Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

USL la Bruxelles: pozitia comunitatii Politeia

Comunitatea Politeia a luat nota de vizita la Bruxelles a celor trei co-presedinti ai USL si de declaratiile politice exprimate in limba engleza (Victor Ponta) si in limba romana (Crin Antonescu si Daniel Constantin).

In raport cu modalitatea desfasurarii conferintei de presa si in special cu interventia domnului Crin Antonescu, presedinte al unui partid istoric, comunitatea Politeia aminteste opiniei publice ca uzantele diplomatice impun folosirea unei limbi straine de circulatie internationala atunci cind conferinta de presa are rolul de a sensibiliza opinia publica internationala asupra presupusei fragilitati a democratiei romanesti. Existenta unui serviciu de traducere al Uniunii Europene nu trebuie vazuta ca o invitatie la folosirea limbii materne. Uneori este de dorit ca unele posibilitati sa nu devina realitate.

In raport cu cele afirmate de domnul Crin Antonescu, comunitatea Politeia isi exprima nedumerirea cu privire la scopul unei vizite la Bruxelles descrisa din start ca inutila de insusi presedintele PNL : « Spre deosebire de ceea ce reprezentantii puterii actuale de la Bucuresti cred, noi nu suntem aici pentru a ne plange, pentru a denunta sau pentru a cere ajutor ».  Nedumerirea comunitatii Politeia este justificata si prin prisma afirmatiei facute tot de domnul Crin Antonescu in cadrul aceleiasi conferinte de presa : « N-a spus nimeni ca in Romania e dictatura, ca presedintele Romaniei e dictator…Noi nu gasim acceptabil ca intr-o tara a UE in 2012 sa discutam daca este sau nu dictatura ».

Fata de cele afirmate de domnul Crin Antonescu in limba romana : «  De facto, si toata lumea vede, in Romania puterea s-a concentrat in mana unui singur om », comunitatea Politeia reaminteste opiniei publice ca principiul constitutional al separatiei si echilibrul puterilor in stat este garantat de Constitutie (art. 1, al. 4) : «  Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale ») si ca Presedintele Romaniei a facut obiectul unei proceduri de suspendare in 2007, in conformitate cu art. 95, al.1) din Constitutie. Existenta unei puteri capabile sa suspende Presedintele Romaniei este de natura a infirma alegatiile domnului Antonescu cu privire la presupusa concentrare a puterii in mina unui singur om.

In ceea ce priveste afirmatia « Romania nu este si nu va fi Belarus, Romania nu este si nu va fi Rusia”, comunitatea Politeia considera ca aceasta este de notorietate si nu este in masura a aduce nici un plus de informatie suplimentara in ceea ce priveste climatul politic din Romania.

In raport cu afirmatia « In realitate, statul roman e mai putin modern ca oricand, e mai corupt ca oricand, e mai clientelar ca oricand, e mai putin eficient si mai costisitor decat oricand, mai putin de folos cetateanului platitor de impozite ca oricand », comunitatea Politeia aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca domnul Crin Antonescu contribuie la aceasta descriere a statului roman ca stat ineficient prin incalcarea repetata a art. 29, al.1) din legea 96/2006(« Participarea la lucrarile Camerei din care fac parte reprezinta pentru deputati si senatori o obligatie legala, morala si regulamentara »), precum si a art. 192 din Regulamentul Senatului Romaniei (« Nici un senator nu poate lipsi nemotivat  de la şedinţele Senatului sau ale comisiei din care face parte  sau de la celelalte activităţi specifice îndeplinirii mandatului de senator »).

Comunitatea Politeia considera ca declaratiile domnului Crin Antonescu constituie dovada faptului ca statul roman poate fi eficientizat prin aplicarea rezultatelor referendumului din 2009, respectiv reducerea numarului de parlamentari si transformarea Parlamentului bicameral intr-unul unicameral in care absenteismul sa fie sanctionat in conformitate cu prevederile legale si regulamentare.

Redactat de @Cetatean-Politeia.

Written by Theophyle

01/02/2012 la 11:29 pm

66 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna seara, din nou!
  Cretinul acesta de Crin si-a miscat crizele de personalitate pana la Bruxelles.
  A fost un efort inuman pentru el.
  Sper sa-si ia o pauza definitiva, e terci cu varza.

  luminita

  01/02/2012 at 11:40 pm

 2. abia a dat varza in clocot! acuma sa o aruncam la porci? 😉

  Cetatean

  01/02/2012 at 11:40 pm

  • Superba luare de pozitie! Pe tema asta, ar putea fi luat ca exemplu pentru un comunicat al Presedintiei!
   Bravo Cetatean!

   Adrian

   02/02/2012 at 1:46 pm

 3. De ce sa vorbeasca in limbi straine ?
  Acolo era o miutza 99% romaneasca +bulgarul Gusev care stie romaneste 🙂 Ca Swoboda si liberalul au plecat destul de repejor.
  🙂

  Un tanar de stanga

  01/02/2012 at 11:48 pm

 4. In ceea ce priveste afirmatia dlui Antonescu cum ca « Romania nu este si nu va fi Belarus, Romania nu este si nu va fi Rusia”, eu cred ca seful PNL si-a exprimat nu o convingere, ci regretul.

  judex

  01/02/2012 at 11:50 pm

 5. Ce credeti? Si-au depus deconturile la Parlament pentru escursia la Bruxelles? Sunt convins ca desi au consoartele acolo o sa aduca si factura de la cine stie ce hotel de lux.
  Daca ar putea verifica cineva acest lucru ar fi o lovitura pentru „imaculati”.

  ribelalu

  01/02/2012 at 11:55 pm

  • Atentie la decontul lui Alistar ! Asta sigur a mai adaugat un zero . Doar se pricepe la contrafaceri de docomente 🙂

   Un tanar de stanga

   02/02/2012 at 12:01 am

 6. si la plastografiere…

  Cetatean

  02/02/2012 at 12:02 am

  • Tipul e tare, cum naiba il mentin acolo „camarazii” internationali 🙂

   Theophyle

   02/02/2012 at 12:13 am

 7. @Cetatean : Jos palaria! Nu stiu cum reusesti sa pui in scris toate gandurile ce mi-au trecut prin tartacuta inca de ieri (alaltaieri?) de cand l-am ascultat pe mocofanu’ Crin vorbind la Bruxelles, apoi citind diverse in presa. Bine, unele ganduri nu s-ar fi putut scrie oricum, alea raman rezervate liderilor USL 😀
  Oricum, multumesc pentru toata munca asta.

  Twisted

  02/02/2012 at 12:15 am

  • Twisted, habar nu ai cum arata blogul asta cand se trece la baioneta. Citeste postarile din Noiembrie- Decembrie 2009 – ca sa intelegi 😆

   Theophyle

   02/02/2012 at 12:19 am

   • Faptul ca nu postam atunci, nu inseamna ca nu-l citeam 🙂
    Cum dadusem de inteles anterior, te citeam inca inainte de blog, pe forumul hotnews (tin minte luptele lui Theo-Phyle cu Loda, Lilick, Thor si care mai erau pe-acolo)
    Asa ca stiu cum e cu baionetele 😉

    Twisted

    02/02/2012 at 12:24 am

  • Buna ela 🙂
   Multumesc pentru link!

   Theophyle

   02/02/2012 at 12:22 am

 8. @Twisted, merci! 🙂

  Cetatean

  02/02/2012 at 12:22 am

 9. Iaca incepe sa imi placa.
  @Cetatean (und Teophyle bineintzeles:) ). O atitudine punctuala asupra unui eveniment politic care poate reprezenta o pozitie neechivoca care sper sa fie insushita mai „departe” 🙂

  eugeni

  02/02/2012 at 12:28 am

  • Pentru am si scos-o. Am hotarat sa taxam derapajele tuturor. Nu mai merge cu povestile de adormit tzanci. Vrei fapte – o sa le aducem!

   Theophyle

   02/02/2012 at 12:31 am

   • Vad ca esti catranit, sper ca nu pe mine 🙂

    eugeni

    02/02/2012 at 12:41 am

    • Cum pot sa fiu pe tine? Si nu sunt catranit de loc. Trebuie sa mergem mai departe!

     Theophyle

     02/02/2012 at 12:42 am

 10. 1) Eu cred ca iesirea lui Antonescu de ieri marcheaza un moment important. CA a fost lasat in ofsaid de Ponta, care a stiut sa-si domoleasca tonul si mesajul. Cum mi se pare clar ca violenta din strada este rezultatul incitarii politicienilor si agitatorilor din mass media, cred ca batutul cu pumnul in masa nu face decat sa indice sursa ultima a violentei.
  2) Castigatorul prin KO al serii a fost Craciun, care ne-a arata tutror din ce motive nu este bine ca alde C Parvulescu si Tatiana AMP sa mai predea pe nicaieri: crearea de instigatori profesionisti, prin selectionarea unor tineri extrem de talentati.
  3) Bulgarul acela, Gotev parca, ar putea arbitra cu mult succes o finala de cupa intre Steaua si Dinamo la Bucuresti, in liga lui Mitica. Cred ca ii cunoaste si pe conducatorii celor doua cluburi, daca nu si pe sefii lor. Oricum, cartonasele din buzunarul lui sunt fie galbene, fie rosii. Sigur nu avea cu el si un cartonas portocaliu, probabil considera ca pateaza.
  4) Imbucurator ca socialistii din UE nu sunt mai breji ca ai nostri…Sau nu ? Oricum, bine ca acum stie toata lumea.

  judex

  02/02/2012 at 12:32 am

 11. Cred ca asta e miza remanierii lui Funeriu : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11395809-zece-milioane-euro-pierderi-estimate-pentru-sindicatele-din-invatamant-dupa-ordin-ministerului-educatiei-stopeaza-retinerea-automata-cotizatiilor-din-salariul-profesorilor.htm
  Ce nu pricep eu e unde se duceau banii astia pana acum? Cine dispunea de ei si cum? Exista vreun raport/bilant financiar al federatiilor sindicale?

  Twisted

  02/02/2012 at 12:46 am

  • Au pe naiba! S-au impotrivit toti politicienii lui peste. Imbecilii astai sinistri chiar mai cred ca memebrii sindicatelor mai voteaza ce le spun sefii lor 😆

   Theophyle

   02/02/2012 at 12:48 am

   • Problema e ca atata vreme cat cred treaba asta, le vor face pe plac 🙂

    Twisted

    02/02/2012 at 12:51 am

    • sa-i fereasca Dumnezeu daca il vor atinge pe Funeriu. Iesim noi in strada!

     Theophyle

     02/02/2012 at 12:53 am

     • Tocmai ce i s-a pus pata Olteanului si pe Funeriu.
      Daca Boc mai continua sa se lase impresariat de habarnistul Olteanu, se va duce draqu sandramaua PDL.
      Nu ca altfel ar sta bine.
      Dar Funeriu chiar este o exceptie de profesionalism in acest guvern.

      luminita

      02/02/2012 at 1:05 am

      • luminita, sandrmaua lor s-a cam dus deja!

       Theophyle

       02/02/2012 at 1:10 am

     • Buna seara,
      Theophyle, grele vremuri… iaca si eu p-aci in miez de noapte.

      Mesajul asta PRO FUNERIU il sustin cu tarie si merita consolidat si promovat cat mai des ca sa aibe habar toata suflarea pdl-ista ce fel de oameni sustinem. Pe cei de calibrul si anvergura lui Daniel Funeriu.

      cati

      02/02/2012 at 1:11 am

      • Sarut mana cati,
       nu te-am citit de veacuri, Astazi doua comentarii – e bine 🙂 Sper ca si tu! 🙂

       Theophyle

       02/02/2012 at 1:13 am

       • Theophyle,
        Apreciez enorm uriasa munca depusa aici; o vad aproape ca pe o jertfa pusa pe un altar al libertatii, demnitatii si civismului.
        Primele articole citite aici sunt cele legate de renasterea ideii de societate civila – parca – si a spiritului civic. Si de-atunci m-am legat de acest loc de unde nu pleci niciodata fara a invata ceva sau fara a te informa cu ceva.
        Chiar daca nu comentez urmaresc tot ce misca pe acest front civic.
        Da’ cateodata dau pe dinafara si nu rabd sa nu las cate un comentariu.
        Ca asta seara.
        Noapte buna!

        cati

        02/02/2012 at 1:30 am

       • Multumiri si numai bine,
        Noapte buna!

        Theophyle

        02/02/2012 at 1:34 am

 12. Desi subiectul ma doare, am pufnit in ras, imaginandu-mi cum ar arata un drept la replica. Asta daca Politeia ar fi o platforma suficient de puternica incat sa nu fie ignorata. Dar deh… unii trebuie sa manance ads, altii sunt prea autosuficienti – avem cateva zeci de bloguri care daca s-ar uni ar fi o oglinda mult prea mare pentru a fi sparta de vrajitoare. Macar reorganizati sidebar-ul in asa fel incat continutul de genul acesta sa fie mai facil de clickuit. Top click-uri e foarte util, dar ar fi bun si un Top AllStars. Iar listarea alfabetica e contra-productiva, cel putin in ce priveste nou-marturisita adeziune 🙂

  bob din lan

  02/02/2012 at 1:01 am

  • Ma declar siderata, nu am inteles nimic.

   luminita

   02/02/2012 at 1:07 am

  • Bobule,
   nu prea le avem cu cosmetica si nu sunt pus nici pe vanatoare de vrajitoare. Suntem niste baieti si fete care au ceva de spus – restul fiecare un interpretarile lui, nu? 😉

   Theophyle

   02/02/2012 at 1:08 am

 13. bravo
  🙂

  skorpion

  02/02/2012 at 1:17 am

 14. Wan-an, Alles gute, (noapte buna si toate bune)

  Maine(azi) inca o zi interesanta.
  Poate, toate aceste luari de pozitie ar trebui arhivate separat pentru o mai buna si rapida consultare

  eugeni

  02/02/2012 at 1:19 am

  • Noapte buna 🙂
   Sunt arhivate!

   Theophyle

   02/02/2012 at 1:23 am

 15. nu am ascultat sau citit discursul somnorosului. dar din cate am inteles eu din aceasta poastare, crin articula o fraza, iar in urmatoarea isi demonta prima fraza. putintica rabdare dupa spargerea USL-ului crinut va avea sorta lui geana. adriana saftoiu deja ia dat sah, iar orban ii asteapta eschiva la cotitura

  pase scurte

  02/02/2012 at 1:25 am

  • salut 🙂
   o sa fie nevoie de ceva timp – pana si liberalii se vor lamuri.

   Theophyle

   02/02/2012 at 1:29 am

  • Adriana Ana Saftoiu, cu nick name pufulete, a demisionat pour de vrai astazi. Orban a pierdut startul. Adriana Ana a castigat politic foarte mult astazi.

   eugeni

   02/02/2012 at 1:34 am

 16. o mare parte din ei s-au lamuit dar nu au ce face, cascavalul la ora actuala il aduna crinut

  pase scurte

  02/02/2012 at 1:31 am

  • asa e,
   Am insa impresia ca vor trebui sa mai astepte 🙂

   Theophyle

   02/02/2012 at 1:33 am

 17. Acu’ chiar noapte buna 🙂

  eugeni

  02/02/2012 at 1:35 am

  • 🙂

   Theophyle

   02/02/2012 at 1:37 am

 18. Buna dimineata,

  Foarte bine ati facut, cetatean, mama lor de nemernici.
  Nu se poate ca nemerniciile lor sa-si faca ras din aceasta tara si toata lumea sa taca. Ajunge atata badjocura nesanctionata de adevarata societate civila cea care se manifesta pe bloguri nicidecum in pompos botezatele „forme institutionalizate”. Acele forme instutionalizate nu ma reprezinta. Foarte buna actiunea dvs., foarte buna.

  Mihaela

  02/02/2012 at 7:52 am

  • USL vrea sa scoata Romania din UE
   USL vrea sa scoata Romania din UE
   USL vrea sa scoata Romania din UE
   😉

   Tio

   02/02/2012 at 9:00 am

 19. buna dimineata/
  cu fuse orare si internet,nici sa mai dormi nu poti;cind e noapte pe la noi e dupa masa in us si tocmai se scoala aia prin japonia&china;chiar sat global
  oricum ,ceva despre shushaneaua de la bruxelles,after;
  a fost pregatita de grupul din pe al psd;vioara 1 faimoasa d-na rplumb;miza lor era ca se vor amplifica manifestatiile(sau macar vor fi pe pag1);n-a tinut;
  a ajuns o shushanea ;singurul cistig=mari semne de intrebare privind flerul politic al lui antonescu(la alde);tariceanu sta cuminte,dupa colt;pierdere majora: ungaria
  psdpnl ar trebui sa inteleaga ca Dumnezeu nu-i iubeste(a dat gerul),si daca de sus nu e, nimic nu e
  a,mai e ceva: cel mai distractiv a fost cu ” ala de la pc”-da asta cine e?-aia nu prea auzisera de faimosul antena3 si ” comentatorii lor politici de marca”
  totusi,nu trebuie bagatelizatzi ;astia aplica ” o minciuna repetata de 100 ori devine adevar”;aici e pericolul;de fiecare data trebuie contrati si nu subestimati
  grupul pdl din pe,prins in off-side;personal asteptam mai mult de la marinescu(nu in prim plan,in culise)
  cele de mai sus de la doi ziaristi free lancer-nu romani

  intamplator

  02/02/2012 at 8:01 am

 20. scuze: buna dimineata

  intamplator

  02/02/2012 at 8:09 am

 21. Buna dimineata,
  nu stiu daca ati vazut stirea de mai jos, dar mi se pare ca USL a primit un pumn in plex de la Iliescu pe care nu l-au consultat cand au stabilit greva:

  http://www.ziare.com/ion-iliescu/traian-basescu/iliescu-basescu-este-autist-despre-greva-usl-nu-se-paraseste-campul-de-lupta-1148446

  Oare Ponta mai tine seama de parerile presedintelui de onoare? Sau acum , daca Nastase e pe duca, nu mai conteaza nici Iliescu?

  cedric

  02/02/2012 at 8:39 am

 22. @cedric buna dimineata
  a ajuns rau iliescu daca da interviuri in ” ring”/site-ul preia interviul din acel ziar
  nu-l mai baga nimeni in seama;acum alalalt pe pe cai” mari” voiculescu/el e tartorul acelei coalitii

  intamplator

  02/02/2012 at 8:55 am

 23. Neata
  @Cetatean & all
  Are USL pirghiile sa fim dati afara din UE ? sau sa ne scoatem noi ? macar intr-o zona in care ne lasa de capul nostru ? Este clar ca Felix (care ne-a intirziat pe ruptelea intrarea in UE) si AntoCrin nu au nevoie de controale UE dpdv economic iar maica Rusia ne-ar vrea cam ca Belarusul

  Un tanar de stanga

  02/02/2012 at 9:05 am

 24. Buna dimineata, @intamplator.
  O fi Voiculescu tartorul, dar e unul cam jigarit si care naparleste mereu cu tot gerul de afara! Pai nu-i mai ies aranjamentele , cu toti banii investiti in scenarii. Cata cheltuiala pentru marele FIASCO de la PE! Doar el l-a pus la cale, i-a finantat pe participantii USL si ONG-urile aservite opozitiei, a cheltuit cu studioul A3 instalat la Bruxelles si cu transmisia si ce a obtinut? N-are mana buna si gata, ceea ce dovedeste ca e un mare prost. Toate ideile lui sunt geni(t)ale, scolirea la securitate nu-l mai ajuta azi cand lumea s-a schimbat. Poate sa-si cheltuiasca toata averea si tot nu ajunge unde vrea. Se apropie finalizarea proceselor, e disperat, as vrea sa vad o sentinta similara cu a lui Nastase si atunci chiar J”os palaria” in fata justitiei.

  cedric

  02/02/2012 at 9:09 am

  • @cedric salut
   E drept ca nu ii ies multe varanului
   Are mina totusi, Cel putin 10 la suta minus in sondaje pt PDL si 25% pt Basescu i se datoresc clar prin A3.

   Un tanar de stanga

   02/02/2012 at 9:15 am

   • Nu cred ca trebuie sa ne impacientam de „succesurile ” A3. Cei care se uita la acest post sunt gata spalati pe creier, nu si-ar schimba parerile nici picati cu ceara. Am incercat o discutie cu un astfel de tip si mi-am dat seama ca totul e in zadar.
    Nici in sondaje nu prea cred , am sa va povestesc un caz relevant de manipulare prin sondaje cand situatia se va lamuri definitiv. Este vorba de campania pentru alegerea rectorului la o importanta universitate de stat , post pe care si-l doreste USL-ul cu disperare (nu prea imi dau seama de ce) si au inceput cu niste sondaje mincinoase facute tot de un institut aservit A3, contrazise de rezultatele unui sondaj realizat de un institut serios, neutru, neaservit politic. Realitatea „din teren” contrazice clar sondajele USL iste, cel sustinut de ei este un tip insignifiant, fara anvergura interna si internationala pe care trebuie sa le aiba un rector.
    Dumnealor duc o batalie necinstita pe mai multe fronturi asa ca sper sa si rupa gatul!

    cedric

    02/02/2012 at 9:26 am

 25. Graieste Iliescu „Sa faca el primul pas sa demita Guvernul”, el fiind Basescu. Nici asta nu a auzit de Constitutie, ca acolo zice ca Guvernul e demis de parlament prin motiune de cenzura.

  Aha

  02/02/2012 at 9:10 am

 26. […] Tagged with 2012 – Romania, O zi obişnuită, Politeia – Revista Presei « USL la Bruxelles: pozitia comunitatii Politeia […]

 27. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  02/02/2012 at 9:19 am

 28. Buna seara. Stiti cumva daca limba romana este limba oficiala a Parlamentului European? Multumesc.

  bujold

  02/02/2012 at 7:51 pm

  • bujold,
   Te rog mult sa ma lasi cu propaganda idioata pentru acest nimic numit Crin Antonescu. Daca doresti o relatie buna cu acest blog, te rog sa nu mai faci propaganda pentru acest nimic care ne face de rusine. Punct. Fara nici un innuendi si fara tampenile securiste pe care Voiculescu Felix Mircea le-a inoculat nimicului Antonescu. PA!

   Theophyle

   02/02/2012 at 7:58 pm

 29. Theo, sa fim seriosi, iti repet ce i-am spus si lui City acum cateva zile si poti sa ma injuri, sa ma banezi samd: Aveam impresia ca stii foarte bine ca am obiceiul sa gandesc cu propriul cap si am pretentia ca esti mai inteligent decat aceasta reactie viscerala. De altfel nu cred ca esti tu, tu nu scrii cu litere bolduite. Am pus o intreare care nu este propaganda si ma cam doare la 2 metrii de numitul Antonescu, pe care poti sa-l numesti cum vrei tu, eu intreb daca limba romana este limba oficiala. Din cate stiu eu – este. Din acest motiv un articol bazat pe o fisura logica nu este nimic altceva decat un articol de propaganda. Eu ma feresc de asa ceva si n-am sa fac niciodata afirmatii carora sa le lipseasca logica.
  Atat. Iar daca acest coment va if sters sau blocat, n-o offence daca va fi publicat la mine pe blog cu comentariul de rigoare.
  Cu stima – Sorin Camner.

  bujold

  02/02/2012 at 8:38 pm

  • bujold,

   Poti sa-l pui si la gazeta ta de perete. Nu-i bai. Crina Antonescu se afla in Parlamentuul Romaniei din 1992. Nu a facut nimic notabil Acest domn nu cunoaste nici o limba straina. A legat 10 vorbe in limba franceza de clasa a IV-a. Asta una la mana

   Omul zice ca este profesor de istorie si l-a numit pe W. Churchill presedintele Angliei si nu a stiut cine a fost fondatorul partidului pe care il conduce si pe care l-a amnetat unui turnator notoriu si dovedit.

   Bujold tu si multi ca tine nu intelegeti cat rau face acest om. Te rog lasa-ne si pleaca la prietenii tai lasa-ne cu sofismele care incearca sa acopere nestiinta si lipsa de pregatire. Te rog sa nu ne mai vizitezi. Multumiri.

   Theophyle

   02/02/2012 at 9:14 pm


Comentariile sunt închise.