Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârsit de săptămână: 11 februarie / “Situaţie de urgenţă în Vrancea”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. Sâmbătă, vremea va fi geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va deveni noros în jumătatea sudică şi va avea înnorări temporare în restul teritoriului. Va ninge, în general slab cantitativ, în Banat şi Oltenia, local în Muntenia, pe arii restrânse în Crişana şi Transilvania şi izolat în rest. Vântul va avea unele intensificări în sud-vestul ţării, viscolind temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori de la -20…-18 grade în nordul Moldovei până la -5 grade în vest şi pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între -18 grade şi -9 grade, mai scăzute în nord-est şi în depresiuni, spre -24 de grade. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, vremea va fi geroasă. Cerul va avea înnorări şi temporar va ninge, mai ales după-amiaza şi noaptea, când şi vântul va deveni moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -13 grade, iar cea minimă va fi de -14…-13 grade. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3529   RON; 1 USD = 3. 2831 RON; 1 EURO = 1. 3259   USD; Francul elvetian 3. 5986 RON. Gramul de aur 181.2627 RON.  Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

Situaţie de urgenţă în Vrancea: Zeci de mii de oameni, izolaţi din cauza zăpezii. Situaţia de urgenţă a fost constatată după videoconferinţa pe care premierul Mihai Răzvan Ungureanu a avut-o cu prefecţii, transmite corespondentul Mediafax. În cadrul videoconferinţei, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a intervenit şi a prezentat situaţia în care se găsesc zeci de mii de oameni din judeţ în urma ninsorilor abundente. „După cinci zile de insistenţe extraordinare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a constatat situaţia de urgenţă din Vrancea prin act administrativ. Acum suntem în situaţie de urgenţă. Este suficientă pentru ca, în baza Ordonanţei 34, să contractăm toate resursele financiare, materiale şi logistice pentru a readuce la normalitate viaţa cetăţenilor din Vrancea”, a afirmat Marian Oprişan. El a precizat că spre deosebire de starea de urgenţă care presupune intervenţia Armatei, starea de alertă şi situaţia de urgenţă sunt evenimente cu caracter non-militar, în condiţiile în care fenomenele naturale pun în pericol viaţa oamenilor. Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămânând fără alimente, apă şi medicamente, afirma, vineri, conducerea Consiliul Judeţean, în timp ce prefectul susţinea că mai sunt izolate doar nouă localităţi. Mediafax.

Ce sectoare au provocat deficitul comercial de 10 miliarde de euro din 2011. Până nu vin datele detaliate, nu se poate şti clar dacă frânarea se datorează stopării exporturilor Nokia sau încetinirii economiei din zona euro, unde merg două treimi din exporturile României. Cert este că în pofida încetinirii bruşte din decembrie, România a atins în 2011 un record al exporturilor – 45 mld. euro. Importurile s-au oprit la 55 de miliarde de euro.De unde provine deficitul comercial de 10 miliarde de euro? Trebuie remarcat că spre deosebire de economia anului 2000 şi chiar a anului 2004, deficitul comercial nu mai are ca sursă principală deficitul sectorului „maşini şi echipamente de transport”. La exporturi de 18 mld. euro provenite din acest sector în 2011, importurile au fost relativ egale. Prin investiţia Renault la Dacia (exporturi de 3 mld. euro în 2011), economia românească poate acum contrabalansa importurile de automobile, în primul rând germane, atât de dorite de consumatori. Este adevărat că şi minimul istoric al vânzărilor de automobile noi din 2011 (80.000 de maşini, egale cu nivelul anului 2002) a contribuit la acest rezultat al balanţei sectoriale. Dacă la automobile s-a rezolvat problema deficitului, de unde provine minusul de 10 miliarde de euro? Surprinzător, cea mai mare factură necompensabilă cu livrări la export nu este nici în sectorul energetic şi nici în cel alimentar. Este adevărat că importurile de gaze (1,2 mld. euro în 2011) şi petrol/produse petroliere (4,7 mld. euro în 2011) costă România circa 6 miliarde de euro pe an, dar aici există şi exporturi de 2,5 miliarde de euro pe an, aşa încât doar 35% din deficitul comercial total de 10 miliarde de euro provin din deficitul de combustibili. La produse agroalimentare, băuturi şi tutun exporturile au fost de 2,9 miliarde de euro în 2011, faţă de importuri de 3,7 miliarde de euro, deci deficitul comercial alimentar s-a redus la 800 de milioane de euro, la jumătate faţă de 2008. Aşadar, de aproape jumătate din deficitul comercial extern sunt responsabile energia (pondere de 35% în total deficit) şi mâncarea (pondere de 8% în total deficit). Atunci, cine este responsabil de cealaltă jumătate? Chimia. Produsele chimice – organice, anorganice, vopsele, îngrăşăminte chimice, medica mente, materiale plastice – au înregistrat importuri de 7 miliarde de euro în 2011 faţă de exporturi de doar 2,8 miliarde de euro. Integral in Ziarul Financiar.

Traian Basescu a plecat la Predeal. Surpriza din coloana prezidentiala: Victor Ponta. Presedintele Traian Basescu a plecat vineri seara la Predeal, pentru a petrece un weekend cu zapada la munte. Surprinzator, in coloana prezidentiala, pe segmentul Ploiesti-Predeal, s-a aflat si masina liderului PSD Victor Ponta. Calatoria celor doi in aceeasi coloana, cu antemergator si masini ale Politiei, a fost conjuncturala, dupa a declarat aseara, pentru gandul, Victor Ponta. Liderul PSD se indrepta spre o sedinta de partid la Brasov cand, pe DN1, a prins coloana prezidentiala. Pentru ca nu a putut s-o depaseasca, Ponta s-a „atasat” coloanei, in ciuda incercarii initiale a unei masini care insotea autovehicolul prezidential de a indeparta „intrusul”. Iată ce povesteşte şoferul lui Victor Ponta, pentru gândul: „Am ajuns din urmă coloana lu’ Băse la intrarea pe centura Ploieştiului, am încercat de vreo două ori s-o depăşim, da’ ne-a blocat unul dintre echipajele de poliţie şi a trebuit să renunţăm. După aia poliţiştii au încercat şi să ne împiedice să stăm în coada coloanei, dar când au văzut cine suntem ne-au lăsat în pace. Şi ne-am târât până la Predeal cu 70-80 la oră, că nu s-a putut merge mai repede din cauza aglomeraţiei de pe şosea, cu toţi antemergătorii lu’ Băse. Noroc că de la Predeal s-a mai eliberat drumul şi am putut s-o calc ca lumea, nu mi-a mai stat nimeni în faţă până la Braşov, am ajuns în doar vreo 13-14 minute”. Gandul.

De ce nu se supără Ponta când Badea îl face târfă. Avem cu toţii momentele noastre de naivitate, iar eu nu fac excepţie. Joi seara, când am ajuns acasă şi am nimerit peste Mircea Badea umilindu-l pe „groupie-ul” Ponta, am simţit că mi se face milă de bietul lider PSD. Pentru cine nu ştie, groupie este denumirea ironică a fetiţelor care se înghesuie să facă sex cu vedetele rock. M-am gândit: sărmanul Ponta, o vorbă a spus împotriva lui „Felix” şi deja l-au executat băieţii de la Antena 3 şi l-au taxat drept târfa lui Ungureanu. Ştiţi, când urmăreşti mesajele difuzate de unităţile de dezinformare ale securităţii, trebuie să te gândeşti imediat: de fapt, ce se ascunde în spatele mesajului oficial? În primul rând, oamenii aceştia sunt formidabili în a manipula sentimente puternice – ură, compasiune, tristeţe. În al doilea rând, de ce l-ar deranja pe Ponta faptul că Antena 3 îl atacă, iar Badea se jură că nu va vota cu el? Dimpotrivă, eu cred că pe liderul PSD îl credibilizează faptul că a ajuns victima lui Dan Voiculescu. Integral in Hydepark

Rata şomajului a crescut în ianuarie. Rata şomajului a fost de 5,26 la sută în prima lună a acestui an, cu 0,14 puncte procentuale în creştere faţă de luna decembrie, în total fiind înregistraţi 473.569 de şomeri,potrivit Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).  În ceea ce priveşte rata şomajului înregistrat pe sexe, în luna ianuarie, comparativ cu luna precedentă, rata şomajului masculin a crescut de la valoarea de 5,38% la 5,61%, iar rata şomajului feminin a crescut de la 4, 81% la 4, 87%. ANOFM precizează că la începutul anului, din numărul total de şomeri 77.333 au sub 25 de ani, 36.939 au între 25 şi 29 de ani, 113.601 au între 30 şi 39 de ani, 125.559 au între 40 şi 49 de ani, 60.970 între 50 şi 55 de ani şi 59.167 au depăşit 55 de ani.  Scăderi ale ratei şomajului se înregistrează în trei judeţe şi în Bucureşti, respectiv: Covasna cu 1,08 puncte procentuale, Dâmboviţa cu 0,03 puncte procentuale şi Teleorman cu 0,01 puncte procentuale. În municipiul Bucureşti, rata şomajului a scăzut cu 0,01 puncte procentuale. Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele: Mehedinţi (9,94%), Vaslui (9,85%), Teleorman (8,86%), Dolj (8,84 %), Buzău (7,99%), Alba (7,92%), Ialomiţa (7,88%) şi Galaţi (7,77%).Din totalul şomerilor înregistraţi la nivel naţional, 191.969 au fost indemnizaţi şi 281.600 neindemnizaţi, numărul celor indemnizaţi crescând cu 9.431 persoane, iar al celor neindemnizaţi a crescut cu 3.125 faţă de luna precedentă. Adevarul.

Dan Diaconescu nu este acţionar unic la OTV. Petromservice vrea să vândă partea de 19,9% pe care o deţine la postul de televiziune OTV cu cel puţin 40 de milioane de dolari, relatează Realitatea.net. Dan Diaconescu a susţinut însă în trecut că este acţionar unic la OTV. Compania PSV Company (fosta Petromservice) a început demersurile legale pentru a vinde procentul de 19,9% pe care îl deţine din postul de televiziune OTV (Ocram Televiziune), prin intermediul companiei GMG Media Box SA. GMG Media Box SA deţine 19,9% din Ocram Televiziune (Dan Diaconescu are restul de 80,1%) şi este deţinută în proporţie de 99,9% de către PSV Company. „Clienţii mei, care deţin 20% din OTV, au fost neglijaţi de către Dan Diaconescu, care s-a comportat ca un asociat nedemn. Nu au fost implicaţi deloc în conducerea postului de televiziune, astfel că au decis să vândă acţiunile pe care le deţin la acesta”, a declarat pentru Realitatea.net avocatul Marius Manolache, care reprezintă interesele companiei GMG Media Box SA. În condiţiile în care Dan Diaconescu are drept de preempţiune (dreptul de a fi preferat oricărei alte persoane la cumpărarea unui anumit bun) asupra acţiunilor deţinute de GMG Media Box SA, reprezentanţii acestei companii i-au trimis o notificare în care l-au anunţat de intenţia lor de a vinde aceste acţiuni. Integral in Romania Libera.

După ce a fost făcut „cârlan obraznic”, Antonescu îl trimite pe Iliescu să facă exerciţii cu animalele „din ferma PSD”. Preşedintele PNL nu i-a rămas dator lui Ion Iliescu după ce acesta l-a făcut „cârlan” şi la acuzat de „obrăznicie” dacă sugerează că el îl manevrează pe Victor Ponta: liderul PNL a declarat în această seară, la Antena3, că preşedintele de onoare al PSD ar trebui să facă exerciţii „în ferma PSD”. Războiul din USL a căpătat noi proporţii după ultimele declaraţii făcute de Crin Antonescu şi Ion Iliescu. După ce preşedintele de onoare al PSD a lăudat discursul ţinut în Parlament de Victor Ponta şi a spus despre Crin Antonescu că este un „cârlan”, liberalul a ţinut să îi dea replica pesedistului. „Domnul Iliescu e obişnuit cu jocuri de animale? Îl rog cuviincios pe domnul preşedinte să facă aceste exerciţii în ferma proprie, la PSD”, a declarat Antonescu la Antena 3. În urmă cu câteva zile, Ion Iliescu a mai avut o reacţie dură la adresa liderului PNL, afirmând că pretenţiile privind candidatura liberalilor pentru CJ Buzău este aberantă. Mai mult, Iliescu i-a spus lui Ponta că dacă „nu se descurcă cu Crin va vorbi” el personal. Gandul.

Udrea, în primul interviu de după plecarea din Guvern: Nu candidez la Primăria Capitalei. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a declarat că deși este „țintă permanentă de ani de zile a presei de opoziție” a reușit să se mențină „ca credibilitate în topul politicienilor PDL”. Elena Udrea a a făcut aceste declarații în astă seară, la emisiunea „La taifas”, moderată de jurnalistul Ion Cristoiu, la B1TV. Despre atacurile la adresa ei: În ciuda atacurilor presei de opoziție reușesc să îmi mențin cota de credibilitate în primele locuri, la același nivel cu colegi din PDL care nu sunt puși în situația mea, fiind țintă permanentă de ani de zile. Am reușit să mă mențin ca credibilitate în topul politicienilor PDL. Despre retragerea din Guvern: Am decis să nu fac parte din guvernul Ungureanu pentru a nu da ocazia televiziunilor lui Voiculescu să facă rău acestui guvern. Dacă l-a recomandat pe succesorul ei, Cristian Petrescu: Da, sigur că da, așa a fost conceptul. Se retrag miniștrii vechi din guvern și în locul lor vin oameni care au sprijinul celor vechi și vor continua proiectele celor vechi. Despre pictorialul din Tabu: Nu era o rochie de cauciuc, era o rochie de piele. Ipostaza de pe copertă nu era cea mai fericită. Sincer, nu aș mai face acest lucru a doua oară. Integral in EVZ.

Va urez o zi buna si calduroasa!

73 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut
  Din povestile de mai sus cu Ponta se desprind citeva:
  1 – E clar ca Ponta i-a luat caimacul vizibilitatii lui MRU la investitura
  2- Pina la urma multi nehotariti ar vota cu Ponta fiindca este anti Base cel rau, si a devenit peste noapte intelept, bun de pus la rana, binefacator al poporului,
  2A – Chiar unii sustin ca A+P vor merge in detrimentul PDL pe stereo: politistul bun si politistul ra
  3 Miscarea lui Ponta este clar facuta si in vederea vizitei la Washington pentru a repara antiamericanismul de pina acum, si a arata unchiului Sam ca daca vine el la putere interesele sua vor fi la fel de bine sprijinite

  Singurul lucru care m-a imbarbatat in ziua investiturii a fost rapiditatea cu care SUA si GB au felicitat noul guvern (felicitarile Isralelului cred ca au sosit mai repede si i-au parvenit prin casca 🙂 ) asta insemnind ca jocul lui Basescu e bun nu numai tactic dar si strategic

  Un tanar de stanga

  11/02/2012 at 7:46 am

 2. Buna dimineata,
  Cred ca aveti dreptate. Eu as merge pe optiunea 2A

  huniad

  11/02/2012 at 8:10 am

  • buna dimineata
   ” sindromul ceusescu” ? de asta imi aduce aminte

   intamplator

   11/02/2012 at 8:25 am

   • Ce sindrom …ca la bietul Ceashca a fost chiar un puci
    la Orban e mai simplu, vestul il infasoara in ceara cum fac albinele su soricelul prins in stup
    🙂
    Nasol e ca ponta-antonescu-ilici vor sa il puna si pe Basescu alaturi , chit ca fac rau Romaniei

    Un tanar de stanga

    11/02/2012 at 9:43 am

 3. buna dimineata;

  victor ponta:- eu am ” fixuri” cu el- daca vrea un nou tip de politica-asa cum sustine-doresc sa anunte guvernul alternativ(shadow cabinet);ar fi ” un cal de bataie” pentru NR cerinta asta
  un singur motiv : daca astia cistiga alegerile si ne trezim iar cu faimosul vosganian la finantre?sau cu alde iancu(@tzepelica poate spune mai multe)la economie? sau cu corlatean la externe? sau cu banicioiu la sanatate?sau cu andronescu la invatamint? sau cu chiariu la justitie?sau cu dragnea la fonduri europene sau interne?
  eu unul nu prea cunosc nume onorabile in usl;cei care au fost-si au fost-au plecat de rusine
  suna sf? mie nu,toti enumerati sunt ” ministeriabili usl”

  intamplator

  11/02/2012 at 8:23 am

  • Ai dreptate, mai ales ca Ponta cu batista, unghii taiate, si politicos devine si el concurent al Noii Republici si PPDD in a atrage pe dezamagitii de Basescu si de infamul Boc 🙂

   Un tanar de stanga

   11/02/2012 at 8:28 am

   • @tds
    NR trebuie sa devina ” proactiva” nu sa ramina reactiva
    o ” freaca” cu manualul ala de comunicare-am inteles acum ca se cauta alt titlu….
    am mai zis” inoata sau ineaca-te” ;acum are sanse sa inoate-apa nu e prea adinca-mai tirziu…nu se stie

    intamplator

    11/02/2012 at 8:41 am

    • @intimplator
     Cum am zis dupa investitura guvernului „schimbarea la fata” PDL incearca sa-si recupereze propriul electorat , dezamagit adica acei cca 10 % pierduti.

     Din nefericire – poate din comoditate.- NR nu a vizat alt electorat decit cel dezamagit de PDL (boc, basescu, pdl au fost pina acum tintele predilecte ale nr) –
     Acum NR ar trebui sa extinda aria spre electoratul educat din toate partidele, pnl, maghiari, fara orientare clara.

     Asta mai poate sa mai faca Noua Republica cit mai are timp

     Un tanar de stanga

     11/02/2012 at 8:47 am

     • sa fie si lipsa de imaginatie?

      intamplator

      11/02/2012 at 9:12 am

      • Sa fie fascinatia pentru noul premier? Nu cred ca astfel de „dezamagiri” sunt motivante. Fiecare are dreptul la alegere proprie.

       turnofftheglory

       11/02/2012 at 11:38 am

       • Tog , prietene, este clar de ce au schimbat tot guvernul si l’au pus pe MU , ca sa recupereze din votantii pdl. pe care se lupta nr,pnl si ppdd. Si o parte din ei ii va recupera

        Un tanar de stanga

        11/02/2012 at 1:15 pm

  • Zau, ca nu are nici un haz. E la nivelul Catavencilor ? Alora le-au plecat de mult cititorii mai inteligenti decit ei 🙂

   Un tanar de stanga

   11/02/2012 at 8:36 am

 4. deficitul industriei chimice: este previzibil si va fi pe termen lung;din pacate „industria chimica romaneasca”cea dinainte de 89 a fost o marota,o chestie de vitrina;cu ce aveam nu se putea face profit,prea veche(la nivel de ani 60)
  e industria in care e nevoie de investitii uriase ,cu amortizari extrem de lente;

  mai e ceva: sectorial niciodata dupa 89 nu s-a analizat chimia;s-a mers pe ” lamentari” gen ” ce aveam noi si iata ce a ajuns”+zero barat interes al marilor companii de a investi in acest sector( prea vechi,prea poluant si de ce nu,lipsa de materii prime de baza);cel mai bun exemplu:oltchim;dupa stiinta mea cred ca este singura companie chimica din eu care a inregistrat pierderi in 2011(an exceptional pentru companiile chimice)
  posibila remediere: ” aducerea” investitorilor din ” stan”(adzerbaidjan,kazahstan) care sa furnizeze materiile prime necesare si sa fie prelucrate in ro-s-a incercat dar nu sustinut;

  intamplator

  11/02/2012 at 8:38 am

  • Aia din …stan se duc in alte parti, la mina de lucru mai ieftina. Uite fabrica Dacia din Maroc. Nivelul de salarizare este cu 50% mai mic decit cel de la Pitesti. Da doamne sa nu conteze hotaritor chestia asta….

   Un tanar de stanga

   11/02/2012 at 8:45 am

   • la chimie e vorba de taxe vamale; unele sunt taxele vamale la propilena sau etilena(materii prime) si altele sunt taxele vamale la polietilena sau polipropilena=exemplul cel mai simplu+ costul fortei de munca in cost total in chimie nu e un factor semnificativ

    intamplator

    11/02/2012 at 9:11 am

    • nb. exemplul dat e doar pentru demonstratie;nu e cel aplicabil ;sunt altele la nivel de obtinere intermediari chimici nu pentru a concura basf ci pentru pozitionare pe nishe;polonia e un bun exemplu( din nou ,polonia;multe am putea invata de la ei)

     intamplator

     11/02/2012 at 9:18 am

     • vad ca te pricepi la chimicale 🙂

      Un tanar de stanga

      11/02/2012 at 9:20 am

     • chimist 🙂

      mar

      11/02/2012 at 10:38 am

 5. neata,

  dezamagitii de Basescu si de infamul Boc
  trebuie sa scada (sper) ca numar in urmatoarele luni…si ar fi bine sa nu opteze pentru pp-dd sau pp-cc sau psd…

  iar despre crin nu pot sa spun decit ca a ajuns istorie chiar daca el personal inca nu stie acest lucru
  🙂

  skorpion

  11/02/2012 at 10:16 am

 6. Buna Dimineata 🙂
  Cred ca tb. sa avem putina rabdare cu dezamagirile.
  Se pare ca nebunia a atins cote extreme daca l-au activat pe Stan.
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-11477128-valentin-stan-antena-3-ponta-face-propaganda-infecta-lui-ungureanu-antonescu-umbla-formule-alambicate-acopere-mizeria-fara-seamana-acestui-baiat.htm

  mar

  11/02/2012 at 10:42 am

  • neata.

   Trebuie sa fie nitel parfum de credibilitate. Nu ma convinge nimic de faptul ca nu e o manevra, abila ce-i drept, de a-i separa pe cei noi in ochii publicului. Papasa prezinta : Carlanii vechi si noi.

   halex

   11/02/2012 at 10:54 am

   • Buna ziua ! S-ar putea sa fie asa, dar e un procedeu obisnuit in politica, se rebrenduieste, asa cum PDl si-a rebrenduit guvernul.Sa vedem ce iese si cat e de consecvent in noua postura, in care mie imi place mult mai mult decat in cea guevarista.

    Loda

    11/02/2012 at 11:22 am

  • Servus mar,
   sarmanul nebun cu laptop patimise destul intrand in dizgratia varanului,
   acum s-a reabilitat:loveste iar cu toporul. Fostul star pesedist a ajuns „baiat” de mingi

   dora

   11/02/2012 at 1:58 pm

 7. Buna dimineata,
  Asa prim ministru mai zic si eu:
  http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/premier/ungureanu-autoritatilor-din-vrancea-sa-nu-ne-vaicarim-si-sa-cantam-prohodul-la-televiziuni-1150206

  A pus la punct televiziunile si implicit opozitia. Imi place cum abordeaza problema inzapezitilor si a celor care dau doar cu gura.

  cedric

  11/02/2012 at 11:14 am

  • Salut cedric,
   Chiar im place: „In rest seriozitate, seriozitate, seriozitate. In asemenea situatii nu stam, nu ne vaicarim, nu cantam prohodul pe posturile de televiziune, nu vorbim de apocalipsa, pentru asta este un stat puternic, sa lucreze, in rest mobilizarea si rezolvarea problemelor cat mai repede. Haideti la munca acum!”, a afirmat Ungureanu la sedinta de la sediul Primariei Dumbraveni.

   dora

   11/02/2012 at 2:02 pm

 8. Viata de huzur si obrazniceli a jurnalistilor va lua sfarsit in curind. Poate vor invata cum se abordeaza un om de stat:
  „Intrebat apoi de jurnalisti daca va mai ninge, premierul a raspuns ca nu este purtator de cuvant al ANM, precizand totusi ca „mai vin ninsori la inceputul saptamanii viitoare”.
  Ce ma bucur!

  cedric

  11/02/2012 at 11:22 am

 9. Bomba!!
  Un jurnalist declara la B1 ca Ponta va pleca in SUA impreuna cu Oprescu despre care sustine ca ar fi pe primul loc intr-un ultim sondaj despre preferintele electoratului pentru candidatul la presedintie!!
  Se pare ca Antonescu este OUT.

  cedric

  11/02/2012 at 11:48 am

  • Ii arata PNL-ului pisica, pentru a face ciocul mic la impartirea coledziilor 🙂 sau chiar vor sa mearga pe mina lor.iar dupa alegeri mai vad ei. Antonescu e bagat in zid si nu prea poate face nimic.

   Un tanar de stanga

   11/02/2012 at 11:59 am

 10. Eu zic ca Antonescu nu mai conteaza. Urla la luna singur!

  cedric

  11/02/2012 at 12:00 pm

  • Antonescu e in stare sa intoarca partidul la 180 de grade si s il bage in bratele pdl-ului numai sa ii arate lui ponta cine e seful:)

   danahile

   12/02/2012 at 9:21 am

 11. Buna dimineata,
  Tot anul asta Crin Antonescu a pus partenerii din USL in fata faptului implinit: organizarea manifestarilor din piata, mitingul PNL+PSD Constanta+Gh Zamfir avand singura consecinta directa anularea participarii la Raliul Monte Carlo a lui Ponta, discursul isteric de pe holurile parlamentului european, demisia parlamentarilor transformata in greva. Ponta nu cred ca a stiut niciodata de aceste evenimente. S-a trezit cu ele si a cam cazut de „fazan”.
  Basescu (asa cum era de asteptat) si-a revenit cel mai repede, a stopat ofensiva PNL si a preluat controlul in stilul lui inimitabil. L-a urmat Ponta care i-a aratat liberalului cine este totusi seful in USL. Ponta a realizat ca greva parlamentara vine ca o manusa PDL-ului. Toate legile vor trece ca prin branza in parlament iar castigul de imagine al puterii va fi imens. Probabil sunt si niste cercetari de piata nefavorabile pe tema asta. Deasemenea a realizat ca anticipatele si caderea lui Basescu sunt niste himere. Chestia cu declansarea „situatiei de urgenta” este doar un pretext pentru a reveni in parlament.
  Acum astept sa se termine dezapezirea asta si baietii sa se apuce de impartirea locurilor pe listele USL pentru locale. O sa vedeti niste show-uri la A3 pe tema asta pe cinste atunci cand liberalii dar mai ales conservatorii vor fi luati la suturi, in teritoriu, de PSD-isti.

  P.S. Din cate am inteles, lenea lui Antonescu este contagioasa pentru liberali. Majoritatea organizatiilor liberale din teritoriu sunt destructurate sau slab organizate. Ei au ca singura varianta pentru alegeri USL-ul. Si indiferent de rezultate este o varianta castigatoare pentru ei. Si in eventualitatea in care USL ia doar 40% din voturi, PNL-ul ar avea 20%, procent pe care nu l-ar obtine niciodata daca ar candida singuri.
  Sunt convins ca strategii PSD au si variante de rezerva pe cand liberalii nu au sau sunt catastrofale pentru ei. Singura varianta liberal-conservatoare de rezerva este cea care s-a vazut joi la A3: aruncarea cu rahat. Acest lucru poate fi usor demontat cu ajutorul RTV-urilor si a catorva „dezvaluiri” facute de Ponta.

  ribelalu

  11/02/2012 at 12:19 pm

 12. bunä ziua,

  ei au spus de mult, cä il vor pe oprescu, dar figurinele lui crinolin
  i-au pus pe ganduri. „independentul” opärilä este om de bazä, garantat
  iliescu, prieten cu tata lui opärilä, iar opärilä este sustinut total de ei.

  Voiculescu este o m piaträ de moarä pt. USL; nu folosesc nici antenele
  nici mizeriile de informatzii , ce le trimit presei sträine.

  theo- nona

  11/02/2012 at 12:23 pm

  • asa e theo-nona! Sa te salut inainte 🙂

   Si se pare ca Ponta pleaca in voiajul american cu ‘oparila”.Ce sa caute Crinul,partenerii americani vor sa discute(in engleza) cu reprezentantii opozitiei nu sa miroase parfumul de floare.

   dora

   11/02/2012 at 2:09 pm

 13. Se pare ca liberalii sunt pe cale de disparitie.

  cedric

  11/02/2012 at 12:23 pm

 14. ce plasa a luat si haznalistul jurnalist-turnator-ofiter secu aka SRS, in loc sa se bage la psd, s-a bagat in gura mare la penele rupte
  🙂

  skorpion

  11/02/2012 at 12:24 pm

  • Chiar! Nu i-a mai functionat serviciul propriu de informatii.

   cedric

   11/02/2012 at 12:27 pm

  • In PSD nu era primit. Iliescu stie de ce. In schimb, in PNL, mama tuturor ranitilor cu dosare la Secu, acest lucru a devenit deja banal.

   ribelalu

   11/02/2012 at 12:30 pm

 15. manifestantzii plätitzi, sunt cu banii pnl-pc, ei trimit
  häitasii prin pietze, sä aibä ce filma.

  theo- nona

  11/02/2012 at 12:25 pm

  • Theo, la mine in oras, la un miting din asta „spontan”, personal am dat mana cu seful conservatorilor din judet, pe care il cunosc, si care era impreuna cu restul partidului (3 oameni) si supraveghea din margine cum decurge mitingul. Sa-i spuna lui Mutu ala de la Cesena ca din aia cinci agitatori de la miting, cel putin 4 nu erau ai lui.
   In alta ordine de idei, cand au inceput manifestatiile „spontane” in oras, au inceput in urma unei chemari pe facebook (3 persoane au facut o pagina de facebook). Ei bine, si alea au fost demascate ca facand parte din Partidul Conservator.
   Acum nu mai e cazul de manifestatii spontane, demonstrantiile sunt patronate de USL si auaprtobare de la primarul PSD sa demonstreze zilnic pana pe 15 februarie. Sunt deja la al doilea termen si precis vor primi autorizatie pentru inca o saptamana. Apoi in jur de 1-8 martie va fi ceva pauza intrucat centrul va fi ocupat de cei care vand martisoare, dar dupa 8 martie vor reincepe.

   ribelalu

   11/02/2012 at 12:37 pm

 16. @cedric,
  cum spuneam si ieri – crin antonescu este din 9 februarie un cadavru politic ambulant.
  iar PNL ii va lua urma, daca nu apare repede un lider care sa ridice putin PNL-eaua.
  cine poate deveni noul lider, daca il va putea elimina pe crinutz? adriana saftoiu? tariceanu?

  skorpion

  11/02/2012 at 12:30 pm

  • Mihai Razvan Ungureanu? 🙂

   Eduard

   11/02/2012 at 1:48 pm

 17. este rusinos, vestitul gurä mare oprisan de la vrancea, nu a fäcut nimic
  in judetzul lui. a declarat acum stare de urgentzä sä justifice banii, ce le trebuie
  pt. alegeri. cele trimese, nu sunt din banii aia.

  dece au läsat sä ajungä asa, dece dacä au aparaturä, nu au ajutat oamenii panä acum?
  dar si oamenii sunt puturosi, nu stiu sä tzinä o lopatä in manä, au asteptat sä vinä
  jandarmii. asta nu mai inteleg, decat in cazul bätranilor.

  theo- nona

  11/02/2012 at 12:30 pm

 18. ribelalu,
  cert este ca banii vin de la voiculescu felix si nu de la PNL

  skorpion

  11/02/2012 at 12:38 pm

  • scorpion,

   cert este ca galbejitii numai au bani ,de asta racnesc asa cu anticipatele.Nu stiu daca PN,L asociat cu cel de buzunar(de rating de fapt,de trust de presa) poate rezista mult timp .Nici varanul nu are un sac magic fara fund si nu va miza pe o carte pierzatoare.

   dora

   11/02/2012 at 2:31 pm

 19. mie treaba cu guse si DD; imi sunä a spälare de bani, de unde avea atatzea bani guse, s-au DD, ei spalä banii lui voiculescu si vantu, se vorbeste de mult de asta.
  DD, este un penal santajis, cu afaceri directe cu firmele Voiculescu.ce minte si escrocheazä
  se pare i-au dat de urmä. eu sper. de aici si ura cätre DNA si presedinte..

  theo- nona

  11/02/2012 at 12:39 pm

 20. dar se stie cä sunt oamenii plätitzi de grivco dar si de DD

  ei trebuie sä arate, in fiecare zi, un speriat din USL, spune

  säracii aia care protesteazä afarä, dar si cä sä vedetzi in primävarä.

  au deja programat .

  theo- nona

  11/02/2012 at 12:43 pm

 21. papasha-tataia deja ameninta ca la primavara vor fi mari inundatii, sa nu spuneti ca nu v-am spus, pare sa declame tataya…si atunci iarasi guvernul nu a facut nimic, josbasescu ca venim noi – pesedeii
  🙂

  skorpion

  11/02/2012 at 12:44 pm

 22. Ziua buna la lumea buna. Frig ca naiba si azi. Dar sa nu ne plangem! Sunt intotdeauna unii si mai necajiti. Nu poate chiar nimeni sa opreasca vuvuzelele astea care sunt adevarate butoane de panica? Indiferent pe ce post de stiri dai te paste depresia in max. 5 minute.

  mishu jamie

  11/02/2012 at 12:57 pm

  • salut Mishule, 🙂
   Dezastrele fac audienta, audienta face rating, iar daca guvernul se misca prost , dezastrul mai aduce si voturi la ceilalti care critica.

   Un tanar de stanga

   11/02/2012 at 1:18 pm

 23. si noi am avut ger, dar ce inseamnä panica asta prosteascä din tv.
  credeam cä B1, poate, poate nu minte asa ordinar.

  asearä a intrat in direct un prefect, care a spus, e greu, e multä zäpadä
  dar drumurile pe o parte , se poate circule, multzi nu au ajutat cu nimic, au stat
  la cäldurä, ……….iar cifra 23 de mii de locuitori izolatzi este o minciunä, este
  vorba de catzi locuiesc in total , in satele acelea.

  dar asta nu a avut efect, ei o tzin langa cu date false.ce manipulare.

  theo- nona

  11/02/2012 at 1:11 pm

 24. Iliescu degeaba spune de inundatiile care vor veni. Sa dea solutii ce sa facem cu nametii astia de 5 metri! Sa-i inghitim? E usor sa zici dupa aia ca” eu v-am avertizat”, daca nu spui ceva concret cu care sa se evite catastrofa, degeaba.
  Deocamdata PSD doarme in cizme, fac intalniri sterile la Brasov dar sa dea o mana de ajutor, nu se baga, sunt in greva. Sa adune macar si ei niste ajutoare ca au destui procopsiti in partid.
  Sper ca oamenii sa vada cine face cu adevarat treaba si cine da doar din gura.

  cedric

  11/02/2012 at 1:14 pm

  • Nu vi se pare aiurea asta cu ajutoarele in alimente? Vara sau iarna, fiecare trebuie sa se ingrijeasca de ce pune pe masa. Daca ai desfundat drumurile si pravalia din sat se poate aproviziona cu alimente si butelii de aragaz, cred ca e o revenire la normalitate. Problema cea mai grava cred ca este incalzirea. Multi nu si-au facut rezerva de lemne pentru o iarna atat de grea. Depozitele locale nu au cum sa se aprovizioneze si multi nu vor avea bani cu care sa cumpere alte lemne.
   Autoritatile actioneaza din reflex, ca la inundatii, cand omului ii lua apa casa cu camara si rezerve cu tot si atunci era realmente „sinistrat” si muritor de foame.

   mishu jamie

   11/02/2012 at 1:22 pm

   • in zonele de campie aprovizionare cu combustibil pentru incalzit iarna este o problema de ani si ani de zile. In zona nu exista un copac (si aia putini care erau s-au taiat de mult). Lemnele sunt aduse din zonele de deal si munte la niste preturi astronomice. In plus, de cele mai multe ori, sunt lemne de calitate indoielnica (cu putere calorica mica).
    Zilnic aud la televizor discutii pe tema sunelor la care ajunge intretinerea pe timp de iarna a apartamentelor. Insa de situatoia amaratilor aia nu vorbeste nimeni.
    La apartamente caldura „vine” in decembrie, factura vine in ianuarie si plata se efectueaza in februarie. Daca se efectueaza. Daca nu abia prin primavara se sisteaza livrarea agentului termic.
    La tara, mai ales in zonele de campie, „intretinerea” (lrmnele) trebuie platita ANTICIPAT cel mai tarziu in noiembrie. La asta se adauga costurile sau munca cu curatatul sobelor si al hornurilor, taiatul lemnelor la dimensiune, spartul, depozitatul si aranjatul, caratul in casa la gura sobei. Ce pensie au babutele alea din campie care toata viata au lucrat la CAP? Ei bine, si asa, marea lor majoritate in noiembrie si-au platit anticipat intretinerea. Ati vazut vreuna dintre ele sa se vaite in Piata Universitatii? Sau in interviurile de la A3 sau RTV-uri sa injure puterea?
    Ganditi-va ca multi au luat lemne conform cu media ultimilor ani si poate sunt pe terminate. Sau exista cazul in care pur si simplu nu au putut ajunge la magaziile unde sunt depozitate. Sau hornurile s-au infundat cu gheata si zapada.
    Si in satele alea situatia nu este uniforma. Ele sunt sate risipite prin camie. Nu e ca in zonele de deal unde satele au continiutate. Situatia dramatica este doar in marginea satelor. Acolo a batut viscolul si a acoperit casele. In centrul satelor nu e asa. Cei din centrul satelor sau comunelor ar fi putut face mai mult pentru vecinii lor. Chiar si cu lopata. De drumuri se ocupau autoritatile dar intrarile sau iesirile din case se putea face prin forte proprii.

    ribelalu

    11/02/2012 at 1:46 pm

    • Foarte multi oameni simpli, de la tara, sunt mai liberali decat credem noi. Sau decat sunt cei din PNL.

     Eduard

     11/02/2012 at 1:51 pm

 25. Salut!
  Vă dau şi eu de citit ceva 🙂

  http://www.contributors.ro/editorial/romanul-tipic/

  tibi

  11/02/2012 at 1:17 pm

  • Excelent articolul. Recunosc personajul care, din pacate, e multiplicat aproape la scara nationala.

   cedric

   11/02/2012 at 1:39 pm

 26. Mi se pare foarte pertinenta analiza si semnalele de alarma:
  http://www.ziare.com/politica/maghiari/dan-dungaciu-ispita-maghiara-si-presiunea-rusa-1150021

  cedric

  11/02/2012 at 1:34 pm

 27. @Eduard,
  interesant, chiar posibil, la asta nu m-am gindit…
  🙂

  skorpion

  11/02/2012 at 1:51 pm

  • Eu asa as actiona, daca as fi presedinte jucator sau prim-ministru proaspat investit. As atrage jumatatea curata, liberala, catre guvernare, lasand cealalta jumatate, in frunte cu Floricica, sa latre mai departe.

   Eduard

   11/02/2012 at 1:54 pm

 28. Hitler afla ca Ponta l-a tradat pe Crin Antonescu 😀

  ribelalu

  11/02/2012 at 2:17 pm

  • 😀

   tibi

   11/02/2012 at 2:25 pm

  • o varianta reusita, m-a distrat. 😆

   Salutari, tuturor!

   luminita

   11/02/2012 at 2:37 pm

   • e chiar mortală! pentru crin! 😛

    tibi

    11/02/2012 at 2:46 pm

  • Hitler a ajuns cel mai tare comentator politic din RO. (scuze Teophyle). 🙂

   blog de caine rau

   11/02/2012 at 3:35 pm

  • Buna ziua all 🙂
   Multumesc Tibi 🙂
   O zi fara ger si ninsoare va doresc !

   desydemeter

   11/02/2012 at 2:43 pm

   • Servus, demeter! 🙂
    O zi frumoasă în continuare!

    tibi

    11/02/2012 at 2:45 pm

 29. Primul ministru in Vrancea:
  „Este inadmisibil ca militarii sa deszapezeasca si cetatenii sa stea la caldura. In asemenea situatii nu ne vaicarim”, a afirmat sambata, primul-ministru, citat de gandul.info.
  ‘(…)Nu se poate asa ceva, nu putem plati lenea la nesfarsit si este lipsa de respect fata de cei care stau 24 de ore inghetand, ca sa dea drumul la Salvari si sa rezolve situatiile de urgenta”, a adaugat Ungureanu, potrivit Agerpres.

  Haha. Hai ca asta e prea de tot, asta vrea sa si muncim.

  Eduard

  11/02/2012 at 3:19 pm

  • Jale mare. La munca nu se prea inghesuie lumea. Cum ii zicea unul la televizor „ministrul asta nou, tinerelu'”‘, imi aminteste de Stolojan acum hat ani „am sa negociez pana am sa cad lat”.

   blog de caine rau

   11/02/2012 at 3:58 pm

 30. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  11/02/2012 at 3:49 pm


Comentariile sunt închise.