Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 16 februarie / “găuri negre într-o iarnă albă””

Bună dimineata intr-o zi de joi. Joi, cerul va fi mai mult noros. Va ninge, mai ales ziua, pe arii relativ extinse in vestul, nordul si centrul ţării, izolat, moderat cantitativ. În restul teritoritoriului doar pe spaţii restrânse va ninge slab, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Vântul va prezenta intensificări la munte, dar trecător ziua şi în regiunile vestice, iar noaptea în cele sud-estice, viscolind sau spulberând trecător zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade în nordul Moldovei şi 2…3 grade în sud-vest şi sud, iar cele minime se vor situa, în general, între -17 şi   -7 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

La Bucureşti, cerul va avea înnorări şi trecător seara şi noaptea vor fi condiţii să ningă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -8…-7 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3467   RON; 1 USD = 3. 3047 RON; 1 EURO = 1. 3153    USD; Francul elvetian 3. 6008 RON. Gramul de aur 183.0547 RON.

Gerul transformă energia în aur curat: un MWh de „lumină“ a ajuns să coste şi 1.938 euro în Europa. România limitează exporturile. Valul de frig care a lovit întreaga Europă a generat oportunităţi nesperate de afaceri pentru companiile locale de comerţ cu energie electrică, în contextul în care în Franţa de exemplu, MWh-ul de energie s-a tranzacţionat şi la un preţ de 1.938 de euro, mai mult decât o uncie de aur şi de 20 de ori mai mult faţă de preţul de vânzare de pe piaţa românească. Nivelul de preţ atins în Franţa a fost o excepţie, fiind înregistrat pe data de 9 februarie în intervalul orar 10-11, şi a fost rezultatul unui deficit de energie cu care s-a confruntat piaţa franceză în contextul în care cea mai mare parte din încălzire este electrică. România nu a rămas însă imună la această tendinţă de scumpire a energiei pe plan european dictată de tempertaurile foarte mici, exporturile ajungând în unele zile şi la peste 1.300 MW, cât capacitatea celor două reactoare de la Cernavodă. Astfel, România a fost obligată să-şi ia măsurile necesare privind limitarea comerţului cu energie peste graniţe pentru a nu rămâne fără „lumină”, piaţa locală fiind confruntată şi cu un deficit de energie hidro. Ziarul Financiar.

Procedura de renegociere a contractelor cu baietii destepti a esuat/ Contractele au fost trimise la Ministerul Justitiei pentru a analiza posibilitatea rezilierii lor. Contractele bilaterale incheiate de Hidroelectrica (n.red. contractele cu baietii destepti) au fost trimise Ministerului Justitiei pentru a analiza posibilitatea rezilierii lor, a anuntat ministrul economiei, Lucian Bode. Potrivit acestuia, contractele au fost trimise la Ministerul Justitiei in conditiile in care „nu s-au obtinut rezultatele asteptate de catre actionar” in cadrul procedurilor de renegociere a acestora. Astazi [ieri], 15 februarie, a expirat termenul limita impus de FMI pentru finalizarea procedurilor de renegociere a contractelor bilaterale la Hidroelectrica. Ministerul Justitiei va face analiza pana pe 23 februarie. Ministrul a precizat ca nu s-a ajuns la o intelegere in privinta contractelor bilateriale din cauza faptului ca „baietii destepti” nu au vrut sa accepte un pret mai mare. In luna decembrie, reprezentantii Hidroelectrica sustineau ca au transmis notificari privind intentia de reziliere a contractelor aflate in derulare si care nu au fost tranzactionate pe OPCOM, aratand ca intelegerile vor fi reziliate „la primul termen posibil”. Printre companiile care au contracte directe de cumparare a electricitatii de la Hidroelectrica se numara producatorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai are consumator de energie din tara, Energy Holding, Alpiq RomEnergie, Alpiq Romindustries (fosta Buzzman Industries). Integral in HotNews

Isi permite Romania sa nu semneze Tratatul UE? Coalitia de guvernamant a semnat ieri protocolul privind ratificarea de catre Romania a Tratatului european de guvernanta fiscala prin lege speciala, dar tot de ieri sprijinul Opozitiei a fost pus sub semnul intrebarii. La doua luni dupa ce au spus ca nu putem ramane „in afara Europei”, liderii USL sutin acum ca Bucurestiul nu ar trebui sa semneze tratatul la 1 martie. Data fiind evolutia crizei, subiectul ramane, in general, unul dedicat, iar pentru Romania capata anvergura intrebarilor primordiale de dupa Revolutie: privatizam sau nu, restructuram sau nu? Prin urmare, sa semnam sau nu? Economistii au si ei abordari diferite. Unii considera ca pactul european este binevinit si ii va disciplina pe guvernantii care au aruncat pana acum cu banii pe fereastra. Altii, in schimb, considera ca dezvoltarea economica va avea de suferit. Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Europeană şi Monetară, ce va fi semnat la Bruxelles la începutul lunii martie, se poate reduce, în cifre, la: deficit structural anual de maximum 0,5% din PIB, deficit bugetar de cel mult 3% din PIB şi datorie publică de maximum 60% din PIB. Ce ar însemna, de fapt, aceste cifre? Ca statul să-şi colecteze mai bine veniturile şi să cheltuiască banii mai eficient. Adică un aparat bugetar mai puţin stufos, servicii publice mai eficiente şi, în special, renunţarea la derapajele electorale. Cu alte cuvinte, politicienii să nu se mai înghesuie în anii electorali să dea tot felul de ajutoare, să mărească pensiile şi salariile sau să demareze diverse programe cu bătaie socială, atât timp cât bugetul de stat nu poate suporta astfel de cheltuieli. Practic, ar urma să dispară principiul „promitem orice şi dăm orice pentru a ajunge la putere”. Integral in Romania Libera

Reactie halucinanta a unor primari in fata pericolului: „Ce, ma, eu trebuie sa stiu ce inseamna codul ala?” Detalii halucinante din culisele modului cum au reactionat autoritatile in fata caderilor masive de zapada care a afectat Romania. Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), colonelul Marcel-Sorin Lucaciu a dezvaluit pentru „Evenimentul zilei” ca unii primari din localitatile afectate de nameti nici macar nu stiau ce inseamna „Cod portocaliu”. Mai grav este faptul ca acestia au fost avertizati din timp despre pericolul care pandeste localitatile pe care le pastoresc, insa nu au luat nicio masura. Astfel, planul de actiune, obligatoriu pentru fiecare localitate, a ramas doar pe hartie. Într-un interviu acordat EVZ, inspectorul general al IGSU a explicat că o mare problemă a fost lipsa de comunicare a autorităţile locale, fapt care a îngreunat intervenţia pentru salvarea ori scoaterea din impas a oamenilor afectaţi de zăpadă şi viscol. De asemenea, acesta a explicat de ce nu se impunea declararea stării de urgenţă, în condiţiile în care, în istoria recentă a României, doar la cutremurul din 1977 a fost instaurată o astfel de situaţie. Acesta a dat şi un exemplu recent: inundaţiile din 2010, an în care peste 500 de localităţi au fost afectate în 37 de judeţe şi, totuşi, nu s-a luat această măsură. Integral in EvZ.

Maşini de lux confiscate de stat, date gratuit de Guvern către primării PDL, parohii și biserici. Maşinile confiscate de stat prin executarea silită a unor firme şi persoane fizice, în contul obligaţiilor bugetare neachitate, şi transferate la Guvern pentru a fi distribuite în teritoriu au fost date gratuit, în ultimii doi ani, în principal către primăriile PDL, cele mai multe din judeţul Cluj. De asemenea, de mașinile confiscate s-au bucurat parohiile, bisericile și unele ministere, informează Mediafax. În total, în 2010 şi 2011, Guvernul a livrat gratuit către anumite primării, unităţi de cult şi autorităţi centrale un număr de 138 autoturisme, inclusiv Jeep-uri, tip Nissan, Ford, Mercedes, Audi, Hyundai, Pontiac, Chrysler, BMW, Volkswagen, Fiat, Opel, Peugeot, Toyota, Citroen şi, în foarte rare cazuri, Dacia. Astfel de maşini au fost transferate către primăriile PDL din Câmpia Turzii (Cluj, Audi din 2001), Jucu (Cluj, Ford Mondeo din 2003), Iclod (Cluj, Peugeot din 2003), Huedin (Cluj, Mercedes din 1995), Aghireşu (Cluj, Autoutilitară Renault din 1998), Poieni (Cluj, Dacia Break 1310 din 1996), Valea Ierii (Cluj, Dacia din 2006), Ciurila (Cluj, Autoutilitară Dacia din 2000), Cupşeni (judeţul Maramureş, un autoturism de teren Nissan Terrano fabricat în 2002), Rozavlea (Maramureş, Fiat Stilo din 2002 şi Mercedes din 2004), Bragadiru (Teleorman, Ford Escort din 1992), Râul Alb (Dâmboviţa, Audi din 2002), Sarasău (Maramureş, Peugeot din 2002), Scurtu Mare (Teleorman, Peugeot din 2008), Videle (Teleorman, Mercedes din 2002), Râmnicu-Vâlcea (Peugeot din 2003), Răducăneni (Iaşi, Mercedes din 2001), Miroslava (Iaşi, Volkswagen din 1998), Albeştii de Muscel (Argeş, Chrysler Concorde din 1995). Vezi lista intreaga in Adevarul.

Găurile negre din spatele Mic.ro. În timp ce falimentul se apropie vertiginos, iar majoritatea magazinelor sunt de luni bune subaprovizionate, pe proprietarii spaţiilor unde au funcţionat magazinele Mic.ro din Constanţa îi mai aşteaptă ceva: datorii neachitate de sute de milioane de lei vechi la chirie şi alte utilităţi, primate ca “moştenire”. Pornită spectaculos, afacerea Mic.ro este la un pas de o prăbuşire la fel de senzaţională. Compania care deţine magazinele de cartier a închis deja mai multe unităţi şi înregistrează datorii către aproape toţi furnizorii de marfă, dar şi către proprietarii de spaţii unde au funcţionat magazinele. Aceştia din urmă se tem însă că nu-şi mai pot recupera nici un ban pentru că societatea cu care au închiriat contractul, Mic.ro Retail SRL,  nu pare să aibă niciun bun care să fie executat. Furnizorii de marfă au deschis la Tribunalul Bucureşti mai multe dosare în care cer falimentul Mic.ro Retail SRL. Societatea cu pricina face parte din holdingul Mercadia, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu. O altă companie din structura aceluiaşi holding, Minimax Discount, care operează magazine cu acelaşi profil ca Mic.ro, şi-a cerut deja falimentul. În ceea ce-i priveşte pe proprietarii spaţiilor unde au funcţionat magazinele Mic.ro, în Constanţa aceştia au fost lăsaţi cu datorii neachitate de sute de milioane de lei vechi la chirie şi alte utilităţi. Ei reclamă şi modul de lucru aproape fraudulos al proprietarilor Mic.ro. Mai exact, proprietarii spun că după ce au închiriat spaţiul către societatea pe care funcţionează magazinele, adică Mic.ro Retail SRL, directorii firmei amintite au solicitat de la proprietari împuterniciri pentru ca Mic.ro să preia contractul cu ENEL şi să obţină autorizaţii de la primărie pentru unele lucrări de modificare a spaţiilor. Romania Libera.

Fără programul „Rabla“ vânzările de maşini încep anul cu o scădere de 21%. Vânzările de autoturisme au înregistrat în luna ianuarie a acestui an o scădere de 21% faţă de perioada similară a anului trecut, la un nivel de aproape 3.500 de unităţi, conform statisticilor jucătorilor din piaţa auto. Scăderea vine în contextul în care în luna ianuarie a anului trecut programul „Rabla” 2010 era încă funcţional, în timp ce anul acesta nu mai era în vigoare un program de casare. La nivelul întregii pieţe declinul vânzărilor de autovehicule a fost mai accentuat, de peste 25%, la puţin peste 4.000 de unităţi, în contextul în care vânzările de vehicule comericale au scăzut cu 50% la ni­velul lunii ianuarie, de la peste 1.000 de vehicule anul trecut, la aproape 600 luna trecută. Astfel, protestele şi situaţia politică din prima lună a anului nu au afectat la fel de mult precum lipsa unui program „Rabla”, potrivit jucătorilor din piaţă. Potrivit lui Dubruel, „în ianuarie 2012 grosul vânzărilor a fost reprezentat în primul rând de către persoanele juridice. Din acest motiv, avem nevoie de de un program «Rabla». Fără acesta piaţa ar fi foarte slabă”. Creşterea ponderii persoanelor juridice explică şi faptul că două dintre cele trei mărci premium, Audi şi Mercedes-Benz, au intrat în top zece branduri cu cele mai mari vânzări, toate cele trei înregistrând şi creşteri ale vânzărilor de până la 64%. Mai mult, în timp ce podiumul a rămas constant, Dacia fiind pe primul loc cu aproape 900 de autoturisme, urmată de Volkswagen cu 480 şi Skoda cu 325, Audi a reuşit să urce pe locul şapte, depăşind Hyundai, în timp ce Mercedes-Benz a devansat Toyota, dar şi Peugeot. Integral in Ziarul Financiar.

Cum se platesc lucrarile de deszapezire in judetul Vrancea, cat costa deszapezirea anul acesta si cum se monitorizeaza activitatile. Studiu de caz: Consiliul Judetean Vrancea. Consiliul Judetean Vrancea a incheiat in noiembrie 2011 un contract de deszapezire in valoare de 2.665.544 lei fara TVA, pe patru luni, cu firma Sotirex SRL. „Banii care se deconteaza pe situatiile de lucrari sunt din acest contract, nu in plus pe langa acesta. In momentul acesta nu vreau sa discut de niciun contract suplimentar. (…) In acest moment nu am incheiat contracte suplimentare”, a declarat pentru HotNews.ro Iulian Matache, directorul Directiei Dezvoltare a CJ Vrancea. De partea cealalta, Mihai Munteanu, directorul Sotirex SRL, a declarat pentru HotNews.ro ca „este posibil, cum se anunta si finalul lunii februarie tot cu zapada, sa depasim orele de interventie din contract”, deci si suma prevazuta in acesta. In judetul Vrancea, pe 29 noiembrie 2011 a fost atribuit contractul de deszapezire a drumurilor judetene aflate in administrarea Consiliului Judetean Vrancea catre SOTIREX SRL. In descrierea succinta a contractului sunt precizate urmatoarele: „Ofertantul declarat castigator al licitatiei trebuie sa asigure prestate serviciile de deszapezire si prevenire a poleiului pe drumurile judetene”. Valoarea totala finala a contractului este de 2.665.544 lei fara TVA. Integral in HotNews.

Stiri Europene puteti citi pe Politeia Europeana.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

16/02/2012 la 5:32 am

150 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bună dimineaţa! Iată şi evenimentul săptămânii, senzaţie de senzaţie:
  http://baricada.wordpress.com/2012/02/16/senzational-gigi-becali-a-deszapezit-azi-noapte-national-arena/

  baricada

  16/02/2012 at 8:24 am

 2. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  16/02/2012 at 9:09 am

 3. http://www.contributors.ro/economie/macro/apelul-catre-viitor/
  Este un apel pentru politicieni si pentru tot poporul sa dea dovada de intelepciune si dragoste de tara si sa militeze pentru tratat. E amintit si Mihai Neamtu.
  Azi e joi, si dupa ce se termina cu succes distributia de zahar, ulei la babutze neajutorate despre care stim de luni, ar ar trebui ca NR sa militeze hotarit pentru Tratat.
  Oameni buni, e crucial! Merita orice sacrificiu, Nu amanetati viitorul, din miopie ….

  Il vad pe dl Vlaston discutind tot pe contributors despre documentul extrem de valoros al lui Lucian Croitoru. Il preferam de la NR pe Mircea Vasilache…

  Un tanar de stanga

  16/02/2012 at 9:24 am

  • dragilor, imi scapa mie, dar n-am vazut nicio CONTRIBUTIE din partea BOR. N-au si ei faina, malai, ba si cash??? ca au ferme, ateliere, monahi etc. AM vazut ca armata si jandarmii au deszapezit ceva manastiri, invers NIMICA? sa fi adapostit ceva oameni ai strazii prin biserici incalzite acolo unde caminele au fost depasite!

   cinic

   16/02/2012 at 11:29 am

 4. buna dimineata
  tratatul de guvernanta fiscala trebuie semnat;
  incercarile usl sunt -zic eu-inca o incercare de a tine romania in afara europei si se leaga de un sir lung de acte antinationale incepute in noaptea de 22 dec 89 cu telefonul polipului in viata,cu tratatul cu urss,cu criticarea lui constantinescu in 99 care a acceptat survol nato si a zis niet la survol rusia,cu ” terminarea”negocierilor de aderare la eu cu multe stegulete rosii;:ei sperau ca se amina adearea sine die-vezi declaratiile lui tiriac,patriciu&co din epoca-si acum ultima incercare:nesemnarea pactului de guvernanta fiscala
  toate astea trebuie spuse clar peste tot pe unde se poate ;
  spus la fel ce ar fi insemnat ridicarea mcv
  asta este psd si pnl la un loc:antieuropean si supus rus.
  romania nu-si poate permite sa nu semneze;
  ne-am agatat de eu,cistigam cu eu sau ne scufundam,avem o sansa;
  cu rusia nu e decit o optiune:pierdere
  @tds:de acord vasilache este ” un creier” si o excelenta achizitie a NR;vlaston ar face bine sa se dea un pas inapoi;o sa ajunga ca antonescu,sa si dea cu parerea la toate;ca isi da cu parerea n-ar fi rau,dar are pretentia ca le stie pe toate;sa ramina la domeniul lui=invatamint,ca sunt multe de facut acolo

  intimplator

  16/02/2012 at 9:36 am

  • Da,
   Ar trebui sensibilizati patronii de la UE socialisti si liberali Swoboda etc, sa ii traga de mineca pe ponta-crin (socialistii si liberalii europeni in tarile lor voteaza tratatul)
   Dar aici sunt interese mari rusesti la mijloc sa ne tina in zona gri

   Tratatul merita o focusare puternica pe el, lobby prin toate fortele.

   Un tanar de stanga

   16/02/2012 at 9:45 am

  • in momentul semnarii programul lor de guvernare (viziuni/cosmare/cum s-o numi) devine hartie igienica. Aici e cheia reactiei. Iar promisiunile de tot felul de pomanageli (revenim la … si la.. si la.. ca in 2008) devin DOCUMENTAT vorbe goale.

   cinic

   16/02/2012 at 11:31 am

 5. Buna dimineata,
  azi noapte am pus pe blog linkul la un album de poze splendide pe care eu l-am numit Romania reala.
  Acum va dau linkul la un filmulet pe care l-am primit (poate l-ati vazut deja) pe care eu l-as numi Romania „sociala”. V-ar putea enerva inceputul dar va recomand sa aveti rabdare sa-l priviti pana la sfarsit:
  Job pe timp de criza.wmv

  cedric

  16/02/2012 at 9:52 am

 6. Scuze, linkul corect:

  cedric

  16/02/2012 at 10:03 am

  • Buna dimineata 🙂
   Cedric, ti-am furat ideea si am pu-o pe facebuc 😉 – impreuna cu un apel umanitar….

   DanSu

   16/02/2012 at 11:05 am

 7. Am inteles ca e nevoie de 2/3 din parlament pentru ratificarea tratatului? In cazul asta sint slabe sanse. Iliescu si Nastase au dat goarna la adunarea usl contra tratatului. Au inceput prin cereri de „discutii si dezbateri” adica tragere de timp pina la pastele cailor. Antonescu a sarit imediat ca nu se poate ratifica nimic deoarece Basescu „nu e mandatat” de nimeni. Si nu ma indoiesc ca va profita de ocazie sa inceapa niscai cintece de sirena: hu hu huuuu, dati-l joooos pe Basescu, alegeri prezidentiale anticipaaate, votaaaati-ma pe miiine si prooomit sa semneeeeeez. Tembeliziunile vor porni imediat o campanie de demonizare a tratatului in care vor explica cu lux de amanunte si imagini selecte de bugetari morti de foame, de ce treaba asta e cel mai rau lucru facut de Basescu pina in prezent. Inca citiva insi vor incepe sa agite flamura nationalista, vai vai suveranitatea tarisoarei se duce naibii. Mai vine si profesorul ala care a fost si la UE cu ocazia jalbei USL si ii mai trage niste discursuri lacrimogene cu dictatura, mai catalizeaza citeva sute de insi care sa strige zilnic prin PU contra tratatului omoritor de salarii si pensii, madam Pippidi mai trinteste niste editoriale aratind cum tratatul va distruge sotzietatea tzivila tot asa cum Funeriu a distrus educatia.
  La sfirsit vine si Ponta, care bazat pe odele ce i se inchina mai nou peste tot si proaspata reputatie de good boy (ca sa citez din media e impecabil, cu o coordonare sublima, care e facatorul de agenda publica) si bate ultimul cui: nu e nevoie de nici un tratat, cind ajunge USL la guvernare, USL va ancheta diversi clienti politici pusi de Basescu si ii va scutura de va ploua cu pungi cu galbeni. Pungi cu galbeni care vor fi prompt distribuite sub nenumarate forme de ajutoare sociale. Si cu asta adio tratat. USL nu va participa in veci la treaba asta ca nu sint sinucigasi.

  Aha

  16/02/2012 at 10:09 am

  • Ok Aha Ai scris 30 cm patrati de text foarte doct si foarte exact , ce vor face ei .
   Intrebarea era ce vom face noi.
   Altfel asteptam ca pisica sa darime drobul de sare in capul copilului. Ei vor fi activi !, noi suntem pasivi ? Nu zic sa sarim din balconul senatului dar ceva se poate face. Nimic ?

   Un tanar de stanga

   16/02/2012 at 10:16 am

   • Domnule/Doamna in situatia asta sint pesimist si nu vad absolut de loc ce se poate face. USL are acum suficient cit sa nu se faca nicicum cele 2/3 necesare. Dupa alegeri va avea mai mult. Nu vad nici o sansa sa se stringa in Parlament 2/3 care sa nu fie USL sau sateliti USL. Am inteles ca si daca e un referendum, tot trebuie sa se stringa 2/3 din parlamentari sa fie si ei de acord, altfel nu se face nimic. Sa zicem ca toata treaba se amina pina dupa alegeri, ca sa fie din nou parlamentul „legitim”. Am vazut opinii ca nu conteaza cine e la guvern, tot trebuie sa faca ce zice FMI, UE, etc. Eu am alta parere. Nu am vazut nici o dovada ca le pasa undeva astora de UE. Daca s-au apucat Iliescu si Nastase in 2000-2004 sa mimeze ca vor in UE a fost doar din motive electorale. Acum nu-i mai intereseaza. Si ori nu vor ratifica nimic nici dupa aia, ori vor ratifica. Daca ratifica dupa alegeri, la intelighentzia economica care bintuie pesedeul, vom avea si o drastica scadere economica si vor lua si imprumuturi de ne vor da aia la amenzi pina ne cerem singuri afara din UE.
    De la electorat am sperante si mai mici. Pot judecatorii aia de la ICCJ sa se transforme in plutoane de Zorro. Noua lozinca va fi ” nu puteti condamna voi judecatorii, cit ii putem vota noi”. Apetenta la votat hoti dovediti pare fara sfirsit. Daca recurcursul in cazul nastase nu se judeca pina la alegeri, in colegiul ala al lui va lua iar 75%. Efectiv nu am idee ce se poate face.

    Aha

    16/02/2012 at 10:58 am

 8. Dementiala povestea cu imposibilitatea renegocierii contractelor baietilor destepti din energie! Din cate inteleg eu, un rationament de bun simt ar zice ca reprezentantii statului roman care au semnat aceste contracte vadit dezavantajoase sunt vinovati de niscaiva incalcari ale legii (abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, coruptie, ..). Probabil ca primul pas ar fi punerea sub acuzare si eventual condamnarea respectivilor, cu recuperarea prejudiciului. Daca in cursul anchetei respectivii mai si marturisesc cate ceva despre asocierea vinovata cu beneficiarii generoaselor contracte, atunci pot fi declansate actiuni in justitie si impotriva clientilor respectivi. In fine, daca se dovedeste ca aceste contracte au fost semnate ca urmare a unei intelegeri pentru comiterea unei fraude, ele pot fi probabil anulate. Probabil @Cetatean sau alti colegi ne-ar putea da o parere mai avizata in privinta asta. Nu este neglijabil impactul de imagine al unei astfel de initiative, care ar trebui sa puna in defensiva varanul si apropiatii lui…

  Adrian

  16/02/2012 at 10:11 am

  • foarte corect @Adrian.Cred ca prima actziune ar fi de a cere in instantza cum a fost posibil ca reprezentanzti ai statului/ministri sa faca astfel de contracte.Cu sigurantza probatoriul va contzine abuzuri incalcari ale legilor,delegari ilegale de competentze,incongruentze cu politicile europene in domeniu etc.

   mircea

   16/02/2012 at 10:47 am

  • IMHO:
   In primul rand statul se poate intoarce in actiune in regres impotriva celor ce i-au produs paguba (respectiv impotriva celor ce au semnat contractele. Definitia actiunii in regres ar fi:
   „Varietate a actiunii civile prin care o persoana care a platit pentru altul sau pentru altii (in virtutea unei obligatii legale sau conventionale, ori din initiativa proprie) poate reclama in justitie obligarea celui sau celor pentru care a platit la restituirea platii facute pe seama lor, fie subrogandu-se in drepturile creditorului platit (caz in care beneficiaza de garantiile acestuia), fie invocand raporturi juridice directe (generate de mandat, gestiunea de afaceri, imbogatirea fara justa cauza) pentru a putea obtine alaturi de suma achitata creditorului si daunele interese aferente (concretizate in dobanzi, alte cheltuieli etc.).”
   http://www.rubinian.com/dictionar_detalii.php?id=4191

   Hai sa vedem statul dand in judecata functionarii proprii, pentru pagube civile aduse, nu numai functionarii bugetari dand in judecata statul pentru anularea unor sporuri.

   DanSu

   16/02/2012 at 11:14 am

  • exista si alta solutie (copyright Videanu si de acolo i s-a tras). Se desfiinteaza Hidroelectrica: prin comasare, divizare, inglobare nu importa cum! Noua entitate poate renegocia orice contract (adica aducerea la clauze „crestinesti”). NB. La momentul respectiv s-a opus VEHEMENT si Fondul Proprietatea.

   cinic

   16/02/2012 at 11:36 am

 9. Buna dimineata! 🙂

  In privinta contractelor cu baietii destepti, am citit pe undeva ca sunt in jur de 17 care au fost prelungite si/sau sunt in renegociere.
  Directia Generala Competitie a UE, la cerera lui Basescu, si-a bagat nasul. Daca se descopera ca unele din aceste contracte au fost inceiata cu incalcarea prevederilor privind nedistorsionarea principiilor pietei libere (si se va descoperi, caci am citit ca pretul energiei in multe contracte este sub [retul OPCOM, bursa de energie), Comisia va adresa o notificare oficiala Romaniei, care va trebui sa rezilieze contractele.

  Cetatean

  16/02/2012 at 10:27 am

 10. neatza buna all 🙂
  No doubt,how convenient ar spune americanu`.
  Imi povestea un amic cum intr-una din ierni acum catziva ani buni la un curs post-univ. a facut o poanta unui coleg friguros de felul lui.I-a cusut slitzul izmenelor in timpul noptzii iar,a doua zi dupa nishte ore au iesit la o gustare care s-a lasat si cu o bere.A venit si momentul firesc in care omul s-a dus la toaleta.Atunci s-a furisat dupa el si l-a filmat din spate.Colegii care-i insotzeau au vazut apoi imaginile.
  E inutil ca sa zic ce a urmat.Cum se chinuia,apasat nevoie mare,caci dupa pozitia picioarelor si agitatia in miscari chiar era mare nevoia,cum se chinuia deci sa-si ushureze sufletul.Pana la urma ,neavand incotro si-a lasat izmenele si pantalonii in vine. 😆
  So how convenient.Televiziunile nu mai prididesc cu telenovelele dramoletelor inzapezitilor in propria lor incompetentza si rea-vointza de pe urma carora sufera multzi oameni nevinovatzi,cu eternele meciuri fara nicio miza reala,intreruperi de curent,malpraxisuri,batai de prin baruri,funduri ministeriale,duplicitatzi discursive in limba de sarpe veninos etc.Acestea se potrivesc manusha peste temele care ar trebui ca sa zguduie pur si simplu prin importantza lor :Tratatul de guvernantza fiscala,recesiunea interna/europeana episodul 3 repercutata asupra Romaniei,analizele obiective ale impactului generat,necesitatea depasirii stadiului de vesnica lanterna rosie a Europei gratzie capitalismului mioritic.
  Cu o asa agenda succesul plenar al vizitei preshedintelui Ponta si al suitei sale in USA cu sigurantza n-ar trece neobservat.

  mircea

  16/02/2012 at 10:33 am

 11. Buna ziua 🙂
  Un editorial bun legat de CNA. O presiune pusa pe aceasta institutie care protejaza TV-urile scatofage poate ca sensibilizeaza organele abilitate/institutiile sa o rada de la temelie si sa o reaseze in matca normala, legala, echidistanta si mai ales apolitica. Ce fac aceii domni de ani buni, pusi sa vegheze la sanatatea audiovizualului din Romania, este similar cu manipularea prin informatie a unei categori de populatiei si atentat la siguranta nationala. Ma gandesc numai la proteste, mitinguri, golirea rafturilor din magazine, cursul valutar etc. si in subsidiar filmulete.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cu-securea-in-sinecura-cna-trebuie-taiat-de-la-radacina-966640.html

  mar

  16/02/2012 at 10:35 am

 12. neata,

  contractele cu baietii destepti trebuie reziliate.
  oare nu se gasesc niste juristi care sa le gaseasca kikitze fezabile rezilierii?

  @cedric,
  misto cersetatorul cu telefon mobil
  (nu ti-am spus sa nu ma suni? zise furios cersetorul)

  skorpion

  16/02/2012 at 10:42 am

  • Nu se pot rezilia. Daca s-ar fi putut, s-ar fi facut pana acum.
   In plus au fost facute ca ” baietii destepti ” sa nu aiba probleme. Ca nu degeba sunt „destepti/”
   Singura sansa ar fi ca si Comisia sa stabilesaca ca suntem in prezenta unui ajutor de stat.
   Ajutorul de stat se recupereaza.

   Catalin

   16/02/2012 at 10:57 am

   • cred ca ai dat raspunsul corect…sa vedem ce se va reusi cu „ajutorul de stat”

    skorpion

    16/02/2012 at 10:59 am

    • Adevarul este ca ar trebui luati la rand directorii care au semnat asemenea contractele, apoi membri CA (ca toti se inghesuie sa fie membri CA la Hidro), secretarii de stata si ministrii. Daca au stiut, de ca au permis semnarea, si daca nu au stiu, de ce nu au stiut Ca era treaba lor sa stie. La prejudicii anuale peste 100 mil USD mi s-ar parea firesc ca macar o neglijenta mica in serviciu sa se retina.

     Catalin

     16/02/2012 at 11:10 am

   • Catalin, ai oferit un pont 🙂 Am serioase rezerve ca in perioada asta nu au beneficiat de ajutor de stat, forma de finantatare riguros reglementata.

    mar

    16/02/2012 at 11:01 am

    • ajutorul de stat a luat forma unor semnaturi facute de maini corupte

     mircea

     16/02/2012 at 11:10 am

    • Asta investigheaza acum Comisia Europena. Dar asta dureaza extrem de mult.
     Deranjant e ca nu putem sa ne rezolvam noi problemele.
     In alta ordine de idei, Hidro a invocat existenata fortei majore pentru trimestrele III si IV 2011 datorita secetei.
     CCIR a data cerificatul de forta majora apoi la retras . Acum se judeca.

     Catalin

     16/02/2012 at 11:14 am

     • Din vremurile in care faceam export si ce am mai invatat pe la scoli, forta majora nu poate fi declarata si retrasa decat in baza unor documente extrm de bine intocmite si justificate. Cu au retras forta majora cand toata toamna s-a vorbot de seceta 😦

      mar

      16/02/2012 at 11:27 am

      • CCIR- care e in esenta o institutie mai mult sau mai putin privata- a retras, prin presedintele sau acest aviz motivayt de faptul ca directorul directie juridice a CCIR nu avea drept de semnatura. Ira presedintele nu a mai semnat alte avize. Misto, nu…

       Catalin

       16/02/2012 at 11:56 am

       • Concluzia – te doare mintea 😦 Presedintele CCIR este Vlasov din cate stiu.

        mar

        16/02/2012 at 12:05 pm

     • e adevarat, dar daca gasesc buba trebuie sa dea TOTI banii inapoi (asa a intrat in kko Malev).

      cinic

      16/02/2012 at 11:37 am

   • Si Bechtel a avut. De ce nu se urmeaza aceeasi cale, cu aceiasi specialisti?

    ela

    16/02/2012 at 11:32 am

    • Bechtel era firma americana.
     S-a discutat nivel politic. Sa ne amintim de multumirea d-nei Boagiu pt sprijinul acordat de ambasada americana….Bechtel a fost de acord sa inceteze contractul

     Catalin

     16/02/2012 at 11:53 am

 13. Decizia privind ridicarea interdictiei de comercializare a certificatelor de emisie a fost amanata pentru luna aprilie („Sperăm ca cel mai târziu în aprilie, când se reunește următorul Comitet de Conformare al Protocolului de la Kyoto, să se ridice suspendarea“, explică Hortensia Dumitriu, din cadrul ANPM.”)

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/miliardul-blocat-in-aer-161382.html

  PS: In cadrul intalnirii din 8-10 februarie a fost analizat al doilea raport de progres trimis de Romania

  miki

  16/02/2012 at 10:45 am

 14. apropo,
  faimoasa echipa ponta s-a intors din SUA?
  am intrat pe hotnews si nici o stire legata de aceasta isprava…
  sa inteleg ca a fost un fiasco total?

  skorpion

  16/02/2012 at 10:50 am

  • Eu cred ca mai stau o saptamana, au agenda bogata! Poate in weekend il gasesc pe Obama undeva la relaxare si le acorda un autograf sa nu vina cu mana goala acasa!

   cedric

   16/02/2012 at 10:56 am

  • salve Skorpi 🙂
   De ce crezi ca Ponta e prezent de dimineatza pana seara in toata media ? Exact de asta.Succesul e total.Lumea se uita la zapezi.

   mircea

   16/02/2012 at 10:58 am

 15. tratatul de guvernanta fiscala:
  test simplu
  sa se dea ” pe surse” la aia cu banii ca romania „dezbate si se gindeste daca semneaza”
  dupa aia sa iasa pe piata pentru imprumut de 1 miliard ron
  dupa aia sa arate cit a fost dobinda acum ceva zile si cit a fost dobinda numai dupa un zvon
  inca:
  cum a sarit cds ungariei cind orban acu ceva timp a spus ca ” se gindeste” a fost vorba de vreo 2 pct
  astea trebuie repetate pina le intra bine in cap si lui loaza profesoara si lui nastate si polipului in viata;nu lui antonescu,ca nu are unde sa-i intre decit in c.r si acolo e inutil

  intimplator

  16/02/2012 at 10:59 am

  • Ei stiu, ce vor @intimplator:
   Sa ajunga la butoane, si sa nu fie controlati.
   Pentru asta nu ii intereseaza daca UE ne marginalizeaza.
   Iar daca suntem penalizati, Ciutacu si DD au alte subiecte mai interesante de informat poporul roman
   Iar poporul roman , daca iar ramine gravid cu bolshevicii astia, va zice ca asa a dat Dumnezeu

   Un tanar de stanga

   16/02/2012 at 11:14 am

 16. Referitor la Tratat.

  Am scris ieri ca, fiind un Tratat al UE, este necesara ratificarea lui prin vot de 2/3 in Parlament, in temeiul art.148, al. 1, 2 si 3.

  In temeiul art. 91,. al.1) din Constitutie, Presedintele va semna la Bruxelles pentru Romania, in Consiliul Europei. Semnatura in Consiliu este primul pas, cel politic.

  Dupa aceea va urma procedura Trecerii prin Guvern a Tratatului, care il va trimite la Parlament.

  INtre timp, Iliescu si Nastase se vor produce in toate felurile, scotindu-l la inaintare si Toni Grebla, specialistul, care va invoca mereu legea Tratatelor 590/2003 ca sa arate ca procedural, nu s-au respectat pasii si ca trebuia o „ampla dezbatere” si ca Ministerul Afacerilor Externe trebuia sa initieze „negocierea”, iar Presedintele trebuia sa aiba „mandat de la parlament” (lucru fals, nu exista asa ceva in Constitutie). Pentru USL, presedintele nici sa semneze Tratate nu poate.

  Discutia sa va muta in terenul procedurilor. Desi se va invoca meeu legea tratatelor, si USL-ul va spune ca e necesara majoritatea simpla, motiv pentru care ei nu vor vota, Constitutia este de stricta aplicare: trebuie 2/3 din votul in Parlament. Prin urmare, se pot profila doua variante:

  – prima, improbabila, insa cu ceva sanse de a fi realizata: Nastase va fi definitiv condamnat si atunci Iliescu va ramine singurul mare grangur PSD impotriva Tratatului. Ponta se va distanta de Iliescu si va incerca sa negocieze in numele USL. Crin Antonescu va face frint comun cu Iliescu si Ponta sa va vedea strins intre usi, sa nu trimita semnale de spargerea a boicotului. Vom vedea multe gesturi conciliante ale lui Basescu si MRU, numai ca sa aduca o parte din parlamentarii USL la vot. In PSD-USL iese cu scintei. Repet, chestia asta e valabila daca Nastase primeste o condamnare si Ponta se simte pe cai mari sa il infrunte pe Papasa, tramas singur, fara Nastase in spatele lui.

  – a doua, mai probabila, insa mai belicoasa: Nastase ramine liber, Iliescu-Nastase-Antonescu fac front comun, Ponta nu are ce face si se repliaza, iar Basescu, dupa ce incearca in mod repetat aducerea USL in Parlament, schimba foaia si se adresaza CCR, invocind CJNC intre el si Parlament:

  CJNC (conflict juridic de natura constitutionala) este definit asa:

  „« Conflictul juridic de natura constitutionala intre autoritati publice presupune acte sau actiuni concrete prin care o autoritate sau mai multe isi aroga puteri, atributii sau competente, care, potrivit Constitutiei, apartin altor autoritati publice, ori omisiunea unor autoritati publice, constand in declinarea competentei sau in refuzul de a indeplini anumite acte care intra in obligatiile lor » (Decizia 53/2005).

  Sesizarea e pe muchie, caci CCR nu poate obliga Parlamentul sa voteze, insa isi poate exprima pozitia politico-juridica privind boicotul USL prin care articolul 148 din Constiturie este interpretat in sensul neaplicarii lor (adica:”vreti 2/3 pentru Tratat? ei iaca nu venim la vot, sa nu aveti cvorum de 2/3, si folosim articolul in sensul neaplicarii lui”).

  Nu imi pun sperante in vreo decizie a CCR care sa oblige USL sa vina la vot, asa ceva e aproape imposibil, insa putem spera la o pozitie politico-juridica a CCR pe tema aplicarii art.148 si pe tema asumari responsabile a obligatiilor politice si juridice ce ne revin in calitate de membru UE.

  Dupa chestia asta, Basescu si Coalitia pot declansa linistit campania electorala pe fata, te mema: „USL ne vor in afara Europei”.

  Sigur, campania anti-USL se poate declansa si fara sesizarea CCR, care e o procedura la limita insa care merita incercata.

  Cetatean

  16/02/2012 at 11:12 am

  • salve City 🙂
   ti-am citit comentariile,inclusiv de la postarile anterioare.Foarte bune si necesare explicatziile.
   -nu cred ca recursul lui Bombo(si eventualitatea unei condamnari definitive) sa aiba loc prea devreme anul asta.Ar fi o veritabila lovitura de teatru,singura conditzie ca Ponta sa ajunga pe cai mari( a si declarat sustzinere,insa mi-e teama de limbaj dublu)
   -cand crezi,in timpul anului ca ar fi cel mai bine ca preshedinteel sa invoce cnjc,inainte sau dupa locale ? ptr. ca repozitzionari foarte importante pot avea loc,cred eu.O analiza atenta din aceasta perspectiva cred ca merita facuta.

   mircea

   16/02/2012 at 11:26 am

   • mircea, eu cred ca recursul se va judeca anul asta, inainte de noiembrie.
    Iar delansarea ofensivei impotriva USL poate fi facuta dupa Pasti.

    Cetatean

    16/02/2012 at 12:42 pm

  • Numai ca USL va declansa campania „Basescu si Coalitia ne vor bugetarii morti de foame”. Si nu numai bugetarii, dupa cum am vazut ieri ca a pus problema @Loda vor declansa si campania „Basescu si Coalitia vind viitorul copiiilor nostri”. Sau a-ti crezut ca ea se intreba numai de florile marului „ce inseamna tratatul pentru mine si COPIII mei”? Si din cite am bagat de seama, procentul cetatenilor care intre UE si USL ar alege apartenenta la UE este drastic mai mic de 50%.

   Aha

   16/02/2012 at 11:36 am

   • Da. „ce inseamna tratatul pentru viata mea sexuala ” ?
    Cu ce ajuta Tratatul la vindecarea de cancer ? sau la invatarea teoremei lui pitagora generalizata ?
    Hai domle, noi avem probleme serioase si voi vreti semnatura pe tratat ….. huooo ….
    🙂

    Un tanar de stanga

    16/02/2012 at 11:46 am

  • citizen salut. Eu spun de mai multa vreme ca o campanie cu Constitutia pe masa (referendumul din 2009), cu EURO-plus pe masa va pune USL la colt.

   cinic

   16/02/2012 at 11:42 am

   • perfect de acord, si eu cred la fel ca asa va fi!

    Cetatean

    16/02/2012 at 12:29 pm

 17. Numărul procedurilor de insolvenţă a crescut cu 50%, în luna ianuarie a acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2011, a declarat, ieri, Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR). Potrivit domniei sale, în prima lună a anului în curs au fost deschise 3.000 de astfel de proceduri…

  nasoala stire!

  skorpion

  16/02/2012 at 11:18 am

 18. @cinic,
  ideea ta, cred, ca este buna.
  exact asa a procedat tariceanu chiar de 2 ori, desfiintind ANRC-ul si dindu-i alt nume ca sa scape de directorul general.

  skorpion

  16/02/2012 at 11:38 am

  • inventatorul a fost NUmara-Oua, care a schimbat numele tuturor ministerelor in 2001 ca sa poata concedia orice functionar public care nu-i convenea.

   cinic

   16/02/2012 at 11:44 am

 19. pe mine ma intereseaza ce a facut ponta in SUA.
  s-a intors, stie cineva?

  skorpion

  16/02/2012 at 11:40 am

 20. Vad ca gaselnita asta cu „nu se face nimic daca nu sint 2/3 de acord” prinde avint. Madam Pipiddi a lansat ceva soi de marca de detergent, carta alba a guvernarii dupa apostolul AMP. Elaborata tot de ea, da zice ca e nasita de toata societatea tzivila. Bineinteles, Ponta si Antonescu s-au grabit sa semneze si ei in evanghelia asta, care la versetul nu stiu cit zice asa: „1.1 – Adoptarea oricarei legislatii si decizii electorale numai prin consultare si larg consens (doua treimi) pentru a evita ca partidele de la putere sa ia decizii unilaterale in avantaj propriu”. Ma mir ca nu apropus si ca un referendum sa treaca sa fie nevoie tot de 2/3, ca daca e nevoie numai de 51% aia s-ar putea sa ia decizii „unilaterale in avantaj propriu”.

  Aha

  16/02/2012 at 12:11 pm

 21. Antena 1, pedepsita cu 10 minute fara emisie de la 19 la 19.10. Mi se pare prea putin!

  cedric

  16/02/2012 at 12:30 pm

  • Buna ziua.
   Cam putin… chiar daca, probabil, vor pierde bani din publicitate, cred ca se impunea si o amneda sa-i usture acolo … unde l-au filmat pe Boc. Au amendat OTV cu 200.000 lei. E bine si asa

   Monix

   16/02/2012 at 12:53 pm

 22. Buna ziua
  Off topic: problema absenteismului scolar ii preocupa si pe altii, n-am inventat-o noi. Am gasit un articol in care se prezinta o solutie gasita de americani acestei probleme. Reactia cititorilor francezi (a se vedea comentariile) poate fi aproximata ca fiind caracteristica modului de gindire europeean. Interesant ar fi cum s-ar perverti la noi initiativa americana. Pe scurt, americanii gindesc ca pot combate absenteismul stimulind financiar pe cei ce vin la scoala, sint disciplinati si isi trec examenele, renuntind la solutia sanctionarii celor ce absenteaza si nu invata. Francezii nu considera etic si moral o asemenea abordare.
  http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2012/02/16/01016-20120216ARTFIG00403-etats-unis-une-cagnotte-contre-l-absenteisme-scolaire.php . Curios cum s-ar perverti la noi o asemenea initiativa.

  Lucian

  16/02/2012 at 12:32 pm

 23. Aha, consttutia spune asa:

  Art. 73, al.3) Prin lege organică se reglementează:

  a) sistemul electoral; organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente;

  Nu au decit sa voteze cu 7/8 sau cu 9/10, minim constitutional e cu majoritate organica, in firecare dintre Camere.

  Eu am impresia ca USL va veni la votul pe legea electorala, pentru ca au de dat o batalie in Parlament, ca sa limiteze pierderile…potentiale. Voi explica la momentul oportun ce uita PSD-ul acuma, insa isi vor reaminti la momentul potrivit legat de sistemul electoral.

  Cetatean

  16/02/2012 at 12:36 pm

 24. http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/premier/neagu-djuvara-jos-palaria-in-fata-lui-boc-ponta-si-antonescu-marionetele-lui-iliescu-1151072

  Asta a propos de ce i-am spus ieri Lodei:

  Intrebat cum crede ca va ramane in istorie Emil Boc, Neagu Djuvara a raspuns: „a fost destul de obedient la indicatiile presedintelui, deci a fost o mana indirecta a acestuia si a suportat toate neajunsurile de impopularitate. Deci, imi scot palaria! El si-a facut o datorie destul de ingrata. Cred ca va ramane cu o imagine pozitiva in viitor”.

  Ponta si Antonescu – buni de gura, dar manevrati de Iliescu

  Pe de alta parte, Neagu Djuvara apreciaza ca Romania nu poate iesi din „barlogul in care ne aflam de 20 de ani” daca nu se face procesul lui Ion Iliescu.

  „Al lui Ion Iliescu si al acolitilor lui, ca el nici macar nu e omul care a inventat ‘teroristii lui Ceausescu'(…)Enorm ar folosi! Si sa va spun de ce. (..)Interesul ar fi sa-i oprim pe cei din umbra sa continue sa traga sforile”.

  Si-a revenit Djuvara. Astept ca Antonescu sa il faca „lacheu basist” si sa il dea afara din PNL.

  Cetatean

  16/02/2012 at 12:48 pm

 25. Pentru difuzarea filmuletului cu Boc, Antena 1 a primit doar 10 minute de intreruperea a emisiei, iar OTV care l-a preluat a primit amenda maxima (parca 200de mii).
  CTP: „CNA -un organism caricatural”

  cedric

  16/02/2012 at 12:53 pm

 26. desigur de iliescu, trebuie scäpat, lui trebuie fäcut un proces, trebuie judecat cu totzi
  regizorii si actorii(ZISI DIZIDENTZI) ajunge cu minciuna si firul rosu, pe care incä il are activat
  ilescu kgb.
  este dezgustätor sä-l vezi pe acest om, fäcand ordine,dand ordine si manipuland.
  totzi cunoscutzii sträini, ce l-au väzut ca bägat in prizä pe tzombi aceste zile, s-au
  crucit, cat de prosti pot fii romanii sä admitä o grupare ca USL;condusä de iliescu
  si voiculescu. amandoi trebuie alungatzi din viatza romanilor.

  theo- nona

  16/02/2012 at 1:07 pm

 27. CNA, o nulitate ce trebuie desfintzatä, este rusinos, postul trebuie inchis

  theo- nona

  16/02/2012 at 1:08 pm

 28. OTV- DD este colaboratorul direct a lui Camelia Voiculescu.

  theo- nona

  16/02/2012 at 1:10 pm

 29. Emisunea cu pricina cit a durat? Doar 10 minute? As fi considerat sa fie obligati sa intrerupa emisia pe o perioada cel putin egala cu mizeria aia de show. OTV care in schimb au si aia un partid, dar neafiliat oficial la USL, au incasat o amenda zdravana. De fapt pentru ce au amendat OTV, pentru preluare de imagini fara acceptul antena1 sau tot pentru filmuletul cu nuditate?

  Aha

  16/02/2012 at 1:11 pm

 30. OFF TOPIC:
  m-am lamurit si de B1 tv. Chiar acum pe banda galbena „circula” urmatoarea stire:

  „o FIOLA furata dintr-un muzeu din Austria a fost recuperata de politia romana. INSTRUMENTUL MUZICAL a fost descoperit intr-o locuinta din Iasi”

  ribelalu

  16/02/2012 at 1:12 pm

 31. poantä, a primit autograful ???

  theo- nona

  16/02/2012 at 1:12 pm

 32. Victor Socaciu: „sanctiunea Antenei 1 este MULT PREA ASPRA”

  ribelalu

  16/02/2012 at 1:16 pm

 33. räman la pärerea care o au f. multzi, päturici a vrut sä spele
  bani prin acest lantz de magazine Mic.ro.

  theo- nona

  16/02/2012 at 1:17 pm

 34. socaciu un securist din USL, cä ar trebuii sä-si tzinä gura,
  au inpanzit cu familia almäjan-socaciu toatä televiziunea romanä,

  sunt niste profitori nerusinatzi, ce sug statul, in TVR sunt numai
  famiilii ce isi fac de cap. in tvr sunt ca intr-un colhoz familiar.

  theo- nona

  16/02/2012 at 1:21 pm

 35. Concluzia pentru mascarada de la CNA:

  Dictatura a pedepsit cel mai dur post al opozitiei cu NIMIC.

  Va reamintesc ca in 2010 bastanul Dogan, in Turcia, a primit o sanctiune de….2.5 miliarde de dolari!

  ribelalu

  16/02/2012 at 1:27 pm

  • si ghici cine s-a opus amenzii aka cenzurarii postului turcesc??
   insasi maica UE
   🙂

   skorpion

   16/02/2012 at 1:28 pm

   • Stai sa vezi ce o sa sara antenistii la atac pentru ca alte autoritati ale statului au inchis escrocheria Bingo Metropolis care le asigura importante venituri provenite prin cedarea spatiului de emisie si publicitate in timpul emisiunii.

    ribelalu

    16/02/2012 at 1:31 pm

  • Si in 2009 Dogan a fost sanctionat doar cu…380 milioane de dolari.

   ribelalu

   16/02/2012 at 1:29 pm

 36. Ziua buna la lumea buna.
  @Skorpi: Am auzit din surse demne de incredere ca Victor Ponta a fost la Casa Alba. Turul scurt, de 5 dolari.

  mishu jamie

  16/02/2012 at 1:31 pm

  • hahaha,
   in sfirsit cineva ma lamureste ce a facut ponta + creatura corleana in SUA.
   le-a dat si suc?
   🙂

   skorpion

   16/02/2012 at 1:36 pm

   • Nu cred, ca si ala costa. PSD e in opozitie de multa vreme. Si nu pot cativa primari si presedinti de consilii judetene sa compenseze atatea cheltuieli.

    mishu jamie

    16/02/2012 at 1:43 pm

  • Ponta are exact aceleasi sanse sa discute cu cineva de la Casa Alba pe care le am si eu.

   ribelalu

   16/02/2012 at 2:09 pm

 37. – 10 minute de emisie intrerupta inseamna o scadere a audientei cu aproximativ 40% intr-un timp de aproximativ o ora.
  – o ora in prime time inseamna maxim 20 minute de publicitate.
  – 60% din cele 20 minute inseamna 12 minute.
  – 12 minute de publicitate la a1 in primetime inseamna cam 8000 euro.
  – 8000 euro inseamna cam 32.000 lei.
  – otv, in aceiasi sedinta a cna, fiindca doar a preluat imaginile a primit amenda de 200.000 lei.

  recapitulam: 8.000 euro a1 vs. 50.000 euro otv. asta este decizia cna. despre asta vorbim.

  8.000 euro sint probabil doar o parte din banii pe care ii sparge intr-o zi la sopping camelia voiculescu impreuna cu prietena ei gabi firea, la Viena, pe Mariahilferstrasse. si asta se intimpla cu regularitate odata pe saptamina.

  salut all

  a

  16/02/2012 at 1:46 pm

  • Asa o fi daca ar vinde publicitatea cum vand tiganii rosiile in piata. Lipsesti 10 minute, ai sanse sa nu vinzi nimic. Insa si asa de obicei iti vinde marfa colegul din stanga sau din dreapta.
   La televiziuni nu e asa. Ei au vandut publicitatea cu mult timp inainte si de asta s-au ocupat intermediarii. Antena 1 nu pierde nimic pentru ca la orele stabilite va difuza publicitatea contractata.
   Iar atunci cand se negociaza tarifele orice televiziune nu poate justifica tariful pe baza unui varf intamplator de audienta ci pe baza mediei audientei pe timp indelungat, statistica oferita de institutii independente. Prin anii 90 am avut o tentativa sa lucrez la marketing la Radio Contact si pe vremea aia fiecare post prezenta clientilor niste sondaje facute sau comandate cica de ele, si toate erau pe primul loc si toate pretindeau bani corespunzator „pozitiei”. Mergeai la Contact erau primii, Radio 21 erau si ei primii, ProFM si ei samd. Acum nu mai e asa.

   ribelalu

   16/02/2012 at 2:18 pm

   • man, eu de vreo 14 ani lucrez in marketing. din astia, vreo 6 prin agentii, vreo 4 chiar in media pe la moguli si restul pe la clientii care dau banii despre care vorbim. ce zici, crezi ca ma calific? 🙂

    a

    16/02/2012 at 2:38 pm

    • Daca esti primul da, te califici. 😆

     luminita

     16/02/2012 at 2:49 pm

     • aaaaa io sper ca macar sa fiu in primii 10. pe primul loc e intotdeauna Cel Care Are Doar Certitudini 🙂

      a

      16/02/2012 at 2:56 pm

    • Sigur esti mai bine pregatit decat mine. Dar vad ca nu mi-ai contestat spusele.

     ribelalu

     16/02/2012 at 3:01 pm

     • pai ar fi prea tehnic sa intru in detalii si in esenta ai dreptate 🙂
      publicitatea se vinde la GRP (puncte de rating). pe contract din timp cum zici tu dar la grp. adica se cumpara numarul de oameni care se uita. mediaplannerul suna si in timp real mai baga sau mai scoate spoturi functie de ce rating crede ca face emisiunea respectiva. masuratorile vin abia a doua zi.
      deci teoretic a1 pierde fiindca pierde audienta. pierderea e insa absolut insignifianta, penibila si rusinoasa ca pedeapsa.

      a

      16/02/2012 at 3:13 pm

 38. Nu mä intereseazä, este o rusine, asta nu e pedeapsä.
  CNA, trebuie desfintzat

  theo- nona

  16/02/2012 at 1:50 pm

  • Corect! I-a mangaiat pe cap. OTV-ul, financiar, va pagubi mai mult.

   mishu jamie

   16/02/2012 at 1:53 pm

 39. trebuiesc fäcute demersuri si dat in judecatä, acest trust securist

  ce face emisii porno , cu scopuri sä serveascä varanului voiculescu.

  theo- nona

  16/02/2012 at 1:53 pm

 40. in sfirsit inca o lamurire privind vizita lui ponta in SUA

  „E oare la Disneyland?”
  😛
  😛
  😛

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11524080-cristian-preda-despre-vizita-lui-victor-ponta-sua-oare-disneyland.htm

  skorpion

  16/02/2012 at 2:05 pm

  • Salut skorpion gand la gand 😀

   huniad

   16/02/2012 at 2:05 pm

  • Pai stiam ca postul lui Mickey Mouse e ocupat…

   ribelalu

   16/02/2012 at 2:25 pm

 41. exact, @huniad,
  🙂
  se spune ca a crapat un drac – ora 2.05 pm ambele comentarii – o fi dracul de ponta, corlatean sau chiar ilici in persoana?

  skorpion

  16/02/2012 at 2:06 pm

  • Nu are importanta – toti sunt draci!

   huniad

   16/02/2012 at 2:08 pm

 42. A zis bine Ponta, inainte de plecare: „nu e o vizita de placere”! A avut o presimtire sau stia programul.
  De ce a mai plecat?
  Cred ca cea mai mare suferinta o are prin comparatie cu vizitele lui Geoana, ca doar si Geoana e in opozitie dar a avut mai mult succes in USA.

  cedric

  16/02/2012 at 2:16 pm

  • vor avea tupeul sa respinga ratificarea? am mari dubii! Insasi faptul ca a vorbit Duvaz, care acum e NIMIC in PSD dci poate fi repudiat oricand e dovada.

   cinic

   16/02/2012 at 3:30 pm

 43. USL a depus contestatie la CCR impotriva noului guvern.

  cedric

  16/02/2012 at 2:44 pm

  • imbecilitatea depaseste imaginatia. Sa admitem ca creaza un precedent. Pai la urmatoarea legislatura, prima comisie dominata de viitoarea opozitie poate bloca la nesfarsit guvernul Ponta. De accea cred ca asta e o noua mostra de imbecilitate tip Sova si dardaie tot PSD de frica sa nu li se admita contestatia. In subsidiar cred ca au vorbit deja cu mos Predescu sa tranteasca contestatia.

   cinic

   16/02/2012 at 3:33 pm

 44. Sever Voinescu :am inteles ca dl. Voiculescu a pregatit ca , deseara , la meci, sa lanseze fluturasi pro Basescu; ori au gresit continutul ori e o metoda tipic securista.

  cedric

  16/02/2012 at 2:46 pm

 45. Disparurati? N-am cu cine sa comentez. Daca sunteti la masa: Pofta buna!

  cedric

  16/02/2012 at 2:48 pm

  • cedric, salut voios! 😆
   Eu te citesc.

   luminita

   16/02/2012 at 2:52 pm

 46. desigur fac jocuri securistii voiculescu-SRS, fac miscäri ordinare tipic acestor jigodii,
  grivco a plätit si cersetorii si asocialii care au urlat pe stradä.
  avcest Voiculescu ar fii trebuit sä stea la inchisoare cu toatä fam si DD
  au escrocat,spälat bani,,au manipulat, nu intzeleg cum magistratzii si procuratura
  nu i-au prins

  theo- nona

  16/02/2012 at 2:58 pm

 47. USL a contestat la CCR legitimitatea Guvernului. Dupa mintea lor, o singura comisie parlamentara dintr-o singura camera este mai puternica decat plenul parlamentul. Regulamentul prevede ca are cvorum comisia reunita a camerelor atunci cand participa la sedinta jumatate+1 din membrii fiecarei comisii in parte. Deci nu e de ajuns jumatate+1 din totalul celor doua comisii. Daca prin absurd CCR ar da dreptate USL atunci rar vom mai putea numi un Guvern vreodata deoarece este extrem de greu ca cineva sa detina majoritatea in absolut toate comisiile. Castiga USL alegerile si opozitia va controla o singura comisie, atunci nu vor asigura cvorumul acelei comisii si adio Victor Ponta premier. Idioti.

  ribelalu

  16/02/2012 at 2:59 pm

 48. ca sä dea vina pe pdl, sä provoace uirä si discutzii, acolo vor fii si agitatori care vor incinge spiritele, VOICULESCU, cand te v-a bate dumnezeu, nici nu crezi dece, dar de altfel
  dzeu. la bätut si pe SRS, dar continuä cu murdäriile.

  theo- nona

  16/02/2012 at 3:01 pm

 49. Executor judecatoresc la sediul PSD! Sa vedem ce le poate lua de la sediul central din Kisselef. Praful de pe toba sa ucaiula de astrahan a lui Iliescu! Cica visteria PSD e goala.

  cedric

  16/02/2012 at 3:02 pm

 50. erata : caciula

  cedric

  16/02/2012 at 3:04 pm

 51. cedric,
  s-ar putea sa le ia chiar sediul din Kiselleff, tinind cont ca nu au mai platit demult chiria
  😛

  skorpion

  16/02/2012 at 3:05 pm

 52. Un comentator nemernic -Andrei Taranu -zice ca puterea incearca prin toate mijloacele sa ii forteze sa termine greva. Jurnalista din studio ii atrage atentia ca o persoana privata ii executa nu puterea.
  Multi nemernici sunt slugi ale opozitiei.

  cedric

  16/02/2012 at 3:06 pm

 53. este o mare rusine

  justitzia romanä este o criminalä, judecä pt. o gäleatä de porumb, furatä parat , de unul, si dä drumul unui escroc mafiot, cu antecedente penale

  magistratzii romani, sunt o cloacä de securisti murdari.

  theo- nona

  16/02/2012 at 3:06 pm

 54. Nu e prea mare datoria:20 de mii de lei. Nu sunt in stare sa adune nici atata?

  cedric

  16/02/2012 at 3:07 pm

 55. + restantele??

  skorpion

  16/02/2012 at 3:09 pm

 56. Nu stiu, atat s-a spus, e contravaloarea chiriei pentru u nsediu. E datorie istorica. adica straveche. Aud acum trezorierul PSD ca e o datorie facuta de vechea conducere.
  O sa-l vedem pe Geoana pus sa plateasca.

  cedric

  16/02/2012 at 3:12 pm

 57. cred , POANTÄ, a cerut azil politic.

  theo- nona

  16/02/2012 at 3:13 pm

  • Hai ca-mi place! Asta ar fi cea mai mare bomba! Dar ce sa faca americanii cu un revolutionar che ghevarist?

   cedric

   16/02/2012 at 3:16 pm

 58. Vai de mama lor de PSD-isti: au cerut esalonarea datoriei pe cateva luni. Sunt lihniti, de aia vor cat mai repede la putere, anticipate neaparat.

  cedric

  16/02/2012 at 3:14 pm

 59. Din motivarea la Nastase, matusa Tamara: „procurorul de caz, intr-o interpretare evident subiectiva si o logica ce scapa unui observator obiectiv…”. Carevasazica, matusa Tamara, traitoare intr-o saracie demna de proletariatul cu origini sanatoase, se hotaraste in prag de moarte sa-i lase mostenire nepotelului Nastase un milion (sau cit o fi fost) pe care ii tinea ascunsi sub saltea din ’45, probail asteptind sa vina americanii si sa nu-i confiste comunistii. Nu numai atit, dar se pare ca banii aia au fost depusi in transe de cite 10000, mutare de sah gindita sa produca un dosar politic pe vremea viitorului dictator. Evident, pentru orice observator „obiectiv” asta e un fapt banal, demn de crezare fara tagada. Trebuie sa fii musai culmea subiectivitatii sa ai indoieli ca asa ceva se poate intimpla.

  Aha

  16/02/2012 at 3:16 pm

  • dar se poate verifica vechimea bancnotelor..si se va vedea ca nu sint din 45, ci mult mai aproape …
   🙂

   skorpion

   16/02/2012 at 3:24 pm

 60. Ori ziaristii ori aia de la USL, da’ formularea e cam ciudata, de pe ziare.com : „USL a depus joi o sesizare la Curtea Constitutionala in care si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care au decurs audierile ministrilor…”. Adica ce treaba are CCR cu nemultumirea? De cind sa fie unul nemultumit e motiv de neconstitutional? Ce, scrie in Constitutie ca „nemultumirea este garantata”????

  Aha

  16/02/2012 at 3:28 pm

  • si asta e doar inceputul.

   a

   16/02/2012 at 3:34 pm

   • V-am zis ca Voinescu le-a dejucat planul inca de la 2:46. Trebuie sa inventeze altceva.

    cedric

    16/02/2012 at 3:37 pm

 61. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Daca doritzi sa vedetzi pictura chineza :

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/02/16/pictura-asiatica-china-3/
  🙂

  desydemeter

  16/02/2012 at 3:37 pm

 62. Aoleu, am citit articolul din Ev.Z , astia sunt turbati rau daca vor sa faca manifestrai la scara mare. Jandarmii ar trebui sa fie atenti, dar nu cred ca se pot pune cu javrele astea.

  cedric

  16/02/2012 at 3:41 pm

 63. Din „intelepciunea” pesedista. Astazi, unul Duvaz, se da cu nasul pe sus, tratatul UE este la mina PSD. Sar peste faptul ca astia tin coada pe sus de parca tratatul asta UE e un moft de-a lui Basescu si de fapt dovedesc ca ii doare undeva de viitorul tarii. Sa vedem ce zice Duvaz asta:

  -prin acest tratat…nu se incearca decat generalizarea unui program economic „de rigoare germana”.
  Doar toata lumea stie ce dezastru economic e „rigoarea germana”, model mai rau ca ala nemtesc nu se poate.
  -Protocolul propus de majoritatea guvernamentala este o pacaleala,
  A dracului Basescu asta. Una au discutat la Bruxelles si alta le baga sub nas la semnat la parlamentari. A aschimbat fituicile ca aia care copiau la Bac pe vremuri.
  -USL va spune „Da” tratatului „numai daca stim ca foloseste Romaniei si nu ii impiedica procesul de dezvoltare si integrare in UE”.
  Aici logica pesedista a atins noi culmi. Carevasazica astia de la UE, ai dracului, au facut un tratat anume ca sa impiedice integrarea noastra. Toata criza euro este, deci, un pretext de care se foloseste Merkel ca sa scape de noi.

  Aha

  16/02/2012 at 3:52 pm

  • Aha 🙂
   Se completeaza reciproc cu declaratziile de azi ale lui Sova,cu ale lui Bombo aseara etc. Disperare mare.Vor ca sa-i tzina in mana pe totzi psdishti.Sa vedem cine-i mai tare,Bombo,Ilici sau MRU si piratul(poate si Ponta)

   mircea

   16/02/2012 at 4:14 pm

 64. va fi o problema complicata. craciun :”Dacă vom ieşi în stradă 5.000 de persoane, poliţia ne va aresta! Dacă iesim 50.000, poliţia ne va păzi! Dacă vom ieşi 500.000, poliţia ni se va alătura”

  elablue

  16/02/2012 at 3:52 pm

 65. @a
  jos palaria pentru explicatiile pe care le dati

  intamplator

  16/02/2012 at 3:53 pm

 66. buna ziua
  ponta&vizita in us
  update
  „din sursele noastre”-ceva mai serioase decit cele ale teveurilor-am aflat de ce dl ponta nu are nici o intilnire mai de doamne ajuta;
  in sua dl ponta trebuia de fapt sa fie la superbowl,ca recompensa pentru pierderea participarii la raliul monte carlo;cum nu a stiut de fapt cind e superbowl si cum tot avea biletul de avion cumparat daciana i-a zis sa se duca;ea stie de la bona filipineza ca electronicele sunt mai ieftine decit in europa ;asa ca nu e o vizita complet ratata;

  intamplator

  16/02/2012 at 3:59 pm

 67. Stau si ma crucesc de ushurintza cu care musiu Sova,revoltat de faptul ca SVoinescu prea e lasat ca sa vorbeasca pe sticla,in timp ce el,musiul,are cestiuni importante la ordinea zilei si sta si asteapta.
  Omul asta Sova habar n-are(sau stie dar deliberat vorbeshte asa) care este diferentza dintre un acord interguvernamental UE/cel de guvernantza fiscala ,cu anume conditzionalitatzi constitutzionale ptr. a fi pus in opera si un tratat ce tzine de constituirea UE/recte acte de revizuire ale tratatelor constitutive UE.
  Concluzia musiului.Coalitzia de la putere,desi ptr. semnarea tratatului are nevoie de 50% +1 ptr. a-l ratifica si nu de 2/3 din nr.de parlamentari,adica de ea insasi,nu va reushi acest demers ptr. ca nu are incredere in proprii oameni motiv ptr. care solicita opozitziei participarea, respectiv impune ca masura politica interna coalitziei ca sa semneze un document prin care partidele de la putere se obliga ca sa fie de acord cu tratatul.
  Halucinant Sova.Pai daca si io stiu mai multa constitutzie decat el atunci poa` sa mearga la deszapezit si sa nu mai faca greva parlamentara spunand ca banii ii doneaza nu stiu carui ong/asociatzie de handicapatzi. 😆

  mircea

  16/02/2012 at 4:05 pm

  • salut! sova e invatat ca la latrina 3 sa vorbeasca singur si restul sa l aprobe.in alta ordine de idei sunt curios de ce Dl Boc nu anunta ca da in judecata trustul lui felix.

   zigzag

   16/02/2012 at 4:19 pm

   • Presupun ca Boc vrea ca scandalul sa se aplaneze. Daca ii da in judecata, timp de N ani vor avea televiziunile periodic ocazia sa reimprospateze amintirea publicului.

    Radu

    16/02/2012 at 4:30 pm

    • exista legislatie internationala, noile coduri , procesul s ar misca rapid. daca Boc refuza sa i dea in judecata din punctul meu de vedere e un om slab si nici eu n am motiv sa i mai iau apararea .

     zigzag

     16/02/2012 at 4:33 pm

   • salve 🙂
    Nu stiu.Boc,poate ca e mai bine ca sa fie re-activ pe spetza asta.Castiga mai mult ca imagine cred eu,ptr. ca subiectul e cald inca oricat fuge Antenescu de el.Posibil peste cateva zile.Habar n-am.
    (ca idee mi se pare extrem de hazliu/tipic geniului folclorului romanesc.Sa-mi creasca in sondaj imaginea cand altzii imi comenteaza curu 😆 )

    mircea

    16/02/2012 at 4:33 pm

    • exact .antenistii au calcat rau in strachini si l au tras si pe chuky in hazna.asa ca daca pdl si Boc au ceva creier si nu s mana in mana cu aia ..sa mearga sa deschida proces.

     zigzag

     16/02/2012 at 4:35 pm

   • Cred ca din ratiuni electorale…Boc tocmai a devenit (instantaneu) o victima a sistemului, mai ceva ca Oprescu la Bucuresti. In aceste conditii, nu vad cum ar mai putea pierde primaria de la Cluj.
    In urma recentelor evenimente, atat Antonescu cat si Boc, ar putea candida sub acelasi slogan:
    Votati Antonescu, votati schimbarea: Jos fundul gol, sus capul gol !(?).

    judex

    16/02/2012 at 4:39 pm

 68. Buna tuturor cititorilor blogului si felicitari lui theophyle pentru calitatea articolelor sale.
  Oarecum offtopic, pot sa va spun ca am aflat numele personalitatilor cu care s-a intalnit Ponta in USA, ei sunt Mickey Mouse si Donald Duck, locul unde s-au vazut fiind pomenit mai sus.

  hal

  16/02/2012 at 4:12 pm

  • De Donald Duck ma mir, ca stiam ca e Republican…. si nu agreaza Commies…. 🙂

   Un tanar de stanga

   16/02/2012 at 4:24 pm

 69. apropo de presupuse manifestatii la meciul Stelei de asta seara : daca se intampla asa , sau daca apar banere cu mesaj politic pe stadion tot raul se sparge in capul clubului FC Steaua Bucuresti.UEFA are reguli clare in privinta asta: daca in timpul unui meci se scandeaza lozinci politice sau cu caracter rasist , observatorul UEFA cere arbitrului sa opreasca meciul apoi cazul este analizat de o comisie UEFA si meciul este pierdut de echipa organizatoare la masa verde cu 0 la 3. FC Steaua este privita ca o echipia „recidivista” de forurile UEFA datorita altor probleme cu „galeria”.

  zigzag

  16/02/2012 at 4:24 pm

  • Presupunand ca s-ar intampla asa, televiziunile „prietene” ar toca vreo doua saptamani ca diktatorul a mers pana acolo incat sa opreasca meciul de fotbal, iar USL s-ar repezi la PE sa mai traga o lacrimare pe tema diktaturii din Ro.

   Radu

   16/02/2012 at 4:28 pm

   • n are nicio treaba diktatorul. observatorul uefa se ocupa de treaba asta. in plus Steaua nu este la prima abatere din cauza suporterilor si nu risca doar sa piarda meciul cu 3 la 0 ci sa fie si exclusa din europa league. asa ca stai linistit : cine organizeaza meciul va avea grija sa nu existe incidente care ar putea duce la suspendarea meciului si implicit a stadionului :). sunt intoxicari de o parte si de alta a ‘atletilor’ politici.

    zigzag

    16/02/2012 at 4:32 pm

 70. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  16/02/2012 at 4:35 pm

 71. Turcan a demisionat de la Cotroceni. Il vedem la SIE ?

  elablue

  16/02/2012 at 4:36 pm

 72. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  16/02/2012 at 4:42 pm


Comentariile sunt închise.