Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Comunicat Politeia – sentinta in dosarul Trofeul Calitatii

Comunitatea Politeia saluta cu satisfactie decizia completului Sectiei Penale a ICCJ in dosarul Trofeul Calitatii si isi exprima speranta ca aceasta decizie va fi mentinuta si de catre completul de 5 judecatori, care va judeca recursul.

Fata de cele afirmate de inculpatul Adrian Nastase dupa aflarea sentintei, comunitatea Politeia reaminteste opiniei publice urmatoarele fapte :

 • inceputul urmarii penale in dosarul « Trofeul Calitatii » a avut loc pe data de 9 aprilie 2008 (si nu dupa pierderea alegerilor prezidentiale de catre Adrian Nastase, in 2004), iar data trimiterii in judecata a fost 16 ianuarie 2010.
 • in acest proces au avut loc 6 aminari si o sesizare a Curtii Constitutionale (la cererea apararii). Aceste stratageme de tergiversare a procesului au facut ca audierile inculpatului si a martorilor sa inceapa abia pe 14 ianuarie 2011, la un an de la trimiterea in judecata.
 • De asemenea, fata de cele afirmate de inculpatul Adrian Nastase in legatura cu dimensiunea politica a dosarelor sale, comunitatea Politeia reaminteste opiniei publice :
 •  principiul constitutional al egalitatii in fata legii consacrat de articolul 16, al. 1 si 2 din Constitutia  Romaniei (« 1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege ») este valabil chiar si pentru persoanele care au detinut functia de Prim Ministru al Romaniei.
 • judecatoarea Ioana Bogdan a facut obiectul unor cereri repetate de recuzare din partea inculpatului Adrian Nastase, respinse de Inalta Curtea de Casatie si Justitie, precum si a unei cereri de aparare a reputatiei profesionale, solutionate in favoarea doamnei judecator de catre plenul CSM, in Hotarirea nr. 97/3.03.2011  in care CSM, ca garant constitutional al independentei Justitiei,  respinge argumentat toate alegatiile lui Adrian Nastase cu privire la presupusa partialitate sau incompatibilitate a doamnei judecator Ioana Bogdan, membra a completului de judecata.

In raport cu presupusele acuzatii de proces politic adresate de inculpatul Adrian Nastase completului de 3 judecatori de la ICCJ, comunitatea Politeia considera oportun sa readuca in atentia opiniei publice un fragment din stenogramele PSD, respectiv o declaratie din 2004 a ministrului de atunci a Justitiei, Rodica Stanoiu : « Odată ce ne-am pus peste tot oamenii noştri în fruntea curţilor de apel, nu-i mai sunaţi toată ziua, că, unu la mână, ştiu ei ce au de făcut şi, doi la mână, au şi ei demnitatea lor ».

Comunitatea Politeia isi afirma speranta ca decizia de astazi a ICCJ este o prima etapa salutara in vederea prevenirii pe viitor a unor situatii din Justitie ca cea descrisa de Rodica Stanoiu in 2004 si in vederea recunoasterii de catre clasa politica a independentei Justitiei, chiar si atunci cind deciziile Justitiei incurca planurile unor oameni politici.

Redactat de @Cetatean-Politeia

Written by Theophyle

30/01/2012 la 6:44 pm

153 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bravo cetatean, perfect spus si foarte bine sintetizat. Bine ca ai pomenit-o si pe mama sandeilor, ca sa nu se uite cat de „impartiala ” a fost.

  cedric

  30/01/2012 at 6:53 pm

 2. pai ce sa zicem, la mai mare!!
  ma rog, ar trebui sa fie la mai putin…

  Kibby

  30/01/2012 at 6:56 pm

 3. Are cineva o poza cu Ionut Matei, ma duc maine sa-mi fac tricou la Unirii.

  Eduard

  30/01/2012 at 6:57 pm

 4. Rog scuzati eventualele greseli de scriere, inerente din cauza vitezei! 🙂

  oameni „politice” la finalul comunicatului si „comunicatea” Politeia la rindul 5.

  Cetatean

  30/01/2012 at 6:59 pm

  • lasa ca corectez eu! 🙂

   Theophyle

   30/01/2012 at 7:01 pm

   • danke 🙂 era inevitabil ca se vor strecura citeva scapari, din cauza bucuriei 😈

    Cetatean

    30/01/2012 at 7:02 pm

   • Si pe randul 7: „iar nu dupa pierderea al alegerilor prezidentiale”

    Eduard

    30/01/2012 at 7:06 pm

    • 🙂

     Theophyle

     30/01/2012 at 7:10 pm

     • Pai tot n-ai modificat.. ma refeream la „al” ala.

      Eduard

      30/01/2012 at 8:45 pm

 5. buna seara,

  doar 2 ani?
  dar sa fie cu executare.
  cine stie ce se va mai intimpla si va fi iertat.

  madam jianu + inca un tip au primit in aceeasi cauza cite 7 ani.
  cam mare nedreptate pentru executantii furtului gindit de creierul lacomului de nastase…autorul moral al jafului in favoarea lui personala.

  oricum vestea este buna!
  🙂

  skorpion

  30/01/2012 at 6:59 pm

 6. Nu cred ca domnul Nastase va avea succes cu insistatul de detinut politic, nici in tara unde este destul antipatic, nici pe la UE unde DNA a fost tot mereu laudat si dat ca exemplu de independenta fata de politic. Vor fi citeva incercari de campanie FreeGigi pe televiziuni in schimb.

  Aha

  30/01/2012 at 7:04 pm

 7. Completare de la postarea anterioara:

  Minuta procesului vorbeste de 2 ani de inchisoare si 2 ani de aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 64, litere a b si c din Codul Penal.

  Citim Codul Penal:

  Art. 64 – Interzicerea unor drepturi
  Pedeapsa complimentara a interzicerii unor drepturi consta în interzicerea unuia sau unora din urmatoarele drepturi:

  a) dreptul de a alege si de a fi ales în autoritatile publice sau în functii elective publice;
  b) dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat;
  c) dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savârsirea infractiunii;

  Cetatean

  30/01/2012 at 7:05 pm

  • he he…2+2 = 4 ani, adica un ciclu electoral.Asta e ca penalizarea Stelei de acum cativa ani cu exact atatea puncte incat sa nu piarda locul doi.

   ribelalu

   30/01/2012 at 7:24 pm

  • Scuze,cetatean!

   Eu ma mis ca melcul si abia acum am dat de aceasta explicatie profesionista si ma bucur alaturi de tine,Teo si toti ceilalti pentru ruperea pisicii in zona justitiara.Parca ma satisface si atat:Nastase e inculpat si i s-a dat o solutie in dosarul mereu amanat.Sa-i fie gura inchisa,odata, sa numai vorbeasca de politie politica initiata de Monica Macovei si presedintele Basescu.

   dora

   31/01/2012 at 4:13 pm

 8. He he, Nastase ne spune care este viziunea PSD: „Este o legitate ca cei care câştigă alegerile să facă dosare politice celor care le pierd”.

  Aha

  30/01/2012 at 7:11 pm

  • Asta chiar e mooooortala 🙂 Il citeaza pe Vanghelie – pe cuvant! Aveti aici citatul:

   M-am saturat sa facem dosare noi lor si noi noua; Avem nevoie de lideri adevăraţi, nu de maimuţoi implementaţi;

   https://theophylepoliteia.wordpress.com/2009/08/20/filozofie-vangheliana/

   Theophyle

   30/01/2012 at 7:16 pm

   • Marile inteligente se intilnesc vrind nevrind… in spatele blocurilor din sectorul V 😆

    Cetatean

    30/01/2012 at 7:18 pm

    • Are Vanghelie experienta de partid!

     Theophyle

     30/01/2012 at 7:23 pm

   • Vanghelie da clasa la o multime de politicieni de toate culorile. El nu are cultura (scoala are si el ceva…acum 🙂 ) dar prost nu e.

    ribelalu

    30/01/2012 at 7:26 pm

    • plus scoala vietii;doar nu a crescut/trait in Primaverii

     maya

     30/01/2012 at 7:42 pm

 9. http://www.adevarul.ro/opinii/comentarii/opinii_la_zi/condamnare_adrian_nastase_editorial_de_liviu_avram_0_637136738.html

  Liviu Avram:
  Pledoaria sa (adica a lui Nastase) pare să fi fost împărtăşită şi de judecătoarea Cristina Rotaru, care a făcut opinie separată. Aceasta a pledat pentru achitarea doar a lui Adrian Năstase, dar nu şi a celorlalţi inculpaţi.

  Văzând însă diferenţele de amplitudine a sentinţelor, înclinăm să credem că şi ceilalţi doi judecători au fost întrucâtva influenţaţi de retorica lui Năstase, căci e greu de acceptat ca principalul beneficiar al schemei de extorcare să primească pedeapsa cea mai mică. Din această perspectivă, da, se poate spune că procesul a fost unul politic – dar în sens invers decât cel clamat de Năstase. În ultimă instanţă, politicianul a scăpat cel mai ieftin.

  cedric

  30/01/2012 at 7:23 pm

 10. Comunicat Politeia
  😆 😆 😆

  @Cetatean-Politeia
  Felicitari;multumesc!
  😆 😆 😆

  Prejudiciul in dosarul „Trofeul calitatii” – 1,6 milioane euro!Noroc cu averea agonisita de la matusa Tamara!

  maya

  30/01/2012 at 7:26 pm

 11. Ca sa nu mai spun ca aceasta afirmatie cu „legitatea” arata cit de impartiali au fost procurorii care au lucrau in dosarul Flota.

  Spre reamintire: Justitia, Nastase, PSD si Catalin Voicu:

  Catalin Voicu: „L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară! Dosarul «Flota» a lucrat el, tot cu Vasile Drăghici, de la ei de la Constanţa şi cu Oţel, procuroru’ ăsta…”.

  Procurorul Otel a murit intre timp.
  Horia Miclescu este (suppriza!) unul dintre avocatiii lui Nastase in dosarul judecat azi si este acuzat, la rindul lui, de DNA pentru ca a ajutat in interlop sa recupereze 50.000 euro. Horia Miclescu este si avocatul lui Florin Costiniu.
  Vasile Draghici si Ioan Otel lucrau in acest stil: „Invinuitii spun ca pe durata efectuarii anchetei nu au avut acces la expertiza, cu toate ca au solicitat acest lucru, si ca, desi prezentau documente peste documente, ordine de plata care atestau ca navele au fost vindute in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare la acea data, anchetatorii o tineau una si buna:

  “Da despre Basescu ce stii, tot il infundam noi”.

  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1243349-despre-basescu-stii-tot-infundam-noi.htm

  Cetatean

  30/01/2012 at 7:26 pm

 12. Se misca repede baietii…deja sunt o gramada de prosti solidari cu Bombo. Intrebarea e unde ii bagam pe toti?
  http://www.facebook.com/groups/315697858482743/

  „SOLIDARI CU ADRIAN NASTASE !” =))

  ribelalu

  30/01/2012 at 7:28 pm

  • Ies in piata Universitatii!?

   Urmeaza sceneta in n acte: cind ne convine justitia E libera, cind nu ne convine E politica!!!

   „Curat,murdar coane Fanica!”

   Sesizez ca acum nu se mai iau de procurori;au trecut la judecatori!Le-au crescut „pretentiile”!!!

   maya

   30/01/2012 at 7:41 pm

 13. Multumim pentru lamuriri, cetatean!

  Pacat ca nu e definitiva decizia. Pana una alta sa savuram momentul, asa de fericit nu am mai fost de la victoria lui Basescu din 2009. Hm, poate si cand i-au lipit decisiv eticheta lui Voiculescu.

  sp

  30/01/2012 at 7:44 pm

 14. De pe hotnews: „Csaba Asztalos (UDMR): Este momentul in care Victor Ponta poate deveni liderul de facto al PSD”.
  Nu stiu zau daca devenirea lui Ponta „lider de facto” e o veste buna pentru PSD.

  Aha

  30/01/2012 at 7:47 pm

 15. Buna seara
  Felicitari, Cetatene! Bine lucrat!
  Eu mi-a dori ca la recurs sa ia 7+2 ani, sa se invete minte!

  ela

  30/01/2012 at 7:48 pm

  • 🙂 si eu 😈

   sicncer, nu cred ca e posibil, parca exista o prevdere ca la recurs se mentine sau se caseaza sentinta, insa nu se da mai mult. dar nu stiu sigur.

   Cetatean

   30/01/2012 at 7:49 pm

   • Adica ori e cu executare ori se caseaza, dar suspendare nu este?

    Aha

    30/01/2012 at 7:54 pm

    • nu stiu, Aha, nu am scotocit. Imi dau si cu pararea, nu sunt asa de familiar cu dreptul penal.

     Cetatean

     30/01/2012 at 7:55 pm

 16. sp, pentru putin! sa speram ca la recurs nu are succes politrucul asta indopat cu trufie.

  Cetatean

  30/01/2012 at 7:48 pm

 17. buna seara 🙂 tin sa va reamintesc : „A. N: Ce vreau să vă rog, deci,…ă..ă.. eu încerc să evit scandalurile pe toate…inclusiv pe zona lui, inclusiv…pentru că, vă repet, rămân decât două variante: Ori găsesc o soluție convenabilă cu el, ori să îl decredibilizez ca om. N-am altă variantă. Deci…” http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-l-a-santajat-nastase-pe-consulul-paun-stenograme-950888.html citatul poate fi atasat comunicatului Politeia 🙂

  zigzag

  30/01/2012 at 7:52 pm

 18. Văzând însă diferenţele de amplitudine a sentinţelor, înclinăm să credem că şi ceilalţi doi judecători au fost întrucâtva influenţaţi de retorica lui Năstase, căci e greu de acceptat ca principalul beneficiar al schemei de extorcare să primească pedeapsa cea mai mică. Din această perspectivă, da, se poate spune că procesul a fost unul politic – dar în sens invers decât cel clamat de Năstase. În ultimă instanţă, politicianul a scăpat cel mai ieftin.

  http://www.adevarul.ro/opinii_la_zi/condamnare_adrian_nastase_editorial_de_liviu_avram_0_637136738.html

  ribelalu

  30/01/2012 at 7:53 pm

 19. da, buna remarca autorului!

  Cetatean

  30/01/2012 at 7:54 pm

  • Pentru ca E uns cu toate alifiile,ca protectie impotriva „razelor Gama”!!!

   maya

   30/01/2012 at 7:57 pm

   • Servus maya 🙂

    Theophyle

    30/01/2012 at 8:00 pm

    • Theophyle
     😆
     Servus!

     maya

     30/01/2012 at 8:50 pm

  • Am dat si eu linkul si caitatul la 7:23 dar nu m-ai citit. Pacat ca nu sti usa pun un emoticon planginos!!

   cedric

   30/01/2012 at 8:18 pm

  • @cetatean. Gresesc eu sau in toate legislatiile din lume INTERMEDIARUL este mai pedepsit decat hotul? PS. colegi, nu uitati ca ex-trezorierul PSD e acum la UNPR. Cand va spune TOT ce stie, vor mai cadea capete.

   cinic

   31/01/2012 at 4:15 pm

 20. Tupeu cit China!!!

  http://www.revista22.ro/nastase-despre-condamnarea-sa-la-inchisoare-sau-facut-presiuni-imense-asupra-judecatorilor-este-o-decizie-politica-murdara-si-incorecta-o-conspiratie–13136.html

  „Platesc pentru ca am avut curajul sa-l infrunt pe Traian Basescu”
  Pe de alta parte, potrivit Mediafax, Năstase a declarat ca decizia de condamnare a sa la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, este o decizie „politică” şi „murdară”.
  „Plătesc pentru că în aceşti ani am avut curajul să îl înfrunt pe Traian Băsescu şi pe oamenii săi, şi pentru că am avut curajul să îl înfrunt pe Daniel Morar şi pe oamenii săi”,

  maya

  30/01/2012 at 7:56 pm

 21. Deoarecea evenimentele ne-au stricat ordinea – postarea aniversara IL Caragiale am postat-o pe contributors – o puteti citi daca doriti 😆

  http://www.contributors.ro/administratie/romania-inghetata-politica-si-politicieni/

  Theophyle

  30/01/2012 at 7:59 pm

 22. Seara buna 🙂
  Acum am ajuns la net – condamnare cu executare ptr. Nastase :8-O Este o minune sau tine trei zile 🙄

  mar

  30/01/2012 at 8:01 pm

  • @mar,
   probabil ca minunea va tine citeva luni adica pina la recurs..
   dar mai stii?
   oricum bombonel cred ca este turbat!
   🙂

   skorpion

   30/01/2012 at 8:09 pm

   • L-am vazut la TvR, era livid. interesant este faptul ca a iesit la atac Puturosul, avea un facis de te speria, urland ca Nastase si PSD-ul tb sa faca un pas inapoi.

    mar

    30/01/2012 at 8:12 pm

  • Speram sa tina 2 ani macar 😀

   Twisted

   30/01/2012 at 8:09 pm

   • Acum si voi 😀 un eufemism, dar mai stii, se judeca cu celeritate.

    mar

    30/01/2012 at 8:13 pm

 23. Buna seara !
  Ergo bibamus ? ( Deci, sa bem ? )
  Cred ca este doar inceputul. Pana la alegerile parlamentare, politica autohtona se va face cu pistoalele pe masa si cu artileria grea.Cine a ascultat discursul presedintelui in modul Hi-Fi, a auzit si scrasnetul dintilor.

  marcel

  30/01/2012 at 8:11 pm

  • Buna 🙂
   Ca se va face politica hard, este una, important este sa apara si documentele ca sa avem materia prima, ptr. ca este o circulatie transpartinica mai ceva ca piata intracomunitara.

   mar

   30/01/2012 at 8:15 pm

  • Cine stie, mai lansa cineva aici pe site ideea ca poate DNA a ridicat majoritar PDL-isti si asociati pana acum, pentru ca acum, in an electoral (cand impactul emotional se poate traduce mai concret in voturi) sa poata ridica linistita (si) USL-isti fara a putea fi acuzata in mod credibil de influenta politica.

   sp

   30/01/2012 at 8:20 pm

 24. Scuze de off topic – PNL in greva parlamentara. Sumele forfetare nu vor fi afectate :mrgreen:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/pnl-intra-in-greva-parlamentara-963988.html

  mar

  30/01/2012 at 8:22 pm

  • Se pare ca este vorba de USL, l-am vazut pe Tonta. Astia sun nebuni, extremisti, impotriva Romaniei si a democratiei . Este o atitudine dictatoriala ce poate angrena instabilitatea economica si asa fragila.
   Jeguri 👿

   mar

   30/01/2012 at 8:31 pm

  • PETITIE ON-LINE! PETITIE! noi de ce nu facem o petitie on-line catre conducerea parlamentului sa aplice regulamentul si sa le taie banii chiulangiilor. ?????? petitie va rog! BTW ce se mai aude cu petitia on-line anti Basescu? s-a „fasait” si aceea?

   cinic

   31/01/2012 at 4:18 pm

 25. Buna seara, buna seara. Excelent sintetizat momentul condamnaraii lui AN. Este un pas mare inainte dar drumul este inca lung. Ca sa nu mai vorbim de recurs.

  clemycali

  30/01/2012 at 8:31 pm

 26. cedric, ba am vazut! 🙂

  insa am raspuns doar ribelalului, ca am vazut ca citatul apare cu obstinatie 😉

  la tine am vazut primul, mai ales ca nu aveam cul sa ratez un link atit de lung! Sincer, nu aveam interes a comentez pe chestia politica, de aia nu am raspuns. Am eu in cap un comentaru politic, insa nu il fac inca.

  Cetatean

  30/01/2012 at 8:32 pm

 27. eu zic sa le dea Plenul niste sanctiuni, pe baza articolelordin Regulamentul senatului si camerei, respectiv a legii 96/2006.

  1. Regulamentul Senatului:

  “Art.195.-Constituie abateri disciplinare săvârşite de senatori următoarele fapte, dacă, potrivit legii, nu constituie infracţiune:

  … f) absentarea, nemotivată şi în mod repetat, de la lucrările Senatului.

  Cretinul de Antonescu ar trebui sanctionat la foc automat pentru absenteism. Sa ii treaca cheful de “greva”. El face greva din ziua in care a intrat in Parlament.

  2. Regulamentul Camerei:

  „Art. 212. – (1) Nici un deputat nu poate lipsi de la şedinţele Camerei sau comisiei din care face parte decât în cazul în care a obţinut aprobarea unui concediu.

  Art. 213. – (1) Abaterile de la regulament atrag următoarele sancţiuni:

  a) avertismentul;
  b) chemarea la ordine;
  c) retragerea cuvântului;
  d) eliminarea din sala de şedinţe;
  e) interzicerea participării la lucrările Camerei pe timp de maximum 15 zile;
  f) excluderea temporară”

  3. Legea 96/2006:

  Articolul 29 – Participarea la sedinta

  (1) Participarea la lucrarile Camerei din care fac parte reprezinta pentru deputati si senatori o obligatie legala, morala si regulamentara

  l

  Cetatean

  30/01/2012 at 8:35 pm

  • cetatean
   😆

   Acum are loc o oficializare cu acte in regula;
   chiulul = greva parlamentara

   Premiul I cu coronitza si cu zimbet 😆

   CAntonescu (Porumbeanu) si VPonta (zis micutzul Titulescu)

   maya

   30/01/2012 at 9:03 pm

  • @cetatean, HELP! PETITIE ON-LINE! PETITIE! noi de ce nu facem o petitie on-line catre conducerea parlamentului sa aplice regulamentul si sa le taie banii chiulangiilor. ?????? petitie va rog!

   cinic

   31/01/2012 at 4:19 pm

 28. Dragi pretini si tovarasi 🙂
  Nu pot sa nu fac un salt mental in trecutul italian cind mister Bettino Craxi , mega presedinte a celui mai corupt partid italian (PSI), fost prim ministu (1983-1987) cuvinta in parlament cu manie proletara 🙂 impotriva procurorilor care doreau distrugerea partidului , a lui si bineinteles distrugerea democratiei dar si a Italiei . 🙂
  Cum avalansa de cercetari penale a dus la condamnari multiple si definitive de 6,5 ani cu executate , a fugit la marele lui prieten din Tunisia , dictatorul Ben Ali . 🙂 Va muri in exil nu inainte de a admira dezintegrarea totala si efectiva a propriului partid in care intreaga conducere centrala dar si o gramada de conduceri locale vor suferi condamne definitive in principal pentru coruptie , luare de mita si trafic de influenta .
  Istoria nu se repeta dar este izbitor cum aceleasi naravuri supravietuiesc in timp , indiferent de tara.
  De mentionat ca atit in Italia cit si in Romania ambele partide erau proclamate oficial de stinga . Alea cu mila fata de saraci . 😆

  Ștefan A.

  30/01/2012 at 8:35 pm

  • Mai Stefan , si tu acum 🙂 Nu sti ca de furat se poate numai de la saraci. De la bogati nu ai cum 😆

   Theophyle

   30/01/2012 at 8:38 pm

  • Stefane, lasa ca imi aduc aminte ce frumos a fost si cum arunca poporul in ei cu oua 🙂

   clemycali

   30/01/2012 at 8:43 pm

   • Cu monede si oase aruncau Clemy . 🙂
    Cind iesea de la hotelul Raphael din Milano .
    Exista si pe youtube video

    Ștefan A.

    30/01/2012 at 8:47 pm

    • Si mai frumos. Ciolanari adica 🙂 Imi amintesc scena doar ca in memoria mea erau oua. Batranetea bate-o vina.

     clemycali

     30/01/2012 at 8:53 pm

 29. Uite un citat (a lui Rodica) pe care NR ar trebui sa il sublinieze totdeauna cand iese pe sticla. Multzam pentru remember

  eugeni

  30/01/2012 at 8:39 pm

 30. 🙂 NR a avut zilele trecute alte prioritati decit Justitia. Speram ca isi vor rectifica tirul.

  Cetatean

  30/01/2012 at 8:41 pm

  • da… de la doamna cu Vuitton ar fi cazul sa treaca si la doamna legata la ochi ,cu balanta 🙂

   Un tanar de stanga

   30/01/2012 at 9:09 pm

 31. Buna seara va zic si eu!
  Nu credeam ca o sa ajung sa dau cu basca de pereti, imi luasem gandul de la o sentintza incriminatorie fatza de El Insusi, Arogantul,
  in fine, e un pas inainte, inca nu-mi revin din stupoare, credeam ca madam Justitia chiar e chioara…se pare ca si-a cumparat ochelari .
  E un motiv de bucurie pentru mine, sa imi iertatzi entuziasmul, dar chiar merita nepotul Tamarei sa si-o inghita de unde se astepta mai putin, deh, de la „calitatea” trofeelor.

  luminita

  30/01/2012 at 8:43 pm

  • tine basca la indemana, poate mai avem ceva motive de bucurie anul asta

   sp

   30/01/2012 at 8:47 pm

   • sp,
    la nevoie mai am si niste fesuri cu motz. 😆 😳

    luminita

    30/01/2012 at 8:51 pm

 32. C 🙂 felicitari ptr. sinteza si multumiri ptr. explicatiile legate de greva tradatorilor.

  mar

  30/01/2012 at 8:43 pm

 33. ce greva, mar? 🙂 astia vor sa isi spoiasca vesnicul chiul cu un nume pompos!

  Cetatean

  30/01/2012 at 8:45 pm

  • Pai nu ai auzit ce a spus Crin, ca nu isi vor ridica salariile ? 🙂

   clemycali

   30/01/2012 at 8:54 pm

   • Dar cine isi inchipuie ca Crin si-ar putea ridica singur salariile 💡 😯
    Asta este sub demnitatea lui de demnitar. Sa avem putzina condescendentza, totusi. :mrgreen:

    luminita

    30/01/2012 at 9:08 pm

    • Luminita
     😆
     Servus!

     Demnitatea ii lipseste cu desavirsire !Deci pot sa am putzintica condescendentza,pentru ca nu poti sa-i ceri omului ceea ce nu are!

     maya

     30/01/2012 at 9:16 pm

   • clemycali
    😆
    Servus!

    Pina acum pentru ce activitate meritorie si le-a ridicat? Exista vreo lege care sa-i poarte numele?
    Este de 20 de ani in parlament!
    Acest „distins” parlamentar inafara de a clantzani toata ziua din gura a facut ceva?

    De fapt, eu intreb, eu imi raspund;a facut ceva, ce absolut nimeni nu va putea repara – a distrus PNL!!!

    Am vazut ca a declarat ca va trai din banii familiei;omul asta chiar nu are nici un pic de jena!

    maya

    30/01/2012 at 9:10 pm

 34. si sa ramana cu salarul, eventual cu suma forfetara. Melescanu a cerut sa se negocieze „greva” dar sa nu le fie afectate veniturile. Asta suna ca prefraudarea lui Parvulescu&Co.
  Curat murdar 😦

  mar

  30/01/2012 at 9:00 pm

 35. […] PSD, respectiv o declaratie din 2004 a ministrului de atunci a Justitiei, Rodica Stanoiu : «Odată ce ne-am pus peste tot oamenii noştri în fruntea curţilor de apel, nu-i mai sunaţi toat…. Share this:Like this:Like2 bloggers like this post. This entry was posted in Procurorul cu […]

  • Frumos, frumos. Greva asta „intarita” va dura de joi pana mai apoi 🙂

   clemycali

   30/01/2012 at 9:18 pm

  • mar
   😆
   Servus!

   Prostia si domnia se plateste!
   Astia sint ca si parazitzii! (nu formatia)

   maya

   30/01/2012 at 9:19 pm

  • asta nu e ala care spunea ca nu vrea alegeri anticipate ca el a investit 30 mii euro pentru mandat,si trebuie sa recupereze” investitia”?

   intamplator

   30/01/2012 at 9:24 pm

   • Daaa, si este nenea de la pionieri.

    mar

    30/01/2012 at 9:28 pm

 36. buna seara
  daca dl nastase zice ca e politic sa dea fuga la amnesty(parca ” e” niste ” pretini” p-acolo) si la human watch(parca asa-i cheama;
  ba eu as recomanda sa mearga si la cedo ,apoi la haga si in final la onu
  daca nu rezolva si nu rezolva asta e;
  vorba poporului” nu-i pentru cine se pregateste,e pentru cine se nimereste”
  va dati seama,totusi,citi nu vor dormi linistiti incepind din noaptea asta?
  p.s1 da psd de ce tace?nimic in piata universitatii de sprijin,o garagatza,ceva acolo?
  p.s 2 si la brasov au condamnat un ” revolutionar” /vindea abonamente de transport in comun gratuite/cit de prost poti sa fii sa le vinzi si mai ales cit de prost sa le cumperi/cit naiba o costa un abonament acolo?
  p.s 3 -de fapt introducerea; @ CETATEAN FELICITARI
  p.s 4 credeti sau nu credeti am primit doua telefoane din strainatate sa le confirm ca e adevarat cu nastase;

  intamplator

  30/01/2012 at 9:23 pm

 37. Ghisa nu e spargator, e doar un amarit de individ care are rate la banci. El va fi primul votant al Partidului POporului, varianta DD, care are in platrofma sa poliitca urmatoarea masura:

  „16. CETATENII NU VOR MAI PLATI RATE LA BANCI TIMP DE 12 LUNI” 😆

  Cetatean

  30/01/2012 at 9:23 pm

  • pe el, dupa cum a declarat,, l-a costat demnitareala cateva zeci de mii 🙂

   eugeni

   30/01/2012 at 9:28 pm

 38. Fac geva dar ridica salarul,Tonta&Puturosul, iar ptr. a prosti multimea doneaza suma. Acum intreb eu, daca primesc salariul si nu particip la munca semnez in fals ptr ca chiulesc, iar dpdv legal chiulul duce la taierea de salariu si desfacerea contractului de munca. Concluzia este cea trasa de C. la ora 8.45.
  Tb. sa punem presiune pe Parlament astfel incat fie numai primesc banii, inclusiv suma forfetara, fie sunt sanctionati cu desfacerea contractului de munca ptr. absente, ptr. ca ar tb sa existe un astfel de contract.

  mar

  30/01/2012 at 9:26 pm

  • @mar
   nu au contract de munca;am inteles ca au un regulament care ii sanctioneaza/dar,prostii de la pdl nu sar pe ei ca ” nu respecta legea” si inca ,si inca;
   parca le-au inghetat cei doi neuroni si astora;il scot pe frunzavesteda ala sa dea cu salariile+ am mai vazut-o si pe aia de pe centura politicii(lsandru) dindu-si cu parerea ca punr vrea sa revina la salariile bugetarilor din 2008;proasta naibii daca aduna cit a scazut economia in 2009+2010 minus cresterea din 2011 minus deficitul din 2008( calcul valabil si pentru tztaza maria de la cuca macaii) vedea naibii ca spune prostii

   intamplator

   30/01/2012 at 9:34 pm

 39. partidul asta al lui dd: stie cineva unde candideaza elodia?

  intamplator

  30/01/2012 at 9:27 pm

  • ce pot sa spun este ca se pare ca este in circumscriptia din afara tarii, dar nu pe orizontala ci pe verticala.:)

   eugeni

   30/01/2012 at 9:30 pm

 40. la subsol sau la mansarda? 😛

  Cetatean

  30/01/2012 at 9:38 pm

  • mult mai sus sau mult mai jos 🙂

   eugeni

   30/01/2012 at 10:11 pm

 41. Va rog foarte frumos sa informati in toate modurile posibile pe inculpatul penal Adrian Nastase sa o lase mai moale cu Basescu , dictator , demisie , etc .
  Exista posibilitatea ca din puscarie sa fie nevoit sa ceara gratiere tocmai acestui presedinte . Si marinarul are memorie lunga nu ca Iliescu care a uitat tot . 🙂
  Atentie Nastase , atentie . Nu se stie niciodata cind o sa ai nevoie de semnatura presedintelui pe o foaie de hartie . 😆

  Ștefan A.

  30/01/2012 at 9:38 pm

 42. „Ilustratia cu permisiunea Hultanului de la karikatură politikă” de pe contributors.ro/Romania inghetata este chiar
  Hultanul nostru?

  maya

  30/01/2012 at 9:42 pm

  • Sigur ca al nostru – si-a schimbat „numele” dar este acelasi Hultan 😆

   Theophyle

   30/01/2012 at 9:45 pm

   • Theophyle

    Ma bucur tare,tare mult! 😆 Chiar imi faceam (uneori) griji pentru el!
    Este extraordinar de talentat!
    Bine ai revenit „acasa” – Hultanule!!! 😆

    maya

    30/01/2012 at 9:51 pm

 43. Nu-i frumos dar nu ma pot abtine. „Discutia” pe care o citez mai jos s-a desfasurat sapt trecuta, tot pe blogul Politeia, cand incercam sa explic ca amanarea pronuntarii in dosarul asta nu era o chestie extrem de rea.

  „Eu nu as fi atat de critic cu privire la amanarea pronuntarii in dosarul asta. Hai sa fim seriosi, completul de judecata care il va solutiona a accelerat cat a putut procedura in dosar. Amintiti-va de indignarea lui Ad. Nastase, care acuza “atitudinea stalinista” a completului, care dadea termene de judecata saptamanal. Nu uitati ca asta a fost dosarul in care au trebuit audiati cateva sute de martori si instanta i-a audiat intr-un an de zile.
  La fel, intr-un dosar cu sute de martori, mii de acte si completul trebuie sa aiba timp sa delibereze. Tocmai pt. ca e un dosar care implica un fost prim-ministru, hotararea trebuie sa fie nu temeinica, ci mega-temeinica. Ar trebui sa va amintiti si ca insasi legea permite amanarea pronuntarii, asa ca nu vad rostul articolului. Nu uitati ca in celalalt dosar Nastase, s-a amanat pronuntarea mai putin, dar solutia a fost de achitare. O sa mai aveti ceva de spus daca Nastase isi ia 3, 4, 5 ani cu executare?

  johnny

  24/01/2012 at 10:19 am
  Răspunde

  *

  dreptul dumneavoastra – noi suntem critici.
  Nastase va primi inchisoare cu executare la Pastele caiilor!

  huniad

  24/01/2012 at 10:29 am”

  huniad – asta a fost o mica eroare…

  johnny

  30/01/2012 at 9:43 pm

  • johnny
   😆
   Ma bucur ca ai avut dreptate;jos palaria!!!

   maya

   30/01/2012 at 9:46 pm

   • Aiurea! Durerea domnului a fost comunicatul nostru. Pastreaza palaria unde este, maya 😦

    Theophyle

    30/01/2012 at 9:50 pm

    • Jos palaria era la adresa arestarii!

     maya

     30/01/2012 at 9:53 pm

  • Nu poate sa va raspunda pana maine. Va raspund eu. Vedem pana la condamnarea finala. Dupa aia vorbim. Inteleg ca nu ati inteles rostul comunicatului anterior. Pe acesta il intelegeti?

   Theophyle

   30/01/2012 at 9:48 pm

 44. johhny, 50-50%. azi a fost (spre fericirea ta si a noastra) 50-ul tau! 😉

  Cetatean

  30/01/2012 at 9:46 pm

  • cetatean
   😆
   S-a spart 100 in doua! 50-50%

   maya

   30/01/2012 at 9:48 pm

  • Problema lui Johnny a fost comunicatul nostru, C!

   Theophyle

   30/01/2012 at 9:51 pm

   • Calmati-va oameni buni. Comentariul pe care l-am postat acum e o gluma amicala. Tot ce vroiam sa spun e ca ar trebui sa avem toti mai multa incredere (la modul general, nu neaparat in justitie, si nici in Ad.Nastase). Mai ales acum cand atitudinile cu tenta apocaliptica sunt la moda.
    Comentariul pe care l-am facut anterior si pe care l-am citat nu viza neaparat o „problema” a mea. Doar faptul ca intr-un dosar in care e implicat un fost premier nu e anormal sa se amane pronuntarea. Evident, nu sugeram ca Ad. Nastase va fi condamnat, ci doar ca, la fel ca in orice proces, e posibila orice solutie. De asta m-a surprins „pesimismul” lui huniad. Si mi-am propus ca, in cazul in care solutia e ca cea de azi, sa-i amintesc (repet, fara vreo urma de rautate) comentariul anterior. Nu doream sa fac pe desteptul (dar nu spun ca n-as fi 🙂 ).

    johnny

    30/01/2012 at 11:17 pm

  • haha, cititi si comentariile, continua lista …

   sp

   31/01/2012 at 1:06 am

 45. ei pe naiba, daca are o problema, e bine de stiut, ca vor mai fi si alte comunicate de acum incole la chestiile grele in Justitie!

  Cetatean

  30/01/2012 at 10:05 pm

 46. Buna seara!

  Intr-adevar, o zi mare.

  Eu deschid o sticla de Bordeaux (sper sa nu fie prea devreme:))

  Multumim, Cetatean!

  Ana

  30/01/2012 at 10:10 pm

  • buna seara, Ana, placerea e de partea mea 🙂

   Cetatean

   30/01/2012 at 10:18 pm

 47. m-am gindit,sa scriu,sa nu scriu,dar declaratia lui nastase m-a convins:
  daca ionut matei este acel judecator de la sect 3 pe care l-am cunoscut prin 99 nu la judecatorie,ci ca cetatean ,este un tip cu personalitate si care nu cred ca asculta de altcineva decit constiinta lui!
  n-as spune mai mult,dar eu cind ma gindesc la judecatori,as vrea ca toti sa fie ca el

  intamplator

  30/01/2012 at 10:11 pm

 48. Sa nu uitam ca se apropie sentinta intr-un alt proces : Voiculescu – ICA. Si din cazua mitingurilor nu am mai avut timp sa urmaresc Antena 3, postul care informa de fiecare data publicul cu mersul procesului. Ce s-o fi intamplat pe 17 cand era termen? (Nici Hotnews nu e actualizat)

  ribelalu

  30/01/2012 at 10:11 pm

 49. o ce zi de sărbătoare, mă bucur că am trăit-o!

  Bogdan Popa

  30/01/2012 at 10:25 pm

 50. Bogdane, salut! 🙂

  Inca avem frina de mina trasa, pina la recurs, insa meritam o mica bucurie de etapa 😉

  Cetatean

  30/01/2012 at 10:30 pm

  • degetele încrucişate. poate nu ne cade un complet de judecată de stănoi şi săndei (sper!)

   Bogdan Popa

   30/01/2012 at 10:32 pm

 51. exista doua complete de 5, cred ca va merge la completul nr. 1, pentru ca in completil nr. 2 exista si judecatori care au facut azi parte din completul de 3 si nu mai au voie sa judece recursul.

  Cetatean

  30/01/2012 at 10:41 pm

  • Nu ca n-ar conta verdictul de la recurs, dar indiferent ce va decide el, sentinta de astazi oricum va ramane consemnata in istoria tranzitiei Justitiei de la Iliescu catre mai spre Basescu.

   luminita

   30/01/2012 at 11:03 pm

  • Componenta celor 4 complete de 5 este publica? M-ar interesa cele 2 de la penal.Coroborat cu faptul ca cei de azi nu au dreptul sa judece la recurs, ar trebui sa ne putem face o idee despre cine va judeca recursul (daca el va fi anul acesta).

   Eduard

   30/01/2012 at 11:39 pm

 52. L-am ascultat pe presedintele Basescu vorbind cat se poate de concret, subliniind punctual si inginereste ceea ce s-a discutat astazi la CE.
  Este presedintele meu.

  luminita

  30/01/2012 at 11:35 pm

  • Luminita nu ai idee cat rau fac cauzei tale declaratiile de acest tip.

   turnofftheglory

   31/01/2012 at 12:41 am

   • ce ti se pare atit de incorect, neonest in ce a scris luminita mai sus?!
    chiar nu vad, desi am citit rindurile luminitei de 3 ori

    skorpion

    31/01/2012 at 12:43 am

    • Scorpy, Traian Tasescu e presedintele Romaniei, al meu, al tau, si a celor ce isi pun banner cu Basescu nu e presedintele meu.
     Formularea e gresita din multe puncte de vedere.

     L-am ascultat pe marinar. E cool, e fain si imi place ce zice. I love Base. Cam asa ar suna cat de cat un mesaj de sustinere de la un fan.

     In schimb Luminita declama intr-un mod ce imi aminteste de tovarase secretar general…

     E important cum livrezi un mesaj. Ce am vazut pe Facebook, in liga celor ce il sustin pe Base e sfasietor de anacronic si contraproductiv.

     turnofftheglory

     31/01/2012 at 7:14 am

   • Tog,

    Care cauza?
    datorita tie, lui Teophyle si MN sunt membru NR. Sunt de acord ca TB este presedintele meu. Cauza?

    eugeni

    31/01/2012 at 6:11 am

 53. Ok. Exista o mana de sustinatori ai presedintelui. Nu stiu cati sunt onesti, fani sau postaci. Din pacatele mesajele standard transmise nu ma incurajeaza. Si o spun ca un votant al lui Traian Basescu ce nu isi regreta optiunea nici o clipa.
  Problema sustinatorilor fara aparat critic, care nu accepta criticile la adresa presedintelui, transforma demersul intr-o chestie insipida si fara pic de emotie. Sustinatorii implicati ai PDL de filiatie basesciana ar fi suficient sa posteze babuta ce a sarit sa ii pupe mana, botezul care l-a facut presedintele unui copil in judetul Galati, plimbarile intense la podul de la maracineni cu fes fistichiu si cizme de cauciuc, Basescu spunand muie la TV, acelea sunt mesaje tari, credibile, ce transmit emotie. Nu linii de cod la fel de sordide ca sarutul rece al gerului.

  turnofftheglory

  31/01/2012 at 7:30 am

  • tog
   Hai sa o luam mai simplu :
   Nu ne referim la TB
   Sprijina NR schimbarea constitutiei pe punctele necesare ? si iese in strada, ca sa iesim si noi ?
   Atentie. USL care va conduce romania de la toamna va sabota asta pt ca nu ii convine sa nu faca jaf si sa fie amendata daca depaseste 0,5%
   Iata un punct direct de facut cu mare ajutor – (pentru IMM uri si pt dezvoltarea economica a Romaniei- ceva ca un plan Marshal)
   Da sau ba ?

   Un tanar de stanga

   31/01/2012 at 7:37 am

   • Da. E un punct capital in programul Noua Republica, schimbarea constitutiei.

    turnofftheglory

    31/01/2012 at 7:38 am

    • Pai hai, miscati-va ,sa iesim in strada
     Altminteri aveti vreo 30 de puncte capitale dar la interviuri vorbiti de altceva

     Un tanar de stanga

     31/01/2012 at 7:41 am

 54. Discursul lui Traian Basescu nu a fost prezentat decit de televiziunea B1 in direct !

  Sa vedeti voi taceri accentuate de la toamna

  Un tanar de stanga

  31/01/2012 at 7:32 am

  • UTS poate ca da, poate ca nu. Astazi de exemplu voi fi la TV Galati la ora 19.00 in direct.

   turnofftheglory

   31/01/2012 at 7:36 am

   • Daca vei vorbi de geanta lui Udrea in loc sa vorbesti de schimbarea constitutiei , din punctul meu de vedere poti sa stai si acasa. Personal nu ma incalzeste cu nimic

    Un tanar de stanga

    31/01/2012 at 7:39 am

    • Ce treaba am eu cu Vuitton-ul cand tocmai avem un fost prim-ministru infractor UTS?
     Tu crezi ca la Galati PDL exista?
     Iar schimbarea constitutiei ii lasa rece pe braileni si galateni. Ieri s-a oprit apa rece si cea calda in 70% din locuinte. 200 de oameni ieri si-au rupt mainile si picioarele din cauza ghetii. Acestea sunt realitati locale.
     Doua orase infeudate cu cetateni saraci, cu strazi murdare si fara speranta, perspective de dezvoltare. Doua orase la 10km distanta ce cumuleaza 500 000 de locuitori. Doua orase in care vechii comunisti sunt la putere din 1989.

     turnofftheglory

     31/01/2012 at 7:44 am

     • Pai oamenii aia au nevoie de Ceausescu la TV nu de TOG
      NICIODATA nu ii vei capta (decit probabil cu Jos Basescu)

      Voi va adresati unui segment clar al oamenilor activi – si luminati. Prostii voteaza Antonescu .
      Daca intelegi sa te limitezi doar la gap-ul tau explici. Consittutia va permite alaturarea la cele 20 milioane de imm uri si a voastra a galatenilor si 2 – Guvernantii nu vor mai risipi banii pe prostii peste 0.5%
      Hai sa sprijinim constitutia !
      Mai mult nu poti face , dar ai facut enorm

      Alegeti 2 subiecte nu 30 si mergeti cu obstinatie pe ele/

      Un tanar de stanga

      31/01/2012 at 7:54 am

      • Gresesti profund UTS. Nu adevarat ca ai mei concetateni sunt captati de jos. Nu facem gimnastica jos-sus.
       In plus avem senatori si deputati PDL intr-un fief PSD-PC.
       E o eroare sa crezi ca telespectatorul asteapta o discutie docta de 5 minute asupra constitutiei. Oamenii au problemele lor, alea care dor.

       turnofftheglory

       31/01/2012 at 8:04 am

       • OK tog
        Speram sa imi spui . TDS cred ca ai dreptate in anumite chestii iar in altele nu ai dreptate. Dar daca tu spui ca gresesc profund…. ce sa mai zic

        Solutia la problema lor este O noua constitutie ! aia va aduce bani in oras. Ai auzit de Marschall ?
        Cei care promit asfaltare, curatenie, pensie, ajutor, viagra , si sot iubitor sunt ticalosii populisti .

        Un tanar de stanga

        31/01/2012 at 8:13 am

       • Si asta e nasol, ca vreti sa ii captati pe ignoranti, cu problemele lor care dor. desi pe astia ii capteaza PPDD
        Exista pericolul ca sa nu ii cistigati, dar intre timp sa ii pierdeti pe cei pe care ii aveti acum: inteligenti si mobili.

        Un tanar de stanga

        31/01/2012 at 8:17 am

 55. salutare si pace voua! 🙂

  In maxim 24 de ore veti/vom discuta altfel 😉 Va promit!

  Cetatean

  31/01/2012 at 8:30 am

  • Buna dimineata,
   poti sa mai adaugi ceva? Macar e de bine? SA stim la ce sa ne asteptam.

   cedric

   31/01/2012 at 8:36 am

 56. neatza buna all 🙂
  brr..e un frig afara ca daca imi dau un bobarnac urechilor mi le fac tzandari

  mircea

  31/01/2012 at 8:39 am

 57. da, e de bine si ne priveste pe toti membrii comunitatii si nu numai! 🙂

  Cetatean

  31/01/2012 at 8:41 am

  • 🙂 inseamna ca va fi o veste buna

   mircea

   31/01/2012 at 8:45 am

  • Ce ma enervezi! E ca in copilarie: A venit Mosu’, da’ nu deschizi cadoul pana maine. Esti sadic, Cetatene! 😀

   Twisted

   31/01/2012 at 9:20 am

 58. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  31/01/2012 at 9:02 am


Comentariile sunt închise.