Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Dl Watson, capitalism, etică şi politică

Sunt foarte putini oameni in afara creatiei culturale pe care ii admir mai mult decat l-am admirat pe dl Watson.  Dl Watson a fost Thomas Watson, Jr. (1914 – 1993), o remarcabila personalitate a secolului XX, considerat printre cele 100 de personalitati influente ale acelui  secol plin de evenimente de toate felurile. Time Magazine din 31 decembrie 1999 l-a denumit “cel mai mare capitalist din istorie” – fara indoiala ca a fost. Thomas Watson, Jr. a condus una dintre cele mai mari companii din toate timpurile intre anii 1952–1971. Cand a preluat-o a fost o companie serioasa si profitabila, cand a parasit-o devenise deja “Big Blue” – cea mai profitabila companie tehnologica din toate timpurile, cea mai inventiva si cea mai solida financiar.

Pe timpul dlui Watson, IBM era “life-long employer”. Intrai la IBM la o anumita varsta si daca erai OK iti pastrai functia pana la pensie. Totul se facea ca la carte, varful de lance il reprezentau intotdeauna asa numitii “sales-engineers”, care erau cei mai buni dintre cei mai buni. Sa ajungi  “sale-engineer” sau “field engineer”  era visul suprem al oricarui  absolvent universitar. IBM a fost un “equal employer” inaintea corectitudinii politice si a altor buzz-words. Manualul de etica al corporatiei a fost si va fi intotdeauna unul dintre cel mai superbe exemple de reglementare a relatiilor de munca intre angajator si angajati. Credeti-ma, mai am o copie datata 1970. Dl Watson si-a terminat cariera ca Ambasador american in URSS, pe timpul primului détente (1979 – 1981). As putea sa scriu despre acest om sute de pagini – el a fost un conservator, cu o forta si o dragoste umana greu de inchipuit si anticipat de la   “cel mai mare capitalist din istorie”. Puteti citi cate ceva despre el aici si despre istoria acestei marete corporatii, aici.

Am adus exemplul dlui Watson pentru a discuta despre doua subiecte, ambele la fel de importante la nivelul comunitatii noastre  si ambele merita sa fie mentionate.

Prima este bineinteles “Sorcovirea Europeana”, pe care o fac liderii circului ambulant al opozitiei. Trebuie sa mentionez ca de putine ori am avut posibilitatea sa aud despre evenimente de acest gen. Nici macar opozitia Ungariei nu a incercat un demers de acest gen. Nu cred ca cineva ar trebui sa fie ingrijorat, pentru simplul motiv ca cineva care trebuia sa-si asigure spatele a facut-o cu brio in ultimele luni. As fi fost ingrijorat daca “Sorcovirea Europeana” ar fi avut loc la nivel de cancelarie europeana, fie ea si socialista. Deci baietii de la USL fac politica interna la Bruxelles. Un lucru ar trebui sa fie clar – poate acest circ ambulant va castiga alegerile din 2012, ei nu vor putea insa guverna cu ajutorul unor povesti de acest gen si nici multe ajutoare nu vor putea primi de la cei care vizioneaza circul de astazi. Dl Antonescu, ca pokerist serios ce este,  stie ca nu poate juca la cacialma cu doi septari impotriva unui brelan.

Al doilea lucru care ar putea interesa cititorul “comunitar” ar fi ce se intampla cu al doilea val asteptat de la “Noua Republica”. Noi, cei din Politeia, am adresat cateva idei conducerii NR, adica singurului pe care il cunoastem, dl Neamtu. Punctele noastre au fost doua:

 1.  Strategia care se dovedeste insuficient de eficienta (sa nu sari pe mine @TOG, avem “docomentul” 🙂 )
 2. Pregatirea electorala bazata pe realitatile actuale, care cu siguranta se vor schimba  de catre coalitia la guvernare.

Documentul inaintat dlui Neamtu este o analiza serioasa redactata de @cetatean si sprijinita de o cercetare sociologica INDEPENDENTA facuta de @huniad si inca doi baieti si o fata. Lucrurile se regasesc.

Acum , ce legatura are dl Watson, circul ULS si NR! Nimic in afara unui citat interesant pentru managerii lui:

Niciodata sa nu-ti desconsideri clientii, salariatii si competitorii, pana la urma ei sunt mai multi decat tine… Nu-i denigra pentru ca ei fiind mai multi decat tine vor sti cum sa ti-o faca si tie din mai multe locuri…. Incearca sa eviti despartirile definitive (fata de clienti si parteneri), definitiva este numai moartea. Incearca sa vorbesti despre calitatile tale (ale produsului tau) si nu incerca sa vorbesti niciodata de lipsurile competitorului, cunoscandu-le ai un avantaj, facandu-le public pierzi acest avantaj.  Fii sobru si serios, oamenilor le plac clovnii sau sugubetii, dar au incredere in oamenii seriosi.

Ok, cred ca pentru astazi este suficient!

Ilustratia de la maestrul Hultanul Karikatura poltika.

Written by Theophyle

31/01/2012 la 4:50 pm

212 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut, Teofil! 🙂

  tibi

  31/01/2012 at 4:57 pm

  • Salut, tibi 🙂

   Theophyle

   31/01/2012 at 4:59 pm

  • Un haiku japonez are 4 versuri,
   Voi doi spuneti povestea in doua 🙂

   Un tanar de stanga

   31/01/2012 at 7:29 pm

 2. Theophyle, salut!
  ai sintetizat perfect in citatul de incheiere toate gandurile noastre de pana acum vis-a-vis de ceea ce ne-am dori sa insemne o noua republica, care sa ne fie casa.

  luminita

  31/01/2012 at 5:08 pm

  • Salut luminita 🙂
   sper ca o sa fie bine1 Facem si noi ce putem

   Theophyle

   31/01/2012 at 5:12 pm

 3. Salutare!

  Cele 24 de ore de care spuneam pe blog dimineata au inceput sa curga. Primul val a ajuns la mal, il asteptam pe al doilea 😉

  Noi ne-am facut temele.

  Cetatean

  31/01/2012 at 5:10 pm

  • Salut,
   Da si pentru asta multe multumiri tie si lui huniad!

   Theophyle

   31/01/2012 at 5:15 pm

  • Cetatean,
   da-ne un element ajutator, ca sa ne prindem care-i spilul.
   Eu am apelat deja la un prieten care citeste blogul, dar nici el nu s-a prins ce ai in traista de data asta..

   luminita

   31/01/2012 at 5:17 pm

 4. 😀 mai, sper sa nu fie ca in cantecul acela: vine valul, si-mi ia calul si purceaua din cotet.
  sper sa le ia lor, politicienilor gargaragii, pamantul de sub picioare – nu mie si ultima speranta.

  Sare'n Ochi

  31/01/2012 at 5:13 pm

  • Salut sare,
   ca la carte ai zis-o. Amin!

   Theophyle

   31/01/2012 at 5:15 pm

 5. Ziua buna oameni buni,

  Exprimarea absconsa, usor profetica :), ma intriga. Ne avand mai multe detalii sper in „al III-lea val” sa aduca lamuririle de rigoare.:)

  eugeni

  31/01/2012 at 5:17 pm

 6. Al doilea val este ceea ce se asteapta de la Noua Republica. Politeia a facut manevre navele, se asteapta ca si pe uscat NR sa raspunda.

  Cetatean

  31/01/2012 at 5:22 pm

  • manevre „navale”.

   Cetatean

   31/01/2012 at 5:27 pm

  • Sunt sigur ca daca @cetatean este implicat inseamna si un accent pe justitie. Ceea ce imi place. (ieri ziceam despre citatul care ar trebui sa il repete pana la satietate NR, de la R.Stanoiu cetire).

   eugeni

   31/01/2012 at 5:32 pm

   • eugeni, seialul meu se apropie de final. partea ” polemica” cu Danilet s-a terminat, la fel ca si partea „tehnica”.

    Astept citeva evenimente pentru a redacta ultimele episoade, sintetice, care presupun o disectie a Constitutiei si in special a principiului separatiei si echilibrului puterilr in stat.

    Cetatean

    31/01/2012 at 5:48 pm

    • Ar fi mai eficientă o disecție direct pe judecătorii corupți de la ICCJ. Cu drujba, ca să simtă și ei ceva. 😀

 7. De la Sorcovirea Europeana:
  -Guy Verhofstadt, liderul liberalilor din Parlamentul European: 2012 este un an tulbure pentru Romania, proteste in tara si in strainatate, in fata ambasadelor Romaniei. Nu se mai poate continua asa.

  Pe asta cine la intrebat de sanatate? Si nu am auzit ca in timpul mini razboiului din suburbiile Frantei, sau circul de la Londra sa vina cineva in PE cu povesti ca asa in tarile alea nu mai merge. Astia din PE au dat in mintea copiiilor? Ministru de externe are tara asta?

  Aha

  31/01/2012 at 5:24 pm

 8. Toate televiziunile transmit discursul Presedintelui mai putin Antena 3 (oe care cineva pe un blog o asemana cu Ce era Europa Libera inainte de 89…Doamne ce vremuri traim si ce oameni tampiti populeaza tara asta) care transmite de la Bruxelles.

  ribelalu

  31/01/2012 at 5:28 pm

 9. cinismul lui Radu Mazare – de fpt cinismul tuturor gargaragiilor
  http://sareinochi.com/2012/01/31/radu-mazare-schiaza-poporenii-il-voteaza/

  Sare'n Ochi

  31/01/2012 at 5:31 pm

 10. Ati vazut ca Horatius Dumbrava cere CSM sa ia pozitie impotriva acuzatiilor adresate de Nastase judecatorilor Ionut Matei si Ioana Bogdan. @ucenic a pus link la postarea trecuta, pun si eu aici pentru ca s-a produs un update.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11381225-audio-horatius-dumbrava-voi-solicita-plenului-csm-atitudine-fata-acuzatiile-lui-adrian-nastase-adresa-judecatorilor-ioana-bogdan-ionut-matei-care-decis-condamnarea-doi-ani-inchisoare-executare.htm

  UPDATE: Inspectia judiciara a CSM s-a sesizat din oficiu fata de declaratiile facute de Adrian Nastase la adresa celor doi judecatori de la Curtea Suprema.

  Ati vazut cit de reactiva este Politeia, care inca de ieri, la doua ore de a pronuntarea sentintei, a scris:

  ” judecatoarea Ioana Bogdan a facut obiectul unor cereri repetate de recuzare din partea inculpatului Adrian Nastase, respinse de Inalta Curtea de Casatie si Justitie, precum si a unei cereri de aparare a reputatiei profesionale, solutionate in favoarea doamnei judecator de catre plenul CSM, in Hotarirea nr. 97/3.03.2011 in care CSM, ca garant constitutional al independentei Justitiei, respinge argumentat toate alegatiile lui Adrian Nastase cu privire la presupusa partialitate sau incompatibilitate a doamnei judecator Ioana Bogdan, membra a completului de judecata.

  CSM deja s-a pronuntat, pina si domnul Dumbrava, presedinte al CSM, a uitat sa precizeze chestie asta. Noroc ca unii isi aduc aminte 😆

  Cetatean

  31/01/2012 at 5:32 pm

  • Ar trebui ca si fata de declaratiile fostului procuror Ponta sa ia atitudine CSM-ul.

   ribelalu

   31/01/2012 at 5:50 pm

   • nu a fost procuror, nu a avut decret de numire prezidentiala, ci procuror stagiar.

    Eu nu i-am gasit pe nicaieri decretul de numire.

    Cetatean

    31/01/2012 at 5:55 pm

 11. Buna seara,
  mare porcarie cu europarlamentari isocialisti si liberali. Parca i-am auzit vorbind pe ai nostri. Unul (habar n-am care ) a zis ca situatia drepturilor omului in Romania e similara cu cea din China. USL istilor nu le-o fi fost rusine?
  L-am auzit si pe mizerabilul care a salutat prezenta Sulfinei Barbu, dar care a zis ca nu intelege de ce nu si-a gasit timp sa vorbeasca cu opozitia la Bucuresti. Cred ca scenariul si regia apartin lui Felix.
  Oare ceilalti europarlamentari romani vor putea vorbi? sau politica pumnului in gura merge pana la
  capat.
  Am recut rapid in revista posturile se stiri si am vazut ca numai pe A3 transmit de la PE, restul transmit declaratia presedintelui.
  P.S.De ce or fi aruncat-o pe Sulfina in groapa cu lei? unde sunt „marii barbati” din PDL si guvern?

  cedric

  31/01/2012 at 5:33 pm

 12. Cine are ochi de vazut, sa vada.Cine are urechi de auzit, sa auda. Cate formatiuni politice romanesti credeti ca sunt capabile sa aplice in mod real si consecvent aceste principii? Chiar daca sunt afirmate si scrise in hartii, ma indoiesc ca marea majoritate a politicienilor romani au suficienta ” stamina” sa le puna in practica. Pentru ca zicala ” Talk the walk and walk the talk” sa se intample in Romania, e nevoie de caracter si mi-e tare teama ca aceasta calitate s-a atrofiat la dimensiunea unei nuci. Fara suparare! 🙂

  Abigail

  31/01/2012 at 5:35 pm

 13. Exista vreo mica sansa sa citim si noi analiza lui @Cetatean? Sau e doar pentru ochii lui MN?

  Twisted

  31/01/2012 at 5:35 pm

  • Te asigur ca om vei citi! Cel putin, fragmente. Trebuie sa le dam omenilor ragazul sa o citeasca. Pana la urma a fost facuta pentru noi si pentru ei.

   Apropo, ei nu sunt obligati sa si-o asume. Noi ne-am simtit insa obligati sa o facem

   Theophyle

   31/01/2012 at 5:38 pm

   • face parte din manualul de comunicare?
    vorbesc despre analiza.
    sau va fi inclusa in acesta?

    Sare'n Ochi

    31/01/2012 at 5:40 pm

    • Cred ca arfi bine daca colegii de la NR ar considera titlu „Platforma de opinii” si nu manual de comunicare care suna propagandistic! Noi avem forma noastra amendata pe care am pus-o la dispozitia forumului statutar al NR.

     Theophyle

     31/01/2012 at 5:50 pm

   • Cine-s „noi” si cine-s „ei”? Ca m-am pierdut in cuvinte…

    Twisted

    31/01/2012 at 5:40 pm

    • Noi = Politeia.

     Cetatean

     31/01/2012 at 5:47 pm

    • Noi suntem Politeia si vom fi intotdeauna Politeia. Noi sustinem si am aderat la NR, dar ne sustinem independenta de opinie, avand in vedere trei lucruri:

     1. ne cunoatem mai de mult si am purtat cateva „batalii” impreuna;
     2. Exista intre membrii Politeia o directie doctrinara clara;
     3. Sustinem (cu critici aferente) eforturile reformiste ale Presedintelui Basescu. Fara bazaconiile de delimitare care deja au fost taxate la greu de multi dintre simpatizantii NR.

     Theophyle

     31/01/2012 at 5:47 pm

     • Sper doar sa nu fie vreo „ruptura” intre Politeia si NR…

      Twisted

      31/01/2012 at 6:27 pm

      • Twisted 🙂
       pentru a fi o ruptura trebuie sa fie o cusatura 🙂 Nu este 😆 Noi suntem galeria, ultrasi, dar galerie care face tot posibilul ca echipa sa joace bine!

       Theophyle

       31/01/2012 at 6:31 pm

       • Sincer, inca din septembrie, crezusem ca Politeia e mai mult decat galeria din tribunele NR. Mai ales ca am vazut si jucatori printre ultrasi 🙂 Mea culpa.

        Twisted

        31/01/2012 at 6:36 pm

       • Twisted,
        ne-am trimis jucatorii 🙂
        Multi dintre memebrii marcanti ai NR au facut si fac parte din comunitatea Politeia.

        Theophyle

        31/01/2012 at 6:39 pm

 14. Adrian Nastase si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor (sursa hotnews)
  Mai sa fie!

  Miki

  31/01/2012 at 5:42 pm

 15. IPOcrin Antonescu: Statul roman e mai putin modern ca oricand, mai corupt ca oricand, mai clientelar ca oricand, e mai putin eficient si mai costisitor decat oricand
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11381786-dezbaterea-organizata-opozitie-parlamentul-european-incepe-ora-16-30.htm
  o fi fost la coafor inainte?

  Sare'n Ochi

  31/01/2012 at 5:57 pm

  • Guy Verhofstadt, liderul liberalilor din Parlamentul European:
   „Sunt ingrijorat si grupul nostru politic ca exista o tendinta in crestere in Europa: populismul si radicalismul in Europa.”

   Aici zice de ei :)))

   Victor Ponta, liderul PSD, a sustinut discursul in limba engleza/Crin Antonescu, liderul PNL, sustine discursul in limba romana =))

   Daniel Constantin, liderul PC, isi sustine si el, in limba romana, discursul

   Asta cine dracu e? Si din ce grup parlamentar european face parte?

   ribelalu

   31/01/2012 at 6:04 pm

  • Pai d-aia se imbulzesc americanii la bonduri romanesti pe 10 ani. tara fara viitor…
   http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/cererea-pentru-obligatiunile-romanesti-pe-wall-street-a-ajuns-la-6-miliarde-de-dolari-9193398

   Mag

   31/01/2012 at 6:06 pm

   • este una dintre cele mai bune si neasteptate vesti din ultimul timp.

    sera buna all

    a

    31/01/2012 at 6:14 pm

    • Un semnal bun, da’ probabil tot Presedintele i-a mituit si pe aia (Nu radeti, pe Crizel il cred in stare de orice aberatie!)

     Twisted

     31/01/2012 at 6:25 pm

    • Asta vine ca urmare a protestantului acela ramas ultim in PU, cu pancarta pe care scria ” Nu intelegi ca tara nu te vrea?”.
     El, sarmanul, la el se referea.

     luminita

     31/01/2012 at 6:29 pm

     • Nu era catolic? 😀 (G/M)

      Twisted

      31/01/2012 at 6:33 pm

      • Da, catolic, ortodox si protestant, 3 in unul. 😛

       luminita

       31/01/2012 at 6:36 pm

 16. Daniel Constantin a citit de pe foaie la fel si Parvulescu. Trebuiau sa ia lectii de la Antonescu care bate campii liber, fara hartie.

  cedric

  31/01/2012 at 6:10 pm

 17. daca e adevarata informatia cu bondurile romanesti in cautare pe piata internationala, e tare de tot!

  Cetatean

  31/01/2012 at 6:19 pm

 18. „O expresie eczematică a acestui vid axiologic creat de socialism îmi pare a fi retorica manelistă”, Iata un citat din http://nouarepublica.ro/hermeneutica-valorii-manelistului/ .
  Este bun de revista 22 si demn ca formulare si expresie, de M.N.
  Dar este bun pentru, asa cum zicea tog, miile de oameni care isi rup mainile pe gheatza, care nu au apa calda etc.?.
  Dar o fi fi bun pentru cei care, desi mai putini, vor o justitie curata care lucreaza repede, fara influente politice?
  Dar o fi bun pentru cei care vor un sistem de invatzamant adecvat?
  Nu stiu, nu am raspuns…..eu care am, de obicei, raspuns la toate 🙂

  eugeni

  31/01/2012 at 6:19 pm

 19. Sunt ginduri ale oamenilor mari care pot avea o inportanta cruciala in gindirea si comportamentul semenilor.

  Una din cele mai mari reverberatii pentru mine a fost afirmatia lui Tom Watson care a spus aproximativ: „Cind am pornit IBM si eram doar doi, am gindit din start IBM ca pe o mare companie si am structurat-o de la inceput asa cum trebuia ea sa fie peste ani ” De atunci, eu tds cind gindesc la o afacere noua imi amintesc totdeauna de Tom Watson si fac o organigrama a firmei asa cum va fi cind va fi mare cu toate pozitiile din firma in patratele legate cu sageti. Si daca firma este inceputa de 3 oameni, pun numele celor trei oameni in cele 10-30 de patratele ca acopera toate pozitiile acelei firme urmind ca urmatorii angajati sa inlocuiasca pe cei 3 in unele din patratele din partea de jos ()ei… e un pic mai complicat decit o spun ) . Si de multe ori imi iese, Si atunci ii multumesc lui Tom Watson 🙂

  Un tanar de stanga

  31/01/2012 at 6:20 pm

  • hihihi!
   patratzelele sa nu cumva sa fie pe fond galben si cu sagetile albastre indreptate catre neoanele lui Crizel. 😆 ca atunci ti se duce naibii toata afacerea.
   Si mai bine nu.

   luminita

   31/01/2012 at 6:34 pm

  • scuze, nu razna – iar pozeaza in mare democrat.

   Sare'n Ochi

   31/01/2012 at 6:39 pm

   • Eu, odata, l-am asemuit unui vanzator de automobile uzate.Nu a intzales ce vroiam sa spun.
    Caracteristica lor, a vanzatorilor, este ca iti vand o rabla convingandu-te ca este o masina de formula 1(nu este ilegal,dar aproape 🙂 ), partea proasta este ca de cele mai multe ori reusesc. Abia dupa ce ti-a luat banii si ai placat cu masina iti dai seama ca te-a fraierit, cand deja este prea tarziu.
    Partea proasta este ca un om cinstit nu stie sa se apere fiind prea credul. Acesti tip de oameni sunt cei care promoveaza astazi cat si ieri (in timpul lui N.C.)sa speram ca nu si maine 🙂

    eugeni

    31/01/2012 at 6:48 pm

    • nu m-a pacalit niciodata, nu mi-am facut iluzii, doar de doi bani speranta ca se va lua singur in serios. Nici macar cind a polemizat cu mine si cind i-am aratat ca se inseala si ca nu cunoaste legislatia nu a realizat ca daca o tine tot asa, isi pierde si simpatia pe care o mai avea in societatea civila. A ales sa apere texele sandeilor.

     Cetatean

     31/01/2012 at 7:09 pm

  • da-l in fasole, e deja in minoritate in CSM. Atita au mai jucat cu fundul in doua luntre muschetarii, ca pina la urma au ajuns sa fie izolati de toata lumea. Asa le trebuie.

   Cetatean

   31/01/2012 at 6:44 pm

 20. Salut
  Cum de NR nu ma pricep neavind datele problemei , pot sa va spun ca imprumutul surpriza in dolari de pe piata americana demonstreaza ca pina la urma si in RO a fost inteleasa necesitatea preliminarilor 🙂
  Sa sti la ce usi sa bati pentrua fi ascultat si ajutat .
  Culmea ca toate acestea pe fondul ofensivei comune a prostilor la UE care sint atit de rupti de realitate si logica elementara ,atit de orbiti de ambitile sefilor oculti ca ar vinde si pe mama lor pentru a ajunge la ciolan .

  Ștefan A.

  31/01/2012 at 6:38 pm

 21. Buna seara
  La ce se refera NR?

  Alex

  31/01/2012 at 6:58 pm

 22. Noua Republica 🙂

  http://nouarepublica.ro/

  Theophyle

  31/01/2012 at 7:01 pm

 23. buna seara,

  L-am ascultat pe Basescu, a vorbit foarte coerent, logic si inteligibil, dar am sesizat si o urma de entuziasm greu mascat, el spera ca din echilibrul fragil in care ne aflam azi, putem in viitor ca tara s-o ducem mult mai bine, daca…………..politicienii……….restul stiti si voi!

  si ma gindeam daca un crin antonescu ar fi capabil sa inmagazineze atitea informatii, sa invete lucruri noi, sa sustina cauza Ro….

  skorpion

  31/01/2012 at 7:02 pm

  • Nu!

   Asta ca sa spulberam orice bruma de indoiala:)

   eugeni

   31/01/2012 at 7:07 pm

  • Buna seara skorpy
   Nici nu merita comparatia: T Basescu este un mare om politic pe care l-a dat Romania , cu un impact major si (cu putin noroc) benefic pentru tara

   Un tanar de stanga

   31/01/2012 at 7:12 pm

   • TDS

    o clipa nu mi-am imaginat ca Scorpy nu avea raspunsul la intrebarea pusa.(care a fost mai degraba retorica).
    Eu l-am asigurat inutil 🙂

    eugeni

    31/01/2012 at 7:27 pm

   • mare adevar ai spus, dar acest lucru se spune in soapta, azi este nasol sa fie pro-Basescu, este efectiv cih,cih….
    🙂

    skorpion

    31/01/2012 at 8:32 pm

 24. Salutare !
  Ca de obicei, imi permit o parere sincera, fie ea si deranjanta.
  Bazata pe multe discutii cu amici, colegi, rude.
  Reamintesc conjunctura :
  – criza economica, cu toate problemele aferente, la nivel de individ;
  – discrepanta uriasa dintre nivelul de trai al cetatenilor si cel al politicienilor, multi doar bugetari;
  – un guvern impotent, cu ministri habarnisti, care cheltuie putinii bani pe care-i are la dispozitie pe piscine, patinoare, sali de sport etc.
  – un guvern coordonat de un biet executant, departe de orice probleme economice si fara nici o strategie in cap;
  – o multime de clienti politici, bine hraniti la tzatza bugetului, in ciuda chemarilor sforaitoare la solidaritate sau reforma;
  – un presedinte excesiv de voluntar/impulsiv, care mai intai actioneaza si abia apoi isi recunoaste gafele;
  – o gramada de promisiuni electorale ramase vorbe-n vant;
  – in ciuda condamnarii comunismului, o promovare insistent-deranjanta a fostilor (PCR/secu), din care multi ar trebui sa stea la racoare;
  – un PDL absolut identic in actiuni si comportament cu PSD/PNL, cu putinii membrii cinstiti atrasi in campania electorala doar pt. imagine, marginalizati;
  – o continuare a tendintei pesedist-peneliste de a ceda altora companii profitabile si resurse nationale;
  – o multime de baieti destepti care actioneaza netulburati in toate domeniile din care se pot stoarce bani doar pe baza de relatii mafiote, cu precadere din contracte cu statul.
  La toate acestea se adauga probleme mai vechi, cum ar fi crimele comise in dec. `89 si la mineriade, crime ramase fara asasini.
  Sau devoalarea dosarelor unor informatori amariti dar pastrarea sub lacat a dosarelor coordonatorilor secu (ofiteri).
  Sau proportiile migratiei fortei de munca, calificate sau nu, cu dramele de familie aferente.
  Sau o presa manipulatoare, cu ziaristi care lupta (pe bani buni) sub toate drapelele politice.

  Evident, romanii traiesc deceptii serioase, se simt mintiti si umiliti, si-au pierdut speranta.
  In aceste conditii, NR apare pentru foarte multi ca o SOLUTIE (fie si de avarie) macar pt. unele din problemele pe care le au.
  O solutie care implica, insa, delimitarea NR fata de toti politicienii care i-au dus de nas cu promisiuni desarte.
  Fara aceasta delimitare, NR risca sa fie perceputa doar ca o continuare a unor forte politice existente, care au deceptionat grav.
  Cred, deci, ca succesul NR este conditionat in mare parte de o oferta care sa fie vizibila ca fiind ALTCEVA, ca o ALTERNATIVA credibila la mizeria politica actuala.
  Niste etape s-au incheiat, nulitatile si impostorii trebuie scosi din scena.
  E vremea altei etape, a unor oameni noi, curati, cinstiti, competenti, nesantajabili.
  Acesti oameni sunt Mihai Neamtu, @TOG, @Andrei.
  Si, de ce nu, Monica Macovei.

  Tzepelica

  31/01/2012 at 7:15 pm

  • Cred ca riscul este ca NR fiind prea preocupata sa se distinga de toti cei dinainte sa uite sa spuna cine este si ce vrea de fapt.

   In alta ordine de idei, asa cum se spune si in postarea de azi, e bine sa lasi loc si de buna ziua …

   sp

   31/01/2012 at 7:49 pm

 25. Buna ziua, seara tuturor!

  Un pas necesar, asteptam al doilea val 🙂

  sp

  31/01/2012 at 7:46 pm

  • Buna sa speram ca va veni si va devenii si tsunami 🙂

   Theophyle

   31/01/2012 at 7:48 pm

   • 🙂

    tds-ul tot insista pe acest blog, de a devenit si obositor (no offence tds!), dar NR tot incetisor, incetisor …

    Pe langa discrepanta explicabila intre asteptarile noastre si rezultate, mai importanta pare diferenta intre viziunea strategica (necesara) si una (prea) operationala (reala). Si daca tot citam din clasici, poate putem sa amintim si diviziunea muncii

    sp

    31/01/2012 at 8:02 pm

 26. Pentru interesati 🙂

  Ogier Ghislin de Busbecq: Scrisorile turcesti si povestea lui Despot Voda (1)
  http://bibliophyle.wordpress.com/2012/01/31/ogier-ghislin-de-busbecq-scrisorile-turcesti-si-povestea-lui-despot-voda-1/

  Ca sa va amintiti cum ne tratam noi marile genii ale istoriei noastre 😦

  Theophyle

  31/01/2012 at 7:47 pm

  • Văzut, Teofil!

   tibi

   31/01/2012 at 8:12 pm

   • 😆 vazut ca au vazut!

    Theophyle

    31/01/2012 at 8:15 pm

 27. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11384547-sedinta-tensionata-intre-conducerea-pdl-grupurile-parlamentare-ale-partidului-mai-multi-lideri-sugerat-lui-emil-boc-demisioneze-surse.htm

  Cum prevedeam ,saptamina trecuta pe vremea „revolutiei” .
  Acum gladiatorii se bat si in arena nu doar in culise . 🙂

  Ștefan A.

  31/01/2012 at 7:51 pm

  • PS. Blaga a reinviat . Vechea garda ingenuncheaza dar nu capituleaza . 🙂

   Ștefan A.

   31/01/2012 at 7:53 pm

   • Stef 🙂
    astia sunt deja la priveghiul partidului. PDL-ul se intoarce la cota istorica 7%

    Theophyle

    31/01/2012 at 7:59 pm

    • optimistule;la cum vorbeste lumea sa nu aibe soarta pnt

     intamplator

     31/01/2012 at 8:07 pm

 28. Date mai concrete despre PDL sunt aici:

  http://www.ziare.com/pdl/vasile-blaga/sedinta-cu-scantei-la-pdl-1148031

  „Conform unor surse participante la sedinta, citate de Evenimentul Zilei, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost destul de critic la adresa presedintelui PDL, Emil Boc.

  Blaga i-a reprosat acestuia ca in PDL nu exista disciplina si ca partidul nu mai ia niciun fel de decizii, plangandu-se ca in anumite functii oamenii au fost pusi pe criterii fara legatura cu competenta.
  Blaga a cerut ca ministrii si secretarii de stat sa fie evaluati fiecare in parte pentru a se decide cine ar trebui schimbat.

  O alta cearta a izbucnit intre secretarul general al PDL, Ioan Oltean, si ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. „Esti cel mai antipatic si rau vazut in teritoriu!”, i-a strigat Oltean ministrului Educatiei, imediat ce a luat cuvantul in cadrul sedintei conducerii partidului de luni.

  Emil Boc a intervenit intre cei doi, incercand sa aplaneze conflictul. „Nu azi!”, a spus premierul.

  Supararea lui Ioan Oltean a fost generata de o discutie cu sindicalistii din educatie din judetul Bistrita, nemultumiti de un ordin al ministrului Educatiei care afecta sindicatele din invatamantul preuniversitar.
  Conform acestuia, in cazul sindicalistilor din preuniversitar cotizatia de sindicat, ratele CAR si alte datorii nu se mai retineau pe statul de plata, ca in cazul tuturor celorlalte sindicate, ceea ce ar fi complicat birocratia in cazul acestora”.

  Ne intoarcem la veche poveste. Blaga, desi nu are nici o functie in BPN, pentru ca a fost infrint la alegeri, acum e prezent in BPN pentru ca e sef la Senat. Fiind prezent in BPN, da cu pumnul in masa si urla la Boc, dorind sa instituie el o disciplina cazona in partid, in sensul ca numai el sau Flutur ori Frunzaverde sa aiba voie sa faca declaratii politice, ar restul care o fac sa fie sanctionati.

  Mai mult, Blaga vrea ca numirile in functii sa fie pe criterii de „competenta”, adica cine aduce cel mai mult la partid.

  Broscoiul Oltean, un fesenist sinistru pe care l-as trimite la munca la santier, e disperat ca PDL isi pierde voturile acelor profesori care au un singur lucru cu care se lauda ca profesori: vechimea in munca si „specializarile” facute pe la casa Corpului Didactic, urmate de diplome de doi bani pe care le depun la dosar ca se se transfere sau sa ia gradatie de merit. Normal ca Funeriu e urit in teritoriu, caci scolile sunt pline de profesori care fac din vechimea la catedra stindard al calitatii si care iti spun cu sfruntare, in calitate de colegi: ” si ce daca ai diplome obtinute in afara?”.

  In PDL e disperare ca nu se da drumul mai repede la mariri de salarii. La cum l-am vazut pe Basescu, nici nu se va da drumul. De asta Boc va fi pastrat. Un PM agreat de Blaga si Oltean ar mari imediat pensiile si salariile.

  Cetatean

  31/01/2012 at 8:03 pm

 29. buna seara
  nu stiu daca ajuta:
  astazi am intrebat 8 persoane- din 2banci&1firma=5+3,despre NR;virste:intre 25-45 ani;sex: 5 feminin/3 masculin
  niciunul nu auzise despre NR;toti sunt dezgustati de tot ce are iz ” politic” in romania/niciunul nu intentioneaza sa voteze,toti-aici e uimitor-spunind ca s-au saturat sa aleaga intre doua rele/cei 8 au studii superioare
  le-am recomandat site-ul;s-au uitat /niciunul nu a percutat/cred ca din politete s-au abtinut sa spuna” inca unul”
  concluzie personala: NR trbuie sa aibe un catch pentru indiferenti;care e acela :nu stiu,e treaba specialistilor
  altfel mi-e teama ca ramine un partid ” de salon”
  nu stiu ce recomandari s-au facut in studiul politeia,habar n-am avut de el,pur si simplu,avind ceva treaba pe acolo,am deschis vorba un pic si despre politica

  intamplator

  31/01/2012 at 8:04 pm

  • Intamplator 🙂
   tu esti om de afaceri, deci sti cand ai nisha intti in forta de pe pozitiile cele mai radicale si mai inovatoare posibile. Parerea mea. Noi am scris, am trimis si acum asteptamn. Am impresia ca vom astepta mult si bine. Nu vine nimic, facem ceea ce un blog trebuie sa faca – publicam!

   Theophyle

   31/01/2012 at 8:09 pm

   • @theophyle:
    nu e nisha,e autostrada/s-ar putea aici sa fie o problema ;sa se piarda in atacuri pe prea multe fronturi
    ai scris frums de watson;la fel a fost si jack welch( GE);poate mai bun exemplu pentru NR;a luat GE in deriva si a facut-o cea mai admirata companie us
    sunt prea multe nemultumiri;cred ca cea mai mare este legata de politicieni; si mai cred ca nu trebuie plecat de la ” ce fac aia” lumea stie,nu trebuie sa le mai repeti;or fi spalati pe creier dar mai sunt niste urme de logica;
    trebuie una/doua,max 3 teme alese si transmise cu mesaj pozitiv,trebuie redata speranta;nu trebuie sa faca comparatii ” aia fac asa noi vom face astfel”;
    basescu incearca acum sa redea speranta, dar nu va reusi chiar daca are dreptate;si-a epuizat ” capitalul de incredere,creditul”

    intamplator

    31/01/2012 at 8:21 pm

    • Ai dreptate. Problema este experienta. S-au apucat sa se „delimiteze” de Basescu ne stiind probabil ca o mare parte din electoratul hard-core a lui Basescu sunt potentialul lor cel mai bun. Intr-o luna au pierdust sustinerea a 30% a avestor sustinator. MARE prostie!

     Theophyle

     31/01/2012 at 8:32 pm

     • mda;experienta e problema;deh,daca ” batrinetea ar putea si tineretea ar sti” ar fi grozav

      intamplator

      31/01/2012 at 8:41 pm

 30. Am aruncat o privire pe hotnews la sedinta de partid uslista la PE. Vai de noi. Antonescu indruga niste timpenii de mai mare dragul. Exemplu. Si Putin este criticat de opozitie si acolo nu este democratie. Deci rezulta ca criticile opozitiei la adresa lui Basescu demonstreaza ca e ca si Putin.

  Aha

  31/01/2012 at 8:07 pm

  • @aha
   daca vreti sa va stricati seara cititi ce a spus „prefraudare”;ultimele fraze sunt de ajuns:sarir,democratia e in pericol in romania,puterea utilizeaza in mod discretionar forte supradimensionatre pentru reprimarea manifestantilor(cam asta e esenta frazelor de final)

   intamplator

   31/01/2012 at 8:10 pm

   • Seara buna 🙂
    Pai prefraudare era „intamplator” la un intrunire/simpozion, cel putin asa a declarat. Sa intelegem ca fraza „există interese politice” s-a transformat in certitudine 👿

    mar

    31/01/2012 at 8:20 pm

    • @mar
     va rog nu ma comparati cu fripturistul ala;eu nu sunt de vinzare si in nici un caz nu mi-am si nu imi terfelesc tara ca boul ala;si am intrebari incomode de cele mai multe ori;eu am convins ceo de multinationala sa decida investitia in ro exact in ziua cind minerii lui cozma bateau jandarmii in 99 si cind el m-a intrebat de ce ar investi in romania?
     astazi acea multinationala are in romania 48 angajati;multi,putini,nu stiu

     intamplator

     31/01/2012 at 8:28 pm

     • Nuuuuu, era explicatia lui Parvulescu – „oricum eram la Bruxelles pentru o întrunire CES, altfel n-aş fi participat, şi este o bună oportunitate de a vorbi despre demo-craţia din România”
      http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/usl-alistar-si-pirvulescu-critica-democratia-romaneasca-la-bruxelles-251887.html

      mar

      31/01/2012 at 8:32 pm

     • Scuze, daca am generat confuzie 😦

      mar

      31/01/2012 at 8:34 pm

      • nici o problema;sunt deja de ieri scandalizat de dezbaterea asta ceruta de usl
       pe e un cuib de viespi si s-au dus idiotii acolo sa se faca de rahat ;partea proasta e ca si romania va iesi sifonata;nu stiu cit de mult;as asemana chestia asta cu celebrul telefon al lui iliescu din dec 89

       intamplator

       31/01/2012 at 8:39 pm

       • Cred ca dimineata am ajuns amandoi la aceasta concluzie 😦 Este inadmisibil sa speli rufele in public, si sa incerci si sa distorsionezi informatia 😦 Si eu sunt furioasa pe aceasta magarie facut de tradatorii pacalici.

        mar

        31/01/2012 at 8:43 pm

   • Impunerea unei necesitatzi de schimbare politica ,justificata prin abuzul unor institutzii dintr-o localitate(am prins doar partea in care se referea la o comunitate care isi apara preotul),inseamna angajament politic nu prezentarea impartziala a unui pericol la democratzia mioritica.Fara nicio nuantza.M-a uimit ptr. ca se petrecea la Bxl. dar nu m-a mirat.Facea doar politica usl cu cei doi+1 pacalici alaturi probabil 😦
    Ce-a mai ajuns un ong

    mircea

    31/01/2012 at 8:25 pm

  • salut! 🙂

   L-am vazut si eu pe Antonescu la PE. Era sa cad de pe scaun de atita ris.

   Cetatean

   31/01/2012 at 8:15 pm

   • @cetatean;
    nu e de ris,e de plins/alora putin le pasa de romania;alora le pasa de ei si vor pune ” la troc” rezolutia cu romania;
    la pe sunt:ppe,ps,alde si verzii; acum ppe trebuie sa le dea ceva verzilor ca sa contracareze alde&ps;daca lade&ps dau mai mult?
    uite asa au scos idiotii aia romania la troc

    intamplator

    31/01/2012 at 8:34 pm

    • da, intimplator, e de plins, insa e de ris pentru ca ma intreb daca cineva crede ca Antonescu e sanatos la cap, sa vina la Burxelles sa faca conferinta de presa in romaneste.

     Cetatean

     31/01/2012 at 8:41 pm

     • @cetatean
      ii intereseaza situatia din romania cit ne intereseaza pe noi burkina fasso acum;aia sunt politicieni si vor da mult la gioale la ppe pe tema asta;

      intamplator

      31/01/2012 at 8:43 pm

     • Dl Antonescu erste un intelectual select. Nu l-ai auzit vorbind franceza (de clasa a IV-a primara). Un adevarat poliglot!

      Theophyle

      31/01/2012 at 8:46 pm

   • Nu stiu ce film ar fi vrut sa prezinte TRU, dar colegii socialisti ai d-lui Antonescu ar fi trebuit sa vada filmuletzul din Brasov unde se vedea cine a pus la cale protestele. Ce fatza ai cand ai pus la cale un protest de strada si dupa aia te duci la Brux sa te plangi ca Puterea nu ia in seama „poporul”?
    Antonescu si-a pierdut se pare si unicul lui har, retorica. Ultimele discursuri par facute din somn.

    blog de caine rau

    01/02/2012 at 8:56 am

 31. seara buna Theophyle all 🙂

  mircea

  31/01/2012 at 8:26 pm

  • Salut mircea 😆

   Theophyle

   31/01/2012 at 8:46 pm

 32. salut! 🙂

  Cetatean

  31/01/2012 at 8:27 pm

  • salut 🙂

   mircea

   31/01/2012 at 8:35 pm

 33. Ponta era nemultumit ca nu se poate guverna cind ai nu stiu cit in sondaje, e nedemocratic. Pai in cazul asta sa se plinga de prestatia presedintelui Geona, ca el e presedinte conform sondajelor.
  In schimb prezidentul PC da exemplu loazele de la Antene pe post de problema nedemocratica: „dar mai ales presa – au fost tinta unor culpabilizari de grup, a santajului, a amputarii efectivelor umane, a impregnarii lor cu personaje obediente, dar incompetente.”. Asta e culmea. Angajezi Ciutaci si dupa aia dai vina pe Basescu ca sint incompetenti.

  Aha

  31/01/2012 at 8:28 pm

 34. Idiotul de Tonta – nu se poate ca un Guvern care are 14% electorat sa organizeze alegeri. Asta este de o prostie dureroasa si are probleme la mansarda, daca vrea ca alegerile sa se faca dupa ponderea in sondaje 👿

  mar

  31/01/2012 at 8:29 pm

  • @mar,
   nu este vorba nici de prostie, nici de mansarda, ci de cinism + demagogie + ticalosie pura.

   skorpion

   31/01/2012 at 8:33 pm

  • PNL a organizat cand avea 15% in Parlament si tot atat in sondaje.

   ribelalu

   31/01/2012 at 8:54 pm

 35. seara buna Theophyle all 🙂
  in opinia mea,o buna comunicare de pe pozitzia de guvernare inseamna in primul rand(dar printre altele) transparentza/input-output,adica tot ce intra in constructia bugetului respectiv tot pe ce se cheltuieshte banul public si explicarea in detaliu tehnic,pe sectziuni, necesitatea gestionarii banului conform viziunii respective.(se fac astfel si departajarile electorale inclusiv functzie de clientela astfel expusa)- ex.investitzii ptr. crearea de locuri de munca unde/ce domenii/cui etc,legislatzie stimulatoare in zona imm etc.
  Prin vu aplicat deja avem un procent mare(probabil peste 50%) de noi politicieni,ca or fi sau nu papushile vechilor e alta treaba.Cert e ca-s noi si unii s-au dovedit mai prosti si incompetentzi/lacomi decat aia vechi.
  O buna comunicare de pe alte pozitzii decat decizionale e extrem de dificila.
  Expunerea programului alegerea nishei(imm si extins) nu cred ca inseamna,asa cum am mai spus,delimitarea fatza de preshedinte in liniile majore,vizionare pe care piratul le promoveaza.Cred ca ,dimpotriva,trebuie preluate si dezvoltate de catre cineva care isi construieshte acum bazinul de incredere.
  ..

  mircea

  31/01/2012 at 8:30 pm

 36. ThPh,
  ora 8.32 – din pacate acesta-i adevarul si in ritmul acesta….

  skorpion

  31/01/2012 at 8:35 pm

  • Skorpi,
   tu sti ca nu vorbim aiurea – avem date de la tanti Florica 🙂

   Theophyle

   31/01/2012 at 8:38 pm

   • Cel mai bun terapeut – tanti Florica

    Un tanar de stanga

    31/01/2012 at 8:57 pm

    • he, He 🙂
     Vin alegerile 😆

     Theophyle

     31/01/2012 at 8:58 pm

     • Theophyle, parol, atunci ai fost magistral, nu exagerez de loc. – si sunt citiva amici aici care s-ar fi imbolnavit de nervi daca nu erai tu. Partea hazlie este ca nu isi dau seama cit i-ai ajutat.

      Un tanar de stanga

      31/01/2012 at 9:06 pm

      • TDS-ule,
       Cnd trebuie sa atacam la baioneta, scoatem baioneta si atacam chiar daca suntem in izmene 🙂

       Theophyle

       31/01/2012 at 9:11 pm

 37. Vreme la tvr1……..cei care au semnat ACTA sunt o companie selecta: Japonia, Corea de Nord, poate am auzit eu gresit 😦

  mar

  31/01/2012 at 8:40 pm

  • Vreme asta, eu l-as pune la recoltat bumbac! cretin sinistru, prin tot ce a facut si ce nu a facut.

   Cetatean

   31/01/2012 at 8:41 pm

 38. ACTA nu a fost semnat de el ci de un atasat de la Tokio.

  mar

  31/01/2012 at 8:44 pm

  • cum adica,romania a semnat” ca primarul”? ala realizeaza ce spune?s-a dus atasatul ala de capul lui si a semnat?

   intamplator

   31/01/2012 at 8:48 pm

   • A semna nu inseamna si a aplica . 🙂
    Niste „chestii” internationale vin ratificate oficial de guvernele respective sau de parlament . De regula (dar nu obligatoriu ) cu ani de zile intirziere . Ca asa e cu birocratia hartiei . 🙂
    Ala a semnat ca asa a avut ordin . Greu de crezut ca nu stia un minister de externe , un ministru de externe ce era de semnat sau nu .
    In diplomatie „disciplina militara” e sfinta . Cine iese din sabloanele , obiectivele de ajuns , mars acasa . Cel putin in tarile in care ambasadele nu sint post de ascundere a fostior tovarasi pina la mult asteptata si banoasa pensie . .

    Ștefan A.

    31/01/2012 at 8:57 pm

 39. Seara bună,

  Azi am ales pentru mine într-o decizie destul de dificilă, ruperea de NR. Plastic exprimat, iau cărarea mea, paralelă cu drumul NR, duce în aceiaşi direcţie. Cine ştie cine ajunge primul. Le doresc succes, celor rămaşi pe drum, eu personal am trăit câteva decepţii de la nivel de comunicare şi includere rol în echipă, modul cum s-a înţeles construirea unei echipe, impunerea unor persoane, fără competiţie pe proiecte e oarecum dezamăgitoare la nivel personal.

  S-a ales un mecanism de avansare bazat pe numere, cei mai mulţi de la intern. Voci conservatoare au învins.

  Mi-ar fi extrem de simplu să colectez 15 semnături, să-mi propun vocea, şi fără un manual sovietic de propagandă(ah da aici împărtăşesc viziunea platformă de comunicare şi inovare vs concept manual de luptă tradus mot-a-mot din engleză de pe Internet), dar demersul ar fi fost greşit.

  Să se fi spus, xlescu cu yulescu fac aia, eu m-aş fi înhămat cu drag la dezvoltarea unei concept de guvernanţă etică la nivel de primării (proceduri stuff..chiar crearea unui mecanism de certificare de guvernare etică- anticorupţie transparenţă stuff).

  Greşeala tactică majoră, în părerea mea concentrarea pe un obiectiv, participarea la alegeri- neîntărirea bazei doctrinare şi a procedurilor de legitimizare la intern a deciziilor, era necesară o primă etapă, una de competiţie pe roluri şi funcţii, iar apoi una de construire. Apoi ar fi urmat banii, etc .Cu un discurs frumos dar gol asemeni unui balon umflat.. pe termen scurt convingi de frumuseţea produsului tău, mai pui nişte bannere, dar când îl trimiţi în atmosferă…ori zboară sus de tot, dar riscant.

  În termeni de reţele sociale , cred că avem câţiva indivizi botlleneck care sugrumă energiile pozitive generale de pe orizontală, insistând pe o structură tipică, de jos în sus acumulând putere prea multă.
  Lecţia lui Watson, obiectiv, respectă-ţi vocile, chiar şi cele dizidente cu părerea ta.

  DanielT

  31/01/2012 at 8:50 pm

  • DanielT
   Imi pare rau sa citesc randurile tale, sper ca te vei razgandi. Multe optiuni chiar nu prea sunt 😦

   Theophyle

   31/01/2012 at 8:53 pm

  • @daniel t
   sunteti din bucuresti?

   intamplator

   31/01/2012 at 8:55 pm

  • @daniel t
   tot watson” incearca sa eviti despartirile definitive”

   intamplator

   31/01/2012 at 9:00 pm

 40. hehehe
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15705596,00.html

  Un tanar de stanga

  31/01/2012 at 8:54 pm

  • Asta inseamna fara vaselina!

   Theophyle

   31/01/2012 at 8:56 pm

   • Turnatoria nu este digerata peste tot, semnalul este clar.

    mar

    31/01/2012 at 9:07 pm

    • Asa cum Antonescu ar trebui sa invete de la liberalii germani tot asa amicii de la NR ar trebui sa invete de la Piratii berlinezi, modalitatile de Guerrila Marketing

     Un tanar de stanga

     31/01/2012 at 9:11 pm

     • Nu confundati lipsa voastra de rabdare cu timpii reali si rezonabili de a pune pe picioare o organizatie. Una care pleaca de jos in sus. In care oamenii au nevoie de timp sa se cunoasca, sa-si arate calitatile, sa se aseze fiecare in locul in care este cel mai util organizatiei. Nu stiu cine este DanielT, Probabil il stiu sub alt nume, ne-am incrucisat pasii pe la NR. Tot ce pot sa va spun, ca insider, este ca nimanui nu i-a fost refuzata o initiativa, o idee. De la o actiune de strada gen omul de zapada pana la un articol pe sit sau propuneri la proiectul de statut. E o mare diferentza intre a spune „vreau” si „vreau sa fac, vreau sa ajut”. La NR cand ai o idee, vorba unui coleg, inseamna ca ti-ai luat o piatra in spate pentru a o duce acolo unde ti-ai propus. Iti faci echipa, iti identifici resursele si treci la treaba. O organizatie, fie ea politica sau profesionala, este una benevola. Nu este un SRL. Nimeni nu poate da ordine nimanui. Poate sa convinga, poate sa spuna elegant va rog frumos si ceilalti cantaresc si te urmeaza sau nu in intreprinderea ta.
      Sigur, intre oameni de dreapta este o mare intalnire si ciocnire de personalitati si orgolii. Productiva este creativitatea. Lamentarile sunt contra-productive.
      Rapida in reactii si documente ar fi o organizatie care inca inainte de infiintzare are totul de-a gata: structura, ierarhie, documente. Cine vrea sa se inroleze sa se inroleze si sa asculte regulile prestabilite. Dar mai este oare aceea „la firul ierbii”? Nu cred. Este o creatie „de laborator”.
      Poate ca NR se mai impiedica, nu este destul de coerenta si unitara in mesaj, Organizarea nu merge ca un mecanism bine uns, mai sunt si contre intre membri. Dar e o organizatie vie, care se creaza sub ochii nostri. De catre noi, de catre voi prin idei, observatii si munca. O munca ce incepe dupa orele de program, alea la job. Long story short: aveti rabdare, sau daca vreti sa accelerati lucrurile, suflecati manecile si veniti la treaba.

      blog de caine rau

      01/02/2012 at 9:20 am

  • norocul lui antonescu e ca nu mai e ca-n 46;altfel avcea soarta lui tatatrescu;si mai zice ca e profesor de istorie

   intamplator

   31/01/2012 at 9:02 pm

 41. Pe langa turnatorie au mers si cu recuzita – huiduiala 😦 Adica sa ne facem de ras cu tot arsenalul 👿

  mar

  31/01/2012 at 9:10 pm

  • Traiasca feseneul nemuritor!

   Theophyle

   31/01/2012 at 9:32 pm

 42. Dragi colegi,

  Ieri am revenit la București dintr-o deplasare la Arad (unde am lansat cartea lui Gabriel Biriș despre fiscalitate – o recomand călduros comunității Politeia). Vor urma și alte drumuri (Brașov, vineri seara și marțea viitoare la Deva), fără a neglija Bucureștiul. Îndrăznesc să lansez o provocare: sunt multe postări inteligente făcute de oameni vrednici, dar sub anonimat. Poate ar fi util să ne cunoaștem dincolo de pseudonime și să dăm ochii unii cu ceilalți la varii întâlniri Noua Republică: vom fi sâmbătă la Piața Unirii din București (McDonalds și Hanul lui Manuc – gura de metrou) pentru a strânge semnături și pentru a practica civismul dincolo de pixeli (voi reveni insistent).

  Există grupuri de lucru la NR – pe Sănătate (coordonator Valeriu Todirașcu), pe Economie (coordonator Mihnea Vasilache), pe Educație (coordonator Ș. Vlaston), etc. E păcat să nu beneficiem de sugestiile dvs.

  Textele care apar pe http://www.nouarepublica.ro sunt inegale. Totuși, ele exprimă o solidaritate cu un proiect înnoitor.

  Fac o mărturisire: astăzi, modestul sediu din Washington 24 (București) a devenit, din nou, neîncăpător pentru adunarea de bucureșteni care vor să sprijine prin voluntariat Noua Republică. Un sentiment calm și totodată viu al regăsirii printre românii tăi dragi – excepționalismul normalității.

  Avem idei inovatoare și oameni de calitate. Ce ne mai trebuie? Organizare, inteligență strategică și resurse materiale. Convertirea intențiilor în fapte. Curaj și perseverență. Îndrăzneală și tenacitate, simțul explorării viitorului, viziunea pe termen lung. Noua Republică e un proiect a cărui valoare globală depășește suma calităților individuale ale fiecărui participant. Merită! Vino și vezi.

  Cu prietenie, Mihai Neamțu

  (PS: Discutăm cu Theophyle și Cetățean pe teme punctuale – strategie electorală, de pildă. Învățăm mult din aceste interacțiuni).

  Mihail Neamtu

  31/01/2012 at 9:36 pm

  • Buna Seara, dle Neamtu 🙂
   Multumesc pentru vizita. Cred ca vizita dumneavoastra este oportuna la fel de oportuna ca si iesirea din virtual a multor prieteni.

   Theophyle

   31/01/2012 at 9:41 pm

  • Stimate Domn M. Neamtu
   Pentru a ‘practica civismul dincolo de pixeli” este nevoie de strategie. Cea inexistenta.
   Pentru a ajunge in sufletul oamenilor necajiti este nevoie de mai mult de „Mioritza” Pentru a strange semnaturi este nevoie sa ajungi dincolo de lozinci si de puncte si de lansare de carte a avocatului NR.
   Anonimatul ascunde oameni de mare calitate care nu au nevoie de voturi si functii in NR. Cititi ce a scris mai decreme Daniel IT total dezamagit de organizarea NR.
   Si de fapt nu discutatzi cu noi, (Theophyle, cetatean si eu). din pacate.
   „Noua Republică e un proiect a cărui valoare globală depășește suma calităților individuale ale fiecărui participant.” Cred ca fiecare om are dreptul la valoarea intrinseca a muncii sale, asa cum muncesc cei inscrisi in NR. Este pacat ca Dvs. nu va datzi seama ce oameni atzi atras si de care va departajati.

   desydemeter

   31/01/2012 at 9:57 pm

   • Servus demeter
    Se pare că domnul M. Neamţu, nu sesizează un aspect important: implicarea intelectualilor în politică. Nu spun mai mult acum. Sper ca NR să devină realistă, nu politicianistă.

    tibi

    31/01/2012 at 10:02 pm

    • Tibi, dragule 🙂
     Unii oameni se vad pe cai mari si au uitat de unde au pornit. Toate sponsorizarile din lume nu-ti aduc munca celor devotatzi. Din pacate experienta nu este substituta, Iar politica se face altfel. Cu doctrina.. Nu cu pasi.

     desydemeter

     31/01/2012 at 10:08 pm

     • Dragă Demeter, 🙂
      MN ar trebui să priceapă că NR este recipientul (sau ar trebui să fie) în care se pot aduna toate voturile celor dezamăgiţi de politicianismele de doi bani, adunate în două sacoşe banale cu ulei, zahăr, etc. Adică NR ar trebui să adune voturile celor care nu sunt captivi unui partid care promite pomeni ci, să adune voturile segmentului de electorat care chiar crede în ceva. Nu va putea? Eu sper, ca va înţelege.

      tibi

      31/01/2012 at 10:32 pm

      • Draga Tibi 🙂
       NR, din pacate, munceste sa adune semnaturi pe frig. Experienta lipseste cu desavarsire din discurs iar limba de lemn Ilici (preluata fragmentar in discurs) e la moda. Daca liderul nu va intelege ca noi dorim binele NR si dansului face o mare greseala ca nu citeste ce am transmis. Oamenii dezamagitzi nu se aduna in jurul punctelor si al lozincilor, ci al unei platforme de viitor.

       desydemeter

       31/01/2012 at 10:39 pm

       • Da dragă desy, da
        Din păcate, se pare că între încrederea învestită de noi în NR, şi capacitatea dumnealor de înţelegere, încă mai este o crevasă. Vom mai vedea. 🙂

        tibi

        01/02/2012 at 12:09 am

   • 🙂

    mar

    31/01/2012 at 10:12 pm

  • Domnule Neamtu
   Este bine sa practicati civismul dincolo de pixeli.
   Dar atita timp cit nu aveti o infrastructura brick&mortar precum Hrebenciuc sau Mitrea nu renuntati la pixeli Nici o miscare europeana de succes intr-un singur an nu a renuntat la pixeli cum o faceti dvs.
   Cumparati un manual aparut dupa 1960

   Avem idei inovatoare -rog 2 exemple
   oameni de calitate. rog 2 oameni de calitate care in cazul unor alegeri in cadrul NR pot sa va ia locul

   Organizare, inteligență strategică și
   resurse materiale. – nu veti avea resurse materiale atita timp cit nu promiteti ceva oneros in schimb. de aceea ar trebui sa va ginditi la modalitati de dezvoltare de tip guerrila. Niciodata nu veti avea bani– decit daca abdicati de la principiile initiale
   Convertirea intențiilor în fapte. Pare interesant. Totusi incercati sa va limitati la maximum 3 intentii. Altfel va irositi
   Curaj și perseverență. Bravo !
   Îndrăzneală și tenacitate,Bravo !
   simțul explorării viitorului, Bravo !
   si .. Bravo !
   viziunea pe termen lung. Care este viziunea pe termen lung ?
   Noua Republică e un proiect a cărui valoare globală depășește suma calităților individuale ale fiecărui participant. Asta este definitia sinergiei din dictionar
   Merită! Da, merita !

   Un tanar de stanga

   31/01/2012 at 10:18 pm

   • La mine pe blog este o asa viziune (a conservatorilor suedezi)

    Tio

    31/01/2012 at 10:39 pm

 43. Se pare ca presiunea este teribila pe Boc, la TvRInfo este C. Preda. Concluzia, din ce aud eu, este ca zilele lui Boc si nu numai, sunt numarate. Nu cred ca apuca data de 10 februarie
  Este nevoie de o mai mare luciditate in comunicare si decizie – Cezar Preda
  Este o masa critica ptr. schimbarea lui Boc – Cezar Preda

  mar

  31/01/2012 at 9:36 pm

  • Ba apuca . Nu ii lasa Basescu
   parerea mea

   Un tanar de stanga

   31/01/2012 at 9:55 pm

   • TDS,
    Pana pe 9 februarie ai o remaniere!

    Theophyle

    31/01/2012 at 9:56 pm

    • Teofil
     Vrei să spui: imediat ce pleacă FMI, da? 🙂

     tibi

     31/01/2012 at 10:03 pm

     • Da, @tibi 🙂
      Din nefericire traim int-o lume complet ingrata fiii unui popor care nu-si intelege istoria. Astazi trebuia sa fim mandri de o strategie foarte buna si am facut circ dandu-ne in stamba la Bruxelles. Tu sti ce inseamna asta?

      http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11384591-romania-bine-vazuta-investitorii-americani-inghesuiala-achizitia-obligatiuni-romanesti.htm

      Asta insermna incredere in viitorul Romaniei ai unor straini. Noi avem incredere in viitorul Romaniei?

      Articolul care l-am publicat pe blogul de carte este pentru a explica de ce noi nu ne intelegem istoria 😦

      Theophyle

      31/01/2012 at 10:09 pm

      • Am citit dragă Teofil, ştirea asta cu încrederea în Ro, apropo de bondurile cu maturitate la 10 ani. Cred că este o lovitură mortală pentru USL. 🙂

       Problema este că nu prea mulţi oameni, îşi mai bagă nasul prin cărţi. 😦

       tibi

       31/01/2012 at 10:36 pm

    • asta deja incepe sa sune bine.
     nu stiu daca e bine sa se testeze coalitzia cu un nou premier.Sunt argumente puternice si pro si contra.
     O remaniere insa e chiar necesara,asa cum percep eu chestiunea

     mircea

     31/01/2012 at 10:07 pm

     • Mircea, salut 🙂
      Vom avea remaniere, dar nu vom avea alt premier. E bine, e rău ? Nu ştiu. Cred că nu avem nevoie de anticipate, acum.

      tibi

      31/01/2012 at 10:38 pm

      • sarut mana Desy 🙂
       salut Tibi 🙂
       anticipatele nu-s bune,asta e si parerea mea.Prea mare valul asta emotzional.pdl va recupera (nu mult)
       revin la discutzia de sus.ai mare dreptate.intentzia de vot era anul trecut 37%.Cum a crescut adrenalina sunt convins ca intentzia va creshte cu cel putzin 10-15 pct. Mi se pare a fi exact nisha de care aminteai.Oameni care cred in ceva. NR poate ca sa-si mareasca sansele.
       Eu vad 2 posibilitatzi(e vorba de o nisha responsabila)
       -elaboreaza propria viziune
       -prelungeshte/dezvolta viziunea piratului. Ultimele doua interventzii ale preshedintelui imi sunau ca o invitatzie(imm,delocalizarile etc)

       mircea

       31/01/2012 at 10:49 pm

   • TDS, cu mult respect dar va fi remaniat. Tb sa cada ceva capete pe tava ptr. improspatare, nu mai spun de gafe de comunicare ca doare.
    Important este ca de toata aceasta brambureala sa beneficieze NR 🙂 este o oportunitate imensa, USL-ul cu para PD-lul cu degringolada din partid.

    mar

    31/01/2012 at 10:00 pm

    • mar nu ma mai respecta te rog mult ,
     cind ajung doamnele sa te respecte nu e a buna 🙂
     ideea este ca boc sa plece cind vrea Basescu nu cind vrea Blaga sau locotenent Gheorghe

     Un tanar de stanga

     31/01/2012 at 10:23 pm

     • 😛 😆

      mar

      31/01/2012 at 10:29 pm

     • 149% corect, tds-ule
      🙂

      skorpion

      31/01/2012 at 10:31 pm

     • bingo 🙂

      mircea

      31/01/2012 at 10:35 pm

     • yo cred ca Boc ar trebui sa plece cand considera dumnealui in calitate de premier si presedinte al unui partid .asta daca mai exista vreo atributie in raport cu legile actuale ale statului.daca dl Basescu este si premier si constitutie si lege in tara asta atunci o sa mai dea putin cu stangu in dreptul ca in cazul arafat- care brusc devenise criminalul poporului iar la 3 zile dupa ce a fost adus inapoi in guvern au tacut toti malc.il respect pe presedinte si l rog sa indeplineasca mandatul de presedinte al RO nu al pdl.pe aia din pdl sa i lase sa si decida singuri soarta in organismele lor interne de partid.

      zigzag

      31/01/2012 at 11:09 pm

 44. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11385000-monica-macovei-despre-dezbaterea-organizata-usl-bruxelles-rade-lumea-noi.htm

  Va rog frumos sa nu le spuneti la astia din USL ca sint prosti .
  Din acelasi motiv pentru care nu poti sa spui unui tigan , cioara .
  Se sperie si zboara . 😆

  Ștefan A.

  31/01/2012 at 9:44 pm

 45. Am inteles ca idiotul de V.ponta s-a legat de Doamna M.M(a fost mituita de TB). Tin sa ii atrag atentia ca Doamna MM este cu mult mai cunoscuta si apreciata la PE decat el(VP). Respectuos, fara intentie jignitoare, tin sa iterez faptul ca s-a facut de rahat, fara ca altminteri sa stiu ce a zis in rest(nu ca m-ar interesa in mod deosebit).

  eugeni

  31/01/2012 at 9:49 pm

 46. @Daniel T.

  În voluntariat, inabilitățile organizatorice și de comunicare sunt inevitabile. Decepțiile sunt naturale. Aș observa că există 31 de filiale NR în toată țara și că în octombrie nu exista nimic. Trebuie puse la punct mecanisme de atragere a competențelor, a excelenței, a oamenilor vitali. Unii pleacă, mulți alții vin. Organizația crește și-o spun la capătul a mii de kilometri parcurși prin toată țara. Repet: unii vor înfrunta frigul pentru a strânge semnături, pentru a face munca de la om la om.

  Cei care fac asta pot avea doctorate, studii, MBA în management și organizare. Nu renunță însă la contactul cu strada. Alții vor prefera postări inteligent-decepționate. Regret decepțiile create unora și altora de NR – o organizație imperfectă, în curs de formare. Rămân la convingerea că e nevoie de multă răbdare și tenacitate pentru a face o echipă – și nu doar pentru a te replia în confortul succesului individual (pe plan familial, profesional, etc). Criticile? Sunt bune atunci când jumătate din soluțiile oferite sunt deja asumate personal. Perseverență, modestie și curaj – de asta e nevoie acum. Soluții pe hârtie găsim în orice anotimp.

  Mihail Neamtu

  31/01/2012 at 10:10 pm

  • Stimate domule Mihail Meamtu,
   Deoarece ati raspuns pe acest blog va spun ca ‘strada’ citeste. Nu este analfabeta. Si „batutul in clape” este valabil pentru tanti Frosa din SUA de asemenea. Cred ca subestimati valoarea doctoratelor si in general a studiilor (pe care le aveti si Dvs), precum si ale articolelor publicate in reviste de specialitate. Doctoratele date pe banda rulanta in Romania nu au valoare din pacate pentru ca nu sunt recunoscute. Nu putetzi arunca intr-un cos de gunoi cercetarile si munca de cercetare de ani de zie.
   Din pacate nu avetzi cunostintza ca multzi oameni din NR infrunta de mult frigul pentru a strange semnaturi.
   Din pacate limba de lemn – excelenta in timpuri memorabile – nu mai poate functiona astazi..

   desydemeter

   31/01/2012 at 10:22 pm

 47. Domnule Neamtu,
  daca imi permiteti, pe mine m-ar interesa sa stiu daca delimitarea dumneavoastra de PDL si de presedintele
  Basescu va continua in acelasi stil –scrasnind din dinti la genti si ranjind larg la lopeti– si daca acest tip de atitudine va este caracteristic, va onoreaza si va face parte din manualul de lupta impus colaboratorilor.

  luminita

  31/01/2012 at 10:40 pm

 48. Nu stiu daca am dreptate sau nu, parafrazand pe atatia inaintea mea, asta este ce imi lipseste

  1.Doctrina,
  2.Doctrina,
  3.Doctrina,
  Scurt si concis la fiecare punct 🙂

  Nu cred ca exista un manual de comunicare mai bun decat o aderare constienta la o doctrina bine conturata si un manual de lupta mai bun decat un set de valori corect

  De ce am impresia ca se crede ca o anumita ambuigbuitate, „o umbrela mare”, ar mari numarul celor care vor adera? Poate, dar temporar pe timp scurt si cu sacrificii enorme.

  PS. domnule M.Neamtu, ati folosit in timpul unei emisiuni tv expresia: „chiar daca are numai o diploma de bac…”. Injust si peiorativ (cred eu)

  eugeni

  31/01/2012 at 10:44 pm

 49. ok ,parchez noapte buna 🙂
  cea mai buna stire de azi -`inghesuiala la obligatziuni rom. pe piatza sua`
  ..
  Daca se nimerea ca pacalicii usl sa fi efectuat acum vizita :-antena 3 :-un prim efect al vizitei sefilor usl in sua este ca tot americanu vrea bonduri romaneshti
  sau
  Vine Geoana si va zice – ati vazut ce-nseamna o vizita de-a mea in sua ? 😆

  mircea

  31/01/2012 at 11:09 pm

  • Noapte buna Mircea 🙂

   Theophyle

   31/01/2012 at 11:11 pm

 50. Dragi prieteni, lucrurile stau cam asa:

  – exista 31 de filiale NR, asa cum bine a zis Dl Neamtu. Filialele inseamna implantare locala, sediu si grup de contact. Este foarte bine.

  – perioada de constitutire a filialelor si de batere a tarii in lung si in lant de MN a insemnat o retragere inevitabila din peisajul mediatic central. Nu-i bai, au fost alte stiri.

  – mesajele politice care au fost emise dinspre NR au vizat adeseori delimitari de Traian Basescu si au dus la scaderea intentiei de vot in rindul celor care au auzit de NR. Este un fapt constatat sociologic, Dl Neamtu a vazut sondajele facuta de tanti Florica. Asa ceva nu mai poate continua. Electoratul NR este electorat fidel lui TB.

  – NR nu are la ora actuala un sistem de reactie politica rapida care sa permita emiterea de comunicate de presa asa cum face Politeia; si speram ca asta se va rezola in urmatoarele 2-3 zile.

  – site-ul e neatragator. Am inteles ca nu mai dureaza mult si apare altul.

  – NR nu are PayPal nici la ora asta. INADMISIBIL.

  – Politeia a propus NR o strategie electorala. Asteptam reactia NR la propuneri.

  Lucrurile pina acum stau binisor, dar deja trebuie trecut la alt nivel. Speram ca Dl Mihai Neamtu, pe care il salut si aici, nu are de gind sa mai intirzie publicarea documentului care a trecut pe la Politeia.

  Cetatean

  31/01/2012 at 11:20 pm

  • Buyna 🙂
   bine ca ai ajuns si tu. Am crezut ca te-ai culcat deja 😆

   Theophyle

   31/01/2012 at 11:24 pm

   • Cred ca ar trebui sa pui linkul in care se discuta de schimbarea legii electorale pe care tu ai prevazut-o.

    Theophyle

    31/01/2012 at 11:28 pm

   • @Cetatean si cind doarme are un ochi deschis care priveste pc-ul cu ultimele informati din justitie . 🙂

    Ștefan A.

    31/01/2012 at 11:28 pm

    • nu ai idee cum urmaresc anumite chestii din zona aia 😉

     Cetatean

     31/01/2012 at 11:33 pm

  • Draga Cetatean,
   Eu votez cu tine oricind 😉
   Cu Theophile nu am o rupere definitiva, dar o am putin datorita unor lucuri care nu se fac. In Mures Noua Republica nu conteaza si nu va conta.
   Noua Republica ar trebui sa lupte pentru un lucru elementar politic si care duce le ceea ce este nevoie : concurenta si competitie politica . De aici pleaca totul.
   Asta se face doar cu schimbarea legii partidelor politice. Este anormal ca sa stringi 25000 semnaturi din vreo 18 judete cind eu vreau doar sa fac in prima faza cu ai mei amici din Mures doar Partidul Muresenilor.
   Ce ar fi daca ar trebui sa stringem 25000 semnaturi din 18 judete sa facem un ONg sau un SRL ?

   Dan Masca

   31/01/2012 at 11:32 pm

   • Dan Masca, buna seara,
    Incepem de la basics (inca o data) – BUNA SEARA!. Daca vrei iti dau mailul lui @cetatean. Cat depre mine, nu prea inteleg vrajba – dar chiar nu prea are importanta. Ai ceva de spus – spune, public sau particular. Altfel nu vad rostul. Numai de bine, Dan!

    Theophyle

    31/01/2012 at 11:40 pm

    • Theo, am spus de la inceput ca nu cred in NR si se dovedeste ca nu au nici o viziune din pacate.
     Intra in jocul impus de astia murdarii din politica. Acum ca voi iesiti dupa ceva luni si ii imbarbatati este ok. Dar nu ajuta la nimic.
     Am vazut acum cu revolutia arafatiana ca problema tine exclusiv de buna guvernare locala, iar acest lucru nu poti sa il faci fara cea mai importanta schimbare si unica : legea partidelor.
     Restul sunt frectii la picior de lemn din punctul meu de vedere. In Mures ies pe la TVUrile locale. Sunt un fel de societate civila libera si cu ceva viziune. Mi se propune sa candidez independent, dar culmea ca sunt obligat sa string nu stiu cite mii de semnaturi. Daca esti pe liste de partid risti sa ai retras sprijinul politic, desi nimeni nu poate sa spuna cit este partidul si cit omul in voturile strinse.
     Daca vrei sa faci partidul muresenilor la fel. Trebuie sa te rogi de alte 17 judete si vreo 25000 de semnaturi sa poti sa faci politica in Tg Mures si in Mures , fara sa ma doara capul de Bucuresti cind eu am si vreau descentralizare.
     Deci nu am nimic cu tine, doar iti doresc mult succes cu NRul 😉
     Oricum nu o sa il aiba pentru ca au intrat in categoria uzatilor gen pdl si usl si udmr.
     Daca sunt pe blog la tine sunt pentru ca respect opiniile tale si nu imi permit sa imi pierd vremea doar asa de forma. Pe situl NR nu am intrat de multa vreme, ca nu am de ce.
     Sa te lauzi cu Stefan Vlaston pe educatie este o timpenie 😉

     Eu nu am de gind sa candidez indepe

     Dan Masca

     31/01/2012 at 11:56 pm

   • salutare, Dan! 🙂

    Perfect de acord, de altfel si Marius de la epicentru are aceeasi problema cu legea electorala! 25000 semnaturi din 18 judete e practic anticonstitutional, ca sa nu zic impotriva dreptului la asociere.

    Cetatean

    01/02/2012 at 12:16 am

  • Prin decizia foarte rapida de a se transforma in partid, NR a pierdut din electoratul care nu voteaza niciodata si care nu are incredere in partide

   Din comoditate NR nu s-a axat pe electoratul altul decit PDL (maghiar, pnl, psd) astfel incit (conform visului alba ca zapada) impreuna cu PDL sa obtina in mod complementar o majoritate a dreptei fata de stanga cleptocractica

   Din nefericire NR a intrat in capcana stingii , care acuzind NR ca este o creatie a lui TB sau a PDL a fost suficient pentru a-si directiona campania NR exact asupra singurilor cu care in noiembrie ar putea face o coalitie.

   Suntem preocupati de NR deoarece este deocamdata singura miscare ce poate sa reprezinte publicul cultivat si independent. Sigur ca vor apare si alte miscari daca NR esueaza in demersul sau intrucit exista un public si o asteptare pentru un astfel de partid.

   NR este preocupata prea mult de oameni, de partide de evenimente si prea putin de directii si de rezolvari

   NR isi doreste sa capteze electoratul pe care nu il are : tractoristii de la Bucecea, oamnenii necajiti din orasele de provincie, public ce apartine altui bazin, riscind in acelasi timp sa piarda electoratul sau natural

   NR se misca foarte incet, are o viteza de reactie foarte mica ceeace denota faptul ca decizia este una strict verticala

   Site-ul este o oglinda a organizatiei:
   formal, fara initiative la nivelul ierbii, o comunicare f rece si strict ierarhic, un instrument neergonomic
   , crispat. Textele sunt putine , comentariile sunt supravegheate si insuficiente, subiectele sunt aride

   Sunteti deocamdata, singura noastra speranta baieti. Nu ii putem vota pe conservatorii britanici sau pe piratii din Berlinul de vest. . Dar nu va bazati prea mult pe rabdarea noastra
   – am vorbit in nume personal – TDS –

   Un tanar de stanga

   31/01/2012 at 11:46 pm

   • TDS, ce este aia ca NR reprezinta pe toti x ulestii ?
    NR ar fi trebuit sa fie deja partid doar pentru ca Neamtu si aradenii lui erau 3 si legea sa le permita.
    TDS cu altii ai lui de acasa faceau Si
    mai Noua Republica si daca dorea l un momendat fuziona cu NRul lui Neamtu sau faceau uniune de partide .
    Competitie, concurenta sunt solutiile si nu unica miscare a unicului Neamtu.
    Asa ca multi se retrag in Romania lor si isi vad de treaba pina cind Basescu va avea cu adevarat viziunea de a da sansa ca orice grup mic sa poata concura local ceea ce grupul mare face acum discretionar.

    Dan Masca

    01/02/2012 at 12:04 am

   • TDS, cred ca parerea ta conteaza si cred ca este si pareraa multora dinte noi. Trebuie sa armonizam aceste opinii si sa le expunem. O vom face. Deocamdata nu exista nici o optiune in afara NR.

    Theophyle

    01/02/2012 at 12:04 am

    • Theophyle, nu mai spune ca nu am libertatea de a nu vota 😉
     O am. Mi-o permit inca 😉
     Asa ca nu voi vota nici NR si nici PDL si nici USL si nici UDMR etc. Sau ii votez pe toti sa nu se supere 😉 .
     Este o forma de protest pentru ca imi agreseaza libertatea de asociere.
     Daca miine vin astia si ii spun : modificam legea partidelor si punem 1 milion de semmaturi din 40 de judete ?

     Dan Masca

     01/02/2012 at 12:08 am

     • dan,
      eu dau sfaturi numai cand sunt rugat sa le dau. Toate libertatile tale …sunt ale tale.Cred ca nu vedem care este situatia cu adevarat din cauza fumigenelor pe care le trag interesatii tuturor partidelor. Vreau sa cred ca eu vad putin mai departe. Campurile de batalie nu sunt aici, ele vor ajunge – crede-ma. Pentru tine Muresul este suficient – pentru mine nu! Cred ca voi explica in curand i de ce. Putina rabdare. .

      Theophyle

      01/02/2012 at 12:13 am

 51. nu m-am culcat, am fost putin separat de PC din motive domestice.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11384547-sedinta-tensionata-intre-conducerea-pdl-grupurile-parlamentare-ale-partidului-mai-multi-lideri-sugerat-lui-emil-boc-demisioneze-surse.htm

  ” Roberta Anastase a incercat sa-i linisteasca la randul sau pe parlamentari asigurandu-i ca partidul se gandeste la strategia de redesenare a colegiilor astfel incat actualii alesi sa mai obtina un nou mandat.

  „Am comandat un sondaj de opinie ca sa stim cum stam si cum sa modificam legislatia electorala si sa redesanam colegiile. In functie de sondaje care sunt pe fiecare colegiu in parte putem sa redesanam harta corcumscriptiilor electorale”, ar fi spus Anastase”.

  Acest lucru a fost prevazut in analiza trimisa de Politeia catre NR inca de ieri 😆

  Cetatean

  31/01/2012 at 11:31 pm

  • Cetatean, a venit Basescu de la UE sa imi spuna ca UE va face locuri de munca 😉
   El sunt de acord ca Base este mult mai tare ca Ponta si Antonescu, dar este departe de realitate.
   No, acum eu as fi vrut cu un grup de oameni din Mures sa luam citeva voturi pentru a influenta la inceput doar prin consiliul local sau cel judetean.
   Crezi ca este posibil ?
   Oare de ce trebuie sa faci partid mare la nivel national si sa pierzi atitea resurse materiale si umane, cind normal ar fi ca Basescu reformatorul cu asa zisii politicieni ar putea sa lase libera infiintarea de partide ?
   Din cauza de politici de dreapta concurentiale ? 😉
   Deci tu zici ca redesenerea a ceea ce au desenat uslasii prin 2008 este solutia ?
   Ma dezamagesti 😉
   Solutia este usurinta de a intra in piata politica a unui grup de oameni din orice comunitate.

   Dan Masca

   31/01/2012 at 11:42 pm

   • @Cetatean a spus doar ca a prevazut redesenarea circumscriptiilor electorale, nu ca aceasta e solutia. Cel putin asta inteleg eu…

    Twisted

    31/01/2012 at 11:58 pm

   • Dane, nu am spus asa ceva. I-am semnalat lui MN ieri ca trebuie sa tina seama de redesenarea colegiilor. Azi a venit si stirea! Nu se poate face politica si obtine voturi fara a candida intr-un colegiu, si NR trebuie sa tina seama de asta.

    PS Eu nu sunt nici pro nici contra redesenare. E vreau insa VU pur, fara compensare si fara locurile ii si iii.

    Cit despre legea partidelor, este clar ca ea a fost de la inceput un instrument de control. Nu doar tu, nici altii nu pot sa isi faca partide locale pentru ca votul imperativ este interzis si se presupune, prin Constitutie, ca politicianul reprezeinta „poporul”, nu niste alegatori particulari care l-au votat. Ce vrei, reflexe din epoca listelor si a partidului stat.

    Cetatean

    01/02/2012 at 12:20 am

 52. http://www.hotnews.ro/stiri-revista_presei_international-11385736-david-petraeus-seful-cia-petrolul-tarilor-arabe-poate-suplini-cel-din-iran.htm

  Corelat la ce va scriam despre Arabia Saudita si declaratile ministrului petrolului acestei tari . Duminica daca nu ma insel . 🙂

  Ștefan A.

  31/01/2012 at 11:32 pm

  • Stef,
   Cred ca lucrurile se complica rau acolo. Pregatesc un articol. In curand il voi posta. ai sa vezi cateva nautati 😆

   Theophyle

   31/01/2012 at 11:44 pm

 53. Nu vreau sa caut scuza NR pentru Paypal (am vazut multa lume nemultumita de cest lucru), dar din experienta personala e o operatiune de durata; in primul rand, trebuie un card (in Romania nu stiu sa se poata asocia direct un cont bancar). Card-ul cred ca l-am obtinut in 3 saptamani. Sa zicem 2 saptamani pentru o Asociatie cu statut de persoana juridica. Apoi urmeaza verificarile Paypal (copii scanate dupa documente, urcate direct la ei pe site). La mine, deblocarea limitelor (limita initiala e de 2500 euro) a durat o luna. Considerand ca actele NR au iesit la inceputul lunii ianuarie, cred ca nu e doar vina lor exclusiva ca nu au un buton Paypal (repet, doar din experienta mea personala).

  Twisted

  31/01/2012 at 11:40 pm

  • Banca XXXX livreaza carduri compatibile PayPal in 4-5 zile. Afilierea la PayPal este o formalitate, se afiliaza omul sau asociatia prin introducerea datelor cardului pe site-ul PayPal, se debiteaza cardul de catre Paypal de 1,5 euro sau dolari (nu mai stiu exact) se trimite in banca un cod de 4 cifre alaturi de detaliile tranzactiei.

   Omul suna un centrala bancii, se identifica, cere de la centrala bancii cele 4 cifre (codul) trimise de Paypal, intra pe site-ul Paypal, le introduce, PayPal valideaza afilierea cardului si a mailului asociat. Gata.

   Stiu ce spun! Asta e, fac reclama bancii, daca cineva din NR vrea sa afle numele bancii, sa ma contacteze 😉

   Cetatean

   01/02/2012 at 12:25 am

 54. Mda, din toata mascarada asta USL eu am inteles asa:
  -se cere sanctionarea Romaniei. motivul fiind politica prea putin socialista a domnului Basescu.
  -Se cere implementarea sondajelor de casa, Geoana este de fapt presedintele.
  -Ponta e inapoi la gradinita: tovarasa invatatoare, bzz, bzzz, hic, Boc nu-mi spune cind sint alegerile.
  -Antonescu are tot atita logica cit un magar. Sau chiar mai putin.

  Si Doamna Macovei are mai multa vina decit tot PDL la un loc.

  Aha

  31/01/2012 at 11:44 pm

 55. Eu aștept încă politica regională a Noii Republici. După opina mea atragerea investițiilor străine depinde de existența pe teritoriul țării de competențe, mic antreprenoriat și infrastructură, regiunile au mare importanță în toate acestea.

  Când a venit Nokia, președintele județului a promis înalte competențe de la UniversitateaTehnică Cluj și infrastructură. Nu se putea ține de cuvânt pentru că nu țineau de el.

  Dacă toate facilitățile vor fi asigurate numai de București, dacă vor veni investițiile străine (eu sunt sceptic) numai acolo, provincia va pune un guvern tip Viktor Orban peste capitală, stricându-i socotelile.

 56. Toata lumea a obosit. OK, si maine (astazi) este o zi – noapte buna ne auzim maine. Va promit o zi interesanta. Noapte buna Romania, tineti aproape!.

  Theophyle

  01/02/2012 at 12:57 am

 57. CAm inteles. A fost scurt si la obiect articolul. Avet vreun material despre Obama? Ati trait si in SUA.

  Alex

  01/02/2012 at 1:22 am

 58. Daca ar fi in puterea mea sa fac ceva pentru poporul roman, apoi nu i-as da nimic in plus, ci i-as mai taia din aceasta capacitate uimitoare de a ierta (a uita).

  Noi uitam cu entuziasm. Uitam de dezamagirile FSN, CDR, chiar si de actuala PDL. Visam Albe ca Zapezile si Republici Noi. Vrem DOCTRINE noi, cand avem nevoie de OAMENI noi. De aia 50.000 de specialisti pe care CDR nu i-a avut, motiv pentru care s-a inecat lamentabil cu oameni din sistem.

  Trebuie sa fii prea naiv sa crezi ca razbati cu „geologi” in politica de ASTAZI. Sa ma scuze tanarul Mihail Neamtu pentru comparatia aparent jignitoare cu „ilustrul” Emil Constantinescu, dar nu poate avea o alta soarta, in ciuda diferentei de potential. Toata miscarea asta in contra-tempo este sortita esecului si mai mult decat atat, ne poate trage pe toti inapoi, intr-un moment de cotitura al istoriei. „Tipic romanesc” – ardem etape esentiale si de aceea ne impotmolim in forme, neatacand fondul problemei.

  In aceste ape tulburi, un rechin a luat-o razna si si-a facut o misiune din lupta impotriva celorlalti rechini. Si uite asa, trage de unul singur toata fauna marina spre ape mai linistite si mai in-flora-te. Dar homarii in loc sa traga odata cu el, vor sa se ingroape si mai adanc in mal. Iar caracatitele se viseaza rechini…

  Lasati visele de marire pentru MOMENT si faceti front comun cu rechinul ala „bun” pana la CAPAT. Ca poate, poate, ii razbeste pe rechinii aia „rai”. RABDARE, caci timpul lucreaza in favoarea voastra – rechinii de azi vor disparea, si aia buni si aia rai. Abia dupa aceea vor exista sanse reale, ca doar ati vazut ce le poate capul progeniturilor…

  Poate ca energia voastra era mai bine investita daca studiati mai temeinic apele si rechinii lor, atat de la noi cat si din alte parti. Daca cautati indrumare la „firul apei” de la rechinul ala „bun”. Daca alergati dupa alte 50.000 de caracatite (ca de homari nu este lipsa) pe care sa le convingeti sa se implice. Numai asa ati putea fi mai greu de devorat. Numai asa ati putea fi ALTERNATIVA.

  P.S. Pofta mea de crustacee nu face decat sa confirme ca toate ideile se nasc in stomac. ::D

  – Tema pentru acasa:
  Dat fiind aparatul administrativ ce „deserveste” localitatea dvs. de domiciliu si ipoteza ca toti angajatii sunt incompetenti si/sau corupti, calculati numarul optim de inlocuitori competenti si integri ce pot deservi in aceasi masura localitatea dvs. si identificati cate 3 (trei) posibili candidati, din piscicola locala, pentru fiecare post.

  bob din lan

  01/02/2012 at 5:12 am

  • Distractiv bobule 🙂
   Pentru tema ta de acasa: Acum 4 ani Boc ar fi scris pe foaia de hirtie: Apostu, Apostu, Apostu.
   Si ar fi crezut si pariat cu buna credinta pe acest nume.
   De aceea nu esti credibil cind spui: oamenii nostri competenti in x vor fi competenti in y iar necorupti sunt pt ca nu au avut ocazia sa accepte/refuze prima spaga.
   Esti credibil atunci cind inovezi sistemul , cind ne explici cum vei face sa il angajezi pe Apostu iar acesta sa nu fure sau sa fie mazilit dupa primele 6 luni fara sanse sa se mai angajeze in sistemul de stat.

   Un tanar de stanga

   01/02/2012 at 8:28 am

   • Tocmai ca nu poti inova sistemul doar de la varf. Nici A.I. Cuza n-ar fi „performat” cu mult mai bine in locul lui T. Basescu, pe regulile democratiei de astazi. In schimb T. Basescu ar fi fost redutabil in timpurile acelea. Reformele se bazeaza pe „bune practici” dar se impun cu… mandate.

    Deci ne apucam sa alergam mai intai dupa mandate, sperand ca „bunele practici” vor cerne ulterior oamenii necesari? Cu alte cuvinte luam in brate mitul fatidic „astia sunt, cu astia defilam” – nu avem suficienti oameni competenti, dar poate convertim cu „bataia” cativa. Mai credibila sau nu, viziunea asta imi omoara SPERANTA.

    Eu cred sincer ca exista ZECI DE MII de oameni competenti si integri care ar putea fi scosi in fata – si acesta intuiesc a fi scopul unei miscari „la firul apei”.

    Tema pentru acasa era si o capcana. Ipoteza nu poate fi adevarata, pentru ca daca tot sistemul ar fi cangrenat, n-ar mai putea face pasi. Din cei trei posibili candidati, as paria ca unul ar fi din sistem. Din acest motiv, o abordare pe model disjunctiv – „societate fara de parinti” sau mai bine spus „Noi uram partidele” – nu vad sa castige prea multe mandate. Nu am studiat psihologia maselor, dar presupun ca acestea se vor opune instinctiv.

    Ce mi-as dori de la o „Alba ca Zapada”, astazi:
    * Un model conjunctiv de abordare pentru a nu fi alienata din start; implicit, sa se abtina a se delimita de T. Basescu, macar pana trec mineriadele…
    * Tinte realiste; mai intai: miscare civica si mai vorbim la urmatoarea legislatura de o miscare politica, pentru ca la acest nivel nu poti arde etape.
    * Sa alerge dupa lideri – semnaturile de adeziune politica oricat de numeroase ar fi, nu fac nici doi bani ca atare – suferim de o criza a liderilor, nu a adeziunilor; avem nevoie de macar cate un singur potential lider in fiecare localitate: un soldatel autonom care sa duca acea lupta de gherila despre care vorbeste Politea, fara a fi incorsetat in modelul „oamenii de la centru – oamenii din teritoriu”.

    Drobul de sare: ACTA. Nu disperati, ca va rezolva nea’ Nelu. A scos minerii la incalzire, sa ne scoata din ghearele UE, globalizare, corporatii, bubuli. Ca din ghearele alor nostri am scapat deja…

    bob din lan

    01/02/2012 at 6:05 pm

    • Eu mi-aș dori ca Alba ca Zăpada să-și închidă poșetele Louis Vuitton în debara și să arunce cheia. 😛
     În variantă ideală Alba ca Zăpada nu poartă poșete la preț de garsonieră ci, mai degrabă, un laptop în rucsac.

  • Excelent scris! Este ceea ce simt si eu: prioritatea zero e sa impiedicam cei doi zombilitici sa ajunga la putere – si sa-l tinem departe pe motanul Felix de Butoane. Asta nu vad sa se poata face fara Basescu – care are nevoie de sprijin, chiar mi se pare ca a ramas singur cuc pe duneta.
   Ca e si vina lui, cu toate greselile pe care le-a facut – asta e alta poveste.
   Dar eu o vad ca pe singura optiune. Vad ca pe o foarte posibila si din pacate probabila pacoste castigarea alegerilor de catre cei doi casaloti – cu rechinii cei rai in spatele lor.
   NR cred ca ar trebui sa faca demersurile pentru infiintarea partidului calm si in acelasi timp sa isi mediatizeze cateva mesaje clare – dar scurte, directe – cu ideile principale ale programului politic. Nu neaparat sustinere pe fata a lui TB dar macar fara critici – sunt altii care fac asta non-stop.

   Victor.vb2

   01/02/2012 at 8:32 am

 59. Buna dimineata,
  Postare noua.

  huniad

  01/02/2012 at 8:27 am

 60. Este foarte corect ce spune Dan Mașca (și eu aș vrea un partid bucureștean), dar legea fiind deocamdată așa cum este (Noua Republică va trebui să insiste pentru schimbarea ei), i-aș sugera să candideze independent.

  Politeia, cei care suntem membri Noua Republică din octombrie putem vedea documentul pe care l-ați făcut? Altfel cine știe cât durează până ajunge și la noi. Tocmai discutăm chestiuni de strategie și comunicare în sectorul nostru, ne-ar prinde bine cât mai multe informații. Dacă documentul se adresează Noii Republici, nu strict lui Mihail Neamțu, ar putea fi trimis persoanelor de contact oficiale: http://nouarepublica.ro/files/2011/12/FILIALE.pdf, eventual păstrat în cerc restrâns, dacă e ceva așa secret…

  Ioana Radian, grupul NR sectorul 1

  Teamadetrepte

  01/02/2012 at 6:22 pm


Comentariile sunt închise.