Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 3 februarie / “19.042.936 de români”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Deşi valorile termice vor continua să crească, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în special în jumătatea de nord. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ninsorilor va cuprinde treptat toată ţara, izolat acestea urmând a fi mai abundente, cu precădere în regiunile sud-vestice, în zona deluroasă din sud, precum şi la munte, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. În extremitatea sudică şi de sud-est în partea a doua a nopţii precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi se va depune polei. Vântul va avea intensificări în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi temporar în restul teritoriului, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 şi -4 grade, mai scăzute în nordul Moldovei, dar şi mai ridicate pe litoral. Minimele termice se vor încadra de la -16…-15 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni până la 0…2 grade pe litoral.

La Bucureşti: Deşi temperatura aerului va continua să crească uşor, vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea unele intensificări. Spre sfârşitul intervalului precipitaţiile se pot transforma în lapoviţă şi ploaie favorizând producerea de polei. Temperatura maximă va fi de -7…-6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -16 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3470   RON; 1 USD = 3. 3053 RON; 1 EURO = 1. 3152   USD; Francul elvetian 3. 6061 RON. Gramul de aur 185.4155 RON.

Datoria publică creşte necontenit. Ce creştere economică trebuie să avem astfel încât să nu fim sufocaţi în următorii 5 ani. România, lovită de criză, a fost făcută „knock-out” de creşterea fulgerătoare a datoriei publice şi se ridică întrebarea ce creştere economică va trebui să avem în următorii cinci ani astfel încât să putem să plătim împrumuturile şi să menţinem datoria publică sub 40% din PIB. Scadenţele se apropie şi România nu a transformat finanţările în „input-uri” pentru economie care să ne plaseze pe alt palier de dezvoltare. Datoria publică va continua să crească în următorii cinci ani, însă ritmul se va putea tempera în condiţiile în care România va înregistra creşteri economice medii de cel puţin 2% an/an şi Guvernul îşi va respecta angajamentele de reducere a deficitului bugetar, pentru ca ponderea datoriei să rămână sub 40% din PIB, în opinia analiştilor. Fiecare ţară trebuie să-şi definească datoria publică maxim acceptată de investitorii, având în vedere că ţările sunt percepute diferit, ceea ce este permis unei ţări nefiind acceptat pentru altele. În cazul României, procentul maxim tolerabil pentru datoria publică, indicat de specialiştii din BNR şi de unii analişti, este de aproximativ 40% din PIB. Necesarul mare de finanţare al statului a determinat anul trecut un salt al datoriei publice spre 40% din PIB, însă ritmul de creştere s-a mai temperat comparativ cu anul 2010. În primele zece luni din 2011 datoria publică a urcat cu 17 mld. lei (4 mld. euro), adică o creştere de aproximativ 400 mil. euro pe lună, în timp ce în aceeaşi perioadă din 2010 creşterea a fost de 35 mld. lei (8 mld. euro). Datele publicate de Ministerul Finanţelor pentru anul 2011 s-au oprit la luna octombrie. Creşterea datoriei în primele zece luni din 2011 a fost de aproape 9%, până la 211,5 mld. lei. Datoria guvernamentală externă a ajuns în septembrie la 22 mld. euro, în timp ce datoria externă totală era de 97,9 mld. euro, potrivit datelor BNR. Integral in Ziarul Financiar.

Am căzut sub 21 de milioane de români. Este oficial: populaţia României este de 19.042.936 de persoane. În afară de acestea, alte două milioane de cetăţeni trăiesc şi muncesc în străinătate. Populaţia stabilă, cea care se ia în considerare la elaborarea bugetelor, la distribuirea de fonduri naţionale sau europene, este de 19 milioane, potrivit datelor provizorii date publicităţii ieri de către Institutul Naţional de Statistică. Este cam acelaşi număr de locuitori care exista şi în 1966. Cu o mare deosebire: atunci, populaţia stabilă îi cuprindea pe toţi cetăţenii români, acum doar pe cei care se aflau în ţară de mai mult de 12 luni. Este pima dată când România şi-a numărat „căpşunarii” , aşa cum stabilea directiva europeană după care sunt realizate toate recensămintele europene. Rezultatele se apropie oarecum de cifrele vehiculate de diferite institute şi de estimarea Eurostat, care spunea că sunt aproape 3 milioane de români care lucrează în Uniune. Dacă aceşti „căpşunari” au plecat de mai mult de 12 luni, nu mai intră în populaţia stabiă a României, ci în cea a statului unde muncesc şi trăiesc. Diferenţa dintre estimarea de aproape 3 milioane şi cele 2,3 milioane de persoane surprinse la recensământ se regăseşte parţial în categoria persoanelor absente temporar -658.887 de români, potrivit rezultatelor INS. Ei sunt români plecaţi pentru mai puţin de 12 luni, de exemplu pe contracte temporare. Cel puţin aşa au declarat rudele găsite la domiciliu. Anul trecut, la 1 iulie, populaţia de la INS era de 21.354.396, astfel încât recensământul spune că au „dispărut” 2.311.460 de locuitori. Ei nu s-au evaporat şi nici nu au murit subit, ci sunt plecaţi în străinătate. Numărul cetăţenilor români, cu tot cu cei răspândiţi prin lume, este de aproape 21 de milioane. Asta pentru că populaţiei stabile i se adaugă un număr de 910.264 de persoane care sunt plecate la muncă de mai mult de un an. Integral in Adevarul.

Salariul primarului din Ghimpaţi-Giurgiu: 550 de euro. Averea sa şi a familiei: milioane de euro. Deşi au salarii de câteva sute de euro pe lună, mulţi primari de ţară au strâns în perioada mandatelor averi incredibile. „România liberă” a descoperit într-o comună din judeţul Giurgiu un primar care, după ce a trecut prin trei mandate şi trei partide, se poate lăuda acum, împreună cu familia, cu o avere de câteva milioane de euro. Lumea satului a fost privită mereu doar ca un loc unde sărăcia este la ea acasă, unde ţăranii abia îşi duc zilele, unde nu există activitate economică şi nici prea multe oportunităţi de câştig financiar. Lucrurile stau aşa doar în ceea ce-i priveşte pe localnici. Există o categorie aparte în mediul rural care învârte sume uriaşe de bani, care se afişează cu maşini scumpe şi care deţine proprietăţi care pot rivaliza cu orice bogat din oraş: primarii şi rudele acestora. „România liberă” dezvăluie cazurile unor primari a căror avere sfidează situaţia economică a comunelor pe care le conduc. Constantin Cărăpănceanu nu s-a descurcat numai în politică. Deşi, în 2011 a obţinut un salariul de numai 550 de euro pe lună, potrivit declaraţiei sale de avere, iar nevasta lui a câştigat lunar doar 340 de euro, edilul nu este nici pe departe sărac. Astfel, primarul deţine un apartament de 52 mp în Bucureşti, încă un apartament de 68 mp în Ghimpaţi, o casă în aceeaşi comună, cu suprafaţa de 142 mp, şi un garaj cât o garsonieră, de 34 mp. Şi lista continuă. Integral in Romania Libera.

Unde s-a rătăcit dialogul? Protestele din Piaţa Universităţii şi din multe alte oraşe ale ţării au produs cele mai multe „concesii” din partea Guvernului dintre toate protestele care au avut loc în România postcomunistă. Retragerea legii sănătăţii şi reinstalarea doctorului Arafat, demiterea unui ministru şi demisia din partid – evident, nu şi din Parlament, un vot contează – a unui senator (culmea ipocriziei e că Urban a motivat-o prin „lipsa de hotărâre a partidului în susţinerea reformelor”), suspendarea taxei auto, renunţarea la comasarea alegerilor, recentele anunţuri privind o posibilă majorare a salariilor bugetarilor şi a pensiilor, precum şi alte promisiuni privind amânarea liberalizării preţurilor energiei electrice şi gazelor (din 2015 în 2020, noi să fim sănătoşi!) au fost tentative ale Puterii de a calma mulţimile. Efectul pare să fi fost mai degrabă contrar, oamenii con­tinuă să se adune în pieţe, în ciuda vremii potrivnice. Pe de altă parte, principalul argu­ment al discursului PDL în faţa propriilor susţinători – co­e­renţa măsurilor de reformă – se diluează cu fiecare retractare. Aşa se explică faptul că în măsurătorile IMAS acest partid a pierdut într-o singură lună mai mult de un sfert din intenţiile de vot (de la 22% la 16%). Integral Romania Libera.

Procurorul Max s-a vândut ieftin: 25.000 € pe cap de interlop. Maximilian Bălăşescu a negociat mita pe care urma să o primească în biroul său de la Parchetul Tribunalului Ilfov, unde fusese detaşat acum trei luni. Procurorul Maximilian Bălăşescu a negociat, în biroul său de la Parchetul Tribunalului Ilfov, cu interlopul Sebastian Dobrescu, zis Şchiopu, mita pe care urma să o primească: 50.000 de euro. Suma ar fi fost îndeajuns de mare pentru a-i scăpa de acuzaţii atât pe Dobrescu, cât şi pe complicea sa, Elena Ştefan, învinuiţi de înşelăciune în dosarul „vrăjitoarelor”. În plus, în schimbul banilor, procurorul le-ar fi returnat celor doi şi bunurile pe care le pusese sub sechestru pentru a recupera paguba provocată naivilor care au căzut în plasa „clarvăzătoarelor” Vanessa şi Melisa.  Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care în noaptea de miercuri spre joi l-au arestat preventiv pe Maximilian Bălăşescu, au reţinut aceste concluzii din documentele prezentate de procurori. Potrivit referatului prin care procurorii anticorupţie au cerut arestarea lui Maximilian Bălăşescu, investigaţiile în cazul acestuia au început la mijlocul săptămânii trecute, mai exact pe 25 ianuarie, odată cu denunţul depus la DNA de Sebastian Dobrescu. Principala probă împotriva lui Bălăşescu este o înregistrare ambientală făcută de serviciile secrete în biroul acestuia de la Parchetul Tribunalului Ilfov pe 30 ianuarie, ziua în care procurorii DNA au obţinut mandatul de interceptare şi monitorizare audiovideo. Integral in Adevarul.

CCR nu lasă portițe de scăpare pentru comasate. Comasarea alegerilor încalcă dreptul de a candida al cetățenilor, nu se justifică din punct de vedere al economiilor la buget și nici prelungirea mandatelor aleșilor locali în lipsa unei situații de urganță, de genul unei calamități naturale sau stări de război, a apreciat Curtea Constituțională. CCR a publicat motivația deciziei prin care a declarat neconstituțională legea privind comasarea alegerilor locale și parlamentare. Potrivit judecătorilor CCR, asumarea răspunderii guvernamentale pe această lege este o procedură care nu încalcă legea fundamentală având în vedere perioada  scurtă de timp rămasă până la alegeri și necesitatea de a adopta un cadru  legislativ în acest interval. „Constituția nu prevede un număr limită de angajări pe care le poate promova  Guvernul într-o anumită perioadă de timp” se arată în motivația Curții. Judecătorii apreciază că, prin complexitatea operațiunilor de  vot, se poate  ajunge la excluderea de la vot a alegătorilor care, independent de  voința lor, nu vor reuși să voteze în perioada de timp afectată exercitării votului până la închiderea urnelor și recomandă ca procedura de vot să rămână cât mai simplă. Integral in Evz.

Ce va spune raportul CE pe Justiţie: Marea corupţie primeşte pedepse minime. Laude pentru DNA şi ANI. Activitatea Agenţiei Naţionale de Integritare (ANI) şi Direcţiei Naţională Anticorupţie (DNA) este subliniată în raportul pe care Comisia Europeană îl publică săptămâna viitoare la Bruxelles, care salută şi intrarea în vigoare a noului Cod civil, transmite corespondentul RFI, potrivit Mediafax.  Acest document tehnic de şapte pagini, citat de RFI, face un bilanţ al continuării reformei justiţiei şi combaterii corupţiei de la ultima analiză din iulie 2011. România a făcut mai multe progrese de anul trecut şi asta în baza recomandărilor Comisiei Europene, arată proiectul raportului. Noul Cod civil a intrat în vigoare în octombrie 2011 fără probleme, iar cel de procedură civilă este aşteptat să fie aplicat în luna iunie. Celelalte coduri vor intra în vigoare doar în martie 2013 şi aici unele eforturi sunt încă necesare. Este vorba despre recrutarea de personal specializat şi realocarea mai echilibrată a acestor resurse între diferitele instanţe. „Accelerarea proceselor de mare corupţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a ajutat România să se conformeze cu cerinţele europene”, se mai spune în text. Referitor la corupţie, documentul arată că DNA şi-a continuat activitatea îmbucurătoare, iar ANI a reuşit în final să dispună de bugetul şi resursele necesare. Un bilanţ al activităţii ANI din 2010 şi până acum este prezentat, cu cifre care arată câte cazuri au fost identificate şi sumele potenţial nelegale asupra cărora agenţia s-a sesizat. Romania Libera

Va urez o zi buna si calduroasa.

Written by Theophyle

03/02/2012 la 8:42 am

97 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut
  Dramatica scaderea pdl de la 22 la 16% . E clar unde se duc procentele astea.
  E ca’n shekspir:
  Au facut reforma impinsi de TB dar au facut-o
  Au inceput sa fie injurati mai intii de adversarii la reforma
  Au inceput sa dea inapoi de la reforme si sunt din nou injurati , mai intii de noi si apoi si de adversarii la refome
  Asa ca vor ajunge si uriti de toata lumea si cu reforma murdarita pe jumatate.
  in rest:
  Cartarescu nu va mai vorbi de politica – ci doar de saltaretzele dactile
  Ponta devine – mai curat si mai uscat. Un conducator de nadejde al celor 19 milioane de romani

  Un tanar de stanga

  03/02/2012 at 8:58 am

 2. Twisted

  03/02/2012 at 9:00 am

  • E marca Ghise. Asta e mai abject chiar si decit PNL-ul 🙂
   Desi daca ma gindesc bine Basescu si-a tradat tovarasii de odinioara Roman, Iliescu, Ce PSD-ist bun ar fi fost.! Ne minca cu fulgi ! Putin 2 !

   Un tanar de stanga

   03/02/2012 at 9:10 am

 3. buna dimineata
  un lucru devine din ce in ce mai clar;daca nu era pina acum
  toata ” lupta politica” a gashtilor actuale este ” lupta pentru accesul la butoane”
  ponta a spus-o ieri -pentru cine vrea sa inteleaga-=un eventual guvern psdpnl va continua acordurile cu fmi

  intamplator

  03/02/2012 at 9:18 am

  • Este clar de mult. PDL a lucrat ca la manual. nimeni nu ar fi lucrat altfel pt ca nu se putea altfel.

   Campania electorala nu este pe ce sa faca ci pe cine sa vina in loc.
   PSDPNL- spun Venim noi pentru ca suntem mai competenti
   NR spune Venim noi pentru ca suntem incoruptibili

   Dar de facut , vor fi fortati sa mearga pe acelasi drum (cit mai stam in UE )

   Un tanar de stanga

   03/02/2012 at 9:26 am

   • sper sa nu ajungem ca in bancul ala in care in EU mai ramine romania,serbia si bulgaria…

    intamplator

    03/02/2012 at 9:33 am

  • neatza buna all 🙂
   + guvernantza fiscala,noile acorduri/tratate ue.Ba in plus a zis ca daca nu ajunge cu usl la guvernare(50%+1) se retrage de la sefia psd.
   Poate ca ar trebui ca sa invetze practici de hipnotizare,doar nishte hpnotizatzi l-ar putea crede.
   Sau ,cine stie ,chiar o fi asa cum zice.M-a distrat ptr. ca i-a luat complet fatza lui Chucky 🙂

   mircea

   03/02/2012 at 9:32 am

   • Nu e nici un mister. Ponta vrea sa se puna bine cu ambasada SUA, cu UE , cu sefii serviciilor din romania, spunind fiecaruia ce vrea sa auda.
    Pe Chucky il lasa nervii e mai batrin, mai consumat dar ticalosul cel mic are energie in el 🙂

    Un tanar de stanga

    03/02/2012 at 9:37 am

 4. scuze..sa continui
  se va schimba oltean cu dragnea,flutur cu mazare(sau oprisan)
  va ramine etern” primarul din ghimpati” si ” pinalti”
  ah,va mai fi ceva=cenzura internetului ,ca ponta va spune” ne impune EU” si va fi muuuulta liniste in tara

  intamplator

  03/02/2012 at 9:23 am

  • la nivel local nu se schimba nimeni: vor ramine toti cei enumerati ; oltean, dragnea , flutur, mazare , pinalti,
   Poporul romanesc latra la partide – le schimba la fiecare ciclu electoral.
   Localii , ramin cu zecile de ani, indiferent daca sunt penali sau nu. Primarii ramin etern.

   Un tanar de stanga

   03/02/2012 at 9:33 am

 5. parole,parole,parole…..
  iar la chestia cu pensiile e deja hilar;cum o pune in aplicare?ce face la CC daca te duci cu punct de pensie diferit,si ataci chestia asta?
  lipsa totala de solutii…shnapani si borfashi
  sursa: adevarul

  „Cei de la FMI au spus că nu există în acest moment resurse bugetare pentru creşterea salariilor şi pensiilor, că s-ar putea din luna iunie, dar asta rămâne de văzut. Noi am calculat ce înseamnă o creştere cu 5% a salariilor: ar însemna 0,8% PIB, adică un miliard şi ceva de euro.

  M-a întrebat dl Franks dacă asta ar fi prima măsură pe care am lua-o. Ne-am gândit: aceeasi implicaţie ar avea-o scăderea CAS cu 5%. Primul lucru am scădea CAS. E o măsură care are ca scop să creeze noi locuri de muncă”, a anunţat Ponta la Realitatea TV

  „Cred că sunt salarii şi pensii ce ar trebui crescute imediat ce se va putea, cu 10 %-15 %, şi sunt altele care n-ar trebui să crească deloc. Un criteriu care se aplică peste tot e asigurarea unui nivel minim de trai. Nu că cel cu 50 milioane nu ar mai merita o creştere de 5%, dar nu îi sunt absolut necesari, spre deosebire de cei cu 5 milioane”, a completat liderul PSD

  intamplator

  03/02/2012 at 9:31 am

 6. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  03/02/2012 at 9:41 am

 7. Buna dimineata! 🙂

  Declar deschisa scena politica pentru combinatii. Mare atentie la motivarea CCR, care recomanda calduros schimbarea legislatiei electorale tinind seama si de migratia romanilor peeste granita. Zice CCR destul de ambiguu in detaliu dar clar per ansamblu:

  Ïn cadrul preocuparilor de revizuire a legislatiei electorale, o atentie sporita trebuie acordata posibilitatii cetatenilor romani cu drept de vot care domiciliaza in strainatate de a-si exercita dreptul de vot in cadrul unei proceduri speciale, care sa se desfasoare in corelare cu orele oficiale ale Romaniei intre care se desfasoara procesul de votare.

  CCR mai zice ca legislatia electorala trebuie revizuita tinind-se seama de „necesitatea rationalizarii Parlamentului”.

  Incepe bilciul! 😆

  Cetatean

  03/02/2012 at 9:46 am

  • Este timp sa se modifice legislatia electorala pana la alegeri?

   Twisted

   03/02/2012 at 9:56 am

  • Sa intelegem ca nu au fost de acord sa comaseze alegerile, dar sugereaza sa se revizuiasca legea electorala 🙂

   mar

   03/02/2012 at 10:00 am

  • neatza City 🙂
   nasol ,rau de tot.Ghise nu mai tzuca parlamentul=adio rate.Sau cum spunea Aha,degeaba mai cotizeaza la redistribuirea tip tombola,nu se extrage niciun „premiu” ptr.el
   Din parlament direct in somaj 😆

   mircea

   03/02/2012 at 10:00 am

 8. motivarea nu a aparut inca pe nici un site oficial, ci doar pe evz.ro

  Cetatean

  03/02/2012 at 9:46 am

  • sint 3 zile de cind pe toate canalele mogulice sint scoase diverse motivari. initial erau date pe surse. de vreo doua zile sint date ca sigure, ca si cum citesc din motivarea publicata in monitorul oficial. atentie deci la intoxicari. cred ca e o forma de presiune pe curtea constitutionala. ce e in evz poate sa faca parte din aceiasi campanie sau poate sa fie un raspuns la campanie.

   neata all

   a

   03/02/2012 at 9:57 am

 9. Buna dimineata 🙂
  De 20 de ani spun ca cea mai buna meserie este cea de primar, indiferent de primarie, la tara sau la oras.
  Nenea de la Snagov, avere si sume fara numar; Nenea de la Jilava, asemenea… pai daca se face un „recensamant al averii familiilor/afinilor de primari” sa vezi surprize. Concluzia, tb sa se restrictioneze prin lege nr. de mandate la max. 2. Oricum intr-un mandat si-a asigurat familia, rudele si prieteni.
  Se vorbeste de descentralizare, a inceput sa se aplice dar nu am auzit cum se controleaza o primarie de la tara/oras, ptr. Curtea de Conturi face auditul. Nu am auzit de proceduri de audit care sa urmareasca la sange activitatea desfasurata intr-o primarie, mai ales ca cei care fac controlul revin si in anul urmator, sau daca nu sunt aceleași persoane exista telefonul.

  mar

  03/02/2012 at 9:55 am

  • buna dimineata
   d-aia nu prea sunt eu fan al ” descentralizarii”
   avem mai multe exemple de ” descentralizare&autonomie”: taxa lui mazare,taxa aia de la giurgiu pe 3km de drum si cite or mai fi;asta la ” strins” la cheltuit nu-i intreaba nimeni de nimic
   apropo de constanta: s-a terminat cu scoaterea sinelor de tramvai;astept cu interes in viitorul mandat mazare ,instalarea liniilor de tramvai in constantza,din motive de mediu si cu bani din fondul de mediu

   intamplator

   03/02/2012 at 10:06 am

   • stilul asta de munca,hai sa ingropam groapa se observa in mai multe localitatzi.bani din bugetele locale,aruncatzi pe fereastra.Realocarile/ajutoarele de urgentza(Mangalia) confirma asta.
    Poate ca o legislatzie centrala adecvata ar putea specifica/impune limitele autonomiei/descentralizarii.In rest depinde de alegatori 😦

    mircea

    03/02/2012 at 10:16 am

 10. neata,

  oare mai este timp pentru legiferarea asta?
  atentie sporita trebuie acordata posibilitatii cetatenilor romani cu drept de vot care domiciliaza in strainatate de a-si exercita dreptul de vot in cadrul unei proceduri speciale, (CCR)

  skorpion

  03/02/2012 at 10:02 am

 11. mircea cartarescu iar da bir cu fugitii in evz?
  sper ca de data asta definitiv
  🙂

  skorpion

  03/02/2012 at 10:12 am

 12. va las si eu in compnia „impresionistilor” din Romania si ma duc sa-mi castig existenta. sa aiba statul ce sa-mi ia sa poata da atat grevistilor din Parlament, cat si celor care protesteaza in strada
  http://sareinochi.com/2012/02/03/peisaj-de-iarna-cu-greva-parlamentara-protestatari-uitati-in-piete-si-deruta-ilegalistilor-portocalii/

  Sare'n Ochi

  03/02/2012 at 10:33 am

  • sare, ai grija cum merge pe drum, presa ceva in fata sa nu aluneci 😉

   Mult noroc!

   Cetatean

   03/02/2012 at 10:37 am

 13. Cărtărescu nu face decât să observe manelizarea (simplificarea până la grotesc) și cocălizarea (atenție dată sclipiciului, formelor, superficialitatea) întregii vieții politice românești.

  În liceu am avut o mare dilemă. O colegă zicea despre o simpatie de- mea că e materialistă (umblă după bani, după bogăție, „proastă” în gândirea interlocutoarei mele). Iar profesorul de filosofie (un tânăr chipeș, nu ca bătrânul lui Cărtărescu) zicea că materialismul e filosofia săracilor, iar idealismul este filosofia bogaților. Între timp am observat că valorile spirituale (inclusiv cele etnice) contează mai mult la bogați, decât la săraci. Adică bogații dau mai mult preț, pe educație, cercetare etc. Bine, se poate întâmpla și invers. Cocălarii de Bucale cu ghiuluri, vile și jeep-uri să nu pună preț pe spirit – lucru ce se răsfrânge și în politica la nivel național, iar niște țigani amărâți să emigreze în Franța pentru că acolo copiii lor sunt primiți la școală, profesorii și colegii îi tratează cu respect, profesorii sunt buni, educați (destul de bine plătiți ca să-și asume aceste slujbe mai degrabă misionare decât pentru câștig), condițiile materiale sunt excelente.

 14. Dau un exemplu pe care il cunosc personal, deci nu din auzite. Cuplu de pensionari. In garaj se afla un Fiat Bravo cumparat de nou anul trecut. In apartament sint 22 de grade, cu centrala proprie. Cind ies din bloc au in jur 10 magazine doldora de alimente. In sufragerie troneaza Plasma cu blu-rayul aferent. o data pe saptamina se duc cu Fiat-ul nou nout la cabana de la tara. Ei, acestia sint din categoria celor 60% care zic ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu. Cum nu-i vad inghetind prin casa si nici stind la coada la lapte de la 4 dimineata pe minus 10 grade, e clar ca astia au altceva in cap cind fac comparatiile astea.
  A fost un film mai demult, the Matrix, unde ce vedeau aia nu era adevarat, erau niste impulsuri pe creier, oamenii fiind de fapt bagati in niste cutii si folositi pe post de baterii.
  Pai cam asa si in Romania. eu cred ca multe lume se crede in the Matrix si ce vad si aud e fals, lumea e de fapt altfel.
  Problema cu viziunea asta e ca duce la cautarea de solutii complet aiurea. Opinia despre multi lideri politici pe care o tot vad prin media e si aia de fapt exprimarea unei lumi virtuale, adica sint descrisi dupa cum s-ar vrea ca acestia sa se comporte si nu dupa cum sint de fapt.
  Sa-l luam pe Ponta, unul din cei doi popandai sefi peste USL. Asta indruga tot felul de prostii, de obicei foarte convingator din postura de mitocan idiot. In media in schimb e descris fantezist. Ba e de fapt tare destept, si nici mitocan nu e, doar ca e obligat sa joace un rol de idiot din motive electorale.
  De cind cu circul manifestatiilor (ca o paranteza si aia probabil credeau ca era mai bine pe vremea lui Ceasca. Nu exista nici DNA, nici ANI, nici CCR, si nici alta varianta politica decit socialismul bastinas, deci ANI, DNA,, CCR trebuie desfiintate si toate partidele musai sa fie socialiste) avem doua standarde: Antonescu tine discursuri foarte proaste iar Ponta numai proaste. Miraculos, prin comparatie cu prostiile sinistre debitate de Antonescu, Ponta a ajuns brusc: cu discurs adecvat, cu discurs coordonat, e dea dreptul rezonabil, ce mai , baiat de comitet.
  Nu domnilor, este la fel de demagog, ipocrit si mitocan ca inainte. Faptul ca Antonescu a mai deraiat cu inca doua grade in jos nu il face pe Ponta o alternativa mai acceptabila pe post de prim-ministru.

  Aha

  03/02/2012 at 10:42 am

 15. vantu condamnat la 6 luni cu executare in dosarul cu santajul :).

  halex

  03/02/2012 at 10:44 am

  • ai sa mor io! nu imi vine sa cred, Vantu, condamnat?! face recurs si pe motiv de picior rupt i se da drumul acasa.

   Cetatean

   03/02/2012 at 10:46 am

   • da doamne sa-i dea mai mult la recurs :). stiu ca nu e crestinesc gandul meu, dar am o listuta ( sa nu mint, lista de-a dreptul) cu gigei pe care mi-as dori sa-i vad, macar putin, la racoare.

    halex

    03/02/2012 at 10:50 am

   • Curat dictatura, modelul presei independente, poetul SOV, condamnat. Propun o noua sedinta la PE.

    Aha

    03/02/2012 at 11:02 am

 16. Aha, frumnoasa pledoarie impotriva popindaului sef 😉 (meserias termen!). Intr-adevar, cei doi cu Fiat, se uita prea mult le Antene. Eu le-as lua Fiatul si le-as da un Trabamt, ca asa-i comunism. Le-as lua centrala si le-as da un godin. Ca asa-i in comunism. Le-as lua magazinele si i-as trimite la alimentara. Ca asa-i in comunism. Apoi sa vedem cum voteaza.

  Cetatean

  03/02/2012 at 10:45 am

  • nu sunt singurii;cunosc si eu doi pensionari,culmea unul fost detinut politic,cu audi,cu concedii in fiecare an afara,cu venituri frumusele din chirii(case recuperate,corect) si care dupa 2 ani de antena 3 sunt mai comunisti decit ceausescu;n-au fost niciodata comunisti… scleroza? in nici un caz..cred ca se trage de la prea mult bine,,
   degeaba le spui de cozi,frig,etc..ei stiu una si buna acum” jos basescu” de ce? nu stiu sa raspunda,dar vor jos cu el,asa spune la antena 3/incerci sa le explici logic cu sau fara basescu pentru ei tot aia e,sa lase pe tineri sa decida ca ei sunt in virsta..degeaba.. nu se poate explica asemenea comportament

   intamplator

   03/02/2012 at 10:56 am

 17. Hehehe
  Nu pt FNI , nu pentru altele si groase, ci pentru santaj 🙂 Asa a fost si cu capone

  Un tanar de stanga

  03/02/2012 at 10:46 am

 18. @aha
  sigur nu il face insa vorba lui lapusneanu” prosti,da’ multi”
  problema ponta e foarte grava;eu unul nu stiu cit de imatur este dar sigur este instabil;ce faci cu un asemenea tip in conditii de ” criza” cind e nevoie de stapinire de sine,de reactie rapida cit de cit corecta,de analiza si decizii …
  un tip instabil ca ponta te arunca intr-un rahat de nu stii cum mai iesi;
  l-am avut pe vosganian la finante,nu se minvata nimic

  intamplator

  03/02/2012 at 10:50 am

 19. Asta am vazut dupa ce am scris comentariul ala mai lung de mai sus. Cica madam Mungiu a picat si ea in the Matrix: Victor Ponta a fost nici mai mult, nici mai putin, decit im-pe-ca-bil. Cetatenii care tot cauta alternative politice sa se aseze linistiti la locurili lor. Madam Mungiu a gasit perfectiunea.

  Aha

  03/02/2012 at 10:55 am

  • e halucinant/ e ” matrix” in varianta autohtona

   intamplator

   03/02/2012 at 10:57 am

 20. Mai baieti si fete, sa revenim la decizia CCR.

  Asumam ca motivarea CCR pe comasate din evz e reala. A mai aparut si pe alt site, dar n udetaliez.

  Exista 99.99% sanse sa fie reala, si am sa arat de ce.

  In decizia pe comasate citata mai sus, scrie:

  „Ïn cadrul preocuparilor de revizuire a legislatiei electorale, o atentie sporita trebuie acordata posibilitatii cetatenilor romani cu drept de vot care domiciliaza in strainatate de a-si exercita dreptul de vot in cadrul unei proceduri speciale, care sa se desfasoare in corelare cu orele oficiale ale Romaniei intre care se desfasoara procesul de votare”.

  Normal ca m-am intrebat cum naiba se poate vota in cadrul unei proceduri speciale, care sa fie in corelare cu orele oficiale ale Romaniei? Nu se poate asa ceva decit printr-o singura metoda, mi-am zis.

  Decizia asta de ieri a CCR trimite la decizia 610/2010 a CCR. M-am dus sa vad ce zice decizia 610/2010:

  „In cadrul preocuparilor de revizuire a legislatiei electorale, o atentie sporita trebuie acordata posibilitatii cetatenilor romani cu drept de vot care domiciliaza in strainatate, si nu numai acestora, de a-si exercita dreptul de vot, in cadrul unei proceduri speciale, inclusiv prin votul electronic, care sa se desfasoare in corelare cu orele oficiale ale Romaniei intre care se desfasoara procesul de votare”.

  Avem doua decizii ale CCR care cer ca votarea in afara granitelor sa fie corelata cu votarea dn Romania, in sensul respectarii aceluiasi interval orar. In 2010, CCR a vorbit explicit de votul electronic, deschis atit celor din afara, cit si celor din tara. Ieri nu a mai amintit de vot electronic in mod expres, dar a reluat trimiterea la Decizia 610 si a spus ca procedura trebuie aplicata celor din afara.

  CCR face deci presiune, subtil sau nu, pentru vot electronic. In 2010, fiindca alegerile erau departe, a afirmat-o clar. Acuma nu a mai spus-o explicit, insa cere o procedura in corelare cu orele din Romania.

  Numai Votul electronic poate faca asta.

  Cetatean

  03/02/2012 at 11:00 am

  • Daca se baga CCR la chestia cu votul romanilor din strainatate (de altfel considerati cetateni de rangul 2 prin USL si predispusi la prefraudat, ceapa lor de mincinosi care dupa aia se dau mari democrati pe la Bruxelles) le cam taie din temele de discurs domnilor solutii lipsa (USL).

   Aha

   03/02/2012 at 11:09 am

 21. AMP – „Victor Ponta a fost impecabil” „a fost credibil” şi a avut „tonul just, limba corectă, accentul decent”. 🙄
  Grave probleme de logica, ca echidistanta……. vai steaua ei de „societate civila” reprezentata de aceast personaj frustrat si trist.
  http://hydepark.ro/articol/articol/alina-i-papesa-societatii-civile-l-a-miruit-la-bruxelles-pe-prea-ascultatorul-ponta-516.html

  mar

  03/02/2012 at 11:02 am

  • o sorosiana care a treit numai din bursa acordate ca sa se creeze o pseudo-societate civila in Romania.

   Cetatean

   03/02/2012 at 11:03 am

 22. erata: din viteza am scris decizia 610/2010. E decizia 61/2010.

  Cetatean

  03/02/2012 at 11:02 am

 23. Buna ziua
  Din partea unui roman care nu este inclus in acei 19.042.936 de concetateni . 🙂
  Avem zapada . 🙂 10 centimetri si bineinteles ca scolile sint inchise . Activitatile productive , reduse .
  Apocaliptic la tv : „Italia inecata in zapada si frig polar ” ( – 2 grade ) 😆

  Ștefan A.

  03/02/2012 at 11:08 am

 24. hai la Radauti, au fost si -29 😉

  Cetatean

  03/02/2012 at 11:11 am

 25. Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu executare pentru santajarea lui Sebastian Ghita, potrivit RTV. 🙂 ce tzeapa si-a luat cu ghitza, credea ca-l face de bani dar tanarul e mai bine adaptat lumii de astazi

  radu

  03/02/2012 at 11:13 am

 26. Aha, ma bate gindul sa fac o postare, insa nu stiu daca am timp.

  S-a bagat tare CCR, in 2010, insa atunci a trecut neobservata, acum reconfirma decizia si mai ales spune ca nu doar decizia in sine pe comasare, ci si dispozitivul ei argumentativ au putere de lucru judecat, adica este obligatoriu pentru Parlament.

  CCR a mai spus in 2010 ca:

  In aceasta privinta, Curtea considera ca trebuie, in primul rand, sa se porneasca de la realitatile economice, politice si sociale ale tarii, de la rolul partidelor politice in procesul electoral, de la necesitatea rationalizarii Parlamentului si, in final, sa fie reglementat un tip de scrutin corespunzator concluziilor desprinse si care sa aiba corespondent in tipurile de scrutin care se regasesc in majoritatea statelor europene.

  Legea nr. 35/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza un mecanism electoral care nu are nicio legatura cu elementele de continut ale tipului de scrutin majoritar uninominal, organizat cu un singur tur si care este practicat in alte state. Este de retinut ca niciun sistem electoral in care este reglementat un tip de scrutin majoritar uninominal cu un singur tur de scrutin nu prevede vreun prag electoral, in timp ce Legea nr. 35/2008 prevede doua tipuri de praguri electorale alternative [cele despre care am scris eu in popunerea de strategie electorala pentru NR]

  Rezultatele alegerilor parlamentare din noiembrie 2008 au aratat ca mecanismul utilizat pentru atribuirea mandatelor a avut drept consecinta rezultate neconforme celor specifice unui tip de scrutin majoritar uninominal, rezultate determinate de calculele matematice reglementate de regulile procedurii electorale ale scrutinului uninominal prevazut de Legea nr. 35/2008. Asa se face ca desemnarea unor parlamentari s-a realizat pe baza unor calcule, fara ca o asemenea desemnare sa rezulte din alegeri, in urma exprimarii prin vot a optiunilor politice.

  CCR scrie in decizia pe comasate ca, la fel ca in decizia 61, isi mentine afirmatia privind „necesitatea ca intreaga legislatie electorala sa fie reexaminata”.

  Este deci o obligatie pentru Parlament [de aceea CCR aminteste ca deciziile sale au putere de lucru judecat].

  Btef, avem din partea Curtii:

  – presiune pentru modificarea legii electorale in sensul elimninarii aberatiilor unui Antonescu intrat de pe locul II sau Tariceanu intrat de pe locul III

  – presiune pentru corelarea scrutinului in tara si in afara, recte introducerea votului electronic

  – presiune pentru scrutin care sa fie utilizat in majoritatea statelor europene: adica uninominal

  – presiune pentru eliminarea pragului electoral de 5% daca se baga uninominalul majoritar.

  Insa amintesc ca mai exista o decizia a CCR, 1177/2007, care nu permite existenta si a uninominalului si a listelor de partid (cum vor toti):

  „Legea poate stabili mecanisme de transformare a voturilor in mandate si modul de atribuire a acestora, dar nu poate, in niciun caz, sa prevada acordarea de mandate, in lipsa votului corpului electoral cu privire la lista nationala suplimentara, fara ca prin aceasta operatiune sa nu contravina prevederilor art. 62 din Constitutie„.

  😆 😆

  Cetatean

  03/02/2012 at 11:22 am

  • Salutare,

   Daca inteleg bine ce scrie in motivatie, atacand la CCR actuala lege electorala, s-ar putea obtine o decizie de neconstitutionalitate? Consecinta ar fi cel putin interesanta…

   Radu

   03/02/2012 at 3:10 pm

 27. tot decizia 1177/2007:

  „Aceasta lege [electorala] trebuie sa fie, insa, in concordanta cu dispozitia constitutionala cu privire la caracterul direct al votului si cu principiul potrivit caruia atribuirea unui mandat de parlamentar se poate face doar in baza votului exprimat de corpul electoral.

  Prin reglementarea criticata [lista suplimentara de partid], partidele politice, aliantele politice sau aliantele electorale nominalizeaza pe listele suplimentare candidati care, in cadrul procesului electoral, raman in afara elementului esential al acestuia, votul, deoarece alegatorul nu se pronunta prin vot direct sau indirect asupra listei suplimentare. Practic, deputatii sau senatorii desemnati de pe aceste liste nu au fost votati de corpul electoral„.

  CCR a presat tare in 2007, 2010 si acum iarasi pentru modificarea legislatiei in sensul curatirii sistemului de reziduurile „listei” electorale nevotate.

  Lsa cum arata Deciziile 1177/2007, 61/2010, dar si cea pe camasate, singura chestia pe care pot sa o faca partidele e sa bage scrutin uninominal majoritar (1 sau 2 tururi) plus un anumit tip de compensare care care sa nu fie pe liste. Am eu in cap un anumit tip de compensare care sa respecte deciziile CCR, insa nu vreau sa o detaliez, ca nu am chef sa le dau partidelor mura in gura si in plus eu sunt pentru VU pur, fara nici o compensare.

  Cetatean

  03/02/2012 at 11:28 am

 28. Buna dimineata,
  tare m-as bucura daca ar ramane asa cum zice CCR. Dar nu stiu daca va fi ascultata. De data asta opozitia va avea doua pareri diferite despre decizia Curtii: e buna necomasarea alegerilor dar restul (vot electronic, VU etc ) nu e bun! Isi vor alege doar ceea ce le convine!

  cedric

  03/02/2012 at 11:31 am

 29. Cedric, CCR a spus in decizia de ieri: „In consecinta, atit Parlamentul, cit si Guvernul, respectiv autoritatile si institutiile publice, urmeaza sa respecte atit considerentele, cit si dispozitivul prezentei decizii„.

  Este obligatoriu sa se tina cont de decizia CCR, si mai ales de observatiile ei (considerentele referitoare la legea electorala).

  Cetatean

  03/02/2012 at 11:37 am

  • Perfect! Acum sa-i vedem cum dau din colt in colt.

   cedric

   03/02/2012 at 11:41 am

 30. Problema e ca CCR cere adoptarea legii electorale prin dezbatere parlamentara in cele doua camere, si la Senat sunt probleme de cvorum. La o adica se poate trece peste asta, pentru ca plenul se poate mobiliza. In plus, Opozitia nu va rezista sa nu participe la dezbaterile pe o lege unde au interese majore.

  Problema e ca UDMR va avea pretentii nemasurate.

  Cetatean

  03/02/2012 at 11:44 am

  • Poate cand va fi publicata motivarea in mod oficial, vedem si o luare de pozitie a NR, tinand cont cat de importanta e decizia aceasta.

   Twisted

   03/02/2012 at 11:49 am

 31. twisted, ai capatat reflexe bune 🙂

  Cetatean

  03/02/2012 at 11:50 am

 32. Într-adevăr, pentru a se asigura ca nu se inventează votanți fictivi, votul prin corespondență ar trebui verificat cu CNP-ul, ceea ce poate face calculatorul fără a se viola secretul votului. dacă se votează prin Internet,

  În mod cinstit această procedură ar trebui deschisă și celor care domiciliază în România și nu vor să se deplaseze la secția de votare. Mulți internauți ar solicita-o.

  Nu cred că se va adopta acest sistem. Pentru că nu vrea UDMR, ungurii din străinătate uitând de România. Și pentru că cererea de parole și pregătirea softului ar trebui să se facă cu câteva luni mai devreme.

  Pur și simplu tuturor politicienilor le este frică de emigranți și de internauți, care nu sunt manipulați prin televiziuni sau prin autoritatea primarului rural. Nici lui Băsescu nu cred că îi plac surprizele.

  Votul uninominal majoritar va avantaja enorm USL.

 33. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11400806-comentariu-live-cine-sunt-castigatorii-victimele-unui-ianuarie-agitat.htm
  cam are dreptate.
  Maine am inteles ca e o actiune a NR in zona hanul lui Manuc. precum am zis, o sa fiu si eu prezent, fie si doar pentru o prima discutie.
  E stabilit deja vreun interval orar?

  Valentin

  03/02/2012 at 12:02 pm

 34. Va rog sa ma lamuriti 🙂
  Recidivistul penal are 6 luni definitiv sau cu drept la recurs ?

  Ștefan A.

  03/02/2012 at 12:06 pm

 35. cu drept de recurs, Stefan.

  Cetatean

  03/02/2012 at 12:09 pm

 36. partea buna e ca si procurorii pot face recurs sa ceara mai mult.

  Cetatean

  03/02/2012 at 12:09 pm

 37. mar

  03/02/2012 at 12:36 pm

  • Asta e rezultatul laudelor interminabile la adresa acestui maimutoi. Astept articole pe toate gardurile cu noi ridicari de ode neinfricatului lider socialist de talie mondiala, popindaul Ponta.

   Aha

   03/02/2012 at 12:48 pm

  • Cum dracu se duce obraznicul asta la discutii cu presedintele cand face asa declaratii impertinente ,in avans?
   Prost crescut cat cuprinde. Si mai zice ca puterea nu se consulta cu opozitia. Ce se poate discuta serios cand ei vin cu coada pe sus, isi spun poezia si pleaca facand declaratii la fel de belicoase ca la inceput?
   Maestrii lor , socialistii de la PE, nu ii invata cum sa se poarte? Sau ” cum e turcul si pistolul”

   cedric

   03/02/2012 at 12:49 pm

 38. Huh?, iar il vad pe Ponta pe post de mare cistigator si din protestele din universitatii. Cat o fi fost ele de autentice se pare ca singurul lucru care l-au rezolvat protestele astea este intoarcerea la socialismul stiintific. Caci pe linga „cistigatorul” Ponta (si nu oricum, ci cap de lista la articolul cu link un pic mai sus pe hotnews) marii cistigatori la loz in plic cu premii in manuale de marxism sint stingistii de la criticatac cu Rogozanu in frunte, madam Pipiddi de la sotietatea tzivila, si Antena 3.
  Cum mai toti astia sint in aceeasi oala cu fauritorii socialismului de dinainte de ’89, socialism care toata lumea a uitat ca ne bagase la sapa de lemn, deduc ca protestele astea ne aduc un viitor luminos sub obladuirea USL.

  Aha

  03/02/2012 at 12:44 pm

  • Aha 🙂
   Era mai interesant daca AMP ar fi spus ca numai cine blocheaza poate debloca.Nadajduiesc ca n-avea in gand situatzia embarasanta de penis captivus.
   Ponta si cand se constipa ar avea pretentzia ca piratul sa-l „deconstipe”.Probabil ca fondul „genetic” bombonesc se transmite pe linie politica. 😆

   mircea

   03/02/2012 at 1:02 pm

   • avind in vedere sentinta din Trofeul Calitatii, eu nu mi-as face griji pentru constipatia lui Bombo 😈

    Cetatean

    03/02/2012 at 1:15 pm

    • Asa e. 😈 Ma refeream la Ponta ca prea crede ca i-au crescut aripi.

     mircea

     03/02/2012 at 1:31 pm

  • E castigator in mintea unora. Niste idioti ipocriti.

   Valentin

   03/02/2012 at 1:25 pm

 39. Ce aflu de pe wikipedia despre Ungaria: „politica Socialist-Liberala a guvernului Orban….” Huh? Adica si ungurii au un USL al lor? Pai hai sa vedem o realizare a guvernului USL unguresc de astazi, gasit pe hotnews: „Compania aeriana ungara Malev, aflata in faliment, a incetat zborurile dupa 66 de ani de activitate”.

  Aha

  03/02/2012 at 1:13 pm

 40. @ mircea: 10:00
  „nasol ,rau de tot.Ghise nu mai tzuca parlamentul=adio rate”

  Eu nu inteleg un lucru. Cum pot da bancile credit unui parlamentar pe baza veniturilor incerte ale acestuia. Mandatul unui parlamentar este maxim de 4 ani si 3 luni iar minim poate fi o zi (se dizolva parlamentul). Nicio banca nu da impurumut unuia cu contract de munca pe perioada determinata insa parlamentarii nu au contract de munca deloc. Deasemenea nu granteaza nimeni ca vor mai fi alesi pentru un nou mandat. Foarte multi, conform declaratiilor de avere, sunt mai saraci ca mine (sanki) deci nu au nici cu ce garanta imprumutul samd.

  ribelalu

  03/02/2012 at 1:25 pm

  • 😀

   mircea

   03/02/2012 at 1:33 pm

 41. Parlamentarii se tot intrec zilele astea cu promisiuni de marit salarii, totul bazat pe o potentiala crestere economica de 2%. Daca tot avem crestere economica si vor sa faca ceva pentru poporul lucrator, in loc de crescut anapoda salarii si pensii doar la bugetari, oare nu se poate in schimb reduce ceva impozit pe ici colo? De exemplu unTVA mai mic, sau un CAS mai mic. Ca o reducere de impozit ar fi benefica la toata lumea, nu numai la bugetarii protestanti.

  Aha

  03/02/2012 at 1:30 pm

  • Toti parlamentarii populisti sunt niste prosti. Este foarte probabil ca o mica parte din cei care primesc aceasta mita electorala de cativa zeci de lei sa „puna botul” insa este sigur ca marea majoritate a celor care lucreaza la privat vor sanctiona electoral astfel de initiative venite atat de la putere cat mai ales de la opozitie.
   Am spus ca o mica parte din beneficiari din urmatoarele motive:
   – foarte multi bugetari/pensionari sunt membri ai diferitelor partide politice
   – foarte multi bugetari/pensionari au un IQ foarte ridicat si nu pun botul la astfel de vrajeli
   – foarte multi bugetari/pensionari au rude cu alte opinii si care le influenteaza direct votul
   – foarte multi bugetari/pensionari nu se vor prezenta la vot

   ribelalu

   03/02/2012 at 1:55 pm

 42. aha, l-am azit cu urechile mele pe flutur vorbind de marirea salariilor in conditiile unei cresteri economice prognozate de…3,5%!!!

  Cetatean

  03/02/2012 at 1:40 pm

  • Lasa ca Ponta a declarat scaderea CAS ca prima masura a guvernarii USL . Cu 5 % . 🙂
   Dobitocii astia nu spun niciodata de unde vor scoate banii necesari platii pensilor din moment ce masura mareste deficitul cronic a fondului de pensi .
   Nu mai am rabdare sa aud cuvintarile marete care promit dar nu spun nimic de unde dracu scot banii . O clasa de idioti diplomati . Adica certificati . 🙂 😆

   Ștefan A.

   03/02/2012 at 2:06 pm

   • Nu spun, dar precis una din variantele luate in calcul este inspirata dupa masura „dictatorului” Orban – nationalizarea pilonului doi.

    ribelalu

    03/02/2012 at 2:10 pm

  • Mda’, da 🙂 si cresterea asta cum o fac? din pix?

   Theophyle

   03/02/2012 at 3:22 pm

 43. o, mai mult ca sigur!

  Ma intred daca rationamentul folosit de CCR cu privire la „dreptul la pensie” in decizia 873, aia in care s-a opus taierii pensiilor, nu s-ar intoarce impotriva USL.

  Banii aia de pusi in pilonul II deschid un „drept la pensie” al celor care azi sunt tineri. Si acel drept nu poate fi golit de sens juridic prin golirea conturilor (nationalizare).

  Cetatean

  03/02/2012 at 2:17 pm

 44. mai bine sa nu ne gindim e pe acuma la asa ceva, avem alte prioritati bunaoara NR.

  Daca se modifica legea electorala…..

  Cetatean

  03/02/2012 at 2:19 pm

 45. Buna Ziua,
  Sunteti invitati sa vizionati pictura americana, continuare de ieri.

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/02/03/pictori-americani-edward-hopper-2/

  desydemeter

  03/02/2012 at 2:37 pm

 46. Cică în cantonul elvețian Geneva un elector din patru votează on-line. În Estonia: unul din 5.

  Ținând cont cont că un elector român din 6 domiciliază peste granițe cred că în România repede s-ar ajunge la situația din Estonia. 20 % din voturi nu-i de colea. Dar se pare că aceste voturi nu trebuiesc la nimeni.

  Un partid „virtual” ar putea lua ușor un 10%.

 47. buna ziua tutulor,
  Recidivistu` penal? fie.
  „SOV: Probabil ca nu am fost destul de convingator „.
  Oameni buni va dau o veste in premiera romaneasca (nu-mi permit sa spun mondiala): ninge, e frig, ceea ce nu s-a mai intimplat niciodata in existenta tarisoarei de cind sint stiristii pe sticlele televiziilor.
  ( Ca sa se vada ca edilul local este angrenat la doleantele votantilor, in Lugoj circula un plug (sau mai multe),dar cu lama sus, pen`ca nu prea are dece sa treaca din 30 in 30 de minute, dar face bine: primarele e cu noi, iar anul asta Logojul are cel mai mare buget din existenta orasului.)
  Va mai spun ceva (chiar daca nu va intereseaza): simt o deosebita placere cind vad 3-4 amariti la o masa, fiecare cu pachetul de Kent si doua-trei telefoane in fata. Si cum injura ei pe Boc si pe pirat pentru viata lor grea. Normal sa-i compatimesti 😛
  Dar, totodata, ma simt nedumerit cind, printre melitarii iesiti la pensie, dau peste niste tipi care gindesc ca mine; astia nu-s normali.

  victor L

  03/02/2012 at 3:10 pm

 48. victore, orasul tau e plin de specimene umane interesante 😆

  Cetatean

  03/02/2012 at 3:17 pm

  • Buna Ziua doamnelor si domnilor 🙂
   Ca de altfel toate orasele tarii 🙂

   Theophyle

   03/02/2012 at 3:21 pm

 49. mar

  03/02/2012 at 3:22 pm

  • Si cand imi amintesc ca am sustinut-o pe dona star TV – protejata lui C. Preda 😦

   Theophyle

   03/02/2012 at 3:24 pm

   • Da, cel putin nu a intrat pupila Demodecicului.

    mar

    03/02/2012 at 3:26 pm

 50. A2 inchisa, DN2 inchis :(…pe cand si Nastase si Vantu?

  ribelalu

  03/02/2012 at 3:27 pm

 51. salut, Theophyle! 🙂

  eu zic sa candideze Preda insusi!

  Cetatean

  03/02/2012 at 3:29 pm

 52. Inca o data, O zi buna si calduroasa tuturor 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  03/02/2012 at 3:40 pm

 53. Din pacate Ponta, despre care am scris de mai demult ca este cel mai periculos, profita de degringolada PDL. Se promite de la TVA la pensii ,salarii, taxe, fiecare ce apuca sau crede ca cere „lumea”. AMP care crede si ea(de vreme ce ponta a fost impecabil) ca Monica Macovei a fost mituita cu postul de ministru sau mandatul de europalamentar care i se cuvenea ei, arata ce se intampla cand tzesutul adipos inlocuieste, treptat neuronii. Pe de alta parte, prin contrast cu Crin Antonescu, a fost cat de cat coerent.
  Un USL in crestere, un PDL format fsn-izat ne asigura un viitor luminos.
  Astazi sunt pesimist.:(

  eugeni

  03/02/2012 at 3:58 pm


Comentariile sunt închise.