Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Politeia: un raspuns

Astazi am primit vizita  in scris a dlui Stefan Vlaston la un articol publicat de noi acum trei zile, in care ne-am scris opiniile in legatura cu felul in care vedem noi situatia. Personal nu stiu cum sa interpretez aceasta vizita tarzie. Avand in vedere ca dl Vlaston este un oficial al Noii Republici, adica Vice Presedintele ei, consider ca trebuie sa primeasca un raspuns oficial de la noi.   Avem intr-un fel sau altul conflict de opinii – dl Vlaston a fost un Taricenist convins, noi l-am sustinut pe Presedintele Basescu. Noi am ramas fideli convingerilor noastre. Sper ca dl Vlaston intelege ca Guvernul  galben-rosu al lui Tariceanu a fost unul dintre cele mai proaste guverne pe care le-a avut Romania.  Sper ca dl Vlaston stie deja acest lucru.

Noi nu am dojenit pe nimeni asa cum a incercat dl Vlaston sa ne dojeneasca, nici nu ne-am scris parerile pe blogul domniei sale, desi avem multe de spus si le vom spune mai jos. Daca dl Vlaston ne vorbeste despre ceea ce trebuie noi sa facem trebuie sa-l intreb – dar dumneavoastra ce ati facut? Politeia a adus prin Timis in primele zilei ale NR cateva sute de adeziuni. Dupa aceea i-am trimis direct. Avem lista a 986 de membri sau sutinatori inregistrati  ai miscarii, care au aderat prin noi si pentru ca noi am girat miscarea. Listele sunt la noi. Am semnat si am trimis semnaturi pentru transformarea NR in partid (cifra este exacta la data de 4 februarie) de 812 semnatari. Despre banii care au fost donati de membri nostri sau de cei pe care i-am rugat sa doneze, chiar nu-i frumos sa vorbim, dar si aici avem lista.   Deci cu dojenelile nu merge stimate dle Vlaston!  Daca cineva v-a trimis sa ne “dati cu flit” sa stiti ca asta chiar nu o accept. Daca dl Neamtu are ceva de spus astept vorbele in particular  sau pe blog.  De mentionat ca nici eu si nici @Cetatean nu ne dorim un rol executiv de nici un fel  in NR.

De aici incolo aveti si ceea ce noi credem ca trebuia sa faceti si nu ati facut.   @ Theophyle.

Dincolo de aceasta sustinere ferma pe care Politeia o acorda Noii Republici, este necesara o precizare:  comunitatea Politeia are serioase rezerve privind modul in care Noua Republica a inteles sa lucreze si sa finalizeze un document numit „Manual de Comunicare”.

Acest document este cunoscut de catre unii membri ai comunitatii Politeia inca de la inceputul lunii ianuarie 2012. La fel ca in ziua aparitiei Noii Republici, cind Politeia a adnotat juvenilul, dar credibilul „Manual de lupta”, au fost facute amendamentele considerate de cuviinta, asteptandu-se apoi cu multa rabdare ca Noua Republica sa finalizeze si sa publice Manualul de Comunicare.

Politeia stie ca Noua Republica l-a insarcinat pe Stefan Vlaston, vicepresedinte, sa se ocupe de colectarea propunerilor filialelor şi de supravegherea procesului de redactare a unei forme finale. .

Suntem in data de 17 februarie 2012, a trecut mai bine de o luna de cind unii membri ai Politeia au luat cunostinta de cele 35 de pagini ale Manualului.

Domnul Stefan Vlaston a scris intre timp nenumarate articole pe Contributors, iar de fiecare data cind Politeia a contactat Noua Republica pe subiectul Manualului de Comunicare, a fost asigurata de prietenii din NR ca „se lucreaza inca” la diverse capitole (ultimul capitol la care se lucra era Fiscalitatea).

Politeia a luat decizia de a NU publica Manualul (in varianta din ianuarie, plus adnotarile) sperand ca domnul Stefan Vlaston isi va lua intr-un final  misiunea in serios si va reusi sa finalizeze documentul, intrucat este absolut imperativ ca NR sa livreze si un document programatic, in afara de cele trei documente juvenile scoase in octombrie 2011.

Totusi, aceasta decizie de a nu publica Manualul de Comunicare este pe punctul de a fi schimbata, mai ales dupa luarile de pozitie ale domnului Stefan Vlaston, care persista in a urma o cale politica ce face rau NR.

Sa o spunem pe sleau:  dupa articolul „Traian Băsescu vs. Procurori. Cine are dreptate?” (Contributors, 22 decembrire 2011)in care Sefan Vlaston avansa supozitii personale care puteau fi lesne confundate cu pozitia institutionala a NR („Şi atunci, care să fi fost motivaţia preşedintelui când s-a luat de procurori? Suspectez o presiune teribilă din partea PDL. Cum, în ţara mea, şi cu partidul meu aflat la putere, să fim târâţi cu cătuşe la mâini, prin faţa camerelor TV? Le-aţi dat frâu liber procurorilor, şi aceştia nu mai au niciu-un Zeus? Ştiaţi de la servicii, de ancheta împotriva lui Apostu şi nu ne-aţi avertizat?”), si dupa alte articole in acelasi ton, care lasau sa se inteleaga ca Presedintele Traian Basescu este strans cu usa de catre PDL („Ultima întâmplare, revocarea ministrului Teodor Baconschi, închide demonstraţia unei situaţii intuite deja de mulţi: preşedintele Traian Băsescu nu mai are niciun cuvânt  de spus în faţa baronilor PDL”, articolul „Preşedintele Traian Băsescu, prizonierul baronilor PDL”, (Contributors, 25 ianuarie 2012) trei sondaje facute de Politeia  arata ca intentia de vot a electoratului potential al NR a scazut in mod serios. Din decembrie, trendul NR este in scadere.

Intrucat NR nu a adoptat vreo pozitie institutionala fata de diferite evenimente politice petrecute din decembrie pina in ianuarie, iar primele comunicate de presa elaborate in februarie au avut inerentele stangacii, in mentalul electoratului, Stefan Vlaston, foarte activ datorita situatiei socio-profesionale (pensionat) este vazut ca reprezentand cel mai adesea in presa pozitia Noii Republici.

Or, pozitia personala a lui Stefan Vlaston fata de Traian Basescu nu trebuie asimilata cu pozitia NR – lucru care din pacate s-a produs.

Ideea este simpla: comunicarea intitutionala a  NR (comunicate de presa, articole de fond asumate de NR, reactie politica rapida)  cu electoratul potential a fost asumata de cele mai multe ori de Stefan Vlaston.

Cat priveste actiunea politica, ea s-a concentrat mai mult aspra criticilor la adresa lui Traian Basescu si a PDL, in loc sa fie sanctionate fara mila, aproape in fecare zi, cu comunicate taioase,  aberatiile emise de USL.  Iar din decembrie NR se afla e panta descendenta.

Politeia asteapta ca domnul Stefan Vlaston si NR sa scoata cat mai rapid pe piata Manualul de Comunicare, altminteri o va face ea, indiferent de starea in care se afla acum Manualul. @ Cetatean.

173 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna seara tuturor!

  Voi astepta pina la inceputul saptaminii viitoare aparitia formei actuale a Manualului. Nu mai mult.
  Nu imi pasa cum arata acum, cite capitole mai trebuie scrise si care este procedura interna.

  Il voi publica asa cum il am eu, plus adnotarile mele. Altfel ne trezim ca dl Vlaston lucreaza la el pina in prag de alegeri parlamentare. Mai bine o barca solida decit un vapor cu gauri.

  Cetatean

  17/02/2012 at 8:50 pm

  • Buna seara, buna seara. Intr-adevar, citoyen, intarzie nepermis de mult. Si nu doar cu manualul de comunicare ci cu intreaga pregatire a alegerilor. Pana la ora asta trebuiau sa aiba deja 2-3 subiecte pe care sa inceapa sa le dezvolte. Iar delimitarea lor nu trebuia sa fie facuta fata de proiectul politic al lui Basescu, aici au gresit fatal, ci de actuala clasa politica in general, dominata de imbecili si escroci de la stanga la dreapta.

   clemycali

   17/02/2012 at 9:04 pm

   • Salut Clemy,
    deocamdata am fost noi pusi la colt pe coji de nuca. Vor vede intr-o luna, luna si jumatate cata dreptate avem noi in clipa cand legea electorala va fi schimbata. Istoria este plina de profeti izgoniti din orasele lor 😆

    Theophyle

    17/02/2012 at 9:06 pm

    • @ Theophyle, la cei aproape 1.000 de membri veniti de pe acest blog, mai adauga cateva sute de simpatizanti care nu au devenit activi dar s-ar fi activat in momentul concretizarii proiectului.

     Sorry, Buna seara!

     Blackman

     17/02/2012 at 11:28 pm

     • buna Seara 🙂
      Probabil – eu prefer sa vorbesc de cifrele la care am pe „lista”. Problema este ca trebuie trecut la ofensiva cu niste lucruri certe care din nefericire nu apar!

      Theophyle

      17/02/2012 at 11:31 pm

      • @ Theophyle, asa este! Cunosc zeci de persoane care asteapta ceva palpabil, nu doar o stare de spirit. Off topic, daca ai timp, sunt curios ce parere ai despre acest text: http://www.7est.ro/stiri/exclusiv/16229-primele-discursuri-ale-lui-mru-decriptate-de-doi-lingvisti-afla-cum-e-caracterizat-noul-premier.html

       Blackman

       17/02/2012 at 11:40 pm

       • Am citit.
        Metodologia lor nu este semiotica. Deci din punctul meu de vedere nu este acceptabila. Mi-a placut asta insa 🙂

        Mihai Razvan Ungureanu este primul iesean de dupa P.P. Carp, celebrul junimist si politician conservator, care a ajuns prim-ministru. Guvernul condus de P.P. Carp din care faceau parte Alexandru Marghiloman, Titu Maiorescu sau Barbu Delavrancea a rezistat aproape doi ani, intre 1910 si 1912.

        Theophyle

        17/02/2012 at 11:50 pm

    • salut theophyle. Cu mana proprie la adunarea NR de la Casa Studentilor i-am inmanat dlui Vlaston adeziunea si am facut imprudenta sa spun ca eu sunt „cinic”. N-am primit confirmarea adeziunii si nu figurez in vreun fel in NR. La aceeasi adunare am luat cuvantul si am aratat ca NR trebuie sa-si propuna un obiectiv electoral de UN MILION de voturi in 2012. NB. La aceeasi adunare am reintalnit cu placere colegi de facultate si colegi „doctrinari”. Constat ca toti s-au RACIT fata de ce se intampla in NR.

     cinic

     18/02/2012 at 11:10 am

  • 😀 si eu l-am citit, si am vazut adnotari ale unor baieti deosebiti din Cluj care sunt valabile. astept sa vad cam ce varza va executa domnul Vlaston – cam prea in varsta dupa gustul meu pentru a reprezenta noul din Noua Republica – nu din pozitia de vice-presedinte. precizez faptul ca nu fac discriminare de varsta – si pe mine ma consider in varsta datorita educatiei de care am beneficiat. oricata bunavointa am (si am) nu pot fi cu coronita la materialism dialectic-multilateral-dezvoltat si tot cu coronita la capitalism-de-cumetrie 😀
   reflexele raman.oameni ca si Vlaston (ca si mine, care nu am decat 50 de primaveri :D) trebuie sa ramana in linia de fundal – in statul major, la dat sfaturi tactive si strategice – in nici un caz in prima linie.

   Sare'n Ochi

   17/02/2012 at 9:11 pm

   • Nu varsta domnului Vlaston este o problema, in fond nici eu nu mai am 25 de ani, ci faptul ca se misca precum melcul. Sigur, latinii au inventat dictonul „Festina lente” dar cateodata trebuie sa bagi carbuni ca altfel ramai in starea de proiect.

    clemycali

    17/02/2012 at 9:18 pm

  • Am lucrat la acest manual din partea unei filiale.Am cateva adnotari la care parerea voastra ar fi pretioasa pentru mine si altii pe care ii cunosc.Daca imi dati voie,va pot trimite pe mail,la o adresa indicata de voi.Adresa mea de mail o stiti din log in.Multumesc.

   Cristi Buc

   17/02/2012 at 9:27 pm

 2. Buna seara, clemy.

  La ora actuala, NR nu are nici un document programatic serios scos pe piata, in strategia electorala se pare ca se bazeaza pe faptul ca actuala lege electorala va fi pastrata (ceea ce inseamna ca se bazeaza pe redistribuirea nationala), nu sunt identificati in constiinta electoratului cu citeva teme mari si late, in afara de Mihai Neamtu, cel mai cunoscut membru in presa este Stefan Vlaston, au lasat sa scapre o droaie de ocazii cind puteau marca puncte politice, comunicatele de presa au inceput sa fie elaborate tirziu si stingaci.

  Macro, sunt in scadere. Micro, sunt convins ca e o foiala incurajatoare.

  Insa macro, slab.

  Cetatean

  17/02/2012 at 9:08 pm

  • Citoyen, nu au nevoie de documente programatice. Oricum nu le citeste nimeni. Au nevoie de cateva subiecte, doua-trei, pe care sa le turuie pe intelesul electoratului pe cat mai multe voci posibile. Si chiar daca s-ar pastra actuala forma a legii electorale, ceea ce este intoielnic, am mari dubii ca ar reusi sa intre in Parlament prin redistribuirea nationala. Vizibilitata lor este prea mica ptr a obine un scor national care sa le permita asta. De o astfel de redistribuire ar beneficia PP al lui Dan Diaconescu sau Vadim, in nici un caz NR.

   clemycali

   17/02/2012 at 9:15 pm

   • clemy, ei au tinut sa redacteze un document programatic, de altfel bine scris.
    Insa intirzie nepersmis de mult, pina la punctul in care documentul devine nerelevant.

    In afara de asta, au trei probleme care necesita rezlvare urgenta:

    – definirea unei strategii electorale care sa NU se bazeze pe vreo redistribuire nationala, adica pe insumarea voturilor la nivel national. De chestia asta va profita PP, cu siguranta, nu NR.

    – identificarea unor mesaje politice tari, nu multe, citeva, pe care sa bata fierul pina iese scintei.

    – gasirea si a altor vectori de comunicare decit Mihai Neamtu. Altfel se lasa impresia ca e o miscare clasica: lider-locomotiva+vagoane.

    Cetatean

    17/02/2012 at 9:24 pm

    • Corect. Si ultimele doua puncte ar fi trebuit sa fie rezolvate pana acum ptr ca primul, strategia electorala, va fi mult mai greu de pus la punct.

     clemycali

     17/02/2012 at 9:27 pm

     • nu varsta, am si zis – educatia este problema si limitele acesteia. nu poti face rock’n roll cu oasele intepenite de reumatism (sunt rau, dar ma refer la osificarea gandirii exact in punctele in care ar trebui sa aiba flexibilitate maxima).

      Sare'n Ochi

      17/02/2012 at 9:30 pm

     • Eu m-am ocupat de asta in doua postari, cea din 1 februarie si cea din 12 februarie. Am tinut seama de deciziile CCR, care nu poate spune Parlamrentului cum sa voteze, insa poate spune ce NU accepta.

      CCR a trasat niste limite in cadrul carora vor evolua vitoarele dezbateri pe legea electorala.

      NR trebuie sa constientizeze aceste limite si sa isi faca o strategie electorala cit mai realista, nu chestii de genul „orice vot conteaza” valabile pe vremea listelor de partid, insa devenite caduce acum.

      Cetatean

      17/02/2012 at 9:31 pm

   • @clemy. OPERATIONAL WORD este „electorat”. Ne asteptam cumva ca electoratul sa fie format numai din doctori-docenti si daca se poate de la Harvard/Yale/Oxford???? Papasha Stalin spunea ca „..nu e necesar sa fie inteles programul partidului, ci doar sa se voteze pentru..”. NB. nu-l putem banui pe Winston Churchill de dragoste pt. STalin, dar a facut alianta cu el pana au scapat impreuna de Hitler (ba l-a convins si pe Roosevelt).

    cinic

    18/02/2012 at 11:17 am

  • Eu cred ca incurajatoare este, de fapt, tendinta macro: NR a ales pana acum sa fie micro, dar forfota adevarata este la nivel macro. In plus, directia macro este cea buna. Efectul bataii fluturilor de primavara asupra directiei in care creste iarba nu numai ca suna mai frumos decat efectul de balama folosit de gastile PNL si UDMR, dar este si mai util progresului.

   judex

   17/02/2012 at 9:30 pm

 3. Buna seara 🙂
  Nu stiu daca si eu sunt trecut intre cei 986/812 pentru ca nu am defilat cu adeziunile. Dar in mod cert, am aflat de NR de aici, am trimis adeziunea de aici (si apoi direct) si am semnat pentru infiintarea partidului tot in urma informatiilor de aici.

  DanSu

  17/02/2012 at 9:12 pm

  • Buna dan 🙂
   maine esti de serviciu dupa amiaza 😆

   Theophyle

   17/02/2012 at 9:24 pm

 4. si trebuie sa marturisesc ca habar nu am avut ca domnul Vlaston are „fonctie”. sunt mahnit!

  Sare'n Ochi

  17/02/2012 at 9:12 pm

  • Ti-am citit comunicatul de la Washington. Am ris de m-am prapadit. Acuma trebuie sa recunosc ca meritul apartine si vedetei Che Guevara pentru amplul material furnizat.

   Aha

   17/02/2012 at 9:19 pm

   • 😀 daca nu ar fi existat, Che Gargara trebuia inventat.

    Sare'n Ochi

    17/02/2012 at 9:28 pm

 5. Corect, de exemplu as fi fost curios sa vad ce parere are NR despre asa zisa „greva” parlamentara. E de acord, nu e, ce motivatie au, ar proceda la fel odata ajunsi partid si in parlament, ca tot e o miscare cu oameni noi, ceva planuri pentru respectul cetateanului care plateste acesti parlamentari au, etc? Analizele cu Basescu,-prizonierul baronilor PDL, nu au mare valoare adaugata (plus ca ultima schimbare de guvern arata cam in directia contrara) fiind facute simultan pe n-spe canale de televiziune. In schimb aud rar luari de pozitie despre aceasta greva.

  Aha

  17/02/2012 at 9:15 pm

  • Analiza cu Basescu-prizonierul baronilor a fost de o imbecilitate criminala. A jucat in mainile USL.

   clemycali

   17/02/2012 at 9:19 pm

   • aici exact mi-a pufnit mustarul avand in vedere ca am citit si toate canturile de slava pentru Tariceanu scrise de dl Vlaston!

    Theophyle

    17/02/2012 at 9:25 pm

   • Presedintele Romaniei este un actor politic ale caror actiuni politice sunt greu de interpretat daca nu le integrezi intr-un context larg. Cind scrii la repezeala, pui diagnostice gresite.

    Nu Presedintele trebuie sa fie obiectul preocuparilor NR; ce Dumnezeu, este front de lucru pe banda stinga, mama-mama!

    Cetatean

    17/02/2012 at 9:26 pm

    • ale „carui”.

     Cetatean

     17/02/2012 at 9:27 pm

    • Pai aici au gresit ptr ca s-au inscris pe un culoar care e deja ocupat pana la saturatie. Cine e convins ca „Basescu e un tiran” voteaza cu USL si nu poate fi convins sa adere la NR.

     clemycali

     17/02/2012 at 9:29 pm

     • 😀 eu sunt convins ca Basescu este un Tiran – dar este un tiran asa cum imi place (lasand la o parte caderile sale ca si parinte, frate si, sa zic asa, prieten) inca se tine de programul pentru care l-am votat. drept pentru care nu gust alegatiile USLinoase mai ales de la cei pe care-i creditez cu sustinere.

      Sare'n Ochi

      17/02/2012 at 9:34 pm

      • @sare: eu zic ca EBA a ajuns la PE din exact acelasi motiv ca si Macovei: protectie. In ambele cazuri, asimilarea protectiei cu nepotismul este gresita, desi acelasi om este, probabil, responsabil (considera ultimul cuvant ca fiind opusul lui <iresponsabil).

       judex

       17/02/2012 at 9:49 pm

       • cred ca exact acelasi lucru l-am spus si eu – in alte cuvinte (noi, inginerii, mai avem deficiente de exprimare :D)
        pentru mine Basescu este un om responsabil.

        Sare'n Ochi

        17/02/2012 at 9:55 pm

       • @ judex, cred ca gresesti in acest caz. Eu am adus 10 voturi pentru EBA si voi explica si de ce. Am luat listele la rans. La liberali, tocmai fusese scos Daianu. Erau Norica Nicolai si Adina Valean pe locuri eligibile. Pai, fiica e mai nepoata decat amanta?! Am spus „pas”. La PSD era bursucul Severin si nu era loc pentru stampila mea. Listele PDL nu m-au interesat pentru ca am considerat ca „se descurca ei”. La PRM era circul: Vadim+Becali. Logica mea a fost urmatoarea: decat Vadim, Valea, Nicolai sau Severin, mai bine EBA! Macar rad de mor urmatoarele 2-3 saptamani la A3 daca ajunge EBA in PE. Ei, pot sa spun ca rad si acum! Pe bune, am convins alte 9 persoane sa o voteze!

        Blackman

        17/02/2012 at 11:35 pm

    • Presedintele e singurul care in tara asta poate ridica sau cobori pe cine vrea el.Nu poti contesta asta.Pe autobanda e o regula-nu te pui cu diselu’ !

     Cristi Buc

     17/02/2012 at 9:33 pm

   • @clemy [ca sa nu folosesc alte expresii] Talibanismul dauneaza (mai ales) prietenilor.

    cinic

    18/02/2012 at 11:19 am

 6. se pare ca sunt tot mai multe fisuri in NR,de cateva luni urmaresc cu interes ce se intampla,si cum nu vad decat foarte putin ,inteleg mai greu.poate ma luminez pana la urma cu toate ca deja parerea mea aproape ca e formata.echipa pe care o vroiam noi la NR curata ,tanara, fara trecut compromitator, a aparut peste noapte in frunte cu MRU facuta de basescu si boc.acest lucru face misiunea NR foarte grea aproape imposibila.am cautat mult raspunsul la vorbele lui stoica (ca avem 7 ani) si l-am gasit odata cu investirea guvernului MRU.

  • Dan,
   trebuie de inteles ca MRU nu deranjaza NR daca lucrurile sunt tratate cum trebuie,. Noi am anticipat miscarea acum un an si jumatate si stiam ca o sa vina! NU DERANJEAZA!

   Theophyle

   17/02/2012 at 9:34 pm

  • Dane, era scris in stele, in basmele lui Lazaroiu si in toate cercetarile sociologice serioase ca singura sansa de a redresa increderea romanilor in politica si politicieni este aparitia unei garnituri tinere, scolite si fara radacini prin… alea vechi. Problema lui MRU si a tinerei sale garnituri este una singura: ca guvern nu existi fara sustinere parlamentara. Vor avea „libertatea” sa faca ce vor ei pana cand vor fi nevoiti sa apeleze la voturile colegilor din coalitie. Si acolo nu s-a schimbat nimic de la ultimele alegeri incoace. Ca sa treaca o lege a guvernului MRU vor trebui sa fie de acord aceiasi Blaga, Videanu, Berceanu, Oltean and so on. Multi au trecut de la stanga la dreapta pentru ca asa le-a cerut TB. Dar mintea lor a ramas tot pe stanga.
   S-a intinerit fatzada. Sa vedem cat tine machiajul.

   mishu jamie

   17/02/2012 at 10:04 pm

 7. nu ma bag, dar nu-i a buna ! partidul tinerei generatii ? de pensionari !?

  falcon

  17/02/2012 at 9:32 pm

  • Ia-o si tu pe medie de varsta….

   mishu jamie

   17/02/2012 at 9:56 pm

   • eu nu am probleme cu varsta ci cu reflexele pavloviene (la cei mai putin tineri) !

    falcon

    17/02/2012 at 10:46 pm

 8. Dane, nu sunt fisuri, insa uneori eu am impresia ca unii membri au acaparat discursul si actiunea politica NR, si, din nefericire, intr-un sens rau.

  Politeia a facut propuneri la modul cel mai decent. Domnul Vlaston a simtit nevoia sa treaca la alt nivel al dialogului NR-Politeia.

  Cetatean

  17/02/2012 at 9:34 pm

 9. NR trebuie sa aiba un impact in media. Ceva de tipul cu ardei-ul lui TB.
  Cum au zis atatia inaintea mea , inclusiv my self 🙂 , trebuie sa ai cateva directii de actiune, care sa arate unde te plasezi doctrinar. Odata stabilite directile de actiune trebuie cautate metode de a crea , cum zicea TDS, evenimente si vizibilitate. Aici la Politea cred ca se pot genera destule idei, (celebra furtuna de creere 🙂 ), care adaugate la ale lor sa se poata actiona.
  Cum a zis @cetatean legea electorala se va modifica. Deci scopul va fi altul. Cred ca acest lucru merita o analiza separata. Eu cred ca trebuie alese zone unde NR are sanse si lucrat in acele zone cu prioritate. Nu am citit manualul de comunicare, (se pare ca nu sunt meritos destul 🙂 ), dar am vazut ceva despre politica fiscala. Daca asta a impiedicat aparitia lui….

  eugeni

  17/02/2012 at 9:49 pm

  • eugeni
   esti meritos 🙂 NR l-au dorit secret.- for members only! O sa-l citesti in curand, sper!

   Theophyle

   17/02/2012 at 9:53 pm

   • mircea?….

    eugeni

    17/02/2012 at 9:58 pm

    • scuze, tocmai scriam un mail cu numele respectiv 🙂

     Theophyle

     17/02/2012 at 10:00 pm

  • legea electorala trebuie schimbata, fie si pt.ca colegiiile au fost croite EXCLUSIV de Hrebe si B.Olteanu cu ELIMINAREA PDL de la comisie.

   cinic

   18/02/2012 at 11:21 am

 10. eugeni, eu nu am cunoscut nimic pe politica fiscala, deci esti mai merituos ca mine 😉

  Cetatean

  17/02/2012 at 9:52 pm

  • Asta scria in post :),

   eugeni

   17/02/2012 at 9:57 pm

  • Mai mult, ca sa vezi ce meritos sunt, Teophyle ma confunda cu mircea. incep sa ma simt ca „cellophane man” din filmul Chicago 🙂 (Excelent film)

   eugeni

   17/02/2012 at 10:05 pm

   • hai ca m-am scuzat!

    Theophyle

    17/02/2012 at 10:07 pm

    • Sry, nu este nevoie de scuze, doamne fereste. este doar o gluma.

     eugeni

     17/02/2012 at 10:21 pm

 11. @City: Mi-e teama ca domniile voastre faceti aceeasi confuzie ca si dl. Vlaston: nu vorbeste si nu se cearta cu nimeni in numele NR, ci al sau personal. Mai nasol e cand semneaza comunicate, atunci… en fin. NU pot sa cred ca daca eu, sau Dan, avem un „conflict” cu un membru Politeia, acela va deveni un casus belli Politeia-NR. Va fi ceea ce este: un schimb de replici intre doua persoane pe un forum.

  mishu jamie

  17/02/2012 at 9:54 pm

  • mishule,
   Avem un mare narav – privim departe si vedem mai clar. Cunoaste lume si nu dorim decat binele fara sa gustam din bucate – simplu nu ne intereseaza. Am un respect si o incredere enorma in MN, el din nefericire probabil ne respecta mai putin Nu suntem trambitasi dar jucam intr-o liga mult superioara.!

   Theophyle

   17/02/2012 at 9:57 pm

   • buna ziua Theophyle. Istoricul (si nu numai) din tine poate confirma ca ideologul unui partid nu este [mai] niciodata si liderul sau „electoral” aka locomotiva electorala. MN este un excelent ideolog dar nu-l vad „isterizand” populatia din Sascut/Aiud/Strehai/Deta la vot.

    cinic

    18/02/2012 at 11:25 am

 12. Avind in vedere ca NR nu este inca un partid, iar cind va deveni, nu va avea forta financiara si logistica a partidelor actuale,toata actiunea politica trebuie sa plece de la urmatoarele date:

  – legea electorala va fi modificata. Sa nu ne lasam inselati de aparenta liniste pe tema asta. E liniste pentru ca inca PDL si UDMR inca nu s-au inteles.

  – vremea votului proportional si a scorului national s-a incheiat. Daca va exista vreo „redistribuire” sau vreun mecanism de „compensare”, acesta nu va functiona in favoarea partidelor, ci a candidatilor. CCR s-a opus inca din 2007 unei liste nationale nevotate.

  – exista colegii unde NR poate cistiga, daca stie sa gaseasca niste candidati credibili.

  Cetatean

  17/02/2012 at 9:58 pm

 13. Buna seara,
  Idei pertinente Thp., cu siguranta este mai mult decat un semnal de alarma pt. NR, care isi are izvoarele si in Politeia. Cred ca un dialog privat ar lamuri multe lucruri….vorba aceea „rufele murdare…” ca doar putem fi considerati o familie! Pana la urma tragem in aceeasi directie si trebuie sa ne intelegem. Come on, group hug 🙂

  ard

  17/02/2012 at 9:59 pm

  • ard 🙂
   nici o problema frate. Simplu nu vreau sa muncim ca naiba si sa fim pusi la colt pe coji de nuca!

   Theophyle

   17/02/2012 at 10:02 pm

 14. Duminica sera Turambar scote un sondaj, probabil interesant:

  http://turambarr.blogspot.com/2012/02/tease-me-baby-boc-boc-boc.html

  Theophyle

  17/02/2012 at 10:05 pm

 15. Vedeti in teasarul lui turambar ce lovitura a dat Base’ 🙂

  Theophyle

  17/02/2012 at 10:07 pm

  • Astept sa vad sondajul si pe urma imi voi da cu parerea. Dar strict personal, cred ca filmuletul de la Antena i-a imbunatatit in progresie geometrica imaginea lui Boc. In primul rand ptr ca nu s-a repezit sa urle ca i s-a incalcat dreptul la viata privata si ptr ca a refuzat cu demnitate sa se bage in capcana mocirlita pe care o intinsese Capatos. A picat in schimb in ea Crinel. Exemplificarea politica a vorbei ca nu e ptr cine se pregateste ci ptr cine se nimereste 🙂

   clemycali

   17/02/2012 at 10:12 pm

 16. Ced ca Boc a castigat foarte mult prin demisie. A facut-o cand expectanta era maxima. deci a facut ce dorea lumea.
  Apare reculul, ca la orice val. Oamenii s-ar putea sa il reconsidere.
  Daca alegerile locale vor fi in iunie, Boc este pe val. Clujenii se vor simti victimizati de catre „mitici”. Cred ca a castigat Clujul.

  eugeni

  17/02/2012 at 10:31 pm

 17. buna seara,
  asist cumva la un mini-razboi fratricid Politeia-NR?

  skorpion

  17/02/2012 at 10:38 pm

  • Buna skorpi 🙂
   Nu cred! Nu-mi place sa fiu pus pe coji de nuca – atat!

   Theophyle

   17/02/2012 at 10:39 pm

 18. Buna seara,
  Acum m-am intors de la o mica sedinta cu colegii din GIL local si fara sa stiu ce s-a intamplat aici, am discuta aceleasi lucruri: „Cat mai dureaza pana avem in fata un statut, un program, o strategie economica si una politica?” Nu poti cere semnaturi cetatenilor si sa inventezi strategii.

  P.S. Eu am ajuns in NR datorita acestui blog.

  ribelalu

  17/02/2012 at 10:48 pm

  • ribelalu salut 🙂
   Ca sa-u prafrazez pe baietii de la PDL, timpul trece pietrele raman!

   Theophyle

   17/02/2012 at 10:52 pm

 19. Buna seara,

  Nu stiu care este amploarea NR, eu am aflat despre ei de la voi si de pe inca 2 site-uri – Vala si Tog.
  Insuficient pentru un partid.
  Cat despre figurile care ii reprezinta – dl. Neamtu, despre care cu toata stima a trebuit sa fac sapaturi sa aflu mai multe.
  Nu stiu care e doctrina, care sunt masurile propuse (pe mine ma intereseaza in primul rand cele economice).
  Daca se doreste a fi vreo miscare elitista, mai bine nu se mai chinuie sa devina partid.

  finanteazi

  17/02/2012 at 10:50 pm

  • finanteazi salutv:)
   nu cred ca este scopul – pana la urma NR este o miscare de la firul ierbii. Problema este ca lucrurile merg mult prea greu si timpul nu joaca cu ei.

   Theophyle

   17/02/2012 at 10:54 pm

 20. Si nu cred ca va avea sanse vreun partid nou care se poztioneaza din start pro unul din cele deja existente. De asemenea, exista un pol puternic de critica a presedintelui Basescu, o voce in plus va trece neobservata.

  finanteazi

  17/02/2012 at 10:53 pm

  • exact asta spunem si noi! Baza lor electorala este pro Basescu anti PDL. vorbim deocamdata la pereti desi avem datele!

   Theophyle

   17/02/2012 at 10:55 pm

 21. Nu ma pricep la politica, insa am toata deschiderea pentru o formatiune noua. Am urmarit NR cu interes, insa nu a reusit sa ma convinga cu ceva (practic nici nu a existat un mesaj). Un partid care porneste prin sprijinirea unei singure figuri, indiferent cine ar fi aceasta, nu pare credibil.
  Sper ca nu e cu suparare. Sincer am urmait NR cu mai mult interes de cand am vazut-o promovata si la voi. Daca ar fi avut drept comunicate politice ceva de tipul comunicatelor comunitatii Politeia ar fi fost foarte bine, insa am vazut niste comunicate sovaielnice si contradictorii (imi amintesc unul in care ii mai dadeau si ei un sut in partea mediatizata dlui Boc).

  finanteazi

  17/02/2012 at 11:02 pm

  • Am incercat sa ajutam cat am putut. Probabil nu suficient. Nu cred ca putem face mai mult decat am facut, sper ca se vor aranja si au sa mearga lucrurile mai bine! Am inceput sa simtim ca deranjam… deci, chiar nu stiu 😦

   Theophyle

   17/02/2012 at 11:05 pm

  • @finantze: le mai aluneca unora condeiul aiurea, fii pe pace, media este excelenta. se mai trezesc unii vorbind :))

   mishu jamie

   17/02/2012 at 11:09 pm

   • Nu stiu ce sa spun, ei stiu mai bine.
    Uite, nu au reusit inca sa ma convinga, iar eu par in targetul NR.

    finanteazi

    17/02/2012 at 11:11 pm

   • mishule,
    vezi la ce ma refer?!

    Theophyle

    17/02/2012 at 11:11 pm

 22. Eu nu inteleg de ce exista si la NR tendinta asta de a critica puterea. NR trebuie sa-si faca cunoscute ideile, sa vina cu solutii concrete. Conferintele domnului Neamtu despre cei 7 pasi au avut rolul lor, a fost baza de lansare. Acum trebuie sa intre si altii la inaintare. Specialisti in domeniile lor. Sa iasa sa spuna clar: noi propunem asta, asta si asta. Masurile sunt necesare pentru acest motiv. Si vom realiza acest lucru in felul urmator. Impactul asupra populatiei va fi asta. Impactul asupra PIB va fi asta, si pentru buget va fi asta.

  ribelalu

  17/02/2012 at 11:06 pm

  • GIN-ul a organizat pana acum vreo conferinta de presa?

   ribelalu

   17/02/2012 at 11:08 pm

   • nu stiu 🙂 Noi am incropit programele si strategiile noastre pentru ei. Nimeni nu ne-a cerut nimic – mai mult decat atat chiar nu vad rostul 😦

    Theophyle

    17/02/2012 at 11:10 pm

   • @ribelalu :))
    din ce GIL esti?

    mishu jamie

    17/02/2012 at 11:15 pm

    • Ne-am cunoscut la Sibiu :)… de la Arges, eram cu Catalin Cozma

     ribelalu

     17/02/2012 at 11:24 pm

    • Si suntem „prieteni” bunicei pe feisbuc…ne intalnim des prin comentarii :))

     ribelalu

     17/02/2012 at 11:25 pm

  • exista aceasta tendinta de a critica puterea pentru ca nu toti membri NR sunt de dreapta,mai sunt si de stanga o spun cu parere de rau.

   • Dane,
    nu pot face o miscare de dreapta cu oameni de stanga. Asta au incercat si PDL si am vazut rezultatele!

    Theophyle

    17/02/2012 at 11:41 pm

  • multumesc, eu unul sunt de acord ca trebuie sa avem o atitudine pozitiva/constructiva nu sa ne comportam ca celelalte partide (cred ca avem targeturi diferite nu?) ai sintetizat bine aceste lucruri.

   maximus

   18/02/2012 at 3:31 pm

 23. cred ca de aici se trag toate balbele de la varf si binenteles lipsei de experenta.

 24. In caz ca exista si membrii de stanga atunci NR trebuie sa se pozitioneze clar. NR Nu poate exista o miscare de dreapta cu putin de stanga (din cand in cand vinerea de exemplu:) ). NR nu poate fi un partid catch all (parerea mea). Mai mult decat atat, NR s-a definit, in principiu , de dreapta. Balbele se datoreaza si faptului ca sunt tineri si/sau nu isi cumpara batranii potriviti.

  eugeni

  17/02/2012 at 11:47 pm

  • Pai asta spune Cetatean de la inceput!

   Theophyle

   17/02/2012 at 11:48 pm

   • Teophyle,

    Am zis-o si eu de am uitat de cate ori, de mi-a fost frica ca o sa fiu considerat anti NR. 😦

    eugeni

    17/02/2012 at 11:51 pm

    • eugeni 🙂
     zi omule ce ai pe inima!

     Theophyle

     17/02/2012 at 11:54 pm

  • Frate, eu pana acum n-am vazut colegi „de stanga”, si parol, am nas de copoi. De unde si povestea asta?

   mishu jamie

   17/02/2012 at 11:55 pm

   • Nici eu nu cred o clipa ca sunt membrii de stanga in NR. Exclus. Dar, fara indoiala NR a trecut printr-o perioada de „catch all”. Cu un mesaj general, deniferentiat. De aceea este posibil ca Dan Popa ot Brasov sa fi avut impresia asta.

    eugeni

    18/02/2012 at 12:00 am

    • Va trebui sa invatzam sa vorbim mai raspicat. Eu m-am saturat sa platesc taxe ca sa trandaveasca unii pe ajutoare sociale sau in Parlament.

     mishu jamie

     18/02/2012 at 12:02 am

    • se poate sa fie doar o impresie datorata mesajelor diferentiate.

 25. am fost o saptamana fara net – de fapt am citit zilnic, dar mi-e greu sa comentez de pe telefon…
  Cred ca NR pierde potentiali sustinatori cu fiecare care trece. eu sunt unul dintre ei – am trecut prin entuziasm (si sponsorizare), apoi o lunga perioada de asteptare sa apara ceva, ceva substantial, apoi curiozitate inversa (totusi au de gand sa vina cu ceva concret?) iar acum alunec spre indiferenta. dl. Vlaston mi-a ridicat doar semne de intrebare, nu e tocmai pe gustul meu – iar Mihai Neamtu fie e foarte obosit in uktimele cateva saptaani fie e foarte prost sfatuit, nu reuseste sa transmita clar in aparitiile de la yv care ii sunt convingerile, care e viziunea, se lasa ourtat in discutii sterpe cu diversii invitati si da impresia ca se va simti foarte bine in astfel de discutii. eu unul cred ca e nevoie de actiuni concrete – promovarea dreptei, asta cred ca asteapta o buna parte din platitorii de impozite si taxe din tara asta. si din pacate nu se vede nimic la NR in sensul asta.

  victor.vb2

  17/02/2012 at 11:49 pm

  • Victor,
   Pentru noi este aproape clar ca sunt niste probleme. Din nefericire stiu si de unde au aparut. Am trimis datele unde trebuiau trimise mai mult chiar nu am ce face decat sa mai astept putin!

   Theophyle

   17/02/2012 at 11:54 pm

 26. Am citit cu atentie, de mai multe ori, comentariul d-lui Vlaston. Ce mi-a ridicat mie semne de intrebare:
  1. Abordarea cinico-politicianista: Basescu mai aduce voturi? Daca nu, de ce sa-l sprijinim?
  2. Disponibilitatea de a discuta despre aspectele negative din mandatele lui Basescu pe un blog unde este sustinut TB;
  3. Folosirea limbajului de lemn: „interes national”, „linia directoare” s.a.m.d.;
  4. Separatismul declarat intre „noi, cei din NR” si alteritate.

  Blackman

  17/02/2012 at 11:52 pm

  • Blackman 🙂
   esti un om inteligent!!! Postarea noastra este exact din aceasta cauza. Crede-ma ca ne vom lupta la greu pentru ca noi STIM exact unde sunt voturile NR. Ei inca nu stiu!

   Theophyle

   18/02/2012 at 12:23 am

  • INTERESANT!
   foarte interesant…

   skorpion

   18/02/2012 at 12:45 am

   • tu ai fost primul care a reactionat, dupa tine a venit si huniad. Eram sigur ca ai inteles tendinta 😆

    Theophyle

    18/02/2012 at 12:48 am

 27. buna seara
  de acord cu finanteazi:
  am incercat sa conving citeva duzini din cei care ar trebui sa fie „target”-ul NR;dupa ce s-au uitat pe site au spus scurt ,clar:nu-mi spune nimic;potentialii aderenti/votanti ai NR sunt oameni ocupati pentru care chiar „time is money”;n-au timp de eseuri politice sau povesti;ei vor citeva idei clare ,ce se vrea si cum se propune a se realiza;cum s-a ajuns la asta nu-i intereseaza
  cea mai proasta idee posibila este ca NR sa se plaseze in zona de a critica pe ceilalti;NR trebuie sa faca abstractie de asta si sa propuna altceva,nu sa critice pe ceilalti;
  au fost mesajele alea care au fost;ba de critica ,ba de sustinere;solutii,macar schitate n-am vazut
  au trecut cam 4 luni de la lansare;inca totul se invirteste in jurul lui neamtu si probabil vlaston;chiar nu mai exista altii capabili?cum se invhiouie ca daca apar in septembrie vor fi votati in noiembrie
  altfel,am ceva nedumeriri:
  a.cum a ajuns dl vlaston un fel de presedinte executiv la NR?
  in afara de opinii pe contributors,ceva activitate care sa-l indreptateasca sa vorbeasca in numele NR?
  b. manualul de comunicare:din cit stiu eu pina acum e un fis;se vrea cumva sa fie platforma program?se vrea un ghid pentru a explicq platforma program?senzatia mea e ca nu se stie ce se vrea
  mai am eu si altele dar le voi discuta acolo saptamina viitoare;ca si @theophyle imi pot permite sa spun ce cred;nu sunt si nu voi fi membru NR

  intamplator

  17/02/2012 at 11:59 pm

  • intamplator,
   tu poti sa-ti permiti sa spui orice. Stiu exact cu cine stau de vorba – deci nici o problema. Sper sa ajung la modul convertirii daca lucririle se vor misca mai bine.

   Theophyle

   18/02/2012 at 12:03 am

   • @theophyle
    eu ma intorc acasa cu sansa pentru NR de a constitui o filiala in diaspora;(vezi ip-ul si stii unde)
    „copiii” astia de aici nu-i cistigi cu basme sau albe ca zapada;sunt ai naibii de pragmatici si in plus le pasa de tara si in plus de plus fiecare atras din dispora poate aduce si in tara cel putin 2 voturi(parintii care voteaza cum le spun copiii)
    m-au intrebat lucruri simple:ce sa le spun? se lucreaza la program,grass roots?se organizeaza;imi mai trebuia sa zic de vlaston ca ma luau la goana dupa ce le vindusem ” e partidul generatiei voastre”

    intamplator

    18/02/2012 at 12:11 am

    • exact asta!

     Theophyle

     18/02/2012 at 12:14 am

     • Nu mai este timp, asta nu inteleg unii oameni. Batalia a inceput nu stiu daca au o sansa – eu am vrut sa port batalia lor, pentru ei. Astazi am primit o palma. Nu voi astepta la inca una.

      Theophyle

      18/02/2012 at 12:16 am

 28. hm,hm,hm
  doi oameni care nu se cunosc-@victor vb2 si @intimplator scriu aceleasi lucruri in acelasi timp;si asta ar trebui sa dea de gindit

  intamplator

  18/02/2012 at 12:03 am

  • da intamplator, trebuie sa intelegi totusi ca este un inceput. Inca nu s-a facut plivitul. Cine stie poate la plivit vor cadea burienele sau plantele bune 😦 Se mai intampla.

   Theophyle

   18/02/2012 at 12:12 am

 29. Am scris si eu un comentariu care n-a aparut, probabil l-a „mancat” platforma. In mini-conflictul politeia-NR nu are de pierdut decat NR. Apoi, eu nu pricep un lucru. Daca PDL l-a tradat pe TB iar noi consideram ca TB a promovat idei reformatoare, nu e logic sa sustinem pozitia presedintelui? Ne intereseaza ratingul obtinut criticand lenjeria doamnei Udrea, sau punctam ferm si atunci cand e nevoie o opinie politica legata de stat si societate? Pe mine ma doare in cot ca Udrea umbla in roz, daca nu a bagat mana in buget.

  As propos, stiati ca CNADR a intervenit in Vrancea si Buzau cu autofreze din 1960 pentru ca Umbrarescu a fost depasit de situatie?

  Blackman

  18/02/2012 at 12:15 am

  • l-am recuperat 🙂

   Theophyle

   18/02/2012 at 12:18 am

  • Pai asta zicem noi!
   Nu nu am stiut! Marele Umbrarescu! 🙂

   Theophyle

   18/02/2012 at 12:19 am

   • Procedura e urmatoarea: DRDP organizeaza licitatii pentru intretinere si deszapezire. Pe Moldova, DRDP IAsi, a castigat Umbrarescu in urma cu 2-3 ani. Era previzibil, pentru ca are utilaje si nu-l putea concura decat Casuneanu 🙂
    Cand a dat zapada in Vrancea, Umbrarescu s-a declarat depasit si a cerut ajutor pentru DN-uri. DRDP Iasi a trimis utilaje din Botosani, Suceava, Neamt, Bacau si Iasi. Vreo 10 autofreze si pluguri. CNDAR n-a mai bagat bani in dotare pentru ca, nu-i asa, a facut licitatii si sunt prestatori de servicii. Asa s-a ajuns ca in VN sa actioneze autofreze CNADR marca ZIL, fabricate in 1960.
    Ce e mai grav e faptul ca nu s-au deszapezit DJ-urile, unde e afacerea lui Oprisan. Asa s-a ajuns la ce s-a vazut la TV.

    Blackman

    18/02/2012 at 12:29 am

    • Parerea mea ca subiectul este deja pentru procuratura!

     Theophyle

     18/02/2012 at 12:32 am

 30. Salut .

  Problemele NR nu cred ca sunt lipsa de documente , coerenta scazuta , pozitionare strategica .

  Cred ca mai degraba toate cele de mai sus vin dintr-un leadership deficitar . Si aici nu ma refer la Mihail Neamtu . Cred ca pe langa el nu au aparut inca destui oameni „adevarati” , cu experienta , cu viziune .
  Cati „CEO” prin companii private medii/mari sau antreprenori cu firme de 5-10 milioane pe an si 50-100 de angajati minim sunt in NR ? si mai ales in prima linie a NR ?

  Cu parere de rau dar cresterea organica a unei organizatii , pastrarea oamenilor ancorati si setati la obiective , stabilirea si urmarirea cu incapatanare zilnica a unor tinte de etapa , elaborarea unei viziuni , detectarea si corectarea rapida a unor devieri de la obiective si mesaj ……. toate astea e greu sa fie facute cu oameni ce au alta structura .

  Stiu , e o abordare poate cam corporatista . Dar inclusiv politica , organizatiile politice , strategia/pozitionarea politica se pot inspira cu succes (mai ales cand timpul e foarte scurt) din anumite astfel de metode .

  Documentele, coerenta mesajului , forma in care acesta e prezentat , timming-ul , pozitionarea si repozitionarea strategica vin de la sine daca organizatia beneficiaza de un leadership puternic . Si Mihail Neamtu nu cred ca poate face doar el fata unei astfel de nevoi … Mai ales ca organizatia creste din ce observ .

  Revenind de unde am plecat – cati oameni de un astfel de format (cel de mai sus) cunoasteti in NR ? Sunt si in „conducerea” centrala a NR ?

  grig

  18/02/2012 at 12:22 am

  • Salut grig 🙂
   nu stiu! Noi suntem numai sustinatori care ne-am asumat cateva sarcini pe care pana astazi le-am facut cu credinta si cu super profesionalism (sper). Astazi am fost admonestati in felul in care l-a depistat mai sus amicul @blackman. Eu cu activisti de partid oportiunisti nu mai am putere sa ma ocup si nici sa dialoghez..

   Theophyle

   18/02/2012 at 12:30 am

   • Nu sunt genul care sa ma excit dupa persoane …. chit ca e TB sau MRU sau altcineva . Iar dupa cei de pe la stanga nici atat ….n-am ce alege nici ca charisma nici ca mesaje sau actiuni benefice tarii .

    Rezultatele conteaza . Raportul pret/calitate 🙂 . TB a demonstrat ceva pana acum . Din pacate nu chiar tot la ce ne asteptam insa macar a dat dovada ca lupta . A mai dat si cu bata in balta uneori , eu asa consider . MRU momentan e doar un potential . Mult mai spalat decat aproape toti cei dinaintea sa (sa ne amintim ca l-am avut totusi ca si PM si pe Isarescu) . Revenind – inca n-a demomstrat nimic . Doar cateva vorbe apasate . Sa vedem rezultate .

    Eu nu sunt si n-am fost membru al vreunui partid . Pe mine cu greu ma prind in plasa jocurile de lumini si lasere , perdelele de fum , vorbele intoarse din condei ….. de galetile cu ulei si zahar nu mai amintesc ca n-are rost .

    E greu sa construiesti si sa cresti o organizatie … in care membri sa creada constant si care sa radieze incredere in electorat . Samanta a fost pusa , rasadul a crescut . Trebuie insa gradinari , ingrasaminte … poate si ceva ploaie din cer :)) …. Iar gradinaritul se face in fiecare zi . E complicat sa iasa ceva daca se face o zi da cinci nu , azi vine un gradinar , peste o saptamana un inginer …apoi isi mai da cu parerea si un profesor de matematica …. :))) … Iese o „varza” in loc de tomate …. sau stejar :)))

    grig

    18/02/2012 at 12:49 am

    • Grig, esti un realist pragmatic – super ok. Noi aici ne-am aciuit niste conservatori care inca visam la vremurile Junimii si a lui Petru Carp. Am scris exact de ce sunt conservator si ce cred eu ca trebuie unei tari ca Romania pe vremurile pe care le trecem.

     https://theophylepoliteia.wordpress.com/opiniile-politeia/de-ce-sunt-conservator/

     si aici

     http://theo-phyl-politea.blogspot.com/2010/01/conservatorismul-liberal.html

     Poate sunte visatori, poate suntem pragmatici …altfel. Stim insa cum sa o facem! Sigur!

     Theophyle

     18/02/2012 at 1:00 am

     • Theophile , mi-am luat rucsacul plin de realism pragmatic si am plonjat si eu nitel in idealism (ma mai hranesc din cand in cand cu posmagi din spinare sa nu uit ce gust are mancarea) . Am aderat la NR , am pus si inca pun si eu umarul cu tot ce pot …. semnaturi , promovare , diverse actiuni , ceva sprijin material modest . Asadar , incerc si eu ca si voi sau altii din tara sau din lume sa pun o picatura de apa la radacina :).

      grig

      18/02/2012 at 1:05 am

      • OK grig, atunci esti un visator pragmatic la fel ca noi! Ne meriti si te meritam 😆

       Theophyle

       18/02/2012 at 1:08 am

 31. @ Theophyle, catalogarea ca „amic” ma onoreaza. Ma consider membru al comunitatii pe care ai creat-o, desi postez aici foarte rar (motivul este acela ca mi-o iau altii inainte, si nu-mi place sa fiu redundant). Nu am aderat oficial la NR pentru ca, stim cu totii, drumul spre Iad e pavat cu bune intentii. Astept sa vad ce va fi NR, pentru ca e altceva decat comunitatea politeia.
  Am spus aici, in urma cu cateva saptamani, ca Traian Basescu nu s-a tampit peste noapte. Asijderea, am spus ca l-am studiat pentru teza de doctorat si cred ca stiu cum gandeste. Au urmat miscarile. Cred ca vor mai urma si nu sunt convins ca va abandona PDL pentru o grupare ce nu se poate contura organizational. Ca estimare, cred ca PDL va lua in jur de 30% in alegeri iar UNPR 10-12%.
  Ca analiza politica: am lucrat in media intr-o perioada in care parlamentari erau in judetul respectiv Serban Mihailescu, Octav Cozmanca si Viorica Afrasanei. Am vazut cum lucrau si am vazut cum actioneaza UNPR acum, cu Mihailescu in staff. E acelasi pattern. Sondajele ii dau cu 1-3%, dar vor lua peste 10 procente.
  Despre PDL si cele 30 de procente, e mult de discutat. E spirala tacerii, apar cresteri de salarii si pensii, contextul international… plus shpaga electorala. La o comuna de 6000 de suflete s-au cerut 1.500 euro pentru un sondaj. Pai, cu 1.500 euro ii imbeti pe toti in saptamana dinaintea votului.

  Blackman

  18/02/2012 at 12:46 am

  • Blackman,
   poate da poate nu! Un singur lucru stiu – unde este electoratul NR – el nu este nici la liberali si nici la uslasi. El este exact unde am mentionat – la cei care il sustin pe Basescu (ca noi) si nu vor mai vota PDL. Cine crede altfel este sau inocent, sau rau intentionat sau cine stie poate idiot

   Theophyle

   18/02/2012 at 12:53 am

 32. au fost, dar au mai plecat din ei…

  dinu

  18/02/2012 at 12:57 am

 33. Salutare all. Desi am intrat foarte rar pe blogul lui Theophyle, il citesc des si apreciez postarile si comentariile de aici. Chapeau Theophyle pentru ceea ce faci !
  Am urmarit proiectul NR si daca pana acum nu mi-am exprimat adeziunea la el, atunci o fac acum. Sustin NR, dar am mari semne de intrebare in ce-l priveste pe Stafan Vlaston. Nu pot sa uit in ruptul capului „elogiile” adresate celui mai dezastruos guvern din ultimii 15 ani, guvernul Motocicleanu. Nu cred in „schimbari la fata” atat de rapide si radicale ca la domnul Vlaston.
  In plus, ca istoric am receptionat o serie de informatiireferitoare la Mihail Neamtu, care, sincer, ma pun pe ganduri.

  Reddog

  18/02/2012 at 12:59 am

  • In sfarsit – un coleg si amic de arme! unde ai disparut omule. Te-am vazut pe copac acum cateva minute! Ai publicat ceva colega!

   Theophyle

   18/02/2012 at 1:03 am

   • Noi ca tine! 🙂 hai povesteste ceva! Au terminat cartea?

    Theophyle

    18/02/2012 at 1:04 am

   • Da, Theophyle, am publicat o carte masiva despre Holocaust (aparuta in decembrie 2010). Si acum lucrez la alte 2 volume.

    Reddog

    18/02/2012 at 8:46 am

   • Nu am disparut, ci am fost prins pana peste cap. Da, am publicat, am fost plecat mult timp din tara, etc.
    Anul asta, insa, o sa fiu mai des pe aici, intrucat avem e combatut.

    Reddog

    18/02/2012 at 8:52 am

 34. Dimpotriva, Theophyle, electoratul NR este si la PDL, si la PNL, si la PSD, si la PNL si la nehotarati. Acum trebuie vazut daca NR ii va cataliza. Eu stiu o jumatate de organizatie judeteana PDL care ar trece la NR, fara aspiratii la functii pe deconcentrate, cu conditia ca NR sa le ofere o platforma oficiala. De asemenea, stiu membri PSD si mai ales PNL care ar adopta o astfel de platforma, plus nehotaratii. Dar, UNDE ESTE acest partid?!
  Cred ca NR poate aduna in jurul sau, din electoratul captiv, electorat de dreapta (total circa 15%, posibil pe NR aproximativ 3-5 procente), electorat de centru (se mai pot aduna 5-6 procente), la care se adauga nehotaratii. Pentru asta, NR trebuie sa fie o formatiune vizibila! Toti rad de UNPR, dar in Iasi au atras aproape jumatate din cei peste 95 de primari.

  Blackman

  18/02/2012 at 1:04 am

  • Blackman – noi avem cifrele din trei sondaje incepand din decembrie. Cred ca ne-am lamurit 🙂

   Theophyle

   18/02/2012 at 1:06 am

  • Cu parere de rau dar daca vin infuzii masive de jumatati/sferturi de organizatii de la P(XX) se cam face aceeasi Marie cu alta Palarie . Aia vin si cu obiceiurile lor de partid cu tot …. Cu „dorinte” de fonctii , cu tendinta de a se promova unii pe altii intre ei . Asa zisa „platforma” va ramane o hartie intr-un sertar si la o adica daca va contine prea multe chestii restrictive – ea va fi schimbata lejer …. in fond tot ei vor vota , nu ? 🙂 . Deci asa nu !

   grig

   18/02/2012 at 1:44 am

 35. si totusi de ce nu a aparut inca Partidul N.R.?
  dureaza prea mult, parerea mea…timpul zboara f. repede si nema partid.

  skorpion

  18/02/2012 at 1:08 am

  • Exeact ceea ce spunem noi. Nu au trecut inca preliminariile. Pana astazi am crezut ca se poate, dupa bulshitul lui Vlaston sunt putin mai pesimist!

   Theophyle

   18/02/2012 at 1:10 am

   • Deci – cum spuneam mai sus in prima postare 🙂

    grig

    18/02/2012 at 1:15 am

    • 😆

     Theophyle

     18/02/2012 at 1:21 am

  • Pentru ca 25.000 de semnaturi luate cinstit, om cu om, nu se aduna atat de usor. Iar de o luna nici o actiune de strada de strangere de semnaturi n-a fost posibila. Ne-am propus sa le strangem pana la jumatatea lui martie si sper sa reusim sa recuperam timpul. Ca veni vorba, ne gasesti in fata magazinului Unirea din Bucuresti, azi, de la 11 la 13.

   mishu jamie

   18/02/2012 at 10:20 am

 36. @ Theophyle, nu vreau sa te supar, dar sondajele nu spun nimic. Se cere intentia de vot politica, in conditiile in care parlamentarele sunt semi-uninominale. Eu, taran din Vorona-Botosani, sunt indoctrinat de A3, RTV si Realitatea TV (bunicii sunt de acolo, au TV prin cablu). Declar ca votez USL, dar la alegeri merg cu primarul, fara sa stiu si fara sa ma intereseze ca e PDL. Apoi, primarul ma poate convinge ca Dan Humelnicu e cel mai bun senator pe care as putea sa-l votez, nu conteaza ca e de la PDL. In sondaj apar cu optiunea mediatica USL, dar votez cu cine trebuie. Asadar, e discutabil. Apoi, apare spirala tacerii. Teama de oprobriul public la romani e intrata in folclor: te faci de rusine

  Blackman

  18/02/2012 at 1:14 am

  • Acest gen de schimbare de la sondaj/intentia de vot la votul efectiv influentat de A3/RTV & staff + gargara unui primar nu prea se aplica la eventualele colegii unde NR va candida . Parerea mea 🙂

   grig

   18/02/2012 at 1:17 am

  • Blackman, daca ai sa ajungi la anul fatidic 2009 la ultimele alegeri ai sa vezi ca noi ne-am ajutat pe niste date care pana la urma s-au dovedit OK.Toti ai spus ca Basescu nu poate casiga, noi am stiut ca va castiga si chiar am stiut cum. De aci increderea mea pe bazele nostre de date. Totul este pe blog inclusiv greselile noastre!

   Theophyle

   18/02/2012 at 1:19 am

   • Am castigat o naveta de bere la job, pentru ca am sustinut ca Basescu va castiga. Si e vorba despre un job unde se lucreaza cu informatii. Analizele mele au fost corecte. Cred ca si acum sunt corecte 🙂 PDL si UNPR, plus UDMR si minoritatile lui Pambuccian vor forma guvernul. Cred ca NR nu se va constitui ca partid la timp si se va sparge ulterior iar PP-DD nu va intra in Parlament.

    Blackman

    18/02/2012 at 1:27 am

    • Draga Blackman 🙂
     totul depinde de legea electorala – care se va promulga sau nu! Totul depinde de colegii care vor fi sau nu. Noi credem ca vor fi. NR nu! aci incepe povestea. Restul cred ca ai dreptate!

     Theophyle

     18/02/2012 at 1:31 am

     • O noua lege electorala nu cred ca va aparea prea curand. Nu e vorba neaparat de colegii, ci de norma de reprezentare. Ar trebui sa tina cont nu de referendum, ci de recensamant. Daca amana, se pastreaza numarul actual de parlamentari.

      Blackman

      18/02/2012 at 1:36 am

      • mai vedem. Fara o noua lege, UNPR, – nu intra!

       Theophyle

       18/02/2012 at 1:37 am

       • unpr are o problema majora datorata decuplari de alegerile parlamentare,deoarece primari lor adusi din opozitie nu mai pot fi atat de eficienti la alegerile parlamentare.

  • Blackman;sa stii ca din partidele de pe piata cei mai profi in organizarea campaniei electorale sant cei de la pdl .acestia vor lua cel putin 10 procente peste sondaje datorita organizarii.NR daca va continua asa…..cred ca vor lua 15% peste vreo 3 mandate.NR trebuia sa tina aproape de gruparea macovei si binenteles basescu,iar la iesirea lui base sa ocupe locul lasat liber, pe care sunt sigur ca nu se vor ingramadi cei din pdl.

 37. Din nou, nu vreau sa supar! Asta cred eu, desi imi doresc sa fie altfel!

  Blackman

  18/02/2012 at 1:29 am

  • Nu superi deloc. Suntem majori si vaccinati. daca NR vor fi putin mai deschisi au o sansa. Daca nu ferestra se va inchide. In 2016 lucrurile vor fi diferite si . vom avea un nou partid prezidential.

   Theophyle

   18/02/2012 at 1:34 am

 38. Geoana pregateste aterizarea lui Ponta, la A3:
  http://www.hotnews.ro/stiri-11536353-.htm?nomobile

  ovidiu

  18/02/2012 at 1:34 am

 39. A fost o sera interesanta 🙂
  Numai bine prieteni!

  Theophyle

  18/02/2012 at 1:42 am

  • Toate cele bune!

   ovidiu

   18/02/2012 at 1:52 am

 40. Eu aștept o dovada de bună-credință din partea domnului profesor Ștefan Vlaston, fată de mișcarea Noua Republică:
  PASUL ÎNAPOI!
  In acest sens, as fi vrut de la Politeia o poziție oficială tranșantă în ce privește rolul preponderent TOXIC al domnului profesor, pe care cred ca il observa mulți alți membri ai comunității.

  In primul rand, domnul profesor slăbește grav credibilitatea mișcării. Este necesară clarificarea oficială a rolului domniei sale, ținând cont ca a avansat personal ideea unei mișcări asemănătoare, anterior.
  – A cui este, de fapt, Noua Republică?
  – Dacă, sper, e a lui Neamțu, pe ce considerente l-a cocoțat pe domnul profesor, vicepreședinte?
  – Ce aspirații are domnul VICEPREȘEDINTE al unei mișcări ÎN FAȘĂ și cum poate disipa izul de arivist?
  – Dacă domnul profesor scrie portativul, sa înțeleg ca fondatorul rămâne doar solistul?
  – E un take-over, sau o asumare?
  – Dacă domnul profesor „se răstește” acum la Politeia pentru ca nu-i împărtășește opiniile PERSONALE (indiferent ca sunt îndreptățite sau nu) pe care le emite fără a le eticheta ca atare, sa ma aștept la o eventuala demisie a membrilor fondatori, pe modelul EDU CER?

  In al doilea rand, domnul profesor este nefrecventabil de către publicul-țintă al mișcării, nu din considerente legate de vârstă sau (in)activitate socio-profesionala, ci din cauza vărzuirii și metamorfozării ideilor expuse pana în prezent – exact discursul general al actualei clase politice de care ne-am saturat. O simpla căutare pe Contributors poate fi edificatoare.

  In al treilea rand, deși n-as trece cele de mai sus, imaginea publică a domnului profesor este creepy. Lăsând la o parte turuitul și privirile ba pierdute, ba ațintite ba căutând cu sete camera video, domnul profesor reușește performanta de a fi creepy și în scris, zâmbind galeș din avatar – care este cel puțin neinspirat (pun pariu ca ar primi un steguleț rosu de la computerele FBI dacă s-ar regăsi în lista de prieteni a unui minor american).

  Ar trebui sa înțelegeți si frustrarea actualilor membri ai mișcării Noua Republică nevoiți sa lucreze cu oameni precum domnul profesor, pentru ca cei de calibru din Politeia nu fac
  PASUL ÎNAINTE!
  Am mai scris o data despre adeziunea cu jumătate de gura și despre nevoia de lideri, ca de voturi se vor ocupa ei…

  bob din lan

  18/02/2012 at 2:38 am

 41. Cred că vă ambalaţi prea tare. Ştefan Vlaston nu este nici pe departe atît de negru. De fapt, în comentariu, pune raportarea la persoana Preşedintelui într-un plan subsecvent. Şi nu putem decît să îl credem. Eu însumi îl ţin pe Preşedinte într-o carantină uşoară, însă nu îl interpretez niciodată în cheie apriori negativă.
  MN cade mai uşor în capcana gică-contrei pentru că este uneori nevoit să recţioneze rapid, deci nedigerat.

  Cred că am putea trece de micile „frecări ale civilizaţiilor” răspicînd, aşa, ca Theophyle, şi ca alţii, propria viziune, eventual împărtăşită de comunitate, şi gata. A nu insista cu sfătoşenia este un mod simplu de a scăpa de neîncrederi.

  E drept, dl. Vlaston nu totdeauna îi reuşeşte raportarea corectă la Preşedinte. Dacă vă amintiţi, prin decembrie, preşedintele a mai incendiat o dată presa cu aserţiunile despre DNA şi despre puterea procurorilor de a frînge cariere. La vremea respectivă, am spus ce am avut de spus. Şi nu am ezitat în a răspîndi interpretarea mea. Am răspicat-o şi în faţa cuplului Vlaston-Neamţu. Dar mai mult de a-mi prezenta propriul punct de vedere nu pot. Mai ales cînd misinterpretarea face victmie chiar şi în rîndul minţilor considerate lucide; ex. Tapalagă, Pora, Poliţeanu.

  Recentele arestări din rîndul procurorilor putrezi din DNA, i-au dat dreptate Preşedintelui şi mi-au validat prudenţa în interpretare. Cred că domnii Vlaston şi Neamţu ar putea reflecta asupra pripelii păguboase.

  • Salut dle M 🙂
   totdeauna imi place cum scrii
   „gica contra ” ? MN are un noroc mare ca Emil Boc a demisionat. Orice specialist poate spune ca MN il uraste visceral si vizibil pe Boc, ori asta s-ar fi observat la nivelul publicului mai devreme sau mai tirziu

   Un tanar de stanga

   18/02/2012 at 7:54 am

   • acum pe cea dreapta dle de la epicentru:
    Problema nu este „cum” se pozitioneaza cuplul de mai sus la Basescu, Boc, . Problema mare este „ca” simte obsesiv nevoia sa se pozitioneze. Sunt sute de intrebari la care NR nu a raspuns, sunt cca 3-4 teme (maxim) de pedalat dar inca nu au fost cristalizate la nivel de slogan . A iti pierde vremea cu truisme: (de tipul vuitonul e rau) e efectiv contraproductiv

    Un tanar de stanga

    18/02/2012 at 8:12 am

 42. Salut prieteni 🙂
  Nu am intervenit pentru ca ori m-as fi repetat ori v-as fi redundat.

  Un tanar de stanga

  18/02/2012 at 7:42 am

 43. Dragilor,
  Prin voi am aflat si eu din Sahara despre NR. Am incercat sa citesc cit mai mult despre subiect dar azi prin aceasta noua informatie ,adica dl.Vlastom vicepresedinte NR (chiar daca e numai in conducerea grupului de initiativa central) s-a creat ceata chimica in mintea mea.
  Atunci cind a aparut Tariceanu la PNL si cind a acaparat conducerea partidului ducindu-l spre pactul cu diavolul (ILIESCU-PSD) tot niste domni vlastomi ,profesori cu articole in ziare etc l-au ajutat facind vocalize. Daca NR apare cu astfel de oameni (chiar daca au fost idei personale ale domnului) inseamna ca trebuie sa ma mai gindesc.Dupa ce am suferit o rusinoasa infringere in fata copiilor mei, pe care eu i-am convins acum multi ani sa se inscrie in PNL si sa si devina sustinatori foarte activi , m-am autosuspendat si ca orice om suflu si in iaurt atunci cind este vorba de politica.Multi oameni ca mine formeaza acea masa de alegatori nehotariri care ar fi foarte buni pentru NR . Daca nu este comunicare la nivelele inferioare se va ajunge ca la PNL,adica sa apara un Tariceanu ,un Orban sau un Hasoti care sa spuna ca „voi oricum nu contati” si toate hotaririle se iau la Bucuresti.
  Sint mihnit si ingindurat.

  Shibani Titi

  18/02/2012 at 8:33 am

 44. Salutare!
  Politeia: un raspuns, dupa luni ce s-au tot scurs, comunicarea n-a functionat, ori altceva s-a intamplat.
  Eu unul am aderat la miscare, desi multe lucruri nu mi-s clare, oricine poate intra in partid, orice biban sau guvid. Sunt satul de politica romaneasca, toti critica, in loc sa construiasca, newsleterele au fost neinspirate, cum as fi putut sa le dau mai departe? Cum sa recomand ceva straveziu, cand nici eu directia nu stiu? Noua Republica, alti oameni, aceiasi politica. Parerea mea.

  Creanga

  18/02/2012 at 8:50 am

 45. Buna dimineata 🙂
  Prin @delapicentru am ajuns la un articol deosebit, despre cat ne costa pe noi statul: http://taxescu.ro/2011/09/cand-ati-vazut-ultima-oara-o-firma-pensionar-in-parc-sau-la-coada-la-doctor/
  P.S. La un moment dat credeam ca sunt singurul care tip in pustiu, dar ideea cu desfiintarea „contributiilor angajatorului” estte de luat in seama. Alo, NR – se aude?

  DanSu

  18/02/2012 at 8:54 am

  • scuze, acum am vazut ca sunt postari vechi. 😦 .
   Dar cat de actuale…

   DanSu

   18/02/2012 at 9:10 am

 46. Ma surprinde totusi Theophyle daca afirma (aici prima oara) ca NR nu poate lua nimic din votantii (50%-PNL,PSD,UDMR) ci numai de la PDL. Asta are efecte nefaste: NR va ramine cantonata in comoditatea de gindire (- hai sa criticam doar pdl ca de acolo dizlocam voturile).E drept ca activistii pnl au facut pactul cu diavolul iar activistii udmr pactul cu resursele for ever, dar votantii lor nu sunt intotdeauna prea iubitori de ce se intimpla la virf.
  Iar ca viziune, ca partid al viitorului, nu ai viata lunga daca intri intr-un joc de maxim suma nula pdl-NR
  Stim toti ca abordarile de tip Win-Win sunt net superioare celor de Win-Lose

  Un tanar de stanga

  18/02/2012 at 9:05 am

 47. Cu 75% din parerile personale ale d-lui Vlaston nu sunt de acord , 75 % din ideile NR imi plac. E cam controversata numirea unui pensionar ( nu am nimic cu ei , o sa fim si noi la rindul nostru) in fruntea unui partid tinar si care trebuie sa se miste cu viteza.

  bigone

  18/02/2012 at 9:27 am

  • Ca tot sunt avocatul diavolului (vorba lui Theophyle) unde sunt vicepresedintii tineri, scoliti, dinamici, de acelasi fel cu MN ,cu notorietate publica, aproape la fel de buni ca si el (daca la fel nu se exista). stiu, avem o linia 2 foarte buna: tog,Vasilache etc, dar unde este linia 1 ? Este preferat SV ce nu poate niciodata aspira la mai mult ?
   ….nu am dat cu parul…

   Un tanar de stanga

   18/02/2012 at 9:47 am

   • Cam la aceeasi intrebare ma tot gandesc si eu, de ieri. Si nu am decat doua raspunsuri : 1) ori linia 1 (despre care vorbeste @tds ) nu exista pentru ca nu am vazut o reactie oficiala a NR vis a vis de subiect 2) ori exista si este de acord cu dl. Vlaston, Daca echipa din linia 1 nu reactioneaza fata de politeia, cred ca ar trebui ca un GIL care e prezent pe aici sa solicite din interior o clarificare. Am vazut pe site-ul NR pozitii (nu stiu cine sunt autorii) destul de trasnite. De la firul ierbii, intelg, dar pozitiile respective nefiind comentarii, ci un fel de editoriale, par a fi pozitii oficiale NR.

    elablue

    18/02/2012 at 10:06 am

   • Citez din domnul Vlaston, despre Basescu:” Cam toti suntem de acord ca bilantul domniei sale este unul pozitiv, dincolo de minusuri, pe care nu le mai insir aici”. Pai nu le mai insira, minusurile, pe Politeia ca le-a insirat destul pe contributors si unde a mai apucat. Impresia generala care mi-a lasat-o fiind de inca un total redundant gica contra. Din aceeasi familie ca in 2009, unde toti, dar absolut toti catindatii, de la unguri la socialisti si liberali, pina la ecologisti si monarhisti, aveau toti acelasi mesaj: Basescu rau, noi buni. De ce erau ei mai buni nu am aflat nici pina astazi.
    Si ca sa intareasca impresia de gica-contra care nu are ce zice, domnul Vlaston insista: „nu este in spiritul nostru sa tacem, atunci cand constatam abateri de la interesul national.” Aici e geaman cu Antonescu si Ponta. Cuvinte mari si goale. Care or fi abaterile alea grave de la „interesul national”? Am ramas surprins ca nu a inceput si asta cu suspendarea, ca la asa devieri grave de la „interesul national” nu este alta solutie.
    Inca un satelit USL, care nu spune nimic decit Jos Basescu, si interesul national este in plus. Domnul vlaston ar fi putut in schimb sa foloseasca spatiul dedicat „jos Basescu” pentru o cauza mai practica: sa explice care e interesul national si cum se pune in aplicare.

    Aha

    18/02/2012 at 10:17 am

 48. in urma cu cateva luni (nu multe) vorbeam despre un business plan in contextul proiectului NR.
  mi s-a atras atentia ca in acest caz nu poate fi vorba de business…
  totusi, ignorarea unei abordari riguroase a proiectului NR si mai ales neclarificarea unor aspecte care ar limpezi apele conduce la esec.
  sper ca manualul de comunicare sa fie un document care, dincolo de denumire, sa clarifice cele cateva aspecte esentiale care pot conduce la coeziune.

  Dumitru lui Nae

  18/02/2012 at 10:24 am

  • Salut Dumitre 🙂
   hehehehe – bineinteles ca o entitate politica merge pe aceleasi principii de social entrepreneurship doar ca profitul unui partid nu se masoara in bani.
   Sa puna mina sa citeasca. incepind cu Peter Drucker parintele managementului ca stiinta

   Un tanar de stanga

   18/02/2012 at 10:37 am

 49. sal`tare tutulor,
  si o intrebare pentru @ Reddog: tot dinamovist ai ramas?
  Cit despre NR nu vreau sa discut; prea repede m-au dezamagit unii oameni.
  Dar sint rabdator si intelegator: constructia unui nou partid nu este deloc usoara.

  victor L

  18/02/2012 at 10:35 am

 50. Buna dimineata si buna sa va fie inima!
  😆
  „Un popor se poate ridica totdeauna peste greselile sale atunci, cînd ele n-au produs viciile care strabat adînc în fiinta lui si-l distrug” (Nicolae Iorga).

  „Si cînd de la un capat al teritoriului national pîna la celalalt va fi în milioane de oameni acelasi simt, aceeasi constiinta, aceeasi mîndrie, atunci ne vom întreba pe ce drum a pierit strainul care fusese cîndva stapîn în mostenirea noastra” (Nicolae Iorga).

  L-am remarcat (pozitiv) mai demult pe MN,alaturi de ACornea la emisiunile RCulcer/TVR1.
  Din pacate insa intre MN de atunci si cel care acum a imbracat „haina politica” este o mare diferenta;pare
  sa fie intr-o postura care nu ii este proprie „interiorului” lui.

  Asteptam de la MN o alta abordare (noua si curata) a politicii, dar a cazut in capcana atitudinii critice,a chicotelilor copilaresti si al atacului la persoana,”metode” de care m-am saturat pina peste cap.

  O noua atitudine politica ar fii trebuit sa fie constructiva si nu demolatoare,iar delimitarea (relativ timida) de presedintele Basescu nu le face onoare celor din NR.

  Din cele observate de mine „pe teren” exista tot mai multi oameni care constientizeaza necesitatea masurilor luate de catre guvernul Boc, decit cei care ar vota un nou partid. De ce? Neincrederea si timpul ramas, care
  este prea scurt.

  Avantajul PD-L? Faptul ca USL in ochii oamenilor cit de cit informati nu este o alternativa viabila.Grupul de mascarici ce conduce acest „circ” a condus sigur la aceasta atitudine.

  Din punctul meu de vedere NR ar fii avut mai mult de cistigat daca in timpul ramas pina la alegerile din anul acesta ar fii functionat ca si ONG, (vizibil in mas-media) contribuind prin aceasta la necesara mentinere a dreptei in virful societatii romanesti. Ar fii avut timp dupa alegerile din noiembrie sa iasa apoi pe piata ca si partid.

  NR pentru ca asa sint circumstantele actuale, ar fii putut sa ajute la intarirea si intinerirea firavei drepte reprezentata acum doar de atit de criticabilul PD-L.
  Presedintele TBasescu a oferit o oportunitate tuturor celor care vor sa aduca „schimbarea la fata a Romaniei” prin numirea premierului MRU. NU este o mare speranta,dar este o oportunitate ce trebuie urgent valorificata.

  maya

  18/02/2012 at 10:55 am

 51. Buna Ziua,
  Postare noua!

  huniad

  18/02/2012 at 10:59 am


Comentariile sunt închise.