Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 6 februarie / “alt premier sau alt guvern?”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Cod portocaliu de ninsoare şi viscol pentru 19 judeţe. Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.  De asemenea, potrivit avertizării cod galben, în nordul şi centrul Moldovei, în Banat şi în zona de munte va continua să ningă, iar vântul va avea viteze de până la 30-40 de kilometri pe oră. Codul galben a fost emis pentru judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi parţial pentru Sibiu, Braşov, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

Luni, Vremea va fi închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor. În Dobrogea vor mai fi şi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă ce vor favoriza producerea de polei. Vântul se va intensifica treptat în sud, sud-est şi la munte (la rafala va fi de peste 70 – 80 km/h), viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade, mai ridicate pe litoral.

La Bucureşti vremea va fi închisă. Temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări viscolind sau spulberând zăpada. Temperatura maximă va fi între -5 şi -4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -8 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3467  RON; 1 USD = 3. 2988 RON; 1 EURO = 1. 3177   USD; Francul elvetian 3. 6071 RON. Gramul de aur 186.6334 RON.

Cine numără investiţiile antreprenorilor? Ministerul Economiei are o listă cu 15 mari investitori în 2011, fără români însă. Grupul portughez Martifer, grecii de la Olympus şi americanii de la Delphi au fost în 2011 protagoniştii celor mai mari investiţii de la zero din economia locală, potrivit unui top furnizat la solicitarea ZF de către Ministerul Economiei. Cele trei companii au creat aproape 700 de locuri de muncă în urma unor investiţii cumulate de 200 mil. euro. Grupul portughez Martifer, grecii de la Olympus şi americanii de la Delphi au fost în 2011 protagoniştii celor mai mari investiţii de la zero din economia locală, potrivit unui top furnizat la solicitarea ZF de către Ministerul Economiei. Cele trei companii au creat aproape 700 de locuri de muncă în urma unor investiţii cumulate de 200 mil. euro. Cine ar trebui să aibă aceste date, să alcătuiască rapoarte cu toate investiţiile româneşti derulate pe parcursul ultimilor ani? „Institutul Naţional de Statistică sau întrebaţi şi la Ministerul Economiei”, a spus ieri Andreea Paul Vass, consilier pe probleme economice al primului-ministru, care în aceeaşi zi a trimis către presă o analiză a capacităţilor noi de producţie şi servicii inaugurate în România în 2011.  „Valoarea investiţiilor realizate de principalele companii străine care au inaugurat capacităţi noi de producţie în anul 2011 se ridică la 461,5 milioane euro. Au fost create astfel 4.550 noi locuri de muncă”, spune Andreea Paul Vass, care enumeră printre cele mai mari investiţii străine proiectele Prio Foods (Martifer) la Lehliu Gară, fabrica de produse lactate Olympus Dairy din judeţul Braşov, fabrica Delphi Diesel din judeţul Iaşi, dar şi investiţiile Honeywell Frictions la Ploieşti, IAC la Balş sau Continental în judeţul Satu Mare. O parte dintre aceste investiţii ale companiilor multinaţionale au beneficiat de ajutor de stat (Continental sau Delphi). Integral in Ziarul Financiar.

Mutarea surpriza a lui Traian Basescu. Presedintele va testa sustinerea pentru un premier tehnocrat, azi, la consultarile de la Cotroceni. Decizia cu privire la soarta premierului este in mainile lui Traian Basescu si intreaga clasa politica asteapta urmatoarea mutare a acestuia. Partidele vor afla intentiile presedintelui la consultarile ce vor avea loc astazi la Cotroceni. Surse din cadrul coalitiei guvernamentale spun ca, dincolo de agenda oficiala, Basescu va testa parerea si sustinerea partidelor pentru un guvern cu un premier tehnocrat, dar cu componenta politica, pe structura actualei majoritati parlamentare PDL-UNPR-UDMR. De altfel, in pregatirea evenimentului, sambata, cativa dintre liderii PDL au fost la Cotroceni. Printre numele vehiculate ca posibili premieri sunt Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, dar si consilierul acestuia, Lucian Croitoru. La bursa premierilor mai sunt cotati si George Maior, seful SRI, si Mihai Razvan Ungureanu, seful SIE. Victor Ponta se duce la Cotroceni decis să ceară demisia lui Traian Băsescu. Surse din USL spun că Uniunea nu va accepta un premier tehnocrat cu miniştri politici, ci va solicita un cabinet compus integral din specialişti fără afiliere politică. Schimbarea premierului va fi însoţită şi de o remaniere, numele celor vizaţi fiind cele care se vehiculează încă din toamna anului trecut. Surse din cadrul coaliţiei spun că nu ar fi exclus ca, odată cu aceasta, Marko Bela să se retragă din funcţia de vicepremier, în favoarea actualului ministru al Culturii, Kelemen Hunor. EVZ.

Ungureanu, favorit să devină premier. Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, pare a fi soluţia preşedintelui Băsescu pentru şefia unui nou Guvern. Zece luni „interesante” ne mai despart – cel puţin teoretic – de alegerile parlamentare şi, implicit, de o nouă formulă guvernamentală. Până atunci însă, preşedintele Traian Băsescu şi liderii PDL dau semne clare că vor instala pe altcineva în locul lui Emil Boc. Dar cine este „asul din mânecă”? De la debutul crizei economice şi până astăzi s-au tot vehiculat nume de posibili înlocuitori ai actualului premier, însă niciunul de anvergură sau cu priză la electorat. „Soluţia tehnocratului”, acceptată la nivel declarativ de majoritatea partidelor, nu s-a dovedit viabilă tocmai din cauza intereselor diverse ale celor care au avansat-o. Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, pare cel mai apropiat de tiparul premierului care să restabilească încrederea publicului în actul de guvernare. Tânăr, bine educat şi cu experienţă în diplomaţie, numele actualului şef al spionajului românesc a fost avansat chiar şi pentru o candidatură la Preşedinţie, în 2014. Ajunşi aici, lucrurile par a se lega. Mihai Răzvan Ungureanu are nevoie de o mai mare vizibilitate în perspectiva candidaturii la funcţia supremă în stat, vizibilitate (şi credibilitate) ce poate fi dobândită în „lupta cu criza”. Integral in Adevarul.

Condamnare aproape simbolică în cazul SOV. Din verdictul dat de instanţă în dosarul de şantaj al lui Sorin Ovidiu Vîntu la adresa omului de afaceri Sebastian Ghiţă, vor fi scăzute aproape două luni, pe care Vîntu le-a petrecut deja în arest preventiv.  Găsit vinovat pentru şantaj la adresa omului de afaceri Sebastian Ghiţă, fostul patron al Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase luni de închisoare de Judecătoria Sectorului 1. Complicele lui Vîntu, Ilie Ion Cezar, zis şi Nelu Legiune, a primit cinci luni de închisoare cu executare. SOV a anunţat deja că va contesta decizia, rămânând de văzut ce va hotărî Parchetul General, instituţia care l-a trimis în judecată pe acesta. Dacă sentinţa Judecătoriei Sectorului 1 va rămâne definitivă, din pedepsele primite de Vântu şi Ilie Ion Cezar se va scade durata arestului preventiv făcut de cei doi. Mai exact, perioada 29 aprilie 2011 – 16 iunie 2011, plus încă o zi de reţinere preventivă de 24 de ore, între 19 şi 20 aprilie, acelaşi an. Asta înseamnă că Vîntu şi Cezar ar mai avea de executat puţin peste jumătate din pedeapsa de şase, respectiv cinci luni de închisoare. Cei doi au mai fost obligaţi de magistraţi şi la plata în solidar cu titlu de daune morale, către partea vătămată Sebastian Ghiţă, a sumei de 100.000 lei. De asemenea, SOV şi Ilie Ion Cezar mai trebuie să achite, potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 1, câte 11.000 lei cheltuieli judiciare. Romania Libera

FMI forţează scumpirea energiei, dar ignoră salariile şi puterea de cumpărare. Fondul Monetar Internaţional cere scumpirea energiei încă din acest an şi liberalizarea pieţei până în 2017, deşi calculele autorităţilor române din acest sector arată că populaţia nu-şi poate permite preţuri ca în UE mai devreme de 2020. Încă de când Guvernul a semnat acordul de tip preventiv cu FMI, finanţatorii externi cer încontinuu liberalizarea pieţei de energie şi gaze. Aceasta la presiunea companiilor străine prezente pe piaţa din România, care îşi doresc profituri mai mari din preţurile finale, chiar dacă românii au unele dintre cele mai mici salarii din UE. „România nu-şi mai poate permite să amâne liberalizarea pieţei de energie”, a spus duminică Jeffrey Franks, în cadrul unei conferinţe de presă, arătând că investitorii nu vor veni cu bani decât dacă găsesc un mediu prielnic, adică preţuri mari. Franks a anunţat că Guvernul a început procesul de liberalizare treptată a preţurilor la energia electrică şi că tarifele vor creşte încă din acest an. „Consumatorii industriali vor mai plăti preţuri reglementate până la finele lui 2013. Pentru casnici, dereglementarea începe în 2013 şi se va termina în 2017. Vor fi protejaţi consumatorii vulnerabili”, a mai spus şeful misiunii FMI. Aceasta deşi preşedintele Traian Băsescu spusese, în urmă cu o săptămână, că doar în 2020 populaţia îşi va putea permite preţuri la nivelul celor europene şi că va cere FMI o amânare a termenelor pe care le cerea iniţial instituţia financiară. Adevarul.

Franks: Vom recomanda board-ului FMI eliberarea tranşei de 505 mil euro, la finalul lui martie. Misiunea de experţi a FMI va recomanda Consiliului Director aprobarea următoarei tranşe, de 505 milioane euro, din acordul stand-by, după ce a constatat îndeplinirea ţintelor cantitative şi a convenit cu autorităţile politicile viitoare, a declarat şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks. „La nivel de experţi am ajuns la un acord. Toate ţintele cantitative au fost îndeplinite şi am ajuns şi la un acord în privinţa politicilor viitoare. Estimăm şedinţa board-ului la finele lunii martie”, a spus Franks. El a arătat că următoarea tranşă este în valoare de 505 milioane euro. „De la ultima vizită evoluţiile macroeconomice au fost mai bune. Anticipăm că în 2011 creşterea economică a fost de 2,5%, mai mult decât anticipasem, datorită exporturilor mai bune, anului agricol bun şi reluării treptate a cererii interne. Zona euro va intra în recesiune fapt ce se va reflecta şi în România. Anticipăm pentru 2012 o creştere modestă, de 1,5-2%, situată totuşi peste media din UE”, a continuat Franks. Mediafax.

Sa „crizuim” despre coruptie si clintelism! Am o veste pentru cei care se comporta ca traitori pe insula autista Romania: toata Europa e in criza si se indreapta spre o noua recesiune. Si nu numai Europa. Recent o stire „ingalbenea” ecranele televiziunilor serioase din intrega lume: pentru pima data dupa 30 de ani Japonia a inregistrat deficit comercial. Sincer, ati auzit-o macar mentionata, daca nu si comentata, pe la vreo televiziune de stiri care face breaking news la fiecare 10 oameni adunati in Piata Universitatii? Asadar nu criza e specificul nostru, ci „crizuirea”, vorba lui Mugur Isarescu. Si tocmai pentru ca intreaga UE are mari probleme, liderii europeni isi bat de luni intregi capul, isi racesc gura si isi pierd noptile in incercarea de a pune cap la cap, intr-o forma cat mai larg acceptabila, viitorul tratat european. In linii foarte mari, el contine doua paliere principale: pe de-o parte impune statelor o disciplina fiscala drastica, sub sanctiuni fara precedent, pentru a impiedica revenirea letalei prosperitati pe datorie, pe de alta parte da o alta cheie pentru prosperitate si anume crearea de locuri de munca. Primul palier seamana foarte tare cu regulile impuse de FMI pentru acordarea de imprumuturi si acesta este motivul pentru care Romania este mai avansata in aplicarea lui decat multe alte partenere europene. Actuala putere nu are meritul de a fi decis aceste masuri, pentru ca decizia a fost luata, de facto, de FMI, dar are meritul de a fi respectat decizia Fondului. Si acest merit trebuie sa-i fie recunoscut lui Emil Boc, pentru ca e probabil singurul.Integral in Ziare.com

Recensământ 2011 – al treilea val: securea depopulării va cădea abrupt peste capul României nu acum, ci în 10 ani. Scăderea populaţiei relevată de recensământul din vara trecută îşi va demonstra efectele care pot fi dramatice nu astăzi, ci pe termen mediu. Uluiala sau calmul („ştiam noi”) cu care au fost primite rezultatele preliminare – un minus al populaţiei, în 10 ani, de 2,6 milioane – trebuie să facă loc analizei şi să ne pună pe gânduri, arată economiştii: ne îndreptăm spre o răsturnare a piramidei vârstelor; cei care au plecat dau semne că nu se vor mai întoarce, ceea ce va conduce la deteriorarea capitalului uman şi financiar; una dintre cele mai mari sfidări va fi găsirea formulei de menţinere a „mecanismelor de ajustare” (pensionari/salariaţi). Criza demografică începută cu mulţi ani în urmă (depopularea nu s-a produs peste noapte) va lovi dramatic începând cu 2030 când generaţia celor care au acum în jur de 40-45 de ani se va retrage din activităţile economice. „Pentru o ţară, depopularea este dramatică”, punctează profesorul de economie Daniel Dăianu. Valuri de emigrare au mai fost în istoria României şi au fost cunoscute şi de alte ţări europene – Italia, ţările iberice, Irlanda. România a cunoscut un asemenea val la începutul secolului trecut când ţara a fost părăsită mai cu seamă de românii din Transilvania şi un alt val a fost înregistrat după al doilea război mondial. De ce este acest „al treilea val” atât de îngrijorător? Trebuie subliniat, arată profesorul Dăianu, că, pe termen scurt şi mediu nu se va întâmpla nimic, nici în bine, nici în rău („e o prostie să spui că îţi creşte PIB-ul”) pentru că datele recensământului consfinţesc ceea ce ştiam sau bănuiam, anume că oamenii pleacă. Ziarul Financiar.

Va urez o zi buna si calduroasa!

Written by Theophyle

06/02/2012 la 7:25 am

182 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna dimineata ! posibil ca dl.Ungureanu sa fie numit premier.motivul : cred ca acesta va fi contracandidatul lui chuky la alegerile presidentiale 🙂

  zigzag

  06/02/2012 at 8:34 am

 2. salut! 🙂

  Zigzag, tocmai ca daca ar fi contracandidatul lui chuck, NU va fi numit PM, sa nu se erodeze.

  Cetatean

  06/02/2012 at 8:36 am

 3. poate fi insa numit PM daca nu i se rezerva un viitor prezidential. Asa vad eu, ca opinie personala.

  Cetatean

  06/02/2012 at 8:36 am

  • viitorul presedinte al RO va fi MRU sau Bogdan Aurescu.cei 2 n au cum se eroda ..mai ales in fata repetentului sau a copilotului.iar SUA nu e kondyakov :)) e pronosticul meu. 🙂 si cred ca Basescu va grabi lucrurile si va renunta la 1 an de mandat in schimbul modificarii constitutiei.baietii din usl nici n au habar ce i asteapta 🙂

   zigzag

   06/02/2012 at 9:23 am

 4. Rugamintea unui Roman
  Citind aberatiile pe care le debiteaza Antonescu legate de faptul ca indiferent pe cine ar propune presedintele ei nu vor fi de acord in speranta ca va deveni el presedinte,mi-a revenit ideea de a adresa o rugaminte in public:
  Domnule presedinte numiti-l pe Ion Tiriac prim ministru (de criza );
  Domnule Ion Tiriac stiu ca nu doriti sa va implicati in politica dar acum este vorba de viitorul tarii ,
  ACCEPTATI va rog .
  Eu stiu ca dac te amesteci in troaca te maninca porcii dar si porcii se impusca nu-i asa….
  Romania nu se poate face de ris acceptind o candidatura la presedentie a unui antonescu ,mai ales din partea liberalilor.Comparati-l pe antonescu cu Havel…….
  Ce Isarescu,ce Croitoru…de ce un sef sau fost sef SRI…singurul care cred eu ca poate scoate tara din rahatul politicienilor este Ion Tiriac si de aceea il rog public:ACCEPTATI va rog si intrati in istoria unei tari pe care sint sigur ca o iubiti .
  Cu stima

  Sibani Titi

  06/02/2012 at 8:44 am

 5. Mihai Razvan Ungureanu? Doamne fereste s-o mai vad si pe asta:PM sau Presedinte care sa apartina, pe fata, noi generatii de securistii, dar de data asta deghizati drept „tehnocrati”.

  Tio

  06/02/2012 at 9:02 am

  • ti se pare ca presedintii SUA sau ai altor tari membre NATO provin din „pepiniere” ale artistilor plastici? :))

   zigzag

   06/02/2012 at 9:25 am

   • neata,
    asta voiam sa spun si eu
    🙂

    skorpion

    06/02/2012 at 9:28 am

 6. o zi buna tuturor!
  mi se pare mie sau articolul din Adevarul este cam tendentios catre intoxicare – asta ca tot l-au parat cei de la Uniunea Suspine si Lamentatii pe Franks la FMI ca tine cu guvernul Boc si este total neprofesionist tanti Lagardere, noi tocmai am zis ca este dictatura in Romania, ce naiba!?
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11426451-live-text-conferinta-presa-comuna-fmi.htm
  „Jeffrey Franks: Toate tintele cantitative au fost indeplinite. Sistemul sanitar din Romania este defect. Energia si transporturile ar putea lansa Romania”.
  adica energia si transporturile pot relansa Romania, nu FMI impune cresterea preturilor…
  tocmai ce am discutat cu un transportator roman ce si-a mutat afacerea in Polonia – unde guvernul subventioneaza acest gen de afaceri – si care mi-a marturisit ca Romania este ca si gara Simeria din punctul de vedere al transporturilor (adicatelea nod/placa turnanta) – o chestie aflata la jumatatea distantei dintre vest si orient. cu nitica minte din partea autoritatilor, am putea deveni numarul 1 in zona ca transportatori. „Decat” ca ne-ar cam trebui cai de comunicatie (autostrazi, sau macar capacitatea de-a face tranzit de containere pe calea ferata – dar si pe asta am pus-o la pamant).

  Sare'n Ochi

  06/02/2012 at 9:10 am

  • salut ! ai dreptate , RO este „nod” pe toate tipurile de transport : aerian , maritim etc. ptr a exploata la maxim acest lucru ..mai lipseste un „ok” dat de anumite puteri 🙂

   zigzag

   06/02/2012 at 9:28 am

 7. oamenii inzapeziti fac scandal ca s-au inzapezit. Boc vinovat pentru viscolul creat. dar aia de au furat si vandut la fier vechi parazapezile?

  Sare'n Ochi

  06/02/2012 at 9:16 am

 8. Wegelin, acuzată de procurorii americani

  Statele Unite au pus sub acuzare Wegelin, cea mai veche bancă din Elveţia, pentru că şi-a ajutat clienţii americani înstăriţi să ascundă conturi de cel puţin 1,2 miliarde de dolari. Departamentul Justiţiei a informat că aceşti clienţi au evitat plata taxelor, banii fiind ascunşi în conturi bancare din paradisuri fiscale.

  Autorităţile americane au pus sub sechestru fonduri de 16 milioane de dolari aparţinând băncii elveţiene UBS, care a acţionat ca intermediar pentru „Wegelin”. Aceasta din urmă nu are sucursale în afara Elveţiei, astfel că a folosit serviciile altor bănci pentru administrarea banilor clienţilor americani.

  http://www.bursa.ro/?s=international&articol=157224

  skorpion

  06/02/2012 at 9:37 am

 9. parca as vrea totusi un economist.

  danahile

  06/02/2012 at 9:38 am

 10. si totusi ce a urmarit/ urmareste adriana saftoiu prin demisia ei din Parlamentul Ro?
  ca doar nu constiinta ei este explicatia..
  🙂

  skorpion

  06/02/2012 at 9:54 am

 11. Ziua buna
  – Elena Udrea va fi noul prim ministru . Berceanu va ocupa ministerul doamnei iar Videanu va fi noul ministru de interne . Asta asa , sa nu ziceti ca nu aveti guvern de tehnocrati . 😆
  Boc ramine ca secretar la cabinetul prim ministrului cu responsabilitati in lopeti , ceaiuri si speriat prefectii in videoconferinta . 😆
  – Bineinteles Ponta si Crin vor amplifica greva . Pe linga cea parlamentara , vor incepe una si intelectuala . Voiculescu va transmite in direct protestele sutelor de mii de romani la ONU . Bine , in realitate nu va fi nimeni dar vor folosi imaginile cu protestele anti Putin si fara sonor .
  – Cerea romaneasca de demisie a reprezentantului FMI in RO a ajuns din greseala pe masa ayatolahilor . Datorita unei traduceri gresite , iranienii au inteles ca romanii sint gata sa ii atace cu un portavion numit FMI si condus de unu numit Franks . Bineinteles agent Mossad sub acoperire .
  PS . Citind acest comentariu , o gramada de romani au decis sa renunte la cetatenia romana . 😆 😆

  Ștefan A.

  06/02/2012 at 10:02 am

  • Corect, o singura intrebare am: prin greva intelectuala, vrei sa ne faci sa credem ca cei doi vor incepe sa gandeasca? 😀

   Twisted

   06/02/2012 at 10:06 am

  • Like 🙂

   Loda

   06/02/2012 at 10:22 am

  • cred ca parlamentarii usl isi vor extinde greva: de azi nu vor mai intra in camerele de hotel platite de fraierii contribuabili, se isi vor instala corturi in curte la grivco :))

   zigzag

   06/02/2012 at 10:25 am

  • Stefane,

   nu ne baga in sperieti! 😆 😆 😆

   dora

   06/02/2012 at 1:05 pm

 12. HotNews.ro
  Emil Boc a anuntat ca este pregatit sa isi dea demisia . ❗
  Acum sa inceapa nebunia … 😆

  Chibit

  06/02/2012 at 10:18 am

  • Chibit,imposibilul s-a produs in cursul acestei dimineti.Emil Boc a demisionat si cabinetul si-a depus mandatul.Catalin Predoiu e premier interimar.
   Raman fidela sustinerii mele pentru Emil Boc si consider-am facut-o tot timpul – ca va fi sacrificat,e un maour care si-a facut datoria…….numai ca el nu moare,clujenii il asteapta cu bratele deschise.

   Nu fac analiza fortelor politice antrenate in batalia puterii.Nici nu-mi dau seama cum ar fi mai bine pentru tara din perspectiva actualelor partide,ceea ce stiu sigur e ca, trebuie sa continuam programul coalitiei actuale ,ca nu trebuie sa pierdem nici un punct castigat pana acum,eventual sa le acceleram.

   Personal nu am nimic impotriva lui R.ungureanu,nici impotriva lui Lucian Croitoriu,dar nici a Ancai Boagiu.

   dora

   06/02/2012 at 12:41 pm

 13. Personal, nu cred in schimbarea lui Boc, din trei motive:

  1. Primul este declaratia lipsita de echivoc a lui Traian Basescu de acum 4 zile: „Premierul Boc mi-a fost, îmi este şi îmi va fi în continuare un partener în ceea ce este de făcut”. IMi este greu sa cred ca Basescu face astfel de declaratii doar ca sa se afle in treaba.

  2. Al doilea il reprezinta posibilul blocaj institutional: un nou PM presupune vot in Parlament, si asta inseamna adunarea a 50+1 din voturi. In conditiile in care Puterea are mari probleme de mobilizare, nu vad de ce Basescu s-ar lasa pe mina unor parlamentari care deja sunt cuprinsi de disperare ca vin alegerile si nu s-au dat inca drumul la pomeni electorale si de aceea ei demisioneaza din PDL, ca sa spuna oamenilor in noiembrie ca ei nici usturoi nu au mincat, nici gura nu le miroase. Nu il vad pe Trauan Basescy punindu-se in postura de a se caciuli la partide sa ii voteze propunerea de PM.

  3. Al treilea motiv il reprezinta contextul politic: demisia lui Boc ar inseamna trasformarea lui Tb in politician reactiv la ceea ce face Opozitia. Or, el nu este deloc asa si nici nu il vad facind, de dragul relansarii electorale (problematice) a PDL, un serviciu USL, declansind spirala constiutionala care poate duce la anticipate. In plus, de ce s-ar preocupa Basescu de baronii PDL, care acuma miriie pe la colturi ca vor schimbarea lui Boc, cind aceiasi baroni l-au sprijinit pe Boc cind a fost contextul unor remanieri mai profunde, pe care Bioc nu a dorit sa le faca?

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:21 am

  • Se pare ca te-ai inselat ! oricum, nimeni nu-i infailibil ,aacum sa vedem noul permier.

   Loda

   06/02/2012 at 10:33 am

   • Categoric m-am inselat. Am si mentionat mai jos, inainte de demisie, ca „” Insa daca ei s-au vorbit si si-au facut alte calcule politice, rationamentul meu de mai sus se face tandari”.

    Cetatean

    06/02/2012 at 10:37 am

    • Cetatean,asa am crezut si am gandit si eu. 🙂

     Si era cel mai bun scenariu.Dar noi nu suntem politicieni,doar niste chibiti anonimi de care prea putini tin seama.
     Pe de alta parte,Emil Boc a dovedit ca nu se cramponeaza de scaun,si-a dus cu stoicism crucea pana la capat.Cine sa-si imagineze ca scena cu Raed Arafat a fost o miscare premeditata si care a generat instabilitate?

     Abia,azi,p.m(orele 17) vor avea loc consultarile la Cotroceni.Ultimii programati sunt PDL-stii.

     dora

     06/02/2012 at 12:49 pm

   • Si tu il vezi deja pe Tontonel?

    dora

    06/02/2012 at 12:50 pm

  • majoritatea se va face usor intrucat trebuie 50%+1 din totalul parlamentarilor iar la deputati majoritatea se face usor.

   ribelalu

   06/02/2012 at 10:34 am

   • da, asa e. Desi si acolo au probleme de mobilizare.

    Cetatean

    06/02/2012 at 10:45 am

    • mobilizarea lucreaza si invers. Uniunea de Suspine si Lamentari trebuie sa stranga voturi pt. daramarea guvernului.

     cinic

     06/02/2012 at 11:51 am

   • Cum vezi formarea majoritatii? Crezi ca vor pune in aplicare motorasul evadarilor?Parca uslasii infiereaza cu manie proletara traseismul politic,sau acum nu se mai pune?

    dora

    06/02/2012 at 1:26 pm

 14. PS Citesc ca Boc este pregatit sa isi dea demisia. Imi mentin rationamentul de mai sus. Demisia este un act de vointa unilateral care il implica pe Boc si nu pe Basescu.

  Daca Boc isi da demisia, eu consider ca il pune in mare incurcatura pe Traian Basescu. Insa daca ei s-au vorbit si si-au facut alte calcule politice, rationamentul meu de mai sus se face tandari.

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:24 am

  • 🙂 eu cred ca e timpul ca Basescu sa si scoata succesorul la vedere. :)le va da si alegeri anticipate uslasilor.ptr usl anticipatele sunt o bomba cu efect imediat: baietii nici nu s au inteles cine si in ce colegii candideaza .

   zigzag

   06/02/2012 at 10:28 am

 15. zigzag, CCR obliga Parlamentul modificarea legislatiei electorale inainte de alegerile din 2012. Nu se pot face alegeri anticipate pe actualul sistem electoral.

  Bine, Puterea poate se poate face ca ploua, insa ma indoiesc ca vor avea tupeu sa mearga in alegeri cu acest tip de sistem electoral. Modificarea legislatiei electorale presupune vreo 90 de zile, la o estimare rapida (trece a legii prin cele doua camere, in procedura normala).

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:33 am

  • cetatean,
   adica trebuie modificata legea electorala potrivit deciziei CCR? asta si-au dorit si pedelistii.Sa-i vedem acum daca au fost sinceri.

   Cum ramane cu anticipatele?Parca comasarea nu e valabila-candidatii trebuie sa aiba libertatea de a participa la ambele scrutine.Asa am dedus din decizia CCR.

   Iar pentru anticipate e nevoie sa cada de 2 ori guvernul,nu?

   dora

   06/02/2012 at 1:01 pm

 16. oka. a demisionat. sa vedem ce iese din joben 🙂

  halex

  06/02/2012 at 10:33 am

 17. gata!

  purligar

  06/02/2012 at 10:34 am

 18. Boc: „Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului”, a anuntat luni dimineata premierul Emil Boc, adaugand ca a luat aceasta hotarare in incercarea de a „detensiona situatia sociala”.”

  Ce am scris la 10:21 se dovedeste caduc. Boc a avut alte calcule. Gresite, in opinia mea. Insa demisia este un act de vointa unilateral. Sa vedem daca ce a calculat Boc e in concordanta cu ce calculeaza Basescu.

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:35 am

 19. Antonescu si Ponta se duc pe neveu la Cotroceni. Nu au nici o propunere de Premier, hahaha! 😆

  PS Crin dorme. Ponta il suna in draci, insa Antonescu e rupt dupa pokerul de aseara.

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:40 am

  • opa, teapa, crina e treaza. cam tulbure la ochi, dar vad ca e viu.

   halex

   06/02/2012 at 10:42 am

 20. cade prost,pare ca adormitu si copilotu au determinat demisia. acum o sa le sufle vantul in panze mai abitir

  radu

  06/02/2012 at 10:41 am

  • asa este. de aceea eu consider ca demisia lui Boc nu e binevenita acum.

   Cetatean

   06/02/2012 at 10:46 am

 21. hai ca vreau sa vad ce zic aia din USL acuma 😈

  „Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi seară [ 18 ianuarie 2012] , la România TV, că este nevoie de un guvern de tehnocraţi, care să lucreze cât mai rapid pentru problemele care au ajuns să fie discutate în stradă din cauza lipsei de dialog a guvernului actual”.

  Cred ca vor avea guvernul pe care il doreau, sa ii vad ca voteaza 😛
  Daca nu voteaza tehncratul, ramin cu pantalonii in vine in Piata Universitatii si ii vede toata lumea ce barbati politici sunt.

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:44 am

  • sa vedem cum implementeaza bolsevicii reformele dorite de FMI, BM si UE! de unde scot bani de pomanageli!

   cinic

   06/02/2012 at 11:53 am

  • Asta cu tehnocratia mentine teama ca vor fi furate voturile,ca Min de Interne detine butoanele si falsifica alegerile.Uslasii au experienta deceniilor lor de guvernare.

   dora

   06/02/2012 at 1:32 pm

 22. Boc oricum trebuia sa plece. Sa vedem daca demisia e ceva calculat sau pur si simplu i-a ajuns si lui Boc, sarmanul.

  Valentin

  06/02/2012 at 10:45 am

 23. Boc a fost la Cotroceni acum citeva zile.

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:47 am

  • sa speram ca nu pentru a da zapada la lopata.
   Momentul demisiei e la fel de bun sau de prost ca oricare altul.
   Erau multe tensiuni, sa vedem ce urmeaza.
   Oricum, daca e sa vina USLul la putere e bine sa stiu cat mai repede, sa-mi iau masurile ce se cuvin. Nu am timp sa o tot lalai cu sperante desarte.

   Valentin

   06/02/2012 at 10:52 am

  • @cetatean : inclin sa cred ca pdl va demisiona si din parlament.asta asa sa ramana uslasii in greva lor de lux :))

   zigzag

   06/02/2012 at 10:57 am

 24. Buna dimineata,
  Crin a tras o ultima copita mizerabila in Boc. Eu zic ca Boc iese cu capul sus. Dar Antonescu mai vrea, evident, demisia presedintelui si alegeri anticipate. Vrea sa doarma cat mai repede la Cotroceni.
  Sa vedem ce face acum PDL. Se cearta intre ei sau au atata minte incat sa nu dea satisfactie unora ca personajului de mai sus ca s-a grabit sa intre aici ca sa se bucure inainte de vreme.
  Sper ca presedintele sa faca ceea ce trebuie, oricum nu pe placul opozitiei si acolitilor.

  cedric

  06/02/2012 at 10:55 am

  • de data asta nu Ipo-Crin a fost cel mai abject ci, de departe CTP. Senzatia de voma m-a apucat de la primele cuvinte.

   cinic

   06/02/2012 at 11:55 am

 25. Doar daca Basescu , nu accepta , sau accepta dar Boc ramine in functie 6 luni cit se cearta astia pe noul guvern,

  Un tanar de stanga

  06/02/2012 at 10:56 am

 26. Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, este un nume insistent vehiculat pentru pentru a prelua functia de premier al Romaniei dupa demisia lui Emil Boc, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Contactat de HotNews.ro, Croitoru a refuzat orice comentariu legat de aceasta informatie.

  Cetatean

  06/02/2012 at 10:57 am

  • Croitoru a mai refuzat o data si a acceptat cand nu avea sanse.

   Valentin

   06/02/2012 at 11:00 am

  • dupa ce l-au „scuipat in gura” mai vrea Croitoru sa aiba de-aface cu bolsevicii?

   cinic

   06/02/2012 at 11:56 am

 27. Stolojan :”cand ceva merge , trebuie stricat”

  cedric

  06/02/2012 at 10:57 am

 28. Croitoru a fost batjocorit destul cand a mai fost propus. Nu stiu daca isi mai calca pe inima si mai accepta o noua propunere.

  cedric

  06/02/2012 at 11:00 am

  • Nici eu nu stiu. Insa mi-ar placea sa vad o reeditare a momentului 2009, cu Croitoru reusind sa obtina 50+1 de data asta.

   Cetatean

   06/02/2012 at 11:02 am

 29. Daca e Lucian Croitoru, vom vedea un joc la rupere a lui TB. La ruperea tuturor, nu doar a USL. Caci cei de la Putere nu ii vor mai putea pune conditii lui Croitoru ca sa ii voteze Guvernul, altfel pleaca acasa mai devreme si nu cred ca le convine.

  Reamintesc ca in orice caz, alegeri anticipate nu se pot face mai devreme de 60 de zile de prima solicicitare de vot in Parlament.

  Si, cu toate pacatele lui, bravo lui Emil Boc pentru ce a facut pina acum.

  Cetatean

  06/02/2012 at 11:00 am

  • ai sa vezi ce teapa isi ia usl :)) nu dau pronosticuri deobicei dar in momentul asta e „care pe care”.daca pana acum am vazut doar „jeturile” date de kondyakovii lui felix si ilici de azi vom vedea si ce influenta are sua , germania , israel si ..fmi 🙂

   zigzag

   06/02/2012 at 11:04 am

  • daca Boc candideaza la Cluj iese cu 106%! iar Ardealul n-o sa voteze rosu in veci (cu exceptia pungilor de minerit)

   cinic

   06/02/2012 at 11:58 am

 30. Cine se mai ocupa acum de coordonarea lucrarilor legate de viscol si deszapezire? Sa-l puna pe Antonescu sa ne arate cat de bun organizator este. Sa arate la ce ii folosesc discursurile gaunoase.

  cedric

  06/02/2012 at 11:02 am

 31. Boc a avut un discursc scurt si onest. Si eu spun ca iese cu capul sus. Cu toate pacate lui a fost cel mai bun premier de pana acum, fara discutie. Si cel mai curajos.

  Valentin

  06/02/2012 at 11:04 am

 32. ziua buna all 🙂
  Premierul a demisionat.Sper ca s-au facut calcule corecte impreuna cu piratul.
  Premierului trebuie ca sa-i fie recunoscute merite esentziale ptr. perioada extrem de ingrata pe care a traversat-o.Eu ii multzumesc. 🙂 Sau cum se zice, maurul si-a facut datoria….

  mircea

  06/02/2012 at 11:07 am

 33. salut! 🙂

  si eu sper ca au facut calcule corecte. Modul in care si-a anuntat demisia, cu mai putin de doua ore de concultarile USL cu Basescu, arata ca au vrut sa ii lase in offside. Desi nu exclud inca ca Boc sa fi actionat de capul lui (daca e asa sau daca s-a consultat cu Basescu, vom vedea imediat).

  Cetatean

  06/02/2012 at 11:11 am

 34. Meritele lui Boc se vor vedea mai bine cu cat ne vom indeparta in timp. Deocamdata, ura opozitiei izbuteste sa inebuneasca de cap pe multi slabi de ingeri.

  cedric

  06/02/2012 at 11:11 am

 35. Demisia lui Boc – in contrast cu elanurile sincere sau rautacioase – este o infringere a dictatorullui si inca una din greselile sale politice.
  Sentimentalismul cu care sint propusi ca inlocuitori MRU ori B. Aurescu nedumereste; oamenii astia nu au suport politic. Si nici experienta politica. Vor avea noroc de simpatiile pe care le-a adunat dna Macovei.
  Dar icoana romanului este „domn strain” care este infailibil.
  @ Cetatean,
  nenorocul tau, daca scolile nu erau inchise, @Loda nu avea ocazia unei interventii demna de dl Vucea.

  victor L

  06/02/2012 at 11:11 am

  • salut, victor! 🙂

   iaca na, scoli inchise 😉 Loda comenteaza cins simte ca e ceva ce ar putea servi USL-ului.
   Oricum, eu insumi declarasem ca e posibil ca rationamentul meu se face tandari daca Boc si Basescu au calculat altfel. Asta dovedeste inca o data ca Basescu este surprinzator.

   Cetatean

   06/02/2012 at 11:14 am

   • Cetatene :
    In Salaj scolile nu sunt inchise, la noi e cod verde, am ore dupamiaza azi ,in 30 de minute am plecat. dar tu, nu ai ore sau la voi sunt inchise scolile? Nu stiu in ce masura si daca demisia lui Boc va servi USl-ului, deci iarasi te inseli in motivele comentariului meu, a doua oara pe ziua de azi, vezi sa nu devina un obicei.:)

    Loda

    06/02/2012 at 11:30 am

    • Dupa cum ai observat, eu comentez dimineata. Asa ca iti dai seama de programul meu.

     Cetatean

     06/02/2012 at 11:34 am

  • salut! poate ca cei 2 nu au suport politic in acest moment. insa au altfel de suport 🙂 iar in plina desfasurare a „ostilitatilor” privin iran , siria , scut antiracheta ..se va coagula rapid si un sprijin politic in detrimentul gastii griivco hranita de kondyacovii cu sortulete : D

   zigzag

   06/02/2012 at 11:17 am

 36. Tot ce pot sa sper este ca demisia nu este ca urmare a declaratziilor de aseara a Elenei Udrea(pe alocuri agresive) Ca sa potzi remania o blonda trebuie propriul tau sacrificiu este o intrebare foarte complicata 😦

  mircea

  06/02/2012 at 11:15 am

 37. Turcescu vorbeste foarte frumos despre Boc la B1

  cedric

  06/02/2012 at 11:15 am

 38. emil boc a fost cel mai bun premier din ultimii 20 de ani. poate nu a fost un manager de geniu, dar in mod sigur a fost un premier onest care a tras cit a putut de tara asta proptita pe picioarele dindarat. indiferent de inerentele poticneli, asta este realitatea si asa o sa ramina.

  salut all.

  a

  06/02/2012 at 11:18 am

  • Subscriu si eu. Iar dificultatile lui E.Boc merg mai departe si la un eventual guvern de tehnocrati.

   Tio

   06/02/2012 at 11:26 am

 39. salut si subscriu. nimeni nu e perfect, insa un PM dispus sa se sacrifice electoral nu se va mai gasi.

  Cetatean

  06/02/2012 at 11:20 am

  • CONSULTARI anulate la cotroceni 🙂

   zigzag

   06/02/2012 at 11:21 am

   • unde spune ? 🙂

    mircea

    06/02/2012 at 11:23 am

    • a mintit javra aia de ponta. acu a retras si zice ca nu se mai duc ei ca trebuie aminat.

     a

     06/02/2012 at 11:24 am

 40. Salut tutror,

  parerea mea ca la ce politicieni avem la ora actuala in Romania, Boc a fost cea mai potrivita alegere in perioada de criza. cu toate balbaielile inerente, a reusit sa stabilizeze finantele si asta se vede cel mai bine din reactia internationala. oricare altul din pdl ceda de mult presinilor populiste din partid.
  acum as prefera un isarescu cu ministrii din actuala majoritate. In locul lui Croitorul nu as mai accepta sa fiu terfelit de niste parlamentari iresponsabili. o a doua respingere l-ar scoate definitiv si din cursa de a ajunge guvernator in locul lui Isarescu. Daca cineva il pregateste pt asa ceva ar face bine sa-l sfatuiasca bine 🙂
  In plus, pe Isarescu nici usl nu poate sa-l conteste. Pe Croitoru l-au respins o data si o pot face si a doua oara.
  Ce sper acum e ca Funeriu sa fie cooptat in noua echipa altfel daca oltean reuseste sa-si impuna omul acolo se duce pe copca tot ce s-a facut pana acum.
  Sa speram ca nu dam din lac in put…

  Laur

  06/02/2012 at 11:20 am

 41. Amanate, spune acum Ponta la b1

  cedric

  06/02/2012 at 11:24 am

 42. Li s-a spus de la Cotroceni ca vor fi anuntati despre noua ora a intalnirii. Sa nu fi stiut presedintele de demisia guvernului?

  cedric

  06/02/2012 at 11:25 am

 43. aminate, dar tot pentru azi, cica. Basescu va trimite o convocare pentru mai tirziu.

  Daca aminarea sa datoreaza faptului ca USL nu merge la 12, inseamna ca Boc si Basescu se intelesesera inainte.

  Daca se amina pentru ca asa vrea Basescu, inseamna ca Boc si-a anunat demisia fara sa il previna pe Basescu.

  Cetatean

  06/02/2012 at 11:27 am

  • nimic nu e intamplator . 🙂 urmeaza sa i vedem pe uslasi in chilotei.

   zigzag

   06/02/2012 at 11:29 am

  • Conform unui scenariu discutat de mine cu Theo, Basescu trebuia sa propuna capul lui Boc la intalnirea cu uslasii, probabil ca Boc nu a acceptat aceasta propunere si si-a dat demisia inainte de intalnirea cu uslasaii. Probabil ca Boc isi va da demisia si de la presidentia PDL – demisie care nu va fi acceptata. Asta a fost unul din cele 3 scenarii ale lui Theophyle.

   huniad

   06/02/2012 at 11:31 am

   • salut! Demisia de la Presedintia PDL inseamna o noua Conventie nationala si haos in partid intr-un an elecoral. Asa ca nu il vad plecat de la presedintia PDL.

    Daca scenariul discutat de voi e real, inseamna ca Basescu si Boc nu s-au inteles pina la capat.

    Cetatean

    06/02/2012 at 11:36 am

    • Nu, Theo crede ca Basescu a cerut demisia lui Boc inainte de ce a inceput „revolta” – respectivul refuizand!

     huniad

     06/02/2012 at 11:38 am

     • Theo, nu crede ca Basescu nu a stiut de pregatirile de revolta si a dorit sa demorseze mina – Boc a zis nu!

      huniad

      06/02/2012 at 11:39 am

 44. Foarte ciudat jocul.Amanarea ma impinge spre impresia ca premierul a mers pe mana partidului(greii ? )
  si discutziile de azi noapte cu piratul s-au terminat in coada de peshte.Sper sa nu fie asha.Un eventual moment de slabiciune ar fi intens speculat de uslashi. 😦

  mircea

  06/02/2012 at 11:27 am

  • mircea , uslashii nu sunt capabili sa speculeze nimic de capul lor.indicatiile le vin in plic.doar ca ca pana acum au mutat doar ei. de acum muta la vedere PPE @friends.in nicio tara unde au fost alegeri in ultimul an socialistii europeni nu au castigat.si cred ca nici nu vor castiga in urmatorii 20 ani.

   zigzag

   06/02/2012 at 11:32 am

 45. Pe stiri scrie ca „Basescu a reprogramat consultarile”.

  Cedric, tu l-ai vazut pe Ponta pe B1. A spus ca au fost aminate pentru ca asa a solicitat USL sau pentru ca au primit mesaj de la Presedintie?

  Cetatean

  06/02/2012 at 11:30 am

  • au anulat consultarile pt vechile teme de discutii. a invitat partidele la consultati pe noua tema de discutii: desemnarea noului premier.
   si cred ca base stia, dar nu putea sa anunte anularea inainte de anuntul demisiei. sa vedem cate de repede se grupeaza usl-ul la consultari acum. doar asta au vrut, nu? sunt prinsi un pic pe picior gresit si daca spun ca nu se duc isi dau singuri cu tesla…

   Laur

   06/02/2012 at 11:35 am

  • Eu nu l-am auzit pe Ponta ca au ceru tei amanrea. A zis ca au vorbit la presedintie si li s-a spus ca ora intalnirii le va fi anuntata mai tarziu. Deci nu stiu cine pe cine a sunat.

   cedric

   06/02/2012 at 12:08 pm

 46. O singura imagine de premier tehnocrat cred ca ar merge acum.Unul atat de puternic incat prin imaginea/notorietatea sale niciun partid sa nu poata emite „pretentzii” cu toata lesa stransa de fmi,ue etc.

  mircea

  06/02/2012 at 11:33 am

  • uslasii nu emit pretentii.executa ordine primite din partea unui grup de putere ce doreste sa si recapete influenta in aceasta zona.

   zigzag

   06/02/2012 at 11:34 am

   • daca rupe crivatu firele de telegraf pica naibii telefonu rosu. ramin in izmene. eventual il trimit pe ala micu al lui felix cu sania la Moskova.

    a

    06/02/2012 at 11:36 am

   • cred ca si acolo se joaca pe sarma,Ziggy.Probabilitatea este mare dar n-as merge 100% pe asta 😦

    mircea

    06/02/2012 at 11:38 am

  • dragule, citeste ce vrea FMI in urmatoarle LUNI de la guvern. Ce tehnocrat are cojones sa o faca? Eu zic ca Boc s-a saturat de injuraturi si ii lasa loc lui Ponta. Sanatate, preturile la energie, privatizarea companiilor de stat, increderea imjprumutatorilor EXTERNI intr-un guvern rosu….

   cinic

   06/02/2012 at 12:04 pm

 47. ”Presedintele a fost anuntat de catre premier cu privire la hotararea domniei sale de a-si depune mandatul. In acest context, presedintele anuleaza consultarile programate cu partidele parlamentare astazi, 6 ianuarie, pe cele doua teme anuntate deja, urmand sa le transmita o noua invitatie la consultari in vederea desemnarii unui candidat la functia de premier”, a precizat Valeriu Turcan.

  Nu se precizeaza daca azi sau miine.
  Demisia suna a gest unilateral al lui Boc, care nu l-a prevenit pe Basescu.

  Cetatean

  06/02/2012 at 11:38 am

  • nasol 😦
   @Huniad 🙂
   la care din demisii te referi(scenariile magisterului) ca nu va fi acceptata ?
   De premier de catre presedinte sau de sef pdl de catre partid ?

   mircea

   06/02/2012 at 11:41 am

 48. In ceea ce priveste anticipatele, vreau sa-i vad pe Adormitul si pe Maturizatul Neamului in cat timp isi vor stabili candidatii si se vor apuca barbateste de treaba.
  In plus, dupa consultari, daca vede Basescu ca cei doi tolomaci nu au nici o apetenta pentru dialog, ce se intampla daca nu-i aproba demisia lui Boc?
  dar am venit deja tarziu cu comentariul. gunoiasul de Ponta nu mai vrea la consultari – nu se asteptau la demisia lui Boc.

  Sare'n Ochi

  06/02/2012 at 11:41 am

 49. In acest moment, asa cum spunea Laur, USL sunt pe picior gresit iar Basescu la mutare. Inca nu mi-e clar daca Basescu stia de demisia lui Boc. Poate si maniera teatrala a lui Boc face parte din scenariu.

  Cetatean

  06/02/2012 at 11:41 am

  • pronosticul meu este ca stia.

   Sare'n Ochi

   06/02/2012 at 11:45 am

  • stia domnule 🙂 .crezi ca fmi si sua n au ce face cu banii si i arunca asa in RO la intamplare :)) ?vom afla si cu probe cine organizeaza „miscari de strada” etc . a zis odata dl Basescu: vreti sa vedeti un popor nervos la vot? 🙂

   zigzag

   06/02/2012 at 11:46 am

  • stia.
   pun pariu pe 3 tuburi de londa color si programul de guvernare al usl editie cartonata cu autograful lui daniel constantin in copie originala.

   a

   06/02/2012 at 11:50 am

   • am impresia ca doar UDMR nu stia – din actuala coalitie de guvernare. 🙂 vor veni zile negre si pentru udmeristi – au note de plata la aplicarea ref. si a blocarii tuturor proiiectelor lui Basescu. mare lucru sa nu vedem vreo 10 15 liberali si pesedisti inscrisi de „urgenta” in unpr :))

    zigzag

    06/02/2012 at 11:54 am

  • Salutare.

   Sunt convins ca TB stia de demisie. Mai exact, inclusiv anularea consultarilor a fost planificata.
   Pare a fi o miscare care sa dea impresia ca Boc a hotarat sa isi dea demisia, lasand-ul pe TB in aer. Un gest de „desprindere” de sub tutela lui TB ca sa zic asa.

   Un scenariu pesimist ar fi ca vin vremuri grele si ca in cursul vizitei FMI s-au mai discutat ceva chestii pe care TB ar fi super incantat sa ii puna pe Ponta&Antonescu sa le anunte.

   Radu

   06/02/2012 at 12:21 pm

 50. Situatia nu-i usoara deloc.
  Usl-ul nu vrea decat anticipate.
  Iar Boc in discursul de la Guvern cand a anuntat depunerea mandatului a spus despre urmatorul guvern ca va trebui sa fie mai „popular” si sa „mentina stabilitatea economica pana la alegerile din noiembrie”.
  Nu cred ca in cazul alegerilor anticipate Pdl-ul va obtina mai mult de 10%, nu au timp sa explice si sa se lupte sa intoarca trendul.
  La iRtv Nicolaescu bate campii anuntand ca aum nu e momentul sa se vorbeasca si de demisia lui basescu, sau chiar demoterea prin „revolutie sau revolta, doamne fereste” – chiar daca „este legitima cererea”.
  Kelemen a spus ca deocamdata nu se stie nimic daca se va pastra actuala coalitie – depinde de „persoana propusa de presedinte pentru postul de pm”.
  Udrea a spus „coalitia este strans unita sa infaptuiasca obictivul asumat” – mai bine ar tacea naibii…
  Concluzie: Usl-asii sunt pe cai mari acum, si daca TB si Pdl nu au vreo carte ascunsa eu nu vad nimic bun din aceasta demisie.

  victor.vb2

  06/02/2012 at 11:48 am

  • :)) uslasii sunt pe cai mari? eu sunt de parere ca sunt cu kilotii in vine deoarece ei „luptau” sa pice guvernul ..doar la tv.planul lor era sa distruga mediatic puterea. Basescu are toate cartile pana printre care si alegeri anticipate peste 2 luni si una de efect: sa ceara usl sa numeasca premierul. 🙂 asta e cu „manta” : ii poate intreba zilnic cand mareste usl salariile si pensiile la popor , iar pe la spate se poate lucra intens la o devalorizare a leului astfel incat poporul sa l ceara cu disperare pe Boc premier :)))

   zigzag

   06/02/2012 at 11:51 am

   • frate, ai niste scenarii de se arunca de la etaj ponta si antonescu in caz ca le citesc :mrgreen:

    Cetatean

    06/02/2012 at 11:54 am

    • stim ca dl Basescu da lovituri la fix cand are chef.si mai stim ca e sprijinit consistent de prietenii din SUA , Germania ,Israel si PPE. Acesti oameni fac planuri si planuri de rezerva . n o sa pupe niciodata usl acces la informatii clasificate gen scut etc.mai ales in conjunctura descria in ultimile zile de Theophyle cu privire la ce este prin orientul mijlociu. rusii si chinezii si au jucat o carte – si au aratat pozitia.nu cred ca ceilalti vor sta sa fie „surprinsi” de „revoltele” lui felix 🙂

     zigzag

     06/02/2012 at 11:59 am

  • crezi ca inconstienta are vreo legatura cu inaltimea omului? Iata pe scurt -dupa discutia cu FMI, BM si UE- ce are de facut IMEDIAT urmatorul guvern: Sanatate, preturile la energie, privatizarea companiilor de stat, increderea imjprumutatorilor EXTERNI intr-un guvern rosu….. Va avea FMI incredere in Ponta si sa-i lase sa mareasca salariile cu NUMAI x %..? Urmatoarea emisiune in USD pe piata americana va avea succes? Vor tolera UE si USA fanteziile erotico-politice ale Ipo-Crinului?

   cinic

   06/02/2012 at 12:10 pm

 51. Nu il vad pe Basescu facind favoruri USL si dizolvind Parlamentul, daca pica doua propuneri de PM in decurs de 60 de zile.

  Cetatean

  06/02/2012 at 11:52 am

  • de ce? e in favoare pdl. cu cat se fac alegeri mai rapid cu atat uslasii au de pierdut din timpul de antena al latrinelor tv. va fi socant si ptr irtv si latrina 3 .li se strica „programul revolotionar” care ar fi trebuit sa tina pana in noiembrie 🙂

   zigzag

   06/02/2012 at 11:55 am

 52. eu le-as da usl-asilor guvernul pana la alegeri. ar inclina bine balanta pana in noiembrie si nici mult rau nu ar putea sa faca pana atunci.
  problema e ca s-ar putea inclina balanta si in parlament in perioada asta si ar putea sa-l suspende pe base…

  Laur

  06/02/2012 at 11:55 am

 53. Salutare ! 🙂
  Base i-a cerut demisia.
  Nutzi a anuntat-o inca de ieri (are mesaje suficient de transparente).

  Tzepelica

  06/02/2012 at 11:56 am

 54. salut!

  Tzepelica, Nutzi are mesaje ambigue de fiecare data, care se pot dovedi adevarate sau false, dupa cum bate vintul. Nu a spus niciodata ceva substantial, ci joaca doar la plesneala.

  Cetatean

  06/02/2012 at 11:58 am

  • stii ce parere am eu despre Nutzi 🙂 dar Nutzi are ceva stelute pe umeri :))

   zigzag

   06/02/2012 at 12:00 pm

  • Tinere, femeile nu pot fi „citite” de barbati decat dupa o anumita varsta. 😆

   Tzepelica

   06/02/2012 at 12:02 pm

   • atunci ma bucur ca sunt inca departe de virsta aia 😉

    Cetatean

    06/02/2012 at 12:06 pm

 55. Stolojan sustine ca schimbarea s-a facut in stil specific romanesc: cind ceva merge il schimbi (sau demontezi ca sa vezi dece merge).
  Adrian Vasilescu nu „vede” viabil un guvern tehnocrat.
  Bucuria cea mai mare este la Iliescu, Tonta si Cretinel; asta le era program: sa darime.
  Si la noi, unii, care am vazut tot raul in Boc si Lenuta.
  (Pe mine doar o curiozitate ma „macina”: daca Lenuta va face parte din viitorul guvern si, in viitorul nu prea indepartat, sa vad reactiile la viitoarele realizari marete a viitorului ministru pe locul Elenei.)

  victor L

  06/02/2012 at 11:59 am

 56. eu caut infrigurat reactia devastatoare de bucurie nestapinita a poporului din piata universitatii. cred ca bruiaza sppul transmisiunile din piata ale televiziunilor democrate. alta explicatie nu poate exista.

  a

  06/02/2012 at 12:01 pm

 57. care popor, pe zapada asta?

  Cetatean

  06/02/2012 at 12:02 pm

  • care zapada?
   aseara pe a3 ziceau ca asta cu zapada e o diversiune perversa a lui igas ca sa nu iasa poporul din case.

   a

   06/02/2012 at 12:05 pm

   • aseara au iesit la miting …insa soc pentre latrina 3 : lumea il injura pe felix.am vazut la b1 imagini :))

    zigzag

    06/02/2012 at 12:07 pm

    • 🙂

     a

     06/02/2012 at 12:08 pm

    • Si eu am vazut si m-am mirat ca in presa nu scrie. Adusesera o gramada de papuci sa-i dea lui Felix si au zis ca felix cu antenele lu iface mult rau. Aveau un carton cu „Voiculescu-copilul lui Ceausescu”. Bineinteles ca au fost huiduiti de protestatarii din Piata si i-au despartit jandarmii.
     Ar fi bine sa se inmulteasca cei care il contesta pe Felix.

     cedric

     06/02/2012 at 12:15 pm

   • ole, ole, ole, Emil Boc nu mai e!
    ole, ole, ole, Boc nu mai e!
    hmm, nu merge rima, de aia nu iese nimeni in strada sa sarbatoreasca. clar, asta e explicatia.

    a

    06/02/2012 at 12:09 pm

 58. La Info, Iliescu zice ca noua structura parlamentara, in functie de comportarea presedintelui, va putea decide soarta acestuia!!

  cedric

  06/02/2012 at 12:17 pm

 59. sandramaua stalinista ilici e in plina activitate .isi da cu parerea rand pe rand la toate tv :)) cum se zice : criminalul apare mereu la locul faptei 😀

  zigzag

  06/02/2012 at 12:18 pm

 60. ei pe naiba, nici pomeneala. Poliposul are o problema cu Basescu.

  Predoiu numit PM interimar.

  Cetatean

  06/02/2012 at 12:18 pm

  • jos Predoiu!

   a

   06/02/2012 at 12:19 pm

  • oare incalzeste locul ptr Monica Macovei? :))

   zigzag

   06/02/2012 at 12:21 pm

   • nu ma provoca! Nici eu macar nu am indraznit sa scriu asa ceva, desi asta mi-a strafulgerat cind am auzit de Predoiu. (Justitia, Justitia si iar Justitia: deviza mea personala 😉 )

    Cetatean

    06/02/2012 at 12:25 pm

 61. De la Cotroceni: se zice ca Predoiu a fost desemnat PM interimar (Pe info). USL ar fi invitata la ora 17

  cedric

  06/02/2012 at 12:20 pm

  • Ziua buna
   Da, au anuntat la RRA – Predoiu PM interimar

   mar

   06/02/2012 at 12:25 pm

 62. Consultari la ora 17 la Cotroceni cu USL.

  Cetatean

  06/02/2012 at 12:24 pm

 63. am avut dreptate. rtv: de ce predoiu? 🙂

  a

  06/02/2012 at 12:24 pm

  • Chiar, de ce Predoiu?

   mar

   06/02/2012 at 12:26 pm

   • stoica si tata socru stiu mai bine 🙂

    radu

    06/02/2012 at 12:27 pm

 64. Pe tvrinfo scrie ca UDMR nu vrea premier tehnocrat. Iar se pun de-a doua!

  cedric

  06/02/2012 at 12:27 pm

 65. Din nou Politeia si Theophyle a previzionat corect 🙂 O eroare de cateva zile, super glob de cristal 😀

  mar

  06/02/2012 at 12:27 pm

  • Buna Ziua mar,
   FMI a gresit! Ei trebuiau sa termine misiunea pe 8 Februarie. Au terminat-o cu doua zile mai devreme. Theo a prezis demisia lui Boc pe 9, adica o zi dupa FMI. Exact ceea ce s-a intamplat!

   huniad

   06/02/2012 at 12:38 pm

 66. Monica Macovei ministru de justitie 😀
  „vom vedea concret cine a sponsorizat manifestatiile din piete”
  😀

  Sare'n Ochi

  06/02/2012 at 12:30 pm

 67. gata a explicat ciuvica: predoiu e marioneta securista a lui basescu. sper ca acum am clarificat.
  jos predoiu!
  jos coldea!

  a

  06/02/2012 at 12:32 pm

  • sus Ghise! :))

   zigzag

   06/02/2012 at 12:33 pm

   • solutia ghise!

    a

    06/02/2012 at 12:35 pm

    • de acord, dar sa-si puna cravata de pionier, basca cu insigna si șnurul de comandant pe tara. In plus contractul cu banca sa apara in ziare de mare tiraj ca anuntz, inclusiv spot la tv-urile scatofage 👿

     mar

     06/02/2012 at 12:43 pm

  • 😛

   mar

   06/02/2012 at 12:34 pm

 68. Basescu cheama partidele incepind cu 15.30 pina la 18.30, dar le cheama separat, nu ca Putere sau ca Opozitie. Fiecare partid cite jumatate de ora. USL e chemata disociat.

  Cetatean

  06/02/2012 at 12:44 pm

  • E clar ca PNL-ul nu va sta decat 5 minute, maximum. :mrgreen:

   luminita

   06/02/2012 at 12:51 pm

 69. Aoleu, le rupe unitatea. Nu cred ca primesc.

  cedric

  06/02/2012 at 12:48 pm

 70. Cum sa mearga Crin fara Tonta si viceversa?

  cedric

  06/02/2012 at 12:49 pm

  • Crin merge in calitate de viitor presedinte, numai coafura lui sa reziste 5 minute.

   luminita

   06/02/2012 at 12:52 pm

   • Ponta va merge in calitate de viitor premier, cu pregatire universitara de porcuror. Jumatate de ora ii va fi destul sa abereze, pardon, delibereze.

    luminita

    06/02/2012 at 12:55 pm

 71. Basescu joaca la rupere. Nu se duc aia din USL, ii arata ca iresponsabili.

  Cetatean

  06/02/2012 at 12:52 pm

 72. Deja s-a anuntat ca USL nu merge separat la consultari, hahah! 😈

  Cetatean

  06/02/2012 at 12:53 pm

 73. problema e ca electoratul USL le accepta orice tampenie pentru simplul motiv ca si electoratul lor e la fel de imbecil.
  cine se uita la Antena3 nu e sanatos la cap.

  Valentin

  06/02/2012 at 12:53 pm

 74. nu pentru cei care se uita la Antene e miscarea lui Basescu.

  Cetatean

  06/02/2012 at 12:54 pm

  • absolut!

   Valentin

   06/02/2012 at 12:56 pm

 75. Ponta anunta ca USL merge in corpore la ora 17. Cum dracu sa desparti siamezii fara sa le provoci moartea?

  cedric

  06/02/2012 at 12:55 pm

  • Taindu-le capul. Sau polipul.

   luminita

   06/02/2012 at 12:57 pm

  • Pai de ce sa-i desparti? Stii vorba neamtului: Mitgefangen, mitgehangen! (adica: prins impreuna, spanzurat impreuna) 🙂

   Adrian

   06/02/2012 at 1:01 pm

  • Eu cred ca astia merg impreuna de frica sa nu tradeze unul dintre ei.

   ribelalu

   06/02/2012 at 1:07 pm

 76. Dar partide parlamentare sunt PSD, PNL, PC. USL mi se pare ca nici nu e inregistrat la tribunal. Sau e?

  cedric

  06/02/2012 at 12:57 pm

 77. conform EVZ:
  Decizia invitării partidelor la consultări separate a fost luată pentru a preîntâmpina eventuale contestări ale nerespectării procedurii constituționale

  Valentin

  06/02/2012 at 1:01 pm

 78. Basescu cheama partidele care au intrat in Parlament, in configuratia initiala din 2008, plus UNPR, care a rost recunoscut de CCR ca partid parlamentar in Decizia 1490/2010.

  „In temeiul art.85 alin. (1) si al art. 103 alin. (1) din Constitutia Romaniei, in conformitate cu care ‘Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament”.

  USL e alianta politica din 1 septembrie 2011. Basescu a chemat partide, asa cum cere Constitutia.

  Cetatean

  06/02/2012 at 1:02 pm

 79. asa ca dupa ce i-a invitat separat paote sa-i invite impreuna si, dupa 5 minute sa-i cheme pe urmatorii. ca uslinosii clar ca nu stau mai mult de 5 minute. vorba aia, cat le ia sa ceara demisia lui Boc si a lui Basescu si a lui udrea si a lui Anastase si alegeri anticipate?

  Valentin

  06/02/2012 at 1:03 pm

 80. Am si eu doua nedumeriri:
  1 Oare domnul Calafat va fi pastrat?
  2.Ministrii, secretarii de stat, subsecretarii, portarul si femeile de serviciu nu ar trebui sa dea Guvernul in judecata dupa modelul cucoanei de la Secretariatul guvernului?

  ribelalu

  06/02/2012 at 1:05 pm

 81. Mie mi se pare ca nu ar trebui intinsa coarda prea mult. Nu cred ca e buna incrancenarea acum – „sunteti partide separate si Constitutia scrie consultarea partidelor parlamentare nu a coalitiilor”, etc. etc.
  Ar fi bine sa lase incrancenarea pentru Usl iar TB sa arate moderatie, dorinta de a rezolva totul rapid si in interesul tarii etc. etc.
  Sa ii primeasca pe cei trei crai impreuna, pe ceilalti separat, si sa scapam dracului de situatia asta.
  Eu cred ca fara alegeri anticipate vom avea oameni in strada permanent imediat ce vremea se imbunatateste, Felix isi va risca banii in treaba asta pana la capat.
  Alegeri in iunie – ar fi vreo trei luni de campanie si ce o fi o fi.
  Este drept ca ar fi pacat ca Usl-asii sa beneficieze de situatia asta stabila economic (un lucru ok facut de Boc), dar decat sa vedem zilnic scutierii si manifestantii alergandu-se prin piete, mai bine alegeri anticipate.

  victor.vb2

  06/02/2012 at 1:07 pm

  • da, probabil ca-i primeste impreuna, de ce nu.

   Valentin

   06/02/2012 at 1:10 pm

  • Nu e asa. Daca ii accepta impreuna la consultari, idiotii vor trambita ca ei sunt fota politica numarul 1 din tara.

   ribelalu

   06/02/2012 at 1:10 pm

   • Miscarea asta cu „mersul impreuna” e cu bataie lunga, pana dupa alegeri. Asa vor dori sa mearga si dupa alegeri pentru a da impresia ca sunt un tot unitar. Basescu stie ce face. Mersul impreuna inseamna recunoasterea de facto a bicefalului.

    ribelalu

    06/02/2012 at 1:12 pm

 82. va salut 🙂
  Postare noua!

  huniad

  06/02/2012 at 1:14 pm


Comentariile sunt închise.