasul
  grädinarul, curierul.

  theo- nona

  23/02/2012 at 11:18 am

 15. Buna ziua,

  Legea privind indemnizatiile acordate revolutionarilor ar trebui, de fapt, abrogata sau modificata in sensul acordarii de indemnizatii strict celor ramasi in incapacitate de munca in urma revolutiei. Eventual si o medalie + scrisoare de multumiri semnata de Iliescu. Si atat. Orice alta forma de recompensa e o marsavie la adresa celor care chiar au participat, la modul sincer, la revolutie.
  Am banuiala ca toata treaba cu indemnizatiile pentru revolutionari e doar o manevra (abila de altfel) a lui Iliescu pentru a ii decredibiliza complet pe cei care ar fi putup povesti ce s-a intamplat in ’89. Manevra reusita dealtfel – cati revolutionari credibili au mai ramas?

  Radu

  23/02/2012 at 11:21 am

 16. am citit lista persoanelor ,care spune ponta au fost la discutzii
  cred cä au fost totzi intr-o salä, altfel nu avea cand sä stea de vorpä cu ei,
  s-au numai sä dea mana. vai , vai , numai niste tampitzi pot crede
  cä acea listä din EVZ, au fost totzi parteneri de discutzii.

  au fost totzi intr-o salä, asta se poate si are afisul s-au invitatzia cu numele,

  väd cä nu scrie de biserica penticostalä, pe care au vizitat-o

  theo- nona

  23/02/2012 at 11:28 am

  • Ponta s-a intilnit cu Luceafarul ! Cel mai important oficial a fost Richard Morningstar. L-o fi servit cu cafea ?
   L-a intrebat Ponta daca e cumva ruda cu Maia Morgenstern 🙂

 17. sunt fascinatä de claritatea ,cu care vede lucrurile dl. Djuvara
  la varsta domniei sale. am citit declaratziile putzin voalate, despre
  fostul rege mihai. el stie cä ” fostul ” nu a fost nici särac, nici curat,
  iar ce a luat dela ilescu, a fost o intzelegere, ca si cu dej si stalin.
  dar domul lasä un pic usa deschisä, cu mult bun simtz..

  theo- nona

  23/02/2012 at 11:39 am

 18. salut! 🙂

  Gratie lui Theophyle, noi stiam de Gordon de citeva zile 😉

  Cetatean

  23/02/2012 at 11:43 am

 19. PS Lista aia pare cam cosmetizata, asa cum o prezinta PSD-ul. Impresia mea.

  Cetatean

  23/02/2012 at 11:43 am

  • Asteptam cu interes postarea promisa de Theophyle. Aa ne mai amuzam si noi 🙂

   mar

   23/02/2012 at 11:50 am

  • Cred ca Theophyle are ceva pregatit legat de eveniment 🙂

   huniad

   23/02/2012 at 11:50 am

  • Tot nu inteleg atunci de ce a fost nevoie de tot secretismul. Daca avea lista aia ce-i tot dadea ca a discutat cu „interlocuitorii americani”? Nu le putea zice direct?

   Aha

   23/02/2012 at 12:10 pm

  • S-a intalnit pe holuri cu ei la fel ca nea Nelu cu Bush pe vremuri.

   ribelalu

   23/02/2012 at 1:42 pm

 20. cedric,

  este o listä aiurea, cu cei ce probabil, se aflau undeva
  ,
  unde a fost o intanlire, receptzie,conferintzä. este pentru
  debili mintali ce au dat ei, poate catziva redusi mintali si
  primitiv, pot crede cä s-au intanlit cu totzi.

  dece nu au dat , unde si „biserici” cu scop electoral au vizitat.

  theo- nona

  23/02/2012 at 11:44 am

  • Mare minune sa nu fi fost o intrunire „la znop”: cativa parlamentari americani cu cativa parlamentari din alte tari. Schimbat insigne, pixuri, brichete si bye, bye!

   ribelalu

   23/02/2012 at 1:43 pm

 21. cetätzean,

  pentru toatä lista le trebuia 3 luni, dar e o minciunä.

  theo- nona

  23/02/2012 at 11:46 am

 22. astept cu interes, ce o sä scrie Theo, insiruirea de nume a lui Poantä,

  nu-mi spune nimic.

  theo- nona

  23/02/2012 at 11:56 am

 23. cedric

  23/02/2012 at 12:08 pm

 24. @skorpion

  din punctul meu de vedere ar fi ok;dar pentru buget cum poti estima ce incasezi la tva?
  p-orma cum verifici ca s-a incasat factura? pui inspector de la fisc la fiecare srl?
  inainte de a propune asa ceva desteptii aia de la bursa mai bine ar vedea care este intirzierea medie la plata facturilor
  se arunca cu lozinci fara nici o analiza;avantajele insirate sunt ca programul usl=din burta;
  o tin pe a mea: nu se poate -cel putin acum;ce se poate : rambursarea prompta a tva cind ai de recuperat si ar fi o gura mare de oxigen pentru imm-uri care fac export

  intamplator

  23/02/2012 at 12:08 pm

  • @intimplator,
   celelalte tari enumerate de bursa.ro cum de pot? facind abstractie ca (si) in acest domeniu sint (net) superiori noua..
   este vorba, totusi, de Austria, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Suedia, Slovenia, Estonia, acolo se poate, la noi nu?
   🙂

   skorpion

   23/02/2012 at 12:17 pm

 25. cedric,

  f. rar un articol corect si echidistant in ZIARE, mai toate
  sunt tendentzioase, veninoase si incorecte.

  theo- nona

  23/02/2012 at 12:16 pm

 26. Cica Ponta a tinut o prelegere la Atlantic Council. Astia la Atlantic Council au o sectiune care se numeste „Patriciu Eurasia Center”. Si da, Patriciu vine de la Dinu Patriciu. Carevasazica, Ponta a facut o excursie in America sa tina o lectie la sectiunea sponzorizata de Dinu Patriciu?

  Aha

  23/02/2012 at 12:20 pm

 27. @Aha,
  ca sa-l puna pe jaratic pe Basescu
  :mrgreen:

  skorpion

  23/02/2012 at 12:20 pm

 28. Iata niste inregistrari inedite cu impresiile de calatorie in State, obtinute pe surse, de la repetitiile in vederea iesirii pe sticla a lui Tonta, la antena motanului Felix:

  luminita

  23/02/2012 at 12:22 pm

 29. nu tzi se pare cä mafiotzii fac jocuri de imagine, dar mint de sting

  deci nu ambasadorul a fäcut aranjamente, ci cu penalul mafiot päturici
  cred cä presedintele stia de aranjamentele escrocilor mafiotzi ; ce aveau
  cu totul alte scopuri.
  chestia cu vizita aranjatä cu Ambasada Americanä, a fost fatzadä.

  theo- nona

  23/02/2012 at 12:26 pm

 30. luminitza,
  F: drägutze piscute, potzi gäsii in fiecare din ele, un personaj
  din USL; chiar se potrvesc.:

  theo- nona

  23/02/2012 at 12:30 pm

 31. penalu dinu Päturici ; trebuie sä ajungä dupä gratii.

  dar cine le-a plätit , vizita scäläbäiatzilor mincinosi din PSD:?

  theo- nona

  23/02/2012 at 12:33 pm

 32. Buna ziua
  Legat de TVA si Italia 🙂
  Restantele statului italian in rambursarea TVA se afla intre 40-50 MILIARDE EURO .
  Restul arieratelor insumeaza un alt mizilic de cam 80-90 miliarde euro . Optimist .
  Personal am primit luna trecuta o rambursare de la stat de lejer sub 200 euro . Taxe platite in plus in 2009 . Unica data cind am primit o rambursare in 22 de ani si culmea , dupa 3 ani de la plata cifrei in plus de catre mine . 🙂
  Pentru a lamurii mai bine si in alte domenii italiane , statul plateste facturile din sanatate cu o medie de intirziere de 340 zile . In Sicilia si Campania , recordul este de 740 zile medie intirziere .
  De mentionat ca furnizorul servicilor respective sint obligati prin lege sa verse lunar sau trimestral TVA (care oricum nu a fost incasat ) dar sa si platesca impozitele eferente pe cifre inca non incasate .
  Un cerc vicios , mai gros decit cel romanesc si tot datorita unor probleme egale . Enumar : lipsa de eficienta a sistemului + nevoia de a maslui cumva bugetele nationale ca sa iasa bine la controale internationale .

  Ștefan A.

  23/02/2012 at 12:34 pm

 33. Este clar ca Ponta care ar fi fost falimentar daca mergea pe cont propriu si pe lobby-ul lui Hrebe in SUA, a apelat la Ambasada, iar ambasada l-a trimis unde era locul lui la debriefing 🙂 🙂 ca la carantina
  Iar acum ca scuza spune: M-am dus unde m-a trimis Ambasada (ca daca era de capul lui il intilneau toti marii presedinti ai sua, plus actorii care i-au interpretat in filme ) 🙂

 34. http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/dinel-staicu-a-scapat-de-condamnarea-de-7-ani-de-inchisoare-254663.html

  Condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare , reuseste sa scape de pedeapsa dupa schimbarea numelui si un nou proces . Daca asta e justitie , trebuie rescrise toate tratatele de drept de pe planeta asta . 😦

  Ștefan A.

  23/02/2012 at 12:52 pm

  • salut,
   bataie de joc!!!!

   huniad

   23/02/2012 at 1:18 pm

   • Adica daca a schimbat numele si nu mai e acelasi de condamnat definitiv , noul nume e mai presus de persoana si ca atare e inocent ? Ca o justitie judeca buletinul si nu persoana , nu am habar sa existe pe planeta asta . 😦
    In alta ordine de idei , daca o condamnare definitiva poate fi anulata e exact ca „condamnare pe viata” dar care in codul penal e clar specificat ca e de maxim 30 de ani . 🙂
    Haosul e total dar si bataia de joc a ajuns la culmi inimaginabile unei minti normale . 😦

    Ștefan A.

    23/02/2012 at 1:40 pm

    • Implicatiile acestei decizii sun ingrozitoare. Nici macar Franz Kafka nu putea descrie ceva mai absurd!

     huniad

     23/02/2012 at 1:43 pm

  • Au spus ca deja fusese judecat in acea speta cu verdict irevocabil si definitiv si nu mai putea fi din nou judecat. Daca e asa sunt tot efecte ale SISTEMULUI.
   Poate ati observat ca Dinel rimeaza cu Sandel. Mai ales in Imparatia Hotilor Craiova.

   ribelalu

   23/02/2012 at 1:47 pm

 35. huniad,

  cum sä ai respect pt. asa o Justitzie?????

  este mafia clanurilor cu cea a judecätorilor

  rusine justitziei romane!!!!!!!!!!!

  theo- nona

  23/02/2012 at 1:21 pm

 36. si mincinosul de patriciu, s-a dat de gol, a mintzit in
  mai multe raduri, nu se amestecä in politicä.
  este inplicat ca interlopii si mafiotzii.

  Dinu Patrciu este un mincinos; sä-tzi fie rusine Patriciu ?

  theo- nona

  23/02/2012 at 1:26 pm

 37. Curtea de Apel Bucuresti nu e tot aia care l-a eliberat si pe Vantu pe motiv ca nu a furat 80 de milioane cum au zis procurorii, ci numai 79 de milioane?

  Aha

  23/02/2012 at 1:29 pm

 38. totzi sunt la fel,

  magistratzi coruptzi.

  theo- nona

  23/02/2012 at 1:36 pm

  • Asta in nici un caz!
   Generalizare nu poate fi nici corecta si nici adevarata!

   huniad

   23/02/2012 at 1:39 pm

 39. de acord, aproape totzi.

  theo- nona

  23/02/2012 at 1:45 pm

 40. Se pare ca raspopitul Gadea si-a epuizat deja putirintzele de moderator la coada motanului Felix si se cere afara.
  CNA-ul ar trebui sa ii suspende mizeria de emisiune „Scursura Zilei”.
  http://www.adevarul.ro/actualitate/Injurii_la_-Sinteza_Zilei-_Gadea_l-a_facut_nesimtit_si_dobitoc_pe_seful_CNAS_0_651534856.html

  luminita

  23/02/2012 at 1:47 pm

 41. ce asteaptä sä-i inchidä emisiunea???????

  theo- nona

  23/02/2012 at 1:53 pm

  • CNA e truo si suflet alaturi de USL. ii vor dojeni doar si apoi va fi liber sa improaste cu … din nou pe toti dusmanii varanului Voiculescu

   Valentin

   23/02/2012 at 2:01 pm

 42. apropo de dinel staicu.

  presupun ca
  locul nasterii, data nasterii si CNP (unde apare inca o data data nasterii) si sexul (sau si l-a preschimbat si pe asta?)

  au ramas neschimbate!

  si atunci?
  sa-l rejudece cu celeritate si sa-l pedepseasca pe noul dinel staicu si pentru faptul ca fugind de justitie numai sexul nu si l-a schimbat, asa ar fi avut acum un sot si nu o sotie,

  ce jigodie abjecta!

  skorpion

  23/02/2012 at 2:02 pm

 43. Va mai aduceti aminte motivul pentru carea fost debarcat Geoana? Vizita din America. Hai sa comparam ce au facut, cu cine s-au intalnit si la ce televiziuni au vorbit Geoana si Ponta.
  Ponta a publicat azi o lista cu personaje de rangul 3.
  Geoana a vorbit la canalul Fox, Ponta la televiziunea locala romaneasca cu circuit inchis.
  Geoana s-a intalnit cu Ellen Tauscher, Subsecretar de Stat pentru Controlul Armamentelor si Securitate Internationala (nu cu asistent de adjunct de…), cu senatorul Harry Reid, liderul majoritatii democrate din Senat, cu senatorul republican John McCain fost candidat republican la Casa Alba, cu Mitt Romney, fost Guvernator republican de Massachuttes si inscris in cursa pentru Casa Alba atat in 2008 cat si pentru 2012 samd.
  Vorba raposatului Toma Caragiu: „avantaj el…c-asa-i in tenis”

  ribelalu

  23/02/2012 at 2:05 pm

  • Buna comparatia.

   luminita

   23/02/2012 at 2:07 pm

 44. Cititi ce zice domnul Isarescu aici :

  http://www.adevarul.ro/financiar/mugur_isarescu-guvernatorul_BNR-BNR-bursa-romania-economie-dezvoltare-sistem_fiscal-evaziune_fiscala_0_651535107.html

  Legati acesta declaratie de ordinul dat fiscului de noul prim ministru de a stringe in 60 de zile intrari noi fiscale cu echivalentul a 1,5 % PIB prin lupta impotriva evaziunii.
  Acum , fara sa fiu acuzat ca sint gica contra mereu , din cele doua declaratii rezulta ca unu din cei doi e habarnist.
  Fiecare cu concluzile lui . 🙂

  Ștefan A.

  23/02/2012 at 2:09 pm

  • Mie nu-mi rezulta ca unul din cei doi ar fi habarnist,
   imi rezulta ca sistemul fiscal este prost si trebuie modificat.
   Decat sa stai la panda dupa evazionisti mai bine relaxezi fiscalitatea si nu vor mai evaziona atatia.

   luminita

   23/02/2012 at 2:21 pm

 45. Despre plata Tva la incasarea facturilor: ar fi excelent – dar nu si posibil. 🙂
  Mie – care platesc o gramada de Tva lunar – mi-ar placea la nebunie asta – dar asta ar insemna sa aruncam intr-un fel asupra statului neputinta unora de a-si incasa facturile la timp de la clienti. Multi spun „ce greu e, in Romania nu se plateste!”. Am si eu micile mele tepe – dar totusi ce este atat de greu sa il verifici pe cel caruia ii dai marfa, comportamentul sau in timp, si sa ii soliciti cec-uri sau Bo-uri pentru facturi? Daca a fost vreodata in Cip la revedere, marfa doar cu banii jos! daca e client firma noua la revedere, banii jos! Nu vrea? Sa-i traga teapa altuia! Sa vinzi doar ca sa sa livrezi si apoi sa plangi dupa bani este usor. Dar de ce sa plangem si noi (presupunand bineinteles ca Tva-ul incasat de stat s-ar duce unde trebuie in investitii etc. si nu prin buzunarele unora). Asadar in tarile enumerate este posibil fiindca acolo daca ai intarziat cu platile nu mai vezi marfa de la nimeni niciodata – pe cand la noi teparii „sar” din furnizor in furnizor ca albinele din floare-n floare, parca abia asteapta unii sa ia teapa.
  Asadar concluzia mea este ca n-ar fi rau dar de fapt ar fi rau, pun pariu ca ne-palata Tva-ului s-ar muta dintr-o firma intr-alta la nesfarsit si statul nu va mai incasa neam!

  victor.vb2

  23/02/2012 at 2:28 pm

 46. Referitor la articolul cu Dinel Staicu/Nutu pe care ni-l semnaleaza cu deosebita minie proletara @ Stefan A., trebuie sa recunosc: ce a reusit in 10 ani de avint revolutionar nu desfac urmasii nici in zeci de ani.
  Stefan A.,
  imi pari o @ Loda mult evoluata. Asta-i tara pe care ai edificat-o 10 ani spre cele mai inalte culmi, iar cind ti-ai dat seama ca ai dat-o in bara ori ca nu esti rasplatit, ca Nistorescu ori Mungiu, ai sters-o pe Turnul din Pisa pentru a ne tine lectii de democratie invatatye la invatamintul politic 😉

  victor L

  23/02/2012 at 2:32 pm

  • Victor,
   Nu crezi ca ar fi fost mult mai bine sa nu faci comparatii cu alti comentatori? Sau poate eu gresesc! Se vorbea mai devreme de Antena 3 – Ceea ce ai scris este un clar ba-pe’a-mati. Mare pacat iti faci tie si acestui blog!

   huniad

   23/02/2012 at 2:49 pm

  • victoras :
   poti sa ma lasi in face ,asa ,,involuata” cum sunt ?

   Loda

   23/02/2012 at 3:57 pm

   • in pace, desigur, nu in ,,face”

    Loda

    23/02/2012 at 3:58 pm

 47. @huniad, dar trebuie sa mai spunem si adevarul, nu?
  ca unii te troznesc, tu taci din gura, apoi iarasi si iarasi pina ce esti k.o.
  ma refer la modul general, nu la tine m-am referit.

  skorpion

  23/02/2012 at 2:53 pm

  • Skorpi, as fi preferat o formulare mai decenta si din partea lui Victor la fel cum as fi preferat mai putina educatie politica din partea lui Stefan care a avut marele noroc sa se lumineze intr-o suiblima tara a dreptatii numita Italia!

   huniad

   23/02/2012 at 2:59 pm

 48. @ huniad,
  pina nu imi interzici comentariile e bine; morala ta e ca apa sfintita.
  Cind ai dubii „sau poate eu gresesc?” trebuie sa te anunt ca nu stiu ce este Antena 3.
  Iar minciuna cu „ba-pe’a-mati” pastreaz-o pentru tine, eu n-o servesc.

  victor L

  23/02/2012 at 3:00 pm

 49. Salut la toata lumea!

  Nu am nici o sansa sa intru pe blog la ora cand intru fara un sacandal?
  Chiar in fiecare dimineata?

  Huniad multumesc, Celorlalti ca la box – Break!

  Theophyle

  23/02/2012 at 3:01 pm

 50. salut Theophyle,
  ma repet: pina n-o sa-mi interzici intrarea pe blog n-o sa admit celor catarati pe Statuia Libertatii, Turnul Eifel ori Turnul din Pisa sa tot dea lectii de democratie cind ei au lasat tara in paragina si acum rid.
  Asta e tara pe care au edificat-o in tineretea lor comunista.
  Nu este scandal, ci o realitate dureroasa. Daca nu place, trebuie s-o spun ca nu ma simt singurul vinovat de ea si, ca atare, nu admit sa tot fiu aratat cu degetul: „uite, ma, ce-i la voi” 😉
  In rest, sanatate.

  victor L

  23/02/2012 at 3:14 pm

  • Al naibi poveste!
   Nu, victor eu sunt vinovat – ca nu pot fi 22 de ore pe zi pe blog! Cam atat pe blogul asta sunt postate comentarii zilnic. Stiu ca de multe ori lucrurile se incing si parerile sunt divergente – mai numarati si voi pana la 10 😉 Tu chiar crezi ca eu nu inghit in sec una da una nu 😦

   Theophyle

   23/02/2012 at 3:20 pm

   • Theophyle, nu pune la inima.
    Lumea e civilizata aici si chiar daca spiritele se mai incing discutia nu degenereaza. Se mai contreaza lumea, se mai supara cate unul, ii trece, dispare o vreme, apare din nou, e normal.

    Valentin

    23/02/2012 at 3:25 pm

   • 😀

    ribelalu

    23/02/2012 at 3:27 pm

 51. sä-l sfätuim pe bonbonel, sä-si schimbe sexul si numele,
  asa scapä de inchisoare. n-o sä-i fie greu.

  theo- nona

  23/02/2012 at 3:28 pm

 52. theo,
  nu te necäji, este ca acasä, fiecare isi spune pärerea,
  poate chiar din inimä si nu rea vointzä.sigur e stresant
  pt. tine, dar victor L, si altzii chiar iubesc romania.

  theo- nona

  23/02/2012 at 3:32 pm

 53. Buna ziua iarasi 🙂
  Intrucat vad ca s-au incins spiritele, am citit mai cu atentie vestea despre achitarea lui Stanciu/Nutu.
  Eu cred ca este iarasi (si din pacate iarasi) un viciu de procedura, pentru care trebuie sa raspunda cineva (sper ca putin mai devreme de pastele cailor) 👿 ,ori pur si simplu este vorba de procese diferite.
  Am inteles ca individul a avut la Craiova o acuzatie referitor la manariile cu BIR-ul. La aia au dat procurorii NUP. Apoi cineva a facut plangere impotriva NUP-ului si plangerea a fost respinsa. Not guilty – la pangerea aia penala.
  Apoi tot privitor la manariile cu BIR-ul, a mai fost judecat odata la Bucuresti. Aici a primit niste ani de mititica care prin reducere au ajuns la 7.
  Ei, daca acest al doilea proces, are la baza tot plangerea de la Craiova, atunci procurorii au o mare problema de competenta, pentru ca este adevarat ca se aplica puterea lucrului judecat.
  Daca la baza actiunii procurorilor, nu sta acea plangere, atunci sandeii ultimi, care fortat au conjugarea cele doua spete, au o problema grava.
  Asa ca la problema, ori procurorii au fost incompetenti, ori judecatorii, ori (ca sa nu suparam pe nimeni), ambii…

  DanSu

  23/02/2012 at 3:34 pm

  • Fara sa exclud insa nici posibilitatea ca ziaristii nu au inteles exact problema si au prezentat-o in stil kafka-ian 🙂 .
   Din cate am inteles eu, domnul Stanciu/Nuta – este oricum la mititica pentru alte potlogarii… Sa stea sanatos acolo si sa-si indeplineasca pedepsa 😈

   DanSu

   23/02/2012 at 3:38 pm

 54. Salut prieteni
  Ati observat ca Animalus Politikus Traian Basesco tace ca purcelul in kukuruz. ?
  Asta e bine. Inseamna ca treburile merg conform planului incit nu e necesar sa iasa la bataie !
  Sa apreciem asta
  🙂 🙂

  Un tanar de stanga

  23/02/2012 at 3:36 pm

  • mai bn ca tace .nu de alta dar poate suna vreun secretar de stat sa i spuna ghicitori la tv :))

   zigzag

   23/02/2012 at 3:42 pm

   • Vai de capul nostru
    Cu smekeria aia a lui Arafat am ramas fara legea sanatatii care oricit de proasta ar fi fost era mai buna decit niciuna.
    Cred ca si lui Arafat ii pare rau de asta.
    Cind va veni USL la guvernare vom avea o lege a sanatatii cam ca in Kazahstan.
    Dar asta este … daca suntem bizoni…

    Un tanar de stanga

    23/02/2012 at 3:46 pm

    • Stiu ca spusese cineva cum ca a fost o incurcatura cu un raport ce trebuia sa-i parvina, dar impingatorul de hartii de serviciu a dat rateu (si intrebarea se punea daca intentionat).

     EuCuMine

     23/02/2012 at 6:23 pm

 55. @ all
  In Romania nu va fi niciodata posibila o rambursare de TVA la momentul platii :
  -pentru ca nu vor trepadusii din sistem In orasul meu meu se taraie de mult timp un caz in care ,,paguba” ( repet, un singur caz) este de 117.769.671,97 lei noi ( ~30 miliioane euroi ) la nivelul anului 2000. Alfel, doamna de la un ghiseu oarecare , la un fisc oarecare, nu va mai trebui ca din salariul de 950 de lei sa cotizeze ( in plic ) la sefi 1000 de lei si sa primeasca (tot in plic, dar altul ) lunar de nu stie unde 3000-4000.
  -pentru ca in domeniile unde se invart bani managerii si-au dat seama ca trebuie sa se ocupe de firma lor nu de finantarea clientilor. Pentru asta exista banci. Nu le usor nici ,,clientilor” ( Sigur, cu troale la primele discutii, cu absolvente de SNSPA mai incolo, mai departe cu destepti mai batrani care au apucat ISE-uri la FF, bineinteles la agrara, da’ oricum ar fi exista o sansa )
  * Ca nu e usor stiu. Acum o saptamana., incercam sa propun unui sef de sucursala bancara ( fost elev la seral al lu’ cu taica-meu) despre o posibilitate de finantare pentru niste produse din fibre tip aramide ranforsate cu rasini epoxidice care ar fi fost taman bune pentru Ford Craiova. Raspunsul? Auzi ma, pari baiat destept- de ce nu te apuci de industria otomotiv?

  Crisbear

  23/02/2012 at 3:40 pm

 56. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Daca nu v-ati plictisit de Japonia, un nou episod:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/02/23/pictura-asiatica-japonia-4/ 🙂

  desydemeter

  23/02/2012 at 3:48 pm

 57. Mihai Razvan Ungureanu: Incep sa cred ca reforma in Politie nu a fost niciodata inceputa. Ma voi implica personal in schimbari
  Bravo MRU ! Ai prins spilul.
  Poporul roman feminoid va iubi asta ! Ii plac conducatorii fermi care te privesc in ochi si dau raspunsuri scurte. 🙂

  Un tanar de stanga

  23/02/2012 at 3:54 pm

  • Misto: „Aceleasi aparate de zbor rusesti au alertat si fortele aeriene turce, care au ridicat de la sol doua aparate de lupta F-16 pentru a le escorta.”

   Noi ar trebui sa ridicam 20 pensionari in zbor vertical, fiindca atunci cind Base a spus ca ar trebui sa avem si noi niste Feuri au sarit toti ca mai bine sa marim pensiile 🙂

   Un tanar de stanga

   23/02/2012 at 4:16 pm

 58. O buna zi pentru toti 🙂
  postare noua!

  Theophyle

  23/02/2012 at 4:18 pm


Comentariile sunt închise.