Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Cetateanul Calafat nu a fost acolo! (1)

Nota explicativa: Randurile de mai jos au fost scrise dupa notele lui @huniad, care a fost prezent intre orele 18:00 – 24:00 la locul unde au avut loc manifestatiile pasnice si violente din centrul Bucurestiului.   Deoarece notele au cuprins cam 25-30 de pagini, am sintetizat si am “calmat” putin spiritul materialului primit. Deoarece acest material este foarte cuprinzator ma voi stradui sa-l sintetizez in cateva postari care vor fi publicate in viitor.

Despre particitipantii la aceste manifestatii. La aceste manifestatii au participat (in mare) cinci categorii de cetateni. Cetateni care au ajuns la disperare din cauza neajunsurilor economice si din cauza proastei informari a guvernului; Cetateni care pot fi numiti colectiv  tineri “gura-casca”, care si-au dorit o “revolutie” de-a lor;   Cetateni “revolutionari”, ale caror privilegii au fost stirbite de acest guvern; Cetateni “membrii de partid credinciosi”, trimisi expres de organizatiile locale pentru a se solidariza si a mari numarul participantilor si in sfarsit Cetateni “ne-cetateni” , huligani de ultima speta, care au ajuns in frunte cu sefii galeriilor lor care probabil au fost remunerati financiar (deoarece nu exista dovezi certe, nu voi publica ceea ce a auzit @huniad). In orice caz a existat o organizare care trebuie cautata in birourile cetateanului Felix!

Cetatenii disperati exemplul lui T. T este in varsta de 63 de ani. Revolutia l-a prins ca tehnician (la varsta de 41 de ani) intr-una din platformele industriale din Bucuresti. Respectivul T. a continuat sa lucreze in acelasi loc inca 10 ani, cand in 1998, institutia a fost inchisa pe timpul guvernarii lui Radu Vasile.   Alternativa a fost pensionarea anticipata pe caz de boala (omul suferea de un inceput de diabet – tratabil). T. s-a pensionat anticipat la varsta de  52 de ani, doi ani mai tarziu si-a gasit o slujba la o fabrica de textile din Drumul Taberei, privatizata unui grup din care facea parte si dl Patriciu. In 2004, aceasta inteprindere a fost declarata in faliment si inchisa. A treia slujba a respectivului T. a fost ca paznic de noapte la o banca, de unde a fost concediat in 2009. Din 2008 diabetul dlui T. a devenit acut si necesita injectii. Pensia respectivului este de 980 de lei. Respectivul traieste singur intr-o garsoniera. Singura lui avere in afara aceste garsoniere este o Dacia Berlina, cumparata dintr-o mostenire in 2000. Acest vehicol nu circula decat cateva ore pe saptamana si este pastrat pentru a fi vandut la o adica, care ar putea fi un tratament medical, dupa cum stiti necesita niste spagi. Deoarece nimeni nu i-a explicat cum sta cu noua lege a sanatatii, omul este profund convins ca va fi lasat sa putrezeasca in garsoniera lui deoarece nu va avea bani sa-si cumpere o asigurare suplimentara.   Conform noii taxe de poluare, singura lui avere a devenit o povara. Valoarea de piata a masinii este de aprox. 1000 de euro. Taxa de poluare ar fi 1200 de euro. Deci masina nu mai este vandabila – statul, zice omul, i-a confiscat averea. Pentru ca lucrul sa devina perfect, facturile de plata pentru luna decembrie (primite) saptamana trecuta se ridica la 400 de lei (250 intretinerea + 70 de lei electricitatea + 30 de lei telefonul mobil + 50 de lei cablu TV singura distractie pe care si-o poate permite). Desi primeste medicamente compensate, costul medicamentelor se ridica la 80-100 de lei pe luna. Acest om ramane cu 480 de lei sa manance, sa se imbrace si sa dea spagi la doctorul care TREBUIE sa-l primeasca la consultatii in fiecare luna. O data la doua luni trebuie sa-si faca analize, care il costa intre 20-35 de lei.

Ce zice omul: Il uraste profund pe Iliescu care ne-a adus aici; am votat pentru Constantinescu si el m-a data afara din servici; am votat pentru Vadim si el a devenit un clovn lugubru, care a facut circ fara sa ma reprezinte; Am votat de trei ori pentru Basescu, o data pentru DA si inca o data pentru PD-L si ei ma lasa sa putrezesc in casa de diabet si imi confisca singura avere pe care o am. Cineva i-a explicat omului acesta ceva sau i-au dat in cap cat curinde. Omul nu are si nu stie sa se foloseasca de internet. Parlamentarii votati de el au fost dna Elena Udrea si dl Alexandru Radu. Ambii nu i-au raspuns la nici o scrisoare ( a scris 3)

Intrebare: Voi nu ati fi iesit in strada? Seria de postari pe acest subiect va continua! Trebuie sa stiti si sa cunoasteti si o alta Romanie – cea a victimelor si cea a manipulatorilor!

Pozitia Noii Republici in acest subiect (Postat de TOG)

Noua Republică condamnă fără echivoc escaladarea violenţelor pe străzile din Bucureşti şi dezavuează instigările făcute de unii reprezentanţi ai Opoziţiei şi ai presei. În egală măsură, deplângem lipsa de implicare şi tăcerea prelungită a Guvernului în faţa unei evidente crize sociale prin care trece România.

Noua Republică reaminteşte faptul că Statul este obligat să garanteze proprietatea privată. Din acest motiv, Noua Republică solicită public demisia ministrului de Interne Traian Igaş pentru modul defectuos în care a gestionat intervenţia forţelor de ordine. Traian Igaş a demonstrat incompetenţă şi lipsă de determinare în abordarea fenomenelor violente din zilele de 14 şi 15 ianuarie.

Critica Puterii este sarcina presei şi a societăţii civile. Noua Republică va critica mai departe corupţia şi neprofesionalismul etalate de numeroşi reprezentanţi politici ai Statului român. În acelaşi timp, Noua Republică pledează pentru reîntoarcerea la civismul autentic, radical diferit de huliganismul şi vandalismul arătat de manifestanţii din noaptea de 15 spre 16 ianuarie.

Noua Republică respinge cultura iresponsabilităţii şi refugiul în ură sau violenţă.

România trebuie să audă glasul celor care nu vociferează, ci dialoghează în piețe. În locul cărămizilor, Noua Republică propune argumente, proiecte de legi, politici alternative. România are nevoie de chipul celor care nu propun anarhia, ci inteligența și integritatea, în locul corupției și al hoției.

362 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Descrierea cetateanului T.T e aproape identica cu portretul robot pe care il descriam eu in comentariu pus inainte de aparitia postarii:

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/01/16/revista-presei-16-ianuarie-violente-la-bucuresti/#comment-185145

  „insa una e sa iasa pensionari care arata talonul de 400 lei (ca deh, asa-i iesirea la pensie a fost in anii lui Vacaroiu, in care nu ne vindeam tara, dar falimentam uzinele pentru ca sa ia terenurile de sub ele) si alta e daca apar ultrasi pe care antonescu si-i imagineaza votantii sai”.

  Domnul T.T corespunde aproape la milimetru descrierii ipotetice facute inainte de a citi postarea noua, ceea ce ma duce cu gindul la 3 concluzii:

  – prima concluzie politica: Basescu a gresit enorm cind a vorbit de „privatizare” in legatura cu Sanatatea, a stirnit in oameni frica ca privatii ii vor lasa sa moara, fiindca nu au bani de polite suplimentare.

  – a doua concluzie politica: USL pe acesti oameni ca domnul T.T se bazau, vroiau sa iasa cit mai multi oameni de buna credinta care au ajuns sa fie intoxicati de Antene si vor vota sau cu USL (de frica) sau nu vor vota cu PDL (de scirba).

  – a treia concluzie (ne-politica): fiindca nu poti face revolutie si nu poti rasturna Guvernul cu 500 de oameni ca T.T, mai trebuie citeva sute de ultrasi, si gata, „regimul dictatorial al lui Basescu trebuie sa plece”. Iar aici USL a gresit enorm la nivel politic, compensind greseala de comunicare a lui Basescu.

  Cetatean

  16/01/2012 at 4:55 pm

  • Salut C 🙂

   oamenii nu sunt informati corect si sunt dezinformati la greu de mogulizoare. Este o crima din parte guvernului. Parlamentarii pe care i-a ales nu-i raspund – ce sa faca acest cetatean? 😦

   Theophyle

   16/01/2012 at 4:58 pm

   • eu am avut noroc, din 2 parlamentari care ma reprezinta, unul imi raspunde, alalalt e cretin.

    Normal, fufa de Udrea are de taiat panglici si de facut combinatii in teritoriu. hai ca cretinii din PDL care vorbesc de faptul ca „PDL nu a comunicat” ma enerveaza de mor. Cine dracu ii impiedica sa comunice? Ce, vrea ca Boc sa faca conferinte de presa? de aia au munca in teritoriu, joi si vineri!

    Numai Boc sa duca greul si ei sa ia ciolanul din deconcertate si regii?! mama, ce Opozitie merita astia!

    Cetatean

    16/01/2012 at 5:02 pm

  • 1.Daca nu confund, Domnul respectiv spunea ca are 2.600.000 lei pensie si a lucrat 42 de abi; poate confund.
   2. De unde povestea aia cu „dupa cum stiti necesita niste spagi”? este FALSA totalmente! A, ca unii vor tratament preferential, sau isi inchipuie ca fara sunt dati afara, e ALTCEVA!
   3. Tehnician? Aveam impresie mai buna! Mai ales ca nu este „facut” acuma, pe vremea „nemernicului” Funeriu:-)

   Emil

   16/01/2012 at 5:25 pm

 2. Taxa asta e o inventie diabolica a lui Tariceanu „perfectionata” de guvernele Boc.Legea aceasta auto ma face sa pierd si eu ceva bani, am mai spus dar chiar si asa prefer sa dau in judecata guvernul decit sa ma duc la demonstratii – e timp pierdut. Oamenii astia au timp din acest motiv vin la demonstratii.

  bigone

  16/01/2012 at 4:56 pm

  • bigone salut 🙂
   este singura „avere” a omului care a trait intr-un climat cand o dacie era chiar avere.

   Theophyle

   16/01/2012 at 5:00 pm

 3. salut Theo, salut tuturor!
  viata trista si insuficient explicata. cand s-a pensionat, a beneficiat de „compensatorii”? 52 de ani – eu mai am 2 pana acolo si nu cred ca ma va intreba cineva despre o pensionare anticipata.
  „Cei care joacă pe coarda sentimentală, aruncând în față bolnavii și năpăstuiții, de la înălțimea unui burdihan parlamentar sau din spatele unui trust privat multimilionar, care își permite să dea milioane de euro pe an doar pe lefurile bocitorilor furioși, care ies pe ecran? Sau cei care ar fi pus (pentru că nu au pus-o) problema de-a dreptul filosofică a întinderii responsabilității față de celălalt?
  Și nu e, cu siguranță, o problemă ușoară! Primul cinic din istorie a fost Cain. Întrebat de Dumnezeu: „Cain, ce ai făcut cu fratele tău, Abel?” acesta răspunde: „Dar ce, sunt eu păzitorul fratelui meu!?”. Cinicul socialist e mieros și tânguitor, alături de drama celorlalți, semnează grabnic petiții și cauze pe Facebook. Dar singura lui mască e în realitate ceea ce adaugă la răspunsul retoric: „Dar ce, sunt eu statul, să am grija semenului meu?!”. După care se poate substitui liniștit acuzatorului și judecătorului, semnalând cu năduf carențele de grijă ale statului și de generozitate ale privatului.”
  http://blog.webphoto.ro/politica/de-ce-e-totusi-amuzant-cand-arafat-il-rastoarna-de-pe-targa-pe-basescu/

  Sare'n Ochi

  16/01/2012 at 4:57 pm

  • Sare, ai dreptate.
   Intrebarea este ce sa facem cu T. ? Sa-l eutanasiem sau sa-i explicam!

   Theophyle

   16/01/2012 at 5:02 pm

   • sa-i explicam. ca eutanasia tot din buzunarul meu si-al tau avem sa o platim 😀
    cel mai bine ar fi sa organizam comitete de presiune pe parlamentari si sa-i obligam sa raspunda petitiilor care li se trimit (am avut eu ideea unei platforme pe care sa pun birouri parlamentare virtuale, cu orar de functionare pentru audiente on-line – altceva decat domnuleprimar.ro, la mine se loga omul cu parola si cheie pentru autenticitate, isi zicea pasul si pasul lui ar fi trecut printr-un filtru de investigare, apoi prin cel de presiune asupra parlamentarului sa dea un raspuns pertinent. apoi faceam un fel de panou de onoare cu eficienta parlamentarului fata de solicitarea cetateanului :D; mi se aprobase grantul chiar in ziua in care viitorii uslaninosi au picat primul guvern Boc – strainii respectivi mi-au multumit frumos pentru idei, si sa revin cu o tara mai stabila :D)

    Sare'n Ochi

    16/01/2012 at 5:13 pm

    • Oamenii astia merita cel putin un raspun! Atat si nimic mai mult. O explicatie – pur si simplu o merita ca om daca nu ca cetatean!

     Theophyle

     16/01/2012 at 5:15 pm

     • in numele nick-ului meu. Ce explici (si CUM) celor 51% din populatie (cifra de sondaj) cred ca ” .. a fost o idee buna comunismul, dar gresit aplicata…”??? ce explici celor din colegiul lui I.Candea la Sibiu carora le promite dublarea pensiilor si triplarea alocatiilor? exact asa au luat PSD puterea in 2000! ce si cum explici profilor carora sefii de sindicat le promit acel 50%? Revine in minte legenda lui Moise care i-a plimbat 40 de ani…

      cinic

      17/01/2012 at 11:24 am

   • Evident sa ii explicam faptul ca, fiind un diabetic inregistrat de sistem beneficiaza de programul complet gratuit de sanatate ca atare, „medicamentele compensate” sunt o crasa smecherie a medicului sau „sponsorizat” de vre-un producator de medicamente negenerice, deci cei 80-100 de lei pe luna ii sunt furati din buzunar de mafia medicamentelor, sa inceteze imediat sa mai dea ” spagi la doctorul care TREBUIE sa-l primeasca la consultatii in fiecare luna” si sa faca un denunt public la CAS daca acesta refuza sa ii acorde consultatiile obligatorii si gratuite in cazul sau, ca ANALIZELE AFERENTE DIABETICILOR SUNT IN ABSOLUTI SI OBLIGATORIU GRATUITE.
    Din nefericire si eu sunt diabetica, diferenta este ca eu primesc gratuit, constant si in timp util toata asistenta si medicatia aferenta. Diferenta este si ca eu sunt un cetatean informat care am pretins si pretind intotdeauna sa primesc acele drepturi garantate de stat si de contributia mea indelungata si consistenta la asigurarile de sanatate.
    Si mai trebuie sa il informam pe domnul cu pricina ca proiectul de lege de teama caruia si-a expus boala in piata intarea garantarea dreptului la gratuitate absoluta pentru diabetici .
    N.B. Cine anume trebuia sa asigure necesara informare lui si restului lumii ???? aici sunt multe de povestit si despicat fire in 4

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    16/01/2012 at 6:09 pm

    • Salut,
     Cred ca ministerul de resort, CAS sau medicul de familie, nu?

     Theophyle

     16/01/2012 at 6:12 pm

     • Basca, eu doream un raspuns legat de informarea bietului cetatean cu privire la prevederile noului proiect legat de garantarea gratuitatii programelor de sanatate, toti se asteptau ca Basescu sa fie si agent de informare, sa organizeze sezatori si work-shop-uri, de ce pisicii masii platim ministrii ai sanatatii, secretari de stat, consilieri si purtatori de cuvant ??’ ca doara proiectul a fost asumat de guvern si era, in ultima instanta, o propunere legislativa a acestuia, responsabilitatea unei informari corecte revenea membrilor acestuia, daca liderii PDL de marca au inteles sa stea chititzi ca sobolanii in loc sa iasa sa apere proiectul de valul de delatiuni si manipulari ??

      Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

      16/01/2012 at 6:47 pm

 4. Categoria cea mai onorabila prezentata si cainata fara echivoc nu numai de Politeea, dar si de toate partidele de la putere si opozitie, toate televiziunile si toata societatea civila este bietul TT care protesteaza si cere sa vina opozitia la putere sau sf arhanghel Gavril.

  Este trecuta sub tacere clasa mijlocie din romania care sufera la fel dar nu da cu caramida in guvern si in Basescu. Noi suntem in situatia in care suntem nevoiti sa aparam pe basescu de urmatorul care se prefigureaza a fi mai rau, sau un guvern al USL.
  Bergel dixit: Vad ca nu suflati un cuvant despre cei care tin tot sistemul in spate, adica mediul privat, de la care luati toti pensii, salarii si contracte cu statul. Nici prin piata nu se protesteaza pentru reducerea impozitelor sau privatizare, ci din contra: pentru mariri de pensii, mariri de salarii salarii si pastrarea monopolului de stat. Privatul e rau, statul e bun, pentru ca ia de la privat de-l cocosaza si va da voua.

  Va surprinde oare ca nu se raliaza niste oameni cu scaun la cap la astfel de cereri pentru prelungirea pomenii care ne-a adus in halul acesta? Tara arde, dar nu in strada, ci arde sub povara sufocanta a taxelor si impozitelor (inclusiv cele pentru sanatate), dar pe dvs. va deranjaza ca va pierdeti salariile si privilegiile.
  Pai sa vi le pierdeti. Daca nu va convine cat jupuiti 7 piei de pe sectorul privat, nu vreti oare voi sa traiti intr-o tara unde sunteti numai voi, bugetarii, pensionarii si statul? Sa va jupuiti voi intre voi, fara “particularii hoti”? Cred ca se numea RSR tara la care visati.

  Un tanar de stanga

  16/01/2012 at 5:04 pm

  • T.T a fost pauperizat, ca alte milioane de romani, ca sa fie transformat in dependent de ajutorul statului si sa isi dea votul contra indexarii pensiei.

   Cetatean

   16/01/2012 at 5:06 pm

  • teoria suna bine dar cand vezi in practica ca domnii din guvern, care anunta ca lupta contra baietilor destepti, fac reduceri salariale dar dau legi cu dedicatie -caz ioan niculaie- si prejuidiciaza bugetul cu zeci de milioane de euro parca iti vine sa…

   zigzag

   16/01/2012 at 5:19 pm

 5. 16.51: Reporterul HotNews.ro din Piata Universitatii transmite ca printre revolutionari au aparut si tineri cu fetele ascunsa de fulare si glugi.

  Ceapa mamii lor de revolutionari de-ai lui Iliescu!

  Cetatean

  16/01/2012 at 5:04 pm

  • O sa fie si astazi „vesel” acolo 😦 @huniad ne va transmite astazi live! si-a luat un telefon cu care o poate face!

   Theophyle

   16/01/2012 at 5:10 pm

 6. Salut Theophyle
  De ani de zile noi scriem pe acest blog de scaderea nivelului de trai al populatiei ca efect a crizei . Devine realitate de strada acesta problema . Cum vin la suprafata si toate greselile comise in RO post 1989 .
  La fel iese la iveala si diferenta abisala intre realitatea in care traiesc oamenii politici si cetatenii de rind . Acum vedem o lupta politica bazata nu pe solutii , propuneri documentate contabil si in baza normelor financiare a UE ci o inghesuiala colosala in a mentine sau pune mana pe ciolan cu singurul scop de a roade ce a mai ramas . Despre parlamentari , cum am scris mereu . La gunoi . Fara remuscari , fara mila . Toti fara exceptie la lada de gunoi .
  NR sa faca ce trebuie sa faca si vad ca face bine . In primul rind sa se concentreze sa devina partid .

  Ștefan A.

  16/01/2012 at 5:04 pm

  • Salut Stef 🙂
   Lucrurile trebuie schimbate si clasa politica actuala trtebuie scoasa la pensie in corpore!

   Theophyle

   16/01/2012 at 5:08 pm

   • Ma ofer voluntar sa le calculez eu pensia .
    Dupa modelul de decontare a cheltuielilor sustinute de statul chinez pe stadioane si inaintea unor partide de fotbal . 😆

    Ștefan A.

    16/01/2012 at 5:11 pm

 7. un demonstrant pensionar din Piata nu vrea alegeri comasate. Inseamna ca are bani pentru utilitati si medicamente :mrgreen:

  Serios, avea o pagina A3 scrisa la calculator cu alegerile si alta tot pentru A3 cu altceva (nu am retinut). Ala e clar demonstrant spontan.

  Cetatean

  16/01/2012 at 5:10 pm

 8. Buna seara ! Felicitari Theophyle pentru faptul ca ai reusit sa pui punctul pe „i” in legatura cu fenomenul „cetateni disperati”. daca iti amintesti zilele trecute am scris sa i fereasca Dumnezeu pe toti politicienii din tara asta , de la presedinte pana la ultimul parlamentar de la minoritati, de ziua cand acesti cetateni disperati isi vor lua lumea in cap si vor da cu totii de pamant. cand conduci un stat e bine sa stii ca numarul acestor cetateni disperati scade datorita politicilor pe care le aplici.

  zigzag

  16/01/2012 at 5:15 pm

  • Salut Zig 🙂
   Lucrurile arata rau. Nu vorbesc nici de provocatii si nici de provocatorii. Omul asta a votat „cu noi” ce naiba? 😦

   Theophyle

   16/01/2012 at 5:17 pm

   • si eu zic ca e rau.un popor zdruncinat , mare parte din oameni o duc foarte greu si 2 grupuri de putere care au ca tinta doar puterea nu sa si slujeasca poporul cu onestitate.

    zigzag

    16/01/2012 at 5:23 pm

 9. Ca simpatizant al Noii Republici nu sint de acord cu:
  – acuza de lipsa prelungita si implicare a guvernului; nu pui paie pe foc daca vrei sa-l stingi. Iti trebuie si ceva tact, care nu se obtine prin declaratii belicoase;
  – demisia ministrului de interne este o gaselnita de genul hai sa luam si noi atitudine; daca jandarmii porneau in forta asupra manifestantilor inainte de a incepe vandalizarile ar fi fost aspru criticati pentru „abuz de forta si provocare a manifestantilor pasnici”. Acum sint criticati ca au fost ba prea blinzi, ba prea aspri; vreau sa cred ca pe la Interne se gasesc si citiva sefi priceputi in psihologia maselor mai mult decit unii dintre noi. Ca a existat ceva subteran in activitatea Internelor, nu stiu.
  Textul lu TOG mi se pare cam lemnos.
  Deci, cu aceste doua acuze nu ies la protest 😛
  Cit despre nenorocirile din vietile noastre, ale unora, nu stiu cum sa ma exprim pentru a nu fi gresit inteles.

  victor L

  16/01/2012 at 5:19 pm

  • De acord cu Victor L
   Un accent mai pronuntat pe proprietatea privata periclitata de manifestanti, pe initiativa privata hulita de manifestanti. Ma preocupa asta ca daca nu ma preocup eu cine se mai preocupa ? Ca in bancul ala : Dar noi belgienii in ce parte o luam ? 🙂

   Un tanar de stanga

   16/01/2012 at 5:41 pm

 10. TT e exact votantul captiv creat de si pentru PSD.
  L-au distrus si acum supravietuirea lui depinde, dupa mintea lui de acum, doar de pomana ce i se ofera.
  E parte dintre milioanele de pierzatorii ai tranzitiei, iar „vina” lor a fost ca deja nu mai erau tineri.
  Nici macar nu-l pot acuza ca nu a votat bine, pentru ca de fiecare data a ales cum multi au ales.
  Ii inteleg si le respect durerea dar oare ei sunt capabili sa ma asculte si pe mine?

  Pentru ca eu le dau sa manance acum.
  Nici macar nu visez ca la pensie va avea cineva grija sa-mi ofere macar putinul pe care il are.
  Va trebui sa am grija sa mor la timp.
  Si mai degraba asta decat sa stau cu mana intinsa.
  Nu-l eutanasiem dar asta e. Asa a fost construit sistemul si toti suferim.

  valentin

  16/01/2012 at 5:20 pm

 11. seara buna,

  clanul sportivilor, galerii steaua, dinamo, petrolul, gasti de cartier mobilizati prin fosti informatori dgipi, baietasi de cartieri veniti pur si simplu la o bataie. organizatii de partid psd si pnl din jurul bucurestiului dar nu numai, pensionari militari din organizatia sceleratului aluia, gura casca, militia spirituala, sconcsii lui rogozanu, pletosul ecologist al lui vintu, mircea badea, revolutionarii lui bebe ivanovici, poetul dement florin iaru, postacii liberali, studentii lui vanghelie etc. lista poate continua.
  urletele celor de mai sus rasuna in media. eu nu sint reprezentat de nimeni.

  asta cred eu ca e problema.

  a

  16/01/2012 at 5:23 pm

 12. buna seara
  nu vreau sa fiu cinic;
  ce se intimpla acum: se sparg toate minciunile spuse de 20 ani
  acestui om in afara de faptul ca este o victima colaterala a celor care s-au inscaunat-cu ajutorul nostru-la conducere nu prea mai ai ce sa-i spui:
  sa-l intrebi,de ce nu te-ai opus pensionarii al 40 ani?e usor,dar ar trebui intrebat

  intamplator

  16/01/2012 at 5:29 pm

  • a votat bine deci a gandit bine. Dar sarmanul nu a avut de ales altceva decat raul cel mai mic.
   Nu il critic pe el ci mai degraba clasa conducatoare.
   Nu doar politicienii ci mai ales cei cu carte, cu scoli si cu suficienta expunere la idei.
   Societatea in ansamblu e de vina, cei care au permis ca Mircea badea si Iaru sa fie lideri spirituali.

   Profesorii, medicii, inginerii, artisitii si judecatorii.
   puteau face mult mai mult, dar nu au facut.
   Si sarmanul TT a fost a ajuns victima fara sa aiba macar o sansa.

   valentin

   16/01/2012 at 5:34 pm

   • @valentin
    prea multi s-au complacut in teoria” fura domle,dar imi pica si mie ceva”;
    daca nu venea criza mondiala s-ar fi continuat tot asa;gata,a-ntarcat balaia
    astept ca @huniad sa prezinte si pe unu care e suparat ca nu-si mai poate plati ratele la banca,care rate le-a facut pentru plasma sau pentru un apartament de 3 camere pe care a dat 100 mii euro;cind a luat creditul nu s-a gindit ca poate ajunge in situatia sa nu mai poata plati?
    capitalismul asta e al naibii; muncesti cit un bou si consumi cit o furnica ca sa acumulezi;( e vorba de capitalism,nu de ce e la noi)

    intamplator

    16/01/2012 at 5:43 pm

    • nu oamenii simpli decid. TT a fost bine intentionat, asa pare.
     Cei cu scoala ne-au dus pe drumul asta. Nu taranii si nici muncitorii de la furnale.
     Avocatii, notarii, securistii, ziaristii, profesorii, inginerii.
     Elitele. Cei care trebuiau sa fie elitele. Modul lor de a gandi si sistemul lor de valori.
     incapactitatea lor de a analiza si de a dialoga.
     E esecul intregii societatii, de la A la Z.

     valentin

     16/01/2012 at 6:02 pm

 13. Deputatul PNL Nicolae Jolta a trecut luni la Partidul Democrat Liberal, demisionand din PNL, anunta Agerpres.
  Intrebat daca nu este cumva o miscare gresita de a trece in PDL in actualul context politic si pe fundalul protestelor de strada din tara, deputatul a raspuns ca „Avand in vedere situatia in care se afla toate tarile din Europa, ceea ce s-a intamplat mi se pare ca a fost o chestiune normala. Manifestatiile de strada sunt normale in momente ca acestea”.

  Eu astept si pe unul care sa treaca la NR, mi s-ar parea o miscare mult mai inteligenta, fie si pe plan pur personal ptr respectivul.

  valentin

  16/01/2012 at 5:40 pm

 14. Primul Update din Piata Universitatii 17:45 – Cam 150-200 de oameni s-au adunat deja. Fulguieste usor. Gurile de metrou sunt pazite de cativa jandarmi. In fata Teatrului National sunt cam 40- 50 de jandarmi. Langa Coltea tot cam atat. Mai rar sunt spre Unirii. Au inceput sa ajunga si membrii galeriilor. Cativa cu masti rosii.

  huniad

  16/01/2012 at 5:51 pm

 15. Salut ! 🙂
  Iarna nu-i ca vara, dar nici Romania nu-i ca vaporu` !
  Dati-i lui Igas o rindea, lui Nutzi niste andrele si lui Boc o coasa, ca sa faca fiecare ce stie mai bine.
  Cu un guvern de habarnisti/impostori, putinii bani pe care-i avem se duc la dracu`.
  E criza, resursele tarii si companiile de stat profitabile au fost maritate pe doi lei iar economia nu se simte prea bine, in ciuda statisticilor roz (coafate ?).
  Va mira ca cei doi clovni, sefi ai partidelor de opozitie, incearca sa profite, tragand spuza pe turta lor ?
  Pulimea vede ca, in timp ce n-are bani de intretinere, capusele din top 300 se scalda in bani, de fapt in banii sterpeliti de la gugustiuci.
  Daca astia nu se dumiresc si nu schimba habarnistii din guvern cu niste indivizi care stiu macar cu ce se mananca domeniul pe care-l pastoresc, falimentul e aproape.

  Tzepelica

  16/01/2012 at 6:06 pm

  • Salut timi 🙂
   Poporul asta al nostru invata greu 😦 De fapt nici macar nu cred ca se oboseste sa invete!

   Theophyle

   16/01/2012 at 6:08 pm

   • Salut ! 🙂
    Problema e ca si cei care au invatat cate ceva, uita repede.
    Piratul, de ex., a uitat lectia nr. 1 pe care un matelot o prinde in tavernele din port : cand ii arunci in fata comeseanului continutul paharului cu rom, nu uita ca in spatele tau cel putin 2-3 derbedei abia asteapta sa-ti rupa un scaun pe spinare.

    Tzepelica

    16/01/2012 at 6:12 pm

    • Eu cred ca mai intii si mai intii poporul are de invatat 10 lectii pina sa treaca si Basescu sa o invete pe a 11 a

     Un tanar de stanga

     16/01/2012 at 6:15 pm

     • Fiecare cu „credinta” lui. 🙂
      Important e sa nu pierzi contactul cu realitatea, sa ramai cu picioarele pe pamant.

      Tzepelica

      16/01/2012 at 6:18 pm

 16. @huniad
  Langa Arhitectura sunt cateva masini cu jandarmi iar mai in spate, pe Academiei, sunt masate trupe de politie.
  Sa vedem de ce sunt in stare.

  Tzepelica

  16/01/2012 at 6:16 pm

 17. Daca memoria nu ma insala , nu trebuie sa vina azi comisia FMI , UE , BM in Romania ? Exista vreo legatura cu faptele si jocul politic mioritic ?

  Ștefan A.

  16/01/2012 at 6:17 pm

  • I-au chemat si pe ei la Universitate ? 😆

   Tzepelica

   16/01/2012 at 6:20 pm

 18. Prin mail de la @huniad – Update-2 din Piata Universitatii 18:15 . Au inceput sa fie legitimatii tot felul de indivizi care sunt cu fulare pe fata sau masti de schi. Au fost retinuti doi tineri si unul mai in varsta. Totul este filmat din trei locuri in Piata Universitatii. Au ajuns cam 400 de persoane (poate putin mai multi).

  Theophyle

  16/01/2012 at 6:22 pm

  • A fost arestat un protestatar asupra caruia s-au gasit materiale pirotehnice. Se anunta iar Derby in seara asta.

   ribelalu

   16/01/2012 at 6:36 pm

 19. Chibit

  16/01/2012 at 6:28 pm

 20. Domnul T nu prea a avut noroc. Din pacate am vesti proaste pentru toti domnii T. Si daca Basescu arunca acum prosopul si demisioneaza, situatia lor materiala nu se va imbunatati nici cu un mm. Unii ar spune ca macar prin caderea lui Basescu ar avea macar speranta ca se va schimba ceva. In acest moment se incalzeste Ponta si pesedeul. Asa ca tot ce pot spera este sa se intoarca inapoi la anul 2004, virful „bunastarii psd”. Ca nu il vad pe Ponta in stare nici macar de atit. Si va trebui sa dea aceleasi spagi, iar taxe vor gasi altele sa-i mai puna in circa.

  Aha

  16/01/2012 at 6:32 pm

  • Ce naiba ziceam eu ca ultrasii aia au legatura cu legea impotriva violentei pe stadioane?!

   iaca ca aveam dreptate cind scriam:

   „Aseara am citit undeva pe feisbus sau prin alte parti, nu imi mai amintesc, o chestie care explica (pe linga manipularea politica) de ce sunt asa de porniti ultrasii sa faca dezastru in Bucuresti.

   Scria respectivul (si regret ca nu tin minte unde am vazut comentariul) ca suporterii trebuie sa iasa sa manifesteze pentru ca tocmai s-a aprobat o lege care inaspreste drastic sanctiunile impotriva huliganismelor pe stadioane.

   Este vorba de legea privind combatarea violentelor in sport, promulgata de Basescu pe 5 ianuarie. Nu am citit-o, insa suporterii au facut mare caz de asta (noi, neinteresati, am lasat legea neobservata). Prin urmare, individul de aseara era foarte frustrat si pomenea de legea asta, si m-am mirat sa vad ca il intereseaza o lege adoptata de Parlament. Insa e probabil singura lege care ii interesa in mod direct.

   Asa ca intre alte manipulari politice, intre cei 50 de lei, intre placerea aruncarii cu pietre, exista si motivatia “sa le-o tragem la astia, care dau voie la jandarmi sa ne bata pe stadioane”.

   PS Citesc in articol ca jandarmeria a bruiat telefoanele, sa nu se poata suna intre ei. Pai asa si trebuia 😆

   Cetatean

   16/01/2012 at 6:40 pm

 21. Buna seara!
  Lipsa de comunicare a parlamentarilor este un flagel general in politica romaneasca. Diferenta este ca in timp ce PDL in primul rand dar si aliatii lor trebuiau sa explice 24 de ore din 24 masurile propuse sau adoptate, pentru cei de la opozitie este suficient sa strige jos. In orice tara din lume opozitia are un singur scop: sa ajunga la putere. Unii ajung dupa numai un ciclu electoral. Prin Japonia am inteles ca un partid a stat vreo 60 de ani la putere (poate Marius ne da mai multe amanunte). Puterea actuala nu si-a dat niciun moment interesul sa asigure o comunicare coerenta. Si cele cateva voci care se luptau cu morile de vant (M. Macovei, Preda, depuatul ala de Dolj – imi scapa numele acum) au fost marginalizati si au ramas numai cu blogurile. Si apropo de bloguri, mai multa informatie si mai multe explicatii au dat bloggerii decat guvernanti.
  Alta problema mare in politica romaneasca este ca aceste asazise partide politice nu sunt de fapt decat niste paravane pentru diferitele grupuri de interese care se razboiesc intre ele pentru acapararea banului public.

  p.S. Si daca tot am adus mai devreme vorba de Japonia, daca parlamentarii romani aveau onoarea celor din Japonia am fi avut acum un parlament gol si am fi trait intr-un doliu national continuu.

  ribelalu

  16/01/2012 at 6:35 pm

  • Salut ribelalu 🙂
   Chestia cu doliul nu ar deranja pe nimeni 😆

   Theophyle

   16/01/2012 at 6:48 pm

  • Tu ai incercat vreodata sa vorbesti cu aia de se uita la Antene?
   cand reusesti sa convingi vreunul te rog suna-ma si pe mine, ca nu am auzit de asa succes si pana nu vad, nu cred!
   comunicarea celor de la putere e penibila dar trebuie sa ai si cu cine sa vorbesti, macar sa faca minimul gest de a-si scoate capul din veceul numit Antena3!
   hai, ca sunt destui si cei care inteleg bine!

   valentin

   16/01/2012 at 6:56 pm

   • Foarte bine punctat. Sunt teribil de greu de „intors”.
    Eu am la activ cam 5 in 2 ani, dar greu, greu de tot.

    Eduard

    16/01/2012 at 7:06 pm

 22. Sa fie clar: PDL, tot aparatul vitejilor BVBU, a stat la cutie timp de doi ani.

  L-au lasat pe Boc sa o incaseze, pe Basescu sa croiasca drum inainte, iar ei isi vedeau de jumulit regiile si deconcertatele. Sim cind le venea bine, bateau cu pumnul in masa in fata Monicai, de fata cu primarii.

  Pentru umilinta la care a fost supusa atunci Monica Macovei, in mai 2011, nu le-o iert niciodata.

  „Unii au venit azi aici să vadă noaptea cuţitelor lungi,măcel, sânge pe pereţi. Discutăm, dar dacă decizia a fost luată nu vreau să citesc pe blog că am fost la altă şedinţă. Decizia trebuie respectată.(…) Am avut un statut pe care n-am fost în stare să-l respectăm. Cei care nu respectă deciziile politice trebuie sancţionaţi. Şi asta scrie în statut”, a spus Blaga.

  Si acuma se vaita toti de la PDL ca nu a exista comunicare. Ceapa mamii lor de fesenisti, trebuiau sa are tara, nu sa stea la bunker, temindu-se de cei cu rate pentru plasme.

  Cetatean

  16/01/2012 at 6:44 pm

 23. Ștefan A.

  16/01/2012 at 6:47 pm

 24. […] în exces, de calitate și pe gratis Posted on ianuarie 16, 2012 by Sare'n Ochi După ce și ieri onoarea cetățeanului Cafat a fost “reperată” prin violență, distrugeri ale bunului public și privat și nițel jaf la bancomat, bancă sau la magazinul de […]

 25. […] După ce și ieri onoarea cetățeanului Cafat a fost “reperată” prin violență, distrugeri ale bunului public și privat și nițel jaf la bancomat, bancă sau la magazinul de telefoane “like”, este timpul să ne întrebăm ce anume vor cu adevărat manifestanții din București? Cine sunt ei și care le este scopul și durata vizitei. Oricum ai lua-o, în afară de cetățenii Crin Antonescu și Victor Ponta care știu precis ce vor: “Jos Băsescu, Jos Boc, Alegeri anticipate!” (screw Roumania!), de cetățeni ca Relu Fenechiu & compania (Ioan Niculae, Dinu Patriciu, Viorel Hrebenciuc, Robert Negoiță șamd) care ar fi amabili să li se ia povara dosarelor penale de pe umerii fragili de investitori strategici și de ultrașii galeriilor de forbal (ale acelor cluburi ale căror patroni cam au probleme cu legea) – care se cred în cantonament pe distrugerea orașelor până în momentul în care se va da liber la distrus stadioane, restul, celor prezenți efectiv în stradă, nici ei nu știu. Nu mai contează că totul a pornit de la un cetățean, om între oameni, pe numele lui Calafat… Pentru unii protestul se face cu talonului de pensie fluturat comparativ cu prețul medicamentelor compensate. Pentru alții împotriva tăierii subvențiilor și a scoaterii din sistemul de asistență socială a falșilor asistați (de la orbii cu carnet de conducere, până la revoluționarii cu epoleți – vorba aia: “păcat, păcat, de sângele vărsat!”). Restul vor pur și simplu haos, distrugere și absența legii. Că-i “cașto”, “kool” să-i “dai omor” unui „porc de jandarm”, să-i umfli fața unui cameraman, să-l întrebi “dacă-i e cald cu dinții în gură” și, răcorit, în drum spre casă, să spargi o vitrină să-i duci acasă la “tovarășa” ta, la “fata cu care ești în vorbe”, un „smatfon” sau “aiped”. În fond, vorbim despre generația de “dupe blocuri” care “ne face” – că nici BAC-ul nu mai au voie să-l fure. Dar nici nu s-a îngrijit nimeni să le dea înapoi “profesionalele”, să le găsească un rost în viață, altul decât cel de “smardoi”. Să nu le cereți să se gândească la consecințele politice sau efectele economice ale acțiunilor lor. Ce treabă au ei cu banii puțini ai statului, când este evident că aceștia sunt extrem de mulți când este să alimenteze conturile unor complici economici ai politicienilor (și invers). Ce “indignații” greci printre care se plimba cu mândrie patriotică astă vară Prosti Rogozanu s-au gândit la ceva când și-au pus turiștii pe fugă? Nu, au să facă zaveră, să se excite prostănacii bolșevici de pe VoxPublica (care se cred de stânga), că au grecii sânge-n instalație și cer în forță salarii mai mari. Și ce-au reușit să obțină în afară de un morman mare și fumegând de moloz? Vorba unui băiat lucid: statul social se sinucide, sugrumat chiar de cerșetorii lui, furioși ca s-au micșorat pomenile. Protestatarii ca și protestatarii – unii-s acolo pentru “distracție”, alții din disperare clară, cei mai mulți pentru interese personale, exploatând și manipulând suferința reală -, ce mă deranjează (ca “oranjgutan” cum am fost cel mai blând numit de tovarășii pe care-i țin în spam-ul blogului), este că timp de trei zile stâlpii statului, bărbaţi politici în putere și femei cu voinţă de fier, s-au ascuns. Că nu am văzut nici un semnal de solidaritate cu președintele statului din partea partidului care l-a adus la putere, din partea Executivului şi a coaliţiei de guvernământ. În lipsa acestei solidarități s-a dat liber la tot felul de scenarii – de la înțelegerea pe scutul anti-rachetă dintre americani și ruși (voi păstrați scutul, noi punem un președinte), până la Ion Iliescu la masă cu Oprea – e clar că vom avea parte de un guvern USL-UNPR șamd. Pentru a ieși din scenarite, este timpul ca cineva să-și asume măcar aruncarea austerităţii pe umerii clasei mijlocii şi a categoriilor defavorizate. Cineva să comunice coerent cu aceștia, să le explice ceea ce i-a lovit, de ce i–a lovit și cum se va sfârși, dacă se va sfârși, această austeritate – căci majoritatea s-au născut, au trăit și au îmbătrânit în “cea mai frumoasă dintre lumile posibile” (statul “dădea” de la salarii, până la casă, avea grijă de față de om, „viitorul luminos al omenirii”). Iar pentru clasa mijlocie, cea mai spoliată clasă a României, poate vine “statul” guvernat de dreapta cu niște stimulente reale pentru muncă. Cât despre așa-zisa Opoziție, în lipsa soluţiilor, liderii USL au vorbit de convocarea Parlamentului într-o sesiune extraordinară care să dezbată „situaţia politică actuală şi tensiunile sociale fără precedent şi să genereze o soluţie politică care să preîntâmpine escaladarea acestor tensiuni” (asta după ce Crin Antonescu a cerut ieșirea în stradă a membrilor USL). Nici de data aceasta, preşedinţii PSD, PNL şi PC nu au explicat ce ar dori mai exact să se întâmple în sesiunea extraordinară în afară de “Jos Băsescu, Boc, Guvernul!”… PS: În cadrul a ceea ce am numit “Nivel/orizont de așteptare (Interesul consumatorului față de produs/interesul cititorilor faţă de tema informatică)”, am constatat că nivelul maxim de răspuns (așteptare) îl are sănătatea. Dumnezeu să o odihnească pe prietena mea Nana Bocu, mi-a zis. atunci când am întrebat-o cum vede ea acest lucru: “toți vor să trăiască veșnic indiferent de câte abuzuri fac, de cum își bat joc de sănătate, iar totul trebuie să fie gratis atunci când cineva îi repară să o poată lua de la capăt. Sănătatea trebuie să fie multă, în exces și pe gratis”. Și-atunci vă mirați de reacția străzii? […]

 26. In Piata vad demonstranti toti cu foi A4 cu lozinci scrise cu acelasi font, imprimate toate in mod peisaj, si carte au pe ele expresii din vocabularul PNL: „camarila basesciana”, „alegeri comasate”, etc.

  Astia sunt dezorganizati si spontani cum sunt eu acuma cardinal catolic participant la Conciliul Vatican II.

  Cetatean

  16/01/2012 at 6:52 pm

  • inca un slogan:

   „Ajunge cu batjocura, vrem respect”!

   Cetatean

   16/01/2012 at 6:56 pm

 27. Ștefan A.

  16/01/2012 at 6:54 pm

 28. halucinant: clubul romAn de presa protesteaza fata de „unele acţiuni excesive ale forţelor de ordine, care au vizat, în ultimele zile, ziariştii aflaţi în exercitarea profesiei”.

  „Considerăm că aceste exerciţii de forţă asupra reporterilor, cameramanilor, fotoreporterilor nu au nicio justificare, la fel şi ale manifestanţilor violenţi şi nu contribuie în niciun fel la menţinerea unui climat decent al protestelor civice.
  Agresiunile deliberate asupra ziariştilor care desfăşoară activităţi de teren şi care poartă la vedere legitimaţii de presă sau alte însemne ale profesiei sunt străine de un mod de intervenţie profesionist al forţelor de ordine şi ridică semne de întrebare asupra discernământului în acţiune al unora dintre membrii acestor forţe.
  Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă va remite un protest oficial conducerilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Jandarmeriei Române în care va cere protecţie pentru ziarişti din partea forţelor de ordine şi îşi exprimă speranţa că aceste incidente reprobabile nu se vor repeta.”

  incredibil.

  a

  16/01/2012 at 6:55 pm

  • niste fani ai hidrantelor: mereu revin la locul de unde se adapa.

   Cetatean

   16/01/2012 at 6:56 pm

  • Care presa, care onoare – de club am auzit. Sa-i ia dracu’ pe totii!

   Theophyle

   16/01/2012 at 6:57 pm

   • 🙂

    ela

    16/01/2012 at 7:00 pm

   • curvele de presa care i-au dus ani de zile geanta lui CTP si l-au invidiat pentru cita ura putea pune in scris pentru a obtine un dram de notorietate.

    Cetatean

    16/01/2012 at 7:00 pm

 29. „Sindicatul „Pro Lex” precizeaza, luni, intr-o adresa catre ministrul Administratiei si Internelor, ca are in vedere proteste de strada, daca in saptamana 16-20 ianuarie, nu li se solutioneaza o serie de revendicari.”
  Adica or sa demonstreze alaturi de „fotbalisti”, strigand ce-au mai strigat, aruncand cu caschetele peste gard, la Cotroceni ?

  Tzepelica

  16/01/2012 at 7:00 pm

 30. bunä seara,
  imi pare räu pt. acel om, dar ceva nu s-a potrivit,
  in socotelile acelui om, te intinzi cat potzi, nu potzi intinde mana,
  vrea sä aibä ceva ok, dar nu e de vinä guvernul s-au bäsescu
  astea sunt inprejurärile, poate omul nu se gandeste la copii
  ,la nepotzi sä le fie bine, regret profund, nu sunt de aciord cu el.
  sä nu crezi cä in germania se procedeazä altfel

  dacä vine USL; MARKA KGB, o sä fie mai bine?

  VAI SI AMAR,

  theo- nona

  16/01/2012 at 7:02 pm

 31. Hai ca dupa ala prins cu materiale pirotehnice l-au prins pe unul si cu etnobotanice 😆

  Iese crin acus si spune ca e doar faina iar Ponta spune si el ca a fost in anii 90 in Piata, sa cumpere verdeata.

  Cetatean

  16/01/2012 at 7:02 pm

 32. ce ma distreaza tembeliziunile – acum ca nu mai au foc si para in piata, baga in exces imagini de ieri. nici o clipa fara sange…

  Sare'n Ochi

  16/01/2012 at 7:05 pm

 33. vad.

  pe pro tv exista live de sus, se vede Piata si cum e ea calma.

  http://live.stirileprotv.ro/live/ibu3.html

  Cetatean

  16/01/2012 at 7:08 pm

 34. Demential : acum vreo ora la tvrinfo, Adelin Petrisor l-a intrebat pe un tip cam la 60 de ani ce doleante are. Raspuns: vreau ca la tvr sa nu-i mai vad pe Turturica, Sabina, Tia ca astia sunt basisti. De ce nu ii aduceti pe Gadea, Mircea Badea ca astia sunt ziaristi seriosi!
  Saracu Adelin a incercat sa ii explice ca ce doi doriti sunt la alta televiziune dar omul nu s-a lasat convins : tvr traieste din banii sai deci trebuie sa ii aduca ziaristii mult iubiti.
  Ce poti sa mai pretinzi de la astfel de creiere spalate de antene si realitati?

  cedric

  16/01/2012 at 7:09 pm

 35. totzi cersetorii si oamenii sträzii, sunt plätitzi de partide sä urle,
  asa mi-a comunicat cineva, asa escroci sunt.
  OTV; INCITÄ SI MINTE MAI DEPARTE:

  theo- nona

  16/01/2012 at 7:09 pm

 36. La B1tv este si idiotu’ ala cu studentii. poenaru’ parca. Vrea ca toata lumea sa demisioneze. parca este Caragiale.

  eugeni

  16/01/2012 at 7:10 pm

  • Asa-i la rivolutie:))

   Gabi Dumitru

   16/01/2012 at 7:15 pm

 37. o observatie: in prima seara a fost dan diaconescu. in seara a doua a fost irinel columbeanu. astazi este viorel lis. who is next?

  a

  16/01/2012 at 7:12 pm

 38. Bun, deci exista si o problema reala – diminuarea resurselor, care se simte la toate nivelurile. Cum facem fata la asta, e provocarea generatiei noastre.

  macgregornews

  16/01/2012 at 7:15 pm

 39. doamne ce neamuri proaste.

  de vinä este CNA, lasä totzi escrocii, mäscäricii si papagalii.

  nu asa se face educatzia poporului.

  lasä, cä o sä le dea ce vrea, o sä ajungä romania

  o iesle, vor putea sä-i manipuleze mai usor.

  mäi copii, nu statzi cu mana in san, mäcar fluturas,

  sä deschidä lumea ochi, cu USL; se duc inapoi,

  romania, nu v-a mai fi respectatä.

  theo- nona

  16/01/2012 at 7:16 pm

 40. la PROtembel, CeTePulea scrasneste despre „vina” numai a lui Basescu – fantasmagorii politice samd.
  totusi, fata de alte dati, are un „treling” mai simpatic si, in sfarsit, isi pune probleme serioase cu privire la calitatea meseriei de jurnalisti.

  Sare'n Ochi

  16/01/2012 at 7:19 pm

  • cap de bostan, fan al mineriadelor. merita in anii aia un pansament mineresc pe teasta. Acuma merita doar dispret.

   Cetatean

   16/01/2012 at 7:28 pm

 41. mac-
  …clar sunt probleme, peste tot, in crizä asa este,
  acest guvern a tzinut romania, pe linia de plutire,
  nu se fac dintrodatä, dar cu manipuläri politice,
  minciuni,nu se rezolvä, s-au vine oastea kgb-usl
  cu rezolutzii. eu nu au venit nici in parlament,
  la discutzii, palavre.

  theo- nona

  16/01/2012 at 7:20 pm

 42. mac,
  dacä vä läsatzi manipulatzi de niste nimicuri, precum

  crin si victor, nu vetzi avea ocazia ; sä vä hotäratzi soarta,

  o meritazi. invätzatzi sä o gestinonatzi, sä vä educatzi,

  sä cantäritzi, le vretzi pe toate gata????????????????

  theo- nona

  16/01/2012 at 7:24 pm

 43. eram sigurä, consomolistul Ponta, a mai fost la bruxelles,

  unde a mintzit si fabulat. astia sunt rezidurile lui iliescu.

  nerusinatul , este un mare mincinos obraznic,

  theo- nona

  16/01/2012 at 7:30 pm

 44. sä ducä si la ambasada americanä, in america,
  tocmai el care a votat contra scutului, liberalii
  l-au sictirit peambasadrul american, mereu ii ironizeazä.

  theo- nona

  16/01/2012 at 7:32 pm

 45. se duce cu mihai de manä, cä sunt prietenii rusiei,

  theo- nona

  16/01/2012 at 7:33 pm

 46. „Singura solutie e legea COJOCARU” – pancarta la Universitate.

  pentru cine nu stie legea Cojocaru are ca nucleu oferirea a cite 20.000 de euro fiecarui cetaatean roman peste 18 ani si a fost promovata de OTV 😆 😆 😆

  Cetatean

  16/01/2012 at 7:34 pm

  • Discuta Cojocaru cu Super Mario sa tipareasca euroi doar pentru RO ? 😆

   Ștefan A.

   16/01/2012 at 7:37 pm

 47. Cetatean , mersi de link cu tv live .
  Remarc ca jandarmii sint in o pozitie cam nasoala . Gard in spatele lor si in caz ca sint atacati ar fi greu sa se replieze .

  Ștefan A.

  16/01/2012 at 7:34 pm

  • nu ataca nimeni, piata e plina de fani legea Cojocaru 😉

   Cetatean

   16/01/2012 at 7:40 pm

 48. Ponta asta e nebun! Antenescu macar are scuze ca nu e niciodata treaza, dar asta?

  valentin

  16/01/2012 at 7:36 pm

  • valentin,
   multumesc de link; merita citit 😛

   victor L

   16/01/2012 at 7:58 pm

 49. ninge frumos la Bucuresti. pare o noapte linistita. la fereastra unei rezerve a spitalului Elias este aprinsa o lumina…

  a

  16/01/2012 at 7:41 pm

 50. e o luminare? se vede si un preot pentru ultima impartasanie?

  Cetatean

  16/01/2012 at 7:43 pm

 51. dupa cum au prezentat stirile cei de la pro tv , daca in cel mai scurt timp Basescu nu face o miscare pana pe 24 ianuarie cred ca nu mai avem nici presedinte si nici guvern .

  zigzag

  16/01/2012 at 7:46 pm

  • si ma refer la faptul ca pana acum pro tv – statie pro sua ,israel- nu s a implicat in mocirla latrinelor tv.

   zigzag

   16/01/2012 at 7:48 pm

  • Asa,
   si ce o sa avem? Pe Sarbu conducand Romania?!

   Theophyle

   16/01/2012 at 7:48 pm

   • pe Loredana la Presedintie, Sarbu la Guvern, Esca la CCR si Busu la Curtea de Conturi.

    Cetatean

    16/01/2012 at 7:48 pm

    • gluma gluma, dar stim cu totii ca pro tv nu s a amestecat in manareli pe fata .iar daca au facut pasul asta fii sigur ca stiu ce fac .

     zigzag

     16/01/2012 at 7:50 pm

   • habar n am ce o sa avem.haos si anarhie probabil si un razbel pe strazi intre gasca lui dan diaconescu care a fost ignorat la cel mai stupid mod si gasca usl.

    zigzag

    16/01/2012 at 7:49 pm

    • Hai si tu acum … Poate Sarbu are si el niste datorii la fisc si incearca o negociere 😆

     Theophyle

     16/01/2012 at 7:50 pm

     • Theophyle m as bucura sa fie doar o negocier.insa sarbu are stapani in alte zari. 🙂

      zigzag

      16/01/2012 at 7:52 pm

      • Zig 🙂
       nu se baga Lauder in kkturi mioritice 🙂 crede-ma are acum alegeri acasa. Miza e mult mai mare. Eu nu as fi ingrijorat 😀

       Theophyle

       16/01/2012 at 7:55 pm

       • e prima data in ultima vreme cand zici ca nu esti ingrijorat, deci stii ceva ce noi nu stim- si e de bine 🙂

        zigzag

        16/01/2012 at 8:01 pm

 52. cu doar 500 de oameni in a 4a zi se pare ca incepe sa se fasaie. sa vedem daca mai apar forte noi.

  valentin

  16/01/2012 at 7:49 pm

 53. Buna seara, Theophyle ;
  Acum am sosit de la s coala si am citti despre pensionarul diabetic si raspunsul doamnei care este in aceeasi situatie.Acum, postez exclusiv in calitate de diabetica si vreau sa spun ca domnul respectiv are dreptate. Analizele medicale pentru diabetici sunt gratuite, problema este ca medicul de familie iti da trimitere pentru analiz e gratuite, dar fondurile lunare pentru asemena analize sunt limitate, iar bolnavii multi, se cam termina in primele zile din luna.Daca faci imprudenta sa mergi la inceputul lunii ,cand mai sunt fonduri, te trezesti in fata unei cozi kilometrice, la care nu ai nici o sansa sa intri, mai ales daca la ora 8 trebuie sa fii la serviciu si scoala nu e birou, sa lasi clasa singura .Dupa doua, trei zile, deja e pus anuntul ca fondurile s-au terminat pe luna respectiva . Eu imi fac intotodeuana pe banii mei, pe la mijlocul lunii cand au disparut si cozile, am vazut cu ochii mei, jur, un batranel de la tara, abia se tinea pe picioare, avea trimitere pt. analize gratuite, era in luna iulie si i s-a spus ca poate fi planificat prt. analize pe luna septembrie ,ca bani nu avea la el.
  Idem, medicamentele strict pentru diabet sunt gratuite (insa si aici se intmapla ca se temrina fondurile la farmacii si ti se psune, mai treceti peste doua saptamani, dar pana atunci, ce dracu faci ? ) ,dar majoritatea diabeticilor au, din cauza bolii, boli asociate, unde deja medicamentele nu mai sunt gratuite, ca sunt pentru inima, colesterol, rinichi.etc.Si eu iau medicamente compensate pentru inima, circulatie, colesterol ,acestea nu se dau gratuit . Eu imi permit sa le cumpar , dar asta nu inseamna ca toata lumea isi permite si, atunci, renutza.

  Loda

  16/01/2012 at 7:51 pm

  • solutia e simpla:
   100% din bugetul tarii la sanatate/
   cine vrea sa invete sa plateasca

   intamplator

   16/01/2012 at 7:57 pm

  • Concluzia: sistemul de sanatate trebuie reformat din temelii. Daca fondurile au crescut de cinci ori, numarul bolnavilor nu a crescut in mod sigur tot de cinci ori.

   ribelalu

   16/01/2012 at 8:06 pm

 54. ii poate aminti lu ponta asta cineva ca se opun organizarii unui referendum cerut prin vot de vreo 8 milioane de romani in 2009?

  intamplator

  16/01/2012 at 7:55 pm

  • i ar fi putut aminti pdl @ Presedintele intr un stil asemanator , daca se apucau de 1 an de zile sa si scoata organizatiile la pichetat sediul parlamentului.dar pedelacii ori n au consilieri ori nush ce e in capul lor.

   zigzag

   16/01/2012 at 7:59 pm

   • Eu inclin catre „nush ce e in capul lor” ca si explicatie.

    Aha

    16/01/2012 at 8:01 pm

 55. este oribil , ce spun sträinii,

  „credeam cä romanii sunt mai civilizatzi, dar aruncä cu pietre,
  precum arabii, africanii, lozincile lor sunt primitive, ordinare,
  de cel mai prost gust.”

  EU SUNT TRISTÄ

  voi ganditzi-vä, poate facetzi ceva, nu asteptatzi numai
  dela guvern si bäsescu,

  noapte bunä.

  theo- nona

  16/01/2012 at 7:56 pm

 56. Toata revolutia asta e apa de ploaie. Se tot chinuie unii sa faca paralele cu ’89. Pai in ’89 erau un milion de oameni care strigau toti deodata :Libertate. Atunci vroiam ceva. Si nu-mi aduc aminte sa fi strigat in ’89: vrem pomana.

  Aha

  16/01/2012 at 7:59 pm

 57. Revolutie my foot. Este de fapt tentativa unora care nu se scoala decit dupa ora 14 de a ajunge la putere pe spinarea celor care arunca cu pietre.

  Cetatean

  16/01/2012 at 8:01 pm

 58. MN la Turcescu.

  cedric

  16/01/2012 at 8:02 pm

 59. MNeamtu la bitv http://www.b1.ro/live.php

  Un tanar de stanga

  16/01/2012 at 8:02 pm

 60. Intre timp Ponta bate cimpii la UE ceva de speriat. Dupa ce face tot felul de comparatii aiurea cu Ungaria, zice ca trebuie sa vina aia de le UE sa-i ceara demisisa lui Basescu ca nu se mai poate. Asta e prost de bubuie.

  Aha

  16/01/2012 at 8:07 pm

 61. PNL va iesii pe strada . Zice domnul ala din studio la b1.ro
  Curios sa vad cite persoane vor aduna . Au bani de autobuze , camioane sau cu se o sa aduca masele ?

  Ștefan A.

  16/01/2012 at 8:08 pm

 62. Fenechiu anunta ca PNL a stabilit ca poimaine sa faca un mare miting. Va fi anuntat de CA asta seara.

  cedric

  16/01/2012 at 8:08 pm

 63. Apar „emanatii”…primii, cei de la PNL (probabil astia sunt guvernul Verdet)

  ribelalu

  16/01/2012 at 8:08 pm

 64. Am auzit si pe asta . Sub guvernul Tariceanu nu am avut demonstratii !!!!!!!! 🙂
  Normal , cu deficitul facut au dat la toti si pentru toate . Doamne ce politicieni idioti . Ajung s fie laudati toti aia care au bagat tara in gunoi . 😦

  Ștefan A.

  16/01/2012 at 8:10 pm

 65. Update-3 din Piata Universitatii 20:00 A inceput „festivalul” Au fost aruncate cateva petarde si s-a incercat inchidere bulevardului. Doua benzi de circulatie pe Balcescu in sensul spre Romana sint ocupate de cordoanele de jandarmi. a inceput o fugareala a galeristilor.

  huniad

  16/01/2012 at 8:11 pm

  • huniad,
   macar jandarmii sunt in numar mai mare decat in serile precedente?

   luminita

   16/01/2012 at 8:23 pm

 66. ia sa vedem cat de iubiti sunt alde Fenechiu si Crin. la mine la servici Crin cred ca e cel mai detestat personaj. Si mediul e unul cu vederi liberale.

  valentin

  16/01/2012 at 8:19 pm

  • Si la mine la serviciu, in afara de o basarabeanca, proaspat emigrata si care habar nu are ce se intampla si care credea ca e la fel ca situatia de la Chisinau de anul trecut, absolut nimeni nu e de acord cu tampitii astia.

   ribelalu

   16/01/2012 at 8:25 pm

 67. iesind in prim plan idiotii astia de la USL si-au atras, fie si prin asociativitate, multa antipatie.
  Nu doar in piata, ci in general.
  Nu au reusit sa se identifice ca alternativa ci ca parte a sistemului.
  Asta nu se sterge deloc usor.

  valentin

  16/01/2012 at 8:23 pm

 68. Revoluţia începe pe internet. Modelele de pancarte sunt deja pe site-uri IATĂ-LE
  http://www.realitatea.net

  ela

  16/01/2012 at 8:24 pm

 69. Buna seara, buna seara. Povestea domnului TT este trista dar din pacate nu este singulara. Bietul om este victima sistemului politic din ultimii 20 de ani.
  Am o intrebare, totusi, cati manifestanti sunt in piata?

  clemycali

  16/01/2012 at 8:30 pm

 70. de la @huniad pe mail Update-4 din Piata Universitatii 20:25 Lucrurile au inceput sa degenereze – Au inceput sa coboare caramizi au fost cateva arestari. In piata Universitatii s-au strans cam 400-500 in bulevardele adiacente cam inca 200 sute. Mai putin ca ieri dar lucrurile degenereaza rapid!

  Theophyle

  16/01/2012 at 8:33 pm

 71. Ce a freacat pe jos Neamtu cu PDL la b 1 ro. 🙂
  Oricum a vorbit bine de opulenta politicienilor cind tarii se cer sacrificii . Puntind chici pe cine ? Pe blonda carierista Udrea . 😆

  Ștefan A.

  16/01/2012 at 8:34 pm

  • Hehe, Stefane. Ma bucur sa aud si pe altcineva spunand ce tot urlu eu in pustiu de aproape doi ani de zile, si anume ca madam Udrea are un bagaj de imagine negativ enorm si ca PDL nu are habar de comunicare publica. Si nu au nici o scuza ptr ca la banii care colcaie in partid puteau sa-si angajeze niste meseriasi in materie. Doamna Udrea putea sa renunte la una doua genti si se punea de salariul unui expert in comunicare. Macar part time daca nu cu norma intreaga. Isi merita soarta pana la urma.

   clemycali

   16/01/2012 at 8:55 pm

 72. clemy, salut!
  eu tocmai intrebasem daca sunt mai multi jandarmi decat in serile precedente.
  Mi se pare vital ca jandarmii sa ii domine pe protestatarii care au venit din nou fara AUTORIZATIE de miting.
  In ce tara se intampla lucrurile astea?
  Romania mai este un stat de drept?
  Unde ii sunt stapanii?

  luminita

  16/01/2012 at 8:36 pm

  • Pana unde o sa fie lasati sa intinda nebunii acestia coarda?

   luminita

   16/01/2012 at 8:42 pm

 73. De ce nu mai scrie nimeni pe blog?
  am senzatia ca numai din afara tarii mai exista acces la internet.

  luminita

  16/01/2012 at 8:44 pm

 74. Theophyle

  16/01/2012 at 8:47 pm

 75. ela

  16/01/2012 at 8:47 pm

 76. Una seara,
  Sa-mi fie cu iertare, nu vreau sa fiu considerat fan udrea, a facut si lucruri bune si rele. Fata de alti ministrii a mai miscat ceva in turism.
  Acum revenind la ce a spus d-nul Neamtu la B1tv mi se pare o greseala. A te lega de tinuta in care se imbraca cineva este apanajul comunistilor. Sunt liberal in gandire. Nu vreau sa ajung sa fiu iar criticat dupa cum ma imbrac. Toti ministrii din toate tarile se imbraca bine. Nu mi-as dori ca si NR sa mearga pe acelasi mesaj. Nu asta doresc de la un partid nou. De 20 ani se practica asta. Io-te cati bani are ala. Mi-as dori sa iesim din acuzatii de acest gen. Urasc faptul ca usl insinueaza in tot ce spun fara dovezi. Mi-as dori un partid care pana nu are dovezi clare sa se abtina de la insinuari. Vrem sa schimbam ceva, hai sa schimbam mentalitatea asta.
  Repet, nu ma acuzati ca-s pro udrea. Putea sa fie orice politician…

  Laur

  16/01/2012 at 8:51 pm

  • Nu l-am auzit pe Neamtu, dar daca asta a gasit de zis cand gravitatea debandadei de strada din Bucuresti atinge cote absurde, decat sa te legi de tzoalele unui ministru mai bine taci.

   luminita

   16/01/2012 at 8:56 pm

   • e.
    Regret, am fost foarte atenta, nu s-a legat de tinuta Elenei Udrea. Vorbea de opulenta ostentativ afisata. E, totusi, altceva! Nu mi s-a parut nimic exagerat in ceea ce a spus.

    e.

    16/01/2012 at 9:24 pm

    • @e, buna seara,
     am vazut si noi si aveti dreptate. La subiect, MN a fost foarte gingas – eu as fi fost mult mai direct . Pe limba mea, Doamna respectiva este Bad News!

     Theophyle

     16/01/2012 at 9:30 pm

  • Laut salut 🙂
   Poti sa fi ce-ti doreste inima. Udrea este „fanionul” acestui guvern – sfidarea totala a alegatorilor intr-o perioada grea. Cat despre competentele ei – nici macar sa nu mai vorbim. Daca ar trebui sa aleg 3 motive sa nu mai votez cu ei, unul at fi farea dubiu caracterul stimatei doamne!

   Theophyle

   16/01/2012 at 8:57 pm

   • Scuzati repetitia, am scris mesajul in timp ce vorbeam si cu copilul 🙂
    Ce spuneam este cu totul altceva. Nu despre ce a facut si nici caracterul nici daca este sau nu fanionul acestui guvern.
    Ce m-a deranjat a fost modul cum te legi de un om. Nu asa. Nu pt ca „vedeti cum se afiseaza, cum se imbraca”? Nu vreau sa se supere nimeni pe mine, dar nu dupa cum se imbraca se judeca un om. Asta e apanajul celor de la can can. Mai bine cu cifre si cu alternative. Ce a facut si cum trebuia facut. Noi vrem solutii, de asta avem mare nevoie acum, nu de observatii malitioase.

    Laur

    16/01/2012 at 9:11 pm

  • Laur,
   asa gandesc si eu. Mi-a lasat un gust amar MN cand s-a referit la cum se imbraca un ministru- doamna.Mi se pare o metoda ieftina de a intra in gratiile nemultumitilor.

   cedric

   16/01/2012 at 9:00 pm

   • Cedric cu scuze. Ai citit povestea omului de mai sus. Cum crezi ca el gandeste cand ii vede toaletele. Nu poti cere unui popor sa stanga curea si tu sa porti un costum sau o rochie de sute de euro. Nu merge! Nu este decent!

    Theophyle

    16/01/2012 at 9:05 pm

    • mie nu-mi place ipocrizia si nici cei ce se imbraca in uniforma maoista doar ca sa-i placa nea Ion si tanti Maria.
     ce, nu are pe ce sa o critice pe Udrea, trebuie sa se ia de haine?

     valentin

     16/01/2012 at 9:10 pm

    • Theophyle, cu tot respectul ti-o spun, sa nu reducem ceea ce se petrece acum in Bucuresti la povestea acelui om din postare.
     Acum are loc ceva care sfideaza orice logica si bunul simtz a milioane de romani, poate mai bine sau mai prost situati la portofel decat respectivul.
     Este in joc viata noastra, unde sunt autoritatile statului roman si de ce nu se intrerupe mascarada aceasta funesta?
     asta-i problema si nu punctual focusata pe un anumit individ.

     luminita

     16/01/2012 at 9:12 pm

     • luminita ce ti-ai dori sa intre in ei in forta, sa curga sange sa facem niste „martiri” ca sa iasa cu lozinci de genul „Basescu omoara poporul” ? Hai sa fim seriosi sa sa o facem asa cum o fac pas dupa pas!

      Theophyle

      16/01/2012 at 9:16 pm

      • Nu stiu ce ar trebui facut, mie imi repugna violentzele, probabil ca voi, barbatzii tarii, stiti mai bine cum e la razboi. Adica sper ca stiti.
       Eu vreau sa se termine cat mai repede.

       luminita

       16/01/2012 at 9:34 pm

   • In strada se petrece o debandada groaznica, autoritatile statului tac, iar tu te legi de „opulentza”vestimentara a unui ministru ?? ca sa dovedesti ce?

    luminita

    16/01/2012 at 9:06 pm

    • Tu cum crezi ca s-a nascut aceasta furie care a fost manipulata? Crezi ca furia a apartut din senin? Daca nu existau BVB-istii si „supravietuitoarea” Udrea crezi ca era ceva sa fie manipulat?

     Theophyle

     16/01/2012 at 9:09 pm

     • da. Apostu,Bica, numirile pe pile, stangacii de tot felul, masurile de austeritate, prostie pura de multe ori, autism, incompetenta.
      ma doare in cot de poseta oricarei ministre sau de pantaloni oricarui prefect.

      valentin

      16/01/2012 at 9:13 pm

     • Theophyle, eu nu am sa inteleg niciodata de ce Basescu a lasat-o pe madam Udrea sa „supravietuiasca” atat de mult. Pana la urma chiar ma gandesc ca zvonurile privind legaturile dintre ei ar putea sa fie adevarate. Mare pacat. Si ar fi fost atat de usor ca o parte a manipularilor sa fi fost evitate.

      clemycali

      16/01/2012 at 9:14 pm

      • Tu sti bine ca in acest caz suntem 100% de aceasu parere.

       Theophyle

       16/01/2012 at 9:17 pm

     • Theophyle, tot cu scuze , recunosc ca Udrea e o persoana publica stridenta , nu stie cand e cazul sa stea in umbra (desi vad ca asta seara n-a mai venit la Prim Plan pe tvr1 desi era programata, l-a trimis pe Flutur).
      Poate trebuia ca cineva apropiat sa-i atraga atentia ca e bine sa fie mai putin batatoare la ochi, dar povestea cu toaletele ei imi aduce aminte de anii ’40, imediat dupa razboi cand doamnele , obisnuite sa poarte palarii au fost obligate sa poarte numai basmale ca asa era moda la clasa muncitoare. Stiu asta de la mama mea, medic , care prefera sa-i inghete capul de frig, dar n-a purtat basma niciodata.

      cedric

      16/01/2012 at 9:18 pm

      • Cedric tu esti vechi pe blogul asta! Iti aduci aminte ce spuneam in timpul alegerilor prezidentiale cand doamna iesea in fata si Basescu pierdea procente.Am scris saptamani sa o faca nevazuta. Pana cand a trimis-o in spate s-a facut nevazuta si lucrurile au inceput sa mearga bine? De ce atunci era OK si astazi nu? E urata de public omule!

       Theophyle

       16/01/2012 at 9:23 pm

       • Culmea e ca eu nefiind fan Udrea pot sa zic ca nu m-a deranjat niciodata faptul ca se imbraca elegant, iar persoanele din anturajul meu care au cunoscut-o personal, precum si reactiile celor care au cunoscut-o cu ocazia iesirilor ei in teritoriu spun ca este perceputa ca o persoana agreabila, nicidecum urata de public. Misoginii stiu ei de ce o urasc, dar asta e o cu alta poveste.

        luminita

        16/01/2012 at 9:30 pm

       • daca E.U. nu ar fi fost „legata” de Basescu, s-ar mai fi vorbit? Parca tot aici am vazut publicata strategia lui Ponta (sef de campanie la Geoana) prin care trebuiau atacati apropiatii lui Basescu? Deci baioneta contra lui EBA, contra fratelui, ba chiar incepusera contra lectiilor de echitatie ale Mariei Basescu, notarului Ioana Basescu etc.. NB. Nu mi s-au parut imbracate in salopeta proletara pe RovanaPlumb, Daciana Ponta, Roberta Anastase, L.O.Vasilescu, ” autobaza” A.Vasile s.c.l. De unde si pana unde Bercea Mondialu’ e cumatru cu presedintele? Nici dr.Petru Groza,nici marele Iorga si nici Maurer nu veneau la guvern in zdrente….

        cinic

        17/01/2012 at 11:45 am

      • Si Elena Ceausescu era obsedata sa nu aiba alta madama toalete mai scumpe decat ale ei.
       E celebru bancul cu Ceausescu intors acasa de la petrecerea de aniversare a lui Maurer, cand coana Leana era ofticata sa afle cu ce se imbracase nevasta respectivului si l-a intrebat pe Nicu: „ce toaleta avea madam Maurer_?” la care nea Nicu i-a raspuns senin : „nu stiu, ca i-o m-am pi….in curte”.

       luminita

       16/01/2012 at 9:24 pm

     • Nicidecum furia care se manifesta astazi in strada nu este urmarea elegantei vestimentare a ministrului Udrea sau a altui ministru.
      Orice om cu bun simtz apreciaza elegantza oricui.
      Aici nu vorbim despre tinute indecente.
      Ca sa-ti croiesti loc in lumea politica trebuie sa ai atu-uri si argumente politice, nu cancan-uri.
      Cred ca intelegi la cine ma refer.
      Ca sa nu mai spun ca momentul este absolut inoportun pentru asemenea consideratzii din partea lui.

      luminita

      16/01/2012 at 9:20 pm

   • nu am urmarit, dar se pare ca nici el pe noi.
    Daca pedaleaza cu Jos basescu, Udrea care fura pai are ditamai concurenta.
    Vazusem niste comunicate echilibrate ieri si azi dar ce scrieti voi ma intristeaza.

    NR trebuia sa dea si in putere si in opozitie si cand da in putere sa nu o faca cu argumente pe care le poti auzi de 100 ori pe zi de la Antene.

    valentin

    16/01/2012 at 9:08 pm

 77. Seara buna all 🙂

  Asemenea bancului cu politzistul si logica, o foarte scurta poveste despre apa si un peshte.Peshte care pe uscat fiind,sare in toate partzile si dupa mult efort,cuantificabil chiar matematic,isi mareshte sansele ca sa ajunga in apa.”A tale bronxfish” e gata.
  Stiam pro-tv ca pe un post (comercial) echilibrat cu o incantatoare Andreea Esca si un jurnal de stiri echidistant.
  zap-zap telecomanda,hopa pro-tv. Hopa-hopa CTP.Aprig,incruntat,priviri subtziri si buze tzuguiate.Bre si nu se lasa.Se chinuia sarmana Esca sa-i tempereze avantul,incercand sa-i normalizeze interventzia inspre ce e defapt un jurnal pro-tv,dar nu.Apoi Ii zambea frumos,provocator la un moment dat doar-doar ii transfera macar mimetic starea ei de spirit joviala si gratzioasa,ash degeaba.Tot a reushit bre.Subliminalul s-a produs.CTP dixit-avem nevoie de alegeri anticipate,chit ca la cateva secunde pe acelashi ecran Chuky Antenescu zice acelashi lucru.Curat murdar coane Sarbu.Doar anticipatele ne salveaza.
  Carevasazica poporul adunat prin centrele diverselor orashe si-n capitala,care nu cred ca in totalul zilelor de proteste la nivel natzional,a depashit 20 mii demonstrantzi(3-5000 /zi la nivel natzional),ne reprezinta pe totzi.Ca de,asha-i in tenis.In ritmul asta se aduna de-o votare de-abia hat departe in toamna,da` ce rost mai au atunci anticipate daca pot fi cele la termen. 😆
  Acest om nu mai are simtzul realitatzii.Prea mult cinema,domne,prea mult.
  Ca nu guvern,ca nu parlament,ca nu etc. ci doar Basescu.Piratul a confiscat tot,absolut tot,mai ales ultima reduta, resursa imensa de incredere mult mai importanta decat toate resursele naturale natzionale la un loc.Increderea in Cotroceni.
  N-ar fi fost rau sa povesteasca si cum ar fi putut Ponta &comp sau Antonescu &comp sa conserve rezerva imensa de la Cotroceni.Ca vedem cu totzii cum stau economii puternice din Ioropa.Si vedem si viemuiala din stenograme,mai vedem ce e pe la iccj,mai vedem si cedo etc.etc.Si s-au vazut si discursurile celor doi.
  Ah,legatura cu logica..Asha-i romanul ca peshtele pe uscat zbatandu-se ca politzistul care vrea sa-ntzeleaga logica.
  Un politist, patruland prin parc, îl vede pe dom’ profesor citind.
  – Ce citesti, ba?
  – Logica!
  – Ce-i aia?
  – Pai, cum sa-ti explic…Tu ai acasa un acvariu?
  – Da!
  – Deci îti plac pestii!
  – Da!
  – Deci pescuiesti!
  – Da!
  – Deci mananci peste!
  – Sigur!
  – Atunci bei si un vin bun!
  – Clar!
  – Atunci îti vine pofta si te duci la femei!
  – Da!
  – Deci, logic, nu esti homosexual!
  Mai sa fie! Ce ti-e si cu logica asta! Las’ ca ma dau eu rotund pe langa sefu’.
  – Dom’ sef, stiti ce-i aia logica?
  – Nu!
  – Pai, cum sa va explic… Aveti acvariu?
  – Nu!
  – Atunci sunteti homosexual!

  mircea

  16/01/2012 at 9:09 pm

 78. Buna seara,
  breaking news la RTV… va vorbi Ponta ! bleah….
  este incredibil ce manipulari si instigari face aceasta televiziune cu invitati gen Nicolaescu de la PNL

  Ioana

  16/01/2012 at 9:16 pm

  • ce e ala rtv?

   intamplator

   16/01/2012 at 9:22 pm

   • Romania TV

    Ioana

    16/01/2012 at 9:24 pm

  • In direct de la Bruxelles? Ca sa vezi. „Europa este cu noi” vrea sa zica Pontel. Disperarea trebuie ca este foarte mare si numarul protestatarilor relativ redus daca incep cu tactici de genul asta.

   clemycali

   16/01/2012 at 9:25 pm

 79. @clemy/buna seara
  d-na udrea are consilieri de imagine/imagine proprie
  unul din criteriile de ” performanta” e de cite ori in media se zice ” de bine”
  aici d-na udrea e campioana/orice ziarist vrea sa mearga intr-un concediu pe banii de promovare ai mturism
  cred ca la capitolul asta funeriu sta cel mai prost ;si e totusi cel mai performant ministru de pina acum
  si vine din spate orban,care nu pierde vremea sa faca sarmale sau shushanele

  intamplator

  16/01/2012 at 9:18 pm

 80. apropo de protv:
  nu se poate masura dar cred ca unul din cele mai dezastruoase mesaje dupa 90 a fost faimosul ” te uiti si cistigi”
  ginditi-va la efectul subliminal devastator al unui astfel de slogan

  intamplator

  16/01/2012 at 9:21 pm

  • … poate ca domnul TT e victima a cestui slogan

   intamplator

   16/01/2012 at 9:24 pm

 81. salve, all,

  am primit un telefon disperat taman din …..SUA.
  ce se intimpla la voi, fratilor?
  i-am raspuns ca lumea vrea sa-l dea jos pe Basescu.
  da, da, bine face, veni raspunsul….dupa care au urmat cam 30 de minute de explicatii din partea mea cum sta treaba….
  o fi inteles omu? n-o fi inteles? poate a inteles ca eu ii explicam. nu stiu.

  skorpion

  16/01/2012 at 9:22 pm

  • Dar cunostina ta din SUA cum de se bucura de tentativele de lovitura de stat? S-a intors lumea cu susul in jos.

   clemycali

   16/01/2012 at 9:27 pm

 82. Seara buna 🙂
  Am citit , mai am de citit si va multumesc. Vin din „patria lui Pastaie”, rar am vazut cuvinte „mai onorate” ca azi la adresa acestui om politic. Ma bucur ca in tara oamenii au ajuns la o concluzie mai mult decat onorabila – ne-am saturat de felul in care-si bate joc acest personaj de noi, nu a facut nimic ptr oras iar centrul mai are putin si se prabuseste. Asa ca Fenechiu mai bine lamureste problema cu DNA-ul decat sa instige la miting si rasmerita. Constat ca sunt unii care viseaza „sange pe pereti si ciolan” si cred ca vor avea o mare surpriza.
  Eu dupa 16 ore de activitate nu ma vad reprezentata de aceste jeguri umane cu pretentii de opozitie. Scuze ptr. modul de exprimare.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11241851-relu-fenechiu-opozitia-organiza-joi-miting-protest.htm

  mar

  16/01/2012 at 9:24 pm

 83. am urmarit jurnalul la tvr:
  am crezut ca ” cerea ” aia cu reporterii e un banc/ e real;omul vrea pe gidea si micrea badea la tvr!
  cam 5 minute au spus cum ” e preocupata” lumea de ce e la bucuresti;fug pe ft editia on-line: nimic/
  in rest 30 min de dezbateri cu demonstartia ,si daca nu era ” actiune” azi rulau in nestire imaginile de ieri
  pacat,incepuse sa fie un jurnal bunicel

  intamplator

  16/01/2012 at 9:30 pm

 84. clemy,
  eu cred ca si o parte din diaspora a luat-o razna gratie latrinelor care ajung la ea.

  am mentionat pe undeva, ca joi am vorbit cu un amic din germania enorm de mult, tot antibasescu, tot furios….omul sta in germania de peste 16 ani, iar amicii din SUA din 1990.

  manipularea asta abjecta a prins radacini, din pacate, la orice fel de creiere, cu scoala, fara scoala.
  intrebare: cum dracu le cureti?? munca grea, sisifica de-a dreptul, ani de munca…

  skorpion

  16/01/2012 at 9:32 pm

  • skorpion,
   va spusesem si eu ca romanii pe care i-am intalnit pe aici, nefericitii, au venit de acasa cu decodoare si carduri tv ca sa se uite la Antene. E dificil sa vorbesc cu ei in romaneste despre ce se intampla in Romania, asa ca mai la indemana imi este sa vorbesc in nemtzeste cu gazdele.
   Noroc ca respectivii romani nu sunt multi si nu de calibrul meu, adica au scuza ca sunt dusi cu capul. Un fel de picatzi cu bacul, iertata-mi fie comparatia.

   luminita

   16/01/2012 at 9:44 pm

  • @skorpy, totusi sa nu disperam. Cei din diaspora care sunt tampiti de prea mult uitat la televizor sunt totusi putini. Este insa pacat cand vezi asa ceva.

   clemycali

   16/01/2012 at 9:53 pm

 85. Buna seara la toata lumnea 🙂

  daca ar pica o pana de curent pe toate televiziunile vreo 2 zile s-ar linisti toata lumea si nu ar mai avea subiect de discutii pentru ‘natangul’ de Robert Turcescu.

  desydemeter

  16/01/2012 at 9:38 pm

 86. Nu stiu de unde ati scos-o ca Mihai Neamtu s-ar fi luat de zdrentele d-nei Udrea. Nu ca m-as da in vant dupa ministtresa sau ca i-as tine trena. Si mie mi se pare ca se da mai mult decat face.
  Luminita, aici chiar nu merita sa te inflamezi cand cineva iti traduce ceea ce a vazut.

  ela

  16/01/2012 at 9:38 pm

  • ela, eu nu mai am acces la tv dar am luat de buna informatia, mai ales ca am citit-o pe mai multe bloguri, nu doar aici.
   Scuze!

   luminita

   16/01/2012 at 9:46 pm

  • Ela
   Si eu am urmarit pe domnul Neamtu . La b1.
   A vorbit foarte bine despre incapacitatea puterii de a comunica dar si despre opulenta prezentata zilnic cind ceri sacrificii . Doamna Udrea a fost exemplu dat . Si mai clar decit asa nu se putea . Ca romanul cu 700 lei pensie are si de ce sa turbeze cind vin cerute sacrificii dar de unii cu Gucci in brate . Nu zice nimeni sa umble doamna blonda cu zdrente dar nic sa etaleze bogatia cind o tara intreaga trebuie sa stringa centura .
   Noul prim ministru italian a fost acuzat ca a facut revelionul in stil Berlusconi . 🙂
   A prezentat pozele ca masa a fost strict in familie , in CASA PRIVATA si fara fastul predecesorului lui , mosul mereu tinar . Popularitatea se cistiga cu exemple nu vorbe si depasiri de plan . 😆

   Ștefan A.

   16/01/2012 at 9:50 pm

 87. Ca tot Turcescu vorbeste de demisii in Paris 🙂

  desydemeter

  16/01/2012 at 9:39 pm

  • Da, astia sunt rupti de lumea reala. Au senzatia ca ceasul se intoarce in Piata Universitatii, aiurea oamenii au alte prioritati.
   Daca vorbea altul… dar Fenechiu&Co. este nul ca mesaj.

   mar

   16/01/2012 at 9:41 pm

 88. Revin dupa ce am gustat ceva mancare . Ca foamea nu e bun consilier in democratie . 🙂

  Pe acest blog au fost scrise o sumedenie de articole , comentarii in care se cerea o mai putina etalare a bogatiei. Mai ales din partea celor care decid taieri de pensi , salarii , personal . E o conditie obligatorie sa fi om politic credibil . In oricare tara din lume .
  Din toata masa de politicieni PDL , doar Basescu a realizat acesta axioma . Cind a inlocuit masina de servici cu Dacia Duster . Si a fost o buna miscare pentru imagine .
  Nu se pune problema pentru doamna Udrea care ca oricare carierist politic simte nevoia interioara sa etaleze bogatia , „reusita in viata” . Inclusiv cind a fost la sinistratii de dupa inundatii , ramasi fara nimic ,cu pantofi cu tocuri ca cadou .
  Pentru a face o paralela italiana . Cit timp situatia era cit de cit decenta , Berlusconi a etalat in plin bogatia si puterea . Cind lucrurile au inceput sa mearga rau , incapatinarea de a continua cu aceiasi imagine au dus la pierderea enorma a popularitatii . Rezultatul final il cunoaste fiecare .

  Legatura indisolubila intre fapte , decenta intelectuala si morala sint masuri obligatorii in bagajul fiecarui politician.
  Nimeni nu se leaga in USA de un miliardar candidat . Se leaga de el cind incepe sa etaleze bogatia in spatiul public cerind sacrificii maselor .
  Personal nu am nimic cu doamna blonda dar cind ceri sacrificii nu te prezinti mereu pe sticla cu ultimele modele de genti supercostoase . E o palma pe fata alegatorului care a dat votul pentru tine si e dispus inclusiv la sacrificii dar doar daca e convins ca tale renuntari sint pentru toti nu doar pentru unii .

  Ștefan A.

  16/01/2012 at 9:40 pm

  • Stefan, ai dreptate, ca de obicei. Si dl. Neamtu a avut dreptate, dar nu a fost inteles. Decenta intelectuala insa nu face parte din bagajul doamnei din pacate si nu are consilieri buni. Romania face prin oamenii ei sacrificii imense de atatia ani…oameni care au indurat saracia, au ‘gustat’ somajul de multe ori de pomana in favoarea unora inregimentati politic, fara studii, dar cu gura mare. Multi au plecat departe de copii si parinti ca sa poata sa-i intretina. Dar, sacrificiile nu sunt pentru toata lumea, nu? 🙂

   desydemeter

   16/01/2012 at 9:48 pm

  • Stefan,
   sa vezi ce reactie ai cand intrii intr-o institutie si dai de o directoare, care ajunge la serviciu la 9.30, iar ca hainutza din salariul de bugetar are o blana din chinchila :mrgeen:

   mar

   16/01/2012 at 9:49 pm

   • Mar dear 🙂
    Ai habar de salariile bugetarilor mai mari decat la particulari? Asta asa, ca fapt divers. 🙂
    Ca de ce se bat sa fie angajati la stat?

    desydemeter

    16/01/2012 at 9:51 pm

  • Corect Stefane.

   clemycali

   16/01/2012 at 9:50 pm

 89. Sever Voinescu – foarte bun in seara asta

  Un tanar de stanga

  16/01/2012 at 9:47 pm

 90. http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-poza-de-rasul-lumii-liderii-psd-cluj-cu-pancartele-la-miting-unul-a-venit-cu-mercedes-961823.html

  Hahahaha! 😆

  ” Membrii de vază ai PSD şi PNL s-au prezentat conştiincioşi la mitingul societăţii civile, ţinând în mâini afişe cu mesaje anti-guvernamentale. Unul dintre ei, Gabriel Oniga, a fost şeful Casei de Pensii Cluj, în aceeaşi coaliţie cu PDL şi conduce un Mercedes S Classe.

  Miting spontan, hai?

  Cetatean

  16/01/2012 at 9:54 pm

  • Mor bogatii de grija saracilor . 🙂
   Ce tara cu cracii in sus . 😦

   Ștefan A.

   16/01/2012 at 10:00 pm

  • asta protesteaza doar sa scape Fenechiu de dosare.

   Sare'n Ochi

   16/01/2012 at 11:17 pm

  • rahatisul acela de Oniga a fost initial in PLD. apoi a trecut la PDL, apoi sa repliat la PSD.

   Sare'n Ochi

   16/01/2012 at 11:18 pm

   • Saee ai ceva despre el:
    asta poate fi un test case important si merita o postare cu Mertzanul lui?!

    Theophyle

    16/01/2012 at 11:21 pm

 91. Chireac anunta la RTV „o mare veste” : ca UE va adopta maine o rezolutie prin care condamna incalcarea democratiei in Ungaria SI in Romania, prin interventia autoritatilor asupra demonstrantilor….

  Ioana

  16/01/2012 at 9:55 pm

 92. pielea creierului sa isi traga un plastic pe cap si sa se culce.

  Cetatean

  16/01/2012 at 9:59 pm

  • Cu conditia sa lege plasticul strans in jurul gatului…

   Twisted

   16/01/2012 at 10:02 pm

  • cred ca face o „introducere” la declaratia lui Ponta (ce va sa fie), ca sa-i dea mai multa greutate si credibilitate

   Ioana

   16/01/2012 at 10:03 pm

  • poate ca este perforat si se contamineaza cu BTS :mrgreen: Ce bucurie ar fi pe acest gunoi daca hidrantul ar deveni activ, se strange lazul. Sper ca cei indrituiti sa-i stranga de galci, adica sa-si faca datoria , pe cei retinuti si sa afle si populatia cine se afla in spatele aceste nebunii

   mar

   16/01/2012 at 10:08 pm

 93. vrei sa mai aiba si satisfactii inainte de a-si da duhul?

  Cetatean

  16/01/2012 at 10:03 pm

  • uneori se mai moare si din satisfactii

   mar

   16/01/2012 at 10:10 pm

 94. Rid, „ma rid singur”; doamnelor si domnilor, Elenuta este femeie, si arata si bine, si are si ceva „cheag” (in ce fel incropit habar n-am), ar arata ca o holeoapa (pentru cunoscatori, ţoapă) daca s-ar imbraca pe gustul unora. Ba, mai mult, i-ar iesi vorbe pe invers: vrea sa fie populara, „da las` ca nu ne pacaleste ea pe noi”, cei vigilenti. Nerealizarile din minister, da, lovita cum trebuie. Desfiintata chiar.
  O vreti dezbracata? 😛
  NB,
  chiar aici pe blog lumea se bucura ca dna Macovei a aparut la emisiunea „Profesionistii” cu un alt „look”.
  Dar considerati ca nu am spus nimic; vreau sa-mi dau importanta 😉

  victor L

  16/01/2012 at 10:05 pm

 95. Copilotul Ponta da declaratii la B1.

  Cetatean

  16/01/2012 at 10:07 pm

 96. Ponta o da cotita cu mitingul USL. Nu Crin vrea miting ci Fenechiu :)). Clar sunt disensiuni intre liderii USL.

  ribelalu

  16/01/2012 at 10:08 pm

 97. prieteni..hainele ca hainele.ma refer la Udrea.dar sa dai tu pdl ordonanta, si sa votezi alaturi de psd pe repede inainte ordonanta, prin care ii dai gaze preferential lui ioan niculaie …iar presedintele sa promulge fara sa cracneasca asta e o problema.

  zigzag

  16/01/2012 at 10:08 pm

 98. mai mult ca sigur. Invoca un ipotetic miting de la Iasi unde au fost 80 de oameni.

  Cetatean

  16/01/2012 at 10:08 pm

 99. o da super cotita, nu vrea sa recunoasca ca nu vrea sa faca manifestatie. Ii e frica sa recunaosca ca alta perspectiva decit Crin.

  Cetatean

  16/01/2012 at 10:10 pm

 100. Este mult mai alunecos Ponta. A evoluat foarte mult

  Un tanar de stanga

  16/01/2012 at 10:12 pm

  • UTS, exact ce am scris azi: Ponta joaca la doua capete, in caz ca iese prost si opinia publica nu „gusta” demonstratiile, poate la o adica sa se dezica de ele si sa dea vina pe PNL; in cazul in care protestele au succes (duc la caderea Guvernului de exemplu) atunci PSD poate sa culeaga roadele fara sa fi miscat un deget.

   clemycali

   16/01/2012 at 10:19 pm

 101. In general in tara mitingurile au fost organizate de PNL si PC. ACD-ul stie ca sunt intr-o pozitie net defavorizata fata de PSD atat ca impartire a fotoliilor cat si ca momentul ajungerii candidatului in pole-position. De-aia forteaza acum nota. Daca nu reusesc acum nimic (si nu vor reusi) nu vor mai avea ocazia sa provoace demisii.

  ribelalu

  16/01/2012 at 10:13 pm

 102. V-am zis ca Ponta va zice ca a fost in Piata Universitatii?! 😉

  Tocmai a spus ca la 17 ani jumate era in piata 😆

  Cetatean

  16/01/2012 at 10:14 pm

 103. Mesaj primit acum de la o doamna din Canada:

  „VOI CU POLITICA SI NOI ……STIU EI CARE …..CU VIATA IN ROZ
  VA PUP SI IMBRATISEZ PE TOTI SI PE CEI CU LUPTA SI PE CEI CU VISAREA”

  ribelalu

  16/01/2012 at 10:15 pm

 104. Cica la Cluj sint una mie demonstranti in centru . Care au urat „de bine” si PDL dar si USL . 🙂 Tuturor cu darnicie 🙂 , inclusiv Boc , Basescu, Ponta si Crin .

  Ștefan A.

  16/01/2012 at 10:18 pm

  • Ma rog, dezgustul fata de clasa politica in totalitatea ei este generalizat. La multi ani 🙂

   clemycali

   16/01/2012 at 10:21 pm

 105. Ce libidinos a fost Cristoiu, bleahhh – Tona apreciat ca nu vrea presedinte

  mar

  16/01/2012 at 10:18 pm

  • nu, era o capcana 😉

   Cetatean

   16/01/2012 at 10:19 pm

   • asa o fi 🙂

    mar

    16/01/2012 at 10:19 pm

  • sa vedeti ce libidinosi vor fi cei de la RTV, in frunte cu Chireac si Dragoteasca…

   Ioana

   16/01/2012 at 10:21 pm

 106. 10.000 persoane?! Aiurea, nici la adoptarea Codul Muncii la nu au fost atitia. va fi un frig de vor crapa pietrele si vor fi maxim citeva mii.

  exact pensionarii militari sunt capabili sa stirneasca mila poporului :mrgreen:

  Cetatean

  16/01/2012 at 10:18 pm

 107. Ponta nu mai cere demisia. A observat cineva asta?
  L-au bagat in sedinta socialistii europeni?
  A schimbat mesajul radical.

  Laur

  16/01/2012 at 10:20 pm

  • Nu mai cere de mult. El a spus ca eventual in 2013 se vor ocupa de Base. Practic, Porumbacu` e ca Rapidul „singur impotriva tuturor”.

   ribelalu

   16/01/2012 at 10:22 pm

  • Probabil i-au spus sa-si bage mintile in cap ca Basescu e bine vazut pe plan european. Sa se multumeasca cu mai putin. Cel mult un nou guvern dar sa se declare fericit si cu o remaniere mai serioasa si cu un dialog de ochii lumii intre putere si opozitie. Speculez desigur. Nu am nici un fel de informatii.

   clemycali

   16/01/2012 at 10:23 pm

   • Nou Guvern? Nici pomeneala.
    Nou Presedinte, acum ca Zegrean a declarat ca CCR poate opri suspendarea Presedintelui? Nici pomeneala.

    Ponta poate doar obtine trafic pe blog.

    Cetatean

    16/01/2012 at 10:27 pm

   • parerea mea e ca ponta realizeaza ca pierde teren in fata lui diaconescu de la otv .si are un nas de cununie care desigur iar putea spune ca lumea stie si cat a furat psd .cred ca i au rotit cheita aia din grupul socialist …si mai e posibilitatea pe care politicienii nostri o practica probabil de dupa 90: negociaza dosare gen hrebenciuc . 🙂

    zigzag

    16/01/2012 at 10:29 pm

 108. Ce cearta va fi intre Tonta si Porumbac. Astia nu rezista pana la alegeri impreuna.

  ribelalu

  16/01/2012 at 10:21 pm

 109. Mai „iegzista o ixplicatie” pentru discursul lui Ponta. Tatucu taman s-a operat intre buci si nu o fi iesit din anestezie sa-i dea indicatii.

  ribelalu

  16/01/2012 at 10:24 pm

  • credeam ca si Nastase s-a operat tot in locul acela incomod 😉

   Cetatean

   16/01/2012 at 10:26 pm

  • Cum scria cineva pe facebook , medicii au scos o bucata din secera ce o avea in dos .
   Va fi mai greu cu ciocanul . 🙂

   Ștefan A.

   16/01/2012 at 10:27 pm

 110. antonescu are mjereu ideea fixa ca el va fi ales de popor daca vor fi alegeri prezidentiale anticipate.

  ASTA este marea si singura lui ideea dupa care se conduce: sa fiu mereu prezent in caz de alegeri prezidentiale anticipate (suspendare, moartea lui Basescu, boala grava a lui Basescu, etc). Antonescu este bolnav de putere prezidentiala, pentru el nu exista decit acest obiectiv si mereu se crede in pragul declansarii campaniei prezidentiale, gata sa sprinteze in calitate de favorit.

  Ponta nu are ambitia asta.

  Cetatean

  16/01/2012 at 10:25 pm

  • Daca Ponta merge pe discursul asta si intai gandeste si apoi vorbeste, eu il vad cu sanse ca dupa viitoarele alegeri sa fie viitorul prim ministru al unui guvern PSD-PDL

   ribelalu

   16/01/2012 at 10:27 pm

  • Ponta e mai hot. Asa a supravietuit si a ajuns presedintele PSD. Si ma gandesc ca probabil polipul ala al lui Iliescu s-ar putea sa fi fost mai mult de un polip. Nu ar fi prima data cand un diagnostic sever este ascuns de ochii opiniei publice.

   clemycali

   16/01/2012 at 10:29 pm

  • Ponta a schimbat limbajul de cind a fost atentionat ca se pierd simpatizanti cu vulgaritatile .
   La Crin , nici o speranta . Viseaza mereu , inclusiv cu ochii deschisi .

   Ștefan A.

   16/01/2012 at 10:29 pm

 111. abia astept momentul in care va iesi Basescu cu un raport super detaliat privind protestele din zilele astea si cele care vor mai urma!
  si va trozni rau de tot, dar acum asteapta sa se calmeze spiritele care incinse rau pot manifesta si pe ger cumplit…

  skorpion

  16/01/2012 at 10:28 pm

  • Deocamdata sa se abtina de la orice fel de iesire pe sticla. Spiritele vor mai fi incinse cateva zile cel putin. Si poate da Dumnezeu un viscol ca atunci nu iese nici dracu din casa.

   clemycali

   16/01/2012 at 10:31 pm

 112. NU. Basescu nu va numi premier unul de la PSD.

  Cetatean

  16/01/2012 at 10:28 pm

  • depinde cine ordona : fmi, ue , nato etc :))

   zigzag

   16/01/2012 at 10:31 pm

  • Categoric nu va numi un premier de la PSD dar Ponta se gandeste ca poate totusi reuseste sa-l convinga pe Basescu sa lase macar un grup de la PSD in guvern. De asta i-a oarecare distanta.

   clemycali

   16/01/2012 at 10:40 pm

 113. @ Stefan:
  Intrebare la Radio Erevan:
  – Este adevărat că se moare de la cancer la colon?
  Raspuns:
  – Da, dar din păcate n-a avut decît niște polipi.

  ribelalu

  16/01/2012 at 10:29 pm

  • Ce rai am ajuns . 😆

   Ștefan A.

   16/01/2012 at 10:30 pm

   • -Este adevarat ca nu a avut decit niste polipi?
    -Da, dar cine a spus ca pacientul mai traieste? 😈

    Cetatean

    16/01/2012 at 10:32 pm

    • si unde e dovada ca s a operat ?si nu l tine cineva la ambasa urss :)) gluma!

     zigzag

     16/01/2012 at 10:33 pm

  • Si daca polipii nu erau in consens, ha?

   luminita

   16/01/2012 at 10:34 pm

 114. mai exista vesti de la @huniad? eu m-am saturat de ce dau astia la tembelizor, mi se pare totul o manipulare grotesca

  Ioana

  16/01/2012 at 10:30 pm

  • da in cateva minute! A avut probleme cu mobilul 🙂

   Theophyle

   16/01/2012 at 10:31 pm

   • bruiaj pe semnal? :))

    zigzag

    16/01/2012 at 10:32 pm

    • Probabil, ca ai dreptate

     Theophyle

     16/01/2012 at 10:38 pm

     • Si aseara s-a folosit, dar cu intarziere.

      mar

      16/01/2012 at 10:44 pm

 115. Update-5 din Piata Universitatii 22:25

  1. Au ajuns din Regie cam 100 de studenti;
  2. Au fost arestati 11 oameni
  3. 2 raniti;
  4. Jandarmii sunt mai agresivi decat ieri;
  5. O parte din oameni pleaca / su plercat acasta.

  Trimit notele mele pe mail; si plec si eu acasa mor de frig!

  huniad

  16/01/2012 at 10:37 pm

  • Salut si noapte buna!

   Theophyle

   16/01/2012 at 10:38 pm

 116. ce mai freamat,ce mai fluturi in stomac au uslasii! de pe vremea lui geoana in toamna 2009 nu au mai mirosit asa de aproape puterea.

  radu

  16/01/2012 at 10:38 pm

 117. bravo, merci mult si te pupam 😆

  Cetatean

  16/01/2012 at 10:38 pm

 118. Presa straina critica Politia Romana – poate stiu ei mai mult ca noi?! 🙂

  http://observers.france24.com/content/20120116-unrest-romania-violent-rioters-fight-peaceful-protester-demonstration-bucharest-basescu-health-care-austerity

  The behaviour of the riot police was quite strange. Though they greatly outnumbered these rioters, the police backed away and watched as the violence grew. The police did form a line to keep the violent protesters away from the peaceful ones, however, and eventually used tear gas to dispel the rioters. A police spokesman said most of the troublemakers were fans of football clubs involved in previous violent incidents.

  Theophyle

  16/01/2012 at 10:40 pm

  • exact ce spuneam si noi ieri….

   Cetatean

   16/01/2012 at 10:50 pm

   • A iesit si pe agentiile mari Reuters si AP. Ceva chiar miroase acolo! Sper ca Baselu primeste traducere de la agentiile de presa!

    Theophyle

    16/01/2012 at 10:52 pm

    • comportamentul Jandarmilor a fost anormal. Nu pot sa ii cred pe aia de la MAI asa de destepti ca sa faca o strategie de temporizare care, din intimplare, a dat roade.

     „Ăsta a fost scopul lor, să nu rămânem grupaţi cu ceilalţi pentru că e mai greu când strigă 2.000 de oameni, decât câţi eram noi. Aşa s-a provocat puţin haos, cetăţenii au plecat şi am rămas noi să ne batem cu ei. Problema a fost când au băgat bruiaje la telefoane în toată zona Universităţii. Şi a fost verificată de mine, am avut tovarăşi care voiam să mă sune şi nu puteam să vorbim. Dădea ton de ocupat. Apoi pe drumul spre Unirii au dat cu gaze şi apă”, a spus suporterul citat sub acoperirea anonimatului.

     Întrebat dacă nu crede că a fost o diversiune faptul că le-a fost permis accesul pe un spaţiu atât de mare, fanul a răspuns: „Pe stradă nu e la fel ca pe stadion, pe stadion e normal, ţi-a dat un spray în faţă şi în două minute te-a scos din stadion. Dar pe stradă e altceva, te poţi duce stânga-dreapta, aşa cum am şi făcut, de altfel. Mulţi au ajuns la Mitropolie, unii au intrat în Centrul Vechi, pe care au încercat să-l închidă, dar nu au putut. Jandarmii nu au vrut să intervină până la Unirii, au vrut neapărat să-i delimiteze pe ultraşi de cetăţeni pentru că altfel ţipa toată lumea cu noi. Strategia lor a fost să dea deoparte pe noi. Oricum şi între noi au fost mulţi jandarmi infiltraţi”.

     Nu stiu cit a fost strategie si cit a fost pasivitate. Mie mi-a sunat a lipsa de intariri (masini, tunuri de apa) si a slaba strategie.

     Cetatean

     16/01/2012 at 11:00 pm

 119. daca il urmariti pe Ponta la RTV veti vedea o totala schimbare de discurs, m-ar fi mirat sa fie altfel

  Ioana

  16/01/2012 at 10:40 pm

  • I-au explicat la Bruxelles ca le este suficient Orban nu mai au nevoie de inca unul!

   Theophyle

   16/01/2012 at 10:41 pm

   • din pacate ma refeream la o schimbare de discurs fata de cel de la B1 😦
    se „repliaza” functie de categoria de spectatori
    iar acum i-o serveste Chireac !

    Ioana

    16/01/2012 at 10:43 pm

 120. Stam si ma gandeam cum ar fi sa-l trezeasca vecinul pe Crin la 3 noaptea sa-i ceara bormasina sau o drujba :))

  ribelalu

  16/01/2012 at 10:43 pm

  • Culmea ar fi sa-l intrebe cineva pe la doua dupa-amiaza cine a fost Bratianu. Reactia ar fi tot de stupoare, ceva in genul „anticipateeeee!!!”

   luminita

   16/01/2012 at 10:48 pm

 121. Chireac i-a servit-o cu informatia pe care a dat-o el mai devreme ca „sigura” privitor la rezolutia UE …. ceva de genul „nu-i asa ca..” la care Ponta a raspuns „ba mai mult de atat”

  Ioana

  16/01/2012 at 10:46 pm

  • Si daca de la Bruxelles nu vine maine nimic ce face pielea creierului?

   clemycali

   16/01/2012 at 10:50 pm

   • Da` de ce sa vina? Sa se duca apoi la Monte Carlo obosit? O sa-i dicteze dracu lui Keleti prostii si o sa fie de vina tot Dictatoru

    ribelalu

    16/01/2012 at 10:52 pm

    • Eu glumeam. Nu cred ca o sa vina nimic de la Bruxelles. Acolo sunt alte problemele. Degradare de rating, Grecia cu un picior in afara monedei unice, etc. Doar de Ponta si de le valatucii din creierul lui nu se vor preocupa. Iar proteste au mai fost prin Europa. Si spre deosebire de Bucuresti, prin alte parti a batut politia la manifestanti ca la fasole. Si nu s-a mai sesizat nimeni.

     clemycali

     16/01/2012 at 11:00 pm

     • Cand a inceput presa straina sa intrebe intrebari am inceput si eu sa ma intreb. L-am rugat pe @huniad sa-mi trimita notele lui si sa fie atent cu ce se intampla. Discutram despre asta maine 🙂

      Ceva nu este ok acolo – sigur 100%

      Theophyle

      16/01/2012 at 11:02 pm

      • Categoric. Eu si cu cetateanul faceam comparatii cu ultima escapada a lui Cozma.

       clemycali

       16/01/2012 at 11:13 pm

       • clemy, impresia mea subiectiva este ca la nivelul structurii de comanda situatia nu a fost tratata serios, ca atunci cind a degenerat nici un grangur burtos nu a vrut sa isi asume luarea in serios a situatiei, adica interventia in forta, ca jandarmii au actionat uneori la minim si ca aveau efective care acopereau slab teritoriul si putine masini de interventie ca sprijin. Sau, mira-m-as, au avut ordin sa temporizeze pina aproape de ora 12 si apoi sa intervina. Insa judecind dupa conferinta de dimineata, nu IQ-ul este punctul forte al sefilor din birouri.

        Cetatean

        16/01/2012 at 11:17 pm

     • In Grecia a iesit si cu morti si nimeni de la UE nu a miscat un deget .

      Ștefan A.

      16/01/2012 at 11:04 pm

      • Exact. Au reactionat doar cand lui Papandreu i-au venit idei pe chelie si in 24 de ore au pus un premier agreat de FMI si de Merkozy plus Draghi. QED. Ponta are vise erotice.

       clemycali

       16/01/2012 at 11:16 pm

 122. IRTV transmite interviuri cu cite un protestatar. E clar, o lalaie.

  Cetatean

  16/01/2012 at 11:01 pm

  • Pai ce au ce sa spuna. Ca saptamana asta este mai altfel decat acum un an?!

   Theophyle

   16/01/2012 at 11:04 pm

   • Felix a fortat nota si va pierde asa cum tot pierde de un an incoace!

    Theophyle

    16/01/2012 at 11:04 pm

 123. Figuri de cetateni certati cu apa la IRTV. Calmi. Tineri, 18 ani maxim. Cum vad camera pe ei, urla: „Jos Basescu!”.

  Cetatean

  16/01/2012 at 11:06 pm

 124. Sondaj la banciu: cine e de vina pentru violente?

  Irinel Columbeanu: 14%
  Ramoina Gabor: 35%
  Mbelle Nzuzzi: 20%

  hahaha! 😆

  Cetatean

  16/01/2012 at 11:08 pm

  • Mortal 😆

   Theophyle

   16/01/2012 at 11:10 pm

 125. alt sondal la Banciu: cine ati vrea sa fie premier tehnocrat?

  Monica Tatoiu: 49%
  Elena Vijulie: 18%
  Eugen Cristea (!!!??? ): 15%
  Dan Voiculescu – Liliana Minca (ex aequo): 4%

  Cetatean

  16/01/2012 at 11:20 pm

  • Eugen Cristea- actor . pe vremuri a avut o emisiune pt copii la tv „Feriti-va de magarus”

   cedric

   16/01/2012 at 11:25 pm

   • mersi, deci ala era, mi-am amintit, ii uitasem numele. Nu imi placea emisiunea aia, bearx!

    Cetatean

    16/01/2012 at 11:36 pm

 126. Tot de pe feisbuc

  „Sutele de manifestanţi din piaţa Universităţii au tot îndemnat la solidaritate în ultimele zile. Haideţi cu noi, ca pe 22 a fost la ordinea zilei, deşi mulţi dintre ei nici nu ştiau la care 22 se referă. Dar să vedem de ce nu ieşim în stradă, noi ăştia care suntem acuzaţi că privim pasivi:

  – pentru că astăzi am mâncat de 3 ori
  – pentru că ieri am avut bani să-mi cumpăr bilete la teatru
  – pentru că săptămâna trecută am văzut 2 filme la cinema
  – pentru că scriu acest post de pe un laptop
  – pentru că la supermarketuri e plin de mâncare
  – pentru că am cu ce să cumpăr din când în când flori
  – pentru că e mereu curent electric, cu mici excepţii
  – pentru că pe BestJobs sunt 12.200 de locuri de muncă disponibile
  – pentru că ştiu mulţi oameni care doar muncind, fără alte şmecherii, îşi permit maşini de lux
  – pentru că avem posibilitatea reală de a munci în străinătate
  – pentru că Valea Prahovei e blocată în fiecare weekend
  – pentru că peste 7 luni oricum sunt alegeri
  – pentru că părinţii şi bunicii noştri îşi primesc salariile şi pensiile la timp
  – pentru că n-o ducem bine, dar nici în faliment nu suntem”

  ribelalu

  16/01/2012 at 11:22 pm

 127. comentariu la ciutacu pe blog :” Intrebare: e posibil ca din partea municipalitatii sa existe disponibilitate pentru amplasarea temporara a citorva cabine wc ecologice in Piata ? nu de alta, dar un du-te-vino printre filtrele jandarmilor nervosi prin frig nu prea e recomandat. Multumesc.” 🙂 sa puna oprescu un ceai cald un masaj, o gheisa, sauna finlandeza sa nu sufere protestatarul

  radu

  16/01/2012 at 11:23 pm

  • astia au facut pe ei de frig :))

   ribelalu

   16/01/2012 at 11:25 pm

  • He, He – luptam sau nu?
   Trebuie si niste conditii. Imbecili chiar cred ca vor primi carnete de revolutionari 😀

   Theophyle

   16/01/2012 at 11:27 pm

  • N-am mai ras de mult atata. Bune sugestii. Draci baltati, la Bucuresti e frig, mare revelatie.:)

   clemycali

   16/01/2012 at 11:29 pm

 128. Cetatean,
  multumesc ca m-ai trimis la Banciu; este haios azi 😛

  victor L

  16/01/2012 at 11:25 pm

 129. Bascalie mortala la Banciu

  cedric

  16/01/2012 at 11:27 pm

  • condajele alea m-au dat pe spate de ris! 😆

   Cetatean

   16/01/2012 at 11:35 pm

  • Un link ceva sa rid inainte sa ma culc ?

   Ștefan A.

   16/01/2012 at 11:38 pm

 130. pe mine m-a amuzat cind i-am vazut pe protestatari (din Bucuresti sau provincie) strigind Li-ber-ta-te!! Li-ber-ta-te!! Li-ber-ta-te!!

  daca in Romania nu exista libertate, apoi sa mearga in Iran, frate…
  auzi, vor libertate….pai, o au, dar nu stiu s-o foloseasca cu cap.
  🙂

  skorpion

  16/01/2012 at 11:43 pm

  • He, He skorpi 🙂
   ce mare diferenta este intre „primavara araba” si „iarna mioritica”

   Theophyle

   16/01/2012 at 11:46 pm

   • da, ThPh,

    ai nostri ca brazii …unii au ramas cantonati in decembrie 1989 – completamente alta situatie politica – iar cei nascuti dupa 1989 nu au termeni de comparatie, iar faptul ca multi nu au luat nici bacul in 2011 denota ca nici nu au citit ce a fost inainte de decembrie 1989 in Romania! si-atunci urla libertate

    skorpion

    16/01/2012 at 11:53 pm

    • Skorpi, traim intr-o lume in care memeoria se „umpe” rapid si de multe ori singura posibilitate de supravietuire este delete!

     Theophyle

     16/01/2012 at 11:56 pm

  • sa stii ca in Romania exista o dictarura.si de aici porneste un mare rau ptr societate : dictatura justitiei!a intereselor si coruptiei din sistem.dar ptr treaba asta trebuie sa protesteze altii 🙂

   zigzag

   16/01/2012 at 11:52 pm

   • Lasa Zig ca protestam si noi 😆

    Theophyle

    16/01/2012 at 11:53 pm

   • corect, foarte corect!!!
    as adauga si dictatura presei care arde creierele

    skorpion

    16/01/2012 at 11:54 pm

  • Iranul e lux. In Coreea de Nord puiutilor ca acolo se merge la lagar de reeducare daca nu s-a plans suficient de dramatic la inmormantarea liderului iubit.

   clemycali

   16/01/2012 at 11:56 pm

 131. Ce ziceti de asta ?
  Reporterul pentru „La Croix” la Bucuresti :
  … MÉCONTENTEMENT GÉNÉRAL
  Un peu plus tôt dans la journée, plus d’un millier de personnes avaient investi cette même place pour demander la démission du président et du gouvernement. Retraités, chômeurs et actifs de toutes les classes sociales étaient venus exprimer une colère bien réelle, mais dont les contours sont encore vagues.

  « Aujourd’hui, nous payons notre eau à une compagnie française, notre électricité à une société italienne et notre carburant dans des stations-services autrichiennes. Bientôt on ne sera même plus propriétaires de notre sous-sol », lance un retraité qui critique les privatisations massives qui ont eu lieu ces dernières années. « Le président a annihilé le Parlement. Il n’y a plus que lui qui dirige ce pays. Il est comme un dictateur ! », ajoute Stefania, une commerçante de 52 ans.

  « Je pense que ce mouvement peut s’inscrire dans celui des “indignés” et plus globalement des révolutions qui ont eu lieu dans le monde arabe, note Cristian Pirvulescu, doyen de l’École nationale des études politiques et administratives. Le mécontentement est général. » Depuis jeudi, des manifestations spontanées avaient touché une quarantaine de villes du pays.

  http://www.la-croix.com/Actualite/S-informer/Monde/La-Roumanie-secouee-par-des-manifestations-spontanees-_EP_-2012-01-16-758377

  REGINE

  16/01/2012 at 11:56 pm

  • Salut REGINE 🙂
   Long time! “La Croix” nu este exact un parametru in pesa franceza. Incearca sa inteleaga lucruri pe care noi nu loe intelegem 😦

   Theophyle

   16/01/2012 at 11:59 pm

   • Salut, multumesc de primire,
    Pe tweet TOTI jurnalistii transmit astfel de dezinformari; ei citeaza Realitatea, este dezesperant. Pirvulescu este ascultat de jurnalisti, in functia lui uzurpata si el manipuleaza informatia peste tot.
    Tensiune mare, dar si tristete mare…

    REGINE

    17/01/2012 at 12:08 am

  • oui, oui, tres spontanees, evidemment!

   luminita

   17/01/2012 at 12:01 am

 132. Deci s-a terminat si rivolutia din seara asta?
  ca sa ma duc si io la culcare…. ❓

  luminita

  16/01/2012 at 11:56 pm

  • Noapte buna 🙂

   Theophyle

   17/01/2012 at 12:00 am

 133. Buna seara,

  Am citit cateva comentarii ale prietenilor politeieni, unii dintre ei fara sa aiba sursa mesajului lui Mihail Neamtu. Il aveti mai jos, cam de la minutul 1:12

  Andrei

  16/01/2012 at 11:57 pm

  • salut Andrei – nu-i bai – cred ca lucrurile au fost clarificate 😀

   Theophyle

   17/01/2012 at 12:00 am

 134. Corespondentul Politeia, adica eu, transmite:

  „Qu’il aille se faire encuxxx, ce monsieur Parvulescu, avec sa comparaison illégitime entre le monde arabe et les révoltes des Bucarestois! Il rêve, comme d’habitude, à un monde meilleur où l’on perd l’élection parlementaire dans les circonscriptions électorales mai l’on entre pourtant au Parlement, comme les messieurs Tariceanu et Antonescu !”

  Cetatean

  17/01/2012 at 12:01 am

  • ha, ha 🙂

   Theophyle

   17/01/2012 at 12:03 am

   • asta ma calca de mult pe nervi, cu aerele lui de analist. In ce mama masii de democratie a vazut el ca perdantul cistiga colegiul electoral? Si mai are tupeu sa faca analize politice despre delegitimarea clasei politice!?

    Cetatean

    17/01/2012 at 12:05 am

 135. deci, astazi in Romania au manifestet 7900 de persoane. Asta inseamna 0.0395% sau deja e noapte?

  ela

  17/01/2012 at 12:01 am

 136. Inimaginabil 😆

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/geoana-s-a-intalnit-cu-parlamentari-italieni-pentru-a-prelua-din-modelul-forza-italia-1992-250444.html

  Prostanacul nu a priceput ca partidul Forta Italia a aparut din banii unui miliardar in euro si cu echipele de „agitatori ” instruite (si angajati) din Publitalia 80 . Firma concesionara a publicitatii pe televiziunile lui Berlusconi . Care firma era tot a lui . 🙂
  Deci , are nevoie de un mogul cu bani multi si tv . Tv care sa fie ca numar de canale cel putin egala cu cele ale statului .
  PS . organizatorul sef a partidului Forza Italia a fost omul de incredere a lui Silvio . Marcello Dell’ Urti care are o condamna definitiva pentru evaziune fiscala si o alta in gradul 2 de judecata pentru mafie . ( 7 ani de puscarie ) E senator si asa scapa de zdup . 🙂

  Ștefan A.

  17/01/2012 at 12:03 am

  • Stefane cum ti-am spus! Prostia este o boala grava!

   Theophyle

   17/01/2012 at 12:04 am

 137. cind a anihilat Basescu Parlamentul ca vad ca ziarul francez asta spune, dar l-am auzit si pe dementul pacalici crin spunind acelasi lucru…

  pai, este anihilat parlamentul ca baietii parlamentari sint intr-o binemeritata vacanta de iarna mai luuuuuunga decit a copilasilor care au inceput scoala inca din 16 ianuarie…

  skorpion

  17/01/2012 at 12:04 am

  • vedeti ce ramine in mentalul cititorilor care nu au alte surse, nu au timp, etc…

   REGINE

   17/01/2012 at 12:11 am

 138. ela,

  duminica au fost mai multi: 0.045%
  😛

  skorpion

  17/01/2012 at 12:06 am

  • 🙂 wow

   ela

   17/01/2012 at 12:19 am

   • purligaru’le –
    ai uitat ca pe blogul asta se vorbeste frumos ca sa fi publicat 😆

    Theophyle

    17/01/2012 at 12:33 am

 139. e anihilat o brinza, ca sa nu zica altceva.

  Mai baieti si fete, au fost legi grele ca bolovanul care au trecut prin Parlament si acuma USL e in an electoral, Basescu are 80% dintre obiectivele legale indeplinite: Salarizarea, Educatia, Codurile adoptate, Asistenta Sociale, Codul Muncii, Rapunderea Magistratilor, Promovarea la ICCJ etc.

  Au ramas Constitutia, sistemul electoral si regionalizarea, plus votul prin corespondenta.

  USL s-a zbatut ca pestele pe uscat, Basescu nu e suspendat, Sova a a dat un autogol de zile mari, Blaga e la senat, XZegrean iese si declara ca CCR poate opri suspendarea lui Basescu, CEDo declara taierile de salarii legale, CJUE le-o da in bot la Sandei, cum dracu sa nu ii apuce pe aia din USl disperarea?!

  Cetatean

  17/01/2012 at 12:11 am

  • dupa interviul lui Zegrean de azi, Sova isi poate cumpara o tesla sa isi dea cu ea in…creier.

   Cetatean

   17/01/2012 at 12:14 am

  • Ouf, buna concluzie (cine or fi Sandeii, nu stiu, dar inteleg din context)

   REGINE

   17/01/2012 at 12:14 am

   • Regine, Sandeii sunt acei judecatori de la Inalta Curte de Justitie si Casatie carore le-au expirat mandatele legale de 6 ani si care au fost mentinuti ilegal in functie de CSM si care sunt si acum in functie. Plus acei judecatori promovati fraudulos de CSM de la curtile de Apel la ICCJ.

    Iti recomand serialul „Constitutia poporului suveran si republica Judecatorilor”, daca ai timp, sau, daca nu, pentru o informare mai rapida dar mai buna decit primul serial, „Sandeii mamii lor! :-)”

    Cetatean

    17/01/2012 at 12:17 am

    • Ok pt info. Sicilienii mai au de invatat…

     REGINE

     17/01/2012 at 12:21 am

 140. Referitor la Cetateanul T sau orice cetatean inadaptat al noii ere. Cine reciteste sondajele care spun ca peste 40% dintre romani il regreta pe Ceausescu poate gasi aici sursa intelegerii: un sistem care pana in 1989 a promovat siguranta si asistenta statului s-a transformat dupa 1990 intr-unul salbatic in care cetateanul T a inteles ca mersul zilnic la serviciu pentru un salariu sigur nu mai este o solutie. Multi de pe langa T au cautat solutii: au vandut rulmenti la turci, globuri de craciun sau motorina la sarbi, s-au descurcat.

  Dupa modelul tatucului Iliescu „sarac si curtat” a preferat sa continue pe drumul trasat de pe vremea lui Ceausescu.

  E trist, sigur ca da, pentru ca nimeni nu i-a spus acestui om ca POATE sa faca si altceva. El insusi s-a gandit ca a schimba ceva la 50 de ani este prea tarziu.

  Unii dintre ei sunt dezradacinati ce nu se intorc in satele de unde i-a adus revolutia industriala fie din orgoliu fie ca nu mai au unde.

  Ar dori sa le ofere copiilor ceva si nu au ce. Cum poti sa ajuti pe cineva cand nu se poate ajuta intai pe el?

  Fara a plange pe umarul lui T, asemenea tragedii sunt multe: nu toate temperamentele au puterea de a se adapta. Pentru ca aici cheia este adaptarea.

  Solutia? Poate pentru T e atat de tarziu pe cat crede el ca este. Am vazut cazuri care prin vointa au reusit sa se schimbe pe ei si pe cei din jur prin exemplu. Insa ce se intampla cu T trebuie sa dea de gandit tinerilor de azi: fara educatie financiara solida, fara o educatie a libertatii si a civismului comunitar adecvata, fara o educatie a bunastarii si una emotionala de introspectie si comunicare, vom vorbi in van despre un cetatean care sa stea la acelasi nivel cu cei din tarile evoluate. Fara acestea vom avea o suma de T, denumita masa de manevra asistata, ori bazine electorale.

  Aici spun eu ca asistam la falimentul clasei politice romanesti. Pentru ca ea s-a alimentat cu bani de la clientela „descurcareata”, intalnindu-se cu T 30 de secunde la interval de 4 ani, timp in care i-a dat sperante desarte, o galeata si un kil de zahar.

  Andrei

  17/01/2012 at 12:13 am

  • Andrei, bine ca n-am apucat sa plec inainte de a te citi.

   luminita

   17/01/2012 at 12:19 am

   • Noapte buna Luminita,

    noapte buna prieteni,

    La polul opus lui T am gasit modelul „adaptatului de succes”: http://patrasconiu.ro/?p=11784

    Intre cei ca T si cei ca Iaru suntem noi.

    Andrei

    17/01/2012 at 12:42 am

    • Noapte buna Andrei 😆

     Theophyle

     17/01/2012 at 12:43 am

 141. Copii sa inteleg ca revolutia s-a incheiat in seara asta? Se amana pana la mitingul de joi in care Crin, pe post de jeanne D’Arc, va chema poporul impotriva opresorului tatar?

  clemycali

  17/01/2012 at 12:16 am

  • Pauza clemy ca e frig si au terminat pe seara asta . 🙂
   Maine se incepe de la capat dar elanul se pierde pe drum cu trecera timpului . 🙂

   Ștefan A.

   17/01/2012 at 12:22 am

 142. nu, ca nu va fi miting decit la Iasi, de unde e fenechiu.

  Cetatean

  17/01/2012 at 12:18 am

  • Cum, nu face Crin miting la Bucuresti? Doar la Iasi?

   clemycali

   17/01/2012 at 12:22 am

   • nu cred ca USL va face miting la Bucuresti. Citiva membri marcanti PNL ca Misu Voicu sau Alina Gorghiu vor iesi insa in strada.

    Cetatean

    17/01/2012 at 12:27 am

 143. Interesant articol al unui amic „marinar” din diaspora romaneasca!

  http://acspot.ro/2012/01/16/criza-de-toate-felurile/

  Theophyle

  17/01/2012 at 12:18 am

 144. foarte bun, foarte bun!

  „Va reusi sa scoata din sterilitate baietii nemultumiti de actuala clasa politica si ii va oblige sa isi aleaga o tabara. Sansele ca aceea tabara sa fie USL sunt minime. Basescu va castiga (din nou) din cauza calitatii slabe a adversarului sau mai bine zis din cauza lipsei acestuia”.

  Nu as spune ca Basescu va cistiga, ci ca USl va pierde.

  Cetatean

  17/01/2012 at 12:26 am

  • Blog al unui om al marii – imi place!

   Theophyle

   17/01/2012 at 12:29 am

  • Corect spus. Ei acum va las ptr ca am si ceva treburi de facut. Marunte. Cum ar fi pregatirea cinei 🙂
   Ne mai citim si maine cand voi avea o fereastra. Incepe scoala ;(

   clemycali

   17/01/2012 at 12:38 am

   • Numai de bine Clemy – numai de bine!

    Theophyle

    17/01/2012 at 12:39 am

 145. foarte frumos, va trebui sa il mai popularizezi, eu il voi tine sub observatie, ca imi place cum scrie1

  Cetatean

  17/01/2012 at 12:35 am

  • C. 🙂
   Marea nu suporta impostori. Vezi kktul de italian care a scufundat un vapor si a fugit primul 😦

   Theophyle

   17/01/2012 at 12:38 am

   • ala merita sa se duca la fund singur, la cum a actionat!!!

    Cetatean

    17/01/2012 at 12:40 am

    • Sigur! nu merge cu masuri duble pe mare 🙂 Pana la urma cazi!

     Theophyle

     17/01/2012 at 12:42 am

 146. hai ca ma duc, la mine e tirziu! o zi/noapte buna! 🙂

  Cetatean

  17/01/2012 at 1:02 am

 147. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  huniad

  17/01/2012 at 8:00 am

 148. Povestea lui T.T. merita tradusa in engleza. Nu cred ca Occidentul realizeaza dramele celor ca T.T. Povestea lui este aproximativ si povestea tatalui meu care insa, mai norocos, munceste inca la „negru”. T.T. reprezinta povestea (a inca) unei generatii de sacrificiu in Romania.

  Povestea lui T.T. poate fi peste 20 de ani si povestea mea!

  acspot

  17/01/2012 at 2:50 pm


Comentariile sunt închise.